2015. november 16., hétfő

Lesz elég börtön az elégedetlenek megfékezésére, vagy a rabló politikai elitet kel a börtönbe zárni.






Lesz elég börtön az elégedetlenek megfékezésére, vagy a rabló politikai elitet kel a börtönbe zárni.


Olvasó: Kötelezővé tették a 

zsinagógalátogatást a pápai iskolákban -

 a 

helyi Jobbik nyílt levélben fordult az 

igazgatókhoz 

2012-12-05. 21:01 Kuruc.info 

Mélyen Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!

Idén szinte minden pápai iskolában kötelezővé tették az osztályok számára, hogy látogassák meg a pápai zsinagógát. És ez még nem minden: kötelező volt feltenni a kipát, és egy zsidó előadását kellett meghallgatni, aki folyamatosan szidta Horthy Miklós személyét (pedig inkább méltatnia kellett volna, mert sajnos igen nagy barátjuk volt - a szerk.), és a zsidó vallást úgy állította be, mintha a legszentebb dolog lenne a világon. A Jobbik tevékenységére és a Horthy-szoborállításra is kitért részletesen.

Én magam is a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákja vagyok, és eddig büszkeséggel töltött el, hogy egy 100 éves iskolában tanulhatok, de az, hogy megfosztanak attól a jogomtól, hogy szabad döntést hozzak arról, hogy elmenjek-e vagy ne menjek el a zsinagógába, megrendített, és nemcsak engem, hanem a tanulók legalább 50%-át.

A mi érdekeinket nem képviselik, de "Jehova tanúinak" és a hitgyülekezetes diákoknak nem kell a nemzeti ünnepnapokkor megjelenniük (de ha mégis ott vannak, akkor nem éneklik a Himnuszt), sőt ha az iskola rendezvénye református vagy katolikus templomban van, nekik nem kell aznap megjelenniük.

Remélem, hogy megosztják ezt az olvasókkal, hadd lássák a pápaiak és az egész ország, hogy mik folynak a Fidesz által vezetett iskolákban.
Kitartás! Szebb jövőt!
Frissítés: Nyílt levél a pápai középfokú iskolák igazgatóinak

Tisztelt Igazgató Asszony / Úr!

Az egyik internetes oldalon (Kuruc.info) olvasói levél formájában értesültem arról, hogy Pápa városában a középfokú iskolák tanulóit arra kényszerítik az iskolavezetők, hogy kötelező jelleggel vegyenek részt "Az elfeledett szomszédaink" című kiállításon.

A kiállítás a helyi zsinagógában van elhelyezve, és a pápai zsidóságnak állít emléket.

Ezen kiállítás a történelmi tények bemutatása mellett (helyett) nem szól másról, mint a pápai ifjúság tudatában és lelkében elültetni a bűnös nemzet fogalmát.

Felháborítónak találom, hogy 22 évvel a módszerváltás és 2 évvel a fülkeforradalom után még mindig első számú "feladat" a történelemhamisítás és az agymosás.

Nagyon sajnálom, hogy a történelmi tények bemutatásán túl, a tárlat és egyben a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület vezetője az objektivitást mellőzve, cionista propagandával traktálja a diákokat, a magyar történelem egyik kiemelkedő alakját, Horthy Miklóst becsmérli a tárlatvezetés során.

Az már megszokott tőle, hogy mozgalmunkat, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat mint "jogutódot" emlegeti a holokausztot illetően.

A kiállításon résztvevő fiatalok személyesen is megkerestek, és úgy érzik, hogy a tárlatvezető megalázta őket magyarságukban.
Megalázó volt számukra, hogy az osztályok fiú tagjainak kötelező volt a kipa felvétele, noha a pápai zsinagóga nem tekinthető szakrális helynek.

Nagyon sajnálom, hogy iskolák igazgatói, történelemtanárai nem emeltek szót a kiállításon zajló cionista propaganda ellen, sőt információim szerint egyes iskolákban írni kellett zsidókról, és felolvastatták az írásokat az osztály előtt a diákokkal.

Szégyenteljesnek tartom, hogy az iskolavezetők asszisztáltak ehhez a megalázó helyzethez, s nem védték meg tanulóikat.

Úgy tudom, hogy az egyházi iskolák kivételével világnézeti semlegesség van az iskolákban.

Ezért kérdezem Önöktől, hogy miért tették kötelezővé a zsinagóga látogatást a tanulók számára?

A Hit Gyülekezete és a Jehova tanúi tanait követő tanulók nem vesznek részt az iskola azon rendezvényein, mikor a magyar nemzet ünnepei vannak, nem éneklik a magyar himnuszt.

Az ő esetükben tiszteletben tartják vallásos érzékenységüket.

Miért nem tették ezt a többségi társadalmat képviselő tanulókkal szemben?

Hibás döntésnek tartom, hogy az iskola vezetői semmibe vették diákjaik szabad akaratát, és ezáltal a cionista propaganda eszközévé tették tanulóikat.

Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetése úgy döntött, hogy szórólapon kívánja felhívni a pápai ifjúság figyelmét Horthy Miklós kormányzó nemzetmentő tevékenységére, és példákkal bizonyítja, hogy a cionisták mennyit ártottak és ártanak még ma is Hazánknak.
Orbán Imre
Jobbik Magyarországért Mozgalom
elnök, Pápa
Veszprém megyei alelnök 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Kettős állampolgár 

Elhangzik a Parlamentben egy-két mondat, ami lényegében arra figyelmeztet, hogy vigyázni kell a kettős állampolgárságú képviselőkkel, sőt ajánlatos lenne tetteiket figelmmel kísérni, mert akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenHETnekire. Erre, a hauai és a világsajtó teljesen tévesen, de divatosan azonnal antiszemitizmust emleget, a MUSIHISz és a hazai zsidűság más képviselői is azonnal aktivitálódtak. Maga az "aktiviálódás" nem rossz, ugyanis részben róluk szól a nóta, de ami az ország ilyetén való lejáratását, a sajtókampányt illeti, kimondottan rossz nekünk, nem beszélve arról, hogy az elnangzott mondatokba csavarintosan belevittek mindent ami az antiszemitizmus fogalomkörébe tartozik.
Van elég bajunk az EU-val, az IMF-fel, a ballberálisokkal túlsúlyban lévő Európai Parlamenttel, a dolgok ilyen túllihegése tehát igazán piszkos dolog, és határozottan káros a magyarságra nézve.
Piszkos, mert annak az európai országnak a hírnevét mocskolják erős torzításokkal, amely minden csak nem antiszemita. Szó sem esik viszont arról, hogy miért nincs észlelhető antiszemitizmus a szomszédos országokban.
Miért csak nálunk "van" és miért nincs másutt?
A feleletet nem hangoztatja senki.
Mi a felelet?
Az, hogy nincs nekik számotevő létszámú zsidójuk.
Miért nincs?
Azért, mert 44-ben vagy elpusztították őket, vagy hozzánk, Horthy országába, Magyarországra menekült a szomszédságból kb 1OOO zsidó. Nekünk mégis, már-már kimondottan antiszemita-hírünk van, a környező országokról viszon teljes a csend. Jó kis ellentmondás ez.
Arról is csönd van, hogy Európában egyedül Horthy mert újjat húzni Hitlerrel; tessék-lássék alapon a numerusz klauzusként emlegetett törvényt ugyan meghozta, de ő volt az egyetlen, aki páncélos ezreddel vette körül és őrizte a deportáli akaró németekkel szemben a pesti gettót. A rövid és kétségtelenül kegyetlen Szálasy éra alatt is húzódott az idő, és bár sorrakerült a deportálás, hamarosan véget is ért a háború és tömegesen tértek haza elhurcolt zsidóink. Rengeteg áldozatot követelt a háborúnak ez az időszaka minden oldalon, de a magyar zsidők élték túl ezt az időt legtömegesebben, nem beszélve arról, hogy számtalan esetben bújtattak egyszerű magyarok zsidót az érvényben lévő kegyetlen törvények ellenére is.
Miért?
Egyszerűen azért, mert nem németek vagyunk, hanem magyarok. Van alapvető különbség a kettő között.
A magyar zsidók történetéhez tartozik az is, hogy amint olvastam valahol, Izrael állam megalakulásához és népességgel való feltöltéséhez nem találtatott alkalmasnak a magyar zsidóság, mert a magyar zsidók, úgymond, túlságosan asszimiláltak voltak. Nesze neked, államalapítók és népességtervezők! Ez a mellőzés sem éppen a nagyon "antiszemita" magyarok, hanem a zsidó agytröszt számláJára írandó. De erről is alig esik szó. Igazság zerint, nem rossz kis örszág vagyunk számukra sem. Megférnek köztünk már ki tudja mióta.
Ami meg a kettős állampolgárság dolgát illeti, egyszerű is az, meg nem is. Részben papírforma az, részben pedig sokkal több annál. Mint magyar, aki mindig magyarnak tudta és tudja magát, akármilyen állampolgárságot is kapott közben, meg tudom érteni, hogy egy örökösen üldözött nép saját országot kapván mérhetetlenül föllelkesült és formailag is ahhoz a hazához tarozónak tarotta magat. Boldogan vették föl az izraeli állampolgárságot magyar zsidók is, szenvedélyes, lelki és öntudati okokból. Ez az, amit tökéletesen megértek. Ez ugyanis emberi dolog. De az az igazság, hogy ez a lelkesedés egyben nagyon komoly színzvallás is. Színtvallás, hiszel ezen a ponton dől el, hogy tetteik és SZIVÜK szerint kikkel van dolgunk.
Elképzeltem olykor, hogy mi lenne, ha az amerikai politkai élet tagja lennék, konresszman, vagy szenátor, vagy valami ilyesmi, vagyis beleszólásom lenne a belügyi és külögyi dolgokba, tehát az esetleges magyar ügyekbe is. Akárhogyan is nézem a formális amerikaiságomat, holtbiztosan másként éreznék és másként működnék abban a pillanatban, amikor szóbakerülne akár áttételesen is és akár távoli jövöbeliséget magában hordóan is egy magyar vonatkozású ügy. Biztos vagyok benne, hogy részrehajló lennék. Nagyon részrehajló. És éppen azért lennék az, mert emberek vagyunk, mert a nemzeti hovatartozás szívbéli ügye olyan valami, amivel nem lehet vitatkozni. Kém biztosan nem lennék, ahhoz reménytelenül nyálas humanista vagyok, de képtelen lennék magyar ügyben a magyarok érdeke ellen szavazni, annyi bizonyos. A szív ügye az, hogy kinek tudja magát az ember. Csakis a szív ügye. És döntő pillanatban ennél nincs masszívabb.
Amikor például olyanokat látok, hogy Magyországon fölnevelkedett magyar ajkú valaki a nemzetünk hírnevét rontja akár pártmunkában, akár könyvben, akár újságcikkben, akár az EU-parlamentben, vagy akárhol, mérhetetlen szomorúságot érzek. (És nincs törvényünk a nemzet hírnevének rontása ellen!). Mert magyarnak mutatja magát az illető, sőt talán csakis magyar állampolgár, és mégis dől belőle a magyarellenesség. Mert szivében sohasem magyar volt igazán. Van az ilyenek között világosan "színt vallott" kettős állampolgár is, van sunyító álmagyar és sima karrierista is. Egyre megy. Nem ott a szivük, ahol kell.
Szerintem, mint kívülálló magánember szerint egy parlamenti tagság is olyan valami, ami kötelez. Magyar parlamentben a képviselő szive magyar legyen. Ilyen egyszerű ez. Persze, a világ végéig el lehet ezen vitatkozni, ámbár jóformán csak nálunk lehet. Romániában nem. Lengyelországban nem, Szlovákiában nem. Szerbiában nem, és még sok más országban nem vita tárgya az, hogy a politikus "szíve" milyen nemzeti oldalon dobog.
Furcsa ország vagyunk. Egy parlamenti felszólalás, és összefogottan, hisztizik az irányított "szabad" sajtó, belföldön és külföldön egyaránt, gazsuláláss, nyalizás, mentegetődés és, bocsánatot kívánás... követi, hogy forog tőle az ember gyomra. Noha, világos, és igaz ami igaz.
Balogh Bertalan
        USA
 

Amerikai repülőgép hordozó érkezett a 

szíriai partokhoz 

2012/12/05 
Infowars.com 
Miközben Törökország a NATO jóváhagyására várt a Patriot rakétaelhárító rendszer saját határa mentén történő telepítéséhez, az Egyesült Államok pedig azzal fenyegetőzik, hogy vegyifegyverek szír részről történő bevetése katonai beavatkozást eredményezne, az USS Eisenhower megérkezett Szíria partjaihoz, egyértelművé téve, hogy jelentősen nőtt a közvetlen konfrontáció esélye. 

A nyolc vadászbombázó repülőszázadot és 8000 tengerészt, pilótát és tengerészgyalogost szállító anyahajó tegnap, igen rossz időjárási körülmények között érkezett meg a szíriai partokhoz. Az Eisenhower anyahajóhoz a 2500 fős legénységgel rendelkező USS Iwo Jima kétéltű készenléti csoport is csatlakozik.

"Jelenleg az amerikai tengerészet 10.000 embere, 70 bombázója és az Iwo Jima kétéltű csapattal együtt legalább 17 hadihajója áll szemben Szíriával, beleértve egy irányított rakétacirkálót és 10 rombolót is. Ezek közül a tengerészeti járművek közül négy Aegis rakétaelhárítóval van felszerelve," jelenti a DebkaFile.

Az USS Eisenhower azután érkezett meg a szíriai partokhoz, hogy meg nem nevezett amerikai illetékesek kijelentették "az amerikai különleges erők a megfelelő pozícióban vannak, nem kell odaküldeni őket." Az Australian híradása szerint ez azt jelenti, hogy "a csapatok már a térségben vannak."

Tegnap Törökország megkapta az engedélyt a NATO-tól, hogy a határ mentén felállítsák a Patriot rakétavédelmi rendszert, azzal az ürüggyel, hogy megvédhessék magukat az Assad rezsim esetleges támadásaival szemben. Egyesek szerint a lépéssel csupán a Törökország által már hónapok óta kért Szíria feletti repüléstilalmi zóna felállítását próbálják közelebb hozni.

A Patriot rakéták csak földről indíthatók, azonban most már a rövid és közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták elhárítására alkalmas THAD és Aegis rendszerek támogatásával is kiegészült a védelem.

Az USS Eisenhower érkezése egybeesik az elmúlt napokban nagy visszhangot kapott feltételezéssel, miszerint az Assad rezsim vegyi fegyvert készül bevetni az ellenzéki erők ellen, akik között, nem mellesleg, számos, az Obama kormány támogatását élvező Al-Kaida terrorista is található.

"Az akció elindításához nem lesz szükség erőink jelentős mozgatására," nyilatkozta egy amerikai illetékes a London Times-nak tegnap. "Az erő már a helyén van. Túl korai találgatni, hogy mi történne, ha a beavatkozás mellett döntenek. Ez még nem történt meg, ilyen döntés még nem született. Számos opció létezik, de a katonai akciót gyorsan, napok alatt el lehet indítani," tette hozzá.

Geopolitikai szakértők, mint például Pepe Escobar szerint, a NATO erők durva propagandájával ellentétben, elég valószínűtlen, hogy Szíria valóban vegyi fegyverek bevetését tervezné.

Már hat hónappal ezelőtt keringtek olyan hírek, hogy a mindenre kapható lázadókat gázálarcokkal látták el, hogy megrendezzenek egy vegyifegyver-támadást, amit az Assad rezsimre kentek volna, indokot szolgáltatva a NATO katonai támadásra Szíria ellen.

Augusztusban egy forrás az Addounia nevű szír hírcsatornának azt mondta, hogy egy szaúdi cég 1400 mentőautót szerelt fel gáz és vegyifegyverek elleni szűrőrendszerrel, amelyek darabonként 97.000 dollárba kerültek, a szíriai felszabadítási hadsereg lázadói által tervezett vegyifegyver-támadásra felkészülendő. További 400 járművet pedig a csapatok szállítására készítettek fel.

A támadást Szíria számlájára írták volna. Az elit agytröszt Brookings Intézet 2012 márciusában "Szíria megmentése: a rezsimváltás opciói" címmel közzétett jelentésében is egy hasonló forgatókönyvet olvashatunk, amelyben egy megrendezett humanitárius válság ürügyén alkalmaznak külső erőt.

A történet Francois Hollande, francia elnök beszédével is egybevág, aki kijelentette, hogy egy vegyifegyver-támadás "legitim okot szolgáltatna a közvetlen intervencióra" a NATO erők által.

A DebkaFile szerint a repülőgép hordozó anyahajók érkezése jelzi, hogy "az Egyesült Államok az időjárás függvényében készen áll a közvetlen katonai intervencióra a szíriai konfliktusban."

Kapcsolódó:
    Most akkor Törökország hadat üzent Szíriának?
    Globális helyzetkép és a háború kirobbanásának esélyei
    Az oroszok kivonulnak Szíriából?
    Egy közel-keleti háború jelei
    A világszervezet világhálója? 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Amerikai terrorizmus: Élet drón-halállal 

2012. december 6. csütörtök 
Komlómédia
Múlt héten, a Stanford Egyetem és a New York Egyetem kiadott egy tanulmányt a drónok (pilóta nélküli légi járművek) használatáról a mindig-fejlődő, de sose-végződő terrorellenes háborúban. Sajnos, sok kommentátor nem vette a riport fő üzenetét: a drónok az egész civil lakosságot terrorizálják. Én voltam a tanulmány kutatóinak egyike, és heteket töltöttem Pakisztánban, interjúkat készítve több, mint 60 észak-vazirisztáni emberrel. Sokan közülük támadások túlélői voltak. Mások elvesztették szeretteiket és családtagjaikat. Mindannyian a megsemmisülés állandó félelmében élnek. A riport címét az adta, amit én és kollégáim tanultunk ennek az amerikai drón háborúnak névtelen és ismeretlen áldozataitól. 

Az emberek a világban azt képzelik, hogy a drón elrepül egy célponthoz, sebészi precizitással kilövi rakétáit és aztán visszatér egy US-bázishoz, több száz vagy ezer kilométer távolságra. De Pakisztán észak-vazirisztáni törzsi területeinek egén a drónok jelenléte állandó, sokszor hat lebeg a falvak fölött egy időben. Az emberek hallják őket éjjel-nappal. Elkerülhetetlen jelenség, a halál derengő réme felülről. És ez a jelenlét kitartóan rombol szét egy Rhode Islandnál kétszer nagyobb közösséget. Szülők félnek iskolába küldeni gyerekeiket. Az asszonyok félnek összetalálkozni egymással a piacon. Családok félnek összegyűlni a korábbi támadásokban hibából meggyilkolt emberek temetésén. Gépjárművezetők félnek élelmet szállítani az ország más részeiből. A mindennapi élet rutinja szét lett tépve darabokra. Vitathatatlan ártatlanságú emberek otthonaikban lapulnak, és félnek gyülekezni az utcán. A "dupla csapok"(1), vagy másodlagos támadások ugyanazon célpont ellen visszatartják a lakosságot a segítségadástól olyanoknak, akik megsebesültek. Egy vezető humanitárius ügynökség, megdöbbentő módon, most hat órát késik a segítségadással.

Még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy senki nem tudja megmondani ezen közösségek lakóinak, mit tehetnének biztonságuk érdekében. Az egész félelmetesen véletlenszerű. Senki nem tudja, ki van az amerikai "halállistán", senki nem tudja, hogyan került oda, és senki nem tudja, hogyan kerüljön le róla. Hirtelen és figyelmeztetés nélkül, egy rakéta becsapódik, s 16 méteres sugárban mindenkit megsemmisít. Természetesen az Obama-adminisztráció azt állítja, hogy csak harcosokra csap le. De azt megtanultunk 9/11 óta, hogy az apró betűs szöveget kell olvasnunk. Amit az emberek nem érzékelnek, az az, hogy az adminisztráció úgy határoz meg egy harcost, mint: minden katonaköteles korban lévő férfi, rendszerint 18 és 65 éves kor között. Mivel az USA általában nem közli a meggyilkoltak neveit, így nem tudhatjuk, hogy az áldozatok valóban harcosok voltak-e, vagy harcosoknak voltak-e tekintve, csak mert Washington rájuk mondta, hogy azok. Tényleg, az egész eljárás tele van ugyanazokkal a hibákkal, mint ami a fogolytartó rezsimet veszi körbe a Guantánamo-i katonai börtönben, Kubában. 

Afganisztánban a Bush-adminisztráció hatalmas pénzjutalmakat fizetett helybeliek információiért. A törzsi és családi viszálykodásokban bővelkedő területeken az eredmény előre tudható volt: ártatlan emberek százaira volt hibásan mutogatva, hogy Talibán vagy Al-kaida, akik közül sokan éveket töltöttek Guantanamoban, vagy más tengerentúli amerikai börtönben. Most az Egyesült Államok hasonló ösztönzőket ajánl fel olyan embereknek, akik megígérik harcosok beazonosítását Észak-Vazirisztánban. Az állítólagos harcos otthona meg van jelölve GPS nyomkövetővel, és később, mikor az informáló biztos távolságban van, szilánkokká lesz lőve. Mivel senki nem tudja, kik az US-drone-attackinformátorok, az emberek nem hívnak meg senkit otthonukba. Az egész közösség behúzódik és nem mer kibátorkodni, de ugyanúgy fél a külvilágot is behozni. Ezt jelenti drónok alatt élni. Észak-Vazirisztánt a világ legnagyobb börtönévé változtatta, egy óriási megszállt zónává. Egy humanitárius dolgozó, aki New Yorkban volt 9/11-én és most Észak-Vazirisztánban dolgozik, elmondta nekünk, hogy a közhangulat mindkét helyen teljesen egyformának érződik. Az állandó terror érzete egy olyan érzés, ami nem ismer határokat. Persze, fel kell tenni a kérdést, hogy a nemzetközi törvények értelmében megengedhető-e a drónok használata; az én véleményem az, hogy nem. Persze fel kell tenni azt a kérdést is, hogy a drónok a céllal ellenkező hatást érnek-e el; az én véleményem az, hogy igen. De a párbeszéd ezekről a dolgokról közel se teljes, amíg nem fogjuk fel igazán, mit jelent drónok alatt élni.

Jennifer Gibson - LA Times, 2012. október 4 

Jennifer Gibson ügyvédi alkalmazásban áll a Reprive-nál, egy London bázisú jogi jótékonysági szervezetnél, ami pakisztáni drón-áldozatok tucatjainak érdekeit képviseli. Része volt annak a Stanford kutatócsoportnak, amelyik Pakisztánban tett látogatást, és az "Élet drónok alatt" társszerzője.
Forrás: www.jovonk.info www.thetruthseeker.co.uk

2012.12.05. Irán újabb amerikai drónt fogott el
2012.12.05. Elkezdődött a magyar PRT kivonulása Afganisztánból
2012.12.04. Miért van szükség az amerikai hírszerző drónokra?
2012.12.03. Az európai fejlesztésű drón megtette első útját
2012.11.23. Jogvédők a gyilkos robotok betiltását szorgalmazzák
2012.10.29. Egy iráni drónnak sikerült lefotóznia titkos izraeli bázisokat
2012.10.29. Már a tengeri ütközet is távirányítású lesz
2012.08.24. Az ENSZ felhívása a drónok alkalmazásáról
2012.06.30. Egyetemisták térítettek el egy drónt

Kapcsolódó:
   
A vegyi fegyverekkel való riogatás Szíria megszállásának előkészítése (hunhir) 

A vegyi fegyverekkel való riogatás Szíria megszállásának előkészítése

2012. december 06. 18:47
Hunhír.info
Szíria külügyminiszter-helyettese Faisal Maqdad szerint a nyugati országok azzal készítik elő a katonai beavatkozást országa ellen ellen, hogy vegyi fegyverek esetleges bevetésével vádolják őket. A pszichológia hadviselés erre enged következtetni - fogalmazott Faisal Maqdad.
A külügyminiszter a libanoni al-Manar hírcsatornának összefoglalta: Az elképzelhető, hogy a lázadókat fegyverzi fel az ellenség vegyi fegyverekkel, hogy aztán Damaszkuszt tegyék felelőssé esetleges bevetésükért. Azt is hangsúlyozta, hogy a szíriai hadsereg folytatja a harcot a kormányellenes fegyveres erők ellen. "Nem fogjuk törődnünk ezzel a pszichológiai háborúval és mi továbbra is a terrorizmus elleni harcolunk – fogalmazott.


Állásfoglalás az országgyűlési képviselők 

többes állampolgársága és a kettős mérce 

kérdésében 

Az elmúlt tíz napban Magyarország közéletét valósággal felbolydította a magyarországi zsidóságot egy országgyűlési vita során ért sérelem. Bár a vitának semmi módon nem volt részese, a Magyarok Világszövetsége úgy értékeli, hogy a történtek megkívánják megszólalását.

Az 1789-es francia forradalom nyomán kialakult, sovinizmusba hajló nacionalizmus térhódítása óta, a kisebbségi népcsoportok
[1] tagjainak okuk van az aggodalomra, valahányszor a hatalom tervbe veszi listázásukat. Így van ez a zsidósággal is, különösen a második világháború alatt őket ért borzalmak miatt, és így van ez az országgyilkos trianoni békeparancsot megszenvedett magyar milliókkal is. Nem csoda tehát, ha egy felelős közszereplő ilyen súlyú kérdésben történt "nyelvbotlása" tiltakozáshullámot vált ki.

Bár a súlyos hibát elkövető politikus utólag megmagyarázta, hogy listázási szándékával országgyűlési képviselőket és kormánytagokat, azaz közszereplőket célzott meg, az nem vitatható, hogy felszólalása tételesen a zsidó népcsoport tagjaira vonatkozott. Ha levonta volna "elszólásának" konzekvenciáit, akkor talán a vitát is a parlamenti keretek között lehetett volna tartani, és pártja, miként annak hívei is kisebb mértékben szenvedték volna meg tévedésének következményeit.

A történtek újból a közbeszéd gyújtópontjába helyezték a kettős állampolgárok ügyét. És ez az a kérdéskör, amelyben a Magyarok Világszövetsége egyszerűen nem hallgathat.

Jogosnak ítéljük annak megkérdezését, hogy egy állam vezető hatalmi intézményeinek tagjai között kik azok, akik más államoknak is polgárai, és egyetértünk azzal, hogy minden államhatalmi intézményben a más államhoz is hűségesküvel kötődő személyek nemzetbiztonsági, pontosabban állambiztonsági kockázatot jelenthetnek.

Álláspontunk szerint egyetlen, államtitkokat kezelő hatalmi intézménynek, így a kormánynak sem lehetnek tagjai olyan személyek, akik más államnak is polgárai.

Az országgyűlési képviselők esetében a kettős állampolgárság lehetőségét csak részlegesen tartjuk kizáró feltételnek. Álláspontunk szerint a képviselőjelölteknek választóik tudomására kell hozniuk esetleges más állampolgárságuk tényét, és a többes állampolgárok csak egyéni országgyűlési választási körzetben aratott győzelemmel válhatnának az Országgyűlés tagjaivá. Ha a választópolgárok e tények ismeretében is megválasztják, akkor a jelölt méltó arra, hogy őket képviselje.

A többes állampolgároknak listán való indulását tiltandónak tartjuk, mert ez esetben nem érvényesülhet személyre szabottan a választói akarat. Álláspontunk szerint, államtitkokat országgyűlési képviselőként sem kezelhetnek kettős állampolgárok.

A kettős mérce elutasításának jegyében a fent felsorolt korlátozások álláspontunk szerint nem csak a zsidó vagy más népcsoporthoz tartozó többes állampolgárokra, hanem a magyar nemzet többes állampolgárságú tagjaira is vonatkoznak.

Szükségesnek tartjuk a fentieknek a választási eljárásról szóló törvénybe való beiktatását.

Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a mai jogszabályok értelmében nem nyilvános adat, hogy egy többes állampolgárságú hatalmi közszereplő melyik másik államhoz kötődik hűségesküvel. Nem mindegy ugyanis, hogy egy történelmileg igazoltan baráti állam polgára, netán a trianoni békeparanccsal elszakítottan más állam polgára valaki, vagy egy olyan államé, amelynek államelnöke nyilvánosan kijelentette, hogy országa felvásárolja Magyarországot.

Ameddig Izrael nyilvánosan vissza nem vonja Simon Peresz államfőnek Magyarország felvásárlására vonatkozó kijelentését, és e szándéktól való elállásának megfelelő bizonyítékát nem adja, addig az izraeli állampolgársággal is rendelkező magyarországi közszereplőknek viselniük kell a velük szemben emiatt megnyilvánuló bizalmatlanság terhét.

Magyarország miniszterelnöke parlamenti felszólalásban kijelentette, hogy Magyarország megvédi zsidó polgárait. Joggal várható el hasonló elvi alapállás és annak megfelelő súlyú kinyilatkoztatása, valamint érvényesítése a magyar polgárokkal szemben is. Addig ugyanis, amíg az országban következmények nélkül lehet a magyarok gyilkolására uszítani, vagy amíg a kormány egyik csúcsminisztere a parlamenti meghallgatása során következmények nélkül gyalázhatja a magyar nemzet egészét megjeleníteni hivatott Magyarok Világszövetségét, addig ez a kijelentés egyoldalú, és legfönnebb a magyarságot saját hazájában hátrányosan érintő kettős mérce jele.

A magyar nemzet létérdekeit érvényesíteni hivatott magyar állammal
[2] szemben jogos és megkerülhetetlen elvárás a nemzetbiztonsági kockázatok és a kettős mérce maradéktalan kiiktatása.

Budapest, 2012. december 6. 
A Magyarok Világszövetsége MVSZ Sajtószolgálat
7681/121207
[1] népcsoport (etnikai csoport) az államalkotó nemzettel, ennek államterületén történelmi sorsközösségben élő más nyelvi és értékközösséghez (is) tartozó néprészIn: A magyar nemzet - Magyarok VIII. Világkongresszusa, 2012[2] Az állam nemzet (nemzetek) által létrehozott jogi és politikai intézményrendszer, amely annak (azoknak) létérdekeit képviseli, és ezen létérdekeknek akár kényszerrel is érvényt szerez.In: A magyar nemzet - Magyarok VIII. Világkongresszusa, 2012. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *******

******

Gyöngyösi megszólalt a Hunhírnek - Az 

elsőszámú politikai közellenség hiteles 

portréja (II/1. rész) 

2012. december 7. 05:37:23 
hunhir.info Neményi.net
A toleranciaoldal képviselői nevezték egyebek mellett aljadék nácinak, bigott antiszemitának, a polgári oldal képviselői pedig azt vetették a szemére, hogy européer megjelenésű és megnyilvánulású politikusként a magyar érdekérvényesítésnek, és a szabadságharcos lázban tobzódó kormánynak okozott gondokat.

Pedig Gyöngyösi Márton a Jobbik két év alatt az ismeretlenségből a politikai és médiavilág színpadát meghódító politikusa nem tett mást, mint szigorúan szakmai alapokon álló felvetései és megnyilvánulásai megkoronázásaként megpróbált ledönteni egy világtabut. Megfejteni egy olyan titkot, amelyet a gondolkodó emberek többsége már régen ismer a világban, csak a legvadabb és legvisszataszítóbb álarc, a polkorrektség mögé bújva nem mer nyilvánosan felvállalni. Kétrészes interjúnkban megrajzolódik Gyöngyösi Márton politikusi portréja, karaktere és annak a gondolkodó embernek a képe, aki komolyan veszi a politikusi életforma egyik fontos kitételét is, nemcsak látni, hanem láttatni.
Képviselő úr, a Hunhír.info hírportál 2010 januárja óta 99 cikkben foglalkozott az ön politikai tevékenységével. Itt az ideje, hogy feltegyük a koronát erre a sorozatra, amelyből az olvasók által is látens módon egy sokoldalú, a szabadságért és a világszabadságért kiálló politikus képe rajzolódik ki. Különösen az arab világ és a palesztin nép békéje, biztonsága foglalkoztatta az elmúlt időszakokban. Mégis sokan nemes egyszerűséggel antiszemitának nevezik. De lehet-e antiszemita egy olyan politikus, aki egy szemita nép szabadságharcát támogatja?

Mint tudjuk, az antiszemitizmus vádja korunk egyik csúcsfegyvere, amelynek üzemeltetését a világ közvéleményét döntő módon befolyásoló nyugati média, és a "politikai korrektség" követelményével átitatott, a holokauszt áldozataira hivatkozás által folyamatosan zsarolt nyugati kormányzatok tartanak életben. Az antiszemitizmus vádjának bélyegét nemcsak az kapja meg, aki a zsidóságot vagy Izraelt kritikával illeti, hanem az is, aki érdekeiket sérti. A mai világban pedig az sérti a legjobban Izrael érdekeit, aki kompromisszumok nélkül felfedi ennek az agresszív törpeállamnak a valódi arcát. Azon államét, amely miközben az őt ért sérelmek folyamatos és egyre erősödő sulykolásán, a sok szempontból jogos bűntudat érzésén alapszik, egy általa üldözött eszmékre emlékeztető ördögi gépezetet működtet saját területeinek kiterjesztésére és az őslakos palesztin nép teljes jogfosztására, kiszorítására és kiirtására. Az ilyen gyarmatosító, szabadságjogokat lábbal tipró államok ellen minden egészséges lelkületű embernek fel kell lépnie. Jó jel, hogy a nagyvilágban ez ma már közel sem olyan tabutéma, mint volt akár pár évvel ezelőtt. Itt elég akár az elmúlt egy hét ENSZ Közgyűlésen történt eseményeire utalnunk. Palesztina elsöprő többség támogatásával nemcsak állammá alakulásának útján tett jókora lépést, hanem a jó ideje nyílt titokként kezelt izraeli nukleáris fegyverarzenál NAÜ általi átvilágítását célzó határozati javaslat elfogadására is sor került. Ezek történelmi eredmények.
Úgy gondolom, hogy számos problémának az a forrása, hogy még mindig tabukérdésnek számít a zsidóság meghatározása. Mintha saját maguk is rejtőzködnének és minden követ megmozgatnának annak érdekében, hogy ez a fogalom valami homályos, megfoghatatlan, lebegő valami legyen. Faj, vallás, identitás? Nem kéne tiszta vizet önteni a pohárba végre?

Nem vagyok a zsidó identitás nagy szakértője, de kétségtelen, hogy ez egy nehezen megfogható, közel sem egyértelmű kérdéskör. Kétségtelen, és a múlt eseményei bőven igazolják, hogy a zsidó identitás lebegtetésének és megfoghatatlanságának egyetlen haszonélvezője maga a zsidóság, amely aszerint ölt vallási, faji, vagy nemzeti kisebbségi jelleget, hogy éppen mit kíván a zsidóság érdeke. Én a magam részéről próbálok a kérdéshez jóindulatúan közelíteni, elismerve azt, hogy a zsidóság több ezer éves diaszpóra léte alakította ki ezt a bizonyos szempontból valóban egyedülálló identitást, amely szöges ellentétben áll a nemzetállami alapokon szerveződött identitással. Nem mondom, hogy nincs kivétel, hiszen például a Horthy-rendszerben - bármennyire is kellemetlen ezzel sok zsidó honfitársunknak szembesülnie manapság - volt a nemzetünk iránt mélyen elkötelezett zsidóság Magyarországon. Sajnos az is igaz viszont, hogy a zsidóság vezető szerepet játszott a nemzetállamok létét alapjaiban tagadó, sőt a nemzetállamok elpusztítását célul kitűző kommunista eszmék terjesztésében, elég a Tanácsköztársaság népbiztosainak névsorára, vagy a Rákosi-Kádár rendszerek főszereplőire futó pillantást vetni. Az sem véletlen, hogy a jelenkorunkat mérgező liberalizmusnak, az internacionalizmus másik fő ideológiájának is a zsidóság a fő zászlóvivője. Ezzel önmagában semmi gond nem lenne, ha ennek az ismeretnek a tudatában lennénk és lehetnénk, és kimondása nem járna egyből az antiszemitizmus vádjának kiérdemlésével...
Megszokhattuk, hogy Magyarországon és a világ számos részén uralkodik a kettős mérce, a "nekem jár, nekem szabad" mindenek felettisége, illetve az "egyenlők és az egyenlőbbek" kategória felállítása. Ön ez ellen harcol, és klasszikus szóhasználattal élve akár liberálisnak is nevezhetnénk, mégis szókimondása miatt nagyon sokszor támadásnak van kitéve.

Meggyőződésem, hogy abba az ordító ellentétbe, ami a világ országai elé etalonként állított Nyugat szavai és tettei között húzódik, kódolva van az összeomlás. A szavakban magasztos elveket hangoztató, sőt erőszakosan terjesztő és számon kérő Nyugat a tetteiben mindent relativizál, kizárólag a saját anyagi érdekeit tartja szem előtt, és a kettős mérce gyomorforgató alkalmazásával saját erkölcsi hitelességét veszítette el. Ez ma már nem rejthető véka alá, a világ népeinek többsége számára ez ma már közhely. A civilizációk erkölcsi hanyatlását pedig, mint tudjuk, rövid időn belül követi a teljes összeomlás. Szomorú, hogy Magyarország rövidlátó módon ehhez a süllyedő és hanyatlásával egyre kevesebb empátiát kiváltó bárkához kötözte magát a rendszerváltás idején.
Eddigi munkásságából csak pár lényegesebb megnyilvánulását emelem ki. Izraellel kapcsolatosan felvetette korábban a minősített népirtás esetét, Trianon kapcsán a nemzet egységének deklarálását, és vette a bátorságot, hogy az USA-t is szembesítse nemzetközi szintű jogsértéseivel, amelyeket interneten látható videók bizonyítanak a tálib konfliktus kapcsán. Nem lehet nem úgy értelmezni ezeket a felszólalásokat, mint aki fajra, vallásra, hovatartozásra való tekintet nélkül az igazságot keresi a Földgolyón.

Eddigi rövid és szerény munkásságomra még nem alkalmaznám a rendszerszemlélet módszertanát, de az igaz, hogy a Jobbik szellemiségéhez hűen a külpolitikánkat is egy tabuktól mentes, a politikai korrektség hazug mércéjét elvető irány határozza meg.
Érdekes, sőt nagyon-nagyon súlyos kijelentést tett a közelmúltban, amely egyformán kérdéseket ébreszthet minden magyarban és magyarországiban, és akár választásokat eldöntő erejű kérdésként is felfogható: Brüsszel rosszabb, mint Moszkva.

Első ránézésre nehéz lehet a párhuzamot meglátni az Európai Unió és a Szovjetunió között, hiszen egészen más történelmi háttere van a két mesterséges képződménynek. A második világháború romjain újjáépülő, szuverén nemzetállamok szoros gazdasági együttműködésén alapuló Európai Közösség gondolata teljes mértékben elfogadható és előremutató gondolat volt, a probléma akkor kezdődött, amikor a Maastrichti szerződéssel megszületett az Unió gondolata. Ez az út, amelyre Magyarország is rásodródott a rendszerváltást követő időszakban, már a nemzetállami szuverenitás teljes felszámolása felé vezet. Apró lépésekben halad az EU a teljes központosítás irányába, amelyben a nemzetállamok a gyarmati lét szintjére süllyednek. Ma már nyíltan beszél Brüsszel a teljes pénzügyi, gazdasági és politikai unió létrehozásáról, konkrét forgatókönyvei vannak a megvalósítására. Ez a végcél, és az odavezető út, valamint a brüsszeli hangnem egyre inkább hajaz a legsötétebb diktatúrára és terrorra épülő szovjet rendszerre. Amiért azt mondom, hogy Brüsszel mégis rosszabb, mint Moszkva az az, hogy amíg utóbbi nyílt és leplezetlen diktatúra volt, katonai elnyomással és bábkormányokkal, addig az előbbi cinikus módon demokratikus intézményrendszerként, értékközösségként ünnepelteti magát. Közben pedig ugyanúgy működik, egy központilag kiválasztott, az európai emberektől teljesen elszakadt bürokrácia igazgatja az egyre több hatalomra szert tevő intézményeket. Az európaiak pedig mintha a puha diktatúra terjedését nem vennék észre, csendesen tűrik a független nemzetállamok teljes felszámolását.
Konstruktív ellenzékiségét mi sem jellemezheti jobban, hogy Magyarország elleni koncentrált támadásként értékelte, amikor bizonyos amerikai, magyarországi gyökerekkel rendelkező "véleményvezérek" körei brutális támadást indítottak a miniszterelnök és a békemenetesek ellen. Sehol nem láttam jelét annak, hogy ezt megköszönték volna önnek.

A politika nem ismeri a hála fogalmát, és ezzel önmagában nincs is baj. Korunk egyik leglényegesebb kérdése, sőt sorskérdése, hogy nemzeti szuverenitásunkat meg tudjuk-e védeni a gazdasági, politikai, kulturális téren teljes hegemóniára törő globalizációs törekvésekkel szemben. A Jobbik politikai küldetése, hogy ebben a küzdelemben minden tőle telhető eszközzel a nemzeti függetlenségért küzdők pártjára álljon, még akkor is, ha ezt a küzdelmet a jelenlegi kormány kizárólag retorikai szinten, legfeljebb egy-két tétova lépés megtételével vállalja fel.
(Folytatjuk...)
G. Kirkovits István - Hunhír.info 


Lesz elég börtön az elégedetlenek 

megfékezésére, vagy a rabló politikai

 elitet 


kel a börtönbe zárni.


Ezrek csatlakoztak a tandíjellenes 

tüntetésekhez 

2012. december 07., péntek, 21:40 
HVG
Budapesten, Szegeden, Pécsett és Debrecenben is demonstrációt tartanak a diákok a felsőoktatás átalakítása miatt. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is jelezte támogatását. A gyűlések célja, hogy a hallgatók tiltakozzanak a keretszámok újabb drasztikus csökkentése, az egyetemi autonómia megszüntetése ellen és közösen döntsenek az ellenállás további formáiról.

Már közel kétezren jelezték részvételi szándékukat a Hallgatói Hálózat hétfőn délután négykor kezdődő budapesti fórumára, ezzel párhuzamosan Szegeden is legalább ezren fognak tiltakozni - írta péntek esti közleményében a Hallgatói Hálózat (HaHa).

Az Oktatói Hálózat után a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is jelezte támogatását. A fórum célja, hogy tiltakozzunk a hallgatói keretszámok újabb drasztikus csökkentése, az egyetemi autonómia megszüntetése ellen és közösen döntsünk az ellenállás további formáiról. A hétfői találkozóknak bármilyen kimenetele lehet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a HÖOK szerdára hirdetett demonstrációt ugyanazokkal a célkitűzésekkel, mint a Hallgatói Hálózat.

Mint az utóbbi szervezet közlményében írja: hétfőn délután várnak minden "felháborodott érintettet" az ELTE Lágymányosi kampusz északi épületének aulájába, ahol minden résztvevő egyenlő félként felszólalhat és részt vehet a döntéshozatalban.

"Tiltakozunk az ellen, hogy csak a felső 10480-nak lesz elérhető a felsőoktatás, ami megszünteti a társadalmi mobilitást. A hallgatói szerződés röghöz köti, az új diákhitelrendszer pedig eladósítja a fiatalokat. Az óriási forráskivonások megszűnéssel fenyegetik az egyetemeket, miközben a kormány kancellároknak nevezett végrehajtókat küld az autonómia megfojtására" - áll a közleményben.

A kormány intézkedései nemcsak a budapesti egyetemisták körében verték ki a biztosítékot, hanem vidéken is. Három egyetemvárosban, Szegeden, Pécsett és Debrecenben összesen több ezren jelezték, hogy részt vesznek a helyi demonstrációkban.

A Hallgatói Hálózat már a kormány tavalyi rombolására reagálva is egyetemet foglalt. Az akkori elítélő nyilatkozatokkal szemben ma már a hallgatói önkormányzatok is elszánták magukat a határozott fellépésre, amit örömmel fogadtunk. Az új helyzet új együttműködési formákat szülhet a szervezetek között, az egyeztetések tovább folynak, konkrét döntés még nem született.

Kapcsolódó:
   
ELTE: Semjén súlyos tudományetikai vétséget követett el - a miniszterelnök-helyettes lezártnak tekinti a témát 


"A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről." (Orbán Viktor 2008. február 13-án a Syma Csarnokban.)

Nyomj egy lájkot és kattins a megosztásra, ha Te is úgy gondolod, hogy Orbán Viktor kormányfő szembeköpte Orbán Viktor egyetemi diákot! 
Tetszik 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Ébredés Görögországban: "az iskola a 

neonáci eszmék táptalaja" - Nálunk mikor 

lesz az?
 
2012-12-08. 07:44 Kuruc.info
A Jobbik mellett a görög Arany Hajnal elnevezésű hazafias párt idegesíti a leginkább a "választottakat" és csicskásaikat. Akik most váratlanul felfedezték, hogy a tanulóifjúság körében rendkívül erőteljes a radikális nemzeti mozgalom befolyása. 

A görög hazafias erő 18 képviselővel rendelkezik a 300 tagú görög parlamentben. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az Arany Hajnal népszerűsége immár eléri a 10%-ot. A baloldaliak és a liberálisok most azon aggodalmaskodnak, hogy a középiskolások és egyetemisták egyre nagyobb számban tüntetik ki bizalmukkal a "szélsőjobboldaliakat". Akik nem ijednek meg ellenfeleik erőszakos fellépésétől. Novemberben albán és görög diákok verekedtek össze egy krétai iskolában a hazafias mozgalom egyik rendezvényét követően. Két fiatalt kórházba kellett szállítani. Ugyanebben a tanintézményben korábban is történt már egy komolyabb incidens, amikor is a faliújságra kihelyezett, a nemzetiszocialista időkből származó jelszavak dühítették fel a magukat demokratának nevező "toleranciabajnokokat".

Nicodemos Maina Kinyua, egy Athénban megjelenő afrikai újság főszerkesztője szerint "szervezett bandák rendszeresen inzultálnak külföldi diákokat és a szüleiket, egyelőre szóban, de olyan hevességgel, hogy bármikor fizikai erőszakba torkollhatnak az indulatok". A kenyai születésű, de gyerekkora óta Görögországban élő Kinyua úgy látja, az iskolák a "neonáci eszmék táptalaját" alkotják Görögországban, annál is inkább, mert a diákokat arra oktatják, hogy "a görögök találtak fel mindent, még abban a korban, amikor az emberiség többi része még le sem jött a fákról".

Tény és való, az Arany Hajnal mindig is nagy súlyt fektetett arra, hogy az iskolákban ne a meghamisított történelmet oktassák. Nem is oly régen pedig a hazafiak egyik képviselője kisebbfajta botrányt okozott, amikor a parlament épületébe látogató diákokat felszólította arra, hogy ne tűrjék tovább a baloldal "terrorizmusát". Lefkada szigetén az Arany Hajnal követelte annak a tanárnak az áthelyezését, aki az egyik görög nemzeti ünnep előtt albán zászlókkal is feldíszítette a tantermeket. Egy athéni iskola igazgatója ellen pedig azért indult fegyelmi eljárás, mert azzal fenyegetőzött az iskolában, hogy az Arany Hajnal tagjaival fogja megfegyelmezni a rendetlenkedő diákokat. Kisebbfajta port vert fel annak a baloldali beállítottságú gimnáziumi tanárnőnek az ügye, akit politikai nézetei miatt állítólag sértegetett három "fasiszta" fiatal. A tanárnő szerint kollégái sajnos pusztán "politikai vitának" tekintették az incidenst. Egy Artemis Kalogyri nevű irodalomtanár pedig arról panaszkodott a nyilvánosság előtt, hogy a "neonáci vélemények és viselkedés" elleni küzdelem jóformán mindennapossá vált.

"Toboroznak a tinédzserek közül, főleg a szegény származású családból származókat környékezik meg, elméleti képzésben részesítik őket, és a paramilitáris harc módszereit is tanítják nekik. Mindezt azzal a céllal, hogy továbbadhassák a lángot" - szörnyülködött a baloldali irodalomtanár egy "antirasszista" rendezvényen. "A legtöbb fiatal meg akarja változtatni a világot. A szélsőjobboldalra úgy tekintenek, mint amely a széthullással, az idegenekkel szemben a hellenizmus legfőbb védelmezője. Sokan közülük rendőrök vagy katonák akarnak lenni" - számolt be a görög ifjúság reménykeltő eszmélkedéséről az "antifasiszta" pedagógus.

Theodoros Papatheodorou, az oktatási miniszter helyettese "késedelem nélküli" intézkedéseket helyezett kilátásba az ifjúság körében örvendetesen növekvő "náci befolyás" visszaszorítása céljából. A politikus az AFP Hírügynökségnek adott nyilatkozatában nemcsak az Arany Hajnal vezető politikusait vádolta meg a "tanárok és a diákok megfélemlítésével", hanem azokat a szülőket is, akik a hazafias párt tagjai.

Perge Ottó - Kuruc.info 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Ángyán: A maffia áll a háttérben (Videó) 

2012, december 7 - 20:46 
barikad.hu
Csányi, Nyerges, Leisztinger érdekeltségei 10 milliárd forintot kaptak az agrárkasszából. Ángyán József szerint rendszerváltás kell, mert a mostani rendszerben a maffiák irányítják a termőföldek körüli ügyleteket. A volt vidékfejlesztési államtitkár egy korábbi gazdafórumon fejtette ki lesújtó véleményét a hazai állapotokról.

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4
A Fidesz tovább védi az ügynököket

Bár a kormány megígérte, hogy szembenéz az ügynökmúlttal, a Fidesz-frakció ismét leszavazta az erről szóló javaslatot. A pártban sem mindenki érti, hogy miért.

Videó: 
http://index.hu/video/2012/12/03/a_fidesz_tovabb_vedi_az_ugynokoket/
Brindza András: Az Indexet szakmailag és erkölcsileg is problémásnak tartjuk, de ezt a jó és tanulságos összeállításukat érdemes megnézni !!!
Ez az anyag is azt tükrözi, hogy egyre inkább aktuálisabbak az ÖFEM alapítói által a Leleplező könyvújságban 2000-körül megírt írásaink, de különösen a 2009-ben írt írásom !!!
Lásd: A magánpénzrendszerre (kamatra-kizsákmányolásra), média- és párturalomra épülő neoliberális rendszer megbukott - A RENDSZERVÁLTÁS ELKERÜLHETETLEN ! 
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=brindza 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Négymilliárd forint a Friends of Hungary 

Alapítvány létrehozására 



2012. december 7., 09:19 
MTI-fidesz.hu
    
Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására a tartalékból - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. 

A kabinet múlt héten határozott arról, hogy elfogadja és támogatja azt a célkitűzést, amely "a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítése céljából" Friends of Hungary elnevezéssel egy egyesült államokbeli - 15 millió amerikai dolláros alapító vagyonú - alapítvány létrehozására irányul. Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.
  
A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat 3,88 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből az alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására. Az azonnali hatályú átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolás és a fel nem használt pénz visszafizetési határideje 2013. június 30.

Kapcsolódó:
   
Új honfoglalók - Welcome to Nyírtass! - Haszidi Zsidók Nyirtasson 2006 - Leőwy rabbi
   
"Együtt Jeruzsálemért" - a Fidesz a zsidókkal, a Hitgyülivel és a komcsikkal tüntet az izraeli ügynökök védelmében 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Leállt Ferihegy - biztos terrorista 

fűtéscsövek akartak zsidóvérengzeni 



2012. december 07. 20:16 
Hunhír.info
A rendőrség mellett a polgári titkosszolgálatok is vizsgálódnak a ma délelőtt bekövetkezett, a Liszt Ferenc repülőteret megbénító váratlan meghibásodás ügyében - tudta meg a HavariaPress. Biztosan a Moszad is bekapcsolódik, hiszen lehet, hogy terrorista fűtéscsövek így akartak végezni a turistáknak álcázott zsidó bevándorlókkal.

A Liszt Ferenc repülőtér pénteken délelőtt, a zsidó turisták érkezése napján bénult meg, miután megszűnt az irányítótorony áramellátása. Egy fűtési hővezeték repedt szét, elárasztva vízzel a toronyhoz futó elektromos vezetékek aknáját. A zárlaton nem tudtak rövid idő alatt úrrá lenni, a tartalék generátor sem üzemel, ezért lezárták a repülőteret.

A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán: jelenleg is szivattyúzzák a vizet a kábelalagútból. A szűk, teljesen víz alá került alagútban csak a szivattyúzás és kiszárítás után kezdhetik meg a kábelek, kapcsolók kicserélését. A csőtörés miatt jelentős szakaszon elzárták a fűtővizet, ezért fagyveszéllyel is számolni kell a repülőtéren. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Fideszes lakájmédia: Felpörgött az 

eszközkezelő 

2012/12/07 - 13:33 
Szent Korona Rádió
Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelőnek a nem fizető adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Novemberben 600 ingatlant ajánlottak fel a pénzintézetek a Nemzeti Eszközkezelőnek, így a társaság jelenleg 1700 lakás átvételénél tart.

Az eszközkezelő minden jogosult adós lakását átvesz, ha az nincs életveszélyes állapotban.

A legtöbb ingatlant eddig Borsod, a legkevesebbet Vas megyében ajánlották fel a társaságnak. Az eszközkezelő a program első két évében, 2013 végéig 15 ezer, 2014 végéig pedig összesen 25 ezer ingatlant vásárolhat - írja a lap.

Arról mélyen hallgat a lap, hányan maradtak az út szélén eddig. Mert ugye, nem hagynak Orbánék senkit sem.......(élni) 
/MNO/ 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Belgium terrortámadásokra készül 

2012. december 7. 20:47:50 
Neményi.net 

Belgiumban a harmadik, utolsó előtti szintig emelték a terrorizmus elleni felkészültséget. "A királyság speciális szolgálatainak készenléti szintjét azért emelték ma, mert növekszik a zavargások vagy szélsőséges tevékenységek veszélye, amit "A próféta ártatlansága" c. film bemutatása válthat ki, közölték a rendőrségben. A film december 14-én kerül bemutatásra.

A fokozott készenléti állapotot elsősorban olyan kerületekben vezetik be, ahol sok közel-keleti és észak-afrikai bevándorló lakik.
Forrás: hungarian.ruvr.ru 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Éhséglázadáshoz vezethet a 

nincstelenség 


2012.12.05. 09:52 FN24
Már a középréteg is megindult a lejtőn, a szegénység egyre reménytelenebb méreteket ölt hazánkban. A szakember szerint - ha a helyzet nem javul - nem zárható ki egy esetleges éhséglázadás sem.

A magyar népesség 31 százalékát, vagyis megközelítőleg 3,1 millió embert fenyegetett az elszegényedés vagy a szociális leszakadás 2011-ben - derül ki az Eurostat legfrissebb felméréséből. Ezzel az eredménnyel hazánk a görögökkel holtversenyben az ötödik legrosszabb helyzetben van. Nálunk gyorsabban csak a bolgár, a román, a lett és a litván lakosság csúszik le gyorsabban. Az elmúlt években ez az arány ráadásul folyamatosan emelkedett: 2008-ban még csak 28,2 százalék volt, 2010-ben pedig 29,9 százalék.

Azon túl, hogy folyamatosan romlik a szegények helyzete, egyre több a "leszakadó" réteg, vagyis nő a relatív szegények száma, azoké, akik valamilyen tekintetben nélkülözni kényszerülnek. Tavaly 1 millió 360 ezer ember élt Magyarországon szegénységben, 160 ezerrel többen, mint 2010-ben. Becslések szerint az úgynevezett minőségi éhezés (azaz amikor egy ember nem jut elegendő húshoz, húskészítményhez vagy az ezeket helyettesítő fehérjékhez) pedig 1-2 millió embert is érinthet. Minden negyedik ember ma azt vallja: komoly nehézséget okoz neki a megélhetés. 
 
Fotók: Neményi Márton

Az Eurostat három csoportba sorolta az érintetteket: akiknél fennáll az elszegényedés veszélye az államtól kapott járadékok, juttatások után is, akik már a gyakorlatban is hátrányos helyzetűek, és akik olyan háztartásban élnek, ahol nagyon kevés az egy főre eső (fizetett) munka.
Csőd fenyeget

Egy uniós kérdőív nemrég hasonló eredményre jutott: e szerint a magyar családok többsége - vélhetően a válság miatt - már felélte a megtakarításait, és nem tud félretenni pénzt a hónap végén. Egy hirtelen jövő, nem várt kiadásra egyre kevesebben vannak pénzügyileg felkészülve, vésztartalékkal körülbelül már csak minden ötödik ember rendelkezik.

Másfél évvel ezelőtt százból még 28 embernek volt valamilyen vésztartaléka, most már csak 22-nek. De az ő félretett pénzük is megcsappant: míg idén márciusban 20 hónapig tudtak volna - szűkösen, de - megélni, addig szeptemberre ez az időszak 17 hónapra rövidült.

Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas szociológus egy 2008-as vizsgálatában rámutatott: régiók szerint Észak-Magyarországon a legerősebb a szubjektív szegénység megélése és Észak-Dunántúlon a legkisebb. Település-típusok szerint a szegénység érzete legerősebb a községekben és legkisebb mértékű a városokban.

Egy korábbi vizsgálatában a szakember azt is kiszámolta: hazánkban a legszegényebb egy millió embernek a vagyona akkora, mint a két - akkori - leggazdagabb magyaré összesen.
Szlovák példa fenyeget

Bass László szociológus szerint is egyre tarthatatlanabb a hazai szociális helyzet, vannak kifejezetten veszélyeztetett csoportok, például a gyerekes családok, akiknek az esélyei "szélsőségesen rosszak". A szakember szerint az évek óta emelkedő elszegényesedési arány legfőbb oka, hogy a családoknak egyre kevesebb a bevételük, miközben a kiadásuk folyamatosan nő. A támogatások, segélyek köre szűkül, a foglalkoztatás pedig egyre romlik.

"A foglalkoztatási ráta jelenleg körülbelül 58 százalék, ami azt jelenti, hogy 100 munkaképes emberből csupán 58 dolgozik. És ennek nem az az oka, hogy ezek az emberek inkább segélyből élnének, hanem az, hogy nincs munkalehetőség. Hosszú-hosszú ideje nem sikerül érdemben növelni a foglalkoztatást. Főképp a kistérségekben, vidéken az emberek képzetlenek, az infrastruktúra rossz és a nagy beruházások is elmaradnak" - magyarázta lapunknak Bass.
Jön a segélyezési plafon

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány segélyezési plafont vezet be a havonta kifizethetőszociális támogatásoknál, jelenleg előkészítik az ehhez szükséges a jogszabályokat, a számításokat a Nemzetgazdasági Minisztérium végzi - közölte még szeptemberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közlemény szerint a segélyplafon bevezetésének célja, hogy segélyből ne lehessen magasabb jövedelemre szert tenni, mint munkából.

A szociológus kiemelte: ezzel párhuzamosan az egyenlőtlenségi mutatók is romlanak, és egyre inkább érezhetőbb, hogy már a középréteg is csúszik lefelé. A szakadások szakadékká növekednek, az "alul" és a "felül" rétegek egyre távolabb kerülnek egymástól. A korábbinál sokkal mélyebb, reménytelenebb a szegénység, és egyre markánsabban megjelenik a "társadalom alatti osztály".

"Ha a helyzet nem változik, sőt tovább romlik, akkor akár egy, a szlovák éhséglázadáshoz hasonló állapot nálunk is bekövetkezhet. Már emberek százezrei élnek olyan körülmények között, hogy tovább már egyszerűen nem lehet feszíteni a húrt. A legrémisztőbb az, hogy közben gyerekek nőnek fel úgy, hogy az esélyeik a jobb életre, a változtatásra szinte egyenlő a nullával" - tette hozzá Bass.
A számok tükrében
- A GDP (Magyarország bruttó hazai terméke) a második negyedévében 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
- 2012. augusztus-októberben a munkanélküliek létszáma 463 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 10,5 százalékos volt.
- A családok átlagos nettó havi összjövedelme az elmúlt két évben 10 százalékkal (185 ezer forintról 170 ezer forintra) csökkent.
- 2009-ben a háztartások bevételeinek 30 százalékát, 2011-ben már 42 százalékát kellett lakásfenntartási költségekre fordítani.
- Bár 2012-ben a nettó minimálbér 60 600 forintról 60 915 forintra emelkedett, ám ez az infláció miatt ez mégis 3 százalékkal kevesebbet ért.
- A foglalkoztatást helyettesítő támogatást (korábbi nevén bérpótló juttatást) 28 500 forintról 22 800 forintra redukálta a kormány.
- Kivezették a helyi lakásfenntartási támogatást.
- Tavaly az egy főre jutó bruttó jövedelem évi 1 145 614 forint volt, a nettó pedig 939 396 forintot tett ki átlagosan.
- 2011-ben a közfoglalkoztatottaknak járó bér nem érte el a minimálbért.
- A családi pótlék reálértéke jelenleg elmarad a 22 évvel ezelőtti szinttől. Sőt, a különbség meghaladja a 30 százalékot. Ennyivel ért többet a családi pótlék 1990-ben.
- Januárban a 25 százalékos áfakulcs 27 százalékra emelkedett.
- Szeptemberben 6,6 százalékra ugrott az infláció.
Családban marad

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2011-es felmérése szerint az átlagosnál 15 százalékkal nagyobb eséllyel lett szegény felnőtt abból a gyerekből, aki egyszülős családban nőtt fel, míg azoknál, akiket nagyszülők vagy rokonok neveltek fel, ez az arány csaknem 21 százalék. Legrosszabb helyzetben azok vannak, akik intézetben nevelkedtek, több mint harmaduk szegénységben él.

A felnőttkori szegénység azzal is összefügg, hogy kinek hány testvére van. Akik egykeként nőttek fel vagy csak egy testvérük van, azok körülbelül tíz százaléka él szegénységben, a háromgyerekes családokban felnőtteknél ez az arány már 15 százalékos, négy vagy több gyerek esetén pedig több mint 30 százalékos.

A vizsgálat továbbá rámutatott: az írástudatlan szülők gyerekeinek harmada felnőttként szegénységben él, az alapfokú végzettségű szülők esetében 16 százalék az arány. Ezzel szemben, ha valakinek közép- vagy felsőfokú végzettségű szülei vannak, az átlagosnál kisebb eséllyel lesz belőle szegény felnőtt.
40 ezer gyerek éhezik

Az UNICEF adatai szerint jelenleg körülbelül 30 millió gyermek él szegénységben a világon. A legnagyobb fokú nélkülözést Romániában (70 százalék), Bulgáriában (50 százalék) és Magyarországon (31 százalék) mutatták ki.

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak korábban elmondta: "Jelenleg hazánkban több mint 40 ezer gyermek éhezik. És egymillióra tehető azoknak a száma, akik nyomorognak. Többségük olyan sorban él, hogy az egyetlen étkezési lehetősége az óvodai vagy az iskolai napközi. Tulajdonképpen ezeket a gyerekeket az iskolai menza tartja életben" - nyilatkozta az elnök.
Olvasó: Tegnap megnéztem a fényt és a pompát, a Prima Primissima díjátadási ceremóniát. A 35 milliárdból megépült Művészetek Palotája volt a helyszín, amelyet 30 évre évi 9 milliárdért vettünk bérbe. Bombaüzlet - Demján Sándornak. A palota PPP-rendszerben épült.
Áder és neje ott volt, Orbán felesége és Szájer felesége (régi barátnők) szintén. Néhányszor ráúszott a kamera Hajdu Jánosra, a Terrorelhárítási Központ vezetőjére... Hajdu volt az az ember, aki 2006. október 23-án a golyózápor előtt páncélautóval kimentette Orbán Viktort a rossz emlékű megemlékezésről.
Nemrégiben két magyar rendőrt (mit is kerestek Szíriában?) hazahozott a frontról, de két magyar olajmunkást a sorsára hagytak. Húsvét körül rabolták el őket az olajmezőkről... amiért háborút folytat a művelt Nyugat Szíria ellen. 


Rágalmazási ügyben előzetes 

letartóztatás? Mától ez is lehetséges! 

december 7, 2012 
66masodperc 
2012. december 7-én reggel egy újabb tabu dőlt le a hazai jogalkalmazás előtt. A mai napig senki nem gondolta volna, hogy lehetséges egy egyszerű rágalmazási ügy terheltjeként előzetes letartóztatásba kerülni, de a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, dr. Kajtor Gergely rácáfolt a hiedelmekre.

Tudni kell, hogy a rágalmazást a magyar állam olyan csekély mértékben érzi társadalomra veszélyesnek, hogy lemond arról, hogy ezzel kapcsolatban büntetőjogi igényét hivatalból érvényesítse. Bizonyos enyhébb súlyú vétségeknél ugyanis (ilyen többek között a rágalmazás, a becsületsértés, illetve a levéltitok megsértése) eljárás kizárólag a sértett úgynevezett magánindítványára indul.

Az előzetes letartóztatás jogintézménye viszont a legsúlyosabb kényszerintézkedés, és jellemzően erőszakos cselekményeknél, vagy nagyobb súlyú gazdasági bűntetteknél szokás élni vele, ha az elkövetett bűn tárgyi súlya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, vagy meg kell előzni, hogy a terhelt bizonyítékokat tüntessen el, tanúkat befolyásoljon.

Jól látható tehát, hogy egy rágalmazási eljárás esetében, amit magánvádlói minőségében ebben az országban bárki elindíthat bárki ellen, az előzetes letartóztatás tipikusan "ágyúval verébre" esete, annyi különbséggel, hogy esetünkben egyenesen atombomba lett dobva szerencsétlen verébre.

De hogyan fordulhatott ez elő? Állhat-e ez valakinek érdekében? Hogy megértsük a történetet, tudni kell, hogy pontosan ki került most előzetesbe rágalmazás miatt.

Az illetőt Borbély Józsefnek hívják. Eredeti szakmáját tekintve asztalos, aki később megszerezte magának azt a bútorgyárat, ahol ipari tanulóként kezdte a pályafutását. Később jogsértések árán kihúzták a lába alól a gyárat, és ő elkezdett kutakodni: vajon másokat is ehhez hasonló módon semmiznek-e ki ebben az országban.

Kutatásában mellé állt Minda Zoltán, akivel a Pesterzsébeti Papírgyár egyik leányvállalatánál játszották el ugyanezt: már egy évtizeddel korábban. Ők ketten az évek során hosszas kutatómunka, a kisemmizett áldozatok megkeresése, és kitartó pereskedés után mára feltérképezték azokat a módszereket, és illegális jogi trükköket, amikkel a felszámolók általában hatalmas vagyonokat képesek eltüntetni, vállalkozókat károsítva meg, és munkahelyek százait téve tönkre. Ezen felfedezéseiket pedig minden tőlük telhető módon igyekeztek terjeszteni.

Így történt, hogy a Kossuth Holding Zrt. nevű felszámoló cég ügyvezető igazgatójáról bizonyos eljárásai kapcsán azt találták leírni, hogy a hölgy cselekedetei szerintük kimeríti a Btk. bizonyos tényállásait.

Innentől egyszerű is lehetne a történet. Borbélyék szerint kimeríti, a vezérigazgató úrhölgy szerint pedig nem, sőt: sértőnek érezte Borbélyék szavait, ezért bírósághoz fordult. A bíróság ilyenkor meghallgatja a feleket, megvizsgálja a bizonyítékokat, majd dönt: elmarasztalás esetén jellemzően megrovást, súlyosabb esetben pénzbüntetést szab ki.

Esetünkben az ügy idén tavasszal megtartott első tárgyalása ennek megfelelően kezdődött is el: a bíró ismertette, mit sérelmez a magánvádló, a két vádlott: Minda Zoltán és Borbély József pedig benyújtotta a bizonyítékait.

Itt azonban zavar támadt az erőben. A benyújtott okirati bizonyítékok ugyanis zárt logikai láncot alkottak, és jelen per tárgyán jócskán túlmutatva milliárdos vagyonok eltűnését mutatták be. A bíró látszólag mintha kényelmetlennek érezte volna a rá zúduló felelősséget, ezért kihasználva, hogy Minda Zoltánt az általa vitt rengeteg per miatt perkirálynak becézik Magyarországon, Borbély József pedig a Magyar Apostoli Királyság Egyesület vezetőjeként kormányzónak nevezi magát, elrendelte mindkettejük elmeorvosi szakértői vizsgálatát.

Még ebben sem lenne semmi különös: megjelennek a vizsgálaton, és ott a szakemberek megállapítják, amit szakmájuk szabályai szerint meg kell állapítaniuk. Különös módon azonban Minda Zoltán rendre múltbeli időpontokra kapott idézést. Miután ez háromszor történt meg, a bíró személyes közbenjárására a mai napon végül soron kívül fogadták őt a szakértők, ahol nyugodt körülmények között sor is került a vizsgálatára.

Borbély József esetében is ilyen egyszerű lehetett volna az eljárás. A rosszul kiküldött idézés után megjelenik a helyes időpontra kitűzött vizsgálaton, az lezajlik, és mindenki boldog.

Borbély József múlt héten pár újságíró kíséretében meg is jelent a vizsgálaton, a Béke tér 12 alatti szakértői irodában, ahol azt a felvilágosítást kapta, hogy az orvos, aki vizsgálni fogja őt, Dombai úr, éppen tárgyaláson van, meg kell várni. Borbély közölte, hogy neki időre kell megjelennie egy tévéstúdióban: ehhez az elmeorvosi vizsgálat időtartamát beleszámolta, de azt, hogy a pontos időpontra kapott idézés dacára hosszú ideig várni kelljen az orvosra, nem. Végül nagyjából negyedórát mégis vártak a doktor úrra, majd távoztak.

Az szakértőnél történteket a "66 másodperc" videós tudósítása foglalja össze a legtömörebben:
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=MgL58YhtgRc

Mindenki megdöbbenésére az esetet a szakértői iroda munkatársai - a helyszínen készült videó -és hangfelvételek dacára - a valóságtól teljesen eltérően írták le a bíróságnak. Tájékoztatásuk szerint Borbély József viselkedése akadályozta meg, hogy bele lehessen kezdeni a vizsgálatába, majd pedig Borbély úr minden előjel nélkül, önkényesen hagyta el a helyszínt. Arról, hogy nem is volt a helyszínen az orvos, aki megvizsgálhatta volna Borbély urat, és hogy ő ennek ellenére hosszasan várt rá, nem tértek ki a jelentésben.

Ez azért nagyon különös, mert a bíróság az orvosoknak a valós történésektől eltérő jelentése miatt rendelte el Borbély József előzetes letartóztatását, mondván: ha az orvosok azt írják, hogy Borbély Józsefet nem lehet együttműködésre bírni, akkor indokolt a lecsukása, mert úgy már kénytelen lesz együttműködni.

A "66 másodperc" Borbély ma reggeli elhurcolásáról is beszámolt.
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=JThZVnP3S6o

Különösen furcsává pedig az teszi az esetet, hogy éppen ez volt az a tárgyalás, ahol az ügyészség átvette a vád képviseletét a magánvádlóktól. Az eljárási szabályok erre elvileg ugyan lehetőséget adnak, de a gyakorlatban rágalmazási ügyek kapcsán nagyon ritkán élnek vele. Ez egy újabb pont, ami alapján Minda Zoltánék úgy gondolják, hogy különösen fontos dologba tenyerelhettek bele.

De ha azt gondoljuk, hogy az ő esetük egyedi, tévedünk. Bizonyos jelek szerint nagy divat gazdasági visszaélések nyomában járó, illetve részben ehhez kapcsolódva politikailag kellemetlen összefüggéseket feszegető embereket kényszergyógykezelésre küldeni.

Így történt ez Hajdu Attilával, aki pár éve a budavári önkormányzat parkolási cége körüli visszaélésekről rántotta le a leplet: leleplezte például, hogy bizonyos munkatársak annak ellenére vannak a fizetési listán, hogy soha senki nem találkozott velük. Miután hiába próbált meg mindent a visszaélések felderítése érdekében, tiltakozásul, politikai performansz keretében egy pengével megsebezte magát az önkormányzat épülete előtt. Pár nappal később rendőrök az otthonából hurcolták el kényszergyógykezelésre. Mint később a Kúria Pfv.II.22.089-2011-5. számú végzése megállapította: teljesen jogtalanul.

Hasonlóképpen járt dr. Monostory Attila egykori ügyvéd is, aki korábban a BAUMAG-károsultak képviselője volt. Nem sokkal azután, hogy leleplezte, hogy bizonyos körülmények alapján nem csak hűtlen kezelés, hanem esetlegesen sikkasztás is történhetett az ügyben, méghozzá milliárdos kárt okozva, egy Balogh István nevű pszichiáter olyan szakvéleményt állított ki róla, miszerint szükséges Monostory zárt pszichiátriai osztályon történő elhelyezése. Monostory úr elmondása szerint a szakértő ezen véleményét egy olyan CT-felvételre alapozta, mely alapján Monostory agyi vérellátása bizonyos helyeken csorbát szenvedett. Tette ezt annak ellenére, hogy zárt osztályra csak ön -vagy közveszélyes személyeket szokás helyezni, márpedig Monostory úr nem egy erőszakos alkat. Monostory úr szerencsére mégis sikeresen elkerülte a zárt osztályt, azonban a megalapozatlan, álláspontja szerint jogosulatlanul kiállított, és enyhén szólva furcsa szakvéleményt készítő pszichiáter ellen pert indított, ugyanis ez a téves vélemény azóta is kísérti őt: elmondása szerint ellenfelei, akik azt akarják, hogy a BAUMAG-ügyben ne derüljön ki az igazság, a mai napig erre hivatkozva próbálják lejáratni őt. Ennek az ügynek is éppen ma volt az első tárgyalása.

A "66 másodperc" ma délután erről is beszámolt:
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=6HJ8W1cqxRU

Három ügy, három, gazdasági visszaélések nyomában járó tényfeltáró, három, indokolatlan kényszergyógykezelés. A szovjet érában a központitól eltérő politikai álláspontot képviselő embereket rakta félre a pszichiátria eszközével a hatalom: azokat, akiknek a tevékenysége túlságosan kényelmetlen volt.

Nem tudhatjuk biztosan, hogy korunkban ezen áldozatok helyét a gazdasági visszaélések és politikai összefonódások leleplezői vették-e át, és nem tudjuk azt sem, hogy a fent bemutatott történetek ennek biztos jelei-e. Ez a három történet ugyanakkor méltán ejti gondolkodtatóba az embert.

Már csak azért is, mert a 2010-ben hatályba lépett, a tisztességes eljárás védelméről szóló 2009. évi CLXIII. törvény kommentárja épp a civil kurázsi erősítésére hivatkozva rendeli díjazni azokat, akik a korrupcióval kapcsolatba kerülnek, és ebben nem közreműködőként, hanem azt feltárva vesznek részt.
By SoDI
Előzmények:

1. tárgyalás Borbély József nyilatkozata nélkül (2 óra 2 perc) 
http://www.youtube.com/watch?v=A6dJLuLaXpI
1. tárgyalásról Borbély József külön videóban (26 perc): 
http://www.youtube.com/watch?v=K5pKu4wuuj4
1. tárgyalásról: 1 percben az elmevizsgálat elrendelése 
http://www.youtube.com/watch?v=ngsvPBK-cqU

Minda Zoltán dr. Kajtor Gergely mentális vizsgálatáról (1 perc) 
http://www.youtube.com/watch?v=pxN1b8yD1Os

2. tárgyalás (24 perc): 
http://www.youtube.com/watch?v=SWnbYksXRnM
Minda Zoltán véleménye a második tárgyalásról (6 perc): 
http://www.youtube.com/watch?v=8Al1zlDPuV4
Borbély József megjelenik az elmeorvosoknál (1 perc): 
http://www.youtube.com/watch?v=MgL58YhtgRc 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Mesterházy: "Így gondozd a 

magyarodat" 

2012. november 13. 10:50 
Gondola
"Fasisztázni, rasszistázni kell idehaza és külföldön, tévécsatornákon és újságokban, lakossági fórumon és kampánygyűléseken. Harsogva és vonítva, nyüszítve és uszulva, demokratikus szólamoktól habzó szájjal és öklöt rázva. Ahogy most Mesterházy Attila tette egy olasz baloldali napilapnak, a l'Unitának adott interjúban. Az MSZP-vezér kétségbeesést mímelt az itthoni fasisztaveszély miatt, pedig valójában csak attól fél, hogy 2014-ben megint nem az ő pártját választják a - nyilvánvalóan fasiszta - szavazók. Ki merte jelenteni, hogy a Nobel-békedíjas Európai Unió "nem nézheti tétlenül Magyarország fasisztává válását".

(...) Mesterházy tanult a főnökétől. Ha Gyurcsány a The Timesban 2007-ben kormányfői pozícióból (!) leantiszemitázhatta a Fideszt, akkor ő, az MSZP-s, szerény kis neoliberális ellenzékiként miért ne támadhatna rá az egész országra? Utoljára Rákosi tette ezt meg azon siránkozva, hogy neki tízmillió fasisztával kell felépítenie a kommunizmust. (Nekünk meg tízezer kommunistával a nyakunkban kellett életben maradni.)" (...)
Körmendy Zsuzsanna, mno

Kapcsolódó anyagok
   
Fasisztázni külföldön
   
Bayer a HVG listázásáról
   
Izrael minden állampolgárát fajilag listázza
   
Esterházy, a katolikus író: kultúrmocsok?
Emlékeztetőül: Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!
A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk...
További részletek: 
http://kuruc.info/r/23/80003/ 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Palesztina felszabadítására szólított 

fel a Hamász vezetője 


2012, december 8 - 20:08 MTI - 
barikad.hu 
Egész Palesztina felszabadítására és a palesztin egység megteremtésére szólított fel, egyúttal kizárta Izrael állam elismerését Háled Mesaal, a Gázai övezetet uraló Hamász mozgalom katari emigrációban élő vezetője szombaton Gázában.

A Hamász megalapításának 25. évfordulója alkalmából tartott nagygyűlésen százezrek vettek részt és hallgatták meg a Gázai övezetbe több évtizedes száműzetés után először ellátogató politikus beszédét. Biztonsági források kétszázezerre, a Hamász félmillióra becsülte a résztvevők számát.

"Palesztina a mienk a (Jordán) folyótól a (Földközi-) tengerig, déltől északig. Nem engedünk át a földből egy négyzetcentimétert sem" - jelentette ki Mesaal a zászlókat lengető hatalmas tömeg előtt. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Ben Stein írása, aki zsidóságát nem 

szégyenli, sőt nem is retteg! 


2012.12.09, 02:42 
Nemzeti Hírháló 
A Fehér Ház a Karácsonyfát - első alkalommal -, Karácsonykor "Ünnepi Fá"-nak nevezte. Ez a tény arra késztette a CBS műsorvezetőjét Ben Steint, hogy megírja a lenti cikkét. Úgy gondolom, ezek a gondolatok mindenhol érvényesek .

A lenti eszmefuttatáson, mindnyájunknak érdemes elgondolkodni...

Az alábbiakat Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában.
Dr. Bene Gábor S.

Bevallom:

Zsidó vagyok és minden egyes ősöm is zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörűen kivilágított, feldíszített fákat, Karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik: Karácsonyfák. 

S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek 'Boldog Karácsony'-t kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog időszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászol-jelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerparti házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb. 

Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják őket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívők belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások időszakaiba. Fogalmam sincs, honnan származott ez az "Ünnepi Fa"ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország.

Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Viszont sokan vagyunk akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk...

Billy Graham (a prédikátor) lányát interjúvolták az Early Show-n és Jane Clayson (a riporter) ezt kérdezte: 'Hogyan lehetséges, hogy Isten engedte, hogy ilyesmi (Katrina hurrikán) megtörténjék?' Anne Graham egy rendkívül mélységes és éles elméjű választ adott. Azt mondta, 'Úgy hiszem, Isten mélyen elszomorodott emiatt, ahogy mi is, de évek óta mondjuk Istennek, hogy takarodjék ki az iskoláinkból, takarodjék ki a kormányzatunkból és takarodjék ki az életünkből. S mivel, úgy vélem, Ő egy igazi Úriember, végül csendben kihátrált. Hogyan várhatjuk el Istentől, hogy áldását adja ránk és védelmezzen minket, ha mi azt követeljük Tőle, hogy hagyjon minket békén?'

A legutóbbi események fényében... terrorista támadások, iskolai lövöldözések, úgy gondolom, hogy ez akkor kezdődött, amikor Madelaine Murray O'Hare (megölték, tetemét néhány éve találták meg) arról panaszkodott, hogy nem akar imádkozást az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben van. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát az iskolában. A Biblia mondja: ne ölj; ne lopj és szeresd felebarátodat, mint tenmagad. És mi azt mondtuk, rendben van.

Aztán Dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenyítsük gyerekeinket, amikor csintalankodnak, mert kicsiny személyiségük eltorzul és meglehet, hogy megrongáljuk önbecsülésüket (Dr. Spock fia öngyilkos lett). Azt mondtuk, egy szakember kell, hogy tudja, miről beszél. És mi azt mondtuk, rendben van.

Most meg azt kérdezzük magunktól: miért van az, hogy

- a gyerekeknek nincs lelkiismeretük,

- miért nem tudják, mi a jó és mi a rossz,

- és miért nem zavarja őket, ha idegeneket ölnek, akár osztálytársaikat, vagy önmagukat?

Valószínű, ha hosszan és elég keményen elgondolkodunk ezeken, lehet, hogy végül is rájönnénk. Úgy vélem, nagy része van ebben, annak, hogy 'AZT ARATJUK, AMIT ELVETÜNK'.

Vicces, milyen egyszerű az embereknek megvetniük Istent, aztán azon csodálkozni, hogy miért halad a világ a pokolba.

Vicces, mennyire elhisszük, amit az újságok mondanak, de megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond.

Elgondolkodtató, hogy email-en küldünk 'vicceket', amelyek aztán futótűzként terjednek, de ha üzeneteket kezdünk küldeni, amelyek az Úrra vonatkoznak, az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt megosztják azokat.

Elgondolkodtató az is, hogy fajtalan, durva, vulgáris és obszcén cikkek mennek át szabadon a világhálón, de nyilvános vita Istenről tilos az iskolákban és a munkahelyeken.

Tetszenek már nevetni?

Vicces, ha ezt az üzenetet netán továbbítod, szelektálsz: nem küldöd sokaknak a címlistádon, mert nem vagy biztos, miben hisznek, vagy éppenséggel mit gondolnak rólad, hogy ilyesmit küldesz.

Ugyancsak vicces, hogy jobban aggódunk amiatt, amit mások gondolnak rólunk, mint amiatt, hogy Isten mit gondol rólunk.

Küldd tovább, ha úgy gondolod, van értelme: mindenkinek.

Ha nem, csak dobd el... senki nem fogja tudni, hogy így tettél.

De, ha kidobod ezt a kis elmefuttatást, ne dőlj hátra a székedben és panaszkodjál arról, milyen rosszul alakul a világ.

Megbecsüléssel, őszintén és tisztelettel,

Ben Stein 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Fanatikus őrültek kezében a nyugati világ 

2012-12-09. 10:11 Kuruc.info
Mindaz a döbbenetes eseménysorozat, amely Szíriában lejátszódik, valójában újabb nyomós érv azok számára, akik úgy vélik: a szeptember 11-i merényleteket az izraeli és amerikai titkosszolgálatok közreműködésével szervezték meg. Afganisztán, Irak, Líbia után Szíria a negyedik ország, amely ellen a cionista birodalom terrorista hadereje agressziót indít. Immár nyílt szövetségben azokkal, akik állítólag felelősek az ikertornyok elleni támadásokért. 

Ami most a szemünk előtt Szíriában lejátszódik, megerősíti azt a gyanút, hogy egy vérszomjas, az emberi életet a legteljesebb mértékben semmibe vevő, a világuralmi mámorba beleőrült, bűnöző "elit" irányítja Amerikát és Európát. Ennek az "elitnek" a titkosszolgálatai működtek közre a szeptember 11-i merényletek végrehajtásában, ennek az "elitnek" a lakájmédiája terjesztette el az "iraki tömegpusztító fegyverek" meséjét, ennek az "elitnek" a hadereje rohanta le Afganisztánt és Irakot, és szervezte meg a véres felkeléseket Líbiában és Szíriában. Érdemes lenne végre a közvélemény figyelmét felhívni arra a tényre is, hogy a nyugati világ népeinek adójából fenntartott fegyveres erők és titkosszolgálatok az agresszióik nyomán kirobbant háborúkban a katonai összecsapások évezredek óta érvényes szabályait nyíltan semmibe veszik. A Nyugat úgynevezett "terrorellenes háborújában" nincsenek hadifoglyok, és az ellenséggel szemben a cionista haderő semmiféle kíméletet nem tanúsít.

Miként korábban Líbiában, most Szíriában is a minket is gátlástalanul kiszipolyozó bűnöző oligarchia fegyverrel és pénzzel támogat olyan fegyveres csoportokat, melyek háborús bűncselekmények sokaságát követték el. Mi több, ismét előállnak azzal a hazugsággal, mely közel tíz évvel ezelőtt az Irak elleni agresszió egyik hivatkozási alapja volt: mindenféle konkrét bizonyíték nélkül azt állítják, hogy a damaszkuszi kormány vegyi fegyverek bevetésére készül. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy maguk a szíriai felkelők fognak majd vegyi fegyvereket használni a nyugati hatalmak legteljesebb jóváhagyásával, majd a bűncselekmény elkövetését a szíriai kormányerőkre fogják. Megteremtve így a jogalapot arra, hogy a NATO és Izrael összehangolt támadást indítson a cionista világuralmi tervek útjában álló szíriai rezsim ellen.

Némi reményre feljogosító fejlemény, hogy a világ közvéleményének jelentős része ellenzi a Szíria elleni agressziót, és nem hiszi el a damaszkuszi rezsim szándékairól terjesztett hazugságokat. De hiába az orosz, a kínai ellenkezés és a harmadik világ államainak tiltakozása, egyelőre nincsen olyan hatalom a világban, mely képes lenne lefogni a vérszomjas cionista "elit" kezét. A nyugati birodalom ugyanis még mindig óriási katonai erőfölényben van riválisaival szemben. Sajnos arra sincsen esély, hogy a nyugati világ tudatosan "válságba" taszított népei megálljt tudnának parancsolni a világuralmi álmokat kergető őrült oligarchia ámokfutásának.

A "demokrácia", az "emberi jogok", az "emberi méltóság", a "humanizmus", a "tolerancia", a "béke" és a "jólét" hamis jelszavai mögött megbújó nyugati uralkodó köröknek egyre gyakrabban villan elő az igazi arca. A szeptember 11-i terrormerényletek, Afganisztán és Irak lerohanása, a Líbiában, Palesztinában, Szíriában, valamint a muzulmán világ más pontjain elkövetett döbbenetes bűncselekmények, a szemérmetlenül hazug médiakampányok sorozata, a háborúskodás évezredes törvényeinek gátlástalan felrúgása mutatta meg igazán, miféle emberi mivoltukból kivetkőzött bűnözőkből és fanatikus terroristákból tevődik össze a nyugati világ - és benne sajnos hazánk - fölött is egyre erőszakosabb eszközökkel uralkodó cionista "elit".
Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:
- Valahol már hallottunk ilyet: a szíriai vezetés vegyi fegyverek bevetésére készül - állítja biztosra Anglia és az USA
- "A megtévesztés eszközével háborúzz": az al-Kaida immár nyíltan a Nyugat oldalán? 

Izrael minden állampolgárát fajilag 

listázza

2012, december 8 - 12:11



passportTegnap Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyílt levelet írt Ilan Mornak,  amelyben arra kéri a magyar politikai életbe magát ismét beleártó izraeli nagykövetet, hogy magyarázza el, „Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket”.
Az udvarias levél és a kérdés azonban az izraeli valóságnak csak egy részét érinti. Ugyanis a zsidó államban a faji alapú nyilvántartás ennél sokkal tovább megy. Mégpedig egészen addig, hogy minden izraeli személyigazolványban és útlevélben kötelező jelleggel írják be a „nemzetiséget”, azaz az etnikumot vagy rasszt. Ez a zsidóknál „zsidó” (Jewish), az araboknál az „arab”, a nem araboknál a „nem zsidó” jelölést eredményez az említett igazolványokban. A „nem zsidók” esetében ott áll a származási ország is (Belgium, Brazília, stb.). A „nemzetiség” kategória neve héberül le’om, arabul „kaumijja”.

Ezen túlmenően az izraeli belügyminisztérium hivatalosan nyilvántartást vezet az Izraelben élő egyéb kisebbségek tekintetében a saját kategóriái szerint: örmény, asszír, drúz, cserkesz, héber (az utóbbi a szamaritánus zsidókat jelöli).

Mint látható, a demokratikus zsidó államnak van mit tanítania nekünk.
Ordosz műhely
barikad.hu


Fekete autók éjszakája 

2012. december 9., vasárnap 
kaslerarpad.hu
Amiről sokan azt hitték hogy elmúlt, elmúlt végérvényesen, itt tombol közöttünk.

Fel kell mindenkinek készülnie arra, - ha egyáltalán erre fel lehet, - hogy a hatalom bármikor érte jöhet éjnek évadján és elragadja a családjától. Két napja Posta Imrét, három gyerekes családapát éjfélkor vitték el otthonából kihallgatásra. Lefoglalták a számítógépét is. Aki nem tudja kiről van szó, az keressen rá a google-ban. Tény és való, hogy Posta nem "Tisztelt Bíróság"-ozik, de mindenki a saját maga által vélt harcmodort használja. De elhurcolásának körülményei mindent elárul. A hatalom nincs tekintettel sem családra sem gyermekekre, ha a megfélemlítés szerinte célravezető. Hát ezzel ismét mellé trafált, mint annyiszor a történelemben.

Talán ugyanazon a napon egy másik letartóztatás is történt, Borbély József személyében. Meg kell hagyni, hogy ezek az emberek nem mindennapi figurák, de rendkívüli időkben rendkívüli módszerekhez kell folyamodni. Egy biztos, Borbély úr azzal, hogy Kormányzónak kiáltotta ki magát, semmilyen veszélyt nem jelentett a hatalomra, annál inkább azok a korrupciós ügyek felderítése, amelyeket közel két évtized nyomozó munkájával göngyölítettek fel Minda Zoltánnal karöltve. Teszem hozzá mindannyiukat elmeszakértői vizsgálat alá vetették.

Az időjósok szerint én következek. Sebaj! Le kell futni a tiszteletköröket mindenkinek. Ez csak a vajúdás időszaka, a szülés csak ezután jön. Akinek van füle, az hallja meg az idők szavát és készüljön testben és lélekben, mert az új rendszer megszületése fájdalommal jár, mint minden születés.
http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2012/12/ragalmazasert-letartoztatas/#more-9007
http://www.mindazoltan.hu/
Kásler Árpád
Kelt: Gyulán, 2012. 12. 09-én

Kapcsolódó:
   
AMK Fehérseregének nyílt parancsa! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Önmagukat verték a tüntetők 2006 

októberében 



A fasiszta zsidónál csak egy rosszabb van 

az élő zsidó !!!!

2012. december 7. 12:01 
Gondola 
Épületes tisztázás kapott nyilvánosság az európai térségben. Kiderült, hogy rosszul látták a tévénézők a különböző jeleneteket a képernyőn. Ami úgy látszott, hogy egy földön fekvő olimpikont kékruhások rugdosnak és ütnek, az nem úgy volt.

Önmagát rugdosta meg a földön fekvő áldozat.

Amikor úgy látszott, hogy kékruhások elől menekülő állampolgár egy utcahajlatban elakad, majd a kékruhások viperával véresre verik, optikai csalódás volt. Az áldozat önmagát verte véresre négy viperával is.

Sőt hasba is rúgta magát.

A fiatalok, akiket egy udvarban órákon át a fal mellett térdepeltettek, mazochisták voltak, önmagukat térdepeltették. Sőt, verték hátulról fejbe magukat, s a betonra ömlő vért ők maguk mosták fel. 

Kezüket is maguk bilincselték hátra.

Sőt, volt, aki hátrabilincselt kézzel egy horgost is behúzott magának. Azok a fiatalok pedig, akiket köztörvényesek közé zártak, saját magukat ítélték el statáriális módon. Csak optikai csalódás volt, hogy fiatal bírók előtt ülnek a tárgyaláson.

A fiatal bírók ártatlannak akarták nyilvánítani az ártatlanokat.

De az ártatlanok súlyos büntetést követeltek önmaguk ellen. Ezért a humánus bírók csak enyhíteni tudták az ítéletet. Emiatt frusztrálódtak az ártatlanok, és bírálják a bírókat. Pedig dicséretet érdemelnek a fiatal bírók, akik csak néhány hónapra zárták köztörvényesek közé a jogkövető, törvénytisztelő fiatalokat.

Vágott film! - mondta egy nagyvárosi rendőrparancsnok.

Az látszott ugyanis, hogy bőszen ütlegelnek egy védekezésre már képtelen embert azonosíthatatlan kékruhások. Azért látszott így, mert kivágták azokat a kockákat, amelyekből kiderült, hogy az áldozat a gyomorszájával maga ütötte meg a kékruhások öklét. 

Hátával pedig belerúgott egy kékruhás csizmájába.

A teljes felvételen ez világosan látszik. Alátámasztja mindezt, hogy a gyomorszájával ütlegelő férfi maga javasolta, hogy a fő rendőrparancsnokot tüntesse ki a tojások elől ügyesen elugráló önkormányzati vezető.

A főrendőrt áldozatai a vállukon vitték a központba, hogy vegye át a plecsnit. 

Önmagát lőtte ötven méterről fejbe gumitölténnyel egy fiatalember. Egy tömeg pedig fondorlatos módon lovas rohamot vonzott magára, a rendőrök alig tudták visszatartani a pacikat.

Az azonosító jelvényeket pedig a tüntetők szaggatták le a kékruhásokról.

Amikor a kékruhások viperával verték véresre a nyugdíjas asszonyokat, akkor azonosító jelvényük visszaszerzéséért küzdöttek. Őket ugyanis kötelezi a törvény, és azt az alvilág elleni küzdelem bátor vállalásával is be akarják tartani.

Mindez most a napnál is világosabban kiderült egy épületes műből. Szerzője minden bizonnyal megkapja a jutalmát, keményen megdolgozott érte.
Kovács G. Tibor

Kapcsolódó:
   
A részeg Révész Mártíriusz igaz története - Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI. 
*** www.nemzetihirhalo.hu **********


Gyors államosítás után még gyorsabb 


privatizáció? 

Bő egy hónap alatt szavaztatta meg a kormány a narancsos kétharmaddal az "Egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételét". A Jobbik folyamatosan aggodalmát fejezte ki a vita alatt az ügyben, hogy nincs garancia az átvett ingatlanok elidegenítésének tilalmára. A kormány válasza erre egyszerűen az volt, "nem forráskivonásról, hanem forráskoncentrálásról beszélünk", valamint "az elidegenítésre a garancia éppen maga a törvényjavaslat, hiszen tartalmazza az elidegenítési garanciákat".

És lássunk "csodát", a törvény kihirdetése előtt egy nappal a központi költségvetéshez benyújtott 100 oldalas zárószavazás előtti módosításában felülírják ezt, a szociális és gyermekvédelmi feladatellátásra szükségtelenné vált állami tulajdonú ingatlanok értékesítését lehetővé teszik.

Kérdésünk most már csak annyi: hogyan is alakul ez a forráskoncentráció? Az önkormányzati tulajdont elveszi az állam, majd bizonyos kormányközeli körökben jó pénzért értékesíti az ingatlanokat?

Felszólítjuk a kormányt, kezdje meg az állami tulajdon teljes körű leltárfelvételét és hozza azt nyilvánosságra. Vonja vissza az irányú tervét, hogy az állami tulajdonú ingatlanokat kiárusítja! Hanyatlás helyett lépjen a gyarapítás útjára, egy szűk magántulajdon további gazdagítása helyett a magyar nemzet gyarapodását segítse elő! Fejezze be azt a szemfényvesztő politikát, melyet évek óta folytat, beszéljen és cselekedjen világosan! Ne idegen érdekek és egy a Fideszhez szorosan kötődő szűk gazdasági kör helyett végre kezdje el Magyarország, a magyar nemzet és a magyar emberek érdekeit képviselni! Ha pedig erre nem képes, ismerje el, hogy ismét a vitatható intézkedések sorozatát tetézi ebben a javaslatban is forráskoncentrációnak álcázva.
Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Kapcsolódó:
   
500 milliárdnyi adósságot vállal át a büdzsé 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



A hanukázók a népek legyilkolását nem 

megbánják, hanem megünneplik 


2012. december 09. 12:10 Ifj. Tompó László - 
Hunhír.info
Kormánypárti és ellenzéki képviselők behízelgő macskaként egyformán dorombolnak Izraelnek. Újabb bizonyságot tesznek erről a hanukázók ünnepén való részvételükkel is. A tegnapi nyilvános gyertyagyújtás vendégei Fischer Iván karnagy, Hegedűs D. Géza színművész és Székhelyi József színművész voltak. A későbbiek során Tarlós István főpolgármester, Mesterházy Attila MSZP-elnök, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Heller Ágnes filozófus, Ilan Mor, Izrael állam nagykövete és Mága Zoltán hegedűművész is feltűnik a hanukázók között.

Mivel rendre elhallgatják, sőt letagadják a korunk médiumaiban legtöbbször idézett történészek és teológusok, nem lehet elégszer hangsúlyoznunk, hogy közismert kirekesztőink ünnepnapjai mennyire gyökeresen különböznek a többi vallásokétól, mindenekelőtt a keresztényekéitől, ugyanis egyikük sem szakrális, hanem kizárólag politikai természetű: az ókorban más népek ellen állításaikkal szemben korántsem önvédelmi, hanem egyenesen gerillaharcokat vívó dinasztiáik gyakran feneketlen orgiákba és lakmározásokba torkolló megünneplései.

Közéjük tartozik a legtöbbször emlegetett hanuka, amikor is a Krisztus születése előtti második században a görögség ellen gerillaharcot folytató, saját népüket is sanyargató Makkabeus-dinasztiát - és azok utódait, a vallási hagyományokat nem ápoló, másokat egyenesen leigázó, Jézus által a jeruzsálemi templomból korbáccsal kikergetett szaddúceusokat és farizeusokat - ünneplik Amerika- és Európa-szerte köztéri rituálévá vált gyertyagyújtásaikkal és fülsiketítő klezmerkoncertjeikkel.

A rabbinikus források még nálánál is előbbre helyezik azonban a purim ünnepét: a kifejezés a héber "pur" (sors) többes száma, a "sorsok" ünnepe, amely szerint a törzsükből született Márdokeus unokahúga és gyámleánya, Eszter, felesége lett Ahasverus perzsa királynak, akinek udvari tanácsadójával, Hámánnal leszámolva, a Krisztus születése előtti ötödik században lemészároltatta a perzsákat: az erre való, farsangi díszletekben bővelkedő lakodalmi ünneplésre mi sem jellemzőbb, minthogy mindmáig nem zajlik le lerészegedés nélkül, hiszen rajta legalább négy pohár bor elfogyasztása még a gyermekeknek is kötelező. (Mellesleg az ünnepnek az eredeti héber kifejezésből eredő többes számát sem véletlenül használják, hiszen így beleértik valamennyi mások elleni vérontásukat, ahogyan ezt Julius Streicher is értette, amikor a korántsem csak a nemzetiszocialista rendszer, hanem az egész német nemzet elleni nürnbergi pert úgy jellemezte, hogy az nem más, mint "Purim 1946-ban!".)

De talán a két iménti vérbosszúünnepüknél is jobban mutatja, miféle lelkületűek, a jom kippur, a vezeklés napja alkalmából zsinagógáikban elmondott imaszövegük, amelyről néhai amerikai üzletemberük, Benjamin Friedmann megvallotta, hogy ilyenkor bemennek zsinagógáikba, felállnak és háromszor megismételnek egy rövid imát, a Kol Nidré-t, amelyben "szerződésre lépnek a Mindenhatóval, hogy minden eskü, fogadalom vagy ígéret, amelyet a következő tizenkét hónap alatt tesznek, érvénytelen".

Számukra a bűneikért való "imavezeklés" persze nem a másokkal szembeni magatartásuk megváltoztatása szándékának kinyilvánítása, hanem, amint már az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben című honismertető albumsorozat 1898-ban megjelent, Galíciát bemutató kötetében Herzberg-Fränkl Leó leírta, az Újszövetségből is tipikusan ismert farizeizmus: ilyenkor harminchat órára bezárják boltjaikat, majd a zsinagógába sietnek, ahol öklükkel verik mellüket, miközben állandó nyögéssel, sóhajtozással, siránkozással jelzik "bűnbánatukat".

Tanulság: a hanukázók a népek legyilkolását nem megbánják, hanem megünneplik, miközben eltűnőben vannak nemcsak a szabadság állítólagos őshonában, hanem kontinensünkön is a hagyományos betlehemi játékok, sőt a boldog karácsonykívánó szavakat is törölték az amerikai és nyugat-európai médiumok s iskolák zöméből, szóval hovatovább csak hanukázni lehet, betlehemezni, boldog karácsonyt kívánni nem.

Kapcsolódó:
   
"Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket" - avagy: a gyűlöletet már belénk kódolták 


Antiszemita zsidók?
 
Feltöltés ideje: 2009.10.15. 
http://www.youtube.com/watch?v=NB8u6lX5UfE

Nem, elég nehéz lenne az antiszemitizmus bélyegét rányomni ezekre a vallásos, tisztességes zsidókra.
Erre a jelenségre találták ki a cionista, talmudista véleményformáló körök az "öngyűlölő zsidó" kifejezést. Gondolom senki sem tartja furának, hogy mikor ennek a Neturei Karta nevű csoportnak több, mint 60.000 tagja demonstrált New Yorkban Izrael állam léte és az izraeli terror ellen, akkor azt egy árva szóval sem említette meg a szabad amerikai sajtó. 

Zöld lámpa a hamukának!

A Jobbik kettős-keresztjét nem engedték felállitani a Blahán. A hanukát viszont támogatták. Ez a kettős mérce és a "rettegő honfoglalók" s...nek-nyalása! Héber-Budapest ünnepi héttel! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Magyarországot vissza kell hódítani 

Ágoston Balázs 
2005. április 21. Magyar Demokrata - Hqazánkért
Az izraeli titkosszolgálat minden döntésnél jelen van Magyarországon

Az a szervezett erő, amely parancsra van jelen a médiában, és most rendkívül hallgatag, az a Moszad állománya. Az izraeli titkosszolgálat keresztbe-kasul átszövi a magyar közigazgatást, a tömegtájékoztatást, a hatalmi szerveket, beleértve a titkosszolgálatokat is. Olyanok vagyunk, mint egy lyukaktól hemzsegő ementáli sajt - mondta a Demokratának Kozenkay Jenő egykori kémelhárító tiszt.
- Ön a Kádár-rendszerben a III/II-es főcsoportfőnökség hadnagya volt 1978 és 1985 között. Húsz éve leszerelt. Miért érezte szükségét most megszólalni?

- Nem akartam, hogy a fiam úgy nőjön fel, hogy azt vágják a fejéhez, az apád hazaáruló volt, gazember volt. Nem voltam az. A hazámat szolgáltam a magam lelkiismerete szerint. Az idegen kémtevékenység ellen dolgoztam. Az ügynökhisztéria sok tisztességes embert, köztük ma is a hazájukat szolgáló elhárítókat megalázott.
- Amikor az SZDSZ-hez köthető Political Capital nevű cég a honlapján közzétette a kommunista diktatúra állítólagos ügynökeinek nevét, illetve ezek egy részét, akkor ön feljelentést tett ismeretlen tettes ellen személyes adatokkal való visszaélés miatt. Azt is mondta, hogy az ügynökügy mögött az izraeli titkosszolgálat, a Moszad áll. A bejelentésére többen úgy reagáltak, hogy a diktatúra hálózatait védi.

- Akit a kádári belbiztonsági szervek üldöztek, az tegyen panaszt, szolgáltassanak személy szerint neki igazságot, konkrét ügyekben. 1990-ben gyakorlatilag a III/III-as főcsoportfőnökség kivételével a szolgálatokat átvették jogfolytonosan. Ha pedig így történt, akkor mindaz, ami velük kapcsolatos, az államtitok. Ezért írtam Lamperth Mónikának egy nyílt levelet, amelyben kértem, hogy vagy mondja ki, hogy már nem kötelez bennünket a titoktartás, vagy mentsen föl minket e kötelezettség alól, és akkor jöjjön, aminek jönnie kell, szabaduljon el a pokol. Itt nem arról van szó, hogy ki mit tett korábban vagy hogyan működött a Kádár-rendszer, hanem arról, hogy a jogfolytonosan átvett szolgálatok meggyengítése veszélyezteti Magyarország nemzetbiztonságát.
- Ez egybevág Kövér László véleményével, aki azt is mondta, hogy Gyurcsány Ferenc köreiből robbantották ki az ügynökügyet. 

- Elég szomorú, hogy Kövér Lászlónak kell megvédeni bennünket a saját egykori állítólagos elvtársaink ellen. Felelősségteljes megnyilatkozás volt ez tőle. Gyurcsány egy olyan KISZ-vezér volt, akiért - és a hozzá hasonlókért - nekem, mint állambiztonsági tisztnek adott esetben az életemet kellett volna áldoznom. Ma olyan vagyonokon trónolnak, amit az apám, az anyám és a többi ember halmozott föl korábban. Nyugodtan megírhatja, hogy én ezt egyszerűen lopásnak tartom. Ebből a körből találták ki, hogy ezzel a kis játékkal lejáratják az öreg kommunistákat, lejáratják az ellenzéket, miközben elterelik a figyelmet a kétségbeejtő gazdasági helyzetről, majd megnyerik a választásokat. Egy varázspálcával sem lehet ekkorát suhintani. Az, hogy egy kormányfő esetleg nem tudja, mit csinálnak a beosztottai, nem menti őt. A büntetőjog szerint hazaárulásnak minősül, ha valaki egy idegen állam kormányával szövetkezik azért, hogy Magyarország területi integritását vagy alkotmányos rendjét sértse. Meggyőződésem, hogy az alkotmányos rend megsértését ezzel maximálisan megvalósították.
- Azt állította, hogy a Moszad egyik ügynöke egy budapesti közhivatalban ülve irányította ezt az akciót. Miből gondolja ezt?

- Kaptam egy információt, és azt továbbítottam. Két dolgot tényként leszögezhetünk. Az ügynökmizéria hirtelen kezdődött, és hirtelen lett vége. Ezt senki sem tagadhatja. Ez egy jól szervezett operatív akció keretében zajlott, amihez többféle támogatás kellett. Szükséges volt, hogy a hazai titkosszolgálatok - magyarul mondva - ne pofázzanak bele, és szükség volt médiatámogatásra. Az a szervezett erő, amely parancsra van jele a médiában, és most rendkívül hallgatag, az a Moszad állománya. Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét honlapján toborzó felhívás olvasható, amely arra hívja a zsidó fiatalokat, hogy vállaljanak fizetett munkát a Moszadnál, a hírszerzéstől a kiszolgáló tevékenységig mindenféle területen. Az izraeli titkosszolgálat keresztbe-kasul átszövi a magyar közigazgatást, a tömegtájékoztatást, a hatalmi szerveket, beleértve a titkosszolgálatokat is. Olyanok vagyunk, mint egy lyukaktól hemzsegő ementáli sajt. Tény, hogy a magyar nemzetbiztonság aláásása nem magyar, hanem idegen érdek. A mélységes hallgatás bizonyítja, hogy telibe találtam. Legfőképp két ember hallgatott, akiknek meg kellett volna szólalni ebben az ügyben. Az egyik Lamperth Mónika belügyminiszter asszony, a titokgazda, a másik Gyurcsány Ferenc, aki amúgy mindenhez hozzászól. Ebben az ügyben azonban még véletlenül sem hallatta a hangját. Azok, akik ebben a szakmában, ebben a titkosszolgálati közegben dolgoztak vagy dolgoznak, tudják, hogy nem csak arra kell figyelni, hogy ki mit mond, hanem arra is, hogy ki mit nem mond, vagy ki az, aki hallgat. Gyakran kell a sorok között olvasni.
- A feljelentését elutasították, a Nemzeti Nyomozó Iroda múlt héten megtagadta a nyomozást.

- Tudja, mi az érdekes ebben? A Magyar Hírlap már március 30-án megszellőztette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem fog ebben az ügyben nyomozni. Ez azt jelenti, hogy valakik valahol nagyon pontosan tudták, mi fog történni. Ez is titkosszolgálati akcióra utal. Magyarországon a Moszad jelenléte a legerőteljesebb, őket követi a KGB, majd lemaradva a CIA.
- Milyen erőt képvisel az izraeli titkosszolgálat hazánkban?

- Magyarországon hétezer és tizenháromezer fő között van a Moszad ügynökeinek a száma. Ezek nem mind hírszerzők és kémelhárítók. Vannak köztük az operatív találkozások helyszínéül szolgáló lakások tulajdonosai, futárok, olyan cégvezetők, akik a rendszer működtetéséhez biztosítják a pénzt, és mások. A Moszad minden megyében, minden városban a döntés-előkészítő és döntéshozó helyen jelen van. 

- A polgármesteri hivatalokban, a megyei közgyűlésekben is?

- Minden olyan szervnél, ahol bizalmas információk vannak. Egy ilyen szervezet olyan, mint a rákos daganat. Nem árt azon elgondolkodni, hogy a "nagy" Amerika, amely Izrael leghűségesebb szövetségese, felháborodottan tiltakozik az ellen, hogy a Moszad agresszív, a két ország bensőséges viszonyát figyelembe véve kifejezetten arcátlan módon lopja az Egyesült Államok titkait. Hogyan is gondolhatja bárki, hogy ez a titkosszolgálat nincs jelen meghatározó erővel Magyarországon, ahol a hivatalos adatok szerint mintegy százezer zsidó él? Köztudott, hogy az izraeli tőke a befektetett pénz tekintetében jelenleg a területileg sokkal nagyobb és földrajzilag jóval közelebb eső Németország után a második helyen áll Magyarországon, s az izraeli vállalkozók leginkább a telekommunikációs és ingatlanbefektetéseket kedvelik. Elképzelhető-e, hogy a Moszad nem követ el mindent a sajátjai megsegítésére, információkkal való ellátására? Erre persze azt szokták mondani, hogy a külföldi tőke milyen jó. Szerintem a fő kérdés nem az, hogy mennyit fektetnek be, hanem hogy mennyi visznek ki. Az a kérdés, hogy mi a haszna ebből Magyarországnak, a magyar polgároknak. Jó, ha van befektetett tőke, de nem jó, ha cselédekké tesznek minket. Jó, ha a Moszad a maga hatékony eszközeivel segítséget nyújt az esetleges terrorcselekmények megelőzésében, de nem jó, ha közben ellopják minden üzleti titkunkat, és ezáltal lehetetlen helyzetbe taszítják a hazánkat.
- Tudna konkrét neveket említeni a hazai Moszad-ügynökök közül?

- Nézze, nem szeretnék neveket mondani. Az Interneten, a 
www.lakatospal.hu oldalon elég sok név szerepel, akiket a lap készítői idegen szolgálatokkal való együttműködéssel gyanúsítottak meg. Hogy ezek valóban idegen szolgálatok ügynökei vagy sem, arról nem kívánok beszélni. Tény, hogy ezzel az ügynökmizériával kinyitották Pandora szelencéjét, és sok mérges, dühös egykori állambiztonsági tiszt elkezdett beszélni. Annyi bizonyos, hogy a névsorban szereplők egyike sem tett feljelentést.- Kitől kapta az információt?

- Az ügyészségnek címzett levelemben leírtam, hogy ha szükséges, megfelelő garanciák mellett az informátorok is megszólalnak.
- Nem fél?

- Bármilyen abszurd, de a Moszad most nagyon vigyáz rám. Ezt kell tegye. Ha most bármi történne velem, az felérne egy beismerő vallomással. Lehet, hogy másfél év múlva már nem fogom biztonságban érezni magam.
- Milyen következményei lehetnek ennek a bejelentésnek?

- A Moszad a titkosszolgálatok között a legnagyobb. Egy elefánt. De most betévedt a porcelánboltba, és legyünk őszinték, fenéken szúrtuk. Ebben szerepe volt az elbizakodottságnak is. A Moszad nevét sokáig ki sem volt szabad ejteni, nem szoktak hozzá, hogy valaki nyíltan beszél róluk, és nem kezeli őket valami különleges társaságként, hanem csupán egyként az ellenséges kémtevékenységet folytató szolgálatok közül. Ezt jelzi a mélységes hallgatás. Ha bárhol a világon vélt vagy valós sérelem éri a zsidó érdekeket, sírva szaladnak New York-ig panaszkodni, és mozgásba lendül az egész világot átfonó hálózat. Most azonban hallgatnak. Igaz, nem egy zsidó emberen esett sérelem, hanem egy idegen állam hírszerző-elhárító tevékenysége kapott egy pofont. Ha ennek az ügynek csak annyi hatása lesz, hogy a magyar titkosszolgálatok és azok vezetése felébred, és azt mondja, hogy azért mégse lopjanak szét minden fontos információt, akkor lehet lépéseket tenni. A moszados ügynökök ezt fékezik, de az elmúlt 40-50 évben Magyarországon kiépült ügynökség tagjai oly mértékben korrumpálódtak, belebonyolódtak saját kis ügyleteikbe, hogy a Moszad izraeli vezetése ezt nem nézi jó szemmel, így átszervezés várható. A mostani zavar után főképpen. 2003-ban a Moszad vezetése felszámolt egy csomó kémelhárító-hírszerző rezidentúrát világszerte. Ennek hasonló okai voltak. Hogy mozgás van ezen a téren, azt az is jelzi, hogy szokatlanul sűrűn járnak mostanában Magyarországon izraeli delegációk. Ez nem volt jellemző a korábbi időszakra. Lezsák Sándor egy nemrégi kijelentésével egyetértve én is azt mondom, hogy Magyarországot vissza kell hódítani.
hufo.info 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Az ENSZ betiltaná a babamentő 

inkubátorokat 

2012-12-09. 15:37 Kuruc.info - MTI - Kossuth Rádió Az ENSZ novemberben közölte: be kellene tiltani a babamentő inkubátorokat, mert ezek miatt sérül az újszülötteknek az a joga, hogy megismerjék a szüleiket.

A lengyel katolikus egyház feje kiállt a babamentő inkubátorok fenntartása mellett, reagálva arra, hogy az ENSZ és az Európai Unió is ellenzi az intézményt az újszülött és szüleik jogaira hivatkozva.

Józef Kowalczyk lengyel prímás, érsek a TVN kereskedelmi tévében egy interjúban kijelentette, hogy a kórházaknál létesített, csecsemők életét megmentő inkubátorok már részei az ország hagyományainak. "Lengyelországnak saját identitása, kultúrája és lelkiismerete van" - szögezte le.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága novemberben közölte: be kellene tiltani a babamentő inkubátorokat, mert ezek miatt sérül az újszülötteknek az a joga, hogy megismerjék a szüleiket. Az ENSZ-testület nemrég fel is kérte az Európai Uniót, hogy saját területén vezesse be a tiltást. Az EU Daphne programja már egy szeptemberi jelentésében azt írta: gyerek- és nőellenes az anyáknak az a lehetősége, hogy névtelenül otthagyják újszülöttjüket a kórház bejáratánál egy erre a célra kialakított dobozban.
A végnapjait élő fehér kultúra elleni újabb támadás nem kavart nagy vihart a hazai fősodratú médiumok körében, eddig egyedül a Kossuth Rádió Időt kérek című műsora hívta fel a figyelmet az embertelen, szélsőliberális ámokfutásra.

A gyermekgyilkosságok gyalázata mellett szóba kerül az Európa - eddig csak - nyugati felét emésztő gender-elmélet, illetve az ifjúság tudatos megrontása - többek között a királyfit párjául kereső királyfi, EU által támogatott (!) meséjének segítségével. 

Az ENSZ legújabb ökörsége: "Tiltsák be 

az 

inkubátort!" - Kossuth rádió (2012-12-08) 
http://www.youtube.com/watch?v=hl2hg8XnGsU

A hagyomány szerint a Taigetosz mellett volt a spártai apothetai, azaz gyermekkitevő hely, a kor szokásainak megfelelő "családtervezés" egyik fontos helyszíne. (
wikipedia
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Az iráni hadsereg elfogott egy 

amerikai drónt 

2012. december 05. - 22:00 
Jövőnk.info
Az iráni hadsereg december 4-én elfogott egy amerikai Boeing ScanEagle típusú drónt az ország felségterületén belül. A bejelentése után Amerika azonnal cáfolta a hír valódiságát. Az amerikai haditengerészet állítása szerint nekik minden drónjuk megvan. Az Egyesült Államok haditengerészetének szóvivője is tagadta, hogy Irán elfogott volna egy amerikai drónt. A szóvivő kijelentette, hogy egyetlen drónt sem vesztettek kedden a Közel-Keleten. Leszögezte, hogy szigorúan számon tartják, hogy hány pilóta nélküli repülőgép van a térségben.

Az amerikai tagadásra válaszul Ramezán Saríf tábornok, a Forradalmi Gárda szóvivője irónikusan azt javasolta az amerikai parancsnoknak, "számolja meg újra pontosan a drónjait". "Az amerikaiak nem akarják beismerni a kudarcukat, de előbb vagy utóbb bevallják majd, hogy elveszítettek egy pilóta nélküli repülőgépet" - mondta Sarif tábornok, majd hozzátette, hogy ha szükséges, további információkat is közzétesznek a drón elfogásáról. A tábornok elmondása szerint az amerikai gép "katonai létesítményekről és az iráni olajterminálok tevékenységéről gyűjtött információt", amikor "a lehető legkevesebb kár okozásával elfogták". "Kinyertük a drón által rögzített adatokat, így megtudtuk, milyen típusú értesülésekre kíváncsiak az amerikaiak" - tette hozzá a Forradalmi Gárda szóvivője.

Irán szerint az amerikai drón adatokat gyűjtött a Perzsa-öböl térségében, és belépett az iráni légtérbe, amikor a Forradalmi Gárda egyik haditengerészeti egysége elfogta. Ali Fadávi tengernagy, a Forradalmi Gárda tengerészgyalogságának parancsnoka annyit mondott el, hogy egy kisebb méretű repülőgépről van szó, a típusa ScanEagle. Az ilyen eszközöket általában amerikai hadihajókon tárolják.

Egy hónappal ezelőtt, november elsején az iráni erők tüzet nyitottak egy másik, MQ1 típusú, pilóta nélküli amerikai repülőgépre, amely a Busehrben lévő iráni atomerőmű, valamint a perzsa-öbölbeli Hárg-szigeten lévő, legfontosabb iráni kőolajterminál felett végzett megfigyelést.

Pontosan egy éve vesztette el Amerika a Sentinel névre keresztelt kémrepülőgépét, melynek földre kényszerítéséről szóló iráni híreket a mostanihoz hasonlóan tagadták akkor. Azonban a NATO parancsnoksága alatt működő afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) bejelentették egy pilóta nélküli légi jármű elvesztését. Később az amerikai vezetés mellett dolgozó meg nem nevezett források is elismerték, hogy a gép a CIA irányítása alatt titkos bevetést hajtott végre Iránban, de ennek célját nem nevezték meg.

Irán nemzetközi bíróságon perli be az Egyesült Államokat az ország légterének megsértéséért - jelentette be az iráni külügyminiszter, Ali Akbar Szalehi. A bizonyíték az amerikai ScanEagle drón, amelyet a Perzsa-öböl felett vadásztak le. Washington azonban ezt tagadja.

Hossein Salami dandártábornok kijelentette, hogy az amerikai drón Irán általi befogása azt jelenti, hogy még a hatalmas katonai potenciállal rendelkező Amerika sem győzheti le a perzsa államot. Az iráni katonai siker visszavetheti az USA hadászati terveit. Az amerikai drón elfogása bizonyítja Irán védelmi képességeit, ezért a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak felül kell vizsgálnia a viselkedését Iránnal szemben.

Mi csak gratulálni tudunk a büszke iráni népnek, mert az az eredmény amit a szigorú szankció ellenére is el tudnak érni az bámulatos! Bízunk benne, hogy végül a szeretet vezérelte népek győzni fognak a világot terrorizáló cionizmus ellen.
Szekeres Pál - Jövőnk.info 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Kitekintő - Önálló Katalónia?
 
2012. 12. 9. vasárnap. - 11:26 
Kitartás.hu

Ha beütjük a keresőnkbe, hogy Katalónia, a következő adatokat olvashatjuk: Spanyolország autonóm közössége, lakossága 7,5 millió fő, székhelye Barcelona. Az elmúlt hónapok, hetek történései alapján azonban joggal merül fel a kérdés, meddig tartozik még Spanyolországhoz? Együtt vagy külön? Érvek és ellenérvek sora szól mind az egység, mind a különválás mellett. 
 
2012. szeptember 11. - Mintegy másfélmillió katalán vonult fel Barcelona utcáin, függetlenséget és önálló hazát követelve.

A november végi szavazáson eldőlt, bár csökkent az elszakadást támogató pártok támogatottsága, a 135 fős testületben így is 73 mandátumot szereztek. Tehát a "menni vagy maradni" kérdés a közeljövőben is meghatározza a katalán politikát.

Mi erősíti a szeparatista követeléseket? A történelmi múlt mellett a nagyon erős nemzettudat. A katalánok nagyrésze egyáltalán nem érzi spanyolnak magát, büszke kultúrájára, múltjára, a spanyoltól eltérő nyelvére. Szinte a teljes népesség érti a nyelvet, háromnegyede pedig beszéli is azt.

Emellett úgy érzik, hogy ők Spanyolország eltartói. Katalónia spanyolhon leggazdagabb térsége. (Ha létrejönne a külön állam, az EU negyedik legerősebb gazdasága lenne!) Ám bevételeinek közel 10 százalékát Madridnak kell, hogy átutalja, ugyanakkor a központi költségvetésből szinte semmi támogatás nem érkezik a térségbe. A gazdasági válság pedig jelentősen érintette a régiót. A spanyol építőipari lufi kidurranása ugyanis a turizmusra alapozó Katalóniát különösen erősen sújtotta.(Az építőipari beruházások jórésze ide koncentrálódott) A katalán kormányzat és a vállakozók eladósodtak, a munkanélküliség soha nem látott méreteket öltött. A társadalmi elégedetlenség folyamatosan nő, a helyiek pedig úgy érzik, ha a közösbe befizetett pénz helyben maradna, minden baj orvosolható lenne. 
 
A labdarúgó mérkőzéseken is gyakran üzennek

Persze szép és jó dolog a népakarat, de az önállóság nem a katalánokon múlik. Ahogy minden politikai átalakuláshoz megfelelő világpolitikai "együttállás" kell, itt sem más a helyzet. A független Katalónia ugyanis jelenleg csak gondot okozna mind Spanyolországnak, mind a világpolitikát irányító érdekcsoportoknak. Érthető módon fél az anyaország, hogy elveszti az aranytojást tojó tyúkot, illetve precedenst teremthet a további szeparatista törekvéseknek (pl. Kasztília, Baszkföld). A világhódítóknak szintén ezen lehetőségek okoznak fejtörést. Ha Katalónia elszakad, példáját Európa szerte követhetik más régiók (pl. Skócia, bár ott az Északi-tengeren talált olajmezők birtoklásáért folytatott harc is nehezíti a helyzetet). Ha Katalónia elszakad, szinte kilátástalanná válik Spanyolország "demokratikus keretek" közötti megmentése, borulhat az egész EU-s tákolmány.
Jelzésértékű volt, hogy közvetlen a szavazás előtt a Bilderberg-csoport képviselői találkoztak a katalán elittel, és hosszasan tárgyaltak az elszakadás lehetőségéről. Nem nehéz kitalálni, nyilvánvalóvá tették, jelenleg nem érdekük a független Katalónia. Ergo egyelőre megmarad a szavak szintjén, csupán a politikai csaták eszközeként használják majd a felek.

Bár hosszútávon nem elképzelhetetlen a függetlenség, én hungaristaként az egység mellett tenném le voksom. Nem, nem a világhódítók érdekei miatt, hanem mert vallom, ahogy a Kárpát-medence is egy természetes egység, az Ibériai-félsziget is az. Csak akkor történhet igazi felemelkedés, ha a konnacionalizmus eszméjét megértik mind a Kárpát-medence, mind az Ibériai-félsziget népei. Hisz csak a konnacionalizmus biztosítja, hogy az egymásra utalt nemzetek ne a másik kárára, hanem önmaguk és az egész nagytér javára legyenek nacionalisták. A fenti térségek számára csak az egység és a közös jövő hozhatja el a boldogulást. Természetesen mi, innen Magyarországról napi szinten nem látunk, nem láthatunk bele a dolgokba, azonban tudjuk, hogy a katalánokkal szemben történnek jogsértések, melyek mindenképpen orvoslásra szorulnak, azonban elvi álláspontunk mindenképpen az, magasabb szempontokat kell figyelembe vennünk e kérdéskör tárgyalásakor. Ez magasabb szempont Európa jövője. Csak egy egységes Ibériai-félsziget állhat ellent a téridegen bevándorlók tömegeinek! Ehhez a feladathoz azonban fel kell nőnie a jelenlegi spanyol államnak is.
Kiss Gyula - Kitartás.hu 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése