2018. május 20., vasárnap

Alig hallani a lószaron a veréb csicsergést
Alig hallani a lószaron a veréb 
csicsergést

Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait 

2018.04.30. 
DEBKA.com - alternativhirek.blog 


Súlyos incidens! Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait, miközben Jemenben a szaúdiak lebombázták a belügyminisztériumot. Nem igazán hallom a főáramú médiában, de éppen ezért fontos beszámolni róla itt a VilagHelyzetén, hogy mára virradóan, még éjszaka Izrael megtámadta rakétákkal a Szíriában lévő két iráni támaszpontot, elég sok halott van. 
Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait

Ennek következményeként Izrael is felkészül egy komolyabb összecsapásra és viszontválaszra Irán részéről és a libanoni Hezbollahtól. 

A Debka izraeli katonai portál szerint nagyon fontos tény, hogy Mike Pompeo CIA igazgató külügyminiszterré kinevezése utáni látogatása megelőzte ezt az akciót és április 28-án Szaúd-Arábiában, Riyádban találkozott a szaúdi királlyal, miközben szaúdi gépek lebombázták Jemenben a belügyminisztériumot Sanaa-ban. 

Hírszerzési információk szerint a jemeni húszi vezetők találkoztak éppen az iráni forradalmi gárda képviselőivel...
És a szaúdi légierő minden bizonnyal pontos információkkal rendelkezett a Szíriában lévő iráni forradalmi gárda támaszpontjairól is. 

Az izraeli támadást pontos kapcsolatba hozzák ezzel az összefüggéssel és a tényekkel. 
Természetesen ezek mind titkosszolgálati információk,. ezért nem csodálkozom, hogy nem volt tele vele a főármaú globálmédia, de ti azért jó ha tudtok róla a jövőben bekövetkező események miatt. Akkor majd jobban megértjük, miért is történnek ezek.... (SBG Buddha - VilagHelyzete) Netanyahu bemutatja a diákokat, az iráni polcok azt állítják, hogy Irán atomfegyveri programja van


Irán hazudott a nukleáris programjáról, és a 2015-ös megállapodást érvénytelenítette, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu egy Tel-Aviv televíziós címében elmondta, nagyképernyős prezentációs diákokat és videókat használva.
Netanyahu bemutatta a nyilvánosságot egy masszív könyvespolcot, melyet mappákkal töltöttek be, azt állítva, hogy ez az Izrael iráni programhoz tartozó dokumentumok számát jelenti. Folytatta az emberi méretű hosszú képernyőkön bemutatott előadásait, bemutatva a diavetéseket és a képeket, amit állítólag Teherán bizonyítékául tette, ami megsértette a globális hatáskörű megállapodást.

Akár csak mi , de nekünk már amit ők elismernek 333 atom robbanó töltetünk van !!!
sucsiban ennek a dupláját rejtegetjük !!!Jut belőle mindenkire , Csak ne mi kapjuk az első eresztést , mert akkor a Földközi Tenger Izrael nagyságúra bővül Én meg azt kérdem , hogy e terrorista államot miért nem korábban tették már a földdel egyenlővé !!!!!
Bár Irán azt állította, hogy soha nem volt nukleáris fegyverprogramja, "100 000 titkos fájl bizonyítja, hogy van" -mondta Netanjahu. A 2015-ös nukleáris megállapodás után Irán "továbbra is megőrizte és kiterjesztette nukleáris fegyvereinek tudását" a jövőbeli felhasználásra.
"A nukleáris megállapodás aláírását követően 2015-ben Irán fokozott erőfeszítéseket tett a titkos fájlok elrejtésére" - mondta. "2017-ben Irán atomfegyver-fájljait Teherán egyik rendkívül titkos helyére helyezte át."
Netanyahu beszélt Vladimir Putyin orosz elnökrel az intelligencia felfedezéseiről, és az elkövetkező napokban szakértőket kíván küldeni Franciaországba és Németországba, hogy megosszák az eredményeket, nyilatkozta a PM irodája.
Izrael már régóta ellenzi a 2015-ös megállapodást, amely a legfontosabb geopolitikai riválisa elleni nemzetközi szankciókat emelte fel Irán ellenében, hogy megakadályozza az ellentmondásos nukleáris programot.
Az iráni média elutasította Netanyahu bemutatóját, a Fars hírügynökség, amely "propaganda-showként" és az IRNA állami hírügynökségnek hívja az izraeli PM-t "a nevetséges bemutatókról".
Az iráni külügyminiszter, Javad Zarif, Netanyahu bemutatóját " a farkasokat sértő fiú által állítólagos hírszerzési kinyilatkoztatások " időkorlátja előtt csak május 12-e előtt, amikor Donald Trump amerikai elnök várhatóan kilép az atomkereskedelemből. Zarif azt mondta, hogy Netanyahát az ENSZ Közgyűlésének "rajzfilmfasskájával" megzavarta , utalva a 2012-es bemutatóra, amely rajzfilm bomba grafikát használ.


Az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo vasárnapi találkozója után Netanyahu azt mondta, hogy "Irán nukleáris fegyverek megszerzésére tett kísérlete" továbbra is "a legnagyobb fenyegetés" Izrael, az Egyesült Államok és az egész világ számára.
Trump az iráni nukleáris megállapodást "a legrosszabb dolognak" vetette el, és azzal fenyegetőzött, hogy az USA-t kivonja a megállapodásból. Trump fenyegetést fog végrehajtani, ha 2008. május 12-ig meg nem újítja az Irán elleni szankciókról szóló mentesítést.
Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország vezetői megfogadták, hogy vasárnap közös nyilatkozatban megvédik az iráni nukleáris megállapodást, amelyben "a legjobb módja annak, hogy Irán megakadályozza az atomfegyverek beszerzését " .
Mint ez a történet? Ossza meg egy ismerősével!


A NATO által gyártott bányák nagyszámú lőszeres gyorsítótárat találtak a szíriai Douma-ban (VIDEO)

Megjelent ideje: 2018. május 4., 02:04Szerkesztett idő: 2018. május 4., 07:08

A NATO által gyártott bányák nagyszámú lőszeres gyorsítótárat találtak a szíriai Douma-ban (VIDEO)
© rohadtan
Több száz bányát, egyesek szerint a NATO-országokból származnak, valamint a vakok és a tört gránátokat is a Douma város szíriai lövészei töltötte be. A bánya-tisztító erőfeszítést a kamerába fogták.
Lenyűgöző mennyiségű lövedéket, köztük földbányákat, kézi gránátot és habarcshéjat vettek fel a földön, Douma-ban, a keleti Ghouta damaszkuszi külvárosában, amely az iszlamista egyik utolsó megmaradt bástyája volt Szíria ezen részén.
A szíriai bombatisztító csoport napi szinten foglalkozik robbanóanyagokkal, amelyek eddig összesen 1,2 ezer bányát, 1,5 tonna robbanóanyagot és négyezer rögtönzött robbanóeszközt (IED) detektáltak és eltávolítottak az orosz Megbékélési központ.

Syria: Hundreds of mines found with NATO origin - Russian Reconciliation Centre for SyriaA jelentékeny lőszeres gyorsítótár állítólag magában foglalta a NATO egyes országaiban gyártott bányákat is, a Védelmi Minisztérium szerint. Az orosz katonaság azt állítja, hogy a Douma bányafelszabadítási erőfeszítése legalább három hónapig tarthat.
A szíriai katonaság áprilisban bejelentette, hogy két hónapos kampányt követően teljesen kitisztította a kelet-gótai háborúban rombolt Damaszkusz külvárosát, miközben több mint 21 000 fegyveres és családtagja egy üzletet költözött át a területről.

Oroszország "Szíria tesztelt" robotja mutatja a tűzerőjét (VIDEO)


Megjelent ideje: 2018. május 7. 07:32Módosított idő: 2018. május 7. 16:07
Oroszország "Szíria tesztelt" robotja mutatja a tűzerőjét (VIDEO)
Uran-9 pilóta nélküli földi harci jármű © Телеканал Звезда / YouTube
  • 2200
Az oroszországi élenjáró Uran-9-es pilóta nélküli harci járművek tesztfutása a videofelvételen megtalált. A Szíriában telepített gép a moszkvai közelgő V-napi felvonulás újoncjai közé tartozik.
A távvezérelt Uran-9-et a sárban manőverezik, és a védelmi minisztérium hivatalos beszállítója, az orosz Zvezda TV legfrissebb videofelvételét mutatja be. A háborús gépről már látható a 2018-as V-napi felvonulás próbái, melyeket május 9-én tartanak a Vörös téren.


Кадры испытаний не имеющего аналогов в мире комплекса «Уран-9»
A kifinomult 12 tonnás jármű képes megsemmisíteni az ellenséges tartályokat és a könnyű erődítményeket. Egy 30 mm-es 2A72-es automata pisztollyal és egy 7.62 mm-es PKTM géppuskával van felszerelve. Fel van szerelve Ataka tankellenes rakétákkal. Az egyik Uran-9 jármű a videóban hat Shmel-M rakéta-meghajtású gyalogsági lángszóróval van felszerelve. A pozíciójának elrejtéséhez az Uran-9 egy speciális rendszerrel van felszerelve, amely segít az ellenséges radar csalódásában.
Vasárnap az orosz védelmi minisztérium megjelent egy videót a BMPT Terminator tartályt hordozó járműnek, egy másik fegyverrendszernek, amely a Victory Day parádéban lesz látható.

Возможности БМПТ «Терминатор»


Gondolja, hogy a barátai érdekeltek lennének? Ossza meg ezt a történetet!


A Pentagon megtiltja a kínai "kém telefonok" értékesítését az amerikai katonai bázisokon


Megjelent ideje: 2018. május 3., 02:25Módosított idő: 2018. május 3. 10:09
A Pentagon megtiltja a kínai "kém telefonok" értékesítését az amerikai katonai bázisokon
© Carlo Allegri / Reuters
  • 8093
  • 1
A Pentagon megtiltotta a kínai gyártású Huawei és ZTE telefonok eladását az amerikai katonai bázisokon, azon félelmek miatt, hogy fel lehet őket csapni és a kínai kormány kémkedésre használhatja.
"A Huawei és a ZTE eszközök elfogadhatatlan kockázatot jelenthetnek a minisztérium személyi állományára, információira és küldetésére" - nyilatkozta Dave Eastburn , a Pentagon szóvivője a  CNET-nek szerdán. "Ennek az információnak a fényében nem volt óvatos, ha a minisztérium cserei továbbra is értékesítik őket a DoD személyzetének."
Míg a kínai gyártású telefonok már nem kerülnek értékesítésre az Exchange boltokon, a személyzet továbbra is vásárolhat másutt. Eastburn azt mondta, hogy a Védelmi Minisztérium még mindig megfontolja a telefonok szélesebb körű tanácsadását.
Olvass tovább
Közvetlenül a tilalom bejelentését követően a Huawei és a ZTE telefonokat is kihúzták a katonai online Exchange áruházból.
A szerdai tilalom a hat legfelsőbb hírszerző parancsnok után februárban aggodalmát fejezte ki a szenátusi hírszerző bizottság telefonjairól. Mind a hat hírszerzési főnök azt állította, hogy soha nem használnak Huawei vagy ZTE telefont.
"Nagyon aggódunk azon kockázatok miatt, hogy minden olyan vállalat vagy szervezet számára lehetővé teszik, hogy olyan külföldi kormányzatok számára, akik nem osztják meg értékeinket, hogy telekommunikációs hálózataikban hatalommal rendelkezzenek" - mondta Chris Wray, az FBI igazgatója. "Képes arra, hogy rosszindulatúan módosítsa vagy ellopja az információkat. És ez biztosítja a felderítetlen kémkedés végrehajtását. "
A Huawei az idei év elején megpróbált betörni az amerikai piacra az AT & T szolgáltató társasággal. Az ügyletet azonban megszorították, de állítólag a kormány lobbizása miatt. A múlt hónapban az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma megtiltotta az amerikai vállalatok számára, hogy termékeket és szolgáltatásokat exportáljanak a ZTE-hez.
A kínai kormány nem válaszolt azonnal a Pentagon legutóbbi tilalmára, de a külügyminisztérium szóvivője, Geng Shuang elmondta újságíróknak februárban: "Nem tudom, honnan származik az Egyesült Államok bizonytalanságérzete", rejtélyesen hozzátette: "De azt akarom hogy hangsúlyozzák, hogy ebben a világban nincs olyan, mint az abszolút biztonság. "
Ha tetszik ez a történet, ossza meg egy ismerősével!


Az amerikai légierő büszkélkedhet az új nukleáris gravitációs bomba tesztelésével, amely "rendkívül jól"


Megjelent ideje: 2018. május 3., 01:01Módosított idő: 2018. május 3. 08:45
Az amerikai légierő büszkélkedhet az új nukleáris gravitációs bomba tesztelésével, amely "rendkívül jól"
B-2 Szellem bombázó © US Air Force / Flickr
  • 2756
Az amerikai légierő büszkélkedhet az atomi arzenáljának korszerűsítésében és tesztelésében elért előrehaladásról, az új agresszív álláspont alatt, amely csökkenti a nukleáris fegyverek használatának küszöbértékét, és Washingtonba ütközik Oroszországgal.
Azt tervezi, hogy kiad több mint $ 1000000000000 korszerűsítésére az USA „nukleáris triád” - nukleáris bombázók és rakéták indított szárazföldi silók és tengeralattjárók - kapott lendületet, abban a formában, az új nukleáris testtartás Review (NPR), és nőtt a katonai költségvetés alapján a Trump adminisztrációt.
"A B61-12 gravitációs bomba már 26 mérnöki, fejlesztési és vezetett repülési tesztet végzett" , Jack Weinstein altábornagy kedden mondta az Air Force Association reggelijét. - A program nagyon jól működik.
Weinstein a stratégiai elrettentés és a nukleáris integráció személyzetének főparancsnoka az USAF washingtoni székhelyén.
Oriana Pawlyk

@Oriana0214ICYMI: Air Force Advances Testing of New Nuclear Gravity Bomb: General bit.ly/2rf2Dmb
via @Militarydotcom
2:33 PM - May 2, 2018

A B61 legfrissebb változata, amely legalább hét évig fejlesztés alatt áll, háromszor pontosabbnak kell lennie, mint elődjei, és föld alatti penetrációval rendelkezik. A gravitációs bomba eredeti terve 1963-ban nyúlik vissza.
A korszerűsített bomba a jelenleg működő néhány B-2 szellem bombázó fegyverének élesítésére szolgál, valamint a közelgő B-21 Raider, amely még mindig a rajztáblán van. Az F-15 és az F-16 örökölt harci repülőgépeknek képesnek kell lenniük a továbbfejlesztett bomba szállítására is.
Olvass tovább
Washington február elején nyilvánosságra hozott Washington nukleáris testtartás áttekintése lehetőséget nyújt arra, hogy egyes hagyományos támadások, valamint az alacsony hozamú fegyverek használatával atomfegyverek válaszoljanak. A B61 hozama 0,3 és 50 kilotonnál van. Az első nukleáris bomba, amelyet a japán városi Hiroshima ellen használt, 15 kilotonnal rendelkezett.
Az oroszországi megszállott NPR arra késztette Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmét arra, hogy márciusban figyelmeztesse az Egyesült Államokat , hogy "a nukleáris fegyverek Oroszországgal vagy szövetségeseivel való bármilyen használata, akár kisléptékű, közepes méretű, akár bármilyen más mértékű, hazánkra ", és találkozott egy " azonnali " és megfelelő választ.
A B61-bombák NATO-bázisokba való bevonása Európában szintén megsértené a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló megállapodást, amelyet Oroszország figyelmeztetett .
A B-21 évvel később az NPR felszólította az F-35 Lightning II harci repülőgépeket, hogy képesek legyenek a B61 szállítására. Mivel az F-35-es programot saját problémáinak sorozata torzítja, ez a várakozások szerint a következő évtizedben nem várható.
A légierő abban is reménykedik, hogy meghosszabbítja a B-52 Stratofortress bombázóinak életét, melyet az 1950-es években mutatott be a 21. század közepére. Ehhez azonban a B-52-eseknek új motorokra van szükségük, és ez nem lesz olcsó, mondta Weinstein.
"Itt fogok ülni és azt mondani, hogy nem lesz gondunk az újragyújtással? Nem fogom ezt mondani - mondta a tábornok a Military.com szerint. A Légierő a 2019-es költségvetésben 1,5 milliárd dollárt kér, hogy elindítsa az új motorok beszerzésére irányuló erőfeszítéseket a B-52-es flotta számára. A program várhatóan élethosszig tartó költsége akár 8 milliárd dollár.
Ha tetszik ez a történet, ossza meg egy ismerősével!


Izrael egyetlen állam a Közel-Keleten, amely valójában nukleáris fegyverekkel rendelkezik: Az elemzők felmondják Bibi iráni tömegpusztító fegyverek iránti igényét


Megjelent ideje: 2018. május 1. 16:26Módosított idő: 2018. május 2. 07:52
Izrael egyetlen állam a Közel-Keleten, amely valójában nukleáris fegyverekkel rendelkezik: Az elemzők felmondják Bibi iráni tömegpusztító fegyverek iránti igényét
Izraeli Rahav Dolphin-osztályú tengeralattjárók, amelyekről úgy gondolják, hogy képesek nukleáris rakétákat lőni. © Baz Ratner / Reuters
  • 4447
Izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu rossz személy, aki azzal vádolja Iránt, hogy nukleáris fegyvereket keres, mivel az ország többször tagadta meg a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célzó szerződéseket, ami megegyezik Észak-Koreával.
Izrael és a PM "nincs abban a helyzetben, hogy bármit is magukért vádolhassanak Irán ellen, ők nem részei a nukleáris üzletnek, nem is tagjai [a Nukleáris Szégyenletegyezménynek]" - mondta Hamed Mousavi, a Political Science professzora a Teherán Egyetemen. 
Az elemző ezután megjegyezte Netanyahu jól bevált hétfői show-ját, amelyben azt állította, hogy Izraelnek van bizonyító ereje, hogy Irán nukleáris programot folytat a 2015-ös mérföldkődés megsértésével. Megjegyezte, hogy az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége (IAEA) az egyetlen olyan szervezet a világon, amely felhatalmazást kapott arra, hogy iráni magatartás betartását vagy a 2015-ös nukleáris megállapodás megsértését állapítsa meg.
Olvass tovább
Mousavi tovább ment, mondván, hogy Netanyahu "soros hazug" volt, és egy 2011-es mikrofonszivárgásról is beszélt , amelyben Nicolas Sarkozy volt francia elnök állítólag alázatosan beszélt az izraeli miniszterelnökről.
"Nem tudom elviselni" - mondta Barack Obamanak, ami bizalmas vita volt. A francia szintén azzal vádolta Netanyahu-ot, hogy állandóan hazudik. Obama válaszát így válaszolták: "Eléged vagy vele, de nap mint nap foglalkoznom kell vele!"
"És mi is emlékeznünk kell az időzítésre, úgy értem, ez kevesebb, mint két héttel azelőtt érkezik, hogy Trump döntést hoz arról, hogy az Egyesült Államok akarja-e maradni az üzletben" - mondta a szakértő, megjegyezve, hogy "Izrael az egyetlen rendszer azon a térségben, ahol ténylegesen nukleáris fegyverek vannak. "
Izrael úgy vélik, hogy rendelkezik nukleáris fegyverekkel, bár tisztviselői sohasem hivatalosan tagadták meg és nem ismerik el tömegpusztító fegyverek elkövetését. A nukleáris fegyverek elterjedésének szakértői Robert S. Norris és Hans M. Kristensen a legutóbbi, 2013-ban bejelentett Atomikus Tudományos Közlönyben azt állították, hogy a zsidó állam 2004-ben megállította a nukleáris robbanófejek gyártását, miután elérte a 80 lövedéket.
Azonban az ország könnyen megkétszerezi az arzenálját, mivel elegendő hasadóanyaggal rendelkezik ahhoz, hogy még legalább 115 lőszert építsen, mondja a szakértők . 
Mousavi szerint, ha Donald Trump úgy dönt, hogy kilép az atomegyezményből, meg fogja ölni az üzletet. Irán nem engedheti meg magának, hogy betartsa azt, mert az amerikai fenyegetések szankcionálják az olyan vállalatokat - nem csak az amerikaiakat -, amelyek az Iszlám Köztársasággal folytatnak üzleti tevékenységet. "És azt hiszem, ez az, amit Izrael akar" - zárta le.
Dr. Maged Botros, az egyiptomi Helwan Egyetem politikatudományi osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy Netanyahu "többször is megtagadta a nem-proliferációs szerződés aláírását", ami azt jelenti, hogy "ugyanolyan helyzetben van, mint Észak-Korea".
Netanyahu bemutatója "a Trump [Donald amerikai elnök] beállítása", mondta Botros, ami arra utal, hogy az izraeli állítások megoldást jelenthetnek az amerikai elnök számára, hogy eldobja a 2015-es megállapodást.
Az egyiptomi szakértő emlékeztetett Colin Powell korábbi amerikai államtitkárra, aki 2003-ban azt állította, hogy Irakban tömegpusztító fegyverek vannak. "Hamisnak bizonyult, most a történelem megismétli magát" - mondta.
Észak-Korea azzal vádolta Izraelnek, hogy tavaly nukleáris fegyveremből áll, és ez veszélyt jelent a békére a Közel-Keleten. "Izrael az egyetlen illegális birtokos a nukleáris fegyverek a Közel-Keleten az Egyesült Államok védnöksége alatt. Izrael azonban hangot adott a KNDK nukleáris elrettentéséről, rágalmazva, amikor lehetőség nyílt - jelentette ki a külügyminisztérium.
Mint ez a történet? Ossza meg egy ismerősével!Amerikai bíróság Iránt /!/ (nem Szaúd-Arábiát!) ítélte milliárdok fizetésére a 9/11 áldozatainak


Tegnap egy New York-i bíró Teheránt arra ítélte, hogy több mint 6 milliárd dollárt fizessen a 9/11-es terrortámadás áldozatai családjainak kártérítésként annak ellenére, hogy a repülőgép eltérítői közül a legtöbben szaúdi állampolgárok voltak, és semmiféle kapcsolatot nem állapítottak meg Iránnal.
/Aki azt mondja, hogy ezen hír miatt az USA nem érdemel meg egy újabb szaúdi terrormerényletet, menjen el innen és soha ne jöjjön vissza./
Mielőtt tovább mennénk, tudják, hogy az MTI Washingtonban ingyenélő riherongya, Járai Judit e helyett miről jelentett?
Ezekről:


USA-belpolitika-elnök-Oroszország
Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2018. május 2., szerda (MTI) – Amerikai lapértesülések szerint Robert Mueller, a 2016-os amerikai elnökválasztásba való állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetője büntetés terhe mellett beidézné meghallgatásra Donald Trump amerikai elnököt.
05.02 16:30

112.

USA-bevándorlás
Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2018. május 2., szerda (MTI) – Az Egyesült Államok hét tagállama kedden perkeresetet nyújtott be a gyermekkorukban illegális bevándorló szüleik által az Egyesült Államokba hozott és ott felnőtt fiatal nemzedékeket a kitoloncolástól védelmező DACA-program megszüntetése érdekében.


Tehát:
Kedden George Daniels New York-i körzeti bíró Iránt, az ország jegybankját és az Iráni Forradalmi Gárdát találta bűnösnek és felelősnek több mint ezer ember haláláért a 2001. szeptember 11-i támadás következményeként.
Ezért Iránnak 6 milliárd dollárt kell fizetnie az áldozatok családjai kárpótlására.
A házastársak egyenként 12,5 millió dollárt kapnak.
Teherán még nem reagált, de a Russia Today megjegyzi: a múltban már ilyen vádakat nevetségesnek nevezte, tekintettel arra, hogy a tettesek egyike sem volt iráni állampolgár, és egyetlen vizsgálat sem fedezett fel bármilyen közvetlen szálat Iránhoz.

Izrael háborúra készül Iránnal

(EchoTV nemzetközi sajtószemléje)
Izrael háborúra készülődik Iránnal” címmel az amerikai NBC tévéhálózat arról számol be, hogy a vasárnap a Szíria nyugati részében lévő Hama városa elleni izraeli légicsapás, amelyben két tucat iráni katona is életét vesztette, a legfrissebb jele, hogy Izrael és Irán között nyílt háború kezdődik, idéz a riport három, névtelenül nyilatkozó vezető amerikai tisztségviselőt.
Az Izrael Hayom nevű izraeli hírportál angol nyelvű kiadása arról jelent, hogy a Kneszetben új törvényt fogadtak el, amely felhatalmazza a miniszterelnököt és a védelmi minisztert, hogy a kabinet jóváhagyása nélkül hirdessenek háborút vagy indítsanak nagyobb katonai hadműveleteket. Eddig mindez az izraeli kabinet feladata volt.
Franciaország jelentősen kiépítette katonai jelenlétét Szíriában, írja a független német Deutsche Wirtschafts Nachrichten gazdasági-politikai hírportál. Különleges kiképzésű francia egységek hadviselésbe kezdtek Észak-Szíriában azzal a meghirdetett céllal, hogy a terroristák ellen harcolnak. Ez azt jelenti, hogy a nyugati szövetség továbbra is hívatlanul részt akar venni a szíriai háborúban. Ugyanakkor Szíria keleti részén az amerikai katonák által támogatott kurd fegyveres erők Szíria keleti részén négy falu fölött vették át uralmukat, elűzve onnan a szíriai katonákat. A falvak olajban gazdag térségben fekszenek, teszi hozzá a cikk.
A perzsa Fars hírügynökség angol nyelvű szolgálata arról számol be, hogy az Egyesült Államok és Franciaország új katonai konvojokat indítottak útnak Irakból a szíriai Aleppo megyétől észak-keletre fekvő Manbizds városába, ahol kurd milicisták várják őket.
A független német JournalistenWatch nevű hírportál idézi Bostjan Sefic szlovén államtitkárnak a német médiában elhallgatott figyelmeztetését, hogy ötvenezer migráns halad az Európai Unió felé a balkáni úton.
A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung arról számol be, hogy Mahmud Abbasz palesztin elnök tegnap az Izrael által megszállt Ciszjordániában fekvő Ramallah városában tartott beszédében azt az antiszemita kijelentést tette, hogy a zsidók nem az antiszemitizmus miatt lettek a holokauszt áldozatai, hanem szociális magatartásuk, így pénzkölcsönzésük miatt.
(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

Óriási botrány, lebuktak: Nem volt vegyifegyver támadás! Nem voltak áldozatok! – A dúmai szemtanúk tanúvallomásai Hágában, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet előtt


Az állítólagos dúmai vegyi támadás tanúi, köztük a 11 éves Hassan Diab és a kórházi személyzet tagjai is elmondták az újságíróknak Hágában, hogy a Fehér Sisakosok videója csak ürügyként szolgált az Egyesült Államok által vezetett csapáshoz Szíria ellen.
Az alagsorban voltunk, és hallottuk az embereket, hogy kiabáltak, hogy be kell mennünk a kórházba. Átmentünk egy alagúton. A kórházban hideg vizet locsoltak rám,” – mondta a fiú a sajtótájékoztatón, amelyet a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) oroszországi missziója hívott össze.

Hassan is az “áldozatok” közé tartozott, akiket locsolótömlőkkel mostak le a vitatott Fehér Sisakos csoport által közzétett április 7-i videóban. A fiú és családja később beszélt a médiával, és elmondták, hogy Hassant férfiak siettették a helyszínre, akik azt állították, hogy vegyi támadás történt. Elkezdték hideg vízzel locsolni a fiút és másokat, miközben filmezték a megrémült gyerekeket.

Voltak ott számunkra ismeretlen emberek, akik filmre vették a sürgősségi ellátást, filmezték a káoszt, ami odabenn zajlott, és filmezték az embereket, akiket vízzel locsoltak. Azokat az eszközöket, amelyekkel locsolták őket, eredetileg a padlók tisztítására használták,” – mondta Ahmad Kashoi, a sürgősségi osztály adminisztrátora. “Ez történt körülbelül egy órán keresztül, segítettünk nekik és hazaküldtük őket. Senki sem halt meg. Senki sem szenvedett vegyi mérgezést.”

No attack, no victims, no chem weapons: Douma witnesses speak at OPCW briefingHalil al-Jaish, egy lélegeztető szakember, aki aznap a dúmai kórházban dolgozott azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy néhány betegnek valóban voltak légzési problémái. A tüneteket azonban a súlyos por okozta, amely a területet ért légicsapások miatt szállt a légkörben, de senkinél sem mutatkozott semmiféle vegyi háborús mérgezés, mondta al-Jaish.

A kórházba az állítólagos támadás napján füsttől és portól szenvedő emberek érkeztek, mondta a sürgősségi ellátásban dolgozó Muwaffak Nasrim. A Fehér Sisakosok által készített felvételeken látható pánikot főleg azok az emberek okozták, akik a vegyi fegyverek állítólagos használatával kapcsolatban kiabáltak, mondta Nasrim, aki tanúja volt a kaotikus jeleneteknek. Egyetlen beteg esetében sem mutatkoztak vegyi fegyver kitettséggel összefüggő tünetek, mondta.

Ahmad Saur, a szíriai Vörös Félhold sürgősségi mentőse azt mondta, hogy az osztályra, ahol dolgozott, nem érkeztek vegyi fegyvereknek kitett betegek az állítólagos incidens napján vagy azután. Minden betegnek általános orvosi ellátásra volt szüksége vagy a sérüléseiket kellett ellátni, mondta. Saur elmondta az újságíróknak, hogy a Vörös Félholdtól független személyként érkezett Hágába beszélni, és szabadon és mindenféle nyomás nélkül tanúskodott.

Egy riporter megkérdezte, mi történik a szemtanúkkal, és hogy “maradjanak Európában tanúskodni“.

Hazamegyünk, és nem látunk ezzel kapcsolatban problémát. A helyzet jelenleg sokkal jobb. Dúma lakosai vagyunk, mint sokan mások,” – mondta Hassan Ayoun, a sürgősségi osztály orvosa.

Hat dúmai szemtanút vittek Hágába, akiket kikérdeztek az OPCW technikai szekértői, mondta Alekszandr Shulgin, az OPCW állandó orosz képviselője.

LIVE: Russische Delegation der OPCW hält Pressekonferenz in Den Haag mit zwei Zeugen aus Duma
Mások is készen álltak, de a szakértők ragaszkodnak a saját iránymutatásaikhoz. Hat embert választottak ki, beszélgettek velük és azt mondták, hogy ‘teljes mértékben elégedettek’ a beszámolóikkal, és további kérdéseik sincsenek,” – jelentette ki Shulgin. Hozzátette, hogy “egyes nyugati országok” állításai a tájékoztató előtt, miszerint Moszkva és Damaszkusz “elrejti” az OPCW szakemberei elől a tanúkat, teljesen alaptalanok voltak.

Az állítólagos vegyi incidenst mindössze a Fehér Sisakosok videója és a militáns csoportokhoz köthető közösségi média oldalakon megjelent jelentések támasztották alá, de az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország úgy ítélte meg, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy számos megtorló csapást mérjenek Szíriára április 14-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei azzal vádolták Bassár el-Aszad szíriai elnököt, hogy ő rendelte el a “támadást” anélkül, hogy konkrét bizonyítékkal támasztották volna alá az állításukat. Figyelemre méltó tény azonban, hogy a támadást egy órával azelőtt indították meg, mielőtt az OPCW tényfeltáró csapata megérkezett volna Dúmába, hogy megállapítsa, vajon használtak-e vegyi fegyvert. (1)

(1) – https://www.rt.com/news/425240-opcw-russia-syria-douma-witnesses/

Morvai Krisztina brutálisan kiosztotta Junckert Brüsszelben! Meg mondta mi fog történni 2019-benÍgy reagált a független magyar EP-képviselő az Európai Bizottság (EB) elnökének szerdai hadüzenetére.
Ismert, Jean-Claude Juncker szerda délután bemutatta az EB 2021-2027-re szóló EU-s költségvetési tervezetét. A bizottsági elnök szerdai beszédében arról beszélt, hogy „jogállamisághoz” fogják kötni az EU kohéziós/felzárkóztatási pénzeit, nyilvánvalóan Magyarország és Lengyelország migrációellenes politikáját büntetve. Ismert az is, hogy Brüsszel e két ország ellen folytatja a hetedik cikk szerinti eljárást, mivel Budapest és Varsó megsértette a „jogállamiság” elvét.

Nem fogunk behódolni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól! Most éppen a felzárkóztatási pénzeinket akarják elvenni, de kedves Juncker úr, higgye el, hogy az egész világ, egész Európa, az összes választópolgár egyre inkább kezdi látni azt, hogy az igazság a mi oldalunkon van”– fogalmazott Morvai Krisztina az EB elnökéhez címzett felszólalásában.

Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat! Morvai az EU pénzekről szóló brüsszeli vitában
Timothy Garton Ash attól retteg, hogy most évtizedekre vége a szabadságnak Európában, és ebben a liberális elit is hibás. Berlini előadásában a brit történész, politikai elemző, oxfordi egyetemi tanár keserűen állapította meg, hogy a liberális demokrácia értékei éppen olyan kelet-európai államokban rendültek meg, mint Magyarország és Lengyelország, ahol pedig egykor igencsak vonzónak számítottak. Ám nyakunkon az antiliberális ellenforradalom, amely kétféle értelemben is reakciót jelent. Egyrészt ily módon válaszoltak a társadalmak a globalizálódás 30 évének viharos változásaira. Hát ennyi volt: nyilvánosan bejelentették az Új Világrend létrehozását, a jelenlegi világ felszámolását!


2018. április 27., péntek 

Egy kongresszusi beszédben fellebbentették a fátylat az évszázados nagy tervről, melyet immáron nem titkolnak!
Vége a rejtőzködésnek. Az illuminátusok és a háttérhatalom áltla folymaatosan tervezgetett, lassan fölépített Új Világrend korszakváltáson esett át.
A háttérhatalom emberei ugyanis feledték a kilétüket, és sokan felf ogják még fedni az elkövetkező hetekben, hónapokban.
Bejelentették, hogy az Új Világrend tervét végrehajtják, és létrehozzák a jogalapját az egésznek.
Ráadásul ezt az USA kongresszusán jelentette be Emmanuel Macron egy globalista beszédében.
Együtt kell dolgoznunk azért, hogy újra naggyá tegyük bolygónkat, civilizációnkat!”
Létre kell hoznunk egy 21. századi (ÚJ) Világrendet együtt…” – hangzott el a beszédében.
Sokan ezt az egészeg az Új VIlágrend tanainak végső kinyilatkoztatásának tartják.
Szerintük a háttérhatalom tagjai Macront használták fel szócsövükként, hogy tudassák a világgal, már küszöbön van a nemzetek felett álló világuralom létrejötte.
Ez az egész csakis arról szól, hogy egy nemzetek felett álló világrendet alkossanak, és ezt immáron nyilvánosan felvállalják. Elég erősnek érzik ugyanis magukat ahhoz, hogy ezt már szemrebbenés nélkül megtehessék...
OSZD MEG másokkal is!

SHOCK - President Macron & Trump to build new world order2018. április 25. írta: Katolikus Válasz
0

A Béke Lámpása díjat adományozza Angela Merkelnek a ferences Assisi Szent Konvent

merkel-conf-stampa-1-770x470.jpg
Assisibe utazik Németország kancellárja, Angela Merkel, hogy ott május 12-én átvegye a Szent Konventtől a Béke Lámpása díjat. Az indoklás szerint a kancellárasszony a díjat azért kapja, mert a vezetésével Németország 2015-ben mintegy egymillió migránst fogadott be, és ezzel "kiemelkedő munkát végzett a megbékélésért, a népek közötti békés együttélésért". A hírről a Vatikáni Rádió híradása nyomán a Magyar Kurír is beszámolt.
Ahogy a Szent Konvent szóvivője, Mauro Gambetti atya elmondta:
Európában a Merkel-vezette Németország kiemelkedő munkát végzett a megbékélésért, a népek közötti békés együttélésért. A német kancellár hidakat épített falak emelése helyett. Ellenállva a menekültellenesség hullámának, amely szinte minden európai vezetőt magával ragadott - különösen a visegrádi országokéit: Magyarországét, Lengyelországét, Csehországét, és Szlovákiáét -, Angela Merkel arra hívta a szíriai menekülteket, hogy érjék el Németországot, és kérjenek ott menedéket. 2015-ben a németek mintegy egymillió migránst fogadtak be, és Németország aközött a hat EU tagország között van [Magyarország is - KV szerk.], akik az Európában beadott menekültkérelmek 80%-áért felelnek.
Angela Merkel Assisi-be tervezett látogatásának programja még tervezés alatt áll. A konvent ferences szerzeteseinek április 12-én Rómában tartott sajtótájékoztatója szerint a programnak mindenképpen része lesz, hogy a kancellárasszony, valamint a tavaly szintén Béke Lámpása díjjal jutalmazott Juan Manuel Santos (Kolumbia korábbi elnöke, aki az országa fegyveres gerilláival fegyverszüneti megállapodást kötött) előadást tartanak majd a Szent Konventben.
Gambetti atya szerint a Merkel asszonynak szánt Béke Lámpása díj "olyan ajándék, ami reméljük, arra fogja bátorítani a vezetők irányadó lelkületét, hogy egyre inkább a közjó, a fejlődés, és az emberek közötti kapcsolatok keresése felé forduljanak, olyan elvekre alapozva, mint a közös otthonunk iránti gondoskodás, a megosztás, és a befogadás."
(Forrás: assisinews.it)Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene
ami nem lop 
2018. április 23. 
HÍR TV

Kell egy jobbközép párt, egy új Fidesz, ami nem lop - ezt Márki Zay Péter mondta Egyenesen című műsorunkban.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint csak egy új jobbközép összefogás képes leváltani a mostani hatalmat. Olyan párt kell, ami képes egyesíteni a DK-st LMP-st, jobbikost, de meg tud szólítani egy kiábrándult fideszest is.

Ha 2022-ben gondolkodunk, akkor el kell kezdeni építkezni most. Meg kell védjük egymást ez alatt a nagyon nehéz négy év alatt. És természetesen soha nem lehet kizárni azt,hogy jönnek olyan fejlemények, amelyek elsöpörhetik ezt az kormányt - véli Márki-Zay.

Tekintse meg a teljes beszélgetést! 
Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene, ami nem lop2018. április. 27. 09:45 GAZDASÁG

Megbénították Márki-Zay Pétert a vásárhelyi képviselőkA pásztóihoz hasonló helyzettől nem tart a nemrég megválasztott polgármester, szerinte nem fognak lemondani a vásárhelyi képviselők, itt állóháborúra készülnek. Csütörtökön például jogköröktől fosztották meg Márki-Zay Pétert és egymilliárd forint elköltéséről is döntöttek, amire a polgármester szerint nincs fedezet: ez lett a sok közgyűlés eredménye.

Nem fogok aláírni semmilyen kifizetést úgy, hogy nincs mögötte fedezet, nem vihetem csődbe a várost, még ha a fideszes képviselők ezt is szeretnék
vázolta megmaradt lehetőségeit Márki-Zay Péter, azok után, hogy a csütörtökön megtartott több közgyűlés esti fordulójában végül megszavazta a fideszes többségű testület a polgármesteri jogkörök megkurtítását és egymilliárd forint költségvetési tétel átcsoportosítását.
Közgyűlési dömping volt a héten a városban, kedden egy rendkívüli, majd csütörtökön három, mások szerint négy ülést is tartottak a városházán, Hódmezővásárhelyen, más napirendi pontok mellett két fontosabb ügyről is döntöttek végül az utolsó körben:
-Megvonták Márki-Zay 100 millió forintig terjedő rendelkezési jogkörét, magyarul a képviselők ezzel magukhoz vették a költségvetés kontrollját, az arról való rendelkezést.
-Egymilliárd forint átcsoportosításáról is döntöttek, amellyel elvontak százmilliókat a város működésétől, egyes fejlesztések önerejétől.
Minden felelősséget, de semmi jogkört
A Márki-Zay megválasztása utáni első közgyűlésen arról döntött a fideszes többségű testület, hogy míg a testület munkáját segítő könyvvizsgálót megszavazták, addig a hivatali döntések mellé nem engedték egy szakember kinevezését, ezzel mintegy minden felelősséget, kockázatot a polgármester nyakába zúdítottak. Most, a költségvetési jogköreinek elvonásával a mozgásterét is szinte nullára csökkentették. Mindeközben, legalábbis a polgármester szerint, a költségvetés legfeljebb pénzügyforgalmi szempontból tűnik rendben lévőnek, a valóságban veszteségesek az önkormányzati cégek, amelyek az államtól kapott előleg egy részét is elköltötték már.
Márki-Zay szerint inog a város költségvetése
A február 25-én megválasztott polgármester szerint eleve gyenge lábakon áll a február elején elfogadott költségvetés. Szerinte olyan bevételeket állítottak be abban, amelyek a valóságban aligha fognak befolyni, ilyenek az önkormányzati cégektől várható bevételek. Azt a képviselő testület munkáját szakmailag felügyelő könyvvizsgáló is elismerte még a keddi közgyűlésen, hogy az önkormányzati cégeket, azok veszteséges működése miatt, folyamatosan tömködni kellett támogatásokkal, pótbefizetésekkel, de az önkormányzati cég ügyvezetője is úgy nyilatkozott, hogy a költségvetésben feltüntetett rájuk testált 461 millió forint enyhén szólva erőn felülinek tűnik. Ezek után értékelte úgy Márki-Zay Péter, hogy az újabb átcsoportosításokkal még ingatagabbá válik a költségvetés, ezért nem ír majd alá olyan kifizetést, amely mögött nem lát fedezetet.
A polgármester, amíg volt erre lehetősége, már intézkedett, például a 40 millió forintra tervezett reprezentációs költségeket 10 millióra csökkentette. Ezentúl hasonló akciókra sem lesz lehetősége.
Mindezzel együtt Márki-Zay Péter úgy számol, hogy talán másfél évig mindenki marad a helyén, szerinte a Fidesz sem kockáztatja meg, hogy a képviselők lemondásával, a testület feloszlatásával egy időközi választáson elbukjanak. Úgy tudjuk, hogy hamarosan a Lázár-Márki-Zay találkozót is tető alá hozhatják, ahol az önkormányzati választásokig tartó viszonyról is sok minden kiderülhet.Megelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottsága

HÍR TV
2018. április 25., szerda 17:03, frissítve: szerda 17:06
A magyar jogállamiságra veszélyt jelent a korrupció mértéke, az uniós pénzek védelme érdekében le kell folytatni Magyarországgal szemben azt az eljárást, amely a tagsági jogok korlátozásához vezet. Ezt mondta ki az Európai Parlament egyik szakbizottsága, s ezzel egyetértettek az Európai Néppárt képviselői is. A magyar kormány szerint azonban, ha rendszerszintű korrupció lenne az országban, akkor nem tudott volna ilyen jó gazdasági eredményeket produkálni.

HÍR TVEz fájni fog: átszabnák az uniós támogatások rendszerét

Elsöprő többséggel, 13:2 arányban fogadta el az Európai Parlament költségvetési-ellenőrzési szakbizottsága azt a véleményt, amely szerint a magyarországi korrupció szintje veszélyezteti az európai alapértékeket, az Orbán-kormány közbeszerzési gyakorlata pedig az uniós pénzeket.
Az elmúlt tíz évben Magyarország mintegy 50 milliárd euró közösségi forráshoz jutott, de kiugróan magas összeg, közel 1 milliárd miatt kellett valamilyen pénzügyi korrekciót alkalmazni. Ezért a bizottság azt javasolja, hogy folytassák le Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerint eljárást.
A magyar külügyminiszter viszont úgy látja: ha Magyarországon korrupció lenne, nem lenne ilyen erős a gazdaság. „Hogyha egy országban rendszerszintű korrupció működik, annak az első számú vesztese az állam. És hogyha valahol rendszerszintű korrupció működik, akkor az adott állam, az adott ország nemzetgazdasága nem tud olyan adatokat produkálni, mint amilyet a magyar gazdaság produkált az elmúlt nyolc esztendőben. A lehető leghatározottabban vissza kell utasítanom azokat a vádakat, amelyek a korrupció vonatkozásában akár a Sargentini-jelentésben, akár a költségvetési bizottság mai állásfoglalásában megjelennek. Ezek politikai alapú vádak, puffogtatások, ezekből láttunk sokat a választási kampányban is” – fogalmazott Szijjártó Péter.
A bizottságnak szemet szúrt az is, hogy a pályázatok 36 százalékában csak egyetlen induló volt, de nagyon sok olyan pályázatot is kiírtak, amelyet csak a későbbi nyertesnek volt esélye megnyerni. Ezekkel kapcsolatban a parlamenti bizottság nyomozást követel és azt is szeretnék, ha nyilvánosságra hoznák azon cégek listáját, amelyek több mint 15 ezer eurót nyertek.
A korábbi esetekhez hasonlóan a Fidesz európai pártcsaládja, az Európai Néppárt most sem állt ki a magyar kormány mögött. A parlamenti matematika alapján, amikor majd az Európai Parlament plenáris ülése fog dönteni ebben a kérdésben, akkor tulajdonképpen a néppárti képviselőkön fog múlni, hogy tovább megy-e az eljárás, és hogy a parlament javasolja-e majd a tagállamoknak, hogy állapítsák meg a hetes cikkely szerinti eljárásban benne foglalt következményeket, amely akár a szavazati jog felfüggesztése is lehet.
A részletekről Arató László tudósította a Hír Televíziót Brüsszelből:


Ez a faszkalap is az Orbán osztrák klinikák lakója !!!
Hát ezért kellett egy egész emeletet kibérelni !!! A bio robot képzés itt folytatódik !!!

Nyolc éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, a kormányváltás óra annyira kevés orvos nem akart még külföldre menni, mint 2017-ben. 2010 óta 60 százalékkal csökkent a külföldi munkavállalásra jelentkező orvosok száma, és 2015-höz képest 30 százalékkal csökken a távozó ápolók száma is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Rétvári Bence hangsúlyozta: 2010 óta több kormányzati intézkedés javított az orvosok és ápolók helyzetén, és ennek már látható eredményei vannak. 2010-ben 845 magyar orvos kérte ki első alkalommal a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági bizonyítványt, tavaly már csak 334. (Nyilván nem azért, mert már mindenki külföldön van, aki el akart vagy tudott menni.)
Elmondható tehát – folytatta –, hogy az intézkedések hatására tavaly több mint 60 százalékkal kevesebb orvos tervezte távozását, mint 2010-ben. Az elmúlt években a külföldi munkavállalási engedélyt kérő orvosok közül 1498-an jelenleg is dolgoznak a magyar betegellátásban, miután vagy mégsem költöztek külföldre, vagy időközben visszaköltöztek Magyarországra, vagy egyszerre végeznek munkát itthon és külföldön.
Kitért arra is: az egészségügyi dolgozók itthon maradását segíti az orvosok és ápolók béremelése,
valamint a kórházak jelentős fejlesztése, a munkakörülmények javítása.
Az elmúlt években több száz milliárd forintot fordítottak a kórházak korszerűsítésre, elindították Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, valamint ösztöndíjprogramokkal segítették a fiatal szakorvosokat és ápolókat. Többször, eddig összesen 400 milliárd forintból emelték a béreket, és csak az elmúlt két évben 207 ezer forinttal emelkedett az orvosok alapbére.
Ez nyilván szóró-szóra így van, de akkor nem világos, miért vagyunk kénytelenek hetente megírni, hogy a magyar állami kórházak szinte kivétel nélkül krónikus orvoshiánnyal küszködnek. Egy tegnapi hír például arról szólt, hogy a miskolci kórházban már a Facebookon hirdeti az állásokat,annyira nincs szakember a sürgősségi osztályán.


A kormány váratlanul megszüntette a megújuló energia kötelező átvételét

Módosították a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia kötelező átvételéről szóló rendeletét, mindössze 5 napot hagyva arra, hogy a kisméretű erőművek (500 kW alatt) építését tervező cégek beadják kérelmüket. A MANAP Iparági Egyesület a szűk határidő mellett ijesztőnek véli azt is, hogy ez a jövőre nézve sem fog változni.
Domokos Erika, 2018. április 26. csütörtök, 14:29
A több év alatt, az illetékes minisztérium (NFM), a szabályozó hatóság (MEKH), a szakértők és a piaci szereplők közös munkájával elkészült, majd az Európai Bizottság jóváhagyásával 2017 októberében indult, a korábbi KÁT (Kötelező Átvételi Tarifa) rendszernél szigorúbb feltételekhez kötött METáR (Megújuló Energiák Támogatási Rendszere) szabályozásában a kormány 2018. április 20-án hozott rendeletével egyetlen bekezdéssel ellehetetlenítette az 500 kW alatti megújuló energiát hasznosító kiserőművek létesítését. A kormányrendelet ugyanis mindössze 5 napot hagyott arra, hogy a pályázók kérelmeiket beadhassák, miközben korábban nem szerepelt határidő a rendeletben. A határidő lerövidítése tragikus következményekkel jár, hiszen korábban a kérelmek 2017 közepétől folyamatosan benyújthatóak voltak és egy ilyen kérelem előkészítése jellemzően 6-12 hónapig tart - írta közleményében a MANAP.

Soha ilyen éve még nem volt a magyar sikercégnek

A piaci szereplők jelenleg a 2017 előtti KÁT-rendszer erőműveinek beruházásainak megvalósításával vannak elfoglalva és a MANAP tagságának tapasztalatai szerint az idén kezdtek volna nagyobb léptékben az új METáR-rendszer szabályai szerint megfelelő kérelmek előkészítéséhez, a mai helyzet szerint immár feleslegesen. A MANAP számára nem ismertek a hirtelen jött változtatás okai: a határidő (kormányrendelet szövege szerint) véglegesnek tűnő bevezetése alapján egy hirtelen és váratlan döntéssel az 500 kW alatti kiserőművek új létesítését a METáR/KÁT rendszerben egyszerűen kihúzták a rendszerből - véli a szakmai szervezet.
A MANAP Iparági Egyesület napelemes rendszerek telepítésével, forgalmazásával és gyártásával foglalkozó cégeket tömörítő szakmai szervezet.
"Most úgy tűnik, hogy a már akár hónapok óta folyamatban lévő projektek előkészítési munkái is befejezhetetlenek: sok pénz és munka megy veszendőbe, de ami még ijesztőbb, hogy a kiszámítható jövőbe vetett hit csak egy ábránd volt. Sajnos a sokszor emlegetett, bizonytalan jogi és beruházói környezetnek azt a példáját látjuk, ami az energetikai szektorban - ahol évtizedes távlatokban kell gondolkodni - a legsúlyosabb hatással bír" - mondta Szolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke. (Még egy erőmű épül Pakson - ezt a cikket olvasta már?)
Ha a szabályozás rövid időn belül nem változik visszájára, akkor nem várható el, hogy a megújuló energiaszektor vállalkozásai komoly terveket szőjenek és idővel akár nemzetközileg is sikeres új villamosenergia-termelő cégek indulhassanak és nőjenek fel Magyarországon. A MANAP állásfoglalása szerint a helyzet azért is kritikus, mert a megújuló energiaforrások hasznosítására vonatkozó tervek és vállalások - eddig úgy tűnt, hogy - jelentősen alapoztak volna napenergiára. A hírekben sok szó esik ugyan egy várható, nagy napelemes agrárprogramról, ami kiegészítő programnak örvendetes lenne, de a megújuló villamosenergia-termelők fejlődését is biztosító METáR/KÁT nélkül csak egy adminisztratív félmegoldást jelent a magyar napenergiaszektor jövője szempontjából függetlenül a program esetleges méretétől - áll a közleményben.
A kép forrása: Pixabay.Egymillió fölé mehet a képviselők fizetése

 2018. április 27. - 08:26
A bruttó fizetés egyharmaddal nőhet a parlamentben.
Hajdú-bihari főfideszesek Orbán Viktorral énekelnek - Fotó: Facebook
Az eddigi bruttó 748 ezer forintról egymillió forintra nőhet a parlamenti képviselők alapilletménye – értesült a Blikk a tervezetről, amely hamarosan a megalakuló parlament elő kerülhet. A nettó fizetés így 500 ezer forintról 648 ezerre nőhet a 199 fős Országgyűlésben.
2014-ig a bruttó alapfizetés 236 ezer forint volt.

Tovagyűrűző fizetésemelés

Az alapilletmény növelése – amely mellé a bizottságokban elfoglalt helyek és egyéb juttatások alapján kapnak további összegeket a képviselők – a szabályozás alapján a helyettes államtitkárok fizetésének növekedését is magával hozza, mivel ehhez igazítják a képviselői fizetést. Ezzel a helyettes államtitkárok fizetése annyi lesz, mint most az államtitkároké – így az ő esetükben is valószínű a fizetések megemelése.
Igaz. a Blikknek válaszolva a Miniszterelnökség közölte: az állami vezetők bérét meghatározó illetményalap módosításáról pedig nincsenek információik.
Minden bizonnyal növekedik az egyéb juttatások összege is: a vidéki képviselők eddig legfeljebb 187 ezer forint lakhatási támogatást kaptak, ez a növekvő bérleti díjak alapján már nem feltétlenül fedezi a lakást és a rezsit. 
Az állami vezetők fizetése legutóbb a Gyurcsány-kormány idején emelkedett, még 2008-ban, azóta nem nyúltak a köztisztviselői alapilletményhez. (index.hu)


Megelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottsága

HÍR TV
2018. április 25., szerda 17:03, frissítve: szerda 17:06

A magyar jogállamiságra veszélyt jelent a korrupció mértéke, az uniós pénzek védelme érdekében le kell folytatni Magyarországgal szemben azt az eljárást, amely a tagsági jogok korlátozásához vezet. Ezt mondta ki az Európai Parlament egyik szakbizottsága, s ezzel egyetértettek az Európai Néppárt képviselői is. A magyar kormány szerint azonban, ha rendszerszintű korrupció lenne az országban, akkor nem tudott volna ilyen jó gazdasági eredményeket produkálni.

HÍR TVEz fájni fog: átszabnák az uniós támogatások rendszerét

Elsöprő többséggel, 13:2 arányban fogadta el az Európai Parlament költségvetési-ellenőrzési szakbizottsága azt a véleményt, amely szerint a magyarországi korrupció szintje veszélyezteti az európai alapértékeket, az Orbán-kormány közbeszerzési gyakorlata pedig az uniós pénzeket.
Az elmúlt tíz évben Magyarország mintegy 50 milliárd euró közösségi forráshoz jutott, de kiugróan magas összeg, közel 1 milliárd miatt kellett valamilyen pénzügyi korrekciót alkalmazni. Ezért a bizottság azt javasolja, hogy folytassák le Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerint eljárást.
A magyar külügyminiszter viszont úgy látja: ha Magyarországon korrupció lenne, nem lenne ilyen erős a gazdaság. „Hogyha egy országban rendszerszintű korrupció működik, annak az első számú vesztese az állam. És hogyha valahol rendszerszintű korrupció működik, akkor az adott állam, az adott ország nemzetgazdasága nem tud olyan adatokat produkálni, mint amilyet a magyar gazdaság produkált az elmúlt nyolc esztendőben. A lehető leghatározottabban vissza kell utasítanom azokat a vádakat, amelyek a korrupció vonatkozásában akár a Sargentini-jelentésben, akár a költségvetési bizottság mai állásfoglalásában megjelennek. Ezek politikai alapú vádak, puffogtatások, ezekből láttunk sokat a választási kampányban is” – fogalmazott Szijjártó Péter.
A bizottságnak szemet szúrt az is, hogy a pályázatok 36 százalékában csak egyetlen induló volt, de nagyon sok olyan pályázatot is kiírtak, amelyet csak a későbbi nyertesnek volt esélye megnyerni. Ezekkel kapcsolatban a parlamenti bizottság nyomozást követel és azt is szeretnék, ha nyilvánosságra hoznák azon cégek listáját, amelyek több mint 15 ezer eurót nyertek.
A korábbi esetekhez hasonlóan a Fidesz európai pártcsaládja, az Európai Néppárt most sem állt ki a magyar kormány mögött. A parlamenti matematika alapján, amikor majd az Európai Parlament plenáris ülése fog dönteni ebben a kérdésben, akkor tulajdonképpen a néppárti képviselőkön fog múlni, hogy tovább megy-e az eljárás, és hogy a parlament javasolja-e majd a tagállamoknak, hogy állapítsák meg a hetes cikkely szerinti eljárásban benne foglalt következményeket, amely akár a szavazati jog felfüggesztése is lehet.
A részletekről Arató László tudósította a Hír Televíziót Brüsszelből:


Szijjártó: Ha rendszerszintű lenne a korrupció, Magyarország nem tudott volna ilyen adatokat produkálni az elmúlt 8 évbenSzijjártó Péter Brüsszelben újságírói kérdésre azt válaszolta: az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentése egy koncepciós eljárás alapdokumentuma.

A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a készülő jelentésben válogatott hazugságok, olyan ténybeli tévedések vannak, amik az egész dokumentum hitelességét megkérdőjelezik – írja az MTI.
Az EP költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) szerdán nagy többséggel szavazta meg a témával kapcsolatos véleményét, amiben szétszedte a magyar kormányt a korrupció miatt. A miniszter szerint ez a döntés is csak úgy értelmezhető, mint egyes brüsszeli intézmények újabb politikai alapú támadása Magyarországgal szemben.
Szijjártó Péter szerint a magyar gazdasági adatok 2010 óta tartó folyamatos javulást mutatnak. Mindez nem lett volna lehetséges, ha az EP szakbizottságai által előterjesztett módon, rendszerszintű korrupciós mechanizmusok működnek. Azt mondta:
ha egy országban rendszerszintű korrupció működik, akkor nemzetgazdasága nem tud olyan adatokat produkálni, mint amilyen adatokat a magyar gazdaság produkált az elmúlt nyolc esztendőben.
Talán nem jutott eszébe mondjuk az a falusi gázszerelő, aki pár év alatt a magyar gazdaságtörténet leggyorsabb meggazdagodását produkálta, vagy hogy a miniszterelnök apja és veje is milliárdossá vált?
Egyébként érdekes, hogy a gazdasági fejlődéssel érvel Szijjártó, hiszen a CONT pont arra mutatott rá, hogy „a kormányzati hatékonyság Magyarországon 1996 óta csökkent, és az ország az egyik legkevésbé hatékony kormányzatú tagállam az EU-ban”, illetve megjegyezték, hogy „az alacsony színvonalú kormányzás akadályozza a gazdasági fejlődést és csökkenti az állami beruházások hatását”. Ezzel kapcsolatban felhozták, hogy:a magyar GDP 2004 és 2016 között 16,1 százalékkal nőtt, ez csak kis mértékben haladja meg az EU-s átlagot, és sokkal alacsonyabb, mint a többi visegrádi ország növekedési rátája.
Szijjártó Péter külügyminiszter válaszol kérdésekre a V4-ek egy 2016-os találkozóján.Fotó: Kisbenedek Attila/AFP
Szijjártó a leghatározottabban visszautasítja azokat a vádakat, amik a szakbizottságok véleményében megjelennek.
A decsi kis kocsmában arról szól a muzsika , hogy őt még mindig a drága papa tartja el , és a luxus villák az osztrák klinikák látogatása után ragadtak rá mert a biorobotok felvett szokása lett , az hogy nagy értékű ingatlanokba tenyereltek belé !!!
Na ne csodálkozz ezeknek az uraknak bizony a Bécsi korzón igenis vannak kávéházaik !!! A Pintér Gyilkosság BT - je ide csalogatja ki a delikvenseit , hogy el tegye őket láb alól , mert már idehaza nagyon gyanúsak a gyilkosságaik , és itt talán nem is olyan feltűnőek , csak az a baj , hogy a szervkereskedelemről így le kell mondaniuk !!!

A Jobbik-frakció lebontja a Kossuth téri kordont

A Jobbik Magyarországért Mozgalom újonnan megalakult parlamenti képviselőcsoportja meghozta első érdemi döntését: az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat. Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem” - közölte a párt Facebook-oldalán.
A Jobbik 2018-ban megalakult parlamenti frakciójaFotó: Facebook/Jobbik


A magyar Országgyűlés alakulóülése május 8-án lesz hétfőn kedden, és azt már korábban bejelentette a kormány, hogy a Kossuth tér reggeltől délutánig zárva lesz a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a diplomáciai küldöttségek és más külföldi védett személyek szabad mozgása érdekében.
17 órakor ellenzéki tüntetés lesz a téren, amikorra a kordont eredetileg is elbontanák. (Közben a Mi vagyunk a többség Fb-csoport által meghirdetett harmadik nagy tüntetés időpontját délutánról délelőttre hozták.)
Kordont utoljára a Fidesz-frakció bontott a Kossuth téren, miután az őszödi beszéd kiszivárgását követő tüntetéshullám után a Gyurcsány-kormány hosszú időre lezárta a Kossuth teret 2007-ben:


A lezárás oka hivatalosan az volt, hogy a rendőrség műveleti területté nyilvánította a közteret, ami így mentesült a gyülekezési törvény hatálya alól, és nem lehetett demonstrálni. A bontás idején, amit Orbánék "polgári engedetlenségként" értékeltek, már 100 napja volt a rendőrség által lezárva a tér.
Orbán akkor úgy értelmezte a legkordonozott Kossuth teret, hogy a rendőrség "vasfüggönyt húzott" a nép és választott képviselői közé, és a szocialista blokkot a szabad Európától elzáró vasfüggönyhöz hasonlította . 
Akkor üdvözölte a Jobbik is a Fidesz kordonbontását, „egy lopakodó diktatúra ellen eréllyel és bátran kell fellépni”, reagált a párt.
A február 2-ai akció után néhány órával a rendőrség visszaállította a kordont több száz tüntető tiltakozása közepette, és hétfőn feljelentést tett, ám azt a bíróság visszautasította.
Az akkori államfő, Sólyom László jogellenesnek minősítette a fideszes akciót, egyúttal alkotmányosan kifogásolhatónak nevezte a kordont is: „A jogállamot nem lehet nem jogállami eszközökkel szolgálni”, ám nem hallgatható el az sem, hogy a „Kossuth téren a gyülekezési jogot ősz óta alkotmányosan aggályos módon korlátozza a rendőrség, és nem reagált érdemben a kifogásokra sem.”
A kordon 2006. október 23-tól 2007. március 18-ig állt a Kossuth téren.

Az Index tavaly viccből kiszámolta, hogy 2024-re Mészáros Lőrinc lehet a világ leggazdagabb embere, erre most pont annyija van, amennyit 2018-ra jósoltak nekiMiután Mészáros Lőrinc és felesége, Mészáros Beatrix bejelentette, hogy övék a Konzum Magántőkealap, gyakorlatilag felfedték, amit eddig is sokan sejtettek, de tudni biztosan nem lehetett: hogy ők vannak a gigantikussá duzzadó gazdasági birodalom mögött. A G7 erre kiszámolta, hogy ez azt jelenti, hogy Mészáros Lőrinc – a családjával együtt – Magyarország leggazdagabb emberévé vált a 280-300 milliárd forint körüli tőzsdei vagyonnal.
A magyar gazdaságtörténet leggyorsabb meggazdagodását produkáló felcsúti gázszerelő vagyoni helyzetéhez most az Index tett hozzá egy legalább annyira megdöbbentő, mint amennyire vicces adalékot. A lap tavaly nyáron viccből kiszámolta, hogy ha Mészáros Lőrinc olyan ütemben gazdagodik tovább, mint addig, akkor 2024-re ő lehet a világ leggazdagabb embere. A nem túl tudományos módszer az volt, hogy a szándékosan primitív módszerrel kiszámolták, hogy 2006 és 2017 között éves átlagban mennyivel nőtt Mészáros vagyona, majd a 2017-es vagyont felszorozták az így kapott növekedési ütemmel, aztán az így előállt 2018-as értéket is felszorozták, stb. Vagyis kaptak egy exponenciális függvényt, ami szerint Mészáros vagyona az eddigi ütemben nő a végtelenig.
És kiderült, hogy a 2018-as adattal nagyjából telibe trafáltak: 280 milliárdos vagyont valószínűsítettek, azaz kb. pont annyit, amennyije valójában lett.
(Tegyük hozzá, hogy valójában több pénzről van szó, hiszen más cégek, ingatlanok és ingóságok is bővítik a pénzügyi zseni repertoárját.)
Mészáros Lőrinc energizálGif: Botos Tamás
A lap szerint Orbán főellenségét, Soros Györgyöt lassan be is éri a felcsúti pénz-feketelyuk: Soros tavaly év végén az alapítványaira hagyta vagyona nagy részét, így a Forbes szerint ma már csak 8 milliárd dollár, vagyis kb. 2100 milliárd forint a. Ha Mészáros továbbra is ilyen ütemben gazdagodna, 2019 közepére meglehetne neki ez az összeg.
Csányi Sándor volt az első magyar dollármilliárdos, amivel a Forbes összesítése szerint tavaly a világ 1999. leggazdagabb embere lett. Ha Mészáros Lőrinc lenyomta, az azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök barátja és a fociklubjának kuratóriumi elnöke, a Fidesz eddigi felcsúti polgármestere, a Vál-völgyi gázszerelő ott van a világ 2000 leggazdagabb embere között.
Persze vannak arra jelek, hogy Mészáros bajosan lesz 2024-re a felcsúti Bill Gates:
  1. A belföldön bekebelezhető üzletekből egyre kevesebb van.
  2. Csökken a bevonható pénz mennyisége, és baj lehet abból, ha az új uniós költségvetési tervezet keményen megvágja a forrásokat, amikből sokat pumpáltak Mészáros Lőrinc cégeibe.
  3. A mostani vagyon nagyrészt Mészáros cégeinek tőzsdei szárnyalásának köszönhető, de az árfolyamot nem a cégek eredménye, hanem a spekuláció hajtja, és nincs garancia arra, hogy az árfolyam nem indul majd lefelé.
Az Index szerint persze vannak még lehetőségek: ahhoz, hogy ő legyen a világ leggazdagabb embere, rá lehet ruházni a teljes magyar államvagyont (18,2 ezer milliárd forint), vagy mondjuk a lakossági vagyon negyedét. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése