2016. december 5., hétfő

Az élet úgy is tova száll !!!





Az élet úgy is tova száll !!!



Villás Béla - Angyalok teremtése és feladatuk a teremtésben.. 2016.11.18. Budapest





Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között 

2016. november 14. RT - 888.hu 

Oroszország és Irán október óta tárgyalásokat folytat egy tízmilliárd dolláros fegyverüzletről, mivel az oroszok ekkor szállítottak le sikeresen több, S-300-as légvédelmi rakétarendszert. 

A tárgyalások jelenleg is folynak. Az igényelt fegyverek reflektálnak Irán szükségleteire és a tételek összértéke eléri a tízmilliárd dollárt" - nyilatkozta az orosz védelmi és biztonsági bizottság felsőházi elnöke, Viktor Ozerov. Orosz parlamenti képviselők hétfőn Iránba látogattak - köztük Ozerov is -, hogy az üzletről tárgyaljanak iráni partnereikkel. 
Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között 
Az S-300-as légvédelmi rendszer. Fotó: AFP

A bizottsági elnök elmondta, hogy a fegyverek között vannak T-90-es tankok, tüzérségi rendszerek, valamint légi szállító- és harcjárművek is. 

Ozerov azt is megjegyezte, hogy 2020-ig csak olyan fegyvereket szállíthatnak az irániaknak, amelyre az ENSZ Biztonsági Tanácsa is rábólint. Ugyanis a világszervezet legfőbb testületének határozata értelmében Iránra fegyverszállítási moratórium vonatkozik 2020 októberéig. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben Irán valahova legálisan fegyvert szeretne szállítani, vagy egy másik ország szeretne fegyvert exportálni a perzsa államba, ahhoz a Biztonsági Tanács engedélyét kell kérnie. Ozerov megjegyezte, hogy az Irán elleni szankciók egy részét formálisan feloldották, így volt lehetősége az oroszoknak leszállítani az S-300-as légvédelmi rakétarendszereket. 

Oroszország még 2010-ben kényszerült leállítani a légvédelmi rendszer szállítását, mivel akkor lépett életbe az Iránnal szembeni fegyverembargó. Akkor Oroszország is Irán atomprogramjának befagyasztásához kötötte a további fegyverszállításokat. Akárcsak az ENSZ, amely a szankciók feloldását szintén az atomprogram befejezéséhez kötötte. Végül 2015 júliusában feloldották a korlátozások jelentős részét. 

Az orosz légvédelmi fegyverrendszerek szállítása 2016 áprilisában indult meg és októberre hiánytalanul megérkeztek az S300-asok. 

Az S-300-as légelhárító rendszer az egyik legkorszerűbb a hadiipari piacon. Éppúgy alkalmas ellenséges vadászgépek megsemmisítésére, mint a közeledő ballisztikus rakéták kiiktatására. Főként nagyobb ipari és katonai létesítmények védelmére tervezték. Ozerov szerint még az év vége előtt mindegyik S-300-as működőképes állapotban lesz. 

Az irániak szerint a két ország együttműködése tovább folytatódik. A jövőben MI-17-es harci helikoptereket fogunk vásárolni az Orosz Föderációtól - mondta Aladdin Boroujerdi az iráni parlament külpolitikai és biztonságpolitikai bizottságának elnöke. 
Tízmilliárd dolláros fegyverüzlet Irán és Oroszország között 
MI-17 harci helikopter. Fotó: AFP

Jelenleg több mint 50 típusú orosz helikoptert használnak Iránban, a legtöbbet a hadsereg. Ezek közül az MI-17-es a legnépszerűbb. Az irániak a partvédelmi rendszerek iránt is érdeklődnek, leginkább a szuperszonikus rakétákkal felszerelt Yakhont hadihajóellenes rendszer keltette fel a figyelmüket. Emellett szívesen vásárolnának másféle légvédelmi fegyvereket, vadászgépeket és egyéb fegyvereket és felszerelést. 



Nem várt fordulat! Ez az európai ország ki akar lépni az Unióból és Putyinnal szövetkezne!


10 évvel a csatlakozásuk után Bulgária ki akar lépni az Európai Unióból.
A csalódott bolgárok inkább Putyin Oroszországa felé húznak. Véleményük szerint az EU omladozik, és Brüsszel már nem képes megoldani semmilyen problémát.
Vasárnap ér véget az elnökválasztás, és könnyen olyan jelölt győzhet, aki Kreml-párti – derült ki a közvélemény-kutatási eredményekből. Rumen Radev tábornok a NATO- és az EU-tagságot is felülbírálná.
forrás: express.co.uk



Putyin: Hamarosan elszabadul a pokol Európában!

Putyin rémisztő jövőképet vetített az Európai Unió elé. Hamarosan elszabadul a pokol Európában.
Putyin két lehetséges utat vázolt fel az Európai unió számára a migránsválsággal kapcsolatban.
Az egyik, hogy azonnal fizikai erővel és katonasággal védi meg a Schengeni határokat, a másik pedig, hogy továbbra is beengedi az illegális bevándorlókat és ezzel a terroristákat, és akkor vége lesz az Európai uniónak, de a harmadik világháborút, sőt egy új holokausztot is előidézhet.
Az orosz elnök szerint a legfontosabb, hogy azonnal be kell fejezni a migránsok utaztatását az unión belül és világosan ki kell nyilvánítani az unió vezetőinek a migránsoknak, hogy ne jöjjenek Európába mert úgy is ki lesznek utasítva. A háború elől menekülőkről az a véleménye, hogy a Törökországi menekült táborokban kell őket tartani, amíg a háború véget nem ér Szíriában.
forrás: netextra.hu





Itt a brutális igazság az egész migrációról a legnagyobb iszlám szakértőtől! Ezt mindenkinek tudnia kell!



Itt az idő tisztán beszélni az egész migrációról, bevándorlási invázióról az egyik legnagyobb iszlám szakértővel. – aki nem más, mint Bill Warner.
Bűntudatkeltés és pszichológiai hadviselés zajlik Európa iszlamizációjáért. A szerző – aki a terület tudományos kutatója – írásában rámutat a muszlim világból áradó gyűlölet valódi okaira.
A hidzsra a migráció általi dzsihád az iszlám doktrínában.  A hidzsra egy politikai taktika, amit Mohamed használt nem muszlim országok meghódítására.”
Bill Warner PhD, a politikai iszlám elismert és nagy tiszteletben álló szakértője. A szeptember 11-ei merénylet után úgy döntött, hogy az iszlám forrásszövegeit elérhetővé teszi a hétköznapi emberek számára. Egyértelművé vált, hogy az iszlám nem azoknak a civilizációs alapelveknek a mentén jött létre, amelyekre a világ többi része épült.
Az elmúlt évben az iszlám országokból történő bevándorlás lett az európai kontinens évtizedek óta egyik legsúlyosabb problémája. Jelenleg is sokféle, különböző ember tart Európa felé a balkáni és a Földközi-tengeri útvonalakon keresztül, köztük olyanok is, akiknek az életét tönkretette az Iszlám Állam által indított dzsihád.
Azonban a titkosszolgálatok jelentései alapján harcosok is vannak közöttük, akik ezt a dzsihádot akarják rászabadítani Európára. A migránsok messze legnagyobb csoportját a gazdasági bevándorlók képezik, akiket a jobb élet reménye motivál, amelyet az európai államok szociális ellátórendszere biztosít majd számukra. Az sem titok, hogy a bevándorlók legnagyobb része muszlim.
Ráadásul folyik egy állandó hamis bűntudatkeltés a fehér ember ellen – különösen Németországban jelentős ez – mintha vezekelni kellene. Mert aki nem ezt teszi, az megkapja a rasszizmus, kirekesztés, embertelenség vádját….
Amikor először elkezdtem tanulmányozni az iszlámot és elolvastam a Koránt és Mohamed életét, meglepett, hogy milyen sok dolog szól a nem muszlimokról (…) furcsának találtam, hogy a Koránnak a kétharmada rólam a ‘kafirról’, hitetlenekről szól, nem tudtam, hogy ez benne van. A nem muszlimoknak meg akarom tanítani, hogy mit mond róluk a Korán.
Hidzsra – A migráció (menekülés) általi dzsihád
622-ben Mohamed elhagyta Mekkát, és Medinába vándorolt, mert a mekkaiak úgy tartották, hogy ő a konfliktusok forrása, és nem akarták, hogy polgártársuk legyen többé. Ezt az eseményt ‘hidzsrának’ hívják, és kulcsfontosságú az iszlám történelemben.
[Korán 2:218]„Akik hisznek és elvégzik a hidzsrát, és harcba szállnak Allah útján, azok reménykedhetnek Allah könyörületében. Allah megbocsátó és könyörületes.”
Káfir az a szó, amelyet a Korán használ a nem muszlimokra.Ezt általában nem hívőnek, vagy hitetlennek fordítják, de ez a fordítás hibás, ennél sokkal negatívabb a jelentése.
  • A Korán szerint Allah gyűlöli a káfirokat.
  • Egy muszlim sosem lesz egy káfir igaz barátja.
  • A káfirt rabszolgasorba lehet taszítani, meg lehet erőszakolni, le lehet fejezni, szövetkezni lehet ellene, lehet terrorizálni, és meg lehet alázni.
  • Egy káfir nem egy teljes ember.
Bevándorlás nem-iszlám országokba
A muszlimok nem jöttek nagy számban a káfirok nyugati országaiba a huszadik század második feléig. Abban az időben számos nyugati politikus úgy gondolta, hogy a muszlim országokból származó munkaerő majd Európában marad néhány évig, és miután kerestek egy kis pénzt, a muszlim munkások hazatérnek családjaikhoz a hazájukba. Azonban nem ez történt. Ellenkezőleg, a családok csatlakoztak a munkásokhoz, és véglegesen letelepedtek a befogadó országokban.
Az iszlám politikai doktrína a világot – dar al-iszlámra (az iszlám háza), – és dar al-harbra (a háború háza) osztja fel.
1. Az első kategória az iszlám és a saría törvény által uralt országokat foglalja magába.
2. A második kategória – a háború háza – a káfir országokat jelenti. A politikai iszlám végső célja, hogy a háború házát beintegrálja az iszlám házába.
Azok, akik a második változatot választják (beköltöznek a háború házába), Mohamed medinai példáját kell követniük, és fokozatosan gyöngíteni a káfir társadalom pozícióit. A dzsihádot kell vívniuk, minden eszközzel: beszéddel, írással vagy karddal (a helyzettől függően), és biztatni másokat a saría törvény követésére.
EURÓPA ISZLAMIZÁLÁSA CSAK AZ ELSŐ LÉPCSŐ, A DZSIHÁDNAK IS FONTOS SZEREPE VAN
dzsihád szerves része az iszlám erkölcsi gazdaságának, ami jól érzékelteti, hogy létfenntartásának elengedhetetlen eszköze az erőszak.
A NŐ TULAJDON
A női test a meghódítandó területet szimbolizálja, az erőszaktevő pedig a hódító szerepében tetszeleg. A Nyugat vágyott gyümölcsei közül ez a legkönnyebben elérhető és megszerezhető. A bevándorlók és leszármazottaik köré­ben tapasztalható, nőkkel szembeni agresszió oka egy olyan mechanizmus, amely a muszlim világban és az európai muszlim közösségekben egyaránt jelen van, és valósággal kineveli a szexuális ragadozókat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden fiatal muszlim potenciális bűnöző, de azt igen, hogy az arab muszlim kultúra szexuális etikája kettős mércét alkalmaz és ezért táptalajt kínál a szexuális zaklatásnak olyan nőkkel szemben, akiket erkölcstelennek bélyegez. A nemi szerepeket, a férfiak és nők kapcsolatrendszerét szabályozó törvények egyértelmű üzenete: a nő tulajdon.



Mégis közeleg a 3. világháború! Kódolt rádióüzenetet észleltek!



Háborús figyelmeztetés? Kódolt rádióüzenetet észleltek a biztonsági szakértők Észak-Koreában!
Ismét felerősödtek a félelmek, ugyanis a szakértők szerint ez a sugárzott kód akár egy támadás előrejelzése lehet.
A műsorvezető a mondatát félbeszakítva mondott el egy számsort. Ez már a harmadik alkalom volt.
Még egyelőre nem sikerült megfejteni Kim Jong-un kódnyelvét, de a szakértők folyamatosan dolgoznak rajta.
forrás: express.co.uk
Háborús figyelmeztetés? Kódolt rádióüzenetet észleltek a biztonsági szakértők Észak-Koreában!
Ismét felerősödtek a félelmek, ugyanis a szakértők szerint ez a sugárzott kód akár egy támadás előrejelzése lehet.
A műsorvezető a mondatát félbeszakítva mondott el egy számsort. Ez már a harmadik alkalom volt.
Még egyelőre nem sikerült megfejteni Kim Jong-un kódnyelvét, de a szakértők folyamatosan dolgoznak rajta.
forrás: express.co.uk



Putyin: “Csak jelzem, hogy órák alatt lerohanom Európát!”


Putyin reagált a Romániába és Lengyelországba telepített amerikai rakétapajzsra.
A két ország fél a NATO és a Kreml közti feszültségről. Azonban Putyin kijelentette, hogy ő nem fog támadni, csupán reagálni az esetleges támadásra. Viszont az országok közötti szövetség kialakulására tekintve kiemelte, hogy “ne feledje senki, órák alatt lerohanom Európát”.
A NATO védelmi miniszterei ezen a héten tárgyalnak az állomány abba a régióba történő szállításáról.
Putyin fenyegetésnek veszi az amerikai rendszer kiépülését a balti államokban.
forrás: express.co.uk


Putyin kész kirobbantani a 3. világháborút!


A NATO arra figyelmeztet, hogy Putyin bármikor kirobbanthatja a harmadik világháborút, amikor úgy dönt, hogy lerohanja Lengyelországot. Csak órák kellenek neki ahhoz, hogy lerohanja.
Az orosz elnök csapata már készen áll a villámtámadásra, ami Európát a globális konfliktus küszöbére sodorja. És ha a NATO nemzetek nem megfelelően reagálnak, annak a következménye végzetes lehet.” -figyelmeztetett Richard Shirreff generális.
Oroszország nagyon meg tudja lepni a Nyugatot. Ami pusztító hatással lehet Lengyelországra, és végzetes következményeket okozna a szövetségesekre nézve.”
Putyin a támadását megelőző védekezésnek is nevezheti. Ugyanis fenyegetésnek tekinti a NATO jelenlétét Lengyelországban.”
Oroszország már megkezdte a katonai gyakorlatait.
Sürgősen meg kell erősíteni Lengyelország katonai állományát, védelmi kapacitását. Az orosz csapatok ugyanis rendkívüli sebességgel képesek lecsapni, amivel – megfelelő védelem hiányában – a NATO nem tudja felvenni a versenyt.”
forrás: express.co.uk


Vérfagyasztó videó: Halott katona szelleme kísért az emlékműnél



Az amerikai polgárháború egyik legfontosabb helyszínén olyan dolog történt a sötétben, amire kevesen számítottak.
A szellemvadász csapat azért indult a Pennsylvania államban található Gettysburgbe, hogy elkészítsék életük felvételét. Ami sikerült is nekik…
Szellemek szempontjából a helyszín remek választás, hiszen 150 évvel ezelőtt, az amerikai polgárháború idején fontos csaták zajlottak ezen harcmezőn. Az ütközeteknek sok halálos áldozata volt, így joggal gondolhatták a lelkes amatőrök, hogy egyesek lelke a mai napig itt bolyong.
A jóslatuk beigazolódott, hiszen elképesztően durva képsorokat sikerült készíteniük. Szabad szemmel is jól látható, amint a sötétben egy halott katona szelleme tűnik fel az egyik emlékműként szolgáló ágyú mellett.
1:40-től tisztán látható:
Gettysburg Ghost Sighting
Gettysburg Ghost -- Most Authentic Video to date?
10 Amazing Videos Of Real Ghosts Caught On Camera (2016)
Top 20 Mysterious Creatures Caught On Camera


forrás: ripost.hu

Ez a hír még az orvosokat is sokkolta!


A kókuszolaj elpusztítja a vastagbél rákos sejtjei 93 %-át!
És mindezt 2 nap alatt!
A vastagbélrák az egyik leggyakoribb ráktípus a férfiak és a nők körében. Kezelésére számos holisztikus gyógyászati módszer létezik, de az orvosszakértők úgy vélik, hogy nincs elegendő bizonyíték ezek hatásának tekintetében. Eddig! Mert a legújabb felfedezés alapján igenis létezik.
Az Adelaide Egyetem kutatói Ausztráliában ugyanis megállapították, hogy a kókuszolajban lévő laurinsav a vastagbélrák tumor sejteknek több mint 93 százalékát megöli, ráadásul rekord gyorsan: 48 órán belül!
A kísérleteket laboratóriumban és élő szervezetben is elvégezték, a párhuzamos eredményeket vizsgálva. Ez alapján megerősítették, hogy a laurinsav valóban elpusztítja a rákos sejteket, miközben csökkenti az oxidatív stresszt, így gyulladást.
Az American Nutrition Association vizsgálata szerint, a kókuszdió olaja a cukorbetegség, a csontritkulás, a vírusos betegségek (mononukleózis, a hepatitis C, a herpesz, epefertőzések, Chron betegség, a rák esetében is hasznos lehet. “
A tanulmány azt is megmutatta, hogy a kókuszolaj csökkenti a kemoterápia negatív hatását és javítja az életminőséget.


Elképesztő! Megnyílik a föld! Felszín alatti atomkísérlet! (video)

Megnyílik a Föld! Rémálmainkban szoktunk ilyesmit látni.
Underground nuclear subsidence crater

HD footage of underground nuclear tests 1980s

10 BIGGEST Explosions EVER

In Strasbourg, Rosen Plevneliev, President of Bulgaria, addresses the European Parliament




Trumpék szerint Magyarország követendő példa az Egyesült Államok számára





2016-11-14 Hírözön

Newt Gingrich, egykori házelnök – aki most Donald Trump hatalom átadás-átvételi csapatának alelnöke – egy pozitív tartalmú hozzászólásban méltatta Magyarországot a Fox News televízióban. Kijelentése arra utal, hogy a kormányzásra készülő Trump-adminisztráció rendkívül jól ismeri Magyarország illegális migráció elleni lépéseit – számol be a 888.hu.
Gingrich, aki állítólag a legesélyesebb az új elnök kormányának külügyminiszteri posztjára, a Fox News műsorában az amerikai-mexikói határra felépülő kerítés szükségessége és hatékonysága mellett érvelve említette meg Magyarország példáját:
Magyarország a beérkező migránsok számát egyetlen nap alatt 99 százalékkal csökkentette, egyszerűen egy hatékony kerítés megépítésével és annak az őrzésével.”
Forrás: 888.hu / korkep.sk


Fekete országot hoznának létre az USA-n belül

Oláh Gellért
 
2016. július 11. 20:13
Isten hozott a Fekete Egyesült Amerikai Államokba!

Az elmúlt hetek megrázták az Egyesült Államokat, több fehér rendőrt is lelőttek, ám a rendőri kegyetlenkedés és rasszizmus is felütötte a fejét. Fekete országot hozna létre az Egyesült Államokon belül Babu Omowale radikális aktivista. 
Az Új Fekete Párducok Párt párt egyik aktivistája,  Babu Omowale egy rádiónyilatkozatában azt mondta, hogy az USA dél-keleti államaiból – Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama, Georgia – kell létrehozni a feketék új országát.
A feketék aránya az USA-ban.
Omowale szerint, ha a feketék elkezdenek betelepülni, akkor nagy valószínűséggel a többségi fehér társadalom el fogja hagyni az adott államot. Először a feketéknek a saját kezükbe kell venniük a visszafoglalt területeken a gazdaságot, a politikát és az oktatást - írja a Vs.hu. 
A terv egyszerű:
  • Elsősorban gazdaságilag függetlenednének a fehérek által uralt Amerikától
  • Bevezetnék a feketék dollárját
  • Az iskolákban a feketék történelmét oktatnák majd 



A mór mehet, jöheta következő! A legnagyobb német kormánypárt, a kereszténydemokrata CDU is támogatja Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusának jelölését az államfői posztra. A Reuters, az AFP és a dpa egybehangzó jelentése szerint a CDU elnökségének telefonkonferenciáján megállapodtak abban, hogy elfogadják az SPD javaslatát a Joachim Gauck távozásával megüresedő szövetségi elnöki tisztség betöltésére, így Steinmeiert támogatják majd. 

BEHISZTIZTEK A BBC-RE, AMIÉRT AZ MARINE LE PENNEL MERÉSZELT INTERJÚT KÉSZÍTENI



Felrobbant a Twitter, miután kiderült: a BBC Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Front vezetőjével készített interjút; sokan ezért "fasisztabarátnak" nevezték a csatornát. Le Pen kijelentette, hogy Trump győzelme az ő esélyeit is növelte a francia elnökválasztási küzdelemben, írja az RT.com.
A Nemzeti Front elnök asszonya szerint Trump "lehetővé tette, ami korábban képtelenségnek mondtak".
Arra a kérdésre, hogy befolyásolhatja-e Trump győzelme az ő esélyeit a jövőre esedékes francia elnökválasztáson, így reagált:
"Igen, azt szeretném, ha az emberek Franciaországban is borítanák az asztalt (...), melyen az elit osztja el, hogy mi jusson a francia embereknek."
Azzal kapcsolatban, hogy "lehetnek-e a muzulmánok jó francia állampolgárok és tárt karokkal várják-e majd őket Marine Le Pen Franciaországában", ezt válaszolta:
"Nem fogunk több embert befogadni. Állj, megteltünk!"
Hozzátette, hogy nem vallási alapon ítélkezik, de
"ha valaki nem tartja be a szabályainkat, az értékrendünket, a francia életvitelünket", akkor az ország "ennek megfelelően fog (velük) viselkedni".
Mikor szóba került az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Frontot "egy hajszálnyi különbség sem választja el" Nigel Farage alakulatától.


A két párt közötti súrlódásokra utalva hozzátette, hogy szerinte "nevetséges" Farage tagadása, ami a hasonlóságokat illeti, úgy véli mind a bevándorlás, mind az Európai Unió témáiban egyetértenek.
Eközben komoly tiltakozás kezdődött a Twitteren, illetve élőben, a BBC székháza előtt, amiért a tévéadó "a fasizmust promotálja", és több aktivista is számon kérte a BBC-n: hogy mernek Le Pennel interjút készíteni?
Az időzítés azért is tűnhetett különösnek, mert Anglia a Remembrance Day keretében ezen a napon emlékezik meg első és második világháborús katonáiról, sokan pedig úgy vélik, hogy Le Pen "fasiszta nézetei" sértik a hősi halottak emlékezetét.


BEHISZTIZTEK A BBC-RE, AMIÉRT AZ MARINE LE PENNEL MERÉSZELT INTERJÚT KÉSZÍTENI





Felrobbant a Twitter, miután kiderült: a BBC Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Front vezetőjével készített interjút; sokan ezért "fasisztabarátnak" nevezték a csatornát. Le Pen kijelentette, hogy Trump győzelme az ő esélyeit is növelte a francia elnökválasztási küzdelemben, írja az RT.com.


A Nemzeti Front elnök asszonya szerint Trump "lehetővé tette, ami korábban képtelenségnek mondtak".
Arra a kérdésre, hogy befolyásolhatja-e Trump győzelme az ő esélyeit a jövőre esedékes francia elnökválasztáson, így reagált:
"Igen, azt szeretném, ha az emberek Franciaországban is borítanák az asztalt (...), melyen az elit osztja el, hogy mi jusson a francia embereknek."
Azzal kapcsolatban, hogy "lehetnek-e a muzulmánok jó francia állampolgárok és tárt karokkal várják-e majd őket Marine Le Pen Franciaországában", ezt válaszolta:
"Nem fogunk több embert befogadni. Állj, megteltünk!"
Hozzátette, hogy nem vallási alapon ítélkezik, de
"ha valaki nem tartja be a szabályainkat, az értékrendünket, a francia életvitelünket", akkor az ország "ennek megfelelően fog (velük) viselkedni".
Mikor szóba került az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Frontot "egy hajszálnyi különbség sem választja el" Nigel Farage alakulatától.
A két párt közötti súrlódásokra utalva hozzátette, hogy szerinte "nevetséges" Farage tagadása, ami a hasonlóságokat illeti, úgy véli mind a bevándorlás, mind az Európai Unió témáiban egyetértenek.
Eközben komoly tiltakozás kezdődött a Twitteren, illetve élőben, a BBC székháza előtt, amiért a tévéadó "a fasizmust promotálja", és több aktivista is számon kérte a BBC-n: hogy mernek Le Pennel interjút készíteni?
Az időzítés azért is tűnhetett különösnek, mert Anglia a Remembrance Day keretében ezen a napon emlékezik meg első és második világháborús katonáiról, sokan pedig úgy vélik, hogy Le Pen "fasiszta nézetei" sértik a hősi halottak emlékezetét.


"ÚJRA ELÉRKEZETT A NEMZETÁLLAMOK IDEJE" - ÍGY KÉSZÜL LE PEN AZ ELNÖKSÉGRE



Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője a párt legutóbbi gyűlésén hangsúlyozta, hogy a világban zajló olyan folyamatok, mint a sikeres Brexit, vagy Donald Trump folyamatos erősödése nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a politika alapjai ismét a nemzetállami keretek legyenek, írja a Guardian.


A Francia Riviérán található Fréjus-ban Le Pen a "határok idejéhez való visszatérésről" beszélt a Nemzeti Front több ezer szimpatizánsa előtt, és kifejtette, hogy szerinte a világban zajló politikai változásoknak és hangsúlyeltolódásoknak köszönhetően
"újra elérkezett a nemzetállamok ideje".
Ígéretet tett rá, hogy megvédi Franciaországot és a francia identitást az Európai Unió által rá kényszerített bevándorlástól és multikulturalizmustól, valamint visszaállítja a nemzeti függetlenséget.
A nagygyűlés már a jövőre esedékes elnökválasztási kampány része, nem véletlen, hogy a jelenlévők hangos "Marine-t elnöknek!", illetve "Ez a mi otthonunk!"felkiáltásokkal fejezték ki tetszésüket.
Míg a mainstream jobb- és baloldali pártok eddig hivatalosan nem jelölték ki elnökjelöltjeiket, addig Le Pen már magabiztosan bejelentette, hogy a Nemzeti Front színeiben ő fog ringbe szállni. Ezzel szerinte eleve nyert helyzetből indul, ám a valóságban még megjósolni sem nagyon lehet, milyen végeredmény születik majd a hét hónap múlva esedékes, kétfordulós megmérettetésen. (Érdemes szem előtt tartani, hogy a francia választási rendszer kétfordulós szisztémája eddig pont Le Pen pártjának kedvezett a legkevésbé. - a szerk.)
Bár a közvélemény-kutatások optimizmusra adnak okot, és azt vetítik előre, hogy Le Pen gond nélkül bekerülhet a második körbe, az eddigi tanulságok azt mutatják, hogy a francia radikális jelöltek általában ekkor szoktak elvérezni, mert a szavazók többsége pártállástól függetlenül beáll a mérsékelt jelölt mögé.
Aki jövőre nagy valószínűséggel Nicolas Sarkozy, volt elnök lesz, aki retorikájában már most próbálja jobbról előzni Le Pent.
Itt elég csak arra gondolni, hogy a jobboldali politikus bírósági tárgyalás nélkül börtönözne be embereket, ha azok a radikális iszlámmal való együttműködés gyanújába (vagy bármilyen, "államellenesnek" kikiáltott tevékenység - a szerk.) keverednek, ám ezzel az állásponttal Le Pen élesen szembehelyezkedett, és a törvény jelenlegi betűjének betartása mellett tört lándzsát.
A jobboldali jelöltek erősödő pozíciója és a francia társadalmat feszítő problémák miatt a kampányban valószínűleg háttérbe fog szorulni a kínzó munkanélküliség és az akadozó gazdaság témája, és olyan ügyek fogják dominálni a küzdelmet, mint a bevándorlás, a nemzeti öntudat, a terrorizmus, illetve az iszlám Franciaországban elfoglalt helye.
A Nemzeti Front elnöke abban bízhat, hogy amennyiben Sarkozy továbbra is fenntartja a radikális álláspontjait, azzal legitimálja, sőt akár valamelyest középre is pozicionálja majd a "szélsőjobboldalinak", "neonácinak"... stb. bélyegzett pártot, és így a végső küzdelemben nem kell olyan társadalmi összezárásra számítania, mint amivel édesapjának kellett szembesülnie 2002-ben (ekkor a választók 82 százaléka voksolt Jean-Marie Le Pen ellenében Jacques Chiracra).


Reszkessen, Mr. Trump! Két Clinton sem olyan kemény ellenfél, mint a TGM-féle jelzővihar



Borbás Barna / 2016.11.14., hétfő 09:02 /
Péntek este az ATV-ben Tamás Gáspár Miklós filozófussal és Kovács László volt külügyminiszterrel folytatódott a Trump-győzelem emésztése. TGM szerencsére elemében volt: jelzőkben és jelzős szerkezetekben gazdag szöveget zúdított a nézőkre és vele lépést tartani igyekvő Kovácsra, melyben a földig lehordta a megválasztott amerikai elnököt. A teljes adás több mint 18 perc, de olvasóink kedvéért itt a lényeg, mindössze 10 másodpercben:


TGM vs Trump
Na ez a rohadt zsidó is jól érzi itt magát a másikkal !!!


Kissé szélsőjobboldali árnyalatú, elmondhatatlanul szörnyű pasas, kőbunkó vadbarom, évszázados szégyen, mocskos szájú, szexista, fajgyűlölő marha.




Ennyi az átlagnyugdíj – mutatjuk



Dévényi István / 2016.11.21., hétfő 18:00 /
Heves vita alakult ki nyugdíjfronton, miután néhány hete kiderült, hogy törvény szerint egy százalékos nyugdíjemelés se lenne jövőre. 
Előbb Orbán Viktor ígért nagyobb emelést, majd az ellenzéki pártok követelték a nyugellátások rendezését. 
A nyugdíjasokért vívott csata még nem dőlt el, addig is itt az MTI által ma közreadott grafikon minden lényeges adattal: 






Szlovéniában futna össze Trump és Putyin 

2016. november 15. MTIŰ - 888.hu 

Vjacseszlav Nyikonov orosz képviselő szerint Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke és Vlagyimir Putyin orosz államfő első hivatalos találkozója Szlovéniában, a first lady szülőhazájában kerülhetne sor. 
Az STA szlovén hírügynökség szerint a befolyásos politikus az orosz állami, Rosszija 1 adónak mondta el, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a múlt héten megválasztott amerikai elnök, Donald Trump Szlovéniában, az új first lady szülőhazájában találkozna először Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 
Nyikonov 1993 óta képviselő és nagy tekintélynek örvend az orosz törvényhozásban. 
Szlovéniában futna össze Trump és Putyin

A politikus szerint a családi kapcsolatok döntőek lehetnek abban, melyik ország láthatja először vendégül a két elnököt. 

Melania Trump Szlovéniában született, nagyapja szovjet partizánként Fehéroroszországban harcolt a fasiszták ellen. Szlovéniában nincs oroszfóbia sem" - fogalmazott Nyikonov. 
Szlovéniában futna össze Trump és Putyin

A szlovén sajtó azt is kiderítette, hogy Nyikonov - Vjacseszlav Molotovnak, az egykor szovjet diplomácia vezetőjének az unokája. A politikus júliusban elkísérte Putyint Szlovéniába, ahova Borut Pahor szlovén államfő invitálta. 

George W. Bush korábbi amerikai elnök is Szlovéniában találkozott először Vlagyimir Putyinnal. bár akkor még nem volt ennyire élezett a viszony a nyugati hatalmak és Oroszország között. 




Őrjöngéssel fogadta Clinton a vereséget?



A sátán kurvája nem áldozott elég gyermeket az oltáron , így menekült meg a te eltűntnek vélt csemetéd !!!
de azóta már lehet , hogy több társával együtt kifolyatták a vérüket egy fekete mise alkalmával !!!
Az American Spectator információi szerint, Hillary Clinton azért nem állt ki a választási eredményeket értékelni a Javitz Centerben, mert féktelen őrjöngésbe kezdett, amikor megtudta, alulmaradt a küzdelemben.
Őrjöngéssel fogadta Clinton a vereséget?
A blog titkoszolgálati munkatársak információira hivatkozva azt állítja, a demokrata elnökjelölt eszeveszett káromkodással és vad üvöltözéssel fogadta, hogy több államban is a várakozásokkal ellentétben alulmaradt Donald Trumppal szemben. 


Az American Spectator szerkesztője, R. Emmett Tyrrell úgy tudja,

Hillary Clinton az őrjöngése során felborította az asztalokat, csapkodta a bútorokat és különböző tárgyakat vágott a stáb tagjaihoz. 
Mindeközben a demokrata tábor manhattani eredményváróján rengeteg támogató azt várta, hogy az elnökjelölt értékelje az éjszaka eseményeit. Végül aztán a kampányfőnök, John Podesta lépett a színpadra, aki arról beszélt, hogy több államban még számolják a szavazatokat, ezért egyelőre nem tudnak bővebb információt mondani. A rögtönzött beszéd után Podesta mindenkit hazaküldött. 
Kis idő múlva Donald Trump viszont megtartotta választási értékelőjét, amelyben elmondta,
Hillary Clinton felhívta és gratulált neki a győzelemhez.
A blog információi szerint a demokrata elnökjelöltet azért nem engedték fel a színpadra, mert órák kellettek ahhoz, hogy lenyugodjon. 
Az American Spectator szerkesztője azt is elmondta, nem ez az első eset, hogy problémák adódtak Hillary heves vérmérsékletéből. A kilencvenes években egy-egy dühkitörés során hasonlóan könyvekkel és lámpákkal kezdett el vagdalkozni. 




Gyárfást parlamenti bizottság elé citálná Kunhalmi Ágnes


A sportügyekért is felelős Kulturális Bizottság szocialista alelnöke arra kéri a testület jobbikos elnökét, Dúró Dórát, hogy hívja meg a testület ülésére Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét, illetve az újabb botrány miatt kérjen tájékoztatót a sportért felelős államtitkárságtól.
Kunhalmi Ágnes emlékeztetett rá, hogy az elmúlt napokban az ország kiemelkedő úszói – köztük az Orbán-kormány egykori államtitkára, a szintén olimpiai bajnok Czene Attila – arról beszéltek, hogy elnöke “diktatórikus módon vezeti a szövetséget” és “úri kegyként osztogatja a támogatásokat”.
A Kulturális Bizottság szocialista alelnöke – a sportolókkal egyetértve – hisz abban, hogy lehetséges olyan sportvezetést teremteni, aminek célja a lehető legjobb, legátláthatóbb és legkiszámíthatóbb viszonyok megteremtése.
A magyar versenysport nagyrészt adófizetői pénzekből működik – írta Kunhalmi, aki szerint ezért nemcsak az eredményekre az életüket feltevő sportolóknak, hanem a választóknak is tartoznak annyival, hogy tiszta viszonyokat teremtenek a hazai sportvezetésben.
A nagyra vágyó riporter felkapaszkodott az uborka fára , és képes volt a zsidó MOSZAD- os média cézárt megöletni , és azt hitte , hogy megússza az egészet , de tévedet a cionisták most benyújtják a számlát !!!!


Ők vehetik ki a hatalmat Gyárfás kezéből

888  Ma 09:28 Belföld 
+
A Blikk arról ír, hogy Czene Attila vagy Seszták Miklós fejlesztési miniszter kerülhet Gyárfás Tamás helyére a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki székében.






MSZP: A 3 százalékos nyugdíjemelés is megvalósítható



ATV  Ma 09:07 Belföld 
+
Elfogadhatatlannak és megalázónak tartja a kormánypártok által bejelentett 0,9 százalékos inflációkövető nyugdíjemelést az MSZP. A párt frakcióvezetője szerint a korábbi, a svájci indexálás alapján működő rendszerben, amely az infláció mellett a reálbéreket is figyelembe veszi, több, mint 3 százalékkal lehetne emelni a nyugdíjakat.




Váratlan fordulat! Putyin felhívta Trumpot!



Vlagyimir Putyin orosz államfő hétfőn telefonon hívta felé Donald Trump megválasztott amerikai elnököt, és mindketten hangsúlyozták, hogy aktívan együttműködnek az amerikai-orosz kapcsolatok normalizálása érdekében – jelentette be késő este a Kreml sajtóosztálya.
A hivatalos közlés szerint Putyin és Trump megállapodott abban, hogy telefonon keresztül kapcsolatban maradnak és a későbbi időszakra  személyes találkozót helyeztek kilátásba.
Első telefonbeszélgetésük során Putyin és Trump azonos véleményen volt azzal kapcsolatban,. hogy szükség van erőfeszítéseik egyesítésére a nemzetközi terrorizmus elleni harcban – állta Kreml közleményében, amely utalt arra is, hogy az orosz államfő és a megválasztott amerikai elnök megvitatta a szíriai válság rendezésének kérdéseit is.
forrás: atv.hu






Óriási fordulat: a németek beálltak Orbán Viktor javaslata mögé



Éles fordulatot vett a német menekültpolitika. Már ők is azt az ötletet támogatják, amit a magyar miniszterelnök hangoztat több hónapja.
A német belügyminisztérium szóvivője vasárnap elmondta a Weltnek: azt fogják javasolni Brüsszelnek, hogy a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsokat szállítsák vissza egy észak-afrikai országba. A feltételezések szerint Egyiptom vagy Tunézia jöhetne szóba, ahol egy, az Európai Unió által felállított hatóság bírálná el a menedékkérők kérvényeit. Ezután értelemszerűen csak az a menekült léphetne be hivatalosan Európába, aki megkapta a menekültstátuszt.
A szóvivő azt is elmondta, hogy szerinte így kevesebben tennék kockára az életüket, csak azért, hogy elérjék az európai partokat. A Kronen Zeitung azt írja, hogy az osztrák honvédelmi miniszter üdvözölte a német elképzelést.
Bár a lap arról ír, hogy a németek ezzel a döntésükkel az osztrákok ötletét támogatják, valójában Orbán Viktor magyar miniszterelnök már hónapok óta egy ehhez hasonló megoldást sürget.
forrás: ripost.hu


Váratlan fordulat! Kimondták, hogy kitől kellene Európának megszabadulni! Erre senki nem számított!



Az osztrák szabadságpárt vezetője szerint Angela Merkel Európa legveszélyesebb politikusa, mert bűnözők százezreit szabadította rá az európai országokra.
Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt elnöke Ausztria nemzeti ünnepén a fővárosban tartott tömegdemonstráción megjelenő tömegek előtt ostorozta a német kancellárt, Európa legveszélyesebb politikusává nyilvánítva Angela Merkelt.
Strache szerint Merkel bűnös politikája egész Európát veszélybe sodorta, mert ellenőrizhetetlen hátterű és személyazonosságú emberek tömegeit engedte az Európai Unióba, és Németország vezetőjeként mindvégig akadályozni próbálta azokat a törekvéseket, melyek a helyzet kontroll alá vonását szorgalmazták.
Ő a legveszélyesebb politikus Európában. A befogadás politikájával utat nyitott az iszlamistáknak, gazdasági bevándorlóknak és olyan emberek tömegeinek, akik világképe összeegyeztethetetlen a modern Európával.”
Merkel korábban maga is elismerte, hogy “hibákat vétett” a 2015-ös migrációs válság során. Szeptemberi beszédében a kancellár azt mondta, “ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét, ma már egészen máshogy kezelné a válsághelyzetet”.
A kancellár politikája azonban még napjainkban is kézzelfogható, fizikai kockázatot jelent Európa számára.
A migránsokkal importált társadalmi feszültségek csak a kezdet; a következő években Európa szembe kell nézzen azzal a válsághelyzettel is, amit a CDU hanyatlása okozta hatalmi vákuum és politikai átrendeződés von magával.
forrás: hidfo.ru


Erős földrengés volt Fukusimánál



Bakró-Nagy Ferenc
Kolbert András
KOLBERT ANDRÁSKÖVETÉS
2016.11.21. 22:33

A Richter-skála szerinti 6,9-es, más jelentések szerint 7,3-as erősségű földrengés volt Japán északkeleti részén, Iwaki közelében, 67 kilométerre a parttól, helyi idő szerint reggel hat körül. A rengés miatt Fukusima prefektúra területére cunamiriasztást adtak ki, amit lefújtak.
Az érintett területen lévő atomreaktorok üzemeltetői leállították a reaktorokat, és folyamatosan ellenőrzik a műszerek adatait.
Visszafelé folyik a Szunaosi folyó a Mijagi prefektúrabeli Tagadzsóban a földrengés után.
Visszafelé folyik a Szunaosi folyó a Mijagi prefektúrabeli Tagadzsóban a földrengés után.
Fotó: MTI
A műsorban angol és japán nyelven figyelmeztették az embereket arra, hogy azonnal menjenek biztonságos helyre, vagy magasabb pontokra, vagy biztonságot adó épületek tetejére.
A cunamiriadónak ilyen hangja volt:
Ezen a Periscope-os közvetítésen az egyik partmenti városból, Ivakiból mutatják a történéseket, és folyamatosan fordítják a japán nyelvű híreket angolra.
Az első jelentések szerint amúgy a földrengés miatt nem keletkeztek komolyabb károk az infrastruktúrában. Egy vegyi üzemben ugyan tűz ütött ki, de a japán sajtójelentések nem erősítették meg, hogy ez a rengés miatt volt.



Helyiek egy Ivakinál folyó folyó hídján, 2016. november 22-én, a cunamiriadó kihirdetése után.
Helyiek egy Ivakinál folyó folyó hídján, 2016. november 22-én, a cunamiriadó kihirdetése után.
Fotó: Kyodo / Reuters
A korábbi földrengésben és cunamiban súlyosan megsérült fukusimai atomerőmű üzemeltetője, a TEPCO közben reagált azokra a hírekre is, melyek szerint az erőmű egyik használt fűtőelemeket tartalmazó medencéjének hűtése is leállt a földrengésben. A TEPCO megerősítette, hogy valóban leállt a hűtőrendszer, de hogy pontosan miért, azt még vizsgálják. Az biztos, hogy a hűtőrendszert időközben újraindították.


Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit



Százmilliókat költöttek rá a pénzünkből, de lassan két éve nem csinálnak semmit. És most úgy tűnik, egy darabig még nem is nagyon fognak. Az állami tulajdonú KAF – vagy hosszabb nevén Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. – nem egy különösebben ismert szervezet, de nem is nagyon hagytak neki teret a bemutatkozásra.
A céget közel hárommilliárd forinttal indították útnak még tavaly februárban, több százmilliót költöttek magukra, irodát béreltek, munkatársakat fizettek, gépeket vettek, csak 2015-ben 427 millió forintot tapsoltak el, miközben folyamatosan tologatták a tevékenység megkezdésének a határidejét.
Engedélye a mai napig sincs, pedig a legutóbbi verzió szerint október 1-től már tényleg működnie kellene. Egy, a parlamentben is tárgyalt törvénymódosításból viszont kiderült, a kormány legújabb terveiben
már nem nagyon számol a KAF-fal, a neki szánt feladatokat jórészt másnak adja.

Lázár kontra Seszták

A KAF sorsa azért is alakulhatott ennyire szerencsétlenül, mert a felette álló szervek az utóbbi néhány évben egymással csatáztak, és most, hogy a háborúnak vége, új tulajdonoshoz került, akinek viszont nincs rá igazán szüksége.
Az ügy hátteréhez érdemes tudni, hogy az utóbbi években Lázár János Németh Lászlóné irányítása mellett a Miniszterelnökségen egy Seszták Miklóstól és az MVM-től elkülönülő energiapolitikai centrumot próbált meg kiépíteni.
Az NFM-ből a Miniszterelnökséghez került a lakosságot ellátó rezsicég, a Főgáz bázisán létrehozott Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ), itt pörgött fel a gázszolgáltató multik ügyfeleinek egy cégbe terelése, itt hozták létre az MVM-től független  gázkereskedő céget, és más cégekkel együtt Lázárék alá került a KAF is. A cégeket mind az államtitkárrá lefokozott volt miniszter, Németh Lászlóné irányította a Miniszterelnökségen.
És bár nyílt konfliktusból kevés volt, több helyről lehetett hallani, hogy az erőtér kiépítését nem veszi jó néven az NFM-es kör. Az energiapolitika ugyanis a korábbi években hagyományosan hozzájuk tartozott, ők irányítják a legnagyobb állami energiacégeket, zavarta őket, hogy a Miniszterelnökségnél is egyre grandiózusabbenergetikai terveket kezdtek szőni.
Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre

Még 955 milliárdot költene a kormány energiacégekre

Megszereztük a Miniszterelnökség belső anyagát, több évre előre kidolgozták, mit vennének meg, miből és mennyiért. Ahogy az övék lenne, átírnák majd a szabályokat.Tovább
A két tárca szembenállásának egyik legélesebb helyzete az volt, amikor Lázárék még az aranytojást tojó tyúkra, a paksi atomerőműre is szemet vetettek, illetve ötlet szinten a paksi pénzek megcsapolása is felmerült, hogy rezsit csökkentsenek. Végül az erőmű ugyan nem került át hozzájuk, de enélkül is sok borsot törtek az NFM orra alá az utóbbi években, amíg tartott ez a harc.
Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést

Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést

Úgy hitetnék el az emberekkel, hogy nálunk olcsó az áram, hogy elkezdenék felélni a nukleáris hulladék eltakarítására szánt milliárdokat. Megszereztük a Miniszterelnökség belső anyagát a tervekről.Tovább

Rejtély, hogy mi szükség volt rá

A KAF is elvileg a Miniszterelnökség energetikai terveinek egyik fontos oszlopa lett volna, bár pontos küldetését a kezdetektől homály fedte. A cég a hivatalos szöveg szerint a „nemzeti érdekek védelmére, a rezsicsökkentés fenntarthatóságára” jött létre, de hogy hosszabb távon egy alternatív rendszerirányítót akartak-e vele felépíteni, bevezetni az okos mérést, esetleg csak a közműcégek közötti elszámolásokat koordinálta volna, a mai napig nem teljesen világos.
Ugyan a felsoroltak mindegyike megjelent a cég létrehozása körüli magyarázatokban, érthetetlen volt, miért kell erre külön vállalkozás, például az elszámolások koordinálásának ellátására teljesen alkalmasnak tűnt a már meglévő Energiahivatal is. (Ezt akkoriban egy szocialista módosító fel is vetette, javaslatukat leszavazták.)
Hogy a Miniszterelnökség birodalomépítési tervei miről szóltak, talán már soha nem derül ki, a Lázár–Seszták-harc ugyanis Lázárék csapatának látványos fegyverletételével zárult, Németh Lászlónét nyugdíjazták, és több állami cég élén fejek hullottak. A terület Matolcsy közeléből kapott új vezetőt, majd a Némethné felügyelte cégeket végül el is vették a Miniszterelnökségtől.
Mindent át kellett adniuk Sesztáknak: az MFB és a Posta mellett az ENKSZ-t és a KAF-ot is.
Most pedig úgy tűnik, a fejlesztési tárca igyekszik megszüntetni a feleslegesnek tűnő párhuzamosságokat, de még ők maguk sem tudják, hogy pontosan merre tovább, a Figyelő korábbi cikke szerint egyelőre még az átvett cégek stratégiáit sem sikerült kidolgozni, jó esetben év végére készülnek el vele.
A KAF-fal az eredeti szándék már nem valósul meg, aszerint ugyanis több mint egy hónapja élesben működnie kellene. Az Energiahivataltól azonban engedélyt nem kapott a tevékenységre, szeptember végén pedig kijött egy rendelet, hogy egyelőre a KAF-nak szánt adatkezelést és az elszámolást továbbra is a rendszer-üzemeltetők és a kereskedők végezzék, ha meg majd mégis kapna engedélyt, arról szólni fognak.



Lázár János és Németh Lászlóné a kormány és a parlamenti pártok postatörvény módosításáról tartott egyeztetésen a Magyar Posta Vezérigazgatóságának épületében 2016. április 5-én.
Lázár János és Németh Lászlóné a kormány és a parlamenti pártok postatörvény módosításáról tartott egyeztetésen a Magyar Posta Vezérigazgatóságának épületében 2016. április 5-én.
Fotó: Marjai János

Kihúzzák a törvényből

Aztán megjött a még világosabb jelzés: a kormány benyújtott egy törvénymódosítást, amiből kiderült, hiába is várnak az engedélyre. A már a parlamentben is tárgyalt javaslat hatásvizsgálati lapjából kiderül: teljes egészében az Energiahivatalhoz sorolják át azokat a kvázi hatósági, elszámolási és ellenőrzési feladatokat, amelyeket a KAF-nak szántak volna, a törvényből nagyrészt kihúzogatták a KAF-ot említő szövegrészeket.
A KAF-nak kitalált elszámolási, adatgyűjtési feladatokkal pedig majd az „okos mérés mintaprojektet megvalósító, szintén állami tulajdonú céget bízzák meg”. Ez alighanem az MVM-es Mavir nemrég létrehozott leányát jelenti. De ide kapcsolhatják be valahogy a KAF-ot is, hogy ne kelljen megszüntetni.
Az NFM kérdésünkre elmondta, a kormány a KAF működtetését „új struktúrában képzeli el”. A KAF tevékenységét valahogy össze lehet hangolni az MVM-csoport által végzett ún. okos mérés projekttel.

Egy iroda, ahol csak várnak, hogy legyen valami

A KAF mostani tevékenységét biztosan nem lesz nehéz összehangolni bárkivel, egyelőre ugyanis ez nagyrészt a várakozásból állt. A tárcák közötti torzsalkodás és a koncepcióváltás viszont kicsit sokba került az adófizetőknek, ahhoz képest ugyanis, hogy a KAF közel két éve nem csinál semmit, pontosabban kitartóan készült arra, hogy valamit majd egyszer csinálni fog, egész sok pénzbe került.
Mérleget csak az első, nem teljes évükről látunk, de ezalatt is 427 millió forint mínuszt hoztak össze, 17 embert vettek fel, ebből 10 vezető, csak a bérköltségre 200 millió ment el. Czakó Kálmán vezérigazgatónak 23 millió forint volt az éves fizetése, ami mellé 979 ezer forintnyi cafetériát kapott. A felügyelőbizottság fenntartása 10 millió forintba került, a bizottság elnökének havi 450 forint volt a bruttó bére.
Irodát béreltek évi 23 millióért, honlapot készítettek, szoftverekért, biztosításért, előfizetésekért, könyvvizsgálatért, bérszámfejtésért, könyvelésért, bankolásért, takarításért, irodaszerért, rezsiért fizettek. Ezenkívül külső szakértőket is megbíztak 2015-ben több mint 40 millió forintért, oktatást tartottak másfél millióért, sőt még 14. havi bért is adtak a munkavállalóiknak. Az évben mindössze kétezer forint bevételük volt, egy kerekítésen nyerték.
(Borítókép: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az új kemecsei városháza épületében az átadóünnepség napján 2015. november 11-én. Fotó: Balázs Attila/MTI)





Trump mint Kennedy az elit és az új világrend ellen https://www.youtube.com/watch?v=19d2bqCpqPM&honnan=Nemzeti_Hirhalo


ATV: Magyar szinkronnal a Clinton-Trump vita 1. rész


Kormányinfó 69 - Egy jobb világ közeledik az új elnökkel


GONDOLATBŰN - AGYMOSÁS ÉS TUDATMANIPULÁCIÓ (2016.11.18.)






Villás Béla - Angyalok teremtése és feladatuk a teremtésben.. 2016.11.18. Budapest






Soros hadat üzent Trumpnak



Bácskai Balázs
 
2016. november 14. 18:58



WASHINGTON, 18:58
Soros György és más nagy liberális adományozók tanácskoznak Washingtonban szakszervezeti vezetőkkel és a Demokrata Párt egyes képviselőivel arról, hogy a következő években miként vegyék fel harcot a megválasztott elnök, Donald Trump tervei ellen.
A washingtoni tanácskozás a Politico szerint vasárnap éjjel kezdődött egy szállodában, zárt ajtók között és várhatóan három napig tart. Soros mellett a Demokrata Párt, illetve Hillary Clinton kampányának több, dúsgazdag liberális adományozója vesz részt rajta, de ott lesz Nancy Pelosi, a Demokrata Párt kisebbségben lévő képviselői csoportjának vezetője, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták úgynevezett balszárnyához sorolt politikus, vagy Keith Ellison, a Demokrata Párt várható vezetőjeként említett minnesotai képviselő is.
Fotó: AFP
A tanácskozás az első nagy összejövetelük a demokratáknak azóta, hogy Hillary Clinton megbukott az elnökválasztáson. A konferencia programjából az rajzolódik ki, hogy a liberálisok teljes erőbedobással akarnak küzdeni Trump ellen: egyes szekcióülések témája ugyanis az, hogy hogyan próbálják meg kikezdeni, megakadályozni Donald Trump elnöksége első száz napjának programját, más szekcióülések pedig már a két év múlva sorra kerülő, úgynevezett félidős választásokra összpontosítanak.
A mostani tanácskozást szervező – a 2004-es elnökválasztás után többek között Soros által alapított és több mint száz liberális milliárdost tömörítő –Demokrácia Szövetség nevű adományozói klub mostani létjogosultságáról és szerepéről megoszlanak a vélemények, bár a Politicónak csak név nélkül akartak nyilatkozni erről. A demokraták egyik stratégája szerint
nincs többről szó, mint arról, hogy néhány gazdag fehér adományozó és szakszervezeti tisztségviselő klubja összeül, borozgat és emlékeztetőket olvas fel, miközben a Demokrata Párt porig ég."
Egy másik – szintén neve elhallgatását kérő résztvevő – viszont arról beszélt, hogy sem a Demokrácia Szövetségnek, sem általában a Demokrata Pártnak egyáltalán nincs szüksége arra, hogy újra kitalálja, meghatározza önmagát, hanem inkább azt kell elérni, hogy
a mieink nagyobb számban menjenek el szavazni. Ehhez pedig olyan vonzó jelöltekre van szükség, akik miatt a választás napján elmennek voksolni."
Gara LaMarche, a Demokrácia Szövetség vezetője a vasárnap este gyülekező résztvevőknek a vacsorán elmondott beszédében azonban azt mondta: igenis, napirenden van a korrekció.
Egy választást, amelynél győzelemre számítasz, csakis úgy lehet elveszíteni, ha nagy hibákat követsz el a taktikában és a stratégiában"
fogalmazott LaMarche, aki szerint a korrekciónak a düh és az elkeseredettség ellenére is anélkül kell megtörténnie, hogy bűnbakokat keresnének.
Soros György cégvezetők körében.
A Demokrácia Szövetség 2005 óta több mint ötszázmillió dollárt adományozott olyan - a politikai baloldalon álló - csoportoknak, mint a médiafigyeléssel foglalkozó Media Matters, vagy a Clintonékhoz kifejezetten közelállóként számon tartott Központ az Amerikai Haladásért (CAP), vagy a Catalist nevű adatbáziskezelő. A csoportok, illetve cégek mindegyikét a Clinton-házaspárhoz közelálló emberek irányítják.         
Politico szerint a tanácskozáson kedden felszólal Soros György is, aki várhatóan a saját élettörténetét idézi fel. A program szerint utal majd arra, hogy
élt a nácizmus alatt és a kommunizmusban és alapítványait annak szenteli, hogy világszerte megvédje a nyílt társadalmat, amely most az Egyesült Államokban is veszélybe került."
LaMarche – aki korábban Soros Nyílt Társadalom alapítványánál dolgozott – ugyanakkor a Politicónak leszögezte, hogy Soros nem akarja a Trump irányította Amerikát a nácizmushoz hasonlítani.
(MTI)




Elképesztő rendőrségifénykép-összeállítás Soros György katonáiról





Sümeghi Lóránt
 
2016. november 14. 12:28



PORTLAND, 12:28
Kevesebb mint egy héttel ezelőtt Donald Trump csúfos vereséget mért a demokraták által indított Hillary Clintonra, melynek hírét a magukat demokratának mondó, ámde erőszakos, Soros-féle tüntetők meglehetősen nehezen tudták megemészteni. A leghevesebb összecsapások az oregoni Portland városában történtek.Lássuk, kik is vettek részt ezeken a megmozdulásokon.
Lássuk, kik is vettek részt ezeken a megmozdulásokon.
Tőről metszett farkincák !!!!!!
A portlandi hatóságok adatai szerint mintegy 71 személy került letartóztatásra, miután erőszakos összetűzésbe kerültek az utcákra kivezényelt rohamrendőrökkel.
A tüntetők részéről kő- és palackdobálás mellett zászlóégetésre és rongálásra is sor került.
Ennek következményeként a rendőrség könnygázzal és paprikaspray-vel tudta csak megfékezni a demokrata párti rendbontókat. 
Az eseményekről készült hivatalos jegyzőkönyvek szerint több rendőrautót Trump-ellenes szövegekkel firkáltak össze, továbbá sokan még az őrizetbe vételük után is megtagadták a hatóságokkal való együttműködést.

  A fényképek a Portland Police tulajdonai.




Vona Gábor: Izrael a világbéke ellensége, terrorista állam





888.hu
2016. november 21. 13:58
Holokauszt-ipar, zsidó mandátumok és a "nem létező nácizmus" - ilyen és ehhez hasonló felszólalások fogadták azokat a szimpatizánsokat, akik napra pontosan négy évvel ezelőtt részt vettek Vona Gábor jobbikos pártelnök tüntetésén a budapesti izraeli nagykövetség előtt.


Mint ismert, napra pontosan négy évvel ezelőtt – 2012. november 21-én – a  Vona Gábor vezette Jobbik szimpátiatüntetést szervezett a közel-keleti muszlimokért. A budapesti izraeli nagykövetség elé rendezett demonstrációról a Jobbik hivatalos honlapja élőben tudósítottannak érdekében, hogy egyetlen muzulmánokért aggódó szimpatizánsuk se maradjon le az Izrael-gyalázó beszédekről.
A Jobbik hivatalos tájékoztatása szerint a felszólalók névsora a következőkből állt:
  • Vona Gábor, a radikális párt elnöke, 
  • Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke, és
  • ifjabb Hegedűs Loránt, akire a Jobbik a "nemzet lelkészeként" hivatkozik.
Kevesen tudják, hogy Vona Gábornak egyébként bevallottan egy muszlim fiatalember volt az esküvői tanúja, amelyet a párt hivatalos honlapján is büszkén feltüntetett.
Vona Gábor palesztin sálban gyújt gyertyát a muszlimokért.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A további, a párt által meghívottak között feltűnt még a Jobbik Ifjúsági Tagozata, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda, illetve a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesülete is.
Mécsest tartó gárdisták.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Vajon a báránybőrbe bújt farkas szerepében tetszelgő Jobbik – és vele együtt Vona Gábor – ma is felvállalná szélsőséges nézeteit?

A zsidóknak kell felvállalni a létező zsidó fasizmusukat , és hát ez a szélsőséges magatartás , nem a Vona kiállása egy békésebb világért !!!
A művelt nyugaton úgy látszik innen , hogy mindenki a zsidó asztaláról eszik , de moslékot , és a műveltséghez hozzá tartozik , hogy oda nem szarnak ahol esznek , de a zsidó e szarral keveri az étket , és ezt eteti veletek , de ő a kóser étrendhez ragaszkodik !!!


Erdogan ismét Hitler politikájához hasonlította Izrael politikáját



Oláh Gellért
 
2016. november 22. 13:28



ANKARA, 12:58
Hitler politikájához hasonlította a palesztinok lakta Gázai övezetet sújtó izraeli politikát Recep Tayyip Erdogan török elnök az izraeli 2-es tévécsatornának adott hétfő esti interjújában. 
Arra a kérdésre, hogy "Hitlert vagy Izraelt találja barbárnak", Erdogan egyiknek a politikáját sem helyeselte. Mint mondta, "amikor ilyen sok ember haláláról van szó, nem megfelelő azt kérdezni, hogy ezek közül melyik is a barbár" – írja az MTI
Sosem felejthetem azokat a pillanatokat, amikor emberek ezrei haltak meg a Gázai övezetet érő izraeli támadásoktól"
tette hozzá.
A török elnök hangsúlyozta, nagyon is tudatában van annak, milyen kényesen kezeli a zsidó állam az egykori német diktátorra vonatkozó kijelentéseket.
Erdogan szeret beszólni Izraelnek
2014 júliusában, miután Izrael Erős Szikla fedőnéven hadműveletet indított a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista palesztin mozgalom ellen, Erdogan a mostanihoz hasonló megjegyzést tett. Akkor még török miniszterelnökként úgy fogalmazott, hogy az izraelieknek
"nincs lelkiismeretük, becsületük, büszkeségük, és azok, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt a barbárságban".
Törökország hagyományosan Izrael egyik legszorosabb szövetségese volt a Közel-Keleten, de a viszony 2010-ben megromlott, miután az izraeli haditengerészet megölt több, a Mavi Marmara nevű hajón tartózkodó török aktivistát, akik a blokád alá vont Gázai övezetbe akartak bejutni. A két ország hat év elteltével, idén június végén írta alá a diplomáciai kapcsolataik teljes körű megújításáról és viszonyuk rendezéséről született egyezményt. A megbékélési szerződés értelmében – egyéb lépések mellett – Izrael Törökország számára részben feloldotta a Gázai övezet szárazföldi blokádját, így Ankara humanitárius segélyt küldhet a térségbe, valamint a felek hat év szünet után a múlt héten új nagyköveteket neveztek ki.
A közeledés ellenére a feszültség nem tűnt el nyomtalanul, miután a török kormány továbbra is megértőnek mutatkozik a Gázai övezetet 2007 óta irányító Hamász radikális iszlamista palesztin szervezettel szemben. A Hamász tagadja Izrael létjogosultságát, és fegyverrel harcol a zsidó állam ellen.
Izrael és Törökország emellett közös földgázvezeték építésének lehetőségéről is tárgyal. A tervek szerint a vezeték később Európába szállítaná tovább a földgázt.
A cionisták a sátán gyermekei a fasizmus a példaképük a világ fasizmusát akarják létrehozni ahol a gojok állatok és azért élnek , hogy őket szolgálják , de mi gojok ezt nem így látjuk , és a végén csak az lesz , hogy minden cionistát ki kell hogy irtsunk , mert különben ők ölnek meg minden élő embert !!!!!!!


Élj a fényben , és ne a sátáni sötétségben !!!!


Nem minden baloldali idióta





Fűrész Gábor
2016. november 19. 10:28
Gondoltad volna?

A nemrég amerikai elnökké választott Donald Trumpnak megvolt a baloldali megfelelője: ő Bernie Sanders – aki a demokrata előválasztáson veszített Hillary Clintonnal szemben. Bernie egy populista, anti-establishment baloldali, aki saját magát „demokrata szocialistaként” határozza meg. A VOX.com portálnak az elnökválasztás előtt adott interjújában például ilyeneket mond:
Riporter: Korábban Ön azt hangsúlyozta, hogy demokrata szocialistának lenni nemzetközi perspektívát jelent. Én azt gondolom, ha komolyan akarjuk venni a globális szegénység problémáját, az szükségképpen olyan következtetésekhez vezet, amelyek ma az Egyesült Államokban túlmennek a politika elfogadott keretein. Például olyanokhoz, hogy emeljük fel jelentősen a bevándorlás mértékét, akár egészen a nyitott határok gondolatáig...
Sanders: Nyitott határok? (...) Nem, az egy jobboldali (értsd: neokonzervatív, gazdasági) javaslat, ami lényegében azt is deklarálja, hogy nincs olyan, hogy Egyesült Államok.
Riporter: De a globális szegényeket gazdagabbá tenné, nem igaz?
Sanders: Szegényebbé tenne minden amerikait – ráadásul feladnánk a nemzetállam koncepcióját és nem hiszem, hogy ma van olyan ország bárhol a világon, ahol hinnének ebben. 
Ha hiszünk a nemzetállamban, mondjuk egy országban, amit úgy hívnak, hogy Egyesült Államok, vagy Nagy-Britannia, Dánia, vagy bármi, akkor valóban morális kötelességünk – az én meglátásom szerint – mindent megtenni, hogy segítsünk a szegényeken. Valójában jobboldaliak szeretnének nyitott-határ politikát. Hozzunk be mindenféle embert, dolgozzanak 2-3 dollárért per óra, az jó lenne nekik. Én ebben nem hiszek. 
Azt gondolom, itt ebben az országban kell emelnünk a béreket és megtennünk mindent, hogy több millió új munkahely jöjjön létre.
Tudja mekkora ma a munkanélküliség az amerikai fiatalok körében? A fehérek esetében 33%, a spanyolajkúak között 36%, az afroamerikaiak esetében pedig 51%. Ön szerint meg kellene nyitnunk a határokat és be kellene engednünk rengeteg alacsony keresetű embert, vagy inkább meg kellene próbálnunk állást találni ezeknek az amerikai fiataloknak?
Valóban erkölcsi kötelességünk, hogy a fejlett világ országaival együtt küzdjünk a globális szegénység problémája ellen, de nem úgy, hogy azokat tesszük még szegényebbé, akik itt élnek, ebben az országban.
Riporter: De akkor milyen felelősségünk van? Aki amerikai sztenderdek szerint szegény, az elég jónak számít például Malajziában (...)
Sanders: (...) Mint az Egyesült Államok vermonti szenátorának, elsődleges kötelességem az, hogy amerikai fiatalok számára teremtsek esélyt, például hogy nagyobb arányban tudjanak bekapcsolódni a felsőoktatásba – ezért is támogatom a tandíjmentes, állami főiskolákat és egyetemeket.
 Abban hiszek, hogy több millió új munkahelyet kell teremtenünk, újjáépítve az ország infrastruktúráját és egyben arra kell kérnünk a leggazdagabb amerikaiakat, hogy végre ők is fizessenek méltányos arányú adót. Abban hiszek, hogy fel kell emelnünk a minimálbért legalább 15 dollárral óránként, hogy aki dolgozik, ne éljen szegénységben. (...)
Az egyik dolog amit meg kell érteni, hogy a vagyon rendkívül nagy mértékű átcsoportosulása ment végbe az elmúlt 30 évben a középosztálytól a felső 1 százalékhoz. A másik a globális (vagyoni) egyenlőtlenségek elképesző mértékű növekedése. A felső 1% hamarosan nagyobb vagyont fog birtokolni, mint a többi 99% együtt. Ez abszurd. (...)
Amiért a globális gazdasági szereplőknek valóban tennünk kell, az az, hogy a szegény országokban élőknek is legyen elfogadható fizetést biztosító állása, oktatása, egészségügyi ellátása. Ez erkölcsi kötelesség, de ezt nem úgy tesszük, hogy közben csökkentjük az amerikai munkások életszínvonalát, ami amúgy is jelentős mértékben zuhant.
(...)
Meg kell értenünk, ismerve a nagyvállalati Amerika hatalmát, a milliárdosokat, a politika bőkezű támogatóit, hogy ami ma az Egyesült Államok Kongresszusában zajlik, annak semmi köze nincs az amerikai, dolgozó középosztály mindennapi valóságához. Annál több köze van a nagy pénzek befolyásához. A változás egyetlen útja, ha milliók politikai részvételével mondjuk el a Kongresszusnak és az USA aktuális elnökének, hogy
 itt az ideje, hogy elkezdjetek értünk dolgozni, nem a leggazdagabbakért”.
Amikor ez bekövetkezik, akkor fognak igazán nagy dolgok történni.
A Hillary Clintonnal szemben elbukott Sanders időben felismerte azt a kulcs társadalmi kérdést, ami végül Trump győzelméhez vezetett: a leszakadó amerikai munkás- és középosztály problémáját. A demokraták a 70-es évektől fokozatosan eltávolodtak a kékgallérosoktól és a fehér középtől, helyette felzárkóztak a globális elithez, a big biznisz világához és az egészet leöntötték azzal az identitás-politikával, amit itt Európában a „kisebbségek és jogaik védelmeként”, illetve a hozzá kapcsolt regresszív píszí liberalizmusként ismerünk, köszönhetően többek között az aktív Clinton-támogató: George Soros tevékenységének.
Sanders javaslatai, véleménye számos párhuzamot mutat a magyar mainstream, jobbközép politikával. Ilyen a határok és a nemzetállam kereteinek tiszteletben tartása, az országban élők érdekeinek előtérbe helyezése a „big money”, vagy a bevándorlók érdekeivel szemben. Ilyen a bérek, különösen a minimálbér emelése melletti elköteleződés. Ilyen az aktív állami részvétel a munkahelyteremtésben. Ilyen a (nem szitokszóként használt) populizmus (azaz a választók érdekeinek) komolyan vétele.
Sanders példája többek között azt mutatja meg, hogy a jelen politikáját a csendben „dübörgő” globalizáció, a globális kapitalizmus termelte válságok alakítják és nem a hagyományos bal-jobb ideológiai szembenállás.
A Hillary Clinton által képviselt establishment, egyébként teljesen érthető módon, tök süket volt ezekre a problémákra – hiszen a top 1, 5, vagy 10% szemszögéből valóban nem is léteznek.
Ahogy a Brexit esetében, az istenadta nép, ennek örömére leszavazta az idióta elitet, ez esetben azonban Donald Trump profitált a fordulatból és nem a baloldali populista Sanders.
A neoliberális demokrata elit sikeresen kiiktatta a „belső populista kockázatot” (Sanderst), de arra nem volt ereje, hogy legyőzze a jobboldalt.
Az elnökválasztáson az amerikaiak világos üzenetet küldtek a politikai establishmentnek, a top 1%-nak és a big money érdekeit visszhangzó liberális médiának.


Elmentek a p888csába, srácok!


Az üzenet egyszerű. Azonban csak a kezdet, hiszen a Sanders és Trump által felszínre hozott problémák ettől egyáltalán nincsenek megoldva.






Trump győzelmének dominóhatását megszenvedhetik az európai balliberálisok





Vincze Viktor Attila
 
2016. november 14. 08:28
Kevesebb mint egy éven belül Olaszországban, Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban, valamint Németországban is nehéz idők következnek az eddig hatalmon lévő, liberális politikai erőkre. Erre a következtetésre jutott az a Bloomberg által közölt elemzés, amely szerint a Brexit és Trump sikere várhatóan dominóhatást vált ki Európában.


Az amerikai hírügynökségi elemzés a jobboldali előretörés lehetőségével összefüggésben a Bob Janjuah, a Nomura egyik vezető tanácsadója által a Bloomberg TV-nek adott nyilatkozatot idézi:
Nos, azt hiszem, kezdjük megtanulni, hogy a közvélemény-kutatások mindig alábecsülik a szélsőséges, nacionalista jelölteket"
Bloomberg szerint az Európai Unió tagállamain belül hamarosan sorra kerülő politikai megmérettetések, a mostani trendek alapján az uralkodó liberális elitek politikai és üzleti teljesítményével szembeni általános elégedetlenség légkörében zajlanak majd.
Fotó: AFP
Ezeknek a választásoknak és népszavazásoknak a végső eredményeit pedig a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásával és a bevándorlással kapcsolatos témák befolyásolják majd a legnagyobb mértékben.
Úgy hiszem, hogy 2016-ban véget fog érni a nagyvállalatok, a nagybankok és a politikai elit istentelen szövetsége"
idézi a lap Nigel Farage véleményét a Brexit után Trump győzelmét is elhozó folyamattal kapcsolatban.
A változások kiindulópontját felidézve a Bloomberg úgy véli, hogy a populisták elsőként a Brexittel a brit politika hatalmi berendezkedésének falain törtek át sikeresen. Amikor Nagy-Britannia lakossága június 23-án az EU-ból való kilépés mellett döntött, azzal a saját elitje mellett, az olyan nemzetek feletti intézmények tanácsaival is szembe szállt, mint az IMF és a NATO.
Olaszország: december 4-én a kormány léte a függ referendumtól
A leghamarabb Olaszországban derülhet ki, hogy létezik-e a baloldali-liberális hatalmi berendezkedéseket elsöprő dominóhatás Európában. Kevesebb mint egy hónap múlva, a december 4-ei népszavazáson már voksolhatnak is az olaszok Matteo Renzi kormányfő alkotmánymódosító javaslatáról. Az olasz miniszterelnök előre bejelentette, hogy kormánya sorsa a referendum eredményéhez kötődik, mivel ha a népszavazáson elbukna az általa javasolt módosítás, akkor lemond hivataláról.
A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Matteo Renzi álláspontja várhatóan alulmarad a népszavazáson, ami az Öt Csillag nevű kormányellenes mozgalom előretörését hozhatja magával. A humoristából lett politikus, Beppe Grillo, az Öt Csillag társalapítója Donald Trump elnöki mandátumszerzését hihetetlen győzelemként méltatta internetes blogján.
Az információs rendszer, a tévéadók, a sajtó, az elemzők és az újságírók apokalipszisével ért véget egy korszak"
mondta Beppe Grillo.
Bloomberg idézi az olasz közélet egy másik szereplőjét, Enrico Letta volt miniszterelnököt is, aki szerint a választott tisztviselőknek át kell alakítaniuk a kapcsolatukat a választókkal, mert annak az úgynevezett Clinton-modellnek, amelyben a politikusok hosszú ideig tartó karriert élvezhettek, annak örökre vége. Letta szerint:
az eddig ismert tradicionális pártoknak befellegzett."
Ausztria megint megpróbál elnököt választani december 4-én
Az olasz népszavazással egy időben, december 4-én választhatják meg idén immár másodszor – és remélhetőleg most már ténylegesen is – az új osztrák elnököt. A korábbi választás eredményét a szavazatszámlálás visszásságai miatt érvénytelenítette az osztrák alkotmánybíróság.
A lap megjegyzése szerint bár az osztrák elnök hatalma elég korlátozott, mivel a valódi hatalom a szomszédos Németországhoz hasonlóan a kancellári tisztséghez tartozik, azonban most mégis nagy figyelmet kaphat ez a választás, mert az előzetes felmérések szerint a második világháború óta először, egy "szélsőjobboldali" politikus kerülhet egy nyugat-európai ország, Ausztria vezető pozíciójába.
Májusban a Zöldpárt jelöltje, Alexander Van der Bellen mindössze 30000 szavazattal nyerte meg az elnökválasztást a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt jelöltjével, Norbert Hoferrel szemben. A Bloomberg szerint a közvélemény-kutatások decemberre annyira szoros eredményt jósolnak, hogy azok alapján nem lehet jelenleg megjósolni az ausztriai voksolás eredményét.
Az elemzés idézi az osztrák kancellár, Christian Kern véleményét, aki szerint az amerikai elnökválasztásnak komoly tanulsága van: "meggyőződésem, hogy a választáson kegyetlen küzdelem lesz a középosztálybeli rétegek szavazatiért, amitől nem futamodunk meg."
A hollandok március 15-ei parlamenti választása a Nexitről is szól
Hollandiában március 15-én lesznek a parlamenti választások. Az európai laborkísérletnek is számító holland választásokon várhatóan most is a szokásos alkalmi és instabil szövetségeket alkotó legalább 13 párt juthat be majd be a parlamentbe, ami eleve megnehezíti a kormányalakítást. A Geert Wilders vezette iszlámellenes Szabadságpárt és Mark Rutte miniszterelnök vezette liberális párt jelenleg fej fej mellett áll.
Az emberek visszaszerezték az országukat. És mi is ezt akarjuk!"
írta Twitter üzenetében Geert Wilders, ezzel arra utalva, hogy pártja el akarja érni Hollandiában brit mintára, egy "Nexit" népszavazás megtartását az európai uniós tagságról.
Bloomberg szerint Hollandia, amely már több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a populistákkal kapcsolatban Pim Fortuyn miatt, az képes lesz kezelni most a Wilders keltette politikai feszültséget is. Rutte kizárta a koalíciót a Szabadságpárttal, amelyik pedig egyedül valószínűleg nem lehet képes kormányozni.
Trump győzelme elfogadottabbá tette a populista politikát, azonban ez nem jelent előnyt mert most már minden politikai erő nagyon éber és készül a márciusi választásokra"
idézi az elemzés Kees Aarts, a Groningen Egyetem politológusának véleményét.
Népszerűtlen baloldal küzd majd megosztott jobboldallal május 7-én Franciaországban
A francia választók már kétszer támogatták a Nemzeti Frontot két különböző Le Pen generációval az élen, azonban a Brexit és Trump győzelme alapján még semmit sem lehet biztosra venni az francia elnökválasztás május 7-i második fordulójával kapcsolatban.
Az, hogy Hollande a legnépszerűtlenebb elnöke a francia történelemnek, és hogy Nicolas Sarkozy akar a kihívója lenni a konzervatív oldalról, miközben Nicholas Sarkozy egyelőre még csak hat másik konzervatív elnökjelölt-aspiránssal küzd a jelöltségért, hát ez bizony lehet, hogy lehetőséget ad Marine Le Pen számára a térnyerésre. A francia politikai pártok egyetlen olyan vezetőjeként, aki támogatta korábban Trumpot, Le Pen Twitter-üzenetben gratulált Donald Trump győzelméhez, azt írva :
A amerikai nép szabad! Ugyanakkor bízom abban, hogy a szabadságszerető franciák is eltörlik azt a rendszert, amely lábbilincset helyezett rájuk!"
Az amerikai elnökválasztás franciaországi hatásaival kapcsolatban Howard Davies,  a Royal Bank of Scotland elnöke, a Bloomberg TV-nek azt nyilatkozta, hogy
korábban Franciaországban mindenki ugyanazt mondta Le Penről, amit az összes megalapozott vélemény Amerikában Trumpról is, hogy ahogyan Trump nem nem nyerhet, úgy Marine Le Pen sem nyerhet. Viszont most azt hiszem, hogy sokan megkérdezik maguktól, hogy biztos, hogy így van -e ez. Szerintem sok francia aggódik emiatt."
Németországban szeptemberben dől majd el végleg, hogy meddig erősödik az AfD
Németországban pedig, a történelmi tapasztalatok, valamint a fékek és ellensúlyok jól működő demokratikus rendszere miatt is a populizmussal szemben talán legellenállóbb országában Európának, ott szeptemberben lesznek a parlamenti választások.
A Bloomberg szerint Németországban most komoly kihívás elé néz a második világháború utáni demokratikus berendezkedése a 2017-es őszi szövetségi választásokon. A migránsválság eszkalálódása miatt jelentősen megerősödött a bevándorlásellenes AfD.
A demagóg populizmus nem csak Amerikában probléma"
mondta az AfD megerősödésével kapcsolatban a pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble a Bildnek nyilatkozva.
Frauke Petry, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt társelnöke Trump győzelmét egy Németországnak szóló, megszívlelendő leckének tekinti:
Ahogy az amerikaiak nem hittek a választási előrejelzéseknek és a médiatöbbségnek, a németeknek ugyanolyan bátran kell vállalniuk, hogy a szavazatuk leadásával saját maguk döntsenek."
Angela Merkel kancellár eközben még mindig nem hozta nyilvánosságra, hogy újra elindul-e a választásokon. Ugyanakkor részben az ő menekültpolitikáját támadó AfD miatt az utóbbi időben egy sor regionális választáson vereséget szenvedett el pártja, a CDU. Ráadásul Donald Trump meg még őrültnek, betegesnek is minősítette a politikáját. A republikánusok meglepetésszerű győzelme nem lehet tudni, hogy mire fogja Merkelt ösztönözni.
Hát bizony a madaruk , már csak a fogoly lehet !!!!!
És nem a vármegye házára száll , hanem ha felszáll puska végre kerül !!!
Úgy legyen !!!!!




A baloldal legnagyobb bűne az elitizmus





Tóth Hanna káoszfigyelő
2016. november 21. 15:28
Trump sikere annak a gőgös és kirekesztő viselkedésnek is köszönhető, amelyet a liberális, demokrata elit az utóbbi évtizedekben folyamatosan gyakorolt a vidéki, munkás "kékgalléros" amerikaiakkal szemben.

Trump sikere abban is rejlik, hogy a demokraták, a liberális médiaelittel karöltve teljesen figyelmen kívül hagyták a vidéki Amerika létezését.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor be kell ismerni, hogy ez egy olyan része a világnak, amelynek az életére nem igazán látunk rá és ez adja a probléma egyik oldalát. Amerikában az elit pedig elnézett a vidéki amerikaiak szenvedései felett. Ezekről ír Fareed Zakaria az amerikai választások kapcsán született elemzésében.
Zakaria szerint a demokraták számára mindenképp fontos kell hogy legyen a szembenézés azzal, hogy mára legnagyobb társadalmi törésvonal az USA-ban a vidéki munkásosztály és a városi elit között húzódik. Azt a fajta dühöt sikerült ügyesen becsatornáznia Trumpnak, amely felett a demokraták, de még a republikánusok is sokszor kellő eleganciával siklottak el.
Az egész istenverte világ kizárólag Amerika városai körül forog” 
olvasható a Cracked szatirikus írásában David Wong tollából. „Az ország popkultúrája csak a városlakók sorsáról szól. A legtöbb új film, sorozat, dal és videojáték New Yorkról, Los Angelesről vagy Chicagóról szól – vagy épp ezeknek a továbbképzelt városairól. Majdnem minden trend kizárólag egy- egy metropoliszból ered. A legújabb, legmenőbb iparágak is a „menőbb” városokban nőnek ki a talajból.
Ha az amerikai vidéken élsz, az rettenetes nagy szopás.”
Írta le még októberben az amerikai állapotokat testközelből az illinoisi kisvárosban született férfi.
Az évekig mellőzött, kisemmizett és az útszélén hagyott emberek számára Trump egy olyan téglaként funkcionált, amellyel betörték a kétszínű elit villáinak ablakait.
A magát inkább demokratának aposztrofáló Zakaria sem köntörfalaz többé, mikor leírja, hogy
Az elmúlt három vagy négy évtizedben az Egyesült Államok egy meglehetősen jól működő meritokráciára rendezkedett be, ahol a különböző gazdasági helyzettel megáldott emberek ugyanúgy felkapaszkodhatnak a ranglétrán, amelynek a tetejére érve legtöbbször a városokban kötnek ki. Bár ez jobb, mintha az etnikum, a leszármazás vagy a nemi identitás lenne a kulcs a jóléthez, ugyanakkor megvannak e folyamatnak is a saját hátulütői. Ahogyan minden rendszerben, úgy ebben is vannak olyanok, akik minden lehetőség ellenére sem tudnak a legfelső fokra feljutni. Lévén, hogy ez egy érdemalapú rendszerben történik, könnyű azt feltételezni, hogy ez így is van rendjén. A meritokratikus rendszer ugyanis képes elnézni azok felett, akik valamilyen oknál fogva kevesebb szerencsével lettek megáldva. Ez a rendszer morális vakságtól szenved.
Fotó: AFP
A baloldal egyik legnagyobb bűne az elitizmus.
Zakaria szerint azonban nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy Trump nemcsak a vidéki kétkezi munkásokat volt képes megszólítani, hanem a középosztályt is, illetve a káoszt erősítve teszem hozzá, hogy ahogy az egyre inkább kiderül akár még olyan más csoportokat is, mint a latinók vagy épp egy-egy hazafiasabb muszlim származású szavazó.
Fotó: AFP
Megszólította és felrázta az ország fehér többségét és hadba állította őket az ország hosszú távú demográfiai erodálódása ellen, ahogyan ezt maga a The New York Times munkatársai is megírták.
Trump politikai zsenialitása abból fakad, hogy hihetően képes beszélni az Amerikát érő két legfőbb tendenciáról a demográfiai változások által gerjesztett etnikai kérdésekről, és az ezt támogató liberális elit veszélyes elitizmusáról."
Hát igen ilyen az, amikor a valóság és a valódi emberek visszavágnak…
DETROIT'S WORST LOOKING AREAS
https://www.youtube.com/watch?v=VTKEx0N0DCY






Detroit Ghetto, CAUTION! Photos may be disturbing to some.



Na ide telepitsétek a zsidókat ezt az országrészt is ők tették tönkre !!!!!
Hány ilyen élhetetlen helyet hagytak hátra a ténykedésük következtében ?????




NYOLC ÁLTALÁNOSSAL IS LEHET VALAKI NÉMET KÜLÜGYMINISZTER? NANÁ!



Ha az Európai Parlament élére megfelelt így, akkor a német külügyi tárca már igazán semmiség lesz Martin Schulz számára. A bevándorláspárti szociáldemokrata politikus, sajtóinformációk szerint ugyanis esélyes lehet hazája külügyminiszteri posztjára.


Miután Joachim Guack jelenlegi szövetségi elnök bejelentette, hogy nem kíván újabb ciklust betölteni, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter merült föl a politikus lehetséges utódaként, amit a német közélet - reális kihívó híján - már kész tényként kezel.
Mivel a jövőben megüresedő külügyéri posztra Sigmar Gabriel szociáldemokrata alkancellár jelöl ki utódot, nagyon valószínű, hogy párttársa, az EP hamarosan leköszönő elnöke, Martin Schulz lesz a német külpolitika hivatalos képviselője.
Ugyan Angela Merkel (CDU), Horst Seehofer (CSU) és Sigmar Gabriel (SPD) hétvégi csúcstalálkozóján nem sikerült végső megállapodásra jutni az ügyben. Tény, hogy a világ számos vezetőjével, köztük Donald Trumppal szemben is rendkívül kritikusSteinmeier jelenleg az egyik legnépszerűbb német politikus, így kézenfekvő választás lenne az elnöki tisztségre.


DONALD TRUMP A "GYŰLÖLET PRÉDIKÁTORA"

A "gyűlölet prédikátorának" nevezte Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltet Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter csütörtökön Stralsundban pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy kampányrendezvényén. De miért nem inkább Hitlernek? Ha már úgyis rá gondolt, legalább mondta volna ki.


A német diplomácia vezetője hírportálok beszámolói szerint elmondta:
elnézve "a jobboldali populistákat határokon innen és túl", legyenek azok az Alternatíva Németországnak (AfD) párt politikusai, vagy akik "felelőtlen" módon kirobbantották a vitát a Brexitről - Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetéséről - "és most nem tudnak mit kezdeni az eredménnyel", vagy éppen a "gyűlölet prédikátorai", mint Donald Trump, látható, hogy egyetlen dolog egyesíti őket, mégpedig az, hogy "játszanak az emberek félelmeivel" (mert a náciveszéllyel való konstans riogatás nyilván az emberek lelki nyugalmára való apellálás legvegytisztább formája, ami valaha létezett).
Ez a félelemre építő politika és a nacionalizmus világszerte terjedő "szörnyetege" lángra lobbanthatja a társadalmat, azonban ezt a tüzet "el lehet, és el is kell oltani a választófülkében"
- mondta Frank-Walter Steinmeier, utalva a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban szeptember 4-én tartandó helyi törvényhozási (Landtag) választásra.
Ha pedig a választófülkékben nem megy, akkor más módszerekkel lesz muszály, ugye? Mondjuk a szép emlékű Stazi, és rokon szervezeteinek kedvelt metódusaival...






Martin Schulz számára politikailag azért is lehet különösen jövedelmező az esetleges külügyminiszteri kinevezés, mert sajtóhírek szerint a különböző tisztségviselők kinevezése révén, idei leköszönésével komoly befolyási hálót hagy maga után Brüsszelben. Ezt pedig remekül fel tudná használni a baloldali-liberális értékrend tartósítása és saját személyes politikai preferenciáinak érvényesítése érdekében.




A Rothschildok álmának megteremtői , Hitler szellemének megtestesítői , kik a birodalom készítőiből a birodalom sírásóivá váltak mint ő a 8 osztályával de telt egoizmusával a történelem szemétdombjára valók , és oda is kerülnek !!!

NÉMET HATALOMÁTVÉTEL AZ UNIÓBAN - SCHULZ BÁBJAI KULCSPOZÍCIÓKBAN



Hatalmas felháborodást váltott ki Martin Schulz legutóbbi terve, miszerint német szociáldemokratákkal töltené föl az Európai Unió kulcsfontosságú pozícióit. A brüsszeli bürokraták a diverzitás súlyos veszélyeztetését látják a törekvésben, egyesek pedig a német befolyás túlsúlyba kerülésétől tartanak, írja a Politico.


GERMÁN TÚLSÚLY

Az Európai Parlament (EP) elnökének azzal a kijelentésével sikerült kirobbantaia a botrányt, miszerint régi harcostársát és egyben kabinetfőnökét, a szintén német Markus Winklert szánja az Európa Tanács főtitkárhelyettesének.
Ez a "házon belüli" jelölés azonban még önmagában nem váltott volna ki komolyabb felzúdulást, ám  kiderült, hogy Schulz több fontos tisztséget is kizárólag német politikusok között osztana szét.
A Költségvetési Ügyek Igazgatóságának igazgatói tisztjét például az a Monika Strasserkapná, aki jelenleg Schulz elnöki kabinetjének belpolitikai szaktanácsadója. De rajta kívül is több kulcspozíció jut majd az elnöki testület bizonyos tagjainak.
Több brüsszeli bürokrata is felháborodásának adott hangot az arcpirító nepotizmus kapcsán, mivel szerintük ahhoz, hogy "valaki a testületen belül (jelenleg) hatalmi pozíciót tölthessen be, szociáldemokratának és németnek kell lenie".
Az időzítés azért is különösen kényes, mivel jeleneleg az Európai Parlament főtitkára a szintén német származású Klaus Welle, kereszténydemokrata politikus, a legnagyobb frakcióval bíró Európai Néppártnak pedig szintén német elnöke van Manfred Weberszemélyében.
Schulz kritikusai szerint az elnök azért igyekszik szövetségeseivel és lekötelezettjeivel feltölteni a fontosabb pozíciókat, hogy mandátuma lejártával is nyomást tudjon gyakorolni az EP működésére.
Az Express szerint egy névtelenül nyilatkozó tisztviselő így kommentálta a folymataot:
"Erre eddig még sosem volt példa. Ettől még az Európai Bizottságban is elállna az emberek szava."

VÁLTIG TAGADÁS

Martin Schulz szóvivőjén keresztül igyekezett visszautasítani a vádakat:
"Ezek a pozíciókat mind meghirdetjük, és teljesen nyíltan pályázhat majd rájuk bárki, aki megfelel az olyan szükséges követelményeknek, mint a kellő munkatapasztalat."
A politikus szerint semmi kirívó nincs abban, hogy bizalmi embereit jelöli az egyes pozíciókba, ám az eljárást kifogásolókk szerint nem csupán egyszerű javaslattételről van szó, mivel lassan már középvezetői pozíciókat is kizárólag az elnök és politikája iránt elkötelezett figurák tölthetik be. Ilyen viszonyok mellett pedig a nyílt pályázati eljárás csupán felesleges formalitásnak tekinthető.

A KÉPVISELŐK NINCSENEK ELÁJULVA AZ ÖTLETTŐL

A lépés kiválóan illeszkedik a Schulz eddigi elnökségét jellemző, centralizáló, erős perzidenciális befolyás kiépítésére törekvő folymatba.
A körvonalazódó helyzetet elsősorban a belga, a francia és különösképpen a brit képvilselők nézik rossz szemmel.
Utóbbiak a küszöbön álló kilépési népszavazás (Brexit) miatt nem örülnek a kezdeményezésnek, mert az elnök törekvései fegyvertényt szolgátathatnak az angol euroszkeptikus képviselők számára.
A UKIP-vezér, Nigel Farage egy tavalyi EP-beszédében - melyet az ülésen jelenlévő Angela Merkelnek és Francois Hollandenak címzett - pont azt fejtegette, hogy az Európai Unió, ami eredetileg egy német hatalmi törekvéseket korlátozni hivatott intézmény, mégis germán irányítás alatt áll, ahol a többi állam csupán jelentéktelen másodhegedűs.




Az elemzők arra számítanak, hogy Schulz külügyminisztersége alatt egy minden eddiginél migránsbarátabb német és európai külpolitika időszaka köszönthet ránk.




Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül felkötik önöket!





 by foszerkeszto - 2016.02.017
Érdemes átgondolni a szavait! Godfrey Bloom független uniós képviselő (az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának tagja) egypercese az Európai Parlamentben!
Íme a szöveg:
“Rendben, elnök úr! Murray Rothbard amerikai filozófus jutott eszembe, aki azt mondta:”Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék.”
Ez a hely (mármint az Európai Parlament) sem kivétel! Döbbenetes, egyúttal kérdezem önöktől, hogyan sikerül megőrizniük komolyságukat, amikor pénzügyi dolgokról beszélnek?
Ugyanis a bizottság egyetlen tagja, egyetlen bürokratája sem fizet adót! Önök, uraim – az állampolgároktól eltérően –, nemcsak adót nem fizetnek, de egyéb pénzügyi kötelezettségeiknek sem tesznek eleget! Teszik ezt számos kedvezmény és különleges törvény fedezékében!
Önök a legnagyobb vagyonmentők, pénzmosók Európában! Mégis önök ülnek itt, és okítanak másokat! Az unióban élő emberek kezdik megérteni, mi folyik itt.
Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő az euro-szkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a (európai) parlamentet, és felkötik önöket! És igazuk lesz! ”
Küldte: László Györgyné
magyartudat.com


Villás Béla - Angyalok teremtése és feladatuk a teremtésben.. 2016.11.18. Budapest



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése