2018. augusztus 22., szerda

Nem mindegy mennyiért bányászunk !






Nem mindegy mennyiért bányászunk !






Az amerikai zsidóság támadja a Likud kötődésű gyarmati kormányunkat.
Itt van az idő mielőtt polgárháborút robbantanának ki , hogy a közéletünket zsidómentesítsük , és csak magyar ember képviselje a magyarságunkat a parlamentben , és a közéletben az alsóbb szinteken is .
Lehet , hogy decemberre időzítették a polgárháborút Judapesten , ha ez így van akkor nem sok cselekvési lehetősége maradt a zsidó bérencek eltávolítására. Vajon hány embernek kell meghalni e polgárháború megalkotásáért , és vajon . Hány bankár fog a fűbe harapni , kik okozói voltak e polgárháborús helyzet létrejöttében ?


Összeomlott az olajár! 


2014. november 27. 17:30 Portfolio 
Mindkét meghatározó olajfajta (Brent, WTI) ára 6-7% közötti zuhanást mutat jelenleg a tegnapi záróértékekhez képest, azaz a ma délután során megjelent OPEC-döntés igen heves áresést okozott a nyersolaj fajták árfolyamában. 
Amint külön cikkünkben megírtuk: az OPEC-tagok nem csökkentik a kitermelési kvótát, ez pedig még lejjebb nyomja a piaci árfolyamokat. Az amerikai piacon irányadó WTI árfolyama így már 68 dollár alá is benézett, ami csak a döntés megjelenése óta 5%-os hanyatlásnak felel meg. Az európai piacokon fontos Brent hordónkénti árfolyama már 73 dollár alatt jár. 
Az olajárak zuhanása azonban más piacokra úgy tűnik, egyelőre nem gyűrűzik át, így például a vezető részvényindexek stagnálnak, és ugyanezt látjuk a vezető devizapárokban, illetve az aranynál is. Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy az amerikai piacok a Hálaadás ünnepe miatt zárva tartanak, így eleve kisebb egész nap a kereskedési aktivitás. 
A WTI árfolyama több mint 4 éves mélypontra bukott a mai zuhanás következtében, azaz a hetek óta tartó eső trend új lendületet kapott az OPEC-döntésre. 


Az uzsorabankok virtuális uzsoradevizájának értékesítése 
A csonkaországi parlament 2014.11.25-i banki devizauzsora-törvényével lényegében kimondta, hogy:
Az uzsorabankok virtuális uzsoradevizájának értékesítése (és rá valóságosként, a hivatalos deviza árfolyamkülönbözet felszámítása és a különbözetre megemelt kamatok és kezelési költségek felszámítása) nem bűncselekmény!? 
Visszamenőlegesen a devizauzsora bűncselekményeket a legaljasabb módon legalizálta a fideszes kormány, ezáltal az ország lakosságának közvetlenül vagy közvetve károsult egyharmadát (és a bennük bízó, rájuk szavazó honfitársaink egyrészét) szemközt köpte! Ezután az uzsorabank(ár)okat sem lehet felelősségre vonni és az uzsoratevékenységük miatt bedőlt hiteleseket sem kell kárpótolni.
Elszámoláskor az extraprofit-éhes uzsorabankok, ha a nov. 7-i átváltási (309 Ft-os eurós és 256,5 Ft-os frank) árfolyamon számolnak el a futamidő kezdetétől számítva az adóssal (vagy az 5 éven belüli volt adóssal,) akkor e köznépellenes törvényük alapján nemhogy kapnának a kifosztottak némi kárpótlást, hanem könnyen meglehet, hogy visszamenőlegesen a különbözetet még nekik kell megfizetniük. 
Legfeljebb, hogy mégis legyen neve ennek a (Trócsányi László gazságügyi miniszter által benyújtott és a kétharmados parlament által elfogadott,) törvénynek nevezett korcsszülemménynek, talán majd néhány tízezer honfitársunknak néhány ezerrel-tízezerrel kiszúrják a szemét. 
Egyértelműen megállapítható, hogy ezzel a (kormányszinten évekig tartó maszatolás után történt) fideszes aljassággal kizárólag csak az uzsorabankok jártak jól. 
Ráadásul az álságos kormány (természetesen közpénzből!) úgy konszolidálja most az uzsorabankokat, hogy valóságos 9 milliárd eurót (nov. 7-i árfolyamon számítva 2781 milliárd forintot) biztosít a részükre a virtuális devizás becsapottak devizaalapú hitelének forintosításához. De miért is? Ha a saját szakállukra, saját költségükre mindig tudtak évente akár többször is egyoldalúan szerződéseket módosítgatni, akkor most vajon 9 milliárd euró nélkül miért nem tudnak? 
Ha az álságos kormány és parlamentje nem a nyerészkedő bankokat konszolidálta volna a 9 milliárd euróval, (2781 milliárd forinttal,) hanem a hitelkárosultakat, akkor 1 milliónyi devizahitelkárosultat figyelembe véve, (ha a kárpótlási összegben különbséget nem teszünk, akkor...) egységesen mindenki kaphatott volna 2 millió 781 ezer forint kárpótlást. 
Több százezer szegénységbe-mélyszegénységbe taszított devizahiteles vagy volt devizahiteles honfitársunknak bizony jól jött volna télire még az a 2-300 ezres kárpótlás is, ha időben és felvételkori árfolyamon elszámolnak a károsultakkal. 
Ennél a köznép érdekeit sértő, (szerintem alkotmányellenes!) hatalmilag legalizált törvénytelenségnél még az is tisztességesebb megoldás lett volna, ha az élő devizahitelek esetében a felvételkori árfolyam és a nov. 7-i árfolyam közti különbséget, a lejárt devizahitelek esetében pedig a felvételkori árfolyam és a letelt futamidő végén lévő árfolyam közti különbséget megfelezik. 
Remélem, a tüntetést szervező nemzeti (radikális?) párt mielőbb az Alkotmánybírósághoz, esetleg az Európai Bírósághoz is fordul a NÉP panaszával! 
B.Kiss-Tóth László 
Kapcsolódó: 
   115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól? 
   Félmillió közmunkás hazája lehet Magyarország (Alakul a Nagy Üzlet?) 
   Szellemi mozgósítás 
   Utcára hív a Jobbik! - tüntetés a hitelkárosultakért 
   Belerúgták az árokba az út szélén maradottakat (videó) 
   A Jobbik minden tisztességes embert meg fog védeni (fotó, videó) 
   Százmilliókat kaszáltak Giró-Szászék a különös ingatlanügyleten 
   A Gyurcsány-éra kétes hírű sztrádaépítő háttérembere ülhet Vitézy Dávid székébe 
   Vitézy nem távozik önként 
   A Vitézy-Hankiss-Erdős-Orbán-klán 


*

Magyarország nevű állam, jogilag nem létezik! Orosházi a bíróságon 

2014.11.28. Budapest - Youtube 


Orosházi Ferenc: Beadvány!

Mint az ezer éves magyar állam egyik állampolgára, alkotmányos kötelezettségemet teljesítve tájékoztatom Önt a következőkről: 
(Az alkotmányos kötelezettségem a többször módosított 1949. évi XX. törvény hatályos, 2.§. (3) bekezdéséből származik: "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom /erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg/ kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton 
mindenki jogosult és egyben köteles (KÖTELES!) fellépni.) 

Tájékoztatás!

A magyar állam ezer évnél régebbi alkotmánya alapján a magyar államban alkotmányozni CSAK a NEMZETNEK van joga. 1848-ig a nemzet a nemességből állt, 1848-ban ezt a jogot a nemesség a magyar állam minden polgárára kiterjesztette. Ezt a jogot sértették meg 1949-ben a kommunisták, amikor a nemzet helyett alkotmányoztak, és az alkotmány nevű törvényükkel diktatúrát vezettek be. 

A kommunista diktatúra elleni 40 év küzdelem után 1989-ben a képviselők a nép nyomásának engedve, az alkotmány módosításával ideiglenessé tették az általuk alkotott alkotmányt, és benne a népszuverenitás elve alapján minden hatalmat (és ezzel az alkotmányozás jogát) visszaadták a magyar nemzetnek, a magyar állam polgárainak. 

Ettől kezdve Magyarországon, az ezer éves magyar államban alkotmányozni, új - az ideiglenes alkotmányt hatályon kívül helyezni képes - alkotmányt, CSAK a magyar nép, a magyar állam állampolgárai alkothatnak, KÉPVISELŐ NEM! 
Az alkotmány ezen előírását sértették meg a képviselők, amikor 2011. áprilisban megalkották Magyarország Alaptörvényét, mely így jogilag új alkotmánynak ÉRVÉNYTELENNÉ, alaptörvénynek alkotmány-ellenessé vált. 
(Nem az alkotta meg, akit az alkotmány erre felhatalmazott) 

Egy jogilag érvénytelen alkotmány viszont nem alkotmány, JOGILAG NEM LÉTEZIK. A jog alapelve szerint jogviszonyt nem keletkeztet és nem is szüntet meg. 
Vagyis nem csak arra alkalmatlan, hogy az alkotmányt hatályon kívül helyezzék vele, hanem arra is, hogy a Magyarország nevű államot létrehozzák vele. Vagyis Magyarország ideiglenes Alkotmánya és ezzel a magyar állam hatályban van, a Magyarország nevű állam NEM LEHET a MAGYAR ÁLLAM. 

Mivel az AB hivatalból nem helyezte hatályon kívül az alaptörvényt, alkotmányos kötelezettségét teljesítve ezt a magyar népnek KÖTELESSÉGE MEGTENNI! 
Tehát a magyar állam alkotmányos rendje alapján a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, érvényesen nem jött létre. 
Márpedig ha a Magyarország nevű állam jogilag nem jött (mert nem jöhetett) létre, ezért ennek a bíróságnak nem joghatósága és illetékessége nincs fölöttem, hanem 
EZ A BÍRÓSÁG JOGILAG NEM LÉTEZIK.


Csak és kizárólag azért jelentem meg a bíróság előtt, hogy a jelen tájékoztatásomat megtegyem a bíróság és a sajtó felé. 

Hogy a magyar nép (és a nemzetközi közvélemény) megértse végre, hogy mi folyik ebben az országban, és tegyen a diktatúra felszámolásáért. A magyar nép a történeti alkotmány ellenállási záradéka, és az ideiglenes alkotmány előírásai alapján, a nemzetközi közvélemény a nemzetközi jog, az ENSZ emberi és polgári jogok előírásai alapján tehet a diktatúra felszámolásáért. 

Tehát nem az a kérdés, hogy követtem-e el bűncselekményt, vagy nem. 
(Egyébként nem). És még csak az se kérdés, hogy a Magyarország nevű állam magának tulajdonított joghatósága kiterjed-e rám, eljárhatnak-e velem szemben. Egész egyszerűen arról van szó, hogy mivel a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, ezért annak egyetlen intézménye - így ez a bírósága - se létezik. Vagyis nem hogy joga nincs fölöttem, hanem jogilag NEM LÉTEZIK! NINCS. 

Tehát nem hogy eljárni nem tud velem szemben, de még idézni se, mert NINCS HOZZÁ JOGA! 
Fentiekre tekintettel - magyar joghatóság hiányában - a Magyarország nevű nem magyar állam és annak ügyészsége alkotmányt és nemzetközi jogot sértő tevékenysége miatt KÖZVETLENÜL az ENSZ és EU nemzetközi bíróságaihoz fordulok. 

Felhívom Bírónő figyelmét, hogy amennyiben a Bíróság a magyar alkotmányos rend megváltoztatására kísérletet tevő Magyarország nevű állam nevében a diktatúra érvényesítésére erőszakot alkalmaz, abban az esetben kimeríti "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása" bűncselekmény törvényi tényállását, ami akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is járhat. Hiszen a diktatúra (és ahhoz kapcsolódva a bíróság) a magyar alkotmányos rend megváltoztatását megkísérlő érvénytelen jogrendjének erőszakkal kívánna érvényt szerezni. 

Fentiekre tekintettel én, mint a magyar állam erre alkotmányban följogosított állampolgára ennek a jogilag nem létező bíróságnak a színjátékát, alkotmánysértő tevékenységét a magyar állam területén befejezettnek nyilvánítom. 

Ez a mi hazánk, itt mi, a magyar nemzet dönt jogról és hatalomról, és nem egy háttérhatalmat kiszolgáló rablóbanda, amelyik politikai "elitnek" nevezi magát, miközben elárulta a népét, nemzetét.
(Geri Tibor munkája nyomán) 
**


A FED nem adja vissza a nemzetek aranyát - egyre több ország próbálkozik 



2014.11.28 15:46 Hídfő.net 
Hollandia központi bankja - a De Nederlandsche Bank - alig egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy hazaszállíttatja aranytartaléka egy részét, összesen 612,5 tonna aranyat, aminek nagy részét mindeddig az Egyesült Államok területén őrizték. A bank hivatalos magyarázata szerint ezt annak érdekében teszik, hogy fokozzák az állampolgárok központi bankba vetett bizalmát, és egyúttal a tartalékok elosztását is kiegyensúlyozottabbá tegyék. 
A holland aranytartalékok most a következőképpen oszlanak meg: 31% Amszterdamban, 31% New York-ban, 20% Ottawában (Kanada) és 18% Londonban. A holland bank nem akarja az amerikai FED páncéltermeiben tárolni aranytartaléka nagy részét, és ez egy általános európai trenddé kezd válni. 
Svájc november 30-án népszavazást tart "Mentsük meg a svájci aranyat" címmel, amin ha az igen válaszok lesznek többségben, Svájc Nemzeti Bankja az összes pénzügyi tartalékának 20%-át aranyra váltja, és hazaszállítja aranykészleteinek egészét valamennyi idegen országból (nem csak egy részét, hanem az aranykészletek 100%-át), elsőként az Egyesült Királyság és Kanada területéről. 

Franciaország szintén becsatlakozik a kialakulóban lévő trendbe; Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője egy nyílt levelet fogalmazott meg a Banque de France vezetőjének, amiben felszólította az ország teljes aranykészletének hazaszállítására, valamint követelte a felülvizsgálatot - ami igen kényes kérdés, tekintve, hogy az aranykészletek egy része az amerikai FED páncéltermeiben van, és nem engednek be megfigyelőket még annak ellenőrzésére sem, hogy a készletek meglétét ellenőrizzék. 
Németország korábban már kudarcot vallott, amikor azzal próbálkozott, hogy a FED raktáraiból visszakapja a saját aranyát. 2013-ban bejelentették, hogy több részletben hazaszállítják a teljes aranykészletet az Egyesült Államokból: a próbálkozás mindezidáig sikertelen volt, és idén nyáron a német kormány kénytelen volt bejelenteni, hogy 635 milliárd dollár értékű aranyat a FED páncéltermeiben hagy. Azt meg kell jegyezni, hogy mindezidáig egyetlen ország sem volt még, ami a FED-nél tárolta az aranyát, majd a teljes mennyiséget haza is tudta vinni. Németország aranytartalékainak egyharmadát tartja csak belföldön, 45%-a továbbra is New York-ban van, 13%-a Londonban, 11%-a pedig Franciaországban. Frankfurtban a teljes német aranytartalék 31%-át őrzik. 
Látható azonban, hogy egyre több ország ismeri fel: csak az az arany van a birtokában, amit belföldön, a saját páncéltermeikben őriznek. A FED-nél tárolt aranyat kérésre sem kapják vissza, mert a hazaszállítás odáig húzódik, hogy előbb bukik meg a következő választáson az aranyat hazaszállítani akaró kormánypárt, mint hogy a FED visszaadja a teljes aranymennyiséget. 
Kapcsolódó: 
   Elvert aranytartalék: csak az afrikai országokat előzzük meg 
   Hova lett Magyarország aranytartaléka? 
   Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát 
   A németek mégsem hozzák haza az aranyukat az Egyesült Államokból 
   A világ országainak hivatalos aranytartaléka több mint 30 ezer tonna 
   Orosz hadihajók a La Manche csatornán 
   Jó messzire el tud lőni az orosz atomtengeralattjáró 
   Medvefrász Litvániában! 

*

A Pentagon készen áll arra, hogy az Egyesült Államok nácionista gazember rezsimje ellen fellépjen 



Benjamin Fulford 11/25/2014 ujvilagtudat.blog 
Az amerikai nácionista gazember rezsim elszigeteltsége elérte azt a pontot, amikor a Pentagonnak cselekednie kell, ha meg akarja menteni az Egyesült Államokat a rendszer kaotikus összeomlásától. Sehol sem volt ez világosabb, mint az ENSZ szavazás során a múlt héten, amikor csak Kanada, az Egyesült Államok és Ukrajna szavazott az oroszok által beterjesztett nácizmust és más rasszista ideológiákat elítélő határozat ellen. 
hungarian.ruvr.ru 

Stephen Harper Kanada miniszterelnöke, és Barack Obama amerikai elnök ezzel aláírták a saját elfogatóparancsukat a náci gyilkosok ezen nyílt támogatásával. Obama hangsúlyozta a múlt héten, hogy 120 millió dollár értékű fegyver szállításával támogatja a neonáci milíciákat Ukrajnában, amerikai kormányzati források szerint. "Írországon keresztül, a Boriszpili repülőtéren (Kijev közelében Ukrajnában) több ezer puskát, aknavetőt és pisztolyt fognak kapni," - mondta el az amerikai forrás. 
Undorral reagálva az Obama gazember rezsim gyilkos akcióira, a CIA most már többnyire azon frakció irányítása alá került, melynek az egykori CIA igazgató, William Colby (1) volt a vezetője. Colbyt 1996-ban a Bush náci CIA Műveleti Igazgatóság frakció gyilkolta meg, de hívei most visszavették az irányítást, CIA és Pentagon források szerint. 
A múlt héten kapcsolatba léptek a Pentagon Központi Parancsnokságával, és arra kérték őket, hogy tegyenek lépéseket a nácionista csaló rezsim ellen, amely elbitorolta az Egyesült Államok Köztársasága feletti hatalmat. 
A Pentagon felső vezetői azt válaszolták, hogy ők a költségvetési megszorításokkal és más ügyekkel vannak jó előre elfoglalva, és egy jó okot kértek arra, hogy beavatkozzanak az amerikai belpolitikai folyamatokba. 
Az első kérdés, amit fel kell tenniük, hogy ők is megértsék, hogy valójában kiknek is dolgoznak? A P2 szabadkőműves páholy magas rangú vezetői szerint, akik egészen mostanáig a nácionistákkal szövetkeztek, az amerikai csaló kormányt jelenleg három ember irányítja. Ezek Jeb Bush (a Bush/Sherff/Pierce/Pecce klán jelenlegi vezetője), David S. Cohen pénzügyi államtitkár, és Benjamin Netanjahu Izrael miniszterelnöke. Ezeknek az embereknek nincs más jövőképe, csak a 3. Világháború kirobbantása, és az emberiség 90 százalékának megölése annak érdekében, hogy megőrizzék okkult sátáni hatalmukat. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeb_Bush 
http://www.treasury.gov/about/organizational-structure/Pages 
http://hu.wikipedia.org/wiki/Benjámín_Netanjáhú 

Ők irányítják az adósrabszolgaság eszközeként ismert amerikai dollár létrehozását és forgalmazását. 



Ez a három pszichopata, és nácionista összeesküvő társaik irányítják a hatalom öt következő eszközét: az IMF-et, a Világbankot, az ENSZ-t, a Federal Reserve Board-ot, és a Pentagont, a P2 források szerint. 
A BIS (Svájci Bank), a skót szertartásos szabadkőművesek (brit birodalom), a P2 szabadkőművesek (Vatikán és maffia), a Keleti nagy páholy (francia birodalom), és a Thule Társaság (Németország és Észak-Európa) már nem működik együtt a nácionistákkal, ezen titkos csoportok különböző forrásai szerint. 
Mivel az IMF-nek, a Világbanknak, az ENSZ-nek és a Fed-nek nincsen hadserege, most valóban a Pentagon vezetőinek kell eldönteni, hogy mit tegyenek a kitaszított rezsimmel Washingtonban, és a látszólagosan globális leányvállalataikkal, az ENSZ-el, az IMF-el, és a Világbankkal. 
A másik dolog, amit a Pentagonban meg kell érteniük, ha ezt a csaló adósrabszolga rendszert eltávolítanák az Egyesült Államok irányításából, az amerikai átlag polgárok életszínvonala kevesebb mint egy év alatt könnyen megduplázódhatna. 
Itt van egy részletes, reális magyarázata, hogyan lehet ezt elérni néhány egyszerű lépésben. 
Először is, államosítani kell a Federal Reserve Board-ot, és meg kel kezdeni a kormány deviza kibocsátását a Fed adós bankjegyei helyett. Ez lehetővé tenné, hogy hatalmas tömegek dolgozhassanak, nagyobb lehetne a katonai költségvetés, ingyenes az oktatás, az egészségügyi ellátás stb. adók, vagy adósság nélkül. 
Másodszor következhetne egy jubileum, az összes állami és magántartozás egyszeri elengedése. Ez gyakorlatilag megszüntetné a törlesztő részleteket, a diákhitelt, az államadósságot stb. egyik napról a másikra. A tengerentúli hitelezők, mint Kína felé az adósságok leírhatók lennének, miután úgy minősítenék, hogy az Amerikai Egyesült Államok Vállalat csődbe ment, és helyette visszaállították az Amerikai Egyesült Államok Köztrásaságát. 
Harmadszor az eszközök újra elosztása. Ezt meg lehet tenni sok szempontból úgy, hogy ne büntessék a valódi vállalkozókat és a kapitalistákat. A könnyű dolog az lenne, ha Fortune 500 vállalat beltenyésztett családjainak kis csoportjától elvennék az irányítást, melyek titokban arra használták a hatalmukat, hogy adósság "pénzt" hozzanak létre a semmiből annak megszerzéséhez. Egy meritokratikus személyzettel működő kormányzati hivatal kezelhetné ezen vállalatok részvényeit az átlag amerikaiak javára. Továbbá jó ötlet lenne minden ember számára, aki ingatlant bérel, ha az a tulajdonába kerülne. Azoknak az embereknek, akik a bérbeadásból származó jövedelemből élnek, a bérleti díjjal megegyező kormányzati valutát fizetnének. 
Negyedszer, a jövőre vonatkozóan létre kell hozni egy tervet. Bármely társadalom, amely nem rendelkezik jövőképpel, hogy hová akar eljutni a jövőben, az hanyatlásra és stagnálásra van ítélve. Helyre kell állítani az amerikai álmot, együttműködve minden amerikaival egy új, reális jövőbeli társadalmi cél érdekében. 
Ötödször, terjeszkednünk kell az univerzumban. A források ellopása, és a hadiipar gazdagítása érdekében kreált háborúk helyett tegyük azt, amit tennünk kellett volna, és hozzunk létre egy Star Trek jövőt, és jussunk el oda, ahol ember korábban még sosem járt. 
Az alternatíva, mellyel a Pentagon szembesül az, hogy tovább működik egy erkölcsileg és anyagilag csődbe jutott rezsim, amíg a kaotikus rendszer elkerülhetetlen összeomlása be nem következik. Ez egy matematikai bizonyosság, hogy az Egyesült Államoknak a jelenlegi úton egyirányú jegye van a pokolba. 
Ha a Pentagon vezetői még mindig túl makacsok és rövidlátóak, hogy megértsék az Egyesült Államok valós helyzetét, csak arra van szükségük, hogy jól megnézzék, mi történik a világ többi részén. 
A lényeg az, hogy Európa elhatárolja magát az amerikai szélhámos rendszertől. Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság már nem szövetségese az Egyesült Államoknak a szó valódi értelmében. November 15-én Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök négy órát beszélgetett egyedül egymással. 
Merkel folyékonyan beszél oroszul, Putyin kiválóan beszél németül, így nincs szükségük semmilyen tolmácsra. A két vezető és vezető kormányzati tisztviselők különböző észrevételeiből ítélve a héten a találkozó óta a fő vitatéma Németország csatlakozása volt a BRICS szövetséghez. Egyéb téma volt: Kelet-Európa orosz és német befolyási övezetekre történő felosztása, Ukrajna felosztása, német márka vagy euró használata az orosz gázért cserébe, és egy szabadkereskedelmi egyezmény a németek vezette EU, és az oroszok által vezetett Eurázsiai Gazdasági Unió között (2). A franciák is azt tervezik, hogy euróban, vagy francia frankban fizetnek az orosz olajért és gázért. 
A britek szeretnének közel maradni angolszász társaikhoz az Egyesült Államokban és Kanadában, és hogy ezt elérjék, harcolni fognak azért, hogy eltávolítsák a nácionistákat, akik magukhoz ragadták a hatalmat, MI5 források szerint. 
A másik lényeges dolog az, hogy az Egyesült Államok csaló rezsimje hamarosan elveszti Japánt. A nácionista rabszolga Shinzo Abe miniszterelnök kénytelen volt kihirdetni egy hirtelen választást december 14-ére. Mivel Abe diktatórikus hatalommal bír, és nem kell újabb két évig választást kiírni, az agymosott emberek nem tudják, hogy miért is tartják ezt a választást. A válasz az, hogy a szélsőjobbosok kényszerítették, akik dühösek lettek Japán kifosztása miatt a nácionista gengszterek nevében. Meg fogják ölni, ha nem mond le, jobboldali források szerint. 
A szélsőjobbosok fenntartanák inkább az amerikai hadsereggel kötött szövetséget, és támogatnák az Egyesült Államok csendes-óceáni flottáját, de szeretnék, hogy a Pentagon tegyen valamit a bűnözőkkel Washingtonban. 
Szintén a múlt héten volt egy 6.8-as erősségű földrengés Nagano prefektúrában, Japánban. Az epicentruma ennek a rengésnek ott volt, ahol egy hatalmas japán földalatti bázis található. A bázis a 2. Világháború alatt épült, és fel volt/van szerelve a kormány, a katonai vezetés, az NHK országos műsorszóró hálózat és más elit emberek számára arra az esetre, ha a szövetséges erők elfoglalták vagy megsemmisítették volna Tokiót. Elég valószínű, hogy ezt a bázist megsemmisítették, hogy elvágják az összeesküvés egyik menekülési útvonalát. 
Egy másik kulcsfontosságú USA szövetséges, Szaúd-Arábia is a BRICS felé közeledik, orosz források szerint. A G20 találkozó során a szaudi koronaherceg Salman bin Abdulaziz Al Saud sok időt töltött Putyin orosz elnökkel. Beszélgetésük lényege, hogy a közelmúltban csökkentették az olajárakat, melynek célja, hogy az amerikai palaolaj termelés versenyképessége csökkenjen, és ne az oroszoké. Megvitatták egy muszlim szövetség létrehozásának lehetőségét oly módon, hogy az ne sértse az orosz energetikai és katonai érdekeket a régióban. 
A Pentagon vezetőinek továbbá azt is meg kell érteniük, hogy az Egyesült Államok időjárási hadvsielésnek van kitéve titkos, de hatalmas erők részéről, akik szeretnék megszabadítani az országot a sátáni irányítástól. Ezért csapott le Amerikára a rekord hideg, amint Obama elkezdte hangoztatni a hamis globális felmelegedés propagandát. Ez az időjárási hadviselés folytatódni fog, és még intenzívebb lesz, amíg a rendszerváltás be nem következik. Végül hadd fejezzem be néhány jó hírrel. Az első, hogy a Toyota Motors és a Honda is bejelentette, hogy hidrogén üzemű autókat kezdenek értékesíteni jövőre. A másik, hogy terveket jelentettek be víz alatti városok építéséről az új Vízöntő kor reményében, mely pirkadni készül. 
(1) - http://en.wikipedia.org/wiki/William_Colby 
(2) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Eurázsiai_Gazdasági_Unió 
Kapcsolódó: 
   Az Ukrajna feletti harc a Bush/náci Waterloo lesz 
   Ez a Halloween sokáig fogja kísérteni az összeesküvőket - Ben Fulford és David Wilcock 
   A pénzügyi háború fokozódik a törökországi zavargásokkal, az Európai Központi Bank blokádjával, gyilkosságokkal és letartóztatásokkal együtt, s ... 
   "Lemondani vagy meghalni", ezzel a választással szembesül most az amerikai összeesküvés kormány 
   Hárman meghalhattak, az olasz egészségügyi felügyelet felfüggesztette a Fluad influenzaoltást 

*

A nyugat holtan akarja látni a gyermekeinket - török államfő 



2014.11.28 20:42 Hídfő.net 
Recep Tayyip Erdogan török államfő tegnapi beszédében, Isztambulban újabb éles nyugatellenes kijelentéseket tett, jelezvén, hogy az ország külpolitikája várhatóan fordulatot vesz. Erdogan felhívta a figyelmet arra, hogy a Nyugat csak a Közel-Kelet természeti erőforrásaiban érdekelt, szándékosan gerjeszti a térségi konfliktusokat és kizárólagos haszonélvezője annak. 
Az államfő felhívást intézett a térségi államokhoz, hogy az iszlám országok a nyugat részvétele nélkül, közös erővel kezdjék megoldani a térségi problémákat. 

"Higgyetek nekem, együtt, egységben megoldhatjuk a problémákat, a nyugat részvétele nélkül [...] őszintén mondom, csak az olaj, az arany, a gyémánt érdekli őket, és az iszlám világ olcsó munkaereje. [...] Konfliktusokat, harcokat gerjesztenek a Közel-keleten. Higgyétek el, nem szeretnek minket." 
Beszédében elmondta, hogy a nyugatiak "barátnak tűnnek, de holtan akarnak látni minket. Holtan akarják látni a gyermekeinket." 
Erdogan egy nappal azelőtti beszédében nyilvánosságra hozta, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyomást gyakorol Törökországra, be akarják őket vonni a háborúba. Az államfő szerint az amerikaiak arra kényszerítenék, hogy a török hadsereg vonuljon be egy szíriai kurd városba, amit korábban elfoglaltak a terroristák. Erdogan csütörtökön feltette az Európában is aktuális kérdést: mit keresnek itt az amerikaiak, több mint 12 ezer kilométerre Amerikától? 
A török kormány mindeddig egy igen kényes egyensúlyi politikát folytatott, akár az ukrán Azarov-kormány vagy az Orbán-kormány. Törökország hallgatólagosan, a színfalak mögött segédkezett Szíria destabilizálásában, a szíriai kormány szerint Törökország az idegen zsoldosok átutazó-központjává vált, a szír-török határ pedig mintha nem is létezne. A török kormány azonban - egyelőre úgy tűnik - nyíltan nem vállalja fel Washington csatlósának szerepét egy Szíria elleni háborúban. Annak a veszélye is fennáll ugyanis, hogy amennyiben a török hadsereg hadba lép az ISIS terrorszervezet ellen, a modern amerikai fegyverekkel felszerelt terroristák offenzívába kezdhetnek, és megbonthatják Törökország területi egységét. 
Stenev D. Kelley, a CIA egy korábbi térségi "tanácsadója" szerint az amerikai titkosszolgálat képezte ki az ISIS sejteket Jordánia területén, és a szervezetnek jelenleg annyi a szerepe, hogy a jelenlétére hivatkozva az amerikai haderő beavatkozhasson a térségi országok területén. 
Kapcsolódó: 
   Törökország engedélyezi a rendőröknek a tüntetők elleni fegyverhasználatot 
   Fordulat következhet be a török külpolitikában? 
   Török-orosz gázüzlet, és a dollár kiszorítása 
   Védelmi miniszter: Bulgária nem engedi be az amerikai tankokat





Jó messzire el tud lőni az orosz atomtengeralattjáró





2014, november 28 - 21:01
Pár hét leforgása alatt másodszor hajtottak végre sikeres próbakilövést Bulava típusú interkontinentális ballisztikus rakétával egy orosz atom-tengeralattjáróról pénteken.
A moszkvai védelmi minisztérium bejelentése szerint az Alekszandr Nyevszkij tengeralattjáró a Skandináv-félszigettől északra fekvő Barents-tenger felszíne alól lőtte ki a rakétát, amelynek robbanófejei elérték a Távol-Keleten lévő Kamcsatka-félszigeten kijelölt célpontokat.
Legutóbb október 29-én hajtott végre sikeres tesztet a Bulava (Buzogány) típusú rakétával egy másik negyedik generációs orosz atom-tengeralattjáró. A sikeres kísérleti kilövésekre hosszú szünet után került sor, miután tavaly szeptemberben a szintén az Alekszandr Nyevszkijről indított teszt kudarcot vallott.
A moszkvai médiajelentések szerint nyolcezer kilométeres hatótávolságú Bulavát az orosz haditengerészeti hadászati nukleáris erő alapvető fegyverzetének szánják. A tengeralattjárókon való alkalmazásra kifejlesztett háromfokozatú, szilárd hajtóanyagú rakétával 6-10 hiperszonikus, manőverező, egyedi irányítású, 100-150 kilotonnás atomtöltetet lőhetnek fel. Orosz tisztségviselők szerint képes áthatolni rakétavédelmi rendszereken is.
A moszkvai kormány szerint az orosz Északi-tengeri Flotta jelenleg 27 Bulava típusú interkontinentális ballisztikus rakétával rendelkezik. Az 1998-ban elkezdett fejlesztést követően 2004-től több sikeres kilövést hajtottak végre a Bulavával, de 2006-ban, majd 2008-ban és 2009-ben is több alkalommal kudarccal végződött az orosz ballisztikus rakéta kilövése. 2010-ben Jurij Szolomonovot, a fejlesztést irányító főkonstruktőrt leváltották.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a korábbi sikeres kísérlet után kijelentette, hogy Oroszországnak fenn kell tartania nukleáris elrettentő képességét a növekvő biztonsági fenyegetettség miatt. A Moszkva és a Nyugat közötti viszony mélypontra süllyedt az ukrajnai konfliktus miatt.
MTI - alfahir.hu







Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát



Posted on 2014/03/09Szerző: Admin
90185362
Március 6-ről 7-ére virradó éjszaka leple alatt, – egyszerűen ellopták az amerikaiak, Ukrajna utolsó aranytartalékát.
Az alábbi eseményekről a kijevi repülőtér dolgozói tájékoztatták az “Iskra News.info” szerkesztőségét:
Kijevben, a “Boriszpol” repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.
A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.
Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.
A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”
Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői” az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.”
Finoman persze így is lehet nevezni azt a szemérmetlen lopást, mellyel az USA eltulajdonította az ukrán nemzeti vagyon utolsó tartalékát. – A magukat “új kormánynak” nevezett latrok segítségével, – kik biztosan megkapják ezért júdáspénzüket.
De nem biztos, hogy ezt a 30 ezüstöt élvezni is tudják majd, – mert ha ha beköszönt az éhínség, melyet a maradék arany egy időre mérsékelhetett volna, – saját népük fogja őket ízekre tépni.
Bal-Rad – Szabad Riport
Forrás: Iskra News.info






Hova lett Magyarország aranytartaléka?





Hova lett Magyarország aranytartaléka?
Hova lett az országunk aranytartaléka, mely mára 150–200 tonna aranyrudat tenne ki?
Nem ezt kerestem, és erre találtam rá az interneten barangolva. Az írás két évvel ezelőtti, de amint mondani szokták, újszülöttnek minden vicc új. Ezt az írást nem ismertem, és úgy gondoltam, talán nem érdektelen ismét felhívni a honfitársaink figyelmét erre az elképesztő történetre! Sajnos van másik, amint egy-egy ilyen történetre fény derül, néhány napig megy a sajtópolémia, amikor is előkerül az előzőnél is hajmeresztőbb történet, és a mókuskerék forog velünk tovább!
Következzék tehát a két évvel ezelőtti írás:
A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentése szerint régiós versenytársaink jegybankjai átlagosan negyvenszer több aranykészlettel rendelkeznek, mint a Magyar Nemzeti Bank, amely 1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, mintegy 62 tonnányi aranyrudat.
Mára szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranytartaléka, mint Magyarországnak, annak ellenére, hogy a nemesfém ára az egekben jár, bármikor beváltható, és a legkevésbé kockázatos befektetési eszköz.
A kelet-közép-európai államok közül Magyarországnak kirívóan kevés az aranytartaléka, az új uniós tagállamokhoz képest az eltérés hozzávetőlegesen négyszeres – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi statisztikáiból. Hazánknak ötször kisebb az aranytartaléka, mint a visegrádi országoknak, a régió országaihoz képest tekintetében a különbség csaknem negyvenszeres.

Az IMF rangsorában mindössze a 82. helyen állunk a 100 országot tömörítő listán, utánunk jórészt már csak kisebb fejlődő országok következnek. Térségünkben a legtöbb arany a román és a lengyel jegybankban van, országonként 103 tonnányi készlettel, a középmezőnyben pedig Szlovákia és Bulgária áll 35-40 tonnával.

A magyar 3,1 tonnás készlet eltörpül még a cseh, szerb, lett és litván tartalékokhoz képest is. A különbség oka, mint arról már korábban beszámoltunk, hogy a jegybank 1990-es döntése értelmében az addigi 65 tonnás aranykészletet rövid idő alatt szinte teljes egészében értékesítették.


A minimális szintre csökkentés Surányi György (képünkön) jegybankelnöksége alatt következett be, ekkor főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott devizáé.

Később az amerikai valuta értékének romlása miatt a jegybank fokozatosan áttért a dollárról az euró-alapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban – az arany drágulása miatt – több milliárd dolláros veszteséget okozott.

A 62 tonna eladott arany akkori és mostani ára között unciánként 520 dollár a különbség, vagyis jóval több, mint a dupláját érné most a készlet. Az eladás azonban nem csak az árfolyam-különbözet miatt, hanem azért is hibás döntésnek számít, mert az egyes országok a stabilitás és az értékálló biztonság miatt döntenek az aranybefektetések mellett. Az arany értéke ugyanis abban rejlik, hogy a külföldi értékpapíroknál lényegesen kevesebb kockázatot rejt, és vészhelyzet esetén bármikor készpénzzé váltható, sőt kölcsön felvételekor fedezetként is szolgálhat.

Az aranytartalékok eladása stratégiailag átgondolatlan döntés volt: a nemesfém szerepét mutatja, hogy amióta a dollár, mint globális fizetőeszköz egyre gyengébb lábakon áll, az arany ára az egekbe szökik – fogalmazott lapunknak Bogár László közgazdászprofesszor. Az egyetemi tanár szerint a veszteség megértéséhez a nemzetközi valutáris rendszer történetéhez kell visszanyúlni.

A világpénz 1920-ig gyakorlatilag tisztán az aranyon alapult, majd ezt a szerepkört átvette az arany és a legfontosabb valuták együttes kosara. A második világháború után a Bretton Woods-i egyezmény értelmében a dollár lett a globális fizetőeszköz, amelynek értékét az aranyhoz fix árfolyamon rögzítették.

Ez a rendszer a vietnami háború túlköltekezése miatt az amerikai fizetőeszköz megroppanásával véget ért: Nixon elnök 1971-ben hivatalosan is elismerte, hogy közvetlenül már nem váltható át a dollár aranyra.

Bogár László szerint a dollár túlértékeltsége és az olajválság is közrejátszott abban, hogy a kormányok aranytartalékokat halmoztak fel jegybankjaikban, annál is inkább, hogy az árfolyam-ingadozásokat kivédhessék. – Az arany értéke az összes valutához képest emelkedett, a nemesfémtartalékok szerepe így még jobban felértékelődött – tette hozzá a professzor. Az MNB lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy 2004 óta a nyersanyagárak növekedése, a dollár árfolyamának gyengülése, és az inflációs veszély újbóli megjelenése ismét előtérbe helyezte az aranyat, mint befektetési eszközt. 

A Magyar Nemzeti Bank,1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, ezért Magyarországnak ma gyakorlatilag nem maradt aranytartaléka. Szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranya, mint nekünk! De ez nem minden! 

A nemesfém ára az egekben, a magyar gazdaság a padlón, és ha így megy tovább, olyan válság lehet itt nemsokára, hogy hozzá képest az etióp szegénység maga a mennyország.
Az aranytartalékot még Surányi György jegybankelnöksége alatt adta el az akkori kormány arra hivatkozva, hogy a dollárnak jobb a hozama. Aztán a dollárnak lement a hozama, 62 tonna aranyunk viszont már elpárolgott.” 

Forrás: arany.network.hu/blog

sokkaljobb-megjegyzés: Ehhez az íráshoz hasznos hozzáolvasni a Volt egyszer egy CW Bank című írásunkat! 

Emlékeztető: Adjátok kezembe egy ország pénzügyeit, és nem érdekel, hogy kik hozzák a törvényeket a parlamentben!” (Mayer Amschel Rotschild, született Mayer Amschel Bauer, a dinasztia alapítója) – Odaadtuk!




Elvert aranytartalék: csak az afrikai országokat előzzük meg



Az infláció ismét előtérbe helyezte a biztos befektetéseket





Magyar Nemzet

2008. május 10., szombat 00:04




Szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranytartaléka, mint Magyarországnak, annak ellenére, hogy a nemesfém ára az egekben jár, bármikor beváltható, és a legkevésbé kockázatos befektetési eszköz. A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentése szerint régiós versenytársaink jegybankjai átlagosan negyvenszer több aranykészlettel rendelkeznek, mint a Magyar Nemzeti Bank, amely 1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét.
A kelet-közép-európai államok közül Magyarországnak kirívóan kevés az aranytartaléka, az új uniós tagállamokhoz képest az eltérés hozzávetőlegesen négyszeres – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi statisztikáiból. Hazánknak ötször kisebb az aranytartaléka, mint a visegrádi országoknak, a régió országaihoz képest tekintetében a különbség csaknem negyvenszeres.

Az IMF rangsorában mindössze a 82. helyen állunk a 100 országot tömörítő listán, utánunk jórészt már csak kisebb fejlődő országok következnek. Térségünkben a legtöbb arany a román és a lengyel jegybankban van, országonként 103 tonnányi készlettel, a középmezőnyben pedig Szlovákia és Bulgária áll 35-40 tonnával. A magyar 3,1 tonnás készlet eltörpül még a cseh, szerb, lett és litván tartalékokhoz képest is. A különbség oka, mint arról már korábban beszámoltunk, hogy a jegybank 1990-es döntése értelmében az addigi 65 tonnás aranykészletet rövid idő alatt szinte teljes egészében értékesítették.

A minimális szintre csökkentés Surányi György jegybankelnöksége alatt következett be, ekkor főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott devizáé. Később az amerikai valuta értékének romlása miatt a jegybank fokozatosan áttért a dollárról az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban – az arany drágulása miatt – több milliárd dolláros veszteséget okozott.

A 62 tonna eladott arany akkori és mostani ára között unciánként 520 dollár a különbség, vagyis jóval több, mint a dupláját érné most a készlet. Az eladás azonban nem csak az árfolyam-különbözet miatt, hanem azért is hibás döntésnek számít, mert az egyes országok a stabilitás és az értékálló biztonság miatt döntenek az aranybefektetések mellett. Az arany értéke ugyanis abban rejlik, hogy a külföldi értékpapíroknál lényegesen kevesebb kockázatot rejt, és vészhelyzet esetén bármikor készpénzzé váltható, sőt kölcsön felvételekor fedezetként is szolgálhat.

– Az aranytartalékok eladása stratégiailag átgondolatlan döntés volt: a nemesfém szerepét mutatja, hogy amióta a dollár mint globális fizetőeszköz egyre gyengébb lábakon áll, az arany ára az egekbe szökik – fogalmazott lapunknak Bogár László közgazdászprofesszor. Az egyetemi tanár szerint a veszteség megértéséhez a nemzetközi valutáris rendszer történetéhez kell visszanyúlni. A világpénz 1920-ig gyakorlatilag tisztán az aranyon alapult, majd ezt a szerepkört átvette az arany és a legfontosabb valuták együttes kosara. A második világháború után a Bretton Woods-i egyezmény értelmében a dollár lett a globális fizetőeszköz, amelynek értékét az aranyhoz fix árfolyamon rögzítették.

Ez a rendszer a vietnami háború túlköltekezése miatt az amerikai fizetőeszköz megroppanásával véget ért: Nixon elnök 1971-ben hivatalosan is elismerte, hogy közvetlenül már nem váltható át a dollár aranyra. Bogár László szerint a dollár túlértékeltsége és az olajválság is közrejátszott abban, hogy a kormányok aranytartalékokat halmoztak fel jegybankjaikban, annál is inkább, hogy az árfolyam-ingadozásokat kivédhessék. – Az arany értéke az összes valutához képest emelkedett, a nemesfémtartalékok szerepe így még jobban felértékelődött – tette hozzá a professzor. Az MNB lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy 2004 óta a nyersanyagárak növekedése, a dollár árfolyamának gyengülése, és az inflációs veszély újbóli megjelenése ismét előtérbe helyezte az aranyat, mint befektetési eszközt.
Szabó Anna




A világ országainak hivatalos aranytartaléka több mint 30 ezer tonna



2010, szeptember 10 - 09:27
Némileg emelkedett a világ országainak hivatalos aranytartaléka az idei második negyedév végére az előző három hónaphoz képest.
Az Arany Világtanács (WGC) adatai szerint ez év június végén az aranytartalék 30.462,8 tonna volt. Ez 0,9 százalékkal haladta meg a március végi 30.190,1 tonnát.
Továbbra is az Egyesült Államok állt az első helyen, az országok hivatalos aranytartalékának 26,7 százalékával rendelkezett.
A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása alapján Magyarország aranytartaléka 3,1 tonna.
TARTALÉK (tonnában)
1. USA 8,133,5
2. Németország 3,406,8
3. IMF 2,966,8
4. Olaszország 2,451,8
5. Franciaország 2,435,4
6. Kína 1,054,1
7. Svájc 1,040,1
8. Japán 765,1
9. Oroszország 668,6
10. Hollandia 612,5
11. India 557,7
12. Európai Központi Bank 501,4
13. Tajvan 423,6
14. Portugália 382,5
15. Venezuela 363,9
16. Szaúd-Arábia 322,9
17. Nagy-Britannia 310,3
18. Libanon 286,8
19. Spanyolország 281,6
20. Ausztria 280,0
21. Belgium 227,5
22. Algéria 173,6
23. Fülöp-szigetek 164,7
24. Líbia 143,8
25. Szingapúr 127,4
26. Svédország 125,7
27. Dél-Afrika 124,7
28. BIS (1) 120,0
29. Törökország 116,1
30. Görögország 112,2
31. Románia 103,7
32. Lengyelország 103,0
33. Thaiföld 84,0
34. Ausztrália 79,9
35. Kuvait 79,0
36. Egyiptom 75,6
37. Kazahsztán 73,6
38. Indonézia 73,1
39. Dánia 66,5
40. Pakisztán 65,4
41. Argentína 54,7
42. Finnország 49,1
43. Bulgária 39,9
44. WAEMU (2) 36,5
45. Malajzia 36,4
46. Peru 34,7
47. Brazília 33,6
48. Szlovákia 31,8
49. Fehéroroszország 28,5
50. Bolívia 28,3
Hazánknak ötször kisebb az aranytartaléka, mint a visegrádi országoknak, a régió országaihoz képest tekintetében a különbség csaknem negyvenszeres.A jegybank 1990-es döntése értelmében az addigi 65 tonnás aranykészletet rövid idő alatt szinte teljes egészében értékesítették.
A minimális szintre csökkentés Surányi György jegybankelnöksége alatt következett be, ekkor főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott devizáé.
 Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban – az arany drágulása miatt – több milliárd dolláros veszteséget okozott. Surányi György és köreinek munkálkodása miatt az aranyeladáson kívül a magyar adófizetők pénzébe került a bécsi CW Bank konszolidálása. Surányi György nem volt és nem is lesz elszámoltatva, ismerve a Fidesz köreinek kapcsolatrendszerét. (barikad.hu)
MTI-barikad.hu







A pénzügyi háború fokozódik a törökországi zavargásokkal, az Európai Központi Bank blokádjával, gyilkosságokkal és letartóztatásokkal együtt, s mindez dezinformációk közepette

A múlt héten több magasszintű forrás is megerősítette az erősödő harcot a globális pénzügyi rendszer ellenőrzése, és ezzel az emberiség jövője felett. Ez a nyilvános szférában olyan formákban jelenik meg, mint többek közt a törökországi zavargások, blokádok az Európai Központi Banknál és tömeges tiltakozások a Monsanto ellen. A felszín alatt ott voltak a meggondolatlan cselszövések, a letartóztatások, a fenyegetések és az ellenfenyegetések. Új szövetségek születtek a korábban szembenálló erők között, több magasszintű forrás szerint.



Ázsiában, Kínában, Dél-Koreában, Japánban és az Egyesült Államokban mindannyian egyetértettek az észak-koreai rendszerváltás kikényszerítésében, egy magasrangú kínai kormányzati ügynök szerint. Ezt erősítette meg egy gnosztikus illuminátus nagymester és orosz FSB ügynök, aki azt mondta, hogy Kim Jong-un-t el kellene távolítani. Az észak-koreaiak, akiket most egy öreg tábornok vezet, békét akarnak.

A Közel-Keleten eközben, eltekintve a török zavargásoktól és az orosz csapatoktól Szíriában, egy gyilkossági kísérlet történt Mahmoud Ahmajidenad elnök és szövetségese Saeed Jalili ellen, a Moszadhoz köthető Debka honlap szerint.

Ugyanakkor az Egy Emberiség Nyilvános Érdekképviselet (OPPT) 11 tagja, az úgynevezett galaktikusok a saját változatú új pénzügyi rendszerük elindítására törekszenek, miközben bérgyilkosok és törvényvégrehajtási ügynökök elől menekülnek Etiópiában, egy CIA forrás szerint. Vezető olasz P2 páholy tag szerint azért vannak Etiópiában, hogy megtalálják az "eredeti frigyládát". Legalább mindkét fél egyetért abban, hogy magasszintű cselszövés folyik Etiópiában. Jövő héten megpróbálunk többet megtudni.

Közben a Sárkány család egyik tagja néhány háttérinformációról gondoskodott ezen a héten. Az Albert gróf nevű ember ragaszkodik ahhoz, hogy ő nem az a csaló Albert Zvonko Berdik gróf, akit a Szövetségi tartalékban küldött Hong Kongba egy ideje. Szavai szerint a Sárkány család 3400 évre nyúlik vissza, élén egy M1 kódnevű személlyel. Azt mondja, hogy a Sárkány család már szövetséget kötött a Five Star Trust-al, a CIA nem Bush által működtetett részével.

Azt is elmonda, hogy Kína már elkezdte használni azt az új energiatechnológiát, mely a sivatagos kínai területeket zölddé változtatja.

Mindenesetre amit Albert gróf mond, az illeszkedik a kínai, orosz és brit ügynökök állításaihoz, miszerint magasszintű cabal ellenes mozgások vannak a világban.

Az angolszász világban például van egy nyomás, hogy távolítsák el a Sabbat ügynököknek tartott politikusokat. Különösen az ausztrál miniszterelnök Julia Gillard áll nyomozás alatt,
http://theredandtheblue.org/2013/04/23/awu-the-question-of-whether-julia-gillard-is-under-criminal-investigation/

a kanadai miniszterelnököt Stephen Harpert pedig azzal vádolják, hogy elcsalta a legutóbbi választást,
http://www.presstv.ir/detail/2013/05/25/305314/confirmed-canada-2011-polls-fraudulent/

és a brit miniszterelnök David Cameron is támadás alatt áll, többek közt háborús bűnökben való részvétele miatt.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2333649/Cameron-Blair-grubby-deal-censor-Iraq-inquiry-Key-evidence-held-return-ex-PMs-neutrality-election-claims-foreign-secretary.html

De ott van még egy elmérgesedő szexbotrány az Egyesült Királyságban, amibe 81 BBC dolgozó keveredett bele, de ebben még érintett lehet bármelyik politikus is.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2333723/Sex-abuse-claims-81-BBC-staff-reported-wake-Savile-scandal--half-work-corporation.html

Azonban csak idő kérdése, hogy a politikusok elkezdjenek eldőlni, mint a dominó, az MI5 egyik forrása szerint.

Új lendület van kibontakozóban, hogy a Rockefeller frontember Obamát eltávolítsák az amerikai elnöki székből, több amerikai és katonai forrás szerint. A legutóbbi országos Seriff konferencián például bebizonyosodott, hogy Obama egyetlen nyilvánosságra hozott születési dokumentuma hamis.
Íme a bizonyítékok összefoglalója, melyet kicsit korábban küldött nekem Dr. Michael Van de Meer, mint kiderült, az utolsó levele volt számomra, mielőtt megölték:

Most sem érdekel kevésbé az elnök születési bizonyítványa, ami egy olyan történet volt, mely először Hillary Clinton keserű elnökválasztási kampánya alatt került felszínre. Mivel azonban a Fehér Ház egy elég nevetséges állítást tett annak keletkezéséről, kérlek olvasd ezt át, és mondd el, hogy mit gondolsz! Ha komolyan azt hiszed, hogy ez egyszerűen hülyeség, akkor miért pont ez a négy kérdés nem számít? Várok...

1. 1961-ben a feketéket "négereknek" hívták. Tehát hogyan lehet Obama születési anyakönyvi kivonatában az, hogy ő "afro-amerikai", mikor ezt a kifejezést nem is használták abban az időben? A helyes kifejezés a "Mulatt" lenne, akinek az egyik szülője fekete, a másik fehér.

2. A születési anyakönyvi kivonat, melyet a Fehér Ház kiadott felsorolja Obama születési dátumát... mint 1961 augusztus 4., és az apját mint Barack Hussein Obama. Nem nagy ügy nem igaz? Obama születésének idején az apja 25 éves volt, amit szintén felsorol, és hogy az apja Kenyában, Kelet-Afrikában született. Ez nem úgy tűnik, hogy aggodalomra adhat okot, kivéve az a tény, hogy Kenya 1963-ig nem is létezett, két teljes évvel Obama születése, és 27 évvel az apja születése utánig. Akkor hogyan születhetett Obama apja egy olyan országban, ami akkor még nem is létezett? Addig, míg 
Kenya megalakult 1963-ban,  "Brit Kelet-Afrikai Protektorátusnak" hívták.

3. A születési anyakönyvben, melyet a Fehér Ház tett közzé, a születési helyet a "Kapi'olani Szülészeti és Nőgyógyászati Kórházként" jelöli meg. Ez nem lehet, mert a kórház(ak)t a kérdéses 1961-ben "KauiKeolani Gyermekkórháznak" illetve "KauiKeolani Szülészetnek" hívták. A név nem változott meg "Kapi'olani Szülészeti és Nőgyógyászati Kórházra" egészen 1978-ig, amikor ez a két kórház egyesült. Hogyan lehet ezt a különleges kórháznevet az 1961-es születési anyakönyvi kivonatba írni, ha ezt a nevet 1978-ig nem is használták?

4. Miért nem vitatták ezt a nagyobb médiákban?
Talán egy nyom Obamának az apjáról szóló könyvéből származik. Azt állítja, hogy mennyire büszke arra, hogy az apja a második világháborúban harcolt. Nem vagyok egy matekzseni, úgyhogy lehet, hogy egy kis segítségre lesz tőled szükségem. Barack Obama születési anyakönyvi kivonata azt mondja, hogy az apja 25 éves volt 1961-ben, amikor ő született. Akkor az apja születési dátuma körülbelül 1936-ra tehető. Most akkor szükségünk lenne egy nem átdolgozott történelem könyvre - mely nem változott meg a szerző céljainak megfelelően - hogy igazoljuk, a második világháború 1939 és 1945 között zajlott.

Csakhogy hány 3 éves harcolt a háborúban? Még a világháború legutolsó szakaszában is csak 9 éves lett volna az apja. Ez azt jelenti, hogy Obama egy hazug, vagy egyszerűen csak úgy döntött, hogy módosítja a tényeket a képzeletének megfelelően, vagy politikai célból (amiért szintén "hazugnak" minősül).

Nem lehet kétséges, hogy Egyesült Államok politikai rendszere már elpusztult, és az egyetlen remény az, hogy az ország a bűnüldöző szervek és a Pentagon irányítása alatt áll. Kérjük, rúgják ki ezeket a trógereket!

A kínai vezető Xi Jinping Obamával fog találkozni ezen a héten Kaliforniában. Nem kétséges, hogy a cabal felkínál mindent, amit Kína szeretne annak érdekében, hogy Kína folytassa a csődbe ment amerikai kormányvállalat támogatását. Számos forrás szerint az összeesküvés ismét világuralmat kínál a kínai kommunista kormánynak.

Nem kétséges, hogy a Bilderberg találkozó Angliában ezelőtt a csúcstalálkozó előtt nagy reményeket fűz a kínai/Sabbat összeesküvés szövetségéhez, hogy uralkodjanak a világon.

Élő közvetítés lesz látható a Bilderberg találkozóról itt


Azonban az oroszok, az indiaiak és a japánok, akik mind közös határral rendelkeznek Kínával, már kialakították a katonai szövetséget, és így nagyon világos, hogy nem fog sikerülni az összeesküvés azon terve, hogy felkínálják Kínának a világuralmat. A kínaiak elég okosak ahhoz, hogy tudják, az összeesküvés csak addig emelné fel őket, amíg esélyt nem kapnának arra, hogy elárulják őket.

A helyzet a Közel-Keleten is gyorsan kipörög a cabal irányítása alól. A törökországi zavargások a török komány ellen szólnak, mely támogatja a Bush frakció Al CIAda terroristáit, akik Szíriában használtak vegyifegyvereket, mint a szarin gáz, és nem amiatt a néhány bevásárlóközpont miatt. Orosz csapatok vannak Szíria földjén, hogy megakadályozzák a náci/Muzulmán testvériség hatalomátvételét, és annak érdekében, hogy Izrael soha többé ne indíthasson nukleáris bombákat.

Összességében a káosznak vagyunk a tanúi, ahogy a régi összeesküvés hatalmi struktúrái folyamatosan felbomlanak. Ez egy zavaros idő lesz. Mindenesetre még több zavar várható a következő hetekben, folytatódnak az ügynökök közti harcok a terepen, a hadseregek felvonulásai és a tüntetések az utcákon. Mint általában van egy csomó dolog, amiről nem tudunk beszámolni, de látható lesz, ahogy egyre több és több magasrangú cabal tag fog eltűnni a nyilvánosság elől a következő hetek folyamán. Nincs már a bolygón vagy azon kívül, ahová elrejtőzhetnének, az egyetlen lehetőségük a lemondás.

A jófiúk győznek, de még keményen kell dolgozni minden fronton, mire valóban vége lesz.

Azért még van miért vigyázni június 11-én, amikorra valami nagyon csúnya dolgot tervezett az összeesküvés, és még meg kell bizonyosodnunk róla, hogy nem történik meg.
Benjamin Fulford










Százmilliókat kaszáltak Giró-Szászék a különös 

ingatlanügyleten

2014, november 28 - 08:31
Százmilliókat nyerhettek Giró-Szász Andrásék egy belvárosi ingatlanüzleten, az V. kerületi önkormányzat ugyanis 25%-kal csökkentette az eladási árat az értékesítés előtt - tudta meg a Blikk.

Az Alfahír nemrégiben 
beszámolt róla: Giró-Szász Andrásnak, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárának 20%-os tulajdonrésze van a Safe Port Projekt Kft.-ben. Ez a négy hónapja alapított cég lett nemrégiben társtulajdonos a 8 Hotel Kft-ben, mely egy 120 szobás szállodát épít a belvárosban egy olyan telken, melyet 2010-ben nyomott áron értékesített a Rogán Antal vezette önkormányzat. A vevő egy titokzatos luxemburgi cég volt, melyet Serfőző Péter, Giró-Szász András sógora vezet.

A Blikk mai számából kiderül: 2010-ben a 3200 négyzetméter nettó hasznos alapterületű épületet 776 millió forint helyett 582 értékesítette az önkormányzat. Ez 180 ezer forint/négyzetméterárnak felel meg, a környéken a mostani átlagár 340 ezer forint.

Az önkormányzat akkor egyszerre öt értékes ingatlanától vált meg, melyek a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt. tulajdonába kerültek, amit Rogán Antal akkori polgármester előterjesztésére eladtak a luxemburgi cégnek 2,7 milliárd forintért.

Az érintett ingatlanokat ráadásul egy évvel az eladás előtt szerezte meg az önkormányzat, így meglehetősen különös, hogy máris túladott rajtuk.
Rogánnak rossz a memóriája
A bulvárlap felkereste Rogán Antalt, aki azt mondta, már nem ő a polgármester, a hivatali információk pedig nem álltak rendelkezésére. A lapot a polgármesteri hivatalhoz irányította, onnan viszont még nem érkezett válasz.
Frissítés: reagált az önkormányzat
Íme az önkormányzat verziója: "Nem felel meg a valóságnak, hogy az önkormányzat a Dorottya utca 8. szám alatti ingatlant áron alul értékesítette volna. A Blikk című napilap cikkében az ingatlanpiaci válság előtti értéket vetnek össze a válság kirobbanása utáni forgalmi értékekkel. 2008 és 2009 fordulóján a magyar ingatlanpiac összeomlott, az árak több mint egyharmaddal, átlagosan 30-40%-kal csökkentek. Az önkormányzat ingatlanok értékesítése előtt mindig aktualizált értékbecslést készít, ez nyilvánvalóan tükrözi az aktuális piaci értékeket. A 2008. január-februári nyilvántartási értékeket nem lehet összevetni a 2009. végi helyzettel, hiszen ott az árak már 30%-kal alacsonyabbak voltak. Ez így történt a Dorottya utca esetében is, ahol az ingatlan nyilvántartási értékét nem az értékesítés előtt, hanem a válság kirobbanása után már lejjebb kellett vinnünk. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az önkormányzat nem rögtön próbálkozott üres ingatlanjainak eladásával. Először fejlesztésre tettünk kísérletet, ezért apportáltuk az ingatlanokat egy ingatlanfejlesztő cégbe. Az ingatlanok felújításához nem kaptunk elegendő hitelt, ezért először befektetők bevonásával próbálkoztunk. A cég 50%-ának értékesítésére írtunk ki pályázatot úgy, hogy az önkormányzat megtartotta volna a tulajdon felét. Miután ez a pályázat sikertelen volt, és láttuk, hogy az üresen álló ingatlanok további veszteséget termelnek, nemzetközi, nyílt, többfordulós pályázatot írtunk ki az ingatlancsomag egészére. A pályázat az 1 milliárdot meghaladó érték miatt az Európai Unió országaiban bejegyzett cégek számára is nyitott volt, hiszen Magyarország ekkor már az Európai Unió tagja volt, és ezt a jogszabályok kötelezővé tették számunkra. A pályázatra a luxemburgi bejegyzésű Praefinium tette a legjobb ajánlatot. Indokolatlan a luxemburgi bejegyzést offshore-nak minősíteni, hiszen Luxemburg az Európai Unió tagja, ugyanúgy, mint Németország, Ausztria, Franciaország vagy Dánia. Természetesen egy osztrák vagy német céget sem zárhattunk volna ki a pályázatból, és ennyi erővel egy német vagy osztrák céget is lehetne offshore-nak minősíteni."
Hát így. Minden értelemszerűen, és tisztességesen zajlott, az pedig csak puszta véletlen, hogy Giró-Szász András és sógora nagyon jól jártak az üzlettel. Kérdés, hogy Rogán miért nem emlékezett minderre.
Blikk - alfahir.hu






A Vitézy-Hankiss-Erdős-Orbán-klán




Hankiss Ágnes (született Erdős Ágnes), a Fidesz európai parlamenti képviselője.
Első férje Hankiss Elemér, aki után felvette a Hankiss Ágnes nevet. Hankiss Ágnes második férje Vitézy László filmrendező; közös gyermekük Vitézy Dávid, előbb a VEKE alapítója és egykori szóvivője, 2011-től, pedig a BKK Zrt. vezérigazgatója! 26 évesen!

- Így kell ezt csinálni, kéremszépen.
Tudunk élni!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

KORRUPT, NEPOTISTA REZSIM

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

1,7 milliós havi fizetéssel, éves 6 milliós jutalommal.
megtörtént Az Elszámoltatás amúgy: nem hívták meg demszkit a 4-es metró nyitóünnepségére!

még szerencse, hogy a VEKE-alapító vitézy dávid kikerült a vekéből, különben most
 kompromittálódva lenne, hogy orbán vágja át a szalagot...
hát de akkor még ellenzékben voltak az elvtársak

Vitézy Dávid egyik apai nagybátyja, 
Vitézy Tamás üzletember,Magyarország 100 leggazdagabb embereinek egyike, a Helyi Théma c. lap tulajdonosa, másik apai nagybátyja, Vitézy András, Antall József volt miniszterelnök tanácsadója, a BÁV egykori vezetője, az LRI korábbi miniszteri biztosa, jelenleg a Paksi atomerőmű Zrt. Igazgatótanács tagja. Apai ágon féltestvére Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont volt ügyvezető igazgatója, – jelenleg a Brüsszeli Magyar Intézet vezetője – aki anyai ágon Orbán Viktor miniszterelnök unokatestvére.

Hankiss Ágnes édesanyja Köves Erzsébet, aki a Nagy Imre-perben meggyilkolt Losonczy Géza titkárnőjeként került száműzetésbe 1956-ban, az akkor hatéves Ágnes nevű kislányával, a romániai Snagovba (később sokáig a Rakéta Regényújság szerkesztőjeként dolgozott).
Édesapja 
Erdős Péter újságíró, popmenedzser, akit zsidó származása miatt 1944-ben Borba, onnan a buchenwaldi koncentrációs táborba deportáltak.
Erdős Péter (1925 - 1990) „menedzser”, azaz a magyar popzenei világ irányítója a Kádár-rendszer alatt. A „pop cézárjának” is szokták nevezni. 
Erdős Péter  Mahasz-vezér.jpg
1944-ben munkaszolgálatra hívták be. Borban épített vasutat, ahol 
Radnóti Miklóssal is találkozott. Zsidó származása miatt először Sachsenhausenba, majd Buchenwaldba deportálták. Amikor az amerikaiak felszabadították a tábort, Erdős 39 kilósra fogyott le a megpróbáltatások során.
két kommunista az 50-es években:
- te is partizán voltál?
- még nem, de már intézik

két zsidó az 50-es években:
...
Radnóti talán még egy verset is írt neki, mert miért ne? merjünk nagyot álmodni, elvtársak.
A második világháború befejeztével egy évet egy svájci szanatóriumban töltött, itt ismerkedett meg a magyar kommunista emigrációval.
1950-ben letartóztatták kémkedés vádjával, ezután három évet magánzárkában kellett töltenie. 1953-ban szabadult, majd csatlakozott a pártellenzékhez. Egy évvel később kitiltották a Magyar Rádiótól, ahol külsősként dolgozott. 1954-ben mint tanú vett részt Kádár János rehabilitációs tárgyalásán. 1956 februárjában Rákosi-ellenes izgatás vádjával másfél év börtönbüntetésre ítélték első fokon, ám másodfokon felfüggesztették a büntetés végrehajtását.

Külső munkatárs lett a Magyar Nemzetnél, rádióriporterként dolgozott.

Erdős Péter nyilatkozik hazai sztárokról

https://www.youtube.com/watch?v=axAh7TcSR7Q




...Erdős Péter kijelentette, hogy ezt csak akkor lehet visszafordítani, ha ehhez Vásárhelyi Miklós hozzájárul. „Földes Péter kiment, és tíz perc múlva azzal jött vissza, sikerült beszélnie Vásárhelyivel, helyesli a tüntetést. Véleménye szerint be kellene mondani a rádióban, hogy a belügyminiszter engedélyezte a tüntetést. Mivel Hartay, a Rádió alelnöke jobban bízott bennem mint Földesben, rábeszélt arra Földes, hogy én diktáljam le a belügyminiszteri tüntetés engedélyezéséről szóló hírt. Földes lediktálta, Hartay aláírta, s öt perc múlva elhangzott a rádióban, hogy a belügyminiszter engedélyezte a tüntetést. Nem igaz tehát, hogy ezt ők engedélyezték ezt mi manipuláltuk meg.” Erdős elmondja, hogy Benke Valéria rövidesen magyarázatot kért, de a kivizsgálásra már az események miatt nem került sor. 1956-ban 
önéletrajza szerint a forradalom oldalán állt. A következő napokban Erdős Péter a Nagy Imre oldalán „tájékoztatási hivatalvezetői” funkciót ellátó Vásárhelyi mellett dolgozott a parlamentben.

... ő és Vásárhelyi a jugoszláv katonai attasé rózsadombi lakásán vette igénybe a menedékjogot. 1957.-ben önként feladta magát. Egy év hat hónap börtönbüntetést kapott a Legfelsőbb Bíróság ítélete alapján, 
1958. augusztus 19-én szabadult. 1958 és 1959 között vezette a Szerzői Jogvédő Hivatal Színházi Osztályát.
akkoriban nagyon jól működött a rabokat a társadalomba visszaintegrálni igyekvő állami szándék, osztályvezető már a szabadulás évében, mint göncz árpádék. mint torgyánék.
1968-tól jogtanácsos és sajtóosztály-vezető volt a Magyar Hanglemezgyártó Vállalatnál (MAHASZ), a PRO Menedzser Iroda igazgatói tisztjét töltötte be. Mint a Hungaroton munkatársát, a könnyűzene legismertebb menedzsereként ismerték.
A magyar popzenében végzett sikeres cenzori munkáját CPg együttes az „Erdős Péter” című számban örökítette meg. A zenekar tagjait 1983-ban ezért és egyéb rendszerellenesnek minősített tevékenységük miatt összesen 5 és fél év börtönbüntetésre ítélték. Nem a CPg volt az egyetlen, és nem is a legjelentősebb előadó, akinek karrierjét megnehezítette vagy tönkretette: olyan előkelő nevek tartoznak e körbe, mint pl.Cserháti Zsuzsa vagy Radics Béla. A Hobo Blues Banden át Nagy Feróig számtalan zenész emlékszik vissza rá, mint a magyar zenei élet önjelölt és megfellebbezhetetlen ítéletű, személyes érzelmek és érdekek által vezetett „cézárára”.

Radics Béla Ifipark. 1982 szeptemberi utolsó fellépése.




"Kovács Kati az egyetlen a szakmában, akivel kapcsolatban lelkiismeretfurdalásom lenne, ha lelkiismeretfurdalással tudnék élni és dolgozni." Szerinted ki mondta ezt rólad?
Ez csak az Erdős Péter lehetett.
Igen.
Koncz Tibor: Az tette tönkre a pályáját.

Miért gondolta ezt az Erdős Péter? Megvolt a három sztár Magyarországon, az egyik te voltál. Hogy tudott keresztbe tenni Erdős Péter úgy, hogy Kovács Kati ne legyen Kovács Kati?
Őszintén szólva, nem nagyon lehet erről nyilatkozni. Erdős Péter egy bizonyos politikai kör elkötelezettje volt. Erdős Péter és Boldizsár Iván barátok voltak. Utóbbi fia a Boldizsár Miklós volt (Ezredforduló c. drámája nyomán készült az István, a király c. rockopera), neki pedig Koncz Zsuzsa a felesége.
Bettelheim Iván, később Bethlen Iván, 1934-tőlBoldizsár Iván, 1947-től külügyi államtitkárként tevékenykedett, és innentől a 50-es évek rákosista diktatúráját vezető elit tagja. Az 50-es években részt vett a személyi kultusz propagandájában a Magyar Nemzet szerkesztőjeként és újságíróként Rákosit és a személyi kultuszt támogató cikkeket írt
MTI: oroszok és magyar rendőrök szombat délelőtt lakásán letartóztatták Boldizsár Iván ismert magyar publicistát, akit a Rákosi-rendszer több éven keresztül eltiltott minden újságírói tevékenységtől.

"már intézik"
Volt például öt aranylemezem. Egyetlen egyet sem kaptam meg. Fel voltam terjesztve díjakra, áthúzták a nevemet, és ráírták egy másik énekesnő nevét. Volt egy magyar delegáció, amelyik kiment Cannes-ba, a fesztiválra, 300 ember, és engem nem vittek ki. Az Erdős Péter másnap felhívott és azt mondta: "Ne haragudj, elkötelezettje vagyok egy bizonyos politikai körnek, és az énekesnő megtiltotta, hogy téged kivigyünk. Elnézést kérek."
"Kovács Kati egy kezelhetetlen, irányíthatatlan született tehetség. Majdnem azt mondhatnám, hogy zseni."
Ő egy kicsit összekeverte a magánéletet a szakmával. Megpróbált udvarolni, de mondtam neki, hogy nem az esetem. Ő tudomásul vette, de nem mondhatnám, hogy megtorolta. Egy nővel gyakran megesik, hogy egy pozícióban lévő férfi megpróbálja meghódítani. Nincs ebben semmi különös. Az sokkal rosszabbul esett, hogy pl. ha hívtak külföldre, akkor a külföldi fél azt az értesítést kapta, hogy Kovács Kati beteg és kórházi kezelésre szorul, miközben én épp koncerteztem. Vagy ha lemezt akartunk csinálni, akkor a stúdióban nekünk jutott 20 óra, a patronált énekesnőnek pedig 200. Voltak hátulütői a helyzetnek, de nyílt konfrontációra sosem került sor. Akkoriban fiatalok voltunk és annyira nem érintettek ezek a dolgok. Az ember zsúfoltan éli a fiatal életét. Olyankor nem tűnnek fel ezek az iszonyú megkülönböztetések. Később tisztul le az emberben, hogy mik voltak a háttérben. Persze voltak olyanok, akik hamarabb rájöttek erre, mint pl. a Nagy Feró.
Tüske sincs?
Tüske van, de nem érdekel. Ugyanezt az atrocitást Cserháti Zsuzsa már nagyon nehezen élte meg. Úgy érezte, hogy őt tönkretette az Erdős Péter, mert nem volt hajlandó beállni vokálozni a Neotonba. Erdős egy polgárigondolkodású ember volt, aki nem nézte jó szemmel, hogy a Nemzet Csótánya csúnya szavakat használ. Ez nem hatalmi téboly volt nála, sokkal inkább neveltetés kérdése. Ez egész egyszerűen nem ez volt akkor divat.
Szemtanú mesélte 1976-ban, hogy Koncz Zsuzsa mindig térdre rogyva sz* pta Bors Jenõ Elvtársat az irodájában, majd alázattal átvette a következõ szerzõdést.
Zsuzsi mindig jól tudott helyezkedni, és jól is élt ebbõl a képességébõl.
"koncz zsuzsa az elsőszámú favoritom volt, voltak olyan évek, amikor napi 12 órából 4-5-öt a sikerére fordítottam." - erdős péter


Csepregi Éva állítja: saját pályatársai figyelték őket.

- Blikk -
erdos_peter_1988_455069_54700_n.jpgKemény dolgokat állít most megjelent könyvében Csepregi Éva, a Neoton Família legendás énekesnője a Napraforgó című életrajzi kötetében többek között arról is mesélt, hogy tudja: a Dejkó és a Dalos fedőnevű III/III-as ügynökök jelentettek kedveséről, Erdős Péterről – aki a Neoton indulásakor a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat igazgatója volt –, így rajta keresztül minden bizonnyal róla is.
Megkerestük a két említett ügynököt. A Dalosként emlegetett Vikidál Gyula nem akart nyilatkozni, míg a lemezlovas Arató András – noha a Blikknek bírósági végzése is van róla – tagadja, hogy ő lenne Dejkó.

– Nem értem, miért állítja ezt Éva. Ezt az ügyet lezárta már a bíróság. Ha besúgó lettem volna, biztos csak jót mondhattam volna Csepregiékről, 
mivel bejárták szinte az egész világot. Bár az lettem volna…!


boros lajos a kommunista spicli





Hankiss Ágnes - EP 2009

://www.youtube.com/watch?v=ZYQwDaWT0l8




pontosan tudja, hogy hazudik
Hankiss Ágnes azok egyike, akik Such Györgyre szavaztak a rádió elnökválasztásán. Ennek köszönhetően most a közszolgarádiók a kormány szócsöve, a fideszes kurátorok - elsõsorban Szadai és Trombitás urak - az MSZP-vel és az SZDSZ-szel egyetértésben megszavazzák Such Györgyöt a Magyar Rádió elnökének, Such György a Lauder-Palmer tulajdonban lévõ, Baló György igazgatása alatt álló egykori TV3-nál volt marketing-igazgató. Korábban szerkesztõként dolgozott akkor is a Magyar Narancsnál, Such úr Magyar Hírlapos és MTV-s vezetõi múltja már csak hab a tortán. Az is, hogy egy Demszkyt dicsõítõ kötetnek a szerzõje.
Hankiss Ágnes politikai tevékenységét 1990-1994-ig a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-frakciójában kezdte. Ezt követően 1998-ig a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének tanácsadója volt. Eközben 1995-től 2009-ig a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület egyik alelnöki tisztségét töltötte be, valamit 1996-2008-ig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes delegáltja volt. 2000-2003-ig a Károlyi Palota Kulturális Központ főigazgatójaként dolgozott.

2003-tól a Hamvas Béla Kultúrkutató Intézet igazgatója, 2008-tól pedig a Duna TV Kuratóriumának elnökségi ta
gja.
Vitezylaszlo ávos.JPG


Vitézy László, filmrendező első felesége Sipos Katalin (Orbán Viktor anyai nagynénje), akitől 1967-ben egy lánya születik, Vitézy Zsófia. A házasság pár év után válással végződik, Vitézy pedig akkor 13 éves lánya felnevelését az Orbán-családra bízza. Második felesége az egészen más kultúrkörbe sorolható Szegvári Katalin✡ újságíró, harmadik házasságát pedig Hankiss Ágnes (született: Erdős Ágnes) pszichológussal köti, ebből születik 1985-ben fia, a homoszexuális Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője. A filmrendező azóta ismét elvált és már a negyedik házasságában él.



tehetségtelen, művi ember, olyan mint koltay gábor, egy magyarkodó kommunista

Vitézy Tamás a legjobb iskolában, orosz és ukrán oligarchák között kapta kiképzését, és hogy mennyire alaposat, arra kiváló bizonyíték, hogy az egy főre jutó oligarchák alapján ugyancsak a világ élvonalában szereplő Balkánon fektette be vagyonát, méghozzá úgy, hogy a horvát, szerb és montenegrói kemény fiúk között is talpon maradt. Az egyébként lelkes vitorlázó üzletember ott szállodákat, apartmanházakat, kempingeket működtet. Az 1990-es években belevágott a kissé zűrös konzerviparba is, méghozzá ifjúkori barátja, egykori nyaralótársa Puch László korábbi MSZP-s pártpénztárnok javaslatára, majd a 2000-es évek elején kiszállt az ágazatból.
Nem a családi kötelék miatt, hanem polgári-konzervatív meggyőződésből fektetett a médiába - mondja.  Előbb a Reform című hetilapot próbálta jobbos bulvárként újraindítani, de a Fidesz politikáját igazából az ingyenes Helyi Témával (korábban Thémával) támogatja. A saját bevallása szerint is milliárdos veszteségeket okozó lap „megtérülését” nem forintban számolja, mint egyik interjújában fogalmazott: neki ez szolgálat. Cserébe persze a politika sem marad hálátlan: az állami tulajdonú Magyar Posta terjeszti a lapot, de nem árulta el mennyiért, egyes jobboldali önkormányzatok pedig támogatást nyújtanak neki, még akkor is, ha már teljesen eladósodtak.
Nagyon komoly politikai, és anyagi érdekek működnek, ebben józan ember nem nyit csatát, szépen hátrább lép egy lépéssel”








– mondta Vitézy Tamás).
 vitézi zsófia.jpg
Vitézy Zsófia pedig, aki Vitézy László lánya, a Magyar Nemzet kulturális rovatának vezetője, a HírTV műsorvezetője, és a Reform c. hetilap becsődöltetője, A Budapesti Fesztiválközpont eddigi ügyvezető igazgatója, Brüsszeli Magyar Intézet vezetője
Hankiss Elemér a rendszerváltás utáni első kormányfő, Antall József kinevezi a Magyar Televízió elnökének. Több éves sikeres működése után az MDF-en belüli radikálisok nyomásának eleget téve Antall leváltja. Hankiss körül ekkor szimpátiamozgalom alakul, melynek hangadói baloldali és SzDSz-es kötődésű értelmiségiek és újságírók voltak. Ugyanakkor számos tiltakozó megmozdulás indul Hankiss és az őt támogató Göncz Árpád ellen is: egy MDF-es képviselő éhségsztrájkba kezd, a Magyarok Világszövetségéhez kötődő szabad Magyar Tájékoztatásért Bizottság pedig nyilvánosan tüntet Hankiss és társai lemondását követelve. Végül Hankissék hosszas közéleti csatározások - az ún. médiaháború - után lemondanak.


2011-1985 = 26
Vitézy Dávid 21 éves kora előtt, csak egy a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolai-érettségivel nyerte el a zsíros felügyelőbizottsági posztot és egy bizottság elnöki tisztségét.
Egyszer egy szakmai lap a pesti közlekedéshez szükséges hozzáértéséhez faggatta. Válasza ilyesfajta volt: "Egyszer otthagyott az éjszakai utolsó busz, ezért foglalkoztat a közlekedés..."



Demszky Gábor bizalmasa: Mesterházy Ernő.
Mesterházy Ernő felesége: Mécs Mónika.
Mécs Mónika apja: Mécs Imre.
Mécs Imre felesége: Magyar Fruzsina.
Magyar Fruzsina testvére: Magyar Bálint.
Magyar Bálint felesége: Hodosán Róza.
Hodosán Róza volt férje: Demszky Gábor



hogy lesz a kommunista kutyából, nemzeti-keresztény szalonna?


orbanrokonsag.jpg





nagyít: katt a képre

Radics Béla & Alligátor - Napfényes napok (demo)



Ajánlott bejegyzések:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése