2019. január 20., vasárnap

Műhelykiépítés 15.










Műhelykiépítés 15.

a készítő honlap címe
és íme :

Házi asztalifűrész

házi készítésű gépek és ékszerek készítése



Számos faipari munkás számára az asztalfűrész az egyetlen eszköz, amely a legtöbbet használja - tudom, hogy ez igaz számomra. Ha jó asztali fűrész van, a vágási feladatok egy kicsit könnyebbé válnak, különösen, ha speciális funkciókkal rendelkezik. Sajnos a fejlett funkciókkal rendelkezők jó ár-értékű címkével vannak ellátva. Költséghatékony (olcsó), és mindig kihívást jelentettem, azért dolgoztam, hogy megépítsem a saját házi asztali fűrészemet.
Így jött létre:
Néhány kulcsfontosságú jellemzője a házi Biesemeyer-stílusú kerítés, amely az első sínre záródik, a maximálisan 34 ″ -es rippelési kapacitás, a 24 ″ maximális keresztmetszetű csúszóasztal, 3 ″ maximális vágási mélység (10 ″ -es pengével) és egy integrált kifolyóasztal porgyűjtéssel.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Az alap egy egyszerű rétegelt lemez, 4 oldalas. 3/4 ″ juhar rétegelt lemezből készült, 2 ″ x 2 ″ tömör fa ragasztóval van ellátva a sarkok csavarokkal való összekapcsolására. Ezen a dobozon van egy rétegelt lemez és tölgy keret, amely támogatja a motoregységet, a csúszóasztalt és a tetejét.
Itt látható a keret és a motorszerelvény felszerelése:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A motor egy hordozható Makita asztaltól látta, amit ehhez használtam. Elég jó fűrész volt, a legjobb rész a motor, de néhány ragyogó hiányossága volt. Soha nem sajnáltam, hogy eldöntöttem, hogy ezt az épületet elbocsátom.
Erősen módosítani kellett a motorszerelvényt, hogy jobban működhessen ebben a fűrészben. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan bővítettem a pengeemelő mechanizmust a penge dőlésszabályozás ívének növelése érdekében:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A Makita-val kapcsolatos probléma, amikor a penge 45 fokos volt, a lift forgórész szinte megérintette a felső alsó részét, ami rendkívül kényelmetlen volt a penge felemelésére vagy csökkentésére. Azáltal, hogy a penge emelőkar forgótengelyét egy további 6 ″ -ra emeli, megoldottam ezt a problémát.
A hosszabb ív elhelyezéséhez sok acél került az eredeti motoregységbe. Fontos, hogy a vágás közben mereven tartsuk az összeszerelést, és nem vettem esélyt arra, hogy a módosítások túl gyengék legyenek.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A motor felszerelése egy kicsit trükkös volt. Új hátsó részet kellett gyártanom a hátsó tartóhoz szilárd tölgyből:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Az elülső rögzítőt oldalról-oldalra állítottam, igazításra.
A fűrész tetejére az eredeti tervem az volt, hogy két réteg 1/2 ″ -es forgácslapot használjunk, amelyek a felületen vékony, rozsdamentes acéllemezzel vannak ragasztva:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Csak az a probléma volt, hogy amint kivettem a bilincsekből, kissé felfelé kezdett meghajolni. Ennek elkerülése érdekében egyenlő vastagságú laplapot kellett volna használni az alján. Természetesen mire rájöttem, hogy túl késő volt.
Más lehetőségeket is figyelembe vettem: tömör fa (hentes blokk) és elutasítottam - szeretem a konyhában a megjelenést, nem az asztalomon. Gondoltam egy szilárd felszíni termékre, mint a Corian, de azt is elutasítottam. A költségek tartása alacsony volt az egyik tervezési kritérium, így az anyagnak gazdaságosnak kell lennie. A gránit tetejű fűrészeket láttam, azt gondoltam, hogy valami nagyon hasonlót tehetek: a betont. Szóval elkészítettem egy formát, hogy a felszínt lefelé öntem. A felülről lefelé ugyanolyan sima lenne, mint a penész öntőfelülete - ebben az esetben nagyon sima, nagyon lapos. A forma melamin volt, amely tökéletesen lapos volt.
Egy 30 kg-os (66 lb) 3000psi betonból készült zacskót kevertem, hozzáadtam egy kis fekete pigmentet, és helyeztem a formába. A teljes zsákot semmi sem mentette meg. Majd kiegyenlítettem, műanyaggal lefedtem és hagytam, hogy majdnem egy hétig gyógyuljon.
Így jött létre:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Halálos lapos és csak néhány apró lyuk a szél körül. A képen most éppen leeresztettem - a beton keményebb lesz, ha nedves marad az első vagy két hét alatt.
Több pigmentet kevertem egyenes portlandcementrel és lebegtem, hogy kitöltsem az apró lyukakat. Miután közel három hétig meggyógyult (azóta a fűrésznél), két réteg vízalapú poliuretánra permeteztem a felület lezárására:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt

Tolóasztal

A nagyobb panelek gyors és pontos keresztezésének képessége mindig az volt a feladat, hogy egy nagy radiális karfűrész kitűnjön, de ki van az egyikük? Azt hittem, hogy egy pontos csúszóasztal az asztali fűrészprojektem méltó kiegészítője lenne.
Itt látható a csúszóasztal lineáris támogatási rendszere:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezek a 28 ″ teljes hosszabbító fiókok. Ezek jobb irányítása függőlegesen, nem pedig vízszintesen történne, de ahogy a képen látható, a motor és a csúszóasztal között korlátozott hely van. Az így kialakított tárgylemezek az egész összeszerelést könnyű tisztítani és kenni.
A csúszóasztal fő célja az volt, hogy minimálisra csökkentsem az oldalsó játékot, hogy pontos vágást kapjunk, és a négy fióklemez jól működik. A csúszdák sík és a többi támasztó mechanizmussal (alumínium merevítő sínek a fióklemezek között a csúszóasztal alján) közel nulla függőleges játék a lapátnál, ahol a maximális támaszték van.
A csúszóasztal alsó nézete. A fióklemezek közötti alumínium sínek jelentősen merevítik a táblát:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A csúszóasztal kerete egy ponton elfordul és a széleihez rögzíti, hogy bármilyen szögben állítsa be. Gyors és könnyen eltávolítható, ha nem szükséges:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A táblázat pontos 22,5, 45 és 90 fokkal van jelölve. A 45 fokos vágáshoz szükséges anyag maximális szélessége 11 ″. Nagyon pontos vágások könnyen készíthetők. Íme egy példa arra, hogyan vágja le a 22,5 fokos szöget a nyolcszög kialakításához:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezek a darabok 4 ″ szélesek, és az ízületek tökéletesen összeállnak. Ez egy nagyon jó teszt a beállítás pontosságához. Bármely jelentős hiba felhalmozódna és résként jelenik meg, amikor az összes darabot összeállítják.
Akkor készítettem egy videót a csúszó asztalról:
A legnagyobb panaszom a Makitával látta, hogy a kerítés közel haszontalan volt. Valójában a kerítés hiányosságai voltak a fő motivációm ennek a projektnek.
Először azt gondoltam, hogy csak egy új kerítést csináltam erre a látásra, de rögtön rájöttem, hogy valószínűleg pazarló erőfeszítés lesz - tényleg többet akartam.
Különböző kerítésrendszereket néztem, és a Biesemeyer-dizájnra telepítettem a legjobbat. Egyszerűsége meggyengíti teljesítményét, és tudtam, hogy ez lenne a helyes választás ehhez a projekthez.
A felépített anyag nagy része semmit nem fizetett - újrahasznosítottam különböző forrásokból. A fő első sín egy 2 ″ x 3 ″ acélcső. Ugyanezen anyag egy másik darabja maga a kerítés volt:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Van egy szög, amely a kerítéshez hegesztve van, és a sín első részén tekercsel, mint a fő „T” (a kerítés négyzetét az első sínhez tartja). A többi rész a bütyökzárat tartja, amely a kerítéset az első sínhez rögzíti. Miután a helyére rögzítették, sok erőt kell a kerítésen látni, hogy bármilyen végső játékot láthasson.
A kerítés kissé fölfelé halad, és az egyetlen érintkező a végén van, ahol egy zárt csapágy görgőként működik.
A művelet nagyon sima és hatékony:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt

Elszívás és porgyűjtés

A kisebb fűrészek két problémája a kifolyó támaszték hiánya és a hatékony porgyűjtés. Arra törekedtem, hogy e projektre mindkettőt kezeljem.
A kifolyóasztal a fűrész hátsó részéhez van csatlakoztatva, a fűrészen lévő „főutcával” összhangban (az a terület, ahol a vágott anyag többsége lesz). Két rögzítőcsavarral állítható fel és le. Ez kapcsolódik ahhoz, ami lényegében egy tölcsér, amely átveszi a kiürített port egy szabványos méretű hulladékgyűjtőbe.
Ez önmagában a fűrészlapból származó por körülbelül 98% -át kapja, és nagyon kis mennyisége kiömli az elülső oldalt az edénybe (lásd a korábbi képeket).
Van egy lyuk a porgyűjtőhöz csatlakozáshoz egy 2,5 ″ -es tömlőn keresztül, de ezt csak akkor használom, ha nagyon finom port (például MDF-et) készítünk.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Íme egy pillantás a fűrészszekrény hátsó részére, mielőtt a kifolyó / porgyűjtő telepítve lett volna. A félkör alakú nyílás lehetővé teszi, hogy a motoros szerelvényből származó pornyílás kiugrik. A vágás során keletkezett összes por közeledik ebből a kikötőből:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt

További részletek

Sok részlet van, amit elhagyok: egy hosszú szöveg egy komplex projekt teljes dokumentációjának eredménye lenne. Valójában több órát töltöttek arra, amit a legtöbb úgy vélne, hogy egy apró részletet figyelembe vennénk - kisebb részleteket, amelyek magukban foglalják a sok részletet. Az alábbi fokozat skála mutatója például nem kevesebb, mint 4 órát vett igénybe a tervezéshez, kivitelezéshez és konfiguráláshoz. Úgy tűnik, aránytalan, ugye?
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A fokozat skála lefektetésével a lapátfűrészem minden szögére vágott maradékot használtam. Tekintettel a skála nagyobb sugarára, sokkal könnyebb volt pontosan jelölni, mint egy kisebb.
A fenti kézikerék vezérli a penge magasságát, és rétegelt lemezből készült. A jobb oldali csavar rögzíti a penge dőlését.
A kiegyensúlyozott talaj megtalálása kihívást jelenthet, és ezzel a valósággal foglalkozhatok, szintező lábakat készítettem a fűrészszekrény számára:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezek a fő szekrény négy sarkán, valamint a kivezetőasztal két hátsó lábán vannak. Nagy méretű csavarok rögzítik a lábakat a fűrészelés után.
A fűrészszekrény vége, ha nem használom a csúszóasztal kerítését. Mellette egy kúpos jig, amit néhány évvel ezelőtt készítettem. Kényelmes, hogy mindkettő közel legyen.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Amikor mindez megtörtént, jó látni, hogy minden sor felfelé. Az elülső kerítés sínében levágott horony ott van a csúszóasztal eltávolításához. Ez egy kiváló hely a pengék cseréjéhez.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt

2012. február Frissítés

A fűrész már stabil és megbízható eszköz volt a boltomban és karbantartásmentes volt, mióta befejeztem. Volt egy dolog, amiről sajnálom, hogy nem csinálom: egy gérvágó nyílás telepítését. Feltételeztem, hogy a csúszóasztal helyet foglalna egy rés helyére, de ez helytelen. Mivel sok praktikus ékszer és szerelvény egy gérvágónyílást használ, azt hittem, hogy hozzáadnék egyet.
A fűrész, mint:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A kopás és használat jeleit mutatja, de még mindig nagyszerű formában. Úgy döntöttem, hogy a legjobb hely egy gérvágó nyíláshoz a tölgy torklap és a beton teteje között.
Az induláshoz eltávolítottam a tetejét. Ezt minden egyes sarok alatt szilikon szennyeződésekkel tartották, így nem volt nehéz kiszállni.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Vágtam egy darab kemény juharot, amelyre a rés lesz vágva:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
És óvatosan leütötték le a fűrészlap tetejével.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Az útválasztó tábla és egy 3/4 ”-es bit használatával kivágtam a nyílást:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Egy szép feszes illeszkedés - az UHMW műanyag szalag pontosan 3/4 ″.
A kerítést felsoroltam, és az első és a hátsó részre csavaroztam:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Hozzáadtam egy távtartót és egy másik csavart, hogy segítsem a fűrészmotor alegységét (piros nyíl). Ez problémás terület volt, a juharfülke viszonylag hosszú szakaszának köszönhetően. Ez a kiegészítő támogatás segít a vibráció csökkentésében:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A csúcs ismételt beállításához több szilikonot használok:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Az egyik probléma az, hogy abban az időben, amikor ezt tettem, a boltomban -12 Celsius fok volt. Egy 500 wattos munkafényt használnak az ideiglenes hőforráshoz, amíg a szilikon meggyógyul.
A helyén a helyet jelöltem meg, ahol ki kell vágnom a kimenő táblát:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ez lehetővé teszi, hogy a rúdban futó rúd az asztal fölé nyúljon, és egy kicsit szélesebb, mint a gérvágó nyílás.
Eltávolítottam a kiömlési táblát, és levágtam a nyílás többségét az asztalfűrész segítségével.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezt követően a routert szabadon használtam és befejeztem a vágást:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A rés levágásával eltávolított támasz helyett egy rétegelt lemezre ragasztottam:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Még egy darab a szekrényem ajtajától (nem hulladék). Vágtam rövidre, hogy a por ne gyűljön össze a nyílás végén.
Befejeztem, a petróleumot bevágtam a petróleummal, és hagyjuk, hogy ez a mosogató bekerüljön. Én ezt előnyben részesítem kenőanyagként az ilyen helyzetekben. A poliuretán bevonat is működik, de végül elhasználódik és problémákat okozna:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt

2012. március 10. Frissítés

Ennek a fűrésznek a kerítésének megteremtése önmagában projektnek minősülne - egy kis időbe telik, és vége felé néhány sarkot vágtam le, hogy befejezzem. A tervem az volt, hogy rövidesen megvizsgáljam a kerítést, miután befejeztem a fűrészt, és újra megcsináltam azokat a részeket, amelyekkel nem voltam boldog. Ugyanaz a régi történet: a napok hetekké válnak, hetek fordulnak évekre… Jobb késő, mint soha, igaz?
Az első változás a kerítés kopási felületén volt. Voltam egy darab orosz nyír rétegelt lemezt (alacsonyabb minőségű, többszörös rétegelt rétegelt lemez, hasonlóan a balti nyírfajtához), ami kevésbé volt ideális. A helyettesítésére 3/4 ″ vastag UHMW műanyagot használtam:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ez 3 ″ magas, és hosszra vágott, hogy a lapát hátulja felfelé. Ez egy visszarúgás elleni intézkedés. Ha a kerítés túlnyúlik a penge végén, akkor a fa vágása megszakadhat a penge és a kerítés között, és ez megakadályozza azt.
Egy másik hely, ahol a kerítés hiányzott, a mutató. Gyorsan csináltam ezt, csak azért, hogy a fűrész készen állhasson, és arra gondoltam, hogy javítani fogom, amikor időm volt. Ennek a mutatónak a fő problémája az, hogy mennyire magas a skála felett, más nézőpontot adva a nézőpontomtól függően:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Az új mutató lefelé hajlik, hogy közelebb érjen a szalaghoz. Megfogtam a T kerítést, hogy befogadjam. A mutató közelítése a szalaghoz megszünteti a parallaxist, amely problémát jelentett a másikval.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Zár megjelöl:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezzel az új mutatóval megbízhatóan beállíthatom a kerítést 10 hüvelyknyi centiméteren belül, ami biztosan elég pontos számomra.
Néhány e-mailben megkérdeztem a kerítés végén levő csapágyról és arról, hogy ez hogyan kapcsolódik hozzá. Egy szögbe van csavarozva, amely a kerítéssín belsejébe van csavarozva:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A gérvágónyílás hozzáadásával megállapítottam, hogy a csapágy a nyílásba merül, és ennek orvoslására helyettesítettem egy darab UHMW műanyaggal (azt hiszem, szeretem ezt a cuccot!)
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ez ugyanolyan könnyedén csúszik a tetején, mint a csapágy, és áthidalja a gérvágót a probléma nélkül.
A T kerítés alsó része UHMW műanyagszalaggal rendelkezik, amelyeket időnként ki kell cserélni:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Alig láthatod, de ez a világ különbsége abban rejlik, hogy milyen könnyen mozog a kerítés.
Valaki megkérdezte tőlem a reteszelőt. A reteszelő bütyöket 1 ″ kör alakú sávból készítettem, és 1/16 ″ centiméterrel fúrtam a középső lyukat:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A kamera teljesen lapos helyzetben van. Volt egy kis próba és hiba, hogy a bütyök optimálisan működjön.
Ahhoz, hogy az UHMW műanyag helyét a kerítéssínen helyesen lehessen megtalálni, kétszeresen hajtogatott papírral borítottam, és rápattantam:
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
Ezután a műanyagon és az acélon keresztül fúrtam a préscsapokat és a pilótafuratokat. Ezután egy # 10-24 csap segítségével megérintettük a gép csavarjait és az alátéteket.
hogyan építsünk egy asztali fűrészt
A kerítésnek még pontosabb érzése van. Az UHMW műanyag kopásfelülete csúszós, és lényegesen nagyobbnak érzi magát, mint a vékonyabb rétegelt lemez.
Befejezett:
a kerítés

My Homemade Table Saw
u.a.

Homemade Table Saw Sliding Table Demo





véső és gyalúkés élező sablon használata

Sharpening Jig For Chisels And Plane Blades



u.a.

DIY Chisel & Hand Plane Sharpening Jig | J. Hiesz Design





késélesítő keménylapkás fűrészlapból

Making A Knife Sharpener





körkivágó fából

Circle Cutting Jig



körkivágó fából

Simplest Router Table Circle Jig





kézi gyalú készítése

How To Make A Wooden Chamfer Plane



gérvágóra gérvágó láda

Miter Saw Zero Clearance Fence





házi gyors kioldású satú

How To Make A Woodworking Vise / Quick Release





u.a.

Столярные тиски. Vise from John Heisz





asztalba építve

Верстак своими руками







gyorskioldású satú

Making A Woodworking Vise, Part 1 Of 10

2. rész

Making A Woodworking Vise, Part 2 Of 10

3. rész

Making A Woodworking Vise, Part 3 Of 10

4.rész

Making A Woodworking Vise, Part 4 Of 10

5.rész

Making A Woodworking Vise, Part 5 Of 10



6.rész

Making A Woodworking Vise, Part 6 Of 10



7.rész

Making A Woodworking Vise, Part 7 Of 10



8.rész

Making A Woodworking Vise, Part 8 Of 10



9.rész

Making A Woodworking Vise, Part 9 Of 10



10-rész

Making A Woodworking Vise, Part 10 Of 10



gyorskioldású satú

Homemade Quick Release Vice



u.a.

Quick Release Vice Build - The Mechanism



u.a.

Easy Quick Releau.a.se Vice Mechanism









csapoló sablon körfűrészre

How To Make The Advanced Box Joint Jig (from MDF)





A leírás a fenti ip címen található meg




önközpontosító bit

How I Made This Self Centering Drill Bit / DIY Vix Bit







felsőmarógép talp készítése

Making A New Base For My Trim Router



csiszoló központ állványa

Making a Stand / Cart for my New Sander





élzáró léc megmunkálása

Edge Banding Trimmer





szögmérők nyomtatáshoz




Annak érdekében, hogy tiszta és jó állapotban legyen, egy lakkbőrre permeteztem, hogy megvédjem.


Egy kis faipari véső készítése

How To Make A Small Chisel





vékony faipari vésők készítése

Making detail carving tools: miniature and micro chisels. Part 1



2.rész

Making Detail Carving Tools: Part 2. Hardening and Tempering





3. rész

Making Detail Carving Tools: Part 3. Handles



faragó kések

Making Small Carving Knives: Part 1



2.rész

Making Small Carving Knives: Part 2





gyalúkés élező sablon

Make This Planer Blade Sharpening Jig





körfűrész asztal készítése

Making a DIY table saw from scratch





maró asztal készítése

Bench Top Router Table Build



maróasztal lift

How To Make A Precision Router Lift

https://www.youtube.com/watch?v=CVOo1fK1hWk




kézi gyalú

How To Make A Precision Router Lift



tolóasztal betét 45 fokos vágáshoz

Make A Table Saw Cross Cut / Miter Sled Combo (ep58)





körfűrészlap élező

Saw Blades & Router Bits Sharpening Jig



késélező

Make a knife sharpening jig/칼 가는 지그만들기





maró kések élezése

Homemade Router Bits Sharpening Jig

https://www.youtube.com/watch?v=uqqQlignHJ4




vésőélező készítése

GUIA PARA AFILAR FORMONES CASERA (Sharpening Jig for Chisels & Plane Blades)





fúrógép vezető sablon

GUIA PARA TALADRO, MUY FACIL.





bőr lukasztó patentoló varrás kijukasztó

レザークラフトに最適!製作費3,000円の菱目打ち機のアイディア~Make a rhyming machineDIY IDEAS, CRAFT





kés élező készülék

SZUPER gép, SZERSZÁM élezés





eszterga és lemezcsiszoló

Homemade Lathe & Disc Sander Part1







2. rész

Homemade Lathe & Disc Sander Part2



3. rész tárcsa csiszoló

Homemade Lathe & Disc Sander Part3





+ palástcsiszoló vastagsági

Lathe Sanding Station: Thickness Sander Part2





Eszterga csiszolóállomás: Vastagságcsiszoló



Lathe Sanding Station: Thickness Sander Part1

2. rész

Lathe Sanding Station: Thickness Sander Part2







horizontális marógép asztal

Horizontal-Frästisch schafft neue Spielräume





u.olyan

Extreme Router Table Build | How To Woodworking





munka asztal

Modular Mobile Table Saw Station





munka asztal

CReeves Makes the Mobile Outfeed Assembly Table with Kreg Features ep020



mini tolóasztal

74 - Mini Cross Cut Sled & Jobsite Saw Sled





horizontális maró asztal

Router table made to go horizontal to vertical



maróliftes tábla

Portable French Cleat Router Table - 143







körfűrész asztal építése

Homemade Table Saw - Part 1 - DIY Motor Mount & Adjustable Bed

https://www.youtube.com/watch?v=Ul-7F5plzJw


körfűrész asztal készítése

Homemade Table Saw - Part 2 - DIY Sledge, Runners & Mitre Slots

https://www.youtube.com/watch?v=grl-4G0qzuU


csuszó asztal

Homemade Table Saw Sledge - Part 3 - Lead Screw, Fence Stop & Finger / Comb Joints Jig

https://www.youtube.com/watch?v=EjHaehIMXfQ


csuszó asztal kiegészítő

Homemade Table Saw Sledge - Part 4 - Jig to build Tetrahedrons and Pyramids








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése