2019. november 3., vasárnap

A demokratikus rabszolgák születése





















A demokratikus rabszolgák születése












 
Mi a távolabbi célja a cionista háttérhatalomnak a bevándorlókkal és a cigányokkal?


Vajon milyen szándékai vannak a hazánkat uralma alatt tartó cionista oligarchiának a cigánysággal? Azzal minden értelmes magyar ember tisztában van, hogy az úgynevezett ,,jogvédők" és ,,demokraták" orruknál fogva vezetik úgy a magyar népet, mint a világ közvéleményét. De melyek lehetnek a ,,háttérhatalom" távolabbi céljai?
Tisztában kell lennünk azzal, hogy mindaz, ami a ,,kisebbséggel" Magyarországon történik, szoros kapcsolatban áll az Európában és Amerikában elterjeszteni kívánt multikulturalizmussal. A cionista elit irányítása alatt álló globális birodalom legfőbb célja ugyanis egy kevert fajú birodalmi népesség megteremtése. Manapság gőzerővel zajlik Európa ,,amerikanizálása", amelynek az oligarchia számára két felbecsülhetetlen előnye van. Az egyik, hogy a bevándorlók és kisebbségek öntudatának, számbeli súlyának növelésével gyengíteni lehet az őshonos európai, fehér nemzetek önvédelmi ösztönét és nacionalizmusát. A másik pedig, hogy viszálykodó, egymás ellen fordítható etnikai csoportokból álló társadalmak születnek, amelyek az ,,oszd meg és uralkodj" jól ismert stratégiájának szellemében uralhatók. Hangsúlyozom: a hagyományos európai nemzetek pusztulását jelentő ,,multikulti projekt" nem pusztán Magyarországra van szabva, hanem az egész globális birodalom egyik legfőbb ,,rendező elve".





Persze az ,,oszd meg és uralkodj" módszerét alkalmazó birodalmi elitnek vékony kötélen kell egyensúlyoznia. Mert az alattvalók egységének megbontása és a viszálykodás szítása ugyan az oligarchia elemi érdeke, viszont azért azt sem szeretnék, hogy a birodalom kormányozhatatlanná váljék, polgárháború törjön ki, és a ,,plebs" tagjai az egymás elleni küzdelemben fecséreljék el energiáikat - ahelyett, hogy az elnyomóik parancsára húznák engedelmesen az igát. Helyesebb tehát azt mondani, hogy az életünk minden területét figyelemmel kísérő és szabályozni akaró, gondolat- és érzésvilágunkat meghatározni kívánó hatalom a kisebbség és többség, illetve a különböző etnikumok közötti ellentéteket erőteljesen manipulálja. Teszi ezt részben a titkosszolgálatok, részben pedig a szoros felügyelet alatt tartott politikusok és a média segítségével.
A buzik, a bevándorlók, a cigányok, a drogosok és mindenfajta deviánsok szüntelen sztárolása, a hagyományos családmodell és erkölcs elleni támadások, a nemzetek összetartó erejének szétbomlasztása mind ugyanazt a célt szolgálja: a kevert fajú, erkölcs, hagyományok és nemzeti öntudat nélküli, lebutított, ellenállásra képtelen, etnikai és egyéb más természetű viszályok révén is legyengített népesség megteremtését. Amelynek agyát alaposan át is mossák a liberalizmus, a multikulti és a holokauszt-vallás tételeinek állandó sulykolásával. Az uralkodó oligarchiának ettől a zombivá tett tömegtől aligha kell féltenie a hatalmát. Azoknak a keveseknek pedig, akik értik a folyamatok lényegét, és ellenállás leghalványabb jelét mutatják, a mindent látó ,,Nagy Testvér" figyelmének kereszttüzében kevés lehetőségük lesz bármiféle cselekvésre.
Sötét jövő előtt áll a nyugati világ majd mindegyik népe. A kétségbeejtő demográfiai helyzetben a munkaképes felnőtteknek nem csupán egyre többet és többet kell dolgozniuk egyre kevesebb pénzért, hanem szembesülniük kell a nagy ütemben szaporodó bevándorlók és más ,,kisebbségek" egyre vadabb élősködésének és bűnözésének következményeivel is. A második világháborúban végzetesen meggyengített, majd a modern média révén alapos agymosásnak alávetett európai nemzetek nem képesek kezükbe venni sorsukat. A folyamatokat a cionista birodalmi elit irányítja, amely a maga mindenkori hatalmi érdekeinek megfelelően manipulálja az etnikumok közötti kapcsolatokat: a jól megfizetett ,,jogvédők" révén egyrészt igyekszik az egyelőre még többségi nemzetet a ,,kisebbségek" szeretetére buzdítani (valójában a többséget zsarolni, megfélemlíteni és sakkban tartani), másrészt pedig a viszály magvait is elhinti. (Gondoljunk pl. az ún. romagyilkosságok bizonyos titkosszolgálati vonatkozásaira.)
Sajnos az elkövetkező években az úgynevezett cigánykérdés egyre inkább a politikai élet fókuszába fog kerülni. Nem kell hozzá sok idő, és az első számú közéleti üggyé - nemzeti sorskérdéssé - válik. De ahhoz sem kell már túl sok idő, hogy a cigányság számarányát tekintve többségre jusson. Hacsak nem omlik össze a jelenlegi világrendszer, akkor egy jó fél évszázad múlva Nyugaton a főként iszlám bevándorlók, nálunk pedig a cigányság lélekszáma megközelítheti (esetleg el is érheti) az őslakosokét. Vajon gondolnak-e a cionisták arra, hogy akkor mi fog történni? Fogas kérdés. Mivel azonban a birodalmi elitek általában kénytelenek hosszú távon gondolkodni, úgy hiszem, igenis foglalkoznak azzal, mi lesz akkor, ha a mostani imádott ,,kisebbségeik" többségbe kerülnek. Feltehetően abban bíznak, hogy egyrészt a vérkeveredés, másrészt a folyamatos liberális, fogyasztói és holokausztos agymosás (meg persze az iszlám államokra mért katonai csapások) eredményeképpen sikerül kihúzni a muszlim vallás méregfogát, és a cigók is szelídülnek valamelyest. (Legalább annyira, hogy valamilyen rabszolgamunkára alkalmasak lesznek.) Hogy ezek a számítások beválnak-e, egyelőre nem tudható. De akár beválnak, akár nem, Európa őshonos nemzeteinek - köztünk nekünk, magyaroknak - már oly mindegy lesz.
Perge Ottó - Kuruc.info







  2013-03-19 16:55:20, kedd




Az eugenika vagy eugenetika olyan társadalomfilozófiai irányzat, mely az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti. Az utópista eugenetikai gondolat kidolgozója az angol Francis Galton, Charles Darwin unokatestvére volt. Megfogalmazása szerint: Az eugenika tudománya mindazokkal a hatásokkal foglalkozik, amelyek egy faj veleszületett kvalitásait javítják, és amelyek ezen kvalitások lehető legelőnyösebb kifejlődését elősegíthetik. Propagátorai a társadalom felelősségre és az altruista hozzáállásra hivatkozva hirdették az emberi intelligencia növelésére, takarékosságra és az emberi szenvedés csökkentésére irányuló törekvéseiket. Az eugenikát a történelem folyamán többször használták fel ürügyként faji megkülönböztetés igazolására.



















































A Magyarországi Politikai Nagycirkusz bemutatja

"A magyar nép tragikomédiája" című előadását








Rendező-koreográfus (a háttérhatalom megbízásából):


Szereplők:
  • "Bólogató János" hazaáruló páholy és kormánypárt FIDESZ - KDNP
  • Jobbik Magyarországért Mozgalom
  • Magyar Szocialista Párt (MSZP)
  • Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP)
  • Demokratikus Koalíció (DK)
  • Lehet Más a Politika (LMP)
  • Szövetségben, Együtt Magyarországért (SZEM)
  • Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt (SZEMA)
  • (Össze)zavaró csőcselék, kollaboráns hazaárulók, biodíszlet:
  • EGYÜTT 2014 (Haza és Haladás Egyesület, Szolidaritás Mozgalom, Milla)
  • Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE)
  • Rózsa Milán (aka Zsirai Zsolt) és fütyülősei
  • Anonymous hackermozgalom
  • További belépő tömörülések, csoportok és alakuló pártok
  • A magyar nép:
  • 70% szenvedő
  • 20% lázadó
  • 10% cselekvő

2013. augusztus 19., hétfő

Egy fantomállam bizonyítékai

Magyar Köztársaság kontra fantomállam (Útlevél 2012. előtt és után)
Magyar Köztársaság kontra fantomállam (Útlevél 2012. előtt és után)


Címkék: Magyarország

2013. augusztus 5., hétfő

Kritika az 'Occupy Hungary' mozgalomnak (Máté Tamás, 2012. május 14.)

A saját érdeketekben muszáj leírnom, hogy mit gondolok a mozgalomról.


Szókimondó leszek. Ami a szívemen, az a számon. Nem célom senkit sem megbántani semmilyen módon, ezért kérlek titeket, tegyétek félre most az ego-tokat és ne azt nézzétek, hogy ki írja ezeket a sorokat, hanem, hogy mit mond, és milyen érvekkel támasztja azt alá.
Nem fogom kerülni a forró kását, és hosszasan gondolkodni szavakon, hogy azok a lehető legfinomabb pofonokat adják a lelketeknek. Bizony megmondom keményen és kegyetlenül őszintén, hogy elképesztően amatőrök vagytok. Egyszerűen rossz nézni, amit csináltok. Komolyan. Semmilyen célotokat sem fogjátok így elérni, és még azt a pár embert is hamis hitbe ringatjátok, aki veletek tart. Teljességgel rossz a helyzetértékelésetek. Azt hiszitek (kénytelen vagyok hitről beszélni, mert láthatólag nincs meg a tudás bennetek a helyzetfelismeréshez), hogy a világ gondjai elsősorban a korrupt politikusok miatt keletkeztek. Ti a politikusoktól követeltek olyan dolgokat, amelyeket úgy hiszitek nekik módjukban áll vagy állna, ill. kellene megadni nektek, nekünk a 99%-nak. Ez csak elvileg van így. A politikusok nem értenek semmihez (általában) csak ahhoz, hogy hogyan szerezzenek maguknak hatalmat. Magának a szónak a jelentése is erre vezethető vissza, ha jól tudom. Aki meg a hatalomért küzd már eleve alkalmatlan olyan szerepre, ami arról szól, hogy szolgáljon. Holott elvárható módon az lenne a dolga.


A RENDSZER a rossz, aminek az egyik (látható) megnyilvánulása a politikus, aki maga is ember, épp ezért gyarló… és mint látszik, nem kicsit az. Ne várjátok, hogy most előálljak egy listával arról, hogy ki és mennyit lopott, mert nincs ilyen listám, de ha vettek egy vagy két pillantást az elmúlt 22 év jelentősebb gazdasági, társadalmi mutatóira, akkor nem lesz kérdés, hogy rengeteg pénz tűnt el. Amióta "rendszerváltás" volt minden mutató romlott vagy stagnál, és ez annak ellenére van így, hogy elég szép számban váltották egymást a különböző kormányok a szakértőikkel együtt Magyarország (és a többi ország) élén. Idealisták vagytok, mert hinni akartok. De a hit nem elég. A hit évezredek óta csak arra jó (a reménnyel karöltve), hogy tehetetlenségre kárhoztassa azokat, akik - ha felismernék - cselekedhetnének is. Felelősen. De a hit és a remény levette ezt a terhet az emberek válláról, mert mindenki jobban szereti, ha nem kell csinálnia semmit, amíg mások (politikusok, szakértők vagy maga Isten) majd megoldják a problémákat. Ám a problémák sosem fognak megoldódni, mert pont ezért keletkeznek. A hit miatt, hogy majd mások... pedig nem.


Ti elkezdtetek kilendülni ebből és cselekedni akartok. Lelkesek vagytok, de naivak. Magyarországon nem volt rendszerváltás. Helyesebb lenne azt mondani, hogy módszerváltás volt. Érdemes megnézni mikor csatlakoztunk a Valuta alaphoz, mert nem 1990-ben, hanem jóval előtte (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR). Vagy itt van a társasági törvény (http://www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8578), ami szintén 1990. előtt lett megalkotva. Egyszerűen nem létezett olyan, hogy rendszerváltás, mert az azt lehetővé tevő törvényeket már jóval előtte meghozták, és akkoriban még csak sejteni sem lehetett, hogy a Szovjetunió máról-holnapra összeomlik. Akkor meg mégis, hogy lehetséges ez? Csak úgy, hogy előre tudták, hogy "mi következik". Bármennyire is "nem szeretem" téma ez, mégis azt kell mondjam, az összeesküvés-elméletek igazak. Mindenről kiderült már, hogy pontosan a fordítottja igaz, és ehhez nem kell már titkos levéltárakba menni, mert minden fent van a neten, csak kellő időt kell rá fordítani, hogy az ember összeszedje a legrelevánsabb eseteket, majd összeillesztve azokat rádöbbenjen, minden igaz, amit az "összeesküvés-elmélet hívők" állítanak. Nem kisebb emberek nyilatkoznak ebben a témában, mint amerikai elnökök és politikai tanácsadók már a '60-as évektől kezdődően. Ismétlem: minden fent van a neten, és nem kívánom hivatkozások tengerét ide beilleszteni, hogy bizonyítsam az igazamat. Nem is akarom, hogy elhiggyétek. Én azt akarom, hogy ALAPOSAN járjatok a dolgok után. Olvassatok. Sokat. Mert amivel ti próbálkoztok... nos, az szánalmas… nincs jobb szó rá és ne vegyétek sértésnek, együttérző szánalom ez, mert szeretném, ha sikeresebbek lennétek. És ez még úgy sem könnyű, hogy az ember csak közelítőleg is tisztában van a helyzettel.


Az országokat nem a kormányok irányítják (Orbán Viktor: "Magyarország elérte külpolitikai önrendelkezésének maximumát", majd a készülő új világrendről beszél, 'jutubon' fent van valahol, keressetek rá). Ahogy Drábik János mondja, itt csak két hatalom "küzd" egymással és ezek nem mások, mint a szervezett MAGÁN-hatalom és a szervezett KÖZ-hatalom. Azért írtam idézőjelbe a küzd szót, mert a kormány elvileg közhatalmat birtokol, ám nem küzd. A kormányok kiszolgálói ennek a szervezett magánhatalomnak, még durvábban fogalmazva hazaárulók. Hiába Orbán gazdasági "szabadságharca", ha közben meg tudjuk, hogy a felháborító tartalmú szerződést a valuta alappal (amely szintén felér egy hazaárulással) meg nem akarják megszüntetni, és az erről szóló szavazáson egységesen nyomnak neki nemet (http://www.youtube.com/watch?v=yAOigjJdEx0). Nincsenek pártok. Nincs olyan, hogy baloldal meg jobb oldal. Ezek a gumicsontok az embereknek, hogy rágódhassanak rajta melyiket is válasszák, miközben a pártok vezetése (mert el tudom képzelni - tudván mekkora sötétség honol a fejekben - hogy a tagok között van egy-két jószándékú, ám ostoba képviselő is) kiszolgáltatja az országot szőröstől-bőröstől idegen érdekeknek.


Ma Magyarországon ALKOTMÁNYELLENES PUCCS van. Ez a helyzet. És erre a helyzetre kellene valami megoldást találni. És akkor jöttök ti és mit tesztek? Demokráciát követeltek. Maroknyian (amiről persze nem feltétlenül ti tehettek, csak azért jegyzem meg, mert így még abszurdabb). Diktatúra van. Egy diktatúrában meg hiába követelőzöl, nem lesz eredménye. Persze mondhatjátok, hogy nincs diktatúra, de szeretném nektek elmondani, hogy nem csak az a diktatúra, ahol bakanccsal tapossák az embereket. A diktatúra az az, ami rákényszerít valamit az emberek tömegeire, egy országra. Az már egy másik kérdés, hogy ennek az országnak (és a legtöbbnek) a lakossága olyan szinten van lebutítva, hogy ezt fel sem ismeri, attól az még diktátum.


1945-ben megszűnt a királyság intézménye Magyarországon és megteremtődött a lehetősége annak, hogy a népszuverenitás elve érvényesüljön (amely 1848. áprilisában került bele az alkotmányba, amikor is a nemesek választójogát kiterjesztették a polgárokra is). Mi is az a népszuverenitás? Egy olyan elv, amely a hatalom eredetét a néptől származtatja. Ez az elv tette lehetővé, hogy 1848-tól a szélesebb lakosság is beleszóljon sorsának alakulásába, hiszen a népszuverenitás egy közösségi jog. Mivel a királyság (illegitim módon - ezért is a sok szent-korona tanos, meg értékrendes szervezet) megszűnt 1945-ben, a szent korona (Istentől származtatott) hatalma is megszűnt és maradt a népszuverenitás. Gondolkodjunk logikusan. Ha van egy közösség és annak a közösségnek van egy joga, hogy sorsát maga alakítsa, vajon mi lehet ennek a jognak a legmagasabb megnyilvánulási formája? Ha mindenki beleszólhat a dolgokba. Ma ezt úgy hívják, hogy közvetlen demokrácia. Hogyan tud mindenki (a nép) beleszólni a dolgokba? Úgy, hogy megalkotja a nép azokat a szabályokat, törvényeket, amik a legszélesebb társadalmi rétegek érdekeit felölelik és képviselik (ebben az esetben egy adott országot értve ez alatt és annak minden lakóját) majd ezeket egy szerződésbe foglalják. Ez az Alkotmány. Ennek megalkotása a közösségi jog legmagasabb foka, az ún. anyajog. Az alkotmány megalkotása után megteheti a nép azt is, hogy képviselőket választ magának (közvetett vagy képviseleti demokrácia), és megbízza a képviselőket, hogy ők alkossanak törvényeket, amik összhangban vannak az alkotmánnyal. Ezt hívják származtatott jognak.


Mi történt 1945. után? 1949-ben jött Rákosi és úgy döntött, hogy majd ő alkotmányt ír. Nem a nép. Ő és képviselői. Jól tudjuk, hogy ez diktatúra volt. A képviselők önmagukat hatalmazták fel alkotmányozó joggal, holott erre csak a népnek van joga, amely nép ezt a jogát a népszuverenitás elve alapján gyakorolhatja, ha csak nem mond le róla. Lemondott a nép erről a jogáról 1949-ben? Nem. Megszületett a Rákosi diktatúra és annak alkotmánya, amibe belevették a népszuverenitás elvét (mert a kommunizmus igazolásához kihagyhatatlan volt), de azt nem terjesztették ki mindenkire ("Minden hatalom a dolgozó népé") és hát tudjuk, hogy mi történt azokkal, akik tiltakoztak... Aztán jött Kádár majd 1990., az első szabad választások. Szabadon megválaszthattuk, hogy mely képviselők alkossanak törvényt.


Mi történt 1990-ben? A képviselők alkotmányozásba kezdtek. Megint csak a nép nélkül. Tehát folytatták az illegitim hatalomgyakorlást, ám annyira pofátlanok nem voltak, hogy a népszuverenitás elvét meg merjék tagadni. Az addigi "sztálinista" alkotmányt gyakorlatilag 100%-ban átírták, és ezt széleskörű szakmai egyeztetéssel tették, ami úgy-ahogy legitimálta azt. De a legfontosabb: IDEIGLENES alkotmányt írtak!!! A preambulumban ez áll:


"A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg..."


Majd közvetlenül utána:
"(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."


Nem logikus a sorrend, de a lényeg benne van: MINDEN hatalom a népé. VALAMINT közvetlenül gyakorolja... Sőt, 1997-ig még az is benne volt az alkotmányban (igaz ez már csak leszűkítése a népszuverenitásnak), hogy új alkotmányt CSAK referendummal lehet elfogadni, azaz népszavazással! És hogy lássék, mennyire nincs jobb meg baloldal, ezt a pontot az akkor hatalmon lévő MSZP-SZDSZ kormány húzta ki az alkotmányból.


Aztán jött Viktor egyszer és most másodszor és mit csinált? Alkotmányozni kezdett. Tegyük fel újra a kérdést. Lemondott a nép az alkotmányozó jogáról? Nem. Mi történt? Rákosival megegyezőleg, Orbán Viktor is úgy döntött, hogy neki és képviselő társainak (akiket személyesen ő választ ki, ezzel megvalósítva a kizárólagos hatalomra való törekvést is, melyet még az alaptörvény is tilt, és ellene jogos és kötelező érvényű fellépésre szólít fel minden állampolgárt; személyessége meg a FIDESZ alapszabályából derül ki) van alkotmányozó joga. Pedig nincs. És mi kerül bele az alaptörvénybe? Hát ezek: "A közhatalom forrása a nép" A "köz" szótoldalék egy nappal a zárószavazást megelőzően került bele, a tervezetben nem szerepelt.. Mit jelent ez? Hogy a nép CSAK a képviseleti szervek hatalmának a forrása. Holott MINDEN hatalom tőle ered. Még az esetlegesen a képviselőre ruházott alkotmányozó hatalom is. De ez a mondat pontosan azt jelenti, hogy a képviselő ezt a jogot a magáénak vallja. Holott nem az övé!!! Mert erről a hatalmáról a nép sohasem mondott le!!! Lehet csűrni-csavarni (mint ahogy teszik is a jól fizetett hazaárulók, csak szemezgessetek a 'gugli' nyújtotta kínálatból), hogy mit is jelent a népszuverenitás meg, hogy hogyan kell értelmezni, csak semmi értelme. Mert bármilyen elvet is veszünk alapul, ha a teljességre törekszünk, akkor a lehető legmegengedőbbnek kell lennünk. Mindent bele kell vegyünk egy elvbe, ami csak belefér. Aztán ha a környezet és a "kialakult" jogrend nem teszi lehetővé a maximális alkalmazást, kell úgy korlátoznunk ezt az elvet, hogy a lehető legoptimálisabban (a korlátozás ellenére) lássa el feladatát. Jelen esetben a nép megtévesztését és gumicsonttal való megetetését, hogy úgy látszódjon, hogy minden az ő érdekében történik, miközben napnál is világosabban látható világszerte, hogy nem. A jogrend kialakulása meg azért van idézőjelben, mert az egyáltalán nem alakul, mint teszem azt, az időjárás (bár már talán ez sem jó példa elnézve a sok csíkot az égen), hanem alakítják. Nagyon is tudatosan.


Minden forradalom, ami kirobbant világunkban, nem magától robbant ki, hanem kirobbantották. Csak úgy, mint a háborúkat. Erre vonatkozó oldalak ezrei, ha nem tízezrei szintén megtalálhatóak a neten, csak éles elme és józan paraszti ész kell ahhoz, hogy átlássa az ember az összefüggéseket és ne a hazug történelemkönyveknek higgyen. "A történelmet a győztesek írják". Nem csak egy hangzatos, ám tartalom nélküli mondás ez ám, hanem nagyon is igaz. És a győztesek írják a jogot is. Tehát visszatérve: ma, a kialakult jogrendben szerintetek nem lehetséges, hogy egy nép alkosson magának alkotmányt és ezért – kényszerből - azt a képviselők kell, hogy megalkossák? Mert ők azt mondják. Miközben ezzel a joggal nem rendelkeznek. Azt a jogot is tőlünk kapták, hogy képviseljenek bennünket. Na de hogy! Mert a választó és a képviselő közötti jogi viszony egyből megszűnik, amint véget érnek a választások! Nem kötelesek betartani az ígéreteiket (mint ahogy nem is tartják), még az esküjüket sem ( hisz’ a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Alkotmányára esküdtek fel, nem pedig a Magyarország nevű új állam alaptörvényére, amely államot szintén nem volt joguk megalkotni, és a magyar "jogrend" hiányosságából fakadóan ez az esküszegés nem is szankcionálható!), és ugye nem visszahívhatóak. Ilyen állapotok között nem lehetséges, hogy egy nép felelősen végre megalkossa a saját alkotmányát?!? Ha tényleg paradigmát akartok váltani, akkor ez a minimum kiinduló pont, nem pedig az, hogy táblácskáitokkal menetelve az utcán azt kiabáljátok, hogy: "Demokráciát!", meg hogy: "Miénk az utca!", miközben családokat lakoltatnak ki! Értitek már, hogy miről beszélek?


Csak egy dolgot követelhettek, ha komolyan gondoljátok magatokat, és az az, hogy a hatalmat ideiglenesen BIRTOKLÓK (találóbb a bitorlók kifejezés) adják vissza ezt az IDEIGLENESEN rájuk ruházott hatalmat nektek, nekünk, a hatalom TULAJDONOSAINAK! Hát őszintén remélem, hogy most AHA! élményben van részetek, annál is inkább, mert már vagy 4 órája ezt a levelet írom, és még mindig nem értem a végére... Tehát mi történt ebben az országban? A hatalom ideiglenes birtokosai megfosztották a hatalom tulajdonosait a tulajdonától. Az albérlő kijelentette a főbérlőnek, hogy a lakás az övé. Hihetetlen. Pedig igaz. És hogy tovább menjek: az alaptörvény miután a népet csupán csak a közhatalom forrásává degradálja, így folytatja: "A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja." Kivételesen. Majd ha ők úgy látják jónak. De nézzük, miről nem lehet népszavazást tartani az alaptörvény szerint: "Nem lehet országos népszavazást tartani az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;" Hmm... Tehát a magyar nép nem gyakorolhatja a népszuverenitásból következő LEGALAPVETŐBB jogát. A magyar nép önrendelkezése ezzel a mondattal megszűnt létezni. A magyar nép viszont továbbra is választhat az elé tett bábokból, akik - ha akarják 2/3-os többséggel (volt az egyébként 4/5-ös is, csak azt is törölték) - módosíthatják az alaptörvényt vagy alkothatnak újat. De csak ők! A képviselők. És érdekes módon az ellenzéki képviselők nem támadják ám a FIDESZT azok miatt a dolgok miatt, amiket ide leírtam. Se a Szolidaritás mozgalom. Vajon miért?!


Ennyi. Jó reggelt kívánok (duplán, mert közben tényleg reggel lett)! Mindezek közben példátlan módon és a pofátlanság netovábbjaként megszüntették a szociális ellátás rendszerét (mert ezen túl csak „törekednek” rá), ellopták a magánnyugdíj vagyont és elherdálták, szerzett jogokat(!) vettek el (korengedményes nyugdíjak), de ugyanekkor alaptörvényben rögzítették az államadósság további alázatos fizetését. Amit hogy kívánnak fizetni? Hát megszorításokkal, új adókkal és, hogy ha még nem áll égnek a hajatok, akkor most fog: a ti és gyermekeitek anyakönyvi kivonatán található szám (a regisztrációs szám) a jelzálog, hogy fogjátok is fizetni. Regisztrációs szám. Regis. A királyé... És ki a király? Javaslom, ha mélyebben el akartok merülni a nyúl üregében, akkor a Vatikán és úgy általában a vallás és állam kapcsolata irányába tapogatózzatok tovább...


Minden, MINDEN azon áll vagy bukik, hogy sikerül e a népnek IDŐBEN felébrednie ebből a rémálomból, és végre a saját lábára állva alkotmányozásba kezdenie. Mint Svájcban. Ott a példa. Amit egy ország sem utánoz. Egyedülálló a világon. Folyamatosan a nép alkotmányoz, van közösségi pénzük (a WIR, ami csaknem a GDP felét kiteszi) és független, semleges ország. És nem a bankrendszere miatt. Naivság ezt "hinni", főleg, hogy létezik Wall Street (pont ti ne tudnátok?), meg City of London (ami bármily hihetetlennek is tűnik, de szó szerint állam az államban, csakúgy, mint a Vatikán). Kezdek fáradni és mivel úgy gondolom a lényeget már leírtam, lassan befejezem ezt a "kritikát", amely nem is a mozgalmatok kritikája lett végül annyira, mint a rendszeré, de csak remélni tudom, hogy mostanra már nem bánjátok.


Összefoglalva: ha támadtok valamit, olyat kell, hogy támadjatok, ami a rendszer alapját képezi. Ellenkező esetben csak a felszínt karcolgatjátok vagy még azt sem. A rendszer alapja az alaptörvény. Ha annak érvényessége kérdésessé válik, akkor esély van arra, hogy minden boruljon és olyan "világ" jöjjön, amilyet megálmodtatok magatoknak, ti, mi, a 99%. Ehhez "felhasználhatjátok" az Occupy nevet, mert a sajtó néha hajlandó foglalkozni vele, de ne legyenek illúzióitok, csak azért teszi, mert nem lát bennetek veszélyt. Hiszen nincs koherensen megfogalmazott célotok, ergo nem jelentetek veszélyt a "hatalomra". Viszont arra pont jól ki lehet használni a mozgalmatokat (tán Soros is ezért támogatja, támogatta), hogy a nép megnyugodjon, hogy itt-ott olvashat arról, hogy a 99% - akiket ebben az országban legutóbb 75-en képviseltetek, képviseltünk - kivonult az utcára tiltakozni a táblácskáival és közben demokráciáért kiabált. És a nép nyugodtan hátradőlhet megint, hogy majd mások - ti vagy a képviselők, mindegy - megoldják a problémáját, amit maga képtelen, mert nincs felelősségérzete az agymosás és a megfélemlítés következtében... és a rablás viszonylagos nyugalomban mehet tovább... de ez nem fog örökké tartani, és amikor eljutunk arra a pontra, hogy elég, mert már mindenünket elvették, és jópáran fegyvert ragadnak, akkor bevetik majd az erőszakot (Elég csak egy pillantást vetni egy TEK-esre. Jobban felszerelt, mint egy Afganisztánban szolgáló katona.), és becsippelnek mindenkit, ahogy azt eltervezték. Mindezt persze pontosan időzítve... Mondhatjuk, most még eltűrnek titeket... Ti vagytok a bekalkulált és szükséges hangulatfokozók. És nagyon fogytán az időnk.


Tehát ne emberek tanácsát tartsatok, ahol olyan - egyáltalán nem építő jellegű - "javaslatok" hangzanak el, mint, hogy: "Olvassunk Marxot" meg anonim alkoholisták klubjára emlékeztető ön-ömlengések, mint: "Elnézést, hogy segítettem lebontani a demokráciát, mert a Fideszre szavaztam", hanem támadjátok olyan ponton a rendszert, amit megérez és nem utolsó sorban, ami JOGos. Az ő fegyverükkel tudjátok legyőzni őket és ezt ők is jól tudják. Nem véletlenül hívják az alaptörvényt Magyarország alaptörvényének és nem a magyar nép alaptörvényének... Nem véletlenül hallgatják agyon ezt az egész népszuverenitás kérdést. Én, mint "Egységfrontos" már csak tudom. Minden létező jogi tanszéknek, sajtónak, és jópár nagykövetségnek írtunk, ám választ sehonnan sem kaptunk. Nem véletlenül.


Az Egységfronttal kapcsolatban még annyit, hogy mindenki a mozgalom tagja automatikusan, aki nép által alkotott alkotmányt akar. Hívják Kovács Jánosnak vagy Occupy Hungary-nak az illetőt vagy a mozgalmat. Ez az egész, amit én, mi vagy ti csináltok, csinálunk nem az Occupyról vagy az Egységfrontról, nem az EGO-nkról szól, hanem az emberekről. Rólunk. Mi csak azért választottuk az Egységfront nevet, mert a nép által alkotott alkotmány célja miatt tömörültünk egységbe, és mivel háborús helyzet van, a fronton a helyünk, ha bejön ez valakinek, ha nem. A végén, ha megvalósul az összefogás, merem állítani egyetlen egy Egységfrontos sem fog tiltakozni az ellen, hogy ezt az egységet úgy hívják, hogy 99%. Teszem azt. Sok internetes és nem internetes "jóslat" szól arról, hogy Magyarország újból felemelkedik, és példát mutat a világnak. Én "hiszem" hogy így lesz, és mivel tudom is, teszek is érte. Veletek együtt.
Munkátokhoz szívből kívánok sok sikert és kitartást!
Máté Tamás










Elmeprogramozott MK-ULTRA élő adásban-Hogyan működik a tudatmódosítás a gyakorlatban (Tanulmány)


Amikor ezt a videót megláttam, azt mondtam magamban, hogy ennyire látványos MK-Ultra elmeprogramozott embert ritkán látni ilyen nyilvánosan...De ez az "élő adás varázsa" ! Totál "befagyott nála a program" és leállt szépen az elméje ...  
A bal oldali fickót kell nézni, akit Al Roker-nek hívnak egyébként .... Valószínűleg egy bizonyos szó vagy szókapcsolat elhangzása lehetett a "kulcs"....


BUSTED!!! AL ROKER MK ULTRA MIND CONTROL CLONE GLITCH LIVE



Mivel tudvalévő, hogy nagyon sokféle eljárás van elmeprogramozásra, elhatároztam utánanézek a témának - amivel kapcsolatban egyébként korábban is rendszeresen osztottam meg veletek információkat főleg Monarch-programozáson átesett Illuminati sztárok esetében.
Sokat olvastunk már erről Drábik János írásaiban, de mivel a témában kaptam egy érdekes és lényegre törő tanulmányt, most ezt szeretném nektek átadni, illetve kiemelem a legfontosabbakat, hátha megfogalmazódnak olyan gondolatok, amiknek mások is hasznát tudják venni. 

Azaz, 
amikor látjuk a fiatalok számára kétségtelenül példaképnek és mintának szánt ún. sztárokat üzenetet közvetíteni, akkor tudjuk hová tenni, hogy Rihanna, Jay-Z, Kanye West, Beyoncé (már Sasha Fierce), Keisha,Eminem, Lady Gaga, Azalea Banks, Britney Spears, Justin Timberlake...stb. miért viselkedik úgy, ahogy és miért készítenek olyan "millió dolláros" klipeket, amikben kivétel nélkül észrevehetőek ezek az elemek.

Kapcsolódó cikk:

Azt gondolnánk, hogy az emberi személyiség megtörésére, kicserélésére, programozására tett kísérletek és kutatások a náci Németországban folytatott emberkísérletek idején voltak a legborzasztóbbak, de sajnos azt kell mondani, ezek a tudósok egy az egyben amerikai nácikként a Gémkapocs Hadművelet (Operation Paperclip) után büntetlenséget élvezve már "amerikai állampolgárként folytatták tovább embertelen kísérleteiket az USA védelme alatt:
a CIA telepein, illetve pszichiátriai és büntetés-végrehajtási intézetekben, valamint saját katonáikon és állampolgárokon..... 
Csak erről nem illik beszélni..... Manapság viszont ezen kísérletek eredményeit előszeretettel alkalmazzák mindenkin......(SBG Buddha - VilagHelyzete)


Britney Spears - Victim of Monarch Mind Control



A tanulmány tehát: Róth András :
Tudatmódosítás a gyakorlatban – módszerek az emberi elme erőszakos befolyásolására

Erőszakos tudatformálás, tudatmódosítás, agymosás. Bár manapság egyre többet találkozunk ezen kifejezésekkel, sokszor nem vagyunk biztosak jelentésüket, eszköztárukat, módszertanukat illetően. A jelen tanulmány ebbe az igen érdekes, ám annál is vészjóslóbb kérdéskörbe enged betekintést.
A tanulmány elkészítése során a vezérfonalat Dominic Streatfeild „Agymosás, fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből”c. könyve jelentette, amely a témát a nyugati országok, mindenekelőtt az Egyesült Államok vonatkozásában dolgozza föl. Streatfeild kutatásainak alapjául az a 18 ezer oldalnyi CIA dokumentum szolgált, amelynek titkosítását az 1970-es évek végén oldották föl. [1] 
Kísérletek az emberi tudat erőszakos befolyásolására az Egyesült Államokban a következő megnevezések alatt futottak:Bluebird (1950-1951), Artichoke (1951 -1955), MKUltra (1953 -1964), MKSearch (1964-1972). A terület kutatásának beindítását a CIA a koreai háborúban fogságba esett amerikai katonákon a szovjetek, a kínaiak és az észak-koreaiak által alkalmazott agymosási technikákra adott válasz szükségességével indokolta.[1] Ezen közel 20 ezer oldalnyi anyag CD ROM-on is megrendelhető a következő weboldalon: http://www.foia.cia.gov/.A kísérleteket sok esetben neves pszichiátriai intézetek végezték a CIA, a hadsereg, a légierő vagy a haditengerészet anyagi támogatása mellett, és a kutatási eredményeket számos esetben orvosi szaklapokban is publikálták. Streatfeild kutatásai során föltárta, hogy a CIA különböző agymosási célzatú programjaiba mintegy 80 különböző intézmény vont be, köztük egyetemeket, kórházakat és büntetőintézeteket. 

Agymosás esetén a feladat a célszemély önálló tudatának lerombolása, bármely irányú elkötelezettségének megtörése és eredeti szándékaival, beállítottságával ellentétes attitűd rákényszerítése. 
Megtörési technikák
Ha egészséges embereket korlátozunk az érzékelésben, azaz kiiktatjuk látást, hallást, szaglását és tapintást, néhány nap alatt alapvetően megváltoztathatjuk személyiségét. Az úgynevezett izolációs kamrában eltöltött idő hamar elviselhetetlenné válik azáltal, hogy az elszigetelt alanyok elveszítik időérzéküket és minden kapcsolatukat a külvilággal. A hatást fokozza, ha a magát teljesen egyedül érző alany nem tudja, meddig tart még a megpróbáltatás, mennyi időt kell az izolációs kamrában eltöltenie. A területen folytatott számos kísérlet bizonyítja, hogy az érzékeléstől való megfosztást az alanyok kínzásként élik meg, akár már 20 perc után hallucinálni kezdenek és egyesek már akár egy nap eltelte után úgy összezavarodnak, hogy szorongás lesz úrrá rajtuk, depressziós állapotba kerülnek és nem tudnak különbséget tenni alvás és ébrenlét között.

Az izolációs kamra helyett használható elsötétített vízzel vagy folyékony zselatinnal töltött tartály is, amelybe belemerítve a mozgásukban korlátozott alanyok saját lélegzetvételük hangján kívül semmi mást nem érzékelnek.

Az őrületnek csak azok tudnak ideig-óráig ellenállni, akik gondolataikat igen erősen tudják kötni a való világhoz, illetve fejlett meditációs képességekkel rendelkeznek. Az érzékeléstől való megfosztás lényegi következménye, hogy a valósággal kapcsolatot teremteni nem tudó egyén erősen befolyásolható elmeállapotba kerül, így ez az agymosás egyik leghatásosabb módszere lehet. Számos kísérlet bizonyította, hogy ha ebben az állapotban az alanyokkal ismétlődő propagandaszövegeket hallgattatnak, azok igen nagy százalékban változtatják meg szemléletmódjukat. Egy elszigetelt szobában azonban nemcsak a csönd, hanem az elviselhetetlen zajok is őrületbe kergethetik az alanyt. Ezek közül az egyik leghatásosabb az ún. fehér zaj (általában nagyon hangos, gyors, éles, elektronikus hang). A módszer kombinálható az alany látószervének ingerlésével, villogó fények vagy örvényszerű minták kivetítésének segítségével.
Ruff Lajos: The Brainwashing Machine c. művében leír egy ún. varázsszobát, amelynek célja, hogy az alanyok elveszítsék realitásérzéküket és teljesen mértékben összezavarodjanak. A módszer lényege, hogy fogságban tartottakat a valóságtól teljesen elrugaszkodott szobákba zárták, ahol az ajtó kerek volt, a bútorok átlátszóak és szabálytalan alakúak, az ágyak pedig úgy dőltek, hogy a lehető legkényelmetlenebb legyen rajtuk a fekvés. A fogva tartott nem tudta, éjjel van-e vagy nappal, az étkezés időpontja rendszertelen volt – volt, hogy csak napi kétszer, de az is előfordult, hogy pár perccel egymás után hozták az ételt –, a vallatók pedig mindenre kiszámíthatatlanul reagáltak – ok nélkül dicsértek és büntettek –. Volt, hogy az alanyok ruhában aludtak el és meztelenül ébredtek, testükre pedig olyan nyomokat tettek, mintha öngyilkosságot akartak volna elkövetni. Mindezt a fogva tartók a legkülönbözőbb fény és hangeffektusokkal kombinálták. Az skizofrénia határán lévő, magát kilátástalan helyzetben érző áldozat a folyamat következményeként bármire késznek mutatkozott, hogy megszabaduljon a mentális szenvedéseitől.



Elme kontrol (Cathy O'brien)



A fizikai kimerítés célja az agy oxigénszintjének csökkentése és egészséges működéséhez szükséges anyagok továbbjutásának meggátlása. A folyamat hosszabb távon bizonytalanságérzéshez, hallucinációhoz, depresszióhoz és az alany saját személyiségének megkérdőjelezéséhez vezet. A fizikai kimerítés legfőbb módszerei a fal mellé állítás (amely során a fogva tartottaknak egy méter távolságból széttárt kezekkel és lábakkal kell a falhoz dőlniük és órákon, akár napokon keresztül mozdulatlanul úgy maradniuk), az alvásmegvonás (ami az elalvó félben lévő fogva tartott azonnali fölrázását takarja, amelynek több napon keresztül történő alkalmazása igen hatékonyan töri meg a célszemélyt), kenyéren és vízen tartás, vagy a hideg és meleg rendszertelen váltakoztatása a cellában. A testi fájdalom okozás tárháza kimeríthetetlen, néhány kevésbé közismert példaként állhatnak azonban itt a következők: a fogoly bokáinak hátraszorítása, majd egy méter magasságról a térdére dobása, vagy a fogvatartott levegőben történő reptetése, körbeforgatása majd elengedése.

A fizikai kimerítés pszichikai terheléssel párosítható, amelynek részét képezi a megalázás (meztelenre vetkőztetés, megalázó orvosi vizsgálatok), szidalmazás (a feszültség és az idegesség fokozására), megtévesztés (hamis információk közlése a fogva tartás helyéről, családjáról és társairól, hogy az alanyok helyzetüket teljesen kilátástalannak ítéljék), a csuklyázás (az elszigetelés és a bizonytalanságérzés növelése céljából) vagy a mosakodás és a vécé használatának megtiltása.

A technikák együttes alkalmazása olyan légkört teremt, amelyben a célszemélyek megtörnek és behódolnak fogva tartójuk akaratának. Tehát minden komolyabb fizikai sérülést okozó erőszak nélkül bekövetkezik a teljes pszichikai összeomlás, amely állapotban az egyén tudata már szabadon formálható.

Drogok és igazságszérumok
Orvosok már az 1930-as években fölfigyeltek arra, hogy ha szülő nők fájdalmát barbiturátokkal érzéstelenítették, az anyák gyakran minden gátlásukat levetkőzve, legszemélyesebb dolgaikról is nyíltan kezdtek beszélni, amelyre aztán a kábítószer hatásának elmúltával egyáltalán nem emlékeztek. Ezen oldott állapot elérése pszichoanalízissel történő kezelés segítségével több hónapot is igénybe vehetett. A barbiturátok tehát ideálisnak tűntek igazságszérumként való használatra, amelyek alkalmazásával a célszemélyek könnyedén árulhattak el személyes vagy titkos információkat. 
Hamarosan más anyagokat is bevontak a kísérletben, úgymint az étert, az amfetamin- és morfinszármazékokat, a szkopolamint, a meszkalint, cannabinolt, majd az LSD-t, valamint ezeknek származékait és különböző keverékeit. A kábítószeres vallatás előnyeivel szemben – miszerint az alany legtöbb esetben nem is tudja, hogy bekábítószerezték, illetve az részleges amnéziát okoz, így az alany nem tudja biztosan, mit vallott be és mit nem – sokkal jelentősebb annak árnyoldala. A kábítószerekkel történő vallatás ugyanis igen kétes eredményeket képes produkálni, hiszen még a legtapasztaltabb pszichiáterek sem tudják eldönteni, hogy a félig tudattalan állapotban lévő személyek az igazságot mondják-e, vagy csak erősen aktív állapotban lévő képzeletük szüleményeit, vagy netalán a kettő egyvelegét. A kábítószer hatása alatt kikényszerített vallomások célja tehát nem az igazság kiderítése lett, hanem az, hogy ártatlan emberek valljanak be általuk el nem követett bűnöket. A drogok ez irányú alkalmazása az 1950-es évektől azonban egyáltalán nem volt új keletű, hiszen nagy valószínűséggel hasonló módszerek állhattak az 1930-as években a moszkvai kirakatperek vallomásai mögött, illetve a Gestapo is alkalmazta azokat, amennyiben a célszemélyeket fizikai fájdalom okozása útján nem tudta megtörni. Bizonyosnak látszik tehát, hogy ha az igazság kiderítését nem is, de a foglyok akaratának megtörését hatékonyan el lehetett érni kábítószerek segítségével.
Hipnózis
Hipnózis alkalmazásában a titkosszolgálatok mindig is igen nagy lehetőséget láttak ama céljuk elérésében, hogy embereket saját szándékaikkal ellentétes cselekedetek végrehajtására kényszerítsék. A Mandzsúriai Jelölt kifejezés azon személyekre vonatkozik, amelyek tudatát hipnózis segítségével megosztják, hogy az így létrehozott egyik személyiség egy kód által kiváltott transz állapotban különböző, az eredeti személyiségével össze nem egyeztethető feladatokat hajtson végre.



[1] A Mandzsúriai Jelölt kifejezés Richard Condon azonos című könyvéből származik, amely azon a koreai háborúból hazatért amerikai hadifoglyok esetét tárgyalja, akik mandzsúriai hadifogságuk idején agymosáson estek át. Az Egyesült Államokba visszatérve egyikük feladata az amerikai elnökjelölt meggyilkolása volt.

[2] 
Több a Mindszenty-perről szóló elemzés is úgy látja, hogy Mindszenty József bíboroson, a Magyar Katolikus egyház akkori vezetőjén és XII. Piusz pápa lehetséges utódján a szovjetek vallomástétele előtt hipnózist alkalmaztak.(Streatfeild: 152. o.) Az idézett dokumentum szerint hipnotizőrei Orsós Ferenc, az MTA tagja, 1935-től a Törvényszéki Orvostani Intézet igazgatója, és Völgyesi Ferenc a Nemzetközi Hipnózistársaság első magyar tagja voltak. 
Kapcsolódó cikk: Mandzsúriai-jelöltek

A hipnotikus állapot gyilkosságok elkövetésére kiválóan alkalmasnak bizonyulhat. A hipnózisban végrehajtott gyilkosság nagy előnye, hogy ha a merénylőt elkapják, az nem tud magyarázatot adni a történtekre, így lehetetlen kideríteni a bűncselekmény megbízóját és valódi indítékát. Módszereket dolgoztak ki arra az esetre is, ha az alany tudatosan ellenállna a hipnotizőr utasításainak. Ilyenek voltak például azok a rejtett hősugárzók, amelyek az alany kezét és lábát melegítették akkor, amikor a hipnotizőr azt szuggerálta, hogy érezzen melegséget végtagjaiban. Miután az alany elhitte, hogy minden erőfeszítése ellenére hipnotizőr hatása alá került, valóban transzba esett. Ezen módszer gyakorlati alkalmazását nehezítette, hogy a megfelelő berendezések a kívánt helyszínre szállítása igen problematikus volt. Létezik egy ún. gyors indukciós technika is, amely a transzállapotot meglepetésszerűen idézi elő, így nem teszi lehetővé az alany számára a védekezést. A technika azonban igen veszélyes, mert a transzállapotot az agyi vérellátás mérséklésével kívánja elérni, a nyaki verőérre és a bolygóidegre kifejtett egyidejű erőteljes nyomással.

Kísérletek folytak a hipnózis nyújtotta lehetőségek területén titkos információk továbbítására is. Ennek elképzelése a következő volt: A hírvivőt hipnotizálják és átadják neki a kézbesítendő üzenetet, majd miután felébresztik, nincs tudatában annak, hogy hipnotizáláson esett át, és természetesen az átadandó üzenetnek sem. Miután a hírvivő az üzenet címzettjéhez érkezik, ott újra hipnotizálják és megszerzik a kívánt információkat. A módszer legfőbb pozitívuma az, hogy a hírvivő semmilyen körülmények között nem tudja kiadni az információt, hiszen nem is tud róla. További előnyt jelent, hogy transzállapotban az ember tudatalattija hatalmas mennyiségű információ eltárolására lehet képes. Az alany pszichéjébe egy blokkoló mechanizmus is táplálható, amely megakadályozza azt, hogy illetéktelen személyek alkalmazzanak rajta hipnózist és hívják elő az információkat. A blokkoló mechanizmus egy kódot jelent, amelynek közlése nélkül az alany nem esik transzba. 
A kísérletek állítólag odáig jutottak, hogy a kód kimondásával még egy hipnotizálásban járatlan személy is transzba ejthette az alanyt, a kód akár telefonon való közlése esetén is. Mindezen túl, néhány jól hipnotizálható személy a kísérletek során arra is képes volt, hogy hipnózis állapotában is olyan természetesen kommunikáljon, hogy mások számára transz állapota ne legyen észrevehető. Ezen technikák elméletben korlátlan lehetőségeket jelentenének titkos küldetések végrehajtásában. 

A fenti pár sort okkal emeltem és hangsúlyoztam ki (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Kétséges azonban, hogy a hipnózis technikája valóban működne, akár második, harmadik alkalommal is, olyan esetekben, amelyekben az alanyok meggyőződésükkel teljesen ellentétes utasítást kapnak, illetve hogy különböző alanyok esetében ugyanolyan sikerrel járna-e. Elkerülhetetlennek tűnne a hosszabb időn keresztül történő hipnotikus fölkészítés is, ami fokozza annak kockázatát, hogy ha folyamat félresikerül, az alany a terv egészét nyilvánosságra hozhatja. Emellett koránt sem biztos, hogy elismert hipnotizőrök hajlandóak mutatkoznának törvénytelenségek elkövetésére utasítani alanyaikat. Az, hogy kísérleti körülmények között létre lehet hozni Mandzsúriai Jelölteket, mára már szinte teljesen elfogadott, ám az is, hogy ezt következetesen végrehajtani nem lehet.  Ezen érvek lehettek a főbb okai annak, hogy a Mandzsúriai Jelölt programot az eddig napvilágot látott információk szerint sohasem alkalmazták a gyakorlatban. 

Elektrosokk
Az elektrosokk alkalmazására épülő tudatmódosítás alkalmazása mindenekelőtt a következő két orvos munkásságához köthető: William Sergant a londoni St. Thomas Kórház vezető pszichiátere, aki kezelését „mély narkózisnak” nevezte el, ésEwen D. Cameron, a Allan Memorial Intézet pszichiátere, aki a „mintatörlés”, illetve a „pszichés irányítás” módszerét dolgozta ki. Ők voltak azon igen ellentmondásos kezelések szülőatyjai, akik betegeik félelmetes mentális problémáit még félelmetesebb kezelések segítségével próbálták orvosolni. 


Az 1930-as az elektrosokkot [1] előszeretettel használták depresszióban szenvedő betegek gyógyítására. Bár hatásmechanizmusa nem volt egyértelmű, a kezeltek az elektrosokk hatására számos esetben javulást mutattak. Mivel az elektrosokk alkalmazása emlékezetvesztéssel járt, igyekeztek azt a lehető legritkábban és legkisebb dózisban alkalmazni. A fent említett két orvos számára azonban ez a mellékhatás a kezelés első számú céljává lépett elő. A kezelés ezután a pszichiátriai betegek kóros gondolatmintáinak kitörlésére irányult; a megszokott 3-4 kezelés helyébe akár a 30 napon át tartó napi két kezelés lépett.



[1] Más néven elektro-konvulzív terápia (ECT) lényege, hogy 180 és 460 volt közötti elektromos áramot vezetnek a kezelt személy agyába, amely ott görcsrohamot vált ki.

William Sergant krónikus pszichiátriai betegségek (pl. mély depresszió, skizofrénia) fizikai beavatkozással történő gyógyításának, mindenekelőtt a lobotómia (a homloklebeny eltávolítása) elkötelezett híve volt. Később azonban rájött, hogy miután a fájdalmasabb kezeléseken átesett betegeket az altatásból fölébresztették, a betegek jobban lettek és már nem is volt szükségük lobotómiára. Sergant kidolgozta tehát a kóros magatartásminták kitörlésére irányuló eljárását, amelynek során a pácienseket akár 3 hónapig is altatásban tartották, amelyből hetente 2-3 alkalommal fölébresztették és elektrosokkal kezelték őket.

Ez az eljárás nagy hasonlóságot mutatott a kanadai Ewen D. Cameron által kifejlesztett pszichés irányítással, ami még Sergant technikájánál is intenzívebbnek tekinthető. Sergant első lépésként napi 2-4 elektrosokkal vegetatív állapotba fejlesztette vissza betegeit, ahol már nem tudták kontrollálni székletüket, nyafogni kezdtek és etetni kellett őket. Úgy gondolta, hogy a memóriájuktól és személyiségüktől megfosztott páciensek beteges gondolatmintáit ezután eredményesen tudja egészségesekre cserélni. A módszer arra épült, hogy az alvó betegeknek ismétlődő üzeneteket játszottak le magnószalagról annak érdekében, hogy a beteget az elhangzott információk elfogadására kényszerítse. Sergant ezután egyre inkább úgy vélte, hogy a siker az ismétlések számában rejlik, és a betegeknek már napközben is a felvételeket kellett hallgatniuk. Kísérleteztek pozitív és negatív töltetű üzenetekkel, illetve a páciens saját hangjának hallgattatásával is. 
Kezdetben az üzenetek egyszerű fülhallgató használatával juttatták a betegekhez, később erős bőrsisakokat rögzítettek a fejükre. Mikor a páciensek szenvedéseik közepette ezt is letépték, Sergant úgy döntött, drogokkal teszi őket mozgásképtelenné. (Kipróbálásra került például az afrikai nyílméreg, amely mozgásképtelenné tette a pácienseket, akik azonban végig eszméletüknél maradtak. Lehet tudni olyan esetről is, hogy a férfiak heréjét minden egyes üzenet után áramütés érte. Így akarták elejét venni annak, hogy a páciens a nyugtatózás ellenére se tudjon elaludni.) Az ily módon történő kezelés akár 3-4 hónapig is eltarthatott és egy üzenetet akár fél milliószor is hallhattak a kezeltek.

A kísérletekre kis idő múlva a CIA is fölfigyelt; érdeklődésük középpontjában mindenekelőtt a memória törlésének eszközei álltak. Nagy biztonsági kockázatot jelentettek ugyanis a CIA számára a szükségtelenné vált ügynökök, akik továbbra is hatalmas, titkos információ mennyiség birtokosai voltak. Igen nagy szükség lett volna tehát egy módszerre, amely a nem kívánt információk elfeledésére készteti az alanyokat. Cameronban meg is találták a megfelelő személyt a kísérletek lefolytatására. A CIA felelős vezetője azonban később azt vallotta, hogy a kísérleteknek soha sem sikerült hasznosítható megoldásra jutniuk, így 1960-ban a CIA beszüntette az ez irányú kutatások finanszírozását.

A tudatmódosítás manipulatív eszközei

Robert Jay Lifton „Gondolat-átalakítás és a diktatúra pszichológiája” című 1961-ben íródott könyvének 22. fejezete nyolc olyan technikát sorol föl, amelyeket ideológiai csoportok használnak hívek toborzására. A nyolc technika a következő:1. Miliőkontroll A beérkező információk megszűrése és az egyén lehető legteljesebb elszigetelése; 2. Mitikus manipuláció – a vezető különleges tulajdonságokkal való felruházása, amely feljogosítja őt a világ teljes újraértékelésére; 3. A lelki tisztaság megkövetelése – tanulságtétel a csoport ideológiájához való elkötelezettség mellett; 4. Megbánás – a csoport által bűnként definiált cselekedetek kötelező meggyónása a csoport előtt; 5. Szent tanítás – a csoport vezetője isten nevében beszél és az általa képviselt tanok minden más ideológia fölött állnak; 6. Nyelvi túlterhelés a csoport sajátos nyelvezete a tagokat egyben a csoport gondolkodásmódjának átvételére kényszeríti; 7. A doktrína primátusa – Minden a csoport tanításával ellentétes személyes tapasztalat újraértékelése az új ideológiának megfelelően; 8. A létezés tagadása – minden csoporton kívüli személy tudatlanként és hitetlenként való megbélyegzése és létének teljes elutasítása.

Az itt említett technikák azért kapnak helyet a tudatmódosítás erőszakos eszközei között, mert azok az érvekkel történő meggyőzésnél, az emberi játszmáknál és a hétköznapi értelemben vett manipulációnál sokkal kikényszerítőbb erejűek, bár jóllehet, az előző fejezetekben tárgyalt módszereknél jóval puhábbak. Ezen módszereket elsősorban a különböző szekták alkalmazásában figyelhetjük meg. Általánosan elmondható, hogy a különféle szekták előszeretettel alkalmazzák az érzelmi túlterhelést, az étel- és alvásmegvonást és az emberek elszigetelését egymástól és a külvilágtól. Az újoncokkal igen nagy szeretettel és odafigyeléssel bánnak, hogy kibillentség őket érzelmi egyensúlyukból és bizalmat ébresszenek a csoport iránt. Ha például a fiúk nem kívánnak részt venni a további programokon, csinos lányokkal bírják őket maradásra. A résztvevők minden percét különböző ismétlődő tevékenységgel töltik ki, úgymint sportolással, énekléssel vagy imák mormolásával, hogy azok minél inkább kimerüljenek. Ily módon a résztvevőknek nem marad idejük és energiájuk megosztani egymással kétségeiket. Ha valakinek kétkedés vagy elégedetlenség ült ki az arcára, azonnal kiemelik a csoportból és szerető, pozitív üzenetek tömkelegét zúdítják rá. A tagok természetesen mindenkit felszólítanak, hogy szakítsák meg kapcsolatukat szüleikkel, akik úgysem értenék meg őket. Ennek érdekében a szektatagok minden kommunikációs lehetőséget igyekeznek elvágni a külvilággal. Mindez olyannyira rejtett módon történik, hogy a gyanútlan érdeklődők semmit sem észlelnek belőle.

A szekták beszervezési módszereire válaszul megjelent a 
Ted Patrick nevével fémjelzett „átprogramozás” módszere, amely szinte teljesen azonos volt azzal, ami ellen létrejött. Az 1976-ban megjelent „Átprogramozás: a hit konstruktív megsemmisítése” című kézikönyv (angolul: Deprogramming: the Constructive Destruction of Belief) például a következő módszereket sorolja föl: éheztetés, alvásmegvonás, megszégyenítés, büntetések, verbális stressz („maximális hangerő, minimális távolság”), szent dolgok meggyalázása, agresszív szex.... stb. A kemény módszerekre azért is lehetett szükség, mert a szektatagok utasították követőiket, hogy ne figyeljenek az őket hitüktől eltéríteni kívánók szavaira. Gyakorta előfordult ugyanis, hogy az áttérítés alatt álló személyek semmilyen kommunikációra nem voltak hajlandóak, gyakran mintegy transzállapotban ültek és folyamatosan kántáltak.
Szubliminális üzenetek
szubliminális (tudat alatt ható) üzenetek működési mechanizmusa arra épül, hogy azokat az agy képes fölfogni, a tényleges tudatig azonban nem jutnak el. A szubliminális üzenetek azért lehetnek hatásosak, mivel az üzenetet nem nyíltan kapjuk, így nem tudjuk tudatosan, ill. logikusan eldönteni, hogy engedelmeskedjünk-e neki vagy sem. A fogadó fél számára pedig úgy tűnhet, hogy tettei saját döntéseiből származnak. Az ez irányú kutatások célja az emberi agy gyengeségeinek feltérképezése annak kihasználása érdekében. Szubliminális üzeneteket el lehet rejteni TV-műsorokban, rádióadásokban vagy állóképekben, de a legmodernebb technológia ezt már számítógépes programokban, internetes oldalakon vagy egyszerű spam-ekben is lehetővé teszi. 


Képi megjelenítés esetén a módszer arra épül, hogy a másodperc töredékére felvillanó üzeneteket szabad szemmel nem lehet észlelni, tudatalattink viszont képes annak befogadására. A Warner Bros például nyíltan beismerte, hogy az Ördögűző című filmben számos alkalommal szabad szemmel nem látható, egy halotti maszkot ábrázoló képkocka villan föl a feszültség fokozása érdekében. Érdekes példaként említhető, hogy a Precon Process and Equipment nevű cég olyan módszer kidolgozására törekedett, amellyel a gyerekeket szubliminális úton, akár tévénézés közben, meg lehetne tanítani a szorzótáblára.
(Én azért hozzátenném, hogy akik ezeket az erőket használják és mozgatják egyáltalán nem pozitív és építő jelleggel, hanem manipulatív és céljaikat kiszolgáló jelleggel alkalmazzák tömegeken ! - VilagHelyzete megj.)

Szubliminális üzeneteket, melyeket csak agyunk tud elkülöníteni, ugyanilyen módon, hangok útján is lehet közvetíteni. Ezt tette egy mineapolisi rádióadó is, amely a csúszós utak veszélyére figyelmeztette ily módon az autósokat. A szubliminális üzenetek árnyoldalára azonban igen elevenen érhető tetten a vásárlásra buzdító reklámokban, illetve olyan szélsőséges esetekben, amelyekben például metál zenekarok próbálhatják zenéjükbe csempészett üzenetekkel öngyilkosságra sarkallni hallgatóikat. Rejtett vizuális üzenetek előfordulhatnak képeken, festményekben is, amelyeket csak hosszasabb tanulmányozás után szűrhetünk ki.

Számos pszichológus azonban kétkedve fogadja a szubliminális üzenetek hatásosságát, és kísérletben bizonyították, hogy a tudatküszöb alatti üzeneteknek nincsen akkora hatóereje, hogy bárkit is konkrét cselekedetekre ösztönözzön.  Az ember tudatalattiját kihasználni hivatott szubliminális üzenetek léte bár vészjósló, hatásossága egyértelműen máig nem bizonyított.
 


Befejezés
Láthatjuk, hogy az erőszakos tudatmódosítás számára elérhető módszerek már csak hatásukban, de nem külsőségükben hasonlítanak elődeikhez. Ma már a legtöbb esetben ugyanis nem élve megnyúzással vagy a körmök letépkedésével próbálják megtörni a fogva tartottak akaratát, hanem sokkal kifinomultabb, a fizikai és pszichikai kényszer kombinációjára épülő technikákkal. Biztosak lehetünk azonban abban, hogy ha erről külsérelmi nyomok nem is tanúskodnak, az erőszakos tudatformáláson átesettek emberfeletti kínokat állhatnak ki. Említésre méltó azonban az is, hogy a kísérleteket végző orvosokat sok esetben jó szándék vezérelt, és hittek abban, hogy tevékenységükkel a betegek érdekeit és a társadalom fejlődését szolgálják. Hogy alkalmazták-e az előzőekben bemutatott technikákat a gyakorlatban, és amennyiben igen, kik, mikor, milyen céllal és milyen hatékonysággal, abban biztosak soha sem lehetünk. Minthogy abban sem, hogy nem léteznek-e már ezeknél már sokkal hatékonyabb módszerek az emberi elme erőszakos befolyásolására. Könnyen előfordulhat, hogy igen, hiszen ez idáig a szuperszonikus rezgések, a mikrohullám, a mágneses tér, vagy az agyba ültethető elektronikus implantátumok szerepéről még szó sem esett.
Az is tudvalévő, hogy számos, a CIA által folytatott kísérlet, kísérleti technika és eredmény nem került rögzítésre, vagy a dokumentumokat megsemmisítették. Még ennél is kevesebb tudható azonban a volt keleti blokkban folytatott kísérletekről. Hiteles források hiányában is könnyen elképzelhetjük, hogy ezek igen is léteztek, illetve azt sem zárhatjuk ki, hogy még ma is számos országban futnak szigorúan titkos programok az emberi elme minél hatékonyabb, keményebb vagy puhább módszerekkel történő befolyásolására.

Felhasznált irodalom: 
Carrie McLaren: Subliminal Seduction
Dominic Streatfeild: Agymosás, fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből. (HVG Kiadó, Budapest, 2007)
Richard Condon: A mandszúriai jelölt. Agave, Budapest, 2004







Nyugati fiatalok harcolnak az Iszlám Államért



Egyre fiatalabbak az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok, akiket részben éppen a szervezet brutalitása, az erőszak, a gyilkolás vágya vonz. Honnan érkeztek, és mennyit tudnak vajon az iszlámról, amelynek a nevében harcolnak?
Az Iszlám Állam soraiban harcoló külföldiekre James Foley amerikai újságíró kivégzése hívta fel először a nemzetközi közvélemény figyelmét, mert a gyilkosságról készült videón egy londoni akcentussal beszélő dzsihádista fenyegette meg a nyugati világot.

A lefejezés valóságos aduvá vált az Iszlám Állam kezében, így végeztek ki több szíriai és iraki, valamint egy libanoni katonát, egy kurd harcost, emberjogi aktivistákat és a két amerikai újságírót.
A módszer hatékonynak bizonyult arra, hogy rettegést keltsen: amikor a csoport gyors ütemben foglalt el újabb és újabb területeket a nyáron Irakban, emberek tízezrei menekültek el előlük.

A módszer nem új

A lefejezést nem először alkalmazzák taktikaként a dzsihádisták: így ölték meg 2002-ben Pakisztánban Daniel Pearl amerikai újságírót, és ez volt a „kedvenc” módszere az Iszlám Állam elődjének, az al-Kaida iraki fiókszervezetének is, Abu Muszab az-Zarkávi irányítása alatt.
Zarkávi 2006-os meggyilkolása és a csoport gyengülése után a kivégzésnek ezt a módját ritkábban vetették be.
James Foley kivégzése hívta fel a közvélemény figyelmét a külföldi harcosokra
Forrás: Origo

Vonzó a legerőszakosabbak számára

A lefejezés célja nem csupán a félelemkeltés, hanem atoborzás is, és kimondottan vonzó a radikális muszlimok egy maroknyi csoportja számára, akikre nagy hatással van az erőszak.
A muszlimok döntő többsége azonban visszataszítónak és felháborítónak tartja az ilyesmit.

Az Iszlám Állam tettei, a lefejezések és a kisebbségek elleni atrocitások teljes mértékben ellentétesek az iszlám üzenetével és a muszlimok meggyőződésével” – állítja Sejk Haldún Arajmit, a libanoni Legfőbb Iszlám Tanács főtitkára.
Az iszlám könyörületet és szeretet hirdet, párbeszédet a többi vallás híveivel. Az Iszlám Állam borzalmas tettei így nem csupán ellentmondanak az iszlámnak, hanem egyenesen sértik is azt” – mondta az AFP-nek.

Egyetlen bűn sem követel ilyen büntetést

Hittudósok emlékeztetnek arra is, hogy nem létezik olyan bűn, amelynek a büntetése az iszlám előírásai szerint a lefejezés lenne, bár valóban használták kivégzési módként a hitetlenek elleni háborúk során Mohamed próféta idejében és később is.
Az iszlám története során előszeretettel végeztek ki bűnözőket is ilyen módon, és a mai napig ezt teszik Szaúd-Arábiában – ám bírósági tárgyalás ítéletének végrehajtásaként, hangsúlyozta a francia hírügynökségnek Arajmit.
Emberjogi csoportok egyébként élesen bírálják is Rijádot e kivégzési mód és az egész szaúdi igazságszolgáltatás komoly hiányosságai miatt.
Sokak számára vonzó az Iszlám Állam brutalitása
Forrás: MTI/AP/Az Iszlám Állam Rakkai/-------------------

Mit akarnak elérni?

Egy amerikai túsz – egy megkötözött kezű, térdre kényszerített ember – lefejezése aligha fogja távol tartani az Egyesült Államokat a Közel-Kelettől. Éppen ellenkezőleg, az Iszlám Állam vezetői akkor sem tudták volna jobban garantálni az újabb amerikai légicsapásokat, ha videót küldenek Obama elnöknek, amelyben könyörögnek neki, hogy bombázza szét őket” – írta Dexter Filkins, a New York Times egykori háborús tudósítója a New Yorkerben.
Az ember óhatatlanul arra a következtetésre jut, hogy a dzsihádisták egy része – különösen a külföldről érkezettek – számára a lényeg inkább a gyilkolás, az erőszak, a vérontás. A Washington Post szerint többen közülük egyszerűen bűnözők, akik pszichopata jellemzőket mutatnak, mentálisan betegek.
Mint például az ausztrál Khaled Sharrouf, aki maga is több embert lefejezett, és világszerte hatalmas felháborodást váltott ki, amikor egy szíriai katona levágott fejét tartó fiáról tett fel képet az internetre.

Áramlanak Európából

Eddig soha nem látott mennyiségben és gyorsasággal áramlanak a nyugati – nagyrészt frissen áttért – fiatalok Szíriába és Irakba; becslések szerint csupán Európából kétezren érkezhettek. A francia rendőrség több fiút és lányt is őrizetbe vett, mert a gyanú szerint csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz – akadt köztük, aki alig volt 15 éves.
Csökken az amerikai önkéntesek átlagéletkora is, a legtöbben még tinédzserek vagy a húszas éveik elején járnak.
Az Európából érkezettek közül a legtöbben franciák (Francois Hollande elnök szerint 700-an), britek (legalább 500), németek (sajtóértesülések szerint mintegy 320) és belgák (a New York Times adatai szerint 350).
Az Iszlám Államnak amerikai és brit becslések szerint 11-12 ezer külföldi harcosa van, a túlnyomó többség azonban arab. A legtöbben közülük tunéziaiak (mintegy 3000), szaúd-arábiaiak (2500), illetve marokkóiak (1500) – írta a BBC. Az arab sajtó azonban sokkal magasabbra teszi a külföldi dzsihádisták számát.
A legtöbb harcos az arab országokból érkezik
Forrás: MTI/AP/Az Iszlám Állam Rakkai/Uncredited

Hírességek is vannak közöttük

Frissen áttért a leghíresebb radikális német muszlim is, Gerhard Cuspert egykori rapper, ismertebb nevén „Deso Dog”, aki az Al-Monitor internetes oldal szerint most éppen Szíriában harcol az Iszlám Állam soraiban.
Szakértők szerint ők éppen azért könnyen radikalizálhatók, mert szinte semmit sem tudnak az iszlámról. De nem is annyira a vallás, mint inkább a forradalmi hév hajtja őket. „Egyszerűen harcolni akarnak a rendszer ellen, és a számukra a dzsihádista csoportok ugyanolyan vonzóak, mint a radikális baloldali terrorista mozgalmak voltak az 1970-es években” – vélekedett a Haarecnek nyilatkozva Mathieu Guidere kognitív tudományokkal foglalkozó francia professzor.

Nem beszélnek, cselekszenek

Ráadásul az Iszlám Állam azért is vonzó a számukra, mert ellentétben a régebbi szélsőséges szervezetekkel,nem nemzeti alapon szerveződik, és a célja is nemzetközi: a fél világot magába ölelő iszlám kalifátus létrehozása.
Ennek az alapja már működik is, az elfoglalt területeket szigorú vallási szabályok alapján irányítják, és ez az élet szakértők szerint szintén vonzó a frissen áttért nyugati muszlimok számára.
A nyugatiak többsége frissen áttért, és kevés fogalmuk van az igazi iszlámról
Forrás: MTI/AP/Az Iszlám Állam Rakkai/Uncredited

Az erőszak visszaüt

A mértéktelen erőszak azonban újabb és újabb ellenségeket szül. A lefejezett libanoni katonát több ezer dühös ember kísérte utolsó útjára, a kormány és a hadsereg pedig kétségbeesetten próbálja kiszabadítani az iszlamisták fogságában lévő kéttucatnyi katonát.
A leckét állítólag Oszama bin Laden is megtanulta. Jelentések szerint élete utolsó hónapjaiban tévképzetek és megbánás gyötörte, rettegett attól, hogy túlságosan sok muszlim testvére fordult az al-Kaida ellen a brutalitás miatt. Még azt is komolyan tervezgette, hogy megváltoztatja a szervezet nevét, hogy elhatárolódjon a múlttól.
Tanuljatok a hibákból, mert így ugyan megnyerünk sok csatát, de a végén elveszítjük a háborút” – írta egy levélben, amelyről a CNN adott hírt.




A kötelet is mi hozzuk?

Címkék: orbán viktor pofátlanság államtitkárok nemzetgazdasági minisztérium

Egy réges-régi viccet juttat eszünkbe a hír, amely szerint immár nemcsak az „Urak” illetményét fizetjük az adóforintjainkból, de azokat a filléreket is velünk fizettetik ki, amelyek révén kényelmesen hozzájuthatnak a milliói(nk)hoz…
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai idén fejenként ötvenezer forintot vettek fel folyószámlaköltség-térítésként, vagyis azért, hogy fenntartsanak egy bankszámlát, amire át lehet utalni közel egymilliós havi fizetésüket – írja szerda kora délutáni hírében az Index.hu. Más tárcáknál is van ilyen juttatás, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál és a Miniszterelnökségnél fejenként évi 1000 forintot osztottak erre a célra. Orbán Viktor is kapott, de ő csak 1000 forintot. (Index.hu)
Tökéletesen méltányolható magatartás ez: az urak a mi adóforintjainkból élnek, mi fizetjük őket, tehát magától értetődő, hogy arról is nekünk, adófizető magyar polgároknak kell gondoskodnunk, hogy eljuttassuk hozzájuk azt a javadalmazást, amit megszavaztak maguknak. A mi felhatalmazásunkkal, ugyebár, ezzel nincsen semmi probléma.
Mert a probléma nem ezzel van, nem a javadalmazással, és nem is a felhatalmazással, hanem azzal a pofátlan filléreskedéssel, amikor az ember azért alkudja le a támogatásként negyed áron kapott cipő árának a felét, mert van rajta egy koszpötty, amit majd utóbb ki kell pucolni. A legfőbb gond ugyanis az egésszel az, hogy az önmagát nemzetgazdaságinak nevező minisztérium az elmúlt nagyjából másfél év alatt jószerint csak és kizárólag kárt és presztízsveszteséget okozott ennek az országnak, és ebben a helyzetben talán nem lenne baj, ha az urak legalább megpróbálnának tényleg úriemberként viselkedni.
Ötvenezer forint – ennyiről van szó. Fillérek, az államháztartás ezermilliárdjaihoz képest mindenképp. Igen, valóban. Ki nem szar le ma a költségvetésben ötvenezer forintot? Ám itt ennél sokkal többről van szó! Szimbólumról, ami azt jelzi, hogy azok az emberek, akikbe a hitünket vetettük, mégsem teljesítették az általunk reájuk rótt feladatot, és amikor egyértelműen kiderült, hogy ebben a kuplerájban nem a bútort kell lecserélni, akkor ők csak még veszettebbül kezdtek kapaszkodni az íróasztaluk szélébe. Nos, ezek az emberek a puszta létüknél többet fizettetnek velünk továbbra is: a létük általunk fizetett költségeinek a költségeit is.
Tényleg buznyákokról van szó, nem vitás. Pitiánerség. Valahogy mégis egy réges-régi vicc jutott eszembe, a hetvenes évekből:
Egy bukaresti üzemben röpgyűlést hirdetnek. A vállalatvezető ismerteti a pillanatnyi nehézségeket, melyeken egyszerű munkaidő-hosszabbítással túl lehet jutni, így bejelenti:
– Ezentúl kötelező a napi 12 óra munka, változatlan fizetés mellett. Van-e valakinek kérdése, megjegyzése?
Döbbent csend: az ülést berekesztik.
Egy hónap múlva újra összetoborozzák a munkásokat, és most azt közlik velük, hogy az erőfeszítések nem bizonyultak elegendőknek, így a munkaidő marad, de a fizetések felét visszatartják. Néma csend. A tömeg szétoszlik. Újabb hónap elteltével bejelentik, hogy az üzemben szabotázs nyomait észlelték, ezért a következő alkalommal nyilvános akasztás lesz.
Egy hang:
– Tessék mondani, akkor majd a kötelet is mi hozzuk…?




POLITIKA ERŐSZAKENTESEN – VICCELSZ?





Választások előtt állunk. Mielőtt kiszaladnátok a világból, közlöm; nem fogok politizálni. 

Világnézetemből adódóan fölöslegesnek tartom a rendszert, vagy másokat hibáztatni a gondjaimért, problémáimért. Viszont hanyatt esni sem vagyok hajlandó a "nagy" és "sikeres" nemzetek láttára (USA, Anglia, Németo., stb. hm... érdekes valahogy az oroszok, kínaiak nem kívánkoznak a listára!), akik jól érzékelhetően másokkal fizettetik meg töretlen gazdasági fejlődésük, sikerük árát. Nem tisztem az ítélkezés, bár a véleményem megvan. 


Node, térjünk vissza szép Hazánkhoz; a most, valamint a közelmúltban zajló belpolitikai eseményekhez, a közelgő választásokhoz. Széchenyi Istvánt idézve induljunk szellemi kalandunkra:

Én utálom a vénasszonyos lamentációt, amely minden bajért a kormányt teszi felelőssé. Segíts magadon, az Isten is megsegít. Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen. Mit használna a dél-afrikai feketéknek az, ha valami isteni hatalom megajándékozná őket Anglia, Franciaország vagy Magyarország alkotmányával?” - szerintem itt be is be is fejezhetném a bejegyzést, hiszen annyira tiszta és tömör megfogalmazást olvashatunk. 
Viszont egy megállapításán megakadt a szemem: "De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."
Ítéletek és minősítések helyett, hogyan láthatnánk tisztán az akkor, és most is igencsak jogos megállapítás mögötti helyzetet? 


  • MEGFIGYELÉS: első lépésként a valós történelem és a látszólag elkülönülő történések közötti összefüggések megismerését javaslom. Amit én erről tudok az, hogy a legszerényebb számolgatás eredményeként is lassan a negyedik nemzeték nő fel úgy, hogy megszokta; a feje fölött döntenek, intézik a dolgokat, az egyén számára csak egyetlen feladat van, csöndben maradni, meghunyászkodni, és ne akarjon balhét. - Nem vagyok társadalom tudós, de azt kell hogy mondjam, akárki dolga volt, hogy ezt a célt elérje az egyén szintjén, csak gratulálhatok neki, mert maximális a sikere! 
  • ÉRZÉSEK: Milyen érzések élhetnek ilyen állapotban az emberekben? Szerintem félnek; reszketnek a megélhetésükért, a munkahelyükért, a fedélért a fejük felett, teljesen kétségbe vannak esve, mert hitük és tudásuk szerint semmiféle eszközzel nem rendelkeznek, amivel változtathatnának saját sorsukon. 
  • GONDOLATOK: Hibáztathatok egy népet, akiből módszeresen kinevelték az öngondoskodásra való képességet? Nem hiszem, hogy ilyen szinten a kérdés megoldható lenne; csak még inkább elvenném az erejét, csökkenteném a lehetőségét a talpra állásának.
  • ÉRTELEM: Van értelme a választási ingyencirkusznak? Amikor a politikai harcok a Győzike Só és a Big Bráner szintjén zajlanak; valós problémák és valós válaszok, és igazi, cselekvő megoldások nem is kerülhetnek az asztalra: teljesen értelmetlen, pénzpazarló csetepaté az egész.
  • A VONZÁS TÖRVÉNYE: Hogyan is kaphatna mást egy mai magyar állampolgár a közélettől, mint az egymásra mutogatást, a hibáztatást és a fenyegetést a vélt vagy valós bűnei miatt, amikor  a magánéletében is csak külső dolgokat, személyeket hibáztat, okol, és fel sem merül a saját egyéni felelőssége a körülmények alakulásában, alakításában. Számára akkor sikeres az élet, ha sikerül jól viselkedni, ügyesen bólogatni, és az események sodrából elcsenni a saját, pillanatnyi boldogulásához szükséges javakat.
  • SZÜKSÉGLETEK: Mire van tehát szüksége egy olyan népnek, aki a  mindennapok gondjaiból, fájdalmából szinte fel sem tudja emelni a fejét, hogy 






  2011-09-11 11:18:51, vasárnap




Egy háború, amelyet mindenki elveszített. Lényegében az idő mutatta meg, hogy a hatalmi orjás egy tehetetlen bábállammá zsugorodott gazdaság csőddel a nyakában és a bank valamint a gazdaság kegyetlen zsidó irányítás valósága alatt. Ami 2001. szeptember 11-én történt az Egyesült Államokban, arra nem lehetett felkészülni. Arra már felkészültek jó előre az irányításra hivatottak és a kiválasztottak. Másoknak esélye sem lehetett ezzel kapcsolatosan semmire, mert nem tudtak erről az ördögi tervről, ami a Kennedy gyilkossággal felérő színjáték és bemutató valamint néhány cég gazdasági kivégzése, de egy vállalkozó szellemiségű zsidónak horribilis nyereséget hozott.

Nem technikai értelemben, nem a kormánynak vagy a biztonsági szolgálatoknak. Nekik akár fel is lehetett volna. Magának az országnak nem lehetett. Tíz év távlatából ez azért különösen érdekes, mert visszatekintve jól látszik, hogy a legyőzhetetlennek tűnő óriás, ami korábban megoldott minden problémát, hirtelen olyan volt, mint bármelyikünk, elveszve egy helyzetben, amire egyáltalán nincsenek válaszaink. 2001. szeptember 11-én nem egyszerűen terrortámadás történt, háború tört ki aznap, ami az egész évtizedet meghatározta. A konkrét háborúk nem aznap kezdődtek, és nem is most érnek véget, de tíz év elteltével a nagy kép azért kirajzolódni látszik. A XXI. század háborúi sok szempontból mások, mint a korábbiak, egyből pedig biztosan: a legritkábban érnek egyértelmű, egy pontban meghatározható, katartikus véget. Nyertesek és vesztesek továbbra is maradtak, úgyhogy tíz évvel a kitörése után fel lehet tenni a kérdést: végül is ki nyert? Nem lesz hosszú a lista. Ezt a háborút ugyanis senki sem nyerte meg. A szemben álló felek közül semmiképp. Sikereket ettől még mindkét fél el tudott érni.

Nyertek is

Amerika három dolgot ért el, és ezek mindegyike fontos. Először is, 2001. szeptember 11. óta nem történt terrortámadás a területén. Másrészt, és bármennyire leegyszerűsítés ez, a dramaturgia szempontjából akkor is jelentős: addig üldözte fő ellenségét, Oszama bin Ladent, amíg meg nem találta, és idén tavasszal meg nem ölte. Harmadrészt, az al-Kaida ma sokkal gyengébb és kevesebb veszélyt jelent ártatlan emberek életére, mint tíz éve. Mit nyert ezzel szemben Oszama bin Laden? Saját gyilkos logikája alapján maga a támadás is óriási győzelem volt. Így még senki sem rengette meg az Egyesült Államokat. Feltett szándéka volt az is, hogy véres háborúkba vonja bele Amerikát muszlim földön. Ez is sikerült neki, ennek minden következményével együtt. És egy évtizeden keresztül hiába kereste őt a világ legerősebb hadserege. A mellékszereplők közt van néhány nyertes. Ilyenek például a biztonsági magáncégek, amelyeknek soha nem volt olyan jó, mint ebben az évtizedben. Az amerikai kormány sokszor gyakorlatilag a hadsereg feladatait szervezte ki nekik. Vagy, aminek azért őszintébben lehet örülni, biztosan nyertesek az afgán nők is, akiknek egyértelműen sokkal jobb a helyzetük, mint a tálib rémuralom alatt.





Még többet veszítettek

A háború igazi arca azonban annak felsorolásából rajzolódik ki, hogy ki mit veszített. Sokkal inkább ez mutatja meg azt is, milyen volt ez az utóbbi évtized. Amerika, ahol az összetartás és a nemzeti egység mindent felülmúlt a támadás után, ahogy az ország nemzetközi megítélése is, mára végzetesen megosztott, és elveszítette egyértelmű vezető szerepét. A szabadságjogok korlátozása, az utólag bizonyítottan hamis ürüggyel elindított iraki háború, a kínzások képei Abu Graibből és Guantanamóról és a rengeteg civil áldozat mind óriási darabokat téptek ki a világ tetején lobogó amerikai zászlóból. Tíz évvel a támadás után, történetének leghosszabb, még mindig tartó háborújából, az afganisztániból úgy vonul ki lassan, hogy az minden, csak nem sikertörténet. Amikor idén augusztusban lelőttek egy helikoptert Afganisztánban, akkor halt meg a legtöbb amerikai katona egy nap alatt a háború kezdete óta. Semmi garancia nincs arra, hogy a tálibok nem erősödnek meg újra. A szövetséges erőkből összesen 13 ezren, a tálibok közül 38 ezren, a civilek közül különféle becslések szerint 14-34 ezren haltak meg. Irak, bár annál jobb állapotban van, mint ahogy az évtized közepén, a polgárháború legvéresebb szakaszában látszott, a katasztrofálisan kivitelezett külföldi beavatkozás szinonimája lett. Az áldozatok száma a szövetségesek oldalán nyolcezer, a iraki harcosok oldalán 16 ezer, a megszállás és az abból kialakuló polgárháború pedig különféle becslések szerint több százezer, de akár egymillió civil halálos áldozattal is járhatott. A létrejött új rendszer se nem biztonságos, se nem Amerika-barát.

Hitelből fizetett háború

Mindez Joseph Stiglitz közgazdász szerint 2008-ig 5 ezer milliárd dollárba is kerülhetett, azóta újabb számításaiszerint még közel ezermilliárdba. Ez felfoghatatlanul sok pénz, de ennek megértéséhez nem is feltétlenül a nullák száma érdekes, hanem az, hogy ez volt az első háború, amit teljes egészében hitelből finanszíroztak. George W. Bush gyakorlatilag elhitette a sokkot kapott nemzettel, hogy nem kell anyagi áldozatot hozni a háborúkért. Nemhogy adóemelés nem következett, de újabb adócsökkentések jöttek, miközben a hadi kiadások elképesztő számokig szaladtak. Abban, hogy az Egyesül Államok gazdasága megroppant, és ma súlyos hiánnyal küzd, miközben Bush 2 százalékos költségvetési többlettel kezdett, óriási része volt ennek. Ahogy Frank Rich írja a New York magazinban: az emberek jogosan gondolhatták, ha ahhoz nem kell adóemelés, hogy két háborút vívjunk egyszerre, miért kellene bármiért? Egy hónappal a támadás után robbant ki a világ akkori legnagyobb gazdasági botránya, az Enron csődje. Bush akkor még foglalkozott a piramisjáték-szerűen működő óriásvállalat ügyével, ezután azonban semmilyen további figyelmet nem kapott ez a terület. Ehelyett az amerikaiak az adócsökkentéssel együtt azt az üzenetet kapták, akkor tesznek a legjobbat, ha minél többet vásárolnak, és pörög a gazdaság.

Közben otthon

Az eredmény közismert. A kezelhetetlen méretűre fújódott ingatlanlufi, a piac elárasztása értéktelen papírokkal együtt vezettek oda, hogy ez egész tákolmány 2008-ban rádőlt a világra, és olyan gazdasági válságot hozott, aminek láttán bin Laden is csettinthetett. Míg az évtized elején gyakorlatilag hazaárulás volt Amerikában arról beszélni: nem biztos, hogy jó ötlet a háborúzás, ma már teljesen beépült a mainsreambe a vélemény, hogy a terror elleni háború mellett legalább akkora figyelmet kellett volna szentelni a hazai ügyeknek. De akkor még más volt a helyzet. Éppen azért, amivel kezdődött ez a cikk. Ilyet még nem éltek át korábban, és nem voltak válaszok. Így aztán, amikor idén tavasszal a világot bejárták a bin Laden megölését ünneplő amerikaiak képei, a hangulatot át lehetett érezni, de mindenkiben ott volt a kérdés, milyen győzelem ez valójában? Győztes egy ország, ami sokkal egyenlőtlenebb mint tíz évvel ezelőtt, amit kifosztott néhány óriásvállalat miközben az, amiért mindezt feláldozta külföldön, legjobb esetben is csak részben sikerült? Nehéz az ilyesmit győzelemnek nevezni.





Nem tört ki a civilizációs világháború

De azt jelenti ez, hogy amikor Oszama bin Ladent lelőtték a kommandósok, győztes mártírnak érezhette magát?

Megtépázta ugyan Amerikát, de földre közel sem teperte. Ami pedig ennél is fontosabb, a legnagyobb terve nem vált valóra. Andrew Sullivant idézve, ma már jól látszik, a támadás végső célja az lett volna, hogy ezen keresztül radikalizálja fiatal muszlimok egész generációját, és a legsötétebb civilizációs háborút szabadítsa a világra, részben annak segítségével, hogy elhitesse a nyugattal, az átlagos muszlim bármikor kész felrobbantani őt a hamburgerével együtt. Közben csak azt nem vette észre senki, hogy az arab világ is változik. Hillary Clinton idén még az utolsó pillanatban is Mubarak rendszerének stabilitásáról beszélt, amikor pedig már látszott, a történelem nem az ő oldalán áll. Egyiptom, Líbia, Tunézia, Szíria és a többi ország világra nyitott, szabadságra vágyó és bátor fiataljai bebizonyították, nem a Koránnal a kezükben akarnak meghalni, hanem inkább ők is szabadon és jól akarnak élni. Ez nem Amerika győzelme. Ahogy a Pew Research Center Economistban idézett felmérése mutatja, a muszlimok és a nyugat közötti bizalom mostanra sem lett nagyobb. Bin Ladennek viszont egyértelmű veresége ez. Nem sikerült civilizációháborús pokollá változtassa a világot. Amikor meghalt, ez a harc már régen elbukott.

Ez már nem a háborúról szól

Az évforduló az emlékezés és a gyász napja, ezzel együtt sem tiszteletlenség az áldozatokkal szemben megemlíteni, hogy Amerika már továbblépett. A jövő évi elnökválasztási kampányban egyáltalán nem a háború lesz a központi téma. Mára republikánus körökben is teljesen megszokott az iraki kivonulásról beszélni. A gazdasági válság sokkal jobban érinti az embereket, a munkahelyteremtés is égetőbb kérdés. A katonák a terepen vannak, de a háború évtizedének igazából vége. Egészen addig, amíg esetleg el nem kezdődik újra. Mert lehet ugyan, hogy az al-Kaida meggyengült, de éppen a jellegéből adódóan soha nem tud elpusztulni. És ahhoz, hogy változtassanak a történelem menetén, 2001-ben is elég volt 19 ember. Ennyien azért még biztosan vannak. Nem vehetünk mérget arra, hogy nem lesz újabb támadás. Fontos különbség viszont, hogy az Egyesült Államok ma már másképp lenne felkészülve. Talán a rossz válaszok helyett is másmilyeneket adna. A világ már tényleg nem lesz olyan, mint szeptember 11. meg november 4, augusztus 20 és .... előtt volt.





Az ABC News amerikai hírtelevízió adásáról rögzített kép Oszama















  2011-09-11 09:21:43, vasárnap




Emlékezzünk a legjobban sikeredett látványos goy nép ellenes zsidó amerikai és izraeli titkosszolgálati akcióra. A bemutató az egész világnak szólt. Azt közli mindenkivel, hogy "bármit és bárhol valamint bármikor megtehetünk"! Érdekesség, hogy erre a napra minden zsidót telefonon megkerestek, hogy ne menjen a WTC-be dolgozni. Ugyanakkor, akik ott voltak és a dolgukat végezték hangosbemondón felszólította valaki, hogy ne hagyják el a helyüket. Majd mikor az események lezajlottak és mindenki láthatta élő egyenes adásban az elképzelhetetlent egyszerűen rájuk robbantották az épületet speciális épület bontáskor használatos robbanószerrel, ami a képeken is kiválóan látszik és senki más nem helyezhette el őket, mint a bennfentesek közül valakik. Akár a biztonsági szolgálat tagjának álcázott személyek vagy az ő biztosító felügyelete alatt a takarító személyzetnek álcázott specialista. Senki nem hagyhatta el az épületet, mert sok áldozatot akartak és azért sem, mivel akkor elmondhattak volna olyasmit, ami akár roppant kellemetlenül érintene néhány embert. Hogy miért bérel ki egy kiemelkedően veszteséges épületet valaki és miért köt rá elképesztő biztosítást hatalmas összegért akkor mikor a bontása is olcsóbb lenne, csak találgatni lehet. De ez az egész ügylet túltervezett volt és annyira túlbiztosított, amit csak egy kiemelten befolyásos és gazdag zsidó képes az állami gépezettel együtt megvalósítani.

A többi minden más pedig egy látványos színjáték!
Pont olyan, mint a SOA business vagy a HOLOCAUST dogma! 
Link





Tehát emlékezzünk az új látványosságra Kennedy kivégzése után a remekül sikerült ismét látványos titkosszolgálati akcióra, amit a világ, élő egyes adásban láthatott sok tv-társaság közvetítése által és rengeteg magán felvétel útján. Összekevert repülőgépjáratok, vakon bolyongó vadászrepülők és az utolsó gép lezuhanása után húsz perccel kiadott tüzelési engedély - a nyilvánosságra került hangfelvételeknek köszönhetően végigkövethetővé vált, hogy hogyan reagáltak az amerikai hatóságok a 2001. szeptember 11-i terrortámadásra az első jeltől kezdve a megkésett katonai parancsokig. "A pilótafülke nem válaszol. Valakit megkéseltek a business osztályon, és szerintem könnygázt is fújtak, nem tudunk lélegezni. Nem tudom, azt hiszem eltérítettek minket" - jelentette az American Airlines Boston-Los Angeles járatán dolgozó kínai származású légiutas-kísérő a légitársaság foglalási osztályának. A 45 éves Betty Ongnak ez lett volna az utolsó repülése Hawaiira tervezett szabadsága előtt, de már soha nem érkezett meg.

Az eset 2001. szeptember 11-én reggel 8 óra 19 perckor történt, és az amerikai hatóságok ennek a hívásnak köszönhetően értesültek először arról a terrorakcióról, amely végén bő egy órán belül két eltérített repülőgép beleütközött a World Trade Center ikertornyaiba, valamint egy harmadik a Pentagonba. Az al-Kaida terrorszervezet egy negyedik gépet is eltérített, de az utasok ellenállása miatt az nem érte el washingtoni célpontját, és lezuhant egy pennsylvaniai mezőn. A terrorakció miatt körülbelül háromezer ember vesztette életét, és a hidegháború vége óta máig az egyik legnagyobb hatású történelemformáló eseménynek számít. Az Egyesült Államokat sokkoló terrortámadás tízedik évfordulójához érve a New Jersey-i Rutgers Egyetem hozta nyilvánosságra a Betty Ong hívásáról készült hangfelvételt, és emellett további 113-at, amelyek többek között légiirányítók, vadászpilóták és katonák terrorakció alatti beszélgetéseit tartalmazzák.

A felvételek alapján részletes kép bontakozik ki arról, hogy az amerikai hatóságok hogyan reagáltak a támadás első gyanús jeleire, és milyen lépéseken keresztül jutottak el addig, hogy vadászgépeket vessenek be a repülők tervezett megsemmisítésére. Az anyagot elsőként a New York Times dolgozta fel, a hangfelvételek kivonatát, és leírt változatát itt találja meg. A hangfelvételek közül mindössze kettőt nem hoztak nyilvánosságra. Az egyik a Pennsylvaniában lezuhant gép pilótafülkéjében készült, amelyet az áldozatok hozzátartozóinak kérésére nem hozták nyilvánosságra, a másik pedig egy beszélgetés Dick Cheney és Donald Rumsfeld védelmi miniszter között.

"Kerítsen elő valakit, aki parancsot adhat a légierőnek"

Bár Betty Ong hangja a hívása alatt végig nyugodtnak tűnt, zavartságát jelezhette, hogy amikor először jelentett az eltérítésről, eltévesztette repülőgépe járatszámát. A meglepett diszpécsernek többször is elmondta, hogy mi történt, végül az American Airlines vészhelyzet-vonalán jelentették az eltérítést. Ekkor még inkább a késelésekben megsérült emberek miatt aggódtak, mintsem a gépeltérítés miatt. Öt perccel Betty Ong hívása után a bostoni légiirányítók elérték a gépet eltérítők egyikét, Mohammed Attát.





A második repülőgép érkezik a WTC felé

"Van néhány repülőnk. Csak maradjatok nyugodtak, és minden renden lesz. Visszatérünk a repülőtérre. Ha bárki bármit tesz, akkor baja lesz neki és repülőgépnek is" - üzente Atta, majd megszakadt a vonal. A légvédelmet 8 óra 37 perckor értesítette először egy légiirányító. "Gond van, mert eltérítettek egy gépet, ami New York felé tart. Szükségünk van rátok, szükségünk van arra, hogy felmenjen pár F-16-os vagy valami más, és kisegítsen minket" - mondta a légiirányító. Miután a hívást fogadó tiszthelyettes meggyőződött arról, hogy ez nem teszt, így riasztotta társait: "Hé, hé, hé, hé, hé, hé, hé, komolyan [zavaros szöveg]". Három perccel a beérkezett hívás után a tiszthelyettes parancsot adott arra, hogy szálljon fel két vadászgép, annak ellenére, hogy ehhez nem kapta meg a védelmi minisztériumtól szükséges engedélyét.

Azt azonban nem tudták, hogy a vadászgépeket hova kell küldeni, mert az eltérített utasszállító jeladóját kikapcsolták. Néhány perccel később, 8 óra 47 perckor azonban a repülőgép becsapódott a WTC északi tornyába. "A következő hangfelvétel negyedórával később készült, amikor már tudomást szereztek arról, hogy egy másik gépet is eltérítettek. A hangfelvétel szerint a New York-i repülési szövetségi hivatal lépett kapcsolatba a központi parancsnoksággal, és arra sürgeti, hogy azonnal kerítsenek valakit, aki parancsot adhat a légierőnek, hogy felszálljanak. "Rengeteg dolog történik, fokozódik a helyzet, és szükségünk van a hadsereg beavatkozására [...] Csak kerítsen elő valakit, aki parancsot adhat a légierőnek, most" - mondta a hivatalnok.

Összekeverték a járatokat

Két perccel később a másik repülőgép is becsapódott a WTC déli toronyba. A légiirányítók szeme láttára. Rádióbeszélgetésükről az alábbi hangfelvétel készült:

- "Látod azt a fickót, amelyik közeledik az épület felé?- Igen, nagyon gyorsan közeledik.
[...]
- Ez milyen típusú repülőgép lehet?
- Nem tudom, adj egy percet.
- A másik is nekiment az épületnek. Wow. Wow. Egy másik is keményen nekiment. Egy másik is nekiment a World Trade-nek.
- Az egész épület szétesik.
- Úristen.
- Rendben, úgy néz ki, elég elfoglaltak lesztek srácok."


A felvételek között olyan is található, ahol éppen a légiirányító bejelentkezésekor vesznek a birtokukba egy repülőgépet a terroristák. Ez már a negyedik gép - amely lezuhant Pennsylvaniában -, és a hangfelvételen csak üvöltözések hallatszódnak. Ekkor már 9 óra 28 van, és a légiirányítók tudomása szerint ekkor még két eltérített gép volt a levegőben (a lezuhant mellett a később a Pentagonba becsapódó). Egy ekkor indított hívás szerint, amely a légierő különböző munkatársai között zajlott le, a légierő ekkor nem is volt biztos abban, hogy az amerikai kormányzatnak tudomása volt a gépeltérítésekről. Az egyik nő felnevetve mondta, hogy "nem tudom, de az elnököt is értesíteni kellene arról, ami van". Később munkatársa ezt mondta: "látjátok, Boston [légiirányítása] az egyetlen, amelyik megfelelőem tájékoztat a rohadt részletekről". A légiirányítók zavartságára jellemző, hogy másfél órával azután, hogy az American Airlines 11-es számú járata nekiment a WTC egyik tornyának, egy washingtoni légiirányító többször is kijelentette a tájékozódni kívánó a légierő egyik munkatárásnak, hogy nem ez gép ment neki az épületnek, hanem Washington felé tart. Emellett összekeverték egy másik repülőgép útvonalát is.

Öt perccel a beszélgetés után azonban egy másik járat, az American 77-es járatszámú gépe csapódott be a washingtoni Pentagonba. A negyedik gép mintegy húsz perccel később, 10 óra 7 perckor zuhant le Pennsylvaniában. A légierő gépei a levegőben cirkáltak, és a New York-i, valamint a washingtoni becsapódások után többször is átirányították őket. Bár a vadászgépek az elrabolt utasszállítókat sem találták, a hangfelvételek alapján abban sem voltak biztosak, hogy használhatnak-e fegyvereket. Miután a később Pennsylvaniában lezuhant gépről kiderült, hogy bomba van rajta, a pilóták tűzparancsot kértek 10 óra 9 perckor (azt nem tudták, hogy már lezuhant a gép), amit végül megtagadtak tőlük. 10 óra 32 perckor azonban, több mint két órával az első, és félórával az utolsó gép lecsapódására, Dick Cheney akkori alelnök megadta a tüzelési engedélyt az utasszállító gépekre.
Holló terror a világban: 
Link





A hat legismertebb WTC-összeesküvés-elmélet

Nem az al-Kaida, hanem a Moszad, Bush, esetleg a gyíkemberek (hogy kissé bagatelizált is legyen a történet) állnak a 2001. szeptember 11-i események hátterében. Az ikertornyok nem a becsapódástól, hanem bombáktól dőltek le, a Pentagont rakétatámadás érte, a Word-szövegszerkesztőbe pedig el van rejtve a tragédia vizuális kódja.
A kilenc évvel ezelőtti támadásról szóló örökzöld összeesküvés-elméletek ma is virágoznak. (talán nem véletlenül)

2001. szeptember 11-én összehangolt terrorista akció következtében két utasszállító repülőgép ütközött a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba, valamint Washingtontól nem messze a Pentagon egyik szárnyába. Egy negyedik, szintén eltérített utasszállító repülőgép Pittsburgh közelében zuhant le. A merényletekben több mint háromezer ember halt meg, csak a WTC-nél 2993-an, köztük rendőrök, tűzoltók, irodai dolgozók.

Sokan e naptól - amikor megdőlt a világ vezető hatalma sérthetetlenségének mítosza - számítják a 21. század kezdetét. Mások összeesküvés-elméleteket találnak ki, terjesztenek a támadásról. Ilyen városi legendák, vagy szóbeszédek mindig is léteztek, pszichológiai szüksége van rá az embereknek. Szakértők szerint - mint az e témával foglalkozó urbanlegends.hu írja - a városi legendák elmesélésével az egyén olyan információkat közölhet ugyanis, amelyek nem férnek bele az elfogadott diskurzusba, tehát kimondhatatlan vagy elfogadhatatlan érzéseket közvetítenek. Elmesélésükkel az egyén nem azt mondja, hogy ő ezt meg ezt gondolja, hanem azt, hogy ő ezt meg ezt hallotta egyik ismerősének ismerősétől. A hír továbbítójával kapcsolatos névtelenség és a személyes felelősség hiánya így olyan körökben is lehetővé teszik e feltételezések elmondását, ahol az egyén egyébként nem merné megfogalmazni ilyetén gondolatait.

A sorsfordító, sokkoló történelmi, politikai események különösen nagy táptalajt engednek a városi legendák virulásának. Íme, a WTC-támadással kapcsolatos legismertebb városi legendák:


1. Irányított robbantás

Elmélet
A tornyok nem a nekik vezetett repülőgépek által okozott robbanás miatt dőltek össze, hanem az épület statikailag kiemelten fontos szerkezeti részein előre elhelyezett robbanószerkezetek rombolták le azokat. A konspirációs elmélet hívei szerint a repülőgép becsapódása után keletkezett tűz nem lehetett elég magas hőmérsékletű ahhoz, hogy megolvassza az épület rendkívül masszív vasszerkezetét. A felvételeken is látszik maga a robbantás ténye. Ha egy épület összedől akkor sokkal nagyobb kár keletkezik talán éppen azért mert a törmelékek hatalmas területen szóródnak. Itt lényegében nem voltak törmelékek hanem porrá vált minden (azokon a területeken ahol robbantás volt) Tehát egy irányítás nélküli dölés nem magábaroskadást eredményez, hanem a környező épületek jelentős károsodásával jár.

Cáfolat
A robbantás mindenképpen nyomot hagyott volna maga után, már csak az oszlopok átvágását biztosító rézrepeszek formájában is. (harcászati robbanóanyag esetén. De az épület bontásához másmilyent speciális robbanóanyagot használnak fel) Az amerikai Szabványügyi és Technológiai Intézet kutatása továbbá kimutatta (természetesen ezen nem kell csodálkozni mivel megrendelésre bármit elkészítenek), hogy az épület vázát alkotó oszlopoknak nem kellett megolvadniuk ahhoz, hogy az egész szerkezeti váz összeroskadjon. Elég, ha a tartóoszlopok meglágyulnak, és nem tudják tovább tartani az épület vertikálisan rájuk nehezedő tömegét. (ez jól hangzik, de a valósághoz semmi köze)





2. Rakétatámadás a Pentagon ellen

Elmélet
A Pentagon épületét rakétatámadás érte, nem pedig az American Airlines 77-es járata csapódott bele. A védelmi minisztérium épületén ütött lyuk túlságosan kicsi volt ahhoz (akár csak a talán vagy véletlenül megmaradt biztonsági kamera felvételén bemutatott cirkáló rakéta), hogy azt egy nagy személyszállító repülő üthette volna.

Cáfolat
A popularmechanics.com oldalon megjelent, kísérletekkel alátámasztott szakértői elemzés szerint a repülő ütközéskor nem hagy maga után meghatározható körvonalat. (ennek ellentmond a WTC esete, tehát merőlegesen ellentétes a történet egymással) Amikor a gép az épületbe csapódott, egyik szárnya a földnek ütközött és letört, a másikat pedig a Pentagon támasztóoszlopai szakították le. A terrortámadás tényét igazolja továbbá az is, hogy a 77-es járat pilótafülkéjének darabjait, utasainak maradványait is megtalálták a romok között, ezeket később DNS-vizsgálatok is igazolták. (nem kell komolyan venni, mert a hatóság azt bizonyít, amit akar, és ott ahol akarja, de érdekes, hogy az állítólagos gép szinte köddé vált, eltűnt és az előre kiürített épületrészben sem tűz sem egyéb komoly károsodás nem történt, mint a WTC esetében itt ugyanis csak romboló hatás valósult meg és az is nagyon kicsi mérvű volt a feltételezett gép tömegéhez képest)

3. Vadászgép vagy mártírhalál?

Elmélet
Az American Airlines 93-as járatát (az egyetlen gép, ami nem érte el a terroristák által kijelölt célpontot, a Fehér Házat) az amerikai légierő egyik gépe lőtte le, védve az elnöki palotát.

Cáfolat
Több utasnak sikerült telefonon felvenni a kapcsolatot szeretteikkel, ismerőseikkel és hamar értesültek a nem sokkal korábban eltérített repülőgépek sorsáról. Az utasok fellázadtak és ostromolni kezdték a pilótafülkét. Ennek hatására a terroristák a kudarctól tartva húsz percre végső céljuktól halálos zuhanásba vezették a gépet. Ezt igazolják a pilótafülkében vitatkozó terroristák rögzített párbeszédei és a repülőről intézett telefonhívások felvételei is. (Hangfelvétel semmit nem bizonyít, mert azt bármikor egy hangjáték keretében is elő lehet állítani. Nem mellesleg elporladt minden ami a géppel kapcsolatba hozható valamint csak egy viszonylagos méretű krátert mutatnak ami a becsapódáshoz is kevés és a környező erdőrész lényegében sérülés mentes volt. Egy esetleges becsapódással járó detonáció minimum letarolt volna néhány közeli fát. Hát nem érdekes?)

4. A zsidók elhagyták a helyszínt

Elmélet
Kevés volt a zsidó származású vagy izraeli áldozatok száma ahhoz képest, ahányan általában a Világkereskedelmi Központ épületében dolgoztak. A Jerusalem Post és a libanoni Hezbollah által működtetett Al-Manar televízió értesülései szerint 4000 izraeli állampolgár élt a környéken.

Cáfolat
E híreket maga a hírforrás cáfolta később. (túlságosan gyanús és feltűnő volt a tény, amit meg kellett vátoztatni hivatalos jelleggel) A World Trade Center elleni támadásban meghalt 2993 embernek így közel tíz százaléka, 270 áldozat lett biztosan zsidó származású, további száz pedig a neve alapján lehetett az. (Nem kell komolyan venni. Az éppen ott tartózkodók és azok, akik nem mentek időre dolgozni, mert szólt nekik valaki, hogy ne tegyék vagy elkésett a forgalom miatt vagy elaludt esetleg elromlott az autója ezért késve érkezett és az események láttán örült a szerencséjének. Az áldozatok száma és személyük csak a bejelentések alapján listázott. Bizonyos részben hamis vagy valótlan személyi azonossággal lejegyezve. Ez, talán a zsidókra kiemelten érvényes lehet.)





5. Nem az al-Kaida volt a támadó

Elmélet
A támadások mögött nem a bin Laden vezette terroristák állnak, hanem a CIA és az FBI, és a repülőgépeket csak ürügyként használták, hogy Bush elnöknek legyen indoka egy világot rengető változásra. Ezen elmélet "bizonyítékai" az interneten köröznek mind a mai napig. Mások szerint a támadást az izraeli titkosszolgálat, a Moszad hajtotta végre, de van, aki idegen lényekre, a hüllőemberekre gyanakszik (a humor kedvéért)

Cáfolat
Nagyon nehéz megcáfolni az ilyen elképzeléseket. A gyíkemberek-elképzeléstől eltekintve is értelmetlen elméletekre ésszerű magyarázat legfeljebb a lélekbúvároktól várható. Az egyik ilyen, Giorgo Benvenuto szerint ,,az ilyen elméleteknek egy nagyon egyszerű okból van olyan nagy vonzereje: akik gyűlölik Amerikát, ők benne mindig a hóhér és soha nem az áldozat szerepében látják. Az ő világképükbe nem illik bele a megtámadott Amerika fogalma - ez olyan, mintha a Piroska és a farkas egyik verziója szerint a mindenkit felfaló farkas valójában Piroska mamája lenne. Ezért azt sugallják: az amerikaiak nem csupán áldozatai, hanem tettesei is voltak szeptember 11-ének". A másik lehetőség. neki lehet állni sorra cáfolni a hosszú ,,bizonyítéklista" egyes elemeit (például: hogy lehet, hogy az amatőr felvétel épp a WTC tornyait vette, amikor a gép becsapódott? - hát úgy, hogy a New York-i turisták előszeretettel videózzák a felhőkarcolókat.) Arról ugyan nem szól a fáma miért éppen ezen a napon csoportosult kiemelten sok tv-társaság a tornyok körül? Vagy azok, akik helikoptereken ültek, miért nem segítettek legalább néhány áldozaton? Hol van az amerikai "senkit nem hagyunk hátra" mottó? De ezzel sem megyünk semmire a városi legendákban hívők vagy az elfogult agymosott népek a gondolkodásmentesek esetében. (Ráadásul sok "vádban" van némi igazságmorzsa, amit kifordítva, átértékelve egyféle igazság mindenki számára felbukkanhat.)

6. A nagy Word-leleplezés

Elmélet
A legszellemesebb összeesküvés-elmélet szerint a Word szövegszerkesztőben kódolva van évtizedek óta a 2001-es merénylet. Ha beírjuk az egyik repülő azonosítóját, a Q33-at és a városra utaló NY betűket, majd átállítjuk a betűtípust Windingsre, akkor kis ábrákból kirajzolódik a WTC-merénylet. És tényleg!


Amit látunk: egy repülő, két torony, halálfej és egy zsidócsillag. Ez utóbbi nyilván erősíti a moszados elméletben hívőket

Cáfolat
2001. szeptember 11-én reggel nyolc és kilenc között 19 (talán) arab gépeltérítő elrabolt négy amerikai repülőt, az American Airlines 11-es és 77-es járatát (AA 11, AA 77), illetve a United Airlines 93-as és 175-ös járatát (UA 93, UA 175). A gépek közül az AA 11-et a World Trade Center északi, az UA 175-öt a WTC déli tornyának vezették. Az AA 77-essel a Pentagonnak repültek, az UA 93-ast az utasok megkísérelték visszafoglalni, ezért a géprablók szándékosan a földnek vezették Pennsylvaniában. Tehát Q33-as számú, jelű, azonosítójú gépről szó nem volt. (Aki nem tudná a Q33 az egy Intel Express Chipset alaplapi jelölés. June 29, 2007 hivatalos megjelenéssel)

Egyebek

Számtalan városi legenda, pletyka, összeesküvés-elmélet, vagy egyszerű agymenés kering a fentieken kívül is a világon, és a világhálón. Érdekes - ,,fotókkal bizonyított" - gondolat például, hogy maga a gonosz jött el kilenc éve a földre. Egy konferencián pedig állítólag a kínaiakat is vádolták, sőt egy bizonyos Rita Sand rádiós szerint meg sem történt az egész, csak trükkfelvételeket sugároztak a tévék. Hogy akkor hova tűnt az épület, arra nem tért ki. (Viszont eljöhet az-az idő is, aki nem hisz a merényletben vagy tagadja annak megtörténtét azt börtönbe zárják úgy 10-20 évre...)














  2011-09-11 08:52:13, vasárnap




Szeptember 11.

1526. szeptember 11. A mohácsi csatában győztes I. Szulejmán bevonul Budára, ahonnan csak tíz nap múlva távozik a budai vár kincseivel és a budai zsidókkal, miután katonái felgyújtják Pestet és Budát.

1650. szeptember 11. Minthogy akkoriban a "jó katolikus" olasz kereskedők nagyban űzték a rabszolgakereskedést Európa-szerte, a velencei követ Bécsben arról győzködte a magyar főurakat, hogy ők is vegyenek részt a gályára való rabok szállításában. Erdődy György az alábbi levéllel téríti jobb belátásra a vonakodó Batthyány Ádámot: "Kegyelmed írja, hogy halálra ítéltek lévén az rabjai, itthon hamar menekednének az világi állapottól, de az gályákon desperatióba esnek! Nem theologus kegyelmed, sem casuista! Igen gyarlónak tartom, azki így elmélkedik; mert nemcsak a keresztény fejedelmek szokták ezt cselekedni, hanem még maga őszentsége az pápa is! Tudós, bölcs theologusokkal is diskuráltam ez dologban, de senki sem helyteleníti."

1822. szeptember 11. Majdnem három évszázaddal Kopernikusz De Revolutionibus Orbium Caelestium című művének a megjelenése után a Vatikán elismeri a kopernikuszi világkép érvényességét. (Vö. 1616. március 5.)

1857. szeptember 11. John Doyle Lee mormon fanatikus vezérletével a Utah állambeli Mountain Meadows-nál lemészárolják egy Kaliforniába igyekvő szekérkaraván 120 utasát, csupán hét gyermeknek kegyelmeznek meg. A mormonok Buchanan elnök rendeletét akarták megbosszulni, amelyben leváltotta vezetőjüket, Brigham Youngot az állam kormányzói posztjáról. A mormon közösség cinkos hallgatása miatt a mészárlás irányítóját csak húsz év múlva érte utol az igazságszolgáltatás keze: 1877. március 23-án kivégezték. Akkor már a ,,világ leghálátlanabb és legalattomosabb gazemberének" nevezte a mormonok prófétáját, aki pedig sokáig fedezte őt, sőt további feleségekkel és hagyatéki bírói állással jutalmazta.

1882. szeptember 11. "A szabadság elve alkalmaztatott arra a népre is, amelynek mindenütt első és legfőbb törekvése a többi népeket a raffinéria minden nemével morális és vagyoni rabigába verni, mert vallási és nemzeti hagyományai szerint mind e népek csak arra vannak teremtve, hogy ő neki szolgáljanak. Az egyenlőség elve alkalmaztatott arra a népre is, amely nem akar egyenlő lenni velünk, magát mintegy istentől privilegizált népnek, a többi embereket pedig alsóbb lényeknek, tisztátalan állatoknak tartja. A testvériség elve alkalmaztatott arra a népfajra is, amely bennünket, nemzsidókat felebarátainak, embertársainak nem ismer el", áll a nem zsidó társadalom érdekeinek megóvására Drezdába összehívott nemzetközi konferencia kiáltványában.

1891 September 11, JEWISH COLONIAL ASSOCIATION (France-England)
Was officially established by Baron de Hirsch. Other shareholders included, among others, Rothschild, Cassel, and Goldsmid. De Hirsh himself donated two million pounds and incorporated the Association in London. His plan was to promote migration of Russian and European Jews and settle them in agricultural areas in countries around the world.

1973. szeptember 11. Salvador Allende chilei elnök öngyilkosságot követ el, miután a kormánya ellen lázadó fegyveres erők betörnek az elnöki palotába. ,,A zsidókra jellemzőek bizonyos típusú bűncselekmények, ilyen a csalás, üzérkedés, rágalomtejesztés és mindenekfelett az uzsora. Ezek a tények megengedik azt a feltételezést, hogy a faji hovatartozás szerepet játszik a bűnözésben", írta 1933-as doktori disszertációjában Allende, aki 1939-ben egészségügyi miniszterként egy olyan törvénytervezetet támogatott, amely szerint a mentális betegségben szenvedőket és a krónikus alkoholistákat kötelező sterilizálásnak vetették volna alá. További ,,gyöngyszemek" az ominózus értekezésből: ,,A cigányok szokás szerint bűnöző csoportokat alkotnak, amelyekben a lustaság, az őrjöngés és a hiúság uralkodik". Ami pedig az arabokat illeti, ha van is közöttük ,,néhány becsületes törzs (...) a nagy többségük kalandor, kiszámíthatatlan, dologtalan és lopásra hajlamos." Az idézeteket Victor Farías chilei szerző tette közzé Allende, la face caché: antisémitisme et eugénisme (Allende rejtett arca: antiszemitizmus és eugenizmus, Jacques Grancher, Párizs 2006) című könyvében.

1974. szeptember 11. ,,Úgy tűnik, hogy egy olyan egyház, mint a miénk, arra van ítélve, hogy kihunyjon, és helyébe a világnak egy könnyebb, kézzelfoghatóbb, ésszerűbb és tudományosabb felfogása jöjjön, amely nem ismer dogmákat, hierarchiákat, nem ismeri az életélvezetek lehetőségeinek a megrendszabályozását, nem ismeri Krisztus keresztjét...", mondja VI. Pál pápa a világegyház püspökeinek IV. vatikáni szinódusa előtt két héttel.

1997. szeptember 11. "A soá állandó kísértése egy megszállott zsidóközpontúsághoz vezet", amely miközben "az Izrael iránti feltétlen elkötelezettség pszichózisát" fejleszti ki "a diaszpóra minden zsidójánál", arra törekszik, hogy "csökkentse a sztálini gulág hekatombáinak roppant nagyságát, és elfedje a náci és a kommunista totalitarizmus közös vonásait..., hogy végül az antiszemita bűnt az emberiség történetének egyedülálló és abszolút szörnyűségévé tegye", írja Edgar Morin neves zsidó származású franciaországi filozófus a Libération című napilapban. - zsidó résztvevőkkel és fegyverekkel megmutassa a világnak mire képes ez a cionista nép a céljainak elérése érdekében - (szabadon gyűjtik az atomfegyvereket és támadnak meg szuverén területeket, gyilkolnak és mocskolódnak azért mert "aki először üt, nagyobbat üthet:"





2001. szeptember 11. "Ez a 21. század Pearl Harbor-ja. A megfelelő válasz legyen egyszerű és gyors: meg kell ölni a fattyúkat. Egy golyó a homlokukba, cafatokra kell lőni őket, és ha szükséges, meg kell mérgezni őket. Ami a városokat és az államokat illeti, amelyek ezeket a férgeket befogadják, bombázni kell őket, míg kő kövön nem marad", írja Steve Dunleavy, a New York Post kolumnistája a New York elleni iszlamista terrortámadásra reagálva. Az amerikai-zsidó agymosás egyik legszőrnyűbb mintapéldánya. Csípőből lőni a feltételezett (kinevezett) bűnösökre, közben a terroristák mögöttünk vannak és közöttünk bujkálnak.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése