2019. augusztus 4., vasárnap

Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás





















Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás 

Sorozat

I. rész – III. - ig







Bevezető

Nem ígérjük, hogy feltesz egy gyógyító kövekből készült nyakláncot és másnapra már megoldódik minden problémája.

Csodákra mi sem vagyunk képesek, bár tudunk Önnek abban segíteni, hogy megteremtse életében a saját csodáit.

Azt viszont megigérjük, hogy a sorozat keretén belül megtudja, hogyan használja a köveket olyan módon, hogy azok a céljait és az egészségét szolgálják!

A sorozat egyes részeiben sorban haladunk a kövek és használatuk ismeretei felé.

A sorrendet az érdeklődő levelek alapján állítottam össze


A következő felsorolás az 1.rész főbb témáit tartalmazza:

- A drágakő gyógyítás multja
- Drágakő gyógyítás a XX. - XXI. században
- Hogyan gyógyítanak a drágakövek?
- Akupresszúra és masszázs
- Milyen formában használjuk a köveket?

Tartson velünk és sok sikert az elméleti ismeretek megszerzéséhez és a gyakorlati alkalmazáshoz!

Molnár Ágnes és Wein László 


TÖRTÉNELMI HÁTTÉR


Rövid áttekintés az ásványokról és a drágakő gyógyítás történetéről



A sírokban talált ókori ékszerek, falfestmények, papirusztekercsek és középkori kódexek is bizonyítják a drágakövek elterjedt használatát.

Nagyon hamar megjelent a
szerencsét hozó és egészséget megóvó amulett, mint felhasználás.

A feljegyzések szerint a középkortól kifejezetten gyógyítási célból használtak már sok drágakövet. 


Ókori és középkori források

Már az őskorból is maradtak ránk olyan leletek, melyek azt bizonyítják, hogy amuletteket és ékszereket viseltek az emberek.

Az első írásos beszámolók azonban az ókori Egyiptomból maradtak ránk.

Ezekben részletesen kifejtik egyes kövek gyógyító és védelmező hatását és alkalmazását. Az írásokban megtalálható többek között a lápisz lazulit, a karneol és a malachit mindenre kiterjedő ismertetése.

A Bibliában is több helyen található utalás a kövek erejére.

A jelenések könyvében például Jeruzsálemet a legdrágább kőhöz, a kristálytiszta jáspishoz hasonlítják, de ugyancsak említik még a gránát, zafír és rubin drágaköveket is, amelyeket még nagyon sokáig a legjelentősebb védő, gyógyító és szimbólum kövekként tartottak számon.

Későbbi dokumentumokból már a jadekő, a türkiz és az obszidián csodálatos hatását is megismerhettük.

Az ősi Ayurveda gyógyászat a mai napig előtérbe helyezi a kristályokkal való gyógyítás fontosságát. 





A 12. században élt Hildegard von Bingen apátnő, akinek az írásai az elmúlt évtizedben már magyar nyelven is megjelentek.

Az apátnő maga is alkalmazta és könyvében javasolta betegségekre a drágakövek belsőleges használatát, a jótékony "drágakővizek" fogyasztását.

Paracelsus is jó eredménnyel alkalmazta a hematitot, mint vérzés csillapítót. (A hematit elnevezése a görög haima = vér szóból ered.


Drágakőgyógyítás a XX - XXI. Században 

Az ásványvizek fogyasztása és a gyógyfürdőzés közismertek.
Jól ismerjük a különböző ásványvizeket, hiszen éppen azért isszuk őket, mert egészségesek.
A gyógyfürdők vizében lévő ásványi anyagok hatása pedig nagyon sok embernek segít mozgásszervi és egyéb betegségei leküzdésében.

A hagyományos orvoslás is elismeri, hogy szervezetünk számára létfontosságúak az ásványi anyagok és nyomelemek. Ezzel függ össze, hogy nyomelem készítményekből sok fajta kapható a gyógyszertárakban és gyógynövény boltokban. 
Elterjedőben van az arany oldat - Aranykolloid néven - amit többek között ízületi gyulladásra és az agyműködés javítására ajánlanak. 

Bővebben később, az arany gyógyító hatásainál foglalkozunk majd vele.

Újabban nem csak színaranyból, hanem 
ezüstből és rézből is készítenek kolloidokat.
Ezekről az oldatoknak tűnő folyadékokról joggal állítják, hogy gyógyhatásuk megegyezik a megfelelő fém-ásvány gyógyító hatásával. 

A TBC és az arany...

Dr. Robert Koch - aki a bakteriológiai kutatásaiért 1905-ben orvosi Nobel díjat kapott - felfedezte, hogy 
a tbc-t okozó baktériumok arany jelenlétében nem életképesek. 

Richard Adolf Zsigmondy (1865-1929) Ausztriában és Németországban dolgozó, magát osztráknak valló magyar származású vegyész 1925-ben kémiai Nobel dijat kapott kolloidkémiai kutatásaiért, a kémia új területének megteremtéséért.
Az apró részecskék nagy fajlagos felülete miatt a kolloid rendszerek adszorpciós készsége nagy, tehátalkalmas arra, hogy különböző más anyagokat is megkössenek a kolloid szemcsék a felszínükön.(Wikipédia)

Mindezzel valószínűleg nem mondtam új dolgokat. Legtöbbünk elfogadja anélkül, hogy kételkedne benne.
Mégis nagyon sokan vannak akik nem hisznek a kövek, ásványok gyógyító erejében, mert szerintük más az ásványvíz, a gyógyfürdő, vagy az a tabletta (kapszula) amit ásványi anyag (multi minerals) néven naponta bevesznek.




Készítse el saját energetizáló vizét! 

Hildegard apátnő útmutatását követve házilag mi is elkészíthetjük saját használatú
"drágakővizünket", bár természetesen nem laboratóriumi körülmények között.Az elkészítéshez elegendő beszerezni a lehetőségekhez képest legtöbb, vízben nem oldódó drágakő marokkövet és szénsavmentes ásványvizet.

A kövek 
megtisztítása után a marokköveket ősi receptúrák szerint különböző célokat szolgálóenergetizáló víz, azaz életelixír készítéséhez használhatjuk. 

Az Önnek legjobban megfelelő 
drágaköveket tisztítás után tegye egy 5 literes üvegbe, majd töltse fel szénsamentes ásványvízzel. Takarja le az üveget és tegye napos helyre. 
Néhány óra állás után a drágakövek energetizálják a vizet, kristályszerkezetét jótékonyan átalakítják. A víz minőségétől függően elegendő a kezelésre 3 - 5 óra, de praktikus okokból érdemes egy napig így hagyni. 

Napi folyadékszükséglet pótlására
Így minden nap előkészíthetjük a következő napon fogyasztandó vizet.Másnap leöntjük a vizet a kövekről, a drágakővizet üvegekbe töltjük és ezt fogyaszthatjuk.

Az elkészült víz használható a napi folyadékszükséglet fedezésére, főzésre, de itathatjuk kedvenc háziállatunkkal és locsolhatjuk vele szobanövényeinket is!
A drágaköveket mossuk le, utána használhatjuk a következő napi adag drágakővíz elkészítéséhez.
Kutatások mára megállapították, hogy van kölcsönhatás az ásványok és a környezetük között. 

Bebizonyították, hogy a 
nap fénye, bőrünk melege és nedvessége képes megváltoztatni a kristályok molekuláris szerkezetét. Ugyanígy a kristályok az általuk kibocsátott energia rezgésekkel képesek megváltoztatni testünk, szervezetünk hibás, eldeformálódott molekuláit! 






Hogyan gyógyítanak a drágakövek?

Minden szervünknek van egy bizonyos frekvencián való rezgése.

A testileg és lelkileg egészséges ember szerveinek rezgési frekvenciája egyenletes és harmonikus.

Ezzel szemben....... 




A beteg, vagy lelki problémával küszködő embernélettől eltérően a rezgés diszharmonikus. 

A megfelelő gyógykő alkalmazásával ez a diszharmonikus rezgési frekvencia megváltoztatható, eredeti állapotára visszahangolható, harmonizálható. 

Ezt a helyreállítást érhetjük el, ha tudjuk, hogy az adott nem kívánatos állapotú (testrész, szerv, tulajdonság, pszichés jellemző) helyrehozatalára melyik kő az alkalmas. 

Röviden csak ennyiről van szó!

Természetesen van egy hosszabb, részletesebb és bonyolultabb magyarázat is, amiről később még írok. 


Akupresszúra és masszázs



Ma már az alternatív gyógyászat keretein belül a tenyér - és a talpakupresszúrában, valamint a reflexzónamasszázsban is alkalmazzák az ásványokat.

Ezekben a kezelésekben a drágakövek finom energiáikkal nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is mozgósítják, így a fájdalmat kiváltó ok is csökken, vagy megszűnik.

Előfordul azonban, hogy a betegség még csak kezdeti stádiumban van, tünetek még nem jelentkeznek, vagy az enyhe tüneteknek még nem tulajdonítunk jelentőséget.





Ha ilyenkor kapcsolatba kerülünk egy kővel - meglátjuk és kezünkbe fogjuk - akkor gyakran megesik, hogy ellenállhatatlan vágyat érzünk a kő használatára.

Feltétel nélkül hallgassunk belső intuíciónkra, mert a megérzésünk mindig a helyes utat mutatja!

Nézzünk utána a kő hatásainak és könnyen felismerhetjük magunkon a kiválasztott kővel korrigálható tüneteket!

Az ösztönös tudás Önben is megvan. Képes rá, hogy megérezze a kövek gyógyító, harmonizáló rezgéseit, és eldöntse, mikor mire van szüksége. 

Ha végiggondolja, az is érthetővé válik így, hogy miért választja ki most az egyik követ, és miért fog két-három hónap mulva egy ettől eltérő másik követ kiválasztani.

Időközben megváltozott a szervezete állapota, változtak a problémái és az igényei. Akkor Önnek valami másra lesz szüksége. 


EGY KIS ÚTMUTATÓ


A siker sok mindentől függ!

Egy egészségi probléma megoldásához életünk teljességében kell rendet teremtenünk, hiszen nem tudjuk, mi okozta a problémánkat.

Amikor az okokat keresve a gyenge pontjainkat felkutatjuk és átvizsgáljuk, minden fontos, minden számit. Családi és baráti kapcsolataink, munkánk, táplálkozásunk, pihenés és mozgás, korábbi életünk eseményei. Fontosak az érzéseink is ezekkel a területekkel kapcsolatban.

A régóta fennálló aggodalom, félelem, bizonytalanság, önbizalom és önbecsülés hiánya romboló, megbetegítő erők lehetnek Önnél is.
Emiatt fontos tudnunk, hogy hol érezzük magunkat jól, és hol rosszul.

Vannak-e kényszerek az életünkben? Mik azok a dolgok, amiket akár kimomdatlanul is, de gyűlölünk életünkben?

Gyakorlati tapasztalatom, hogy a betegségek okait mindenkinek a saját multjában kell megkeresnie, akár gyerekkoráig visszamenőleg.

A jó egészség is, mint bármilyen más komoly eredmény, csak erőfeszítéssel, odafigyeléssel és szorgalmas munkával érhető el! 

ÉRDEKLŐDIK A DRÁGAKŐVÍZ IRÁNT?
Készítsen drágakővizet kvarc marokkövekkel, fedezze napi folyadékszükségletét ezzel az egészség javító vízzel! 


Webáruházunkban 
összeállítottunk egy alapcsomagot a drágakővízhez. A kövek segítségével készített egészséges vizet a család minden tagja fogyaszthatja. 
Ide kattintva Tiszta Forrás webáruházunkban
a drágakővíz készítéséhez szükséges köveket 
egységcsomagban, kedvezményes áron vásárolhatja meg! 

Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás sorozat részei: 

I. Üdvözlet az olvasónak - mire számíthat ha velünk tart? Kattintson ide!
1. Most ezen az oldalon járTovábbi fejezetek: 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. .......

Az oldalak tartalma feltöltés alatt van! Köszönjük türelmét! 






Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás 

SorozatII.rész

Nem csak a táncban célszerű "a kályhától" elindulni
A gyógykövek megismerését is kezdje az alapoknál!







Kedves Olvasónk!

Ne bánkódjon a mult miatt, úgy sem tud rajta változtatni. Csak az számít, hogy most, a mai napon mit kezd az életével. Közben tudnia kell, hogy a mai nap soha nem fog megismétlődni. Amit "ma" nem tesz meg, az a mai nappal együtt örökre elveszett az Ön számára.

Számítson a jóra, legyen bizakodó, keresse mindenben a jót. Bánjon jól mindenkivel, legyen megértő és megbocsájtó másokkal és saját magával is.

Azzal foglalkozzon, azon dolgozzon, amit el szeretne érni. Így energiáit hasznos dologra fordítja és egyre közelebb jut a céljaihoz.

A folyamatos tanulás egy életre szóló kötelesség!

Tanuljon meg önzetlenül adni és szívből elfogadni. Ha valami jót talált az útkeresése közben, ossza meg másokkal. Tanítsa meg a többieket is arra a jóra (aki igényli!), amit Ön már megtapasztalt. 

Mások segítése, mások szolgálata felemel bennünket, saját magunknak tesszük vele a legtöbb jót.

Legyen jószívű. Legyen gondja a testére és a lelkére. Csak jó dolgokat egyen és igyon, azt is csak mértékkel. 

Szabaduljon meg a kényszerektől. Tartózkodjon az erőszaktól. A lelkét és a szellemét is csak jó dolgokkal táplálja. 

Kerülje a ... (Inkább nem írom le, mert próbálok a pozitív térfélen maradni).

Pihenjen és mozogjon eleget, ne legyen munkamániás. Olyan emberekkel tartson kapcsolatot, akik felemelik, példát mutatnak Önnek, akiktől tanulhat.

Olyan munkát végezzen, amit szeret, ne csak a pénzért dolgozzon. 

Ne féljen változtatni. A jó lehetősége többet ér, mint a biztosan ismétlődő rossz.

Elszánta magát?

Ha igen, akkor „csapjunk bele a lecsóba”, és lássunk munkához!

Ha mindezt megteszi, a köveknek már alig marad dolguk!
Ez nem vicc, mindketten komolyan gondoljuk.

Komoly és nagy feladat az egészség rendbehozatala, mert saját gondolkodásmódjához kell hozzányúlnia.
Erőfeszítés nélkül általában nem tudunk kimászni régi bajainkból. Ez az egészségünkre is igaz.
Képzelje el úgy a jelenlegi helyzetét, mint ha egy mély gödörbe csúszott volna. Higgye el, van remény! Egy új úton haladva Ön is kimászhat a saját gödréből, egészségessé, teljes emberré válhat.

A következő felsorolás az írásunk főbb témáit tartalmazza:

- Kötelező a gyógyszerszedés?
- A lehetséges megoldások egyike a Gyógyító Kövek
- Hogyan gyógyítanak a kristályok?
- Az alapkő-készlet elemei
- Az eredményes használat nem a véletlen műve!
- A kövek kiürítése, tisztítása és feltöltése
- Röviden az Indus Ős-sóról
- Saját családi tapasztalataim ( Wackor mazsolái )
Ma is tartson velünk és sok sikert a gyakorlati alkalmazáshoz!

Ági és Wackor ( Wein László )
RÖVIDEN A KÖVEKRŐL


Amit minden gyógykő használónak tudnia kell!

A kövek sikeres használatának előfeltétele, hogyismerje azok legfontosabb gyógyító tulajdonságait.De ez nem elegendő!

Ha eredményt kíván elérni, 
tisztában kell lennie a kövek helyes használati módjával, a betegsége mélyebb okaival és a gyógyulása során végigjárandó út buktatóival is .

Együtt kell élnünk a betegségeinkkel?


Előbb-utóbb mindenkit utolér ez a kérdés!

Emlékszik még arra, amikor orvosa először mérte meg úgy a vérnyomását, hogy a mérés magasabb értéket mutatott a kelleténél?

Arra is emlékezzen, hogy megijedt akkor!

Aztán az első ijedtséget felváltotta egy kis nyugalom, hiszen ha orvos méri a vérnyomást, az általában magasabbra szökik, fehér köpeny szindróma, szokás mondani.

Később ahogy az évek telnek, esetleg már orvos nélkül is érezhetjük, hogy feljebb szökött a vérnyomásunk. Aztán jön a visszafordíthatatlan folyamat: mostantól vérnyomáscsökkentőt kell szednünk! Életünk végéig!


Valóban visszafordíthatatlan a folyamat?


Valóban együtt kell élnünk a gyógyszereinkkel?


Most csak egy betegséget ragadtam ki a sokból, amire azt mondjuk: a korral jár . . .

Írhattam volna koleszterinszintet, vércukrot, a fogak kihullását, szem gyengülését, vagy a félelem szülte pánikbetegséget, depressziót, mozgásszervi megbetegedést és még sorolhatnám tovább!
Általában itt van az a pont - ha korábban még nem jött el - amikor az ember átértékeli életét, és elkezdi keresni a megoldást a problémáira. 
Amikor valaki elindul a drágakő gyógyítás irányába, nem lehet az a célja, hogy holnaptól nem vesz be gyógyszert, vagy mostantól nem megy el az orvoshoz!

Különösképpen igaz ez akkor, ha valakinek régebb óta fennálló betegségei vannak és ezekkel folyamatos ellenőrzés vagy gyógyszerszedés szükséges!

Nem számíthat arra, hogy feltesz egy nyakláncot és többet nem kell bevennie a vérnyomáscsökkentőjét vagy az antidepresszánsát és egyéb gyógyszereit!

Amikor egy tünetet észlel magán - legyen az magas vérnyomás, magas vércukorszint, stb. - az már régen, talán évekkel, esetleg évtizedekkel ezelőtt elkezdődött - így a gyógyulást sem várhatja egyetlen nap alatt, bár itt általában nem kell éveket várnia. 




Hogyan gyógyítanak a kristályok?


Gyakorlottak kézbe véve érzik a kövek energiáit.

A
 kristályok olyan finom energiamezőkkel rendelkeznek, amelyek az élőlényeket - így minket embereket is -különböző energiákkal töltenek fel.
Védenek és szabályozzák a belső energia áramlásunkat, erősítik képességeinket, elősegítik kapcsolatunkat a külső világgal. Megnyugtatnak, megvigasztalnak, harmonizálnak bennünket és ezáltalmeggyógyítanak.
Ez azt jelenti, hogy a gyógyulás belülről indul, eleinte nem is látványos. 

kövek által leadott harmonizáló energia azonban segít abban, hogy testének, belső szerveinek eddigi diszharmonikus rezgései elcsituljanak, majd lassan harmonikussá váljanak. 
Ahhoz, hogy megkezdje saját magán a
drágakőterápiát, első lépésként elegendő néhány marokkő, ujjkő és drágakőből készült masszírozó rúd beszerzése. 

A készlet elemeit többféleképpen használhatja, például 
masszírozhatja saját magát és életelixír ivóvizet készíthet a segítségükkel. Azt is megteheti, hogy kézbe veszi, vagy egyszerűen valahol sajátmaga közelében tartja köveit.

kövek mindegyike sokféle tulajdonsággal rendelkezik, ezért az alapok megtapasztalása és megismerése után a későbbiek során kiegészítheti saját készletét további szükséges darabokkal.
Ezzel saját kezébe veszi élete irányítását, egy-egy speciális területen felhalmozódott problémái megoldását.A javasolt legfontosabb csiszolt kövek, amelyeket célszerű a terápiához beszerezni az alábbiak:hegyikristály, citrin, karneol, heliotrop, jade, rózsakvarc, ónix, achát 

FONTOS!

Nyugodtan 
használhat bármilyen köveket, függetlenül attól, hogy az a születési köve vagy sem.Elegendő, ha vonzódik hozzá, vagyis az Ön szívének kedves a kiválasztott drágakő!

Később kitérek a születési kövekre és azok értelmezésére illetve a kapcsolódó félreértelmezésekre is!

Ha az alapkövek megvannak Önnek, akkor olyan "szerek" birtokába került, amelyeket önmagukban használva vagy egymással kombinálva minden életterületen, az összes gyakori probléma illetve betegség esetén használni tud.

Itt jegyzem meg, hogy 
a kereskedelemben megmunkálatlan nyers drágaköveket és megmunkált, majd polírozott köveket is lehet kapni. 
A nyers kövek és a megmunkált kövek egyforma erősségűek, hatásukban nincs közöttük különbség.
A drágakőgyógyítás praktikus okokból csak a megmunkált és polírozott köveket használja, aminek számos oka van. Nem morzsolódnaknem sértik fel a bőrünket, életelixír készítésekor nem kerülhet kristály törmelék az ivóvizünkbe, a marokkövek nem rágják szét a zsebünket, stb. Ettől függetlenül a tér energetizálására nyugodtan tarthatunk lakásunkban csiszolatlan, nyers köveket is! 


MINDENNEK MEGVAN A MAGA TITKA!


A kövek kiürítése, tisztítása és feltöltése

A köveket első használatbavétel előtt, és később amikor különböző kezeléseket végzünk velük, mindig meg kell tisztítani. 
Ugyanígy járjon el a nyaklánccal, karkötővel, különböző ékszerekkel is, főként akkor, ha valamilyen betegségből épült fel! 

Ahhoz,
 hogy a kő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciájátminden kezelés vagy betegség után semlegesíteni kell a felvett rezgéseket!

Első feladat


A kövek kiürítése, megszabadítása a negatív energiáktól

A kövek kiürítése, megszabadítása a negatív energiáktólElgondolkodott már azon, hogy attól kezdve amikor a követ kibányásszák, majd megmunkálják, szállítják, értékesítik, és végül az Ön kezébe kerül, hány ember kezén megy keresztül?
Ezek az emberek eltérő energiákkal rendelkeznek, a köveket különböző hatásoknak teszik ki. 
Emiatt a kristályok szennyeződnek, eredeti rezgési frekvenciájuk megváltozik.

Mivel mi egy finom anyagi területen dolgozunk,
amikor gyógyítjuk magunkat, ezért először ezeket a nem kívánatos energiákat távolítjuk el belőlük, azaz kiürítjük, megtisztítjuk a köveket. 

A gyógyító kövek kiürítésére, a bennük lévő energiák semlegesítésére legjobb a tiszta víz. 

A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést, ezértfogja lazán a markában a követ és addig tartsa hideg vagy langyos csapvíz alá, amíg "megérzi" a kő tisztaságát. 

Ez a megérzés nem egységes, mindenki más tapasztalatról számol be. Amiben mindenki egyetért, hogy kellemes érzés!

Egyes köveket - pl. malachit, lazurit, halit, krizokolla, türkiz - zárjuk lazán a markunkba és úgy folyassuk rá a vizet, hogy ne közvetlenül a kövekre csurogjon a víz! 

Minden követ, így a porózusokat is kiüríthetjük más módszerrel!

Két követ hirtelen és erősen egymáshoz üthetünk, amivel úgymond "sokkot" okozunk bennük, és ezáltal kiürülnek a kövek. Ha így kívánja kiüríteni a követ, azért vegye figyelembe azt is, hogy marokkőnél ezt megteheti, de egy masszírozó rúd könnyen eltörik!

Második feladat


A kövek tisztítása

A drágakövek tisztításának és ápolásának szükségessége egyértelművé válik, ha visszagondol a természet adta viszonyokra 
Egy kő, amíg a természetben található, a természet erői által mindig megtisztulhat. De amint kikerül a természetből,kedvezőtlen hatások is érik és megszűnik a természetes megújulás lehetősége.

Minél erősebb és hosszabb igénybevételnek volt kitéve a drágaköve, annál hosszabb ápolást igényel.

A legelterjedtebb módszer a 
tengeri sóval történő tisztítás. 
Sajnos azonban az üzletekben kapható étkezési tengeri só tisztasága a környezetszennyezés miatt nem kielégítő és különböző módokon kezelve is van. A tengeri só sok esetben hozzáadott jódot is tartalmaz.

Ezért véleményem szerint 
a legbiztonságosabb tisztítási mód a Himalája Indus őssó használata.Főleg, ha a kövek gyógyító hatását kívánja élvezni.

Ezt a sót nem kell kimosni a kőzetből, nincs vegyileg kezelve és ráadásul a nyomelemeket és ásványi anyagokat (a jódot is!) nem adalékként, hanem természetes formában tartalmazza, tisztasága kiváló. 
Töltsön Himalája Indus Ős-sót egy üvegtálkába, és takarja le egy pamut - vagy vászon kendővel, majd helyezze a kendőre a tisztítandó követ. Ennél a módszernél a textília csökkenti ugyan a tisztítás hatékonyságát, de ugyanakkor nem károsítja a követ.
FONTOS!

Egyes magazinokban gyakran ajánlják, hogy tegyük a követ közvetlenül a sóba, és temessük be vele. Hatékony módszer, de vannak kövek, amelyek így károsodnak!

Éppen ezért soha nem javasoljuk a köveket sóba temetni, illetve sós vízben áztatni!

További tisztítási módszerek


Tisztítás sóval és tűzzel

A Himalája Indus
sómécses (halit) nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret.

Ezt a tulajdonságát felhasználhatja a kövek tisztítására is.
Gyújtsa meg a mécsest, a követ pedig tegye a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, ráadásul a természet egy másik elemét is felhasználja : a tűz tisztító erejét.Használhat darabos sókristályokat is a tisztításra!

Ilyenkor 
egy mécsest rakjon körbe darabos sóval, a követ pedig tegye a sódarab tetejére, hogy a só hatása kibontakozhasson.FONTOS! 
A kő alá feltétlen tegyen egy pamut vagy vászon textíliát! Mivel nem minden drágakő viseli el a nagyon agresszív sót, ha nem biztos a dolgában, inkább más tisztítási módszert válasszon! 

Különleges odafigyelést érdemelnek
 az ékszerek,mivel a só nem csak a kőnek árthat, hanem az ékszer fém részeit is meg
támadhatja, korrodálhatja.

Drágakövek tisztítása füstölőpálcával

Az indiánok és a sámánok ősidők óta használják
 a tűz és a füst tisztító erejét.

A természeti népek ehhez mai napig speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek.

Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek,
 legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt használnak. 
Gyújtsa meg a füstölőpálcát, tegye mellé a követ, majd a füstöt fújja néhányszor a kőre, míg azt nem érzi, hogy a tisztítás eredményes volt.

Mindig hagyatkozzon belső megérzésére! 
Drágakövek tisztítása a reiki energiájával 

A reiki gyógyító a saját aura energiáját közvetíti a kezei felhasználásával.Ez a tudomány csak kitartó tanulással és sok-sok gyakorlással sajátítható el.

Ha Ön jártas a reikiben akkor bizonyára tudja, hogy reiki energia segítségével nem csak gyógyíthatunk, hanem az alkalmas a kövek kezelésére is. 
A reiki energia segítségével a kövek tisztítása és feltöltése is egyaránt lehetséges!


Harmadik feladat


A kövek feltöltése

A köveinek egyensúlyt kell teremteniük az Ön energiái között, ezért fontos a megújulást biztosító feladatok elvégzése is.

A kövek feltöltését többféle módon végezheti el.

Ahhoz, 
hogy kövünk újra visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját és teljesítse a neki nyilvánított feladatát, a tisztítás után feltöltés céljából rövid időre visszaadjuk a természeti erőknek. A Hold, a Nap és néhány kristály jön számításba. 


Feltöltés másik kő erejével
Feltöltés másik kő erejévelA hegyikristályok tiszta és erős energiarezgése alkalmas minden más drágakő feltöltésére. 
A megmunkálatlan hegyikristály erősebben hat feltöltéskor. 
A hegyikristályt viszont célszerű a Nap és a Hold erejével feltölteni. 
Az ametiszt is alkalmas feltöltésre, de csak azametisztdrúzákat (ametiszt kristályfészket vagygeodát) használhatjuk.

A megmunkált ametiszt kristályok már nem alkalmasak erre a célra!

vasat vagy vizet tartalmazó drágaköveket feltöltheti csiszolt hematittal is, mivel ezek mágneses zárványaik miatt szintén alkalmasak feltöltésre. 
Kövek feltöltése a természet erejével

A legalkalmasabb időszak erre közvetlenül 
a Napfelkelte utáni, illetve aNapnyugta előtti időszak. Ugyanis ilyenkor a Napnak nincs az az égető ereje, mint napközben.
Szakkönyvek szerint addig hagyjuk töltődni a köveket a Napon, amíg mi magunk pislogás nélkül a Napba tudunk nézni!
FONTOS!

Legyen nagyon óvatos a Napba nézéssel, mert károsíthatja a szemét, kiégetheti a retinát.
Az én kedvenc energiám a Hold . 
A Hold fénye sokkal lágyabb és kíméletesebb. Ha ezt a módszert választja, akkor érdemes növő - vagy Teliholdnál feltölteni a drágaköveit! 

Ne feledje!
A növő Hold időszaka a beépülést szolgálja!Teliholdkor pedig minden energia sokszorosan hat, beépít és feltölt! 
Ez a szabály ugyanúgy érvényes a drágakövekre, mint ahogy ránk emberekre, vagy a növényekre és állatokra. 

SAJÁT TAPASZTALATAINK


Így használja a köveket a családunk! ( Wackor hozzászólása )

Üdvözlöm Önt!

Hogy érzi magát?

Én nagyon jól vagyok. A nevem Wein László, nyugdíjas vagyok, és jobban szeretem, ha a becsületes becenevemen Wackornak szólítanak.

66 éves korom ellenére nem szedek semmilyen gyógyszert. Aktív, alkotó életet élek. Hobbiként kertészkedek és Koncz Zsuzsa dalát követve, "kertész leszek, fát ültetek ..." a kertünkben. Időnként kirándulok és néha átugrom a szomszéd faluba lovagolni is.

Szeretem a munkámat, dolgozom a vállalkozásunkban. Az én feladatom a hírlevelek és a gyógyító kövek sorozat levél változatának szerkesztése és programozása, amihez a szöveget Ágitól kapom. Hogy ezt jól tudjam csinálni folyamatosan tanulnom kell, mert korábban más műszaki területen dolgoztam.

A párom, Ági kapcsolata a legszorosabb a drágakövekkel. Közöttük dolgozik, állandó fizikai kontaktusban van velük, még a "munkahelye" is a drágakövek között, a dolgozószobánkban található. Több időt tölt el velük, mint bárki mással a családunkban.

A dolgozószobánk olyan mint egy nagy ékszerdoboz, egyáltalán nem hasonlít egy szokványos raktárra. A legszebb drágaköveinket látható módon, üvegvitrinben tartjuk. Több Indus sólámpa és egy só-tűzkosár meleg fénye teszi a környezetet még kellemesebbé. Ági gyakran még egy sómécsest is meggyújt.

A szoba díszítése a feng shui elveit követi, az ablakban kristálygömb, a gazdagság területén gyönyörű kalcit tojás, amit szívesen ajánlunk Önnek is!

Az egész család a naponta általam elkészített életelixír kristályvizet issza. Üdítő italokat, kólát és társait nem fogyasztunk, de a vendégeknek azért szoktunk hozni.

Ennek kapcsán említem meg, hogy elmondjuk és megírjuk a gondolatainkat, de senkit nem kívánunk erővel megváltoztatni. Elfogadjuk a másságot, ettől szines és gömbölyű számunkra a világ. Mi másként csinálnánk, de ez nem meglepő, hiszen mindenki így van vele!

A főzéshez-sütéshez (amibe én is besegítek) és a reggeli illetve esti étkezéshez kizárólag az Indus étkezési őssót használjuk, amit mi szintén gyógyító kőnek tekintünk.

A nagy gyerekek már kirepültek a házból, csak a középiskolás Fruzsi lányunk jön haza hétvégenként az iskolájából.

Ő is maximálisan hisz a kövek hatásában, mindig hord valamit - nyakláncot, medált, karperecet - aszerint, hogy éppen mire van szüksége.
Legutóbb egy borostyán nyakláncot tett a nyakába Ági tanácsára, mert fájt a torka. Már másnap szólt, hogy érzi a javulást. Amúgy a fogzó gyerekek számára tartjuk ezt a láncot.

Én a robbanékonyságom megfékezésére kértem Ágitól egy követ, azóta ametiszt nyakláncot hordok. Nyugodtabb, megértőbb és béketűrőbb lettem tőle.

Az egészségem védelmére négy marokkövet is kaptam Ágitól (hegyikristály, citrin, jade és heliotrop), ezeket napközben mindíg a zsebemben tartom. Ne kérdezzék tőlem, hogy melyik mire jó, mert ez Ági reszortja, én egyszerűen csak hiszek neki (és hiszek benne)!

- A citrint veszem a legtöbbször a kezembe, valahogy jól esik. Azóta kaptam még Ágitól egy méretes citrin golyót is.

Húzza a zsebemet, de ennek ellenére nagyon szeretem, mert megszabadít a mult gondjaitól, segít a mában élnem.

Korábban volt egy nagy ametiszt marokkövem is, de a nyaklánccal együtt túl sok volt, aluszékony lettem tőle, ezért visszaadtam.

Ági is egészséges, nem használ gyógyszert. A kövek őt a munkája folytán folyamatosan gyógyítják és harmonizálják, ezért nincs szüksége külön nyakláncra vagy karkötőre. Élete továbbvitelének támogatására azonban ő is használ néhány követ.


Szép napot, sikeres életet és jó egészséget kívánok Önnek!

Üdvözlettel Wackor 


Tiszta Forrás webáruház
Mindaz, amiről tanítunk, a Tiszta Forrás webáruházban megvásárolható. Az áruházban az egyes kövek tulajdonságairól is részletesen tájékozódhat.

Abban az esetben, ha elégedett azzal amiről írunk és beszélünk, vásárlásaival bennünket keressen. Biztos, hogy minőségi kiszolgálásra számíthat!

Várjuk Önt sorozatunk következő részéhez is!

Ágnes és Wackor 
MÉG SOK MONDANDÓNK VAN

De már most is tudunk valamivel segíteni

Az alábbi lehetőségek elsősorban azoknak szólnak, akik jó ismerői a köveknek.

Készítsen drágakővizet az alapkövekkel, fedezze napi folyadékszükségletét ezzel az egészség javító vízzel!


Webáruházunkban összeállítottunk egy alapcsomagot a drágakővízhez, a kövek segítségével készített egészséges vizet a család minden tagja fogyaszthatja.
Ide kattintva Tiszta Forrás webáruházunkban
a drágakővíz készítéséhez szükséges köveket egységcsomagban, kedvezményes áron vásárolhatja meg!


Drágakő ismereteinkben sokat segítettek az alábbi könyvek:

Sonja Heider Gyógyító kövek könyve
Teresa Moorey Ismerd meg személyes kristálykódodat!
Shalila Sharamon: Drágakő karkötők
(Mindhárom könyvet a Bioenergetic kiadó adta ki.) 






Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás 

Sorozat

III. rész





Mit vegyek ma fel ......


a köveimhez? 

A gyógyító drágakövek használatakor nem az a fő szempont, hogy mi megy a ruhámhoz!
Ha az öltözködés harmóniája is (jogosan) fontos Önnek, akkor fordított módon kell gondolkoznia. A helyesen feltett kérdés így hangzik:
"Milyen ruhát vegyek fel a kövemhez illetve az ékszeremhez?" 
Nem mindegy, hogy gyűrűt, karkötőt vagy nyakláncot visel, sőt, még az sem mindegy, hogy melyik oldalon hordja a karkötőjét és melyik ujjára húzza a gyűrűjét. 
Ezen az útvesztőn szeretném Önt átvezetni sorozatomnak ebben a részében.

Tartson velem és sok sikert!

Tanulja meg, hogyan kell használni a drágaköveit.


A saját Személyiségköve a Talizmánköve

Ha van Önnek már drágakő alapcsomagja kristályterápiás kezeléshez, akkor segítségével érdemes kiválasztania
a személyiségéhez a jelen pillanatban leginkább illeszkedő követ, 
a személyiségkövét.
Ez lesz az a kő, amit használhat talizmánként is, sőt ez a kő a szerencsekövévé is válik! 

Természetesen hagyományos módon marokkőként is használhatja a követ.

A személyiségkő kiválasztásának legegyszerűbb módja, 
ha egyiket a másik után megnézzük, kézbe vesszük, és megfigyeljük az érzéseinket.
Figyeljen rá, hogy melyik kő színe tetszik jobban, melyiket kellemesebb kézbe venni, melyiknek kellemesebb a tapintása. 
A drágakövei "jelezni" fognak Önnek, megsúgják, hogy mire van szüksége.

Azt is szokás mondani, hogy 
nem Ön választ követ, hanem a DRÁGAKŐ választja ki Önt!

Ugyanilyen módon járjon el az ékszerei esetében is!
A marokkövek segítségével könnyebben tudja kiválasztani az aznapi ékszerét, amit napközben viselhet.

A későbbiekben szó lesz róla, hogy még milyen más módokon választhatja ki a személyiségkövét.
A saját személyiségkő (talizmán, szerencsekő) kiválasztásához legalább 8 - 10 különböző csiszolt marokkőre van szüksége.
Bár személyiségkőként csak egy drágakövet használ majd, de a többi kő marokkőként használható és ahogy a tudása bővül, készíthet velük "életelixír" kristályvíz italt és kezelheti vele a problémáit is 


A marokkövek sokféleképpen használhatók!

A képen a víz kristályszerkezete látható. A kristályosodási hibákból, a látható asszimetriából arra következtethetünk, hogy a víz állapota nem tökéletes!
A marokkövek segítségével nem csak saját magunkat "harmonizálhatjuk", hanem a forrás- vagy ásványvízből készített vizet is. Ez az életelixír - vagy drágakővíz -, amit mindenki számára ajánlok! 
A marokkövek rezgései kívülről hatnak ránk, ezzel szemben az életelixír belülről végzi el az áldásos munkáját, mivel a vérkeringésünk minden porcikánkba eljuttatja a gyógyító rezgéseket.Ráadásul több marokkő együttes használatával személyre szabott harmonizáló italt készíthetünk magunknak! 

A marokkövekre szükség lesz még egyéb jól bevált praktikákhoz is, mint a 
saját szerelemkristály, vagy asiker és bőség kristály kiválasztása. 

Amikor nem használja a köveit, érdemes azokat a feng - shui életterületek szerint, azok erősítése érdekében a lakás illetve szoba megfelelő területein elhelyezni!



Nyaklánc, karkötő, gyűrű ...


Melyiket válasszam?

Gyógyító kövek - melyiket válasszam? Nyaklánc, karkötő, gyűrűOlyan ez, mint egy labirintus. Sok az ága-boga, egymásba fonódnak a szimbolika különböző szintjei!
Érdemes kitanulni és alaposan átgondolni a használatukat, hogy minél többet hozzunk ki belőle.
A legszerencsésebb az, ha az ösztönös megérzésünket ötvözzük a megszerzett tudásunkkal!

A mesékben gyakran olvashatunk varázslatokról, tündérekről, manókról, öreganyókról, na és ami bennünket most a leginkább érdekel, a varázsgyűrűkről is.
Bízzon magában és feltétlenül próbálja ki, egy kis igyekezettel talán még varázsolnia is sikerül ezzel a "tudománnyal"!




A Gyűrű


A MESÉK VILÁGÁBAN VARÁZSEREJÜK VAN!

Az ősi írások alapján a gyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek jótékony energiát szállítanak a test különböző részeibe.
Régen a gyűrűket elsősorban a vezérek, uralkodók és a királyok használták a szellemi emelkedettség megőrzésére.
A gyűrű a végtelen körforgás, az örökkévalóság jelképe. 

Ha a gyűrűbe drágakő van belefoglalva, 
hatása a kőre jellemző tulajdonságokkal egészül ki. 

A drágaköves gyűrűk közük 
népszerű - és árban is viszonylag kedvező - az ónix-, az ametiszt-, a jáde-, és jáspisköves gyűrű.

A jegyesek és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti. Azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik körbe- körbe és örökön-örökké.

Gyakran tudatosan választanak a karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt, például a 
harmonikus családi életért hegyikristályt, jadeitet, jáspist, szerelem megőrzéséért rózsakvarcot helyeznek a gyűrű foglalatába. 

Az Ön személyiségköve, de mondhatom talizmánkőnek vagy szerencsekőnek, gyűrűbe foglalva a kreativitását és a hatékonyságát növeli.

MELYIK UJJAMRA HÚZZAM?

Az sem mindegy, melyik ujján hordja a gyűrűt! 

Hüvelykujj - függetlenség
Mutatóujj - vezetés, előremutatás
Középső ujj - művészi törekvések
Gyűrűsujj - gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények
Kisujj - írás- és kommunikációkészség

Ha Ön gyűrűt hord, vagy megfigyeli ismerőseit, hogy melyik ujjukon viselik gyűrűjüket, akkor láthatja, hogy a kiválasztott ujjhoz kötött törekvések és készségek valóban jellemzőek az illetőre. 

A Karkötő


JOBB OLDAL - BAL OLDAL, HOGY IS VAN EZ?

A karon, csuklón használt ékszerek a testnek arra az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket.Alkalmas követ választva a gyógyító szerepét is betölti a karkötő.
A kő kiválasztásánál feltétlenül figyelembe kell venni a Test - Lélek - Szellem egységét. 
Nem csak a testet, a lelket is gyógyítani kell! Ez a nézőpont abból a felismerésből ered, hogybetegségeink okozója a belsőnk, vagyis a szellemünk és a gondolkodásmódunk. 

Amíg a hagyományos módon a betegség látható és érezhető tüneteit csak azért kezeli, hogy Ön vagy a beteg családtagja kevésbé szenvedjen, csillapodjon a fájdalma, addig a
z alkalmas követ használva tudatának legmélyebb szintjén korrigálja azt a lelki állapotot, amely a betegséget kiváltotta. 
Figyelje meg a kövekhez fizikai síkon hozzárendelt hatását, majd nézze meg, hogy lelki síkon mire hatnak ugyanazok a drágakövek! 
Ha foglalkozott már a betegség szimbólum jelentésével, akkor észreveheti, hogy a fizikai hatás mindig összefüggésben van a pszichikai, lelki problémával! 

Mielőtt továbbmennénk, lássunk egy példát!

A szaporítószervek megbetegedései lelkileg valamilyen veszteséggel kapcsolhatók össze.A mell, a méh és a prosztata aszaporítószervekhez van sorolva. Ezek megbetegedései lelkileg valamilyen veszteséggel kapcsolhatók össze.Olyan személyt ( vagy akár egy szeretett állatot, esetleg tárgyat! )veszítettünk el, akiszívünkhöz különösenközel állt, hiánya lelkileg meggyötört. 
Hangsúlyoznom kell, hogy ez a veszteség nem feltétlenül a halál! 

Előfordulhat például, hogy 
gyermekünk messzire - esetleg külföldre - költözik, és az aggódás vagy a ritka találkozások miatt ezt veszteségként éljük meg.

Fontos tudni és elfogadni, hogy bárki érezhet pótolhatatlan veszteséget olyan dolgok miatt is, ami másnak semmit sem jelent! Tehát 
elveszítünk valakit, aki kedves nekünk. 
Ha egy ilyen terhet tartósan nem tudunk feldolgozni, elfogadni, az rendszerint valamelyik szaporítószervünk megbetegedéséhez vezet!
Ez a megbetegedés lehet rövid ideig tartó(például nőknél ideiglenes menstruációs probléma), de a veszteséghez kapcsolódó érzések okozhatnak hosszan tartó súlyos betegséget is! 
Mértéke az adott szituációtól és attól függ, mennyire vagyunk képesek "elengedni" azt, akit érzésünk szerint elveszítettünk. 
Ha ez az állapot hosszan tart, vagy dühvel, haraggal, esetleg mások vagy önmagunk iránti vádakkal párosul, idővel súlyos, daganatos betegség is kialakulhat miatta!

Éppen ezért minden esetben fontos olyan követ választanunk ami hatással van a betegségre, miközben oldja a lelki problémákat és a belső konfliktusokat! 
Térjünk azonban vissza a karkötőkre!

Drágakövek hatása a jobb és a  bal agyféltekéreMint korábban írtam, a karkötők testünknek 
azon az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket. 
Ettől eltérő az agyra kifejtett hatás! 

Míg 
a jobb karon hordott karkötő a bal agyféltekére hat, addig a bal karon hordott karkötő a jobb agyfélteke működésére van hatással!A jobb agyfélteke elsősorban a látott dolgok felismerését és a térbeli eligazodást szolgálja.
- A jobb agyféltekénk
 reagál a testünkből jövő belső érzésekre is.
- A jobb agyféltekénkkel dolgozzuk fel a
metakommunikációt.
- A jobb agyfélteke hiányos működése okozza az érzések, érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét, ezért 
a jobb agyféltekéhez szorosabban köthetők az érzelmi zavarok, így az érzelmi betegségek okai is. 
- A bal agyféltekében található beszéd, tehát a nyelv (nyelvek) megértésének és használatának képességét szolgáló terület - de egyénileg változó formában és mértékben.
A bal agyfélteke felelős a logikus gondolkodásért, ezen kívül analizál, ítél, lineárisan érzékel, a részletekre helyezi a hangsúlyt, érzékeli a félelmet és az időt. 

Ha tehát bármiféle agyi tevékenység javítása vagy érzelmeinek rendezése érdekében visel karkötőt, akkor az elérni kívánt hatás érdekében vegye figyelembe a fentieket és válassza a megfelelő oldalt!

Jobb agyfélteke - bal csukló, bal agyfélteke - jobb csukló. 

A személyiségkő hatása, ha Ön a kezén karkötőként viseli...

Elősegíti a lehetőségek iránti nyitottságát és azt a képességét, hogy az Ön elé táruló lehetőségeket meg is tudja ragadni, ki tudja aknázni! 



Tehát összefoglalva :


Miért ajánlom, hogy karkötőt hordjon?

Mert minden betegség " belülről " indul!
Mert a karkötő használatával gyógyíthatók az érzelmi zavarok, érzelmi betegségek is!
Mert a karkötővel a legmélyebb szintjén gyógyítja azt a lelki állapotot, ami a betegséget kiváltotta!
Mert a fizikai fájdalom mindig összefüggésben van a pszichikai problémával!
Mert a gondolatai határozzák meg cselekedeteit!
Mert amint belső világunkat rendbe tesszük, a külső is egyenesbe jön!
Nem utolsó sorban azért, mert egyes köveket karkötőben használva pozitívan hatnak mindennapjainak kellemessé tételében is! 


A Nyaklánc
Az apró kövekből készült nyakláncok, melyek körbefonják a nyakat, a test egészébe szállítják az energiát.
A nyakon viselt ékszereket éri a Nap fénye (nem a sugara!), ezáltal gyorsan tisztul és folyamatosan elnyomja a beteg testrész hibás rezgését a kő által kibocsátott gyógyító hatású rezgéssel. 
Figyelem! 

A fentiekben magáról a FÉNYRŐL (napkeltétől - napnyugtáig) beszélek, függetlenül attól, hogy süt a Nap, vagy borús az idő!
Egyes köveket nem is ajánlott közvetlenül kitenni a Nap sugarainak!


A rövid nyaklánc elöl a torokcsakrán nyugszik.

A torokcsakrához hozzárendelt testrészek: a nyak, a tarkó, az állkapocs, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső része, a nyelőcső, és a karok.

Ehhez a csakrához van még hozzárendelve a 
pajzsmirigy,aminek fontos szerepe van a csontváz és a belső szervek növekedésében. 

A pajzsmirigy 
szabályozza az anyagcserét, ezért hatással van arra is, hogy milyen gyorsan alakítjuk át a táplálékot energiává, és mennyi idő alatt égetjük el ezt az energiát.

A szervezet 
jódanyagcseréjét is befolyásolja a pajzsmirigy.

Például a
 howlit nyaklánc kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy működését és ezáltal jelentősen segíti a súlyfelesleg leadását! 

A torokcsakrában található még a 
kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja is. 

A torokcsakrára és a légutakra tett kedvező hatása miatt 
rövid nyakláncként elsősorban a kalcedon és a türkiz ajánlott.

Hosszú nyakláncok és a szívcsakra kapcsolatáról a medáloknál fogok beszélni.





A személyiségkő hatása, ha Ön nyakláncként viseli

Ha a személyiségkövét nyakláncként hordja, ezzel erősíti az önkifejezési képességét. Hatása érvényesül, ha vizsgázik, előadást tart vagy felvételi bemutatkozó beszélgetésen vesz részt, de baráti társaságban is könnyebben kerülhet a középpontba. 


A Medál

Medálként a drágakövek attól függően hatnak, hogy milyen hosszú láncon viseli őket.Medálként a drágakövek attól függően hatnak, hogy 
milyen hosszú láncon viseli őket. 

Rövid láncon a torokcsakrán nyugszik és a nyakhoz tartozó szervekre hat, amiről a nyakláncoknál olvashatott.
Hosszú láncon vagy szíjon a medál a szívcsakrán nyugszik. 

A
 szívcsakra a szívhez és a szívvel összefüggő dolgokhoz kapcsolódik, így a szeretetaz együttérzés és a kapcsolatteremtés vanhozzárendelve.

A szívcsakra feladata többek között, hogy 
a látott, hallot és érzékelt dolgokat érzésekké alakítsa át. 
A szívcsakrához 
hozzárendelt testrészekszervek: a szív, a gerincnek nyak és derék közötti része, a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó része, a vér és a keringési rendszer, valamint a bőr. 

Ezek alapján
 ha a fent felsorolt testrészeket szeretné gyógyítani, érdemes medálként hosszú láncon vagy szíjon hordani azon köveket, amelyek ezekhez a testrészeinkhez vannak rendelve. 
A drágakőterápiában kiemelt helyen áll a rózsakvarc, a jáde, és a smaragd, amelyet a szívcsakra harmonizálására ajánlanak. 
A medálként viselt személyiségkő hatása:

Ha 
medálként kívánja hordani a személyiségkövét, akkor az fokozza az együttérzö megnyilvánulásokat, általa mélyebb benyomást tehet arra, akivel találkozik. 
A Fülbevaló
A fülbevaló a fül akupresszúrás pontjain keresztül fejti ki hatását.A fülbevaló a fül akupresszúrás pontjain keresztül fejti ki hatását. 
Legjobb ha mindkét fülünkben viseljük, mert a jobb - és bal agyfélteke működését szinkronba hozza. 
Hagyományos módon, 
a fülcimpa közepén elhelyezkedő fülbevaló alkalmas kővel a szem látóidegeit erősíti. 
Személyiségköve a fülbevalóban minden területen segíti Önt. 
Növeli az önbizalmát és az érzést, hogy Ön egy különleges személy! Könnyebben vesz észre egy elismerő pillantást, és eljutnak a tudatáig az elismerő bókok. 
A Marokkő
  A marokkövek rendszerint olyan méretűek, hogy könnyen kézben tarthassuk őket, de zsebben vagy táskA marokkövek lehetnek dobcsiszolatok, vagy *cabochonok.

marokkövek rendszerint olyan méretűek, hogykönnyen kézben tarthassuk őket, de zsebben vagy táskában is tarthatók. 
Éjszakára a párnánk alá, vagy a közelünkbe az ágy mellé tehetjük. Munka közben íróasztalunkra téve is kifejti a drágakőkő a kedvező hatását!

A
 marokkővel a talpat masszírozva vagy tv nézés közben a talp alatt tartva aktivizálhatjuk a talpunk reflexzónáit!
Erre a célra különösen alkalmas a 
jáde kőből ( jadeit ) készült masszírozó gyógygolyó, a rózsakvarc golyó vagy a magnetit masszírozó rudak ésmasszírozó gyógygolyók ( kezelési idő 15 - 20 perc )A marokkő a beteg testrészre vagy a megfelelő csakrára helyezve is kifejti gyógyító hatását! 

marokkövek egy része alkalmas az üdítő italokat kiváltó egészséges elixír ital készítésére is, melynek receptúrái hamarosan letölthetők lesznek!Marokkőként használt személyiségkő: 

Ha a 
választott személyiségkövét marokkőként használja, ez a szerencsekövévé válik azon a területen, amihez rendelve van. 

A Feng shui elvei szerint a marokkőként is használt dobcsiszolatos drágaköveivel erősítheti azokat a területeket, amelyek lakásában energiahiányosak!

Lexikon: 
*Cabochon (kiejtés kabason) : Olyan drágakő, melyet nem alakítottak hasítással v. fűrészeléssel, hanem természetes alakjában köszörülték és csiszolták. 
Az Ujjkő

Ujjköveknek nevezzük az egészen pici, apró, simára csiszolt köveket.Ujjköveknek nevezzük 
az egészen pici, apró, simára csiszolt köveket.

Ha az ujjköveket a kezünkkel dörzsölgetjük, a tapintás legérzékenyebb pontjaira, az ujjak idegvégződéseire adunk a masszírozással ingereket!
10 - 15 db ujjkővel naponta végigmasszírozva ujjainkat fejleszthetjük tapintóérzékünket! 
Ujjkőként többek között az ametiszt, rózsakvarc, citrin, a karneol és az ónix kő ajánlott. 

A KÖVEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁBAN....


ITT KEZDŐDIK A SAJÁT TAPASZTALAT

MÉG SOK MONDANDÓNK VAN!

De már most is tudunk valamivel segíteni

Az alábbi lehetőségek elsősorban azoknak szólnak, akik jó ismerői a köveknek.
Készítsen drágakővizet az alapkövekkel, fedezze napi folyadékszükségletét ezzel az egészség javító vízzel! 

Webáruházunkban összeállítottunk egy alapcsomagot a drágakővízhez, a kövek segítségével készített 
egészséges drágakővizet a család minden tagja fogyaszthatja!
Ide kattintva Tiszta Forrás webáruházunkban
a drágakővíz készítéséhez szükséges köveket egységcsomagban, kedvezményes áron vásárolhatja meg!


Drágakő ismereteinkben sokat segítettek az alábbi könyvek:

Sonja Heider Gyógyító kövek könyve
Teresa Moorey Ismerd meg személyes kristálykódodat!
Shalila Sharamon: Drágakő karkötők
(Mindhárom könyvet a Bioenergetic kiadó adta ki.) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése