2014. június 16., hétfő

Hírháló cikkeiből VII.


Hírháló cikkeiből VII.


Porosenko nem ismeri el Krím Oroszországhoz való csatlakozását

2014.05.26. 22:13 Oroszország Hangja
Pjotr Porosenko ukrán milliárdos és egyben elnökjelölt kijelentette, hogy nem ismeri el Krím Oroszországhoz való csatlakozását és a kelet-ukrajnai népszavazást.

Az exit poll adatok szerint Pjort Porosenko nyerte az elnökválasztásokat a szavazatok több mint 55%-val.
"Egységes, nem pedig szövetségi államot hozunk létre. Ez az elnöki programom alapvető pontja" - mondta Porosenko. Hozzáfűzte, hogy egyik legfőbb feladata lesz a háború befejezése és az ország helyzetének a stabilizálása.
Ezen kívül az ukrán milliárdos biztos abban, hogy az elnökválasztás véget ért és nem lesz második forduló. "Ukrajnának új elnöke van" - mondta Porosenko.
Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Köztársaságban hadiállapotot vezettek be
Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Köztársaságban éjféltől kezdve hadiállapotot vezettek be - közölte Gyenyisz Pusilin a DK Legfelsőbb Tanácsa Elnökségének a vezetője.

Elmondása szerint a döntés azért született, mert "a Köztársaság területét meg kell tisztítani az ukrán katonai egységektől".
Korábban Vitalij Jarjoma első miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy a hadsereg felújítja a katonai művelet aktív fázisát az ország keleti részén. A föderalizmus hívei szerint, Kijev komolyan megerősítette csápatait Szlovjanszk alatt. A város környéken az éjszaka folytatódott a harc.
****************************************************************

Mennyibe kerül az EU valójában? ... Vagy támogatás helyett pénzszivattyú??!


2013-02-18 Ébredezés
Lóránt Károly közgazdász az MNO online-ban megjelent írását teszem közzé, melyből kiderül, amit sokan már régóta éreztünk: a ránk erőltetett Európai Unió sokkal több pénzt visz el Magyarország polgáraitól, mint amennyit ad nekünk:
2004-2008 között mintegy nettó 5 milliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalást teljesített a centrumországok felé.

Lóránt Károly: Centrum és periféria a gazdaságpolitikában
Nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ám nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalás ment ki az országból. A centrum és perifériára vonatkozó közgazdasági elmélet (más néven függőségi elmélet) az 1960-as évektől fejlődött ki válaszként az úgynevezett fejlődési elméletre, amely utóbbi Walt Whitman Rostow amerikai közgazdász, Kennedy és Johnson tanácsadója nevéhez fűződik. Híres elméletében Rostow azt állította, hogy az egyes országok ugyanazon az öt fejlődési szakaszon mennek keresztül, kezdve a tradicionális (középkori) állapotoktól az eredeti nekiindulás előfeltételeinek megteremtésén, majd a nekiinduláson (take off) és a felzárkózáson keresztül a tömegfogyasztó társadalomig jutnak el.
A függőségi elmélet képviselői, akik közül a legismertebb az argentin Raúl Prebisch és az amerikai Immanuel Wallerstein, viszont azt állítják, hogy a jelenlegi szegény vagy kevésbé fejlett országok nem ugyanabban a helyzetben vannak, mint a mai fejlett országok voltak, mondjuk egy-másfél évszázaddal ezelőtt. Azoknak ugyanis nem voltak sokkal fejlettebb versenytársaik. A jelenlegi világrendszerben a fejlett országokból származó tőkeberuházások a gazdasági függőség megalapozói.

Ha egy ország eladósodik, vagy a külföldi tőke túlságosan nagy súlyra tesz szert a gazdaságban, az adott ország a külföldi tőke ellenőrzése alá kerül.
A periféria országait jellemző szegénység nem azért van, mert azok nem integrálódtak, vagy nem eléggé integrálódtak a világgazdaságba, hanem azért, mert nem a saját adottságaiknak megfelelően integrálódtak abba.
Ennyi elmélet után térjünk át arra, amiért a cikk íródik, vagyis hogy mindez hogyan érvényesül az Európai Unión belül, ahova az eredeti fejlett országok mellé fokozatosan, majd lavinaszerűen újabb, lényegesen fejletlenebb országok kerültek be. Hat év telt el a csatlakozás óta, ami nem nagy idő egy integráció történetében, de a statisztikai adatok már jelzik, merre is halad a nagy reményekkel várt uniós tagság.
A függőségi elmélet egyik alaptétele, hogy a fejlett országokból származó tőkeberuházások (a működő tőke) tartós gazdasági függéshez vezetnek. Az Eurostat tőkeáramlásra vonatkozó adataiból világosan látszik, hogy a kelet-közép-európai országokba a tőkebeáramlás még jóval az uniós tagság előtt megkezdődött. A működő tőke (foreign direct investments - FDI) nettó állománya ezekben az országokban a rendszerváltás idején gyakorlatilag zéró volt, az uniós belépés idejére viszont a GDP átlagosan 40-50 százalékát tette ki, és a legtöbb országban ezt követően, tehát a tagság során, ez az arány már nem is nagyon változott. Ez azt jelenti, hogy az uniós belépés idejére a nyugat-európai cégek már jelentős mértékben uralták a leendő új tagországok gazdaságát, kivéve néhány óvatosabb vagy nagyobb országét, mint Szlovénia vagy Lengyelország, ahol a külföldi befektetések nettó állománya csak 12, illetve 30 százalékot ért el.
A nemzetközi tőke gazdasági hatalomátvétele következtében az unió új tagállamai jelentős részben elvesztették hazai és külföldi piacaikat, külkereskedelmi mérlegük gyorsan romlani kezdett.
Magyarország esetében 2004-ig a KSH külkereskedelmi statisztikáiban külön-külön mutatta be a hazánkban megtelepedett külföldi és a hazai tulajdonú vállalatok exportját és importját (vámszabad-területi és vámterületi külkereskedelem). E statisztikából megtudhatjuk, hogy 2004-ig 1990-hez képest a magyar gazdaság évi tízmilliárd eurónyi hazai és külföldi piacot veszített el, ennyi volt ugyanis a hazai gazdaság külkereskedelmi egyenlegének romlása a két időpont között (ez a GDP több mint tíz százaléka és évente!). 2004 után az uniós belépéssel a vámszabadterületek megszűntek, és ezzel a hazai és külföldi vállalatok külkereskedelmi tevékenységének statisztikai szétválasztása is megszűnt. Az együttes kereskedelmi egyenleg a külföldi tulajdonú vállalatok nagy exporttöbblete miatt kissé pozitív, ám exporttöbbletük túlnyomó többségét jövedelemként kiviszik az országból. A többi ország helyzete (néhány kivételtől eltekintve) hasonló, mert a külkereskedelmi forgalmat és fizetéseket összefoglaló fizetési mérleg egyenlege a legtöbb országban erőteljesen romlik. Például Bulgáriában és Észtországban a GDP-hez viszonyított negatív egyenleg a húsz százalékot is elérte, Romániában meghaladta a tízet, Magyarország és néhány más ország esetében a fizetési mérleg hiánya a GDP 5-7 százaléka körül mozog. Stabil külgazdasági helyzetben tulajdonképpen csak néhány ország van, például Szlovénia és Csehország, ahol a liberalizáció és privatizáció nyomán a külföldi tőke nem tett szert akkora súlyra, mint Magyarországon.
A fizetési mérlegek növekvő hiánya miatt az országok külső adóssága az 1990-es évek közepétől kezdve rakétaszerűen emelkedett a magasba. E tekintetben Magyarország volt a listavezető, ahol a világbanki adatbázis szerint a GDP-hez viszonyított bruttó külső adósság a 2000. évi 60 százalékról 2009-re 170 százalékra emelkedett (az IMF szerint 2009-ben "csak" 137 százalék volt az adósság, az egyes adatbázisok között - módszertani okok miatt - az abszolút számokat tekintve nagy eltérés lehet, de a tendenciák azonosak). Hazánkat Észtország és Lettország követi a listán, ahol a külső adósság GDP-ben vett aránya csak megduplázódott, végül néhány országban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) csak mérsékelt volt a külső adósság GDP-hez viszonyított arányának növekedése. Ha nagyok is voltak az egyes országok közötti különbségek, a GDP-hez képesti súlyos külső eladósodás szinte mindegyik országra jellemző. Pannon-info.hu
Ám hasonló helyzetben vannak a dél-európai országok is, különösen Görögország, Spanyolország és Portugália. Igaz, nőtt Németország külső adóssága is, de ez ott nem jelent problémát, mert Németország ugyanakkor jelentős hitelező is. Ténylegesen a nettó külső adósság az, ami igazán számít, vagy még inkább a nettó külföldi adósságon fizetett kamatok és a nettó működőtőke-állományon kivitt jövedelmek egyenlege. És, ha ezt az adatot nézzük, akkor tárul elénk a valóban drámai kép, az Európai Únió igazi arca:
az Eurostat fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik része (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország, Magyarország, Portugália és még néhány másik ország) nagyjából ugyanekkora összeget fizetett ki jövedelemátutalások formájában. A jövedelemátcsoportosítás mértéke egy évre elosztva megközelíti az unió éves költségvetését, vagyis az európai unió sokat emlegetett költségvetésével szemben működik egy másik jövedelemátcsoportosítás, amely a periféria vagy félperiféria országaiból szivattyúzza át a jövedelmeket a centrumországokba.
Magyarországra például az említett 2004-2008-as időszakban mintegy nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalást teljesített a centrumországok felé. Ez az egy a hatos arány a centrum javára mutatja azt, hogy a demokráciáról, szolidaritásról, felzárkózásról szóló naponta elhangzó kenetteljes szavak mögött valójában milyen érdekek is mozgatják az "egyre szorosabb unió" szorgalmazóit.
Az Eurostat adatai fényesen bizonyítják a függőségi elmélet igazát, a centrum és periféria létét az Európai Unión belül. És elég egy pillantás a statisztikai idősorokra, hogy meggyőzzön bennünket: a folyamatok nem az egységesülés, hanem a differenciálódás, az ellentétek kiéleződése irányába mennek.
A kormánypártok a nemzetek Európája híveiként az uniót a tagállami érdekérvényesítés, érdekvédelem terepének tekintik, az EU megújítását a reform eredeti értelmében, az alapítók értékrendjéhez való visszatérésként képzelik el, s a külhoni magyaroknak csorbítatlanul biztosítanák az európai jogok teljességét. Utóbbi koncepció mellett már letettük a voksunkat április 6-án; most a miheztartás végett megüzenhetjük Brüsszelnek, hogy a magyarok nagy egyetértésben ezt képviselik.
Szerető Szabolcs 2014. május 24.
****************************************************************

Tovább nőtt az államadósság az első negyedévben




A napokban hozták nyilvánosságra az I. negyedévi adatot. Az április 6-ai választás előtt nyilván már ismert lehetett az adat, de hogy miért csak több mint másfél hónap után hozták nyilvánosságra, nem lehet tudni. Valószínűleg ki akarták húzni az uniós választások utáni időkig, de hát valahogy kiszivárgott.
Az államadósság a GDP 84,6 százalékán állt március végén - közölte a jegybank.
Az államháztartás bruttó adóssága a GDP 84,6 százaléka, 24 904 milliárd forint volt március végén. Az adósságot 1456 milliárd forint nettó hitelfelvétel és 380 milliárd forint árfolyamveszteség növelte az első negyedévben - jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).A március végén zárult egy évben az államháztartás hiánya 791 milliárd forint, a GDP 2,7 százaléka volt, ebből az idei első három hónapban 271 milliárd deficit keletkezett, ami a negyedéves GDP 4 százalékával egyenlő - közölte az MNB. Forrás: MTI/SVPSZ/Facebook.
Az amerikai befektető egy héttel ezelőtti cselekedete, ami még nem szerepel a nagyon rossz adatok között, és egy államadóssággal kapcsolatos részletes elemzés elérhető ITT !
Pártunk és kormányunk az egyre romló helyzet ellenére továbbra is költekezik. Történtek gépkocsivásárlások, és bizony eljutottunk oda, hogy a felére csökkentett parlamenti képviselői létszám ellenére a kiadás megduplázódik. Kétszáz egyenruhás házőr helyett 400 lesz például. Egyetlen egy Fideszes potentát sem vihet haza havi egymilliónál kevesebbet. Azok jutnak ilyen hatalmas jövedelmekhez, akik értéket nem állítanak elő, és gyatra teljesítményük miatt egyre lejjebb kerülünk. A magyar társadalom alig jut jövedelemhez. Ez azonban nem zavarja pártunkat és kormányunkat, hogy a saját fizetésüket ne emelje meg havi 500 ezer forinttal. Pedig az a jövedelem eddig se volt köszönőviszonyban a teljesítményükkel.
Hogy eddig mennyit keresett a hatalom, arról bővebben ITT !


A nagy média úthenger tovább fog dübörögni, és nyomatják, hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! Vajon miben? Az uniós választások után elő kell jönni a farbával, és el kell mondani Magyarország valós helyzetét a lekiskorúsított választóknak! Gyurcsányék eltagadták 2006-ban a választások előtt az ország katasztrofális helyzetét, de ugyanezt tette 2014 tavaszán a Fidesz is. Nincs elszámoltatás, nincs felelősségre vonás, nincs következménye a gyalázatnak!
Az uniós választások után fog megalakulni az új kormány, valószínűleg csaknem változatlan formában. Pintér Sándor mindhalálig belügyminiszter lesz, és tovább fog romlani a közbiztonság. Maradnak 85 évre titkosítva az olajügyek aktái, és amennyiben a Vizoviczki, a Portik-Laborc, a Welsz Tamás ügy elég magasra ér, akkor azok is titkosítva lesznek. Az élelmiszer-kereskedelem marad a maffia kezében, az offshore lovagok és a tőzsdén lévő cégek vezérei továbbra sem fognak adózni, de a pályázati pénzeket és a támogatásokat továbbra is ők nyerik. Elkezdődik megint a megszorítás, amelyből szeretett pártunk és kormányunk természetesen megint ki fogja vonni magát! Szocialista munkamegosztás: ők lopnak, mi fizetünk!
Becslések szerint évente 1000 milliárd forint adó nem folyik be az államkasszába. Az egykulcsos adó miatt kieső állami bevétel 450 milliárd forint. A jól járók a hatalom és holdudvara, valamint a magas jövedelműek. Normális országban az alacsonyabb jövedelműeket szokták segíteni, nálunk ez a lehetőség a gazdagokat illeti meg! A maffiatevékenység, a feketegazdaság 550 milliárd forint körüli adóbevétel kiesést okoz. A kormány nem tesz ellene szinte semmit, és azért sem, hogy a külföldön fialtatott pénzek (250 milliárd dollár körül) végre hazakerüljenek. Az a pénz a magyar társadalom pénze, nagy része a nemzeti vagyon "magánosításából" származik.
A közmédia rettenetes milliárdokat emészt fel, és ugyanúgy hazudik, mint az 1956-os forradalmat megelőző években! A figyelemelterelés egyelőre működik, de hogy meddig, azt nem lehet tudni. Az Európai Parlamentben 10 év alatt nem ért el szinte semmit a Fidesz-különítmény, de megint rájuk kell szavazni - legalábbis Orbán Viktor szerint. A magyar termőföld egyértelműen a Fidesz miatt került végveszélybe! Nem helyezte azt sem alkotmányos védelem alá, de nem védte le a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat sem. Neki csak az egykulcsos adó volt a fontos...
Akinek még beveszi a gyomra a sok megszorítást, a hazugságot, a megaláztatást, az szavazzon a Fideszre. Aki azt szeretné, hogy Tabajdi Csaba helyett Szalai kapitány billegjen a brüsszeli folyosókon, az meg a szocikra.
A gyenge forinttal nagyon rosszul jártak a devizahitelesek. Jól járhat a turisztikai szektor, mert olcsóbbá válhatnak az éttermek, hotelek a külföldi turisták számára. A kis- és középvállalkozások már inkább elszenvedői ennek. Egy cégvezető szerint a társaságok nem vesznek majd fel új munkatársakat, tovább romló esetben elbocsátanak. Tovább nőhet a feketegazdaság és a fekete foglalkoztatás. A vállalkozások ilyen bizonytalan helyzetben nem tudnak előre tervezni.
Eddig 600 ezer honfitársunk hagyta el az országot munkahely hiányában. Ha van is munkahely, nagyon keveset fizetnek. Nettó 60-80 ezer forintos jövedelemmel ma már nem lehet kezdeni semmit. Főleg amióta uniós tagok vagyunk, az olcsó és jó munkaerő miatt megszálltak bennünket a multik, akiknek minden kedvezményt megad pártunk és kormányunk. Akikről megfeledkezik, azok a magyar emberek, vagyis az eltartói és a választói!

Kevés embert rövid ideig meg lehet téveszteni, de sok embert hosszú ideig, az már lehet, hogy nehezebb lesz. Ezért aztán egyre több lesz a szóvivő, a birkák figyelmét elterelő juhász.
Békéscsaba, 2014. május 20.Anton
Emlékeztető: "Az a miniszterelnök, akinek kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni, és le kell mondania!" (Orbán Viktor 2008 áprilisában a parlamentben) sokkaljobb.hu


A közmédia összevissza hazudik, megy a kormányzat részéről a kettős beszéd! Vajon ma délután szóba kerül-e végre, hogy soha nem volt még ilyen magas az államadósság? A Fidesz négy év alatt rávert cirka öt százalékot úgy, hogy eltűnt a 3000 milliárdos magán-nyugdíjpénztári vagyon és odalett a megszorításokkal elvont 4000 milliárd forint is!
Ennyi semmirekellő, semmihez nem értő fehér gallérost nem képes már eltartani a jövedelemhez alig jutó magyar társadalom! A romákkal is kezdeni kell valamit, mert a közrend és közbiztonság teljesen hiányzik, és a temérdek zsidó kárpótlást, kártérítést is fizetni kell, még mindig nem tudni, hány ezer évig?
Olajos Pintér Sándor belügyminiszter marad... (F.I.)
****************************************************************

"DEVIZA"-"HITEL" - MÁR EGYEZKEDNÉNEK A BANKOK


május 26, 2014 civilkontroll.com
Visszaállították a 4,5 százalék alatti kamatot. Meglepő fejleményt tudatott az egyik devizahitelesekkel foglalkozó ügyvéd: az egyik jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező bank maga javasolta az elszámolást ügyfelével. Az "önként" visszavont egyoldalú kamatemelés az eredetileg 14,5 millió forintos hitelnél a felmondás időpontjáig 380 ezer forint elengedését jelentené. Az ügynek azonban ezzel nincs vége.
Egyre több olyan jogerősen az adós javára eldőlt perről kaptunk értesítést, amelyekben a vesztes bank nem fordul felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához. Ezekben az ítéletekben a bíróság csak annyit mondott ki, hogy a szerződés (esetenként annak egyetlen pontja) semmis. Ilyenkor pedig - a Kúria korábbi állásfoglalására, de az Európai Bíróság döntésére is tekintettel - még egy fontos mozzanat hátra van. A banknak és az adósnak el kell valahogy számolnia egymással. Az egyik nagy (de nem a legnagyobb) lakossági hitelintézet most maga próbál a döntések szellemében eljárni.
Úgy tűnik, gyorsulnak a folyamatok, szinte minden napra jut valamilyen devizahiteleseket érintő fejlemény. Nemrég a jegybanki elképzelésekről írtunk, most viszont érdemes figyelni arra, hogy Léhmann György siófoki ügyvéd (képünkön) által képviselt adós a banktól kapott egy elszámolási javaslatot. Mint írják, ennek célja, hogy a semmisségi okot kiküszöböljék, olyan helyezet teremtve, mintha "az ügylet során nem történt volna a szerződésben rögzítetten túl kamatemelés". Az adósnak így visszaállították az eredeti, 4,5 százalék alatti hitelkamatot.
A 2006 nyarán felvett 14,5 millió forintnyi frankhitel után a részletes kimutatás szerint az adós mintegy négymillió forintot már megfizetett (valójában ennél kevesebbet, hiszen a svájci frankban szerepeltetett összeget a mostani árfolyammal számoltuk át), de azután beszüntette a törlesztést. A bank 2010 augusztusában fel is mondta a szerződést. (Nyilvánvaló - bár erről nem szólnak az iratok, hogy végrehajtási szakaszban levő ügyről van szó.) A felmondás időpontjában a bank szerint az adósnak körülbelül hárommillió forintnyi hátraléka volt, ami a kamatemelés visszavonásával 380 ezer forinttal csökkent.
Csak a felmondás időpontjáig terjed az elszámolás
Az elszámolást a bank addig az időpontig készítette el, amíg "az ügylet közjegyzői felmondásával a teljes tartozás" esedékessé nem vált. A minden részletet, közte az adós nevét, címét, a hitelszámot tartalmazó levélből (amelyet mi a bank- és az adós megillető titokra tekintettel nem írtunk le) az nem derül ki, hogy ha az ügyfél elfogadja az elszámolást, akkor összesen pontosan mekkora tartozás behajtása válik esedékessé. A folyósított 83,6 ezer svájci frankkal szemben még a kamatemeléseket is tartalmazó esedékes összegként a bank 29,2 ezer frankot tüntet fel (ebből jön le 11,5 ezer a kamatemelések miatt). A bank azzal indokolta az általa alkalmazott metódust, hogy a felmondást követően kamatemelésekről már nem lehet beszélni. A hitel egyébként az eredeti szerződés szerint 2024 nyarán járt volna le.
A közzétett banki levélben tehát látunk bizonytalanságokat, de Léhmann György egészen világossá tette álláspontját. Mint írja, azt nem vitatja, hogy a tőketartozást a bank az adóstól követelje, de úgy véli: a kamatból vagy kezelési költségből egy forintot sem áll módjában teljesíthetetlenség okából követelni. Szerinte egyébként nincs az a kormány egy demokratikus jogállamban, amelyik a pereiben érvényesített, egyoldalú szerződésmódosítási feltétel érvénytelenségét megállapító jogerős ítélet után bármiféle jogszabályalkotással teljesíthetővé tudja tenni a bankok által diktált kölcsönszerződést.
    A siófoki ügyvéd abban bízik, hogy a devizában nyilvántartott kölcsönszerződések miatti ügyek már az egyezségkötés közelébe kerülhetnek. Bencze Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a portfolio.hu hitelezési konferenciáján arról is beszélt, hogy ha a perek nyomán megindul a szerződések revideálása, akkor a kormányzatnak esetleg nem is kell gazdaságilag beavatkoznia az ügyekbe. Azt is hangsúlyozta azonban, hogy a bankok nagyon heterogén szerződésformákkal dolgoztak. Nem feltétlenül minden szerződésre igaz tehát, amit az egyiknél megállapít a bíróság."- AzEnPenzem.hu
****************************************************************

A leleplezett összeesküvés – 2.


2010.11.02 jobbik.hu
Folytatjuk előző számunkban elkezdett sorozatunkat, amellyel lerántjuk a leplet a világ legnagyobb összeesküvéséről, s különösképpen annak magyarországi vonatkozásairól és jövőbeni terveiről.
Megdöbbentő dolgokat fognak olvasni, ám minden egyes állítást leellenőriztünk, és azokat bizonyítékokkal támasztjuk alá. Nem az íróasztal mögül szövünk légből kapott elméleteket, nem rágalmazunk senkit és semmit, hanem szívós munkával tárjuk fel azt a pénzügyi, gazdasági, szellemi és metafizikai eszközöket is használó titkos összefonódást, amely több száz éves aknamunka után mára a világ urává tett egy szűk kört. Soha nem volt ennél időszerűbb ez a leleplezés, mert hazánk éppen napjainkban veszíti el a maradék szuverenitását is azzal, hogy a magyar Országgyűlés Európában elsőként ratifikálta az úgynevezett Lisszaboni Szerződést, amely lényegében a már egyszer zátonyra futott új EU-alkotmány, amely az országok függetlenségének teljes eltörlésével létrehozza, pontosabban befejezi a régi szabadkőműves álmot: az Európai Egyesült Államokat!
Hazánk függetlenségének elveszítését úgy szavazta meg Európában elsőként és egyedülállóan szolgai módon a kormányoldal és ellenzék együtt (tisztelet a néhány kivételnek), hogy a képviselők el sem olvashatták a több száz oldalas szerződést, s annak még a magyar fordítása sem állt a rendelkezésükre. A politikai "elitünk" ennél mélyebbre már nem süllyedhet. A fősodrú média pedig hallgat. Tényfeltáró sorozatunk mostani részében azt bizonyítjuk be, hogy mindez nem véletlen, hiszen a gondolkodásunkat, a szellemi és politikai életet, a gazdaságot és a médiát ugyanazok a körök irányítják.
Ők határozzák meg a gondolkodásunkat, a közéletet
Előző számunkban bemutattuk a szabadkőművességet és a hozzá kapcsolódó egyéb titkos társaságokat, amelyek több száz éve végzik felforgató tevékenységüket a régi rend ellen. A Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy formálisan 1989. december 27-én alakult újjá az Intercontinental (ma Marriott) szállóban, több száz külföldi szabadkőműves páholy képviselőinek a jelenlétében. Ennek előzményeként 1989 nyarán Budán, a Zichy-kastélyban alakult meg hivatalosan (ekkor még egyesületi formában) a magyar szabadkőművesség. Szabadkőműves szempontból egyébként nem is lehet megszüntetni a páholyok működését, csupán ideiglenesen felfüggeszteni. Ez így történt Magyarországon is, ahol a kommunista rendszer alatt nem formálisan, de tovább működött a szabadkőművesség, amelyet - többek között - Párizsból irányítottak. Az úgynevezett rendszerváltozást követően ismét nem kellett titkolózniuk: a János-rendi Szimbolikus Nagypáholy keretében előbb négy, majd öt páholy létesült a fővárosban, egy pedig Szegeden. Ezzel párhuzamosan újjáalakult a Magyarországi Nagyoriens is.
E kettősség korábban is létezett: az angolszász orientációjú, a Világegyetem Nagy Építőmesterében hívő János-rend és a francia, vagy latin orientációjú, teljesen ateista, materialista Nagyoriens párhuzamosan kezdte honi működését, hogy azután 1886-ban egyesüljenek a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy keretében. A kétségtelenül sokkal rombolóbb és veszélyesebb ún. francia irányzat és az angolszász orientációjú János-rendiek között nincs mindig teljes egyetértés. Ezért nem tudták például még visszaszerezni a korábban államosított szabadkőműves székházat, amely Budapesten, a Podmaniczky utca 43. szám alatt található.
A páholyházat a kommün alatt konfiskálták, majd 1919 után a MOVE sajátította ki magának, s mivel a Horthy-korszak alatt betiltották a szabadkőművességet, nem is tudták visszaszerezni azt. Végül 1950-ben ismét államosították az épületet, majd a Belügyminisztérium (BM) kezelésébe került. A Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy a betiltott előd minden tekintetben legitim jogutódjának tartja magát, így vélekedése szerint indokolt lenne, ha visszakapná a páholyházat. Az épület körül azonban korántsem tiszták a viszonyok: a tulajdonosi láncban a BM után előbb a Postabank következett, amely később eladta az épületet egy izraeli befektetőnek, ám a Szimbolikus Nagypáholy nem akarja a saját tulajdonának tekintett páholyházat pénzért visszavásárolni - közben egyre romlik az épület állaga.
A jogi ellenérvek (melyek szerint a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy nem egyedüli jogutódja korábban feloszlatott elődjének) esetleg kivédhetők lettek volna, ha a két (az angolszász és a francia orientációjú) nagypáholy közös jogutódként jelentkezik az épületért, de az együttműködés végül nem jött létre. Így maradt az belső civakodás, ráadásul az izraeli befektető sem éppen jó ellenfele a szabadkőműveseknek, ezért egyelőre parkolópályán van az ügy. A XIX. századtól datálható kettészakadásra visszavezethető belviszálynak más látható jelei is vannak.
Márton László, a párizsi Martinovics-páholy vezetője, akiről már a múltkori számunkban is írtunk, 2006 nyarán egészen példátlan módon a nyilvánosság előtt esett neki szabadkőműves testvérének, Jászberényi Józsefnek, mert az A magyarországi szabadkőművesség története című könyvében fel merte lebbenteni a fátylat a szabadkőművesség néhány titkáról. Az ún. francia orientációjú szabadkőműves vezető, Márton László azt vetette az angolszász orientációjú szabadkőműves, Jászberényi József szemére, hogy - mint nyilvános vitairatában írja - "eddig a szabadkőművesekkel kapcsolatos rossz ízű, rágalmakat terjesztő mítoszok kiötlése és terjesztése kizárólag a mozgalom ellenfeleinek privilégiuma volt.
Úgy látszik, ma már ott tartunk, hogy némelyek a közösségen belül is szükségesnek tartják az efféle mítoszok gyártását." Nahát, nahát, ezek szerint néhány beavatott oda jutott, hogy kiteregeti a szabadkőművesség valódi céljait, amelyeket nekünk kívülállóknak csak szívós nyomozómunkával sikerül felderítenünk? Nem véletlen, hogy ez nem tetszik annak a Márton Lászlónak, aki az ún. francia-latin irányzathoz tartozva a leginkább romboló, nemzetellenes csoportot képviseli. A közgondolkodást ugyanis kizárólag ők határozhatják meg.
Az egyik szabadkőműves hátterű szervezet, a Márton László által vezetett Bibó István Közéleti Társaság névsorát végigolvasva képet kaphatunk arról, hogy miért futtatja a médiamonopólium a következő személyeket. Nem véletlen, hogy a szabadkőműves Bibó István nevét viselő közéleti társaság létrehozását a többek között a Fidesz alapítóit Oxfordban kiképző Soros Alapítvány és a Friedrich Naumann Alapítvány, valamint az MSZP-s Baja Ferenc által gründolt Táncsics Mihány Alapítvány támogatta, amely a napokban Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetést jelentett be, majd a "túlzott érdeklődésre" (sic!) hivatkozva lefújta az akciót. Nos, vizsgáljuk meg a szabadkőművesek által létrehozott szervezet alapítóinak névsorát:
Aszalós János, Bartha Ferenc, Ifj. Bibó István, Boór János (München), Boros István,
Borbándi Gyula (München), Cs. Gyimesi Éva (Kolozsvár), Csepeli György, Dessewffy Tibor, Farkasházy Tivadar, Fejtő Ferenc (Párizs), Földes Anna, Furmann Imre, Gombár Csaba, Gölöncsér József, Göncz Árpád, Görgey Gábor, Hankiss Elemér, Hegedűs B. András, Heller Ágnes, Horányi Özséb, Kántor Lajos (Kolozsvár), Kende Péter, Kenessei István, Kéri László, Kukorelli István, Lengyel László, Litván György, Magyar György, Medgyessy Péter, Márton László, Messmann István, Mihályi Gábor, Molnár József (München), Pados László, Petőcz András, Petschnig Mária Zita, Pomogáts Béla, Szabó Iván, Torma Kálmán, Tormássy Zsuzsanna, Vásárhelyi Miklós, Veér András, Vermes Géza (Oxford).
Ugye, sok az ismerős név? És azt is tudjuk, hogy nem éppen a nemzeti oldalon helyezkednek el ezek a közéleti személyek, sőt a legvéresebb szájú liberálisok és szocialisták. De nézzük tovább a szabadkőműves társaság (műsor)vezetőit. Ők a következők: a társaság első embere a már cikksorozatunkban bemutatott szabadkőműves páholyvezető Márton László, valamint Kende Péter, Heller Ágnes, Litván György. Megnyitót és köszöntőt Göncz Árpád (SZDSZ) volt köztársasági elnök és Vitányi Iván (MSZP) mondanak. Az előadók között nem kisebb személyeket találunk, mint a szintén véres szájú Ferge Zsuzsa, az SZDSZ-es Fodor Gábor, a gyűlölködő Furmann Imre, a rasszista, cionista zsidó szabadkőműves társaság, a B'nai B'rith által pénzelt Gerő András "történész", a vadliberális Gönczöl Katalin, a mindent megmagyarázó Hankiss Elemér, Horváth Aladár uszító cigányvezető, Lengyel László, Debreceni József és Kéri László futtatott politológusok. A szabadkőműves páholyvezető által irányított társaság legkedvesebb előadói közé tartoznak az MSZP-SZDSZ kormány tagjai, így többek között Gyurcsány Ferenc, aki a miniszterelnökök hosszú sorában foglalja el a legmélyebb helyet, valamint Bozóki András, aki a magyar történelem kultuszminiszterei között képviseli a legalsó bugyrot.
Apropó Bozóki András! Az anarchista nézeteket valló és hirdető, szélsőségesen liberális-baloldali Bozóki olyan szoros kapcsolatokat ápol a szabadkőművesekkel, hogy - bár a Bibó István Közéleti Társaságban való fölbukkanása is bőven elég bizonyíték szabadkőműves voltára - joggal feltételezhetjük, hogy ő is közéjük tartozik. Mivel írásunk ezen szakaszában azt kívánjuk bizonyítani, hogy a közéletünket, történelemoktatásunkat és szellemi életünket ezen titkos társaságok határozzák meg, álljunk meg egy pillanatra Gyurcsány Ferenc első kultuszminisztere, közeli jóbarátja és főtanácsadójának neve mellett.
A szélsőségesen nemzet és egyházellenes Bozóki annak idején a Fideszben indult, és Orbán Viktorékhoz hasonlóan Soros ösztöndíjjal kezdte és a párt alakulásánál is ott bábáskodott. Ennyit a pártok egy gyökerűségéről. Ő alapította annak idején a Magyar Narancs nevű szélsőségesen liberális hetilapot. A zsidó szabadkőműves szervezet, a B'nai B'rith magyarországi képviseletének támogatásáért lobbizó Hiller István a következőket nyilatkozta, amikor átadta helyét az új kultuszminiszternek, Bozóki Andrásnak, akit - mint jóbarátja -ugyancsak támogatásáról biztosított: "Azt kértük tőle, ne csak a kormány egy szakminisztere legyen, hanem egy szellemiség megjelenítője, szociáldemokraták és szabad demokraták koalíciójának megjelenítője egy progresszív egy haladó modern Magyarország kultúrájának megjelenítője."
Hú, de ismerősek ezek a szavak: progresszív, haladó, modern... Szabadkőműves szavak ezek.
Amennyiben a fenn említettek nem lettek volna elégségesek Gyurcsány Ferenc tanácsadójának és egyik legjobb barátjának szabadkőműves kötődésének bizonyítására, akkor megemlítjük, hogy Bozóki András bensőséges kapcsolatot ápol Pók Attilával, a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy egyik alapítójával. Pók Attila pedig az a személy, aki ahhoz a körhöz tartozik, akik meghatározták a magyarországi lakosság közgondolkodását, elsősorban történelemszemléletét. Nekik köszönhető, hogy napjainkig azt tanulják a gyerekek az iskolában, hogy a magyarok a honfoglalás előtt lényegében ősközösségi szinten éltek, halásztak, vadásztak, bogyókat gyűjtögettek. Aztán egyszer csak hirtelen Európa legerősebb birodalmát, királyságát hozták létre. Ezen a nyilvánvaló (és az összes többi történelmi hazugságon) ellentmondáson mindenestre könnyen átugrik ez a társaság. Ők alkotják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) vezetését, az ő jóváhagyásuk nélkül még egy tankönyv sem jelenhet meg.
A szabadkőműves Pók Attila az MTA Történettudományi Intézetének igazgatóhelyettese, míg az igazgatói székben barátja és "testvére", Glatz Ferenc ül, akit néhány éve az MSZP szeretett volna a köztársasági elnöki székbe ültetni. Emlékezhetünk az általa szerkesztett A magyarok krónikája című lexikonra, amely tele van történelemhamisítással, a magyarok "gaztetteivel" és a zsidóság túlmisztifikálásával. Ezért tanuljuk mindannyian azt már az iskolapadban, aztán a könyveken, a médián, a filmeken keresztül, hogy a szabadkőműves felvilágosodás kora előtt "sötét középkor" volt. Ők ültették be a fülünkbe azt is, hogy a felvilágosodás előtt "buta módon" azt hitték az emberek, hogy a Föld lapos, holott akkor szférákról beszéltek, s úgy gondolták, hogy a világ egymásra boruló gömbökből, szférákból áll. Ezt a "középkori butaságot" egyébként semmi és senki nem tudta megcáfolni mind a mai napig. A szabadkőművesek azonban folyamatosan hamisítják a történelmet, hogy még véletlenül se kívánjuk az ősi rendet. A világtörténelmet ugyanúgy átírták, mint népünk, nemzetünk múltját. Virtuális valóságban élünk.
Ők irányítják a gazdaságot is
Tényekkel bizonyítjuk be, hogy jelenleg a világot egy szűk réteg irányítja, amely nem csupán a politikai rendszereinket, kormányainkat határozza meg, de befolyással bír a gondolkodásunkra, kezében tartva a történelemoktatást, a művészeteket, a divatot, de még az étkezésünket és a szokásainkat is. Alig lehet kivonni magunkat a hatásuk alól. Demokráciát hirdetnek, miközben a jelenlegi demokrácia valójában a pénzhatalom diktatúráját jelenti. A világ különböző országaiban bejegyzett rengeteg cégnév mögé bújva, tulajdonképpen ugyanaz a szűk érdekkör és ugyanazok a személyek irányítják a világ politikai-gazdasági életét. Hogyan, miként és kik ezek a személyek, érdekkörök? Erre adunk most választ.
A világ vezető 2000 cégét megvizsgálva rádöbbenhetünk, hogy az igazgatótanácsi tagok között rengeteg az átfedés, és szinte valamennyi multinacionális vállalat között találunk kapcsolódási pontokat, ha a cégvezetők névsorát alaposan átböngésszük (lásd táblázatunkat, ábránkat). Napokig vizsgáltam több száz cég igazgatóságának névsorait, s határozottan kijelenthetem, hogy a világ néhány ezer legerősebb multinacionális, nagyrészt amerikai székhelyű cégét (főleg bankok, befektetői alapok, olajcégek stb.) gyakorlatilag ugyanaz a kör irányítja, ezek a mamutcégek pedig a világ gazdasági életének több mint a felét tartják a kezükben. Állításom részletes bizonyítására egy lap terjedelmi okokból nem megfelelő, ám a leírtakról bárki meggyőződhet, állításaimat leellenőrizheti a következő internetes oldalon:http://www.theyrule.net/2004/tr2.php. Itt a vezető amerikai világcégek igazgatósági tanácsainak névsorait böngészheti bárki, és Ön is megtalálhatja a kapcsolódási pontokat. Az oldalt egyébként rendszeresen átköltöztetik egy másik szerverre, mert a hatalom nem szereti, ha leleplezik, ezért időnként eltávolítják a világhálóról.
Arról, hogy kik alkotják azt a szűk kört, amely az igazgatótanácsok mögött állnak, s hogy miként működik ez az elképzelhetetlen vagyon fölött rendelkező globális pénzügyi-gazdasági hatalom, a téma egyik legnevesebb szakértőjét, lapunk főmunkatársát, dr. Drábik Jánost kérdeztük:
- A több évszázadot átívelő és méreteiben globális és az egész világot átfogó, nagy stratégiai célokat követő, tehát világméretű összeesküvés - ami szintén létezik -, annak az alanyai többen vannak és olyanok, ahol az egyik ember a másik generációnak adja tovább a stafétabotot. Mindig meg kell nézni, hogy melyek azok a struktúrák, amelyek rejtve vannak, és sok ilyen struktúra van. A mai világban is több olyan struktúra működik, amely történelmet átívelő. Ha csak egy ilyen célt választok ki, ilyen a világállam megteremtése, az egy központból irányított világrendszer létrehozása, vagy az új világrend létrehozása. Ezt például, felvállalták a szabadkőművesek és a szabadkőműves különböző irányzatoknak a struktúrái, amelyekben mindig egyik nemzedék a másiknak adja a stafétát. Igenis meg vannak azok az alanyok, amelyek viszik tovább évszázadokon átívelve ezt a stratégiát.
A szabadkőművességet példaként említettem, mert a szabadkőművesség ugyan ebben a hálózatrendszerben benne van, de ma már nem a legfontosabb szerepet tölti be. Sokkal fontosabb szerepet töltenek be a különböző pénzügyi struktúrák, a pénzügyi struktúrákat kiszolgáló, olyan privát társulások, különböző szervezetek, nevezetesen a New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, és ennek a megfelelő intézménye Londonban, a Royal Institute of National Health, mert ez lényegében egy intézmény, csak az Atlanti-óceán miatt válik ketté, de ez már világhálózatot működtet. Budapesten is megvannak ennek az elágazásai, megnevezek egy ilyen elágazást a Hungarian Atlantic Council (Magyar Atlanti Tanács), amelyben például az összes politikai párt felső vezetői benne vannak, és békésen el vannak egymással.
- A Magyar Atlanti Tanács. Pontosan mi ez, hiszen ennek Orbán Viktortól kezdve, az MSZP-s politikusokon át, Baló György újságíró is a tagja?
- A Magyar Atlanti Tanács ennek a központi pénzhatalomnak az elágazásai közé tartozik. Először is tudni kell, hogy ennek a pénzhatalomnak a magját egy dúsgazdag bankár dinasztiából álló csoport képzi. Azért van nagy hatalma ennek a bankár dinasztiából álló csoportnak, mert nem több mint húszezer ember a tagja. Az a vagyon, amivel rendelkeznek, magánvagyon, de nincs szétosztva, hanem különböző családi alapítványokba, holdingokba, egyéb alapítványokban - kb. harmincezer alapítványba -, különböző befektetési alapokba és egyáltalán a nemzetközi pénzpiac különböző szereplőinek a vagyoni állagába, és természetesen az ötszáz multinacionális világcégbe van fektetve. Ennek a csoportnak a nyilvántartott vagyona háromszáz trillió dollár.
Ezt az összeget természetesen nem én találtam ki, hanem matematikus-közgazdász szakértők, különböző országokban működő és különböző módszerekkel számoló szakmai csoportok becsülték meg. Ez egy rendkívül nagy hatalmat jelent, mert itt ugye angol számokról van szó, ami azt jelenti, hogy egy trillió ezermilliárdot jelent. Háromszáz trillió dollár, az egy rettenetesen nagy vagyon.Ez úgy oszlik meg, hogy a Rothschild dinasztia egybe tartott vagyona száztrillió dollár. A második leggazdagabb család, ahol vagyon egyben van tartva, az a Rockefeller dinasztia, az ő vagyonuk tizenegy trillió dollár. Ez csak a törzs vagyon. Ők a tulajdonosai ötszáz világcégnek. Tulajdonképpen a világcégek részvény tulajdonosai,igaz mások is vannak, de a döntő részvény csomag náluk van. Létrehozták a nemzetközi pénzvilágnak a globális részvény vagyonát.
- Konkrétan milyen alapítványok, holdingok ezek, mivel foglalkoznak, mert nyilvánvalóan egy Hatvannégy Vármegye Alapítvány az nem ilyen.
- Természetes, hogy nem. Ezek a családi alapítványok nagy vállalatokat, és földbirtokokat, kereskedelmi vállalatokat, transzport (szállítmányozási) vállalatokat működtet. Ők a nagy földbirtokosok Brazíliában, Argentínában, övék a dél-afrikai gyémánt bányák, mit soroljak még, a chilei réz is az övék. Az Egyesült Államoknak a mezőgazdasága, a hadi ipara (rakétaiparostól, a repülőgépgyártáson át, az összes fegyvernemig, tengeralattjárókig, az űrkutatásig) egy szóval minden az ő kezükben van, ők a tulajdonosok. Ezek az alapítványok, holdingok irányítják a pénzvilágot. Nem csak a tőzsdéről van szó, hanem a központi bankokról is. Ugyanis a központi bankoknak az intézménye biztosítja azt, hogy ez a szűk embercsoport a levegőből is korlátlan mennyiségű pénzt tud előállítani, amikor neki arra szüksége van. Mivel ezt a saját maga monopóliumává sikerült tenni, ezért olyan helyzetbe hozta magát, hogy ő mindig rendelkezik kellő tőkével ahhoz, hogy a termelő vagyont felvásárolja. A termelő vagyonnak a felvásárlására ENSZ adatot mondok. 2000-ben tette közzé a Tokióban működő egyik ENSZ Tudományos Intézet, amelynek az egyik fiókintézete Finnországban van. Közzé tették a következő adatot, hogy annyira előrehaladott már ennek a pénz oligarchiának a vagyon koncentrációja és centralizációja, hogy a világ pénz megoszlása 2000-ben így nézett ki: ha a hat és fél milliárd embert tíz főre redukálom, és az összes vagyont száz dollárra, akkor egy emberé kilencvenkilenc dollár, és kilenc emberé az egy dollár.
Ma már még rosszabb a helyzet. Mi következik ebből? Ez a pénzimpérium hatalma, ráadásul ez rejtőzködő.
Ugyanis, ha megkérdezi valaki, hogy hol van, azt mondom, hogy sehol és mindenütt.
Úgy létezik, mintha veszek egy pohár vizet és belerakok egy pohár sót. A kanál só eltűnik, csak a vizet látom, de a só a meghatározó elem abba a pohár vízbe. Vagyis a látható államok rendszerében a pénzügyi struktúrákban van elrejtőzködve ez a pénz impérium. A pénzügyi struktúrákon keresztül ellenőrzi ezeknek az államoknak a monetáris rendszerét, bank rendszerét, és azon keresztül ellenőrzi a termelők gazdaságát. Ezen keresztül ellenőrzi az egész társadalmat, és kezében tartja a megvásárolt politikai vezető réteget. A politikai vezető rétegnek pont a rejtőzködés érdekében el kell játszani a demokrácia színdarabjátékát. Erre azért van szükség, mert a demokrácia, az a kulissza, ami mögé a pénzuralmi rendszernek, amely lényegében diktatórikus rendszer, elrejtőzködhet. A pénz impérium tehát a saját biztonsága érdekében rejtőzködik. Azért minősítettem diktatórikusnak, mert úgy működteti az egész világ pénzügyi rendszerét, és gazdasági rendszerét, mint ahogyan a nagy globális korporáció működik. A korporáció, vagyis a multinacionális nagyvállalat az nem demokratikus elvek alapján működik, mert ott vannak egy részről a tulajdonosok, akkor vannak tulajdonosok érdekeit érvényesítő igazgatók és vannak a menedzserek, akik a tényleges irányítást és a termelést végzik. Na most, ez az egész rendszer szigorúan hierarchikus, keményen diktatórikus alá-fölé rendeltségek vannak, és azon kívül egy dimenziós. Semmi más nem számít, csak az, hogy a tulajdonosok, tehát a legfelső szint profit érdekei érvényesüljenek. Tehát ez egy-egy dimenziós, diktatórikus pénzuralmi rendszer. Ezt így nem lehet világosságra hozni, mert akkor az emberek fellázadnának. Ezért ezt az egész diktatúrát befedik a demokrácia kulisszáival. A demokrácia látszata pedig megköveteli demokratikus formák, például választások tartását. Ezért a teljesen megvásárolt és függő vezető politikai réteget általában igyekeznek A és B csapatra felosztani, és ezekkel lejátsszák a demokratikus választási cirkuszt, azért, hogy az emberek fejében az legyen,hogy a saját érdekük érvényesült. Holott arról van szó, hogy A csapatnak és B csapatnak a vezetőit átvilágítják. Bárkit is választ a lakosság, az tulajdonképpen az ő emberük lesz. Magyarország esetében ez egy szociálliberális változat és egy nemzetire festett, de tartalmilag ugyanaz a program. Na most a lakosságot, hogy kézben lehessen tartani, megszerezték a vélemény hatalom dominanciáját is. Olyan értelemben, hogy egy részt tulajdonosai a tömegtájékoztatási intézményeknek, más részt, olyan embereket képeznek ki, akik az ő kívánalmaik és értékrendjük szerint tálalják az eseményeket. Az embereket is tudják ezáltal irányítani, mert az elektronikus korszakban a tévé és a rádió az meghatározó.
Visszatérve ez a pénz impérium, amely Amerikát is úgy használja, mint az izomzatát, ez véglegesíteni akarja az egy központból irányított hatalmát, kvázi globálisunió létrehozásával. Ez tulajdonképpen már működik, ennek meg van már a fővárosa, amely el van dugva. Úgy hívják, hogy City of London. Egy átlag ember City of London alatt a hétmilliós világvárost gondolja, igen ezt is hívják annak, de ennek van egy kerülete, amely külön állam. Külön állam, külön államfővel, rendőrséggel, itt működnek nem csak Nagy-Britannia, de az egész pénzvilág legfontosabb stratégiai irányító intézményei, amelyhez oda tartozik a Bank of England, szorosan együttműködve az amerikai Federal Systemmel, amelynek a Rothschild család a tulajdonosa. Federal System mintegy ötszáz millió dollárt tesz be ennek a családnak a jövedelmébe, amelyből mindig a mindenkori családfő - mert a családi végrendeletek és a családi megállapodások úgy működnek, mint a pénz impérium alkotmánya -, tehát a mindenkori család uralkodója osztja szét a hozamot, nem a vagyont. A több ezer Rothschild családtag csak jövedelmet kap, és az is pontosan meg van határozva, hogy milyen családtagnak, milyen rokoni foknak mennyi jár. A nőknek mindig kevesebb jár.
A többinél is ez hasonlóan van, ezért nevetséges azt mondani, hogy a világ leggazdagabbja Bill Gates, mert az ő egyéni vagyona ötven-hatvan-hetven millió dollár, de mi ez ahhoz képest, hogy szakértők szerint a Rothschild dinasztia egyben tartott vagyona viszont száz trillió! Egy trillió ezermilliárd. Akkor ki a leggazdagabb a világon? Egy Rothschild családtag egyénileg nem gazdagabb, mint egy Bill Gates, mert neki három-négy milliárdja van, mert ez a száztrilliónak az éves hozamából a ráeső részesedés vagy a Rockefellerek tizenegy trilliójából a rá eső részesedés. Akkor ki a gazdagabb? Az egyéni vagyon érdekében az előbb megjelölt személyek, de tudni kell, hogy ez magán vagyon. A magán vagyon azonban egyéni érdeket szolgál, vagyis az egyéni önző meggazdagodásának a célját szolgálja.
- Mi a helyzet Magyarországon?
- Ez a pénz impérium működteti a különböző intézményeit, az egész bank rendszernek részben a tulajdonosa, részben az irányítója. Az általa ide küldött rezidensek és az ő bizalmi embereik ülnek a politikai vezetői tisztségekben. Ezért nem számít, hogy Gyurcsánynak milyen a helyzete a pártban, nem számít, amíg a pénz és korporációs oligarchia megbízik benne, addig ő marad a miniszterelnök. Tudomásul kell venni, hogy ott van a hatalom centruma, ahol vagyon van.
A magyar néptől azzal a trükkel vette el a vagyont e nemzetközi pénz és korporációs oligarchizmus, hogy megszerezték az egész pénzrendszernek, beleértve a Nemzeti Banknak a teljes felügyeletét, amely ma is hivatalosan száz százalékban a magyar állam tulajdonában van, de olyan törvényeket fogadtattak el a magyar állammal, hogy a Magyar Állam a saját tulajdonának semmilyen dolgába nem szólhat bele.
A magyarországi politikai elit eladta hazánk szuverenitását
A jelenlegi magyarországi kormány pedig a világon egyedülállóan undorító módon igyekszik kiszolgálni ezt a globális hatalmat. Gyurcsány Ferencnek sikerült a lisszaboni EU csúcstalálkozón tett szolgai ígéretét megtartania: a népszavazásokon elbukott európai alkotmány helyébe antidemokratikus módon lépő reformszerződést elsőként a magyar parlament ratifikálta - írja a Jobbik a közleményében. És valóban. Erről a következőket olvashatjuk a Nemzetközi információs és politikai kutatók baráti körének nyilatkozatában:
"A Lisszaboni Reformszerződés valójában egyenlő az elutasított EU Alkotmánnyal, mert bár a Reformszerződés nem állapít meg egy közös himnuszt és zászlót a nemzeti himnuszok és zászlók helyett, és nem cseréli fel a nemzeti állampolgárságokat az európaival, a Lisszaboni Reformszerződés az EU Alkotmány minden lényegi elemét tartalmazza. Ezt a Szerződést, ami akár az EU Alkotmány, lényegében létrehozza az Európai Egyesült Államokat, az egyes nemzetek kormányai saját népeik háta mögött írtak alá - a mi hátunk mögött is - anélkül, hogy tudomásunkra hozták volna, hogy mi is a szerződés lényege. Gyurcsány eddigi reformjai is ebből a központi EU reform-forrásból, a lisszaboni reformok elveiből erednek. Ugyanaz az elv, ami ma készül tönkretenni Magyarországot, készül tönkre tenni egész Európát is, miután az feladta függetlenségét a Lisszaboni szerződés értelmében. Ezután Hazánknak - és a többi tagállamnak- sem lesz joga dönteni olyan kérdésekben, mint saját külpolitika, társadalombiztosítás, egészségbiztosítás, energiaárak, költségvetés, adók, stb. A jelenlegi koalíció a lisszaboni szerződés előzetes kísérleteként próbálja keresztülverekedni Hazánkban az embertelen EÜ és TB reformot is. A Lisszaboni szerződésben foglalt demokrácia és emberi jogok biztosítása egyáltalán nem garantált a szerződésben, mivel nem kötelező érvényű. Ez magyarázza meg azt is, hogy az EU miért néz félre a magyarországi emberi jogok eltiprása láttán. Az EU terve általában is az, hogy minden európai nép, amely majd fellázad a rákényszerített "reformok" kizsákmányolása miatt, fegyveres megtorlásban részesül az EU központi diktatúra által.
A Lisszaboni Szerződés ratifikálása többek közt azt is magában foglalja, hogy az EU föderációs elnöke, bárki is legyen majd az, ha majd háborúzni akar, akkor majd a mi fiainkat is besorozzák katonának, például éppen Irakba - áll a Nemzetközi információs és politikai kutatók baráti körének közleményében. A szakemberekből álló társaság még decemberben a parlamenti ellenzék és civil alkotmányjogászaink segítségét, valamint minden civil erő és a Szakszervezetek mozgósítását kérte annak érdekében, hogy az Országgyűlés e tragikus történelmi szerződésnek hitelesítését megakadályozza. Eredménytelenül. Már csak abban bízhatunk, hogy az írek vagy más egészséges nemzet népszavazás útján megvétózza a szerződést az EU-ban.
A média hallgatása mellett a parlamenti pártok (kormányoldal és ellenzék együtt) úgy szavazta meg gusztustalan, szolgai módon a hazánk szuverenitásának elvesztését jelentő Lisszaboni Szerződés ratifikálását, hogy a képviselők még csak nem is olvasták el a több száz oldalas dokumentumot, sőt akkor még magyar nyelvű fordítás sem állt rendelkezésre. De vajon miért hallgatott és hallgat erről a média fő sodra? Miért tűnik úgy már megint, hogy kézi vezérléssel működik a tömegtájékoztatás?
Lerántjuk a leplet a média igazi irányítóiról
Magyarországon, s egyelőre az egész világon, a fő véleményformáló tömegtájékoztatási eszköz a televízió. Szakmai körökben - és főleg a világot irányítóknál - evidenciának számít (e sorok írójának például egy tévészereplés után Pallagi Ferenc, a NAP TV műsorvezetője említette), hogy társadalmi hatású véleményformálást csak olyan médiummal lehet elérni hazánkban, amely legalább 80 ezer emberhez jut el.
Ma már csupán két-három olyan újság van, amelynek a példányszáma időnként meghaladja a százezret, de az interneten és a rádiózásban is alig találunk ilyen szócsöveket, hiszen a piac rendkívül megosztott lett. Amennyiben mégis van, azok kivétel nélkül a világot irányító oligarchiák kezében vannak, ahogy azt rövidesen látni fogjuk. Pontosabban nagy ritkán sikerül a körön kívülieknek áttörni a blokádot. Ilyen volt a Magyar Rádión futó Vasárnapi Újság annak idején, amelyet - volt olyan időszak -, hogy 1 millióan is hallgattak. Ezért kellett szétverni, felszámolni, ahogy az be is következett. Jellemző, hogy a műsor szétverését már a Fidesz-kormány alatt elkezdték, majd a 2002-es MSZP-SZDSZ újbóli hatalomra kerülése óta befejezték. Valamennyi körön kívüli munkatársat eltávolítottak, e sorok írójától egészen Haeffler Andrásig. S ilyen, a blokádot már feszegető médiummá vált napjainkban a Kuruc.info internetes hírportál, ezért őrjöng vele kapcsolatosan Gyurcsány Ferenctől Orosz Józsefig a magyarellenes politikai-közéleti vezető réteg.
A Kurucot azonban lényegesen nehezebb lesz elhallgattatni, mint annak idején a Vasárnapi Újságot, hiszen a portál nem közszolgálati médium, így az államnak semmiféle hatalma nincs felette. Így csak a büntetőjoghoz nyúlhatott a kormány, ám az NBH és a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály hiába kért jogsegélyt az USA-tól, mivel ott működik a Kuruc.info szervere, egyelőre az internet még meglévő demokráciája nem ad lehetőséget a hatalomnak a hírportál elhallgattatására.
A nyomtatott sajtót (így lapunkat) a terjesztésen keresztül tudják akadályozni abban, hogy egy bizonyos határon túl növekedjék, az internet azonban egyelőre alig szabályozható, hiszen a valójában diktatúraként működő pénzügyi oligarchia zseniálisan bújik állandóan a fennen hirdetett demokratikus álarc mögé. Ezúttal azonban egyelőre a nemzeti ellenállás leleményesebbnek bizonyult, s a hatalom saját csapdájába esett. Kétségtelen azonban, hogy a Kuruc.info, a Szent Korona Rádió, a Magyar Jelen és az összes többi körön kívüli médium összefogása sem veheti fel a versenyt a televíziók hatásával.
Miközben a nemzeti radikális média - az átfedéseket figyelembe véve - teljes összefogásával sem képes 100-150 ezer főnél több emberre hatni, addig a kereskedelmi televíziók egy adásukkal több millió embert tudnak befolyásolni. Nincs ma ennél nagyobb hatalom. Láthattuk, hogyan mentegetőznek a 2006-os, 2007-es felkelések résztvevőivel szemben véres megtorlást követelő műsorvezetők előtt a tévében az államhatalmi-népképviseleti szervek vezetői, bírák, ügyészek, amiért még nem tudták bebörtönözni, vagy kivégezni az összes nemzeti érzelmű magyart. Vizsgáljuk meg a két vezető tévécsatorna, az RTL Klub és a TV2 tulajdonosi hátterét, de úgy, ahogy még eddig soha senki!
(...)



Bankunió = EU pénzügyi ellenőrzés a tagállamokban. Aláírtuk.

Győzött a Bankdiktatúra. Kellett egy kis válság, néhány ország elszegényítése, egy kis fosztogatás, egy kis zsarolás, és Európa államai tegnap dalolva aláírták pénzügyi függetlenségük feladását. 6 év kellett hozzá, de meg lehetett törni Európa ellenállását. Hogy is zajlott le ez a háború?

A 2008-as válságot követően ha egy nagybank működése veszélybe került, akkor az adott ország adófizetőitől elvont pénzből állították talpra, ha nem ment, akkor IMF vagy EU kölcsönből, ami szintén az adófizetőket terhelte. Európa kormányai 6 év alatt 1300 milliárd eurót fordítottak bankmentésre.
A válság egyik meghatározó oka amint látjuk a bankrendszer "megmentése" volt, ettől szabadult el az államháztartás hiánya, majd az államadósság. A bankok ha hibáznak, csalnak, vagy törvénytelenül járnak el, azt sem kell mondják, hogy bocs, mert az állam a betétesek védelme és a gazdaság működőképességének fenntartása érdekében kénytelen besegíteni. Ettől az államháztartás hiánya megnő, az államadósság emelkedik, ezért az állam egyre nehezebben és drágábban jut új hitelekhez, a bankok kezében lévő állampapírok árfolyama zuhan, és a bankok megint panaszkodnak hogy baj van.
Vannak olyan elszegényedett államok, amelyek már képtelenek menteni állami pénzből a bankokat, na ezek kerültek legelőször a pénzügyi gyarmatosítás hálójába. Választhattak:vagy brutális életszínvonal zuhanás, hagy kívülről irányított gazdasági függőség. Ez jutott nekünk is..
Amikor a válság a tetőfokára hágott, és az EU tagországokban elviselhetetlenségig feszült a húr, akkor jött a legmagasabb pénzügyi körökből a bankunió ötlete, miszerint központosítani kellene a bankok felügyeletét, és a tagállamok terhére egy szanálási rendszer kellene bevezetni. Így aztán idén novembertől a 8300 európai bankból a legnagyobb 130-nak a felügyeletét az Európai Központi Bank közvetlenül felügyeli, és az ehhez köthető új bankszanálási mechanizmust pedig 2015. január 1-től léptetik életbe.

A bankunió az eurózónára terjed ki, de bármelyik uniós tagország csatlakozhat hozzá. A nagyobb magyar kereskedelmi bankok külföldi tulajdonosaira kiterjed az Európai Központi Bank egységes felügyelete, és az az ország amely nem csatlakozik a bankunióhoz, azok drágábban juthatnak hitelekhez, versenyképességük romlik, és egy válság esetén sokkal nagyobb árat fizetnek. A bankunió így aztán nem más az Európai Egyesült Államok fundamentuma, és a Nemzetek Európájának kudarca.
Nos pár órával ezelőtt lényegében ehhez a paktumhoz csatlakoztunk. Ja hogy nem foglalkozott vele a sajtó!?
Tehát Magyarország szerdán (2014 május 22) aláírta azt a kormányközi megállapodást, ami az egységes bankszanálási alap feltöltéséről és a nemzeti hozzájárulások közös célú felhasználásának módozatairól rendelkezik. A dokumentum a bankunióhoz történő csatlakozást előfeltétele, az EU tagjai közül Nagy-Britannia és Svédország nem írta alá.(Tatár J.)


Hova lett az uniós támogatás avagy így tűnnek el az Orbán-Lázár tandemnél az EU-s pénzek!
Ma Orosházán jártam, ahol egy érdekes táblára lettem figyelmes a város határában. 405 millió forintos uniós támogatásból fel kellett volna épülnie egy 1 MW teljesítményű naperőműnek. A megvalósítási időszak: 2012. 03. 1. - 2013. 12. 01.
Bizonyára én vagyok a vak, hiszen fél éve lejárt a teljesítési határidő, ezért a segítségeteket kérném: pontosan hova épült ez a 405 milliós erőmű? Ha látjátok, tudjátok, szóljatok! Ha pedig ti sem látjátok, akkor meg mondja már meg legyen szíves az uniós pénzek nagy mágusa, Lázár János, hogy mi is történt! (Szabó Tímea)

Európában hivatalosan nyilvánosságra hozták az Európai Parlamenti választások előzetes eredményeit
2014.05.26., 13:20 Oroszország Hangja
Ma közzé tették az Európai Parlamenti választások előzetes eredményeit. A legfrissebb adatok szerint a jobbközép és a nacionalista pártok a helyek csaknem negyedét szerezték.

Franciaországban a kormányzó Szocialista Párt felett elsöprő győzelmet aratott a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front, amely a szavazatok 26%-át szerezte.
Nagy-Britanniában meggyőző győzelmet aratott a Függetlenségi Párt, amely síkraszáll az ország kilépéséért az EU-ból.

****************************************************************

Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Azért kapott a Jobbik 3 milliárdot, hogy megvédje a magyar földet


2014-05-26 Híraréna
Arra kérem Vona Gábort, a Jobbik elnökét és Szabó Gábor pártigazgatót, hogy igenis a teljes tüntetésünkre teljeskörűen mozgósítsa a Jobbik Magyarországért Mozgalom teljes tagságát, mert azért vannak a parlamentben, hogy csúcs szinten képviseljék a Nemzeti Radikalizmust, ezért kaptak az elmúlt 4 év alatt 3 milliárd forintot, hogy ezt az ügyet szolgálják - mondta Dr. Gaudi-Nagy Tamás, 2014.05.06-án elhangzott beszédében a Kossuth téren. A felvételt Kőszegi M. László, a Hungária Televízó alapító főszerkesztője készítette.
Domján Tibor, Budapest
Forrás: Hungária Nemzeti Sajtóiroda

GAUDI - NAGY TAMÁS FELHÍVÁSA A JOBBIK VEZETÉSÉHEZ
Kossuth tér - 2014.05.06.
Hungária Televízió
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=PSSvCs3guEs


Termőföld védelme félredobva


Külföldié nem lehet termőföld, ám az Unió polgárai nem számítanak külföldinek. A kormánypárti többség nem támogatta a földvédelmet.
Kilenc minisztérium lesz az új kormányban. A vidékfejlesztés megszűnik, ismét földművelésügyi minisztérium lesz belőle. Az Igazságügy nem létezik, ezért nem igazán kellene neki minisztérium, de mégis lesz, mégpedig külön igazságügyi minisztérium. Navracsics lehet, hogy kimegy az EU-ba havi öt millióért, nem tudni, ki lesz a miniszter. Lázár János is miniszter lesz, nála van a kasszakulcs (az uniós pénzek feletti teljhatalom!), Balog Zoltán lelkipásztor marad romaügyi miniszter és Emberi Erőforrás minisztere. Ilyen idétlen minisztériumi elnevezést még nem hallott a világ!! Egészségügy is oda van beszuszakolva, igaz, nincs is már igazán egészségügy nálunk.
Üres konyhába bolond a gazdasszony! Mivel az a kassza, amelyikből csak kivesznek, előbb-utóbb kiürül. Bizony a Fidesz költekező kedve határtalan. Az országgyűlési és az EU-s választásokat együtt meg lehetett volna csinálni, megmaradt volna vagy hat milliárd forint. De nálunk ez nem számít! A belgák megoldották, mi nem!
Hamarosan jönnek az újabb megszorítások! (F.I.)

Olvasó: a nő kék-fehérben, Gábor rózsaszínben. Mindenkinek megfelelni

Gaudi-Nagy Tamás: Értékes eszmefuttatás az elhatárolódásról, leköpésről és kereszténységről
Még mindig tart a hazaáruló Pásztor leköpésének utóélete. Most az alábbiakban adom közre Tarnóczy Szabolcs tartalmas és erősen megfontolandó gondolatait a köpés-gate összetett értékeléséről, különös tekintettel az erőszakmentességre, az elhatárolósdi zsákutcás jellegére és viszonyomra a Jobbikkal. A cikket a Jobbik közeli média nem közölte. Köszönöm Szabolcsnak ezt a kiállást, csakúgy mint annak sok száz hazafinak, akik az ügy kapcsán szolidaritásukról biztosítottak. Ebben a témában tettem közzé korábban Siklósi András szintén igen magvas gondolatait (itt) . És persze kiemelten köszönöm Morvai Krisztinának, hogy ő nem határolódott el sem tőle, sem a magyar termőföldért és magyar otthonokért küzdő Kossuth téri tüntetőktől, ellentétben a Jobbik vezetésével, kivéve Volner Jánost és utóbb Novák Elődöt. A tegnapi - sokak bánatára hazaáruló kergetés és köpés nélkül végződött, ellenben kemény hangú újabb Kossuth téri föld- és otthonvédő tüntetésünk összefoglalóját rövidesen közreadom.
****************************************************************

Az egyetemisták már a diktatúrát sem bánnák?

Elfogadható, sőt adott esetben jó is a diktatúra az egyetemisták egyharmada szerint. Körükben a Jobbik a legszimpatikusabb párt, és tízből négy hallgató menne külföldre legalább néhány évre. Racionálisan lázadó hallgatók II - a miérteket elemzi az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport második tanulmánykötete.

A ma este bemutatandó, a VS.hu által már előzetesen megismert mostani kötet a kutatócsoport tavaly tavaszi felmérésének nyáron közzétett adatait elemzi részletesen. Mint kiderült, kevesebben lettek, akik hisznek a demokráciában mint a lehető legjobb politikai rendszerben, nőtt viszont azoknak a száma, akik szerint jobb vagy jobb lehet a diktatúra.
Az összes válaszoló közül hat százaléknyian voltak azok, akik szerint Magyarországon ma annyira rossz a helyzet, hogy a diktatúra jobb lenne, és további 23 százalék gondolta azt, hogy bizonyos ko?ru?lme?nyek ko?zo?tt egy diktatu?ra jobb, mint egy demokratikus politikai rendszer. A legkevesebben az Együtt-PM, a legtöbben pedig a Jobbik szimpatizánsai között vannak azok, akik a diktatúrát adott esetben jobbnak gondolják a demokráciánál. A demokráciával legkevésbé azok elégedettek, akik egyébként nélkülözések között élnek, de azoknak az egynegyede is elégedetlen, akiknek egyébként nincsenek anyagi gondjai.
Röviden és dióhéjban mit is jelentek a fenti adatok? Diktatúrát akarnak, azokat a dolgokat, amelyektől a liberálisok rettegnek? Elnyomást, kirekesztést, terrort? Egy fenét, csak rendet! Mert a demokrácia a rendetlenség rendje.
****************************************************************

Magyar áldozatok a donyecki ütközetekben?!


Sajtószolgálatunk egyelőre meg nem erősített forrásból arról értesült, hogy a donyecki harcokban eddig három kárpátaljai magyar fiatal vesztette életét: ketten Bátyuból és egy Mezőpapiból. A családokat állítólag felszólították, hogy a holttesteket saját költségükön hozassák haza!
A Magyarok Világszövetsége a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kárpátaljai magyar fiatalokat az ukrajnai konfliktusokban ágyútölteléknek használják!
Amennyiben a hír igaz, akkor a magyar nemzet nem tétlenkedhet tovább!
Kérjük kárpátaljai tagjainkat és híveinket, hogy tudassák velünk a magyar fiataloknak az ukrajnai konfliktusokban valóbevetésének eseteit.
Olvasó: Ez a szegény ukrán nép azért küzdött olyan keservesen a barikádokon, hogy majdan Janukovicsnál gazdagabb embert válasszon meg az ország élére? Érdemes volt ezért annyi embert feláldozni a Nyugat oltárán?
****************************************************************

Magyar katonák az orosz légtérben végeznek megfigyelő repüléseket


2014. május 27., 06:34 magyartudat.com
A Magyar Honvédség légi megfigyelő csoportja hétfőn Oroszország területe fölött kezdett megfigyelő repüléseket.

Orosz szakértők ugyancsak ezen a héten hajtanak végre két megfigyelő repülést Magyarország és Románia légterében.
A Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfői közleménye szerint a Magyar Honvédség szakemberei idén már harmadszor vesznek részt megfigyelő repülésen Oroszország felett a Nyitott égbolt szerződés keretében. Hétfőtől péntekig a magyarok mellett olasz és szlovén szakemberek készítenek fényképeket előre meghatározott területekről.
A tervek szerint a Magyar Honvédség 2014-ben még négy alkalommal szervez megfigyelő repülést, amelyeket Bosznia-Hercegovina, Grúzia és Ukrajna területe fölött végeznek. Ebben az évben Oroszország és Ukrajna jelezte, hogy Magyarország területe felett megfigyelő repülést kíván végezni - írta a tárca.
A kölcsönös bizalom, biztonság és stabilitás érdekében Magyarország 1992-ben írta alá az Open Sky - Nyitott égbolt szerződést, amely lefektette a katonai légi megfigyelés szabályait. Jelenleg 34 ország követi a megállapodásban foglaltakat, többi között az Egyesült Államok, Kanada vagy Oroszország - olvasható a HM közleményében.
Az ITAR-TASZSZ és a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség vasárnapi jelentése szerint Szergej Rizskov, a nukleáris veszélyhelyzetek mérséklésével foglalkozó orosz központ vezetője közölte, hogy orosz szakértők két egymást követő megfigyelő repülést hajtanak végre Románia és Magyarország területe felett a Nyitott égbolt szerződés keretében. A fegyvertelen ellenőrző repüléseket május 25. és 31. között végzik, az orosz repülőgép a bukaresti, illetve a kecskeméti repülőtérről száll fel - tette hozzá Szergej Rizskov.
****************************************************************

Áder részvéttáviratot küldött a belga királynak


2014. 05. 25. 16:41:59 MTI - Híradó
Szombat délután három embert lőttek le a brüsszeli zsidó múzeumnál, a belga rendőrség őrizetbe vett egy embert, és keres még egy gyanúsítottat.
Áder János köztársasági elnök részvéttáviratban fejezte ki együttérzését küldött Fülöp belga királlyal a brüsszeli zsidó múzeumnál elkövetett szombati merénylet miatt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnap. Az államfő azt írta: nagy megdöbbenéssel értesült a zsidó múzeumnál elkövetett merényletről, mely több ártatlan ember életét követelte. "Belgiumi tartózkodásom zárónapján ezúton szeretném kifejezni, hogy őszintén együtt érzek országa polgáraival, és osztozom az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában" - fogalmazott Áder János.
Szombat délután négy óra előtt pár perccel egy autó állt meg a zsidó múzeum bejáratának közelében, a parkoló autók mellett, majd az utas és a vezető is kiszállt. Ez utóbbi két táskát tett a földre, majd tüzelni kezdett a járókelőkre. Ezt követően visszaült az autóba és elhajtott. Egyes források szerint a támadó be is ment a múzeumba, és ott is lövöldözött. A lövöldözésben három ember halt meg, és egy súlyosan megsebesült.
Véletlenül a közelben tartózkodott Didier Reynders belga külügyminiszter is, és a beszámoló szerint maga is szemtanúja volt a merényletnek. A közelben tartózkodott a belügyminiszter, Joelle Milquet is, aki pár perccel Reynders után ért a támadás helyszínére, és úgy nyilatkozott: minden arra utal, hogy antiszemita támadás történt. A belga rendőrség az esettel összefüggésben őrizetbe vett egy embert, és keres még egy gyanúsítottat.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap közleményében a legkeményebb szavakkal ítélte el a gyilkosságokat. Az izraeli külügyminisztérium közlése szerint a múzeumnál lelőtt három áldozat közül ketten izraeli turisták voltak. Jigal Palmor szóvivő szerint a két áldozat egy ötvenfős turistacsoporttal járt Brüsszelben. Részletekkel nem szolgált, de az izraeli média híradásai szerint egy tel-avivi házaspárt öltek meg.



Több városban tüntettek Jordániába a szíriai nagykövet kiutasítása ellen!


Kirk városban ahol a legnagyobb tüntetés volt ma "ismeretlenek" támadtak rá a tüntetőkre. A tüntetők mint ahogy a képen is látható azt kiáltották hogya jordán nép az izraeli nagykövetet akarja kiutasítani Ammánból, és nem Szíria nagykövetét.

A jogtalan döntésre válaszként, mely alapján ma Jordánia kiutasította Bahdzsat Szuleimán szíriai nagykövetet Szíria kiutasította a jordán nagykövetet Damaszkuszból.
Jordánia bár sokáig próbált nem állást foglalni Szíriával kapcsolatosan, de a mai napig napi szinten fegyveresek "szöknek" át a jordán határon Szíriába harcolni a szíriai hadsereg és állam ellen.
A jordán hatóságok semmit sem követtek el a fegyveres terroristák szvárgása ellen, még ha "hivatalosan" nem is támogatják őket.
Szíriai Hírek 2014.05.26.
****************************************************************

Etiópia - Ismerős Építkezési mód.


Gránittömbök olyan simára csiszolva, hogy úgy illeszkednek egymáshoz, hogy egy borotvapengét sem lehet a kövek közé csúsztatni.



TOMORY ZSUZSA PhS
A MAGYAR ŐSVALLÁS:
ŐSKERESZTÉNYSÉG
A cím első szava: Magyar.
Ezen van a hangsúly, s a továbbiakban erre az alapra építünk. Hogy ezt megtehessük, a magyar műveltség legalapvetőbb ismereteiből kell elindulnunk. Valaha ezen ismerteket már születésünk előtti kilenc hónapban, édesanyánk szíve dobbanásával szívtuk magunkba, s onnan folytatódott ezen ismeretkör bővülése az előttünk kitáruló Élet hatalmas áradásával. Korunkban - látszólag - még keresve is nehéz megtalálni őseink műveltségének alapelemeit, ezért teljességük megértése szinte a lehetetlenség birodalmába tartozik. Nem hallunk ősszüleinkről, gondolataikról. Ha hallanánk, még mindig a pogányság átkával kisérne bennünket a világ, ősműveltségünk kiirtása lenne ismét célja. Magyar Adorján a térítésekkel kapcsolatban a következőket mondja:

"Művelt nép, amelynek már van fejlett szellemi élete, fejlett vallása, más vallásért, más fölfogásáért a magáét nehezen hagyja el, kezdetleges nép azonban, amelynek még sem fejlettebb szellemi élete, sem fejlettebb vallása nincsen, könnyen fogad be valamilyet. Tiszta papirosra könnyen írhatunk, de ha olyanra akarunk írni amely már teleírva, akkor a már ottlevőt előbb el kell távolítanunk róla, ha ugyan lehet, de esetleg ez nem is lehetséges.

Fényteremtés harangszava. Kakasd, Tolna megye

   Nekünk pedig okiratunk maradott arról, hogy Mátyás király korában, az 1470 körüli években, Jászberény környékén még térítgettek. Ez oklevélben IV. Sziksztusz pápa megdicséri Igal Fábián és Zarnasz Gergely szerzeteseket, amiért a kereszténységtől idegenkedő némely jászokat megtérítették. (Gyárfás István: "A jász-kunok története." Szolnok, 1883., III. kötet, 670. oldal.) Ha pedig ez így volt az ország szívében, Budától, a fővárostól nem messze, akkor gondolhatjuk hogy miképen állott a dolog a messzi Erdélyben. Az ott folytatott néprajzi tanulmányaim ideje alatt meg is győződtem arról, hogy ott még vagy 200 évvel ezelőtt is kellett legyenek akik csak névleg voltak keresztények de titokban még mindig ragaszkodtak természettisztelő ősvallásunkhoz."
Gonddal, szeretettel keresnünk kell a régi útakat, régi ösvényeket, s akkor igyekezetünket siker koronázza. Ezek a nyomok még megtalálhatók Somogyban, Koppány földjén, a palócok, jászok, székelyek körében, s ezen központokból szerte ágazóan az egész Kárpátmedence területén.
Magyarázatként meg kell említenem, hogy amikor a kereszténység szót használom, utódműveltségeink kereszténységére utalok. A magyar őskereszténységet mindig így említem.
A cím második szava: Ősvallás.
Mikor e szót halljuk, rögtön idegen műveltségek elejtett gondolatai jutnak eszünkbe, igen természetes folyamat következményeként: ezekről hallottunk már. Nem a születéstől induló ősemlékezet erejével, hanem késői ismeretek űrt kitöltő szándékával ajánlották figyelmünkbe, irányitott órarendek keretében. Hallottunk róluk, mert ezek idegenek. Ugyanakkor nem eszmélünk, hogy ezek a "régi", több ezer éves műveltségek még anyagi mércével mérve is csak magyar utódnépek, kiknél a magyar ősvallás darabkái, félreértett és magyarázott részecskéi találhatók, minden szerves összefüggés nélkül. Ha némi hasonlóság jelentkezik a kutatott nép és saját ősműveltségünk között, ezek ősműveltségünk félreértett és félremagyarázott parányai, melyekről tudja a világ, hogy nem veszélyeztetik saját "felsőbbrendűségének" jól kiépített védelmi rendszerét. Nem hallhattunk arról, hogy a magyar őseként Istent tisztelte, s hogy népünk Régi Istene, Öreg Istene, az Örök Isten, a Mindenség Ura, hogy létünk és életünk Tőle indult, s ez az indulás, majd a teremtés további folyamata nyelvünk szerves része, mely a természet szent erőit egyesíti éltető egésszé életünkben. Ő az Ég ura, Egy Istenünk. Őstudatunk otthon van Isten közelében, s nyelvünk őstudatunk tükörképe.
Öreg Istenünk nevénél egy pillanatra megállok. Nyelvünk Örök szavából adódik, hogy aki Örök - az Öreg is. Meg Régi is. Népünk tudta, hogy Istent ábrázolni nem lehet. Az átvevő műveltségek viszont az öreg kifejezést szószerint értelmezték, nem lévén meg lelki és nyelvi alapjuk ennek megértéséhez, s így született meg a nyugati egyház Isten ábrázolása nagyszakállú öreg ember képében.
A természet szent erői kifejezés ugyancsak magyarázatra vár. A természetet és magyar gondolatvilágot nem ismerők ellenünk szegezhetnék kifogásukat: vak és tudatlan természeti erőkben bízol? - Válaszom ugyancsak kérdés: Milyen önhittséggel tudja valaki azt gondolni, hogy ő az egyedüli gondolkodó lény a világegyetemben, de mindazok az erők, akik (és itt tudatosan irom ezt a szót) földi létünket, -- a kérdezőét is -- fenntartják Isten törvényei szerint nem rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal? Hogy a legközelebbit említsem: a Nap éltet, földünket és bennünket is fenntart, de azért vak és tudatlan?
Kevés olyan írásom van, melyben nem foglalkoznék magyar ősvallásunkkal, mely őstudatunk megjelenítő eszköze. Vallás szavunk értelme szerint megvalljuk, hogy nem felejtettük korok küzdelmein át sem az őstudatunkban ringatott ősemlékeinket.
Amikor napjainkban vallásokról, ősvallásról beszélünk, a most divatozó ezernyi vallásfelekezetre gondolunk, vagy az ezeket megelőző "nagyvallásokra." Ha időben még tovább merészkedünk a mult mélységeit kutatva, eljutunk a keleti vallásrendszerekhez, vagy természetvallásokhoz.
Ahhoz, hogy ősmagyar vallásról beszélhessünk, mindezekről pillanatnyilag el kell felejtkeznünk, hogy őstudatunk kincseit felszínre hozhassuk, melyek ott rejtőznek valamennyiünk tudatában. Szerető Atyánk, Isten arcát, eszmélésünk első személyes élményeként. Ezek szerint tudjuk, hogy eszmélésünk első pillanatában Isten szeretete övezett minket, s ennek élését bízta reánk. Ugyanakkor nyelvünk hangjaiba és szerkezetébe ágyazta a teremtés titkait mindenkori útmutatóként. Ahhoz, hogy felismerjük őstudatunk üzenetét, ismernünk kell ősműveltségünket: Isten és a teremtés velünk való kapcsolatát, ősszüleink kilétét, nevét, nevükbe rejtett szerepüket, a teremtést összefogó tudás szintjeit.
Őstudatunk megjelenési szintjei és megjelenési tere
1. Szellemi síkon elméletként jelentkezik, amikor tudatunk a Világmindenségben meglevő ismeretekből lehívja a vizsgálni kívántakat, s ezeket elméletként raktározza el, most már az anyagi síkon belül, akár gondolatvilága, vagy egyéb anyagi közeg segítségével (papír, művészetek bármely ága, stb.) A világmindenség szavunkkal kapcsolatban figyelmeztetnem kell, hogy világ szavunk fényt jelent, tehát a világmindenség a Teremtés össz-fényét adja nekünk.
Különösnek hangzik talán, amikor azt mondom, hogy a világmindenségből le lehet hívni az ismereteket, s ezt röviden magyarázva elmondom, hogy az Ég tengernyi hulláma (fény, hang, hő, gondolat, stb.) magában ringatja a mult, jelen és jövő minden ismeretét. Abban a pillanatban, amikor egy gondolatkör komolyan érdekel valakit, a Teremtés össz-tudása segítségére siet, s mindaddig, amíg szándéka teremtő és a jóság szolgálatában áll, mind közelebb hozza a kívánt ismeretet. Ezt először az elkötelezett kutató észleli, majd közvetítésével tovább terjed, s mások számára is elérhetővé válik. Majd ihletett tudósok fogják fel tanítását, majd elindul egy közös ismeret iránti érdeklődés, melyet "korszellem" néven raktározunk később földi ismereteink tárházába.
2. Az anyagi sík a szellemi sík anyagban való tükröződése:
a. a nyelv összefogja a szellemi sík erőnyeit (energiáit) és ismereteit. A hang, a nyelv anyaghoz kötött, hiszen nélküle nem tudnánk a szellem üzeneteit felfogni, tovább adni. A nyelv erő és anyag teremtő egysége, a teremtés és anyag felett álló Isten ennek segítségével, Igéjével indította el a teremtés folyamatát.
b. a népművészet, stb. ezt anyagba önti. A beszéd átszellemült anyaga a lég, a képzőművészeteké az e világ kelléktárából kikerülő anyag.
3. Hiányos tudás
amit az anyagból fel tud fogni törvényesíti és gúzsba köti a teremtő szellemet. Jézus szerint a törvény öl.
Hiányos tudással kapcsolatban hozom a következőket:
Az 1920-as években beinduló Turáni mozgalom tagjai szerették volna megszervezni a magyar egyházat. Egyik vezető egyéniségük Szépvizi Balázs Béla volt, aki Magyar Adorján segítségét kérte ehhez. Egyik ilyen kérésére 1928. II. 14-én tanító levelet küldött Magyar Adorján a magyar ősvallással kapcsolatban Szépvizi Bélának, melyből egy mondatot idézek:
"... Amit önök most ősvallásnak neveznek, vagy sejtenek, nem állaná ki a tudomány kritikáját, sem a kereszténységgel való versenyt, mert az nem más, mint csupa meg nem értett maradvány, veszett fejszének még csak a nyele sem, csak buborék, amely a mély vízbe esett fejsze után felszáll és elpattan..." (Részlet.)
Az 1920-as évek és korunk lelkes magyarjai mindig "meg akarják teremteni" a magyar egyházat éppen az előbbiekben emlitett tény miatt: nem volt alkalmuk, alkalmunk, hogy őseink máig élő tudását, Isten ismeretét felismerhessük. Az ősvallást nem kell megteremteni: ez él a világ teremtése óta, s örökletes egységeink (génjeink) része. Csak fel kell ismerni, s ez a felismerés nem történhet iróasztal mellől, könyvtárnyi idegen műveltség elméleteinek kutatása közben. Ezt a vallást élni kell, őseredőit megkeresve, melyek végső fokon az Élethez vezetnek. Jézus mondása: "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához csak én általam." A magyar igazság szava fényt jelent: "...az igazság fényében..." Amikor Jézus az igazságot, fényt, s az életet említi, az általa megtestesített ősi magyar Istenfia Életről, a fény szárnyán hozzánk eljövő Egyetemes Életről beszél, mint az egyedüli, Atyához vezető útról, mely a magyar őstudat alapjaiban jelen volt a Teremtés első pillanatától kezdve. Ősvallásunk jelen keresői a Biblia lapjaihoz kötik útjukat, nem véve figyelembe Jézus intését: "Mielőtt Ábrahám lett én vagyok." (János 8:58) Ez az én vagyok az Istenben gyökerező örökkévalóság, egy Istenünk "Vagyok aki vagyok" önmeghatározásával, s népünk önmagát, hitét, világát innen eredeztette.
Őseink élettapasztalata, tudása, bölcsessége alkotta lelki életük minden tételét, ez lelkük és mindennapi életük szerves része volt. Ezt a hitet csodás ajándékként, fényajándékként helyezték minden gyermek bölcsőjébe, ki ezzel növekedett, teljesítette életfeladatát, ezt adta tovább ismét saját korosztályának.
Ahhoz, hogy magyarul tudjuk Istent dícsérni, ezt a már-már elveszett tudást kell ismét fellelni. Magyar vallást nem lehet idegenből összeszedegetni. Magyar vallásunk egy állandó és teljes Isten felé fordulás virága. Ismernünk kell a magyar földben, magyar nyelvünkben, magyar szokásainkban gyökerező valóságát. Mivel engedtük, hogy ezt a virágot a világ politikai hatalmasai kitépjék kezünkből, visszaszerzése nem könnyű, de még megtehető. Keressük mindenütt népünk lelkét, befogadó szeretetét, mindent megbocsájtó jóságát, Istenes életét. Ez a lélek jelen van falusi öregeink környezetében, néprajzunk kincseiben, nyelvünk szerkezetében, dalaink szépségében. Keressük fel ezeket a forrásokat, s a megtalált parányokat építsük életünkbe, hogy egyszer újra élő valóságként virágozhasson magyar őskereszténységünk.
Imádságos könyvnek ajánlom Erdélyi Zsuzsanna Hegyet hágék lőtöt lépék című imagyűjteményét. Költőink istenes verseit egy kötetbe gyűjtve születhetne meg a világ legszebb, legemelkedettebb imakönyve.
Egymást köszöntve ne szégyeljük őseinkkel Istenre emlékezni "Adjon Isten jónapot, vagy jóestét!" "Isten áldja" szavakkal. Mennyivel szebb, emelkedettebb életre serkentenek ezek a szavak, mint a nyelvünkbe kövesedett "szervusz", ami szolgát, rabszolgát jelent, mint a valaha a magyarba ültetett "alázatos szolgája" is. Istenes köszöntéseink fényt, örömet hoznak életünkbe.
Amíg ősvallásunk részleteit keressük és fedezzük fel újra alapjait, gyakoroljuk máris ennek lényegét: az igazság tiszteletét és a szeretetet. Adjunk meleg fészket ezeknek önmagunk életében; így világítsuk egymás Isten felé vezető útját, s a világot. Legyünk tudatában annak, hogy Isten különös kegyelme magyarnak születni, s fényét, szeretetét élni.
Az igazság és fény vallása
Ősvallásunk középpontja, alapja Isten, tiszteletének meghatározó tényezője az igazsághoz való feltétlen ragaszkodás. Ez az igény olyan mélyen bennünk gyökerező valóság, mely a mai napig is megkülönbözteti társadalmunkat a körülöttünk levő emberi közösségektől mind egyéni, mind nemzeti szinten. Naponta megfigyelhető tény, hogy amikor mi magyarok valami új gondolattal találkozunk először, gondolkodunk rajta, megbeszéljük minden oldalról, megvizsgáljuk a kérdést, s csak akkor fogadjuk el, amikor a gondolat, hír valóságáról meggyőződünk. Ősvallásunk alapvető gondolatai, melyek a teremtés hajnaláig vezetnek vissza, híven megőrződtek gyermekmeséinkben. Ezek szerves része intette a gyermekeket az igazsághoz való ragaszkodásra, az "aki nem hiszi, járjon utána" mondással. E tulajdonság nyitott szemmel való, fényben, világosságban járásra nevelte népünket. Éppen ezért titokzatosság, babona, sötétség őseink lelkivilágának soha sem lehetett része. Ezek a világképünket átvevők meg nem értésének termékei. Mai napig is, ha egy idegen gondolatvilágban nevelt néprajzos íróasztala mellől valami jelenséget nem ért meg "babona", vagy "varázslás" szavakkal magyarázza. Ilyen és hasonló magyarázatok a tanulmány írója, használója ismerethiányának legfőbb bizonyítékai. Az állandóan fényben élő világban, a sötétségben settenkedőknek sincsen helye, s ezek megszemélyesítői is a későbbi, fényben már szegényebb kor termékei. Ezeket viszont népünk fölényes biztonsággal inti rendre a "sátány lódulj és ne áll meg," s hasonló kifejezésekkel Erdélyi Zsuzsa Hegyet hágék lőtöt lépék ősmagyar imagyűjteménye bizonysága szerint. Ide sorolja népünk az anyagias gondolkodást is, mely esetben macska-egér harcot folytat az ördöggel, melynek szerencsés kimenetele mindig a nem anyagias alapgondolkodású, a teremtés törvényeivel élő magyaré.
Őseink az igazságot fénynek tudták. Gyakorta hallani, hogy az ősmagyar vallás napvallás volt. Népünk nagy ismerői viszont megállapították, hogy a magyar soha nem imádott semmit, csak az Istent, ki mindennapi valóságának szerves része volt. Az Igazság fény voltára emlékezik mai napig is az "igazság fényében" kifejezés. Maga az igazság szó Ég szavunkkal rokon, s mindkét szó a teremtés előtti Egy Isten, ki Ígéje által van jelen a teremtésben. Berzsenyi Dániel ihletett költeménye összegezi ezen magyar ősvallási gondolatot: "Léted világít, mint a fénylő nap..." Később pedig így folytatja: "...de szemünk bele nem tekinthet..." Ómagyar imádságaink viszont még napjainkban is megemlékeznek arról, hogy csak ki kell lépni ajtónk elébe, máris benézhetünk a mennyország ablakán, s magától értetődő természetességgel számolnak be mindarról, amit ott látnak: kívül aranyos, belül kegyelmes kápolnát, mely néha Turul madarunk szárnya alatt lebeg, angyalokat, életfánkat, mely aranyban gyökerezik, gyönggyel harmatozik, Nagy- és Kisboldogasszonyunkat, Fényös Jézust, forgó kereszteket, hogy csak néhány képet említsek meg. E látottak magukba foglalták a Nap fejlődéstörténetét, szerkezetének ismeretét is, s ezek beleépültek jelképrendszerükbe is, melyek valósága napjainkban igazolódik be az űrtávcsövek segítségével. Hímzéseiken, házi eszközeiken a világteremtés előtti kuszától[1] a fénymagokkal terhes Nap képéig, az Élet egyetemességéig, hullámmozgásáig minden helyet kapott. Nincsen több olyan nép, melynek sulykolóin a világteremtés titkai volnának kifaragva. Nyelvük szerkezetébe is beleépült az Isten, a fény fogalma, s ezeket részletesen meg lehet találni Magyar Adorján Az ősműveltség című művében. Most csak példaként említek néhány ilyen ősvallási összefüggést.
Mielőtt ebbe belemélyednénk, meg kell említenem, hogy a Mindenség Urának neve mindenkor egy mássalhangzós, hiszen anyag nem érintette lényét: Ő a legtisztább őserő, a legtökéletesebb Jó. Ezért mondotta Jézus, hogy nincsen senki más Jó, csak az Atya. Egy, Ős, Úr, Jó a leggyakoribb nevei.
A teremtés nagy művét az Atya első és egyszülött fiára bízta, a fény szárnyán közénk érkező Életre: a nagybetűs, Egyetemes Életre. Ő az, aki közvetlen kapcsolatban áll anyagi világunkkal, Ő teremti, tartja fenn, ápolja világunkat. Ő a magyar Teremtő Istene, a Boldog Isten, Szerelmetes Isten, s sorolhatnánk szeretet sugallta ezernyi nevét a végtelenségig. Neve már két mássalhangzós anyagi kör része: Ő velünk érzékeli az élet örömét, bánatát, tartja számon hajszálainkat, s a kis verebet is, mert mindenütt, mindenben jelen van. Velünk él, velünk vérzik a világ alapítása óta. Népünk imái szerint szenvedése mindenkiben benne van. Rajta keresztül tapasztalja örök változatlanságban nyugvó Istenünk az örök változás hullámait. Ez az Isten-közelség népünk Istenbe vetett feltétlen bizalmának megrendithetetlen alapja.
(...)
Teljes írás 
Tomory Zsuzsa honlapján



Bajnait meghívta a Bilderberg-csoport a dániai ülésére


A világkormány megalakítását előkészítendő, összeül ismét, mint minden esztendőben a világ legnagyobb hatalommal rendelkező szabadkőműves brigádja. Az ülésre ezúttal Bajnai Gordont hívták meg (nemrégiben Martonyi János vett részt ilyen titkos összejövetelen!), aki közölte, hogy részt is fog venni az ülésen. Ezekről az ülésekről a világ majd akkor szerez tudomást, ha a világ valamely pontján kitör a forradalom. A Bilderberg név onnan ered, hogy az ötvenes években a csoport a hollandiai Bilderberg szállóban alakult.
Budapesten járt a télen az előkészületeken munkálkodó nagyágyú. Erről alább egy cikk olvasható. Volt is néhány kisebb diákmegmozdulás, meg a Fidesz-székháznál is összegyűltek, de egyelőre tűz még nem volt... Nem mellesleg megemlítendő: ez a bizonyos Vietnamot is megjárt (hat évig volt a vietkongok nehéz börtönében) amerikai szenátor Ukrajnában is járt...
Fenyegetés?
Kovács Attila 2014. március 18. 
eredetimiep.hu
Bő egy hónappal ezelőtt váratlan látogatáson járt Amerikában a balliberális oldal két vezető politikusa. Előbb Bajnai Gordon tartott előadást Manhattanban, a Columbia Universityn, majd - éppen a Simon-ügy kipattanásával egy időben - Mesterházy Attila is átruccant a tengerentúlra, ahol többnapos viziten vett részt. Akkoriban sokan találgatták, lapunkban is foglalkoztunk a kérdéssel, hogy vajon mi lehetett az igazi célja a két látogatásnak. Választ ugyan továbbra sem kaptunk erre, ám most, a hétvégén minden bizonnyal közelebb kerültünk az igazsághoz, amikor Bajnai Gordon beszédet mondott az Együtt-PM születésnapi ünnepségén.
A balliberális közös lista második helyezettje ugyanis beszédében sajátos párhuzamot vont Ukrajna és Magyarország között, vizionálva azt, hogy a jobboldal - és Orbán Viktor - újbóli győzelme esetén hazánk könnyedén Ukrajna sorsára juthat. Látva azt, hogy mi zajlik az utóbbi hetekben, hónapokban északkeleti szomszédunknál, kijelenthető: semmiképpen nem szabadna ilyen kijelentéseket tenni. Ha ezt egy sosem hallott, jelentéktelen pártocska ismeretlen vezetője tenné, talán nem is volna érdemes foglalkozni vele, le lehetne az egészet rendezni annyival, hogy így akar az illető bekerülni a híradásokba.
Itt azonban ennél jóval többről van szó.
Ismerve a felállást, bizonyos politikusok és szervezeteik mögött meghúzódó háttérerőket, Bajnai hétvégi kijelentését nagyon komolyan kell venni. Évekkel ezelőtt, az ukrajnai "narancsos forradalom" után kiderült: az állítólagos "forradalmárokat" Soros György és körei pénzelték. Most is sokan, sok helyütt beszélik, hogy nyugati háttérerők állnak az ukrajnai történések hátterében, a kijevi tüntetések vezéralakjai mögött.
Ki tudná teljes bizonyossággal megállapítani, hogy ez igaz-e vagy sem?
Az viszont biztos, hogy van egy közös pont a jelenlegi, veszélyes ukrán helyzet és Bajnai Gordon vészjósló előrejelzésében. Ez pedig maga John McCain, a nagy tekintélyű amerikai szenátor és republikánus elnökjelölt.
John McCain volt az, aki már tavaly decemberben Ukrajnába látogatott és támogatásáról biztosította a tüntetőket, köztük például Arszenyij Jacenyukot is. Azóta is igyekszik elfogadottá tenni az új ukrán vezetést, felszólítva, de legalábbis ösztönözve a véleményformáló politikusokat, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz a tüntetők által pajzsra emelt személyekkel. Szintén John McCain volt az, aki egyenesen a hivatalában fogadta Mesterházy Attilát, amikor az MSZP-elnök február elején a tengerentúlon járt, és John McCain volt az is, aki tavaly decemberi budapesti látogatása alkalmával Bajnai Gordonnal is négyszemközti tárgyalásokat folytatott.

Már csak egy kérdés maradt: Bajnai Gordon vajon tud-e valamit, esetleg részese-e valami nagyon súlyos és aljas dolognak, amit Orbán Viktor és a nemzeti oldal újbóli győzelme esetén Magyarország ellen akarnak alkalmazni egyesek? Mert ha igen, akkor hétvégi kijelentése akár burkolt fenyegetésként is értelmezhető számunkra, magyarok számára.
Jelen helyzetben egyedül csak abban lehet bízni, hogy a választásokon nem csupán győz a nemzeti oldal, de mindezt olyan arányban teszi majd, ami egyértelművé teszi minden áskálódó, szervezkedő potentát számára: amerikai szenátorok ide, hazai szálláscsinálók oda, Magyarország az elmúlt években a saját útjára lépett, és azon is kíván továbbhaladni!

Felgyújtották a betlehemi jászolt 48 órával a katolikusokat eláruló pápa látogatása után.
Megy ez kérem, mint a vízfolyás. Semmi sem történik véletlenül.

****************************************************************

A bűnösöknek felelni, a gazságot bizonyítani és az igazságot igazolni kell


2014. május 28., szerda Fejér Szövetség
Tisztelt Szerkesztőség!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy éppen a napokban (2014. május 26-án) érkezett meg a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség határozata arról, hogy az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség panaszának helyt adva, az Ügyészség a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának 2014. január 30.-i - a nyomozás megszüntetéséről szóló - határozatát hatályon kívül helyezte és a büntető feljelentés ügyében a nyomozás folytatására utasította.
Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke, Tamási Béláné és dr. Boór Ferenc, a Gazdatanácsok Szövetsége titkára még 2014. április 30-án az NFA budapesti székháza előtt rendezett tüntetésen a mintegy 150 tüntető és Magyar Zoltán (Jobbik), Schiffer András (LMP), Szabó Rebeka (független), Vágó Gábor (LMP) akkori országgyűlési képviselők és több országos TV és sajtóképviselő (HÍRTV, ATV, NOL, ...) jelenlétében jelentette be, hogy büntető feljelentést tesznek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, Sebestyén Róbert akkori elnök és ismeretlen tettestársai ellen "okirat hamisítás, törvénytelen szerződésmódosítás, hatalommal való visszaélés, állami vagyon gondatlan kezelése és a nyilvánosság szándékos megtévesztése alapos gyanújával", s hogy a Fővárosi Törvényszék határozata ellenére is megtagadta a "közérdekű pályázati adatokhoz való hozzáférést".
Különösen is nagy jelentősége van ennek azon tények tükrében,
    hogy a Fővárosi Törvényszéken a múlt hét pénteken (2014.05.23-án), a másodfokú tárgyaláson hozott bírósági ítélete is megerősítette, hogy Kiss Árpád kápolnásnyéki vállalkozó és az NFA között 2012. február 1-én kötött szerződések (következésképpen azok minden módosítása) semmis,
    hogy a Székesfehérvári Járási Főügyészség megtagadta a nyomozás megindítását a kajászói vetés kitárcsázása (rongálás) ügyében (amely ellen a feljelentők ugyancsak panasszal fordultak a Fővárosi Főügyészséghez),
    hogy jövő héten, 2014. június 3-án 9 órától kerül sor a második tárgyalásra a Székesfehérvári Járási Bíróságon az NFA által indított eszeveszett összegű kártérítési perben (melyben mintegy 7 millió forintot követel az NFA egy általa kiválasztott és perbe fogott Kajászói Gazdatanács tagtól),
    hogy a megtámadott gazda természetesen ellenkeresetet, majd később egy részletes beadványt nyújtott be, s az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület pedig beavatkozóként kívánt csatlakozni az alperes oldalán,
    amelyet - a perben beidézett Boór Ferenc tanúvallomása és az ügyre való tekintettel várható nagy létszámú érdeklődő miatt nagyobb tárgyalóterem biztosítására vonatkozó kérésével és a fellebbezés lehetőségével együtt - időközben a bíró elutasított,
    amely miatt az alperes persze fellebbezett és mind ő, mind pedig a beavatkozni kívánó egyesület jogtanácsosa elfogultsági keresettel élt a bíró ellen.
Tisztelettel kérjük, hogy biztosítsanak minél nagyobb nyilvánosságot a kajászói gazdák és az őket támogató magánszemélyek, szervezetek a törvényesség helyreállítás érdekében tett erőfeszítésének és az NFA által a hatalommal való visszaélés alapos gyanúja mellett gyakorolt peres erőlködésnek legközelebb a
2014. június 3-án 9 órától kezdődő tárgyaláson, Székesfehérvárott, a Törvény Háza feliratú bíróság épületében(Dózsa György tér - eredetileg a fszt. 26-os, legfeljebb 10 személyes tárgyaló)
ahol is 9 óra 30 perctől kerül sor Boór Ferenc, a Gazdatanácsok Szövetsége titkára részletes tanúvallomására, feltéve hogy az elfogultsági keresetet is - természetesen (?) - elutasítják.
Tamási Béláné és Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága
****************************************************************

Még sincs meg a kétharmad a Fidesznek, házszabály-módosítással "oldanák meg" a problémát


2014-05-27. 15:25 Kuruc.info
A házszabály módosítását kezdeményezte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Ennek részeként átalakítaná a szavazások 24 éves szokásjogát, annak érdekében, hogy a kétharmad minden esetben a rendelkezésre álljon. Jelenleg ugyanis nem lenne meg minden esetben a Fidesz kétharmada a parlamentben.
A parlament már tárgyalja a Rogán Antal által beterjesztett házszabály-módosítást, amelyben legalább egy csapdát is elrejtett a fideszes frakcióvezető. (A mostani házszabályt februárban fogadta el a kétharmados parlament - ám az csak az új Országgyűlés megalakulásával lépett hatályba, amit Rogán máris számos ponton megváltoztatna.) A javaslat hatályon kívül helyezné a levezető elnökök szavazására vonatkozó szabályokat.

A 24 éves demokratikus parlamenti szabályok szerint a parlamenti ülést levezető elnök soha nem szavaz a parlamenttel, csak abban az esetben, ha a szavazás döntetlenre áll, vagyis szavazategyenlőség alakul ki az igenek és a nemek között. Ekkor az adott kérdésben - akár egy törvényjavaslat sorsáról - az elnöki szavazat dönt. Ilyenkor általában az elnök arra szavazott, ahová a frakciója.
A parlament ülését felváltva vezetik a kormánypárti és ellenzéki elnök, illetve az alelnök. Elnöki szavazat nagyon ritkán dönt akár csak egy módosító javaslat sorsáról, ugyanis a mindenkori kormánypárti frakció elemi érdeke, hogy elegendő képviselővel rendelkezzen a szavazásokkor.
Rogán Antal frakcióvezető most úgy látja, hogy ez a 24 éves gyakorlat súlyosan antidemokratikus - érvelése szerint semmi nem indokolja a levezető elnök szavazati jogának korlátozását. A Fidesz politikusa hivatkozik a más uniós tagállamok gyakorlatára - így például sem a német, sem a francia, sem az olasz, sem a spanyol, de még az Európai Unió parlamentjében sem korlátozzák a levezető elnök szavazati jogát - ezek alapján idehaza sem indokolt. Rogán az indoklásban ugyan nem tér ki arra, hogy az unió többi kéttucat tagállamában milyen szabályok vonatkoznak az elnöki szavazásra - de vélhetően lehetne a magyar gyakorlathoz hasonló példákat találni.

    A megválasztott országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges, többek között:
    • az Országgyűlés zárt ülésének elrendeléséhez,
    • ahhoz, hogy a köztársasági elnököt első körben megválassza az Országgyűlés,
    • a köztársasági elnök tisztségétől történő megfosztási eljárás megindításához,
    • az Alkotmánybíróság tagjainak és elnökének megválasztásához,
    • a Kúria elnökének, az OBH elnökének megválasztásához, megbízatásuk megszűnésének kimondásához,
    • a legfőbb ügyész megválasztásához,
    • az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek megválasztásához,
    • az Állami Számvevőszék elnökének megválasztásához, megbízatása megszűnésének kimondásához - olvasható az ellenzéki módosító javaslatban.
(...)
Olvasó: No lám... a gyilkos cigány szabadon grasszálhat, aztán még fel is mentik (merthát csak magyart ölt, abból meg túl sok van, nem igaz?), de most aztán a törvény teljes szigorával lecsaptunk a köpködő gazemberre!!!!! Majd mi megmutatjuk, hogy a magyar hatóságokkal nem lehet packázni!!!! Mi mindig a talpunkon állunk!!! Vagy másén...
Jut eszembe, a bazilika előtt meztelenül őrjöngő férfit (?) lefogó rendőrt felfüggesztették - vajon nem kéne őt is lecsukni? Még a végén esetleg nem nézi civilben sem tétlenül, hogy valami idióta a közerkölcsöt rombolja... s esetleg leköpi...
****************************************************************

Ötvenen meghaltak Donyeckben


2014. 05. 27. 17:03 MTI - Origo
Az oroszbarát önvédelmi erők szerint több mint 50 szeparatistát öltek meg Donyeckben - írja a Reuters. Az ukrán kormányerők már második napja heves harcokat vívnak a szeparatistákkal, az ukrán kormány szerint addig folytatják az offenzívát, amíg az utolsó terrorista is el nem hagyja a területet.
A donyecki polgármester szerint a hétfőn kirobbant harcok óta 48-an haltak meg, köztük két civil. A Reuters tudósítója húsz egyenruhás halottat számolt össze egy kórház hullaházában, több holttest végtagja hiányzott. A szeparatisták szerint egy teherautóban utaztak, amikor megtámadták őket.
De mindkét oldalon vannak áldozatok,
a szakadárok kedden nyilvános kivégzést rendeztek a Donyeck megyében lévő Horlivka településen. A város egyik kerületi rendőrkapitányát és nyomozati osztályának vezetőjét a szeparatisták által önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságnak tett eskü megszegéséért ítélték halálra. Az Osztrov helyi hírportál jelentése szerint a kivégzést a kapitányság munkatársai előtt, a rendőrség területén hajtotta végre Ihor Bezler szakadár parancsnok és csapata. Az ítélet felolvasása után a rendőrök fejére zsákot húztak, és agyonlőtték őket.
A vasárnap megválasztott ukrán elnök, Petro Porosenko azt mondta, nem fog tárgyalni terroristákkal, és megválasztása után az ukrán kormányerők azonnal offenzívába kezdtek. Hétfőn a donyecki repülőtérnél és a pályaudvarnál is összecsaptak oroszbarát fegyveresekkel.
Obama további vérengzésre biztatja az új Ukrán elnököt
Barack Obama amerikai elnök felhívta Petro Porosenko "megválasztott" ukrán? elnököt, hogy gratuláljon győzelméhez és felajánlja "az Egyesült Államok teljes körű támogatását azokhoz az erőfeszítéseihez, amelyek Ukrajna egységének helyreállítására és haladásának előmozdítására irányulnak."

Obama hangsúlyozta, hogy gyorsan végre kell hajtani azokat a reformokat, amelyek nélkülözhetetlenek az ukrajnai egység, a fenntartható gazdaság és a kedvező befektetői légkör megteremtéséhez, valamint az ukránok aggályaira és törekvéseire nyitott, áttekinthető és felelős kormányzás biztosításához. (Titkolt hírek képekben - hogy képbe legyél)
A világ egyik legkorruptabb országában kell rendet tenni
A közüzemi díjak emelését és a közszolgálatban dolgozók jelentős részének elbocsátását várja el a Világbank Ukrajnától a másfél milliárd dolláros segélyért cserébe - közölte az EchoTv Napi aktuális című műsorában Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért az elnöki poszt várományosának, Petro Porosenkónak komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Eddig bármilyen vezetése volt is Ukrajnának, csak csalt, lopott és hazudott. (Echo TV)



Petrosenko az ördöggel

Az új elnök első napja

Cseh Köztársaság megtagadta a NATO csapatok bevetését a területén. Mindezt az ukrajnai helyzettel kapcsolatban tette a cseh védelmi miniszter ezt a bejelentését.

A lakosok segítik az önvédelmi erőket barikádokat építeni.

Bulgáriában tüntettek a kijevi katonai junta ellen.

Lövik egymást az ukrán-orosz határon 
http://bit.ly/TP8Wd5

****************************************************************

Miért fontos a Hawking-bojkott Izrael ellen?


2013, május 9 - 14:23 Ordosz műhely - alfahir.hu
Nincs a földkerekségen még egy olyan ország, amely magát demokráciának adja el és annyi iszonyatos, gyalázatos és hatalmas léptékű bűnöket követ el emberek jogai és élete ellen, mint Izrael.
Csak egyetlen mai hír: az ötnapos kínai látogatásán lévő Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, "Júdeában és Szamáriában" (értsd: Ciszjordániában) a telepépítések változatlanul folytatódnak és csak azért kerül sor némi késedelemre, mert hibák keletkeztek az engedélyek kiadásában." Vagyis a tervbe vett, újabb 2500 lakást, illetve házat meg fogják építeni Jeruzsálem palesztin részén.
Hogy ez illegális az ENSZ szemében is? Netanjahuék köpnek rá. Hogy a palesztinok saját földjéről lopják el a vizet, amelyet nekik igen szűkre adagolva és drágábban adnak el, mint az izraelieknek, miközben a palesztinoknak megtiltják, hogy kutat fúrjanak? Kit érdekel? És aki emiatt tiltakozik, az antiszemita, miközben "megszállottan" foglalkozik Izraellel.
A világ legerősebb hatalmának, az Egyesült Államoknak a hadügyminisztere mondta még 2010-ben - és emiatt majdnem nem engedték posztjára, de miután térdre hullva ígérte meg, hogy a jövőben hátán fekve nyalja Izrael valamennyi talpát, megbocsájtottak neki az amerikai szenátusban -, hogy az amerikai kormány Izrael nyúlványa. Hogyan is várhatnánk ettől a nyúlványtól azt is, hogy akár pisszegjen is? Majd azzal kompenzál, hogy rendez még egy "tolerancia versenyt" magyar diákoknak, ahol megjelenik a kimondhatatlan nevű budapesti amerikai nagykövet, díjakat átadva, elégedetten mosolyogva.
Undor, hányinger, gyomorforgatag.
Izraellel szemben igazán erős csak a "grass roots", azaz az alulról jövő kezdeményezések. E között van az a nagyszerű csapat, amely egyre nagyobb sikerrel győzi meg az embereket, bojkottálják Izraelt. Ők értik meg igazán, hogy ennél nagyobb fegyver nincs. Ez az, amitől Izrael igazán retteg. Retteg, hogy illegális telepein termelt mezőgazdasági termékeiket nem vásárolják Nyugat-Európában. Retteg, hogy a világon az egyetemek tudományos bojkottot hirdessenek ellene. Retteg, hogy nyugdíjalapok ne fektessenek be izraeli Nasdaq-részvényekbe. Retteg, hogy a palesztin házak törvénytelen elpusztításához használt Caterpillar-termékek - a gigantikus bulldózerek - gyártóját bojkottálják.
Izrael szolgái ilyenkor azt hajtogatják, a bojkottnak nincs értelme és az kontraproduktív. Milyen érdekes! Az apartheid ellen egységes volt a felfogás a szabad világban: a bojkottal lehet megdönteni a pretóriai rendszert. És így is történt.
Jimmy Carter volt amerikai elnök Izraelt apartheid rendszernek bélyegezte. Néven nevezte a nyilvánvalót.
És most a világ legismertebb fizikusa, a fél évszázada tolószékhez kötött Stephen Hawking döntött úgy, hogy az izraeli gyarmatosítás és a gyarmatosító emberjogi galádságai miatt nem utazik egy gigantikus jeruzsálemi konferenciára, ahol Nobel-díjasok, volt állam- és kormányfők csevegnek majd, miközben folyik a palesztinok maradék földjének elrablása és palesztin anyák szülik meg a porban csecsemőiket, miközben izraeli határőrök packáznak velük, nehogy időben jussanak kórházba.
Izrael megrettent, mert Hawking professzor tette most ismét rájuk irányítja a reflektort és sokakat rávehetnek a bojkottban a részvételre.
Na nem az ab ovo begazolt MTA-elnökökre gondolunk. Erkölcsi lényekre, akik végre úgy döntenek, nem lesznek szellemi rabszolgák és nem tűrik el, hogy a világ leggazemberebb "demokráciája" terrorizálja nemcsak a gyarmatain élőket, de szinte az egész világ országait, sakkban tartva az olyan "antiszemita" mesékkel őket, mint Schweizer főrabbi képzelgése.
Ha planétánk leghíresebb és fizikailag legnyomorultabb fizikusa mert bátran fellépni, itt az ideje, hogy mi is felegyenesedjünk láthatatlan tolószékünkből, és legalább kimondjuk, amit látunk. Majd pedig bojkottáljuk ezt a lator "demokráciát" azzal az eszközzel, aminek birtokában vagyunk. Ne vegyünk tőlük gyümölcsöt, ne vegyük légkondicionálójukat, ne utazzunk országukba. És mindenütt hirdessük a valóságot.
****************************************************************

Rejtélyek nyomában.... Húsvét-szigetek
A Csendes-óceánban van egy kis sziget, amelyen máig megfejtetlen eredetű kőkolosszusok sorakoznak. Az őslakosok a madáremberek országának hívják ezt a helyet, de a kultúra gyökerei a múlt homályába nyúlnak vissza. Erich von Däniken svájci író, megfontolásra érdemes párhuzamokat vet fel e sziget és az amerikai kontinens hasonló kultúrkörei között.

A Földbolygó e kis szigetecskéje valahogy sehogy sem illik bele a Csendes-óceán népeinek a múltjába. Legalábbis a sziget első felfedezőinek ez volt a benyomása a Chilétől mintegy 3600 kilométerre fekvő kis világról. A vulkanikus kőzetből faragott szobroknak közel s távol nincsen párjuk a térségben. Az emberfejet formázó, faragott szobrok olyanok, mintha valaki itt felejtette volna őket, vagy mintha valamit várnának.
A kolosszusokon valaha fatáblákra rótt hieroglifek árulkodtak titkaikról, de nagy részük időközben eltűnt, és a rekvizitumokat egyelőre még nem tudták megfejteni. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy e kietlen, vulkáni eredetű szigeten nem nagyon nőnek fák, ami felveti, hogy vajon milyen módszerrel szállították az építők a 10-50 tonnás szobrokat a mai lelőhelyükre. Azon felül, mivel táplálkoztak az emberek a világnak ezen az eldugott szegletében, amikor a sziget flórája és faunája szemlátomást alig képes eltartani a jelenlegi kis létszámú bennszülött kolóniát. Egyáltalán, kik voltak ezek az emberek? Honnan vették a kőfaragás ötletét? Miért pont ilyen főfejeket faragtak? Avagy olykor miért teljesen emberszerű testeket, amelyeket nyakig beástak a földbe? Hogyan faragták ki a kezdetleges csonteszközeikkel évezredekkel ezelőtt a kolosszusokat a "bennszülöttek"?
Talán a fatáblácskák hieroglifái és az egyéb leletek fényt gyújthattak volna a régészek elméjében a talányok egy részére, ha a misszionáriusok nem semmisítették volna meg a bizonyítékokat, ha nem tiltották volna meg a régi istenek imádását és a hagyományok tiszteletét. Így nincsenek a kutatók könnyű helyzetben manapság.
A szigeten Thor Heyerdahl három kultúrkorszakot különböztetett meg. Két dolog azonnal feltűnt a kutatónak: az egyik tény, hogy a legrégebbi korszak lehetett a legfejlettebb, a másik, hogy a befejezetlen kőkolosszusok körül rengeteg szerszám hevert szétdobálva, mintha a munkálatokat drámai hirtelenséggel kellett volna abbahagyniuk a készítőknek.
Tény, hogy a szájhagyományból tudjuk, hogy a Húsvét-szigetet a bennszülöttek mind a mai napig a "madáremberek országának" nevezik. A legvalószínűbb teória, hogy éppen az égből érkező, kissé dülledt szemű, humanoid lények történetei ihlették a szobrokat.
Erich von Däniken vetette fel, hogy nyilvánvaló hasonlóság mutatkozik a Húsvét-sziget és Tiahuanaco között. E mögött az a hiedelem és hagyomány állhat, hogy az egész amerikai kontinensen visszaköszön az égből érkezett nagy fehér emberekről szóló mítosztár. Őket mind az azték, mind az inka, mind a többi indián közösség leszármazottjai a Nap Fiainak nevezték. A legizgalmasabb pedig, hogy a rejtélyes idegenek megjövendölték a visszatérésüket.
Däniken zavarba ejtő kérdéseket vetett fel egy ősi amerikai tőkultúrát illetően. Olyanokat, mint
- miért építettek a maják utakat és alkotta kereket, ha nem használtak kocsit?
- miért termesztettek az inkák gyapotot, ha nem szőttek?
- honnan vették a többtonnás óriásszobrok faragásának az ötletét az olmékok?
- a guatemalai Tikal-piramisban talált jáde nyakék kövei miért éppen Kínából származnak?
A helyzetet némiképp nehezíti, hogy a monumentális szobrokat rendszerint a bányától messzire kellett szállítaniuk az építőknek, ami minden, csak nem praktikus megoldás. Tehát léteznie kellett egy olyan technológiai vagy mágikus tudásnak, amely lehetővé tette a monolitok mozgatását és pontos tájolását. Ha nem az "istenek" keze lenne a dologban, akkor vajon megépítették volna bármelyik korban bármelyik kultúra tagjai ezeket a grandiózus mesterműveket?
Az sem zárható ki, hogy azért alkottak az ősi építők ilyen hatalmas és sokszor mozdíthatatlan emlékműveket, mert ezek szinte biztosan kiállják az idő próbáját. Nem lehet őket egyszerűen elrejteni és a nép tradíciói miatt nem lehet egyszerűen lerombolni sem őket.
A múlt egyelőre homályos, s csak lassacskán tisztul ki, ám ha nem utasítjuk el csípőből az ősi vallásokat, filozófiákat, hiedelmeket és eszméket oly gőgösen, akkor talán fokozatosan felfedik a rejtélyeiket. A végén pedig mindent igazolni fognak a változások, hiszen a világűrbe távozó lények visszatérése - amely szinte minden kultúrában közös - várhatóan elhozza majd a bizonyosságokat. (Forrás: A Magyar Nyelv)



A képen Zahi Hawas, Egyiptom vezető régésze látható; - de nem ez az érdekes, hanem a szürke gránit tábla, amely mellett áll.
Az ásatás egy "elfelejtett piramis" kapcsán kezdődött, a gránit tábla pedig egy szarkofág része.
Olyan, mint a Kheposznak tulajdonított piramis előtt lévő platón látható kövek közül pár darab, melyen a mai fogalmaink és tudásunk szerint géppel készült vágások, bevágások láthatók, illetve érdekes építészeti párhuzam Puma-Punku (Bolívia) építményeivel???!!!!
Lelőhely: Szakkara, Kairó mellett, Egyiptom, 2008http://www.foxnews.com/story/0,2933,363472,00.html



Puma-Punku

Még ma sem tudja a tudomány megmagyarázni ezeknek a köveknek az előállítási technológiáját. Egymásba csúsztatható építőelemek, éleik olyan pontosak mintha gépekkel készítették volna. Olyan furat szerű lyukakat is találtak melyeket csak erős lézerrel lehetne elkészíteni, mivel fúró nyoma sem látszik.
Lávából öntötték, vagy még hihetetlenebb módon állították össze őket? Még nincs válasz ezekre a kérdésekre...





Megszüntették a Portik-Laborc ügyben a nyomozást


2014, május 30 - 12:47 MTI - alfahir.hu
Bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyészség a Portik-Laborc-találkozóval kapcsolatban hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt indult nyomozást - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.
Nagy Andrea tájékoztatása szerint mivel minősített ügyről van szó, a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és a megszüntetés indokai sem hozhatók nyilvánosságra. A szóvivő annyit mondott: a több mint egy éve tartó nyomozást május 22-én szüntették meg.
A Központi Nyomozó Főügyészség a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója közötti találkozók ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt az Alkotmányvédelmi Hivataltól (AH) érkezett bejelentés alapján rendelték el nyomozást. Amíg az AH nem oldotta fel a találkozók leiratának titkosságát, a nyomozás egésze titkos volt.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal 2013. április 25-én oldotta fel a Portik Tamás és Laborc Sándor két megbeszéléséről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapjára.
A dokumentumok szerint Portik Tamás és Laborc Sándor 2008-ban két másik ember társaságában kétszer találkozott. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc Sándor a Portik Tamástól származó, közéleti szereplőkre vonatkozó terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik Tamás félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszíti a választásokat, és azt mondta, mindent megtenne, amit kérnek tőle.
Tavaly májusban megalakult az Országgyűlés Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága is, amelynek elnöke az LMP-s Mile Lajos lett. A ténymegállapító albizottság - mandátumának kétszeri meghosszabbítása után idén február végéig tartó - munkája során több mint tucatnyi embert hallgatott meg, mindenkit, aki a találkozókban érintett volt, köztük Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját, Szilvásy György volt titokminisztert, valamint Laborc Sándort és Portik Tamást.
A bizottság tagjai az utolsó ülésen hosszas vita és egyeztetés után, de végül egyhangúlag fogadták el a testület munkáját lezáró jelentést. Ebben többi között megállapították: hibaként értékelhető, hogy Laborc Sándor az első számú vezetőjeként nyilvános helyen, személyesen találkozott Portik Tamással.
A dokumentumot ismertetve Mile Lajos azt is kiemelte: vélelmezhető, hogy Laborc Sándor és Portik Tamás tervezett együttműködése közéleti szereplők, bírók, ügyészek, rendőrök kompromittálására irányulhatott. A vizsgálat során azonban semmilyen adat, információ nem jutott a bizottság tudomására arra vonatkozóan, hogy a Portik Tamástól származó információkat az NBH feladat- és hatáskörén túlmutató, jogellenes célra használta volna fel - tette hozzá.
A jelentést, amelyben több hibát, mulasztást tárt fel a testület, március 28-án az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján is közzétették. E szerint rögzítették azt is, hogy Laborc Sándor "nyilvánvalóan valótlan tartalmú nyilatkozatot tett" a nemzetbiztonsági bizottság 2012. november 27-ei ülésén, továbbá, hogy a találkozók leirata szerint "Laborc meghatározta Portik számára a befolyásoláshoz szükséges eszközrendszert, a kompromittálásra alkalmas környezetet, valamint az ügy érdekében bűncselekmény elkövetését is elfogadhatónak tartotta".
Miért is? Mert ez bizony az olajos ügyek ügye! Annak a szálai pedig bőven elérik a Fideszt! Mi az hogy! Nagyon is! (SVPSZ)



Nagyokat kacagtunk a szerkesztőségben az alábbi híren. Érteni fogjátok, miért
"Csepreghy Nándor államtitkár szerint megalapozott annak a gyanúja, hogy a Norvég Alapból érkező pénzek, bár elvileg minden magyar állampolgárnak járnának, csak egy politikailag jól definiálható csoport részesült belőlük.
A vizsgálat során a KEHI annak is a végére fog járni, hogy miért nem kaptak a támogatásokból olyan szervezetek, amelyek minden kritériumnak megfeleltek, és egyetlen hibájukként csupán az volt felróható, hogy ideológiájuk nem a támogatók alapelveivel azonosak."
CÖF, CÖF, CÖF.... (168 Óra)
****************************************************************

Tovább nyílik az áfacsalási botrány titkos dossziéja


2014. május 30., péntek hvg
Milliárdokat utalhatott vissza az adóhatóság adóminimalizáló cégeknek ellenőrzés nélkül, a munkatársak hiába kértek átfogó vizsgálatokat, a kezdeményezések vezetőiknél elakadtak - erre utal az a jegyzőkönyv, amely Horváth András januári tanúkihallgatásának második napján készült. Szerinte volt, hogy egy cég pár hónap alatt 700 millió forintnyi áfát tüntetett fel, és sok, gyanúsan kevés adót fizető beszállítója volt, egy másik társaság 3 milliárd forintnyi fiktív számlát fogadott be, a revizorokat mégsem küldték rájuk. Az első jegyzőkönyvhöz hasonlóan az anonimizált dokumentumot közzétesszük.
Ellenőrizetlenül visszautalt közpénzekről, befejezetlen adóhatósági vizsgálatokról, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon (NAV) belül elakadt ellenőrzési javaslatokról, szabadon működő számlagyárakról és adócsaló céghálózatról szólnak az áfacsalási botrány kirobbantójának konkrét cég- és személyneveket tartalmazó dokumentumai, amelyeket tavaly november elején csatolt az ügyészségnek tett feljelentéséhez. Ez tűnik ki abból a hvg.hu birtokába került újabb, anonimizált jegyzőkönyvből, amely Horváth András tanúkihallgatásának második napján készült idén január elején a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt ügyekkel foglalkozó osztályán.
Ügyészségi feljelentése nyomán két egymást követő napon zajlott a NAV volt munkatársának meghallgatása, a második jegyzőkönyvet is teljes terjedelemben a cikkbe ágyazva közreadjuk (az első jegyzőkönyv korábbi cikkünkben olvasható). A jegyzőkönyv a konkrét személyek és cégek neve helyett fiktív monogrammokat és egy-egy betűvel jelölt cégeket tartalmaz, elkerülendő a titok- és jó hírnév esetleges megsértését.

Olvassa el a jegyzőkönyvet - kattintson a képre! - Fotó: hvg.hu

A két jegyzőkönyvben Horváth összesen 14 céget említ konkrétan, és ezekkel kapcsolatban több vállalkozást tartalmazó beszállítói hálózatokra, számlagyárakra utal. A második jegyzőkönyv alapján Horváth András zöld dossziéjában - amit a rendőrök tavaly december 19-én foglaltak le, amikor házkutatást tartottak a lakásán - még annál is több cégnév szerepelhet, ami a két kihallgatáson elhangzott, illetve van benne egy ábra is vállalkozások neveivel és valós áfaösszegekkel egy fiktív gabonakerekedelmi céghálózatról is (a tanúkihallgatáson 47 dokumentumról kellett nyilatkoznia a zöld dossziéval kapcsolatban).
Nagy pénzek mentek ki ellenőrzés nélkül
A jegyzőkönyv második részében - az elsőhöz hasonlóan - Horváth András megemlít egy esetet, amikor szerinte egészen nyilvánvaló volt a vizsgáló revizor előtt (és Horváth András előtt is, aki a cég egyik partnerét vizsgálta), hogy adóminimalizáló beszállítói vannak egy adott cégnek, akiktől fél év alatt 700 millió forintnyi áfát tartalmazó számlát fogadott be. A revizor - hangzott el a kihallgatáson - hiába kérte a feletteseitől, hogy átfogó vizsgálatot kezdjenek a cégnél, legalább egy évig nem történt semmi, közben a cég folyamatosan igényelte és kapta is vissza az áfát.
Egy másik cég 2009 második felétől Horváth elemzése szerint legalább 3 milliárd forintnyi fiktív számlát fogadott be, ezzel csökkentve az általa fizetendő adót. Erről készített egy kimutatást, amely több céget is tartalmazott, de tudomása szerint a dokumentumot nem küldték tovább a felettesei. Ha tovább küldték volna, az áfabotrány kirobbantója szerint megelőzhették volna több milliárd forint visszaigényelt áfa kiutalását.

Horváth András és a zöld dosszié egy tavaly őszi parlamenti meghallgatáson - Fotó: Túry Gergely

Egy harmadik társasággal kapcsolatban az adóhatóság volt munkatársa vallomásában elmondta: a NAV központi hivatala javasolta a Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságnak, hogy egy adott céget 2008-2011 júniusig vizsgáljanak át alaposan. A cégnél Horváth elmondása szerint korábban csak egyetlen negyedévben, 2009 harmadik negyedévét érintette egy adóellenőrzés a három és fél éves időszakból. Így sokáig, lényegében ellenőrzés nélkül utalta ki neki az adóhatóság a visszakért áfát, holott nagyon sok adóminimalizáló beszállítóval dolgozott a cég.
Tíznél kevesebb ellenőrzés egy év alatt
A kihallgatás jegyzőkönyve alapján az ügyészségi feljelentéshez csatolt dokumentumok, illetve a zöld dosszié egy része össze is szedi, hogy nagy gabonakereskedelmi cégeknek anélkül ment ki pénz sokáig, hogy ellenőrizték volna őket. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy minden áfát jogosulatlanul kértek volna vissza, de adóvizsgálat keretein belül tisztázni kellett volna az egészet, azért is, mert sokuknál fiktív számlákat találtak.
Az, hogy a jelentős összegeket visszaigénylő cégek nem kaptak ellenőrzést sokáig, Horváth András szerint rendszerszintű problémát jelez az adóhatóságnál. Állítja, sok ellenőrzés csak azt követően indult, hogy Horváth András és társa feltérképezték a gabonakereskedelmi szektort. A vallomás szerint 2010-ben egész évben áfakiutalás előtti ellenőrzés a Kiemelt Ügyek és Adózók Igazgatósága alá tartozó, praktikusan nagy cégeknél országosan mindösszesen 10 alatt volt, 2011-ben csak 25, 2012-ben pedig 91 céget ellenőriztek.
Többször szólt a vezetőknek
A jegyzőkönyv alapján az ügyészségi feljelentéshez Horváth András összesen 40 mellékletet csatolt, melyek tartalmát vallomásában egyenként elmagyarázza. A mellékletek magyarázatából a jegyzőkönyvből az olvasható ki, hogy Horváth többször szólt különböző vezetőknek a NAV-on belül arról, mely cégeknél kellene vizsgálatot folytatni. Emellett vallomásában kitér arra is, hogy később megkereste Rogán Antalt és Lázár Jánost is a problémával. A NAV-vezetők felelősségét vallomásában több ponton felveti, szerinte ők tehetnek arról, hogy a nagy adózókra nem mentek rá, pedig nagyon sok pénzt igényeltek vissza az államtól.
A tanúkihallgatáson kitértek egy esetre, amikor Horváth szerint kérte a vezetőit, végezzenek felülellenőrzést egy cégnél, ahol "nagyon komoly összegű, milliárdos nagyságrendű ÁFA-megállapítást lehetett volna tenni". A vezetők azonban - álla folytatásban - úgy válaszoltak, hogy "van egy olyan álláspontja az Ellenőrzési Főosztálynak, hogy csak akkor lehet lefolytatni az ilyen típusú ellenőrzést, ha új tény, körülmény merül fel és az nem új körülmény, hogy olyan számlákra hivatkozunk, amelyekről a revízió már a vizsgálat során is tudott". Meg kell jegyezni, az áfafelülellenőrzés egy gyakori, szokványos eljárás az adóhatóság részéről, ilyenkor olyan időszakokat vizsgál újra az adóhatóság, amiket korábban már ellenőrzött.
Horváth több olyan levélről is említést tesz, amelyben konkrét ellenőrzési javaslatokat tett, illetve javasolta azt is, mit lehetne tenni a számlázó hálózatokkal szemben. Ezeket elküldte vezetőinek, de több levelet ők - tudomása szerint - nem küldtek tovább.
****************************************************************

Kommentelés betiltva! Elnémul az internet?


2014.05.29. cs., 09.21 ittlakunk.hu - MTI
Jelentősen megváltozhat az internet az Alkotmánybíróság (Ab) döntése miatt: ezentúl az internetes oldalon közzétett kommentek - a felhasználók bejegyzései - tartalmáért ugyanis az adott oldal fenntartója akkor is felel, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította.
Alkotmányossági szempontból tehát az új technológiák által nyújtott felületeken, így az interneten zajló nyilvános kommunikációban is érvényesítendők az alaptörvényben rögzített alapvető jogok és kötelezettségek - mutatott rá a testület. Ugyanaz a védelem megilleti az internetes magánkommunikációt is - például e-mail, telefon, SMS -, mint a hagyományos eszközökkel folytatottat.
Az Ab szerint nem vonható kétségbe, hogy a blog és a komment is közlésnek minősül, s mint ilyen, az alaptörvény cikkének védelmi körébe esik. A testület szerint a kommentek moderálása nem mentesít a jogsértő közlésért való felelősség alól. A kommentek moderálásáról a weboldal fenntartója dönt: erre jogszabály vagy a bírói gyakorlat sem kötelezi.
Az Alkotmánybíróság kommentekre vonatkozó döntése aránytalanul nagy visszatartó hatással fog járni az interneten zajló, ma még élénk közéleti vitákra - reagált az Ab határozatára a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).
A feltétel nélküli felelősség rendkívül kockázatossá teszi a tartalomszolgáltatók számára, hogy felhasználóiknak megnyissák a kommentelés lehetőségét. "Akár moderálják a hozzászólásokat, akár nem, akár tesznek lépéseket a jogsértő tartalmak eltávolításáért, akár nem, felelősséggel tartoznak azokért" - írja a TASZ, kiemelve, hogy az is előfordulhat, a tartalomszolgáltatók inkább megszüntetik oldalaikon a kommentelés lehetőségét.
   
A TASZ szerint a tartalomszolgáltatót legfeljebb akkor szabadna a jogsértő hozzászólásokért felelősséggel terhelni, ha a jogsértés észlelése (az arra való figyelemfelhívás) után sem távolítja el azokat.
Megjegyzés: a Nemzeti Hírhálón soha nem lesz betiltva a kommentelés!
****************************************************************

Közmunkások pörgetik a munkaerőpiacot


2014. május 29. 13:56 Hír24
Már több mint 4,1 millióan dolgozunk Magyarországon, és sorra születnek a rekordok a munka világában. Ez azonban nagyrészt a közmunkának és a külföldön dolgozó magyaroknak köszönhető.
Az ember egyre nagyobb zavarban van a munkaerő-piaci statisztikák láttán: a számok a munka világának virágzásáról tanúskodnak, miközben ismerősei körében egyre több a munkanélküli és jó páran döntöttek inkább a külföldi munkavállalás mellett. Az idén február és április között már 4,107 millióan dolgoztak Magyarországon, 237 ezer fővel többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A KSH 1998-ig visszamenő - az interneten is elérhető - adatsorában nem is találunk ilyen magas dolgozói létszámot.
Rekordok sora
A vizsgált időszakban a munkanélküliek száma egy év alatt 116 ezer fővel 361 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta pedig 2,9 százalékponttal, 8,1 százalékra mérséklődött, amire 2008-ban, a pénzügyi válság kitörése előtt volt utoljára példa, amikor 8 százalékon állt a mutató. Az aktivitási ráta (a foglalkoztatottak és az állást keresők együttes aránya) 58,7 százalékra kapaszkodott, ami már szintén nagyon régen fordult elő.
Ha a rekordok mélyére nézünk, akkor már nem ennyire fényes a munkaerőpiaci helyzet. Azt újszerűen még a Nemzetgazdasági Minisztérium - a friss adatokat üdvözlő - közleményében is elismeri, a növekedés része a közfoglalkoztatás és a migráció is. Márpedig egyik sem elhanyagolható tényező: a közfoglalkoztatottak száma az első negyedévben 150 ezerrel volt magasabb, mint egy évvel korábban.
Szépítő matek
A statisztika ráadásul beszámítja a foglalkoztatottak közé azt is, aki egy évnél rövidebb időre külföldön dolgozik. A KSH adatai szerint egy év alatt 18 ezerrel nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik tartósan külföldön vállaltak munkát. A KSH 2013 első kilenc hónapjának munkaerőpiaci folyamatait elemző kutatása szerint 97 500-an dolgoznak külföldön, 23,5 százalékkal többen, mint az előző év hasonló időszakában.
Ugyanakkor a tárca szerint abban, hogy 2010 hasonló időszakához képest 375 ezerrel több embernek van munkája, a foglalkoztatottak számának rekordmértékű növekedésében nagy szerepe van a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak. A kiváló makroadatok is bizonyítják Magyarország gazdaságának fellendülését - olvasható a közleményben.
A gazdaság tényleg kezd magára találni, a versenyszféra munkahelyeinek száma is valóban növekedett, ami jó hír mindenkinek. Már csak az a kérdés, mi lesz a munkaerőpiaci rekordokkal, ha elfogy a közmunkakeret?
****************************************************************

Atlantista kádereket neveznek ki a harmadik Orbán-kormányba

2014.05.29 17:04 Hídfő.net
Összeállt a harmadik Orbán-kormány - a kormányfő megküldte a javaslatokat az egyes minisztériumok élére kinevezett személyeket illetően. Az új kormányban marad a régi felállás, nyugati egyetemeken végzett, feltehetőleg beszervezett személyeket helyeztek kulcspozícióba. Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter lesz, Pintér Sándor belügyminiszter marad. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesz. Hende Csaba Honvédelmi miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Lázár János pedig miniszterelnökséget vezető miniszter lesz.
Balog Zoltán 1993-95 közt a bonni egyetemen tanult, ami Németország egyik elit egyeteme. Fazekas Sándor a Soros György pénzén alapított Fidesznek már 1989-ben tagja volt. Hende Csaba szintén a Soros-alapítvány által támogatott Magyar Demokrata Fórum tagja volt már 1988-tól. Trócsányi László szintén radikális atlantista, 2005 és 2008 között a lyoni Jean Moulin Egyetem vendégprofesszora volt, az Európai Unió akkori alkotmányát magyar nyelvre fordította, azt megelőzően pedig a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központjának igazgatójaként építette a magyar diákok európai identitását. Navracsics Tibor 1996-1997-ben a Brightoni Egyetemen tanult.

Orbán Viktor; Soros Foundation, oxfordi tanulmányok - magyar miniszterelnök

Csupa nyugati elkötelezettségű ember, akik már a kezdetektől valamelyik atlantista tömörülésben működtek és a nyugati érdeket képviselik Magyarországon. Miközben a média azzal van elfoglalva, hogy az ellenzéknek milyen orosz kapcsolatai vannak, a kulcspozíciókba csupa olyan ember került, akik Magyarország leépítésében, kiárusításában közvetlenül vagy közvetetten részt vettek, miután nyugati tanulmányaikat elvégezték. A nyugaton képzett "szakértők" olyan mértékű túlsúlyban vannak hazánkban, hogy a média nem foglalkozik a vezető politikusok nyugati kötődésével és - feltehetőleg - beszervezettségével, mert az utóbbi 25 évben teljesen természetessé vált, hogy olyan politikai erő, aminek a vezetőit nem nyugati egyetemen képezték ki, nem juthat a hatalom közelébe.
****************************************************************

Körbekordonozták Bajnaiékat a titokzatos Bilderberg-találkozón


2014. május 29., csütörtök, 21:53 hvg.hu
Megkezdődött a Bilderberg-találkozó Koppenhágában, amelyen bankárok, brókerek, cégvezetők, illetve politikusok vesznek részt. A résztvevők - közöttük egyedüli magyarként Bajnai Gordon is - a külvilágtól hermetikusan elzárva tanácskoznak egy luxusszállodában, amely köré kordont vontak. A tanácskozás miatt tüntetők is érkeztek a dán fővárosba.

A dán fővárosban megkezdődött a Bilderberg-találkozó - közölte a köztévé Híradója. A gyűlés színhelyéül szolgáló szálloda köré kordonokat húztak, és a teljes épületet lefoglalták a találkozó miatt. Azt nem lehet tudni, hogy miről tárgyalnak, többen épp emiatt jöttek demonstrálni a dán fővárosba.
"Menjetek haza, Bilderberg-bankárok" - kiabálták a demonstrálók, akik táblákkal is tüntettek a találkozó ellen. Az egyik tiltakozó a Híradónak azt mondta, "a Bilderberg a bizonyíték arra, hogy a politikai elit egy része szorosan kapcsolódik az üzletemberekhez, akik pénzzel befolyásolják a döntéseiket, és ez rossz".

A szálloda tetejéről távcsővel figyelték a demonstrálókat. A tüntetések miatt nyolc kisbusznyi rendőrt vezényeltek a tanácskozás helyszínére, és a környező utcák is tele vannak járőrökkel, de rendőrök vigyáznak a csoportra a vízről is, hiszen idevezényelték a dán parti őrséget is.
Eközben folyamatosan érkeztek a meghívott bankárok, brókerek és politikusok a helyszínre. Magyarországról egyedüliként Bajnai Gordont hívták meg.
Az Együtt-PM vezetője a Híradó kérdésére kedden azt írta, arról nincs sejtése, miért pont őt hívták meg, de elmegy a találkozóra. Szerdán a Híradó azt kérdezte a Bilderberg-csoporttól, ki és mi alapján döntött Bajnai meghívásáról, de erre nem kaptak választ. A szervezők mindössze annyit írtak, mindig is arra törekedtek, hogy a meghívottak a lehető legtöbb politikai véleményt képviseljék, jobb- és baloldalról.

A Bilderberg-találkozót az 1950-es évek közepétől évente megrendezik. Mindig a világ aktuális kérdéseiről egyeztetnek, de az titok, hogy mi hangzik el, a vendégeket ezért próbálják hermetikusan elzárni a külvilágtól.
Schiffer András, az LMP társelnöke Bajnai Gordon részvételével kapcsolatban úgy fogalmazott, "az, hogy valaki a Bilderberg-csoportban akarja megújítani a magyar baloldalt, ahhoz sok sikert kívánok." Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig azt mondta, nem kizárt, hogy Bajnai Gordon a magyar érdekekkel ellenkező álláspontot képvisel majd a csoport ülésén.
****************************************************************

Nem tudják felszámolni a magyarokat

Sinkovics Ferenc 2014. április 14., hétfő Magyar Hírlap
A Nemzeti Nagyvizit diagnózisa szerint nem vagyunk gyengék és elesettek, történelmünk során megharmincszoroztuk magunkat
Érdekes helyzet, mikor tudósokkal, írókkal vagy éppen filozófusokkal beszélget a magyarság sorsáról, ember és világ viszonyáról egy orvosprofesszor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Ez Kásler Miklós műsora az M1-en, a Nemzeti Nagyvizit, melynek az a legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy egymástól látszólag távol álló jelenségek között is keresi, s fel is fedezi az összefüggéseket.

Kásler Miklós orvosprofesszor: A hatmillió abortusz nemzetünk legnagyobb katasztrófája (Fotó: Horváth Péter Gyula)

- Ön ismert orvosprofesszor, ám jártas a történelemtudományban is, már-már annyira, mintha ez is a szakmája lenne...
- Mindig is nyitott voltam a világra, minden érdekelt. A biológia, a művészettörténet, az irodalom, s persze a történelem is. Sokat olvastam, ez töltötte ki a napomat, s nagyon intenzíven sportoltam is. Atletizáltam, futó voltam. Amikor egyetemre kerültem teljes mértékben lekötött az orvostudomány, de annyi időt mindig hagytam magamnak, hogy naponta olvashassak szépirodalmi és történelmi munkákat is. Hiszem, hogy minden mindennel összefügg a világban, ezért kicsit másként látom az eseményeket, mint mondjuk egy hivatásos történész.
- Van olyan korszak a történelemben, ami jobban érdekli önt, mint a többi?
- Az ókor. De rendkívüli módon vonz a magyar őstörténet is. Mert az nem úgy van, hogy hirtelen keletkezik egy nép, szinte a semmiből, azt sem tudjuk, honnan jött, mit akar, ide-oda vándorol a világban, közben űzik-hajtják is őt mások, aztán hirtelen teremt egy olyan államot, amely száz éven keresztül döntő módon belefolyik, meghatározza Európa sorsát. Sőt, négy-ötszáz éven keresztül pedig döntő tényező Bizánc és a Német-római Császárság közé ékelődve. És egyenrangú velük. Valaminek történnie kellett a tudományban, ha még én sem tanultam a pozsonyi csatáról, erről a fényes magyar győzelemről, csak véletlenül akadtam rá az olvasmá­nyaim során.
- Tudatos elhallgatásra gondol?
- Igen. Dezinformálásra, csúsztatásra, a tények meghamisítására. De miért is ne, hisz a Habsburgok trónra kerülésük után, fittyet hányva magyar királyi esküjükre, csak a birodalmuk érdekeivel foglalkoztak. Pedig az eskü abban a korban még fontos dolog volt. A magyaroknak korábban másfajta uralkodóik voltak. Szakrális királyok, akik az isteni eredetű törvények jegyében uralkodtak. Ez majd mindegyik Árpád-házi uralkodónkra igaz volt, de az Anjoukra is. És akkor ide kerülnek a svájci rablólovagok, akiket ráadásul a magyarok jutattak lehetőséghez, mert a morvamezei csatában a kun és a székely hadak képezték a nyolcvan százalékát Rudolf seregének. Ha a kunok és a székelyek nem nyerik meg neki az ütközetet, ott pusztul el a harc forgatagában. Már lenn volt a földön, le akarta fejezni az ellenség.
- Hogy jön ez a csúsztatásokhoz, dezinformációkhoz?
- Ha meg akarták őrizni a tekintélyüket és a fölényüket a Habsburgok, akkor ezeket a történeteket nem mondhatták el, sőt tudatosan át is írták a tényeket. A folyamat a Bach-korszakban kulminált, amikor megjelent Hunsdorfer finnugor elmélete. Azért az érdekes, az 1700-as évek végéig senki sem vitatta a hun-magyar rokonságot. A krónikák vagy a fuldai évkönyvek, az Altaichi évkönyvek is hol türknek, hol hunnak, hol magyarnak nevezik őseinket. Ez nem véletlen, akkor sem voltak ostobák vagy elmebetegek az emberek, a dinasz­tiák pedig pontosan ismerték és számon tartották az eredetüket.
- A hun rokonság sokaknak olyan, mint tüske a köröm alatt... Még idehaza is elkeseredetten harcolnak ellene.
- Igen mert a hun kapcsolat azt jelentené, hogy a magyar nemes eredetű nép, melynek több olyan korszak volt a történelmében, amikor a dicsőség csúcsain állt. Mást nem mondok, mint hogy Atilla szervezte birodalommá az egész barbár világot, egy közösségbe terelte például a germán törzseket, ott indul az igazi germán történelem, ahol Atilla színre lép. Olvastam egy összefoglaló kötetet az Atillához kötődő legendakörről. Ennek negyven százaléka germán, a másik negyven százaléka itáliai, szinte a magyar hagyománykör a legkisebb benne.
- Ez a nemes jelleg lenne az oka a ma is folyamatosan tapasztalható s látszólag ok nélküli magyarellenes támadásoknak?
- Ez és a mássága. Bizarr, hogy mostanság milyen jelentőséget kapott a másság tisztelete, csak éppen a másnak tekinthető magyaroknak nem jut ebből a tiszteletből. Miért különbözünk annyira? Mert a magyarságnak más volt az államszervezete, más volt a harcmodora, más volt a jogalkotó képessége. A Szent Korona-tan a világ legkáprázatosabb jog- és hagyomány­rendszere, a világi és a transzcendentális viszonylatok szintézise, s a demokrácia alapképlete a maga megosztott hatalmi rendszerével. Az ellenállás joga is benne van. De más a magyarok kultúrája, habitusa is. Hadik András, kicselezve Nagy Frigyes seregeit, Berlinig hatolt. Volt másfél nap előnye, tehát nála volt a meglepetés ereje. Ám ő megállt a város kapuinál, s beküldött egy futárt, hogy Nagy Frigyes felesége hagyja el Berlint, mert még baja történhet. Ezzel fel is adta a meglepetés erejét, csak másfél óra múlva lövettette szét a kaput, és sarcolta meg a várost. A királyné levélben válaszolt, mely szerint ő mindig is bízott a magyar nemesség jól ismert lovagiasságában, s köszönte a menekülés lehetőségét. Ilyen mozzanatokból áll össze a magyar történelem, ami nem jellemezte más népek történetét, akár az angolt, akár a frankot nézzük.
- Hol siklott ki a magyarság sorsa? A tatárjárásnál? Csak legenda lenne, hogy előbb üzentek, álljunk melléjük?
- Üzentek, egyben megszabták a feltételeket. Törvénykönyvük azt mondta, aki ellenáll, azt ki kell irtani. Aki nem áll ellen, az lehet szövetséges, de alárendelt szerepben. IV. Béla maradhatott volna a trónon, de alávetett uralkodóként. Ha Béla király ezt elfogadja, akkor Batu kán meg sem áll az Atlanti-óceánig. A törökökkel szemben is ugyanígy áldozta fel magát a magyarság.
- Megalázónak tartjuk azt a hosszú hódoltságot...
- Miért? Egy négyszer nagyobb és erősebb államról volt szó. Csoda, hogy a magyarok 130 éven át ellent tudtak állni neki korábban. Ez jól mutatja a magyar katonai képességeket. Bíztunk Európában, de csak csekély segítség érkezett. Az, hogy vérzik a magyarság? Nem számított. A mi mentalitásunk és a lengyeleké akkor is élesen elkülönült a tőlünk nyugatabbra élő népekétől.
- Ez már a jele volt annak, hogy kiveszőben a Nyugatból az annyira fontos spiritualitás?
- Igen, ekkor kezdődött el a folyamat, aztán a francia forradalmat követően rendkívüli módon felgyorsult.
- Volt-e olyan pont a magyarság életében, amikor már látszott, nem tud visszafordulni a lejtőn?
Hatott egyébként a sok dezinformáció és csúsztatás?
- Hogyne. Így tették tönkre a cári birodalmat is a nyugati hatalmak. Ott voltak például a Romanovok, sokat tettek az orosz népért a 19. században, egymás után hozták a reformokat, mégis egymás után követték el ellenük a merényleteket. Európában a 18. században indult el a hamisítás, minden szálon. Az egyházellenesség, a papok kifigurázása, az inkvizíciónak tulajdonított több tízezer áldozat regéje... Holott lehetett néhány száz ember. Ráadásul a végső ítéletet nem az egyház mondta ki sohasem, hanem a világi hatalom. Kevesen tudják, hogy Kapisztrán Szent János Itália főinkvizítora volt, mielőtt durva köpenyében, kezében fakereszttel megindult volna a török ellen. Főinkvizítorsága alatt egyetlen halálos ítélet sem született, mert addig magyarázott az eretnekeknek, míg azok meg nem tértek.
- A magyar történelem szomorú eseményei, a sok frusztráció hogyan befolyásolta az évszázadok során a nép pszichéjét és egészségét?
- Egyrészt nehéz történelmünk volt. És ez nem maradhatott hatás nélkül. Ráadásul még folyamatosan sulykolták is belénk, hogy mennyire sikertelenek, szerencsétlenek vagyunk.
De hát mennyivel voltak sikeresebbek a lengyelek vagy a balti népek?! Félmilliós lélekszámban érkezett ide a magyarság, s meg tudta harmincszorozni magát sok-sok háború, s a hatmillió abortusz ellenére! A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája. Mégis itt vagyunk. Tegyük hozzá, a környező országokhoz csatolt magyarságot sem tudták felszámolni, pedig szerették volna.
- Az mondják, a sok frusztráció miatt olyan rosszak európai össze­hasonlításban a daganatos sta­tisz­tikáink...
- Ezzel vigyázni kell. Az európai népesség 22 százaléka szerepel a nemzetközi rákregiszterben. A 78 százalék adatait a kórházi jelentések alapján vagy éppenséggel azok nélkül becsülik meg. Nincs egységes statisztikai módszer sem. 1994-ben a Free University Amsterdam vállalta fel, hogy kidolgoz egy egységes európai rákregiszter szisztémát, de azóta sem hallottam efelől semmit. Minden országban más statisztikai eljárásokat használnak, mindenki küld valamilyen adatot, ami vagy igaz, vagy nem. A román egészségügyi államtitkár előadást tartott egy konferencián, melyből az derült ki, hogy sokkal jobbak azok a statisztikáik, mint a miénk. Ekkor felállt egy erdélyi magyar orvos, mondván nem érti az egészet, hiszen Romá­niában se rákszűrés, se sugárterápia, s mégis jobbak az adatai? Annyit mondhatok, a magyar kimutatások pontosak. Igaz, az egyik évben lecserélték nálunk az addig használt statisztikai szoftvert egy másikra. Mindjárt ezerötszázzal csökkent a rákos halálozások száma, persze nem a valóságban, csak a kimutatásban.
- Tehát tévúton járnak, akik a frusztráció jelentőségéről beszélnek?
- A történelem rendkívüli módon befolyásolja a következő generációk életét. Őrült veszteségeink voltak, legalább ötször lefejezték a magyar értelmiséget, aztán jött '56, amikor elvándorolt kétszázezer ember, s így tovább. Ha az ország úgy áll az élethez, hogy itt vagyunk, dolgozunk, s nem engedjük belénk törölni a lábát senkinek, mindjárt másként tekinthetünk magunkra. Nyelvünk egy csoda. A Nobel-díja­saink
is ezen a nyelven tanultak, gondolkodtak. Teller Ede meg sem tanult rendesen angolul, volt egy titkárnője, akinek csak az volt a feladata, hogy angolra fordítsa Teller mondatait.
- Miért éri ma is annyi támadás a magyarokat?
- Ez megy ezer éve. Folyton a vesztünkről, a megsemmisülésünkről folyik a szó. Arról, hogy eltűnünk. Miért, a baszkokat be tudták olvasztani? A bretonokról azt sem tudtuk, hogy élnek, most elkezdtek kelta nyelven beszélni. A történelem arra tanítja az embereket, hogy mindig eljön a kedvező pillanat a nemzetek számára, csak vannak nemzetek, akik ezt nem veszik észre. Vagy nincsenek felkészülve rá. Úgy érzem, ilyen volt az a magyaroknak 1990-ben, amikor fölkínálták számunkra Kárpátalját. De nem voltunk felkészülve a pillanatra. És nemcsak a történelem hordozhat sok frusztrációt, de a jelen is. Gondol-e komolyan arra valaki, hogy a mostani gyerekek fele elvált családban él? Vagy vizsgálja-e valami, mennyi kultúrszemetet önt a média ezekre az amúgy is kiszolgáltatott gyerekekre?
- Ez nem az egészségügy terepe...
- Szidják a hazai egészségügyet is. Egy disszidens magyar orvos jött ide hozzánk a Harvardról, hogy kezeljük a daganatos betegségét, mert nincs megelégedve a kinti orvosokkal. Négyszer volt vitánk szövettani kérdésben az egyik legfejlettebb s legnagyobb amerikai kórházzal. Mind a négy esetben a mi patológusainknak volt igazuk, akik huszadannyit keresnek, mint a kintiek, s háromszor annyit dolgoznak. Nyilván hasonló a helyzet más orvosi területeken is idehaza. Mi mégis mindig a külföldit csodáljuk. Gátolni lehet a tehetséget, de kikezdeni nem. Egy nép kumulatív genetikai állománya konstans.
- Egy népé. De mi keverékek vagyunk már...
- Akkor is konstans. Ha olyan generációk lépnek színre, mint a reformkorban, vagy Erdélyben a Szépműves Céh tagjai, akkor most is itt kell len­niük a rendkívüli tehetségeknek, csak mindig minden a lehetőségeken múlik és a hiten, hogy meg tudom csinálni. És ne féljünk az ellenünk indított akcióktól. Minden akcióra születik reakció. Az erdélyi magyarok is eltűntek volna már, ha nem támadják őket. Támadnak? Csak azért is összekovácsolódunk. Érdekes, de erre odakint nem gondolnak?
****************************************************************

Minden eddiginél nagyobb veszteséget szenvedett az ukrán hadsereg


2014.05.30 13:38 Hídfő.net
Mostanra láttak napvilágot az eddig talán legnagyobb ukrán veszteséget okozó összecsapás körülményei. - Május 22-én egy megerősített konvoj indult el Luganszk régióban Lisicsanszki felé. Induláskor Rubezsnoje lakói megpróbálták feltartóztatni a konvojt, és beszéltek a konvoj parancsnokával is. Kérték, hogy saját és katonái érdekében ne induljanak útnak, mert a Donyecki Népi Milícia készen áll a harca, nem csak a városokban, de mostanra terepen is. Nem kellenek a felesleges áldozatok. A parancsnok úgy ítélte meg, hogy ez csak egy trükk, hogy távol tartsák őket az ütközetpontoktól, gyengíteni az ukrán erőket. Így - félreállítva a fegyvertelen embereket - útnak indultak.
Nem sokkal később a településen már hallani lehetett az összecsapás hangjait. A népi milícia katonái rajtaütöttek a konvojon, - egy szűk erdei szorost választottak az akció végrehajtására. Az összecsapást a milícia kiválóan hajtotta végre. Kilőtték az elő és az utolsó harckocsit. Az elöl haladó BMP lángba borult. A mögötte haladó URAL megpróbálta félretolni, de az is találatot kapott. Majd a tolatásban visszavonuló utolsó előtti BMP is találatot kapott. A konvojt kísérő Mi-24 es helikopter felmentési - támadási manőverbe kezdett, és tűz alá vette az út széli erdőt. Az első manővert sem tudta befejezni, - a milícia légvédelme lelőtte, A konvojt tűz alá vették, mire a katonák tömegesen tették fel a kezüket. 8 ukrán katona halt meg a helyszínen, 16 súlyos életveszélyes sérültet szállítottak el, 60 hadifoglyot ejtettek. Az ütközetben megsemmisült 4 darab BMP (2db-BMP2, 2db-BMP1) egy Ural teherautó, és egy Mi-24 helikopter.

A milícia zsákmányolt 5 darab BMP-t, amelyből egy annyira megrongálódott, hogy később felrobbantották (beleszámítva a veszteségek közé). Rengeteg lőszert és kézifegyvert koboztak el.

Az egyik zsákmányolt BMP2

A május 22-én történt ütközetet azóta több hasonló gerillaakció követte. A másik nagy siker volt a szintén 22-én végrehajtott, Volnovaha melletti akció, amelyben 16 katona esett el és számos haditechnika elpusztult. Összességében azonban a Rubezsnoje melletti akció nagyobb jelentőségű volt, a sok technika és a 60 hadifogoly együttes elvesztése miatt.

A volhovanai akció maradványai

****************************************************************

Az ukrán államfő Izraelben szerepelt Ukrajna leggazdagabb zsidóinak listáján


2014.05.30 14:14 Hídfő.net
Jakov Dov Bleich kijevi főrabbi interjút adott az ukrán állami televízióban, ahol elmondta, hogy nem tudja komolyan venni azokat a vádakat, miszerint Ukrajnában a haszid közösség komoly veszélyben lenne, hiszen az államfő szintén zsidó. A rabbi elmondása szerint az államfőnek megválasztott Porosenko régóta személyes kapcsolatot és igen jó viszonyt ápol az ukrán zsidó közösségek vezetőivel. Emellett azt is elmondta, hogy Porosenko igazi neve Valtsman, és tavaly szerepelt a Forbes izraeli kiadásának Ukrajna leggazdagabb zsidóiról készített listáján.

Jakov Dov Bleich, kijevi főrabbi

Porosenkot (Valtsmant) akkor sokkolta, hogy megjelent ezen a listán és kérvényezte, hogy távolítsák el a nevét. Mielőtt eltávolították a nevét a listáról, a Forbes izraeli kiadása hiánytalanul közölte is Porosenko életrajzát, vagyis nem egyszerű névegyezésről van szó. A kiadvány szerint az értékelést több tanulmány alapján, valamint saját forrásból állították össze.
Mint kiderült, a szintén zsidó származású ügyvezető elnök Turcsinov helyett egy újabb zsidó államfőt juttattak pozícióba, miközben a két nép szinte kivétel nélkül zsidóellenes fegyveres erői egymást gyilkolják. Az ukrán Nemzeti Gárda fő ütőerejét a Jobb Szektor alakulatai adják, a dél-keleti régiók népi milíciái kapcsán pedig a nyugati tudósítók csak azért nem aggatják fel azonnal az antiszemita jelzőt, mert a kommunista szimbólumok mellett azt nem tudnák hova tenni.
Ukrajnában az államfő a hadsereg főparancsnokaként utasításba adta az általános mozgósítást, melynek eredményeként folyamatosan küldik a frontra a fiatalokat, akik százával halnak meg az államfő utasítására. Porosenko megválasztását követően még agresszívabb offenzívát kezdett az ország dél-keleti részében, és Krím visszafoglalásával fenyegetőzött.
****************************************************************

Önálló euroszeptikus frakcióra vágyik Marine Le Pen


2014.05.30. | 08:58 Magyar Hírlap / MTI - Erdély.ma
Marine Le Pen, az európai parlamenti (EP) választásokon Franciaországban történelmi győzelmet aratott szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke szerdán Brüsszelben sajtótájékoztatót tart európai szövetségeseivel - közölte a francia politikus Európa-ügyi tanácsadója. Francois Hollande francia államfő továbbra is Franciaország megreformálását és az "érthetetlenné" vált Európának a növekedés, a munkahelyteremtés és a befektetés érdekében történő új pályára állítását tekinti fő feladatának.

"Marine Le Pen szerdán délután fél 5 órakor sajtótájékoztatót tart a szövetségeseivel Brüsszelben, az Európai Parlamentben" - mondta hétfőn Ludovic de Danne.
Kikből állhat a frakció?
Az FN a vasárnapi voksoláson a szavazatok 25 százalékával 24 képviselői helyet szerzett meg. Le Pen azt reméli, hogy önálló euroszkeptikus frakciót alakíthat az EP-ben. Ehhez azonban legalább 25 képviselőre van szükség, ráadásul úgy, hogy azok legalább hét különböző országból érkezzenek.
Az FN már szövetséget alkot a holland Geert Wilders euroszkeptikus, idegengyűlölő szélsőjobboldali Szabadságpártjával (PVV), az olasz Északi Ligával, a belga Flamand Érdekkel (Vlaams Belang) és az osztrák FPÖ-vel.
Nigel Farage, a Nagy Britanniában győzelmet aratott EU-ellenes politikai erőnek, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) a vezetője eddig visszautasította a szövetség lehetőségét Le Pen párjával, annak antiszemitizmusára hivatkozva.
Válságtanácskozást tartott a francia kormány
Eközben Francois Hollande francia államfő még nem döntötte el, hogy milyen politikai választ ad a francia politikusok és elemzők által földrengéshez hasonlított szélsőjobboldali győzelemre. Kormányának tagjai azt már vasárnap kizárták, hogy Marine Le Pen kérésére a köztársasági elnök feloszlassa a nemzetgyűlést és új választást írjon ki, vagy hogy a kormánynak új irányvonalat jelöljön ki.
Az elnöki hivatalban a Manuel Valls miniszterelnök és kormányának több tagja részvételével hétfő délelőtt rendezett több mint egyórás válságtanácskozásról, amelynek célja a tanulságok levonása volt a kormányzó szocialisták mindenkori legrosszabb EP-választási szereplése után, semmilyen részlet nem szivárgott ki, a megbeszélésen részt vett politikusok pedig nem nyilatkoztak. Csak annyit lehet tudni: az államfő még habozik, hogy tartson-e televíziós beszédet.
Az viszont biztos, hogy a tagországok állam-, illetve kormányfői kedd este kötetlen jellegűnek mondott találkozóra gyűlnek össze Brüsszelben, hogy munkavacsora keretében tekintsék át az európai választások kimenetelét, s azt követően Hollande a helyszínen sajtótájékoztatót tart.
Nem lesznek újabb személyes változtatások
A kormányzó szocialisták két hónappal ezelőtt hatalmas vereséget szenvedtek a helyhatósági választásokon, s akkor Hollande néhány napon belül gyakorlatilag átszervezte a teljes végrehajtó hatalmat: Manuel Valls addigi belügyminisztert nevezte ki kormányfőnek és leváltotta a Szocialista Párt vezetőjét is. Most viszont nem kívánja személyi változtatásokkal megnyugtatni a közvéleményt.
A miniszterelnök hétfőn az RTL kereskedelmi rádióban megismételte vasárnapi esti kijelentését, miszerint nem lesz változtatás a kormányban és a nemzetgyűlés feloszlatása sem várható. "Az elnöki mandátumot végig kell vinni (2017-ig). Nem fogjuk az identitási és a morális válságot, amelyet jelenleg Franciaország átél, választási rendetlenséggel megtoldani, és kormányozhatatlanná tenni az országot" - hangsúlyozta Valls.
A miniszterelnök ugyanakkor megígérte, hogy folytatja a szerény jövedelműek személyi jövedelemadójának csökkentését, s emlékeztetett arra, hogy eddig egymilliárd eurót engedett el a kormány mintegy 1,8 millió háztartásnak. Azt is megerősítette, hogy a deficitcsökkentést és a munkahelyteremtés érdekében a vállalatok támogatását tekinti fő feladatának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése