2018. február 13., kedd

Világ helyzetek


Világ helyzetek

Illegálisan Titkosított - 'Unacknowledged - Elismeretlen' - FILM végre magyarul és teljes cikk az amerikai katonai-hírszerzési komplexum titkos projektjeiről


Az amerikai katonai-védelmi-hírszerzési komplexum évtizedek óta futó projektjei között léteznek legálisan titkosított és illegálisan titkosított programok, utóbbiaknak egy még inkább szűkített körét alkotják a különleges hozzáférésű el nem ismert (illegálisan titkosított) projektek (USAPs - Unacknowledged Special Access Programs). 

Ezek csak azért fontosak, mert olyan, közpénzen kifizetett 
tudományos-technikai fejlesztéseket tartanak elzárva nemcsak az Amerikai Egyesült Államok lakossága, hanem bolygónk teljes lakossága elől, melyekkel a (profitábilis) háborúk, az éhezés, a túlnépesedés miatti erőforrás-szűkösség problémája, az egyre növekvő energiaigények problémája mind megoldhatóak lennének.
Egy rendkívül szűk globális magánoligarchia érdekében úgy tartják vissza illegális eszközökkel ezeket a fejlesztési eredményeket, hogy közben azokat a társadalom által finanszírozott költségvetésből elszámoltathatóság nélkül és korlátlanul finanszírozzák. 

Mit szólnánk, ha a magyarországi társadalom adóiból összeálló magyar NATO befizetésekből menne ilyen el nem ismert, titkos kutatási-fejlesztési programokba?


Illegálisan Titkosított (Elismeretlen, 2017)


Illegalisan_Titkositott_Elismeretlen_2017_1Nézzük részletesen, miről is szól a film. 

Az ufológia leghíresebb alakja 
dr. Steven M. Greer, aki az egész UFO-leleplezési mozgalmat elindította 2001-ben a Washington D.C. Sajtóházban (National Press Club) rendezett Disclosure Project (Felfedés Projekt) nevű rendezvényével, melyen számos, magas beosztású hadseregbeli és titkosszolgálati vezető tett a törvény előtt is helytálló módon tanúvallomást a földönkívüli jelenségekről és egy kiterjedt, illegálisan működő titoktartási rendszerről szerzett tapasztalataikról.

A filmben nem szerepel, pedig fontos, hogy a történelem másik legnevezetesebb hasonló eseménye a nem is olyan régen rendezett 
Citizen Hearing on Disclosure volt Stephen Bassett vezetésével, melyen több napon át folyamatosan mentek a meghallgatások több szenátor előtt, amiről Full HD minőségben videófelvételek is elérhetőek, valamint több, mint 600 oldalnyi dokumentáció készült az elhangzottakról. 

Jelmondatuk: "Ha a Kongresszus nem végzi el a dolgát, az emberek majd megteszik!" 

Részt vette rajta 
Paul Hellyer, Kanada egykori hadügyminisztere, illetve később miniszterelnök-helyettese, és természetesen Steven Greer is ott volt.
Ha valaki nem olvasta volna még a korábbi VilagHelyzete cikkekben is szó volt már a kanadai védelmi miniszter által tett felfedésekről! Íme:


Gerald Ford egykori amerikai elnök az ufókról

Dr. Greer 2013-ban készült Sirius című első dokumentum filmjét 2017. május 9-én követte második leleplező filmje, az Illegálisan Titkosított (Unacknowledged), napra pontosan a 16 évvel azelőtti, Washington D.C. Esemény után. 

Steven Greer mellett ezúttal közreműködik régi harcostársa, a Disclosure Project és a közzétételre vonatkozó civil kezdeményezések egyik élharcosa 
Daniel P. Sheehan ügyvéd –aki azzal vált Amerika-szerte ismertté, hogy a hírhedt Watergate-botrányban ő volt az egyetlen ügyvéd, aki először és végig kiállt a károsult állampolgárok mellett–, valamint Richard C. Doty, a USA légierő különleges ügynöke és hírszerző tisztje, aki különleges hozzáférésű programok tagjaként részt vett az amerikai kormány földönkívüli kapcsolatok kivizsgálásával foglalkozó programjában.
Megszólal többek közt a hadsereg repüléstörténetével foglalkozó történész, Michael Schratt, illetve Mark McCandlish, 
a titkos projektekben zajló repülőgéptervezési munkálatok egyik illusztrátora is. Emellett archív felvételekről számos megszólalót láthatunk a Greer által korábban összegyűjtött több száz órányi tanúvallomásokból. 

John McCormack Kongresszus házelnöke az ufókról

A film rövid visszaemlékezéssel kezdődik. Képkockák peregnek 
a 2001-es washingtoni sajtókonferenciáról, az akkori internet legnézettebb online eseményéről, amelyen 20 katonai, kormányzati és vállalati szemtanú állt először nyilvánosság elé, hogy dokumentumokkal és személyes tanúvallomásokkal élő bizonyítékul szolgáljanak arra, hogy hivatalosan el nem ismert fedett katonai projektekben vettek részt. 
A nyilvános sajtókonferencia elsődleges célja az volt, hogy a szemtanúk feltárjanak egy évtizedek óta létező összeesküvést és felfedjék a földönkívüli látogatásokat a Földön. 
Elmondásuk szerint létezik egy titkos csoport, amely földönkívüli technológiákat tanulmányoz és az emberiség életét örökre megváltoztató technológiai eszközök birtokában van. Olyan találmányokkal rendelkezik, amelyek egyetlen generáció alatt megszabadítanák a Földet a fosszilis üzemanyagoktól, a környezeti pusztítástól és a szegénységtől.

Steven Greer arcképe

Greer gyerekkorában maga is szemtanúja volt egy korong alakú repülő objektum észlelésének és 
egész életében szigorúan titkos projektekben szolgáló emberek körében mozgott, lévén hogy nagybátyja egyik tervezője volt annak az eredeti holdmodulnak, amely az első embert szállította a Holdra.
Greer 8 évet szentelt az életéből arra, hogy 
kongresszusi embereknél kijárja, hozzák hivatalosan is az emberek tudomására az ufo-jelenségek létezését és fedjék fel az ezzel kapcsolatos történéseket.Kezdeményezése azonban nem járt sikerrel. 

Ez vezetett végül ahhoz, hogy 
a 2001-ben megalapított Disclosure Project keretén belül első kézből származó tanúvallomásokat kezdjen gyűjteni radarkezelőktől, katonai helyszínelőktől, a légierő pilótáitól és hadiipari vállalatok alkalmazottaitól, akik az észlelések utáni reakciókról és a feljebbvalóiktól kapott eligazításokról számoltak be neki. Sokan közülük úgy csöppentek bele a felfedés folyamatába, hogy feljebbvalóiktól azt a parancsot kapták, hogy e tapasztalataikról senkinek se beszéljenek. Greer nagyon csalódott amiatt, hogy ha a magas rangú hivatalnokok - akikkel az évek során személyesen beszélt - akárcsak 1 %-ának is lett volna elég bátorsága nyilvánosan beszélni a tudomására jutott információkról, már rég vége lenne a titoktartásnak. 

E témával kapcsolatban az embereket elsősorban a bizonyítékok érdeklik, mindenki valódi bizonyítékokat akar látni és természetesen 
nagyon erős a szkepticizmus is, ami Greer szerint üdvözlendő dolog, egészen addig a pontig, amíg az nem fordul át vak tagadásba. Úgyhogy a kérdés Greer szerint inkább az, hogy az emberek mit tekintenek a bizonyíték mértékegységének. 

Több bizonyítékunk van az ufok létezéséről, mint a fekete lyukakról, az asztrofizika elméleteiről vagy a gyógyszerek tényleges hatásairól. A titkosított és a fekete költségvetésű programokról több tízezer oldal dokumentációval szolgál a 
TheBlackVault.com weboldal.

Bizonyítékok garmada - 3500 eset fizikai nyomokkal és 4000 radarral rögzített eset

Dr. Allan J. Hynek, a Légierő azonosítatlan repülő tárgyakra vonatkozó vizsgálati jelentésének, a Project Blue Book-nak egyik atyja szerint „kínosan sok bizonyítékkal rendelkezünk”. 
3500 olyan esetről tudunk, amelyek során földönkívüli járművek landoltak és fizikai nyomokat hagytak hátra maguk után. 4000 olyan esetet jegyeztek fel, amikor azonosítatlan járművek jelentek meg radarkijelzőkön, illetve repülőgéppilóták közvetlen észlelései során. Rengeteg fénykép, videofelvétel és fizikai bizonyíték létezik, köztük egy valódinak tartott földönkívüli test, ami korábban a „Sirius” című filmben már bemutatásra került (Steven Greer weboldala: SiriusDisclosure.com). Mindezek ellenére a mainstream média és a tudományos világ részéről egyfajta gát tapasztalható a témát illetően. 

Az egész dolog Roswell-el kezdődött. 1947. július 7-én egy kb. 15 méter átmérőjű, nem teljesen csészealj alakú lezuhant űrhajót találtak, benne 3 db, kb. 90 cm magas földönkívüli lénnyel. A hajó megtalálásáról szóló dokumentumok el lettek juttatva az FBI akkori igazgatójához, J. Edgar Hoover-hez is. A hajóban nem volt semmilyen emberek által ismert repülésirányító rendszer. A roncsot Los Alamosba szállították, és később a működésére vonatkozó műszaki részleteket megfejtették. Az űrhajó reptetéséhez a gépet irányító lényeknek egy irányítópanelre kellett tenniük a kezüket, és a panelhez egy headset is tartozott, amiből azt a következtetést vonták le, hogy a gépet egyfajta tudati irányítással működtették. A filmben megszólaló szemtanúk a gépen talált testekről, a földönkívüli lények fiziológiájáról is szót ejtenek.
Kiderül, hogy 
legalább az egyik lény túlélte a hajó lezuhanását és csak évekkel később, 1952-ben halt meg. A halott tetemeket mélyfagyasztásban az Ohio államban található Wright Patterson légibázisra küldték. 

A világ első ufó-esetével kezdődött az elnevetségesítés módszertana

A jelek szerint azonban nem a roswell-i volt az első ilyen eset. Több mint 100 lezuhanást jegyeztek fel és Roswell után jelentős földönkívüli aktivitás vette kezdetét. Greer szerint ez a történelmi eset sokkal inkább egy fordulópontnak tekinthető. A két atombomba felrobbantását megelőző hetekben ugyanis tesztrobbantásokra került sor Új-Mexikóban, és a feltételezések szerint valakik már akkor megfigyelték a történéseket. 

Abból, hogy az első ufo-felbukkanások nukleáris létesítmények közelében történtek, azt feltételezik, hogy a robbanásoknak minden bizonnyal multidimenzionális hatásai is lehettek és a felbukkanások azért történtek meg, mert a látogatók nagyon aggódnak amiatt, hogy amióta megtanultunk atommagot hasítani, a földi emberek egzisztenciális fenyegetést jelentenek nem csak saját magukra, hanem a galaxisban élő más lényekre is. Steven Greer szerint nincs bizonyíték rá, hogy az ideérkező látogatók rosszindulatúak lennének velünk szemben. Ellenben nagyon aggódnak a mi részünkről tanúsított rosszindulatú tevékenységek miatt. 

A filmben elhangzott állítások alapján a földönkívüliek nem engedik meg, hogy bombákat robbantsunk az űrben. Ez egyáltalán nem elfogadható a számukra és ezt újra és újra demonstrálták előttünk. Rakétákat lődöztek le, rálőttek a repülőgépeinkre, amelyekről aztán egyszerűen leesett a gép által szállított bomba robbanófeje. Ilyenkor furcsa fénypontok körözgettek a katonai gépek körül, amikkel kapcsolatban több vizsgálatot is lefolytattak, de a történésekre nem találtak semmilyen magyarázatot. 

Victor Marchetti, CIA igazgató különleges asszisztense

E jelenségeket az 1940-es évektől kezdve hihetetlen titoktartás övezi. Az ufo-esetek felbukkanása után a nemzetbiztonsági szervezetekben is óriási változtatásokat kellett eszközölni. 
HETEKKEL a Roswell-ben történt esemény után hozták létre a CIA-t, majd ezt követően vált le a hadseregről és lett önálló alakulattá a US AirForce (Amerikai Légierő), illetve ezt követően kezdődtek el az ún. hivatalosan el nem ismert, különleges hozzáférésű projektek is.
A filmben bemutatásra kerül egy Greer tulajdonában lévő 
kanadai kormányzati dokumentum, miszerint: 
1. az ufo-k a legnagyobb tömegpusztító potenciállal bíró fegyvernél, a hidrogénbombánál is nagyobb titoknak minősültek, 
2. repülő csészealjak léteznek, működési módjuk ismeretlen, de egy kis csoport Dr. Vannevar Bush vezetésével koncentrált erőfeszítéseket tesz ennek kiderítésére 
3. az egész ufo-témakört az USA hatóságai hatalmas jelentőségűnek tartják 

Astronaut Gordon Cooper az UFOk-ról

1961-re azonban Eisenhower elnök – aki nagyon is járatos volt a témát illetően – rájött, hogy az irányítás teljesen kicsúszott az USA kormányának kezéből. Leköszönésekor, a televízióban levetített búcsúbeszédében egy figyelmeztetést fogalmazott meg, ami elsősorban nem a hivatalos tábornokok és katonai-védelmi cégek túlzott hatalmára vonatkozott, hanem ennek illegális összetevőire hívta fel a figyelmet. Olyan elemekre, amelyek a hagyományos hadseregen kívül léteznek.

Eisenhower elnök beszéde a titkos katonai-ipari komplexumról

https://www.youtube.com/watch?v=DjlaKO18mV4

Eisenhower elnök arra a katonai-védelmi-hírszerzési komplexumra utalt, amely bürokratikus eszközökkel és maffiamódszerekkel egyaránt magához ragadta az irányítást az USA felett.
Ez az a csoport, amely háborút visel az olajmezőkért és a teljes spektrumú dominancia megvalósításért.
 E hatalomátvétel hatására és érdekében váltak ki a hagyományos katonai-nemzetbiztonsági működésből a hivatalosan el nem ismert „sötétfekete” költségvetéssel működő (de közfinanszírozású!!!) kutatás-fejlesztési programok. 

Hogyan tud a kormány ekkora titkot megtartani? A filmben elhangozott állítások alapján a hírszerző közösség arzenáljában a legnagyobb fegyver az emberiség általános hite abban, hogy a kormány úgysem tud ekkora titkot megtartani és nem tud elhallgatni egy ekkora volumenű programot az amerikai közvélemény elől. A titkosítás méreteire azonban rögtön felhozhatjuk pl. 
az NRO, a Nemzeti Felderítő Hivatal esetét, amelynek létezéséről alapítása után 30 évig senkinek sem volt tudomása. 

De említhető 
az NSA szervezete is, amelyet viccesen No Such Agency-nek („Nem létezik ilyen ügynökség”) is neveznek. Továbbá azt se felejtsük, hogy az atombombán dolgozóknak is titoktartási kötelezettségük volt – 10 év börtön vagy 100 000 dollár bírság járt annak, akiknek eljárt a szája. Ennek a szemléletmódnak köszönhető az is, hogy a hidrogénbombák létezését az amerikai kormány hivatalosan csak a hirosima-i és nagaszaki-i robbantások után ismerte el. 

Az UFO-kérdés képezi tehát az egyik legnagyobb titkot, amelyet fel kell fedni, mert ennek hiányában még a lehetősége is elvész annak, hogy kimehessünk a csillagokhoz és barátságos kapcsolatfelvételt létesítsünk űrbéli szomszédainkkal, más civilizációkkal és információt, tudást, erőforrásokat, valamint spirituális értékeket osszunk meg egymással. A kormányzat inkább elnyomja a létezésükről szóló információkat mondván, hogy az veszélyezteti a nemzetbiztonságot és a jelenleg fennálló valóságot. 

Roscoe Hillenkoetter, CIA első igazgatója az ufókról

A szupertitkos, hivatalosan el nem ismert projektek fekete költségvetése - konzervatív becslések szerint - 100-200 milliárd dollárra rúg évente.
A katonaság már George W. Bush elnöksége idején sem tudott elszámolni a kiadásainak 25%-ával, és a helyzet azóta csak romlott. Kongresszusi felügyelet és nyilvános kontroll hiányában naponta 100 millió dollár megy el olyan titkosított programokra, amelyekről semmilyen technikai információt nem adnak ki. Léteznek legálisan titkosított és illegálisan titkosított programok. Ez utóbbiak közé tartoznak a különleges hozzáférésű projektek. A kongresszusnak és az USA elnökének nincs beleszólása ezekbe, mert ahogy a nemrég elhunyt Daniel Inoyue hawaii szenátort idézi a film: 

Daniel Inoyue hawaii szenátor

Néhányan az elnökök közül megpróbáltak érdeklődni a téma iránt különböző kormányszervezeteknél. Néhányan sejtették, néhányan – mint pl Jimmy Carter elnök - láttak is ilyen jelenségeket, de nem rendelkeztek hozzáférési jogosultsággal, hogy benézhessenek a függöny mögé.
Az árnyékkormányzat „ideiglenes munkavállalóként” tekint az USA elnökeire és megtagadja tőlük a betekintést a 
Lockheed Skunk Works, a Boeing, a Northrop Grumman és ezekhez hasonló vállalatok tevékenységeibe. 

Jimmy Carter egykori USA-elnök az UFOk-ról

A film készítőinek állítása szerint a nyilvánosságra hozatalt meggátló egyik legfontosabb tényező a főáramlatú médiába történő katonai és hírszerzési ügynökök beszivárgása. Ha el akarnak rejteni egy történést, a hírszerző közösség befolyást gyakorol a médiára: 
pszichológiai hadviselést és lejárató propagandát vetetnek be, hogy hiteltelenítsék a szemtanúk állításait. Felmérések szerint az USA lakosságának 5%-a látott már ufo-t, több, mint 40% hiszi, hogy léteznek ufók, de a médiában olyan környezetet hoznak létre, amelyben igyekeznek olyannyira nevetség tárgyává tenni a témát, hogy egyetlen köztiszteletben álló tudós sem akarná, hogy a neve említésre kerüljön ennek kapcsán. A módszer szerint az őszinte és hiteles szemtanúk állításait minden eszközzel le kell rombolni és hiteltelenné kell tenni a közvélemény előtt. 

Pszichológiai hadviselés kötelező Hollywood-nak a CIA dokumentumban

CIA-dokumentumok léteznek arról, hogy a főáramlatú médiában olyan embereket helyeztek el, akiknek az a jól megfizetett feladata, hogy eltorzítsák és megváltoztassák a szemtanúk által elmondottakat. Minden nagyobb hírügynökségnél, tv-csatornánál vannak embereik, akiket – hírszerző tisztek szerint készpénzben, adómentesen – busásan megfizetnek ezért. Producerek és rendezők is be vannak vonva e műveletekbe és ehhez hasonló módon járnak el az akadémikusok körében is. 

Teljes munkaidőben dolgozó hírszerzési ügynökök vannak a médiaközpontokban „nemzetbiztonsági tudósító” státuszban
A Time Life igazgatótanácsának egyik tagja úgy fogalmazta meg ezt Greer-nek: „Lényegében írnokok vagyunk, akiknek a király jobbkeze diktál.” 

A titoktartást a CIA által létrehozott, akadémikusokból és tudósokból álló bizottságok – mint amilyen a Robertson Panel, illetve a Condon-bizottság –, valamint fizetett beszivárgók segítenek fenntartani, akik valóságos pszichológiai hadviselést ("Psychological Warfare") folytatnak a témát illetően.

A főáramú médiában csak manipulált információk találhatók, az interneten pedig a valós információk közé rengeteg dezinformáció van bekeverve
, így senki sem tudja, hogy kinek higgyen valójában és végül teljessé válik a zavarkeltés a témában. A nevetségessé tételnek és hiteltelenítésnek számtalan módja létezik – pl. valódi információkat jelentetnek meg szennylapokban, így azok már a megjelenés ténye által is eleve hiteltelenítve vannak – és e technikákat 50 éve alkalmazzák, méghozzá nagyon sikeresen. 


Greer szerint a titoktartás miatt az emberiség legalább egy évszázadnyi evolúciót veszített el. Az 1920-as évek technológiai áttörései és 
Nikola Tesla zseniális találmányai végtelen szabadenergiával láthatták volna el a Földet. A mai állapotokhoz képest 100 évvel előrébb kellene tartanunk – jelenlegi technológiáink nevetségesek, miközben szigorúan titkos fejlett ipari technológiák vannak szándékosan elrejtve előlünk a makroökonómiai tényezők, a petrodollár, az olajmonopólium és egy kis létszámú ipari elit érdekei miatt

Lord Dowding fő légimarsall az ufókról

Egy évszázadnyi mesterségesen fenntartott szűkösség egy destabilizált, dehumanizált, háború sújtotta világot hozott létre, amely a gazdagságot a sokaságtól a kevesek felé áramoltatja. Jelenleg is több, mint 5000 szabadalom áll titkosítás alatt (mindenkori előző évi pontos adatot lásd a következő linken: 
https://fas.org/sgp/othergov/invention/stats.html).

Az amerikai hadseregben dolgozott a videóban is szereplő 
Lt. Col. Thomas Bearden (ret.) M.Sc. (közismerten Tom Bearden), aki a hivatalos tudomány szerint nem is létező kvantum-vákuum energiát kutatta az Amerikai Hadseregben. Az általa publikált tudások több, mint 40 DVD-n elérhetőek az EnergyFromTheVacuum.com oldalán; személyes weboldala a cheniere.org
Tom Bearden Energy from the Vacuum 40 db DVD-je


Greer szerint 
az „UFO” kifejezés egy szándékosan fabrikált megnevezés, része a pszichológiai hadviselésnek: valójában alternatív energia- és meghajtórendszernek kellene nevezzük, hiszen az ilyen típusú járművek által használt szabadenergia segítségével a szállítási és gyártási költségek szinte nullára csökkennének, segítségükkel mindenki számára végtelen bőséget lehetne teremteni a Földön.

Ráadásul 
ezeket a találmányokat már nem kell felfedezni, hiszen már most is léteznek – kifejlesztésükhöz adófizetők pénzéből több milliárdnyi dollár lett felhasználva a szupertitkos fekete költségvetés révén. E technológiák hasztalanná tennék a fosszilis üzemanyagokat és a napelemek használatát, elavulttá a szén és nukleáris energia alkalmazását. A szállítás és építkezés módjai is forradalmasításra kerülnének.

A szabadenergia azonban csak az egyik tényezője a földönkívüli technológiáknak. Az Amerikai Egyesült Államok a Németországban talált náci ufo-k technológiái alapján ún. ARV-ket ("
Alien Reproduction Vehicle"), vagyis földönkívüli járművek alapján készült reprodukciókat készített, amelyekből olyan nagyvállalatok profitáltak, mint a Lockheed Martin, EG&G, Raytheon, E-Systems és a MITRE... (illetve General Dynamics, Northrop Grumman, Honeywell, Hughes Aircraft, BAE Systems, EADS).
A svéd Stockholm-i Nemzetközi BékeKutató Intézet (SIPRI.org) kutatása alapján 
ezek a zömében amerikai cégek egyúttal a világ utolérhetetlenül listavezető hadászati exportőrei: az alábbi linken letölthető a kutatás nyolc oldalas PDF összefoglalója is).

Sok olyan személy volt az idők során – mint pl az USA első védelmi minisztere, korábbi haditengerészeti miniszter James Forrestal - akik megpróbálták elérhetővé tenni e technológiákat a lakosság számára is, a háborúskodásból profitálók azonban egyáltalán nem akarták ezt.

Reagan's ALIEN speech to UN
A hidegháború idején, 1988. szeptember 26-ikán az 
ENSZ ülésén Ronald Reagan amerikai elnök feltette a költői kérdést, hogy vajon milyen gyorsan szertefoszlanának a világ különböző országai közötti különbségek, ha egy világűrből érkező fenyegetéssel néznénk szembe.

"Amint lent, úgy fent": a filmben nem szereplő Corey Goode informátortól tudjuk, hogy valójában azonban negatív földönkívüliek is léteznek, de ahogy az az emberi populációban is van, számszakilag a negatív földönkívüliek vannak elenyésző, csupán néhány százalékos kisebbségben. Tehát léteznek az önszolgáló (service-to-self) lények odafent is, de roppant kevesen vannak a társszolgáló (service-to-other) lényekhez képest.

Továbbá Coreytól tudni azt is, hogy a filmben kifejezett artikulálásra nem kerülő, bár valójában a gigantikus Pentagon-költségvetési anomáliákban és a mélyfekete "USAP" programokban a valódi  kulcsszerepet játszó 
titkos űrprogramok számos típusa, csoportja létezik.

Titkos katonai űrprogramok

Ezek közül az egyik a kozmikus ENSZ-szerű titkos űrprogram. Erre azért volt szükség, hogy ha a Föld bizonyos nemzetei rájönnek a titkos magánvállalati amerikai űrprogramokra, akkor csendben maradjanak, hiszen nekik is van egy, amin dolgozhatnak; plusz a Reagan által az ENSZ-ben egykoron beharangozott (hamis) invázió elleni felkészüléshez is volt ez szükséges. Természetesen mindezek mögött busás feketeprofit van a hadipari magánvállalatok számára.
A témában összefoglaló felvezetőként lásd az Exopolitika Magyarország „
Titkos Űrprogramok–Corey Goode magyar videója című videóját és cikkét, valamint a GoodETHungary blog cikkeit).

Titkos Űrprogramok magyar felirattal

http://indavideo.hu/video/Titkos_Urprogramok

Steven Greer szerint jó esély van egy ufo-k részvételével lezajló 
hamis zászlós hadművelet ("False Flag Operation" vagy más néven "False Indication and Warning, False I&W") bekövetkezésére is, amelynek során a kormányzat ufo-khoz tökéletesen, megkülönböztethetetlenül hasonlító, ember által gyártott járműveit (ezeket az ember által készítetteket hívjuk úgy, hogy "ExtraTerrestrial Vehicle", ETVbevetik majd a lakosság ellen, ily módon létrehozva a fenyegetés hamis illúzióját, hogy ezzel az emberiséget a földönkívüliek ellen hangolják.

Állítása szerint a földönkívüliek technológiája 1000-szer fejlettebb a miénkhez képest, így ha meg akartak volna támadni bennünket, akkor azt egyetlen másodperc alatt megtehették volna, így aztán a földönkívüli invázióval való riogatás csakis a hamis propaganda és a közvélemény körében zajló félelemkeltés (pszichológiai hadviselés) eszköze lehet. 


A titkos projekteknek megvan a technológiája ahhoz, hogy levezényeljenek egy 
meghamisított földönkívüli inváziótTöbb ezer civil szemtanú látott már bumeráng, háromszög, szivar és piramis alakú űrhajókat, amelyek Greer szerint mind a földi titkos projektek technológiai arzenáljához tartoznak. A világűrből érkező fenyegetés propagandájának részeként több évig szarvasmarha-csonkításokat hajtottak végre, amelyeket Greer szerint fedett katonai programok személyzete követett el abból a célból, hogy ezek az események földönkívüli eredetűnek tűnjenek és halálra ijesszék vele a népet.

Manipuláció Piramisa

Emellett léteznek földönkívülieknek tűnő programozott életformák is (
"Programmed Life Forms"PLFs), amik Greer szerint tulajdonképpen organikus vagy annak tűnő külsővel borított robotok. Greer a földönkívüliek által elkövetett elrablásokat ezeknek tulajdonítja. (Mások szerint, akik nem szerepelnek a filmben, ezeknek az életformáknak egy része olyan tenyésztett biológiai létező, melyeket beléjük plántált szellemi entitással keltenek életre, de továbbra is robotikus megbízhatósággal irányíthatók). A filmben elhangzó állítások szerint a katonaság rendez meg földönkívüli eredetűnek tűnő eseményeket azért, hogy azokkal a saját fedett műveleteit leplezze. 

Douglas MacArthur tábornok a bolygóközi harmadik világháborúról

Greer fenntartja azon álláspontját, hogy 
sokkal inkább a földönkívüliek látnak bennünk fenyegetést, mert mára a hadseregeink, különösen azok titkos programjai, elértek egy olyan pontra, ahol mi mint emberiség nemcsak saját magunkra és saját bolygónkra, hanem a bolygónktól távol élő földönkívüliekre is fenyegetést jelentünk. A legnagyobb fenyegetést ma nem az Iszlám Állam, nem Oroszország vagy Kína jelenti (utóbbi Észak-Koreával mint ürüggyel), hanem egy rejtőzködő magánbirodalom, egy el nem számoltatható csoport, amely kifejlesztette azokat a technológiákat, amelyekkel képes lenne akár földönkívüliekre is támadni, a közvélemény pedig nem tud erről, mert ezek az eszközök hivatalosan el nem ismert programokban kerültek legyártásra.

Greer gyerekkorában maga is szemtanúja volt egy ufo-jelenésnek és kezdettől fogva azt az álláspontot képviseli, hogy katonai fegyverkezés helyett a diplomáciai kapcsolatteremtésre kell törekedni. Ezért indította útjára a Sirius című filmben már látott CE-5, azaz ötödik típusú, emberek által kezdeményezett kapcsolatfelvételi protokollokat, amelyek segítségével a távolból sikeresen létesített kapcsolatfelvételeket földönkívüli intelligenciákkal. A CE-5-öt pedig egykori tanítványa, Kosta Makreas tette ingyenessé és globálissá, az 
ETletsTalk.com oldalon keresztül, melynek az alábbi linken érhető el az élő CE-5 facebook-csoportja. Ennek hatására készült Steven Greer-ék számára az alábbi linken androidra és iOS-re is elérhető CE-5 mobil applikáció.

CE-5 élmény

Dr. Steven Greer 
CE-5 kezdeményezése már 1992-ben felkeltette a katonai hírszerzés és az NSA figyelmét, akik aztán megkeresték őt. Ő kezdetben nem akart belekeveredni a hivatalosságok dolgába, elmondása szerint mindig is a civilizáció érdekében történő békés diplomáciai törekvés vezette és az az eltökéltség, hogy jelenlegi civilizációnk egy interplanetáris civilizációvá válhasson. Vonakodása ellenére mégis ő volt az, aki találkozott a Bill Clinton elnöksége idején hivatalban lévő CIA főnökkel és tájékoztatta őt a kezdeményezése révén elért eredményekről. 

A filmben szó esik egy eddig titokban tartott találkozóról is, aminek során 
2007. január 16-án – a francia Sarkozy elnöksége idején – Greer megkeresést kapott a francia védelmi minisztérium egyik admirálisától, aki a Greer által kidolgozott kapcsolatfelvételi protokollokról érdeklődött. Az érdeklődést tett követte, így elmehetett Franciaországba és katonai vezetők előtt mutathatta be – sikeresen - a földönkívüliekkel történő kapcsolatfelvétel megvalósításának lehetőségét. 

Michail Gorbacsov az ufókról

A film végén elhangzik, hogy az emberiség jelenleg egy útkereszteződéshez érkezett, ahol választhat a háború, a szegénység, a környezeti pusztítás valamint a csillagok felfedezése, az egymással és más bolygókon élőkkel való békés együttélés között. Hogy ezt megvalósíthassuk, olyan technológiákat kell használnunk, amelyek megváltoztatják a makroökonómiai rendszert. 

Wernher von Braun mentora az ufókról

Nullponti, kvantumvákuum energia-rendszerek, kis költséggel működő helyi gazdaságok (permakultúra és permafaktúra), helyi szintű önellátás, high-tech lokális és űrtechnológia. Ez lesz a legnagyobb változás az emberi faj történelmében, és hogy ez megvalósulhasson, véget kell vetni a titoktartásnak és nyilvánosságra kell hozni a hivatalosan el nem ismert különleges hozzáférésű programok technológiáit.

Hálásan köszönjük Val S-nek az önzetlen fáradságos munkát!

Sirius” című film magyar nyelven megtekinthető ezen a linkenA Sirius film még nagyobb átfogó képet ad, hiszen ott a bankrendszerről is szó van.

STEVEN GREER HIVATALOS YOUTUBE-CSATORNÁJÁN számos hadseregbeli szemtanú videója megtekinthető a következő linken: https://www.youtube.com/user/SDisclosure

Három oldal dugig tömve UFO-bizonyítékokkal

KIFEJEZETTEN ajánljuk még a 
"Thrive HUN - Növekedj!" című filmet, mely kiterjeszti azt, amiről Greer beszél mindkét filmjében, mert például a fegyverként használt, időjárásmódosító HAARP-ról, az oktatást és egészségügyet eltorzító maffiáról, a pénzrendszerről is szó van benne.

A globálisan elkorruptált pénzrendszer problémáira való megoldásokról szóló eddigi legjobb minőségű és teljes estés film a filmtörténelemben a 
"Pénzt ÉS életet (Money & Life)" című film, amelyet Sevasternek köszönhetünk.
Contact Modalities >>>
Steven Greer filmjeiben nem kerül szóba, de az elmúlt években készült, és jelenleg is zajlik, egy olyan, több mint 5000 fő részvételével készülő kutatás, ami a földönkívüli élmények és a tudatosság-élmények (amikről viszont már Greer is beszél) összefüggéseit, mi szerint a Végtelen Tudatosság választja az egyénnel való kapcsolatfelvétel eszközéül a halálközeli élményeket, spirituális behatású ufóélményeket és számos hasonlót.


Ez a 
kutatás amiatt egyedülálló, mert a teljes eddigi ufológiával ellentétben az érintetteket kérdezi meg, akadémiai tudományosságú módszertannal, a kutatást készítő alapítvány bizottságában 11 Ph.D. kutató és egyetemi professzor dolgozik együtt önkéntes alapon. Az Edgar Mitchell asztronauta társalapította alapítványneve röviden F.R.E.E., teljes neve The Edgar Mitchell Foundation for Research into Extraterrestrial and Extraordinary Encounters. Az alapítvány weboldalán megtekinthetők az eddigi eredmények, illetve jelenleg is kitölthető a kérdőív az experiencer.org weboldalon.

Ajánljuk még a 
PirosPirulaBlog -ot, mely anak ellenére, hogy archív oldalként működik, az ébredő ember számára egy olyan egyedülálló tudásbázist épített fel, amellyel könnyen átlát a szitán. Amit mi hozzáteszünk, hogy fontos, hogy apátia és lemondás, befelé fordulás helyett inkább a tisztánlátás erőt adjon az új Föld megteremtéséhez, hozzájáruláshoz: Mindenkinek lehet egy hozzáadott cseppje a tengerben, mert anélkül csak tavacska lesz.
KÖNYV is készül és hamarosan megjelenik ebben a témában!
A film alapján készülő KÖNYV: Steven Greer - Illegálisan Titkosított (Elismeretlen) című filmből: 
"Felfedetlen - Steven M. Greer: A világ legnagyobb titkának leleplezése - Nem vagyunk egyedül...Soha nem is voltunk..."
Megjelenése 2017 decemberben várható (mail-címet megadva elő lehet jegyezni megjelenési értesítőre, ígéretük és tapasztalat alapján is csakis azt fogják küldeni az email-címre).

Azt tudnotok kell, hogy egy ilyen könyvet messze nem profitábilis kiadni, mert egyszerűen darabra nincs elég magyar ember, aki a témában érdeklődő, tehát 
Magyar Menedék (Angyali Menedék) kiadó könyveinek árai mögött tudjátok, hogy ez a valóság (és hogy 1.5-2 millió csak a fordíttatása egy könyvnek, abban a nyomda nincs benne). És hogy a külföldi szerzői jogdíjak nincsenek összefüggésben a magyar realitással.

És megteszik annak ellenére, hogy jó esetben ha maximum nullszaldóra kijön több év után, mert a kiadó felismerte, hogy ez a téma fontos és kint kell lennie. Ahogy az Exopolitika Magyarország is ingyen közzétett mindent, semmiért nem kért pénzt, és ahogy a GoodETHungary-nek és a Világhelyzetének is 0 forintja van ezekből a ténykedéseiből. És ha a Magyar Menedék nem lenne egyébként egy jól gazdálkodó kiadó, akkor ezek a témájú könyvek SOHA nem jelenhetnének meg.

Mindezeket azért írjuk, hogy a Greer-könyv és a könyv(eik) ára mögött tudjátok a keserű, de lelkileg felemelő valóságot és hogy lássátok, hogy a profit nem bűn, mert csak az teszi lehetővé, hogy ilyen könyvek kikerüljenek a 15 milliós magyarság tudatába.


Földönkívüliekről szóló további válogatott képek megtalálhatók az 
Exopolitika Magyaroszág képgyűjteményében, illetve további bizonyítékok a dokumentum-gyűjteményében.

A cikk szövegének forrása a 
GoodETHungary blog bejegyzése ezen a linken
Közreműködött: Exopolitika Magyarország blog

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.comFONTOS Cikk: 3 nagyvállalat kezébe kerül az egész Föld élelmiszertermelése és erről az emberek mit sem tudnak


Évek óta szívügyemnek tekintem az egészségünk ellen támadást indító korporációk tevékenységére felhívni a figyelmet, legyen az a GMO-óriás Monsanto-ról írt cikkek, vagy az ivóvizet privatizálni akaró Nestlé.
Ez az írás, az utóbbi idők egyik legfontosabbika, ezért osztom meg veletek! 
(SBG Buddha-VilagHelyzete)
Hiába volt egy szimbolikus vallon-ellenállás a globalista korporációk által erőltetett CETA (Kanada-Európa) Szabadkereskedelmi megállapodás aláírása ellen..., elmondhatjuk, hogy 'mint kés a vajon', úgy ment keresztül az emberek feje feletti döntés!
Az összes államnak "alá kellett írni" a CETA-t, sajnos Magyarország is aláírta szó nélkül.

Amiről sehol nem beszélnek, az az, hogy a CETA valójában a TTIP 'kistestvére', azaz ugyanaz burkolt formában, hiszen a legnagyobb amerikai korporációk kanadai leányvállalataikat igénybe véve ugyanolyan kiskapun keresztül érvényesíthetik érdekeit, vagy áramoltathatják be Európába GMO (génmódosított) termékeiket..(VilagHelyzete saját megjegyzés)
"A sokat vitatott TTIP kereskedelmi megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Államok között nem „halott ügy”, sőt a tárgyalások folytatódnak a novemberi elnökválasztás után" – mondta az EU kereskedelmi biztosa, Cecilia Malmström szombaton. Kanada után jön a transzatlanti kereskedelmi megállapodás.
Eközben minden abba az irányba halad, miszerint

Három nagyvállalat kezébe kerülhet a globális élelemtermelés fölötti tényleges kontroll.
Nem titok, hogy a mezőgazdaságban érdekelt nagytermelők a minél nagyobb és minél biztonságosabban elérhető terméshozam érdekében rengeteg vegyszert használnak. Hétköznapi fogyasztóként fogalmunk sincs, mennyi lehet ez a “rengeteg”, illetve hogy mindez mennyire veszélyezteti hosszú távon az ilyen terményeket fogyasztók egészségét. De ha már maga a nagygazda sem fogyasztja az általa nagyipari mennyiségben termelt krumplit, hanem magának és családjának külön, vegyszermentesen ültet vagy ő maga is megvásárolja biztonságos forrásból, akkor eléggé evidens, hogy a veszély reális. 

"Aki uralja az élelmiszer-piacot, uralja az embereket; aki kézben tartja az energia-ellátást, kézben tart egész kontinenseket; aki kontrollálja a pénzt, irányítja az egész világot."
(Henry Kissinger)
Egészségügyi határértékek tiszteletben tartása, ennek fogyasztóvédelmi ellenőrzése, a releváns friss kutatások eredményeinek beépítése a közpolitikákba, a veszélyes vegyi anyagok listájának naprakészen tartása és számon kérése, fogyasztói tudatosság, az alternatív mezőgazdasági módszerek népszerűsítése – mindez még mindig nagyrészt utópia, nemcsak nálunk, hanem gyakorlatilag az egész világon. Csupán a civil kezdeményezések népszerűségének növekedése jelzi, hogy valami azért elindult:
a saját élelem megtermelésének igénye vagy annak biztonságos, helyi, leellenőrizhető forrásból való beszerzése egyre inkább trenddé válik.

Ám míg ez falun viszonylag egyszerű, hiszen még nem épültek le teljesen az ezt megalapozó hagyományos tudásrendszerek, és az erőforrások is adottak hozzá, addig városon csak kevesek férnek hozzá és engedhetik meg maguknak az egészséges, helyi élelmet.

3 GIGAKONSZERN VESZI ÁT AZ IRÁNYÍTÁST
Eközben egyre inkább koncentrálódik és monopolizálódik a globális agráripar: 
2016 elején hat nagyvállalat kontrollálta a világ vetőmag-termékeinek 59%-át és a gyomirtópiac 64%-át, ám hamarosan ez a szám háromra csökken. 
A Bayer és a ChemChina ugyanis megvásárolja a Monsantót, illetve a Syngentát, a Dow és a DuPont pedig fuzionál
, még kevesebb kézben összpontosul tehát a mezőgazdasági rendszer hatalmas ellátórendszereinek jelentős része. 
A három globális vállalat jelentős gazdasági és lobbiereje tönkreteheti a kistermelőket, főleg délen, kiszorítva őket a piacról, és az európai piacra kényszerítheti a genetikailag módosított haszonnövényeket írja az OpenDemocracy.net
Ez a folyamat nyilván nem most, hanem régebb indult el: a kistermelők és a kisparcellás földművelés helyét egyre inkább a hatalmas, destruktív, a kemikáliáktól teljesen függő farmok veszik át. Ezek használják el a világ édesvízkészletének 70%-át, és rohamosan felemésztik az egyéb erőforrásokat is. A természetre gyakorolt káros hatásukról csak egyetlen adat: 
Európa mezei madárfajainak egyharmada veszélyeztetett vagy közel veszélyeztetett helyzetbe került, a fajok 39%-ának populációja csökkenőben van. Eközben a klímára gyakorolt hatás is számottevő. 
Az állattenyésztés önmagában globálisan többel járul hozzá a klímaváltozáshoz, mint a teljes repülés-, autóipar és közlekedés együttvéve. Az ipari mezőgazdaság ágazata az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának 30%-áért felelős. Ha lemondanánk a nagyipari állattartásról, azzal a globális széndioxid-kibocsátás akár 40%-át számolhatnánk fel. Romániában óránként három kisgazdaság tűnik el. Európában az utóbbi nyolc évben hárommilliót számoltak föl. A globális agráripar térhódítása ellen egy alulról szerveződő forradalom próbál tenni valamit: egy ellen-narratívát ajánlani, amelynek részeként már egyre több közösségi kert működik, egyre több településen születik helyi élelmiszeripari stratégia, népszerűek a helyi piacok, és nagy a kereslet a helyi, hagyományos zöldség- és gyümölcsfélék iránt. Ez a mozgalom nemcsak arról szól, hogy helyi és egészséges étel kerül az asztalokra, hanem szervezkedésről és politikai érdekképviseletről is. Ennek keretében szervezik meg Romániában az eddigi legnagyobb európai találkozót, ahol az élelemellátási rendszer visszafoglalásának hívei gyülekeznek. 


A nemzetközi élelem-szuverenitási fórumot Kolozsváron tartják, október 26-án kezdődik, és 30-án zárul. A Nyéléni fórum témái:
- helyben termelt élelmiszer,
- a gazdaságokban dolgozók fizetésének és munkakörülményeinek javítása,
- ugyanakkor egy mozgalom elindítása az Európai Unió közös agrárpolitikájának (KAP) megváltoztatására.
A fórum résztvevői az élelem-szuverenitás elérését tekintik fő célnak, azaz az emberek azon jogát, hogy meghatározzák saját élelmiszer-ellátási és mezőgazdasági rendszerüket, és befolyásolni tudják az azzal kapcsolatos politikákat. 
A fórumra több mint 42 európai és közép-ázsiai országból érkeztek résztvevők, mintegy hatszázan. Az első ilyen találkozót még 2011-ben, Ausztriában tartották.

Nagyipar versus kistermelők: Góliátok a Dávidok ellen 

A klímaváltozás szükségessé teszi az élelmiszer-ellátási rendszer átalakítását olyanná, amely jobban megfelel a jövő kihívásainak. A kérdés az, melyik a helyes út: - a nagyipari mezőgazdaság hívei szerint módszereik és vegyszereik a szükséges rossz kategóriába esnek, hiszen másképp nem lehetne a termésmennyiséget garantálni. 
- A kistermelők, a hagyományos földművelési módszerek és a környezettudatos gazdálkodás pártolói viszont azt hangsúlyozzák, a biológiai sokféleség megőrzésére, rezilienciára és méltányosságra épült táj- és erőforrás-használat az egyetlen mód, amely az embereknek és a természetnek is hosszú távon javára válik.

Szerintük egész egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne harcoljunk az agrobiznisz óriásai ellen. A három globális vállalat elemzők szerint várhatóan egyre nagyobb befolyást próbál szerezni a fejlődő országokban, ahová eddig nem jutottak el a termékeik mindenhová, és a folyamat eredményeképpen a kistermelőket ott is fölváltják a nagyipari méretben termelő és tenyésztő farmok.

Vagyis 
az ipari mezőgazdaság határa a Szubszaharai Afrika térségei felé tolódik, amiből a vetőmagokban utazó vállalatok hatalmasat kaszálnak. És a történet lassan már nem is “csak” a vetőmagokról és a vegyszerekről szól, hanem a mezőgazdaság fölötti teljes ellenőrzésről, a vetőmagvak génbankjai, az időjárásról és talajról gyűjtött információk fölötti monopóliumról és a világ élelmiszer-biztonságáról. 
Ugyanakkor hatalmas nyomást gyakorolnak az országok kormányaira, hogy olyan törvényeket hozzanak, amelyek lehetővé teszik számukra a piac dominálását, csökkentik a kistermelők jogait és az egyszerű földművelők által termelt hagyományos vetőmagokat betiltják – véli Silvia Ribeiro, az ETC Csoport nevű watchdog szervezetlatin-amerikai ágának képviselője. Az ETC az új technológiák és nagyvállalati stratégiák hatásait monitorozza a mezőgazdaságra, emberi jogokra és biodiverzitásra nézve.

A Föld Barátai szervezet európai ágának mezőgazdasággal és biodiverzitással foglalkozó kampányának vezetője, 
Adrian Bebb arra hívja fel a figyelmet, hogy a három globális nagyvállalat teljesen átalakíthatja a bolygó mezőgazdaságát. 
A termelők és fogyasztók magasabb árakkal szembesülhetnek. Már most kijelenthető, hogy - kistermelők millióit tönkretéve és elszegényítve Afrikától Latin-Amerikán át az Európai Unióig - a nagyvállalatok átvették a kontrollt a piacok és az ellátási láncok fölött. Ezek a folyamatok a kistermelők és kis falusi közösségek körében szegénységet és éhezést okoztak.

Bebb szerint 
a nagyvállalatok nem oldhatják meg az éhínségek problémáját a világban, hiszen kutatások bizonyítják, hogy azt nem a készletek, vagyis az élelem hiánya, hanem a szegénység, a demokrácia hiánya és a földhöz, vízhez és más erőforrásokhoz való egyenlőtlen hozzáférés okozza. Hogy a világ élelmiszerkészletét ne csupán néhány vállalat tartsa kézben, pénzt kell befektetni a helyi, hagyományos földművelésbe, hiszen a kistermelők adják az élelemtermelés gerincét. Világszerte a farmerek 90%-a kistermelő, akik még mindig a fejlődő országok nagy részében elfogyasztott élelmiszer 80%-át termelik meg, főképp Dél-Ázsiában és a Szubszaharai Afrikában. A harcban sok múlik a döntéshozókon, azonban a világszerte erősödő gazdaszövetségek is próbálják fokozni lobbierejüket: az a terv, hogy az ENSZ elé viszik problémáikat, és a következő hónapokban számos nemzetközi találkozón fogják hallatni a hangjukat, írja a Guardian

Jó, sok a vegyszer, de valójában mennyi is?

1. Egy tipikus brit gazda, ha búzát termel, akkor a haszonnövényt négy gombaölő, három gyomirtó, egy rovarirtó szerrel kezeli, illetve egy további vegyi anyaggal, amely a puhatestűeket irtja ki a vetés közeléből. 2. Eleve olyan magot vásárolnak, amely rovarok elleni kemikáliákkal van kezelve. 3. Ültetés előtt gyomirtóval permetezik le a földet, majd ültetés után még egy rend gyomirtót kap a vetés. 4. Kémiai növekedésszabályozókat használnak, amelyek megváltoztatják a növény hormonháztartását, hogy a búza a megfelelő, kívánt magasságot érje el. 5. Permeteznek levéltetű és üszög ellen. 
6. Majd közvetlenül betakarítás előtt is permeteznek glifoszfát gyomirtóval, ami kiszárítja a vetést, így aratás után nem kell energiát és pénzt költeni a szárításra – írja szintén a Guardian.

"Azt hazudják, hogy nincs alternatíva! Egyedül ŐK az alternatíva! A megrekedt elavult mezőgazdasággal szemben ők jelentik a fejlődést, de ez hazugság!" 

Egy másik cikkben “a három Behemótnak” nevezik a fúziókat és felvásárlásokat követően létrejövő három szupervállalatot. 
Az a narratíva, amellyel igazolni próbálják az elviekben szabad piac fölötti dominanciát, a következő: nagyobb és bátrabb entitások képesek arra, hogy a mai kihívásoknak megfeleljenek, és megoldják a 2050-ig megszülető további 3 milliárd ember élelmezésének problémáját anélkül, hogy tönkretennénk a bolygót.
Azt várják tőlünk, hogy fogadjuk el az intenzív mezőgazdaság modelljét, mint a tudomány heroikus menetelését a primitív, nem hatékony, hagyományos termelési módszerekkel szemben. Nincs alternatíva.
"De valójában pontosan az élelem-termelésnek ez a modellje rekedt meg a fejlődésben” – érvel a szerző, Felicity Lawrence. 
A második világháború után a mezőgazdasági tömegtermelés beindításának valóban nagy hatása volt az élelem mennyiségének növekedésére, de a győzelmeket hosszú távon beárnyékolták a negatív következmények: a kemikáliák használata a biodiverzitás vészes hanyatlásához és az élelemtermelés szempontjából kulcsfontosságú beporzó rovarok populációinak csökkenéséhez vezetett.

Kutatások mutatták ki, hogy bár rövid távon az intenzív mezőgazdasági rendszerben a hektáronkénti terméshozam nagyobb, hosszú távon a vegyes és sokféle terménnyel dolgozó hagyományos mezőgazdasági módszerek többet hoznak a konyhára.

Az ETC felhívja a figyelmet arra is, a nagyvállalatok nagyrészt három fő terményre fókuszálnak – a kukorica, szója és repce termesztésére –, míg a kistermelők több mint hétezerféle élelmiszernek feldolgozható növényt termesztenek. Ha a kistermelők helyzete tovább romlik, és helyüket felváltják a nagyvállalatok, amelyek cukrokat, keményítőket és zsírokat tartalmazó haszonnövényeket kezdenek termeszteni a sokféle zöldség- és gabonaféle helyett, akkor összességében nőni fog ugyan a megtermelt élelem mennyisége, de tápértéke csökken. Globálisan a korai elhalálozások vezető okai immár nem a fertőző betegségek, hanem az egészségtelen étrend. 

Ha valóban az a cél, hogy az élelem táplálja az embereket és egészségesen tartsa őket, akkor a mostani intenzív mezőgazdaságra alapuló termelés egyértelműen kudarc. Még mindig több mint 750 millió ember éhezik a világon, ugyanakkor közel 2 milliárdan túlsúlyosak vagy elhízottak. Az ipari mezőgazdaság pártján állók azzal érvelnek, hogy a klímaváltozás által veszélybe került élelmiszer-biztonságot próbálják megóvni. Eközben azonban pontosan ez az az ágazat, amely egyharmadát adja az ember okozta, üvegházhatású gázok kibocsátásának. 
FAO: segíteni kell a kistermelőket 

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) most megjelent globális jelentése (Az élelmezés és mezőgazdaság helyzete 2016) megállapította:
amennyiben nem változik meg gyökeresen az éghajlatváltozás elleni attitűd, további embermilliókat veszélyeztethet az éhezés, leginkább a szubszaharai afrikai és a dél-kelet-ázsiai térségekben - írja az MTI.

Nem lesz egyszerű a gazdálkodás és az élelmiszerellátó rendszerek átalakítása a számtalan érintett, az eltérő módszerek és a természeti adottságok különbözősége miatt. Mégis, most kell nekikezdeni, mert idővel az éghajlatváltozás hatásai is egyre csak erősödnek – áll a jelentésben.
"Az alkalmazkodás költségei eltörpülnek a tétlenség következményei mellett" – idézi a jelentés José Graziano da Silvát, a FAO főigazgatóját. A FAO arra biztatja a döntéshozókat, hogy segítsenek a kistermelőknek támogató környezet kialakításával és az átalakítás előtt álló akadályok felszámolásával. A FAO jelentése több alternatív, gazdaságilag megvalósítható módját mutatja be annak, hogyan támogathatók a klímaváltozás hatásainak a legjobban kitett termelők. Így ajánlások is szerepelnek a tanulmányban a kibocsátás csökkentésére: a vízkímélő módszerek az árasztásos rizstermesztés során például 45 százalékkal foghatnák vissza a metánkibocsátást, míg az állattartás kibocsátása akár 41 százalékkal is mérsékelhető lenne a hatékonyság javításával. 
Változások szele - Van reménysugár a konszernek és megvásárolt politikusaik ellen ? 

A Bayer és a Syngenta által előállított neonikotinoid rovarirtószereket nemrég betiltották az EU-ban, mivel bizonyítottan ezek használatához köthető leginkább a teljes élelemláncot fenyegető méhpusztulás. 
Az EU-ra nyomás nehezedik, hogy a glifozát használatát is betiltsa, hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi jelentése szerint nagy valószínűséggel rákkeltő anyagról van szó. 
Miért nem történik még több változás? 
Olivier de Schutter egykori élelmiszerjogi ENSZ-jelentéstevő szerint a rendszerbe a változást megelőzni hivatott elemek vannak beépítve. 
Az utolsó bástya Afrika, most ott a legintenzívebb az agroindusztriális modell terjesztése. 
De érkezik hír reményt adó, új megközelítésekről is, pl. Kenyából, ahol egy Flamingo Homegrown nevű vállalat hosszú évek után lemondott a vegyszerek használatáról, részben arra válaszul, hogy alkalmazottainak egészsége került veszélybe, részben pedig azért, mert a rovarirtószereik nem bizonyultak eléggé hatékonynak. 

Most újragondolták a teljes stratégiájukat, és azért alkalmaznak magasan képzett tudósokat, hogy laboratóriumaikban tanulmányozzák és rekonstruálják az egészséges, élő termőtalaj élőlényeit, gombáit, növénygyökereit, a teljes ökoszisztémát. Óriási üvegházakban katicabogarakat alkalmaznak, hogy a termést ne tegyék tönkre a károkozók. 
A talaj regenerálása csökkenti a CO2-kibocsátást is
Mivel a talaj az óceánok után a második legnagyobb széntároló négyszer annyi szenet köt le, mint a világon összesen megtalálható növények és fák együttvéve –, a talajminőséget is drasztikusan befolyásoló, önmagukban is káros emberi tevékenységek, mint amilyen az erdőirtás vagy a nagyipari mezőgazdaság, duplán visszaütnek.
Jason Hickel cikke szerint a nagyipari mezőgazdaság tönkretette az utóbbi négy évtizedben a rendelkezésre álló mezőgazdasági területek egyharmadát. Ha a talaj degradálódik, elveszíti képességét, hogy lekösse a szenet, és hatalmas mennyiségben bocsátja ki azt szén-dioxid formájában az atmoszférába.

Ezért inkább a talaj regenerálásán kellene dolgozni,
 és nem a további degradáción – érvelnek tudósok. A jó hír, hogy az ipari mezőgazdaságról való lemondás, az ökogazdálkodási módszerekre való áttérés révén regenerálhatjuk a talajt. 
A természetes trágya használata, a szántás elkerülése, a komposztálás, a vetésforgó mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a talaj visszanyerje széndioxid-lekötő képességét.
 És nemcsak a már lekötött szenet tartja vissza, hanem a levegőbe került széndioxid-mennyiséget is csökkenti. Különböző becslések szerint a globális széndioxid-kibocsátás 3%-15%-át fordítja vissza a talaj regenerálása, sőt, egy friss kutatás a pennsylvaniai Rodale Institute-tól egyenesen 40%-ra teszi ezt az arányt.
ÖKOFALVAK
Ökofalvak Európában és a világban

A világ legsikeresebb ökofalvai, alternatív életközösségei: Damanhur (Olaszország), Tamera(Portugália), Findhorn (UK), Sekem (Egyiptom), Auroville (India), Ithaca ökofalu (USA 

A tudomány jelenlegi állása szerint a globális nagyvállalatok állítása, miszerint az ipari mezőgazdaság és módszerei a szükséges rossz az élelmiszer-biztonság érdekében, valójában blöff. Először is, jelen pillanatban is 10 milliárd embernek elegendő élelmiszert termelünk a Földön. De ha ezt nem is hisszük el, vagy nem tartjuk érdemesnek inkább azon elgondolkodni, hogyan lehetne az elosztást és tárolást hatékonyabbá téve csökkenteni az iszonyatos mértékű élelempazarlást, ami jelenleg globálisan zajlik, akkor itt a következő érv: hosszú távon a talajregeneráló mezőgazdaság révén a termés mennyisége is nőne.

Persze valójában itt nem is csupán módszerek harcáról van szó, hanem 
a földdel kapcsolatos viszonyról. Tárgyiasítjuk a megművelhető földterületeket, ahonnan minden eszközzel minél nagyobb profitot akarunk kicsikarni, vagy élő rendszernek látjuk, amelynek egyensúlyát és harmóniáját megbontani veszélyes, az ember számára is, hiszen mindannyian belőle élünk? Persze a regeneratív gazdálkodás sem ad végleges megoldást a klímaválságra, jegyzi meg a szerző. A talaj nem tudja lekötni az összes fölösleges, légkörbe pumpált széndioxidot. De a fosszilis tüzelőanyagokról és a végtelen növekedés obszessziójáról való lemondás mellett egy fontos módszer lehet, amely kiutat jelenthet a válságból és katasztrófából. 
Kapcsolódó korábbi cikkek:
A világban 2 millióan tiltakoztak a MONSANTO génmanipulált mérgei ellen és a média hallgat !
FOOD Inc. Az vagy, amit eszel...De mit etetnek meg velünk? Ezt kötelező ismerni! A globalista korporációk támadást indítottak a hagyományos étkek ellen
Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, abból az országból, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők azt mondják, az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra; Romániában fél centes órabérért dolgoznak az asszonyok a hagymaföldeken, amelyet távoli országokba szállítanak tovább; Spanyolország legnagyobb üvegházas agrárvidéke nagyobb mint Luxemburg és Hollandia együtt - a világban mégis 5 percenként hal éhen egy gyermek. A világ élelmiszer-termelése és az élelmiszer elosztása katasztrofális szintre jutott. A 3000 kilométerről importált paradicsom olcsóbb mint a hazai; az ásványvíz ugyanolyan kereskedelmi értéket képvisel mint bármely más termék; a legtöbb élelmiszert szójával dúsítják. Hová vezet ez a folyamat? Az emberiség élelmiszerellátása nem több mint néhány tucat multinacionális cég versengésének színtere?

Forrás:
 Transindex.ro / a Guardian cikkei, opendemocracy.net, fao.org, rfi.ro

Szerkesztette: 
SBG Buddha - VilagHelyzete.com
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek:  VilagHelyzete.hu vagy Alternativhirek.blogspot.com

Kitört az Igazság-háború a Főáramú és az Alternatív Média között - Ron Paul nyilvánosságra hozta a hazug mainstream listáját

A héten és különösen Trump győzelmének visszhangjának erőteljes hullámait látva egyértelművé vált a helyzet: 
A főáramú média, a teljes globalizációs-liberális irányítás alatt álló csatornák, folyóiratok, "szakértők", elemzők egytől-egyig elbuktak a legfontosabb mércén, ami konkrétan a hiteles tájékoztatást, objektivitást vagy pontos előrejelzést jelentette volna.... 

Egyértelműen kimondható, hogy a közösségi média és tájékoztatás, az alternatív média nyerte meg az amerikai választásokat.... Maga az igazság okozta szó szerint és átvitt értelemben Clinton bukását, de ez vezetett a Brexithez és ez fog vezetni a európai uniós báb-politikusok bukásához is a jövőben..... "Az igazság felszabadít" - tartja a mondás, bár szerintem ettől jelenleg még fényévekre vagyunk....CNN - NEW YORK TIMES - GUARDIAN >>> Kukába valók 
EZ ITT a VALÓDI HAMIS HÍRKÖZLŐK LISTÁJA:
Ron Paul a következőt írja:
"Ezek azok a hírforrások, melyek azt mondták korábban: 'Ha szereted a doktorodat, akkor tartsd meg a doktorodat". Nos ezek mondták azt, hogy Hillary Clintonnak 98% esélye van megnyerni a választásokat. Ahogy oda-visszajáró üzemmódban szajkózzák azt is, hogy 'milyen remek állapotban van a gazdaságunk'...Természetesen az elmúlt évek alatt nem hiába jelent meg az igény és jöttek létre több országban is az igazságra vágyó és az embereket a valódi események figyelésére, megértésére, összefüggések átlátására, tájékozódásra, önképzésre biztató és abban segítő ún. igazságkutató oldalak, blogok, csatornák.... (khmmm)...

Fényévekre vagyunk, de az igazság szikrája elindította a harcot a két erő között... Amiben kétségtelen, hogy az alternatív igazságkutató média töredéknyi erőforrással, eszközzel és kapcsolatrendszerrel rendelkezik a főáramú médiát uraló birodalomhoz képest.....
Senki nem hisz már a a főáramú híreknek akár a globalizmusról, az Európai Unióról, Szíriáról, az Iszlám Államról vagy Nemzeti önrendelkezésről, bevándorlásról legyen szó... 

Semmiben nem tekinthetők hitelesnek (mindenki ismeri a magyar ún. hírportálokat is, amiket már csak a legfanatikusabb mazochisták olvasnak, mert mindenki tudja, hogy amit ott lát, az pusztán propaganda.... - pedig egykoron hírforrásnak számítottak... 
Ma már nulla a hírértékük és igazságtartalmuk... (szándékosan nem nevezem meg melyek ezek a betűkkel kiindulópontnak vagy netán mindenféle számokkal jelölt 666.hu oldalak...)

Egyszerűen elvesztették a hitelességüket és a legszomorúbb, hogy mai napig nem értik, ami világban zajlik és egyik főáramú csatornáról kattintva a másikra mindenhol begyepesedett csontvázakat látunk /estéről-estére mindig ugyanazokat/, akik tárják szét a karjukat és nem értik a Trump-jelenséget, sem a Brexit-et, sem belpolitikát, sem külpolitikát...   Leszerepeltek és a vereségük miatt most támadásba lendülnek....
Donald J. Trump

@realDonaldTrumpThe failing @nytimes story is so totally wrong on transition. It is going so smoothly. Also, I have spoken to many foreign leaders.
13:12 - 2016. nov. 16.Donald J. Trump

@realDonaldTrumpI have recieved and taken calls from many foreign leaders despite what the failing @nytimes said. Russia, U.K., China, Saudi Arabia, Japan,
13:17 - 2016. nov. 16.RT

@RT_com#DNCLeak2 emails: Cozy with CNN, silencing journalists & pinning it on Putin on.rt.com/7u5k

11:47 - 2016. nov. 8.
Háborút indított a Mainstrem Globalista Kör az Alternatív Hírek ellen 

Kitört a háború, mert a főáramú médiát irányító hatalom most dühében nekiment és "False News"  (hamis hírek) stigmával látta el azokat az oldalakat, akiket megsemmisítésre vagy törlésre jelöltek ki.....
A ZeroHedge pontosan meg is nevezi azt az ultra-liberális professzornőt, akinek a nevéhez fűződik az alternatív portálok likvidálására meghirdetett harc... ( A neve Melissa "Mish" Zimdars /Assistant Professor of Communications at Merrimack College/ )

Sajnos eredménye is van a támadásnak, mert 
jó pár igazságkutató oldal tűnt el a Clinton-vereséggel szinte párhuzamosan még azon a Nov.8-at megelőző hétvégén, nem beszélve ezek óriási látogatottsággal rendelkező Facebook-oldalairól sem, melyeket egyetlen mozdulattal törölt a Zuckerberg-CIA-óriás minden figyelmeztetés nélkül....
Erre a sorsra jutott a félmilliónál is nagyobb eléréssel bíró VilagHelyzete Facebook-oldala is sajnos, de olyan szinten, hogy a VilagHelyzete.com és VilagHelyzete.blogspot.com szavak még privát üzenetben vagy képek aláírásaiban sem szerepelhetnek, azonnal blokkolva vannak..... (jelenleg itt működik újra) 

Alex Jones (Infowars) - akinek Donald Trump személyesen köszönte meg, hogy a kiállt a tájékoztatás mellett és segít leszámolni az egész korrupt rendszerrel - nos Alex Jonesbejelentette: honlapja megindítja a Hamis Hírelemző Központot,amelynek célja, hogy harcoljanak a fősodratú média hazugságai és álsztorijai ellen.

Adásában feltette a kérdést, 
ha a választási kampány előtt a megkérdezettek 6 százaléka hitt a főáramú médiának, akkor mostanra már NULLA alatt vagyunk ? 
Felszólította hallgatóit, saját maguk is indítsanak adásokat és leplezzék le a hazudozásokat. Üzenetének már az első szavaiban melegebb éghajlatra küldte Clintonnét, Sorost, a Fehér Házat. Az üzenetben Rockefeller is kap egyet.


Emlékeztek erre a korábbi - Alternatív Hírek oldalamon közzétett cikkre ? 

Robert Parry ismert Pulitzer-díjas tényfeltáró újságíró, az Associated Press és a Newsweek korábbi munkatársa, a világ első internetes tényfeltáró portáljának főszerkesztője exkluzív írást jelentetett meg honlapjukon.


A cikk így indul: 
Van-e bármilyen olyan intelligens ember, aki manapság úgy olvas el egy New York Times cikket Oroszországról vagy Vlagyimir Putyinról, hogy az tárgyilagos és kiegyensúlyozott lesz?… 

És nem ugyanaz a helyzet a Washington Posttal, az NPR közszolgálati rádióval, az MSNBC-vel, a CNN-nel vagy csaknem bármely más amerikai hírforrással?”


"Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"

A héten a legnagyobb orosz napilap is cikket írt arról, ami itt a VilagHelyzetén is téma volt még 2012-benmiszerint 6 nagyvállalat magántulajdonában van a tömegtájékoztatás és hírközlés.
Azaz ők mondják meg, hogy miről mit kell gondolnunk... Mi az, ami megtörtént és mi az ami nem... Illetve még a hogyan történt és milyen következtetéseket kell(ene) levonnunk, ezt is ők rágják a TV-néző egyszerű Sheeple-típusú milliók fejébe.... 
Mára ez a szám a Pravda szerint 5-re csökkent...... 
"Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"-

címmel az orosz kormánytól jóval jobbra álló angol nyelvű orosz napilap portálja azzal kezdi az amerikai fél-közszolgálati PBS cikkének ismertetését, hogy 1982-ben ötven nagyvállalat birtokolta az amerikai médiát.2000-re ez a szám megfeleződött és mára a nagyobb hírszervezetek tulajdonosa a "The Big Five" „nagy öt”.

Ben Bagdikian, a kaliforniai Berkeley Egyetem posztgraduális újságíró iskolának dékánja az öt óriás médiavállalatot „kartellnek” nevezi, amelyeknek van annyi befolyásuk, hogy meg tudják változtatni az Egyesült Államok politikáját és meg tudnak határozni társadalmi értékeket. 


Az ezek tulajdonában lévő médiumokban mára már nyoma sincs a semlegességnek.
A hírek a nagyvállalati tulajdonosok propagandagépezeteinek termékei lettek.

Ami teljesen egyértelművé vált az amerikai elnökválasztási kampányban. Csakhogy e tulajdonosok elszámították magukat. Alábecsülték az igazság hatalmát. 
A Dávidnak álcázott igazság nekiment a Góliát hazugságának. 
A végtelen neokon háborúk millió és millió emberi lényt öltek meg és fosztották meg őket otthonuktól. De Dávid győzedelmeskedett Góliát fölött. A médiasakálok hübrisze 2016. november 8-án szétszakadt.

A remény hangja visszhangzott a száraz és szomjas földön, amint a sakálok üvöltését lehetett hallani a távolból. 
(írja a Prvda)
(Írta: SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com9/11 Teljes áttekintés - 15 éve hazudnak 2001.Szept.11-ről, de mi az, amit mára tudhatunk a terrortámadás hazugságairól
MA 15 ÉVE TÖRTÉNTMi az amit mára tudhatunk és kiderült 2001. Szeptember 11. terrortámadás hazugságairól? 

KÖTELEZŐ LÁTNI ezt a 25 percet:
Sakktábla - Chessboard, Part 1 - 9/11


Sakktábla - Chessboard, Part 1 - 9/11

https://www.youtube.com/watch?

v=IcNJNfO8mjU


1. a WTC 1-es és 2-es tornyának leomlását NEM a repülőgépek becsapódása és a tűz okozta
, hiszen az erre nem is lett volna képes!
2. A két tornyot és a harmadikat is : a WTC 7-es tornyát, ma már egyértelműen tudhatóan épületrobbantással, nano-termit izzó töltetek felrobbantásával omlasztották le! (számos videó-felvételen látható, ahogy a még álló épületek sarkainál folyékony izzó acél csöpög )
3. A WTC7-es épület összeomlasztása miatt bukott meg a hivatalos elmélet és követelik azóta is a Mérnökök és Építészek az Igazságért nevű szervezet az áldozatok hozzátartozóik miatt is az igazság nyilvánosságra hozatalát ! A két torony összeomlása után a WTC 7-es épülete is összeomlott és a videófelvételek és a helyszíni beszámolók tanúsága szerint is irányított épületrobbantással omlasztották le a tornyot....

Amennyiben ez így történt, a másik két torony esetében is valakik szervezetten és előre eltervezve készültek a terrortámadásra és igazak az összeesküvés-elméletek.... 
Azaz valódi, kormányzati szintű összeesküvéssel állunk szemben ! 
FÁJDALMAS MEGTÉVESZTÉS 9 / 11 - Mindenkinek kötelező látni ezt a dokumentumfilmet

9-11 avagy a nagy átverés (Teljes film)

A titkos 28 oldalas jelentés nyilvánosságra hozatalát is egyre többen követelik.... A jelentés Szaúd-Arábia és Izrael támadásokban játszott szerepét tartalmazza.....(link) 
John Brennan, a CIA igazgatója attól tart, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások alaposabb kivizsgálása napvilágra hozza azt a szerepet, amit abban az izraeli és amerikai hírszerzés játszott, jelentette ki Dr. Kevin Barrett amerikai tudós, aki a 9/11 eseményeit 2003 óta tanulmányozza. 
A  globális perzsa tévéállomásnak nyilatkozva elmondta, annak a 28 oldalnak a nyilvánosságra hozatala, amelyet titkosítottak a terrortámadásokról készült kormányjelentésből, rámutat a szaúdi szerepre. Hozzátette, annyit már ma is tudunk, hogy a terrortámadások puccsot jelentettek az amerikai hatalmi struktúra neokon részéről. Az akcióban a Moszadé volt a fő szerep, de az amerikai felső vezetés és a CIA részese volt a kivitelezésnek. Barrett ezután szó szerint ezt mondta: 
Ha ezt a gilisztakonzervet kinyitják és elvégeznek valamiféle becsületes vizsgálatot, hamar kiderülne, hogy a szaúdiak csak kis szerepet játszottak a 9/11-ben, és azt a világ valódi erőhatalmi szervezetének utasításaira tették, ahol a cionista bankhatalmi struktúra uralja az Egyesült Államokat, és az gyakran jobban aggódik Izraelért, mint az Egyesült Államokért.”

Bárki megtekintheti a saját szemével... , amin megbukott azóta a hivatalos verzió és ma már köztudott, hogy a kormány és a titkos-szolgálatok (CIA, Szaúdiak és a Mossad) kőkeményen benne voltak a False Flag jellgű hamis zászlós, önmaguk ellen elkövetett terrorcselekményben!


EZEN BUKOTT MEG A HIVATALOS VERZIÓ: 

Mivel a WTC7 a két torony mellett irányított épületrobbantással omlott össze, a szervezőknek tudniuk kellett előre róla és minden bizonnyal a WTC 2 tornyát is hasonló módon ('mini nuke' vagy 'nano-termit'-töltetekkel omlasztották össze. Ez megmagyarázza az épületek oldalán folyósan csöpögő acélt és a mentésben részt vevők mai napig kiható rákos megbetegedéseit.

A WTC 7 irányított összeomlasztása 2001.Szeptember 11-én....:

30-Second Reel of Building 7 Collapse Footage

 


"Az épület úgy lett tervezve, hogy kibírja, ha egy teletöltött 707-es beleütközik. Az volt a legnagyobb gép abban az időben. Az épület kibírta volna, ha egy utasszállító beleütközik, mivel a felépítése olyan volt mint a szúnyogháló az ajtón. Ez egy erős rács. A gép csak egy ceruza, ami kilyukasztja a szúnyoghálót. Ez valójában semmit nem jelent a szúnyoghálónak. A tornyokat úgy építették, hogy ellenálljanak 220 km/h sebességű téli viharoknak is. Egy szeles napon bárki érezhette, hogy billegnek. Egy repülő becsapódása nem volt több mint egy hurrikán egyetlen széllökése."

Az Amerikai Polgári Mérnökök Társasága. John Skilling és Les Robertson szerkezeti mérnökök tervezték meg az ikertornyok acélszerkezetét 1960-as években. Mivel egy irányíthatatlan bombázó 1945-ben berepült az Empire State Bulding-be, a tornyok építésénél számításba vettek hasonló felhőkarcoló baleseteket is.

Az akkori idők legnagyobb gépével számoltunk, ami lassan és alacsonyan repül, elveszve a ködben. Úgy terveztük az épületet, hogy kibírja egy Boeing 707-es becsapódását bárhol találja is el.” 

"Ami a tüzek forróságát illeti, hallgassuk meg ezeknek New York tűzoltóknak a beszélgetését: 15-ös kocsi, két különálló tűzfészkűnk van. Két tömlővel képesek lennénk eloltani. Jegyezd. 78-adik emelet. Különálló tűzfészkek. Két tömlővel el lehet oltani. „
Soha nem fordult elő azelőtt a történelemben, hogy egy acélszerkezetes épület tűz miatt omoljon össze, ezidáig nem láttam olyat, hogy egy acél építmény összeomoljon a tűzben. (Jonathan Barnett, PhD. Worcwsteri Műszaki Alapítvány) 

Valóságos pokol tombolt hosszabb ideig több acél szerkezetű épületben, de egyik sem omlott össze. 1975-ben, a World trade Center északi tornya éjszaka kigyulladt majd három óráig égett, emeletről emeletre terjedve. kétszer olyan sokáig égett, mint szeptember 11-én, de az összeomlás legkisebb jele nélkül ellenállt egy 20 órás tűznek.

Ez az ami maradt belőle. Egy álló épület, ami elég erős ahhoz, hogy megtartson egy darut. Hasonlítsák össze a 20 órás poklot 90 perces füstöléssel. Miért építik az épületeket acélból? Erős, könnyű és rugalmas. Az acélnak rengeteg előnye van a fához és a betonhoz képest. Különösen felhőkarcoló építésénél. Az acél viszonylag könnyű, hatalmas teherbíró kapacitással. A felsőbb szintek nem nyomják össze az emeleteket maguk alatt és jobban ellenállnak az időjárásnak és a tűznek.

"9/11 Nagyobb botrány, mint a 

Watergate !"


- ezt mondta az FBI-tól Dennis Saccher arról, hogy az USA 2001-ig védte az Al-Kaida vezetőket és a Veterans Today szerint még most is ezt teszi. 
Az FBI informátora, Sibel Edmonds elárulta, hogy "számtalan rendszeres megbeszélés folyt USA képviselők és Bin Laden helyettese, az al-Kaida mostani vezetője Ajman Al-Zavahiri között 2001. szeptemberig.
2001. Júliusában a terrortámadást szervező összeesküvőket bekerítő FBI-ügynököket leállították az ügyről és vád alá helyezéssel fenyegették őket. Ezután amikor a tisztek letartóztatták a legkeresettebb terroristával, Ramzi Youseffel kapcsolatban álló Mohammed Kalifát, maga a külügyminiszter (!) lépett közbe, Kalifát azonnal elengedték és Szaúd-Arábiába toloncolták. A CIA embereinek ez felb***ta az agyát. Nemcsak visszatekintve, de a megszerzett információk alapján is tudta a hírszerző közösség, Kalifa kitoloncolása valótlan volt.
 
Ramzi Yousef (balra) - Mohammed Kalifa (jobbra)

RT - Kevin Barrett a "Questionning the war on terror" szerzője az interjúban. Köszöntöm!
Ténylegesen vannak olyan vezetők, akik elismerik, hogy a terroristák csupán eszközök.


Kevin Barrett: - És az Al-Kaida is az. A nyugati hírszerző ügynökségek balekja. És ezt az arab világ vezető politikai kommentátorától, Mohamed Keitaltól hallottuk, akiközvetlenül 9/11 után azt mondta nekünk, hogy a támadás hivatalos sztorija egyszerűen nevetséges. Azt mondta, hogy amikor legmagasabb kormányzati szinteken volt Európában, őt bízták meg azzal, hogy lényegében szivárogjon be és gyakorlatilag irányítsa az ún. al-Kaidát. 

Azt mondta, hogy az al-Kaida valójában tele van szaúdi, amerikai és izraeli hírszerzőkkel és még egyiptomi hírszerzőkkel is, de természetesen semmit sem tehet saját akaratából ! 

Nafeez Ahmed, brit kutató, egyike a világ legismertebb terrorizmus kutatóinak, egy Törökországban előforduló esetről beszél, valamikor 9/11 előtt, amikor egy feltételezett vezető al-Kaida parancsnokot tartóztattak le Törökországban. 
A börtönőrök észrevették, hogy nem imádkozik, disznóhúst kért és megkérdezték:
"Azt hittük radikális muszlim vagy !", ... Ő pedig felnevetett és így válaszolt:
"Nem, ez egyszerűen csak a feszültség stratégiája."


Szeptember 11 támadásait illetően a világ vezető fizikusai, mérnökei, pilótái csatlakoznak az áldozatok családjához, hogy megtörjék a főáramú média hallgatását. - Architects & Engineers for 9/11 Truth

A Times Square-en és államok szerte hatalmas hirdetőtáblák szembesítenek azzal, amiről a legtöbb amerikai nem tud: Azon a 9/11 napon egy harmadik tornyot még csak el sem találta repülőgép, mégis egyszerűen szabadesésben összeomlott ! Délután 17h 20 perckor a WTC 7-es épülete hirtelen szépen és szisztematikusan egyszerűen csak összehajlott, mint egy palacsinta. 

Tudósok nyilatkoznak a videóban : 
- "Ez egyszerű középiskolai fizika." 
"Egy épület nem tud szabadesésben 40 ezer tonna szerkezeti acéllal és szerkezeti rendszerével leomlani robbantás nélkül." (Jonathan Smolens - statikus mérnök)
A kormányzati verzió az, hogy irodatüzek miatt omlott le egyszerre mind a 84 acéloszlop.....


RT: - 
Jone Cole egyike a több ezer vezető, független szakértőnek, akik 9/11 igazságát kutató építészek és mérnökök közé tartoznak. Tehát kik tették ?

Jone Cole: - "Akik nem tették, az a 19 gépeltérítő, akik állítólag a repülőgépeket vezették.Lehetetlen, hogy az acélt irodatüzek, kerozin olvasztották meg vagy maga az összeomlás. FIZIKAILAG LEHETETLEN. Kísérletileg nem is lehet megismételni ! Ellentmond a fizika törvényeinek. 

Ha félretesszük a politikát, a feltételezést, a vallást és tudományos módszert alkalmazunk, a World Trade Center 7-es épületének leomlása alapvetően egy klasszikus, irányított bontás, amely során az épület szabadesésben összeomlik és gyakorlatilag saját alapterületén belül marad. Ez az egyetlen magyarázat, ami minden bizonyítékot megmagyaráz:
a nanotermitet, a vas mikrogömböket, az ott tapasztalt magas hőmérsékletet és a szabadesést, a tornyok egységes felgyorsulását, amikor leomlottak; és nem volt becsapódás vagy rázkódás, amikor az alattuk lévő résznek ütköztek. 
Mivel nem volt rázkódás, valami kifelé robbantotta ezeket a tornyokat, hogy egyenletesen tudjanak lefelé gyorsulni.  Az egyetlen dolog, aminek tudományos szempontból értelme van, az, hogy a tornyokat felrobbantották. 
Jon nevetség tárgyává tette a főármaú NatGeo és Popmechanics csatornákat, melyek elkeseredetten próbálták bemutatni, hogy 80kg nanotermit nem tudná összeroppantani az oszlopokat. Jonnak sikerült mindössze 0,5 kilóval. 

RT: 
Az ismert kutató, Elizabeth Woodworth jött, hogy segítsen felállítani a "Concensus 9/11" bizottságot. Ő beszél arról, hogy 
- "hiába léteznek elfogadott, lektorált  szakmai folyóiratok, melyekben vezető szakértők is publikálnak (pl. a Heritage Study), ha a média egyáltalán nem foglalkozik velük. Ha az emberek tudnának a kutatásról, megdöbbentőnek találnák. 
A bizottság máris elérte azt, hogy a kormány módosította a sztorit és elfogadja a WTC 7 felhőkarcoló szabadesését. 
David Chendler kiváló modellezős és szakértő a bizottságban olyan modellt tervezett meg, ahogy a felső szintek ellenállás nélkül zuhantak. Egyetlen módon történhetett ez így: ha mind a 80 oszlopot egyidejűleg ért "csapás".

RT: - Dr. Greame McQueen hozzájutott a New Yorki Tűzoltóság aznapi bejegyzéseihez. A főáramú média soha nem mutatta be, mégis több, mint 100 szemtanú beszámolt róla, hogy robbanószerek omlasztották le az ikertornyokat. 

Dr. Greame McQueen - "Megközelítóleg 10.000 oldalas rendkívül érdekes anyag készült a szemtanúk beszámolóiból. 118 személy egyértelműen robbanásokat észlelt. Tudja, olyan tűzoltóink vannak, akik hozzászoktak felhőkarcolók oltásához, akik hozzászoktak füstrobbanásokhoz és kazánokhoz. És mégis olyan szavakat használtak, mint 'bomba'..
'Szintről szintre bummm-bummm-bummm....'

RT: Bob McIlvane válaszokat akar arra, hogy az északi toronyban tartózkodó fia, Bobby boncolásakor miért találtak olyan halálos sérüléseket, amelyek nem tűzcsóvával, hanem robbanószerekkel magyarázhatók. 
A főáramú média mégis azon gúnyolódik, hogy összeesküvés-elméletet talál ki a kérdés feltevésével..., ráadásul megpróbálta erőszakossággal és az al-Kaidához fűződő kapcsolattal vádolni."Azok a becstelen összeesküvés elméletek, amelyek a kormányt gyilkolással, konspirációval és azzal vádolják, hogy a valós igazságot eltitkolják egyre nevetségesebbek, de nemcsak nevetségesek, hanem veszélyesek is." (The Rachel Maddow Show - MsNBC - 2013.) 

Bob McIlvane 
- "A fiam meghalt és robbanástól halt meg. Ezt minden kétséget kizáróan bizonyítani is tudom. Ha bíróságon lennék, a bíró nem tudná ezt nem elfogadni bizonyítékként. És itt van a probléma, mert ez egy bennfentes akció, egy belső munka. A fiam egy bennfentes akció során halt meg, mert valakik bombákat robbantottak fel ! Ha ez összeesküvés-elmélet, akkor ez egyszerűen azt igazolja, mennyire alávaló a médiánk. 
Rachel Maddow, nem akarom azt mondani, hogy egy k...a, pedig a média k...ja. Több, mint egymillió dollárt keres és utasítják, hogy mit mondjon.
Az egyik philadelphiai újságíró nagyon őszinte volt hozzám és ezt mondta: 
'Tudja Bob, én vagyok a probléma, mert elveszítjük az állásunkat. Ha ezt vagy csak egy picit abból, amit az imént mondott a szerkesztőhöz viszek, összegyűri. Most megmondhatom önnek, hogy ezt a sztorit nem hozhatom nyilvánosságra. A média tulajdonosai nem fogják engedni. A sajtó nem fog foglalkozni vele, mert még bogarat tenne az emberek fülébe.'

RT: 
- Kit vádol ezért ? 
Bob McIlvane "A lakosság ugyanúgy felelős ezért az egészért, mert egyszerűen azt akarják hinni, hogy jó emberek vagyunk, kivételes ország vagyunk.
De ezeket a tetteket, ezt a kormányok teszik. A hatalmat védik és nagyon gátlástalanul. Véget nem érő háborút folytatunk most a terror ellen. Tudom, hogy min mennek keresztül az emberek Irakban, Líbiában, Szíriában vagy Afganisztánban, mert a gyermekeiket veszítik el. Erről szól az egész. Mindenki családokat veszít el. Ez tiszta pokol !


RT: 
Az USA most már azóta hivatalosan az al-Kaida légierejévé vált, jegyzi meg az egyik képviselő (Kucinich). De Amerikának immáron elege van, tízből kilencen a megszállás ellen vannak, Obama elfogadottsága történelmi mélyponton...

Ami 9/11-et illeti, tömegesen, kb. 84%-ban azt mondják, hogy a kormány hazudik. 
Most már dokumentumok és precedensek bizonyítják, a hatalom kész arra, hogy elképzelhetetlen bűncselekményeket kövessen el saját lakossága ellen. 

Én azóta már 12 éve több száz felvételt megnéztem erről az eseményről, hiszen tényleg igaz hogy, azt a napot senki nem felejti el, mert beleégett a tudatunkba, hogy éppen hol voltunk és mit csináltunk akkor, amikor ez a hír megérkezett és bekapcsoltuk a TV-t.

Viszont azóta is, akárhányszor látom, még mindig ugyanúgy a hideg futkos a hátamon és elképesztőnek találom ezt a hatalmas hidegvérű pusztítást és a képeket ! Elnézést, ha valakinek már unalmas ez a téma, de időnként vissza-visszatér, mert napjainkhoz is kapcsolódik mindaz, ami akkor egy új irányt vett.... 
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com) EREDETI, vágatlan nem TV-ből származó felvétel

NIST FOIA 09-42: R14-UC -- Jim Huibregtse 


1A-25 (WTC1 Burning/WTC2 Collapse/WTC 


1 and 7 Plumes)

Közel 3000 ártatlan ember vesztette életét a merényletben és több százezer (ha nem millió) a háttérhatalom azóta folytatott megszálló háborúiban...


Copyright & All Rights Reserved 
SBG Buddha - VilagHelyzete.com
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

David Icke a Szilícium-völgyben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése