2018. május 20., vasárnap

A nyúl ugrani készül

A nyúl ugrani készülAz enyészet karmai közt vergődünk , majd jön helytartónk felismerése , és dózerolás vagy egy új kiváltságos ontja az észt , és a közmunkások áradatát !!!

Patyi András SEHOL nem hajlandó újraszámoltatni a szavazatokat, a DK nagyon kiakadtUgat a bolha reszket a fény !
Gyurcsányék 40 körzetben támadták meg az eredményt, az NVB minden fellebbezést lesöpört.

Nemzeti Választási Bizottság egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását – közölte Patyi András, az NVB elnöke.
Patyi szerint az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség.
Patyi András
A bejelentésre máris reagált a Demokratikus Koalíció, akik korábban 40 körzetben támadták meg a választások bejelentett “eredményét”.
A DK azt írja: Nem kellett sok idő Patyi Andrásnak ahhoz, hogy elveszítse NVB-elnök jellegét. Korábban egy jogszabályok szerint kiszabott bírság miatt kért bocsánatot Orbán Viktortól, most pedig bejelentette, hogy a tömeges választási csalások ellenére egyetlen választókörzetben sem lesz újraszámlálás. Pontosan így néz ki, ha valaki nem a választások tisztaságáért, hanem Orbán Viktor hatalmon tartásáért felel.”
A Demokratikus Koalíció szerint
Patyi András az Orbán-rendszer egyik legelvtelenebb és leggátlástalanabb kiszolgálója,
hiszen a választások tisztaságáért felelős emberként vált választási csalásokat fedező pártkatonává. Ez történelmi jelentőségű bűn az európai Magyarország és a magyar népakarat ellen.
Amikor a Fidesz vezetői majd idegesen matatnak a helikopterkulcsaik után – bármikor is jön el a nap – Patyi András is velük reszkethet majd, mert őket választotta a magyarok helyett”

Eldőlt: Kósa Lajos is megy a süllyesztőbeNem maradhat tovább miniszter – közölte Kósa Lajos, a Modern Városok Fejlesztése program eddigi minisztere szerdán adott interjújában.
Ehelyett új megbízást kapott: a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke lesz.
Kósa továbbra is hallgat róla, miért gondozta volna egy csengeri szélhámosnő 1300 milliárdos örökségét, és ebből 800 millió miért illette volna a politikus édesanyját.
A jövőre tartandó önkormányzati választásról annál többet beszélt:
Minden a migrációról fog szólni, és nem egyéb részletkérdésről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene
vetítette előre, megemlítve azt is, hogy a választás előtt nem fogják átszervezni az önkormányzati rendszert.Kiadták az elfogatóparancsot Kósa Lajos csengeri bizniszpartnere ellenSzabó Gáborné jelenleg Svájcban bujdokol.
Felkerült a rendőrség oldalára az elfogatóparancs alapján körözött személyek közé Szabó Gáborné, aki arról lett híres, hogy Kósa Lajoselhitte neki, hogy a gondjaira bízna 1300 milliárd forintot, és szívességből még Kósa anyukájának is elutalna 800 milliót.
A kupakminiszterrel mindezt közjegyzői okiratba is foglalták.
A nőt most csalás miatt keresik.
Szabóné a botrány közepén, március végén hagyta el az országot, most a Független Hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy jelenleg Svájcban tartózkodik, és mivel félti magát és Magyarországon maradt rokonait, ismerőseit, védelmet kér a svájci hatóságoktól.
Továbbra is ragaszkodik a meséhez, miszerint hamarosan megkapja az örökségét, és elkezdi kifizetni azokat, akiknek tartozik.Megvan Balog Zoltán utódja: Ő lehet az új emberminiszter

Az emberszabásúak idomítása az ő feladata lesz , de nehéz helyzetben lesz a seggnyalásra rávezetés , és a faszszopás finomságaira rávevő embertömeg megvezetésében !
Egyre több forrásból hallani, hogy megvan a hétfőn lemondott Balog Zoltán utódja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére Kásler Miklós kerülhet – írja az Index.
Az erősen konzervatív Kásler 24 éve vezeti főigazgatóként az Országos Onkológiai Intézetet, jó kapcsolatokat ápolt a kormánnyal az elmúlt években is.
Kásler Miklós az Echo TV-ben
Rendszeres szereplője a köztévének, emellett van egy-két eredeti kutatási területe is: a kormánybarát sajtó februárban például arról számolt be, hogy kollégáival együtt sikerült azonosítania az Árpád-háziak DNS-ét.
Neve a politikai hírekben is felbukkant: 2015-ben például “higiéniai és lélektani okokból” nem engedélyezte, hogy intézetében a nővérek és ápolók fekete ruhát öltsenek, tiltakozásul a szakma állapota miatt.
Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a CÖF-öt képviselő ifj. Lomnici Zoltán neki tulajdonította azt az „adatot” (hajmeresztő baromságot), ami szerint Nigériában a lakosság 80 százaléka HIV-fertőzött. (a valós szám 3,2%)
Káslert 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki, 2015-ben a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést, 2018-ban Széchenyi-díjat kapott.Pofátlan BKV-maffia fosztogatja a turistákat a Deák téren


Könnyű prédákra: turistákra, gyerekekre, egyedülálló nőkre vadásznak.
A 24.hu-n működő BKV-figyelő blogra írta meg történetét Adél. Levelét változtatás nélkül közöljük:
Elképesztően felháborító, ahogy a Deák téren a külföldi fiatalokat, diákokat szisztematikusan terrorizálják a BKK-ellenőrök, maximálisan visszaélve munkaköri feladatukkal, feltételezem, saját zsebre dolgozva. Célzottan kihasználják, hogy a külföldiek nem beszélnek magyarul, ők meg nem beszélnek társalgási szinten idegen nyelvet, a magyaron kívül nincs másik nyelv, amin lehetne velük kommunikálni.
Ellenőrzés címszó alatt jogtalanul kiveszik a külföldiek kezéből az érvényes, abszolút szabályosan vásárolt bérletet, jegyet, majd a személyi igazolványt, az egyetemi hallgatók státuszát igazoló papírt és azzal zsarolják a külföldit rettenetesen tört angol nyelvtudásukkal, hogy nem adják vissza a hivatalos dokumentumokat, az érvényes, szabályos bérletet, jegyet pedig összetépik és így megsemmisítik, ha nem fizet azonnal készpénzben a kiszemelt áldozat 8000 forintot.
A nyomaték kedvéért még fenyegetőznek rendőrséggel, hangsúlyozva, hogy akkor viszont már 16 000 forint a büntetés, csekk esetén pedig 32 000, tehát nagyon megérné helyben, azonnal 8000 forintot adni, ha szeretné a hivatalos dokumentumokat visszakapni a szerencsétlen kipécézett külföldi és végre mehetne tovább.
Sokan, rengetegen fizetnek. Mert megalázó, hogy bűnözőként bánnak velük egy tömegben, holott van szabályos jegyük, bérletük, nem lógnak, fizettek azért, hogy igénybe veszik a budapesti tömegközlekedést. Felháborító. Szégyen!

Mindezt a Vitézy szervezésében követik el ,úgymond neki jó kapcsolatai vannak
odafenn ,és űzhetik az ipart !!!

Azt sem értem, hogy a magyar utasok, akik szem- és fültanúi naponta, naponta többször az ilyen jeleneteknek, miért nem védik meg a külföldieket. Miért nem segítenek? Szerencsétlenek mire felfogják, hogy egy maffia stílusú trükk áldozatai, addigra már tudatlanul, naivan kiadták a személyes dokumentumokat, jegyet, bérletet a kezükből és ott állnak teljesen kiszolgáltatva, megalázva.
Meddig fogják még terrorizálni a külföldieket a Deák téren? Muszáj lesz a külföldi médiában figyelmeztetni a Budapestre utazókat a lesből támadó ellenőrök zsarolási módszereire és felkészíteni mindenkit, hogyan tudja adott esetben kivédeni ezt az egyértelműen a külföldieket célbavevő megalázó támadást? Esetleg mindenkinek kellene egy kötelező túlélő-kurzust abszolválnia mielőtt Budapestre látogat? Vagy ez egy új marketing talán?”
(címlapfotó: Tékozló homár blog / illusztráció)
Add tovább, hogy mindenkihez eljusson!Elkészült a maffiatérkép: Ezekben a városokban csalták el Tiborczék a közvilágítási pályázatokat

A neves tényfeltáró újságíró, Oroszi Babett térképre rakta azokat a városokat, ahol az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált a közbeszerzéseknél.
A városok egy részénél az OLAF szerint maffiamódszerekkel csalták el a pályázatokat.
Szinte nincs olyan régió, amely ne lenne érintett a történetben – írja posztjában az oknyomozó.
Akit érdekel, hogy az ő városában is elcsalták-e Tiborczék a közbeszerzéseket, ezen a linken nézheti meg a térképet.
Az érintett települések:
Alsópáhok
Balatonfüred
Bácsalmás
Cegléd
Gyál
Hajdúböszörmény
Hatvan
Hévíz
Hódmezővásárhely
Jászberény
Kalocsa
Kecskemét
Keszthely
Kiskunfélegyháza
Mezőhegyes
Miskolc
Mórahalom
Paks
Siklós
Siófok
Szekszárd
Szigetszentmiklós
Szolnok
Sárvár
Tamási
Tapolca
Vác
Zalaegerszeg
Oroszi Babett azt írja, hamarosan további részleteket közöl az Átlátszó.hu-n.

A KÚRIA SZERINT MEGSÉRTETTÉK A VÁLASZTÁS ALAPELVEIT, DE EZ NEM ELEGENDŐ OK AZ ISMÉTLÉSHEZA Kúria a jelek szerint elég hiú volt ahhoz, hogy ne hozzon a jogszabélyokkal ordítóan ellentétes ítéletet, de nem volt elég bátor ahhoz, hogy ez a Fidesznek is fájjon - derül ki a 444 cikkéből


A Hír TV Célpont című műsorában mutatták be, hogyan szállították szervezetten a fiktív magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán-magyar kettős állampolgárokat határhoz közeli településekre, ahol leszavaztak - természetesen a Fideszre. 
A Célpont stábja beépült Kibl József, a kárpátaljai Tiszaújlak volt polgármesterének hálózatába. A férfi elmondta a rejtett kamerával felszerelt riporternek, hogy 
egyedül ő mintegy 1000 embert buszoztatott oda-vissza. 
Hozzátette azt is: mindenkinek elmondta, hogy 
a fideszes Tilki Attilára kell húzni az ikszet. 
A Hír TV úgy tudja, ő csak egy volt a sok utaztató Fidesz-ügynök közül. 
A jelenségre korábban a jobbikos Adorján Béla hívta fel a figyelmet, aki a választói névjegyzékre hivatkozva azt mondta: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 4-es választókerületben, ahol ő indult,  
tízezernél is több kamu lakcímmel rendelkező kettős állampolgárt szavaztatott le a kormánypárt. 
Adorján okirat hamisítás miatt feljelentést is tett.
Számos esetben egy ingatlanba több, olykor több tucat embert is bejelentettek. 
Az MSZP és a Párbeszéd az ügyben a hely, majd a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, kérve a jogszabálysértés megállapítását, a Fidesz eltiltását a jogsértésektől, valamint Sonkád, Fülesd, Milota, Csaholc, Kispalád, Botpalád és Zsarolyán településeken
a szavazás megismétlését. 
Panaszukat a helyi választási bizottság és a Fidesz által egyértelműen uralt NVB is elutasította, mondván: a felvételek nem bizonyító erejűek. Ezután fordultak a Kúriához, ahol egészen perverz ítélet született. 
A bíróság szerint ugyanis 
"az ukrán-magyar határ mentén a kettős állampolgárok szavazásra történő szervezett szállítása... törvénysértő volt", 
ám "kellő bizonyítottság hiányában" a Fideszt nem lehet eltiltani a jogsértéstől, é a szavazás megismétlésének elrendeléséhez szintén nincs elég bizonyíték,
A Kúria szerint - most tessék erősen kapaszkodni! - 
az "alapelvek sérelme önmagában nem elég" az eredmény megsemmisítéséhez, és a szavazás megismétléséhez. 
Most már csak az a költői kérdés marad hátra: akkor mégis mi a fészkes fene lenne elég hozzá?
Az ukrán határnál rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgárt jelentettek be, de a helyiek sosem látták őketMagyarországon régóta tart a falvak elnéptelenedése, csakhogy az RTL Klub Házon kívül című műsora most arról számolt be, hogyaz ukrán határ mellett több település népessége is brutális növekedésnek indult – papíron.
Mint kiderítették, van olyan családi ház, ahová száznál is több ukrán-magyar kettős állampolgár jelentkezett be, pedig sosem látta őket senki. A környékbeliek szerint ezek a „lakók” a vasárnapi választáson szavazni fognak.
Az ukrán határnál lévő Kispaládon élők száma például az elmúlt 8 évben gyakorlatilag megháromszorozódott, a legtöbben a főutcába költöztek. Annak ellenére, hogy a statisztikusok szerint Kispaládon a legnagyobb az elvándorlás, és itt születnek a legkevesebben, a választókorúak száma a 2010-es 382-ről mostanra 806-ra nőtt. Beregsurány szavazókorú lakosságának száma is hasonlóan megugrott: 455-ről nyolc év alatt 897-re nőtt.
Nincsenek többszintes villák, mégis vannak házak, ahol csak felnőttek, csak papíron laknak, 17-en, 34-en, 53-an vagy 54-en.
Egy helyi háziasszony arról beszélt az RTL-nek, hogy négy éve, az önkormányzati választások előtt a lakására az önkormányzatnál Magyar Sándorné polgármester kb. 200 magyar-ukrán kettős állampolgárt jelentett be, akiket soha életében nem is látott. Azt állította, hogy az aláírásáért cserébe állandó közmunkát ígért neki a polgármester. (Most sem ő, sem a férje nem kapnak közmunkát.)
Arra a kérdésre, hogy nem féltek-e, hogy valami baj lehet ebből, azt válaszolták nekik, hogy a rendőrség szerint akármennyi embert be lehet jelenteni, így megnyugodtak. Arra a kérdésre, hogy miután nyilatkoztak, félnek-e a következményektől, a háziasszony azt mondta: „Én felvállalom, ha én ülök a börtönben, akkor mind jön velem együtt.”
Fotó: RTL
Adorján Béla jobbikos képviselőjelölt kikérte a körzete teljes választói névsorát, és kb. 5300-as szavazóbázis-gyarapodást tapasztalt a választókerületben annak ellenére, hogy fogynia kellett volna a választókerületnek. A 88 kistelepülésből szerinte minimum 60 érintett a fiktív lakcímek ügyében. Olyan utcát is talált, ahol egy lakatlan házba több mint negyvenen vannak bejelentve.
Az RTL egyébként egy 37 éve halott asszonyt is talált a kispaládi választói névjegyzékben.
Magyar Sándorné Fidesz-KDNP-s polgármester, aki 22 éve vezeti a falut, nem volt hajlandó nyilatkozni semmiről sem. Azt sem mondta el, miért nem nyilatkozik.
Jándon, a Virág utcában, ami közvetlenül a falu szélén, a töltés oldalán van, a 2001-es tiszai árvíz után az összes ház tönkrement, mindent le kellett dózerolni, így ott láthatóan nem lakik senki hosszú évek óta. Csakhogy még ide is vannak bejegyezve szavazópolgárok.
A helyiek szerint a kettős állampolgárok az EU-s munkalehetőségek és a magasabb nyugdíj miatt járnak jól az ilyen fiktív lakcím-bejelentések után, de sok helyi szerint szavazni is elmennek.
Az RTL megkereste a megyei kormányhivatalt is, hogy megtudják, hogyan és milyen körülmények között ellenőrzik azt, hogy valóban azok élnek-e egy lakcímen, akik be vannak jelentve, és hogy egy ügyintéző hogyan nem veszi észre, ha több mint 100 embert jelentenek be egy lakcímre. Azt válaszolták, a kormánymegbízott úr a hivatali elfoglaltságai miatt nem tud időt szakítani egy interjúra. (RTL)

Frissítés

Korábban a Hír Tv Célpont című műsora is foglalkozott a kispaládi eseményekkel, a riport szerint 2014-ben az ide bejelentett kettős állampolgárokkal sikerült megfordítani a polgármesterválasztás eredményét. Hat településen összesen 2400-zal nőtt a szavazópolgárok száma.


 A Román Akadémia elnöke szerint a Románok Országa 1000 éve létezik
TYUHAJ!
Jean St'Ay
2018. április 24. kedd, 16:35
És nem csak az ő fejében. A térképeken is.
A Román Nemzeti Bank nem csak a pénzzel foglalkozik. Konferenciákat is szervez. Például a Cristian Popișteanu román történészről elnevezett történelmi és banki civilizációs (!) konferenciát. 1993 óta.
Az idei konferencia egyik jeles vendége maga Ioan-Aurel Pop volt, a Román Akadémia vadiúj elnöke, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem lemondani nem tudó rektora, a középkor történelmének eminens kutatója, nagyromán tudós, igazi „magyarbarát”, és egy szekus besúgóbotrány alanya.
Tényleg nem engedték távozni a rektori tisztségből: a BBTE szenátusa kedd délután megszavazta, hogy továbbra is Ioan-Aurel Pop maradjon az egyetem rektora. Ehhez kiegészítették az Egyetemi Chartát azzal, hogy a rektori tisztség nem összeférhetetlen azokkal az akadémiai, tudományos és kulturális tisztségekkel, amelyekre választják, és nem kinevezik a jelölteket. A 102 egyetemi szenátor közül 81 vett részt az ülésen, és 76-an szavazták meg a döntést.
Pop úr természetesen fel is szólalt, hiszen azért hívták oda. És a mioritikus szíveket igen melengető dolgokat mondott. Például: „Igaz, hogy későn alakultunk meg egységes nemzetállamként, de a Románok Országa már több mint ezer éve létezik a térképen és a lelkekben. Középkor-történészként (tudom – a szerk.), hogy a Románok Országának első elnevezései léteznek a kor kancelláriáiban használt nyelveken. Minden szaktörténész tudja ezt. Mi az országok országa lettünk, de román országaink körülbelül 1000 óta vannak. Amióta van német, francia és sok egyéb fajta ország is.”
Hangsúlyozzuk: amint maga Pop úr is mondta, az ő szakterülete a középkor története.
Na de menjünk tovább. A rektor úr arról is beszélt, hogy sokak szerint Románia tökéletlen jelennel rendelkezik. Ebből pedig egyenesen az következik, hogy a múltban sem volt képes semmire. És innen ismét átadjuk a szót Pop úrnak: „A jelenlegi bizonytalan körülmények között azt mondják, nem kellene olyan diadalittas hangon beszélnünk a nagy egyesülés centenáriumáról, mert fiatal ország vagyunk. Tanuljuk meg, hol a helyünk. Fogadjuk el, hogy alig hét évtized alatt jöttünk létre, a múlt század közepétől (a történész feltehetően a 19. századra gondol – a szerk.) egészen 1918–1920-ig, és legyünk szerényebbek, mert történelmi léptékben kicsik vagyunk. Ez igaz, is, nem is.”
Hogy ezzel egész pontosan mire is gondolt a rektor úr, arról nem szól a fáma.


ÁLNEMZETI KORMÁNY: A VÁLASZTÁSI CSALÁS KIVÁNDORLÁSI HULLÁMOT INDÍTOTT

Április 9-én rengetegen döntöttek úgy, hogy elhagyják Magyarországot. Az országgyűlési választások úgynevezett eredményét látva ugyanis rádöbbentek, hogy itt politikai ügyekben már nem a valódi, országépítő többség dönt, hanem sokkal inkább a naivitásra építő kommunista propaganda, némi csalással fűszerezve.


A demokratikus választásokban és fair play-kampányban bízó magyar szavazók csalódottsága a munkaerő-közvetítő cégeknél is kiütközött:
Választás előtt átlagosan napi 900-an nézték az oldalunkat, a választás utáni héten meg négyszer annyian, 3600-an. Sokkal több volt az érdeklődés, a regisztráció.”
- mondta a HírTV-nek Tanay Marcell, az Euwork Hungary ügyvezetője, akik magyar munkavállalóknak segítenek külföldön elhelyezkedni.
A magyarok fő úticélja Németország, Anglia, Ausztria és Hollandia, legtöbben a fővárosból költöznek el. A demográfiai válság alá játszó Orbán-kormány elől az állami KSH adatai szerint csak 2017-ben 25 ezer ember költözött ki, de a valós szám ennél jóval magasabb is lehet: összesítve a külföldi munkavállalók száma már jóval félmillió felett van.
Az április 8-i országgyűlési választásokat követően tömegtüntetések indultak a fővárosban, a demonstrálók többek között új, nem a Fidesz felé lejtő választási rendszert és csalások nélküli választásokat követelnek.
Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu
A választási eredményeket úgy tűnik, sehol nem fogják felülvizsgálni, noha olyan szavazókörök is voltak, ahol állítólag kézen fogva vitték be a szegény embereket a Fideszre szavazni, és a hivatalos eredmények is ezt tükrözik, hiszen ezeken a helyeken akár 94-96 százalékot ért el a Fidesz.
Rendkívüli hír: Pintér Sándor belügyminiszter is nyakig benne van az Elios botrányban!

OLKT.HU / personMANHATTAN ÁLTAL  access_timeMÁRCIUS 6., 18:06 comment10


Az MSZP azt firtatja, tudott-e a belügyminiszter arról, milyen összefonódások vannak az Elios Zrt.-hez köthető, az önkormányzatoknak kiírt közvilágítás-korszerűsítési pályázatoknál. Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten, a Belügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez azt kérdezve tőle, tudott-e arról, hogy a pályázatok előkészítésében, végrehajtásában, ellenőrzésében résztvevő cégek között összefonódások, kereszttulajdonlás van. Szakács szerint a belügyminiszter is nyakig benne van a Tiborcz István féle Elios botrányban! Emlékeztetett arra, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szervezett bűnözésről beszél a pályázatoknál. “Begyűrűzik-e a Belügyminisztériumba is a szervezett bűnözésnek ez a szála?” – kérdezte. A 2015-ös komlói közvilágítás-korszerűsítés kapcsán azt firtatta, miért kellett az önkormányzatnak a minisztériumtól támogató nyilatkozatot kérnie a...

Magyar Nemzet: Nyugdíjba megy Pintér Sándor

Idén már 70 éves a belügyminiszter, a lap úgy tudja, nem vállal még egy kormányzati ciklust.
Magyar Nemzet: Nyugdíjba megy Pintér Sándor
Nem vállal még egy kormányzati ciklust, valószínűleg nyugdíjba megy a 2018-as választások után Pintér Sándor belügyminiszter - értesült a Magyar Nemzet. Pintér kezdetben gépkocsit vezetett a belügynél, később az egész tárcát, mindhárom Orbán-kormány alatt ő volt a miniszter. Idén viszont már 70 éves, így hamarosan visszavonulhat.
A lap arról ír, Pintért Kocsis Máté válthatja a belügyminiszteri székben. Józsefváros polgármestere nem sokáig marad a VIII. kerület vezetője, ugyanis elindul az országgyűlési választáson. A portál arról ír, Kocsist Sára Botond alpolgármester válthatja.
Az ATV főmunkatársa korábban arról értesült, hogy egy negyedik lehetséges Orbán-kormány esetén Matolcsy György gazdasági miniszter szeretne lenni, helyére Rogán Antal a legesélyesebb az MNB elnöki posztjára. Információink szerint Szjjártó Péter lehet az a miniszter, aki a kormányzati kommunikációért is felelne. Egyszersmind a Miniszterelnökség vezetését is elláthatná, amennyiben Lázár János a hódmezővásárhelyi egyéni körzetet választja.
Amennyiben ez a forgatókönyv valósulna meg, forrásaink szerint Szijjártó Péter után Trócsányi László költözhetne a Bem rakpartra a külügyminisztériumba. Trócsányi székét pedig Gulyás Gergely frakcióvezető vagy Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő veheti át. Úgy értesültünk, Seszták Miklós nem lesz fejlesztési miniszter, tárcája egyes területeit Palkovics László innovációs miniszterként veheti át.
atv.hu

Nö hát milyen hálátlan a vakolók páholya se becsületrend , se csimbókos bojtorjángos valagrend nem dukál annak az embernek aki kinyalta az összes seggüket , és ha kellett embert is ölt , nem egyet , de százat az alföldi rónaságban !!!!
És a végén a koporsójába egy lófejet raknak emlékül a hálás páholytagok !!
Hát bizony téged is utolér a dögvész míg teheted oszt szét az összelopott vagyonod , hisz ahová mész nem kell összkomfortos neklizsé !!!
Nyugodj békével , és néz szembe halottaiddal !!!!


Polt Péter megígérte, hogy azonnal felsikolt, ha korrupciót lát Magyarországon


Együttműködési megállapodást írt alá a Legfőbb Ügyészség és az Európai Beruházási Bank a két szervezet közötti információcsere elősegítésére a csalás, a korrupció, az összejátszás, kényszer, pénzmosás és/vagy terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és felderítésére – írja a Legfőbb Ügyészség közleményét idézve a hvg.hu.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A két szervezet megállapodott, hogy a vizsgálataik részeként megosztja egymással a releváns információikat, és kölcsönösen támogatja munkájukat.
Az Európai Beruházási Bank az EU bankja, amely kedvező feltételekkel kínál kölcsönt helyi bankokon keresztül kkv-knak, de az állami szerveknek is. Magyarországon például olyan nagyprojektekhez nyújtott hitelt a szervezet, mint a négyes metró, de a Diákhitelt, az uniós támogatások állami önrészét és a Magyar Tudományos Akadémia működését is részben EIB-hitelből finanszírozza az állam.
Azóta is egy kipárnázott cellába üvöltözik napjában többször is , melyre hangtompító van szerelve nehogy azt higgyék , hogy megőrült !!!


Orbán pártcsaládjánál nyomoznak az azeri pénzek ügyében az európai hatóságok

Reuters / Photo: Francois Lenoir
Azeri pénzek? Ismerős? Naná! Erős a gyanú, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több egykori, illetve jelenlegi tagja érintett az azeri vesztegetési ügyben. Ezt állapította meg a testület által megbízott független korrupcióellenes vizsgálócsoport.
Mi az az azeri vesztegetési ügy?
Azerbajdzsán hatalmas összegből működő korrupciós hálózatot működtet Európában. A közép-ázsiai diktatúra politikusok és újságírók lefizetésével befolyásolhatta az országról kialakult képet, tárta fel a brit The Guardian című lap. Az azeriek brit bankokon keresztül mossák tisztára a pénzt, ami később európai politikusok zsebében landol, vagy éppen értékes műtárgyak formájában tér haza Azerbajdzsánba.
Az ország 2012 és 2017 között nagyjából 2,5 milliárd eurót (775 milliárd forintot) költött külföldi tisztségviselők és szervezetek befolyásolására. Az azeri kormány a jelentés szerint több képviselő szavazatát is megvásárolta az Európa Tanácsban. 

Júdáspénz

Szakértők szerint európai politikusok egész sora érintett, ők pénzért, értéktárgyakért, utazásért cserébe “képviselték Azerbajdzsán érdekeit”, az érintettek a szervezeten belüli lobbitevékenységükkel azonban súlyosan sértettek etikai normákat is. A jelentésben leírtak szerint az “ajándékok” között a legnépszerűbben a kaviár, a luxusnyaralás, illetve szőnyegek voltak, ezekért cserébe pedig ki kellett mosdatniuk a féldiktatúrát olyan ügyekből, mint mondjuk emberi jogok megsértése.
A vizsgálócsoport legalább ötven tanút hallgatott meg és több ezer dokumentumot áttanulmányozott. Csak maga a zárójelentés egy 200 oldalas dokumentum.
Azerbajdzsán állítólag 2 millió eurót fizetett a testület egyes tagjainak azért, hogy jelentésükben kedvezőbb képet fessenek az országban fogva tartott politikai foglyok helyzetéről. – írja az Index.
Michele Nicoletti, a parlamenti közgyűlés elnöke azonnali felfüggesztést javasolt a közép-ázsiai féldiktatúrához dörgölődző korrupt politikusokra.
A korrupcióban érintett képviselők nagy része – ahogy már megszokhattuk – a konzervatív jobboldal frakcióiban foglalnak helyet. 
Karin Strenzt és Eduard Lintnert, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU), illetve a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) egykori politikusait emelték ki a feltételezett vétkesek között, akiket az ajándékok átvétele után már nem zavart, hogy független újságírókat börtönöznek be Bakuban.
Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése hétfőn ül össze Strasbourgban.

Lopni hagyománytisztelet

És akkor nézzük a magyar szálat.
Mint ismert, egy Ramil Safarov nevű azeri diák 2004-ben Magyarországon brutális kegyetlenséggel végzett egy alvó (!) örmény diáktársával, pusztán gyűlöletből. Tettéért a magyar bíróság 30 év tényleges fegyházra ítélte, büntetésének letöltését meg is kezdte, ment minden simán, aztán a 2010-es kormányváltást követően Safarov a Fidesz fókuszába került, mint remek ürügy a keleti partnerség egyéni értelmezésére.
2012-ben a fideszes diplomácia fel is vette a kapcsolatot Azerbajdzsánnal, majd gyorsan tető alá hoztak egy rendkívül “etikus” megállapodást. Mi kiadtuk az azeri féldiktatúrának a foglyot, ők megköszönték. Aztán “nyilván ettől teljesen függetlenül” valahogy ezzel egy időben megjelent egy halom pénz. A kiszivárgó titkos offshore, és egyéb homályos pénzügyeket feltáró Panama-iratok szerint egy MKB-bankos számlára érkezett 7 millió dollár. Kemény valuta, nem azeri jen, vagy mi a bánat. Meg nem is bözsi utalvány.
Az ügyben Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke tett feljelentést az EUROPOL-nál, pénzmosás és vesztegetés ügyében még 2017-ben.


Szánalmas módon próbálták kimosdatni Andy Vajna tévéjét a törvénysértésből

Írta Takezo


Andy Vajna és Rogán Antal // kép: internet
A választási kampányban az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 szinte semmi mást nem csinált, csak harsogta a bevándorlókról szóló kormánypropagandát. Az egész Fidesz melletti kampányolásnak a csúcspontja az volt, amikor a híradósok nyíltan belemondták a kamerába, hogy ők bizony Orbán Viktorra szavaznak. Azt gondolná az ember, hogy egy magáncsatornán, egy kereskedelmi televízióban bármi elhangozhat, ami tetszik a tulajdonosnak, azonban ez nem így van, a média törvény kimondja: „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.
Az MSZP-s Harangozó Tamás kifogást is nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz, amelyet az a Patyi András vezet, akit nemrégen alázott meg Orbán Viktor, mikor is a bizottság megbüntette a gyerekekkel kampányoló Orbánt.


Úgy tűnik, hatékony volt Orbán üzenete, mert a fent említett beadvánnyal kapcsolatban Patyi már előkészített egy határozattervezetet, melyben a kifogás elutasítását javasolta. Ehhez gyorsan csatlakoztak is a Fideszhez hű bizottsági tagok, képtelenebbnél képtelenebb indokokra hivatkozva, miért is nem törvénysértés a  törvénysértés.
Végül, 11-8 arányban az a vélemény kapott többséget, hogy itt bizony durván megsértették a szabályokat. Patyi még ezután is csak ellenzéki delegált nyomására indítványozta a bírságot, azt is csak csökkentett mértékben. Tőlem bírságolhatunk, úgy vonulok be a történelembe mint a bírságkirály” – duzzogott, mint egy óvodás, mintha nem ez lenne a dolga, betartatni a törvényeket. Mindent elárul a hazai demokrácia helyzetéről, ahogy Patyi viselkedik, egy elvileg független bizottság vezetője, egy elvileg független médiaszereplővel szemben.

Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene, ami nem lop

HÍR TV
2018. április 23., hétfő 20:25, frissítve: hétfő 22:07
Kell egy jobbközép párt, egy új Fidesz, ami nem lop - ezt Márki Zay Péter mondta Egyenesen című műsorunkban.A hódmezővásárhelyi polgármester szerint csak egy új jobbközép összefogás képes leváltani a mostani hatalmat. Olyan párt kell, ami képes egyesíteni a DK-st LMP-st, jobbikost, de meg tud szólítani egy kiábrándult fideszest is.
Ha 2022-ben gondolkodunk, akkor el kell kezdeni építkezni most. Meg kell védjük egymást ez alatt a nagyon nehéz négy év alatt. És természetesen soha nem lehet kizárni azt,hogy jönnek olyan fejlemények, amelyek elsöpörhetik ezt az kormányt - véli Márki-Zay.
Tekintse meg a teljes beszélgetést!
Mégis lesz ellenzéki bojkott?

HÍR TV
2018. április 24., kedd 10:39, frissítve: kedd 10:53
Tárgyalások folynak az ellenzéki pártok között, hogy adott esetben bojkottálják a parlamentet és ne vegyék fel a mandátumaikat - erről is beszélt reggeli műsorunkban Kunhalmi Ágnes.
Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az ellenzéknek semmilyen erőforrása nincs a kormányhoz képest és így semmi értelme beülni az országházba.
- Most vannak a tárgyalások, ma reggel ebben a percben kezdődtek el az ellenzéki pártok között. Felvetődött az, hogy ha mindenki, az egész ellenzék ott hagyja a parlamentet, annak látom értelmét.
- Van erről szó?
- Így van. tárgyalások vannak.
- És kik támogatják ezt?
- Ez most fog kiderülni, hogy támogatja e az egész ellenzéki oldal.
- Ön támogatja?
- Ha mindenki kijön, akkor igen.
- De hogy ha egymásra vár mindenki?
- Ez ma el fog dőlni, ezért mondom hogy alibizésről van szó vagy....
- És ki vetette fel ezt az ötletet?
- Mindannyian. Mi is felvetettük.
Tekintse meg a teljes beszélgetést!


Bíróság elé állhat Orbán Viktor: a vád mindennél súlyosabbForrás: nol.hu

Feljelentették őket

Simicska Lajos hosszú idő után megtörte a csendet és hosszú interjúban számolt be az RTL Klubnak arról, miként határozták el annak idején a kollégiumi szobában, hogy gyakorlatilag megpuccsolják a Magyar Köztársaságot.
Mivel a nyilatkozatban elég egyértelmű állítások hangzanak el, könnyen elképzelhető, hogy egy feljelentés megállja a helyét. Erre gondolhatott Berkecz Balázs (az Együtt politikusa), aki a Simicska-interjút követően feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.
Mint írja:
Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől.”
Ezek már önmagukban is kemény szavak. Ám ha a bíróságon bebizonyosodna, hogy igazak és a Simicska Lajossal készített interjú alátámasztaná őket, akkor mindez jogilag akár az állam elleni bűncselekmények kategóriáját is kimerítené. Ezen belül az alábbi alkategóriák valamelyike (vagy akár több is) szóba jöhetne:
 • az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
 • az alkotmányos rend elleni szervezkedés
 • lázadás
 • hazaárulás
 • hűtlenség
 • az állam elleni bűncselekmények feljelentésének elmulasztása.
Az ügy súlyával Berkecz is tisztában van, hiszen közleményében így folytatta:
A nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel, feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és azt kérem a nyomozó hatóságtól, hogy nyomozást rendeljék el és folytassák le. A Legfőbb Ügyészségnél indítványozom azt is, hogy az ügyben nyilatkozó Simicska Lajost és a nyilatkozatban megjelölt Orbán Viktor hallgassák meg az eljárás során.”
Ez lenne a Simicskától régóta várt atombomba? Az oligarcha elhatározta volna, hogy mindent egy lapra tesz fel és bármi áron megdönti egykori szobatársa uralmát? Ő persze tagad, de a szavai másról tanúskodnak. És ez már nagyon komoly szint. Itt már nem lehet tréfálni.
(A esetről bővebben az atv.hu számolt be.)
A bűnt nem mi követtük el, hanem Orbán ViktorNem elkövetők, hanem egy jogsértő intézkedés áldozatai vagyunk. Inkább annak kellene bíróság elé állnia, aki a tiltakozást kiváltotta – így védekezett az egyik Szabadság téri tüntető az ellene indított perben.

Czeglédy Csaba ügyvéd szerint különféle jogcímeken mintegy harminc Szabadság téri demonstráló ellen indult eljárás. Most azokon volt a sor, akiket jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt büntetett meg a rendőrség 50 ezer forintra (egyiküket 60 ezerre). Tizenöten emeltek kifogást a határozat ellen.
A bírónő mindenféle rendszabályokat helyezett kilátásba, a nyomaték kedvéért két biztonsági ember is feltűnt a színen. Kiderült, hogy az újságírók maradhatnak, de a biztonságiak problémája ezzel nem oldódott meg. Nem tudták eldönteni, ki az „eljárás alá vont személy", ki az újságíró és ki tartozik az elzavarandó hallgatósághoz. Egyre kétségbeesettebben kérdezgették: kit küldjünk ki? Végül székeket hoztak a terembe, így mindenki maradhatott.
A tüntetők egybehangzóan azzal érveltek, hogy bejelentett, a rendőrség által jóváhagyott demonstráción vettek részt. A jegyzőként bemutatkozó nő nem volt hajlandó igazolni magát, az általa felolvasott birtokvédelmi határozatot egyáltalán nem, vagy csak részleteiben hallották. „Aktív, ténylegesen ellenálló" tevékenységet nem fejtettek ki a rendőri intézkedéssel szemben. A tüntetők tiltakozni akartak a történelemhamisító szobor ellen, a rendőrök viszont akadályozták őket abban, hogy éljenek a szabad véleménynyilvánítás jogával.


HIRDETÉS
Az egyik demonstráló, Rózsa Mihály jelezte, hogy másfél millió forintos nem vagyoni kártérítést kér a rendőrségtől. Hangsúlyozta, hogy a tüntetők nem elkövetők, hanem egy jogsértő intézkedés áldozatai. Nem szabad összekeverni okot és okozatot. Annak kellene bíróság elé állnia, aki mindezt kiváltotta: Orbán Viktornak.
A bírónő ennél a pontnál emelt hangon figyelmeztette, hogy maradjon a tárgynál. Erre szót kért a tüntetések egyik szervezője, Zoltai Andrea, és megismételte: „a bűnt nem mi követtük el, hanem Orbán Viktor".
A bírósági eljárás jövő héten folytatódik. Czeglédy Csaba ügyvéd szerint az „engedetlenség" nehezen értelmezhető ebben az esetben, hisz a tüntetők egy része a rendőri felszólításra önként elhagyta a területet, másik része passzívan viselkedett: tűrte, hogy kivigyék. Vitatja az intézkedés jogszerűségét is. Bár a jegyzőnek a cél elérése érdekében lettek volna más eszközei is – például felszólítás, pénzbírság kiszabása –, ezeket a fokozatokat kihagyva rendőri intézkedést kért. Márpedig – hangsúlyozta Czeglédy Csaba – „a rendőrség nem lehet furkósbot". Az ügyvéd azt kéri a bíróságtól, mondja ki: a demonstrálók nem követtek el szabálysértést.


20 EZER EMBERT FOGNAK BESOROZNI KATONÁNAK!


Egyre veszélyesebb hely a világ, és a frontvonalak már átkerültek a kibertérbe is - mondta a honvédelmi miniszter.
A magyar hadseregnek fejlesztenie kell az új hadászati technológiák elleni védekezésre való képességét. Ez is része annak a koncepciónak, amit februárban tárgyal majd a kormány.
A teljes honvédelmi rendszert át fogják szervezni, és átalakítják a meglévő tartalékos rendszert is, mert a jelenlegi nem tartható fenn. A kormány célja, hogy járásonként rendelkezzen olyan felszerelt egységekkel, amelyek alapszinten akár kibervédelmi képességgel is rendelkeznek.
A tartalékos állomány jelenleg közel 5500 főből áll, amit 20 ezerre fognak fejleszteni 2026-ig. Elsődlegesen a fiatalokat akarják megszólítani, például az egyetemisták kreditpontokat szerezhetnének, ha ilyen típusú képzéseket vállalnak.Bevezetnék a rendelkezésre állási díjat is, ami több tízezer forintot jelentene a résztvevőknek. A közeljövőben pedig komoly toborzókampány fog elindulni.

Három napja étlen-szomjan egy bokaműtét miatt

Újabb felháborodott Facebook bejegyzést találtunk, ezúttal egy bokaműtétre váró fiatalember lepődött meg a hazai kórházak működésén és minőségén:
Lassan 3 napja, pénteken este 18 óra körül, Magyarország legkorszerűbb kórházának ügyeletes sebészetére kerültem bokatöréssel. Ez már a harmadik nap, hogy nem eszem és nem iszom, mert azóta is tervezik megműteni a bokám, de senki nem tudja, mikor kerülök sorra. Láttam már ilyet, de az szovjet háborús filmekben volt. Tegnap mondjuk kedvesek voltak, este 22 órakor közölték velem, hogy csak holnap műtenek, és egyek nyugodtan. Meg is ettem azt a doboz epret…
A nővérek egész nap/éjjel vihognak. Valamelyik kórteremből mindig szól a vészhívó, van, hogy egy óran keresztül is. Basznak rá, szó szerint és ezt nem is titkolják, amit elégedetlen párbeszédekből lehet hallani. Nagyon flegmák, de egyforma stílusban, mintha ezt külön tanítanák. Ezt próbálják buta viccelődéssel fedni…
Kiszöktem levegőzni (mert nem engednek, amíg meg nem műtenek) visszatérve látom – nővér ágyneműt cserél, s mikor meglátott így szól: te aztán nagyon bátor gyerek vagy – húzva ki zsebéből a töltőn hagyott telefonomat. Érdekes az, hogy a telefon ki volt kapcsolva, holott 16%-on hagytam, bekapcsolva. Profi reflex vagy véletlen? Nem is akarom tudni, mi lett volna, ha 10 perccel később jövök. A kórházi higiéniára már nem is térek rá, szappan, WC papír… pff, az mi? Robot gépek szállítják itt a szennyest a mosodába, de a WC-t nem tudod lehúzni, mert nincs WC papír, amivel hozzáérhetsz a gombhoz. Pályaudvaron tisztább!
Abba már bele sem merek gondolni életem során mennyi pénzt fizettem ezeknek a “nem találtam a kifejezést”, ezért a fantasztikus szolgáltatásért. Remélem ma megműtenek, mert itt minden nappal csak betegebb lesz az ember. Nem igaz hogy ezt nem látja senki! Vagy a többségnek ez megfelel? Ez egyre rosszabb lesz ha mindenki csak tűri. Igaz a műtét előtt én sem merek balhézni… főleg hogy ez idő alatt egyszer láttam orvost, és csak sejtesem van a diagnózisomról (21. század – Európa közepe –  szánalom egészségügy – TB)
Köszönöm mindenkinek, aki mellettem volt az elmúlt napokban! Igaz barátokkal mindent túlélsz!”


De megépítették a stadionnak álcázott koncentrációs táborainkat fekete költségvetésből , úgy hogy ne panaszkodj a vakoló páholyok így rendelkeztek , és a kormánynak ezt kellet végrehajtatniuk !!!
A férjem üvöltött a fájdalomtól

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Betegjogi segítségre van szüksége? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.
Kedves Praxisblog!
Sajnos negatív véleményt kell írnom Törökbálinti Tüdőgyógyintézetről. Férjem tüdőáttétes daganatos beteg volt! Bekerült ebbe a kórházba a II. osztályra dr. N. főorvos kezei közé. Mellhártyáról kellett leszívni a felgyülemlett vizet. Mikor bekerült már mondta a doktornő, hogy férjem meg fog halni. (Igen és? Ez mennyiben befolyásol bármit is??) Sajnos befolyásolt! Leszívás után, nagyon megkönnyebbült. A doktornő mondta, hogy akkor mellhártya összetapasztást fog végezni! Így elkerülhető lesz, hogy minden héten odajárjunk leszívásra. Nagyon boldog és hálás voltam.
38e2458b6f8dfa1c364729c7db58bf1cabe1e8ae.jpg
A tapasztás előtt 2 napig folyamatosan géppel szívták a mellhártyáról a folyadékot, hogy "száraz" legyen. Na itt már kezdődtek a gondok, ugyanis a doktornő kiadta egy ápolónőnek, hogy csinálja meg, előtte ő becsövezte a mellkast. De több utasítást nem adott. Férjem majdnem megfulladt, mert olyan gyorsra állította be a nővér a szívást, hogy 2 l folyadék, kevesebb mint egy perc alatt jött le. Ez annyit jelent, hogy majdnem összeesett a tüdeje. Mikor reklamáltam, azt mondták, ezt így kell csinálni és még ők voltak felháborodva, hogy merni szóltam! De azért csodák-csodájára sokkal lejjebb vették a szívóhatást. Miért is nem közölte a doktornő, hogy kell ilyen beavatkozást csinálni? Miért nem ő állította be a gépet?Férjem ezek után már nem érezte azt a megkönnyebbülést, amikor csak leszívták a folyadékot, hanem egyre gyengébb volt.
Mint később kiderült az összetapasztást is lelkiismeretlenül csinálta a doktornő, még 5 cm magasságban hagyott a rekeszben folyadékot. Mielőtt haza engedte, érzéstelenítés nélkül húzta ki a csövet a mellkasából. Férjem üvöltött a fájdalomtól! Ha ezt tudom előbb, biztos nem adtam volna hálapénzt, amit simán zsebre vágott! Mikor kiengedte a kórházból ismét elmondta, hogy férjem meg fog halni.. Következő alkalommal a jobb oldalát kellett megcsinálni, akkor úgy engedte haza, hogy a cső, ott lógott a mellkasából. Sajnos következő nap, egy másik kórházba kellet mentővel szállítani, és mentősök is meg a fogadó kórház osztálya is el volt képedve, hogy engedhették ki így Törökbálintról!
Még kétszer volt nála, mert mindkét tüdőfélben víz gyűlt össze, abba is, amit "letapasztott". Az utolsó alkalommal, azt mondta, hogy férjemet már kábító-fájdalomcsillapítóval kellene kezelni, had menjen szegény az útjára!!! Egyik éjjel abból a sebből, amit először csinált, köhögésre spriccel ki a folyadék. Gyorsan kocsiba ültünk és mentünk Törökbálintra. "mit képzelünk mi, hogy ilyen semmiséggel bemegyünk, tegyek rá tapaszt, mert ők is csak ezt csinálnák." Mit tehettünk hazamentünk. Igen ám, de reggelre, már nem csak köhögésre jött a váladék, hanem szép sugárban folyt nyugalmi állapotban is. Persze minden elázott! Vissza Törökbálintra, ahol kénytelen voltak fogadni minket.
Mit csináltak? Semmit! Sztómazsákot tettek rá és jöhettünk haza. Kaptunk 2 db-t, mondván, nem fog az örökkévalóságig folyni. Kértem, hogy írja akkor fel, majd kiváltom.azt ő nem írhatja fel, volt a válasz. Akkor hogy engedheti így ki?? Egy szó mint száz, férjem sajnos elment augusztus 20-án, és biztos nem változtatott volna a végkimenetelen, ha a doktornő lelkiismeretesen végzi a dolgát, de az biztos, hogy nagyon sok szenvedéstől kímélhette volna meg. Ha valaki a II. osztályra kerül, nagyon vigyázzon dr n. (Nemecsek Ernő után szabadon) főorvossal! A másik amit nem értek, hogy miért kell egy daganatos betegnek, kórházról-kórházra járnia?! Miért nincs egy olyan intézmény, ahol az összes szövődményt egy helyen tudnak kezelni.
Mi a XI. kerületben lakunk, így ha a tüdővel van gond Törökbálintra, ha a szívével, vagy belgyógyászati gond van a Szent Imre kórházba, ha mellkas sebészet, akkor a Korányiba tartozunk. Kérem, ha lehet ezt szeretném közzé tenni, mert nem szeretném, ha más is így járna mint mi! Előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Laki


Idők jelei

Méltóságos halál’ – Az oxigén- és vízutánpótlás megvonásának semmi köze a méltósághoz


Alfie édesanyjával - A gépek lekapcsolása után édesapja egy darabig szájon át lélegeztette a kisfiút
Magyarországon viszonylag keveset hallani Alfie Evans-ről, pedig az angol nyelvű médiában szinte nincs olyan portál, ahol ne foglalkoznának napi szinten az ügyével.
A 23 hónapos Alfie egy ritka és a mai napig azonosítatlan degeneratív idegrendszeri betegség következtében több hónapja félig vegetatív állapotban fekszik egy brit kórházban. Hétfőn este az orvosok a szülők akarata ellenére úgy döntöttek, hogy lekapcsolják a kisfiút életben tartó gépeket. Alfie mindezzel dacolva azóta is életben van, egyedül lélegzik. Szerintem a történet már ezen a ponton sem hangzik túl jól, de itt még mondhatja az ember, hogy az orvosoknak akár igaza is lehetett a döntésben, bár figyelembe véve, hogy fogalmuk sincs milyen betegséggel állnak szemben, ezt azért nehéz elképzelni.
A lekapcsolás után a kisfiú először még folyadékot se kaphatott, de miután látták, hogy mégse fog olyan gyorsan távozni, mint gondolták, folytatták a folyadék utánpótlást, de táplálékot ezután sem adtak neki.
Ezt már azért elég nehéz megemészteni, és ha még hozzávesszük, hogy a római Ciampino repülőtéren a Bambino Gesu kórház helikoptere készenlétben várta, hogy a kisfiút Olaszországba szállítsa és ott folytassák a kezelését, amit a brit kórház, majd az Emberi Jogok bírósága is megtagadott, mégpedig a kisfiú „érdekeire” hivatkozva, pedig az olasz hatóságok az olasz állampolgárságot is garantálják neki, az már egyenesen felháborító.
Gondoljunk csak bele, ha a szülők holnap hazavinnék a gyereküket (ami persze a jelen helyzetben nem lehetséges) és nem adnának neki enni vagy inni, azonnal börtönbe kerülnének gyermekbántalmazásért. Jogosan. Ha ugyanezt egy brit kórház teszi a brit jogrendszer áldásával, akkor az valahogy a kisfiú „érdekeit” szolgálja.
A Guardian-nak nyilatkozó egyik brit orvos szerint „az ápolás megvonása nem gyilkosság, csupán lehetővé teszi, hogy a beteg méltósággal és kényelemben haljon meg.”
Ezzel a kijelentéssel több probléma is van, ugyanis a kényelem és a méltóság két teljesen különböző dolog. Nyilván kényelmesebb fájdalomcsillapítás mellett távozni, ha valaki kínzó és halálos betegségben szenved, de ennek semmi köze a méltósághoz, ami a szívünk és a lelkünk állapotától függ. Jézus se érezhette valami kényelmesen magát a kereszten, de kétlem, hogy ennek a méltóságához bármi köze lett volna, akkor se, ha Ő ezzel történetesen egyáltalán nem törődött.
A másik pedig, hogy egy dolog lekapcsolni valakit a gépekről és egészen más azt mondani, hogy másoknak se adok esélyt arra, hogy megpróbálják, ami az egyik kórház orvosainak nem sikerült. Ráadásul a szülők mindvégig hangsúlyozták, hogy kisfiúk nem szenved.
A döntést hozó bíró a brit orvosok szakértelmére hivatkozva nyilatkozta, hogy Alfie érdekeit nem az szolgálja legjobban, ha megengedik, hogy a szülei harcoljanak az életéért, hanem az, ha megvonják tőle a további asszisztálást és hagyják meghalni. Oxigén- és vízpótlás nélkül.
A bíró szerint „ez lesz az utolsó fejezet ennek a különleges kisfiúnak az életében”.
Talán. Csakhogy ezt a fejezetet a brit bürokrácia írta és nem a szülei, akik majd eltemetik és kijárnak a sírjához.
Sajnos nem ez az első eset, hogy a brit egészségügyi rendszer megtagadta, hogy egy beteget máshol, egy másik ország egészségügyi rendszerében kezeljenek, amikor a lehetőség meglett volna rá. A rendszer úgy kezeli a szülőket, mint akik a „rendes” fejlődés útjában állnak. Szerintük a szülők elvégzendő feladatként kezelik gyerekeiket, miközben az állam megadja a nekik kijáró méltóságot. Vagyis a szülők akaratát minden alkalommal félresöprik, ha az ellentétben áll az állam prioritásaival, vagy történetesen az egészségügyi alkalmazottak büszkeségével.
Persze nem minden területen vádolhatjuk a brit rendszert ilyen rémtettekkel. Ha kell, megvédik állampolgáraikat. Például a náci kutyáktól, a közlekedési lámpákat lekapcsolgató sofőröktől vagy éppen a csavarhúzóikat be nem szolgáltató galeriktől.
Mi azonban ne csüggedjünk. A történet nem zárult le. Alfie ragaszkodik az élethez és egyre többen szólalnak fel az érdekében. A Földön és a mennyben is. Legyünk mi is köztük!

Ezeket a sorokat egy nappal a fentiek után írom. Alfie ma hajnalban elment. Halandó kicsi testét hátrahagyva romolhatatlanságot öltött magára.
Rövid élete sok szívet megérintett és talán némi pozitív változást is elindított. Egy hasonló tortúrán keresztültment másik család azért küzd, hogy megváltoztassák a vonatkozó brit törvényeket, és visszaadják a szülőknek a jogot a gyerekeikkel kapcsolatos döntések meghozatalához. A mai kifordult világban már ez is nagy eredmény lesz.


Soha Többé Nem Szeretne Újra Fizetni A Kábeltelevízióért? Ezzel Az Eszközzel Minden Csatornát Ingyen Nézhet!A Világszerte Több Mint 1,5 Millió Eladott Egységgel Ez A Legjobb Megoldás Arra, Hogy Ingyen Nézze Kedvenc Csatornáit, Műsorait És Filmjeit!

Mindannyian tudjuk, mennyire frusztrálóak a túl magas kábeltelevízió-számlák és előfizetői szolgáltatások.
Fizetünk a kábeltelevízióért, a Netflixért, a filmekért és a sportközvetítésekért... ez pedig összeadódik.
Nem beszélve az ezekhez szükséges hardverekről, vagyis a kábel-tv vevőről, az AppleTV-ről, illetve a Firestickről, a DVD-lejátszóról, valamint a gyakran drága okos televíziókról.
Éppen ezért nem meglepetés, hogy egyre többen keresnek olcsóbb, egyszerűbb megoldást a kábeltelevízió-számla csökkentésére és a sok hardvertől való megszabadulás érdekében.
Hála az égnek, van arra megoldás, hogy legálisan nézzen HDTV-t ingyen!
Egy amerikai székhelyű startup előrukkolt egy új innovatív és költséghatékony eszközzel, amely megváltoztatja az emberek médiafogyasztási szokásait.

Mi ez?

Úgy hívják, hogy TV Radius. Ez egy olyan új „szuper” antenna, amely az éteren keresztül fogadja a tv-jeleket, erre eddig egyetlen más antenna sem volt képes. Teljesen ingyen és törvényesen jut hozzá több mint 100 csatornához.
Light image
A NASA-mérnökei által, katonai technológia alkalmazásával kifejlesztett TV Radius Antenna diszkrét sárvédő kialakításával a legmegbízhatóbb és technológiai szempontból a legfejlettebb antenna ma kerül piacra. Egy fontos különbséget azonban meg kell említenünk: szinte minden csatornát, filmet és műsort ingyen nézhet. Előfizetés nélkül, teljesen legálisan.

Hogyan működik?

Egyszerűen! TV Radius bármilyen tv-hez vagy monitorhoz. A csomag minden szükséges kábelt tartalmaz. Nyomja meg a bekapcsoló gombot és máris készen van! Nem viccelünk, szó szerint 10 másodperc és nézheti kedvenc csatornáit!
De vajon hogyan lehetséges ez ingyen? Ez egy olyan titok, amelyről a kábelszolgáltatók nem szeretnék, ha Ön tudna. Ez pedig nem más, amely szerint a kábelszolgáltatóknak a hagyomány jel mellett az éteren keresztül is biztosítaniuk kell a jelet. Így a törvény betartása miatt, a kábelszolgáltatók megosztották a jelet, de alacsony frekvencián, amelynek köszönhetően szinte egy antenna sem tudja megbízhatóan fogni. Mostanáig – TV Radius megváltoztatja ezt!

Ez az eszköz egy csomó pénzt takarított meg nekem!”

A hét minden napján, éjjel-nappal foghat szinte minden csatornát. Természetesen mindegyiket Ultra HD minőségben. Fontos azonban megjegyezni, hogy az optimális távolság 30 mérföld a műsorszolgáltatótól, de ezek az egész világon megtalálhatóak. Az időjárási és környezeti körülmények is hatással lehetnek a vételre, de a TV Radius továbbfejlesztett technológiájának köszönhetően ez Önre nem igazán lesz hatással.
Ami túl jó, hogy igaz legyen, az igaz! Nincs kötelezettségvállalás! Ez pedig még egy ok arra, miért olyan keresett a TV Radius világszerte. Most pedig mielőtt lemondaná a kábelszolgáltatást, fontos megemlítenünk, lehetséges, hogy néhány csatornát nem tud fogni az antennával. Összegezve azonban ugyanazon csatornák 85%-át nézheti és ezek a legnépszerűbb csatornák között vannak.
Light image
A TV Radius segítségével tudod, hogy láthatod a kedvenc műsorodat.

A TV Radius bemutató videója

De vajon ez legális?

IGEN! Teljes mértékben. Teljesen legális, mivel a kábelszolgáltatók teljes egészében ingyen osztják meg a jelet.
Persze nem örülnek ennek a megoldásnak, de nem tehetnek ellene semmi, hiszen a törvény a jel megosztására kötelezi őket. Most pedig a továbbfejlesztett technológiát alkalmazó TV Radius, használatával valóban foghatja azt.

Mennyibe fog ez kerülni nekem?

Most valószínűleg azt gondolja, hogy ez az eszköz méregdrága... Nem így van! A TV Radius Antenna jelenlegi ára 46 € alatt van! Egyszeri fizetés – nincs előfizetés, nincs havi költség!
Light image

Hol vásárolhatok egyet?

Az eszközt ide kattintva a cég oldalán közvetlenül vásárolhatja meg..
CSAK MA
35% KEDVEZMÉNY a TV Radius
Az ajánlat Április 28-án, szombat 23:59-kor véget ér.
Ha szeretne több ezer Forintot megtakarítani és többé nem akar fizetni a kábelszolgáltatásért, valamint azt sem bánja, ha néhány olyan csatornát elveszít, amit valószínűleg nem is néz, próbálja ki a TV Radius Antennát.
Light image
A TV Radius mindent megtalál, amire szüksége van!

Kezdje el nézni kedvenc csatornáit ingyen...

Most, hogy tájékoztattuk erről a nagyszerű innovációról, engedje meg, hogy bemutassam Önnek, milyen egyszerű a használata. Mindössze ezt a három lépést kell követnie:
 • 1. lépés rendelje meg a TV Radius készüléket még ma és használja ki a mai 35%-os kedvezményt.
 • 2. lépés ha megérkezett, nyissa ki a csomagot, csatlakoztassa a mellékelt kábelek segítségével bármilyen tv-hez, majd nyomja meg a bekapcsoló gombot.
 • 3. lépés nézze a HDTV-t ingyen... A TV Radius automatikusan megmutatja Önnek az összes csatornát, csak válasszon egyet és élvezze.

Ilyen egyszerű!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Íme, egy hasznos tipp: TV Radius egy olyan nagyszerű ajándék, amely minden megajándékozottnak egy csomó pénzt takarít meg!
871,9 milliárd forint az első negyedévben az államháztartási hiány

A helyzethez képest meglehetősen semleges hangvételű közleményt adott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, melyben arról írnak, 
az év első három hónapját 871,9 milliárd forintos hiánnyal zárta 
az államháztartás központi alrendszere. A kormány idén 2,4%-os hiánycéllal számol az államadósság arányának további csökkenése mellett.
2017-ben 198,1 milliárd forint volt a hiány a negyedéves zárásnál.
Január-márciusban a központi költségvetés hiánya 882,8 milliárd forint volt, az
elkülönített állami pénzalapok 16,3 milliárd forintos deficittel zártak, a
társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 27,2 milliárd forintos többletet értek el. Idén márciusban 345,3 milliárd forint lett a havi hiányadat, ezt a közleményben azzal magyarázzák, hogy az előző év azonos időszakához képest az olyan fejlesztések mellett, mint a Modern Városok Program és az Egészséges Budapest Program 
lényegesen magasabban alakultak a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok uniós kiadásai. 
Említik, hogy márciusban „a költségvetés mozgástere lehetővé tette, hogy minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy egyszeri, 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kaphasson, melynek összértéke 27,7 milliárd forintot tett ki”. 
(via hvg)
120 millió helyett már a hússzorosába, két és félmilliárdba kerül Kisvárda új stadionjaÚjra csaknem félmilliárd forinttal drágult az NB II-es Kisvárda FC új stadionjának a megépítése – vette észre az MFor az EU-s közbeszerzési értesítőben. Ez az az építkezés, amelyre 2014-ben eredetileg még 120 millió forintot szánt az Orbán-kormány, később viszont észvesztően drágulni kezdett, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánították, plusz 800 milliót még 2014-ben  adtak rá, amelyből idővel aztán idővel 1,5 milliárd, aztán pedig kétmilliárd lett, mígnem most felfedezték, hogy van mellette egy strand, amely termálvizének a hulladékhőjét hasznosíthatnák. Az emiatt kiépítendő hőszigetelt távvezeték-rendszer 473 millió forint pluszköltséget jelent, így a stadion ára a 2014-es 120 millió hússzorosára, 2 498 440 799.00 forintra nő. Áfa nélkül.
Fotó: kisvardafc.hu
Kérdés persze – kajánkodik az MFor és mi is – hogy Kisvárdán miért akkor döbbentek rá a strand nyújtotta lehetőségekre, amikor a stadion már 90 százalékig készen áll. Ráadásul a hőszigetelt távvezeték-rendszer kiépítése miatt az építkezés is késedelmet szenved, a használatba vételi engedély megszerzésének új határideje 2018. május 2.
Emellett a stadion mellett építik meg egyébként azt a multifunkciós sportcsarnokot, amely nagy csalódásra nem 4500, hanem csak 4000 ezer embert tud majd befogadni a rá szánt 3,5 milliárd forintból.
25 millió dolláros segélyhitelt adunk MongóliánakA Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor általá aláírt kormányhatározat szerint
a kormány az Eximbankon keresztül 25 millió dolláros segélyhitelt ad Mongóliának.
A hivatalos látogatáson Mongóliában tartózkodó Áder János köztársasági elnök (b3) és felesége, Herczegh Anita (b2) meglátogatott egy nomád családot Ulánbátor közelében 2015. április 15-én (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)
A határozat úgy szól, hgoy a kormány:
 1. egyetért az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételeiről és a segélynyújtás részletes szabályairól szóló 232/2003. (XII. 16.) Korm. rendelet alapján 25 millió USD keretösszegű kötött segélyhitel felajánlásával Mongólia részére a Songino-i Biokombinát rekonstrukciójának finanszírozásához;
 2. felhatalmazza a külgazdasági ügyekért felelős minisztert, hogy a kötött segélyhitel felajánlásáról Mongólia Kormányát értesítse;
 3. felhívja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a mongol féllel arról, hogy a Magyarország Kormánya és a Mongólia Kormánya közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodás mielőbb megkötésre kerüljön.
A felelős: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a határidő azonnali és folyamatos.
Kérdés, hogy a segélyhitelre mi szükség van, hiszen a mongol gazdaság már vagy 10 éve jól


Orbán Viktor miniszterelnök január 24-én látogat el Mongóliába.
2018-04-25 15:33:00 

Szijjártó: Magyarország egy kórház építését finanszírozza SzíriábanAmennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, akkor Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában. A beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba, és ott megfelelő ellátást kapjanak - közölte Szijjártó Péter szerdán, az Európai Unió és az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencia szünetében.
Szijjártó: Magyarország egy kórház építését finanszírozza Szíriában
A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a szíriai helyzet és annak rendezése nem választható el az Európát sújtó migrációs válságtól abból a szempontból, hogy a térségben zajló konfliktusok jelentik annak egyik legfőbb okát.

Szijjártó Péter kijelentette: alapvető irányváltásra van szükség az Európai Unió migrációs politikájában. Ahelyett, hogy az unió arra biztatná az embereket, hogy Európába jöjjenek, a kiváltó okok megszüntetésére kell fókuszálni, és odavinni a segítséget, ahol arra szükség van, annak érdekében, hogy az emberek otthon vagy otthonuk közelében maradhassanak.
A miniszter kiemelte, Magyarország idén befizeti utolsó részletét is az unió Törökországot segítő menekültügyi csomagjába, így összesen 14,6 millió euróval (mintegy 4,5 milliárd forinttal) járul hozzá ahhoz, hogy Ankara megfelelő módon el tudja látni az országa területén élő, Szíriából érkezett több millió menekültet.
Magyarország emellett azt szorgalmazza, hogy Törökország, Libanon, Irak és Jordánia, amelyek a szíriai háború közvetlen közelében találhatók, további uniós pénzügyi segítséget kapjanak arra való tekintettel, hogy ezek az országok menekültek millióit látják el.
Olyan biztonsági és megélhetési körülményeket kell teremteni a Közel-Keleten, hogy az onnan eljött emberek minél előbb vissza tudjanak térni saját otthonaikba - húzta alá Szijjártó Péter. Ennek nyomán indította el Magyarország a Hungary helps programot, hiszen alapvető biztonsági érdek az, hogy a közel-keleti válságok nyomán előállt kényszerhelyzetek megszűnjenek, és az onnan Európába távozott emberek haza tudjanak térni - tette hozzá.
A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a migráció ösztönzése különösen kockázatos, hiszen az Európai Unióhoz közel eső térségben ma több mint 30 millióan élnek menekültként, rendszeres humanitárius segélyen, akik bármikor megindulhatnak Európa irányába. Mint elmondta, Magyarország az elmúlt két évben 3,6 milliárd forintot fordított a közel-keleti üldözöttek helyben maradását és hazatérését segítő programokra. Iskolát épített, templomok és lerombolt épületek újjáépítését finanszírozza, kórházakat és keresztény közösségeket támogat a hazatérés biztosítása érdekében Szíria, Irak, Jordánia és Libanon területén. Magyarország idén indított, 250 szíriai hallgatót fogadó ösztöndíjprogramját jövőre is folytatni kívánja - tette hozzá Szijjártó Péter.
atv.hu/MTI


Szijjártó: Ha rendszerszintű lenne a korrupció, Magyarország nem tudott volna ilyen adatokat produkálni az elmúlt 8 évbenSzijjártó Péter Brüsszelben újságírói kérdésre azt válaszolta: az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentése egy koncepciós eljárás alapdokumentuma.
A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a készülő jelentésben válogatott hazugságok, olyan ténybeli tévedések vannak, amik az egész dokumentum hitelességét megkérdőjelezik – írja az MTI.
Az EP költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) szerdán nagy többséggel szavazta meg a témával kapcsolatos véleményét, amiben szétszedte a magyar kormányt a korrupció miatt. A miniszter szerint ez a döntés is csak úgy értelmezhető, mint egyes brüsszeli intézmények újabb politikai alapú támadása Magyarországgal szemben.
Szijjártó Péter szerint a magyar gazdasági adatok 2010 óta tartó folyamatos javulást mutatnak. Mindez nem lett volna lehetséges, ha az EP szakbizottságai által előterjesztett módon, rendszerszintű korrupciós mechanizmusok működnek. Azt mondta:
ha egy országban rendszerszintű korrupció működik, akkor nemzetgazdasága nem tud olyan adatokat produkálni, mint amilyen adatokat a magyar gazdaság produkált az elmúlt nyolc esztendőben.
Talán nem jutott eszébe mondjuk az a falusi gázszerelő, aki pár év alatt a magyar gazdaságtörténet leggyorsabb meggazdagodását produkálta, vagy hogy a miniszterelnök apja és veje is milliárdossá vált?
Egyébként érdekes, hogy a gazdasági fejlődéssel érvel Szijjártó, hiszen a CONT pont arra mutatott rá, hogy „a kormányzati hatékonyság Magyarországon 1996 óta csökkent, és az ország az egyik legkevésbé hatékony kormányzatú tagállam az EU-ban”, illetve megjegyezték, hogy „az alacsony színvonalú kormányzás akadályozza a gazdasági fejlődést és csökkenti az állami beruházások hatását”. Ezzel kapcsolatban felhozták, hogy:a magyar GDP 2004 és 2016 között 16,1 százalékkal nőtt, ez csak kis mértékben haladja meg az EU-s átlagot, és sokkal alacsonyabb, mint a többi visegrádi ország növekedési rátája.
Szijjártó Péter külügyminiszter válaszol kérdésekre a V4-ek egy 2016-os találkozóján.Fotó: Kisbenedek Attila/AFP
Szijjártó a leghatározottabban visszautasítja azokat a vádakat, amik a szakbizottságok véleményében megjelennek.
Félmilliárdos sportcsarnok épül az ezerfős faluban 


A szászbereki önkormányzat kötött szerződést április 19-én egy céggel egy sportcsarnok építésére. A projektért érdeklődött a West Hungária Bau Kft., a Fertődi Építő és Szolgáltató Kft., a budaörsi Expert Építő Mérnöki Kft., a gyáli KINAMÉ Építőipari Kft., valamint a budapesti székhelyű Peszter Kft. A befutó az utóbbi cég lett 273 milliós ajánlatával - ők építették vélhetően strómancégként a siófoki kézilabda-csarnokot is.


A tervek szerint egy 1585 négyzetméteres épületet kell majd felhúzni, 140 fős lelátóval, 4 öltözővel, 3 oktatóteremmel és kiszolgáló helyiségekkel. A hirdetmény szerint az eljárásnak nem része a létesítményhez elkészítendő teljes külső parkoló, út és kertészeti munka, továbbá az oktatótermek és az öltözők beépített és mobil burkolata, vagyis a nyertes ajánlatot jelentő nettó 273,2 milliónál többe fog kerülni a teljes beruházás, nagyjából a duplájába. 
Érdekesség, hogy Szászberek teljes idei bevétele 85 millió forint, töredéke a csarnok árának - ami természetesen állami pénzből épül fel egy vonatkozó kormányrendeletnek köszönhetően, melyben a kormány 581 milliót hagyott jóvá a beruházásra. A településen mindössze 1018-an laknak, a helyi futballcsapat pedig a megye II-ben szerepel.
(Fotó: vasutallomasok.hu)


TIZENHÁROMEZER MILLIÓ FORINTOT KÉRHET VISSZA AZ UNIÓ ORBÁN VIKTOR VEJÉNEK BIZNISZE MIATTElindultak a tárgyalások az Európai Bizottság és a magyar kormány között azután, hogy az uniós csalás elleni hivatal szervezett visszaéléseket leplezett le Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak volt közvilágítási cége kapcsán. A tárgyalások tétje az, hogy hány milliárd forintot veszít Magyarország.
Népszava információi szerint az Európai Bizottság megkezdte az egyeztetést a magyar hatóságokkal az Elios Innovatív Zrt. közbeszerzései körül súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentésről.
Megkaptuk az EU Csalás Elleni Hivatalának a jelentését. Kapcsolatban állunk a magyar hatóságokkal, hogy egyeztessünk a jelentés megállapításairól” – mondták a lapnak névtelenséget kérő EU források.
Az Európai Bizottság az év elején kapta meg az OLAF jelentését, miután a hivatal ellenőrei súlyos szabálytalanságokat tártak fel az Elios Zrt. 2009-2014 között uniós forrásokból kiírt és megvalósított 35 közvilágítási projektjének ellenőrzése során. 17 pályázat esetében úgy találták, hogy szervezett csalást követtek el a résztvevők – emlékeztet a Népszava.
Úgy tudni, a brüsszeli testület regionális politikáért felelős főigazgatóságának munkatársai az elmúlt hónapokban behatóan elemezték az OLAF megállapításait, az egyeztetések pedig elsősorban arról szólnak, hogy Magyarországnak mekkora pénzbüntetést, avagy "pénzügyi korrekciót" kell fizetnie a csalások miatt.
A lap rávilágít, hogy az OLAF a teljes támogatási összeg, azaz 13 milliárd forint (43,7 milliárd euró) megvonását javasolja, ilyet pedig csak akkor szoktak érvényesíteni, ha egy projektben bizonyíthatóan csalás történt.


Orbánék kamu számokkal “igazolják” a látványsportra elvert milliárdokatÁprilis elején derült ki, hogy 2011 óta 522 milliárd forint társaságiadó-bevétel (tao) ment az állam helyett a sportszövetségek és a klubok kasszájába: csak a labdarúgás 228 milliárd forinthoz jutott, a Felcsút pedig csak tavaly 3,6 milliárd forintot szedett be vállalkozásoktól.
Ezek után kevéssé meglepő, hogy a tao-program sikeréről zengedező kormányhirdetések hamis számokon alapulnak – ahogy arra ma az Index cikke rávilágított. A kormány szerint ugyanis a pénzek hatására látványos növekedésnek indult a támogatható hat sportág (jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda) igazolt sportolóinak száma.
Az adatok forrása és ideje azonban nem derül ki, pedig egy éven belül is eltérő számokat kaphatnánk.
A kormány szerint 2017-ben közel negyedmillió igazolt focista volt Magyarországon, ez a szám azonban úgy jött ki, hogy igazolt sportolónak számították azokat a 4-14 éves gyerekeket is, akik az oktatási intézményeknek szervezett Bozsik-program résztvevői. Annak ellenére, hogy
igazolás híján ők nem játszanak egyesületben,
 • nincs versenyengedélyük,
 • nincs szakképzett edzőjük,
 • nem vehetnek részt az igazolt sportolók versenyein.
Mindössze heti kétszer vesznek részt egy játékos, óvodai vagy iskolai foglalkozáson, amit egy 30 órás, háromnapos továbbképzést elvégzett pedagógus vezet.
EGY MONDATTAL ALÁZTÁK PORIG A KORRUPT FIDESZT AZ EURÓPAI PARLAMENTBENKomoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT), amely nagy többséggel szavazta meg szerda délelőtt a témával kapcsolatos véleményét.


Az elfogadott szöveg így fogalmaz:
"a korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására",
ez pedig sértheti az EU alapértékeit, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.
A szakbizottságban még március végén vitáztak a kérdésről, amely azért volt napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között a CONT is csatolni fogja a véleményét.VÁLTOTT A JOBBIK: A JÖVŐBEN EGY ELNÖK ÉS EGY ELNÖKHELYETTES VEZETI MAJD A PÁRTOTA Jobbik szombati kongresszusa nagy arányban, több mint 82 százalékos támogatottsággal mondott igent a szervezeti átalakításra: eszerint a jövőben egy elnök, egy elnökhelyettes és hat alelnök vezeti majd a pártot. Eldőlt az is, hogy megmarad az elnöki vétó intézménye is. Így az elnök továbbra is megvétózhatja az alelnökök kinevezését.


Személyi döntések ma nem születtek, a tisztújítás két hét múlva lesz.


"A mai napon a Jobbik országos kongresszusán a küldöttek több alapszabályt érintő kérdésben szavazhattak. A módosító indítványok közül jelentőségében kiemelkedett az elnök-elnökhelyettesi rendszer bevezetésének koncepciója, melyet a Jobbik országos elnöksége terjesztett be a kongresszus elé, és azt a küldöttek 82 százaléka támogatta.

A kongresszusi küldötteknek lehetőséget biztosított a Jobbik országos elnöksége, hogy véleményt mondjanak az elnök vétózási jogáról, amely szavazáson a jelenlévők több mint kétharmada amellett szavazott, hogy a mindenkori Jobbik elnöknek maradjon meg ez az alapszabályban rögzített joga."


Exkluzív: a Gyárfás-botrány csak a kezdet, még nagyobb bűnügyi szenzáció jöhet

Bódis András - Borbás Barna / 2018.04.28., szombat 07:00 /
Exkluzív: a Gyárfás-botrány csak a kezdet, még nagyobb bűnügyi szenzáció jöhet
Nem egy, hanem rengeteg kompromittáló hangfelvétele van az ügyészségnek a Gyárfás–Fenyő-ügyben – tudta meg a Heti Válasz. Információink szerint a mostani botrány csupán egy még nagyobb horderejű ügy mellékmozzanata. Részletek a csütörtöki lapszámban!
A pletyka közel húsz éve tartja magát rendőrök, újságírók, műkedvelő kommentelők között, hogy Fenyő János médiacézár meggyilkoltatásában Gyárfás Tamás állhat a felbujtói láncolat végén. Ezért pislogtak sokan nagy szemekkel, hogy valóban megtörténhet-e, amit az április 17-i hírképeken és tudósításokban láttunk, amint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét.
A Heti Válasz csütörtöki lapszámában exkluzív részleteket közöl az újranyitott Fenyő-ügyről. Megtudtuk például, hogy az ügyészségnek nem egy, hanem rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában. 
Vajon a Gyárfás-előállítás a „fő” ügy, vagy lehet itt valami nagyobb dolog is? Milyen összefüggés van a volt sportvezető-médiavállalkozót ért zsarolás és a mostani meggyanúsítása mögött? Részletek a Heti Válasz április 26-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.


Milliárdos pénzmosási ügybenHat bank, köztük az OTP is belekeveredett egy 18 milliárd forintos pénzmosási ügybe, a vádirat szerint egy bűnszervezet a pénzt kínai, hongkongi és angliai bankszámlákra utalta, onnan pedig nyoma veszett - írja a hvg.hu
Az OTP-nél nyitott privátbanki számlákról 2 milliárd forintot, a szlovákiai VUB Bankból 52 milliót, az ottani Sberbankból 2 milliárdot, a Tatra Bankból 3 milliárdot, a CSOB Bankból 3,6 milliárdot, a Slovenska Sporitelna Bankból pedig több számláról összesen 7 milliárdot tüntettek el - írja a vádirat szövegére hivatkozva a lap, amelynek egy bankár azt nyilatkozta, lehet, hogy maguk a bankok indították el a leleplezést a gyanús pénzmozgások bejelentésével.

A bűnszervezet 36 tagból állt, a vezetőjük vélhetően egy Magyarországon élő vietnámi férfi, akit az USA-ban tartóztattak le. A lap úgy tudja, nem lesz könnyű bizonyítani az elfogott gyanúsítottak bűnösségét, mivel egyelőre nem bizonyított, hogy bűncselekményből származik a pénz, addig pedig nem lehet pénzmosásról beszélni. 
Gyémántügy: pénzmosás volt, de a magyar hatóság nem tud EU-s pénzekről

MN
2018. március 26., hétfő 18:06, frissítve: kedd 00:28Cáfolni igyekszik a rendőrség és az ügyészség is a Magyar Nemzet hétfői cikkét, de az ORFK és a Legfőbb Ügyészség közleményeiben egyes részleteket megerősítettek a nagyszabású pénzmosási ügyekkel kapcsolatban. A rendőrség és az ügyészség is azt hangsúlyozza, hogy a pénzmosás EU-s vagy magyar költségvetési forrást nem érintett, illetve „nem merült fel” egyetlen eljárásban sem ilyesmi.Információink szerint az FBI tanúvédelmi programja védi az Egyesült Államokban azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet aMagyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. Azért kíváncsiak rá az amerikai hatóságok, mert úgy vélik, ő is egy szem volt abban a láncban, amelynek a segítségével az elmúlt években 3-4 milliárd euró, vagyis 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra. 
Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában

Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában

Sokat tudhat az FBI a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek útjáról. Gyanújuk szerint a pénz egy része arab befektetésnek álcázva érkezett vissza hazánkba.
Az ORFK közleménye megnevez egy 37 éves férfit, aki ellen nemzetközi elfogadóparancs van érvényben, mert társaival együtt magyar cégek külföldi számlái segítségével mostak tisztára más bűncselekményekből származó pénzt. Az ügyészség azt is elárulja, hogy „a sajtóban megjelölt személy” az eljárás során – a házkutatás előtt mindössze órákkal – külföldre szökött. Ezért vele szemben az eljárást felfüggesztették, elfogott társai ellen pedig már tavaly novemberben vádat emeltek.
A magyar nyomozók az ORFK közleménye szerint „előterjesztést tettek” az amerikai hatóságok felé a „nemzetközi jogsegélykérelem” teljesítésére, ami feltehetően a pénzmosással gyanúsított férfi kiadatását jelenti. Az Egyesült Államokban vele szemben folytatott eljárásról azonban állítólag nincs tudomása a magyar rendőrségnek, a Legfőbb Ügyészség pedig arról nem tud, hogy – mint írtuk – az hatóságok felajánlották volna a gyanúsított kihallgatását az Egyesült Államokban.
Az ügyészség ugyanakkor elismeri azt az Átlátszótól származó értesülést, hogy tavaly egy másik ügyben hat magyar állampolgár kiadását kérte az Egyesült Államok, akik ugyancsak egy pénzmosó bűnszervezet tagjai. A bíróság el is rendelte a hat ember kiadatási őrizetét, és elrendelte a kiadást, de az igazságügyi miniszter végül a kiadást megtagadta. A miniszter ugyanakkor felhívta ügyészséget a nyomozás elrendelésére, vagyis itthon próbálják lefolytatni az eljárást, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz.


AZ AMERIKAI IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM NEM KÍVÁNJA KOMMENTÁLNI AZ FBI VÉDETT TANÚJÁRÓL SZÓLÓ ÉRTESÜLÉSEKETA Magyar Nemzet információi szerint közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivárgott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán - az arab világ párhuzamos bankrendszerén - érkezzen vissza magánzsebekbe. A lap úgy tudja, hogy az üggyel kapcsolatban az FBI tanúvédelmi programjában tart egy magyar férfit az Egyesült Államokban, akit a magyar hatóságok valamiért annak ellenére sem akarnak kihallgatni, hogy ezt az amerikaiak többször felajánlották. Az ügyre reagáltak a hatóságok és az amerikai Igazságügyi Minisztérium is.


Az Átlátszó érdeklődésére az amerikai igazságügyi minisztérium (Department of Justice, DOJ) szóvivője, Nicole Havas Oxman nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a magyar hatóságok által „nagy összegű pénzmosás” gyanújával az Interpol körözési listáján is kerestetett F. Péter András az Egyesült Államokban tartózkodna, és hogy erről a magyar hatóságokat is értesítették volna. A szóvivő úgy fogalmazott, hogy a DOJ nem kívánja kommentálni ezt az értesülést - írja az oknyomozó portál.
Eközben a rendőrség és az ügyészség reagált a Magyar Nemzet cikkében szereplő értesülésekre, amiről korábban lapunk is részletesen beszámolt.


A rendőrség szerint a történet hemzseg a pontatlanságoktól.
A közleményben azt írják, hogy "a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) folytatott nyomozást különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt a jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodó, nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló 37 éves Faidt Péter András ellen. A magyar állampolgárságú férfi 2014. június 18. és 2014. november 10. között társaival bűnszervezetben követte el a bűncselekményt. A gyanúsítottak módszere az volt, hogy több magyarországi bejegyzésű, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató gazdasági társaság nevében bankszámlát nyitottak különböző pénzintézeteknél, majd ezeket további bűntársaik rendelkezésére bocsátották annak érdekében, hogy azokra különböző, nem magyarországi bejegyzésű gazdasági társaságok sérelmére elkövetett csalásokból származó átutalásokat végezzenek, melyeket további bankszámlákra utaltak vagy megkíséreltek utalni.
"A bűncselekmény európai uniós és magyar költségvetési forrásokat nem érintett."
Faidt Péter András társaival szemben az eljárást a KR NNI 2017. július 7-én befejezte, a Fővárosi Főügyészség 2017. november 8-án vádiratot nyújtott be. A vádlottak közül egy fő házi őrizetben van, két fő lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.
Faidtal szemben a nyomozást a KR NNI felfüggesztette mindaddig, amíg gyanúsítotti kihallgatása nem történik meg. A magyar nyomozó hatóság előterjesztést tett az amerikai igazságügyi hatóságok irányába a nemzetközi jogsegélykérelem teljesítésére. Az Amerikai Egyesült Államokban Faidtal szemben folytatott eljárásról a magyar hatóságok információval nem rendelkeznek."
Az ügyészség pontokba szedte, hogy mennyire nem tud semmiről, amiről a Magyar Nemzet ír.
 1. Az ügyészség tudomása szerint egyik eljárásban sem merült fel, hogy az elmúlt években 3-4 milliárd euró, mint uniós pályázatokból kormánypárti politikusok részére „jutalék” gyanánt visszaosztott pénzösszeg magyar bankokból készpénzben történő felvétele, gyémántokra történő konvertálás, vagy ún. hawala utalás formájában Ázsiába továbbítása, majd visszakonvertálást követően közel-keleti, vagy szingapúri bankszámlákon történő elhelyezése és Magyarországra immár legális beruházásként való visszajuttatása történt volna.
 2. A sajtóban megjelölt személy és társai ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott nyomozást, mivel a gyanú szerint közreműködtek különböző nyugat-európai sértettek (spanyol, portugál, belga, német és francia gazdasági társaságok) sérelmére elkövetett csalásokból származó összegek banki átutalások révén történő tisztára mosásában.A kérdéses személy az eljárás során – a házkutatás előtt mindössze órákkal – külföldre szökött, míg társait elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. Az elszökött személlyel szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Fővárosi Főügyészség a szökött személy elfogott társaival szemben 2017. november 08-án vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken. A szökésben lévő személy vonatkozásában az eljárást felfüggesztették.
 3. A magyar ügyészségnek nincs arról tudomása, hogy az USA igazságügyi hatóságai felajánlották volna a magyar hatóságoknak, hogy az USA-ban kihallgathatják a szökésben lévő személyt. A magyar ügyészség felé ilyen felajánlás nem történt.
 4. Az amerikai hatóságok által egy másik ügyben 2017-ben kiadni kért hat magyar állampolgár egy másik - ugyancsak pénzmosással foglalkozó - bűnszervezet tagjai.
Ennek keretében a hat magyar állampolgár letartóztatását és kiadatását kérték az Igazságügyi Minisztériumon keresztül. A bíróság a nevezettek kiadatási őrizetét, majd kiadását elrendelte. Az igazságügyi miniszter azonban (és nem a legfőbb ügyész, ahogy az egyes orgánumokban megjelent!) a kiadatást megtagadta. A miniszter egyidejűleg felhívta ügyészséget a nyomozás elrendelésére. A Fővárosi Főügyészség a nyomozást elrendelte, amely Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda előtt jelenleg is folyamatban van."


Megszólalt a rendőrség az FBI pénzmosási ügyében


Az ORFK tudatta, hogy a Magyar Nemzet cikke az arab számlákon landoló uniós pénzekről távol áll a valóságtól. Mint írták, a lap Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában című írása hemzseg a pontatlanságoktól. A rendőrség szerint nem véletlenül.
Mint írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt nyomozott a jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodó, nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló 37 éves Faidt Péter András ellen.
A magyar férfi 2014. június 18. és 2014. november 10. között társaival bűnszervezetben követte el a bűncselekményt.
A gyanúsítottak módszere az volt, hogy több magyarországi bejegyzésű, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató cég nevében bankszámlát nyitottak különböző pénzintézeteknél. Ezeket bűntársaik rendelkezésére bocsátották azért, hogy azokra különböző, nem magyarországi bejegyzésű gazdasági társaságok sérelmére elkövetett csalásokból származó átutalásokat végezzenek, melyeket további bankszámlákra utaltak vagy próbáltak utalni.
A bűncselekmény európai uniós és magyar költségvetési forrásokat nem érintett.
Faidt Péter András társaival szemben az eljárást tavaly július 7-én befejezték, a Fővárosi Főügyészség november 8-án vádiratot nyújtott be. A vádlottak közül egy fő házi őrizetben van, két fő lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.
Faidt ellen a nyomozást felfüggesztették addig, amíg gyanúsítottként nem hallgatják ki. A magyar nyomozó hatóság előterjesztést tett az amerikai igazságügyi hatóságok irányába a nemzetközi jogsegélykérelem teljesítésére, az Amerikai Egyesült Államokban vele szemben folytatott eljárásról pedig nem tudnak.

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása a sajtóban felmerült, egyes pénzmosásos eljárásokkal kapcsolatban

1./ Az ügyészség tudomása szerint egyik eljárásban sem merült fel, hogy az elmúlt években 3-4 milliárd euró, mint uniós pályázatokból kormánypárti politikusok részére „jutalék” gyanánt visszaosztott pénzösszeg magyar bankokból készpénzben történő felvétele, gyémántokra történő konvertálás, vagy ún. hawala utalás formájában Ázsiába továbbítása, majd visszakonvertálást követően közel-keleti, vagy szingapúri bankszámlákon történő elhelyezése és Magyarországra immár legális beruházásként való visszajuttatása történt volna.2./ A sajtóban megjelölt személy és társai ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott nyomozást, mivel a gyanú szerint közreműködtek különböző nyugat-európai sértettek (spanyol, portugál, belga, német és francia gazdasági társaságok) sérelmére elkövetett csalásokból származó összegek banki átutalások révén történő tisztára mosásában.
A kérdéses személy az eljárás során – a házkutatás előtt mindössze órákkal – külföldre szökött, míg társait elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.
Az elszökött személlyel szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.
A Fővárosi Főügyészség a szökött személy elfogott társaival szemben 2017. november 08-án vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken.
A szökésben lévő személy vonatkozásában az eljárást felfüggesztették.
3./ A magyar ügyészségnek nincs arról tudomása, hogy az USA igazságügyi hatóságai felajánlották volna a magyar hatóságoknak, hogy az USA-ban kihallgathatják a szökésben lévő személyt.
A magyar ügyészség felé ilyen felajánlás nem történt.
4./ Az amerikai hatóságok által egy másik ügyben 2017-ben kiadni kért hat magyar állampolgár egy másik – ugyancsak pénzmosással foglalkozó – bűnszervezet tagjai.
Ennek keretében a hat magyar állampolgár letartóztatását és kiadatását kérték az Igazságügyi Minisztériumon keresztül.
A bíróság a nevezettek kiadatási őrizetét, majd kiadását elrendelte.
Az igazságügyi miniszter azonban (és nem a legfőbb ügyész, ahogy az egyes orgánumokban megjelent!) a kiadatást megtagadta. A miniszter egyidejűleg felhívta ügyészséget a nyomozás elrendelésére.
A Fővárosi Főügyészség a nyomozást elrendelte, amely Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda előtt jelenleg is folyamatban van.
Kiemelt kép: Getty Images Hungary
Törölt egy óriási adatbázist a választási szoftver fejlesztője


ÚJSÁGÍRÓ.


Az Orbán-kormány idején, 2013-ban államosított  IdomSoft Informatikai Zrt.-nek fizetett ki 1,3 milliárd forintot a Nemzeti Választási Iroda a 2018-as választás informatikai rendszerének kiépítésére. A cég két éven keresztül fejlesztett rendszere azonban már a választás reggelén eltűnt az éterből, csak egy lebutított változat volt látható a választási oldalon.
A több mint 350 alkalmazottat foglalkoztató IdomSoft nem kispályás a kormányzati informatika terén. A nevéhez fűződik – a többi közt – az Ügyfélkapu, az okmányirodai hálózat, a személyiadat- és lakcímnyilvántartás, az integrált gépjármű felelősségbiztosítási nyilvántartás és a határellenőrzést szolgáló schengeni információs rendszer létrehozása. Ám 2018 nem indult jól a  Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló cég számára.
A 24.hu információi szerint súlyos gondokat okozott az állami szerveknek, hogy az év elején az IdomSoftnál törölték a szabálysértések elektronikusan tárolt adatait. A szabálysértési nyilvántartási rendszer (SZNYR) egész országra kiterjedő adatbázisában szerepeltek a szabálysértést elkövetők, a helyszíni bírságoltak, valamint a szabálysértési eljárás hatálya alatt állók személyes adatai, és az ügyek alapinformációi.
A Belügyminisztérium irányítási körébe tartozó IdomSoftnál az SZNYR átalakítása alatt csúszott be egy kommunikációs hiba, ezért nyomták meg a törlés gombot. Az adatok végleges törlése hónapokig akadályozta az ominózus ügyekkel foglalkozó szervek működését és a bírságok rendezését, csak a hagyományos, papíralapú nyilvántartás mentette meg a céget attól, hogy egy óriási botrány közepébe csöppenjen a választás előtt. A BM egyelőre nem válaszolt az SZNYR adattörlésére vonatkozó kérdéseinkre.
A Nemzeti Választási Iroda az ország alapvető nemzetbiztonsági érdekeire hivatkozva mellőzte a közbeszerzést, és az elmúlt két évben több címen is szerződtette a céget. Két év alatt több mint 1,3 milliárd forintot fizettek ki a cégnek. (A cikket az NVI jelzése alapján a megjelenés után javítottuk. A választási iroda a 24.hu kérdésére a napokban kiadta a 2013 és 2017 vége közötti időszak negyedéves szerződéslistáit. A megrendelések között az Idom Soft a „Nemzeti Választási Rendszer továbbfejlesztése a 2018. évi választásokra, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó szolgáltatások nyújtása” címen 2017-ben két listán is szerepelt, „Az időközi választásokat, a helyi, a területi és országos népszavazást támogató informatikai rendszer kialakítása a Nemzeti Választási Rendszer továbbfejlesztésével” szerződés alapján pedig kilencen. Az NVI szerint azonban ezeket nem külön összegekként kell értelmezni, hanem egy-egy hosszabb időtartamú szerződés részeként.)
Az NVI vezetője, Pálffy Ilona a választás napján, április 8-án azzal magyarázta a választás.hu összeomlását, majd a lebutított változatban történt visszatérést, hogy a nagy látogatottság miatt akadozni kezdett a szoftver. Pálffy két nappal később viszont már azt állította, hogy a választási informatikai rendszer végig akadály és probléma nélkül működött, csak a tájékoztatási rendszerrel, azaz a választási portállal volt baj, és ezt helyettesítették egy tartalékportál beindításával.
Fotó: Bielik István / 24.huFotó: Bielik István / 24.hu
Furcsa azonban, hogy az NVI a tartalékportálról 9 napig nem bírt visszaállni az eredeti, a korábbi választások adatait is tartalmazó portálra. Április 17. délutánjáig kizárólag a leegyszerűsített oldal volt elérhető.Az IdomSoft jogelődje, az Idom 2000 Zrt. a 2010-es választás előtt még kifejezett szálka volt a Fidesz szemében, a kormányváltás idején pedig még arról volt szó, hogy az elszámoltatás része lesz. Az ügy azért vált különösen kényessé, mert a választási szoftver akkori változatának elállításában közreműködő alvállalkozó, É.B.SZ.K. 2004 Kft. egy Magyarországon soha nem járt marokkói állampolgárBhasil Mohammed tulajdonába került. Az É.B.SZ.K. az Idommal együttműködve 2006-ban jegyzékkészítő programokat fejlesztett a választásokhoz.
Az Idom végül mégsem került feketelistára, sőt. A céges átalakulással létrejött IdomSoft 2011-ben ingyen átadta az államnak a szoftverei felhasználási és fejlesztési jogát. A céget pedig első körben a Vertán György vezette Tigra Business Intelligence Kft. vásárolta meg 1,3 milliárd forintért. De még meg sem száradt a tinta az adásvételi szerződésen, az állam máris megvette a Tigrától, azt állítva, hogy a NISZ irányítása alatt sokat spórolnak majd a fejlesztési kiadásokból.
Az IdomSoft az állami megrendelésekből 2016-ban, az utolsó jelenleg nyilvános mérlege szerint 5,76 milliárdos árbevételt ért el, a pénzek jelentős része azonban csak átfolyt rajta: több mint 2 milliárd forint az alvállalkozóknál landolt. Az IdomSoft közvetlenül a mostani választás előtt is kiírt egy 2,1 milliárdos közbeszerzést „szakértői erőforrás” beszerzésére, amit éppen a korábbi tulajdonos, a Tigra által vezetett konzorcium nyert meg.

Az IdomSoft szerint nem történt adatvesztés

Az IdomSoft Zrt. csütörtökön közleményt adott ki, amelybe azt írta, hogy a szabálysértési nyilvántartási rendszer részét képező szabálysértési nyilvántartások közhiteles, hatósági nyilvántartások rendszerében adatvesztés nem következett be. A szabálysértési nyilvántartási rendszer magas rendelkezésre állása, az informatikai biztonsági követelményeknek megfelelő redundáns felépítése, valamint a kapcsolódó rendszeres adatbázismentés egyébként is kizárja az adatvesztés lehetőségét. A lementett adatok felhasználására értelemszerűen nem volt szükség, mivel az adatbázisból nem történt törlődés, az hiánytalanul, folyamatosan tartalmazza a nyilvántartás adatait.
Gyárfás után újabb gyanúsítottak lehetnek


Részletes vallomást tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését Gyárfás Tamás, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő volt a felbujtó Fenyő János médiavállalkozó 20 évvel ezelőtti kivégzésekor.
Bors szerint a Fenyő-ügyben újraindított nyomozást ugyanakkor maga Gyárfás Tamás gyorsította fel, amikor egy őt zsaroló hangfelvétellel állítólag besétált a rendőrségre.
A lap szerint elfogása is időzített lehetett, a Nemzetközi Úszószövetség alelnökét titkosszolgálati módszerekkel figyelhették, így arról is tudhattak, hogy szerdán Kí­nába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Vi­lág­kupára.
Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője a lapnak azt mondta, hogy több kérdés még tisztázatlan, így Portik Tamás, Jozef Rohác és Gyárfás Tamás mellett lehet még az ügynek gyanúsítottja.

Kovács Lajos: Vádalku nélkül nincs bizonyíték

Ezt már az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában mondta a nyugdíjas rendőr, aki szerint Horn Gyula miniszterelnök utasította ugyan Gyárfást és Fenyő Jánost a kibékülésre pár héttel a gyilkosság előtt, de a mérges viszony az utolsó pillanatig fennállt a két vállalkozó között.
Kovács Lajos szerint az hozott a két évtizede felderítetlen bűncselekmény megoldásában áttörést, hogy Portik Tamást elítélték és börtönbe zárták. A Portik ügyében résztvevő bűnözők magukhoz voltak hűek, mikor felszólaltak és mindenki a saját érdekeit próbálta védeni, azzal, hogy vallomást tett.
Ebben meghatározó szerepe volt annak, hogy a hatóságok „kijátszották” az alkunak a lehetőségét, amely egy “törvény adta lehetőség”. Kovács Lajos szerint ez a bűnözési szinten vádalku nélkül szinte lehetetlen lett volna bizonyítékokat találni.

2 hét, 20 év ugyanaz a vége

Blikknek Sándor István, a Papa néven ismert exnyomozó azt mondta, a Fenyő-gyilkosság után két héttel leadott jelentésében benne volt az ügy megoldása,
ami nagyban hasonlít ahhoz, amit most a hírekben hallunk.
A Fenyő-gyilkosságban is nyomozó egykori rendőr szerint több mint száz „beépített” embere dolgozott az utcán és információi jónak bizonyultak akkor is.
A Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon valamennyi vád alól felmentette Sándor Istvánt, az egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) nyugalmazott alezredesét. A büntetőeljárás részleteit azonban nem ismerheti meg a közvélemény, ugyanis az aktát 85 évre államtitokká nyilvánították.
És egyben ez lehet az újabb bizonyíték is.
Budapest, 2016. április 24.Gyárfás Tamás elnök a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) éves rendes közgyűlése elején a margitszigeti Thermal hotelben 2016. április 24-én. Gyárfás elsöprő többséggel kapott megerősítést az általa kért bizalmi szavazáson.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Hogyan találta meg a számításait sokáig a Fidesz uralma alatt is a sportdiplomata-médiamogul, akinek tévéműsorát még a baloldalon is túl elfogultnak tartották?
Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fenyő megöléséért Tasnádinak fizetett Gyárfás


Tasnádi Péter még április 19-én a Jobbik-közeli N1TV-nek azt mondta, őt kereste meg 1997-ban Gyárfás Tamás azzal, hogy likvidálja Fenyő Jánost. Ezért háromszor is fizetett neki. Hogy mennyit, azt most nem árulta el, de az első részletet még a Fenyő-gyilkosság előtt megkapta, a másodikat a médiacézár elleni merénylet után.
Akkor Las Vegasban volt, ott tudta meg, hogy valaki „elvégezte a munkát”. Ekkor Gyárfástól kérte a megbízói díj másik felét. Tasnádi arra a kérdésre, ha valóban Gyárfás volt a megrendelő, akkor a valódi elkövetőknek is fizetnie kellett, tehát rájöhetett, hogy Tasnádi lehúzta, azt válaszolta, Gyárfás ezt nem kérte számon, sőt, harmadszor is fizetett.

EXKLUZÍV - Gyárfás Tamás nem kérte vissza a gyilkosságra szánt pénztMagyar Idők szerint a többször is elítélt Tasnádi erről már 2014. április elején is beszélt, amikor a Fenyő-gyilkosság perében Jozef Rohác idéztette tanúként. Akkor 10-20 milliós megbízási díjról beszélt. Kovács Lajos, az úgynevezett döglött ügyek osztályának volt vezetője szerint már 16-18 éve jegyzőkönyvezték Tasnádi és emberei vallomásait a Gyárfás-féle megbízásról, és arról, hogy Tasnádi többször „lehúzta” Gyárfást.
Azt is pontosan tudták, hogy 2002 táján Tasnádi egyik embere a Nap TV Angol utcai telephelyén hamis néven kereste meg Gyárfást, aki ezután két részletben 5-5 milliót – ugyancsak a Fenyő-gyilkosságra hivatkozva – utalt Tasnádinak. Később a producer azt mondta, tartozott Tasnádinak, azt a pénzt adta meg.
Gyárfás Tamás egyébként a Tasnádi-videó megjelenésének napján a PestiSrácoknak azt mondta, a továbbiakban nem nyilatkozik a Fenyő-ügyről.
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
A szlovák vállalkozó a Borsnak azt írta, nem érdekli, hogy Gyárfás Tamás megdöglik-e.
Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ki csapta be a választókat? - Jakab István monológMegsemmisítő FEMA táborok Magyarországon? - Dr. Drábik János, Jakab István


10 LEGIZGALMASABB ELHAGYATOTT HELY MAGYAROROSZÁGONEz az összeállítás a Szellemvárosok Magyarországon által 2014-ben bejárt területekről szóló válogatás. Rengeteg hihetetlenül izgalmas és lenyűgöző helyen jártunk már, így elég nehéz volt egy tízes listát összeállítani, de mégis megpróbálkozunk vele.
Visszatekintve a 2014-es "szezonra", megszámlálhatatlanul sok elhagyatott helyre sikerült eljutnunk, még oda is, amiről még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán létezik.
A számok csupán a bejegyzések átláthatóságát hivatott megkönnyíteni, nem állítottuk sorrendbe "legjobb" és "kevésbé jobb" értékelés szerint. Természetesen a felsorolás közt több olyan objektum is van, amit jelenleg is szigorúan őriznek, de akad olyan is, aminek állagmegóvási okokból nem áruljuk el a helyét, illetve azért sem, mert nem kaptunk rá engedélyt.
szellemvaros_4_1.jpg1. Kis-Moszkva
A '60-as évek végén épült szovjet laktanya területén, a rendszerváltás előtt nukleáris tölteteket tároltak. Ehhez persze elengedhetetlen volt, hogy több kiszolgáló létesítménnyel, lakóházakkal, uszodával, iskolával, sportpályákkal, kiképzőterekkel bővítsék a laktanyát, ami az évek során egy komplett kisvárossá nőtte ki magát.
A rendszerváltás után a szovjet hadsereg elhagyta hazánkat, a laktanya pedig szellemváros lett. Az üres várost jelenleg is a honvédség őrzi, ezért is maradhatott meg oly mértékben az a hihetetlenül lenyűgöző, hátborzongató hangulata.
A Kis-Moszkváról szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
103990301_1.jpg2. A Füred Hotel
Az eredetileg SZOT szállodaként és oktatási központként '75-ben épült balatonfüredi hotel, a '70-es és '80-as években élte aranykorát. A rendszerváltás után Füred Hotel névre keresztelt hotelnek a rendkívül jó adottságai ellenére 2008-ban - hivatalos adatok szerint felújítás miatt - bezárt. Aztán pedig közbeszólt a gazdasági válság is, a felújítás pedig elmaradt. Több mint hat évig állt elhagyatottan, a környékbeliek csak szellemhotelként emlegették. Végül 2014-ben a szomszédos szálloda tulajdonosa megvette, és nekilátott a felújításának, bővítésének.
Persze mi sem voltunk tétlenek: Még a felújítás előtt, éjszaka belopóztunk, hogy megnézzük, mi maradt az egykori SZOT Füredből, ami még akkor is hűen a szocialista építészet hangulatát keltette.
A Füred Hotelről szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
2014-11-28_09_57_13.jpg3. Elhagyatott gyermekkórház
"Épült: az örök emberszeretet nevében...." - áll a lépcsőház falán lévő táblán.
A XX. század elején, eredetileg gyermekmenhelyként emelt épület a két világháború között árva gyermekek tízezreinek adott otthont. A '50-es években már gyermekkórházként üzemelő épületben orvosi szemmel is hihetetlen dolgok is történtek.
 A mára már üressé vált épületben, olyan nem mindennapi relikviákat is lehetett találni, mint a Magyar Királyi pecséttel ellátott, 1941-es főkönyv, aminek az akkor ott lakott gyermekek nevei és adatai is szerepelnek. A több mint száz éves épület a '90-es évek közepéig működött, azóta pedig elhagyatottan áll.
A gyermekkórházról szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
photo_2014_12_21_13_25_46_1.jpg4. Gyermeküdülő az erdőben
Mi lehetne félelmetesebb egy elhagyatott, erdei gyermeküdülőnél? Szerintem nem sok ilyen hely van.
Az eredetileg postásüdülőknek épült tábor, már a '20-as években is létezett. Ekkor csak a főépületet áll, majd a '80-as évek elején, a további bővítéseknek köszönhetően kiegészült 12 darab faházzal is. Az üdülő a rendszerváltás után elveszítette varázsát, végül valamikor a kétezres évek elején bezárt.
A félelmetes hangulatot árasztó gyermeküdülőre Hollywood is felfigyelt: pár éve egy horrorfilmet is forgattak falai közt. A jelenleg is gazdára váró üdülőtelep ma is hátborzongató látványt nyújt.
A gyermeküdülőről szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
dscn6881.jpg5. Egy érintetlen szellemfalu
Ez a rész egy kakukktojás, ugyanis a szellemfalu anyaga még nem készült el. Olyannyira sem, hogy a napokban megyünk majd vissza a helyszínre, hogy befejezzük a forgatást.
Bátran kimerem jelenteni, hogy ez a hely messze a legizgalmasabb volt mind közül. A falu utolsó lakosa sajnos pár hónapja elhunyt, így vele már nem tudtunk beszélni. A szellemfaluvá vált településen a mai napig is ott vannak az egykori lakosok bútorai, használati tárgyai és személyes iratai is.
Fosztogatók és vandálok sem nagyon jártak itt, erre utal az is, hogy az ágy úgy van bevetve, ahogy az utolsó lakos hagyta, a szekrényekben pedig a ruháik lógnak felakasztva. A falu pontos helyét ezért titokban tartjuk.
A szellemfalu anyaga hamarosan kész lesz, addig is itt látható egy előzetes videó róla.
cam_0125_1.JPG6. Erdei kemping a Balatonnál
"Egyedülállóan szép természeti környezetben, a Balaton parttól csak 3 km-re fekszik az erdei kemping, a természet lágy ölén." – Valaha így szólt az üdülő hirdetése, ahova túlnyomórészt német és osztrák turisták jártak.
A csodás környezetben lévő kemping azonban 2007-ben bezárt. Az évek során a vandálok teljesen szétverték az épületeket, elvittek amit csak tudtak. Ottjártamkor sűrű köd volt, ami még izgalmasabbá tette a terület bejárását.
Félelmetes, de a 2007-ben bezárt, háromcsillagos kemping a netes hirdetéseken keresztül még a mai napig is hívogatja a turistákat...
Az erdei kempingről szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
2014-09-06_18_18_42_1.jpg7. Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet
Ismertebb nevén az O.P.N.I.. A lipótmezőn álló egykori elmegyógyintézet épülete 1868-ban készült el, és egészen a bezárásáig, 2007-ig üzemelt. A működése alatti 139 évben, több emberöltőn át gyógyította az arra rászoruló embereket.
Persze sokak ma is kételkednek az intézmény működésének hatékonyságában, de a cikk videóanyagában, Dr. Füredi Jánosnak köszönhetően szinte mindenre fény derül a hírhedt elmegyógyintézettel kapcsolatban.
Az O.P.N.I.-ról szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
vez_pont_0020_1.JPG8. Bunkertúra
Úgy gondolom, hogy nem lehet teljes az anyag egy jó kis bunkertúra nélkül.
A Győrtől nagyjából 15 kilométerre lévő földalatti építmény fő funkciója az lett volna, hogy egy atomcsapás esetén pár napig védelmet nyújtson a megyei vezetőknek, így ezáltal a csapást túlélve, továbbra is fenn tudták volna tartani a kapcsolatot a többi vezetési ponttal.
A Győr-Moson-Sopron megyei vezetési pont atombiztos bunkere a hidegháború befejeztével elvesztette funkcióját. Ugyan a '90-es évek végéig még néha-néha használták és karbantartották, azóta nem sok ember tehette be oda a lábát. Mi kaptunk egy kivételes lehetőséget, és bemehettünk az egykor szigorúan őrzött objektumba.
Az atombunkerről szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
photo_2015_02_28_17_18_46_1.jpg9. Titkos pince
Van valahol az országban egy sötét pince, ami olyan törött és megrongált szobrokat, emléktáblákat rejt, amik többsége az előző rendszerből maradt vissza. A rendszerváltás után a kommunista eszméket méltató, és ezen eszmékért harcoló embereket dicsőítő emléktáblákat és szobrokat eltávolították a települések köztereiről.
Hely és ötlet hiányában egy sötét pincébe zárták őket, ahol több más, szinte már-már muzeális értékű dolgok is rohadnak..
A titkos pincéről szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
1613822_1412727982306040_401794037_n_1.jpg10. Gyönyörű elhagyatott présház
A hihetetlen panorámával rendelkező, tárva-nyitva álló présház feltehetőleg a ’20-as években épült. Az évek óta elhagyatottan álló épületben, máig szinte minden eszköz megtalálható: prések, hordók, daráló, sőt, a borkészítéshez is használatos eszközök és vegyszerek is.
Az, hogy az épület máig megőrizte a szépségét és állagát annak köszönhető, hogy nagyon eldugott, csendes helyen van. Az épületet körüljárva persze már szembetűnik az elmúlás és az enyészet: a vakolat potyog, a fal omlik, az ablakok pedig kitörve.
A présházról szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
photo_2014_04_11_12_39_12_1.jpg10+1. A gyár, ahol megállt az idő
Ezt az anyagot semmiképp nem akartam kihagyni, hiszen talán ez az egyetlen gyártelep, ami a napi napig is hűen tükrözi a szocialista állapotokat. A 2000 környékén bezárt lenfonó üzem már a rendszerváltás előtt is haldoklott, így már a '90-es években tudták, hogy nincs neki sok hátra.
A XIX. században alapított gyártelepen még mindig lehet találni szocialista korabeli könyveket, kitüntetéseket és egyéb tárgyakat. A telep tűzoltószertárában pedig egy nem mindennapi csoda alussza álmát..
Az elhagyatott gyárról szóló teljes anyag ide kattintva elérhető.
Természetesen az év végén is lesz majd hasonló összeállítás, ahol még hihetetlenebb és lenyűgözőbb helyeket mutatunk majd be. A terv megvan, már csak utazni, és anyagot gyűjteni kell!
Írta, Hajner Gyula
Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a youtube csatornára!
CÍMKÉK: ELHANincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése