2012. december 5., szerda

Figyeljetek a palesztinokra



Figyeljetek a palesztinokra



Ezúton hívom fel szíves figyelmeteket a palesztínokra 

Az alul kék betűs linkre kattintva bejön az a lap ahol másodpercenként érkeznek a Palesztina ENSZ státuszát támogató aláírások.

A jobb oldalon be kell írni az e-mail címet, aztán a nevet, országot a legördülő menüből (Hungary) és a send-del elküldeni. Ugyancsak a jobb oldalon megfigyelheted, milyen gyorsan fut az aláírásokat jelző oszlop.

Nincs idő a késlekedésre, kérek mindenkit írja alá és segítsük ezzel is a most igencsak rászoruló palesztinokat.
Adorján Imre 

Thank you taking action for a palestinian state and peace in the Middle East.

The more of us from across the world that raise our voices together now, the more likely we can persuade Europe to stand on the right side of history and recognise Palsetine!
http://www.avaaz.org/en/palestine_worlds_next_nation/?tWKJFdb 

Kiállás a Palesztin nemzeti állam létrejöttéért !!!!!!!!!
Vonalban levők száma 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Róna Péter: Hét ember felelős a devizahitelezésért

Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert. Mindez abból a Schiffer Andrásnak címzett leveléből derül ki, melyben bejelentette, hogy távozik az LMP alapítványának éléről és a magyar közéletből. (...)
Kapcsolódó:
   Gecse Mária utcára rakott bútorai között fagyoskodik 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Aki még nem tudja: A Fidesz elfelejtette bejegyeztetni a pártját. Csak néhány hónapja lett hivatalosan, jogilag bejegyezve. Ez azt jelenti, hogy amiben a Fidesz képviselői benne voltak, az jogilag semmis. Mivel az összes parlamentben ott voltak, ezért jogilag a parlament működése is törvénytelen. Egy jogszabály, egy törvény nem érvényes, mert törvénytelenül született. A privatizáció, a föld, az ásványi kincsein, a gyárain, az üzemeink, az energia termelők, és elosztók eladása semmis.
(Facebook)
Orbán és a hazugság

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. Nem, ilyet én nem mondok: ilyet a Wikileaks nevű amerikai szórakoztatóipar mond. Legalábbis a miniszterelnök személyes tápláléknyílása szerint mondja ezt az amerikai szórakoztatóipar. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Brutális volt Brzezinski: Amerika úgy követi Izraelt, mint egy buta öszvér

A vezető amerikai stratéga Zbigniew Brzezinski nem túl hízelgő képet festett az amerikai-izraeli kapcsolatokról. Az egykori nemzetbiztonsági főtanácsadó leszögezte: Nem hiszi, hogy van olyan kötelezettsége az Egyesült Államoknak Izraellel szemben, hogy úgy kövesse, mint egy buta öszvér. Ha Izrael úgy dönt, hogy háborút indít, nem kötelezheti az USA-t, hogy egyből melléje álljon. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Amerikában listázzák a zsidó képviselőket!

Bár a nyugati sajtó egymással versenyt futva háborodott fel Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalásán, a világ más országaiban bevett szokás a választott politikai tisztviselők állampolgárságának nyilvántartása, sőt, számos demokratikusnak mondott jogállam vezetett be e téren korlátozásokat.
Származási és vallási listázás az Egyesült Államokban (...)

Kép: Krug Emília: "Ezek nettó antiszemita náci beszédek"
Kapcsolódó:
   Először viselek sárga csillagot, és reggel óta zokogok 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Siklósi András 
Az antijudaizmus jogos nemzeti önvédelem!
- Egy kis eszmefuttatás a Jobbik serkentésére -

Le a kalappal Gyöngyösi Márton előtt! Végre egy olyan, évtizedek óta létező, ám kínos gonddal takargatott, eltitkolt problémára hívta fel a közfigyelmet, ami nagymértékben hozzájárult hazánk jelenlegi katasztrofális állapotához, s alapvető oka a magyarság rohamos elszegényedésének, leépülésének, elvándorlásának és pusztulásának. Akkor, amikor a világzsidóság, benne a hazai Dávid-háziak és bérenceik (kettős izraeli-magyar és nem kettős állampolgárok) nyíltan összehangolt, koncentrált támadást indítottak a magyar élet gyökerei, a magyar megmaradás ellen, úgy gondolom, hogy a legkevesebb, amit tehetünk ennek megakadályozása végett, hogy minden lehetséges fórumon határozottan szót emelünk ellene. Fölösleges és értelmetlen szüntelenül védekeznünk az antiszemita, rasszista, fasiszta, náci, nyilas stb. - egyébként megalapozatlan, légből kapott - megbélyegzések ellen; hanem igazunk biztos tudatában ellenségeinket, árulóinkat kell szigorúan tetemre hívnunk és lelepleznünk. (...) 


Miért kivételez a kormány néhány multival? 
Az egyes multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodások szöges ellentétben vannak a kormány kinyilvánított politikájával, nemzetközi környezetvédelmi vállalásaival, valamint a magyar társadalom és gazdaság érdekeivel - állapította meg Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében a Levegő Munkacsoport. A kivételezett cégekkel kötött megállapodások és az ezekhez kapcsolódó egyedi állami támogatások jelentős zavarokat okoznak a piacon, kiszámíthatatlanná teszi a vállalatok működését: szinte egyetlen cég sem tudhatja, mikor fog a konkurenciája olyan állami támogatást kapni, ami az ő működését megnehezíti vagy akár el is lehetetleníti. Továbbá az ilyen jellegű egyedi döntések a korrupció melegágyai.

Különösen megdöbbentő az az elköteleződés a Suzuki felé, amely szerint a magyar állam több tízmilliárd forint úthálózatot épít közpénzből a gyár jobb kiszolgálása érdekében. Amellett, hogy ez is egy súlyosan piactorzító támogatás, tovább növelné a közúti forgalmat, a már most is tragikus mértékű környezetszennyezést. Ehelyett a rendelkezésre álló szűkös forrásokat vasúti szállítás fejlesztésére és a meglevő úthálózat fenntartására kellene fordítani.
A miniszterelnöknek írt levél itt található 
Vonalban levők száma 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
A terrorista fasiszta zsidó állam már megint beavatkozik a magyar belügyekbe. Minden zsidót távolítsanak el a közügyekből, minden kettős állampolgárt távolítsanak el az országgyűlési képviselők közül. Minden zsidó származású képviselő nemzetbiztonsági kockázatot hordoz, a nemzetbiztonsági hivatal nem teljesíti a kötelességét, mert a MOSZAD – os kapcsolatú képviselőktől hemzseg az egész közéletünk . A MOSZAD átjárja az egész közéletet országosan , és az egész olyan mint egy ementáli sajt a MOSZAD minden döntési szinten jelen van . Valaki nem jól végzi a munkáját , ezért lopták el a nemzeti vagyonunkat, a nép jobb időkbe vetett hitét, mert minden nemzet bíztonságis milliárdos akart lenni, mint az olajmaffiózó Pintér úr is, így lettek zsarolható állapotúak és a MOSZAD és a többi szervezet meg is zsarolta, ezért nincs nemzetbiztonsági kockázata a zsidó képviselőknek , ezért rabolták végig az egész polgármesteri rendszert a zsidó képviselő rabló urak, hátuk mögött tudván a szabadkőműves csapatot megállíthatatlannak képzelik magukat, csak tán nem vakolók a nemzet bíztonságiaink is, a rendőreink is , gergényi, pintér stb. a becsületrend büszke zsidó tulajdonosa, azelőtt a Kiskunság hóhéra de talpig becsületes zsidó.
Megjött az izraeli parancs: be kell tiltani a Jobbikot!

A Jobbik betiltását kérte az izraeli parlament elnöke Áder Jánostól - írja az ATV internetes oldala. Reuven Rivlin levelében azt sürgette a magyar köztársasági elnöknél, hogy ne csak szóban, hanem Izraeltől némileg csúnyán hangzóan "konkrét tettekkel" is lépjen fel nemzeti radikális párttal szemben.(...)
Kapcsolódó:
   Rogán Antal csatlakozik Bajnaihoz és Mesterházyhoz
   "Szánalmas": nagykoalícióban a Fidesz és a baloldal (VIDEÓ)
   Novák Előd választ vár a képviselőktől az állampolgárságukról - Ertsey "izraeli-pirézt" "vallott be"
   Az Egyesült Államokban bezzeg szabad listázni a zsidó képviselőket
   Pénzbírságot szabna ki a Fidesz az izraeli állampolgárságot feszegetőkre - a Szakasits-dédunoka egyszerűen elnémítaná a kellemetlenkedőket 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Palesztin hírszerzés: Bizonyíték van arra, hogy Sharon gyilkoltatta meg Arafatot

A Sky News-Arábia elnevezésű hírcsatornának nyilatkozva Tawfik al-Tirawi a palesztin hírszerzés volt vezetője közölte: bizonyíték van arra, hogy a korábbi izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon rendelte el a Palesztin Felszabadítási Szervezet néhai vezetője, Jasszer Arafat meggyilkolását. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Jobbik ellenzi a kormány által tervezett internetcenzúrát

A Jobbik hevesen ellenzi a kormány hétfőn beadott, a Btk. átmeneti rendelkezései között elbújtatott internetcenzúrát és az úgynevezett blokkolás lehetőségét megteremtő intézkedéseket, mert az a szabad véleménynyilvánítás aránytalan korlátozásával jár - írja mai közleményében Németh zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Izraeli kiképzés Magyarországon - Hajrá Fidesz!

Izraeli öntudatra nevelnek fiatalokat Magyarországon. A jelentkezők megismerhetik Izrael alapértékeit és sikertörténeteit. Egy újabb Tanuld meg, hogyan képviseld Izraelt! címmel indított képzést az Izraeli Kulturális Intézet Magyarországon. A program szervezői felhívják a figyelmet, hogy Izrael folyamatosan a középpontban van. A tanfolyam szervezői ennek okára világítanak rá. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A náci ideológia a cionista Viktor Arlosoroffé
A média legnagyobb hazugságai

"A tulajdon"képpeni náci ideológiát először a cionista Viktor Arlosoroff fogalmazta meg a Zsidó Nemzetiszocialista Párt számára készített manifesztumában, amely a "zsidó nemzetiszocializmus" /Der Jüdische Volkssozialismus/ cím alatt jelent meg Berlinben 1919-ben, Hitlernek a Német Munkáspárthoz való csatlakozás évében. Náci-zsidó manifesztumában Arlosoroff a hitleri ideológia valamennyi alkotóelemét bemutatta, így az internacionalizmus és bolsevizmus ellenességet is: "A nemzeti eszme az egyetlen, amely lehetővé teszi a nemzetek közötti ligát. A kozmopolita szocializmus a bolsevizmus időleges sikere ellenére is kapitulálni kénytelen" - írja, majd a zsidó nemzetet a "létért való küzdelemre" hívja fel a Felvilágosodás asszimilációs mozgalmának örökségét valló pártok ellen, amely mozgalom szerinte egy "nem faji alapokon álló emberiség érdekében kifejtett obskurus törekvésből" származott."
Kép: A képen Vitaly Viktor Chaim Arlosoroff. (...)
Kapcsolódó:
   Orális szexszel büntette a 12 éves lányt az ortodox rabbi 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Jobbik: Orbán rádiós nyilatkozata szöges ellentétben áll a magyar valósággal

Hiába beszél a kormányfő arról, hogy "nincsen semmilyen áthárítás", sem a bankadót, sem a tranzakciós adót, sem pedig a közműadót nem tudják áthárítani a lakosságra, ezt mégis megteszik, ráadásul éppen Orbán Viktor kormányának asszisztálásával. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Jobbikos képviselőket és polgárőröket hurcoltak el a rendőrök

Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagokat és jobbikos önkormányzati képviselőket hurcoltak el a miskolci rendőrök az Avas lakótelepről, tudta meg a 
barikad.hu. A hatóság intézkedése egyelőre jogszerűtlennek tűnik, ugyanis egyszerű szórólapozókat állítottak elő, akik semmilyen jogsértő magatartást nem folytattak. Információinkat folyamatosan frissítjük. (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Beintett az IMF Magyarországnak

Gerry Rice, az IMF külkapcsolati igazgatója megerősítette, hogy nincsenek hivatalos tárgyalások Magyarországgal, azok újraindítására nincs időpont, csupán eszmecserét folytatnak a magyar kormánnyal. Ez nem új hír, korábban is jelezte az IMF, hogy új időpont nincsen, az origo.huértesülései szerint pedig végleg letettek Magyarországról. (...)
Kapcsolódó anyagok
    Felgyorsulhat a kiemelt energiahálózati projektek engedélyeztetése
    Indulhatnak a szabadkereskedelmi tárgyalások Japánnal
    Devizakötvényt bocsát ki Magyarország?
    Vita a görög segélyről a német parlamentben 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Az EU új marxista forradalmat hoz, mondja egy brit politikus

Időkjelei: Az Antikrisztusról és az eljövendő világkormányról hallva sok embernek egy katonai puccs vagy hasonló erőszakos hatalomátvétel jut eszébe. A Biblia azonban arra enged következtetni, hogy a megjövendölt világvezető más módszerekhez folyamodik majd a hatalom megszerzéséhez és "alattomban [más fordítások szerint békével] jön, és hízelkedéssel jut az országhoz". (Dániel 11:21) A mai világra jellemző politikát figyelve nem nehéz elképzelni, hogyan hitetheti el egy megnyerő, jó képességekkel rendelkező vezető a világgal, hogy legfőbb szándéka a világ gazdasági és társadalmi megmentése. (...)
Kapcsolódó:
    Irányított történelem a világkormányért
    Nigel Farage: Tényleg világkormányt akarnak
    Tony Blair: az EU-nak elnök kell
    Európa legerősebb országai EU elnököt és közös hadsereget akarnak
    10 ország az Egyesült Európai Államokért
    Európai szuperállam német vezetéssel
    Nigel Farage Európa teljes leigázásáról
    Farage - Elkezdődött a végjáték 


A Fidesz eddigi legrosszabb húzása 

DeDi P. 2012. november 27., kedd 07:15 
Index
A Demokrácia és Dilemma Intézet már a regisztrációról szóló törvénytervezet benyújtásakor összefoglalta, hogy miért nagyon rossz ez a törvény. Egyik fő kifogásunk az volt, hogy eddig egyetlen méltányolható érv sem szólt mellette.

Azóta sem hangzott el egyetlen egy érv sem a védelmében. Azt már a múltkori cikkben megmutattuk, hogy nem igaz, hogy a külföldi szavazást ne lehetne megoldani nélküle. Az pedig konkrét hazugság, hogy mostantól a külföldről és belföldről szavazók egyformán szavazhatnak majd.
Nyűg

A regisztráció nyűg lesz. A lehető legbonyolultabb módon, vagyis személyesen kell regisztrálniuk a választójoggal rendelkezők elsöprő többségének. Aki legalább két héttel a választások előtt nem regisztrál, az elveszti a lehetőségét, hogy szavazzon. Ez utóbbi döntés értelme mellett még csak érvelni sem próbáltak a kormánypárti politikusok.

A regisztráció egy felesleges teher. A magyarok kénytelenek lesznek munkaidőben befáradni négyévente egy hivatalba, hogy a legalapvetőbb szabadságjogukkal élhessenek. Ez egyértelműen korlátozása a választójognak.

Akkor van értelme bürokratikus tortúrának kitenni az embereket, ha cserébe kapnak valamit. A választójog viszont nem extra szolgáltatás, mint például egy építési engedély, aminek birtokában a polgár valami plusz lehetőséghez juthat. A választójog ugyanis alkotmányos alapjog, ami néhány extrém körülménytől eltekintve mindenkinek jár. A választójogot legtöbbször még az ordas diktatúrák sem korlátozzák, hanem inkább nem engednek ellenjelöltet indítani, de a látszatot fenntartják. Tudják, hogy minél többen szavaznak, annál legitimebbnek tűnik a rendszerük.
Otthon maradnak

A regisztráció egészen bizonyosan ahhoz vezet majd, hogy kevesebben mennek el szavazni, mint ahányan egyébként mennének. Az elfoglaltak, a bizalmatlanok, a hivatalos lakhelyüktől távol élők, a kiábrándultak, a hivatali ügyintézéstől ódzkodók és a lusták valószínűleg otthon maradnak. Jó eséllyel tömegével nem szavaznak majd olyanok, akiknek nincs határozott pártszimpátiájuk.

Ha kevesebben szavaznak, akkor kevesebben érzik majd magukénak az országot. A közügyek iránt még érdektelenebbek, és még kiábrándultabbak lesznek az emberek. Ez árt az általános közhangulatnak és a demokráciának.
Itt nincs logika

A mostani kormánynak nagyon sok erősen vitatott intézkedése volt. Ezek tűnhetnek akár túlságosan vakmerőnek, akár túlságosan károsnak is, de szinte mindegyik mellett lehetett valamilyen logika szerint magyarázatot találni. Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése kellett például a magánnyugdíj-pénztárak államosításához, ami pedig ahhoz kellett, hogy a kormány egyszerűen megoldja túlköltekezési problémáját. 

Lehet, hogy az ötlet durva volt, de legalább volt mögötte egy elv: rövid távon a lakosság nagyobb része ne érezze a túlköltekezés következményeit. "Hangyák legyünk vagy tücskök?" kérdés volt ez, és a kormány a tücskök kedvében kívánt járni. Lehet, hogy rövidlátó politika volt, de abban az évben biztosan volt olyan polgár, aki jól járt vele: például az, akinek ezért nem növekedtek 2011-ben adóterhei, és elég idős volt ahhoz, hogy ne legyen magánnyugdíj-pénztári tag.

Az unortodox gazdaságpolitika egy brutális kísérlet az országgal. De nem csinálnák, ha nem hinnék el a fideszesek, hogy jól lehet ebből kijönni. A számok egyelőre nem ezt mutatják, de a kormány egészen biztos, hogy nem azért csinálja, mert azt hiszi, hogy ettől rosszabb lesz az embereknek. Felraktak mindent egy lapra, és várják, hogy a tündérmese életre keljen. Lehet ezt butaságnak gondolni, de gonoszságnak vélni mégiscsak túlzás.

A választási regisztrációtól azonban biztos, hogy egyetlen választópolgárnak sem lesz jobb. Senkinek sem lesz jobb az élete attól, ha ügyfélfogadási időben el kell fáradnia egy hivatalba, erre még annyi esély sincs, mint hogy egymillió új munkahely jön létre 2020-ig. Erről a törvényről semmilyen logika alapján sem lehet elképzelni, hogy bárkinek is jobb lesz tőle.

Talán nekik jobb lesz

Lehetséges, hogy a fideszes képviselők hétfő este azt gondolták, hogy nekik személy szerint jobb lesz, mert valaki kiszámolta, hogy 2014-ben a kisebb részvétellel nagyobb az esélyük megtartani parlamenti munkahelyüket. Ám ha tényleg ez a helyzet - és semmilyen más logikusnak tűnő magyarázat eddig nem hangzott el nyilvánosan a törvény mellett - akkor ez minden eddigi törvénynél cinikusabb és önzőbb gesztust jelent.

Hosszabb távon, több ciklus távlatában megjósolhatatlan, hogy volna-e párt, amelynek a rendszer előnyt jelent. Ha a rendszer szól valamiről, akkor kizárólag 2014-ről, egy idén nyári helyzetfelmérés alapján. Ezért elvenni milliók, de akárcsak százezrek kedvét a szavazástól, viszolyogtató gesztus.

A demokráciákban nem korlátoznak

Fideszes politikusok sokszor azzal érvelnek, hogy sok demokratikus országban még furcsább választási szabályok vannak. Például Nagy-Britanniában csak egyéni jelöltek indulhatnak, nincs kompenzációs lista. Vagy az USA-ban nem lehet közvetlenül elnököt választani, csak elektorokon keresztül. Ezek azonban évszázados hagyományok, és a tradíció szintén lehet fontos értéke a demokráciáknak. Még akkor is, ha például király is jár hozzá.

Ahol viszont a demokratikus világban mégis hozzányúlnak a választási törvényhez, ott sohasem nehezítik a választók dolgát, hanem inkább könnyítenek rajta. Például Észtországban, ahol már interneten is lehet szavazni, otthonról, kényelmesen. Vagy a nagyon ritkán lakott Oregon államban, ahol 1998 óta csak levélben lehet szavazni, hogy ne kelljen mérföldeket utazni a legközelebbi szavazókörig.

Amennyiben demokráciákban hozzányúlnak a választójogi törvényhez, ott ezt alapos előkészítés, és sokszor népszavazás előzi meg. Utóbbi történt például 2011-ben Nagy-Britanniában, ahol a lakosság elvetette, hogy abszolút többség kelljen a győztes mandátum megszerzéséhez.

Ami viszont Magyarországon most történt, az rendkívül kínos volt. Össze-vissza beadott, egymásnak ellentmondó módosítások, korlátozott viták, és valódi érvelés nélkül erőltették át a törvényt. Egy ennyire fontos jogszabály esetében ez nemcsak hogy nem elegáns, hanem viszolyogtató gesztus.

A választások a polgári demokráciák legfontosabb eseményei, a rendszer ünnepei. Ez az a pillanat, amikor az összes polgár egyenlő eséllyel, és közvetlenül beleszólhat hazája sorsának alakulásába. Ennek lehetőségét szűkíteni viszolyogtató gesztus.

Hétfő este Magyarország sokkal rosszabb hely lett, mint 1990 óta volt. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Eltemetett demokrácia - Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt

Szerző: Nagy Szilvia | Megjelent a 2012. november 25.-i lapszámban 
vasarnapihirek.hu
A választási eljárási törvény elfogadásával megszűnik a polgári demokrácia és befejeződik egy autoriter rendszer kiépítése - derül ki Vörös Imre, volt alkotmánybíró szavaiból. A jogászprofesszor szerint azonban a kizárólagos hatalombirtoklást az Alaptörvény is tiltja, ezért ha az Alkotmánybíróság nem is állapítja meg addig az alkotmányellenességet, a következő Országgyűlés minden olyan törvényt megsemmisíthet, amely az államcsínyt szolgálta.
- Már márciusban államcsíny alapos gyanújára figyelmeztetett, egyebek között azért, mert ön szerint a kétharmados többséggel elfogadott törvények nagy számuk és tartalmuk miatt egy, a kizárólagos hatalombirtoklásra irányuló gépezet fogaskerekei. Akkor még sehol nem volt a választási eljárási törvényjavaslat. Az mennyiben árnyalja a képet?

- Tovább ront a helyzeten. Eddig harminckét kétharmados törvényt fogadtak el, ha a földtörvény is sarkalatos lesz, azzal együtt harminchármat. Ez gyakorlatilag lefedi a közélet kilencven százalékát - minden érdemi kérdésben megkötnék a következő kormány kezét. A jogalkotói cinizmus abban áll, hogy e törvényhozási tárgyak túlnyomó része egyáltalán nem sarkalatos jelentőségű: a kitüntetések, az Állami Számvevőszék vagy a Költségvetési Tanács működésének szabályai, a nyugdíjrendszer, a forint fizetőeszközként való deklarálása, az adórendszer... Mindegy is, mi történik még.
- Hogyhogy?

- Ezzel a demokrácia el van temetve. Innentől azt is meg lehet szavazni, hogy minden törvény kétharmados. Bármit. Már nincs jelentősége. Ugyanis mindezzel vagy a változatlanságot kódoljuk, vagy egy olyan koalíciós kényszert a mindenkori kormány és ellenzék között, ami gyakorlatilag működésképtelenné teszi az országot. Teljesen mindegy lesz, hogy ki kormányoz, és ki van ellenzékben.
- Úgy tűnik, a Fidesz ennek ellenére is biztosra akar menni.

- Én nem nevesíthetem azt a pártot, amelyiknek ezek a változások előnyösek. A tény az, hogy a mindenkori relatív többséget hozó párt pozícióját erősíti fel végtelenül a már elfogadott választójogi törvény, amely a győztest tovább jutalmazza. A választási eljárási törvény tervezete pedig a kisebb pártok működését lehetetleníti el. Például előírja, hogy a választási körzetekben két pártdelegáltnak kell lennie: ha a pártok nem küldenek kettőt, akkor egyet sem küldhetnek. Ez lehetetlenné teszi az egész folyamat demokratikus kontrollját. A határon túli magyarok levélben történő regisztrációja ellenőrizhetetlen: senki nem tudja bizonyítani, hogy ki adta fel azt a levelet, például Ausztráliából, hogy nem holt lelkek százezrei küldik be azokat - a választás manipulálásának, a választási csalásoknak annyi lehetősége van elrejtve ezekben a jogszabályokban, amivel megszűnik a polgári demokrácia. A választási eljárási törvény elfogadása határvonal, amelyet ha átlép a kormánytöbbség, akkor ezzel befejezettnek tekinthető a hatalom kizárólagos birtoklására törekvés. A kétharmados törvények nagy száma miatt egyébként sincs tétje a választásoknak, ezzel a két választójogi jogszabállyal pedig a választások tisztasága, szabadsága alaposan megkérdőjelezhetővé válik.
- Ezzel az államcsíny végrehajtottnak tekinthető?

- Igen. A választási törvényekben megfogalmazott "kísérletek" egy olyan irányba viszik el a közjogi rendszert, ami még jobban ráerősít az eddigi aggályokra. Vagyis, hogy ez egy demokratikus garanciák nélküli, autoriter rendszer, nem pedig polgári demokrácia. Egy Patyomkin-demokrácia.
- A kormány minden kifogásra ugyanazt az érvet hozza fel: hogyne lenne demokratikus ez vagy az, amikor ugyanígy van az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában...

- A lényeg az összkép. El lehet vitatkozni egyes elemeken, de a probléma az, hogy ezek mind fogaskerékszerűen illeszkednek egy nagy gépezetbe: közjogi rendszerünk egészébe. Lehet azzal érvelni, hogy az Egyesült Államokban is - persze egészen más körülmények között - van választási regisztráció, vagy hogy a kampányeszközök korlátozásának a célja az olcsóság, de itt Magyarországon ez a választási eljárási törvény a közjogi rendszer egyik fogaskerekeként kétségessé teszi a mindenkori kormány leválthatóságát. Ezt ki kell mondani. Ha a most még a parlament előtt lévő tervezetet ebben a formában fogadják el, akkor létrejön egy olyan választójogi rendszer, amit egyébként az Alaptörvény tilt: a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvést szolgáló rendszer, függetlenül a mindenkori kedvezményezett párttól. Ez ellen az Alaptörvény szerint mindenkinek kötelessége fellépni.
- Pontosan mit ír az Alaptörvény?

- Ha egy jogszabály bármelyik paragrafusáról megállapítható, hogy az a közhatalom kizárólagos birtoklására vonatkozó törekvést segíti elő, akár önmagában, akár a többi hasonlóval együtt, akkor az a paragrafus sérti az Alaptörvény C. cikke második bekezdését. Azzal például, hogy a Költségvetési Tanács akár két taggal is megakadályozhatja a büdzsé elfogadását, hogy a jegybank alelnökeit a miniszterelnök nevezi ki, hogy a Monetáris Tanács létszámát szakmai indokok nélkül felemelik, hogy a bírák tisztsége egyetlen ember döntésétől függ, hogy a Médiahatóság teljhatalmú vezetőjét kilenc évre nevezi ki a kormányfő, és még lehetne sorolni. A lényeg a rendszer egésze. Ez a kialakult konstelláció pedig úgy, ahogy van, alkotmányellenes.
- De ezt csak az Alkotmánybíróság mondhatja ki. Márpedig a Szabadság és Reform Intézet tavaszi beadványát, amely a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló törekvéseket kifogásolta, a testület nem fogadta be.

- Az Alkotmánybíróság valóban úgy ítélte meg, hogy az adott indítványt előterjesztő négy magánszemély nem érintett közvetlenül, így aztán nem döntött arról, hogy megvalósul-e a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló törekvés. Kiss László különvéleményt írt a végzéshez, amelyben felhívta a figyelmet: jelen körülmények között nem lehet olyan indítványt írni, amely ennél jobban be tudja bizonyítani, hogy érintettek vagyunk. Miközben például egy német állampolgár alkotmányjogi panasza alapján a német alkotmánybíróság elbírálta az unió alapszerződéseit módosító Lisszaboni Szerződést. Fel sem merült, hogy ne lennének érintettek. Ezen az alapon a magyar médiatörvény, a magyar bírák jogállása is eléggé érinti bármelyik magyar állampolgárt.
- Ön lát még kiskaput?

- Nem kiskapuról beszélnék, hanem mindnyájunk törvényes jogérvényesítési lehetőségeiről. Látok lehetőséget, bár a "kaput" az Alkotmánybíróság félig behajtotta. Lehetne új indítványokat írni, másképp megfogalmazni, a személyes érintettséget jobban kidolgozni. A Szabadság és Reform Intézet kitűnő beadványt készített, azt be lehetett volna fogadni, de ha az Alkotmánybíróság úgy látja, hogy túlságosan általánosan megírt, manifesztumszerű volt, akkor meg lehet teljesen neutrálisan, alkotmányos érdekeiben sértett érintettségként fogalmazni.
- Például?

- Ha a választási eljárási törvény kapcsán valaki kifogásolja, hogy csak a közmédiában, összesen napi tíz percben hirdethet az összes párt. Nehéz erre azt mondani, hogy tíz perc bőven elég, üljön ott a tévé előtt álló nap, majd csak belefut... Vagy a választási regisztráció azt jelenti, hogy egy budapesti kerületben, vagy Győrben akár százötvenezer embernek kell a jegyzőhöz elzarándokolnia - mi ez, ha nem érintettség?
- Addig hogyan tovább?

- Nehéz válaszolni. Azért kínálgatom a törvényes megoldásokat, hogy a jog keretei között tartsuk a folyamatokat. Egy ország működőképessége múlik ezen. Ha a kajászói gazdák felszántják mások földjét, vagy valaki lekaszálja más lucernáját, mert úgy gondolja, hogy törvénysértően mennek a dolgok, abból nagy baj lehet. Ráadásul egyre több ember gondolja úgy, hogy ez nincs így rendjén - a folyamatok előbb-utóbb jogilag kezelhetetlenné válnak.
- Pedig a tanulmányában ön is megállapította, hogy a polgári engedetlenség egy lehetséges válasz egy alkotmányellenes helyzetre.

- Valóban, ez is egy jogi lehetőség, csak ez anarchiához vezet. Az Alaptörvény idézett cikkelye szerint a kizárólagos hatalombirtoklásra való törekvéssel szemben törvényes úton mindenki köteles fellépni, de ha az már meg is valósult, akkor értelmetlen számon kérni, hogy miért nem tartják be azokat a törvényeket, amelyekkel megvalósították a kizárólagos hatalombirtoklást. Ilyenkor az Alaptörvény szerint azokat a jogszabályi rendelkezéseket, amelyek ennek megvalósítását szolgálják, nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert ezzel az alkotmányosság talaján maradunk. Más szóval maga az Alaptörvény menti fel az ilyen törvényi rendelkezéseknek való engedelmesség alól polgárait - éppen azért, hogy alkotmányos úton léphessenek fel a kizárólagos hatalombirtoklás ellen.
- De itt ismét visszajutottunk az Alkotmánybírósághoz.

- Igen, annak kell állást foglalnia. Nincs objektív mérce. Szerintem a választási eljárási törvény elfogadásával a folyamat befejezettnek tekinthető, de másoknak lehet más véleményük.
- Olyannyira, hogy még az állam sem tartja be a törvényeket a földpályázatok esetében. De ha már itt tartunk, nemzetközi bírósági ítéleteket és jogerős hazai bírósági ítéleteket sem hajt végre.

- Erről nem tudok jogi véleményt mondani. Egy jogerős ítélet mindenkit kötelez. Demokráciához demokraták is kellenek: a jog nem tud mit kezdeni azzal, ha nem hajtanak végre egy jogerős ítéletet. Ehhez olyan mentális feltételek, olyan mértékű cinizmus szükséges, amit én nem tudok értelmezni. Ezzel elérkeztünk a jog határaihoz.
- Itt megállt a jog? A bíróság nem kényszerítheti ki a Klubrádió ügyében született ítélet végrehajtását a médiahatóságtól?

- Van bírósági végrehajtó, de a szerződést megkötni a médiahatóságnak kell. A bíróság erre kötelezheti, de nem foghatja meg XY kezét, hogy akkor írja alá a szerződést.
- Mi lesz a bírák nyugdíjazásáról született nemzetközi ítélet elmismásolásával?

- Ebben az ügyben, és más, Strasbourgban futó ügyekben, mint például a közszolgák elbocsátása, egy nemzetközi egyezmény megsértését kockáztatjuk. Az uniós csatlakozásunk egyik feltétele volt, hogy taggá váljunk az Európai Emberi Jogi Egyezményében, amelynek sorozatos és tudatos megsértése miatt így előbb-utóbb felfüggeszthetik a magyar állam szavazati jogát az EU-ban, és ezzel kvázi a tagsághoz fűződő jogokat is. Nem csoda, hogy gyakran értetlenek velünk kapcsolatban az uniós intézmények: egy demokrata számára közhely, hogy a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani. Az, ami most történik, legyen kivárás vagy cinizmus, a jogállam alapjait ássa alá. A kajászói gazdák mondják erre, hogy oké, akkor mi meg szántunk - de ez nem megoldás, főleg nem jogállami.
- Mi történik a választások után? Feltételezzük, hogy bár a rendszerbe kódolva van a nem szabad választások lehetősége, mégis a demokratikus ellenzék győz. Fleck Zoltán az ön tanulmányára hivatkozva mondta azt, hogy 2014-ben gyakorlatilag a legtöbb 2010 óta született törvényt érvényteleníteni lehet, mert azokat alkotmányellenesen fogadták el.

- Csak azon törvények azon rendelkezéseiről mondtam ezt, amelyek a kizárólagos hatalombirtoklást építik ki és garantálják. Ezzel együtt valóban felmerül a kérdés: ki fogja minősíteni azt a közjogi-alkotmányjogi helyzetet, amibe az ország került? Valakinek állást kell foglalni, és véleményem szerint ez lehet az Országgyűlés. Ha az úgy foglal állást, hogy mindaz, és persze csak az, ami 2010 óta a kizárólagos hatalombirtoklás érdekében történt, alkotmányellenes, akkor igen, semmissé nyilváníthatja az ilyen tartalmú rendelkezéseket.
- Feles többséggel?

- Az én értelmezésem szerint igen. Az Országgyűlés hozta létre az Alkotmánybíróságot, ez a legfőbb szuverén szervezet. Ez a lehetőség sehol nincs külön leírva, de nem is kell: én abból indulok ki, hogy a parlament hatalmazta fel az Alkotmánybíróságot, hogy döntsön alkotmányossági kérdésekben. Egy ilyen alapkérdésben tehát, hogy a kialakult közjogi rendszer alkotmányos-e, maga a felhatalmazó is állást foglalhat.

Kapcsolódó:
   
Vörös Imre volt alkotmánybíró: A hatalomgyakorlás jelenlegi rendszere alkotmányellenes államcsíny 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Zsidók a Parlamentben 

Gyöngyösi Márton antiszemitizmusa 2012-ben és az Aranybulla törvényei 1222-ben
2012. november 27. - 16:28 
Jövőnk.info
Ha a zsidók a Parlamentben, vagy azon kívül viselni akarják a sárga csillagot, akkor betartják az 1222-es Aranybulla és az 1233-as Beregi egyezmény pontjait!

Egyébként érdemes elolvasni az 1222-es törvényeket!

Az Aranybulla főbb pontjai:

1. Évi törvénynap Fehérváron;

2. Szerviensek személyének és birtokainak védelme;

3. Szerviensek és az egyház adómentessége

4. Szerviensek birtokainak öröklését szabályozta

7. Szerviensek hadkötelezettségének szabályozása (csak védekezésnél)

11. Idegenek tisztségviselése (csak az országos tanács beleegyezésével)

15. Tilos a beszállásolás a szerviensekhez

16. Tilos a tisztségek öröklése

17. Szolgálattal szerzett birtok elidegeníthetetlen

18. Várjobbágyok és idegenek szabadságának rögzítése

20. Tized fizetése csak terményben

23. Pénzről: olyan legyen, mint III. Béla alatt és csak egyszer lehet évente rontani

24. Zsidók tisztségviselése tilos !!!
1233-as Beregi egyezmény néhány pontja, ami az Aranybulla kiegészítése;

1. A zsidók és izmaeliták tisztségviselése ellen
   a) Zsidókat és szaracénokat, vagyis izmaelitákat ezután nem állítunk kamaránk a pénzverés , só (ügyek), adók vagy más közhivatalok élére, sem nem rendeljük őket az ezek élén állók mellé, sem valamely csalást nem követünk el, amely folytán ezek a keresztényeket elnyomhatnák.
   b) Úgyszintén egész országunkban nem fogjuk megengedni, hogy zsidókat és szaracénokat, vagyis izmaelitákat valamely állami tisztség élére állítsanak.

2. A zsidóknak jellel való megkülönböztetéséről
Úgyszintén: intézkedni fogunk, hogy a zsidókat és szaracénokat, vagyis izmaelitákat ezután bizonyos jelekkel különböztessék meg és válasszák el a keresztényektől.

3. Ugyanazok által való keresztény rabszolgák tartása ellen
Úgyszintén nem fogjuk megengedni, hogy zsidók és szaracénok, vagyis izmaeliták keresztény rabszolgákat vásároljanak vagy bírjanak bármi módon.

26. Tilos idegennek földet adományozni

30. Tisztségek halmozása tilos (kivéve: király, királyné, nádor, bán)

Az Aranybulla törvényei gyakorlatilag 1848-ig érvényben voltak!

Köszönjük meg a zsidó politikusoknak, ha betartják az ősi magyar törvény néhány pontját ...

Már 1222-ben nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek a zsidók Magyarország számára!

Hogy tartja a mondás?

"Nincs új a Nap alatt..."

A probléma tehát nem antiszemitizmus, hanem létkérdés a nemzet számára!
Dr Nagy Levente
Kunhegyes
 


Az Aranybulla elég kemény dolgokat tartalmaz a zsidókkal kapcsolatban. Ennek ellenére mi történt?

Részlet a jogi fórumom 2005. november 11-én megjelent írásból:
"Alkotmánybíróság: az Aranybulla előtt tisztelegve iktatják be az új elnököt. Az Alkotmánybíróság teljes ülése úgy határozott, hogy a jövőben az Aranybulla előtt tisztelegve iktatja be az Alkotmánybíróság új elnökét és köszön el az elnöki mandátumát kitöltő elnökétől. Az Alkotmánybíróság működésének kezdetétől különös tisztelettel viszonyul a magyar történelem, ezen belül: a közjogtörténet, a történeti alkotmányosság kiemelkedő jelentőségű dokumentumához, az Aranybullához, melynek pecsét-másolatát az alkotmánybírák viselik. Erre tekintettel az Alkotmánybíróság új elnökének beiktatására Esztergomban, az Aranybulla előtt kerül sor, 2005. november 12-én, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnöke megbízatásának utolsó napján."
A dátum tehát 2005. november 11. A köztársasági elnök Sólyom László, a miniszterelnök ekkor már Gyurcsány Ferenc. Tessék mondani, akkor ki is az antiszemita? 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Gyöngyösi Márton nyilatkozata 

2012.11.27 
jobbik.hu
Tegnap a parlamentben, a Gázában folytatott izraeli vérfürdő kapcsán elhangzott, külügyminiszternek címzett kérdésemben félreérthetően fogalmaztam akkor, amikor a kormány egyoldalú Izrael-pártiságát számon kérve a magyar kormányban és országgyűlésben potenciálisan jelen levő izraeli-magyar kettős állampolgárok által előidézett nemzetbiztonsági kockázatra hívtam fel a figyelmet. 

A Jobbik a nemzetbiztonsági kockázat felmérését - ahogy azt Vona Gábor múlt heti tüntetésünkön is kijelentette - kizárólag a kettős állampolgárok esetén tartja fontosnak. A félreérthető kijelentésemért zsidó honfitársainktól elnézést kérek.

A Jobbik, ahogy azt már számtalanszor elmondta, nem a származást nézi, hanem a tetteket. Izrael pedig Simon Peresz kijelentése, a nemzetközi normák megszegése miatt nemzetközi kockázatot jelent. Nagyon sajnáljuk, hogy miközben erről senki nem beszél a Jobbikon kívül, addig a félreérthető kijelentéseken most is megindult a szokásos hivatásos rettegés. Ez is jelzi az illető újságírók és közéleti szereplők rossz szándékait, és rossz lelkiismeretét.

Magyarországnak nem a Jobbiktól, hanem a cionista Izraeltől, valamint az azt itthonról is kiszolgálóktól kell félnie. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Gyöngyösi Márton a Hír TV Rájátszás c. műsorában (2012.11.27.) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán, az országpusztító 

Ceausescu csak a falukat rombolta, míg utódjai, Orbán, Patrubány, Magyari, Bige és a többiek mint például Nagy Elek (Vegyépszer) országrombolók..............

Az elmúlt 6 év során a TEMPO Párt és alapítói több száz beadványban és perben hozta hivatalos tudomására az ellenzéki FIDESZ, majd a mai napig kormányon lévő orbáni adminisztráció és maga Orbán Viktor számára is a Kossuth Holding, illetve más nagy felszámolócégek országpusztítással felérő mértékű törvénysértéseit dokumentált formában. Egy alkalommal arra is sor került, hogy ki sikerült perrel kényszeríteni, hogy a Balsai jelentést nyilvánosságra hozzák, ahogy az újságok megírták, hogy Orbán Viktort idézték a Fővárosi Bíróságra, egyből jelezték a titkárságáról, hogy fent kívánjuk-e tartani a pert, mivel tárgyalás előtt sikerült közzétenniük a Balsai jelentést.

Több alkalommal folytattunk személyes tárgyalásokat államtitkárokkal, minisztériumi alkalmazottakkal, korrupcióellenes kormányhivatal vezetőivel és tisztségviselőivel, nevezetesen Kard Kovács Kolossal, Papcsák Ferenccel, Budai Gyulával, Vörös Edittel, melyekről hangfelvétel is készült, de ők sem intézkedtek mind a mai napig, mint ahogy a 386 parlamenti képviselő egyike sem. Ezzel mindnyájan megsértették a törvényt, elmulasztották a feljelentési kötelezettségüket megtenni (Be.171.§(2.)), bűncselekményt követtek el. Megsértették a törvényt, menniük kell. Az ország élén nem állhatnak hivatali bűnözők.......

Részletek: 
http://www.tempohirek.com/news.php?readmore=620
Olvasó: Lassan az összes ideiglenesen hazánkban állomásozó multival megállapodott már pártunk és kormányunk. Ma például a Dunaújvárosban megtelepedett dél-koreai tulajdonú Hangkoukkal, Kóka Jani nagy "hozományával"! Ezek a multik nem győzik felvenni a magyar támogatásokat, igénybe venni az örök időkig tartó magyar adókedvezményeket.
A Malév, a gyulai húskombinát, a kapuvári húsfeldolgozók, és sok más magyar tulajdonú cég meg mehetett a levesbe.
Megállapodott továbbá a roma kisebbség Farkas Flóriájával, mint megbízható szövetségessel. Mindezen szövetségek árát finanszírozó, és az őt és holdudvarát, valamint gazdag haverjait is eltartani köteles magyar társadalom csak akkor kerül a fókuszba, amikor megszorító csomagot, vagy újabb ezerféle adót kell ráterhelni. Saját magukat csodálatos módon még mindig kivonják az egyenlő közteherviselésből!
Kettős, vagy már ki tudja követni, hányas mérce ez is, de nem a javából, hanem a legrosszabb fajtából! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

    FORTUNÁTUS

    Móricz Zsigmond fiatalkori nagy drámája, amely 1918 novemberében szinte véletlenül látott nyomdafestéket. Egy akkori hetilap karácsonyi mellékleteként Móricz-művet akart adni olvasóinak. November végén "lerohanták" kéziratért: egy füzet lesz az egész, jó lesz akármi, csak Móricz Zsigmond neve fontos, hogy hirdethessék.
    Móricz a világháború végén, az ország összeomlása idején alig írt, bénultan figyelte az eseményeket. A "munkairtó időben", ahogy ő megjegyezte, félkézzel, egy sok-sok éven át fiókban porosodott munkáját adta oda. A kézirat a Móricz név hitelével, olvasatlanul ment a nyomdába.
    Döbbenetes hatása csak akkor jelentkezett "szakkörökben", mikor a füzet forgalomba került. A leghevesebb szemrehányásokkal illették a szerkesztőt, gondatlansága miatt, hogy egy ilyen "antiszemita fércművet" ki mert hozni. Móricz Zsigmondot pedig halkan szigetelni kezdték. Az 1918-19-es aratásban bizonyára más szerepet szántak volna a "tősgyökér, őshumusz", nagy paraszt-alibi embernek a forradalom szellemi frontján, ha nincs a "végzetes kisiklás".
    A kis könyvet pedig a legrejtélyesebb módon tüntették el a legrövidebb idő alatt. De nemcsak a könyv példányait, emlékét is kiirtották: nincs az a lexikon, Móricz-bibliográfia, irodalomtörténet, amelyben az írónak ez a munkája szerepelne!
    Pedig az alábbi mutatóból is megfigyelheti az olvasó, Móricz Zsigmond egyik legforróbb drámájáról van szó, egyik legtüzesebb írásáról, melynek lapjairól olyan vihar fú, nyelvéből olyan erő, mint az Erdély-trilógia leggazdagabb passzusaiból. A dráma maga nem bontakozik ki teljesen: ennek oka Móricz Zsigmond oknyomozó realizmusa, mely a történeti tárgyat mindig teljes hitelességgel akarta fölvetíteni, s nem engedte, érvényesülni a drámában benne rejlő az életnél is igazabb művészi igazságot. De így is a legnagyobb Móricz-írások közül való.
    A magyarországi zsidóság egyik legsötétebb figurájáról, a Mohács előtti idők "pénzügyminiszteréről", Fortunatus-ról mintázta meg Móricz Zsigmond hősét. 

Mit tud a történelem a Móricz dráma hőséről, Fortunatusról?

    Fortunatus eredeti neve Snéor Sálmán (Salamon) volt, egy Efraim nevű gazdag zsidó fia. Egy keresztény nővel folytatott viszonya miatt tűzhalállal büntetnék, de Perényi Imre nádor megkeresztelteti s ezzel megmenti. A nádor, mint keresztapja adja neki a Szerencsés (Fortunatus) Imre nevet.
    Pénzügyi szakértelme s az udvarnak nyújtott kölcsönei egyre nagyobb befolyáshoz juttatják II. Lajos udvarában. 1520 táján már mint alkincstárnok "érezteti csöppet sem hasznos befolyását a kincstár kezelésében" - írja róla a Zsidó Lexikon.
    1521-ben elesik Nándorfejérvár, a főpapok és országnagyok őt okolják a veszteségért, mert a vár felszabadításához szükséges pénzt és hadiszereket későn küldte el.
    Ekkor már teljesen befolyása alá keríti a szerencsétlen, félig gyermek királyt. Hamis pénzt veretett királyi beleegyezéssel, a valódi értéke csak fele névértékének. 1524-ben Verbőczy hatalmas támadást intéz ellene s a többi megkeresztelt és egyéb félzsidó ellen, s követeli Fortunatus elmozdítását. Fortunatus befolyása erősebb, mint bárkié, hatalma egyre nő. Egy év múlva jelentkeznek a becstelen pénzpolitika következményei: nyomor, éhínség, pusztulás mindenfelé a hitelétvesztett, értéktelen pénz nyomán.
    A nemesség rákosi tanácskozása követeli, hogy a király égesse el Fortunatus-Snéor Salamont. A király kényszerhelyzetben a budai csonka-toronyba záratja. Titokzatos közbenjárók rövid néhány nap alatt kiszabadítják. A nemesség s a nép csak akkor tudja ezt meg, amikor "kiszabadulása megünneplésére" Fortunatus nagy lakomát ad budai Szent-György téri palotájában.
    A felbőszített tömeg fellázad, megrohamozza a palotát, lerombolja, zsákszámra hordja el a zsidó felhalmozott aranyát. Másnap az egész budai gettót lerombolja a nép.
    "Szerencsést - írja a Zsidó Lexikon - ez a nagy veszteség sem tette tönkre, de még csak meg sem tántorította. Rövid idő alatt az eddiginél is nagyobb befolyáshoz jutott. Az udvari párt tehetetlensége miatt elhatározta, hogy (az ellenfél) Szapolyaihoz közeledik. Egy hónappal a börtönből való kiszabadulása után a Fuggerek kezén volt (felvidéki) rézbányákat is megkapja": - Ismét alkincstárnok, tagja az országtanácsnak. "Szerencsés most már mindvégig ügyesen tartotta magát, - folytatja a Zsidó Lexikon, - ő kapta meg a budai, majd később a pozsonyi harmincadot is". II. Lajos király ezzel törlesztette neki 1500 forintnyi személyi adósságát. "Több zsidó kútforrás szerint halála előtt visszatért a zsidó hitre, aminthogy ez az ingatag jellemű, (!?) ember egész életében, még megkeresztelkedése után is, állhatatosan ragaszkodott a zsidókhoz, akiknek hitétől csak végzetes külső kényszer szakította el. A zsidók annyira méltányolták Szerencsés ragaszkodását hittestvéreihez, hogy a fennálló szokásokkal ellentétben fiait az ő nevén hívták a tóra elé". (Zsidó Lexikon 845-846. l.).
(...)
Teljes írás: 
franka-egom.ofm.hu 
Egy módon szabadulhatunk meg a férgektől Tiszaeszlári saktervágással, vagy a Körmendi időben közelebbi zsidó H Zsófin elkövetett gyilkosságával hasonló zsidó nyak metszéssel, és hogy féljenek is a kufárok a vérüket elvinni a traubi gyár falát megjelölni.

Gyöngyösi Márton a Hír TV Rájátszás c. műsorában (2012.11.27.)

A zsidó kurva majdnem kitekerte a nyakát a derék képviselőnknek , és bizony már megint nekünk kell védekezni a zsidó sajtó felfúja az ügyet a sok mocsok megvásárolt magyarnak mondott honatya most kihúzza magát és véletlenül sem a gyarmati sorsot említve áll csatasorba az ország érdekében . Hát ez a zsidó politika , büdös parasztok , kik képviselőnek neveztetik magukat , közben kilopják a nemzet szemét is. Az ilyen zsidó kurva azért tud éket verni a magyarság soraiba.



Lenhardt közleménye kizárásáról: fellebbez 

2012/11/24 
antiszegedi.blog
"A kizárásomra az volt a fő érv, hogy az Alapszabály 205. §-a szerint megszűnik a tagsága annak, aki kilép a frakcióból. Csakhogy a frakcióból való távozásra Vona Gábor kért fel."
Sajtóközlemény

Tegnap - ígéretemnek megfelelően - megtettem a második lépést Szegedi Csanád bűntetteinek feltárása érdekében, és sajtótájékoztatón jelentettem be az EU budapesti képviselete előtt, hogy súlyos pénzügyi visszaélések miatt feljelentem az Európai Csalásellenes Hivatalnál (OLAF).

Az Európai Unió hivatalnokai olyannyira hitelesen látják el feladatát és az európai polgárok érdekvédelmét, hogy a feljelentést nem voltak hajlandóak átvenni és továbbítani. Bízom benne, hogy az OLAF komolyan veszi feladatát és sikerül felelősségre vonni az áruló és jobbikos mandátumbitorló cionista képviselőt. Több korábbi példa igazolja, hogy az OLAF vizsgálat alapján EP képviselők kényszerültek lemondani, vagy fizették vissza az általuk jogtalanul felvett összegeket. Sajnálattal kellett tudomásul vegyem, hogy a Jobbik vezetése - előzetes jelzésem ellenére - ebben az eljárásban sem kívánt tevékenyen részt venni, és változatlanul nem lépnek fel a szavakon túl Szegedivel szemben. Az elszámoltatást továbbra is komolyan gondolókat várjuk szombaton, 15 órakor Szegedi Csanád Csömörön, a Liget utca 16. szám alatt tisztázatlan eredetű pénzekből vett villája előtti tüntetésen!

Ellenben pár órával később értesítést kaptam, hogy kizártak a pártból. A döntést szomorúan vettem tudomásul, de fellebbezni fogok ellene. Az etikai tárgyaláson és a határozatban a kizárásomra az volt a fő érv, hogy az Alapszabály 205. §-a szerint megszűnik a tagsága annak, aki kilép a frakcióból. Csakhogy a frakcióból való távozásra Vona Gábor kért fel, azzal hogy üljek át a függetlenek közé, a mandátumomat - mivel nem lettem hűtlen a Szent Koronára tett eskümre - megtartva. A pártelnök kérésének eleget tettem. Most mégis kizárták. A sajtóban jogosan megfogalmazott kritikáim ugyanis nem a Jobbik ellen, hanem a nemzeti radikális mozgalom érdekében születtek. Hogy időben sikerüljön felismerni a jelenlegi irányvonal alapvetően téves voltát, amit az időközi választások eredményei, egy-két speciális kivételtől eltekintve pontosan visszaigazolnak. A mostani parlamenti párt már nem ugyanaz a Jobbik, amiért rengeteg magyar testvéremmel küzdöttünk a 2010-es választások előtt.

Töretlenül radikális és magyar,
dr. Lenhardt Balázs
országgyűlési képviselő

Csömör 2012. november 24. A házánál tüntetnek Szegedi Csanád ellen 

A rendezvényt a Kárpát Haza Őrei Mozgalom szervezi "a nemzeti oldal megtisztításáért". A demonstráción beszédet mond a Szegedit korábban feljelentő Lenhardt Balázs volt jobbikos politikus, valamint a szintén korábban Jobbik-tag Endrésik Zsolt és Varga B. Tamás. A tüntetéssel a szervezők célja az, hogy rábírják Szegedit: mondjon le az európai parlamenti mandátumáról, és "értessük meg vele: nem kívánatos a Kárpát hazában" 

Lehet , hogy már a Jobbik sem az ami volt, elérte a vakolók szele a pártot, és betagozódott a zsidó bérenc udvaroncok sorába, már nekik is a szabadkőművesek mondják meg a tutit, ők is csak eljátszhatják, hogy ez kútfejükből pattant ki, és hát ők ezt képviselik. Hazug ez a világ mindenkit megvezetnek a gyilkosok , és közben honfitársaink ezreit ölik halomra a mocskos cionisták és a talpnyalóik. Hová jutunk , hová merre haladunk? Tényleg el kell veszejtetni ezt a népet , hogy a cionista zsidó állam a Kárpátmedencébe beleágyazódjon . És mi csak külső szemlélődőként nézhetjük népünk kihalását a politikusok árulását, mint a palesztin nép koncentrációs táborból nézheti és várja mikor dobnak le egy újabb foszforbombát , mely az ő házát találja el , és a művelt nyugat ehhez is aszisztál terroristának kiáltja ki a védekező embert aki a koncentrációs tábor borzalmait éli át nap nap után , hogy a fasiszta zsidó nép terrorizálhassa ezt a kis népet.

Vallottak a bankok: ezermilliárdok hagyták el az országot 

2012. november 26. | 06:55 Palkó István - 
Portfolio.hu
A harmadik negyedévben is két táborra oszlott a magyar bankrendszer: az OTP, a K&H és az UniCredit nyereséggel, a CIB és az MKB viszont veszteséggel zárta ezt az időszakot - hogy csak a legnagyobb bankok közül néhányat említsünk. Összességében a részvénytársasági hitelintézetek 10 milliárd forint veszteséget könyveltek el, vagyis a bankadó nélkül 40 milliárd forint körüli pluszban zárt volna a szektor. Drámai mértékben felgyorsult a hitel/betét arány csökkenése a negyedév során. A forint erősödése is gyorsította a folyamatot, de egy év alatt csaknem 2300 milliárd forintnyi (!) közvetlen külföldi forrás is kiáramlott a szektorból. Annak dacára, hogy a bankszektor mérete több mint tizedével csökkent egy év alatt, forrásköltségei csaknem három éve nem voltak ilyen magasak, mint most. Működésük ily módon bekövetkezett drágulására jellemzően hitelkamataik emelésével reagáltak a bankok, miközben nominális költségszintjüket lényegében szinten tartották.
2012.11.23 14:33 Megint veszteséges lett a magyar bankszektor
Volt profit, nincs profit

Kihívásokkal teli éven vagyunk túl, csakúgy, mint tavaly - fogalmazott egy közelmúltbeli rendezvényen az egyik legnagyobb hazai bank vezére. Bár szavai közhelynek tűntek, jól összefoglalják egy számos tekintetben zombiként működő ágazat közelmúltját, aminél csak a közeljövője ígérkezik rázósabbnak (lásd a tranzakciós illeték bevezetését, a bankadó fenntartását, a recessziós makrokörnyezetet, a törékeny európai helyzetet). 

A magyar
hitelintézeti szektor 8,5 milliárd forintos veszteséget, a legnagyobb bankokat is tömörítő részvénytársasági hitelintézeti szegmens pedig 10,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el a harmadik negyedévben. Cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk (bankokként, bankszektorként utalva rájuk). Mint látható, az elmúlt 10 negyedév során 6-ban veszteségesek voltak, és csak 4-ben termeltek (jellemzően a válság előttinél szerényebb) nyereséget ezek a bankok. 

A tartós veszteség ellehetetleníti a belső tőkeképzést, ami a hitelezési aktivitás fokozásának egyik természetes feltétele lenne. Az elmúlt 12 hónap során 235 milliárd forint vesztesége keletkezett a szektornak, a legnagyobb tételeket a végtörlesztés, a bankadó, illetve egyes bankok vállalati (jellemzően projekthitelhez kapcsolódó) értékvesztése jelenthette. A harmadik negyedévben egyszeri tételként jelentkezett a késedelmes deviza jelzáloghitelek mintegy ötödének 25%-os tartozás-elengedés mellett végrehajtott forintosítása is, ám ennek nettó negatív hatása mindössze néhány milliárd forint lehetett. 


A PSZÁF által használt (magyar számviteli szabályok szerinti) egyedi bankadatok ugyan nem nyilvánosak, az IFRS szerinti konszolidált adatok ismeretében kijelenthető: ismét két jól elkülöníthető részre osztható a bankszektor, vagyis nagy az ágazat eredmény alapján mért polarizáltsága. IFRS szerint az OTP, a K&H, az UniCredit és az Erste Bank nyereséges volt, a CIB és az MKB viszont komoly veszteséget produkált. Bár jelentésüket egyelőre nem tették közzé, a Budapest Bank a nyereséges, a Raiffeisen pedig a veszteséges bankok táborát gazdagíthatta az elmúlt negyedévek tapasztalatai alapján. 

Kettős anyabanki magatartás (...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Saját és új bankot akar a kormány 
Az arab bankrendszert kell meghívni vagy az ő rendszerüket kell itt is működtetni, ahol a bank is osztozik a kockázatban , ne a rablás legyen a működés alapja. Ha ez megvan a zsidó bankrendszert kizavarni az országból a zsidó pénzembereket is ki az országból, hogy meg tudjon újulni a magyar gazdaság.

2012 november 26, hétfő - 15:51 MTI - 
richpoi
Webbank néven új, állami-civil bankot akar működtetni az állam, hogy megfelelő alternatívát nyújtson a hitelezésben, és segítse a devizahiteleseket - derül ki a gazdasági minisztérium közleményéből. A Webbank feltőkésítésére civilektől és önkormányzatoktól várják a pénzt. Az alapítást jövő májusig miniszteri biztos felügyeli.

Költséghatékony működésre törekvő, ezért alapvetően az internetes megoldásokra támaszkodó pénzintézet lesz a Webbank - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

A Webbank célja, hogy előnyös alternatívát nyújtson a magyarországi pénzpiac korlátozott hitelkínálatával szemben. A tőkegyűjtés során számít a "civil Magyarország" összefogására. A tárca bízik abban, hogy a kezdeményezéshez már csatlakozott magánszemélyek és vállalkozók mellett önkormányzatok és külhoni magyarok is felismerik az állami támogatás mellett megvalósuló közösségi cselekvésben rejlő erőt.

A Webbank amellett, hogy aktívan részt kíván venni a devizahitelesek problémáinak megoldásában, versenyképes, kiszámítható és tisztességes üzletpolitikán alapuló hitelezéssel kívánja segíteni a hazai vállalkozások működését - áll a közleményben. Az állami-civil bank (Webbank) megalapításával kapcsolatos feladatok ellátására november 15-étől jövő év május 15-éig terjedő időtartamra Körtvélyessy László Andrást miniszteri biztossá nevezte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - az erről szóló utasítás a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg.

Körtvélyessy László az elmúlt két évben a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott, miniszteri biztosként irányította a Széchenyi Pihenő Kártya szakmai kidolgozását és sikeres piaci bevezetését. A Webbank ötlete a múlt évben merült fel azzal a céllal, hogy kedvező kondíciójú hiteleket szerezzen a devizahiteleseknek. Doubravszky György, a bank mögött álló Hiteltársulás szervezője januárban közölte, hogy a cégbíróság bejegyezte a Webbank Tőketársaság Zrt.-t. A bank a tőkéje összegyűjtését úgy képzeli, hogy 1,5 milliárd forinttal beszáll az állam, és ugyanennyit magánszemélyek és vállalkozások adnak össze. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Magyar Nemzeti Banknak semmi köze sajnos a magyar államhoz 

Vissza venni a monetáris jogot a banktól ez 50%+ 1 szavazatú törvény és még most vissza csinálhatjuk , hogy a Nemzeti Bankunk a magyar érdekeket szolgálja, és ne a zsidó spekuláns érdekeket elégítse ki. Ha kell az önellátást is vállalni kell a bankvilág retorziója miatt , mint Izland is tette, az ottani politikai osztály is eladta az országot, de a nép beintett nekik , és csak akkor fizetnek az adósságba, ha pozitív a mérlegük és akkor is csak 4 % - nyit évente, ha a következő év is nyereséges lesz.
A lefizetett korrupt rabló politikusi gárdánk, ezt a lépést nem fogja meglépni, mert , kiderülne, hogy az országot tényleg nem a Kossuth – térről, hanem a Síp utcából igazgatják. Hisz ahol a pénz ott a hatalom. Ezek a bábok csak eljátszák a hatalmasságokat, a politika színpadán, és ha önállósodni akarnak, hát útól éri őket a végzetük, mint annak idején Ványi iparügyi miniszter urat ki a martin kokilájában kötött ki. Az olvadt fém befogadta, nem úgy mint a komcsik az ellenszegülését, mert sok itt a hóhér, és kevés az igaz ember , darálni , darálni kellene megint, de most a hóhérokat.

A Baseli központi jegybank rendelkezik fölötte hatáskörrel, ami érdekes módon magántulajdon a Rotschild családé, akiknek a becsült osztatlan családi vagyona 500 trillio dollár. A többit lent olvassátok el, és szerintem összeáll a kép.

Mi történik ma, Magyarországon:
Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában!
Beszéljenek a számok:
~ 1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg Magyarországot.
~ 1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.
~ 1957 tavaszára, a "van másik" bábkormány megszilárdította rémuralmát.
~ 1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.
~ 1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd dollár kamatot az egymilliárd dollár után.
~ 1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adósság!

Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!
Visszafizetve: 11 milliárd dollár!
Maradék adóság: 20 milliárd dollár!
Erre, mondta Antal József: "Az adósságot vissza kell fizetni!"
"Ez becsületbeli ügy!"

Vajon kinek a "becsülete" múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak?

~ 1989-2010 között felvettünk 50 milliárd dollárt.
~ 1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.
~ 2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.

Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, GyurcsányFerenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott erről a magyaroknak!

Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a kommunikációja, kevés az esélye.
Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtat- hatunk forintot, miért kell kölcsönt felvenni kamatra.

A rendszerváltás és az államadósság.
Ki áll a magyar pártok mögött?

2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11, 6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz!
Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.

Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.

Soros György
22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? "Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: "...ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat."

Antall József miniszterelnök
Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt! Amennyiben erről beszéltek volna, azonnali hatállyal "forradalmat" robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád, és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.
Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!

Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénz szerzés lehetőségét, és Magyarországot az óta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben, 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.

Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított, és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat, vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent.

Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása. Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk, és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, mégis idegen kézbe került.

Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát, a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.

Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.
A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.

De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették, és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 évi választás eredménye fontos volt, mert a Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz, és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.
Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot, és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.

A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott, az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.

A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.

Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk. Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot, Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport (bábja).

És egy kis ráadás.

"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet,ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella.
A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. "Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.

Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!

A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk, viszont az hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk "fagyott" le "véletlenül". E-mail-kommuniká-ciónkban a Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az e-mail-küldést megakasztja. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.

Olvasson a sorok között!

Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.

1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ... A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...

2. hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel... Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (.....) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.

Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg, mit jelent ez MAGYARUL.

1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tizedszázalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)

2. A fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát 1%: 255 milliárd forint!

3. Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5, 3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG: 1352 milliárd forintot.

4. A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3, 8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.

5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet, és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11, 6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?

Kapaszkodjon meg! Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizetünk! 2321 milliárd forint, 11, 6 milliárd dollár.

Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa:

2321 milliárd forint az:
az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,
vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj,
vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége! vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány, vagy 150 darab Grippen vadászgép, vagy 2321 darab Combino villamos vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232.000 forint.
Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.

Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok.

Az a politikus, aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők?

Kik szedik a kamatokat?
David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, Soros György

Kik tolják ki talicskával a pénzt az országból?
A hülyítés és porhintés:

AZ, HOGY LOPNAK!
BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Velence-tavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és pártállása szerint. De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az országból teljesen "legálisan" valakik!

Figyelem! Kapaszkodjon meg! Elmondjuk, hol a pénz!

Ahhoz, hogy pontosan megértsük, miről van szó, meg kell néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!

1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De mi is ez? A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó kamatláb szintjének meghatározása.

Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív monetáris politikának hívják. Ez átmeneti élénkülést hoz a gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet.

Nos, felteszek egy olyan kérdést, amire 100 magyarból 100 ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték, és ha írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek, hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez egy hazugság!

1. Adat.
A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország tulajdonában van.

2. Adat.
A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.
Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése hiányt mutat?
A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére.

Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna megszólal, és elkezd villogni a vészfény.
TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
(Ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is a rendszer része, és Önt is beprogramozták).
A programozás része továbbá az is, hogy eddig tudjon a dolgokról. Itt álljon le a gondolkodása, fagyjon le, mint a Windows a számítógépen. És lám, az emberek nem is gondolkodnak tovább. Az előre beprogramozás nem engedi.

ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!

3. Adat.

Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.

4. Adat.

Mégis még mindig működünk.

Kérdés: Hogy' lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk, hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt.

Magyarul: a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére mindenképpen bekerül a gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.
Miért nincs sziréna és vészfény?
NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint amennyit mi magunk is kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, - de akkor miért nem mi adjuk ki a saját pénzünket? Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.
Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.

DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsátott pénz okoz némi inflációt és ennyi!

A ő általuk kibocsátott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és....
KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!

Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel kérdéseket erről a témáról.

És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!

5. Adat.

Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink rátartással!

Nézzük a 20 év "termését":

~ Tocsik 800 millió
~ Tribuszerné 2.000 millió, azaz 2 milliárd
~ Zuschlag 50 millió
~ BKV 3.000 millió, azaz 3 milliárd
~ Autopálya 100.000 millió, 100 milliárd
~ Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40.000 millió, azaz 40 milliárd

Adjuk össze: 145.850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk felfele, Legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk!!!!!

Ez 4 milliárd dollár! Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.

DE MOST JÖN E LÉNYEG! TUDJA E ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT FIZETTÜNK KI?
30. 000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!!!

DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?

20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162 milliárd dollár kamatot.

AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL TARTOZUNK NEKIK!

De kik "ők"?

Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:
I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA
1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől!

Magyarul: mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt*, a Kormány NEM ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a jegybankot, és a pénzkibocsátást.

A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi.

És mit gondolnak: kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak?

Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket oda vezető pozícióba helyeznek.

És őket kik rakják oda?
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György
http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2010_02_20__VWWc 
Nagy baj ha már gondolkodni merünk . Felborítjuk a törvényes rendet , ami ránk nézve törvény , ők meg állandóan kijátszák, de te tartsd be, mert , ha nem tartod be, ők nem tudnak eleget lopni és nem tudják fizetni a visszafizethetetlen állam adósságot ,így kilopva a szemed is , a törvény tisztelő polgár szerepében tetszeleghetsz, és felélheted az unokáid jövőjét. Csatlakozz a zsidók táborához, és lopj te is, vagy légy önellátó, és ahol tudsz tégy keresztbe a hazaárulóknak. Ne vegyél többé zsidó terméket, ne paktálj le a gyarmatosítóinkkal . A hazai zsidóság termékeit – termékeiket, ők csak felvásárolják és drágábban eladják , ők nem dolgoznak csak lopnak - se fogyazd, ne menj be a zsidó kelepcéjébe, ők a gojok pusztulását akarják, és tesznek is érte nap mint nap . Légy te is öntudatos a magyar érdek felvállalásában, és ne engedj a zsidó nyomásnak.
1956. - ig a legyilkolt testvéreink vagyonát rabolták el , 56 után csak csendben gyilkoltak minket , rabolni már nem tudtak , a gengszterváltás után újból raboltak és öltek , ölnek bennünket, raboltak a nemzeti vagyonunkat lopták el a rohadt zsidók , az uzsora kamattal a szemünket is kilopják , de egy sem tudja mondani nem fizetünk , a gengsztert váltó politikusainkra gondolok, hazaárulók ők , hisz olyan dologgal nyúzzák a népet amit visszafizetni nem lehet.
Kimondhatjuk ugyan úgy ölnek és rabolnak ki bennünket mint azelőtt, csak a módszerek finomodtak , és az agymosott politikusaink a vakolókkal együtt az elveszejtésünkre játszik rá a korumpálásukkal , mert a zsidók kilóra megvették e gengsztereket.

És nézd , hogy osztják még mindig az észt:

Szög a zsákból. 

Rogán szerint nem az izraeli állampolgároknak, hanem Gyöngyösinek nincs helye a parlamentben 

2012-12-01. 07:25 Kuruc.info
Rogán Antal szerint szerencsére jól működik Magyarország immunrendszere, őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal, hogy Simor András maradjon az MNB elnöke, fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője a szombati Népszabadságnak adott interjúban.

"Amikor valaki nyíltan megtámadja zsidó honfitársainkat a parlamentben, akkor félre kell tenni a megosztottságot, félre kell tenni a jogos vitákat a politikai oldalak között. Ilyenkor közösen kell megszólalni" - mondta Rogán Antal a vasárnapi Kossuth téri demonstráción való részvételéről szólva. A frakcióvezető szerint Magyarország (értsd: a zsidók) immunrendszere szerencsére jól működik.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Gyöngyösi Mártonnak le kell-e mondania mandátumáról, azt válaszolta: személyes meggyőződése, hogy aki ilyet mond, annak nincs helye a parlamentben, de a mandátumát a választóktól kapta, csak ők vehetik el tőle.

A frakcióvezető azt mondta: őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, s azt gondolja, még ma is lenne erre érdemi lehetőség. Mint elmondta, mindvégig egy vitapontot látott az IMF-delegáció és a magyar kormány között, ami kézzelfogható és tapintható, a bankadót. "Az IMF szerint nem kell bankadó, szerintünk bankadó nélkül nem lehet kezelni az államadósságot" - mondta. A kormány Rogán szerint nem a török, hanem a magyar kártyát játszotta ki: azt mondta, szeretne IMF-megállapodást, de nem akármilyen áron. 
(MTI nyomán) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Mazsihisz szétzúzandó újnáci csürhének nézi mindazokat, akik nem menetelnek velük együtt 

2012. november 30. 13:45 Ifj. Tompó László - Hunhír.info 
A mindig mindenütt kirekesztésről, üldözésről papoló Mazsihisz honlapján 2012. november 29-én közzétette az Élet Menete Alapítvány kuratóriuma közleményét, amely miközben azt állítja, hogy 'ez a közös hazánk', Magyarország, ahol az a feladatunk, hogy 'toleráns társadalmat' építsünk, szétzúzandó újnáci csürhének nézi mindazokat, akik nem menetelnek velük együtt. 

Úgy tűnik, nem tudják, hol a határ, hiszen azzal, hogy 'szétzúzandó újnáci csürhé'-nek nézik mindazokat, akik nem menetelnek velük egyet, csak azt érik el, hogy lassan tényleg mindenki - még az is, aki eddig megsajnálta s támogatta őket - szembefordul velük.

Amint a Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselő minapi nyilatkozatára szánt válaszközleményben olvassuk, a sárga csillagos, tíz éve Auschwitzba 'vagon kiállítás'-t utaztató menetelők szerint 
'most kimutatta a foga fehérjét az újnáci csürhe! Itt vannak, senki nem mondhatja, senki nem hiheti el, ez csak egy rossz álom, gyerekek viccei! Nem, ez igaz. Betiltották a náci egyenruhás masírozókat, de ma is masíroznak, ugyanúgy, ugyanabban az egyenruhában! És a hatalom, azt mondja, had masírozzanak, hiszen ezek gyerekek! Hát nem, nem így van! Már parlamenti párttá is lettek. A parlamenti palackbontogatás jól sikerült. Teljesen kijöttek a rég elmúltnak hitt szellemek! Először csak a parlamentben akarnak összeírni, követőik a vidéki kisvárosban már idős zsidó emberektől kérdik, mikor rakja fel a csillagot! Itt a határvonal! Vége. Nemcsak vissza kell tömködni a szellemet a palackba, hanem össze is kell törni azt!'


Ezért felszólítják Debrecenben a történelmi egyházakat és a debreceni önkormányzatot, hogy 2012. november 30-án 18 órától a Nagytemplom előtt tiltakozzanak gyertyagyújtással 'a hazai közéletben és már a Parlamentben is megdöbbentő módon hangot kapott rasszizmus és gyűlöletkeltés ellen', továbbá 2012. december 2-án az 'egyszerű emberek'-et, a 'demokraták'-at, sőt a 'jelenlegi és jövőbeli ország vezetők'-et, hogy a Parlament előtt követeljék 'a náci csürhe' burjánzása megakadályozását.

A (mellesleg 'holocaust-túlélő' szülők gyermeke) Norman G. Filkenstein könyvében (A holokauszt-ipar (Gondolatok a zsidó szenvedés tőkésítéséről), 2003) emlegetett, a saját mártíromságuk kultuszát 'a Monte Carlo-i kaszinó erkölcsi színvonalára lezüllesztő' iparrá, sőt vallássá vált holocaustkultusz ezúttal sárga csillaggal menetelve űzői úgy tűnik, nem tudják, hol a határ, hiszen azzal, hogy 'szétzúzandó újnáci csürhé'-nek nézik mindazokat, akik nem menetelnek velük egyet, csak azt érik el, hogy lassan tényleg mindenki - még az is, aki eddig megsajnálta s támogatta őket - szembefordul velük.

Igen, szembefordul, mivel - amint Balczó András mondta Kocsis L. Mihállyal való beszélgetésében (Szenvedésbe ágyazott gyönyörűség, 2005) - az ő 'önvédelmi harcaikban lassan a mi nemzetünk pusztul', miközben 'a becsületes zsidó hányad pedig - Jézus hatalma híján - képtelen megakadályozni véreit sátáni játszmáikban', így együtt menetel az örökösen nevükben nyilatkozó vezetőikkel. 



Török-arab együttműködés a palesztinok védelmében? 

2012, december 1 - 16:45 MTI - 
barikad.hu
A török külügyminiszter szombaton felszólította az arab országokat, hogy működjenek együtt Törökországgal a regionális válságok, mindenekelőtt a palesztin kérdés és a szíriai konfliktus megoldásában.

Ahmet Davutoglu az arab-török fórumon felszólalva üdvözölte, hogy Palesztinát nem tag megfigyelői állammá minősítették át az ENSZ-ben, de figyelmeztetett: a nemzetközi közösség csak akkor "tesz eleget a palesztinokkal szembeni erkölcsi, jogi és politikai kötelezettségének, ha Palesztinát teljes jogú államként ismerik el".

"A nemzetközi közösség nem engedheti meg többé, hogy a jogot semmibe vevő bármely izraeli kormány felelőtlenül és a kompromisszum elutasításával veszélyeztesse a térség békéjét és stabilitását" - jelentette ki a török diplomácia első embere, aki szerint eljött az ideje annak, hogy "erőteljesen reagáljanak a békefolyamatot romba döntő izraeli politikára".

Egy magas rangú izraeli vezető pénteken közölte, hogy az izraeli kormány rövidesen engedélyezi 3000 új lakás építését Kelet-Jeruzsálemben, illetve a ciszjordániai telepeken.

A tanácskozáson, amelyen 21 arab ország képviselői, közöttük 12 külügyminiszter vett részt, Davutoglu úgy vélte: a szíriai rendszer "fegyveres milíciává" züllött, amely kegyetlenkedéssel próbál hatalmon maradni. Felszólította arab kollégáit, működjenek együtt a damaszkuszi rendszer által "a szíriai nép ellen elkövetett tömeggyilkosság" leállítása érdekében.

Nabíl al-Arabi, az Arab Liga főtitkára közölte, szerinte az együttműködésnek "az izraeli megszállás" beszüntetésére kell összpontosulnia.

Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, aki ebéden fogadta az arab küldöttségeket, kitartott amellett, hogy az ENSZ Közgyűlésében tartott szavazás eredménye ellenére Palesztina továbbra is "megszállás alatt lévő ország". Felszólította a palesztinokat, egyesítsék erőiket, hogy megalakíthassák "államukat" Kelet-Jeruzsálemmel mint fővárossal.

Törökország - korábban Izrael szövetségese - és a zsidó állam között akkor romlott meg a viszony, amikor az izraeli hadsereg 2010-ben rátámadt egy Gázába tartó segélyflottillára. A támadásban kilenc török állampolgár halt meg. A török és arab külügyminiszterek 2008 óta tartanak évente közös fórumot az együttműködés erősítése céljából. 
*** www.nemzetihirhalo.hu ********
*****

Az ENSZ Közgyűlése azt követelte Izraeltől, hogy vonuljon ki a Golán-fennsíkról 

1.12.2012, 12:45 
Oroszország Hangja 

Az ENSZ Közgyűlése Izraeltől azt követelte, hogy vonuljon ki az 1967-ben elfoglalt Golán-fennsíkról, ne nevezze többé fővárosának Jeruzsálemet és kezdjen béketárgyalásokat a palesztinokkal.

A Közgyűlés dokumentumában kimondatott, hogy "bármely intézkedés Izrael, vagyis a megszálló ország részéről, arra vonatkozólag, hogy Jeruzsálemben saját törvényeket, igazságszolgáltatást, és igazgatási rendszert vezessen be, törvénytelennek és jogtalannak számít". A dokumentumban kihangsúlyozzák azt is, hogy a "mindent átfogó, igazságos és azonnali hatállyal meghozott döntés ebben a kérdésben figyelembe kell hogy vegye a törvények aggályait mind a palesztin, mind az izraeli részről".
   
A témában
   Izrael: Tzipi Livni visszatér a politikába
   Izraeliek bírósági keresetet nyújtottak be az amerikai külügyi tárcával szemben
   Az izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy visszavonul a politikából
   Izrael új rakétavédelmi rendszert épített ki
   Az izraeli hatóságok 5 palesztin parlamenti képviselőt tartóztattak le
   A HAMASZ a tűzszünet megsértésével vádolja Izraelt
   Izraeli katonák békés polgárokra lőttek Gázában 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Világszerte jelen van a keresztényüldözés 

2012. december 1. 12:56 
Gondola
Az egyházügyi államtitkár szerint a vallás- és keresztényüldözés világszerte jelen van napjainkban. Hölvényi György erről a Keresztényüldözés a 21. században című konferencián beszélt.

A kereszténydemokrata politikus az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Barankovics Akadémia Alapítvány által szervezett tanácskozáson rámutatott: a vallási üldözés és a vallási diszkrimináció között különbséget kell tenni, de beletörődni egyikbe sem szabad.

Nagyon sok politikai irányzat van jelen napjainkban, amely mindenféle keresztény irányzatot megkérdőjelez - állapította meg. A pillanatnyi divatjelenségeket és áramlatokat azonban nem szabad összekeverni, és képesnek kell lenni ezeket a jelenségeket a helyükön kezelni. Európában van keresztényszolidaritás - hangsúlyozta Hölvényi György, hozzátéve: az uniót és Európát nem szabad összekeverni.

Azt javasolta, hogy európai meghívottak bevonásával tekintsék át ezt a kérdést a jövőben, az együttműködésnek ugyanis nincs alternatívája.

Külön kitért az egyiptomi kopt keresztények helyzetére, és azt mondta: Magyarország és Európa számára nincs más lehetőség, minthogy kapcsolatokat alakítson ki a térséggel az oktatás és a gazdaság területén. Szólt arról is, hogy "fel kell ébreszteni magunkban" a szolidaritás érzését. Ha nincs más megoldás, "képesnek kell lenni arra, hogy az üldözött keresztény embereket Magyarország befogadja" - fogalmazott az egyházügyi államtitkár.

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szavai szerint a legüldözöttebb vallás a világon mind a mai napig a kereszténység, ugyanakkor a fejlett nyugati civilizáció saját magát is okolhatja, hogy újra akkora méretet öltött a keresztények üldözése, mint kétezer évvel ezelőtt.

Éveken belül teljes keresztény közösségek tűnhetnek el az iszlám világ közepén, olyanok amelyeknek évszázados, évezredes joguk van arra, hogy szülőföldjükön éljenek, vallásukat gyakorolják - mutatott rá, hozzátéve: sok helyen bevett normává vált a keresztény kisebbségek elnyomása.

Kiemelte: az uniónak, az Egyesült Államoknak és a világ más nagy demokráciáinak is meg van a képességük arra, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel és felkarolják a vallási indíttatású üldözéseket. Egyetlen dolog, amelyben hiányt szenvednek, és ez az akarat - állapította meg.

A KDNP alelnöke szerint az EU-nak követnie kellene az Amerikai Egyesült Államok példáját, ahol minden évben átfogó jelentést tesznek közzé a vallásszabadság helyzetéről. Másik lehetőségnek nevezte kétoldalú egyezmények megkötését olyan államokkal, ahol a keresztényeket üldözik, ezzel világossá válna, hogy az érintett országok nem cselekedhetnek büntetlenül.

A szír helyzet kapcsán azt mondta, hogy az ottani keresztények hamarosan iraki társaik sorsára juthatnak, akiket vallásuk miatt tömegével űztek el hazájukból.

Szólt arról is, hogy Magyarországon az új egyházi törvény a lelkiismereti és vallásszabadságot továbbra is teljes körűen biztosítja, lehetőséget ad a nem hitéleti tevékenységet végző szervezetek kiszűrésére, és új alapokra helyezték az egyházi támogatáspolitikát. A korábban bejegyzett több mint 300 szervezet csaknem kétharmada eltűnt, és csak mintegy 80 kérte az újbóli nyilvántartásba vételt - jelezte az államtitkár.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, KDNP-s országgyűlési képvislő szomorú ténynek nevezte, hogy mostanra mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt a világon. Az áldozatok száma 2000 és 2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi tíz évben naponta átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot, tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 75 százaléka keresztény volt - jegyezte meg.

Szerinte Európában alapvetően kétféle probléma van jelen: az egyik az intolerancia, a keresztények közéletből, médiából való kiszorítása, marginalizációja, illetve egyes személyek és csoportok keresztényellenes megnyilvánulásai. A másik a diszkrimináció, a törvényi hátráltatás, amely rendszerszintű, jogalkotási probléma, hiszen mások tiszteletben tartásának címszava alatt a vallási meggyőződés kifejezését teszik lehetetlenné - tette hozzá.

Víz Péter, a Nemzetközi Krisztusi Szolidaritás magyarországi irodájának vezetője kiemelte: olyan hatalmas az áldozatok száma, amekkora a korai idők keresztényüldözéséhez hasonlítható. A 20. században több embert üldöztek a hite miatt, mint az összes korábbi időszakban - mondta. A közel-keleti, afrikai országokban tapasztalható helyzetet ismertetve kitért arra: az a cél, hogy ezek az üldözött, keresztény emberek zaklatás nélkül élhessenek szülőföldjükön 
MTI 

Izraeli ügynökök markában Amerika 


2012, december 1 - 12:52 
barikad.hu
Szerdai cikkünkben tettünk egy rövid kitekintést, hogy más országok hogyan viszonyulnak saját vezetőik kettős állampolgársághoz. Mostani összeállításunkban bemutatjuk, a befolyásos amerikai-izraeli kettős állampolgárok milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államoknak és a világnak.

A kettős vagy többes állampolgárság a világ számos országában bevett dolog, és bár időről időre felvet munkaügyi, szociális, etnikai és határrendészeti kérdéseket, a legtöbb helyen mára kialakult szabályozás szerint utazhatnak vagy telepedhetnek le különböző nemzethez tartozó emberek. (Kelet-Közép-Európa persze ez ügyben is sajátos kivételt képez.) Sokkal kevésbé egyértelmű a helyzet, ha megvizsgáljuk, az egyes országok milyen mértékben engedik a politikai, katonai, hírszerzési vezetés közelébe a többes állampolgárokat.

Óhatatlanul felmerül ugyanis a kérdés, hogy két ország vagy nemzet érdekeinek ütközése esetén egy mindkét részről érintett kettős állampolgár döntési pozícióban hova áll, kinek a javára, védelmében cselekszik. Nehezen képzelhető el például, hogy a második világháború idején, mondjuk Pearl Harbor után a Pentagonban ne néztek volna ferde szemmel egy amerikai-japán vezérkari főnökre, de az is joggal keltett volna gyanakvást, ha a hidegháború éveiben amerikai-szovjet kettős állampolgárok szaladgáltak volna a Fehér Ház folyosóján.
Amerika élén Amerika ellenében

Maradva az Egyesül Államoknál, a 21. század legsúlyosabb, beláthatatlan mértékű katonai konfliktussal fenyegető zónája a Közel-Kelet, azonban belül is az arab tenger közepén úszó Izrael. Amerika Izrael feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert, a téma azonban új megvilágítást kapott 2007-ben, amikor a chicagói és a harvardi egyetem két professzora, John Mearsheimer és Stephen Walt kiadta Az Izrael-lobbi és az Egyesült Államok külpolitikája című vaskos tanulmányát. A könyv - mintegy igazolva létjogosultságát - hatalmas felzúdulást váltott ki az amerikai zsidó szervezetek és a média részéről. A neves szerzőpáros egyik fő megállapítása, hogy a masszív izraeli befolyás miatt Amerika a saját érdeke és biztonsága ellenében politizál, és ez különösen igaz a közel-keleti konfliktusra.

A Viewzone amerikai alternatív honlap 2010-ben részletes leltárt készített azokról a politikai tisztviselőkről és tanácsadókról, akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban, sőt, többen közülük ötletgazdái és kivitelezői voltak azoknak a koholt vádaknak, amelyekre hivatkozva 2003-ban az USA megindította az Irak elleni háborút.

Jórészük nem választott politikai tisztségviselő, befolyásukat nem fenyegeti az esetleges választási kudarc, különböző tanácsadó intézetek és agytrösztök révén mindig a tűz közelében vannak. Az elmúlt évek legnagyobb kémbotrányainak felidézése előtt a "nagy elődök" munkáiból szemezgettünk.
Ügynökök a hadseregben és a tudományos életben...

A sort minden izraeli kémek atyjával, Jonathan Jay Pollarddal érdemes kezdeni, aki az Egyesült Államok tengerészeti hírszerzésének elemzője volt, és több titkos dokumentumot lopott el a zsidó államnak, mint bármelyik más titkos ügynök. Erkölcsi skrupulusai soha nem voltak, elfogása után bevallotta, hogy mindig saját hazája (értsd: Izrael) érdekét tartotta szem előtt. 1987-ben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Pollard "munkáját" az amerikai haditengerészetnél Ariel J. Weinmann folytatta, aki rendszeresen szállított szigorúan titkos információkat osztrák és mexikói kapcsolatain keresztül Izraelbe. 2006-ban kémkedés és dezertálás gyanújával tartóztatták le, beismerő vallomása után 25 éves börtönbüntetését 13 évre csökkentették. A vallomás részletei a mai napig nem ismertek, és az Egyesült Államok történetében eddig egyedülálló módon nem hozták nyilvánosságra, hogy Weinmann mely ország ügynöke volt. (Túl nagy fantázia azonban nem kell hozzá.)

Ben-Ami Kadish gépészmérnökként szolgált az amerikai hadseregnél, és a 80-as években számos szigorúan titkos adatot továbbított izraeli kapcsolattartóinak az USA rakétáiról és nukleáris fegyverzetéről. Kadisht 2008-ban (!) találták bűnösnek összeesküvés vádjában, az ítélet kihirdetésekor a bíró úgy fogalmazott, "rejtély, hogy a kormánynak miért tellett 23 évébe, hogy vádat emeljen Kadish úr ellen". A bírósággal való együttműködése és beismerő vallomása miatt az ítélőszék "nem látta értelmét" börtönnel sújtani az idős (85 éves) ex-kémet, aki végül megúszta 50 ezer dollár pénzbüntetéssel.

2009 októberében tartóztatták le csalás és kémkedés gyanújával Stewart David Nozette tudóst, akit egy magát Moszad-ügynöknek kiadó beépített FBI-ügynök buktatott le. Nozette az Egyesült Államok energia- valamint külügyminisztériumának alkalmazottja volt, de a NASA-nál is dolgozott. A férfi bizalmas és titkos adatokat akart eladni Izraelnek az USA műholdjairól, védelmi és riasztó rendszeréről, cserébe kétmillió dollárért és egy izraeli útlevélért. 13 év börtönbüntetést kapott helyette.
... és a nagypolitikában

2006 októberében a Time magazin hatalmas botrányt robbantott ki, amikor Jane Harman demokrata párti kongresszusi képviselőt befolyással való üzérkedéssel gyanúsították meg. A politikus állítólag ígéretet tett arra, hogy az Igazságügyi Minisztériumban lobbizni fog két kémkedéssel vádolt zsidó, Steve J. Rosen és Keith Weissman (mindketten a befolyásos izraeli lobbi csoport, az AIPAC tagjai) érdekében, hogy ejtsék az ellenük felhozott vádakat. Jó tett helyébe jót várj alapon az AIPAC megígérte, hogy Harmant a választások után a Fehér Ház hírszerző bizottságának (sic!) elnöki székébe juttatják.

Az érintettek természetesen mindent a leghatározottabban tagadtak, a botrány azonban arra elég volt, hogy a képviselő ne tölthesse be az áhított pozíciót. 2009-ben aztán információk láttak napvilágot, miszerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) az esetet bizonyító hangfelvétel birtokába jutott, ennek ellenére a kémkedéssel vádolt zsidók ügyét különösebb indoklás nélkül lezárták. Jane Harman 2011 februárjáig megtartotta képviselői mandátumát, jelenleg egy Woodrow Wilson elnökről elnevezett kutatói központ vezetője.

Egy másik emblematikussá vált kémsztori Lawrence Franklin nevéhez kötődik, akit 2004-ben buktatott le a CBS News televízió. Franklin a hadügyminisztérium iráni politikáért felelős hivatalában dolgozott, és a már korábban említett két AIPAC-tagnak, Steve Rosennek and Keith Weissmannek adott át titkos dokumentumokat a perzsa országról. Az információt természetesen Izraelnek továbbították. "Larryt" a botrány kirobbanása után sem bocsátották el, csupán lefokozták, míg nem bíróság elé állították, és 2006 január 20-án 12 év 7 hónap börtönre ítélték. Az ítélet ellenére Franklinnek nem kellett rabruhát húznia, mivel részt vett a két AIPAC-lobbista elleni perben, akiket - mint említettük - végül 2009-ben felmentettek. Franklin közel 13 éves börtönbüntetését végül 10 hónap (!) házi őrizetté enyhítették.

A zsidó lobbi másik emblematikus figurája a republikánus Richard Perle, aki politikai pályafutását a 70-es években Henry Jackson szenátor mellet kezdte, ám kiderült, hogy szigorúan bizalmas nemzetbiztonsági dokumentumokat továbbított az izraeli kormánynak. Kirúgás helyett csak figyelmeztetést kapott, majd rövid kitérő után - amikor is az izraeli fegyvergyártó cégnél, a Soltamnél helyezkedett el - Ronald Raegen kormányában is szerepet vállalt a hadügyminisztériumban. 1987 és 2004 között politikai tanácsadó volt a Pentagonnál. Perle számos Izrael-párti agytröszt befolyásos tagja, gyakran ad hangot szélsőséges nacionalizmusának a médiában, és döntő szerep volt abban, hogy a Bush-kormány 2003-ban lerohanta Irakot. 2006-ban Moammer Kadhafi líbiai diktátor politikai tanácsadója volt.

Perle közeli munkatársa volt a hadügyminisztériumban a szintén republikánus Douglas J. Feith, aki George W. Bush kormányában államtitkári pozíciót töltött be 2001 és 2005 között. Feith szoros kapcsolatot ápol a szélsőséges Amerikai Cionista Szervezettel (ZOA), és ügyvédi irodát működtet Izraelben, amely saját bevallása szerint az izraeli fegyvergyártók érdekeit képviseli. Fieth a már említett Franklin felettese volt a bizalmas információk kiszivárogtatásának idején, ezért FBI-vizsgálat indult ellene, és le kellett mondania a Nemzetbiztonsági Tanácsban (NSC) betöltött tisztségéről. Douglas J. Feith az egyik fő felelőse az amerikaiak Afganisztán és Irak ellen hergelésének, valamint a két vétlen ország megtámadásának. Ennek érdekében 2001 októberében egy Stratégiai Befolyás Hivatala (OSI) elnevezésű részleget hoztak létre, amely a "terrorizmus elleni háború" megideologizálásában, az al-Káida démonizálásában és egyéb hírhamisításokban szerzett elévülhetetlen "érdemeket".

Érdemes kitérni pár szó erejéig a New York-i Yeshiva zsidó egyetem docensére, Dov Zakheim rabbira is, aki George W. Bush külpolitikai tanácsadója és a Külkapcsolatok Tanácsának tagja volt. Az ő nevéhez fűződik, hogy a hadügyminisztérium számvevőjeként 2001 és 2004 között nem sikerült kinyomoznia, hová tűnt 2,3 trillió dollár a Pentagonból. 2001. szeptember 11-én a romok ezt is maguk alá eltemették - élcelődnek azóta is az amerikaiak. Zakheim 2010-ben vonult vissza, de a neve 2011-ben Mitt Romney republikánus elnökjelölt tanácsadói között is felmerült.

Irve Lewis Libby (avagy ismertebb nevén "Scooter") Dick Cheney republikánus alelnök személyzeti vezetője volt 2001-től 2005-ös lebukásáig. Az Irán-ellenességéről és Izrael-pártiságáról hírhedt Libby már ügyvédként is izraeli kémeket védett, az általa pártfogolt, adóelkerüléssel és illegális kereskedelemmel is vádolt Marc Richnek Bill Clinton kegyelmezett meg elnöksége utolsó napjaiban. A befolyásos politikus-ügyvéd aztán 2005-ben hamar a tárgyalóterem másik székében találta magát, miután kiderült, hogy bizalmas információkat szivárogtatott ki egy Valerie Plame nevű fedett CIA-ügynökről a New York Times-nak. Valerie-nek az volt a bűne, hogy a férje az iraki háborúhoz vezető hazugságokról írt leleplező könyvet, ezt bosszulta meg "Scooter", akit a bíróság 2007-ben 30 hónap börtönbüntetésre, 250 ezer dollárra és 400 óra közmunkára ítélt. Bush elnök személyes közbenjárásának hála az ő büntetését is jelentősen könnyítették, de a sokáig remélt teljes elnöki kegyelem ezúttal elmaradt.
Bencsik János 

Az eseményeket szemlélve tényleg úgy tűnik, hogy a Síp utcából irányítják ezt az országot. A Kossuth – tériek csak ugatják a napot mint a csahos kutyák, és a csonton marakodnak, mit a zsidók jól lerágtak előzőleg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése