2018. február 13., kedd

Minden adva van az emberi faj kiirtására !Minden adva van az emberi faj kiirtására !


Összeomlás előtt...

Egy túlélő vallomása, mely tanulságként tényleg életeket menthet... KÖTELEZŐ !!!

 
"A válság menedzselése világszerte csődöt mondott és nem is áll az Irányítók érdekében a végletekig fenntartani ezt... Van, aki hónapokat és van, aki csak pár hónapot jósol... Magyarul ha bekövetkezik az összeomlás, a pénz pillanatok alatt elveszíti (soha nem létező virtuális) értékét és az egyén túlélése válik elsődlegessé mindenki számára...

Megtörtént már ilyen százszor a történelemben, meg fog száz egyedszer is, csak a probléma az, hogy egy generációnyi időbeli eltolódás miatt soha senki nem hiszi el, amit elődeinktől hallottunk... Az ember már csak ilyen, a történelem pedig ismétli önmagát - közhelyek, Véresen komoly közhelyek... Vannak áldozatok és vannak túlélők... Az élet már csak ilyen... A szabad akarat dönti el, ki melyik utat választja..."
Mire kell felkészülnünk egy gazdasági összeomlás esetén? 

Egy túlélő "vallomása" a 2001-es argentin válság idejéről...Ezt a „cikket” egy Fernandó nevű Argentin fickó hozta össze a neten. 

Megírta Amerikai haverjainak az Argentín összeomlás történetét a saját szemszögéből, és hozzátette, hogy röpke 
5 év távlatából mik lettek volna azok az egyszerű, olcsó, és alapvető előkészületek, változtatások, melyek könnyebbé tették volna az átállást számára. Valamint arra is sort kerített, hogy ecsetelje az összeomlás társadalmi hatását. Ugyan vallom, hogy az emberi természet nagyjából azonos, de csak fajokon, nemzeteken, kultúrákon és civilizációkon belül, úgyhogy annak ellenére, hogy Fernandó helyzetleírása tanulságos, a mindenkori helyi szituációk nagy szórást fognak mutatni, tehát az általa leírt társadalmi kórkép nagy valószínűséggel valami más árnyalatot fog felvenni Magyarországon. Persze lesznek hasonlóságok is.

ÍME a CIKK:

Néhány hete meglátogatott a fivérem, aki pár éve már Spanyolországban él. Az első héten elkapott valami nyavalyát, annak ellenére, hogy a klíma itt nem különösebben hideg, és hogy jó kondiban tartja magát, kétségtelenül annak következtében, hogy itt elszaporodott mindenféle új vírus, ami még nem lelhető még fel a nyugati világban. A nyomorúság és az éhínség olyan helyzetbe hozta országunkat és a régiót, hogy annak ellenére, hogy némelyeknek telik ennivalóra, van tető a fejük felett, és jut még orvosra is, a többségnek nem, tehát megbetegszenek, és mindenféle kórokat terjesztenek szerteszét.

Ami igazából ennek a sorozatnak az elkezdésére bírt az volt, hogy előre láttam az említett jelenség keletkezését, valamint írtam is erről a újfajta krízisről (mármint ezeknek az új vírusoknak a terjedéséről) az országban hónapokkal azelőtt, hogy a sajtónk elkezdte volna pedzeni ezt a témát, ami fényesen bizonyítja, hogy az információk szabad áramlása és azok megosztása hasonszőrű(mint ti) fickókkal, azok kielemzése néha időt és lehetőséget is ad az azokra való felkészülésre.

Szóval elkezdtem tűnődni mindazokról a körülményekről amikkel szembe kellet néznünk egy, azóta összeomlott gazdaságú országban abból a vonatkozásból(a túlélői szemlélet) amit e szent helyen ti is képviseltek: 
Azaz hogy amit itt tanultam tőletek az idők folyamán, mennyire is állta ki a gyakorlat próbáját. Annak ellenére, hogy nem vagyok penge angolból, remélem, hogy át tudom adni gondolataim és koncepcióim lényegét annak érdekében, hogy tisztább képet kaphassatok arról, hogy mivel kell számolnotok, amikor is majd megrántják a nemzeti gazdaságotok lehúzózsinórját.
 

VÁROS-E AVAGY VIDÉK?


Valaki itt a minap azt kérdezte tőlem, hogy a „falut” mennyire rázta meg a dolog. Hogy simábban tudtak-é alkalmazkodni mint a városiak...Nos, mint sehol máshol, itt sincsenek egyszerű válaszok. Szép lenne, ha azt tudnám mondani, hogy vidék „jó” város pedig „rossz”, mivel, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez a szándékom, néhány összetevőjét ennek a képletnek szét kell választanunkkülönös hangsúlyt fektetve a biztonság” kérdéskörére. Természetesen azon vidékiek, akik gazdálkodtak, és rendelkeztek némi földdel valamint állat-állománnyal, jobban el voltak eresztve a kaja szintjén és ehhez nem is kellett több holdnyi ültetvény. * Néhány gyümölcsfa, pár háziállat pl. baromfi, tehén, nyúl és egy kis háztáji fényévekkel a városi lakosság fölé helyezte őket. A szárnyasok, tojások, nyulak jelentették a fehérje szükséglet kielégítését, a tehén tejet meg sajtot ad, a háztáji a zöldségek és gyümölcsök nagy résztét biztosítja, pár tojást vagy nyulat meg mindig kenyérhez való lisztre, tésztára, cukorra, vagy sóra lehet csereberélni.

Természetesen itt is voltak kivételek, mivelhogy néhány északi megyénkben nagyon sivatagos az éghajlat, alig esik valami eső, így hát nemigen lehet megélni abból, amit a föld tud nyújtani, az állataidat is vásárolt táppal és vízzel tudod csak fenntartani. Az északiaknak nem volt szerencséjük, ők jártak legrosszabbul.

* A városiaknak meg, hát, ők sincsenek rózsás helyzetben, mivel az élelmiszerárak felugrottak vagy 200-300 %-kal. Az emberek azon spórolnak amin éppen tudnak, annak érdekében, hogy enni tudjanak. Sokan azt ettek amit találtak, madarakra vadásztak, megették a kóbor kutyákat, macskákat, sokan éheztek. Étel szempontjából a városi lét krízishelyzetben nem mennyország.
Általában az éhség az, ami zavargásokhoz és fosztogatáshoz vezet egy ilyen Válsághelyzet helyzetben.

* Amikor pedig a biztonság témakörét vesszük számba, a helyzet még összetettebbé válik. Felejtsd el azt, hogy 200 méterről leszeded a banditákat a távcsöveseddel, hagyd ezt a maszlagot a fotel-kommandósok, meg a neten pózoló gyerkőcök számára.

Pár TÉNY: 
1. Azok, akik téged megrövidítenének egy fejjel a avagy egy kis apróval, nem fogják kalózlobogóval jelezni szándékukat.

2. Se nem fognak lövöldözni 100 méterről

3. Se nem fognak üvöltő motorkerékpárokon száguldozni csíkos, „frissen szökött elítélt” pizsamáikban, csakhogy könnyebben kiszúrhasd őket. Sem nem viselnek tüskés nyakörvet bőr kabátjaikhoz. Ha minden alkalomra lenne egy dolcsim, amikor is a kárvallott azt mesélte nekem, hogy: „Te, teljesen NORMÁLISAN néztek ki, és jobban öltözöttek voltak mint mi” - lenne elég pénzem egy frankó pisztolyra. Természetesen vannak kivételek itt is, de felejtsd el a mozikban látottakat.

4. Egy családos ember két, három poronttyal meg az asszonnyal a nyakában egyszerűen ülő préda. Nem érdekel, ha maga vagy a megtestesült Rambó Kommandós, még a hatodik érzéked sem fogja megsúgni neked melyik szarházi fog a fejedhez nyomni egy fegyvert, amikor az elszállt vízpumpát próbálod helyben megbütykölni, vagy egy zsák frissen szerzett lisztet cipelsz hazafelé.

A lehető legjobb előrejelző rendszer, amit csak beszerezhetsz egy vidéki kertben: az a kutya
De persze azokat is meg lehet ölni, mérgezni. Egy barátomnak egyetlen éjszaka 4 kutyáját tették el láb alól méreggel. Az utóbbi években megtanultam, hogy bár a vidéken élő ember nincs annyira kitéve a kisstílű rablásoknak, rosszabb helyzetben van az extrém erőszakkal operáló, házát megszálló bűnözőkkel szemben. Ezek tudják, hogy amikor egyedülálló tanyákat, stb. támadnak meg, viszonylagos biztonsággal tehetik azt, és többnyire napokig kínozzák áldozataikat. Ezen a téren már nem tudsz újat mondani, mind hallottam – asszonyok és gyermekek megerőszakolása, emberek ágyhoz való kötözése, elektromossággal, hegesztőpisztollyal való és másnemű kínzása, verése...

De a nagyvárosok sem sokkal jobbak a túlélő-mentalitással a városban maradóak számára. Expressz-emberrablással, rablásokkal, kell számolniok, illetve hogy lelövik őket pusztán azért, amit zsebeik esetlegesen tartalmazhatnak...vagy akár a ruhájukért.

* Szóval – hol is húzza meg magát az emberfia? A betondzsungel is veszélyes, meg egyedül, mindentől távol is - a megoldás tehát ezeket a megoldásokat kerülni, és kisebb közösségekbe költözni, kertvárosokba ha lehet, avagy közösségeket alkotni, tömörülni a hasonló beállítottságú barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Sokan vallják, hogy szomszéd, látó avagy hallótávolságon belül, a privát szféra megnyirbálását jelenti, de ezt az árat meg kell fizetnie annak, aki aki szükség esetén segítségért szeretne kiáltani. Azok, akik azt hiszik, hogy sohasem fognak segítségre szorulni, mivel ötpercenként átfésülik majd a horizontot puskájuk távcsövén keresztül, valamint megpakolt túlélési hátizsákkal a hátukon teszik a mindennapi dolgukat...nőjetek fel végre...


A mindennapi szolgáltatások, ellátások helyzete


Akármiféle forgatókönyvvel is számolunk, a szolgáltatások minősége mindenféleképpen szenvedni fog, hacsak teljesen meg nem szűnnek. 

Gondolj előre, analizáld a legvalószínűbb Válsághelyzet eshetőségeket, és hogy melyik szolgáltatói ágazatot érintheti az adott eset legvalószínűbben a térségedben, de ne hagyd ki a valószínűtlent se. Mi az, ami megtörténhet? Tornádó? Aszály? Árvíz? Terrorista támadás? Nem oly elvetélt gondolat, mint pár éve hitted, ugye? Benzinhiány? Gáz? Áram? Miért? És analizáld mi lesz annak a következménye? Ha elmegy az áram mit csinálsz a hússal a mélyhűtőben? Ki tudod-e szárítani? Füstölni? Konzerválni? Ahhoz miféle felszerelés kéne? Most...hogy még nincs rájuk szükséged...

Persze, mindezt már rég letöltötted a netről a számítógépedre, ott gugol a winchestereden, igaz? Csak most, hogy nincs áram, nem tudod azt bekapcsolni...vajh mért nem nyomtattad mindezt ki, mikor még megtehetted?

VÍZ:


Senki nem húzza sokáig víz nélkül. A városi túlélő hamar rájöhet, hogy nagyon leromlott az ivóvíz minősége, ezért jó hasznát veheti egy szűrőnek, vagy azon kaphatja magát – hogy nincs vize. Amikor is ilyesmi megtörténik, egy nagyobb város boltjaiból percek alatt elfogy a palackozott víz... Az én esetemben a csapvíz – csapnivaló. Fekete szennyeződés van benne, meg valami, ami döglött moszatnak néz ki. Ízre viszont nem rossz. Ez van, viszont tudom, hogy az ország nagy részén a helyzet még rosszabb. Van ahol nincs ivóvíz. Egyáltalán.

Ha van kútfúrásra lehetőséged, tedd azt meg, illetve tedd ezt a túlélési listád leges-legtetejére.

 

A víz előbbre való a fegyvernél, a gyógyszernél, de még az ételnél is. Hordj össze egy kis víztartalékot. Használj műanyagpalackokat, üvegeket, akármit és lehetőleg tárold azokat sötét hűvös helyen. A víz átvesz kissé a műanyag ízéből pár hónap után, de akármi legyek, ha egy kissé műanyag ízű víz nem jobb, mint a semmi. Akármiféle Válsághelyzet szituáció fog bekövetkezni, a vízellátás azt meg fogja sínyleni. A mi esetünkben az Argentin gazdasági krach arra kényszerítette a vízműveket, hogy a karbantartás és minőségi ellenőrzés mellőzése által kompenzálja a kieső jövedelmeit, amit a csakis külföldről beszerezhető alkatrészek, műszerek, és vegyszerek árának a vagy 300%-os drágulása okozott a 2001-es válság bekövetkezte után. Mint mindig és mindenütt, megint csak a kisember fizet mindenért. Ugyanez lenne a következménye árvizeknek vagy terrorista bio-kémiai támadásoknak is. A víztisztítás elég kényes folyamat, ezért az ellátás valamiféle módon mindenféleképpen károsodni fog egy Válsághelyzet esemény által. Még akkor is, amikor a szolgálat fennmarad, egy jó szűrő kívánatos, egy jó kis kézi pumpával egyetemben.
* Számolj 4 liter vízre személyenként naponta. A minimum: 2-4 hetes készlet, ha van rá módod, tárolj többet ! 

ÁRAM:

Gusztustalanul sok időt töltöttem áram nélkül. Nálunk az áramellátás még a 2001-es krízis előtt is darabos volt. Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor is pár óránál többet kell világ nélkül töltened. Közvetlenül a a 2001-es Válsághelyzet után Argentína három napig áram nélkül volt. Buenos Aires egy nagy, sötét temetővé vált. Emberek szorultak napokra liftekbe, az étel rohadt, kórházak, ahol csak pár órai tartalék üzemanyagot tartalékoltak generátoraik számára, sötétbe borultak. Áram nélkül alaposan megrövidülnek a napok. Nem sok mindenhez tudsz kezdeni miután lemegy a nap. Olvastam gyertyafénynél, zseblámpafénynél, de az ember feje megfájdul egy idő után. Dolgozgathatsz egy kicsit a kertben is, de csak ha nem használsz elektromos szerszámokat. Persze a bűnözés is megugrik a sötétben, úgyhogy akármiféle dolgod akad egy elsötétült körzetben, egyik kezedben a zseblámpa, a másikban pisztoly.

Summa summárum, egy kis idő után elég depressziós dolog egy elsötétített városban lébecolni. Lehúztam a magam adagját magányosan, rádiót hallgatva, konzervet kajálva, pisztolypucolással a diódás fejre-csatolható lámpácskám fényénél. Azután megházasodtam, született egy fiam, és rájöttem, hogy szeretteiddel körülvéve, nem is annyira rossz a sötétben. A család nagyot dob az ember közérzetén.

Egy szó zseblámpákról. Legyen 2-3 LED(diódás) fejre csatolható, fejpántos lámpásod. Olcsóak, és megérik a súlyukat aranyban. Egy erős lámpás is szükséges, talán egy Maglite vagy még inkább egy SureFire (ez a márkára vonatkozik) különösen behatolók felkutatására hasznosak, de olyan egyszerű hétköznapi tevékenység elvégzéséhez, mint a főzőcskézés a WC-re járás vagy a ház körülötti piszmogás a kis LED-es fejlámpák nélkülözhetetlenek. Próbálj meg mosogatni, mialatt egy kézzel tartasz egy 60 lumen-es zseblámpát és hamar rájössz miről is beszélek. A LED-eknek amúgy is megvan az az előnyük, hogy egy töltésen elmennek egy hétig is folyamatosan, valamint maguk a diódák gyakorlatilag örök életűek. 

Az újra-tölthető elemek(aksik) megint csak nélkülözhetetlenek, mivelhogy ha gyakran nincs delej, rámegy a gatyád is az elemekre. Legyen egészséges készleted valamiféle jó minőségű elemből és próbáld egységesíteni készülékeidet. Nekem egy tucat Samsung NM 2500mAh AA(ceruza) és 8 AAA 800mAh-asom van a lámpásaimhoz, valamint ezeket használom egy D-s átalakítóval a 3D-s Maglite-omhoz. Ez jobban bevált, mint arra eredetileg számítottam. Ezenkívül tartok itthon 2-3 csomag normál Duracel-t 2012-es szavatossági idejűt, mindenesetre. A NM-os elemeknek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy spontán elvesztik a töltésüket egy idő után, úgyhogy ellenőrizd őket sűrűn, és mindig legyen tartalékod.

Miután évek óta küzdök ezekkel az áramszünetekkel, mit is szeretnék Karácsonyra?

1. Nem nyilvánvaló? Egy generátort. Túlságosan sok alkalommal cipeltem a kaját szüleim házához. Probléma, hogy manapság már túl drágák.

2. Egy olyan aksi-töltőt, ami működik mind a napról, mind tekeréssel. Itt nincsenek forgalomban, de úgy tudom elég olcsóak az USA-ban. Tégy magadnak egy szívességet és szerezz be párat azokból. Még ha nem is adnak teljes töltést, a LED lámpáidnak az pont elég...

GÁZ:


A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni.

Ha már itt tartunk, ha egy városban megszűnik a gáz és villanyellátás több mint két hétre, az már halálos csapda : hanyatt homlok menekülj, míg megteheted !!!

MENTALITÁSVÁLTÁS:


Ahogy megtapasztalod a hiányát azoknak a dolgoknak, melyeknek létét most természetesnek veszed, a prioritásaid nagy hirtelenjében meg fognak változni.


Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében – ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó „király-cucc”, amiről le kell hogy mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén.

Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sokba pénzbe kerülnek aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni. Ki fogja elviselni a mogorvaságodat, amikor kedvenc cigimárkádat már nem importálják a Válsághelyzet következményeként?


MÁSODIK RÉSZ
A SZÜRKE GAZDASÁG – FEKETE PIAC
 
Amint a SHTF (magyarul beüt a baj) , a feketepiac pillanatokon belül felüti a fejét mindenütt.

Hazámban a „szürke gazdaság” gyakorlatilag mindenhol elfogadottá vált végül is. Eleinte a hangsúly a szakmunka és iparcikkek ételre cserélésére helyeződött. Egyes körzetek, városok kialakították saját csere-piacaikat, és létrehozták saját „értékpapírjaikat” amit pénzként, pénz helyett használtak a cserekereskedelemben. Ez persze nem tartott sokáig. Ezek az „értékpapírok” könnyen másolhatóak voltak akárki házi számítógépén, így hát mindenki visszaállt az „igazi” pénz használatára.

Ezen piacok általában valamiféle üres raktárhelyiségben v. telken kaptak otthont, amely felett az ellenőrzést egyik v. másik gengszter gyakorolja biztonsági szolgálatával. Akárki bérelhet egy standot 50-100 peso-ért(20-30$US) ezeken a piacokon, és áruba bocsáthatja portékáját, tehetségét. Nagy általánosságban kimondhatjuk, hogy béke honol ezeken a területeken, mivel a biztonsági szolgálatok sehol sem kötik a rendőrség orrára kisebb problémáikat, mint pl. egy lopás, verekedés avagy nők elleni vétségek. Az ilyenfajta zűrök nem tesznek jót az üzletnek, és mint ilyen, elkövetőik hamar megtapasztalják mennyi fájdalmat is képes elviselni az emberi test...vagy kapnak egy ingyen beutalót Szent Péterhez. Néha még egyenruhás rendőrök is fusiznak ilyen helyeken. De mint mindenhol, itt is ügyelned kell magadra. A zsebtolvajok itt sem ritkák és persze meg is támadhatnak, ahogy elhagytad a piacot, ahol természetesen biztonságod már a saját felelősséged.


ARANY !!!


Verjen fejbe valaki, mert majdnem megfeledkeztem az aranyról!!!

Mindenki keresi! „Aranyat veszek, KP-vel fizetek” hirdetések mindenütt, ideértve a TV-t is. Nem hiszem el, hogy ilyen bolond vagyok. Azért is nem kapcsoltam korábban,mert az aranykereskedelem igazából a törtarany meg a lopott ékszerek - megszorult emberek kisebb értékei- adásvételével van kapcsolatban, nem azokkal az aranyérmékkel, amiről ti beszéltek általában. Persze senki sem adja meg az arany hivatalos árát, szóval VIGYÁZAT mindazoknak, akik minőségi aranyérmékbe fektetnek. Mivel nehéz megállapítani az arany összetételét, a kisebb kereskedések törtaranyként fizetnek érte. Ha helyetekben lennék, érmék mellett és HELYETT vennék egy halom kisebb értékű gyűrűt és ékszert, s mivel ezek amúgy is olcsóbbak, mint a különböző címletű érmék, és ha a Válsághelyzet elég mély, nem fogtok veszíteni azáltal, hogy prémium minőségű és minősítésű aranyérméiteket törtarany értékben lesztek kénytelenek elkótyavetyélni. Ha visszamehetnék az időben vennék egy kis zsák aranygyűrűt. Zsebmetszők és kisstílű tolvajok egyenesen a nyakadról szedik le az aranyláncokat és adják tova azokat a kereskedőknek. Ez igen elterjedt vasútállomásokon, a metróban és hasonlóan zsúfolt helyeken.

Egyszóval amondó vagyok, ha egy sekélyebb gazdasági válságot láttok a jövőtökben, az érmékbe való befektetésnek van létjogosultsága. Mivel el fogjátok tudni adni azokat az aranyárusoknak és tán hasonló túlélő-mentalitással rendelkezőeknek, akik ismerik az árú valós értékét, nem fogtok veszíteni az akción. Az én helyzetemben is kitűnő befektetést jelentettek volna, megakadályozták volna, hogy az infláció felőrölje a megtakarított pénzem vásárlóértékét. Még a mai elfuserált helyzetünkben is be tudnék menni a belvárosi bankok akármelyikébe és túl tudnék adni rajtuk valós, piaci árakon. Ugyanez vonatkozik az ezüstre is. De lakóhelyemen, a kisstílű boltocskák csakis törtarany áron adják és veszik a cuccot, függetlenül attól, hogy miféle aranyad van. Tehát azt kell, hogy mondjam, hogy az apró csecsebecsék itt és most ebben a mély és hosszú terjedelmű Válsághelyzet szituációban hasznosabbak lennének az érméknél. Bocsássatok meg, hogy eddig erről nem beszéltem, de teljesen elfelejtkeztem róla, míg ma a piacon szemembe ötlöttek az „aranyat vásárlok” hirdetések.


HARMADIK RÉSZ

BŰNÖZÉS ÉS A LÉTBIZONYTALANSÁG
 

Annak ellenére, hogy a bűnözés soha nem volt ismeretlen Dél Amerikában, hazám nagyon is kivétel volt ez alól. Mindig is észnél kellett lenni, de az semmi volt ahhoz képest, ami a 2001-es gazdasági válság óta megy. Előtte leengedhetted a gyerekeket a ház elé játszani, vagy megengedhetted, hogy egyedül sétáljanak haza egy-egy házibuli után a szomszédságból, de ez mára már a múlté. Ma már nem látsz lenn gyerekeket. Hadd hangsúlyozzam ezt még egyszer: Egyet sem. SOHA! Néhanap egy kölök bringázik pár métert ide vagy oda, de mindig egy felnőtt felügyelete alatt. Egy magában bringázó srác alól pillanatok alatt el fog tűnni a drót, és nagy válószínűséggel ő sem úszná meg szárazon, úgyhogy egy valamirevaló szülő nem engedi a szeme elől a gyerekét. A kamaszok már nagyobb problémát jelentenek. Nem tarthatsz egy 15-16 évest lakat alatt egész nap annak ellenére, hogy elvileg már elég nagyok lennének ahhoz, hogy vigyázzanak magukra. Amikor meg lemegy a nap a dolgok még rosszabbra is fordulnak.

Ilyenkor a szülők összeállnak, és vagy valamelyikőjük házánál tartanak összejöveteleket, vagy kibérelnek egy klubot, ahonnan azután begyűjtik a csemetéiket idővel. Egykor taxikat és bérkocsikat is használtak ilyen célokra, de sok lányt megerőszakoltak ilyen módon, úgyhogy mára már egy tisztes szülő sem hagyja idegenek gondjaira gyermekét. Mivel évek óta így élünk, mára már a vérünkben van az óvatosság: sokan sajnos a saját kárukon tanultak. Soha nem fogsz egy nyitott ajtót vagy ablakot találni. Szomszédok már soha nem tereferélnek házaik előtt.

A nap leges-legveszélyesebb pillanata kétségtelenül az, amikor akármelyikőnk elhagyja a házat vagy hazatér. Egy masszív, lebiztosított házba nem könnyű betörni, ezért a bűnözők lesben állnak arra a pillanatra várva, amikor is ott állsz a küszöbön kulccsal a kezedben. Ezért figyel különösen az ember minden körülményre, akármire, ami szokatlan és ha valami -akármi - nincs rendben megy még egy kört, nem áll meg az autóval. Soha senki nem nyit ajtót, ha ismeretlen van a közelben.

Ha ismeretlen kopog vagy csönget, mindig egy második emeleti ablakból veszi fel az ember a kapcsolatot vele.

A bűnözők gyakran villany ill. gázszerelőknek öltözve próbálnak bejutni házadba azzal az ürüggyel, hogy meg kell javítaniuk valamit. Soha! Akármit, ami javításra szorul, meg lehet javítani kinn a járdán, ami pedig a házadban van azt az ellátók amúgy sem fogják számodra megjavítani. Mindenesetre jobb, ha az ember udvariatlan, mint ha halott lenne.

Az új autóvezetési elvek, szokások megérdemelnek egy külön fejezetet. Mostanra legyen elég annyi , hogy ajtó, ablak zárva, fegyver a kezed ügyében, valamint a KRESZ mint olyan, megszűnik létezni. Ha hazád valaha is olyan helyzetbe kerül, mint az enyém, emlékezni fogsz arra, amit most mondok. Soha ne állj meg a pirosnál, vagy a stoptáblánál, ha nincs forgalom, különösen sötétben.

Eleinte a zsaruk próbálták megbüntetni az embert, ha véletlenül elkapták amint átmegy a piroson (más szóval megpróbálták levenni), de pár hónap elteltével rájöttek, hogy a sofőrök inkább a büntetést kockáztatják meg mint az életüket, ezért ma már villogó sárgára állítják a közlekedési lámpákat este 8-9 után. Ez persze irtó veszélyes. Az éjszakai balesetek mind gyakoriak, mind brutálisak, mivel az autók teljes sebességgel kapják oldalba egymást.

FEGYVEREK, Muníció, önvédelem

Ezzel vagyunk és leszünk a legnagyobb gondban, mivel nincs szabad fegyverviselés, sem kellő gyakorlat. Bűnözésre hajlamos egyéneknél viszont mindkettőből elegendő akad... Mivel jobb tanácsot nem tudok, olvassátok el a cikk forrásának részletes leírását erről. 


NEGYEDIK  RÉSZ
AZ ÉLELEM ÉS EGÉSZSÉG

Kényes egy téma. Az étel és ital az elsődleges szempontok...

Ideálisan már megtervezted az élelmiszerellátásodat, és elraktároztál a pincében egy évi elemózsiát...avagy mégsem? Hm...nekem sem volt amikor a SHTF, és mondjuk úgy, hogy a tojásaim állandóan a torkomban keringőztek attól a gondolattól, hogy a szupermarketek végleg be fognak zárni egy szép napon, és én a családommal együtt nyelhetem az éhkoppot. Ha még nem képeztél élelmiszer-tartalékot, tedd azt, amit én is tettem, és vásárolj egy kevéssel többet mint amennyi kell minden egyes alkalommal, amikor boltban jársz. A következő szempontok alapján és fontossági sorrendben járj el:
 
 1. Nincs hűtésigénye
 2. Nagy a tápérteke
 3. Hosszú ideig(1-5 év) tárolható
 4. Nem kell víz az elkészítéséhez
 5. Főzés nélkül fogyasztható
Ezt magyarra lefordítva nagyjából a következő fog kijönni:  konzerv(húsok, halak, zöldségek, sűrített tej), Szárított tésztafélék, dehidratált levesek, csokoládé, tejpor, lekvár, levesek, rizs, liszt, cukor, szárított bab. A konzervek nagyszerűen elállnak. Többnyire víz sem kell elkészítésükhöz, úgyhogy felnyitásuk után azonnal fogyaszthatóak. Csak arra vigyázz, hogy a doboz ne legyen sérült, mert az olyan megromolhat. Ha ilyet találsz, fogyaszd el elsőként. Arra is ügyelj, hogy amint kinyitottad a dobozt, azonnal távolítsd el a bádogból tartalmat. Az én személyes kedvencem a tonhal. Ezer évig eláll, tele van fehérjével, és ízlik mind a mai napig. Emellett a fagyasztott zöldségeket, rizst is feldobja.

A konzervált zöldségek és gyümölcsök is nagyszerűek, csak azt ne feledje az ember, hogy sokkal kevesebb vitamint tartalmaznak, mint frissen és azok nagy része is a lében van feloldva.

A szárított tésztafélék sok vizet igényelnek főzésnél, de ezeknél jobb szénhidrát forrást keresve sem találni. A liszt és a gabonafélék is jól tárolhatok és táplálóak is nagy mennyiségben, csak nagyobb befektetést igényel elfogyasztásuk.

Mára már egész függetlenek vagyunk a hűtőszekrénytől, csak a friss tésztaféléinket(noqui), pizzát és zöldségeinket fagyasztjuk benne. Gyakorlatilag mindent lefagyasztunk, mert így minden eláll majd' örökké, hameg szünetel az áramellátás, a sok fagyasztott cucc napokig nem enged ki. Minél nagyobb tömeget fagyasztasz, annál tovább marad lefagyva. A városi túlélőnek egyébként ajánlatos minél kevésbé hagyatkozni a hűtőre. A konzervek és a dehidratált ételek a legjobb barátai. Ennek ellenére, mint mindenki, aki huzamosabb ideig nélkülözte friss zöldség és gyümölcsfélék fogyasztását tudja, hogy az ember bőre, főleg az ínye és ajkai kirepedeznek. Ennek a hiánybetegségnek Skorbut a neve. Amint friss vitaminforráshoz jut az ember, a tünetek elmúlnak. Velem is megesett egyszer. Ezert javasolt, hogy friss gyümölccsel egészítsd ki az étrendedet. Nem árt, ha van egy kis háztáji veteményesed, pár gyümölcsfával.

Egészségügy: Menj, és tettesd magad rendbe. Látogasd meg a fogászt, és javíttasd ki minden fogadat. Nincs rosszabba fogfájásnál, amin nincs ki segítsen. Ne feledd, hogy az orvosok sem lesznek annyira elérhetőek mint ma. Én például megoperáltattam a szemem. Tökéletesen látok szemüveg nélkül, aminek van előnye azon kívül is, hogy nem fogok még egy pár szemüveget összetörni ezekben az ínséges időkben: Az emberek is másképp viszonyulnak hozzam, hiába no, ösztönlények lennénk vagy mi a fene. Az útonállók is mindig téged fognak kiszúrni, ha szemüveges vagy. Lehet hogy ez ösztönös náluk, lehet, hogy tudatos, de tény. Ne hidd hogy képzelődöm. Az öregebbek és nők is sokkal veszélyeztetettebbek. Ezek után a gyerekek jönnek a sorban, minél kisebb, gyengébbnek néz ki az ember annál nagyobb az esélye, hogy belekötnek. Ez így működik. Egy nagy darab izmos fiatalembernek magabiztos arckifejezéssel nemigen van félnivalója a kisstílű gazemberektől, de persze ez nem vonatkozik a profi bandákra.

Beszélj meg mindent az orvosoddal. Mint a Kis Herceg: soha ne habozz ha kérdésed van. Terjeszd ki ezt a viselkedésmódot mindenkire akinek van valamiféle szakértelme, szakterülete: szerelőkre, orvosokra, a Yardra, és így mindennap tanulsz majd valami hasznosat. Minden információfoszlány értékes lehet. Légy kíváncsi. Így tudtam meg például, hogy be kellene szereznem többfajta antibiotikumot, mivel ha az ember csak egyfélét szed, az gyorsan hatását veszti. Ez különösen a gyerekek számára fontos, úgyhogy ma két különböző fajtát tartok belőlük.

Pár óra edzésbe heti három alkalommal nem fogsz belehalni. Én otthon gyúrok, van egy padom pár súlyzóval. Egészítsd ki a súlyokat némi aerobikus mozgással is. Fontos, hogy ne bízd el magad.

Képzelj csak bele, hogy gyalog kell menekülnöd valami zavargás/tűzharc/támadás elől a cuccoddal a hátadon, vagy puszta kézzel kell felvenned a harcot egy támadóval. Nem kell, hogy Bruce Lee vagy Mike Tyson váljék belőled, de azért el kell hogy tudjál helyezni egy pofont, tudnod kell, hogy védd az arcod, fejed ismerned kell pár önvédelmi trükköt. Kifizetődik az önvédelmet gyakorolni. Azt gyakorold, aminek a való világban hasznát láthatod. A jó kondi ugyancsak biztosítás sok nyavalya ( mint a magas vérnyomás, szívelégtelenségek) ellen, valamint az immunrendszeredet is erősíti.

Hasznos az elsősegély-nyújtási tudnivalók elsajátítása is. Idén nyáron el fogok végezni egy vöröskereszt-tanfolyamot. Tarts elsősegély készletet mindenféle gyógyszerrel kiegészítve amire csak szükséged lehet. Ha állandó jelleggel szedsz valamit, próbálj meg belőle legalább egy évi készletet felhalmozni. A gyógyszerek nálunk már nehezen beszerezhetőek, drágák, többnyire külföldi készítmények és amikor a SHTF, nem biztos, hogy nem tűnnek el a patikákból. Apósom Parkínson-kórban szenved, a spéci orvosságát itthon már rég nem kapni, úgyhogy a külföldre látogató barátait kéri arra, hogy hozzanak neki.

Én is minden gyógyszert összegyűjtök amit csak tudok. Azon felül amit általában egy ilyen otthoni patikában találsz, én fájdalomcsillapítókra (Ibuprofen) és antibiotikumokra koncentrálok, mind felnőttek, mind gyerekek számára. Az antibiotikumok nélkülözhetetlenek errefelé a sok különböző és gyakran előforduló vírus miatt. Különösen a tüdőfertőzések veszélyesek. Ne feledd, hogy egy tiszta és gondosan szellőztetett ház sok problémát meg tud előzni. Nem könnyű feladat, amikor a város koszos és teli van patkánnyal, de megoldható. A mi környékünk egész tűrhető, de vannak sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben lévők, ahol is az emberek a patkányokkal versengenek az ennivalóért, alvóhelyért. A csótányok is problémát jelentenek, így mindent megteszek, hogy kordában tartsam őket méreggel.

Jut eszembe: halmozz fel némi patkány és csótánymérget. A városi szolgáltatások nem állnak a helyzet magaslatán – ez alól a szemétbegyűjtés sem kivétel. Egy alkalommal egy hétig sztrájkoltak (vannak helyek, ahol hónapokat hagynak ki) és fényes nappal lehetett patkányokat rohangálni látni a szeméthegyek körül. Nem egy szanatórium...

A Legfontosabbat majdnem elfelejtettem
Maga az élet, amit addig tanultam....
És a valóság, ami arcon csap egy napon

Erről majdnem megfeledkeztem örökre. Ez, Ez egy fontos pillanat voltamikor is vagy hatvanunk, mind hallgatók egy lerobbant, iskolának használt épületben, egyszerre jöttünk rá, hogy az, amit mi valaha AZ életnek ismertünk, nos AZ megszűnt létezni.

Hajnali 1:06 van. Épp most jöttem ki a zuhanyból, a feleségem meg a fiam alszanak. Éppen dörzsöltem be a sampont a hajamba, és azt vettem számba, mit is írtam ide a mai üzenetembe, amikor is belém nyílalt annak a pillanatnak az emléke amikor is többed-magammal együtt tudatosult bennünk, hogy ami körülvesz bennünket nem csak az összeomlás, hanem, hogy egy világ megszűnt létezni, az, hogy nem egy tornádó vágtatott át világunkon, hanem egy hosszú, el nem múló jégkorszak vette kezdetét.

Pontosan olyan módon értettük ezt meg, mint ahogy a gyerek megérti a fotoszintézist: 

Egy tanár hidegen elmagyarázta nekünk, még táblázatai is voltak.

Tegnap 5 órát aludtam, 2-t tennapelőtt. Szombaton semmit. Már hozzászoktam. Egyetemi határidők, éjszakázás a CAD 3D-rajzaira várva, könyörtelen világ ez itt körülöttünk, senkit nem érdekel, mi eszi a lelked, csak teljesíts az elvárásoknak megfelelően, és azok mindig magasak. 4 éve történt, majd egy évvel a 2001 decemberében beütött krízis után. 

Társadalomtudomány-óra volt és a tanár éppen a különböző társadalmi elrendezkedések piramisait magyarázta. Istenem, most is látom magam előtt. Még a könyveinkben is benne voltak azok az átkozott, kegyetlen piramisok. Az első, a példapiramist két vízszintes vonal szelte 3 részre, az elitet, a középosztályt és a szegény, proletár rétegeket ábrázolva. A tanár elmagyarázta, hogy a piramis középső szelete, a középosztály, mintegy ütközési zónaként nyeli el a gazdagok és a szegények között felgyülemlő társadalmi feszültséget. A második piramis kövér középső szeletet ábrázolt, vékony alsó és felső szelettel, kétirányú nyilakkal ábrázolva, hogy az osztályok közötti mobilitás útja nyitva áll. Ez volt a klasszikus demokratikus kapitalista társadalom sémája. A harmadik fajta csak annyiban különbözött ettől, hogy a piramis kissé laposabb volt, azt jelképezve, hogy az alja és a csúcsa közötti különbség nem olyan nagy. Ez az Európai Nyugati, szocialista-jellegű társadalmakat jelképezte. E három ábra között nem volt nagy az eltérés.

A negyedik piramis a kommunista társadalmakat ábrázolta, ahol is a nyilak a középső és alsó osztályokból a legfelső szintet ostromolták, de ott áthatolhatatlan rétegbe ütköztek. Egy picike elit, alatta kis középpel, és egy hatalmas alsó szint.

Azután lapoztunk egyet és jött az a rohadt ötödik piramis. Ennél a középső szeletből a nyilak az alsó szintbe irányultak.

-Ez mi? - kérdezte valamelyikőnk

A tanár ránk nézett: - „Nos, ez itt mi vagyunk.” - mondotta.

Ez egy összeomlófélben lévő társadalom, egy, amelyikből hamarosan harmadik világ-béli lesz, ahol a középosztály említésre sem méltó, amelyet hatalmas szegénység és egy parányi, de mesésen gazdag elit jellemez”

- „Mik azok a nyilak, melyek középről tartanak lefelé” - kérdezte valaki.

Az ott az eltűnő-félben lévő középosztály” - mondta a tanár.

Halálos csend támadt, ha valaki leejtett volna egy tűt, meghallottuk volna. Nem hazudok, senki nem sírt, de sokan dörzsölték a szemeiket, feledtek el levegőt venni... mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott körülöttünk…

Tudni-illik a középosztály jövedelme már nem elegendő ahhoz, hogy betöltse funkcióját. Az elit egy kis része középosztálybélivé züllik, a középosztály nagy része viszont elszegényedik.”

Nem tudom hányan értették meg abban a pillanatban, hogy szegénység a sorsuk...

„ A helyzet az, hogy van itt egy középosztály, mely hirtelen elszegényedik, és ezzel gyakorlatilag egy olyan társadalom jön létre, mely szegényekből áll, középosztály nélkül, ami társadalmi villámhárítóként működhetne. Ez a lesüllyedt középosztály hamar rájön, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyeket egyáltalán találnak, túlképzettek, de alternatívájuk nem lévén minden adódó lehetőséget meg kell ragadniok – tehát a kínálat-kereslet elve szerint, a munkanélküliség az égbe szökik, az bérek pedig a béka segge alá. 
Tanulnak, készülnek egy állás betöltésére, amelyet soha nem fognak megkapni, mert az nem létezik. Ti, srácok, ti építészetet tanultok, pusztán azért, mert per pillanat ezt kívánjátok tenni, vagy ez a hobbitok, vagy mert nincs más dolgotok. Csak 3-4%-otok fog valaha is valami építészettel kapcsolatos dologhoz kezdeni.” - folytatta a tanár.

Csak ültünk ott mindnyájan, próbáltuk megemészteni az imént hallottakat. Pár hónapon belül kiderült, hogy a tanár túlságosan is a fején találta szöget. Még az iskola is ezt tükrözte: a hallgatók vagy 50%-a kimaradt: vagy nem látták további értelmét, hogy olyasmivel vesztegessék az idejüket, aminek semmi köze nem lesz a jövendőbeli fizetéseikhez, vagy elfogyott a pénz a tandíjra, vagy családjaik túlélése érdekében valamiféle munkát kellett vállalniok.

Valaki itt ezen a fórumon azt írta, hogy ha ez megtörténik az Államokban, a zavargások sokkal intenzívebbek lesznek, mert a Dél Amerikaiak szívósabbak. Először nem értettem vele egyet, mert úgy gondoltam, hogy az emberek mind alkalmazkodnak majd valahogy, amikor ilyen helyzetbe kerülnek, de most, hogy volt időm tűnődni a dolgon, azt hiszem igaza volt. Nem igazán azért, mert erősebbek, hanem mert ellenállóbbak, jobban hozzá vannak szokva a sorscsapásokhoz. Többségünk nagyszülőktől származik, akik a Spanyol polgárháború elől menekültek ide, mások az Olasz diktátor elől, a szüleink túlélték a piszkos háborúkat a saját diktátoraikkal és gyerekeik is ebből az anyagból gyúrattak. 
Vajon az USA-béliek is túlélnék mindezt? Persze hogy, de azt hiszem, ma túlontúl sokan vannak ott nálatok, akik nem olyanok mint ti vagytok, akik nem készülnek fel minden eshetőségre, akik nem értik milyen instabil is ez az egész. 

Ezek lesznek azok, akik a zavargásokat fogják okozni, azok, akik túl lusták, hogy mindenkor ellássák saját szükségleteiket, mielőtt túl késő, meg azok, akik elpuhultak az évek során abban a hitben, hogy a kormány majd megvédi őket, mint tisztességes adófizető állampolgárokat. De a többség azért megmarad. Az ember alkalmazkodik, mint mindig. Jobban mint hinnéd. 
Azok pedig, akik nem tudják vagy akarják az új realitásokat tudomásul venni el fognak pusztulni, így tisztítván a genetikai állományt és adván át az élőhelyet a fajfenntartás érdekében... Így megy ez már évezredek óta.


Túlélési módszerek és kellékek...
1. Az emberiség létszámának drasztikus redukálása be fog következni. georgiai-tanúköveken lévő, az emberiség létszámát célként meghatározó 500 milliós szám a legfrissebb döntések értelmében 1 milliárd fő lett. Azaz 6 milliárd ember likvidálása a terv részét képezi a Földet irányító entitások számára...2. Az Új Világrend felállítása továbbra is az egyik legfontosabb irányelv a világot irányító erők körében. Változás ebben a célban nincs és a megvalósításban sem és amint látjuk is, akadály nélkül halad minden ebbe az irányba és a világ újrafelosztásának és a régi rendszer lerombolásának leszünk szemtanúi és elszenvedői...
Ez az anyag, pontról pontra végigvisz egy szükséghelyzeten.
 

Megtudhatod, hogyan készítsd fel az otthonodat, a családodat, saját magadat egy extrém helyzetre, mely akár természeti katasztrófa, akár emberi támadások miatt kialakul. Abban is segít, hogy mit tegyél, ha el kell hagynod az otthonodat. Amikor menni kell és csomagolni, fontos, hogy tudd, mi legyen a hátizsákodban. Én megcsináltam helyetted a listát, te csak bővítsd ki az igényeid szerint. Ha kell, szívesen segítek összeállítani a tiedet... Írd le a véleményed, igényed...


Hátizsák tartalma:
 

Mit is vigyél magaddal, ha csak gyalog, vagy egy hátizsákkal indulhatsz el? Mielőtt kitérünk erre, beszéljünk a hátizsákról. Elmondom, milyen az igazi hátizsák. Nagy a főtere és van kettéosztási lehetősége. Kettéosztás esetén, a két rekesz önállóan nyitható. Sok mellék rekesze van, melyek leszedhetőek. Maga a zsák, csatokkal és/vagy cipzárral bővíthető kell legyen. Több kötözési lehetőség van rajta. Lehetőség szerint testalkathoz állítható, mind a váll, mind a gerinc és a derék területén. Vízálló. Aktív zsebei is vannak, (az öv és a váll részen is) telefonnak, iránytűnek, térképnek, papíroknak, pénznek. A színe nem feltűnő.
 • Tehát, van egy hátizsák
 • Ebben a legfontosabb egy kulacs tele vízzel.
 • Gyógyszereket csomagolj szükséglet szerint. (segédeszközök is, pl szemüveg)
 • Gyógyszer előrelátás szerint (antibiotikum, gyulladás, láz és fájdalom – Algopirin, vitaminok, allergia – kalcium, kötszer, varró, tapasztó, rögzítő) (steril tűk és fecskendők)
 • Élelmiszer (Tartós, dehidratált (gabona, gyümölcs, zöldség), konzerv, csokoládé, stb. Konzervhez, konzervnyitó.
 • Öltözet. A legfontosabb, a jó cipő. Mindent tudsz szerezni útközben, de egy jó cipő (bakancs!!!) télen és nyáron egyaránt fontos.. Felejtsd el, hogy nyáron lazítasz. Tűzoltóként és katonaként is télen és nyáron is, ugyanazt a bakancsot hordjuk. Aztán esővédelem, hő-védelem, napvédelem, stb. A második helyre a nagyon jó nadrágot tennék. Zsebekkel, erős anyagból. Ehhez egy erős öv, Kell egy jó sapka. A test hőjének egyharmadát a fejen keresztül veszíti el az ember. Napszemüveg. Csak természetes anyagú alsóneműid legyenek, de abból legyen egy erős anyagú váltás (100% pamut, vagy természetes anyag!!!). Zokni, alsó, trikó… pulóver, ing, zsebekkel, ha lehet. Terepszínű, vagy barnás-zöld színű ruhák. A feltűnő színek sok gondolatot ébresztenek, melyekre könnyen ráfázhat az ember.
 • A szappan minden tisztálkodásnak az alapja. Ha van eceted és szódabikarbónád, citromsav, az nagy kincs. Szóval tisztálkodás. Fogkefe nélkülözhetetlen…
 • Tűzgyújtás. Gyufa, öngyújtó, profi tűzgyújtó szerszám.
 • Sátor, hálózsák, polifon.
 • Világító alkalmatosság. Zseblámpa, tartalékelemmel. Akkumulátorral, öntöltővel, töltővel. (Generátor, napelem) tartalékégő. A ledes fejlámpa erősen javasolt.
 • Kés. Jó, ha többfunkciós, vagy akár több is van belőle. Mind a védelem, mind a túlélés fő eszköze. Egy jó késsel túlélsz bármit, mondják a kiképzett katonák. Esetleg egy orvosi szike. Fenőkő.
 • Körömápolás (erre a kés is alkalmas, de jó, ha van erre a célra speciális felszerelés)
 • Evőeszközök, kanálgép, kés, fémpohár, csajka.
 • Férfiaknak borotva. Nőknek intimbetét. Sose felejtsd el, hogy "havibaj" esetén búcsút mondhatsz a kényelemnek és tartós megoldásról kell gondoskodnod.
 • Szike, sebvarró, tapasz, cső (gégéhez) esetleg egy ampulla adrenalin. Erős fájdalomcsillapító.
 • Kötszer, jód. Ahogy haladunk, egyre lényegtelenebb, de lényeges dolgok következnek.
 • Gázálarc, gázmaszk, mind aktívszenes, mind porvédő. Esetenként speciális.
 • Iránytű, térkép.
 • Termosz, (kulacs már van), vizeskanna.
 • Kendő, arcra, fejre, (télen és nyáron) kötni, kötözni.
 • Vászon darab, szűrni, kötni, tárolni.
 • Csúzli, íj, riasztó eszközök, tőr
 • Rádió, esetleg diktafon, lejátszó.
 • Akkumulátor (Jó, ha egyfélére specializálódsz, annak töltőjével, mert szükség esetére könnyű a csere és beszerzés. Az AAA-t javaslom)
 • Jegyzet, tol, boríték, bélyeg, név és címlista, aprópénz (telefonra, automatára, kitudja)
 • Spárga, drót, szigetelő szalag.
 • Törölköző, törlő, zsebkendő anyagból. (Nem papír, ebből ne is számíts utánpótlásra) Legyen egy kisebb törölköződ is, főleg nőknek, melyet egyéb mosdásra használsz fel.
 • Síp, éles-hangú.
 • Pléd, (pokróc), felfújható párna, hő-tükör fólia.
 • Esőkabát
 • Sátor, sátorlap.
 • Edények, főzés, melegítés, pohár. Talán a legjobb, ha van egy klasszikus fém csajkánk, amibe mindezt megtudjuk tenni.
 • Tű és cérna, szeg, biztosítótű, gombok, tépőzár.
 • Távcső.
 • Kis szótár.
 • Alkohol. Ez nagyon is fontos lehet, mind fertőtlenítés, mind kedélyjavító, mind cserealapnak is.
 • Egy erős öv.
 • Alap szerszámok, kombinált fogó, csavarhúzó, fűrész
 • Gyalogsági (összecsukható) kisásó
 • Kisbalta / fűrész
 • Kötél, karabiner.
 • Gázmelegítő, tartalék tartállyal
 • Nagyító
 • Műanyag zacskó és zsák (vízpára gyűjtésére is, nedvesség elleni védelemre)
 • Testre csatolható tárolók, zsebek és öv.
 • Terepszínű takaró, esővédő fólia, ponyva (Felfújható matrac).
 • Láthatósági-mellény, vagy öv.
 • Tea-filter, kávészemek, gyógynövények, aszalt gyümölcs
 • Higiéniai kendő, ez később egy darab flanel, frottír és egy kis víz.


Túlélési módszerek és kellékek
 

Ismeret, tudás, képességek:

Milyen ismeretek elsajátítása fontos, illetve milyen ismeretekkel rendelkező emberek kellenek egy csapaton belül? Környezetedről, lehetőségekről, élelmiszerről, fizikáról, kémiáról, szerkezetépítésről, önvédelemről, állattartásról, növénytermesztésről, stb.
Szervezési és koncepcióalkotási ismeretek talán a legfontosabbak
 
 • Élelmiszer-tartósítás, készítés, gyártás, gyűjtés, tárolás, termelés
 • Víz-tárolás, szállítás, kútásás, víztisztítás
 • Gyógyítási ismeretek. Diagnózis, gyógyszer, gyógynövény és anatómiai ismeretek. Elsősegély, sebkezelés, fertőtlenítés. Ápolás ismeretek.
 • Tisztálkodási, higiéniai alapismeretek. (Felmérések szerint még az orvosok sem tudják sok esetben) A kéz minden részének és a szájadékoknak (száj, szem, fül, orr, altesti nyílások) a tisztántartása, frissítése a legfontosabb.
 • Fa-megmunkálás, faragás, építés, termesztés, statikai és rögzítés technikai ismeretek
 • Kő-megmunkálás, faragás, építés
 • Fém-megmunkálás, hegesztés, kovácsolás
 • Szövet megmunkálás, készítés, varrás
 • Építészeti ismeretek (Statika, technológia)
 • Emberi hulladék hasznosítása, annak ismerete. (széklet, vizelet, szürkevíz, élelmiszer-maradékok, stb.)
 • Úszás, futás, kerékpározás.
 • Állattartás – kezelés, nevelés, takarmányozás, gyógyítás, leölés, feldolgozás
 • Növények ismerete, termesztése. Gyógyító és ehető vadnövények ismerete.
 • Rovarok ismerete, mind károkozók, mind élelmiszerforrások
 • Ön és vagyonvédelem – helyzetfelismerés, helyzetértékelés, védekezés. Tűzoltás ismeret, betörésvédelem, értékvédelem, életvédelem. Fegyver és eszközismeret. Ezek nem csak az emberre vonatkoznak, hanem állatok, növények védelmére és állatokkal, növényekkel szembeni védelemről is szól.
 • Katasztrófavédelem, tűzoltási ismeretek, járműbaleseti ismeretek, árvízvédelem.
 • Nyelvismeret
 • Isten és Biblia ismeret (Szerintem rendkívül fontos)

Tartalék: Étel, ital, víz, tisztálkodás, higiénia (testápolás, mosás, stb), fertőtlenítés (jód, tetrán, ecet, citromsav, alkohol, kötszer, antibiotikum, gyógynövények, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, (Algoprin), vitaminok (C), varró eszközök, világító eszközök, jegyzetelő eszközök, elektromos áram tárolásra alkalmas eszközök, levelezés, takarók, fekvőhelyek, szúnyogháló, fűtőalkalmatosság, tűzifa, (fűrész, balta), főzéshez való eszközök (kés, kanál, edény, tűzhely, stb), rádió, petróleum, petróleum lámpa, üzemanyag, önvédelem, spárga és kötél. Sátor. Szállító eszközök, zsák, hátizsák, táska, termosz, tartály, erős bőröv, alapszerszámok (fogó-k, csavarhúzó, kalapács).
Megújuló források: élő állat, magvak, energiahasznosítók (napelem, szélkerék), termőföld, termelés, kereskedelem,


Kapcsolatok: családtagok, barátok, testvérek, munkatársak, szövetségesek.
Óvó-hely: Tanya, pince, bunker, lakás, ház, raktár, terménytároló, konténer.
Előre készülj fel! Készíts magadnak spórolási tervet… Ha van fizetésed, annak egy részét, a kézhezvételkor azonnal különítsd el, mintha nem is létezne. Ezt az összeget a későbbiekben szükséges felszerelésre, élelmiszerre fordíthatod.

Készíts válság és menekülési tervet.

Kezdj el kereskedni! Döntsd el, hogy mely dolgok szükségesek, melyek szükségtelenek, feleslegesek, vagy hanyagolhatók. Ezeket tedd pénzzé, vagy cseréld el.

Alakíts ki raktárat! Ez elsőként egy doboz is lehet. Legyen benne élelmiszer, zseblámpa, stb. Később csatlakozhat hozzá egy jópofa hátizsák. Érdemes „A” és „B” helyet is kialakítani… Ha van összefogás, akkor a „B” feleslegessé válhat.
 

Óvóhely kialakítása
 

Óvó-hely lehet lakás, sátor, pince, ház, tanya, lakókocsi, és a profiknak földalatti bunker. Az alapellátottság és maga a védelem a cél. Amennyiben az otthonod a bunkered azt kell megfelelő módon kialakítani, vagy, szövetséget kötni valakivel, akinek rendelkezésre áll, egy számodra biztonságot adó létesítmény.

Tartalékok: Étel, ital, víz, tisztálkodás, higiénia (testápolás, mosás, stb), fertőtlenítés (jód, tetrán, ecet, citromsav, alkohol, kötszer, antibiotikum, gyógynövények, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, (Algoprin), vitaminok (C), varró eszközök, világító eszközök, jegyzetelő eszközök, elektromos áram tárolásra alkalmas eszközök, levelezés, takarók, fekvőhelyek, szúnyogháló, fűtőalkalmatosság, tűzifa, (fűrész, balta), főzéshez való eszközök (kés, kanál, edény, tűzhely, stb), rádió, petróleum, petróleum lámpa, üzemanyag, önvédelem, csúzli, spárga és kötél. Sátor. Szállító eszközök, zsák, hátizsák, táska, termosz, tartály, erős bőröv, alapszerszámok (fogó-k, csavarhúzó, kalapács). stb.

Vízellátás: Kút, ciszterna, patak, tó, víztisztító, (esővíz) víztároló. Szűrők, fertőtlenítő szerek.

Tartalékok: Élelmiszer, víz, meleg ruházat, bakancs, tüzelő (fa, szén), túlélő-felszerelés, gyógyszerek, stb.

Patika: Láz, fájdalom, gyulladás, fertőzés, csípés, vágás, égés, vitaminhiány, depresszió,

Élelmiszerek: Alapvetően a liszt cukor és konzervek jut a legtöbb embernek az eszébe. Ezt követik a befőttek, az alkohol és a dohány árú. Utóbbi csereeszköznek kiváló. A rizs, búza, köles, és a tarhonya jól elzárva (pl. PET-palack) korlátlan ideig eltartható, energia tartalma magas (4 kalória/g). A szárazbab, sárgaborsó, lencse, jól elzárva korlátlan ideig tárolhatók. Nagy előnyük, hogy növényi fehérjéket tartalmaznak. Sűrített tej, étolaj, sertészsír – levegőtől elzárva, hűvös helyen tartva korlátlan ideig tárolhatók, energia tartalom magas (9 kalória/g) A sertészsírban lesütve a húsfélék évekig elállnak.

Konzerv zöldségek és gyümölcsök, amíg a rozsda ki nem kezdi, korlátlan ideig tárolhatók, Konzerv húsok, halak, fehérje tartalmuk nagy, és a fehérje nélkülözhetetlen. Cukor, szárazon korlátlan ideig eltartható. A kiszárított, morzsolt kukorica, ha a rágcsálóktól (egér, patkány, pele) meg tudod óvni, és száraz helyen tárolod, életed végéig felhasználható. Zárható hordóban, egy szénsav-patront beleengedsz egy szifonból, vagy másként, és örökre tartósítottad. Ráadásul a kukorica olcsó és az emberi lét fenntartásához napi fél kiló elegendő (természetesen csak kalória szempontjából). Rendeződés után, ha marad belőle, állatok takarmányozására is felhasználható.

Ezen kívül: fűszerek, konyhasó, dehidrált élesztő, kávé, tea, gyufa, és gyertya vagy petróleumlámpa és petróleum. A listába szedett alapanyagokkal hosszú ideig fenntartható az emberi élet, ha van víz és energia. Ez utóbbi biztosítása egyénileg csak tűz lehet, ezért egy vaskályha vagy még jobb egy sparhelt beszerzése ajánlatos. A fenti lista a legfontosabb dolgokat adja meg. Ezeknek az anyagoknak a birtokában, ha a vészhelyzet beüt, senki sem találhatja magát reménytelen helyzetben.

Illemhely: Árnyékszék kialakítása, ami mind a tisztálkodás, fertőzések elkerülése és az újrahasznosítás miatt fontos. Valószínűleg törlő papír helyett is kell gondoskodni valami megoldásról. Sokan pl. PTE-palackot használnak, a végét szeggel kiszúrják és zuhanyként használják. A lemosás nem csak higiénikus, de a közvetítő anyag is eltűnik, ami a fertőzéseket tovább adja. (Ezt a muzulmánoktól tanultam, akik ugye sose használhatnak papírt)

Tisztálkodás: Egy nedves rongy, szivacs tökéletes. PET-palack zuhanyzó (szeggel kiszúrod a kupakját) víztakarékos. Ecet és szódabikarbóna mind hajra, fogra kiváló. A vizeket pedig növények locsolására használhatod. Ezért is jó egy lavór, vagy nagy vödör. Ha nincs, akkor egy fólia is megteszi, mélyedésbe ágyazva. A tisztálkodáshoz és frissítéshez, használhatsz növényeket is. Mentát, citromfüvet, csalánt, stb.

Termelés: Vetőmagok gyűjtése, termelése, állatok tartása, és hasznos dolgok gyártása, cserealapnak is és létfenntartás szempontjából is fontos.

Szerszámok, eszközök:


 • Főzés: edények (serpenyő, fazék, tepsi, bogrács), vödrök, fakanál, merítőkanál, kés, evőeszköz, pohár, konzervnyitó, dugóhúzó.
 • Víztárolás: vödrök, kannák, szűrők (vászon)
 • Étel és élelmiszertárolás: befőttes üvegek, palackok, dobozok, zsákok, stb.
 • Tisztálkodás: lavór, szappan, olló, borotva, fogkefe.
 • Famegmunkálás: Fejsze, balta, fűrész, gyalu, favéső, fúró.
 • Fűtés: Fejsze, balta, fűrész, ék, ponyva, kosár.
 • Kertészet: A lenti szerszámok, plusz metszőolló, locsolókanna, létra, spárga.
 • Földmegmunkálás: Ásó, kapa, lapát, gereblye, csákány, talicska.
 • Építés. Kalapács, fűrészek, fogók (csípő, kombinált és harapó), szorítók, mérőszalag, csavarhúzók, éles kés, villáskulcs, szekerce, csőfogó, gázlámpa, szeg és csavar.
 • Szennyvízkezelés
 • Szállítás: talicska, kordé, szánkó, hátizsák, kerékpár, síléc, kötél
 • Áramtermelés, lehetőleg generátorral, amit szél, víz hajt.
 • Ruházat, meleg holmi, gumicsizma, esőkabát, védőfelszerelés.
 • Vízvédelem, ponyva, fólia, lemezek
 • Tárolás, ládák (légmentesen záródóak is) vödrök, hordók, zsákok
 • Tűzoltás, vödrök, lapát, kapacs, homok
 • Árvízvédelem, padlók, fóliák zsák és homok, PET-szigetek
A Helyzet !

Amikor a dolgok kialakulnak, lehet, hogy nem tudsz közlekedni. Lezárják az utakat, nincs benzin az autódban, és vásárlásra sincs már lehetőség. A tömegközlekedés csak minimálisan működik, ott pedig lakcímkártya felmutatásával, vagy egyéb azonosítás után utazhatsz. A pánik rettenetes mértéket ölt. Az embereken úrrá lesz a félelem és az agresszió.

Ki fog segíteni? Ki figyel az igényeidre és a szükségleteidre? Ki figyel arra, hogy egyáltalán életben maradj? Csak te és a hozzád-tartozó emberek! A Kormány hozni fog egy csomó rendelkezést napokon belül. Javarészt csak akadályozni fognak. Nos, ezért is szükséges a rádió. A legfontosabb, hogy legyen egy CSELEKVÉSI TERVED, mely a barátaiddal, rokonaiddal egyeztetett dokumentum / folyamat. Ezt a kicsiknek is tanítsd meg! Gyakorold el velük!

Szóval valahol ott rekedtél, most már kevés az esély és veszélyes is lehet a továbbjutás. Abban az esetben, ha nem a tervezett helyeden vagy, mégis azt tanácsolom, hogy késlekedés nélkül igyekezz eljutni oda… Ha minden sikerült a megfelelő időben, akkor a te, már az előkészített óvóhelyeden vagy. Lehet, hogy egyedül, lehet, hogy a családoddal, lehet, hogy barátaiddal, munkatársaiddal, vallásod, pártod tagjaival, vagy olyan partnereiddel, akikkel egy megállapodás köt össze. Mire lesz itt szükséged? Főként ismeretre, nyugalomra és józanságra.

Fogadj meg egy jó tanácsot, azaz egyből kettőt. Ne menj olyan helyre, ahová nem köt előzetes megállapodás, vagy befektetett pénz, illetve munka, valamint jegyezd meg, hogy a megváltozott helyzet, megváltozott embereket produkál majd. A csendes és visszafogott háziasszony, maga lesz egy kommandós hősnő, a nagyszájú és bátornak tűnő, meg a mindenkinek terhet és veszélyt jelentő nyavalygó és áruló…


Bunkerszabályzat

Milyenek az emberek általában? Többfélék. Ezért (is) van szükség a szabályokra, mert a túlélés záloga a szabályok betartása, az egység. Sokféle viselkedésű ember van, négyet emelnék ki, amit én neveztem el. Te melyikbe tartozol? Melyikbe szeretnél tartozni?


 1. Pánikba estünk: jaj, jaj, jaj: 3 jaj
 2. Egy mindenkiért, mindenki egyért: Egység
 3. Fogadjuk el ami jön / a sorsunkat: Végzet
 4. Erősebb kutya… : Kutyák
Most bármelyikbe is tartozol, simán átnevelheted magad egy másikba.
3 jaj – ugye ez elég nagy százalék, mivel az emberek pánikra (is) vannak nevelve, no nem véletlen. Nem volt ez mindig így.

Végzet – Hát ez egy másik, megint csak olyan tanítás, ami eredetileg nem képezte a kultúránkat, ám kiváló eszköz az embergyengítésre és a néppusztításra, így jó sokan megtanulták.

Kutyák – Nos kutyák mindig is voltak… Ők nem akarnak megváltozni… Náluk a változás az agresszív kutya és a sunyi kutya mód között zajlik…

Egység – Ez lenne a cél… Mindig is tudtuk, hogy egységben az erő… Ajánlhatnék hozzá oktató filmeket (Gladiátor, Rettenthetetlen, Robin H, vagy könyvet, méghozzá a saját Túlélés című könyvemet, vagy a világ legrégebbi könyvét…

A felkészülés része, a magunk és családunk segítése, egyéniségfejlesztés szinten is... Ne szégyelld a gyakorlást és ne is legyél rá lusta!
 

Szabályok
 

Fontossági sorrend, sorrendek meghatározása döntéshelyzeteknél: Emberi élet, életvédelem, egészségvédelem, élelmiszer, vízvédelem, vagyonvédelem, állatok védelme, pl. és stb…
Vezetés, főség elmélet - gyakorlat, parancsnokelmélet – Ahol nincs vezetés, elvész a nép… Szóval kell egy radikális parancsnok, aki döntéseket hoz, figyelembe véve a csapat érdekeit. Őt nem mindig fogod szeretni, de szükséges a túléléshez. Ha megválasztottad, akkor utána fogadd is el. Aki pedig parancsnok lettél, elsősorban a mások javát nézd, ne pedig a magadét…mert ez egy szolgálat, nem pedig kis királyság…

Szabálykövetés – Egy szabály szerint járjunk, mondja a Biblia, valamint aki sikeresen harcol, az szabály szerint harcol..

Remény-csomag. Hosszú távú és rövid távú tervek, remények, melyekről rendszeresen kell beszélni. Fontos az elmélkedés és az ima is. A szellemi frissesség miatt pedig az olvasás.

Építésnél, fejlesztésnél, alkotásnál cselekvési sorrend: Statika – Praktika – Esztétika. Ne ess pánikba, ha építened kell!!! Nem más ez, mint amit kisgyerekként csináltál az építő kockáiddal. A szeg arra való, hogy rögzítsen, a csavar pedig ugyanarra, de azt könnyen ki is nyithatod. No de térjünk vissza a fő témához.

  Nos, a fenti négy csoport, négy féle bunkerszabályzatot igényel, és innen is fogom folytatni a témát…
No de mi a helyzet, ha keverednek az emberek? Egy egységbe lévő csoportot bajba sodorhat bármelyik ember, aki másik csoportba tartozik… Nem véletlen tanítja azt a Biblia is (számomra az egyik kulcs túlélőkönyv), hogy jól válogasd meg, kikkel vagy közösségben. Ne hitegesd magad, hanem az elején döntsd el, hogy te milyen csoporthoz fogsz tartozni!
 

1. Amennyiben úgy érzed, hogy elérkezett a véged, végzeted, sorsod megpecsételődött és nem akarsz harcolni már, akkor légy tekintettel azokra, akik viszont igen. Nincs itt helye álszenteskedésnek és energiarablásnak. Legyünk korrektek önmagunkhoz és hozzunk egy világos döntést. Amennyiben mi nem akarunk túlélni, ne rántsunk magunkkal olyanokat, akik pedig túl akarnak élni! Szóval, ha ezt szeretnéd, hát nyugodj békében…

  Most is arra buzdítalak, hogy vizsgáld meg magadat, hogy ez tényleg te vagy-e, vagy valaki beléd plántálta, tanítás, filozófia, vallás által ezeket a gondolatokat… Még van időd változtatni, kérj segítséget bátran!

  Amennyiben fogadjuk el a sorsunk és ez a végzetünk csoportban találod magadat, akár túl is élheted, az ő pusztulásuk árán a helyzetet, de sokkal valószínűbb, hogy téged is magukkal rántanak.

2. 3 jaj. Pánikos vagy? Pesszimista? Neked is meg kell hoznod a döntésedet! Fejleszted-e a személyiségedet, vagy elhagyod magad? Ha elhagyod magad, ne számíts semmi jóra! Gyerekkoromba, ahol neveltek, belém neveltek egy mondást: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Neked is a személyiség és jellemfejlődést ajánlom… Ne add fel! Ne hibáztass másokat! Te legyél az, aki segít, mint az aki segítségre szorul! Az önbizalmad (félretéve a sok hazugságot) a siker hátán épül. Sikereket pedig célkitűzéssel (célkitűzésekkel) és szorgalmas munkával lehet elérni!!! Megijedhetsz, de meg kell tanulni nem kimutatni, félhetsz, de meg kell őrizni a nyugalmadat! Nincs sikítás, nincs pánik kimutatás – Önuralom van!

  Pánikcsoportban szinte biztosan lehetetlen a túlélés. A pánik ugyanis ragadós… Ennél még magányos vándorként is jobb létezni.

3. Kutyák. Lehet sunyizni, lehet arra is készülni, hogy elveszed a másét. Falkába is lehet verődni, minden gonoszságot művelve. Ám minden csapatnak meg van az ellenfele, a védnöke pedig sose lesz a Jó Isten! Egyet viszont ne feledj! Az igazi győztesek, ha meghalnak is győztesek! A gonosz ember békéjét, saját szívállapota és lelke rohasztja meg! Logikus személyiségfejlesztéssel jó védnöke lehetsz egy egységcsapatnak. Ám ha ott is a sunyizást választod, előbb utóbb kitesznek a hóra… Ha az agresszív kutyák, vagy a sunyi kutyák csoportjában találod magad, az isteni ítéletig megalapozott lehet a megmentésed.

4. Egység – alapelveken nyugvó szeretet – közösség – harc – életigenlés – tartalékolás – tervezés – gyakorlás – mindenki egyért, egy mindenkiért… A túlélés igazi alapjai!
  Amennyiben egy olyan csoportot találsz, ahol az egység-tudat a vezérlő elv, a megmentésed megalapozott.
 

Személyes felszerelések, csomagok kezelése:
 

Az előre megbeszélt helyen, korlátozott méretű és tartalmú csomagot helyezhetsz el. Ezzel egy időben, megkérhetsz egy központi embert, hogy a csomagodat tartsa karban, ahhoz a szükséges eszközöket, tartozékokat vásárolja meg, rendezze el.

Fontos egy egyeztetési terv. A csomagodat itt átveheted, amikor csak szükséged van rá. Tartalmát más nem vonhatja el, az csak a te tulajdonodat képezi, egészen életed végéig, vagy addig, amíg másként nem rendelkezel.

A csomag szintje, lehet profi vagy lehet alacsony minőségű, ám semmiképpen nem lehet használhatatlan, vagy problémát okozó. Így nem lehet tűz és robbanásveszélyes, vagy fertőző, illetve kellemetlen szagot árasztó. Tisztának, és stabilnak kell lennie. Engedélyhez kötött eszközök esetén, az engedély a csomagban kell legyen.

Egy felnőtt éves élelmi szerszükséglete 548 kg (1,5 kg/nap).

Hat felnőtt számára így évente 3288 kg élelmiszer szükséges.
 

Hogyan védheted meg magadat, az egészségedet, bunkeredet, és a lakásodat?
 

Ha társadalmi összeomlásról, háborúról, lázongásról beszélünk, mindenképp tartanunk kell az erőszaktól. Mit jelent ez számunkra? Féljünk? 
Elsősorban nem ezt jelenti, hanem azt, hogy KÉSZÜLJÜNK!!!
Legyen kialakított védelmi mechanizmusunk… Egyet biztosan állíthatok. Nem az tesz sikeres túlélővé, ha sokat olvasol róla, vagy sok túlélő műsort néztél a televízióban, hanem az, ha gyakorlati ismereteket sajátítasz el róla. Aki sok kertészeti vagy állattartási, esetleg lakberendezési újságot, cikket olvasott, ettől még nem lesz kész kertész, állattartó, vagy építőmester. Mindezekhez gyakorlatra van szükséged.

  Az ilyen helyzetekben az embereken eluralkodik a pánik. Olyan dolgokat cselekszenek, amelyekre majd így emlékszel: - Sose gondoltam volna, hogy ezt teszik, vagy ezt teszem majd… Előkerülnek a fegyverek, a bandák tombolnak, de a magányos farkasokból se lesz hiány… Szabály: Ne bízz senkiben!!!

  Az emberi viselkedés és reakciók megváltoznak. A túlélő, csapat, falka – ösztönök uralkodnak el. Az agressziószint megnő, helyette, félelem, kontroll és fájdalom érzet hiánya lesz jellemző.

  A mai ember nincs se felkészülve, se hozzászokva az ilyen helyzetekhez. Alapvetően az előrelátás és a túlélési képesség nagyon alacsony. Ez még több pánikra ad okot, mert ezek az emberek, akik nem készültek (mint a tücsök, La Fontaine meséjében) megpróbálja elvenni attól a kevés hangyától a tartalékait. Persze, a hangya nem csak szorgos, hanem harcos nép is. A tücskök csapata pedig legyőzhető, a támadásuk kivédhető…

Az emberek többsége, rövid úton legyengül majd. Fertőző betegségek is tizedelik és gyengítik a csapatot. Erre készülni kell, mert a vírusok és a bacik nem válogatnak. Egy részüket képes kivédeni a szervezetünk, de a többségükkel szemben a legyengült szervezet, csak támogatással tud megbirkózni. Bizony, gyógyszereket is kell tartalékolnunk. Emellett higiéniai szabályokat is be kell tartani. Meg kell érteni, hogy mostantól az ételkészítés, az emberi ürülék, a tisztálkodás, (stb.) mind, mind másként fog zajlani. Emellett fontos továbbra is a tisztaság, tisztálkodás és a takarítás.

  Döntéseket kell hoznunk. Ezek segítenek talpon maradni. Akármilyen nehéz is a helyzet, ha szemünk láttára halnak is meg mások, kell hinni az életben. Nem szabad panaszkodni, vagy negatív gondolatokkal pusztítani magunk és mások kevéske energiáját.

  Fegyelmezetten kell viselkednünk és élnünk. A lakás, ház, bunker környezete nem mutathatja az ellenséges felderítőknek, hogy itt emberek élnek, vagy, hogy zsákmányt remélhetnek. Emiatt a kinti közlekedésünket is figyelem kell kísérje, de a benti tartózkodásunkat és tevékenységünket is. Ilyen a főzés, mely zaj és szagok nélkül kell történjen, aztán a széklet és vizeletürítés, valamint a világító eszközök használata. A beszerző körútjaink tekintetében is nagyon óvatosnak kell lennünk. Ez igaz mind a kommunikációnkra, mind a magunk megmutatására. Szóval óvatosság.

  Tisztaság tekintetében, sok megszokott dologról le kell mondanunk, de ettől még tisztálkodni kell ugye. Sok dolog függ attól, hogy hol élünk. Főleg most, amikor a fél ország csatornázva van. A mélyebben lakók, előbb vagy utóbb nagyon rosszul járnak… és ez csak a kezdet… Olyan ez, mint a 10 emeletesben tűz van a tizediken… Tűzoltóként mondom, a lent lakókat ebben az esetben nem csak a koszos víz fogja elárasztani… Ami aztán fertőzések és halálozás kialakulásához vezet majd… Gondold csak végig, hogy hová teszed a székletet, a vizeletet? Hogy fogod megmosni, megtisztítani magadat ürítés után? Ha nő vagy, mi lesz a nehéz napokban? Hogy fogsz mosni és szárítani? Miként tartod tisztán a hajad és a fogaidat?

  Vizet tárolhatsz vödörben, zárt tartályokban, de PET-palackokban is. Utóbbit legjobb a földbe ásva tartani. Így nem kap levegőt és fényt, és ennek következtében nem poshad majd meg. Legyen elegendő víz minden napra. Az élethez ennél semmi nem fontosabb…

  Ételkészítés tekintetében, sajnos le kell mondani a napi háromszori étkezésről, miként a rendszeres főt ételről is. Ha már nincs szolgáltatás, víz, gáz és villany, akkor másként kell melegítened, főznöd majd az élelmedet. Bizonyos ételeket ugyanis, nem ajánlatos főzés vagy hőkezelés nélkül megenni.

Amennyiben olyan helyről sikerült élelmet szerezned, ami fertőzött lehet, bátran áztasd bele ecetes, vagy hipós vízbe. Ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor a vízben áztatással, majd hőkezeléssel is javíthatsz a helyzeten. Ha húsról van szó, ami már nincs jó állapotba, van egy ősi módszer, a tündializálás, ami segíthet. Kevesen ismerik, pedig a dögkútból kilopott állatok esetében is, de a régi görögöknél is ezt tették a kórokozóktól hemzsegő hússal… Mit is? Elásták 3-4 napra! Levegő hiányába pedig elpusztultak a kórokozók. Fontos, hogy megtanulj tartósítani, mert arra most nagy szükséged lesz. Mind a befőzés, aszalás, szárítás, mind a füstölés, pácolás ismereteit még most sajátítsd el.

  Tanuld meg az ehető növényeket, gombákat is. Ne félj a rovarok, csigák, giliszták, kutya és macska megevésétől sem. Ehető növények közül kiemelném a libatop magját, amit már őseink is fogyasztottak. Rendkívül magas a kalcium tartalma, és mindenütt megtalálható. Majd töltök fel róla képet. A csalán tele van c-vitaminnal. Leves és főzelék főzhető belőle. A lósóska szorulást okoz, de nyersen is rendkívül jó étek.

  A székletedet, ha csak nem akarsz puskaport előállítani a segítségével, el kell ásni. Magához az ürítéshez használj vödröt, ha nincs árnyékszéked. Ha végeztél, mindenképp mosd meg a szájadékodat. Egyrészt nem lesz papír, másrészt, ha lesz is, a vizes tisztítás hatékonyabb mint a törölgetés. Ne becsüld alá a testnyílásaidat. Ahogy a szádnak, vagy a szemednek szüksége van a tisztán tartásra, úgy a tested alsó fertályát is tisztán kell tartani.

  A vizelet több dologra is jó lehet. Ilyen a mosás például. Még a legmakacsabb foltokat is kiszedi. Emellett puhítja a bőrt és még a fogakat is fehéríti. Ne viszolyogj annyira…

  A betolakodók miatt, nem szivároghat ki az ablakon fény. Emiatt a legjobb, ha sötétedés után csendben meghúzzuk magunkat. Lefalazhatjuk az ablakokat, mert más nem tartja vissza tökéletesen a fényt, de a legjobb, ha egy helységet csinálunk meg olvasó, társalgó szobának és ezt tesszük fény-védetté.

  Ha mégis megtámadtak, akkor a következő egyszerű kérdéssort gondold át: Le tudod-e győzni a támadókat? Meg van az eszközöd, erőnléted, potenciád hozzá? Ha nem tudod legyőzni őket, akkor az a kérdés, hogy ha megkapják amit kérnek, akkor életben hagynak-e, vagy sem? Ha a támadók mindenképp meg akarnak ölni és nincs menekvés, azt tanácsolom, küzdj mint a puma!!! Abból baj már nem lehet, de mi van, ha mégis győzöl? Ha védekezni, támadni fogsz, akkor legyél határozott! Ne lássák rajtad, hogy ha félsz, vagy ha bizonytalan vagy. A mondandód legyen hangos és egyértelmű, a cselekedeteid pedig dinamikusak. Ha lősz, akkor lőj, ha ütsz, akkor üss, ha szúrsz, akkor szúrj!
 

  A fűtés, nem csak a meleg miatt, hanem a szárítás miatt is fontos. Egyúttal ehetsz egy meleg ételt is. Mit tegyél, ha nincs fűtő alkalmatosságod? A legegyszerűbb, ha csinálsz egyet. Gallyakból építesz egy kupolát, azt száraz füvekkel, gazzal kevert agyaggal összetapasztod, majd egy réteg tiszta agyagot húzol rá. A két réteg közé tapaszthatsz egy kavicsréteget, akkor jobban tartja majd a hőt. Ez megszárad, kiégeted és kész a kemencéd. Ne felejts el ajtót és kéményt csinálni rá, és nem hátrány, ha egy edény megáll a tetején. Ezt megteheted kövek, tégla, fémdobozok felhasználásával is. A falazó anyag a legjobb az agyag, de végső soron a sár és kavicsok is megteszi. Szóval ne ess kétségbe! Ha van egy fémvödröd, az felfordítva, kész kályha… Lehet rá ajtót és kéményt vágni és főzni is lehet rajta. Kímélheted a tetejét, és az oldalát tapasztással, vaslemezzel, cseréppel. Így tovább tart. . A legegyszerűbb főző és sütő eszköz, még mindig egy jókora folyami vagy vulkáni kő (vigyázz, valamelyik hűléskor szétrobban, előtte próbáld kis) melyet tűzbe felforrósítasz és kivéve süthetsz rajta kenyeret, főzhetsz egy teát, stb.

Ne felejtsd el barátaid, rokonaid és a fontos címeket, a környék telefonfülkéinek számát begyűjteni egy papírra!

Megújuló források: élő állat, magvak, energiahasznosítók (napelem, szélkerék), termőföld, termelés, kereskedelem,

Kapcsolatok: családtagok, barátok, testvérek, munkatársak, szövetségesek. Szolidaritás, egység, tolerancia, szabálykövetés, alkalmazkodás, ön-védelem.

Óvó-hely: Tanya, pince, bunker, lakás, ház, raktár, terménytároló, konténer.

Előre készülj fel! Legyen koncepciód! Készíts magadnak terveket. Menekülési, válság, túlélési, spórolási tervet… Ha van fizetésed, annak egy részét, a kézhezvételkor azonnal különítsd el, mintha nem is létezne. Ezt az összeget a későbbiekben szükséges felszerelésre, élelmiszerre fordíthatod.

Kezdj el kereskedni! Döntsd el, hogy mely dolgok szükségesek, melyek szükségtelenek, feleslegesek, vagy hanyagolhatók. Ezeket tedd pénzzé, vagy cseréld el.

Alakíts ki raktárat! Ez elsőként egy doboz is lehet. Legyen benne élelmiszer, zseblámpa, stb. Később csatlakozhat hozzá egy jópofa hátizsák, láda, hordó. Érdemes „A” és „B” helyet is kialakítani… Ha van összefogás, akkor a „B” feleslegessé válhat.
(Forrás: http://kiralyszentistvan.wix.com/simor - Vilaghelyzete.com)
  

HAARP rendszerek a Világban
HAARP rendszerek a Világban
1. Leleplező Videó egy Peruban található HAARP komplexumról


Peru (Jicamarca), Kelet Lima - földrajzi szélesség: 11,95 °-nál, és a hosszúság 76,87 ° Nyugat...
A komplexum 1996-ban épült, és 500 méterrel a tengerszint felett van...
Összterület: 85.000 négyzetméter...
Antennák száma: 18.432...
Hivatalos tevékenység: Ionoszféra kutatás...
Technikai adatok, képekkel ITT:
http://current.com/news/89003834_haarp-facility-in-peru-could-have-caused-earthquakes.htm

(A hatalmas antennaerdő a Videóban 4:30-perctől látható!)
Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lGVSgnRKaF8
2. HAARP Norvégiában
1996-ban épített EISCAT nevű rendszer Észak Norvégiában, Tromso városában található


A Norvég Ionoszférikus fűtő lefedettsége: 4-8 MHz-es... Ezzel szemben az alaszkai (Gakona) HAARP lefedettsége: 2,8-10 MHz-es... Hivatalos tevékenység: Tudományos kísérletek, Ionoszférikus fűtés, Nagy erőátviteli magas frekvenciájú elektromágneses hullámok alkalmazása, Atmoszféra kutatás...

A norvégiai EISCAT nevű HAARP rendszer számlájára írható a 2009.-es úgynevezett spirál teszt, illetve kísérlet, ami furcsa spirál örvényeket okozott a légkörben...
Erről Videó ITT:
http://www.youtube.com/watch?v=Z4WVAB1hzkI&feature=player_detailpage

További EISCAT (HAARP) rendszerek, és vevő állomások találhatóak: Finnországban (Sodankylä) és Svédországban (Kiruna)...
A Norvég HAARP rendszer technikai adatai, képekkel ITT:
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_flyingobjects95.htm
3. A Japán HAARP
Az úgynevezett MU Radar Japánban, Shigaraki városában található... Az obszervatórium 1984. óta üzemel, és a legmodernebb légköri radar a Világon... Hivatalos tevékenység: a Föld légkörének kutatása, meteorológiai légköri megfigyelések, Troposzféra és sztratoszféra kutatás...
A MU radar rádió hullámainak frekvenciája: 46.5 MHz...
(3,5 MHz sávszélességű, és 1 MW csúcs kimeneti teljesítmény)

Az obszervatórium területén 475 db (Yagi) antenna áll...
A belső kör átmérője : 103 méter...
Földrajzi koordináták : MU Radar 34°51'13.86″ N
Technikai adatok, képekkel ITT:
http://www.rish.kyoto-u.ac.jp/mu/en/detail.html
(Mu radar - Japán)
4. HAARP rendszer Puerto Rico-ban
Az obszervatórium Puerto Rico-ban, Arecibo település közelében található... 1997.-ben nyílt meg, és ez a Világ legnagyobb és legérzékenyebb rádió teleszkópja... Hivatalos tevékenység: Ionoszféra kutatás, Csillagászati radar és légköri megfigyelések...
A radar szórása : 430 MHz
A víznyelő átmérője : 305 méter...
A rádióvevő 900 tonna és 150 m (500 láb) átmérőjű...
Földrajzi koordináták : 18°20′39.05″N, 66°45′10.07″W

A Puerto Rico-i Haarp rendszerhez köthető számos földrengés, mint pl. a 2010.-es nagy Haiti földrengés és szökőár...
Technikai adatok, képekkel ITT:
http://en.wikipedia.org/wiki/Arecibo_Observatory#.C3.81ngel_Ramos_Foundation_Visitor_Center
HAARP Puerto Rico-ban - Videó ITT:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TrqbLlyUWfU
5. AZ Orosz HAARP (SURA)
A laboratórium (kutató intézet) Nyizsnyij Novgorod-ban Oroszországban található... A projektet 1993.-ban indították az alaszkai (Gakona) HAARP mintájára... Hivatalos tevékenység: Ionoszféra kutatások...
Antennák alapterülete: 300 m X 300 m...
A frekvenciatartomány: 4,5 - 9,3 MHz-es...
Összteljesítmény: 190 MW...
Földrajzi koordináták: +56° 7' 9.70", +46° 2' 3.66"
SURA műszaki és technikai adatok ITT:http://en.wikipedia.org/wiki/Sura_Ionospheric_Heating_Facility
(HAARP rendszer Oroszország - SURA)

HAARP állomások Oroszországban (SURA), és a Világban - Videó ITT:
6. Angliai HAARP és Radarállomás
A NERC radarállomás Angliában (Nyugat Wales) 1990.-ben kezdte meg működését... A terület hasonlít az alaszkai HAARP állomáshoz...
Csúcs átviteli teljesítmény: 160 kW
Hivatalos tevékenység: Légkör és meteorológiai kutatások...
Földrajzi koordináták : 52 ° 25'28 "N 4 ° 0'18" W
Műszaki adatok ITT:
1.  http://mst.nerc.ac.uk/nerc_mst_radar.html#top
2.  http://mst.nerc.ac.uk/index.html
Videó a radarállomásról ITT:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jGOKx_bawrk
7. A Brazil HAARP és űrobszervatórium
A Brazil űr obszervatórium 1998.-ban épült Cruzeiro Santa Barbara, Sao Luis-MA város közelében...
Koordináták: -2° 35' 40.47", -44° 12' 35.90"
Hivatalos tevékenység: Ionoszféra kutatások...
A radarállomás 768 darab magas teljesítményű antennával rendelkezik...
Műszaki adatok, fotókkal ITT:
http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/Sao_Luiz_Space_Observatory.html
HAARP Brazíliában, Videó ITT:
http://www.youtube.com/watch?v=mLvNtd-AAqg&feature=player_detailpage
8. HAARP és radarállomás Indiában
A radarközpont Indiában, (Gadanki közelében) Tirupati déli részén található... A kutatóállomás 1992.-óta üzemel... Hivatalos tevékenység: Légkör és Ionoszféra kutatás...
A létesítmény területén 1024 darab (Yagi) antenna áll...
Földrajzi koordináták : - 13 ° 27'26 .68'' N, 79 ° 10'30 .74'' E
Műszaki adatok ITT:http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/National_MST_Radar_Facility.html
Kiterítettük a kártyáinkat...
Bemutattunk több olyan létesítményt a Világ minden tájáról, ahol már évek óta különböző ionoszféra kutatások zajlanak... Fél évszázada folytatják nagy erők bevonásával és mind rombolóbb technikák bevetésével a felső légkör működésének kutatását... és erősen feltételezhető, hogy időjárás módosításokkal foglalkoznak…

Láthatjuk, hogy több ország is rendelkezik az alaszkai  
HAARP-hoz  hasonló és funkcióiban is azonos rendszerrel… Ezek a kutató-és HAARP állomások Globálisan áthálózzák a Bolygónkat… Semmi kétség, kijelenthetjük, hogy durván beavatkoznak az időjárásunkba, és a Föld bármely pontján képesek ezekkel a technikákkal mesterséges viharokat, hurrikánokat, vagy földrengéseket, de akár vulkánkitöréseket okozni…

Segítettünk feltárni olyan információkat, dokumentumokat, amiről a TV és a magyar média sosem fog a nyilvánosságnak betekintést engedni… És aki még mindig kételkedne mindebben, annak üzenjük, hogy ez még csak a felszín… mert ma már ennél sokkal korszerűbb és fejlettebb, műholdakról vezérelt, s irányított technológiák állnak a nagy hatalmak rendelkezésére…

Hiszen nehéz lenne nem összekapcsolni a  
HAARP-pal,  az USA által tervezett űrlaboratóriumokat... mert a  HAARP  egyben a katonai űrkutatással és űrfejlesztésekkel foglalkozó kutatások fontos része is... A  HAARP  lehetőségei egybekapcsolva egy űrállomással, hatalmas energiák felszabadítására képesek... akár egy nukleáris robbanás erejével is, bármely pontján a Földnek, lézer és részecskesugarak bevetésével...

A programot úgy "adják el" a nyilvánosság felé, mint valamiféle űrvédőpajzs a bejövő fegyverek ellen, vagy ami még vonzóbbnak hangzik: eszköz, az ózonlyuk befoltozására... Tudjuk mindez rémisztően hangzik, de ki kell jelenteni, hogy
 ezek már az Új Világrend fegyverei...

 
A HAARP hatása az agyra...

 
Földi HAARP célzott behatása a tudatra mint fegyver...
Mert fegyvernek számít, bármennyire is rejtett... Visszamérhető!
A HAARP projekt antennái nagy mennyiségben termelnek elektromágneses hullámokat,
melyek frekvenciája 7,8 Hz
Mindez a véletlen műve lenne,
vagy szándékosan előidézett jelenség?
Az emberi agy elektromos áramainak EEG-vel történő mérései megállapították, hogy agyunk 1-20 Hertz közötti elektromágneses hullámokat termel... Az orvostudomány ezt a spektrumot négy főbb tartományra osztja, amelyek különböző tudatállapotokhoz kapcsolódnak:
1. A delta-hullámok (1-3 Hz) az álom nélküli mélyalvásban és a komatózus állapotokban dominálnak...
2. A théta-hullámok (4-7 Hz) azokra az alvási fázisokra jellemzőek, amikor álmodunk...
3. Az alfa-hullámok (8-12 Hz) a nyugalmas ébrenléti állapotokban lépnek fel (pl. meditáció során, röviddel az elalvás előtt, illetve közvetlenül az ébredés után)...
4. A béta-hullámok (13-20 Hz) a normális ébrenléti állapotra jellemzőek... A Schumann-frekvencia (7,8 Hz), tehát az agy alfa és théta-állapotának határán helyezkedik el...
(A Schumann-rezonancia a Föld frekvenciáját és frekvenciaváltakozását jelenti, az atmoszféra hullámait)
Miként kapcsolódik az ionoszféra lüktetése az agyműködéshez?
A Föld ionoszférája nagyjából 100 km-es magasságban kezdődik... Befogja a napszél által szállított töltött részecskéket, így megóvja a felszíni életet a káros sugárzások roncsoló hatásától... Az ionoszféra folyamatos rezgésben van... Ezek a hullámok folyamatosan áramlanak a felszín és az ionoszféra között... A „Föld szívverésének” ritmusa pontosan az agyműködés rezgéstartományába esik...
           
A naptevékenység és az időjárás kapcsolata egyértelmű, fokozott Nap-aktivitás idején sokkal gyakoribbak a viharok, megváltozik a „Föld szívverési” frekvenciája, ezáltal agyműködésünk... Tudjuk, hogy az alfa állapotban az emberi tudat befolyásolható... Ha valaki befolyást tud gyakorolni az ionoszféra frekvenciájára, képes tömegek gondolkodását, érzelmi állapotát is befolyásolni, anélkül, hogy az érintettek ebből bármit és érzékelnének...
Az emberek bioritmusa is tökéletesen felborítható
           
Tudományosan kimutatták, hogy ha egy személyt 6.6 Hz-es frekvenciának teszünk ki, akkor depresszióba esik, míg 10.8 Hz-es agresszív tombolási hajlam uralkodik el rajta... A normális 8 Hz körüli frekvenciától való tartós besugárzás esetén roncsolódnak a DNS-molekulák is... Aki uralja tehát ezeket a frekvenciákat, az képes a Föld teljes lakosságát depresszióba süllyeszteni, vagy őrjöngő vadálattá változtatni...
A HAARP olyan ember-alkotta szerkezet,
mely mikrohullámú rezgéseket keltve rázza meg a Föld ionoszféra-hálóját...REJTÉLYES HANGOK A VILÁGBAN!
Furcsa jelenség ütötte fel a fejét világszerte!
 
Az elmúlt években a világ minden táján rendkívül furcsa, néhol ijesztő hangokat, búgást, rezonálást hallanak az emberek, és ezek a hangok az ég felől jönnek, mely esetenként egy óránál is tovább tartanak... Az utóbbi időszakban, de főleg 2012 óta gombamód elszaporodtak a neten az olyan videók, amelyeken sokszor valóban hátborzongató hangokat hallhatunk...

A videók készítői, és sokszor a fültanúk is megerősítik, a hangok általában mély, búgó hosszan tartó hangok, és olyan mintha minden irányból jönne, és nem találni forrását... 
Sokan a HAARP-al kötik össze a szokatlan és bizarr hangokat...
Az Enigma TV műsort készített a rejtélyes hangokról:
A HAARP által keltett rezgések pontos mikéntje mindmáig ismeretlen... Ki kell jelenteni, hogy a HAARP geomágneses hatásai beavatkoznak a Föld lüktetésébe, a sugárzások interferenciája pedig akár az egész ionoszféra szétesését okozhatja....
A HAARP-al kísérletezőknek talán fogalmuk sincs, mivel játszanak...
Kapcsolódó anyagok a témában:
1./ Több olyan létesítmény létezik a Világ minden táján, ahol már évek óta különböző ionoszféra kutatások zajlanak, íme 8 HAARP állomás ► Haarp rendszerek a Világban
2./  Egy bővitett összeállítás - cikkek, videók, dokumentumfilmek az időjárás-módosításról és az időjárás fegyverekről ►  HAARP / Chemtrail : Időjárás-módosítás
3./ Új HAARP állomás Kínában - Kína új HAARP szerű rendszert épített... Több műholdas kép szerint Kínában egy tovább fejlesztett HAARP állomás üzemel ► HAARP project - Új HAARP állomás Kínában
              
2014. január 12.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése