2015. szeptember 10., csütörtök

A népirtás bűncselekményét hajtják végre.




A népirtás bűncselekményét hajtják végre.




Szeretettel hívjuk Önöket a következő rendezvényünkre 

Magyarok Országos Találkozója 

Ideje: 2015. Új kenyér hava, augusztus 20-23. csütörtök-vasárnap /4 nap/ 
Helye: Heves megye, Mátra hegység, Parádfürdő, Mátyás Vendégház, Peres u.16. 
Térkép: www.tourmix.hu/terkep/paradfurdo 
GPS: 47.9263179645 | 20.0643825531 
Facebookon: www.facebook.com/PalocPiacParadfurdo 
Parkolás: díjtalan Belépés: díjtalan 
A rendezvény egésze a magyar lélek emelkedését hivatott szolgálni. 
2 csoportot szólítanánk meg. 
1. Akik már felébredtek és végzik a dolgukat, de még nincsenek összehangolva. 
2. Akik már felébredtek, de még nem találtak rá a feladatukra. 
Tehát a Találkozó célja az lenne, hogy fentiek szerte az országban kezdjék el MAG emberként MAG-házak létrehozását, ezzel is utat, példát, mintát mutatva a még nem ébredt Testvéreinknek. A csoportok összehangolói a rendezvény egésze alatt jelen vannak és segítenek. 
A műsor a mellékletben található plakáton tekinthető meg. 
Bővebben a munkalapon: http://geriinfotech.pe.hu/ 
Látnivalók a közelben: Ilona vízesés, Rákóczi Fa, Kis Állatkert 




"A népirtás bűncselekményét hajtják végre." -
Budaházy Edda nyílt levele


 
május 11, 2015 Betyársereg 
Budaházy Edda a "Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom" nevében, a Magyar Kormánynak intézett nyílt levelében az őshonos népesség csökkenő lélekszámára és a magyar családok támogatására hívta fel a figyelmet. Alább a nyílt levél és felhívás minden hazafihoz, honleányhoz. 
Hazánk történelmének nagy fordulópontján áll. Amennyiben nem akadályozzuk meg az illegális, idegen bevándorlók tömegeinek Magyarországra jutását végveszélybe kerül a nemzet. Az Európai Unió vezetői szorgalmazzák a menekültek befogadását, ezzel gyalázatosan elárulják népeiket. Mi, akik óriási területeket veszítettünk el 1920-ban hasonló körülmények között nem követhetjük el még egyszer ugyan azt a hibát. Azé az ország, aki a bölcsőt ringatja! 
Az alábbi levelet eljuttatjuk a Magyar Kormány, illetve az Európai Unió illetékeseihez. Kérjük, akik egyetértenek vele, csatlakozási szándékukat jelezzék az megegymagyart@gmail.com email címen, valamint töltsék ki a kormány ide vonatkozó kérdőívét is: kormany.hu 

Tisztelt Miniszterelnök Úr, 

Tisztelt Magyar kormány! 

Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Kormány nemzeti konzultációt kíván tartani a déli határainkon beözönlő bevándorlás kérdésében. Mi, hazánkért aggódó magyar állampolgárok a témában az alábbi megállapításokat tesszük és kérjük, hogy a Kormány döntéseiben vegye figyelembe véleményünket. 

Hazánk népességfogyása az többi európai országhoz hasonlóan kritikus méreteket ölt, a szaporodási ráta 1,4, ami nem elegendő a népesség fennmaradásához. Ez az adat, az őshonos államalkotó magyar emberek lassú, kihalását mutatja, amely önmagában is kétségbeejtő. 

Ezen felül az utóbbi években, de főleg az elmúlt évtől tömegével érkeznek hozzánk az idegen fajtájú és kultúrájú népek a balkánról, Afrikából, Afganisztánból, Szomáliából és egyéb területekről, mely gazdasági és egyéb menekülteket az Európai Unió jogszabályai miatt be kell engednünk hazánk területére. 

Van okunk azt feltételezni, hogy ezek a sok esetben muzulmán vallású személyek, nagyobb szaporodási hajlandóságukkal még inkább felgyorsítanák nemzetünk megszűnését, itt maradásukkal csökkentik a magyarok munkához jutási esélyeit. Ez a tendencia már jól megfigyelhető Nyugat-európában. 

Mi magyar emberek, kinyilvánítjuk, hogy bár elfogadjuk és tiszteljük a világ sokszínűségét, más kultúrák értékeit, más emberek méltóságát, nem szeretnénk Nyugat-Európa sorsára jutni, nem szeretnénk idegen bevándorlókkal feltölteni városainkat, menekültek millióit eltartatni, erőforrásainkat rájuk fordítani, etnikailag keveredni velük, közöttük élni. Kinyilvánítjuk, hogy jogunk van a saját önrendelkezésünkhöz, hogy saját etnikai csoportjainkkal formáljunk közösségeket, ezt a jogunkat az ENSZ is biztosítja. Bár sajnáljuk azokat az embereket, akiket elüldöznek hazájukból, úgy gondoljuk, hogy saját nemzetünk és kultúránk feláldozása árán nem vagyunk kötelesek segíteni nekik. 

Úgy gondoljuk, hogy mivel az európai kontinensen az őslakos fehér ember lélekszáma rohamosan csökken, így az idegenek beengedésével és azok általánosan magasabb szaporodási hajlandóságával, az európai őslakos fehér rassz kihalását okozzák azok, akik ezeket a folyamatokat támogatják, és meg nem akadályozzák. Azok a döntéshozók, akik a tömeges bevándorlást szorgalmazzák, az idegen kultúrából érkező emberek asszimilációjának erőltetéséért felelősek, és ez ellen semmit nem tesznek, véleményünk szerint népirtás bűncselekményét hajtják végre. 

Mindezek fényében tehát kérjük a Magyar Kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel segítse és támogassa a magyar családok létrejöttét, azok megmaradását és a magyar gyermekek megszületését. Akadályozza meg az idegen bevándorlók Magyarországra való bejutását, itt tartózkodását és letelepedését és ezt képviselje az Európai Unióban is. 

Budapest, 2015. május 1. 

Tisztelettel: 
Budaházy Edda 
Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom 

Budaházy Edda interjú a bevándorlásról 




II. Népesedési konferencia Hegedűs Lóránt

https://www.youtube.com/watch?v=uvtsIC051V0&honnan=Nemzeti_Hirhalo


Készpénzt adnak a menekülteknek

Több ezer szír menekültnek adott készpénzt magánszemélyek adományain keresztül az ENSZ menekültekkel foglalkozó ügynöksége.
Az UNHCR kampányában nem ruhákat, tartós élelmiszert vagy tisztítószereket, hanem konkrétan készpénzt gyűjtenek online a Jordániában élő szír menekülteknek, akik nem táborokban, hanem falvakban és városokban húzták meg magukat. Az ügynökség becslése szerint négymillió rászoruló emberről van szó, közülük eddig 3-4000 családnak tudtak pénzt adni. Eddig összesen valamivel több mint 4,7 millió dollár (1,3 milliárd forintnak megfelelő összeg) gyűlt össze, elsősorban amerikai és brit magánszemélyektől - írja az index.
Hassan 75 éves, egy tizenöt fős család feje. Két évvel ezelőtt kellett elhagynia szíriai otthonát, azóta egy összedőlt jordániai épület pincéjében él a családjával a Financial Times újságírója, Khaled Hosseini májusban találkozott vele. „Amikor megkérdeztem, hogy élték túl, a menyére, Fatimára mutatott, akinek nyolc gyereke van, és akinek a férje – Hassan legidősebb fia – négy éve tűnt el Szíriában, közvetlenül azután, hogy őrizetbe vették. Paradox módon, Fatima ezzel a veszteséggel lett jogosult az UNHCR készpénzes támogatására, havonta 170 dollár értékben” – írjacikkében.
Jordániában a menekült szír családok 84 százaléka az élethez szükséges legalapvetőbb dolgok, mint például a lakhatás, az élelmiszer és az egészségügyi ellátások kifizetésével is rendkívül nehezen boldogul, fogalmaz az UNHCR, és meg is becsülték, hogy körülbelül mekkora összeg az, ami valóban segít a családokon. Egy negyven dolláros (kb. 11 ezer forintos) adomány egy hattagú család egyheti, a hetven dolláros (kb. 20 ezer forintos) adomány egy kéttagú család havi költségeit hivatott fedezni. 140 dollár (40 ezer forint) elegendő egy 3-5 tagú családnak egy hónapra, 1500 dollár (420 ezer forint) pedig egy átlagos szír menekült család egész éelves kiadásait fedezi.
Örök kérdés, hogy készpénzes vagy tárgyi adományozás a hatékonyabb módja-e a segítségnek. Az általunk megkérdezett humanitárius szervezetek képviselői szerint a készpénz a legjobb, mert például tárgyadományoknál egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldás. A készpénzt nem kell tárolni és szállítani, mint a tárgyakat, ráadásul bizonyos tekintetben visszaadja a rászorulók szabadságát: hogy arra költhetik az adományt, amire legjobban szeretnék. A kritikusok szerint ugyanakkor épp ez a készpénzes adományozás veszélye is, ugyanis simán lehet, hogy a rászorulók embercsempészek zsebét gazdagítják a magánszemélyek jótékonyságából.
A készpénzes adományozást Andrew Harper, az UNHCR jordániai képviselője az egész világon a leghatékonyabb támogatási módszernek nevezte, ugyanis a szír menekülteket írisz-szkennerrel azonosítják. A jordán ATM-ek írisz-szkennerekkel vannak felszerelve, a szervezők szerint ezzel a biometrikus technológiai megoldással nem juthat illetéktelenek kezébe a támogatás. 
Az UNHCR szerint magyarok egyelőre nem küldtek készpénzt a szír menekülteknek.
 

Miért nem sok a 3260 eurós svájci minimálbér?

Svájcban a múlt évben referendumon szavaztak arról, amit két szakszervezet (az USS és az Unia) indított 2011-ben: a minimálbért emeljék 4000 frankra (3260 euró).
Ha elfogadták volna az állampolgárok, a svájci minimálbér lenne a legmagasabb a világon (kétszer annyi, mint pl. a francia).
Az gondolhatnánk, hogy az összeg csillagászati. Hát nem, mondja Sergio Rossi, a friburgi egyetem közgazdasági professzora, akit aLe Figaro interjúvolt meg. «Az élet Svájban drága, 3260 euróval nem élünk olyan jól». A lakhatás, az élelem, az egészségügy, minden drágább Svájcban. Ez a jövedelem nincs messze a szegénységi küszöbtől.
Először is ez puttó, nem pedig nettó jövedelem
Ahhoz, hogy kiszámoljuk a nettó összeget, le kell venni belőle a 9-10 % társadalmi hozzájárulást, vagyis 300 euró öregségi és munkanélküli biztosítást. Aztán pedig, «nem tudjuk, hogy a szakszervezetek 12 hónapra kalkuláltak-e, mert ha 13-ra, akkor az összeg csak puttó 3000 euró».
Szegénységi küszöbtől nem sokkal magasabb jövedelem
«Minden minimálbért a mediánbérekhez kell viszonyítani annak megítélésére, hogy sok vagy kevés», magyarázza Antoine Bozio, az állami  Politikai Intézet igazgatója. Svájcban ez puttó 6118 euró, aminek csak 65%-a a javasolt minimálbér. ”Ha ideértjük a 13. havi bért is, akkor pedig mindössze 60%-a, ami pedig a szegénységi küszöbhöz (a médián 50 %-a) igen közel van”. Ekkora bérhez évi 1000 eurónyi adó társul (kantononként kissé változó), míg sok országban a minimálbér adómentes..
A lakhatás ára
Nagyon magas, a statisztikai hivatal jelentése szerint 2012-ben a rezsiköltség (villany, gáz, víz…) átlagban havonta 169,65 euro, egy neuchâteli három helyiséges lakás bérleti díja pedig 1060 euró. A Le Figaro idézi is egyik olvasóját «Az árak a csillagos eget verik, 730 eurónál olcsóbban akármilyen kicsi lakást sem találni».
A közlekedés költségei
A számla szintén borsos. Mivel a városközponti lakhatás rendkívül drága, sokat vidéken vagy a külvárosban élnek és a tömegközlekedést használják. Egy éves bérlet, amellyel vonaton, hajón és buszon lehet utazni, 3670 euróba kerül. «Ha pedig autót használnak, átlagosan havi 150 euróba kerül biztosítása», teszi hozáá Pr Rossi.
Az élelem nagyon drága
A szupermarketekben egy közepes, élelmiszercikkeket tartalmazó kosár Franciországban 89 euróba, Svájban 135 euróba kerül. Például «egy csomag chips ára 3 euró körül van, egy csomag pirított burgonya 10 euró».
A betegbiztosítás magánkézben van, költségei magasak 
A svájciak nem fizetnek kötelező egészségbiztosítást. Egy közepes magánbiztosítás ára havi 370 euró, ezért a biztosító az orvosi költségeknek a 300 frankot meghaladó részét fizeti, tehát a beteg kb. 10 %-át. Van ugyan havi 160 eurós biztosítás is, de ott 1000 frank  felett avatkozik be a biztosító. Azonban tény, az egészségre fordítandó költségek egyre magasabbak. A statisztikai hivatal szerint átlagosan személyenként havi 170 eurót adnak ki rá a svájciak.
 • A svájciak többet dolgoznak
A heti munkaórák száma Svájcban 45-50 óra. A svájci dolgozó gyakorlatilag átlagosan 42 órát dolgozik hetente és csak 4 hetes fizetett szabadsága van. Ha az órabért nézzük, a svájci átlag 18,04 euró.
 
Ja nekik nem kell a cigányokat , a zsidókat , és a politikai maffiát is eltartani !!!!

Oroszország új mikrohullámú ágyúja képes kisütni a repülőgépek és drónok fedélzeti elektronikáját



Oroszország bejelentette a fejlesztését egy "mikrohullámú ágyúnak", amely képes megbénítani a drónokat és a precíziós fegyverek robbanófejeit.
Az orosz kormány tulajdonában levő United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC), amely a Rostec Corporation leányvállalata, bejelentette, hogy a szuper-magas frekvenciájú (SHF) fegyvert egy bemutató során fogják leleplezni az Orosz Védelmi Minisztérium ARMY-2015 Nemzetközi Katonai-Műszaki Fórumán, amely a tervek szerint keddtől péntekig tart.
A fegyver egy 360 fokos repüléstilalmi övezetet hoz létre maga körül mintegy 10 km-es körzetben, és kisüti bármilyen repülőgép, drón, és nagy pontosságú irányított rakéta elektronikáját a hatósugarán belül. Ez a mobil mikrohullámú sugárzás komplex módon végzi a frekvencia blokkolását a fedélzeti elektronika esetében az alacsony magasságú légi célpontoknál és nagy pontosságú fegyverek robbanófejeinél. 
A forrás szerint az ágyú kialakítása lehetővé teszi, hogy fel lehessen szerelni a BUK légvédelmi rakétarendszer vázára is. "A teljesítményét és a jellegét illetően nincs versenytársa a világon... Ha feltelepítik egy speciális platformra, egy SHF 'ágyú' teljes körű védelmet tud biztosítani", tette hozzá. Az ágyú specifikációit még nem hozták nyilvánosságra, de a forrás alapján a „tervek szerint arra is használják, hogy teszteljék a katonai országos rádió-elektronikai rendszerek ellenállását a nagy teljesítményű mikrohullámú sugárzással szemben.
 
persianews.vcp.ir (Címlap: Oroszország új mikrohullámú ágyúját a Rostec’s United Instrument Manufacturing Corporation gyártja, és feltelepíthető a BUK légelhárító rakétarendszer vázára is)


Németh Zsolt szerint az asszony nem ember

Jókora marék, viccnek álcázott hétköznapi hímsovinizmussal dobta szembe a hallgatóságot Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megnyitóján – írja a Transindex erdélyi hírportál. 
A fideszes politikus mellett ülő két szervező hölgy sem állt a helyzet magaslatán: egyikük szerint Németh nem gondolta komolyan, a másikuk egyenesen úgy vélte, a nőknek el kell tűrniük a férfiak poénkodását - írja a nol.hu.
Németh Zsolt a szerdai nyitóelőadás zárásaként dobta be a „tábori túlélési útmutatást”, miszerint „az asszony nem ember, a sör nem ital, és a medve nem játék”. „Noha sokszor hallani a mondást, más a súlya az egyszeri táborlakó, és teljesen más Magyarország egyik vezető politikusa szájából” – jegyzi meg a Transindex kiküldött tudósítója, Kertész Melinda. Kérdésére a külügyi bizottság elnöke kínos magyarázkodásba bonyolódott. Hol azt mondta, hogy „van az asszony és van az ember, mindegyiküknek van az életben egy jó elfoglalt helye, és ez a fajta székely megközelítés része a közgondolkodásnak”, hol azt, hogy „alapvetően nyelvi és nem gondolkodásbeli kérdésről van szó”, és hiba lenne „ezt a nyelvi játékot, ami ebben van, lefordítani egy politikai koncepcióba”.
Németh Zsolt mellett a Transindex megszólaltatta a megnyitón is felszólaló két női szervezőt is. Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke elismerte, hogy „a székelyföldi kultúra patriarchális kultúra és tagadhatatlan, hogy létezik hétköznapi hímsovinizmus, főleg falusi környezetben, és lehet ez akár veszélyes is”, de ebben az esetben biztos benne, hogy Németh Zsolt nem gondolta komolyan, csupán poénkodott.
Tárnok Mária, a Pro Minoritate Alapítvány kuratóriumának elnöke úgy értékelte, hogy a „húszéves vicc” elmondása nem jelenti azt, hogy a férfi kollégák ne tartanák nagy becsben a nőket, sőt „emberszámba vesznek minket, azt mondják, hogy sok minden rajtunk múlik, hiszen a szervezői csapat 70%-a fiatal lány vagy nő”. „Ez egy alapvicc, amit a nőknek, női szervezőknek el kell tűrniük” – vélekedett a tábor főszervezője.
 
nol.hu (Címlap: Németh Zsolt - Forrás: orientpress.hu)
Ez a büdös III/ III – as még mindig osztja az észt néla csak a terrorista maffiózó az ember , mocskos gojok vettétek a lapot !!!
Az apja is besugó volt az egész család gerinctelen karielista ingyen élő , véletlenül tenyerelt bele a fidesz maffiába , és jól helyezkedtették gondolom a vakolók , hisz a külügybe is kellet egy besugójuknak lenni !!!!


Vona: „az iszlám az emberiség utolsó reménye”

A szélsőjobboldali magyar párt elnöke szerint »az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében«” – írja egy angol nyelvű marokkói portál Vona Gábor törökországi látogatása nyomán.
Nem diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat építeni jöttünk Törökországba, hanem török testvéreinkkel találkozni” – idézte Vonát az Islametinfo.fr nyomán a Moroccoworldnews.com.
A Nyugat nem tolerálja, hogy nemzetközi konfliktusokban a pártom a törökök és más turáni népek, mint például az azeriek támogatója” – idézi a Vonát idéző Islametinfo.fr-t a Moroccoworldnews.com.
A Jobbik elnöke szerint a török társadalom alapja a családszeretet, a hagyománytisztelet és az erős patriotizmus, s mindez nagyszerű példa Magyarország számára.
Vona szerint Magyarország és Törökország kapcsolata a testvériségre és nemcsak a barátságra épül.
Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében” – idézi a Islametinfo.com nyomán Vonát a Moroccoworldnews.com.
A portál idézi a Jobbik honlapjáról egy angol (!) nyelvű cikket. „Afrikának nincs hatalma, Ausztrália és Dél-Amerika identitászavarban szenved, mivel sokszínű társadalom alkotja. Egyetlen kultúra igyekszik megőrizni hagyományait és ez az iszlám világ.”
Vona továbbá azt is közölte: személyes életére hatással bír az iszlám és a muzulmánok, akikkel barátként, munkatársként találkozott élete során.
A Vona által Törökországban elmondottak egyébként teljesen egybevágnak az ellenzéki pártelnök által jegyzett önéletrajzi könyvben leírtakkal, hogy tudniillik „az iszlám a fény”.
 
atv.hu (Fotó: alfahir.hu)
A zsidó média már megint fasisztázik , pedig ők nem a maffia emberek , és nem rabolták el az ország nemzeti vagyonát , nincsenek olajbáróik , és nem gyilkolják a népet !!!! És még nem vakolnak !!!!
Hogy megkörnyékezték már őket az biztos , hisz a vakolók a jobbik éra alatt is rabolni akarnak !!!

Ez minden idők legnagyobb kémügye

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megtalálta a módját, hogy miként tudna kémprogramokat telepíteni a merevlemezekre, ami azt jelenti, hogy a világ összes számítógépét le tudnák hallgatni.
A moszkvai központú Kaspersky Lab talált rá a 14 éve titokban működő kódra, mellyel az amerikai kémek 42 országban fertőztek meg számítógépeket. Az orosz biztonsági cég nevezte el a kémprogramot kifejlesztő csoportot Equation Groupnak, utalva a tagok algoritmusok iránti vonzalmára.

Teljes távvezérlés

A célpontok közt van Irán, Oroszország, Pakisztán, Afganisztán, Kína, Mali, Szíria és Algéria, és a kóddal vállalatokat, nukleáris kutatóintézeteket és iszlám aktivistákat figyeltek meg.
A Kaspersky szerint csak a legértékesebb célpontok gépére telepítettek olyan kódot, amivel a számítógép teljes irányítását át tudták volna venni, és az esetek többségében beérték azzal, hogy fájlokat tudtak lemásolni. Mivel a kódban van egy önmegsemmisítő mechanizmus, a Kaspersky szerint csak a jéghegy csúcsát látják, és több tízezer számítógépet fertőzhettek meg a kémek.

"Az Equation Group rendelkezik a legmenőbb játékszerekkel. Ők a mesterek, és tőlük kaphattak egy-két megoldást a Stuxnet és a Flame fejlesztői"

mondta Costin Raiu, a Kaspersky Lab globális kutatási és elemzési csapatának vezetője.
  A Kaspersky szakértői azt mondják, valódi áttörés, hogy a kémek képesek voltak kártékony kódot telepíteni a merevlemezek szoftverére, ami mindig lefut, amikor bekapcsolják a számítógépet. A háttértárnál csak a BIOS értékesebb, mert az az első kód, ami a pc bekapcsolásakor elindul.
Több mint egy tucat merevlemezgyártó érintett, és köztük vannak a legnagyobbak is, mint például a Western Digital, a Seagate, az IBM, a Micron Technology, a Samsung és a Toshiba is.
 


Amerika provokálta ki a német megszállást

Felelőtlen és cinikus Amerika, ha lázadásra hergel másoknak kiszolgáltatott országokat? Erkölcsi kötelesség lett volna a németekkel szakítani a világháborúban? Magyar bénázás miatt nem sikerült az 1944-es kiugrás? Miért felelősök az angolszászok a magyar holokausztért? Keserűen realista kép Magyarország kiszolgáltatottságáról: Nagyhatalmi érdekek hálójában.
Nem csak Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának okait, a magyar politika és a külső erők felelősségét kell újragondolni, ha igaza van egy Amerikában kutató magyar történésznek, de a nemzeti szuverenitásunkat is, általában - írja az Index. Ideje elhagyni a hintapolitikát, az utolsó csatlóst és a hasonló leegyszerűsítő kitételeket, a jó és rossz közötti választás helyett időnként csak rossz, rosszabb és legeslegrosszabb lehetőségek vannak. És időnként túl sok az ismeretlen ahhoz, hogy tudni lehessen, melyik melyik.
Borhi László könyve, a néhány hete megjelent Nagyhatalmi érdekek hálójában nem akar felmenteni vagy erkölcsi ítéletet mondani a korabeli magyar politikáról, de a szokásos köldöknézésből kizoomolva tud újat mondani Magyarország helyéről a világban. A Bloomingtonban tanító történész nagyrészt kinti diplomáciai források alapján írta meg Amerika 1942 és 1990 közötti Magyarország-politikáját, és nem hagy kétséget afelől, hogy Magyarország sorsa az esetek többségében jórészt külföldön dőlt el. Ebben a történetben egy ekkora országnak, mint a miénk, ritkán van esélye alapvetően magának alakítania a sorsát. Inkább csak az lehet a kérdés, hogy a szűk lehetőségek között sikerült-e legalább akkora mozgásteret kiharcolni, mint a kelet- és közép-európai versenytársaknak.
Borhi erre a jellegzetes kisállami helyzetre a relatív szuverenitás fogalmát használja, de például a második világháború alatt nagyon arrafelé mentek a dolgok, hogy ennyi se maradjon – és Borhi szerint ebben az angolszász hatalmaknak is megvan a felelőssége. A kérdés nyilvánvalóan érzékeny, a nemzeti szuverenitás Alaptörvénybe beleírt 1944. március 19-i elvesztése, a holokausztban játszott magyar állami felelősségről szóló viták miatt elkerülhetetlenül van politikai relevanciája is annak, amit egy történész ma ezekről az évekről leír.


Forrás: MTI

Régi dunna, kiskatona

Borhi úgy gondolja, hogy a második világháborúból való magyar kiugrásra nemcsak 1944 októberében, hanem igazából soha nem volt valós lehetőség. Mint általában, itt is a „nézzetek a térképre” egyszerű, de megkerülhetetlen érve működött: a Harmadik Birodalom közvetlen szomszédságában, stratégiailag fontos területen, a szövetségesek belső leosztásában a szovjet szférába sorolva Magyarország egyszerűen nem számíthatott angolszász segítségre.
Horthy környezete és a magyar politikai elit meghatározó része mégis komolyan számolt ezzel az opcióval, a tényleges esélyeken túl is. 1942 őszétől Magyarország folyamatosan kereste az utat a szövetségesek felé, és rendszeresen jelezte, hogy örömmel látna egy angolszász megszállást, melynek esetére felajánlották Magyarország megadását. Nem voltunk ezzel egyedül: az erőviszonyok fokozatos megváltozásával Németország többi csatlósa is igyekezett bebiztosítani magát a tengelyhatalmak vereségére: a finnek, románok, bolgárok ugyanígy jelezték kiugrási szándékukat.
A gyakran hallott terminus szerint „hintapolitikát” folytató magyar külpolitika fő dilemmája abban állt, hogy egyrészt nem szabad túl sokat késlekedni, mert akkor végképp elveszítjük az angolszászok szimpátiáját, és a vereség után újra katasztrofális béke várna ránk; másrészt meg nem szabad elhamarkodni sem a dolgokat, mert ha nincs a kiugrás pillanatában angolszász bevonulás, akkor jönnek a német megszállók. Egy második Trianonnál és a németeknél pedig a magyar elit csak egy dologtól félt jobban: a szovjet megszállástól.
A németektől való eltávolodás eleve nagyon kockázatos politikát jelentett. A Bethlen emberének tartott, kifejezetten az angol orientációja miatt kinevezett Kállayban Berlin a kezdetektől nem bízott, miközben nálunk már a németellenes sajtóban is jelentek meg utalások a közelgő szembefordulásra. A Magyar Nemzet arról írt, érdemes feléleszteni az angoltudást, és nagy példányszámban kelt el a „Brush up your English” című könyvecske.

Fotó: Wikipedia

Nem hagynák

Hogy az angolszászok jóindulatára épülő külpolitika elhibázott volt, nem nagyon lehet kérdés: a német megszálláshoz, a magyar zsidóság megsemmisítéséhez, az ország kifosztásához és brutális harctérré változtatásához vezetett, hogy aztán a szovjet megszállók fél évszázadra rendezkedjenek be az újra visszakapott trianoni határok között. Egyetlen cél sem teljesült – érthető hát, hogy a történészek általában azt firtatták, hol hibázhatott ekkorát a magyar politika.
A magyar történetírás többnyire úgy tartja számon, hogy a németektől való teljes elszakadás a bizonytalankodás, kétszínűség, a kancsal külpolitika miatt nem sikerült. Ehhez képest a Borhi által vizsgált amerikai és brit dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a béketapogatózások kudarca egyértelműen a szövetségeseken múlott.
Nem az bizonyult végzetesnek, hogy túl gyávák voltunk a németektől való eltávolodásban, hanem az ellenkezője: angolszász bátorításra túl messzire mentünk el, miközben Kállay kormánya nem vette figyelembe az ország reális helyzetét, azt, hogy nem kaphatunk külső segítséget a németekkel szemben. Ha a magyar politikusok ismerték volna az angolszászok valódi szándékait a térségünkkel kapcsolatban, Borhi szerint nem ugrottak volna fejest egy olyan reménytelen akcióba, ami aztán 1944 márciusában a német megszálláshoz és a rákövetkező katasztrófához vezetett.
Kállay minden jó szándéka ellenére sem tudta következetesen végiggondolni Magyarország helyzetét – írja Borhi, de a közepes képességű miniszterelnök illúzióiban mások is osztoztak. A magyar elit abba a hitbe ringatta magát, hogy az angolok úgysem engednék át a Duna-medencét a szovjeteknek, mert az országnak biztonságpolitikai jelentősége van. Tévedtek, nem volt, és tévedésük végzetesnek bizonyult.
Kállayék végig a Churchill által képviselt adriai partraszállásban bíztak. Nem tudták, hogy ez csak a balkáni partizánok megsegítésére irányult volna, arról soha nem volt szó, hogy angol katonák érkezzenek a Kárpát-medencébe. Londonnak, még Washingtonnál is inkább, egyébként is a kelet-európai térség stabilitása volt a fontos. Nekik elfogadható volt a háború utáni szovjet befolyás is a térségben: amikor 1944 októberében Moszkvában (nem pedig Jaltán, mint gyakran hiszik) létrejött a híres százalékos egyezmény Európa felosztásáról, Sztálin megkapta Churchilltől azt, amit Hitlertől 1940-ben még nem: a Balkán és Kelet-Közép-Európa feletti ellenőrzést.
Magyarországnak az lett a sorsa, hogy a szovjet szférába kerüljön. Pedig a magyar külügy annyira rettegett a szovjet megszállástól, hogy a remélt angolszász megszállásért még úgy is megkockáztatták az elkerülni akart német megszállást, hogy az amerikaiak gyakorlatilag nem ígértek semmit a kiugrásért cserébe. A magyar külpolitika legalább a trianoninál valamivel kedvezőbb békét remélt, de erre nem volt valós esély. Területre vonatkozó ígéretet hivatalosan soha nem kaptunk, és Borhi szerint nem is ezen múltak a dolgok. Erdély nem azért került a II. világháború után újra Romániához, mert a román kiugrás a magyarral ellentétben sikerült; Moszkva azért favorizálta ebben a kérdésben a románokat, mert Erdélyt ellenszolgáltatásnak szánták Besszarábia (nagyjából a mai Moldávia) elvételéért.

Fotó: Popperfoto / Europress / Getty Images News

Feláldozható testőr

Egy ideig az angolszászok kifejezetten hárították a magyar megkereséseket, mert inkább az oroszokkal akartak jóban lenni: attól féltek, hogy a szovjetek már egy angolszászokkal kötött különalku lehetőségének a felvetése miatt is kiléphetnek a háborús koalícióból. Igazi tragédia azonban abból lett, hogy a német csatlósokkal szembeni amerikai politika idővel megváltozott, és 1943 végétől kifejezetten bátorították a Harmadik Birodalommal való szembefordulást, annak ellenére, hogy tudták: ennek véghezvitelére nincs esély.
A fordulat azután következett be, hogy 1943 késő nyarán döntöttek a normandiai partraszállásról. Az addig Amerikának csak másodlagos fontosságú kelet-európai kis országok ezzel felértékelődtek, de csak mint beáldozható bábuk kaptak szerepet. A szövetségesek a német csatlósokkal, így a Magyarországgal szembeni politikát a háború megnyerésének és az oroszokkal való nagykoalíció megőrzésének vetették alá.
Az angolszász stratégia lényege az volt, hogy a német csatlós Magyarországot és Romániát a lehető legnagyobb ellenállásra buzdítsák, ezzel kiprovokálják a német megszállást, és így minél több német hadtestet kössenek le, gyengítve a Harmadik Birodalom erőit a tervezett normandiai partraszállásnál. Mindez a Bodyguard nevű megtévesztő hadműveletbe illeszkedett: ennek az volt a célja, hogy a németek olyan területekre telepítsenek jelentősebb haderőt, ahol nem zavarják a szövetségesek lényegi hadműveleteit.
Ennek a hadműveletnek volt az eredménye az is, hogy a németek még akkor sem hitték el a normandiai partraszállás valódi helyét, amikor az már teljes erővel zajlott. Szintén ennek az összetett megtévesztésnek volt köszönhető, hogy Hitler délről is várt egy komoly támadást: az angolszászok ugyan már rég elvetették a Szlovénián keresztül történő támadást, de Hitler még mindig hitt a ljubljanai résen keresztüli offenzívában, és a valójában egyáltalán nem is létező Patton-féle 7. amerikai hadsereg trieszti partraszállásában.
Borhi az iratok alapján azt állítja, a britek és az amerikaiak kifejezetten azért gyakoroltak ránk nyomást a kiugrás érdekében, hogy a németek bevonuljanak. Eleve azzal számoltak, hogy a németek meg fognak szállni minket, de a megszállás katonai értelemben lesz annyira költséges a Harmadik Birodalom számára, hogy azzal még mindig a szövetségesek járnak jól.
Miközben az amerikai külügy azzal fenyegetett, hogy a háborús részvételük miatt a háború végén ugyanúgy fognak velünk és a többi csatlóssal bánni, mint Németországgal, a háttérben az apparátus valójában jól ismerte a kényszerhelyzetet, amiben voltunk. Alexander Cadoga, a külügyminiszter helyettese is képtelenségnek tartotta a kiugrás sikeres végrehajtását „míg nem tudjuk megvédeni őket”. Ő a magyarokról olyan népként beszélt, „melynek helyzete nem engedi meg, hogy felszólításunknak eleget tegyen”.

Veréb! Elment az eszed?

Az aggódó hangokkal azonban a döntéshozók nem sokat törődtek. Amikor az egyik magyar diplomata megpróbálta elmagyarázni a német megszállás következményeit a szövetségesek képviselőinek, a később hidegháborús CIA-igazgatóként nagy karriert befutó Allen Dulles ezt válaszolta állítólag:
Háború van, a könyökünkig ér a vér, néhány százezer élet ide vagy oda már nem számít.
A német megszállás közvetlen kiváltó oka ma is ismeretlen. Valószínűleg a Veréb-misszió volt az utolsó csepp a németek poharában. 1944. március 15-én Duke ezredes vezetésével amerikai ejtőernyősöket dobtak le Magyarországon. Bár a merész akció miatt Hitler őrjöngött, a bevetés résztvevői meglepő módon nem kaptak pontos tájékoztatást a magyarországi feladatukról. Borhi könyvében az a gyanú fogalmazódik meg, hogy a küldetésnek egyetlen komoly célja volt: a megszállás kiprovokálása.
Az angolszász hatalmak tehát eleve kudarcra ítélték a kiugrást, de mégis erre buzdították a magyar vezetést – miközben tudták, hogy abból Magyarország részére tragédia következik. Ezzel nem szolgálták a halálra szánt zsidók túlélését sem, aminek úgy-ahogy, de garanciája volt addig – minden korlátozás, hátrányos megkülönböztetés, a kamenyec-podolszkiji és újvidéki tömeggyilkosságok ellenére – a magyar állam szuverenitása. Pedig ekkor a briteknek éppen elég információjuk volt már a holokausztról: a brit kódfejtő szolgálatok már 1943-ban tudatában voltak, hogy a németek szisztematikusan és tömegesen mészárolják le a zsidóságot. Erősebben fogalmazva: bár a magyar politika és a magyar állam felelőssége ettől még óriási, a szövetségeseknek is van némi közvetett felelőssége a magyar holokausztban.
A szövetségeseknek hátsó szándékaik voltak, és politikájuk ellentétes volt a kelet-közép-európai államok alapvető nemzeti érdekeivel – hangsúlyozza Borhi. Belehajszoltak egy eleve kudarcra ítélt politikába, a történész szerint ahhoz hasonlóan, ahogy majd 1956-ban buzdítja a Szabad Európa Rádió a magyar forradalmárokat kitartásra, miközben Amerika pontosan tudja, hogy nem tud segíteni a szovjet tankok ellen. Jelentős katonai előny ráadásul nem is származott végül Magyarország német megszállásából. A normandiai partraszállás idején mindössze 50 ezer német katona lehetett Magyarországon – nem ezen múlt a háború kimenetele, de ezért kockáztatták az angolszászok számtalan ember életét Magyarországon.
Borhi László az angolszász dokumentumok alapján az egész magyar kiugrási politikát megkérdőjelezi. Szerinte felmerülhet, hogy ennél „esetleg célravezetőbb lett volna a németek gazdasági követeléseit tessék-lássék kielégítve megpróbálni kivárni a háború végét”. A történész szerint a magyar külpolitika a második világháborúban nem volt abban a helyzetben, hogy befolyásolja az ország sorsát. A magyar külpolitika szinte mindegy hogy mit lépett, annak kimenetele katasztrofális volt, és nem is lehetett más. Magyarország tehetetlen báb volt egy nagy stratégiai játszmában - ahogy egyébként legalábbis a rendszerváltásig.
 
index.hu (Címlap: Fotó: Time Life Pictures)




Energia ingyen - Már készülnek a „nullás házak”

Világszerte egyre több az olyan, új építésű ház, melynek energiaellátásáért 100%-ban a Nap felel.
Kelet-Európában az áramszolgáltatók egyelőre mindent megtesznek azért, hogy senkinek se sikerüljön tökéletesen elszakadni tőlük, de kénytelenek lesznek előbb-utóbb engedni.
Már Magyarországon is van néhány épület, melyben teljes egészében napenergiára hagyatkozva világítanak és fűtenek a fenntartók. Igaz, hogy hazánkban egyelőre az áramszolgáltató felé történő energia-visszatáplálás számít a megoldásnak, így kompenzálva a fogyasztást, de nem sokára mindenféle aggályok nélkül megoldható lesz az is, hogy az épület építtetője teljes egészében szakítson az áramszolgáltatóval, ha úgy látja jónak.
A napelemek és a napkollektorok, s azok telepítése egyaránt igen drága mulatságnak tűnik, ha az ember nem gondol bele a már középtávon is reális megtérülésbe. Természetes, hogy ez több milliós beruházás rendkívül költséges dolognak érződik, de ha végigfuttatjuk fejben, hogy mondjuk három év alatt mennyit költünk akár csak elektromos áramra és gázra, mindjárt más szemmel nézhetünk mindazokra, akik a megújuló energiaforrások kiaknázása mellett döntenek.
A szolgáltatók akkor járnak a legjobban, ha megértik, hogy nem kell küzdeni, s tanácsos nem konkurenciaként kezelni a megújuló energiaforrásokat, hiszen ebben van a jövő, ráadásul elkerülhetetlenül. A belátás tehát célszerű, s jegyezzük meg, sokkal szerencsésebb, mint a különféle rendeletekért való ácsingózás az állami színéren.
Ha az áramszolgáltatók beépítenék profiljukba a napelemek és napkollektorok forgalmazását és telepítését, látszólag talán önmaguk ellen dolgoznának, valójában azonban egy ésszerű döntéssel elfogadnák a tényt: a 21. században vagyunk és bizony egyre többen ezen a törékeny bolygón.
Reméljük, a közeljövőben több nullás ház épül majd, bizonyítva, hogy igenis van olyan, hogy az ember csak azért fizet, amiért szükséges, s főképpen reális összeget. Létezik olyan világ, ahol ez lehetséges...
 
(Fotó: illusztráció / helioactive.com)


Ez a 10 ezer forintos kütyü kinyitja az autóját



Nagyon pörög mostanában az autóhekkelős biznisz, az első igazi távhekkelés után a Tesla egyik autóját is sikerült feltörni. 
A legutóbbi esethez pedig már okosautó sem kell: a Samy Kamkar nevű hekker összerakott egy eszközt, amellyel az autókhoz és garázsokhoz is használt távnyitókatsikerült átvernie - írja az index.
A módszer lényege, hogy a csipogós távnyitó kulcsok az ajtók nyitásához olyan kódot generálnak, amit csak egyszer lehet felhasználni, utána ez érvényét veszti, éppen azért, hogy ne lehessen visszaélni vele. Nagy hiányossága viszont a rendszernek, hogy az egyszer használatos kódokhoz nem rendel lejárati időt, vagyis bármennyi idő eltelhet a generálása és a tényleges autónyitás között. Egy hekkernek ezért nincs más dolga, mint úgy beférkőzni a kulcs és az autó közé, hogy azt a tulaj ne vegye észre.
Kamkar ezt azzal oldotta meg, hogy összebarkácsolt egy pénztárca méretű eszközt, amely az autóra helyezve várja a kulcsból érkező jelet. Ha a sofőr megnyomja a gombot, elfogja a kódot, de egyúttal meg is zavarja azt, hogy az autó már ne hallhassa. Amikor a sofőr még egyszer megnyomja a gombot, az eszköz új kódot is elhalássza, az elsőt pedig ekkor továbbítja az autónak. Így az ajtó az első kóddal kinyílik, a sofőr be tud szállni, a hekkernél pedig ottmarad az érvényes, felhasználatlan kód.
A módszert elsősorban egy Lotus Elise-en tesztelte Kamkar, de mint mondta, más márkáknál is sikerrel próbálta ki. Azt is megjegyezte, hogy szó sincs új sebezhetőségről, csak az elméleti módszert eddig senki nem valósította meg a gyakorlatban. Ezért hiába ismert régóta a megoldás is, 

sok gyártó nem vette a fáradtságot, hogy megoldják a problémát, mert nem tűnt elég nagynak.

Most majd talán meggondolják magukat. Gyakorlatilag annyi a dolguk, hogy lejárati időt rendelnek az egyedi kódokhoz. Kamkar a Tech Insidernek azt mondta, eddig egy csipgyártóról tud, amely javította a sebezhetőséget.
Annyiban nem véletlen az utóbbi hetekben fokozódó autóhekkelési láz, hogy a trükkök bemutatását több hekker is a különböző hekkerkonferenciákra időzíti, Kamkar a Teslát feltörő kollégáihoz hasonlóan a Las Vegas-i DefConon mutatja be részletesen módszerét.
Kamkarnak egyébként nem ez az első nagyobb nyilvánosságot kapott akciója mostanában, július végén már bemutatta azt is, hogyan tudja egy autóra rakott eszközzel, wifi-távolságon belül átvenni az irányítást a GM autói által használt OnStar rendszer fölött. A mostani kódlopó kütyüjére mindössze 30 dollárt költött, vagyis ha valaki élesben is kihasználná a sebezhetőséget, kevesebb mint 10 ezer forintért juthat be az autóinkba.
 
index.hu (Fotó: Samy Kamkar)


Asszimilálható-e a bevándorló?



Sárközi Mátyás / 2015.08.14., péntek 19:51 /


Ha jól sejtem, a migránstömeget nemcsak regisztrálják, hanem szelektálják is a hatóságok. Ha valamelyik menekült Magyarországtól menedéket kér, annak kivizsgálják az ügyét, és ha oka volt a menekülésre, s azért telepedne le, hogy dolgozzon, mi több: beilleszkedjék, akkor kaphat tartózkodási engedélyt.
Tehát bizonyos számú bevándorló valószínűleg legálisan Magyarországon fog maradni. Lenne ennek haszna? Hiszen fogyatkozik a nemzet, és a magyarság a múltban jó befogadó volt beilleszkedésre kész idegenek számára. Kérdés, hogy az-e ma is, és tolerálja-e a fizikai különbséget vagy a kultúrák másságát.
Mi a helyzet a briteknél? Náluk határozott szándék a népesség, elsősorban a keresőkorúak rétegének növelése, mert a társadalom elöregedőben van, kellenek új adófizetők, hogy meg lehessen termelni a növekvő nyugdíjterhek fedezetét. Mivel hajdani gyarmatosító országról van szó, a népesség vegyes fajú, és a bevándorlók asszimilálódási hajlandósága egy – főként muszlim – réteget kivéve, erős. A már brit földön született második vagy harmadik-negyedik nemzedék gyermekei, akik akcentus nélkül beszélik az angolt, elfogadottak, minden lehetőség nyitva áll előttük, s így bűvkörébe keríti őket a brit patriotizmus.
De a jelenlegi migránsözön a briteknek sem tetszik. A nacionalisták a nemzet felhígulását emlegetik, a széles körű ellenzésnek azonban két nyomósabb van. Az, hogy a migránsok, munkanélkülinek bejegyezve, nagy terhet rónak a szociális ellátórendszerre, továbbá az, hogy nem zárható ki a terroristabeszivárgás lehetősége.
Ezért riad meg a brit tévénéző, amikor azt látja, hogy Calais-nál minden éjszaka több száz afrikai próbál betörni a Csatorna-alagútba, a szögesdrót kerítés ellenére, és annak dacára, hogy a francia rendőrök újabban paprikaspray-t fújnak az arcukba. Június eleje óta tízen haltak meg a vonatra ugrálás vagy az autóúton való átrohangálás következtében.
A brit hatóságok azt ígérték, hogy egy-egy menedékkérő ügyében legfeljebb fél év alatt döntést hoznak. A valóságban azonban az ügyek kivizsgálása akár évekig is elhúzódhat. Akinek a kérelme elbírálás alatt áll, azt a hatóságok kiutalt lakásokban vagy szerény körülményeket nyújtó szállodákban helyezik el. Mások menekültszállásokon várják a döntést. Fejenként heti 37 font ellátmányt kapnak – egy kétgyerekes család 150 fontot. Aki viszont fennakad a rostán, annak 22 órán belül útilaput kötnek a talpára, igaz, kiutazását fizetik.
A magyar társadalom összetétele is színesedni fog, remélhetőleg szabályozottan, és nem beözönlés útján. Támogatható, hogy a kormány fenntartja a jogot a befogadandók mennyiségi és minőségi szelektálására. Kicsit különös persze, ha egy pesti hentesbolt bejárata fölött Halal felirat áll, de Illyés Gyula költeménye arról szól, hogy nemzetünk „nagy tekenő”. A gazdaságilag erősödést igénylő ország léghajójában ballasztra nincs szükség, de a beilleszkedésre kész jövevény új hazára találhat.


6 és fél milliárd felesleges ember



Élet jurtában




Elképesztő! Megússzák a vörösiszap-katasztrófa felelősei? 



2015. 08. 17. Alfahír 
Egyre arcpirítóbb, ami a 10 halálos áldozatot követelő vörösziszap-katasztrófa ügyében zajlik. Az csak hagyján, hogy a 2010 óta még mindig nem született jogerős ítélet, de a mostani vádmódosítás egyik pontja szerint a katasztrófa bekövetkezte még csak nem is volt előre látható. 
Emlékezetes, a Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált. Az ügyben halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 15 ember, a cég vezetői és több alkalmazottja ellen, valamint számos polgári per is indult. 
Több pontban módosították a vádat a különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszélyokozás bűntette miatt a devecseri vörösiszapömlés feltételezett felelősei ellen zajló per tárgyalásán a Veszprémi Törvényszéken - számolt be az MTI. 

A vádmódosítás egyik pontja szerint a katasztrófa bekövetkezte nem volt előre látható - közölte a hétfői tárgyalás szünetében az első rendű vádlott védője. 
Bánáti János elmondta, hogy a korábbi vádirathoz képest a legjelentősebb változás az, hogy az ügyészség kijelentette: a bekövetkezett katasztrófa utáni magatartásukkal a vádlottak nem akadályozták szándékosan a kár elhárítását. Ezzel szemben tény, hogy a szakértői vélemények alapján teljes együttműködés volt a vádlottak részéről az iszapkatasztrófa bekövetkezését követően - fogalmazott Bánáti János. 
Az elsőrendű vádlott ügyvédje közölte: védence a vallomását a későbbiekben ki kívánja egészíteni. Mivel olyan tényeket emelt bele az ügyészség a vádba, melyekre reflektálni kívánnak, új határnapokra tartanak igényt. 
A többi vádlott védői is jelezték, hogy védenceik vallomásukat ki kívánják egészíteni, valamint határidőt kértek a további bizonyítási eljárásra való felkészülésre. 
A tárgyalást vezető Szabó Györgyi bírónő közölte, hogy a következő tárgyalási nap szeptember 8-án lesz. 
Elérhetetlen vezetők 
Lapunk a hír hallatán megkereste Kepli Lajost, a parlamenti vizsgálóbizottság egykori jobbikos elnökét. 
A nemzeti párt országgyűlési képviselője felháborodásának adott hangot a döntés kapcsán, hiszen, mint ahogy elmondta: a vizsgálati jelentésből egyértelműen kitűnt, hogy a zagytározó falának átszakadása előre látható volt, és a tulajdonosokat egyértelmű felelősség terheli a tíz ember halálát okozó katasztrófa bekövetkezéséért. 
Az sem érthető, miért mentegetik azokat a tulajdonosokat, akik a katasztrófa napján elérhetetlenek voltak, és ezzel akadályozták a hatóság munkáját, és még másnap is kisebbíteni próbálták a katasztrófa jelentőségét - fogalmazott Kepli Lajos. 
A jobbikos szakpolitikus emlékeztetett: a Mal Zrt. tulajdonosai még akkor is a maró lúg veszélytelenségét hangsúlyozták, amikor a híradások beszámolóiból az egész ország számára kiderült, hogy a vörösiszap-katasztrófának száznál is több sérültje van. 
Nehéz ezek után mit mondani, talán csak egy kollégámat idézném: 
"Ilyen. Ország. Nincs." 
Kapcsolódó: 
   3800 milliárd forintot engedett el a NAV 
   Az ÁSZ rést talált a NAV-ban - lehet alapja az áfabotránynak? 
   Egy fantomnak játszották át a Buda-Cash milliárdjait 
   Itt az autóhitelek forintosítása 
   Meg se magyarázzák Bakondi György bizonyítványát 
Olvasó: MIÉRT ENYHÍTIK A MAL.ZRT. ELLENI BÜNTETÉSEKET? 
Azért mert nyílván valóan nem ők a felelősek a katasztrófáért! 
Itt a rendszerváltás óta minden hatalom a terrorista vallású zsidók kezében van. Ők ellenőrzik a bankokat a médiát a nemzetbiztonságot a belügyet külügyet hírszerzést és a fegyverkereskedelmet is. 
Ha a gát kiszakad az a fizika törvényei szerint nem a sarkán szakad ki ! Itt tehát speciálisan irányított robbantást hajtottak végre ! Ezt a robbantási szakértők már rögtön a katasztrófa után megmondták ! 




Meg se magyarázzák Bakondi György bizonyítványát


Az OKF nem hajlandó tisztázni, hogy a főigazgató melyik végzettsége alapján felel meg a képesítési követelménynek.
"A helyzet a következő: tűzoltó valóban nem voltam, bár négy évtizedet leszolgáltam a rendvédelemben. 1999-ben a katasztrófavédelem alapító főigazgatója lehettem. 2010-es visszatérésem után komoly személyi és szakmai tapasztalatokkal felvértezve érkeztem. Könyörgök: miért nélkülözhetetlen ehhez a tűzoltó-előélet? Közgazdász se vagyok, mégis ekkora szervezet gazdálkodását irányíthatom." - mondta Bakondi György még 2012 decemberében a 168 Órának adott interjújában.
Önkéntes tűzoltó nem lehetne 
Valóban, sosem volt tűzoltó. Emiatt mind a politika, mind a szakma részéről rendkívül sok kritikát kapott és kap a mai napig. Hiszen hogy lehet a tűzoltóság, a katasztrófavédelem élén egy olyan ember, aki még az önkéntes tűzoltóknak előírt 40 órás alaptanfolyamot se végezte el? Ráadásul tűzoltó altábornagyi rendfokozattal.


Tűzoltót már látott Bakondi György (Fotó: Kis-Guczi Péter)


A vonatkozó BM rendelet szerint az országos katasztrófavédelmi főigazgatónak egyetemi állami iskolai és szakirányú felsőfokú végzettséggel kell rendelkeznie. Előbbivel nincs gond, hiszen a József Attila Tudományegyetem 1982-ben jogászdiplomát szerzett. De tűzoltósággal, polgári védelemmel kapcsolatban nincs nyoma felsőfokú végzettségnek, a Kossuth Lajos Katonai Főiskola határőr-parancsnoki szakán folytatott tanulmányok koránt sem nevezhetők relevánsnak a katasztrófavédelem tekintetében.
Marad a rejtély
A Lánglovagok.hu tűzoltóportál közérdekűadat-igényléssel fordult az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz. Gyurka Tímea tű. ezredes, hivatalvezető az érdemi választ megtagadta, nem volt hajlandó elárulni, a főigazgató mely tanulmányával szerezte meg a jogszabály által előírt szakmai felsőfokú végzettséget. Helyette elküldte Harangozó Tamásés Bertha Szilvia országgyűlési képviselők írásbeli kérdéseikre adott belügyminisztériumi választ.
Ezekben Pintér Sándor nevében a főigazgató szakmai aktivitását, rendészeti területen szerzett széleskörű tapasztalatait ecsetelik, egyben kijelentik, hogy a főigazgató rendelkezik az előírt végzettséggel, miközben egyetlen egy olyan szakmai végzettséget sem írnak, mely a jogszabálynak egyértelműen megfelelne.
Bakondi György 2015. április 15-én tölti be a hivatásos szolgálat felső korhatárát.
Lánglovagok.hu






Ángyán: a nemzeti vagyon szemérmetlen, erkölcstelen szétrablása 

2015. augusztus 19. 168 Óra Online 
Megint nyáron, a szabadságolások és a kánikula idején, szinte titokban, és megint statáriális gyorsasággal zajlik a nemzeti vagyon széthordása. A négyszázezer hektár állami kezelésű földet minden bizonnyal nem fiatal párok vagy helyben élő családok kapják majd meg, ahogyan azt a Nemzeti Vidékstratégia előirányozza, hanem a spekuláns tőke képviselői - mondta Ángyán József egy tüntetésen. 
Ángyán József agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, a Fidesz egykori országgyűlés képviselője, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, 2010-2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára volt. 
E tisztségéről azért mondott le, mert míg az által is tervezett földszabályozási reform a földhasználatot helyben lakáshoz kötötte volna és egységes aranykoronaérték-nyilvántartást irányozott volna elő a kis- és középbirtokosoknak kedvezve, a kormány 2012. januárban bejelentett tízéves Nemzeti Vidékstratégiája és az annak végrehajtási kereteit adó Darányi-terve a reform felpuhított változatát tartalmazta. 
Lemondását követően Ángyán nyilvánosan arra panaszkodott, hogy "spekuláns nagytőkés oligarchák", "maffiacsaládok" veszik fel az európai uniós agrártámogatások nagy részét, és ugyanezen érdekkörök ellehetetlenítették államtitkári munkáját. 2013. június 22-én kilépett a Fidesz-frakcióból, és a független képviselők közé ült. Korábbi tapasztalatait az agrárszféra korrupciós ügyeiről több jelentésben tette közzé. 
Augusztus 17-én hétfőn többek között a kishantosi gazdaság vezetője által is a Nem adjuk a földünket címmel szervezett tüntetésen Ángyán József magánemberként az alábbi beszédet mondta el: 
Kedves Barátaim! Hölgyeim és uraim! 
A Szentírás szerint ha testvéred vétkezik, menj és figyelmeztesd őt négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Ha azonban nem hallgat rád, vidd az ügyet a közösség nyilvánossága elé. 
Nos, azért jöttem ma magánemberként e szándéknyilvánító összejövetelre, mert eddig sikertelen volt a közvetlen figyelmeztetés, hogy súlyos bűn és a nemzet, a jövő generációk elleni merénylet az, amit a kormány az állami kezelésbe adott, közös nemzeti vagyonunkkal, a stratégiai jelentőségű földkészleteinkkel tett, tesz, továbbá amire most szétrablásának lebonyolításával készül, és hogy egyszer majd felelniük kell ezért az ebben részt vevőknek. 
Nem maradt hát más számomra, mint aláírni azt az állampolgári nyilatkozatot, amelyben a közös földvagyonunk társtulajdonosaiként kinyilvánítjuk, hogy nem járulunk hozzá annak "csókos" földspekulánsok kezére játszásához, és ezt a szándékot most nyilvánosan, a közösség előtt is megerősítsem. 
Azt szeretném először is tudatosítani, hogy a termőföld nemzeti vagyon, mindannyiunk közös tulajdona, amelynek kezelését bíztuk csupán rá az államunkra, hogy annak bölcs használatával a közjót szolgálja. Nélkülünk, a tényleges tulajdonosok felhatalmazása nélkül nem idegeníthetné tehát el, nem használhatná fel a magánvagyonok gyarapítására, és ha mégis ezt tenné, akkor nemcsak a bizalmunkat, de a tulajdonunkat is visszavehetjük tőle. 
Másrészt emlékeztetni szeretnék arra is, hogy kísértetiesen ugyanúgy történnek a dolgok, mint 2001-ben, a piszkos tizenkettőként emlegetett állami gazdaságok privatizációjakor. Megint nyáron, a szabadságolások és a figyelemlankasztó kánikula idején, megint szinte titokban és megint statáriális gyorsasággal zajlik a nemzeti vagyon széthordása. Most a hírek szerint négyszázezer hektár állami kezelésű földről van szó, amit nélkülünk, a tényleges tulajdonosok felhatalmazása nélkül minden bizonnyal nem fiatal párok vagy helyben élő családok kapnak majd meg, ahogyan azt a Nemzeti Vidékstratégia előirányozza, hanem a spekuláns tőke képviselői. 
Harmadrészt jelezni szeretném, hogy félrevezető és a közvélemény megtévesztését szolgálja az az indok, hogy a kormány a külföldiektől igyekszik ily módon megvédeni a magyar földet, hiszen még az Európai Unió sem kényszeríthetné arra az államot, hogy adja el a közös nemzeti tulajdonunk részét képező földjeinket, ha ez nem áll szándékában. Ha azt feltételezzük, hogy az állam jó gazda, és a rábízott vagyont a közjó érdekében használja, akkor a hektárszázezrek éppen most vannak a legnagyobb biztonságban, és végveszélybe éppen akkor kerülnek, ha a spekuláns tőke szerzi meg azokat. 
Érdemes azt is megnézni, hogy kik is azok a kormányzat által előszeretettel emlegetett "helyi gazdák, kis/közepes családi gazdaságok", akiknek a földalapját állítólag a földeladásokkal akarják megerősíteni. A tény az, hogy ma nagyvállalkozókhoz köthető cégek bérlik az állami földek nagy részét. Csak a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm-csoport és a Nyerges Zsolthoz köthető Mezort-csoport önmagában 28-28 ezer hektárt bérel. 
Ők lennének hát azok a "kérges tenyerű" gazdák, akik az eddigi bérleményüket szinte ingyen megszerezhetnék?
Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy szemfényvesztés a földszerzés maximuma is: az állami földeket jelenleg bérlő vállalkozások részvényesei, vezetői és rokonaik "földművesként" saját jogon ugyan 300-300 hektárt tulajdonolhatnak, ám együtt jelentős területekhez juthatnak hozzá. 
Mindezt államilag támogatott, minimális kamatterhű, a jelenlegi földbérleti díjakat nem meghaladó törlesztőrészletű, a támogatásokból finanszírozható tartós hitelekkel, azaz gyakorlatilag ingyen. Ezt követően a most már saját tulajdonú földjeiket bérbe adhatják saját cégüknek. Ráadásul a földforgalmi törvény szerint ha egy cég saját tulajdonosaitól vagy azok rokonaitól bérli a területet, még csak bejelentési kötelezettsége sincs, és az így használt terület nem számít be a birtok méretébe sem. Azaz formálisan eltűnnek a nagybirtokok, és az 1200 hektáros birtokmaximumot, ami felett elvonnák a területalapú támogatásokat, nem érik majd el. 
Kedves barátaim! Ne szépítsük a dolgot: itt közös nemzeti vagyonunk szemérmetlen, erkölcstelen szétrablása, a közjó helyett a magánérdekek durva érvényesítése zajlik tudatos állami, kormányzati asszisztenciával és a közvélemény megtévesztésével. Ez önmagában is jelzi egy velejéig romlott, félfeudális, hűbéri birtokadományozó, korrupt rendszer kiépülését és annak gátlástalanságát. 
Végezetül köszönöm, hogy aláírták a mindezt elutasító szándéknyilatkozatot, hogy személyesen is eljöttek és nemet mondtak erre a folyamatra. Külön köszönöm, hogy velünk együtt hősiesen kitartanak ebben a szimbolikusnak is vehető, a helyzetnek egyfajta metaforájaként is felfogható, elképesztő zivatarban, amely nemcsak a szó fizikai, hanem átvitt értelmében is megtisztulást kell hogy hozzon. 
Hiszem és remélem, hogy nem felejtjük, amire a történelem is számos figyelmeztető példával szolgál: még a legnagyobb államalakzatnak, legyőzhetetlennek tűnő rendszernek is buknia kell, ha elveszíti erkölcsi talapzatát, emberi, közösségi értékeit, és mindenen átgázol a kufár szellemű, mohó zsákmányszerzés, a profitvezérelt önzés. 
Bár ne így lenne. Ám ha ebben nem lesz változás, akkor ennek a rendszernek buknia kell. Köszönöm, hogy meghallgattak és az elemekkel folytatott, már-már reménytelennek tűnő harcban is kitartottak. Az az érzésem, hogy erre a kitartásra még nagy szükségünk lesz viszonyaink megváltoztatásához. Segítsen bennünket ebben a Gondviselés! 
Kapcsolódó: 
   Ime a nagy bunda a földes uraknak 
   Mindenki csomagol, a mozdonyvezető, az eladó és a varrónő is 
   2015. február: Portik szerint hamarosan bukni fog a belügyminiszter, Pintér Sándor 
   Szombathely fegyelmivel elküldött jegyzője a Belügyminisztériumban kapott állást 
   Kövér: Engem nem érdekel a Fidesz 
   Szabadlábon lévő gyilkos gyanúsítottak ellen kér rendőri védelmet a rettegő tiszabezdédi özvegyasszony 



Ime a nagy bunda a földes uraknak



Hargitai Miklós - forrás: Népszabadság
2015. augusztus 19. 7:10
Ime a nagy bunda a földes uraknak











legmagasabb piaci áron" adná el a kormány az állami földeket – miután körültekintő intézkedésekkel saját maga szorította le az érintett földterületek árát a minimumra. A legújabb földreform ötletét az ellenzéken kívül a kormánytól független társadalmi szervezetek is elutasítják.
Ahogyan a Napi Gazdaság kormányzati forrásokra hivatkozva megírta (és mi is tegnap), az Orbán-kabinet 400 ezer hektárnyi, állami tulajdonban lévő termőföld kiárusítására készül. A hivatalos indoklás a családi kisgazdaságok földhöz juttatása és megerősítése, a valóságban azonban a konstrukciót nem nekik, hanem az elmúlt évek földpályázatain kedvezményezett helyzetbe került nagygazdáknak találták ki. A tervek szerint a földeket licittel értékesítenék, és a legmagasabb árat ajánló vevő lesz a győztes. Tíz hektár alatt várhatóan nem lesz licit, ott egyszerűsített pályázattal döntenének, ez azonban csak az említett 400 ezer hektár kis töredékét érinti majd. A javaslat a kormány tegnapi ülésén is szerepelt, a szünetben tartott tájékoztatón újságírói kérdésre az hangzott el, hogy erről a napirendi pontról még nem tárgyaltak.  Az eddig kiszivárgott informá­ciókban hangsúlyosan szerepelt, hogy a megvásárolt földeket húsz évig nem lehet majd eladni – ez a gyakorlatban ugyanúgy árleszorító tényezőként működik, mint az, hogy az említett földek döntő többségét az Orbán-kormány az elmúlt években bérbe adta, méghozzá az Ángyán-jelentések és a kiperelt pályázati dokumentációk tanúsága szerint irányított, sokféleképpen manipulált pályázatokon.

A meghirdetett területek kevesebb mint egyharmada került a helyben élő családi gazdálkodókhoz, a nagyobbik hányadot olyan új földesurak vitték el, akik nem is indulhattak volna a pályázatokon, és többségük korábban nem foglalkozott földműveléssel. Így lett nagybirtokos például a kormányfő földije és barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is. Ráadásul a jelenlegi bérlőknek elővásárlási joguk is lesz – igaz, ez csak abban az esetben érvényesül, ha a bérleti joggal rendelkező kínálja a legtöbbet. Csakhogy egy húszéves bérlettel és eladási tilalommal terhelt földért, aminek ilyenformán a hasznait, többek között az agrártámogatásokat is a bérlő kapja, mások valószínűleg nem is fognak indulni. 


Az állami földek eladása ellen tiltakozott az Élőlánc, de Ángyán Józsefék demonstrációját elmosta az eső
Kovács Tamás / MTI
A Népszabadság által megkérdezett szakértők szerint a körültekintően kitalált rendszer a politikailag torzított eredményű földpályázatok nyerteseinek kínál soha vissza nem térő olcsó földszerzési lehetőséget, mindenki mást pedig gyakorlatilag kizár a vásárlásból.

A megbundázott földeladás ellen 
hétfőn a parlament előtt demonstrált az Élőlánc Magyarországért nevű szervezet, Ángyán Józsefék másokkal nem egyeztetett megmozdulását azonban elmosta a Budapestre lecsapó vihar. Az LMP tegnap közleményben tiltakozott: álláspontjuk szerint a rövid távú haszon mellett a lépés visszavonhatatlan károkat okoz, mivel a kormány az eladással lemond a legfontosabb birtokpolitikai eszközről, miközben az állami földpolitikának elsődlegesen a vidék népességmegtartó képességének javítását kellene szolgálnia. Sallai R. Benedek, a párt parlamenti képviselője lapunknak azt mondta: az eladott földek esetében az elidegenítési tilalom semmit nem ér, hiszen attól még a tényleges földhasználó bárki lehet – ha az állam bele akar szólni, hogy ki művelje a földet, akkor fent kell tartani az állami tulajdont.
Ha pedig a kormány valóban a kis gazdaságokat kívánná erősíteni, akkor először is azt kellene előírni, hogy az 50 hektárnál nagyobb birtokkal rendelkezők nem licitálhatnak és nem is pályázhatnak, ilyen kitétel azonban nem szerepel a tervekben. Szabó Rebeka, Párbeszéd Magyarországért agrárpolitikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az új feltételrendszer is tele van kiskapukkal és kibúvókkal, például a helyben lakással kapcsolatban.
Az állami tulajdonban lévő föld olyan stratégiai tulajdon, amit egyáltalán nem kellene magánkézbe adni – különösen nem azoknak, akik eleve visszaélésekkel, politikai hátszéllel kerültek földbérlőként előnyös helyzetbe.Ángyán József pár követőjével tüntet az állami földek megbundázott eladása ellen- írta a nol.hu.



De ki vezet majd mozdonyt?



Posted on 2015/08/19Szerző: Admin

Mindenki csomagol, a mozdonyvezető, az eladó és a varrónő is

Az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók, az informatikusok és a kamionsofőrök már régen leléptek. Újabban nincs már elég hentes, pincér vagy cukrász sem, de ezzel még nincs vége. A pénztárosok, a bolti eladók, a mozdonyvezetők, a varrónők és a fogászati asszisztensek is csomagolnak, mennek nyugatra a magasabb bérekért. A kontraszelekció tökéletes: itthon maradnak a képzetlenek, ők fogják a magyar vevőket, ügyfeleket kiszolgálni.
Nincs megállás, egyre több lesz a hiányszakma Magyarországon. Akinek van Nyugat-Európában használható tudása, az kivándorol. Az orvosok külföldre menetele ennek talán az első igazán látványos jele volt, és a balatoni vendéglátók munkaerőhiánya is uralta a híreket pár hónapja. Ám ennél sokkal nagyobb a baj.
Az egyik vezető munkaerő-közvetítő, az Euwork Kft. adatai szerint a következő kiürülő szakma a varrónőké lehet, mert a kontinens nyugati felén egyre nagyobb a kereslet irántuk, és ők szépen meg is indultak kifelé. Ez pedig akkor is gond, ha amúgy nem olyan látványos jelenség, mint például az orvosok folyamatos exodusa. És ezzel még mindig nincs vége. Az informatikusok elvándorlása – és az emiatt itthon keletkező hiányuk – már régóta slágertéma, most már azonban egészen speciális, a jövő szempontjából kulcsfontosságú területek maradnak gazdátlanul. „Ők ma még vannak elegen, és sokat is képzünk itthon, de hamarosan hiány lesz számos informatikai területen, mint például a webapplikáció-fejlesztő, a mobilapplikáció-fejlesztő, az adatbázis-fejlesztő, a Linux-rendszergazda vagy a hálózatfejlesztő” – mondta a hvg.hu-nak Tanay Marcell, az Euwork ügyvezetője.
A kamionsofőrök iránti igény már régóta nagy, mégis folyamatosan nő, emiatt több magyar vállalkozónál állnak a kamionok, nincs, aki vezesse őket. És újabban mind több megkeresés érkezik fogászati asszisztensekre is, miként a tapasztalt bolti eladók és boltvezetők pakolhatnak, ha akarnak.
Valaki üljön be a pénztárba!
A képzett bolti eladók iránti fokozott kereslet első látásra nem tűnik egetverő problémának, mégis nagyon kellemetlen hatásai lehetnek. „Nem nagy ördöngösség beszkennelni a termékek vonalkódját, majd átvenni a pénzt és visszaadni, de a gyakorlatban rengeteg dolog van, ami megkülönböztet egy rutinos pénztárost egy kezdőtől” – mondja Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének (KASZ) elnöke. „Látni kell, hogy egy termék ára reális-e, mert előfordulhat, hogy a rafinált vásárlók átragasztják az árcédulát, vagy látni kell, ki az, aki nincs 18 éves, és nem vásárolhat alkoholt, és a munkavégzés gyorsasága is döntő, hiszen ha egy boltban hosszú sor áll, oda nem fog bemenni a vevő” – világít rá az elnök.
A néhány éves gyakorlattal rendelkező 30-as vagy az alatti fiatal szakmunkások a nagyobb bérek reményében megpróbálnak először külföldön elhelyezkedni, jellemzően sikerrel, hiszen ott is hiány van hentesből, cukrászból vagy éppen pékből” – ezt már Éder Tamás hangsúlyozta, aki az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke. Külön kitért a csontozó-daraboló szakmunkásokra, akik keresettek külföldön, itthon pedig nagyon hiányoznak, de – mint mondja – szakmunkák tekintetében általánosságban hiány van. „Ha valaki nem a megfelelő helyen választja le a húst a csontról, amihez többéves gyakorlat kell, azzal tönkre is teheti az árut, és kárt okoz a cégnek” – magyarázza.
Csak azokat a területeket nem érinti a szakemberhiány, amelyeket gépesítettek, de ahol szükség van gyakorlott szakmunkásokra, ott szinte mindenhol megsínylik az elvándorlást” – teszi hozzá Éder. Véleménye szerint ebből a vásárlók nem sokat észlelnek, azonban a cégek eredményes működését mindenképpen rontja, mert vagy bért kell emelniük az alkalmazottak megtartásáért, vagy nagyobb selejtarányt kell elviselniük a gyakorlattal nem rendelkező, gyengébb képességű munkaerő alkalmazása miatt.
Közmunkások, betanított munkások lesznek a szakik helyett
A hiányt valahogyan pótolni kell, amit Sáling szerint jellemzően betanított munkásokkal, diákokkal, esetleg közmunkásokkal oldanak meg. „Egyértelműen romlik a színvonal, a cél nem a minőség, hanem az, hogy darabra meglegyen a létszám.” A hiány a nagyobb kereskedelmi láncokat ma már érezhetően sújtja, ott ugyanis Sáling szerint még arra sincs elég ember, hogy az árufeltöltést a kellő ütemben elvégezzék.
Ráadásul a nagyobb láncok felett ott lebeg Damoklész kardja, mert ha két évnél tovább veszteségesek, akkor fel kell számolniuk magukat, és ezért mindenképpen igyekeznek minél alacsonyabban tartani a munkaerőköltségeiket. Ezzel saját maguk is rontják a minőséget, mert folyamatosan lobbiznak azért, hogy a különböző szakterületekre – mint például a húspultba – ne kelljen szakmai végzettséggel rendelkező munkavállalót alkalmazniuk. Helyettük inkább úgynevezett „multi skill” pozícióra keresnek embereket, akik olcsóbban dolgoznak, gyors betanítás pedig után jokerként bárhova beállíthatók.
Egyre gyakoribb, hogy szakmunkások helyett gyakorlatilag bárkit felvesznek, akit aztán próbavásárlásokkal ellenőriznek: egy megbízott cég ellenőrei értékelik a dolgozó munkáját, például, hogy kedves volt-e, mosolygott-e, megfelelően segítőkész volt-e. Mindezt úgy, hogy a képzetlen munkaerőre egyre több feladatot bíznak, így nem meglepő, hogy a vásárlóknak hosszú percekig kell bolyonganiuk, amíg találnak egy segítő munkatársat egy élelmiszerboltban vagy mondjuk egy barkácsáruházban.
És a mozdonyt ki vezeti el?
Mint említettük, az nem újdonság, hogy kamionsofőrből 6500-zal kevesebb van a kelleténél, de már mozdonyvezetőt is nehéz találni, legalábbis erről tájékoztatta a hvg.hu-t Hódosi Lajos, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület sajtószóvivője. A hazai vasúti szakma ezért olyan javaslatcsomagot juttat el a szaktárcák és a Miniszterelnökség illetékeseinek, amilyet a közúti áruszállításnak már kivívott a szakmai egyesület elnöke, Wáberer György. A csomag egyik fontos eleme a vasúti járművezető-hiány feloldása lenne, hiszen jelenleg mintegy 10 százalékos hiány van mozdonyvezetőből az országban.
Egy masiniszta képzése körülbelül ötmillió forintba kerül, és további hatalmas összegeket emészt fel a folyamatos továbbképzése. Márpedig a vasútvállalatok közel 250 mozdonyvezető kiképzéséhez szeretnének állami támogatást kapni. Hódosi elmondása szerint a mozdonyvezetők a jobb fizetéssel kecsegtető magántársaságokhoz igazolnak, de amikor megkerestünk egy Magyarországon is működő, német anyavállalattal rendelkező társaságot, ahol szintén mozdonyvezetőt keresnek, megtudtuk, hogy részben már külföldre is mennek, mert ott jóval több pénzt kaphatnak.
A szakképzett munkaerő távozásával egyrészt jó ütemben halad az ország afelé, hogy a képzetlen, rosszul fizetett munkások országává váljon, másrészt a kereskedelemben és az egyéb szolgáltatásokban marad itthon a képzetlen helyettesítők hada, akik csak alacsonyabb minőségben tudnak minket kiszolgálni.
(HVG)
Bal-Rad komm: Kissé talán kényszeredetten, de próbáljunk összefüggéseket keresni! A jelekből mostmár-ezek szerint BEVÁNDORLÓKNAK tekinthető migránsok esetleges “hasznosításából” kik-járnak jól?
A nyugati országok képzett munkaerőt kapnak Magyarországról, az itt megüresedő varrónői, eladói helyeket meg betöltik a BEVÁNDORLÓK! Még kisebb pénzekért, mint amit eddig a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK kaptak!
Továbbgondolva a dolgokat, a döbrögista horda egy hithű szavazóbázist nyerhet, etióp bérekért. (Persze mindez csak a fantázia szüleménye lehet!)


PORTIK SZERINT HAMAROSAN BUKNI FOG A BELÜGYMINISZTER, PINTÉR SÁNDOR 2

Két újabb merénylettel hozta összefüggésbe Portik Tamást az Aranykéz utcai robbantás mai tárgyalásán az egykori Conti Car-főnök, Radnai László. A kecskeméti maffiaperben tizenkét évre ítélt keresztapa szerint az Energol-vezér adott utasítást saját jobbkeze, a Kacsa becenevű Lendvai János, valamint volt bűntársa, Zsóvár Imre lelövetésére is. Mindkét férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélték a támadást. Portik pedig kedden ismét Pintér Sándorra “vallott”, aki “hamarosan bukni fog”, mivel szerinte “Tanyi Györgyéknek gyilkossági ügyekben van bizonyítékuk ellene”.
PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu
Portik egykori üzlettársa, a 12 évre ítélt egykori keresztapa, Radnai László tanúvallomásával folytatódott az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság pere kedden a Fővárosi Törvényszéken. A felbujtással vádolt Energol-vezérre több leszámolásban is vallomást tevő, jelenleg csalás és orgazdaság miatt gyanúsított Radnai korábban már kétszer is farkasszemet nézett Portikkal a bíróságon. Legutóbbi találkozásukkor, 2013 novemberében a Prisztás-gyilkosság tárgyalásán például személyeskedésig fajuló vita alakult ki közöttük. Radnai akkor Portik fejéhez vágta, hogy neki köszönheti a kecskeméti maffiapert, Portik pedig az egykori Conti Car-főnök szemére vetette, hogy részben miatta ül a vádlottak padján és ő, illetve volt üzlettársa, Csüllög Zsigmond „élve akarják eltemetni”.


Radnai László első nagy "fellépése" a Prisztás-gyilkosság ügyében Fotó: Mészáros Péter/PestiSrácok.hu
Radnai László első nagy “fellépése” a Prisztás-gyilkosság ügyében Fotó: Mészáros Péter/PestiSrácok.hu

BÜSZKÉN VALLOTT BOROS MEGGYILKOLÁSÁRÓL PORTIK

A mai tárgyalásra bilincsben és vezető száron érkező Radnai újra beszélt Portikkal való megismerkedéséről, valamint a Conti Car és az Energol közös olajozásáról, ami után  a conti carosok pénze Portikéknál maradt – állította Radnai. Elhangzott az is, hogy Borosnak is részesedést ígértek az alvilág bankárának is nevezett Kisbandi által hozott üzletből, cserébe azért, hogy a pentitó elvállalta a nagykőrösi olajtelep őrzését. Mivel Boros a pénzét nem kapta meg, a kecskeméti maffiaperben 12 évre ítélt keresztapa szerint a későbbi áldozat ezért döntött úgy, hogy kipakol a rendőrségen az olajmaffiáról. A conti caros hozzátette, ő is úgy gondolja, hogy az Energol Rt-re tett terhelő vallomása miatt kellett meghalnia Borosnak(azt azonban Radnai „elfelejtette” megemlíteni, hogy a pentitó a Conti Car vezetői vonatkozásában is súlyos kijelentéseket tett). Radnai a gyilkosság kapcsán elmondta, az Aranykéz utcai robbantást is ugyanazon a „házas találkozón” hozta szóba Portik,amelyen üzlettársával, Csüllög Zsigmonddal 1999 év elején vettek részt és ahova csuklyába vitte őket Portik Tamás Érd környéki búvóhelyére az azóta már vélhetőleg meggyilkolt Radics Attila. Mint az a Prisztás-perben is elhangzott, Portik a találkozón „bevallotta”, hogy energolos cégtársaival együtt ölette meg, illetve lövette le Prisztás Józsefet, Domák Ferenc Cinóbert, valamint a merényletet túlélő Totka Pált. Az egykori olajos állítólag ezek után még „büszkén mesélte”, hogy „ő ölette meg Borost”, de mivel erre Radnaiék „rosszul reagáltak”, nem ment bele a robbantás részleteibe.

DROBILICH AGGÓDOTT ROHÁCÉRT

Az egykori maffiavezérnek az energolos Drobilich Gábor is panaszkodott arról, hogy Portik „milyen problémákat okozott ezekkel az őrültségekkel”, azaz Boros Tamás és Fenyő János meggyilkolásával. Radnai a korábbi meghallgatásaihoz hasonlóan elmondta, hogyDrobilich félt attól, hogy összehozzák Jozef Roháccsal, ezért megkérte Radnait, hogy a rendőri kapcsolatain keresztül tudja meg, megtalálták-e a Fenyő-gyilkosság helyszínén Rohác DNS-ét. Drobilich arra is megkérte barátját, tudakolja meg rendőri kapcsolatain keresztül, hogy az Aranykéz utcai parkolóház kamerája rögzítette-e Rohác arcát a robbantás előtt.Radnai a meggyilkolt Boros József Károlyt egyébként „klasszikus szélhámosként” jellemezte, aki a 90-es években rászokott a drogra, továbbá „behízelegte magát különböző üzletekbe, azután részesedése lett”. Szerinte „Óriás” Tamásnak sok ellensége volt, mivel mindenkit „átvert és becsapott”, ráadásul még a volt miniszterelnöknek, Boros Péternek is sok kellemetlenséget okozott azzal, hogy az éjszakában azt híresztelte, hogy rokonok – hangzott el a tárgyaláson.

Kacsát Portik Tamással együtt fogták el és tartóztatták le  Fotó: MTI
Kacsát Portik Tamással együtt fogták el és tartóztatták le, de nem emeltek vádat ellene. Fotó: MTI

PORTIK MEG AKARTA ÖLETNI KACSÁT?

Radnai annyit tudott még a robbantás körülményeiről, hogy a Portik jobbkezének számító Lendvai János valamilyen megfigyelő szerepet töltött be a merényletnél. Kacsát ezzel meg is gyanúsították, de utóbb nem emeltek ellene vádat. A jelenleg csalással és orgazdasággal vádolt tanú elmondta még, hogy Lendvai később „eltávolodott Portiktól”, emiatt a harmadrendű vádlott megbízást adott bizalmasa megöletésére. Radnait erről az Energol-vezér egyik embere, Karalyos Gábor tájékoztatta. Kacsára  1999. november 11-én lőtt rá ismeretlen tettes a VIII. kerületi Békési utcában. Lendvai Jánost saját Audi A–8-asában érte a támadás, miután kilépett a konditerméből. A nyolc lövés közül három lövedék eltalálta, és súlyosan megsebesítette.Kacsának volt még ereje, hogy saját lábán visszatérjen az épületbe, ahonnan két alkalmazott kórházba szállította.

AZ ENERGOL-VEZÉR LÖVETTE FEJBE ZSÓVÁRT?

A tanú vallomásából az is kiderült, hogy az Aranykéz utcai robbantás ügyében koronatanúként szereplő Zsóvár Imrét is Portik Tamás lövette fejbe 1999-ben. Az okokról Radnai annyit tudott, hogy Zsóvár Szlovákiában beszélt a rendőröknek a magyarországi olajos csoportokról és a vallomásáról elsőként tudomást szerző Portik bosszúból elhatározta, eltünteti egykori bűntársát. Radnai hangsúlyozta, az energolos volt cégtársai ezen a merényleten is megrökönyödtek, mert szerintük elég lett volna „annak a pénzéhes disznónak” valamivel többet fizetni, hogy megmásítsa vallomását. A tanú arról nem tett említést, hogy ki volt a Zsóvár elleni gyilkossági kísérlet végrehajtója, azonban az ügy sértettje a Fenyő- és a Prisztás-gyilkosság korábbi tárgyalásán Rohácot és körét hozta összefüggésbe megtámadásával, megbízójuknak pedig, hasonlóan Radnaihoz, Portik Tamást nevezte meg.


rohac 10a
Rohác úgy gondolja, Radnai Pintéréket is átverte. Fotó: Mészáros Péter PestiSrácok.hu

ROHÁC TUDJA, “MIÉRT ENGEDTE KI RADNAIT PINTÉR”

Rohác észrevételében annyit fűzött hozzá a tanú által elmondottakhoz, hogy Radnai hiteltelen és hazudik, illetve „tudja miért engedte ki őt Pintér”: „megváltozott a politikai helyzet” és „most kell a jobboldalnak”. De a volt keresztapa őket is „megcsalta”, ezért „visszakerült a börtönbe” – fejtette ki véleményét az elsőrendű vádlott. A négy halálos áldozattal járó merénylet felbujtójaként vádolt Portik Tamás is sok megjegyzést fűzött egykori „kollégája” szavaihoz, de észrevételei alig érintették a ma tárgyalt eljárást. Ehelyett Portik újra Pintér Sándorról beszéltakinek állítása szerint a rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádoltVizoviczki László (akit Portik hivatásos rendőrként emlegetett) volt az „embere”, a Lakatos-merénylet miatt előzetesben lévő Tanyi György pedig a végrehajtója, a „gyilkosa”. Szerinte Pintér különben is „közel van a bukáshoz”, arról nem beszélve, hogy „Tanyiéknak bizonyítékuk van Pintér ellen, gyilkossági ügyekben”.

DOSZPOT SEGÍTSÉGÉVEL ÚSZTA MEG TANYI A FELELŐSSÉGRE VONÁST?

Az energolos megemlítette, hogy újra elővették a Seres-ügyet is, amelyben egyik bizalmasa, Szemán József a koronatanú. Arra azonban az olajos nem tért ki, hogy az 1997-es sikertelen merénylet, vagy az 1999-es tahitótfalui gyilkosság miatt nyomoz újra az NNI.  Portik rátérveBorosra elmondta, hogy egy „erőszakos ember volt”, amit az is bizonyít, hogy az 1996-os „Csaszi-gyilkosság  után gépfegyverrel rohangált a Conti Carban”. Elmondása szerint az emberölés helyszínén ott lévő Tanyi György csak Radnai hívó szavára jött haza külföldről. Portik utalta arra, Radnai elérte az ügyön nyomozó Doszpot Péternél, hogy Tanyit ne tartóztassák le. A volt olajos a tárgyaláson büszkén ecsetelte azt is, hogy amíg a Conti Car-főnök körül „úgy hullottak az emberek, mint a legyek”, addig neki „a barátai közül, valamint a környezetéből nem halt meg senki”. Az olajmaffiózó utóbbi mondata miatt Csicsák Zoltán ügyész megdöbbenésének adott hangot, aki, mivel Portik összes ügyében felügyeli a nyomozást, vélhetően könnyen cáfolni tudná ezt az állítást. A tárgyalás azzal ért véget, hogy Cserni János bíró kivezettette Portikot a teremből, mivel a vádlott többszöri felszólításra sem volt hajlandó a per tárgyában kérdezni a tanút. A tárgyalás csütörtökön tanúk meghallgatásával folytatódik.
Címlapfotó: Mészáros Péter/PS

Csak nem gondolták , hogy egy vakoló maffia tag a gyilkosság BT vezetője bukni fog , mikor ő is a francia becsületrendre hajt mint a másik bunkó !!!


Szombathely fegyelmivel elküldött jegyzője a Belügyminisztériumban kapott állást

Gaál Róbertet a híváslistabotrány miatt bocsátották el, a Belügyminisztérium februárban vette fel, amikor még rendőrségi nyomozás folyt ellene.
A hírt egy ideje már csiripelték a verebek, így hát utánajártunk. Megkerestük a Belügyminisztériumot, ahonnan gyorsan meg is jött a válasz, igen, Gaál Róbertet, Szombathely jegyzőjét februárban a minisztérium kormánytisztviselőjévé nevezték ki. Amúgy nyolc új kormánytisztviselővel együtt, de ez most mellékes.

Fegyelmivel küldték el

Gaál Róbert nem sok időt töltött a szombathelyi városházán. 2011-ben nevezték ki, miután Kaczmarski János főjegyzőt 22 év után nyugdíjba vonulása miatt felmentették. Gaál Róbert kinevezése ellen az ellenzék tiltakozott, mert tapasztalatlannak tartották, a Fidesz-többség azonban megszavazta.


Szeptemberi közgyűlés - délelőtt
Gaál Róbert a közgyűlésben
Bonyhádi Zoltán
A híváslistabotrány tavaly novemberben robbant ki. Ennek lényege, hogy a jegyző - jogtalanul - arra utasította a hivatal egyik osztályvezetőjét, hogy a szolgáltatótól kérje ki a polgármesteri hivatal vezető munkatársainak híváslistáit, irodavezetőtől felfelé. Az ügy a szolgáltató munkatársának éberségén bukott ki, a jegyzőt felfüggesztették. Az ellenzék független vizsgálóbizottságot akart, de Puskás Tivadar polgármester belső vizsgálatot indított.

Nem sokkal később a jegyző egy levélben magyarázta lépéseit, a polgármester azonban indokoltnak látta, hogy rendőrségi feljelentést tegyen. December közepén aztán rekonstruálhattuk a történteket. Közben a belső vizsgálat eredményeként a polgármester megszüntette Gaál Róbert és az ügyben érintett osztályvezető munkaviszonyát.

Az ügyészség közbelépett

A rendőrségi nyomozás azonban folytatódott, információink szerint első körben a rendőrség vádemelési javaslattal zárta le az ügyet. A dokumentumokból kiderült, hogy Gaál törvényt sértett, amikor egy hivatalos városházi dokumentumot visszadátumozott.

Gaál Róbert és az említett osztályvezető azonban a gyanúsítás ellen panaszt emelt a Vas megyei Főügyészségen, és az ügyészség a panasznak helyt is adott. Ezek után a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idén júniusban megszüntette az eljárást.
Mindez azért is érdekes, mert a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Gaál Róbertet már februárban felvették a minisztériumba, miközben még büntetőeljárás zajlott ellene. Ami azért rengeteg, egyelőre megválaszolatlan kérdést is felvet.

Hát persze hiszen ő is vakoló a hülye gojnak hájog van a szemén !!!


2015.08.18 13:47; Frissítve: 2015.08.18 14:01;

Jobbik: Rendőri védelmet kért a rettegő tiszabezdédi özvegyasszony, akinek agyonverték a férjét, de elutasították a kérelmét


Illusztráció: dr. Apáti István a tiszabezdédi megemlékezésen - © fotó: Pusztai Sándor / KM-archív
Tiszabezdéd – Bármily megdöbbentő és felfoghatatlan: a Záhonyi Rendőrkapitányság elutasította annak a tiszabezdédi özvegyasszonynak a személyi védelmi kérelmét, akinek a férjét pár hónapja bedrogozott fiatalok verték agyon, azóta pedig a tőle pár utcányira lakó, szabadlábon lévő gyanúsítottak őt tartják rettegésben – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján dr. Apáti István.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke hatósági dokumentumokkal bizonyította: a tragédia óta „ismeretlenek” bedöntötték Varga Gyuláné kerítését, meglopták őt és megpróbáltak betörni a lakásába. – Az életét és javait féltő asszony minderről beszámolt a rendőrségnek, s azt kérte, legalább az esti órákban, 17 és 8 óra között legyen mellette egy-egy egyenruhás, amíg a helyzet ezt indokolja. A kapitányság nem találta megalapozottnak az özvegy kérelmét, mivel „a bejelentő sérelmére nem követtek el sem személy elleni erőszakos bűncselekményt, sem pedig közveszélyt okozó bűncselekményt”. Ezek szerint, amíg Varga Gyulánét nem verik meg, vagy nem gyújtják rá a lakását, nem kaphat védelmet… A napokban felvettem a kapcsolatot a megyei és az országos rendőr-főkapitánysággal, a belügyminisztériummal, sőt, az illetékes államtitkárral is, hogy mihamarabb gondoskodjanak az özvegy biztonságáról. Ha nem teszik, majd megteszi a Jobbik-szimpatizáns „fiatal sportolók öntevékeny baráti köre”! – jelentette ki dr. Apáti István.



Reagálás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság – a jobbikos honatya sajtótájékoztatójára reagálva – közleményt adott ki, amelyben többek között az áll, hogy a sértett július 5-én feljelentést tett a Záhonyi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki előző éjszaka bement az udvarára. A rendőrség a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosította, elfogta, kihallgatta, a 32 éves tiszaszentmártoni férfi beismerő vallomást tett. Augusztus 12-én azért tett feljelentést a sértett, mert valaki a kertje végében lévő kerítést kidöntötte, valamint az udvarról egy pár cipőt eltulajdonított. A rendőrség az ügyben rongálás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen; az eddigi adatok nem mutatnak összefüggést a feljelentő, valamint elhunyt hozzátartozója sérelmére korábban elkövetett bűncselekményekkel. A feljelentő július 16-án és augusztus 14-én a rendőrségtől személyi védelmet kért, a hatóság ezt – a törvényi feltételek hiányában – elutasította, de a rendőrök folyamatosan járőröznek Tiszabezdéden, és kiemelt figyelmet fordítanak az asszony házának környékére. A településen körzeti megbízottak és a záhonyi kapitányság járőrei folyamatosan jelen vannak!

Tiszabezdéd – Több százan vettek részt péntek délután Tiszabezdéden a hónap elején brutálisan megvert, majd pár nappal később sérüléseibe belehaló Varga Gyulára emlékező rendezvényen, amelyet a Jobbik szervezett.tovább »
Tiszabezdéd – Életveszélyes koponyasérüléssel vittek kórházba egy férfit Tiszabezdédről 2015. június 1-jén délután. A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú helyi lakost egy földúton -minden előzmény nélkül- bántalmazta egy fiatal. tovább »
Tiszabezdéd – Életveszélyes koponyasérüléssel vittek kórházba egy férfit Tiszabezdédről június elsején délután. A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú helyi lakost egy földúton – minden előzmény nélkül- bántalmazta egy fiatal. tovább »
Nyíregyháza – A kórházban meghalt az a férfi, akit június elsején bántalmaztak Tiszabezdéden – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. tovább »
Tiszabezdéd – Az integráció elsősorban kötelezettséget, a normák és a törvények betartását jelenti, ezután következhetnek csak az egyén jogai – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Tiszabezdéden bántalmazott, majd a kórházban elhunyt helyi férfi emlékére szervezett békés demonstráción a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben pénteken. tovább »






Amerikai harckocsikat telepítenek Magyarországra 



2015. augusztus 19., szerda HVG 
Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Nemzetnek tagadta, hogy ilyen ügyben érkezett volna hivatalos amerikai megkeresés, a lap viszont úgy tudja, hogy informálisan igenis bejelentkeztek az amerikaiak. Sőt, napokon belül a kormány elé kerül a Honvédelmi Minisztérium előterjesztése a harci járművek elhelyezéséről a tatai laktanyában. 
Ötven katonai járművet telepít az Egyesült Államok Magyarországra, valószínűleg a tatai laktanyába - értesült a szerdai Magyar Nemzet. A kocsikat az Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve projekt keretében hoznák ide. 
Korábban csak arról volt szó, hogy amerikai harci járművek csak a hadgyakorlatok idejére érkeznek Magyarországra. 

M1 Abrams - Fotó: AFP / Ahmad Al-Rubaye

A járműveket állandó jelleggel helyeznék itt el, tehát tárolásuk állomásoztatásnak minősülne a lap szerint. Ennek ellenére az amerikai kezelőszemélyzet csak ideiglenesen töltene itt időt. 

A járművek között lesz - a hírek szerint - négy M1 Abrams harckocsi, valamint nyolc M2 Bradley gyalogsági harci jármű. 

M2 Bradley - Fotó: AFP / Carl Schulze

Hende Csaba honvédelmi miniszter a lapnak tagadta, hogy ilyen ügyben érkezett volna hivatalos amerikai megkeresés, a Nemzet mégis úgy tudja, hogy informálisan igenis bejelentkeztek az amerikaiak, sőt napokon belül a kormány elé kerül a Honvédelmi Minisztérium előterjesztése a témában. Hende azonban óvatos a lap forrásai szerint, nem akarja a járművek befogadásával veszélyeztetni a magyar-orosz kapcsolatokat, ugyanakkor az Egyesült Államok ajánlata a téma ismerői szerint "visszautasíthatatlan". 
Fotó: MTI / Ujvári Sándor

Az Egyesült Államok hasonló tartalmú megkeresését hat másik keleti NATO-tagállamban már elfogadták. 
Olvasó: Ötven katonai járművet, köztük négy M1 Abrams harckocsit és nyolc M2 Bradley gyalogsági harcjárművet telepítene hazánkba az Egyesült Államok - tudta meg a Magyar Nemzet. Mindez az ukrajnai válság miatt Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve intézkedéssorozat része. 
A kérdésben a végső szót a "magyar" Országgyűlésnek kell kimondania." 
-Ki fogja mondani a "természetes barátainknak és szövetségeseinknek" tetsző végső szót a "magyar" Országgyűlés! Legalább lesz egy katonai erő, amelyre számíthatnak, ha szorul a hurok! 
AMIT A MAGYAR NÉP KÖTÖGET! 
Olvasó 2: Mi sem maradunk örömhír nélkül! Jönnek az amerikai harckocsik Tatára! 
Tatára. 
Tatáról 77 darab felújított tankot adott ajándékba Gyurcsány Ferenc, amikor miniszterelnök volt. A mi tankjainkra nemrégiben rátette a kezét az Iszlám Állam, elvették az iraki hadseregtől. Azzal fogják várni az odavezényelt magyar zsoldosokat? 
Kapcsolódó: 
   Magyarországnak semlegesség kell, nem amerikai harcjárművek! 
   A magyaroknak üzent Obama demokráciáról és toleranciáról 
   Az ukrán válság miatt nagyszabású hadgyakorlatot kezd Európában a NATO 
   Beriasztották a Moszkvai Régióban a rakétavédelmi rendszereket 



MAGYARORSZÁGNAK SEMLEGESSÉG KELL, NEM AMERIKAI HARCJÁRMŰVEK!



A Magyar Nemzet szerdai számában saját információira hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok ötven katonai járművet állomásoztatna állandó jelleggel a közeljövőben Magyarországon. Korábban már a Napi Gazdaság is írt arról, hogy a NATO felkészülésének részeként, reagálva az ukrán–orosz konfliktusra, amerikai harcjárműveket és harckocsikat telepíthetnek hazánkba.
A hírre reagálva a Jobbik határozottan visszautasítja, hogy a kormány ezzel a „felelőtlen kalandorpolitikájával nagyhatalmak lehetséges katonai összecsapásainak helyszínévé tegye Magyarországot”.
Volner János, a Jobbik alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: míg hazánk a rendszerváltás előtt négy évtizedet töltött a szovjet hadsereg fegyvereinek árnyékában, addig a Fidesz-kormány most arra készül, hogy egy idegen nagyhatalom kiszolgálójaként, egy deklaráltan Oroszország-ellenes katonai stratégia részeként, amerikai fegyvereket telepítsen Magyarországra.
Magyarországnak bölcsebb és előrelátóbb kormányra lenne szüksége, olyan kormányra, amely kinyilvánítja Magyarország semlegességét a hasonló katonai konfliktusokban
 – jelentette ki Volner János. Hozzátette: az Orbán-kormány ezzel szemben nem Magyarország határait védte meg az illegális bevándorlók százezreivel szemben, hanem a magyar katonákat külföldre küldte harcolni az amerikai érdekekért.
Így kerültek magyar katonák Afganisztánba, így kerültünk szembe a terrorcselekmények tömegét elkövető Iszlám Állammal, és így vált az Iszlám Állam potenciális célpontjává hazánk
 – emlékeztetett a jobbikos politikus.
A Jobbik ellenzi és visszautasítja, hogy az Egyesült Államok fegyvereket telepítsen Magyarországra, a párt szerint katonai semlegességre van szükség, hazánknak ki kell maradnia egy esetleg amerikai-orosz háborús konfliktusból, mert a magyar emberek érdeke ezt kívánja meg.
Újságírói kérdésre Volner János reagált Boross Péter volt miniszterelnök kijelentéseire is, amelyek a szerdai Magyar Hírlapban jelentek meg. Boross az interjúban kijelentette:
Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.”
A Jobbik alelnöke erre azt mondta: a magyar emberek valók Magyarországra, nem más nációknak kell benépesíteniük az országot, Magyarország legyen a magyaroké. Azt azonban hozzátette: hogy a Jobbik nem szokott „bőrszín-vizsgálatot” végezni.
A devizaalapú autóhitelek átváltásával kapcsolatban megjegyezte: a bankok ugyanolyan tisztességtelenül jártak el velük szemben, mint az ingatlanhitelesekkel. Ezt szerinte 31 milliárd forinttal nem lehet jóvátenni, nagyobb volt az érintettek vesztesége. Azt is kifogásolta, hogy a lezárt hitelekre nem vonatkoznak a feltételek, miközben "a lopás az elmúlt időszakban is lopás volt". Úgy fogalmazott: ami lezárt hitelként már lezártnak tűnik, azt is újra kell nyitni, és az embereknek a jogtalanul elvett pénzt vissza kell adni.
Volner Jánost arról is kérdezték, hogy a Figyelőben egy olyan cikk jelent meg, amely Lázár János távozását firtatja a politikából a civil, üzleti szférába. A Jobbik alelnöke szerint látható, hogy a kormányon belül - érezve azt, hogy a Fidesz népszerűsége erősen amortizálódott az elmúlt időszakban - különböző érdekcsoportok egyre durvábban csapnak össze.
Orbán Viktor korábban még el tudta azt kerülni, hogy ezek a konfliktusok a nyilvánosság előtt zajlódjanak, most azonban egyre inkább látszik, hogy ez egy összeomló kártyavár. De mondhatnám azt is, hogy egy olyan hajó, ahol a kapitány már elhagyta süllyedő hajót, a legénység pedig fejvesztve kezdett el menekülni. A hajó egyelőre úszik, de láthatóan nincs jövője
mondta Volner.

A NATO felkészül a háborúra



444.hu | 08/03/2015 - 19:22 | Módosítva: 08/03/2015 - 19:22 | Külföld
A NATO felkészül a háborúra
A NATO amerikai főparancsnoka, Philip Breedlove Oroszországot tekinti a legnagyobb fenyegetésneka nyugati világra és a NATO-ra.


A tábornok ezt már az amerikai kongresszusban tartott meghallgatásain is elmondta, de a múlt héten az amerikai közszolgálati csatorna, a PBS hírelemző műsorának adott interjújában még hangsúlyosabban elismételte - közli a 444.hu.
20 éven át próbáltuk partnerként kezelni Oroszországot, de az utóbbi pár évben más utat járnak [...] most egy revansista Oroszországot látunk, ami másként tekint az európai biztonsági megállapodásokra, és amelyik nyíltan beszél az atomfegyverek bevetéséről” – mondta.
Kongresszusi meghallgatásán az amerikai vezérkari főnöki poszt várományosa, Joe Dunford szintén Oroszországot nevezte meg legnagyobb veszélyforrásként. Breedlove az interjúban annyiban tovább is ment ennél, hogy egyértelműen kimondta: a NATO háborúra készül.
Az ukrán helyzet apropóján ugyanis felmerült a NATO balti tagállamainak kényes helyzete is, aminek a kényességét jól jelzi, hogy egyetlen nap alatt, július 29-én 12 alkalommal kellett felszállniuk a balti államok légterét védő NATO-vadászgépeknek a lett határhoz és légtérhez túl közel repülő orosz gépek miatt.
Breedlove-ot arról is kérdezték, hogy milyen garanciákat tud adni a NATO a balti államoknak, amik egyedül nyilvánvalóan képtelenek volnának megvédeni magukat Oroszországgal szemben.
Részem volt abban a megtiszteltetésben, hogy a NATO (2014-es) walesi csúcstalálkozóján egy teremben ülhettem a 28 tagállam vezetőivel, ahol mindannyian sziklaszilárdan kiálltak (a kollektív védelmet garantáló) V. cikkely mellett” – mondta. A riporter kérdésére, hogy amennyiben ez az elrettentés nem működne, az egyetlen opció a háború-e, Breedlove azt felelte: “A háború elkerülésének legjobb módja, ha felkészülünk a háborúra. Ezért vagyunk ott, ezért képezzük ki a katonáikat”.
A NATO és Oroszország viszonyában a törést nem az ukrán válság hozta el, az csak tovább mélyítette a már éleződő feszültséget.
Az orosz-amerikai viszony annak idején a Cseh- és Lengyelországba tervezett rakétaelhárító pajzs miatt kezdett el romlani. Ez egyébként csak korlátozott elhárító kapacitást jelentett volna, amely lényegében nem csorbította az orosz nukleáris elrettentés erejét. Néhány tucat elhárító rakéta állt volna készenlétben, amivel egy Irán jelentette fenyegetést ki lehet védeni, az oroszok több ezer rakétája ellen viszont édeskevés lett volna.
Oroszország a rakétatelepítési terveket annak idején nyilvános kommunikációjában támadásként értékelte, most Oroszország londoni nagykövete, Alekszander Jakovenko egy július 29-i keltezésű levelében már arról ír, hogy a rakétapajzs Oroszország elrettentő erejét korlátozta volna – ami már közelebb van az igazsághoz, de még mindig túlzás.
Éppen ezért lényegi kérdés, hogy Oroszország mennyire értékelheti provokációként a NATO mostani lépéseit. Breedlove szerint semennyire.
Mi védelmi lépéseket teszünk” – mondta, például „nem mozgatunk nagy erőket a Baltikumban”. A három balti ország mindegyikébe egy századnyi amerikai katonát telepítettek, ami Breedlove szerint alatta van az arányos mértéknek is.
Hasonló, visszafogott fenyegetőzés Jakovenko levelében is van. Ő arról írt – saját maga szerint nyugtatólag –, hogy nincs esély hagyományos háborúra Európában, mert „a hidegháború idején kifejlesztett és az elmúlt tíz évben tökéletesített védelmi rendszereink miatt a NATO-nak esélye sincs a fegyveres erőinkhez elég közel bevetni eszközeit. A Pentagon zsargonjában ezt úgy mondanák, hogy ezek a valódi konfliktusban még sosem tesztelt fegyverek ellehetetlenítik a hozzáférést a hadszíntérhez”, legyen szó akár a Krímről, akár a balti államokról.

Főleg úgy , hogy ha nem az USA területén történik a háború !!!!



Beriasztották a Moszkvai Régióban a rakétavédelmi rendszereket



2015. augusztus 19., 09:00
A Moszkvai Régióba telepített légvédelmi és rakétaelhárító védelmi egységeknél teljes fokú harckészültséget rendeltek el a Combat Commonwealth-2015 gyakorlatokat részeként, melyen a FÁK légvédelmi alakulatok vesznek részt, közölte az orosz Légügyi és Űrkutatási Erők szóvivője, Andrej Zolotukin ezredes.
A Combat Commonwealth-2015 közös gyakorlatok a FÁK közreműködésével elkezdődött ott, ahol a légi- és űrvédelmi és rakétaelhárító  egységek és alakulatok találhatók, mondta az ezredes.
A gyakorlaton mintegy 20 katonai egység vesz részt a FÁK részéről.
Első lépcsőben a  kezelőszemélyzet és a harci eszközök gyors áttelepítését gyakorolták.
A gyakorlat három szakaszban, szeptember 11-ig tart Fehéroroszország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán és Örményország részvételével.
A manőverekben részt vesznek az S-300 és S-400 légvédelmi rakéta komplexumok, a MiG 29 (NATO-kód: Fulcrum) Szu-27 (Flanker), Szu-30 (Flanker-C) harcosai, a MiG-31 ( Foxhound) elfogó, Szu-24  és a Szu-34 (Fullback) stratégiai bombázók, a Szu-25 (Frogfoot) földi támogató repülőgépek, Tupoljev Tu-22 bombázók, Mi-8AMTSh Terminator (Hip) helikopterek és más harci eszközök., írja a TASS.
magyartudat.com



Kimaradunk az EU-s határvédelmi akcióból - 28 tag közül egyedüliként 



2015. augusztus 17 hvg - atv - civilhetes 
Valamennyi tagállam közül egyedül Magyarország marad ki a migrációt csökkentő Triton-műveletből és a másik közös uniós határvédelmi akcióból, a Poszeidón-műveletből is. 

Magyarország sem a Triton-, sem a Poszeidón-műveletben nem vesz részt - közölte a Magyar Nemzet kérdésére a schengeni határok védelmét ellátó uniós szervezet, a Frontex - írja a HVG. 
A 38 millió eurós költségvetésű Triton-művelet a Földközi-tenger középső részét célozza, vagyis az Afrikából az olasz partvidékre, illetve Máltára érkező menekülthullám csökkentésére törekszik. E mellett 2014-ben indult a 18 millió eurós Poszeidón-művelet, ami a Mediterráneum keleti térségére fókuszál. 
A Poszeidón-műveletben összesen huszonegy tagállam vesz részt. Ott van valamennyi kelet-közép-európai állam, így a Luxemburgban velünk szoros koalíciót alkotó Csehország, Lengyelország és Szlovákia is. A Triton-műveletben is ott vannak a csehek, a lengyelek és a szlovákok, az akciótól ugyanakkor a 28 tagállam közül egyedül Magyarország marad távol - tette hozzá a Magyar Nemzet. 
Az Európai Bizottságnál a lapnak azt mondták, minden tagállamnak kötelessége lépéseket tenni az embercsempészés és az illegális migráció felszámolása érdekében. "Megértjük, hogy Magyarországra most nagy migrációs nyomás nehezedik, ennek mértékét azonban nem lehet összehasonlítani azzal, ami Görögországban vagy az olasz partoknál történik" - írta levelében a bizottság sajtóosztálya. 
Az EB válasza szerint a kerítés építésével azonban nem értenek egyet, az unió inkább a közös fellépést és az információ megosztását támogatja. 
Az ORFK közölte, a szerb határ védelme leköti a magyar képességeket és hozzátették, 2015-ben a bolgár-török szárazföldi határszakaszon, illetve a szerb-macedón határszakaszon technikai eszközökkel nyújtunk segítséget.
Kapcsolódó: 
   Sajgó Szabolcs SJ, a menekültek jelenléte Ásotthalom térségében 
   Ez a rendszer működésképtelen (életképek a Keletiből) 

Toroczkai László: A képeket egy barátom küldte, ez ma Franciaország második legnagyobb városa, Marseilles, amely már csak földrajzi értelemben része Európának. Ideje kimondanunk, hogy a migrációt, az újkori népvándorlást Európa bármikor meg tudná állítani, ha nem akadályoznának minket ebben a minden EU-tagállamban rendkívül erős és gazdag baloldali-liberális politikai körök. A saját hatalmának fenntartását, szavazóit látja a bevándorlókban ez a nemzetellenes balliberálisnak mondott politikai erő, amely sajnos az egész nyugati világot uralja. Pedig csak idő kérdése, amikor a civilizációk ütközése következtében kialakuló káosz a baloldali-liberális pártok európai szavazóit és szimpatizánsait fogja elsőként felzabálni. Sajnos ez sovány vigasz, s akkor már késő lesz. A pártvezetők és a mögöttük álló pénzemberek pedig majd repülőgépeken ha gyják hátra és magára az elpusztuló Európát. 



COMMENT: SAJGÓ SZABOLCS SJ, A MENEKÜLTEK JELENLÉTE ÁSOTTHALOM TÉRSÉGÉBEN

https://www.youtube.com/watch?v=2T_y3dIX7_8&feature=youtu.be&honnan=Nemzeti_Hirhalo




Leleplezett hazugságok, kiábrándult választók: küszöbön a politikai földrengés 



Káncz Csaba, 2015. augusztus 17. Privátbankár 
Az amerikai kisemberek szemében a washingtoni politikai osztály megbukott és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. 
Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott számos hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll. 
Korábban már többször értekeztünk arról, hogy az EU egyre több országában omlik össze a politikai centrum. Ez a folyamat már hazánkban is évekkel ezelőtt bekövetkezett. 
Ezek fényében vizsgálva az Egyesült Államokban folyó elnökválasztási kampányt azt láthatjuk, hogy bizony a kiábrándult amerikai választók mindkét nagy pártban a politikai fősodorral és intézményrendszerrel szemben álló elnökjelölt-aspiránsok felé fordultak a választási küzdelem eddig eltelt hónapjaiban. Egy július végén elvégzett felmérés szerint az amerikaiak 65 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a dolgok állnak az Egyesült Államokban, ami közel áll a korábbi történelmi mélypontokhoz. 
Az amerikaiak kétharmada egészen egyszerűen azt szeretné, ha Amerika más utat járna Barack Obama után. Az emberek általános véleménye szerint a washingtoni politikai osztály megbukott, és sürgősen el kell tűnnie a színpadról. Ez a legvilágosabb üzenet, amelyet levonhatunk Donald Trump republikánus és Bernie Sanders demokrata jelöltek üstökösszerű emelkedéséből. 
Figyelmeztető jelzés, hogy mind Trump, mind Sanders elutasítja azon liberális szabadkereskedelmi- és befektetési-egyezményeket, amelyek eredményeképpen összeomlott több hagyományos iparág az USÁ-ban és munkahelyek milliói áramoltak ki Mexikóba, Kínába és Ázsia nagy részébe. Tény, hogy az elmúlt 35 évben a feldolgozóipari munkahelyek 35 százaléka tűnt el az Egyesült Államokban. 
Szétszakadt társadalom, oligarchák fújnák a passzát szelet 
Az amerikai társadalom olyan szinten szakadt szét, hogy jelenleg a háztartások felső 10 százaléka kontrollálja a magánvagyonok 76 százalékát, míg az alső 60 százalék csupán 2,5 százalékát. A legfelső 5 százaléka a háztartásoknak 91-szer nagyobb vagyonnal bír, mint az átlagos háztartások. Ennek fényében talán már nem meglepő, hogy az elnök-jelöltek kampányára június 30-ig összegyűlt 388 millió dollár közel felét kevesebb, mint 400 család adta össze. 
A korábban favoritnak tekintett, a Wall Street-, az olaj- és a fegyver-lobbik által támogatott aspiránsok pozíciói mindkét pártban rohamosan gyengülnek. A republikánusoknál Jeb Bush volt amerikai kormányzótól elfordulnak pártjának konzervatívjai, Hillary Clintont pedig kedvezőtlenebbül ítélik meg, mint a politikai pályafutása során szinte bármikor. 
A dinasztikus jelöltek zuhanórepülésben 
A két se hús se hal kandidáns maga is sokat tesz pozíciójának aláaknázására. Jeb Bush a napokban vallotta be, hogy az a Paul Wolfowitz a külpolitikai főtanácsadója, aki még védelmi államtitkárként tervezte meg Irak invázióját. Ennek az eredménye 12 év után: több százezer iraki civil áldozat, egy összeomlott iraki állam és egy felemelkedett terror-állam (IS). Amerikai részről pedig 5000 katona halálával és 5 ezermilliárd dollár közvetlen és közvetett költséggel járt a neokonzervatívok katonai beavatkozása. 
Hillary Clinton pedig a mai napig nem tisztázta szerepét külügyminiszterként a 2012-es bengázi (Líbia) merényletben, ahol életét vesztette az amerikai nagykövet. Mi több, most kiderült, hogy magán e-mail címén szigorúan titkosnak minősülő dokumentumokat kezelt, amelyek a drónprogram részleteivel foglalkoztak. Ezek tárolásáról több hónapon keresztül hazudott a nyilvánosságnak, de a múlt héten végül át kellett adnia a szervert az FBI-nak. Az sem támogatta a pozícióját, hogy nyilvánosságra került, a 2008-as pénzügyi összeomlásban kulcsszerepet játszó Goldman Sachs értékpapírháznak 2007 és 2014 között három előadást tartott, összesen 189 millió forint tiszteletdíjért. 

Hillary Clinton. (Kép forrása: MTI/AP/Richard Drew)

Ezek eredményeképpen Hillary támogatottsága fontos választói csoportokban omlott össze: a nők például 45-41 százalékban inkább negatív, mint pozitív fényben látják őt, és támogatottsága az afroamerikaiak körében is 66-ra apadt a korábbi 81 százalékról. 
Politikai múmiák a Kongresszusban 
A washingtoni politikai kaszt elleni általános elégedetlenség egyik kiemelt célpontja a Kongresszus, amelynek támogatottsága jelenleg a népesség körében 15 százalékon áll, és 2011 dereka óta soha sem állt magasabban, mint 20 százalék. A Kongresszus 535 tagja közül 79-en már legalább 20 éve hivatalukban vannak, sőt 16-an már több, mint 30 éve. Nem véletlen, hogy egyre több amerikai követeli a képviselők mandátumidejének korlátozását és a lobbik kívánságait olajozottan végrehajtó politikai múmiák kiseprűzését Washingtonból. 
Kapcsolódó: 
   A Föld bolygóért folyó harc döntő szakaszába lép idén ősszel 
   A Mózes-sztori / 10 parancsolat / "Törvények" 



A Föld bolygóért folyó harc döntő szakaszába lép idén ősszel


Értesítem az olvasókat, hogy az éves szabadságom miatt az augusztus 17, 24 és 31-én megjelenő bes...

Értesítem az olvasókat, hogy az éves szabadságom miatt az augusztus 17, 24 és 31-én megjelenő beszámolók nem lesznek időben érzékeny anyagok. A rendszeres beszámolók szeptemberben folytatódnak.

Ismételten, az őszi szezontól várható, hogy zűrzavart és hatalmi harcokat hoz egy új intenzitással, amint a szeptember 30-i elszámolási határidő fenyeget. A kérdés az, hogy miféle lókupeckedésre, fenyegetésekre és kompromisszumokra kerül sor az összeesküvés részéről annak érdekében, hogy érintetlenül maradjon a csalárd hatalmi struktúrájuk. Legtöbbünk számára a kérdés viszont az, hogyan tudunk végre véget vetni a lidérces adósrabszolga rendszerüknek.

Annak érdekében, hogy felkészüljünk az őszi eseményekre, hasznos lesz, ha felülvizsgáljuk az eddigi harcot annak édekében, hogy meghatározzuk, mit kell tenni az elkövetkezőkben.

A legjobb kiindulópont az, ha visszatekintünk a 2001 szeptember 11-i eseményekre, és ott kezdjük. Amit látunk, egy fasiszta államcsíny az amerikai demokrácia ellen, melyet ugyanaz a csoport hajtott végre, amely elvesztette a 2. Világháborút, és azóta bosszút tervelt.

Kétségtelen a német és náci aspektus a 911 eseményekkel kapcsolatban. A felelős kulcsemberek abban az időben nyugaton mind rendelkeztek náci kapcsolattal, köztük az ifjabb George Bush amerikai elnök, Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, az Egyesült Királyság miniszterelnöke Tony Blair, XVI. Benedek pápa (Ratzinger) stb.

A 911-es támadást szinte azonnal követte a Patriot törvény elfogadása, ami gyakorlatilag megegyezik a náci német alkotmánnyal, és ezért a náci 4. Birodalom kezdetét jelentette. A politikusokat, média személyiségeket és másokat, akik nem működtek együtt a fasiszta hatalomátvétellel megölték, vagy megfélemlítették, hogy hallgassanak.

Donald Rumsfeld azt mondta 2001 szeptember 10-én, hogy a Pentagon 2,3 trillió dollárnyi pénze "eltűnt". Informátorok, mint az egykori vezető náci Michael Meiring (később Van de Meer) kifejtette, a pénzt arra használták, hogy létrehozzanak egy párhuzamos hadsereget, vagy a német SS amerikai változatát. Ez az új hadsereg a nácik által létrehozott Belbiztonsági Minisztérium részét képezte, vagy magán katonai vállakozóknak voltak álcázva.

A hatalmas titkos és nyilvános amerikai hadsereg kiépítését az iraki és afganisztáni invázió követte hamis indokokkal. Ezek az inváziók egy terv részei voltak, hogy megdöntsenek legalább 7 nemzetet a régióban annak érdekében, hogy létrehozzanak egy kazár maffia által ellenőrzött birodalmat.

Ezzel egy időben, ahogy a katonai invázió folyt a Közel-Keleten, a Bush rezsimnek dolgozó nácik elkezdtek genetikailag módosított biológiai fegyvereket terjeszteni. Ezek közé tartozott a SARS (etnospecifikus az ázsiaiakra), a madárinfluenza, MERS és az Ebola, és részei voltak azon tervnek, hogy eltöröljék a világ népességének 90 százalékát annak érdekében, hogy "megmentsék a környezetet".

Sokan voltak, akik egyszerűen nem tudták elhinni, hogy ez tényleg megtörténik nyugaton, és sokáig tartott sokunk számára, hogy felébredjen.

Az ellenzék nyugaton egy frakcióból származott az uralkodó összeesküvéssel, akik a környezetet anélkül akarták megmenteni, hogy megölnék a világon az emberek 90 százalékát. Az ő megoldásuk egy globális környezetvédelmi adó volt, melynek alapját a szén alapú globális felmelegedés csalás alkotta. Elvesztették a 2000. évi választásokat, de tovább folytatták a napirendjüket. Létrehoztak néhány szén-dioxid kereskedelmi piacot, de kiderült róluk, hogy a csalás melegágyai, és bezárták őket.

Az Egyesült Államokban a náci hatalomátvétel igazi ellenzéke nem nyugatról érkezett, hanem a világ többi részéről, különösen Ázsiából.

Ezen sorok írója 2006-ban bekerült a Vörös és Zöld ősi, világméretű titkos társaságba. Az én tanácsom volt számukra, hogy azonnal állítsák le az amerikai kormány finanszírozását, amíg le nem állítják az inváziós háborúkat, és a természeti források ellopását. Az ázsiaiak beleegyeztek, hogy ezt tegyék, és az amerikai kincstár nagybani dömpingje ezután kezdődött.

A japán vezetést végül meggyilkolták, és beleterrorizálták őket, hogy finanszírozzák az amerikai kormányt, de a kínaiak nem voltak ilyen könnyen terrorizálhatók.

Az eredmény az volt, hogy a nyugati összeesküvés taktikát váltott, és nagy kampányba kezdtek, hogy behízelegjék magukat Kínának. A kínaiaknak azt mondták, hogy ők fogják uralni a világot. A Bush / Clinton náci maffia elkezdte forgalmazni az összes Irakból ellopott olajat Kínába. A pénzt arra használták, hogy befolyást vásároljanak a kínai kormányban. Idősebb George Bush testvérének Prescott Bushnak egy kereskedelmi vállalata volt Kínában, aki a kínaiak kegyét kereste azáltal, hogy amerikai katonai titkokat adott el nekik. Az Amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség tisztviselői szerint például a Bush maffia volt az, amely olyan technológiákat biztosított a kínaiak számára, amely lehetővé tette az interkontinentális ballisztikus rakétáiknak, hogy pontosan találjanak el célpontokat az Egyesült Államokon belül. A részeg ifjabb George Bush jelenléte a 2008-as pekingi olimpián, miközben VIP bánásmódban részesítették, látványos bizonyítéka volt a Bush húzásnak Kínán belül.


A kazár összeesküvés, és nem csak a Bush náci frakció, a beruházásokat is öntötte Kínába. Mindennek eredménye Kína látványos felemelkedése lett a harmadik világból egy szuperhatalmi státuszba csupán néhány rövid év leforgása alatt.

A kínaiaknak azt is megígérték, hogy 2008-ban minden megváltozik. Tény, hogy sok változás volt. A Lehmann sokk ennek volt a része, mert elvágta az Egyesült Államok egyes frakcióinak azt a képességét, hogy dollárt nyomtassanak annak érdekében, hogy árukat vásároljanak a világ többi részéről. Az eredmény egy rövid, drasztikusan csökkenő amerikai import volt.

A Federal Reserve Board és Amerikai Egyesült Államok Vállalat nevű leányvállalata azzal az ígérettel csillapították a csődöt abban az évben, hogy a kommunista Barack Obama lesz az elnök. Az eredmény az amerikai összeesküvés kormány folytatódó finanszírozása lett. Ahogy az események bizonyították, Obama politikája gyakorlatilag megegyezett a Bush frakcióéval, de az egész összeesküvésnek sikerült időt nyerni.

Közben Tony Blair és ifjabb George Bush azonnal magán találkozóra indult XVI. Benedek Pápához, és áttért a katolikus hitre. Más szóval elmentek a P2 nemeshez, hogy védelmet kérjenek.

Ugyanakkor a nyugati csoportok betegek és fáradtak a náci bohóckodástól, és ellentámadásba kezdtek. Benedek Pápa kénytelen volt lemondani, ami pápával 600 év óta nem történt meg. Továbbá az európai uralkodókat Hollandiában, Spanyolországban és Belgiumban is lemondásra kényszerítették a trónjukról.

A Katolikus Egyház elkezdte megreformálni önmagát, átvéve a vatikáni bank kezelését, elbocsátva több ezer gyermekekkel fajtalankodó papot. Nagy hatalmú gyermek bántalmazó hálózatok kerültek nyilvánosságra az Egyesült Királyságban, és tovább folyik a feltárásuk.

Talán a legnagyobb változás mind közül az a megállapodás volt az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc és Luxemburg között, hogy elhagyják a Federal Reserve Board frakciót az USA-ban, és egyetértettek abban, hogy csatlakoznak a kínai Ázsiai Infrastruktúrális Befektetési Bankhoz. Ez egy alapvető megosztottságot váltott ki a nyugati hatalmi összeesküvés legfelső soraiban.

Nyilvánvaló azonban, hogy a háborút még nem nyerték meg, és sok csatát kell megvívni. A legnagyobb probléma továbbra is az Egyesült Államok, amely továbbra is az ördögi kazár gengszterek irányítása alatt áll, élükön a Bush / Clinton / Rockefeller klánokkal. A mai napig 10-ből 8 amerikai az általuk irányított adósrabszolga rendszer része, és egy életen át az is marad.

A soha véget nem érő választási bohózatot az USA-ban az átlagos amerikaiak érdekeire való tekintet nélkül a nagy pénzek irányítják. Ezért van az, hogy olyan ismert gyilkosok, mint Hillary Clinton és Jeb Bush nap mint nap megjelennek az ellenőrzött propaganda médiában, mintha ők népszerű választás lennének az emberek számára.

Az amerikai hadsereg és hírszerző közösség továbbra is a legfőbb remény, hogy megszabadítsák a világot a sötétségtől, vagyis az Amerikai Egyesült Államok Vállalattól, és a rabszolgaságtól. Eddig azonban csupán az izraeli agresszió megnyirbálására korlátozták magukat a Közel-Keleten, és a kardjukat csörgették Kína ellen. Nem tettek semmit a legnagyobb ellenséggel, és a kazár oligarchákkal szemben, akik az amerikai politikát, pénzügyeket és médiát irányítják. A hadseregnek és az ügynökségeknek továbbra is nyomást kell gyakorolniuk a vezérkari főnökségre, amíg a Federal Reserve Board államosításra nem kerül, és el nem veszik a kazárok hatalmának forrását, az adós bankjegyeket (az úgynevezett "amerikai dollárt") nyomtató gépeket.

Ahogy japán esetében, amely a kazárok rabszolga gyarmata, melyet egy csalárd választások után beiktatott bábkormány vezet. Japánban a kazár irányítók Richard Armitage, Michael Green és főnökeik Benjamin Netanjahu és a Bush / Clinton klán. Ők már nem sokáig lesznek hatalmon. Ugyanakkor a japán hadsereg és hírszerzés azt akarja, hogy amerikai társaikkal egyeztetve Japán és az Egyesült Államok egy időben szabadulhasson fel.

Katonai értelemben csupán néhány tucat magas beosztású személyről van szó, akik könnyen legyőzhetők. Zsoldos testőreik is őszintén meggyőzhetők, hogy álljanak le.
Benjamin Fulford
Benjamin Fulford tudósítóként dolgozott Japánban a Knight Ridder, az International Financing Review, a Nihon Keizai Shimbun angol kiadásánál, és a South China Morning Post számára, mielőtt a Forbes magazinhoz került, ahol ő volt az ázsiai iroda vezetője 1998 és 2005 között. Oknyomozó riportjait botrányok követték a japán kormányban és az üzleti világban. Miután elhagyta a Forbes-ot, egy könyvsorozatot írt japán nyelven, melyek közül néhány bestseller lett, majd elkezdett az interneten is publikálni.

A Mózes-sztori / 10 parancsolat / "Törvények"

Az ószövetséghez semmi köze Jézusnak sem a teremtő Istennek!






Szíria: Zabadaniban körbezárt terroristák segítségére sietett Izrael 



augusztus 18th, 2015 Orientalista.hu 
Légicsapásokkal próbált menekülő utat létrehozni az Al-Zabadani városban körbezárt terroristáknak a cionista állam. 

Az izraeli hadsereg nem kívánta kommentálni azokat a híreket amik a világsajtóban jelentek meg miszerint az izraeli légierő vasárnap hajnalban légicsapásokat mért Al-Zabadani város kormányerők kezén lévő területére. 
A Szíriában a kormányerők mellett harcoló Népi Front Palesztina Felszabadításáért Szervezet Központi Vezetősége (PFLP-GC) szerint, izraeli légierő gépei csapásokat mértek a palesztin szervezet bázisára amiben az egyik tagjuk életét vesztette. 
A PFLP-GC egyik harcoló tisztje Hussein Jilali szerint a cionista állam menekülő utat akart létrehozni A városban körbezárt terroristáknak, hogy az Anti-Libanon hegységen keresztül eltudjanak menekülni dél felé a megszállt Golán-fennsíkra. 
A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah folytatta Al-Zabadani megtisztítását 
A Szíriai Arab Hadsereg híres 4. Gépesített Hadosztályának 63. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Hezbollah-val 46 épületet foglalt el az Al-Dzsamiat negyed fűútja mentén a város központból kifelé, végezve a Harakat Ahar al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák a Dzsabhat Al-Nuszra sok fegyveresével. 
A Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah által megtisztított épületek között volt az Al-Zabadani cukorgyár és az Abu Mazen villa; ezek az épületek a legkeményebb összecsapások helyszínei voltak az elmúlt 48 órában Al-Zabadani városban. 
Az Al-Dzsamiatban elért sikert követően a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah erőteljes tűzcsapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek védelmi állásaira keletre az Al-Zahra mecsettől és a vártól, ellenőrzésük alá vonva több épülettömböt, miközben likvidáltak 16 ellenséges megszállót. 
Vasárnap a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah egy végső ultimátumot adtak ki a Dzsabhat Al-Nuszra, a Harakat Ahrar Al-Sham és a "Szabad Szír Hadsereg" (FSA=Nem Szabad, Nem Szír és Nem Hadsereg=vahabita terrorista csürhe) "Al-Zabadani Sólymok Dandára" nevű terrorszervezetek fegyvereseinek, hogy egyezzenek bele a teljes megadásban vagy készüljenek az állásaikra mért végső csapásra Al-Zabadaniban. 
A Hezbollah és a Szíriai Fegyveres Erők jelenleg több mint 85 százalékát ellenőrzik a Damaszkusz tartománybeli néhai üdülővárosnak, miközben a megszálló vahabita patkányok, a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsabhat Al-Nuszra terroristái teljesen körbe vannak zárva és ostrom alatt állnak. 
Az Al-Zabadani miatt iráni és török közvetítéssel létrejött tűzszünet a hévégén megszűnt, mert az Idleb tartományban a vahabita terroristák által körbezárt Kafraja és Al-Fua városokat a megszállók a tűzszünet ellenére továbbra is lőtték. Kafraja és Al-Fua lakossága és az Idleb eleste után oda húzódott több mint 30 ezer ember és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők ottani kontingensei nem egyeztek bele a megadásba, folytatják a harcot támadó Al-Kaida terroristák és a "mérsékelt felkelők" ellen. 
Orientalista.hu - Szíriai Arab Hadsereg 
Kapcsolódó: 
   Britek követelik Netanyahu letartóztatását 
   A Mózes-sztori / 10 parancsolat / "Törvények" 
   A fehér világ jövője a 21. században 
   Toroczkai László: Üzenem a bevándorlókat támogató hazaáruló politikusoknak 
   "Allah akbar!" kiáltásokkal rohamozta meg a szerb-magyar határt 1000 migráns Horgosnál 
   Lett képviselő: az Európai Unió és NATO felelős a tömeges bevándorlásért 
   Betelt a pohár a yazidi nőknél! Felveszik a harcot az Iszlám Állammal 
   Egy gój ország meghódításának forgatókönyve. (Cion bölcsei nyomán) 
   Csak 1 milliárd ember maradhat avagy a zsidók népirtási terve rég beindult 


Szép volt fiúk! Letartóztatták az ISIS libanoni vezetőjét Ahmed Al-Assirt 
Ma reggeli órákba tartóztatták le az ismert terroristát a libanoni hatóságok a Beirúti nemzetközi repülőtéren. A terroristát, aki szokatlan új borotvált "fejjel" próbálta elhagyni az országot a Hezbollah titkosszolgálata együttműködve a szíriai titkosszolgálattal buktatta le a libanoni hatóságok előtt. 
Szíriai Hírek, 2015.08.15 

Toroczkai László: Ez nem tréfa. Az Orientalista.hu írja: "A baloldali kép 2015 januárban, a szíriai Aleppoban készült a vahabita fegyveres Laith Al-Szaleh (30 éves) látható rajta. A jobboldali képen Al-Szaleh már mint menekült a görögországi Kos szigeten van és a kompra vár, hogy a szárazföldre szállítsák... 
A társaival együtt hamarosan Hazánk határához ér...." 
Ma beszélgettem egy velem interjút készítő külföldi újságíróval, aki korábban Irakban dolgozott, és itt Ásotthalmon találkozott olyan migránssal ("menekülttel" - ahogy a bevándorláspárti ballibek nevezik), aki egy Irakban és Szíriában harcoló szunnita fegyveres szervezet tagja, s aki elmondta, hogy az utazását ez a szervezet finanszírozza. Valószínűleg feladata van Európában. 


Britek követelik Netanyahu letartóztatását



Több mint harmincezren írták alá azt a petíciót amiben követelik a brit kormánytól, hogy tartóztassák le az izraeli miniszterelnököt.
Háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják Benjamin Netanyahu-t a britek. Az izraeli miniszterelnök szeptemberben látogat el az Egyesült Királyságba, ezért kampány és aláírás gyűjtés kezdődött el, hogy elfogató parancsot adjanak ki Netanyahu ellen, és azonnal tartóztassák le amint leszáll a repülőgépéről.
Idáig több mint harmincezren írták alá a petíciót, ha ez a szám eléri a százezret a brit parlament köteles lesz az ügyet megvitatni.
A brit törvények széleskörű jogkört és független működést  biztosít az igazságügyi rendszernek. A Rusia Today szerint az elmúlt években számos izraeli vezető főként biztonsági tiszt volt kitéve annak a veszélynek, hogy Brit területeken bármikor letartóztathatják. Legutóbb a volt  izraeli honvédelmi miniszter Shaul Mofazt akarta letartóztatni a brit ügyészség miután tavaly Londonba látogatott, mivel a gyanúk szerint háborús bűncselekményeket követett el. A háttérben zajló izraeli-brit tárgyalások eredményeként Mofaz ellen megszüntették az elfogatóparancsot, és visszautazhatott Izraelbe.
Tel-Aviv gyakran kifogásolja a brit igazságügyi rendszert, ami saját jogkörén belül is kiadhat elfogatóparancsot azok ellen akik háborús bűncselekménnyel vádolható. Izrael többször is követelte az Egyesült Királyságtól, hogy változtasson a törvényein.
Orientalista.hu – Sinod

Jézus 451-ben betiltott tanításai !


A fehér világ jövője a 21. században

 

 



Európa a Római Birodalom bukása óta sohasem volt ilyen drámai helyzetben, mint ma, amikor történelme legsúlyosabb fenyegetésével szembesül, és nem tud róla, vagy inkább nem akarja meglátni. Az európaiakat gyorsan és tömegesen elözönlötték, megszállták és gyarmatosították a déli népek és az iszlám, és egyedül a saját hibájukból alávetették magukat az Egyesült Államoknak, amely kíméletlen gazdasági háborút folytat ellenük.


A demográfiai összeomlás általános elöregedéshez és egyes korcsoportok elfogyásához vezetett, a mesterkélt optimizmusba bújtatott dekadens és nihilista ideológiák ugyanis szabályszerűen "kiherélték" az európaiakat, miközben kulturális és oktatási hanyatlás, primitivizmus és anyagiasság kerítette őket hatalmába. Európa a világ beteg embere, és a politikai osztállyal együtt az értelmiségi elit is közreműködik ebben az etnikai öngyilkosságban. Szerintem ugyanis nem "bevándorlásról", hanem gyarmatosításról és invázióról van szó, amely megváltoztatja Európa biológiai és etnokulturális alapját, ugyanakkor úgy vélem, hogy nem kell engedni a reménytelenségnek, mert a harc csak most kezdődött el, és az azonos eredetű népeknek össze kell fogniuk.


Az idegen invázió demográfiai mérlege rettenetes Franciaországra és Európára nézve egyaránt. (...) Nyilvánvalóan a vezető osztályok úgy tesznek, mintha nem látnának semmit. Matematikailag a fehér faj világszerte hanyatlik, az USA-t is beleértve. Azt mondják, hogy a technológiai felsőbbség orvosolja ezt, de én nem hiszem. Szerintem az embereken kívül nincs más gazdagság. Egy civilizáció mindenekelőtt azon alapul, amit a rómaiak germennek neveztek: az etnobiológiai alapzaton, amely a kultúrát és a civilizációt táplálja.

Ezt a tömeges etnikai inváziót a hatvanas évektől kezdve szándékosan provokálta ki a marxista és trockista elvektől megfertőzött jobb- és baloldali politikusok nemtörődömsége, az olcsó munkaerőre éhező gyáriparosok kapzsisága, az értelmiségiek befolyása, akik "többfajú társadalmat" követeltek az emberi jogok vallásának parancsára, amelynek gyökerei az elvilágiasult keresztény erkölcsbe nyúlnak vissza. Az "invázió kollaboránsai" Franciaországban és Európában egy olyan rendszert építettek ki, amely sokkal inkább az idegeneket részesíti előnyben a bennszülött állampolgárokkal szemben. Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy az illegális bevándorlókat kitoloncolják, mindenféle társadalmi előnyöket és előjogokat élveznek, a "rasszizmusellenesség" követelménye miatt gyakran büntetlenek maradnak és megkülönböztető törvények védik őket, noha jelenlétük óriási mértékben (ötven év alatt több mint ezer százalékkal!) növelte a bűnözést.

Egyformán elözönlenek bennünket a szülőszobák által és az átjárható határokon keresztül. A demográfiai hanyatlással párosult bevándorlás Nyugat-Európa számára gazdasági katasztrófát is jelent. (...) Jobban megéri illegális bevándorlóként munkanélküli segélyből és szociális támogatásból élni Európában, mint dolgozni a harmadik világban. A képzett és kreatív munkaerő kivándorol, nevezetesen az USA-ba, helyettük képzetlen népség érkezik Afrikából, amely csak táplálandó szájakat jelent, nem pedig dolgos karokat és gondolkodó agyakat. Ezek a tények, a lakosság elöregedésével együtt, azt jelentik, hogy a XXI. században az európai gazdaság a "harmadik-világiasodást" és az elkerülhetetlen összeomlást kockáztatja.

A tömeges etnikai gyarmatosítás jelenségéhez társul az a tény, hogy az offenzíva élére az iszlám áll. Ez a totalitárius és agresszív ideológia-vallás 1300 év óta állhatatosan Európa inváziójára törekszik. Jelenleg a harmadik történelmi rohamát szenvedjük el, amely Gibraltártól Indonéziáig terjed. Az elsőt Poitiers-nél állította meg Martel Károly 732-ben, a második az oszmánok által ostromlott Bécs falainál tört meg 1683-ban, a harmadik manapság zajlik. Az iszlámnak hosszú az emlékezete, és az a célja, hogy egész földrészünkön létrehozza azt, amit Khomeini "egyetemes kalifátusnak" nevezett. Európa inváziója megkezdődött, és a számok riasztóak. A kontinens, Oroszországot is beleszámítva, több mint 55 millió muzulmánt számlál, évi hatszázalékos növekedéssel. (...) Nyugaton mindenütt az az ostoba hiedelem terjedt el, hogy az iszlám és az iszlamizmus között természetbeli különbség létezik, és hogy lehetőség van egy "laikus", elnyugatiasodott és mérsékelt iszlámra. Egyáltalán nincs így. Minden muzulmán egy potenciális mudzsahed, az iszlám egy teokrácia, amely egybemossa a vallásit és a világit, a hitet és a törvényt, és amely mindenhol a sariát akarja kikényszeríteni, amelynek az előírásait nem lehet összeegyeztetni civilizációnkkal. (...) Amikor az iszlám még gyönge, a fortély és a színlelés koráni parancsát gyakorolja, a legfőbb kötelesség azonban a dzsihád marad, a hódító háború. A szent háborút éppúgy, mint a bevándorlás általi belső inváziót maga a Korán írja elő.


Nyugat-Európában elviselhetetlen méreteket öltött a bűnözés, amelynek egyaránt oka a tömeges bevándorlás és a polgári értékek összeomlása. (...) Növekszik a fehérek elleni támadások száma, de ezt letagadják az antirasszista vulgáta nevében, amely szerint rasszisták csak a született európaiak lehetnek. Ugyanakkor a szovjet kommunizmushoz méltó elnyomó arzenált állítanak fel számos országban, ami fokozatosan kiléptet bennünket a jogállamból, és beléptet az ideologikus és szubjektív jogszolgáltatásba. A bevándorlás és az iszlám bármilyen bírálata gyakorlatilag tilos. (...) Az Európai Unió több országában etnikai polgárháborúk várhatók, és ezek a belháborúk sokkal súlyosabbak lesznek, mint a "terrorizmus", mert lakosságcsere, egyfajta genocídium zajlik a vezető osztályok, a politikai elit és a média cinkosságával vagy annak vaksága mellett, amelyek ideológiáját saját etnikai identitásuk gyűlölete és a meszticizáció parancsának morbid szenvedélye uralja.


(...) A mai európai társadalmak kezelhetetlen etnikai káoszba merülnek. Ez a helyzet - majdhogynem klinikailag - egyfajta "mentális AIDS-szel" magyarázható. A bennünket érő csapásokat a belső nihilizmus vírusa okozza, amelyet már Nietzsche is észrevett, vagyis az önvédelem összeomlása. Az európaiak a saját vérvonaluk öngyilkossági folyamatába léptek. Önként nyitják meg városkapuikat.



A folyamat első tünete a "xenofília": az idegen, a másik szisztematikus előnyben részesítése a rokonnal szemben. A második az "etnomazochizmus", vagyis saját civilizációnk és eredetünk szégyenlése és gyűlölete. A harmadik a "devirilizáció", másként mondva a gyöngeség és bűnbánat kultusza, amely a férfi homoszexualitás dicséretével párosul. Azok a nyilvánvaló értékek, amelyek az erővel kapcsolatosak és a népek történelmi túlélését kondicionálják - mint a becsület, hűség, család, népszaporulat, hazaszeretet, a saját civilizáció iránti büszkeség, a történelmi túlélés akarata stb. -, ma a Nyugaton nevetséges fogyatékosságoknak számítanak. Ez a dekadencia annak a következménye, hogy a kereszténység egyetemes szeretetelve és az egyéni egyenlőséggel kapcsolatos központi előfeltételezése az emberi jogok ideológiáján keresztül elvilágiasodott.

Az európaiaknak talán olyan értékekből kellene ihletet meríteniük, amelyek - ahogy mondták nekem - Oroszországban még érvényesülnek, mint például a felsőbbrendű civilizációhoz való tartozás kifejezett tudata és a "távolságtartáshoz való jog" affirmációja. Szakítani kell az etnopluralizmussal, amely az egalitarizmus egyik formája, és fel kell vállalni az etnocentrizmust, valamint azt a jogot, hogy mindenki a "másik" nélkül élhessen a saját hazájában. Meg kell szabadítani a bűntudattól a "mindenki (éljen) a saját hazájában" elvet. Egyébként egyedül a nyugatiak hisznek a fajkeveredés erényeiben, egyedül ők látják a jövendő világot melting-potnak. Egyedül a naiv Európa hisz a kozmopolitizmusban. A XXI. Századot az etnikailag és vallásilag homogén blokkok megerősödése fogja jellemezni, különösen délen és keleten. Ellentétben azzal, amit Fukuyama hirdetett, a történelem nem ér véget. Éppenhogy a történelem felgyorsulását fogjuk átélni, a "civilizációk összeütközésének" légkörében. Azután pedig az európaiaknak szakítaniuk kell a "jelenkorizmussal" is, amelybe merültek, és az iszlám, Kína vagy India példáját követve ismét jövendőt hordozó, "hosszú életű népekként" kell önmagukat elképzelniük. Ezt a mentális forradalmat csak egy hatalmas válság, egy sokkhatás alkalmával fogják tudni megvalósítani, amely valószínűleg be is következik, és amelyre később még kitérek.



Az eljövendő idők... "archeofuturisztikusak" lesznek, vagyis véget fog érni a modernitás mérgezett és életellenes zárójele. A vitális régi értékek feltámadását fogjuk átélni, és csak azok a népek fognak jól kijönni belőle, amelyek társítani tudják a futurista technotudományt a hagyományok és a társadalmi-biológiai rend visszatérésével. (...) Az európaiaknak azzal is szembesülniük kell, amit egyik legújabb könyvemben az "amerikai neoimperializmusnak" neveztem, és ami sokkal keményebb, mint a hidegháború korabeli volt, de sokkal ügyetlenebb is. A Szovjetunió bukása óta az amerikai vezetők a mértéktelenséget, a "hübriszt" választották, világuralmi agyrémet hajszolva és egyfajta új római birodalmat szimulálva. Mindezt a cionista lobbival szövetkezett, szinte már beteges "isteni küldetéstudattal" megvert neokonzervatívok ideológiája magyarázza. És hogy melyek ennek a céljai? Körbezárni és semlegesíteni Oroszországot, ezáltal megakadályozva egy erős szövetség létrejöttét közte és a nagy Európa (a Pentagon lázálma) között, deformálni az európai rivális szubsztanciáját az iszlámmal (például az amerikaiak által patronált Törökország EU-tagságával), teljesen leigázni a volt szovjet birodalom közép- és kelet-európai országait, kíméletlen gazdasági háborút folytatva az EU ellen, amelyre ez utóbbi még csak válaszolni sem merészel. Az amerikai keresztes hadjárat a "demokrácia" kierőszakolására mindenhol átlátszó vállalkozás: a "demokrácia" nem jelent mást, mint Amerika-barát rezsimet. Fölösleges azonban panaszkodnunk a földrészünk fölötti uralom megszerzésére irányuló geostratégiai és thalasszokratikus vágyat tükröző amerikai játszma miatt. A történelemben mindenki a saját sorsáért felelős.


Ezért mindig is szembeszálltam azzal, amit "megszállott és hisztérikus Amerika-ellenességnek" hívok, és amely nagyon is jelen van Franciaországban, de kontraproduktív, önsajnáló és önfelmentő is egyben. Különbséget kell tenni a "főellenfél" és a "főellenség" között. Az előbbi arra törekszik, hogy uralkodjon és legyengítsen, az utóbbi viszont arra, hogy megöljön. Ne feledjük Carl Schmitt mondását: "Nem csak te választod ki az ellenségedet, inkább ő választ ki téged". Amerika és különösképpen vezetői a "főellenfél" Európa és Oroszország számára geostratégiai, gazdasági és kulturális téren. A "főellenség" viszont a déli népek, amelyek leggyakrabban az iszlám zászlaja alatt elözönlik a kontinenst, nem felejtkezve meg a cinkosaikról sem, a politikai osztály és az értelmiség kollaboránsairól, akik megnyitják előttük a kapukat, nyilvánvalóan Washington legnagyobb megelégedésére, amely egy meszticizált és identitás nélküli Európát akar. Az atlantisták azonban ugyanúgy túlértékelik az Egyesült Államokat, mint a szenvedélyes Amerika-ellenesek, és nem értik meg, hogy az amerikaiak csupán a mi gyöngeségünkből merítik erejüket. Példa rá a kis Irak katasztrofális megszállása, ahová csak káoszt vittek. A XXI. században az USA el fogja veszíteni világhatalmi vezető pozícióját, és Kína vagy ha akarjuk, az fog a helyébe lépni, amelyet én úgy hívok, hogy "Euroszibéria", vagyis Európa és Oroszország egységszövetsége.


Hangot adtam annak a hipotézisemnek, hogy a "csodákba vetett hiedelmeken" és a korlátlan fejlődés mítoszán alapuló jelenlegi világcivilizáció a XXI. század közepén összeomolhat. Az emberiség történelme során először olyan "dramaturgiai vonalak", olyan krízisfenyegetések léteznek, amelyek 2010-2020 között konvergálnak és egy szakítópontot alkothatnak: az ökoszisztéma leromlása és drasztikus éghajlatváltozás, a fosszilis energia, valamint a mezőgazdasági és halászati források kimerülése, a spekulatív és eladósodott világgazdaság törékenysége, a járványok visszatérése, a nacionalizmusok, terrorizmusok és az atomfenyegetés növekedése, az iszlám offenzíva világméretű súlyosbodása, a gazdag országok népességének drámai elöregedése, amely a tömeges bevándorlással párosulva példa nélküli gazdasági visszaesést okozhat. Fel kell készülnünk erre amegakatasztrófára, amely átmenetet képez az egyik korszakból a másikba, elsöpri a "modernitást" és talán egy új középkor eljövetelét fogja jelenteni. Ez a katasztrófa azonban alkalmat teremthet az újjászületésre is, mert a történelemben minden civilizáció regenerálódása a káoszon keresztül történik, különösen akkor, ha ez a civilizáció "metamorfikus", mint a miénk.

A jövendő Európa nem képzelhető el a jelenlegi Európai Unió puha és kormányozhatatlan formájában, amely csak egy szuverén hatalom nélküli medúza, nyitott határokkal, alávetve a szabadkereskedelmi dogmának, az USA és a NATO akaratának. Egy jövendő birodalmi és föderalista, etnikailag homogén (vagyis "európai") Nagy Európát kell elképzelni, amely a nagy régiók autonómiáján alapul, és Oroszország megingathatatlan szövetségese. Ezt a hatalmas kontinentális blokkot "Euroszibériának" neveztem el. Ez az óriás, amely egyáltalán nem lenne támadó szándékú, csak egyszerűen megtámadhatatlan, a messze leghatalmasabb világhatalom lenne (a jövendő világ a nagy blokkok világa lesz), és főleg "önközpontúnak" kellene lennie, szakítva a globalizáció nagyon veszélyes dogmáival. Minden eszköze meglenne arra, hogy a "nagy terek önellátását" gyakorolja, amelynek elveit Maurice Allais Nobel-díjas francia közgazdásszal fejtettem ki. Európa sorsa nem választható el a hatalmas Oroszország sorsától, etnokulturális és geopolitikai okokból sem. Természetesen egy ilyen Euroszibéria születésének megakadályozása létfontosságú az amerikai kalmár thalasszokrácia számára, amely az iszlámista terrorizmus elleni fennen hirdetett harcának ellentmondva cinikusan bátorítja az iszlám megtelepedését Európában és Oroszországban.

Itt most nem beszéltem Izraelről, egy mondatot azonban mondanék róla: demográfiai okokból úgy hiszem, hogy a Herzl és Buber által alapított és 1949 óta megvalósított cionista utópia nem lesz hosszabb életű, mint a kommunista utópia volt, és hogy végeredményben a héber állam sorsa megpecsételődött.


Ami a bennünket illető végkövetkeztetést illeti, sohasem kell fatalistának lennünk. A történelem mindig nyitott, és gyakran produkál váratlan szeszélyeket. Ne feledjük Orániai Vilmos mondását: "Ahol akarat van, ott út is van."Pillanatnyilag az ellenállás és a várható nagyon súlyos eseményekre (például az etnikai háborúkra és a gazdasági recenzióra) való felkészülés fázisában vagyunk. Már most kell azonban gondolni a káosz utáni időszakra, és annak megfelelően szervezkedni. Végezetül pedig íme a jelszó, amelyet mindenhol terjesztek: "Az ellenállástól a visszahódításig, a visszahódítástól az újjászületésig!"
(Elhangzott 2006. június 8-án az orosz képviselőházban, fordította: Gazdag István)
 


Toroczkai László: Üzenem a bevándorlókat támogató hazaáruló politikusoknak



2015. július 10., 06:00
Képeink Ásotthalomról.
Üzenem az éppen hazaárulást elkövető balliberális politikusoknak, üzenem az ENSZ-nek és üzenem mindazoknak, akik minden afrikait és dél-ázsiait beköltöztetnének hozzánk, s akik egyetlen egyszer sem emelték fel a hangjukat akkor, amikor magyarokat ért jogsérelem bárhol a Kárpátok alatt, hogy nem adom Ásotthalmot, nem adom a hazámat, nem adom a házainkat, nem adom a gyermekeink jövőjét!


Nem költöztem Afrikába, Afrika se költözzön hozzánk. Nem érdekel az álságos, hazug álhumánus propagandájuk, amelyet megállás nélkül mantráznak, mert ha valóban segíteni szeretnének az éppen általuk, az ő egyetértésükkel, buzdításukra szétbombázott arab világ menekültjein, akkor a szomszédos, békés és dúsgazdag, USA-val szövetséges muszlim országokban is építhetnének magas színvonalú menekülttáborokat.
Ez nem erről szól.
Ez egy újkori népvándorlás, s a sok menekült között a többséget a semmiféle háború elől nem menekülő új honfoglalók alkotják.
Nekik a mi földünk, a mi civilizációnk, a mi világunk kell. A pénzhatalomnak pedig egy massza a nemzetek Európája helyett.
De itt, Magyarország déli határainál meg fogjuk buktatni ezt a tervet.
Fotók: Csőrés Zoltán
magyartudat.com

"Allah akbar!" kiáltásokkal rohamozta meg a szerb-magyar határt 1000 migráns Horgosnál





Mintegy ezer fős, férfiakból álló migránscsoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál.
A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre - írja a belgrádi Alo című lap online kiadásának információira hivatkozva a Délhír portál. Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoport bevándorlót tartóztattak fel.
A zömében katonakorú férfiak a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt.
A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről - idézi a belgrádi lapot a délvidéki hírportál.
Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal. Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része az incidens előtt még a magyarkanizsai menekülttáborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhetett fel az esti rohamra.
(Délhír nyomán)

Cseh államfő: a Nyugat felelős a háborúk és népvándorlás kirobbantásáért



Milos Zeman cseh államfő szerint a Nyugatot kell okolni azért a népvándorlás szerű helyzetért, ami jelenleg az Európai Uniót sújtja. Az euro-atlanti szövetség akciói vezettek ugyanis ahhoz, hogy migránsok milliói indultak meg Európa irányába.
Zeman vasárnap a Blesk magazinnak adott interjú során beszélt erről, ahol kifejtette, hogy az illegális bevándorlók tömegei amiatt kockáztatják a hosszú utat Európába, mert a Nyugat sorozatosan beavatkozott az észak-afrikai és közel-keleti országok belső ügyeibe, emiatt a térségben megborult a rend és mostanra a nem háború sújtotta övezetekben is büntetlen erőszak tombol.
A jelenlegi migráns hullám az amerikaiak őrültségében gyökerezik. Kezdetben megszállták Irakot arra hivatkozva, hogy ott tömegpusztító fegyverek vannak. Persze semmit sem találtak.”
Zeman szerint ugyanakkor nem az Egyesült Államok a kizárólagos felelős mindezért, számos európai ország is okozott háborúkat a térségben. 2003-ban az amerikai vezetésű koalíció részeként az Egyesült Királyság, Ausztrália és Lengyelország is részt vett Irak megszállásában, ami rádöbbentette a nyugati országokat, hogy “szabad a préda”, gyakorlatilag hallgatólagos beleegyezéssel nekifoghatnak egy új gyarmatosításnak. Líbiába már a “rend helyreállítására” hivatkozva vonultak be. Szíriában szintén ilyen ürügyre hivatkozva támogatnak és működtetnek fegyveres kormányellenes csoportokat.
Nem egyedül az Egyesült Államokat kell hibáztatni, mert az Európai Unió egyes tagállamai is részt vettek Líbia elleni hadmozdulatokban.”
2011-ben a Líbia elleni invázió azt követően kezdődött meg, hogy az ország vezetője, Moammer Kadhafi többé nem volt hajlandó dollár fizetséget elfogadni a kitermelt olajért, ehelyett fizikai aranyban szabta meg az olaj árát. Mintegy azonnali reakcióként, az országban kormányellenes megmozdulások szerveződtek, terrorista csoportok kezdtek működni, majd légtérzárat léptettek érvénybe és a nyugati országok illegális szárazföldi beavatkozást kezdtek Líbia ellen.
A beavatkozás a NATO “győzelmével” végződött; az olajkitermelés nyugati ellenőrzés alá került. Ugyanakkor, az ország azon területein, ahol nincs olajmező, évek óta kaotikus állapotok uralkodnak. A demokráciaexport nem terjedt tovább a nyugati gazdasági érdekeltségeknél; az ország több részre szakadt és fegyveres milíciák, terrorista csoportok ellenőrzik Líbia különböző régióit.
A lakosság milliós nagyságrendben menekült el ebből az új demokráciából.
Líbia esete azonban csak egy a sok közül. Az amerikai külpolitika által “példaként mutatott” intervencionalista politika miatt több millió illegális bevándorló van úton az Európai Unió felé, ahol a társadalomellenes bomlasztó erők mostanra oly mértékben megerősödtek, hogy nyomásgyakorlásuk hatására a kormányok felsőbb rendű állampolgárként kezelik az idegen néptömegeket. Egy afrikai országból érkező illegális bevándorló ingyen jut hozzá olyan szolgáltatásokhoz, amiért egy európai egész életében keményen kell dolgozzon. Európa vezetői eközben túlságosan is nagy jelentőséget adnak olyan társadalmi csoportok szavának, melyek az európai rend aláásásában érdekeltek, s kisebbségi komplexusukból adódóan automatikusan az országainkba érkező idegenekkel vállalnak szolidaritást.
A cseh államfő nyilatkozata egyben arra is rávilágít, hogy a bevándorlási hullám csak az intervencionalista politika leállításával mérsékelhető. Ameddig az európai kormányok nem mondanak egységesen nemet egy következő “demokráciaexportra”, Európa határait ostromolni fogják a menekültek.

Egy gój ország meghódí

tásának forgatókönyve. (Cion bölcsei nyomán.)



Posted on 2011/07/29Szerző: Admin
  1. Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori elölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését, a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak olyanok kaphatnak meg kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik.
  2. Ha a látókörünkbe kerülnek olyan egyedek, akik olyan szervezettekkel ápolnak kapcsolatot, amely nem a mi irányításunk alatt állnak, haladéktalanul likvidálni kell őket. Érdekeinket kevésbé veszélyeztető esetben, elég köztörvényes bűncselekménnyel megvádolni, és börtönbe zárni az illetőket.
  3. Az általunk irányított pártjaink vezetését és tagságát, szigorú ellenőrzés alatt kell tartani. Az arra kiképzett szakértőink pontos választ adnak arról, hogy ki milyen mértékben megvesztegethető, ki milyen mértékben zsarolható, ki milyen módon fenyegethető, és ki az, aki teljesen a mi oldalunkra átállt egyén, aki élvezetből is elárulja sajátjait. Kinek mi jár, a szerint kell kezelni.
  4. Különös figyelmet kell szentelni, a saját fajtája iránt elkötelezett, tehetséges, népszerű emberek irányába. A likvidálás nem minden esetben célra vezető, mert könnyen mártírrá válhat az illető, ami részünkről nem megengedhető. Az ilyen embereknek állami megbízást kell adni, mégpedig úgy, hogy amit ellenünk tesz, azt a mi utasításunkra, a mi igényeinknek megfelelő módon tegye.Ügyelni kell, hogy az illető száját, mindig a víz közelében kell tartani, hogy szükség esetén bármikor le lehessen nyomni a víz alá. Lehet, sőt kötelező ősi történelmi alapokon nyugvó társadalmi szerveződések életre hívása, de nem vezethet a magyarok hőn áhított egységéhez. Össze kell egy csokorba gyűjteni a hőzöngő hazafiakat, de megfelelő vezetés mellett, egy helyben topogásra kell kárhoztatni őket. Ha valami véletlen folytán mégis összeverődne egy – nem mi általunk vezérelt – csoportosulás, akkor azonnal rágalomhadjáratot kell indítani ellenük, mégpedig úgy, hogy a saját sírhelyeinket, emlékműveinket gyalázzuk meg. Ezután erre való hivatkozással, bíróság elé citálunk valakit közülük, akit a mi bíróságunk, megfelelő médiatámogatással, jogerősen elítél.
  5. Ügyelni kell arra, hogy az általunk megalkotott törvények, rendeletek, határozatok megfelelően pontatlanok legyenek, egymásnak ellentmondjanak. Ennek okán, a kizárólagosan közülünk kikerülő ügyvédi kart folyamatosan eltartatjuk mert állandóan szükség lesz munkájukra. Továbbá pontosan informálódhatunk ügyvédeink védenceiről.
  6. A helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül, minden gazdasági és stratégiai pozícióba, saját jól kiképzett csatlósainkat kell helyezni. Csatlós csak ott foglalhat el tiszti pozíciót, ahol a beépített embereink már jelen vannak.
  7. A rendfenntartó erők vezetőinek megengedett bárminemű bűnszervezet fenntartása, és működtetése, csak tudj róla, és vedd el a haszon nagyobb részét.
  8. Fontos, hogy az egészségügyben, az oktatásban, a közművelődésben ne
    legyenek megfizetve az alkalmazottak. Így biztosíthatod, hogy az elsilányodjon. Eredeti történelmüket el kell venni. Az annak valódiságát hirdető tanokat nevetségessé kell tenni, tudománytalannak titulálni. Hitvány bűnös nemzet tudatát kell beléjük nevelni. A szakrális királyságok tényét tagadni kell. A királyok zsarnokságára és kegyetlenkedéseire kell fektetni a hangsúlyt. Nem szabad engedni, hogy a közgondolkodás eljusson a királyság, mint intézmény, vágyáig.
  9. A közhivatalokban elbutult, ostoba, rosszindulatú személyeket kell pozíciókkal ellátni. Egyes ügyekkel, több osztálynak, alosztálynak és csoportnak kelljen foglalkozni, de döntést egyik se tudjon hozni a másik jóváhagyása nélkül. Semmiképpen nem engedhető meg normális működésük. Így el lehet érni, hogy semmi ne működjön, ami nem a mi fajtánk érdeke.
  10. Csak azokat a csatlósokat szabad kitüntetéssel ellátni, akik nem akarnak túl látni egy-egy problémakörön, és nem fognak annak analizálásába.
  11. Minden határon belüli termelést vissza kell szorítani. A mezőgazdaság tevékenységét veszteségessé kell tenni, így az magától, szin te észrevétlenül, kihalásos módon elsorvad. Az ipart, ha már tönkretettük, nem szabad hagyni, hogy ismét talpra álljon. Mesterségesen ki kell vonni a pénzt a gazdaság vérkeringéséből. Jogos járandóságok kifizetését meg kell tagadni, a vállalkozókat el kell lehetetleníteni, ki kell véreztetni. Amennyiben perre kerül sor, úgy ügyvédeink megint jól járnak. Hirdetni kell a fizikai munka alantas jellegét. Csak a szolgáltató ipar működjön kedvünkre, mert így mi dönthetjük el, kinek adjunk munkát, ezáltal megélhetést. A nem zsidó származásúak között a cserekereskedelem szigorúan tiltott. Ez a tevékenység kieshet az ellenőrzésünk alól, és így elmarad a jogos hasznunk.
  12. Mondanom sem kell, annyira természetes, hogy az írott és elektronikus média minden jelenleg ismert formáját, tulajdonosi szinten ellenőrizni kell.
  13. Minden tudományos kutatóintézet fokozott felügyeletet igényel. Minden  egyes találmány kizárólag a zsidó nemzet fejéből pattanhat ki. Ha nem lehetséges az eltulajdonítás, az ötletgazdát örökre el kell némítani.
  14. A megélhetéshez szükséges valamennyi közmű, így az ivóvíz, energia, szennyvízelvezetés, saját tulajdonlásban tartása. A szolgáltatás ellenértékének mértékét, állandóan az elviselhetetlenség határán kell tartani. A felhasználó így kénytelen állandóan rettegni attól, mit hoz a holnap. A létbizonytalanság, a rabszolgasorsban tartás eszköze. Ezért az egyénnek, a közműhálózat bármely rendszeréről való lekapcsolódás nem megengedhető.
  15. Tizenötödször. A gyógyítás természet adta módszereit szigorúan tiltani kell. Kizárólag a tulajdonunkban lévő orvosságok nyújthatnak átmeneti javulást állapotukban. A mellékhatások kiküszöbölésére megvásároltatott újabb, és újabb gyógyszerek úgyis biztosítják a folyamatos árbevételt, és a megfelelő hasznot. Ki kell fejleszteni olyan vírusokat, aminek az ellenszerét csak a mi fajtánk ismerheti, és használhatja. Másik megoldásként úgy kell ezeket a bakteriális törzseket megalkotni, hogy a mi génállományunkban ne tehessenek maradandó károkat. Az élelmiszerüket olyan módon kell az asztalukra tenni, hogy az soha ne lehessen friss. Hirdetni kell a konzerv és a fagyasztott áruk nagyszerűségét, így kellő mennyiségű mérgező vegyi anyagot juttathatunk tartósítószer címén a szervezetükbe. Ezáltal ismételten, jelentősen növelhetjük gyógyszergyártó iparunk hasznát.
  16. Tűzzel, vassal irtani kell a többszöri élet valóságába vetett hitet. Porból lettünk, porrá leszünk: ez legyen a hittétel. Nem kell, hogy átlássák, hogy minden cselekedetüknek súlya van. Éljék le csak úgy az életüket, abban hitben, hogy nincs több esélyük. Költsenek, szórakozzanak, éljenek csak egészségtelen életet a mi hasznunkra.
  17. Az ellenőrző szervek ellenőrzésének az ellenőrzését is ki kell megfelelő besúgó, és fizetett hálózattal építeni.
  18. Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek, bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részein élő, fajta testvéreink számára.
  19. A semmire való cigányokat ragyogóan fel lehet használni a magyarok ellehetetlenítésére. Adj nekik jogokat, kötelezettségek nélkül. Megfelelő rendeletekkel szaporítsd fel állományukat, majd a jog szerint járó segélyek terheit rakd a magyarok vállára. A nációk között biztosan felmerülő vitás jogi kérdésekben, minden esetben a cigányt részesítsd előnyben.
  20. A család szentségét tedd tönkre. Tedd divatossá az egyedüllétet, és az egyneműek párkapcsolatát. Engedd, sőt támogasd a magzat elvételét.
  21. Utoljára, de nem utolsó sorban termőföldjeik tulajdonjogát mindenáron meg kell szerezni. Nem baj, ha nem művelteted. A lényeg, hogy a magyar se tehesse. Az utolsó lehetősége lenne az életben maradásukra. Nem engedheted!


Menekült vagyok én is, csak éppen a saját hazámban’



Posted on 2015/08/20Szerző: Admin
11896192_736179366511080_6834210220901611422_n

Liberális kegyetlenség –

Tegnap este, Keleti Pályaudvar. Tranzitnál a liberálisok épp ételt osztanak a bevándorlók számára.

Egyszer csak felcsattanó hang követeli, hogy intézkedjenek a biztonságiak. Odanézek, hogy mi folyik itt? Egy női hang kiabálja, hogy intézkedjenek az őrök, mert egy hajléktalan odament kéregetni, márpedig az adomány csak a menekülteknek jár.
Az addig csendes csöves ekkor már hangosabban, méltatlankodva mondja, hogy csak egy meleg ruhát szeretne, mert fázik az átázott ingében. A nő erre elismétli: ott minden a “menekülteké”.
A hajléktalan erre csak ennyit válaszolt, már ismét csendesen: “Menekült vagyok én is, csak éppen a saját hazámban”. Aztán elballagott, vizesen, vacogva…
A liberálisok adományai pedig szokás szerint a kukában végezték. Ennek ellenére a magyar hajléktalan nem kaphatott belőle, mert ő magyar, nem idegen, nem más. És a liberálisok gyűlölnek mindent, ami magyar. Még azt a szerencsétlen, átázott koldust is…

Közös hadgyakorlatra készül Kína és Oroszország

Posted on 2015/08/02Szerző: Admin

Az orosz és a kínai flotta közös parancsnoksága a 2014-es együttes haditengerészeti gyakorlaton - Fotó - cntv.cn . - 14.05.22.
Az orosz és a kínai flotta közös parancsnoksága, – a 2014-es együttes haditengerészeti gyakorlaton – Fotó: cntv.cn – 2014.05.22.

Yang Yujun, a kínai védelmi tárca szóvivője július 30-án kifejtette, hogy a kínai és az orosz fél megállapodása szerint; a két ország hadserege 2015. augusztus 20-a és 28-a között a Nagy Péter-öbölnél és a Japán-tenger környékén közös hadgyakorlatot hajt végre, – Joint-Sea 2015-II fedőnévvel.

A szóvivő megjegyezte, hogy a hadgyakorlat célja az, hogy megszilárdítsák és fejlesszék a kínai-orosz átfogó stratégiai partnerséget, elmélyítsék a két hadsereg közötti baráti együttműködést és tovább erősítsék, a tengeri-védelmi fenyegetésekkel szembeni, közös felkészültséget.
Több ország is jelezte, hogy a hadgyakorlatra katonai megfigyelőket küldenek” tette hozzá a szóvivő.
Értesülések szerint, a hadgyakorlat közös légvédelmi és védelmi célokat is szolgál és a két hadsereg landolási feladatokat is végre fog hajtani. A két fél helikopterekkel, tengeralattjárókkal, hajókkal, rombolókkal, kísérő hadihajókkal, partraszálló hajókkal és nagy számú tengerészgyalogsággal vesz részt az eseményen.
CRI – SzRTI










Céljuk: Hazánk destabilizálása – Their goal; is to destabilise our Homeland


Posted on 2015/08/20Szerző: Admin
People, who support illegal immigration, don't want to help to the refugees... THEIR GOAL IS TO DESTABILISE OUR HOMELAND! But we'll never let them to do that!!
People, who support illegal immigration, don’t want to help to the refugees… THEIR GOAL IS TO DESTABILISE OUR HOMELAND! But we’ll never let them to do that!!
11058206_848131411949726_5142841847146723228_o







Másnap (1983) – Teljes film, vágatlan verzió


Posted on 2015/08/05Szerző: Admin


Amerika urai úgy látszik mégsem tanulnak. Ezt kockáztatják ismét…

Akkor Nyugat-Berlin és Németország volt a gyújtópont, – ma pedig Ukrajna, Donbassz és Kárpátalja, – sőt az illegális migráció drámai felerősödésével, (mesterséges felerősítésével), már egész Európa. A történelem ismétli önmagát, – csak a helyszínek változnak. – Historia est magistra vitae” – Már, aki tanul belőle.

Másnap (1983) Teljes film



A filmben bemutatott katasztrofális események minden valószínűség szerint nem olyan súlyosak, mint az a pusztítás, ami valójában megtörténne az Egyesült Államok elleni totális nukleáris támadás esetén.
Reméljük, e film képsorai arra ösztönzik majd földünk nemzeteit, népeit és vezetőit, hogy megtalálják a módját, ama végzetes nap elhárításának.” áll a film utószavában.
Mi pedig azt reméljük, hogy Közép-Európa és Hazánk vezetői nem teszik célpont országgá, földjeinket és városainkat, – ahogyan az a filmben megtörtént. Mert Amerika urai úgy látszik mégsem tanulnak. Vagy azt hiszik, hogy adott esetben nem ér el hozzájuk a háború lángja. – Elér…
day after
Videó: ‘A Nagy Danton’
Ajánlja: Garbolczy János / Szabad Riport








Mozgósításra van szükség, a fekete invázió megállítására! – Mire lesz elég egy ekkora kerítés?



Posted on 2015/07/19Szerző: Admin


Felkészültetek a háborúra ?????


Július 16. Déli határ, Ásotthalom térsége 3. Fotó - Toroczkai László
Július 16. Déli határ, Ásotthalom térsége. Fotó: Toroczkai László

1. Apokaliptikus helyzet körvonalazódik a déli határon

Épül a kerítés” írta július 16-án Facebook oldalán Toroczkai László, a déli határ első vonalában fekvő Ásotthalom polgármestere. Majd így folytatja:

Remélem nagyon sietni fognak vele, mert most már elviselhetetlen az invázió. A rendőrség kapacitása végére ért. Megint órákig csak a mi polgárőreink és mezőőreink őrzik az illegális határsértőket. Az pedig már világosan látszik, hogy a kerítés és a folyamatos határőrizet együttesen jelenthet csak megoldást (egyelőre egyik sincs).
A mezőőreink – ha majd végre felépül a kerítés – folyamatosan ott fognak járőrözni az új terepjáróval az ásotthalmi kb. 25 kilométeres szakaszon. Így a határ vonalán lehet összegyűjteni őket, s ha jó törvények lesznek, akkor automatikusan ki lehet őket toloncolni, vagy majd egy másik ország hivatalosan befogadhatja őket, ha akarja. Ez, ami jelenleg zajlik, apokaliptikus…”
Másnap, 17-én, csaknem ezerháromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében” – írta az MTI.
Minden eddiginél több, 1296 határsértőt – köztük 238 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken. A legnagyobb csoportot délelőtt Mórahalom külterületén fogták el, ott 87 afgán, egy iráni és négy szíriai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.
Eddig a legtöbb, 1269 – akkor többségében koszovói (többségében muszlim vallású – a szerk.) határsértővel szemben február 6-án intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében…
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.
Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken összesen 1424 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.”

2. Szombatra viszont elkészült a biztonsági határzár 175 méteres mintaszakasza

MTI: “Elkészült szombat délutánra a ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza, ahol négy az építésnél alkalmazható technológiát próbáltak ki.
A kivitelezési munkálatokat hétfőn kezdték el a Magyar Honvédség hódmezővásárhelyi, szentesi és szolnoki egységeitől érkezett katonák, összesen 43 fő részvételével.  (Összesen 43 fő! – SzRTI.) A munkálatok első lépéseként az aljnövényzetet irtották ki a katonák, és a terepet rendezték, a pontos nyomvonal kitűzését pedig katonai térképészek végezték el.
A mintaszakasznál négyféle technológiát próbáltak ki. A leghosszabb mintegy százméteres részen a négyméteres acél kerítésoszlopokat beton alapba állították, erre feszítették a dróthálót, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő hattyúnyakak kerültek, melyek tetejére NATO-drótot erősítettek. Ugyanilyen pengés drót került a kerítés tövéhez is. A kerítésoszlopok közé a szakasz egy részén, kétméteres magasságba merevítő keresztgerendákat helyeztek el.
A második résznél is acél kerítésoszlopokat használtak, ezeket azonban cölöpverő gépekkel sajtolták a tömörített talajba. Ezek az oszlopok egy méterrel hosszabbak voltak, mint a betonalapnál használtak.
A harmadik szakasznál hántolt, a tövüknél 35, csúcsuknál 25 centiméteres akácfaoszlopok tartják a dróthálót. Az utolsó részen három szinten, gúla alakban egymásra pakolt NATO-drótot használtak a határzárhoz.
A kormány kedden határoz arról, hogy a kipróbált technológiák közül melyeket alkalmazzák majd a teljes, 175 kilométeres magyar-szerb határon.
Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség minden szükséges képességgel rendelkezik az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez. A határzár mintaszakaszánál tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta, a kivitelezés tíz-tizenkét helyszínen kezdődhet el. A munkában a honvédség kilencszáz (!) tagja vesz részt, a határidő november 30.
Pintér Sándor közölte, a büntetés-végrehajtás fogvatartottai készítik az alapanyagot, a határzár építése pedig állami keretek között történik. A munka műszaki irányítója és szervezője a Honvédelmi Minisztérium, de amennyiben szükséges a belügyi tárca közfoglalkoztatottakkal segítheti a kivitelezést. A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el – tette hozzá.”

3. Hőkamerákkal is védik a magyar-szerb határt (MTI)

A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt – mondta Balázs László rendőr ezredes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely – szinte teljes körűen – ellenőrzi az említett határszakaszt.
A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amelyekkel már teljesen lefedhető a határ.
Egyetlen ilyen hőkamera egyébként 10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körötte  lévő területet – tette hozzá. Balázs László szólt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, “ha egy migránscsoport megjelenik.”

4. SzRTI: Mire lesz elég egy ekkora kerítés?

A fenti, Mórahalmon készült képeken is láthatjuk, hogy a kerítés, (bocsánat: ‘ideiglenes műszaki határzár’) – 3 méter magas, bár néhol egészen 4 méteres is lehet, – de úgy átlagban 2-3 ember magasságú.
Azért kíváncsiak leszünk arra: kiket és hogyan fog visszatartani ez a határzár, – mely még hőkamerákkal is meg lesz erősítve. Mert, aki eddig több ezer kilométert elgyalogolt, elbumlizott, s önmagától visszafordulni már nem tud, – esetleg megbízást, vagy vallási küldetést teljesít, – az meghátrál-e egy ilyen “félelmetes” akadálytól?
Hát nem igazán.
Ahogyan az alábbi a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávé Melilla határán készült fotókon is látható, – hogy a néger az bizony mászik – éspedig elég jól. És ezt képes tömegesen is művelni. Pedig a mellilai kerítés, (bocsánat -nem- ideiglenes határzár), – több sávból is áll, és nem 3-4 méteres, hanem ennek minimum a duplája, ha nem a triplája. – Néhol egyenesen TÖBB EMELET MAGASSÁGÚ!
És ez sem tartja vissza az egyre erőszakosabb migránsokat.
Akkor, hát hogyan képzelheti bárki is azt, – hogy ennek a valóban impozáns, ám a spanyol határrendőrség impotenciája miatt merőben haszontalan melillai határzárnak, – a magyar határon épülő kistestvére, – valóban visszatartja a fekete áradatot határainktól?
Ez, ehhez nem lesz elég. Bármennyire is nem tetszik, vissza kell nyúlni a Kádár-






korszak idejébe, s felhasználni az akkori tapasztalatokat a “Vasfüggönnyel” kapcsolatban. Magyarország, akkor azért elég eredményesen oldotta meg ezt a kérdést. Azon a határon valóban egy légy sem repült át. Csakhogy volt kiképzett, s önálló határőrség és Győrtől kezdve mélységi ellenőrzés.
De, mivel a mai ‘modern’ magyar hadsereg és rendőrség bevethetősége és harckészsége együttesen sem közelíti meg a Kádár-féle határőrségét (s a Néphadseregről még nem is beszéltünk), – ezért bizony keményen szükség van a teljes mozgósításra a fekete invázió megállításának érdekében.
Mozgósítani mindenkit, akit lehet. Itt most a haza védelméről van szó.

Ha eredményes határőrizetet akar a kormányzat, – mely a magyar nép legnagyobb részének az akaratával egyező szándék, – akkor nem lehet széplelkűsködni! – A kerítés és a hőkamerák mellett; rendszeres és kiterjedt járőrözés, s nem csak a határ mentén, de az ország mélységében is. – Hivatásos és önkéntes járőrök, kutyák, s rengeteg ember, aki a megfelelő parancs birtokában tudja, hogy mit kell tennie, hogy megvédje Magyarország határait, földjét és népét az idegen betolakodók áradatától.

Szabad Riport
Források: MTI, – Toroczkai László / Fb, – SzRTI archivum



Csak 1 milliárd ember maradhat avagy a zsidók népirtási terve rég beindult


6 és fél milliárd felesleges ember



Ásó, kapa, kamera 4. - Az önellátás útján


Жидкая бомба..Энергия взрыва.Документальный фильм




A DNS Vizsgálat Eredménye: A Magyarok Nem "Hont Foglaltak", Hanem Hazajöttek! 



2014-02-11 szászrégen.ro 
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja. (Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája 235. oldal, 3. bekezdés.) 

2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették: 
1. A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent eurpoid őstelepesek közt voltak. 
2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége. 
3. A magyar nép legközelebbi - genetikai szinten igazolható - rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép. 

Genetikailag olyan, hogy "indoeurópai" nem létezik. Nincs "szláv" sem, csak "európai", és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, "őseurópai". (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!) 

- A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es haplotípus alapján - őskőkorszakbeli - ősapa leszármazottja. 
- A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, -11 %-a az EU-7, - és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda. 
- A magyarokból teljesen hiányzik az urali népektre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén. 

"A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg. - Ezek alapján a székely és magyar nem különbözik egymástól. 

Tehát megállapítható, hogy az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé. 


A római pápa látogatása Mátyás királynál
A római pápa látogatása Mátyás királynál


A kép hűen visszadja mindazt, amiről sokan igyekeznek megfeledkezni, vagy tudomást sem venni: a mindenkori magyar király hatalmasabb és tekintélyesebb volt a Vatikán vezetőjénél is. 

Felette földi hatalom nem létezett. Ezért is fontos megértenünk, hogy hazugság és ferdítés, miszerint Szent István idejében a magyaroknak be kellett hódolniuk a nyugatnak és vele együtt a Vatikánnak. A magyar király mindig is kívül- és felül állt az akkori hatalmi rendszeren. Nem mi függtünk tőlük, hanem fordítva. A vatikáni zsinatokon a magyar király volt felkérve az elnöklésre. Vezetőink egyfajta ellenpólust alkottak és mindig ügyeltek arra, hogy a magyarság érdekei egy fikarcnyi csorbát sem szenvedjenek. Többek között, ezért is szúrtuk a nyugat szemét és a háttérben mindig iparkodtak arra törekedni, hogyan lehetne a Magyar Királyságtól megszabadulni. 

Mátyás koráig erre nem sok esélyük volt, mert zömében olyan királyok vezették az országot, akik uralkodása alatt nem foghatott sem a fondorlat, sem a fegyveres agresszió hatalmukon. Jobb híján, így igyekeztek a magyarokkal jó diplomáciai kapcsolatot fenntartani és elismerni a totális szuveneritásunkat. Érdemes a korabeli levelezések között is kutakodni. Királyaink által, a pápának küldött levelek hangvételéből kiderül a hatalmi viszony. Királyaink egytől egyig élményszámban menő írásokat küldtek a pápának. Mátyás levelei is egyenesen zseniálisak voltak, amit maga, jó királyunk fogalmazott ékesebb latinsággal, mint azon személyek írhattak volna ilyet, akiknek anyanyelvük volt. A levelekből is pontosan kitűnik, kinek, hol volt a helye a nemzetközi ranglétrán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése