2019. november 16., szombat






























Kisértet járja be Európát
a zsidófasizmus kisértette .


Egy újabb mesterséges társadalom kisérlet kezdődik . Először az emberiségre szabadították , a kommunizmus kisértetét nem vált be 60 millió halot lett az ára !!!
Most a zsidófasizmust nyomnák le a torkunkon , és a mostani veszélye jóval nagyobb mint azt felfognánk !!!
Itt az alanyok , már nem emberek – biorobotokként tengetnék életüket - , és mivel az emberek 90 % - át kiirtanák , a maradék megcsippelt alanyt – úgy nevezett halálcsippel akkor iktatnálk ki az élők sorából mikor kedvük tartja !!!! Ha lebetegedtél , ha nem tetszene a pofád , ha kiöregedtél volna , és hogy ne keljen etetni ápolni , kapnád a rádiósfrekvenciás jelet , hogy a beépített csip engedje beléd a ciánt !!!
Hát nem !!! mi nem az Európai Egyesült Államokat akarjuk biorobot unokákkal , Mi egy szabad Európai nemzetek államát akarjuk unió nélkül rabszolga sorsnélkül , és cionfasizmus nélkül , és ha lehet minden cionfasisztát likvidálva akarjuk leélni azt a csukszaros életünket , és kisérletezzetek a cionistákkal , de minket hagyjatk békén rohadt bankárkaszt !! Két világháborút akasztottatok az emberiség nyakába , mindenki háborús bűnösnek lett kikiáltva , csak titeket hagytak ki , pedig a legfőbb háborús bűnösök ti voltatok eddig . Remélem az emberiség elébb végez veletek mint ahogy biorobottá akarjátok zülleszteni e föld értelmet hordozó teremtményeit , hisz ti csak 300 család vagytok 7- 8 ezer fő , és a hozzátok csapódó csicskások !!! De ne feledjétek , ha egyszerre egy időben lesúlytanak rátok , és kiirtják még az irmagvaitokat is , bizony már szabad is lesz az emberiség !!! A rendszer is leáll , nincs már kiért lerabolni a nemzeteket !!!! A csicskásokat is likvidálják családostúl , hogy ne hogy szervezkedni tudjanak , és újra indulhat egy egészségesebb igazságosabb világ e hernyók nélkül !!!




Nem akarunk birodalmakban élni a mi célunk a nemzetek Európája , és nem az Európai Egyesült Államok cionista bankárkaszt hatalmának kiépítése.

Nem a kamatrabszolga gyarmatott akarjuk kiépíteni , hanem épp ezt akarjuk leépíteni a fasiszta zsidók uralma nélküli Európai Nemzetek államát akarjuk , hogy megvalósúljon a zsidó bankárkaszt nélkül Iszlám bankrendszerrel , Elég volt a kamatrabszolgaságból az uzsorás cionista bankkokból . Tünjön el a dollárral együtt a zsidó bankárkaszt is . Likvidálni azt a 300 zsidó bankárdinasztiát , kik két világháborút zudítottak az emberiség fejére , és most abban mesterkednek , hogy a Föld lakosságának 90 % - át kiirtsák , és ők erőltetik a nemzetekre a holokausztot , holoparaziták az egész világot zsarolják , míg végül le is akarják igázni , és a gyarmatokon a kamatrabszolga sereg serénykedik a kiválasztott nép óhaja szerint . A beültetett halál cship pedig kiszabja élete folyását , ha megkapja a rádiósfrekvenciás jelet a ciánkapszula végez a delikvensel, mert már túl öreg , vagy beteg , vagy nem tetszik a pofája , és túl sokan zabáljuk a kenyeret . A megoldás az kell , hogy legyen nekünkl is be kell ültetni a kiválasztottakba az elrabolt ciános cshippet , és demonstrálni , hogy ők is sebezhetők , megkell adni a jelet , hogy a cián elvégezze a dolgát . Ha lehet légfegyverrel távolról implantáljuk a chippet a kiválasztottakba , és egy párat ott mindjárt aktíválni , hogy a demonstrációt láthassák a cionisták . 





A Világbank ismét élelmiszerlázadásokra

figyelmeztet az emelkedő árak miatt


 
Stock-Chart-Food-Prices-Rocket-Police-Riot
„… és lesznek éhínségek…” Máté 24:7
Forrás: Naturalnews.com
A Világbank által kiadott friss jelentés az élelmiszerárak drasztikus emelkedésére figyelmeztet. Miközben Magyarországon erős közepes búzatermést és így változatlan árakat várnak idén, a búza átlagára 18, a kukoricáé pedig 12 százalékkal emelkedett ebben a negyedévben globálisan. Ukrajna, a világ egyik legnagyobb búza exportőre, 73 százalékos áremelkedésre számít a hazai búza árában, Argentínában pedig 70 százalékkal számolnak ugyanerre.
A Világbank szerint ezeket az áremelkedéseket elsősorban három tényező okozza: 1) a komoly igénynövekedés az élelmiszerek iránt Kínában, 2) az Egyesült Államokban tapasztalt súlyos szárazság, ami megkárosította a búzatermést és 3) az ukrajnai helyzet.

Az emelkedő élelmiszerárak élelmiszerlázadásokhoz vezetnek

A Világbank adatai szerint 2007 óta az emelkedő élelmiszerárak 37 országban összesen 51 élelmiszerlázadást váltottak ki. Ezek között volt Tunézia, Dél-Afrika, Kamerun és India is.
Az élelmiszerárak miatti sokk konfliktusokat és bizonytalanságot okozhat,” áll a jelentésben.
A Világbank vezető közgazdásza, Jose Cuesta által „Ha nincs étel, nincs béke” címmel írt cikk szerint „igen valószínű, hogy több élelmiszerlázadást tapasztalunk majd a közeljövőben… az élelmiszerárak miatti sokk számtalanszor vezetett spontán, általában városi, társadalmi-politikai bizonytalansághoz.”
Az élelmiszerárak alakulása a világon:
World-Bank-Food-Prices-Chart
Amire a Világbank céloz, de nem igazán mondja ki, hogy az éhség forradalomhoz vezet. Amikor éhező, elégedetlen emberek járják az utcákat, a nyugtalanság gyakran erőszakhoz vezet. Ez az Egyesült Államokra és Nagy-Britanniára éppen úgy igaz, mint a világ többi országára.
Ahogy Alfred Henry Lewis (1855-1914) oknyomozó riporter megállapította:
Csupán kilenc étkezés választja el az emberiséget az anarchiától.”
Ez alatt azt értette, hogy az éhség megszünteti az udvariasság látszatát és kihozza az emberekből a legrosszabbat.
A másik irányból közelítve a kérdést, sokan csak azért engedelmeskednek a törvényeknek, és élnek a társadalmi elvárások szerint, mert tele a hasuk. Vegyük el az ételt és a barátságos társadalmi hangulat kilenc étkezés (három nap) alatt szertefoszlik. Nincs az a helyi rendfenntartó erő, amelyik képes lenne egy éhező tömeget megfékezni, függetlenül attól, hogy milyen engedelmesek voltak korábban.

Biztos élelmiszerellátás helyett monopóliumok

A világ fejlett országaira jellemző központosított, üzleti gazdálkodási modellnek köszönhetőn csupán néhány hatalmas cég tartja a kezében a termelést és a földeket. Ez éppen az ellentéte a biztos élelmiszerellátásnak.
A biztos élelmiszerellátást fontosnak tartó nemzet támogatná a kiskerteket és a decentralizált termelést, ahogyan ezt például Kuba vagy Oroszország jelenleg teszi és ezért sokkal ellenállóbbak az élelmiszerlánc összeomlásából eredő problémákkal szemben.
Az Egyesült Államokban a kisgazdákat folytonos támadások és atrocitások érik a hatóságok részéről, a Monsantohoz hasonló GMO óriások pedig mindent megtesznek a tiszta növényeket termesztő gazdák ellehetetlenítésére.
Elmúltak az amerikai kormány által támogatott háborús kertek napjai. A hatalom ma azt várja, hogy az emberek engedelmesen sorba álljanak a genetikailag módosított készételekért és hormonkezelt termékekért.



Élelem – A forradalom mozgatója


 

 
A föld szó szerint reng, ahogy egyre több földrengés rázza folyamatosan szerte a világon.
Sajnos azonban a rengéseken kívül más is megrázza. Egyre több nemzetet ér el az a politikai rengés, amelynek közös mozgatórugója az étel.
A világ élelmiszerellátásának összetett rendszere nyitja meg a politikai rezsimek előtt a kijáratot és a bejáratot egyaránt.
Az élelmiszerhiány képes olyan forrongások parazsát is belobbantani, ami vezetőket buktat meg és felperzsel mindent, ami útjába kerül. Ez történt Zine El Abidine Bel Alival, Tunézia elnökével, ez a tűz érte el Egyiptomot, Líbiát és Jement 2011-ben és ma a nemzetek új csoportját fenyegeti az emelkedő élelmiszerárak miatt, a New England Komplex Rendszerek Intézetének munkatársa, Yeneer Bar-Yam elméleti kutató szerint.
Brian Merchant leírja, hogy Bar-Yam az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO adatai alapján elkészített egy táblázatot a FAO élelmiszer árindex emelkedéséről és azt találta, hogy amikor az a 210-es érték fölé emelkedett, világszerte élelmiszerlázadások törtek ki. Ez történt 2008-ban a gazdasági összeomlást követően, majd ismét 2011-ben, amikor egy tunéziai utcai árus tiltakozásul felgyújtotta magát, mert többé nem volt képes ellátni a családját.
Bar-Yam összeállított egy listát azokról az országokról, amiket szerinte a forradalom veszélye fenyeget az élelmiszerhiány miatt. Ezek a következők:
Dél-Afrika, Haiti, Argentína, Egyiptom, Tunézia, Brazília, Törökország, Kolumbia, Líbia, Svédország [?], India, Kína, Bulgária, Chile, Szíria, Thaiföld, Banglades, Bahrein, Ukrajna, Venezuela és Bosznia.
Láthattuk miként söpört végig az „arab tavasz” a közel-kelet és Afrika egyes országain, lázongásokat és kormányok bukását hozva magával. Egy hasonló vihar most más nemzetek felett tornyosul.
Nyilván számos egyéb oka van a tömeges tiltakozások kirobbanásának, azonban az éhség, vagy annak veszélye, gyakran bizonyul gyújtópontnak, ami végül berobbantja a folyamatot. Venezuelában, ahol a diákok az utcákon tiltakoznak és ahol a megmozdulásoknak számos áldozata van már, az élelmiszerárak 18 éves rekordot döntöttek,” mondja Merchant.
Azonban nemcsak az élelmiszerhiány táplálja az elégedetlenséget.
Azok a tényezők, amelyes az élelmiszerellátás gyökereit érintik, érzékeny pontnak számítanak a politikai csatározásokban.
Thailand_Rice_Farmers_540_359_100Thaiföldön, a kormányellenes tüntetéseken, egyértelműen hallani a gazdák panaszos hangját. Orthai Sriring és Amy Sawitta Lefevre szerint a választási bizottság jóváhagyta egy 712 millió Baht összegű (4,9 milliárd forint) segély kiutalását a központi költségvetésből a rizstermesztő gazdák számára, akik közül a kétségbeesés sokakat már az öngyilkosságba kergetett.”
Az összeg azonban csupán csepp a tengerben ahhoz a 130 milliárd Bahthoz (895,5 milliárd forint) képest, amivel a kormány az ország egymillió gazdájának tartozik.”
Ha ezen a héten sem kapjuk meg a pénzünket, visszatérünk, hogy emlékeztessük a miniszterelnök asszonyt,” nyilatkozta a gazdák egyik vezetője egy légi bázis előtt tartott tüntetés után, ahol Yingluch Shinawatra, miniszterelnök asszony kabinetgyűlést tartott.
Az amerikaiak megszokták az élelmiszerhiányokról szóló hírek rendszeres megjelenését, de mi van saját házuk táján?
Kalifornia, az Egyesült Államokon belül a legtöbb zöldséget termelő állam, történelmének egyik legnagyobb aszályával küzd. Az államban 91,6 százalékában súlyos, helyenként kiemelkedően súlyos aszály van. 2013 az eddig legrosszabb év volt számára, és eddig 2014 sem hozott javulást. A CNBC előrejelzései szerint a kaliforniai gazdák hozzávetőleg félmillió holdnyi (202 millió hektár) földterületet hagynak bevetetlenül az idén a mindent megbénító aszály miatt. Az USA nyugati vidékének nagy része már hosszú idő óta küzd a súlyos szárazsággal, ami rendkívül sok gazdát érint Texastól egészen a nyugati partig.”
drought
Figyelembe véve az élelmiszertermelési gondokat, plusz az amerikai gazdák hihetetlen mértékű függőségét az állami támogatástól, ami évente hozzávetőleg 20 milliárd (millió) dollárt tesz ki, megtetézve a 2014-re előre jelzett 514 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal, fel kell tennünk azt a kényes kérdést, hogy vajon mennyi ideig remélhetik az amerikaiak távol tartani a robbanóanyagot a szikrától?




A kisbabák génmódosításához alkalmazott

eljárás biztonságos, állítja a jelentés


 
designer-babiesForrás: Activist Post
A dizájner kisbabák minden jel szerint elkerülhetetlen valósággá válnak hamarosan. Dizájner kisbaba alatt azt értjük, amikor a szülők több lehetséges génállomány közül választhatnak mesterségesen megtervezett újszülöttjük számára. Hús-vér, egyedi igényekhez igazított lombikbabákról beszélünk.
Az indok az örökletes betegségek és egyéb egészségügyi problémák kiküszöbölése és amennyiben néhány brit tudósnak sikerül meggyőzni a törvényhozókat, a módszer még az idén valósággá válhat.
Nagy-Britannia termékenységért felelős hatósága éppen a napokban írt arról, hogy a 3 ember DNS-ét használó, hibrid emberi embriókat előállító tudományos eljárásra nem mondhatjuk, hogy „nem biztonságos” és ezzel elméletben utat nyitott az emberi faj génmódosítása előtt.
Az Associated Press néhány mondat erejéig bepillantást engedett a kutatók ezzel kapcsolatos gondolatmenetébe:
Amíg meg nem születik egy egészséges baba, nem mondhatjuk ki százszázalékos bizonyossággal, hogy az eljárás biztonságos,” mondta Dr. Andy Greenfield, aki a jelentést kiadó bizottság elnöke.
A biztonság nem egy egyértelmű kérdés,” tette hozzá, a lombikbébi eljárással kapcsolatos 70-es évekbeli aggályokhoz hasonlítva a jelenlegi kérdést.
A módszer célja, hogy megakadályozza a potenciálisan fatális genetikai eredetű betegségek örökítését és a folyamat során a petesejtet vagy az embriót változtatják meg, majd ültetik be az anyába. Az ilyen módszerek alkalmazására kizárólag laboratóriumi kutatásokhoz létezett engedély mostanáig, azonban a brit egészségügyi minisztérium reményei szerint megszületik majd az új törvény, ami lehetővé teszi a pácienseken történő alkalmazást is.
Egy ilyen új törvény elfogadása esetén Nagy-Britannia lenne az első ország, ahol ezt az ellentmondásos eljárást a gyakorlatban is alkalmazzák. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy mindez idáig semmi sem állította meg a tudósokat, ha egyszer valamit a fejükbe vettek, legyen szó akár halálos vírusok még halálosabbá alakításáról.

Több mint 150 ember-állat hibrid létezik már

A Daily Mail két évvel ezelőtt megjelent cikke szerint a brit laboratóriumok legalább 150 különböző ember-állat hibridet hoztak már létre laboratóriumi körülmények között.
A Daily Mail birtokába került adatok szerint 155 „kevert”, azaz emberi és álltai genetikai anyagot is tartalmazó embriót hoztak létre a 2008-as Emberi Szaporodás és Embriológia Törvény hatályba lépése óta.
A törvény tulajdonképpen legalizálta a különböző hibridek létrehozását. Ezek között vannak az emberi spermával megtermékenyített állati petesejtek vagy a cybridek is, amelyeknél emberi nukleuszt ültetnek egy állati sejtbe.
A törvény hatálybalépését követően három laboratórium kapott engedélyt a kísérletek végrehajtására.
Pandora szelencéjét felnyitották és csak sejteni lehet, hogy mi következik még.



A Vodafone megtörte a csendet az állami


lehallgatásokkal kapcsolatban


 
VODAFONE-300x229Guardian tegnapi cikkerészletesen beszámol a Vodafone csoport tegnap nyilvánosságra hozott jelentéséről, amiben felfedték a titkos kábelek széleskörű alkalmazásának részleteit abban a 29 országban, ahol a cég jelen van.
A világ egyik legnagyobb mobil szolgáltatója, a Vodafone, elismerte azoknak a titkos kábeleknek a létezést, amelyek lehetővé teszik a kormányügynökségek számára, hogy lehallgassák a hálózaton keresztül folyó párbeszédeket, megerősítve ezek széleskörű alkalmazását mind a 29 országban, ahol a cég jelen van Európán belül és kívül egyaránt.
A cég megtörte hallgatását az állami megfigyelésre vonatkozó vádakkal kapcsolatban, elmondása szerint azért, hogy visszaszorítsa az állampolgárok megfigyelésére használt telefonos és szélessávú hálózatok fokozott terjedését a „Rendfenntartás közlési jelentés” közzétételével. Ez az eddigi legrészletesebb bepillantás az állampolgárok állami megfigyelésének részleteibe.
A cég elmondta, hogy a kábeleket közvetlenül saját és más telekommunikációs csoportok hálózataiba kötötték be, lehetővé téve az ügynökségeknek az ügyfelek valósidőben történő lehallgatását és bizonyos esetekben, mozgásuk nyomonkövetését. Adatvédelmi aktivisták szerint a beismerés egy igazi „rémálom helyzetet” tár elénk, ami megerősíti az eddigi legborúlátóbb feltevéseket.
Albániában, Egyiptomban, Magyarországon, Máltán, Katarban, Romániában, Dél-Afrikában és Törökországban a törvény tiltja a lehallgatással kapcsolatos információk, a lehallgatott telefonbeszélgetések tartalmának, vagy a lehallgatás lehetőségére vonatkozó információk közzétételét.
Az a tény, hogy a kormányok gombnyomásra lehallgathatják a telefonbeszélgetéseket példanélküli és borzalmas,” mondja Shami Chakrabarti, a Liberty igazgatója. „Edward Snowden leleplezte, hogy az Internet szabad préda és ma már nem mondhatjuk, hogy minden rendben. Az analóg távközlési törvényeket a digitális korhoz kell igazítani.”
A Vodafone működési területén belül körülbelül hat országban a telekommunikáció szolgáltatókat törvény kötelezi, hogy vagy telepítsenek közvetlen hozzáférést vagy ennek megvalósítását  tegyék lehetővé a kormány számára. A mobil és fix szélessávú hálózatok tulajdonos vállalata nem nevezte meg az érintett országokat, attól tartva, hogy egyes rezsimek munkatársaik bebörtönzésével vágnának vissza.
A közvetlen hozzáférést használó rendszerekhez nem szükséges bírósági végzés és a cégeknek nincs arra vonatkozó információja, hogy kiket és milyen számban céloz a lehallgatás. A tömeges lehallgatás bármilyen telekommunikációs hálózaton megvalósítható, anélkül, hogy az ügynökségeknek indokolnia kellene a betolakodást az érintett cégek felé.
Az Index.hu cikkéből pedig az ügy hazai vonatkozásáról is megtudhatunk néhány részletet:
Bár a Guardian szerint hazánkban tilos nyilvánosságra hozni információkat arról, hogy milyen módszerekkel lehet a telefonhívások és üzenetek tartalmát lehallgatni, erről tavaly viszonylag pontos beszámolót adtak a Telenor Magyarország munkatársai.
Magyarországon jogszabály írja elő, hogy a titkosszolgálatoknak nemzetbiztonsági szempontok alapján minősített helységeket kell fenntartani. Egyet, ahol elhelyezhetik a rendszereiket, és még egyet, ahol dolgozni tudnak. Ezek a rendszerek mély szinten beépülnek a szolgáltatói rendszerekbe.
A Guardian számokat is közölt a hatóságok tevékenységéről: a Vodafone Magyarország 2013-ban 75 938 esetben adott hozzáférést a tárolt adatokhoz. Ez a szám meglepően nagy, hiszen a Telenor, melynek több előfizetője van, csupán évi 40 ezer megkeresésről számolt benekünk. A Magyar Telekomtól kommunikációs osztálya elmondta, az elmúlt évben több tízezer megkeresés érkezett hozzájuk a hatóságoktól.
A Vodafone Magyarország nem kívánja kommentálni a Vodafone Csoport jelentését. Ugyanakkor megismételte, amit korábban is mondott: a hatósági megkeresések ügyében mindig a törvényi előírásokat betartva jár el.





Szándékos vagy véletlen az NSA hozzáférést

biztosító hátsó ajtó az iPhone mobilokban?


 
Forrás: zerohedge.com
A Spielgel említésre méltó cikkének megjelenését követően, amelyben ismerteti az NSA „hátsó ajtós behatoló módszereinek” 50 oldalas kézikönyvét, a december 30-án tartott 30. Chaos Kommunikációs Konferencián Jacob Applebaum prezentálta a résztvevőknek legújabb felfedezését.
Részletesen bemutatta miként „poloskázza be” és hallgatja le az NSA az iPhone mobilokat. A művelethez a Dropout Jeep nevű szoftvert használják, amit Applebaum a következőképpen jellemzett:
A Dropout Jeep az Apple iPhone-hoz készült, moduláris működési alkalmazásokat használó szoftver, ami konkrét SIGINT funkcionalitást biztosít. A funkcionalitás része, hogy segítségével távolról lehet fájlokat a céleszközre feltölteni illetve arról letölteni. Ezek közé tartozik a szöveges üzenetek, a névjegyek, a hangüzenetek letöltése, a helymeghatározás, a hang és kamera felvételek, illetve a mikrofon és kamerák aktiválása, az átjátszó tornyok helyzete és számos egyéb funkció. Az irányítás átvétele és az adatok megszerzése történhet SMS üzeneten vagy GPRS adatkapcsolaton keresztül is. A készülékbe telepített alkalmazással történő kommunikáció titkos és titkosított.”
Az alábbi ábrán látható a módszer vizuális bemutatása, amelynek főbb pontjai a következők:
  • NSA ROC kezelő
  • konkrét modul feltöltése
  • adatkérés küldése
  • az iPhone fogadja a kérést
  • megszerzi a kért SIGINT adatokat
  • titkosítja és továbbítja az adatokat
  • Következő kérés az előzőek szerint
A felfedezést bemutató Jacob Applebaum nyíltan feltette a kérdést az Apple-nek: egyszerűen a „vacak” szoftver teszi lehetővé az amerikai nemzetbiztonságnak, hogy ezt az adatvédelmi hátsó ajtót kihasználva megszállja mobiltelefonjaikat, vagy az Apple titokban együttműködik az NSA-val és a nemzetbiztonság a cég beleegyezésével teszi ezt, elárulva ezzel saját ügyfeleit.”
A fenti információk megjelenése után mindössze egy nappal a WSJ arról adott hírt, hogy az Apple szerint a „szoftver vacak” és a cég soha nem működött együtt a nemzetbiztonsági hivatallal.

 
Az Apple azt mondja, sohasem működött együtt az NSA-val egy hátsó ajtó létrehozására.” – áll a WSJ Twitter üzenetében.
Valószínűleg a történetnek ezzel még nincs vége, főleg ha figyelembe vesszük az Apple burkolt beismerését azzal kapcsolatban, hogy a cég szoftverei valóban tartalmaznak „hátsó ajtókat”, függetlenül attól, hogy azok létezése szándékos vagy sem.
Ironikus fejlemény lenne, ha a világ által már tulajdonképpen eltemetett Blackberry egy olyan termékkel térne vissza a piacra, ami nem biztosít hozzáférést az NSA-nak a felhasználók adataihoz (és ez tényleg igaz lenne). Mivel a cég eddigi próbálkozásai nem jártak sikerrel, mi hátrány származhat abból, ha Nagytestvérnek visszavágva próbálna egy kis pénzt keresni, ezúttal akár egy jó ügy érdekében.


Mindent elérünk” – áll a Felderítő Hivatal új

Logóján






 
Időkjelei: Az elit egyre arrogánsabban terjeszti ki hatalmát a világ felett, és egyre kevésbé veszi a fáradtságot, hogy leplezze céljait, nyilván arra számítva, hogy az „igazi” káosz kirobbanását követően a tömegek minden biztonságot ígérő eszközt és intézkedést tárt karokkal fogadnak majd.
Forrás: foxnews.com,RT.com
Az amerikai Nemzeti Felderítő Hivatal egy új műholdat állított pályára a múlt hónapban. Az esemény azért is említésre méltó, mert a hivatal egy új, igencsak beszédes logót és mottót választott küldetése pontosabb meghatározására.
Az új logón a világot karjaival átszorító, óriási polip látható a következő rövid felirattal: „Semmi sem elérhetetlen számunkra.”
Christopher Soghoian, az ACLU vezető fejlesztője és irányelv elemzője a következőképpen reagált a hírre:
Egy jó tanács a @ODNIgov-nak: mostanság inkább lapítani kéne ezzel a hatalmas, mindent behálózó kémkedéssel kapcsolatban és ez a logó nem segít ebben.”
Az ügynökség szóvivője szerint azonban jó okuk van az új logó bevezetésére: A polip egy intelligens állat, így pontosan jellemzi a titkosszolgálati szervet.

Kilövés előtt



Az NROL-39-et a polip szimbolizálja a legjobban, mert ez egy intelligens, sokoldalú, jól alkalmazkodó állat. Azt üzeni, hogy az Egyesült Államok képes elérni ellenségeit, akárhol rejtőzzenek is,” mondja Karen Furgerson, a Felderítő Hivatal szóvivője. A ’Semmi sem elérhetetlen számunkra’ pontosan leírja küldetésünk lényegét és egyértelműen kifejezi, micsoda értéket képviselünk hazánk és az általunk támogatott, a föld különböző pontjain bátran háborúzó, a mi hazánkat védő emberek számára.”
Az NROL-39 műhold küldetése, a hivatal által felküldött többi műholdhoz hasonlóan titkos. A NASAspaceflight.com szerint a műholdat a kaliforniai Vandenberg Légitámaszpontról 2013. december 3-án kilőtt United Launch Allience rakéta segítségével állították pályára. Mivel a kilövési pálya korábbi kilövésekkel megegyező volt, a rakéta valószínűleg egy harmadik műholdat is szállított, a hivatal radar felderítő flottájának bővítésére.
A titkos szállítmány mellett az Állami Kísérleti Multi-Műhold (GEMSat) 12 nano-műholdja is a rakéta fedélzetén utazott, amelyek különböző tudományos kísérletekben vesznek majd részt.
A Nemzeti Felderítő Hivatal küldetése amúgy az Egyesült Államok felderítő műholdjainak tervezése, megépítése, pályára állítása és karbantartása.
A hivatal saját weboldalán a következőképpen fogalmazza meg feladatait:
Miközben a legmodernebb műhold technológia kiépítésén, a legköltséghatékonyabb beszállítók felkutatásán, a kilövések pontos időzítésén és a legmagasabb minőségű termékek biztosításán dolgozunk, soha nem felejtjük el, hogy kiket védünk: a hazánkat és annak állampolgárait.”
Úgy tűnik a nyolckarúak is ezek közé tartoznak…
Mindenesetre megbocsátható, ha az NROL-39 logóját egyesek összekeverik LovecraftCthulhu istenének ábrázolásával, aki egészben akarja lenyelni a földet. A mostani amúgy nem az első olyan logója a hivatalnak, ami kérdéseket ébreszt az emberben. Láttunk már szabadkőműves és szuperhős motívumokat is, illetve akadtak olyanok, amiknek elemzésére most nem vállalkoznánk.







Az NSA több millió számítógépet fertőzhetett

meg Facebook-nak álcázva


 
Azon igyekezetében, hogy minél több felhasználó számítógépén lehessen jelen, az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal több millió gépre telepíthetett rosszindulatú szoftvert (malware) a Facebook közösségi oldalnak adva ki magát.
Bizonyos esetekben az NSA hamis Facebook szervernek adta ki magát, csapdának használva a közösségi oldalt, hogy ezáltal megfertőzhesse a célszemélyek számítógépét, hozzáférve a merevlemezen található fájlokhoz,” írja az Intercept nevű oldal, az Edward Snowden által közzétett legújabb dokumentumokra hivatkozva.
Más szóval a hivatal spam emaileket küldött szét, amikhez olyan kártékony szoftvert csatolt, amely képes a megfertőzött számítógép mikrofonján keresztül hangfelvételeket, a webkamerán át pedig képeket készíteni. A hivatal által használt hekker eszközök kibertámadások indítását is lehetővé teszik, megakadályozhatják fájlok letöltését vagy bizonyos weboldalak elérését.”
A Facebook trükköt a hivatal Kvantumkéznek (Quantumhand) nevezte el és első körben „néhány tucat célon” tesztelte, mielőtt 2010-ben szélesebb körben is bevetette volna, áll a dokumentumban.
Az eredetileg nehezen elérhető célpontok megfertőzésére készült program, ami 2004-ig hozzávetőleg 100-150 gépet érintett, akár több millió számítógépbe is bekerülhetett a TURBINE nevű automata rendszer segítségével. A dokumentumokból kiderül, hogy a TURBINE lehetővé tette a hivatal Személyre Szabott Hozzáférési Egységének (TAO), hogy hatalmas mennyiségű számítógépet fertőzzön meg vagy tegyen tönkre.
Ryan Gallagher az Intercept munkatársa és Glenn Greenwald a következőképpen írják le ezeket a rosszindulatú szoftvereket:
Az UNITEDRAKE nevű eszközt számos bővítménnyel kiegészítve lehet használni, ami lehetővé teszi a hivatal számára, hogy átvegye az irányítást a megfertőzött számítógép felett.
A CAPTIVATEDAUDIENCE nevű bővítmény például a célkomputer mikrofonja felett veszi át az irányítást és rögzíti a közelben zajló párbeszédeket. A GUMFISH pedig fényképeket készít a webkamera segítségével.
A FOGGYBOTTOM az online tevékenységek előzményeit naplózza és összegyűjti a bejelentkezési információkat, jelszavakat és email fiók adatokat. A GROK a billentyűleütéseket rögzíti, a SALVAGERABBIT pedig kivonja a megfertőzött géphez kapcsolt hordozható meghajtókon található adatokat.
yetem megfigyelési és kriptológia tanszékének szakértője a következőket monda:A dokumentumokból az is kiderül, hogy a vírusok némelyike megakadályozza, hogy a célszámítógép titkosító szoftvert használjon az internetes tevékenység vagy az email üzenetetek védelmére. A rosszindulatú szoftvereket bevető erőfeszítések összességét az NSA dokumentum a „Háló birtoklása” (Owning the Net) programnak nevezi.
Facebook tagadta, hogy tudna a programról és azt állítja, hogy az oldal ma már védve van az ilyen jellegű támadásokkal szemben.
Matt Blaze a Pennsylvania Egyetem megfigyelési és kriptológia tanszékének szakértője a következőket monda:A dokumentumokból az is kiderül, hogy a vírusok némelyike megakadályozza, hogy a célszámítógép titkosító szoftvert használjon az internetes tevékenység vagy az email üzenetetek védelmére. A rosszindulatú szoftvereket bevető erőfeszítések összességét az NSA dokumentum a „Háló birtoklása” (Owning the Net) programnak nevezi.


Amint ezeket a képességeket beépítjük a rendszer infrastruktúrájába, a szoftverfejlesztő és biztonság technikus azt mondja bennem, hogy ez ijesztő. Mindegy mit mond az NSA arról, hogy hogyan akarja ezeket az adatokat használni. Honnan tudjuk, hogy a rendszer megfelelően működik, és csak azokat célozza, akiket az NSA kiszemel? És ha megfelelően működne is, amit kétlek, hogyan tudják kontrollálni?”
Az NSA a következőket reagálta a hírre:
Az ilyen jellegű felderítést kizárólag akkor alkalmazzuk, ha külföldi felderítési vagy elhárítási erőfeszítéssel állunk szemben.”
És ezt el is higgyük?





Már a CNN is az autók hekkeléséről beszél


 
esq-07-tech-cars-0812-mdnForrás: Activist Post
Laurie Segall, a CNN riportere interjút készített két férfival, akik az autók meghekkelésével kísérleteznek.
A mai autókban nagyon sok számítógép található, amik kommunikálnak egymással… Megpróbáltuk megfejteni, hogy ezt hogyan teszik, majd úgy tettünk, mintha mi magunk lennénk valamelyik alkatrész és megmondtuk a többi alkatrésznek, hogy mit csináljanak,” magyarázta az egyik hekker az interjúban.
Az egyik kísérlet során azt közvetítették az autónak, hogy ők a szerelők és légteleníteni akarják a fékrendszert. Ezzel azt érték el, hogy az autó nem állt meg.
Egy másik kísérletben azt is el tudták érni, hogy a kormányt erősen balra rántsák (távirányítással), miközben az autó 40 mérföldes (65 km/h) sebességgel haladt.
Az eddigi kísérletek azt mutatják, hogy a hekkernek fizikailag rá kell kapcsolódnia az autó számítógépes vezérlőegységére ahhoz, hogy átvegyék felette az irányítást, egyesek azonban úgy gondolják, hogy az újabb gépjármű platformok esetében, mint amilyen a vezetéknélküli és mobil hálózatokra kapcsolódó Tesla, már ez sem lesz szükséges.
A fogyasztói aggályok ellenére több autógyártó is ezt az irányt követi, míg mások a tűzfalak kiépítésén dolgoznak.
Jose Pagliery a CNN Money oldalán a következőket írta:
A Continental, a világ három legnagyobb alkatrészszállítóinak egyike, az IBM-mel és a Cisco-val együttműködve, egy olyan tűzfal kifejlesztésén dolgozik, ami képes az autó eszközei közötti információáramot irányítani. A biztonsági kérdések alapos feltérképezése előtt a cég nem tesz egyetlen Internetkapcsolaton alapuló funkciót sem termékeibe. Ilyen például a motorból érkező valósidejű információ, ami előre riasztja az autó szakszervizét a meghibásodásokról.
Erős tűzfal és egyéb védelem nélkül nem állhatok oda az autógyártó elé, kérve, hogy adjon hozzáférést a motorkezeléssel kapcsolatos információkhoz,” mondja Tejas Desai, a Continental belső elektronika részlegének észak-amerikai igazgatója.
Az autógyártók is próbálják megoldani ezeket a problémákat.
A Fordokban beépített tűzfal véd a rosszindulatú változtatások ellen és a cég komoly hekkercsapattal rendelkezik, amelynek tagjai folyamatosan tesztelik a rendszer gyengeségeit.
A Toyota is pontosan ezt teszi, amellett, hogy minden egyes vezérlő alkatrészt biztonsági csippel látnak el, ami korlátozza az általuk végzett kommunikációs lehetőségeket és a kívülről kezdeményezett behatolást. A cég azt tervezi, hogy részt vesz a világ legnagyobb hekker konferenciájának idei rendezvényén, a Black Hat-en.
Dr. Kathleen Fisher, a DARPA Fokozott Biztonságú Kiberhadászati Rendszerek (HACMS) részlegének igazgatója már két évvel ezelőtt részletesen taglalta, mennyi biztonsági kockázatot rejtenek a modern autókba beépített számítógép vezérlésű alkatrészek.
A Washington Egyetem demonstrálta, hogyan tudnak hozzáférni egy közönséges amerikai szedán műszerfalához, ami ezután azt jelezte, hogy az autó 150 mérfölddel megy, amikor egyhelyben állt.
A legtöbb autóban 30-100 darab beépített irányítóegység található. Ezek apró számítógépek, amik egy CAN BUS-hoz csatlakoznak. A törvény előírja, hogy minden autót el kell látni egy diagnosztikai porttal, ami általában a kormány alatt található. Ezen keresztül tudják a szervizek letölteni a diagnosztikai adatokat vagy frissíteni a szoftvert.
Az egyetem kutatói bebizonyították, hogy amennyiben hozzá tudnak férni ehhez a CAN bus-hoz, az autó összes szoftver által vezérelt funkciója felett át tudják venni az irányítást és egy modern autóban, ez nagyjából mindent lefed.
A féket szoftver vezérli az ABS miatt, a gázpedált pedig a tempomat miatt. Az új automata parkolás funkcióval ellátott autóknál még a kormányt is szoftver vezérli.
Az első tanulmány visszafogott reakciókat kapott, mivel az emberek úgy gondolták, hogy a kutatóknak fizikai hozzáférése volt a CAN bus-hoz, tehát nem meglepő, hogy képesek voltak babrálni a szoftverekkel.
A második tanulmányban azonban több olyan módszert is bemutattak, amelyekkel meg tudták változtatni a CAN bus-t, anélkül, hogy fizikailag hozzáértek volna az autóhoz.
A támadásokhoz megfertőzték a szerviz számítógépeit, majd azokon keresztül az autót, a diagnosztikára használt port segítségével.
Egy másik módszernél feltörték a bluetooth rendszert, egy harmadiknál pedig azt a mobil rendszert, amit az autómentő szolgáltatáshoz építettek az autóba.
A legzseniálisabb módszer azonban az volt, amihez a beépített rádiót használták. A kutatók létrehoztak egy zeneszámot, ami teljesen jól hangzott az otthoni lejátszón, de amikor az autó CD lejátszójában indították el, átvette az irányítást az autó felett. Elég ijesztő, nem igaz? És az autókban található rendszerek ugyanazokból a programhibákkal teli összetevőkből állnak, mint a hétköznapi számítógépeink.”










Oroszország tényleg ejti a dollárt


 
Az oroszok komolyan gondolják a dollár elleni intézkedéseket. A világ legnagyobb földgáz termelője, a Gazprom, szinte valamennyi nagy megrendelőjével megállapodott már, hogy dollár helyett euróban fizessenek a tőlük vásárolt földgázért. Soha nem tettek volna ilyen lépéseket a kormány engedélye nélkül, hiszen az orosz állam a cég többségi tulajdonosa.
Az amerikai média mélyen hallgat erről, pedig a fejlemény igen komoly következményekkel járhat. Először is világviszonylatban is hatalmas cégről beszélünk, aminek forgalma az orosz GDP 8 százalékát teszi ki és a világ földgáz tartalékának 18 százalékát tudhatja magáénak. Emellett tekintélyes mennyiségű olajat is termel. Egyértelmű tehát, hogy a lépés rendkívüli jelentőséggel bír.
Barack Obama nyilván úgy gondolta, hogy a média rövid idő alatt megfeledkezik majd az Oroszországra kivetett értelmetlen szankciókról. Lehetséges. Azonban Oroszország nem biztos, hogy megfeledkezik róluk. Sőt, a szankciók kiváló ürügyként szolgálnak a dollártól való leváláshoz. Ráadásul, ahogyan azt a Zerohedge megjegyezte, Oroszországnak elegendő, ha a kényszerpályán mozgó Egyesült Államok szemében elítélendőnek titulált lépéseket tesz Ukrajna ellen és az Egyesült Államok által adott válaszlépés formájában már meg is van a kifogás a dollártól való leválás következő lépésére. Öblítés, újraindítás.
A Gazprom lépései alapjaiban rázhatják meg a globális pénzrendszert. Az ITAR-TASS a következőket írta:
A Gazprom Neft számos szerződést írt alá ügyfeleivel a fizetések dollár helyett euróban történő teljesítésére, mondta Alexander Dyukov, a cég vezetője egy sajtótájékoztatón.
A Gazprom Neft további szerződéseket írt alá a dollárról euróra történő átállásra. Fehéroroszországgal pedig a rubelben történő fizetésben állapodtunk meg,” mondta, hozzátéve, hogy tízből kilenc ügyfél elfogadta az euróra történő átállást.
A Gazprom ráadásul nem az egyedüli nagy orosz cég, amelyik a dollárról való leválást tervezi.
Oroszország egyre több olyan szerződést köt, amelyek értelmében a kifizetések különböző ázsiai valutákban, leginkább jüanban történnek, egyrészt a dollárpiactól való függőség további csökkentése érdekében valamint a nyugat által kivetett szankciókra adott válaszként.
Az elmúlt néhány hét során jelentős érdeklődés mutatkozott a piacon nagy orosz cégek részéről a renminbire és más ázsiai valutákra való átállás iránt és sokan nyitnak számlát ázsiai helyszíneken,” mondta Pavel Teplukhin, a Deutsche Bank oroszországi igazgatója aFinancial Times-nak.” (forrás)
ZeroHedge szerint a többi valuta használatának kiterjesztése a legfontosabb terület az orosz bankok számára jelenleg:
Andrei Kostin, a VTB orosz állami bank vezérigazgatója elmondta, hogy a dollártól eltérő valuták használata a bank „legfontosabb feladata”. „Figyelembe véve Kínával folytatott kétoldalú kereskedelmünket, a rubelben és jüanban folytatott ügyletek támogatása a legfontosabb feladatunk, így jelenleg ezen dolgozunk,” mondta Kostin egy Vlagyimir Putyinnal folytatott eligazításon. „Május óta tart ennek a munkának a kivitelezése.”
Semmi probléma nincs azzal, hogy csökkentjük a dollártól való függőségünket, sőt, ez egy nagyon is ésszerű lépés,” mondta egy másik nagy európai bank oroszországi igazgatója, hozzátéve, hogy Oroszország túlzott függősége a dollártól bizonytalanabbá teszi a piacokat válság idején. „Semmi sem indokolja, hogy egy Japánnal kötött kereskedelmi szerződést dollárban teljesítsünk,” mondta.
Oroszországban komoly pénzügyi konverzió folyik, miközben a lakosság soha nem látott ütemben veszi ki pénzét az amerikai bankokból:
Márciusban, meg sem várva a szankciók hatásának megjelenését, az orosz lakosság nekilátott, hogy kimentse pénzét az amerikai bankokból. Az orosz állampolgárok által az amerikai bankokban tartott pénz 21,6 milliárd dollárról 8,4 milliárdra esett hirtelen. Ez 61 százalékos csökkenés egyetlen hónap alatt! Minden jel szerint tanultak a ciprusi válságból: vedd ki a pénzed mielőtt lefoglalják. (forrás)
Repülök!”
Aki pedig azt gondolja, hogy ezek a fejlemények meg sem kottyannak majd az amerikai gazdaságnak, jobb ha utánanéz, milyen mértékben függ az Egyesült Államok a világ többi részének pénzügyi viselkedésétől.
Az a tény, hogy a világon egyelőre még szinte mindenki a dollárt használja fizetőeszközként a kereskedelemben, mesterségesen magas árfolyamon tartja a zöldhasút és olcsón a hiteleket.
Oroszország leválása a dollárról nagy érvágás lesz, azonban, ha világ többi része is követi példáját, az már igazi pénzügyi lavinát indíthat el.
Egy fordulóponthoz érkeztünk.
Az intézkedések hatását nem fogjuk egyik pillanatról a másikra megérezni, de mindenképpen a készülő „tökéletes vihar” egyik előjelét látjuk.
Évek óta a hamis stabilitás átmeneti buborékában élünk, a hosszú távú kilátások azonban egy cseppet sem javultak.
Használjuk ki a vihar előtti csendet, mert már nem tarthat sokáig.




És mi van a dollárral? 20 milliárdos orosz

-iráni kereskedelmi szerződés


 
239656_mainimgForrás: zerohedge.com
Mi hiányzik a Reuters alábbi híréből a 20 milliárd dolláros orosz-iráni olaj és árukereskedelmi megállapodással kapcsolatban?
Aki a dollár teljes hiányára gondolt, helyesen tippelt. Pontosan erre a fejleményre figyelmeztettünk, amennyiben a nyugat és a JP Morgan továbbra is a dollármentes sarok felé kényszeríti Oroszországot.
Április 1-én már szó volt a JP Morgan intézkedéseiről az orosz utalások blokkolásával kapcsolatban:
Lehet, hogy a JP Morgan ezzel az intézkedéssel, ami felér Oroszország nemzetközi utalásainak blokkolásával, egy megelőző csapást akart mérni az országra, hasonlóan ahhoz, ahogy Iránt is „mentesítette” a petrodollár használata alól, arra kényszerítve az arab országot, hogy dollár helyett rubelben, jüanban és persze aranyban számoljon el partnereivel az exportált vagy importált árukról vagy szolgáltatásokról.
Az ember elgondolkozik, hogy vajon a JP Morgan valóban annyira vigyáz a hírnevére, hogy inkább hajlandó meggyújtani a gyutacsot, minthogy a „gonosz oroszokkal” kereskedjen? Ezzel a lépéssel tulajdonképpen rákényszerítette Oroszországot, hogy leszakadjon a dollárról és felgyorsította a Kína, Oroszország és India közötti eurázsiai tengely kiépülését.”
Oroszország pedig üzeni, hogy szíves örömest tér át a barterre (vagy ne adj’ Isten az aranyalapú kereskedésre) és egyéb „regionális” valutákra a dollár helyett. Valószínűleg nem ez volt a nyugat blokádjának célja, ami innen nézve úgy tűnik, hogy visszafelé sült el, tovább rontva a petrodollár amúgy is labilis helyzetén.
Irán és Oroszország jól haladnak a hírek szerint 20 milliárd dolláros olajat-áruért megállapodás megkötésével, ami lehetővé tenné Teherán számára, hogy a nyugati szankciók ellenére is jelentősen növelje energiaexportját, mondta egy, a részleteket ismerő forrás a Reutersnek.
Januárban a Reuters már beszámolt arról a tárgyalásról, amelynek célja napi 500.000 hordó iráni olaj, orosz berendezésekre és árukra történő cseréje volt.
A Fehérház nyilatkozata szerint egy ilyen ügylet komoly aggályokat vet fel és nem összeegyeztethető a világhatalmak és Irán között folyó tárgyalások feltételeivel.
Orosz források megerősítették, hogy Moszkva már „előkészített minden szükséges dokumentumot a maga részéről”, hozzátéve, hogy a megállapodás aláírásához már csak a pontos árban kell megegyezni.
A forrás szerint az ügylet részeként Oroszország ipari termékekkel, fémmel és különböző árukkal, de nem katonai termékekkel fizetne az iráni olajért és a megállapodás összértéke elérheti a 15-20 milliárd dollárt.
Természetesen a „szakvélemény” sem hiányozhat a cikkből:
A megállapodás tovább csökkentené az igencsak megtépázott iráni energiaszektorra nehezedő nyomást és orosz segítséggel részben helyreállítaná Irán hozzáférését az olaj iránt érdeklődő ügyfelekhez,” mondta Mark Dubowitz, a Demokrácia Védelmi Alapítvány, egy amerikai agytröszt munkatársa.
Ha Washington nem képes megállítani ezt az ügyletet, az jelzésként szolgálhat más országoknak, hogy az Egyesült Államok nem kockáztatja meg diplomáciai viták kialakulását a „szankció rezsim” rovására,” tette hozzá.
Egy újabb hatalmas geopolitikai bukás, amit az erőfitogtatásnak szánt intézkedések váltottak ki, és amelyek ehelyett igen gyors ütemben válnak a gyengeség újabb bizonyítékaivá.
Azt nem tudjuk, hogy a „Petrodollár Védelmi Alapítvány” mikor változtatott nevet.
Akit a következő lépés is érdekel, olvassa el a „Petrodollártól a Petroaranyig: Az USA megpróbálja elvágni Irán hozzáférését az aranyhoz” című tavalyi cikket.





A dollár uralmának vége, mondja Ned

Goodman


 
Forrás: examiner.com
Szeptember 15-én Ned Goodman, kanadai milliárdos, a Cambridge House-ban a dollár és a nyugat gazdaságának helyzetéről szólt. Nyolc perces beszédében a Dundee Capital Markets 75-éves elnöke, a Brock Egyetem tiszteletbeli igazgatója, elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államoknak a tartalékvaluta feletti uralmában komoly változások állnak be hamarosan, mivel egyik ország a másik után próbál megszabadulni valutatartalékaitól, ezzel új eszközöket állítva a dollár helyébe.
Véleményem szerint hamarosan eljön a dollár trónfosztása és ezzel megszűnik világvaluta státusza. Nagyon gyorsan el fogom mondani, hogy miként jutottam erre a következtetésre. … Kína új elnöke, Xi Jinping, saját kérésére már megválasztásának napján találkozott Vlagyimir Putyinnal. A találkozó eredményeként megállapodtak, hogy Putyin 100 százalékban ellátja országa olajszükségleteit, amiért Renminbiben fizethet.
Stagfláció 1 vagy akár komoly infláció felé tartunk, de a stagfláció biztos. Az Egyesült Államok el fogja veszíteni azt a privilégiumát, hogy annyi pénzt nyomtat, amennyit akar a világ elsőszámú tartalékvalutájából. Ennek az időszaknak rendkívül erős inflációgerjesztő hatása lesz és azt is elárulhatom, hogy mielőtt ez megtörténik, a helyzet nagyon csúnya lesz.” (forrás)
Ned Goodman helyzetfelmérése pontosan egybevág azzal, amit az Examiner és sok hasonló oldal írt egy évvel ezelőtt, részletezve az Oroszország és Kína között létrejött olajkereskedelmi megállapodást. Amellett, hogy az egyezmény lehetővé tette, hogy az olajért a dollártól eltérő valutában fizessenek, Kína elkezdte az orosz olaj nagykereskedelmi forgalmazását a világon, így például Irán, akit jelenleg is ENSZ szankciók sújtanak, szintén vásárolhatott belőle.
A 2008-as bankválság nyomán a világ rendkívüli ütemben kezdett távolodni az amerikai dollártól és egyre több, a tartalékvaluta megkerülését célzó kereskedelmi megállapodás született. 2008-ban a kínai jüan a nemzetközi tranzakciók nulla százalékát tette ki. Az azóta eltelt öt évben ez az arány 12 százalékra emelkedett.
A dollár halála és tartalékvaluta státuszának megszűnése már nem összeesküvés elmélet vagy a pénzvilág által elképzelt lehetőség, hanem kézzelfogható valóság, amire már a közeljövőben számítani lehet.
A pontos napra vonatkozólag az elemzők is csak találgatni tudnak, de látva, hogy miként utasította el Oroszország és még számos nemzet az Egyesült Államok indítványát Szíria megbüntetését illetően, egyértelmű, hogy a dollár tekintélye már nem sokat nyom a latban a világon. Az 50-es években lezajlott szuezi válsághoz hasonlóan, amely során Nagy-Britannia és Franciaország nemzetközi tekintélye súlyos csorbát szenvedett és a világ szemében elvesztették nagyhatalmi nimbuszukat, a Szíriában folyó események akár az Egyesült Államok világgazdasági dominanciájának leköszöntét véglegesíthetik.




A Minerva projekt – A Pentagon készül a

társadalmi összeomlásra


 
Pentagon-undergroundForrás: zerohedge.com
Úgy egy hónappal ezelőtt, az esetleges munkáslázadások leverését szimuláló kínai gyakorlatról készült képekláttán azon elmélkedtünk, vajon mit tud Kína, amit az Egyesült Államok nem. Kiderült, hogy semmit.
Az amerikai védelmi minisztérium már 2008-ban, jóval a gumilövedékes szimulációk előtt, több tanulmányt rendelt a polgári elégedetlenségi mozgalmak dinamikájáról és a hadsereg legoptimálisabb válaszlépéseinek feltérképezéséről.
A projekt neve „Minerva Kutatási Kezdeményezés” célja pedig „az Egyesült Államok számára stratégiai fontosságú területeket alakító társadalmi, kulturális, viselkedéstani és politikai erők megértése”.
A részleteket elsőként közzétevő Guardian a következőket írja:
A multi millió dolláros program célja, hogy azonnali és hosszú távú, „háborús helyzetben is alkalmazható betekintést” adjon a „védelmi közösség” magas rangú tisztségviselői és döntéshozói számára, valamint, hogy a „harcosok által követett parancsok” irányelveit kommunikálja.
A Minerva célja egyszerű: feltérképezni, hogy miként mennek végbe az erőszakos politikai felforgatások, értsd, társadalmi összeomlások, a közösségi hálózatok korában és felkészülni a válaszlépésekre a „békés tevékenységeket és tiltakozó mozgalmakat célozva”.
A 2014-2017 között megfinanszírozott projektek között volt az a Cornell Egyetem által vezetett, de az amerikai légierő tudományos kutatási részlege által felügyelt tanulmány is, ami „a társadalmi mozgalmak mobilizációjának és terjedésének dinamikájára fejleszt” tapasztalati modellt. A projekt célja meghatározni a társadalmat megfertőző eszmék/folyamatok kritikus tömegét, az ezeket kiváltó személyek digitális lábnyomának tanulmányázásával. Ilyen események például a 2011-es egyiptomi forradalom, a 2011-es Duma választások Oroszországban, a 2012-es nigériai üzemanyagválság vagy a 2013-as Gazi parki tiltakozások Törökországban.
Megvizsgálják a Twitter bejegyzéseket és párbeszédeket, a „társadalmat megfertőző folyamatok során mobilizált személyek azonosítása és a mobilizálás időzítésének meghatározása érdekében.
A Washington Egyetem által elnyert másik projekt azt hivatott meghatározni, hogy milyen körülmények közül erednek a nagyszabású politikai és gazdasági változásokat elérni akaró politikai mozgalmak. Az amerikai hadsereg által felügyelt projekt olyan tartósan jelenlévő mozgalmakra összpontosít, amelyek legalább 1000 résztvevővel rendelkeznek és összesen 58 országot vizsgál.
A Minerva tekintélyes finanszírozást tudhat maga mögött. Legalább 75 millió dollárt terveznek elkölteni öt év alatt. Az amerikai kongresszus egyedül ebben az évben 17,8 millió dollárt irányzott elő rá.
Egy másik, csaknem 2 millió dolláros projekt a klímaváltozás miatti társadalmi zavargások kockázatait vizsgálja.
Ennyit tehát a projekt égisze alatt folyó kutatásokról. Ami azonban leginkább aggasztó, hogy egy ilyen, pusztán elméleti társadalomtudományi kísérlettől az ember semmilyen gyakorlati alkalmazást nem várna. Sajnos a valóság mást mutat.
Bár a haditengerészet kutatórészlegének felügyelője, Dr. Harold Hawkins, a kezdetektől arról biztosította az egyetem kutatóit, hogy csupán „alapvető kutatási erőfeszítésről van szó, így nem kell aggódni esetleges alkalmazott tényezőktől”, az érintettek találkozóján mégis kiderült, hogy a védelmi minisztérium konkrét „alkalmazásokba” kívánja önteni a kutatás által feltárt eredményeket, írja a kutatásban résztvevő egyik professzor. A professzor arra ösztönzi kutatóit, hogy „az eredményeket, jelentéseket, stb. oly módon tálalják, hogy a [védelmi minisztérium] egyértelműen lássa azok gyakorlati bevetésének lehetőségeit.”
Egyre több tudós nézi kritikus szemmel az amerikai kormány azon erőfeszítéseit, amelyek a társadalomtudományok militarizálását célozzák a háború érdekében.
Az összekötőkapocs a láncszemek között? Természetesen az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA).
Az egyik hadgyakorlat forgatókönyve szerint a Sierra Club nevű ismert szervezet környezetvédelmi aktivistái egy Missouri közeli szénerőmű által termelt szennyezés miatt tüntettek. A résztvevők feladata „a ’problémamegoldók’ és a ’problémaokozók’ azonosítása volt, valamint, hogy az információs stratégia célpontját képező lakosságot azok felé a nézőpontok és értékrendek felé húzzák, amelyek a katonai stratégia végcélját képezték”.
Az ilyen hadgyakorlatok teljes összhangban állnak a Pentagon más dokumentumaival, amelyek szerint az NSA tömeges megfigyeléseinek elsődleges motivációja a környezetvédelmi, energiaügyi és gazdasági sokkok destabilizáló hatásaira való felkészülés.
Ahogy a Guardian újságírója nagyon is találóan összegzi:
A Minerva tipikus példája a katonai ideológia súlyosan beszűkült, önmaga ellen dolgozó gondolkodásmódjának. Ami pedig ennél is rosszabb, hogy a hajlandóság teljes hiánya a védelmi minisztérium részéről a legalapvetőbb kérdések megválaszolására, egyértelműen bizonyítja, hogy a katonaság tántoríthatatlanul védelmez egy növekvő népszerűtlenségnek örvendő globális rendszert egy elenyésző kisebbség érdekében, miközben a titkosszolgálatok minden lelkiismeret furdalás nélkül potenciális terroristának bélyegeznek mindenki mást.”
Miért nem vagyunk meglepve, hogy mire a tömeges társadalmi összeomlás beindul, szinte mindenki, aki egy kicsit is veszélyezteti az összeomló rezsimet, már terroristának fog számítani?
minorit reportA korábban tudományos fantasztikumnak számítóelkövetés előtti letartóztatást megvalósító technológia érkezését szemlélve, már csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg az első szürkeruhás ügynökök, vagy drónok, hogy csendben letartóztassák a közösségi hálózatok potenciális terroristának kikiáltott tagjait, azzal vádolva őket, hogy puszta jelenlétük a status quo még gyorsabb összeomlását okozhatja.
És most felejtsd el a fent olvasottakat. Inkább vegyél néhány részvényt, mert minden rendben van. Biztos nem ezeket a droidokat kerested.



Törökország az Eufrátesz kiszáradását veti

be Szíria ellen


 
Euphrates
Forrás: thetrumpet.com
Szíriában ismét súlyosbodott a polgárháborús helyzet. Törökország taktikát váltott és a szír lázadók támogatása helyett a vizet próbálják megvonni a lakosságtól. A brutális lépés sok millió szír és iraki civil életét veszélyezteti.
A válság az Eufrátesz folyót érinti, amit ma már inkább csak Eufrátesz pataknak nevezhetünk, miután Törökország elzárta a folyamot Szíria felé.
Az Eufrátesz Törökországban ered és mielőtt Szíriába és Irakba ér, áthalad az Atatürk gáton. Törökország a gát segítségével a víz tekintélyes részét tárolómedencékbe tereli és ezáltal az alsóbb szakaszokon jelentősen csökkent a vízhozam.
Szíria legnagyobb állóvizének, az Assad tónak a vízszintje 6 méterrel apadt a török intézkedések óta. Szíria nagy részét az Eufrátesz látja el vízzel.
Daniel Pipes közel-kelet szakértő elmagyarázta, hogy a lépés akár népirtásnak is tekinthető, mert valóban kiszáradással fenyegeti a lakosságot. Egy nemzet vízellátásának elvágása fatális következményekkel járhat és nem válogatja meg áldozatait. Észak-kelet Szíria száraz, aszályos területei rövid idő alatt elnéptelenedhetnek, ha a túléléshez szükséges legalapvetőbb elem eltűnik.
A probléma ráadásul túlnyúlik Szíria határain. Irak vízellátása is Törökországból eredő és Szírián áthaladó folyókból származik. A vizet gátak segítségével gyűjtik tározókba. Amennyiben a vízszint komoly mértékben leapad és csökken a nyomás, a gátak összeomolhatnak. Daniel Pipes szerint a Mosul gát összeomlása esetén Bagdad bizonyos részei néhány óra alatt víz alá kerülhetnek. Az 1,7 millió lakosú Mosul pedig két óra leforgása alatt egy közel-keleti Atlantisszá változna.
Az Eufrátesz elvágása által veszélybe sodort sok millió élet is jól illusztrálja a szíriai háború brutális természetét. Mintha a két szembenálló oldal azon versengne, hogy melyikük kegyetlenebb. A konfliktus halálos áldozatainak száma jóval meghaladta a 150 ezret, de az újabb és egyre extrémebb lépések ezt a számot megsokszorozhatják.
Időkjelei: Fontos megjegyezni, hogy az Eufrátesz kiszáradásáról szóló bibliai prófécia a Jelenések könyvében már az Armaggedoni csata előkészületeinek része, tehát nem szabad összekeverni a fenti cikkben említett, emberek által előidézett eseménnyel.
A hatodik is kiöntötte a poharát a nagy folyamra, az Eufráteszre, és kiszáradt a vize, hogy megnyíljék a napkeletről jövő királyok útja.” Jelenések 16:12



A YouTube és a Twitter törökországi

blokkolása ellenére is kiszivárgott a Szíria

elleni török terv


 
Edrogon-cropForrás: zerohedge.com
Ahogy arról korábban több portál is beszámolt, Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök előre blokkolta a Twitter elérhetőségét egész Törökországban, a „hihetetlenként“ beharangozott kiszivárogtatás és persze a most hétvégi választások előtt, majd tegnap reggel, a nagy kapkodás közepette a YouTube is blokkolásra került (annak ellenére, hogy a török bíróság határozata értelmében az ilyen tiltások nem legálisak). A manapság mindent mindennel összekötő hálózatoknak köszönhetően azonban a felvétel mégis kiszivárgott és így már valóban érthetőek a kiszivárogtatás megakadályozására tett kétségbeesett intézkedések. Ahogy azt a nyersfordításból megtudjuk, a felvételen az ország külügyminisztere, a titkosszolgálat vezetője, valamint a fegyveres erők második számú parancsnoka arról beszélgetnek, hogy megrendeznek egy fegyveres incidenst Törökország és Szíria között.
Néhány fontos részlet:
Ahnet Davotolu: „A jelenlegi fordulat tükrében a miniszterelnök azt mondta, hogy (a Szulejmán Sah síremlék elleni) támadást jó lehetőségnek kell tekintenünk.“
Hakan Fidan: „Küldök 4 embert Szíriából, ha erre van szükség hozzá. A háborút kiváltó eseményt pedig elő tudom állítani azzal, hogy rakétatámadást rendelek el Törökország ellen; Ha szükséges, akkor a Szulejmán Sah síremlék ellen is előkészíthetünk támadást.”
Feridun Sinirliolu: „Saját nemzetbiztonságunk egy közönséges, olcsó, belföldi irányelvi szervezetté vált.“
Yaar Güler: „Ez közvetlen hadüzenet. Úgy értem, amit csinálunk, az önmagában egy közvetlen háborús cselekmény.”
Feridun Sinirliolu: Néhány komoly globális és területi geopolitikai változás van folyamatban. Most más helyekre is átterjedhet. Éppen Ön mondta ma, és a többiek egyetértettek… hogy most már egy másfajta játszma felé tartunk. Ezt látnia kell. Mármint, hogy az Iraki és Levantei Iszlám Állam és a többi hasonló szervezet nagyon könnyen manipulálható. Egy olyan terület, ami hasonló szervezetekből áll, komoly biztonsági kockázatot jelent számunkra. Amikor először Észak Irakban jártunk, mindig fennállt a veszély, hogy a PKK (Kurd Munkapárt) az egészet szétrobbantja. Ha alaposan megvizsgáljuk a kockázatokat és megalapozzuk, … ahogy a tábornok most mondta…
Yaar Güler: Uram, amikor az előbb bent volt, éppen erről beszéltünk. Nyíltan. Úgy értem, a fegyveres erők egy olyan „eszköz“, amire minden lépésnél szükség van.
Ahnet Davotolu: Természetesen. Az Ön távollétében én is mindig ezt mondom a miniszterelnök úrnak, akadémiai szaknyelven, mármint, hogy nem lehetséges megmaradni ezeken a területeken igazi fizikai erő nélkül. Fizikai erőhatalom nélkül nincs elméleti hatalom.
Aki esetleg még mindig azt gondolja, hogy ezt valaki kitalálta és Erdogan jogosan tiltotta le a videót, érdemes megfontolnia, hogy a török államfő maga is elismerte, hogy az információ igaz.

 

Erdogan török miniszterelnök élőben nevezte „erkölcstelennek” a külügyminisztériumi kiszivárogtatást.” (twitter)
Röviden: Kiszivárog egy felvétel, hogy egy NATO tagország megrendezett támadás alapján indított háborút tervezett Szíriával (Hol is hallottunk ilyesmiről?) és a török miniszterelnök annyit volt képes reagálni, hogy a kiszivárogtatás „erkölcstelen“.
Erdogan mindenesetre nem örül:
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a vezető biztonságpolitikai tisztviselők között egy Szíria elleni lehetséges támadással kapcsolatban lezajlott beszélgetés kiszivárogtatását „aljasnak“ nevezte.
Egy nemzetbiztonsági ülést is kiszivárogtattak. Ez aljas, ez őszintétlen… Kit szolgálnak ezek, hogy hangalapú megfigyelést végeznek egy ilyen fontos megbeszélésen? - nyilatkozta Erdogan a támogatói előtt, a március 30-i helyi választásokat megelőzően, ami igazi próbatétel lesz számára a sok korrupciós botrány közepette.



Rendkívüli válság” szükséges az „Új

Világrend” fenntartásához, írja az elit

szervezet


 
Az Atlanti Tanács Globális Állampolgár Díjának átadása, 2013, New York City
Forrás: Infowars.com
A Washingtoni központú prominens stratégiakutató szervezetnek, az Atlanti Tanácsnak írva, Harlan K. Ullman arra figyelmeztet, hogy egy „rendkívüli válságra” van szükség az „Új Világrend” fenntartásához, aminek kisiklatását a rendszeren kívüli tényezők, mint például Edward Snowden veszélyeztetik.
Az Atlanti Tanács egy igen befolyásos szervezet, amit szoros szálak fűznek a világ számos vezetőjéhez. Jelenleg Brent Scowcroft tábornok, az Egyesült Államok George H.W. Bush elnöksége alatti nemzetbiztonsági főtanácsosa vezeti, aki Barack Obama tanácsadója is volt már.
Harlan K. Ullman a „shock and awe” (sokk és megfélemlítés) elmélet kidolgozója, jelenleg a különböző államfőknek tanácsadói szolgálatot biztosító Killowen Csoport elnöke.
A „Terror elleni háború nem az egyetlen veszély” című cikkében Ullman azt fejtegeti, hogy a világban folyó „tektonikus változások átformálják a nemzetközi geostratégiai rendszert”, arra a következtetésre jutva, hogy nem a Kínához hasonló katonai nagyhatalmak, hanem a rendszeren kívüli szereplők, mint Edward Snowden, Bradlay Manning és anonim hekkerek jelentik a legnagyobb veszélyt a „365 éves vesztfáliai rendszer számára”, mert arra bátorítják az embereket, hogy vegyék kezükbe sorsuk irányítását és szüntessék meg az állami kontrollt.
Nagyon kevesen figyeltek fel erre és még kevesebben tettek valamit az ügyben,” jegyzi meg Ullman, azon keseregve, hogy az „információs forradalom és a valósidejű globális kommunikáció” letéríti a George H.W. Bush által már több mint két évtizede beharangozott „új világrendet” a vágányról.
Egy rendkívüli válság nélkül nem sok esély van arra, hogy a megbukott vagy omladozó kormányzás által okozott károk visszafordíthatók vagy korlátozhatók legyenek,” írja Ullman, arra célozva, hogy egy másik szeptember 11 jellegű kataklizma lehetővé tenné az állam számára, hogy megerősítse dominanciáját, miközben a „rendszeren kívüli új szereplők jelentette veszélyeket is izolálhatnák, csökkenthetnék és kiküszöbölhetnék”.
Ullman tehát arra a következtetésre jutott, hogy az államon kívüli szereplők és egyéni hatalommal rendelkező személyek elmozdítása szükségszerű az új világrend megmentése érdekében. Az anyag tartalmából úgy tűnik, hogy az Atlanti Tanács definíciója szerint az „új világrend” egy globális technokrácia, amit a nagytestvéri kormány és a nagyvállalatok fúziója vezet, és amely alatt az állampolgárok egyéniségét a transzhumanista szingularitás veszi át.
Ullman retorikája némiképp hasonlít a Trilaterális Bizottság társalapító és rendszeres Bilderberg résztvevő Zbigniew Brzezinski által kifejtettekhez, aki 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa egyik gyűlésén elmondta, hogy a „globális politikai ébredés” és az elit tagjai közötti csatározások hátráltathatják a világkormány felemelkedésére irányuló törekvéseket.
A „rendkívüli válság” előidézésére tett burkolt felszólítás pedig kísértetiesen emlékeztet az Új Amerikai Évszázad Projekt 1997-es kijelentéséhez, amiben afelett siránkoznak, hogy „egy katalizátorként ható súlyos esemény, mint egy új Pearl Harbor hiányában” az amerikai militarizmus kiterjesztése lehetetlen.
2012-ben pedig Patrick Clawson, a befolyásos, Izrael párti Washingtoni Közel-Keleti Politika Intézet (WINEP) tagja vetette fel, hogy az Egyesült Államoknak egy megrendezett provokációra van szüksége az Irán elleni háború elindításához.
Vajon Ullman aggodalma arra enged következtetni, hogy az elit tart az Internet segítségével egyre gyorsabban folyó „globális politikai ébredéstől”?
Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy az Antikrisztust szinte „az egész világ” követni fogja. A dolgok jelen állása szerint azonban egyre több ember látja meg a világ irányításában rejlő problémákat, így valószínűleg szükség lesz egy megrendezett akcióra a felemelkedő új világrend ellen, amolyan irányított rendszerváltásként, hogy az „Új Világrendet” egy még újabb győzhesse le, ezúttal az Antikrisztus vezetése alatt. Így azok a „felébredtek”, akik csupán egy politikai szervezkedést látnak az elit törekvéseiben, teljes vállszélességgel a „megmentő” erő mellé állhassanak majd.
Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.” 2. János 1:7



Ukrajna és a végjáték


 
ukraine-deesForrás: Activist Post
Egyrészről az Ukrajna feletti harc az USA, az EU és Oroszország közötti véres háború része, aminek célja a területszerzés, és amiben a kormányok mellett a titkosszolgálatok, a nagyvállalatok és a bankok is részt vesznek.
Eggyel magasabb szinten azonban, szokás szerint, a globalista elit játékosait találjuk. Az ő indítékaik egészen mások. Számukra minden konfliktus új lehetőséget kínál, hogy az események utáni tárgyalásokkal előrébb vigyék hosszú távú tervüket. A tárgyalások célja pedig egy olyan törvénybe iktatott szerkezet kialakítása az ellenfelek közötti együttműködésre, ami az előző szerkezetnél nagyobb.
A II. Világháborúban például több bank és nagyvállalat (Standard Oil, ITT, IMB, stb.) is volt, amelyik mindkét oldalt segítette, a háború után pedig sokkal nagyobb piac jött létre számukra (Európa, USA) a korábbinál.
Az európai újjáépítési erőfeszítések során az amerikai kormány megbizonyosodott afelől, hogy ez így legyen.
A II. Világháború után maga Európa is nekilátott az unió létrehozásának, erőfeszítéseik eredményeként pedig létrejött egy hatalmas bürokrata gépezet, ami ma már egy egész kontinenst ural.
A globalista hatalomszerzési recept lényege: teremts konfliktust, majd a konfliktuskezelés részeként bizonyosodj meg arról, hogy egy nagyobb együttműködési szerkezet jöjjön létre, amit te irányítasz.
Ily módon több ember, föld, forrás és munkaerő kerül közös fennhatóság alá.
Van azonban egy kivétel. Amennyiben a szembenálló felek valamelyike a konfliktus után nem hajlandó megépíteni ezeket az együttműködő hidakat, a globalista terv nem működik.
Itt jön képbe az ukrán helyzet. Amennyiben Oroszország vagy az USA, a konfliktus lezárása során nem hajlandó együttműködési szerkezeteket építeni (akár nyíltan, akár zárt ajtók mögött), az engedetlen fél válik a globalista káosz és destabilizáció célpontjává.
A támadás addig folytatódik, amíg a renitens fél vissza nem tér a klubba.
A vádaskodások, fenyegető retorika és olyan címkék, mint „új hidegháború” mögött, maga Ukrajna csupán egy bábú a globalista játékban, amit arra használnak, hogy az orosz és amerikai játékosokat közelebb hozzák egymáshoz, ha kell a hajuknál fogva.
Közelebb, de nem egyetértésben, hanem amolyan globalista módra.
A globalista terv ugyanis mindig is az egységes globális Nemzet létrehozása volt, ahol megszűnnek a határok és ahol a pénzt, üzleti és politikai hatalmat birtokló osztály végre felülhet a trónra.
Ez nem egy bal- vagy jobboldali program, bár sokszor a bal- és jobboldal közötti, szándékosan elmélyített konfliktusok mögé rejtik.
Egy olyan valóságot hoznak létre, amiben a bal kontra jobb tűnik az egyetlen létező politikai játéknak. Ettől még játék marad.
Az igazi játszma pedig egészen más.
A globalista tervet hívhatjuk szocializmusnak, kommunizmusnak, fasizmusnak, korporatizmusnak, liberalizmusnak, konzervativizmusnak, vagy aminek akarjuk. Mindegyik címke tartalmaz némi igazságot, de a globalizmus egész egyszerűen hatalom. Ennyi. Fentről lefelé irányuló hatalom.
Igen, van néhány kérdés, amiben a bal- és a jobboldal nem ért egyet. Ezek a nézeteltérések fontosak a feszültségkeltésben, hiszen az érzelmek felkorbácsolásával lázban, tehát megtartják a támogatókat, akik így a barikádok mögül rendületlenül ontják majd tovább a vádakat az ellenfél irányába.
A globalistáknak ilyen jellegű figyelemelterelésekre van szükségük, hogy módszeres munkájukat viszonylag háborítatlanul végezhessék a háttérben.
Amennyiben az ukrán helyzet a tervek szerint alakul, a konfliktus végén az amerikai és orosz felek fújnak majd egymásra még egy darabig, majd megjelenik a közbenjáró. Talán a Rockefeller táborból.
Egy privát tanácskozás során közli: „Fiúk, itt az ideje lehiggadni! Van egy tervünk. Ezzel a tervvel mindenki nyerni fog. Nem üres kézzel mentek haza. Tessék: Itt van ez meg ez.”
A békeszerző.
Az új együttműködési szerkezet persze még nagyobb lesz és mindenki szemében jónak tűnik majd.
A háttérben rejlő indíték azonban nem egyéb, mint egy újabb lépés a föld nevű bolygó egyetlen nemzetté kovácsolásában az egységes hatalmi rendszer fennhatósága alatt, amit az elit uralkodók [végül pedig „Az” Uralkodó] irányít majd.
David Rockefeller 2003-ban megjelent emlékirataiban nyíltan beszélt erről a törekvésről:
Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, „internacionalistának” nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom.”









A világot újra kell indítani, mondja a

Világgazdasági Fórum alapítója


 
Forrás: USAtoday.com
Itt az idő megnyomni a világ „reset” gombját, mondta szerdán a Világgazdasági Fórum alapítója a médiának, a néhány napon belül kezdődő davosi fórum előtt.
A világ összetett, gyorsan mozog, és minden mindennel összefügg, mi pedig itt Davosban tükröt próbálunk állítani elé, hogy olyannak lássuk, amilyen valójában. Ez az összejövetel nem csupán egy kérdéssel foglalkozik. Ez egy olyan találkozó, ami világunk összetettségére koncentrál,” mondta Klaus Schwab, a WEF alapítója és ügyvezető elnöke.
A sajtótájékoztató célja leginkább a globális politikai és üzleti elit közelgő éves összeruccanásának és céljaiknak népszerűsítése volt. Legfontosabb kimondott célja pedig nem kevesebb, mint a világra 2014-ben váró kihívások leküzdése.
Schwab a következőket mondta még a szerdai eseményen:
Meg kell nyomnunk a reset gombot. A világ még mindig le van ragadva a válságkezelés üzemmódnál. Sokkal konstruktívabb módon és stratégiai szempontból kell vizsgálnunk a jövőnket. Erről szól Davos.” Hozzátette még, hogy Davos azért is különleges, mert „nincs még egy hely a világon, ahol a globális jövő ennyi érintettje lenne jelen egyszerre, akik teljes egységben küzdenek a világ állapotának javításán.”
Schwab azt mondta, hogy a válság nehéz éveit követően a bizalom kezd visszaszivárogni a globális gazdaságba, azonban sok ország számára még mindig olyan, „mintha egy hátizsákkal a vállukon futnának.”
Több mint 2500 meghívott érkezik majd a svájci hegyekben fekvő városkába, akik között számos országvezető és neves üzletember is lesz. Az idei összejövetel hivatalos mottója: A világ átformálása: következmények a társadalom, a politika és az üzleti élet számára.”
A fórumon többek között az alábbi politikai vezetők is beszélnek majd:
Tony Abbot, Ausztrália miniszterelnöke,
Shinzo Abe, Japán miniszterelnöke,
David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke,
Enrico Letta, Olaszország miniszterelnöke,
Enrique Peña Nieto, Mexikó elnöke,
Park Geun-Hye, a Koreai Köztársaság elnöke,
Dilma Rousseff, Brazília elnöke.
Időkjelei:
A fenti nyilatkozatot követő napon a WEF kiadta Globális kockázatok 2014-ben című jelentését, amiben felsorolja a világot fenyegető legkomolyabb veszélyeket.
A 10-es toplistát megvizsgálva megtudhatjuk, milyen területeken várhatunk komolyabb lépéseket a közeljövőben, és egyúttal kirajzolódik az épülő világkormány sokak számára már jól ismert ideológiája. A lista tehát a következőképpen néz ki:
- Pénzügyi válság a fontos gazdaságokban,
- Strukturálisan magas munkanélküliség, alacsony foglalkoztatottság,
- Vízválság,
- Súlyos egyenlőtlenség a jövedelmekben,
- A klímaváltozás kezelésének elmulasztása,
- Nagyobb számú időjárási események (pl. árvizek, viharok, tüzek),
- A globális kormányzás elmaradása/sikertelensége,
- Élelmiszerválság,
- Vezető pénzintézet, pénzügyi mechanizmus bukása,
- Komoly politikai és társadalmi bizonytalanság.
Tehát elvileg ezek orvoslásán munkálkodik majd a 2500 résztvevő. A „megoldást” pedig előre megtudhattuk: globális reset.






Az ILIÁ terrorszervezet iraki térnyerésének

elhallgatott háttere


 
iraq-isis-terrorists-afpForrás: Activist Post
Sokak számára valószínűleg megdöbbentő, hogy milyen gyorsan sikerült az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ, angolul ISIS) nevű iszlám fundamentalista terrorszervezetnek megerősödnie Irakban. A külföldi és valószínűleg a fontos hazai hírekről is keveset tudó emberek az ILIÁ tettei hallatán többnyire az amerikai külpolitika bukására és Irak ismételt megszállásának szükségszerűségére asszociálnak elsőként.
A helyzet iróniája, hogy az Egyesült Államok, a NATO és a nyugat szervezőmunkája, finanszírozása, fegyverszállítmányai és irányítása nélkül az al-Kaida és az ILIÁ se Irakban se Szíriában nem létezne.
Sajnos a hírek orwelli tálalásának köszönhetően az emberek egy kukkot sem értenek abból, ami történik, így reakciójuk szinte megbocsátható.
A 2001. szeptember 11-i támadások után a terrorveszély kapcsán indított félelemkeltő hadjáratnak és propagandának, majd az al-Kaida más országokban történő további finanszírozásának köszönhetően az embereket felváltva, hol félelemre, hol a különböző terrorszervezetek támogatására ösztönzik, egyszer a terroristák jelentette veszélyre, máskor pedig arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államoknak joga van a terroristákat finanszíroznia, ha érdekei ezt kívánják.
13 évvel a szeptember 11-i támadások után a szélsőségesek nagyobb hatalommal bírnak a közel-keleten, mint a terrorizmus elleni globális harc kezdete óta bármikor. A kérdés már csak az, hogy miért hagyták, hogy ekkora területeket foglaljanak el, főleg egy olyan országban, ami elvileg fontos az Egyesült Államok számára?
Mielőtt továbbmennénk, muszáj rámutatni, hogy a feltételezés, miszerint az ILIÁ legújabb iraki térnyerése meglepetésként érte a nyugati titkosszolgálatokat, nevetséges. Tony Cartalucci a következőket írta erről:
safe_imageMinden út Bagdadba vezet és az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) mindegyiken egyszerre halad előre, északon Szíria felől, Törökországból pedig dél felé. A nyugati sajtó főcímeiben két minden alapot nélkülöző motívum vált népszerűvé. Az egyik szerint az amerikai közel-kelet politika bukását láthatjuk, ami arra jó, hogy még véletlenül se tekintsük az USA-t vagy a NATO-t bűnrészesnek a jelenlegi összehangolt, kiterjedt, bőséges finanszírozással ellátott, nyakig felfegyverzett terror villámhadjáratban. A másik szerint az ILIÁ a homokdűnék és datolyapálmák közül magyarázat nélkül kipattant hivatásos hadsereg, amely egyen Toyota teherautókon halad Bagdad felé.
Természetesen az is nevetséges, hogy Irak számára csupán két opció létezik: újabb amerikai megszállás, vagy behódolás a terrorista vadembereknek. Létezik egy harmadik megoldás is.
A valóságban az ILIÁ a NATO és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) 2007-ig visszanyúló összeesküvésének szülötte, amit a szaúdi és amerikai döntéshozók azért indítottak, hogy megtisztítsák a térséget Irán Szírián és Irakon is átívelő, egészen Libanonig és a Földközi-tengerig elérő befolyásától. Az ILIÁ-t egy NATO és Perzsa-öbölbeli koalíció fegyverezte fel, finanszírozza és képezte ki Törökország (NATO) határain belül, és észak-szíriai kampányai során időnként még a török tüzérség és légvédelem támogatását is élvezte. Ennek legújabb példája a Kasab falu elleni al-Kaida támadás Szíria északnyugati részén.
Tehát mivel az ILIÁ a NATO és a GCC szülötte, ha az Egyesült Államok tényleg fel akarná számolni a szervezetet, nem kellene egyebet tenni, mint megvonni a finanszírozást és egyéb támogatásokat.
Igazából egyedül az Egyesült Államoknak köszönhető, hogy az ILIÁ jelenleg hatalmas területeket felügyel Szíriában és Irakban, nem csupán azért, mert az amerikai megszállás okozta hatalmi vákuumot az iszlamista terroristák töltötték ki, hanem azért is, mert az amerikai erők finanszírozták és segítették a harcosokat az iraki ellenállás szunnita és síita tagjai ellen, hogy megtörjék az amerikai megszállással szembeni ellenállást.
A mostani eseményeknél is fontosabb azonban, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja ezeket a harcosokat, főleg az ILIÁ tagokat, a szíriai fronton. Seymour Hersh mára híressé vált írása is erre enged következtetni:
A többségében síita Irán gyengítése érdekében a Bush kormány úgy döntött, hogy felülírja a Közel-Kelet prioritásait. Libanon esetében a szunnita szaúdi kormányt hívta segítségül, hogy titkos akciók segítségével gyengítse a síita, Irán által támogatott Hezbollah-t. Az Egyesült Államok Irán és Szíria ellen indított egyéb titkos akciókban is részt vett. Az akciók melléktermékeként az Egyesült Államokat gyűlölő és az al-Kaidával szimpatizáns, szélsőséges szunnita szervezetek megerősödtek.
Bár Hersh 2007-ben írta ezeket a sorokat, Michael Hirsh és John Barry már 2005-ben a Newsweek-ben „A Salvador opció” címmel megjelent cikkükben is arról beszéltek, hogy a közel-keleti államok, különösen Szíria gyengítésére halálbrigádokat vetnek be.
Miközben a szíriai „lázadók” sok millió dollár támogatást kapnak, az ILIÁ finanszírozásáról az USA, a NATO és öbölbeli partnereik által egy szó sem esik.
Az amerikai hadsereg terrorelhárító szervezetei által készített jelentésekből (linklink) kiderül, hogy az iraki al-Kaida és ILIÁ csapatokat az öbölbeli államok hozták létre, fegyverezték fel és finanszírozzák azóta is, később kiegészítve őket a Líbiaterrorközpontjának számító Benghazi-ból és Szaúdi-Arábiából származó harcosokkal. Ezek a csapatok valamilyen formában azóta léteznek, hogy a 80-as években a CIA valamint a szaúdi és pakisztáni titkosszolgálatok létrehozták a szovjet csapatok elleni harcra Afganisztánban.
A nyugati sajtó és a kormányok azt akarják elhitetni velünk, hogy a „Twitter adományokból” és „bankrablásokból” összejött pénzek olyan hatalmat biztosítottak az al-Kaidának, amellyel könnyűszerrel hatalmuk alá vonhattak egész tartományokat több országban is. A bizonyítékok mást mutatnak.
A fentiekből arra lehet következtetni, hogy az iraki helyzet teljes mértékben az USA, a NATO és a GCC irányítása alatt áll. A kérdés persze, hogy miért? Két további lehetőség áll fenn annak magyarázatára, hogy milyen célokat szolgálhat az ILIÁ tevékenységének ilyen módon történő támogatása, irányítása.
Először is, a támadások nemcsak területfoglalásokat tettek lehetővé, amelyek a későbbiekben jól jöhetnek az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek a Szíria elleni támadásnál, de ürügyet szolgáltattak a szervezet további felfegyverzésére, – az amerikai erőktől „lefoglalt” tankok, Humvee-k és helikopterek formájában – hogy hatékonyabban harcolhassanak Assad ellen. (Lásd még: Az ILIÁ éves jelentései)
Tehát a NATO tulajdonképpen úgy tudja felfegyverezni a terrorszervezetet, hogy ez a nyilvánosság szemében ne tűnjön annak.
Másodszor pedig, és ez tűnik valószínűbbnek, az Egyesült Államok azért is engedhette az ILIÁ-nak ilyen hatalmas területek elfoglalását, hogy ezzel ürügyet biztosítson Szíria megtámadására és Irak ismételt megszállására, amit amúgy az amerikai lakosság nem nézne jó szemmel.
Abban biztosak lehetünk, hogy egy Szíriába is átnyúló katonai akció célja nem az ILIÁ kiiktatása lenne, hanem tökéletes hátsó ajtóként szolgálna egy ütközőterület felállításához, amit a NATO igencsak szeretett volna a szíriai konfliktus elején. Az ütközőterület kialakítása után nemcsak a NATO erőknek, de a terroristáknak is egyszerűbb lesz mélyebben behatolni Szíria területére.
Érdekes fejlemény az ügyben, hogy az Egyesült Államok már azon is gondolkozik, hogy megállapodik Iránnal az iraki helyzet rendezésére és az ILIÁ felszámolására. Függetlenül attól, hogy milyen nemes célok vezérlik Iránt a terroristák elleni harcban, nem szabad megfeledkezniük arról, hogy ők is rajta vannak az angol-amerikai ellenséglistán. (Lásd még: videó) Tehát nem lenne túl okos döntés túl sok helyen bevetni erőiket, mert az Egyesült Államok figyelme bármikor rájuk terelődhet.
Tehát az amerikai külpolitika bukásának nevezni az ILIÁ sikereit csak arra jó, hogy ezzel eltereljék a figyelmet a terrorizmus modernkori gyökereiről. Inkább külpolitikai sikerről van szó.
A CIA támogatása, fegyverek és pénz formájában, az egyetlen oka annak, hogy az al-Kaida, az ILIÁ és hasonló szervezetek egyáltalán léteznek és képesek ilyen kiterjedt háborút folytatni több országban is.
A kiút természetesen egyszerű lenne. Az iraki és szíriai békéhez nem szükséges megszállni Szíriát vagy ismét megszállni Irakot és semmiképpen sem szükséges további fegyvereket adni a halálbrigádoknak. Elég lenne, ha az USA, a NATO és a GCC nem adna több pénzbeli és egyéb támogatást a terrorszervezeteknek.
Sajnos azonban az elit agytrösztök és szervezetek írásait és a nyugati kormányok hozzáállását ismerve úgy tűnik, a béke nincs a célkitűzések listáján.



Agyba ültethető chip a DARPA jóvoltából az

emlékek megváltoztatására


 
170614chip
Forrás: infowars.com
Az Egyesült Államok hadseregének kutatásfejlesztésért felelős ügynöksége, a DARPA olyan agyba ültethető chipek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek bizonyos emlékeket beültetni vagy törölni az alany agyában.
Az ügynökség idegkutatói olyan világról álmodnak, ahol az emberek agyát lézerek, gyógyszerek és chipek segítségével lehet majd programozni, illetve azokba mesterségesen emlékeket ültetni. A technológia működőképességét egereken már bizonyították.
Úgy tűnik, a DARPA teljes gőzzel halad ezeknek a technológiáknak a megvalósítása felé,” mondta Joseph LeDoux idegkutató az MIT Review-nak. Az tervezik, hogy chipet ültetnek [az agyba]. Olyan lenne, mint egy művégtag, azzal a különbséggel, hogy nem az ember karját irányítja, hanem az emlékeit. Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan tervezik kivitelezni.”
Brian Bergstein, az MIT Review-ban leírja, hogy konkrét emlékek létrehozása vagy törlése „gyakran hátborzongatóan hangzik”, pedig szerinte nagyon hasznos lehet a poszttraumatikus stressz szindróma, a stressz, a szenvedélybetegségek vagy a depresszió kezelésében.
Sok tudós az aranykor beköszöntét látja ezekben a technológiákban, ahol az emberi elmét „tökéletesebb” működésre ösztönözhetik, bár maga LeDoux is elismeri, hogy a technológia a „félelmet nem ismerő szörnyek” megteremtését is lehetővé teszi.
Ismerve a DARPA egyéb érdeklődési területeit a beültethető chipek tekintetében, még aggasztóbb fényben tünteti fel ezeket az újításokat és elképzeléseket.
Regina Dugan, a DARPA korábbi igazgatója, aki jelenleg a Google tulajdonában lévő Motorola egyik vezetője, egy konferencián beszélt a jelszótabletta és az elektromos tetoválás előnyeiről, ami magát az emberi testet alakítaná azonosítóvá, hogy a felhasználók minden egyéb kulcs nélkül férjenek hozzá eszközeikhez, indítsák be autójukat, vagy lépjenek be a lakásukba.
Amikor az esemény moderátora megkérdezte tőle, hogy „a Google valóban mindent tud-e rólunk, akárhol vagyunk,” megjegyezve, hogy elvégre Dugan a Google embere, tehát nyilván ismeri a választ, Dugan nevetve annyit mondott, hogy csak vegye be a tablettát.
Időkjelei: Egyelőre még sok kritikát is hallani, tolakodónak és feleslegesnek nevezve ezeket az újításokat, de még többen vannak azok, akik szerint az ilyen technológiáké a jövő, megint mások pedig kinevetik az aggodalmaskodókat, illetve azokat, akik a Bibliát idézve hívják fel a figyelmet a chipbeültetés és a transzhumanizmus veszélyeire.
A Jelenések könyvében olvasható próféciából (Jelenések 13:16-18) tudjuk, hogy ez lesz a társadalom feletti irányítás végső formája, ahol a rendszeren belül megszűnnek a kiskapuk és minden ember döntés elé kényszerül.



Idők jelei áttekintés


 
Joseph Candel
Az elmúlt néhány évben az emberiség tudása hihetetlen mértékben növekedett, és bár sok hasznos felfedezés is született, sajnos a fejlődés egyre veszélyesebb területek felé vette útját.
A kutatók magával az élettel kísérleteznek, emberi szerveket és testrészeket klónoznak vagy növesztenek, és egyre gyakrabban kacsintgatnak a teljes emberi klónozás ésgénállományunk módosítása felé. A tudomány veszélyes és nagyrészt ismeretlen utakon jár és bár újabb és újabb felfedezésekkel dicsekszik, még mindig sokkal több mindent nem ért az emberi test működésével kapcsolatban, mint amennyit már megismert. A hosszabb vagy egészségesebb élet helyett soha nem látott csapásokat és betegségeket szabadítanak az emberekre, olyan következményeket váltva ki, amiket nem láthatnak előre.
Mivel az életet csupán fizikai vagy tudományos szemmel nézik, a test és a gép fúziója logikus és pozitív lépésnek tűnik számukra. Egyrészt intelligens robotokat akarnak, hogy az embert szolgálják, másrészt magát az embert is gépesíteni akarják, chipeket és érzékelőket ültetnek a testébe, nagyobb hatalmat ígérve a tárgyak felett.
chipek és implantátumok előnyeiről lassan napi szinten hallunk. Elmondják, hogyan védheti gyerekeink biztonságát vagy az egészségünket, kihangsúlyozzák mennyivel kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb a személyazonosítás, és mennyi mindenre jó még az élet más területein. A digitális és chipes azonosítás terén is hihetetlen fejlődést láthattunk az elmúlt néhány évben, és ami a legfontosabb, a közvélemény egyre inkább kész elfogadni ezt az újítást.
A kérdés lassan már nem az, hogy akarunk-e a chipet, hanem, hogy milyen formában kérjük. Léteznek ehető chipek, amik akár jelszóként is funkcionálhatnak és van elektromos tetoválás, ami leginkább az egészségügyben forradalmasíthatja a betegek azonosítását és megfigyelését.
Regina Dugan, a DARPA korábbi igazgatója, aki jelenleg a Google tulajdonában lévő Motorola egyik vezetője, egy konferencián beszélt a jelszótabletta és az elektromos tetoválás előnyeiről, ami magát az emberi testet alakítaná azonosítóvá, hogy a felhasználók minden egyéb kulcs nélkül férjenek hozzá eszközeikhez, indítsák be autójukat, vagy lépjenek be a lakásukba.
Sajnos egyre többen tartják az ilyen megoldásokat divatosnak és önként vetik alá magukat a chipbeültetésnek.
Egyelőre még sok kritikát is hallani, tolakodónak és feleslegesnek nevezve ezeket az újításokat, de még többen vannak azok, akik szerint ezeké a jövő, megint mások pedig kinevetik az aggodalmaskodókat, illetve azokat, akik a Bibliát idézve hívják fel a figyelmet a chipbeültetés és a transzhumanizmus veszélyeire.
A fiatalok között sokan vannak, akik készen állnak a magánszféra minden szegletét átadni egy hamis lázadás zászlaja alatt, ami valójában nem egyéb, mint konformizmus és a kényelem előtérbe helyezése.
Az elkövetkezendő 5-15 évben a biotechnológia és ember-gép interfészek gyors fejlődését fogjuk látni. Ez a technológia előkészíti a terepet a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer számára. A Jelenések 13:16-18 a következőket mondja:
És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
Ez lesz a társadalom feletti irányítás végső formája, ahol a rendszeren belül megszűnnek a kiskapuk és minden ember döntés elé kényszerül.
Egy másik fontos területe az idők jeleinek, amire Jézus saját szavai mellett János is figyelmeztet a Jelenések könyvében, a háború:
Amikor feltörte a második pecsétet, hallottam, hogy a második élőlény szól: “Jöjj!” És kijött egy másik ló, egy tűzvörös, és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békességet a földről, sőt hogy öldössék egymást az emberek; és nagy kard adatott neki.” – Jelenések 6:3-4
nukleáris fenyegetettség ismét valós veszélyt jelent a világon, komoly szorongást okozva az embereknek. Oroszország nyíltan kimondta, hogy kész bevetni atomfegyvereit saját védelme érdekében, vagy akár egy szükségesnek ítélt támadás során is. Észak-Koreától szinte kiszámítható rendszerességgel érkeznek a háborús fenyegetések. Egyesek szerint a kommunista ország egy komoly háború gyújtózsinórja is lehet. India és Pakisztán, ez a két lobbanékony és dühös nemzet, szintén nem rejtik véka alá nukleáris képességeiket, de hosszan sorolhatnánk a hasonló veszélyforrásokat.
Bár a „háborúk híre” rendszeres újság volt az elmúlt évtizedekben, a Berlini fal 1989-es lerombolását követően a kedélyek csillapodni látszottak. A veszély azonban ismét feléledt az elmúlt néhány évben.
Jézus azt mondta, hogy lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:25-26)
Sejtve, ami a világra vár, az emberek valóban hihetetlen stresszben és szorongásbanélnek, illetve egyre több olyan betegségben szenvednek, amik ezekből erednek, azöngyilkosságokról nem is beszélve, ami jelenleg a 20. leggyakoribb halálozási ok a világon.
Sokan látják, hogy a technológia nem oldja meg a problémáikat. A terhek könnyítése helyett több munka hárul rájuk, emellett egyre több szabálynak és kötelességnek kell eleget tenniük a hatóságok felé. Sokan a társadalom siralmas állapota miatt aggódnak, nem tudva mi vár majd gyermekeikre a jövőben.
A sok felfedezés, kényelmi újítás és látszólagos bőség ellenére, a problémák nemhogy nem oldódtak meg, de egyre fokozódnak. A szegénység egyre nagyobb gond. A háború veszélye nem múlt el. A betegségek pedig csupán megváltoztak, de el nem múltak. Hit és remény nélkül nem csoda, hogy „az emberek elhalnak a félelem miatt”.
Bár gyűlnek a viharfelhők a láthatáron, mégsem kell félnünk. Isten azt mondja, hogy „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak. Menedéked az örökkévaló Isten, örökkévaló karjai tartanak.” (Ézsaiás 41:10, V. Mózes 33:27) Egy percre sem hagy cserben. „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig,” ígérte Jézus. (Máté 28:20)
A béke, amit Jézus ad „minden értelmet meghalad” ha „Benne bízol”. (Filippi 4:7, Ézsaiás 26:3) A vihar közepén is jelenlévő bizalom a legteljesebb béke formája. A béke csak akkor válik igazi békévé, ha a vihar próbára tette.
Ha szeretnéd megismerni a Békesség Fejedelmét, akár azonnal megteheted, csak nyisd meg a szíved: Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.” (Jelenések 3:20)
Mondd el ezt a rövid imát, vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:
Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök életajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam, a válaszokat a kérdéseimre és a békét, ami minden értelmet meghalad. Ámen.”






Olaszország veszi át az EU soros elnökségét

– Cél: az Európai Egyesült Államok


 
Matteo-Renzi_2950810b
Forrás: telegraph.co.uk
Matteo Renzi olasz miniszterelnök kimondta, hogy hat hónapig tartó soros elnöksége alatt mindent megtesz az „Egyesült Európai Államok” megvalósítása érdekében. A lépés valószínűleg komoly negatív visszhangot kap majd Nagy-Britanniában (és más európai országokban is).
Renzi arról szeretné meggyőzni az európai vezetőket, hogy egy erősebb és összetartóbb Európa az egyetlen megoldás a jövő problémáira.”
A gyerekeim jövője szempontjából az Egyesült Európai Államokról álmodom, és ezért dolgozok.”
Felszólította a „bátor vezetőket”, hogy ezen cél elérésért küzdjenek.
Nagy-Britannia mindig is ellenezte ezt a törekvést. Margaret Thatcher 1988-ban nyíltan elvetette az elképzelést, ami szerint az Egyesült Államok modellként szolgálhat Európa számára, David Cameron jelenlegi miniszterelnök pedig mindent megtesz az elszánt föderalista Jean-Claude Juncker megválasztása ellen az Európai Bizottság élére.
Olaszország július 1-én veszi át a soros elnökséget Görögországtól és az előtte álló időszak nem lesz egyszerű, hiszen Európa szerte erősödött az eurószkepticizmus.
Renzi szerint az európai választásokra egyetlen hatékony válasz létezik:
Egy olyan Európára van szükség, ami egy vonzó kalandhoz, nem pedig egy pénzügyi vagy gazdasági gyakorlathoz hasonlítható,” hozzátéve, hogy mindenképpel meg kell mutatni, hogy az EU nemcsak közös múltat, de közös sorsot tudhat magáénak.”
A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.” (Jelenések 17:12)
Kapcsolódó posztok:

Nem akarunk birodalmakban élni

 a mi célunk a nemzetek 

Európája , és nem az Európai 

Egyesült Államok cionista 

bankárkaszt hatalmának

 kiépítése.

Nem a kamatrabszolga 

gyarmatott akarjuk kiépíteni , 

hanem épp ezt akarjuk leépíteni 

a fasiszta zsidók uralma nélküli 

Európai Nemzetek államát 

akarjuk , hogy megvalósúljon a 

zsidó bankárkaszt nélkül Iszlám 

bankrendszerrel , Elég volt a

 kamatrabszolgaságból az 

uzsorás cionista bankkokból . 

Tünjön el a dollárral együtt a 

zsidó bankárkaszt is . Likvidálni 

azt a 300 zsidó bankárdinasztiát 

, kik két világháborút zudítottak

 az emberiség fejére , és most 

abban mesterkednek , hogy a 

Föld lakosságának 90 % - át 

kiirtsák , és ők erőltetik a

 nemzetekre a holokausztot , 

holoparaziták az egész világot

 zsarolják , míg végül le is 

akarják igázni , és a 

gyarmatokon a kamatrabszolga 

sereg serénykedik a kiválasztott 

nép óhaja szerint . A beültetett 

halál cship pedig kiszabja élete 

folyását , ha megkapja a 

rádiósfrekvenciás jelet a 

ciánkapszula végez a

 delikvensel, mert már túl öreg , 

vagy beteg , vagy nem tetszik a







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése