2016. március 1., kedd

Március idusábanMárcius idusábanMeghalt az egészségessé nyilvánított 

rokkant 


2012. november 07. 
MSZF SZK millamedia 
Belehalt súlyos szívbetegségébe az a családapa, akit egészségessé nyilvánítottak az "új komplex felülvizsgálati rendszer" keretében, és visszaküldték a nyílt munkaerőpiacra - tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport beszámolója alapján.

Az MSZF rokkant-érdekvédő csoportja felvetette: Ki fog felelősséget vállalni azért, hogy egészségesnek minősítették és dolgozni zavarták a halálos beteget? Ki fizet a családnak kártérítést? Hogyan egyeztethető össze az orvosi eljárás a Hippokratészi esküvel? A csoport az esettel kapcsolatban felvetette a bűntett lehetőségének kérdését is. 

Az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében egyre több beteget fosztanak meg eddigi ellátmányától, és részesítenek csökkentett járadékban, noha egészségi állapotuk nem javul, hanem romlik. Az embertelen módszer következtében ezrével fenyeget kilakoltatás rokkant embereket - tudatta a csoport.

"Dolgos múltam után nem hittem, hogy súlyos betegen is az utcára kerülhetek" - írta egyikük, akit 80 százalékos rokkantságról 45-re minősítettek vissza, 25 ezer Forintra csökkentették ellátmányát, a villanyt már kikapcsolták nála, a gázt pedig most készülnek kiiktatni. "Sajnos ennyi pénzből nem lehet megélni betegen. Itt a fűtési idény és mi valószínűleg megfagyunk" - tájékoztatta az MSZF rokkant-összefogás csoportját az érintett.

Pécsett nagy port kavart annak a rokkant asszonynak a kilakoltatása, akit az önkormányzat néhány nappal ezelőtt egy lyukas ajtajú és ablakú odúba költöztetett, mert nem tudta fizetni a rezsit. Szijártó Zsuzsannát 100 százalékos rokkant státuszból 61 százalékosra minősítették vissza, és járandóságát oly mértékben csökkentették, hogy még a gyógyszereit sem tudja kiváltani, ha enni akar. "Itt állok egyedül a tetemes adóssággal betegen, eldobva" - írta a Magyar Szociális Fórumhoz eljuttatott üzenetében. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************A Mátrix alkotóinak üzenete célba ér 

vajon? Hatalmas pofon az utcán

 szembesülni ezzel... 


"Hazugságok korában kimondani az igazságot forradalmi tett !"

Egyébként óriási a mondanivalója mindenki számára. Birkáknak és nem birkáknak egyaránt !
AWAKENING THE WORLD ... ... EVERY HEART MAKES A DIFFERENCE
In a world that continues to evolve, there are certain outcomes that become inevitable. The shift in human potential is one of them... 
http://www.VilagHelyzete.com/
Please join the peaceful REVOLUTION of our WORLD HERE: 
http://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

We have the power, more than the power, to bring down the vibrational prison walls if we understand even the basics of how it all works. The Control System is not structured by accident to generate incoherent heart energy and low vibrational thought and emotion such as fear, stress, anger, frustration and depression. This is done to maintain humanity in a low-vibrational, incoherent state, that generates the energy they want, enslaves people in close-minded ignorance and ... here's the big one ... projects a constant supply of imbalanced and chaotic low-vibrational electromagnetic energy into the Earth's atmosphere. (David Icke) 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************Minden rendben, nem volt titkos a 

moszkvai látogatás 


2013.03.06. 13:45 vastagbor.blog

Bár a Fidesz képes a leghalkabb kormányzati böffentésről vagy egy szoci félmondatról sajtótájékoztatót összehívni, ahogy az állami MTI is bőségesen tudósít a legkisebb fidesz/kdnp/kormány eseményekről, mégis a Népszava szúrta ki az Egységes Oroszország párt honlapján, hogy Rogán és a Fidesz delegációja február 28-án találkozott az Egységes Oroszország párt főtanácsának titkárhelyettesével, az Állami Duma alelnökével, Szergej Zseleznyakkal. Az Egységes Oroszország párt közleménye szerint "a magyar kormány megvizsgálja (deviza)tartalék felhalmozásának a lehetőségét orosz rubelben a dollár nem stabil helyzete miatt", valamint "Rogán meghívta az Egységes Oroszország delegációját a Fidesz júniusi kongresszusára, és reményét fejezte ki, hogy aláírják a két párt közötti együttműködési szerződést".

Nyilván abszolút nem hír egy nappal az új jegybankelnök megnevezése előtt, hogy a Fidesz frakcióvezetője és a Gazdasági Bizottság elnöke olyan marginális kérdésekről tárgyal egy olyan aprócska országban, mint Oroszország, mint a 35 milliárd eurónyi magyar devizatartalék.
Tegnap délután a Fidesz kiizzadott magából egy semmitmondó közleményt, "a látogatás illeszkedik a kormány által meghirdetett keleti nyitás politikájába", "szóba került, hogy a két ország között a jövőben érdemes lenne kötni egy rubel alapú swap megállapodást, ami könnyítheti a magyar-orosz külkereskedelem kölcsönös finanszírozását".

A "keleti nyitás" az egyik kedvenc kormányzati propaganda-szöveg, lefordítom magyarra: "mindenfelé lődörgünk Keleten, amíg valaki nem ad nekünk úgy kölcsönt, hogy nem szól bele hogy mit csinálunk az ország határain belül". Egy ilyen büszke félázsiai nép mit is keresne az Nemzetközi Valutaalapnál, ördögi nevén az IMF-nél?

Rogán Antal ma egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy nekik eszük ágában sem volt titkolózni a moszkvai tárgyalásokról, szerencsétlen események láncolata vezetett odáig, hogy véletlenül kiderült az egész. 

Rogán szerint "egyszerűen szerencsétlenül alakult a helyzet, kintlétekor az MTI tudósítója szabadságon volt, ő pedig visszatérése után a jegybankelnök kinevezése körüli ügyekkel volt elfoglalva, ezért nem adtak ki közleményt az útról."
A Népszava állítására, mely szerint a jegybank arra készül, hogy rubelben tartsa a devizahitel egy részét, azt mondta: "ostobaság, a megállapodás lényegét rosszul fordították le az oroszok a közleményükben."

Nincs itt kérem semmi látnivaló, semmilyen titkos tárgyalás nem volt, ahogy a magyar devizatartalék is jó kezekben van. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Így mentik meg a devizahiteleseket? 


Equilor 2013. március 6., szerda 
Kitekintő

A Népszabadság információi szerint körvonalazódik a devizahitelesek újabb mentőcsomagja. Eszerint a 90 napon túli késedelembe esett mintegy 100 ezer adóst érintő devizahiteleket leváltanák forintra. A tervezet szerint e hitelek egy részét elengednék a bankok, az így keletkezett veszteséget viszont leírhatnák a bankadóból. Ugyan a pénzügyi biztos kezdeményezésére indult háromoldalú tárgyalásokat (kormány, bankszövetség, civil szervezetek) tegnap ismét elnapolták, előfordulhat, hogy a kabinet átnyúl a pénzügyi biztos feje felett ez ügyben.

Míg a piac kedélyeit borzolták az újabb devizaadós mentésről szivárgó hírek (vö. végtörlesztés), addig e terv korántsem lenne olyan rossz a bankszektor számára. Az ördög a részletekben bújik meg, kérdés, a nem-fizető hitelek mekkora részét kell elengedjék a pénzintézetek. A 90 napon túli késedelmes hitelek 60-80%-ára már úgy is céltartalékot képeztek a bankok (az IFRS számviteli szabályoknak megfelelően), így e hitelek jelentős része már veszteségként megjelent a bankoknál. Ha tehát a késedelmes hitelek 60-80%-át el is engedi a szektor, akkor az nem csökkenti a profitot, ha pedig még le is írhatják ezt a bankadóból, akkor az eredő hatás pozitív is lehet. Ha pedig az MNB beállna hitelleváltások mögé a devizatartalékból, akkor forintpiaci negatív hatása sem lenne, és a devizatartalékok szintjét is csak kisebb mértékben, 2-3 milliárd euróval csökkentené (a 33 milliárd euróról).

Nagy problémát jelenthet azonban, hogy e konstrukció arra ösztönözhetné a hitelesek több mint 80%-át kitevő, 90 nap késedelmet nem elérőket is, hogy ne fizessék törlesztéseiket, hiszen számíthatnak arra, hogy a későbbiekben újabb mentőcsomag érkezik. A terv tehát csak úgy működhet, ha egy múltbeli időpontig késedelembe esőkre vonatkozik, és a kormány hangsúlyozza, hogy további segítségre már nem számíthatnak a devizahitelesek. Ellenkező esetben ugyanis könnyen a visszájára sülhet el a program. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Hát magyarok erre számíthattok - Akkor

 mire vártok még? 


2013/03/06 
Szabad Riport
Orbán igazi arca"Nincs még egy olyan ország Európában, amelyik annyit tett volna a bajba jutott devizahitelesekért, mint éppen Magyarország és annak kormánya..." - mondotta Orbán Viktor a Parlamentben, - és nem szakadt fejére a mennyezet...

2013. március 4.

Videó: 
Z.Kárpát Dániel: "Bűnözőkkel miniszterelnök úr nem alkudozunk!"

Orbán: "Mi elsősorban azokon kell, hogy segítsünk, akiknek az otthona került veszélybe. És a magunk részéről folytatni fogjuk ezt a politikát..."

Szabad Riport: Te jó ég! Mentsen meg mindenkit a sors, Orbán segítő készségétől. - No, de lássuk, mit is jelent ez a politika? - Az alábbi anyagok kivétel nélkül, - az Orbán kormány által uralt időszakban készültek, - Magyarországon:
Emma néni a kilakoltatásakor búcsúzik a kutyájától _ Fotó_ Etam Samat 2012 júl 02
Emma néni a kilakoltatásakor búcsúzik a kutyájától- Fotó: Etam Samat, 2012. júl. 02.
SZAKADJON LE AZ ÉG! - Az amputált lábú asszonyt kizárták az egészségügyi ellátásra jogosultak köréből...
Otthonvédő bilincsben! Kilakoltatták a 100%-os rokkant nyugdíjast, a rendőrség aktív részvételével...

Rokkantakat, öregeket, gyengéket, előszeretettel lakoltatnak ki, a csupaszív, szociálisan érzékeny fideszesek. Alább a másik példa: 
 
Készenléti rendőrökkel lakoltatták ki a kerekesszékes mozgássérült asszonyt. (Fotó Kulcsár Zoltán).

Ám az Orbán kormány, már az uralomra jutásától kezdve sem segített az igazán bajba jutottakon. Az alábbi videón a kisgyermekes Tauzin család kilakoltatását láthatják, 2010-ből.
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=HpSHdndWoqc

És tragédia, tragédiát követ:
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=zgMg2y9wKkc
"Az életem árán is, de meg fogom védeni a lakásomat!"...
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=g5Lhh2VVD04
Otthonvédő csata minden négyzetméterért...
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=1og6juXDasM
Hadművelet a nép ellen - Búza utca újratöltve...

Megjegyzés:
Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Orbán: ..."És a magunk részéről folytatni fogjuk ezt a politikát..."
Hát magyarok erre számíthattok. - Akkor mire vártok még?
Szabad Riport Tudósító Iroda 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************Varga Mihály - ki kell mondani: a bankok a 

devizahitelekkel becsapták az ügyfeleiket március 6, 2013 
hetivalasz.hu civilkontroll.com

Az alábbi interjú még 2012 októberében készült Varga Mihállyal. Természetesen nagy kérdés, hogy akkori véleményét, gondolatait vállalná-e és képviselné-e most is?

Hallottunk már hasonló kijelentéseket más fontos állami beosztást betöltő politikustól is. Többek között Magyarország miniszterelnökétől, Orbán Viktortól.

Ő konkrétan ilyen kijelentéseket tett: 
Senki nem kerül utcára...biztosan ülünk a lovon...Nem lesz kilakoltatás... "Magyarország egy olyan ország, ahol senki sem találhatja magát a szabad ég alatt, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét "A moratórium lejártával sem lesz kilakoltatás.." KATT IDE

És akkor nézzük a korábbi interjút: 
Varga Mihály - Nem kár két-három bankért

Az még nem olyan nagy tragédia, ha két-három bank eltűnik a magyar piacról - véli Varga Mihály volt pénzügyminiszter. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint ki kell mondani: a bankok a devizahitelekkel becsapták az ügyfeleiket.
Kezdjük egy találós kérdéssel: melyik bank indította el és mikor a devizahitelezést Magyarországon? 

- Csak tippelni tudok. Az előző rendszerben a Pénzintézeti Központ nyújthatott elsőként devizahiteleket a vállalatok számára. A kérdés nyilván arra vonatkozik, melyik bank adott először devizaalapú jelzáloghitelt a lakosságnak. Emlékeim szerint az első Orbán-kormány utáni évben, 2003-ban indultak el a hazai bankok ezzel a termékkel, amely 2004-től futott fel igazán.
- S kinek volt jogosítványa a korlátozások foganatosítására? A jegybankelnöknek? A pénzügyminiszternek? A bankfelügyelet vezetőjének?

- A devizahitelek elterjedését épp a kormány tette lehetővé. Lengyelországban és Romániában a pénzügyminisztérium például az ottani felügyelettel és a monetáris hatósággal közösen lépett fel a megfékezésükre. Ezért van az, hogy Lengyelországban a teljes lakossági hitelállománynak csupán 6 százalékát teszik ki a devizaalapú hitelek. A horvátoknál ez az arány 10 százalék. Nálunk negyven.
- Ön mikor ismerte fel a devizahitelezés veszélyeit? 

- Másokhoz hasonlóan korábban is sejtettem, hogy az árfolyamkockázat kezelése nem lesz könnyű feladat, de bevallom: én is 2008-ban, a válság kirobbanásakor szembesültem azzal, hogy ebből óriási baj lehet. Számomra a devizahitelezés legfontosabb tanulsága, hogy a magyar pénzügyi kultúra nem tud olyan gyorsan alkalmazkodni azokhoz az új banki megoldásokhoz, amelyeket a többségében külföldi tulajdonban lévő magyar pénzintézetek hoznak be az országba, részben a nyugati példák nyomán.
- Miért nem lehetett ezt a problémát már 2010 nyarán megoldani? Talán a gazdasági növekedés sem lassult volna ennyire és kevesebb áldozattal is járt volna.

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=L2SVCMUHCqc

- Kormányra kerülve szembesültünk azzal, hogy a devizaadósok egymás után vesztik el a fedelet a fejük fölül. Ezért első lépésként kilakoltatási moratóriumot vezettünk be, s megpróbáltuk minél gyorsabban kezelni a helyzetet. Ezután öt hónapon át tárgyaltunk a bankokkal, melynek eredményeként bevezettük a 180 forintos árfolyamgátat a frankhitelesek esetében. Ez azoknak adott esélyt, akik már érezték, hogy bajban vannak, de még tudták törleszteni hitelüket; a megemelkedett részletek miatti többletterheket viszont már nem tudták vállalni. Nekik jelenthet segítséget, hogy három évig csak 180 forintos árfolyamon kell fizetniük a frankadósságukat, s a különbözet egy gyűjtőszámlára kerül, amelyet 2015-től kell majd rendezniük. Ezután azoknak a helyzetét igyekezett megoldani a kormány, akik 90 napon túli fizetési késedelembe estek. Ma már több mint 100 ezer ilyen adósról beszélhetünk. Az ő ingatlanjaikat a Nemzeti Eszközkezelő vásárolja meg, Ócsán pedig a fizetésképtelen devizahiteleseknek építünk szociális bérlakásokat. Ma már az is látszik: hiába csökkentjük az államadósságot, az országkockázat mindaddig nem fog mérséklődni, amíg fennáll hazánk óriási devizakitettsége. Ezért kell hozzányúlni a devizában felvett magánadósságok problémájához is.

Két csoportja van a lakáshiteleseknek: az egyikbe azok tartoznak, akik a lakhatásuk megoldására vettek fel jelzáloghitelt, a másikba pedig azok, akik azért terhelték meg adóssággal az ingatlanjukat, hogy a pénzből valami mást vegyenek. Szabad felhasználású hitelből vásároltak autót vagy újították fel a lakást. Attól persze, hogy elviszik a plazmatévét vagy az autót, az élet még megy tovább. A baj ott kezdődik, ha nem tud fizetni, akkor a végén ő is ugyanúgy elveszíti a lakását. A két csoportot nem igazán lehet szétválasztani, de a nyerészkedőket ki kell szűrni. Ha valakit kitesznek az otthonából, akkor olyan változás áll be az életkörülményeiben, amit csak nagy erőfeszítések árán tud visszafordítani. A kormány ezért érzi magát felhatalmazva arra, hogy a közérdek védelme érdekében belenyúljon a pénzintézet és az adós közötti magánmegállapodásba. A kormány megoldása kezelhető, a bankokra nézve ugyan kockázattal jár, de még elviselhető terhet jelent.
- Csak nem a bankok kivonulással való zsarolása miatt visszakozik a kormány?

- Már tavaly is hallottuk ezt a fenyegetést a különadó kivetésekor, mégsem vonult ki egyik sem. Ha két-három bank eltűnne is a magyar piacról, az még nem volna olyan nagy tragédia. Volt már erre példa. De furcsának tartanám, hogy miközben külföldi beruházók érkeznek az országba, addig valamelyik bank a kivonulás mellett döntene. A pénzintézetek előbb-utóbb előállnak azokkal a termékekkel, amelyekkel a devizahitelek rendezését teszik lehetővé úgy, hogy közben ne veszítsenek ügyfeleket sem. A bankok tisztában vannak azzal, hogy helytelenül jártak el, amikor rátukmálták ügyfeleikre a devizás hiteleket. Mondjuk ki nyíltan: egyszerű profitérdekből becsapták a magyar embereket.
- Hatékonyabban lehetne megoldani a devizahitelezés problémáit, ha a kormánynak kiegyensúlyozottabb lenne a viszonya a jegybankkal?

- Könnyebb lenne, ha sikerült volna közösen gondolkodni a helyzetről. De ismerjük Simor András idevágó nézeteit - legalábbis ha hihetünk a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott diplomáciai feljegyzéseknek. Ezekből kiderül, hogy a jegybank elnöke nem tartotta fontosnak a devizahitelesek ügyének rendezését. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Orbán: 2020-ig nem lesz eurónk 2013. március 6., szerda 
MHO/MTIA kormányfő szerint a devizatartalékok kérdése a jegybank hatáskörébe tartozik

Magyarország már többször tűzött ki maga elé belépési céldátumot, ezeket azonban miden esetben el kellett halasztani - nyilatkozta Orbán Viktor Varsóban a V4-es csúcstalálkozón, hozzátéve, hogy 2020 előtt nem lát lehetőséget a csatlakozásra. A kormányfő kijelentette: Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté váljon. A devizatartalékok kezelését firtató kérdésre elmondta, ez Magyar Nemzeti Bank elnökének hatáskörébe tartozik.

Beszédében a miniszterelnök bírálta az euróövezeti válság uniós kezelését. Egyelőre nem látni, milyen utat választ Európa, nem lehet biztosan tudni, hogy növekszik vagy csökken az euróövezeti tagországok száma, ezért nem világos az sem, hogy Magyarország számára a belépés vagy a kivárás jelenti-e a jobb megoldást - mondta a kormányfő.

Újságírók előtt Orbán Viktor a devizatartalékok óvatos kezelésének fontosságát hangsúlyozta: "Ebben nagy óvatossággal kell eljárni. Ez nem is a miniszterelnök feladata. Egy olyan nyitott gazdaságban, mint amilyen a magyar (...), nagy óvatossággal kell kezelni a devizatartalékokat". Hozzátette, a devizatartalék kezelése a jegybankelnök hatáskörébe tartozik.

Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté váljon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Varsói Egyetemen tartott előadásában, ahol a hallgatóság egyebek mellett a magyar jegybankelnök-jelölésről is faggatta őt.

Orbán Viktor elmondta, hogy 2010-ben Magyarország még a görögöknél is rosszabb helyzetben volt, magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és versenyképességi mutatókkal. A Fidesz-KDNP azonban kétharmados felhatalmazást kapott az abban az évben tartott parlamenti választásokon, és eldöntötték, hogy jelentős változásokat hajtanak végre.

Ezért a méltányos tehermegosztás jegyében bevezették a bankadót és a multinacionális cégeket terhelő különadókat, hozzáláttak a középosztály megerősítéséhez, és úgy határoztak: nem elegendőek a strukturális reformok, az ország teljes megújítására van szükség. Ennek jegyében új alaptörvényt, új büntető és polgári törvénykönyvet alkottak, valamint újraszabályozták a munkajogot - folytatta.

Az eddigi eredmények szerinte a jelenlegi kabinetet igazolják, hiszen csökken az államadósság, három százalék alatt van a költségvetési hiány, javul a foglalkoztatási ráta. A legfontosabb gazdasági mutatók közül egyedül a növekedéssel van probléma - jegyezte meg.
Elenzők szerint teljesítő lenne a 2020-as céldátum

Az euróövezeti csatlakozás a magyar gazdaság jelenlegi helyzetében több hátránnyal, mint előnnyel járna, elsősorban a versenyképesség szempontjából kell Magyarországnak fejlődnie, értékelte a kormányfő nyilatkozatát Saághy Pál, az Equilor elemzője. Az eurózónához való csatlakozás azonban Magyarországnak hosszabb távon érdekében áll és törekednie is kell rá, mivel stabilitást, kiszámítható árfolyamot és alacsonyabb forrásköltségeket eredményez. Az euróbevezétés feltételeit Magyarország 2020-re teljesítheti, mondta ez elemző.

Saághy Pál az euró hátrányai között említette, hogy bevezetésével megszűnne az önálló árfolyampolitika és ezzel elvesznének a forint leértékelődével nyerhető előnyök, így a jelentős külkereskedelmi többlet is.

Madár István, a 
portfolio.hu elemzője lapunk kérdésére kifejtette, hogy Magyarország 2020-as céldátum teljesítésére 2018-2019-re is teljesítheti a maastrichti feltételeket, ami lényegében egy fegyelmezett gazdaságpolitikával jelent egyet. A kérdés, hogy sikerül-e az országnak növekedési pályára lépnie, tette hozzá. A magyar eurócsatlakozásról elmondta, hogy sem a gazdaságpolitikában nem születtek meg az ezt előkészítő szakmai anyagok, sem a szakmán belül nincs a téma kibeszélve, ezért az elemző úgy érzi, hogy kissé levegőben lóg a 2020-as dátum, ami kellőképpen távoli. 

Orbán Viktor korábbi nyilatkozatai a magyar euró bevezetésről

Felelőtlenség lenne bevezetni az eurót az eurózóna jelenlegi állapotára való tekintettel. Az euróövezet adósságválsága még évtizedekig eltart. A GDP-arányos államadósság több eurózónás tagországban meghaladta a kritikus 90 százalékos szintet, ezt önerőből már nem lehet leépíteni. Legkésőbb öt éven belül az euró-válság politikai válsággá terebélyesedik. (Handelsblatt, 2012 október 11)

Annak a tíz EU-tagországnak, amely nem tartozik az euróövezethez, tudomásul kell vennie: az új helyzetben szigorodni fognak a csatlakozás feltételei, nehezebb lesz bekerülni az eurózónába. (Európai Néppárt EU parlamenti frakció, 2011 február 22)

A csillagok jelenlegi állása szerint 2020 előtt nem lehet elképzelni Magyarország csatlakozását az eurózónához. (A brüsszeli Európai Tanács-ülése után, 2011 február 5)

Szomorú szívvel, de egyetértek azokkal a véleményekkel, miszerint nem az eurózónához csatlakozás a legsürgetőbb feladat, Magyarország 2019-20 körül csatlakozhat legkorábban az eurózónához. Akkor lesz céldátum, ha olyan dátumot tudunk mondani, amelyet be tudunk tartani. (David Cameron brit kormányfővel való találkozó után, London 2010 december 15)

Kapcsolódó:
   
Matolcsy bejelentette a CNN-n : Tündérország lesz Magyarország 2013-ban 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Leleplező hangfelvétel került elő a Tóásó-

ügyben 2013/03/06 - 11:32 Magyar Nemzet - 
Szent Korona Rádió
Egy hangfelvételen Sosa ügyész beismeri, hogy a bizonyítékok kreáltak, valamint ha nem sikerül ráhúzni a terrorizmus vádját a vádlottakra, abba Morales elnök elbukik. Lukács Csaba tudósítása a Magyar Nemzetben. 

Hétfő este La Pazban egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra a Tóásó-üggyel kapcsolatban, amelyben a vádat képviselő ügyész kijelenti: politikai megrendelést hajt végre, a bizonyítékként szolgáló fegyvereket a hatóságok emberei vitték Rózsa Flores szobájába, és azért nem lehet lezárni az ügyet, mert ha az igazság kiderül, a bolíviai elnök megbukik.

A nemrégiben Magyarországra is ellátogató bolíviai ellenzéki képviselő, Adrián Oliva és politikustársa, Carmen Gonzáles szenátor hétfő este egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra La Pazban, amelyen az úgynevezett terroristaügy kulcsszereplője, Marcelo Sosa ügyész beszélget egy ismeretlennel. Ebből kiderül, hogy a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardo, az ír Michael Martin Dwyer és Magyarosi Árpád halálával, valamint a bolíviai-horvát Mario Tadic és Tóásó Előd letartóztatásával járó rajtaütés idején a rendőrök csempészték be a bizonyítékként szolgáló fegyvereket a szobákba.

A huszonnégy perces felvételen Sosa elmeséli, hogy elvesztek az ügy anyagai (ezek egy részét Budapestről küldte vissza Tóásó családja, miután egy ismeretlen a feketepiacon megvásárolta és elküldte nekik - a szerk.), és arról is mesél, hogyan forgatták ki a pénzükből az ügy helyi gyanúsítottjait - mint ismeretes, összesen harmincnyolc ember ellen emeltek vádat. A beszélgetésben felmerül a jelenlegi alelnök testvérének a neve is - Raúl García Linera lehetett az egész szervezője. "Raúl le fog bukni. Le fogja húzni az alelnököt, és belebukik" - mondja Sosa a felvételen, majd így folytatja: "Azt mondta a minisztérium embere, hogy vigyázni kell, mert ha megdől a terroristaügy, Evo (Evo Morales államelnök - a szerk.) megbukik. A miniszterek és a tanácsadók elhallgatják a valóságot a zsarolási ügyben, így nem is tudja, mi folyik valójában. A miniszter tudja, hogy a Clavijo tette be bizonyítéknak a fegyvereket Rózsa szobájába, én minden adatot átadtam neki erről."

A felvételt a politikusok átadták a főügyésznek és az államelnök irodájának. A per különben ezekben a napokban is folyik Santa Cruz városában - kedd reggel többórás késéssel kezdődött el, és a bíró egyelőre nem reagált az új információkra. 
Soltész: Megfelel a társadalmi 

elvárásoknak a rendszer 

2013. március 8., 08:12 MTI-
fidesz.hu
    
Az elmúlt két és fél évben a társadalmi elvárásoknak megfelelően alakították át a támogatásokat - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön Tiszakécskén, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetését megelőző sajtótájékoztatón.

Az átalakítás során külön hangsúlyt kapott a családtámogatási és a szociális segélyezési rendszer, mert a szocialista-szabad demokrata kormányzás alatt teljes mértékben összekeveredett a két terület - mondta az államtitkár. Kiemelte: a jogok, a támogatások és a lehetőségek mellé kötelességeket is támasztottak a családtámogatási, a nyugdíj-, valamint a szociális segélyezési rendszer átalakítása során. Közös elvárás, hogy a valóban rászorulók kapják meg a támogatást - fűzte hozzá.
   
Soltész Miklós hangsúlyozta: a családtámogatások fő szempontja az volt, hogy nemcsak a gyermekvállalás, hanem a gyermek felnevelése is fontos feladat és kötelesség. Ezért történt a gyed 3 évre visszaállítása, ezért vezették be a családi adókedvezményt - fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy a rokkantnyugdíj-rendszer átalakítását nagyon sok támadást érte. Adatai szerint az új felülvizsgálatok során az elutasítások aránya 2010-ig 54-55-56 százalékos volt, ami az új rendszerben 22 százalékra csökkent.
   
A kereszténydemokrata politikus fontosnak nevezte, hogy 2010-ben több mint 70 ezer volt a rokkantnyugdíjra jelentkezők száma, 2011-ben már csak 60 ezren jelentkeztek, 2012-ben 40 ezer alá csökkent az új jelentkezők száma. Ez bizonyítja, hogy csak a valóban rászorulók jelentkeznek vizsgálatra - tette hozzá.
   
Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet munkatársa a pártok országos népszerűségéről készült legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat ismertette. Kiemelte: a baloldalon nincs megegyezés, a pártok egymással versengenek, nem tudnak egységes alternatívát felmutatni.
   
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamai között Magyarország kiemelten jól jött ki a költségvetési vitából. Az egy főre jutó támogatások összege a most záruló ciklusban lakosonként 2332,7 euróról a 2014-2020 közötti ciklusban 2513,5 euróra nő - indokolta megállapítását, hozzátéve, hogy ez a második legnagyobb arányú támogatási összeg.
   
Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 195. kerekasztal-beszélgetés lesz a tiszakécskei. A kereszténydemokrata politikus szerint, a számnak kettős üzenete van, az emberek változatlanul érdeklődnek a közélet dolgai iránt, és ezeket a fórumokat hitelesek tartják.
   
A Mit? Miért? Hogyan? Magyarország talpra állt! című kerekasztal-beszélgetésre azért van szükség, hogy az emberek megértsék, a szocialista kormányok adósságfelhalmozó politikája után szükség volt az átalakításokat elvégezni - fűzte hozzá.

kapcsolódó
   
Soltész: Egységes rendszerben működik a foglalkoztatás
   
Soltész: Fennmaradásunk egyetlen lehetősége a család
   
Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Már a tündérország köszöbén 

Nagyon fontos napnak nézünk elébe! Szükség lesz mindenki segítségére, hogy a "kritikus" tömeg ott legyen március 9-én a budapesti József Nádor téren! Kérjük adjátok tovább e felhívásunkat ami rengeteg hasznos indormációt tartalmaz!
Külön öröm, hogy autós vonulással támogat minket a Koppány Csoport! Ennek részleteiről, a FB eseményüknél olvashattok:
13.03.09 "MEGA Gyülekező" - Kásler Árpád (BAÉSZ - RVMP): 
www.bit.ly/gyulekezo_0309
13.03.09 Autós támogató vonulás - Koppány csoport 
www.bit.ly/autovon_0309

A távolabbról érkező autósok ha tehetik csatlakozzanak az autós vonulásához! Hívjátok egymást telefonon, egyeztessetek és gyertek együtt, méltóságteljesen!
ÍGY SEGÍTHETTEK EGYMÁSNAK:

1. UTAZÁS
Támogassátok egymást a TELEKOCSI rendszerünkkel, melyben sok busz is szerepel. Fontos tudnivalók a telekocsis térképünkhöz:

Kérjük, hogy KÖZELÍTÉSHEZ ÉS TÁVOLÍTÁSHOZ használjátok az egeretek görgetőjét (vagy a térkép bal felső sarkában lévő +/- jeleket) hogy egy adott területen lévő összes kocsi megjelenhessen (főleg ahol a rendszer 2-est, 3-ast ír) mert
sok jármű vesz fel utasokat a kiindulási pontja és a végcél KÖZÖTT is. Pl. a Kunhegyesről induló busz Szolnoknál is megáll ha van jelentkező!
Az egér bal gombját nyomva tartva a térképen, HÚZHATJÁTOK azt bármelyik irányba, így a környező terület is könnyen áttekinthető!
Kattintsatok bátran a busz (bordó) és kocsi (kék) ikonokra, mert az UTAZÁS RÉSZLETEIT (telefonszám, férőhely, indulási és felszállási pontok) ott olvashatjátok el.
Hogy még átláthatóbb legyen a rendszer, az indulási helyeket ABC SORRENDBE rendeztük, így talán még célzottabban tudtok keresni a lehetőségek között.

Ha valami nem működik vagy nem érthető, itt lentebb jelezzétek!

- UTASOK!
Akinek gondja van az utazással, kattintson ide ? 
www.bit.ly/tkocsi_0309 ? és nézze meg a térképen, hátha van már hozzá közel telekocsis vagy buszos utazási lehetőség! (Kattintsatok az adott járműre és ott az utazás minden részlete látható lesz).

- JÁRMŰVEZETŐK!
Ha van szabad hely járművetekben, akkor ezen az űrlapon - 
www.bit.ly/kocsi-busz_reg_0309regisztráljatok, hogy olcsóbb legyen az út mindenkinek!
Értesüléseink szerint a BUSZOS utazás esetén szükség lehet UTASLISTÁRA! Korábban voltak esetek, mikor ennek hiányában fordítottak vissza buszokat! Előzzük ezt meg!

- VONATOS UTAZÁS + KEDVEZMÉNYEK
A 10 főnél nagyobb csoportok esetén már komolyabb kedvezményeket biztosít a MÁV: 
http://www.mav-start.hu/utazas/kedvezmenyek_20120901.php

2. ORSZÁGOS DEVIZA CSOPORTOK, TÁMOGATÓK (LISTA)
Kérjük hogy a devizakárosultakat összefogó országos csoportokkal vegyétek fel a kapcsolatot és szervezzétek meg a helyi indulásokat és regisztráljátok be járműveiteket a fenti linken!
? Az eddig beküldött devizás/támogatói csoportok listáját itt frissítjük: 
http://bit.ly/dev-tam_fb-csop
Ha valamelyik csoport lemaradt, jelezzétek, lentebb! Köszönjük!

3. SZÓRÓLAPOK
Aki tudja nyomtassa ki a SZÓRÓLAPokat. Hírdetheti itt is, ha van elvihető plussz példánya (mert van akinek nincs nyomtatója)! Ezt reklámozni fogjuk mi is!
?Szórólap 2 db-os (A4-en) letölthető innen: 
www.bit.ly/szlap01_0309

4. HA NEM TUDSZ JÖNNI
Akik nem tudnak jönni, azok is összefoghatnak helyileg (lásd a csoport listát a 2. pontban), pl. így:
segítsenek transzparenseket készíteni induló társaiknak
szervezzenek helyi demonstrációt,
szórólapozzanak,
vigyék hírünket a helyi TV- és RÁDIÓ adókhoz, ÚJSÁGOKhoz,
osszák meg neten ill. Facebookon / Twitteren / IWIW-en a 
www.kaslerarpad.hu vagy [Kasler Arpad - kiállunk melletted] FB oldal tartalmát.
azzal is sokat segíthettek, hogy ha hallotok vagy láttok olyan kezdeményezést vagy felhívást, amiben telekocsis vagy buszos utazást szerveznek a márc. 9-i megmozdulásra, akkor a szervezőt ideirányítjátok ? 
www.bit.ly/kocsi-busz_reg_0309 !
az is sokat lendít a szervezésben, (ha időtök engedi) hogy szúrópróba szerűen ellenőrzitek a térképen (itt: 
www.bit.ly/tkocsi_0309 ) megjelenő kocsis/buszos információkat. Egy túl korai vagy késői időpont, egy 6 jegyű mobil szám (30/123456), egy félregépelt helységnév felderítése sok bonyoldalmat előzhet meg! Köszönjük az eddigi segítségeteket is!

5. ÉRTESÍTÉSEK BEKAPCSOLÁSA
Kérjük hogy ha egyetértetek a céljainkkal, tetszikeljétek a [Kásler Árpád - kiállunk melletted] oldalt és kapcsoljátok be az ÉRTESÍTÉSEKET, hogy ne maradjatok le a legfontosabb fejleményekről. Ezt így tudjátok beállítani: 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499575760080470&set=pb.377584542279593.-2207520000.1362602314&type=3

6. NE ÜLJETEK FEL A PROVOKÁCIÓKNAK!
Már próbálkoznak az összefogásunk szétverésével. Ne engedjük! A devizások nem kérnek mentőövet az adófizetők kárára, csak tisztességes elszámolást és igazságot! A Forint hiteleseket is kérjük, olvassák el ezt: 
www.bit.ly/nehagyd0309
----------------- ELŐZMÉNYEK: -----------------

"Ez a felvilágosult, méltóságukért kiálló emberek forradalma lesz!

- a "deviza" kölcsönszerződések törvénytelenek, nem felelnek meg a kölcsön jogügylet jogi kritériumainak, sem a Ptk. 523§ foglaltaknak, sem pedig a Hpt 10.2 bekezdésében foglaltaknak. Nem kölcsön jogügyletet tartalmaznak.
- a magyar hatályos törvények szerint, kölcsön jogcímen, ezen szerződésekre támaszkodva, az embereknek deviza tartozásuk nem áll fenn
- a bankok és az állami felügyeleti szervek súlyos törvénytelenségek ellenére tovább fosztogatnak és szemet hunynak a fosztogatások felett
- tovább bízni a hatalom jóindulatában egyenlő az öngyilkossággal"
http://kaslerarpad.hu/?p=2837
Olvasó: A mai demonstrációra igyekvő autósok figyelmébe!!!
Mint olyan sok demonstráción részt vevő....tapasztalatból és szeretettel azt ajánlanám,hogy tudom,nagyon nehéz,de ez egyszer NE TEGYETEK KI SEMMILYEN ZÁSZLÓT és semmilyen arra utaló jelet,logót,ami arra utal,hogy oda igyekeztek! A hatalom retteg...tudjátok,okkal...és meg is tesz mindent annak érdekében,hogy ne érjetek oda ahová igyekeztek.....Többször megállíthatnak út közben,lassíthatják a bejutásotokat.Ezt így is megtehetik,pláne,ha még a JEL is ott van!!Veletek vagyunk!!!
Legyetek áldottak!!!
Kovács Ákos véleménye a liberalizmusról, pénzről, szólásszabadságról... 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Barroso beszólt

Barroso, az Európai Unió elnöke tegnap délután felhívta Orbánt, és aggodalmát fejezte ki a várható hétfői újabb alkotmánymódosító szavazás miatt. Amennyiben mégis szavaznak, a törvényt Ádernek már alá kell írnia - mondta Zlinszky János alkotmányjogász. Az új alkotmány, vagy alaptörvény már majdnem olyan foltos, mint a sztálinista 1949 évi 20-as törvény volt. Azt is a rendszerváltozásnak hitt valami idején összevissza foltozták, de az 1949. évi 20-as törvény elnevezés megmaradt. Mint a budapesti közlekedési eszközök Sztálin 70. születésnapjához igazított számozása...

Ami miatt nem módosítják az alaptörvényt:
- Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld!),
- a vízbázis (víz nélkül nincs élet!),
- a társadalombiztosítás (az egészségünk!),
- a nyugdíj (az idős korunk!).
Alkotmányos védelem alatt van viszont az egykulcsos adó, melynek alapján a kétmilliós álláshalmozó is, és a 100 ezer forint körül "kereső" minimálbéres is 16 százalékkal adózik! A minimálbéres (jelenleg 700 ezren vannak!) nettó jövedelme a levonás után havi 64 ezer forint, a milliós fizetésűek viszont nettó 200-500 ezer forinttal jól járnak. Ráadásul a hatalomra és holdudvarára, a gazdagokra és a tőzsdecápákra a megszorítások nem vonatkoznak, a minimálbéresekre viszont igen! Nemzeti kormány idején ez történik velünk... (F. I.) 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyarország az ígéret földje?

 Izraelből ismét portálunk elnémítására és 

a cikkírók bebörtönzésére buzdítják a 

budapesti kormányt 


2013-02-14. 17:13 Kuruc.info
Naftali Kraus izraeli vallási fanatikus Köves Slomo és társulata, a Chabad nevű rasszista, Magyarországon szinte hívek nélküli zsidó törpeszekta követője. Az izraeli megszállott véleménye nem jelentene sokat, ha a Chabad nem lenne a Fidesz-kormány házizsidó szektája, amelyet "hűségéért" már eddig is számos ingatlannal, alapítványi juttatással, állami kitüntetéssel és természetesen pénzzel jutalmaztak. Köves Slomoéknak a budapesti kormány már korábban megígérte, hogy elnémítja a Kuruc.infót és a végletekeig megzabolázza a Jobbikot. Izraelből most az ígéret betartását sürgetik. 

Naftali Kraus, egy Izraelben élő 80 éves magyargyűlölő, vallási őrült, a rasszista Chabad zsidó szekta önjelölt hittérítője már többször szóba került portálunkon, már csak azért is, mert gyakori cikkírónkat, Hering Józsefet - sokan másokkal együtt - a legaljasabb rágalmakkal, jelzőkkel szokta illetni. Igaz, egyik könyvének kiadóját néhány évvel ezelőtt már elmarasztalta a Fővárosi Ítélőtábla (Krausék védője az időközben megalázó módon gojjá leminősített Egri Oszkár volt - M. Á.), ám a szentföldi futóbolond gyűlölködő, embereket, vallások követőit egymásra uszító tevékenységét azóta is folytatja. Abból sem tanult, hogy tavaly ősszel a Talmudról írt könyvének budapesti bemutatója a Japán kávéházban nem egészen úgy ment végbe, ahogyan azt a szerző szerette volna...

Kraus hírhedt blogján a nem zsidó személyeket, vagy a neki nem tetsző "nem egészen jó zsidókat" a legalantosabb jiddis és héber jelzőkkel szokta illetni, hetente nevezi ki valamelyik rabbit buzinak, vagy jobb esetben azt állítja róla, hogy a Dohány utcai zsinagóga Tóra-szekrénye előtt fajtalankodik... Magyarán, egy kötözni való bolonddal van dolgunk, de a megnyilatkozásaira azért kell odafigyelnünk, mert egy szektába tartozik a jelenlegi budapesti kormány udvari zsidóinak számító Köves-féle Chabad társulattal. 
 
Egri Oszkár (jobbról a második) - gojjá lefokozva

Kraus a tavalyi esztendő elején magyar nyelvű blogján fenyegető gyűlölethadjáratot indított Schweitzer József volt országos főrabbi ellen, mert a most 90 éves vallási vezető részt vett a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban megtartott keresztény-zsidó imahéten. Amint erről egy zsidó olvasónk közlése nyomán beszámoltunk, Kraus heteken keresztül gyalázta, fenyegette Schweitzert, másokat cselekvő föllépésre szólított fel (Hát nincs, aki lemosná a gyalázatot?), amiért a főrabbi elment a katolikus templomba. Köves Slomóék később aztán szóltak neki, hogy vegye le blogjáról a legvadabb kereszténygyalázó és fenyegető részeket, mert ez valahogyan nem egyeztethető össze az üldözött, a kurucoktól és a jobbikosoktól egyre inkább rettegő zsidók szerepével. Hogy miért elevenítettük föl ezt a történetet? Azért, mert az egyre fokozódó magyarországi antiszemitizmusról szóló évértékelő jelentésekben, legutóbb az Izraeli Tájékoztatási és Diaszpóra Minisztériuméban előkelő helyet foglal el a Schweitzer főrabbi elleni verbális utcai támadás. Persze senki nem beszél annak lehetőségéről, hogy Kraus gyűlölködő blogbejegyzései következtében netán nem goj, hanem egy zsidó ripakodott rá az idős főrabbira.

A Fidesz, s ezzel a jelenlegi magyarországi kormány házizsidó szektájának számító EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezető figurái már hosszabb ideje járogatnak ki az Amerikai Egyesült Államokba, illetve Orbán Viktor közelebbi, budapesti Miniszterelnöki Hivatalába, jelentgetik föl a Jobbikot, annak politikusait. Fenyegetőzve, siránkozva és ígérgetve kérik, követelik a Kuruc.info hírportál elnémítását, a szerkesztőik példás megbüntetését és a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikai, parlamenti tevékenységének szinte teljes megbénítását. A Kuruc.info különösen gerenda a szemükben, amit az is bizonyít, hogy Köves Slomo a magyarok nyakára januárban ráhívott európai zsidó társulat látogatásakor adott interjúban ezt a portált nevezte meg a legveszedelmesebb antiszemita fórumnak Magyarországon. 
 
Köves Slomo Naftali Kraus könyvét ajándékozza Orbán Viktornak

Magyarán szólva: bizonyos hazai és a nemzetközi zsidóknak a magyarság kárára elkövetett gazdasági gaztetteinek (a belterjes, faji alapú magánosítások, Sukoró-ügy, Hajógyári sziget-ügy, a nemzet vagyonának értéken aluli kiárusítása, felvásárlása stb.), a többségi népesség egy kisebbség által faji alapon történő kulturális kirekesztése (a csapból is ők folynak, egymást díjazgatják, jutalmazgatják) - mindennek fölemlítése, napirenden tartása maga a megbocsáthatatlan és keményen büntetendő antiszemitizmus. Mint ahogyan tűrhetetlen annak fölemlítése is, hogy túl sok az egyértelműen pénzbehajtásra és hatalomkoncentrálásra irányuló holokauszt-megemlékezés, az ezzel kapcsolatos kiadványok, könyvek, filmek, kiállítások stb. Főleg annak tudatában túl sok, hogy a magyar nemzet körében elkövetett tömeggyilkosságokat, elsősorban a második világháború végén a szovjet megszállók által nyakunkra ültetett zsidó kiszolgálók "jóvoltából" a mi veszteségeinket nem volt szabad emlegetni, tanítani és méltó módon meggyászolni.

Hazugság a zsidóság által hangoztatott állítás, miszerint a szocializmus évtizedei alatt nem volt szabad emlékezni a zsidó holokausztra. Ellenkezőleg: jóformán csak arra volt szabad emlékezni. Sőt kimondottan kellett rá emlékezni, mert nagyon is jól beleillett a felszabadító hős szovjet katonáról, illetve a gyilkos németről és magyarról fölvázolt képbe. Mi, hatvanasok, hetvenesek ezen nőttünk föl. A budapesti híradómozikban, a kiadott könyvekben, a vetítővászonra, később a tévé képernyőjére került játékfilmeken szinte másról sem volt szó, mint a zsidó vészkorszakról. Meggyűlöltették velünk a saját nemzetünket, miközben eltitkolták a magyarság tragédiáit. Össze lehet, össze kell állítani ezeknek az 1945-1989 között keletkezett "műveknek", kiadványoknak a listáját - a szerzőikkel együtt. Az elmúlt két évtizedben, tehát a "rendszerváltás" utántól napjainkig folyó szintén egyoldalú agymosás pedig már egy újabb kérdést vetne föl. 
 
Elie Wieselt is Köves rabbi szabadította ránk

Amiről viszont tényleg nem lehetett szó - manapság is csak visszafogottan, nehogy tompítsa a zsidó holokauszt élét -, hogy például mi történt a délvidéki magyarokkal 1944 végén és 1945 elején. Vagy miként gyilkolta, erőszakolta, nyomorította meg, hurcolta el százezer számra Budapest és más magyar települések keresztény magyar lakosságát, nemzetünk színe-javát az Ilja Ehrenburgok, Gábor Andorok és Illés Bélák által hazánkra uszított és vezetett ázsiai söpredék. Nem lehetett szó, tehát nem is tudhattunk arról sem, hogy az orosz tankok nyomában, fedezékében visszalopakodó moszkvai zsidó emigráció kiépítette Magyarországon a szadista, gyilkos állami terrorszervezeteket, kínozta, ölte, megnyomorította a magyarok tízezreit. Százezrek pedig nekivágtak a határnak a gyilkosok bosszújától való félelmükben.

Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Piros László, Farkas Mihály, Apró Antal, Péter Gábor és sok más neves, illetve kevésbé neves bosszúálló gyilkos, kínzó mind, mind zsidó volt, akiknek tetteiért eddig még egyetlen zsidó vezető sem kért bocsánatot. A szovjetek, majd 1990 után a saját népünk butasága által nyakunkra ültetett zsidó politikai és kulturális vezetőknek, de leginkább a mindenkori közoktatási és művelődési minisztereknek a bűne, hogy az Auschwitz, Dachau és Treblinka szó beleégetődött az 1945 után felnőtt nemzedékek tudatába, de ki tudja azt, hogy a délvidéki Járekben (Tiszaistvánfalva) vagy Körtésen a magyarok és a németek számára haláltábort működtettek, több tízezer magyar polgári személyt gyilkoltak meg, kínoztak halálra és dobáltak dögkutakba Csurogon, Zsablyán és Mozsoron. Ki beszél a felvidéki magyaroknak a Dunán történt átúsztatásáról vagy Csehországba hurcolásáról? Az ő emlékük és kegyeletük feledésbe, ismeretlenségbe merüléséért az anyaországban nem kis felelősségel bírnak azok, akik eltitkolták a magyar nép tragédiáját: a zsidó Révai Józseftől kezdve Aczél Györgyön keresztül egészen a jelenlegi magyar oktatást befolyásoló személyekig. 
 
Hiller István Pro Cultura Hungarica-emlékplakettel tünteti ki a magyargyűlölő Kraust

Igen, a Kuruc.infót kell elnémítani, a portálra író szerzőket perbe fogni és bíróság elé állítani, példásan megbüntetni. Ha ez megtörténik, nyugodtan lehet hazudozni a kezükön levő, rendelkezésükre álló összes szemfényvesztő csatornákon az ATV-től kezdve a Népszaván, Népszabadságon, 168 Órán keresztül az Amerikai Népszaváig, Klub Rádióig, a Hetekig és így tovább. Nyugodtan lehet hazudozni a hazájától, házától, szeretteitől megfosztott, tehát velünk rokon sorsú palesztinról, hogy született terrorista, mert a terrorizmust az anyatejjel szívja magába, akárcsak a magyar az antiszemitizmust. De hadd áruljuk el gyűlölőinknek, a szájunkat betömni kívánó zsidóknak a Kuruc.info titkát: pontosan a cionista, rasszista zsidókat kiszolgáló sajtó monolitikussága (egyöntetűsége), hazudozása és a valóság elkendőzése miatt kattintanak rá olyan sokan erre a portálra.
Mikó Áron - Kuruc.info

Kapcsolódó:
   
Soltész: Megfelel a társadalmi elvárásoknak a rendszer 


A Leleplező tavaszi számának tartalmából 


Tőke Péter: Törvényt hozni a külföldről pénzelt ügynök-politikusok kitiltásáról 
   Nem kell kicsapni a butított HAHÁ-s kullancs-diákokat, ha semmit sem tettek a rendszer megdöntésére! Mit képzel magáról Bajnai, máris senki által nem jelölt miniszterelnököt játszik?
   Bajnai Gordon kilenc hazugsága
Drábik János: A nemzetállamokban és az Európai Unióban...A hatalommegosztás új rendszere 
Ki irányítja a világot?
Jim Stone: Mire képes a háttérhatalom?
David Wilcock - A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott 
A Trillió Dolláros Per, a történelem legnagyobb titka derülhet ki
Megmutatták magukat a szabadkőművesek
Már nem titkos szertartás a hamburgi Szent Mihály templomban
Milliárdos toplista, Csányi és Demján
Drábik János: Kettős-állampolgárság és kettős-lojalitás I. rész 
Jacob Schiff végeztette ki a cári családot, ő alapította az orosz kommunizmust és még sok történelmi titok és érdekesség
Az olvasók írták: Dunát foglal Pesten a héber lakópark
Ki adott engedélyt az Izraeli "Duna Terasz projekt" megépítésére a fővárosban? Özönlenek ide és egyáltalán nem számít, hogy közben Magyarországon egyre fokozódik az antiszemitizmus. Mordehai: Mit vagytok úgy oda? Ők haza jönnek, hiszen őseik részt vettek veletek együtt a Kárpát medencei honfoglalásban, a hét honfoglaló törzs közül az egyik kazár zsidó volt! (Húhaaaa! Azannyát!)
Mándoki Andor: Oroszország a kapocs Európa és Ázsia között 
Moszkva érdekelt az Atlantitól a Csendes-óceánig terjedő egységes térség megteremtésében Gondolatok Dmitrij Medvegyev a Magyar Nemzet 2012.11.03-i számában megjelent cikke kapcsán Válságban az Európai Unió Putyin szerint átláthatóbb, barátibb lett Oroszország és hazánk viszonya
Orbán Viktor: Magyarország jobban teljesít 
A miniszterelnök évértékelő beszéde 2013. február 22.-én a Millenáris Teátrumban
Oroszország felszólította Obamát!
Medvegyev: Beszéljetek a világnak a földönkívüliekről, vagy mi fogunk!
Dr. Ilkei Csaba: Kistarcsától Recskig IV. 
Az Internálótáborok Magyarországon sorozat befejező részében is sok megrázó, kegyetlen, embertelen fogolybánásmódról ír a szerző, és fellebbenti a fátylat az ÁVH és az internálást elrendelők belső viszonyairól
Tallózás az I. negyedév aktuális információiból 
Események felidézése 2012 késő őszétől - válogatás a sajtóból, az internetről
Laurent Louis: Leleplező beszéd a háborús Maliról 
Kormánypárti összeállítás 
Nyílt levél Orbán Viktorhoz. Cséfalvay: Idén megindulhat a gazdasági növekedés Matolcsy: Négy ok miatt fordult újból recesszióba a magyar gazdaság. Orbán: az IMF egyetlen dologra koncentrál, az emberek adóztatására. A Fidesz-kormány megmentette a nyugdíjakat. Navracsics: 2013 a konszolidáció éve lesz
MSZP-rovat. A vezető baloldali ellenzéki part vallja be a szocialista kormányzás okozta károkat!
Kavarj sokat Ron, mentsd meg az MSZP-t
A Jobbik rovat 
Gyöngyösi: Nem meglepő a rettegők listája. A Vonával folytatott tárgyalása miatt támadták Ángyánt Gyulán - kútmérgezőnek nevezték. Z. Kárpát Dániel közleménye.
Tőke Péter: Rágalom, hogy a bipsiző Mel Gibsont a budapesti Dob utcai lószar gyűjtésére és kis lapátkás-seprűs felszedésére ítélték
,,Ha meglátsz egy magyart az utcán, menj oda, és vágd pofon!" -mondja Esterhas, aki holokauszttagadással vádolja producerét. Nekik lehet?
Fáy Árpád: A devizahitel válság a (dicső) pénzkultúránk megnyilvánulása 
A Facebook egy csapda! 
Az ehető chip... A RFD nyomonkövető igazolvány ... Élet drónhalállal és sok érdekesség
Békefy Lajos: XVI. Benedek tiszteletet, megbecsülést keltett 
Egy református, hívő teológus személyes vallomástöredékei a pápáról. Az eredeti szentiratok 98 %-át nem tették be a Bibliába
,,Romániának el kell tűnnie a világ térképéről" - hírdeti Andrej Szafonov volt moldáv országgyűlési képviselő: "Hazugságokra épített társadalmaknak nincs jövőjük"
- a román történelem hiányzó ezer éve Kitűzték a Parlamentre a székely zászlót
Julius Mohacsi rovata a természetgyógyászatról 
Adorján Krisztina: Időtlen fittség Szlimák Hajnalka: TISZTA VIZET A POHÁRBA! Budai Kulcsár János: DÉMONI JÖVŐKÉPEK
Elképesztő, ami a lakások árával történik 
Drábik János: Ki áll az ámokfutó gyilkosok mögött? 
A Sandy Hook-i vérengzés és az ismétlődő merényletek háttere
Mihálffy Balázs: Könyv az ENSZ-katonák visszaéléseiről, az arany- és gyémántügyletekről X. rész 
A Korán magyarra fordítójának fekete sorozata, a MPILO
Kirekesztett véleményem - Dr. Szabadi Béla blogja: Szinte hihetetlen uniós támogatásDomján József olvasói levele: TALÁN CSAK ÁTVERÉS ???Cser Ferenc: Márciusi fény 
ROBI KÖZTÜNK MARAD 
Elhúnyt Csomós Róbert kollégánk
Vajó Sándor: A fegyverek és ami hozzájuk kötődhet 
Lapzártáig ott voltam a ,,Cigánygyilkosságok" tárgyalásán X.
Geönczeöl Gyula: A WERFEN VONAT EREDETE 
A háborús aranyemtő szerelvény és az MVSZ hányattatása
Szlimák Hajnalka: Vénusz Projekt I.
Felszabadulás az adósságrabszolgaságból
Új sorozat a GLOBÁLIS megoldások témaköréből 

Vonalban levők száma 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tízezrek tüntettek a székely autonómiáért 

Marosvásárhelyen - AUDIÓ - VIDEÓ 


2013.03.10. | 19:40 
Erdély.ma
Józan becslések szerint is több mint húszezren tüntettek Marosvásárhelyen a Székely Vértanúk emlékműve előtt.

Március 10-ét, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóját a Székely Nemzeti Tanács a Székely Szabadság Napjának nyilvánította. 

A délután öt órára hirdetett rendezvényre szerte az országból, de Magyarországról is érkeztek, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a székely autonómiaigénnyel.

A tüntetők zászlókkal, esernyőkkel és a településeik neveivel feliratozott táblákkal érkeztek.

Az esemény a himnusz elmondásával kezdődött.

Felszólalt a katalán Mark Gafarotti, felolvasták Dél-Tirol kormányzójának, Luis Durnwaldernek, Euzko Alderdinek, a Baszk Nemzeti Párt elnökének és Berényi Józsefnek, a szlovákiai Magyar Közösség Pártja elnökének a levelét.

Felszólalt Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, aki szerint Székelyföld autonómiája nem más, mint a székely nép törvények által szavatolt szabadsága. 


Izsák Balázst Tőkés László EP-képviselő követte a szónoki emelvényen. Szerinte a trianoni sebek gyógyulására van szükség, és az autonómia létfeltétele nemzeti közösségünk életének, amihez számít a románok szolidaritására is.

Tőkés László után Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke beszélt a tüntetőkhöz, és elmondta, hogy szerinte árulók sajnos ma is élnek közöttünk: Bukarestben. Szerinte lobognia kell a székely zászlóknak, hadd lássa ország-világ, mert az egységes Székelyföld megteremtése a cél.

Az Erdélyi Magyar Néppárt részéről a főszervezőjük, Sánta Imre beszélt. Szerinte a Székely Szabadság napján méltóképpen kell fejet hajtani azokért, akik 1854-ben életükkel fizettek a székely szabadságért, és hittel, kitartással, egy akarattal kell vallani az önrendelkezést. Szabadságot a székelységnek! Autonómiát a Székelyföldnek, mondta, majd a tömeggel együtt imádkozta a Miatyánkot.

Izsák Balázs felolvasta a nagygyűlés román kormányhoz címzett beadványát, amely Székelyföld területi autonómia igényét, a székely jelképek üldözésének abbahagyását, teljes és tényleges szabadság követelését tartalmazta. 

A tüntető tömeg közfelkiáltással fogadta el a kiáltványt.

A szónokok után a székely vértanúk emlékművére koszorúkat helyeztek, majd a tömeg együtt énekelte nemzeti imánkat és a székely himnuszt.

A szónokokat többször megszakította az autonómiát skandáló tömeg.

A tömeg a prefektúra elé indult, hogy átadja Románia kormánya képviselőjének az elfogadott kiáltványt.
Nagy István
Fotók: 
facebook.com

Nézze meg a kapcsolódó hírt, amely a
Duna Televízió Híradójában került a képernyőre: 
erdely.ma

Nézze meg a kapcsolódó hírt, amely a Duna
Televízió Heti Hírmondó rovatában került a képernyőre: 
erdely.ma

Hallgassa meg László Edit összeállítását, amely a
Marosvásárhelyi Rádió Rádióújság című műsorában hangzott el: 
erdely.ma 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Beadvány Románia kormányához a 

Székely Szabadság Napján


Ma, 2013. március 10-én, a marosvásárhelyi Postaréten, a Székely Nemzetgyűlések hagyományainak folytatásaként összegyűlt székelyek, valamint a velük szolidaritást vállaló erdélyi magyar közösségek képviselői kinyilvánítjuk: igényeljük Székelyföld területi autonómiáját!

Székelyföld területi autonómiája azt jelenti, hogy történelmi szülőföldjén a székely-magyar többségi kollektivitás joga és tényleges képessége saját felelősségére és saját érdekében átvenni a közérdekű problémák jelentős részének megoldását, a szubszidiaritás elvének megfelelően. Az autonóm régió az állam és a kollektivitás között elhelyezkedő választott testülettel rendelkezik, az önigazgatás hatásköreit gyakorolja, illetve államhatósági jogosítványokkal is bír.

Románia, amikor csatlakozott az Európa Tanácshoz, egyoldalú kötelezettséget vállalt a tanács 1201/1993 számú ajánlásának teljesítésére, amely 11. cikkében kimondja: "Azokban a körzetekben, ahol egy nemzeti kisebbséghez tartozó személyek többséget alkotnak ezen személyeknek jogukban áll, hogy sajátos történelmi és területi helyzetüknek megfelelő és az állam nemzeti törvénykezésével összhangban álló helyi vagy autonóm közigazgatási szervekkel, vagy különleges státusszal rendelkezzenek." Az eltelt közel két évtizedben Románia ezt a kötelezettségvállalását sem teljesítette, az ezzel kapcsolatos párbeszédet a hatóságai elutasították.

Románia kormánya ígéretet tett arra, hogy a tervezett regionális reformot az érintett lakosság megkérdezésével hajtja végre. Ezt javasolja az Európai Unió is, és ez áll a Romániában hatályos jogszabályokban is. Ennek ellenére most arra készülnek, hogy megszegve Romániának a Kisebbségi Keretegyezményben és a Kisebbségi és Regionális Nyelvek Európai Chartájában foglalt kötelezettségeit, Székelyföldet egy román többségű közigazgatási régióba tagolják be, végleg felszámolva a székelység létezésének maradék intézményi kereteit. Felhívjuk az illetékes hatóságok és a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Székelyföld közösségének akarata ellenére végrehajtott regionális reform beláthatatlan következményekkel járna a romániai demokráciára nézve, ugyanakkor ellehetetlenítené a többség, illetve a számbeli kisebbségben élő, de itt helyi többséget alkotó székely közösség közötti viszony normalizálását! Egyben felhívjuk Románia kormányának a figyelmét arra is, hogy a nemzetközi kötelezettségvállalások megszegése rendkívül rossz következményekkel járna Románia külkapcsolataira nézve.

Mi párbeszédet akarunk és együttműködést, abban a reményben, hogy végül Románia kormánya is belátják, hogy a közigazgatás reformot a helyi közösségek szabad akaratára, az állampolgárok közti szolidaritásra és a konstruktív együttműködésre kell építeni.

Hangsúlyozzuk: Székelyföld területi autonómiája nem sérti Románia területi integritását és állami szuverenitását, nem sérti a Székelyföldön élő román nemzetiségű polgárok érdekeit, sem Románia alkotmányát. Székelyföld autonómiájának minden előnyét egyformán fogják élvezni az itt élő állampolgárok a demokrácia alapvető értékeinek tiszteletbe tartásával.

Mindezek szellemében:
Követeljük, hogy a sajátos történelmi, földrajzi, politikai, kulturális és gazdasági jellegzetességekkel rendelkező Székelyföld alkosson önálló fejlesztési régiót az Európai Unió forrásainak hatékony felhasználása érdekében!
Követeljük, hogy Székelyföld legyen önálló közigazgatási régió!
Követeljük Székelyföld autonómiájának törvény általi szavatolását!
Tiltakozunk Székelyföld őshonos közösségének, a Székely Népnek érdekeit sértő, létét fenyegető közigazgatási átalakítás ellen!
Követeljük, hogy a romániai hatóságok azonnal szüntessék be a székely jelképek üldözését, a magyarul beszélő emberek zaklatását és fenyegetését.
Tiltakozzunk az ellen, hogy a jogállam intézményeit az itt élő, román állampolgárságú magyarok elnyomására, megfélemlítésére és üldözésére használják!
Teljes és tényleges szabadságot és egyenlőséget akarunk Székelyföld minden lakosának!
Követeljük, hogy a kormány kezdjen párbeszédet a fentiekről a székely nép legitim képviselőivel, a Székely Nemzeti Tanáccsal és a székely önkormányzatokkal!
Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a Székely Népnek!

Marosvásárhely 2013. március 10. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Moldáv lap: Románia parazita állam, 

mások ősi területeit kebelezte be - 

elemző: 

el kell őket tüntetni a térképről 


2013-01-25. 13:01 Kuruc.info
A Nyezaviszimaja Moldova című moldáv függetlenségpárti lap szerint Moldova expanzív célokat megfogalmazó szomszédja, Románia egy parazita államhoz hasonlítható, melynek lehetséges, hogy üt az órája a világrendszer átalakulásával. 

A természetben 4100 parazita faj él - írja a cikk szerzője, Szvjatoszlav Mazur - ezek közös jellemzője, hogy egy gazdaállat vérét szívják, annak erőforrásait használják.

Az államok között is vannak paraziták, amelyek mások vérét szopják, ellopják mások kultúráját, történelmét, ezek az államok hatalmasra növesztik potrohukat, mielőtt aztán végleg összeomlanának.

A Nyezaviszimaja Moldova szerint a parazita államok mintapéldánya Románia, amely a római kor örökségére építi állami és terjeszkedő identitásának alapjait. "Románia, ezen mesterségesen létrehozott parazita állam agresszív vezetése, becsapva a világ közvéleményét, arra törekszik, hogy elfoglalja a szuverén és tősgyökeres Moldova földjét, olyan földeket, melyek soha nem tartoztak hozzá." A románok el akarják lopni a moldovaiak kultúráját, történelmét, művészetét, nyelvét, mindezt románnak nevezve. El akarják törölni a föld színéről a moldáv népet, moldáv történelmet, moldáv nyelvet.

Románia egy nagy blöff, egy parazita állam, amely Magyarország, Bulgária, Moldova ősi területeit kebelezte be, és ezeken élősködik - írja Mazur.

Románia csakis azért létezhet, mert külső hatalmak támogatják, maga Románia állam is külső erők jóvoltából, támogatásával születhetett meg a 19. század második felében. Ez lehet a veszte is, mert a korábbi világrendszer közelgő összeomlásával Románia léte is veszélybe kerülhet - írja a moldovai lap.
Moldovai politikai elemző: "Romániának el kell tűnnie a világ térképéről"

A Moldovai Köztársaság parlamentjének volt képviselője, a jelenleg politikai elemző Andrej Szafonov az orosz nyelvű 
nr2.ru portálon azt írta másfél héttel ezelőtt, hogy "Romániának el kell tűnnie a világ térképéről", ez lévén az egyetlen megoldás a román expanzionizmus megállítására.

Szafonov megemlíti, hogy Oroszország és Ukrajna külügyminiszterei Csernovicban fognak találkozni a moldovai-transzdnyeszteri konfliktus kérdésének megvitatására, a helyet nem véletlenül választva ki, hanem azért, mert Romániának Észak-Bukovinára vonatkozó területi követelései vannak.

Szafonov azt mondja, a találkozó ideális alkalom lehetne arra, hogy Oroszország és Ukrajna koordinálják a román expanzionizmus visszaszorítására irányuló erőfeszítéseiket.

"Szembe kell néznünk a valósággal. A román expanzionizmussal szemben nem lehet félmegoldásokkal kiállni. Még ha Oroszországnak és Ukrajnának közösek is lesznek az álláspontjaik, nehéz meggátolni Ion Antonescu utódainak expanziós tendenciáit. Románia minden politikai rezsimje agresszív diplomáciai tevékenységet folytatott, mely expanzióért és sovinizmusért küzdött. Másodsorban Romániának erős és befolyásos szövetségesei vannak, mint például az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO", írja Szafonov, megoldást is javasolva a románkérdésre.
"Nyíltan ki kell mondanunk: az egyetlen mód egyszer és mindenkorra megszabadulni a román veszélytől az a román állam létezésének megszűnése és eltűnése a világ politikai térképéről".

Szafonov álláspontja szerint Románia térképről való eltűnéséhez együtt kell működniük mindazoknak az államoknak, melyek szenvedtek az oláhok miatt, vagyis Magyarországnak, Bulgáriának, Szerbiának, Ukrajnának, Oroszországnak és a Moldovai Köztársaságnak.

Magyarország megkapná az erdélyi történelmi területeket, a Moldovai Köztársaság egyesülne a román Moldvával, Ukrajna és Oroszország pedig átvenné ezen ország kisebbségek által lakott területeit, Dobrudzsa a bolgárokhoz kerülne vissza stb.

Romániát Vlachiára kellene szűkítené, véli Szafonov, esetleg királysággá válva.

Andrej Szafonov moldovai parlamenti képviselő volt a Szovjetunió idejében és aztán 1994-ig a Moldovai Köztársaság parlamentjében. 1992-től a tiraszpoli szeparatista rendszer egyik ideológusává vált.

(Orosz Világ - Kolozsváros - Brassó Infó - Romániai Sajtófigyelő nyomán)

Frissítés: "Ez egy 2011-es hír" - írja facebookos hozzászólásában egyik olvasónk. Mint kiderült, részben igaza van: összeállításunk első része valóban 2011-es hír, a második rész ("Romániának el kell tűnnie a világ térképéről") viszont idei, januári. Az általunk szemlézett lapok frissként tálalták az elsőt, ezért tévedtünk mi is, viszont úgy gondoljuk, utólag is lehet pótolni a hiányt, hiszen nem történésről, hanem időtálló véleményről van szó - 2011-ben ugyanis nem találkoztunk vele -, főleg hogy, mint az összeállítás második, valóban friss része bizonyítja, mit sem veszített aktualitásából.

Köszönjük az észrevételt olvasónknak!

Kapcsolódó:
   
Európa 2035-ben: orosz szakértők magyar területi revíziókat jósolnak
   
Egy román lap is elismeri: csak élősködnek Erdélyen, mely akár működőképes európai állammá is válhatna 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Gazdag István: Drezda: átnevelés 

terrorbombázással 

antidogma.hu, v, 2013/03/10 - 13:29

1945. február 13-15-én az angol-amerikai légierő több százezer foszforbombát zúdított Drezdára, lerombolva az Elba-parti "ékszerdoboz" nagy részét, megsemmisítve máig ismeretlen számú lakóját és a falai között menedéket remélő menekültet. Németország újraegyesítése óta minden évben félénk megemlékezéseket tartanak az áldozatok emlékére, dacolva a hivatalos szervek tiltásával és a társadalom közönyével.

Drezda nem az egyedüli jelképe a szövetségesek bűneinek, de ezt a jelképet nem szívesen emlegetik a rendszer politikusai. Ráadásul a város elpusztítását és az áldozatok számát igyekeznek szisztematikusan relativizálni a hivatalos történetírásban, egyszerűen csak "járulékos veszteségnek" nyilvánítva az "abszolút gonosz" elleni harcban. Valójában Németország minden sarkában és Európa minden szögletében azonos séma alapján folyt a szövetségesek "felszabadító" háborúja.

A történelmi emlékezet globális konkurenciájában az áldozatok nem élveznek egyenlő jogokat. Egyesekről nap mint nap megemlékeznek, szinte már ad nauseam, míg sokan másokat hagytak teljesen feledésbe merülni. A rendszer politikusai egymással versengve emeltetnek emlékműveket egyes privilegizált népeknek és törzseknek, különösen az európaiak áldozatainak. Egyre növekszik az emléknapok száma, az euroatlantista rendszer vezetői egyre gyakrabban róják le kegyeletüket a nem európai áldozatok emléke előtt, miközben ritkán emlékeznek meg a saját népeik veszteségeiről, dacára mindannak, amit a kommunista és liberális terrortól elszenvedtek. Az európaiakat, különösen a németeket, "felülmúlhatatlannak" mondott bűncselekmények vérszomjas tetteseinek állítják be és folyamatos bűnbánati rítusokra kényszerítik. 

Drezda nem csak egy német város, nem csak a német sors szimbóluma, hanem megszámlálhatatlanul sok magyar, olasz, osztrák, francia, belga, holland, horvát stb. városé is, amelyeket az angol-amerikai szövetségesek (a "perfid Albion", a kontinentális Európa örök ellensége és tengerentúli zabigyereke) bombáztak le, gyakran porig - minden esetben "igazuk" biztos tudatában, a "Jó ügy" és persze Isten nevében. Ez utóbbi momentum különösen ironikus, mert az angolszászok által a földdel egyenlővé tett európai települések között volt a kereszténység (pontosabban a katolicizmus) talán két legfontosabb európai kegyhelye, az olaszországi Monte Cassino apátsága és a franciaországi Lisieux városka is.

Az előbbit, a kereszténység legrégebbi - Szent Benedek által 529-ben alapított - monostorát 1944. február 15-én a történelem egyetlen célpontra irányuló legpusztítóbb bombázása során rombolták le, mint utóbb kiderült, stratégiailag teljesen értelmetlenül. A Szent Teréznek ajánlott Lisieux zarándokhely 1944. június 7-i bombázásában 1200-an vesztették életüket (az akkori lakosság 10 százaléka), köztük 20 apáca, és a város kétharmada megsemmisült. Egész könyvtárat megtöltenének az európai kultúra ily módon elpusztított mementói, feltéve, hogy ezt a könyvtárat nem bombáznák le ugyanúgy a "világ demokratikus átnevelői", és hogy a benne tárolt könyveket és dokumentumokat nem tiltanák be, mondjuk "felekezeti uszítás" címén.

Jellemző, hogy még az elvileg háborús győztesnek számító Franciaországban is legalább 70 ezer polgári áldozata volt az angolszász és demokratikus bombázásoknak, amely számot igyekszik szégyenlősen a feledés homályába száműzni a hivatalos történetírás, akárcsak az 1941 és 1944 között francia földre ledobott 600 ezer tonna bombát és 100 ezer lerombolt épületet. Noha manapság a rendszer politikusai szívesen tetszelegnek a kultúra (főleg a "multikultúra") védelmezőinek pózában, szellemi elődeik a különböző európai kulturális műemlékek elpusztításában tüntették ki magukat.

Legutóbb az úgynevezett "demokratikus közösséget" nagyon aggasztották az ex-Jugoszláviában történt etnikai tisztogatások. Mindent elkövettek tehát, hogy a szerb és jugoszláv vádlottakat a hágai törvényszék elé állítsák. A történelem torz fintora, hogy ezeknek az etnikai tisztogatóknak tökéletes példaképeik voltak jugoszláv kommunista elődeik és angolszász szövetségeseik: a második világháború vége felé borzalmas népirtást végeztek Tito partizánjai a német és magyar őshonosok körében, több százezer horvát civilt pedig, akik 1945 májusában Klagenfurtnál próbáltak menedéket kapni, az angol-amerikai megszálló hatóságok visszatoloncoltak és jugoszláv-kommunista hóhéraik kezére adtak.

Nem is beszélve minden idők második legnagyobb etnikai tisztogatásáról, a kommunisták által Keletről elüldözött (Ostvertriebene) németek kálváriájáról. (A történelem leggyilkosabb etnikai tisztogatását az amerikaiak követték el az indián őslakosok ellen.) Visszatekintve megállapítható, hogy a nyugati "demokratikus átnevelők" sohasem tudták volna megvalósítani messianisztikus terveiket kommunista-antifasiszta szövetségeseik mértéktelen emberáldozata nélkül, ahogyan ez utóbbiak sem tudták volna végrehajtani példátlan tömegmészárlásaikat az előbbiek masszív anyagi támogatása és szégyenletes cinkossága nélkül.

Ahogy a modern közélet számos más területén, úgy a második világháború halottairól való megemlékezésben is gyalázatos kettős mérce érvényesül. Azzal, hogy a győztesek legyőzött ellenségüket szörnyetegnek nyilvánították, kivették az emberi jogok hatálya alól. Márpedig a szörnyetegeket egyetlen törvény sem védi. Ugyanígy, amint egy nonkonformista értelmiségi vagy újságíró elkezdi kétségbe vonni a jelenlegi rendszer mítoszait, törvényszerűen azt kockáztatja, hogy "fasiszta szörnyetegként" kezelik, eo ipso megfosztják emberi mivoltától, és az emberi jogok ideológiája sem veszi védelmébe: társadalmi kirekesztés és szakmai halál jut osztályrészéül.

Ez a rendszer, amely egyébként toleranciát tanúsít minden társadalmi deviancia iránt, pária létre kárhoztatja a rendszerkritikus gondolati disszidenseket. A "demokratikus átnevelők" szemében a drezdai német civilek nem voltak emberi lények, hanem csak szörnyetegek, akiket el kellett pusztítani. A rendszergazdáknak még hetven évvel a háború után is a virtuális "fasiszta veszélyre" van szükségük jelenlegi gazdasági kudarcaik és múltbéli háborús bűneik palástolásához.

MD 2013. III. 6. 


Balog Táncsics-díjat adott Szaniszlónak, 

majd elhatárolódott tőle - ha tehetné, 

visszavonná Jézus a keresztjét vitte, és nem határolódott el tőle , a zsidó bankárok két világháborút raktak a vállunkra egy sem volt háborús bűnös, a fajtestvérei hollókosztosok , és 50 éve rágják a gumi csontot, az új inkvizíciót törvényesítették, és az új holokauszttal az emberiség 90 % - át ki akarják nyírni.
Ez bezzeg belefér a személyes hitvallásodba, és értékrendedbe, hogy a szádból büdös bogarak törjenek elő, és csak akkor nyisd ki ha beakarsz nyalni egy kiválasztottnak .
Ez a büdösbogár nem csak benyalt , de a fitymáját is levágatta , hogy ne lógjon ki a kazárok közzül , és még arra is válalkozott , hogy a tórát hordozza a zsinagógában !!!!

Ez a gumicsont tiszta gerinctelen létét tette a fel a magyarság elveszejtésére . Legyen átkozott a családja minden tagja , soha ne találja meg a lelki békéjét , ha találkoztok vele köpjétek szembe !!!


2013-03-15. 10:14 Kuruc.info
Balog Zoltánnak nem volt tudomása az egyik Táncsics-díjazott "sértő megnyilvánulásairól". Az emberi erőforrások minisztere a díj odaítélésével kapcsolatban azt mondta: Szaniszló Ferenc nyilatkozatai "mind személyes hitvallásával, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek". 
 
A díj odaítélése sértette a zsidó- és cigánybűnözők "érzékenységét"

A tárca vezetője közölte: "2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek."
"Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt" - közölte Balog Zoltán.

"Ez az eset még inkább tudatosítja bennem azt a felelősséget, melyet a több száz jelölt közötti választás jelent úgy, hogy nincs lehetőségem mindegyikük teljes életútjának megismerésére" - áll a miniszter nyilatkozatában.
(MTI nyomán)

Korábban írtuk: 
Szaniszló megkapta, a Népszava fő antimagyarja visszaadta a Táncsics-díjat - több elvtársa csatlakozott

Frissítés: Szaniszló Ferenc a díjátadó után: ekkor még a rá egyébként nem jellemző naivitással "bátor és erős kormányról" beszélt - nem kellett sokat várnia a hidegzuhanyra:
Szaniszló Ferenc megkapta a legrangosabb magyar sajtó elismerést

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=QpEAIdNERRo
Vállaljunk szolidaritást Szaniszló Ferenccel!

Szaniszló Ferenc a mai magyar újságírás egyik fontos és értékes tagja. Nagyon kevesen vannak, akik nem a main stream balliberális vagy a kommersz, giccses jobbliberális birkanyáj tagjai. Ő ezen kevesek közé tartozik. Kemény és igaz. Ezért szeretjük és maradjon is ilyen!

Ma súlyos méltánytalanság érte, mert előbb megkapta egy díjat, aztán az azt odaadók is meghurcolták. Fontos, hogy egy ilyen pillanatban azok, akiknek ő már nagyon sok örömet okozott, jelezzék felé: fontosnak és jónak tartják a munkáját és vele vannak akkor is, amikor mások elfordulnak tőle. 
Vona Gábor 
Gratulálunk a díjhoz és maradjon meg olyannak mint volt kemény és igaznak. Ennek a kivetkezettnek meg vigyen legközelebb egy sábeszdeklit, hogy , tudja meg mi is tudjuk , hogy ő hol áll. És ha megtehetnénk vissza hívnánk , és elküldenénk a sábeszdeklisek közzé , hogy ne rontsa itt a levegőt, és főleg ne ossza itt az észt, mikor neki is kevés jutott. A fiatalsággal sem tudott megbirkózni , csak seggnyalásból meg nem lehet megélni . Nem hollókamu ez , hogy 50 évig rágcsálhatjuk a gumi csontot , és mi meg majd cuppogunk rája.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************Bogár László: Már régen kitört volna 

globális polgárháború, ha... 


2013. március 15. 11:30 Magyar Hírlap - 
Hunhír.info
A szociális-liberális ellenzék bármilyen formációjának visszatérése ugyanis a nemzetállam végső összeomlását, és a lepusztulási lejtőn való süllyedésünk felgyorsulását hozná magával. A 2014-es választás legfőbb tétje tehát az, hogy 2009 őszével szemben 2013 őszén ki tudjuk-e kényszeríteni a politikai uralmi elitből az erről szóló őszinte vitákat.

Van abban valami különös és borzongató, hogy éppen az első világháború kitörésének századik évfordulóján lesznek a következő választások. Valójában ez volt a 20. század "harmincéves" háborújának kezdete (1914-1945), amely a 17. század harmincéves háborújához hasonlóan, időnként "szünetet" tartott ugyan, de végig ugyanarról a konfliktusról szólt. Az európai történelem két harmincéves háborúja ugyanis egy-egy létmódváltás határát jelzi.

Az emberiség eddigi története három létmóddal írható le. Az ember, mintegy természet adta módon, "beleszületett" a tradicionalitás szakrális világába, amely még ismerte és működtette azokat a tudásokat és az ezekre épülő eljárásmódokat, amelyek az emberi világot spirituális egyensúlyban tartották. Ebben a világban csak olyan dolgok voltak megvalósíthatók, sőt egyáltalán elgondolhatók, amelyeknek folytathatóságáról az adott közösség sokoldalúan meggyőződött. A reneszánsz és a felvilágosodás eszmerendszerei viszont felmagasztalták az elgondolhatóság és a megvalósíthatóság szabadságát, és lényegében babonának, visszahúzó erőnek tituláltak mindent, ami csupán "lét-határőrizeti intézményként" a folytathatóságot kérte volna számon.

A gondolatszabadság, a szólásszabadság, a sajtószabadság, vagyis az "elgondolhatóság" szabadsága, és a "szabad piac" mint a társadalmi-gazdasági cselekvés teljes szabadsága a modern nyugati társadalmak, illetve a világ egészének erőszakos "nyugatosítása" nyomán a teljes emberiség "legszentebb" értékeivé vált. A "legszentebb" kifejezés ebben az esetben azért tragikomikus, mert ezek a szabadságnak álcázott konstrukciók valójában egy olyan rejtett globális diktatúra eszközeivé, sőt fegyverei­vé váltak, amelyek pusztító következményei ma már az egész emberi létezést, sőt magát a földi életet veszélyeztetik.

A két harmincéves háború a két létmód-váltás korszakhatárát jelzi. Az első 1618 és 1648 között a nyugatias modernitás győzelmét hozta a szakrális tradicionalitás európai világa felett. Az összeütközések látszólag vallásháborúként jelentek meg, ám a reformáció csupán ürügy, hisz annak eredeti célja, a szakralitás visszaalakítása ("re-formálása") kudarcba fulladt. Helyette a korszak Európája megtapasztalhatta, milyen brutalitással esnek egymásnak a reneszánsz és felvilágosodás nyomán a "sötét középkor babonáinak" hatása alól "felszabaduló" Nyugat polgárai. Ez volt a totális háború első apokaliptikus megjelenése, és persze mindkét oldalon a keresztény/keresztyén "igaz hit" védelmében, elpusztítva Európa lakói­nak negyven százalékát, anyagi vagyonának csaknem felét.

A huszadik század harmincéves háborúja szintén egy létmód-váltás korszakhatára. A nyugatias modernitás addigra letarolta a világ Nyugaton kívüli "maradékát", de mindezzel olyan iszonyú "immunreakciókat" keltett, amit a hagyományos demokrácia rejtett diktatúrájával már nem lehetett kezelni. A német és a szovjet-orosz totális állam csupán a nyuga­tias modernitás ("magyarul" kapitalizmus) valóságos természetét mutatta meg félreérthetetlen nyíltsággal. Ma már evidencia, hogy a bolsevizmus csupán egy brutális politikai kapitalizmus, egy pártelit kollektív magántulajdonosi struktúráinak terrorisztikus diktatúrája volt.

A felszínen első és második világháborúnak látszó újabb harmincéves háború a nyugatias modernitás addig követett létmódjának csődjét hozta, és a globalitás új létmódja kiépülésének korszakát nyitotta meg. A globalitás mint új létmód - a média értelmező hatalmára építve - minden addiginál brutálisabb, de tökéletesen rejtett, következésképp sokkal veszélyesebb diktatúrát hozott magával. Az egyre brutálisabban kifosztott emberiséget olyan általános ökológiai, szociális és kulturális válságba löki, amely már rég permanens globális polgárháborúba torkollott volna, ha a média, a globális véleményhatalmak fegyelmező ereje nem lenne képes mindezt, sajnos sikeresen, "minden létező világok legjobbikának" bemutatni.

Mindez tulajdonképpen a "valóság leváltását" jelenti, és olyan hamis, mesterséges valóságok tetszés szerinti felépítését, amivel a világ kifosztása elvileg szinte minden ellenállás nélkül a végsőkig fokozható. A pusztítás ma már a nemzetállam mint "utolsó védmű" (Czakó Gábor) teljes történelmi felszámolásának megvalósulásához vezetett, így Orbán Viktor 2010-ben indított "forradalma és szabadságharca" abban nyeri el értelmét, hogy éppen ezt a védművet próbálja megmenteni. A 2010 és 2014 közötti négy év azonban, s ez most már bizonyosan látszik, legfeljebb arra lesz elég, hogy lassítsa a lepusztulási lejtőn való lefelé haladásunkat.

A jövő évi választások tétje ezért elsősorban az, hogy a magyar társadalom megérti-e az itt vázolt történelmi folyamatok lényegét. A szociális-liberális ellenzék bármilyen formációjának visszatérése ugyanis a nemzetállam végső összeomlását, és a lepusztulási lejtőn való süllyedésünk felgyorsulását hozná magával. A lejtőről való visszafordulásra persze a Fidesz-kormányzás folytatódása esetén sincs feltétlen garancia. A 2014-es választás legfőbb tétje tehát az, hogy 2009 őszével szemben 2013 őszén ki tudjuk-e kényszeríteni a politikai uralmi elitből az erről szóló őszinte vitákat.

Kapcsolódó:
   
Március üzenete: Petőfi ma már bizonnyal mindenünnen kikergetné a kettős mércével mérőket, pláne az egyetemekről
   Ennivaló 
Áder: Az alkotmányos rend és a nemzet egységének képviselete vezérel 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Káoszt hozott a márciusi hó Csak tán nem a Balog Z . úr rendelte meg az Amerikaiaktól a HAARP- ot
mert annyira berágott Szaniszló Ferenc kitüntetése miatt , hogy szinte forrt benne a harag , hogy egy Táncsics – díjat kellet átadnia a Ferinek .
Minden esetre mi gratulálunk a díjhoz , és legközelebb a Feri vigyen egy sábeszdeklit ennek a pojácának , mert lassan kikeresztelkedik és az új vallásának , fog hódolni. A szemét kösse be és a fejét irányítsa a kiválasztottak seggéhez , és csapjon a valagára, hogy indíthatja a seggnyalást, és ha lehet növelje a nyelvcsapásokat , mert kiesik a pikszisből, és nem lesz kinek benyalnia, és legközelebb már a HAARP- ot sem kérheti csapásmérésre .

2013. 03. 14., 13:22 MTI - 
[origo]
Csütörtök hajnal óta havazik, eleinte még csak öt centiméter maradt meg belőle, de most már hótorlaszokban akadnak el autók, helyenként nem látni messzebb az orrunk hegynél. Nagyon sok kis baleset lassítja a közlekedést, de volt több tucat autót érintő tömegbaleset is. A 100 km/h-s szél sem segít, közlekedési káosz alakult ki több megyében.

23.58 Összefoglaló

Csütörtökön kemény havazás kezdődött először a Dunántúlon, majd az ország többi részén is. A havazás közlekedési káoszt okozott, az M7-es autópályán 40 autót érintő tömegbaleset történt, több úton egymás után csúsztak az árokba és egymásnak az autók, buszok, kamionok. A havazás okozta káoszt megsokszorozta a helyenként 100 km/h-s szél, amely visszahordta az útra a havat.

A legsúlyosabb helyzet Veszprém megyében alakult ki, ahol még Pápát is le kellett zárni: nem engedtek ki autósokat a járhatatlan utakra. A kint rekedtekért terepjárókkal, sőt katonai teherautóval mentek, másokat csak letereltek az útról, és melegedőbe, átmeneti szállásra küldtek. A hatóságok arra kérték az embereket, éjjel senki ne induljon útnak, az este műszakot záró cégeket pedig arra, hogy inkább tartsák a gyárakban a dolgozókat.

A péntek sem ígérkezik könnyebbnek, a kormány le is fújta a szabadtéri ünnepi rendezvényeket az emberek biztonságára hivatkozva.

A tudósításunkat ezzel lezárjuk. Kövessék nálunk az eseményeket pénteken is!

23.44 Városokat zár le a rendőrség

Veszprém várost, Várpalotát és Pápát a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság a kritikus hó és úthelyzet miatt a lezárta. Senkit nem engednek ki a városokból személygépkocsival - közölte a Magyar Közút.

23.39 Már nyolc megyében van piros riasztás

Az erős hófúvás miatt már több északkeleti megyére is kiadta a legmagasabb fokú, piros riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este. Ezzel már Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területén, Borosd-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megyében van érvényben piros riasztás. Ezeken a területeken az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.

23.28 Lemondta a kormány az állami ünneplést

Az emberek testi épségére hivatkozva lemondta a kormány azokat az állami ünnepeket, amelyeket szabadtéren tartottak volna március 15-én. Bővebben itt olvashat erről.

22.57 Egyelőre csak késések Ferihegyen

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapja szerint a Budapestről felszálló járatok némi késéssel, de elindultak. A tízórás bécsi járat viszont egy órával később tud csak leszállni, és jelentősen késnek a frankfurti járatok is.

22.43 Két katonai teherautó indult a csecsemőért

A honvédség járműveit riasztották egy Gyulafirátót és Hajmáskér között elakadt busz mentéséhez csütörtök este - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). Az elakadt buszon egy inzulinos beteg és egy csecsemő is van. Várpalotáról két Ural teherautó indult a mentésükre.

22.29 Több százan nem jutottak haza, Tamásiba

Több mint százan rekedtek az utakon a hóakadályok miatt csütörtökön Tamási térségében, és több százan nem tudtak eljutni otthonukba - közölte a tamási védelmi bizottság elnöke.

Tamási és Iregszemcse között öt autóbusz és több személygépkocsi maradt a hóátfúvások miatt lezárt 65-ös úton. Az utasok közül a betegeket traktorokkal, terepjárókkal Iregszemcsére szállították, a jelenleg is ott rekedt embereket szintén terepjárókkal igyekeznek menteni - tette hozzá. Mint mondta, többen közülük már eljutottak Iregszemcsére.

A járhatatlan utak miatt Tamásiból 350-400, Iregszemcséről több mint száz ember, köztük sok diák nem tudott hazajutni, és sokan rekedtek Pincehelyen, Nagykónyiban is. A tamási védelmi bizottság csütörtök esti rendkívüli ülésen melegedőhelyeket és ideiglenes szállásokat jelölt ki számukra. Kollégiumokban, művelődési házakban, idősek otthonában szállásolják el őket - mondta a bizottság elnöke.

Ismertetése szerint a bajbajutottak mindenütt szendvicset, meleg teát kaptak, a Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól matracokat, takarókat, hordozható ágyakat kért a védelmi bizottság.

22.23 Csapataik harcban állnak

A Magyar Közút esti közleménye szerint nem javult, sőt erősen romlott a közlekedési helyzet éjszakára. "Az orkán erejű széllökések nyomán csütörtök éjjelre még több szakasz vált járhatatlanná, annak ellenére, hogy társaságunk teljes kapacitással dolgozik" - írták.

"A folyamatos munkavégzésünk ellenére a szél visszahordja a havat a burkolatra, emiatt nehezen járhatóak, továbbá jelentősen csökkent a látótávolság és a sorozatos balesetek miatt a munkagépeink is a feltorlódott sorokban vesztegelnek, ezért nem tudják ellátni feladataikat" - közölte a Magyar Közút. A helyzetre való tekintettel több megyében ideiglenes melegedőket nyitnak, hogy az elakadt járművek utasait biztonságos helyre szállítsák.

22.10 Nincs kiút Budapestről az M1-M7-esen

A rendkívüli időjárásra tekintettel, közlekedésbiztonsági okok miatt este tíz órától lezárják az M1-M7 autópályák fővárosból kivezető közös szakaszát - közölte a BRFK.

22.04 Kilenc elzárt falu Veszprémben

Kilenc falut zárt el a havazás a külvilágtól Veszprém megyében a rendőrség szerint: Nagyesztergárt, Tést, Jásdot, Sáskát, Zalahalápot, Taliándörögdöt, Mindszentkállát, Szentbékkállát és Káptalantótit.

21.55 Befagyott a forgalom az M1-esen

Az M1-es autópályán Győr felé, a 34-es kilométerszelvénynél továbbra is áll a forgalom egy keresztbefordult kamion miatt. Szintén Győr felé, a 83-84-es szelvények között hótorlaszt emelt a szél, ezért Tatáig áll a forgalom.

21.42 Tilos az autózás Fejér megye több útján

Csütörtök este 20 óra 30 perctől visszavonásig teljes gépjárműtilalmat rendelt el több járás területén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A móri, a bicskei, a székesfehérvári, a gárdonyi és az enyingi járás közútjaira terjed ki a tilalom, vagyis a települések között minden típusú jármű közlekedése tilos. Amennyiben a gépkocsivezetők útközben szereznek tudomást a tiltó rendelkezésről, akkor a legközelebbi parkolóban le kell állítaniuk a járművet. Amennyiben ezt nem teszik meg, a rendőrség szankcionálni fogja a szabálysértést. A kamionstop már este hattól él, vagyis a megyében egyáltalán nem mehetnek az utakon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.
Lezárták az M1-M7 kivezető szakaszát! 
 
 

Havazás és villámlás egyszerre tegnap

Mégsem hózivatar. Miközben a nyugati határszélen már fagyott csapadék hullik, Kiskunhalas mellett éjfél és hajnali 1 óra között lecsapó villámokat érzékeltek szenzoraink.

Videó: 
http://www.idokep.hu/percrol-percre#1363299878 
Gyula Géringer: FIGYELEM! VÉGRE MEGÉRKEZETT A SEGÍTSÉG!!!
Most kaptam az sms-t:
"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

Azt hiszem ezt érdemes lesz megjegyeznünk!!!
Eljátszadoztam a gondolattal!
MERT! MI LENNE, HA:
Majd ha mindenkit kimentettek, nem kellene nekünk is egy ilyesmit csinálni?
Mi felkészülhetnénk!
Élelmiszerrel, egyébbel.
Utána mi lenne, ha senki nem menne el dolgozni, senki nem fizetné be a csekkeket, mi magunk zárnánk le a települések kivezető útjait, főközlekedési csomópontokat, mint anno a taxis sztrájk idején! Csak a mentők és tűzoltók mehetnének át. Nem úgy, hogy félpályás lezárogatások itt, ott! ORSZÁGOS DEMONSTRÁCIÓ!
A devizahiteleseknek elegük van!
A gyári dolgozók kizsigerelve!
A közalkalmazottak megfélemlítve!
Az ország lakossága a parasztság ellen hangolva.
Gyárak, üzemek, élelmiszer feldolgozó ipar szétlopva, felszámolva, megszüntetve!
Már csak egy kis réteg parasztság maradt. A földek nagy része, mégsem a kezükben. A külföldiek és az oligarchák mindent visznek! Bizony, annak a támogatásnak a nagy részét is amivel a parasztság ellen hangolják a lakosságot!
Lehet, hogy végre össze kellene fognia mindenkinek és addig nem engedni, amig el nem takarodik a szemetje? Ezerszeres létszám fölényben vagyunk!
NEM LENNE JOBB EGY PÁRTOKTÓL MENTES ORSZÁGBAN ÉLNI?
MEGSZABADULVA A HAZUGSÁGTÓL, KORRUPCIÓTÓL, ÁRMÁNYTÓL?

GONDOLKOZZ!!!


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

EZT IS MEGCSINÁLTÁK!
Info Rádió: "Minimális tiszteletadás mellett vonják fel a zászlót......"
TÖRVÉNY A HAARP VÉDELMÉBEN
Nem lehetne senkinek semmilyen fotót az internetre föltenni semmilyen különleges időjárásról!

"...természetes földi katasztrófákhoz és nehéz megkülönböztetni természetes, vagy mesterséges eredetüket, jellegüket.
A Kanadába, Európába és más földrészekre telepített és onnan irányított HAARP rendszer, ma már képes célzott területeken hatalmas árvizeket (cunami), viharokat (Budapest 2006. aug. 20-i tüzijáték), tornádókat, hurrikánokat (2010. magyarországi esetek teljesen abnormálisak), pusztításokat, stb,... előidézni..." 
Az állam kisajátítaná az időjárás-jelentést |2012. 10. 25., 22:14 
[origo]
Illés Zoltán szerint a meteorológiai adatok begyűjtése állami feladat, ezért növelné az állam szerepét az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) finanszírozásában. A környezetügyért felelős államtitkár szerint új törvényben fogják kiküszöbölni azt, hogy az időjárási adatokat magáncégek másodközölve eladhassák.

Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon szűk ugyanis az a kör, amely az időjárási adatokat pontosan mérni, értékelni, elemezni tudja, prognosztizálni tud belőle. Hatalmas műszaki felszerelés, számítógépes kapacitás, műholdas rendszerek szükségesek mindehhez, a pontos információ óriási érték - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Illés szerint új törvény készül, amely növeli az állami szerepvállalást a meteorológia területén. Az új törvény kimondja, hogy a meteorológiai adatok begyűjtése állami szerep, amelyet az állam finanszíroz, és nem támogatja, hogy magánmeteorológiai társaságok elemzéseket adjanak közre. Azokat a visszás helyzeteket is igyekszik kiküszöbölni, hogy a megszerzett adatok alapján a másod-, harmad-, sokadik közlés az elemzéseket eladhassa és magánhasznot termelhessen belőle.

A magántársaságok ugyanis nem rendelkeznek saját mérőhálózattal, hiszen ennek hatalmasak a költségei. Nem véletlen, hogy a világ meteorológiai szolgálatai nemzetközi szervezetekbe tömörülnek - mondta Illés. Hozzátette, hogy Magyarország is egymilliárd forint körüli összeget fizet éves tagdíjként egyetlen ilyen szervezetben való részvételért, azért, hogy megkapja a globális és európai szintű adatokat, amelyekből a Magyarországra vonatkozó előrejelzések elkészíthetők.

Eddig kormányrendelet szabályozta a meteorológiai működést, de a rendelet kevésnek bizonyult, a szakma régóta vár a törvény megszületésére - magyarázta az államtitkár. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak jelenleg a működési költségeinek a felét kell saját erőből előteremtenie.

Illés Zoltán szerint törvényi szabályozással arra törekszenek, hogy ezen a területen minél nagyobb legyen az állami szerepvállalás, és az OMSZ ne legyen kiszolgáltatva a piaci viszonyoknak, ne kelljen az információkat eladnia a bevételei növelése végett. A magyar társadalomnak olyan meteorológiai szolgálatra van szüksége, amely állami kézben van, és nagyobbrészt az állam finanszírozza - tette hozzá az államtitkár. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Az időjárásra is lecsap az állam 2013.03.05. 19:57 Hír24
Tilos lesz veszélyes zivatarról vagy hófúvásról képet közzétenni. A média meg fizethet - ha foglalkozik az idővel, ha nem.

Csütörtökön kerülhet a parlament elé a meteorológiai törvény tervezete. A Vidékfejlesztési Minisztérium által összeállított anyag szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tevékenysége "stratégiai fontosságú", ezért elengedhetetlen, hogy a szervezet működését és a szakterületet önálló törvény szabályozza.

A szaktárca megszabná, milyen feltételek mellett végezhető meteorológiai tevékenység, mégpedig így: előrejelzést készíteni kizárólag szakdiplomával lehet majd. Sőt "az amatőr megfigyelők is kötelesek lesznek mérőeszközeiket hitelesíttetni".

Ha elfogadják az előterjesztést, akkor nyártól kizárólagos állami meteorológiai tevékenység lesz a köz tájékoztatása veszélyes időjárási helyzetekben. Nem csak az előrejelzést, hanem a tényszerű tájékoztatást is megtiltja minden médium számára a törvény. Vagyis nem lehetne nagyobb árvízről vagy szélviharról képet, videót közzétenni, ha az nem az OMSZ-től származik.

Előrejelzést elvben készíthetne nem állami, mesterdiplomás meteorológus is - de csak ha az nem tartalmaz semmilyen elemet, amely a társadalom bármely tagjára veszélyes meteorológiai helyzetet vetít előre. Nem lehet előre jelezni zivatart, jégesőt vagy viharos szelet. De ködöt sem, hiszen az a közlekedésre veszélyes. Szép napsütéses időt sem, hiszen abban napszúrást vagy hőgutát lehet kapni. Jelentős légnyomásváltozást sem. Semmit - összegzi az Időkép.
Ezért állami feladat

A törvénytervezet indoklásában az áll, azért kell a meteorológiai tevékenységet szabályozni, mert "a veszélyjelzés és a riasztás egyes esetekben komoly következményekkel járhat, és a meteorológiai infrastruktúra egyre növekvő költségét a magánpiac nem tudja, nem is akarja felvállalni".
Jön az időjárásadó

Fizetniük kell a tévéknek, rádióknak, újságoknak, online sajtótermékeknek is, ha előrejelzik, milyen idő lesz. Sőt akkor is, ha nem. A reklámbevétel fél százalékát kellene befizetni. Erről részletesebben itt olvashat. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Mégis betiltják az időjárást? 2013. március 5. 17:02 
Időkép
Talán nem. De akkor miért csak kiváltságosok foglalkozhatnának vele? A Meteorológiai törvény tervezete indokolhatatlan elemeket tartalmaz.

Forrás: TV2 Tények (2013. március 6.)
Forrás: Klub Rádió - Reggeli gyors (2013. március 6.)
Interjú: ATV - Egyenes Beszéd: Kálmán Olga - Szabó György (2013. március 6.)
Interjú: ATV - Egyenes Beszéd: Kálmán Olga - Kocsis Máté (2013. március 6.)

Az ősszel felröppent hír a meteorológia állami monopóliumáról először úgy tűnt, hogy lázálomként már-már a jól megérdemelt feledés homályába került. De nem. Most újra itt van és mindent letarol.
A várható változások

0. A monopólium visszatér, csak másképp?
1. Nem mérhet senki otthon hőmérsékletet?
2. Előrejelzés összemosása a veszélyjelzéssel, avagy minden rovar bogár is egyben?
3. Nem küldhet be fotót, videót, aki veszélyes időjárási eseményt örökít meg?
4. Tabutéma lesz az időjárás a médiában?
5. Vége a szabad piaci versenynek?
6. Játékos és bíró egyben - az OMSZ szakhatóság és piaci szereplő is

0. A monopólium visszatér, csak másképp - a 
törvénytervezet 17 oldalon jól leplezett oda-vissza utalásokkal és kereszthivatkozásokkal minden elképzelhető területet kizárólagos állami hatáskörbe von.

1. Az Időkép birtokába jutott, 
bővített hatástanulmány megállapítása szerint "Az amatőr megfigyelők kötelesek lesznek mérőeszközeiket hitelesíttetni". Ez azt jelenti, hogy kizárólag az mérhetne és küldhetne be az Időképre adatokat, akinek a műszereit korábban az OMSZ bevizsgálta és hitelesnek tekintette, ennek hiányában észlelőink mérései a térképeinkre sem kerülhetnének fel.

2. Előrejelzést elvben készíthetne nem állami, mester diplomás meteorológus is - de csak ha az nem tartalmaz semmilyen elemet, amely a társadalom bármely tagjára veszélyes meteorológiai helyzetet vetít előre. Nem lehet előre jelezni zivatart, jégesőt vagy viharos szelet. De ködöt sem, hiszen az a közlekedésre veszélyes. Szép napsütéses időt sem, hiszen abban napszúrást vagy hőgutát lehet kapni. Jelentős légnyomásváltozást sem. Semmit.
Részlet a bővített hatástanulmányból

3. A tervezet szerint nem csak az előrejelzést, de a már bekövetkezett, vagy éppen folyamatban lévő veszélyes időjárási jelenségekről sem tudósíthatna senki, az állami Szolgálaton kívül. Szétverte a jég a gyümölcsöst? Fotóval, videóval dokumentálhatóan, és százak látták? Vagy élőben közvetítene valaki egy balatoni vihart? Hiába van lassan minden mobilban fényképező, jégesőkről írni és képeket közzétenni (például a Percről percre rovatban) tilos lenne a készülő törvény szerint.

4. Vajon nem ellentétes-e az Alkotmány által biztosított szólás- és véleménynyilvánítási alapjogokkal mindez? Büntethető lesz-e, aki kiposztol egy vörös naplementés képet az Időképre vagy Facebookra és kiírja, hogy "holnap nagy szél lesz"? A szél veszélyes jelenség, ez az állítás pedig előrejelzésnek minősül - tehát az új törvény szerint igen.

5. Vajon nem ellentétes-e az Európai Unió minden elképzelhető szabad piaci alapjogával a teljes (burkolt) monopolizáció? Vajon nem ellentétes mindez a szabad tájékozódás és tájékoztatás alapjogaival, vagy akár a Médiatörvény biztosította lehetőségekkel? Létezik bárhol Európában ennél elképesztőbb és indokolhatatlanabb cenzúra?

6. Bármely meteorológiai média vagy szolgáltató infrastruktúráját kizárólag minőségbiztosított szervezet kalibrálhatja és hitelesítheti. Ehhez Magyarországon az Országos Meteorológiai Szolgálat rendelkezik szakhatósági jogkörrel, sőt, a tervezet szerint közhatalmi jogkörrel. Tehát az Országos Meteorológia Szolgálat hatóság és szereplő, ugyanazon a piacon. Mennyi esélye lenne egy magánszolgáltatónak?

Hamarosan újabb anyagokkal jelentkezünk, addig is várjuk olvasóink véleményét.

A tervezettel kapcsolatos észrevételeket a Vidékfejlesztési Minisztérium a 
jogifo@vm.gov.hu e-mail címen várja. 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************Összeesküvés-elmélet az időjárás 

manipulálása? Figyelem – fegyelem jó lesz vigyázni a borús égből Táncsics -díjak hullnak ha lehetséges csak liberálisok , és hazaáruló baloldaliak tartózkodjanak a szabad ég alatt , no meg a jobb oldaliak liberálisai , vagy fogalmazhatok csúnyábban is – a jobb oldal zsidajai !!!! , és persze a kazár balog is kint lehet tégla nem eshet a fejére mert ő maga is tégla !!!!!2012. július 10. Kedd 
Komlómédia 

Az utóbbi napok hírei újabb löketet adtak az időjárás manipulálásáról szóló, úgynevezett "összeesküvés-elméleteknek". Oroszországban az eddigi adatok szerint 150-en haltak meg egy hirtelen bekövetkezett áradás miatt. Az események annyira gyorsan zajlottak le, hogy a helyi hatóságoknak nem volt ideje figyelmeztetni a lakosságot - ráadásul a katasztrófa éjjel történt, mikor mindenki aludt. Sokan álmukban fulladtak meg, és miközben még az áldozatok száma sem biztos, terjedni kezdtek a mondvacsinált elméletek. Ezek az elméletek azt állítják, hogy az Oroszországban történő természeti katasztrófák (különösen a fent említett áradás) amiatt történnek, mert az orosz vezetés nem veszi figyelembe az Egyesült Államok felszólításait, miszerint ne támogassák a szír kormányt - és emiatt az amerikai fél az időjárást manipuláló fegyverekkel (a civil halottakkal) zsarolja az orosz vezetést, hogy a tömeges, ártatlan halálesetek láttán az megváltoztassa álláspontját.

Nem a szokványos összeesküvés-elméletről van szó, ugyanis nem hírnévre vágyó, az élet más területén kitörni nem tudó személyek terjesztik ezt a vádat, hanem az orosz politikai elit egy része és tisztségüket ma is betöltő katonai szakértők. Így nem azon kell elgondolkozni, hogy összeesküvés-elmélet-e az Oroszország ellen zajló klímaháború, hanem hogy a nyugati elleni ellenségkép-gyártásról, vagy valós hadműveletekről van szó. A szíriai konfliktus kezdetét követően a RIA Novosztyi hírt adott azokról az orosz szakértőkről, akik szerint az idei (tavalyi) feltűnően kegyetlen szárazság Oroszországban annak köszönhető, hogy az Egyesült Államok Oroszországon teszteli az időjárás manipulálására létrehozott katonai fejlesztéseit. Gueorgi Vasziliev, a moszkvai Lomonoszov Egyetem fizika tanszékének professzora a Komsomolskaya Pravda újságnak adott interjújában kifejtette: érdekes összefüggés, hogy a természeti katasztrófák száma ugrásszerűen növekedik, mióta 1997-ben az Egyesült Államok a HAARP rendszereit működésbe helyezte. A RIA Novoszty információi szerint több orosz katonai szakértő is annak adott hangot, hogy a HAARP egy geofizikai fegyver, és ha nem így lenne, az USA nem áldozott volna rá két évtizedet, és nem fektetett volna 250 millió dollárt pusztán a magas frekvenciájú rádióhullámok kutatásába.

A hírügynökség szerint Nyikolaj Karavayev, korábban a hadsereg alkalmazásában lévő meteorológus is annak adott hangot, hogy az Egyesült Államok olyan, a klímát manipuláló eszközök kifejlesztésén dolgozik, amit fel tud használni az orosz gazdaság meggyengítésére. Az ő kijelentései szerint az Egyesült Államok által felbocsátott X-37B egy olyan katonai eszköz, ami alkalmas nagy-kapacitású lézerfegyverek hordozására, és így helyi szinten olyan jelenséget előidézni, mint elviselhetetlen hőség a célpont nagyvárosok határain belül, vagy aszályok a célpont ország egy-egy térségében. Ezzel összefüggésben a meteorológus azt is megemlítette, hogy a szakmabéliek semmivel nem tudják magyarázni a Moszkvában és több európai nagyvárosban tapasztalható indokolatlanul nagy hőséget. A témában élénk vita bontakozott ki, az interjú megjelenését követően Vlagyimir Lapshín, az Alkalmazott Geofizika Intézet igazgatója ésszerűtlennek nevezte ezeket az elméleteket, mondván, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban is elviselhetetlen hőség van - de az elmélet támogatói arra hivatkoznak, hogy a jelenséget ő sem tudja érdemben megmagyarázni.

Tény, hogy az orosz gazdaság hatalmas veszteségeket szenved az ország központi részén egyre gyakrabban bekövetkező szárazságok miatt. Mikor a téma berobbant a köztudatba, országos szinten a termés 20%-a elpusztult, ami az élelmiszerárak ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Alexei Kokorin, a "Klíma és Gazdaság az Energiaszektorban" program vezetője is kijelentette, hogy "nem véletlenszerű természeti jelenségekről van szó, és a helyzet csak rosszabbodni fog". Ő Berzinszki egy könyvére hivatkozott ("Két Korszak Közt"), ami többek közt azt is említi, hogy az időjárás nem csak a társadalmi, hanem a gazdasági rendszerekre is erőteljes hatást gyakorol - bár Berzinszki főként a "globális felmelegedésre" hivatkozott. Több szakértő is Kokorin mellé állt ebben a vitában, a University of Ottawa (Kanada) gazdaságtudományi professzora, Michel Chossudovsky is azt hangoztatta, hogy a klímaváltozás nem ipari tevékenység eredménye, hanem részben új típusú "nem-halálos" fegyverek kifejlesztésének köszönhető. Az Egyesült Államok régóta kutatja az időjárás manipulálásának lehetséges módszereit, így nehezen lehet véletlennek nevezni, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma. Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot egy olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökőárak előidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínűsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvő száma az eszköz "finomhangolásának" tudható be.

Ha ez mind összeesküvés-elmélet kategóriába esik, akkor a Föld legnépesebb országának államvezetése is összeesküvés-elméleteket gyárt. Kínában ugyanis állami hivatal van működésben az időjárás manipulálásának feladatával: a Pekingi Időjárás-módosító Hivatal az országos meteorológiai szolgálat alá tartozik, és a Peking körüli területek időjárás-kontrolljáért felelős. A Pekingi Időjárás-módosító Hivatal egy 37000 embert foglalkoztató állami szerv, amely az állami statisztikák szerint 1995 és 2003 között 7,4 billió köbméter esőt hozott létre az egyébként szárazság által sújtott területeken, nagyban növelve így az élelmiszeripar termelékenységét. A hivatal főként felhőképzéssel és a pusztító viharok elhárításával foglalkozik, de ellensúlyozták már több olyan homokvihar hatásait is, ami egyébként 300000 tonna homokot hagyna maga után a nagyvárosban. A hivatalnak a nyári hőség enyhítése is feladata a nagyobb városokban, hogy így országos szinten csökkentsék az áramfogyasztást, ami így a kínai gazdaságnak közvetlen megtakarítást jelent.

Míg a pekingi kormány és 1356 millió kínai büszke lehet az időjárás-módosító hivatal létére és tevékenységére, aminek polgári feladatkörei általánosan ismertek, nyugaton az időjárás manipulálása önmagában is összeesküvés-elméletnek számít, és a nyugati kormányok nem is hozzák nyilvánosságra az ezen a téren elért eredményeket. Viszont az ENSZ egy határozata tiltja az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazását, ami arra utal, hogy a nyugati kormányok nagyon is tudatában vannak annak, hogy vannak időjárás módosító technológiák és ismerik azok katonai felhasználási lehetőségeit. 1975-ben az Egyesült Államok és Kanada egyezményt kötött arról, hogy bármilyen jellegű időjárás módosító tevékenység esetén értesítik és információval látják el a másik felet. Az Egyesült Államok már a hetvenes években áttörést érhetett el az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazása terén, mert 1977. május 18-án Genfben az ENSZ közgyűlés határozott az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazásának és bármilyen ellenséges felhasználásának tiltásáról. A határozat 1978. októberében lépett érvénybe, az Egyesült Államok elnöke 1979. december 13-án ratifikálta. Miközben a nyugati lakosság azt hiszi, hogy az időjárás módosítása összeesküvés-elmélet, nyugaton külön intézményrendszer alakult ki ezen a téren, kezdve a lehetséges módszerek kutatásait folytató szervezetektől a tevékenységet ellenőrző Észak-Amerikai Államközi Időjárás-módosító Tanácsig. Ez a titkolózás érthető, mivel a nyugati országok láthatóan nem az emberek életét akarják megkönnyíteni a legújabb fejlesztésekkel, hanem sokkal inkább a katonai felhasználás terén érdekeltek.

Az oroszországi események kapcsán újból az Egyesült Államok került a középpontba. Hogy az USA valójában mennyit költ az ilyen jellegű fegyverek fejlesztésére, arról nincs hivatalos adat, ugyanis a hivatalos költségvetés csak a jéghegy csúcsa, a 70-es éveket követően rengeteg magánvállalat kapcsolódott be a kutatásokba, így az ilyen célra költött összeg mondatni ellenőrizhetetlen. Így a kérdés nem az, hogy az erősen iparosodott országok kormányainak birtokában vannak-e ehhez hasonló fegyverek, hanem az, hogy a NATO gyarmatosító háborúit előkészítő új típusú hadviselés során alkalmazott eszközök milyen természeti jelenségeket fognak rászabadítani az olyan kisebb országokra, melyeknek nincsen se rálátása, se befolyása ezekre a tevékenységekre. Így Oroszország és Kína felelőssége ezen a téren különösen nagyfokú, ugyanis azoknak az országoknak, akik be tudnak avatkozni ezen a téren, nem az a felelőssége, hogy a nyugati félnél sokkal hatásosabb, sokkal pusztítóbb fegyvereket állítsanak elő, hanem hogy külső beavatkozással eltávolítsák a nyugati országok vezetéséből a teremtett világot leigázandó területként, a tudományt játszótérként kezelő cionista-szabadkőműves elitet. Ez nem csak a magas szinten iparosodott országok, hanem minden, egészséges létszemléletű nemzet érdeke, és ezen a téren az érdekeink megegyeznek.
Forrás: www.jovonk.info

Mellékletnek egy kis film arról, amit mindenki lát, mégis tagadják a létét: 
http://www.youtube.com/watch?v=tjdxWrkfJbQ

Kapcsolódó:
   
A HAARP-összeesküvés Kiáltvány a Magyar Gazdához 


Kiáltvány a Gazdatanácsok Szövetsége minden tagjához
Kiáltvány a város és a vidék sorsában osztozó minden polgárhoz
Kiáltvány minden tisztességes országgyűlési képviselőhöz
A magyar falu, a magyar vidék, a magyar föld a tét! Elég volt!
Állítsuk meg az NFA keretében folytatott arcátlan földfosztást! 
A Gazdatanácsok Szövetsége
Szolidaritási Gazdagyűlésbe

hívja minden tagját és minden pártolóját
2013. március 23-án 11 órára
Bábonymegyerre, a darány-pusztai vasútállomáshoz

Sajtótájékoztatóval összekötött Gazdagyűlést hirdet a Gazdatanácsok Szövetsége. A Sajtótájékoztatót a Szövetség tisztviselői, a Bábonymegyer-Som térségi feles Gazdatanács képviselői és az általuk felkért Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő tartja. A Gazdatanácsok Szövetsége a sajtótájékoztatót követő Gazdagyűlésen nyújt lehetőséget az előzetesen bejelentkező országgyűlési képviselők, köztisztviselők számára, hogy nyilatkozatot tegyenek a falu és a vidék, a helyi gazdák megélhetését biztosító társadalmi ellenőrzés, a tisztességes és törvényes ellenállás és jogrend megteremtése mellett.

Követeljük együtt, hogy azonnal állítsák le a látszólag törvényes törvénytelenségeket a földbérleti pályázati szerződések ügyében Bábonymegyeren és országszerte!

Követeljük együtt, hogy semmisítsék meg az NFA földbérleti pályázatokat és a gazdák nélkül soha többé ne alakítsanak ki állami földpályázati rendszert!

Követeljük együtt, hogy kényszerhasznosításba ne lehessen adni egyetlen hektárt sem senki másnak, mint a helybélieknek, amíg találni alkalmas vállalkozó gazdát, sőt Gazdatanácsot is helyben, hogy a faluért, községért közbirtokosságban művelhesse meg a területet a tisztességes önkormányzattal együttműködve!

Követeljük együtt, hogy a kormány azonnal tegyen rendet és azonnal kezdeményezzen vizsgálatot az NFA földpályázatok keretében végrehajtott és már a Napnál is világosabb "állami korrupció" felszámolására!

Ez az ügy már nem a Nemzeti Földalap kezelésébe vett néhány %-nyi állami földterületről szól. Ez az ügy a kormányprogram álcázatlan megcsúfolásáról, a falvak és a vidék életképes gazdáinak kisemmizéséről szól.

Vessünk véget együtt a nyilvánvaló visszaéléseknek. Követeljük együtt a kormánytól még utoljára, hogy tegyen rendet és takarítsa el a Vidékfejlesztési Minisztériumból és az NFA vezérkarából a kormányprogrammal ellentétes gyakorlatot folytató bennfenteseket! 
Gazdák! Gazdagyűlésbe! Gazdatanácsokba! A Gazdatanácsok Szövetségébe!

Kajászó után Bábonymegyerre is köpönyeg - mert nem bennfentesek

Kaposváron járt a mai napon (2013. 03. 13-án) a helyi pályázatok ügyében a Bábonymegyeri Gazdatanács két tagja Szabó Rebeka országgyűlési képviselővel együtt azért, hogy megtudják, a január 5. óta eredményhirdetésre váró Bábonymegyer-Som térségi földbérleti pályázatoknak mik az eredményei. A néhányszor tízhektárnyi területre már régóta vártak. Hiába jelezték, hogy pályáznának, minduntalan a "majd" kiírandó hivatalos pályázatra hivatkozva utasították el őket. A gazdálkodók tehát vártak, majd tavaly ősszel pályázhattak végre.

Megtudták ma a megyei NFA irodán, Kaposvárott azt, amire hiába vártak, amit hiába kerestek az NFA honlapján, a minduntalan rájuk hivatkozó illetékesek válaszra méltassanak egy helyi gazdát.
Megtudták, hogy kisemmizték őket, hogy egyikük még azt a 8ha területet sem nyerte el, amit 20 éve takarmányozásra használt, s egyúttal azt is, hogy majd' a teljes kiírt területre, mintegy 1000ha-ra ún. "kényszerhasznosítás" címén kötöttek szerződést - valójában a lehető legkedvezőbb bérleti lehetőséget biztosító szerződést - egy bábonymegyeri önkormányzati képviselővel, nagygazdával, Ágh Jánossal és - ne várj csodát, falusi ember! - részben siófoki illetőségű családtagjaival, mind az ötükkel, s hogy az 1000ha-nak híja ne legyen - a lajoskomáromi tejfeldolgozó céggel. Miért is éppen ezekkel, akiknek már előtte sem volt sokkal kevesebb?

Ne várjatok megértést odafenn helybéli gazdák! Ti nem vagytok bennfentesek!
Elég volt! A pohár betelt. A türelemnek vége. Eljött a cselekvés, a cselekvő kiállás ideje. 
Önrendelkezést a falvak és a vidék népének!
Önrendelkezést és földet a helyieknek!


Dr. Boór Ferenc sk.
Gazdatanácsok Szövetsége titkára 
gazdatanacs@gmail.com
Tamási Béláné sk. 

Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke
http://www.youtube.com/watch?v=IvBVXXwRkzI 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Szabadság, egyenlőség, testvériség

Na mit szóltok a szabadkőművesek e 

jelmondatához , tovább kéne boncolgatni .
 
2013.03.15. | 16:17 
Erdély.ma 
 
Megemlékezés Csíkszeredában a Gál Sándor szobornál.

Gyönyörű jelszóval indult az 1848-as magyar forradalom, mely vértelen győzelmével bebizonyította, hogy a lelkekben megfogantak a hármas jelszóban sűrített eszmények, s talán megvalósulhat az a néptestvériség is, melyet a forradalom lánglelkű költője, Petőfi Sándor egyetlen szóban összegzett: világszabadság! A költő víziója túl korainak bizonyult, de ez semmit nem von le érvényességéből, legfennebb arra ébreszt rá, hogy a szabadságért minden időkben minden nemzedéknek újra harcba kell szállnia, mert a história azt bizonyítja, hogy az elnyomatás szándéka és ténye újra és újra aktivizálódik. Az örökös egyenlőség és testvériség álma még tünékenyebb, s délibábos látomás is marad, ha a legjobb szándékok nem munkálnak érte szüntelenül. Mert a világban - tetszik, nem tetszik! - a jó és a rossz harca folyik, s hogy a jó győzhessen, állandóan áldozatokat kell hozni.

Minket a magyar március - százhatvanöt év után is! - arra tanít, hogy a jelszó három eszményéért küzdeni, s ha szükség, szenvedni is kell. Generációról generációra, esztendőről esztendőre, együtt mindannyiunknak és külön-külön minden jóérzésű embernek. Mert semmit nem adnak ingyen, sem szabadságot, sem egyenlőséget, s munkálkodni kell a testvériség megteremtésén is.

Mit mond a mai magyarnak, mit mond a székelyeknek 1848 márciusa? A legfőbb üzenet az, hogy a jó oldalra kell állni a küzdelmekben. Vállalni kell még akkor is, ha a győzelem reménye pillanatnyilag kétséges. Az 1848-as magyar forradalom és az azt követő véres szabadságharc elbukott, de senki nem állíthatja, hogy végül nem hozta meg a maga gyümölcseit. A sokszoros túlerő ellenében lehet veszíteni, de a küzdelemről akkor sem szabad lemondani, mert - Deák Ferenc bölcs szavait parafrazálva - egy nemzet csak azt veszítheti el végleg és visszavonhatatlanul, amiről önként lemond. Amiért küzd, amiért, ha kell, kivérzik, azt egyszer még vissza lehet szerezni.

Ma sem vagyunk rózsás helyzetben, de az eszményeinket nem adjuk fel. A fölemelt fő, a viharnak kitett homlok a küzdők igazságát bizonyítja. Legyen szó akár egyéni és kollektív szabadságjogokról, akár autonómiáról, akár hitünk és nyelvünk, kultúránk védelméről. Ezek voltaképpen elidegeníthetetlen jogok lennének, de a természetes jogokért is küzdeni kell. Ilyen a világ. Ezért voltak, vannak és lesznek forradalmak. Vértelenek és áldozatokat követelők.
Magyari Lajos
Székely Hírmondó

Kapcsolódó:
   
Hogyan értelmezendő a "Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!" hitvallás?
   A szabadkőművesség hitvallása három szóban összegezhető: Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!
   
Kik érted haltak
   
Kormorán - Kik érted haltak
   
Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Pintér és Bakondi elégedett a mentéssel, 

az időjárást és az autósokat okolják 


Mit képzelnek olajozunk , nem az az idő elmúlt ma HAARP- on játszunk és vizet fehérítünk amit itt hónak ismernek , és míg akkor a csapot mi kezeltük , most a zsidók csapolják meg a fellegeket . Zsidó , zsidó , de most mi a haszon belőle?

2013. március 15., péntek, 12:00 
hvg.hu
Elégedett a havazás miatt kialakult kaotikus hóhelyzetben a mentésben részt vevőkkel Pintér Sándor, és a belügyminiszterhez hasonlóan elégedett a hatóságok teljesítményével a katasztrófavédelem vezetője.

Ellentmondásos tájékoztatót tartott az extrém időjárási körülményekről és következményeiről péntek délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, a katasztrófavédelem vezetője. Ugyanis utóbbi többször határozottan állította "föl voltak készülve" a rendvédelmi szervek az előrelátható rendkívüli helyzetre - a raktári készleteiktől a szállítási kapacitásg. Ehhez képes a belügyiniszter a
hvg.hu azon kérdésére, mely szerint a melegőbuszokon sok esetben miért nincs folyadék és élelmiszer, azt mondta, "Ilyen készleteik nem voltak, és már az is öröm, hogy a melegedőbuszok kiérkeztek".

Bakondi szerint januárban hasonló helyzetben sokkal könnyebb volt a mentés, mert akkor az országnak csak egy térségét érintette, most viszont nyolc megyét, így az erőforrásokat meg kellett osztaniuk. Az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt: a rendvédelmi szervek nincsnek könnyű helyzetben, mert sokszor a hókotrók, a lánctalpasok is elakadnak a háromméteres hófalakban. Nem egyszer kézi erővel álltak neki lebontani azt a rendőrök.

"Az időjárással nem vagyok megelégedve, a mentésben részt vevő egységekkel igen" - mondta kérdésre válaszolva a belügyminiszter, aki arról beszélt, hogy elégedetlen az állampogárok viselkedésével is, mert szerinte sokan úgy indultak útnak, hogy tudták, mit kockáztatnak, sok autón nyári gumi volt, és a rossz látási viszonyok közepette is nagy sebességgel közlekedtek.

Szintén bírálta a kamionsofőröket, amikor a sajtó arról kérdezte, miért nem rendeltek el hamarabb kamionstopot. Szerinte ők is gyorsan közlekedtek, illetve felhajtottak a pályára, "holott ismerhették a körülményeket".

"Az anarchiát és a szervezett mentést ne keverjük össze" - mondta a 
hvg.hu kérdésre Pintér, hogy a tűzoltók miért akadályozzák meg több helyen is az elválasztó szalagkorlát elbontását. (Olvasóink azt jelezték, hogy a rendvédelmi szervek nem engedik át őket a szembejövő, de járható forgalmi sávokra.) A tájékoztató közben érkezett a terembe a hír, hogy a Terrorelhárítás is bevetette harci járműveit az M1-en rekedtek mentésére.

Pintér azt mondta, az állampolgárok öntörvényűen ne bontsák el a korlátot, mert ez veszélyezteti a forgalmat, könnyen baleseteket okozhat. Arra a kérdésre, hogy miért nem figyelt jobban az előrejelzésre a rendvédelem, azt mondta: "a meteorológusokat kell megkérdezni, miért lett ilyen az időjárás".

Papp Károly bejelentette: folyamatosan vágják át a szalagkorlátokat, és nem csak ma kezdték el ezt, Pintér pedig állította, egész éjjel dolgoztak, de a 100 kilométeres szél miatt folyamatosan újraképződnek a hófalak. Bakondi György mindehhez hozzátette: az elzárt településeken a mentést, ellátást nehezíti, hogy a nagy szél miatt a helikopterek sem tudnak felszállni.

A belügyminiszter arról beszélt: csütörtökön összehívták az operatív törzset, riadót rendeltek el a rendőrségnél, katasztrófavédelemnél, illetve igénybe vették a honvédség lánctalpas egységeit. Bakondi arról beszélt, hogy "számos határozott lépést tettek".

A katasztrófavédelem vezetőjének összesítése szerint a rendkívüli időjárás miatt 238 olyan hóátfúvás történt, ami beavatkozást igényelt. Jelenleg 57 településen több mint 13 ezer ember rekedt a hó fogságába, 100 közút, öt vasútvonal járhatatlan, egy kikötő használhatatlan. Azt mondta, 5400 gépjármű akadt el, 18 került hosszabb ideig a hó fogságába, 130 településen van gond van az áramellátással, ezért a katasztrófavédelem 40 aggregátort biztosított Szabolcs megyének. Bakondi elmondta, 227 melegedőhelyiséget nyitottak meg és egyeztetnek a mobilszolgáltatókkal, hogy sms-ben értesíthessék az autóban ülőket. Ausztriából hókotrók érkeztek. Az országban 20 melegedőbusz indult az utakra, négy hóeke felvezetésével.

Papp Károly arról számolt be, hogy az elmúlt órákban három halálos baleset volt, ebből kettő a rendkívüli időjárás miatt. 19 súlyos, 57 könnyű sérülésről tudnak, és 300 olyan baleset volt, ahol csak anyagi kár keletkezett. A főkapitány szerint a 10 órás jelentésük még mindig 1400 elakadt járműről szólt. Egyben figyelmeztetett arra, hogy a rendőrség korlátozza az elzárt települések elhagyását, illetve felülvigyázza azokat az útszakaszokat, ahol elhagyott autók vannak. Jelenleg is folyik 1300 liter benzin és ugyanennyi gázolaj kiszállítása az elakadt autókhoz.

Azzal a győri lakossal "aki hólapátolás közben meghúzta a hátát, innen is szolidaritást vállalok, mert én is hátfájásos vagyok" - mondta a sajtótájákoztatón Szócska Mikós egészségügyi államtitkár, aki arról számolt be, hogy csak egy olyan esetről tudnak, amikor egy szülő nő "kalandos úton jutott el a kórházba". Szerinte a kórházak feltöltötték a vérkészleteket, ezzel nem lesz gond, nehézséget legfeljebb a dialízisre igyekvők kórházba juttatása jelenthet, de a mentőszolgálat igyekszik megtenni mindent az ügyben. Bejelentette: akik már eljutottak oda, azokat bent tartják.
Hatósági tanácsok

Szócska figyelmeztetett arra, hogy ne alkohollal melegítsék a szervezetüket az emberek, mert az kihűléshez vezethet, azok pedig, akik a hó fogságában rekedtek, "egymást is melegítsék".

Pintér arról beszélt, hogy önkényesen senki se bontsa el a szalagkorlátokat, várják meg a rendvédelmi egységeket.

Bakondi pedig arra figyelmeztetett, hogy még téli felszereléssel se induljanak útnak az emberek. Szerinte, ha a hó fogságába rekedt valaki, ne hagyja el az autót, ha kifogyott a üzemanyaguk, akkor lehetőleg üljenek át egy másik járműbe.

Pintér beszélt arról is, hogy a rendvédelmi szervek óráról órára tájékoztatást adnak a helyzetről, amit a sajtóban és a police.hu-n lehet nyomon követni. 
 
Az első Magyar Felelős Kormány 1848
Az operatív törzshöz látogat Orbán Viktor 

2013. március 15., 16:32 MTI-
fidesz.hu
A brüsszeli uniós csúcstalálkozóról péntek délután hazaérkező miniszterelnök látogatást tesz a havazás miatt kialakult helyzetet kezelő és irányító, a belügyminiszter által összehívott operatív törzsnél - tájékoztatta Samu Attila, a tárcavezető főtanácsadója az MTI-t.

Orbán Viktor kormányfő azt követően, hogy menet rendszerinti gépe landol a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, a rendőrség Teve utcai igazgatási központjába megy, ahol Bakondi György altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője tájékoztatja majd a mentési munkálatokról és a pillanatnyi helyzetről.

kapcsolódó
   Pintér: Mindenkit kiszabadítunk a hó fogságából
   Pintér Sándor az M1-esen ellenőrzi a kialakult helyzetet
   A honvédség katonái és harci járművei is segítik a mentést 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Hihetetlen 

2013.03.15. 15:41 orulunkvincent.blog

A helyzet hihetetlen. Hihetetlen, hogy a hivatalos szervek töketlenkednek, hárítanak, mutogatnak, makogva magyarázkodnak de érdemit nem tesznek, nem tettek. És hihetetlen, hogy az egyszerű emberek pedig összefognak és segíteni próbálnak egymáson.

Hihetetlen, hogy márciusban ekkora hó essen. De mégis megtörtént. Sokan az utakon, autópályákon rekedtek. Hosszú órák óta várnak segítségre és nem történik semmi! A nyavalyás hóról, ítéletidőről már napokkal ezelőtt lehetett tudni. Gondolom - ó, én naív -, hogy az illetékesek is tudtak róla. Persze, lehet, hogy tudtak, de a) pont leszarták, (írták otthon az ünnepi beszédet vagy készültek a hosszú hétvégére), b) nem gondolták, hogy ez ilyen komoly lesz. Hát ilyen komoly lett. Semmi előzetes csúszásmentesítés, hókotrók glédába állítása, helyi tótumfaktumok eligazítása, katasztrófavédők felkészítése. (Jaaaa, hogy ők védik a katasztrófát és nem megelőzik, bocs. Én kérek elnézést.)

S ha már bekövetkezik, hogy hosszú, tömött sorokban állnak különböző behavazott, szélátfúvással nehezített terepen az autók, akkor miért nem lehet azonnali segítséget nyújtani? Miért nincsenek forgalomirányító rendőrök? Miért nem lehet a szalagkorlátot megbontani és az üres szembesávokba terelni a népeket? És hol van a mindenrekész TEK, hiperszuper eszközeivel? Miért nem lehet az üres sávokban katonai járművekkel legalább vizet, ételt és legfőképpen információkat vinni? A közszolgálati rádió miért nem segít folyamatos friss hírekkel?

A pályaudvarokon sem jobb a helyzet. Ott miért nem lehet legalább folyamatosan azt bemondani, hogy "Kedves utasaink, mi sem tudunk semmit, de erről tájékoztatjuk kedves utazóközönségünket".

Félreértések elkerülése végett: nem a mezei rendőrt, tűzoltót, katasztrófavédőt, vasutast akarom bántani. Ők nyilván teszik, amit tehetnek. Tisztelet és köszönet nekik. Azt gondolom, hogy a fejétől büdös a hal. A döntéshozó, parancsot adni tudó nagyemberek nem álltak a helyzet magaslatán. Hogy miért? A jóég tudja. Talán a szokásos, cinikus és pökhendi hozzáállás, a "felelőtlen állampolgárok így jártak"-effektus miatt? A szakértelem hiányzik vagy a döntésképesség? Addig-addig cserélgették a vezetőket, struktúrálgatták a szervezeteket, amíg aztán sikerült teljesen béna kacsává tenni mindent.

Nem lehet meghatottság nélkül (tök szentimentális leszek öregségemre) olvasni a facebookon, a neten azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy magánszemélyek, egyszerű polgárok hogyan segítenek a bajbajutottakon. Ki szálláslehetőséggel, meleg innivalóval, kajával. Respekt a Tesconak (a rohadt multija...), hogy kinyitotta nagyáruházait a rászorulóknak. Segítenék magam is, de messze vagyok és tehetetlen. Ennek tudja be a nyájas olvasó, hogy ez a poszt megszületett, mert legalább a dühömet és örömömet kiírom magamból. Talán még nincs veszve minden, talán az összefogás, az alulról jövő kezdeményezések adnak némi reményt arra, hogy nem veszett ki teljesen kis hazánkból a józan ész és a nem hivatalos problémamegoldás.

Kapcsolódó:
   
Kiknek kedvez a hóeltakarítás Debrecenben?
   
Ítéletidő és nemzeti ünnep - Rendhagyó ünnepi köszöntő 2013. március 15-én
   
Folyamatosan mentik a hóban rekedteket
Részletek a Facebookról

A híradóban hazudnak, nincs mentés az M1-en, sokan már otthagyták az autójukat az úton, mi tele tankkal indultunk, de az már csak félig van. Az biztos, hogy az esti hi`radóban már benne leszünk, mert az állítólagos 70km-es kocsisorból lesz, aki halálra fagy.
Tegyen az állam végre valamit! Ennyire nem számítunk? 


Példátlan, döbbenetes, gyalázatos!!!! A Pintér Sándor belügyminisztert kísérő Hír Tv-s tudósító azt közölte: az M1-es autópályán hóban rekedteknek arra kell számítaniuk, hogy a második éjszakát is az autójukban kell tölteniük, mert ma már nem tudják kimenteni őket. 
 
(Az Index felvétele)


MÁSODIK ÉJSZAKA A HÓ FOGSÁGÁBAN??
Környe felé vezető főúton jelenleg ez a helyzet! Az itt ragadt autósok a második éjszakájukra készülnek az autóban! Hol van a segítség??? -SEHOL.....!!
Környe felé vezető főúton jelenleg ez a helyzet!
Az itt ragadt autósok a második éjszakájukra készülnek az autóban!
Hol van a segítség??? -SEHOL.....!! 
 


Itt a segítség!


*** www.nemzetihirhalo.hu *************Tények és kérdések: A HAARP rendszer 

és március 15. 2013/03/15 
Nemzeti InternetFigyelő

Miközben Magyarország a gazdasági mutatóit és teljesítményét figyelembe véve nem lehetne támadható, ezzel az indokkal gazdasági nyomást gyakorolni rá lényegében alaptalan, így politikai okok és célok miatt áll az EU és az azt irányító háttérhatalmi bankármaffia gazdasági blokádja alatt. Igen, ez már nem egyszerűen nyomásgyakorlás, hanem gazdasági blokád azért, hogy azt a még megmaradt mozgásteret, mely Hazánk részleges függetlenségének megtartásához, és a nemzet fennmaradásához szükséges, ne tudja megtartani.

Magyarország kiemelt geopolitikai helyzete miatt teljesen más elbírálásban részesül, mint más 2004-ben, vagy azután az EU-hoz csatlakozott állam. Hazánknak a európai uniós csatlakozás hihetetlen nagy károkat okozott, melyek ma már a családok hétköznapjaiban, a megélhetési harcban is rendkívüli intenzitással nyilvánul meg.

Természetesen ezekért az állapotokért közösen felelősek az 1989-es Ellenzéki Kerekasztalban résztvevő MSZMP kreálta mesterséges pártok. Ezeknek a közös gyökerű pártoknak a magyar nemzetet megtévesztő és saját zsebét tömő politikája tette lehetővé Magyarország Európai Unióba történő bekényszerítését, aminek egyenes következménye lett az a gazdasági és politikai ellehetetlenülés és kiszolgáltatottság, melyet napjainkban nemzetünk megél.

Önállóságunk teljes megtépázását mutatja az EU ellenünk történő folyamatos politikai fellépése és az a kifejezetten agresszív magatartás, melyet a Magyar Kormány ellen folytat az alkotmánymódosítás miatt. Az Alkotmány egy állam szuverenitásának alappillére. Amennyiben ezt külföldről kívánják megszabni, az azt a világos képet mutatja, hogy az ország teljes gyarmati szinten van, de legalábbis tartományi szerepkörbe helyezett státusszal rendelkezik. Ha a politikai nyomásgyakorlás mellé gazdasági presszió is társul, az iménti állítás bizony igencsak megállja a helyét.

Érdekes levelet kapott szerkesztőségünk, mely egy kicsit elgondolkodtatott bennünket. Természetesen nem kívánunk "összeesküvés-elméleteket" sem gyártani, sem elemezni. Azonban oldalainkon már korábban is foglalkoztunk az Egyesült Államok HAARP programjával, mely nagyon sokak érdeklődését felkeltette itt a NIF hasábjain. Az elmúlt években számtalan érdekes meteorológiai jelenség volt megfigyelhető hazánkban, melyeket igazán talán nem lehet egyértelműen a globális felmelegedés számlájára írni. Hogy a HAARP rendszer mennyire működik, mennyire koncentrálható és irányítható, nem tudjuk. Két dolgot azonban tudunk:

1. 2013. március 15-én az országban szélsőséges időjárás pusztít

2. A HAARP rendszer létezik

A döntés az Olvasóra van bízva, mennyire fogadja el, vagy sem ezt a lehetőséget, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Magyarország lakosságának demoralizálását ilyen eszközökkel is (amennyiben működőképesek) el kívánja érni az a világuralomra törő háttérhatalom, melynek célja Magyarország megsemmisítése és a Kárpát medence teljes gazdasági és demográfiai összetételének megváltoztatása.

Kapcsolódó:
   
Magyarország a HAARP célkeresztjében (beigazolódott "összeesküvés elmélet")
   
HAARP - Avagy az időjárás befolyásolása 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Várható volt: Bakay és Petrás kitüntetése 

miatt is hörögnek a zsidók 2013-03-15. 14:48 Kuruc.info
A Magyar Arany Érdemkeresztet adományozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mások mellett Bakay Kornél régész-tanár részére is - írja "Krisztus nem volt zsidó" Kitüntették Bakay Kornélt című cikkében az ATV.
Idéznek egy Nyest.hu nevű honlapot, mely az alábbiakat tartja fontosnak megemlíteni Bakay munkásságáról:


    1994-ben és 2002-ben a MIÉP színeiben indult az országgyűlési választásokon. 2004-ben általános iskolai tankönyvet adott ki. Az őskori barlangfestményeken magyar rovásírást vél felfedezni, a legrégibb írásrendszernek állítja a magyar rovásírást, és összekapcsolja a sumér írással. Bakay kétségbe vonja az ókori zsidó állam (Dávid és Salamon) létezését, a hunokat és szkítákat hozza rokonságba a magyarokkal, sőt, a kelta, etruszk, görög kultúrát is kimondva vagy sejtetve a magyarból eredezteti, továbbá Krisztust nem zsidónak, hanem párthusnak véli, miközben a középkori rabszolgakereskedelmet a zsidóknak tulajdonítja.
    2003-ban Horthy katonái - Szálasi nyilasai címen rendezett kiállítást, mely botrányba fulladt, ezért be kellett zárni.

Az ATV megemlíti azt is, hogy tegnap "botrányt kavart", hogy Táncsics-díjat adományozott Balog Zoltán Szaniszló Ferencnek, a kinevezésen számos "elismert" (értsd: zsidó vagy balliberális - a szerk.) újságíró "megrökönyödött".
Szóvá teszik ugyanakkor azt is, hogy Petrás János, a Kárpátia Zenekar basszusgitárosa, énekese a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át Balogtól.
A zenekarról azt írják:

    A Kárpátia a Jobbik holdudvarához tartozik: a 2010-es választások előtt Szebb jövőt! címmel adtak ki albumot. 2007-ben a zenekar írta a Magyar Gárda indulóját, tavaly a Jobbik-majális fő attrakciója volt az együttes. Idén februárban a "Kitörés napi emléktúrán" a zenekar tagjai együtt túráztak Novák Előd Jobbik-alelnökkel és Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselővel.

Véleményünk szerint Balog Zoltán azért nem írta még meg a második bocsánatkérő levelét, mert várja, hogy hányan akadnak fenn a magyargyűlölők rostáján, így minden "problémás kitüntetett" nevét belefoglalhatja az újabb magyarázkodásba, s nem kell óránként, minden kampósorrú böffentése után kiadnia egy közleményt. 
Egy magyar ünnepen kit is kéne kitüntetni csak tán nem a kampós orrú böfögőket az új inkvizíciónak megfelelően, a koncentrációs tábor őreit, az ÁVH unokákat, hogy éljenek a húsdarálósok, még sokáig , és oda kivánjuk őket a Balog úrral együtt. 
Kapcsolódó:
   
Balog Táncsics-díjat adott Szaniszlónak, majd elhatárolódott tőle - ha tehetné, visszavonná
   
A Kárpátia énekesét is kitüntette Balog - tőle is el fog határolódni? 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Németországban hamarosan 69-re 

emelhetik a nyugdíjkorhatárt 


A zsidók elintézték őket már nem lehet zsarolni , írány a temető.

Munkahelyükről fognak a temetőbe menni németek.
Magyar Zsuzsa 2013. március 15., péntek 
Kitekintő
Németországban hamarosan nyugdíjas lesz a babyboom-generáció, melynek következtében újabb két évvel tolnák ki a nyugdíjbavonulás idejét. Ez a jövő vár Magyarországra is?

A napokban tették közzé a Bertelsmann-Stiftung elöregedő társadalommal kapcsolatos tanulmányát, mely szerint komoly gondokkal kell majd szembe néznie a német szociális rendszernek, ha nem változtatnak a nyugdíjjal kapcsolatos szabályaikon. Drasztikus reformok előtt áll a német nyugdíjrendszer.

A németek nem könnyű választás előtt állnak: vagy hetente minimum öt órával többet és években is hosszabb ideig fognak dolgozni, vagy jóval magasabb nyugdíjjárulékot kell majd fizetnük, és ennek ellenére is kevesebb lesz a nyugdíjuk, mint a mostani. Ez az egyenes következménye annak, hogy már évtizedek óta növekszik a nyugdíjasok aránya az akítv munkavállalókkal szemben.

Németországban utoljára 1955 és 1970 között volt nagyon magas a születések száma. Az ún. babyboom generáció azonban hamarosan nyugdíjba vonul. Amíg a 65 év felettiek a nyugati ország társadalmának ma még csak a 30 százalékát teszi ki, addig ez az arány 2030-ig 49 százalékra, 2060-ra pedig akár 63 százalékra is ugorhat.

A Bertelsmann-Intézet egyik munkatársa, Juliane Landmann szerint csak egy igazán hatékony és hosszú távú megoldás van: a nyugdíjkorhatár megemelése, több szakaszban, 2060-ig egészen a 69. életévig, olvasható a Die Welt internetes kiadásában. Ennek megfelelően egy ma 40 éves személynek kb. 68, a ma 30 év körülieknek pedig 69 évesen kellene nyugdíjba vonulniuk.

Az már egy másik kérdés, hogy a gyakorlatban is van-e reális esélye a tervezett reformoknak. A legtöbb munkáltató ugyanis erősen kételkedik abban, hogy a munkavállalók még 67-69 évesen is aktívan és érdemben tudnának dolgozni. Sőt, igazság szerint a legtöbb németet már jóval 65 éves kora előtt nyugdíjazzák valamilyen betegség, vagy fizikai állapotuk általános romlása miatt. A Bundesagentur für Arbeit (Német Munkaügyi Hivatal) adatai szerint az elmúlt évben a 60-64 év közöttiek megközelítőleg 30 százaléka fejezte be munkáját véglegesen.

A tanulmányból egyébként úgy tűnik, hogy a németek az időskori élteszínvonal-csökkenés maitt sokkal jobban aggódnak, mint az elérhetetlennek tűnő nyugdíjkorhatártól: a megkérdezettek 52 százaléka, tehát több mint a fele elképzelhetőnek és vállalhatónak tartaná, hogy 69 évesen vonuljon vissza.

Bár egyértelműen Németországot tartják Európa "idősek otthonának", az elöregedő társadalom az egész EU-ban általános jelenség, így a német tanulmány jóslataiból sok minden érvényes lehet majd Magyarországra is. Hazánkban már az I. világháború után megindult a népesség kezdetben lassú, majd egyre növekvő elöregedése. Bár Németországhoz hasonlóan az 50-es években az abortusz-törvénynek megfelelően volt egy fellendülés, az ún. Ratkó-gyerekek korszaka, a törvényt 1956-ben eltörölték, és folytatódott a korábbi tendencia.

Az előrejelzési modellek szerint az idősek aránya Magyarországon is folyamatosan és jelentősen emelkedni fog. A most még középkorosztályba tartozó Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulása pedig - hasonlóan a németek babyboom-generációjához - még látványosabban fog változtatni az amúgy sem bíztató arányokon. Arról nem is beszélve, hogy milyen kihatása lesz a nyugdíjra a magyarok nagy számú kivándorlásának és külföldi letelepedésének...

A reformjavaslatokkal kapcsolatban még nagyon sok megválaszolatlan kérdés. Egy azonban biztos, ahogy Eric Thode, a Bertelsmann-Stiftung projektvezetője is nyilatkozott: növekvő bevételek nélkül a nyugdíjrendszer nem lesz életképes egy elöregedő és fogyatkozó társadalomban. 

Miért fordult véres szabadságharcba 

Március 15 - Rothschildok és 

pénzkibocsátás 2013. március 15., péntek 
vilaghelyzete.blog 
Mivel köztudott, hogy az európai (sőt amerikai) forradalmak hátterében mindig kivétel nélkül a Rothschildok által uralt és irányított szabadkőműves elit állt, ezért érdemes megvizsgálnunk vajon a magyar szabadságharc esetében ez másként történt-e. Sajnos a válasz az: hogy NEM.

Természetesen a szabadkőműves Magyar (?) Tudományos Akadémia a történelemhamisítás szokásos eszközeivel ezt a vonalat kitörölte a történelemből és az oktatásból is.
Attól viszont az igazság még igazság, hogy senki nem teszi vagy tudja...
A hazugság pedig mindig hazugság marad, még ha mindenki azt teszi is vagy úgy tudja.... 

Nézzük meg, mi is történt ! A bécsi Rothschild-ház adósságba kényszerítési kísérletének az elutasítása miatt tört ki a háború 1848 szeptemberében, és alakult át a békés forradalom véres háborúvá.
Már a reformkorban is az volt a magyar társadalom egyik legfontosabb problémája, hogy a magyar pénzügyeket monopóliumként egy bécsi magánbank intézte. Magyarországon nem volt bankhitel. A pénz amiatt áramlott ki az országból, hogy kiszolgálja ezt a bécsi bankot. De kiáramlott a pénz adók, regálék, kölcsönök, a kölcsönök kamatai, vámok, kincstári jegyek és a császári katonaság elszállásolási költségei formájában is.
A bankárok hatalma 1848-2011 - Darvas-Kozma József beszéde 2012 március 15-én
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=6dNpOT00jcs

Amikor 1848-ban a szabadkőműves Kossuth Lajos lett a pénzügyminiszter, azonnal hozzáfogott az üres államkassza megtöltéséhez, és egy bankjegynyomda felállításához. A gazdasági élet működését biztosító, fedezettel bíró magyar pénzt akart bevezetni.
A bécsi Rothschild-ház irányítása alatt állott Osztrák Nemzeti Bank, az ONB, azonban nem volt hajlandó valódi pénzre beváltani az általa kibocsátott bankjegyeket, és egyidejűleg gyorsított ütemben vonta ki a nemesfém-és ércpénzt külföldre.
Kossuth felvételi kérelme a szabadkőműves páholyba: 
"A szabadkőművesek Cincinnati 133. sz. páholya érdemes főmesterének, felügyelőinek és testvéreinek.
     Alulírottak alázatos kérelme azt bizonyítja, hogy miután hosszú idő óta kedvező véleménye volt az Önök ősi intézményéről, vágyódik arra, hogy mint tag felvétessék, ha erre érdemesnek találtatik.
     Mivel száműzött, a szabadság ügye miatt nincs állandó lakóhelye; most Cincinnatiban tartózkodik; kora 49 1/2 év; foglalkozása visszaszerezni hazájának, Magyarországnak nemzeti függetlenségét és más nemzetekkel együttműködve megteremteni a polgári és vallásszabadságot Európában.
Cincinnati 1852. febr. 18.
Kossuth Lajos"

Kossuth ezért már 1848. április 19-én rendeletileg tiltotta meg az arany és az ezüst külföldre vitelét. Terve az volt, hogy 5 millió pengő-pénz alapján mintegy tizenkét-és fél millió forintnyi pénztárjegyet bocsát ki. (ahogy ezt már Lincoln vagy Kennedy esetében láthattuk...Szerk.)
A Rothschild érdekeltségű ONB azonban azt akarta, hogy a magyar kormány tőle vegyen fel 12 millió forint hitelpénzt, de azzal a feltétellel, hogy a magyar kormány ismerje el az ONB bankjegykibocsátó monopóliumát Magyarország területén, és fizessen kamatot a Rothschildok által nyújtott hitelpénz után. Kossuth ezt elutasította, és az önálló magyar pénz mellett döntött. A pénzügyekben megmutatkozó kibékíthetetlen ellentét vezetett el a fegyveres konfliktushoz, amelyből végül szabadságharc és függetlenségi háború lett.

A szabadságharc bukását követően az ONB összes kívánsága teljesült. Magyarországon 1873-ban már 482 pénzintézet, 160 különböző biztosító intézet, de csak 164 nagyobb iparvállalat működött. Ezek szinte mind a Rothschild-ház által irányított pénzkartellhez kapcsolódtak valamilyen módon. Az informális pénzkartell működését irányító és végző bankárhatalom a személyi kapcsolatokon, és a gondosan kiépített összefonódásokon keresztül biztosította pénzügyi egyeduralmát. A szabadságharc után az ONB és a mögötte álló nemzetközi pénzkartell erőteljes nyomást gyakorolt a Habsburg uralkodóházra és a kormányzatra, hogy az keményen lépjen fel az önálló magyar pénzt követelő magyar kormánnyal szemben.

A kiegyezés után az osztrák-magyar pénzrendszer közösségét biztosították. Magyarország az ONB bankjegy kibocsátási monopóliumát ugyan formálisan nem ismerte el, a tényleges állapot azonban az volt, hogy az ONB által kibocsátott bankjegyek forgalomban voltak ugyanúgy, mint bármely más állam pénzei.

A magyar pénzügyi és gazdasági élet irányítói a XIX. század második felében az ismétlődő válságokat az ONB tudatos pénzügyi manipulációjának tulajdonították. A Magyarországon rendszeresen visszatérő válságok nem termelési anarchia következményei voltak. A rejtőzködő szuperkartell, vagyis a pénzügyeket a háttérből irányító érdekcsoport, idézte elő a válságokat, mégpedig úgy, hogy Magyarország nemzetgazdaságának egészét az ellenőrzése alá vonta, és átvette a többi alkartellnek tekinthető kisebb kartell irányítását is. A szuperkartell a bécsi Rothschild-érdekeltség irányítása alatt álló, bécsi központból szervezett és ellenőrzött termelési és pénzügyi viszonyokat hozott létre. A Monarchia részét képező Magyar Királyságban nem volt a Rothschild-érdekeltségtől független egyetlen jelentős vállalat sem. Magyarország nemzetgazdasága a Rothschild-ház hegemóniája alatt működött. Egyfajta korporációs uralomról beszélhetünk. Az egész ország ipari és kereskedelmi élete egyetlen pénzügyi szervezet láthatatlan, kellően álcázott, de erős akaratának volt alárendelve.

A magyarok sajnos nem tudták, hogy kivel állnak szemben, mert az elrejtőzött az arctalan pénzviszonyokban. A magyar társadalom a király ellen fordult, de az ellenség valójában egy rejtőzködő pénzcsoport volt. Az emberek nem voltak tudatában, hogy a nemzetközi pénzoligarchia létrejöttével a kamatozó hitelpénzrendszer vette át fokozatosan az irányítást. A pénzoligarchia azonban nemcsak kamatszedés formájában fosztogatta az országot, de úgy is, hogy titkos-kartellt hozott létre, és ezzel egész Magyarországot gazdasági függőségbe tudta taszítani. Ez pedig lehetővé tette az értékteremtő munka eredményének egyre növekvő kisajátítását hitelezési és kartellezési technikákkal.

A Rothschild-ház az általa irányított láthatatlan pénzkartell létezését minden lehetséges módon titkolta. Ebben volt a fő ereje. Így történhetett meg, hogy a Monarchián belül egész Magyarország egy zárt vadaskerthez vált hasonlóvá, bekerítve egyetlen pénzcsoport hatalmának láthatatlan, de annál inkább érezhető acélkerítésével. Ebben a körülkerített vadaskertben a kamatgyarmattá vált Magyarországon a vad nem volt más, mint a magyar nép, amely a kerítésig futhatott, de azon túlra már nem juthatott.A Monarchián belül Magyarország csak a külső kényszerek hatására lépett be abba a világháborúba, amelyet - ma már bizonyíthatóan - a szuper gazdag beruházó bankárokból álló nagy hatalmú nemzetközi pénzkartell készített elő és robbantott ki.

Forrás: 
A teljes tanulmányt és sokkal több részletet találtok még Drábik János kutatásaiban! Aranykor hajnalán

Ahogy olvashattátok a modern kori rabszolgatartás és uralom fenntartásának eszköze mindig ugyanaz: a pénzkibocsátás jogának magánkézben tartása és ezáltal adósságalapú pénz létrehozása.
Ez a mai napig így van: aki megkérdőjelezi a magánkézben lévő FED vagy Európai Központi Bank pénzkibocsátási jogát és saját (netán nemesfémfedezettel rendelkező) bankjegykibocsátást szeretne bevezetni - J.F.Kennedyhez hasonlóan az Elit mindig könyörtelenül megsemmisíti.

Mivel ennek a nemzetközi pénzkartellnek a létezése gyakorlatilag a köztudatból ki van tiltva és nevetségessé téve az, aki szóba hozza.... így biztosítva is van, hogy teljesen szabadon és minden kontroll nélkül működhessen nemzetek és államok feletti hatalommal.
Ha netán valaki elég hatalomra és anyagi forrásra tesz szert ahhoz, hogy kísérletet tegyen az Illuminati-pénzrendszere alóli kibújásra (A. Lincoln, J.F. Kennedy, Saddam Hussein, M. Kadhaffi, Hugo Chavez...) hamarosan jobb létre szenderül.... vagy országával együtt elsöpri valami "titokzatos erő" helyreállítva a "demokráciát".... (SBG Buddha)

Kapcsolódó cikkek:
   
Kötelező tudás! A magyarság küldetése és történelmünk elhallgatott részei
   
Szabadkőművesek légvárai - Hihetetlenül FONTOS !
   
Ébredj rá ! Miért izzik a levegő Magyarország körül... Mi az igazi probléma?
   
A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott össze és irányította a történelmet 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Nem tetszik az ENSZ-nek a kormány 

abortuszpolitikája - 2013.03.14. Patent Egyesület sajtóközleménye
Patent Egyesület 2013. március 14. csütörtök, 14:32 
Nőkért.hu

Az ENSZ nők jogaival foglalkozó CEDAW bizottsága nemrég adta ki Magyarországra vonatkozó ajánlásait. A bizottság többek között felszólította a kormányt, hogy állítsa le az abortuszt megbélyegző plakátkampányt, viszont vezessen be szexuális felvilágosítást és támogassa a fogamzásgátlók árát.

A Patent Egyesület egyet ért az ENSZ ajánlásaival. Az ENSZ-bizottság sürgette Magyarországot, hogy:

    "állítsa le azokat a kampányokat, amelyek megbélyegzik az abortuszt és negatív irányban próbálják befolyásolni az abortusszal és a fogamzásgátlással kapcsolatos közvélekedést";

    "fedezze többféle modern fogamzásgátló készítmény költségeit a társadalombiztosítás keretein belül, és szüntesse meg a sürgősségi fogamzásgátlás vénykötelességét";

    "biztosítsa a hozzáférést a biztonságos abortuszhoz anélkül, hogy a nőket kötelező tanácsadásra és egészségügyi szempontból szükségtelen várakozási időre kényszerítené";

    "biztosítson megfelelő és folyamatos, korra és nemre érzékeny, a szexuális és reprodukciós egészséggel és jogokkal kapcsolatos, kellően képzett tanárok által nyújtott oktatást az általános és a középiskolákban".

"Ezekkel az intézkedésekkel nemcsak a nők jogai érvényesülnének, hanem az abortuszok száma is csökkenne, ami mindannyiunk érdeke, pártállástól, világnézettől függetlenül" - mondta dr. Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Fordulat az ELTE-n:


"Zsidók! Az egyetem a miénk..." Fri, 2013/03/15 - 10:39 
Szent Korona Rádió
"Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek" feliratú matricákat ragasztottak ki a magukat "a magyar hallgatóknak" nevező ismeretlenek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE BTK). 

Többek között Heller Ágnes filozófus egyetemi szobájának névtáblájára is került ilyen felirat, de György Péter intézményigazgató ajtaja is kapott antiszemita matricát. 

"Másképp kell tanítanunk. Ez azt jelenti, hogy el kell kezdeni tanítanunk a hungarizmus történetét, meg kell tanítanunk a hallgatóinknak, hogy mi volt a nácizmus. Kérlelhetetlenül sokkal világosabban és egyértelműbben meg kell tanítanunk nekik, hogy mi az antiszemitizmus. Nem lett volna szabad szerintem ilyen finom liberális emelkedettségben élnünk az elmúlt években" - közölte az György Péter az ATV Híradóval.

(ATV, Facebook) 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************Magyarország a HAARP célkeresztjében 

(beigazolódott "összeesküvés elmélet") 


2010/09/30 
Nemzeti InternetFigyelő

Az alábbi írást drótpostán kaptuk. Hogy kit mennyire győz meg, nem tudhatjuk, s nem is akarunk vele sem befolyásolni, sem pánikot kelteni, de tény, hogy a tudósok már régóta (tudományos programok keretében 1940-es évek óta) foglalkoznak az időjárás befolyásolhatóságának, irányításának kutatásával, megoldásával. Mint tudjuk, már réges-rég el tudják űzni a jégesőt okozó felhőket, tudnak esőt csinálni, tehát tény, hogy az "emberiség" (illetve annak egy szűk, de annál befolyásosabb maroknyi csoportja - a globalizmus urai) kezébe akarja venni az időjárás irányítását.

Kérdés, hogy azok a felvételek és információk, melyek a HAARP-ról láthatók, olvashatók, mennyire igazak, bizonyíthatók, cáfolhatatlanok? A tájékoztatás viszont kötelességünk, még akkor is, ha nem vagyunk biztosak a forrásokban. Jó lenne, ha minél több szakértő (és nem magát annak tartó) olvasó szólna hozzá, s küldenének megbízható információkat. Néhány olyan oldal is található, ahol valótlan elméleteket állítanak be egyesek igaznak, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy ők valami titkos tudás birtokosaiként tűnjenek fel, s ez által gyengítik azoknak a híreknek, írásoknak az valóságértékét, amik széles körben ma még nem ismertek, de valóságos dolgokról, veszélyekről tudósítanak bennünket. Ha ma még nem is tudjuk egyértelműen eldönteni, hogy teljes mértékben hihetők-e az itt leírtak (bár a küldője igazán hozzáértő, szakember(!), s a cikkünk végén szereplő egyik forrás éppen egy EU Parlamenti jelentésre is hivatkozik - idézet: "Az Európai Parlament a HAARP hatásairól: 1998. februárjában, Mrs. Maj Britt Theorin, svéd parlamenti tag és régi békeharcos jelentésére válaszul, az Európai Parlament Külügyi Bizottsága, a Biztonsági és Védelmi Politikai Bizottság nyilvános meghallgatást tartott Brüsszelben a HAARP programmal kapcsolatban." - részlet "A Haarp a Nap ellen?"-ből), de nem mehetünk el mellette szótlanul. További források cikkünk végén találhatók. (NIF)

Íme a kapott írás:

"Mély megrendüléssel tudatom", hogy a chemtrails és HAARP tevékenységek általunk kimerítő és tényszerűen feltárt bűncselekményei miatt a hatalom blokkolta az Eumetsat műhold meteorológiai helyzetképeinek megjelenítését!

Az üzenet egyértelmű és nyilvánvaló! Hazánk légterébe ki-be járkálhat bármely ország légiereje, a vegyi csíkokat létrehozó repülőgépek, és mindenféle, magukat EU-s, NATO-s vagy izraelinek tartó terroristák. A definíció kedvéért megjegyezném: terroristának tekintendő az a csoport, szervezet, hatalom, ország, amely más nemzetek életvitelében, társadalmi berendezkedésében, politikai rendszerében erőszakos változást idéz elő! Terrorizmus, a megszállni kívánt, majd koholt vádak alapján megszállt országok lakosságának módszeres kifosztása, ellehetetlenítés, nyomorba döntése és bábkormányokkal történő irányítása! Undorító, "nemzetközi missziónak" nevezni az afganisztáni kábítószer termelés katonai védelmét, Irak biológiai és vegyi-fegyverek koholt vádjai miatti lerohanását, és kifosztását, és az IMF-el, Világbankkal, korrupt politikusok "segítségével" országok nyomorba döntését!
Az Eumetsat meteorológiai műhold képein figyelemmel lehetett kísérni Európa és ezen belül a Magyarország feletti chemtrail és HAARP tevékenységet. Most ez fogad bennünket: 

Az utoljára megjelenített kép, és a korábbiakban általunk megjelenítettek is, egyértelműsítik a hazánk éghajlatába, időjárásába történő erőszakos beavatkozást! 
 
Az utoljára rögzített kép cáfolhatatlan bizonyítéka a HAARP tevékenységnek!

A vegyi-permetezés árvizeket okozott Magyarországon, a mezőgazdasági terményeket nagy részében tönkretették, az élővilágban máris súlyos károsodásokat okozott, ami nem csak ökológiai katasztrófával, de az élelmezés ellehetetlenítésével, drágulásával jár! Korrupt politikusaink miatt, a hazánkat módszeres felvásárlók már közvetlenül az életünkre, életterünkre törnek, mindez a tudjuk kik kezében lévő média hallgatása, és csalással, megtévesztéssel megválasztott politikusok tudtával és beleegyezésével történik!

A népes madárcsapatok gyakorlatilag eltűntek, de még az oly gyakori Colorado bogár is ritkasággá vált, pedig európai elterjesztésében a német hátországot vele "megbombázók", a II. Világháború alatt, is ugyanazok, illetve ugyanazon érdekcsoporthoz tartozók, akik most hazánk és Európa mezőgazdasággal nagyobb volumenben foglalkozó országaiban idéznek elő chemtrails és HAARP tevékenységgel élelmezési katasztrófát, exporttilalmat! Ha valaki nem tudja, miért emelkedett duplájára a gabona árfolyam a világpiacon, ha nem tudná, miért emelkedik a kenyér ára, és ha nem tudná, hogy miért érezhető a levegőben a permetszerhez hasonló, de egyértelműen a nagy mennyiségben, olajiparban használt barit szaga, miért jönnek létre olyan légköri jelenségek, amik nemhogy régen, de még néhány éve sem voltak tapasztalhatók, most már tudhatja! Nem a globális felmelegedés, hanem a globális cion-terrorizmus hozza létre érdekeinek megfelelően a GMO mérgező növényeket, az időjárás befolyásolását, árvizeket, aszályt, és a háborúkat! Mérgeznek bennünket, befolyásolják az időjárást, hogy élelmiszerhiányt tudjanak előidézni, majd azokra a bajokra hivatkozva, melyeket ők okoztak, a végletekig sarcolják, pusztítják a lakosságot!

Az ország kifosztása, kiárusítása, a munkalehetőségek felszámolása, etnikai feszültségek szítása, egészségügy és oktatás lerombolása, bankcsalások, és fiktív államadósság után, elérkezett az idő, amikor az életterünkkel, vagyonunkkal együtt az életünket is el akarják venni!

Európában már sok országban nyíltan foglalkoznak ezekkel, és feljelentések százai készülnek, az Európa kiirtására irányuló tevékenységek miatt. Ideje lenne, hogy Magyarország lakossága is csatlakozzon! Aki veszi a fáradságot, nézzen körül környezetében, és nézzen fel az égre tiszta időben! Nem sokáig fogja látni azt, amit tapasztal!
F. Attila

További források:
1) 
A Haarp a Nap ellen?
2) 
Hadrendbe állították az első csillagháborús fegyvert - avagy mit takar a HAARP Project?
3) 
HAARP - Istent játszva. Vajon a globális problémák, nem -e mesterségesek +Jesse Ventura ismét leleplez
4) 
A Golf-áramlat, apokalipszis most...
Kapcsolódó: 
Tények és kérdések: A HAARP rendszer és március 15. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Szent István üldözte a rovásírást? Itt a 

bizonyíték rá, hogy nem! 


2013. március 13. szerda, 00:01 
valosag.net

Napjainkban a Magyarországot megszálló idegen erők mindent elkövetnek azért, hogy a magyarságot elidegenítsék múltjától, nemes hőseitől. Ennek lett áldozata Szent István is. Kezdve 
az István a király rockopera népbutító hülyeségén keresztül, egészen addig, hogy már megkérdőjelezik a Szeretlek Magyarország című műsorban a műsorvezető nevével, hogy Szente Vajk? Véletlen lenne a név, vagy szándékos utalás?! Sajnos a nemzetinek mondott körök is egyre inkább benyelték ezt a hazugságot, hogy Szent István gonosz volt és népe ellensége. Ezzel is a nemzetellenes erők megosztották a magyarságot koppányosokra és szentistvánosokra.

Egy 100 évvel ezelőtti hiteles könyv, 
a Pannónia Virágos kertje még az igazságot írta Szent Istvánról. Napjainkban lett csak elterjesztve a hazugság nemes királyunkról.

Akik ki akarják velünk dobatni a több mint ezer éves keresztény múltunkat a szemétbe, azok tudatosan, vagy tudattalanul a magyarság ellen tevékenykednek!
Itt egy újabb írás arról, hogy a nemzeti körök is milyen csúnyán meg vannak tévesztve és olyan magyarellenes hazugságokat is magukénak vallanak, amelyek csak sötétségbe és pusztulásba taszítják hazánkat.
Szent István üldözte a rovásírást? Itt a bizonyíték rá, hogy nem! Megint csak egy megtévesztésnek dőltünk be, amit a nemzetrontók találtak ki számunkra. Többet ésszel ezentúl!

Nem kevésszer merült fel a kérdés, amely valóban sokakat foglalkoztat. Tegyük akkor tisztába - Hamis-e az a törvény, amit Szent Istvánnak tulajdonítottak a rovásírás betiltásával kapcsolatban? 
 
Szent István és a rovás

Amennyire sokakat foglalkoztat az államalapítás korának viszonya az ősi magyar írásbeli-séghez, annyira hiányos a tudományos szintű kutatás és elemzés a témában. Bizonyára vitát fog kiváltani az első vélemény publikálása, de tulajdonképpen ez is a cél.

Püsöki Nagy Péter véleménye
ˇ A kérdés: HAMIS-e az a törvény, amit Szent Istvánnak tulajdonítottak, s máig tartanak sokan?
ˇ A válasz: IGEN!
ˇ Az indoklás: Püspöki Nagy Péter előadásának részlete:
- Hadd válaszoljak az elnök úr kérdésére, amiben az a kérdés lényege, hogy Szent István hozott-e, vagy nem hozott-e ilyen rendeletet. Ha én erre választ adok, azt egyetlen mondattal meg lehetne adni, hogy: NEM.

De azért a kérdés eldöntése nem volt ilyen egyszerű. Elmondom ennek a történetét. Elhoztam az eredeti szöveget Csallány Dezső dedikációjával együtt. Akkor föl is keltette az érdeklődé-semet és utána is jártam.
Felolvasok belőle néhány sort: "István király rendelkezései a rovásírással kapcsolatban."
Szöveg: "Vitéz András rozsnyói kanonok Gömör és Kishont vármegyék táblabírája 1816-ban a Szilasi család levéltárában őrzött érdekes oklevelet fordított le.

Jelzete: 
Vatikán 1000-ben;. Nomis calendis octobribos Die festo Jacobi apostoli.
Magyarra lefordítva: Október calendéját megelőző kilencedik napon, Vatikánban Jakab apostol ünnepén."
Szöveg: "I. István király titkos tanácsbelijeivel aláírott és törvénnyé lett rendelet, amely értelme szerint Domonkos, esztergomi érseknek, a magyar keresztény egyházak leendő keresztülvitel, és egyúttal általa Szilveszter pápával, leendő közlésül és kiadatott: Mely szerint Szilveszter pápa tanácsolása folytán határoztatott, hogy a magyarok, székelyek, kunok, valamint az egyházi magyar keresztény papság által is használt régi magyar betűk és vésetek, jobbról-balrai pogány írás megszüntetődjék, és helyébe latin betűk használtassanak.
Itt rendeltetik, hogy a papság azok használatára jutalmazás mellett betaníttassék, és a pogány írásról, valamint tanításától papi állása vesztése és 20 arany penzának büntetése fizetése mellett eltiltassék.
Továbbá, hogy az egyházakban található pogány betűkveli felírások és imakönyvek megsemmisíttessenek és latinnal felcseréltessenek, valamint pedig azok, akik régi pogány iratokat, vagy véseteket beadnak 1-től 10 dénárig kapjanak jutalmat. A beadott iratok és vésetek pedig tűz és vassal pusztíttassanak el, hogy ezek kiirtásával a pogány vallásra emlékezés, visszavágyódás megszüntetődjék."

Forrai Sándor, Budapest, írásos másolata, 1969-ben, amelyért köszönetet mondok.

Egy magyar diplomatikával foglalkozó kutató számára ez meghökkentő közlés. Először is azért, mert Szent István okleveleit darabszámra ismerjük, összesen tízről van tudomásunk, amelynek szövege úgy-ahogy megmaradt.
Kettőnek a szövege nyilvánvalóan hamis, a XVI-ik században hamisították, maradt még nyolc. Arról a nyolcról kétszáz éve folyik a vita, hogy mennyi hamis belőlük: 90% vagy csak 5%.
Minden esetre van itt néhány tény, ami önmagában cáfolja a fenti rendeletszöveg eredetiségét és megbízhatóságát.

1. Már az első adat sem lehet helytálló, amely szerint "Vitéz András rozsnyói kanonok, Gömör és Kishont vármegyék táblabírája".

Ha ugyanis kanonok volt, akkor nem volt táblabíró, ha pedig táblabíró volt, akkor nem volt kanonok. Ez a két hivatal kizárta egymást.

2 "Szilassy család levéltárában 1816-ban". A Szilassy család az 1750-es években átadta levéltárát a Magyar Országos Levéltárnak, jegyzőkönyv mellett.
Nincs benne ilyen oklevél.
Ha a leadáskor nem volt, akkor valamelyik magyar levéltáros nem dugott bele még egyet, ugyanis akkor valamilyen jelzete lenne. Megnéztem akkor rögtön, és láttam, hogy ilyen irat nincs a Szilassy levéltárban.

3. Ha szemügyre vesszük a keltezést, azt kell megállapítanunk, hogy több hibát is tartalmaz. "Vatikán, 1000-ben." Nos, 1000-ben még Rómát írtak, nem Vatikánt.
Ezt a keltezést csak a Vatikán állam megalapítása után írhatták volna.
A "IX. Cal. Oct" rövidítés feloldása "Nomis calendris octobribus", magyarul "október első napját megelőző kilencedik napon".
Ez még rendben van, ezt lehetett írni. De a keltezéshez tartozó "die festo Jacobi apostoli" szöveggel már két probléma is van:
a./Az egyik az, hogy hiányzik a szövegből a "sancti" azaz szent szó.
Olyan nem volt, hogy Rómában egy szent apostol neve elé ne írták volna oda a szent jelzőt.
b./A másik egy naptári ellentmondás. Ha ugyanis a "nomis calendris octobribus"-t kikeressük a kalendáriumban, akkor az szeptember 23-a, mert az elsejét mindig beszámították a leszámítandó napokba. Ha viszont megnézzük, hogy milyen napra esett Szent Jakab apostol ünnepe 1000-ben, akkor azt látjuk, hogy július 25-én volt s egyébként most is akkor van. Ezt egy esetleges álkanonoknak is tudni kellett volna, még ha táblabíró volt, akkor is.

4. Tulajdonképpen minden adat úgy rossz, ahogy le van írva. Ez az ember, aki ezt a rendelet-szöveget írta, nem látott Szent István kori oklevelet: se Berengár királyét, se III. Ottóét, se pápait, se magán oklevelet, semmilyet.
"I. István király titkos tanácsbelijei". István király megmaradt okleveleiben vagy Pannónia királyának, vagy a magyarok királyának nevezi magát, de I. Istvánnak sehol sem, mert nem tudhatta, hogy lesz még második Istvánunk is.
Most ne is beszéljünk a büntetés mértékéről, mert 20 arany pénzen 50 ökröt lehetett volna venni. Szegény klerikus még a tisztítótűz után sem tudta volna ezt a pénzt kifizetni, amit rárótt volna István király.
Tulajdonképpen ez a képtelenségeknek a halmaza. Sajnálatosan. Nagyon kíváncsi lennék, hogy ez a kézirat egyáltalán múlt századi-e, vagy 1968-as?
Még az is mentség lenne, ha múlt századi lenne, mert akkor is hamisítottak emeletes dolgokat, amelyekre még pecsétet is tettek.

Ismerek egy nemes családot, tényleg régi család, az 1200-as években kapott nemességet, de jó XVIII. századi mintára Attilától leszármaztatták magukat.
Generációról generációra olyan csodálatosan vezették le a családfát, hogy mi történészek is tanulhatnánk belőle. A hitelesség kedvéért van rajta még egy szép nagy pecsét is: Pozsony vármegye jegyzőjének pecsétje. Ez persze a saját pecsétje volt, mert a saját családjának állította ki az oklevelet. Amit aztán mutogathatnak, mert ez valóban nagyon szép oklevél, de ettől még nem lesz igaz.

Ez a fajta családfaszerkesztés ebben a korban divat volt. Szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy ekkor mindenki származtatta a családját. Egy hétszilvafás nemes például származhatott Attilától.

Eszterházi Miklós nádor erre azt mondta, hogy ő akkor Julius Cézártól származik s ez a "Trofeum domus Estauras"-ban ki is van kinyomtatva. De nehogy azt gondolják, hogy egy pillanatig is elhitte, vagy komolyan vette volna. Ez csupán egy gúnyirat volt, válaszképpen az akkori közgondolkodásra - mert akkor mindenki tudta, hogy Eszterházi Miklós nagypapája csak hét szilvafás nemes volt: olyan szegény, mint a templom egere.
Azért volt állandóan megyei jegyző, mert különben nem tudta volna eltartani a családját. Semmiképpen nem származhatott Julius Cézártól, s ezt maga is jól tudta. De ha már ti Attilától származtok, akkor én a cézártól.

Ez a most elemzett irat is körülbelül ilyen típusú, csak az a kérdés, hogy a szövege látott-e a múlt században tintát és papirost, vagy írógéppel szerkesztették e században. Ha szabad ezt mondani, akkor az újkori magyar oklevél-hamisításnak ez egy rosszul sikerült példánya.

(Elhangzott a Nap Fiai alapítvány és az OMT Rovásszakosztálya által 1998-ban rendezett előadáson) 
MEGJEGYZÉSEIM;
Bocs, de kérdésem: TAKI
Remek az érvelés, végre kő esett le a szívemről. De;
Nekem erre egy kérdésem volna: szegény Forrai Sándor - akit nagyon tisztelek - honnan vette ezt az okiratot, ha a Szilasi -család okirati anyagában nem volt benne. Az érvelő, Püsöki Nagy Péter, kereste, de nem találta meg a hagyatékban.
Jó lenne erről is tudni. Jobban megnyugtatna.

A Szilas -család hagyományáról (vas ládikában okirataik) - olvastam. Pataky László (az író) személyesen ismerte a család tagjait
A könyv címe: Pataky László/1897-1983/: Etelle, Gélyse, Kötthen.
Első anyaga a könyvben a fenti című tanulmány. (a rovás témában nagyon-nagy tudású, székely, aki elsők között volt, aki szétfeszítette a mereven uralkodó finnugor származásel-méletet.
A könyv méltatója Papp Gábor, aki rendkívül elismerését fejezi ki "Laci-bácsinak" áldozatos munkájáért, a felvetéseit, amik szemnyitogatók a nyilvánossá számára és a témákat, amiket tovább lehet kutatni .
"Aki pedig nem hisz ezeknek a "meséknek" az igazságában, az járjon utána."/Papp Gábor/

KUTASSANAK TOVÁBB!(Taki)
TOVÁBBIAKa témában, más szempontok szerint

Walterné Fehár Anna: (anyagai rendkívüliek, érdemes rákattintani)
    Forrás:
Magyar Megmaradásért honlap


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Az ékírástól a rovásírásig - 2. kötet - Tiltott

 írás - titkos írás Írta: Fehérné, Walter Anna

A "tiltott írás" és rovásírás fogalomazonosítás azonban egészen új jelenség, amely SZENT ISTVÁN király alakjához kötődik. Rováskutatóink és a művelt közönség is sűrűn hall újabban egy pápai-királyi dekrétumról, amely "tűzzel-vassal" igyekezett a rovásírást kiirtani. A "Dekretum", amelynek eredetijét senki sem ismeri, SZILVESZTER pápától ajánlva ISTVÁN király udvarában született volna meg, továbbvezetendő a római rendeletet az 1000 év október 9-én. A rovást ismerő népek közt felsorolja a magyar mellett a székely és kun népneveket is és a feljelentők pedig 10 "arany penza" jutalom részesévé lettek, ha a tiltott írásokat bejelentették.

A "Dekretum" hangja azonban olyan, hogy okvetlen fel kell keltse bennünk a kételyt eredetisége, hitele[s]sé[g]ge felől. A pápa nem parancsolhatott ilyszerű eljárást az önálló és független Magyarországon, amely csak a vallást fogadta el, de nem függő viszonyt. Maga a dekretum dátuma egészen helytelen és csak a reneszánsz kor óta divatos formulával él. Egész Európa egyöntetűleg nem a kalendáriumi hónapok napjainak számával dátumozott, hanem a szentek ünnepével. Pl. április 23-at soha, sehol egyetlen okirat, dokumentum keltezésénél nem találunk, hanem "Festum Sancti Georgii martyris"-t, azaz "Szent György vértanú ünnepén", amelyről mindenki tudta, hogy április 23. -át jelenti. Magyar népünk még a hónapokat is így jelölte, sőt még a honfoglaláskori szokásokat átmentve keresztény mezbe öltöztette a hónapokat is: Szent György hava. Gyümölcsoltó hava, Arató hava stb.

Anakronizmus, időbeli tévedés ISTVÁN király korában "kunokról" beszélni. Ha ilyen rendelet megjelent volna, szerepelne ISTVÁN király dekretumai közt, amelyek egészükben reánk maradtak és sokkal kisebb jelentőségű közügyek felől rendelkeztek. A rovásírást ismerő népek közt valóban szerepeltek a kunok, de ISTVÁN király korában ez a rokonnép még nagyon messze volt attól, hogy a magyarsággal közvetlen érintkezésbe kerülhetett volna. A besenyőktől is maradt reánk szép számmal rovásemlék és ez a nép ISTVÁN király korában már valóban köztünk élt s a "dekretum" szót sem ejt róluk.

Méginkább meggondolkoztató az "arany penza". Magyarországon ez a név pénzverésünk történetében egyáltalán ismeretlen. ISTVÁN király pedig semmiféle ily arany pénzt nem veretett, hanem csak a híres és egész Európában, főleg a Skandináv országokban tömegesen előbukkanó ezüst dénárokat.

Maga az egyházi vonal is csak az inkvizíció bevezetése után lett ellenséges indulatú mindenféle számára ismeretlen írásrendszerrel szemben, de akkor sem maga az idegen jelek használata, hanem a velük kifejtett gondolat volt számára gyanús. S ez főként a XIII. században lett általánossá, de ekkor is inkább a görög írásrendszerhez tartozó könyvekkel, iratokkal szemben, hisz ekkor irtotta ki a római hivatalos egyház a Hazánk területén oly nagyszámú bizánci-szertartású kolostorokat. Lakóikat "pogánynak" minősítették, mert nem a római "leöntéssel", hanem "vízbemerítéssel kereszteltek. Ne feledjük, hogy még NAGY LAJOS is attól tette függővé a törökök által szorongatott Bizánc császárának nagy könyörgésére a magyar katonai segítséget, ha udvarnépével "megkeresztelkedik". Vagy KOLONICS LIPÓT még a munkácsi püspököt is újra kereszteltette, érvénytelennek degradálva a bizánci keresztség szertartását.

De vannak egyéb történelmi adataink is arra vonatkozólag, hogy Magyarországon ISTVÁN király uralkodása után egyházi vonalon is alkalmazták a rovásírást. Elég itt TEMESVÁRI PELBÁRTRA, a MÁTYÁS királykori Magyarország legnagyobb szónokára hivatkozni, aki leírja egyik beszédében, miszerint a megözvegyült GIZELLA királyné, ISTVÁN király felesége a székesfehérvári királysírra, ISTVÁN király márványkoporsóját környező falra Turul-madárral díszített és rovásírásos szöveggel ellátott sírkövet állított fel, amely előtt a lánglelkű tömegszónok saját bevallása szerint mindig elgondolkozott a "nemzet romlásán", értve alatta a MÁTYÁS korabeli humanisztikus félpogányság szellemét. A törökdúlás elől ezt a követ Makrancra menekítették és innét a kassai kőtárba került, de már vagy egy százada eltűnt. Meg kell említenünk a Margit-szigeti klastrom templom falába vésett rovás sorokat, amelyekre - mint már korábbi fejezetünkben tárgyaltuk - vitéz SZAKONYI ISTVÁN VAJK barátunk hívta fel a rováskutatók figyelmét. Ugyancsak megemlíthetjük a félig egyházi szellemben íródott SZENT LÁSZLÓ-féle dekretumok sorában ama rendeletet, hogy vasárnaponként a tíz-tíz falu miséjére érkezőket a "botos ispánnak" volt kötelessége fogadni. Mai nyelven ez azt jelenti, hogy ellenőrizték a jó falusiak istenességét, de nem azzal, hogy a "botos ispán" odaterelte volna a templombajáró híveket, hanem a botra felrótták a megjelenteket vagy távolmaradó templomkerülőket! Ugyancsak meg kell említenünk a MARSIGLI-féle, un. "bolognai botnaptárt", amelynek eredetét CSALLÁNY DEZSŐ tudományos kutatásaival a középkor "legsötétebb századaira" vezeti vissza.

Összefoglalásként a jelen nagy gyűjteményes munkánkban szereplő rovásemlékek oroszlánrésze egyházi vonatkozású vagy templomfalakon, képeken szerepel. Ha tehát az ISTVÁN király-féle "dekretum" életbe lépett volna, ha másért nem, akkor a "10 arany penza" -ért mindig akadt volna Júdás...

A mondottak alapján tehát leszűrhetjük a következtetést, hogy a rovásírás mindennapi gyakorlata nem lett tilalom tárgya magáért az ősi írásjegyekért. Megszűnésük, vagy inkább elhanyagolásuk oka a körülményes, természeténél fogva csak rövid szövegek közlésére alkalmas rovásbotoknak egyszerű "számadói bottá válása" lehetett és így a gyakorlati életben főleg a gazdasági ellenőrzések eszközévé silányultak le. A régi írás gyakorlatának hanyatlását sőt majdnem elenyésztét SZABÓ KÁROLY pl. a következőleg okolja meg: "A székelyföldön az ősrégi saját betűkkel való írás gyakorlata a RÁKÓCZI-korszak erőfeszítésére következett zsibbadás idejében, a nemzeti szellem hanyatlásának és tespedésének korában enyészett el... "(Szabó K. "A régi hunszékely írásról" Bpest, 1866. VI. 118. - Budapesti Szemle.) 
Marx Kommunista Kiáltványa

a zsidó világuralom programja 


2013. március 14. 14:15 Ifj. Tompó László - 
Hunhír.info 
"A rabbinusok fiának: Karl Marxnak, eredeti nevén: Mardochajnak communista kiáltványa pedig a zsidó világuralom programja. Ha megvalósul, elpusztul Magyarország és utána az emberiség kultúrája." - írta már 1920-ban Tormay Cécile Bujdosó könyvében. Messze vezetne, ha a százharminc éve, 1883. március 13-án meghalt, nyíltan vagy burkoltan oly sokak által ma is ikonként emlegetett utópista tévedéseit sorra vennénk, így elég, ha közülük a legalapvetőbbre mutatunk rá, a mindmáig kísértő durva materializmusra, az erkölcs, a szellem tagadására.

Az 1848-ban Friedrich Engels-szel Londonban kiadott Kommunista Kiáltvány ugyanis száműzni akart mindennemű erkölcsi, szellemi fogalmat és mozgalmat, megszülve a mindmáig továbbélő alaptévedést, azt, hogy minden eddigi társadalom története osztályharcok láncsorozata volt, elfeledve, hogy a történelemben a birodalmak bukását alapjában mindig is az erkölcsi romlás általánossá válása idézte elő (kiváltképpen a rómaiakét), ezáltal halálra ítélve a társadalmat, az államot, tagadva a hazaszeretetet, mindenkit arctalan, egyedül pénztőkéje nagyságától függően értékelt egyednek tekintve.

Mindezekből következően nem csodálhatók az e százhatvanöt éve kibocsátott röpiratban foglaltak alapján 1917-ben Oroszországban, 1918-ban Németországban, 1919-ben Magyarországon hatalomra jutott kommunizmus rémtettei, az, hogy nálunk százharminc napos bemutatkozásuk során például azt énekeltették a gyermekekkel, hogy "Apám, anyám, dögölj meg!", hogy internátusok hálószobáiba fiatal zsidó tanárok költöztek, hogy a leányokkal mezítelenül aludjanak, hogy az úrnapi körmenetbe belelőttek, hogy a Magyar Tudományos Akadémia működését pedig megszüntették.

Dmitrij Szergejevics Merezskovszkij visszaemlékezéseiből (A pokol tornácában, 1926) sem kapunk más képet róluk, hiszen a meggyilkolt cár helyébe lépők "az ördög fiai", akik között csak látszólag vannak becsületesek és jók, de "ezek még rosszabbak, mint azok, akik egyszerűen gazemberek: annál rosszabbak, minél jobbak", akik "gyilkossággal leplezik a hazugságot és hazugsággal a gyilkosságot", akik békét, kenyeret, szabadságot ígértek, és ehelyett háborút, éhséget, rabszolgaságot adtak, mégpedig "olyan rabszolgaságot, éhséget, háborút, amelyhez foghatót még nem látott a világ".

Igen, vagy ahogyan egy hazai népiratban olvassuk (Vágássy Gyula: Van-e Isten, van-e lélek?, 1920), Marx-Mardochaj művének vallói "majdnem kivétel nélkül az emberiség szemetjei voltak, kik a vagyonosok ellen szónokoltak, de a maguk részére nagy vagyonokat raboltak össze: szabadságról beszéltek, és a legnagyobb zsarnokok, emberszeretetről, és gyilkos bandák vezetői voltak, a szülői korcsma és szatócsüzlet vagy kupecség légkörében mi nemeset sem látott egyének, kik ha hatalmon érezték magukat, ki akarták irtani a keresztény vallást és azt a legaljasabb módon törekedtek kivívni".

Ezért jegyezhette meg végül Szabó Dezső írásában (A mai magyar politikai horizont, 1936), hogy "a kommunizmus Magyarországon csakis halált, végleges pusztulást jelenthet a magyar fajra, mert az ezeréves európai élet minden végzete s meghatározása által a szolidaritás ösztönös rugóit elvesztett magyar fajt a "nemzetközi ember" herélt típusának erőszakolásával végképp szétoldaná, elkerülhetetlenül a világhatalmi összeköttetésű zsidó imperializmus szabad zsákmányává tenné az országot." Ennyit hát a világhatalmi érdekkörök által ma sem megvetett Kommunista Kiáltványról és utóéletéről. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Matolcsy kirúg, letilt, uralkodik 


Baksa Roland 2013. 03. 14., 9:24 
[origo]
Matolcsy György ezen a héten már a középvezetőket rúgja ki a Magyar Nemzeti Bankból, miután a múlt héten eltávolította a felső vezetőket. A piszkos munkát Matolcsy bizalmasa, az új alelnök, Balog Ádám intézte, miközben a jegybankelnök arról is intézkedett, hogy minden dolgozót eltiltson minden szereplési lehetőségtől.

Matolcsy György hivatalosan másfél hete a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, azóta fokozatosan terjeszti ki a hatalmát. Az [origo] több jegybanki dolgozóval folytatott beszélgetéseket a Matolcsy kinevezése előtti hetekben és az elmúlt napokban is.

A többség egész pályás letámadásra számított, azt várta, ha Matolcsyból MNB-elnök lesz, akkor rövid időn belül tömeges elbocsátások kezdődnek az intézményben. Bár ez nem következett be, az új elnök a felső szinteken rögtön átvette az irányítást, a középvezetők szintjét pedig mostanra érte el a tisztogatás. Naponta egy-két embernek felmondanak, vagy félreállítják őket.

Matolcsy arról még a kinevezése előtt gondoskodott, hogy minden hatalom az ő kezében összpontosuljon. Nemzetgazdasági miniszterként - az államnak mint az MNB tulajdonosának a nevében - átírta a jegybank alapító okiratát úgy, hogy minden alkalmazott sorsáról és fizetéséről ő dönthessen. Matolcsy magával hozta harmadik alelnöknek legfőbb bizalmasát, Balog Ádámot. A másik két alelnököt lefokozták, minden érdemi területet Balog kapott meg, Király Júlia a készpénzellátással, Karvalits Ferenc pedig a statisztikával foglalkozhat.

Matolcsy a beiktatása utáni napon elérte azt is, hogy az igazgatóság új szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) fogadott el: az alelnökök alatt új vezetői szintet hoztak létre egy főigazgatóval és négy ügyvezető igazgatóval. Az öt vezetői pozícióból hármat olyanok foglaltak el, akiket Matolcsy szintén a minisztériumból hozott, és a szűk környezetéhez tartoztak. A másik két ügyvezető igazgatói posztra helyezett, eddig is az MNB-ben dolgozó emberben is maximálisan megbízik az új elnök.
Minden rendezvényt letiltott

Matolcsy György a személyi változásokon túlmutató intézkedéseket is hozott elnöki regnálásának második hetében. A napokban mindenkinek megtiltotta a jegybankban, hogy olyan rendezvényen vegyen részt, amelyen a gazdaságpolitikáról véleményt fogalmazhatnak meg a résztvevők. Ezzel voltaképpen minden gazdasági rendezvény a tiltólistára került, mindaddig, amíg Matolcsy a korlátozást fel nem oldja, illetve amíg ő vagy Nagy Róza főigazgató nem ad felmentést egyenként az embereknek. Egyelőre a jegybank épületében sem lehet semmilyen rendezvényt tartani. A tiltás kiterjed a kutatókra is, információink szerint még tudományos konferenciákon sem vehetnek részt, egyetemek, szakmai szervezetek meghívásait is le kell mondaniuk.

A tiltás bevezetésének első áldozata éppen egy olyan esemény, amelynek az MNB adott volna otthont. A Magyar Közgazdasági Társasággal (MKT) közösen szerveztek egy konferenciát március 25-ére az exportsikerekről, de az MKT honlapján az olvasható, hogy a rendezvény elmarad.
Két nap alatt három középvezető esett áldozatul

Matolcsy ezen a héten már a középvezetők között tart tisztogatást. Hétfőn sokak megrökönyödésére a kutatási részleg vezetőjének mondtak fel. Benczúr Pétert az ország egyik legfelkészültebb elméleti közgazdászának tartották házon belül, a világ egyik legnevesebb egyetemén, az MIT-n is hallgatott közgazdaságtant, több mint egy évtizede dolgozik a jegybankban. "A légynek sem ártott" - mondták róla az [origo] beszélgetőtársai, rávilágítva, hogy már csak azért is meglepő az ő elküldése, mert kutatóként pozíciójából, munkaköréből fakadóan is távol tartotta magát a jegybank napi működési dolgaitól és a monetáris politikai lépésektől, politikailag látszólag nem érzékeny területen dolgozott.

Csak találgatások vannak arról, mi volt Benczúr bűne. Az egyik magyarázat szerint féltékenység vezérelhette az új jegybanki vezetést, egy igen felkészült közgazdász tudásbeli fölényét nehezen viseli el egy főnök. A másik, ennél valószínűbbnek tűnő magyarázat szerint az adózási kérdésekben is otthonosan mozgó Benczúr egy 2011 októberi tanulmánya miatt kerülhetett fel Matolcsy feketelistájára. Néhány társával közösen modellezték az Orbán-kormány egyik szimbolikus intézkedését, az egykulcsos adórendszert és az arra való átállást, és olyan eredményre jutottak, amely az adóátalakítás több kellemetlen gazdasági következményére figyelmeztetett.

Kedden két másik középvezető került sorra. Czeti Tamás a kockázatkezelési részleget vezette igazgatóként, kedden azonban félretolták. Az [origo] információi szerint először őt is ki akarták rúgni, de később úgy döntöttek, hogy áthelyezik egy másik, periferiális területre mindaddig, amíg nem talál magának munkát. A kockázatkezelési igazgató dolga a jegybank szmsz-e szerint többek között az, hogy részt vesz a devizatartalék-kezelés stratégiájának kidolgozásában, kockázati elemzéseket végez a kezelt portfólióról, meghatározza, hogy mekkora hitelt kaphat a jegybanktól egy-egy partnere.

Matolcsy már gondoskodott is a jó szakembernek számító Czeti pótlásáról, házon belül oldják meg a kérdést. Czeti eddig csak az MNB-ben dolgozott, Benczúrhoz hasonlóan több mint tíz éve lépett be a jegybankhoz. Félreállítása azért is számít meglepetésnek, mert forrásaink inkább jobboldali érzületűnek ismerik. Ez azonban csak arra volt elegendő, hogy nem azonnal kell elhagynia a jegybankot.

Nem úgy Gereben Áronnak, aki kedden megkapta a munkakönyvét. Ő a pénzügyi elemzések terület igazgatója volt, ez a részleg a jegybank három fő területe közül az egyik. A több mint egy évtizedes jegybanki pályát maga mögött tudó szakembert szókimondónak festették le beszélgetőtársaink. Ez a tulajdonsága kódolta az összetűzést Matolcsyval, mégpedig azért, mert a Gereben felügyelete alatt álló egység foglalkozik egyebek mellett azzal, hogy a jegybank milyen eszközöket vessen be, amelyek megolajozzák a gazdaság működését, de nem hordoznak túl nagy kockázatot. Ide tartozik például az, hogy a 2008 őszén kitört válságban a jegybank rövid ideig beavatkozott az állampapírpiac működésébe, vagy az, hogy a bankoknak különböző futamidejű hiteleket nyújt. Az még nem világos, hogy Matolcsy milyen nem szokványos eszközöket kíván bevetni a gazdaság élénkítése érdekében, de nyilatkozatai alapján valószínűsíthető, hogy bátrabban nyúlna a szóba jöhető eszközökhöz, mint az eddigi irányvonal.

Az sem volt jó ómen Gereben számára, hogy hozzá tartoztak a költségvetési elemzések is. Matolcsy még miniszterként az egyik utolsó kirohanását a jegybank ellen épp egy költségvetési és államadósságról szóló tanulmány miatt intézte.
Az új alelnök a kirúgásokban jeleskedik

Mindhárom elismert szakemberrel Balog Ádám, az új alelnök közölte a rossz hírt. Balognak az elbocsátásokban amúgy is nagy tapasztalata van. Adóügyi helyettes államtitkárként a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) 2011 májusában ő tizedelte meg az adóügyi részleget. Máig emlegetik egykori és mostani NGM-esek azt az esetet, amikor Balog szólt az egyik titkárnőnek, hogy a tárca dolgozói közül kiket rendeljen be az irodájába félóránként, majd amikor mindegyiket elküldte, a titkárnőt is lapátra tette.

Azt mindenki biztosra veszi, nem ért még véget a leépítés a jegybankban, ez még csak a kezdet. A cégjegyzésre jogosult több mint száz ember közül 22-nek március végéig felmondanak, ezt a héten kiadott közleményben megerősítette az új jegybanki vezetés, de arról nem szól a tájékoztatás, hogy az alsóbb szinteken hány embernek kötnek útilaput a talpára. Azt csak egy nagyon szűk kör tudja, kik vannak rajta a listán. Bizonytalanság azért is van, mert Benczúr elbocsátása és Czeti esete sokaknak azt üzeni, hogy azt is elérheti a félreállítás, aki egyáltalán nem számít rá.
A költözködés sok erőt leköt

A jegybanki dolgozók most arra számítanak, hogy a jövő héten pörögnek fel a kirúgások. Forrásaink elmondása alapján Matolcsy legalább kilenc embert hoz magával az NGM-ből, ők az elmúlt napokban minden szobába benéztek, a székeket és asztalokat is szemügyre vették, keresték a nekik tetsző szobákat és berendezéseket. Nagy Róza, aki az új posztot, a főigazgatóit foglalja el, a jegybank egyik legnagyobb termét, a Széchenyi-termet a saját dolgozószobájának alakítja át, de más helyiségekben is zajlik a pakolás. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Századvég: a többség egyetért az 

Alaptörvény módosításával 2013. március 14. 17:18 
Századvég
Általánosságban elmondható, hogy az Alaptörvény minden általunk felsorolt módosítása esetében többségben vannak a támogatók.

Március 11-én fogadta el a parlament az Alaptörvény negyedik módosítását, amely számos ponton változtatta meg a hatályos alkotmányunk szövegét. A Századvég kutatása egyes módosítások társadalmi megítélését vizsgálta a felnőtt korú magyar lakosság körében.

A közvélemény-kutatás vizsgálati irányának meghatározása során számolnunk kellett azzal az adottsággal, hogy a módosítás néhány pontja olyan mértékben szakjogi jellegű, hogy azok feltérképezésére egy a lakosság körében végzett kutatás nem alkalmas. Így a kérdéssort úgy állítottuk össze, hogy abban a nagyobb közérdeklődésre számot tartó, az állampolgárok szélesebb körét közvetlenül érintő megállapításokra kérdeztünk rá.

Általánosságban elmondható, hogy az Alaptörvény minden általunk felsorolt módosítása esetében többségben vannak a támogatók. A legkedvezőbb fogadtatásra az Alkotmány-bíróság működési nyilvánosságának növelése talált, a válaszadók 86 százaléka egyetért ezzel a módosítással. A megkérdezettek döntő többsége (83 százalék) támogatja továbbá azt a rendelkezést, mely kimondja, hogy házasság férfi és nő között köthető. 79 százalékuk egyetért azzal, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság és/vagy a szülő-gyerek kapcsolat, kétharmaduk (67 százalék) pedig támogatja, hogy a közegészségügy, a közrend és közbiztonság, valamint a kulturális értékek védelme érdekében, a közterület meghatározott részére vonatkozóan jogellenessé nyilvánítható az életvitelszerű közterületi tartózkodás.

Kedvező fogadtatásra talált az a módosítás is, mely szerint a kommunista diktatúra vezetőinek nyugdíját csökkenteni lehet, a megkérdezettek 64 százaléka egyetért ezzel. Ugyanennyien helyeselték, hogy politikai reklámot a közszolgálati média-szolgáltatók kizárólag ellenérték nélkül, egyenlő feltételek mellett sugározhatnak. A válaszadók 63 százaléka támogatja a hallgatói szerződés elvi alapját, vagyis azt, hogy államilag támogatott képzésen diplomát szerzőknek a diploma megszerzését követően meghatározott ideig Magyarországon kell munkát vállalniuk.

A megkérdezettek közel fele (49 százalék) egyetért azzal, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) felelős a magyarországi kommunista diktatúráért, és a vezetőik által elkövetett bűncselekmények nem évülhetnek el. Ugyanennyien helyeslik azt az alaptörvény-módosítást, mely szerint politikai reklám csak a közszolgálati médiaszolgáltatók által sugározható, a kereskedelmi adókon nem.

Általánosságban megfigyelhető, hogy a lakosok többségének többnyire kiforrott véleménye van az egyes témákkal kapcsolatban. Átlagosan mindössze 6 százalék körüli volt azok aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak válaszolni a kérdésekre.

A kutatás módszertana: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2013. március 11-13. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavé-telből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Visszaadja Táncsics-díját a Népszava 

főszerkesztője 2013.03.14. 16:02 MTI - Hír24
A Népszava főszerkesztője visszaadja 1995-ben kapott Táncsics-díját. Németh Péter így kíván tiltakozni az ellen, hogy Szaniszló Ferenc, az Echo Televízió munkatársa is megkapta hétfőn ezt a kitüntetést.

A Népszava főszerkesztője azzal indokolta döntését: elfogadhatatlan, hogy olyan valakivel legyen egy sorban, akinek szinte egyetlen gondolatával sem tud egyetérteni.

"Természetesen nem a nézetkülönbségekről van szó, hanem azokról a taszító eszmékről, amelyeket folyamatosan hirdet a műsoraiban. Ezt a nehéz döntést azért hoztam meg, mert semmilyen módon nem akarok azonos lapon szerepelni egy ilyen emberrel. Számomra eddig büszkeség volt, hogy Táncsics-díjas vagyok, de ez mostantól, sajnos, vállalhatatlan" - írta Németh Péter. 
A hollókamus új inkvizítornak nem tetszik a kemény és igaz szó , nekünk meg a hollókosztosok nem tetszenek 50 éve rágják a gumi csontot és törvénybe iktatták az új inkvizíciót, hogy még 50 évig rághassák a gumit, közben az emberiség 90 % - át likvidálni akarják .

Az igazi holokamu az lesz amikor megvalósítják azt , hogy az emberiség 90 % - át likvidálják , mert csak 500 milliót akarnak életben tartani . A zsidó fasizmus ma még csak a palesztinokat tartja koncentrációs táborban , de 2050 – re az egész földet koncentrációs táborrá akarják alakítani , hát e jegyek alapján építtetik nálunk a stadionokat , hogy be tudjanak gyűjteni benneteket . És a szemét égető is készen van már. Elhamvasztanak mint hallotat , vagy mint élőt a rögtönítélő stáb akarata szerint , te hülye goj állat mielőtt a vágóhídra kerülsz még bőgjél egyet , ez lesz a szabadságod !!! , utolsó megnyiolvánulása , és állati mivoltod a zsidó fasizmus szerint bevégeztetett , és állateledelként hasznosítanak a továbiakban , de készül az újabb terv ahol az itéletre várókat etetnek meg a ledarált mócsingodból !!!
Mire vársz még ??? , menj neki a fasiszta cionistának , hivd be a migránsokat , és ők majd likvidálják a szabadkúműves gyilkos zsidókat , te csak sugj nekik , hogy kik voltak népónk gyilkosai ők majd elinzézik az ÁVH- s utódokat .

*** www.nemzetihirhalo.hu *************Balogék háborognak a hatvani 

horogkeresztek miatt - a 

magyarellenesség bezzeg nem hatja meg 

őket 

2013-03-14. 17:41 Kuruc.info
Tiltakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága valamint az egyházi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága "a hatvani romákat ért incidens ügyében".

Mint azt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben írták, "múlt pénteken Hatvanban hat, romák által lakott lakóépület kapujára festettek horogkeresztet ismeretlenek".

Közölték: "a leghatározottabban elítéljük ezt a cselekedetet, és kérjük a rendőrséget, hogy kiemelt figyelemmel kísérve az esetet minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az elkövetők elfogására". (Igencsak vicces lenne, ha ezúttal kivételesen be merné jelenteni a rendőrség, hogy önmerénylet volt - a szerk.)

Leszögezték: az Emmi két államtitkársága határozottan tiltakozik és fellép "minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartással szemben, amely etnikai, faji alapon embereket vagy embercsoportokat diszkriminál, megbélyegez" (kivéve persze, ha magyarok ellen irányul - a szerk.). 
(MTI nyomán)

Korábban írtuk: 
Horogkereszt-festegetés Hatvanban is - az ártatlan romák ezúttal sem sejtik, ki lehet a tettes 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************űűIzrael népe - Felsőbbrendű zsidóság 


Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=sqfZPnQvPQ4

GÓJ: A zsidók nevezik így a nem zsidókat. Jelentése: barom.

SHIKSA: Gój nő, nem zsidó nő. A szó eredetije a "sheketz", ami a modern héber nyelvben tisztátalan csúszómászót, férget jelent.

Ez a film a zsidóságról szól melynél kirekesztőbb, arrogánsabb és embertelenebb nép aligha létezik a földön. Hogy miért mutat hamis képet róluk és miért hallgatja el a videóban is látható tényeket a média, annak egyszerű az oka: A főbb rádió- és tv csatornákat zsidók működtetik, támogatják. Így van ez országunkban is.

Bár az internetet még nem tudják sikeresen cenzúrázni, tapasztaltam hogy a zsidóságról szóló legsokkolóbb, legembertelenebb videók pár napon belül eltűnnek az adott videomegosztó oldalakról. Olyan videókról van szó melyek nem a látvánnyal, hanem a zsidóság valódi, kegyetlen természetével sokkolnak, tehát a cenzúrázókat nem a látvány zavarja, hanem az igazság amely képes lenne sok naiv embert felvilágosítani arról hogy a zsidóság nem áldozat hanem egy potenciális terrorveszélyt jelentő terjeszkedő ragály amely a történelem során számtalanszor bizonyította hogy nem képes más népekkel együtt élni. Végletekig intoleráns fajtájukat a Tóra (zsidó biblia) felsőbbrendűnek hirdeti és arra buzdítja népét hogy hódítsák meg az egész világot (nem csak Palesztinát) leigázva az összes nem zsidó népet. Vallásosságában gyökeredzik tehát a zsidóság pénz- és hatalom iránti vágya amely több száz éve tudott és tapasztalt jelenség és amelyet napjainkban egyre szembetűnőbben tapasztalhatunk. A fiatal zsidóság tudatába már óvodás kortól rögzítik hogy ők kiválasztottak, felsőbbrendűek és hogy semmiféle könyörületet, emberséget ne érezzenek a nem zsidókkal szemben.

"Két módon lehet egy nemzetet leigázni: karddal vagy adóssággal." Palesztinának az előbbi, Európának az utóbbi jutott. Ahol a politikusok korruptak, ott megjelennek Izrael "üzletemberei". Görögország az első európai áldozat amelyet már Brüsszelből irányítanak. Formálisan ugyan a nép választotta elnökét 2012-ben, ő azonban azt teszi amit az IMF, EKB mond, vagyis, áron alul értékesíti országa értékeit... A következő jó vétel Ciprus lesz... közben a többi ország népe lassan - túl lassan - kezd ébredni. Az IMF és Brüsszel által generált "válság" 2014-ben olyan méreteket ölt majd amilyet rég látott a világ.... És akik okozták, azok kínálják majd a szakértői megoldást: A remek USA-EU gazdasági Uniót és egy új megmentő valutát amely mindenkinek sokba fog kerülni de semmit nem fog érni... Végül ha nem ébredünk fel, a bankok mindent visznek. 
Móricka kérdi a rabbitól:
- Igaz az, hogy 2020-ban nagy háború lesz, majd és világvége?
- Dehogy lesz világvége! És ellenkezőleg; totális béke lesz.
Csak egy ország lesz, Oroszország, melynek fővárosa Washington, az elnöki tisztséget két kínai látja majd el, Kohn és Grün.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán: Régen voltunk ilyen közel ahhoz, 

hogy a magyarság céljait megvalósítsuk 


2013. március 14., csütörtök 17:58 
InfoRádió / MTIRégen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük határokon belül és kívül - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából írt ünnepi üdvözletében, amelyet csütörtökön juttatott el a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-hez.

A kormányfő kifejtette: az elmúlt években elindították a nemzetet a határokon átívelő egyesítés útján. "Így leszünk többen, így leszünk erősebbek" - emelte ki, hozzátéve: ezt az erőt éppoly bátran és elszántan, éppoly okosan és leleményesen kell használni, ahogy eleink tették.

A nemzet újraegyesítésének értelme éppen az - folytatta a miniszterelnök -, hogy mindenki, aki magyarnak vallja magát, részt vehessen a magyar nemzet és Magyarország építésében. A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek - közölte.

A kormányfő kiemelte: ez az a nap, amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját. Ez a hang azt mondja, hogy a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják. "Mi, magyarok kivívtuk. Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez ma így lehessen" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arra hívott fel: használjuk ki a lehetőséget, amit közösen teremtettünk.

"Legyünk méltó utódai a '48-as magyar hősöknek" - írta a kormányfő, ehhez erőt, hitet és bátorságot kívánva minden magyarnak a magyar szabadság ünnepén. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************Aranykor Magyarországon 


2012.01.10. 10:23 :: Evamaria
Mit jövendölnek Magyarországnak az ősi szent iratok, próféciák, jóslatok?

Az utóbbi 20 évben Magyarország fénysebességgel rohan egy olyan szakadék felé, amely akár az örök vesztét is okozhatná hazánknak. Ki kell ábrándítanom a szakadékba zuhanásunkra várakozó törekvőket, mert ez a tragédia nem fog bekövetkezni!
Hazánk történelmére visszatekintve (még akkor is, ha az nagyrészt el van torzítva) láthatjuk, hogy már többek is kísérletet tettek országunk és népünk elpusztítására, vagy "jó esetben" csak rabszolgaságba kényszerítésére, ám ezek a próbálkozások sem voltak eredményesek.

Nem kell messze menni, ott van mindjárt a volt szovjethatalom, aki nemcsak megszállta országunkat, hanem irányította is.
Csak egy példa a sok közül: Több mint 40 évig énekeltük a különböző ünnepségeken azt az Internacionálé-nak nevezett dalt, melyben, ha egyes sorok jelentését figyelmesen megvizsgáljuk, egyértelműen kitűnik, hogy mennyibe nézett a megszálló haramia bennünket és mindazokat a népeket, akik még az uralma alatt álltak. Számtalanszor hagyta el ajkunkat ez a dal, és intenzív agymosásunk közepette elfelejtettünk odafigyelni arra, hogy mit is mondunk.
"A múltat végképp eltörölni
Rabszolga-had indulj velünk!"

Tudnunk kell, hogy ha egy népnek elveszik, "eltörlik" a múltját, akkor ezzel elvágják a gyökereit, amely az ősi hagyományaihoz vezet, ezért a nép gyönge lesz, önbizalmát veszti, s így már könnyen ki lehet fosztani, rabszolgává lehet tenni, végül pedig el lehet pusztítani. Amely népnek nincsen múltja, annak nincsen hazája és jövőképe sem.
Hosszú ideje mindent elkövetnek a magyarországi hivatalos tudományban, hogy az emberekbe beszéljék azt, hogy mi finnugorok vagyunk. Ez úgy, ahogy van hazugság!
A finnugor elmélet valójában politikai okból jött létre, melynek hátterében a Habsburgok álltak.
Az 1848-as szabadságharc leverése és megtorlása után az egyik legjobb megoldásnak tűnt a finnugor elmélet létrehozása és terjesztése.
Idézet egy korabeli jegyzékből, amelyet miniszteri utasításra Haynau adott írásba:
"A magyaroktól örökre el kell venni a szittya büszkeséget, hogy elfelejtsék végre a lázadozást és megtanulják, hol a helyük."
A Habsburgok jól tudták, hogy egy nép tönkretétele, rabszolgasorba vetése és megsemmisítése nem a háború útján érhető el leghatékonyabban, hanem a múltjától (történelmétől, hagyományaitól, népszokásaitól, eszméitől, hitétől, értékrendjétől) kell megfosztani.
A Habsburgok elvették az eredeti múltunk tanításait, s ezzel megkezdődött az a törekvés, ami a 20. században is jellemző volt azokra a diktatúrákra, amelyek érintették Magyarországot - gyökerestől kitépni, eltörölni a magyarok múltját, ellehetetleníteni a jelenét, hogy még véletlenül se legyen jövője. (Ezzel már István király is próbálkozott 1000-ben.)
"A múltat végképp eltörölni"...
Országunk népét minden megszálló hatalom rabszolgának tekintette, így nyilvánvaló, hogy a hódító célú háborúikban a magyarokat (is) állították az első sorba, hiszen nem kár értük, ha pusztulnak:
"Rabszolga-had indulj velünk!"

Hosszan lehetne elemezni a Magyarországot sújtó csapásokat pl. tatárjárás, török uralom, Dózsa féle felkelés, Rákóczi szabadságharc, mindkét világháború, 1956-os forradalom, a szovjethatalom és persze a jelenlegi Európai Unió is.
Azt, hogy az elmúlt években milyen gyalázatos tevékenységek folynak Magyarországon, nem kell ecsetelnem (pl. politika, kormányintézkedések, bank, gazdaság, ipar, egészségügy, oktatás, jog stb.).
Most inkább annak a kornak az eljövetelére szeretnék egy kicsit rávilágítani, amely 2012. december 21-én a fizikai síkon is kezdetét veszi. Ez az Aranykor, de nevezhetjük Fénykornak is.
Az arany ezúttal nem az ékszerre és nem a pompára utal, hanem az embernek az anyagi természetű személyiségére, amelyet a bölcsesség által Isten és az egyén szolgálatába kell állítani. Az aranyszín a bölcsességgel és a megvilágosodással kapcsolatos, tehát a megismerés és a tudás szimbóluma.
A fény pedig elsősorban az emberben lévő Istent, s annak fénymagját, ezáltal a magasabb rendű létezés tartalmi hasonlatát jelenti. A fény magában hordozza a bölcsességet, valamint az igazságot és annak tanítását.
Az Aranykor eljövetelét jelzi előre a maja naptár és számos jövendölés, szent könyv és szent irat.
(Erről bővebben itt olvashat: 
http://logoszvilag.blog.hu/2011/12/06/belepes_az_aranykorba_1 )
Jelenleg még a Vaskor utolsó évét tapossuk, azonban hamarosan tanúi lehetünk e kor instabillá vált szellemi és eszmei építményei megsemmisülésének. Mindez kezdődik Amerika csődjével, a bankrendszer összeomlásával, majd folytatódik az Európai Unió, a gazdaság és az ipar világszintű halálával.
Ez mind félelmetesen hangzik, ugyanakkor szépnek és jónak ígérkezik, de mi szerepe van ebben Magyarországnak?
Valójában kik vagyunk mi magyarok?
Milyen ember és milyen nép a magyar?
Miért szenvedett annyit a magyarság?

Ahogy már említettem több őskori szent irat és jövendölés foglalkozik a 2012-es Világkorszak-váltással, ami az Aranykor kezdete.
Mi történik 2012. december 21-én?
Ezen a napon nagy látványosságra és végítéletszerű eseményre nem kell számítani!
Ekkor csupán annyi történik, hogy az ún. világkarma minősége megváltozik, vagyis a Föld és a Naprendszerünk számára ekkor zárul a Vaskor és nyílik az új Aranykor.

Hogyan fogjuk mi emberek ezt érzékelni?
A Föld és az emberiség Aranykorba való belépéséhez az előkészületek már évekkel ezelőtt elkezdődtek. A változás nem egyik napról a másikra történik!
A 2012-es év eseményei rákényszerítik az embereket a paradigmaváltásra.
Egyre inkább az lesz majd tapasztalható, hogy az erkölcstelen, gátlástalan, kizsákmányoló vaskori gondolkodás és viselkedés az új korszakban finoman szólva a semmibe vezet.
Ugyanakkor, aki az Aranykor filozófiája szerint gondolkodik és cselekszik, valamint az Istenben való hite (és a róla szóló valós tudása) szilárd, erős lábakon áll, ott a mindennapi élet békéje és nyugalma fog megteremtődni.
Magyarország az Aranykorban

A szent iratok azt mondják, hogy minden világkorszakváltásnál van egy olyan nép (kultúra), aki az adott világkorszakváltásnak a fáklyája, vezérhajója. Ez azt jelenti, hogy abban az országban történik meg először az átalakulás az új világkorszakra, s így ennek az országnak a népe mutat példát a többi nemzetnek.
Az ókori szövegek 20 próféciájából kb. 15 foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a 2012-es világkorszakváltáskor melyik lesz ez a nép. Ez a 15 prófécia leírja, hogy hol köszönt be először az Aranykor és melyik népen lesz az ún. "világ szeme", vagyis a Vaskor falai elsőként hol dőlnek össze.

Az indiai szent irat, a Vishnu Purana így ír erről:
"A szakák népe felébred és viszi a tüzet más földekre is. A szakák ébrednek fel elsőként, ahogy évmilliókkal ezelőtt is ők vitték a fényt! Elsőnek Nimród népe tér magához, utána a többi."

A "szaka" alatt az ókori indiai szövegek a szkítákat értik, ami nem más, mint a MAGYAR NÉP.
A szkíta nép nem rokon, hanem a magyar nép őse, tehát a "szakák", vagyis a szkíták mi magunk, magyarok vagyunk. (Ahogy elnézem, a jelenlegi kormánypolitikát már rajtunk van a világ szeme...)
S még mielőtt bárkinek a bibliai Ószövetségben szereplő "gonosz" Nimród (és népe) jutna eszébe, javaslom, hogy a magyarok őskirályáról és dicsőségéről bővítse ismereteit pl. Avatara vallástörténész-mítoszkutató: Nimród vére I-II. című, két kötetes regényéből!
Milyen ember és milyen nép a magyar?

Erre a kérdésre a vaskori személyiségtudatú ember rögtön rávágja, hogy önző, gyarló, gonosz, irigy, rosszindulatú, kapzsi stb.
Tegyük félre egy időre az ítéleteinket és hagyjuk abba a népünket megvető kritizálást!
Nézzünk egy kicsit magunkba és úgy tegyük fel a kérdést: Milyen ember a magyar?
Valójában a magyar ember vendégszerető, végtelenül befogadó, ingét-gatyáját odaadja a vendégnek még akkor is, ha neki nem marad, önzetlen, segítőkész, idealista, határtalanul türelmes, nagyon okos, hiszen rendkívül sok művészt és tudóst, felfedezőt adott és ad ma is a világ számára.
A magyar, fényvallású nép a békességre törekvő emberek gyülekezete.
Mi a magyarok feladata?
Nem kevesebb népünk küldetése, mint az, hogy bölcsessége és tudása által az érdek nélküli szeretetet és békességet hirdesse és közvetítse minden nemzet felé.
Általában kis létszámú, kis területtel rendelkező országként beszélnek a világban hazánkról.
A magyarok soha nem voltak sokan, a turáni népekre nem jellemző a szaporaság.
Népünk ereje nem a számarányunkban áll!
A mi erőnk az AGYUNK, a bölcsességünk, a tudásunk és természetesen a korlátok nélküli szeretetünk.
"A magyarok nyilaitól ments meg, Uram minket!" imának többféle értelmet is adtak már az emberek.
Az nem kétséges, hogy a magyarok kiváló lovasok és íjászok voltak, ám minden tévhit ellenére nem volt rájuk jellemző a hódító háború.
A sötét Vaskor képviselői évszázadokon át próbálták elhitetni a világgal, hogy a magyar nép hitetlen, barbár és gyilkos hajlamú tulajdonságokat hordoz magában.
A magyarok nyilaival kapcsolatosan megfontolásra javaslom:
A nyíl az elme szimbóluma. A magyar ember égi íjásza a világnak és a sötétségbe kilőtt fény-nyilaival az emberek tudatlanságát akarja megsemmisíteni.
Ha vesszük a fáradtságot és tanulmányozzuk egy kicsit Nimród legendáját, akkor egyértelművé válik számunkra, hogy Őskirályunk íjának megfeszítésekor nem az embereket vette célba, hanem az ellenséges démonkirályt, vagyis a sötétséget.
Ami az ősnépünket, a szkítákat illeti, náluk az volt a korabeli hadijog, hogyha az ellenség párviadalban megsebesül, a szkíta harcosnak rögtön abba kell hagynia a csatát és a sérültet azonnal a táltoshoz kell kísérnie gyógyításra. Ez aranykori eszme és cselekedet.
Ezzel szemben a Vaskorban a gyengének, a sebesültnek pusztulás a sorsa.
A magyar, fényvallású aranykori nép és a Vaskor rezgése, energetikája idegen számára. A gyilkolás, a háború, a hódítás nem tartozik a népünk eszméihez (területeinket soha nem csatában vesztettük el, hanem mindig a tárgyalóasztaloknál lásd Trianon).
Miért szenvedett sokat a magyarság?

Az biztos, hogy népünk szenvedéseinek oka nem abból ered, hogy el lennénk átkozva, vagy Isten haragudna ránk, s "verne" bennünket.
Az úgynevezett balsorsunk főleg annak tudható be, hogy mivel a magyar aranykori nép, ezért nem tud vaskoriként alkalmazkodni. Ez az egyik oka Magyarország pusztulásának.
A magyarság elpusztítására való törekvések másik fő oka az, hogy nemcsak Európa középpontja vagyunk, hanem a Földdé is, úgyszólván a "világ közepe". (Lásd: Dobogókő, a Föld szívcsakrája)
Ami pedig a magyar népet illeti, nem vagyunk kevesebbek, mint az az ősnép, aki az égi (fény) nyelvet beszéljük.
A MAGYAR NYELV az egyetlen a világ nyelvei között, melyben feltűnő többséggel fellelhető az ősiség, ennélfogva a legalkalmasabb az Istenség kifejezésére.
Sajnos jelenleg angol-kórban szenved Magyarország és a világ is, hiszen a Vaskorban világnyelvnek lett kikiáltva az angol...

Néhány példa arra, hogy égi nyelvünk szavaiba mi minden mondanivaló van még az eredeti jelentésen kívül belekódolva (betűk felcserélhetők, ékezetek hozzáadhatók vagy elvehetők):

MAGYAROK ISTENE
MA; MAG (a fény mag); AGY; AGYA; MAGA; OK (Isten, Teremtő); KOR;
ISTEN-ben benne vagy TE IS és ÉN IS!
TÖRTÉNÉSZ : TÖRT-ÉN-ÉSZ
NYELVÉSZ: NYELV; ELV; ÉSZ
OKKULT: OK; KULTUSZ; (Az Okkult Isten a Teremtő Isten kultúrája)
ŐSZINTÉN: Ő; SZINT; ÉN;
BOLDOG: DOLOG
ÖRÖKSÉG: Ő-ÖRÖK-s-ÉG
LEHETŐSÉG: LEHET-Ő-s-ÉG
NŐISÉG: NŐ-IS-ÉG
BÖLCSŐ: BÖLCS-Ő
KÖZÖSÜLÉS: Ő; KÖZ; KÖZÖS; ÜL; ÜLÉS (Istennel - ővele - való közösséget jelent: KÖZÖS-ÉG)
NÉGY: ÉN; EGY;
KETTŐ: KÉT-TŐ
MINDENKI: MIND-ÉN-KI
SZENT: Én; TE;
FÉNY: ÉN
HÍRNÖK: HÍR-NŐK
ALKALMAZKODOM: ALKALMAZ-KÓD-OM (Az OM jelentése: A szótag az a rezgés, amellyel Isten a világot teremtette. Teremtő igét, vagyis magát az Istent jelenti.)
A KÓD (a Teremtő kódja) azokban az emberekben munkálkodik akik (alkalmazkodva) naponta tudatosan meglelik istenségüket emberségükben.
A nyelvünk tehát kódolva van (alkalmaz-KÓD-OM, gondol-KÓD-OM, munkál-KÓD-OM) és ennek a kódnak a kulcsa a MAGyarok magjában lelhető fel (a kulcs pedig Énok kulcsa - Engem (ÉN) okozott (OK) valaki, ÉN Oka vagyok valakinek vagy valaminek).
JELADÓK vagyunk (JEL-A KÓD), és aki adni tudja a jelet (kódot), az venni is képes.

A fentiekből látható, hogy nagy őstudás van a magyar ember sejtjeibe és nyelvébe (elvébe) kódolva.
A külvilágban történő események egyre inkább arra sarkalnak bennünket, hogy vegyük észre, hogy MAGa magunkba kell fordulni, hiszen ott van a Mindenség (MIND-ÉN-s-ÉG) Teremtője bennünk!

Az Aranykor eljövetelével nemcsak világkorszakváltás következik be Magyarországon (és az egész Földön), hanem az emberek világszemlélete is lényegesen megváltozik.
A Fénykorban a nemzeti öntudat megerősítésre kerül. Mi magyarok fogunk először átesni az Aranykor tűzkeresztségén. Ez természetesen nem történik meg egyik napról a másikra és nem is lesz könnyű, hiszen fájdalommal, áldozattal és vérrel jár.

Idézet a Nyirkai Jóslatból:

"Kettészakad a nemzet,
lángra lobban az Ország.
A lángot vér oltja.
Magyar magyart gyilkol,
de a bika hátáról is ide lőnek
a hét teve miatt.
A nép fele elpusztul..."


Mit mond ugyanez a jóslat a változást követően?

"A haragosok megbocsátanak egymásnak,
az irigy örül más szerencséjének,
a rátarti nem rázza a rongyot,
a közönyös siet segíteni...
Új kor veszi kezdetét minden égtáj felé."

Nostradamus próféciáiból:
Mit jósol Nostradamus abban a 99 számozott versben, amelyet gróf Zrínyi Miklós rendelt tőle Magyarországra (Pannóniára) vonatkozóan?

"Jön majd idő, hogy szinte eltűnik
Pannónia földről ki magyarnak született,
fiaikat az anyák meg sem szülik,
s a hágókon át jönnek barbár seregek.
A magyaroknak még nevét is lopják,
s rettegnek még emléküktől is.
Már csak nevében lesz Magyarország,
s nevében minden egyezség hamis."

"A kétezredik év után hamar
nagy lesz az ország és erős,
visszatér hazájába mindegyik magyar,
s magyar földben nyugszik minden ős.
De a magyar föld része lesz a nagynak,
erős királyság, melynek nincs határa,
a keresztények farkasai már nem ugatnak,
Krisztus ellenségeit a föld kizárja."

"A második ezredév után
Pannónia váratlan erőre kap,
királyok gyűlése lesz Budán,
de császáruk magyar marad.
Kelet s nyugat központja lesz,
egy évszázadra legyőzhetetlen,
szembeszállni velük nem érdemes:
uralkodik a LÉLEK és a SZELLEM."

"Jön új nemzedék, mely erős lesz,
és nem szégyenli többé, hogy magyar,
a vének nemzedéke önmagán erőt vesz,
s nemcsak önmagának túr és kapar.
Erkölcsében megújul majd az ország,
s végre büszke lesz minden fia
mert ámulatba ejti egész Európát
ezerszáz évnek elteltével Pannónia."

"Jön majd egy ember a második
millennium után, ki felette áll
minden torzsalkodásnak: Ő lesz az itt,
ki Pannon földről Istenhez kiált
és Isten meghallgatja imádságait.
Ő lészen az, kinek uralkodása folytán
Pannónia ismét erős lesz és gazdag,
nagyobb lesz, mint akármely szultán,
az ő szavára minden országban adnak,
s önként kezére bíznak minden hatalmat."

Ki ez az ember, akiről Nostradamus ír?
Egyelőre keveset lehet róla tudni, sőt szinte még semmit.
Ismereteim szerint ez a személy már az Isteni Énjének tudatára ébredt, és gondolati síkon szorgalmasan munkálkodik az aranykori Magyarország struktúráján.
Már most is okos, intelligens ember, azonban bölcsessége és tudása nem a fizikai világban megszerzett diplomák mennyiségének és minőségének eredménye, hanem lelkiségének és szellemiségének haladottsága, gondolatai és érzelmei rendezettsége teszik őt hamarosan kiemelkedővé.
Nem tagja egyik pártnak sem, és nem tartozik sem az egyház, sem pedig az egyház "leányvállalatainak" (gyülekezetek, szekták) csordarendszeréhez.
Amikor eljön az ideje színre lép és az igaz hitű és szívű magyar embernek nem lesz kérdés, hogy ki Ő, mert tudni fogja!

Az Aranykor és a Nostradamus által megjósolt kiemelkedő szellemiségű ember (emberek, mert nem egy lesz) is eljön magától, csak még egy kicsit legyünk türelmesek és kitartóak.
Akarjuk és higgyük, hogy hamarosan "a magyar név újra szép lesz, méltó régi nagy híréhez", azonban ehhez kedves honfitársaim fel kell a mélyalvásból ébrednünk és cselekvésre is szükség van!
Tehát az Aranykor hajnalán: ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!!!!!!!

Ajánlott linkek: 
http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=6ca3c258e http://www.youtube.com/watch?v=DYcq9cqtNQg http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=d89435eb4 http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=caa35572a http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=d9a9ebc9b http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=c0eb4dec0 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése