2015. szeptember 9., szerda

Arkangyalok segítségül hívása




Arkangyalok segítségül hívása 





A négy Arkangyal ereje 

a tűz, a víz ,a levegő és a föld elem angyalainak megidézése


MICHAEL: nevének jelentése ISTENHEZ HASONLATOS vagy OLYAN MINT ISTEN 
Dél angyala és TŰZ elem helytartója 

Michael a gonosz erők elleni harc hatalmas angyala, az égi seregek vezére. 
Felügyeli és támogatja a fénymunkásokat, legfontosabb feladata megszabadítani az embereket és a földet a félelem ártó energiáitól és békét teremteni. Segít életcélunk felkutatásában, állásfoglalásban, a hit felvállalásában. Megvéd minket a negatív energiáktól, oldja a félelmet. Bátorságot, életerőt, motivációt és védelmet ad. 
Michael útba igazítja és vezeti a veszteséggel küszködöket, és azokat, akik szemelőt tévesztették életcéljukat vagy elakadtak tervezet karrierjük építésében. 
Amennyiben Michaelt húztuk valószínűleg szükségünk van biztonságérzésre, védelemre és önbecsülés fokozására. Segítségével megtaláljuk önmagunkban isteni tervünket, adottságainkat és felébreszti rejtett erőtartalékainkat. Védelmére bármely élethelyzetben számíthatunk. 

Szeretett Michael, helytartója a tűz elemnek, segítségül hívlak ebben a szent pillanatban, 
hogy újra kapcsolatba léphessek veled és a tűzzel, 
hogy hatalmas energiáinak segítségével 
tölthessem be a nekem rendelt feladatot ezen a földön. 
Szeretetben és békében kérem ezt, a világegyetem teremtője nevében 
a vagyok aki vagyok nevében, Istentől rám ruházott hatalmamnál fogva. 
Azt akarom így legyen AMEN 


GÁBRIEL: nevének jelentése ISTEN AZ ÉN ERŐM vagy A FÉNY KORMÁNYZÓJA 
Nyugat angyala és VÍZ elem helytartója 
Gábriel a történelem során sokszor az isteni híreket hozza, és szellemi üzeneteket közvetít. Ihletet hoz, ösztönöz, pártfogolja a művészeket és minden kommunikációval kapcsolatos tevékenységet. A cselekvőképesség és cselekvés arkangyala. Szívén viseli az anyák és gyermekek sorsát. Segíti és ösztönzi az írást. Ő a feltámadás, a kegyelem, a születés, az átalakulás, a béketeremtés és a felfedett titkok angyala. Gábriel szélesre tárja előtted a lehetőségek kapuit, hogy nagyszerűen fejezhesd ki magad minden téren ösztönöz és ihleted ad. Segíti az eredményes szívből jövő önkifejezést és szellemi közléseket, segíti leküzdeni a halogató taktikát, lámpalázat, alkotói szorongást. Nagyhatalmú erőteljes angyal. 
Ha segítséget kérünk tőle energikusabbá, eredményesebbé bátrabbá tesz minket és kilendít a tétlenség szorításából, segítségével a legjobbat hozhatunk ki magunkból. 

Szeretett Gábriel, helytartója a víz elemnek, segítségül hívlak ebben a szent pillanatban, 
Minden teremtmény a tengerből származik, a víz minden élet anyja 
A világegyetem teremtője nevében hívlak segítségül, hogy arra kérjelek, adj nekem égi erődből, hogy életem szeretetben és derűs békében teljen, mint a nyugodt tenger 
Ezt kérem tőled a vagyok aki vagyok nevében, Istentől rám ruházott hatalmamnál fogva. 
Azt akarom így legyen AMEN 



RÁFÁEL: nevének jelentése ISTEN GYÓGYÍTÓJA vagy ISTEN MEGGYÓGYÍT 
Kelet angyala és LEVEGŐ elem helytartója
Rafáel az emberek és állatok eredményes gyógyítója. Magunk vagy mások érdekébe hívhatjuk gyógyító energiákért, jelenléte vigasztaló és megnyugtató. 
Segíti feléleszteni az öngyógyító erőinket, megszünteti a szorongást és levertséget. 
Ereje áthatja és támogatja a gyógyítókat és orvosokat. Útmutatást adhat a legjobb gyógymód felkutatásában. A belső, azaz spirituális utazáson részt, vevőket lelki útmutatással támogatja, segíti megkeresni az igazságot és felnyitni a harmadik szemünket. Segít leküzdeni szenvedély betegségeket és beteges vágyakat is. 


Szeretett Rafáel, helytartója a levegő elemnek, segítségül hívlak ebben a szent pillanatban, 
A világegyetem teremtője nevében hívlak segítségül, hogy arra kérjelek, adj nekem égi erődből, hogy isteni elemed, a levegő táplálhassa, 
és új életre kelthesse testünket, elménket és szellemünket. 
Ezt kérem tőled, a vagyok aki vagyok nevében, Istentől rám ruházott hatalmamnál fogva. 
Azt akarom így legyen AMEN 



URIEL: nevének jelentése ISTEN FÉNYE vagy ISTEN TÜZE 
Észak angyala és FÖLD elem helytartója 
Uriel adta a csodák és mágia értelmezését az embereknek. 
Rávilágít a helyzetünk lényegére, előrejelzést ad és felhívja a figyelmet a veszélyekre. 
Olyan, mint egy öreg bölcs, akihez szellemi vagy gyakorlati tanácsért fordulhatunk. 
Látomások, álmok vagy jövendölések formájában segíthet vagy hirtelen jött ötleteket ad, megvilágítja elménket. Válasz képen folyamatosan ugyanazok a pozitív, szeretetteljes és építő gondolataink vagy ötleteink támadhatnak. Valahányszor válaszokra vagy szellemi meglátásokra van szükségünk bátran fordulhatunk hozzá, segít tisztázni a homályos helyzeteket és megvilágítja előttünk az utat. Segíti a spirituális megértésben, problémák megoldásában, vizsgáknál és tanulmányokban. 
Gyógyítja a neheztelést és segíti a megbocsátást. 

Szeretett Uriel, helytartója a föld elemnek, segítségül hívlak ebben a szent pillanatban, 
A világegyetem teremtője nevében hívlak segítségül, hogy az élet megpróbáltatásaitól megterhelt lelkemet hatalmas mennyei valódnak önthessem ki. 
Kérjelek, adj nekem égi erődből. Ahogy a fa magvából erős törzs nő, 
hogy hatalmas erdővé legyen, úgy szellemem is nyugalomba, 
békében, egészségben és jólétbe szülessen újjá a te angyali befolyásod által 
Ezt kérem tőled, a vagyok aki vagyok nevében, Istentől rám ruházott hatalmamnál fogva. 
Azt akarom így legyen AMEN 




Hogyan segítenek az angyalok?

Az Angyalok időtlen idők óta velünk vannak, ha ráhangolódunk spirituális énjükre, megtapasztalhatjuk őket. Vannak olyanok, akik látják (látók), vannak, akik hallják (belső hang, gondolat által) őket, míg mások érzik jelenlétüket (bizsergést, meleget, simogatást, szélfuvallatot, stb.)
Egyre több ember tudatában van a valóságnak, hogy nem vagyunk egyedül, mert az Angyalok velünk vannak.
De FONTOS tudnunk, hogy csak akkor segíthetnek, ha mi kérésünkkel felhatalmazzuk őket (mivel tisztelik a szabad akaratot): "- Kérjetek, s megadatik néktek" (az őrangyal más, ő mindég véd az égi törvény szerint). Sem Istent, sem küldötteit, az angyalokat nem választja el tőlünk szakadék, gondolkodásunk révén mi magunk távolodtunk el tőlük oly messzire.
Valójában milyen sokszor is segítenek életünkben, csak gondolj vagy emlékezz vissza olyan életeseményre, melyet csodaként éltél meg, de te véletlennek, vagy szerencsének nevezted, pl. megúsztál egy balesetet, vagy leestél valahonnan, de nem történt nagyobb bajod, mert valójában az őrangyal vigyázott rád. Tudom, most azt kérdezed, amikor viszont nem úsztad meg ily szerencsésen, vajon az őrangyal szabadnapos volt?
A válasz: az igaz, hogy az őrangyal feladata, hogy állandóan óvjon, vigyázzon téged, de vannak kivételes esetek, amikor saját érdekünkben a Teremtő leállítja védelmi funkcióját. Mégpedig azért, hogy figyelmeztessen bennünket, hogy nem jó irányba tereljük életünket, s ekkor szokott történni egy baleset vagy betegség, mely ágyhoz köt minket s így gondolkodásra késztet, s ekkor van időnk végigpörgetni eseményeket, történéseket, melyeket átéltünk, megvizsgálni más oldalról is, volt-e értelme ennek vagy annak a cselekedetnek. Ilyen következtetéseket levonva legközelebbi hasonló esetekben már bölcsebben cselekszünk és épp ez volt a cél, hogy eddig a felismerésig eljussunk.
Különböző jeleket kaphatunk őrangyalunktól, ezek a gyakran ismétlődő dolgok, melyek megoldást jelentenek problémádra.
Ezenkívül álmainkon keresztül is üzenhetnek, figyelmeztethetnek bennünket az angyalok (mert általában ami színes és 3 dimenziós az üzenet álom) s tudatosan odafigyelve és használva e lehetőségeket egyre több tapasztalat árán egyre bölcsebbek leszünk, így leküzdhetjük életünk nehézségeit, több szeretetet tudunk adni és kapni (mert amit adsz azt kapod vissza) és megtaláljuk belső békénket.

 angyal1.jpg

Angyalok a közelünkben

Amikor az angyalok jelen vannak, s érezzük csodálatos lényüket a közelünkben (meditációnál, inkorporáció (angyal testünkbe hívása) révén vagy szenzitív azaz erre érzékeny egyén egyszerű kérésnél is érezheti), akkor hihetetlen, mindent elsöprő erővel árad a béke és szeretet érzése, s a pillanat csodálatossága egyszerűen lélegzetelállító.
Nyugodtan mindennapi életünk részévé tehetjük őket, türelmetlenül várják, hogy szólítsuk őket és a rajtunk segítéssel szolgálhassák a mindenségben a jót. Az angyalok az égi birodalmakban, különböző szférákban léteznek, de lélekben mindig velünk vannak.
Más a szellemi segítő vagy tanító, ő lehet egy valamikor a földön élt rokon, mely elvállalta, hogy szeretetteljes segítésével terelget minket az úton.
Még ha nem is tudunk róla, de az angyal és a vezető között érezni lehet a különbséget: az angyaloknak magasabb a rezgés szintjük. Az angyalok nemtelen lények, hiszen mind férfi, mind női tulajdonságokkal rendelkeznek.
Ettől függetlenül (de inkább a hívó személy lelki beállítottságától függően) előfordulhat, hogy valaki egy bizonyos angyalt vagy Arkangyalt női mivoltában érzékel, míg valaki más ugyan ezt a lényt férfiként észleli. Valójában ők "hermafrodita lények", férfias és nőies oldaluk egyensúlyban van.
Mindannyiunknak megvan a maga különleges őrangyala, aki velünk együtt utazik minden megtestesülésünk során. Ő feltétel nélkül szeret és kívül-belül ismer minket.
De ezen kívül van még egy másik kísérőangyalunk, aki együttműködik az őrangyalunkkal, de ez a kísérőőrangyal minden életünkben más-más lény, azaz csak egy inkarnációig van velünk az egyik, de következő életünkben kapunk egy másikat. Attól a perctől velünk van, amikor a lélek úgy dönt, hogy leszületik azaz reinkarnálódik - addig a pillanatig amíg meg nem hal.
Életeink során mindig olyan angyalt kapunk, mely hozzátartozik a felvállalt életúthoz és feladatokhoz. Sok embernek segítenek megélni, vagy tudat alatt emlékezni az előző életben összegyűjtött tapasztalatokat, ezért van az, hogy néha úgy érezzük: olyat tudunk amit eddig nem is tanultunk.





Kik az Angyalok?


Angyal =angel =angelus. Szóösszetétel
Ankh + El = Élet kulcsa + Isten fénye
Élő Isten fényként, vagy ÉLETet adó Isteni FÉNYként is fordíthatjuk.
A biblia szerint - amikor ISTEN az EMBERt megteremtette, akkor az angyalok azt a feladatot kapták, hogy az embereket segítsék, szolgálják.
Az angyalok FÉNY-lények. Erők, energiák.
Nincs konkrét formájuk, nincs alakjuk - mint ahogyan az erőnek, energiának sincs körvonala, formája. Az erőt is csak akkor tudjuk megtapasztalni, amikor megnyilvánul, amikor hat - és az angyalokat is.
Az angyaloknak nincs formájuk - de bármilyen alakzatot, formát fel tudnak venni. Meg tudnak nyilvánulni sokféle módon.

Ugye a Te karodban lévő erőt is több módon tudod kimutatni, kifejezni?
Pl.: fel tudsz emelni egy elejtett játékot a gyermekednek. Meg tudsz ölelni vele egy embert. Meg tudod simogatni a kedvesedet, egy másik embert, egy állatot...
...és ha kell, akkor pofont is tudsz adni.
Tudsz vágni egy szelet kenyeret, tudsz fát vágni, kapálni, kertet gondozni, főzni, mosni. Tudsz készíteni ruhát, széket, szekrényt. Tudsz írni, tudod a számítógépet kezelni, vagy megszerelni. Meg tudsz gyújtani egy gyertyát, be tudsz fűteni a kandallóba egy hideg téli estén...
...és sorolhatnánk.

Épp így az angyali erők megnyilvánulását is sorolhatnánk vég nélkül...
...és ahogyan a Te erőd megnyilvánulási formája csakis Rajtad múlik - épp így az angyalok erejének megnyilvánulása is csak Tőled függ!
Az angyalok úgy nyilvánulnak meg, ahogy azt Te kéred Tőlük. Azt teszik, amit Te kérsz Tőlük.
Hogyan kérj? Mit kérhetsz Tőlük?...

Ki az őrangyal? Mi a feladata?
Hány őrangyala van egy embernek?


Ez a kép szinte minden ember számára ismerős, amikor egy gyors folyású, sziklás patak felett a rozoga hídon áthaladó gyerekekre vigyáz az őrangyal...
...vagy emlékezz vissza: hányszor hallottad - vagy mondtad már:"Megvédett az őrangyalod!" ?
Sokan pedig inkább azt mondják, hogy angyalok és őrangyalok csak a mesében vannak - nehogy butának, vagy hóbortosnak nézzék Őket...
Minden EMBERnek van őrangyala. 1 EMBERnek 1 őrangyala van.
Az őrangyal - ahogy minden angyal - egyetlen dologhoz ért. Minden angyal a saját feladatköréhez ért csak - de arról mindent tökéletesen tud. Máshoz nem ért - másban hiába kérnél Tőle segítséget.
Mi az az egyetlen dolog, amihez a Te őrangyalod ért - mi az Ő szakterülete? Az őrangyalod a Te életedhez ért. Pontosan tudja, hogy mikor mit "kellene" tenned - és ő tudja a legjobban, hogy hogyan tudod ezt a legegyszerűbben legkönnyebben megtenni.
Az őrangyalod születésed pillanatától a halálod pillanatáig mindig Veled van. Pontosan ismeri az életutadat - és segít, hogy megvalósítsd azt, amit terveztél erre az életedre.
Hogyan teszi ezt? Honnan tudod, hogy ezt az őrangyalod üzeni? Ha több angyalt érzékelsz, akkor ki a többi angyal? Miért vannak Ők is Veled???

Milyen alapokon nyugszik
az Angyaltanfolyam, amit tartotok?


Tanulmányaink +tapasztalataink +ÉGI üzenetek által...
Hosszú évek óta hívjuk az angyalokat - és sikerrel tanítjuk az angyalokkal való kommunikációt.
Sok ezer tapasztalat és sok-sok ÉGI üzenet vezetett el minket a tanfolyam összeállításához.
Az egész tanfolyam a Gondviselő SZERetet, a Jó Isten felügyelete alatt áll!

Könyvet vegyek, vagy inkább a tanfolyamra menjek el?

Csak a saját érzésedre hallgass! Te ismered MAGad, Te tudod, hogy hogyan tudsz könnyebben tanulni.
...mi mindkettőt használjuk...
A könyvek előnyei és hátrányai
A könyv bármikor rendelkezésedre áll. Bármikor előveheted és el tudod olvasni épp azt a részt, amire szükséged van! Többször is elolvashatod.
Hátránya, hogy a könyv nem fog szólni Neked, nem fog noszogatni, hogy kezdd el, csináld, használd, mert jobban fogod érezni MAGad a gyakorlatok által...

A tanfolyam előnyei és hátrányai
A tanfolyamon ott vagy, sok-sok gyakorlatot kipróbálsz, megtapasztalsz. (ez önmagában óriási motiváció Neked)
Megtapasztalod az angyalok energiáját. Megtapasztalod jelenlétüket, érintésüket, üzenetüket...
Tapasztalt EMBERektől tudsz személyesen kérdezni - akik több éve rendszeresen alkalmazzák a tanfolyam gyakorlatait.
Évek óta kapcsolatban vagyunk az angyalokkal - és sokféle élethelyzetben segítettünk már másoknak. (minden résztvevő óriási pozitív megdöbbenésére) ...és ezt szívesen megosztjuk Veled!
Hátránya, hogy nincs bármikor. Hátránya, hogy el kell menni rá, ki kell mozdulni otthonról...


Milyen gyakran és egyszerre hány kéréssel
fordulhatunk az Angyalokhoz?
?
Nincs korlátozás!
Az egyszerre persze nem azt jelenti, hogy 1 időben, hisz nem tudsz kimondani egyszerre több szót...
De egyszer leülsz, és megfogalmazhatsz akár 10, vagy több kérést is sorban egymás után...
Meggyújtod a 3 gyertyát a könyvben leírt módon - vagy a tanfolyamon tanultak szerint - kiválasztod a megfelelő angyalokat, lerajzolod a pecsétjüket a tanult módon, és elmondod az első kérésed + a hozzá tartozó felajánlásod.
Rajta tartod a figyelmed + a gondolatod + beleérzel, hogy megvalósult, amit kértél.... ...megköszönöd
és
jöhet a második kérésed. Ott ugyanez a folyamat...
aztán
a harmadiknál is ugyanez a folyamat
és
a negyediknél, ...stb...

A gyertyákat elég az első kérésed előtt meggyújtani - és az aznapi utolsó kérésed után elég elfújni. Nem kell minden kérés után elfújni - és újragyújtani a következő kérés előtt.

Használd rendszeresen ezt a módszert, hogy ÉLETed olyan legyen, amilyet szeretnél!

Fontos: a felajánlásodnak nem az a lényege, hogy szenvedj, hogy kínozd Magad! Olyat vállalj, amit be tudsz tartani, amit be is tartasz és ami előnyödre válik!



Ha minden kérésnél őrangyalunkat kérjük,
úgy is működik?


Igen!
Az Őrangyalod tud Neked mindenben segíteni, ami a Te ÉLETUTADban benne van.
Ő mindig tudja (Ő tudja a legjobban), hogy mikor mi lenne Neked a legelőnyösebb
és
mindig terelget is errefelé és segít, hogy megéld, megértsd mindazt, amiért megszülettél...

Ha viszont Te annál többet, szebbet, jobbat, kényelmesebbet, békésebbet, boldogabbat, szerelmesebbet, gazdagabban...szertnéd, mint amit eredetileg terveztél, ahhoz más angyalokat is célszerű segítségül hívnod.
Természetesen ez több felajánlást is jelent - azaz fontos, hogy megmutasd Magadnak, hogy tényleg komolyan gondolod, komolyan vágysz rá...
ha csak "szeretnéd akarni", de tenni semmit nem vagy hajlandó érte - akkor elegendő az Őrangyalodtól kérni...

Hívd az angyalokat minden nap, hogy úgy élj, ahogy szeretnél! :-)))

Ismétlésként: fontos: a felajánlásodnak nem az a lényege, hogy szenvedj, hogy kínozd Magad! Olyat vállalj, amit be tudsz tartani, amit be is tartasz és ami előnyödre válik!



Miért hívjak Angyalt?
Miért kérjek tőle segítséget?



Angyalok nélkül is megy az életem, miért lenne szükségem rájuk, vagy bármilyen más segítségre?
Természetesen angyalok hívása nélkül is haladt az ÉLET - és haladna ezután is...
...de ha egy kis figyelem, egy kis idő ráfordítással sokkal kellemesebb, sokkal sokkal könnyebb is lehetne az ÉLETed, nem érné meg kipróbálni?
Én kb. 12 évvel ezelőttig furcsán méregettem azokat az embereket, akik angyalokról, kézrátételes gyógyító energiákról, a Hartmann és vízér egészségkárosító hatásairól beszéltek. Néztem azokat, akik ilyen témáról beszéltek, és magamban megkérdőjeleztem értelmi képességeiket...
...aztán "leteszteltem" ezeket a jelenségeket. Mindent leellenőriztem többször is!
...és mára már tudom, hogy én láttam furcsán a világot. Mostmár tudom, hogy világunknak csak egy piciny szeletét tartottam valóságosnak. Mára tudom, hogy léteznek ezek "megfoghatatlan" dolgok.
...és természetesen a látható, tapintható dolgokon kívül a világnak sokkal nagyobb szelete nyilvánul meg, mint azon belül. (ezt akár egy 6. osztályos fizikakönyv felapozásával bárki könnyen leellenőrizheti)
Ebbe a "szeletbe" tartozik az angyalok világa is.
Az angyalok olyan energiák, akik segíteni tudnak nekünk.Segítenek, ha kérjük. Abban, amiben kérjük.
Épp úgy, mint ahogy egy fizikai eszköz segítségünkre lehet, ha megtanuljuk használni - az angyalok is segítenek, ha tudjuk, hogy hogyan kérjük Őket.
Miben segíthetnek? ...csak néhány példa a teljesség igénye nélkül:
  • gyógyulásban
  • pihenésben
  • munkában
  • kreativitásban
  • spirituális fejlődésben
  • tanulásban
  • siker elérésében
  • szeretetteli kapcsolatok kialakításában
  • abban, hogy megtaláld önmagad, az életutad
  • abban, hogy kényelemben, biztonságban élj
  • képességek könnyebb megszerzésében
  • pénzügyeid rendezésében
  • párkapcsolatod harmonizálásában
  • ...stb...stb...stb...




Mi a neve az őrangyalomnak?
Hogyan szólítsam Őt?



Hogy szóljak az őrangyalomhoz, ha nem tudom a nevét? Meg tudjátok mondani?
Az Őrangyalod nevét nem kell tudnod!!!
100%-os segítséget tud nyújtani Neked anélkül is, hogy tudnád, mi a neve!!!
Természetesen van neve - és ha megtanulsz kommunikálni az Őrangyaloddal, akkor meg tudod Őt kérdezni.
Ha megkérdezed, akkor fog Neked mondani egy megszólítást, ahogyan tudod Őt szólítani - de ez nem a neve lesz...

Emberként ezt becenévnek hívhatjuk... (mint például amikor a "szívem!", a "drágám!" a "kedvesem!", a "kicsim!", az "édesem!", a "picim!" ...stb... megszólításokat használjuk)
Az angyaloknak - így az Őrangyalodnak sem fontos az, hogy a nevén szólítsd Őt. Sőt! Sokkal jobban tud segíteni, ha nem a nevén szólítod - hanem csak a "becenevén" - amit akár Te is adhatsz Neki, vagy egyszerűen úgy hívod, hogy: "Kedves Őrangyalom!"
...vagy egyszerűbben: "Őrangyalom!"

Mit kérhetsz az Őrangyalodtól?
Bármit, amire csak vágysz! Bármiben kérhetsz Tőle segítséget. Fizikai, érzelmi, vagy mentális szinten egyaránt.
Egyszerűbben:
kérhetsz Tőle pénzt, házat, autót, nyaralót, nyaralást, vagyont, munkát,
kérhetsz Tőle szeretetet, szerelmet, lelki békét, megnyugvást, a félelmeid megszüntetését, az állandó aggódástól való megszabadulásodat, a bizonytalanság érzéstől való elszakadásodat,
kérheted Tőle a biztonságodat, biztonság érzésedet, EGÉSZségedet, barátságosságot, kedves emberi kapcsolatokat, barátokat, boldog párkapcsolatot, békés-boldog családot,
kérhetsz tudást, könnyű tanulást, képességeket, kreativitást, jó ötleteket, gondolati útmutatást,
...stb..stb... röviden: bármit, ami az ÉLETedet könnyebbé, boldogabbá, tudatosabbá, sikeresebbé, örömtelibbé teszi!

...ez ilyen egyszerű??? - IGEN!
Egyszerű, de nem egy pillanat műve! Ha rendszeresen, kitartóan kéred az Őrangyalodat - és hallgatsz rá, akkor (lehet, hogy lassan, de)biztosan haladsz egyre közelebb és közelebb az áhított ÉLETminőséged felé.
"Ingyen adják?" - Nem!
Idő, energia szükséges hozzá...
DE
Nagyon megéri!!!
Ne hidd el, próbáld ki!!! :-)))





Ha nem előnyös az angyalokat a nevükön szólítani,
akkor miért van annyi angyal név???

...a nevükön szólítsam az angyalokat,
vagy hogyan kérjek Tőlük???
Az angyalok pontosan ismerik az embereket.
Pontosan tudják, hogy az embereknek mennyire fontos az, hogy meg tudjanak nevezni valamit/valakit.
Fontos tudnunk, hogy kit/mit hogy hívnak - hogy be tudjuk azonosítani, hogy meg tudjuk szólítani...
Mivel az angyalok számára nagyon fontos, hogy tudjanak nekünk - embereknek segíteni abban, hogy szebb, könnyebb, boldogabb, tudatosabb életünk legyen,
ezért
hozzájárulnak ahhoz, hogy meg tudjuk a nevüket - és hozzájárulnak ahhoz, hogy a nevükön szólítsuk Őket.
Így is, hogy ez nem előnyös számukra...

...és végül is akkor hogyan szólítsam Őket,
hogyan kérjek Tőlük???
Kérhetsz Tőlük úgy is, hogy a nevükön szólítod Őket - és úgy is, hogy a feladatát (emberi nyelven: beosztását) nevezed meg.
Például:
SZERetet angyala segíts, hogy a karácsonyt szeretetben töltsem. Segíts, hogy az ünnepek alatt mindenkinek szeretetet tudjak adni - és örömmel fogadjam mások szeretetét.
vagy:
Pénz angyala segíts, hogy okosan költsem el az ünnepekre a pénzem. Segíts, hogy békés lélekkel, stressz nélkül vásároljak be. Segíts, hogy ne hagyjam magam elragadni a hamis értékeknek, ne hagyjam magam fölösleges költekezésbe, fölösleges kölcsönbe, fölösleges adóságba belevinni.
vagy:
Harmónia angyala segíts, hogy a feszültségektől, aggodalmaktól, félelmektől könnyen megszabaduljak. Segíts, hogy érezzem, élvezzem ÉLETemben a harmóniát.
vagy:
Megértés, megbocsátás angyala segíts, hogy megértsem magam és a családomat! Segíts, hogy megbocsássak magamnak, családtagjaimnak - és mindenkinek, akivel szemben rossz érzésem van! Segíts, hogy megértő és megbocsátó legyek embertársaimmal!
...stb...

Ha tudod az angyal nevét, hívhatod név szerint.
...de ugyanúgy segít Neked, ha nem a nevén szólítod, csak elmondod Neki azt, hogy mit kérsz.

...ennyi az egész??? - majdnem...
Mit érdemes még tenned azon kívül, hogy elmondod kérésed az angyalnak?
Érdemes Neked is tenni valamit azért, hogy a kérésed megvalósuljon. Felajánlásnak nevezzük ezt.
Fizetnem kell érte?
Nem, nem fizetség - egyszerűen csak fejezd ki azt, hogy tényleg komoly a kérésed - tényleg szeretnéd és hajlandó vagy érte Te is tenni valamit.
Ahhoz hasonlóan, mint amikor a kisfiad kér Tőled egy százhuszonharmadik játék autót(aminek az ára igen borsos), akkor Te (ha meg tudod engedni magadnak, hogy megvedd), akkor érdemes kérni cserébe valamit a kisfiadtól, hogy megtudd - tényleg komolyan vágyik arra az autóra - és nem fog rögtön a "nemtörődömvele" játékok sorsára jutni.
Például azt, hogy "Rendben, megveszem Neked - ha vállalod, hogy 2 héten keresztül minden este lefekvés előtt elpakolsz minden játékot a szobádban." - Ha erre azt mondja: Rendben - és meg is teszi, akkor fontos volt számára. - Ha viszont azt mondja, hogy áááááááá! Inkább nem is kell - akkor tudod, hogy fölöslegesen vetted volna meg ezt az autót.
Ugyanígy Te is fejezd ki az angyaloknak - igazából saját MAGadnak - hogy fontos számodra az a kérésed.
Ha pl.: szeretetet kérsz az ünnepekre - jó csere például az, ha megfogadod - és meg is teszed, hogy pl.:
  • Minden családtagodnak az ünnepek alatt minden nap - vagy legalább egyszer - mondasz valami kedveset, valami szeretettel teli mondatot. VAGY
  • Elismered, hogy milyen finomat főzött. VAGY
  • Elismered, hogy milyen jó, hogy kitakaratott. VAGY
  • Megköszönöd, hogy milyen jó, hogy befaraga a fenyőfát a talpába. VAGY
  • Elmondod, mekkora segítség, hogy feldíszítette a fát. VAGY
  • Kifejezed örömödet, hogy együtt töltheted Vele a karácsonyt. VAGY
  • Kifejezed, hogy milyen jó, hogy elnézi a rossz napjaidat - és nem haragszik Rád a zsörtölődéseidért. VAGY
  • Elmondod Neki, hogy nem bántani akartad egész évben, amikor mogorván szóltál hozzá - csak a sok stressz így jött ki belőled. VAGY
  • Szeretnél figyelni rá - mondja el Neked, mit szeretne Tőled, min változtass jövőre? VAGY
  • ...csak annyit is mondhatsz: SZERETLEK!
  • ...stb...stb...stb...

...és ez tényleg működik??? - Igen, de
...ne hidd el, próbáld ki!!! :-)))



Másnak is kérhetek az őrangyalomtól?

(férjemnek például)
Igen, természetesen kérhetsz másnak is - felelősséggel!
Ha más valakinek szeretnél kérni, erre nem az Őrangyalod a legmegfelelőbb Angyal.
Mielőtt kérsz, fontos, hogy gondold végig a következőket:
Biztos, hogy az a másik ember jó néven venné, ha megtudná, hogy Te segítséget kértél a számára? Biztos, hogy örülne, hogy segítesz Neki? Biztos, hogy akarja azt a változást magának, amit a segítséged eredményezne???
(gondolj arra a viccre, amikor a rendőr nagy nehezen átkíséri a vak öreg nénit a zebrán az utca másik felére - és ott derül ki, hogy a néni nem is akart átmenni...)

Hogyan tudhatod meg, hogy örülne-e az a másik személy annak, hogy Te segítséget kérsz számára az angyaloktól?
Legegyszerűbb megoldás: kérdezd meg Tőle!
Ajánld fel Neki a segítséget - és ha elfogadja, akkor segíts Neki. Ha nem fogadja el, ha tiltakozik, akkor pedig ne segíts.

vagyis:
"Ne tégy mással olyat,
amit nem szeretnéd, hogy Veled tegyenek!"
és
"Tégy mással olyat,
amit SZERetnéd, hogy Veled tegyenek!"
...ezt az alapelvet nemcsak az angyalokkal kapcsolatban érdemes betartani, hanem az élet minden más területén is!

Van kivétel?
Igen. A gyerekek. A saját gyermeked.
Ha Ő még nem tudja felelősséggel eldönteni, hogy szüksége van-e segítségre, akkor segíthetsz Neki; kérhetsz számára angyali segítséget.
Természetesen ez csak a "gyerek korú" gyermekeidre vonatkozik!!!
Például a 30 éves fiadat, vagy a pl.: 43 éves lányodat meg kell kérdezni - és szükséges az engedélye, a beleegyezése!!! :-)))
Sőt! gyakran a gyerekek már nagyon korán - akár 8, vagy 6 évesen is - pontosan tudják, hogy mire van szükségük. (Gyakran sokkal tudatosabbak ilyen korban, mint mások felnőtt korban!)

Összefoglalva tehát: Kérhetsz másnak is segítséget - ha megbeszélted Vele és Ő elfogadta azt.
A felajánlást pedig jó, ha az a személy teszi meg, akinek kérsz.
...de az is megfelelő, ha a felajánlást Te teszed meg - Te,mint a kérés "feladója".



Lehetséges az angyalok segítségével
a rám küldött átoktól megszabadulni?
Ha lehetséges akkor hogyan kezdjek hozzá?
Milyen eszközök kellenek?
Átok...
Kezdjünk onnan, hogy mi is az átok - és hogyan kerülhet ránk.
Gyakorlatilag minden romboló gondolatot hívhatunk átoknak. Tehát leggyakrabban önmagukat átkozzák az emberek... (ugye Te nem???)

Kívülről jövő átok létezik, igen, de nagyon ritka. A "profi" átokhoz igen jól képzett mágusra van szükség - és Ő igen sok pénzért hajlandó átkot küldeni valakire.
Ha van olyan ember, aki rosszat akar egy másik embernek, nem biztos, hogy van annyi pénze, hogy megfizesse az átok árát. Ha pedig esetleg rendelkezik annyi pénzzel, akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy épp arra fogja költeni, hogy átkot tetessen egy másik emberre.(aki pedig olcsón vállal ilyet, Ő nem profi - és nem is komoly az Ő tevékenysége, nincs is komoly hatása annak, amit tesz)

Tehát induljunk onnan, hogy önátok van valakin. (...és majd később rátérünk, hogy mi a teendő, ha profi átok van valakin)
Először is az Őrangyalodat kérd meg, hogy tisztítson le Rólad minden átkot - és minden előnytelen energiát, információt. Ezt minden képzettség nélkül megteheti bárki.

Ha erőteljesebb tisztítást szeretnél, akkor tanfolyamainkon elsajátíthatsz több féle technikát is erre.

Ha pedig profi átok van valakin, (ami nagyon nagyon ritka) akkor is lehetséges az átoktól megszabadulni. A fent leírt módszerek valamelyikét mindenképp javasoljuk alkalmazni.
Mi hosszú évekig tanultunk azért, hogy megtanuljuk az átoklevételt.

Ha Te szeretnéd, szívesen letisztítunk - és meg is tanítjuk,
hogy miután egyszer letisztítottunk, utána hogyan tartsd Magad tisztán életed végéig. Erre többféle megoldás van - az angyalok pl. egy nagyon jó segítség ehhez.

Javaslatunk: ha elképzelhetőnek tartod, hogy van Rajtad átok, kérd az Őrangyalodat például így: "Őrangyalom, kérlek, tisztíts le rólam minden átkot, minden olyan erőt, energiát, információt, ami nem előnyös számomra - és tarts engem tisztán. Köszönöm!"



Igaz-e, hogy ANGYAL-ok járnak házakhoz?


 Egymásnak adnak emberek egy "forgatókönyvet", hogy hogyan kell Őket fogadni, mikor kell kinyitni nekik az ajtót, milyen szertartást kell végezni, mikor kell gyertyát gyújtani, és hogyan kell 3 kívánságot elmondani, amíg a házban tartózkodnak, ...stb...Nem szélhámosság? Igaz, pénz nincs az ügyben.
Előre is köszönöm a válszt. Magda

Emberek küldenek e-mailen egymásnak forgatókönyvet, hogy hogyan kell fogadni és továbbküldeni az angyalokat. Egyél almát, vagy narancsot...
Ha Te is kaptál ilyen levelet, akkor erről a meglátásunkat itt olvashatod.
Ha nem tudod, miről van szó, - nem gond, semmit sem veszítettél... 
:-)))

Ez az angyalok fogadása-forgatókönyv elég érdekes.
Lehet bármilyen rituálét, felajánlást, szertartást csinálni az angyaloknak (ha van értelme), gyertyát és virágot is használhatsz hozzá.
Jót tesz az egészségednek, ha almát, vagy narancsot eszel - és ez akár felajánlás is lehet...

....de hogy az angyalok csukott ajtónál nem mennek be - ez tévedés.
Az, hogy az angyalok pihennek??? Tévedés.
Az, hogy kell egy közvetítő, hogy odamenjenek Hozzád az angyalok, ez is tévedés.

Te bármikor tudsz angyalt hívni. Bármikor tudsz kérni az angyaloktól. Nemcsak 3 kívánságod lehet, hanem bármennyi!!!!
Nemcsak 3 napig, és nemcsak 5 napig lehetnek Veled az angyalok, hanem addig, amíg akarod..
Avatás, és képzés nélkül is tudsz kérni bármikor az őrangyalodtól.

A többi angyaltól is tudsz kérni bármikor, ha tudod, hogyan tedd ezt. Könnyű megtanulni!
Hogy hogyan???
Több módja van.
Például megkérdezheted az Őrangyalodtól, hogy hogyan tedd.
Ha megérted a válaszát, akkor azt tedd, amit Ő mond.
Ha pedig nem érted, akkor egyszer megtanulod olyan forrásból, ahol pontosan ismerik ennek a módját - és akkortól folyamatosan korlátok nélkül tudod hívni Őket - és kérni Tőlük.

Naponta többször is. Bármit. Apróságot, vagy nagy dolgot. Anyagi dolgot, vagy érzelmit, vagy mentálist. 
BÁRMIT!!!
...és persze lehet más embereknek is kérni az angyaloktól, lehet Őket máshoz is küldeni, de hogy addig Nálad maradnak, utána pedig elmennek - ez szintén elég furcsa gondolat. (=tévedés)

Az Őrangyalodat hiába is küldenéd, nem megy sehová. Őt Te bíztad meg, hogy legyen Veled - és Veled is van születésedtől a halálod pillanatáig... (bármit is mondasz most Neki)
Ha számodra nem elég az, hogy az őrangyalodtól bármikor, bármit kérhetsz képzés nélkül, ...
...ha Te szeretnél a többi angyaltól is rendszeresen segítséget kérni ahhoz, hogy szebben, könnyebben, kényelmesebben, egészségesebben, boldogabban, szerelmesebben, gazdagabban ...stb... élj, ...
....ha mindig és biztosan működő módszert SZERetnél az angyalok hívásához és a Tőlük való kéréshez, akkor ezt a 2 forrást ajánljuk:
További információért látogasd rendszeresen ezt a oldalt, vagy kattints ide!






Valóban léteznek angyalok?



Akadnak, akik bizonyítottnak vélik létezésüket, mások szerint csak egy szerethető mese, megint mások határozottan elutasítják a gondolatot, mely szerint minden ember földi útját angyalok kísérik.
Elutasítás ide vagy oda, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg "angyala" segítségével. Mások arról számolnak be, hogy egy nagy döntés előtt segítséget, tanácsot kérnek a "melléjük rendelt" fényszárnyú lénytől. És a segítség, a beszámolók szerint előbb vagy utóbb, de megérkezik.
Thinkstock
De kik vagy milyen lények az angyalok, és hogyan tudtak ilyen szeretetre méltó módon társául szegődni az emberi kultúrának?
Az angyalok három nagy vallásban, a judaista, a keresztény és a muszlim hitvilágban is fellelhetők, és mindhárom megközelítés szerint halhatatlan, láthatatlan, fénytestű, szellemi lények, akik feladata Istenük feltétlen szolgálata. Az emberek közé is azért jöttek-jönnek, mert uruk ezt a feladatot adta az angyalok egy rétegének. Igen, egy rétegének, mert az angyalok létezésével foglalkozó irodalmak szerint (első körben a Biblia), úgy tűnik, hogy komoly égi hierarchia uralkodik közöttük.
1. A legmagasabb szinten, az első triádban, az asztrálsík legmagasabb szintjén tevékenykedő angyalok Isten közvetlen kísérői. A hit szerint ők soha nem jönnek le a Földre.
2. A második szinten, a második triádban lévő angyalok feladata a szervezés és a szolgálat. Ám elsősorban az univerzummal kapcsolatos feladatokat látják el, nem feltétlenül vannak kapcsolatban a földi emberekkel, de jó tudni, hogy baj esetén már ezen a síkon létező angyalokat is lehet segítségül hívni.
3. A harmadik szinten, a harmadik triádban lévő angyalok azok, amelyek közvetlen közelről figyelik életünket, akik a mindennapi életünk kísérői.
Angyali kommunikáció

Az angyalok figyelnek ránk, és kommunikálnak is velünk, de erre, az angyali, éterfinomságú kapcsolatra nagyon kevés ember tud felfigyelni a mindennapi rohanás és az emberi élettel együtt járó zajok miatt. Ahhoz, hogy érzékelni tudjuk légies, segítő szándékkal teli jelenlétüket, nekünk is el kell csendesednünk és lassítanunk kell a tempón. Az angyali párbeszéd persze csakis akkor jöhet létre, ha az, amit mondani szeretnénk, vagy amire választ szeretnénk kapni, az lélekből fakadóan őszinte és átgondolt. Csakis tiszta fényű gondolatok tudnak ugyanis az angyalhit szerint cikázni angyal és emberi lény között.  
Thinkstock
Hogyan hívhatjuk segítségül az angyalokat?

1. Az első lépés, ahogy az előbb már írtuk, a kommunikáció felvétele - ebben komoly segítség lehet a meditáció.
2. Kérésünket nagyon pontosan fogalmazzuk meg - ez egyébként akkor is nagyon fontos, ha angyali segítség nélkül nézünk szembe a problémával, hiszen sok esetben a legnagyobb baj, hogy saját magunk se látjuk tisztán, valójában mit is szeretnénk. Ha az angyalok segítségét kérjük, tudnunk kell tisztán és pontosan megfogalmazni céljainkat.
3. Képzeljük el azt az angyalt, akitől segítséget kérünk. Szép látvány lehet, annál is inkább, mert úgy tartják, az angyal "kivetítése", vagyis a kép, ahogy lelki szemeink előtt megjelenik, olyan lesz, amilyenek mi magunk vagyunk. Az angyal ránk hangolódik, a mi értékeink, belső tulajdonságaink alapján rajzolódik ki a kép róla. És ez még akkor is szép lehet, ha egyébként valaki komoly önértékelési válsággal küzdünk, mert az angyal a valódi tartalmunk alapján ölt formát. Ez egyébként nagyon hatásos önbizalomerősítő tréning is lehet, hiszen ha angyalunkat szépnek tudjuk látni (és az is), akkor lehet, végre elhisszük önmagunkról is, hogy emberi életünk és személyünk is szép és szerethető.
4. Az angyalhívásnak legyen személyre szabott szertartása, ezt magunk alakíthatjuk ki, életritmusunknak, környezetünknek megfelelően. A lényeg egy csendes, tiszta sarok, ahol gyertyát gyújthatunk, angyalunkra hangolódhatunk.
5. A gyertyák fehérek és az ég felé törő, keskeny, magas gyertyák legyenek, ezek illenek az égi segítőkhöz.
6. Ne akarj azonnal választ és segítséget kapni. Az emberi élet időhöz csomózott létezés, ha angyalunk át is léphetne az időkorlát felett, saját érdekünkben nem teszi, hacsak nem közvetlen beavatkozás szükséges.
Megmentő angyalok?

Olyan helyzet is adódhat életünk során (és nagy valószínűséggel számolatlanul vagyunk már túl ezeken), amikor nincs idő segítséget kérni, vagy a hívás, a segélykérés elindítása öntudatlan, csak egy sóhaj, egy rebbenés, egy ütközés egy zuhanás előtt. Máskor észre sem vesszük a beavatkozást, csak utólag mérjük fel és csodálkozunk, hogy egy bizonyos helyzetet hogyan úsztunk meg, hiszen emberi számítások szerint akkor és ott meghalhattunk volna.
A csodás menekülések példája annak bizonyítéka lehet, hogy angyalunk akkor is vigyáz ránk, ha mi észre sem vesszük, vagy egyenesen elutasítjuk létezését:



Annamari, 27 éves, illatszerbolti eladó:
"Friss jogosítvánnyal és hatalmas öntudattal kapcsolódtam be tavaly a közlekedésbe. Imádtam (és a mai napig szeretek vezetni), nekem nem jelentett gondot a nagy forgalom. Egy alkalommal anyukámhoz indultam, aki vidéken él. Klassz idő volt, vezettem boldogan. Egy kis település határában azonban egy sorompó nélküli vasúti átjáróban lefulladt az autóm. Tudtam, hogy baj van valami szeleppel, de azt hittem, ezt az utat majd megúszom. Az autó leállt és egyszerűen nem tudtam újraindítani, pár próbálkozás után halálos félelemmel vettem észre, hogy jön egy vonat. Pánikba estem, azt hittem, ott halok meg egy forró vasúti átjáró kellős közepén. Eleredtek a könnyeim és csak vártam a csattanást. És ekkor, mintha valaki megsimogatta volna a jobb kezem, öntudatlanul is újra a kulcs után nyúltam és a motor beindult, a mai napig úgy gondolom, ott és akkor "valaki vagy valami" vezette a kezem. Ott volt az angyalom."
Thinkstock
Bea, 31 éves, kismama:
"A kisfiam most héthónapos, egészséges, csupa élet baba. De csoda, hogy él, vagy hogy élünk. A múlt év december elején ugyanis, a szülés előtt néhány nappal, megcsúsztam a lakásunk lépcsőjén és hassal előre lezuhantam a betonlépcsőn. Nekem eltört a csuklóm és csúnyán lehorzsolódott az arcom. De a babának semmi baja nem történt. Senki nem tudja, hogyan történhetett, hogy a kőkemény betonlépcső nem zúzta össze a hasamat, de tény, egyetlen karcolás vagy zúzódás sem volt a pocakomon. De a legfurcsább az volt, hogy zuhanás közben is tudtam, a babának semmi baja sem lesz. Mintha egy hang súgta volna ezt a fülembe, vagy mintha láthatatlan bársonyszőnyeggel vonták volna be váratlanul a lépcsőket. Mondhat nekem bárki bármit. Angyalok vigyáztak rá."
Imre, 28 éves, autószerelő:
"Imádok motorozni, ha csak tehetem, nyeregbe pattanok és nekivágok az útnak. Sokszor azt sem tudom, hová indulok, csak minél kanyargósabb legyen az út. Három éve azonban egy hatalmas kanyar bevétele közben egyszerűen szembetaláltam magam egy autóval. Én voltam a hibás, én mentem át a másik sávba, és ott, abban a pillanatban tudtam, nekem eddig tartott az élet. És furcsa módon nem a saját életem miatt sajnálkoztam, hanem az autóban ülő utasok, köztük egy édes kicsi lány miatt öntött el a gyász. Láttam a szemét, ahogy néz, és nem is érti, mi történik vele, velünk. Nem tudtuk elkerülni az ütközést, de valamilyen furcsa, láthatatlan erők miatt senkinek nem lett komoly sérülése. A mai napig tartom a kapcsolatot a családdal, akiknek majdnem a halálát okoztam. És hiszem, hogy angyalok segítettek. Talán éppen a kislány miatt."




Dr. Bruce Goldberg - Angyalok Hívása Meditáció









Arkangyal segítőtársak a nehéz élethelyzetekben



Menü







Főoldal


"Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni." (Napoleon Hill)
 
 
 
Minket, embereket az évszázados téves tanításokkal, hiedelmekkel és hazugságokkal sikerült annyira eltávolítani az élet valódi értelmétől, hogy sok esetben már azt sem tudjuk, kik vagyunk valójában.
Rohanunk, keressük utunkat, céljainkat, egyik tanfolyamról, főiskoláról, egyetemről a másikra járunk, vannak sikereink, szerető családunk és még is üres az életünk. Vagy éppenséggel bármibe is kezdünk, semmi nem akar sikerülni, pedig már minden tőlünk telhetőt meg tettünk.
Természeti, társadalmi és anyagi katasztrófákról hallunk, látunk beszámolókat, manipulálnak minket, félelemben akarnak tartani, hogy ebben az összeszűkült tudati állapotban ne tudjunk előbbre jutni céljaink és vágyaink megvalósításában. Ígérnek csodákat, könnyen megszerezhető vagyont, teljes életet, csak azt felejtik elmondani, hogy elsősorban magunkon, a saját életünkön kellene változtatni.
Ha úgy érzed, hogy elégedetlen vagy az életeddel, vagy csak még jobbá, teljesebbé szeretnéd tenni akkorjó helyen jársz.
Rövid időn belül tapasztalni fogod a pozitív változást saját életedben, önmagaddal és környezeteddel való kapcsolatod harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik, sőt segítségére lehetsz családtagjaid és barátaid számára is.
 
Üdvözlünk honlapunkon!!Laughing
 
""Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem." (Charles Caleb Colton)


Kapcsolat



Barta Marianna 06/20 9446293
bartamarianna@vipmail.hu
 
Halasiné Gulyás Georgina 06/ 20 4120301
szicilia70@gmail.com

 
"www.facebook.com/gyogyitoekszerek "
 
 
Tanfolyamok, rendezvények helyszínei:
Gödöllő, Kerepes






Aura




Minden élőlényt és tárgyat egyetemes energiamező vesz körbe, amely igen bensőséges kapcsolatban áll minden emberrel, állattal, növénnyel, ásvánnyal és tárggyal. Maga az aura latin szóból ered, jelentése: lehelet, fuvallat. Tágabb értelemben az aura emanációt, kisugárzást, kiáradást is jelent, valamint folytonos fluktuációt. Mindennek, ami atomszerkezetű, van aurája, azaz energiatere. Az élő szervezet atomjainak azonban nagyobb az aktivitása és rezgése, mint az „élettelen" anyag atomjainak.
Az energia nem csak körülöleli a testet, hanem a vizsgálandó személyre jellemző összes információt is hordozza. Mégpedig energetikai lenyomatok formájában. Az illető testén kívül érkező energiák, események is jelet hagynak az energiarendszeren. Ezért az aurában fellelt nyomokból elmúlt történésekre - elsősorban fájdalmas pillanatokra, megrázkódtatásokra - következtetni lehet. Az információk nem csak a fizikai világokból érkeznek, hanem más síkokból is. Az aura ilyen módon az illető személyes teljes energiamintája. A betegségek először általában az aurában jelennek meg.           
Például: A rosszindulatú daganatok oka az asztrális testben, a szív és érrendszeri betegségeké, pedig inkább a mentális testben keresendő. Tehát, ha az ember emocionálisan és mentálisan harmóniában van, szinte kizárhatja a betegségek kialakulását.

Auránk rendkívül könnyen veszi fel a természet energiáit, de hatással vannak rá a csillagok és más külső sugárzások is. Ez az asztrológiai hatás alapja. Természetesen, mint mindenben ebben is különbözőek vagyunk, van akire nagyon nagy hatással vannak a csillagok, vannak akik alig érzik. Fontos, hogy auránk mindig egyedi, ránk jellemző frekvenciával bír. Természetesen ebből egyenesen következik, hogy vannak emberek akikkel „egy húron pendülünk", frekvenciáink hasonló, közeli egymáshoz, míg vannak, akik taszítanak, akkor is, ha fizikai megjelenésükben erre nem adnak okot.
Egy átlagos ember normális aurája 2,5-3 m. Az aurának már összesen 16 rétege van. Ezek egymást követő rétegek. Úgy veszik körbe egymást, hogy a soron következő mindig áthatja az összes alatta lévő réteget. Minden következő sík finomabb szubsztanciából és magasabb rezgésszámú hullámokból áll, mint az általa körülvett, áthatott réteg.
Auráink hatással vannak egymásra. Gyakran érzünk vonzódást vagy taszítást egy vadidegennel szemben, vagy vannak olyan helyek tárgyak, amelyeket azonnal kellemes, jónak érzünk, míg másokat megfogni sem szeretnénk. Ez mind lekövethető az aurán. Egymást kedvelő emberek aurája összekapcsolódik, míg az egymásnak ellenszenves emberek aurái megpróbálnak elhúzódni egymás elől, mint két mágnes, amely taszítja egymást.


Az egymással érintkező aurák között létrejön energiacsere. Más emberek aurájából kaphatunk érzelmeket, gondolatokat, rengeteg mentális hulladékot, ami a nap végére kimerítheti energiáinkat. De természetesen pozitív energiák is érkezhetnek, főleg szeretteinktől. Természetesen miután minden létezőnek van aurája, nem csak emberekkel, de állatokkal, növényekkel, kövekkel, stb. is létrejön az energiacsere. Régóta tapasztalat, hogy egy beteg vagy idős ember életét frissítheti fel egy házi kedvenc beszerzése. Próbáljuk ki, hogy mennyit változik az auránk ereje, ha pár percig átölelünk egy fát, vagy kezünkben tartunk egy kristályt.
Auránk életmódunktól gyengülhet, erősödhet. Aurát gyengítő hatások: rossz étrend, mozgás, friss levegő, pihenés hiánya, stressz, alkohol, kábítószerek (általában a szenvedély-betegségek), helytelen pszichikai aktivitás.
Az emberi test első 4 aura rétegei a következők:
            1. Fizikai test

A fizikai test segít a földön maradni és élni.
            2. Étertest:
színe: kék
0-2,5 cm-ig terjed a test körül, átmenet az anyag és az energia között. Összefogja a fizikai testet, és mindenben a fizikai test térképe. A gyökércsakrához kapcsolódik. Az alsó széle a bőrön van, felső része pedig 2,5 cm magasságban a bőr fölött. Ide tartozik az emberi életben megélt fizikai érzetek, fájdalom, öröm. Az étertest a hosszú betegségben fokozatosan, a halálban, pedig néhány nap után elbomlik.
            3. Érzelmi test:
szine - szivárvány színű. 
Általában 2,5-10 cm-ig terjed. Felveszi a test körvonalát, finomabb szubsztanciából áll, mint az étertest. A szivárványszínek állandó mozgásban vannak. Ez az auraréteg az alatta lévő testet képes átjárni. Ebben az aurarétegben megvan a csakrák teljes mása.
A fizikai halál után ez is felszívódik. A következő életbe, ami ebben a testben van, átviszi a lélek. Például megoldatlan problémák, feladatok.
Ha valaki változtatni akar az életén, érdemes az érzelmi testén dolgoznia. Így tudja a fejlődés által magasabb szintre emelni az érzelmi valóját, amely tartalmazza a pozitív gondolkodásmódját. Karmikus terhet ebben a testben nem lehet feloldani, viszont a pszichés betegségek is itt jelentkezhetnek.
            4. Mentális test
Színe: legtöbbször sárga
Általában 10-30 cm-ig terjed, még finomabb energiákból áll - gondolatok és mentális folyamatok tartoznak ide. Gondolatformák láthatók ebben a rétegben. Minél tisztább a gondolat, annál tisztább a gondolati kép. A fej és váll körül erőteljesebben jelenik meg a glória. A pozitív gondolkodás jelentősége összefügg ennek a rétegnek a tisztaságával, halál után ez a réteg is szertefoszlik. Az összes auraréteg közül az emberek számára azért kiemelkedően fontos a mentális sík szerepe, mert itt képződnek azok a gondolati kivetítések, mentális szerkezetek, amelyek a világot módosítani tudják.
Magasabb, szellemszíntű spiritulis síkok

Az alsó 3 test főleg fizikai természetű, ahol a figyelem, az egészség, a jó közérzet, a földi élet eseményei körül forog. A felső 3 szint azonban elsősorban oksági természetű, ami azt jelenti, hogy ezeken a rétegeken semmi nem történik véletlenül. Az alsó szintet az anyagi világ erői befolyásolják, például bolygók energiái, időjárás, sugárzások stb.
A spirituális szinten a szellemi világ a köztes lét felé mutat. Itt tudnak kapcsolatba lépni az emberek az elhunyt lelkekkel, szellemi vezetőkkel, angyalokkal, stb.

Ezeken a szinteken a kozmikus- vagy egyetemes energia áramlik, és sokkal kevésbé választható szét egymástól, mint a fizikai síkok. És tulajdonképpen a spirituális síkok segítenek kapcsolatba lépni a felsőbb Isteni lényeggel, Énnel. Segítenek az érzékfeletti észlelésében is, és biztosítják a tér-idő szövetébe való bepillantást, sőt szerkezetének módosítását is(Akasha).
Itt történnek a tartós gyógyulások, beavatások, szellemi létezőkkel való találkozások.
5. Asztrálsík ( halhatatlan sík)

Általában 20-70 cm-ig terjed túl a testen. Ez már csakis a szellemi világokhoz tartozó része az embernek, ez az asztrális réteg nem kevesebb, mint az ember lelke. Szívcsakrába csatlakozik, az asztrális réteg körvonalait nem lehet követni, elmosódott, önálló élőlény. Léteznek gondolatok benne, vannak érzelmei, vannak vágyai. Minden megvan benne, ami a fizikai testben. 

6. Éteri sík:
 Tartalmazza az aura teljes struktúráját, beleértve a csakrákat, a test szerveit, a test alakját, végtagokat negatív formában. Betegségek esetén, ha torzulások vannak, akkor itt kell dolgozni. A hangteremtő hatású e szinten, a gyógyítás is itt a leghatékonyabb. 

7. Spirituális sík (kauzális sík):
A spirituális szinten keresztül vagyunk képesek érzékelni a spirituális szeretetet vagy a spirituális extázist. Az ember a létezésnek ezen a szintjén az univerzummal való kapcsolatát megéli, és látja minden létezőben a jót. Égi vagy mennyei tökéletessége harmóniáját éli meg ezen a szinten az ember. Akinek ezen a részen blokkok találhatók, ami a fizikai testben próbákat okoz - Isten maga rendeli el, és a 6-os csakrába csatlakozik.

8. Ketherikus (mennyei)sík:
A koronacsakrába csatlakozik. Ez általában 85-105 cm-ig terjed a test körül. Ha ide emeljük fel a tudatunkat, egyek vagyunk a Teremtővel. Ez az auraréteg tojás alakú, a lábaknál kissé csúcsosabb, fejrészeknél kissé tágabb, arany- és ezüst parányi fényszálak milliárdjaiból álló test, melynek külső burka tojáshéjhoz hasonlóan védelmez a külső behatások ellen.

9. Kozmikus sík (athma)

Lehet: aktív - amikor inkarnációhoz kötődik, leszületés, pihenő - amikor éppen nincs megtestesülés
Átmenetet képez az Akasha krónika és az egyéni aura között. Bár lehet érzékelni, igazán csak a köztes létből lehet jól felismerni. Az információ, amit hordoz elérhető az ember számára, de tartalma közösségibb, és többet elárul a testet öltött lélek fejlődéséről a köztes létben maradt lélektársai számára, mint a hétköznapi embereknek.



Az aura színei

A színek különböző árnyalatban vannak jelen az aurában, mind-mind más jelentéssel bírnak.
Az aurának van alapszíne és vannak sugárzó színek, amelyek az alapszínen átsugároznak Az alapszín határozza meg, hogy az embernek mit kellene kezdenie az életével. Normális esetben ez a szín dominál a páciens aurájában, erőteljes és sugárzó. 




Meridiánok





Az emberi testben nem csak nyirok és érrendszer található, hanem energiahálózat is. Testünkben a csakrák az energia-felvevő helyek, és belecsatlakoznak a meridiánok. Ezek a vezetékek hivatottak arra, hogy a csakráktól a szervekig vigyék el a felvett energiát. Ezeket a vezetékeket meridiánoknak hívják. Ezekben áramlik az energia, a csí, az életerő. Az univerzum összes területén minden ebből az energiából épül fel. A meridiánok az egész emberi testet behálózzák, akupunktúrás és akupresszúrás pontok is. Akupresszúrás kezeléskor az akupunktúrás pontokra fejtünk ki különböző erősségű nyomást és ezzel nyílik meg a meridián. Vannak olyan pontok, amik az immunrendszerre hatnak, vannak amik a fájdalmat csökkentik, van olyan, ami a stresszt oldja és van olyan, amit ha megnyomunk újra lehet vele éleszteni az embert. Ezt azért tudjuk megtenni, mert az energiapályákon különböző méretű, kicsi csakrák is vannak. Ezek az akupunktúrás és akupresszúrás pontok. Az energiaáramlás hő hatására is elindul, ilyen a moxa, a fülgyertya és a köpölyözés. Ezek azok a csatornák, amelyben a negatív és a pozitív energia is áramlik, és amelyek a kommunikáció egy részét elvégzik az emberi test egyes részi között. Ezeket a meridiánokat megmérték és feltérképezték modern technológiai

A meridián ciklus
 módszerekkel. A meridiánokat azon életfunkciók alapján nevezték el, amelyekkel látható összefüggésben vannak. A legtöbb esetben ez a név megegyező vagy hasonló egy-egy fontos, ismert szerv nevéhez, azonban ha itt blokkok találhatók a meridián jelzi azt. Ugyanis ha blokk van a meridiánban -az energia elakad-, ebben az esetben beszélhetünk szervi problémáról. Meridiánok az energetikai testben is találhatóak.
a meridiánokat yin-ként és yang-ként osztályozzák, annak alapján hogy milyen irányban húzódnak a test felszínén. A yin kék, yang pedig piros „színe". A meridiánok mélyen a törzsben összekapcsolódnak egymással, és az egyik vége a bőr felszínéhez csatlakozik. A yang energia a napból árad. A yang meridiánok az ujjaktól futnak az archoz, vagy az arctól a lábfejekhez. A yin energia a földből jön és keresztülfolyik a lábfejen a törzsig. A yin energiát vivő meridiánok a test belső oldalán haladnak, a yang meridiánok a hátul a test külső oldalán. A törzsből pedig végig a kar belső oldalán ki az ujjak hegyéig. Mivel a meridián áramlás egyetlen folyamatos, töretlen folyam. Az energia egy meghatározott irányban „folyik", az egyik meridiánból egy másikba áramlik jól meghatározott sorrendben. Ennek az áramlásnak nincsen kezdete és vége. A meridiánok sorrendjét kerékként jelöljük. A kínai orvoslás 12 pár fő meridiánról beszél, plusz kettőről ami a két fő meridián és a 12 pár belőle táplálkozik. Ezen kívül a kínai orvoslás még 8 különleges energiavezetékről beszél és arról, hogy a fizikai testben különböző helyeken vannak energialerakó helyek. A meridiánokban piros yang és kék yin energia kering. A yin alapenergia hűvös, és mivel az ember a földön él, e nélkül az energia nélkül képtelen lenne élni. Yin energia működteti az öt fő szervünket, a májat, lépet, tüdőt, vesét és a szívet. A yin energiát áramoltató meridián a befogadó meridián. A yang energiát áramoltató pedig a kormányzó meridián. A két fő energiavezetékből csak 1-1 van a többiből pedig kettő. A két energiapálya találkozik fönt és lent is. Lent mind a kettő a gyökércsakrából indul, fent pedig a nyelv az összekötő kapocs. 
Ha a nyelvet a szájpadlásra tesszük, akkor az energia összezáródik és az energiakör folyamatos, ilyenkor nagyon jó a szervezet energiaellátása. Meditációnál hasznos a nyelvet a szájpadláshoz rakni. A lelkünkön is vannak meridián pályák, amelyek az immunrendszerre is kihatnak. A fizikai testben és a lélektestben lévő meridiánok egy kört alkotnak és kommunikálnak egymással. A kapcsolódási pontnál van az immunrendszerünk. Minden meridián 2 órán át működik intenzíven az emberben, ha ebben az időben dolgozunk rajta hamarabb gyógyul az ember.

Az orvoslásban a yin-yang-ot a diszharmónia leírásában is használják.

Yin

Yang
gyengeséggel jár
lassan alakul ki
hosszadalmas lefolyás
cselekvésszegénység

túlműködéssel jár
gyorsan alakul ki
gyors lefolyás
túlzott aktivitás


Három kincs


A test három kincse: az eszencia, a qi és a shen = szellem.

Shen: ide tartozik az öntudat és az érzelmek. A szív raktározza és irányítja, de részei minden szervben megtalálhatók.
Eszencia: kifinomult lényegünk, a mag, melyben növekedésünk, fejlődésünk, reproduktív képességünk van kódolva.
Xue (qi): a vér sűrített formája. Feladata a szervek, szövetek táplálása. A qi és a vér yang-yin párost alkot. A qit a vér parancsolójának vagy motorjának mondják. A qi tehát befolyásolja a vér keringését, de termelést is. A vér is részt vesz a qi termelésében.

Szervek ezoterikus szemmel


- Szív: Raktározza a shent (szellem), s így a szív kezelésén át lehet befolyásolni bizonyos lelki zavarokat, mint az idegesség, az ideges eredetű tachycardia. Információ rendszer, a test és a lélek, szellem összekapcsolása. Itt van egy chiphez hasonló tároló, ami a múltbéli eseményeket tartalmazza. Olyan, mint egy kisgyermek, kedvesen meg lehet szólítani és így pontosan végzi a munkáját. Jól működésénél olyan érzelmeket tartalmaz, mint szeretet, kedvesség, elfogadás és az Isteni szeretetet is tartalmazza. Hibás működésnél pedig nem tud szeretni, fél a kihasználástól, kegyetlen, kemény, nem tud megbocsátani.

- Vese: raktározza az eszenciát és biztosítja annak minőségét. A vesét a félelem is gyengítheti. A vese intelligens szerv, az ember második agya a kínai orvoslás szerint. Nagyon jól lehet programozni. A párkapcsolatban sokat dominál a vese működése. Jól működésnél ide tartozik a bátorság. Rossz működésnél pedig nincs jó élettársi kapcsolata, nem tud kilépni családi problémáknál a kapcsolatból, szorongás, félelem. Nagyon sokszor érzelmi csalódásnál a vesét éri először a hír és utána jut el a tudatba.

- Tüdő: felelős a qi keringéséért, szétszórásáért. Ha a tüdő gyenge, a qi nem jut el mindenhova, főleg a testfelszínre, a végtagok végére nem (száraz bőr, hideg végtagok). A tüdő mozgásával segíti a qi lefelé nyomását. Nemcsak a qit, hanem a folyadékot is lefelé nyomja, ami szerepet játszik a bőr állapotában, a vese működésében, a vizelet-kiválasztásban. A bánat legyengíti a tüdőt, és fordítva-tüdő - qi - hiány esetén fáradtnak, nyomottnak érezzük magunkat. Így alakul ki a tüdőrák. Rossz működés esetén a félelem, aggodalom, gátlásosság jön létre, önmegbecsülés és szabadságvágy hiánya jön létre, nincs önbecsülés, önbizalom.

- Lép: A lép a földhöz, a központhoz tartozik. Születés utáni létünk alapja a lép megfelelő működése. A külső vagy a belső nedvesség és az aggodalmaskodás, rágódás bántja a lépet. A lelki törésnek meg nem emésztése így hat ki a testi emésztésre. Mentálisan az emlékezés, a képzelet, a fogalmazóképesség kapcsolódik a lép működéséhez. Fontos szerv, ha eltávolítják, akkor nem hosszú életű az egyén. Jól működésnél vidám, rugalmas és aktív az illető. Rossz működésnél hazudik az illető, szomorúság, depresszió, passzivitás, élni nem akarás, az élet feladása. Vérképző rendszerre is hatnak ezek, kialakulhat a leukémia is.

- Máj: biztosítja a qi szabad keringését az egész testben. A máj másik patológiája a máj - yang - ez akkor keletkezik, ha kevés a vér a májban, illetve stresszhatásra. Tünetei ingerlékenység, düh, fejfájás, szempanaszok, alvászavar, görcsrohamok, magas vérnyomás. Megtámadhatja a gyomrot, fekélybetegséget idézhet elő. Belsőleg az ingerlékenység, az agresszió, a düh bántja a májat. A fa elemhez tartozik. A máj a mozgásokat biztosítja. A magzati életben a csecsemő vérkeringéséért felelős, egészen az első levegővételig. Felügyeli a fejlődést a méhen belül. 440 műveletet végez a máj. Pl.: hormonrendszer, bőrfesték, látás, hallás, ha valaki szenvedélybeteg az a májnak vagy a máj meridiánnak a rossz működése, a máj nagyon mogorva szerv, nagyon óvatosan és tapintatosan lehet vele beszélgetni. Amikor gyógyítjuk a májat mindig engedélyt kell tőle kérni. A májat gyógyító ételek: gesztenye mézzel, uborka, túró, méz. A máj ezeket nagyon szereti, ha megjutalmazzuk ezzel jól működéssel hálálja meg,

- Epe: elfojtott indulatok tartoznak ide, így alakul ki az epekő, epehólyag-gyulladás. Ezért fontos, ha valaki kiadja magából a dühöt. A kimondott szó erejével tudsz hatni az epére.

A meridiánoknak az érzékszervek működéséhez is köze van, különösen a látáshoz. Az 5-ös, 6-os meridián, ami a látással is kapcsolatos.

Szervek


Máj, epehólyag: fa elem. A máj az yin, az epehólyag yang. Évszak tavasz, éghajlat szél, folyamat születés, szín zöld, íz savanyú, nyílása szem, érzelem düh, mérgelődés.

Szív, vékonybél: tűz elema szív a yin, vékonybél yang, évszak nyár, éghajlat meleg, folyamat növekedés, szín vörös, íz keserű, nyílása nyelv, érzelem öröm.

Lép, gyomor: föld elem, lép yin, gyomor yang, évszak nyárutó, éghajlat nedvesség, folyamat átalakulás, szín sárga, íz édes, nyílása száj, érzelem töprengés.

Tüdők, vastagbél: fém elem, tüdők yin, vastagbél yang, évszak ősz, éghajlat szárazság, folyamat aratás, szín fehér, íz csípős, nyílása orr, érzelem szomorúság.

Vesék, húgyhólyag:víz elem, vesék yin, húgyhólyag yang, évszak tél, éghajlat hideg, folyamat raktározás, szín fekete, íz sós, nyílása fülek, érzelem félelem.

A keleti orvostudományban az öt fázis közötti kölcsönhatások utalnak a ciklikus hatások és a harmónia jelentőségére. Mindegyik fázis táplálja és védi a következőt és egyidejűleg gátlólag hat a következő utánira, ami annyit jelent hogy két órát működik intenzíven a többi órában pedig passzívan. Ez az egyensúly fenntartásának alapja.

Kínai szervóra


Éjjeli 1h-3hig: epe tárolása és leadása
Máj
3h-5hig: a csí szabad áramlásának biztosítása, a vér tárolása
Tüdő
5h-7hig: légzés csí, keringésvédő csí
Vastagbél
7h-9hig: a táplálék eszenciává alakítása
Gyomor
9h-11hig: a csí eljuttatása a szervekhez
Lép
11h-13hig: vérkeringés
Szív
13h-15hig: a táplálék eszenciává alakítása
Vékonybél
15h-17h-ig: a vizelet tárolása és kiválasztása
Húgyhólyag
17h-19h-ig: a yin és yang forrása; a vízháztartás egyensúlyának biztosítása
Vesék
19h-21h-ig: a szív védelme
Szív
21h-23h-ig: a folyadékkeringés biztosítása
23h-1h-ig: az epe tárolása és leadása
Epehólyag






Meridiánok

 Befogadó vezeték

Fő vezeték. Az ajkak alsó részéről indul, a testen elől halad, és a gyökércsakrába torkollik. Itt kapcsolatot alkot a kormányzó vezetékkel, kört alkotnak. Csatlakoznak le róluk mellékvezetékek.
Yin jellegű kék energiát szállít.
Átmegy a torkon, a mellkason, érinti a csecsemőmirigyet, tehát az immunrendszerbe beleszól.
A gyomrot ellátja energiával, valamint a nőiesség és a férfiasság belső szerveit is.
Minden emberi gyógymód hiába, ha ez a vezeték zárva van. A tejtermelődéssel és immunbetegségekkel összefügg ennek a pályának a blokkja, zártsága.
Nőgyógyászati betegségeknél fontos megnézni!

Kormányzó vezeték

Fő vezeték. A szájpadlásból indul a fejen keresztül a csigolyák tetején a bőr alatt fut és a végbélnél ér véget.
Yang jellegű piros energiát szállít.
Ennek a meridiánnak kapcsolata van a mirigyállományunkkal - tobozmirigy, agyalapi mirigy, hipotalamusz - és a belső rétegnek az idegpályákkal van kapcsolata. Ha zárt, az ember gerincbeteg. Blokknál lehet fülprobléma, hallási zavarok.
Csomót szoktak a negatív lények erre kötni.

1. Máj meridiánja

Yin jellegű, fa elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:1-3hig.
Epehólyagtól kapja és a tüdőnek adja az energiát.
Ha valaki állandóan haragos, gondolni kell ennek a meridiánnak a zártságára. Előfordulhat sápadtság, sárgaság, májnagyobbodás, fáradékonyság, bélműködési zavarok.
Másodlagos betegségként: allergia, fejfájás, izületi panasz, fogyás.
Az ilyen ember örökösen elégedetlen, problémázó, nem jó neki semmi.
A nagylábujj tetején megy az energiapálya, ott dolgozzunk rajta.

2. Tüdő meridiánja:

Yin jellegű, fém elemű, erős negatív energiát szállít.
Fő működési ideje:3-5hig.
Májvezetéktől kapja az energiát, és a vastagbélnek adja.
Ha zárt a meridián, tüdőgyulladás, asztma, hörghurut lehet.
Másodlagos betegség akkor jön létre, ha a tüdő fő meridiánjából nem kap elég energiát
A hozzá csatlakozó meridián. Szívbetegség, orr- és szembetegség is felléphet.

3. Vastagbél meridiánja

Yin jellegű, fém elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:5-7hig.
Tüdőből kapja és a gyomornak adja az energiát.
A kézfejen a hüvelyk-és mutatóujj között van a pontja, ha erre rányomunk 8-10 alkalommal, a fej kitisztul, fejfájás, fogfájás elmúlik.
Másodlagos betegségként: asztma, bőrbetegségek, íny-és fogbetegségek jelentkezhetnek.
Ha blokkolt, vastagbélprobléma lehet.

4. Gyomor meridiánja

Yang jellegű, föld elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:7-9hig.
Vastagbélből kapja az energiát és a lépvezetéknek továbbítja.
Olyan hosszú a vezeték, hogy a fejünktől a lábujjunkig lemegy.
Ha blokkolt:gyomor és emésztőrendszer beteg.

5. Lép- és hasnyálmirigy meridiánja

Yin jellegű, föld elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:9-11hig.
Gyomorból kapja és szívnek adja az energiát.
Ha cukorbetegség alakul ki, gondolni kell arra, hogy a lépvezeték a hasnyálmirigynek nem ad elég energiát.
Ha rosszul működik rémálmok lehetnek. Dugulásnál előfordulhat pszichoszomatikus, elmebajos elváltozás. Allergiás betegség, görcsös állapot, cukorbaj, emésztési rendellenesség is előjöhet.
Ha blokkolt: térdpanaszok, bokapanaszok, prosztata és izületi problémák lehetnek, hasfájás vagy mellkasi fájdalom is lehet.
A nagylábujjra megy ki, bütyök is jelentkezhet.
Duzzadt, fáradt lábnál minden lábra menő energiapályát meg kell nézni.

6. Szív meridiánja

Yin jellegű, tűz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:11-13hig.
Léptől kapja és a vékonybélnek adja az energiát.
Ha blokkolt:szívbetegség, vérkeringési betegség léphet fel.
Másodlagos betegség: szem, gége és a vékonybél betegsége.
A kisujj belső részénél van egy pont, amit újraélesztésnél, fáradtságnál nyomjuk meg.
Ha behajlítjuk a kisujjat, a tenyérre ahova ér, az a szívpont.
Klimax korban ez a vezeték is zavart szenved.

7. Vékonybél meridiánja

Yang jellegű energia.
Fő működési ideje:13-15hig.
Szív vezetékéből kapja és a hólyagnak adja le.
Működése hatással van a szemre, a fülre, a középfül gyulladásáért sokszor ez felel.
Beleszólása van a gyomor, a szív működésébe, bélmegbetegedés, keringési rendellenességet is okozhat.
Másodlagos betegség: fülzúgás, Parkinson kór, epilepszia, elmebaj, arcüreggyulladás.

8. Hólyag meridiánja

Yang jellegű, víz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje: 15-17hig.
Vékonybélből kapja az energiát és a vesevezetékben adja.
A szemzugban kezdődik, körbemegy a fejen, a fül mellett lekanyarodva érinti a nyakat, a vastag hátizmot, és a gerinc mentén két pályán megy át a fejünkön. Egy részbe belép a hasüregbe, végigmegy a csípőn, a combon, a térden, alsó lábszáron, sarok, boka és a kisujjnál ér véget.
Ezen a meridiánon dolgozva az idegbecsípődést meg lehet szüntetni.
Ennek a meridiánnak a neve nem valós, mert átmegy ugyan a hólyagon és a veséken is, de mellette sok más szerven.
Nagyon fontos pálya!!!
Ha blokkolt: fájdalmas, görcsös állapot léphet fel. Fejfájás, reumatikus fájdalmak, isiász és lumbágó.
Másodlagos betegség:sejtanyagcsere zavarok, vízháztartási zavarok, ekcéma lehet.
Ezen a vezetéken a hátul induló fejfájást el lehet mulasztani.

9. Vese meridiánja

Yin jellegű, víz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje:17-19hig.
Hólyag vezetékből kapja és szívburoknak adja le az energiát.
Felső vége a torokban van. Érinti a tüdőt, a májat. Ágat ad a nőknél a méhbe, férfinél pedig a hólyaghoz. Az alsó vége a talp közepében van.
Ha blokkolt:vese- szív- vérkeringési rendellenesség léphet fel. Ilyenkor az ember alsó része lehet nehézkes, főleg a csípőtől a lábfejig.
Másodlagos betegség: epilepszia, neurasztikus panaszok (labilis idegrendszer).

10. Szívburok meridiánja

Yin jellegű, tűz elemű energiát szállít.
Fő működési ideje: 19-21hig.
Vesevezetéktől kapja és a hármas melegítőnek adja át az energiát.
Szabályzó-felügyelő rendszer.
A perifériás keringés vezetéke, a yin energiák felügyelője, a yin szervek vérellátásáért felel.
A szexuális energiát felügyeli, felette ellenőrző szerepe van.
Érinti a húgyhólyag és a tüdő működését.
Ha blokkolt, szívbetegség léphet fel.
Ha blokkot levesszük és szétszedjük, kívülről nagyon kemény.








Csakrák





A csakrák energiaközpontok. A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése kerék. A feladata az energia befogadása és elosztása. A csakrák energiavezetékeken szállítják el az energiát az egész testen belül. A test mindkét oldalán találhatók. Elülső csakrák az érzelmet, a hátulsók, pedig az akaraterőt irányítják. A fejkörüli csakrák a szellemi tevékenységben, az alsó két csakra pedig az anyagi világban vesznek részt. A csakrák hozzá vannak rendelve meridiánokhoz,nádikhoz, mirigyekhez, szervekhez és az aurarétegekhez. A viselkedési formáinkat is befolyásolják. Kétóránként másképp működnek és kommunikálnak az égi energiákkal. A szivárvány összes színével rendelkeznek, amikor harmonikusan működnek.

Minden háromdimenziós csakra 7 év alatt fejlődik ki, ér el egy magasabb rezgést. A gyökércsakrával kezdődik, 7-14 éves korig a szexuális csakra fejlődik ki, stb. Ha cikluson belül hiányfejlődés jön létre, akkor kialakulhat „hirtelen betegség" is. Az ember képes sérüléseket okozni a csakrájában, a csakra torzulhat, óramutató járásával ellentétesen foroghat stb. Átlag embernél a hatodik csakra a legnyitottabb. De csak annyira van nyitva, hogy energiát kapjon.ek akkor fehér fényt alkotnak. A csakrák dimenziókapuk is. Ezeken át tudunk átjutni másik dimenziókba. A régi írásokban 88.000 csakráról írnak. Körülbelül 40 mellékcsakra van. A legfontosabb mellékcsakrák: a lép, a nyak, a tenyér és a talp területén vannak.
Léteznek harmadik, negyedik és ötödik dimenziós csakrák is. 
A csakrákhoz színek tartoznak. Nagyon fontos őket tisztán tartani, hogy ne csukódjanak be, mert akkor nem kapunk információkat és energiákat sem. Maga a gyökércsakra úgy néz ki, mint egy tölcsér, amelynek van két szára, amely lecsatlakozik a föld energiájához, tehát a földbe. A többi csakrák elől, hátul össze vannak kötve egy energiaszállal. A tölcséren belül a csakrákban vannak csapózárak és a legvégén van a csakrának a középpontja. Vannak benne kicsi örvények - vortexek - amelyek az energiát a csakra belsejébe irányítják.

                        
1-es csakra - gyökércsakra


Színe: piros (vörös), fekete
Szanszkrit neve: Muladhara - gyökér, támaszték
A vörös segít felerősíteni a kapcsolatunkat a földdel és megerősíti az élni akarást a fizikai világban. Ez a szenvedély és az akarat színe. Jót tesz a gyökércsakra területén lévő valamennyi szervnek és a lábaknak. A fekete segít egységbe kerülni önmagunkkal és összefogottá válni. Ez egy meglehetősen férfias energia és olyan lehet, mintha visszatérnénk az anyaméhbe, vagy a teljes kiüresedéshez, hogy megtaláljunk egy mély, belső teremtő energiát. Ha helyesen használjuk, segít és erősít. Túlzott használata depressziót okozhat. Hasznos a csontok gyógyításához.
Elhelyezkedése: a farkcsontnál van.
Hozzárendelt testrészek: minden, ami szilárd és tömör. A gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm. Valamit a végbélnyílás, a vastagbél, a végbél, a prosztata, a vér és a testfelépítés.
A gyökércsakrán át a Földanya tanítja az embert.
Harmonikus működés: tulajdonképpen van önbizalma az embernek, jó kapcsolata van a földel és teremtményeivel (állatok, növények) és biztonságban érzi magát a földön.
 A diszharmonikus működés: kialakulnak a függőségek a szextől, a drogtól, az alkoholtól. Mindent uralni akarunk. A legtöbb ember, akinek hibásan működik a gyökércsakrája annak vagy székrekedése van, vagy túlsúlyos. Ezek a fajta emberek, ha nem tudnak birtokolni nagyon agresszívak és dühösek, ha valamit nem kapnak meg, tombolnak. 

                        
2-es csakra - keresztcsonti vagy szakrális csakra (szexcsakra)


Színe: a narancssárga
Szanszkrit neve: Szvadhiszthána - édes íz, édeset érezni
A narancsszín serkenti a szexuális energiát, erősíti az immunrendszert, fokozza az érvényelülési vágyat és jót tesz minden szervnek, amely a keresztcsonti területen helyezkedik el. Segíti a kreatív önkifejezést.
Elhelyezkedése: a köldök alatt kétujjnyival

Érzékszervi funkciója: az ízlelés
Szimbóluma: a hatszirmú lótuszvirág.
Alapelve: a lét alkotó jellegű szaporodása, életrevalóság, mozgékonyság, földelés. A jin és a jang energia is egyesülhet ebben a csakrában. Minden hátsó csakra balról jobbra forog. 


Hozzárendelt testrészek: medence, ivarszervek, vese, hólyag, minden nemű testfolyadék (vér, nyirok, emésztőnedvek, sperma).
Ivarmirigyek: petefészek, prosztata, here. Feladatuk a férfi és a női nemi jelleg kialakítása és a menstruációs ciklus szabályozása.
Harmonikus működés: a nemi élet normális. A férfiakkal való viszony harmonikus. Örömmel veszünk részt a teremtésben. Kreatívan és átszellemülten. És ez átáramlik rajtunk, így ezzel jót téve másokkal is.
Diszharmonikus működés: e csakrának a zavarait gyakran pubertás korban kell keresni. Mert akinek diszharmonikus a működés, partnert, partnerre halmoz és ezáltal az energiák nem alkotóvá és építővé vállnak, hanem ártunk saját magunknak. Nem tud keresztüláramlani a jin és jang energia.
Csökkentett működés: leggyakrabban gyermekkorban alakul ki a csökkentett működés. Ez a gyermek nem kapott simogatást, ölelést. Ezáltal a gyermek befelé fordul és kizárja a külvilágot. 

                        
3-as csakra - elosztó- vagy realising-csakra


Színe: a sárga, egészen az aranysárga árnyalatig.
Szanszkrit neve: Manipura - fénylő drágakő
A sárga szín elősegíti a mentális tisztaságot és az igazság, becsületesség megértését. Melegít és simogat, mint a napsugár és használ minden szervnek a napfonat környékén.
Elhelyezkedése: a köldök felett kétujjnyira. 
Hozzárendelt természeti elem: a tűz.
Érzékszervi funkciója: a látás.
Szimbóluma: a tízszirmú lótuszvirág.
Alapelve: a lét kialakulása. Az átlagembereknek az energiaközpontja a harmadik csakra.
Hozzárendelt testrészek: a derék, a hasüreg, emésztési rendszer, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer.
Mirigye: a hasnyálmirigy (máj). A hasnyálmirigy szerepet játszik a táplálék feldolgozásában és megemésztésében. Az inzulin nevű hormont termeli, amelynek igen fontos szerepe van a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában és a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által kiválasztott enzimek nagyon fontosak a zsír és a protein anyagcseréjében.
Harmonikus működés: teljesen elfogadjuk önmagunkat, úgy ahogy vagyunk és tudjuk, hogy bennünk is ott rejlik a fény és vágyaink spontán beteljesülnek.
Diszharmonikus működés: az egyén állandóan uralni és befolyásolni akar, mindig elégedetlen és pénzéhes. 

                        
4-es csakra - szívcsakra


Színe: a legfőképpen a zöld, néha rózsaszín és a sárga
Szanszkrit neve: Anahata - érintetlen
A zöld szín a mások iránti erős és aktív szeretetet erősíti, segíti a szív és a tüdőproblémák gyógyítását. Segít a szeretetben. A zöld a szeretet teljességét és egyensúlyát teremti meg - mindent, ami kellemes nekem, neked és a világnak, a gondoskodást - gondoljunk az anyatermészetre. Különösképpen jót tesz a szívnek, a tüdőnek és valamennyi szervnek, amely a szívközponttal kapcsolatban áll. A rózsaszín a mások iránti lágy és segítő szeretetet fejezi ki.
Elhelyezkedése: a szegycsontnál, a két mell között van.

Hozzárendelt testrészek: a szív, gerinc, nyak és derék közötti része a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és a vérkeringési rendszer, a bőr.
Mirigye: a csecsemőmirigy. A csecsemőmirigy a növekedést szabályozza és a nyirokrendszert irányítja, ezen kívül még feladata az immunrendszer erősítése és stimulálása is.
Harmonikus működés: közel kerülünk az Isteni szeretethez és ezáltal elfogadást és megbocsátást nyerhetünk és belső érzelmi világunkat semmilyen érzelmi konfliktusok nem befolyásolják.
Diszharmonikus működés: az egyén nem tud önzetlenül adni. Van olyan eset is, hogy ad, de nem érzi át a másik fél problémáját. Ebből kifolyólag jön létre az, hogy nem bírja elfogadni mások szeretetét.

 5-ös csakra - torokcsakra


Színe: világoskék, ezüstös kék és zöldeskék
Szanszkrit neve: Visuddha - megtisztulás
A kék szín segít kimondani az igazságot, fokozza az érzékenységet, erősíti a belső tanítónkat, és a rend, béke igazság, nyugalom érzését hozza. Nagyszerűen segíti a bizalom és hit minden megnyilvánulását. A sötétkék segítségével megérint a mélyebb célok megérzése. Jót tesz minden szervnek a torokcsakra területén.
Elhelyezkedése: a nyaki bemélyedésben.
Alapelve: a lét együtthangzása. Az 5. csakra nagyon fontos kapcsolatot tart fent a többi csakrával. Hídként szerepel a gondolataink és az érzéseink között, az információk és a rájuk adott válaszok között és a külvilág felé küldi az összes csakra információit. Ebben a csakrában egyesülnek az összes alsó csakra elemei. A segítő szavak hordozója és az információk szállítója a lét minden szintjén. A torokcsakra óriási energiatartomány, itt jön be és itt is távozik az energia az emberből. Ha ezen a csakrán megyünk ki, akkor át tudunk menni magasabb szellemi világokba is. Az 5-ös aurába csatlakozik a vége.
Hozzárendelt testrész: a nyak, a tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka, a nyelőcső, a karok
Mirigye: a pajzsmirigy. A pajzsmirigy fontos szerepet játszik a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és a szellemi növekedés egyensúlyáért. Szabályozza az anyag cserét és így hatással van arra, hogy milyen gyorsan alakul át a magunkhoz vett táplálék energiává és milyen gyorsan használjuk fel azt. A szervezet jód-anyagcseréjét is befolyásolja, valamint a vér és a szövetek mésztartalmát.

Harmonikus működés: mindig őszintén fejezi ki érzéseit és gondolatait és vállalja hibáit. A beszéd választékossá válik és a gondolatokat tökéletesen ki tudjuk fejezni. Ez a csakra a teremtés csakrája is, és akié tiszta a kimondott szó erejével tud teremteni. Ez a fajta ember nemet is tud mondani anélkül, hogy bárkit is megbántana. A torokcsakra tökéletes működésekor szabaddá válunk és függetlenné, nem befolyásol mások véleménye 

                        
6-os csakra - homlokcsakra


Színe: indigókék, de lehet sárga és ibolyakék is
Szanszkrit neve: Adzsna - észlelni, irányítani
A bíbor felnyitja a szellemi megértést, az extázis érzését hozza és elmélyíti a spirituális életet. Elősegíti a spirituális éberség kifejlődését és a méltóság érzetét hordozza. Fokozza az uralom és a tisztelet érzetét. A levendula szín az élethez és másokhoz való nyíltszívű hozzáállást segíti. A bíborszín segít megérezni a „világosságot" és erősíti a homlokcsakra területén lévő szerveket és mirigyet.
Érzékszervi funkciója: minden érzékelés, beleértve a természetfeletti érzékelést is (hallás, látás)
Szimbóluma: 96 színű lótuszvirág (kétszer 48 szirom)
Hozzárendelt testrészek: arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer
Mirigye: agyalapi mirigy. Az agyalapi mirigyet gyakran mestermirigynek is hívják. Mivel fölérendelt szerepével, mint belső elválasztású mirigy, a többi mirigy működését befolyásolja akár egy karmester.
Harmonikus működés: teljesen tisztán működik a hallás, látás és az érzékelés. Ő a teremtő erő. A hatodik csakrának a tökéletes működésénél az álmokból kapja meg az információt, vagy pedig a meditációk során olyan helyre jut el, ahova más ember nem. (Akasha krónika). Ebben a legfontosabb, hogy látjuk a más dimenzióban élő lényeket.
Diszharmonikus működés: az ember úgymond ateista, azt hiszi el, amit lát, megfog. Ezek az emberek nem látják teljes egészében a világot. Az egyik ember megpróbálja befolyásolni a másik ember akaratát. Ebben az esetben a harmadik csakrában is zavar áll fenn, és a korona csakra is kevésbé fejlett. Az is előfordulhat, hogy káprázat formájában kap egy információt és azt hiszi, hogy az a valóság. 

7. csakra - koronacsakra


Színe: ibolya, kék, de fehér aranyszínű is lehet, ezüst
Szanszkrit neve: Szahaszrara - ezerszeres
A fehér segít kapcsolatba kerülni eredendő belső tisztaságunkkal és ártatlanságunkkal. Spirituális kiteljesedést hoz és kapcsolatteremtést másokkal spirituális szinten. Csökkenti a fájdalmat és nagyon jót tesz az agynak. Az arany erősíti a magasabb öntudatot, kapcsolatunkat Istennel és a belső szellemi erőt. Férfias energiája erősíti a test minden részét. Az ezüst segíti a gyorsabb mozgást és a jobb kommunikációt - „higany" (nőies energia)
Szimbóluma: 1000 szirmú lótuszvirág
Hozzárendelt mirigy: tobozmirigy. A tobozmirigy funkciója nem egyértelműen tisztázott tudományosan, legvalószínűbb, hogy az egész szervezetre hatással van. Ha ez a mirigy hibásan működik, idő előtti nemi érettség alakulhat ki.
Harmonikus működés: ez a csakra csak fejlett, vagy kevésbé fejlett lehet. Amikor ez a csakra kezd megnyílni, akkor egyre többször élünk meg olyan pillanatokat, amikor megszűnni érezzük a szakadékot a belső énünk és a külvilág között (egység). Tudatunk tökéletesen megnyugszik és megnyílik. S ebben a nyugalomban, csendben saját életünket mint, örökéletű tiszta létet éljük meg. Amelyben a dolgok összességükben léteztek. A hetedik csakra fejlődésével ezek a pillanatok egyre többször előfordulnak. És végül állandó valóságként éljük meg azokat. És amikor meditálunk, akkor teljesen át tudjuk magunkat engedni Istennek és megértjük az isteni eredetben létezünk és megérezzük, megértjük, hogy Isteni eredetből származunk és megérezzük az egység élményét.
A 7. csakra fejletlensége: ha a hetedik csakra nem fejlődik ki, akkor úgy érezzük, hogy el vagyunk"zárva „a tökéletes léttől és nem tudunk megszabadulni a rettegéseinktől és a félelmeinktől. A félelmek hatására a csakrában blokkok jönnek létre. Legtöbb esetben értelmetlennek érezzük az életünket, és a haláltól való félelem is fontos részévé válhat érzelmi világunknak. Emiatt túl sok feladatot vállalunk magunkra, hogy nélkülözhetetlennek tűnjünk. Emiatt gyakran beteggé válhatnak az emberek. Ha ezen nem változtatunk, fennakadunk a külsőségeken, semmi más nem fog érdekelni. 

                        A csakrákért felelős arkangyalok


Gyökércsakra
 Szandalfon az őrangyalok hercege Gábriel arkangyal
Szexcsakra vagy szakrális csakra
 Chamuel (Simiel)        arkangyal,
Gábriel arkangyal
Elosztócsakra
 Uriel arkangyal
Szívcsakra
 Rafael arkangyal
Torokcsakra
 Michael arkangyal
Homlokcsakra
 Jophaniel arkangyal
Koronacsakra
 Zadkiel arkangyal


               Hátsó csakrák, az akarati központok


Mindig jobbra forognak. Ha balra forog (lehet sorsszerű is), a testből, aurából kitekeri az energiát az Univerzumba. Lefárad, legyengül, negatív gondolatai támadnak.

                   
Hátsó 2. csakra


Az egyén szexuális energiájához kapcsolódik.
Ha nyitott: azt érzi ellenállhatatlan.
Blokkot ő maga tesz rá, megijed valamitől, csalódást fog okozni a partnernek.
Lassan működő: szex kerülő, tagadó, örömnek sem nevezi azt.

Hátsó 3. csakra


Fizikai test egészségével függ össze.
Mindig legyen nyitva-első és hátsó is!
Nyitott: ismeri az illető az Univerzumban elfoglalt helyét. Tisztában van saját értékeivel, érzelmeit tökéletesen fel tudja dolgozni. Szembenéz vele, nem rejteget,
Mérhetetlen testi-lelki egészségben nyilvánul meg.

Hátsó 4. csakra


Jobbra forog: pozitív beállítású az illető, mindenkiben jót lát. Biztos benne, hogy akarata Isten akaratával egyezik. Elképzeli, hogy minden akadályt legyőz, mert az ő akarata jó. A jó az győz (Ha a pofonokon túllép, villám gyorsan feljebb lép az 5. csakra szintre).
Balra forog: téves képzetünk lesz, hogy Isten és a többi ember akadályt jelent nekünk. Át kell gázolni, lépni rajtuk. Az Univerzumtól, mint ellenséges helyről vélekedik az illető. Úgy gondolja, ha az ő akarata nem teljesül, az ő élete, fennmaradása van veszélyben. Büntetése: önmaga kell rájönnie, hogy nem a világ rossz, hanem benn van a hiba. Ekkor megfordul magától a csakra forgása, másképpen nem! Ha valaki a vállak fölött több energiát áramoltat ki, saját akaratát nagyon erősen megnöveli. Nem a szeretet vezérli az embert, hanem az akaratának a kivitelezése. (pl. férj-feleség nem jönnek ki, vagyon szétszedés, de nem engedi a másiknak, hogy örüljön valaminek is. Megzsarolhatunk másokat!)

Hátsó 5. csakra


Jó működés: jó kollega, jó munkatárs az illető. Társadalomban elfoglalt jó helyét jelenti az embernek. Ha valaki szakmailag sikeres, azt csinálja, amire született ez a csakra virágba borul.
Gyengén működik: önbizalom hiányos az illető, ami sokszor túlzott büszkeséggel van letakarva.
Zárt": mindent megkap hozzá, de nem a tudása legjavát adja. Nem sikeres. Tudja magáról, hogy ő nem boldogul az élettel. Áldozat szerepét játssza, felmelengetve azt, hogy az élet nem adta meg neki a lehetőséget. Eben a csakrában van a hibázástól való félelem is.
Az illető társas életére is vonatkozik. Ha valaki kerüli a próbákat, mert csalódástól stb. fél. nem tud tovább fejlődni. Vállalnia kell a fájdalmakat, csalódásokat az életben.

Hátsó 6. csakra


Mentális végreható központ.
Első csakrával kialakított alkotó gondolatok végrehajtásával van összefüggésben.
Ha jól működik: az ember gondolatait megfelelő cselekvés követi.
Zárt": nehéz időket él meg az illető
Elöl nyitott - hátul zárt: rengeteg ötlet, amely sosem valósul meg, és más a hibás.
Első jobbra forog - hátsó balra forog: ördögi bűnöző az illető. Segíthetnek rajta? - Ha igen, energetikai kezelés.
A hátsó csakrák is tudnak túlműködni, abban az esetben, amikor túlzott hangsúlyban van a mások véleménye, elvárása!
Léteznek harmadik, negyedik és ötödik dimenziós csakrák is. 










Gyógyító kövek






Kristálytudatosság



 Mint tudjuk a kristályoknak van tudatuk és előttünk itt voltak, mint tudatos létformák. Ezért van az, hogy sok információt és kódot tartalmaznak. Kristálytudatosságról beszélünk, amikor érthetően elfogadjuk azt a lehetőséget, hogy van tudatuk. Tudunk velük beszélgetni, tudunk tőlük kérni.

Az ősidőkben is és mai világban is a természeti emberek (törzsek) értik a kristályok nyelvét, vagyis a rezgéseit. Most pedig a civilizált emberek tanulják meg ugyanazt. A kristályok választanak ki minket és ezáltal tanítanak is. Ők is egyek az univerzummal. A kövek azt szeretnék, hogy mi közel engedjük magunkhoz „őket", és engedjük, hogy „ők" tanítsanak bennünket. 

Hogyan hatnak a kövek?

1.      Kémiai alkotóelemeiken keresztül
2.      Kristályszerkezetükön keresztül
3.      A színük által

A kővel való gyógyítás néhány formája

1.      csakraterápia
2.      kőelixir
3.      meditáció nemeskővel
4.      angyalok és kövek együtt

A kővel való gyógyítás lépései

1.      A megfelelő kő kiválasztása
2.      A kő tisztítása
3.      A kő töltése
4.      A kő programozása
5.      A kő stabilizálása

A kő tisztítása

Kezelés előtt és után a kiválasztott követ (köveket) meg kell tisztítani. Többféle technika lehetséges. Azt válasszuk, amelyikben a leginkább hiszünk. Lehet 2 tisztítási eljárást is alkalmazni egy adott kő esetében.
Nem gyöngül semmilyen szinten kristályunk energetikai ereje, ha rendszeresen, kb. 3 hetente elvégezzük a tisztítását, ha gyógyítói célzattal használjuk, akkor pedig hetente! Többen úgy gondolják, hogy a Nap energiája helyett a Hold energiája is megfelelő, de én mindenképpen csak a Nap energiáját (fény energia) ajánlom energetikai harmonizáláshoz, töltéshez. Holdtölte esetén pedig, semmiképpen ne töltsük a Hold energiájával kövünket!

Normál tisztítás

Folyó langyos vagy hideg víz alatt 10 percig mossuk a kristályt, majd ha lehet, helyezzük ki a napra, úgy 2-3 órára. Rózsakvarc és az ametiszt esetében azonban óvatosabban, mert fakulhat az erős napsütés hatására.

Extra tisztítás

Kristályok extra tisztítása (főleg ha gyógyítói szándékkal alkalmazzuk a kristályt): vegyünk egy tiszta, fehér kistányért és töltsünk bele sót (mindegy, hogy milyet, de talán a legjobb a tengeri só). Helyezzük bele a kristályunkat, takarjuk be sóval, és 1 napig hagyjuk így. A só kiszívja belőle a negatív energiát, tisztítja, tehermentesíti kristályunkat természetes módon. Ezután mindenképpen öntsük ki a sót, nem szabad már semmire sem használni!
Kristályunkat ne adjuk más kezébe, és főleg ne hordja más, csak nagyon alapos tisztítás után! A kristály ráhangolódott a mi belső rezgésünkre, energiánkra, és ha tisztítás nélkül adjuk tovább, a negatív energiákat is átadjuk. Kristályainkat nyugodtan tegyük ki a nyílt térbe, ne zárjuk el, azonban ne helyezzük mesterséges elektromos tér közelébe, csak akkor, ha kifejezetten azon terület tisztítása a szándékunk (pl. számítógép vagy TV→ radiesztézia-káros földsugárzások kialakulása)! Ebben az esetben feltétlenül fontos a kristály hetente való tisztítása, és ezt a kristályt már csak ezzel a célzattal szabad használni!
Információt adnak, dimenzió utazásban segítenek, leföldelnek, hogy tudjunk az itt és a mostban élni. Testünket, szellemünket gyógyítják. Segítenek a két világ között lenni gondolatban és szellemileg, hogy tudjunk spirituálisan élni ami egyenlő a harmóniában élni minden  létezővel.
Annak idején az atlantisziak azt mondták, hogy kristály emberek vagyunk. Ez a kristály szerkezet, amit az atlantisziak emlegettek ez most jön felszínre a fejlődés folyamán. Azáltal, hogy aktiválódik a kristályszerkezetünk emelkedik a rezgés szintünk is. A földnek is emelkedik a rezgés szintje, ugyanúgy van a földnek is kristályszerkezete. Mikor azt mondjuk, hogy az auránk tágul tulajdonképpen ez a kristályszerkezet lágyabbá válik. Ahogy a rácsok lágyabbá válnak, úgy emelkedik a tudatunk, itt érdemes használni a metatronkockát, mert elősegíti a kristályszerkezet tágulását, ezáltal több információt tudunk felvenni. A metatronkocka segíti az információ áramlást dimenzió között, megkönnyítve felemelkedésünket.
Mindenki azt mondja, új energiák jönnek, de  véleményem szerint, csak aktiválódnak. Energia egy van, de rezgése több van.

Úgy gondolom azok a rezgések aktiválódnak most, amelyek szükségesek az újfajta gondolkodás módhoz és létformához.
Én úgy vélem, hogy a teljes átalakulás miatt tudjuk elfogadni az új rezgéseket és befogadni saját magunkba. Ami ahhoz vezet, hogy minden létezővel kapcsolatot tudunk teremteni, olyanokkal akik másik dimenzióban. Új kövek vannak szerafinit, pétersit, merlinit és atlantiszi kő valamint a szent hetes.

Tehát minden létezőben van kristályszerkezet ami most fejlődik és aktiválódik legyen az növény, állat, ember. Egymás nélkül nem tudnánk fejlődni.
Minden kőnek megvan a saját tulajdonsága és feladatköre. A kristályokkal ellehet beszélgetni, hogy mi mit szeretnénk, milyen fejlődési szakaszban vagyunk, és hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy bizonyos dolgokban fejlődjünk.

Minden kőhöz tartozik egy-egy angyal irányítják a kő szellemét. Ezeket az angyalokat érdemes lehívni és együtt dolgozni velük. Annak idején Jézus kristályokkal is gyógyított, értette szavukat és rezgésüket. Segített korának feladatait megoldani és felemelkedni az emberiségnek. 

Kristályelixír

Nemeskövekből készíthetünk kristályelixírt, hiszen a víz tökéletesen képes átvenni a kristály rezgését és tárolni a szervezet számára. Fontos, hogy csak tisztított és feltöltött kristályokat használjunk. A víz lehetőleg legyen friss forrásvíz, ha nagyon nem áll rendelkezésre, akkor tisztítsuk meg a vizet is használat előtt.
Tegyük a követ a vízbe legalább egy éjszakára, de ha lehet 24 órára. Azokat a köveket, amelyeket nem szabad áztatni (pl. malachit) beletehetjük egy feles pohárba és úsztathatjuk az elixírnek szánt vízben. Vigyázzunk rá, nehogy elsüllyedjen!
A kész elixírt alkohollal fixálhatjuk, ha sokat készítettünk.

Néhány elixír recept

Akvamarin: szemgyulladásra naponta iható
Amazonit: kimerültség, fáradékonyság esetén, szájöblítés
Ametiszt: sokoldalú gyógyhatása révén naponta iható. Anyagcsere javítására, fogyasztó hatású
Aventurin: pattanásos bőrre iható, borogatásként pikkelysömörre, ekcémára, főleg borogatni
Borostyán: emésztésre, gyomor- és bélproblémára naponta iható
Charoit: rákos betegségre, erős fájdalomra, csontokra, vállízületre naponta iható
Citrin: emésztést javító, méregtelenítő, valamint cukorbajra naponta iható
Fluorit: fürdővízbe téve erősíti a csontokat, lazítja a megmerevedett végtagokat, csökkenti az izületi gyulladást, szájvízként használva fog- és ínyproblémákra
Gyöngy: a nyirokrendszer szabályozására naponta iható
Hematit: általános erősítő, sebgyógyító, görcsoldó, naponta iható
Hegyikristály: erősítő hatású naponta iható
Holdkő: méregtelenítésre naponta iható
Jáspis: vitalitásfokozó, fiatalító, székletlazításhoz naponta iható
Korall: hashajtóként szükségszerűen iható
Karneol: reumatikus fájdalom, ínysorvadásra naponta iható
Krizopráz: köszvény esetén lábvízbe
Lapis lazuli: vérnyomás csökkentő naponta szájöblítés
Malachit: lábgombánál áztatásra használható (réztartalmú)
Mohaachát: allergia, vércukorképzésre naponta iható
Obszidián: gyulladásokra, negativitás esetén naponta iható
Olivin: boldogságérzet, frontérzékenység naponta iható
Ónix: fiatalító hatás naponta iható
Opál: Védelem, csontok, letargia ellen naponta néhány korty iható
Rodonit: idegösszeroppanásnál napi 3*9 korty iható
Rózsakvarc: náthára, szexuális zavarokra naponta iható
Rubin: láz esetén lábfej, halánték borogatására használható, fogyókúránál napi 5 korty 1 hónapig, utána 1 hónap szünet
Smaragd: székrekedésre kiváló, vírusölő, naponta 2dl fogyasztható
Tejkvarc: békesség, kiegyensúlyozottságra naponta iható
Tigrisszem: baktériumok elleni védelemre naponta iható
Topáz: kimerültség esetén naponta iható

A kövek üzenete, tanítása

Minden kőben egy-egy sajátos üzenet, tanítás rejlik.
Akvamarin: A lelked békéje vagyok.
Amazonit: Vedd kezedbe az életed irányítását.
Ametiszt: A szellemed felébresztője vagyok.
Aventurin: Türelmessé teszlek.
Borostyán: Megosztom veled az élet sikerének titkát.
Charoit: Az ősi tudást hozza  vissza.
Citrin: A gondolat tisztasága vagyok.
Fluorit: A szellemek üzenetét hallod.
Gyöngy: A bensőd tükre vagyok.
Heliotróp: Légy alázatos!
Hematit: Visszaadom a bátorságodat.
Holdkő: Érzékennyé varázsollak.
Kalcedon: Tanulj meg hallgatni és beszélni, érezd a hangok rezgését.
Haulit: Semlegesítelek.
Karneol: A biztos földi alapokra kell építened.
Krizopráz: Megvilágítom az igazságkeresők útját.
Lapis lazuli: A bölcsek köve.
Malachit: Megértetem veled az életet.
Moki: A benned rejlő erő.
Olivin: A szabadság árnya.
Ónix: Befolyásolhatatlanná teszlek.
Pirit: A nagy változások előremozdítója.
Rodonit: Megváltoztatlak, hogy azzá lehess, aki valóban vagy.
Rózsakvarc: Érzelmeid megszelídítője vagyok.
Rubin: Az élet tükre vagyok.
Smaragd: A beteljesedést hozom el.
Szodalit: Rendet csinálok benned.


Horoszkóp - szerencsekövek

Álatőv
Szerencsekövek
Kos
Gránát, rubin, hematit, ametiszt, karneol
Bika
Rózsakvarc, karneol, achát, smaragd, turmalin
Ikrek
Tigrisszem, kalcedon, karneol, achát, akvamarin
Rák
Aventurin, krizopráz, smaragd, opál, gyöngy, holdkő
Oroszlán
Hegyikristály, rubin, tigrisszem, borostyán, olivin
Szűz
Jáspis, nefrit, karneol
Mérleg
Opál, akvamarin, topáz, korall, lapis lazuli
Skorpió
Karneol, gránát, turmalin
Nyilas
Türkiz, kalcedon, olivin, lapis lazuli, zafír, kvarc
Bak
Macskaszem, malachit, rubin, krizopráz, ónix
Vízöntő
Sólyomszem, ametiszt, türkiz, gránát, cirkon, akvamarin
Halak
Ametiszt, korall, zafít, holdkő, olivin







Angyalok és Arkangyalok




Az
 angyalok testesítik meg Isten fényét, sugarai bennünk és körülöttünk vannak. Az Univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói. Energiájuk és erejük végtelen és különböző területeken működnek.
Az angyaloknak nincsen nemük, alakjuk mert energialények, de alakot tudnak ölteni, sőt testet is 24 órára ha életet kell menteni, de van olyan is, amikor emberi testben leszületik egy angyal, hogy átélje és tanulja azt amit az emberek csinálnak Isten engedélyével.
Ezek az emberek mások, a szemükből fény sugárzik. A szeretet fénye. Maga az angyal szó, élő Isteni fényt jelent. Görögül „Angelos". Az angyalok nagyon szeretnek segíteni, örülnek, ha ezt megtehetik, de a felelősséget nem vállalhatják át helyettünk, de viszont azt sem engedik, hogy függővé váljunk tőlük.
Hierarchiában élnek, de nem úgy ahogy mi emberek gondolnánk. Feladatkörük szerint létezik a hierarchia.
A 144 Atlantiszi angyalon kívül még nagyon sok angyal él az Univerzumban. Az Atlantiszi angyalok nevében az „el" végződés arra utal, hogy mindennél és mindenkinél közelebb állnak Istenhez.
Minden létező angyal meg tud jelenni álmainkban, érzéseinkben és gondolatainkban, sőt hangokkal is ha úgy akarják. Illatokkal is tudtunkra adják, jelenlétüket pl. ki tudják venni a kezünkből a tárgyakat is, ha úgy gondolják, ahogy nekünk nem jó, vagy pedig az ételnek az ízét ami nem tesz jót nekünk, megváltoztatják. Isten őket teremtette meg először pont azért, hogy könnyebben be tudjon hatolni az anyagba, de ez mára egy kicsit változott. Isten megteremtette a Földet, hogy benépesítse emberekkel. De, hogy ezt meg tudja tenni össze kellett sűríteni az energiát.
Isten leválasztott szintén egy másik darabot magából és ezek az angyalok. Amikor először civilizáció jött létre a Földön, pl. Atlantisz, ők hasonlóak voltak az angyalokhoz és Istenhez, nem volt annyira sűrű az anyag és az energia és ezért tudtak könnyebben kommunikálni velük.
Mindegyiknek más az ereje, rezgése, de ez feladatkörük szerint változik. Minél nagyobb az erejük annál nehezebb nekik az anyagi világban segítséget nyújtani. Ezért az Ofanimok segítenek áttranszformálni az energiát (általában ez automatikus), pl. az arkangyaloknál, királyangyaloknál stb.
Az angyalok láncolatot alkotnak, mert egységet képeznek az Univerzumban. Egymástól függetlenül is tudnak dolgozni, de párban is. A párosítást nem mindig mi döntjük el, hanem ők döntenek helyettünk legtöbb esetben. Az angyalok mindig úgy mutatják meg magukat, ahogy ők akarják, hogy ne féljünk tőlük.
Az angyaloknak van önálló tudatuk, ők mindenkit szeretnek, de tudnak érzéseket mutatni, hogy rávegyenek arra, amit ők szeretnének, hogy megértsük mi a dolgunk. Pl. tudnak haragot színlelni, ha azt akarják, hogy valamit ne tegyünk meg, tudnak negatív érzéseket is mutatni. Szeretnek játszani is, van humoruk. Vicceket is tudnak mesélni, ha fel akarnak vidítani bennünket, amikor szomorúak vagyunk.
Vannak romboló és pusztító angyalok, amelyek lerombolják a múlt dolgait, hogy fel tudjunk építeni új dolgokat. Pl.: új szakma, új élet. A pusztító angyalok vissza tudnak fogni bennünket, ha túl gyorsan, akarunk haladni anyagi vagy spirituális téren. PL. olyan is előfordul gyógyításnál a negatív programokat ők iktatják ki.

               Az angyalok osztályozása erejük és feladatkörük szerint


Uralmakra, hercegségekre, hatalmakra, birodalmakra, erényekre, hatalmasságokra és fejedelemségekre, trónokra, arkangyalokra, angyalokra tagolódnak.

Az emberekhez az őrangyalok vannak a legközelebb.
Az őrangyalok különleges helyet foglalnak el  az angyalok soraiban. Legfőbb hercegük Sandalphon. Ő felügyeli, az őrangyalok munkáját életeink során végig kísérnek bennünket és mindig faladataink szerint csoportokban dolgoznak. Rafaeliták, Urieliták, Gabrieliták, Michaeliták, Sarieliták, Raqueliták. Minden őrangyal egy arkangyal osztályhoz tartozik.
Az őrangyalokra nagyon sok szabály vonatkozik, más angyalokra kevesebb.
Nem szabad mögöttünk állniuk, fejünk tetejére pillantaniuk, mert megzavarhatná lelkünkre ható Isteni kapcsolat igaz és jó befolyását, mert gondolataikkal, érzéseikkel, pillantásukkal befolyásolhatnák döntéseinket akaratuk ellenére. Őrangyalok csak szemből, oldalról vagy fentről közelíthetnek meg, de Isten külön engedélyével mögöttünk is állhatnak, ha segíteni kell döntéseinkben, de ez kivételes esetre.
Élet-halál kérdésben, amikor a lélek nem tud dönteni, maradjon vagy nem és mi úgy látjuk élnetek, kell, mi segítünk a döntésben. Az őrangyalok sokkal jobban ismernek bennünket, mint mi saját magunkat.
Jobban szeretnek bennünket, mint a szüleink.
Abban az esetben, ha olyan tanulófolyamataink vannak, amik karmikusak esetleg halállal végződhetnek, balesetek, betegségek ahol műtét (komoly nagy műtét) általában Isten elaltatja az őrangyalt, hogy ne fájjon neki, ami velünk történik. Mivel annyira védene bennünket, hogy ne legyen semmi bajunk még magát is feláldozná miattunk, ez abban az esetben van, ha előrehozott halálidőpont van, amikor még nem dől el, hogy az illető él vagy hal, hogy az illető a haláltusát ne élje át.
Az őrangyalokkal érdemes sokat meditálni, ő tud rólunk a legtöbbet, így tud bennünket tanítani a különböző ezoterikus technikákra. Még abban is tud segítséget nyújtani, hogha van, egy problémánk melyik angyaltól kérhetünk tanácsot.

           

   A hierarchiák felosztása

A kilenc angyali rend
felső hármasság
szeráfok
kerubok
trónok
középső hármasság
uralmak
erők
hatalmasságok
alsó hármasság
Archék/korszellemek/fejedelemségek
arkangyalok
angyalok




             Az első szféra: Égi tanácsadóként szolgáló angyalok


1. Szeráfok: a tiszta szeretet angyalai, ők magasztalják az Urat, ők magasztalják a teremtőt és fenntartják a teremtést magát, leküldik a teremtő energiáját. Ők állnak Istenhez a legközelebb.

2. Kerubok: (,,Isten lovasai") bölcsesség és harmónia angyalai, ők a csillagok és mennyei szférák őrzői és őrzik a kerubok az életfához vezető utat, lángoló kardjuk van. 22 beavatási szint van, amíg nem érjük el fejlődés megfelelő fokát, nem engednek magasabb szintre.

3. Trónok: (a bolygókat őrzik)
Ez a hármasság, a szeráfok, kerubok és trónok közvetlenül fogadják a forrás fényét és amikor áttranszformálják irányítják az alsóbb hierarchiák felé. (Isten szellemi törvényeinek képviselői)

             A második szféra: Angyalok, akik égi kormányzóként működnek


4. Birodalmak (Dominiumok, uralmak) Ők irányítják az alattuk levő hierarchiákat. A kegyelem csatornái. Ritkán veszik fel emberekkel a kapcsolatot, de segítik megkönnyíteni az átjárást a szellemi és fizikai világ között.

5. Erények: (erők) Ők akik csodát szoktak tenni, hozzájuk emeljük fel tudatunkat. Ők segítik az új korszakban a tudatemelkedést.
 
6. Hatalmasságok: (A születésről és a halálról szól, ennek folyamatában vesznek részt.) Ők vigyáznak arra, ha meghalunk, ne tévedjünk el az asztrál síkon és a karma urai is ezekhez a hatalmasságokhoz tartoznak. Több karma is van, nemcsak emberi: Népkarma, közösségkarma, és Univerzális karma.
Halálunk után több dolog történhet:
§  Önként elindulunk a fénybe.
§  A lélek túlzottan ragaszkodik emberhez, tárgyhoz, helyhez
§  A lélek meg tanulandó feladata itt ragadni, vagy a hozzátartozó görcsös kapaszkodása a lélekhez, túl gyors halál esetén a lélek nem tudatosítja, hogy meghalt.

             A harmadik szféra: az angyalok, akik égik küldöttekként működnek.


7. Fejedelemségek: (Archainok, hercegségek) Nemzetekről, városokról, nemzetközi társaságokról és emberek igen nagyszámú csoportjairól gondoskodnak. (Multicégeknek is az irányítói) Az Univerzumban munkálkodnak, a Föld viszonylag kis részét képezik fennhatósági körüknek. Másik feladatuk: Az egység képét vetítik az embernek.
(Meditáció az egységről)
 
8. Arkangyalok: Vezetik az angyalok csoportjait. Felelősek a fényért való munkálkodás folyamatáért. (Fénymunkások)
Az Univerzumban több millió arkangyal él, de a Földdel való kapcsolatért Rafael, Michael, Uriel, Racziel, Jehudiel, Metatron felel.
 
9. Angyalok: A legalsó hierarchián állnak, közülük választódnak ki az őrangyalok (ők írnak is karmikus feljegyzéseket az emberekről). Ők állnak legközelebb az emberhez.

               Királyangyalok


Az atlantisziaknál és az esszénusoknál is különleges helyet foglaltak el a királyangyalok. Az írások 12 királyangyalt említenek. Minden királyangyalhoz tartozik egy hang vagy betű az ABC betűi közül, melynek segítségével ráhangolódnak meditáció során a kapcsolatfelvételre.

Minden betű kifejezi az ABC szellemi tartalmát:
PL: Isten energiája:
I = változtatás, váltás, áttörés, elindulás, újítás
S = lehetőség, siker, felemelkedés
T = bölcsesség, isteni döntések, siker
E = szolgálat, gyógyítás, segítés, szeretet
N = megértés, megbízhatóság, fegyelem

ARKANGYALOK

Az arkangyalok a három nagy triád harmadik rendjébe sorolhatók. Ők a második csoport a háromszintű rangsorban, alattuk az angyalok-őrangyalok dolgoznak, felettük a fejedelemségek.
Az arkangyalok az isteni szeretet megnyilvánulásai, az emberek személyes segítői. Magas intelligenciával rendelkeznek, ami párosul Isten legfőbb alázatával, szerteáradó szeretetével. Segítenek megtartani a Földet, a rajta folyó fejlődést elősegítve. Tevékenységük kizárólag pozitív érzéseken, gondolatokon és tetteken követhető nyomon. Nincs bennük más, mint alázat úgy az Isten, mint az ember iránt. A szabad akaratot mélységesen tiszteletben tartják, nem avatkoznak be, ha nem indokolt, s visszahúzódnak, ha negativitást érzékelnek. Nincs negatív részük, ezért nem is ismerik ezt a fogalmat. A negatív nem pozitív, ezért nem lépnek, ha gondolataidban, szavaidban vagy tetteidben negatívat érzékelnek. Tisztán szellemi lények, isteni energiaáramok. Ha ismernék a sötétséget, lenne lelkük, tudnának gondolkodni és érezni. De mivel nincs bennük (a szellemben) két pólus (sötét és világos), nincs min gondolkodniuk, hiszen mindig csak azt tudják tenni, ami a jó. Ők maguk a pozitív pólus. Nem tudnak másként cselekedni, csak pozitívan. Ahogy az asztal sem lehet szék, mert hát asztal...
Nagy áldás nekünk, hogy ők vannak. Földi énünk igencsak gyenge lenne égi segítség nélkül. Minden tetted mellett ott állnak, hisz bár specialisták, egyszerre a Föld bármely pontján képesek jelen lenni. Ha tetteik, segítő szándékuk megegyezik Isten szándékával, biztos lehetsz, hogy megteszik, ami tőlük telik. Ha mégsem, abban is végtelen szeretetüket kell felismerned. Ha közel állsz igazi önmagadhoz, őszinte szívvel fogadod a nem segítést
is, mert tudod, ez is a javadra van. Gondolkodj el ilyenkor, miért is válik ez előnyödre...
Bármilyen ügyben hívhatók, de mindegyiket saját tehetsége, specialitása szerint kérd. Négyet sokkal jobban ismerünk közülük, de ennél lényegesen többet tartanak számon a világ vallásai. fordulhatunk. Az angyaloknak nincs nemük, mert ez magával hozná a szexualitást. Nincs szükségük nemre.  Az angyal nem lehet csábító, nem lehet kacér. Ha ilyesmivel találkozol, az nem angyali lény.
Az arkangyaloknak vannak jellemző működési területeik, megjelenési formáik, színeik. Ettől függetlenül bármilyen formában megjelenhetnek. A színek abban segítenek, hogy könnyebben behívd őket, egyszerűbb legyen a vizualizálás.
 
Ugyanúgy, ahogyan az Angyalok feladata az egyes ember vezetése, az Arkangyalok feladata egyes népek vezetése. Minden nép fölött egy Arkangyal található.
Vannak szabályosan és szabálytalanul fejlődött Arkangyalok. A szabályosan fejlődött Arkangyaloknak köszönhetően alakul ki az adott népre jellemző temperamentum. A szabálytalanul fejlődött Arkangyalok révén (akiknek már Formaszellemekké kellett volna válniuk) alakult ki az egyes népekre jellemző nyelv.

A keresztény ezoterikában négy fő Arkangyal ismeretes de valójában 7 van

    - Michael,
    - Gabriel,
    - Raffael,
    - Uriel.
   - Raquel
     -Sariel
    -Metatron




Az angyalok feladata a Föld asztráltestének a tisztítása is, amire azért van szükség, mert rendszeresen beszennyeződik. Ezt többek között az emberben lévő haragos vagy türelmetlenséggel teli érzelmek okozzák. Mindazzal, ami a gondolatvilágunkban van, s nem elég tiszta, nem elég morális, minden agresszív, vagy türelmetlen gondolattal, amit ki sem mondunk, csak rágondolunk, egyfajta asztrális környezetszennyezést hajtunk végre. Az angyalok feladata, hogy ezt újból és újból megtisztítsák. Ez szintén egy segítség, kegyelem. Pár ezer év múlva el kell oda jutnia az emberiségnek, hogy ezt maga oldja meg.

Az arkangyalok ugyanakkor nemcsak az ember étertestére hatnak, hanem a Föld étertestének tisztítása is az ő feladatuk. A Föld étertestét az ember a beszéd által tudja beszennyezni. Tehát, a kritikával, a haragos beszéddel, a hazugsággal éteri környezetszennyezést hajt végre. Ezeket az éteri szennyeződéseket az arkangyalok pucolgatják a Föld étertestéből.

Arkangyalok és a nemeskövek

Ariel

Nevének jelentése: Isten oroszlánja
Aura: rózsaszín
Kristály: rózsakvarc 
A természet nagyhatalmú angyala. Segíthet a környezetvédelem területén, gyógyítja a házi és vadonélő állatokat, kinyilatkoztatásokban. Jelenléténél könnyed szellőt érezhetünk bőrünkön, szélzúgását hallhatjuk.


Azrael

Nevének jelentése: Isten segítsége
Aura: nyers fehér
Kristály: kalcit: krém sárga 
Elsődleges feladata, hogy átsegítse az emberi lelkeket a fizikai halálon és segítsen az itt maradottaknak a gyász idején. Akár lelki akár anyagi problémánk van e téren hívjuk bátran segítségül.


Chamuel

A béke forrása: emlékezni arra, hogy nincs más, csak szeretet.
Nevének jelentése: ő látja Istent, Isten-látó, Isten-kereső
Kulcsszavak: feltétel nélküli szeretet, gondoskodás, kapcsolatok, figyelmesség
Színe: rózsaszín és narancs
Köve: zöld fluorit
Aura: halványzöld
Feltűnően kedves, bájos, szeretetteljes lény.
Jelenléte a könnyed izgalom lámpalázhoz hasonló érzetét kelti bennünk.
Látja valódi értékeinket és feltétel nélkül szeret bennünket.
Chamuel arkangyal a tisztaság és a feltétel nélküli szeretet megtestesülése. Arra hívja fel a figyelmet, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk és bíztat, minden hibánkkal együtt fogadjuk el magunkat. Hiszen csak akkor tudunk másokat is szeretni, ha képesek vagyunk önmagunk szeretetére.
Fel tudja vidítani a lelkünket akkor is, ha szívünket depresszió és kétségbeesés nyomasztja vagy ha magányosnak érezzük magunkat. Segít leküzdeni az előítéleteket, az irigységet vagy éppen a bűntudatot. Gyógyítja az aggódást, békét és megnyugvást hoz életünkbe.
A benső békességünk elérése mellett Chamuel arkangyal ügyel a világbékére is. A megfelelő pillanatban közbeavatkozik, védi és oltalmazza a világot minden félelmetes és gonosz energiától.
Feladatai közé tartozik a veszélyes erők eltávolítása, hogy megelőzze a világ sorsának rosszra fordulását. Segít lezárni múltbeli kapcsolatainkat és jelenlegi kapcsolatainkban is értékes tanácsokkal szolgál. Felhívja a figyelmet arra, hogyha szeretünk valakit, biztosítsunk elegendő szabadságot számára, ne legyünk túlságosan ragaszkodók, ne fojtsuk meg szeretetünkkel és ne ellenőrizzük állandóan, hagyjuk, hogy bátran önmaga lehessen.
Segítségét kérhetjük, ha a szülő-gyermek kötelék-erősítést igényel, ha elveszítettünk egy hozzánk közel álló személyt, ha szeretetre van szükségünk, vagy ha nem értékeljük kellőképp az életünkben jelenlévő szeretetet.
Feladata oltalmazni a világot beleértve a személyes világunkat is a félelmek és alantas energiáktól. Gyógyítja az aggódást, békét, nyugalmat hoz. A világbéke létrejövetele miatt is hívhatjuk. Segít a kapcsolatok létrehozásában, erősítésében, a lelki társak felbukkanásában. Karrier, életcél megtalálásában az „elveszett" dolgok meglelésében. Csalhatatlan, könnyed izgalom, testbizsergés, lámpa lázhoz hasonlatos érzés keríthet hatalmunkban, amint felbukkan.


Gábriel

A "Gábriel" szó jelentése: ISTEN ereje, Isteni erő, ISTEN az én erőm, erősségem.
Aura: rézszínű
Kristály: citrin 
Neve a Gibor szóból ered, "Ísten az én erősségem". Ez a kifejezés mindannyiunkra igaz, nem számít honnan jöttünk, Isten ereje mindig átáramlik rajtunk, és Gábriel segíthet, hogy félelmet nem ismerve merítsünk belőle. Általa jő el a Szentlélek is.
Színei indigókék, fehér, aurája rézszínben tündököl. Így amikor rezet vagy citrint viselünk, könnyedén összekapcsolódhatunk az energiájával.
Gábriel arkangyal jellemzése, segítségei, útmutatása melyekért fordulhatunk hozzá.
Útmutatást ad: ha munkahelyet keresünk, ha különböző változások álnak előttünk (mint például költözés, nagyobb beruházás), ha nem látjuk az élet értelmét, s szeretnénk megérteni életünk valódi célját. Segít ha letérünk lelki ösvényünkről, ha új kapcsolatba kezdünk vagy családot szeretnénk alapítani, ha álmainkat és látomásainkat meg akarjuk érteni, ha spirituális látásunk akadályozott.
Továbbá segít ha méregteleníteni akarjuk testünket, tisztítani a negatív gondolatoktól szellemünket, ha pszichés támadás ér vagy valaki problémáját magunkba szívtuk, ha szexuális zaklatásnak vagyunk kitéve, ha környezetünket negatívnak érezzük (például otthoni munkahely tértisztítása), ha azért érezzük piszkosnak, mert kirabolták a helyiséget.
Különböző fohászok, melyeket használhatunk (vagy magunk is készíthetünk bármilyent):
"Gabriel Arkangyal kérlek segíts - (itt nevezd meg tervedet, pl. vezess engem a lelkem ösvényén, mutasd meg élethivatásom, tisztítsd meg testem, lelkem, elmém) - kérlek engedj utat kreatív energiámnak, segíts megnyitni elmémet, hogy igazán eredeti gondolataim születhessenek és hogy energiám, motivációm mindvégig megmaradjon.
Köszönöm neked Gabriel!"
A feltámadás angyala, a feltámadás lángját hordozza magában, mint újra életbe hozni azt, aki halottnak látszott vagy felébreszteni a „halálának" hitt álmait. Spirituális fejlődés érdekében közli veled fő feladataid. Gyógyítja a szorongást, segíti a kommunikációt. Sőt inkább tanítja mivel kiváló házi tanár. Számíthatunk rá a terhesség ideje alatt és a szülésnél egyaránt és gyermek örökbe fogadásánál. Támogat a művészetben és művészetekkel rokonítható tervekben, média feladatokban.


Hániel

Nevének jelentése: Isten dicsősége
Aura: kékesfehér
Kristály: holdkő 
Régi időkben egyike volt azon arkangyaloknak, akik a csillagász papokkal dolgozott együtt és részt vett a spirituális gyógyászatban. Így minden csillagászati dologgal kapcsolatosan nagyszerű segítő és többek között a Hold energiájának elfogadásában is. Így gyógyítja a menstruációs zavarokat, problémákat. Előhozza a elsősorban a tisztánlátást és a látnoki képességeket. Akkor is számíthatunk rá ha barátok közt és-vagy harmóniában kívánunk élni.
Támogatja a gyógyítókat.


Jeremiel

Nevének jelentése: Isten kegyelme
Aura: ibolyaszín
Kristály: ametiszt 
Segít félelem nélkül felmérni múltunkat, levonni a történet tanulságát, irányításával rengeteget tanulhatunk eddigi életünkből. Sőt jövőben, lélekben megerősödve összpontosíthatunk a szeretetre. Tehát bátran hívjuk, ha önvizsgálatot, életünk felülvizsgálatát kívánjuk és a szükséges változások végrehajtásánál is ott lesz velünk. Gyógyítja az érzelmeket. Segíti a tisztánlátást, jóslat tartalmú álmokat hoz és profetikus látomásokat. Álmunkba hívjuk vagy nappali elmélkedésünkben.


Jophiel

Nevének jelentése: Isten szépsége, gyönyörűsége
Aura: pink
Kristály: rózsaszín turmalin (rubelit) 
Művészek pártfogójaként közismert, metafizikai és fizikai síkon egyformán támogat a kiteljesedésben. Segít lángra lobbantani a bennünk lakozó alkotói szándékot. Gyógyítja a negatívitást és a káoszt, az életritmus megnyugtató lelassítását, hogy ne kapkodjunk idegbajos módjára. Szépséges gondolatok keltésére serkent és a környezet megszépítésére. Jellemzője a  könnyed érzés és hangulatunk vidámra fordulása.


Metatron

Nevének jelentése: Enoch a próféta,Isten író deákja
Aura: zöld és rózsaszín csíkokkal
Kristály: dinnye turmalin 
Égi feladata: mennyei krónikás, „jegyzőkönyv" vezető, aki igaz mértékkel mér minden emberi dolgot. Fáradhatatlanul igyekszik segíteni a Föld lakóit. Ég és Föld közötti közvetít.
Segít abban, hogy egyedül rád jellemző módon kerülj kapcsolatba Istennel. Gyógyítja a tanulási nehézségeket és gyerekkori problémákat. Különösen a spirituális vénával megáldott gyerekek sorsát viseli szívén. Támogat az eredményességben az előre lépésben a halogatásban, írásban, spirituális megértésben, szétszórt figyelem összpontosításában, hiperaktivitásban.


Michael

Nevének jelentése: Istenhez hasonlatos
Aura: kék, kékeslila
Kristály: szuglit 
Legfőbb célja megszabadítani a Föld és lakóit a félelmekből eredő mérgektől. Kéri és biztatja azon lelkeket kik alkalmasak arra, hogy mutassák meg a spiritualitás és gyógyítás lényegét minden adandó lehetőségben, alkalomban. Gyógyítja a félelmeket, idegességet, tisztítja az energiát, védelmet biztosít minden szinten. Hívhatjuk, ha állást kívánunk foglalni hitünk felvállalására, bátorságot, erőt ad. Segít fokozni az önbecsülést, érdemességet, irányítást, motivációt. Életerővel, energiával álld meg. Minden alacsony minőségű energiát és entitást elűz, megtisztítja a teret. Minden lélek spirituális sorsának a megoltalmazására hivatott. Ha nő spirituális utad nőttön nő Michael energiája dolgozik benned.


Rafael

Rafael nevének jelentése: "Isten gyógyító hatalma, - Isten gyógyít, - Isten meggyógyít."
Aura: smaragdzöld
Kristály: malachit 
Színei: általában zöld, de ritkábban lila is mert, Rafael a gyógyítás és szívcsakra színét sugározza.
A név a héber rafa (gyógyítani) szóból eredeztethető. A teljesség és az egység Arkangyala is egyben.
Rafael nagyon kedves, gyöngéd, csak úgy árad belőle a szeretet. Jelenlétét a környezetünkben észlelhető smaragdzöld fényszikrák jelzik. Az emberek szelleme felett ál, de mivel a vándorok kísérője is egyben, ezért segít úticélunk megtalálásában, és vigyáz csomagjainkra is, ha megkérjük rá.
Rafael minden fizikai lény eredményes gyógyítója, így a házi és vadon élő állatok gyógyításában is segít, és hatása szinte rögtön észlelhető, mert az állatok nálunk sokkal fogékonyabbak a gyöngédségre és a szeretetteljes gondoskodásra.
A gyógyítás minden formájával segít minket, hagyományos és kiegészítő gyógyászattal egyaránt. Rafael Arkangyal segít meggyógyítani a testet, az elmét és a lelket, a következő helyzetekben kérhetjük közbelépését:
- ha betegségben szenvedünk, vagy egy ismerősünk beteg (de ha ő elutasítja, akkor csak a szorongás oldását kérjük a beteg számára Rafaeltől)
- ha gyógyítók vagyunk, és segítségre vagy útmutatásra van szükségünk
- ha gyógyítót, vagy egy kiegészítő gyógyászattal foglalkozó iskolát keresünk.
- ha gyógyszer után kutató tudósok vagyunk.
- ha orvosok, vagy sebészek vagyunk.
- ha valamilyen fájdalmunk van: fizikai, érzelmi, vagy szellemi
- ha segítségre van szükségünk a múlt sebeinek gyógyítására, (fizikai, érzelmi, vagy szellemi értelemben)
- ha valamilyen kapcsolatunk javításra szorul.
A belső, azaz spirituális utazáson résztvevőket lelki útmutatással támogatja, segít megkeresni az igazságot. Segítségül hívhatjuk a tanítványok harmadik szemének felnyitásához a spirituális energiák felé. (A harmadik szem spirituális energia központ - csakra - amely ha jól működik, lehetővé teszi a tisztánlátást).
Rafael hatókörébe tartozik a szelleműzés és tértisztítás is. Mihály Arkangyallal együtt sikeresen kiűzik a gonoszt az emberekből, és a fizikailag behatárolható helyekről.
Salamon végrendeletéből tudjuk, hogy Rafael egy hatágú csillag jelű gyűrűt adott a bölcs királynak, mely megvédte őt a démoni erők támadásától.
Jellemző rá az utazók mindenre kiterjedő oltalmazása is. De a szenvedély betegségek, beteges vágyak leküzdésében is segít.
Rafael egységet hozhat az életünkbe, ezúttal segít:
- ha fizikai, érzelmi, szellemi és éteri részünk egységre vágyik
- ha lelkünket nem érezzük egésznek
- ha megrázó élményben van részünk és újra egészségre vágyunk
- ha elveszítettünk egy társat és nem érezzük magunkat egésznek
- ha véget ért egy kapcsolatunk, és le vagyunk törve
- ha úgy érezzük, elvesztettük a lelkiségünket.
Valahányszor fizikai bajt érzel magadon vagy más embereken, állatokon (baleset is lehet), kérd Rafael Arkangyalt a gyors gyógyuláshoz és figyelj a belső sugallataidra, mert azon keresztül mondja meg hogy mit tudsz te tenni.
Ha távgyógyítást szeretnél létrehozni valaki számára akkor lelki szemeid előtt lásd a beteget, majd a gyógyító Angyalt és hogy bevonja smaragdzöld sziporkázó fénnyel a beteg testrészt, de előtte kérd az angyalt hogy menjen a helyszínre és nevet is mondj, mondd el mi a baja, és köszönd meg a segítségét.
De kérhetsz rövid fohászokat is, melyek így hangzanak:
Rafael Arkangyal, kérlek gyógyítsd meg a múltbéli sebeimet, -sebzett lelkemet, - fizikai,szellemi,érzelmi fájdalmamat.
Rafael Arkangyal segíts testemnek meggyógyulni, -mást meggyógyítani, - meggyógyítani és jobbá tenni kapcsolatomat -vel, - segíts felépülnöm, - segíts gyógyító munkámban.
Az ásványkövek közül hozzá tartozik a smaragd és a malachit.
Gyógyítja a pszichés betegségeket, segíti a gyógyítókat, állatokat is, szenvedélybetegségek, beteges vágyak megszüntetése vagy csökkentése. Utazok oltalmazója, spirituális utazókat lelki útmutatással, támogatja, segít megkeresni az igazságot, Mások érdekében is jó hívni.  Gyakran együtt dolgozik Mihállyal, ha ártó szellemek vagy ártalmas energiák eltávolítása a cél. Ezért a szelleműzés és tértisztítás is hatáskörébe tartozik.  Segít a tisztánlátásban.


Raguel

Nevének jelentése: Isten barátja

Aura: halványkék
Kristály: akvamarin 
Igazság és pártatlanság angyala. Olyan, mint az „akkutöltő" így kiváló segítség energia hiánynál, levertségnél. Sokoldalú személyiség, személyes ügyvéd, spirituális tanácsa adó-terapeuta, házi edző és tanító. Gyakran tevékenykedik valamely segítő csoport tagjaként. Gyógyítja a magán életi és a szakmai kapcsolatokat, együttműködést. Segít az elmélkedésben, érvelésben, vitakészségben, megoldásban, feloldásban, homályos helyzetek megszüntetésében, fegyelmezettségben, védelem igazságtalan bánásmód esetén.


Raziel

Nevének jelentése: "Isten Titka". Isten tudása, gyógyító
Aura: szivárványszínek
Kristály: hegyikristály 
Raziel a spirituális eszmék megértésében és gyakorlatba való átültetésében támogat bennünket. A titkos tartományok Angyalaként és a Legfensőbb Misztériumok Uraként ismeretes. Az Arkangyalok birodalmának mágusa és alkimistája, így segíteni tud abban, hogy megértsük az emberi logikát meghaladó eszméket, a hétköznapi gondolkodást kitágítja, de közben gyógyító hatással is bír.
A legenda szerint Raziel "a minden Égi és földi tudás" könyv szerzője. Miután Ádám és Éva kiűzettek a paradicsomból, Raziel adta át Ádámnak ezt az írást, melyből megnyilvánul Isten kegyelme.
Később Metatronhoz, Énokhoz kerül, Noé is Rafael Arkangyal segítségével jutott hozzá egy másolathoz s az ebben való útmutatások alapján építette meg bárkáját és mentette meg a vízözön bekövetkezésekor az élőlényeket.
Úgy gondolják, hogy Salamon is uralta valamikor a Raziel könyvet és e ritka de óriási tudással győzte le a démonokat. Hatékonyan segít a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más elvont elméletek tanulmányozása során, és segítségével fogékonyabbá válunk a magasabb szintű látnoki képessségekre is. Javítja a tisztán hallást, tisztán látást, az Isteni Útmutatás érzékelését.
Raziel aurája a szivárvány minden színében pompázik, mint egy szép prizma. A tisztánlátást a hegyikristály segíti. A tisztán látásnak ezer féle szép előfordulása van: képek cikázhatnak át lelki szemeid előtt, a fizikai környezetedben vissza-visszatérő látványokat tapasztalsz, aurát, energiát vagy valamilyen jelenést érzékelsz, de álmokban is megjelenhet.
De ha van egy kis időd, tudatosan is hívhatod Őt. Mivel közleményei alapvető fontossággal bírnak, legjobb egy csöndes zavartalan helyen szólítani. Hunyd be a szemed, lélegezz mélyen és lassan, csöndesítsd el az elméd, és kérd őt gondolatban:
"Raziel Arkangyal, kérlek oldd fel a szellemem befogadó képességét korlátozó hiedelmeimet és félelmeimet, hogy tisztán láthassak, és megértővé váljak. Kérlek nyisd meg az elmém, hogy az Égi földi összefüggéseket megláthassam, és saját szellemi fejlődésem és az emberiség hasznára fordíthassam."
Ő adta át a tudást a gyógynövényekről. Ezoterikus tanok és kinyilatkoztatások értelmezése, szent geometria, kvantum fizika, alkímia, szellemi megnyilvánulások, látnoki képességek, isteni energiák megszerzése, tisztánlátás és minden dolog határtalan megismerése tartozik hatás körébe. Tudást hozza el a spirituális „titkokról". Gyógyítja a spirituális és a pszichés blokkokat.


Uriel

Az "Uriel szó jelentése: Isten Fénye, Isteni Fény és tűz.
Aura: halványsárga
Kristály: borostyán 
Jelmondata: A Szeretet a tűz hevével lángol.
Színei: arany és lila
Kulcsszavak: béke és a nyugalom, ajándékozás, elfogadás, a szolgálat és az odaadás.
Nevének jelentése még: Isten Tüze, lángja, mivel rávilágít a helyzet lényegére, előrejelzéseket ad életeseményeinkkel kapcsolatban, így felhívja a figyelmet különböző veszélyekre. Uriel hívta fel Noé figyelmét is a közelgő veszélyre, és Ő juttatta el a Kabbalát az emberekhez.
Az Akasha-krónika őrzője, az Angyal seregek vezére, fényével megszabadít a démonoktól. A legokosabb arkangyalok egyike, éleslátó, ugyanakkor kiváló gyakorlati érzéke van, így inkább olyan, mint egy öreg bölcs Mester és nem mint égi hatalmasság. Ha segítségét kéred, szinte észrevétlenül, egyszer csak jó ötletek pattannak ki fejedből.
Segít, ha nem találjuk a belső békénket, - ha félelmeinktől meg szeretnénk szabadulni, - ha nem tudunk egy helyen (munka pl.) vagy egy kapcsolatban megállapodni, azaz állandó nyughatatlanságban vagyunk és szeretnénk ettől megszabadulni.
Ha dühösek vagyunk és idegesek, Ő megnyugtat minket, - ha saját magunkon belül és kívül a világban is békét szeretnénk, - ha kapcsolataink nem harmonikusak, - ha nem tudunk elfogadni, - ha a kialakult érdek-jellemünket nem tudjuk kijavítani, - ha kimerülésig adakozunk.
Uriel Arkangyal, mivel vonzódik a víz elemhez és a villámláshoz, viharokhoz, úgy tartják, hogy képes segíteni az embereken természeti katasztrófáknál, például áradások, földrengések, tüzek, hurrikánok, tornádók és a Föld nagy változásainak időszakában.
Továbbá tud még segíteni: különböző tanulmányok, vizsgák esetén, írásnál, erősíti az Isteni fohászt, segíti a spirituális megértést, és az alkímiában is segít.
Fohászok Uriel Arkangyalhoz (attól függően, hogy éppen mire van szükségünk):
Uriel Arkangyal tölts el engem békével, szüntesd meg félelmeimet, hozz békét a világba...
Uriel Arkangyal, segíts, hogy másokat szolgálhassak, és eleget tegyek isteni célomnak, és add, hogy megtapasztalhassam az emberek segítésének örömét...
Uriel Arkangyal szükségem van bölcs meglátásaidra a helyzet megoldásához (itt mond el milyen témában kéred a segítségét). A lehető legtöbb hírre és adatra van szükségem, ezért kérlek, egyértelmű jelekkel add tudomásomra a megoldást, melyhez elmém teljesen nyitva álljon, és képes legyek befogadni a tudást, mint üzenetedet.
Szolgálat, béke szelleme, szeretet, gyógyulás, bátorság jellemzi és segít is ezekben, ahogy be tudjuk fogadni. Arra tanít, hogy légy nyitott és elfogadó, kész válaszára, míg átvezet a nehéz időszakon. Azokat keresi, kik készek befogadni szeretetét és oltalmát. Gyógyítja a neheztelést és segíti a megbocsájtást. Segíti a spirituális megértést, tanulmányokat, vizsgákat, írást, probléma megoldást. Hozzá tartozik többek között az alkímia, isteni mágia, és a Föld változásai is.


Sandalphon - Őrangyalok Hercege

Nevének jelentése: Elijah, a próféta
Aura: türkiz
Kristály: türkiz 
Ő jutatja el az imákat, fohászokat Istenhez amelyekre válszolni is fog. Figyelj milyen belső hangokat vagy zenét hallasz az lesz a válasz. Hatalom, erő, bőség, szépség, életöröm dicsőség angyala. Feladatai közé tartozik a Föld gyógyítása is. Segít abban, hogy biztonságos kapcsolatot építsünk ki Menny és Föld között. A legmegfelelőbb személy ki segíteni tud lehozni a spirituális energiákat a földre. Biztonságot nyújt és megtanít arra, hogy azt ne önmagunkon kívül keressük, hanem nézzünk önmagunkba és higgyünk angyalainkban. Gyógyítja az agresszív hajlamokat.


Zadkiel

Szó jelentése: ISTEN igazságossága, ISTEN igazsága.
Aura: sötétkék
Kristályok: lápis lazuli
Kulcsszavak: a megbocsátás, a kegyelem és a tolerancia.
A negatív energiákat is segít átalakítani pozitívvá, illetve semlegesíteni.
Segítségével könnyebben tudunk megbocsájtani magunknak és másoknak, akár az ellenünk vétkezőknek is, mert a könyörület energiáit aktiválja életünkbe.
Segíti együttérzésünk kibontakozását, és megláttatja magunkban és másokban is az Isteni Fényt.
Szívünkről leveszi a neheztelés súlyát és a megbántás terheit, így segítségével megszabadulhatunk haragunk vagy bánatunk ördögi köréből, mely mindig visszatérítette gondolatainkat a problémára.
Ezentúl ezek helyébe léphet a kegyelem, tolerancia és megbocsátás.
Ha sértődöttséget, keserűséget, gyűlöletet vagy haragot érzünk mások iránt, ezeket is pozitív energiává változtatja.
Segít, még ha nehezünkre esik másokat tolerálni, viselkedésüket elfogadni, vagy saját tulajdonságaink elfogadása is nehezen megy.
Továbbá kérhetjük még közreműködését elveszett tárgyak megtalálásánál, memória javításnál, emlékezetvesztésnél (ha elveszett tárgyakat keresünk) illetve fontos adatok, szövegek megjegyzésénél (tanulmányok, tesztek), részvét esetén, érzelmi és fizikai gyógyításnál (Rafael Arkangyallal együtt).
Zadkiel Arkangyal magas frekvenciájú "ibolyaláng" spirituális energiával dolgozik, ezt a lángot a 7. energia sugár mestere: Szent Germain hozta le nekünk, ezért minden hasonló esetben hozzá is fordulhatunk, például ha testünket, lelkünket és szellemünket megtisztítani szeretnénk, ha Isten és köztünk lévő akadály elhárítását kérjük, ha gyorsabb spirituális fejlődésre vágyunk, ha negatív karmánkat szeretnénk átalakítani (Karmael Arkangyallal kérhetjük, amennyiben kap rá engedélyt, segít).
Amennyiben emlékszünk rá, segít átalakítani előző életbeli rossz emlékeinket. Ha a bolygónk karmájában pozitív változást szeretnénk, eredményt érhetünk el vele.
Amikor csalódás ér akkor is kérheted Zadkiel segítségét, ehhez egy fohász:
"Zadkiel Arkangyal, kérlek segíts meggyógyítani a szívemet, old fel bennem a csalódottság görcsét, így a neheztelést vedd le a vállamról, add hogy irgalmas és kegyes legyen a szívem, segítsd a tisztán látásomat."
"Nyugalmat és bizalmat önts szívembe, ha aggódok vagy szorongok, ezáltal kezedbe és Isten kezébe adom e helyzet megoldását, mert bízom az isteni összhang és bölcsesség hatásában. Köszönöm."
De attól függően, hogy mi a problémánk, különböző fohászokat kérhetünk, például:
"Zadkiel Arkangyal segíts megbocsájtanom másoknak és magamnak, tisztíts meg ibolya színű lángoddal."
"Zadkiel Arkangyal lépj velem kapcsolatba, hogy megszüntessük a bolygó negatív karmáját" ...stb.
Kegyelem és jóakarat angyala, könyörgés hatalmának őre. Gyógyítja az emlékezést, gondolkodást, csalódásokat, érzelmeket, fizikai betegségeket. Segít a megbocsájtásban a feloldásban, tanulmányokban, tesztekben. Szintén dolgozik Mihállyal mikor a negatív energiákat kell az együttérzés vagy könyörület pozitív energiáira cserélni. Segít meglátni magunkban és másokban az isteni fényt.





               Bukott angyalok


Ők az ördögök. Ezeknek a bukott angyaloknak az a feladata, hogy megkísértsenek bennünket és elbuktassanak. Az ördög fogalmát mindenki ismeri, mert minden vallásban lehet velük találkozni, főleg a keresztény vallásban (Isten = fény; ördög = árnyék).
Sataniel a vezetőjük, ő volt a fényhozó angyal, fellázadt Isten ellen, mert lenézte az embereket, de Michael arkangyal seregei legyőzték őt és Isten elvette tőle az „el" szócskát ás ő lett az anyag angyala. Így lett Satanaelből sátán, és ettől kezdve lett az ördögöknek nevezett bukott angyaloknak leghatalmasabb hercege.
Mindebből láthatjuk:
1.     A sátán esetében egy megszemélyesült erőről van szó, amelynél egyértelműen egoisztikust táplálja
2.     Az „ördög" fogalma nem csak egy, hanem számtalan személyiségre vagy megszemélyesült erőre vonatkozik.
3.     Ezeket az ördögöket is Isten teremtette, tehát az Ő hatalma alatt állnak.
4.     Az ördögök, angyali származásuknál fogva,  egy ennek megfelelő hatalmi erővel rendelkeznek.
Ahogyan az angyaloknál megvan a rangsor, úgymint: angyalok, arkangyalok, hatalmak, erősségek, hercegségek, kerubok, szeráfok, stb., hasonlóképpen adott az ördögöknél is egy ilyesfajta hierarchia. Ez a rangsor a következő:

Ördögök - a legalacsonyabb rang
Főördögök
Vezérördögök
Démonok
Fődémonok
Vezérdémonok - a legmagasabb rang

Ezeknél a szellemlényeknél egy ember megszállását a következők motiválják:
1.     az ember isteni eredete miatti irigység
2.     megakadályozni az embert abban, hogy felismerje eredetét és ezzel együtt megtalálja az Istenhez vezető utat
3.     a hatalom elvesztése miatti bosszúvágy
4.     szövetségest nyerni Isten ellen
5.     abból a be nem ismert, Isten közelsége iránti vágyból - akinek nem lehetnek közelében (trónfosztottság) - szállnak meg egy embert, hogy legalább az ember lelkében lakozva Isten fényének közelében lehessenek.

A fenti kategóriákba tartozó szellemlények okozta megszállottság hatásai a megszálló szellemlények ragjától, vagyis erejétől és ugyanakkor a célszemély „minőségétől" is függ. A megszállottságot, illetve azt, hogy létrejöhet-e egyáltalán és ha igen milyen mértékben,  a célszemély alábbi személyiségjegyei befolyásolják:

1.     Akaraterő / a célszemély labilitása
2.     Befolyásolhatóság
3.     Istenhit / Az illető Istenbe vetett hite
4.     Hithez kötöttség
5.     A karakter erőssége
6.     Nyílt vagy elfojtott, be nem teljesült kívánságok (pl.: hatalomra törekvés, pénzéhség, gyűlölet, féltékenység stb.

Két választásunk van, hogy hova álunk a fény vagy az árnyék oldalára. Ha eldöntöttük, hogy hova állunk és felemeljük a tudatunkat, akkor itt már az anyag angyalának lejár az ideje és tiszteletben tartja döntésünket, mert ő is Istent szolgálja. A bukott angyalok addig nem bántanak minket, amíg nem nyitunk meg olyan kapukat, melyeket nem kéne, pl. fekete mágia.





Ásványaink



Az itt látható ásványok töredékei, az általunk forgalmazott termékeknek. Kérlek látogass el facebook oldalunkra is. Ha felkeltették érdeklődésedet az általunk forgalmazott termékek, azokat meg is rendelheted e- mailben, vagy úgy ha üzenetet írsz nekünk a facebook - on."/www.facebook.com/gyogyitoekszerek"
 
 
 
 

Képgaléria




Tanfolyamok




Reiki tanfolyam
A reikit a 19. század második felében alapította újra egy keresztény szerzetes, Dr. Mikao Usui Japánban.
A Bibliában az állt, hogy Jézus pusztán kézrátétellel gyógyított betegségeket, és mivel sokakat foglalkoztatott ez a gyógyítási módszer - dr. Usui elindult megkeresni a választ. Éveken át követte a nagy spirituális mester nyomait - folyamatosan arra keresve  a választ, hogy mi az ami gyógyítólag hat?
Hosszas keresgélés után, meditáció során látomása volt, amikor is szimbólumok jelentésére és a reiki energia isteni eredetére választ kapott.
A Reiki elsajátítása és használata mindenki számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését.
Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik. A Reiki komoly segítséget nyújthat a pszichoszomatikus eredetű zavaroknál is.
 
 
Reiki I.
Meditációkon és gyakorlatokon keresztül a tanuló ráhangolódik az isteni energiára, a szeretetteljes, finom anyagú energiával való munkára, elsajátítja a kézrátétellel történő gyógyítás alapjait. A beavatásokon keresztül megtapasztalja a belső, gyógyító csatornáinak megnyílását és megtisztulását, valamint a saját rezgésszámának és energiaszintjének lényeges megemelkedését. Gyakorlás során megtanulja azokat a kézpozíciókat, amelyek önmaga és mások kezeléséhez szükségesek.
Tanfolyami díj: 7.900.- Ft.
Tanfolyam időpontja: folyamatosan indul - kérlek érdeklődj a "kapcsolat" menü pontban megadott elérhetőségeken
Tanfolyam helyszíne: Gödöllő
Jelentkezni és érdeklődni lehet az elérhetőségeknél megadott telefonszámokon, illetve email címeken.
Várunk mindenkit szeretettel!





Schüssler sók



Schüssler sók a gyógyításban
Hatásuk fizikai testünkre és pszichére

Sajnos napjainkban egyre inkább ki vagyunk téve a különböző egészségkárosító hatásoknak - stressz, egészségtelen étkezés (tartósítószerek) és életmód (mozgásszegény), dohányzás, koffein, alkohol, valamint túlzott hús, tejtermék, édesség fogyasztása.
Mindezeknek következtében felgyülemlenek szervezetünkben a savak, így túlsavasodunk.  Mivel igen keveset mozgunk, ezáltal túl keveset izzadunk (dezodor és stift), így egyes savak csak nagyon kismértékben képes távozni szervezetünkből.
Betegségeink legfőbb oka szervezetünk túl savasodása. Sejtjeink aktiválásával viszont vissza tudjuk fordítani ezt a folyamatot.
A schüssler sók alkalmazásával hatékonyan tudunk hatni szervezetünkre és ismét elérhetjük testi és lelki egyensúlyunkat.
Ezek az ásványi sók, biokémiai szerek - amik kiürítik a szervezetből a salakanyagot, segítik ezek gyorsabb távozását, ezáltal megszűnik a szervezet túl savasodása, javítják az anyagcserénket és aktiválják az immunrendszerünket.
Ezen sók feltalálója, szülőatyja dr. Wilhelm Heinrich Schüssler, német orvos volt - Követte a homeopátia tudományát és technikáját - ami a hígítás, potenciázás és felrázás volt.  Sokéves tapasztalata és a biokémiai ismeretei alapján felfedezte, hogy betegségeink oka a sejtek tevékenységére vezethető vissza. E felfedezés óta eltelt már 130 év.
Schüssler tanításai a következők voltak:
-         Minden betegség legfőbb oka sejtszinten található és visszavezethető az ásványi anyagok hiányára
-         Az ásványi anyagok szervezetbe való bejutása révén bekövetkezik a gyógyulás
-         Ezek bejuttatása a szervezetbe csak minimális adagokban, hígítva történhet
-         Ezeket addig kell hígítani, amíg azok képesek lesznek a száj, a torok és a nyelőcső nyálkahártyáján keresztül átjutni, felszívódni - így bekerülve egyből a keringésbe, kikerülik az emésztőrendszert.
 Élelmiszereink is tartalmaznak ásványi sókat, de ezek nagyon nagy része veszít hatásából, mivel nem képes a nyálkahártyán keresztül felszívódni, így azonnal a sejtekhez jutni, hanem bekerül először az emésztőrendszerbe, ahol átalakul és hatását veszti - főleg a máj alakítja át.
Mivel növényeink is egyre kevesebb ásványi anyaghoz jutnak és mivel olyan vegyszerekkel, hormonokkal kezelik őket, ami az emberi szervezetre káros, ezért sajnos majdnem minden embernek szüksége van ezekre a sókra.
A kevés ásványi anyag bevitel hiánytüneteket eredményez - napjaink gyorséttermeit részesítők esetében természetesen ez a hiány sokkal erőteljesebb lesz, mint aki odafigyel a táplálkozására.
PL. Diéta, méregtelenítés koplalás céljából esetén igen nagymértékű káliumhiány lép fel, ami fáradsággal, gyengeséggel jár.
-         Túlzott magnézium adagolás esetén, amit lábszárgörcsökre előszeretettel alkalmaznak, kálium háztartásunkat borítja fel - vagyis csökkenti ennek hatását.
Emésztési zavarok, bélproblémák - hasmenés, székrekedés, felfúvódás vagy a lecsökkent bélműködés is ásványi anyaghiányhoz vezet.
Fokozottabb figyelmet kell fordítani az ásványi anyagpótlásra a terhes és szoptatós anyáknak, a nehéz fizikai munkát végzőknek - azoknak, akik hosszabb ideje stressz, lelki terhelésnek vannak kitéve, illetve aki nagy mennyisségben vízhajtót, hashajtót, kortizont (Hormon) vagy annak származékait szedi.

Fontos _ ezeknek a sóknak nincsen mellékhatásuk, vagyis nem okoznak kellemetlen tüneteket!!

Hatásukat tekintve egyes ásványi anyagok erősítik, még mások csökkentik egymás hatását. Ez viszont elkerülhető, ha két só alkalmazása közben hagyunk ½ óra szünetet.
Hogyan is lehet megállapítani a hiányt?
-         A hiánytünetek és ásványi anyagok hatásainak alapos ismeretével
-         Az AROLÓ TIFAR módszer segítségével
-         A páciensek alapos megismerésével, melynek segítségével meg tudom állapítani, hogy kinél milyen hiánytünetek várhatók
-         És legvégül - úgy, hogy hallgatunk megérzéseinkre.

A hiányok nem egyformán jelentkeznek. Vannak olyan ásványi anyaghiányok, melyeket évek elteltével érzékelünk - ilyen pl. a kalcium - ugyanis ha hiány lép fel a szervezet a csontokból kompenzálja a hiányt. A Kálium hiányt viszont már 1 - 2 nap elteltével érzékelni lehet.

Túladagolás Ásványi sókból? Nem lehetséges mivel az emberi szervezet rendelkezik egy csodálatos védelmi funkcióval - a bél felszívódási hányada mindenkor a szükségeshez igazodik - ha hiány lép fel, akkor a kapuk tágra nyílnak, de ha már telítődött a szervezet, akkor az áteresztő képessége minimumra csökken. Ha még is túl sok kerülne a vérbe, akkor a vesék kiürítik a felesleget. Ennek kitétele, hogy vesénk ép és egészséges legyen.

Viszont a schüssler sókkal semmi esetre sem lehet túladagolást elérni!!
 
A hiánytünetek kialakulásának okai:
Þ  Helytelen táplálkozás, tartósítószerek - az agyunk ugyan megkapja a „telve vagyok" érzést, de ugyanakkor egyre kevesebb tápanyagot tartalmaznak, ami szervezetünk számára fontos pl. tej, vaj, melegházi gyümölcsök, zöldségek - NEM képesek az életerőt táplálni.
Þ  Káros sugárzások - egyre jobban megterhelik az emberi szervezetet - pl. rádió, televízió, rádiótelefon, a radarrendszerek sugarai. Valamint a GEOPATIKUS zónák által kibocsátott sugárzások - pl. vízerek, Hartmann háló, földsugárzások - figyeljünk rájuk (fekhely, sokat azon a helyen tartózkodunk), mivel szervezetünk ilyen esetben több ásványi anyagot használ fel, hogy megóvja energetikai rendszerét.
Þ  Fogak és gyulladási gócok - nagymértékű energia blokádokat képes kialakítani meridiánjainkban, így kialakulhatnak krónikus betegségek.
Þ  Viselkedési mintáink - sajnos ma az emberek életminősége legfőképpen anyagi javakban mérik. Annyira félnek az emberek, az egészségük elvesztésétől, hogy igyekeznek azt egyre inkább bebiztosítani. Ez viszont azt eredményezi, hogy látszólag ugyan bebiztosította magát, de félelmei továbbra is megmaradtak. Ez pedig azzal jár, hogy szabályosan bevonzza magának a betegséget.
Igyekezzünk ezért életvidámak, pozitívnak lenni és tartalmas életet élni - még akkor is ha ez most nem divat, vagy ha nem is megy egyszerűen..lassan..lassan ...lépésről- lépésre.

A homeopátia és biokémiai szerek között lévő különbségek:
-         A homeopátiában kevesebb szert kell bevenni, hosszabb ideig
-         A Schüssler sóknál többet, rövidebb ideig
-         A homeopátiában a problémát okozó tényezőhöz hasonló szereket állapít meg
-         A biokémiában pedig a hiányzó sókat pótoljuk

A biokémia nem egy leegyszerűsített homeopátia!! - két különböző terápiákról van szó, melyek kölcsönösen kiegészíthetik egymást.

-         A legjobb hatás elérése érdekében elengedhetetlen, hogy változtassunk táplálkozási szokásainkon, életformánk változtatására - ami tartalmazza a pihenést, lazítást - főleg egy stresszes időszak után.
-         Függőséget nem okozhat - kívánhatunk egy - egy ásványi sót, de csak addig, amíg fennáll a hiány.
-         Gyógyszerekkel egyszerre is szedhető, mivel nem módosítja hatásukat-, sőt képes csökkenti azok mellékhatását.
-         Hatásuk egyes estekben néhány perc alatt is érezhető  - pl. magnesium NR.7 „forró hetes" - akut esetben. Más a helyzet krónikus betegség esetén- minél régebbi a probléma, annál hosszabb időre van szükség a salaktalanításhoz és az újjáépítéshez.
-         Azért vannak külön- külön, hogy mindenki csak azt a sót tudja használni, amelyikre szüksége van.
-         Cukorbetegek is alkalmazhatják, de tekintettel arra, hogy leginkább tejcukorba vannak rejtve, ezért célszerű a „forró vizes" változatot alkalmazni, illetve napi 5-10 tablettánál nem okozhat vércukorszint emelkedést. Célszerű az elején bevétel után leellenőrizni.
-         Természetes ásványi forrásokból nyerik őket
-         Adhatjuk háziállatainknak is, valamint használható növényeinkre is.
-         Akkor is hatnak, ha nem hiszel bennük, de természetesen, ha hittel alkalmazod - pozitívabban hathat.
-         Feketekávé komoly savasító hatással bír, ezért fokozottabban vonja el szervezetünktől az ásványi anyagot, valamint erősen hat a vegetatív idegrendszerre - Magnesium phosphoricum 7.
-         Csak vízben oldjuk fel, illetve nyelv alá helyezzük.
Adagolás:
-         Akut esetben 5-10 percenként vegyünk be 1 tablettát
-         Krónikus esetben 7-12 tabletta naponta

Nr. 1. Calcium fluoratum - folypát, kálcium fluorit
  2. calcium phosphoricum - foszforsavas mész v. kalcium foszfát
  3. ferrum phoshoricum - foszforsavas vas/vas foszfát/
  4. kalium chloratum - kálium klorid
  5. kalium phosphoricum - foszforsavas kálium
  6. kalium sulfuricum - kálium szulfát
  7. magnesium phosphoricum - magnézium foszfát
  8. natrium chloratum - nátrium klorid/ konyhasó/
  9. natrium phosphoricum - nátrium foszfát
 10. natrium sulfuricum - nátrium szulfát
 11. Silicea - kovasav/szilícium/

1898 után, dr. Schüssler halálát követően, követői/orvosok, természetgyógyászok, kutatók/tanulmányozni kezdték munkásságát és még 15 kiegészítőszer látott napvilágot, ezek után. Érdekesség, hogy schüssler terápia klasszikus hívei, nem ismerik el ezeket, azonban a kutatók és feltalálók érvelései után, még is csak felkerültek a biokémiai szerek listájára.
13. kalium arsenicosum
14. kalium bromatum
15.kalium jodatum
16.lithium chloratum
17.manganum sulfuricum
18. calcium sulfuratum
19. cuprum arsenicosum
20. kalium aluminiun sulfuricum
21.zinkum chloratum
22. calcium carbonikum
23.natrium bicarbonicum
24.arsenum jodatum
25.aurum chloratum natronatum
 

 






Felhasznált irodalom: Vass Zsolt - gyógyulás a 12 ásványi sóval.





Gyógynövények




 
Gyógynövények hatásai az energetikai és fizikai testünkre
A gyógynövények a föld csodálatos ajándékai, melyeket biztonságosan használhatunk egészségünk megőrzése, illetve gyógyulásunk érdekében. A gyógynövények története egyidős az emberiséggel. Földünkön kb. 250. 000 fajta gyógynövény található. Ennek a számnak legfeljebb 10% -nak vizsgálták meg a hatóanyagát, illetve a kémiai összetételét. Ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy Földünk még számtalan kiaknázatlan kincset rejt az emberiség, az orvostudomány számára. Az emberek szerte a világon azért gyűjtötték és gyűjtik ma is a gyógynövényeket, hogy gyógyítsanak és táplálkozzanak velük. Egyes növények hatását már az ókorban felismerték, gyűjtögető életformájuk közben, illetve megfigyelve az állatok viselkedését felfedezték jótékony hatásukat – pl. dél Afrikában az elefántok aloe vera leveleket rágcsálnak, a kutyák tarackbúzát az emésztésük megkönnyítésére, még a majmok a vadnapraforgó leveleit nyelik le rágás nélkül, hogy bélférgeiktől megszabaduljanak. az állatok viselkedése ösztönös, ami aztán tovább működik az emlékezetük és tapasztalataik miatt. Mik is nevezünk gyógynövényeknek? – minden olyan növényt, ami gyógyításra, illetve gyógyászati termékek előállítására használható. A gyógyteákon feltüntetett DROG szó, az ókori germán droge kifejezésből származik, jelentése pedig: Szárítani. Az ókorban minden nép más – más területen használta a gyógynövényeket:
Egyiptomban a mumifikálás idején gyógynövény kenőcsöket és illóolajakat használták, de titkukat a mai napig nem sikerült teljesen megfejteni.
- India balzsamai, illatos fái, illóolajai, fűszerei már abban az időben híresek voltak – pl. csikófarkfű (soma) ami egy gyógyital alapanyaga volt, és amiről kiderült, hogy antibiotikumhoz hasonló hatása volt.
-        a Görögök füvekkel és kígyóméreggel gyógyítottak.
Európában Hippokratész volt az első olyan orvos, aki gyógynövényekkel gyógyított - több mint 300 növény gyógyhatását ismerte és alkalmazta is.
Magyarország éghajlata és fekvése igen kedvező, ezért hazánkban 300 - 350 fajta gyógynövény található, ami világviszonylatban is igen jó helyezést biztosít számunkra, de Európában mi vagyunk az első helyen.
 
A gyógynövényekben különböző hatóanyagok találhatók. Fontos, hogy amennyiben teakeveréket készítünk, mindig hasonló hatóanyagú füveket keverjünk össze - pl. köptető füvek, vérnyomást csökkentők, illetve emésztést serkentők.
Hatásuk szerint a gyógynövények 3 csoportba sorolhatók: gyenge, erős és mérgező.
Használatuk előtt mindig utána kell olvasni, hogy meddig használhatók, még a gyenge hatásúaknál is. Az erős hatásúak, mint pl. csalántea, zsurló - a bennük lévő kovasav miatt 6 hét fogyasztás után, hat hét szünetet kell tartani, mivel a vese nehezen tudja kidolgozni magából  a kovasavat.
A mérgező növények használata minden esetben tilos - pl. feketenadálytő teát, csak külsőleg lehet alkalmazni, borogatásra.
Ma már egyre több egészségügyi világkonferencián foglalkoznak a gyógynövények hatásaival, hatóanyagaival és természetes gyógymódokkal.
Felméréseket készítenek és az adatok elgondolkodtatóak - van olyan ország, ahol a halálozásoknak a második oka a gyógyszerek mellékhatása. Ennek következtében, valamint a megváltozott felfogásunknak köszönhetően egyre több ember fordul a gyógynövények és természetes gyógymódok felé - mivel az emberek rájöttek, hogy nagyon nagy a baj.
Adatok: - németek 35% nem hajlandó elfogadni a gyógyszert
-         A franciák 30%-a
-         a világ összes lakosságának pedig 82%-a nem hajlandó elfogadni a gyógyszert.
Egyre több orvos elismeri, hogy az orvosi kezelések 60% - a tüneti kezelés csupán, viszont a kiváltó okot nem szünteti meg. Az antibiotikumos kezelések korszaka is leáldozóban van, mivel rájöttek, hogy a kórokozók, baktériumok, vírusok nem reagálnak rá.
Azt is kimerik jelenteni, hogy a rákos, azaz onkológiai vizsgálatok, kezelések 50% - a téves Magyarországon. Ezt viszont, még mindig azzal magyarázzák, hogy a jó onkológus orvosok kimentek külföldre - ebben van igazság is, viszont az is igaz, hogy a németek 50% -a nem szívesen adja le a tb. kártyáját, annak az orvosnak, aki csak gyógyszereket ír fel és elzárkózik a gyógynövény terápiától.
Mára már bebizonyosodott, hogy a gyógyszeriparnak nem célja a betegségek megszüntetése, gyógyítása, hanem azok terjedése, hogy minél több gyógyszerre legyen szükség. Miközben a gyógyszerek mellékhatása végeláthatatlan és szervezetünk, immunrendszerünk egyre csak gyengül és a sejtjeink pusztulásnak indulnak, ugyanis a kiváltó okot nem szüntetik meg.
Kínában az orvosokat nagyon jól megfizetik, de mihelyt sok betegük van, csökkentik a fizetésüket, mondván, hogy nem jól végzik a munkájukat. Nálunk ez pont fordítva van, minél több gyógyszert írnak fel, minél több műtétet végeznek, annál jobban megfizetik őket és nem számít mind ez mennyire káros az emberi szervezetre.
A gyógynövények használatakor nem a tünetet szüntetjük meg, hanem az okot kezeljük, vagyis lassan a szervezet felborult energia szintjét, a sejtek állapotát állítjuk vissza, vagyis visszaállítják a szervezet természetes energiaszintjét.
 
Mivel minden szervnek van külön - külön DNS - e, ezért a gyógynövények átprogramozzák a szervek DNS - it , ezáltal megindul a gyógyító folyamat.
Fontos tudni, hogy a gyógyteák nem úgy hatnak, mint egy gyógyszer - csupán egy bögre teától, ne várjunk csodát. Be kell, épüljön a szervezetünkbe, a sejtjeinkbe - adni kell neki időt. Minél előbb kezdjük el inni a teát, annál hamarabb jön meg a hatása.
Nagyon fontos!!! - ha bármilyen betegségünkre eddig gyógyszert szedtünk, ne hagyjuk abba még akkor, sem ha elhatároztuk, hogy mától áttérünk a természetes gyógymódokra. Az átállásnak folyamatosnak kell lennie, különben nagyon bajt okozunk, mint előtte volt.
Legyünk türelmesek, kitartóak, mert az eredmény meg fog érkezni!
Mindig vegyük figyelembe az elkészítési javaslatokat, ugyanis egyes teákat csak forrázni, még másokat főzni, vagy esetleg hideg vízben szükséges áztatni.
Figyeljünk oda a kitételekre is - pl. vannak olyan gyógyteák, amik magas vérnyomásnál, alacsony vérnyomásnál, túlműködött hormonrendszernél nem alkalmazhatók.
Ha bármilyen betegségünk van, érdemes leülni egy pillanatra és átgondolni, hogy mikor és miért is alakult ki az adott problémánk. Ha őszinték vagyunk, legalább saját magunkkal, mindig rá fogunk jönni, hogy mi is váltotta ki az adott problémát.
Betegségek esetén minden esetben az energetikai testben van az ok, a fizikai testben van a tünet.
Ahhoz, hogy Egészségesek legyünk Testünk, Lelkünk és szellemünk egységben kell, hogy működjön. Mivel rohanó, stresszes világban élünk ezért állapotunkra nagy hatást gyakorol a Környezetünk is. Ezét is nagyon fontos, hogy milyen életet élünk, hogy mit eszünk vagy éppenséggel mit iszunk.
 
Fontos, hogy fizikai testünket folyamatosan helyesen tápláljuk:
-         étel, ital, vízgyógyászat
-         teák, homeopátiás szerek
-         biokémiai szerek - schüssler sók
-         bach virág terápia
-         drágakövek használata
-         köpöly, moxa, akupresszúra
-         akupunktúra, masszás
-         mozgás - jóga légzés
Lelki szinten, tulajdonképpen ugyan azok a dolgok a fontosak, mint Fizikai szinten.
Szellemi szinten tápláló hatással vannak ránk a:
-         gyógyító szavak
-         gyógyító érintés
-         gyógyító érzelmek átadása
A gyógyító szavak minden esetben a DNS - re hat, amikor is a DNS elraktározza ezeket - FONTOS, hogy minden esetben jelen időben használjuk őket „ már meggyógyultam, már megtörtént a gyógyulás".

 
Gyógyteáink ásványi anyagokat is tartalmaznak - kalciumot (csalán), káliumot (apróbojtorján, gyermekláncfű), magnéziumot (csipkebogyó), Cinket (palástfű). Ezek ugyan olyan fontossággal bírnak, mint a vitaminok.
Mivel a teák csak elég kismértékben tartalmazzák ezeket és mivel egyes elkészítési eljárásnál veszítenek is ásványi anyag tartalmukból, ezért mindenképpen érdemes ezeket Schüssler sókkal pótolni.
Amennyiben valaki gyógyteákat, illetve ásványi sókat is fogyaszt, nagyon fontos, hogy ne egyszerre tegye ezt. Mivel a teák lúgosítják a szervezetet, ezzel megakadályozzák az ásványi sók felszívódását, illetve módosíthatják hatásukat.
Ajánlatos pl. reggel, délelőtt folyamán elfogyasztani a teát, este pedig a schüssler sókat.
 
Ami viszont a legfontosabb -
Magadban higgyél abban, hogy meggyógyulsz!"
 






A lélek útja a halál után




 

A haldoklás folyamata
A haldoklás során a lélek végérvényesen elhagyja a testet. Minél inkább lazul a test és a lélek kapcsolata, annál kevesebb életjelet mutat az illető. nem mindegy viszont, hol lép ki az illető a testéből. nem szerencsés, ha az alsó három csakrán lép ki, mert a hiedelmek szerint akkor az alvilágba kerül. A szív csakrától felfelé jobb a helyzet, de legkívánatosabb a fejtetőn való kilépés, ami a tudatos halált tükrözi. Ebben az esetben a haldokló megőrzi a tudatosságát. A tudatos haldoklásnál az eloldódást általában spirál alakú fénynek érzik, amely kihúzza a lelket a testből. Az étertest ilyenkor rövid ideig el van vágva a régi energiaforrásától és most onnan szerzi, ahonnan tudja. A fejlett tudatú ember isteni forrásból merít, de ez nem jellemző az átlagemberre, amitől nagyon kimerülhetnek. Segíthetünk, ha gyertyát gyújtunk, vagy friss virágot helyezünk el a haldokló mellé, mert ezeknek is van energiájuk, amiből a haldokló táplálkozik. Az étertest a maga tempójában felbomlik és elválik a fizikai testtől. Ezután megkezdődik a fizikai test felbomlása - a hazatérés.
A tibeti tanítások szerint a haldoklás során először a külső felbomlás megy végbe, azaz az érzékek és az elemek szétesése, majd a belső felbomlás, a gondolatok és érzelmek szétesése.

A halál folyamata az aura szemszögéből
 
Az első három csakra felbomlik. A bőr színe opaleszkál./tejfehér színben ragyog v. csillog/ Gyöngyházfényű felhők lebegik körül azt, aki meghal. A felhők az alsó energiatestek,melyek a fizikai test egyben tartását szolgálták. Széteső félben vannak. Ellibbennek, és a csakrák megnyílnak e szinteken,  s energiaszálak  jönnek ki belőlük,A  felsőbb csakrák  más dimenziók felé nyitott, hatalmas lyukaknak látszanak . Ez tehát  a halál kezdeti stádiuma ,amikor az energiamező elkezd szétválni. Alsó részei elkülönülnek a mező felső részeitől.  A halál óráját követő három órában a test átmosása, spirituális megkeresztelése zajlik, amikor is az energia szökőkútként mossa át a testet a fő függőleges erőáramon keresztül. Aranyfényű szökőkút sugara öblíti át, és minden gát kitisztul. Az aura fehérarany színűvé válik. Az egyén teljes életét látja a megtisztítás folyamatában.  Az auramosással együtt jár, hogy minden blokk feloldódik. Az adott életidő minden elfelejtett élménye felszabadul a gátlás alól. Így az adott élet miden élménye átáramlik a tudaton,és  amikor a személy távozik, a tudat is távozik. Sok fal omlik le, amit az egyén ebben az életidőben elvégzendő transzformációs folyamatok számára épített fel. Roppant nagy integráció történik. A felejtés falainak (melyeket magunknak építtetünk) emlékszünk arra, kik is vagyunk, valójában egyesülünk magasabbik énünkkel, érezzük annak fényességét és hatalmasságát. A halál ekképpen az általános hiedelmekkel szemben csodálatos élmény. Kiderül tehát, hogy a halál valójában csak egy illúzió. Tulajdonképpen csak a fizikai testünktől válunk meg.
A halál mindenkinek olyan, mint amilyennek elképzeli!
A másik dimenzióban elképzeléseink vágyaink , félelmeink azonnal megelevenednek. Az átlagemberek többsége nem veszi észre, hogy meghalt. Az emberek 90-95% - a zavart tudatállapotban lépi át a küszöböt, nem tudja, mi történik vele és segítségre szorul.
 
A belső felbomlás
 
Ebben a folyamatban esnek szét a fontosabb gondolati és érzelmi állapotok, azaz az asztrális és a mentális test elkezdenek felbomlani. A tibeti tanítás szerint a halál folyamata megfordított tükörképe a fogantatásnak. Az ebben az éltben magunkkal hozott apai (yang) és anyai (yin) energiák elkezdenek felbomlani, szétválni, ami olyan tudatállapot kialakulásához vezet, amelyben nincsenek gondolatok. Visszatérünk oda,a honnan jöttünk. belsőnkben felragyog „ a halál tiszta fényének tudata", amelyet ha felismerünk, felfogásunktól függően nevezhetjük fénylénynek, Jézusnak, Allahnak, Buddhának, stb. A Dalai láma ezt mondja erről az állapotról." Ez a tudatosság a legbensőbb kifinomult tudat, amelyet Buddha természetnek nevezünk, ez a tudatosság valódi forrása..."
 
A szellemtan alapvető tanítása szerint az élet és a halál ikertestvérek: ahol élet, ott halál is van. Az élethez azonban a halálon keresztül vezet az út. Ezt sokszor megéljük életünk folyamán, nem a test levetésével. Egyszer csak elérkeztünk a küszöbhöz, ahol át kell lépnünk az új szintre. Itt minden új, kissé idegen, de valahol vonz is. A nehézséget az szokta okozni, hogy nem vagyunk teljesen tudatában annak, hogy mi megy végbe bennünk, ezért gyakran megrémülünk és igyekszünk megszilárdítani a régit. A természetben elég csak az évszakok körforgására gondolnunk. Az embernél pedig igen szembetűnő váltások pl. az átmenet a gyerekkorból a felnőttkorba, a munkába állás, a gyermek szülés-nevelés, az életközépi válság, a menopauza, az öregedés, stb.
A test levetésével is hasonló folyamatban lesz részünk. Elhagyjuk megszokott környezetünket, szeretteinket, és ami még ijesztőbb, testünket is. Egy új közegbe kerülünk, ahol kissé mások a törvények, hiszen nincs már fizikai burkunk, barátainkkal nem tudunk úgy kommunikálni, mint korábban. A halál pillanatában, elletve már korában, amikor elkezdjük elhagyni a testünket, érezhetünk furcsa, örvénylő mozgást, hallhatunk hangokat, vagy úgy érezhetjük, mintha egy alagúton mennénk keresztül. Ezek a jelenségek arra utalnak, hogy erőteljes energetikai változás megy végbe testeinkben. Fizikai testünket elhagyjuk és valamelyik csakrán keresztül kiemelkedünk belőle.
 
Szellemi fejlődésünk spirális, így ha eljutottunk egy szintre, megéljük, majd elkezdjük elhagyni, lebontani és utat készíteni a következőnek.
A halál pillanatában senki sincs egyedül. Ugyanúgy mint születésünkkor, halálunkkor is vannak segítők körülöttünk.
 
A halállal kapcsolatban van egy fontos törvényszerűség: a halál mindenkinek olyan amilyennek elképzeli. A másik dimenzióban elképzeléseink, vágyaink, félelmeink azonnal megelevenednek. Ez vonatkozik halálról alkotott elképzeléseinkre is. Ha valaki rémisztő, kaszás alaknak képzeli, akkor úgy is fog megjelenni neki.
 
Megmérettetés
 
A halál utáni ítélet, az élet kiértékelése, mely szinte minden vallásban szerepel. Az életünk folyamán többször is számot vetünk életünkkel. Áttekintjük eddigi utunkat, mérlegeljük, megitéljük magunkat, eredményeinket, hiányosságainkat és eltervezhetjük, mit szeretnénk ezen túl jobban csinálni. Ezek a belső átalakulások szükségszerű velejárói. Főpróbát tehát már földi életünkben is tarthatunk. A különbség az, hogy halálunk után abban a tudatállapotba kerülünk, hogy tisztán látjuk magunkat, tetteinket, érzéseinket, jobban látjuk a karmikus összefüggéseket.
Az élet áttekintése
 
A lélek egyetlen pillanat alatt látja elmúlt élete miden részletét, és teljes mértékben átéli utolsó életét. A lélek átéli másoknak okozott szenvedéseit és örömeit, rájön milyen lehetőségeket szalasztott el életében, esetleg közel volt a halálához, mikor tért le életútjáról. Kiértékeli mit teljesített abból, amit erre az életre eltervezett. Az áttekintés során felmerülő érzelmeket a bírák igyekeznek csillapítani, hogy a lélek reálisan lássa magát és tetteit. Ilyenkor a lélek átéli az örömöket és fájdalmakat. A lélek ítéli meg ilyenkor tetteit és időnként bünteti magát, amikor közli, hogy ő nem mehet a „mennyországba”, mert nem méltó rá. Isten irgalmas és kegyelme végtelen, kérdés csak az, hogy be tudunk-e engedni a szívünkbe a megbocsátást és a feloldozást, vagy büntetésre ítéljük magunkat.
 




Himalája só

Himalája kristálysó - finom étkezési só

A só  egy alapvető része testünknek, (6 %-át teszi ki) és fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben visszük szervezetünkbe.

A himalájai kristálysót a királyok sójának tekintik. Úgy is ismert, mint „fehér arany" vagy „az élet sója". Ez nem meglepő, hiszen a só szó a latin nap (sol) szóból ered. A himalájai kristálysó együtt a tiszta vízzel, a legtisztább, egyszerű és mégis hatékony egészség megőrző, amelyhez hozzájuthatunk. Plinius, római szerző (IE 79-23) már kifejtette: „A kristálysó az emberiség legfontosabb orvossága".

Mivel másabb, mint az asztali só?

A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (nátrium és klór) tartalmaz. Ezzel szemben a kristálysó több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. Évmilliók álltak rendelkezésre a só éréséhez nagy tektonikai nyomások alatt, messze a szennyező forrásoktól. Az elsődleges energia több millió évvel ezelőtt a kristálysó egyedi szerkezetében tárolódott. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmozissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges káliumot, kálciumot, magnéziumot és nyomelemeket.

Termelése

A kristálysót egy himalájai sóbánya legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák. A legtisztább, szinte átlátszó kristályok -melyek úgy néznek ki, mint a csiszolatlan gyémánt- a bánya egy alsó vékony rétegéből kerülnek ki, melyek helye féltve őrzött titok. A 30-50 kg-os sósziklákat kézzel törik szét a bányában, így veszi át egy független nemzetközi vállalat.
A darabokat a termelés helyére Delhibe szállítják, majd az említett vállalat és a mi vegyészeink tesztelik azokat. Ezt követően megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat. A sötétebb köveket fürdő sónak dolgozzák fel. A legtisztább kristályokat kézzel 20-60 grammos darabokra aprítják, sós vízben mossák és napon szárítják. A tiszta sót Németországba szállítják, ahol egy akkreditált laboratórium újra ellenőrzi azokat...

Használata

Számtalan alkalmazási lehetőség kínálkozik életünk különféle területein, úgymint egészség megőrzés, táplálkozás és Wellness. A só alkalmazása lehetővé teszi különféle bántalmak csillapítását, betegségek kezelésének kiegészítését.
Egy teáskanál sole tinktúra naponkénti fogyasztása lehetővé teszi a szervezet egyensúlyának helyreállítását és az immunrendszer erősítését. E célból a sole oldatot egy pohár vízben elkeverve megisszuk. Mivel a sole méregtelenítő hatású, a sikeres kivezetés érdekében nagyon fontos legalább 2 liter (szénsavmentes) tiszta vizet inni naponta.
De óvatosan.... A sole kúra nem alkalmas minden ember számára. Amennyiben az ajánlott mennyiségű víz ivása ellenére kellemetlenül érezné magát, feltétlenül tanácskozzon természetgyógyászával vagy kezelőorvosával.
Szívpanaszokkal és/vagy magas vérnyomással küzdő személyek tekintsenek el a sole ivástól... van elegendő más felhasználási lehetőség ezen kívül.











Mi is a tisztánlátás?

2012.10.06.
Forrás: Doreen Virtue:Az angyalterápia kézikönyve ISBN 978 963 529 130 4


Ha szikrákat vagy felvillanó fényeket látsz, az azt jelzi, hogy angyalok vannak a közelben. Ilyenkor az energiaszikrákat észleled, miközben az angyalok a látóteredben mozognak. Ahhoz hasonlít, mint amikor szikrák pattognak egy autó sárhányóján. Egyszerű súrlódásos jelenség, amely azt jelenti, hogy spirituális látásoddal képes vagy észlelni az energiahullámokat.
A színes fényeket arkangyalok és felemelkedett mesterek bocsátják ki. A fehér fények az angyali jelenlét ragyogó bizonyítékai.
De az egonk vagy az alacsonyabb énünk, bűvészként rángatja elő a félelmeket, hogy elfeledjük, kik vagyunk, és hogy az életcélunk beteljesítésén munkálkodunk.Így lehet bennünk
- félelem attól, hogy nem vagyok rá képes
- félelem a jövőbe látástól
- félelem a nevetségessé válástól
- félelem attól, hogy a bolondját járatják veled
- félelem attól, hogy valami félelmetest látsz majd.
 
 
Mi is a tisztánlátás?
 
Az angyalok ugyanúgy - ha nem jobban - vágynak arra, hogy vizuálisan felvegyék velünk a kapcsolatot, mint mi magunk. Úgy segítenek minket a velük való kommunikációban, hogy világosan értésünkre adják a jelenlétüket. Angyal látomások című könyvemben ( Doreen Virtue ) tucatnyi történetet találsz olyan emberekről, akik láttak már angyalokat.
 

Milyen érzés angyalt látni?

Sok lelki-szellemi képességét fejleszteni vágyó tanítványom hiszi tévesen, hogy a tisztánlátás azt jelenti, hogy jól kivehető alakként láthatja az angyalokat, akik ugyanolyan valóságosan háromdimenziósnak tűnnek, mint az élő emberek. Arra számítanak, hogy a látvány nem lelki szemeik előtt, hanem rajtuk kívül jelenik meg.
 
  A legtöbb példa azonban azt mutatja, hogy az így kapott látvány azokhoz a mentális képekhez hasonlít, amelyeket alvás közben álmodban, vagy akár fényes nappal, álmodozás közben megjelenítesz. Az, hogy a kép a lelki szemeid előtt jelenik meg, nem jelenti, hogy a látvány kevésbé valóságos. Amikor ezt elmagyarázom, gyakran kiáltanak fel a tanítványaim a fejükhöz kapva: „ Hiszen én igenis látom az angyalokat!”
 
  Eltökélt szándékkal és gyakorlással a legtöbben képesek kifejleszteni azt a képességet, hogy mentális szférájukon kívül, nyitott szemmel is lássák az angyalokat. Más szóval képesek lesznek arra, hogy ha ránéznek valakire, tisztán lássák azt is, hogy egy angyal lebeg a válla körül. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a tisztánlátóknak általában be kell csukniuk a fizikai szemüket ahhoz, hogy meg tudjanak „vizsgálni” valakit. Ilyenkor mentális képeket kapnak az adott személy őrangyalairól.

  Vannak, akik tisztánlátásuk korai szakaszában fényeket vagy színeket látnak, mások angyalfejeket, vagy szárnyakat elsuhanni. Néhányan áttetsző, színtelen vagy opálfényű lényeknek látják az angyalokat, akiket sugárzó, ragyogó szín kavalkád vesz körül. És vannak olyanok is, akik teljesen kidolgozott részletességgel látják őket, ragyogó hajjal és színes öltözékben.
 
  Feszültebb időszakokban vagy egy-egy intenzívebb imádságot követően néhány embernek olyan élénk angyali találkozásban van része, mint egy jelenés. Teljesen ébren, tágra nyílt szemmel angyalt látnak, aki kinézhet emberi lényként, de hagyományos, köpenyes-szárnyas angyali formát is mutathat. Az angyal nyilvánvalóan ott van. Akár meg is érinthetik vagy hallhatják a hangját, és fel sem fogják, hogy nem emberi találkozásban van részük, amíg a jelenés el nem tűnik.
 

Fénykörök a fényképeken

A legújabban úgy mutatkoznak meg előttünk az angyalok, hogy fénykörökként, úgynevezett orbokként tűnnek fel a fényképeinken. Ha szeretnél bizonyítékot látni az angyali lények létezésére, most itt a lehetőség! A szabadban készített fotókon gyakran tűnnek fel tündérek a mezők és erdők körül ugrándozó szivárványszínű orbokként.
 
  Úgy tudod a legkönnyebben lekapni őket, ha egy újszülöttet vagy egy spirituális gondolkodású személyt fotózol. Metafizikai témájú szemináriumokon vagy műhelyeken is szerencsével járhatsz, különösen, ha az angyalokról szól. A kész képeken tucatjával látsz majd ilyen fényköröket. Akkor működik a legjobban, ha egyenesen azzal a szándékkal fényképezel, hogy angyalokat láss.
 
  Ahogy bármilyen egyéb kéréseddel hozzájuk fordulsz, most is kérd meg őket gondolatban, hogy jelenjenek meg a képeiden. A digitális fényképezőgépek különösen ügyesek az angyalfotózásban.
 
Egyéb angyali látomások
 
Az angyalok a következő egyéb módokon is láthatók:
 
•    Álmok. A Virginia Egyetem kutatója, dr. Ian Stevenson több ezer olyan „álombéli látogatást” jegyzett le, amelyek során az emberek alvás közben elhunyt szeretteikkel vagy angyalokkal találkoztak. Dr. Stevenson azt állítja, hogy a puszta álmokat jellemzően az „életszerűség foka” különbözteti meg a valódi látogatásoktól. Ezek a látogatások élénk színekkel, intenzív érzelmekkel és nagyfokú valóságérzettel járnak. Egy ilyen találkozásból felébredve sokkal tovább veled marad az élmény, mint a közönséges álmok esetében. Évekkel később is éles részletességgel emlékezhetsz rá.


•  
  Angyali fények. Ha szikrákat vagy felvillanó fényeket látsz, az azt jelzi, hogy angyalok vannak a közelben. Ilyenkor az energiaszikrákat észleled, miközben az angyalok a látóteredben mozognak. Ahhoz hasonlít, mint amikor szikrák pattognak egy autó sárhányóján. Egyszerű súrlódásos jelenség, amely azt jelenti, hogy spirituális látásoddal képes vagy észlelni az energiahullámokat.
A színes fényeket arkangyalok és felemelkedett mesterek bocsátják ki (a függelékben megtalálhatod a különböző arkangyalokhoz köthető auraszínek felsorolását). A fehér fények az angyali jelenlét ragyogó bizonyítékai. A hallgatóságomnak bárhol a világon körülbelül a fele számol be arról, hogy rendszeresen lát ilyen szikrákat és fényvillanásokat. Sokan nem szeretnek erről másoknak beszélni, mert félnek attól, hogy képzelődnek. Pedig nem. Teljesen valóságos - és normális - dolog angyali fényeket látni.
 

•    
Színes ködök. Ha zöld, lila vagy egyéb színes ködöt látsz, az arra utal, hogy angyalok és arkangyalok társaságában vagy.
 

•    
Angyalfelhők. Az isteni lények azzal is tudatják veled, hogy melletted vannak, hogy amikor felnézel az égre, egy angyal alakú felhőt veszel észre.
 

•    
Jelek. Madártollat, érmét, megállt órát vagy elmozdított tárgyat találsz az otthonodban; észreveszed, hogy pislákol a fény; egyéb furcsa jelenések tudatják veled, hogy egy angyal azt üzeni: „Hahó, itt vagyok melletted.” Elhunyt szeretteink gyakran jelzik a jelenlétüket úgy, hogy madarakat, pillangókat, molylepkéket vagy különleges virágokat küldenek az utunkba. 
 
•    Látomás. Azok a mentális képsorok, amelyek valódi információt közölnek egy személyről vagy helyzetről, vagy iránymutatást adnak az életcéloddal vagy a szükséges változtatásokkal kapcsolatban, szintén azt jelzik, hogy angyali társaságot kaptál. Ugyanígy az is, ha valami jelképes dolgot látsz egy pillanatra. Amikor például olyasvalakivel találkozom, aki az egészségügyben dogozik, mindig egy nővérfityulát „látok” a fején. Az angyalok gyakran küldenek nekünk ilyen információt - különösen, ha a világ jobbá tételén fáradozunk.
 

A harmadik szem felnyitása hét lépésben
 

A két szemünk közötti energiaközpont, amelyet 
harmadikszem-csakraként ismerünk, szabályozza tisztánlátásunk intenzitását. Harmadik szemünk megnyitása alapvető fontosságú, ha át akarunk látni a fátyolon a szellemvilágba.

Íme, a harmadikszem-csakra megnyitásának hét lépése:

1.    Először erősítsd meg magadban, hogy „látni biztonságos”. Ismételd el gondolatban ezt a megerősítést többször, és ha közben bármilyen feszültséget vagy félelmet észlelsz, lélegezz mélyeket. Minden egyes kilégzéssel képzeld azt, hogy elfújod a tisztánlátással kapcsolatos aggodalmaidat (a félelem elengedésével később még részletesebben foglalkozunk).
 
2.    Vegyél a domináns kezedbe (amelyikkel írni szoktál) egy hegyikristályt. Képzeld el, hogy egy fehér fénysugár érkezik fentről, és beleköltözik a kristályba. Kérd meg ezt a fehér fényt, hogy tisztítsa meg a kristályodat minden negativitástól, amelyet esetleg magába fogadott.
 
3.     Még mindig a domináns kezedben tartva emeld fel a kristályt egy kicsivel a két szemöldököd közötti tér fölé. A középső ujjadat úgy tartsd, hogy a kristályon át a harmadik szemedre mutasson.
 
4.    Most helyezd a nem domináns kezed (amelyikkel általában nem írsz) középső ujját a fejed hátuljának (nem a búbjának) a legmagasabb pontjára.
 
5.    Képzeld el, hogy egy erős, ragyogó villám kilép a domináns kezed középső ujján, áthalad a harmadik szemeden, majd megérkezik a nem domináns kezed középső ujjához. Olyan áramkört képeztél, ahol a domináns kezed energiát küld, a nem domináns kezed pedig fogadja azt. Amint az áram áthalad a fejeden, kisöpör minden pszichés szemetet, és felébreszti a harmadik szemedet. Ez a folyamat általában egy-két percig tart; és közben érezhetsz némi nyomást a fejedben, melegséget az ujjaidban, és bizsergést a kezedben. Ezek az energia- munka nyomán keletkező szokványos érzések.
 
6.    Most vidd a jobb kezedet a jobb füled fölé, továbbra is a domináns kezedben tartva a kristályt, majd vidd a bal kezedet is a bal füled fölé. Képzeld el, hogy fehér fény tör elő domináns kezed középső ujjából. Lassan, egyszerre vidd fel mind a két kezedet fejed hátuljának legmagasabb részéhez. Ismételd el ezt a söprögető mozdulatot hétszer egymás után. Azzal a szándékkal tedd mindezt, hogy harmadik szemed hátsó részét (amely pontosan olyan, mint a fizikai szem hátulja) összekapcsold a fejedben lévő nyakszirtlebennyel. Ez az agyterület jegyzi a látomásaiddal kapcsolatos tudatosságot és azok felismerését. Úgy néz ki, mint egy vékony, kör alakú papi sapka, amelyet a fejed hátuljához rögzítve viselsz.
 
  A fehér fénnyel hatalmas, 13 cm-es kamrát vájsz a harmadik szemed hátuljától egészen a nyakszirt lebenyedig. Ez a kamra köti össze a harmadik szemed felől érkező információt agyad látásért felelős részével. Ezzel a módszerrel tudatosabbá teszed magadban a látomásaidat, és megérted, mit jelentenek.
 
  Sok olyan emberrel dolgoztam, akinek tiszta, nyitott harmadik szeme volt, mégis elpanaszolták, hogy semennyi vagy csak minimális tisztánlátással rendelkeznek. A tiszta, nyitott harmadik szem önmagában nem elegendő a tisztánlátáshoz! A harmadik szem és a nyakszirtlebeny összekapcsolása nélkül nem tudatosíthatjuk vagy nem érthetjük a látomásainkat. Olyan, mintha úgy néznénk filmet, hogy nem kapcsoljuk fel a vetítő lámpáját.
 
7.    Végezetül tedd a domináns kezed középső ujját a kristály tetejére, a harmadik szemed elé (ismétlem, ez a két szemed közötti rész feletti terület). Most minden esetleges takaró leplet elveszel a harmadik szemed elől. Puha, felfelé simító mozdulatokkal beszéld rá a leplet, hogy emelkedjen fel — mintha egy redőnyt húznál fel az ablak előtt. Vigyázz, hogy ne tartsd vissza a levegőt, miközben ezen dolgozol, mert azzal lelassítod a folyamatot. Legalább hétszer ismételd el a leplek felemelését, vagy amíg azt nem érzed, hogy mindet eltávolítottad.
 
  Máson is elvégezheted ezt a folyamatot. Ha van olyan ismerősöd, aki spirituális és nyitott gondolkodású, különösen, ha van tapasztalata az energiagyógyításban, megkérheted, hogy végezze el rajtad az eljárást. Bár önmagadon is elvégezheted a hétlépéses folyamatot, sokkal erősebben működik, ha egy másik, tiszta szándékú (azaz minimálisan szkeptikus) személy is részt vesz benne.
 
  Ha te vagy a társad végigmentetek a hét lépésen, jelentős javulást fogsz észlelni mentális látási képességeidben. Ha behunyod a szemed, és elképzelsz egy kertet, valószínűleg erősebb, élettelibb színeket és képeket fogsz látni, mint azelőtt. Az álmaid intenzívebbé válhatnak, jobban emlékezhetsz rájuk, és nagy eséllyel javulni fog a fotografikus memóriád is.
 
  Ismétlem, az általad látott képek nem feltétlenül fognak rajtad kívül megjelenni. A mentális filmek továbbra is egy a fejedben lévő vásznon jelennek meg. Gyakorlással meg tanulhatod kivetíteni és kívül szemlélni ezeket, nem lényeges azonban, hogy a képek a lelki szemeid előtt vagy kívül jelennek-e meg. Én azt tapasztaltam, hogy médiumi közvetítéseim pontosságát nem befolyásolja, hogy mentális képet kapok-e, vagy a fizikai szememmel látom a dolgot. A látomás elhelyezkedése nem számít. Ami számít, az az, hogy észrevedd és odafigyelj a képekre, mert ezek nagyon gyakran az angyalaid vizuális üzenetei.
 

A tisztánlátást gátló félelmek gyógyítása
 

Ha a hétlépcsős folyamattal végezve még mindig úgy érzed, hogy mentális képeid nem elég mélyek, tiszták vagy színesek, akkor valószínűleg félelemblokkjaid vannak. Ezek a félelmek teljesen normálisak, és amikor készen állsz rá, könnyen gyógyíthatók.
  Félhetsz például:
 
  1.    Az irányítás elvesztésétől
A félelem: Aggódsz, hogy ha megnyílik a tisztánlátásod, akárhol jársz, elárasztanak az angyalok és a halottak képei. Attól is félhetsz, hogy Isten megpróbál majd irányítani, vagy számodra elfogadhatatlan terveket felállítani.
 
  Az igazság: A tisztánlátás olyan, mint egy televíziókészülék, amelyet be- és kikapcsolhatsz, és ha akarod, el is homályosíthatsz. Isten akarata pedig megegyezik a te felsőbb éned akaratával. A Nagy Terv rengeteg örömöt és teljességet tartogat számodra - és emellett több értelmet fogsz találni életed minden területén.
 
 
  2.    Attól, hogy valami félelmetest látsz majd
A félelem: Nem bírod a szellem járta házakat és a szörnyes filmeket, és nem akarod azt látni, hogy a hely, ahol élsz, zombiktól és koboldoktól nyüzsög.
 
  Az igazság: Ha nyitott szemmel végig tudtad nézni a Hatodik érzék című filmet, akkor már láttad a legrosszabbat. A szellemvilág csodálatos, olyasmi, amit Hollywood még sosem kapott le.
 
3.   Attól, hogy a bolondját járatják veled
A félelem: Aggódsz, hogy mi van, ha mindez csak a fantáziád szüleménye, és kitalálod az egészet. Vagy ami még rosszabb, mi van, ha alvilági szellemekkel kerültél kapcsolatba, akik az őrangyalaidnak adják ki magukat.
 
  Az igazság: A tanulmányokban azért írják azt, hogy a gyerekeknek vannak a legmegbízhatóbb szellemi/lelki élményei, mert ők nem aggodalmaskodnak amiatt, hogy csak fantáziálnak-e vagy sem. Jeanne d’Arc azt válaszolta az inkvizítorainak, akik megkérdezték tőle, hogy vajon képzelte-e, hogy Isten hangját hallja: „Hogyan beszélhetne hozzám Isten máshogy, mint a képzeletemen keresztül?” Vagyis pusztán az, hogy az egész a fejedben zajlik, még nem jelenti azt, hogy a dolog nem valóságos, hiteles vagy pontos.
 
  Néha megkérdezik tőlem, nem aggódom-e amiatt, hogy esetleg egy magát angyalnak álcázó démon bolondít? A kérdés feltevői tehát feltételezik, hogy a démonok jelmezboltba járnak, fehér tollakkal ékesítik magukat, majd - hopp! — máris karmokban végződő karjaikba zárnak minket. Tény, hogy léteznek olyan alacsonyabb energiák és lények, akiket nem hívnék meg vacsorára, ahogy olyan emberek is, akikkel inkább nem járok össze. Ez azonban nem ok arra, hogy elzárkózzunk a tisztánlátás képessége elől.
 
  Úgy értem, ha megkérdeznélek, hogy egy rossz hírű városnegyedben inkább éjfélkor, vagy inkább délben sétálnál-e végig egy sikátorban, nyilván a nappali sétát választanád, igaz? És miért? Természetesen azért, mert akkor látod, hogy ki van ott! A szellemvilágra ugyanez vonatkozik. Mivel ezek a nem túl kellemes lények mindenképpen köztünk vannak, nem szeretnéd-e inkább látni, hogy kikkel van dolgod? Így odahívhatod Mihály arkangyalt, hogy „kidobóként” őrt álljon a küszöbödön, hogy senki se juthasson be igazolvány nélkül - így biztosítja, hogy a „vendégeid” tisztességes lények, akik belső fénytől tündökölnek.
 
  A lények tisztességét - akár élő személyekről, akár a szellemvilág lényeiről van szó - saját belső fényük jelzi a legjobban. Ha tisztánérző vagy, megérezheted a másik jellemét; ha a tisztángondolkodás képessége van meg benned, pontosan tudod, hogy az, akivel találkozol, tisztességes-e vagy sem; ha pedig tisztánlátó vagy, szó szerint láthatod a belül ragyogó fényt.
 
  A szellemvilág úgynevezett bukott lényei nem képesek azt a hatalmas ragyogást színlelni, amely a hasukból sugázik felfelé és kifelé. Felvehetik Mihály arkangyal jelmezét, de nem pótolhatják a legfontosabb elemet: azt a fényes aurát, amely az isteni fényben élt élet velejárója. Ebből a szempontból a tisztánlátás segítségével megvizsgálhatjuk a fizikai és nem fizikai világban élő barátainkat, ami megvéd minket a bántalmaktól.
 
  Érezheted is, hogy megbízhatsz-e valakiben vagy sem, akár a földi, akár a szellemvilághoz tartozik. Valahol mélyen mindig tudod, hogy szeretettel közelít-e hozzád a másik, vagy sem. Bízz ebben a megérzésedben minden kapcsolatodban! Soha nem fogsz csalatkozni benne.
 
4.     A büntetéstől valami miatt, ami „gonosz” vagy „rossz”
 
A félelem: Aggódsz, hogy a tisztánlátás a gonosz műve, és Isten megbüntet, amiért vétkeztél.
 
  Az igazság: Ez a félelem gyakran olyan ótestamentumi szövegekben gyökerezik, amelyek óva intenek a varázslóktól, médiumoktól és attól, hogy a halottakkal beszélj. Az Újtestamentumban azonban Jézus és mások is beszélnek a halottakkal - és az angyalokkal is. A korinthusiakhoz írt levelében Pál kijelenti, hogy mindnyájunkban megvan a próféták képessége, és hogy törekednünk kell ezekre a spirituális képességekre... amíg azokat a szeretet nevében használjuk.
És hát ez a különbség, nem igaz? A Csodák tanításában az áll, hogy szellemi képességeinket az ego (amely a könyv szerint az egyedüli gonosz a világon) vagy a Szentlélek szolgálatába is állíthatjuk.
Más szóval a tisztánlátásunkat a szeretet vagy a félelem igájába is hajthatjuk. Ha Istent szolgálva, gyógyításra használod ezt az eszközt, nincs mitől félned. Meglátod majd, hogy a többiek ítélkezése egyszerűen lepereg rólad.
 
5.    A nevetségessé válástól
A félelem: Attól félsz, hogy bolondnak, furcsának, okos tojásnak vagy túl érzékenynek titulálnak... vagy attól, hogy vallási fanatikus rokonaid ítélkezésének céltáblájává válsz.
 
  Az igazság: Valószínűleg „fényküldött” vagy „indigó gyerek” vagy - azaz olyasvalaki, aki kötelességének érzi spirituális szempontból jobbá tenni a világot. A fényküldöttek - és fiatalabb megfelelőik, az indigó gyerekek - gyakran úgy érzik, hogy ők mások, vagy, hogy nem tartoznak senkihez. Amikor spirituális érdeklődésed vagy képességeid miatt heccelnek, az ráerősít erre az érzésre. Ha gyermekként beléd kötöttek emiatt, begyógyulatlan lelki sebeid lehetnek a nevetségessé válással kapcsolatban. Kérd angyalaid közbenjárását, és fogadd meg a tanácsukat, ha arra ösztönöznek, hogy keress szakértő segítséget.
 
6. Attól, hogy számvetést kell készítened az életedről
 
A félelem: Attól félsz, hogy nem vagy felkészülve arra, hogy változtass azon, amit nem szeretsz az életedben - vagyis tagadásban akarsz maradni.
 
  Az igazság: A tisztánlátás következtében tudatosabban ráláthatsz életed nem működő területeire. Való igaz, hogy a leltározás bizonyos szempontból még több elégedetlenséget ébreszthet benned; kapcsolataid, karriered, egészséged vagy egyéb nem működő életterületeid felmérése azonban nem jelenti azt, hogy azonnal 180 fokos fordulatot kell venned, és mindenen egyszerre javítanod kell. Az elégedetlenség arra ösztönöz, hogy lépéseket tégy a dolgok jobbá tétele érdekében. Arra inspirál, hogy menj el futni, étkezz egészségesebben, menj el házassági tanácsadóhoz, és/vagy találd ki, milyen egyéb úton-módon javíthatsz az életeden.
 
7. A jövőbe látástól
A félelem: Nem tudod, bízhatsz-e a látott félelmetes planetáris vagy társadalmi előrejelzésekben.
 
  Az igazság: Ha „látod” ezeket az eseményeket, és teljesen biztos vagy abban, hogy nem az egódtól származnak, tisztább képet kaphatsz fényküldött feladatodról. Részletes iránymutatást fogsz kapni arról, hogy hogyan segíthetsz a bolygónak elkerülni a változásokat, vagy megbirkózni azokkal. Felkérhetnek például, hogy imádkozz a békéért, küldj gyógyító energiát, rögzítsd a fényt különböző helyeken, taníts más fényküldötteket, vagy gyógyítsd azokat, akikre kihatottak a változások.
Bár egy ilyen megbízás ijesztő lehet, és elbátortalaníthat, ne feledd, hogy még a születésed előtt jelentkeztél erre a feladatra... és Isten és az angyalok nem adnának neked ilyen hatalmas feladatot, csak ha tudják, hogy képes vagy rá. Emellett minden segítséget megadnak neked munka közben - ha kéred, és nyitott vagy az elfogadására.
 
8. A nagy felelősségtől

A félelem: Ha előre látsz egy rossz helyzetet, felmerül benned a kérdés, hogy közbe kell-e lépned.
 
  Az igazság: A földangyalokat általában csak arra kérik, hogy imádkozzanak egy bizonyos helyzetben, hacsak nincs igazán különleges megbízatásuk. Ha pedig közbe kell lépned, vagy figyelmeztetned kell valakit, nagyon világos utasításokat fogsz kapni a teendőidet illetően.
 
9. Attól, hogy nem vagy rá képes
 
A félelem: Aggaszt, hogy szélhámos, nem pedig képzett médium vagy spirituális gyógyító vagy. Nem tudod, hogy vannak-e angyalaid, és ha igen, képes vagy-e kapcsolatba lépni velük.
 
  Az igazság: Néha-néha mindenki csalónak érzi magát. A pszichológusok el is nevezték ezt a típusú szorongást „imposztorszindrómának”. A kutatások szerint a leghozzáértőbb, legsikeresebb emberek között fordul elő leggyakrabban. Nem jelenti azt, hogy szélhámos is vagy, csak annyit jelent, hogy azt, ami benned van (új helyzetekben szorongsz), azzal veted össze, amit a többiek megmutatnak magukból (nyugodtnak, lazának és összeszedettnek látszanak).
Az ego vagy az alacsonyabb én, bűvészként rángatja elő az ilyen és ehhez hasonló félelmeket, hogy elfeledjük, kik vagyunk, és hogy az életcélunk beteljesítésén munkálkodunk.
 
 
A tisztánlátás múlt életbeli blokkjai
 
A tisztánlátást hátráltató tényezők néha a saját távoli múltunkban keresendők. Még azok is, akik nem hisznek a reinkarnációban, elismerik, hogy jelentős történelmi események a mai napig hatással vannak a világunkra. Ilyen jelentős esemény volt az inkvizíció, amelynek során emberek ezreit égették meg, akasztották fel, kínozták meg és semmizték ki, az uralkodó egyházzal ellentétes spirituális hitvallásuk és tevékenységük miatt. Ennek az eseménynek és a történelem többi „boszorkányüldözésének” a fájdalma a mai napig érezhető a réges-régi közfelfogás visszhangjaként: ha nem térsz meg az elfogadott hitre, vállalnod kell a fájdalmas következményeket.
Az eredmény: félelem és elszigeteltség, vagyis hogy titokban tartjuk „különleges” képességeinket és spirituális hitünket.
 
De honnan tudhatod, hogy egy múlt életbeli akadályozza tisztánlátásodat.
Az alábbi jelek árulkodnak erről:

•    Úgy gondolod, hogy nem vagy vizuális típus: nem egykönnyen jelenítesz meg dolgokat, nem igazán emlékszel az álmaidra, és nem nagyon törődsz azzal, hogy néznek ki az emberek és a dolgok.

•    Kevés vagy semennyi médiumi látomásod nem volt. 

•    Feszültség vagy szorongás tör rád, ha arra gondolsz, hogy megnyitod a tisztánlátásodat.

•    Meghatározhatatlan szorongást érzel azzal kapcsolatban, hogy közvetítővé válj, mintha emiatt bajba kerülhetnél vagy megbüntethetne miatta valaki vagy esetleg Isten.

•    Amikor eszedbe jutnak azok, akiket máglyára vittek vagy felakasztottak, erős testi reakciót mutatsz: kiráz a hideg, elfog a remegés, megváltozik a légzésed, feszült leszel.
 


Most nézzük 
azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy gyermekkori tapasztalatok blokkolják a tisztánlátásodat:

•    Angyalokat, felvillanó fényeket vagy elhunytakat láttál gyerekkorodban, de ahogy nőttél, ezek a képességeid elcsökevényesedtek.

•    Nagyon érzékeny ember vagy.

•    Bolondnak, rossznak vagy furcsának gúnyoltak gyerek- vagy kamaszkorodban.

•    Aggódsz, hogy mit gondolna a családod, ha elárulnád, milyen szellemi képességeid vannak.

•    Félsz, hogy ha megnyílnál ebbe az irányba, az úgy változtatna az életeden, hogy ezzel csalódást okoznál a szeretteidnek, vagy megbántanád őket.


Ezeket a blokkokat nagyon hatékonyan meg lehet szüntetni egy hiteles hipnoterapeuta által végzett regressziós hipnózissal. Tudat alatti elméd nem fog számodra kezelhetetlen emlékekkel riogatni, tehát ne aggódj amiatt, hogy egy múlt életbeli utazás teljesen kiborítana.
 
Erőlködés
 
A tisztánlátást messze a leggyakrabban az blokkolja, hogy túlságosan is erőltetjük. Amint már említettem, ha túl erősen próbálunk valamit elérni, azzal saját magunkat akadályozzuk.
Ez azért van, mert mindenfajta feszültség félelemből táplálkozik, amely az egóból ered - az ego pedig teljes mértékben mentes a szellemi/lelki képességektől.
Akkor erőltetjük a dolgokat, amikor mélyen legbelül félünk, hogy esetleg nem leszünk képesek elérni valamit, és megpróbáljuk kikényszeríteni, hogy mégis megtörténjen.
A mélyen rejlő negativitás azonban többórányi pozitív megerősítést és a megvalósításért folytatott erőfeszítést gyűrhet maga alá. A félelem olyan negatív imává válik, amely sajnálatos módon önbeteljesítő jóslattá válik.
 

A médiumi képességek blokkjainak gyógyítása
 
Mindenkiben vannak bizonyos fokú blokkok, tehát nem az a cél, hogy teljesen megszabaduljunk tőlük... hanem hogy tudatosítsuk, majd megfelelően kezeljük ezeket, amikor felbukkannak.
Néha szégyenkezünk miattuk, és nem valljuk be őket magunknak vagy másoknak. Pedig semmi szégyellnivaló nincs bennük. Olyan részei azonban az életünknek, amelyekre oda kell figyelni.
A gyógyult gyógyítók (a kifejezést a Csodák tanítása című könyvből kölcsönöztem) nem problémamentes emberek - ez a mi világunkban szinte lehetetlen. Inkább olyan személyek, akik tudatában vannak a gondjaiknak, és azon igyekeznek, hogy azok ne akadályozzák őket isteni életküldetésük teljesítésében.
 
Képesek vagyunk ezen blokkjaink gyógyítására és elengedésére.
Ezek a gyógyító technikák és módszerek a tisztánlátás mellett egyéb életterületekre is jelentős pozitív hatással lehetnek:
 

•    
Gyógyulás alvás közben. Alvás közben szkeptikus elméd is pihen. Ezért nagyon jó ilyenkor végezni spirituális gyógyításunkat. Mivel a szkeptikus elme alszik, az egód nem állhat az angyalok útjába, miközben csodálatos tisztító szertartásaikat végzik rajtad. Ezért amint készen állsz megnyitni a tisztánlátásodat, hívd meg az álmaidba az angyalaidat és a szellemvilág azon lakóit, akikkel dolgozol. íme egy példa arra, hogy imádsággal hogyan teheted ezt:
Rafael arkangyal, kérlek, lépj be az álmaimba ma szaka. Kérlek, küldj gyógyító energiát a harmadik szememhez, és mosd el a félelmeket, amelyek útját állhatják tisztánlátásomnak. Kérlek, segíts, hogy tisztán láthassak spirituális látásommal.


•    
Családtagokhoz fűző kötelékek elvágása. Ha rájöttél, hogy félsz például az anyád, képességeiddel kapcsolatos ítéleteitől, próbáld ki a kötelékek elvágásra szolgáló technikákat, amelyeket a 12. fejezetben mutatok be; irányítsd őket kifejezetten úgy, hogy az anyádhoz kapcsoló félelemfonalakat vágják el. Ismételd el a folyamatot minden olyan személy (családtag vagy ismerős) esetében, akinek a tisztánlátásodra vonatkozó esetleges negatív reakciója miatt aggódsz. Vágj el továbbá minden egyéb olyan személyhez fűző köteléket, aki valaha nevetségessé tett vagy megbüntetett médiumi képességeid miatt.
 


•    
Rokon lelkek támogatása. Amikor arra készültem, hogy előbújjak elszigeteltségemből, és nyilvánosan bevalljam, hogy tisztánlátó vagyok, természetesen szorongtam a negatív következmények miatt.
Voltam olyan szerencsés, hogy megismerkedtem egy belgyógyász orvossal, aki pszichiátriai magánrendelést folytatott a kaliforniai Newport Beachen, és aki szintén először ismerte be, hogy tisztánlátó. Azelőtt nem sokkal megsérült a feje egy baleset során, ami felnyitotta a harmadik szemét, és rájött, hogy képes belelátni a páciensei testébe. A csakrákat is látta a bennük rekedt negatív érzelmekkel együtt, de félt nyíltan megvallani tisztánlátását, és ezzel kockára tenni orvosi engedélyét és hírnevét.
Egymást ösztönöztük, támogattuk és segítettük abban, hogy nyilvánosan megvalljuk tisztánlátói képességünket. Folyamatosan emlékeztettük a másikat arra, hogy ha nem lennénk hűek önmagunkhoz, akkor nem tudnánk igazán, a lehető legjobban segíteni a pácienseinken.
Szerintem rajtad is segíteni fog, ha olyasvalaki bátorít, aki maga is hasonló helyzetben van.Imádkozz, hogy egy ilyen ember lépjen be az életedbe, hogy a sors elvezessen hozzá. Tudatosan is keresheted az ilyenfajta támogatást metafizikai témájú könyvesbolti találkozókon, szellemi képességeket fejlesztő kurzusokon vagy az intuitív művészetekkel kapcsolatos internetes közösségi portálokon.
 


•    
Múlt életi regressziós ülés. A hallgatóimnál tapasztalt blokkoknak nagyjából a fele múlt életbeli médiumi ténykedésük miatt kapott sebekből ered. Amint már említettem, nem rossz ötlet regressziós hipnoterapeutához fordulni, hogy megszabadulhass ezektől. A legtöbb jól képzett szakember regressziós hipnózissal is foglalkozik. Keresd meg azt a terapeutát, akiben megbízol, mert csak a bizalom segítségével leszel képes elengedni és a felszínre hozni a tudatalattidban rejlő emlékeket.



•    
Pozitív megerősítések. Hihetetlen, milyen sok ragyogó, értelmes metafizikus panaszkodik arra, hogy „nem vizuális típus”. Amikor rámutatok, hogy ez a kijelentés egyszerű negatív megerősítés, megértik, hogy a saját szavaikkal gátolják a tisztánlátásukat. Ekkor elkezdik pozitív kijelentésekkel leírni azt, amire vágynak - ahelyett, amitől félnek.
Igen vizuális típus és mélységesen tisztánlátó vagyok” - ilyen és hasonló pozitív megerősítéseket ismételgess magadnak, akkor is, ha nem hiszel az igazságukban. Bízz bennem - a valóság mindig felzárkózik megerősített gondolataink mellé.
 


•    
A tisztánlátás angyalainak hívása. Minden helyzetnek megvannak a maga szakosodott angyalai, és ez alól a lelki/szellemi képességek fejlesztése sem kivétel. A tisztánlátás angyalai ellenőrzik és gondozzák harmadikszem-csakrádat, és segítenek spirituális látásod kifejlesztésében. Gondolatban mondd ezt:
"Tisztánlátás angyalai, most titeket hívlak. Kérlek, burkoljátok be harmadik szememet gyógyító és tisztító energiátokkal. A segítségetekkel szeretném most teljesen megnyitni tisztánlátásom ablakát. Köszönöm nektek."

Nagy valószínűséggel a levegő bizsergetését és nyomásváltozást fogsz érezni a fejedben - különösen a két szemed között -, miközben a tisztánlátás angyalai gyógyító munkájukat végzik.
 



•    
Az életmód javítása. Tisztánlátásod élénksége szorosan összefügg azzal, hogy hogyan bánsz a testeddel. Mindig élesebb, részletesebb és pontosabb a látásod, amikor következetesen egészséges életmódot folytatsz. Testgyakorlással, megfelelő pihenéssel, rendszeres szabadtéri tevékenységgel, könnyű, növényeken alapuló étrenddel, valamint adalékmentes ételek és italok fogyasztásával tisztább csatornája lehetsz az isteni kommunikációnak.

Ha az említett gyógyító folyamatok közül legalább az egyiket kipróbálod, észrevehetően fényesebbé és élesebbé kell, hogy váljon tisztánlátásod.
 


Mennyei látomások


Angyali élményeid közé tartozhat az, amit látsz - akár ébren, akár álmodban, akár meditáció közben. Sokféle módon kiszűrheted az igazi látomásokat a hamisak közül.

Látással járó valódi angyali tapasztalás

•    Az álombéli látogatások - a sok élénk színnel és érzelemmel - mindig szürreálisnak tűnnek.

•    Szikrázást, fényvillanásokat vagy színes ködöket láthatsz.

•    A látvány a spontaneitás és természetesség érzésével jár.

•    Az élmény során ismételten, a várható előfordulási valószínűségen túl, megpillantasz egy-egy tollat, érmét, madarat, pillangót, szivárványt, számsort és így tovább.

•    Olyan szolgálatra utaló képeket látsz magadról, amelyekben segítesz másokon.


Látással járó hamis iránymutatás képzete


•    Az álmok mindennapiak és felejthetők.

•    A lehető legrosszabb lehetőségek megvalósulását látod anélkül, hogy az elkerülésükre vonatkozó instrukciókat kapnál.

•    Úgy érzed, te erőszakolod ki a látomás megjelenését.

•    Jelet keresel, de csak következetlenséget találsz, vagy a látottakra rákényszeríted a saját értelmezésedet.

•     Ego központú képeket látsz magadról, amint mások kárán nyerészkedsz.



Folytatatásban a tisztánérzés…



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése