2015. november 13., péntek

miért is költenek milliárdokat rá !!!!



miért is költenek milliárdokat rá !!!!




A koncentrációs tábornak álcázott stadionok panganak az ürességtől , a leendő lakói nem értik miért is költenek milliárdokat rá !!!!





Dr. Hossó Andrea: Népvándorlás és szabadkereskedelem - az új világrend 


2015. nov. 1. YouTube 

Dr. Hossó Andrea közgazdász, pénzügyi szakértő, aki a Masters in Finance-t a London Business Schoolon szerezte. Az előadást a CMM szervezte Pécsett, 2015. X.19-én a Civil Közösségek Házában. 
Azt hiszem, ezt az összefüggésrendszert így még nemigen tárgyalta senki. 
A Pannon TV riportja az előadás kapcsán: 2015.10.29. Kerekasztal 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=di74d4e5zrM 
HunTv - Magyarország: Aktuálpolitikai Kerekasztal 69: 
https://www.youtube.com/watch?v=MTvuPKKMoOQ 

HunTv - Magyarország: Aktuálpolitikai Kerekasztal 70: 
https://www.youtube.com/watch?v=Z1kv51VWItw 

Hegedűs Lorántné - "Az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adásáról" 
https://www.youtube.com/watch?v=uzjrwWF4bpI 










Vagy a nemzet oldalán állsz vagy a másik oldalon! 

Megemlékezés HORTHY MIKLÓS budapesti bevonulásának 96. évfordulóján 

Szeretettel várjuk minden igazságszerető honfitársunkat 2015. november 15-én, vasárnap 10 órakor a református hithős Horthy Miklós budapesti bevonulásának 96. évfordulóján tartandó ünnepi megemlékező istentiszteletre a Hazatérés Templomába. 
(Budapest, Szabadság tér 2.) 

Igét hirdet: Hegedűs Loránt 

2015. október 20-án, a Tiszáninneni Református Egyházkerület Bíróságának Szathmáry Béla vezette tanácsa megismételt fegyelmi eljárás másodfokú, a miskolci püspöki hivatalban tartott tárgyalásán írásbeli megrovásra ítélte ifj. Hegedűs Loránt lelkészt a 2013. november 3-án a Hazatérés Templomában tartott, Horthy-szoboravatóval egybekötött ünnepi istentiszteleten tanúsított magatartásáért. 

Szathmáry Béla az elmarasztaló ítélet indoklásaként kifogás tárgyává tette, hogy a lelkész Horthy Miklós kormányzót református hithősként méltatta, valamint politikai üzenetekkel bíró igehirdetéseit és közéleti fórumokon tartott beszédeit, továbbá "egyházellenes" politikai, társadalmi szervezetekkel történő kapcsolattartását is. 

November 15-én a Hazatérés Templomában bizonyságtételt tesz: Gaudi Nagy Tamás, Novák Előd, Reiner Péter és Zetényi-Csukás Ferenc 
Közreműködik: Hegedűs Zsuzsanna, Bacsi János, Erdei József 

A Horthy-szoboravatás kapcsán rengeteg biztatást kaptunk, többek között a KÁRPÁTIA zenekartól is. Külön köszönet illeti Petrás Jánosékat, hogy előadóművészként bátran ki mertek állni e nemes ügy mellett. 




Nem tudják kitoloncolni a Magyarországról kiutasított menedékkérőket 

2015. 11. 02. Népszabadság 24.hu magyarvagyok.info 
Őrzött szállásra kerülnek, ahol nem tudják nekik megmondani, mi lesz velük. Az viszont tévhit, hogy eldobálnák az irataikat. 

Nincs hová kitoloncolni a bíróság által tiltott határátlépés miatt kiutasított menedékkérőket, mert Szerbia nem veszi át őket, származási országukba pedig az ottani helyzet miatt nem lehet őket visszavinni. Több százan várnak sorsukra Magyarországon - írja a Népszabadság. 
Szeptember 15. óta egyre kevesebben próbálkoznak a szerb-magyar határon. Dr. Kovács Tímea, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje szerint az embercsempészek adhatnak ilyen tanácsot némelyeknek, pedig a határsértőket elfogják, őrizetbe veszik és 24-48 óra alatt bíróság elé állítják őket. Az ügyvéd azt mondta: tévhit, hogy a menekültek eldobálnák irataikat, legtöbbjüknél igenis van útlevél, jogosítvány, iskolai végzettséget igazoló iratok. Az sem igaz, hogy nem akarnak hazamenni, mert a német és skandináv élet kell nekik, többségük igenis hazamenne, de csak ha már biztonságban lesz az otthona és az élete. 
Az idegenrendészeti hatóságoknak arra is megvan a módszere, hogy beazonosítsák, valóban Szíriából érkeztek-e, akik azt mondják. Ez elég jól tisztázható abból, hogy mennyire ismeri azt a várost, nevezetes épületeit, iskoláit, amelyről azt mondja, hogy onnan érkezett. A bíróság eddig minden esetben kiutasította a tiltott határátlépéssel megvádolt embereket. Ezután ők a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal idegenrendészeti osztályára kerülnek. Minden egyes kiutasított személlyel kapcsolatban Szerbiához fordulnak, ahonnan a napokban kezdtek tömegesen érkezni az elutasító válaszok. Afganisztán, Irak és Szíria esetében a származási országba sem lehet visszatoloncolni az elítélteket. 
A családoknak kötelező tartózkodási helyet jelölnek ki, az egyedülálló férfiak Nagyfára, Vácra és más helyeken idegenrendészeti őrzött szállásokra kerülnek. Arra a kérdésre, hogy megismétlődhet-e a nagyfai zendülés, Kovács Tímea azt mondta: az emberek legnagyobb problémája a bizonytalanság, azt megértették, hogy kiutasították őket Magyarországról, de azt nem, hogy akkor miért nem mehetnek el. Senki nem tudja megmondani nekik, hogy meddig kell a kötelező tartózkodási helyen maradniuk és hová mehetnek onnan tovább. 
Kapcsolódó: 
   Egyszerre 15 ezer migráns indulhat meg ma a határaink felé (valasz.hu
   Húszmillióba kerülne egy-egy migráns integrálása nemzetközi tapasztalatok alapján (hirado.hu



Egyszerre 15 ezer migráns indulhat meg ma a határaink felé





Somogyi Marcell / 2015.11.06., péntek 17:00 /


Óriási tömeg torlódott fel a görög Leszbosz szigetén, akik a görög komphajók legénységének munkabeszüntetése miatt eddig nem tudtak a szárazföldre jutni.
A szerb közszolgálati televízió (RTS) tudósítója ma a szerb–macedón határon fekvő Presevóban alig látott néhány embert, a görög hajósok sztrájkja azonban máig tartott, ezért a most tapasztalható nyugalom minden bizonnyal átmeneti volt.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága tegnap arra figyelmeztetett, hogy a következő hetekben módosulhat a migránsok útvonala: a Macedónián, Szerbián és Horvátországon át vezető út mellett a Közel-Keletről érkezők megindulhatnak Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Montenegró, Románia és Koszovó felé is.
A magyar kerítés jelenleg a magyar–szerb–román hármashatárig készült el, de Lázár János kancelláriaminiszter tegnapi bejelentése szerint a határzár szükség esetén tovább épülhet a Kübekházától több mint ötven kilométerre fekvő Mezőhegyesig.





Soros György felszámolná a nemzetállamokat 



Fricz Tamás 2015. november 6. péntek magyaridok.hu 
Valójában ki is Soros György, mik a szándékai és azok honnan erednek? Több eset is lehetséges: az irányító pénzügyi világelit szerves része; az irányító pénzügyi világelit céljainak kiszolgálója, végrehajtója; önálló játékos, aki a világelithez csak lazán kapcsolódik. 

Valójában ki is Soros György, mik a szándékai és azok honnan erednek? Több eset is lehetséges: az irányító pénzügyi világelit szerves része; az irányító pénzügyi világelit céljainak kiszolgálója, végrehajtója; önálló játékos, aki a világelithez csak lazán kapcsolódik. Ennek eldöntése korántsem egyszerű kérdés, már csak azért sem, mert nem véletlenül éppen azokat a tényeket nem ismerjük, amelyek a fenti kérdést egyértelműen eldöntenék. Vannak viszont olyan információk és tények, amelyeket ismerünk. 

Először is van egy gazdasági, pontosabban pénzügyi tevékenysége, amelynek legjellemzőbb vonása a brutális, gátlástalan, embereket és országokat nem kímélő haszonszerzés. Az utóbbi évtizedek során gyakran játszadozott délkelet-ázsiai országokkal (Thaiföld, Malajzia), de még arra is volt példa, hogy megrendítette az angol fontot (1992). A részletek taglalása helyett állapítsuk meg, hogy a pénzügyi területen alkalmazott kíméletlen módszerével olyan vagyonra tett szert, ami alkalmassá tette arra, hogy a világ egészével kapcsolatban fogalmazzon meg célkitűzéseket - akárcsak a Rotschildok, Rockefellerek és más, a világ pénzügyi elitjéhez tartozó dinasztiák. 

Soros meg is tette ezt a nyitott társadalom (open society) elméletével, amely lényegében a neoliberális gazdaság- és társadalomfilozófia egyfajta kifejezésmódja a pénzek, áruk, szolgáltatások, emberek szabad mozgásával, a nyitott határokkal, a piac által irányított globalizációval, amely végső soron maga alá gyűri a (nemzet)államokat is - persze mindenki javára és örömére. Soros ugyanakkor nézeteit és gondolatait soha nem rejtette el a nyilvánosság elől, sőt ezeket folyamatosan a közvélemény elé tárja interjúkban, könyvekben, vagy éppen a Project Syndicate című honlapon is. Soros könyveiben egészen odáig elmegy, hogy lényegében azokat a pénzügyi és gazdasági folyamatokat is elemzi - sajátos "tárgyilagossággal" -, amelyeknek ő az egyik meghatározó szereplője. Aktív a politikában is: otthonában, az Egyesült Államokban a demokrata politikusok kampányát, illetve a demokratákhoz köthető alapítványokat hatalmas pénzekkel támogatja. 

Ami viszont különösen fontos: Soros mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Európának. Korábban sajátos módon és eszközökkel segítette a közép- és kelet-európai államok demokratizálódását (erről magyar viszonylatban bőven lenne mit írni, s korántsem csak a feltétlen dicséret hangján), úgy természetesen, hogy közben a saját profitszempontjairól sem feledkezett meg egy pillanatra sem. Az utóbbi években viszont egyre inkább hangoztatja Európa, illetve az Európai Unió egységesítésének, a föderális Európai Egyesült Államok létrejöttének a szükségességét. (Többek között támogatta a British Future nevű szervezetet, amely az EU-szkeptikus, Nigel Farage által vezetett Függetlenségi Párt ellen lépett fel.) 

"Európa-barátsága" azonban ebben az évben, a menekülthullám felerősödésével, az invázió beindulásával vált igazán látványossá. Már a hatpontos javaslatának nyilvánosságra kerülése előtt kiderült, hogy az általa támogatott civilszervezet (W2eu) milliós példányszámban osztott-oszt szét tájékoztató füzeteket az Európába készülő menekültek között; ezek a propagandaanyagok azt szolgálják, hogy a migránsok minél könnyebben juthassanak el az általuk választott célországba, illetve egy Soroshoz köthető civil hálózati kapcsolatrendszert kínálnak fel nekik (mely hálózatok a továbbiakban is "gondoskodhatnak" róluk). 

Soros hatpontos javaslatából általában az évenkénti egymillió migráns Európába engedését, a nekik fejenként nyújtott évi 15 ezer eurós támogatást emelik ki, valamint azt, hogy az ehhez hiányzó pénzt az EU által kibocsátott kötvényekből fedezhetnék a tagállamok, tehát a további eladósításukra tesz javaslatot az "EU-barát" Soros. Kevesebb szó esik azonban arról az ötletről, hogy létre kellene hozni az EU-ban egy egységes migrációs hivatalt, amelyik központilag döntene a migrációt illető kérdésekben. Vagyis Soros javaslata nem jelentene mást, mint hogy a tagállamok végképp elveszítenék a szuverenitásukat a menekültek befogadásával, a határok bezárásával, az ellenőrzéssel kapcsolatban, mert minden ilyen döntési jog e fenti központi hivatalhoz települne. 

Szorosan idetartozik, hogy a korábban említett, Soroshoz köthető Project Syndicate nevű honlapon nemrég egy bizonyos Mohamed A. El. Erian nevű úr egy írást tett közzé, amelyben azt fejtegeti, hogy a migránsválság katalizátora lehet annak, hogy a végleges (!) európai egyesülési folyamat minden szinten (!) megvalósuljon. Megfogalmazása szerint a jelenlegi helyzet alkalmas arra, hogy a még nem teljes politikai, intézményi és pénzügyi felépítmény kiépítésében egy döntő lépést tegyünk előre... - gondolom, nem véletlenül került ez az írás a honlapra. Német kutatások alapján ma már tudható, hogy Soros György tizenkét olyan, nemzetközi alapítvánnyal áll kapcsolatban, amely célul tűzte ki, hogy hatalmas pénzekkel támogatja a migránsok előtt teljesen nyitottá váló - és ezzel önmagát végleg feladó! - Európa létrehozását. 

Mindezek alapján egy sajátos munkamegosztásra figyelhetünk fel Soros György és a pénzügyi világelit között: amíg az utóbbiak elsősorban pénzügyi eszközökkel, eladósítással, nemzetközi pénzügyi szervezetek által, valamint félig-meddig oktrojált gazdasági szerződéseken keresztül (lásd a tervezett TTIP) próbálják Európát térdre kényszeríteni és centralizálni, addig Soros György civil- és álcivilszervezetek hálózatának létrehozásán, finanszírozásán, valamint a neoliberális alapú "nyitott társadalom" ideológiájának nyilvánosság előtti hangoztatásán keresztül igyekszik ugyanezt elérni. A végső cél nem más, mint a nemzetállamok térdre kényszerítése - különös tekintettel ránk, magyarokra, akik igen sok borsot törünk Sorosék orra alá. Ezt két irányból lehet megtenni: egyfelől a globális piac által, amelyik mintegy "behatol" az államba és szétmarja annak szuverenitását, közjó iránti felelősségét, másfelől a "civil társadalom" felől, amelyik viszont mintegy alá ásva az államot rendí ti meg azt. Soros elsősorban az utóbbit teszi. 

Soros, furamód, segít abban, hogy megértsük, kikkel és mivel szemben kell foggal-körömmel védekeznünk. 


Kapcsolódó:






A SZENTGALLENI „TITKOS TÁRSASÁG”
Fáy Zoltán
A magyar sajtóban nem keltettek különösebben nagy hullámokat a Godfried Danneels belga bíboros életrajzi könyvével kapcsolatban felröppent hírek. Pedig a nyugalmazott főpap nem kisebb jelentőségű dologról, mint Jorge Mario Bergoglio pápai trónra jutásának körülményeiről beszélt.
Nem nehéz kitalálni, hogy miért a nagy csönd Danneels belga bíboros szentgalleni titkos csoportot emlegető művével kapcsolatban. Az például biztosan nem szorul magyarázatra, hogy a hírrel kapcsolatban az egyházi sajtó milyen okokból került nagyon nehéz helyzetbe. Egy 82 esztendős nyugalmazott érsek nyilatkozatairól van szó, aki – illetve két életrajzírója, Jürgen Mettepenningen és Karim Schelkens – igen különös és nehezen ellenőrizhető dolgokat állított a pápaválasztás előzményeiről. A hazai egyházi sajtó annak ellenére kerülte a kellemetlen bulvártémát, hogy Danneels bíborost Magyarországon is jól ismerheti a világegyház jelesebb személyiségei iránt érdeklődő nagyközönség. Sokan még találkozhattak is vele, legalábbis azok, akik 2007-ben részt vettek a budapesti városmisszió zárórendezvényén.
De Danneels bíboros irodalmi munkássága sem ismeretlen a hazai olvasók számára, hiszen művei közül magyarul is olvasható néhány: 1990-ben egyik karácsonyi pásztorlevelét adta ki Pannonhalma Krisztus vagy a Vízöntő? címmel, 1994-ben és 1995-ben, szintén a Bencés Kiadó jóvoltából jelent meg egy-egy műve, 2007-ben pedig az Új Embernél látott napvilágot Az Atya címmel egyik írása. 2001-ben a kismarosi Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza az emberi élet második és harmadik szakaszáról szóló elmélkedését bocsátotta a hazai olvasóközönség elé Maradj velünk, mert esteledik! címmel. Legnépszerűbb írása Magyarországon valószínűleg a 2001-ben, szintén Pannonhalmán kiadott A bocsánat című, 1998-ban írt húsvéti körlevele lett. Ez ugyanis még az irodalomkedvelő baloldal (liberális katolicizmus?) számára is ismerős lehet, hiszen a rövid kis füzetet, amely szintén a kismarosi ciszterci nővérek fordításában készült, a Javított kiadáson túljutott Esterházy Péter ismertette meg 2002-ben az Élet és Irodalom karácsonyi olvasóközönségével.
Ezek után talán kissé meglepő, hogy a bíborosról írt életrajzi könyv kapcsán elmondottak a magyar hírpiacon csak viszonylag kisszámú – és főként online – portál érdeklődését keltették fel. Az ilyen hírkerülésnek persze oka lehet egyszerű figyelmetlenség is, de ennél sokkal valószínűbb a tudatos hallgatás. A Godfried Danneels által részben megfogalmazott és kimondott, részben csak sugallt „összeesküvés” ugyanis sokakban kétséget ébreszthet a 2013-ban megválasztott pápa legitimitásával kapcsolatban. A titkos csoportra vonatkozó kijelentés az egyházi sajtó számára kerülendő, a jobboldalinak meg kellemetlen.
És ami még ennél is különösebb, hogy a hazai baloldali sajtó túlnyomó részének sem állhat érdekében megszellőztetni a szentgalleni „pápacsinálók” tevékenységét. A sokfelé rendkívül népszerű Ferenc pápa számos nyilatkozatából ugyanis nagyon koherensen lehet olyan véleményeket összeválogatni gazdaságot, ökológiát, menekültügyet érintő témákból, amelyek tökéletesen megfelelnek a hazai baloldal elvárásainak.
Ha sikerül elhallgatni néhány Világbankot, a nemzetközi pénzügyi világot, a liberalizmust vagy a kapitalizmust ostorozó pápai kijelentést, még úgy is tűnhet, teljes nézetazonosság van Ferenc pápa és Soros György között. Nem is meglepő, hogy Révész Sándort a Népszabadságban közelmúltban megjelent Soros Ferenc című publicisztikájában igencsak felháborította, hogy a katolikusok akár fütyülhetnek is a pápának a hitet nem érintő kijelentéseire. (Hát még, ha azt is tudná, hogy a pápa sem mehet szembe a katolikus egyház tanításával!) Godfried Danneels neve tehát sokak számára egyáltalán nem ismeretlen Magyarországon, és akik a bíboros egyház-diplomáciai tevékenységének néhány érdekes vonásáról is értesültek, például a melegházasság legalizálásáért vagy az abortusz elfogadtatásáért tett megnyilvánulásai­ról, azok nyilván azon se nagyon lepődtek meg, hogy Jürgen Mettepenningen és Karim Schelkens a belga főpásztorról szóló életrajzi könyvének 2015. szeptemberi sajtóbemutatóján a bíboros olyan különleges részleteket osztott meg magáról, amelyek igencsak alkalmasak voltak a közelgő szinódus munkájának befolyásolására.
Danneels ugyanis arról beszélt, hogy Sankt Gallenben 1996-ban létrejött egy főpapokból álló csoport, amelynek alapítója Ivo Fürer, a frissen megválasztott püspök volt. Ez a titkos szövetség pedig azt tűzte ki célul, hogy befolyásolja a katolikus egyház legmagasabb szinten hozott döntéseit, vagyis kissé átformálja a katolicizmust. Ez bizony elég rosszul hangzik, különösen ebben a megfogalmazásban. Persze sokféleképp lehet árnyalni a kijelentést. Hiszen tilos-e olyan szervezetet létrehozni, amely befolyásolni szeretné az egyház világát? Nem ezt teszi-e – többnyire öntudatlanul – minden aktív hívő?
Nem sikeres befolyásolói voltak-e az egyháznak a nagy szentek, a rendalapítók? Azért a szentgalleni titkos összejöveteleken a „maffiacsoport” tagjai talán kicsit kevésbé nemes célokat fogalmaztak meg. Már az is elég csúnya dolog, hogy a Szent II. János Pál által kinevezett Ivo Fürer egyik első ténykedése, hogy titkos kört szervezzen a pápa, az állítólagos vatikáni centralizáció ellen és Ratzinger bíboros növekvő befolyásának megtörésére.
A csoport tagja volt az „egyházi progresszió” (van ennek értelme?) számos ismert alakja. Walter Kasper bíboros, akinek hatalmas életművéből nagyon igazságtalan lenne egyetlent, a tavalyi rendkívüli családszinóduson végzett tevékenységét kiemelni, de mégiscsak ő volt az, aki már a szinódus előtt egyértelművé tette: lehetetlennek tartja a megegyezést a homoszexualitás megítélése kérdésében a színes bőrű püspökökkel, mert ez számukra „tabu”. A „maffiához” tartozott többek között az 1999-ben elhunyt Basil Hume bíboros, a 2012-ben meghalt Carlo Maria Martini bíboros, Achille Silvestrini bíboros, Karl Lehmann bíboros és a holland Adriaan van Luyn püspök.
Csupa-csupa emeritus. Godfried Danneels szerint a csoport tagjai csak azért találkoztak, beszélgettek, tárgyaltak, hogy közelebb vigyék az emberek szívéhez az egyházat. Ez természetesen nemes cél. Az viszont már nem az, hogy szervezkedni kezdtek Jorge Mario Bergoglio hatalomra segítése érdekében. Ha ez igaz egyáltalán. Az „összeesküvés” hatékonyságát kicsit csökkenti, hogy a csoport állítólag utoljára 2006-ban ült össze, a konklávé viszont 2013 márciusában volt.
De hogy mégsem lehet egy legyintéssel elintézni a szentgalleni „maffia” ügyét, azt a titkolózás mutatja. Hiszen mi szükség volt a teljes titoktartásra, ha legfőbb szándékuk csupán az egyház nagyobb elfogadtatása volt? Talán egyszer majd ez is kiderül, mint ahogyan az is, milyen információk vagy sejtések alapján küldte Róma Camillo Ruini bíborost Szentgallenbe, hogy megtudjon valamit a szervezkedőkről…


Anglia: Csoportos erőszakkal hálálták meg a befogadást, öt órán keresztül gyalázták a fiatal lányt



A 18 éves áldozatnak a Kent megyei Gillinghamben köszönték meg a befogadást az "új európaiak".
Papírok nélkül érkeztek, állítólag Szíriából, és állítólag kiskorúak. A bizonytalansági tényezőt az okozza, hogy a betolakodók bemondásra történő állításait regisztrálják a hatóságok minden esetben - mint az köztudott.
Az igazmondó "szír fiatalokat" egy ápolási otthonba helyezte el a gondoskodó brit hatóság, áldozatukkal úgy kerültek egy fedél alá, hogy a lány "sérülékeny tinédzserként" szintén az intézményben tartózkodott. A csoportosan megerőszakolt lány öt támadóra emlékszik, a borzalmas megpróbáltatás öt órán keresztül tartott. A The Sunnak nyilatkozó forrás szerint a szörnyűségtől teljesen elkeseredett. Az öt támadó helyett viszont csak négy bevándorlót tartóztattak le nem sokkal az eset után, de közülük is csak kettőt gyanúsítottak meg nemi erőszak miatt. A két másik új európait mindenféle vádemelés nélkül szélnek is eresztették.
Az elfogott "szíriaiak" saját bevallásuk szerint épp 17 évesek, vagyis kiskorúak, és nyilván ez a színtiszta igazság, még ha a brit lapok rasszista rendőrségi forrása szerint valójában idősebbek lehetnek az elkövetők. Az Európai Bizottság mindenesetre már évi egymillió jövevény letelepítésével számol. Ha a britek úgy gondolják, mi is szívesen felajánlunk nekik egy szegednyit, vagyis annyit, amennyit nekünk kellene EU-s nyomásra letelepíteni. Ha nem lenne elég, van még néhány százezer korábban érkezett migránsunk, habár az ő integrációjuk sem 100 százalékos még, a rendőrségi hírekben, esélyegyenlőségi jelentésekben jól mutatnának.
Harcunk.info (Kuruc.info/Express/The Sun nyomán)


Hamburgi bevándorlók: Nem akarunk németül tanulni, mert dolgozni sem akarunk

A Németországba érkezett bevándorlók 90 százaléka nem megy el az ingyenes német oktatásra,
derül ki a német bevándorlási hivatal (BAMF) felméréséből. A Der Spegel című lap egy Hamburgi menekültszállón készített felmérést, amiből kiderül, hogy a migránsok 75 százaléka nem is akar megtanulni németül.
A felmérésből az is kiderül, hogy a maradék 25 százaléknak sincs nincs kedve a tanfolyam elvégzéséhez, vagy egyszerűen túl nehéznek tartja a német nyelvet ahhoz, hogy elmenjen az egyébként teljesen ingyenes nyelvtanfolyamra.
Az eredmények azt mutatják, hogy a bevándorlók egy részének eszébe sem jut, hogy dolgozzon. Mikor a lap újságírója azt mondta a bevándorlóknak, hogy sokkal nehezebb lesz munkát találni német tudás nélkül, mint német tudással, arra a bevándorlók azt felelték, hogy majd ad nekik pénzt Angela Merkel, de ha nem, akkor tovább mennek Svédországba.
Végül a lap újságírója felteszi a kérdést, hogy a migránsok, ha egyáltalán akarnának dolgozni tudnának-e? Hiszen a bevándorlók nagy része semmilyen szakmával sem rendelkezik.
(adatlistazo.hu, Der Spiegel nyomán)




Az invázió "legalizálásán" dolgozik Merkel, első körben 2 millió migráns betelepítését készítik elő

Törökországgal együttműködve véget kell vetni az illegális bevándorlásnak a görög–török határon,
és „legalizálni kell a migrációt” – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben. A konzervatív CDU elnöke a bajor testvérpárt (CSU) vezetőjével, Horst Seehoferrel a pártszövetség parlamenti frakciójának ülése előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a menekültek bevándorlásának legalizálására "szükség van".
Merkel szerint az Európai Unió és Törökország el kell, hogy ossza egymás között a Törökországba érkezett több millió menekültet.
Az elképzelés szerepel a Merkel és Seehofer vezetésével vasárnap kidolgozott közös kezdeményezéseket bemutató állásfoglalásban is, amely szerint mielőbb össze kell hívni egy EU–Törökország csúcstalálkozót, amelyen dönteni kell egy „legális menekültkontingens” áttelepítéséről Törökországból az EU-ba.
A kancellár a német iparvállalatok szövetségének (BDI) keddi berlini konferenciáján elmondott beszédében hangsúlyozta: ha sikerül elérni egy kontingens legális áttelepítését, „ragaszkodni kell a terheknek a tagállamok közötti méltányos megosztásához, különben nem fog működni a rendszer”.
Ha kicsiben gondolkodunk, „veszélybe kerül” Európa
A menekülthullámon „nem lehet a német–osztrák határon úrrá lenni”, és ugyan „nem kérdés, hogy Németországban minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, de ha túl kicsiben gondolkodunk és túlságosan önmagunkra vonatkoztatva gondolkodunk” a problémáról, akkor nagy „veszélybe kerül Európa”.
Közös, uniós megközelítésre van szükség, különben „aki ma Európában azt gondolja, hogy nem érintett, az holnap valamilyen módon érintett lesz, ha másként nem, akkor úgy, hogy megkérdőjeleződik Európa egysége” – mondta a német kancellár a BDI konferenciáján.
A tanácskozás után, a CDU/CSU-frakció ülése előtt Angela Merkel és Horst Seehofer is kiemelte, hogy a harmadik koalíciós partnerrel, a szociáldemokrata párttal (SPD) meg kell állapodni az utolsó vitatott kérdésben, a tranzitzónák ügyében a három párt vezetőjének csütörtöki találkozóján.
A szociáldemokraták részéről kedden kompromisszumkészséget jeleztek. Sigmar Gabriel alkancellár, az SPD elnöke ugyancsak a BDI konferenciáján azt mondta, hogy a nézeteltérés egyáltalán nem annyira súlyos, ahogyan a hírekből kitűnik.
Schengen olyan, mint az euró
Merkel a CDU/CSU-frakció ülésén arról is beszélt, hogy a schengeni övezet rendkívül fontos része az európai egységnek, és ezért annak könnyelmű feladása ellen emelt szót. Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint a kancellár jelentőségében a közös európai fizetőeszközhöz hasonlította a határok szabad átjárhatóságát.
Az utóbbi időben a menekültinvázió miatt több schengeni ország, köztük déli határán Németország is visszaállította a határellenőrzést. Erre a schengeni szabályok egyébként lehetőséget adnak a közrend és a közbiztonság veszélyeztetése esetén, Berlin is erre hivatkozva kérte – és kapta meg – a határellenőrzése átmeneti visszaállításának engedélyezését Brüsszeltől.
(MTI nyomán)




A svéd miniszter csütörtökön bejelentette, hogy Svédország megtelt és nem tud ellátni több bevándorlót. Hét elején a sikerült még 40.000 helyet kicsikarni a svéd kormánynak a megyéktől, de már ez sem ment könnyen. 
Szerdán minden eddigi rekordot megdöntött a Svédországba érkező migránsok száma, ami meghaladta a 2000 főt. Szerda estére a svéd bevándorlási hivatal folyosóit és auláját is matracok borították, amin bevándorlók feküdtek. Csütörtökön a svéd állami televízióban üzent a migránsoknak a svéd miniszter: 
Maradjatok Németországban, mert mi egy centet sem tudunk rátok költeni, magatokról kell gondoskodnotok.“ 










Az amerikai televíziók által idézett amerikai szakértők úgy vélik, rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy pokolgép robbant fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép fedélzetén.

Mint ismeretes, szombaton zuhant le a Sharm Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata, fedélzetén 224 emberrel. A tragédiát nem élte senki túl. Az Iszlám Állam a katasztrófa napján bejelentette, hogy ők követtek el merényletet az utasszállító ellen.

A hét elején Alekszandr Szmirnov, a Kogalymavia vezérigazgató-helyettese újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a repülőgépet ért külső műszaki behatás lehet az egyetlen magyarázat a katasztrófára. Kizárják azt is, hogy emberi mulasztás történt volna.

Az amerikai szakértők szerint pokolgép robbant a gépen.

Rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy robbanószerkezetet helyeztek el egy bőröndben a gép fedélzetén, s az okozta a tragédiát - idézett az AFP egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőt.

A CNN és az NBC televíziós csatorna további amerikai szakértők véleményét tette közzé, amelyeket az amerikai hírszerző szervek által összegyűjtött eddigi gyanújelek alapján alakítottak ki.

Az AFP megjegyzi: ha a bőröndben elhelyezett pokolgéppel kapcsolatos feltételezés beigazolódik, akkor az Iszlám Állam merényleteinek új formájára tért át, hiszen ilyen típusú akciót még nem hajtott végre.

Moszkvában ezen a napon az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK), a Független Államok közössége légügyi hatóságának műszaki testülete megerősítette azt, amit korábban az al-Maszri al-Jóm című egyiptomi napilap honlapján bírósági forrásokra hivatkozva írt le.

Eszerint a pilótafülke hangrögzítő berendezése (Cockpit Voice Recorder, CVR) komoly mértékben megrongálódott, ugyanakkor a repülési adatokat rögzítő (Flight Data Recorder, FDR) doboz tartalmának letöltése sikeresen befejeződött.

A bizottság csütörtöki közleményében azt írta, hogy szakemberei jelenleg a többi ország szakembereivel együtt folytatják a vizsgálatokat, a letöltött adatok elemzését.

A közlemény szerint a MAK szakemberei a nemzetközi polgári repülésről szóló chicagói egyezmény előírásainak megfelelően, az egyiptomi, francia, német és ír szakértőkkel szorosan együttműködve vizsgálják az orosz gép tragédiájának lehetséges okait.

A MAK moszkvai központjában ezzel párhuzamosan megkezdték a vizsgálatokat a személyzet szakmai felkészültségével, egészségi állapotával, repülési alkalmasságával, kapcsolatosan, különleges figyelmet szentelve annak, hogy betartották-e a gép műszaki kiszolgálásával és karbantartásával kapcsolatos szabályokat.

A brit külügyminiszter szerint is jelentős a valószínűsége annak, hogy robbanószerkezet okozhatta az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgép hétvégi katasztrófáját. A brit kormány szerda éjjel bejelentette, hogy teljesen leállítja a légiforgalmat Nagy-Britannia és az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőközpont repülőtere között. A szombaton lezuhant orosz repülőgép is erről repülőtérről szállt fel.

A brit külügyminisztérium módosította utazási útmutatóját is, felszólítva a brit állampolgárokat arra, hogy a legszükségesebb eseteket leszámítva ne látogassanak Sarm-es-Sejkbe.

Philip Hammond külügyminiszter a BBC-nek adott szerda éjjeli nyilatkozatában kijelentette: a brit kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportja (COBRA) este áttekintette a rendelkezésére álló összes információt, és ennek alapján arra a következtetésre jutott, hogy az orosz Airbus katasztrófáját jelentős eséllyel robbanószerkezet okozta, amely a repülőgép fedélzetén lépett működésbe.

Forrás: 
Blikk





PAKISZTÁN NEM FOGADJA VISSZA EURÓPÁBÓL A MIGRÁNSOKAT



Pakisztán az uniós országok "visszaéléseire" hivatkozva bejelentette, hogy felfüggeszti azt az egyezményt, amelyben kötelezettséget vállalt az Európai Unióba a területéről érkező illegális bevándorlók visszafogadására.
A helyi média szombati jelentései szerint Csaudri Niszár Ali Hán belügyminiszter pénteken este jelentette be az egyezmény felfüggesztését Nagy-Britannia kivételével az összes uniós tagállamra vonatkozóan.
 
Hán a pakisztáni állami rádió tudósítása szerint ezt azzal indokolta, hogy a nyugati országok nem tartják be az előírt ügymenetet a visszatoloncolásokra vonatkozóan, és állítása szerint a pakisztáni hatóságok megerősítése nélkül próbálnak visszaküldeni embereket a közép-ázsiai országba. Külön nehezményezte, hogy az utóbbi hónapokban a pakisztániakat egyre gyakrabban megfelelő bizonyítékok nélkül terroristának minősítik és erre hivatkozva hazatoloncolják. A belügyminiszter szerint csak tavaly 90 ezer embert küldtek vissza Pakisztánba.
 
Az Európai Bizottság egy szóvivője szerint egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást a pakisztáni lépésről. Ugyanezt közölte az Európai Külügyi Szolgálat egy iszlámábádi munkatársa is.
 
Pakisztán és az EU 2010-ben kötötte meg a kérdéses megállapodást, amelynek értelmében Iszlámábád köteles visszafogadni az EU-ba illegálisan érkezett állampolgárait, illetve azon más állampolgárokat, akik Pakisztán területén keresztül jutottak el illegálisan az unióba.
 
Csütörtökön Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője még arról beszélt, hogy "nagyon pozitív jelek" érkeztek a pakisztáni hatóságoktól arra az uniós javaslatra, hogy a jövőben megkönnyítsék a pakisztániak kitoloncolását az EU-ból.
 
Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerint a pakisztániak az uniós menedékkérők hetedik legnagyobb csoportját adják. A múlt év második negyedéve és az idei év második negyedéve között összesen 25 395-en folyamodtak menedékjogért az unió területén, az első körben pozitívan elbírált kérelmek aránya 28 százalék volt.
 
Korábban a Pakisztánnal szomszédos Afganisztán vezetői is arról beszéltek, hogy nem fogadják vissza az EU-ból kitoloncolt állampolgáraikat, később azonban visszakoztak, és közölték, hogy eleget tesznek nemzetközi jogi kötelezettségeiknek.


Az iszlám terjesztése a migránsok célja



Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából

Velkei Tamás, 2015. szeptember 17.


Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, mert az Európát elárasztó migránsok nem menekültek, a gazdag arab országok küldik őket földrészünkre, hogy a kontinenst is mohamedán hitre térítsék – mondta lapunknak adott interjújában dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Hozzátette: meglátása szerint idővel nemcsak Németországot veszik célba a mohamedán migránsok, hanem a teljes földrészt. A főpap ugyanakkor nem hallott arról a több ezer koptról, akiket a magyar állam telepített le Magyarországon.
Mióta létezik a kopt egyház Magyarországon, s mi hívta életre?
– A kilencvenes években kopt fiatalok dolgoztak Magyarországon, akik arra kérték a kopt pápát, III. Senudát, hogy küldjön papot számukra, aki lelki életüket ápolja. Így érkeztem Magyarországra 2004-ben.
Hány híve van az egyháznak?
– Száz-száztíz család, a többségben lévő egyiptomiak mellett libanoniak, szírek, irakiak, szudániak.
A napokban Szijjártó Péter külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy Magyarország ezres nagyságrendben fogad be koptokat Egyiptomból. Találkozott ön ezekkel a családokkal?
– Nem.
Abban az esetben nem is hallhatott róluk, ha életük veszélyben volt Egyiptomban, és hazánkban álnéven élnek.
– Ha valaki a koptoknál nagy veszélybe kerül, akkor eljön a templomba. Lehetetlennek tartom, hogy egy Magyarországon élő egyiptomi keresztényről az egyház ne tudjon. Ha valaki nem annyira vallásos, ha nem is jár templomba rendszeresen, amikor külföldre kerül, az első dolga, hogy felkeresi az egyiptomi kopt templomot. Ezt felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni.

Erőszak és kereszténygyűlölet

Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt, a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért? A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a mozlimnak, hogy megölje a hitetleneket.
Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.
Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.
Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

Ugyanaz, mint 1400 évvel ezelőtt

Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy ide jöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újraolvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.
Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.
A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?
A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet. Európai naivitás, hogy egy menekült kétszer annyiba kerül, mint egy magyar munkanélküli. Nem is beszélve a különböző nyelvről, értékrendről, vallásról.

Meg fogják szállni egész Európát”

Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.
Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.
Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

Már bent vannak a terroristák

Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani: a mozlimok nem ellenségeink, de nem szeretem azokat a tanításokat, amelyek erőszakra szólítanak. Krisztus a békére, a szeretetre hív, mi ezért követjük őt. Jézus azt tanítja: szeresd felebarátod! Ezért sajnálom a mohamedánokat, és imádkozom értük.
Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.
Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le. Túlélhették volna, ha áttérnek az iszlámra, de ők Istent választották, és kitartottak a hitük mellett. Ez annak a gyümölcse, hogy már a gyerekeknek is Jézus szeretetét tanítjuk, mert nincs más megmentő rajta kívül, valódi békét a szívekbe csak ő adhat, mert azt mondta: a békességet adom nektek.



Forrás: Hirado.top A görögországi Leszbosz szigetén ott ragadt rengeteg migráns 

Ezek ellen semmit nem ér az időjárás változása, hiába a tengeri viharok, özönlenek. A szigetről az Athén melletti kikötőbe komppal viszik őket, 50 euró/fős fizetségért, amit a nagytakarítások költségével lehet, hogy még megfejelnek. Ugyanis néhány napja nem szállítanak, mert állítólag sztrájk volt. Valószínűbb azonban, hogy fertőtleníteni is kellett a kompot, mert hasonlóan a magyar vasúti kocsikhoz, teleszarták a jövevények. Durvábban mondva: ki kellett ganézni! 

Lehet, hogy már sikerült a nagytakarítás, és beindulhat az ármádia! 20 ezer(!) körül fognak feltorlódni az útvonalon Macedóniában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában. 

Hogy miért kell őket a fél Európán keresztül utaztatni, arra értelmes válasz nincs. Talán azért, hogy a szállítást végző embercsempészek jól járjanak. Hatalmas összegek vándorolnak a zsebeikbe! 

Ötletet nem akarok adni, hiszen már Németország már fel is vetette, hogy repülővel fogják őket behordani a török-szír határról. Amelyik nem kell nekik, azokat az analfabétákat (a többség ilyen!!) szétosztják az Európai Unióba. Széthordásukat ugyancsak repülővel tervezik lebonyolítani. 

Azok ellen aztán nem sok mit ér a kerítés. Amit már tovább kell építeni, mert a szerb határt követően a román határ következik, és már ott is jött, egyelőre csak néhány darab. A kerítésépítési buli tehát folytatódhat. Sajnos az erre fordított pénzből is képesek voltak a bonyolítók jócskán lenyúlni. A lehetőség tehát folytatódik... 

Németország a számára felesleges, hasznavehetetlen alapanyagot repülővel fogja utaztatni, ami ellen a magyar kerítés nem fog védeni! 
És legyünk őszinték, az aláírásgyűjtő ívek sem! 

Csak megfelelő európai összefogás segítene, amit minél előbb össze kellene hozni, mert nemsokára kisebbségbe kerül a vén Európa lakossága. 
Erre utaló jelek azonban nem látszanak. 
SVPSZ 






Ronald Reagen tanácsadója: "Obama hazudik. Gazdasági összeomlás szélén a világ!" 

2015-11-08 hirado.top 
Peter Schiff Ronald régen volt amerikai elnök mellett dolgozott gazdasági tanácsadókén. Már beismeri, hogy neki is köze van ahhoz, hogy mára kilátástalan, összeomlás közeli helyzetbe került a világgazdaság. 


Schiff szerint a világ vezetői elfedik az emberek szeme elől a valóságot olyan hangzatos mondatokkal, mint, hogy "túl vagyunk a válságon" vagy hogy "a gazdaság az elmúlt öt évben soha nem volt ilyen jó állapotban, mi most". 
A gazdasági tanácsadó egy gát átszakadásához hasonlította azt, ami be fog következni! Ha egyszer egy helyen megszakad a gát az pillanatokon belül hatalmas katasztrófát fog okozni. 
A szakértő az alábbi videóban részletesen levezeti, hogyan és mikor fog bekövetkezni az elkerülhetetlen gazdasági vihar. 
Kapcsolódó: 
   Az USA végórái? (felfedes.hu
   Kemény szavakat kaptak Putyinék Amerikából (karpatinfo.net


Az USA végórái?



Élhetetlenné válik Amerika??? – Éhínség és vízhiány
Hiába a hatalmas haderő, a látványos gazdasági sikerek, a napi szinten ezertonna szám nyomtatott petrodollár, az USA mégis haldoklik. Nem egy másik hadsereg győzte le, hanem az általa kizsákmányolt, és igába hajtott természet.
Az Egyesült Államok nyugati felében irtózatos szárazság, és annak nyomában súlyos tűzvészek pusztítanak. Kaliforniában már korlátozzák a vízfogyasztást, egyre gyorsuló ütemben folyik az elsivatagosodás.
Amerika középső részén a hatalmas földalatti vízgyűjtő lencse amely a legutolsó jégkorszakban vízzárványként maradt hátra 80%-ban már kiapadt. Ezáltal az USA éléskamrájának tartott közép-nyugat mezőgazdasága öntözés hiányában megszűnik.
A Hover gát által a Colorado folyón kialakított hatalmas tó vízmennyisége alig a harmadára apadt. A Colorádó folyó már nem éri el a Csendes óceánt, torkolata kiszáradt, a folyó a torkolattól már jó száz kilométerre “megszűnt”!!!
Mindehhez vegyük hozzá a délről történő latin bevándorlást, és a feketék egyre súlyosabb demográfiai növekedését is.
Most pedig:
A méhek több mint 40 százaléka elpusztult tavaly Amerikában
Öt méhkolóniából több mint kettő kipusztult tavaly az Egyesült Államokban, a szakembereket az döbbentette meg leginkább, hogy a legnagyobb pusztulás éppen nyáron történt – derült ki egy szövetségi felmérésből. 2014 áprilisa óta az amerikai méhészek méhkolóniáik 42,1 százalékát veszítették el, ami az utóbbi öt év második legkiugróbb méhpusztulásának számít – mutatta ki az amerikai mezőgazdasági minisztérium számára készült, szerdán nyilvánosságra hozott felmérés, amely a méhészek közreműködésével zajlott. Összehasonlításként: 2013 és 2014 között 34,2 százalékos volt az amerikai méhpopuláció pusztulása. A friss felméréshez mintegy 6100 méhésztől kaptak adatokat, akik 400 ezer kaptárral rendelkeznek, ami az amerikai méhkolóniák 15,5 százalékát teszi ki. Oklahomában, Illinoisban, Iowában, Delaware-ban, Marylandben, Pennsylvaniában, Maine-ben és Wisconsinban a kaptárok több mint 60 százaléka kihalt 2014 áprilisa óta. (MTI)”

11377331_991090350923738_306639073614387805_n
Albert Einstein: “Ha a méhek eltűnnek, az emberiségnek alig négy éve van a kipusztulásig”
Ugyanis a méhek végzik az ember által termelt, és elfogyasztott kultúrnövények beporzásának mintegy 98%-t!
Helyettesíteni, pótolni ezt a “munkát” pedig semmivel sem lehet!!!
Amerika hamarosan egy hatalmas éhség, és szomjúságlázadásnak fog elébe nézni. Ez elkerülhetetlen.
Nincs az a szuperhadsereg tankokkal, repülőkkel, hadihajókkal amely ezt megtudná gátolni. Hiába építik a hatalmas FEMA táboraikat, hiába Denver új repterén a “Noé Bárkájának” nevezett szupertitkos óriási “túlélőbunker”, ezek csak ideig óráig tudnak menedéket nyújtani a kiválasztott nagyon keveseknek, és elzárni a táborokba a lázongókat.
Ugyanis az azokat őrző katonák is éhesek és szomjasak lesznek.
A hadsereget is etetni kell/ene. Csak éppen nem lesz miből.
Minden ellenpropaganda, hazugság, csúsztatás, és melldöngetés ellenére ez a folyamat már visszafordíthatatlanná vált.
Haldoklik az óriás, és csupán már agóniájában csapdos szerte széjjel.
Forrás: emberiseg.hu
  • See more at: http://felfedes.hu/2015/06/22/az-usa-vegorai/?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.ABU40C7t.dpuf

Oroszország és Kína felborítaná a világrendet



Ashton Carter amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország és Kína felborítaná a mostani világrendet, ha tudná, de nem képes erre, mert az Egyesült Államok védelmi fejlesztéseivel megakadályozza őket ebben.
Oroszország kihívóan viselkedik a tengereken, a levegőben, az űrben és a kibernetikai térben is. … A legnyugtalanítóbb, hogy Moszkva nukleáris kardcsörtetése kétségessé teszi az orosz vezetők elkötelezettségét a stratégiai stabilitás mellett, és hogy tiszteletben tartják-e az atomfegyverek bevetésétől való tartózkodás normáit.”
america-russia-china2
Mint mondta:
“…mi nem akarunk hideg, még kevésbé forró háborút Oroszországgal, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az Egyesült Államok megvédi érdekeit, szövetségeseit, az elvi alapokon álló nemzetközi rendet és a szép jövőt, amelyre mindannyian számíthatunk. Természetesen sem Oroszország, sem Kína nem képes felborítani ezt a rendet, de próbálkozik vele.”
Kínának címezve kijelentette, hogy az Egyesült Államok folytatja azon akcióit, amelyekkel a tengerek szabad hajózhatóságát akarja demonstrálni, de semmilyen konkrét tervet nem említett. Mint ismert éles vádaskodáshoz vezetett nemrégiben, hogy a Pentagon hadihajót vezényelt egy olyan mesterséges sziget közelébe ezen a tengeren, amelyet Kína egy zátonyon hozott létre.
Az AP hírügynökséget idéző MTI szerint a védelmi miniszter a Ronald Reagan Elnöki Könyvtárban elmondott beszédében most először használt ilyen kemény szavakat az USA volt hidegháborús ellenfelével szemben.
Forrás: index.hu
- See more at: http://felfedes.hu/2015/11/09/oroszorszag-es-kina-felboritana-a-vilagrendet/#sthash.KpOtMRp3.dpuf




Járatok a tér-idő szerkezetben



Az általános relativitáselmélet szerint a tömeg meggörbíti a teret. Az egydimenziós tér – az egyenes – meggörbítve egy kört alkothat, így a görbült egyenes – bár kerülete megadható egy véges számmal – végtelen kiterjedésűnek észleljük, mert körbe-körbe járva rajta soha nem érünk a végére. Görbült kétdimenziós felületként vehetjük például a gömb esetét, amelynek ha kiterítjük a felszínét, egy síkot kapunk. Háromdimenziós teret még könnyen elképzelhetünk, de egy görbült háromdimenziós teret már nehezen. Annyit mindenesetre a matematikából tudunk róla, hogy háromdimenziós felülete van. A mérések arra utalnak, hogy a világegyetemet kitöltő tér is ilyen háromdimenziós, de magasabb dimenziókban görbült tér.
Einstein tételeinek értelmében, amikor azt mondjuk, hogy a gravitáció hat valaminek a mozgására, akkor valójában a test továbbra is a legkisebb energiájú egyenes pályán mozog, de mivel a tér meggörbült, kénytelen követni annak deformált alakját. A világegyetemben fellelhető anyag olyan gravitációs kölcsönhatást produkál, ami az egyenesen haladó fényt maga felé „hajlítja”, de nem kizárt, hogy létezik (vagy létrehozható) olyan negatív tömeg (energia) amely épp ellenkezőleg magától elhajlítja a fénysugarakat. A tér-idő kontinuum tetszőleges átjárhatóságának a kulcsa – mint azt látni fogjuk – ez az egzotikus negatív energiájú anyag.
52472
A természetes Einstein-Rosen híd
Albert Einstein és Nathan Rosen még 1935-ben bebizonyította, hogy a relativitáselmélet a téridőben különleges “hidakat” engedélyez. Ilyen makroszkopikus méretű alagutakat fekete lyukak tudnának létrehozni, amelyek egy fehér lyukkal (talán a nemrég felfedezett hihetetlen energiájú gamma-sugár kitörések utalhatnak a létezésükre), vagy egy másik fekete lyukkal párt alkotva összeköthetik a világegyetem két távoli pontját.
Általános esetben, egy gömbszimmetrikus, álló fekete lyukhoz közeledve a tér-idő görbülete egyre jobban növekszik, míg a gravitáló tömeg középpontját elérve végtelenné válik. Természetesen ez a tartomány messze az eseményhorizont alatt van, tehát valós információnk erről sosem lehet. A matematikai modell azonban nem áll meg a végtelen görbületű ponton (szingularitás), hanem tovább követve a tér-idő vonalakat egy olyan kivezető tartományhoz is elvezethet, ahol a térgörbület folyamatosan csökken, majd végül elenyészik. A fekete lyuk elméletileg megjósolt lehetséges tér-időbeli párját hívjuk fehér lyuknak. Ez a hipotetikus objektum abban tér el a fekete lyuktól, hogy ebből csak kifelé jöhet anyag és energia, de ami a legfontosabb, hogy mind térben, mind időben a fekete lyuktól teljesen különböző helyen lehet. Akármennyire is kedvezőnek látszik ez a lehetőség, a tudósok rögtön kiábrándítottak mindenkit, hogy az esetlegesen létrejövő csatorna végtelen görbületű térrészén semmi nem tud sértetlenül áthatolni, de mint mindig most is találtak kiutat. Az elméleti modellek gömbszimmetrikus és álló tömegekre vonatkoztak, a valóságban azonban az összeomlás előtt álló csillagok a legritkább esetben gömbszimmetrikusak, és általában őrült sebességekkel forognak a tengelyük körül. Roy P. Kerr 1963-ban találta meg a téregyenleteknek azt a megoldását, amely figyelembe veszi a tömegek forgását is. A számításai alapján a gyorsan forgó fekete lyukaknál, pontszerű helyett gyűrű alakú szingularitás alakul ki, amely így olyan csőszerű Einstein – Rosen hidat alkot, ami már átjárható.
maxresdefault (1)
Egy fekete lyuk szingularitása felé zuhanni azonban nem gyerekjáték. A szilárd testek a rájuk ható ár-apály erők hatására egyre kisebb méretre darabolódnának zuhanás közben, mert a gyorsan erősödő gravitációs térben a test két vége között eltérő mértékű vonzóerő lépne fel, ami a testet nyúlásra kényszerítené (amíg az el nem szakad). Van azonban itt is egy apró kiskapu. Az igen nagy tömegű fekete lyukak (10000 naptömeg felett) már olyan erős és kiterjedt gravitációs mezővel rendelkeznek, hogy az előbb ismertetett ár-apály jelenség csak a nagyobb testeket szabdalná fel. Egy galaxis középpontjában rejtőző több millió naptömegnyi fekete lyuk közelében akár egy több kilométeres űrhajó is sérülés nélkül elhaladhatna, de ne feledjük, hogy nem minden lyuk rejt feltétlenül féregjáratot az eseményhorizontja alatt. Így az utazások kimenetele eléggé bizonytalanná válna.
De még ha létre is jönne, ez az utazás nem lenne túl szórakoztató. Az átjáró térben és időben is a világegyetem egyik távoli pontjára vezethetne, azonban az áthaladással igencsak sietni kellene, mert az Einstein-Rosen-híd csak nagyon rövid élettartamú, és a legszűkebb részén nagyon gyorsan szingularitássá omolhat össze, tehát a visszatérésre nem sok esély adódna.
Az 1960-as évek végén John Wheeler és Robert Fuller fizikusok ezt a felvetést számításokkal is alátámasztották. Egy tanulmányban bebizonyították, hogy a természetes féregjárat a nehézségi erők miatt olyan gyorsan omlik össze, hogy még fény sem lenne képes átkelni rajta, ugyanis még a lehető legkisebb zavaró tényező – egy foton – is kiválthatná az összeomlási folyamatot.
Kip Thorne 1985-ben olyan megoldást talált, amelyben megkerülhető volt az összeomlás, és így az utazót nem érte utol baljós végzete. A Thorne által talált átjárható féregjáratnak „csupán” egyetlen szépséghibája volt: ahhoz, hogy a bejáratai stabilan nyitva maradjanak, a belsejében negatív energiasűrűségű anyagnak kellett lennie, amely negatív tér-idő görbületet hozott létre. Az elméletek alapján azonban ilyen egzotikus anyag egyelőre csak az elektromágneses tér vákuumfluktuációiban fordulhat elő átmenetileg.
Miniatűr féreglyukak
A féregjáratok egy másik keletkezési lehetősége Thorne elméletéhez kapcsolódik, és a korábban már említett virtuális részecskékkel kapcsolatos. Az elméletek szerint ezek részecskék a vákuumból keletkeznek, és a Heisenberg határozatlansági elvét követő fluktuációk miatt akár negatív energiával is rendelkezhetnek. Ezek a rövid életű részecskék a teret a normálissal ellentétes irányban görbítik meg, így keletkezésükkel egy apró féregjáratot stabilizálhatnak a tér-idő szövetében. Alkalmasan kis léptékben ugyanis a Világegyetemben is érvényesül a Heisenberg-féle határozatlansági reláció. Kvantumszinten ezért a vákuumot úgynevezett kvantumhab tölti ki (lásd az oldal alján az ábrát), amelyben a határozatlansági reláció által megengedett rövid időre fekete-fehér lyukpárok és féregjáratok jönnek létre a semmiből, majd tűnhetnek el, ahhoz hasonlóan, ahogy a virtuális részecskepárok teszik azt a vákuumban. Feltéve, hogy egy ilyen előugró féreglyuk torkába valami módon egzotikus anyagot tudnánk tömni, stabilizálhatnánk, majd egyre nagyobbra pumpálhatnánk azt.
Ahhoz, hogy egy 1 m átmérőjű járatot szándékosan, és hosszabb időre megnyissunk, legalább 10-21 m „vastagságú” negatív energiájú mezővel kellene körbevenni, ehhez viszont annyi energiára lenne szükségünk, mint amennyit 10 milliárd csillag egy év alatt termel. Ha pedig egy olyan átjárót kívánnánk létrehozni, amin akár még egy űrhajó is átférhetne, akkor a fenntartáshoz létrehozott negatív energiájú mezők több energiát emésztenének fel, mint amennyi az egész világegyetemben jelenleg rendelkezésre áll.
seminars-on-science-space-time-and-motion_dynamic_lead_slide
Újabb eredmények
Szergej V. Krasnyikov, a Szentpétervár melletti Pulkovói Obszervatórium elméleti fizikusa nemrég olyan féreglyuk létezésének elméleti lehetőségét vezette le, amely nem sérti az ismert természeti törvényeket, mégis elég nagy és stabil egy űrutazáshoz. A kvantumhatások alapján keletkező nagy féreglyukakkal kapcsolatos legfőbb ellenérv eddig az volt, hogy mivel nem lehet biztosítani a negatív energiájú virtuális részecskék megfelelő mennyiségét és utánpótlását, nagyon kis méretűnek adódtak, és bármilyen zavarás hatására gyorsan összeomlottak.

Krasnyikov elméleti úton egy olyan féregjáratot “alkotott”, ahol az átjáró fenntartásához és felpumpáláshoz szükséges negatív energiájú anyagot maga a féreglyuk hozza létre, pontosabban a körülötte kialakuló, negatív görbületű tér-időszerkezet vákuumfluktuációi termelik egy visszacsatolt önerősítő folyamatban. A világ számos fizikusa elismeréssel méltatta ezt az eredményt, de azért a legtöbben óvatosságra intettek, hangsúlyozva, hogy ami elméletileg lehetséges, az még nem feltétlenül létezik. Az azonban biztos, hogy ha léteznek vagy létrehozhatóak is ezek a nagyméretű féreglyukak, az első hipertér alagutazásra még igen sokat kell várni.
A nagyon korai világegyetem működéséről alkotott elméleteink még biztosan további meglepetéseket is tartogatnak a kutató elmék számára. Már most olyan összefüggések körvonalai rajzolódtak ki a témával foglalkozó kutatók előtt, amelyek arra utalnak, hogy nagyon kis méretekben, illetve óriási energiákon a világegyetem működése gyökeresen eltér a makroszkopikus méretekben eddig tapasztalt fizikai valóságtól.
Az ősi világegyetemben úgy tűnik, semmi más nem létezett csak a lüktető energia, úgynevezett „kvantumhab” formájában. A kvarkok és a köztük lévő erőket közvetítő glüonok elegye képviselte kvantumszinten az energiát, de a tér, az idő sem különült el úgy egymástól, mint napjainkban. A négy alapvető kölcsönhatás nem létezett, csak egyetlen mindent elsöprő erőhatás préselte végtelenül kis térfogatba az egész világegyetemet. Az erős kvantum-fluktációk hatására felszabaduló energiák a teret idővé alakították, majd az időt energiává és így tovább, kezdet és vég nélkül örvénylett a mindenség; és úgy tűnik, ez az örvénylés a mai napig változatlanul létezik. Az univerzumot továbbra is ez a kezdeti kvantumhab tölti ki, de hatása csak olyan kis tér, és idő tartományokra korlátozódik, ami annak idején, az ősi világegyetem kezdeti állapotára volt jellemző.
Tehát meg kell tanulnunk, hogy nem csak az anyag, hanem a tér és az idő is önmagában energiát képvisel. Megfelelő körülmények fennállása esetén pedig ezek át is alakulhatnak egymásba. Ahhoz, hogy az ember valamikor tetszése szerint alakítsa egymásba a teret és az időt, meg kell fejtenie a világegyetem mindent átfogó elméletét. Ez még nagyon távolinak tűnik, de az már látható, hogy ehhez a mindenható tudáshoz vezető út, egészen biztosan a gravitációs kölcsönhatáson és az újonnan felfedezett „sötét erő” működésének megfejtésén keresztül vezet majd (az idén befejezett átfogó vizsgálatok alapján, ez a feltételezett „sötét erő” felelős az univerzum gyorsuló tágulásáért). Ezek a felfedezések a tér-idő kontinuum működésének szabályairól alkotott elképzeléseinket még többször és gyökeresen meg fogják változtatni, de végül megnyílhat az út olyan újszerű lehetőségek előtt, amelyekről eddig álmodni sem mertünk. A világegyetem végtelensége úgy tűnik, nem csak a méretekre, hanem a benne rejlő lehetőségekre is vonatkozik. Létezésünk ténye sem kevésbé csodálatos, mint az a vágyunk, hogy benépesítsük a csillagok világát. Álmodjunk hát bátran abban a tudatban, hogy olyan világban élünk, ahol talán semmi sem lehetetlen, csak erős akarat kell a megvalósításhoz.
  • See more at: http://felfedes.hu/2015/11/04/jaratok-a-ter-ido-szerkezetben/#sthash.B34J30rH.dpuf


Túlvilágjárók: Élmények a halál közelében



Élet az élet után címmel jelent meg 1975-ben Raymond Moody nagy feltűnést keltő könyve a klinikai halálból visszatért emberek tapasztalatairól. E jelenségnek Moody a halálközeli élmény nevet adta. A tudományos világ sokáig kétkedve fogadta, a gyarapodó tapasztalatok és az újabb vizsgálatok alapján napjainkra nyilvánvalóvá vált, hogy e beszámolók nem hazugságok, s nem is csupán álmok vagy hallucinációk.
Egyre többet tudunk a halálközeli élmények élettani és pszichológiai alapjairól, s ez a tudás a mindennapokban is hasznosíthatóvá vált. A klinikai halál állapotából visszatért emberek élményei szerte a világon meglepően hasonlóak: a beszámolókban ugyanolyan elemek egymáshoz hasonló sorrendben bukkannak fel.
Az élmény
A halálközeli élmény leggyakoribb összetevői: a halál beálltát megállapító ember szavainak hallása, békesség és fájdalommentesség érzete, a testből való kilépés élménye, a test körül zajló események látása, találkozás halott hozzátartozókkal, áthaladás egy sötét alagúton, fényhatás érzékelése, az életút áttekintése, annak az érzete, hogy vissza kell térni az életbe, az ettől való vonakodás, majd a visszatérés után az élmény kifejezésének nehézsége. Nem mindenki éli át a halálközeli élmény minden elemét, és az állandó elemek sokszor egyéni jellemzőkkel egészülnek ki.
ehufelf2
Annyira különösek, sokak számára hihetetlenek ezek a beszámolók, hogy Moody könyvének megjelenése után jó néhányan azt gondolták, hogy a történeteket csak a szerző találta ki, s az újabb beszámolók ennek mintájára születnek. A valóság ezzel szemben az, hogy jóval Moody könyvének megírása előtt is ismertek voltak ilyen beszámolók. A legrészletesebb leírást a tibeti Halottak Könyvében találhatjuk, amelyet a Kr. sz. VIII. században jegyeztek le, de a szövege jóval korábbi szájhagyomány. Ez az írás a halál utáni állapotot ismerteti, részletesen szól mindazokról az elemekről is, amelyekről manapság a klinikai halálból visszatért emberek beszámolnak. Önéletrajzi írásokban még Moody könyvének megjelenése előtt számolt be saját halálközeli élményéről például az analitikus C. G. Jung (Emlékek, álmok, gondolatok), a sarkkutató Richard Byrd (Egyedül), az angol írónő, Katherine Anne Porter (Fakó ló fakó lovasa), a magyar írók közül pedig Móra Ferenc (Amikor én az égben jártam).
A halálközeli élményekkel foglalkozó első írás 1892-ben jelent meg Albert Heim svájci geológus profeszszor munkájaként, aki egy szikláról lezuhanva a levegőben élte át ezt az élményt. Alpinista társaitól harminc hasonló beszámolót gyűjtött össze. A jelenség értelmezésére vállalkozó első hipotézis 1930-ban jelent meg, s a halálközeli élményt a halálfélelem elleni védekező mechanizmusként értelmezte.
ehufelf3
A jelenség napjainkban az érdeklődés előterébe került, jórészt azért, mert megnőtt a halálközeli élményt személyesen is átélő emberek száma. A Gallup Közvéleménykutató Intézet felmérése szerint az amerikai lakosság 5 százaléka élte már át a halálközeli élmény valamilyen formáját, ami csak az Egyesült Államokban nyolcmillió embert jelent. Az élmények gyarapodásának oka elsősorban az újraélesztési technika fejlődése, másrészt pedig az, hogy halálközeli élményt valójában nem csak a klinikai halál állapotában lehet átélni. Ugyanilyen tapasztalatokat szerezhetnek életveszélyes helyzetben levő, de azt testi károsodás nélkül túlélő emberek. Halálközeli élmény átélhető bizonyos kábítószerek (elsősorban az LSD, a hasis és a meszkalin), valamint bizonyos műtéti altatószerek (elsősorban a ketamin) hatására, sőt, akár tudatosan, meditáció útján is. Maga a halálközeli élmény kifejezés tehát pontatlan, de mivel már általánosan elterjedt, és nehéz más fogalommal helyettesíteni, továbbra is ezt használják a jelenség leírására.
Utóhatások
Ez az élmény erőteljesen hat az átélőire, s nem egyszer alaposan megváltoztatja a világnézetüket, a többi emberrel való kapcsolatukat, a halálról, a túlvilágról, a vallásról kialakult nézeteiket. Ezek az utóhatások majdnem annyira jellegzetesek, mint magának a halálközeli élménynek az összetevői.
Bár az első napokban sokan sajnálják, hogy vissza kellett térniük az életbe, rövidesen megerősödik bennük az az érzés, hogy életben maradásuknak valamilyen célja volt. Gyakori, hogy felfokozott aktivitással igyekeznek megtalálni a szinte ajándékként visszakapott élet értelmét. Sokan karitatív tevékenységekbe kezdenek. Ez összefügg azzal is, hogy az életük értékrendje átalakul. Például úgy érzik, hogy a siker, a pénz, a karrier mulandó, s a szeretetet, a mások javára is fordítható tudást tekintik maradandó értékeknek. Emberi kapcsolataikban erősödik az empátia és a tolerancia, érzelmeiket főleg a mások iránti szeretetüket nyíltabban fejezik ki. Az életszeretetük nő, és csökken öngyilkossági hajlamuk. Érdeklődésük a különféle vallások tanításai felé fordul, elmélyül a vallásos hitük, de elutasítóbbá válhatnak a dogmákkal szemben. Halálfélelmük enyhül, s növekszik a halál utáni létezésbe vetett hitük.
A hiányzó oxigén
A halálközeli élményeket természettudományos, pszichológiai, természetfeletti magyarázatokkal és kombinációikkal próbálják értelmezni.
A természettudományos magyarázatok jórészt a klinikai halált kísérő élettani folyamatokra építenek. A szívműködés és a légzés megszűnésével az agy nem jut elegendő oxigénhez, és felszaporodik az anyagcsere során keletkező szén-dioxid. Több kutató szerint ezek a folyamatok idézik elő a halálközeli élményeket. Ennek az elméletnek kísérletes bizonyítéka is van: önkénes kísérleti személyekkel oxigénben szegény és szén-dioxidban gazdag levegőt lélegeztettek be, s ezzel a halálközeli élmények számos elemét sikerült előidézni. A nyolcvanas évek végére tisztázták a folyamat néhány részletét is: az oxigénhiány és a széndioxid-túlsúly hatására nagy mennyiségben szabadul fel az agyban az endopszichozin nevű polipeptid. Ennek elsődleges szerepe, hogy bizonyos ioncsatornák zárásával megakadályozza, hogy az agy oxigénhiány miatt károsodjon. E védekező reakció mellékhatásaként az endopszichozin izgalmi állapotot vált ki azokon az agyterületeken, ahol megkötődik. Például a halántéklebeny izgalmi állapota az emlékképek felidéződésével, a limbikus rendszer fokozott aktivitása pedig eufórikus érzésekkel jár. Az agyműtétek véletlen tapasztalata volt az a felismerés, hogy a testenkívüliség élménye bizonyos agyterületek ingerlésével kiváltható. Különösen a halántéklebeny gazdag ilyen területekben. Az elmélet összefoglalóan tehát azt állítja, hogy a halálközeli élmény az agy oxigénszegénység miatti védekező mechanizmusának mellékterméke, egyes agyterületek egyidejű izgalmi állapotának következménye. Feltételezhető az is, hogy az endopszichozin felszabadulásnak az oxigénhiány mellett egyéb triggerei is vannak – ez teszi érthetővé, hogy az ilyen élmények nemcsak a klinikai halál biológiai folyamataihoz társulhatnak.
Míg a természettudományos magyarázatok elsősorban az élmény kialakulásának biológiai hátterét tárták fel, addig a pszichológiai magyarázatok a tartalmi elemek értelmezésében segíthetnek. Ezeknek az elméleteknek az egyike C. G. Jung analitikus pszichológiájából indul ki. Jung megfigyelte, hogy a világ különböző részein élő és egymással kapcsolatban sohasem volt népcsoportok meséiben, mítoszaiban, mondáiban ugyanazok az elemek ismerhetők fel. Ennek magyarázataként feltételezte, hogy az emberiségnek egy általa kollektív tudattalannak nevezett közös sajátsága van, amelynek szerkezeti elemei az úgynevezett archetípusok mindnyájunkban jelen vannak. Mivel a halálközeli élmények hasonlóképpen a mesékhez, legendákhoz, mítoszokhoz világszerte azonos elemeket tartalmaznak, feltételezhető, hogy ezek is archetipikus eredetűek. A halálközeli élmények nagy mértékben hasonlóak a születés élményéhez (áthaladás egy sötét csatornán, kiérkezés a fényre, más emberek látása, egy másik világ megtapasztalása stb.), ezért – az egyik jungi elmélet szerint – a klinikai halál állapotában a születés és a halál archetípusa aktiválódik. A jelenséget az élet során szerzett tapasztalatok, emlékek, kulturális ismeretek és a személyes tudattalanból származó vágyak, fantáziák teszik egyénivé.
A természetfölötti magyarázatok a halálközeli élményt olyan folyamatnak tekintik, amelynek során a lélek elválik a testtől. Mivel a Biblia nem tartalmaz egyértelműen halálközeli élménynek tekinthető leírást, ezt az értelmezést az egyházi körökben vitatják.
Napjainkban a kombinált magyarázatok terjedtek el a legjobban. E nézetek képviselői szerint a különböző alapokra épülő elméletek, magyarázatok nem kizárják, hanem kiegészítik egymást. Tehát a halálközeli élmény végleges formájának kialakulásában a biológiai folyamatoknak csakúgy jut szerep, mint a pszichológiai, a kulturális és a transzcendens hatásoknak.
ehufelf1
Kutatási irányok
A halálközeli élmények kutatói – többségükben orvosok és pszichológusok – nemzetközi szervezetet (International Association of Near Death Studies) alkotnak, amely kiadja Anabiosis című szaklapját. A kutatások fő célja ma a jelenséget kiváltó és befolyásoló tényezők vizsgálata, az értelmezések pontosítása. Az előbbi kutatások kapcsán kiderült, hogy a halál közelébe kerülés módjától függően a halálközeli élményeknek két csoportja különböztethető meg. Ha a klinikai halál hirtelen (például baleset, szívinfarktus stb. során) következik be, a domináló elem a testenkívüliség lesz. Ezzel szemben amikor az élmény átélését hosszabb betegség előzi meg, gyakoribbak a víziószerű elemek (halott rokonokkal, vallási alakokkal való találkozás).
A kultúraközi vizsgálatok a befolyásoló tényezők szerepére mutatnak rá. Osis és Haroldson vizsgálatukban 442 amerikai és 435 indiai beszámolót dolgoztak fel. A leírásokban szereplő vallási alakokat az információközlők minden esetben a saját vallásuknak megfelelően nevezték meg. Ez megerősíti más kutatók véleményét is, miszerint a halálközeli élmények szerkezeti elemei állandóak, ám ezeket az egyén kultúrájának megfelelően értelmezi.
Többen foglalkoznak a gyermekek, az öngyilkosok és a születésük óta vak emberek halálközeli élményeivel is. Mindezek mellett a kutatók egyre jobban figyelnek az élmény utóhatásaira és ennek a pszichoterápiában való felhasználására.
Az élmény elriaszt
Az öngyilkosság során halál közeli élményt átélőkről kiderült, hogy szignifikánsan ritkábban kísérelnek meg újra öngyilkosságot, mint azok, akik ilyen tapasztalatra nem tettek szert. Egyesek ezt a tapasztalatot pszichoterápiás céllal használják. Ennek legegyszerűbb formája az úgynevezett biblioterápia: e jelenséggel kapcsolatos beszámolókat olvastatnak a páciensekkel. Eredményesen használják a halálközeli élményeket haldoklók és gyászolók gondozása során is a megnyugvás, az elfogadás elősegítésére.
A halálközeli élmény mindmáig misztikus jelenségének értelmezésben az elmúlt két évtized kutatásai egyre mélyebbre jutottak. Bizonyos elemeinek (például a testenkívüliségnek, az érzékszerveken kívüli érzékelésnek) a teljes magyarázata még a jövő feladata.
Forrás: lelkititkaink.hu
  • See more at: http://felfedes.hu/2015/10/27/tulvilagjarok-elmenyek-a-halal-kozeleben/#sthash.I0OPJEdK.dpuf
  • Európa elpusztult 4500 éve?


Egy vizsgálat során ausztrál tudósok 37 német és olasz csontváz génállományát tanulmányozták. Az eredmény megdöbbentette a tudományos világot: az európai civilizációval valami rendkívüli esemény történt 4-5000 évvel ezelőtt. A korábbi időszakból származó leletek egy virágzó, sikeres kultúráról adnak információt – de egy elképesztő katasztrófa eredményeképpen kicserélődött az európaiak génállománya, tehát az ősi európaiak elpusztultak és helyettük megérkeztek a jelenkori európaiak ősei. A Biblia beszámol egy hatalmas vízözönről, amely elborította a Földet és az akkori emberiséget – 8 fő kivételével – kipusztította. Meglepő, de igaz, hogy ezt az eseményt a Biblia i.e. 2350 körülre teszi, ami megfelel az ausztrál genetikai vizsgálat eredményeinek.
12068634_1057469920952447_8496049055896589080_o
  • See more at: http://felfedes.hu/2015/10/03/europa-elpusztult-4500-eve/#sthash.lVk09iSm.dpuf
  • Felújultak a harcok Kelet-Ukrajnában



MTI | 2015/11/09 - 12:56 | Módosítva: 2015/11/09 - 12:56 | Belföld
Felújultak a harcok Kelet-Ukrajnában
Az elmúlt egy nap alatt a frontvonal valamennyi szektorában támadták az ukrán katonák állásait a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok - jelentette hétfőn a kijevi hadműveleti parancsnokság.
  • A közlemény szerint a szakadár erők húsz alkalommal sértették meg a tűzszünetet. A leghevesebb támadások Donyeck környékét érték. Vasárnap este a két megyeszékhely között fekvő Artemivszk szektorában gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal és kézi lőfegyverekkel nyitottak tüzet a katonák állásaira. Luhanszk térségében Scsasztya városnál lőttek rá a katonákra szintén gránátvetőkkel és kézi fegyverekkel. A frontvonal déli szakaszán, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupoltól keletre fekvő Sirokine településnél orvlövészek "dolgoztak".
Az ukrán fegyveres erők a kijevi vezetés szerint a szakadár támadások ellenére maradéktalanul tartják magukat a szeptember 1-jén életbe léptetett minszki tűzszüneti megállapodáshoz.
Ezzel szemben a szakadárok önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaságának "védelmi minisztériuma" hétfőn azzal vádolta az ukrán fegyveres erőket, hogy az elmúlt 24 órában 11-szer sértették meg a tűzszünetet Donyeck, és a megyeszékhelytől északra fekvő Horlivka térségében.
Eduard Baszurin, a szakadár "védelmi minisztérium" szóvivője azt közölte, hogy felderítésük 10 ukrán tüzérségi nehézfegyver frontvonalra szállítását rögzítette. Állítása szerint Luhanszke (Donyeck elővárosa) térségében négy darab D-30-as, 122 milliméteres tarackot, a Horlivkától északnyugatra fekvő Dzerzsinszknél két BM-21-es Grad rakéta-sorozatvető rendszert, a Horlivkától nyugatra eső Novhorodszkénél pedig négy önjáró tüzérségi löveget fedeztek fel. Közlése szerint a szakadár felderítés három T-64-es Bulat páncélos jelenlétét is megállapította a fronttól tíz kilométerre, Krasznohorivka településnél.
Mindkét fél azzal vádolja egymást, hogy a támadásokkal a másik fél válaszcsapást akar tőle kiprovokálni.
Áldozatokról, katonai veszteségekről egyelőre egyik oldal sem számolt be.
Kijev figyelmeztetett arra, hogy ha a szakadárok tovább élezik a konfliktust, azzal veszélybe sodorják a már megkezdett fegyverzetkivonást a térségben. Múlt szerdán öt katona sérült meg a frontvonal mentén a szakadárok váratlanul felújított támadásai következtében. Azt megelőzően viszonylagos nyugalom honolt a térségben azóta, hogy szeptember 30-án Minszkben a kelet-ukrajnai konfliktus tárgyalásos rendezésére életre hívott - Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló - összekötő csoport megállapodott a front menti övezetből történő fegyverzetkivonás folytatásáról, azaz a 100 milliméternél kisebb kaliberű tüzérségi eszközök eltávolításáról a két fél közötti ütközőzóna 30 kilométer széles térségéből. A 100 milliméternél nagyobb kaliberű nehézfegyverek kivonását már a februári minszki megállapodás előírta a szemben álló feleknek.
Októberben mindkét fél megkezdte a fegyverzetkivonást. A múlt héten az ukrán fegyveres erők és a szakadárok egyaránt azt jelentették, hogy be is fejezték a folyamatot. Kijevi források szerint viszont a szakadárok csak imitálják a kivonást, és nehéztüzérségi fegyvereket rejtenek el a frontvonal közelében, miközben Oroszországból továbbra is kapnak fegyver- és lőszerutánpótlást.
Kijev felhívta a figyelmet arra, hogy a szakadárok folyamatos "provokációikkal" jelentősen megnehezítik a térség aknamentesítését és a felújítási munkálatokat, ami a tél beállta után humanitárius katasztrófához vezethet a régióban.

  • Honvédelmi miniszter: Irán 

  • felejthetetlen leckét ad az 

  • agresszoroknak 



2015.11.02. english.farsnews.com Persianews.vcp.ir 
Teherán, FNA - Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere kijelentette, hogy az iráni fegyveres erők teljes mértékben készen állnak arra, hogy olyan végzetes választ adjanak az Egyesült Államok vagy Izrael esetleges ellenséges lépésére, amit soha nem fognak elfelejteni. 
 
Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere - Farsnews fájl fotó
 A migrációs válság eltereli a figyelmet az amerikai invázióról (adatlistazo.hu)






Bulgáriában civil ellenállás szerveződik az amerikaiak bevonulása ellen 



2015.06.27. hidfo.ru 
Ügyvédek, újságírók és civil szervezetek aktivistái nyitottak frontot Washington kelet-európai háborús készülődése ellen, és tiltakoznak az ellen, hogy Bulgáriába is bevonul az amerikai páncélos haderő. 


A civil szféra képviselői széleskörű aláírásgyűjtésbe kezdtek, és a petíciót nemsokára át fogják adni a nemzetgyűlésnek és a minisztertanácsnak. A Blitz bolgár sajtóorgánum szerint a Modern Bulgária mozgalom szervezi a civil csoportokat, és politikai nézetektől függetlenül egyesítik a különböző mozgalmakat az amerikaiak háborús készülődése ellen. 

A petíció felszólítja a bulgáriai kormányt, hogy akadályozza meg az ország háborús felvonulási területté alakítását, és ne engedje, hogy más országok saját geopolitikai céljaik megvalósítására használják fel Bulgáriát, ha azt a nemzeti érdek kárára teszik. 


"Megértjük más szuverén országok álláspontját, hogy megvannak saját félelmeik és konfliktusaik Oroszországgal. Ennek ellenére úgy gondoljuk, tiszteletben kell tartsák Bulgária szuverenitását, és a mi nemzetbiztonságunk nincs semmiféle fenyegetésnek kitéve Oroszország részéről. Így semmi nem kényszerít minket arra, hogy elfogadjuk az amerikai csapatok jelenlétét Bulgária területén." 
Ashton Carter amerikai védelmi miniszter június 23-án jelentette be, hogy Washington nehézfegyverzetet helyezne a kelet-európai országokba. Bulgáriában, Romániában, Lengyelországban, Litvániában, Lettországban és Észtországban amerikai páncélosok állomásoznának bevetésre készen, és újabb NATO-bázisokat építenek, ami lehetővé tenné az amerikai csapatok állandó jelenlétét. 
Carter bejelentése óta az európai sajtó minden mással foglalkozik, többek között a bevándorlás-kérdéssel és újabb pénzügyi válságok prognosztizálásával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy az amerikaiak megszállják Európát.


Toroczkai László: Megérkeztek a lengyelek is hozzánk. A napokban a cseh rendőrautók is felbukkantak Ásotthalmon, a szlovákok pedig már korábban is itt voltak. Nem tagadom, furcsa érzés látni a településeinken az idegen fegyvereseket és járműveiket, de tudom, hogy azért küldték őket, hogy segítsenek megvédeni a határt. Isten hozta őket! 
"Létezik egy igazi Európa, mely abban egységes, hogy az igazság és a szabadság nevében ellenszegül a zsarnokságnak. A magyar szabadságharcosok ezrei ma ezért az Európáért halnak meg." 
(Albert Camus irodalmi Nobel-díjas francia író, filozófus) 
Kapcsolódó: 
   Megkezdték határunk védelmét a lengyelek (alfahir.hu
   Forradalmi hangulat Bukarestben (hu.euronews.com
   Szlovákiában is lesz NATO-központ (ujszo.com
   Tüntettek a szlovák-cseh határon a NATO-konvoj áthaladása miatt (ma.hu
   Cseh katonák a NATO háborúzása ellen (huntv.info
   Lengyel politikus: Lengyelországnak nincs szüksége a NATO fokozott jelenlétére (hidfo.ru
   Lengyel államfő: erősíteni kell a NATO jelenlétét a térségben (kitekinto.hu
   Amerikai katonai konvoj tart Magyarországra (444.hu
   Áder összefogásra hívta fel a NATO-tagállamokat (magyarhirlap.hu
   Ponta: román vagy lengyel lesz a NATO főtitkár (kozpont.ro
   Orbán Viktor: nem fogadjuk el, hogy máshol döntsék el, kikkel éljünk együtt (marosvasarhelyi.info




MEGKEZDTÉK HATÁRUNK VÉDELMÉT A LENGYELEK



Megkezdték a magyar, cseh és szlovákiai kollégáikkal közös szolgálatot a szerb határszakaszon azok a lengyel határőrök, akik pénteken érkeztek Magyarországra - tapasztalta a helyszínen szombaton az MTI tudósítója.
A 43 fős lengyel kontingens tagjai magyar, cseh és szlovákiai kollégáikkal és magyar katonákkal látnak el közös járőrszolgálatot. A lengyel határőrök saját egyenruhájukat, fegyverüket viselik, saját szolgálati gépkocsijukat is használják, és a többi külföldi egyenruháshoz hasonlóan V4 feliratú karszalagot hordanak.


A képen inkább Hasek Svejkjeit láthatjuk , ha olyan jó poénokat sütnek el mint Svejk a derék katona itt a helyük !!!, de azért hívjátok haza a mi katonáinkat. Ne áldozzák zsidó érdekért az életüket arra ott vannak az Amerikaiak !!!!


A visegrádi országokból érkezett rendőrök és határőrök feladata a határátkelőhelyek közötti biztonsági határzárral védett zöldhatár őrzése, gyalogos, illetve gépkocsizó járőr- és figyelőszolgálat ellátása, valamint a határtól távolabb végzett ellenőrzések támogatása. Intézkedni magyar rendőri felügyelettel, a magyar jog alapján tudnak. A külföldi rendőrök - a szolgálati feladatok függvényében, váltásokban - 12 órás szolgálatban hajtják végre feladataikat.




Tüntettek a szlovák-cseh határon a NATO-konvoj áthaladása miatt




A másfélszáz járműből álló, mintegy 640 katonát szállító konvoj így hétfőn este fél kilenc körül fennakadások nélkül haladt át a brodskéi határátkelőn.










@2dCavalryRegt/twitter
Több mint száz tüntető tiltakozott hétfőn este a szlovák-cseh határon annak az amerikai katonákból álló NATO-konvojnak az áthaladása miatt, amelynek tagjai a németországi Vilseckben lévő laktanyájukból, Csehországon és Szlovákián keresztül a magyarországi Brave Warrior gyakorlatra tartanak.

A szlovák, orosz és szír zászlókkal, valamint "Amerikai gyilkosok menjetek haza" és hasonló feliratú transzparensekkel felszerelt autókkal a határhoz érkezett tüntetők eredeti terveik szerint időlegesen fel akarták tartóztatni a katonai konvojt. Ezt azonban megakadályozta a rendőrség, amelynek egységei a tiltakozókat nem engedték a konvoj útjába. A másfélszáz járműből álló, mintegy 640 katonát szállító konvoj így hétfőn este fél kilenc körül fennakadások nélkül haladt át a brodskéi határátkelőn.

A konvoj Szlovákián való áthaladása ellen tartott tiltakozó megmozduláson többnyire különböző civil és politikai szervezetek képviselői vettek részt, egy néhány tucat fős csoportjuk délután Pozsonyban gyűlt össze, s onnét indult a határhoz.

"Ennek a konvojnak a katonáit háborúk szítóinak tartjuk" - mondta a megmozdulás okairól az MTI-nek Suleyman Jalal, a tiltakozó akció egyik koordinátora, Szlovákia Kommunista Pártjának alelnöke az aktivisták pozsonyi gyülekezőhelyén. A NATO-konvoj áthaladását provokációnak és erődemonstrációnak nevezte a megmozdulás egy másik közismert résztvevője, Ján Carnogursky volt szlovák miniszterelnök, volt államfőjelölt. "Az amerikaiak ezen az úton is nyilvánvalóvá teszik, hogy nem lenne idegen számukra egy konfliktus Oroszországgal (...), és ezzel minket is be akarnak vonni az ukrajnai konfliktusba, holott Oroszország nekünk nem ellenségünk" - szögezte le Carnogursky. A konvoj átvonulásának biztosítását a szlovák védelmi minisztérium az ország NATO-tagságából adódó kötelezettségei teljesítésének nevezte.

A szlovák hadsereg közlése szerint a NATO konvojt alkotó katonai egységei szeptember 17-ig tartózkodnak Szlovákiában, ezt követően vesznek részt az egyhetesre tervezett Brave Warrior katonai gyakorlaton Magyarországon. A Brave Warrior-on 7 ország (Amerikai Egyesült Államok, Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Románia, Szlovénia, Ukrajna) mintegy 1800 katonája gyakorlatozik majd.







Politikus:

Lengyelországnak nincs szüksége a NATO fokozott jelenlétére



Janusz Korwin-Mikke, lengyel politikus szerint Lengyelország valójában nincs kitéve semmilyen fenyegetésnek, mellyel indokolható lenne a NATO jelenlétének fokozása.
A politikus a Szputyik hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, ő nem érzi úgy, hogy Lengyelország tényleges veszélynek lenne kitéve, és igen nehézkesen indokolható az újonnan beiktatott államfő, Andrzej Duda túlfokozott aggodalma, amivel a NATO lengyelországi jelenlétének fokozását kérte. Korwin-Mikke szerint Lengyelország semleges kellene maradjon, még az ukrán konfliktus kapcsán kibontakozó háborús hangulat közepette is.
Ismétlem: nem Lengyelországnak, hanem Ukrajnának van konfliktusa Oroszországgal.”
A politikus emellett kijelentette, hogy a NATO 50. évfordulójára teljességgel kiábrándult a katonai szövetségből, ami egykor jó célokat szolgált ugyan, de mostanra egy agresszív, terjeszkedő hatalom, az Egyesült Államok expanzionizmusának szolgálatában áll.
A NATO azóta folytat haderő-összpontosítást Kelet-Európában, mióta a Krím-félsziget egy abszolút többségű döntést kifejező referendumot követően újraegyesült Oroszországgal. Észtország, Lettország és Litvánia területére szintén bevonult a NATO, mert a balti országok lakosságának közel egyharmada orosz, és Washingtonban attól tartanak, hogy az orosz lakosság nem fogja szó nélkül hagyni, ha ott is megjelennek a Moszkvára irányított amerikai rakétarendszerek. Az önmagát megindokló katonai beavatkozás pedig leginkább azok szerint szükséges, akik az Egyesült Államok – mint nagyhatalom – támogatásától remélik saját hatalmi pozíciójuk fenntartását. Korwin-Mikke szerint azonban az egész háborús propaganda kontraproduktív, és valójában egyik résztvevő ország érdekét sem szolgálja, egyedül az Egyesült Államok érdekelt a feszültség szításában.

Washington célja a visegrádi csoport egységének megtörése



Lengyelország újonnan megválasztott kormánya még nagyobb létszámú NATO-haderőt akar behívni az országba. Kifejezetten amerikai katonákat akarnak.
A “Törvény és Igazság” nevű párt a szavazatok 38%-ával jutott kormányra, és várhatóan tovább erősíti “szövetségi viszonyát” az Egyesült Államokkal. Bogdan Goralczik lengyel diplomata szerint az új kormány elutasítja a német csapatok beengedését, ellenben az amerikai katonák érkezésére számítanak, és a kormány elsődleges céljának tekinti a 2016 júliusi NATO-csúcstalálkozó előkészítését.
Hétfőn John Kirby amerikai külügyi szóvivő bejelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is fenntartja “erős szövetségi viszonyát” Lengyelországgal, miután az új kormány megkezdi munkáját Varsóban.
A lengyel közéletben zajlik egy különös vita arról, hogy Németországnak esetleg újra területi követelései lehetnek Lengyelországgal szemben. A közvélemény ilyen irányú formálása fokozottan alkalmas arra, hogy a kormány a többségi lakosság felé legitimálja a fokozott amerikai katonai jelenlétet.
Korábban a visegrádi csoport több vezető politikusa is ellenezte a NATO újabb parancsnoki központjainak létrehozását térségünkben, és az amerikai csapatok behívását. Augusztus 18-án Szlovákia külügyminisztériumának szóvivője a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy nem fogják engedélyezni az amerikai csapatok állandó jelleggel Szlovákiában állomásoztatását, és ez a kormány hivatalos állásfoglalása. Washington azonban a NATO szervezetének felhasználásával, nyomásgyakorlásként fokozza katonai jelenlétét térségünkben.
Az Egyesült Államok kelet-európai célkitűzése a visegrádi csoport egységének megtörése, mert a visegrádi együttműködés fokozása lehetővé tenné, hogy tagjai stabilitásuk elvesztése nélkül, egy térségi szövetség részeként függetlenedjenek az amerikai befolyástól.

Áder összefogásra hívta fel a NATO-tagállamokat

A migrációs válság tekintetében is együtt kell működni a köztársasági elnök szerint

MH/MTI – 2015.11.04. 13:02 
Nemcsak a fegyveres konflikutosk esetén, de a migrásióc válság tekintetében is szolidárisnak kell lenniük a NATO-tagállamoknak egymással szemben - jelentette ki Áder János köztársasági elnök Bukarestben az észak-atlanti szövetség közép- és kelet-európai államfői értekezletén.
nato áder leadJan Hamácek, a cseh parlament alsóházának elnöke, Andrej Kiska szlovák, Rosen Plevneliev bolgár, Toomas Hendrik Ilves észt, Andrzej Duda lengyel, Klaus Iohannis román, Dalia Grybauskaite litván, ÁderJános magyar, Raimonds Vejonis lett elnök és Alexander Vershbow, a NATO helyettes főtitkára (b-j) a konferencia előtti fotón, a közép- és kelet-európai NATO-tagállamok bukaresti találkozóján. MTI Fotó: Illyés Tibor
A magyar államfő felszólalásáról Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója tájékoztatott a zárt ajtók mögött lezajlott tanácskozást követően.
Drónokkal erősíti meg Dél-Európa védelmét a NATO
Drónokkal erősíti meg Dél-Európa védelmét a NATO, amelyeket a szicíliai Signella légibázisra telepítenek - jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán az észak-spanyolországi Zaragozában, ahol az elmúlt 13 év legnagyobb hadgyakorlatának a "Trident Juncture-2015" (Hármas elágazás) utolsó művelete zajlik.
A főtitkár szerint a szicíliai bázis kulcsfontosságú az Afganisztán, Irak, Szíria, a Közel-Kelet és Észak-Afrika felől érkező esetleges fenyegetésekkel szemben, ezért szükséges a drónok alkalmazása.
Hangsúlyozta: a pénteken záruló hadgyakorlat révén a NATO-erők fel lesznek készülve, hogy szembenézzenek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorista szervezet "brutalitásával" ugyanúgy, ahogy az Ukrajna felé irányuló "orosz agresszióval" is. A szövetség jelenleg nem lát azonnali fenyegetést, de véleménye szerint erős védelemmel elkerülhetők a kockázatok és világos üzenetet lehet küldeni bármelyik lehetséges ellenségnek.
Jens Stoltenberg hozzátette, hogy nemzetközi megfigyelőket kértek fel a hadgyakorlat figyelemmel kísérésére, köztük Oroszországot is, és kifogásolta, hogy Moszkva saját hadgyakorlatán ezt nem viszonozta.
Az október elején kezdődött, öt hétig tartó NATO-hadgyakorlaton összesen mintegy 36 ezer NATO-katona, 140 harci repülőgép és helikopter, valamint 90 hadihajó vesz részt 30 országból, köztük a nem NATO tagállamok - Ausztria és Svédország - is. 
A jövő évi varsói NATO-csúcsértekezletet megelőző regionális csúcson - az azt kezdeményező - Lengyelország és Románia államfője mellett Magyarország, Szlovákia, Bulgária és a balti államok köztársasági elnökei, illetve a cseh parlamenti elnök is részt vett.
Áder János felszólalásában emlékeztetett arra, hogy a konferencián jelenlévő országok képviselői történelmük során megtapasztalhatták, hogy milyen is a vasfüggöny mögött élni. „Erre ma különösen fontos emlékezni, hiszen ma ötvenkilenc esztendeje annak, hogy a forradalmat leverték Magyarországon” - mutatott rá.
Az államfő beszédében a bukaresti találkozó céljaként a biztonságérzet erősítését, a szolidaritás és az egység felmutatását nevezte meg. Áder János azt kérte a jelenlévő államfőktől, hogy miközben a katonai fenyegetettség, a biztonsági fenyegetettség tekintetében jogosnak tekintik, hogy szolidárisak egymás álláspontjával, legyenek szolidárisak egy másik súlyos probléma, a migráció kapcsán is. „Nem egyformán érezzük még ennek a hatását, de a probléma itt van és egyforma fenyegetettséget jelent országaink számára” - figyelmeztetett Áder János.
Budapestre invitálta Iohannist az elnök
Áder János magyarországi látogatásra hívta meg Klaus Iohannis román államfőt szerdán a NATO-tagállamok bukaresti államfői értekezlete alkalmából tartott kétoldalú megbeszélésükön.
A rövid négyszemközti találkozót követően Áder János elmondta: a román elnök elfogadta a meghívást, és várhatóan jövő év elején érkezik Magyarországra.
"Jó hangulatú találkozó volt a mai, ami tulajdonképpen az első lépés ahhoz, hogy egy részletesebb, több témát is felölelő tárgyalást folytassunk (...) Őszintén remélem, hogy nyugodtabb nemzetközi légkör övezi majd ezeket a tárgyalásokat, és sokkal inkább a kétoldalú kérdésekről beszélhetünk, mint általános nemzetközi, akár biztonságpolitikai, akár a migrációt érintő kérdésekről" - mondta Áder János.
Beszámolója szerint a Klaus Iohannisszal folytatott kétoldalú megbeszélés hangsúlyos része a migrációról szólt, miként a regionális NATO-csúcson részt vevő államfők a közös ebéd alkalmával folytatott kötetlen beszélgetésén is ez volt a központi téma, annak ellenére, hogy a találkozó hivatalos részén csak érintőlegesen foglakoztak a bevándorlás kérdésével.
Úgy vélte, hogy a bukaresti találkozón részt vevő országok közép- és kelet-európai elnökei helyesen képviselik saját országuk, a saját nemzetük érdekeit, "a józan ész pártján állnak". Hozzátette: örülne, ha ezeket a véleményeket Nyugat-Európában is minél hamarább meghallanák.
Az államfő a találkozón elmondta, hogy a migrációs probléma három részből áll: van egy humanitárius, egy büntetőjogi és egy nemzetbiztonsági része.
"A humanitárius résszel foglalkozni kell: a politikai menekülteket be kell fogadni Európába, de a gazdasági menekülteket nem szabad ilyen nagy számban befogadni. Úgy tűnik, ma már egyre többen osztják ezt a véleményt, hiszen legutóbb mintha a német kancellár is ezt a véleményt osztotta volna" - mondta Áder János.
A migráció büntetőjogi aspektusáról kifejtette: az embercsempészetet az elhibázott európai uniós migrációs politika egy virágzó bűnügyi üzletággá tette. Az érintett országoknak együtt kell működniük abban, hogy felgöngyölítsék az emberek nyomorúságából tőkét kovácsoló embercsempész hálózatokat, és az eddiginél sokkal súlyosabb büntetést alkalmazzanak ellenük.
A migráció nemzetbiztonsági kockázatáról elmondta: botorság, politikai vakság és felelőtlenség lenne eltagadni azt, hogy a több százezer ellenőrizetlenül érkező migráns növeli a terrorizmus veszélyét minden egyes országban. "A nemzetbiztonsági szolgálatok együttműködését is javítani kell, hogy ezt a kockázatot a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük, mert az emberek biztonsága ezt igényli" - szögezte le Áder János Bukarestben.
A bukaresti regionális csúcson - az azt kezdeményező - Lengyelország és Románia államfője mellett Magyarország, Szlovákia, Bulgária és a balti államok köztársasági elnökei voltak jelen, illetve a cseh parlamenti elnök is részt vett. A kilenc ország vezetői közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben a NATO katonai jelenlétének megerősítését szorgalmazzák a keleti szárnyon, azokon a pontokon, ahol az szükséges. 
Erősítenek a keleti szárnyon
A regionális csúcson a résztvevő kilenc ország vezetői közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben a NATO katonai jelenlétének megerősítését szorgalmazzák a keleti szárnyon, azokon a pontokon, ahol az szükséges.
A közös nyilatkozat a biztonság oszthatatlanságát, a NATO szolidaritását és kohézióját hangsúlyozza, rámutatva, hogy a szövetségnek egységesen kell fellépnie mind a keleti vagy déli biztonsági kockázatokkal szemben, és folytatnia kell a „nyitott kapuk” sikeresnek bizonyult politikáját.
A „Szövetségesi szolidaritás és megosztott felelősségvállalás” című bukaresti közös nyilatkozat szerint az aláírókat továbbra is erősen aggasztja Oroszország agresszív fellépése, és úgy vélik, Moszkvának vissza kell térnie a nemzetközi jog és vállalt kötelezettségei betartásához ahhoz, hogy a NATO és Oroszország között helyreálljon a kölcsönös bizalmon alapuló viszony.
- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/39512/Ader_osszefogasra_hivta_fel_a_NATOtagallamokat?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.rxFumT1b.dpuf


Ez az ember lehet , hogy Amerikának , és Telavivnak is kémkedik ??
A patkány csak a börtönbe volt besugó , ez a féreg meg a jelenünket árulja , hogy az unokáidnak ne legyen jövője !!!


Ponta: román vagy lengyel lesz a NATO főtitkár



Ponta: román vagy lengyel lesz a NATO főtitkár

Victor Ponta miniszterelnök azt valószínűsíti, hogy a következő NATO-főtitkár a frissen csatlakozott országok valamelyikéből kerül majd ki, ami szerinte “egyértelműen” Lengyelországot, vagy Romániát jelentheti – közölte kedden a politikus egy televíziós nyilatkozatban.
 
Az Észak-atlanti Szövetség élére 2009-ben megválasztott dán Anders Fogh Rasmussen mandátuma jövő nyáron jár le. 
A sajtóban korábban már felröppent egy olyan híresztelés, hogy Traian Băsescu államfő – akinek elnöki mandátuma 2014 végén jár le – megpályázná a NATO-főtitkári tisztséget. “A román állam egyetlen intézménye sem javasolt ilyesmit” – reagált a híresztelésre az államfő szóvivője.
Victor Ponta miniszterelnök a B1 hírtelevíziónak adott interjújában elmondta: megkereste őt egy román politikus – nem Băsescu -, aki támogatását kérte ahhoz, hogy megpályázza a NATO-főtitkári tisztséget.
Bármiért is haragudtunk volna egymásra, támogatni fogom, ha egy románnak reális esélye lesz egy ilyen fontos tisztséget betölteni” – mondta Ponta. A műsorvezető kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy Mircea Geoanăkorábbi washingtoni nagykövetről, külügyminiszterről, szenátusi elnökről és államfőjelöltről van-e szó.
Közelmúltban tett amerikai látogatásáról hazatérve Geoană a jelöltségét firtató kérdésre annyit mondott a Mediafaxnak: azért lobbizott, hogy a főtitkári tisztséget a NATO-hoz újonnan csatlakozott országok valamelyike kapja meg 2014-ben. A hírügynökség felidézte, hogy Damon Wilson, az Egyesül Államok Atlanti Tanácsának ügyvezető alelnöke Twitter-oldalán “hiteles NATO főtitkár-jelöltnek” nevezte Mircea Geoanát.
forrás: mti




Orbán Viktor: nem fogadjuk el, hogy máshol döntsék el, kikkel éljünk együtt



Elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországon kívül döntsék el, “kikkel kell együtt élnünk”.

orban-viktor
A kormányfő szombaton Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: bár ma Magyarországon kevesebb a keresztelő, mint a temetés”, de nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak”.

A miniszterelnök szerint ki kell mondani: “nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk”.

Orbán Viktor beszédében fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljon.
Felcsútról szólva a kormányfő úgy fogalmazott, “mindig is tehetséges falu voltunk”, a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. “Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk” a falusit – hangsúlyozta.
Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy “történik valami”. “Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét: ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.
Orbán Viktor célul tűzte, hogy Felcsút mellett a Váli-völgy minden települése sikeres legyen.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP), Felcsút polgármestere az ünnepségen arról beszélt, hogy az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni kell majd.
A rendezvényt megelőzően a Faluház előtt Orbán Viktor aláírta a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóta ellen indított, Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját.


De mi a fasiszta zsidókkal sem akarunk együtt élni !!!





Kötelező tananyaggá tennék a focit az iskolákban 



2015.11.07. propeller.hu 
A kerettantervet módosító javaslathoz nyújtott be előterjesztést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ennek értelmében a labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag - vette észre az Origo. 
A focioktatás egyaránt vonatkozna a fiúkra és lányokra, méghozzá egyből az első évfolyamtól kezdve. Mint a lap írta: az előterjesztés évfolyamokra bontva, igen részletesen taglalja, hogy a heti két kötelező fociórán milyen tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek. 

A tervezet szerint a magyar népesség egészen 18 éves koráig tanulná a labdarúgást, és bár mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint, "költségvetési egyenlegrontó hatása nincs". Tehát Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint nem kerülne plusz pénzbe az ehhez nyilvánvalóan hiányzó pedagógusok képzése, az infrastruktúra kialakítása vagy az egész tervezet eszközigénye. 
Kapcsolódó:
   
Nem lesz kötelező tananyag a labdarúgás - az iskolák dönthetnek róla (mandiner.hu)
   
Úgy tűnik, Orbán Viktor rámozdult a Nemzeti Sportra is (szeka.blog.hu)
   
160 milliárd kongó stadionokra (blikk.hu)
   
Puskás stadion: 100 milliárdot dobunk ki az ablakon (portfolio.hu)
   
Csodastadionok lesznek a magyar harmadosztályban (444.hu)
   
Döntött a kormány - plusz milliárdok stadionfejlesztésre (napi.hu)
   
46 milliárd forint jut stadionokra jövőre is (mfor.hu)
   
Orbán felcsúti ministadionja lesz a legdrágább aréna (mfor.hu)
   
Tévedés: nem az új stadionoktól lesz jobb a magyar foci (mifocink.com)
   
Pöcegödrökre épült stadionok: a romlás fellegvárai (mandiner.hu)
   
Jövőre sem enyhül a stadionépítési láz - közel százmilliárd forint sportlétesítményekre (atlatszo.hu

   
Nem voltál otthon, amikor jött a kéményseprő? Ezért megfizetsz... (privatbankar.hu)
   
A parlament idei ütemtervében már nem szerepel a kéményseprés január 1-jei átszervezésének a javaslatcsomagja (hvg.hu)
   
"A kormány célja továbbra is az, hogy az energiaellátás Magyarországon legyen a legolcsóbb európában" (fidesz.hu)
   
1000 milliárd! Brutális elvonás jön (blikk.hu)
   
Az önkormányzati elvonás felszámolja a helyi szociálpolitikát (hvg.hu)
   
Hatalmas csapás a szociális segélyek elvonása (lorincimagazin.blog.hu)
   
Itt van Varga Mihály bokros-csomagja (alfahir.hu)
   
Varga Mihály: a gazdasági növekedés többletforrásaiból jut az adócsökkentésre - semmi! (dehir.hu)
   
Elszámoltatás az eltűnt százmilliók miatt? Felejtse el, haver az összes (alfahir.hu)
   
Bárki elől megveheti a földet az állam (uzletresz.hu)
   
Matolcsy szerint tündérmese részesei vagyunk (24.hu)
   
Falta az állami-önkormányzati milliárdokat, most pedig bedőlt a pápai húsgyár (hvg.hu)
   
Nagy bajba került Magyarország - két oldalról zárul a csapda (napi.hu)
   
Orbán alázatot és kemény munkát vár (origo.hu)
   
Orbán Viktor elmesélte az ovisoknak, hogy nem szégyen a lopás, ha hasznos (magyarnarancs.hu)
   
Egyre több áramot termel napelemekkel Európa (ujenergiak.hu)
   
Nálunk egy újabb rezsicsökkentés lesz a paksi bővítés (origo.hu)





 



160 milliárd kongó stadionokra


Budapest — Ömlik a pénz a magyar futballba! Ha a játékosok nem is veszik fel a iramot a nemzetközi élmezőnnyel, a stadionfejlesztést tekintve már ott vagyunk a legjobbak között.
Az állam 33 projektbe szállt be összesen 160 milliárd forintnyi támogatással, 2018-ig pedig további 6 milliárdot fordít erre a célra. Ezek közül néhány már elkészült, például a Ferencváros, a Debrecen és a Felcsút arénája, több átépítése folyamatban van, néhányat pedig hamarosan kezdenek el felújítani.
A kormány két dolgot hajlandó támogatni, ha futballról van szó. A fiatalokat vagyis az utánpótlást, valamint a nézőket, azaz a létesítményeket. A lelátókat a közönségnek építjük, hogy kulturált körülmények között nézhessék a játékot – jelentette ki a közelmúltban Orbán Viktor (51). – Az MLSZ készített egy létesítményfejlesztési programot, amelyet a kormány jóváhagyott. Cserébe azt várjuk el, hogy a profi klubok befizessék az adót és a lelátókon ne hangozhasson el olyasmi, amiért a szülők a gyerekeket inkább otthon hagyják. Az szeretnénk, ha a stadionok a családok időtöltésének kedvelt helyei lennének. Ez a megállapodás sajnos nem váltja meg a magyar labdarúgást, legfeljebb egy jó beadáshoz hasonlítható, azt kérjük az MLSZ-től, hogy éljen a lehetőséggel.
 

Szavazás eredmény

Szerinted szüksége van az országnak ennyi stadionra?
A szavazást lezárták.Az összes szavazat eddig: 1642A szavazás kezdete: 2014.12.18.Inkább kórházakra költötték volna88%Szükség van rá 7%Igen, csak nem ennyiért 5%
 
Nos, egyelőre úgy tűnik, nem sikerült gólra váltani a remek passzt, hiszen a stadionok többségében rendre még csak fél ház sincsen a mérkőzéseken. Sőt tavaly tavaszhoz képest az átlagnézőszám 650 fővel csökkent a bajnokságban.
Vajon, mit tud tenni egy klub, hogy minél több drukker menjen ki a stadionokba?
Komoly vonzerőt jelent a szép új létesítmény – nyilatkozta lapunknak korábban Róka Géza (52), a DVSC-TEVA klubigazgatója. – Persze, a futballban a legfontosabb a játék, mégiscsak erre kíváncsiak a nézők, jó teljesítményt kell nyújtani  ahhoz, hogy folyamatosan megteljenek a lelátók.
A Ferencváros stadionja európai viszonylatban is az egyik legmodernebb, mégis kevés a néző (Fotó: Grnák László)


Na , hogy a többi hülyeséget itt ne ismételjem el ,
az az objektum a te és családod , mega barátaid koncentrációs tábora lesz , ez ki van adva e huszároknak , és addig is éheztetik a magyar gyerekeket, míg ők továbbra is kilopják a szemeteket is , ha becsukjátok azt sem tudjátok meg melyik szervkereskedő szedte ki !!!


Orbán Viktor elmesélte az ovisoknak, hogy nem szégyen a lopás, ha hasznos


Felcsúton a miniszterelnök megidézte Rákosi szellemét, és elbüszkélkedett vele, hogy a faluja jobban teljesít, miközben mások nyomorognak.

Felcsútra ötször annyi focipénz ment, mint egész Vas megyébe” – csodálkozott rá tavaly a magyar valóságra egy Vas megyei regionális lap. Ha pontosak akarunk lenni: 2010 óta összesen már 9,047 milliárdot zsebelt be a felcsúti focialapítvány a tao-pénzekből, ötször annyit, mint a második legeredményesebb Újpest.

Fotók: MTI
Látjátok, gyerekek, így kell megfújni dolgokat!




Ezek a milliárdok ugyanúgy az adófizetők pénzei, mint az a 11 milliárd, amit – számításainkszerint – Mészáros Lőrinc egyik cége elnyert ebben az évben különböző közbeszerzési pályázatokon. Figyelem: ez csak 2015 első 8 hónapját jelenti, és egyetlen céget. A miniszterelnök gázszerelő barátjának azonban átláthatatlan mennyiségű cége van, amelyek a legkülönbözőbb területeken teljesítenek kiválóan. Csak egy példa: Mészáros cége olyan jó munkaerő, hogy kertészeti tapasztalatok nélkül is ők nyerték el az Alcsúti Arborétum fejlesztésére kiírt tendert. Mind a kettőt. Az arborétum amúgy végső soron annak az alapítványnak a tulajdona, amelynek elnöke Mészáros Lőrinc.
A képlet tehát egyszerű: jön a közpénz, Felcsút szépül, Mészáros Lőrinc gyarapszik.
Ha azt hiszik, Orbán Viktor szégyelli, hogy az ő kedves kis faluja és jó barátja az intézményesült korrupció haszonélvezői, ha azt gondolják, hogy a miniszterelnök nem tudja, hogy mindeközben más falvakban alig lehet élni... De nem is folytatjuk, nyilván mindenki tudja, hogy Orbán Viktor nem szégyelli, ezt sem. Orbán is pontosan tudja, hogy Magyarországon „veszélyeztetett életformának kell tekinteni a falusi életformát”. Kivéve Felcsúton. Nézzék csak, ilyen egyszerű ez:


Az arcpirító beszéd amúgy a felcsúti óvoda fennállásának 60. évfordulóján hangzott el, ahol Orbán Viktor megtekintette az óvodások előadását, és Rákosi Mátyást idéző atyai derűvel élvezte a népszerűséget. Eltelt 60 év, de van, ami nem változott.




Ego és identitás


Illyés 1974. április 19-i naplóbejegyzésében beszámol egy véletlen találkozásáról Kádárral. Az MSZMP első titkára autójában a déli sétáját végző író mellett haladt el. Kádár megállíttatta járművét, és pár szót váltott - tegeződve - a költővel. "Mondtam már Aczélnak, üljünk egyszer össze egy feketére. - Már csak szomszédsági alapon is. Aztán újra: hova fordul a világ. S a nemzeti vetélkedés. - Megtesszük, amit lehet. Aztán nyomatékkal: - S ahogy lehet. Aztán most már kimondom: Ceausescu. - Rengeteg bajt csinál. Meg-megállva így ballagunk le a kocsihoz. Üdvözli Flórát. Csináljuk meg azt a találkozót."

E második találkozó napját, helyszínét Illyés nem jegyezte fel, de tényét röviden megemlítette. Az első alkalommal elhangzott mondatok közül Illyés ismét feljegyzi Kádár nyomatékos fordulatát: "Ahogy lehet." Kádáron, Illyésen kívül Aczél és Déry is ott voltak, utóbbiak össze is csókolóztak. A találkozó tényét rögzítő mondatok előtt Illyés fontosnak tartotta megjegyezni: "Világosság elé lehet tartani bennünket, gerincünk úgy áll, ahogy húsz éve." Hogy miért épp húsz évet írt, azt nem tudom. (1954-es naplójának megjelent részei nem különösképp személyesek.)
Negyven évvel korábban a Komintern vendégeként, Nagy Lajos társaságában Illyés Oroszországban járt, 1935-ben pedig egy másik találkozón vett részt. Az Új Szellemi Front nevében Féja Géza, Móricz Zsigmond, Németh László, Szabó Lőrinc, Tamási Áron, Zilahy Lajos társaságában - az utóbbi villájában - Gömbös Gyulával beszélgetett.
A plebejus arisztokrata
Nem sok író, szellemi ember akadt a XX. században, aki ilyen könnyedén és szabadon járt-kelt volna ennyire eltérő világok, kultúrák között. József Attila és Imrédy Béla minden bizonnyal, Hidas Antal és Gömbös talán tudtak, de nyilván semmi jót nem gondoltak egymásról. Illyés mindüket személyesen ismerte, becsülte, félte, túlélte.
 
Fotó: Soós Lajos / MTI
Bonyolultabb történet ez, mint amelyeket a társutasok életeként, tevékenységeként ismerünk. (Illyés "társutasságán" lapunkban Majtényi György, György Péter, Kálmán C. György és Bán Zoltán András morfondírozott el az elmúlt hetekben - a szerk.) Társutasokon 1945 után azokat a pártfeladatból párton kívüli elvtársakat értették, akiket az MDP jobban fel tudott használni, ha fenntartotta a függetlenségük látszatát. Társutas volt a szociáldemokrata Szakasits Árpád, Ries István, Marosán György, a kisgazda Ortutay Gyula, Dinnyés Lajos, Dobi István, a parasztpárti Darvas József. Megannyi rosszul végződő, fájdalmas vagy silány életút. Illyés azonban nem volt - a Leninnek tulajdonított, valójában ismeretlen eredetű mozgalmi fordulattal élve - hasznos hülye, idióta. A kommunista nómenklatúra felől nézvést talán naiv volt, de nem volt könnyen kihasználható, mint sok, főként Nyugaton élő, "haladó", valóban társutas értelmiségi. A társutasokat amúgy a kommunisták használat után általában eldobták. A kommunista szájhagyomány szerint egy jeles magyar tudós-politikusnak mondta volna Rákosi Mátyás: "Kivont kard voltál a Párt kezében, s most visszadugunk hüvelyedbe." Illyéssel ilyesmi nem fordulhatott elő. A maga útját járta - a kérdés most az, hogy milyen út volt ez, és hova vezetett.
 
Párját ritkító taktikai érzékkel, franciás rafinériával haladt rajta. Cserében az önmagához való hűség és a hűség látszata közötti érzékelhetetlen különbségtől szenvedett a legtöbbet, s részben ettől, a szerep átélésének folyamatos munkájától lett depressziós. Mindehhez mindvégig méltó partnerei voltak: a legeltérőbb politikai kultúrákhoz tartozó befolyásos, nagy hatalmú emberek, akik mind nagyra becsülték őt. Az Oroszország (1934), a Szálló egek alatt (1935), a Petőfi, aPuszták népe (1936), a Rend a romokban (1937), a Magyarok (1938) elégséges teljesítménynek bizonyult ahhoz, hogy Babits halála után ő szerkessze 1944-ig a Magyar Csillagot. "Illyés szereptudata, lényegében attól kezdve, hogy hazatért Párizsból, a nemzeti váteszköltő 19. századi modelljének újrafogalmazásában és korrekciójában öltött formát" - írja Gintli Tibor és Schein Gábor (Az irodalom rövid története a realizmustól máig, Jelenkor, Pécs, 2008). Illyés esetében különös fénytörésben áll elénk az ego és az identitás modern, tehát a XVIII. század óta feltételezhető és remélt egysége. Eszerint individualitás nélkül nincs önazonosság. A modern művészet - amelynek egyes fejezeteit Illyés Párizsban közelről követte nyomon - ennek a biztos konstrukciónak a nevében indult útra. Ő viszont ennél többet és kevesebbet is akart. Kényes és büszke ember volt, okkal félt magától is, nem véletlenül épp a Kádárral való találkozó előtt jegyezte fel magának, hogy gerincünk (sic!) úgy áll, mint húsz éve. Ezért is lett Petőfi a hőse, hiszen Illyés is a nemzet költőjének látta magát - egy olyan korszakban, amikor ez a fogalom már régen nem jelenthette azt, amit a XIX. század közepén. Azok közé tartozott, akik sorsuk végső bizonyosságát eloldozhatatlannak látták a közösség sorsától; amely közösséget saját magukkal azonosnak tekintették. A nép fiának tudta magát, s nyilván megriasztotta, amikor azt látta, hogy ő lett a rendszer maga.
De akármint is: Babits halálától Illyés haláláig, 1941-től 1983-ig az irodalom világában élők egymásra következő nemzedékei számára bizonyosnak tűnt, hogy ő a primus inter pares. Társutasoknak Kádár nem állíttatta meg az autóját. Nem találkozott velük a lakásában. Plebejus volt, akiből kivételes magasságokba eljutó szellemi arisztokrata lett: karizmatikus kívülálló a kommunizmus idején, akinek ezt a pozícióját általános elfogadás övezte. Helyzete a Kádár-rendszer idején egyedül Kodályéhoz volt hasonlítható. (A sajátos kivételezettség régi tapasztalata lehetett. A Magyarok 1938-as szeptemberi bejegyzésében ezt írja: "Egy miniszter vacsorájáról hazajövet házkutatás várt." A Kádár-rendszerben élvezte a titkosszolgálat figyelmét is.)
Mindez komor esztétikai következményekkel járt: Illyés magas árat fizetett a műveivel önnön szerepéért. Bevezetés egy Kodály-hangversenyhez c. 1962-es verse - amit Kodály 80. születésnapjára írt, s a kecskeméti színházban olvasták fel - jól mutatja a reprezentációtól való megszabadulásért folytatott küzdelmének reménytelenségét. Aki végigolvassa naplóit, látja, hogy a magát kívülről figyelni próbáló magányos öregember milyen kínosan tisztában volt mindezzel.
Rémképek
Akár így is maradhatott volna minden - hisz senki nem akadályozta abban, hogy folyvást a nemzeti megmaradásról beszéljen. Így került egyre távolabb a kortárs külvilágtól, így gyűlt benne a sértettség, s így értette félre mindinkább azt, ami "odakint", a társadalomban történt.
De mégsem csupán ennyi történt - Illyés szerepét nem pusztán kivételezettnek, de kivételesnek is gondolom, s ezért tartom figyelmeztetőnek azt a szakadékot, ami nyilvános emlékezete és örökségének használata között húzódik. A Kádár-rendszer aranykora, majd a hosszú búcsú évei alatt a Ceausescu-rendszer a rövid, pár évnyi liberalizmus után - a 70-es évek elejétől - hosszú évtizedekre elviselhetetlen, tébolyult diktatúrába csapott át. Ám a magyar irodalom intézményrendszerét ekkoriban mégsem nyomasztotta mindaz, ami a romániai magyar irodalommal történt. A kivétel - Illyéstől nem függetlenül - pár ember volt, az ekkorra felismerhető csoportként már rég széjjelvert népiek egy része, Csoóri Sándor, Kiss Ferenc, Czine Mihály, illetve Tánczos Gábor, Ilia Mihály. (Erdélyt aztán a táncházmozgalom fedezte fel újra, de ez nem hatotta át az irodalmi nyilvánosságot.) A legnagyobb jóindulattal sem állíthatjuk, hogy a 70-es évek magyar irodalmi tudatában a kortárs erdélyi magyar irodalom komolyan jelen lett volna. Sükösd Mihály 1974-ben, a Háry a körletben című darabjában úgy plagizálhatta Deák Tamás Romániában sikeres drámáját, a Honfoglalást, ahogy akarta. Semmiféle retorzió ezért nem érte, s ha néhány fiatal ellenzéki értelmiségi pár ál-Sükösd-levéllel nem hozza zavarba az irodalmi gépezetet, az esetnek nyoma sem marad (egyetlen, az Élet és Irodalomban 1975 szeptemberében megjelent mondattól, meg persze Deák Tamás infarktusaitól eltekintve). A kisebbségi irodalom nyomon követése elsősorban néhány erre szakosodott irodalmár dolga, joga, kötelme volt Szakolczay Lajostól Pomogáts Bélán át Görömbei Andrásig - máig kérdés, hogy az aranyketrec létrehozásának mi volt az ára.
Az irodalmi intézményrendszer közönyös volt - Illyést viszont elsősorban nem a kortárs irodalom, hanem a nemzeti megmaradás érdekelte. Úgy vélte, hogy az anyanyelv korlátlan használata nélkül a magyarság jövője kétséges, sőt reménytelen. Nem a kortárs szövegek, hanem az irodalom intézményesülésének a lehetősége érdekelte. Úgy járt el a "megmaradásért" vívott küzdelmében, ahogyan az irodalomról, nemzetről gondolkozott. A magányosan küzdő hőst alakította, részben joggal és okkal, részben belső kényszerből, hogy megőrizze élettörténete kontinuitását. Diagnózisainak döntő többségében kérlelhetetlenül igaza volt - még ha a nemzetiségek történeti megítélésében nem is. Ebben talán személyes sértettsége játszott közre - a Márciusi Front nyitására, tehát a dunai népek önrendelkezésén alapuló revízió ideájára nem érkezett válasz a túloldalról. És persze az a tény, hogy a Márciusi Front, 1937- 1938 után mégiscsak a bécsi döntések következtek: azaz a progresszív magyar értelmiség hiába nyújtotta baráti jobbját egy új világ reményében, mégiscsak a Horthy-rendszer katonái vonultak be a Felvidékre és Észak-Erdélybe - Hitler segítségével.
A Ceausescu-rendszer rettenetes volt, s a kérdés úgy szólt, miként lehetséges mégis élni benne. Ám Illyést nem a kortárs mindennapok mozgatták, hanem a herderi jóslat beteljesülésétől, a magyar nemzet végítéletétől való félelme. Mániákusan, lázasan írta egyik cikkét, feljegyzését a másik után - és szomorú látni, mennyire képtelen volt a Felvidékről származó, őt nagy tisztelettel megszólító irodalmár, Sziklay László személyes tapasztalatain is alapuló válaszának értelmezésére. (Sziklay úgy látta, hogy a magyarságot mégsem csak és elsősorban a gyűlölet gyűrűje veszi körül, mint azt Illyés vélte és rettegte.) Ugyanakkor semmi értelme utólag számon kérni Illyésen a tévedéseit: ezeket nem elítélni érdemes, hanem megérteni.
Az apa
Ha Illyés rémképeit e furcsa, a mindennapokra vak valóságérzékelés táplálta, vajon mi mást tehetett volna kivételezettségével, mint hogy megpróbáljon élni vele? Nem a kegyenc hiúsága miatt találkozott Kádárral, hanem abban a naiv reményben, hogy a diktátort jó királlyá változtathatja; hátha az MSZMP első titkára majd "csinál" valamit. Nincs annak sem teteje, hogy utólag kárhoztassuk e szerepfelfogás mérhetetlen naivitását: nemzeti ügyekben Kádár autonómiája alkalmasint kisebb volt, mint Illyésé magáé. Őt azonban a kommunista pártok közti hatalmi viszonyok problematikája nyilván hidegen hagyta. Az is érdekes, hogy Kádár vajon miért akart a nyilvánosságon kívül is találkozni Illyéssel és Déryvel egyszerre - ő vajon mit gondolhatott magában, amikor együtt beszélgetett ezzel a két, egymással is sajátos viszonyban álló öregemberrel? És barátság ide vagy oda: a Szellem és erőszak c. tanulmánykötetet kinyomtatták, de nem terjeszthették.
Illyést társutasnak tekinteni megítélésem szerint tehát politikai-hermeneutikai hiba. A hidegháborús Európa, a kommunista pártok uralta világ örökkévalónak tűnt, és nem csak őelőtte. Ha nem akarta volna Kádárt jobb belátásra bírni, azzal csak azt bizonyította volna, hogy nem veszi komolyan saját szerepét. Márpedig az, amit játszott, az volt ő maga, a nemzetéért aggódó plebejus öregember. Ego és identitás egymást erősítették. Ha ma elfelejtjük, semmibe vesszük mindezt, akkor nem pusztán Illyéssel szemben követünk el méltánytalanságot, de kizárjuk magunkat az államszocializmus kultúrájának megértéséből is. Ha valaki úgy látja, hogy akooperáció a kommunizmus idején egyben kollaborációt jelentett, akkor azt már rég nem érdekli semmi a történelemből, csak a mitikus múlt és jövő közti Kurultáj-találkozók tébolyult érzületi közössége. Illyést pedig valóban nem érdemes rovásírással kiadni. Nincs benne semmi lelkesítő, csak szomorúság, fájdalom, depresszió. Ma kevesek és keveset olvassák: köztiszteletben álló írót ritkán felejtettek el ennyire. Az Egy mondat a zsarnokságról írójává, gyakorlatilag egyműves szerzővé vált, s ez akkor is veszteség, ha tudjuk, hogy nincs egyedül: Dérytől Füst Milánig, Nagy Lászlótól Pilinszky Jánosig a korszak irodalma némán és türelmesen várja új olvasóit. És Illyés Gyula nem kell a mai mitomán kurzusnak sem, hiszen ha rövid ideig volt is ténylegesen kommunista, végül csak lepaktált Kádárral. Ennek a kormánynak ma csak olyan írók kellenek, akik kívül állnak a történelmen, tehát kizárt, hogy kommunistákkal találkozzanak. Nem sok ilyen van, ezért meg kell becsülni őket: Wass Alberttől Nyirő Józsefig. Inkább a zavaros életrajzú katonatisztek és a nyilasok, mint a kommunisták.
Pedig életművének, szerepének értelmezése és - elengedhetetlenül - költészetének újraolvasása nélkül az elmúlt hatvan év magyar kultúrájáról nehéz, talán lehetetlen is beszélni. Ha valaki érteni akarja, hogy mit jelentett a nemzeti kultúra elbeszélésébe vetett hit a kommunizmus idején, annak meg kell értenie Illyést, akit a kortársai megfellebbezhetetlen erkölcsi tekintélynek, igazi apának láttak. Mi, utódok rosszul tesszük, ha semmibe vesszük.

Na nézzétek itt sem a proli nyalta a talpat , ő csak gürcölt , hogy unokáinak szebb jövöt teremtsen .
És a mostani talpnyalók kiénekelték a szánkból a falatot , hát ezért éhezik a te gyereked is , mert nem tudsz neki semmilyen jövőt felmutatni , mire nyugdíjba mennél , már nyugdíj sem lesz , halj meg időben , hogy ne okoz másoknak gondot .

Ezért harcolnak és rágják a csontot , hogy neked még az se jusson . !!!!!!!


De a jelentések mennek Telavivba , és az USA – ba a páholyok összehangolt támadást indítottak ellenünk , csak a bicskákat kellene nyitogatnunk , hogy a kutyák jó lakjanak a hazaáruló politikusainkból . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése