2018. február 13., kedd

Micsoda éjszaka volt...


Micsoda éjszaka volt...Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész, tolvaj kormány mindent elbassz amihez hozzáér….

Rengeteg videó kering a neten Orbán Viktor Magyarország (jelenlegi) Miniszterelnökéről. Vannak köztük olyanok amik a betegségéről szólnak, és vannak amin a hazugságait leplezik le, többek között. Ez a videó valahol középen található…Igaz, és valós!
Indítsa el a videót, és alább olvashatja a szöveget


A felcsúti tolvajbálon

Villás Béla - A jelenlét csodájának titkaA felcsúti tolvajbálon – Eszméletlen videó Orbánról…Annyira igaz, hogy az nem meglepő…

A felcsúti tolvajbálon szól a mutyiszó, van is ottan sok fideszes, dől a hazug szó,
többen ültek egy asztalnál Orbán és a sok mocsok, vigyorogva osztogatták szét a közvagyont.
Egyszer aztán az asztalhoz ment egy közmunkás, megkérdezte béremelés mikor lesz itt már,
de a Lázár nagyképűen csak ennyit felelt, mi a fasznak béremelés dögöljetek meg.

Akinek semmije sincs az annyit is ér, ha még hiszel a törpének pénztárcádba nézz, éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész, tolvaj kormány mindent elbassz amihez hozzáér.

Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész, tolvaj kormány mindent elbassz amihez hozzáér….
Egyszer aztán hallottunk egy igen nagy csodát, úgy elverték az Orbánt mint kutya a f*****,
bevitték Őt a kórházba, de ott pórul járt, mert évek óta szünetel a beteg ellátás.
Állatorvoshoz kísérték gyorsan az Orbánt, de az orvos nem látott még ekkora marhát,
adott neki szénát vizet és halkan így felelt, nem beszélni magyar nyelvet Szíriában született.

Akinek semmije sincs az annyit is ér, ha még hiszel a törpének pénztárcádba nézz, éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész, tolvaj kormány mindent elbassz amihez hozzáér.

Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész, tolvaj kormány mindent elbassz amihez hozzáér….
Egyszer aztán megtalálták Orbánnál a hibát, azóta a zárt-osztályon kényszerzubbonyba jár,
de a hülye ott se boldog könnyes a szeme, siratja a sok lopott pénzt ami elveszett.

Akinek semmije sincs az annyit is ér, a zárt osztályon a vagyona csak az aranyér, kenegeti szépen csendben vazelinnal Ő, Kövér Laci bajuszára rászáradt a …

Kenegeti szépen csendben vazelinnal ő, Kövér Laci bajuszára rászáradt a …
Szerző: Huszár Attila
Szöveg kiírása: zarojel.hu


A boncteremben tért magához egy halottnak nyilvánított rab


A boncteremben tért magához egy halottnak nyilvánított rab Spanyolországban – írta az El Mundo című spanyol napilap szerdán, megszólaltatva a férfi több hozzátartozóját is.

A boncteremben tért magához egy halottnak nyilvánított rab…

A 29 éves Gonzalo Montoya felesége az újságnak elmondta:
férje egy fekete zsákban tért magához, és azonnal üvölteni kezdett. Ezután egy orvos kinyitotta a zsákot, aki nagyon meg volt rémülve. Már minden elő volt készítve a boncoláshoz.
A halottnak hitt férfi testét vasárnap szállították az oviedói igazságügyi orvosszakértői intézetbe, miután a börtönben öngyilkosságot kísérelt meg, és több orvos is igazolta a halál beálltát. Montoya felesége arról is beszélt, hogy a férfi álmatlanságra, nyugtalanságra kapott gyógyszereket, és azokat adagolta túl.
A férfi apja, José Carlos Montoya sokkban van a történtek miatt, az újságnak elmondta: fia tüdőgyulladást is kapott, mivel hűtötték a testét, amikor halottnak hitték. A férfit fémhulladéklopás miatt három év és hat hónap börtönre ítélték, büntetéséből még fél év van hátra. Büntetése során már többször próbálta megölni magát a börtönben.Durva felvételek: élő adásban erőszakolták meg a fiatal nőt – 18+


Durva felvételek: élő adásban erőszakolták meg a fiatal nőt. A szerb Big Brother valóságshow-ban elszabadultak az indulatok. Óriási felháborodást keltett az a felvétel, amelyen egy férjes nő egy másik versenyzővel szexel, ugyanis állítólag erőszak történt. A hírek szerint a nőt bedrogozták, még védekezni sem tudott. Egyesek szerint ez csak a produkció része volt, mások szerint pedig valóságos eset történt. Egy biztos: a nő férje perelni fog.

A kép forrása: CEN
A kép forrása: CEN
A kép forrása: CEN

Durva felvételek: élő adásban erőszakolták meg a fiatal nőt.

Megdöbbentő képeket láthattak Szerbiában a nézők az ottani valóságshow egyik részében. A szex egy ilyen műsorban nem meglepő, nem váratlan fordulat. Az azonban már igen, ha az erőszakkal történik. A mirror ugyanis arról számolt be, hogy az egyik játékost, aki egyébként férjnél van, megerőszakolta az egyik férfi játékos. Sőt a nőt állítólag bedrogozták, hogy ne tudjon védekezni. A szex az ilyen műsorok egyik fő mozgatóereje. Állítja ezt a dühös férj, Andrej. Aki döbbenten nézte otthon, a TV-ben az eseményeket, nem akarta elhinni, amit lát.
A férfi biztos abba, hogy önszántából a felesége, Mirela sohasem tett volna ilyesmit,

biztosan bedrogozták és ezért nem tudott erőteljesebben védekezni.

A férj szerint óriásit hibáztak a produkcióért felelős személyek, hiába valóságshow, ezt meg kellett volna akadályozni.
A produkció vezetősége nem engedi, hogy a valóságshow-ban a játékosok beszéljenek erről az esetről. Szerintem a versenyzőket kényszerítették arra, hogy szexuális jelenetet produkáljanak a kamerák előtt a nagyobb nézettség reményében.” – mondja felháborodottan.
Az állítólagos erőszak így történt:PAROVI@MILI NAVALIO NA MIRELU DA IMA SEX PIJANA


A kép forrása: CEN

A kép forrása: CEN

A kép forrása: CEN

Egy másik szerb valóságshow, illetve az ott történtek, már korábban is kiverték a biztosítékot a TV-nézőknél, ugyanis 1 évvel ezelőtt az egyik férfi játékos a kamerák előtt megtámadta a párját.  Nekiesett az egyik nőnek, durva szavakkal illette, erősen lefogta, lökdöste, falhoz szorította.

Ezek a jelenetek akkor sokkolták a nézőket:A kép forrása: CEN
A kép forrása: CEN
A családon belüli erőszak ott is marad – az EU lép, kormányunk áll
A kép forrása: CEN

Ez nem egy szokványos műsor volt, teljesen idegeneket hoztak össze és zártak be egy luxusvillába. A műsor célja az volt, hogy vajon a párok mennyi ideig bírják ki egymással, ilyen nyomás alatt, bezárva.
A versenyzők egy asztal körül gyűltek össze, ettek-ittak, beszélgettek, mikor a botrány kitört és az erőszak történt. A férfi durván megragadta a nőt és a fürdőszobába taszigálta,

bántalmazta, odavágta a falhoz és ordibált vele.

Mindezt ráadásul a többi versenyző is láthatta, hiszen a nappaliban lévő óriás kivetítőn mindezt végignézték. Szó nélkül. Senki sem avatkozott közbe.
Szerintem csak álbotrány volt”
állította később az egyik játékos.
Azért csinálták, hogy minél több néző felfigyeljen rájuk…”
Akkor a nézők felháborodásán túl nem volt következménye a durva erőszaknak, ám ez most másképp lesz. Az biztos, hogy  a mostani eset nem fog következmények nélkül maradni, a dühös férj ugyanis bepereli a produkciót irányító vezetőséget. Szerinte ugyanis:
“…élő adásban erőszakolták meg a feleségét!”

Husband beats up wife live on reality TV show in Serbia 'Couples'

https://www.youtube.com/watch?v=oeeOythGyMYMirela i Mili seks Parovi

https://www.youtube.com/watch?v=0LwvbTg_JlA

Magyar György: Váradi András balesete nem ott és nem úgy történt, ahogyan eddig beállítottákVáradi Andrást, a göböljárási juhászt, aki az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltje volt, az önkormányzati választások előtti éjszakán, 2014.  október 11-én egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár ütötte el Mercedesével. Váradi András, az ötvenéves juhász, aki az állami földek ügyében kitartóan harcolt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, a kórházba szállítás után halt meg.
Kép : Origo.hu


Tény, ami tény?

A Zárójel is beszámolt korábban arról, hogy közel három évvel a juhász halála után is még mindig sok a tisztázatlan, homályos körülmény a balesetben.
A nyomozást a rendőrség ugyan bűncselekmény hiányában  hamar lezárta, a család azonban nem nyugodott bele a hiányos, ellentmondásokkal teli megállapodásokba. Ügyvédjük, Dr. Magyar György pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra. A balesetről készült műszaki és orvosi szakértői jelentések között súlyos ellentmondások találhatók.
Az előbbi szerint a létrát a vállán cipellő  juhász épp átkelt az úton, amikor a szemből érkező Mercedes az autó elejével elgázolta. Csakhogy ebben az esetben az áldozat a teste bal oldalán szenvedett volna sérüléseket, ám a boncolási jegyzőkönyv azt rögzíti, hogy az ütközés után Váradi András a teste jobb oldalán szenvedett  számos törést és zúzódást.
A Blikk szerint a most elkészült egy szakértői vélemény szinte semmilyen sérülést nem rögzített a létrán, amelyet állítólag az elhunyt vitt. Egyéb furcsaságok is vannak a létra körül. Váradi azután állt meg a kocsijával hogy a létra a jármű tetejéről leesett. Több mint meglepő, hogy ezen a létrán a gázolás előtt átment egy másik kocsi is, illetve elvileg a juhász fogta, amikor elütötték, de gyakorlatilag nincs rajta semmilyen sérülésnyom.

Én szakértőm, te szakértőd

Magyar György az új szakértői véleményről elmondta:
A létra Andrásról sem hordoz szövetnyomokat. Váradi az elgázolása következtében huszonhat métert repült, a létra viszont szinte sértetlen. Ennek azért van jelentősége, mert megítélésünk szerint ez is bizonyítja, hogy a baleset nem ott és nem úgy történt, ahogyan eddig beállították.”

A rejtély továbbra sem oldódott meg. Vajon, kinek az érdeke a vizsgálatok elhúzódása, a hatóságok miért nem teszik a dolgukat?  Megtudjuk valaha is a teljes igazságot?Én szakértőm, te szakértőd

Magyar György az új szakértői véleményről elmondta:
A létra Andrásról sem hordoz szövetnyomokat. Váradi az elgázolása következtében huszonhat métert repült, a létra viszont szinte sértetlen. Ennek azért van jelentősége, mert megítélésünk szerint ez is bizonyítja, hogy a baleset nem ott és nem úgy történt, ahogyan eddig beállították.”
A rejtély továbbra sem oldódott meg. Vajon, kinek az érdeke a vizsgálatok elhúzódása, a hatóságok miért nem teszik a dolgukat?  Megtudjuk valaha is a teljes igazságot?
Összegyűlt a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírásÖsszegyűlt a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírás

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges mennyiségű aláírást az elmúlt három évben “titokban befogadott” 2300 menekült ügyében – közölte az ellenzéki párt csütörtök este az MTI-vel.
A Jobbik csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: kezdeményezést szocialista és LMP-s képviselők is támogatták.
Úgy fogalmaztak: az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt több tízmilliárd forintot “szórt el” migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan történtek a betelepítések.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán, szokásos sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország tavaly csaknem 1300 embernek biztosított oltalmat, részesített nemzetközi védelemben, de nem befogadásról van szó. Jelezte, hogy a védelemben részesítettek nem összekeverendők a gazdasági bevándorlókkal, őket ugyanis Magyarország megállítja.
Ennél a pofátlan rablóbandánál bárki jobbSzalonna    |   Január 16,  Kedd   |   11:25


Levél a változást akaró honfitársaimhoz
Mindenkihez, aki látja, hogy mi folyik ebben az országban már 8 éve; aki tudja és érzi, hogy ez már több, mint elég; aki szerint itt az ideje, hogy véget vessünk a Fidesz 2/3-os parlamenti többségének és hazánk további nyílt kirablásának és tönkretételének.
Hozzátok szólok most: nekünk mindannyiunknak kutya kötelességünk elmenni szavazni. És ne jöjjön senki nekem azzal, hogy de hát kire? Igen, én is látom, hogy nincs elég erős ellenzék, de ennél a pofátlan rablóbandánál bárki jobb. És minden egyes szavazat valaki másra azt jelenti, hogy Orbánéknak annyival kevesebb jut.
Nem lesz könnyű dolgunk, mert ezek a bűnözők a vesztüket érzik, foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalmukhoz és az összelopott milliárdjaikhoz. És azért sem lesz könnyű dolgunk, mert még mindig nagyon sokan vannak olyanok, akik, bár kilóg a s…ük a nadrágból, még mindig vakon hisznek ezeknek. És a szemellenzős Fidesz-hívők bizony el fognak menni szavazni.
Különböző fórumokon egymás után olvasom a hozzászólásokat, hogy az embereknek elege van a mostani kormányból. Hát április 8-án lesz lehetőség változtatni ezen. De csak akkor, ha mindenki elmegy szavazni.
Mert ha a sok szótépő kommentelő otthon marad, akkor itt nem lesz változás. Illetve lesz, de azt még jobban meg fogjuk megkeserülni. És akkor valószínű, hogy nem lesz többet lehetőségük arra sem, hogy a fotelből, az interneten szidják a kormányt. Mert nem lesz hol.
Én ezt nagyon nem szeretném. Szeretnék végre megint egy normális országban élni. Aki egyetért velem, kérem, győzze meg családtagjait, barátait és április 8-án voksoljunk a változásra.
Balogh Tímea


Hé, paraszt?!

2018. január 19. 08:38


VESZPRÉMY LÁSZLÓ BERNÁT 
Mandiner
Sok százezer „paraszt” szavaz a Fideszre a baloldal helyett. És ezért is nyer a Fidesz.
Kisebb felháborodás-hullámot indítottak el Vajda Mihály filozófus önéletrajzi könyvének világhálóra került részletei, melyekben a többségi társadalmat, illetve a nagyobbik kormánypártot „parasztozza”.
Konkrétan így fogalmaz a Magvető kiadónál megjelent írásában: A „politikai elit [. . . ] most a legutóbbi fordulat kapcsán abból a bizonyos sok százezer parasztból származik... Ez a több százezres, milliós jobbágy-mentalitású tömeg”.
A korábban főleg a Nyíregyháza-Miskolc távolsági buszon hallott szóhasználat érthetően ellenérzéseket váltott ki számos emberből. Egy percig sem óhajtom vitatni a felháborodás jogosságát, a „parasztozás” kikérést. A megjegyzéseket viszont másképp közelíteném meg: egyszerűen úgy gondolom, hogy Vajda szavai éles képet adnak a belpesti (azaz objektíve Pest belterületén élő) értelmiség gondolkodásáról. Az elhangzottak a népi és az urbánus szemlélet szembenállására mutatnak rá.
A hazai balliberális oldal, úgy néz ki, nem képes felállni vereségéből, és ennek az oka nem csak a vezetők marakodása („Tomi politikai célja, hogy legyőzze Andrist”, azaz a nyálas tinisorozatok 101. epizódja), hanem az is, hogy nem tekintenek a Nagykörúton kívülre. Az utóbbi évekből csak néhány kósza LMP-s és MSZP-s próbálkozás jut az eszembe, amikor bármilyen szinten nyitni akartak a vidék felé. A jelek szerint nem csak a belvárosi szalonok értelmisége hiszi el magáról, hogy politikát csináló tényezők, de maguk a baloldali politikusok is a törpe minoritás legújabb agymenéseihez igyekeznek igazítani aktuális álláspontjukat, illetve a „nemzetközi” véleményekre tekintenek a választók véleményei helyett.
Gondoljunk csak Fekete-Győrre, aki a dzsenderőrület felvállalásával kívánt – gondolom én – új szelet hozni a magyar politikába, vagy a szintúgy momentumos Benedek Mártonra – a nagy Benedek Elek ükunokájára –, aki olyan lelkesedéssel osztotta meg oxfordi előadásának hírét a Facebookon,
mintha egy jászladányi lakossági fórum nem érne tízszer annyit a választásokon, mint húsz perc a külföldi csúcsegyetem katedráján.
Ki mást is idézhetnék rossz látásuk bizonyítására, mint Benedek Marcellt, Benedek Elek (minden konteó nélkül) szabadkőműves, radikális baloldali fiát? Benedek Marcell 1918-as Vulkán című önéletrajzi regényében leírta a Nyugaton tanult, Budapesten politikát csinálni akaró balos ficsúrok élményeit, amikor a képviselni kívánt egyszerű nép fiaival ismerkedtek. Szereplője beszélgetni kívánt egy kocsisgyerekkel, de még a közös szavakat sem találta meg vele. „Érezte, hogy akármilyen barátja lett is elméletben a népnek, nem érti, és nem ismeri. Minden szavát komikusnak találta. A városi ifju, aki népieskedni akar!”
Sommásan ennyit lehetne mondani a belpesti fiatalság feltörekvő technokrata bálványairól.
Nem értik a népet, és amíg nem értik, nyerni sem fognak.
A jelenlegi kormány és a többségi kormánypárt ellenben leképezi a magyar társadalom egészét. (Az egészét, és nem a fővárosét). Ráadásul megjátszani sem kell magukat: a miniszterelnök székesfehérvári születésű, az államfő csornai. A Fidesz megannyi vezető személyisége vidéki, vagy legalábbis ügyel arra, hogy máig vidékinek tűnjön. Olyan előny ez, amit nem szabad lebecsülni a magyar politikában. Ki hiszi azt, hogy a szembe húzott kalap és a zsebre dugott kéz a nemtörődömség és a trógerség jele? Tudatos választás egy többségében vidéki, népies szavazóréteg felé. Boross Péter okkal mondja, hogy a vidéket „becézgetni” kell, és bizony úgy is kell kinézni, hogy azonosuljon velünk a vidék. A szavazók pedig ezt választják, ezt szeretik.
A liberálisok pedig elképzelni sem tudják, hogy miért dönt így a nép.
Az átlag magyarnak prezentálják a Nyugaton végzett, profi, technokrata céges végtermékeket, és azok egy percig nem kérnek belőlük.
Helyette ott van a vidéki származású politikus. Látják rajta, érzik róla, hogy közülük jött. Kicsit csálén áll rajta a nyakkendő, hokedlin ül, és bő rajta a zakó. Szotyit rág, érthetően beszél. És tömegek szavaznak rá – nem az iménti jellemzők ellenére, hanem éppen ezért.
Ez liberális fejjel – ha azt hisszük, hogy az embereket a nevelés, a jóakarat és a ráció mozgatja – érthetetlen. Csak akkor érthető, ha a valósághoz igazítjuk a gondolkodásunkat.
Nehéz lenne vitatkozni azzal a tétellel, amit Nigel Farage fogalmazott meg: ha az elitek elveszítik a kapcsolatot a tömegekkel, akkor a tömegek egy ponton túl le fogják szavazni őket. Nem, mintha a nép lényegét képviselő politikusok által hozott döntések objektíve jobbak lennének: egy döntés jó vagy rossz mivoltát nem a politikus háttere határozza meg.
Ám ahogy F. A. Hayek mondta: „A nép szívesebben látja a saját fajtájából való despotát . . . mint az idegen liberális kormányt”. A Hayekkel pedig merőben ellentétes nézeteket valló Jászi is erre jutott (részben saját karrierjére reflektálva): mint emigrációjában írta, ha paraszt lett volna, lehetett volna nagy politikus. De származása okán több generációnyi „egybeforrottság” hiányzott közte és a magyarság között. „A politika nagyban szimbólumok és érzelmi reakciók dolga” – látta be. „Talán hevesebb és türelmetlenebb voltam, semmint az adott helyzetben szabad lett volna”.
És Vona Gábor s a Jobbik transzformációjáról még nem is beszéltünk. Elképesztő, hogy az a politikus, aki nemrég még – okkal – röhögött a külföldi lapok véleménycikkein, ma a svájci és német újságok vele foglalkozó írásait osztogatja meg a Facebookon. Vona láthatóan elfelejtette, hogy
nem Günthernek meg Wernernek kell a Jobbikra szavaznia áprilisban, hanem Józsi bácsinak és Mari néninek.
A Jobbiknak régen – ahogy Szegedi Csanád mondta kilépése után adott egy interjújában – „nem volt büdös” a vidéki munka, és így is lett valós erőt képviselő ellenzéki párt. Sajátos döntés egy párt lelke mellett a szavazóbázist is leépíteni.
Vajda Mihály szavai pedig a belvárosi balliberális értelmiség bukásának és földön maradásának okaira mutatnak rá.
Nem elég a – jogos – felháborodás, hanem értelmezni is kell a mondanivalót. A nagyobbik kormánypárt tudatosan és sikerrel kommunikál a vidék felé. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Fidesz egyszerűen „a vidék pártja” vagy, hogy a fővárosban ne lehetne sikeres. Számos polgári konzervatív megszólaló továbbra is fontos a pártban, a jobboldalon, még ha a városi jobbos értelmiség egy része el is idegenedett a jelenlegi irányvonaltól. 
Itt jegyzem meg: persze nem kell sok Vajda Mihály-féle parasztozó, a volt SZDSZ-mentalitást idéző szöveg, hogy ezek a rétegek is újra Orbán-hívekként menjenek áprilisban a Fideszre szavazni.
A lényeg: a „paraszti” – népi, vidéki – mivolt a magyar politikában nem hátrányt, hanem előnyt jelent. A felháborodást okozó vajdai mondatokat is ennek tükrében kellene értelmezni.  


Orbán Viktor nem adott kilövési engedélyt Farkas Flóriánra?

2018-01-18

Orbán Viktor nem adott kilövési engedélyt Farkas Flóriánra?
Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.” / Orwell: Állatfarm /


Flórikám majd együtt hegedülünk a rácsosban ,de addig is egy jó csapatott gyüjtsél össze , hogy a zenekar kiadódjon !!!! A váltó cimborám a hiresztelésekkel ellentétben nem a Mészáros Lőrinc lesz , hanem a Pintér a gyilkosság BT – jével .
Ajánlom . Hogy jó legyen a csapat , mert húztak ők már kormány szóvivőt is ágykeretre !!!
Na jó a miniszterelnököt nem merték , pedig ő volt a rohadt alma a ládába , így az egész megrohadt , és majdnem így járt ez a kis ország is , de most a Jobbik lefog vadászni mindnyájunkat páholyostul besúgóhálózatunkkal csalfa „ i ” gazságszolgálatunkkal , rablott nemzeti vagyon részünkkel fel és al menőink összeharácsolt palotáival csicskásaink stromanjaink vagyonelkobzásaival . Jobb lett volna időben elhúzni. Azért a Horvát tengerpart csendes kikötőjében jobb napokat éltünk volna meg !!!!
Ott még a Demszkivel is iszogathattunk volna , így meg szivhatjuk a fogunkat , és talán az lesz a jó , ha beszámíthatatlanná nyilvánitjuk magunkat , - így nem lincselnek meg csak mint az utálatosképet a zsinagógában állandóan leköpködnek .
Mégis a Katona Tiborcza volt az igazi itt ez a másik csak a vagyon minél nagyobb kiharapásán fáradozik , és mikor jönnek elszámoltatni , ő angolosan távozik , és viszi a mozdítható értékeinket !!!!

No láttál már karón varjut amely nem a zsákmányra les ? Na ugye ő bizony ilyen !!!

No itt van az én Kósa cimborám , hát bizony őt is utol érte a hazugsága mint a tolvajt a fekete álarca , és a zsákja amit cipelt a hátán , de a mi Lajos barátunk nem cipekedik , ő megragadja a lehetőségeket , és úgy el kergeti a vagyonra pájázókat , hogy a bihari Kapitány már azt mondja az ismerőseinek , hogy jobb lett volna , ha lesittelnek az olaj maffia elkenésénél , vagy engem is fejbe lőhettek volna a Pintér gyilkosság BT emberei , mert annyi szivességet kérnek ezek tőlem , hogy nem győzöm már szusszal , és nekem is egy gyilkosság BT – t kell üzemeltetnem , és ezt tudja a T szolgálat is ,nem győzzük eltussolni az ügyeket .

Cigány gyilkosságok !!! azt hittük elég távol vagyunk a fővárostól , és bizony megszorongattak , így kikellet állítani egy balek csapatot a gyurcsányra , és a CIA - ra MOSZAD -ra nem mutogadhattunk !!!!
No gyere bodri kutyám menjünk csak előre …

Tavaly év végén, Balog emberminiszter a Lungo Drom kongresszusán mondott egy hasba akasztósat:

“Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök “
Ha valakinek, akkor a református lelkész tárcavezetőnek tudnia kellett, hogy amit állít, annak igen kevés köze van a valósághoz. Farkas körül mindig is voltak kétes ügyek, a Horn -kormány alatt, csak köztársasági elnöki kegyelemmel úszta meg a büntetést.

A második Orbán – kormány megalakulása óta a miniszterelnöki biztos úszkál a zavarosban.

Jó érzékkel ott sündörgött ahol éppen pénzt szimatolt, ahogy mondják: csurrant is, cseppent is, némi apró megbízhatónak mondott káderek zsebébe. Sok megyei roma vezető ehetett a Lungo Drom vezetője kezéből. Mindenki jól járt, kivéve a romatelepek nyomorban, munka nélkül tengődő lakóit.

A legnagyobb lehetőséget  az uniós pénzek jelentették.

Az EU  jelentős támogatást biztosított a magyar kormánynak a többszörösen hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű emberek – döntően romák – felzárkóztatására, a munka világába történő visszavezetésére (úgynevezett TÁMOP program). Kezdetben az emberinek hazudott minisztérium a roma önkormányzattal közel 5 milliárdos projekt elindításában állapodott meg.  A támogatás összegét – mikor kiderült, hogy az eredeti célból semmi sem valósult meg, a kormány – 2015 .szeptember 30-ai hatállyal – 2,47 milliárd forinttal csökkentette.

Az uniós  forrásokból egyetlen  roma ember sem jutott munkához, nem lett jobb az élete.

Viszont a szövetkezet vezetése nem volt szűkmarkú önmagával szemben. Irodát vásárolt a Gellért-hegyen, százmilliókat vert el irodai bútorokra, számítástechnikai eszközökre. Jutott a pénzből bőségesen a Farkashoz közelálló cimborák  bérére, egyéb – mondjuk így – juttatásaira is. A minisztérium végül 2016 februárjában  a szabálytalanságok miatt felmondta a botrányos  szerződést, egyben a felhasznált összeg – 1,6 milliárd forint – visszafizetésére kötelezte a roma önkormányzatot.
Három éve, 2015 januárjában állt a nyilvánosság elé Hadházy Ákos, az LMP szakpolitikusa azzal, hogy az Országos Roma Önkormányzat által koordinált, 5 milliárd forint keretösszegű Híd a munka világába elnevezésű uniós program körül számos visszaélés valószínűsíthető, ezért büntetőfeljelentést tett.
Orbán Viktor nem adott kilövési engedélyt Farkas Flóriánra?

A romnet.hu szerint a feljelentések miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal jelenős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával nyomozás indított.

Többször tartottak iratlefoglalást az önkormányzat Dohány utcai székházában, tanúkat hallgattak ki, és időközben kiderült információk, adatok alapján a be-, és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István, valamint az ORÖ pénzügyi gazdálkodását vizsgáló úgynevezett Alternatív Vizsgálóbizottság tagjai, Lakatos Oszkár és Vajda László Lungo Dromos megyei vezetők szintén büntetőfeljelentéseket tettek. Az újabb feljelentéseket a nyomozáshoz csatolták.
A nyomozás állásáról az adóhatóság kezdetben még legalább annyi tájékoztatást adott,hogy „tanúkat hallgatnak ki”, és „a nyomozás határidejének meghosszabbítását kérik”, de az elmúlt egy évben a sajtómegkeresésekre az adónyomozók nem reagálnak. A nyomozásról Teleki László szocialista parlamenti képviselő és az LMP politikusai is kérdezték már az országgyűlésben a szakminisztérium vezetőit, valamint Polt Péter legfőbb ügyészt, de érdemi választ egyszer sem kaptak.
Az Európai Csalás Elleni Hivatal  szintén vizsgálatot folytatott az ORÖ projektjével kapcsolatban, és 2016 augusztusában Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, romaügyi miniszterelnöki biztost, aki a program idején az ORÖ elnöke is volt, meghallgatta. A vizsgálat eredményéről viszont eddig még nem adtak tájékoztatást. A kormány korábban közölte, hogy az Híd a munka világába projektet kivették az uniós programokból.

Időközben a Híd a Munka Világába Foglalkoztatási Szövetkezet, amelynek egy ideig Farkas volt a vezetője, jogutód nélkül feloszlatta magát.

Hogy pontosan értsük: a szövetkezet feladata lett volna hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású ember felzárkóztatására. A szövetkezet a tagjainak biztosította volna a foglalkoztathatóság feltételeit, és vállalta volna a munkaerő-szervezéssel kapcsolatos feladatokat. Ebből semmi sem valósult meg.
A nyomozás három éve csurdogál, eredmény nélkül. Orbán nem adott kilövési engedélyt a kliensére, hisz’ szüksége van a romák szavazataira áprilisban. Farkas a párttól menlevelet kapott, a volt Fidesz tag vezette ügyészség pedig magasról tesz a törvényességnek, még a látszatára is. Farkas nyugodtan vigyoroghat a szemünkbe: olyan tiszta, mint a ma született bárány, nem folyik ellene semmilyen büntetőeljárás. Légy hűséges a kegyuradhoz, Isten is megsegít!

Lali király: nem stróman az édesanyám

Lali király kedden ismét nagyot “disznólkodott”. Továbbra sem adott érdemi magyarázatot családja furcsa vagyongyarapodására: sajtótájékoztatóján kitérő válaszokkal és személyeskedő megjegyzésekkel terelt a tárca nélküli miniszter, az egykori debreceni polgármester.
Lali király: nem stróman az édesanyám
Lali király kedden ismét nagyot “disznólkodott”. Továbbra sem adott érdemi magyarázatot családja furcsa vagyongyarapodására: sajtótájékoztatóján kitérő válaszokkal és személyeskedő megjegyzésekkel terelt a tárca nélküli miniszter, az egykori debreceni polgármester.

A Kósa család valószínűleg megütötte a lottó ötöst, így van miből a vagyonukat gyarapítani.

Más életszerű, és hihető magyarázat nemigen van, hisz’ a miniszter legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint közel 30 milliós adóssággal rendelkezik.  A felesége ügyes üzleti húzása után, amikor bagóért vett meg egy értékes céget, kiderült, hogy a 82 éves nyugdíjas édesanyja disznóhizlaldába vásárolta be magát, hogy némi apróval kiegészíthesse nyugdíját.
A családfő, miniszter a szokott handabandázással próbálta elkenni a történteket. Szerinte nem tartozik a nyilvánosságra, hogy magánemberek, milyen maszek üzleteket kötnek. Az csak a véletlen műve, hogy a nejéről és az édesanyjáról van szó. Egyébként tudjuk: a Fidesz családbarát.

A família gyarapodása megihlette Papp Réka Kinga újságírót, civil aktivistát.

Közösségi oldalára feltöltötte saját előadásában a ” Nem stróman az édesanyám! Hommáge á Louis Kósa [virtuális népköltészet]
@koltomata verse kalotaszegi dallamra” című műalkotást. A dal szövege, a refrének nélkül:
nem stróman az édesanyám, mer’ nem az
ez is csak egy kicsi erkély nem terasz
az se márvány, hanem csak egy járólap
nézzed csak meg nincs lerakva vágólag
nem lopom a pénzem, ahogy anyám sem
nem úgy van az, hogy csak terem korántsem
kertemben az aranypaszuly virágzik
bevitetem, aki ezzel vitázik”
A “művésznő”   előadása, csengő, tiszta hangja már csak ráadás a műélvezethez. Az előadó oldaláról idézünk néhány posztot:
 “elszomorít, hogy itt tartunk. nincs eszközünk ellenük, csak az április 8”
bármerre megyek, mindenki elégedetlen, sokan ezt a dátumot emlegetik. nem nagyon látok más esélyt, vagy ez, vagy…”
azért, most elbőgtem magam. Imádlak. Ettől fogunk valahogy még 400 évig virágozni – Csoda erő van benned.”
Kedves Réka, király(nö) vagy mint mindig, habár ennek a szegény népnek már nagyon annyi … és a messze is elég messze.”

Papp Réka Kinga: Nem stróman az édesanyám!

Nem stróman az édesanyám I virtuális népköltés kalotaszegi dallamraÖsszegyűlt a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírás

Összegyűlt a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírás

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges mennyiségű aláírást az elmúlt három évben “titokban befogadott” 2300 menekült ügyében – közölte az ellenzéki párt csütörtök este az MTI-vel.
A Jobbik csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: kezdeményezést szocialista és LMP-s képviselők is támogatták.
Úgy fogalmaztak: az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt több tízmilliárd forintot “szórt el” migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan történtek a betelepítések.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán, szokásos sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország tavaly csaknem 1300 embernek biztosított oltalmat, részesített nemzetközi védelemben, de nem befogadásról van szó. Jelezte, hogy a védelemben részesítettek nem összekeverendők a gazdasági bevándorlókkal, őket ugyanis Magyarország megállítja.
No már megint bele kell pofáznom , mert kutya ugatás nem hallik az égig !!!!!

Ciki ügy: titkolózik a 2300 befogadott migránssal kapcsolatban a kormány

A Fidesz képtelen választ adni arra, miért hazudtak 3 éven keresztül az embereknek, miért költöttek el több tíz milliárd adófizetői forintot hazug propagandára, illetve miért telepítettek be titokban eddig 2300 migránst.
Ciki ügy: titkolózik a 2300 befogadott migránssal kapcsolatban a kormány
Hallgatnak

Sajtótájékoztatót tartott Kovács Zoltán és Pintér Sándor, aminek keretei között bejelentették, hogy egy három törvényből álló ,,Stop Soros” csomagot készítettek, valamint, hogy bevezetik az ,,idegenrendészeti távoltartást”, amellyel akár ki is tilthatnak egy magyar állampolgárt a schengeni határ 8 kilométeres övezetéből. A 2300 bevándorlóról, akiket az utóbbi 3 évben titokban befogadtak, nem nagyon akartak nyilatkozni, inkább mindketten hallgattak.
Pintér kérdésre azt mondta, minden benyújtott menedékkérelmet vizsgálatnak vetnek alá és a Genfi Egyezménynek megfelelően, a menedékre jogosultakról az állam gondoskodik. Hogy pontosan hol vannak ezek az emberek, bár tudja, de azt Pintér Sándor nem árulhatja el, még a szomszédos országok sem tudhatnak erről (hát, még a befogadó ország állampolgárai), ez a szabály.

Na, most hogy is van ez?

Arról is kérdezték a belügyminisztert, hogy miért fogadtak be olyan embereket, akik más országokon keresztül érkeztek, hiszen korábban azért gazdasági bevándorlóztak le mindenkit, mert azok Magyarországig számos biztonságos országon keresztül haladtak. ,,Aki menekült, vagy oltalmazotti kérvényt nyújt be Magyarországon, a Genfi Egyezmény alapján bíráljuk el, függetlenül attól, hogy más országon keresztül érkezett, vagy nem más országon keresztül érkezett. A más országon keresztül való érkezés, az a migránskérdés. Azt teljesen másképpen kezeljük, aki esetleg kalandor, aki nem jogosult a Genfi Egyezmény szerint a menekültügyi státuszra, aki valamilyen módon eljött a hazájából, és nem menekültként szerepel” – válaszolta erre Pintér.
A kormány lebukott és belezavarodott a hazugságaiba. Orbánnak személyesen kellene majd ezeket az égető kérdéseket megválaszolnia a magyar állampolgároknak az Országgyűlés rendkívüli ülésén, ha jót akar magának.
A Német Szilárd az asztalra szart ezek meg megpróbálják elkenni , de ami a lényeg neked kell majd megenni !!! Nem elég a cionista kazárra dolgoznod most még a muszlimokat is etetned kell , mert dolgozni azt nem fog ő sem mint a zsidó , csak csencsel . No már most építhetjük nekik a mecsetet még szerencse, hogy juhaink vannak így lesz kajájuk , mert ha nem így lenne , még birkákat is kellett volna vennünk , hogy enni is tudjanak . Na most ha nekik is lakóparkokat kell majd építeni , és ők sem fizetik ki az építőipari alvállalkozókat újból csődbe jut az építőiparunk , de most már nem is fog talpra állni mert a vállalkozók és az emberek is elhagyják az országot , és aki lakásra vár az kénytelen lesz sárkunyhóban élni , mert ugye a migráns az nem élhet kunyhóban nem azért jött el hazájából , hogy egy cigány putriban éljen . Neki azért kellett eljönni , hogy az olajukat így jobban el tudják lopni a NATO rabló gyilkos országainak szabadkőművesei , a hülye magyar meg majd dolgozik rájuk is mint ahogy láthatod több mint 300 vakoló páholy tagjait is etetnünk kell , és megmondják , hogy mit építhetsz , így a koncentrációs táborokat – stadionnak álcázva – megsemmisítő tábort égető műnek álcázva már be is üzemelték csak azt nem modelezték le hogy mennyi lesz a kapacitás maximum !!!!
Remélem a következő kormány e büdös maffiózókkal ezt is kipróbálja kazárjainkkal vakolóinkkal !!!!


Legalja: ilyenek a magyar kórházak, miközben hazugságokkal tömik a fejünket milliárdokért

Mialatt a kormány egy törvényjavaslattal kontrázott rá a kínos menekültbefogadás hírére, a Hír TV rejtett kamerával megnézte, mi várja azokat a betegeket, akiknek a fővárosi kórházakba kell menniük.
Legalja: ilyenek a magyar kórházak, miközben hazugságokkal tömik a fejünket milliárdokért

A menekült- és Soros-ellenes propaganda

,,A menekült- és Soros-ellenes propagandára az Orbán-kormány több mint hatvanmilliárd forintot fordított, a kórházi illemhelyekre szemmel láthatóan a töredékét sem” – kezdi a videóban a riporter. Ezek után a videóban a téma súlyához illő, horror-filmhez jól passzoló zene kezdődik, valamint azok az igen felkavaró és dühítő képsorok, melyek a budapesti kórházakban készültek. Van itt minden: omladozó vakolat, átázott falak, szivárgó csövek, és olyan falak, amiket gyakorlatilag csak a szentlélek tart egyben ezekben a lepukkant állapotokban.

Mocsok mindenhol

A kórházi illemhelyekről nem is beszélve. Mocskos csapok, hiányzó vécéülőkék, hiányzó wc-papír, összetört szappanadagolók, rozsdás ajtók és felmosatlan, összepisált padlók. Az egész igen balkáni, sőt, ez már inkább olyan mintha valahol Kazahsztánban, vagy Üzbegisztánban lenne az ember. A képsorok igen elkeserítőek, de mi, magyarok lassan hozzászokunk ahhoz, hogy ennyit kapunk a sok befizetett milliárdunkért. Ne szokjunk hozzá!

A fertőzések gyakorlatilag mindennapossá váltak

Ilyen környezetben nem csoda, hogy nem csökken a kórházi fertőzések száma, már évek óta. Tavalyelőtt például 1481, a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben a fertőzés volt a halál oka. 2016-ban 4830 ilyesfajta fertőzést jelentettek, míg 2015-ben ennél kevesebbet, 4187-et, 2014-ben pedig 3998-at.
Olyannyira súlyos a hazai kórházi helyzet, hogy tavaly júniusban még az Andy Vajna, Fideszes kormánybiztos kezében lévő kormánypropaganda-csatorna, a TV2 is beszámolt arról, milyen állapotban van a Péterfy Sándor utcai kórház.A Hír TV videóját itt tekinthetik meg:

https://zarojel.hu/legalja-ilyenek-a-magyar-korhazak-mikozben-hazugsagokkal-tomik-a-fejunket-milliardokert/Kasza László: ami itt van, az már nem az én hazám

Kasza László újságíró, a Szabad Európa Rádió egykori igazgatóhelyettese, most 80 évesen úgy döntött: végleg távozik Magyarországról.
Kasza László: ami itt van, az már nem az én hazám
Az Élet és Irodalom, tavaly karácsonyi számában megható és igen tanulságos írásban köszönt el hazájától. Többek között ezt írta:

Orbán akkor  / szerk.: 1992-ben/ büszke volt ateista voltára. És ma? Ugyanaz az Orbán mondja: “Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy keresztény, hitvalló kormánya van Magyarországnak.” Ő magát “Isten kegyelméből” tekinti miniszterelnöknek. Úgy mint a Habsburgok és Horthy. “
Írását így fejezte be: 
Megdobban a szívem, ha magyar szót hallok Münchenben, a villamoson. Ez így is marad. Meg az is, hogy amíg élek, gyűlölöm a diktatúrát.”
A mai hatalomban végtelenül kiábrándult újságíróval a Népszava készített interjút. Abból szemlézzük a legtanulságosabbnak gondolt részeket.

Az újságíró hangsúlyozta, Magyarországon modern, XXI. századi diktatúra van, ami persze különbözik a múlt századiaktól:

Kádár János diktatúrája is más volt, mint Rákosi Mátyásé. Tömeges kivégzéseket, bebörtönzéseket, deportálásokat Kádár a hatalma elején csinált. Viszont utána sem volt többpártrendszer, jogállamiság, sajtószabadság. A mai magyar rezsimből is hiányoznak ezek az ismérvek. Akkor is, ha vannak a Fidesz mellett jelentéktelen pártok, van még néhány szabadon működő média, de a sajtó kilencven százaléka a kormánypropagandát mondja, sugározza. Ez Orbán Viktor diktatúrája.”
Orbánnal 1989-ben Londonban találkozott először, ő akkor Soros-ösztöndíjjal Oxfordban tanult. Volt szerepe  ebben a támogatásban, hiszen amikor Soros György Münchenben járt, említette  neki, hogy Orbán szerepet fog vállalni a rendszerváltás utáni magyar politikában:
Londonban udvarias volt és arra kért, továbbra is támogassuk a demokratikus ellenzéket, köztük a Fideszt. Nem ellenkeztem, sőt a párt hivatalos megalakulása után pár perccel például telefoninterjút készítettem két megválasztott vezetőségi taggal, Szelényi Zsuzsannával és Fodor Gáborral.”

A kapcsolatuk azonban, elég korán megromlott:

1992-ben Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány művelődési és közoktatási minisztere azt mondta, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor a Fidesz képviselői “csuhások, térdre, imához!” felhívást intéznek hozzájuk. A parlamentben megkérdeztem Orbántól, hogy ez mégis mire jó. “A választóink ezt akarják hallani” – válaszolta röviden.”

Mivel ma a választói mást akarnak hallani, ezért rugalmasan alkalmazkodott az igényekhez. Bármit mond, büntetlenül megteheti:

Nincs kifogásuk az ellen, hogy a lakosság negyede a létminimum alatt él. Az utcán karácsonykor is hosszú sorok álltak egy tál meleg ételért. Hajléktalanok fekszenek az aluljárókban. Az egészségügy már évek óta padlón van, rengeteg magyar orvos és nővér dolgozik például Németországban. Minden nap újabb korrupciós esetekre derül fény, és egyre csak az Orbán-közeli emberek hihetetlen gazdagodásáról hallani. És mindezt hangos szó nélkül tűri a népünk. Mindig is tűrte. Nekünk mindig vezér kellett, kell. Legyen az osztrák császár, Horthy Miklós, Kádár János vagy Orbán Viktor. Mindig kell valaki, aki megmondja, hogy merre van az előre. Aki megígéri, hogy megvéd bennünket akkor is, ha nincs kitől. Majd kreál ellenséget. Most éppen Brüsszel az, meg Soros.”
Orbán legnagyobb bűnének azt tartja, hogy a Nyugat támogatását azzal hálálja meg, nemcsak vonakodik, hogy viszonozza a szolidaritásukat, hanem nyolc éve folyamatosan támadja, ellenségének tekinti az EU-t és azokat, akik olyan intézményeket hoztak létre, amelyek demokratizálni próbálják a kelet-európai országok kommunista rendszerek idején zárttá tett társadalmát. Például Soros Györgyöt. Ezért döntött úgy 80 évesen, távozik az országból:
Tiltakozásul az ellen a rendszer ellen, amely ma itt uralmon van. Amikor először mentem, tizenkilenc évesen, a nagy bizonytalanságba indultam. Fogalmam sem volt, mit hoz a jövő. Most, nyolcvanévesen tudom, hogy család, unokák, biztos egzisztencia vár. Mégis ez a szomorúbb, sokkal szomorúbb búcsú. Nem egy országtól – a magyar hazámtól búcsúzom. Sokat jártam vidékre a barátaimhoz. Egyetlen csatornát lehet nézni, egyetlen rádiót lehet hallgatni, és a helyi lapot lehet olvasni, amely a kormány propagandáját harsogja. Ez fáj.”
Szomorú jövőképet vázolt fel Magyarországnak, az itt élőknek:
Orbánt még nyolc év múlva is megválaszthatják. A miniszterelnök és Deutsch Tamás a 90-es választások előtt az én magánautómmal járt napokig választási körútra, mert a Fidesznek akkor még nem volt semmije. Én is elkísértem Orbánt Egerbe, Pécsre és több más városba. Beszédeiről, a gyűlésekről riportot készítettem, véleményét több interjúban rögzítettem, tehát a lehetőségeimhez mérten valóban támogattam. Ezt már sokszor meggyóntam, komoly bűn volt.”
Jó jó de a fideszeseket is vigye épp eleget loptak már van akinek a szemét is kilopták már nem lát tisztán , csak a bablát hallgatja , meg a kilakoltatott embertársai jajgatásait .. Odaájig még nem jutottak , hogy kiirtsák ezt a rabló maffia bandát . Olajos bagázs az egész politikai elit ma már terroristákká nőtték ki magukat a hozzájuk csapódó slepp és kazár had gátlástalanul rabol gyilkol eltüntet szerveire bontja a magyart !!!! Mikor mondjuk már , hogy elég ???? Elő az ősi kardot , és haleledelt kell készíteni belőlük !!!
Terroristák ezek az egész népet terrorizálják , és így lesz az , hogy a polgár lesz a terrorista mint Budaházi Gyuri esetében az egész terrorista bagázs a rendőrtől az ügyészségig mindenki csatasorba állt , hogy a szabadkőműves cionista kazár vakolók parancsára terroristát gyártsanak belőle !!!!

A 90-es évek posztszocialista kapitalizmust fejlesztő államából mai magyar világunk klánállammá alakult – állapította meg a G7 gazdasági szaklap. A megjelent tanulmány két szerzője: Sallai Dorottya, a greenwichi egyetem és Gerhard Schnyder, a londoni King’s College kutatója

Egy kutatás szerint retteg az államtól az üzleti szféra krémje

A 90-es évek posztszocialista kapitalizmust fejlesztő államából mai magyar világunk klánállammá alakult – állapította meg a G7 gazdasági szaklap. A megjelent tanulmány két szerzője: Sallai Dorottya, a greenwichi egyetem és Gerhard Schnyder, a londoni King’s College kutatója
Egy kutatás szerint retteg az államtól az üzleti szféra krémje
Don a cigány gádgyó !!!!
A továbbiakban idézzük a Mércében tegnap Tóth Csaba Tibor által ismertetett cikküket:

„Magyarországon ma fejlesztés- és befektetésellenes állami bürokrácia akadályozza az üzleti szektor legalapvetőbb tevékenységét is… A kutatás több interjút is készített magyar cégvezetőkkel és menedzserekkel. Arról számoltak be, hogy az utóbbi években az államtól való rettegés határozza meg a hangulatukat: Manapság az emberek szívében ott lappang a félelem a központi hatóságoktól. Elvehetnek akármit, bármit megtehetnek.”
A kutatók szerint nagyon gyakori a magyar magáncégeknél és még a multinacionális vállalatoknál is a kormányzati szférával való szoros összefonódás. A teljesen foglyul ejtett államapparátus szereplői gyakran zsarolással, fenyegetéssel érik el hogy az adott cég valamilyen projektjükbe befektessen, esetleg azt is, hogy valakit köreikből magas pozícióban alkalmazzon. A cégvezetők pedig többé nem mernek ellent mondani nekik.

Többek elmondása szerint:

egyre gyakoribb az is, hogy a Fidesz-KDNP politikai vezetőrétege “maffiamódszerekkel” vásárol fel vállalkozásokat. Míg korábban is jellemző volt, hogy a fideszes és MSZP-s kétpárti elitnek 50-50 százalékban dolgozott egy cég, így fenntartva a politikai pártatlanságot, ezt mára a Fidesz-megrendelések kötelezően választható jellege váltotta fel.
[…] tudok egy magán reklámcégről, amely pártoknak csinált köztéri plakátokat. Korábban ügyeltek arra, hogy 50-50 százalékban dolgozzanak a Fidesznek és az MSZP-nek. Odament hozzájuk pár ember, és azt mondták: meg akarjuk venni a céged 50 százalékát ingyen. A cég tulajdonosai nem egyeztek bele, aztán két hónap múlva visszamentek az emberek, és azt mondták, a cég 80 százalékát akarják. A tulajdonosok ebbe sem mentek bele, erre két hét múlva megjelent a törvény, ami betiltotta a plakátok kihelyezését az villanyoszlopokra, amivel a cég értékére a tizedére esett vissza.
– mutatta be egy másik forrás a reklámszférában jellemző viszonyokat.
Ha esetleg valaki a visszaélések miatt perelne, a kormánytisztviselők rendszeresen éreztetik, hatalmuk határtalan és még egy darabig tartani fog. Egy tisztviselő például úgy szerelt le egy kiskereskedelmi céget, amikor az keresetet akart benyújtani a kormány különadói ellen, hogy közölte, ő “a következő nyolc évben is a székében lesz,” és bármit megtehet velük, ne indítson tehát eljárást.
A kutatók szerint három fő módszer szolgál a magyar gazdaság teljes foglyul ejtésére a NER-ben

Jogi “helyzetbe hozás,” egyszerűbben: csupán egy bizonyos érdekkör számára előnyös törvények, rendeletek átvitele
Államosítások:” ami technikailag államosításként tűnik fel, az valójában az új uralkodó osztály számára való zsákmányszerzés.
Kényszerített kivásárlás: A fent is leírható módszerrel kormányemberek a magáncég tulajdonosait számukra kedvezőtlen törvényi változásokkal megzsarolják, hogy megszerezzék a cégüket.
A G7 kiemeli, hogy ugyan kívülről az látszik, szinte nincs már az Orbán-rendszerben kompetens elem, ez a gazdaságirányítási bürokráciára nem vonatkozik, ők ugyanis olajozott, hozzáértő módon intézik az országban a tőke minél zajmentesebb újraelosztását.

A bürokrácia átvételének fontos eleme volt a köztisztviselői törvény 2015-ös módosítása.

Ez után indoklás nélkül lehetett munkájából eltávolítani akárkit a közszféra magasabb szintjein is, tehát csak olyanok maradtak állásukban, akik készek voltak bármit megtenni a politikai vezetésnek, és a mögöttük álló elitnek. Ráadásul a megüresedett székekben elszaporodtak a fideszes politikai kinevezettek is.
A megkérdezett magyar üzletemberek mind egyetértenek abban: nem az állam és a magánvállalkozások konfliktusáról van szó, hanem arról: egy kiterjedt üzleti réteg megszállta és használja a magyar államot. Egyikük ezt így fogalmazta meg:

Amit csinálnak, az nem politikai, hanem gazdasági profitszerzés.

Az elit egy része azt gondolja, rá kell tenniük a kezüket néhány szektorra, mert azok nyereségesek. (…) Az állam mögött személyes és céges érdekek vannak.
Sallai és Schnyder következtetései azonban nem utalnak arra, hogy ez a kiépített rendszer különösebben stabil lenne. Rámutattak: az állam növekvő mértékű eróziója a NER elitjének hatalmát is gyengíti. Hogy pontosan milyen gyorsan és mekkora mértékben, azt viszont csak a jövő döntheti el.
Egy leszámolás krónikája

Az elmúlt héten újabb, minden eddiginél összetettebb támadás indult újságírói munkám ellen. Rögzítem és összefoglalom az eseményeket, egyrészt azért, hogy a nyomásgyakorlás ténye publikus legyen, másrészt azért, hogy ha további atrocitás ér, akkor bizonyítékként itt legyen a lajstrom.
1. Miért támadnak?

A tavalyi év végén felhívtam a figyelmet arra, hogy nem csak az Kárpátmedencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft, de az Erdélyi Médiatér Egyesület is kap 1,4 illetve 1,45 milliárd forint támogatást a magyar kormánytól. Az ügyről írtam egy pubicisztikát Erdélyi sajtótámogatás: agyarak villogtatása jön címmel, két blogbejegyzést Előretolt helyőrség, Főtér.ro, sógorság, komaság és a kormánytámogatás  címmel, valamint  Oligarcha irodalom címmel. És megjelent egy tényfeltáróm  a HVG nyomtatott verziójában, erről interneten a blogomon olvasható bejegyzés a Sógorság-komaság. A Tőkés kláné az erdélyi sajtótámogatáscímmel.

2. Mit állítottam?

a. Hogy az erdélyi sajtótámogatás, amely nagyságrendekkel meghaladja a legnagyobb erdélyi magyar médiák több éves költségvetését (a legköltségesebb az ETV, ők tíz évig gazdálkodnak ennyi pénzből) nem transzparensen, indokolás nélkül ítélték oda egy olyan egyesületnek, amelynek a működése és kedvezményezetté válása több szempontból megkérdőjelezhető
c. ez az egyesület az Erdélyi Médiatér Egyesület, amely ezen, ahogy a Magyar Közlöny említi nem is létezik.
d. Az egyesület alapítói, munkatársai az Erdélyi Magyar Néppárt volt, vagy jelenlegi munkatársai, így a támogatás odaítélése alaposan felveti, hogy itt rejtett pártfinanszírozás történt. 

3. Hogy dolgoztam?

a. Végignéztem a cégnyilvántartásokat, a román adóhatóság (ANAF) és az igazságügyminisztérium cégbejegyzéseit, nyilvántartásait. Ebből kiderült, hogy a Magyar Közlönyben megnevezett egyesület helyett az Asociatia pentru spatiul media Transilvan egyesülethez megy a pénz, ami ugyanoda van bejegyezve, mint a Tőkés László EP képviselői irodájának szolgáltató Macula SRL . A céget és az egyesületet egy ember köti össze, Mohácsi László, aki az egyesület elnöke, és Tőkés László fotósa. Elvileg ő dönt 1,45 milliárd forint felhasználásáról.
b. Végiginterjúztam az erdélyi magyar média több képviselőjét, munkatársát, ideértve az ETV vezetését, a Transindexet, a Marosvásárhelyi Hírlapot, a maszol.ro-t, a Romániai Magyar Újságírók Egyesületét, hogy képet kapjak a hazai média támogatottságáról, és arról, ki milyen magyarországi és romániai forrásból részesül.
c. Az első, fent belinkelt blogbejegyzés után megkeresett Demeter Szilárd, aki hosszan beszélt a támogatás odaítékésének hátteréről. A beszélgetés elején nyilvános fb. posztban, és a végén is jeleztem: én 1,45 milliárd forint odaítéléséről nem folytatok magánbeszélgetést. Minden információ, ami hozzám befut: transzparenssé válik. Demeter Szilárd akkor azt mondta, folytassuk a beszélgetést az ünnepek után. Ezután letiltott, írásos üzeneteimre, telefonhívásaimra és a telefonos üzeneteimre többet nem reagált. Mohácsi László viszont írt, és azt mondta: csak akkor válaszol a kérdéseimre, ha már Demeter Szilárd nyilatkozik, ekkor, több mint tíz nap várakozás után részleteket közöltem az első Demeter-interjúból, ne legyen akadálya Mohácsi válaszainak. Demeter azt állította:
– azért kapta az Erdélyi Médiatér Egyesület az 1,45 milliárd forintot, hogy ne az Erdélyi Református Egyház, ne az RMDSZ és ne a Magyar Polgári Párt döntsön az erdélyi magyar sajtó forrásairól.
– azért így finanszírozza a Fidesz az erdélyi médiát, hogy a pénz ne a csődközelbe került erdélyi Simicska birodalomhoz kerüljön (ide tartozik a Hírlap csoport, a Krónika, az Erdélyi Napló és a Székelyhon is)
a Fidesznek nincs szüksége erdélyi magyar sajtóra – állította Demeter Szilárd – ezt a pénzt személyesen ő lobbizta ki, de arról nem beszélt, hogy a kedvezményezettek között rokonai és közvetlen munkatársai vannak, akik mind kötődnek az Erdélyi Magyar Néppárthoz

4. A megtorlás

Ez után indult el az ezen a héten zajló médiaháború. Demeter Szilárd egyetlen általam megfogalmazott kifogásra sem válaszolt, azokat nem cáfolta.  Viszont közölt január 13-án egy cikket a Székelyhon oldalán (azon a portálon, amelyhez állítólag az Erdélyi Médiatér által kapott pénz egy része meg, hogy átvegye a Fidesz az erdélyi Simicska  birodalom csődközelbe jutott részeit). Az általam felvetett, közpénzekre vonatkozó megállapításokra nem reagál, de ír a
– menekültekhez való viszonyomról (hogy jön ez ide?)
– hogy közpénzből dokumentumfilm készül rólam (1. hogy jön ez ide? 2. a dokumentumfilmet nem én forgatom, a támogatást a produceri iroda kapta, és én abból egyetlen fillérrel sem részesülök, egyetlen emberrel, a film rendezőjével-operatőrével tartom a kapcsolatot)
– arról, hogy pártsajtóban dolgozom, és oda pártvonalon vettek fel (román közmédiában dolgozom, az alkalmazásom dokumentumai kikérhetőek, erről pedig szívesen nyilatkozom – nem kérdezett róla)
– arról, hogy kikre szavaztam (nem kérdezett róla)
– hogy én “tartottam hatalomban” a bányászjárás felelőseit, és azokat, akikre “ráment Sütő András fél szeme) (a jelzett történelmi események idején 14 éves voltam )
Demeter állításai közül több két illetve három nappal később visszatérnek a Pesti Srácok oldalán, ahol két egymás követő nap van rólam kiemelt anyag. A Székelyhon cikkét aztán egy az egyben átveszi Bayer Zsolt saját blogjára. Ugyancsak bekapcsolódik a kampányba a magyarellenesség.com oldal, és a marosvásárhelyi Ferencz Zsombor, akinek az ellenem irányuló, évek óta zajló támadásaira, akcióira Demeter Szilárd hivatkozik. A kör bezárul.
Azok akik az én írásaimat nem ismerik, és csak ezeken a hálózatokon keresztül tájékozódnak rólam úgy tudják:
– a magyarokat és a székelyeket gyalázó
-fizetett szekus ügynök vagyok.
Ezzel szemben az igazság az, hogy az erdélyi magyar korrupció és maffiapolitika ellen írtam és dolgozom.

5. A következmények

Félrevezetett és manipulált emberek tömegei kezdtek el fenyegetni. Nem csak engem, a családom többi tagját, a szitkozódók nem kímélték sem a gyerekeimet, sem a távolabbi rokonságomat, sem a 15 éve halott nagyanyámat sem. Dehumanizálásmegalázásszexuális erőszakkal való fenyegetés, perverz, lealacsonyító üznetek: ezzel szembesülünk egy hete. A kampányban résztvevők egyike, családi kapcsolatai révén védett adataimhoz is hozzáfér (lakcím, személyi szám, gyerekeim adatai): a fenyegetés nem csak a virtuális, de a valós térben is jelen van.

6. Meghátrálok-e?

Nem. Hasonló lejárató kampányok indultak, indulnak bárki ellen, aki a magyar, vagy az erdélyi magyar korrupció ellen felszólal, azzal a céllal, hogy megfélemlítsék, és hallgatásra kényszerítsék az embereket. A hallgatás pedig senkit sem mentett meg eddig. A lejáratás hálózatai évek óta működnek, a szolidaritásé nem: ezt kell erősíteni, és ehhez emberek kellenek, akik mindezek ellenére mernek beszélni .
Tehát, azoknak, akik az elmúlt héten fenyegettek, megpróbáltak megalázni és azoknak is, akiknek fontos a törvényesség és méltányosság azt üzenem továbbra is várom a választ:
a közpénzek odaítélésének és felhasználásának transzparenciájáról
a döntéshozásban résztvevők felelősségéről
a nepotizmus, a rejtett pártfinanszírozás, az üzleti összefonódás megakadályozásáról
a szakmaiság biztosításáról és védelméről
arról, hogyan lehet kis, átláthatatlan módon privilegizált körök helyett minél több embert bevonni a döntéshozásba, hogy azoké legyen a szó, akiknek az életére megy a játék.
A tét az, hogy asszisztálunk az erdélyi magyar oligokrácia  megerősödéséhez, vagy megkezdődik az ellenállás.


Szijjártó hazudik – A Fidesz tartotta életben az ukrán nyugdíjas egyezményt!

Szijjártó Péter külügyminiszter ma újságírói kérdésre azt mondta az ukránok nyugdíjáról, hogy “ez az államközi megállapodás a hatvanas években született, azóta Gyurcsány Ferenc volt már kormányon, akkor e nemzetközi szerződés módosítása mégsem merült fel”.
A Demokratikus Koalíció mindenkit emlékeztet arra, hogy Szijjártó Péter hazudik.

Az ukrán nyugdíjakról szóló egyezmény felmondásáról éppen a Gyurcsány-kormány kezdett egyeztetésbe az ukrán féllel, a felmondás részleteit pedig a Bajnai-kormány tárgyalta le. Az egyezmény felmondását a 2010-es kormányváltás után kellett volna aláírni, az Orbán-kormány azonban inkább az ukrán szavazó-importot választotta.
A Fidesz 2010 óta 300 ezer forintot fizet olyan ukránoknak, akik soha nem éltek, soha nem dolgoztak, soha nem adóztak itt, hogy aztán állampolgárságot kapjanak, és a nyugdíjért cserébe a Fideszre szavazzanak áprilisban.

A Fidesz tartotta életben az ukrán nyugdíjas egyezményt!

Legutóbb az is kiderült, hogy a Fidesz közpénzből tart Ukrajnában magyar nyelvtanfolyamokat az ukránoknak, hogy átmenjenek az állampolgársági eskütételen. A DK-Szolidaritás a kormányváltás után fel fogja mondani az egyezményt és ki fogja vizsgálni az állampolgársági- és választási csalást, hogy a felelősök bíróság előtt feleljenek.
Gréczy Zsolt


Paks II. és az orosz atomfegyverek

A paksi bővítés ügyét szinte már minden oldalról százszor körüljártuk. Látjuk, hogy veszteséges, kockázatos és környezetszennyező, világos, hogy eladósítja Magyarországot és orosz függést teremt, és még a jogviták sem értek teljesen véget. A beruházás egy aspektusa azonban eddig nem volt a reflektorfényben – ez pedig az atomerőmű építésének összefüggése az orosz katonai atompotenciállal.A világban a civil és a katonai nukleáris programok soha nem teljesen függetlenek egymástól.

A két terület ezer szállal kötődik egymáshoz, és számos területen átfednek a kutatás-fejlesztéstől és az urániumbányászattól a feldolgozáson és dúsításon keresztül a hulladékok kezeléséig. A valóságban a civil, „békés célú” atomenergia szektor fenntartása nem kis részben a katonai kiadások csökkentése miatt fontos, számos költséget, az infrastruktúra fenntartását szét lehet teríteni, és részben az energiafogyasztókkal megfizettetni.
A civil, békés célú atomenergiahasználat valójában olykor a nukleáris fegyverkezés előszobája – a többség aztán marad is itt, az előszobában, de atomerőművek nélküli atomhatalmat még nem láttunk. Nem véletlenül vizsgálta az NAÜ és a nemzetközi közösség árgus szemmel Irán atomprogramját – jó okkal feltételezték, hogy az atomenergia szektort az iráni vezetés a nukleáris fegyverkezési program ugródeszkájának tekintette. Az atomenergia az atomhatalmak számára több, mint egyszerű energetikai kérdés. Stratégiai, biztonsági szempontokat is mérlegelniük kell, pontosan a szoros összekapcsolódás miatt. Épp ezért, amíg például Németország lemondhat az atomenergiáról, erre aligha kerül sor az USA, Nagy-Britannia, Franciaország vagy Kína esetében.

Náluk az atomerőmű-flotta az egyik bázisa a katonai nukleáris ütőerőnek.

Még szorosabb ez a kapcsolat Oroszország esetében, ahol alig-alig választható szét a civil és katonai célú nukleáris ipar. Részben ezért kulcskérdés Oroszország számára a külföldi atomerőmű-építés. Amellett, hogy ez lényegében az egyetlen versenyképes orosz technológiai exporttermék, egyben a súlyos pénzügyi válságban lévő Oroszország atomprogramjának, katonai nukleáris potenciáljának életben tartását is szolgálja. Minél több projektet sikerül eladni külföldre, annál nagyobb részét fizetik meg mások az orosz atomfegyver-arzenál fenntartásának.
Paks II. és az orosz atomfegyverek…

Magyarország esetében nincs olyan katonai érdek, ami a nukleáris energia mellett szólna akkor is, amikor annak pénzügyi és energetikai versenyképtelensége nyilvánvaló. Paks II. építésével azonban segítséget tudunk nyújtani az orosz nukleáris elrettentő erő megőrzéséhez. Minden magyar család hozzá fog egy kicsivel járulni ahhoz, hogy Oroszország, mint atomhatalom erősebb legyen a nemzetközi porondon.
Mindez egy olyan időszakban történik, amikor Putyin Oroszországa egyre inkább a konfliktuskereső, katonai megoldásokat kedvelő stratégia felé mozdul el. Amikor az orosz nukleáris potenciál nem csupán egy elvi védelmi garancia Oroszország számára, hanem nagyon is valós ütőkártya és fenyegetés konkrét katonai konfliktusokban, és amelyet Oroszország minden nehézsége ellenére gőzerővel fejleszt.

És ezekben a konfliktusokban Oroszország gyakran az EU-val vagy a NATO-val kerül szembe, azzal a szövetségi rendszerrel, amelynek elvben tagjai vagyunk.

Paks II.-vel a magyar kormány nem csupán az EU-s versenyjoggal, közbeszerzési joggal, vagy az Unió Energiabiztonsági Stratégiájával került összeütközésbe. A szövetségi rendszerünkkel szemben ellenséges hatalom katonai nukleáris potenciálját erősítjük. Az efféle magatartásra vonatkozóan Földi László kormányzati és önkormányzati szakértő pazar megnyilatkozásai elég sarkos javaslatokat fogalmaznak meg.
Jómagam a nukleáris leszerelés pártján vagyok, támogatom például a 2017-es béke Nobel-díjas, a nukleáris fegyverek leszereléséért küzdő ICAN kampányszervezetet, és tagja vagyok a hasonló célokért küzdő parlamenti képviselők nemzetközi szervezetének a PNND-nek. Tudatában vagyok, hogy amerikai, francia vagy japán atomerőművi technológia vásárlásával is hozzájárulnánk a katonai nukleáris potenciál erősítéséhez a világban – de talán nem teljesen mindegy, hogy melyik oldalon. De Magyarország ráadásul nincs rákényszerítve egyikre sem. A megrendelésemre a német Wuppertal Intézet és az Energiaklub által 2016-ban készített Zöld Magyarország – Energia Útiterv világosan bebizonyítja, hogy számunkra, magyarok számára a legolcsóbb, legbiztonságosabb és a magyar gazdaság számára leghasznosabb út a nukleáris energia kivezetésén, egy megújuló energiaforrásokon és energiahatékonyságon alapuló energiarendszeren keresztül vezet. És akkor áttételesen orosz atomtölteteket sem finanszírozunk a magyar adófizetők pénzéből. Ahhoz az orosz és a magyar kormányon kívül valószínűleg igen kevesen ragaszkodnak határainkon belül és azokon túl.

...
Az izraeli lobbis barátaid elvették az eszed tokját , és azt hiszik , hogy mi mindent beszopunk , hát kapd be a faszt , és rágódj rajta , kis penész virág !!! Ha így feltudnak használni lábtörlőnek , még sokra viszed , most épp melyik páholy kapuján dörömbölsz , csak arra vigyáz ne hogy a temető kapuját zörgesd meg , mert zörgetted , és beengednek !!!!
Én már szeretnélek ott látni , hogy ne zavarj itt több vizet !!!!


Mellár Tamás: kidobtunk nyolc évet, mert több ezermilliárd forint uniós támogatást Orbánék nem fejlesztésekre költötték

Mellár Tamás közgazdász, erős ellenzéki támogatással indul, független jelöltként Pécsen, a választási győzelemért. A professzorral a Népszava készített interjút. A beszélgetés legérdekesebb részeiből készítettünk összeállítást.
sszeállítást.
Mellár Tamás: kidobtunk nyolc évet, mert több ezermilliárd forint uniós támogatást Orbánék nem fejlesztésekre költötték MTI Fotó: Kovács Attila
Mellár Tamás kiemelte,  nagy bajban van az ország, s csak akkor léphetünk fejlődő pályára, ha a Fidesz távozik a hatalomból:

“Az ellenzéki pártok is érzik ezt, és sürgeti őket az idő, nincs tovább! Belátták, hogy ha valóban le akarják váltani a kormányt, akkor össze kell fogniuk, és közös jelöltet kell keresni. Abban, hogy mögém álltak, nyilván szerepe van a Válasszunk! 2018-nak, amit jól fogadtak a kormányváltást akaró szavazók.”
Hangsúlyozta, független jelöltként indul, s ha nyer, nem fogad el utasításokat az őt támogató pártoktól:
“Nekem van elképzelésem arról, milyen Magyarországot kell építenünk, milyen értékeket kell követnünk. A véleményemhez azonban nem ragaszkodom vakon, velem mindent meg lehet vitatni, engem meg lehet győzni, de nem az alapján, hogy mi egy párt önös érdeke. Azt nézem, mi az ország és a magyar emberek érdeke.”
Meggyőződése, hogy a Fidesz csak széles körű, szinte valamennyi pártot megmozgató összefogással legyőzhető – a V18 épp ezt az összefogást ösztönzi, és azt vállalta, hogy szakmai munkával segíti a kormányváltókat:
“Amikor megkerestek, jeleztem, szívesen részt veszek a munkában. Ha ugyanis a Fidesz marad, akkor a mostaninál is nagyobb lesz a baj, és az ország menthetetlenül az Unió perifériájára szorul. Döntésemet részben erkölcsi alapon hoztam: az ember kap valamennyi talentumot, azért, hogy sáfárkodjunk vele, ha nem tesszük, akkor nem a jó isten akaratát szolgáljuk. Egyetemi tanárként oktathatnék, nyugdíjas korú emberként ellehetnék, de hívőként és presbiterként is úgy gondolom, a talentumomat fel kell ajánljam az ország közössége és jövője érdekében”
Mellár elhibázottnak tartja Orbán kormányzásának a nyolc évét:

Az Orbán-kormány folyamatosan leépíti a demokrácia intézményrendszerét, gazdaságpolitikája nem az országot, hanem egy szűk oligarcha-réteget szolgálja, az uniós forrásokat nekik juttatja, nem fejlesztésekre fordítja. Mindent áthat az állami szintű korrupció. A választókat látványberuházásokkal, városközpont- és stadion-építésekkel vezetik félre. Kidobtunk nyolc évet, mert több ezermilliárd forint uniós támogatást nem fejlesztésekre költöttük.”
Állítja, hogy kiből lesz oligarcha, azt Orbán s köre dönti el. Rájuk írják a törvényeket, őket juttatják előnyökhöz, támogatáshoz, piachoz:
Államosítanak valamilyen tevékenységet, aztán ugyanazt odaadják egy barátnak. Azt mondják, hogy te gyártsál ezt vagy azt, aztán az állam minden intézménye a hasonló termékek közül kizárólag azt rendelheti meg. Ám ezek az agyontámogatott cégek teljesen életképtelenek a nemzetközi piacon, hisz nem szoktak hozzá a versenyhez, nem tudnak exportálni, nem hajtanak hasznot az államnak, épphogy az államból élnek. Nézzük meg, mi lett Simicska Lajos tízmilliárdos bevételű cégeivel a G-nap után?! Fulladoznak, csak addig voltak ezek erős cégek, amíg az állam gondoskodott róluk.”

Ellenzéki győzelem esetén nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a sokszínűségük ellenére, együttműködjenek:

Mindig azt mondom, hogy ha a tárgyalófelekben megvan a szakmaiság és a tisztesség, akkor bármit meg tudnak beszélni, és találnak megoldást a kompromisszumra. A V18 most azon dolgozik, hogy a leendő kormánynak milyen minimál programot kell vállalnia. Ha a minimumprogramban nem lesz egyezség, akkor a kormány hamar megbukik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése