2018. október 5., péntek

Kivándorolt másfél millió emberünk a sűrű éjen át ???








Kivándorolt másfél millió emberünk
a sűrű éjen át ???




Helytartó Heródesünktől kérdezzük : Hány emberünknek kell elhagyni e hont , mit terveztek be 5 , vagy 4 millió élhet majd a honunkban a kaftános batyus kazárok mellett. Vagy , mint Palesztinában rá bízzátok a kaftánosokra , hogy irtsák ki ők a magyarjainkat !!!





Be sompolygot 500 ezer batyus kazár , és még jön hozzájuk egy muszlin had , daliás terrorista no ezt kell eltartanunk a cigányságunkkal egyetemben , dolgozni egyik sem fog , de követeléseik azok vannak : Újabb , és újabb zsinagógák , mecsetek a cigányságnak meg laktatásí feltétel , kilakoltatás nuku . Csak azt nem értem miért nem a zsidó lakóparkokba helyezik őket el , hisz még ma sem fizették ki a becsődölt alvállakozókat , és így le kell foglalni a lakásokat , és ezt átadni a cigányságnak, vagy a betelepülő muszlimoknak !!!!

Lesz e még nyár ,és kikelet ???

Ki itt a prosti !!!!!


NEM ÉRDEKLI A PORNÓSZTÁRT, MIBŐL ÉL ORBÁN LÁNYA – FÉL MAGYARORSZÁGOT FELRÚGNÁ

A szürke ötven árnyalata csak abban különbözik egy felnőtt filmtől, hogy utóbbiban mutatják a behatolást is.


Bibi Noel (Rostás Alexandra) magyarországi származású pornós filmszínész, jelenleg Los Angeles környékén él, de azért olykor megnyilatkozik óhazája ügyes-bajos dolgaiban is. Legfrissebb bejegyzésében elárulja, még mindig csak a magyar embereknél látja azt, hogy magukhoz képest negatív példaként mutatják be a szexmunkásokat. Nem is beszélve arról, hogy mindenki együtt említi a pornósztárokat az utcai prostituáltakkal. Tévesen.
Bibi Noel beszámol arról, hogy Kaliforniában tudják, hogy mivel foglalkozik, mégis mikor elsétál valahol, még a lányok is hüvelykujjukat mutatva dicsérik, hogy jól csináltad, mindent bele. Úgy véli, hogy „A szürke ötven árnyalata” csak abban különbözik egy felnőtt filmtől, hogy utóbbiban mutatják a behatolást is. A mozifilm mégis népszerű, régóta várt alkotás.
Alexandra korábban is leírta, hogy a magyarok legnagyobb baja az irigység, fel is teszi a kérdést:
mit érdekel minket, kinek miből van pénze? Mit érdekel bárkit is, Orbán lányának miből van bármilye?”
Bibi Noel korábban úgy fogalmazott, hogy minden nap rájön arra, hogy élete legjobb döntése volt elköltöznie Magyarországról. Ezt a kiposztolt gagyi műsorokkal, a no name emberekkel a tévében és a magyar mentalitással magyarázza. Szerinte a magyar emberek magukat minősítik azzal, hogy az internetes oldalakon nem veszik komolyan Bibi Noel hozzászólásait, míg külföldön a jellemzően örülnek neki, valahogy így:
"szent isten, Bibi Noel kommentálta / likeolta a bejegyzésünket, megtiszteltetés".
Rostás szerint mindez szánalmas, ki is jelentette:
A fél országot felrúgnám.”
A művésznő szerint a magyar emberek legnagyobb problémája az irigység és a másik el nem fogadása, legyen szó nemi hovatartozásról, stílusirányzatokról.
Szerinte pont azért van az ország elmaradva, mert mindenki a másik dolgával van elfoglalva és nem a saját életét próbálja építgetni. Azt kívánja, hogy múljon el az irigység, mert az fertőző betegség.
Tanácsot is ad:
Ja es ne éljetek burokban .. Legyetek nyitottak az új dolgok felé!”
Rostás válaszolt arra is, hogy miért hagyta el Magyarországot:
"Tiszteld magadat eléggé ahhoz, hogy elsétálj valamitől, ami többé nem szolgál, nem fejleszt téged, vagy nem tesz boldoggá."
R. Alexandra bejegyzései sokszor szemet bántó karakterhalmaznak tűnnek, szóval óvatosan. Mondjuk Bibi Noel feladata nem is az, hogy írásban jeleskedjen, egészen más területen amúgy is a képernyő sztárja.



A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB ESEMÉNYE! 

7 Dec 2016 

Wes Clark Jr. veterán, az ismert Wesley Clark tábornok fia a lakota vének elé járul.Standing Rocknál az indián törzsek védelmére érkező amerikai veterán katonák a törzsek vezetői, képviselői és jelenlévő tagjai előtt letérdelve közösen kértek bocsánatot az elmúlt századokban az USA hadserege által az indián törzsek ellen elkövetett jogtalanságokért, háborús bűnökért és népirtásért! 

Leksi Leonard Crow Dog a jelenlévő törzsek nevében elfogadta a bocsánatkérést. "És ma mi megbocsátunk és a világbékét akarjuk!" A Veteránok erre együtt kiáltották: "WORLD PEACE!!!!" 
A jelenlévő indiánok és veteránok ezek után kezet fogtak és többen könnyek közt ölelték meg egymást. 

*** 

Nincs szó arra, hogy ez a pillanat milyen minőségi fordulat az emberiség történelmében. Az amerikai veteránok az USA társadalmának és hadseregének legmegbecsültebb emberei. Ha Ők tesznek, vagy mondanak valamit, annak súlya van. 

Figyelemre méltó, hogy a magyar média mélyen hallgat erről. Valaki úgy döntött, hogy nekünk magyaroknak erről nem kell tudnunk, és ez a "valaki" a teljes magyar médiát képes blokkolni... 

SEGÍTS, HOGY MÉGIS MINDENKIHEZ ELJUSSON A HÍR! 
Segíts, hogy mindenki átélhesse ezeket a nemes pillanatokat, és megértse a jelentőségét! Segíts, hogy végre a békéről, a szeretetről, és a jövőnkről gondolkozhassunk, ne a háborúról! 

Ez az emberiség talán utolsó nagy esélye. 

Ácsné Éva 




A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit 2016.12. 12.06.




Ez egy mérföldkő az emberiség történetében.
Egy kis nép győzött egy óriásvállalattal szemben, akit amerikai, európai és ázsiai óriásbankok finanszíroznak. Az olajvezeték elkerüli az ősi szent földeket.

"A lakota ugyanaz, mint a dakota, ami ugyanaz, mint a sziú. Az első a nyugati, a második a keleti nyelvjárásban jelent szövetséget, a harmadik meg a csippeva, ellenség szó francia elferdítése: sioux - olvashatjuk Robert M. Utley A lándzsa és a pajzs. Ülő Bika élete és kora című művében (Osiris, 2004). " 
A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit

 2016. 09. 12. 11:08


ÚJSÁGÍRÓ, HADITUDÓSÍTÓ, ÍRÓ.


Múlt hét pénteken a szövetségi bíró elkaszálta az Álló Sziklánál gyülekező indián törzsek beadványát, hogy állítsák le a rezervátumon keresztül tervezett vezeték megépítését. Az indiánok mégis győztek.



Több, mint egy hónapja táboroznak az Egyesült Államok Álló Szikla dakota rezervátumánál sziú és póni indiánok, hogy békésen tiltakozzanak a földjükön tervezett gázvezeték megépítése ellen. (Erről bővebben itt.)A helyzet, dacára, hogy a szövetségi bíróság harminc napra leállította az építkezést, – amik indián szent helyeket tettek volna tönkre, nem is beszélve a lehetséges környezeti károkról – egyre feszültebb lett. Bár az indiánoknál nem volt fegyver, a tüntetés pedig kimondottan erőszakmentes volt, ez nem akadályozta meg az olajvezetéket építő céget, hogy biztonsági őröket fogadjon, akik könnygázzal és harci kutyákkal támadtak az őslakos tüntetőkre. Megtörni azonban ezzel sem tudták őket.


Az észak-dakotai hatóságok ennek hatására rendvédelmi erők toborozásába kezdtek, hogy felkészüljenek a bírósági döntést követő lehetséges forgatókönyvre, magyarul, hogy vérbe fojtsák, és jobb esetben gumibotokkal oszlassák fel az őslakosok tiltakozását.
Forrásaink szerint a sziúk hazaküldték a nőket és a gyermekeket a bírósági döntés után, és készültek a támadásra. Nem sok esélyük lett volna a kormánnyal szemben, de Sebzett Térd óta tudjuk, hogy az indiánok már csak ilyenek.
Mielőtt azonban tényleg elfajulhattak volna a dolgok, az Obama vezette adminisztráció egyszerűen leállította a tervezett építkezést és újabb környezettanulmányokat rendelt el.
A tüntetés ugyanis dacára, hogy az olajlobbi mindent elkövetett, hogy elhallgattassa azt, a közösségi médián keresztül gyakorlatilag minden amerikaihoz eljutott. A világ többi részéről nem is beszélve.
Barack Obama, az Egyesült Államok első színes bőrű elnöke nem engedhette meg, hogy elnökségének éveiről többek között úgy emlékezzenek meg, mint arról az időszakról, amikor az Egyesült Államok felmelegítette a halott indián a jó indián” politikáját.
A fegyvertelen őslakosokat oszlató szövetségi rendőrségről készült fényképek bejárták volna az egész világsajtót.
Az Obama-adminisztráció azonnal bejelentette az olajvezeték építésének leállítását, közvetlenül a pénteki bírósági végzés után, hogy elkerüljenek minden vérengzést.
Dave Archambault II, az Álló Szikla sziú törzs főnöke üdvözölte a kormány beavatkozását és megesküdött, hogy folytatja a harcot az olajvezeték építése ellen.
Ez egy történelmi pillanat itt az indiánok földjén
– nyilatkozta egy sajtóközleményben.
A munkának azonban nincs vége. Végérvényesen meg kell védenünk szent helyeinket és a vizünket. Az építkezési tervben szerepelnek területek, melyek nem esnek szövetségi bírósági hatáskör alá, szóval muszáj tovább folytatnunk a harcunkat

Dave Archambault II
Forrás: http://nativenewsonline.net/



(frissvilag.com
Moszkvában tárgyal Carter Page. Az amerikai elnök tanácsadója jövő hétig marad. A Reuters hírügynökség szerint Page-et korábban Trump külpolitikai tanácsadójaként tartották számon. "Befolyásos üzletemberekkel és szellemi vezetőkkel fogok tárgyalni" - jelentette ki moszkvai programjáról a RIA Novosztyinak Page. December 13-ig marad az orosz fővárosban. 



Óriási győzelem! Visszafoglalták Aleppót az iszlamista lázadóktól! Mehetnek vissza a migránsok!


A szíriai kormányerők és szövetségeseik szerda reggelre teljesen visszafoglalták a felkelőktől Aleppó óvárosát – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amely kiterjedt aktivistahálózattal rendelkezik a közel-keleti országban. Aleppó területének nagyjából a fele 2012 óta volt az iszlamista lázadók megszállása alatt.
A szír hadsereg a város visszafoglalásának utolsó fázisaként kedden elkezdett benyomulni az óvárosba.
Az óváros elfoglalását közvetlenül megelőző hadműveletben a szír hadsereg erői kedden elfoglalták az észak-szíriai nagyváros stratégiailag fontos as-Saar negyedét, majd pedig a város nemzetközi repülőteréhez vezető főutat is.
A lázadó iszlamista erők mostanra elveszítették a korábban kezükön lévő aleppói területek kétharmadát.
Az Aleppó keleti területének már csak egy kis részét ellenőrzésük alatt tartó lázadók a kedd esti hírek szerint néhány képviselőjüket Törökországba küldték, arra kérve a török hatóságokat, hogy a szíriai hadsereggel arról tárgyaljanak, hogy a fegyveres ellenzék számára biztonságos folyosókat szavatoljon, amelyeken keresztül elhagyhatnák a várost.
A végső támadást közvetlenül megelőző diplomáciai lépésként Oroszország és Kína december 5-én, hétfőn megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozatát, amely hétnapos tűzszünetet hirdetett volna a szíriai Aleppóban.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a nap folyamán elhibázottnak nevezte Aleppó ügyének az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjesztését. Moszkva érvelése szerint a fegyvernyugvás csak arra nyújtott volna lehetőséget a lázadóknak, hogy rendezzék soraikat.
Akkor ezennel visszamehetnek a migránsok? Nem valószínű, hiszen harconli sem maradtak ott, nemhogy újjáépítsék a várost. Pedig szinte mindenki szülőhelyeként emlegette, akkor kötelességük lenne legalább így megköszönni, hogy visszavették az iszlamistáktól. Békés térségnek még ugyan nem nyilvánították ki, de velószínűleg erre hamarosan sor kerül. Akkor már nem háborús menekültekről beszélünk: vagy térjenek vissza, vagy kezdjenek el dolgozni!
760x0-10
forrás: 888.hu



Köpött az elfogott terrorista! Ez az Iszlám Állam következő célpontja!



A most elfogott gyanúsított az Iszlám Állam kedvelt platformján, a Telegramon állt kapcsolatban más fiatal iszlamistákkal, és Rachid Kassimmal, az ismert szíriai terroristával is. Korábban nem volt ismert a hatóságok számára, szerdán viszont kihallgatták, majd kétnapos megfigyelés után pénteken letartóztatta őt a rendőrség.
Az utóbbi hetekben több hasonló eset is történt Franciaországban, Rachid Kassim tevékenysége révén számos fiatal próbált már meg terrorcselekményt elkövetni Franciaországban. Legutóbb alig több mint két hete tartóztattak le egy tinédzsert hasonló okokból.
Kassim egyébként korábban a Loire völgyében dolgozott szociális munkásként, az Iszlám Állam több propagandavideójában is feltűnt, és fiatalok beszervezésén dolgozik.
forrás: ripost.hu

Meghalt az Iszlám Állam vezetője!


Egyre több forrás számol be arról, hogy meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Arab hírcsatornák szerint egy bombatámadásban lelte halálát. Nyugati részről a hírt nem erősítették meg.
Az MTI értesülései szerint a terroristavezér vasárnap reggel Rakkában vesztette életét a koalíció szíriai légcsapásaiban. A hírt kedden a szíriai kormányhoz közeli Samaa, illetve az al-Ekbaríja szaúdi állami hírtelevízió is közölte. Ugyanezt adta hírül a dzishadistákhoz közeli Amak hírügynökségre hivatkozva több közel-keleti hírforrás.
forrás: nol.hu


Putyin: “Csak jelzem, hogy órák alatt lerohanom Európát!”



Putyin reagált a Romániába és Lengyelországba telepített amerikai rakétapajzsra.
A két ország fél a NATO és a Kreml közti feszültségről. Azonban Putyin kijelentette, hogy ő nem fog támadni, csupán reagálni az esetleges támadásra. Viszont az országok közötti szövetség kialakulására tekintve kiemelte, hogy “ne feledje senki, órák alatt lerohanom Európát”.
A NATO védelmi miniszterei ezen a héten tárgyalnak az állomány abba a régióba történő szállításáról.
Putyin fenyegetésnek veszi az amerikai rendszer kiépülését a balti államokban.
forrás: express.co.uk



Támadás történt Merkel ellen! Menekülnie kell!


A német kan­cel­lár nép­sze­rű­sége ugyan na­gyot esett, de erre talán ő maga sem szá­mí­tott…
Ma hajnalban valakik felgyújtották Angela Merkel pártjának kampánybuszát, állítja egy szlovák lap. Az esetről egyelőre semmilyen részlet nem szivárgott ki, a rendőrség nyilván keresi a tettest vagy tetteseket.
A busz már készen állt a szeptember 18-i berlini helyhatósági választások kampánykörútjához. Az oldalán virított a CDU felirat és Merkel asszony arcképe.
Valószínű, hogy a gyújtogatásban a kancellár iránti növekvő ellenszenv is szerepet játszhatott.A legutóbbi két hónapban ugyanis 59-ről 47 százalékra csökkent a vele elégedettek aránya.
A közösségi oldalon a kommentelők szerint ez csak a kezdet. És ha ez így folytatódik, akkor Merkelnek menekülnie kell az országból!
forrás: ripost.hu





Merkel megnevezte a migránsáradat valódi felelőseit!


A német kancellár egy CDU rendezvényen kijelentette: a szociáldemokraták és a zöldek akadályozták meg Németországot abban, hogy számos dél-európai és észak-afrikai országot biztonságossá nyilváníthasson. Ezzel gyakorlatilag korlátlan befogadásra kényszerítette a két koalíciós partner a kormányt. Az eredmény egymillió feletti migráns, kezelhetetlen problématömeg, egyre nagyobb társadalmi feszültség, el nem tagadható erőszak és terrorveszély.
Ennek kell, hogy legyen felelőse, politikai is. Logikusnak tűnne, hogy Merkel az. Pedig nem.
Kicsit messzebbről.
Koalíciós partnerei – zsebükben a teljes német médiával – már másodszor akarják víz alá nyomni Merkelt. Az elsőt a kancellár zseniálisan kivédte (lásd: atomerőművek).
A másodikat pedig nemhogy kivédheti, de végre megszabadulhat a kezét – politikai értelemben – gúzsba kötő „partnereitől”, amiért nemcsak a német nép, de a kontinens java is hálás lenne Merkel kancellár asszonynak.
forrás: magyaridok.hu



Kiadták Merkel útját! Hamarosan távoznia kell!



Németország október harmadikán ünnepelte az újraegyesítés évfordulóját. Ennek alkalmából dühödt tüntetők vonultak fel Drezdában, és azt kiabálták, hogy Merkelt deportálni kellene Szibériába, mert elárulta az országot.
A Németország újraegyesítését ünneplő hivatalos rendezvény Drezdában zajlott. Angela Merkel német kancellárt és Joachim Gauck elnököt azonban dühödt tüntetők vették körbe, mielőtt elértek a védett állami rendezvény területére. A PEGIDA mozgalom tagjai azt kiabálták, hogy “árulók”, emellett azt skandálták, hogy “Merkelnek mennie kell”, és “Merkelt Szibériába, Putyint Berlinbe”.
Az újraegyesülés jegyében a rendőrség gyorsan letartóztatta azokat, akik szerint Németország nem kellene engedélyezze a bevándorlást.
Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (PEGIDA) nevű mozgalom minden hétfőn tömegdemonstrációt tart Drezdában. Korábban nagy visszhangot váltott ki egy hasonló demonstráció, amin szintén Szibériába küldték Angela Merkelt.
PEGIDA Parade Dresden German Unity Day 3 October 2016 16:11 CET


Szaniszló: az EU-ból ki kell lépnünk, MO. idegenKézen

Európa visszahódítása: kihívások és veszélyek. Vác 2016. PÁNERÓPA

az Agresszor Putyintól szabadulni kell ! - beszélgetés Drábik Jánossal

Villás Béla - Utólsó idők,ezek jelei,várható események,ezekhez való hozzáállá 2016.10.06. Debrecen




Brutális mészárlás! Nem akartak szexrabszolgák lenni, kegyetlen büntetést kaptak!


Az ISIS 250 nőt végzett ki, mert nem akartak szexrabszolgák lenni.
A kényszerházasságot, és a rabszolgasorsot elutasító nőket a családjuk szemük láttára gyilkolták meg.
A kurdok elmondták, hogy nem szabad a nőket egyedül hagyni. Nem dönthetnek, hogy kit választanak maguknak, vagy ha döntenek, akkor meghalnak.
2014 óta rengeteg yazidi nőt raboltak el a dzshadisták, tárgyként kezelik őket.
forrás: express.co.uk

Csak erős idegzetűeknek! Brutálisan megerőszakolta a nőt a saját házában a migráns!


Csak erős idegzetűeknek! 18+
A 30 éves férfi a hajánál fogva rángatta be a nőt a házba, átvágta a dohányzóasztalon, majd ököllel többször is az arcába ütött.
Majd arra kényszerítette a nőt, hogy letérdeljen, és a szájával elégítse ki a konyhában.
De ez nem volt elég a férfinak, bevonszolta a félájult nőt a hálóba, és kegyetlenül megerőszakolta. Az aktust pedig végig vette a telefonjával.
Miután végzett, egy flakon fehérítőt locsolt szét a házban, azt remélte, ezzel eltüntetheti a DNS-ét. De a birminghami rendőrségnek így is sikerült elkapni a bevándorlót, és bíróság elé állítani – írta a Daily Mail.
forrás: ripost.hu


Tragédia! Lefejeztek egy 4 éves kislányt fényes nappal!


Húsbárddal levágta egy négyéves kislány fejét egy férfi hétfőn a tajvani főváros, Tajpej egy forgalmas utcáján – adta hírül a helyi média.
A kislány és édesanyja kerékpárjaikon épp egy metróállomáshoz igyekeztek délidőben Nejhu kerületben, ahol a gyerek nagyapjával volt találkozójuk. A nő utólag azt mondta, a közeledő férfiről azt gondolta, hogy segíteni akar a biciklijével épp elakadt kicsinek.
A 33 éves gyanúsítottat a járókelők tettek ártalmatlanná és a rendőrök elfogták. Kiderült róla, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Azt állította, hogy kábítószert is fogyasztott, de az erre vonatkozó vizsgálat negatív eredményt hozott.
A tajvani közösségi média felbolydult a hír hallatán és voltak, akik a tettes azonnali kivégzését követelték. A rendőrfőnök helyettese arról beszélt, hogy elszigetelt esetről van szó, a pontos körülményeket, a gyanúsított indítékait igyekeznek kideríteni. Ettől függetlenül – ígérte – gyakoribbá teszik az utcai járőrözéseket.
Az elmúlt négy évben három hasonló eset történt kiskorúak sérelmére. Tavaly egy tajpeji elemi iskola mosdójába tört be egy idegen, aki elvágta egy 8 éves kislány nyakát. 2012-ben egy 10 éves kisfiúval végeztek hasonló módon egy Tajnan városi videojáték-központ mosdójában.
forrás: atv.hu


Kötekedő migránsok oroszokkal találták magukat szemben! Nem lett jó vége! (video)



A felvételen az látszik, hogy két ittas afrikai szeretne taxiba szállni. A taxis azonban a modor és józanság hiányában nem vállalta a fuvart. A migránsok ezután kötekedni kezdtek, de néhány orosz megjelent, és rendre intették a migránsokat.

2 Africans Meet 2 Russians - Multicultural Exchange Ensues




A CIA igazgatója elismerte, hogy több mint 400 ügynök "mesterséges" történetekkel eteti a mainstream médiát, ami álhíreket is tartalmaznak


CIA: Hundreds Of Agents Routinely Create ‘Fake News’

Posted on December 1, 2016 by Sean Adl-Tabatabai in NewsUS // 1 Comment
Hundreds of CIA agents routinely spread fake news

The CIA admitted as far back as 1975 that they routinely use agents to create “fake news” in order to influence the general public and manipulate the thoughts and values of Americans.
The CIA Director admitted to the U.S. Senate that over 400 agents gave the corporate owned media “made-up stories”, including fake news about the assassination of President Kennedy, Robert Kennedy, and Martin Luther King.
FisherOfMen’s revealing 14-minute video, beginning with CIA Director Colby’s testimony to the US Senate for the 1975 Church Committee admitting the CIA directs corporate media how to lie to the American public:

Corporate media “covers” obvious crimes in war and money with Emperor’s New Clothes’ lies
Three weeks before W. Bush’s election for a second term in 2004, his Senior Advisor and Deputy Chief of Staff, Karl Rove, chided Pulitzer-winning journalist, Ron Suskind. Rove said:

Guys like [Suskind] were “in what we call the reality-based community,” which he defined as people who “believe that solutions emerge from your judicious study of discernible reality.” … “That’s not the way the world really works anymore,” he continued. “We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re studying that reality—judiciously, as you will—we’ll act again, creating other new realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s actors…and you, all of you, will be left to just study what we do.”
The 1975 Church Senate Committee hearings had the cooperation of CIA Director William Colby’s testimony for the stunning disclosure that over 400 CIA operatives were controlling US corporate media reporting on specific issues of national interest in Operation Mockingbird. This game-changing testimony was confirmed by Pulitzer Prize reporter Carl Bernstein’s research. Of course, corporate media refused to publish Bernstein’s article; it became a cover-story for Rolling Stone. Bernstein provided additional information of CIA control in the Senate report and corporate media subsequent “reporting”:
Pages 191 to 201 were entitled “Covert Relationships with the United States Media.” “It hardly reflects what we found,” stated Senator Gary Hart. “There was a prolonged and elaborate negotiation [with the CIA] over what would be said.”
Obscuring the facts was relatively simple. No mention was made of the 400 summaries or what they showed. Instead the report noted blandly that some fifty recent contacts with journalists had been studied by the committee staff—thus conveying the impression that the Agency’s dealings with the press had been limited to those instances. The Agency files, the report noted, contained little evidence that the editorial content of American news reports had been affected by the CIA’s dealings with journalists. Colby’s misleading public statements about the use of journalists were repeated without serious contradiction or elaboration. The role of cooperating news executives was given short shrift. The fact that the Agency had concentrated its relationships in the most prominent sectors of the press went unmentioned. That the CIA continued to regard the press as up for grabs was not even suggested.”
Consider this 5-minute video of Abby Martin walking you through recent and current history:




WIKILEAKS DOKUMENTUMOK MUTATJÁK APOLLO-PROGRAM VOLT A CSALÁS, HOLDRASZÁLLÁSOKAT NEVER HAPPENED



apollo-11

Új dokumentumok a tervek szerint ezen a héten Julian Assange, a Wikileaks alapítója, fedhet káros információkat a NASA Apollo-program, hisz szakértők.

Julian Assange, aki élt a Ecuador londoni nagykövetség mivel 2012 júniusában a félelem, hogy kiadták az Egyesült Államokban, hogy szembenézzen a kémkedés és összeesküvés díjak származó szivárgó ezer titkos diplomáciai és katonai dokumentumokat az amerikai hadsereg saját Chelsea Manning, bejelentette, hogy akkor engedje terhelő bizonyítékot, hogy a kormány az Egyesült Államok és a NASA, hogy elrejtette az igazságot az Apolló programot és a Hold kirakodott több mint 40 éve.

« Ezek a dokumentumok felfedje az igazi oka az Apolló programot megtévesztés, és ez hogyan játszottak ki a hidegháborús stratégia a kormány, az Egyesült Államok abban az időben »

- Julian Assange, a Wikileaks alapítója
A dokumentumok állítólag átadta a WikiLeaks alapítója egy "nyugdíjas magas rangú tisztviselője a NASA, hogy dolgozott a kormány több mint 45 éve", Assange mondta újságíróknak.
Assange
Wikileaks alapítója Julian Assange hamarosan felfedi dokumentumok, amelyek bizonyítják az Apollo űrprogram volt egy bonyolult rendszer, hogy balek az oroszok egy űrverseny, meg nem valósult

Káros információkat a NASA

A dokumentumok megjelent ezen a héten is okozhat akár egy héttel azután keverjük NASA bejelentette, hogy készül az újabb Holdra misszió 2030.
«Ezek a dokumentumok, amelyeket rám bízott származik nagyon ismert és elismert magas rangú tisztviselő az amerikai kormány, aki arra vágyik, hogy elhagyja ezt a végrendelet, hogy a világ, mielőtt meghal. Vágya, hogy maradjon névtelen, hogy ne összezavar a családja és barátai egy nagy polémia, hogy esetleg tönkre az életüket »mondta a riportereknek.
Top tisztviselői a kínai űrprogram tavaly azzal vádolta a kormányt, az Egyesült Államok "szimulál" a Holdra, miután a kínai Hold rover nem talált bizonyítékot az Apollo-program Holdra után vizsgálja az ugyanazon a területen, ahol  az  Apollo 11 küldetés állítólag leszállt július 20, 1969.



Trump: Azt megszünteti a Federal Reserve



Feladta december 4, 2016 által Sean ADL Tabatabai in News US // 27 Comments
Donald Trump megesküszik, hogy töröljék el a Federal Reserve

Donald Trump megfogadta, hogy töröljék el a Federal Reserve és visszaállítani az arany standard, amikor belép a Fehér Ház januárban. 
Az egyik Trump felveszi a Pénzügyminisztérium titkára, John Allison, utalt rá, hogy végrehajtja az arany standard, amikor a jelenlegi Federal Reserve vezetője, Janet Yellen, nyugdíjba 2018-ban.
A kampány nyomvonal, Trump gyakran kétségbe a jövőben a Federal Reserve politikai függetlenségét . Összhangban ezeket a megjegyzéseket, Allison akarja, hogy töröljék el a Federal Reserve összes együtt, és térjen vissza az arany standard.
Tény, Allison úgy, hogy a retorika egy lépéssel tovább. Míg eljáró vezetője a Cato Institute, Allison közzétett néhány dolgozat, jelezve, hogy a Federal Reserve volt elavult, és kellett szüntetni, mivel korlátozza a hatalmat a nép, és lehetővé teszi milliárdos haverjai futtatni bankok világszerte.
"Azt megszabadulni a Federal Reserve, mert a volatilitás a gazdaság elsődleges oka a Fed" Allison írta 2014-ben a Cato Journal .
Alternatívaként, Allison azt állítja, hogy ha megengedjük a piac szabályozza önmagát, akkor célszerű lenne a Federal Reserve károsítása a stabilitást a pénzügyi rendszer.


"Amikor a Fed radikálisan átalakítja a pénzkínálat, torzító kamatok és túlszabályozásának a pénzügyi szektor, ez teszi a racionális gazdasági számítás bonyolult" Allison írta . "A piacok do formájában buborékok, de a Fed teszi rosszabb."
Az Egyesült Államok soha nem volt tartós, folyamatos probléma az infláció, míg a Federal Reserve jött létre 1913-ban ez a táblázat csak azt bizonyítja, hogy az elmélet:
Előtt és után a szövetségi tartalék
A Federal Reserve szisztematikusan bünteti azokat, próbálja menteni a pénzüket. Az infláció az adó, és az értéke minden az egyik dollárt lemegy egy kicsit minden egyes nap.
A Federal Reserve rendszert is célja, hogy csapdába az embereket. A szándék az volt, bankárok, hogy csapdába az amerikai kormány egy végtelen adósságspirálból ahonnan soha nem menekülni, és a legtöbb amerikai nem érti ezt. Tény, hogy a legtöbb amerikai nem is értik, ahol a pénz származik, vagy hogyan értékeljük azt.
Pontban üres, a szövetségi tartalék kell szüntetni, ha valaha is, hogy csökkentsük a nemzeti adósság, munkahelyeket teremt, és nagyobb teljesítmény vissza az emberek.
A túlnyomó többsége ezeket a javaslatokat közvetlenül igazodik Donald Trump vágya, hogy rollback szabályok - beleértve a Dodd-Frank - a pénzügyi intézmények, valamint.
Ez biztosíthatja a stabil eszköz piacok, valamint lehetővé teszi a monopolizálása bankok kell lebontani, hanem lehetővé teszi a tíznél kevesebb embert, hogy ellenőrizzék a világ bankok.
A Federal Reserve középpontjában a legtöbb gazdasági bajok néző az Egyesült Államokban. Végtelen hitelfelvétel és pénz nyomtatás eredményez hatalmas infláció, és a kamatok nem marad alacsony örökre. Mi is nagyon jól látni a piac összeomlása megint, ha nem, hogy drasztikus változtatásokat.
Trump találkozó több mint figyelemre méltó, hogy szinte úttörő. Nem elnök merte a hatalmat a Rothschildok és más milliárdos elit, hogy ellenőrizzék az összes világok bankok.
Mi lehetne lépéseket, hogy megszüntesse az egyik legkorruptabb banki rendszerek egyre ragadja ebben az országban.
Amennyiben Donald Trump dolgozni, hogy töröljék el a Federal Reserve?

Pakolj zsidó mulik a vásár !!!

Az első merényletett ezért fogják elkövetni ellene !!!!

Vagy ő fejeli le a pénzügyi oligarchiát , vagy őt gyilkoltatják meg !!!!


Ahogyan a politikai forradalom idei éve a végéhez közeledik, az Európai Unió 2017-es megmaradására is egyre kisebb az esély. Kétség sem férhet ahhoz, hogy az Unió szemszögéből nézve a Brexit a legkárosabb esemény, amely valaha történt. - közli Farage lesújtó véleményét a Telegraph hasábjain. Az európai kontinensen pedig újabb politikai ellenfelek sorakoznak fel a jelenleg regnáló elitek ellen. Igencsak lenyűgöző, hogy a népszerű olasz humorista, Beppe Grillo által vezetett Öt Csillag Mozgalom folyamatosan 30 százalék feletti értéket mutat a felmérésekben, de hasonló a helyzet Franciaországban is, ahol úgy tűnik, Marine Le Pen nyeri majd meg a francia elnökválasztás első fordulóját, és bár a második fordulóban nem ő a favorit.


December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenessége 2016. december 06. mvsz.hu 
December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenességeA ceausescu-rendszer bukása utáni "demokratikus" Románia egy magyarellenes dalt választott himnuszává (Deşteaptă-te române! - Ébredj román!), legfőbb állami ünnepévé pedig december 1-jét tette, az erdélyi, bánsági, magyarországi románok 1918-as gyulafehérvári nemzetgyűlésére utalva, amely kimondta, hogy a románok az általuk lakott területekkel Romániához kívánnak tartozni. Magyar körökben - különösen az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) dokumentumaiban - sok pozitív hivatkozás történik ennek a román nemzetgyűlésnek a Nyilatkozatá ra, különösen annak III. pontjára, pedig ez a nyilatkozat vérlázítóan magyarellenes... Ideje lenne a magyar politikumnak kijózanodni belőle. 
A gyulafehérvári nyilatkozat III. pontjának első bekezdése ugyan fűt-fát megígér a Romániához csatolandó népeknek - pl. saját közigazgatást és ítélkezést az illető néphez tartozó személyek által - amiből 98 év alatt semmi sem valósult meg, de tekintsünk a nyilatkozat VI. pontjára, amely nem ígér, hanem cselekszik! 
A gyulafehérvári román nemzetgyűlés "szeretettel és lelkesedéssel" üdvözli az osztrák-magyar monarchia igájából szabadult valamennyi nemzetet, beleértve még az ausztriai németeket is! Tehát cseheket és szlovákokat - csehszlovák nemzet -, ausztriai németeket, szerbeket, horvátokat, szlovéneket, macedónokat, montenegróiakat - jugoszláv nemzet -, lengyeleket és ruszinokat. 
De van egy kivétel: a magyar nemzetet nem üdvözli a "fennkölt" román nyilatkozat... 
Márpedig ilyen körülmények között ez tömény magyarellenesség. 
Ezért nem szabad magyar politikusnak a gyulafehérvári nyilatkozatra hivatkozni. 
Vagy ha mégis, akkor meg kell nevezni annak vérlázító magyarellenességét. 
Idézet a gyulafehérvári nyilatkozatból: 
VI. A Nemzetgyűlés szeretettel és lelkesedéssel üdvözli az Osztrák-Magyar Monarchiában eddig leigázott nemzetek felszabadítását, éspedig a csehszlovák, ausztriai német, jugoszláv, lengyel és ruszin nemzeteket, és elhatározza, hogy ezen üdvözletet mindazon nemzetnek tudomására hozzák. 
A román eredeti szöveg: 
VI. Adunarea Natională salută cu iubire si entuziasm liberarea natiunilor subjugate până aici în Monarhia austro-ungară, anume natiunile: cehoslovacă, austro-germană, iugoslavă, polonă si ruteană si hotărăste ca acest salut al său să se aducă la cunostinta tuturor acelor natiuni. 
MVSZ Sajtószolgálat 



Traian Basescu: ki kell utasítanunk a bukaresti magyar nagykövetet!





Finoman szólva sem fogadta kitörő lelkesedéssel a román politika azt, hogy Szijjártó Péter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a december elsejei ünnepségeken.
Könnyen kiszámítható, hogy a kampány hevétől elragadott Romániában egy ilyen lépés milyen reakciókat szül, erről mi is írtunk korábban. Traian Basescu, Orbán Viktorral egy időben jó barátságban levő Románia volt államfőjének viszont elgurult a gyógyszere és Facebook-oldalán tette szóvá Szijjártó lépését, burkoltan fenyegetőzve azzal, hogy Románia a Tiszáig tart, és ez nekik, azaz a román politikának ne jusson az eszébe, mert akkor jaj lesz a budapesti politikai csaholóknak.

Alább a teljes Basescu-bejegyzés magyar változata:

Orbán Viktor barátocskám, mi nem akarunk Budapestre látogatni, ahogy azt megtettük a történelem utóbbi száz éve során a ti (értsd: magyarok – ford. megjegyz.) engedélyetek nélkül. De ne provokálj, mert nekünk is vannak határaink. Felbátorodván attól, hogy Orbán Viktort emberszámba vette Donald Trump, a magyar külügyminiszter, az erőtlen Peter Syijjarto (Szijjártó Péter – a fordító), a politikai szuka, aki a magyar szélsőségesség szoknyája alatt született, nem kér sem többet sem kevesebbet, a magyar diplomáciai személyzettől, minthogy sehol se vegyen részt a Románia nemzeti ünnepe alkalmából rendezett eseményeken, mert, idézem: „a magyar népnek nincs mit ünnepelnie december elsején”. Egy egész hosszú listát tudok készíteni arról, hogy miért lehetnének legalább ugyanolyan büszkék a Romániában élő magyarok, mint a románok december elseje alkalmából. A leginkább elégedettséggel eltöltő tény az lehetne, hogy a magyarországi magyaroktól eltérően az utóbbi 26 év Romániájában élő magyaroknak olyan politikai vezetésből volt részük (értsd: a mindenkori bukaresti kormányok), amely nemzeti és nemzetközi szinten is tiszteletnek örvend, elkötelezett a NATO és az EU értékei mellett, értékek, amelyekről úgy tűnik, hogy Budapesten fakultatívvá és irrelevánssá váltak az utóbbi években. Látván a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter (az eredetiben ismét: Peter Syijjarto) precedens nélküli Romániát sértő lépését az egyetlen méltó válasz az lehet, ha azonnali hatállyal kiutasítjuk az országból Magyarország bukaresti nagykövetét, és hazarendeljük Románia budapesti nagykövetét. Másként Orbán Viktor kormányának ezen politikai kalandorai nem fogják megérteni, hogy az igazi Románia a Tiszáig tart. Isten őrizzen meg titeket attól, hogy ez eszünkbe jusson, ti budapesti politikai csaholók.”

És a román eredeti:

Prietene Viktor Orban, noi nu vrem să vă vizităm la Budapesta, aşa cum am mai făcut-o în istoria ultimilor 100 de ani fără voia voastră. Dar nu ne provoca, pentru că avem şi noi limite. Încurajat de faptul că Donald Trump l-a băgat în seamă pe Viktor Orban, ministrul de externe maghiar, nevolnicul Peter Syijjarto, o panaramă politică născută sub pulpana extremismului maghiar, a cerut nici mai mult nici mai puţin decât ca personalul dimplomatic maghiar să nu participe nicăieri la ceremoniile ocazionate de ziua naţională a României pentru că, citez, “poporul maghiar nu are nimic de sărbătorit de 1 decembrie“.




Újabb "fantasztikus hír": A Trianoni békeszerződés egyetlen eredeti példánya szerint az elcsatolt területek csak 100 évig lesznek leválasztva, utána vissza kell kapnia Magyarországnak.

4600 éves csizmaminta

A Quaestor-vezér titkára Thaiföldön tolja a dolce vitát Polt Péter lányával 

2016. 12. 9. Alfahír 
A legfőbb ügyész nagyobbik lányának és Mikuska Zoltánnak a románcáról már tavaly márciusban írt a Blikk. A pár és maga Polt Péter is igyekszik titkolni a kínos románcot - ám az Alfahírnek most olyan fotók kerültek a birtokába, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a mai napig együtt vannak. 
A kapcsolatról az LMP-s Hadházy Ákos az Országgyűlésben is faggatta Poltot, aki "személyeskedő, durva és nagyon alantas kérdésnek" nevezte a felvetést. Holott a képviselő nem öncélúan tunkolt a legfőbb ügyész családi ügyeiben. Arra szeretett volna magyarázatot kapni, hogy a cég összeomlása ügyében folytatott vizsgálat során miért nem hallgatták ki Tarsoly Csaba titkárát, pedig, "ha valaki információkkal bírhatott volna, az ő". 
Az ügyészség azonban nem így látja. Az Együtt képviselője, Szabó Szabolcs májusban feltett kérdésére azt válaszolták: "A beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna, valamint arra sem, hogy a feltárt bűncselekményekben bármilyen módon közreműködött volna." 
Mikuska viszont nem egyszerű kávéfőzőnek tűnik a botrányos körülmények között csődbe ment cégben. 2012-ben a Miniszterelnökség osztályvezetői pozícióját cserélte a Quaestor-vezér előszobájára. Ilyen magas szintű bizalmi állást aligha cserélt volna le egy olyan munkára, ahol az égvilágon semmi hatása és rálátása nincs a folyó ügyekre. 
Nem Mikuska kihallgatásának rejtélyes elmaradása az egyetlen furcsaság a Legfőbb Ügyészség és a Quaestor-ügy kapcsán. Az összeomlás előtt álló cégből az ügyészség volt sofőrje 200 millió forintot vett ki az utolsó pillanatban. Tarsoly Csabát a botrány kirobbanását követően két hétig nem tartóztatták le, így még arra is maradt ideje, hogy átjátssza a céget egy kisstílű bűnözőnek, Orgován Bélának. A Fővárosi Törvényszék áprilisban súlyos hiányosságokat talált a vádiratban, amelynek kapcsán az ellenzék felvetett: elképzelhető, hogy szándékosan igyekeznek ellehetetleníteni az ügy feltárását. 
A jelek szerint Mikuska Zoltán azóta sem néz szembe sem hatósági vizsgálattal, sem anyagi problémákkal. A novemberi-decemberi hideg elől kedvesével Dubajba, majd Thaiföldre utazott - utóbbi országban készültek ezek a fotók is. 

A maffia prostik !

Még a lánya is prosti !!!!!!
kedvesével Dubajba, majd Thaiföldre utazott

A legfőbb ügyésznek kellene kideríteni az igazat a Quaestor-ügyben, és sok más ügyben is. Nem az a baj vele, hogy beszédhibás, hanem az, hogy pártkatona. Polt Péter felesége a jegybankban személyzeti vezető havi ötmillióért, és kap még egy kevés borravalót két jegybanki alapítványtól is. (F.I.) 




Ha úgy rendezünk olimpiát, mint úszóvilágbajnokságot, abba belerokkan az ország



Ekkora eseményt még nem rendezett Magyarország, gazdasági értelemben is hasznot fog húzni belőle az ország - mondta Orbán Viktor 2015 márciusban. Még nem a budapesti olimpiáról festett ilyen ígéretes képet, hanem a 2017-es vizes (úszó, műugró, vízilabda) világbajnokságról, amit beugróként vállalt be Magyarország.
Orbán nem titkolja, hogy a jövő évi budapesti vizes világbajnokságot a 2024-es olimpia előszobájának tartja, amivel meggyőzi majd a világot, hogy alkalmasak vagyunk nagyobb feladatokra is, a magyarok számára pedig az válik világossá, hogy milyen pompás dolog elkölteni egy rakást pénzt sporteseményekre.
Az még simán elképzelhető, hogy ha feszesen is, de rohamtempóban elkészül a Dagály helyén épülő, többször is áttervezett létesítmény.
Csakhogy a vizes vébé eddigi előkészítése pont azt bizonyítja, hogy teljesen komolytalanok és jelentősen alultervezettek a várható költségek, és pont úgy rendeznénk mi is olimpiát, ahogyan máshol is megy: az ígért pénz sokszorosát elköltve. Ehhez képest tényleg teljesen mellékes, hogy egy kabalafigura vagy egy vállalható minőségű plakát elkészítése is mekkora gondot okoz.
Az uszoda első látványterve Forrás: mnsk.hu
Orbán tavaly márciusi kijelentése a vizes világbajnokság várható gazdasági hasznáról már akkor sem volt reális (persze mindig lehet hivatkozni a minden pénzt megérő, sőt, pénzben nem is kifejezhető országimázs növelésre), azóta viszont kiderült, hogy valójában teljes képtelenség, amit a kormányfő állított.
Nem véletlen, hogy az úszó világbajnokságokért nem kapkodnak a világban. A 2017-es vébé rendezési jogát Mexikó lepasszolta, miután rádöbbenetek, milyen költségekekkel jár. Más ország sem vágyott a lehetőségre, mi bevállaltuk. Orbán ezt a maga szavaival így fordította le:
képesek vagyunk-e arra, amire rajtunk kívül senki más nem mert vállalkozni”.Magyarország egyébként 2021-ben lett volna a világbajnokság házigazdája, azért az időpontért sem volt valódi verseny.
Amikor Orbán a várható haszonról beszélt, a hivatalos ígéretek arról szóltak, hogy az uszoda 8 milliárdba kerül majd, mindennel együtt a világbajnokság rendezési költségeire 25 milliárd forint mondott be a szervező cég társelnökeként Gyárfás Tamás.
Az uszoda második látványterve, ami 2014-ben lenyűgözte a FINA vezérkarát
Most - azzal a plusz 7 milliárddal együtt, amit a kormány tolt oda még váratlanul a múlt héten az úszó világbajnokság rendezésére -
az eredetileg ígért 25 milliárd helyett százmilliárd körül járnak a költségek.
A nyolcmilliárdosra ígért uszoda valójában már 38 milliárdos, de mindefélével együtt 47 milliárd, hasznot pedig Orbán Viktor barátjának hoz, ugyanis Garancsi István cége, a Market építi.
És ahogy valójában kinéz majd. Fotó: Magyar úszószövetség/Facebook
A vizes vébé miatt számos helyen folynak munkák. Ebből a pénzből újítják fel a nemrég felújított Császár-Komjádyt, a Hajós-Széchyt (bár itt például forráshiány miatt az egyik közbeszerzést eredménytelennek kellett nyilvánítani), a BVSC-uszodát, Balatonfüreden a hosszútávúszásra készülnek (2,7 milliárd), de csatornázzák a Margitszigetet (5 milliárd), és van némi tereprendezés is, hogy a rakparton egy sétányon is meg lehessen majd közelíteni a nagyuszodát (900 millió forint).
Emellett például olyan meglepő tételek is vannak, mint a Bibó kollégium felújítása, ami szintén része a vizes világbajnokságnak, egyszerűbb szállásként használják majd (a légkondikat Mészáros Lőrinc cége biztosítja), vagy ott van az a remek megoldás, hogy a szervező cég társelnökének, Gyárfás Tamásnak az évekig üresen álló, korábban a Nap-keltének helyett adó épületét is felújították, mivel hogy, hogy nem, pont ott lett a szervező cég központja. De például a KPMG is készít egy tanulmányt 17 millió forintért a világbajnokság gazdasági hatáselemzéséről, ami elég jó lehet olyan mozgócélpont esetén, mint a vébé költségei.
2016 január. Orbán és Gyárfás még együtt tájékoztatták Julio C. Maglionét, a FINA elnökét és Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját a világbajnokság előkészületeiről. Fotó: kormany.hu
Annak ellenére, hogy a kormány döntésének köszönhetően könnyítést kapott a világbajnokságot szervező cég a közbeszerzésekre, még a látszatverseny megteremtése sem sikerül számos esetben. Annyira nem, hogy a Közbeszerzési Hatóság vezetője volt kénytelen hivatalból megtámadni 12 könnyített tendert is.

Az olimpia sok-sok világbajnokság egyszerre

Az úszó világbajnokság 25 milliárdból hirtelen 100 millárdos duzzadt költségvetése ráadásul aprópénz ahhoz képest, amibe a 2024-es olimpia kerülne Magyarországnak.
Van egy ezeroldalas megvalósíthatósági tanulmány a budapesti 2024-es olimpiáról, a várható költségeire is kitérve.
Van egy nagy trükkje az egésznek, három kategóriába sorolják a kiadásokat. A nagy részét abba a keretbe teszik, amik amúgy is megépülnének a város érdekében, de jól jönnek az olimpiához. Illetve vannak olyan beruházások, amiket csak későbbre terveztek, de az olimpia miatt előrehozzák. És aztán vannak azok a tételek, amik tényleg az olimpia közvetlen költségei.
Meglepő módon a költségek jelentős részét az első kettőbe sorolják, mindjárt írok példát rá, hogyan, így aztán sokkal alacsonyabbnak tűnik az a kiadás, amit Magyarország kifejezetten az olimpiára költene.

Orbánék megépítik így is, úgy is

Vannak szép számmal olyan beruházások, amiket már elkezdenek, vagy be is fejeznek, mire jövő szeptemberben döntenek a 2024-es olimpia helyszínéről. Vagyis akár lesz olimpiánk, akár nem, ezekbe belevág a kormány, és része lesz az olimpiai pályázatnak.
Éppen ilyen például a vizes világbajnokságra készülő 40 milliárd körüli uszodakomlpexum (amit menet közben azért kellett áttervezni, hogy az olimpia követelményeinek is megfeleljen) vagy az elkészült stadionok, így a 100 milliárdos nemzeti arána, az új Puskás. Itt a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság meccseiből is játszanak majd négyet, ha megkapnánk az olimpiát, a Puskásban lehet a megnyitó- és a záróünnepség, de atlétikai versenyekre például nem lesz alkalmas, mivel nem lesz benne futópálya. Így arra külön stadion kell majd, ami az egyik legnagyobb tétel lesz.
És miután az olimpiára hajtva rengeteg világbajnokságot is rendezünk a következő években, arra is megy egy rakás pénz. Bár ebben sincs mindig észszerűség: 2019-ben kajak-kenu vébé lesz Szegeden, miközben valamiért az olimpiai kajak-kenu helyszín nem itt lenne, hanem Budapesten. (Az Agenda 2020 előírásai szerint nem kell már egy városban megrendezni az olimpiát, simán lehetne Szegeden.)
De nemcsak sportlétesítmények tartoznak az olimpiai álomkergetés miatt megkezdett vagy előre hozott, óriási pénzeket felemésztő beruházások közé.
A legmeglepőbb olimpiára hivatkozó kiadást Szijjártó Péter jelentette be. A külminiszter azzal indokolta a Belgrád-Budapest vasútvonal amúgy is felfoghatatlanul drága, soha meg nem térülő felújítási költségének további növelését 470 milliárdról 550 milliárdra, hogy
a budapesti olimpiai pályázat miatt a fővárosi szakaszt újra kell tervezni. Ez pedig 80 milliárd forint ezek szerint.
A Csepel-sziget északi részére tervezett új 2x3 sávos Duna-hídra is pályázatot írt már ki a múlt héten a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., egyelőre a kiviteli tervekre és megvalósíthatósági tanulmányra. Ez,a Lágymányositól mindössze másfél kilométerre lévő híd köti majd össze az ide tervezett olimpiai helyszíneket.
Fónagy János államtitkár a közelmúltban pedig arról beszélt, hogy kormányzati döntés még nincs, de az olimpiára való felkészülés tervei között elsőként szerepel a ráckevei vonal felújítása.
A ferihegyi reptér régóta meg nem oldott vasúti összekötettése is az olimpiának köszönhetően valósulhat meg. A Figyelő szerint Orbán Viktor sürgeti a projektet, mert az jó pont lenne az olimpia pályázat elbírásánál. Az ára 100 milliárd forint, pár éve még ennek törededében gondolkodtak.
Látványterv a budapesti olimpiához. Forrás: Budapest 2024
Vagyis a ferihegyi vasút akár abba a kategóriába is sorolható, amit valamikor amúgy is megcsináltak volna, csak mindig tologatták, mert volt fontosabb. Ezekbe a projektekbe ráadásul uniós pénzeket is be lehet húzni, amiket amúgy sportlétesítményekre nem. Arról nem esik szó, hogy a fontossági sorrendben eddig hátrább sorolt, de az olimpia miatt mégis előrehozott projektek - akár uniós - forrásai hiányozni fognak eddig sokkal fontosabbnak ítélt, hirtelen mégsem annyira fontos beruházásokból.
A nem is az olimpia miatt épül-kategóriák bevezetése nem magyar találmány, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság maga is azt várja el a pályázóktól, hogy külön számolja el az olimpia közvetlen költségeit az egyéb, mégis az olimpiai rendezési esélyeket növelő beruházásoktól. Így könnyebb eladni a költségeket a közvéleménynek. Miközben természetesen ha valaki valóban egy nagyon fapados pályázattal indulna, annak esélye sem lenne elnyerni az olimpiát.
A magyar megvalósíthatósági tanulmány ezt a csapdahelyzetet így foglalja össze: 
a beruházások „akkor szolgálhatják a nyerési esélyek javítását, ha a NOB várhatóan nem fogja egyrészt túlzottnak és ezért megvalósíthatatlannak tartani a fejlesztési elképzeléseket, másrészt azonban nem fogja túl szerénynek és ezért az olimpiát nem kellő színvonalon kiszolgálónak sem ítélni az infrastrukturális háttér színvonalát”.

De akkor most ez hány lélegeztetőgép?

A tavalyi hatástanulmány szerint
a 2024-re tervezett olimpiával összefüggő beruházások összességében 3 113 milliárd forintot érhetnek el.
(A kormány most 42 milliárd forintért ad tízezer forintos Erzsébet-utalványt a 2,7 millió magyar nyugdíjasnak. Vagyis 74-szer mehetne ki a postás vagy a közhivatalnok a nyugdíjasokhoz az olimpia teljes költségéből.)
De persze vannak a legendás kategóriák, vagyis ez nem úgy annyi.
  • Az összes fejlesztésből a kifejezetten olimpiai beruházások 1 043 milliárd forintot
  • az olimpia miatt előrehozott beruházások 421 milliárd forintot
  • az „alapeseti” (vagyis az általános, olimpia nélkül is szükséges) beruházások 1 649 milliárd forintot tesznek ki. 
Ráadásul még a kifejezetten olimpiai beruházások (sportlétesítmények, jogdíjak, olimpiai falu, médiafalu, biztonsági intézkedések) sem érik el a tanulmány készítői szerint a fenti 1 043 milliárdot sem, mert lesznek bevételek is.
Így aztán a tanulmány arra jutott, hogy Magyarország valójában csak 774 milliárd forintot költene kifejezetten az olimpiára. Merész vállalás, az 1960 óta megrendezett nyári olimpiák költségének átlaga ennek a duplája volt.
De kétségtelenül máris jobban hangzik, hogy az csak 18 kör az Erzsébet-kártyákkal.
A megvalósíthatósági tanulmányban megjelent, alacsonynak tűnő számok megbízhatóságát erősen csökkenti - az úszó világbajnokság tapasztalata mellett - az elemzés eddigi egyetlen számonkérhető kalkulációja. A tanulmány az olimpiai pályázat költségeit 10 milliárd forinra tette. Ez csak az, amit a szeptemberi eredményhirdetésig költünk el. Ehhez képest a tervezett 10 helyett már most 19 milliárdos a keret, és hol van még a jövő szeptemberi döntés.
Ezt a pénzt ráadásul sikerült szinte teljesen átláthatatlanul elkölteni. A Budapest 2024 honlapján nem található meg semmilyen elszámolás, és nem is szívesen adnak ki ilyen adatokat.

Mennyi lehet majd valójában a költség?

Ha Magyarország tudná tartani az előzetes terveket, akkor visszamenőleg hosszú időre a budapesti lenne a legolcsóbb olimpia. Ehhez például az kellene, hogy teljesen átlátható módon, nem haveroknak vagy korrupcióval kiválasztott cégeknek adjanak megbízásokat, találjanak megfelelő és kellő mennyiségű munkaerőt, tartsák a határidőket, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban mindenáron befejezni a munkát.
Ha a lényegesen egyszerűbb budapesti úszó világbajnokságból indulunk ki, akkor ez nem fog sikerülni.
A tanulmányban az áll, hogy az előző olimpiákon a nem kifejezetten olimpiai, mégis az olimpia miatt elkészült, főként infrastrukturális fejlesztések a nagy ígéretek ellenére 2-3-szorosával szálltak el a tervezetthez képest. Nálunk ez természtesen nem így lesz, ha netán mégis, akkor 2000 milliárd forint 2-3-szorosáról beszélünk.
A következő, 2020-as olimpia házigazdája, Japán is nagyon durván elszámolta magát. Ők úgy indultak neki, hogy nagy általános fejlesztésekre nem lesz szükségük, mert erős az infrastruktúrájuk, lényegében csak sportlétesítmények fejlesztésével, valamint az olimpiai falu építésével számoltak komolyabb plusz költségként. Ehhez képest most novemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szólította fel a japánokat arra, hogy fogják vissza magukat, és maradjanak a költségek 20 milliárd dollár alatt. Eredetileg 3,5 milliárddal számoltak. A szervezők ezért a nyertes pályázatukhoz képest több versenyhelyszínt is módosítanak: nem építenek új létesítményeket, hanem már meglévőket fognak használni.
Egyébként, hogy mennyire indokolt lett volna népszavazást kiírni a budapesti olimpia rendezéséről, az a megvalósíthatósági tanulmányban is benne van:
Az olimpiát követő átalakítási és értékesítési időszakkal együtt összességében egy 15 éves programról beszélünk (2015-2029), és a fejlesztések közvetlenül, vagy közvetve a nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazatát érintik.”




A török egyházi közbeszéd homlokterébe a magömlésig tartó szopás került











Magyari Péter 


Izgalmas közéleti vitáról számolt be a Hürriyet című török napilap. A kérdés lényege, hogy rendes muzulmán rendesen leszophat-e egy rendes muzulmánt?
A vita alapján az nem kérdés, hogy a hívek a hímtagot szájba vehetik és játszhatnak az ajkaikkal a hímvesszővel. A kérdés az, hogy a műveletet lehet-e élvezésig fokozni, egészen addig a pillanatig, amikor az ajkakkal ingerelt szerv spermát lövell.
Mehet végig?
Erről mondta azt az ismert hitszónok, Ali Rıza Demircan július 10-én a török állami televízióban, hogy élvezésig szopni "haram". Vagyis tilos. Nem kóser. Ahogy a szadizós szex és az análszex is haram, az ő álláspontja szerint. Vita azonban csak a szopásból lett.
Demircan szavaira ugyanis most reagált tévépásztor kollégája, a vallási kérdésekről népszerű műsort vezető  Ahmet Mahmut Ünlü (akit persze sokan inkább népszeű becenevén csak “Cübbeli Ahmet Hoca” néven ismernek).
Ünlü keményen nekiment Demircannak:
"Ne találj ki hazugságot Allah nevében!"
Majd részletes elemzésbe kezdett. Levezette, hogy a Korán semmilyen módon sem tereli korlátok közé a szopást. Magát a spermát egyes szunnita irányzatok ugyan tisztátalannak tartják, de más irányzatok eddig sem mennek el. Ám akik tisztátalannak tartják, azok sem tiltják az érintkezést vele, és még egy összespermázott ruha is könnyen megtisztítható a szigor hívei szerint is: elegendő kidörzsölni belőle az anyagot, ha az ivarsejtek és a körülöttük lévő váladék már megszáradt. És a ruha máris tisztának számít vallási értelemben is.
Ünlü vidám műsorai a szélsőségeseket rendre kiakasztja. Az Iszlám Állam például halálosan megfenyegette, és ezért állandó védelmet kap most a török államtól.




Nincs több titok az Erzsébet utalványok körül: borított az államtitkár



Amikor azt hittük, hogy most már tényleg túl vagyunk a Nagy Erzsébet Utalvány Ügyön (úgy is mint Orbán Viktor megígérte, Lázár János nem a postával, hanem a kormányhivatalnokokkal küldené, Kövér Lászlónak ez nem tetszik, Kósa Lajos szerint nehogy már azt higgyék a nyugdíjasok, hogy ez nekik jár, Lázár János mégis a postával küldi, Orbán Viktor levelet is ír mellé), akkor futott be az eddigi legmeredekebb kormányzati kijelentés.
Az elkövető Csepreghy Nándor, parlamenti államtitkár Lázár János minisztériumából.
A tetthely a Klubrádió Megbeszéljük című műsora.
Csepreghy Nándor azt mondta, hogy „azért küldték volna a kormányhivatalok munkatársait a nyugdíjasok pénzével házhoz”, mert akik a közszférában dolgoznak, azoknak fontos, hogy testközelbőli tapasztalatuk legyen arról, hogy ezek az emberek hogyan élnek, milyen problémákkal küzdenek”. És még azt is, hogy lett volna „itt még egy alkalom arra, hogy az állampolgárok az állami tisztségviselőkkel találkoznak, mert igenis az állampolgárokkal való személyes konzultáció lehetősége az segítheti az állam jobb működését”.
De az aljas szakszervezet megakadályozta tagságát, hogy tovább képezze magát nyugdíjasokból, hiszen oly nehéz manapság belelátni annak a pár nyugdíjasnak az életébe.




Az osztrák elit nyert másfél évet – aztán jön a Szabadságpárt?



Brüsszel, Bécs és Berlin fellélegezhet, nem lesz jobboldali radikális elnöke Ausztriának. Az osztrák elitnek így van még jó másfél éve, hogy kitalálja, hogyan akadályozza meg a Szabadságpárt hatalomra kerülését. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, mi áll a nem várt különbségű győzelem mögött.
Sokan jósolták, hogy a populisták előretörése Amerikában és Európa más országaiban a Szabadságpárt jelöltjét, Norbert Hofert segíti, mert a választók látják, hogy ez a politika egyre elfogadottabb. Ehhez képest az elit jelöltje, a balos zöld Alexander van der Bellen végül viszonylag simán győzött. Azaz kiderült, hogy közvélemény-kutatók nem csak a fősodratú jelöltek kárára tudnak tévedni.
És hogy ezen kívül milyen más kérdésekre kaptunk még választ az osztrák választásokon: például arra, hogy valóban létrejött-e a Brexit és Donald Trump győzelmével egy új többség? Hogy az establishment okkal veti-e ellenfelei szemére a populizmust, a hazugságokat, az igazságon túli politikát? Vagy, hogy hol vannak a néppártosodás határai és hogy mire kell figyelnie egy a szélről középre tartó pártnak?


Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit

D ATI20151111026


Százmilliókat költöttek rá a pénzünkből, de lassan két éve nem csinálnak semmit. És most úgy tűnik, egy darabig még nem is nagyon fognak. Az állami tulajdonú KAF – vagy hosszabb nevén Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. – nem egy különösebben ismert szervezet, de nem is nagyon hagytak neki teret a bemutatkozásra.
A céget közel hárommilliárd forinttal indították útnak még tavaly februárban, több százmilliót költöttek magukra, irodát béreltek, munkatársakat fizettek, gépeket vettek, csak 2015-ben 427 millió forintot tapsoltak el, miközben folyamatosan tologatták a tevékenység megkezdésének a határidejét.
Engedélye a mai napig sincs, pedig a legutóbbi verzió szerint október 1-től már tényleg működnie kellene. Egy, a parlamentben is tárgyalt törvénymódosításból viszont kiderült, a kormány legújabb terveiben
már nem nagyon számol a KAF-fal, a neki szánt feladatokat jórészt másnak adja.

Lázár kontra Seszták

A KAF sorsa azért is alakulhatott ennyire szerencsétlenül, mert a felette álló szervek az utóbbi néhány évben egymással csatáztak, és most, hogy a háborúnak vége, új tulajdonoshoz került, akinek viszont nincs rá igazán szüksége.
Az ügy hátteréhez érdemes tudni, hogy az utóbbi években Lázár János Németh Lászlóné irányítása mellett a Miniszterelnökségen egy Seszták Miklóstól és az MVM-től elkülönülő energiapolitikai centrumot próbált meg kiépíteni.
Az NFM-ből a Miniszterelnökséghez került a lakosságot ellátó rezsicég, a Főgáz bázisán létrehozott Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ), itt pörgött fel a gázszolgáltató multik ügyfeleinek egy cégbe terelése, itt hozták létre az MVM-től független  gázkereskedő céget, és más cégekkel együtt Lázárék alá került a KAF is. A cégeket mind az államtitkárrá lefokozott volt miniszter, Németh Lászlóné irányította a Miniszterelnökségen.
És bár nyílt konfliktusból kevés volt, több helyről lehetett hallani, hogy az erőtér kiépítését nem veszi jó néven az NFM-es kör. Az energiapolitika ugyanis a korábbi években hagyományosan hozzájuk tartozott, ők irányítják a legnagyobb állami energiacégeket, zavarta őket, hogy a Miniszterelnökségnél is egyre grandiózusabb energetikai terveket kezdtek szőni.
Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre

Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre

Megszereztük a Miniszterelnökség belső anyagát, több évre előre kidolgozták, mit vennének meg, miből és mennyiért. Ahogy az övék lenne, átírnák majd a szabályokat.Tovább
A két tárca szembenállásának egyik legélesebb helyzete az volt, amikor Lázárék még az aranytojást tojó tyúkra, a paksi atomerőműre is szemet vetettek, illetve ötlet szinten a paksi pénzek megcsapolása is felmerült, hogy rezsit csökkentsenek. Végül az erőmű ugyan nem került át hozzájuk, de enélkül is sok borsot törtek az NFM orra alá az utóbbi években, amíg tartott ez a harc.
Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést

Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést

Úgy hitetnék el az emberekkel, hogy nálunk olcsó az áram, hogy elkezdenék felélni a nukleáris hulladék eltakarítására szánt milliárdokat. Megszereztük a Miniszterelnökség belső anyagát a tervekről.Tovább

Rejtély, hogy mi szükség volt rá

A KAF is elvileg a Miniszterelnökség energetikai terveinek egyik fontos oszlopa lett volna, bár pontos küldetését a kezdetektől homály fedte. A cég a hivatalos szöveg szerint a „nemzeti érdekek védelmére, a rezsicsökkentés fenntarthatóságára” jött létre, de hogy hosszabb távon egy alternatív rendszerirányítót akartak-e vele felépíteni, bevezetni az okos mérést, esetleg csak a közműcégek közötti elszámolásokat koordinálta volna, a mai napig nem teljesen világos.
Ugyan a felsoroltak mindegyike megjelent a cég létrehozása körüli magyarázatokban, érthetetlen volt, miért kell erre külön vállalkozás, például az elszámolások koordinálásának ellátására teljesen alkalmasnak tűnt a már meglévő Energiahivatal is. (Ezt akkoriban egy szocialista módosító fel is vetette, javaslatukat leszavazták.)
Hogy a Miniszterelnökség birodalomépítési tervei miről szóltak, talán már soha nem derül ki, a Lázár–Seszták-harc ugyanis Lázárék csapatának látványos fegyverletételével zárult, Németh Lászlónét nyugdíjazták, és több állami cég élén fejek hullottak. A terület Matolcsy közeléből kapott új vezetőt, majd a Némethné felügyelte cégeket végül el is vették a Miniszterelnökségtől.
Mindent át kellett adniuk Sesztáknak: az MFB és a Posta mellett az ENKSZ-t és a KAF-ot is.
Most pedig úgy tűnik, a fejlesztési tárca igyekszik megszüntetni a feleslegesnek tűnő párhuzamosságokat, de még ők maguk sem tudják, hogy pontosan merre tovább, a Figyelő korábbi cikke szerint egyelőre még az átvett cégek stratégiáit sem sikerült kidolgozni, jó esetben év végére készülnek el vele.
A KAF-fal az eredeti szándék már nem valósul meg, aszerint ugyanis több mint egy hónapja élesben működnie kellene. Az Energiahivataltól azonban engedélyt nem kapott a tevékenységre, szeptember végén pedig kijött egy rendelet, hogy egyelőre a KAF-nak szánt adatkezelést és az elszámolást továbbra is a rendszer-üzemeltetők és a kereskedők végezzék, ha meg majd mégis kapna engedélyt, arról szólni fognak.



Lázár János és Németh Lászlóné a kormány és a parlamenti pártok postatörvény módosításáról tartott egyeztetésen a Magyar Posta Vezérigazgatóságának épületében 2016. április 5-én.
Lázár János és Németh Lászlóné a kormány és a parlamenti pártok postatörvény módosításáról tartott egyeztetésen a Magyar Posta Vezérigazgatóságának épületében 2016. április 5-én.
Fotó: Marjai János

Kihúzzák a törvényből

Aztán megjött a még világosabb jelzés: a kormány benyújtott egy törvénymódosítást, amiből kiderült, hiába is várnak az engedélyre. A már a parlamentben is tárgyalt javaslat hatásvizsgálati lapjából kiderül: teljes egészében az Energiahivatalhoz sorolják át azokat a kvázi hatósági, elszámolási és ellenőrzési feladatokat, amelyeket a KAF-nak szántak volna, a törvényből nagyrészt kihúzogatták a KAF-ot említő szövegrészeket.
A KAF-nak kitalált elszámolási, adatgyűjtési feladatokkal pedig majd az „okos mérés mintaprojektet megvalósító, szintén állami tulajdonú céget bízzák meg”. Ez alighanem az MVM-es Mavir nemrég létrehozott leányát jelenti. De ide kapcsolhatják be valahogy a KAF-ot is, hogy ne kelljen megszüntetni.
Az NFM kérdésünkre elmondta, a kormány a KAF működtetését „új struktúrában képzeli el”. A KAF tevékenységét valahogy össze lehet hangolni az MVM-csoport által végzett ún. okos mérés projekttel.





Egy iroda, ahol csak várnak, hogy legyen valami

A KAF mostani tevékenységét biztosan nem lesz nehéz összehangolni bárkivel, egyelőre ugyanis ez nagyrészt a várakozásból állt. A tárcák közötti torzsalkodás és a koncepcióváltás viszont kicsit sokba került az adófizetőknek, ahhoz képest ugyanis, hogy a KAF közel két éve nem csinál semmit, pontosabban kitartóan készült arra, hogy valamit majd egyszer csinálni fog, egész sok pénzbe került.
Mérleget csak az első, nem teljes évükről látunk, de ezalatt is 427 millió forint mínuszt hoztak össze, 17 embert vettek fel, ebből 10 vezető, csak a bérköltségre 200 millió ment el. Czakó Kálmán vezérigazgatónak 23 millió forint volt az éves fizetése, ami mellé 979 ezer forintnyi cafetériát kapott. A felügyelőbizottság fenntartása 10 millió forintba került, a bizottság elnökének havi 450 ezer forint volt a bruttó bére.
Irodát béreltek évi 23 millióért, honlapot készítettek, szoftverekért, biztosításért, előfizetésekért, könyvvizsgálatért, bérszámfejtésért, könyvelésért, bankolásért, takarításért, irodaszerért, rezsiért fizettek. Ezenkívül külső szakértőket is megbíztak 2015-ben több mint 40 millió forintért, oktatást tartottak másfél millióért, sőt még 14. havi bért is adtak a munkavállalóiknak. Az évben mindössze kétezer forint bevételük volt, egy kerekítésen nyerték.
(Borítókép: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az új kemecsei városháza épületében az átadóünnepség napján 2015. november 11-én. Fotó: Balázs Attila/MTI)


Kirúghatják Tállait a NAV éléről

CsD
A kormánynál valakinél betelt a pohár, ezért januárban távoznia kell a NAV vezetői posztjáról Tállai András államtitkárnak - írja NAV-os értesülésekre hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap forrásai szerint hetek óta nyílt titok az adóhatóságnál, hogy a NAV-ot az NGM adóügyi államtitkáraként irányító Tállai már nem lesz sokáig a hivatal élén. 
Azt nem tudták biztosan a lapnak nyilatkozó navosok, hogy kinek lehet elege Tállaiból, de azt beszélik, hogy az államtitkárnak tavaly őszi kinevezése óta több konfliktusa is volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. A miniszter és az államtitkár között nem igazán megy a kommunikáció, nemrég például egy nyilvános előadáson kölcsönösen meglepődtek egymás bejelentésein, Tállai azon, hogy Varga áprilistól be akarja indítani az online számlázást, Varga pedig azon, hogy milyen adójavaslatai vannak a NAV vezetőjének.

Varga Mihály és Tállai András Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén
Varga Mihály és Tállai András Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: Kovács Tamás
A két vezető abban sem ért egyet, hogy mennyire kellene megvágni a NAV létszámát, mert míg Varga szerint 17 ezer főre kellene csökkenteni a hivatal dolgozóinak számát, a NAV átszervezésével megbízott államtitkár 20 ezernél megállna. Emiatt állítólag nagy is a bizonytalanság a NAV-on belül, idén közel háromezer dolgozó inkább fel is mondott.
Tállai utolsó nagy blamája sem erősítette a pozícióját: amikor a minisztert arról kérdezte a Hír Tv, hogy miért van az, hogy a 10 ezer forintos karácsonyi Erzsébet-utalvány 15 ezer forintba kerül az államnak, Tállai először nem értette a kérdést, majd arról kezdett beszélni, hogy milyen jó, hogy nem 10, hanem 15 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok. Úgy tűnik, az adóügyi államtitkárnak nem jutott eszébe, hogy valami adóról lehet szó.
Tállai András az eddigi legrátermettebb NAV-vezető

Tállai András az eddigi legrátermettebb NAV-vezető

Megkérdezték, miért 15 ezer papíron a tízezres Erzsébet-utalvány, de nem jutott eszébe az ADÓ.Tovább
A Magyar Nemzet kérdésére az NGM az értesülésre annyit mondott, hogy az egy minden alapot nélkülöző sajtóértesülés, ezért nem fűznek hozzá kommentárt. Tállait egyébként éppen a napokban kerestük meg, hogy készítsünk vele egy interjút, de sajtóosztálya közölte, a NAV-vezetője nem kíván élni a lehetőséggel.


PÁRBESZÉD: ZÖLDHATÓSÁG OFF – AZ ORBÁN-KORMÁNY LEKAPCSOLJA A KÖRNYEZETVÉDELMET



Az alkotmányba és az európai jogba ütközik, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá az állami szervezetek működését.

A végéhez közeledik a magyar környezetvédelmi intézményrendszer szétverése: január elsejétől az Orbán-kabinet megszünteti az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget, a korábban önálló szakterületként működő főhatóság közvetlen politikai irányítás alá kerül. A Párbeszéd tiltakozik az egész Európában példátlan intézményrombolás ellen: az alkotmányba és az európai jogba ütközik, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá az állami szervezetek működését.
A 2010-es kormányváltás óta elképesztő dúláson ment keresztül a környezetvédelem magyarországi intézményrendszere: nincs már környezetvédelmi minisztérium (sőt, a jelenlegi felállásban környezetügyi államtitkár sincs), megszűnt az önálló zöldombudsman posztja, a területi zöldhatóságok beolvadtak a megyei kormányhivatalokba – miközben a jogköreiket is alaposan megnyirbálták, eljáró hatóságból szakhatósággá fokozva le őket –, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget (OKTVF) pedig egy szakképzettség nélküli politikai kalandor kinevezésével nevetségessé tették, eljelentéktelenítették. A nagy mű a végéhez közeledik: az OKTVF januártól a Pest megyei kormányhivatalba olvad, így az utolsó eleme is megszűnik a rendszerváltáskor kialakult, a 90-es években még hatékonyan működő állami környezetvédelmi hatóságnak. Az „eredmények” máris látszanak: a hatósági rendszer súlytalan és megfélemlített maradéka szó nélkül veszi tudomásul a legnyilvánvalóbb környezetpusztításokat a Városligetben, a Római-parton vagy az almásfüzítői vörösiszap lerakóban.
Egyetlen példa sincs rá Európában, hogy egy tagállam így ledózerolja a környezet- és természetvédelem intézményrendszerét. Orbán Viktor nyíltan vállalta ugyan, hogy a zöldhatóságokat az állami beruházási és munkahelyteremtési szándékok akadályának tekinti, valójában azonban inkább a szabadrablás és a vagyonátjátszás gátjait láthatta bennük.
A Párbeszéd szerint ez a lépéssorozat ellentétes a magyar alkotmánnyal, az uniós csatlakozás során vállalt kötelezettségeinkkel és az európai joggal is, ezért minden lehetséges fórumon fel fogunk lépni ellene: ha a Fidesz minden hatósági kontrollt felszámol, akkor a nemzeti vagyon után a jövőnket is ellophatja, ezt pedig  nem kívánjuk tétlenül végignézni.
Budapest – Brüsszel, 2016. december 6.




Tiborcz nem örült nagyon, amikor a Hír TV megkérdezte tőle, hogy miért ő fizette a turai kastélyt megvásárló cég tulajának bejegyzési illetékét

Izgalmas lesz a Hír TV célpont című műsorának pénteki adása. A csatorna Facebook oldalára felkerült ajánlóból úgy tűnik, hogy a riporterüknek sikerült elkapnia valahol Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök lányának férjét, és kérdéseket feltenni neki cégügyeiről.
Mi közük van hozzá?

Ezután Tiborcz (aki valószínűleg nem látja, hogy kamerával veszik, mert az operatőr jóval arrébb áll) közli a riporterrel, hogy szépnek találja, és megkérdezi, hogy van-e férje.





A jegybank most 353 millió forintunkért vett újabb festményeket

Öt műkincsre adott ki ennyi közpénzt az MNB Értéktár nevű programja.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programja keretében öt új műkincset vásárolt mintegy 353 millió forintért – közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a jegybank megvásárolta Breuer Marcell nemzetközi hírű, magyar származású építész gránit tárgyalóasztalát 150 ezer dollárért (43,6 millió forint), Teleki Sámuel gróf számára Johann Georg Hann bécsi ötvös műhelyében 1791-ben készült ezüstfedeles kínálótálat 6 millió forintért, és a Bedő Rudolf hagyaték egyes műtárgyait 52 millió 300 ezer forintért.
A jegybank ezen kívül megvásárolta a Kiss Ferenc-gyűjteményt – benne Barabás Miklós Petőfi Sándort ábrázoló portréjával – 235 millió forintért, valamint a Bostonban készült Kossuth Lajost ábrázoló dagerrotípiát 23 ezer dollárért (6,6 millió forint).
Az MNB 2014 januárjában indította el műkincs-visszavásárlási Értéktár programját, amelynek célja a korábban külföldre vagy külföldi tulajdonba került magyar vagy külföldi művészek által alkotott, jelentős művészeti értéket képviselő műkincsek minél nagyobb hányadának visszaszerzése Magyarország számára, valamint a hazai hagyatékokban fellelhető legfontosabb műkincsek megvásárlásával azok szétszóródásának megelőzése.
Az Értéktár programra az MNB igazgatósága 100 millió eurós, mintegy 30 milliárd forintos keretet különített el 2018 végéig – áll a tájékoztatásban.










Megszűnhet a gyerekorvosi alapellátás?

Tíz éven belül az ország nagy részében megszűnhet a gyermekgyógyászati alapellátás, a megszűnt praxisok helyett 


ugyanis jellemzően nem nyílik új - mondta Póta György a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének újraválasztott elnöke a Magyar Nemzetnek.
A "kihalás" veszélye fenyegeti a házi gyermekorvosi szakmát, a házi gyermekorvosok átlagéletkora 59 év, a praktizálók 46 százaléka hatvan év feletti, 140 orvos már a hetvenedik születésnapját is megünnepelte, kilenc házi gyermekorvos pedig 80 évesnél is idősebb.  Összesen 1498 házi gyermekorvosi praxis működik az országban, ebből 500 esetében 50 és 60 év közötti az orvos. Az utánpótlás nem megfelelő, így néhány éven belül több száz praxis szűnhet meg.  Póta György a lapnakkifejtette, a gyerekorvos nélkül maradt körzetekből a szülők vagy távolabb településekre kénytelen átjelentkezni, vagy vegyes praxisba viszik a gyereket, ám a főként felnőtteket ellátó orvosoknak nem mindig van meg a kompetenciájuk például a csecsemők ellátásához.
Megfelelő gyerekgyógyászati ellátás nélkül rosszabbak a gyerekek egészséges életre vonatkozó kilátásai, s bár a gyerekek a kötelező oltásokat megkapják, az ajánlottakat nem feltétlenül, aminek évtizedekre nyúló hatásai lesznek.
A szakember szerint az a szülő, aki megteheti, inkább fizet az ellátásért, ha az helyben van, de egyelőre kevés a házi gyermekorvosi magánrendelő is.


Tállai: Mi leszünk az Unió legversenyképesebb országa



personPROPELLER  
A hétfőn benyújtott adócsomag elfogadásával Magyarország lehet az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Tállai András kifejtette: az adócsomag révén 9 százalékra csökken a társasági adó mértéke. A kormány és a szociális partnerekkel kötött 6 évre szóló bérmegállapodás értelmében jelentős mértékben csökken a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adó, első lépésben 5 százalékponttal.
Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, mindez több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint – tette hozzá.
Ezekkel a döntésekkel akarja a kormány ösztönözni a munkaadókat és a munkavállalókat, hogy maradjanak Magyarországon, a külföldön munkát vállalt magyarokat a hazatérésre, a befektetőket pedig arra, hogy hozzák az országba befektetéseiket – mondta Tállai.
(címlapfotó: 24.hu)

Harrach Péternek is jár a nyugdíjasok tízezer forintja

personPROPELLER  access_timeDECEMBER 1., 08:15 comment93 HOZZÁSZÓLÁS 
A nyugdíjas korú képviselőknek is jár a tízezer forintos Erzsébet-utalvány, melyet a kormány „ajándékoz” karácsony előtt a nyugdíjasoknak – írja a Blikk.

Egy tucatnál is több képviselő dolgozik a nyugdíjkorhatár után, Hoffmann Rózsa, Harrach Péter, Túri-Kovács Béla, Lezsák Sándor, Fónagy János vagy épp az MSZP-s Horváth Imre. Nekik képviselői fizetésükön felül jár a nyugdíj is.
Harrach Péter jótékonykodni fog az utalványból, Rubovszky György szintén. A szocialista Horváth Imre szintén a szegényeknek szánja.


Két malomban őrölne Mészáros és Csányi

Tóth László Levente, 2016. december 9.


Amennyiben nem segít a kormány az ország egyik legnagyobb malomipari vállalata, a Sikér Zrt. csődje kapcsán valószínűleg milliárdokat veszítő termelőkön, hasonlóan tragikus helyzet állhat elő, mint a Hajdú-Bét baromfi-feldolgozó hajdani felszámolása nyomán. Míg azonban a Hajdú-Bét baromfis károsultjainak – nyilvánvalóan politikai alapon – több mint tíz év múlva fizetett valamennyi kártalanítást az Orbán-kormány, addig a Sikér termelőinek megsegítéséről még csak szó sincsen. Pedig lapunk információi szerint több mint kétszáz ember pénze ragadt benn: esetenként több tíz millió forinttal tartozik a felszámolás alatt lévő cég, de akad olyan beszállító is, akinél ez eléri a százmillió forintos nagyságrendet. A Sikér kötelezettségállománya 2015-ben 7,9 milliárd forintra rúgott. Miközben a tatabányai székhelyű cég termelői futnak a pénzük után, addig a Sikér vagyonára már szemet vetettek a kormány közeléből is. Lapunk úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor OTP-vezér „körei” versengenek a lehetőségért. A miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc a Felcsút-közeli bicskei malomra hajt – értesülésünk szerint már el is kezdte a bankokkal való egyeztetést –, Csányi Sándor pedig a szekszárdi malmot szeretné megszerezni.
A bukás egyébként viszonylag rövid idő alatt következett be: a Sikér 2014-ben még tízmilliárdos forgalmat bonyolított le, ám a vállalatot súlyosan érintette a Széchenyi Bank bedőlése, valamint egy több száz milliós versenyhivatali bírság is, így ez év elején a vezetők csődeljárást kértek.
Miután nem sikerült megegyezniük a hitelezőkkel, a cég a közelmúltban felszámolás alá került, a társaság minden ingó és ingatlan vagyonát zálogjog terheli. Ez elsősorban a ki nem fizetett termelőknek és a cég mintegy száz munkavállalójának okoz gondot, hiszen ők még csak nem is reménykedhetnek, hogy hozzájutnak a követelésükhöz. A hitelezők kielégítésének sorrendjét ugyanis a csődtörvény úgy szabályozza, hogy az első helyen a zálogjogosultak által bejelentett követeléseket kell a befolyt bevételből teljesíteni. A társaságnak semmilyen szabad eszköze nincs, a munkavállalók elmaradt bérének egy részét is csak a Bérgarancia Alap által nyújtott állami támogatással lehetne kifizetni. Jelen helyzetben igencsak kétséges, hogy ez megtörténik. Ugyanakkor a banki hitelezőkkel könnyebben kiegyezhetnek a cég ingó és ingatlan vagyonát (például a fent említett két malmot, illetve a nagykátai tárházat) megszerezni kívánó vevők, akik fizetségként felajánlhatják a banki kölcsön kiegyenlítését. Azt csak ők tudják majd, hogy milyen diszkontáron alkudnak meg.
A malmok új tulajdonosait a háttérben már ki is választhatták, legalábbis erre utal az, hogy a felszámolás alatt lévő Sikér Zrt.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány. A miniszterelnök által jegyzett rendelet szerint az ilyen cég adósságainak rendezéséhez, hitelezőivel való megegyezéséhez és reorganizációjához nemzetgazdasági vagy kiemelt közérdek fűződik. Ezért ezeknél az is fontos, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb és átláthatóbb módon, valamint egységesített eljárásrend szerint történjék, ha a vagyonhiány és a fizetésképtelenség nem szüntethető meg. A „kiválasztottak” malomhoz jutását – a kormányzati sietség ellenére – azért még hátráltatja, hogy a felszámoló által az ingó és ingatlan vagyonra kezdeményezett szakértői értékbecslés lapunk információi szerint nem fejeződött be. Erre azért van szükség, mert minden vagyoni eszközt a szakértői értékbecslésben foglalt irányáron, nyilvánosan hirdet meg a felszámoló az elektronikus értékesítési rendszeren keresztül. Az ajánlatokat tehát nem a felszámolónak kell majd benyújtani. Várday Zsuzsanna felszámoló közölte, a Sikér Zrt.-nek nemcsak minden vagyonát, de a követeléseit is banki zálogjog terheli. A négy zálogjogosult hitelező követelésének összege kétmilliárd forint.





Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 12. 09.


Mészáros Lőrinc és kis családja összesen 1391 hektárnyi földet vett magának karácsonyra, majdnem 2 milliárdért



Az RTL Híradó szerint Mészáros Lőrinc a mostani földárverések jegyzőkönyvei szerint nagyjából 400 hektár földet vásárolt.
Ezzel csak egyetlen baj van:
hogy törvény szerint magánszemélynek maximum 300 hektárja lehet.
Az RTL kérdezte a kormányzati tájékoztatási izét is (azt a szervet, amit nemrég hoztak létre, és kormányzati ügyekben tájékoztat), hogy hogyan lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc 100 hektárral több földet szerezhetett, mint az átlagos halandók.
Csak egy semmit mondó választ kaptak, amiben annyit írt a kormányzati tájékoztatási izé, hogy a földbirtokos csak helyben lakhat és max 300 hektárja lehet. Ha pedig ezeknek nem felel meg egy földbirtokos, akkor nem jegyzik be a tulajdonjogát. Nem tudni, hogy Mészárosnak bejegyezték-e a tulajdonjogát, vagy ha csak 100 hektárra jegyzik be, akkor melyik lesz az a 100 hektár, amire nem jegyzik be.
Annyi biztos, hogy a jegyzőkönyvek alapján
Lőrinc 506 millió forintot költött a 400 hektár földre.
  • Lőrinc testvére, János 207 hektárt vett 247 milláért,
  • Lőrinc felesége, Beatrix 296 hektárt 404 millióért,
  • Lőrincék Ágnes lánya 209 hektárt 443 millióért,
  • Lőrincék Beatrix lánya pedig 276 hektárt 340 millióért.
Ez összesen 1391 hektárnyi föld 1941 millióért.




Megháromszorozta vagyonát egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc: 24 milliárdjával jelenleg a 30. leggazdagabb magyar, de nem teljesített rosszabbul Orbán Viktor többi bizalmasa sem.

Mészáros Lőrinc az idén több mint 50 helyet “javított” a leggazdagabb magyarok listáján. Orbán Viktor kedvenc falujának első embere jelenleg a 30. legvagyonosabb ember az országban, maga 24,4 milliárd forintjával. Tavaly még a 86. volt, 8,4 milliárd forinttal. A miniszterelnök régi barátja 2011-ben időközi önkormányzati választáson lett Felcsút polgármestere, miután elődjét köztartozásai miatt eltávolították a posztjáról. Azóta építési vállalkozásai virágzásnak indultak: részben birodalmának zászlóshajója, a Mészáros & Mészáros Kft. építhette meg a mintegy négymilliárd forint értékű felcsúti stadiont, emellett többek közt a fővárosban is több százmilliós csatornázási tendereket nyert meg. A vállalat növekedése szinte a csodával határos: a 2010-es 853 millióshoz képest 2014-ben már 9,8 milliárdos bevételt realizálhatott.

A gázszerelőből lett milliárdos mezőgazdasági érdekeltségei hasonlóan remekül teljesítenek: a polgármester Búzakalász 66 Kft.-je 2014-ben építette fel első nagyobb sertéstelepét, az átadón “természetesen” Orbán Viktor is jelen volt. Az RTL Híradó szerint a kormány már ekkor tudta, hogy az ilyen telepek számára kedvezően alakul át az EU agrártámogatási rendszere: pár hónapon belül ugyanis kétszeresére, évi 18 milliárd forintra emelkedett az állatjóléti támogatás összege. Október végén a Magyar Narancs számolt be arról, hogy Mészáros újabb telepet létesít Csákvár és Vértesboglár között mintegy 600 millió forintból.
Mészáros az élelmiszeriparban is megvetette a lábát: augusztus végén derült ki, hogy a Búzakalász 66 felvásárolta a Bio-Süti Sütőipari Kft.-t. A cég egyhektáros iparterületén található üzemben a Magyar Narancs szerint konzervgyár épül. Egy másik “friss beszerzés” a B+T Management Kft., amelynek a székhelyén, Abán Orbán barátja pékárut és tésztaféléket gyártana. Alapanyagért nem kell messzire mennie: a lisztet a Búzakalász 66 malmából, a tojást pedig a szintén az ő érdekeltségébe tartozó Aranykorona Zrt.-től is szállíthatja.
A lista 20. helyét Orbán Viktor egy másik bizalmasa, a Videoton-tulajdonos Garancsi István foglalja el, akinek a Forbes szerint 44,3 milliárdos vagyona van. Garancsi tavaly 37. volt 19 milliárddal, főként az építőiparban és ingatlanokban utazik. Legutóbb tavaly szeptemberben szerzett többségi tulajdonrészt Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégében, a Ferencváros stadionját is kivitelező Market Építő Zrt.-ben. Garancsi hobbija a túrázás, ő a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, az előző ciklusban “a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti” tisztséget is betöltötte. Az érdekeltségébe tartozó Duna Takarék 2012-ben 600 millió forintra emelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány hitelkeretét. A Népszabadság ebből arra következtetett, hogy Orbán csapata e hitelből finanszírozta a 3500 fős felcsúti Pancho Aréna építési költségeinek rájutó részét. 2014 nyarán többségi tulajdonos lett a NAV-hoz bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipeket forgalmazó Mobil Adat Kft.-ben is. Az online pénztárgépek bevezetése nagy hasznot hozott a Mobil Adatnak, a vállalat 2014-es árbevétele több mint 1,5 milliárd forint volt. Garancsi emellett a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt.-ben is érdekelt.
Az állami közbeszerzéseken az utóbbi időben rendre jól teljesítő Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szijj László vagyona több mint háromszorosára duzzadt: tavaly 29. volt mintegy 23 milliárd forinttal, az idén már a lista 12. helyét foglalja el a 74,3 milliárdjával. A vállalat az utóbbi években megsokszorozta bevételeit: 2010-ben 18 milliárdot, 2014-ben viszont már 86,5 milliárd forintot termelt. 2009-ben a Duna Aszfalt nagykőrösi megbízására reagálva az MSZP “narancsszínű pénzszivattyúnak” nevezte a céget, amely az egyik helyi út burkolatának felújítását nyerte el, s amelyre az önkormányzat meghívásos közbeszerzést írt ki.
A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző vagyonát a Forbes-nál 6,9 milliárd forintba becsülik. Az idősebbik Orbán ennek nagy részét a Dolomit Kft.-jéből szedte össze: a bányavállalat 2014-ben 3,3 milliárd forint bevételt termelt, és mintegy 900 millió forint osztalékot hozott tulajdonosainak. Lapunk korábban megírta, hogy a mai piaci viszonyok mellett gyakorlatilag lehetetlen, hogy Orbán apjának cége csupán magánmegrendelésekből gazdagodjon ekkora mértékben. Forrásunk szerint nem tudni, a Dolomit mennyi állami megrendelést teljesít, mivel csak alvállalkozóként lehet jelen az állami építkezéseken. Az alvállalkozók listája pedig nem nyilvános. A gyarapodásban az is közrejátszhatott, hogy a kormányfő több bizalmasa is érdekelt az építőiparban.
Orbán bizalmi köréhez tartozik Wáberer György is, aki 81,3 milliárdjával a 8. helyen áll a listán. A kormányfő júliusban bízta meg a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének segítésével összefüggő feladatok ellátásával – mindezt miniszterelnöki megbízottként. A gazdagok listáján ötödik helyen a kormánypárti Magyar Hírlapban és ECHO Tv-ben is érdekelt Széles Gábor áll 125 milliárddal. A lapnak gyakorta nyilatkoznak kormánytagok, és a fideszesek a csatornán is gyakori vendégek. A vállalkozó vagyonát tavaly 92 milliárdra becsülték.
A gazdagsági rangsort egyébként továbbra is az előzőekhez képest a kormányfőtől nagyobb távolságot tartó Csányi Sándor vezeti, akinek több mint 287 milliárd forintja van. Az OTP-vezér vagyona ezzel átlépte az egymilliárd dolláros határt és már nemzetközi szinten is számon tartják.
(
stop)
Bal-Rad komm: Nincs itt semmiféle csoda! (Amik amúgy sincsenek mint tudjuk!) Szorgalom van, tehetség van, tudás van. Meg barátság van. Meg egy csomó lopási hajlam van. Ha mindezt összegyúrjuk egy bűnszervezetbe, veszünk hozzá egy hazudni bármikor kész (és tudó) vezéregyéniséget-kész a siker!
Bár jobb helyeken az ilyesmit maffiának hívják és nem baráti körnek, de azt be kell látnunk: A MI ORSZÁGUNK 26. ÉVE IMMÁR NEM TARTOZIK A JOBB HELYEK KÖZÉ!
Ennélfogva nem is csoda, hogy az ország lerongyolódásával fordított arányban SIKERESEK HONI MAFFIABANDÁINK! Ez a természetes rend minálunk!
Viszont ŐK A MI MAFFIACSALÁDJAINK! Magunknak teremtettük meg őket! Legyünk hát rájuk büszkék! Hiszen egyetlen volt szocialista országot sem tudtak ennyire lepusztítani AZ Ő MAFFIÁIK!-mint MINKET A MIEINK!
Magyarország jobban teljesít! Minden más országnál jobban! (Bár mégiscsak lehetnek csodák-előző kijelentésünket cáfolandó! Mert az kész csoda, hogy a magyarok még tűrik őket!)
Szerző: Andre Lowoa 0 hozzászólás
Címkék:






Látványos, hogyan növekszik a korrupció Magyarországon



Ma sok embert aggaszt a korrupció és a korrupciós ügyek Magyarországon. Nem biztos azonban, hogy mindenki tisztában van vele, mit is jelent pontosan ez a latin eredetű szó,corruptio. Hogy a politikusok lopnak? Vagy lefizetik őket? Mutyizgatnak? A korrupció ma nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki odanyom egy nokiás dobozt vastag borítékot politikusoknak, hogy az közbenjárjon valamilyen közügyben. A korrupció ma sokkal inkább a törvények afféle optimalizálását jelenti, hogy azzal bizonyos gazdasági szereplők kvázi legálisan élvezzenek versenyelőnyt, másokkal szemben. Ebben sokat romlott a helyzet az elmúlt években, és úgy néz ki, hogy a jövőben sem lesz másként.

maumaum.jpg
Mindenki tud róla
Egy friss kutatás szerint a magyarokat, a migráció után a korrupció jelensége aggasztja leginkább. Jogosan, hiszen szinte nap nem telik el anélkül, hogy ne derülne ki, a kormányközeli holdudvar egyik szereplője éppen hol kaszált valamelyik közbeszerzésen. Mindenki tud a világ legtehetségesebb gázszerelőjének, Mészáros Lőrincznek mesébe illő meggazdagodásáról, a helyi kiskirályok értelmetlen pénzszórásairól,  vagy éppen teljes iparágak káderi alapon való újra osztásáról. Mindenki érzi, hogy sántít a kormánymédia érvelése, amikor Rogán kiruccanását annyival kommentálják, hogy nincs itt semmi látnivaló, „minden középosztálybelinek futja helikopterezésre”. Ám amíg a migrációval kapcsolatos hírekbe szinte minden médiafelületen belefulladtunk az elmúlt években, addig a korrupciós ügyekkel egyre kevesebb médiaszereplő foglalkozik.
Egyrészt, vannak a kormány közeli lapok és portálok, valamint a közmédia, amelyek érthető módon nem számolnak be ezekről az ügyekről. Másrészt, vannak lapok és csatornák, amelyek akkor foglalkoznak korrupcióval kapcsolatos hírekkel, amikor az anyagi érdekük úgy kívánja. És végül vannak portálok, amelyek rendszeresen megírják a kormánynak kínos ügyeket, ám ezek közül egyre többetelhallgattatnak, valószínűleg nem véletlenül.
cpi2015_map_and_country_results_flyout_large.jpg
A Trancparency International 2015-ös korrupciós világrangsora, ahol évek óta egyre hátrébb kerülünk
Korrupció nemcsak Afrikában vagy Ázsiában, hanem Olaszországban vagy az Egyesült Államokban is van, azonban annak mérete igen eltérő az egyes országokban. A Trancparency International minden évben elkészíti a világ korrupciós ranglistáját, amely összehasonlíthatóvá teszi az egyes országokat korrupciós szempontból. Magyarországon, a régióhoz képest, nem volt kimagaslóan rossz a helyzet 2010 előtt. Persze joggal verte ki a biztosítékot a közvélemény és az akkori ellenzék körében például a BKV fénymásoló állományának „felmérése”, az SZDSZ-közeli Közgép Strabag autópálya ügyei, vagy a 4-es metró túlárazott építése. Teljesen érthető reakciója volt minden adófizetőnek, hogy nem kér a szocialista kormányzás mutyijaiból és a fehérgalléros bűnözők kerüljenek bíróság elé.
A várva várt elszámoltatás azonban nem történt meg 2010 után. Sőt, a kétharmados felhatalmazás zöld utat adott a Fidesznek, hogy úgy hajlítsa el a törvényeket, hogy a lehető legtöbb adóforintot szivattyúzzák ki haveri cégeknek. A korrupció aláássa a jó kormányzást, a jogállamiság és az alapvető emberi jogok érvényesülését. Félrevezeti az állampolgárokat, sérti a magánszektor érdekeit és torzítja a pénzügyi piacokat. Ezzel pedig hosszú távon, egy szűk elitet leszámítva, mindenki rosszul jár.
Korrupció számokban
Mi is rengetegszer írtunk már mutyizásról és korrupciógyanús történetekről, azonban az egyes ügyekből még nem feltétlenül látjuk az összképet. A korrupciót elég nehéz mérni és összehasonlítani, azonban a meglévő módszerek mégis adnak valamiféle kapaszkodót az egyes országok közötti korrupciós helyzetről. A korrupció mérésének szempontjából fontos pont a közpénzek elköltésének átláthatósága és nyomon követhetősége is. Ahol a közpénzek állami felhasználásának nyomon követését mindenféle adminisztrációs trükkel és szabályzással, na meg a média elhallgattatásával, megpróbálják ellehetetleníteni, ott magasabb a korrupciós kockázat.
Egy Tárki által készített számítás látványosan érzékelteti, miként alakult a közbeszerzések átláthatósága az elmúlt években. Az ábrán „1” jelenti a teljes átláthatóságot, és „0” a közpénzek mozgásának teljes átláthatatlanságát. Jól látható, hogy 2011-ben hatalmasat esett a transzparencia, ennek oka az új közbeszerzési törvény elfogadása volt.
abra1_3.jpg
forrás: Tárki
Ez a törvény sokkal rugalmasabban kezeli az ajánlattevőket, számos lényeges kérdést rendeleti úton szabályoz és korlátozza a versenyt is. Ezzel egy időben a közbeszerzések ellenőrizhetősége is romlott, az ellenőrző szervek jogköreit megnyesték vagy kérdésessé tették függetlenségüket.Emlékezhetünk például, amikor a Legfelsőbb Bíróság (mai nevén Kúria) elnökét átszervezésre hivatkozva megbízatása felének letöltésekor váltották le. Ezek a kockázati tényezők pedig csökkentik az átláthatóságot és egyben növelik a korrupciós kockázatot. A következő ábrán „0” jelenti azt, hogy nincs korrupciós kockázat, míg „1” totális korrupciót jelenti.

abra2_2.jpgforrás: Tárki
Itt is jól látható, miként ugrott fel a 2011 közbeszerzési törvény módosításának hatására a kockázati mutató. A Fidesz-kormányzat alatt általánossá vált az is, hogy ilyen-olyan okokból nem versenyeztetnek a közbeszerzések kiírásánál. A legújabb törvénymódosítási javaslat szerint az eddigi 8 millió forint helyett 15 millió forintig lehet közbeszerzés kiírása nélkül árut és szolgáltatást vásárolni, míg építési beruházás esetén a jelenlegi 15 millió forintos értékhatár 25 millió forintra emelkedne. Pikáns módon a kormány szerint erre annak érdekében van szükség, hogy alacsony értékű szerződések esetén ne kelljen a bonyolult közbeszerzési szabályokat alkalmazni. A régióban egyébként egyedül nálunk emelkedett az utóbbi időben a verseny nélküli közbeszerzések aránya.
tarki.jpgforrás: Tárki
Az is felmerült nemrég, hogy közbeszerzési szerződéseket sok évre titkosítanak. A Miniszterelnökség Várba költözésének adatait például „terrorveszélyre” hivatkozva titkosítanák 30 évre. A Transparency International szerint ez utóbbi módosítás azért is elképesztő, mert úgy titkosítana beruházásokat, hogy a titkosítás ellen még pert sem lehet indítani.
A korrupció mértékének növekedése a nemzetgazdaság számaiban is megjelenik, hiszen a verseny hiánya torzulásokat okoz a piacon, ami visszaveti a hosszú távú növekedési és versenyképességi kilátásainkat. Ráadásul az emberek igazságérzetét és az államba vetett bizalmát is súlyosan csökkenti, már ha ez érdekel egyáltalán valakit a kormányban. Bár úgy tűnik, hogy nagyon is tudnak a problémáról odafent, csak nehéz valami olyasmin változtatni, ami a NER esszenciális lényege.
TényTár
Szerző: Andre Lowoa 0 hozzászólás
Címkék:




Mészáros a futball és a turizmus után a borok nagymestere lett



NT, 2016. december 6., kedd 06:39, frissítve: kedd 06:51 
Nemcsak a futballhoz és a turizmushoz, hanem a borokhoz is ért Mészáros Lőrinc. A gázszerelőből lett milliárdos polgármester cége egy Tokaj-hegyaljai borászatot vett meg jutányos áron.
Az RTL Klub Híradója szúrta ki a cégbírósági adatok között, hogy az 1,2 milliárd forintos törzstőkéjű céget 120 millióért szerezte meg a fideszes politikus.
A bodrogkisfaludi vállalkozás már állami megbízást is kapott, az 1956-os évjáratú tokaji aszúkat palackozták át a forradalom évfordulójára.
Mészáros a futball és a turizmus után a borok nagymestere lett
A birtokigazgató azt állítja: szakmai elhivatottságból, ingyen végezték a munkát a Földművelésügyi Minisztérium felkérésére, a tárca szerint viszont nem kötöttek szerződést.








Még több migránst szeretne a 19 éves meggyilkolt német lány apja 

2016-12-08 pestisracok.hu frissvilag.com 
Annak ellenére, hogy egy 17 éves afgán erőszakolta és ölte meg a lányát, egy menekülteket segítő német alapítvány támogatására szólított fel Clemens Ladenburger - derül ki a PestiSrácok.hu külföldi lapszemléjéből. 
Még több migránst szeretne a 19 éves meggyilkolt német lány apja

Ismert, Németországban óriási indulatokat gerjeszt Maria Ladenburger szörnyű tragédiája és meggyilkolása. A fiatal afgán férfi által meggyilkolt medika önkéntesként dolgozott egy menekülttáborban. Az áldozat apja, Clemens Ladenburger, aki egy magas rangú EU-s tisztségviselő, a lánya temetése előtt arra kérte a gyászolókat, hogy ne virágra, vagy koszorúra költsenek. 

Az arra szánt pénzt vagy egy bangladesi templom, vagy egy menekülteket segítő német alapítvány javára utalják el. 

Közben a szövetségi rendőrfőnök Angela Merkel német kancellárt tette felelőssé a migránsok által elkövetett gyilkosságokért. Maria Ladenburger egy buliból tartott hazafelé biciklivel Freiburg egyetemi városában, amikor a kerékpárúton megtámadták. Megerőszakolták, majd vízbe fojtották, a testét a Dreisam folyóban találták meg később. A buliból éjjel 2:40-kor indult haza, amikor a Schwarzwald Stadion mögött, a folyó partján szembetalálkozott az afgán menekülttel. 

A megdöbbentő eset még október 16-án történt, de csak a gyanúsított pénteki letartóztatása után hozták nyilvánosságra. A rendőrök a kerékpárút közelében egy bokron megtalálták az elkövető egy hajtincsét, amely alapján szűkíthették a kört, valamint Maria sálját, amelyen szintén megtalálható volt a tettes DNS-nyoma. A 17 éves gyanúsított tavaly érkezett Németországba kíséret nélküli kiskorúként, és egy helyi családnál lakott. Elfogása után beismerte tettét. 

Maria Ladenburger szabadidejében egy freiburgi menekültotthonban dolgozott segítőként, de azt nem tudni, találkozott-e korábban a gyilkosával. David Müller, a rendőrség speciális ügyosztályának vezetője szerint a tanúvallomások és az internetes nyomozás révén fel tudják deríteni a Maria életének utolsó óráiban történteket. 




Hivatalos: Hollandiában megszűnt a szólásszabadság

Pörge Béla

2016. december 9. 13:38

AMSZTERDAM, 13:38
Bűnösnek találta a gyűlöletbeszéddel vádolt Geert Wilderst a holland bíróság.
Hendrik Steenhuis, a tárgyaláson elnöklő bíró indoklásában Wilders egyik kijelentésének a marokkói kisebbség ellen irányuló, diszkriminatív jellegére hívta fel a figyelmet. Steenhuis korábban úgy nyilatkozott, hogy a szólásszabadság a demokratikus társadalom egyik alapja, azonban korlátozni lehet mások jogainak és szabadságának védelme érdekében.
Fotó: AFP
Wilders 2014-ben azt a kérdést tette fel támogatóinak, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak a Holland Királyságban. A válasz az volt, hogy "kevesebbet", amire a politikus azt válaszolta, hogy "mi meg tudjuk oldani".
Ezért korlátozta a szólásszabadságot a holland bíróság.
Wilders az ítélethozatalt követően Twitter-üzenetében kijelentette, hogy a bíróság határozata:
fél Hollandia ellen hozott esztelen döntés. A bírókat a Szabadságpárt elleni gyűlölet vezette."
A sokak által szélsőségesnek tartott pártvezető szerint a bíróság milliók szólásszabadságát korlátozza, és sem ő nem rasszista, sem választói nem azok.
Geert Wilders 2011-ben már állt bíróság előtt, egyebek között azért, mert a Mein Kampfhoz hasonlította a Koránt, és azt javasolta, hogy a muzulmán bűnözőket fosszák meg holland állampolgárságuktól, és utasítsák ki őket az országból. Wilders váltig állította, hogy nincs problémája azokkal a bevándorlókkal, akik elfogadják országa törvényeit és felveszik a holland szokásokat, és sosem támogatta az erőszakot.
A 2011-es vádak alól végül felmentették, mert a bíróság szerint kijelentéseivel egy vallást támadott, nem pedig egy népcsoportot.
Wilders fellebbezett az ítélettel szemben.


150 ezer forint bírságot kapott egy zsidóvicc miatt

FacebookFacebook MessengerTwitterGoogle+E-mail
Jogerősen, 150.000 forint pénzbírságra ítélte Katona Attilát a Kaposvári Bíróság "a nemzeti szocialista rendszerek bűneinek két rendbeli tagadása, illetve relativizálása miatt".
(tev.hu)
A vádlott ügyvédje védekezésében a szólás- és véleményszabadságra hivatkozott, illetve arra, hogy védence tettének elkövetésekor nem volt tisztában cselekménye "társadalmi veszélyességének". Arról is beszélt, hogy a vádlott által közzétett vicc az interneten szabadon elérhető, így feltételezhette, hogy nincs a viccel semmi baj. Az ügyvéd hosszasan sorolta a neten és a könyvesboltokban elérhető zsidó viccgyűjteményeket, így például Papp Richárd: Bezzeg a mi rabbink – Így nevet egy pesti zsinagóga című könyvét is megemlítette. Kitért arra is, hogy a menekültválság kapcsán az országban megjelenő óriásplakátok, például az, ami szerint a migránsok elveszik a munkánkat, indokolhatja nemzetiségi, etnikai csoportokkal szemben erősebb vélemények megfogalmazását.
A bíróság az ítélet indoklásában kimondta, hogy egy viccel is elkövethető a Btk. 333. szakaszának megsértése, mert amikor egy online fórumon az auschwitzi eseményekről folyik beszélgetés, egy olyan vicc, ami arról szól, hogy Auschwitzban egyetlen áldozat volt, egy őr, aki részegen kizuhant az őrtoronyból, teljesen egyértelműen arra utal, hogy az azt közlő úgy gondolja, hogy a deportáltak nem váltak erőszakos cselekmények áldozatává. A bíróság az a védekezést sem fogadta el, hogy amikor a vádlott azt írta, hogy “nem volt holokauszt!!!!!!!”, akkor a mexikói junta vérengzésére gondolt volna.



Karádi Zoltán: Személyes véleményem a négerekről 40 éves afrikai tartózkodásom után

FacebookFacebook MessengerTwitterGoogle+E-mail




Több mint 40 éves dél-afrikai tartózkodásom alapján szeretném megosztani személyes véleményemet a Dél-Afrikában élő feketékről.
Dióhéjban jellemezve az átlagos feketét: tolvaj, szaporodik mint a légy, lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egyetlen egy fekete se ismeri el, ha valamiben hibás.
A még törzsi kötelékben élő feketéknél az egyik első dolog, amit egy kisfiú megtanul: hogyan kell ellopni valamit a szomszédtól anélkül, hogy észrevegyék. Sokan közülük rabló és gyilkos hajlammal születnek, ezért Dél-Afrikában egy évben átlag 20 ezer gyilkosság történik, ez az arány a világ legmagasabbjai között van. Különösen elterjedt köztük gyermekeik és általában a saját fajú gyerekek kínzása és gyilkolása, törzsi területeken sokszor rituális célokból.
Nagyon gyakran pedofil hajlamaik kielégítésére használják őket. Pusztító hajlamukra álljon itt egy példa. A nyolcvanas évek végén az apartheid törvények lazulásával megindult a feketék ellenőrzés nélküli beáramlása a nagy fehér városokba, különösen Johannesburgba. Először a városközpont 10-15 emeletes bérházait szállták meg, egy kis lakásba 20, 30 vagy még több jutott. A lakások heteken belül csatatérként nézték ki: kitörték az ablakokat, szétverték a WC-t, fürdőszobát (mikor a WC ürülékkel megtelt, a fürdőkádba végezték dolgukat), összetörték az ajtókat, a padlón tüzet gyújtottak, ami miatt sok egész bérház leégett. Mondani sem kell, hogy a belvárosok fehér lakói az invázió elől a külvárosi negyedekbe húzódtak vissza.
A volt francia és belga gyarmatokon működő orvosoknak feltűnt, hogy a fekete gyerek első éveiben minden téren, agyilag is, gyorsabban fejlődik a fehérnél. Előbb vesz tudomást környezetéről, előbb beszél és előbb tud járni. Ez az előny kb. 3 éves korban a legnagyobb. Hároméves kortól 10-12 évig a fehér (és minden más fajú) gyerek behozza a hátrányt. Ekkor intelligenciájuk nagyjából hasonló. Azonban amíg a más fajú gyerek ezután testben és szellemben tovább fejlődik, a fekete szellemi fejlődése megáll és így marad. Tapasztalat szerzése, lexikális tudása növekedhet, de intelligenciája nem. Absztrakt gondolkodásra képtelenek. Jellemző, hogy a fekete saját nyelven legfeljebb ötig tud számolni, azon túl már csak angolul. Nincsen bennük kezdeményező képesség, önálló gondolkozás, kritikus helyzetekben nem reagálnak, pl. ezért nem hallani DA-i légitársaságoknál fekete pilótáról. Dél Afrika három atom meghajtású tengeralattjarót is örökölt a fehér Apartheid idejérõl. A legénységet azonban a megbíztóbbnak tartott feketékre cserélték le. A három hajóból az egyik a tengerfenéknek ütközve veszett oda, egy másik ismeretlen helyen és okból merült a hullámsírba, míg a harmadik éppen a kikötöben rohad el, mert a mostanra elüldözött fehér szakemberek nélkül nem tudják üzembe helyezni a négerek.
 A fekete jövőképe legfeljebb öt nap, ennél hosszabb távra képtelen tervezni. A mának él, lehetőleg mindent azonnal össze szeretne harácsolni. Ami a kezébe kerül, azt addig nyüvi, amíg tart. Utána újat követel. Ezek után joggal felmerül fel a kérdés, hogy akkor miben tehetségesek? Kitűnő ritmusérzékük van a táncoláshoz és a zenéhez, különösen jól énekelnek kórusban. Nyelvtehetségük nagy. Még a hetvenes években Délnyugat-Afrikában (most Namíbia) néhány napot töltöttem a vadállatokban bámulatosan gazdag Etosha nemzeti parkban (30 ezer km² területű). Egyik este a vacsorát kiszolgáló fekete pincér nyelvtudásával büszkélkedett. Megkértem, hogy mondjon valamit németül. Erre ő: Heil Hitler!
Vannak sikeres természetgyógyászaik, bár több a csaló, mint a becsületes. Néhány jó orvos is akad közöttük. Részemről 1 vagy 2 százalékra teszem a feketék számát, akik intelligencia tekintetében képesek felvenni a versenyt a többi fajtával.
 A következő eset, amely valóban megtörtént, jól jellemzi a fekete mentalitást. Egy birkafarmernál 30 évig minden nyár végén egy fekete munkása nyírta a gyapjút. Jó munkája jutalmául a farmer 100 birkát adott neki, hogy törzsterületen gondok nélkül megéljen belőlük. A farmer nagy meglepetésére a fekete egy év után megjelent nála, és munkát kért. A farmer csodálkozva kérdezte, hogy miért nem tud a birkákból megélni? Válasz: lenyírtam őket télen, és mind elpusztult a hidegben. Farmer: hogy tehettél ilyet, mikor 30 évig mindig nyáron volt a nyírás?! Fekete: mert nem volt ott a baas (főnök).
Hasonló esetek történnek minden más munkaterületen. Nálunk pl. már egy éve hetente egyszer jön egy fekete bejárónő lakást tisztítani. Feleségem megmagyarázta, hogy mit és hogyan kell tennie. A fekete néhány hétig mindent jól csinál, azután hirtelen egymás után másként teszi a dolgokat, mint ahogy megtanulta.
 Felsorolt tulajdonságaik miatt a feketék képtelenek egy modern állam vezetésére, nem is beszélve a szükséges fejlesztésekről. A fekete adminisztratív hierarchia ellenben kitűnően ért a közpénz és külföldi adományok zsebre vágásához. Az állami pénzből saját fényűző házaikat építik fel, biztonsági őrökkel veszik körbe magukat, és évente cserélik a magáncélokra használt hivatalból járó luxusautóikat. Talán még ennél is nagyobb veszteséget jelent az országnak, hogy az állami intézményeknél és egyre több magánvállalatnál a munkájukhoz semmit se vagy alig értő feketék töltik be az igazgatói és más magas rangú pozíciókat, míg a fehér (hindu, esetleg színes) jóval alacsonyabb fizetésért végzi a munkát. A mázsánál is súlyosabb disznóra hízott igazgató tevékenysége abból áll, hogy ritkán bejön a munkahelyre és aláírásokat firkant. Hasonló példákat a végtelenségig lehetne folytatni.
Összefoglalva az írottakat: fizikai tulajdonságaikat tekintve emberek, mert más fajú nővel való közösülésükből (sajnos) utódok születnek. Szellemi és lelki téren viszont nemcsak hogy nem érik el más fajok nívóját, hanem nézetem szerint a legtöbb emlős állatét, sőt, a madarakét sem. Az állat ugyanis csak önvédelemből és megélhetéséért öl, és kicsinyeit példamutatóan neveli.
 Tudni kell, hogy Dél Afrikában két választott faj is van, akik kritikán felül állnak: a fekete és a zsidó. A legkisebb kritikáért velük szemben rasszistának/antiszemitának leszel bélyegezve.



Antiszemita kézmozdulat” miatt kapott felfüggesztett börtönt és orbitális bírságot egy francia blogger


Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték a “Fekete Holló” néven közismertté vált jobboldali publicistát, aki a “quenelle” nevű kézmozdulatot népszerűsítette.
Hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre és 15 000 dollár kifizetésére kötelezi a toulouse-i bíróság azt a férfit, aki 2014-ben "antiszemita kézmozdulatot" ábrázoló képet kezdett el terjeszteni az interneten – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency. Noel Gerard közismertnek számít a nacionalista körökben; ahol legtöbben csak “Fekete Hollóként” emlegetik.
A bíróság döntése alapján Gerard “gyűlöletkeltést” követett el, amikor olyan képet osztott meg az interneten, amelyen egy férfi “quenelle” kézmozdulatot hajt végre az Ohr Hatorah nevű iskola épülete előtt, ahol egy dzsihadista 2012-ben agyonlőtt három gyermeket és egy rabbit. Egy másik képen az azóta sem azonosított illető a 23 éves arab terrorista, Mohammed Merah házánál mutat “quenelle”-t.
A kézmozdulat kitalálója Dieudonne M’bala M’bala francia humorista volt, akit több alkalommal is elítéltek zsidóellenes viccek miatt.
Manuel Valls francia miniszterelnök korábban “gyűlölködő antiszemita mozdulatnak” minősítette az elterjedt kézjelet, amelynek képviselői bal vállra helyezett jobb kezükkel és föld felé nyújtott bal karjukkal üzennek.



1945. február 13.: Drezdában menekült civilek százezreit égetik halálra a nyugati szövetségesek




Kik is a terroristák!!!!


A világháború befejezése óta eltelt időben a győztes történetírás az ördögi gonosz képében kizárólag a németeket tünteti fel, rémtörténetek ezreit mesélve a polgári lakossággal szembeni kegyetlenkedésekről, holott a szövetséges erők brutalitásaival nehéz versenyre kelni.
A II. világháború a maga szörnyűségeivel, s nagyszámú polgári áldozatával felülmúlta az összes addigi háború rémtetteit.
Egy történelmi város megsemmisítése, a II. világháború egyik legnagyobb tömeggyilkossága, Drezda terrorbombázása messze túlmutat a katonai bűncselekményeken, a városban meggyilkolt ártatlan százezrek vére örök szégyenfolt lesz a nyugati szövetségeken.
A Németország és konkrétan Drezda elleni támadás okait 1945 január 25-re lehet visszavezetni, amikor Churchill felelősségre vonta Archibald Sinclair légügyi minisztert a Bombázóparancsnokság viszonylagos tétlenségéért. A Bombázóparancsnokság főnöke Charles Portall főmarsall javasolta Berlin, Drezda, Lipcse és Chemnitz elleni támadásokat, amelyeket Churchill jóváhagyott.
A hadműveleti tervek alapján a Drezda elleni támadásra február 13-14-én került sor. Hogy miért szerepelt Drezda a célpontok között, nagyon nehéz megérteni. Drezdában ekkor nem tartózkodtak katonai alakulatok, 1944 december végétől elhagyták a német tisztviselők és a város Vöröskereszt védelme alá került. A városban százezres nagyságrendben tartózkodtak kelet-európai menekültek, közöttük magyarok is.
A drezdai tömeggyilkosság képeit sokszor holokauszt kiállítások is "kölcsönvették" már a zsidó szenvedések bemutatására.
A bemutató véresre sikeredett, a Mennykőcsapás hadművelet első hulláma este 10 óra körül érte el Drezda légterét. Az első hullám 70 perce alatt Lancaster és Mosquito gépek támadták a várost, hagyományos és gyújtóbombákat alkalmazva. A gyújtóbombáknak köszönhetően Drezda belvárosa égő pokollá változott. 200-300 km/h-s sebességű tűzvihar járta halálos táncát.
Jellemző, hogy a második hullámban érkező gépek már nem tudtak pontos célmegjelölést végezni, vaktában dobáltak le célmegjelölő fáklyáikat. Ezután még több hullámban támadták angol és amerikai gépek a halálkatlanná vált várost, közöttük a hírhedt B17-es bombázók. Jellemző a terrortámadás nagyságára, hogy a szövetséges repülők 3000 tonna hagyományos, és 650 000 darab gyújtóbombát dobtak a semmilyen katonai erővel nem védett városra. A város központ kb. 18 négyzetkilométeres területen gyakorlatilag eltűnt, 35 000 lakóépületből 28 000 semmisült meg. A halottak számáról élénk viták folytak és folynak. Valószínűleg a Konrad Adenauer 1955-ben mondott 250 000-es és a Vöröskereszt titkos kimutatásaiban szereplő 275 000-es számát lehet az áldozatok reális nagyságrendjének tekinteni.
Drezda romjai 1945-ben. A város kb. 18 négyzetkilométeres területen gyakorlatilag eltűnt.
Mint ebből a néhány adatból is világosan kivehető, a támadást végrehajtó angolszász pilóták és az őket terrorbombázásra utasítók 100 százalékban háborús bűncselekményt hajtottak végre. Ezért soha, egyikőjüket sem vonták felelősségre. Pedig a nürnbergi per óta tudjuk, hogy a "háborús bűnök" nem évülnek el és azóta azt is tudja az emberiség, hogy vannak, akiknek nem lehet a "parancsra tettem" szavakkal kibújni a bűnösség alól. De a törvények a győztesekre nem vonatkoztak. Mi azonban nem feledkezhetünk meg Drezda véreskezű gyilkosairól, az angol és amerikai háborús gépezetet működtető nemzetközi terroristák tömeggyilkosságáról, mely a világtörténelem mindeddig legnagyobb áldozattal járó légitámadásaként egy hatalmas krematóriummá változtatta Drezdát, ahol az ártatlan emberáldozatok száma nagyobb volt, mint az amerikai atomcsapásoké Hirosima és Nagaszaki ellen együttvéve.
(Harcunk.info - Szent Korona Rádió nyomán)



Kósa: Potyka bácsi szalonnáci volt, aki a Parlament előtt hőbörgött

A radikális szervezetek elleni nyomozás szabályozási feladatokat vonhat maga után - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán. Kósa Lajos jelezte: Pintér Sándor belügyminiszter arról tájékoztatatta az országgyűlési bizottságot, márciusban jut el a nyomozás addig, hogy szabályozási következtetéseket lehessen levonni belőle. Meg kell vizsgálni például annak a lehetőségét, hogy megfelelően büntetik-e azt, aki kiskorúakat emberek meggyilkolására oktat, nevel vagy kiképez, ebben az ügyben ugyanis voltak ilyen gyerektáborok – közölte Kósa meglehetősen alkoholgőz-gyanús állapotban reggel a köztévében. A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozásról úgy fogalmazott: “ezek nem azok a szalonnácik, mint a kilencvenes évek közepén Potyka bácsi, Bácsfi Diána, hogy ott hőbörögtek a Parlament előtt, de igazából nem volt arra utaló jel – túl azon, hogy elfogadhatatlan eszméket terjesztettek -, hogy erőszakra hajlamosak lennének”. Potyka bácsi, a "hőbörgő szalonnáci" egy festménye mellett A mostani ügyben több tucat fegyvert foglaltak le, ami önmagában bűncselekményt jelent, és a gyanú szerint a csoport olyan eszméket terjesztett, amelyek az államrend, a demokrácia erőszakos megdöntésére irányulnak. (Híradó nyomán) Kapcsolódó: Mirkóczki: a Betyársereg sportklubként működik Korábban írtuk: - Elhunyt Potyka bácsi, Kispest 1956-os ellenállásának vezéralakja, a Magyar Gárda ikonikus tagja - Potyka bácsi '56-os visszaemlékezései
Forrás: https://kuruc.info/r/2/167032/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Ahmed egy fantasztikus csávó, ezért az Amnesty szolidaritási kampányt indít mellette - az igazgató is megdobálta volna kövekkel a határt védő rendőröket
(vilaglato.info
Levélíró-maratont indít az Amnesty International, hogy olyan egyének esetében próbáljanak meg nyomást gyakorolni, akiket igazságtalanul börtönöztek be. Az alábbi beszélgetésből megtudjuk, hogy a nemrég tíz évre ítélt Ahmed egy fantasztikus csávó, aki szereti Magyarországot - és mégis volt képük elítélni, amint arra a Zsindex is rávilágított már. Kiderül továbbá, hogy Jeney Orsolya, az Amnesty igazgatója is szívesen megdobálta volna kövekkel a határt védő magyar rendőröket. 

 (nettavisen.no
Mit lehet mondani ezekről a muszlimokról, akik sértve érzik magukat a mi ünnepünk miatt? 
Menjenek Izraelbe !!!!

 (google.com
Azt a néhány kivételes esetet, amit a migránsok elkövettek egyes "nácik" fel merték jegyezni. Pl. ebben az évben már volt 195 megerőszakolás és 300 gyilkosság.



Muszáj bíznunk önökben" - ezzel "indokolják", hogy miért engednek futni mankós kiskorúra támadó cigánybűnözőket

:: 2016-12-06. 19:05
A bíróság egy karóra és egy márkajelzés nélküli fülhallgató elvétele miatt bocsátott próbára nem jogerősen 2, illetve 1 évre két 16 éves "fiatalt", akik egy mankós kiskorút raboltak ki társtettességben tavasszal Újszegeden. Harmadik társukat megrovásban részesítették, a banda negyedik tagja gyermekkorú volt.
– Muszáj bíznunk önökben. Magukon múlik, hogy ezután lefelé vagy felfelé indulnak el a lejtőn – mondta Juhász Csaba bíró a 16 éves J. Alex Tibornak, a szintén 16 esztendős K. Erik Krisztofernek és a 15 éves K. Zsanettnek tegnap a Szegedi Járásbíróságon. A két "fiút" társtettességben elkövetett rablás miatt nem jogerősen 2, illetve 1 év próbára bocsátották, míg a lányt megrovásban részesítették.


A szépreményű "fiatalok", akikben muszáj bízni...
A három "fiatal" május közepén az újszegedi Alsó kikötő sor egyik buszmegállójában rabolt ki egy lábtörése miatt két mankóval közlekedő kiskorú fiút. Volt egy negyedik társuk is, aki a bűncselekmény elkövetésekor gyermekkorú volt, őt ezért nem ültethették a vádlottak padjára.
A "fiatalok" megvárták, amíg áldozatuk leszáll a buszról, majd félkör alakban körbeállták. J. Alex Tibor felszólította, hogy adja oda "felpróbálásra" az óráját, amit a bicegő fiú nem teljesített. J. Alex Tibor erre egyik kezét a hasa magasságába emelte, és fenyegető mozdulatot tett. A fiú erre odaadta az óráját, majd K. Erik Krisztofernek annak felszólítására a fülhallgatóját. A két cigány 60 forintot tett a kirabolt fiú zsebébe azzal, hogy "ki van fizetve".
A vádlottak és védőik azt hazudták, hogy a fiú önként adta oda értékeit, szó sem volt közvetlen fenyegetésről, így rablásról sem. Az óra J. Alex Tibor szerint "véletlenül" maradt nála, azt a sértett önszántából adta neki, és különben is fizetett érte. Az ügyész szerint a "fiatalok" társtettességben elkövetett rablást követtek el – ezt mondta az áldozat is. A fiatalkorú "fiúkra" az 1 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény középmértékének kiszabását kérte, próbaidőre felfüggesztve. Ez 2 és fél év és 15 nap. K. Zsanett véleménye szerint bűnsegéd volt.
Az ügyvédek elsősorban védenceik felmentését kérték, másodsorban a bűncselekmény átminősítését kifosztássá vagy lopássá. (!) A bíró végül a bűncselekmény fajtáján nem változtatott, de a "fiúkat" felfüggesztett fogház helyett próbára bocsátotta, míg K. Zsanettet megrótta. Hangsúlyozta, hogy a büntetlen előéletű fiatalok esetében élnie kell a bíróságnak azzal a lehetőséggel, hogy ne azonnal szabadságvesztést szabjon ki rájuk.
Mivel a két "fiú" hosszabb időt töltött előzetesben, és a lányt is őrizetbe vették a rablás után, véleménye szerint ez kellő visszatartó erő ahhoz, hogy a próbaidő letelte előtt és után bármilyen bűncselekményt kövessenek el. Az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, míg az ügyész felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása miatt fellebbezett.
(Délmagyar nyomán)



Gyurcsány: “Ne Putyin Oroszországa, hanem Merkel Németországa legyen a minta!”



Ha az őrültre nincs szájkosár rakva még a rabok faszát is bekapja !!!

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt kvótareferendummal kapcsolatos kampányának utolsó vidéki fórumán, mintegy 200-250 hallgató előtt azt mondta: Alig találni olyan embert Magyarországon, akinek van személyes tapasztalata az Európát már valóban elérő menekülthullámmal kapcsolatban, hiszen ezek az emberek nem Magyarországra jönnek.
Nem mi vagyunk a földi paradicsom az ő szemükben”, Magyarországon csak átvándorolnak, Németországba, Svédországba, Dániába mennek” – sorolta.
Nekünk ellenkező a problémánk, tőlünk mennek el saját gyermekeink és unokáink, akik “nagyon világos választ adnak önkéntelenül és ösztönösen is Orbán Viktor dilemmájára”.
A gyerekeink a Nyugatot választják, ahol lehetőséget látnak, “nem Záhony, Baku vagy Moszkva felé mennek, hanem Londont, Németországot választják” – fejtegette a DK elnöke.
A világ legbefolyásosabb országai folyamatosan keresik egymással az együttműködést, ezért nekünk is Európát kell figyelnünk, “vagy azt a világot szeretnénk, ami tőlünk keletre van?” – tette fel a kérdést.
Válaszában arról értekezett, hogy Putyin Oroszországa vagy Erdogan Törökországa helyett Merkel Németországa vagy Renzi Olaszországa legyen a minta.
forrás: oroszhirek.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése