2015. december 27., vasárnap

Légy konstruktív Palesztin ,Te bunkó magyar paraszt



Légy konstruktív Palesztin ,Te bunkó magyar paraszt



Csúszómászók



Karácsonyi üdvözlet, jókívánság egy 

zsidótól - Mose Gánán Izraelből:

"Égjenek meg a magyarok!

Hering pusztuljon el!" 


2010-01-20. 07:59 
Kuruc.info 
Nemrégen portálunk közkinccsé tette egy Mose Gánán nevű izraeli zsidó népünknek címzett, a világhálós naplójában kitett karácsonyi üdvözletét, amelynek legbájosabb jókívánsága: "Égjenek el a magyarok!" Mose Gánán "csak" költő, sumér és magyar versek héberre fordítója, esszéíró, irodalomtörténész és a német (!) irodalom izraeli szakértője, s ahol csak tudja, mocskolja, káromolja a magyarságot.

Enikő nevű olvasónk felfedezte, hogy az izraeli Mose Gánán a világhálón már többször is össze-vissza hazudozott, gyűlöletet terjesztett a magyarságról, ezért úgy döntött, hogy magánlevélben válaszol neki, méghozzá héberül.

Enikő első, rövid levele, amelyet annak nyomán írt, hogy Gánán egyik életrajzi visszaemlékezésében "felszabadításnak" nevezi Budapest szovjet megszállását. (A tegnapi gyászos évforduló miatt ez most különösen időszerű). Az alábbi levelet az ő válaszával együtt Gánán még ki merte tenni a blogjára: 
Mose Gánán Úrnak Sálom!

Szeretnék valamit az Ön tudomására hozni: Nekünk, magyaroknak a szovjet megszállás leigázást, a függetlenségünk elvesztését jelentette, de semmiképpen nem felszabadítást, amint ezt Ön állítja.

Ön kizárólag a saját maga, vagy a zsidók nevében beszélhet.

Egy goj Budapestről


Enikő udvarias levelére olyan durva, megszólítás és elbúcsúzás nélküli héber nyelvű levelet írt az izraeli, amelyet minden magyarnak meg kell ismernie: 
Köszönet a postai küldeményért.

Ön mikor született? Nyilvánvaló, hogy 1945 után. Az emberiség rosszra és jóra születik.

Én nem beszélek a magyarok nevében, akik ismét kitűzik ruházatukra a horogkeresztet és magasra emelik az Árpád-zászlót (sic), s akik megrongálják a szovjet katona szobrát (sic!) stb. Most, miután az oroszok elhagyták Magyarországot, a magyarok ismét szabadon tüntethetnek a tereken az oroszok, zsidók vagy mások ellen, miközben újra terjed az antiszemitizmus. Én nem a magyarok nevében beszélek. S természetesen nem beszélek a népek, gulágok, politikai elnyomás és minden más rossz atyjának, Sztálinnak a nevében sem.

Bizony, én annak a maroknyi zsidónak a nevében beszélek, akik Budapesten életben maradtak, s akiket a nácik már nem tudtak elküldeni a gázkamrákba, mint az apámat és az anyámat. Én a megmenekültek nevében beszélek, akik a Budapest felé közeledő Vörös Hadsereg jóvoltából maradtak életben, s akiket Eichmann ezért már nem tudott vasúton Auschwitzba küldeni. (Ez persze nem azt jelenti, hogy nem gyalogoltatta őket Budapestről az osztrák határig, s akik közül sokan meghaltak útközben.)

Ezért tehát én a magam nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy Budapest orosz megszállása felszabadulás volt (Igen! Felszabadulás!). Engem a Vörös Hadsereg szabadított fel és meg a halálfélelemtől, az éhezéstől és a tetvektől. Kiszabadított a gettó falai közül, az óvóhelyről, ahová néhány hónapig be voltam zárva éhezés és állandó bombázás közepette.

Az oroszok jóvoltából térhettünk vissza az üres, kifosztott és fűtés nélküli lakásunkba. Január volt, esett a hó, de életben maradtunk. Ám ez nem sokat segített rajtam, mert az éhség nem csillapodott gyorsan. Amikor az Izraelbe vezető úton megérkeztünk az amerikai zónába, egy szemből jövő autóból a katonák fehér kenyereket dobáltak nekünk. De talán kijár a tisztelet annak az utcasarkon álló orosz katonának is, aki egyetlen fekete kenyeréből szeletelt és adott a körötte állóknak.
S hogy a magyarokat elnyomták az oroszok és velük szövetkezők? Nem sajnálom a magyarokat. Megérdemelték. Amúgy Európában a magyarok találták ki a zsidótörvényeket, hiszen már 1922-ben, vagy e körül bevezették. Ebben elsők voltak Európában. Persze van pró és kontra, de most ne bonyolódjunk bele az aprólékos történelmi elemzésbe.

A magyarok szerencsétlenek, vakok és kiúttalanok voltak abban politikai, történelmi helyzetben, amelybe 1938-ban, 1940-ben, vagy valamikor ebben az időszakban kerültek. Ennek ellenére, s mindent összevetve a magyarok gyilkosok voltak. A nácikkal összehasonlítva talán kis gyilkosok voltak, de a náciknál nem kisebb élvezettel és igyekezettel öltek és raboltak.

Megérdemelték mindazt, ami történt velük a háborúban. Egyszer ellátogattam a budavári Történeti Múzeumba, ahol kirakták azokat a fényképeket, amelyeken az látható, hogyan gyújtották fel a magyar katonák a falvakat Oroszországban.

Azt kívánom, hogy a magyarok égjenek meg. Nekem nem kell irgalommal viseltetnem velük szemben. Legyen egészséges.


Gánán valószínűleg arra számított, hogy az ő alpári stílusú, fajgyűlölködő válaszleveléhez hasonló levelet kap. Enikő azonban higgadtan, az izraeli irodalomtörténész szándékos történelmi ferdítéseit, hazugságait, tévedéseit tényekkel alátámasztva kijavította és a magyarok elégetését kívánó megjegyzése miatt még erkölcsileg is helyretéve írta meg újabb héber nyelvű levelét. Olvasónk ezzel azt remélte, hogy a zsidó elszégyenli magát, tisztességesebb hangnemre vált és abbahagyja a magyarság szidalmazását: 
Gánán Úrnak Sálom!

Mindössze azt szerettem volna közölni Önnel: A szovjet megszállás a magyar nép számára nem felszabadítás, hanem egy ázsiai horda általi leigázás volt. Válaszában Ön egyértelműen leszögezte, hogy a világhálós naplójában közzétett elbeszélésében nem a magyar nép nevében beszélt felszabadításról, s ezzel a közlésével valóban megnyugtatott. Ám a fent említett kérésem és történelmi megjegyzéseim Önt még nem jogosítják föl arra, hogy egy egész népet gyalázzon és elégetésre szánjon - beleértve engemet is.

S most pedig térjünk át levelének részleteire:

A mai napig nem láttam Budapest utcáin, de egész Magyarországon sem olyan embereket, akik "ruházatukra ismét kitűzik a horogkeresztet". Ki mondta Önnek ezt az ostobaságot? A horogkereszt ugyanis egyértelműen német jelkép (És néhány galileai zsinagóga mozaikpadlójának építészeti motívuma a bizánci korszakból.) Erről ennyit.

Ami pedig az "Árpád-zászlót" , vagy pontosabban a piros-fehér Árpád-sávos zászlót illeti, az az Árpád-ház ősi jelképe. A Dávid-csillagot például a Gázai övezetben gyermekeket gyilkolászók is a ruházatukra öltik.

A "szovjet katona szobrát" a legnagyobb szívfájdalmunkra nem döntötték le, csak eltávolították róla a vörös csillagot és leöntötték fekete festékkel. Nos, Ön siratja a budapesti szovjet katona szobrát... Felteszem Önnek az igen egyszerű kérdést: Vajon Izrael Állama hajlandó lenne-e felállítani, mondjuk az ismeretlen Waffen SS-katona szobrát Tel-Aviv Dizengoff nevű terén? Mert ha nem, akkor mi jogon várják el Önök tőlünk azt, hogy szeressük az üldözőinket? Vajon a zsidók örülnének nap mint nap látni egy ilyen szobrot Tel-Avivban? Biztos vagyok benne, hogy nem.

A budapesti gettóban, a különböző védett házakban és a magyar főváros egyéb helyein nem csak "maroknyi zsidó" maradt életben - amint azt Ön állítja -, hanem zsidó források szerint is legalább 120 -150 ezer lélek. Mégis mit gondol, honnan van manapság Budapesten 120 ezer zsidó a második világháború utáni és az 1956-os forradalom idején történt nagy kivándorlás után is?

Ezek a zsidók nem "a Budapest felé közeledő Vörös Hadsereg" jóvoltából, hanem leginkább Horthy Miklós kormányzónak köszönhetően maradtak életben. Annak a Horthy Miklósnak köszönhetően, aki katonai egységeket vezényelt a budapesti gettó védelmére már 1944 nyarán, amikor a Vörös Hadsereg még nagyon messze volt Budapesttől. A nemes lelkű magyar népnek köszönhető tehát az, hogy megmaradt a budapesti gettó. Tulajdonképpen a budapesti volt az egyetlen olyan gettó a németek által katonailag megszállt országokban, amelyet nem számoltak fel. S ezért a magyar népnek köszönet jár, nem pedig gyalázkodás, káromlás, szitok, hazudozás és történelemhamisítás.

Mellesleg, az én keresztény (az Önök durva és rasszista beszédében "goj") nagyanyám és nagynéném is átélte a bombázásokat abban az időben, ők is megtetvesedve, éhesen hagyták el az óvóhelyet és kifosztva találták a családi otthont a budapesti Teréz körúton.

Kétségtelen, hogy a magyar hadsereg okozott veszteségeket a Szovjetunió lakosságának az általa megszállt területeken a háború idején. A magyar hadsereg parancsnoksága egész biztosan azt állította, hogy a partizánok elleni tevékenység keretében tették azt, amit tettek. Az izraeli hadsereg naponta rombolja le a palesztinok házait, gyilkol gyermekeket, asszonyokat és csecsemőket. Az izraeli hadsereg parancsnoksága és a szolgálatában álló propagandagépezet azt állítja, hogy mindez a palesztin terror elleni küzdelem keretében történik... Akkor miről is van itt szó? Ám a Gázai övezetben elkövetett gyermekgyilkosságok ellenére sem érzem feljogosítva magamat, sőt még a palesztinoknak sem ajánlom azt mondani, hogy égjen el minden zsidó.

S még egy fontos dologra szeretném Önt emlékeztetni: Nekünk, magyaroknak is van rendezetlen számlánk a zsidókkal. Nem minden zsidóval, hanem csak azokkal az aljas gazemberekkel, akik 1919-ben csatlakoztak a zsidó Kun Béla, Korvin Ottó, Szamuely Tibor és zsidó társaik gyilkos osztagaihoz, s amelyek az aránylag rövid uralmuk idején félelmet keltettek a keresztény lakosság körében. Valaki talán kért már bocsánatot a magyarságtól azokért a súlyos bűntettekért, amelyeket ezek a zsidók elkövettek? Annak a "magyar" Tanácsköztársaságnak az idején, amelynek 29 kormánytagja közül 19 zsidó volt. Közlöm Önnel, hogy ezért eddig senki nem kért bocsánatot.

Nekünk, magyaroknak még mindig rendezetlen a számlánk a zsidókkal, a zsidó Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Piros László, Péter Gábor aljas tettei miatt, és az összes kínzó és gyilkos zsidó cselekedetei miatt (a "kis gyilkosok" miatt is, amint Ön írja). Azok miatt a zsidók miatt, akik tömegesen csatlakoztak a politikai rendőrség soraiba és kiszolgálták a megszálló szovjeteket. Vajon kért már a zsidók közül valaki ezért bocsánatot, vagy legalább elhatárolódott ezektől a súlyos cselekményektől? Ismét azt közlöm Önnel, hogy eddig senki nem kért bocsánatot.

S ezúttal kizárólag a múlt bűneiről beszéltem és nem a jelenről. S amint azt az ókori zsidó vallási bölcsek mondták: "Bölcs ember az utalásból is ért".

Ennek ellenére, és a szülői házban kapott neveltetésemnek köszönhetően én sosem mondom Önnek, Uram, hogy égjen el minden zsidó... Nem Uram, én nem vagyok hajlandó lesüllyedni erre az erkölcsi szintre.

Békességet kívánva:
Enikő Budapestről


Enikő fenti levelére Mose Gánán már nem válaszolt és nem is tette ki a blogjára. Őszintén szólva, nem is nagyon válaszolhatott rá, hiszen a fiatal hölgy történelmileg és erkölcsileg alaposan a helyére tette. Viszont a naplóját figyelemmel kísérőknek adnia kellett valamilyen magyarázatot, s így aztán a 2009. december 16-án megejtett bejegyzésében azt írta, hogy Enikő levele "annyira antiszemita, hogy az nem méltó a válaszra" Tipikus zsidó magatartás: Megfogják történelmileg, rámutatnak erkölcsi alantasságára, s erre egyedüli érvként leantiszemitázza a levélírót.

Íme Gánán naplóbejegyzése, amelyet Enikő fenti levelére reagálva írt:

Újabb levél érkezett tőle (Mármint Enikőtől - a szerk.). A levél nem méltó a válaszra. Antiszemita (mármint a levél írója - a szerk.) a javából, abból a fajtából, amilyent mindig is ismertünk Magyarországon. Szerinte Magyarország mindenek felett áll, de valójában nem más, mint egy kis csatlósa a náciknak. 
Véleménye szerint (mármint Enikő véleménye szerint - a szerk.) az oroszok piszkos ázsiai banda, amely elfoglalta a szerencsétlen, teljesen ártatlan Magyarországot, amely az Oroszországban falvakat felperzselő, hős hadseregével 1944-ben a zsidóinak védelmével volt elfoglalva.

Szerinte (Enikő szerint - a szerk.) a zsidók közül ezért maradtak túl sokan életben. S mindezért nem is szégyenli magát, hanem tovább folytatja a rágalmak és a gyűlölet terjesztését a zsidók ellen. Szerinte a zsidók felelősek mindenért, még Magyarország első világháborús vereségéért is, és ki tudja, még miért nem.

A zsidóknak és szenvedéseiknek egyetlen szót sem hajlandó szentelni, mert őt ez egyáltalán nem érdekli. Természetesen csak a magyarok szenvedtek, teljesen ártatlanul, sőt mi több, a háború idején még bombázták is őket. S amint mondtam, teljesen ártatlanul.

S amin igazán meglepődtem az, hogy honnan van a jó hébersége. Talán a magyar nagykövet lánya, aki itt tanult Izraelben? Ezért aztán sosem tudhatjuk, hogy mikor melengetünk kígyót a keblünkön.

Számomra az egyetlen elégtétel az, hogy az olvasóim valószínűleg meglátták a villámpostacímét. Valamilyen ok miatt engem választott ki leveleinek célpontjává, de azt azért nem szerette volna, hogy a címét közzétegyem. Azt akarta, hogy a levelezésünk maradjon magánlevelezés. S most azért panaszkodik, hogy eddig hét levélíró - méghozzá rossz magyarsággal !!! nézze meg az ember - megtámadta villámpostalevelekkel.

Ha egyáltalán lehet elégtétel ebben az ügyben, akkor nekem ez az elégtétel. (S köszönöm mindenkinek, akik írtak neki.)


Mose Gánán csak azután tette ki blogjára Enikő második levelét, miután a Kuruc.infó leközölte a kettőjük közötti levelezés héber és magyar változatát.

De nem sokáig volt kinn Enikő válasza, mert Mose Gánán 2010. január 2-án isteni látomás nyomán levette és helyére a következő bejegyzést írta: 
Sajnálom, letöröltem a hosszú és zavaros válaszlevelet, amelynek írója Enikő, alias Hering József, akinek nincs helye ezen a helyen, ő és a hozzá hasonlók pusztuljanak ki a földről.


(Hosszúnak és zavarosnak mondja Enikő-Hering József válaszát, amelyről korábban azt állította: "S amin igazán meglepődtem az, hogy honnan van a jó hébersége".)

Hering József megjegyzése:

Mose Gánán úr (akinek családneve magyarul "kertészt" jelent) az Enikő nevű levélírót előbb a Magyar Köztársaság tel-avivi nagykövete lányának véli, majd egy merész nemváltással szerény személyemre esett a választása. Sőt, egy ószövetségi átokkal (2 Mózes 9,15) az összes magyar elégetésének áhítása után az én pusztulásomat is fölvette a kívánságlistájára. A meglehetősen beteg lelkületről árulkodó "jókívánságokra", akárcsak Enikő, én sem akarok reagálni, mert nem kívánok Mose Gánán erkölcsi szintjére lesüllyedni.

Gánán tehát nekem tulajdonítja az Enikő aláírással kelt leveleket. Elolvastam azoknak magyar és héber változatát egyaránt és teljes mértékben egyetértek velük, azonosulok tartalmukkal. A sumér költemények héberre fordítója - akinek valamikor rövid ideig hallgatója voltam a Jeruzsálemi Héber Egyetemen - tehát nem tévedett nagyot, amikor rám gondolt.

Hosszú évekig éltem a Gánánhoz hasonló fajvédők között Izraelben, s írásos bizonyítékaim is vannak a részükről ellenem és mások ellen megnyilvánult rasszista magatartásukról, viselkedésükről. Izraelben én nem bűnöztem, nem loptam, nem csaltam és nem voltam fajvédő, mint Gánán. Enikő levelét én még egyebekkel is ki tudnám egészíteni, de nem teszem és nem kívánom senkinek az elégetését, kipusztulását.

Gánán az izraeli rasszisták világi ágazatát képviselő egyén, mert vannak olyanok, a vallásosak, akik a Tórára, a Talmudra vagy éppen a Sulhán Áruhra alapozva és hivatkozva gyűlölnek mindenkit, aki nem zsidó. Sajnálom az ilyen beállítottságú embereket, mert ezek csak gyűlölni és gyűlölködni tudnak az életben.

Mikó Áron - Hering József - Kuruc.info

Olvasta már?
    Korrekt módon szalutál a szíriai hadsereg női egysége
    Z. Kárpát Dániel a tranzakciós adó áthárításáról
    Magyar Zoltán: Az elmúlt 22 év kormányai egymillió hektár földet játszottak ki a kezünkből 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************




A cigánykérdés, cigányállam,

zsidó-tervek- újra- és újratöltve 

2012. december 28. 08:24 
postaimre
Néha el kell távolodnunk tőlük ahhoz, hogy egészen közelről szemlélhessük az eseményeket. Megtörtént és most új benyomásokkal, néhány elemmel gazdagítva látom a teljes kirakóst, amelyet ellenségeink úgy próbálnak összeilleszteni, hogy mi azt észre sem se vehessük. Több elemét ennek a stratégiának már sikerült tetten érni, de most egészült ki olyan lényeges, a teles egész befogadáshoz szükséges elemekkel a képlet, amelyet már le merek írni a minden gondolkodó ember számára, rábízva döntést, hogy képes lesz-e mindezt ember módjára feldolgozni. Pontokba szedem a stratégiai lépéseket, majd pedig megindokolom azokat.

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=D6z_Cl4YrxM 

- Orbán feladata nem a rendszerváltás, hanem "egy új világrend" bevezetése. Ezt ő maga is elmondja. Mostani, okt. 23-i beszédében minderre egy kerek esztendő időkorlátot "engedélyezett", nyitva hagyva a kérdést, "mi van akkor, ha nem sikerül addig mindezt megvalósítani?" Azért én ezt most megkérdezem, de a választ a végére tartogatom. Elmondja, hogy nincs olyan nemzetközi erő, ami ezen változtathatna, jelezve ezzel a nyílt hadüzenetet az oroszok beavatkozási törekvéseire a "zsidó világcsászárság" felé vezető úton.
- Orbán (Orsós, Olstein) zsidó-cigány keverék, ahogyan Sárközy is, aki a cigány illegális táborok felszámolását kezdete el az EU ellenkezésére, majd pedig jóváhagyása mellett, amely tendenciához Merkel is csatlakozott az etnikai vezérfonal mentén.
- Orbán kijelenti, hogy "van terve" a cigánykérdés megoldására, amelyet még nyilvánosságra nem hozott, de az EU ezt is üdvözli.
- A cigány-kérdés felvetése és köztudatosítása a Jobbik és Gárda feladata volt, amit most a Jobbik felvetése alapján "szegregációval", gettósítással kellene valahogy megoldani.
- A cigány-szaporítását, a falvak etnikai terrorját és a városok szétzüllesztését a zsidó kormányok propagálták és támogatták, a rendvédelmi erőket is felhasználva ehhez, hangulatot keltve, cigányfajvédve és az államalapító nemzet rovására, hogy a társadalmi igazságtalanság és a faji diszkrimináció lebegtetett kérdése hol úgy vetődhessen fel, hogy a cigányok bűnözők és velük le kell számolni, hol pedig úgy, hogy a "többségi társadalomnak" kell tűrni és toleránsan befogadni az integrálódni nem akaró hordákat. Ez egy mesterségesen használt kétélű kard, amely a valódi célról volt hivatott csapkodásával összezavarni az érteni vágyókat.
- A Jobbikot és a Gárdát ugyanaz a zsidó kéz hozta létre és irányította, használta fel mindvégig erre a célra, mint ami az MSZMP-t, MSZP-t, SZDSZ-t, MDF-et, FIDESZ-KDNP-t, LMP-t...és a gúnyhatárainkon túli pátokat is mozgatta, s a kezdetben nemzetinek induló szervezetek zömének irányítását is idővel átvette. Így a Jobbik-zsidók (nem a tudatlan jószándékú szavazó-birkák) a Fidesz-zsidók (nem a tudatlan jószándékú szavazó-birkák) szócsöveként működik most is, előkészítve a terepet a Nagy Terv megvalósításához. De mi is a terv?
- Köztudott, hogy az ország, a régió (Románia is!) zsidók általi megszállásáról beszélünk, de ennek HOGYAN-ja volt eddig a kérdéses.
- A TERV-ben Erdélynek és Romániának kulcsszerepet szántak a cionista zsidók, ahogyan a cigányoknak is, mint "előretolt helyőrségnek".
- A cigányoknak mind a saját önkormányzatot, mind pedig az önrendelkezésről felvetett gondolatait a zsidó "magyar" kormányzat biztosította, mint ahogy a létszámuk - és ezáltal a generált problémák mennyiségének - a felduzzasztását is. Ma minden második születő gyermek az országban cigány, de Románia és Erdély is ettől az etnikai biológiai fegyvertől szenved, ahogyan Felvidék is. Ezek mind kulcsrégiók, mert most becsatlakozott Sárközy is aki "magyar", de nem is régen BERlusconi is elkezdte a cigányok visszatoloncolását.
- Orbán terve - valójában Cion Bölcseinek, szabadkőműves összeesküvőinek terve ez, csak vele akarják megvalósíttatni-, ÁLLAMFORMA VÁLTÁS! A nemesség, a vitézi rendek, társaságok mostani nyüzsgése, a SZENT KORONA emlegetése, az alkotmányozási "kényszer", a földtulajdonlás kérdése, az állampolgárság és a trianoni diktátum revíziójának emlegetése mind azt irányozza elő, hogy a "demokrácia" és a "köztársaság" helyébe nem egy új rendszer, hanem egy másik államforma lép a terveik szerint. Ez lehet királyság, amely a feudális rend egy modernkori változatával, a SZENT KORONA ALKOTMÁNYÁRA hivatkozva, de föderatív rendbe sorolná be az "önként csatlakozó" államokat, ugyanis történelmi jogfolytonosságra hivatkozva ehhez a szintén elzsidósított és gazdaságilag "letérdeltetett" nemzeteknek már nem lenne ellenvetése. Morvai, aki szintén zsidó-ügynök éppen most jelentette ki, hogy EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK épülnek, s talán az sem véletlen (mert ilyesmi nincs), hogy Vona sem vonakodott nem a szavazói körében megünnepelni az 56'-os forradalom emléknapját, amit szintén a zsidók robbantottak ki, szintén a jelenlegi helyzetek is megfelelő nemzetközi célzattal, Suez-Magyarország központi konfliktussal. Csakhogy Suez már itt van a nyíltan betelepült zsidók képében.
- Az államforma-váltást Boros is emlegeti és II. Andráshoz kezdik hasonlítani Orbánt, aki Aranybullával, a legelső, mindenki számára hiteles "alaptörvénnyel" támogatta meg az államiságunkat. Ugyan az izmaeliták és izraeliták tekintetében diszkriminált, de ilyen nincs is nálunk, hiszen a zsidók már magyarok, mert erről törvény is van, de ha nem veszik ezt figyelembe, már akkor is bizonyítva van, hogy az askenázi (kazáriai) valójában nem is az, tehát minden posztot betölthet. Itt lehet még pár csavar a kérdésben, de most jön még csak a java.
- II. ANDRÁS, keresztes hadjárata alkalmával érdemelt ki: a mindenkori magyar király Jeruzsálem örökös királya! Az írottak szerint Jézus (akinek származása semmiképpen nem lehetett zsidó) éppen a magyarok szent városában feszíttették meg a zsidók.
.-.-.-.-.-.-.-.-. 
http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4327&kat
.-.-.-.-.-.-.-.-.
- Ennek értelmében a mindenkori magyar király Jeruzsálem felett is uralkodhat, lássunk csodát, de Schmitt Pál nemrég a Pápával egyeztet, majd a Pápa az angol királyi családdal tárgyal és össze is ül a rotschildi nemesség, hogy meghányják-vessék a világ jövőjét, miközben a zsidók Jeruzsálemben (URU SOLYMA) építkezési vágyukat hangoztatva tartják ébren a világ figyelmét a "szent várossal kapcsolatban". Ma pedig két hírt olvasta. Izrael azt a döntést hozta Jeruzsálemmel kapcsolatban, hogy legfontosabb stratégiai központjuk marad, és ezzel egyidőben a Pápa is nyilatkozik, mégpedig Jeruzsálem, mint világvallási központ fenntartásának szükségességét emelve ki. Minden ott kell befejeződjön, ahol elkezdődött!
- Az államforma-váltással tehát egyetlen csapásra lesz Budapestből nyíltan Judapest és a magyar királyból a zsidók "királya" is, de ez már CSÁSZÁRSÁG. Ha jobban belegondolunk, akkor megérthetjük, hogy Izrael egyetlen pillantás alatt Magyarországgal kerül egy "karámba", egy "birodalomba" úgy, hogy közben nincs magyar vezetés, mert azt már régen leváltották éppen ezek a "zsidók" akik mindezt kiagyalták. Ehhez asszisztálnak most a világhatalmi jujdejó-keresztény "vezetők", papok, rabbik, politikussok..., de ezzel még nincs vége, sőt!
- Az "új birodalom" magyarországi központtal épül ki, s egyáltalán nem biztos, hogy Orbánnak szánták a király, vagy császár szerepkörét, mert azt a személy, akit vérségi alapon erre a funkcióra tartogatnak, szerintem még titkolják, s csak kellő pillanatban állnak vele elő.
- A királysággal egyidejűleg a cigányok autonómiáját akarják megvalósítani Orbán neve alatt, éppen az alkotmányozási folyamat és a már általa nagyon egységesnek és forradalminak nevezett magyar "emberek" nevében, a parlament, mint" alkotmányozó nemzetgyűlés" felhasználásával éppen az EU-elnökségünk álcáját kihasználva.
- A cigány-autonómiát nagyon jól előkészítették és ehhez használták fel a "nemzeti oldal"-nak mondott szerveződéseket, az elcsatolt részekkel való kapcsolattartást bonyolító személyeket, mozgalmakat. Azon gondolkoztam el, hogy a MBSZ elnöke is "odaátról", de Vona (Zazrivecz) asszony, Kiss Robi felesége és Toroczkai-Tóth-Tutshek arája is Erdély-hez köthető, de vannak más mátkák is, ahol a román származás és a secu-s beütés nyíltan megvitatható kérdésként jelentkezik. A Securitate, ugyanúgy, mint az NBH, CIA már lényegében Mossadot jelent. De miért is éppen Erdély?
- Korábban felröppent és az MSZ által is propagált hírek szerint a magyar területből 3 megyényit terveznek odaadni a cigányoknak, mint "autonóm terület. Most értettem meg, miközben láttam a gúnyhatáron túli területet és a majd 10 órás Székelyudvarhelyről hazafelé tartó úton mérhettem fel a romániai cigányok, oláhok és még megmarad csekély magyar közösség és természeti adottságok benyomásszerű helyzetét, hogy cionék nem feltétlenül a 93 ezer négyzetkilométerben, hanem a 64 vármegyében gondolkodhattak. Nos a határon túl olyan területek vannak, amelyeket nyugodtan "feláldozhatnak" a cigányok "országának" létrehozására. Több településen áthaladva feltűntek azok az ominózus, giccses cigány-paloták, amelyek feltehetően az illegális cselekményekből származó jövedelmeikből épülgetnek azoknak, akik tudhatják, hogy hamarosan a környéken ők lesznek a "kiválasztott" elit. A románok elcigányosítása ebben az értelemben ugyanaz a tendencia, mint a miénk és érdekeik -bármilyen furcsa- a román nacionalistáknak megegyeznek ezen a ponton a nagy terv kiagyalóinak szándékával.
- Mi is akkor a terv? Egy cigány autonóm terület létrehozása Erdélyben, amely saját önkormányzattal, közigazgatással, rendfenntartással működik. Ennek előzményeképen képeztek nálunk ki közigazgatási "szakembereket", rendőröket, hogy később a mostani tevékenységüket máshol folytathassák. A cigány "állam" a létrehozandó új államformában kiemelt szerepet játszana, hiszen már mindenki szívesen megszabadulna a cigányoktól a korábban felsoroltak közül, ezért deportálásuk érdekében katonai erőket is igénybe lehetne venni. Úgy képzeljétek ezt el, mint annak idején Izrael létrehozását Palesztina területén, csak most "Izrael területén" -amely valójában Magyarország - hoznának létre egy "Palesztinát", amely létrejötte tömeges bevándorlásra késztetné (mindenféle segélyek, támogatások mellett) a cigányokat és zsidó kézben egy a "királyságon belüli" szabad VÁM-terület, idegenek számára nemkívánatos maffiaközpontként (fegyver, ember, szervkereskedelem, s amit még el tudtok képzelni, bármi) működhetnek a saját önkormányzatiságuknak nevezett keretek között, de lényegében a törvényen kívül.
- Ezt az új "államot" a székelyek és a magyarok közé illesztenék, így is távolítva bennünket. Schmitt Pali romániai kijelentése, amelyben a székelyek figyelmét felhívta arra, hogy "jó román adófizetők, állampolgárok legyenek" lényegében erre utalt".
- Természetesen a cigány kérdés mögött a zsidók állnak, amelyek rászabadították a cigányokat azokra, akik már mindent megadnának azért, hogy levegyék róluk ezt a terhet. Ezt most közfelkiáltásra meg is akarja ugyanaz a zsidó tenni, de közben a saját "államiságának" legalizálására és fegyveres bevonulásra is okot akar teremteni.
- A létrehozott cigány autonóm területre beözönlő és oda erőszakkal deportált legalább 4-5 millió cigány elég nagy űrt hagyna a már korábban általuk elfoglalt területeken. Gondoljunk bele, mennyi falu, de város egyes negyedei ürülnének ki, ha ez bekövetkezik, s helyükre nyilvánvalóan, a demográfiai krízis és a munkaerő-hiány indokával már a sok birka által megtapsolt módon özönölhetne be az "újmagyar" zsidó. A korábban tervezett "cigány-magyar polgárháború" is azért volt szükséges, hogy az etnikai feszültségben a "nevető harmadik" és "megbölcsült" askenázi "békét teremtve" szétválassza azt, amit korábban éppen ebből a célból tenyésztett és kevert össze. A Fidesz-zsidók választási győzelmi politikai nyilatkozata: ,,Legyen béke, szabadság és egyetértés." -pontosan ezt a cion-tervet takarja. Politikainak mondja, de valójában etnikaira utal.
- A cigányok maguk is akarják lassan ezt az autonómiát, mert a korábban a korábban a bűnözésre rászoktatottak most mind eljárás alá kellene, hogy kerüljenek, s ha a segélyeket kicsit megszigorítják, akkor több pénz reményében bárhova elmenne a zöm, s nem véletlen az sem, hogy Strassburgba és most onnan is vissza, vagy éppen Kanadából is "haza" szállingóznak ezek az "üldözöttek".
- Látszólag mindenki jól jár, hiszen a normálisan élni akarók megszabadulhatnak a cigánybűnözéstől, s a cigányvajdák is maximális befolyást nyerhetnek a fajtájuk felett, miközben a zsidók piszkos üzleteit tovább intézhetik és közben természetesen egy már még nagyobb veszélyforrásként folyamatos fenyegetést jelentenének a "királyságon belül", amit kezelni kell, s amire pénzt lehet költeni, humanitárius segítségnek feltüntetett tevékenységet folytatni..., de akármikor katonailag fel is lehet számolni őket, mint ahogy ezt Gázában is demonstrálta a zsidó. Ezzel a "cigányállammal" egy biológiai és igen hatékony közigazgatási fegyvert kaphatnának.
- A tervet jelenleg minden "épeszű" ember szívesen támogatná, s ez a félelmetes, mert a probléma látszatmegoldása még nagyobb bajt idéz elő és valójában a zsidó hatalomátvételről terelné el a figyelmet, ugyanis azt a személyt, aki ezt a kérdést az EU számára megoldani képes, minimum félistenként emelnék a pajzsra maguk a buta, rövidlátó nemzetinek mondott személyek és szervezetek is, miközben Bözsi néninek senki nem lesz képes elmondani, hogy a zsidó azért szabadította rá ezt a mételyt, hogy aztán kiforgatva mindenéből, ő maga álljon a helyére, de már nem szomszédjaként, hanem a gazdájaként, amíg ki nem hal ősei földjéről.
- Orbán ezért is centralizál, s az EU elnökségre valóban a "nagy durranással" készül, mert a cigánykérdést tálalva, közben a Közel-Kelet háborús helyzetére és a mindenképpen kitörni "vágyott" háborúra gyúr. Szerintem kicsit megcsúsztak az időzítéssel és már nagy a kapkodás, de mint azt korábban már sokszor elmondtam, a "végső csapásban" Jeruzsálemnek is el kell veszni, s föláldozása után a szent magyar város a magyar királyi főváros lehet, amely Budapest.
- A terv ördögi, de tegnap kerecsennel volt időnk az úton hazafelé végiggondolni, s a kirakóst így összeilleszteni. Nem állítom, hogy minden teljesen a helyén van, s nem nincs benne még több csavar, de itt megemlítek még néhány ide illő következtetést. A ROMA szó a nyelvükön EMBER-t jelent! A TALMUD az EMBER fogalmát a zsidókra használja, nem pedig ránk, akiket GÓJ-nak nevez. A ROMA, ROMÁNIÁHOZ köthető fogalom, tehát a "roma onnan származik, s menjen oda, hisz ott van otthon" - szól a formális üzenete. Mostanság sem a nép, sem a nemzet fogalmát nem emlegeti egyetlen zsidó-szónok sem a FIDESZ-ben, helyette az EMBEREK kifejezéssel élnek, ami egyértelműen arra utal, hogy CSAK a zsidók és a cigányokról esik itt szó.
- Másik részről, létezhet olyan nemzetközi megoldása is a közel-keleti kérdésnek, hogy a zsidóknak onnan kitelepülniük kell, amelynek kapcsán éppen a "saját királyságukon belül" szabad költözés okán jönnének a kiválasztott Nagy Magyarország területére. Mindez természetesen hatalmas diplomáciai munkát, nemzetközi egyeztetéseket igényel, amelyre Orbánnak egy évet adott a Tel-Aviv -New York-London-Párizs -Brüsszel- Berlin zsidó-tengely.
- A magyar nemzet, de a román nacionalisták és a székelyek egészére nézve mindez ugyanúgy a véget jelenti, de a cigánynak is hosszabb távon, ugyanakkor az Ázsiai Unió egyetlen pillanat alatt egy zsidó nagyhatalommal kerül szembe, amint a kesztyűbáb Orbán, vagy a még nyilvánosság elé nem tárt "kiválasztott" személyében, a SZENT KORONA oltalma alatt lenne egyesítve a teljes érdekszférájuk, bevonva a teljes arzenáljukat és a hirtelen-magyarrá tett idegenek összességét. Minden, amit eddig tudtam arról, mire is törekszenek a zsidók, most a HOGYAN-ban kerültek nagyjából a helyükre. Mindez természetesen HAZAÁRULÁS az össze közreműködő részéről és úgy a valódi zsidók, cigányok, szlovákok, románok elárulása, feláldozása is. Nem kell elfogadni azt amit most leírtam, de sajnos az események abba az irányba mutatnak, hogy egyelőre ezt a tervet akarják véghez vinni. Az államforma-váltás sem olyan nagy dolog, hiszen éppen most jelent meg a egy rövid hír, hogy Mianmar (Burma) államforma-elnevezést (köztársaság lett a szövetség mellett) és zászlót is váltott. Korábban katonai diktatúra volt. Talán nem véletlen, hogy Budapest zászlója is piros, sárga kék, ahogyan a román lobogó színelrendezése is az, , de ne feledjük, hogy a magyar főváros egyesítése már a cionék nagy terveinek megvalósítása kellős közepében történt. Tarlós éppen most beszélt róla, hogy meg kellene ezt is változtatni. És még ugyan mit? Azt pedig, hogy Romániában, Erdélyben és Magyarországon is a nemzetinek mondottak között sokan vannak családilag is elkötelezve a szeku-mossadnak, ma már nekem így teljesen kikerekedett kép, de a bizonyítékok begyűjtése folyamatos, hiszen "semmi nem az, aminek látszik", s a most felvázolt képletet is meg lehet változtatni, ha ahhoz megfelelően nyúlunk.
http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=662&c_start=90 
 
Ifj Tompó László: Egyre türelmetlenebbül várom ezt a pillanatot....


*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Egy internetes vita tanulságos

rövid részletei 

Forgó Irén 2012. december 28. 15:30
    Rogán Antal már be is jelentette, hogy alkotmányos védelem alá fogják helyezni még februárban az Alkotmánybíróság által ma megsemmisített pontokat. A választási névjegyzékbe való feliratkozás minek akkor, amikor ott van a hírhedt Kubatov-lista!
    Az és az izraeli kampányfőnökök (akiket a Századvég Alapítványon keresztül foglalkoztat a Fidesz!) és a Kubatov-lista kevés? Ez is fontos a Fidesznek, mint az egykulcsos adó! A kétmilliós fizetésű semmittevő is 16 százalékkal adózik, mint a minimálbéres munkás!
    Ami nincs alkotmányos védelem alatt: A termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet! Jövőre tőzsdére viszik!!), a társadalombiztosítás (az egészségünk! A kórházban 550 forint a napi élelmezési költség, a börtönökben 1300 forint!), és a nyugdíj (az idős korunk!).
    Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan törvényt, amelyet a kétharmad a magyar átlagpolgár javára alkotott! A törvényeket állandóan fazonjukra igazítják - remélhetőleg már nem sokáig!
Válasz 1. Nem írnék, ha nem tetszenének írásaid. Van csapat, amelyik ezt 200 %-kal vállalja? Lehet. Jobboldali radikális társulat viszont soha nem tud összeszedni annyi támogatót, hogy kormányzó párt legyen.

Csak egy jobb-közép csapattal kellene (kölcsönösen) koalázni. Erre a mai kormánypárt képtelen, annak ellenére, hogy nekik van egy kemény liberális vonulatuk és egy langyosban dagonyázó közép-réteg. Együtt bizonyára sokra mehetnének. Most azt látjuk, ha valaki merészel kilépni a sorból - akkor megbüntetik.

Ha egy radikális csapat magasabb százalékot ér el a megengedettnél, akkor meg véletlenül kinyírják...
Válasz 2. 22 éven keresztül mindegyik magyarnak nevezett kormány a nemzetközi nagytőke szekerét tolta, a nemzeti jelző szóba sem jöhetett. Gondoljátok, bármilyen megszerzett haszonról lemondanak a haszonélvezők? Ha csak példának említem a franciáknak eladott vízműveket, vagy az osztrákok által megszerzett földterületeket.Válasz 3. Alábbi válasszal van "némi" gondom!
Először is: nem pártfüggetlen egy orbánnyalonc, NEM magyar, szakértőnek meg kiváló, de az ellenoldalnak dolgozik!
Másodszor: zsidók tipikus vádja magyarokra a saját bűneikre való utalás, tehát stimmel ez, csak saját ars poeticaval:
"nagyon is tájékozott demagóg? Ki finanszírozza az emberek tudatos megtévesztéséért?"
Harmadszor erővel adagolja a csúsztatást, ismerősen hangzik zsidóbolsevik múltúakra utalva...

----------
KSM: Továbbítottam. Választ kaptam egy pártfüggetlen MAGYAR szakértőtől:

Kedves Marika!

Forgó Irén egyoldalú, a bajok valódi okát teljesen mellőző, demagóg uszítását rendkívül kártékonynak tartom. Kinek az ügynöke ez a tudatlan - vagy nagyon is tájékozott demagóg? Ki finanszírozza az emberek tudatos megtévesztéséért?

Amikről beszél, azokat sokszorosan felülmúlták, akiket szolgál, a nemzetgyűlölő, balliberális, kozmopolita, globalisták. Talán Orbánék és holdudvara vittek ki off-shore-ba Magyarországról és tüntettek el 242 milliárd dollárt az elmúlt 25 évben? Nem szégyelli magát Forgó Irén, hogy hallgat erről.

Barátsággal
Drábik János
----------
Forgó Irén Az érintettség okán kénytelen vagyok megszólalni! Drábik János annyira beesett a Fidesz-udvarba, akárcsak az álcivilek. Az igazságot kimondani jövőre már nem lehet, mert börtön fog járni érte. Ezért iparkodtam rákapcsolni, hogy december 31-ig felkerüljön. Drábik János előadását volt "szerencsém" élőben is követni, járt itt Csabán. De már nem hívjuk. Demagóg uszítás? Hát lelke rajta! Hogy engem finanszírozna valaki, na ez édes vád, csak kár hogy a Fidesz-akolból származik ez az ellenállhatatlan kifejezés. Elek Attila szerint minden évben 1000 milliárd forint államadósság keletkezett, azokban az években is, amelyekben a Fidesz kormányzott. A forint kibocsátási jogáról a Fidesz mondott le 2000-ben, Kásler Árpád BAÉSZ (Banki Adósok Érdekvédelmi Szövetsége) elnök szerint a devizahitelezést egy 2001-es kormányrendelet tette lehetővé. Az ellenzéki kerekasztalnál lett elcseszve minden, ahol ott ücsörgött Orbán Viktor, Kövér László biztosan. Az új alaptörvényből kihagyták a termőföld védelmét (azé az ország, akié a föld!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítást (az egészségünket!), és a nyugdíjat (az idős korunkat!). Ez a négy tétel miattuk van veszélybe. Lehet védeni a védhetetlent! Lesz valami földtörvény, de az csak a narancsbárókat védi, akiket marha nagy helyzetbe hozott a Fidesz. A devizahitelezés veszélyeire vonatkozó svájci értesítést Járai Zsigmond akkori jegybankelnök kapta meg. Aki nem egészen az MSZP embere... Ha esetleg ezekért a sorokért fizetni szeretne Drábik úr, zártban megadom a számlaszámomat. Amúgy meg nem tudom, melyikünknek kellene szégyellnie magát? Biztos nekem is van rá okom, de valószínűleg az amerikás "magyarnak" több oka van rá!

Két héten belül fene nagy rend lett! Az új Munkatörvénykönyv január 1-jétől lesz hatályos! A munkavállalók teljes kiszolgáltatottsága bekövetkezik! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Elcsípett levél 2011-ből:

így tolta a kormány a csőd

felé a Malévot 

2012-12-28. 13:24 Kuruc.info
A Malévot két évtizeden keresztül káderek jutalmazására használták és fosztogatták a kormányzati hatalmat birtokló pártok és azok gazdasági holdudvarai. A társaság működését ebben az időszakban előnytelen gazdasági szerződések tömkelege és folyamatos vagyonfelélés jellemezte, tulajdonképpen már az is csoda volt, hogy egyáltalán talpon tudott maradni. 

A Malév a róla készült 
Fehér Könyv szerint éves szinten 70 milliárd forint bevételt termelt a magyar költségvetésnek, az utolsó évében már 24 milliárd forint veszteség mellett. Bár a légitársaság önmagában veszteséges volt (két év rablógazdálkodásának ez az egyenes következménye), a fenntartása így is több tízmilliárd forintos többletet termelt a magyar költségvetésnek, túl azon, hogy a társaság emberek ezreinek biztosított jól fizető, bejelentett munkahelyet. A Malév fenntartása tehát a veszteségek finanszírozása ellenére is rendkívül jó üzlet volt a magyar állam számára, elsősorban a turizmusban képződő óriási bevételek miatt.

A Malév életben tartásának fő akadálya az állami vállalatra piócaként rátelepedő politikán túl maga az Európai Unió volt. Az EU ugyanis megtiltotta a légivállalat veszteségeinek állami finanszírozását. Mivel a céggel kapcsolatban levő vállalatok ezzel tisztában voltak (a szaksajtó napi szinten taglalta a légitársaság nehézségeit), az idő előrehaladtával egyre több partnercég ragaszkodott ahhoz, hogy a Malév előre fizessen. A finanszírozási lehetőségek jelentős romlása miatt tehát a nemzeti légivállalat újabb versenyhátrányt szenvedett el, és felgyorsult a hosszú ideje tartó agóniája.

A Malév megmentésére még a haláltusája alatt is lett volna lehetőség. Célzott állami juttatással próbálták a légitársaság veszteségeit kipótolni, ez pedig ellenkezett az uniós versenyjogi előírásokkal. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese ehelyett azt javasolta, nyújtson a magyar állam kifejezetten a légiközlekedésre szabott szektoriális adókedvezményeket, ezek révén ugyanis az állami segítség ugyanígy célba juttatható, ám nem sértette volna az uniós előírásokat. Információink szerint a politikus több embert is megkeresett ezzel, de nem történt semmi, érdemi szándék láthatóan nem is volt a Malév megmentésére. A kormányzati erőfeszítések mindössze arra korlátozódtak, hogy a Malév bedőlését ellenőrzött módon, úgy vezényeljék le, hogy a Váradi József által vezetett WizzAir jusson kedvező helyzetbe. A Fidesz-kormány tehát mindent elkövetett azért, hogy egy olyan magáncéget kedvezményezzen, amelyet a Malév volt vezérigazgatója vezetett, és az igazgatótanácsában egy volt szocialista pénzügyminiszter, Oszkó Péter ült...

Minden jel arra utal, hogy nagykoalíciós alku köttetett a Malév bedöntésére. Azt a kérdést természetesen a Malév-vizsgálóbizottság ülésein sem tudták az illetékesek megválaszolni, vajon hogyan lehetséges az, hogy miközben az állami cégeket romba dönti a menedzsment, ugyanezek az emberek a magánszférában remekül boldogulnak és mesés jövedelmet termelő cégekre tesznek szert...

Az alább olvasható, szerkesztőségünk birtokába jutott levélben azt panaszolja el az igazgatóság elnöke, hogyan okozott "beláthatatlan, rendkívül káros következményeket" a társaság pénzügyi helyzetének sajtótájékoztatójával a nemzeti fejlesztési miniszter - aki ekkor még Fellegi Tamás volt.

A szóban forgó sajtótájékoztatóra 2011. december 5-én került sor, a levél keltezése december 9-i - Fellegi pedig 8-án adta be lemondását. A mór mehetett.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz címzett levélben Berényi János igazgatósági elnök részletesen leírta, hogyan mért Fellegi végzetes csapást és okozott eurómilliókban mérhető károkat a Malévnak azzal, hogy a társaság bezárását lebegtette meg sajtótájékoztatóján:

Kapcsolódó:
- "Több politikus neve is felmerült" - államtitok marad, miért csődölt be a Malév
- Jobbik: Nagykoalícióban döntötték be a Malévot - Volner János a Duna TV-ben
- Malévmagyarország 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Olcsó magyar luxusra vágynak
a spórolós német nyugdíjasok 

Albert Ákos 2012. 12. 29., 8:04 
[origo]
Egyre több német nyugdíjas költözik magyar idősotthonokba, hogy kényelmes körülmények között élje le a hátralévő idejét. A német otthonokhoz képest jóval kevesebbet kell fizetni, ingyenes a fodrász és még a háziállatokat is várják. Kicsit tartanak tőle, hogy átverik őket, de a német árakat sokan nem tudják megfizetni, úgyhogy mégis belevágnak. A magyar valóság viszont egész máshogy fest, a lepukkant idősházakban kicsik a szobák, és rossz a vécé.

Miért Magyarország? Jól képzett, németül beszélő ápolók a híres magyar orvostudományi egyetemekről. Számos gyógyfürdő, barátságos helyiek, pompás ország. Nyugat-Európához képest kis költségek. Így hirdeti magát az a Balaton melletti idősotthon, amelyet egy négycsillagos hotelből alakítottak ki, augusztusban nyitott, és kifejezetten német lakókat vár. Magyar nyelvű honlapja nincs is, és még a kertész számára is elő van írva a németnyelv-tudás.

Évről évre több külföldi jön Európa nyugati feléről a keleti EU-tagországokba, köztük Magyarországra, hogy itt töltse el az öregkorát egy idősotthonban. A Bild német lap szerint 2011-ben több mint tízezer német nyugdíjas élt Kelet-Európában, a legtöbben, közel hétezren Magyarországon. A túlzsúfolt német ellátórendszer elől menekülő nyugdíjasokat az alacsony árak és a képzett ápolók vonzzák Magyarországra, azt azonban szeretik észben tartani, hogy milyen messze van a legközelebbi osztrák kórház.
Itt a magyar Kánaán

"Az eleje nehéz volt, negyven napon keresztül szoktam. Hontalannak éreztem magam" - mondta a kilencvenéves Margot Reich, aki a közel kilencszáz kilométerre lévő Göppingenből költözött a Balaton mellé. Saját szobája van, amelyet családi fotókkal, porcelánbabákkal és a kedvenc, Németországból hozott foteljeivel rendezett be.

Egy másik nő, Lora Koeman annak örül, hogy ide a kutyáját is magával hozhatta, míg otthon erre nem lett volna lehetősége. A férje meghalt, barátai már meghaltak, így már senki sincs, aki hiányozna neki Németországban. Több idősotthont is végignézett, de szerinte a német intézmények rosszak és túlzsúfoltak. A német NDR rádió összeállítása szerint Németországban hiány van az ápolókból, így egy gondozottra átlagosan tizenhárom percnyi idejük van naponta, az evést is beleszámítva. Egy szakértő szerint van olyan idősotthon, ahol éjszaka egy ápoló jut ötven idős emberre. 
 
Forrás: Facebook/ Pflegeheim Balaton
Németek számára kialakított idősotthon a Balaton mellett

A Balaton-parti idősotthonban azonban nincs ilyen probléma, a honlapjukon külön ki is hangsúlyozzák, hogy rengeteg ápolót alkalmaznak, akik elégedetten végzik a munkájukat, mert sokkal több pénzt kapnak, mint ha egy magyar kórházban dolgoznának. "Itt minden megvan, amire szükség van" - mondta a magyar idősotthonról egy bentlakó fia az NDR-nek. Az édesanyja még fodrászhoz is járhat ingyen, pedig mindezért Németországban fizetnie kellene.

Olcsó az áram, az étel

A Magyarországra költözés mellett szóló legfőbb érv az, hogy olcsó. Margot Reich szerint Németországban havi 3400 eurót kellene fizetnie az idősotthonért, Magyarországon csak 1500 eurót kérnek tőle. Ez azért is lehet csábító a német nyugdíjasok számára, mert maximum ennyit fizet ki a német egészségbiztosító havonta az ápolásáért, és vannak, akik a több mint háromezer eurós német díjat nem tudják kipótolni a nyugdíjukból.

"Németországban drága az idősotthon, sokan nem tudják megfizetni, Magyarországon viszont luxuskörülmények között tudnak élni" - mondta az [origo]-nak Nádasi Jenő, az Idősek Oldala című magyar szakportál igazgatója. A Balaton melletti idősotthon apartmanokkal, manikűrrel, pedikűrrel és különböző programokkal várja az odaköltözőket. A honlapjukon pedig többször is megjegyzik, azért ilyen olcsóak, mert Magyarországon kevesebb pénzből meg lehetett építeni az idősotthont, olcsóbb az áram, az élelmiszer, és kevesebb munkabért kell fizetniük, mint Nyugat-Európában.

Félnek, hogy itt átverik őket

"El fog indulni az idősturizmus" - jósolta Nádasi. Európa lakossága ugyanis lassan elöregedik, a legjobban éppen Németországé. 2050-re becslések szerint minden 15. német állampolgárnak idősgondozásra lesz szüksége, azaz közel 4,7 millió embert kell majd elhelyezniük. Nádasi szerint náluk is sok külföldi érdeklődik a magyarországi idősotthonok után, de a Bild által írt ezreket túlzásnak tartja. "Sokan vannak, akik korábban disszidáltak, ők haza akarnak jönni megöregedni" - mondta. Ausztráliából és Kanadából is vannak érdeklődők, Németországból pedig főleg csoportokba szerveződve jönnek a nyugdíjasok, és próbaszállások után érdeklődnek. Ez azt jelenti, hogy pár hétre beköltöznek a kiválasztott idősotthonba, mielőtt a maradás mellett döntenek, és kipróbálják, milyen ott az élet.

"Magyarország megítélése elég rossz külföldön, sokan félnek attól, hogy itt kihasználják őket" - mondta Nádasi, hozzátéve, hogy az idősek attól is tartani szoktak, hogy nem kapják meg azokat a szolgáltatásokat, amelyeket megígértek nekik. Szerinte ezt a bizalomhiányt az idősotthonok azzal tudják leküzdeni, ha nyitottan működnek, például részletes honlapjuk van.

A németek számára épült idősotthon a honlapján lépten-nyomon kiemeli, hogy a gárdájában rengeteg jól képzett szakember van, a német betegbiztosítást itt is elfogadják, és arra sem mulasztják el felhívni a figyelmet, hogy ha akármi történne, a legközelebbi osztrák kórház sincsen messze, és miután stabilizálták az ügyfél állapotát a siófoki kórházban, azonnal átszállítják Ausztriába. A tulajdonos, egy belga cég 2020-ig további három idősotthont akar építeni Magyarországon.

A legtöbb idősotthon lepukkant

"Ez nem a magyar valóság" - mondta az [origo]-nak Beszterczey András, a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon igazgatója, a kormány Idősügyi Tanácsának tagja. Szerinte az átlagos magyar idősellátás a közelébe sem ér a német idősotthonoknak, itt sokkal rosszabb a helyzet van.

Magyarországon két kategóriába sorolják az idősotthonokat, van alap-, illetve emelt szintű besorolás. Az a különbség a kettő között, hogy az emelt szintű intézményben az átlagot jóval meghaladó minőségű elhelyezési körülmények vannak, például egy ellátottra legalább tíz négyzetméter nagyságú lakóterület jut, vagy önálló fürdőszobája van. Nádasi Jenő szerint több mint nyolcszáz idősotthon van jelenleg Magyarországon, ezek többsége azonban alapszintű.

Az alapellátás esetében van, ahol öten vannak egy szobában, és ételből is kevesebb jut, mint egy emelt intézményben. Ezeken a helyeken a nyugdíj egy bizonyos részét, átlagosan nyolcvan százalékot kell befizetni havidíjként az intézménynek. Nádasi szerint sok mindentől függhet, hogy mi alapján állapítják meg a díjakat az idősotthonokban, például a lakhelytől, a nyugdíjtól, vagyonosodási vizsgálattól és egészségügyi állapottól is. Egyszeri befizetések is gyakoriak, ebben az esetben az ellátott később csökkentett havidíjat fizet.

A magyaroknak nem jár ugyanaz

Beszterczey szerint a magyar idősotthonok többsége lepukkant, kevés a hely, rossz állapotban van a vizesblokk, és nincs meg az a minőségbiztosítási rendszer, amelyet a külföldi vendégek elvárnak egy intézménytől. Az igazgató szerint nem általános tendencia a német nyugdíjasok Magyarországra költözése, akik jönnek, azok inkább a többségében külföldi befektetők által épített, magasabb színvonalú otthonokba mennek, amilyen például a balatoni intézmény.

"Ezek profitorientáltak" - mondta Beszterczey. Szerinte nem igaz, hogy Németországban kevesebb az ápoló az idősotthonokban, mint Magyarországon, inkább fordított a helyzet. Viszont Magyarországon kevesebb pénzért lehet alkalmazni az ápolókat, így a magyarországi idősotthonok üzemeltetése jobban megéri a külföldi cégeknek. 


Kedves Olvasó!

Kellemes Karácsonyt és boldog Új Évet kívánok Önnek! Hódmezővásárhely Város vezetése fellép az olyan történelemkönyvek ellen, amelyek nem szolgálják a holokausztipart. Ebben a tárgykörben mellékelek két linket, amelyek segítenek Önnek eldönteni azt, hogy a mai Hódmezővásárhely milyen mértékben képez kulturális várost. 
http://www.monusaron.com/rogergaraudy.html http://www.monusaron.com/kulturvaros.html

Hódmezővásárhely, 2012. december 24.
Üdvözlettel: 
Mónus Áro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése