2018. október 5., péntek

Mindenki menekül valami elől !!!










Mindenki menekül valami elől !!!


Trump meneszti a magyargyűlölő adminisztrációt 

2016-12-13 magyaridok.hu pestisracok.hu 

Hamarosan megválnak Victoria Nuland külügyminisztériumi államtitkártól, aki egyfajta személyes harcot folytatott Washingtonban hazánk ellen - nyilatkozta a MagyarIdők.hu-nak Connie Mack IV, korábbi republikánus képviselő, hazánk érdekeinek amerikai képviselője. A portálnak elmondta, a kétoldalú kapcsolatoknak voltak más megmérgezői is, mint André Goodfriend, ugyanakkor Trump telefonhívása egyértelmű üzenet Washington liberális mindentudóinak. 
Trump meneszti a magyargyűlölő adminisztrációt

Connie Mack IV szerint voltak "rossz szereplők", akik mérgezték a kutakat a kétoldalú kapcsolatokban, mint ahogy André Goodfriend korábbi ideiglenes amerikai ügyvivő is tette. Mint hozzátette, ez hozzájárult egy negatív kép kialakulásához, de az amerikai kormányon belül mindig is volt Magyarországnak támogatottsága. Ilyen rossz szereplőnek nevezte az amerikai külügyminisztériumnál tevékenykedő Victoria Nuland államtitkárt, aki egyfajta személyes harcot folytatott Magyarország ellen, holott nem lett volna feladata a belügyekbe avatkozni. Hozzátette, amikor január 20-ától minden Barack Obama által kinevezett személyt leváltanak, Nuland is menni fog. 
Az amerikai-magyar kapcsolatok további alakulása kapcsán Connie Mack IV arról beszélt, könnyebb dolga lesz a következő adminisztrációnak, mert Trump és Orbán számos kérdésben egyetértenek. Kettejük telefonbeszélgetése azért is jelentős, mivel Trump mindenki értésére adta, mi az álláspontja Magyarországgal kapcsolatban, és megadta a hangnemet is. Connie Mack IV szerint az ilyen üzenetek annak a liberális elitnek szólnak Washingtonban, akik úgy vélik, mindent jobban tudnak, és ha ellentétes véleménnyel találkoznak, megpróbálják azt kiiktatni. 
Teljes riport itt olvasható



Törvényhozásbeli puccsot készítenek elő Trump ellen


trumpindanger
 jelenti a World News Daily Washingtonból.
A teljes ellentámadásba lendülők terve az, hogy rávegyék az elektorok kollégiumának tagjait és az elnök megválasztását áttereljék a képviselőházba, ahol a republikánusok többsége megpróbálhat Trump helyett egy másik republikánust választani. Tekintettel az ottani republikánus vezetés összetételére ,a Trumppal szembeni alternatíva könnyen lehet egy establishmentből való republikánus.
A tervet a Harvard Egyetem szélsőbalos, alkotmányjogot oktató professzora, Larry Lassig főzte ki.
Csak 37 republikánus elektorra lenne szükség, akik az államukban többséget kapott Trumpot mégsem szavazzák meg, ugyanis Lessig ennek bemutatta jogi alapját.
A Fox News jelentése szerint Lessig máris felállított egy „Elektori trösztöt”, amely jogi tanáccsal szolgál a Trumpot ellenző elektoroknak. A cél az, hogy a Trump-ellenes republikánus és demokratapárti elektorokat egyesítsék és így megakadályozzák, hogy Trump megkapja az elnökké választásához szükséges 270 szavazatot.
Ezt követően a republikánusok kiválasztanák az alternatív személyt.
Már egyre többen vannak, akik szerint egyáltalán nem járhatatlan a Lassig által javasolt út.




Putyin: “Csak jelzem, hogy órák alatt lerohanom Európát!”


Putyin reagált a Romániába és Lengyelországba telepített amerikai rakétapajzsra.
A két ország fél a NATO és a Kreml közti feszültségről. Azonban Putyin kijelentette, hogy ő nem fog támadni, csupán reagálni az esetleges támadásra. Viszont az országok közötti szövetség kialakulására tekintve kiemelte, hogy “ne feledje senki, órák alatt lerohanom Európát”.
A NATO védelmi miniszterei ezen a héten tárgyalnak az állomány abba a régióba történő szállításáról.
Putyin fenyegetésnek veszi az amerikai rendszer kiépülését a balti államokban.
forrás: express.co.uk






Világszenzáció, agyonhallgatva a magyarságról


A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja.
A szabadon ébredők.hu átvette Czeke András Nemzeti Hírhálóban megjelent cikkét, melyben a Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredményét elemzi. Az alábbiakban ebből olvasható néhány elgondolkodtató megállapítás.
2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:
1. A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent eurpoid őstelepesek közt voltak.
2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége.
3. A magyar nép legközelebbi – genetikai szinten igazolható – rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép.
Genetikailag olyan, hogy “indoeurópai” nem létezik. Nincs “szláv” sem, csak “európai”, és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, “őseurópai”. (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!)
Az EU19 -es haplotípus eloszlásának térképe a Semino és mtsa közleménye alapján. (Ábra: Gáspár R.)
– A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es haplotípus alapján – őskőkorszakbeli – ősapa leszármazottja.
– A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, -11 %-a az EU-7, – és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.
– A magyarokból teljesen hiányzik az urali népektre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén.
“A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg.
Ezek alapján a székely és magyar nem különbözik egymástól.
Tehát megállapítható, hogy az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé – írja Ceke András.
forrás: fusz.hu


Elhagyni készülnek az amerikai cégek Nagy Britanniát



Brit irodái áthelyezését fontolgatja a megkérdezett amerikai vállalatok közel 40 százaléka – áll egy szerdán megjelent felmérésben.
Ezek a társaságok az Európai Unió más tagországaiba költöztethetik érdekeltségeiket, miután a szigetország június 23-án népszavazásban döntött az Unióból történő kilépésről (Brexit). A Gowling WLG nemzetközi tanácsadó iroda felmérése szerint a 533 válaszadó kétharmadának a beruházási politikáját is befolyásolja az ország kilépése.
Az átköltözést leginkább az élelmiszerrel és itallal kereskedő, valamint a pénzügyi szektorban és az élettudományok terén működő társaságok fontolgatják, legkevésbé pedig a repülőgépipar szereplői.
Majdnem az összes cég külső tanácsadó segítségére szorul, hogy kezelni tudja a szigetország EU-ból történő kiválását.
Az Egyesült Államok és Egyesült Királyság között kialakult kereskedelmi kapcsolat komoly veszélyben van – véli a felmérést végző konzultáns cég európai uniós kereskedelemért felelős vezetője. Eközben a McDonald’s, a gyorsétterem-hálózatot üzemelő multinacionális társaság, a múlt héten jelentette be, hogy Luxemburgból Nagy Britanniába teszi át nemzetközi székhelyét, miután az Unió alapos vizsgálatnak vetette alá a luxemburgi adózás rendjét.
Donald Trump megválasztott amerikai elnök korábban üdvözölte a Brexitet, és jelezte, hogy a Királyságnak nem kell “a sor végére fáradnia” amikor ismét bilaterális kereskedelmi szerződések megkötése válik szükségessé a két ország között.
A felmérésben megkérdezett, EU-ba exportáló amerikai cégvezetők egyharmada szerint kár érheti őket a két évig elhúzódó kilépési folyamat alatt, és a válaszolók valamivel több mint fele fontolgatja, hogy kikerülje az Egyesült Királyságot az Unióval bonyolított kereskedelme során. A felmérésbe kizárólag olyan amerikai cégeket vontak be, amelyek legalább 10 millió angol font feletti forgalmat bonyolítanak az Egyesült Királyságban.
Miniszteri szinten várhatóan 2017 márciusában kezdi meg a kilépési tárgyalásokat Nagy Britannia és az Európai Unió.
Szerző:
MTI

Kína megerősítette katonai jelenlétét a Dél-kínai-tengeren



Peking megerősítette katonai jelenlétét a Dél-kínai-tengeren novemberi műholdfelvételek tanúsága szerint – derült ki a Center for Strategic and International Studies (CSIS) nevű amerikai agytröszt csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
A CSIS szerint Kína mind a hét, általa mesterségesen létrehozott szigeten védelmi-elhárító rendszereket épített ki a kaszárnyák, radarállomások, világítótornyok és katonai leszállópályák mellé. Kína fegyverkezése “azt mutatja, hogy Peking szükség esetén komolyan gondolja mesterséges szigeteinek védelmét” – figyelmeztetett a CSIS egyik szakértője.
Peking már februárban éles bírálatot váltott ki a szomszédos államokból és Washingtonból a térségben állomásoztatott elhárítórendszerek miatt. A Dél-kínai-tengert Kína, Tajvan, a Fülöp-szigetek, Malajzia, Brunei, Indonézia, Szingapúr, Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam határolja.
A vizeken a világ hajóforgalmának egyharmadát bonyolítják le, évente 5000 milliárd dollár értékű áru halad át rajta. A tengeri talapzat a gyanú szerint mesés kőolaj- és földgáztartalékokat rejt.
Kína igényt tart a 3,5 millió négyzetméteres terület 90 százalékára, köztük azokra a szirtekre és szigetekre, amelyek némelyike több mint 800 kilométerre fekszik a kínai partoktól, de a Fülöp-szigetektől csupán 220 kilométerre van. A hágai nemzetközi választottbíróság júliusban Manilának ítélte a vitatott területeket, de a döntést Peking semmibe veszi.
Szerző:
MTI





Orbán ma vétózni készül Brüsszelben



A szokásos kétnapos csúcstalálkozó helyett ezúttal csak csütörtökön ülnek majd össze az uniós vezetők. A munkaebéd napirendjének első helyén a migráció kérdése szerepel, a résztvevők a tervek szerint áttekintik az EU és Törökország között márciusban létrejött megállapodás végrehajtását, értékelik a bizonyos afrikai országokkal kötött egyezmények terén elért eredményeket és meghatározzák a további munka irányát, illetve megvitatják a közös menekültügyi rendszer reformjának kérdését és azt, hogy a jövőben miként alkalmazzák a felelősségvállalás és a szolidaritás elvét.
A terv szerint este fél nyolckor kezdődő informális munkavacsorát már az Egyesült Királyság nélkül tartják, 27 tagállam vezetőinek részvételével, hogy a britek kilépésének következményeiről és a kiválási folyamatról egyeztessenek.
Orbán vétóra készül
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Magyar Időknek úgy nyilatkozott: Orbán Viktor miniszterelnök vétóra készül a kötelező betelepítési kvóta ellen az uniós csúcsértekezleten. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy Brüsszel akár ki is kerülheti az ügyben az országok vezetőit, mert ha úgy fogalmazzák meg, mint egy belbiztonsági kérdést, akkor a bizottság beviszi azt a belügyminiszterek tanácsába, ahol már 50 százalékkal meg lehet hozni a döntést.
Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a kötelező kvótára irányuló javaslatok mellett az önkéntes kvótát is rossz ötletnek tartják, mert úgy vélik, az további vonzerőt jelentene az Európába induló migránsoknak.
Szerző:
MTI/KH








Elhallgattak a fegyverek Aleppóban



Hivatalos szíriai katonai forrás szerint megkezdődtek az előkészületek a kelet-aleppói ellenzéki fegyveresek kimenekítésére.
A Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató Hezbollah libanoni síita szervezet által ellenőrzött médium eközben arról számolt be, hogy az éjszakai tárgyalásokon olyan tűzszüneti megállapodást fogadtak el, amely lehetővé teszi a szíriai felkelők és civilek tízezreinek az ostrom alatt álló Kelet-Aleppó elhagyását.
A tájékoztatás szerint a városrész evakuálása “a következő órákban” megtörténhet.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet közölte, hogy az észak-szíriai városban hajnali 4 óra körül elhallgattak a fegyverek.
Szerző:
MTI




A Hollandiában rekedt krími kincsek Kijevet illetik


MTI, 2016. december 14., szerda 13:21, frissítve: szerda 16:57 


Az aranyleleteket krími múzeumoktól 2014 elején kölcsönözte ki az amszterdami Allard Pierson Múzeum A Krím: a Fekete-tenger aranya és titkai című kiállításhoz.








Oroszország 2014 tavaszán viszont megszállta a félszigetet, így a holland múzeum dilemma elé került: kinek szolgáltassa vissza az értékes tárgyakat, egy 2400 éves szkíta sisakot, kínai lakkdobozokat a Han-dinasztia korából, brossokat, ékszereket, aranyból készült kardhüvelyt és még sok minden mást. 
Az immár orosz fennhatóság alá került krími múzeumok többször emlékeztették a hollandokat szerződésben vállalt visszaszolgáltatási kötelezettségükre, de Kijev is magának követelte a tárgyakat mint állami tulajdont.
A holland múzeum bírósághoz fordult a jogvita eldöntése érdekében. A holland bíróság hosszú vita végére tett pontot döntésével, amely szerint a kincsek az ukrán állam tulajdonát képezik, és nem azt a négy krími múzeumot illetik meg, ahonnan származnak.
A bíróság érvényesnek találta a kulturális örökségről szóló UNESCO-szerződésben foglaltakat, ezért indoklása szerint az aranykincseket Kijevbe kell szállítani, amíg a Krím orosz megszállás alatt van. A döntés ellen a krími múzeumok fellebbezhetnek.

Az orosz kulturális minisztérium elítélte a döntést

Andrej Malgin, a szimferopoli Tavrida múzeum igazgatója aggodalmának adott hangot a kiállítási tárgyak sorsa miatt, amennyiben azok Ukrajnához kerülnek. Szavai szerint Ukrajna „barbár módon” bánt a történelmi emlékekkel a kelet-ukrajnai konfliktus során, sőt a hadsereg a Donyec-medencében múzeumokat is lőtt. Ezenkívül szerinte Ukrajnában törvénytelen kereskedés is zajlik történelmi műkincsekkel. A muzeológus szerint a krími múzeumokat hatalmas kár éri, ha nem kapják vissza a szkíta aranykincseket.
Az orosz kulturális minisztérium elítélte a holland bíróság döntését. A tárca szerdai közleménye szerint az ítélet „nemcsak a kölcsönzésről szóló szerződéseknek mond ellent, hanem sérti a múzeumok közötti nemzetközi cserék során alkalmazott alapelveket, valamint a krími lakosság azon jogát, hogy hozzáférjenek saját kulturális örökségükhöz”.
Az orosz minisztérium azon véleményének is hangot adott, hogy a holland bíróság figyelmen kívül hagyta azt az alapelvet, amely szerint a régészeti leleteket úgy kell megőrizni, hogy azok közvetlen kapcsolatban legyenek származási helyük történelmével és kultúrájával.

A Hollandiában rekedt krími kincsek Kijevet illetik

MTI, 2016. december 14., szerda 13:21, frissítve: szerda 16:57 

Az aranyleleteket krími múzeumoktól 2014 elején kölcsönözte ki az amszterdami Allard Pierson Múzeum A Krím: a Fekete-tenger aranya és titkai című kiállításhoz.








Oroszország 2014 tavaszán viszont megszállta a félszigetet, így a holland múzeum dilemma elé került: kinek szolgáltassa vissza az értékes tárgyakat, egy 2400 éves szkíta sisakot, kínai lakkdobozokat a Han-dinasztia korából, brossokat, ékszereket, aranyból készült kardhüvelyt és még sok minden mást. 
Az immár orosz fennhatóság alá került krími múzeumok többször emlékeztették a hollandokat szerződésben vállalt visszaszolgáltatási kötelezettségükre, de Kijev is magának követelte a tárgyakat mint állami tulajdont.
A holland múzeum bírósághoz fordult a jogvita eldöntése érdekében. A holland bíróság hosszú vita végére tett pontot döntésével, amely szerint a kincsek az ukrán állam tulajdonát képezik, és nem azt a négy krími múzeumot illetik meg, ahonnan származnak.
A bíróság érvényesnek találta a kulturális örökségről szóló UNESCO-szerződésben foglaltakat, ezért indoklása szerint az aranykincseket Kijevbe kell szállítani, amíg a Krím orosz megszállás alatt van. A döntés ellen a krími múzeumok fellebbezhetnek.

Az orosz kulturális minisztérium elítélte a döntést

Andrej Malgin, a szimferopoli Tavrida múzeum igazgatója aggodalmának adott hangot a kiállítási tárgyak sorsa miatt, amennyiben azok Ukrajnához kerülnek. Szavai szerint Ukrajna „barbár módon” bánt a történelmi emlékekkel a kelet-ukrajnai konfliktus során, sőt a hadsereg a Donyec-medencében múzeumokat is lőtt. Ezenkívül szerinte Ukrajnában törvénytelen kereskedés is zajlik történelmi műkincsekkel. A muzeológus szerint a krími múzeumokat hatalmas kár éri, ha nem kapják vissza a szkíta aranykincseket.
Az orosz kulturális minisztérium elítélte a holland bíróság döntését. A tárca szerdai közleménye szerint az ítélet „nemcsak a kölcsönzésről szóló szerződéseknek mond ellent, hanem sérti a múzeumok közötti nemzetközi cserék során alkalmazott alapelveket, valamint a krími lakosság azon jogát, hogy hozzáférjenek saját kulturális örökségükhöz”.
Az orosz minisztérium azon véleményének is hangot adott, hogy a holland bíróság figyelmen kívül hagyta azt az alapelvet, amely szerint a régészeti leleteket úgy kell megőrizni, hogy azok közvetlen kapcsolatban legyenek származási helyük történelmével és kultúrájával.
Homlokegyenest ellenkező véleményt nyilvánított ezzel szemben újságíróknak nyilatkozva az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint Jelena Gagarina (Jurij Gagarin, az első űrhajós lánya), a Kreml Múzeumainak igazgatója. Az ő nézete szerint az amszterdami bíróság döntése indokolt, minthogy a szóban forgó műtárgyak az ukrán állam tulajdonát képezik. A teljes múzeumi vagyon az államé, nem egy adott múzeumé vagy kulturális intézményé – mondta. Amikor az adott kiállítási tárgyakat Ukrajna területéről kivitték, azok Ukrajnához mint államhoz tartoztak – hangsúlyozta. Véleménye szerint azt a kérdést, hogy az adott tárgyak melyik múzeumhoz kerülnek, azután kell eldönteni, ha visszakerültek a tulajdonoshoz.

Aleppó ostroma

Aleppó ostroma ellen tiltakoztak több százan, többségükben szíriai menekültek kedden Berlinben.
Először az amerikai követség előtt követeltek hatékonyabb közbelépést, majd átvonultak az orosz követséghez, ahol azt hangoztatták, hogy Putyin elnök maga is felelős a sok aleppói civil haláláért.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában az amerikai nagykövet keményen bírálta Moszkva Szíria-politikáját.
Ezt a csapdát maguk állították – mondta Samatha Power szavait az orosz nagykövetnek, Vitalij Csurkinnak címezve. Az ENSZ három tagországa szövetkezett a civilek ellen Aleppóban. Szégyellhetnék magukat. Csakhogy maguknak ehelyett hízik a májuk. Már a következő rajtaütést tervezik. Van bármi, amitől Önök elszégyellik magukat? Tényleg nincs semmi ilyesmi – kérdezte az amerikai ENSZ-nagykövet.
A brit parlamentben a külügyminiszter szintén Oroszország felelősségét firtatta kedden. Elérkezettnek látta az időt arra, hogy elítélje Moszkva szíriai szerepvállalását. Szerinte az orosz hadsereg nyakig benne van abban, hogy a civilek nem tudnak elmenekülni az ostrom alatt álló keleti negyedekből.
Boris Johnson elődeit és a korábbi képviselőházat is bírálta, amiért nem tettek eleget, és amit tettek, azt sem időben a szíriai polgárháború befejezéséért.
Johnson arról is beszélt, hogy friss információi vannak Aleppóból, ezek szerint az orosz hadsereg késlelteti az evakuálást a porig rombolt szíriai nagyvárosban. A keleti városrészből nemcsak a sebesülteket, hanem orvosaikat sem hagyják kijutni.
Párizsban szintén Aelppó ostromának befejezését követelték civilek az elnöki palota előtt.
Az ENSZ főtitkára egy nappal korábban sokadszor is felszólította az Aleppóban harcolókat, hogy ne kegyetlenkedjenek a lakossággal.

Egyre közelebb kerülnek a végső győzelemhez a kormányerők a szíriai Aleppóban. Egyes források szerint a felkelők utolsó állásait is elfoglalták a Bassár el-Aszadhoz hű csapatok és orosz szövetségeseik, más jelentések viszont arról számoltak be, hogy néhány helyen még tartják magukat a lázadók.
Aleppó keleti felében számos civil rekedt. Az ENSZ jelentése szerint a lakásokba betörő kormányerők több mint 80 embert öltek meg, köztük nőket és gyerekeket lőttek le.

A világszervezet ismét felszólította a harcban álló feleket, hogy ne éljenek vissza a lakosság kiszolgáltatottságával.
Az elnökellenes egységek védelmi vonala hétfőn omlott össze. Az egykor virágzó, több ezer éves település helyén mára csak romok és törmelékek maradtak.


vilaglato.info
Obama bevallotta, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Putyin bízta volna meg azokat a hackereket, akik feltörték Hillary Clinton kampányfőnökének, John Podesta e-mail fiókját. Obama azt is bevallotta, hogy még arra sincs bizonyíték, hogy a hackerek oroszok lennének. Obama egy ma reggeli TV interjúban ismerte el, hogy hazudtak. "Semmi jel nem mutat rá, hogy az oroszoknak és velük együtt Vlagyimir Putyinnak bármi köze lenne a kiszivárogtatáshoz" - mondta az amerikai elnök Trevor Noah műsorvezetőnek a Daily Show nevű reggeli TV műsorban.


Egymilliárd forintunk megy izraelitatemető-felújításra, de zsidó olimpiára és iskolára is áldoz a kormány az adónkból 
2016. december 12. kuruc.info 

Had éhezzen tovább a magyar , mert az előbőrtől megfosztott farkunk fázik !!!!!

A helytartónak Tiborc a holtakról beszélt , hol vannak itt a magyarok , a rock operában biztos mert nagy bált rendeznek a helytartó tiszteletére ahol még a vén hülye Bárándi is tiszteletét teszi , hisz régi jó besugó volt ő mint a többi szarcsimbók !!

Nem volt igazán izgalmas, még egy jó vita sem volt - így értékelte a Magyar Nemzetnek az egyik résztvevő a hétfőn megtartott legutóbbi zsidó közösségi kerekasztalt. A reggel nyolc és tíz óra közt lezajló esemény főbb témái közt ezúttal az oktatási kérdések áttekintése, illetve a 2019-es Makkabi-játékok vagy más néven a zsidó olimpia előkészülete szerepelt. 
Egymilliárd forintunk megy izraelitatemető-felújításra, de zsidó olimpiára és iskolára is áldoz a kormány az adónkból 
Orbán-pózolás a munkásőr Zoltaival (illusztráció, korábbi felvétel)

Az előbbi esetben a jelenlévők kimondták, hogy jó és fenntartandó az a gyakorlat, amely az utóbbi időben kialakult, azaz hogy a kerekasztal és a kormányzat párbeszédet folytat arról, miként jelennek meg a zsidó közösségek a tananyagban. A Makkabi-játékok kapcsán az eseményt szervező Makkabi Vác tartott prezentációt arról, milyen infrastrukturális beruházásokat tervez állami támogatással, s azok a játékok után milyen módon hasznosulnának. Arról egyelőre nincsen végső döntés, hogy végül mekkora lesz a játékok megszervezéséhez nyújtott állami támogatás. 

Már nagyon kiírnák a pályázatot 

A kerekasztal egyéb témái közt szerepelt a zsidó temetők felújítására kiírandó, régóta húzódó pályázat ügye. A lap úgy tudja, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, a program egymilliárd forintos keretének a rendelkezésre bocsátásáról a szerdai kormányülésen döntenek, reménye szerint azt a jövő év elején már valóban ki is írják. A pályázat kiírása egyébként nem a kormányzati szándék miatt húzódott eddig, hanem a támogatási feltételek meghatározása körüli vallásjogi viták miatt. Ez utóbbi témában egyébként továbbra sincsen teljes konszenzus az érintett zsidó közösségek közt. 

Az év utolsó kerekasztalán szó volt az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskoláról is. A Mazsihisz korábban azt kérte, hogy az intézmény felújításához az állam is járuljon hozzá. Noha döntés ez utóbbi ügyben nincsen, és pontos összeg sem került szóba, a jelek szerint a téma "pozitív előjellel" szintén szerepel majd a szerdai kormányülésen. 

Meglepő módon ezúttal sem került elő az egyeztetésen az évek óta húzódó, hétmilliárd forintos keretű Sorsok Háza, illetve a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításának ügye. 
(MNO nyomán) 


TUDTA? A FIDESZES EP-KÉPVISELŐK AZT KÉRIK, HOGY POZITÍV KAMPÁNYBAN MUTASSÁK BE A MIGRÁNSOKAT


Kedden az Európai Parlamentben (EP) a fideszes szavazatoknak is köszönhetően elfogadtak egy egyébként néppárti jelentést, amely mások mellett a társadalmi csoportok és kisebbségek jogait vizsgálja. Az EP állásfoglalásban a migránsok helyzetével is foglalkozik, arra kérve a tagállamokat "tartózkodjanak attól, hogy politikai előnyszerzés céljából félelmet és gyűlöletet keltsenek polgáraik körében a migránsokkal és menedékkérőkkel szemben".
Három képviselőn kívül (Pelczné Gáll Ildikó tartózkodott, Bocskor Andrea és Deutsch Tamás nem szavazott) a teljes kormánypárti delegáció igent mondott a megállapításokra. (A Jobbikból Balczó Zoltán tartózkodott, Morvai Krisztina és Kovács Béla nem szavazott).
Így például az EP azt is kéri a tagállamoktól, hogy
"dolgozzanak ki pozitív kampányokat annak érdekében, hogy a polgárokat hozzásegítsék az integráció megfelelőbb megközelítéséhez".
Vajon az új üzeneteket is Rogán Antal Pasa Parki szomszédja, Csetényi Csaba fogja kiplakátolni?
(Aki egyébként meglepődik a fideszes EP-képviselők szavazatain, ne tegye, a pávatánc része, hogy amíg itthon szabadságharcolunk, kint mindent megszavazunk).

Sőt a hölgyeknek meg van engedve egy jó numera , hogy jó hírnevüket hirdessék az EU -ban !!!
A Rogán meg a homofóbokat fogja leápolni a csicskásaival!!!



PINTÉR SÁNDOR TOVÁBBRA SEM ENGEDI EL AZ ÁLLAMBIZTONSÁGI MÚLTÚ ÁLLAMTITKÁRÁNAK KEZÉT


Egyelőre nem lesz utódja Tasnádi László nemrég távozott rendészeti államtitkárnak, a jövőben maga Pintér Sándor belügyminiszter fogja felügyelni a korábban Tasnádi alá tartozó szerveket. Az állambiztonsági múltú bukott államtitkár Pintér Sándor egyik cégénél helyezkedhet el – írja az Index meg nem nevezett rendvédelmi forrásokra hivatkozva.
Tasnádi László azután mondott le államtitkári posztjáról, hogy kiderült: 1988-ban főhadnagyként a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt, 1989-ben már századosként vezette az osztályt, Nagy Imre újratemetése idején pedig operatív tisztként beépített ügynököktől, többek közt egy ÁVH-s múltú ügynöktől kapott jelentéseket.
A személyével kapcsolatban kipattant botrányra Lázár János azt mondta: amennyiben rajta múlna, nem lehetnének a rendőrség állományában az egykori III-as csoportfőnökség tagjai.
Amíg nem találják meg az utódját, Pintér Sándor közvetlen irányítása alatt fog állni az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.
Az Index úgy tudja, hogy Tasnádi informális befolyása a távozása ellenére is megmarad, és hogy jó eséllyel a volt Pintér-céghez, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez térhet vissza, ahol amúgy korábban is dolgozott. A belügyminiszter bizalma Tasnádi iránt tehát ezek szerint továbbra is töretlen.

Mit vagytok úgy oda egy páholyba valók együtt vakoltak a páholy főnök meg volt elégedve a munkájukkal , hisz elég holttest virított utánuk , és az uzsorát szépen behajtották az alvilágtól jutott minden maffiózó politikai helytartó jelöltnek , az aktatáskák sűrűn cserélődtek , jaj bocsi , pontatlan voltam , mert az aktatáskák tartalmai cserélődtek , de volt mikor benne égtek a jó ropogós forintok !!!!!
Nem véletlenül tüntette ki 56 alkalmából a Pesti srácok forognak a sirjaikban , ők nem tudnak megalkudni e tetves bandával – az eggyik lövet, a másik kitűntet , a harmadik zsidó segget nyal , a negyedik meg zsidót szopat , és ezek osztják itt az észt, meg a zsinagógára valót a mi adóforintjainkból !!!



LEFOGLALTÁK A NYOMOZÓK AZ ORÖ-KÖZGYŰLÉS JEGYZŐKÖNYVÉT A KORMÁNYHIVATALBAN


A másik rabló banda !!!!
Rendőrök jelentek meg december 7-én a Budapest Főváros Kormányhivatalában hogy lefoglalják az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) kisvárdai ülésének jegyzőkönyvét. A gyanú szerint a hivatalos beszámolót meghamisították.

RomNet csütörtökön megtudta, a kisvárdai üléssel kapcsolatban a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztály Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztályán zajlik a büntetőeljárás közokirat-hamisítás bűntett gyanújával. A BRFK nyomozói december 7-én a Budapest Főváros Kormányhivatalában lefoglalták a kisvárdai ülés jegyzőkönyvét, a felügyeleti szervhez eljuttatott hanganyagot, illetve a jegyzőkönyv közokirat-jellegét kifogásoló beadványokat.
A kisebbségi szervezet még májusban rendezett a településen közgyűlést; a testület új hivatalvezető személyéről, ingatlanjainak át-, illetve eladásairól, lekötött bankbetéteinek felhasználásáról döntött. A képviselők mindent megszavaztak, így Balogh János elnök összes előterjesztését 27 igen szavazattal elfogadták, idézi fel a portál.
Az erről szóló jegyzőkönyvet azonban jóval a törvényben engedélyezett 15 napon túl, 63 nap elteltével adta le az ORÖ, amelyről aztán kiderült, abban olyan döntések is szerepeltek, amelyekről nem is hozott határozatot a testület, illetve nem szerepeltek a napirendi pontok között, míg több felszólalás nem szerepelt benne.
Később arról szóltak a hírek, Cserháti Tiborné, az ORÖ hivatalvezetője kényszerítette a hivatal egyik dolgozóját, hogy az általa lediktáltak alapján készítse el a 36 oldalas jegyzőkönyvet, és amíg a dokumentumot nem készítette el, addig nem hagyhatta el a szobát.
Ahogy arról lapunk is beszámolt, az egyre több kínos ügy kapcsán felmerült az ORÖ törvényességi felügyeletét ellátó fővárosi Kormányhivatal visszás szerepe is. Ezt a vélelmet erősítheti a BRFK december 7-ei akciója is.




A KARÁCSONYFA ALÁ: NYOMOZ A RENDŐRSÉG AZ ORÖ-ELNÖK LUXUS AUDIJA MIATT


Magyar Nemzet értesülése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást rendelt el az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) luxusautó-beszerzése miatt.


Ahogy arról lapunk is beszámolt, az 1,6 milliárd forintos adósságban úszó szervezet elnöke, Balogh János számára egy Audi A4 típusú gépjárművet lízingel havonta 100 ezer forintért az ÖRO. Ehhez jön még hozzá a sofőr 250 ezer forintos bére, aki egyébként nem más, mint Balogh veje. Így kiszámolható: a kocsi 350 ezer forintjába kerül minden hónapban az ORÖ-nak, de akkor még az üzemanyagköltségekről nem beszéltünk.
Balogh János szerint az Audi beszerzését a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és „közlekedésbiztonsági szempontok” tették szükségessé. Csakhogy kiderült, mindez nem igaz. A korábbi – Volkswagen Tiguan típusú – hivatali jármű állapotát ugyanis a Porsche Buda szakszerviz mérte fel október végén, és azt állapította meg, hogy nincs komoly műszaki problémája, emlékeztetett az mno.hu.
A rendőrség hivatali visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben vizsgálódik, a lap szerint méghozzá a fekete luxus autó okán. A BRFK tájékoztatása alapján akár már karácsony előtt lezárhatják ezt a nyomozást.




KÉT HOZZÁÉRTŐ EMBER SINCS AZ ÖRO-BAN

Sőt, a kisebbségi szervezet hivatalvezetője, Cserháti Tiborné szerint már az is eredmény, hogy a munkatársak megfelelően jelennek meg, nem pedig „félmeztelenül vagy kivágott ruhában” érkeznek az Országos Roma Önkormányzatba (ÖRO).


Kérdezzük meg a jogtudomány doktorát megtalálta e a diplomáját , ha igen parolázhat a helytartóval , ha nem találjon ki egy másik iskolát ahol diplomázott holokamuból , és markecolásból. Én csak a violin kulcsot látom csillogni a szemében . De ha már a kulcs megvan ott a zárnak is meg kell lennie !!!!


Egy kiszivárgott, és a Magyar Nemzet birtokába került júliusi hangfelvétel alapján kijelenthető, az 1,6 milliárdos tartozást maga előtt görgető szervezetnél igen sajátos rendszerben zajlik a "munka".
A hivatalvezető egyebek mellett azt kifogásolta: két hónappal a májusi – Kisvárdán tartott – közgyűlés után sem kapott felhatalmazást arra, hogy a rendkívül pazarló módon működő hivatalt átszervezhesse úgy, hogy az megfelelően tudjon működni. Beszélt az ORÖ-ben uralkodó összefonódásokról, arról, hogy egyes képviselők bejárnak hozzá például olyan kérésekkel, hogy az ő ismerősük kapjon fizetésemelést.
Közölte, ezzel csak az a baj, hogy nincs mögötte munka.
"Azt el tudom fogadni, hogy valaki valakinek az ismerőse, rokona vagy bárkije, vagy nagyon tetszik neki, meg nagyon aranyos és kedves, csakhogy ez itt egy önkormányzati hivatal"
– hangsúlyozta Cserhátiné.
Szerinte csupán két hozzáértő emberre lenne szüksége, de annyi sincs. S hogy kik dolgoznak a hozzáértők helyett? Ezzel kapcsolatban felelevenítette, hogy legalább már azt sikerült elérnie, hogy a munkatársak megfelelően jelenjenek meg, ne pedig „félmeztelenül vagy kivágott ruhában” érkezzenek az ORÖ-be.
Ez utóbbiakat talán még el is nézhetnénk, de
"jelenleg két fillér sincs az ORÖ-ben",
pedig a fideszes miniszteri biztos, Farkas Flórián nevéhez köthető Híd a munkába program pénzeinek nem megfelelő felhasználása miatt  1,6  milliárd forintot kellene visszafizetnie a kisebbségi szervezetnek a központi költségvetésbe.


Az ügyben a nemzetiségi önkormányzat egyik képviselője Vajda László fordult a hatóságokhoz, mert a közgyűlés döntése nélkül, szabálytalanul kötött lízingszerződést a roma önkormányzat. Mint mondta, őt már meg is hallgatta a rendőrség az ügyben, a múlt héten három órán át faggatták a nyomozók.

Ismeretes, Farkas Flórián kormánybiztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program miatt az ORÖ 1,6 milliárd forintos adósságot halmozott fel.



ANNI PASTOR

Anni Pastor divattervező az igényes, kreatív divatot kedvelő hölgyeknek kínál egyedi ruhadarabokat. Munkáira leginkább jellemző a különböző tulajdonságú, hagyományosan nem kombinált anyagok összeházasítása. Szívesen alkalmaz más kézművesek által készített elemeket, gobelint, porcelánt, kézi hímzést és vert csipkét, mert fontosnak tarja a hagyományőrzést. Az Anni Pastor ruhák összetéveszthetetlenek, mert a tervező egyedi látásmódjában a nőiesség új értelmet nyer.  Lágy, érzéki vonalvezetés, vibráló színek és meglepő anyagkombinációk teszik emblematikussá a modelleket. A legújabb Heritage kollekciót Matyóföld és Kalocsa páratlanul gazdag szín és formavilága ihlette. A ruhákba régi csipkéket és hímzéseket álmodott bele a designer, melyek bármilyen alkalommal viselhetők.
 A brand többször mutatkozott be sikeresen nemzetközi fórumokon, többek között a párizsi Pret-á-porter kiállításon, a dubai MOTEXA-n, és az Első Fenntartható Divat Héten. A Heritage kollekciót először idén júniusban Oroszországban, Magyarország Moszkvai Nagykövetségén, szentpétervári és Jekatyerinburgi Főkonzulátusán, majd novemberben Olaszországban a Római Magyar Akadémián láthatta a nagyközönség. Itthon, a Magyarság Háza adott otthont a kollekció bemutatójának.

Hát ő lenne a matyó baba , csak mielőtt felöltöztették a kávé ráömlött !!!



A facebook blokkolta a legfontosabb német független médiumot



dwn


Ma hajnalban 03:02-kor jelentette a független német gazdasági-politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten, hogy a facebook blokkolta ottani megjelenését.
Hatalmas léptekkel halad tehát a tényeket, szabad véleményeket és nem álhíreket közlő médiumok elfojtása.
A véleményterror intézményes megnyilvánulásait nyomon követni akarók szíves figyelmébe: ahol a „gyűlöletbeszéd” és az „orosz” szavak megtalálhatóak a szabad véleménynyilvánítást tovább akadályozó egy-egy újabb jogszabályban – jöjjön az az EU-tól, a német vagy francia kormánytól, illetve törvényhozástól -, ott a hatalmon lévők újabb lecsapása szemtanúi vagyunk.
Nálunk ezen véleményelfojtó irányzat fő támasza és ügynöke a Political Capital.
Az erről szóló  teljes közlemény itt olvasható:
Amennyiben e facebook oldalt bármikor blokkolnák, a lovasistvan.hu-ra kéretik ellátogatni.

Féltek, hogy Merkelből is egy matyó babát fognak faragni !!!!



Eva Bartlett schooling Norwegian journo on why MSM lies about Syria (short version)https://www.youtube.com/watch?v=8IIrzJcEWAU&t=170s&honnan=Nemzeti_Hirhalo

Eva Bartlett Exposes the Zionist Propaganda and Slays Stephen Zunes.


A bűntett Maria Ladenburger meggyilkolása volt Hussein Khavari afgán állampolgár által. Merkel csak abban tévedett, hogy Németország törvényeit nem vette figyelembe mikor a saját parancsára megnyítatta a határokat, illetve 2 millió magukat menekülteknek nevező "vendéget" hívott meg Németországba. Ő saját maga is többször így nevezte ezeket az embereket.

(vilaglato.info
Merkelék szerint Putyin minden erejével azon van, hogy megbuktassa a német kancellárt. Legújabb vádaskodásuk szerint ugyanis az orosz elnök szervezte meg a kölni szexuális támadásokat, ezzel is tönkretéve Angela Merkel politikai karrierjét. Az oroszok ellen nem ez az első vád, ugyanis a CIA szerint Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásba, és így tudott Donald Trump nyerni. 


őket (frissvilag.com
Egy calabriai hoteltulajdonos, akinek a szállodájába migránsokat telepített az olasz kormány, arról számolt be, hogy a bevándorlók mindent elloptak vagy szétvertek. "Ezek nem tisztelik a dolgokat, a mások munkáját, és a házigazdát, úgy viselkednek, mint az állatok" - mondja Mr. Vittorio és kéri a többi szállodatulajdonost, hogy ne kövessék el ugyanazt a hibát, amit ők és ne engedjék be a migránsokat magukhoz. 



(vilaglato.info
Egy 26 éves migráns szállt fel a Drezda közeli Arnsdorfban egy éjszaka közlekedő vonatra jegy nélkül. A kalauz felajánlotta, hogy a menetjegyet nála is megvásárolhatja, ám a bevándorlónak esze ágában sem volt jegyet váltani. Vásárlás helyett elkezdte szidni a jegykezelőt, ekkor azonban két utas állt ki a kalauz védelmében. A kalauz felszólította a migránst, hogy hagyja el a vonatot a következő állomáson, de ő erre nem volt hajlandó ehelyett szidta a vonaton lévőket és megpróbálta megütni a jegykezelőt, majd egy kést vett elő és rátámadt. 



A szabadkőművesség támogatja Európa elárasztását bevándorlókkal



Huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek, hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában.
A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szabadkőműves páholyok felszólítják az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába, hogy ezzel felülemelkedjenek a nemzeti egoizmuson”. A nyilatkozat szerint Európa vezetői tiszteletben kell tartsák az emberi jogokat”, a szolidaritás és testvériség eszméit”, valamint az elődeik által elfogadtatott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára” hivatkoznak, amit szerintük Európa elsődleges irányelvnek kell tekintsen.
Hogy valójában mit is jelent a nemzeti egoizmuson felülemelkedés”, arra a Corrispondenza Romana beszámolója rámutat; a szabadkőműves páholyok aláásnák a haza eszmeiségét, az európai népek identitását. El akarják árasztani Európát idegen népekkel, hogy az európai országok lakossága a demográfiai összetétel radikális átrendeződése miatt többé ne legyen képes nemzeti identitást kialakítani.
a szemetekre már nem lesz szükségA nyilatkozatot jegyző szabadkőműves páholyok a felszólítást ultimátum jelleggel tették: arra az esetre, ha az európai kormányok nem engedélyezik a korlátlan bevándorlást, megosztottságot és konfliktusokat” helyeznek kilátásba. A figyelmeztetésként tett kijelentés egyértelműen fenyegetésnek tekinthető: a szabadkőműves páholyok azzal fenyegetik Európát, hogy megosztottságot és háborút szítanak, ha Európa nem hajlandó többé az általuk elfogadott alapelvek mentén működni.
A nyilatkozat önmagában felhívja a figyelmet arra, hogy a szabadkőműves páholyok biztonsági kockázatot jelentenek Európában. Mint az köztudott, Olaszországon át húzódik az Európába irányuló bevándorlás egyik fő útvonala. A közös nyilatkozatot pedig Olaszország Nagypáholya is aláírta. Amennyiben az olasz nagypáholy tagjai döntéshozatali szinten jelen vannak Olaszország hatalmi struktúrájában, a szervezet önmagában is képes lehet arra, hogy ellenőrzés nélkül ráengedje Európára az Észak-Afrikából érkező bevándorlók millióit.



A kereszténység bűnei

2014. október 24.
A keresztény szeretetvallás nevében hozzávetőlegesen 800 millió embert gyilkoltak le. Vagy nem csak a nevében, hanem a keresztény ideológia közvetlenül felelős a mészárlásokért?

Ősi pogányok
Ahogy a kereszténység törvényes lett (315-ben), egyre több pogány templomot pusztított el a keresztény gyülekezet. Pogány papokat gyilkoltak.
316 és a 6. század között pogány hívők ezreit mészárolták le.
Példák az elpusztított templomokra: az aegaeai Aesculap szentély, a Golgotai Afrodité templom, a libanoni Aphaka és a Heliopolisz.
Keresztény papok, mint a helipoliszi Cirill és aretúziai Márk “templomrombolóként” híresültek el.
A pogányság 356-ban lett halállal büntetendő.
Teodóziusz, keresztény császár (408-450) még gyermekeket is kivégeztetett, csak mert pogány szobrok maradványaival játszottak.
Keresztény krónikák szerint “betű szerint követte a keresztény tanításokat…”
A 6. században a pogányokat minden joguktól megfosztották.
A negyedik század elején a filozófus Szopratoszt kivégezték a keresztény hatóságok követelésére.
415-ben a világ leghíresebb női filozófusát, alexandriai Hypatiát egy Péter nevű keresztény képviselő által vezetett, feldühödött keresztény tömeg üvegcserepekkel szabdalta darabokra.

Missziók
Károly császár (Charlemagne) 782-ben 4500 szászt fejezett le, akik nem akarták felvenni a kereszténységet.
Steding parasztjai megtagadták a fojtogató egyházi adók fizetését: kb. 5000-11000 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le közülük 1234. május 27-én a németországi Altenesch közelében.
1456: Nándorfehérvári csata: 80.000 törököt mészároltak le.
A 15. századi Lengyelországban 1019 templomot és 17987 falut raboltak ki a Rend Lovagjai. Áldozatok száma ismeretlen.
A 16. és 17. századi Írországot angol csapatok “pacifizálták és civilizálták”, ahol “vad írek”, “oktalan bestiák éltek az isten és a jómodor ismerete nélkül, a javak, marhák, nők, gyermekek és egyebek közösségében.” Egy bizonyos Humphrey Gilbert nevű katona, Sir Walter Raleigh féltestvére elrendelte, hogy “ezeknek a fejeit (vagy bármi másukat), akiket ezen a napon megöltünk, le kell vágni a testükről, és az út két oldalára kell kifektetni.” Ennek hatására az írek úgy civilizálódnak, hogy “az emberekre hat a nagy terror, mikor meglátják az út mellett a halott apáik, testvéreik, gyermekeik, szomszédjaik és barátaik fejeit.”
Kelta írek tízezrei estek áldozatul a mészárlásnak.

Keresztes háborúk (1095-1291)
Első keresztes háború: 1095-ben II. Orbán pápa parancsára.
1096. június 24-én Magyarországon, Zimonyban ezreket mészároltak le,
1096. június 12-én Mosonban ezreket mészároltak le.
1096. szeptember 9 és 26 között Nikaibán ezreket mészároltak le.
1098 januárjáig 40 fővárost és 200 erődöt foglaltak el (a mészárlás adatai ismeretlenek).
1098. június 3-a után Antiókiát elfoglalták, 10.000-60.000 embert mészároltak le.
1098. június 28-án 100.000 törököt öltek meg (nők és gyermekek is). Itt a keresztények “mást ártalmat nem okoztak a nőknek, mint hogy a kardokat átdöfték a hasukon” – mondja a keresztény krónikás a chartres-i Fuclher.
1098. december 11-én Marrában (vagy Maraat an-numan) ezreket gyilkoltak le. Az ebből következő éhezés miatt “a keresztények kénytelenek voltak megenni az ellenség már bűzlő hulláit” – írja Albert Aquensis krónikás.
1099. június 15-én elfoglalták Jeruzsálemet, több mint 60.000 embert öltek meg (zsidókat, muszlimokat, férfiakat, nőket, gyermekeket). Egy szemtanú szavai szerint: “Salamon temploma előtt akkora mészárlás volt, hogy az embereink bokáig gázoltak az ellenségeink vérében”, aztán pedig “boldogan és örömtől könnyezve meneteltek embereink a Megváltónk sírjához, hogy dicsérjék és leróják tiszteletüket.”
Tyre érseke szemtanúként ezt írta: “Lehetetlen volt borzalom nélkül nézni a mészárlást; mindenhol emberi testrészek feküdtek, és az egész talajt a lemészároltak vére fedte. Nem csak a minden irányba szétszórt fejetlen testek és megcsonkított törzsek látványa keltette a borzalmat azokban, akik látták ezt. Sokkal szörnyűbb volt rámeredni a győztesekre, akikről tetőtől talpig csöpögött a vér. Bárki aki rájuk nézett, elborzadt. A jelentések szerint csak ebben a templomban egyedül tízezer hitetlen pusztult el.”
Aurai Eckehard, keresztény krónikás megjegyezte, hogy “még a következő nyáron is a rohadás szaga szennyezte egész Palesztina levegőjét.”
Csak az első keresztes hadjáratnak 1 millió áldozata volt.
1099. augusztus 12.: Askaloni csata: 200.000 hitetlent mészároltak le “Jézus Krisztus urunk nevében”.
Negyedik keresztes háború: 1204. április 12-én Konstantinápolyt kifosztották, az áldozatok száma ismeretlen, több ezer, sokuk keresztény.
A többi keresztes háború nem részletezve: Akkon elestéig (1291) 20 millió halott (csak a Szentföldön és az Arab/Török térségben).
Megjegyzés: Minden adat kortárs keresztény krónikák alapján.
 
Eretnekek
Már 385-ben a spanyol Priscillanust és hat követőjét fejezték le a németországi Trierben.
Manicheai eretnekség: egy őskeresztény szektát, amely gyakorolta a születésszabályozást, óriási hadjáratok során mészárolták le szerte a Római Birodalomban 372 és 444 között. Több ezer áldozat.
Albigensek: Az első keresztes hadjárat során más keresztényeket is lemészároltak. Az albigensek jó keresztényként tekintettek magukra, de a római katolikus szabályokat, adókat és a születésszabályozás tiltását nem fogadták el.
Az erőszak kezdete: III. Ártatlan pápa parancsára 1209-ben. Bezirs-t (ma Franciország területén) 1209. június 22-én elpusztították, minden lakóját lemészárolták. Még olyan katolikusokat is megöltek, akik nem voltak hajlandók eretnek barátaik, szomszédjaik ellen fordulni. 20.000-70.000 halott.
1209. augusztus 15-én Carcassonneban ezreket mészároltak le. Több más város is hasonló sorsra jutott.
A következő 20 évnyi háború során majdnem minden Kathart (Languedoc, a mai dél-Franciarország akkori lakosságának felét) kiirtották.
A háború végezte (1229) után pár évvel (1232) megalakult az Inkvizíció, hogy felkutassa és elpusztítsa a megmaradt és bujkáló eretnekeket. Az utolsó Kathart 1324-ben égették el máglyán.
Csak a kathar eretnekek kiirtása 1 millió áldozatot számlál.
Más eretnekségek: waldéziai, paulkiánus, runkárianus, jozsefita és sok más. Legtöbbjüket kiirtották. Legalább százezer áldozat.
Torquemada, spanyol inkvizitor egyedül 10.220 ember elégetéséért felelős.
John Huss-t, a pápai esendőtlenség és bűnbocsánat kritikusát 1415-ben égették el máglyán.
B. Hubmaier egyetemi professzort 1538-ban máglyán égették el Bécsben.
Giordano Bruno, dominikánus papot hét évnyi rabság után égették el máglyán, a római Campo dei Fiori-n, 1600. február 17-én.

Boszorkányság
A kereszténység kezdeteitől 1484-ig több ezer embert gyilkoltak meg boszorkányság miatt.
A boszorkányüldözés korában (1484-1750) a modernkori adatok szerint több százezer embert (80%-ban nőket) égettek el máglyán vagy akasztottak fel.

Vallásháborúk
15. század: keresztes hadjárat a husziták ellen, több ezer lemészárolt.
1538: III. Pál pápa keresztes háborút hirdetett a hitehagyott Anglia ellen, és minden angolt az egyház szolgájává nyilvánított (szerencsére nem volt hatalma végrehajtani ezt az akciót.)
1568: A Spanyol Inkvizíciós Bíróság 3 millió lázadó kiirtását rendelte el az akkoriban spanyol fennhatóság alatt lévő Hollandiában. Ezreket ténylegesen le is mészároltak.
1572: Franciaországban 20.000 hugenottát ölnek meg V. Pius pápa parancsára. A 17. századig 200.000-en menekülnek el.
A 17. század: Katolikusok lemészárolják Gaspard de Coligny, protestáns vezetőt. Miután megölték, a katolikus tömeg megcsonkította a testét, “fejét, karjait, nemi szerveit levágták… aztán bedobták a folyóba… de akkor úgy döntöttek, hogy nem elég jó eledel a halaknak, kihalászták újból, és a maradványokat a montfaulconi akasztófához vitték, hogy húsként és dögként szolgáljon a férgek és varjak számára.”
17. század: a katolikusok kirabolják a németországi Magdeburg városát: 30.000 protestánst öltek meg. “Csak egyetlen templomban ötven nőt találtak lefejezve” – Friedrich Schiller, költő szerint, “és a gyermekek még szopták élettelen anyjuk emlőit.”
30 éves háború a katolikusok és protestánsok között: Németország lakosságának 40%-át kiirtották.

Zsidók
Már a 4. és 5. században zsinagógákat égettek fel a keresztények. A mészárlások száma ismeretlen.
Az első zsinagógát a negyedik század közepén a dertonai Innocentus püspök parancsára pusztították el Észak-Itáliában. Az első ismert elpusztult zsinagógát az Eufrátesz folyó mellett égették le, 388-ban Kallinikon püspökének parancsára.
17. Toledoi Gyűlés, 694-ben: A zsidókat rabszolgásították, a javaikat elkobozták, gyermekeiket erőszakkal megkeresztelték.
Limoges (Franciaország) püspöke 1010-ben elűzte és megölette a város zsidóságát.
Első keresztes hadjárat: 1096-ben zsidók ezreit mészárolták le, kb. 12000-et összesen. Helyszínek: Worms 1096. május 18. ; Mainz 1096. május 27. (1100 halott); Köln, Neuss, Altenahr, Wevelinghoven, Xanten, Moers, Dortmund, Kerpen, Trier, Metz, Regensburg, Prága és más helyszínek.
Második keresztes hadjárat: 1147. több száz zsidót ölnek meg (Ham, Carentan és Rameru (Franciaország).
Harmadi keresztes háború: 1189-1190-ben angol zsidó közösségeket fosztanak ki.
1235, Fulda, Németország: 34 zsidó férfit és nőt mészárolnak le.
1257-1267: London, Canterbury, Northampton, Lincoln, Cambridge, és más városok zsidó lakosságát irtják ki.
1290-ben, Lengyelországban (akkor Bohémia) 10.000 zsidót öltek meg.
1337-ben kezdődött zsidó-gyilkos őrület a németországi Deggendorfban, mely kiterjedt Bajorország, Ausztria és Lengyelország 51 városára.
1348-ban a svájci Bázel és a franciaországi Strasbourg minden zsidó lakosát elégették (2000 halott).
1349-ben több mint 350 németországi város teljes zsidóságát megölték, többségüket élve égették el. (Csak ebben az évben több zsidót öltek meg keresztények, mint ahány keresztényt 200 évvel ezelőtt a római üldözésekben elpusztítottak).
1389. Prága: 3000 zsidót mészároltak le.
1391: Martinez püspök vezetésével zsidókat mészároltak le Sevillában. 4000-et öltek meg, 25.000-et eladtak rabszolgának. Könnyen meg lehetett őket különböztetni a világos színű “szégyenjelek” miatt, amelyet minden 10 éven felüli zsidónak viselnie kellett.
1492, az év, amelyben Kolumbusz felfedezte Amerikát: több mint 150.000 zsidót üldöztek el Spanyolországból, sokan az úton pusztultak el.
1648-as Chmielnitzki mészárlás: Lengyelországban 200.000 zsidót ölnek meg.
A történet folytatódik egészen az Auschwizti krematóriumokig.

Bennszülöttek
Kolumbusszal kezdve (aki korábban rabszolga-kereskedő volt) megkezdődött az Újvilág leigázása, a kereszténység szokásos terjesztési módjaival. Pár órával a partra lépés után elfogtak hat bennszülöttet, akikről Kolumbusz megállapította, hogy “jó szolgák lennének… és könnyen kereszténnyé lehetne őket tenni, mert nem tűntek vallásosnak.”
Amíg Kolumbusz “bálványimádóknak és a korona jó szolgáinak” írta le az “indiánokat”, a barátja, Michele de Cuneo, olasz nemes úgy vélekedett róluk, mint “fenevadak”, mert “akkor esznek, amikor éhesek”, és akkor szeretkeznek, “amikor csak kedvük támad”.
Minden szigeten, ahol Kolumbusz partra szállt, kereszteket helyezett el. Ezzel kinyilatkoztatta a katolikus támogatói tulajdonjogát a területekre. És senki nem tiltakozott.
Ha az indiánok ellenkeztek vagy hezitáltak, az emlékeztető így szólt: “Biztosítalak, hogy isten segedelmével, erővel lépünk be országotokba és háborút kezdünk ellenetek. El kell fogadjátok az egyház hatalmát és engedelmeskednetek kell. És mindent meg kell tennetek azok ellen, akik vazallusként megtagadják az engedelmességet vagy nem fogadják be az urat és ellenállnak neki”.
Átlagban a bennszülöttek kétharmada halt meg a gyarmatosítók által behurcolt fekete himlő miatt, mielőtt a vérengzés megkezdődött volna. Ez az “Úr csodálatos jósága és gondviselése” volt a keresztények felé, ahogy a Massachusetts Öböl Kolónia kormányzója írta 1634-ben.
Hispaniolán, ahol Kolumbusz szerint a bennszülött arawak népesség inkább ártalmatlan boldog emberekből állt, akik harmóniában éltek a természettel, egy valódi paradicsomban. 50.000-et mészároltak le közülük. A túlélők áldozatául estek a spanyol hódítók nemi erőszakának, rabszolgásításának és gyilkosságainak.
Ahogy az egyik tettes írta: “Annyi indián halt meg, hogy meg sem lehetett volna számolni, mindenhol a földjükön halottak feküdtek. Óriási dögszag volt.”
Hatuey, indián főnök elmenekült az embereivel, de elfogták és élve elégették. Ahogy “próbálták lekötözni a máglyára, egy ferences sürgette, hogy fogadja Jézust a szívébe, így a lelke inkább a mennybe juthat, minthogy a pokolba süllyedjen. Hatuey azt mondta, hogy ha a keresztények a mennybe mennek, ő inkább a pokolba.”
Ami az embereivel történt, leírja egy szemtanú: “A spanyolok élvezetet találtak minden kegyetlenségben. Egy hosszú akasztófát csináltak, elég hosszút, hogy a lábujjak elérjék a földet, és elkerüljék a fojtást, és tizenhármukat felakasztották Jézus és a 12 apostol tiszteletére… aztán szalmát raktak a megvert testük köré és élve elégették őket.”
Másik leírás: “A spanyolok levágták egyikük kezét, a másikuk lábát vagy csípőjét és néhányuk fejét is egy csapással, mint amikor a hentes marhát és birkát szeletel a piacon. 600-at mészároltak így le, mint az állatokat… Vasco (de Balboa) elrendelte, hogy negyvenet közülük marcangoltassanak szét kutyákkal.”
A “sziget populációja Kolumbusz érkezésekor, 1492-ben 8 millió volt, 1496-ra a felére-harmadára csökkent.” – a leírások szerint. Valójában a sziget bennszülött lakosságát kiirtották, így a spanyoloknak más szigetekről kellett behozniuk rabszolgákat, akik később ugyanerre a sorsra jutottak. Így “Karib-szigeteki milliókat likvidáltak alig egy negyed század alatt.” ” Egy emberöltő alatt emberek millióit, évezredes kultúrákat irtották ki.”
“És a spanyolok aztán Mexikó és Közép-Amerika felé fordították figyelmüket. A mészárlás hamar megkezdődött. Tenochtitln (ma Mexikóváros) volt soron”. Cortez, Pizzaro, De Soto és más konkvisztádorok százai rabolták ki a déli- és közép-amerikai civilizációkat Krisztus nevében (De Soto még Floridát is).
“Amikor a 16. század véget ért, 200.000 spanyol költözött Amerikába. Eddig már több mint 60 millió bennszülöttet öltek meg.
Bár egyetlen európai telepes sem élte volna túl a telet a bennszülöttek segítsége nélkül, ők mégis eltervezték az indiánok kiirtását és elűzését.
1612 tavaszán néhány angol gyarmatos elhagyta Jamestownt, mert vonzónak találták a bennszülöttek életét, és beálltak az indiánok közé. Thomas Dale kormányzó levadászta őket és mindet kivégezték: “Néhányukat felakasztották, néhányukat elégették, néhányukat kerékbe törték, másokat kikötöztek és agyonlőttek. Ez az elegáns elintézési mód csak az angoloknak járt: “Így bánunk azokkal, akik indiánként óhajtanak viselkedni. Azok számára, akiknek nem volt választásuk, mert Virginia bennszülöttei voltak” más bánásmódot találtak ki: “Ha egy indiánt rajtakapnak, hogy ellopja egy andol csészéjét és nem tudja visszaszolgáltatni, a bennszülötteket meg kellett támadni, és az egész községüket leégetni”.
A területen, amelyet ma Massachusettsnek hívunk, a gyarmatok alapító atyái népirtásokat követtek el, amely a “Peqout Háború” néven vált ismertté. A gyilkosok Új-Angliai puritán keresztények voltak, akik szülőföldjükről, Angliából menekültek el az üldözések elől.
Amikor egy gyarmatost meggyilkolva találtak, feltehetően Narragansett indiánok által, a puritán gyarmatosítók bosszút akartak. Az indián főnök esküje ellenére támadtak. Közben elfelejtették, mit is akartak, mert amikor üdvözölték őket a Narragansetts indiánok régi ellenségei, a Pequot-k, mégis inkább a Pequot-kat gyilkolták le és felégették a falvaikat is.
John Mason, a puritánok vezére így írt egy mészárlás után: “És micsoda szörnyű terrorral sújtotta az úr a lelküket, amelyek egyenesen a lángok közé repültek, ahol mind elpusztultak… Isten felettük volt, kinevette ellenségeit, és a népe ellenségeit, izzó kályhává változtatva őket… így sújtja az úr a pogányokat, megtölti a teret holttestekkel”: férfiakkal, nőkkel, gyermekekkel.
Így “az Úr kielégült az ellenfelek lesújtásától, és hogy nekünk adták örökül a földjeiket.”
Mason egyik társa is elmeséli, mennyire “nagy és gyászos volt a fiatal katonák véres látványa”, “néha a szentírás fiatal nőket és gyerekeket is pusztulásra ítél szüleikkel együtt.”
Más indiánok mérgezéses merényletek áldozatai lettek. A gyarmatosítók még kutyákat is kiképeztek, hogy indiánokat öljenek és csecsemőket faljanak fel. (Ezt spanyol módszerek inspirálták.)
Ez addig folytatódott, amíg a Pequot-kat ki nem irtották.
A maroknyi túlélő indiánt arra kárhoztatták, hogy szolgaságban éljenek. John Endicott és a lelkésze írt a kormányzónak, hogy “részesedést” kapjanak a foglyokból, különösképp “fiatal nők vagy lányok és egy fiatal kisfiú, amennyiben jónak véli.”
Más törzsek is hasonló sorsra jutottak.
1624-ben 60 állig felfegyverkezett angol 800 védtelen indián férfit, nőt és gyermeket ölt meg.
Fülöp király háborújában” 1675 és 1676-ban 600 indiánt pusztítottak el. Egy bostoni templom lelkésze később barbeque-nak nevezte a mészárlást.
Összefoglalva: Az angolok érkezése előtt a nyugati abenaki népesség New Hampshireben és Vermontban 12.000 főt számlált. Kevesebb mint fél évszázaddal később 250-en maradtak csak életben – 98%-uk elpusztult. A Pocumtuck nép 18.000 főből állt, 50 évvel később 920-an voltak csak – 95%-uk elpusztult. A Quiripi-Unquachoq nép 30.000 főt számlált, 50 évvel később 1500-an maradtak – 95%-ukat megölték. A Massachusettes nép 44.000 tagjából 50 év múlva csak 6000 volt életben – 81%-ukat elpusztították. Ez csak néhány példa a számos törzs ellen a keresztény telepesek által elkövetett népirtások közül. Több mint 150 millió indiánt öltek meg az egész amerikai kontinensen 1500 és 1900 között.

További “dicső” események az Egyesült Államok történelméből
Solomon Stoddard, Új Anglia legmegbecsültebb vallási vezetője “1703-ban azt ajánlotta a massachusettsi kormányzónak, hogy a gyarmatosítóknak pénzügyi támogatást kell adni, hogy vásároljanak és kiképezzenek csomó kutyát, hogy úgy vadásszanak indiánokra, mint a medvékre.”
A Sand Creek Mészárlás, 1864. november 29. Colorado. John Chivington ezredes, korábbi metodista miniszter 400-500 többségében nőt és gyereket lövetett le egy Cheyenne faluban, annak ellenére, hogy a törzsfőnök fehér zászlót lobogtatott.
Egy szemtanú szerint: “30 vagy 40 indián asszony volt egy veremben, hogy megvédjék őket; kiküldtek egy hat éves kislányt fehér zászlóval; alig lépett pár lépést, mikor rálőtték és megölték. Utána minden indián asszonyt megölték…”

20. századi katolikus bűncselekmények
Katolikus haláltáborok
Különös, hogy kevesen tudnak róla, hogy nem csak a náci megsemmisítő táborok voltak az egyedüliek Európában a második világháború idején. 1942-1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött, amelyet a katolikus Usztasa működtetett, Ante Paveli diktátor uralma alatt, aki gyakorló katolikus és a pápa rendszeres vendége volt. Gyermekek számára külön táborokat is felállítottak.
Ezekben a táborokban – a leghírhedtebb Jasenovac volt, melyet ferences szerzetes vezetett – ortodox-keresztény szerbeket és nagyszámú zsidót is meggyilkoltak. A nácikhoz hasonlóan a katolikus Usztasa is kemencékben égette el áldozatait, de ellenben a nácikkal, akik előtte elgázosították őket, élve dobták a krematóriumokba a foglyokat. Voltak foglyok, akiket egyszerűen agyonvertek, lelőttek. Az áldozatok száma 300.000 és 600.000 közé tehető egy viszonylag kisebb országban. A gyilkosok többsége ferences szerzetes volt. Az atrocitások olyan mértékben elborzasztották még az SS Biztonsági Szolgálatát (SD) is, hogy panaszt tettek Hitlernél, akit ez nem érdekelt. A pápa is tudott ezekről a bűnökről, mégsem tett semmit.

Katolikus terror Vietnámban
1954-ben a vietnámi szabadságharcosok (viet minh) végleg legyőzték Észak-Vietnám francia gyarmati kormányát, amelyet addig több mint 2 milliárd dollárral támogatott az Egyesült Államok. Bár a győztesek szavatolták a vallásszabadságot mindenkinek (a legtöbb nem buddhista vietnámi katolikus volt), a tetemes antikommunista propaganda hatására sok katolikus délre szökött. A washingtoni katolikus lobbi és Spellman bíboros, a vatikáni szóvivő segítségével kidolgoztak egy tervet a demokratikus választások megakadályozására, amely egyértelműen a kommunista viet minh számára kedvezett volna a déli országrészen is. Itt a fanatikusan katolikus Ngo Dinh Diemet tették meg bábelnöknek. Spellman bíboros volt, aki a Vietnámba küldött csapatokat “Krisztus katonáinak” nevezte.
Diem elintézte, hogy az amerikai élelmiszer, technikai és általános segélyek csak a katolikusok számára legyenek elérhetőek, a buddhisták és falvaik nem részesültek ezekből, vagy fizetni kellett azokért az árukért, amelyeket a katolikusok ingyen kaptak meg. Ez egyetlen támogatott vallás a római katolikus volt.
A vietnámi mccarthyzmus sokkal borzasztóbb volt, mint az amerikai részeken. 1956-ben Diem a következő nyilatkozatot adta ki:
“Azok a személyek, akik veszélyesek a nemzetbiztonságra és a közbiztonságra, különleges rendelet szerint koncentrációs táborba zárandó.”
A kommunizmus elleni harc okán buddhista tüntetők és szerzetesek ezreit börtönözték büntetőtáborokba. Buddhista szerzetesek tucatjai gyújtották fel magukat tiltakozásképpen. Eközben a táborokba protestáns és tiltakozó katolikusok is kerültek, és lassan haláltáborrá alakulta. A becslések szerint az 1955-1960 közti terror során 24.000-en sebesültek meg utcai tiltakozásokban és 80.000 embert végeztek ki. 275.000-et bebörtönöztek és megkínoztak, és kb. 500.000-en járták meg a koncentrációs táborokat.
A következő évtizedekben a dél-vietnámi rendszer támogatásában amerikai katonák tízezrei vesztették életüket.
Ruandai mészárlás
1994-ben Ruanda kis országában alig pár hónap alatt több százezer civilt mészároltak le, nagyrészt a Hutu és Tuszi etnikai csoportok konfliktusában.
A katolikus klérus aktívan is részt vett a 94-es Ruandai mészárlásokban. A katolikus egyházi lapokban már akkor megjelentek cáfolatok, mielőtt még bárki gyanúsította volna az egyház tagjait.
Szemtanúk szerint papok feladták a bujtatott tuszikat a hutu milíciáknak.




(hirorigo.net
Hallottuk az üzenetet minden józangondolkodásu európai embernek tenni kellene valamit hogy megőrizzük csodás kontinensünket, embertársainkat, kultúránkat! Egyetértesz te is? Talán már le is tiltották a vidót! 



Kósa Lajos szerint csak zavarokat okozna, ha sikeres oktatási modelleket venne át az ország









Botos Tamás 





HírTV kérdezte meg a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy szerinte érdemes-e átvenni módszertani fogásokat olyan országoktól, amelyek a PISA-felmérésen jól szerepeltek. Mire Kósa Lajos úgy válaszolt, hogy
ahol teljesen máshogy képzik a pedagógusokat, mint nálunk, ahol az oktatásnak az egész alapgondolata eltér a magyartól, egyes elemeket átvenni annyira lenne értelmes, mint Volkswagen Golfba betenni egy Ferrari adagolóját. Nem lesz jobb, viszont biztos zavarokat okoz.”
Kósa: Golfba Ferrari-adagolót
http://coub.com/view/iyozz

Igaz, a legutóbbi PISA-jelentés szerint még a Golf szintjét sem éri el a magyar oktatás színvonala.



Belizi Maranka története, avagy ki tartotta el Bróker Marcsikát, a "magyar" bűnözőt? 
2016. december 14. mvsz.hu 
Belizi Maranka története, avagy ki tartotta el Bróker Marcsikát, a magyar bűnözőt?A belizei hatóságok átadták a karcagi Dobrai Sándorné Marcsikát a magyar hatóságoknak. Dobrai Sándorné, azaz Bróker Marcsika Karcag legismertebb "személyiségévé" avanzsált, megelőzve két neves földijét, Varga Mihály nemzetgazdasági és Fazekas Sándor mezőgazdasági minisztert. 
A nő azzal híresült el, hogy a Kun-Mediátor Kft. nevű cégével évtizeden át működtetett pilótajátékkal mintegy húsz milliárd forinttal károsította meg ezernél is több ügyfelét. Mint kiderült, Magyarország és a Mexikóval határos Belize között nincs kiadatási egyezmény. A belizei hatóságok - jóllehet tudtak a Marcsika ellen kiadott nemzetközi elfogató parancsról -, mindaddig fülük botját sem mozdították, amíg a nő be nem indította ott is pilótajátékát - adta hírül a Blikk nyomán az Index. 
A hírek szerint erre azért volt szüksége, mert magyarországi lebukását követő menekülésekor Bróker Marcsika alig tudott pár millió forintnyit magával vinni... 
Mostanig azonban havonta utaltak át neki egy belizei ügyvédi irodába titokzatos forrásból pénzeket. 
Vajon hol van, és kik kezelik a Marcsika által eltüntetett 20 milliárdot? 
És vajon hol van, és kik kezelik a Tarsoly Csaba által "megzenésített" 200 milliárdot? 
És vajon... 
A Marcsika-ügy pikantériája, hogy már nyolc hónappal ezelőtt egy karcagi amatőr színtársulat színpadra vitte Bróker Marcsi történetét. 
A hírhedtté vált csaló neve a darabban: Belizi Maranka. 
Úgy tűnik, hogy Karcagon mégiscsak ismerhették Marcsika rejtőzködési helyét. 
A névbeli utalás pedig senki ember fiának nem keltette fel a figyelmét. 
Legkevésbé a magyarországi bűnüldöző szerveknek. (?!) 
Fotó: police.hu 
MVSZ Sajtószolgálat 



Így bukott le Bróker Marcsi


personPROPELLER  access_timeTEGNAP, 09:16 comment35 HOZZÁSZÓLÁS whatshot254 MEGOSZTÁS
Belize-ben letartóztatták, majd hazahozták Dobrai Sándorné Nagy Máriát, közismertebb nevén Bróker Marcsit. A Kun-Mediátor Kft. vezetője 10 milliárd forintot szedett be a karcagiaktól úgy, hogy 1999 óta utazási irodának álcázva épített egy piramisjátékot, ami végül tavaly tavasszal bedőlt.
Így bukott le Bróker Marcsi
Blikk úgy tudja, hogy a Belize-ben bujkáló bróker annak köszönhette lebukását, hogy a karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiből, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a helyi hatóságok. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, nincs is kiadatási egyezmény a két ország között.
A lap azt írja, a cégvezető szerény körülmények között élt Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, csak 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetette – állítja a Blikknek egy bennfentes.



A SZAÚDI SZOMSZÉD

A Fidesz leszavazta, hogy vizsgálják a Pharaon-ügyet

Katona Mariann, MNO, Szabó Dániel, 2016. december 14.
Sem a szaúdi Ghaith Pharaon ügyét, sem az itthoni orosz befolyásszerzési kísérleteket nem vizsgálhatják részletesen, a nemzetbiztonsági kormánypárti többsége ugyanis meggátolta ezeket a terveket. Még ahhoz sem járultak hozzá, hogy az Országgyűlés elé kerüljön egy jobbikos kezdeményezés.
A testület azért kezdeményezte, hogy vizsgálják ki a Pharaon-ügyet, mert októberben a Magyar Narancs kiderítette, hogy az FBI által az 1990-es évek óta többek körözött korrupciós bűncselekmények és terrorizmus finanszírozása miatt körözött Ghaith Pharaon vásárolta meg az Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házával szemben lévő ingatlant. Később kiderült, hogy a szír származású szaúdi milliárdos Mészáros Lőrinc sikeres felcsúti gázszerelővel és polgármesterrel együtt hajózott Splitben. Továbbá az is, hogy Pharaonnal tárgyalt Tarsoly Csaba Quaestor-vezér, ráadásul úgy, hogy a külügy ajánlotta a milliárdost a vállalkozónak.gis úgy látta, hogy nincs szükség vizsgálatra. Ezt azzal igyekezett indokolni, hogy a magyar hatóságok jogszerűen jártak el, a schengeni szabályokat betartották, amikor vízumot adtak a külföldinek. Megismételte Orbán Viktor miniszterelnök már többször hangoztatott érvelését is, miszerint Ghaith Pharaon nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarország számára. Egyúttal az ellenzéki képviselőknek azt javasolta, hogy a témával kapcsolatban az Országgyűlésben tegyenek fel kérdéseket, mert szerinte „ott kell vitézkedni, nem a nemzetbiztonsági bizottság ülésén”.






Ellentétek 
Németh arra utalt nyilatkozatában, korábban a kormánypártok arról beszéltek: lehet, hogy nem a körözött szaúdi férfi jelent meg Magyarországon, csak névazonosságról lehet szó. Ezt azóta a Belügyminisztérium is cáfolta, mivel rendelkezésre állnak Pharaon ujjlenyomatai is.
A bizottság ellenzéki tagjai – a nyilatkozataik alapján – számítottak a kormánypárti hozzáállásra, de szükségesnek tartották volta a ténymegállapító vizsgálatot. Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke szerint ugyanis annak köszönhetően lehetett volna az igazságot objektíven megismerni, az LMP-s Szél Bernadett pedig azt is felhozta, hogy annak idején a szocialista Simon Gábor ügyében lehetett ilyen vizsgálat. 
A nemzetbiztonsági bizottságban egyébként a kormánypártok könnyedén meg tudnak akadályozni bármilyen ellenzéki kezdeményezést, hiszen négy fideszes és KDNP-s képviselő ül a három ellenzékivel szemben.
Orosz befolyás
Nem Ghaith Pharaon ügye volt az egyetlen, amelyben maradnak még nyitott kérdések. Az LMP-sek azt szerették volna, hogy álljon fel egy vizsgálóbizottság az orosz befolyásszerzési kísérletek elemzésére, hiszen – Szél Bernadett szerint – aggasztóan megszaporodtak azok a hírek, hogy hazánk egyre inkább ennek terepévé válik. Itt említette a jobbikos Kovács Béla ügyét, a nemzetbiztonsági átvilágításon elbukott, mégis moszkvai attaséként dolgozó Kiss Szilárd esetét csakúgy, mint például a hazai orosz propagandaoldal, a Hídfő.ru tevékenységét.
A kormánypártok azonban még azt is megakadályozták, hogy egyáltalán az Országgyűlés elé kerüljön a kérdés. Németh Szilárd arra hivatkozott, hogy ez lényegében egy új nemzetbiztonsági bizottság lenne, arra pedig nincs szükség.
Szakmai indok: nem
Elbuktatott a fideszes és KDNP-s bizottsági többség egy jobbikos kezdeményezést is. Mirkóczki Ádám törvénymódosítást javasolt, mert szerinte nonszensz, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának tagjai is átesnek nemzetbiztonsági átvilágításon, de nemzetbiztonsági védelem már nem illeti meg őket. Ez a jogszabályi hiányosság akkor bukott elő, amikor kiderült: a jobbikos Gyöngyösi Mártont – hiába világították át – nem kellett figyelmeztetnie a szolgálatoknak, amikor egy orosz propagandalap egyik emberével találkozott, aki még a szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonallal is kapcsolatban állt.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára egyszerűen csak annyit mondott, hogy nem, amikor arról nyilatkozott, hogy az Országgyűlés elé kerülhet-e a törvénymódosítási javaslat. Amikor Mirkóczki Ádám indoklást is kért, az államtitkár csak annyit mondott, hogy „szakmailag megalapozott”, amit mondott, de ennél több nem derült ki.
Így hiába támogatta mindhárom ellenzéki képviselő, hogy a parlament is foglalkozzon ezzel, a kormánypárti többség miatt ez nem fog megtörténni.



Mészáros Lőrinc: "Már hogy lenne a miniszterelnöknek beleszólása?"









Botos Tamás 
Mészáros Lőrinc polgármesternek, Magyarország egyik leggazdagabb emberének, az Echo tévé új tulajdonosának a felcsúti közmeghallgatás után tettünk fel néhány kérdést.
  • Nem tudja pontosan, mekkora a vagyona.
  • Az Echo tévéről azt mondja: "Jó tévét szeretne", amire a Fidesz majd támaszkodhat a kampányban.
  • Bármikor történhet bármi váratlan, mondja.
  • És vele állandóan történik is.

Mészáros Lőrinc: "Az élet egészen szélsőséges dolgokat is hozhat


GAZDASÁG 5525

Többet keresett idén Mészáros Lőrinc, mint a hazai felsőoktatás büdzséje


Nagyot kaszált idén is a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozó. Az RTL Klub Híradója állította össze a négy hozzá köthető cég idei pályázati győzelmeinek mérlegét.
Mészáros eszerint 225 milliárd forintot tenderezett össze 2016-ban eddig.
Orbán Viktor jóbarátjának ma már 20 vállalkozása van, a legjelentősebb a Mészáros és Mészáros Kft., ez 140 milliárdot nyert idén összesen, két tenderrel. A vasúti felsővezetékeket építő R-kord Kft. 76 milliárdnyi szerződést kötött (ebben a konzorciummal való pályázatok is benne vannak). Mészáros gyerekeinek építőipari cége is nyert 8,5 milliárdot konzorciumok tagjaként, de apjuk ásványvizes cége is befutott a MÁV félmilliárdos tenderén. Sok pályázaton nem egyedül indultak, így nem tudni, a 225 milliárdból mennyi került a famíliához.
A DK összevetette a hatalmas számot azzal, hogy évi 160 milliárd forint jut csupán a felsőoktatásra. Mészárost hiába kereste az RTL, nem reagált. Korábban egyébként azt mondta, abban, hogy eljutott idáig, szerepet játszott
A DK összevetette a hatalmas számot azzal, hogy évi 160 milliárd forint jut csupán a felsőoktatásra. Mészárost hiába kereste az RTL, nem reagált. Korábban egyébként azt mondta, abban, hogy eljutott idáig, szerepet játszott
a jóisten, a szerencse és orbán viktor személye.






ÁSOTTHALMON CSÍRÁJÁBAN FOJTANÁK EL A KORRUPCIÓT, HA AZ ÁLLAM HAGYNÁ


Korrupciómentes övezet” feliratú tábla került ki Ásotthalom határába, ezzel is hirdetve, hogy a településen semmilyen formában sem tűrik meg a korrupciót – minderről Toroczkai László, a település polgármestere számolt be szerdai sajtótájékoztatóján.
Ásotthalom képviselő-testülete a település polgármesterének javaslatára úgy döntött, hogy a jövőben értékhatártól függetlenül nyílttá tennék az összes közbeszerzési eljárást. Toroczkai László bízik abban, hogy példájukat más települések is követni fogják.

Kitért továbbá arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint csak bizonyos értékhatár fölött lehet nyílt közbeszerzési pályázatot kiírni. Építési beruházások esetében 100 millió forint az a határ, mely esetében egyfajta hibrid megoldás már alkalmazható, a teljesen nyílt közbeszerzési eljárásra azonban csak 500 millió forint fölött van lehetőség, a kisebb értékű beruházásoknál a korrupció melegágyának tekinthető meghívásos pályázatot kell lefolytatni.
Toroczkai László szerint sokkal átláthatóbb és takarékosabb lenne mind az állam, mind a települések számára, ha csak nyílt közbeszerzési eljárásokat írnának ki.

Ásotthalmon most kezdődne el a helyi sportcsarnok felújításának 16 millió forint összértékű első üteme. A település az átláthatóság jegyében nyílt közbeszerzési eljárás keretében szerette volna a beruházást lebonyolítani, ám ezt a Közbeszerzési Hatóság nem engedélyezte. Hosszas huzavona után annyit sikerült kiharcolniuk, hogy a 100 millió forintos érték fölött használatos hibrid megoldást alkalmazhatják, így legalább a Közbeszerzési Hatóság honlapjára felkerülhetett a kiírás, melyre három nap alatt húsz cég jelentkezett – számolt be az esetről a település vezetője.
Az eset a településvezető álláspontja szerint bizonyítja, hogy a magyar vállalkozók „szomjaznak” a munkákra, ez azonban manapság csak egy szűk kör számára adott, ugyanis még a nagy összegű beruházások esetében is mindig ugyanazok a cégek nyerik meg a kiírásokat. Toroczkai László a jelenlegi szabályozás átgondolását várja az Országgyűléstől.

EGYETLEN KORRUPCIÓ-GYANÚS ESETET SEM JELENTETTEK ÁSOTTHALMON

A Velencei Köztársaságban alkalmazott módszer mintájára fél évvel ezelőtt egy „ötletdoboz” került kihelyezésre Ásotthalom művelődési haza elé. Ebben várják anonim módon a lakosságtól többek között a korrupció-gyanús esetek bejelentését is. A művelődési ház igazgatója a képviselő-testület előtt bontja fel a láda tartalmát – mondta Toroczkai László, majd hozzátette: büszke vagyok arra, hogy eddig egyetlen bejelentés sem érkezett.






NÉGYSZER ANNYIAN VÁSÁROLTAK LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYT, MIÓTA A KORMÁNY A MEGSZÜNTETÉSÉRŐL BESZÉLT


Reklámfogásnak nagyszerű volt a kötvények kivezetéséről beszélni - úgy tűnik, egy ideig esze ágában sincs meglépni ezt a kormánynak.
A kormány október végén lengette be, hogy év végén leállítja a letelepedési kötvényeket.

Azóta szinte biztossá vált, hogy erre leghamarabb jövőre kerülhet sor, árulkodó ugyanakkor, hogy a kormánypárti képviselők rendre leszavazták a Jobbik alaptörvény-módosítási javaslatát, mely szóról-szóra megegyezett Orbán Viktoréval, csak kiegészítették a letelepedési kötvények tiltásával is.

A Magyar Nemzet adatai alapján a kötvények kivezetésének belengetése egyelőre inkább egy jól sikerült reklámfogásnak tűnik: a lap megtudta, hogy mióta szóba került az esetleges megszüntetés, drasztikusan megugrott az érdeklődés.

Novemberben 216 külföldi bevándorló vásárolt a több százezer eurós kötvényből, ami közel négyszerese a szeptemberi és az októberi adatoknak.

Portálunk nemrégiben beszámolt róla: nem úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a közeljövőben kivezetné a letelepedési kötvényeket a piacról. Legalábbis 2017 áprilisában az azerbajdzsáni, valamint a kazahsztáni expókon is ott lesz a VolDan Investments Limited, amely Dél-Afrikában, Kenyában, Azerbajdzsánban, Törökországban, illetőleg Ausztriában kereskedhet a magyar kötvényekkel – letelepedési joggal.




MULTIK ADÓCSALÁSAIT SIKÁLTA EL A NAV, DE A RENDŐRSÉG SZERINT EZ TELJESEN OKÉS


Mindössze egyetlen esetben indult nyomozás Horváth András zöld mappájában szereplő ügyekkel kapcsolatban. Azonban, ha figyelembe vesszük a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) érveit, könnyen ráismerhetünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) működési elvére is.
Horváth András 2013. novemberében állt nyilvánosság elé a zöld mappájával; akkor azt ígérte, hogy az abban szereplő ügyek lerántják a leplet a NAV működéséről – bemutatva: az adóhivatal a nagyhalakkal elnéző gyakorlatot folytat.
Nos, a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának Kiemelt Ügyek Osztályán készült, a 444.hu birtokába került határozat kimondja, a Horváth feljelentésében szerepelő cselekmények egy kivételével nem bűncselekmények. A dokumentum ugyan sehol sem állítja, hogy Horváth valamelyik kérdésben ne mondott volna igazat, de a történteket nem minősíti bűncselekménynek.
Az eltussolt ügyek mindegyike megegyezik abban, hogy bár a gyanú felmerült a revizorokban, azonban a felettesei leállították őket.
Az NNI szerint ezek kategorikusan nem megítélhető szakmai kérdések, amiben az adóhatóságon belül ment a vita, ezért nem lehet semmiféle visszaélésről beszélni. Ilyen formán az adott üggyel érdemben nem is foglalkozott a rendőrség - pusztán megkérdezték azokat a NAV-osokat, akik a főnökség nevében leállították a vizsgálatokat. A döntési pozícióban lévők szerint viszont nem történt semmiféle leállítás, hanem egyszerű szakmai nézetkülönbség adódott.
Ezzel a magyarázattal meg is elégedtek a nyomozók.

KÉT ESET MINDENKÉPPEN FIGYELEMREMÉLTÓ.

A hazánkkal stratégia partnerségi szerződésben álló General Electric esetében a NAV-ellenőrök 42 milliárd forintos adótartozást állapítottak meg. Már a bűnügyi feljelentést is megszövegezték, amikor - és ezt tanúvallomás is bizonyítja, hogy a GE egyik képviselője arról beszélt a Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜIG) nevű NAV-részleg vezetőjének, hogy a céggel szembeni adóellenőrzés ügyét majd az adóhivatal egy magasabb osztályán fogja elsimítani.
Ennek megfelelően a GE ügyben érintett revizorokkal a NAV-vezetés közölte, szakmailag nem értenek egyet a nyomozással, ezért leállítják azt. Nem is lett semmi a feljelentésből - a magyar állam által támogatott GE pedig nemrégiben bejelentette, lelép az országból.
A Glencore Hungary ügye ennél is bizarrabb, itt a vizsgálatot követő jegyzőkönyv is elmarasztalta céget több milliárd forint jogosulatlan visszaigénylés miatt, azonban az egyik ügyintéző a statisztika lap megfelelő rovatába olyan számot írt be, ami a "szabj ki büntetést" helyett azt jelentett, hogy "ne csinálj semmit".
A rendőrség kérdésére az érintett munkatárs elmondta, hogy mindez véletlen volt, a rendőrség pedig kizárta a szándékosságot:
a tévesen kitöltött statisztikai lap önmagában nem alkalmas büntetőjogi felelősség megállapítására, célzat hiányában adminisztrációs hibának tekinthető, mely fegyelmi eljárás keretében vizsgálandó.”
A lényeg itt is ugyanaz, az NNI nem a cég által esetlegesen elkövetett bűncselekménnyel foglalkozott, hanem beérte azzal, amivel a NAV magyarázatként előállt. Azaz a cég háboríthatatlanul folytathatta a tevékenységét.






A NAV legújabb dobása: karácsonykor árverezik a szociális otthont az idősek feje fölül



Sem az idős, ellátásra szoruló emberek, sem pedig családjuk nem tud arról, hogy a karácsonyi ünnep után akár utcára is kerülhetnek, a recski szociális otthont ugyanis árverezi az adóhatóság, a licitet december 26-ra hirdette meg a NAV.
Az elektronikus árverési felületen már látható az a kiírás, mely szerint nyílt licittel, menekülési értéken árverezik a recski idősek otthonát. Erről azonban “elfelejtettek” szólni az ott lakóknak és hozzátartozóikat sem értesítették. A 38 szobás, 1615 négyzetméteres ingatlan 24 millió forintos licitösszegről indul az adóhatóság árverésén, a leírásban az ugyan szerepel, hogy szociális otthonként üzemel, azonban kikötés arra vonatkozóan nincs, hogy az új tulajdonosának a jelenlegi lakók ellátását továbbra is biztosítani kellene, így akár az is előfordulhat, hogy az utolsó falat bejgli lenyelése után az otthon lakóit szélnek ereszti az épület új tulajdonosa. Az otthon megtekintésére egyébként harminc percet biztosít a NAV, az árverés előtt egy héttel, december 20-án, 9.30-10 óra között megnézhetik az érdeklődők a recski épületet, aminek 40 millió forint a becsült értéke a kiírás szerint.
A nagy történelmi múltú községben található, az államilag és megyei önkormányzat által támogatott Gesztenyés Idősek Otthonát 2004 óta a Sors 2002 Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. üzemelteti.


Honlapjukon az szerepel, hogy nem csupán a recski szociális otthon tartozik hozzájuk. Vajon a többi is kalapács alá kerülhet?


Az otthonban 49-en élhetnek. Az egyágyas szobák 10-13, a kétágyas szobák 16-18 m2-esek. Minden szobához – a nehezebben mozgó emberek részére is könnyen igénybe vehető – fürdőszoba tartozik. Igény esetén a legszükségesebb, otthonról hozott, személyes bútorokkal is berendezhetők. Szükség esetén ajánlják a speciális, elektromosan mozgatható és állítható ágyakat. Minden szobában telefon biztosítja a családdal történő egyszerű, gyors kommunikációt. A kétszintes épületbe való bejutás akadálymentes, az emeletre lifttel lehet feljutni. A három társalgó, teakonyha, imaterem biztosítja, hogy egymás zavarása nélkül tudjanak a lakók társasági, illetve hitéletet élni.  Az otthonban 24 órás nővéri felügyeletet biztosítanak, nővérhívó minden szobában van. A tágas, boltíves étteremben, a folyamatosan rendelkezésre álló teakonyhában lehet igény szerint étkezni, saját étteremben készülnek a házias ételek, de mód van a diétás étrend választására is.
A tartozás, ami miatt az árverezést végül meghirdették a lakók feje felől, az árverési érték duplája, ami a kamattal és végrehajtási költséggel együtt 81 millió forintra tevődik ki. A recski szociális otthon résztulajdonosa dr. Tóth Péter, aki több céget is üzemeltet. A SORS 2002 cégtörténetét böngészve feltűnt, hogy Tóth Péter 2011 óta rimaszombati lakos és két végrehajtási eljárást indítottak ellene adótartozása miatt az elmúlt másfél évben. Mindkettő lezárult, mindössze két hónapja.

ÉRZÉKETLEN ÉS TISZTESSÉGTELEN

Megkerestük a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth Lászlót, hogy van-e tudomása arról, hogy a Heves megyei Adóhatóság liciten értékesíti a recski szociális otthont a két ünnep közötti időszakban, s hogy az ott lakó idősek akár az utcára is kerülhetnek, amiről senki nem tájékoztatta őket?
Jól ismerem az Otthont és azt is, amikor idős és beteg szerettünket kényszerből mások gondjára bízzuk. Apósom, amikor már olyan súlyos állapotba került, hogy családi körben nem tudtuk ápolni, az Otthonban kapott szakszerű és tisztességes ellátást életének utolsó szakaszában. Karácsonykor elárverezni az idősek otthonát az utolsó menedéket, durva érzéketlenség, akkor is, ha jogilag rendben van. Emberileg nincs rendben! A karácsony arcul csapása. Az érintettek és a családjaik becsapása a tájékoztatás elmaradása, pedig mélyen tisztességtelen. Ez a tulajdonos és az intézmény vezetés lelkét terheli. Bármi is fog történni, az idős és beteg emberek biztonsága és ellátása, minden más szempontot meg kell, hogy előzzön.
S hogy miért nem történt meg a tájékoztatás? Egyelőre talány. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy december 29-én ki lesz a licit nyertese, aki a recski szociális otthon épületét megveszi az eredeti ár töredékéért. Lakóival vagy anélkül…
PestiSrácok.hu – A vezető képen a szociális otthon látható.




A Lordok Háza felszólította a brit kormányt, hogy hozzanak döntést az ott élő külföldi EU-állampolgárok helyzetéről





A brit kormánynak erkölcsi kötelezettsége”, hogy a lehető legsürgősebben és egyértelműen, akár egyoldalú garanciavállalással tisztázza a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogi helyzetét – áll a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza által összeállított, szerdán ismertetett jelentésben. A kormány Brexit-ügyi minisztere szerint azonban London legkorábban februárban közöl részleteket tárgyalási stratégiájáról.
felsőház – amelynek nincs önálló törvényalkotási joga, de az íratlan brit alkotmányos elvek alapján a kormánynak figyelembe kell vennie állásfoglalásait –  szerdai jelentésében leszögezte: a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás – amelyen a részvevők szűk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt – nem meglepő módon mélységes aggályokat keltett” a Nagy-Britanniában élő külföldi uniós polgárok körében, akik jelentős mértékben gyarapítják a brit gazdaságot és a kulturális életet.


A Lordok Háza EU-bizottságának állásfoglalása szerint az EU-társállamokból érkező munkavállalók olyan hiányszakmákban töltik be a megüresedett állásokat, amelyekre nem lehet hazai munkaerőt találni. Ez ugyanúgy igaz a magas szakképzettséget igénylő munkakörökre – például az egészségügyre és a pénzügyi szolgáltatásokra -, mint az alacsonyabb képesítéssel is betölthető, illetve szezonális jellegű állásokra.
Minél tovább tart a jövőjükkel kapcsolatos bizonytalanság, annál kevésbé találják vonzónak az Egyesült Királyságot élő- és munkahelyként, és emiatt egyre több munkakör válik betölthetetlenné – áll a Lordok Háza EU-bizottságának jelentésében.
A bizottság meghallgatta Lengyelország londoni nagykövetét, Arkady Rzegockit, aki a jelentés szerint elmondta: az Egyesült Királyságban élő lengyel közösség létszáma a 2004-es keleti EU-bővítés előtt mért 70 ezerről mára 984 ezerre bővült, de azokkal együtt, akik időközben brit állampolgárságot szereztek, vagy már Nagy-Britanniában születtek, a tényleges létszám valószínűleg inkább egymillió környékén járhat.
A Lordok Házának beszámolója szerint Rzegocki elmondta, hogy a nagy-britanniai lengyelek 92 százaléka dolgozik és adózik, sőt munkahelyeket is teremt, mivel 22 ezren közülük önálló üzleti vállalkozásokat létesítettek.
A nagykövet szerint a brit kormánynak egyértelmű jogi helyzetet kell teremtenie a külföldi EU-állampolgárok számára, akik hosszú évek óta fizetik adójukat az Egyesült Királyságban.
Theresa May brit miniszterelnök több nyilatkozatában is hangoztatta, hogy várakozása szerint viszonossági alapon a brit EU-tagság megszűnése után is biztosítható lesz a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok, illetve az uniós társállamokban letelepedett britek jogainak érvényesülése.
A Lordok Házának szerdán közzétett jelentése azonban felszólítja a brit kormányt, hogy módosítsa álláspontját, és haladéktalanul adjon akár egyoldalúan is garanciát a Nagy-Britanniában élő összes külföldi EU-állampolgár jogainak védelmére a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra.
A kilépési tárgyalások irányítására létrehozott minisztérium vezetője, David Davis az alsóház Brexit-ügyi bizottságának ugyancsak szerdán tartott meghallgatásán mindazonáltal kijelentette: az EU-tagság megszűnésével összefüggő részletes szakpolitikai kérdések még kidolgozás alatt állnak, és a bevándorlás szabályozása csak az egyike annak az 57 területnek, amelyek a Brexit-tárgyalásokon várhatóan napirendre kerülnek.
Davis szerint London február előtt nem kíván semmiféle részletet ismertetni majdani tárgyalási stratégiájáról, mert nem akarja saját tárgyalási pozícióját aláásni.
A brit kormány 2017 márciusának végéig tervezi a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását. Ez a cikkely szabályozza – és aktiválása hivatalosan elindítja – Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, és kétévi tárgyalási folyamatot ír elő.
Davis azonban a szerdai meghallgatáson kijelentette, hogy szükség esetén” átmeneti időre szóló egyezség megkötése is lehetséges, ha az időkereten belül nem születik megállapodás az EU-val.
MTI


Néhány név, akik a Trump-adminisztráció tagjai lesznek



A külügyminiszteri poszt hivatalos megerősítésével eldőlt, kik lesznek a Trump-adminisztráció legmeghatározóbb alakjai. De még koránt sincs vége a politikai versengésnek: a megválasztott elnöknek összesen négyezer pozíciót kell betöltenie, a határidő pedig vészesen közeleg – írja a hirado.hu.

A KÜLÜGYMINISZTER 

Trump kedden hivatalosan is megerősítette külügyminiszterének kinevezését: Rex Tillersonra, az Exxon vezérére ruházta a legfontosabb kormánypozíciót.

A 64 éves vállalkozó 1975-ben kezdte karrierjét az Exxonnál, ahol mérnökként dolgozott, majd 2006-ban megszerezte a vezérigazgatói posztot. Tillerson cégének székhelyei hat kontinensen, tucatnyi országban működnek, az üzletember az elmúlt évtized alatt Oroszországtól Jemenig az összes fontos politikai hotspotnál gazdasági kapcsolatrendszert alakított ki. Szenátusi jóváhagyása ennek ellenére kemény harcnak ígérkezik.

AZ ENERGETIKAI TÁRCA ÉLÉRE EGY VOLT RIVÁLIS KERÜLHET

Trump az energetikai tárca élére republikánus riválisát, Rick Perryvolt texasi kormányzót választotta. A két politikus decemer 12-én találkozott a Trump-toronyban, és mivel Perry egy olajtermelő államból származik, a szenátusi jóváhagyás után a tárca minden bizonnyal visszafordul a fosszilis üzemanyagok iparágának erősítéséhez.

A WALL STREET-I BANKÁR

Gary Cohn, a Wall Street egyik leghíresebb bankja, a Goldman Sachs jelenlegi egyik igazgatója lesz az elnöki tanácsadó testület vezetője. Feladata az lesz, hogy az amerikai elnök gazdasági döntéseinek előkészítését segítse. Trump olyan gazdaságpolitikai döntések kidolgozását várja majd tőle, melyek hatására megemelkednek az amerikai dolgozók bérei, a munkahelyek külföldre vándorlása megszűnik, és új lehetőségek nyílnak a pénzügyi nehézségekkel küszködő amerikai munkások számára. Cohn már előre leszögezte: legfőbb célja, hogy egy erős, virágzó és dinamikus nemzetet teremtsen.

VÉDELMI MINISZTERNEK A “VESZETT KUTYA” BECENEVŰ TÁBORNOKOT TENNÉ MEG

James N. Mattis nyugalmazott tábornokot, becenevén a Veszett Kutyát nevezte ki Trump az Egyesült Államok védelmi miniszterének. A tábornok generációjának egyik legbefolyásosabb tisztje hírében állt, és legyűgöző katonai karriert futott be: harcolt az Öböl-háborúban, az iraki Fallúdzsa ostromát is ő irányította, pályafutásának utolsó éveiben pedig a Középső Parancsnokságot (CENTCOM) vezette. Ha kellett, igazi stratéga volt, de agresszívan fellépett országa céljainak elérésében. Barack Obama kritikusaként rendszerint bírálta az Egyesült Államok közel-keleti engedékeny hangnemét, az Iránnal kötött atommegegyezést pedig felbonthatja, mivel a teheráni vezetést a térség legveszélyesebb kormányának tartja. Mivel csak 2013-ban vonult vissza, törvénymódosításra lesz szüksége, hogy a védelem élére állhasson.

BELBIZTONSÁGI MINISZTER

Trump John Kelly visszavonult tábornokot választotta belbiztonsági miniszterének. Korábban a Déli Főparancsnokság vezetője volt, és 45 esztendeig tartó katonai karrierje során elsősorban a Dél-Amerikában és a karibi világban végrehajtott amerikai akciókért volt felelős.
Tapasztalatai alapján tisztában van a tengerentúlról érkező fenyegetésekkel, a latin-amerikai kábítószer-kereskedelemmel, és a terrorizmussal is. Ő volt a felelős a guantánamói börtöntelep felügyeletéért is, ezért behatóan foglalkozott a terrorellenes küzdelem problémáival is.

NEMZETBIZTONSÁGI TANÁCSADÓ

Trump Michael Flynn visszavonult altábornagyot kérte fel nemzetbiztonsági tanácsadójának. Flynn altábornagy korábban a katonai hírszerzés vezetője volt, és úgynevezett keményvonalas” politikusként tartják számon. A kampányban végig ő volt Trump tanácsadója nemzetbiztonsági kérdésekben.
Többször hangoztatta, hogy az iszlám politikai ideológia”, és az Egyesült Államoknak semmi köze nem lehet hozzá. Többször is erőteljesen bírálta a demokrata kormány külpolitikai döntéseit, szerinte Washingtonnak Moszkvával összefogva kell fellépnie az Iszlám Állam és más, az iszlám nevében fellépő terrorcsoportok ellen.

A LEENDŐ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER ERŐSEN MIGRÁCIÓELLENES

Jeff Sessions kiválasztásával Trump egy olyan szenátor kezébe helyezte az igazságügyi minisztériumot, akinek vaskalapossága és a migráció témájában tett időként kemény kijelentései illeszkednek a megválasztott elnök által követett irányvonalhoz. Az igazságügyi tárca leendő vezetője ellenzi, hogy a papírokkal nem rendelkező bevándorlók állampolgárságot kaphassanak az Egyesült Államokban, és támogatja Trump mexikói határfalra vonatkozó ötletét is. Az alabamai szenátor azonban ellenállásra számíthat kinevezése felsőházi megerősítése során.

A KERESKEDELMI MINISZTER IS EGY BANKÁR LEHET

Wilbur Ross amerikai befektetési bankárt kérte fel Donald Trump a kereskedelmi miniszteri posztra. A 78 éves Wilbur Ross arról ismert, hogy nehézségekkel küzdő szektorok csődbe jutott amerikai vállalatait szanálta, elsősorban az acéliparban, a textiliparban és a szénbányászatban.
Ha Amerika kereskedelmi partnerei továbbra is azon mesterkednek, hogy becsapjanak bennünket, akkor Trump elnökként minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz majd, hogy megvédje az amerikai dolgozókat és az amerikai munkahelyeket” – írta Ross még szeptemberben, abban a gazdaságpolitikai programtervezetben, amelyet Peter Navarro közgazdásszal állított össze. Ross és Navarro Donald Trump gazdasági tanácsadója volt az elnökválasztási kampányban.

A PÉNZÜGYI SZAKÉRTŐ

A pénzügyminiszteri tárca élére kiszemelt Steven Mnuchin 53 éves, csaknem két évtizeden keresztül a Goldman Sachs bankház munkatársa, majd egyik igazgatója volt. Okos és érti a piacok működését” – nyilatkozott róla egy munkatársa. Mnuchin most egy fedezeti alap elnök-vezérigazgatója, egyúttal sikeres hollywoodi filmproducer. Az elmúlt hónapokban Donald Trump kampányának pénzügyi vezetője volt. Gazdasági elemzők szerint a bankrendszer szabályozásának enyhítésére, lazítására lehet számítani az ő pénzügyminisztersége idején.

A BENGHAZI BULLDOG

A megválasztott republikánus elnök Mike Pompeot kérte fel a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA igazgatójának tisztségére. A kansasi kongresszusi képviselő 2010-be került Washingtonba, és a republikánus párt jobbszárnyát erősíti. Részt vett a Benghazi vizsgálóbizottságban, ahol rá osztották a bulldog szerepet. Barack Obama egyik leghangosabb bírálójaként ellenzi az iráni nukleáris megállapodást.


Már több mint kétmilliárddal tartozik az Országos Roma Önkormányzat







Újabb félmilliárd forint adósságot görget maga előtt az Országos Roma Önkormányzat – tudta meg a Magyar Nemzet, amely azt írja: ez azt jelenti, hogy a nemzetiségi önkormányzat tartozása mára meghaladja a 2,1 milliárd forintot, noha a kasszája üres.
A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint a kisebbségi szervezet eddig nyilvánosságra került adóssága mellett összesen 527 millió forintot kell törlesztenie minisztériumoknak, különböző cégeknek és ügyvédi irodáknak. 115 millió forintot kell visszafizetni például a nemzetiségi tanulók nevelésének és oktatásának segítése” érdekében igénybe vett európai uniós források után. A szervezet 113 millió forinttal adósa a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, de tartozik az Igazságügyi Minisztériumnak és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak is. Továbbá 23 millió forint hátralékot halmozott fel ügyvédi irodákkal szemben, és csaknem 6 millió forintot nem fizettek ki egy őrző-védő cégnek.




FARKAS FLÓRIÁNHOZ KÖTHETŐ A SZERVEZET ADÓSSÁGÁNAK NAGYJÁBÓL A FELE

Ráadásul a félmilliárd forintot meghaladó adósság nagyjából fele Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz – az ORÖ korábbi elnökéhez – köthető. A tartozások közt pedig akad olyan is, ami a 2011-es évre vonatkozik, vagyis éppen arra az évre, amikor Farkast a kisebbségi szervezet elnökévé választották. Ezzel együtt már milliárdos tétel köthető Farkashoz, ugyanis a miniszterelnöki bizalmas írta alá – még ORÖ-elnökként – a botrányos Híd a munka világába program szerződéseinek többségét. Az uniós felzárkóztatási program után az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1,6 milliárd forintot követel vissza az önkormányzattól. Nem mellékes, hogy az ügyben az adóhivatal és az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is nyomoz. Azonban az adósság megtérülése aligha várható, hiszen a szervezet az éves költségvetésének négyszeresével tartozik már.

HATÁR A CSILLAGOS ÉG

A lap figyelmeztet arra is, hogy hiába van csillagászati összegű tartozása a szervezetnek, a költekezésnek idén sem szabtak gátat. Balogh János jelenlegi ORÖ-elnök számára például egy hétmillió forintos Audi A4-est szereztek be a közgyűlés felhatalmazása nélkül. Ráadásul az autó beszerzésének körülményeiről nem mondott igazat az elnök. Bár azt állította, hogy a korábbi hivatali jármű rossz műszaki állapota miatt volt indokolt, kiderült, a járműnek nem volt komolyabb hibája, és végül több mint 2,5 millió forintért meg is vásárolta a Porsche Buda. De az autóbeszerzés előtt néhány hónappal a szervezet hivatalvezetője is arról beszélt, hogy az ORÖ gazdálkodása mellett képtelenség működtetni a szervezetet, amelynek kasszájában nincs egy fillér sem.

AZ ÚJ ELNÖK BUKÁSÁT VÁRJÁK

Bár Balogh Jánost februárban választották meg az önkormányzat elnökének, nem kizárt, hogy már karácsony előtt megbukhat. Úgy tűnik ugyanis, hogy több roma politikusnál is betelt a pohár. Hétfőn tizenkét képviselő kezdeményezte, hogy december 18-ára rendkívüli közgyűlést hívjon össze a szervezet. A napirendi pontok közt szerepel fegyelmi eljárás indítása Balogh János elnök ellen, valamint tisztségének megszüntetése az illetékes bíróságnál. De a hivatalvezető kinevezésének azonnali visszavonása is ott van a közgyűlés napirendjén. A roma szervezet ellen egyébként az elmúlt évben záporoztak a feljelentések, több ügyben pedig eljárás is indult. Az adóhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást a szervezetnél, közokirat-hamisítás gyanúja miatt pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított nyomozást.
Forrás: mno.hu, fotó: MTI


Több mint tízezer civil menekült el egy nap leforgása alatt Aleppóból







Több mint tízezer civil menekült el az elmúlt 24 órában az észak-szíriai Aleppó felkelők kezén lévő negyedeiből a kormányhadsereg ellenőrizte városrészekbe – jelentette hétfőn az angliai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amelynek szerte az arab országban vannak aktivistái.
Az OSDH szerint a kormányerők aleppói offenzívájának november 15-i kezdete óta 130 ezren hagyták el a lázadók kezén lévő negyedekben lévő otthonukat.
Szemtanúk arról számoltak be, hogy egész éjszaka ropogtak a fegyverek a városban, és a támadás egyre hevesebb lett.
A kormányerők az éjszaka folyamán tovább nyomultak előre, így immár a lázadók által korábban uralt terület 90 százalékát elfoglalták. Bassár el-Aszad szíriai elnök erői hétfő reggel visszavették a nagy kiterjedésű Sejk Szaid negyedet, ahol vasárnap délután óta heves harcok zajlottak – írta közleményében az OSDH. Sejk Szaid stratégiai jelentőségű, magasan fekvő terület, ahonnan a szíriai hadsereg könnyedén támadhatja a felkelők kezén maradt 7 négyzetkilométernyi területet.
Az orosz légierő támogatását élvező Aszad oldalán iráni katonák, valamint a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei is harcolnak. Az orosz védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy 728 felkelő tette le a fegyvert az elmúlt 24 órában, és vonult át Aleppó nyugati részére. A moszkvai forrás úgy tudja, hogy 13 ezer 346 civil hagyta el a lázadók ellenőrzése alatt álló területeket ugyanezen idő alatt.
Az aleppói offenzíva kezdete óta legalább 413 civil vesztette életét a város felkelők kezén lévő részén, míg a kormányerők által ellenőrzött területeken 139 civil halálát okozták a lázadók rakétái. Szíria második legnagyobb városa és néhai gazdasági központja felett 2012 óta megosztottan gyakorolnak hatalmat a felkelők és a kormányerők. Az immár csaknem hat éve zajló szíriai polgárháborúban több mint 300 ezren vesztették életüket, és a lakosság legalább fele kényszerült elhagyni otthonát.
MTI




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése