2018. augusztus 19., vasárnap

Mühely kiépítése VII.









Mühely kiépítése VII.




Gérvágó fából

DIY Glide Mitre Saw / Rail Free Chop Saw / Axial System





maró asztal

Bench Top Router Table Build



maró lift

Home-made router lift


maró lift

A Quick Solid Router Lift



Make This Precision Router Lift



Making My Router Table Stand with built-in dust collection AND tricky door

https://www.youtube.com/watch?v=MGQIL_ePQXQ

How To Make A Cool Looking Hand Wheel



Making The Top For My Router Table



Bench Top Router Table Build







Benchtop Router Table DIY





Lever Router Lift - Version 2 (XL) - 286







maró lift

DIY - EASY AND CHEAP ROUTER LIFT MECHANISM! (on Ikea kitchen cart...) part 1



zsákfurat készítése

Howto Pocket Hole clamping JIG ! FREE PLANS !



csapozó maróasztal



Cutting Box Joints On The Router Table



csapozó asztal körfűrészhez

Box Joint Jig to Table Saw - part1



u.a.

Box Joint Jig to Table Saw - part 2

u.a.

Box Joint Jig to Table Saw - Rebuilt without backlash



szupercsapoló

Super Easy Box Joint Jig





How to Make a Box Joint | Woodworking



Wie geht das? Undercover Jig von Wolfcraft richtig nutzen Teil 1







Kreg zsákfurat dugó készítés


 2015. október 18. - kgl
dugo.jpg
 Már több videóban is láthattátok, hogy mostanában nagyon divatba jött az egyszerű zsákfuratos-csavaros összekötésí mód a csapolás helyett. Ez a módszer gyengébb kötést ad, mint a csapolás, de mivel ragasztva is lesz a kötés így az erősségét a ragasztó határozza meg főként. Előnye ennek a zsákfuratos kötésnek, hogy nagyon gyorsan elkészíthető a Kreg fúrósablonnal, és a furat eltüntethető egy dugóval. A mai videóban azt mutatjuk meg, hogyan lehet sorozatban gyártani hozzá a dugókat egy esztergált pálcából.

Pocket hole plug make



Pocket Hole Plug Cutter by Kreg









Állítható köldökcsapozó

 2016. szeptember 24. - kgl
koldokcsapozo.jpg
A köldökcsapozás igen elterjedt és sok helyen használható csapolás, olcsó és egyszerű. Egyetlen hátránya, hogy szükség van hozzá egy sablonra amivel a furatokat egymáshoz képen nagyon pontosan el tudjuk készíteni. A most bemutatott köldökcsapozót egyszerűen és olcsón el tudjuk készíteni. A használatára is kapunk ötleteket a videóban. 


How to make a Doweling Jig







Egyszerű csapozó sablon

 2016. december 24. - kgl
csapozo_sablon.jpg
Aki készített már tipli csapozást az tudja, hogy mennyire nehéz tökéletesen egyformára kifúrni a tiplik helyét egy kézi fúrógéppel. Egy nagyon egyszerű csapozósablon segítségével  ez a művelet viszont gyerekjáték lesz. Annyira lesz pontos a furatok helye, amennyire pontosan készítjük el a csapozó sablont. A sablon elkészítése egyszerű, kevés anyagból elkészíthető. Kezdő hobbiasztalosoknak is ajánlom.

Self–Centering Doweling Jig in 1 hour





Állítható körfűrészes csapoló

 2017. szeptember 11. - kgl
csapolo_sablon.jpg Csapolást sokféle módon készíthetünk, de talán a legismertebb a marás és a fűrészelés. Egy asztali körfűrésszel viszont nagyon termelékenyen tudjuk elkészíteni a csapolásokat egy megfelelő csapoló sablon segítségével amit például a tolóasztalunkra szerelhetjük fel ha szükség van rá. Az is segítség ha ez a sablon állítható és a csap fogak szélességeit be tudjuk állítani a szükséges feladathoz. Joung Je egy szépen elkészített sablon használatát is megmutatja. 


Simple & accurate boxjoint jig













Összecsukható TIG tábla



Hello Welders,

eladtam néhány dirtbikes (a gyerekek nem lovagolták őket), és felvettem magam egy új TIG hegesztőgépet. Rájöttem, az első dolog, amire szükségem volt, egy asztal volt, ahol ülni tudtam magam ezt az új (én) hegesztési folyamatot . Az unokatestvérem a 3/8-as lemezdarabokat kapta, valójában néhány régi vasúti átkelésvédő ellensúlyt, és tetszett az ötlet, hogy valamit csináljak a semmiből, úgyhogy úgy döntöttem, hogy használom őket.

A lemezek mindegyike 30 "x15", és nekem három, 30 "x45" x3 / 8 "munkafelületet hoztam nekem. Az asztalt nehéz, ha egy kicsit jó, akkor túl sok mind jobb Haaa! Úgy döntöttem, hogy 2 1/2 "és 2" acélcsövet használok 3/16 "falvastagsággal, mert annyira merev és teleszkópok is (valószínűleg nem kell elmondanom neked, de lehet némi egyéb newbs ott).

az első dolog, amit kitalált volt az asztallap kerettel. leraktam a tényleges asztallap darab a földön én garázsban, és használta a sík felület elrendezés a keretben, ahogyan a képen látható.



I kevés helyem van a garázsomban még két motorkerékpárral, és ott van a feleség autója, úgyhogy úgy döntöttem, hogy az asztalnak le kell hajtania, és kisebb lesz.

A 2 1/2 "-es csövet a plazmavágóval (a hegesztővel együtt) vágtam és a 2" cső egy darabját vágtam egy egyszerű csuklópánt kialakításához, amikor fúrni és összecsavarozni. 2 "-es darabot és alaposan lehúzta őket úgy, hogy a csuklópánt meghosszabbodjon, és a 1/2" -os csavart nem kell viselniük, hanem egy másik 1/2 "-es csavarral hogy meghosszabbított helyzetben tartsa.



Itt van egy lövés a másik oldalról egy 2 "befogással, amely 90 fokos forgatást tesz lehetővé.



Ezután húztam ki még néhány 2 1/2 "-es csövet, és vágtam át néhány átlós támasztórudat, hogy befejezzem az alsó keretek munkáját, ekkor már csak 7018 húztam a varratokat. füstölte fel a garázst, de jól működött, mentem a Northern Tool-ba és megvettem néhány görgőt, és felvette őket a keret négy sarkában lévő 1/8 "lemezkarimákra, hogy" gördülő alvázot "hozzon létre. Itt van a támaszok persze befelé hajtva.



Ezután elkészítettem és hegesztettem a hátsó asztali támaszt az alsó keretes munkára. Minden olyan jól ment ezen a ponton, hogy nem foglalkoztam először. . . . Haverok, rájöttem, hogy az asztalomom két komponense van, és megpróbálta ugyanazokat a pontokat elfoglalni a térben, ami nem fog működni. Így aztán vissza kellett csiszolni, és mindkét oldalán keskenyíteni kellett a függőleges 2 "-ot.



Abban a pillanatban készen álltam, hogy a tabletta keretét a hátsó tartóhoz rögzítse. A szalagfűrészt a vége felé rögzítettem (a valódi fűrészlap lesz jövőbeni projekt), és vágja el a 3/16 "-es zárójeleket, és fúrja ki őket 1/2" csavarokhoz, így még egyszer három egyszerű pántot készít. Mint mondtam, egészen addig a pontig, a 7018-as hegesztés volt, ami elég rendetlen volt. Fogadtam a bátyám Lincoln 180 mig hegesztőjét, és elkezdtem használni. Ember, milyen különbség van a gázt és a vezetéket a sebességgel és a tisztítással. A csuklópánt az alábbiakban látható. Azt is láthatja, hogyan helyeztem át a hátsó függőleges támasztékokat, hogy eltakarják az első lábakat, miközben átlapozzanak.



Ezután levágtam a 2 lábú csöveket az első lábakhoz, és az asztallap elejére csuklóztattam őket, majd kb. 2 1/2 "nyergeket vágtam le, és azokat hegesztettem a lábak alsó támlájára, hogy lengjenek stabilitás céljából.



OH NOOOO!
Mindenki láthatja az Everlast PP256 gépemet. . . . . . .HOHH THE SHAME! ! ! !
Rendben, elég, tudunk beszélni a szakszervezetekről és a kínaiakról máskor, térjünk vissza az asztalhoz, és legyenek oldalaink, kicsit megváltom magam.

Elgondolkoztam azon gondolkodva, hogy az a súly, amely főként hat gyöngyöt lóg a hátsó támaszon és a fenékvázon, ezért egy pár 3/16-os lemezborítót adtam hozzá. Fontos megjegyzés: Időközben eladtam az utolsó dirtbiket (majdnem kiáltottam, amikor elmentem), és megvettem egy új Millermatic 211 mig hegesztőt (ami sokkal jobban éreztette magát), és az alábbiakban bemutatott gyöngy, összegyűjti, még csak nézze meg a videó CD-t, "Autoset at 3/16" első kísérlet. Nagyon szeretem ezt a gépet, nem hencegni, hanem édes a baba.



Ez a legtöbb embernek megváltani magam, nincs remény a keménytáblákra.
És igen, lefelé, és igen, a 7018-as cuccomban bizonyos porozitásokat hagytam, de nem építem az űrsiklót. Az elég jó elég jó.

Zárva, itt van egy pár felvétel, amely bemutatja a táblázatos lemezeket hegesztve, és oldalnézetét, amely bemutatja, hogy a hajtogatási funkció körülbelül félig csökkenti a lábnyomát. A bal feletti anyagokkal fogom felvenni a vevőegységeket az alsó és a pados csiszológéphez, és talán a szalagfűrésztartóhoz, vagy bármi máshoz, amire gondolok, valamint egy olyan további szakaszra, amely csúszik vagy ragasztja egyik oldalát a plazmavágáshoz. Én is helyettesítheti a tetejét, ha találkozom egy jobb lemezlemezzel, de biztos vagyok benne, hogy ez el fog indulni.

Köszönöm, hogy látta,

George









Re: Összecsukható TIG tábla



Köszönöm,

itt van még néhány kép az asztalról, hogy az új játékokat is magába foglalja.







[IMG] [/ IMG]




Hordozható műhely


Multifunction workbench MFTC





Banco da lavoro pieghevole fai da te - Folding workbench



Hatalmas Köszönjük Timtoolnak ezt. Már az elmúlt néhány hétben teszteltem kedves MFTC-jemet, és szeretem! Csináltam néhány apró változtatást az enyémben, még mindig nem vagyok olyan domino (még) olyan unalmas 20 mm-es lyukak a lábaknál egy routerrel, hogy lehetővé tegyem a parf kutyák támogatásának támogatását. Ez azt jelentette, hogy megváltoztatták a sínek méreteit a fiók végén, hogy megfeleljenek a hajtogató lábak szélességének. Nem találtam semmiféle tisztességes állítható lábat, ezért az M8-as lábakra döntöttem. Szerettem volna egy szilárd felületet a hosszabbító táblákhoz, így ugyanazt a módszert alkalmaztam a fő MFTC tetejére, és kiterjesztettem a lábakat teljes hosszúságúra (a fiókban egy sor műanyag lapátot tartok, ha ki kell emelnem). Megkaptam a T Tracks-t és a csavarokat (amelyeket a mellékasztalok csatlakoztatásához használtak) a  http://www.rutlands.co.uk/
A fiókos diák beépített "push to open" mechanizmussal és egy "GTV" nevű cég készítette. Megvettem őket (a kerekekkel és a lábakkal együtt) az Ebay-től. Köszönjük ismét Tim-nek.






























Mentés


































































Csapozó szán

 2017. május 07. - kgl
csapozo.jpg
Egy nagyon jól és könnyen használható csapozó szán építése a mai téma. Ezzel a szánnal nagyon gyorsan el tudunk készíteni egy csapolást asztali körfűrészen. A szánt rétegelt lemezből készíthetjük el, két darab széles, kotyogás mentes golyós fióksín, menetes rúd és pár facsavar, anya és alátét kell csak hozzá. Javaslom, hogy minél szélesebb golyós fióksínt válasszatok hozzá, mert a keskeny fióksínek nem elég merevek és könnyen elhajlanak a terhelésre. A szán alján egy vagy két darab megvezető van (asztali körfűrész hornyainak számától függően) amelyek készülhetnek keményfából de jobb ha teflonból készítjük, így könnyebben csúszik majd a szán. A szán használatát a második videóban láthatjátok.

Tenon Jig - How to make



u.a.

Tenon Jig Shopmade - How It Works on Table Saw





Tenon jig build, part 2





Mágneses fecskefarok csapozó

 2017. április 18. - kgl
fecskefarok_csapozo.jpg
A fecskefarok csapozások elkészítésénél nagy segítség egy olyan vezető amely segíti vezetni a fűrészt a megfelelő szögben. Az erős mágnes feladata hogy a fűrészlap szépen ráfeküdjön a vezetőre. Az elkészítése a kicsi csapozónak elég egyszerű, csak nagyon pontosra kell elkészíteni, hiszen ha ennél nem stimmel valami akkor a vele készített csapolás sem lesz tökéletes. 


Making A Magnetic Dovetail Saw Guide







Mágneses fűrészvezető

 2017. augusztus 16. - kgl
magneses_furesz_vezeto.jpgNagyon kevés olyan ember van aki mindenféle segédeszköz nélkül képes tökéletes egyforma szögben tartani a fűrészt és úgy elvágni egy fát. Aki erre nem képes annak kell valamilyen segédeszköz ami megvezeti a fűrészét. Egy mágneses fűrész vezető tökéletes a feladatra, pár darab erős mágnes úgy megtartja a fűrészlapot hogy azzal garantáltan a megfelelő szögben tudjuk tartani a fűrészt. A most bemutatott vezetőt elég egyszerű elkészíteni, nagyon ötletes a kihajtható támasztója is. Kezdő hobbiasztalosoknak is ajánlom az elkészítését és a használatát.


Magnetic saw guide, everybody can make it



David Barron vs Katz-Moses Dovetail Guides | Tool Duel #9





Mobile Workbench MFTC



Ezt a padot Timothy Wilmots tervezte. Csak néhány változtatást konstruktív, egységes az összes lyukat a bilincsek, és kötőelemek lyukak d-20 mm, és alkalmas az pulton T-track profilt a helyettes. Azok számára, akik saját kezükben szeretnék kocsit készíteni, egy link a webhelyére: http://www.benchworks.be/mftc.html , ahol részletes rajzokat lehet megvásárolni.
A kocsi elképzelésének az, hogy a munka az úton kellemes és praktikus legyen, mint a saját műhelyében. Mivel a munka a padlón vagy az ügyfél asztalán nem teljesen igaz.
Általában egy hordozható műhely, összecsukható asztal kerekeken, amelyben az alapvető eszközöket a Festool Systainer, ami mozog, mint egy targoncás.


Мобильный-верстак бельгийца и ASSISTENT Multifunction workbench MFTC











mobil mühely
https://hu.pinterest.com/pin/721983383982474888/






Maróasztal készítése

 2014. július 15. - kgl
maro asztal.jpgHa már készítettünk egy körfűrész géphez egy asztallap nagyobbítást ami nagyon ajánlott kisebb barkács kategóriájú gépeknél, akkor használjuk ki az új asztallap adta lehetőségeket és építsünk bele egy felsőmarót, így egy kombinált asztalunk lesz. A következő vieó egy nagyon szépen kivitelezett megvalósítást mutat be. Egy nagyn ötletes trükköt is tanulhatunk, ha a hézagmérős részt kielemezzük magunkban.






Oszlopos fúrógép és marógép - 3 videó

 2017. október 23. - kgl
oszlopos_marogep.jpg
Ma 3 videó lesz egymás után a cikkben. Egy barkács oszlopos fúrógépet bárki meg tud vásárolni mert elég olcsók, de sajnos a méretük elég kicsi, a motorjuk elég gyenge teljesítményű, így csak apróbb munkákra használható. A Mirock's Woodshop feltöltője ezért készített magának egy nagyobb oszlopos fúrógépet amibe kézi fúrógépet és felsőmaró gépet is be tud rögzíteni, így marásra is és fúrásra is tudja használni a gépet. A munkadarab rögzítéséhez is készített két irányban mozgatható satut, így a marási műveleteket is pontosan tudja elvégezni.Alaposan átgondolt gép született így, ajánlom a figyelmetekbe. Az első videóban a gépet mutatja be, a másodikban a maró satut készíti el, a harmadikban mérővonalzókkal egészíti ki a gépet a pontos használhatóság érdekében.




Homemade drill and router press. Guides



oszlopos fúrógép fából

HOMEMADE DRILL PRESS / woodgears / faire une perceuse a colonne

fúró pad

ZepLabs: Mini Drill Press DIY

mini oszlopos fúrógép

DIY Bench Top Drill Press

szögbe dönthető fúrógépálvány

Homemade Drill Press. Benchtop drill press. How to Make drill press



Ultimate Workshop Stool,Vise,Extension Support, And more





Homemade Table Saw - 1: Fence Build and Alignment



Homemade table saw 2 fence



Asztalos szorító

 2016. március 31. - kgl
 szorito.jpgSzorítóból soha sincs elegendő egy műhelyben. Már nálam is előfordult, hogy a két tucat szorítóm is kevés volt egy munkánál. John Heisz fémbetétes szorítókat készít amik igen tartósak és könnyen kezelhetőek. A házilag jól elkészített szorítók is töredékébe kerülnek az üzletben kaphatóaknak így nem kell nagy beruházást végeznünk ha sok szorítóra van szükségünk. 




Making The Hybrid Bar Clamp







Make This Precision Router Lift



Making My Router Table Stand with built-in dust collection AND tricky door



How My Router Lift Works



How To Make A Cool Looking Hand Wheel

szalagfűrész furógép hajtásra

Homemade Bandsaw. Portable Toptable Drill Powered Bandsaw



7 AMAZING BRILLIANT DIY IDEAS



mágneses szögbeállító

Wow! Brilliant ideas from magnets and protractor & DIY


maróasztal

Portable French Cleat Router Table - 143

maróasztal

Make This Precision Router Lift


Bench Top Router Table Build


Make This Precision Router Lift


How My Router Lift Works


Building A Router Lift - 141




Quick Action Lever Router Lift - 187

fürészgépasztal

Systainer Table Saw. Sawtainer #10

maróasztal lift

Make This Precision Router Lift





maróasztal lift

How My Router Lift Works

u.a.

How To Make A Cool Looking Hand Wheel

u.a.

Making My Router Table Stand with built-in dust collection AND tricky door





szalagfűrész

Homemade Bandsaw. Portable Toptable Drill Powered Bandsaw





How to make a band saw with 2 money



maró asztal felső lapja

Making The Top For My Router Table





felső maró

Making A New Base For My Trim Router

marógépasztal állitható munkaasztalból

Quick and Easy Portable Router Table DIY

mini marógépasztal

Mini Router Table



Szalagfűrészforrasztás.mpg

fürészlap forasztás



Forestill szalagfűrészlap végtelenítés (Sziget-szer kft.)



Szalagfűrészgép beállítása. Éledzett szalagfűrészlap(Sziget-szer kft



Szalagfűrész lapfeszesség beállítás (Sziget-szer kft)

Szalagfűrész bandázs felragasztása - Bandsaw bandage sticking



Házikészítésű szalagfűrész I. rész.



Házikészítésű szalagfűrész II. rész



Házikészítésű szalagfűrész III. rész



Fűrészelő kocsi



Rönkvágó szalagfűrész házilag | Homemade logger bandsaw



Bandsaw mill building part1//Villanymotoros fekvő szalagfűrész



Bandsaw mill building part 2//Villanymotoros fekvő szalagfűrész



Bandsaw mill building part 3//Villanymotoros fekvő szalagfűrész



Bandsaw mill building part 4 upgrades//Villanymotoros fekvő szalagfűrész



andsaw mill railway//Sínpálya a vízszintes szalagfűrészhez



Milling Pine / Fenyőfa gatterolás







Szalagfűrész élezés házilag

 2015. július 18. - kgl
szalagfuresz_elezes.jpg
Ha nincs nagyon kicsorbulva és a fogak terpesztése is még jó a szalagfűrészünk szalagjának, akkor házilag is megélezhetjük egy egyszerű és ötletes módszerrel amit John Heisz mutat meg nekünk. Figyeljünk arra hogy a szalag fogainak az alakját ne köszörüljük el. Ezzel a módszerrel még a gépről sem kell levennünk a szalagot az élezéshez


Easy Band Saw Sharpening Jig

Automatic Band Saw Blade Sharpener - Prototype Build



Szalagfűrész beállítása

 2016. május 15. - kgl
szalagfuresz_beallitas.jpg
Sokunknak van kisebb vagy nagyobb szalagfűrésze, és sokan tervezik, hogy beruháznak egyre. A mai videó elsősorban nekik szól, ebből elleshetik a szalagfűrész beállításának néhány fortélyát. 


Setting up your band saw



Két hobbiasztalos kezdő hiba

 2018. április 11. - kgl
kezdo_hiba.jpg
Senki sem születik úgy, hogy egyből profin tud dolgozni a gépekkel. Az asztalos szakmában használt gépek viszont a legveszélyesebb gépek közé tartoznak, mert általában olyan balesetet szenvedhetünk tőlük ami egy végtag elvesztésével jár. A legveszélyesebb szerszám a különféle körfűrész, a kezdő, de még a gyakorlott asztalos is elköveti azt a két hibát ami szinte mindig balesetben végződik. Mathias Wandel mutatja meg a videóban, hogy mi okozza a balesetet, és hogyan lehet ezt elkerülni. 

Two beginner table saw mistakes to avoid





Vékony lécek fűrészelése biztonságosan

 2017. április 27. - kgl
vekony_lecek_fureszelese.jpg
Ha MDF, HDF, vagy rétegelt lemezből készítünk egy bútort akkor a bútor front oldalán az élekre egy vékony, 4-5 mm vastag keményfa  csíkot szoktunk felragasztani, amely megvédi a sérülésektől a puhább anyagból készült bútort. Ezeket a vékony csíkokat egy szélesebb deszka anyagból is lefűrészelhetjük, de rövidebb és keskenyebb faanyagból. Ehhez kétféle módszert használhatunk, de ha biztonságosan akarjuk a fűrészelés elvégezni akkor csinálnunk kell valami segédeszközt a megvezetéshez. 

How to Make a Thin Strip Ripping Jig



Mesteremberek titkai

 2017. augusztus 26. - kgl
mesterek_titkai.jpg
Készüljetek fel most egy 1 órás oktatásra.
Minden mesterembernek vannak olyan titkai amelyeket ritkán oszt meg másokkal. Ezek nem nagy titkok, hanem apró titkok, trükkök, mit hogyan csinálnak.  Most pár mesterember mutatja meg apró titkait. John Eakes mutatja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy asztali körfűrészből pár vezetővel, Frank Klaus z bizonyítja bolond biztos módja annak, hogyan készíti a gyönyörű, kézzel vágott fecskefarkakat. Mike Dunbar azt mutatja, hogyan kell helyreállítani, és élesíteni a bolhapiacon vásárolt kézi gyalunak, Joe Truini bemutat egy ötletes router technikát. 

TimeLife video:Shop secrets from master craftsmen.



Cipzár varrása táska zsebbe, Kabát zsebbe,



Varrógép Tisztítása, olajozása. Abszolút kezdőknek is érthetően.



Varrógép kezelése abszolút kezdőknek

2. rész.



Varrógép használata abszolút kezdőknek

1. rész



Díszpárna varrása. cipzár bevarrása, applikálás körbevarrása, paszpól szegély varrása.



17 EASY SEWING HACKS YOU NEED IN YOUR LIFE



6 COOL AND SIMPLE CLOTHING LIFE HACKS AND CRAFTS

50 Amazing Life hacks



Tormek DBS-22 Drill Bit Sharpening Attachment









csapozó készűlék

Box Joint Jig to Table Saw - part1

u.a.

Box Joint Jig to Table Saw - part 2



Building The Ultimate Box Joint Jig

csiszológép

Шлифовальный станок своими руками. Часть 1: Homemade grinder

u.a.

Шлифовальный станок своими руками. Часть 2: Building a Disc Sander







How to Build a Portable Woodworking Workbench - Part 1 of 3

How to Build a Portable Woodworking Workbench - Part 2 of 3



How to Build a Portable Woodworking Workbench - Part 3 of 3





$ 2 Pop Up Woodworking Bench kutyák
DIY Bőr és fa branding vas
Hé srácok, ezek a tervek a hordozható famegmunkáló munkapadra, amely egy Ridgid kerekes szerszámosládára illeszkedik. Nézze meg a videókat, hogy megtudja, hogyan építettem mobil munkapadot.
A munkahelyi tervek / mért rajzok ebben az útmutatóban szerepelnek, néhány fontos dologgal / tippekkel együtt. Ha további kérdése van, kérjük, tudassa velem. Ha megkérdezed a videó linkjének megjegyzését, akkor időben válaszolsz. Megpróbálom ellenőrizni a Instructables megjegyzéseit, hogy megpróbáljon válaszolni bármilyen kérdésre is.
Szerettem volna egy kis padot felépíteni, ami a ház bármely szobájába szállítható. Elég magasnak kellett lennie ahhoz, hogy felálljak. A padnak rendszeres tartalék és néhány tárhely kellett. Szintén elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a projektek akár 3'x2 '-ig is elkészülhessenek; a 3'x2 'méret elég nagy ahhoz, hogy fedezze az elmúlt 3 évben végzett projektek több mint 80% -át.
Ezt a padot a fafeldolgozás szem előtt tartásával tervezték, de sok más célra használható. Remélem, hogy a terveket és a videókat kiindulópontként használja a saját kis teljes funkcionális munkaállomás elkészítéséhez.
Tipp hozzáadásaKérdezzMegjegyzésLetöltés

1. lépés: Cherry Top és a külső keret

Kép a cseresznye felső és a külső keret
Kép a cseresznye felső és a külső keret
Kép a cseresznye felső és a külső keret
A felső 8/4 cseresznye. A padló tényleges vastagsága éppen alatta van 2. "Az egyéb erdők, mint a fehér tölgy, a mahagóni vagy a bükk nagyszerű helyettesítő, a fenyő is működni fog, de ha szép mobilpadot csinálsz, egy kicsit többet a szebb erdőkön.
A munkaasztal külső kerete dióból készült. A tölgynek tisztességes helyettesítőnek kell lennie. Durva fűrészárut kezdtem, de azt gondolom, hogy a 3/4-es tölgy vagy a fenyő könnyebbé teszi a fűrészáru méretezését.
A pad elülső felülete fiókban van. És hozzá kellett tennem egy sávot a keret alatt, mert a fióknyílás mérsékelten nyomódott. Kezdheti egy szélesebb táblával, és elkerülheti a szalag hozzáadását.
A borotválkozás nem látható, mert mindenkinek eltérő vise költségvetése és funkcionális igénye van erre a munkapadra, így a mért rajzon hagytam ezt.
Tipp hozzáadásaKérdezzMegjegyzésLetöltés

2. lépés: láb és lábléc

A láb és a lábléc képe
A láb és a lábléc képe
A padlábak fenyőből készültek, hogy megmentsék a súlyukat. Ez a fenyő olyan építő fűrészáru, amelyet a helyi dobozban vásároltam. A fenyő több mint elég erős ahhoz a padhoz, amely ilyen nagyságú, ne feledje, hogy ha a nyomásra a gabona párhuzamos fenyőre kerül sor, akkor nagyon erős; majdnem olyan erős, mint a tölgy.
A talpazat több kopásálló tölgyből készült, mert lábamra kell helyezni, és a testemelést néhány technikával kell használni a padnak.
Tipp hozzáadásaKérdezzMegjegyzésLetöltés




3. lépés: Középosztó, polcok és fiókok

A középosztó, polcok és fiókok képe
A középosztó, polcok és fiókok képe
A középosztó, polcok és fiókok képe
A cseresznye felső része, de van egy középosztó is. A középső osztó erőssé teszi a csúcsot, de egy szerszámhoz is kicsi. A munkaasztalon nincs szükség szerszámra, de a szerszám jól használható. A szerszám méretét úgy választották meg, hogy a vésőket tartsa, de elég mély ahhoz, hogy a véső ne csússzon ki a padon.
A polcok tölgyből készülnek. Kopásálló fát kell használni. A fenyő dolgozni fog, de sok karcolással kényelmes. A hátlap szintén tölgyből készült, de magas, bár a cuccot a hátulról lehúzva tartja.
A pados fiók elülső része a homlokfelületen folytatódik. Ez hozzáadja az esztétikát, de minden bizonnyal egyszerűbb lehet más módszereket használni. A fiók húzása a fiók alatt található, részletekért lásd a videót.
Tipp hozzáadásaKérdezzMegjegyzésLetöltés

4. lépés: Mindent együttvéve

Kép a Putting It All Together
Kép a Putting It All Together
Ezek a diagramok bemutatják a munkaállomás összeállítását. Az alkatrészek össze vannak ragasztva. Lásd a video-videó 3. részét, hogy lássa, hogyan ragasztom össze a padot. Olyan sok rész van, melyeket szétválasztottam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése