2016. március 1., kedd

pénzügyi terroristák
pénzügyi terroristák
A fogkrémbe kevert fluoridot a II. Világháborúban még a rabok sterilizálására és megszelídítésére használták

Forrás: Current.com

Az ivóvízhez sok országban rutinszerűen hozzáadott fluorid rendkívül káros, mérgező hatással van az idegrendszerre, mivel gátolja az agyi idegsejtek megfelelő működését, megadó, kezelhető magatartást és intelligenciavesztést eredményezve azoknál, akik „kellő” mennyiségben fogyasztják.
A fluorid a Prozac nevű hangulatjavító (FLUoxetene Hydroklorid) és a Sarin ideggáz egyik alapvető összetevője is (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl fluorid).
Azt kellene minél több embernek megértenie, hogy bár a fluor természetes élelmiszerekben is előfordul szerves kötésben, az izolált kémiai folyamatok eredményeként előállított fluorid már teljesen más hatást gyakorol szervezetünkre, a nátrium-fluorid pedig, amit az ivó- vagy ásványvízhez, illetve a fogkrémekhez és más termékekhez adagolnak, az atom-, az alumínium és a foszfátos műtrágyaipar egyik veszélyes mellékterméke. Amellett, hogy a patkány- és csótánymérgek egyik alapvető összetevője, széles körben alkalmazzák érzéstelenítésre, hipnotikus és pszichiátriai gyógyszerek gyártásához, valamint katonai ideggáz előállításához. Ennek ismeretében, hogy kerülhet ugyanez az anyag a fogkrémekbe és az ivóvízbe?
A történelem során számos alkalommal használták tudatosan a fluoridot a tömegek elnyomására. Mivel azonban a modern iparágak számára a nyereség a legfontosabb, rájöttek, hogy sokkal hatékonyabb megközelítés, ha elhitetik az emberekkel a fluoridnak a fogakra kifejtett jótékony hatását. A taktika bevált és a társadalom jelentős hányadát sikerült megmérgezniük.
Néhány mérföldkő a fluorid alkalmazásával kapcsolatban:
1940 – A fluoridot a szovjet koncentrációs táborokban a rabok kezelhetővé tételére használják. Alkalmazásával a táborok lakói kevésbé kérdőjelezik meg fogva tartóik fennhatóságát.
1942 – Németország a világ legnagyobb alumínium (és nátrium-fluorid) termelőjévé válik.
1943 – Az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat kutatói a texasi Bartlett városának lakóin tesztelik, hogy 8 ppm (~ 8 mg/l) fluorid hozzáadása az ivóvízhez befolyásolja-e a lakók egészségét. A tesztet 1953-ban megismétlik. A vizsgálat kimutatta, hogy Bartlett városában a halálozási arány a szomszédos városhoz képest, ahol az ivóvíz mindössze 0,4 ppm (~ 0,4 mg/l) fluoridot tartalmaz, háromszorosára emelkedett.
1944 – „Az ivóvízben található fluorid még 1 ppm (~ 1 mg/l) koncentrációban is mérgező a szarvasmarhák, lovak és birkák számára.” (Moules, G.R. Víz szennyezettség kutatás összefoglaló szakirodalom, 1944)
1995 – Egy kínai kutatás szerint a fluoriddal „dúsított” területeken a gyerekek IQ szintje alacsonyabb. (zhang, I.B., et al, „A magas fluoridtartalmú víz hatása a gyerekek intelligenciájára, a kiadás folyamatban)
További tények a fluoridról
-          A New Jersey Egészségügyi hatóság legújabb felmérése megerősítette, hogy a csontrák előfordulásának gyakorisága 6,9-szeresére emelkedett a magas fluorid tartalmú víz fogyasztása miatt a fiatal férfiaknál.
-          A fluoriddal dúsított víz fogyasztása miatt a combnyak, illetve csípőtörések száma kétszeresére emelkedett a férfiaknál és a nőknél egyaránt,
-          A fluorid növeli a meddőség gyakoriságát,
-          Jelenleg az Amerikai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (FDA) álláspontja szerint a fluorid egy engedély nélküli új gyógyszernek minősül, aminek biztonságos alkalmazására vagy hatékonyságára nincs bizonyíték,
-          Az FDA szerint a fluorid nem számít fontos tápanyagnak,
-          A fluorid fokozottan mérgező,
-          A Nemzetközi Fogorvosi és toxikológiai Akadémia a fluoridot nem engedélyezett fogorvosi szernek minősíti magas fokú toxikus tulajdonságai miatt.
-          A Procter and Gamble tanulmánya rámutatott, hogy az ivóvizek fluorozásához használt mennyiség fele már mérhető és jelentős genetikai károsodást eredményez.
-          A fluoridot nem lehet olyan mértékben felhígítani, hogy legálisan az óceánba lehessen önteni, ugyanakkor azt állítják róla, hogy 1 mg/l hígításban az ivóvízhez adagolva biztonságos.
magyar vízszabvány szerint:
A „megfelelő érték” 0,9 mg/l, legfeljebb 1,5 mg/l, „tűrhető” 1,7 mg/l, az „irányelv” 1,5 mg/l és a 201/2001-es kormányrendelet értelmében, az ivóvízben 1,5 mg/l fluorid a kívánatos mennyiség.
A fentiek alapján a fluorozott ivóvíz rendkívül káros hatása remélhetőleg mindenki számára egyértelmű. Ez elsősorban más országokban (pl. USA) komoly probléma, hiszen Magyarországon szerencsére nem fluorozzák az ivóvizeket, ugyanakkor nagyon sok ásványvíz tartalmazza ezt az elemet. Tanácsos tehát vásárlás előtt átnézni a címkéket és lehetőleg elkerülni az ilyen termékeket.


Az esővízgyűjtésért elítélt férfi megkezdte büntetése letöltésétForrás: Infowars.com

Feláldozom a szabadságom, hogy felébredjen ez az ország!”

Az esővízgyűjtésért elítélt Oregon állambeli férfi megkezdte börtönbüntetése letöltését, mert azt reméli, hogy ezáltal figyelmeztetheti az amerikaiakat, hogy ideje felállniuk meggyőződésükért és nemet mondani a kormány intézkedéseire, ami ma már a józanész teljes mellőzésével hozza döntéseit, sárba tiporva az emberek maradék szabadságát is.
11 évnyi háborúskodást követően Oregon állam hatóságával, Gary Harrington földtulajdonost egy 1925. évi törvény alapján bűnösnek találták és 30 nap börtönbüntetésre ítélték, amiért esővizet gyűjtött három, saját telkén található „illegális víztározóban”.
Miután megtagadta a víztározók kiürítését (amik a valóságban inkább nagyobb halastónak nevezhetők), Harrington úgy döntött leüli a rá kiszabott büntetést, hogy ezzel demonstrálja az amerikaiaknak, milyen messzire távolodott országa az alkotmányos értékektől.
(Gary Harrington és testvére még 1973-ban megkeresték az illetékes hatóságot, hogy engedélyt kérjenek a telken található tavakra. Az illetékesek a több száz hasonló tavat számláló terület vizsgálatát követően közölték, hogy mivel ezek esővízből és a hóolvadás során keletkező vízből létrejött tavak, nem kell hozzájuk engedély és a hatóságok által később idézett törvény nem vonatkozik rájuk.)
A Harrington ügy egyre több médiafigyelmet kap, mert az amerikaiaknak kezd elege lenni abból, hogy az állam fokozatosan átveszi a hatalmat a magántulajdon felett.
A tüntetőkkel tarkított Jackson megyei börtön előtt Harrington elmondta, hogy ő szereti hazáját és hajlandó börtönbe vonulni, hogy „minél több ember értesüljön az igazságról és így talán visszatérhet a szabadság és a józan ész az országba”.
Oregon állam helyi vezetőit azzal vádolta, hogy megsértették hivatali esküjüket, mert az állampolgárok nem arra szavaztak, hogy az alkotmányos jogok megértésére képtelen emberek irányítsák őket, és kihangsúlyozta, hogy a vezetők nem vették figyelembe a „szokásjogot” és a szóban forgó törvény célját (ami sokak szerint egyáltalán nem is alkalmazható a vitatatott tavakra).
Harrington rámutatott, hogy az állam többször is megszegte saját törvényeit, amikor vízjogot biztosított egyeseknek ahhoz, hogy a közvizekből vizet irányítsanak át, miközben ő csupán a saját telkére hulló esővizet gyűjtötte össze.
A törvény alapja a józanész kellene, hogy legyen. Józanész nélkül a törvény értelmetlen és nem arra adtuk szavazatunkat, hogy az elmebaj és a törvénytelenség irányítson minket,” mondta Harrington, hozzátéve, hogy a történelem során rengeteg állampolgár adta életét azért, hogy a mindenki számára becses jogokat megvédje.
Én most feláldozom a szabadságomat, hogy mi, mint ország felébredessünk és végre kiálljunk a szabadságért,” mondta a 65 éves Harrington, kihangsúlyozva, hogy kampánya még csak most kezdődik.
Gary Harrington esete csupán egy a több tucat közül, amelyek mind azt bizonyítják, hogy a kormány egyre keményebb eszközökkel próbálja megfosztani az embereket, korábban készpénznek vett jogaiktól és a szó legszorosabb értelmében is rabszolgasorba akarja dönteni a tömegeket.
Az évek óta tartó folyamat egyik fontos eszköze az ENSZ Agenda 21 projektje, ami előírja, hogy minden tagállam a „fenntartható fejlődést” szem előtt tartó törvényeket és szabályokat fogadjon el, ami nem más, mint a feudalizmus ismételt bevezetése és legfőbb célja az átlagemberek életminőségének lerontása.
(Idők jelei) Magyarországon vajon mennyiben más a helyzet? A híreket figyelve, nem sok jót hallani a hazai vizekről sem, a vízszámlákat látva pedig talán az oldalunkat nem látogató emberek is elgondolkoznak, hogy valami nincs rendben. 


A vízipar és a Világbank terve a víz kisajátításáraForrás: Activist Post
Január 26-án a davosi Világgazdasági Fórum során a vízipar zárt ajtók mögött tárgyalta új stratégiáját, amely segítségével a közkézen lévő vízforrások magánkézbe kerülhetnek. A nyilvánosság tájékoztatása nélkül októberben elindított, a Coca-Cola és a Veolia által pénzelt együttműködés, folyamatosan jelenti majd a küldetés előrehaladását „a vízipar átalakításáról, a vízgazdálkodás új normatív megközelítésénekkialakításával, aminek célja, hogy a vízgazdálkodás a magánszektor kezébe kerüljön.
A magát Vízforrás Csoportnak (Water Resources Group – WRG) nevező együttműködés, amelyet a Nestlé elnöke, Peter Brabeck-Letmathei vezet, már ki is szemelte az első célországokat, amelyek Mexikó, Jordánia, India és Dél-Afrika, hogy elsőként ezekben „alakítsák ki és teszteljék a kormányzási folyamatokat,” hogy a vízipar privatizálása minél egyszerűbben és jövedelmezőbben mehessen végbe. Az a tény, hogy a csoport a nyilvánosság kizárásával indult, és, hogy a Világbank nem volt hajlandó kommentárt fűzni az eseményhez, kihangsúlyozza mennyire ellentmondásos vállalkozásról van is szó, és ezzel a csoport alapítói nagyon is tisztában vannak.
A kognitív disszonancia ennél már nem is lehetne hangosabb,” nyilatkozta Kelle Louaillier, a Nemzetközi Vállalati Felelősségre Vonás (Corporate Accountability International) ügyvezetője. „Egy globális vízgazdálkodási válság közepén járunk, amit sikertelen privatizációs projektek hada szegélyez. Ez a fejlesztési intézmény agresszívan előtérbe helyezi egy szűk ipari érdekcsoport hasznát a szegények rovására.”
Vállalati Felelősségre Vonás szervezet szerint a WRG és szövetségesei a bolygónkat elnyomó banki ideológia és pénzügyi gyakorlat kinövése. A Világbank vállalati befektetési ága, aNemzetközi Pénzügyi Társaság (International Finance Corporation – IFC), amelynek székhelyén működik a WRG is, lassan harminc éve szponzorálja a vízforrások privatizálását az egész világon, és saját tőkéje mellé milliárdokat kalapozott össze más bankoktól a projekt finanszírozására.
A Világbank jelentései szerint az IFC által jóváhagyott vízügyi szerződések 34%-a veszélyben van, illetve már felmondásra került, így a vízgazdálkodás számít a Világbank által finanszírozott infrastruktúra szektorok közül a legsikertelenebbnek. Áprilisban az IFC megfelelőségi ombudsmanjának jelentése szerint az IFC által szponzorált szektorok kapcsán érkezett panaszok 40%-a a vízgazdálkodással volt összefüggésben.
Ennek ellenére a Világbank továbbra is a vízprivatizáció elsőszámú ügynökeként jár el és hosszú távú ideológiai elkötelezettséget mutat a közszolgáltatások és közjavak vállalati felügyeletének megszerzése iránt, abban a hitben (vagy azzal az ürüggyel), hogy ez magasabb fokú hatékonysághoz vezet. A Világbank közvetlenül érdekelt a magán vízpiac kiterjesztésében. Transznacionális vízügyi társaságok tőkebefektetőjeként, a Világbank saját nyeresége közvetlen összefüggésben van magánszektorbeli ügyfeleinek sikerével, akik busás nyereséget remélnek a vízszolgáltatások és vízipari termékek felügyeletétől. A Bank saját pénzügyi befektetései a világ vezető vízügyi privatizáló társaságaiban egyértelmű összeférhetetlenséget jelent, méltánytalan előnyhöz juttatva a vállalati érdekeket. Ugyanez elmondható a kormányokkal való együttműködéséről is, ahol ugyanezek az intézmények komoly díjazásért töltik be a tanácsadó szerepét és a tanácsuk eredményeként létrejövő ügyletekkel saját portfoliójukat támogatják.
Vinay Baindur és a rendszer hasonló kritikusai szerint ez a Világbank, a kormányok és a magánszektor közötti új együttműködés „tripla partneri kapcsolatot teremt a nyereség növelése érdekében.”
A WRG támogatás elnyerése érdekében a célországokban a pályázó projektnek „tevékenységük részeként fel kell mutatniuk legalább egy magánszektorbeli partnert.” Az, hogy a bankok ilyen feltételeket támasztanak kölcsöneik fejében nem új keletű jelenség. A demokratikus folyamatokkal szöges ellentétben álló vízgazdálkodási módszereket követelnek minden országtól, aminek az az eredménye, hogy az emberek elveszítik a vízhez való alapvető jogaikat.
A Nemzetközi Vállalati Felelősségre Vonás lerántotta a leplet erről a titokban elindított kezdeményezésről. A szervezet kampányt indított a víz kisajátítása ellen és követeli, hogy az IFC szüntesse meg a víziparral kapcsolatos szerződéseit, befektetéseit, beleértve a WRG és hasonló szervezetek támogatását.


Az ENSZ-nek a víz is kell – Jönnek az okos vízmérőkForrás: The Daily Bell
Az ENSZ Vízügyi Felügyelete megvizsgálja a víztörvények reformját… Júniusban lesz húsz éve, hogy a világ vezetői összegyűltek az első Föld Csúcstalálkozón Rio de Janeiroban, hogy kidolgozzák a fenntartható fejlődésre vonatkozó akciótervüket. Számos téma került megvitatásra, köztük a globális felmelegedés, az alternatív energiaforrások és a vízhiány. Idén júniusban a világ vezetői ismét összegyűlnek a Rio+20 Konferencián, hogy megvizsgálják mit sikerült elvégezniük azóta. – WaterWorld
Megint a régi nóta!
Az „egyenlőség” támogatói ellepték Brazíliát az ENSZ szervezésében folyó Rio+20 Föld-csúcs alkalmával. Az egyik napirendi pont az ENSZ homályosan megfogalmazott Integrált Vízforrás Kezelési (IWRM) kezdeményezése.
Az eredmény nyilván az emberek tulajdonjogának további gyengülése lesz az egész világon, a kommunitarizmus és a szocializmus zászlaja alatt.
Az IWRM az ENSZ hírhedt fenntartható fejlődés kezdeményezésének, az Agenda 21-nek a része, ami nem más, mint a magántulajdon eltörlésére irányuló tervhez használt retorika. Ez csupán egy újabb módszer a felülről jövő elit irányítás kikényszerítésére, a víz feletti hatalom átvételével, mondván, hogy „a víz mindenkié”.
Az ENSZ bürokratái azonnal lecsaptak a lehetőségre, hogy a globális felmelegedés nem létező problémája mellett a hamis vízhiányt is saját céljaikra használják.
Az ENSZ tisztviselői egyik válságot fedezik fel a másik után, azt állítva természetesen, hogy ezeket kizárólag az ENSZ képes megoldani. Vízválság márpedig nincs, kivéve a korrupció, a hanyagság vagy a kifejezett rosszindulat által az emberekre erőltetett vízválságot. A föld 70 százaléka víz. Számos kisméretű, egyszerű elven alapuló víztisztító készülék áll már rendelkezésre és számuk évről évre gyarapodik, áruk pedig csökken.
A vízválságra számos magánpiaci megoldás létezik. Ez évszázadok óta így van. Ezen a téren semmi sem változott, csak a jóindulat hiánya erősödött.
Egy ilyen, nem túl radikális megoldás lehetne például, ha engednék, hogy magánszemélyek is tulajdonjogot szerezhessenek a vízforrásokban. Amint valaki befektetéshez jut, nyilván érdekében áll, hogy megőrizze a víz tisztaságát és maximalizálja kihasználtságát. Nem akarjuk, hogy a multik rátegyék a kezüket a vízre? Ne engedjük, hogy pályázzanak.
Természetesen az ENSZ nem ilyen jellegű „megoldásra” gondolt. Az Egyesült Nemzetek Szervezetét a globalista elit egyes befolyásos tagjai alapították a világkormány céljainak támogatására. Nagyjából elmondhatjuk, hogy az ENSZ tevékenységei egytől-egyik hazugságokon alapulnak. Semmi sem az, aminek beállítják…
Az ENSZ által támogatott tervezési folyamatban való részvétel valószínűleg előhozza a társadalom összeesküvésben hívő csoportjait és egyéneit… Társadalmunk ezen rétege, akik abban hisznek, hogy a „világkormány” és az ENSZ hatalomátvétele az USA felett az egyéni szabadságjogok lerombolása érdekében, megpróbálná legyőzni az „összeesküvéshez” (a helyi Agenda 21-hez) csatlakozó megválasztott tisztviselőket. Éppen ezért más nevet adtunk az általunk támogatott folyamatnak. Hívjuk átfogó tervezésnek, növekedéskezelésnek vagy okos növekedésnek.” – J. Gary Lawrence, Bill Clinton Fenntartható Fejlődés Bizottságának tanácsadója
Az ENSZ mindig új válságokat fedez fel, amelyekre összetett állami megoldásokkal áll elő. A megoldások mögött azonban egyetlen cél rejtőzik: a világkormány létrehozása.
Ez az egyik oka annak, hogy az ENSZ megoldásaihoz hihetetlen mértékű bürokrácia is társul. Az elit a merkantilizmus segítségével irányítja a világot, tehát a kormányt saját érdekei javára használja. Minden ENSZ megoldást ez a rejtett cél befolyásol.
Az ENSZ kéz a kézben dolgozik más transznacionális szervezetettek, amelyek magánpiaci entitásként tüntetik fel magukat. Ilyen például az IMF vagy a Világbank.
A Világbank az elit világkormány összeesküvésének egyik különösen aljas eszköze és mélyen benne van a hamis vízválságban a 2030 Vízforrás Csoporton keresztül, amelyet az idei Davosi Világgazdasági Fórumon alapítottak és a Világbank Nemzetközi Pénzügyi Vállalata felügyeli, egyes főszponzorok, mint a Global Green Growth Institute, a Nestlé, a Pepsico, a SAB-Miller, a Schweizerische Eidgenossenschaft, a Coca-Cola és az USAid közreműködésével.
Előbb utóbb elkerülhetetlenül előállnak az elképzeléssel, hogy a technológia alkalmasabb az állítólag eltékozolt (ki által?) források „kezelésére”. Jelen esetben az „okos mérést” ajánlják fel „megoldásként”. A Világbank és egyes magáncégek, mint a Pike Research, már javasolták az Okos Vízmérők alkalmazását.
Egy sajtónyilatkozatban Neil Strother, a Pike elemzője a következőket mondta: „Az okos vízmérők bevetése egyre gyorsabb ütemben folyik Európában és Észak-Amerikában és … más régiókban. A Világbank szerint évi 14 milliárd dollár értékű bevételkiesést jelentő, bevételt nem generáló vízhasználat mutatja, hogy gazdaságilag megalapozott a jobb vízmérési módszerek alkalmazása.”
A Pike Research előrejelzései szerint 2017-re globálisan 29,9 millió modern mérőinfrastruktúra (AMI) működik majd, a 2011-es 10,3 millióhoz képest. Az előrejelzési időszak végére a cég szerint évente 3,3 millió okos vízmérő kerül leszállításra évente, ami 476 milliárd dolláros bevételt jelent a gyártóknak.
Természetesen az okos mérőórákat sok támadás is éri, különösen Kaliforniában, ahol már a leszerelésük folyik, a számos egészségkárosító hatás eredményeként. (Lásd még: Okos mérőórák)
Ahogyan arról már korábban írtunk az új vezeték nélküli mérőórákat az „okos hálózat” kezdeményezés részeként kezdték felszerelni technológiai óriáscégek vezetésével, az Obama kormány és az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Ma a kezdeményezés leginkább az ellene indított bírósági perekkel van elfoglalva.
Legyen az víz, étel vagy energia (illetve bármilyen fontos forrás), biztosak lehetünk benne, hogy az ENSZ előbb utóbb felfedezi, hogy a forrással visszaélnek (ami így is van), veszélyben van és már kész is az új válság.
Ezt követően az ENSZ milliárdokat fog elkölteni a válság kezelését célzó összejövetelekre és bürokráciára, amelyek, ha eddig nem is volt probléma, biztosan rontanak a helyzeten.
Az ENSZ-nek szüksége van válságokra, hogy ezekkel alátámassza létjogosultságát.
Az elitnek a világkormány bevezetéséhez van szüksége válságokra.
Nekünk nem kellenek.
Videó: Agenda 21 – Az ENSZ fenntartható fejlődés programjának igazi arca dióhéjbanAz alábbi videó 9 és fél percben bemutatja az ENSZ Agenda 21 programjának valódi szándékait és célkitűzéseit. Az összeállítás nem nyújt teljes képet erről a globális és rendkívül megtévesztő erőfeszítésről, célja csupán ráébreszteni azokat, akik eddig csak felületes vagy semmilyen információval nem rendelkeztek a témában, hogy a fenntartható fejlődés nem egészen az, aminek látszik, illetve, aminek a globalista elit láttatni akarja.
A videóban megszólalók közül többen egykor maguk is részt vettek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ENSZ tárgyalásokban, tehát információik első kézből származnak.

Agenda 21 - A fenntartható fejlődés igazi arca dióhéjbanTranzitvárosok: Akcióban az ENSZ Agenda 21 programjaForrás: Activist Post


A „Tranzitváros” mozgalom az ENSZ 21-es napirendje (Agenda 21) alapján indult és célja a széndioxid kibocsátás csökkentésén alapuló közösségek létrehozása.
Az alapítók, Rob Hopkins és Naresh Giangrande, az ember által előidézett globális felmelegedést hirdető alarmista megközelítés alapján indították a „Tranzitmodell” mozgalmat, Ben Brangwyn-nek a globális áttelepítési törekvésekről készült tanulmányai segítségével.
Az első „Tranzit Bristolösszejövetelen Nagy-Britanniában, a Tudor Alap elindította a kezdeményezés finanszírozását, ami a „Tranzit Kezdeményezések Bevezető, egy amolyan kézikönyv létrehozásához vezetett. Az írás elmagyarázza az elképzelést és bemutatja azokat a mesterségesen, felülről létrehozott, de spontán, társadalmi kezdeményezésnek beállított csoportokat, amelyek a terv támogatására és megvalósítására buzdítják a helyi közösségeket.
Tranzitkezdeményezések indultak már Ausztráliában, Kanadában, Angliában, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Új-Zélandon, Skóciában, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Svédországban, az Egyesült Államokban és Walesben. Képzési kurzusokat is létrehoztak, biztosítva, hogy az ideológia mindenképp globális mozgalommá alakuljon.
A program célja, hogy a Tranzitkezdeményezések irányítása alá kerüljön az élelmiszertermelés, a fenntartható otthonok kérdése, a közenergia fogyasztásának csökkentése, és a tranzitvárosokra emlékeztető közösségek kialakítása valamint a helyi gazdaságok felügyelete. A helyi önkormányzatok manipulálására gondosan kidolgozott technikákat alkalmaznak.
Tranzit 1.0 címmel propagandafilm is készült a globális közönség számára, hogy a helyi közösségek ENSZ hatalomátvétele elfogadhatóbb legyen a nagyközönség számára.
A Nyugati-parti Környezetvédelmi Törvény (West Coast Environmental Law – WCEL) évek óta törekszik a Tranzitvárosok bevezetésére. A kanadai Victoria, Vancoouver, Nelson, Salt Spring, Powell River és Cowichan Valley városokban már komoly gyökerei vannak a mozgalomnak.
Zöld Közösségek Program pedig az Okos Növekedés ideológia terjesztésében segít a SmartGrowth BC és az Agenda 21-et támogató SmartGrowth Útmutatás című marketing kiadvány segítségével.
A Tranzitvárosok a következő veszélyeket jelentik szuverenitásunkra:
 • A város- és infrastruktúratervezés átalakítása, az Agenda 21 bevezetése érdekében,
 • a program azt szeretné elhitetni az emberekkel, hogy társadalmi kezdeményezésről van szó,
 • Az olajcsúcs mítosz kihasználásával hozzájárul az energiahiányra alapozott félelemkampányokhoz,
 • Az Okosnövekedést támogatja, ami tulajdonképpen az Agenda 21 kódneve.
 • A farmgazdálkodás és a gazdálkodáshoz való jog feletti hatalomátvételre és a szabályozás befolyásolására törekszik, az Agenda 21-ben leírtakat megvalósítása érdekében.
 • Az ember által előidézett globális felmelegedés csalás kihasználásával próbálják befolyásolni a törvényi szabályozást, hogy a széndioxid kibocsátás csökkentésére tervezett városok épüljenek.
 • A helyi boltok, vállalkozások, egészségügyi intézmények és az üzemanyag értékesítés felügyeletét szeretnék,
 • Céljuk, hogy a SmartGrowth engedélye nélkül egyetlen állampolgár se vehesse meg alapvető szükségleteit.
 •  Olyan belső támogató intézmények létrehozására törekszenek, amelyek együttesen terjesztik a Tranzitvárosok propagandáját a képviselők és helyi önkormányzatok felé.
 • A nép szintjéről felfelé haladva a Tranzitvárosok reményeik szerint gyorsabban hódíthatnak meg országokat, mintha közvetlenül az államot céloznák meg, és így próbálnának pénzforráshoz jutni.
Proaktív hozzáállásuknak köszönhetően, problémák esetén ügyvédek egész hadát képesek alkalmazni a Környezetvédelmi Vitarendezési Alap segítségével, amit azért hoztak létre, hogy az igazságszolgáltatási rendszert, ha kell, elárasszák bírósági ügyekkel, ily módon is megfélemlítve a törvényhozókat, hogy azok mindenképpen elfogadják a társaság „javaslatait”. Olyan „szerkezeteket és szabályokat hoznak létre, amelyek a számukra kedvező stratégiáknak kedveznek,” ahogyan azt a Tranzitvárosok mozgalom definiálja.
A helyi önkormányzatokkal párhuzamosan működő szerkezetek kialakításával biztosítják, hogy ezek a helyi önkormányzatok idővel jóváhagyják elképzeléseiket. A közgyűlések során aDelphi Technika segítségvéel ráveszik a jó szándékú, de tájékozatlan állampolgárokat és képviselőket céljaik támogatására. Ezzel a módszerrel a közgyűlések során a Tranzitvárosok civil támogatóira testálják az ördög ügyvédje szerepét, könnyűszerrel megosztva a résztvevőket, így szinte garantált, az ügyüknek kedvező döntés.
Így lehetséges, hogy egyes helyeket, mint például a kanadai Victoria városát teljesen hatalmába kerítette már a Tranzitváros mozgalom, ahol kiharcolták, hogy az adófizetők pénzéből (140.000 dollárral) egy hamis biomozgalmat finanszírozzanak a helyi Occupy mozgalom segítségével.
Ennyire alattomos az ENSZ Agenda 21, fenntartható fejlődés programja. A helyi önkormányzatokat célozza meg és ráveszi az állampolgárokat, hogy saját maguk harcolják ki a program bevezetését, miközben eltitkolják előlük a kezdeményezés valódi természetét.
Az Agenda 21 fenntartható fejlődés program által megálmodott jövőben védett, az emberek számára lakhatatlannak nyilvánított (értsd: tiltott) zónák lesznek a biodiverzitás és az emberi túléléshez szükséges források védelme nevében. Természetesen mindez az ENSZ felügyeletével.
Ez a globális elit álma.

Az alábbi videó nem egy tranzitvárost mutat be, de valószínűleg sok hasonlóság lehet a két projekt között:

A közelgő gazdasági viharForrás: The Economic Collapse

Nem süllyedünk, csak lefelé korrigálunk."
Nem csupán az Egyesült Államok száguld a szakadék felé. Az egész világra gazdasági összeomlás vár. A világ jelenlegi pénzrendszere adósságokra épül és minden jel arra mutat, hogy ez a hatalmas adósságlufi bármelyik pillanatban kidurranhat. A legfontosabb források és élelmiszerek ára gyors ütemben növekszik. Hiába a fejlett technológia és modern tudomány, a világ nem képes működni olaj és élelmiszer nélkül és éppen e két alapvető forrás ára emelkedik leginkább. Hogyan funkcionálhat tovább globális gazdaságunk, ha nemsokára kétszeres árat kell fizetni a szállításért? Mi lesz azzal a sok százmillió emberrel, aki már most is alig képes ételhez jutni? A nagy gazdaságokat elkényeztette az olcsó olaj és az olcsó élelmiszer. Mi történik, ha ez megváltozik? 
A US nyersolaj 104 a Brent nyersolaj pedig 115 dolláron áll hordónként. Sokan attól tartanak, hogy a líbiai forradalom vagy a lázongások továbbterjedésének hatására az olaj hordónkénti ára elérheti a mindenkori 147 dolláros rekordot, ami katasztrofális következményekkel járna a gazdaságra nézve. Az olaj ára pedig nem csupán a közel-keleti események hatására emelkedett ilyen magasságokba. A lázongások kirobbanása előtt is folyamatosan emelkedett, a közel-keleten kirobbant forradalmak csak tovább rontottak a helyzeten.
Reménykedjünk abban, hogy a Szaúdi-Arábiában meghirdetett „harag napja” nem fordul igazi forradalommá, mint ahogyan az más közel-keleti országokban történt. Egy szaúdi forradalom hatására az olaj ára elszabadulna.
A világnak eddig is elég sok baja volt az olajjal. A fekete arany iránti globális kereslet egyre növekszik. Kínában például tavaly 1 milliárd hordóval növekedett a felhasznált olaj mennyisége. Ma már Kína több gépjárművet vásárol évente, mint az Egyesült Államok, így olajszükségletük tovább fog nőni. A világ olajellátásának javítására sok megoldás létezik, de a politikusok és az olajtársaságok vezetői ölbe tett kézzel nézik a fejleményeket.
Jelenleg az Egyesült Államok gazdasága reagál a legérzékenyebben az olaj árának emelkedésére, mert az ország egész gazdasági rendszere az olcsó olajra épült. Egy gallononkénti (3,6 liter) 5-6 dolláros tartós benzin áremelkedés végzetes következményekkel járhat. Emlékezzünk vissza mi történt 2008-ban. Az olaj ára elérte az abszolút rekord 147 dolláros szintet és néhány hónappal később a pénzügyi rendszer összeomlott. Az olaj árának emelkedésével ismét egyre több egyenlőtlenséget tapasztalhatunk a globális pénzügyi rendszerben és az olaj ára nem az egyetlen tényező, ami aggodalomra ad okot. Az élelmiszerárak emelkedése még katasztrofálisabb következményekkel járhat. E sorok írásakor a világon 3 milliárd ember napi 400 forintnak megfelelő összegből vagy kevesebből él. Ezek az emberek nem bírnának átvészelni egy élelmiszer áremelkedést, pedig pontosan ez következik. Az ENSZ adatai szerint a globális élelmiszerárak 8 egymást követő hónapban folyamatosan emelkedtek, új árrekordot döntve a múlt hónap során. Sok szakértő attól tart, hogy újabb élelmiszerválság van kialakulóban.
Az elmúlt év során szinte minden alapvető élelmiszer ára emelkedett:
 • kukorica ára megkétszereződött az elmúlt hat hónap során,
 • A búza ára egy év alatt kétszereződött meg,
 • A szójabab ára 50%-kal emelkedett tavaly június óta,
 • A gyapot ára szintén megkétszereződött egy év alatt,
 • A narancslé ára 2009 óta megkétszereződött,
 • cukor ára 30 éve nem volt ilyen magas.
Sajnos a legtöbb országban az élelmiszerek ára nagymértékben az olaj árától függ, így az olaj árának emelkedése az élelmiszerek árát is nagymértékben befolyásolja.
De ez még nem minden.
A vízzel sincs minden rendben. A globális elit kapzsiságának köszönhetően, nem jut mindenki elegendő ivóvízhez. Íme, néhány aggasztó adat:
 • Az elmúlt évszázad alatt a föld vízigénye megháromszorozódott, most pedig 21 évenként duplázódik.
 • Az USAID adatai szerint 2025-re a föld lakosságának egyharmada komoly vízhiánnyal fog küzdeni.
 • A világ városainak lakossága évente 60 millió fővel gyarapszik, amelyből a legtöbb ember ivóvíz és csatorna nélküli nyomornegyedekben él.
 • A becslések szerint India felszíni vizeinek 75%-a emberi és mezőgazdasági hulladékkal szennyezett.
 • Egy ENSZ felmérés szerint Indiában több embernek van mobiltelefonja, mint WC-je.
 • Kína északi részén a vízszint évi egy méterrel csökken a túlszivattyúzás eredményeként.
Manapság sokan a vizet a XXI. század olajának nevezik, ami sajnos nagyon is találóan fejezik ki a helyzetet. Minden embernek szüksége van tiszta vízre, amiből egyre kevesebb áll rendelkezésre. A politikusok és a globális elit ezen a téren sem tesz semmit, hiszen nekik ez a helyzet nagyon is megfelel.
Csakhogy teljes legyen a kép, a hitelválság is most kezd igazán kiteljesedni. A világ legnagyobb központi bankjai gőzerővel nyomják a pénzt, hogyha másképp nem is, papíron pótolják a hiányt. Európában sem rózsás a helyzet. Görögország és Írország mentőcsomag nélkül már összeomlott volna, és most Portugália van soron. Portugália 10-éves futamidejű kincstárjegyeinek kamata 7% fölé emelkedett három hete és a legtöbb elemző szerint csak idő kérdése, hogy ők is mentőcsomag után kiáltsanak.
Amennyiben a világgazdaság az olaj árának emelkedése miatt tovább lassul, legalább fél tucat európai állam mehet csődbe mentőcsomag hiányában. Egyelőre Németország még hajlandó segítő kezet nyújtani bajba jutott társainak, de ez nem mehet így sokáig. Európa számára is eljön az igazság napja és azt az egész világ megérezi majd.
Ázsia miatt is van miért aggódni. Japán nemzeti adóssága az ország GDP-jének 200 százalékánál jár és úgy tűnik senki nem állt még elő megoldással számukra. Eddig Japánnak volt lehetősége olcsó kölcsönhöz jutni saját embereitől, de ez sem tart örökké.
Azonban ahogyan arról már sokszor írtam, a legnagyobb baj mégis csak az Egyesült Államok háza táján van. Barack Obama rekord mértékű, 1,65 ezer milliárd dolláros költségvetési hiányt vetített előre erre a pénzügyi évre. A számítások szerint az USA teljes államadóssága meg fogja haladni a 15 ezer milliárd dollárt ennek a pénzügyi évnek a végére.
Azt hiszem ezt a kerek számot meg kell majd ünnepelni.
15 ezer milliárd dollár. Az már valami.
A legtöbb amerikai nem képes felfogni mekkora összeg ez. Ha a szövetségi kormány ebben a pillanatban elkezdené visszafizetni adósságát, másodpercenként 1 dolláros részletekben, 440.000 év kellene a teljes összeg törlesztéséhez.
Az Egyesült Államok sajnos nincsen egyedül. Bolygónk úszik az adósságban, és ami a legrosszabb, ha az adósságállomány növekedése megáll, ez az adósságra épült rendszer összeomlik.
A Világgazdasági Fórum szerint a „gazdasági növekedés” fenntartásához a világ teljes adósságállományát 100 ezer milliárd dollárral növelni kell az elkövetkezendő 10 év során. A világ pénzügyi rendszere nem más, mint egy óriási pilótajáték. Mindenki az örök adósságok rabszolgája, és ha ezt az adósságspirált bármilyen komoly tényező megzavarja, az eredmény olyan gazdasági katasztrófa, amihez képest a 2008-as válság sétakocsikázás.
Minél többet tanulmányozzuk a helyzetet annál világosabb, hogy ebből jó nem sülhet ki. Jobban tesszük, ha felkészülünk, mert a történelem legnagyobb gazdasági vihara közelít.A dollár halálából emelkedhet ki az új gazdasági világrend
Forrás: endoftheamericandream.com


Be kell látnunk, a dollár haldoklik. Az USA kormányának adóssága ijesztő ütemben növekszik, a keletkező új adósság jelentős részét a FED vásárolja fel. Nincs az a pénzmennyiség ma a világban, ami képes lenne táplálni ezt az adósságfolyamot, így a FED kénytelen volt beszállni a pilótajátékba. A világ országai egymás után veszítik el a dollárba vetett bizalmukat, hiszen mindenki számára egyre világosabb, hogy az USA adóssága fenntarthatatlanná vált. Aki követi a piaci híreket láthatja, hogy a dollár folyamatosan veszít értékéből. Szinte valamennyi mezőgazdasági termék ára az egekbe szökött az elmúlt egy év során, az arany pedig ismét meghaladta az 1400 dolláros árfolyamot, a 100 dollár feletti nyersolajárfolyamról nem is beszélve. Eközben a FED vígan folytatja a pénznyomtatást, fütyülve a következményekre.
Nem kétséges, hogy a dollár haláltusájának szemtanúi vagyunk.
A dollár hanyatlásának eredményeként az amerikai fogyasztók egyre erősödő inflációval találják szemben magukat, mind a boltokban, mind pedig a benzinkutakon. A múlt héten 17 centtel (34 forinttal) emelkedett a benzin ára és hasonló áremelkedésre lehet számítani az elkövetkezendő hetekben is.
A magyar szemmel nézve rendkívül olcsó amerikai benzin hamarosan a múlté.
Sajnos a legtöbb amerikai még mindig nem látja, hogy a kormány által felhalmozott adóssághegy tönkretette az USA gazdaságát. 1980-ban az akkori adósságot az ország legnagyobb kockázatának tekintették és számos politikus tett ígéretet a probléma orvoslására.
Nem tudom, milyen módszerekkel próbálták orvosolni a bajt, de ma ez az adósság 14-szerese az 1981-es összegnek és a folyamat nem állt meg.
A különböző állami társadalombiztosítási és egészségbiztosítási programok az USA kormánykiadásainak 58%-át teszik ki. Ezek politikai „szent tehenek” így nagyon kevés politikus mer hozzányúlni a kérdéshez.
A védelmi kiadások a teljes költségvetés 20%-ára rúgnak. Ez megint csak politikailag érzékeny terület.
Marad 22% a teljes költségvetésből, amivel kezdhetünk valamit. A baj csak az, hogy ha ezt a teljes részt ejtenénk a kiadásokból, az is kevés lenne ahhoz, hogy kihúzza az Egyesült Államokat a bajból.
A katasztrófa elkerülhetetlen.
Mit tesznek a politikusok?
Sajnos úgy tűnik, hogy a költségvetési kiadások növelése jobban megy nekik, mint a kiadáscsökkentés.
Barack Obama kormányzásának első két éve alatt az Egyesült Államok adóssága nagyobb összeggel nőtt, mint az ország első 100 kongresszusának ideje alatt összesen (a jelenlegi a száztizenegyedik).
Ha ezt így folytatják 10 év alatt az adósság további 50%-kal emelkedne. Az új költségvetési javaslatban 3700 ezer milliárd dollár szerepel 2012-re, 2021-re pedig az éves költségvetés elérné az évi 5600 ezer milliárdot. A költségvetés csökkentése valahogy nem megy.
Jelenleg óriási harc folyik a republikánusok és demokraták között egy 61 milliárd dolláros költségvetés csökkentési csomagról. Történetesen, ha a republikánusoknak sikerülne a teljes összeget kiharcolni, az is csak egy csepp lenne a tengerben.
Mit számít, hogy a költségvetési hiány 1590 vagy 1650 milliárd dollár lesz ebben az évben?
A tagállamok hasonlóképpen a csőd szélén állnak. 30 amerikai állam összesen 41.5 milliárd dollár kölcsönt vett fel a szövetségi kormánytól kizárólag a munkanélküli segélyek folyósítására.
Kalifornia egymagában 9,8 milliárd dollár kölcsönt vett fel a munkanélküli segélyek kifizetésére, de senki nem látja, hogy mikor vagy hogyan tudnák további kölcsönök nélkül fenntartani a kifizetéseket.
Az irányítás kicsúszott a vezetők kezéből.
A kölcsönök leállásával viszont drámai mértékben lelassulna az Egyesült Államok gazdasága, ami szintén nem jó „megoldás”. Ha az emberi képzeletet lassan felülmúló tőkeinjekciók sem képesek életben tartani a gazdaságot, képzeljük el, mi történne, ha hirtelen teljesen elapadna a pénzforrás?
A CNBC-nek adott interjúban Damon Vickers, „A nap, amikor a dollár meghalt” című könyv szerzője az új világrend születéséről beszélt és arról, hogy a jelenlegi válság és a közel-keleten végigsöprő forradalomhullám nem véletlenül most és egyazon időben történik.
A globalista intézmények, mint az IMF és a Világbank teljes erővel dolgoznak a háttérben a dollár utódjának létrehozásán.
A második világháború óta a világ gazdaságának alapja az Egyesült Államok és a dollár volt. Ez azonban már a múlté. Amerika gazdasága és a dollár haldoklik. Amerika még egy rövid ideig élvezheti, ami megmaradt a dollár tartalékvaluta szerepéből, de már ez sem tart sokáig.
Milyen lesz ez az új gazdasági világrend?
Pontosan senki sem tudja, de az biztos, hogy nem Amerika körül fog forogni. Minden egyes nap elteltével a dollár veszít az értékéből. Mindenki jobban teszi, ha igazi értéket vásárol megmaradt dollárjaiból, amíg még megteheti.

Globális Collapse A Fiat pénzrendszer


Matthias Chang, Global Research

Too big to fail globális bankok Elrejt mostantól első negyed 2011 - Amikor a mennyiségi enyhítése lefutott A Course és sikertelen


Olvasók az én cikkek emlékeztetnek arra, hogy már figyelmeztette visszamenőleg egészen 2006 decemberében, hogy a globális bankok össze fog omlani, ha a pénzügyi cunami eléri a globális gazdaság 2007-ben. És ahogy mondani szokták, a többi már történelem.
Mennyiségi lazítás (QE I) által vezetett elnöke Federal Reserve, Ben Bernanke késleltette az elkerülhetetlen bukása a fiat money árnyék bankrendszer valamivel több, mint 18 hónap.
Ez az, amiért 2009 novemberében voltam annyira magabiztos, hogy figyelmeztesse az olvasók, hogy a végén a 2010 első negyedévében a legkorábbi, illetve a második negyedévben a 2010-ig, a globális gazdaság megy egy örvényvonal. A legutóbbi riasztás, amely az amerikai gazdaság lelassult, és a szavai Bernanke: "a közelmúltban növekedési üteme kisebb, erőteljes, mint azt vártuk" már minden, de igazolta a vizsgálat. Ő arra figyelmeztetett, hogy a kilátások bizonytalanok, és a gazdaság "továbbra is sérülékeny a váratlan fejleményekre."
Nyilvánvaló, hogy Bernanke szavai nem fedi teljes mértékben a félelem, amely megragadta a központi bankok és a pénzügyi elit, hogy összegyűltek az éves összejövetel Jackson Hole, Wyoming. De, csak akkor veheti el nekem, hogy nagyon fél.
Miért?
Hadd legyen sima és tompa. A "váratlan fejleményekhez" Bernanke hivatkozott az összeomlás a globális bankok. Ez a FED beszél, valamint azoknak a hurok, ez a szörnyű figyelmeztetés.
Sok neves közgazdász is téves diagnózis születik célja és következményei mennyiségi lazítás.Központi bankárok írástudók és a globális média Hoodwinked az embereket azzal, hogy QE lehetővé teszi a bankok hitelezési pénzt a cash-küszködő cégek és ugrik kezdeni a gazdaságot. Az alacsony kamat rendszer ösztönözné a minden rendű és rangú kölcsön fogyasztanak, és a beruházások szempontjából.
Ez volt a mese.
Aztán ott voltak a közgazdászok, akik aggódnak, hogy ennek eredményeképpen a FED nyomda (elektronikus vagy más módon), éjjel-nappal dolgoztak, hyper-infláció meghatározott röviddel azt követően.
De nem történt semmi. A multiplikátor hatása résztartalékra banking nem vette le. Bank hitelezési valójában elakadt.
Miért?
Mi történt?
Hadd magyarázzam meg egyszerű szavakkal, lépésről lépésre.
1. Minden globális bankok akár a szem-golyó toxikus eszközök. Minden AAA jelzálog-fedezetű értékpapírok stb valójában szemét. De a mérlegében a bankok és különleges rendeltetésű járművek (SPV), ezeket kijelentette, hogy dollárnyi billió.
2. A Lehman összeomlása Bros és az AIG kitéve ez a csúnya igazságot. Minden globális bankok voltak kötelezettségek a US $ billió. Mindannyian fizetésképtelen. A központi bankok a világ összeesküdött, és beleegyezett, hogy nem, hogy felfedje az összes forrás a globális bankok, ami okozhat futnak ezek a bankok, mint ahogy abban az esetben, Northern Rock az Egyesült Királyságban
3. A fondorlatos rendszert dolgozott ki a FED által vezetett Bernanke, hogy segítse a globális bankokat, hogy kirak rendszeresen és részletekben a toxikus eszközöket annak érdekében, hogy a bankoknak ahhoz, hogy a tartalékképzési kötelezettségek keretében résztartalékra bankrendszer, és továbbra is a banki üzleti . Ez a lényege a szanálását a globális bankok központi bankárok.
4. Ezt a fondorlatos rendszer került sor a FED mennyiségi lazítás (QE) - vásárlási értékvesztett eszközök a bankok. A FED létrehozott "pénzt a semmiből", és használják, hogy a "pénz", hogy megvásárolja a toxikus eszközök arc vagy a könyv szerinti érték és a bankok, annak ellenére, hogy mind dzsunka és a legtöbb, érdemes talán tíz cent a dollár. Most, a FED a "terhelt" mérgező eszközök, ha tulajdonosa a globális bankok. De ezek a bankok nem nyilvánítja és vagy bevallja, hogy ez a helyzet. Így, ebben a pénzügyi színjáték.
5. Ha nem vagyunk, hogy kövesse az egyszerű logika gyakorlása eredményezne a globális bankok átöblítjük készpénzt ahhoz, hogy hitelezzen kétségbeesett fogyasztók és a cash-kiéhezett vállalkozások. De a pénz nem megy ki a hitelek. Hol a pénz?
6. Ment vissza a FED a tartalékok, és mivel a FED vásárolt US $ billió értékű mérgező hulladékok, a "money" (ez volt csak bejegyzések a Fed könyvek), hogy ezek a globális bankok már kezelték "Excess Tartalék". Ez egy helytelen elnevezés, mert ez adta az illúziót, hogy a bankok készpénz-gazdag és az résztartalékra rendszer lenne képes hitelezni ki trillió értékű hitelek. De nem tette. Miért?
7. Mivel a globális bankok még US $ billió értékű toxikus hulladékok saját mérlegében. Még mindig fizetésképtelen a résztartalékra banki törvényeket. A nyilvánosság nem lehet tisztában ezt másképp, ez kiváltó hatalmas futás valamennyi globális bankok!
8. Bernanke, az amerikai kincstár és a globális központi bankárok mind imádkoztak, és abban a reményben, hogy az adott időpontban (a becslés volt, 12 hónapról 18 hónapra), a lakáspiac talpra fog és az eszközárak árak ismét a válság előtti szinteket. .
Hadd magyarázzam meg: A ház értékesítették mondjuk 500.000 USD. Adós egy jelzálog US $ 450.000 vagy annál több. A ház most ér US $ 200.000 vagy annál kevesebb. Szorozzuk meg ezt a több millió eladott házak 2000 és 2008 között, és értékelni fogja a mértékét a pénzügyi fekete lyuk. Nincs mód arra, hogy minden a globális bankok kijutni ebből a hatalmas rendetlenség. És van még egyáltalán nem, hogy a FED és a globális központi bankárok keresztül QE továbbra is vásárolni ilyen mérgező hulladékok anélkül, hogy a kezüket és leleplezi a hazugságot, hogy ezek a bankok oldószer.
Az a becslés, hogy meg kell QE-ig 20 trillió USA dollár a minimum. A FED és nincs központi bankár merné "hozzon létre olyan mennyiségű pénzt a semmiből" nélkül felkeltése a gyanú és vagy pánik a szuverén hitelezők, a befektetők és a betétesek. Ez olyan jó, mint hivatalosan kijelenti, hogy minden bank csődbe jutott.
9. De nincs más megoldás, a rövid-és középtávú, kivéve egy másik bout mennyiségi lazítás, QE II. A fenti kikötés, QE II nem haladhatja meg az előző QE megnyitása nélkül a közmondásos Pandora Box.
10. De az is adott, hogy a FED kezdeményezni fogja QE II, mint amelyek a tört tartalék bankrendszer, ha a FED nem vásárol további mérgező hulladékok, a globális bankok (szemben szerelési Foreclosures, stb) elmarad azok tartalékképzési követelmények.
11. Azt is emlékeztetnek arra, hogy a FED a magassága a válság bejelentette, hogy kamatot kell fizetni az úgynevezett "többlet tartalékok" a globális bankok, lehetővé téve ezáltal, hogy ezek a bankok "keresni" érdeke. Tehát mi van a merry-go-fordulóban pénzek mozog a jobb zsebéből a bal zseb az kattintson a számítógépes egér. A FED teremt pénzt arra használja, hogy vásárolni toxikus eszközök, és ugyanazt a pénzt, majd vissza a FED a globális bankok kamatozik. Ezzel fikciója QE, bankok öblítjük készpénz, amely lehetővé teszi számukra, hogy kamatozik. Nem csoda, hogy ezek a bankok úgy nyilatkoztak, rekord nyereséget?
12. A globális bankok megszabadulni azok egyes mérgező hulladékok teljes értékű és költségek nélkül, és kap fizetett kirakodás a toxikus hulladékok keresztül kamatnak. Továbbá, néhány "pénzek" kifejezést használják ezeknek a bankoknak a beszerzés amerikai kincstárjegyek (ami szintén fizetnie kamatokkal együtt), ami viszont lehetővé teszi, hogy az amerikai államkincstár, hogy folytassa a költségvetési hiány kiadásokat. EZ a szanálási RIP OFF a század.
Most, hogy teljesen megértsük ezt átverés, akkor balra kell tekinteni, hogy a FED fogja megúszni a következő körben a mennyiségi lazítás - QE II.
Nyilvánvaló, hogy a FED és a többi központi bank abban a reményben, hogy az idő, eszköz árak talpra álljanak, és újra a korábbi értéküket a válság előtt. Ez egy fantázia. QE II sikertelen lesz, mint QE nem sikerült megmenteni a bankokat.
A beteg az intenzív osztályon, és minden szándékkal és céllal agyhalott, bár a szíve még mindig pumpáló bár halványan. A too big to fail bankok nem lehet menteni, és lehetővé kell tenni, hogy felszámolják. Lesz fájdalmas, de szükséges mielőtt van helyreállítás. Ez egy adott.
Figyelmeztetés:
Amikor a labda a mennyezeti ventilátor, valamikor 2011 elején legkorábban, nem lesz tömeges bank fut.
Arra számítok, hogy a Fed és más központi bankok megelőzni egy ilyen futás, és tegyük a következőket:
 1. tiltása készpénzfelvételre a bankok egy bizonyos értékhatáron túl, mondjuk 1000 USD per nap, 2) Disallow készpénzes tranzakciók egy bizonyos összeget, mondjuk US $ 10,000 bizonyos tranzakciók, 3) tranzakciók (beruházások) a fémek (arany és ezüst) a korlátozni kell; 4) legrosszabb forgatókönyv - a vagyonelkobzást az arany mint ahogy a második világháború. 5) előírása tőke ellenőrzések stb 6) jogszabályok, amelyek kényszeríteni legtöbb napi kereskedelmi ügyletek lebonyolíthatók Debit és vagy hitelkártyák, 7) jogszabályok, hogy ez egy bűncselekmény bármilyen megsértésének a fenti.A fedezet nélküli pénzrendszer globális összeomlásaForrás: Matthias Chang, Global Research

A megdönthetetlennek gondolt óriásbankok 2011 első negyedévéig bedőlhetnek – amikor már a „quantitative easing” sem segít


Rendszeres olvasóim emlékezhetnek, hogy már 2006 decemberében a globális bankok összeomlására figyelmeztettem, ha a gazdasági cunami egyszer őket is eléri. A többi, ahogy mondani szokták már történelem.
A Bernard Bernanke, FED elnök nevével fémjelzett úgynevezett „Quantitative Easing” (mennyiségi enyhítés) úgy 18 hónappal késleltette az árnyék pénzrendszer elkerülhetetlen összeomlását.
Éppen ezért 2009 novemberében biztosan állíthattam, hogy 2010 első, de legkésőbb második negyedévében a globális gazdaság zuhanórepülésbe kezd. Az USA gazdaságának további lassulásáról szóló hírek, vagy Bernanke szavaival élve „a fellendülés vártnál lassabb érkezése” igazolja elemzésem helyességét. Bernanke szerint a kilátások bizonytalanok a gazdaság pedig „továbbra is sebezhető a hirtelen fejleményekkel szemben.”
Egyértelmű, hogy Bernanke szavai nem illusztrálják kellő pontossággal a központi bankok és a pénzügyi elit Jackson Hole-ban összegyűlt tagjainak félelmeit. Egy biztos, mindannyian félnek.
Miért?
Hogy egyszerűen fogalmazzunk, a Bernanke által említett „nem várt fejlemények” a globális bankok összeomlására utalnak. Ilyen a FED-féle kommunikáció, és a bennfentesek tudják, hogy komoly figyelmeztetésről van szó.
Számos közgazdász teljesen félreértelmezte a „qauntitative easing” célját és következményeit. A központi bankok és a globális tömegtájékoztatás megpróbálták becsapni az embereket, mikor azt állították, hogy a Quantitative Easing segítségével képesek lesznek kölcsönöket biztosítani a pénzszűkében levő cégeknek és ez által újraindítani a gazdaságot. Azt állították, hogy az alacsony kamatok uralma mindenkit arra bátorít majd, hogy kölcsönt vegyen fel, fogyasszon és befektessen.
Ez volt a tündérmese.
Volt aztán néhány közgazdász, aki aggódni kezdett, hogy a FED nyomdák túlterheltsége (elektromos és egyéb típusú) rövid időn belül hiperinflációhoz vezethet.
Ennek ellenére nem történt semmi. A banki frakcionált tartalékgazdálkodás többszörös hatása nem volt érezhető. A banki kölcsönök szinte teljesen leálltak.
Miért? Mi történt?
Lássuk közérthetően összefoglalva:
1. A globális bankok úsztak a veszélyes eszközökben, más kifejezéssel élve értékpapír- vagy befektetésszemétben. Szinte valamennyi AAA minősítésű értékpapír valójában értéktelen szemét, ugyanakkor a banki mérlegkimutatásokban ezek dollár trilliókat érő eszközökként vannak feltüntetve.
2. A Lehman Brothers és az AIG összeomlása leleplezte a csúnya igazságot. Valamennyi globális bank dollár trilliókban mérhető adósságot halmozott fel és valamennyien fizetésképtelenek. A világ központi bankjai összefogtak és megegyeztek, hogy nem hozzák nyilvánosságra adósságállományuk mértékét, hiszen ez bankrohamhoz vezethetne, mint ahogyan az Northern Rock-ban történt Nagy-Britanniában.
3. A FED, Bernankéval az élen egy fondorlatos tervet eszelt ki a központi bankok megsegítésére melynek segítségével szisztematikusan, fázisonként tudnak megszabadulni veszélyes eszközeiktől és így megfelelhetnek a frakcionált banki pénzgazdálkodás által előírt tartalékképzési követelményeknek és nem mennek csődbe. Ez a globális bankok számára összeállított mentőcsomagok lényege.
4. Ezt a fondorlatos tervet a Quantitative Easing segítségével hajtották végre, azaz megvásárolták a bankok értékpapír-szemétjét. A FED tulajdonképpen a semmiből állított elő pénzt és ezt a „tőkét” használta fel az „értéktelen értékpapírok” könyv szerinti vagy névértéket történő felvásárlására, annak ellenére, hogy szinte mind szemétnek számított, vagy maximum dolláronként 10 centet ért. A bankok nem engedhetik meg maguknak, hogy mindezt elismerjék, és itt lép be a képbe ez a mostani pénzügyi bújócska.
5. Az egyszerű logikát követve a fenti mutatvány következménye az lenne, hogy a készpénzzel elárasztott bankok elkezdenek kölcsönadni a kétségbeesett fogyasztóknak és pénzszűkében lévő vállalkozásoknak. Az így szerzett pénz azonban nem jelent meg kölcsönök formájában. Akkor mi lett vele?
6. Visszavándorolt a FED-hez tartalék formájában és mivel a FED több trillió dollár értekben vásárolt ilyen „veszélyes hulladékot”, a globális bankok tulajdonában lévő „pénzeket” (pusztán tételek a FED könyvelésében) „többlet tartalékként” kezelték. Ez egy téves elnevezés (vagy helytelen könyvelés?), mivel azt a látszatot keltette, hogy a bankok jól állnak anyagilag és a frakcionált pénzgazdálkodási rendszer szabályai szerint sok trillió dollár értékben lennének képesek kölcsönadni. De nem ezt tették. Miért?
7. Mert a globális bankok még mindig sok trillió dollár értékű „veszélyes hulladékkal” rendelkeznek mérlegadataik szerint. A frakcionált tartalékgazdálkodás szabályai értelmében még mindig fizetésképtelennek számítanak. A tömegeknek nem szabad tudomást szerezni erről, különben a bankok globális rohamra számíthatnak.
8. Bernanke, az amerikai államkincstár és a globális bankok vezetői abban reménykedtek, hogy idővel (akkori számításaik szerint 12-18 hónap elteltével) az ingatlanpiac magához tér és az árak visszatérnek a válság előtti szintre.
Elevenítsük fel, hogyan is történt ez az egész? Mondjuk egy ház 500 ezer dollárért kelt el a válság előtt, amiből 450 ezer dollár vagy még több jelzáloghitelből került megfizetésre.  Ma ugyanez a ház csupán 200 ezer dollárt ér. Szorozzuk meg ezt a különbözetet több millióval, hiszen ilyen mennyiségű ingatlan cserélt gazdát 2000 és 2008 között és rájövünk milyen kiterjedésű pénzügyi feketelyukkal állunk szemben. Ebből a mocsárból a globális bankok nem lesznek képesek kilábalni. Az sem lehetséges, hogy a FED és a központi bankok vezetői további értékpapír szemetet vásároljanak a végtelenségig a Quantitative Easingen keresztül anélkül, hogy kiderülne mi is áll a dolgok hátterében és napvilágra kerülne a bankok fizetésképtelensége.
Saját számításaim szerint további minimum 20 trillió dollár értékű Quantitative Easingre van még szükség. Sem a FED, sem egyetlen központi bank nem merne ilyen mennyiségű pénzt előállítani, hiszen ettől könnyen pánik törhetne ki a hitelezők, befektetők és betétesek körében. Olyan lenne ez, mintha világgá kürtölnék, hogy minden bank csődbe ment.
9. Rövid és hosszú távon azonban a mennyiségi enyhítés (Qauntitative Easing) újabb özönén kívül nincs más megoldás. A Quantitative Easing 2 nem haladhatja meg az első adag mennyiségét anélkül, hogy meg ne nyitná Pandora híres szelencéjét.
10. Nem nehéz kitalálni, hogy a FED, másodszor sem hagyja kihasználatlanul ezt a lehetőséget, hiszen a frakcionált bankrendszer követelményei értelmében a globális bankok (egyre nagyobb számú lefoglalással küzdve) nem lennének képesek megfelelni a tartalékképzési követelményeknek anélkül, hogy a FED ne vásárolna fel további értékpapír szeméthalmazokat.
11. Arról se feledkezzünk meg, hogy a válság legnehezebb szakaszában a FED bejelentette, hogy a globális bankok feltételezett „többlettartaléka” után kamatot fizet, hogy a szegény bankok is kereshessenek valamit. Leegyszerűsítve egy pénzügyi ringlispíllel állunk szemben, ahol a pénz egy-két kattintás után a balzsebből a jobba vándorol. A FED pénzt gyárt, amivel pénzügyi szemetet vásárol, majd ugyanez a pénz visszakerül a FED-hez a globális bankoktól kamat címén. A mennyiségi enyhítés fikcióján keresztül a bankokat pénzzel árasztják el, hogy a kamatok segítségével pénz kereshessenek. Ezek után miért lepődünk meg, ha ugyan ezek a bankok rekord összegű nyereségekről számolnak be?
12. A globális bankok névértéken, és teljesen költségmentesen szabadulnak meg pénzügyi szemetüktől, sőt még fizetnek is nekik azért megszabaduljanak tőle kamat formájában. Csak hab a tortán, hogy a pénz egy részén amerikai kincstárjegyet vásárolnak (ami szintén kamatot fizet), így lehetővé teszik, hogy az amerikai államkincstár folytassa deficitgazdálkodását. Ez az évszázad „kisegítő” rablása.
Most, hogy pontról pontra végigmentünk a csalás szakaszain és értjük, hogy mi megy végbe a háttérben, csupán az marad hátra, hogy várjunk és figyeljük, vajon megússza-e a FED a mennyiségi enyhítés következő fordulóját.
Nyilvánvaló, hogy a FED és más központi bankok abban reménykednek, hogy az ingatlanárak visszatérnek a válság előtti szintre. Ez szép álom csupán. A mennyiségi enyhítés kettő éppen úgy nem lesz képes megmenteni a bankokat, mint, ahogy az első sem tudta.
A beteg az intenzív osztályon fekszik és minden jel szerint agy halott, bár ha gyengén is, de még ver a szíve. A megdönthetetlen bankok úgy látszik, ez alkalommal mégis dőlnek. Fájdalmas lesz, de elkerülhetetlen, mert e nélkül nem indulhat el a fellendülés.
Figyelmeztetés:
Amikor az ár átlépi a gátat, úgy 2011 eleje táján, tömeges rohamok lesznek a bankoknál.
A FED és több központi bank valószínűleg a következő óvintézkedéseket hozza majd ennek elkerülése érdekében:
1. Megtiltja a banki készpénzfelvételt egy bizonyos összeg, mondjuk napi 1000 dollár felett,
2. Letilt bizonyos tranzakciókat egy adott összeg, mondjuk 10 ezer dollár felett,
3. Korlátozza a fém (arany és ezüst) befektetéseket,
4. Legrosszabb esetben elrendelheti az arany beszolgáltatását, illetve elkobzását, ahogyan az a 2. Világháborúban is történt,
5. Tőkefelügyeletet rendelhet el, stb.
6. Olyan törvényeket vezethet be, ami kikényszeríti, hogy a mindennapi tranzakciókat kizárólag bank- vagy hitelkártya segítségével bonyolítsák,
 1. Olyan törvényeket vezethetnek be, ami büntethetővé tenné a fenti intézkedések megszegését.12 vészjósló jel a pénzpiacokonForrás: TheEconomicCollapseBlog.com


Meg tudná valaki magyarázni, mi folyik a világ pénzpiacain? A nagyvállalatok bennfentes vezetői ijesztő sebességgel menekülnek az amerikai értéktőzsdéről, más befektetők pedig pénzhegyeket fektetnek aranyba és egyéb árukba. Az igazság az, hogy a kereslet olyannyira megnőtt az arany iránt, hogy egyes helyeken hiányt jelentettek be. Mindeközben néhány nagyon különös opciós tevékenység jelent meg a piacon. Valaki óriási összegeket tett arra, hogy az S&P 500 padlót fog októberben. A központi bankok is elkapták a „pénzgyártási lázat” és minden jel szerint azt várják, hogy egy újabb papírpénzáradat életre kelti majd a világgazdaságot. Eközben a durva és méltánytalan házlefoglalások miatti felzúdulás még nagyobb felfordulással fenyegeti az amerikai ingatlanpiacot.
Több vészjósló jel mutat arra, hogy valami nincs rendben a pénzpiacokon. Az alábbiakban összefoglalt tényezők némelyikének köze lehet ehhez. A döntést az olvasóra bízzuk.
Gyakran a katasztrófák előtt megfigyelhetjük, ahogyan a patkányok elhagyják a süllyedő hajót, ha tudjuk merre kell figyelni. Amennyiben a dolgok lefelé veszik majd az irányt, a bennfentesek mindenki előtt értesülnek a fejleményekről.
Vajon az alább felsorolt jelek megmutatják mire számíthatunk az elkövetkezendő néhány hónap során?
Elképzelhető, de nem biztos.
Ezt döntse el mindenki magának.
Egy dolog biztos, némelyik jel nagyon baljóslatúnak tűnik…
1. A nagy vállalatok bennfentesei fejvesztve menekülnek az amerikai értékpiacról. A jelentések szerint a vállalati bennfentesek eladásainak aránya a vállalati bennfentesek vásárlásaihoz képest 1411 az 1-hez volt a múlt hét során, míg ezen a héten ez az arány már 2341 az 1-egyhez.
2. A világ legtehetősebb emberei hihetetlen mennyiségű aranyat vásároltak és vásárolnak most is.
4. Az Egyesült Államok Pénzverdéje bejelentette, hogy elfogyott az 1 unciás 24 karátos amerikai Buffalo aranyérme és 2010 során már nem is lesz több.
5. Nehéz megmagyarázni az opciós ügyletek mostani hihetetlenül magas mértékét.
6. Egyes nagyon komoly befektetők óriási téteket tesznek arra, hogy az S&P 500 nagy bajban lesz október folyamán.
7. Kedden a Bank of Japan további kamatcsökkentéssel döbbentette meg a világot, még inkább közelítve a japán kamatokat a nullához, valamint egy 5 trillió jen értékű mennyiségi enyhítési (Quantitative Easing) alap felállítását jelentették be.
8. A New Yorki és a chicagói FED elnöke nyilvánosan arra kérték a FED-et, hogy tegyen többet az amerikai gazdaság fellendítése érdekében, kezdve a mennyiségi enyhítés újabb adagjával, még akkor is, ha az tovább növeli az inflációt Amerikában.
9. Joseph Stiglitz, Nobel díjas közgazdász, kedden újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a FED és az Európai Központi Bank laza monetáris politikája „káoszba taszítja a világot.”
10. Szeptember végén az amerikai állami szabályozási hatóságok egy újabb 30 milliárd dolláros enyhítő csomagot jelentettek be a nagykereskedelmi hitelszervezeti rendszer számára.
11. A Bank of America, a JP Morgan Chase és a GMAC Mortgage egyes államokban minden házlefoglalást felfüggesztett a lefoglalási eljárásokkal kapcsolatos komoly fenntartások miatt. Greg Abbott, Texas főügyésze követeli, hogy minden lefoglalási eljárást azonnali hatállyal függesszenek fel Texasban, amíg meg nem vizsgálják az alkalmazott eljárások menetét és jogosságát.
12. Emellett Nancy Pelosi és további 30 képviselő hatósági vizsgálatot követelnek az ügyben. Nem kell mondanunk, hogy ez a botrány az egész amerikai ingatlanpiacot fejtetőre állíthatja.
Szóval ki hogyan látja? Vajon nehéz napok várnak a pénzpiacokra?
Nagyon úgy tűnik, csakhogy igen nehéz előre látni vajon mikor kezdenek szétesni a dolgok.
Az elkövetkezendő néhány év során bizonyára sok „összeomlást” látunk még. A lényeg, hogy mindig a hosszú távú trendeken tartsuk a szemünket.
Az amerikai gazdaság egyértelműen hanyatlóban van. Az egyetlen dolog, ami még mindig a felszínen tartja a gazdaságot, az a nagymennyiségű felhasznált tinta. Minden és mindenki úszik az adósságban. Erre a nem túl stabil alapra épült a gazdaság.
A nagyjátékosok megpróbálnak zsonglőrködni még egy darabig, de végül úgyis kártyavárként dől össze az egész. Sajnos, évtizedek óta pusztítjuk Amerika gazdaságát és a történet nem happyenddel végződik.

A Bank of England elnöke szerint minden idők legnagyobb pénzügyi válsága vár a világra
Forrás: The Telegraph

A világ minden idők eddigi legnagyobb pénzügyi válságával néz szembe, nyilatkozta a Bank of England elnöke tegnap

Sir Mervyn King, a Bank of England elnöke
Sir Mervyn King, az angol jegybank szerepét betöltő Bank of England elnöke azt követően nyilatkozott, hogy a bank monetáris tanácsa úgy döntött 75 milliárd font újonnan előállított pénzt pumpál a gazdaságba, hogy végső kétségbeesésében megpróbálja megakadályozni az újabb hitelválságot és a brit recessziót. 
A közgazdászok szerint a bank döntése a mennyiségi enyhítés vagy eszközfelvásárlási program folytatásáról, azt mutatja, hogy a pénzintézet egyre jobban aggódik a gazdaság helyzete miatt és több hasonló döntés meghozatalát vetíti előre a jövőben.
Sir Mervyn elmondta, hogy a bankot egy globális pénzügyi katasztrófa előjelei kényszerítették az intézkedés meghozatalára.
Ez a legsúlyosabb pénzügyi válság, amit valaha láttunk, legalábbis 1930 óta nem volt ehhez fogható, de lehet, hogy annál is súlyosabb. Nagyon szokatlan körülményekkel kell megbirkóznunk, de fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és helyes döntéseket hozzunk.”
A döntés bejelentésekor a bank elmondta, hogy az eurózóna adósságválsága komoly terhet jelent a bank pénzforrásai és a pénzpiacok számára.
A monetáris tanács (MPC – Monetary Policy Committee) azt is elmondta, hogy az infláció miatt a háztartások valós bevételeire nehezedő nyomás valamint a kormány kiadáscsökkentő intézkedései egyre negatívabb hatással lesznek a hazai fogyasztásra.
A kilátások romlása azt mutatja, hogy a mennyiségi enyhítés elindítása helyes döntés volt, nyilatkozta a bank. A pénzügyi szakértők szerint a bank döntése a „Titanic” katasztrófájához hasonló léptékű csapás a nyugdíjasok, a nyugdíj előtt állók és a megtakarítással rendelkezők számára. Sir Mervyn szerint ez csekély áldozatnak számít, ha cserébe sikerül megmenteni a gazdaságot a válságtól.
A mennyiségi enyhítés azt jelenti, hogy a bank pénzt állít elő elektronikus úton [virtuálisan], amiből eszközöket, például államkötvényeket vásárol. Elméletben a bankok az így befolyt készpénzt vállalkozói és személyi hitelek folyósítására használják.
Az államkötvények iránti kereslet növelésével, a mennyiségi enyhítés, a kamatokból származó bevételek csökkenését idézi elő, azaz a kötvénytulajdonosok kevesebb hozamra számíthatnak. Az intézkedés kritikusai szerint ez növeli az inflációt és gyengíti a font árfolyamát.
Az angol Nyugdíjalapok Országos Szövetsége tegnap a tárgyalások azonnali megkezdését sürgette a szövetség és a miniszterek között, hogy megvitassák az intézkedés negatív hatásait a kötvényhozamokra és a nyugdíjalapokra. Joanne Segars, a szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a mennyiségi enyhítés miatt a munkaadóknak többet kell fizetni nyugdíjjárulék gyanánt és a deficit növekedésével tovább nehezíti a járulékok kifizetését. „Ez további terheket ró a munkaadókra olyan időkben, amikor a gazdasági problémák miatt már eleve nehéz helyzetben vannak,” mondta.
Ros Altman, a Saga magazintól azt mondta, hogy az újabb mennyiségi enyhítés egy igazi „Titanic szerencsétlenség”, ami még mélyebb szegénységbe taszítja a nyugdíjasokat. Amellett, hogy inflációnövelő hatással van a gazdaságra, a kötvényhozamok csökkenése miatt az életjáradékok drágulnak, ami „lényegesen kevesebb nyugdíjat jelent az újonnan nyugdíjba menőknek”.

Gazdasági romlással és súlyos inflációval nézünk farkasszemet

Időkjelei: Tudjuk, hogy a globalisták célja egy egységes világkormány és globális valuta létrehozása. Céljuk elérése érdekében a valós és mesterségesen létrehozott válságokat kihasználva kínálják saját megoldásaikat a világnak. A globális pénzrendszert 2008 óta mesterségesen tartják életben. Az USA és az EU gazdasági kommandója nem a pénzrendszer megmentése, hanem a hatalom konszolidációja és egy új rendszer bevezetése érdekében teszi, amit tesz. Már eddig is több ezermilliárd eurót és dollárt injekcióztak az elit bankokba és a média segítségével elhitették a világgal, hogy ezek túl nagyok az összeomláshoz. Miért? Mert nem az állam felügyeli és irányítja a Goldman Sachs, Deutsche Bank vagy JP Morgan Chase féle óriásokat, hanem pont fordítva. 
Ezt tartsuk szem előtt az alábbi cikket olvasva, ami csupán a legújabb várható intézkedések negatív hatásaira próbálja felhívni a figyelmet.
Michael Pento, az Agora Financial vezető piacelemzője és a Pento Portfolio Strategies elnöke, a King World News-nak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy „az Európai Központi Bank és az amerikai Fed is az euró és a dollár elleni ’támadások’ bejelentésére készülnek még ebben a hónapban.” Pento szerint „a munkanélküliségi ráta és az infláció emelkedése még csak most kezdődik igazán.”
A központi bankok olyan lépésre készülnek szeptemberben, aminek eredményeként a fiat-valutákat hamarosan lehúzhatjuk a WC-n. Ez lesz a nemesfémfedezet nélküli pénz végének a kezdete. Ez lesz az utolsó kétségbeesett kísérlet a globális GDP megmentésére, helyette azonban még több gazdasági romlást és visszafordíthatatlan inflációt eredményez majd.”
A készülő támadást azzal indokolják majd, hogy így próbálják megmenteni a rogyadozó európai gazdaságokat, amik a feljövő piacokat is magukkal rántották. Például Kína európai exportja (a 17 tagországba) 16,2 százalékkal esett júliusban, miközben olaszországi forgalmuk 26,6 százalékkal csökkent a tavalyi értékekhez képest.”
Lassan Európa keménymagja és Németország is kezd szétesni. A munkanélküliség öt hónapja emelkedik Németországban, ami azt jelenti, hogy augusztusban 2,9 millió ember volt állás nélkül. Idén júniusban a rendelések 7,8 százalékot estek a tavaly júniusi értékekhez képest, miközben a gyártás tovább csökkent augusztusban.”
Az infláció-ateisták pedig jól teszik, ha figyelnek. A spanyol munkanélküliségi ráta elérte az euró korszak legmagasabb szintjét: júliusban már 25,1 százalékon állt, az infláció pedig a júniusi 1,8 százalékról 2,7 százalékra emelkedett augusztusra, és ez még csak a kezdet. Várjuk ki, mi történik, amikor az EKB és a Fed elindítják szeptemberi támadásaikat.”
Az Európai Központi Bank és a Fed az euró és a dollár elleni támadás bejelentésére készülnek még ebben a hónapban. Az Európai Unió augusztus 31-én azt mondta, hogy javasolni fogja, hogy az EKB kizárólagos jogosultságot kapjon a banki engedélyek kiadására.
Ez azt jelenti, hogy az EKB egy olyan bankká alakíthatná az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM), – amennyiben ezt a lépést a német alkotmánybíróság jóváhagyja szeptember 12-én – ami korlátok nélkül felvásárolhatná a PIIGS államok adósságát. Pontosan erre gondolt Mario Draghi, amikor azt mondta „mindent megtesz, az euró megmentése érdekében.”
Ben Bernanke, Fed elnök sem akart lemaradni az ígéretekkel, így ugyanazon a napon, a vezető jegybankok éves találkozóján mondott beszéde során bejelentette, hogy elképzelhetőnek tartja egy nyitott mennyiségi enyhítés elindítását szeptember 13-án. Eric Rosengren és John Williams, Fed kormányzók pedig elmagyarázták mit is jelent a nyitott mennyiségi enyhítés vagy más néven fedezetlen likviditásnövelő program: a Fed úgy havi 50 milliárd dollárnak megfelelő új pénzt nyomtatna, egészen addig, amíg a munkanélküliségi ráta és a névleges GDP el nem érik a központi bank által kitűzött célértékeket.
Akármennyire is hihetetlen, Jackson Hole-i beszédében Bernanke kijelentette, hogy a korábbi mennyiségi enyhítések „jelentőségteljes támogatást” nyújtottak a gazdasági kilábaláshoz, majd saját magának ellentmondva gyorsan megjegyezte, hogy a kilábalás „lagymatag” volt és a gazdaság helyzete „messze nem kielégítő”. „A nem hagyományos módszerek költségei, alapos megfontolást követően, kezelhetőnek tűnnek, amiből az következik, hogy nem szabad kizárnunk az ilyen intézkedések ismételt alkalmazását, amennyiben a körülmények ezt megkívánják,” mondta Bernanke.
A Federal Reserve az erősebb gazdasági kilábalás és tartós munkaerő-piaci javulás érdekében meg fogja hozni a szükséges árstabilizáló intézkedéseket,” tette hozzá. Ben Bernanke tényleg azt hiszi, hogy intézkedéseivel stabilizálta az árakat, annak ellenére, hogy az olaj hordónkénti ára 147-ről 33 dollárra változott, majd vissza 100 dollárra négy év alatt, a Fed manipulációinak köszönhetően.
Tehát a Fed úgy gondolja, hogy a dollár elleni támadás segítette a gazdasági kilábalást és semmilyen, illetve csupán kevés negatív következménnyel járt. Ahhoz, hogy ez elhiggyük, figyelmen kívül kell hagynunk, hogy a folyamatban sikeresen megsemmisítették a középosztályt. A jelek szerint Bernanke azt is hiszi, hogy mivel az eddigi 2000 milliárd dollárnyi papír nem volt elég a gazdasági jólét megteremtéséhez, még többre van szükség.
Amit a Fed és az EKB nem vesznek figyelembe, hogy inflációhajhászásuk és a mesterségesen alacsony kamatok eredményeként az USA és az EU túl sok pénzt tudott kölcsönvenni. GDP arányos adósságuk olyan mértékben emelkedett, hogy egyik nemzet a másik után válik fizetésképtelenné.
A pénznyomtatási láznak köszönhetően a befektetők el fogják kerülni a valutákat és a kötvényeket. Intézkedéseikkel sikerült egy komoly recessziót igazi világgazdasági válsággá alakítaniuk.
Az egyetlen „jó hír”, hogy a sikertelen kísérlet eredményeként a vég hamarabb eljöhet a fiat valuták számára. Eközben az energiaipari és nemesfém portfoliókkal rendelkező befektetők bizonyos fokú védettségre számíthatnak.
Banki hatalomátvétel EurópábanForrás: Infowars.com

Az összeomlást előidéző pénzügyi terroristák most az EU adósságválság megmentőiként díszelegnek

Lucas Papademos, Mario Monti és Mario Draghi
Ahogyan arra jó ideje figyelmeztettünk, ugyanazok a pénzügyi terroristák, akik a gazdasági összeomlást előidézték most a válságot kihasználva a gazdaság megmentőiként tetszelegnek, miközben egy igazi banki puccsot felügyelnek a Goldman Sachs beépített emberivel az élen, akik mostantól Olaszországot és az Európai Központi Bankot is irányítják.
A puccs célja egy európai szuperhatalom létrehozása az euró adósságválságát kihasználva, hogy a mostanáig megmaradt kevés szuverén hatalom is Brüsszel teljes fennhatósága alá kerüljön. A globalisták elindították a folyamatot, saját kezűleg jelölve ki a választás nélkül kinevezett személyeket a görög és olasz miniszterelnöki posztra.
Silvio Berlusconi Európa Gaddafi-ja volt. Utálatos természete ellenére Berlusconi igazi akadályt jelentett a bankpuccs számára, így rövid úton megszabadultak tőle, de nem a nép akaratából, hanem a piacot irányító bennfentesek manőverezésének segítségével.
Hétfőn úgy tűnik a befektetők kollektív döntést hoztak arra vonatkozóan, hogy nem szeretnék Berlusconit a harmadik legnagyobb európai hatalom élén látni, ami kritikus magasságba repítette Olaszország hitelkamatait. A hét végére, nemcsak Berlusconinak fellegzett be, hanem a demokratikus választás lehetőségének is. A piacok döntöttek, mégpedig úgy döntöttek, hogy nincs szükség választókra. „Az országnak reformokra nem választásokra van szüksége,” mondta Herman van Rompuy, az Európai Bizottság elnöke pénteki római látogatása során,” írjaStephen Faris a Times-ban.
A Berlusconit leváltó volt EU biztos Mario Monti a tökéletes globalista beépített ember mintaképe. A Goldman Sachs tanácsadója, a David Rockefeller féle Trilaterális Bizottság európai ágának elnöke és a Bilderberg csoport prominens tagja. Az elit biztosan számíthat rá a puccs következő lépése során, melynek lényege a hatalom további összpontosítása lesz azokban a kezekben, melyek a válságot előidézték.
Ezek ugyanazok a bűnözők, akik a pénzügyi katasztrófát előidézték. Ez olyan mintha egy rakás piromániást kérnénk fel a tűz eloltására,” írja Alessandro Sallusti, a Berlusconi család tulajdonában lévő milánói Il Gornale lap szerkesztője.
Ehhez hasonlóan, napokkal azután, hogy George Papandreou, görög miniszterelnök kihirdette a népszavazást, kiadták útját, hogy helyét átvehesse az Európai Központi Bank volt alelnöke, a Harvard Egyetem professzora és a bostoni Fed korábbi vezető közgazdásza, Lucas Papademos.
Papademos és Monti pontosan azért kerültek választás nélkül pozícióikba, hogy főnökeiken kívül senkinek ne tartozzanak közvetlen számadással, ami újabb bizonyítéka az Európai Unió demokráciaellenes és diktatórikus alapjainak.
Említettük már az eurózóna összeomlására figyelmeztető retorika erősödését, ami nem egyéb, mint a hatalom további összpontosítását célzó újabb húzás.
És igen. Ma már az Európai Központi Bankot az eurózóna és azon belül Olaszország, Franciaország és Spanyolország megmentőjeként üdvözlik.
Na és ki lett megmentőnk, az Európai Központi Bank legújabb elnöke? Nem más, mint Mario Draghi, a Goldman Sachs korábbi alelnöke. Látjuk már a trendet?
A mentőcsomaghoz kötött feltételek természetesen pont azt a célt fogják elérni, amit az eurokraták elterveztek: egy szorosabb politikai uniót, ahogyan Angela Merkel, német kancellárasszony éppen tegnap nyilatkozta. Ez pedig nem egyéb, mint egy európai szuperhatalom, ami a maradék szuverenitásuktól is megfosztja Európa nemzeteit.
Az egész EU adósságválság nem egyéb, mint a már fent is említett banki államcsíny, melynek célja a hatalmat azoknak a kezébe juttatni, akik a válságot 2008-ban a hitelek hirtelen megvonásával elindították.
A lufit kidurrantó csalók most a világ megmentőinek szerepét játsszák, akik elhozzák a szabadítást, ha Európa nemzetei hajlandók átadni a hatalmat a választás nélkül kijelölt brüsszeli diktátoroknak.Uniós hatalomátvétel egy tollvonássalForrás: Infowars.com
A Lisszaboni Szerződés aláírása, 2007. december 13-án
Hátat fordítva a válság súlyos terheit viselő sok millió európainak az EU már nem vacakol a tagállamok gazdasága feletti apránkénti hatalomátvétellel. Nem akar örökösen azért küzdeni, hogy csatlósaik megszavazzák az általuk óhajtott változtatásokat. Ehelyett egy huszárvágással áttörtek az előttük álló akadályokon: megváltoztatták a Lisszaboni Szerződést a saját maguk számára biztosított hatalom segítségével. 
Kivárják, amíg az újra és újra kiírt népszavazások meghozzák a kívánt eredményt: a módosítottLisszaboni Szerződés elfogadását. Az új szerződés 126. cikk (14) bekezdése a Túlzott hiányról és a hozzá tartozó 12. számú jegyzőkönyv felhatalmazná Brüsszelt, hogy az adott helyzet szerint változtassa feltételeit, mindenféle szavazás nélkül.
A döntéshez nincs szükség országos szintű szavazásra. Az eljárás így gyors és jelentős változásokat tesz lehetővé,” áll a Herman Van Rompuy által kiadott bizalmas dokumentumban.
Ez azt jelenti, hogy egy „pénzügyi unió” létrehozásához, tehát egy Brüsszel vezette központi hatalom megvalósításához az EU szerződést egy tollvonással megváltoztathatják a jövőben. Nem szükséges hozzá szavazás.
Ez hatalmat adna az Európai Bizottságnak, hogy „megszorító intézkedéseket erőltessen a kimentésre szoruló eurózóna tagállamokra, elorozva tőlük az ország vezetésének jogát, mint például Görögország, Portugália vagy Írország esetében,” írja a Guardian.
Miért vacakoljunk egy barbár relikviával, a demokráciával, ha a jó öreg fasizmus is megteszi,” írja a Zerohedge. „Így szerzi meg a hatalmat egy rakás kleptomániás inkompetens eurokrata egy olyan rendszerben, amit a Goldman Sachs irányít.”
Ahogy arról már korábban többször írtunk, az eurózóna adósságválsága előkészítette a terepet a banki hatalomátvételreEurópában.
A válságot előidéző csalók most a világ megmentőinek szerepét játsszák, akik a banki puccs irányítása közben a „szabadítást” is elhozzák, ha Európa nemzetei hajlandók átadni a hatalmat a Goldman Sachs beépített emberinek és a választás nélkül kijelölt brüsszeli diktátoroknak. Az Olaszországot, Görögországot és az Európai Központi Bankot irányítóGoldman Sachs emberei már Belgiumban, Németországban, Franciaországban és Írországban is kulcsfontosságú pozíciókba kerültek.
A puccs lényege, hogy az európai adósságválságot kihasználva létrejöjjön az európai szuperállam, a maradék hatalmat is Brüsszel kezére játszva. A globalisták jó úton haladnak a projekttel, embereik már ott állnak Görögország és Olaszország élén.
Az euró összeomlásától tartva a görögök továbbra is tömegesen veszik ki megtakarításaikat a bankból.
Sok görög minden pénzét kiveszi a bankból, egyrészt mivel nincs munkájuk és szükségük van a pénzre, másrészt az adóemelések miatt, azonkívül attól tartanak, hogy az ország az eurózóna elhagyására kényszerül,” írja a Spiegel, hozzátéve, hogy a görög betétek összege 13-14 milliárd euróval esett szeptember és október hónapokban és a tendencia felgyorsulni látszik.

Az eurózóna hamvaiból emelkedhet fel az új európai birodalom

Az eurózóna válsága és várható összeomlása az európai (és a világ) hírcsatornáinak vezető híre a napokban. Sok ember tévesen azt feltételezi, hogy ez az euró végét és a tagállamok korábbi, de legalábbis egy saját valutához való visszatérést jelenti. Sajnos ennek nagyon kicsi a valószínűsége. Sokkal inkább az elittől megszokott „káoszból rend” elv újabb példáját láthatjuk. Az elitnek esze ágában sincs feladni az Európa egyesítésére és központosítására irányuló törekvéseit, sőt, a jelenlegi káosz kitűnő alkalom, hogy a jelenlegi eurózóna hamvaiból egy új „Európai Egyesült Államok” hatalmat hozzanak létre. Az elmúlt hónapok során Európán egyre inkább eluralkodott a pánik és a félelem. Az euró ólomként süllyed, súlyos pénzügyi gondokat hozva a kontinensre és az egész világgazdaságra. Az elit számára egy ilyen kiterjedt válság tökéletes alkalmat kínál egy új rendszer bevezetésére. Megoldásként pedig nem a régi rendszerhez való visszatérést, hanem az eddiginél is sokkal szorosabb integrációt és központosított hatalmat fognak felajánlani.
Az „Európai Egyesült Államok” csak egy kitalált név, de igen jól szemlélteti a körvonalazódó új birodalom lényegét.
Az elit azzal is tisztában van, hogy Európa országai és lakosai csak végső kétségbeesésükben fogadnának el egy ilyen megoldást. A színpad készen áll a mindent elsöprő válság elindítására. A fővonalas média mindent megtesz, hogy előkészítse a hangulatot és tudtára adja az embereknek, hogy a válság elkerülhetetlen, megoldás pedig nincs a láthatáron. A megoldás nem látható, mert ha előre elárulnák, milyen megoldásban gondolkoznak, tervük könnyen kudarcba fulladhatna.
Telegraph a következőket írja:
Az eurózóna összeomlása egy pillanat alatt elsöpörné az európai gazdaság felét, a 30-as évek világgazdasági válságához hasonló nyomorba taszítva a kontinenst, figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke.”
[Értjük az üzenetet? Eurózóna, azaz egyesült Európa nélkül a nyomor vár ránk.]
Egyes lapok már pénzügyi armageddonról írnak:
A válság kezelhetetlenné válása miatt a politikusok tegnap este már az eurózóna feloszlásának előkészületeiről beszéltek.
Miközben az államkincstár és a brit pénzügyi vezetők a válságnak Angliára kifejtett hatásait próbálták mérsékelni, David Cameron arra figyelmeztetett, hogy eljött a közös európai valuta „igazságának pillanata”.
Vince Cable, gazdasági miniszter ennél is messzebb ment és valóságos pénzügyi „Armegaddonról” beszélt, miközben a brüsszeli vezetőség a teljes káosz elszabadulására figyelmeztet.”
Sokaknak nehéz elhinni, de az elit kifejezetten várja az eurózóna teljes összeomlását.
Miért?
Egyszerű. Az összeomlás végre lehetővé tenné számukra a mindig is tervezett új rendszer bevezetését. Egy pénzügyi válság, akármilyen nehézségeket hoz is, csak átmeneti állapot, az általuk megálmodott „új Európa” viszont reményeik szerint kiállja majd az idő próbáját.
Egyre több hír jelenik meg a Nicolas Sarkozy és Angela Merkel által titokban felvetett új, sokak által kétsebességesnek nevezett eurózónáról, amelynek csak az erősebb gazdaságok lehetnének tagjai.
Telegraph a következőket írta erről a napokban:
Franciaország terveket sző egy külön eurózóna felállítására, amely saját egyezménnyel, parlamenttel és központtal rendelkezne. Egy ilyen lépés jelentősen gyengítené az Európai Unió erejét.”
A fenti cikk egy másik passzusa megpróbálja felkészíteni az olvasót a végső megoldás elfogadására, ami „megerősítené az eurózóna tagállamok közötti kapcsolatot”:
A feltételezések szerint Franciaország és Németország célja a kezdeményezéssel az eurózóna tagállamok közötti egység megerősítése, új adókon és jogi intézkedéseken keresztül, hogy megakadályozzák a túlzott mértékű eladósodást és költekezést.”
Amit ezek a cikkek nem mondanak ki, hogy hosszú távon Franciaországnak és Németországnak esze ágában sincs bárkit is kihagyni a szövetségből. Azt akarják elérni, hogy félelmet keltsenek a „gyengébb” országban és azt éreztessék velük, hogy kimaradnak a „buliból”, hogy nem lehetnek része az elit klubnak és ezáltal rákényszerítsék őket a szorosabb európai integráció és az általuk előterjesztett új szabályok elfogadására.
Emlékezzünk majd vissza ezekre a sorokra! A pénzügyileg gyenge lábakon álló országok, Olaszország vagy Görögország például, előbb vagy utóbb ugyanúgy része lesznek az új „gazdasági blokknak”.
Mielőtt ez megtörténhet, a vezetők hagyni fogják, hogy az adósságválság lefusson és megtegye a kívánt hatást. Az euró valószínűleg soha nem látott mélységekbe süllyed és egy rövid időre káosz uralkodik majd Európán.
Egy nemrégiben megjelent cikk aCrackerjack Finance oldalán tökéletesen összegzi az eurózóna problémájának lényegét:
Mára egyértelművé váltak az eurózóna szerkezetének gyengeségei. Egy 17 szuverén tagállamból álló csoport úgy döntött, hogy egységes valutát vezet be, a monetáris politika irányítását pedig átadja egy közös központi banknak. Ugyanakkor a 17 szuverén ország egymástól teljesen eltérő erényekkel, iparral, adósságszinttel, költségvetési hiánnyal, munkaügyi szabályokkal és adózási törvényekkel rendelkezik. Figyelembe véve a különbözőségeket, kész csoda, hogy az eurózóna képes volt jelenlegi formájában egy teljes évtizedig fennmaradni.”
A nemzeti valutákhoz való visszatérés helyett azonban az elit egy még szorosabban integrált birodalmat akar.
Guardian egyik cikke Angela Merkel-t idézi:
Angela Merkel, német kancellárasszony elmondta, hogy a helyzet igen kellemetlenné vált és a politikai integrációs folyamat felgyorsítására szólította fel az eurózóna tagállamokat. ’Eljött az új Európa megszületésének ideje,’ mondta. ’A világ sebesen változik, tehát készen kell állnunk, hogy szembenézzünk a kihívásokkal. Ehhez több kell Európából, nem pedig kevesebb!’”
Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke még merészebben nyilatkozott:
Az Európai Bizottság elnöke, Jose Manuel Barroso a legújabb olasz válság kibontakozásával felszólította az EU országokat, hogy „egyesüljenek, vagy fogadják el a megsemmisülést.” „A gazdasági és geopolitikai rend fundamentális változásainak vagyunk szemtanúi, ami arra a meggyőződésre juttatott, hogy vagy egyesült erővel haladunk előre vagy darabokra esünk. Átalakulás hiányában Európára a hanyatlás vár. Ez egy döntő pillanat. Vagy egyesítjük erőinket vagy elfogadjuk a megsemmisülést,” mondta Barroso.”
A cél elérése és a folyamat elindítása érdekében az elit által megálmodott egyesült Európa iránt elkötelezett politikusokat ültetnek a kulcsfontosságú pozíciókba Európa szerte.
Olaszországban Berlusconit Mario Monti, egy gazdasági szakember követi majd. (Berlusconinak sok mindent elnézett az elit, de amint az eurót és az eurózónát kezdte kritizálni sorsa megpecsételődött.)
Monti a Yale egyetemen szerezte diplomáját, az Európai Bizottság tagja és a Trilaterális Bizottság európai ágának elnöke, mellesleg a Bilderberg csoport tagja.
Görögországban George Papandreou helyére Lucas Papademos kerül.
Papademos a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, korábban a görög központi bank elnöke és az Európai Központi Bank alelnöke, valamint a bostoni Fed vezető közgazdásza volt. Papademos szintén tagja a Trilaterális Bizottságnak.
Nem figyelemre méltó, hogy az elitista szervezetek tagjai egymás után jelennek meg a legfontosabb pozíciókban?
Milyen is lesz ez az új Európa? A Daily Mail cikke a „Negyedik Birodalom felemelkedéséhez hasonlítja Németország európai térnyerését” és a következő igen megdöbbentő megállapítást teszi a mélyebb gazdasági integrációt illetően:
Ez a szuverenitás teljes elvesztését jelentené azokban az országokban, melyek egykor a Harmadik Birodalom vasökle alatt léteztek 70 évvel ezelőtt.
Ne legyenek kételyeink a pénzügyi uniót illetően. Az új pénzügyi rendszer közös gazdaságpolitikát, egységes adórendszert, egységes társadalombiztosítási rendszert, közös adósságot, egyesített gazdaságot és egyetlen, közös pénzügyminisztert jelent, és valamennyi német.
Nem hangzik túl jól. Az elit azonban ezt akarja. Mint mindig, a cél most is még több hatalmat szerezni.
Egyelőre Európa lakossága nem akarja ezt az új európai „valamit”. Ezért van szükség még több káoszra, bizonytalanságra és félelemre.
Ezért biztos, hogy összeomlás jön.
Az elit reményei szerint a válság után létrejöhet mindenkori álmuk: egy olyan új, szorosan integrált európai birodalom, amilyet a világ az ókori Róma bukása óta nem látott.


Olaszországon és Spanyolországon már csak egy csoda segíthetForrás: The Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard

Az európai adósságválság újabb fokozatba emelkedett, és azonnali, drasztikus közbeavatkozás hiányában a bajok az egészséges gazdaságokra is átterjedhetnek.

Amennyiben Jean-Claude Trichet-nek, az Európai Központi Bank elnökének igaza van – márpedig szerintem közel jár a valósághoz – és Európa valóban a 30-as évekhez hasonló pénzügyi válsággal állt szemben egy évvel ezelőtt, nehéz elképzelni, hogyan lehetne a veszély ezúttal kevésbé komoly.
A görög válság múlt héten leterítette Portugáliát és Írországot, mára pedig az összesen 6300 milliárd euró köz- és magánadóssággal terhelt Spanyolországot és Olaszországot is körülkerítette.
A 10-éves futamidejű olasz kötvények hozama 5,3%-os csúcson állt pénteken, de ez is csak egy jelképes ár, hiszen az olasz államkincstárnak 69 milliárd euró összegű hitelt kell megújítania augusztus és szeptember hónapokban és összesen 500 milliárd eurót kell valahogy kiszippantania a piacból 2013 végére. Az Olaszország 1840 milliárd eurós közadóssága után fizetendő kamatok drasztikus emelkedésnek fognak indulni.
A spanyol hozamok ennél is magasabbra szöktek és már a veszélyes 5,7%-nál tartanak. A két ország kötvénypiacai a görög, portugál és ír forgatókönyvet követik. Pontosan ez történt ott is a fizetésképtelenség beállta előtt. A vírus pedig megállíthatatlanul halad felfelé Európa térképén. Csak a francia bankoknak összesen 472 milliárd euró kitettségük van Olaszországban és 172 milliárd Spanyolországban a Nemzetközi Fizetések Bankja (Bank for International Settlements – BIS) szerint.
Véleményünk szerint az európai szuverén hitelválság új állomásához érkezett, amikor a problémák a nagyobb gazdaságokat is érinthetik,” mondta Jacques Cailloux, az RBS vezető közgazdásza.
Nem tudom, hogyan lehetne a jelenlegi negatív sokkot feloldani sokkterápia, azaz elsöprő erejű irányelvbeli változtatások nélkül.”
Silvio Berlusconi, olasz miniszterelnök éppen ezt a veszélyes pillanatot választotta arra, hogy aláássa saját pénzügyminisztere, Giulio Tremonti hírnevét, aki jelenleg az egyetlen politikus az olasz kormányban, aki a kötvénypiac vigilantistának bizalmát élvezi. „A pénzügyminiszter nem csapatjátékos, azt hiszi, hogy ő egy zseni és mindenki más kretén,” mondta Berlusconi.
Eközben Giulio Tremonti egy korrupciós vádak miatt éppen letartóztatott szövetséges római villájában lakik. A lemondásával kapcsolatos találgatások óránként jelennek meg az olasz sajtóban. Szinte hallani, ahogy fenik a tőröket.
A kormány hónapokkal ezelőtt megszűnt létezni,” nyilatkozta Massimo Giannini a La Repubblica-ban.
Hol találunk még egy országot, amely megengedi magának a luxust, hogy az amúgy is cinikus piac számára készakarva tegyen bizonyságot a teljes politikai dezintegrációról és szervezeti romlottságról, amikor egész Európát a destabilizáció fenyegeti a görög adósságválság és a problémák továbbterjedése miatt? Egy rakás anyámasszony katonája táncol a vulkán tövében, ami éppen kitörni készül.”
Mit tehet még az euró zóna, hogy überelje az előző sokkterápiát? A további hitelcsomagok semmit nem oldanak meg. Az sem segít, ha úgy teszünk, hogy ez nem több egy újabb likviditási válságnál.
Arra lenne szükség, hogy Németország belássa nem a spórolós germánok csapnak össze a felelőtlen greco-latinokkal és Guinness-vedelő keltákkal, hanem egy észak-déli irányú szerkezeti válságról van szó, amit a monetáris unióban rejlő eredendő problémák váltottak ki.
A következmények súlyosak. Németországnak két választása van: felvásárolja vagy kezességet vállal a spanyol és olasz adósságért és ezzel átlépi a pénzügyi és politikai unió Rubiconját, vagy elfogadja a monetáris unió feloszlását, ami végzetes következményekkel járna a német külpolitikára nézve. Komoly döntés, ami meghaladja a jelenlegi német vezetés intellektuális előrelátását.
Teljes megtisztulására lenne szüksége az Európai Központi Bank vezetésének is, akik még mindig azt gondolják, hogy a monetáris politikát szét lehet választani más, a vészhelyzet által kikényszerített lépésektől, és akik pont a múlt hetet szemelték ki arra, hogy ismét megemeljék a kamatokat, ezzel arcul csapva Spanyolországot. Tették ezt tudva, hogy a spanyol jelzálogok 90%-ának árazásául szolgáló Euribor árfolyam is kénytelen lesz vele együtt emelkedni. Ahogyan egy spanyol kommentátor fogalmazott: a frankfurti Euro tornyot földig kellene rombolni és helyét sóval behinteni.
Amennyiben a Banco de Espana elnöke valóban jóváhagyta ezt az elvileg egybehangzó döntést, a választott honatyák előtt kellene számot adnia erről az őrült lépésről. Amennyiben az EU vezetősége tiltakozik, kertelés nélkül szemükbe mondhatná, hogy Spanyolország egy súlyos válsággal küzdő ősi, szuverén állam és azt tesz, amit akar.
Nem kamatemelésekre van szükség. Az EKB megismételte a 2008-ban elkövetett hibát, amikor a szigorítások bevezették Európát az olajválság utolsó szakaszába, amikor már az egész euró zóna válságban volt. Egy ilyen tévedés betudható a gondatlanságnak, a második már megbocsáthatatlan.
Olaszország eddig elkerülte az örvényt, annak ellenére, hogy 30%-ot veszített munkavállalási versenyképességéből Németországgal szemben a monetáris unió miatt. Olaszországban alacsonyabb a privát hitelállomány, mint a többi G7-es országban. Bankjai ellenálltak az amerikai ingatlanpiaci válságnak, de egy hibát mégis elkövettek: kölcsönadtak az olasz államnak, a világ harmadik legnagyobb adósának. Az ország kötelezettségei a nemzeti össztermék 120 százalékát teszik ki és ez már komoly baj. Bár a GDP 4,7%-át kitevő pénzügyi deficit alacsonynak tűnhet, mégsem az, ha a haldokló gazdasághoz, az emelkedő árfolyamokhoz és az adósságállományhoz viszonyítjuk.
Olaszország nemzeti összterméke egy teljes évtizede nem emelkedett. A hivatalos előrejelzés 1,1% erre az évre, 1,3% 2012-re és 1,5% 2013-ra, de a külső elemzők ennél borúlátóbbak.
Nincs értelme találgatni miért terjedt tovább ismét a válság. Kenhetjük a Moody’s hitelminősítőre, amiért leminősítette Portugáliát, vagy okolhatjuk Németország magánbefektetők elleni támadását, ami erre a lépésre kényszerítette a Moody’s intézetet. A mélyebb okokat mégis a Maastrichti folyamat által teremtett romhalmazban kell keresni.
Egy globális fellendülés sokat javítana a helyzeten, mint ahogy az EKB által biztosítható olcsó pénz is, hogy gyengítse a túlértékelt eurót és elhárítsa a deflációt. Ezek nélkül Olaszország és Spanyolország csak egy csodában reménykedhet.
A billiódolláros adósságbombaIdőkjelei: Bár a Biblia nem tesz említést gazdasági összeomlásról a végső idők eseményei között, lassan az ilyen híreket kevésbé követő emberek számára is egyértelművé válik, hogy a világ gazdaságával valami nagyon nincs rendben. Nehéz elképzelni, hogy az a sok gazdasági szakember ne tudna valamiféle megoldást találni az egyre súlyosabb gondokra. Az irányított válságokon keresztül azonban az elit saját „megoldásait” kínálhatja a világnak, hogy ezzel elérje a végső célt: a világkormány felállítását.
Forrás: Zerohedge.com
Az EU válság 2010-es felgyorsulása óta az uniós politikusok leginkább politikai pózokhoz folyamodtak az EU adósság és bankválság megoldását célzó valós pénzügyi megoldások bevezetése helyett.
A miheztartás végett érdemes megemlíteni, hogy „valós megoldás” alatt olyasmit értünk, ami (a) kimossa a rossz adósságokat a rendszerből, (b) kezelhető szintre csökkenti az adósság mennyiségét és (c) visszabillenti a bajba jutott országok gazdaságát a helyes kerékvágásba.
Konkrét példával élve, egy valós megoldás nyilván maga után vonna bizonyos következményeket, mint például fizetésképtelenséget, bankcsődöket és akár egyes országok kilépését az eurózónából. Természetesen egyetlen uniós vezető sem áll elő még csak hasonló felvetéssel sem, mert az egyet jelentene a politikai öngyilkossággal, hiszen ezt követően a politikai osztály többi része a javaslatot előterjesztő politikust vádolná minden következményért, ami a lépést esetleg követné.
Ezért az EU politikusok ide-oda passzolgatják a stafétát, félkész, hatástalan intézkedéseket hozva, például megszorításokért cserébe nyújtott mentőcsomagok formájában. Az eredmény, hogy nincs eredmény, azaz semmire sem találnak megoldást, hiszen a döntéshozók nem érdekeltek a saját gazdaságuk javát szolgáló intézkedések meghozatalában. Elég Görögországot venni példaként, ahol egyre több gyerek kerül kórházba alultápláltság miatt, de az ország GDP arányos adósságát még 2020-ra is 120 százalék körülire jósolják.
Az amerikai politikusok nyilván látják, milyen jól működik a módszer Európában (semmit sem javítunk meg, nincsenek nehéz döntések és senki sem veszíti el a pozícióját) és kezdik átvenni a stratégiát.
Nézzük a fiskális szakadék problémáját például, ami az elmúlt hetek végtelen politikai vitáinak egyik főtémája volt. Az eredmény: egy olyan „megállapodás”, aminek eredményeként megemelik az adókat, de nem csökkentik a deficitet vagy az adósságot.
Ugyanaz a nóta. Semmi sincs megoldva, csak jó sok politikai pózolás és ujjal mutogatás.
Sajnos egyre több hasonló „intézkedésre” számíthatunk a jövőben. Miközben mindenki a fegyverhasználat szabályozásáról beszél, az adósságplafon (ismételt) átlépésének napjáig már csupán egyetlen hónap van hátra. Legutóbb az Egyesült Államok elveszítette AAA hitelminősítését, a piacok zuhanása pedig ezermilliárd dollárt törölt a föld színéről néhány nap alatt.
A következő semmit sem megoldó kör alkalmával a helyzet sokkal rosszabb lesz. Amennyiben az USA ismét veszít hitelminősítéséből, a piacok komoly kockázattal néznek szembe, mivel az amerikai állampapírok jelentik a legkomolyabb biztosítékot a minimum 600.000 milliárd dolláros derivatíva piaccal szemben.
Bármelyik, a származékos piacon alapbiztosítékkal kereskedő bróker megmondhatja, hogy, amikor valakinek megkérdőjelezik a biztosítékát, az ügylet másik oldalán késedelem nélkül követelni fogják, hogy a kereskedő több tőkét mutasson fel az ügylete biztosítékaként. Ez könnyen az eszközök tömeges eladásához vezethet (mint a Lehman bukásakor is történt) és innen a helyzet rendkívül gyorsan el tud fajulni.
A hitelminősítés újabb lerontásának egy másik komoly következménye a kamatok esetleges emelkedése lenne. Egy 100 bázispontos emelkedés azt jelentené, hogy az USA további minimum 100 milliárd dollár kamatot lesz kénytelen fizetni az adóssága után. 2013-ban az Egyesült Államoknak hozzávetőlegesen minimum 300 milliárd dollár kamatot kell kifizetnie. A kamatok emelkedése esetén ez az összeg robbanásszerűen emelkedhet.
Az USA GDP arányos államadóssága már most is 100%. A GDP arányos deficit csaknem 10%. Ezek Görögországéhoz hasonló számok. Miközben az Egyesült Államok számos előnyt élvez, amit Görögország nem (például, hogy a világ jelenlegi tartalékvalutáját állítja elő és a világ legnagyobb gazdaságával rendelkezik), a kötvénypiacok nem könnyen bocsátják meg a fiskális kicsapongásokat.
Az amerikai politikusokat azonban úgy tűnik, mindez nem érdekli. Tudják, hogy az ország gazdasága egy katasztrófa és egyre inkább az, de nem a helyzet korrigálásával, hanem a megfelelő bűnbakok felkutatásával töltik az idejüket.
A lényeg, hogy az amerikai adósság helyzetét nem fogják megoldani. Két út lehetséges: Vagy átlépik az adósságplafont vagy sebtében elfogadnak egy újabb törvényjavaslatot a plafon ismételt megemelésére. Egyik változat sem fogja megoldani a helyzetet.
Egy biztos, 2013 „érdekes” év lesz.

Már 50 állam összesen 700 ezer állampolgára akar kiválni az USA-bólForrás: Daily Caller
Kevesebb, mint egy héttel azután, hogy New Orleans egyik lakója petíciót indított Louisana kiválására az Egyesült Államokból, hét állam gyűjtött elég aláírást ahhoz, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel. (https://petitions.whitehouse.gov/petitions)
Szerda reggel keleti idő szerint 6 óráig összesen 675 ezer digitális aláírás gyűlt össze az 50 különböző állam összesen 67 darab külön benyújtott kiválási petíciójával. Vermont, ahol az Egyesült Államokból való kiválás a politikai élet szerves része, utolsóként állt be a sorba.
AlabamaFloridaGeorgiaLouisianaNorth CarolinaTennessee és Texas esetében már összegyűjt az a 25 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel.
Az aláírásgyűjtésben Texas vezet, ahol ez idáig több mint 98 ezer aláírás gyűlt össze, bár Rick Perry, Texas kormányzója úgy nyilatkozott, hogy nem támogatja a kezdeményezést.
Perry kormányzó hisz az egység nagyságában és ennek megváltoztatására semmit sem kellene tenni. Ugyanakkor osztja honfitársainak a szövetségi kormánnyal szemben érzett frusztrációját,” áll a kormányzói hivatal által kiadott nyilatkozatban.
Ellencsapásként, hétfőn egy olyan petíció is indult, ami kéri, hogy a kiválást kezdeményező petíciók aláíróit fosszák meg amerikai állampolgárságuktól.
Hasonló megfontolásból a texasi Austin városa petíciót indított arra, hogy Texas államnak az USA-ból történő esetleges kiválása esetén kiváljon Texasból.
Egy Houstoni csoport által kedden indítottpetícióban pedig az áll, hogy a kiválást fontolgató texasiak „értelmileg visszamaradottak és nem akarjuk, hogy ők képviseljenek bennünket. Több oktatást akarunk ennek a betegségnek az eltörlésére.”
A felülvizságlathoz szükséges 25 ezer aláírás a következő államokban nem gyűlt még össze:
Tizennégy állam egynél több petíciót is indított a kérdésben. Missouri és South Carolina esetében a külön petíciók összeadva már elérik a kívánt küszöböt.
A Daily Caller megkérdezte Joshua Earnest fehérházi szóvivőt, hogy vajon a Fehérház csupán a Romney tábor frusztrációjaként tekint-e a kezdeményezésekre, de mindezidáig nem érkezett válasz.


Miért akarna az elit lázongásokat Amerikában?

A világban folyó zavargások is hozzájárulnak a Világkormány és az Antikrisztus felemelkedéséhez, aki egységet és globális válaszokat kínál majd megoldásként a terrorizmus, a betegségek, gazdasági és egyéb bajok ellen, amik közül sokat maga a háttérhatalom idézett elő vagy mélyített el. (Lásd: Dániel 11:21-24, 8:23-25, II. Thessalonika 2:1, 3-4) A gazdaság helyzete tovább romlik, egészen addig, amíg az emberek már bármit hajlandóak lesznek elfogadni a kilábalás érdekében. A káoszból rend tipikus példáját láthatjuk kibontakozni, ahogyan azt az alábbi cikk is szemlélteti. (Joseph Candel)
Fontos észben tartani, hogy bár nehéz évek várnak a világra, ez nem a történet vége. Sőt, ez lesz az igazi kezdet! Egy jobb világ kezdete, ahol „nem ártanak és nem pusztítanak sehol” (Ézsaiás 11:9) és bár most a völgy legmélyebb és legsötétebb szakasza előtt állunk, tudva, hogy mire számíthatunk felkészülhetünk az eljövendőkre. „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 16:33)
Forrás: Infowars.com
Minden jel arra mutat, hogy az amerikai hatóságok lázongásokra számítanak a lakosság körében. A tendencia nem véletlen. Egy jól kipróbált módszerről van szó, amit a bankkartell számos alkalommal használt már országok leigázására és vagyonának megszerzésére, így kaparintva meg az adott területet és kormányt az Új Világrend számára. A társadalmi zavargások kirobbantásának és kihasználásának gazdasági szempontból van fontos szerepe az elit számára. Greg Palast, ismert és elismert oknyomozó riporter, 2001-ben írt leleplező cikket a globális banki elitről, pontosabban a Világbankról és az IMF-ről, amelyben kifejti milyen módszert dolgoztak ki arra, hogy egy kiszemelt országot megfosszanak vagyonától. A fogás „IMF lázongásként” vált ismertté.
2001 áprilisában Greg Palast hozzájutott néhány bizalmas belső IMF dokumentumhoz, amelyek leírták egy ország kifosztásához, a vagyon, az infrastruktúra és az erőforrások átjátszásához szükséges négy lépést. Az első lépés, az „IMF lázongás”, részletezte, hogyan tervezi meg az elit előre a társadalmi felkeléseket, hogy azok a kívánt eredményt hozzák, azaz elijesszék a befektetőket és csődbe vigyék az államot. „Ennek a gazdasági gyújtogatásnak megvannak az előnyei, főleg a külföldiek számára, akik a végén összeszedhetik a megmarad eszközmorzsákat az értékük töredékéért,” írja Palast, hozzátéve, hogy „egyértelműen kirajzolódik a minta. Sok a vesztes, de az egyértelmű nyertesek a nyugati bankok és az amerikai államkincstár.”

Hidden Agenda of IMF - Az IMF igazi szerepe
Más szóval a banki elit létrehozza a társadalmi zavargások kirobbanásához szükséges feltételeket (egekbe szökő kamatok, emelkedő élelmiszerárak, szegénység, életszínvonal romlás, stb.), majd keselyűként lecsap, hogy fillérekért felvásárolja, ami megmaradt. A módszert láthattuk már Bolívia, Ecuador, Indonézia, Görögország és Argentína esetében. A következő áldozatok pedig Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia és Franciaország lesznek, ahol már láttunk némi ízelítőt a lakosság megmozdulásaiból az elmúlt két év során.
Ha-Joon Chang, a Guardian cikkében leírta, hogy az európai zavargások abból eredtek, hogy „a kormányok IMF-stílusú programokat hajtottak végre saját állampolgáraikon,” azaz „megszorításokat, privatizációt és a szabályozások lazítását kezdeményeztek,” ami a kísérleti országok felkeléseit is kiváltotta a 80-as és 90-es években. Bár az IMF, a Világbank és társaik már a fél világot végigportyázták, az Egyesült Államok eddig kimaradt. A négylépcsős folyamat első fázisa, az állami tulajdon privatizációja, már jól halad. Az infrastruktúrát külfölditársaságok vásárolják fel szédítő ütemben, a Goldman Sachs segítésével.
Az Egyesült Államok esetében a folyamat fontos része az ország iparának tönkretétele, lehetetlenné téve az önellátást, banki mentőcsomagokat kínálva helyette. Európában ez a folyamat szinte teljesen befejeződött már, hiszen a legtöbb fontos gazdaságot a Goldman Sachs technokratái irányítják.
2000 óta a termelésben a munkahelyek 32 százaléka vándorolt ki az Egyesült Államokból, 2001 óta pedig 56.000 gyártóegységet zártak be. Látva az egyértelmű gazdasági indítékot a lázongások kirobbantására az Egyesült Államokban, a zavargásokra való felkészülés jeleit kellene felismernünk. Ezek pedig egyre nyilvánvalóbban mutatkoznak.
A Határozatlan Idejű Fogvatartásról szóló törvény
Az Obama kormány által elfogadott Határozatlan Idejű Fogvatartásról szóló törvény (NDAA) felhatalmazza a hatóságokat amerikai állampolgárok, amerikai földön történő szó szerinti elrablására és tárgyalás nélküli fogvatartására, megalapozva a tüntetők és újságírók tömeges letartóztatásának feltételeit országos szükséghelyzetben.
A leleplező informátorok (whistleblower) elleni hadüzenet
Az Obama kormány kíméletlenül vádat emelt és elítéltetett számos leleplező informátort, amiért azok nyilvánosságra hozták a kormány korrupt eljárásait, nyilván azzal a céllal, hogy megfélemlítsék azokat, akik a helyzet élesedésekor hasonlóan cselekednének.
A közösségi oldalak szemmel tartása az elégedetlenség észlelésére
A Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) és egyéb szövetségi ügynökségek aktívan figyelik a közösségi oldalakat és híroldalakat, hogy észleljék az amerikai kormányra és a nemzetvédelemre negatív fényt vető cikkeket és hozzászólásokat. Leginkább azt nézik, hogy mikor válhatnak a szavak tettekké és tömeges megmozdulássá.
Hatalmas megfigyelőközpontok építése
A Nemzetvédelmi Ügynökség (NSA) az ország legnagyobb kémközpontját építi Utah államban a sivatag közepén. Az adatközpont célja a világ összes kommunikációjának lehallgatása, dekódolása, elemzése és tárolása, bármilyen föld- vagy víz alatti, nemzetközi, hazai vagy külföldi kábeleken haladjon is, legyen az magánjellegű email üzenet, mobiltelefon hívás, Google keresés, személyes adat, utazási információ, vásárlás vagy digitális „szemét”. Az adatbázis létrehozásával az NSA azt reméli, hogy figyelemmel kísérheti a lázongásokat vagy szükség esetén megakadályozhatja a terjedést.
Pilótanélküli gépek hazai bevetése
A múlthét során az amerikai igazságügyi minisztérium megerősítette korábbi álláspontját, hogy az Obama kormány használhat fegyverrel ellátott drónokat amerikai állampolgárok elleni merényletek kivitelezésére. Az NDAA törvény értelmében pedig az Egyesült Államok egészétharctérré nyilvánították.
Egy olyan kormány, amelyik „törvényesen” saját állampolgárainak jogi eljárás nélküli kivégzéséhez folyamodhat, kimeríti a diktatúra fogalmát.
Felkészülés a szükségállapotra
A Nemzetvédelmi Minisztérium több mint 1,6 milliárd darab lőszert vásárolt csak az elmúlt 10 hónap során. Viszonyításként, az iraki háború legaktívabb szakasza során az amerikai hadsereg 5,5 millió lőszert használt el egy hónap alatt. Miért kell a DHS-nek harminc év háborúskodásra elegendő lőszer, ha nem belföldi zavargásokra számítanak?
A szükségállapotra való felkészülés legaggasztóbb része az országos FEMA program, amelynek keretében lelkipásztorokat és egyéb vallások képviselőit képezik ki, hogy segítsék a titkosszolgálat munkáját azzal, hogy ráveszik nyájukat az engedelmességre és ezzel előkészítik a terepet a szükségállapot bevezetésére, a fegyverek elkobzására és esetleges áttelepítési programokra.
Az állampolgárok az új terroristák
Az embereket arra próbálják rávenni, hogy jelentsék, amikor valami gyanúsat látnak. A DHS „Ha látsz valamit, jelentsd is!kampánya például rendre középosztálybeli amerikaiakat állít a terrorista szerepébe. A minisztérium jelentéseiből az is kiderül, hogy mi számít terroristagyanúscselekménynek.
Megvizsgálva a közelmúlt történelmében azokat az országokat, ahol gazdasági összeomlás ment végbe, a társadalmi zavargások szinte minden esetben fontos elemként voltak jelen, előkészítve a terepet a gazdasági leigázásra és a szuverenitás felszámolására.


Felkészülés a szükségállapotra? Teljes hatalom minden amerikai forrás felettForrás: The Examiner


Március 16-án Barack Obama egy új végrehajtási utasítást írt alá, ami egy korábbi, 1950-ben a katasztrófákra való felkészülésről kiadott utasítást egészít ki, teljes hatalmat biztosítva az elnöki hivatalnak az Egyesült Államok valamennyi erőforrása felett háború vagy vészhelyzet esetén.
Az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés utasítás felhatalmazza az ügyvezető hatalmat, hogy saját belátása szerint ossza el a rendelkezésre álló energiát, a megtermelt javakat, a közlekedési forrásokat, az élelmiszert, sőt a vizet is, a nemzetvédelem és a biztonság nevében. Az utasítás nem csupán háború idejére szól, hiszen az utasítás egyik funkciója az erőforrások feletti hatalom és irányítás átvételére vonatkozik béke idején előálló szükséghelyzetekben.
Az utasítás 101. paragrafusa a következőket tartalmazza:
Ezen utasítás célja a felhatalmazások átruházása és a nemzetvédelmi erőforrásokra vonatkozó politika és programok kezelése a módosított 1950-es Védelmi Termelés törvény alapján (továbbiakban: a Törvény).
(b) a hazai ipari és technológiai háttér folyamatos felülvizsgálata szükséges annak megállapítására, hogy ezek kielégítik-e a békeidőben valamint vészhelyzetek esetén felmerülő igényeket, különös hangsúlyt fektetve a legkritikusabb erőforrásokra és termelési forrásokra, beleértve az alvállalkozókat és szállítókat, anyagokat, szakképzett munkaerőt és szakembereket; – Fehérház
Emellett az ügyvezető hatalom valamennyi ága külön felhatalmazást kapott a végrehajtási utasítás hatálybalépése idejére, beleértve az élelmiszer- és vízellátást valamint egyéb források szétosztása feletti hatalmat is.
A nemzetvédelmi és országos felkészülés céljából kiadott végrehajtási utasítások nem új keletű intézkedések az Egyesült Államok történelmében, de minden alkalommal, amikor bevezetésre kerültek az ország valamilyenfajta alkotmányos válságon ment keresztül, aminek eredményeként az elnök diktatórikus hatalmat gyakorolt a nép felett. A polgárháború alattAbraham Lincoln felfüggesztette a szólás és a sajtó szabadságát valamint visszavonta a Habeas Corpus elvét és az alkotmányban biztosított tisztességes eljáráshoz való jogot. Az I. Világháború alatt, amikor a kongresszus nem volt hajlandó kiterjesztett felhatalmazást biztosítani Woodrow Wilson elnök számára a háborús törekvések támogatására, az elnök végrehajtási utasítást adott ki, ami teljes hatalmat biztosított számára minden üzleti tevékenység, iparág, a közlekedés, az élelmiszerek és egyéb gazdasági területek felett.
Az Egyesült Államok polgárai mindkét esetben csak az elnök halála után kapták vissza alkotmányos jogaikat.
Az Egyesült Államok gazdaságának alapját az erőforrások és az energia szabad áramlása valamint az állampolgárok szabad vásárláshoz és eladáshoz való joga alkotja. Bármilyen beavatkozás ebbe a gazdasági folyamatba hiányokhoz, áremelkedéshez és társadalmi zavargásokhoz vezet. Egyelőre nem világos miért írta alá Barack Obama a végrehajtási utasítást, de talán összefüggésben lehet az Izraelből érkező hírekkel, amelyek szerint egy Irán elleni taktikai vagy stratégiai támadás esélye egyre nő. A hírre a Brent nyersolaj hordónkénti ára 3 dollárral emelkedett Európában, a WTI nyersolaj pedig 2 dollárral lett drágább az Egyesült Államokban.
Minden jel arra mutat, hogy az Obama kormány egy hosszú, elnyújtott háborúra készül a közel-keleten, de legalábbis egy olyan válságra számítanak, ami szerintük szükségessé teszi, hogy felülírják az alkotmányban számukra biztosított hatalmat és a nemzetvédelem nevében átvegyék az irányítást az Egyesült Államok erőforrásai felett. A végrehajtási utasítás mellett a katasztrófára való felkészülés állami és egyéni szinten is egyre erősödik, így nem túl merész azt állítani, hogy az ország hangulata egy olyan esemény vagy katasztrófa felé mutat, ami komoly helyi és országos felkészülést igényel.

A DHS informátor szerint Amerika „kiterjedt polgárháborúra készül”TruNews Rádióban múlthét szerdán elhangzott, rendkívül felkavaró interjúban Doug Hagmann, magánnyomozó megosztotta a hallgatókkal az egyik magas beosztású forrásától kapott információkat, amelyek szerint az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) „kiterjedt polgárháborúra” készül Amerikában.
Egy kiterjedt gazdasági összeomlásra készülünk, emberek,” mondta Hagmann a TruNews házigazdájának, Rick Wiles-nak. „Gondjaink vannak… A szövetségi kormány civil felkelésekre készül,” mondta, hozzátéve, hogy „valahányszor katonai csapatmozgásról, katonai felszerelések mozgatásáról, a rendőrség katonai eszközökkel történő felszereléséről, lőszerbeszerzésekről és hasonlókról hallunk… a tömeges felkelésekre készülnek (a nemzetvédelemnél).”
Hagmann elmondta, hogy a forrás szerint a DHS aggodalmai a dollár összeomlása és a hiperinfláció okozta következményekből erednek. Mit eredményezhet a világ elsődleges tartalékvalutájának számító dollár összeomlása egy 311 milliós országban, ahol szinte mindenkinek van fegyvere?
A görögországi tüntetések komoly problémát jelentenek, azonban az semmi ahhoz képest, amit felfegyverzett amerikaiak által kirobbantott felkelések okozhatnak. Ez egy olyan nemzetbiztonsági kockázat, amit a Pentagon is részletesen tárgyalt nemrégen kiadott jelentésében, nyomatékosítva mekkora veszélyt jelenthet egy ilyen esemény például egy kiterjedt hadgyakorlat idején, mint például, amilyet tavaly tartottak az Egyesült Államokban, ahogyan arról Jim Rickards közgazdász, a hadgyakorlat egyik résztvevője is beszámolt.
Hagmann forrása megerősítette Rickards elméletét, amely szerint az 1000 milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy tulajdonos, Kína által hozott intézkedések, az Orosz lépések által képviselt veszéllyel megtetézve (lásd az aranyfedezetű rubel kibocsátására vonatkozó terveket) részben válaszul az USA Irán és Szíria ellen képviselt politikájára, a dollár összeomlását eredményezhetik.
A forrásomat 1979 óta ismerem,” magyarázza Hagmann. „Járőrtisztként kezdte és jelenleg a DHS fennhatósága alatt működő szövetségi hivatal munkatársa, olyan beosztásban, hogy minden irányelvváltozásról és tervről tud. Azt mondta, hogy amit látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Arra készülünk, mármint a kormány arra készül, hogy kiterjedt polgárháború alakul ki az országban, mondta a forrásom.”
Ez nem túlzás,” tette hozzá, megerősítve Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítójának tavalyi előrejelzéseit. Celente a dollár összeomlására és felkelésekre számít Amerikában még ebben az évben.
Celente tavalyi előrejelzései óta a határozatlan idejű fogvatartásról szóló NDAA törvény és az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés végrehajtói utasítás Barack Obama aláírását követően törvényerőre emelkedtek.
A DHS legújabb beszerzési pályázata 450 millió üreges lőszerre (aminek használata, a lőszer különösen durva hatásmechanizmusa miatt, civilek számára több országban tiltott) újabb találgatásokat indított el egy esetleges tragikus eseménysorozat kirobbanására Amerikai földön.
Ami igazán megdöbbentővé teszi a folyamatot, hogy ezeket a példanélküli eseményeket egy választási év során hajtották végre.
A végrehajtói hatalom és a DHS által az elmúlt évtized során fokozott tempóban végzett előkészületek – a Patriot törvénytől 1 számos végrehajtási utasításig, amelyek egytől egyig a személyes szabadságjogok fokozatos elvesztését eredményezik – csupán a készülő rémálom „kezdetét jelentik,” mondja Hagmann.
A választások közeledtével a helyzet romlani fog,” tette hozzá Hagmann. „Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lesznek-e választások ebben az országban. Ennyire komoly a helyzet és ezt saját forrásaimtól tudom. Az egyik forrásom nem győzte kihangsúlyozni mennyire komoly a helyzet. Ezek valós dolgok. Ezek az emberek, a Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS), kész harcolni az amerikai nép ellen.”
Ki ellen készül harcolni a DHS? Egy újabb észak a dél ellen vagy a jenkik a szövetségiek ellen helyzet?” kérdezte Rick Wiles az interjú során Hagmann-től.
Hagmann elmondta, hogy a helyzet sokkal komolyabb bármilyen két amerikai frakció harcánál. Országos vészhelyzetre számítanak, ami a nemzeti valuta körül forog.
A DHS arra számít, és ismétlem, ezt saját forrásaimtól tudom, hogy a dollár fenntarthatatlanná válik,” mondta Hagmann. „Az ténykérdés, hogy Amerika már nem képes finanszírozni saját adósságát. Hiperinfláció jön… a dollár elértéktelenedik… A gazdasági összeomlás komoly lesz, és a legtöbb embert teljesen felkészületlenül éri majd.”
Az egyórás rádióműsor keretében elhangzott interjú meghallgatható itt.
 1.  Wikipedia: A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. Alig másfél hónappal 9/11 után a rendeletet a kongresszus mindkét házában nagy többséggel megszavazták, és mind a Republikánus, mind a Demokrata párt támogatását élvezte. []


Gerald Celente: EU összeomlás, bankszünetek és háborúForrás: ETF Daily News
A fenyegető európai összeomlás körüli 22 hónapos (2010 márciusában Görögországból indult) hisztériát követően Gerald Celente, a Trends Research Institute alapító-vezetője szerint a történet végére pont kerül 2012-ben. Az európai összeomlás veszélye és annak globális hatásai miatti hisztéria és tömeges „félelemkeltés” áprilisra véget ér és helyét felváltja a következő előrelátható reakció: düh a válság (vagy összeomlás) kialakulását elősegítő, lehetővé tevő személyek iránt.
Harminc éve foglalkozom ezzel a területtel, és elmondhatom, még soha nem aggasztott ennyire a helyzet,” nyilatkozta Celente az ABC Ausztráliának.
Az első nagy háború – Felkészülés, túlélés, győzelem” című legújabb előrejelzésében Celente borúlátó képet fest 2012-ről, mélyülő, már ma is több mint 12 országot érintő osztályharcot jósolva, ami szerinte előbb-utóbb Európát, közép Ázsiát, de legfőképpen az Egyesült Államokat is eléri.
Az eddig látott intézkedések csupán az elit rögtönzött gazdasági és társadalmi elsősegélynyújtása volt a globális pénzügyi válság lassítására.
Miután több tízezer milliárd dollárt dobtak a globális likviditási válság tüzére, amiért a válság további mélyülését kapták cserébe, egyre többen úgy gondolják, hogy a következő logikus állomás a válság súlyosbodása lesz.
Celente úgy gondolja, hogy amikor az Európai Unió igazán omladozni kezd, a felhalmozott és hamarosan esedékessé váló adósságok miatt (7300 milliárd dollár csak a G-7 országok részéről), amit ráadásul további hitelek igénylésével tetéznek, az európai óriásdominó a többi dominót is felborítja és magával rántja a világ legnagyobb gazdaságait.
Aki Görögországban él, gazdasági válságban él, aki Spanyolországban él, gazdasági válságban él, ahogy Portugáliában is,” mondja Celente. „Aki Litvániában él fejvesztve rohan a bankba, hogy kimentse a pénzét, mielőtt az igazi rohamok megindulnak. Válság van. Válság van Magyarországon és Kelet Európa nagy részén, Romániában és Bulgáriában is. Hihetetlenül sok országot elért már.”
Ami pedig Kínát illeti, Celente szerint „nagyon kicsi a valószínűsége, hogy eljátszhassa a megmentő szerepét. Kína 1,3 milliárd lakosa 1 millió problémával küzd. Ha az európaiak és az amerikaiak nem veszik meg a sok szemetet, ki fogja?”
Kínáról elmondta, hogy ezt követően az ország valószínűleg kevesebb nyersanyagot fog azoktól az országoktól importálni, akiktől az árupiaci fellendülés idején tette, ami a munkanélküliség emelkedéséhez és a gazdasági tevékenységek lelassulásához vezet, amivel a Dow Theory levelek írója Richard Russell is egyetért befektetőinek írt legutóbbi közleményében. Russell is súlyosbodó amerikai válságot vár, 25%-os munkanélküliséggel.
Minden mindennel összefügg,” magyarázza Celente. „Kínának már nincs elég pénze ahhoz, hogy csakúgy osztogassa a veszteseknek, mint egy pénzéhes hitelező teszi a szenvedélyes szerencsejátékosokkal. A kínaiaknak elég a maguk baja.”
Mennyire lesz kemény ez a válság? Vajon Russell-nak lesz igaza? Celente szerint a 30-as évek Nagy Gazdasági Világválságával való összehasonlítás megállja a helyét. „Hallgassák meg Christine Lagarde-ot, az IMF (Nemzetközi Valutaalap), vagy, ahogy én szeretem hívni a Nemzetközi Maffiaszövetség (International Maffia Federation) jelenlegi vezetőjét, a legnagyobb hitelcápát! Még ő is olyan dolgokról beszél, amit mi már három éve próbálunk megértetetni az emberekkel, a párhuzamról a jelenlegi helyzet és az 1929-es összeomlás, a Nagy Gazdasági Világválság, a valuta- és kereskedelmi háború és a világháború között.”
Az ingatlanárak nagyobb mértékben zuhannak, mint a Nagy gazdasági világválság idején. Az ingatlan lefoglalások száma tovább emelkedik. Jelenleg egy munka nélkül maradt embernek átlagosan 40 hétbe telik, amíg új munkát talál és természetesen az új munkahelyen a töredékét kapja régi fizetésének.”
A történelemből megtanulhattuk, hogy nehéz gazdasági helyzetben a politikai vezetők radikális nacionalizmussal, hazafisággal próbálják a tömegek dühét a saját érdekeiket szolgáló mederbe terelni. A politikai biztonságnak ilyen irányú keresése rendszerint háborúhoz vezet.
Ha megnézzük a kereskedelmi háborúkat, amiről mostanában annyit beszélnek, láthatjuk, hogy már most is komoly háború dúl,” mondja Celente. „Olyan jó munkát végeztünk Irakban és Afganisztánban! Bombázzuk le Iránt is, gondolják. Aki figyeli az amerikai választásokat, hallhatja, hogy valamennyi jelölt, Ron Paul kivételével, támogatja az Irán elleni háborút. Láthatjuk, merre tartanak!”
A problémákat előidéző pszichopaták állnak elő a problémák megoldásával, ami szerintük nem más, mint még több erőszak és bűnözés.”
Celente szerint a globális összeomlás és háborúra való felhívás „2012 első negyedévét követően, irányíthatatlanná teszik a helyzetet,” miközben az európai helyzet pattanásig feszül. „Az európai nemzetek kimentése nem lehetséges,” jelentette ki Celente nagyon határozottan.
A társadalmi elégedetlenséghez, zűrzavarhoz és talán polgárháborúhoz vezető lépéseket már egy kilométerről látni lehet,” mondja Celente.
A másik Celente által érintett fontos trend 2012-re: a biztonságos menedékek (avagy menekülés az Egyesült Államokból).
Elfogadtak egy törvényt az Egyesült Államokban, a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt(NDAA), ami feljogosítja az elnököt, hogy bármely általa megnevezett személyt, a példának okáért mondjuk engem, kormányellenes nézeteim miatt terroristának nyilvánítsanak. Az új törvény értelmében a katonaságnak joga van betörni a házamba és vádemelés nélkül, letartóztatási parancs vagy bírósági végzés és tárgyalás nélkül letartóztatni, hatályon kívül helyezve a Habeas Corpus törvényt. Se esküdtszék, se bíró. Ha úgy gondolják akár meg is ölhetnek, vagy megkínozhatnak és a világ bármelyik országába száműzhetnek.”
Celente azt tanácsolja, hogy mindenki készítsen tervet az Egyesült Államok gyors elhagyására, főleg, ha neszét veszi egy esetleges banki szünetnek (ami szerinte várható). Egy esetleges dollárleértékelés utóhatásait nehéz megjósolni, de a törvénybe iktatott NDAA törvény és a FEMA táborok most is folyó felkészítése, valamint az országszerte felállításra tervezett ellenőrzőpontok arra engednek következtetni, hogy az Egyesült Államokban az 1861-65 közötti polgárháborúhoz hasonló válság alakulhat ki.

Döbbenetes állítás: Obama olyan katonai vezetőket akar, akik hajlandóak amerikai állampolgárokra is lőniIdőkjelei: Az alábbi hír, ami néhány nap alatt bejárta az alternatív médiát, ismét abba a kategóriába tartozik, amit nem áll módunkban megerősíteni, de látva, hogy milyen irányba tartanak az események az Egyesült Államokban, sajnos nem nehéz elképzelni, hogy az információ nagyon is igaz lehet.
Forrás: examiner.com
Hétfőn Dr. Jim Garrow, az ismert szerző és humanitárius aktivista megdöbbentő kijelentést tett Barack Obama második elnöki ciklusával kapcsolatban.
Facebook oldalán Dr. Garrow akövetkezőket írta:
Éppen most tudtam meg egy rangidős katonai vezetőtől, hogy Barack Obama új próbatételt vezetett be annak megítélésére, hogy ki alkalmas katonai vezetői pozíció betöltésére és ki nem. Ez robbanni fog emberek, készüljetek fel! „Az új teszt annak megítélésére, hogy valaki alkalmas-e vezetői pozíció betöltésére a hadseregben az, hogy hajlandó-e amerikai állampolgárokra tüzet nyitni vagy sem.” Aki nem, azt elbocsátják.
Ki ez a bizonyos forrás?
Dr. Garrow a következőket mondta: „A férfi, akitől az információ származik az Egyesült Államok egyik legismertebb katonai hőse.”
Fontos, hogy mindenki értse, ez nem egy Alex Jones vagy Jesse Ventura vagy olyan forrás által elindított hír, akit a legtöbben könnyedén félresöpörnek, mondván ez is csak egy „összeesküvés elmélet”.
Dr. Garrow egy ismert és köztiszteletben álló humanitárius aktivista, aki életét arra szentelte, hogy az egy-gyerekes kínai törvények miatt halálra ítélt kínai csecsemők életét megmentse. Munkája elismeréseként Nobel-békedíjra is jelölték, amit abban az évben helyette Barack Obama kapott meg.
Az Amazon.com a következőképpen foglalja össze munkásságát:
Dr. James Garrow a Rózsaszín Pagoda: Egy ember harca a kínai lányirtás ellen című könyv szerzője. Az elmúlt tizenhat év alatt 25 millió dollárt áldozott arra, hogy a hozzávetőleg 40.000 kínai lány csecsemő életét megmentse a biztos haláltól, ami a kínai egy-gyerekes elv miatt rájuk várt volna és örökbefogadókat találjon nekik. Dr. Garrow a Pink Pagoda iskolák megalapítója és ügyvezetője. A 6300 alkalmazottat számláló összesen 168 iskola angol nyelvű oktatást biztosít kínai gyerekek számára.
A fenti hír különösen érdekesnek bizonyul azután, hogy a Washington Free Beacon vasárnap arról számolt be, hogy Barack Obama márciusi hatállyal elbocsátotta James Mattis tábornokot, az amerikai tengerészgyalogság főparancsnokságának vezetőjét.
WFB cikk a következőket írja:
A nemzetbiztonság berkeiből érkező hírek szerint James Mattis tábornok távozását a főparancsnoki posztról igencsak sürgetik és azt közölték, hogy több hónappal előbb kell elhagynia hivatalát, mint azt korábban tervezték.”
Vajon Mattis tábornok visszautasította, hogy amerikai állampolgárokra lőjön?


Kiszivárgott katonai dokumentum a készülő átnevelő táborokrólForrás: Infowars.com
Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” megbékéltetésére „PSYOP [pszichológiai hadviselés] tisztek” segítségével az USA területén felállítandó átnevelő táborokban, azzal a céllal, hogy megtanítsák az aktivistáknak „az amerikai politikai irányelvek értékelését.”
Az FM 3-39.40 Internment and Resettlement Operations (Internálás és áttelepítés hadművelet) címmel ellátott dokumentumot csupán a Védelmi Minisztérium erre kijelölt munkatársai kapták meg eredetileg még 2010 februárjában, azonban most az Interneten is kiszivárgott.
A kézikönyv leírja az internálótáborokban fogva tartottak regisztrálására vonatkozó irányelveket, globálisan és az Egyesült Államok területén belül egyaránt. A DHS és FEMA és hasonló amerikai szervezeteken kívül, a program partnereiként olyan nemzetközi szervezetek is szerepelnek, mint az ENSZ és a Vöröskereszt.
A dokumentum egyértelművé teszi, hogy az irányelvek az „USA területére” is vonatkoznak és szerves részét képezi még a „Védelmi Minisztérium által a civil hatóságoknak és a kijelölt rendvédelmi szerveknek nyújtott támogatás honi vészhelyzetek esetén,” beleértve „ember által okozott katasztrófákat, baleseteket, terrorista támadásokat és incidenseket az USA és az USA-hoz tartozó területeken.”
A kézikönyv leírja, hogy „a hadműveleteket polgári támogató akciók keretében is végre lehet hajtani,” hozzátéve, hogy „az USA területén történő végrehajtáshoz” a Posse Comitatus törvény (ami megtiltja a kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) alóli felmentés szükséges, aminek beszerzéséhez az „elnöknek le kell mondani végrehajtói hatalmáról.” A dokumentum kitér arra is, hogy a fogvatartottakat társadalombiztosítási azonosítójuk alapján azonosítanák.
Az ellenséges harcosokon és egyéb kategóriába tartozó fogvatartottakon kívül a kézikönyv a „civil internáltak” rendeltetését is meghatározza, amikor leírja, hogy az állampolgárokat „biztonsági okból, védelemként illetve abban az esetben lehet fogva tartani, ha a személy vétséget követett el a fogva tartást elrendelő hatalom ellen.”
A kézikönyv elmagyarázza, hogyan kell elvégezni a fogvatartottak „átnevelését” a regisztrációt követően, különös hangsúlyt fektetve az USA irányelveinek elfogadtatására a politikai szakadárokkal.
Az átnevelés a „pszichológiai hadműveleti tiszt” feladata, aki megtervezi „a fogvatartottak megbékéltetéséhez és akklimatizálásához szükséges PSYOP termékeket, hogy azok elfogadják az intézmény fennhatóságát és szabályait,” írja a dokumentum.
A kézikönyv a következő feladatokat határozza meg a „PSYOP csapat” számára:
 • átnevelési program kialakítása és kivitelezése az ellenséges hozzáállás csökkentése vagy megszüntetése érdekében,
 • politikai aktivisták azonosítása,
 • hangosbeszélők biztosítása (adminisztratív közlemények és utasítások közlésére, amikor szükséges),
 • segítségnyújtás a katonai rendőrségnek a fogvatartottak és civilek kontrolálására vészhelyzet esetén,
 • a PSYOP program megtervezése és kivitelezése az amerikai politika és tevékenységek iránti megértés és hálaérzés kialakulása érdekében.
Ne felejtsük el, a dokumentum nem börtöntáborokban fogvatartott iraki felkelőkről beszél. A kézikönyv egyértelművé teszi, hogy az irányelvek az Egyesült Államok területére is vonatkoznak, a DHS és FEMA felügyelete alatt. A dokumentum azt is hozzáteszi, hogy „az áttelepítési műveletek alatt szükségessé válhat nagy mennyiségű civil lakosság ideiglenes (kevesebb, mint 6 hónapos időszakra) vagy hosszabb idejű (6 hónapnál hosszabb időre történő) elszállásolása is.”
A történelemből egyértelműen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, mint Észak-Korea.
Eddig is sok cikk és videó jelent meg az Interneten a civil lakosság tömeges fogva tartására vonatkozó tervekről, de ez az első kézzel fogható írásos bizonyíték, hogy a hatalom valóban a politikai aktivisták és egyéb személyek átnevelésére készül.
2009-ben például a National Guard számos munkalehetőséget jelentetett meg, „internáló/áttelepítési specialistákat” keresve „civil internáló táborokba” az Egyesült Államok területén belül.
Tavaly decemberben a Halliburton egyik leányvállalata, a KBR „szükségállapot táborokba” keresett személyzetet az Egyesült Államok öt különböző területére.
2006-ban az amerikai nemzetvédelmi hivatal arra szerződtette a KBR céget, hogy fogolytáborokat építsen a „várható nagymennyiségű bevándorló” kezelésére illetve meg nem határozott, egyszerre sok ember fogva tartását igénylő „új programok” gyors kifejlesztésére.
A Rex 84, azaz Readiness Exercise 1984 (készültségi gyakorlat 1984) kifejlesztésének is az USA-mexikói határon áthaladó „tömeges kivándorlás” volt az állítólagos oka és a KBR szerződést is ezzel magyarázták.
Az 1987-es Irán-Contra meghallgatás során azonban napvilágra került, hogy a program célja nem más, mint a kormány által rendelt „forgatókönyv és hadgyakorlat” kifejlesztése, amelynek keretén belül a szövetségi kormány felfüggesztené az alkotmányt, szükségállapotot hirdetne ki, hogy azután a katonai parancsnokság vegye át a hatalmat a helyi önkormányzatoktól és tömegesen táborokba zárja a „nemzetbiztonsági kockázatnak számító” ellenállókat.
A Barack Obama által szilveszterkor aláírt, a határozatlan fogva tartásról szóló NDAA törvénylehetővé teszi amerikai állampolgárok letartóztatási parancs nélküli elfogását és tárgyalás nélküli határozatlan idejű fogva tartását.

Az MIT szerint az emberiség fele kirostálódik a posztipari válságbanForrás: Infowars.com

Az MIT és a Római Klub „szakemberei” által felállított modell szerint, ami 2030-ra teszi a teljes összeomlást, csak a világkormány mentheti meg az emberiséget

Elképzelhető, hogy ebben a században 5 milliárd ember vesszen el a földön? Ez olvasható ki ugyanis a Római Klub (Club of Rome), az elit egyik ellentmondásos agytrösztjének még 1972-ben kiadott írásából (The limits to growth – A növekedés korlátai). Több évtizeddel a tanulmány megjelenését követően, a globális kormány támogatói még mindig ezeket a jóslatokat idézik, amikor az ember ökológiai lábnyomának visszaszorítását követelik.
Graham Turner, ausztrál fizikus, ismét az MIT (Massachusetts Műszaki Egyetem) által a Római Klub számára még 1972-ben készített modellel került a hírekbe. A modell szerint a föld lakossága a források hiánya miatt, illetve ezzel arányosan jelentősen csökkenni fog. Turner következtetéseiből egyértelműen kirajzolódnak az elit szándékai. „A világ egyenes úton halad a katasztrófa felé,” állítja kertelés nélkül, hozzátéve azonban, hogy „a korlátlan gazdasági növekedés” még mindig lehetséges, amennyiben a világ kormányai megfelelő szabályozásokat vezetnek be és az ökológiai lábnyom korlátozását támogató zöld technológiákat alkalmaznak.
A neo-Malthusi Római Klub ismét a figyelem középpontjába került, egy olyan időszakban, amikor a környezetvédők egy világkormány felállítását követelik a föld megmentése érdekében. Az általuk ismertetett régi MIT modell egy zord jövőt vetít elénk, amelyben az üzemanyagok, az étel és a víz korlátozott mennyisége szerintük a föld lakosságának drasztikus csökkenését eredményező összeomlást hoz.  A grafikon, amiről lemaradtak a számok, illetve a mértékegység az Y tengelyen, úgy tűnik, hogy az 1980-as adatoknak megfelelő 4,5 milliárdlakost jósol 2100 környékére, ami úgy 5 milliárdos csökkenésnek felel meg az ábrázolt maximumhoz képest.
Persze az MIT/Római Klub modell 2000-re jósolta a csúcspontot és a katasztrófa bekövetkezését, ami Thomas Malthus jóslatához hasonlóan, miszerint a föld lakosságának növekedése hamarosan meghaladja az élelmiszerellátást, nem történt meg.
A jóslat inkább az elit törekvéseire világít rá, ami a növekedés megállítására irányul, és egyáltalán nem egy elkerülhetetlen trend semleges, segítő szándékú megállapítását jelenti. Az elit célja a föld lakosságának drasztikus csökkentése és a feudalizmusra emlékeztető, posztipari társadalomhoz való visszatérés.
Az elit által, az elit számára 1968-ban alapított Római Klub egy amolyan „környezetvédelmi” csoportosulás. Ideológiáját világosan szemlélteti a klub 1991-ben megjelent írása, ami nyíltan kimondja, hogy a legfőbb ellenség „maga az emberiség”:
Az emberiség közös ellensége az ember. A bennünket egyesíteni képes új ellenség után kutatva rájöttünk, hogy a környezetszennyezés, a globális felmelegedés, a vízhiány, az éhínség és ehhez hasonlók a legmegfelelőbbek erre a célra. Ezeket a veszélyeket az emberi beavatkozás okozza és kizárólag a hozzáállás és viselkedés megváltoztatásával győzhetők le. Tehát az igazi ellenség az emberiség.”
- Római Klub, Az első globális forradalom
Lyndon LaRouche Végrehajtói Hírszerzési Ismertetője és más kritikusok írásai már a 80-as években megállapították, hogy az MIT által készített számítógépes modellt szándékosan Aurelio Peccei, a Római Klub alapítójának kívánságai szerint alakították. Phillip Darrel Collins és Paul David Collins a következőképpen foglalták össze véleményüket:
Peccei azzal érvel, hogy a megtévesztésben kizárólag emberbaráti szándékok vezérelték. Úgy tűnik, hogy ez a „nemes hazugság” szolgáltatta a szükséges sokkterápiát, ami ahhoz kellett, hogy a nemzetek hajlandóak legyenek a népességszabályozáshoz szükséges intézkedéseket meghozni (Executive Intelligence Review Special Report, 16. oldal, 1982). A „Növekedés korlátai” tanulmányról írt kritikájában Christopher Freeman egy számítógéppel felszerelt kollektív Malthus-nak nevezi az MIT kutatócsoportját (Freeman 5. oldal, 1975).”
Más szóval a mostani új és a Római Klub által használt eredeti modell célja nem az emberiség jövőjének feltárása, hanem annak irányítása. Gunnar Myrdal, közgazdász szerint a modell célja, „hogy komoly benyomást tegyen az ártatlan közvéleményre,” miközben „szinte minden tudományos alapot nélkülöz.”

Az elit posztipari társadalmat akar

A Római Klub „A növekedés korlátai” modelljének, Paul Ehrlich „Népességbomba” címen megjelent könyvéhez hasonlóan, az a célja, hogy elolvasva az emberek elszégyelljék magukat fogyasztásai szokásaik miatt. Nem szószerinti előrejelzéseknek kell tekinteni őket. Az MIT modell ismételt megerősítése tehát világosan mutatja, hogy az elit szándéka a társadalmi gondolkodás megváltoztatása egy globális hatalom elfogadását illetően.
Ugyanez az ENSZ „fenntartható fejlődésre” vonatkozó 21. számú Napirendjének (Agenda 21) célja is. Mindig a források kimerülését hangsúlyozzák, pedig feltételezéseik nagy része pontatlan, illetve nem veszi figyelembe a rendelkezésre álló alternatívákat.
Gondoljunk bele, hogy már fővonalas médiumok is, mint például a Bloomberg, be kellett, hogy ismerjék az olajcsúcs tévedését, a mítosz kategóriába sorolva a teóriát, hiszen az új felfedezések és a rendelkezésre álló források fényében lassan viccnek tűnnek a fűtőanyagok kimerülésére vonatkozó állítások. Függetlenül attól, hogy az olajat részesítik-e előnyben az alternatív üzemanyagokkal szemben, a jelenlegi források akár több száz évre is elegendőek.
A mesterséges hiánykampányok célja a társadalom kondicionálása. A kőolaj elérhetetlenné válása az átlagemberek számára nem egészen ugyanaz, mint a kőolaj valós hiánya. Amint arra a Forbes online is rámutat, a Római Klub által készített tanulmányt folyamatosan frissítették, azonkívül a tanulmány jelenlegi megerősítése semmilyen valós alternatívával nem számol. Pedig a lehetőségek rendelkezésre állnak. Úgy tűnik azonban, az elit nem szeretne élni ezekkel. Vajon miért?
Tim Worstall Graham Turner tanulmányát idézi:
Az energiaforrások felcserélhetőségével kapcsolatban egyszerű és szilárd álláspontot választottak. Először is azt feltételezik, hogy a fémek és ásványok nem helyettesíthetik a nagymennyiségben használt energiaforrásokat, mint például a kőolajat.”
Majd hozzáteszi:
Tehát ha fémekből és ásványokból nincs hiány, és a kőolajat fémekkel és ásványokkal helyettesíthetjük, a Római Klub állítása kicsit furcsának tűnik. Nem igaz?”
Az élelmiszerek megfelelő mennyiségű rendelkezésre állásását és megfizethetőségét nem a szükséges mennyiség megtermelésére vonatkozó képességünk, hanem a spekulátorok áremelő hatású tranzakciói teszik megkérdőjelezhetővé. (Lásd még: Az éhezők viadala a valóságban) A bioüzemanyagok, különösen a kukoricaalapú etanol, tovább erősítik ezt a dilemmát, hiszen abioüzemanyagok előállításához szükséges nyersanyagok termesztése óriási területeket vesz el az élelmiszertermesztés rovására, milliókat kárhoztatva ezzel éhezésre.
A GMO termények nagyobb hozamára tett hamis ígéretek is tovább rontották a helyzetet. Ezek a termények a több étel helyett nagyobb nyomort hoztak, mivel terminátor magjaik kiszorítják a hagyományos növényeket. A GMO technológiáért nagy árat fizet az emberiség: Indiában például soha nem látott mértékben nőtt az öngyilkosságok száma azoknál a gazdáknál, akik a jobb termés reményében minden vagyonukat GMO magokba fektették és mindent elveszítettek.
A rendelkezésre álló tiszta víz mennyiségét sok tényező befolyásolja, de a tiszta víz hiányának egyik legfőbb oka a gyógyszerészeti anyagok általi szennyezettség. Ilyen szennyezőanyag például az ösztrogént utánzó és egyre több gyógyszeripari termékben előforduló Bisphenol-A, ami sok szakember szerint kapcsolatban áll az egyre növekvő arányban előforduló meddőséggelvalamint a rákos megbetegedések, deformációk és a nemi elhajlások (embernél és állatnál egyaránt) számának növekedésével.
Az irányelveket szintén az elit erőlteti a világra. Van igazság abban, hogy az emberiség „fenntarthatatlan” mértékben és szükségtelen mennyiségben fogyaszt, de ezért talán nem az emberiséget, hanem azokat az erőket kellene okolni, akik ezt az irányt számukra kijelölték.
Az MIT számításai tehát kissé megfoghatatlanok. Nem azt kérdőjelezzük meg, hogy az emberiség képes elpusztítani önmagát, hanem azt állítjuk, hogy az uralkodó elit szándékosan hozza el ezt a pusztítást az emberiség alsó 80 százalékára. Ez az, amit sokan nem látnak, vagy nem akarnak meglátni.
Ezt a stratégiát láthatjuk Bill Gates 2010-es TED előadásában is, amely során a saját maga által felállított képlettel próbálja demonstrálni, hogy amennyiben nem tudjuk a népességet, az energiafogyasztást, a szolgáltatásokat vagy a széndioxid kibocsátást jelentősen csökkenteni, a világra összeomlás vár. „Ezek közül a számok közül valamelyiknek a nullához kell közelítenie,” mondja Gates, a népességadatok felé kacsintva.
Azt akarják elhitetni velünk, hogy a problémát meg lehet oldani úgy, hogy az egyenlet egyik tagját nullára csökkentjük, az emberi élet értéktelenségére célozva javaslatukban.
A világon eluralkodó pusztítás és életszínvonal csökkenés legvalószínűbb oka, ahogyan arrólMarc Slavo is ír, ezzel szemben inkább, vagy részben, a pénzvilág fenntarthatatlanságában rejlik:
Elég valószínűnek tűnik, hogy az elmúlt évtizedek alatt kibocsátott dollár milliárdok és az ebből keletkezett adósság előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik. Mivel az egész fogyasztói rendszer az adósságra épült, amikor a rendszerbe vetett hit eltűnik, eljön a töréspont. Az adósság nem más, mint egy konkrét forráshoz köthető ígéret, akkor is, ha azt a levegőből állítják elő. A művelet azon az ígéreten alapul, hogy valamit létre fognak hozni az adósság visszafizetése érdekében. Jelen esetben mi, az emberek vagyunk az adósság biztosítéka, és már rég túl vagyunk azon a ponton, hogy ezt az adósságot vissza lehessen fizetni.
Ennek értelmében ez az „adósságcsúcs”, amit a fenntarthatatlan fogyasztás fenntartása érdekében halmoztak fel, éppen annyira aggasztó kellene, hogy legyen, mint egyesek számára mondjuk az olajcsúcs vagy a vízhiány. Amikor tényleg elérjük az adósságcsúcsot és nyilvánvalóvá válik, hogy a „biztosítéknem fedezi az adósság összegét, a biztosítékelvesztésének fogalma átértékelődik.A globális elit népességcsökkentő politikájaAz alábbi cikkben megfogalmazott témáról nem olvashatunk a Bibliában, azért döntöttünk mégis úgy, hogy olvasóink hasznára válhat, mivel az összeállításban olvasható idézetekből ízelítőt kaphatunk a világot a háttérből irányító hatalom és az őket mozgató erő mérhetetlen gonoszságáról. Azt is tudjuk, hogy az emberek a legkönnyebben azt a hazugságot hiszik el, amibe némi igazság vagy az igazság látszata is vegyül, így sok jóhiszemű ember is prédájává vált az alábbi feltevések némelyikének.
Az alábbiakban olvasható törekvésekről úgy gondoljuk és reméljük, hogy nem járnak sikerrel, mindenesetre fontos tudni róluk, hiszen valamennyiünket érintenek.
Kihangsúlyoznánk, hogy a környezetvédelmet, az újrahasznosítást és számos egyéb értelmes kezdeményezést fontosnak és jónak tartjuk, hiszen, mint jó gazdáknak fontos jó gondot viselnünk otthonunkról, a földről, de nem más emberek rovására, és semmiképpen sem mások életével fizetve érte.
És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá.” – Mózes I. könyve 1, 28
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” – János 8, 44

A népességcsökkentés legfőbb támogatói
Az Egyesült Nemzetek hivatalosan is október 31-ét nyilvánította a 7 milliárd napjának. Az ENSZ becslése szerint ezen a napon éri el földünk lakossága a 7 milliárdot. Ünneplés helyett azonban, az ENSZ Népesség Alapja (UNPF) a „fenntarthatóságra” és a „fenntartható fejlődésre” fekteti a hangsúlyt. Az ENSZ ezzel szeretné ismét kifejezésre juttatni, hogy túl sokan vagyunk a földön és hathatósabb eszközökre van szükség a népességnövekedés csökkentésére. Az ENSZ és más szervezetek egyre bátrabban beszélnek a globális elit népességszabályozási terveiről. Legtöbbször csupán a globális népesség „stabilitását” említik, de amint ebből a cikkből is kiderül, az elit számos tagja ennél többet akar és egyre nyíltabban beszélnek a számukra ideális 500 milliós vagy annál is alacsonyabb világnépességről. Sokak számára őrültségnek hangzik egy ilyen terv, de a globális elit tagjai között konszenzus látszik kirajzolódni e témát illetően, természetesen csakis bolygónk javát szolgálva. 
Október 31-e közeledtével egyre több cikk jelenik meg szerte a világon ennek a 7-milliárdos mérföldkőnek a szörnyűséges következményeiről.
Talán az sem véletlen, hogy az ENSZ éppen október 31-ét, a „halál ünnepét” választotta az alkalom megünneplésére.
Mára a fenntartható fejlődés közkedvelt és sokszor hangoztatott kifejezéssé vált, amit a radikális környezetvédelmi mozgalom követői előszeretettel emlegetnek, de a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy ennek legfontosabb eleme a népességszabályozás.
Mekkora az ideális lakosság eszerint az eszme szerint?
Természetesen a pontos számokat illetően nem létezik konszenzus, de sokan nyíltan hangoztatják, hogy 500 millió lenne a legideálisabb népesség a földön.
A hírhedt Georgia Guidestones köveire vésett „új tízparancsolat” első pontja a következőket mondja:
Tartsd az emberiség létszámát 500.000.000 alatt, örök egyensúlyban a természettel.”
Ted Turner, a CNN alapítója (akinek egyébént 5 gyermeke van) ennél is messzebbre menne:
250-300 millió lakos a földön ideális lenne, olyan 95%-os csökkenés a jelenlegi szintről.”
Dave Foreman, az Earth First (A föld mindenek előtt) társalapítója azt mondja, három legfőbb céljának egyike a föld lakosságát 100 millióra csökkenteni:
Három legfőbb célom az emberi populáció 100 millióra történő csökkentése a földön, az ipari infrastruktúra elpusztítása és a vadvilág helyreállítása, annak teljes vadállományával az egész világon.”
Ezeket a tanokat számos amerikai egyetemen is tanítják. Például Eric R. Pianka, a Texasi Egyetem biológia professzora a következőket írta:
Nem akarok rosszat senkinek, de meg vagyok győződve arról, hogy a világnak és az emberiségnek jobb lenne, ha nem lennénk ennyien.”
Bill Gates, a Microsoft és a Planed Parenthood alapítója is hasonló véleményen van:
A világon ma 6,8 milliárd ember él. Ez hamarosan 9 milliárd lesz. Ha jó munkát végzünk az új vakcinákkal és az egészségügyben ezt 10-15%-kal is csökkenthetjük.”
John P. Holdren, Obama elnök tanácsadója tudományos kérdésekben úgy gondolja, hogy az abortusz kötelezővé tétele is lehetséges „megoldást” nyújthat.
Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi alkotmány szerint is lehetséges lenne bevezetni a kötelező népességszabályozási törvényeket, beleértve a kötelező abortuszra vonatkozó törvényt is, ha a népességnövekedés ezt szükségessé teszi.”
Mihail Gorbacsov is a népesség 90%-os csökkentését tartja célravezetőnek:
Egyértelműbben kell fogalmaznunk a szexualitásról, a fogamzásgátlásról és az abortuszról, tehát azokról az értékekről, amik segítenek a népességszabályozásban, mert az ökológiai válság egyenlő a népességválsággal. A népesség 90%-os csökkentésével nem maradna elég ember a földön ahhoz, hogy kárt tegyen az ökológiai rendszerben.”
A globális elit általában persze politikailag korrektebb módon fogalmaz a népességszabályozásról. Jobban szeretik a „fenntartható fejlődés”, „szaporulat csökkentés” vagy „életminőség javítása” kifejezéseket, amikor a föld lakosságának csökkentéséről beszélnek.
A 7 milliárd napjának közeledtével egyre több cikk jelenik meg szerte a világon a népességszabályozással kapcsolatos intézkedések fontosságáról. Természetesen a nyugati világban ezek az intézkedések „önkéntes” alapon működnének, de ma már tudjuk, hogy a legtöbb új szabályt először így vezetik be. Amikor már elegendő ember követi „önkéntes” alapon az új népességszabályozási intézkedéseket azok kötelezővé válnak.
Roger Martin a következőket írta a Guardian-ben megjelent cikkében:
„…minden környezetvédelmi (és számos gazdasági és társadalmi) problémát könnyebben oldhatnánk meg, ha kevesebben lennénk, és szinte lehetetlen lenne megoldani őket, ha többen lennénk.”
Úgy gondolja, hogy ha kevesebben lennénk, az a megmaradt emberek életminőségének javulását eredményezné:
Egy véges méretű világban az ideális népességszám, ami minőségi életet biztosít mindenki számára, egyértelműen lényegesen kisebb, mint a jelenlegi, a túléléshez pedig jelentősen kisebb népesség szükséges a maximumnál. Minél többen vagyunk, annál kevesebb jut minden embernek, ha pedig kevesebben vagyunk, jobb minőségű életet élhetünk.”
Valóban ez lenne a helyzet?
Nem gondolnánk.
A történelem során az emberi szenvedés mindig jelen volt. A népesség 90%-os csökkentése nem jelentené egy új aranykor beköszöntét.
Az elit meggyőződése, hogy mi tönkretesszük az „ő bolygójukat”, ezért kevesebb embert akarnak. A modern technológiának köszönhetően elég nekik néhány százmillió munkás, hogy a rendszert működésben tartsa, így a népesség többi része csak „haszontalan kenyérpusztító” a szemükben.
Egyre több ember gondolja azt, hogy a nyugati világban is be kellene vezetni a Kínában érvényes egy-gyerekes családmodellt. A National Post a következőket írta:
Az egész világra érvényes egy-gyerekes családpolitika, mint amilyen Kínában is érvényben van, megfordíthatná a jelenlegi szörnyűséges népességszaporulatot, ami egymillió születést jelent négynaponta.”
A fenti cikk szerzője úgy gondolja, hogy az egy-gyerekes családpolitikával 2075-re 3,43 milliárdra lehetne csökkenteni a föld lakosságát.
Amikor valaki elhiszi, hogy a földön túl sok ember él, az emberi élet olcsóvá, mondhatni értéktelenné válik, az abortuszra pedig csak a nem kívánt szaporulattól való megszabadulás egyik eszközeként tekint.
Az „önkéntes” módszerekről előbb utóbb kiderül, hogy nem elegendők a népesség csökkentésére és ezzel az ideológia pártfogói most is tisztában vannak. Sokan közülük egy globális népességszabályozási hatóság felállítását szorgalmazzák, amely átsegítené a világot a „szükséges” átmeneti időszakon.
Ez a radikális zöld mozgalom igazi célkitűzése. [Az alábbi linken a brit zöldmozgalom egyik hivatalos promóciója látható, amivel a karbongáz-kibocsátás csökkentésére irányuló „önkéntes” mozgalmat próbálják népszerűsíteni. A reklám bemutatja milyen egy önkéntes kampány és mi történik azokkal, akik nem követik: link. Megjegyeznénk, a promóció humoros akart lenni…] A föld megmentése érdekében az emberek számának radikális csökkentését és a meglévő lakosság tevékenységeinek szoros felügyeletét akarják elérni.
Valóban egy ilyen világban akarunk élni a jövőben? Olyan világot akarunk, ahol bürokraták határozzák meg életünk legapróbb részleteit is a környezetvédelem zászlaja alatt?
Ők úgy gondolják, hogy mindenkinél okosabbak, és jobban tudják, mi szolgálja a föld és az emberiség javát, amiről előbb utóbb kiderül, hogy nem más, mint egy maroknyi ember abszolút uralma a világ felett.


Egyes etikusok szerint a szülés utáni „abortusz” elfogadható gyakorlatForrás: Infowars.com

Döbbenetes emlékeztető az egészségügy eugenista álláspontjára

Az Orvosi Etika folyóiratban megjelent tanulmány szerint az abortuszt ki kellene terjeszteni az újszülöttekre is, akkor is lehetővé téve a gyakorlatot, ha a csecsemő teljesen egészséges. A tanulmány állításai döbbenetes példái annak, hogy az egészségügyben mennyire eugenista gondolkodásmód dominál.
A tanulmány szerzői Alberto Giubilini, a melbourne-i Monash Egyetemről és Francesca Minerva, a Melbourne Egyetem Alkalmazott Filozófia és Etika Központjától.
A szerzők azzal érvelnek, hogy „a magzat és az újszülött nem rendelkezik ugyanazzal a morális státusszal, mint egy igazi személy,” és mivel az abortusz engedélyezett olyan esetekben is, amikor a magzat teljesen egészséges, „az egészséges újszülöttek megölését is engedélyezni kellene minden olyan esetben, ahol a közönséges abortusz lehetséges, akkor is, ha a csecsemőnek nincs fogyatékossága.”
Teljes mértékben irreleváns, hogy mindkettő rendelkezik a személlyé válás potenciájával,” állítják a szerzők, azzal érvelve, hogy az örökbefogadás nem elegendő ellenérv, mivel a folyamat pszichológiai és anyagi terhet jelenthet az anyának és emiatt „pszichológiai gyötrelem  érheti.” Arra nem tér ki a tanulmány, hogyan kerülheti el az anya a „pszichológiai gyötrelmet” ha engedélyezi saját gyereke megölését.
Önmagában az a tény, hogy valaki ember, nem garantálja az élethez való jogot. Sok olyan ember van, aki számára az élethez való jog nem biztosított: a fölösleges embriók, azokban az esetekben, ahol az őssejt kutatás engedélyezett, azok a magzatok, amelyeknél az abortusz engedélyezett, vagy azok a bűnözők, akikre halálbüntetés vár,” írják a szerzők.
A csecsemőgyilkosság barbár eredetű, ősi gyakorlat, de sajnos a világ számos pontján ma is gyakorolják, mint például Kínában, ahol a fiúk előnyben részesítése miatti társadalmi nyomás hatására a nemek egyensúlya felborult. Több tanulmány szerint 40 millió lány „hiányzik” a kínai társadalomból a nem szerinti abortuszok és csecsemőgyilkosságok miatt. Indiában 50 millió nővel van kevesebb a kelleténél hasonló okból.
Pakisztánban évente 1000 csecsemő esik áldozatul csecsemőgyilkosságnak, legtöbbször büntetlenül.
Matthew Archbold, az Országos Katolikus Nyilvántartási hivataltól elmondta, hogy a csecsemőgyilkosság, vagy más szóval az újszülöttek megölésének legalizálása a tanulmány alapjául szolgáló feltevés – vagyis, hogy a magzat nem ember, ezért nincs joga az élethez – logikus végkövetkeztetése.
Abban a pillanatban, hogy felhatalmazzuk magunkat annak eldöntésére, hogy ki számít embernek és ki nem, saját szerencsétlen, de elkerülhetetlen sorsunkat pecsételjük meg. Amint kimondjuk, hogy az emberi élet nem szent, minden egyéb felvetés össze-vissza vonallá, homokba rajzolt álláspontok kuszaságává válik,” írja.
Wesley J. Smith, neves bioetikus megjegyzi, hogy „a huzamos ideig öntudatlan állapotban lévő emberek dehidratálásához való jog” körüli viták, mint Terri Schiavo esete, szintén bioetikai és orvosi folyóiratokban megjelent, a fentihez hasonló cikkek eredményei.
Az ókori Rómában a nem kívánt csecsemőket kitették a domboldalra. A tanulmány szerzői vajon vissza akarnak térni ezekhez a durva „értékekhez”? Feltételezem, ők gyorsabb halált akarnának,” írja.


Túlnépesedési tévhitek, áltudományok és az anti-humanizmusForrás: Mercatornet.com
Globális termékenységi ráta
Ez nem kevés leküzdendő ideológia, különösen, mivel a hatalom által támogatott mozgalmakról van szó. 
Hála Dr. Robert Zubrin, a Kétségbeesés kereskedői című könyv szerzője alapos tanulmányainak, történelmi és tudományos referenciáinak, a címben felsorolt áltudományok megdöntése már nem is tűnik olyan nehéz feladatnak. Hihetetlen látni a dezinformáció mélységét és mennyiségét.
A Chen Guangcheng (az egy-gyerekes kínai politikai miatti túlkapások ellen küzdő kínai jogvédő aktivista) ügy kapcsán Steven Mosher nyilatkozott a napokban Kína egy-gyerek politikájáról és a mögötte rejlő, nem publikus eseményekről. Kevés ember van a világon, aki többet tud az ügyrőlSteven Mosher-nél. (Bővebben erről angolul ITT)
Chris Smith kongresszusi képviselő pedig értékes információkkal szolgált a Chen Guangcheng ügy legújabb fejleményeivel és a kínai kormány jogsértő eljárásaival kapcsolatban. Elmagyarázta hogy a népességszabályozást sürgető politikát leginkább meghamisított adatokat tartalmazó, elferdített tanulmányokra alapozzák, hogy a népességcsökkentés fontosságát elfogadtassák az emberekkel a bolygónkat sújtó válság megoldásaként.
Nem kétséges, hogy válság van. A válság lényege azonban az eugenista tévhiteknek áldozatul esett emberéletekben nyilvánul meg. Hogyan lehetséges, hogy ezek az atrocitások korlátozás nélkül folytatódhatnak, ha nem is a kormányok és nemzetközi szervezetek támogatásával, de mindenképpen ezek nyilvános vagy ki nem mondott beleegyezésével.
Zubrin szerint a jelenség a politikai hatalom és az anti-humanista mozgalom támogatásának köszönhető.
Tulajdonképpen egyetlen ideológiai irányvonal fut végig a modern politikai és tudományos mozgalmak látszólag különálló veszedelmes gyűjteményén, amelyek közé tartozik például a militarizmus, az imperializmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a radikális környezetvédelem, a szocializmus, a nácizmus és a totalitárius kommunizmus is.
Az anti-humanizmus ideológiájának alapja az a hit, hogy az emberiség nem egyéb, mint egy csőcselékből álló horda, amelynek törekvései és étvágya veszélyezteti a természet rendjét, így féken tartásukhoz diktatórikus intézkedések szükségesek.
Itt lép be a képbe Kína egygyerekes politikája és Chen Guangcheng ügye is (erről majd máskor).
Az anti-humanizmus megalapítója és első „prófétája” Thomas Malthus (1766-1834) volt, akinek áltudományos tana szerint az emberi szaporodás mértéke meghaladja a rendelkezésre álló források újratermelődésének ütemét. Saját pesszimista és pontatlan megállapításaira alapozva, amelyek kihagyták a számításból az emberi leleményességet, amely folyamatosan új módszereket talál fel és új forrásokat fejleszt ki, Malthus olyan elnyomó politikákat hirdetett, amely milliókat kárhoztatott éhezésre Indiában és Írországban.
Zurbin könyvéből megtudhatjuk, milyen szörnyűségekhez vezetett ez a tan és politika ebben a két országban, teljesen szükségtelenül. Ezeket az ismereteket rég nyilvánosságra kellett volna hozni, hogy az emberek megtudhassák az igazságot.
Annak ellenére, hogy Malthus felvetése, miszerint a népességnövekedés éhezéshez és elszegényedéshez vezet, éles ellentétben áll a történelmi bizonyítékokkal és tényekkel, amelyek szerint a népességnövekedés az életszínvonal emelkedésével jár, az elmélet nemcsak, hogy fennmaradt, de még erősödött is intellektuális és hatalmi politikai körökben a XX. és XXI. században.

Overpopulation is a myth - Túlnépesedés mítosz
Az elmúlt évtizedekben az ideológia legártalmasabb formája a népességszabályozás támogatásában mutatkozott meg, amit Paul Ehrlich ökológus is magáévá tett. 1968-ban „A népességbomba” címen megjelent híres könyve a modern malthusiánusok bibliája lett. Könyvében Ehrlich a népességnövekedésre figyelmeztet és szigorú népességszabályozási politika bevezetésére szólítja fel az Egyesült Államok kormányát, hazai földön és az amerikai támogatást élvező fejlődő országokban egyaránt. Érdemes megjegyezni, hogy Ehrlich Barack Obama tudományos tanácsadójának John Holdren-nek a mentora és gyakori munkatársa.
Vegyétek észre fölöslegesek vagyunk, nem akarnak etetni ezért jó volna ha időben meghalnánk. Kidolgoztuk magunkat, el is fárasztottak, a végén még megkérnek időben haljunk meg. Ez ugyan csak most probléma, mert a cshippes korszakban , már a halál cshipp is be lesz ültetve és a nyugdíjas időt azzal fogják kimérni. De lehet , hogy már jóval előtte levadásznak , kiiktatnak a kompjuter program úgy dönt , hogy eleget éltél. A családodnak meg sem kell születni, te csak egy nyűg vagy a társadalom nyakán. Hát óvakodj a cshippes korszaktól, mert az nem lesz könyörületes senkivel , főleg a gojokkal nem.
Hát gondolkodj el te is , itt a szép új világ , csak nincs számodra hely mint a nemzetállamodban, mely meg fog szünni, és így nem véd és nem takarel, nem lesz bölcsőd és szemfedeled.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése