2015. december 8., kedd

Akkor kis nyúl




Akkor kis nyúl




Ez lehetne a módja, hogy ne végezzük ki a Földet, de...



Megjelent: 2015. november 18. szerda, 04:47 | Írta: fullank.com
 
Korunk legnagyobb problémája az iszonyatos energiaéhség. Erdőket írtunk, vizeket szennyezünk - pedig már van megoldás, amivel akár az autóutak is naperőművé válhatnak!

A képeken éppen egy napelemes garázsbeállót szerelnek össze valahol Amerikában.


Képzeld el, hogy mi lenne akkor, ha a világ összes úttestje ilyen "kövekből" épülne! Gyakorlatilag nem lenne többé szükség erőművekre. Persze, nagyon sokba kerülne - a légkör és a Föld, ami a gyerekeinkre hagyunk hány forintot ér meg?


Rengetegen kongatják már nagyon régóta a vészharangokat, hogy a világ záros határidőn belül kiírtja magát, ha nem talál megoldást a környezet problémáira. 

Jelentjük a megoldás megvan, most már csak haszálni kéne!

Vajon politikusaink megengedik? Tudjon legalább róla mindenki!


fullánk/világháló



Ingyen energia, Indiában már működik, nálunk hallgatnak róla



Megjelent: 2015. november 18. szerda, 12:52 | Írta: fullank.com
tewari1-1024x768.jpg
 
A neves indiai tudományos folyóirat (The Economic Times) számolt be az áttörésről.

Az indiai Nukleáris Energia Vállalat (Nuclear Power Corporation of India) korábbi vezetője, aki atomerőművek építését is vezette, most bemutatta a működő generátort. A szerkezet a betáplált energia közel 238%-át adja a kimenetén. Az energiamegmaradás törvényének ellentmondóan működő gép a vákuumból nyeri ki az energiát. 

Sokak számára már ismerős lehet ez a technológia, hiszen Magyarországon már 2006-ban bemutatták az azonos elven működő gépet. Az EBM (Energy By Motion - Mozgásból adódó energia) 15 tonnás gép hatásfoka még csak arra volt jó, hogy az elmélet működőképességét bizonyítsa. Azonban a fősodrású média azóta is blokkolja a hírt.

Az indiai megoldás hatásfoka már alkalmassá teszi a berendezést az ipari felhasználásra.
"Az univerzális anyag a pránából jön létre, a prána pedig az éter (Akasha - 5. elem) mozgásban"


fullánk/világbiztonság


Élet a haldokló egészségügy nélkül? Hogyan? Hát ne legyen beteg!



Megjelent: 2015. november 18. szerda, 12:35 | Írta: fullank.com
 
Manapság, amikor az orvosok és nővérek, egészségügyi dolgozók ezrével mennek külföldre, megélhetés után, amikor a kórházak leginkább szegényházakra hasonlítanak, ahol mindent lehet, csak gyógyulni nem, sokan rettegve kérdezik, mi lesz velünk. Mi lesz a beteg, segítségre szoruló emberekkel, az idősekkel. 

Nos, válasz lehet a problémára az Új Medicina. Amint az ember mélyebben beleássa magát ebbe a tudományba, amit mellesleg egy orvosnak, Dr. Hamernek köszönhetünk, rájön, hogy betegsége és gyógyulása is egyedül őrajta múlik. A betegség nem valami külső, gonosz dolog, ami válogatás nélkül lecsap bárkire, és semmit sem tehetünk ellene. A betegség egy biológiai rendszer része, melyet az agyunk irányít, s amit a tudatunk által befolyásolni tudunk. 

Tehát, aggódás helyett inkább kezdjük el tanulmányozni, adjuk meg magunknak az esélyt az igazi egészségre. Mert az egészség igazából az agyunktól, a tudatunktól függ, és minden más csak apró csepp lehet a tengerben. 

 
Az Új Medicina magyarországi meghonosítóját, a Szerv Atlasz megalkotóját és a Biologika Szabadegyetem alapítóját, Barnai Robertót kérdezzük
 
Az Új Medicinát, a Biologika tudományát, üzenetét megértheti-e az az ember, aki ma a receptek világában, a jelenlegi orvostudomány mindenhatóságában hisz?
 
Ha tudományos emberről beszélünk, akkor igen. Tehát ez azt jelenti, hogy ha valaki a kész tényeket komolyan veszi, akkor minden esélye megvan arra, hogy megértse és átlássa ezeket a folyamatokat. Igazából csak azok nem tudják ennek hasznát venni, akik értelmileg nincsenek olyan szinten, hogy ezt felfogják, vagy éppen nem akarják megérteni, mert fanatikusan ragaszkodnak valami régi dogmához. Azt szoktam mondani, hogy csak egy kis józan paraszti ész és egy kis kíváncsiság kell hozzá, hogy valaki megértse. Én sem jártam egyetemre, mégis elejétől végéig átlátom ezt az egészet. A szerveink működését mindenkinek érdemes megtanulnia, és a szervekhez tartoznak a további adatok.  Ez egy véges szám, hiszen a testünkben nincsen 100 féle szervünk, és ez azt jelenti, hogy a lehetséges elváltozások száma igencsak korlátozott. Egy elváltozás két betegségtünetből áll, egy betegségtünetnek pedig adnak 40-60 betegségnevet. Ez teljesen felesleges. Határozottan felhívnám a figyelmet arra, hogy ne miszikfikáljuk túl a biológiát. Az orvostudományban megfigyelhető egyfajta misztifikálás, hogy „látod gyermekem, 8 évig kell egyetemre járni és még akkor sem értik a dolgokat” és ez nem véletlen, hogy nem tudják. Lényegében valójában a biológiában mindenütt egyszerűsíthetetlen összetettséggel találkozunk, olyan egyszerű rendszerekkel, ami ahhoz, hogy ellássa biológiai funkcióját, nem lehet tovább egyszerűsíteni. Ennél egyszerűbb már nem lehet. A hiba igazából ott van, hogy mi emberek ezt az egészet túlmisztikfikáljuk, illetve a rendszer ezt az egész orvostudományi dolgot túldramatizálja.
 
Amikor megértette az ember a betegsége forrását, akkor miben tud segíteni ez a tudomány, hogyan tudja eljuttatni az embert oda, hogy a valódi gyógyulás útjára lépjen?
 
Mindenkinek a története úgy kezdődik, hogy belefut valamilyen elváltozásba. Nem történne ez, ha az ember már gyerekkorban megtanulhatná a biológiai összefüggéseket, de mivel ezt elhallgatják, illetve eddig ezt nem tanították, ezért az emberek előbb-utóbb belefutnak egy elváltozásba. És ez abból a szempontból jó, hogy amikor még remélhetőleg nem súlyos az elváltozásunk, már van hozzá egy konkrét diagnózisunk, mondjuk legyen ez most egy egyszerűbb bőrfekélyesedés. Ezen azonnal le tudjuk ellenőrizni, hogy stimmel-e az, ami a Biologikában, Új Medicinában le van írva. Valakinek van a karja belső oldalán egy bőrfekélyesedés, az minden esetben egy szociális hiányérzet-konfliktus: szeretnék valakivel ölelkezni, szeretnék valakivel szociális kapcsolatban, érintkezésben maradni. Ez a legfontosabb, hogy ezt ott rögtön tudjuk ellenőrizni. Ezután az ember megismeri az elváltozás lefutását, tehát, ha megoldom, vagy nem tudatosan megoldódik a konfliktus, akkor beindul a korábban elfekélyesedett bőrfelületnek a gyulladásos regenerációja. Akkor megjelenik a viszketés, a vérzés, a levedzés, ami teljesen normális laphám helyreállítási tünet. Megjelennek a vírusok ezeken a területeken, és ezt bárki tudja ellenőrizni. Innentől kezdve az emberek komolyan veszik azt, hogy az érzelmi kilengéseik meghatározzák a fizikai működésüket.
 
Ahogy Mado is szokta mondani: a lélekből indul ki minden és a lélek a legerősebb erő az univerzumban, és valóban, még a fizikai tesünket is el tudjuk vele változtatni, ha a lelkünk szenved, ha érzelmi kilengéseink vannak. Ekkor az ember tudatára ébred, hogy mennyire fontos dolog, hogy odafigyeljünk a lelkivilágunkra, az érzelmeinkre, hogy mennyire fontos és értékes dolog az, hogy a nyugalmi állapotunkat megőrizzük. És akkor innentől kezdve ez lehet egy életcélunk, hogy aki szeretne hosszú és egészséges életet élni, az egyfajta kihívásnak, vagy játéknak tekinti azt, hogy bármi történik az életében, bármi adódik, az első számú feladat az, hogy megőrizze a nyugalmát. Ezzel, még ha be is indult az elváltozás, jelentéktelen súlyosságú lesz a különprogram, a másik pedig ami szerintem hasonlóan fontos, hogy mentálisan tiszták tudunk maradni. Hogyha valaki belefut egy súlyos konfliktusba, akkor a figyelme egy dologra koncentrálódik, és nem tud a többi életviteli dolgával foglalkozni. Ha egyszerre több konfliktusa van valakinek, akkor ráadásul még mentális zavarok, régi nevén elmebajok, elmebetegségek is megnyilvánulnak, tehát még azokat az embereket is meg lehet érteni, akiket manapság skizofrénnak, vagy elmbetegnek tekintenek. Ugyanis, ha két kofliktus közül az egyiket megoldjuk, akkor az illető azonnal normálissá válik. Ebből is látszik, hogy a korábban elmebetegségként ismert tünetek sem elmebetegségek, hanem biológiai válaszreakciók. Ha szeretnénk az életünket a legjobb minőségében megtartani, az egészségünket megőrizni, akkor a Biologika erre világít rá, és nekem ezért tetszik nagyon, mert megmutatja és rákényszerít arra, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és megmaradjuk a nyugalmi állapotunkban.
 
Sokan azt modják, hogy a Biologika még csak a megterített asztal. Mit kell kitenni az asztalra, hogy a várt gyógyulás véglegesen bekövetkezzen?
 
Én azért szeretem az Új Medicinát és Biologikát, mert Hamer doktor a kutatásaival beleszúrta a körző hegyét abba az érzelmi konfliktusba, amiről le kell szállnom, hogy kifuttassam az elváltozást. Először is az elváltozások kialakulása és eltűnése teljesen automatikus. Az én dolgom nem az, hogy subickoljam a testemet, mahináljam, szerelgessem, karburátor csere, ez-az, hanem az, hogy lejöjjek arról az érzelmi drámáról, ami az elváltozást hajtja. A Biologika nagyban megkönnyíti az ember életét, mert a konfliktusaink garmadájából kiemeli azt, amivel nekünk érdemben foglalkoznunk kell és nincs ez az ezoterikus maszatolás, amit régen csináltunk, hogy na, van egy bőrkiütésem és a 15 lehetséges életdrámámból most akkor melyikkel kezdjem? Melyiket tegyem először rendbe? A Biologika nagyon megkönnyíti az ember életét.
 
Ez a terített asztal hasonlat igazából a csemegézés szempontjából érdekes, mert hogyha fölvonultatnánk 50, vagy 100 megbetegedésben érintett embert, akikből tetszőlegesen kiválasztunk egyet, kikérdezzük és a Biologika segítségével azonnal, ott helyben ellenőrizhetők a természeti törvények működése. Bármilyen természetes elváltozásnál hasznavehető, kivéve a mérgezéseket, a baleseteket, a sugárzásokat és a természetellenes táplálkozás következtében kialakuló anomáliákat, ami már szintén a mérgezés határát súrolja.
 

fullánk/vntv



Figyeljen nagyon oda, mert bármikor megetethetik emészthetetlen műrizzsel



Megjelent: 2015. november 23. hétfő, 12:26 | Írta: fullank.com
Ez is eljött sajnos. Már a rizsben sem bízhatsz 100 százalékosan. Műgyanta is van benne…

Nagyon durva videó látott napvilágot. A felvétel azt mutatja, hogyan készül az a förmedvény, amit rizsként értékesítenek szerte a világban. Az összetétel: krumpli, édesburgonya és szintetikus gyanta. Ami ugye emészthetetlen és undorító. 

A Kínában, Indiában, Indonéziában és Vietnamban is készülő műrizs bárhol felbukkanhat a világban, s a rizs alap állaga miatt nehezen azonosítható. Azt ajánlják, piríts meg szárazon néhány szemet, s ha meggyullad bizonyosan műanyag is volt a szemek között.


artificial rice making machine video








Nők, akiktől rettegnek az ISIS tagjai, akár ördög a tömjénfüsttől



Megjelent: 2015. november 27. péntek, 05:05 | Írta: fullank.com
 
12106983_1532693903687853_6673511377421794035_n
 
Úgy harcolnak, mint a férfiak, a dzsihádisták pedig jobban félnek tőlük, mint a tűztől. Fiatalok, törékenyek, de ezt ellensúlyozza türelmük és kitartásuk. Több, mint tízezer nő harcol a szíriai kurdok oldalán.

A kurd védelmi erők már egy évvel a polgárháború kitörése után, 2012-ben létrehozták női tagozatukat, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Feladták otthonukat, és álmaikat, hogy ezen a poros vidéken nőjenek föl és érjenek felnőtté. A frontvonalban. Összesen 10-15 ezren lehetnek. Ezek a törékeny, fiatal nők ugyanolyan jól lőnek, felderítenek, harcolnak, mint a férfiak. Védik a hazájukat az Iszlám Államtól, s ami férfierő esetleg hiányzik belőlük, azt pótolják ésszel, előrelátással, türelemmel.

A férfiak az erejükkel harcolnak. A nők az agyukkal és előrelátásukkal. A nők természetüktől fogva gyűlölik az erőszakot, ezért fegyvert csak végszükségben használnak. Ugyanakkor meg kell védenünk magunkat, így neveltek fel bennünket” – idézi az euronews.com egy női egységben szolgálatot végző parancsnok szavait.

Azt, hogy az iszlám állam katonái miért rettegnek ezektől a nőktől, arról Jászberényi Sándor haditudósító írt a 24.hu-nak:

Az Iszlám Állam, ami köztudottan állatnak tartja a nőket, halálosan retteg tőlünk. Hallottuk a rádiózásukban, mennyire ledermedtek a harcosaik, amikor megtudták, hogy nőkkel kerülnek szembe. Ennek oka, hogy valamelyik törzsi hit szerint, ha egy dzsihadista női kéz által hal meg, az nem számít a dzsihád részének, tehát nem jut azonnal a mennybe. A babonát az ISIS milíciái véresen komolyan veszik, a női harcosok azonban remekül szórakoznak rajta.”

A női katonákat arról is kérdezték, mi történik akkor, ha az őket állatnak tartó iszlám harcosok elfogják valamelyiküket, és megpróbálják megerőszakolni, megkínozni. Mindig van egy utolsó golyó  a tárban, saját magunknak – mondták erre.

A fiatal nők – elmondásuk szerint – nem bánják a régi életük feladását. Hiányzik nekik az otthonuk, sokkal fontosabb számukra, hogy megvédjék a hazájukat. Házasságra nem is gondolnak. Egyébként sem szeretnének férjhez menni és gyereket szülni, amíg az ellenségtől kell rettegniük.


fullánk/aktívblog



Franciaország kilép a NATO-ból, ha a törökök maradnak


Megjelent: 2015. november 28. szombat, 14:34 | Írta: fullank.com
 
A francia Szolidaritás és Haladás párt vezetője kijelentette, Franciaország ki kell lépjen a NATO-ból, ha az észak-atlanti szövetség nem zárja ki Törökországot az orosz gép lelövése miatt.

A politikus pénteki nyilatkozata szerint a történtek miatt nem megengedhető, hogy Franciaország a továbbiakban olyan katonai szövetség része legyen, melynek Törökország is tagja. Jacques Cheminade kijelentette, hogy Törökország az orosz gép lelövésével egyértelműen a terroristák oldalára állt, és a Párizsban, november 13-án történt támadássorozat után a továbbiakban nem tudnak rá szövetségesként tekinteni, emiatt vagy Törökország, vagy Franciaország fogja elhagyni a NATO-t.

Vagy Franciaország fog kilépni a NATO-ból, vagy követeljük Törökország tagságának felfüggesztését.”
A Szíriában történt incidenst követően Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy a katonai szövetség szolidaritást vállal Ankarával, és egységesen kiáll Törökország mellett. Franciaország azonban ezt nem így gondolja, és a Párizsban történt terrortámadást követően botrány kerekedett a főtitkár kijelentéséből, mert Törökország egy olyan gépet lőtt le Szíria felett, ami a terroristák állásait bombázta. Laurent Fabius francia külügyminiszter az RTL rádiónak nyilatkozva kijelentette, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg és a kurdok mellett a Bassár el-Aszadhoz hűséges erőkre is szövetségesként tekintenek az ISIL elleni harcban.

Jacques Cheminade a nyilatkozatot követően azt mondta; egyértelmű, hogy Franciaország külpolitikájában alapvető változás történik, hiszen maga a külügyminiszter jelentette ki, hogy a szíriai kormányt többé nem ellenségnek tartja. Ezzel kifejezésre juttatta, hogy NATO-tagként nem hajlandó többé Törökország regionális érdekeihez igazodni.


fullánk/hídfő


Csak a mi maffia politikai elitünk tart ki a NATO mellet , hogy fiaink harcolhassanak a cionista érdekekért , és hogy munkájukat megköszönhessék egy egy kocsi homokot kapnak végkielégítésként , ha túlélték a kiküldetést !!!!
De mit várhatunk a mi terroristáinktól ahol a rabló a becsület szinonimája a nemzetalkotó magyarság meg csak teher a tolvajok számára , és legszívesebben golyószóróval szaporítanának bennünket , mert már a húsdarálót nem üzemeltethetik !!!!!
De mi akkor is azt valljuk nem akarunk birodalomban élni kamatrabszolgaként inkább kivándorol az ország fiatal nemzedéke , de egyikőjük sem tudja és akarja azt mondani Éljen Orbán Ottokár . Ha lehetne egyszerre 3 zsidó segget is nyalnának csak , hogy a hatalomba maradhassanak !!! Jobbról is balról is ugyan ez a helyzet a szabadkőművesek meg biztatják őket csak így tovább , mire megvénültök egy talpalatnyi föld sem lesz a tietek , még annyi sem ami a szemfedeletek lenne . Eladtátok jelenünket jövőnket az unokáink is rabszolgának születtek , és ha megchipelik őket a halál chip tesz majd róla , hogy időben likvidálják , és hogy a családod vele együtt ki is haljon , mert ugye húsdaráló helyet ma már a halálchip a menő. Hogy háljatok anyátokkal , és nemzetek a kecskének kis gidát ti ocsmány férgek , ti semmitől sem undorodtok , hogy a cigányok metszék el a torkotokat , hogy végre megnyugvát találjon a magyar nép rohadt , metszett farkúak , vagy leendő metszett farkúak , kazár utánzatok !!!




Végeztek a katapultáló pilóta gyilkosaival az oroszok



Megjelent: 2015. november 28. szombat, 14:20 | Írta: fullank.com
 
Az orosz és a szíriai fegyveres erők “megsemmisítették” azokat a szíriai lázadócsoportokat, amelyek a kedden a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó becsapódásának térségében tevékenykedtek, és az incidens után megölték a gép egyik katapultáló pilótáját – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

A szóvivő azt mondta, amint a gép másik pilótája biztonságba került, az orosz légierő gépei kiterjedt bombázásba kezdtek a becsapódás környékén, a szíriai kormányhadsereg pedig heves tüzérségi tűz alá vette a területet. A támadásokkal “minden, a térségben tevékenykedő terrorcsoportot és más szervezetet megsemmisítettek” – fogalmazott Igor Konasenkov.

A török légierő F-16-os vadászgépe kedden lőtte le az orosz Szu-24-es vadászbombázót, miután az török állítás szerint megsértette az ország légterét a szíriai határnál. Moszkva azt állítja, a gép Szíria felett repült. A gépet ért találat után mindkét pilóta katapultált Szíria légterében, de egyiküket lázadók agyonlőtték. A másik pilótát szíriai és orosz különleges egységek menekítettek ki a harci övezetből – írja az MTI.

Az incidens Szíria északnyugati részén, Latakia tartományban történt, ahol türkmén lázadócsoportok harcoltak a szíriai kormányerőkkel, az orosz bombázások pedig utóbbiakat támogatták.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról is beszámolt csütörtökön, hogy az elmúlt három nap támadási mérlege szerint az orosz gépek 134 bevetés során összesen 449 célpontot semmisítettek meg Szíria nyolc tartományában. Csapásokat mértek az északnyugati Aleppóban, Idlíbben és Latakiában, az ország középső részén lévő Homszban és Hamában, a főváros, Damaszkusz környékén, valamint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erősségének számító kelet-szíriai Rakkában és Deir ez-Zórban is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz légierő fokozta támadásait, különösen Latakia tartományban, a keddi incidens színhelyén.


fullánk/fúsz


A Szu-24-es elleni támadás szándékos volt és előre eltervezett



Megjelent: 2015. november 28. szombat, 04:46 | Írta: fullank.com
 
A török F-16-os vadászgép jóval az előtt kilőtte rakétáját az orosz Szu-24-es vadászbombázóra, hogy az megközelítette volna Törökország légterét - mondta az orosz légierő parancsnoka Viktor Bondarjev. Az orosz gép 34 percig volt látható a török radarokon, de egyetlen figyelmeztetést sem kapott. Az orosz légierő parancsnoka szerint egyenesen csapdába csalták a vadászbombázót.

A Szu-24-es elleni támadás szándékos volt és előre eltervezett  - ismertette a keddi események részleteit a parancsnok a sajtó munkatársaival.

November 24-én kedden reggel két Szuhoj Szu-24-es harcászati vadászbombázó szállt fel a Latakia közelében található Hmejmim légibázisról, hogy légicsapást mérjen a terroristák állásaira Kepir, Mortlu és Zahia települések közelében, Szíria északi részén. Mindkét harci gépen négy OFAB-250 repeszromboló bomba volt, amelyek hatalmas pusztításra képesek.

Tíz perccel később az orosz bombázók beléptek a török radarok hatósugarába és felvették a pozíciójukat a célterületen, 5800 méteres magasságban. Mindkét repülőgép 34 percig tartózkodott a területen. Ez alatt az idő alatt egyik orosz Szu-24-es vadászbombázó sem kapott figyelmeztetést a törököktől.

Mintegy húsz perccel azután, hogy a célterületre érkeztek, az orosz pilóták megkapták a terrorista csoportok koordinátáit és végrehajtották a légicsapásokat. Közvetlenül ezután támadta meg a diyarbakiri légibázisról felszálló török F-16-os a pilóta Oleg Peskov alezredes és Konsztantyin Murahtyin százados Szu-24-es vadászbombázóját. A pilóta és a navigátor a gép lelövése után katapultált, a pilótát az ejtőernyős ugrás közben lázadók lövései még a levegőben eltalálták, már holtan ért földet. A mentési műveletben lelőtték az orosz légierő egyik Mi-8 helikopterét is, egy orosz katona életét vesztette.

A százados közölte, hogy a kórházból távozva vissza kíván térni a Hmejmim légi támaszpontra. "Türelmetlenül várom, mikor írnak ki a kórházból, hogy azonnal visszatérjek a harcoló alakulathoz. Kötelességem megfizetni a parancsnokért" - mondta a Rosszija 1 orosz televíziónak.

Az orosz vadászbombázó megtámadásához a török F-16-osnak be kellet lépnie Szíria légterébe, ahol becslések szerint 40 másodpercig tartózkodott. Miután 5-7 kilométeres távolságból elindította levegő-levegő rakétáját az F-16-os azonnal a török határ felé fordult és csökkentette magasságát, így kikerült a Hmeimim légibázison működő orosz radarok hatósugarából.

A török vadászgép 2 kilométerre hatolt be a szír légtérbe. A másik Szu-24M legénysége tisztán látta a török F-16-os rakétatámadását és azonnal jelentették az esetet az orosz bázisnak.

Viktor Bondarjev úgy véli, a török gépeknek nem lett volna elég idejük felszállni a bázisról és elérni a helyszínre, ha nem állítottak volna csapdát a Szu–24-esnek. Becslések szerint 46 perc alatt érhetett volna a támadási zónába a két F-16-os a diyarbakiri légibázisról, amely azt bizonyítja, hogy várták az orosz gépeket. 

Az Egyesült Államok ismeri az orosz gépek repülési terveit

Az időzítés Vlagyimir Putyin elnöknek is gyanús. Áttételesen az amerikaiakat tette felelőssé, akik pontosan ismerik az orosz gépek repülési terveit és útvonalait. 

A török hadsereg nem csak egyszerűen megszegte a nemzetközi törvényeket, de soha nem kért bocsánatot a történtekért és nem ajánlotta fel segítségét a lelőtt orosz gép legénységének keresésére sem.


fullánk/oroszhírek


"A zsidók számára nincs jövő Európában"



Megjelent: 2015. november 26. csütörtök, 05:04 | Írta: fullank.com
 
A II. világháború óta először fordult elő múlt Szombaton, hogy Brüsszel zsinagógái nem nyitottak ki. 

Brüsszel főrabbija, Avraham Gigi, eléggé tragikusnak látja az európai zsidóság jövőjét a párizsi terrorakció, és a brüsszeli légkör árnyékában. “Az utcákon érezhető a belgák kétségbeesése, érzik, hogy most ők is célponttá váltak. A zsidók pedig a zsinagógák helyett otthonaikban imádkoznak és sokan a kivándorlást tervezik. Péntek óta a város megbénult. A zsinagógák zárva tartottak, amire a II. világháború óta nem volt példa. Az emberek otthonaikban imádkoznak egyedül, vagy igyekeznek minjant összegyűjteni. Az iskolák és színházak is zárva tartanak, sok üzlettel egyetemben. Félelemben élünk és várunk a kormány vagy a rendőrség instrukciójára.”- nyilatkozta Gigi.

Gigi szerint a belga zsidóság becsődölt. Az ötvenezerre becsült belga közösség fele Brüsszelben, 18 000 fő Antwerpenben, a többiek pedig kisebb településeken élnek. Sokuk alijázni szeretne vagy az Egyesült Államokba, esetleg Kanadába vándorolni….


fullánk/zsblog


Putyin nem áll szóba Erdogannal, aki találkozóra hívná



Megjelent: 2015. november 27. péntek, 04:44 | Írta: fullank.com
 
Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozni szeretne Vlagyimir Putyin orosz elnökkel november 30-án a párizsi klímacsúcson - írja a Ria Novosztyi hírügynökség a France 24 tévécsatornára hivatkozva.

Erdogan sajnálatát fejezte ki, amiért orosz kollégája, Vlagyimir Putyin nem reagál kapcsolatfelvételi kísérleteire és nem áll vele szóba azóta, hogy a török légierő lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai határ közelében.

A török államfő a France 24 francia tévécsatornának adott csütörtöki interjújában elmondta, hogy az orosz gép lelövése után többször próbálta telefonon elérni Putyint, de az orosz elnök nem reagált.

A török államfő azt is elmondta, hogy ha a török illetékesek tudták volna, hogy orosz gépről van szó, akkor máshogy jártak volna el a Szu-24-es gép légtérsértése kapcsán. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a török pilóták tisztában voltak az ilyen helyzetekre vonatkozó török katonai szabályokkal "és azon kötelességükkel, hogy megvédjék az ország légterét".

A török légierő F-16-os vadászgépe kedden lőtte le az orosz vadászbombázót, miután az török állítás szerint megsértette az ország légterét. Moszkva azt állítja, a gép Szíria felett repült. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön közölte, hogy Moszkva gazdasági szankciókat dolgoz ki Törökországgal szemben az incidens miatt.

Csütörtökön a török külügyminisztérium bekérette az ankarai orosz nagykövetet, hogy rosszallásának adjon hangot az oroszországi török diplomáciai missziók és üzletek elleni, "tüntetéseknek álcázott támadások" miatt. Az orosz hatóságoktól egyúttal azt kérték, hogy mihamarabb fokozzák a török érdekeltségek védelmét.

Törökország nem kér bocsánatot

Törökország nem kér bocsánatot az orosz bombázó lelövéséért - mondta a török elnök, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök arra panaszkodott, hogy a törökök sem bocsánatot nem kértek, sem kártérítést nem ajánlottak a gép lelövéséért. A török elnök büntetőintézkedésekre számít.

A török olaj- és földgázszükséglet több mint fele Oroszországból jön. Az orosz sajtó szerint valószínű, hogy a büntetés része lesz az áremelés. Törökország első atomerőművének 2016-ra tervezett építését is elhalaszthatják.

Vlagyimir Putyin a Moszkvába delegált nagyköveteknek arról beszélt: bocsánatkérést és kártérítést várnak a törököktől. A török államfő már korábban közölte, hogy nem hajlandó vezekelni.

Nem számítottunk arra, hogy az egyik fontos partnerünk fog ilyen módon hátba szúrni minket, miközben a nemzetközi terrorizmus ellen harcolunk. Eddig sem bocsánatkérést, sem kártérítési ajánlatot nem kaptunk a törököktől, és arra sem tettek ígéretet, hogy megbüntetik azokat, akik a gépet lelőtték” – mondta Putyin.


fullánk/oroszhírek


Törökország "nyíltan a terroristák oldalára állt, az Iszlám Állam zászlaját emelte magasba"



Megjelent: 2015. november 26. csütörtök, 15:10 | Írta: fullank.com
Sigmar Gabriel német alkancellár élesen felszólat az Erdogan-rezsim ellen, miután Törökország lelőtte az orosz légierő egy gépét Szíria területén. Szerinte a törökök kiszámíthatatlanok, csak bizonytalansági tényezőként lehet velük számolni a terrorizmus elleni harc során.

Az alkancellár a Der Spiegel német lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy számos ország állításaival szemben nem Oroszország fokozza a kiszámíthatatlanságot a Közel-Keleten, hanem Törökország vált egy kiszámíthatatlansági tényezővé, amire Európának fokozottan ügyelnie kell. Sigmar Gabriel a lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott; “ez az incidens is mutatja, hogy a térség más országainak állításaival szemben egyetlen kiszámíthatatlan szereplő van a térségben, és az nem Oroszország, hanem Törökország.” Az alkancellár szerint Törökország “bonyolult szerepet tölt be a szíriai konfliktusban”, és a nyugati országoknak számolnia kell ezzel a kiszámíthatatlan szereppel – úgy a migrációs válság, mint a szíriai stabilizálás viszonylatában.

Kedden Törökország lelőtte az orosz légierő egy gépét Szíria légterében. A Szu-24-es vadászbombázók a terroristák állásait bombázzák Szíria instabil régióiban, összhangban az Oroszország és Szíria közt érvényben lévő államközi megállapodásokkal; a gépet négy kilométerre a török határtól lőtték le, Szíria területén belül, amit az orosz védelmi minisztérium a bevetés során készült felvételek nyilvánosságra hozatalával alátámasztott.

Törökország ellenben ragaszkodik ahhoz, hogy a gépet a török légtérben lőtték le, és erre hivatkozva rendkívüli NATO-találkozót hívott össze. Egy brit jogi szakértő azonban közvetlen az incidens után rámutatott, hogy Törökország lépése a nemzetközi jogot sérti, és emiatt a NATO-országok támogatására sem számíthat, azok együttműködése pusztán az összetartást kinyilvánító nyilatkozatok külsőségéig terjed majd.

A szakértő értékelése később beigazolódott, amikor amerikai sajtóorgánumok sorban számoltak be arról, hogy vezető politikusok szerint Törökország hibát követett el az orosz gép lelövésével. Később Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter is arra szólította fel a két országot, hogy tanúsítson önmérsékletet – és ezzel kifejezésre juttatta, hogy az incidens nem a NATO egészét érinti, hanem Törökország különutasságának tekintik azt. A francia Nemzeti Front képviselői szintén felháborítónak tartották az esetet. Gilbert Collard, a párt országgyűlési képviselője kijelentette, hogy a terroristák állásait bombázó orosz gép lelövésével Törökország nyíltan a terroristák oldalára állt, és az Iszlám Állam zászlaját emelte magasba.


fullánk/hídfő









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése