2013. január 26., szombat

Újra átszabnak , vagy eltörölnek


Újra átszabnak , vagy eltörölnek



I.e. 10.000 újratöltve 
Vajon ez az emberi populáció ugyan az e aki volt , vagy többször módosították , genetikailag átszabták, tudatát több alkalommal beszűkítették, több inkvizíciós agymosáson átesve mi maradt meg a szabad gondolkodásból, a boszorkány üldözésből hány gondolkodó tudta átmenteni magát, és követőiket felnevelve a gondolatokat újra elplántálva, egy sötét korban újra termékeny talajra találva az ifjúság kivirágoztatta az eszmét , az emberiség eszmélését. Ím most is egy sötét korban botorkálunk a holokauszt ipar inkvizíciós mocsarában ahol a szent tehenek elérték, hogy az emberiség legjavát üldözzék az emberiségre szájkosarat rakjanak egy holokosztos világban az inkvizítorok kivont karddal a zsidó jelszóval ölnek, hol ott ők nem is zsidók , csak kazárok , de mind eszt nem szabad hagyniok, hogy megkérdőjelezhesse az emberiség zöme. Ezért a tudatlan goj tömeget meg kell vezetni és az orránál fogva saját piszkába kell dörzsölni. Mert csak így lehet a kazárt egy zsidóhoz felemelni , hogy ő lehessen a világ népeinek ura, hogy a gojokból kamatrabszolgát csináljon, és ha kell az életükkel is úgy játszhasson mint a macska az egérrel , és közben aki rájön a turpisságra azokat lehetőleg csendben likvidálni tudja. Hát itt tartunk ma a XXI. -edik század kezdetén , és vagy gondolkodol , vagy homokba dugott fejjel eszetlenül tengődünk a sivatagi tájban amit ezek a rohadékok ránk és az unokáinkra hagynak . Hát eszetlen goj állat módjára szemléljük mi a világot, mint ahogy a zsidó akarja, és hajt minket a vágóhídra , vagy értelmes cselekvőként, ha kell lázadva fegyvert ragadva , ha mást nem egy molotov koktélt dobva a gyilkos zsidóra, de elpusztítva őket a gőgös kisebbséget , kidugjuk a fejünket a napra, és szippantunk egy jó erőset a szabadságból, és holókoszt ide vagy oda, a megtapasztalt szabadság csirájában felmorzsolja a zsidók világuralmi törekvését. Hát szemléljétek a világot , ha lehet szabad gondolkodóként e kamatrabszolga világban.

     Bizonyára vannak, akik még emlékeznek az I.e. 10.000 című a filmre. Sőt olyanok is lehetnek, akik még látták is... :) Nem mostani film, azonban érdemes egy kicsit ,,mai szemmel" megvizsgálni, mert sok mindent elárul! Roland Emmerich alkotása ez a történelem előtti időkben játszódó kalandfilm. Sokan sokféleképpen írtak már róla, és mivel ez nem is egy filmkritika akar lenni, ezért sokkal inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy bármilyen furcsa is, de ennek a filmnek van mondanivalója... :) Emberünk származását első körben igyekszem nem firtatni.

Tudni kell, hogy a Hoolywood-i filmgyárak előszeretettel keverik össze az igazságot félrevezető hazugságokkal. Ez egy régi trükk, úgy hívják: igazságba ágyazott hazugság. Nem kell hozzá nagy ész, hogy rájöjjön az ember miért teszik ezt. Az indíttatás talán az lehet, hogy az ilyen filmeket megrendelő elit körök ,,szeretnek fecsegni". A birtokukban lévő tudásanyaggal szeretnek kérkedni, de kizárólag úgy, hogy a teljes igazságot azért ne fedjék fel, csak adagolnak, csöpögtetnek belőle, hozzákeverve némi baromságot és szemenszedett hazugságot is, csak hogy fenntartsák az - általuk - jó rég óta kiharcolt összezavarodottságot az emberek fejében.

Így, az orruknál fogva el lehet irányítgatni az embereket jó sokáig nem igaz?

Nos, ebben az időszámításunk előtt 10.000-ben játszódó kalandfilmben sincs másképpen. Aki egy kicsit is nyitottabb szemmel utánanéz a jelenkor eseményeinek, az könnyedén rájöhet, hogy az eddig nekünk bemeséltekkel kapcsolatban van egy kis bibi - az élet sok területén, de ami a ma hivatalos történelmet illeti, ott végképp nagy a gáz. Nem is olyan kicsi ez a bibi, fogalmazhatnánk úgy is, hogy a középiskolai történelemkönyveket nem átírni kellene, hanem kidobni és megírni végre az emberiség valódi történelmét. Sajnos erre most itt nem vállalkozhatunk, annál inkább koncentráljunk tárgyban forgó film érdekességeire! 

Ami már a legelején feltűnhet a figyelmesebb nézőnek az az, hogy ezek a mukik ott tízezer éve tökéletesen hasonló kiforrott nyelvezettel beszélnek mint ma, és ráadásul megértik egymást a különböző ,,törzsek". Nem emberek, (mivel a más naprendszerekbe és galaxisokba utazó esetében is ez a történés, már nem érdemes meglepődni a dolgon) ez nem csak afféle filmes kényszer, mert valahogyan meg kell szólalnia annak a szerencsétlen színésznek, hisz nem sokan vannak, akik képesek végighallgatni 2 órányi érthetetlen makogást - ahogyan a hivatalos történetírás szeretné beállítani az őskori embert. Nem, itt arról van szó, hogy vannak, akik pontosan tudják; az ,,aranykor" embere egyáltalán nem volt butább, mint a mai ember, sőt... Az egyre szélesebb körben ismertté vált fennmaradt nyelvi és írásos emlékek ékesen bizonyítják, hogy a jó sok évezrede már az egész Földre kiterjedt, teljesen kifejlett nyelv létezett, melyről nem mellesleg a Biblia is említést tesz:
,,Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala."

S bár ha egyáltalán eljut a tudatukig a popcorn rágcsálása közben ezt valószínűleg sokan megmosolyoghatták, attól még a tény tény marad, tehát az első lépése igaz a filmnek! Menjünk tovább!

Ezt követően vizsgáljuk meg a főszereplőket! Van egy jóképű nagy vadászunk, meg egy ősemberhez mérten igencsak szép kékszemű csajszink. Erről a párosról később kiderül, hogy legendává vállnak - ennek nem kis jelentősége van. A sminkesek javára legyen mondva, hogy meg sem próbálták ősemberekké tenni a szereplőket, és milyen igazuk volt! Miért lett volna a tízezer évvel ezelőtt élt ember genetikailag más, mint a ma élő? Ki tudná pontosan megmondani, hogy az emberi lény számára milyen időlépcsőkben zajlik az evolúció, már ha egyáltalán a darwini elméletet egyáltalán elfogadjuk?

És nézzük csak meg a nevüket! A srác D'leh, a lány Evolet névre hallgat. Hm... Nem is tudom, de nekem az Evoletről kapásból az jutott eszembe: Éva. S ha az időtávot is figyelembe vesszük, akkor az Ádám név sincs annyira messze a vadász-gyerekétől... Azt nem tudni, hogy a készítők egy alternatív feldolgozását akarták-e megmutatni Ádám és Éva történetének, vagy csak a fantázia alkotta-e neveket, mindenesetre a mítoszoknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy a kiindulási alapjuk valamilyen formában nagy valószínűséggel tényleg megtörtént - csak mire eljutott hozzánk a történet, már teljesen ki lett csavarva. No de ne álljunk le a névelemzésnél!Emberünk, asszonyát kiszabadítandó kénytelen átvágni a - vélhetően Egyiptomi - sivatagon a ,,kígyó fejéhez". Már ez a kígyó feje is megérne egy értekezést, azonban a lényeg most következik. Kiderül, hogy az egyiptomi piramisokat mamutok segítségével építették, és egy földönkívüli lény rendelte meg.

Gondoljuk csak végig mit is jelent ez a filmben megjelenő feltételezés! A hivatalos történelem legfeljebb (maximum!) 4500-5000 évesre teszi a piramisok korát. Szerencsére ma már sok sebből vérzik ez a minden bizonnyal hamis kormeghatározás, pl. ha megvizsgáljuk a hatalmas kőépítmények víz által okozott eróziós nyomait, összevetve azzal a ténnyel, hogy azon a környéken tízezer éve nem volt komolyabb esős évszak... Hogy Egyiptom mai vezetése miért ragaszkodik ennyire ehhez a dogmához, annak nagyon egyszerű oka van: nem szeretnék ha kiderülne, hogy az ő idegenforgalmi látványosságukat, a világ egyik csodáját nem az ő őseik építették. A mai egyiptomi lakosok ősének tekinthető berbereknek mondhatni semmi közük nincs a piramisépítő hatalmas kultúrához, ők (is) csak egy létező civilizációt rohantak le - mint oly sok más helyen a Földön ez megtörtént az elmúlt évezredekben. Ezekről a hódító népekről lerí, hogy fogalmuk sincs az előző kultúrákról, azok tudásáról, egyszerűen csak élnek azon a területen, és árulják a kis szuveníreket a - talán - még kevésbé képben lévő turistáknak.Szóval úgy néz ki, hogy a film pedzegeti ezt a témát is, méghozzá sikerrel. Érdekes módon nem hördültek fel a hivatalos körök, hogy miért tették olyan régre a piramisok építését. Az igazságnak van egy olyan tulajdonsága, hogy nem szorul védelemre, és nem lehet örökké lefedni sem... Az akadémikus történészek tehát kussolnak - jól teszik.
Aztán ott van ez a földönkívüli tag is. Első hallásra az embernek sci-fi filmek jutnak eszébe, azonban aki veszi a fáradságot, és végigböngészi az őskori kultúrák fennmarad művészetét, az rá fog döbbenni, hogy az emberiség történelmébe földönkívüli beavatkozásra sor kerülhetett már több ízben is - erre rengeteg bizonyíték van. És nem csak egy adott helyen, de szinte az összes említésre méltó kultúrában.

Csak néhány példa:
Egyiptomban Ozirisz, Hórusz és Ízisz esete, Mezopotámiában Enki, Enlil, és Inanna története - és ha egy kicsit más formában is, de nem mellesleg ugyanazt az ankh vagy kopt keresztet tartja kezében az ,,egyiptomi" Anubisz, mint a ,,sumér" Inanna...

A szárnyakról se feledkezzünk meg, egy korabeli művész hogyan másképp tudná ábrázolni azt, ha valaki az égből jött...? 

Balról jobbra: Hórusz (a sólyom), Ozirisz a főnök, és Ízisz, a ,,nő".
Anélkül, hogy nagyon belemennénk az egyiptomi hitvilágba, a hivatalos történetírás szerint ők ,,istenek" - szerintem meg sima földönkívüli humanoidok...

Az inkáknál ott volt Inka (aki talán a sumér Enki megfelelője?), aki tudvalevő szintén nem az általa irányított nép sorából került ki. Folytathatnánk a sort, de ezekről a dolgokról mindenki megbizonyosodhat, pl. menjen el nézze meg a Denderai Hathor templom hieroglifái között látható űrjárgányokat... Mielőtt a hívők felhorkannának gyors egy kérdés: Isten miért ne teremthetett volna a végtelen világegyetem egy másik pontján - akár jóval előttünk is - hozzánk hasonló humanoid lényeket? A tér, az idő, és a létformák is végtelenek...

Tehát. Számomra egyértelmű, hogy a film e tekintetben is az igazságról próbálja meg lerántani a leplet - mégpedig megmutatva azt, hogy a Föld szinte minden kontinensén megtalálható piramisokat, és ókori civilizációkat földönkívüli intelligencia befolyásolhatta, fejlesztette fel, vagy vonta rabigába. S ki tudja? Ez a folyamat véget ért-e a fáraókkal? Napjainkban terjedő vérvonal elméletek azt igyekeznek bebizonyítani, hogy mai világunkat irányító ,,angolszász" uralkodó ház története visszanyúlik Egyiptomig. Teljes képtelenség lenne? Nem hinném. De ez már egy másik történet! Vagy mégsem...?

Aztán ott vannak a filmbeli mamut építőmunkások. Merőben új elméletnek tűnik, de kénytelen az ember hitelt adni neki, hiszen így kissé könnyebbé válik elhinni, hogy ezeket a több száz tonnás köveket valahogy még is csak felhúzták az építmények tetejére. Ráadásul nem egy kutató vallja, hogy az ember sokkal régebben él itt a Földön mint azt tanítják ma, ezáltal együtt élt olyan őslényekkel is, melyekről azt hinnénk, hogy egy hatalmas időszakadék van közöttük és az ember között. Érdemes utána olvasni az perui icai köveknek, amelyeken ember és dinoszauruszok vannak együtt ábrázolva, vagy pl. Michael A. Cremo kutatásainak. Cremo ,,Az emberi faj rejtélyes eredete" c. könyvében olyan bizonyítékokat tár elénk, amelyek alátámasztják azt, hogy a jelenleg ismert darwini elképzelés nem helyes.

Arra a felfedezésre jutott, hogy az utóbbi százötven évben a régészek és az antropológusok hatalmas mennyiségű olyan bizonyítékot fedeztek fel, amelyek azt támasztják alá, hogy a Földtörténeti korok több millió éves ideje alatt szinte teljes tartamán keresztül olyan emberi lények, amilyenek mi is vagyunk, ugyancsak léteztek a bolygón...

Nem utolsó sorban érdemes a - ki tudja milyen mély gyökerekkel rendelkező - magyar népmese- és hiedelemvilágot is áttekinteni ilyen szemmel, hogy is van azokkal a sárkányokkal?
Úgyhogy úgy néz ki, hogy a mamutok is jó helyen és időben vannak a filmben.

Eddig tehát megállapíthatjuk, hogy a film - bár sok tekintetben meredeknek tűnő dolgokkal jön elő, de - történelmi szempontból mérföldkőnek számító alkotás. Mindez becsomagolva egy lánykiszabadítási akcióba, hogy a kevésbé gondolkodó nézők is kapjanak valamit. :) 

- No de mi a trükk?
- Hol a levesbe a só?
- Igazat szólnak, de mégsem támadja a film készítőit a tudós társadalom egésze?
- Hogy is van ez?

Két dolog lehetséges.

Az egyik, hogy egy ilyen jellegű akciófilmmel akarják nevetségessé tenni az eddig elhallgatott alternatív kutatási eredményeket - a régi trükk szerint: tedd nevetségessé, és mindenki csak mesének fogja gondolni azt is, ami igaz. Ráadásul ezt a verziót talán az is alátámaszthatja, hogy megjelentek olyan kutatási irányzatok is, melyek közeli kapcsolatot vélnek felfedezni a magyar, a sumér, és az egyiptomi kultúrákkal - ha ez tényleg igaz, akkor már érthető egy olyan lépés, ahol az ezen ókori kultúrák alapítóit igyekeznek sötétnek, gonosznak, vagy idegennek ábrázolni.
A másik lehetőség, - és én inkább e felé hajlok - hogy a film készítői igyekeztek annyi valóságot átadni, amennyit csak bírtak egy film keretein belül. Talán erre a dózisra még a ,,vezérkar" is rábólintott, ki tudja. Nagyon úgy néz ki, hogy a filmet készítő csapat szinte kivétel nélkül zsidók. No de ebből mire lehet következtetni? Arra, hogy hülyítenek minket már megint, vagy arra, hogy a tűzhöz közelebb ülő néhány jobb szándékú ember megpróbáltak nekünk elmesélni valamit, amit másképp nem tudtak volna?

Mindenki meg tudja magában válaszolni a kérdést...
eladasos.blog 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A titokzatos icai kövek

40 millió évesek? Vagy 100 millió évesek? Mégiscsak igaz az, hogy több kultúra is létezett a mostani előtt? A mienk a negyedik. Az előző három el lett törölve a föld színéről, és mindent elölről kellett kezdenie az emberiségnek. Nekünk eddig még szerencsénk volt. Legyen is! 


Az icai kövek 

A dél-amerikai Ica városától nem messze a becslések szerint több mint 50 ezer, kézfej nagyságú kő került elő, rajtuk egy sor szinte megmagyarázhatatlan ábrával. Többek között őslajhárok, dinoszauruszok, állkapocsnélküli halak láthatók emberekkel együtt ezeken az andezit köveken. Másokon olyan életjeleneteket fedezhetünk fel, mint a császármetszés, a vérátömlesztés és a szervműtétek. További kövek pedig különös csillagászati együttállásokat örökítenek meg. Vajon mi lehet az Ica kövek titka? 1961-ben a perui Ica tartományban, egészen pontosan Ocucajéban, egy kősivatagban találták a különleges köveket, melyek a jelek szerint több millió évesek. Csakhogy olyan életjeleneteket ábrázolnak, amelyek fejlett emberi művelődésre, kultúrára utalnak. Az itt élő földművesek kincskeresés közben találtak a vésett kövekre. A régészeket nem nagyon izgatták a feltárt leletek, az amatőr műértők és gyűjtők érdeklődését azonban felkeltették. Tudomásom szerint Dr. Javier Cabrera Darquera orvosnak sikerült a legnagyobb kollekciót felhalmoznia, több mint 10 ezer példány gyűjtött össze. Később külön múzeumot hozott létre a kövek számára és könyvet is írt róluk. A tudomány megmagyarázhatatlan talányainak sorába azáltal emelkedtek e kövek, hogy némelyikük például 64 millió évvel ezelőtt élt őshüllőket ábrázol mai emberekkel együtt. Erre még legyinthetnénk is, mondván, hamisítványok. 

Ám ne legyünk elhamarkodottak, mert sok kő arról tanúskodik, hogy a korábbi földtörténeti korokban, hogyan helyezkedtek el a kontinensek. Ezen kívül jó pár kő nem mindennapi orvosi operációt, szervátültetést és agyműtétet mutat be, a vérátömlesztésről nem is beszélve. Vannak, akik odáig mennek, hogy az ábrák primitív jeleneteiben energiasugárzást vélnek felfedezni. Szó mi szó, azért az egyiptomi, ma is megtekinthető, energiasugárzást ábrázoló falfestményekkel és hieroglifekkel nem vehetik fel a versenyt. De már az is szép eredmény, hogy őshüllőket és embereket jelenítenek meg a több tízmillió éves múltból.

Az Ica kövek eredetét azzal intézték el az archeológusok, hogy minden bizonnyal a leleményes kincsvadászok vésték rájuk az ősi jeleneteket. Ehhez képest az oknyomozás oda vezetett, hogy 1965-ben az Ica-folyó áradásakor sikerült felfedezni egy föld alatti rejtekhelyet, ahol seregnyi ilyen kő hevert. Ezzel megdőlt a hamisítás teóriája. Sem a vésett kövek pontos korát, sem a vésetek készítésének dátumát máig nem sikerült megállapítani. A kövek súlya a néhány grammostól a fél mázsásig terjed. Színük változatos, többnyire feketés, szürkés, vöröses és sárgás tónusúak. Augurto Calvo az inkákat megelőző korszak sírjait vizsgálva később megállapította, hogy ősi korokra nyúlik vissza a kövek eredete. A limai bányatársaság laboratóriumában rájöttek, hogy a folyó kerekítette le a darabokat, amelyeknek egy speciális geológiai folyamat hatására növekedett meg a kohéziójuk és a súlyuk, ugyanakkor a lágyságuk is. Ennek köszönhetően egészen könnyű volt vésni őket. A köveket egy természetes, finom oxidációs réteg vonja be, ami egyenletes marad a véseteken is. Így valószínűsíthető, hogy tudatosan vitték fel rá ezt a réteget még mielőtt elrejtették volna a köveket. A leleteket fedő oxidrétegről legalább azt meg lehet állapítani, hogy melyik eredeti és melyik hamisítvány. Erre főleg azért volt szükség, mert egyfelől időközben a nagy érdeklődésre való tekintettel hamisítani kezdték az Ica köveket, másfelől a hatóságok folyamatosan cáfolni igyekeztek a kövek ősi mivoltát.

Az Ica kövek között találunk olyanokat, amelyek ötujjú lámákat ábrázolnak, ami azért nem magától értetődő, mert a mai lámák patásak, az ötujjúak pedig kb. 40 millió éve éltek errefelé.
Így kissé erőltetett elképzelés az indiánokra ráfogni, hogy szabad idejükben őskori állatokat vésegettek kövekre, amiket azután elrejtettek. A dinoszauruszok közül sokfélét ábrázolnak a kövek. 

Sőt, egyes jelenetek arról árulkodnak, hogy a képen szereplő emberek dinoszauruszokat tenyésztettek. Úgy tűnik, hogy a helybéliek vagy kész paleontológusok voltak, amikor a köveket farigcsálták, vagy az Ica kövek talán több millió évvel ezelőtt készültek. Még hihetetlenebb, hogy 260 millió évvel ezelőtt kihalt állkapocsnélküli halakat is rávéstek a puha andezit kövekre. Aki megnézi az Ica köveket, láthatja, hogy többről van szó, mint az őslakosok primitív véseteiről, jóllehet, akkor sem lehet egyszerűen megmagyarázni a kövek eredtét. Főleg azért nem, mert vannak kősorozatok, amelyek egy komplett egyedfejlődési történetet mesélnek el, mintha a készítők tisztában lettek volna azzal, hogy egy petéből milyen fokozatokon keresztül alakul ki a kifejlett példány. Ez megfigyelhető kihalt vízi és szárazföldi állatok esetében egyaránt. Arra a kérdésre még keresik a választ, hogy mikor készülhettek az Ica kövek, annyi azonban bizonyos, hogy emberek készítették őket. Olyan emberek, akik beható ismeretekkel rendelkeztek egy sor paleontológiai kérdésben.
 Egyre több bizonyíték kerül elő, amely igazolja, hogy százmillió évekkel ezelőtt is éltek emberek a Földön, vagyis az emberszerű lények számára nem idegen az őslények világa.
 Hadd utaljak itt egy korábbi cikkemre, amelyben a mezozoikum idejéből, 140 millió évvel ez előttről származó dinoszaurusz lábnyom mellett talált óriási, kb. 60 cm hosszú, emberi lábnyomot is találtak. De ez csak egy a kiragadott példák közül. 

Szabadkőműves szertartás a hamburgi Szent Mihály templomban 

(forrás: 
www.fsspx.info - 2012. szeptember 30. és október 5.)

Szeptember 29-én, Szent Mihály arkangyal ünnepén Hamburg fő protestáns templomában, a "St. Michaelis" templomban szabadkőműves konventet tartottak.

Normális esetben ezen a napon a templomban evangélikus istentisztelet van, de a St. Michaelis elöljáróinak láthatóan fontosabb volt a szabadkőműves konvent, mint a saját egyházközségük, amelynek tagjait ezen a napon a templom ajtajára kitett tábla fogadott: "Ma egésznapos rendezvény miatt a templom belseje nem látogatható".

Ez volt az első eset, hogy Németországban szabadkőműves ceremónia egy templomban zajlott le. A fotókat titokban készítő szerint a szabadkőműves rituálét a hagyományoknak megfelelően végezték minden előírással és teljes komolysággal.

A "Die Welt" című újságban közzétett sajtónyilatkozatban ez volt olvasható:

A világ minden részéből 1500 szabadkőműves részvételével szombaton a hamburgi St. Michaelis főtemplomban ünnepélyes rituálét tartottak. Ez volt a német szabadkőművesség 275 éves fennállására rendezett jubileumi ünnepség csúcspontja - Hamburgban 275 évvel ezelőtt alapították az első páholyt "Absalom a három csalánhoz" néven.

Ezzel az eseménnyel a szabadkőművesek erősebben akarnak nyitni a társadalom felé.

Az 
fsspx.info internetes oldal valószínűleg az egyetlen, mely eredeti videofelvétellel rendelkezik a keresztény templomban megtartott szabadkőműves szertartásról. 

A felvétel itt látható:
     
http://pius.info/video/diversa/7223-video-aufnahemnen-von-der-freimaurerzeremonie

A felvételen hallható, hogy a szabadkőműves szertartásmester a protestáns imaházat egyértelműen "Tempel"-nek nevezi. [A magyar nyelvben a pogány templomot is templomnak nevezik, de a németben nem, németül a keresztény templom: Kirche, a pogány templom: Tempel.]
     Vajon a németországi evangélikus felekezetek felelősei mit szólnak ehhez a felvételhez? A
pius.info a filmet megküldte az illetékes sajtóirodáknak és a protestáns képviseleteknek.

A protestánsoknál természetesen nincs általános érvényű tanítóhivatal, de azért vannak még olyan konzervatív hittudósok, mint például a szigorú lutheránusok képviselője, Beyerhaus professzor, vagy a szabad evangéliumi felekezet teológusa, Dr. Lothar Gassmann. Ők még hisznek egy tanban, mely valójában korábban a lutheránusok tanításához tartozott: "Krisztus Isten valóságos Fia, aki csak egy igazi vallást alapított." Számukra ennek a videofelvételnek sokkoló hatásúnak kell lennie.

A fenti címen látható film a szertartáson kívül még néhány rövid magyarázatot tartalmaz a szabadkőművesség és a zsinatutáni egyház közötti viszonyról, és bemutatja, hogy mennyire beágyazódtak a páholy ideái az igehirdetésbe.

A szertartásmesternek a filmben hallható szövege így kezdődik: "Első tiszttartó, kedves Nagymester, szólítsa a testvéreket egy ünnepi munkához: Testvéreim, kérem Önöket, kövessenek a Tempel-be ...."

További képek: 
 
 

2012. október 9. 
katolikus-honlap.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


IDŐSEBB HENRY FORD: A NEMZETKÖZI ZSIDÓ 

Első kiadás: 1921 június 
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/hford1.htm
TARTALOM

1. Fejezet Az Egyesült Államok zsidótörténete
2. Fejezet A zsidó befolyás szempontjai
3. Fejezet Üldözöttek vagy üldözok?
4. Fejezet Nép-e a zsidóság?
5. Fejezet A zsidó politikai program
6. Fejezet Bevezeto "Cion bölcseinek protokolljába"
7. Fejezet Hogyan használjak a zsidók hatalmukat
8. Fejezet Zsidó befolyás az amerikai politikában
9. Fejezet Bolsevizmus és cionizmus
10. Fejezet Zsidó hatalom a szinházban és moziban
11. Fejezet A zsidó jazz lesz a népzenénk
12. Fejezet Szeszesitalok, szerencsejátékok, kicsapongás és korrupció
13. Fejezet A világ legfontosabb problémája
14. Fejezet A zsidó pénzhatalom elonyei és hátrányai
15. Fejezet A harc a sajtó ellenorzéséért
16. Fejezet A zsidók állama 
"Növekedni kényszerítjük a béreket, amely a munkásoknak nem hoz könnyebbséget, mert ezzel egyidőben az alapvető fogyasztási cikkek árát is megnöveljük, azzal indokolva, hogy ez a mezőgazdaság és az állattenyésztés visszaszorulása miatt van. Művészien és mélyen aláássuk a termelés forrásait is megfertőzve a munkásokat az anarchia gondolataival és az alkoholfogyasztásra való ösztönzéssel, ugyanakkor olyan intézkedések bevezetésével, amelyek az gójok értelmiségét elűzik az országból."
(Egy antiszemita csaló ezt az utóbbi öt évben bármikor írhatta volna, de ezeket a szavakat 1905-ben már kinyomtatták, 1906 óta a British Museum is őriz egy másolatot, és Oroszországban már pár évvel azelőtt közkézen forogtak.) A fenti pont így folytatódik:
"Azért, hogy a gójok ne vegyék észre, mi a való helyzet, mi úgy teszünk, mintha a dolgozók érdekében tevékenykednénk és nagy gazdasági terveket támogatunk, amelyek érdekében akív propagandát folytatunk gazdasági elméleteink bevetésével."


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Zsákmányra gyűlik a demokrata vad 

2013. 01. 18. péntek. - 07:32 
Kitartás

Posványos közéletünkben mi sem jelzi jobban a 2014-es kampány beindulását, mint a halottnak hitt politikai csontvázak leporolása, a régi-új pártformációk megalakulása, újjászerveződése. Csak néhány napja jelentette be Bajnai Gordon, hogy a Magyarország leggusztustlanabb zsidóit, homokosait és antifasisztáit tömörítő "Együtt 2014" párttá alakul, de már itt is van az újabb szenzáció: új liberális pártot alapít Fodor Gábor.

Az SZDSZ volt elnöke ezt a Belvárosi Liberális Klubban jelentette be szerda este. A melegszívű politikus, akit vendégként hívtak meg egy beszélgetésre, azt mondta, tervei szerint a párt tavasszal állhat a nagyközönség elé.

Egy liberális párt olyan embereket tud mobilizálni, akiket ma mások nem tudnak megszólítani - jelentette ki, és ebben sajnos igaza van. Több mint hatvan évnyi agymosás után ma Magyarországon valóban van annyi buzi, pederaszta, zsidó és cigány, amennyi könnyen bársonyszékhez juttatja Fodort és egy-két beteglelkű társát.

De nem csak az "erő sötét oldalán" mozgolódik a siserehad. A parlamenti patkó másik felébe vágyók is igyekeznek rendezni soraikat, jó előre készülnek bebiztosítani még négy évnyi biztos megélhetésüket.

Tegnapi hír, hogy két, a Jobbik-frakcióból tavaly kilépő politikus, Rozgonyi Ernő és Endrésik Zsolt is a Magyar Igazság és Élet Pártja színeiben politizál a jövőben. Azon általában nem lepődünk meg, hogy balliberális politikusok, a pillanatnyi politikai légkört figyelembe véve, gyakran cserélnek pártállást. Úgy látszik azonban, hogy az úgynevezett nemzeti oldalon sem túl nagy érdem az elvhűség. Egyre gyakrabban kell beszámolnunk arról, hogy jobbikos politikusok pártot vagy akár vallást, nemzetiséget is váltanak. A legelszomorítóbb szegény Rozgonyi Ernő esete, aki egyszer már kilépett a MIÉP-ből, most mégis visszállt az általa évekkel ezelőtt leírt pártformáció soraiba.

A Jobbikos médiahenger persze rögtön beindult, a barikád és a kurucok felváltva vélik Pősze Lajost és a Zsideszt látni a történtek mögött, jó előre lejáratva az esetleges konkurenciát. Aki azonban kicsit is átlát a szitán, az csak megmosolyogja az egész komédiát. Hiszen nem történt más, csak beindult a 2014-ben csökkenő képviselői helyek utáni mocskos és pitiáner harc. Aki egy kicsit is megértette, hogy mi történt az úgynevezett rendszerváltás óta, rég nem foglalkozik a bársonyszékekért törtetőkkel.

Akinek egy kicsit is helyén van az esze és a szíve, az már nem a szavazófülkék felé menetel, hanem a Hungarista Mozgalom felé.
Botka János - Kitartás.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A kormány legalizálta a spekulatív bűncselekményeket 


A kapitalizmus legalizálta a nagytőke számára, hogy a végletekig kizsákmányolja a dolgozókat és kisemmizze a rászorulókat. A rendszerváltás utáni kormányok nem hogy semmit nem tettek az ellen, hogy a többszáz milliárdot kitevő extraprofitot offshore cégeken keresztül kilopják az országból, de számos p olitikusról cikkeztek már, akikről az újságírók tudni vélik, hogy részt vesznek ilyen kétes ügyletekben. Az illegális offshore ügyletekben részt vevők most amnesztiát kapnak a kormánytól, annak fejében, hogy minimális összeget befizetnek az államkasszába és a tőkéjüket hazautalják.

Eddig az offshore cégekben elhelyezett vagyonok minimális töredéke, 60 milliárd forint került haza, ebből csupán 6 milliárd az államkasszába. Hétköznapi példán szemléltetve: ha a tolvaj befizeti a lopott összeg 10%-át, akkor büntetlen maradhat, a maradék 90%-ot pedig megtarthatja. Ezzel a lépéssel a Fidesz kormány legalizálta az offshore bűncselekményeket. Ráadásul a tőke Magyarországra utalásának művelete teljesen anonim módon zajlik.

Bebizonyosodott, hogy a Fidesz hatalmi struktúrája által beszőtt hivatalok célja a nagytőkés, spekuláns, adócsaló réteg képviselete.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 súlyosan büntetné az offshore cégekhez köthető illegális ügyleteket; valódi közösségi ellenőrzést vezetne be a bankok felett; megadóztatná az extraprofitot és spekulatív tranzakciókat. A törvényt a bankárokkal és a nagyvállalkozókkal szemben is érvényesíteni kell.

Amnesztia helyett börtönt az adócsalóknak!
Munkát, kenyeret, fedelet a tisztességes embereknek!
Munkáspárt 2006 elnöksége

Kapcsolódó:
   
Amnesztia helyett börtönt az offshore-adócsalóknak! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nem deviza! Nem hitel! Bank kartell! 

- Az Európai Bíróság elé küldik az OTP kontra devizahitelesek ügyét
2013. január 18., péntek 
vilaghelyzete.blog

Mivel kezdettől fogva maximálisan támogatjuk 
Kásler Árpád egyedülálló és példamutató harcát a Nemzetközi pénzkartell és szervezett magánhatalom kezében lévő bankrendszer csalása ellen - ami DEVIZAHITELEZÉS álnéven futott és emberek százezreit csapta be - ezért nem tehetjük meg, hogy nem számolunk be arról a rendkívül jelentőségű fordulatról, ami ebben az ügyben született.
Reméljük, hogy ez a BEFEKTETÉSI CSALÁS - mely ma már köztudottan az évszázad átverése és legmocskosabb akciója volt -, mely külföldi tulajdonosok és magyar hazaárulók sebét degeszre tömte - NEM MARADHAT KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL !
Cáfolhatatlanul a magyar társadalom eladósítása volt a célja, amiért a 2002 és 2010 között regnáló Medgyessi-Gyurcsány-Bajnai kormányt teljes felelősség terheli.

Ezt a beszélgetést feltétlenül hallgassátok végig ! Szó van a a bűncselekményről, a kartellről ... és különösen figyelmetekbe ajánlom a végszót 
Izlandról is!
http://www.youtube.com/watch?v=9MI48kZvDgM

A Kúria felfüggesztette a Kásler Árpád és társa kontra OTP Bank és társa per tárgyában indított felülvizsgálati eljárását, és az Európai Unió Bíróságának előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményezte.

A döntést Vezekényi Ursula, az ügyet tárgyaló tanács elnöke jelentette be, miután a perbeszédek elhangzása után eljárásjogi problémák megtárgyalására hivatkozva szünetet rendeltek el. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye. A gyorsított előzetes döntéshozatali eljárás lefolytatása iránti kérelem az EU Bírósága eljárási szabályzatának 105. cikk 1. bekezdésén alapul, figyelemmel az ügy kiemelt társadalmi jelentőségére.

Az ügy előzménye, hogy Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége a többi között azért indított pert az OTP Bank ellen, mert a hitelintézet az aktuális törlesztőrészlet forintösszegét az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamon határozta meg, miközben a folyósításkor vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét. A Szegedi Ítélőtábla - helybenhagyva az elsőfokú ítéletet - az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal.
http://www.youtube.com/watch?v=tH2sWT6bU5E 
Csatát csata után vívunk, eddig voltak győzelmek. A január 15-i Kúria ítéletet nem merték meghozni. Senki se essen kétségbe attól. Aminek igazán van jelentősége az az, hogy mennyien leszünk képesek azonos nézetet vallani, legalább a deviza átverések terén. Mennyien leszünk képesek felsorakozni egy zászló alá? Ez a legnagyobb feladat emberek és pénzbe se kerül! Mégis képtelenek vagyunk meglépni.

Sokan, nagyon sokan kérdezték, hogy miben segíthetnek a harcomban? Ez nem az én harcom, ennyi energiával én a világ bármely részén boldogulhatok. Ez egy nemzet harca! Harc a túlélésért, a megmaradásért és az emberek önbecsülésének helyreállításáért.

Erre kérek felhatalmazást!
Támogatói Regisztráció - Kásler Árpád részére (kattintson)

Tisztelettel, Kásler Árpád


Tájékoztatás!

A Bankcsapda tárgyalódelegációja a mai napon 1,5 órás megbeszélésen tájékoztatta álláspontjáról a hazánkba érkezett IMF ellenőröket, akiknek a feladata részben a 2008-as EU/IMF megállapodás során kapott 20 milliárd euró felhasználásának az utólagos ellenőrzése.

A megbeszélésen a Bankcsapda csoport kifejthette a tényfeltáráson alapuló véleményét a hazai deviza hitelezéssel kapcsolatban, így felhívtuk a figyelmet a banki uzsora követelések jogtalanságára, valamint arra, hogy a bankok deviza konstrukciós szerződéskötési és elszámolási gyakorlata felügyeletlenül és szabályozatlanul folyt.

Olyan okiratokat, dokumentumokat adtunk át, melyek a deviza tőke nyilvántartás során bekövetkezett banki csalásokat igazolják.

Falus Zsolt Ferenc
B.É.C.S. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A zsidók már Jeruzsálemben érzik magukat Judapesten: itt tartják a világkongresszus közgyűlését 

2013-01-16. 13:02 Kuruc.info
Pénteken Magyarországra érkezett Maram Stern, a Zsidó Világkongresszus főtitkárának általános helyettese, hogy előkészítse a szervezet budapesti közgyűlését.

Maram Stern budapesti tartózkodása során találkozott a magyarországi zsidóság vezetőivel: Feldmájer Péterrel, a Mazsihisz elnökével és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatóval.

Látogatása során fogadta őt és a Mazsihisz vezetőit Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, akinek tolmácsolta a ZSVK vezetőinek meghívását, és egyben átadta az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett meghívólevelet.

A tervek szerint a ZSVK közgyűlését ez év május elején tartják Budapesten, amelyet a Zsidó Világkongresszus a Mazsihisszel közösen szervez.

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a közgyűlést nem Jeruzsálemben tartják - jegyzi meg a Mazsihisz honlapja, ahol a hír olvasható. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


És a mi kormányunk nemzetinek vallja magát, én úgy látom betartja a szavát nemzeti , csakhogy 80 % - ban zsidó az sosem lesz magyar , aki pedig azt hitte hogy magyar naivabb volt a Palesztinnál is , és csak az élet döbbentette rá hogy itt bizony népirtás honos, mint Amerikában az őslakosságot , Izraelban a Palesztinokat, itt a magyarokat irtják a zsidók , és a cigányok, liberális zsidó sajtó segédlettel.

Ez már körbevizelés 

csütörtök, január 17, 2013 
radicalpuzzle.blog

A Mazsihisz honlapja a következő hírrel örvendeztet meg bennünket:

    "Pénteken Magyarországra érkezett Maram Stern, a Zsidó Világkongresszus főtitkárának általános helyettese, hogy előkészítse a szervezet budapesti közgyűlését.
    Maram Stern budapesti tartózkodása során találkozott a magyarországi zsidóság vezetőivel: Dr. Feldmájer Péterrel a Mazsihisz elnökével és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatóval.

    Látogatása során fogadta őt és a MAZSIHISZ vezetőit Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, akinek tolmácsolta a ZSVK vezetőinek meghívását és egyben átadta az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett meghívólevelet.

    A tervek szerint a ZSVK Közgyűlését ez év május elején tartják Budapesten, amelyet a Zsidó Világkongresszus a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetségével közösen szervez.
    Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a Közgyűlését nem Jeruzsálemben tartják."

Hiányzott ez nagyon. 
 
Zsidó Világkongresszus 1948-ban

Mi is ez a Zsidó Világkongresszus? Talán nem mindenki tudja pontosan, hiszen nem vele kelünk és fekszünk.

A World Jewish Congressről (WJC) a Wikipédia 
bőséges ismertetőt nyújt.

    1936-ban alapították Genfben, napjainkban a központja nem is olyan meglepő módon New Yorkban van, és hat regionális székhelyet működtet Brüsszelben, Jeruzsálemben, Párizsban, Moszkvában, Buenos Airesben és Genfben. Fő célja, hogy "a zsidó nép diplomáciai karjaként" szerepeljen.

    Működésük eddigi 77 évében nagyon széles spektrumban tevékenykedtek. Már az is elég, amit nyilvánosságra hoznak, hát még amit nem. A második világháborúban odáig jutottak a befolyásban, hogy a vége felé személyesen Himmlerrel, a birodalmi SS-vezetővel is tárgyalni tudtak, és valamilyen úton-módon elérték nála például azt, hogy Ravensbrückből 4500 foglyot kieresszenek. A háború után persze "győztes félként" rohamosan megnőtt a hatalmuk, részt vettek Izrael állam megalakításának kibulizásában, a vesztes felek hadseregei "háborús bűnöseinek" felkutatásában, üldözésében és mindenféle hivatalos vagy stikában működő megtorló szervezetek kezére juttatásában, zsidó vagyonok visszaszerzésében, egyéb vagyonok megkaparintásában, a Vasfüggöny mögé került zsidók érdekvédelmében, az országonkénti zsidó szervezetek működésének koordinálásában, a mindenkori aktuális ajvékolási kampányok vezénylésében, Izrael állam fényezésében, a nem annyira diplomáciai szintű zsidó operatív szervezetek tevékenységének fedezésében és hálózati támogatásában. Napjainkban a fő slágerük "az antiszemitizmus terjedése elleni küzdelem".

Vélhetőleg a májusi budapesti banzájnak is ez lesz a naponta ezerszer eldanolt refrénje.

Immár felesleges feltenni a kézenfekvő kérdést, hogy miért Magyarországra hozzák a gyűlésüket, ha egyszer itt állítólag rettegnek. Mostanra túl vagyunk ezen. Egyszerűen nincs értelme rájuk bizonyítani, hogy hazudnak. "Na és" alapon természetesnek veszik, hogy hazudoznak, és szemrebbenés nélkül folytatják tovább. Kajakból.

A vadászterület körbevizelése folyik. Elegánsabb szóval elbirtoklás. Sokszorosan és folyamatosan körbevizelték már az úgynevezett kultúrát, a médiát, nem véletlenül csapnak akkora ajvét, ha ezeken a területeken érdeksérelem éri őket. Mert nem is az adott konkrét veszteség a kínjuk olyankor, hanem a fegyverüket, az üzemmódjukat, a körbehugyozás (bocs) intézményét érzik fenyegetve.

Ez a körbepisálósdi mostanra léptéket növel. Hozzákezdtek igazán nagyban csinálni. Felpörögtek és megsűrűsödtek az aktusai. A vallási ünnepnek maszkírozott agresszív, kihívó és önmutogató nyíltszíni hanukázás, a futballmeccsnek és megtorlásának álcázott brutális provokáció után most alig fél éven belül itt jön Budapest harmadik körbepisálása. "Ez a miénk." A látszattal egyre kevésbé törődnek. Mint ahogy Csányi is elszólta magát azzal, hogy a bekiabáló szurkolókat "nem magyar tévéfelvételek alapján" kívánja visszakeresni. Ahá, filmeztek persze, nem magyarok, de nem is tévések... Visszakereshetők vagytok egyenként, lépre mentetek.

Tehát nincs különösebb értelme rámutatni a logikai önellentmondásaikra, és nincs sok értelme kérdéseket feltenni sem.

A mostani szakaszban már kajakból teszik, amit tesznek, és a zsákmányterület körbevizelésének is egyértelmű a jelentése.

És még mindig akadnak, akik nem fogják fel! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Titkolja a kormány, honnan jönnek az új állampolgárok 

2013. január 16., szerda, 15:48 
HVG
Döntést megalapozó anyagnak tartja, ezért nem adja ki a kormány, hogy mely országokból és pontosan hányan kértek, illetve kaptak magyar állampolgárságot az elmúlt két évben. A hvg.hu hiába kérte az adatokat arról is, hogy hány kérelmet és milyen indokkal utasítottak el. Bírósághoz fordulunk az álláspontunk szerint közérdekű adatokért.

Nem hajlandó kiadni a kormány a kedvezményes eljárással 2011 januárja óta honosított új magyar állampolgárokra vonatkozó részletes statisztikai adatokat. A 
hvg.hu hétfőn fordult közérdekű adatigényléssel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM), amely szerdán azt közölte: "a kért adatok előkészítés alatt álló kormánydöntés megalapozását szolgálják", ezért nem nyilvánosak.

hvg.hu azt kérte a KIM-től, hogy szolgáltasson adatokat arról, az elmúlt két évben hányan kérelmezték a 2010 májusában módosított állampolgársági törvény alapján a kedvezményes honosítást, illetve közülük hányan kapták meg a magyar állampolgárságot. Azt is szerettük volna megtudni, hogy mi a kérelmezők eredeti állampolgárság szerinti megoszlása, vagyis mely országból pontosan hányan kértek magyar állampolgárságot.

Adatokat kértünk az elutasított kérelmezők pontos számáról és eredeti állampolgárság szerinti megoszlásáról, illetve arról, hogy mi volt az elutasítás indoka: például hányan nem igazolták magyar nyelvtudásukat, vagy nem adták be a kitűzött határidőig tőlük kért hiánypótlást, esetleg közbiztonsági vagy 
nemzetbiztonsági kockázatot jelent a személyük.

A KIM pontos statisztika helyett csak megismételte az idén január 3-án kiadott közleményét, amely szerint eddig közel 370 ezer ember kérte kedvezményes honosítását korábbi - 1920 előtti, vagy 1938-1945 közti - magyar állampolgárságára, illetve magyar származására hivatkozva. A kérelmezők többsége a közlemény szerint erdélyi és vajdasági magyar, de összesen 65 ország állampolgára nyújtott be honosítási kérelmet.

hvg.hu szerkesztőségének álláspontja szerint a kért statisztika nem döntés megalapozását szolgáló adat, hanem egy közhatalmi döntés végrehajtásáról szóló információ, személyes adatokat nem tartalmaz, ezért közérdekűnek minősül. A szerkesztőség jogászokkal konzultál, majd megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy megismerhessük és nyilvánosságra hozhassuk a kedvezményesen honosított állampolgára vonatkozó pontos adatokat.

Kapcsolódó:
   
Külhoni szavazatok - hol dől el 2014?
   
Így fog kampányolni a Fidesz 2014-ben: Állami pénzből álcivilek
   
Ellenőrizhetetlen a levélvoks 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Ungváry Zsolt: A magyar elit 

2013-01-19. 13:28 Kuruc.info

Csányi Sándor nem azért lett az MLSZ elnöke, mert ő ért a legjobban a labdarúgáshoz az országban, vagy mert kiváló focista volt fiatalon, akinek a nevét a szurkolók imába foglalták. Ő hatalmas vagyonának, kapcsolatrendszerének és az ebből remélhető előnyöknek köszönhette megválasztását, ami önmagában nem baj. Minden korban megvan egy adott országnak az "elitje", a társadalmi-pénzügyi-kulturális vezető rétege. Ma Csányi ezek közé tartozik, meghatározza hazánk jellegét, valamilyen szinten szimbolizálja ezt az országot. 

A magyar-izraeli meccsen történtek miatt a nemzetközi labdarúgó-szövetség aránytalanul súlyos büntetést szabott ki ránk. Én nem is erről szeretnék írni, mindenki pontosan tudja, miért akarnak velünk példát statuálni, és miért nem a magyarokat gyalázó román vagy moldáv szurkolókkal szemben hoztak ilyen szankciókat. Ami számunkra érdekesebb, az a honi reakció. Hajlandóak vagyunk-e kapcarongynak, pofozógépnek beállni, ha bántanak minket? Itt ugyanis nem néhány palesztin zászlót lobogtatót, még csak nem is a magyar futballt, hanem kifejezetten Magyarországot érte igazságtalan támadás. Mint nem először az elmúlt években (évtizedekben, évszázadokban), s ha hagyjuk, akkor nem is utoljára.

Csányi Sándor vagyona több tíz milliárd forint. A negyvenezer frankos büntetés az ő vagyonának kábé fél százaléka (vagy még kevesebb). Egy úri gesztussal, a mellényzsebéből kifizethetné. Egy Széchenyi biztos kifizette volna.

Csányi reakciója azonban nem a hazafi reakciója volt, hanem a bankáré. Pedig nem kellett volna birtokai egyévi jövedelmét felajánlania, csak egy egészen kis töredékét annak, amit uzsorahitelekből behajtott. Ő pontosan azt mondta, amit egy bankár mondana, s amiért soha nem lehet belőle (belőlük) az ország elitje, a nemzet tisztelt vezetője. Azt mondta: hajtsuk be ezeken az embereken a pénzt. Húzzuk le az utolsó gatyájukat is, lakoltassuk ki őket, és vasaljunk be százmilliókat olyan embereken, akik valószínűleg kétmillió forintot se láttak egyben soha életükben.

Az ország erejét, nagyságát, tekintélyét elitjének minősége jelentősen meghatározza. Másmilyen az az ország, ahol Batthyány, Széchenyi, Petőfi a pénzügyi-társadalmi-kulturális elit, és más az, ha Rákosi-Gerő-Révai-Lukács György. Ma az OTP elnöke része az elitnek.

Csányi egyetlen mondattal tiszteletreméltó, igaz hazafi lehetett volna. Ha odavágja a FIFÁ-nak: nesztek, itt a negyvenezer frankotok, senki se törölje bele Magyarországba a lábát! Nem tudott így viselkedni, mert nem erre volt kondicionálva. Krízishelyzetben nem a haza iránti szeretet és felelősség, hanem másfajta érzések lettek tettének mozgatórugói.
Egyelőre tehát ilyen elitünk van. Talán majd legközelebb...
Ungváry Zsolt

Frissítés: 
Olvasónk összeállítása a filoszemita bankár fenyegetőzéséről

Kapcsolódó:
- Gondolataim a télről - olvasónk eszmefuttatása a nagyfröccstől a mocskos kommunistákon át a hajrá Magyarországig
- Nem csak a mocskos zsidózást, az Árpád-sávost és Nagy-Magyarországot is büntetné Csányi
- Csányi behajtaná a zsidó parancsra kiszabott büntetést azokon a szurkolókon, akik nem szeretik Izraelt
- A zsidók bosszúja: nézők nélkül kell játszani a magyar-román vb-selejtezőt - Vona: Ne adjuk fel!
- Magyar-román vb-selejtező: a Jobbik elnöke a többi parlamenti párttal szervezne "nemzeti egységet" a stadion köré
- Így reagál egy focikedvelő, "nemzeti" kormányfő a hazánkat megszégyenítő FIFA-döntésre: "inkább nem mond semmit"
- Aki a FIFA-döntés mögött áll: Zuroff: "Megérdemelt és megfelelő a büntetés"
- Örülnek válogatottunk "megbüntetésének" Izraelben - miközben náluk sokkal súlyosabb esetek fordulnak elő
- Százezrekre büntette Csányi a "rasszista" szurkolók klubjait
- A zsidók bocsánatáért esedezik az MLSZ - Csányi "felelősségre vonná" a véleményt nyilvánító szurkolókat
- Schmitt ezúttal megelőzte Ádert: azonnal bocsánatot kért az izraeli nagykövettől a magyar-zsidó meccsen történt véleménynyilvánításért 





Megáll az ész: Lázár János a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérést törvényerőre emelné 


Egyes embereket a nyelvüknél fogva kellene felakasztani, hogy jobban be tudjanak nyalni, és hogy a következő választáson is ők képviselhessék a magyar ugart a tisztelt házban . A hazaáruló liberálisok a FIDESZ soraiban is csúszó mászók takonyban közlekedők, gerincsérves alakok.



2013. január 20. 11:38 Ifj. Tompó László - 
Hunhír.info
Igen, nem tévedés: amint a Mazsihisz 2013. január 17-én honlapjára feltett, a Magyar Távirati Iroda információin alapuló közleményéből kiderül, az ember értékét saját bevallása szerint kizárólag anyagi állapotától függővé tevő Lázár János a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérést egyenesen törvényerőre emelné, a "nemzeti identitás" részévé tenné, tekintettel a holocaust, a "magyar történelem egyik legsötétebb fejezete feldolgozatlanság"-ára. Arról viszont, hogy mikor válik az emlékezés, az oktatás részévé végre az Andrássy út 60-ban ugyebár nem Nílus menti székelyek által véreinken végrehajtott körömletépések, szájba vizelések, perverz kínzások ismertetése, valahogy ezúttal is elfelejtett informálni. 
"A szembenézés és a bocsánatkérés esztendejének kell lennie 2014-nek, a holokauszt emlékévének - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön az MTI-nek, miután megtartotta alakuló ülését a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság. Lázár János szerint a szembenézés az emlékezés parancsának és a felejtés tilalmának törvényerőre emelését jelenti, a bocsánatkérést pedig a nemzeti identitás részévé kell tenni."

A Feldmájer-Zoltai duó kommünikéjében azonban mást is olvasunk: 
"A holokauszt emlékévének nem az egyéni, nem az értelmiségi szembenézések és bocsánatkérések idejének, és nem is a jogi-politikai igazságtétel idejének kell lennie, hanem a nemzeti szembenézés, a nemzeti bocsánatkérés idejének."

Vagyis a kollektív bűnösség dimitrovi elmélete a politikai korrektség kritériuma, továbbra is cél, hogy "felkutassuk a bűnösöket, akik közt magyarok is voltak, és hogy megkövessük az áldozatokat", pláne, hogy "az elmúlt két évtized ebben a kérdésben sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket", holott "a magyar állam bűnös volt a holokausztban" (így!), éspedig "kétszeresen is: először azért, mert nem védte meg a megsemmisítéstől saját polgárait, másodszor pedig azért, mert asszisztált, erőforrásokat adott a népirtáshoz". 

Nos, a tényleges "megsemmisítés"-ről, "népirtás"-ról, vagyis az 1945 után a Gulágokon, Recsken át egészen az Andrássy út 60-ig történtekről, az ugyebár nem Nílus menti székelyek által véreinken végrehajtott körömletépésekről, szájba vizelésekről, perverz kínzásokról valóban volna mit informálni, sőt kellene is a nemzeti identitás, mármint a magyar részeként. Mivel azonban ez vélhetően a holocaustvallásnak hódolás befejezhetetlensége miatt ezúttal is kimaradt az államtitkári hűségesküből, ezúttal megpróbáljuk röviden, amolyan szokásos Hunhír-ötpercben pótolni, éspedig dr. Málnási Ödön történész könyve (Magyar Mártyrok, 1958) idevágó fejezete idézésével. Íme:

"A tízezrével elfogott hazafiak 20 körme alá 10-10 gombostűt vertek, s azután gumibottal összes körmeiket leverték, lemanikűrözték. Vagy az áldozatot seprűnyélre kötve, talpával lefelé fordítva, talpait órákon át gumibottal addig csépelték, míg kétszeresére dagadt, aztán arra kényszerítették, hogy vödör hideg vízben áztassa lábait. Vagy az áldozatról lehúzták harisnyáit, szájába nyomták, hogy ne tudjon ordítani, még egy gázálarcot is kötöttek rá hangfogónak, azután hozzáfogtak a legkülönfélébb "munkához": nemi szervét gumibottal cafatokra verték, vagy vékony üvegcsövet nyomtak bele, és vaskalapáccsal addig verték, míg az üvegcső apró szilánkonként belepréselődött. Az ilyen áldozat két év múlva is sírt, ahányszor örökké gennyező nemi szervén vizelnie kellett. (Rosenberg Ibolya vezette be ezt a kínzási módszert.) Vagy az áldozat nemi szervét íróasztal fióknyílásba tördelték. Vagy az áldozat nemi szervére 2-3 gumiforrasztó sallert kötöttek, meggyújtották és így a nemi szervet teljesen leégették. (Dr. Farkas Ferenc ügyvéden kipróbált módszer, azután általános.) Ha nő volt az áldozat, akkor nemi szervét addig döfködték gumibotokkal, míg véresen kifordult, és az áldozat hónapokon belül szörnyű kínok között meghalt. Vagy az áldozatot hátrafektetve lekötötték, hasára vaslábos alá patkányt kötöttek, a másik vaslábosba föléje égő parazsat tettek, és így a patkányt arra késztették, hogy az áldozat hasán keresztülfúrja magát és elmeneküljön a megsüléstől. (Dr. Böhm Ferencen kipróbált módszer.) De a leggyakoribb az volt, hogy az áldozatot nagyon sokan megrohanták, földre gyömöszölték és végtagjaira állva, gumibotokkal csoportokban váltva egymást, órákon keresztül addig csépelték, míg egész teste, feje csupa seb és vér volt. Ilyen kínzások közben egyedül a budapesti központjukban, az Andrássy út 60-ban naponként legalább 30-40 halt borzalmas mártírhalált."

Csak halkan kérdezzük: lehetséges, hogy minderről az államtitkár nem is tud, vagy "nemzeti identitás"-on kizárólag eleve a kínzók többségéét érti, végül, nem gondolja, hogy a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérés törvényerőre emelése csak a közismert "anti"-előtagúak számának nem várt nagyságrendű gyarapodását eredményezi?

Kapcsolódó:
   
Lázár János: törvényerőre emeljük az emlékezés parancsát, a felejtés tilalmát
   
Megalakult a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság
   
Balog Zoltán: Senkit nem lehet a nemzetből kitagadni
   
Íme az igazság a zsidó gettókról: magukkal vihették azokba bankjegykötegeiket és aranyóráikat is
   
Világ-Panoráma 2013.01.14. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Ha ez nem takony akkor nem tudom mi az aminek látszik innen.

Kardos Péter zuglói főrabbi áldást kért a magyar népet leigázó szovjet megszállókra 

2013-01-20. 21:12 Kuruc.info

A Magyarországot uralma alatt tartó cionista zsidóság pénteken emlékezett meg a budapesti gettó felszabadításának 68. évfordulójáról. Az eseményen ott díszelgett a hazánkat a cionista bankároligarchia kezére játszó kollaboráns politikai elit számos figurája: az identitászavaros Gyurcsány, Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes, a holokausztos rendezvényekről elmaradhatatlan Rogán Tóni, az LMP-s Schiffer András, az izraeli kitűzővel járkáló MSZP-s Horváth Csaba, valamint Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő. 

A hazánkat felvásárló zsidók teljes vezérkara is megjelent: Feldmájer Péter a Mazsihisz elnöke, Tordai Péter a BZSH elnöke, Zoltai Gusztáv a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Szabó György a Mazsök elnöke és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete. Ott volt természetesen a budapesti diplomáciai testület több tagja is.

Hogy mennyire áthidalhatatlan immár a zsidóság és a nemzeti érzelmű magyarság közötti szakadék, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Kardos Péter zuglói főrabbi beszédében áldást kért a magyar népet leigázó szovjet megszállókra. Mint mondta, arról a pillanatról emlékeznek meg, amikor a szovjet Vörös Hadsereg felszabadította a budapesti gettót, mert számukra ők hozták el az életet. Ezért "legyen áldás a mártírok és az érettünk elesett felszabadítók emlékén" - jelentette ki a magyargyűlölő főrabbi, aki maga is "túlélő" (jó lenne tudni, mekkora összegű kárpótlást kapott hosszú élete folyamán), és állítólag látta a gettó ledöntött kerítését, amikor is egy szovjet tiszt azt mondta nekik: "zsidó testvéreim, szabadok vagytok".
A főrabbi mindamellett abban reménykedik, hogy a kormány a kétharmad birtokában valami olyat tesz, ami után a magyar zsidók azt kiálthatnák a világ felé: Magyarországon "fasiszti kaputt". Igen ám, csakhogy Új Izrael létrehozásának útjában vannak azért akadályok, így többek között az - mint Kardos Pétertől megtudtuk -, hogy a "túlélők" unokái és dédunokái között akadnak, akik számára "a vagon szó már semmit nem jelent". Mint korábban felhívtam rá a figyelmet, sokatmondó átalakulás következett be a holoszimbolika terén: immár nem a gázkamra, hanem a vagon a holokauszt legfőbb jelképe. A változás oka pedig az, hogy az emberi életeket kioltó gázkamrák létezését a holopropagandisták nem képesek bebizonyítani.

A Mazsihisz weboldalán olvasható beszámoló szerint a szónok a továbbiakban sem a gázkamrákat emlegette, hanem azt állította, annak idején hozzátartozóik Auschwitzból parancsot teljesítve írták azt magukról, hogy jól vannak, leveleiken pedig a feladás helyeként Waldsee szerepelt. Íme, a holokausztosok magyarázata arra a tényre, miért nincsen semmiféle utalás a "tömeges megsemmisítésre" és a "gázkamrákra" az auschwitzi munkatábor foglyainak a leveleiben. (Miközben egyébként civilek sokasága dolgozott a rabokkal együtt egyes auschwitzi üzemekben, sőt számos fogoly visszanyerte szabadságát, és vihette haza a "tömeges megsemmisítés" hírét.) 

De a legnagyobb leégés az ünnepségen az volt, hogy kiderült: a zuglói főrabbinak fogalma sincsen a holokauszt legalapvetőbb tényeiről. Kardos Péter ugyanis beszédében azt mondta, Adolf Eichmann - aki a magyarországi deportálások egyik legfőbb irányítója volt - "megnyugtatta őket biztonságukat illetően, nem hitték el egyebek mellett azt a hírt sem, hogy a görögországi zsidósággal megvetették a vonatjegyet, a szerelvény azonban a treblinkai haláltáborba vitte őket". Az még a kisebbik baj, hogy más "holokauszt-túlélők", sőt még egyes történészek is azt állítják, a zsidók jelentős része éppenséggel hitelt adott a "megnyugtatásnak", és biztos volt abban, hogy dolgozni viszik őket a koncentrációs táborokba. Van azonban egy nagyobb baj is: a görögországi zsidóság túlnyomó többségét - a hivatalos holokauszt-történészek állítása szerint - nem Treblinkába, hanem Auschwitzba vitték. A Holokauszt Magyarországon weboldal szerint 1943 márciusban indultak meg a deportálások Görögországból, és augusztusig 49 ezer zsidót hurcoltak Auschwitzba. (Akiknek 76 százalékát állítólag még érkezése napján elgázosították.) 1944 tavaszán pedig több mint 6 ezer athéni, rodoszi és a görög szigeteken élő zsidót vittek Auschwitzba - olvasható a weboldalon, ahol még arról is értesülünk, hogy a Bulgáriához csatolt Trákiából 1943 tavaszán a bolgár hatóságok több mint 4200 zsidót deportáltak a "treblinkai megsemmisítő táborba". (Hogy Treblinka mi is volt valójában, arra nézve egy rövidebb valamint egy terjedelmesebb angol nyelvű összefoglalót ajánlanék.)

Kardos Péter zuglói főrabbi ezek szerint tehát a hivatalos holokauszt-történet legalapvetőbb állításaival sincsen tisztában, és nem tudja azt sem, hogy a görögországi zsidóságot (a feltételezések szerint 4200 fő kivételével) nem Treblinkába, hanem Auschwitzba vitték. Miképpen lehet főrabbi egy ilyen tudatlan ember? Hogy a megjelent kollaboráns közéleti személyiségek egyikének sem tűnt fel a főrabbi tévedése, arra pedig mérget vehetünk.

Perge Ottó - Kuruc.info 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyar katonák mehetnek Mailba 

RÁ - Hír TV 2013. január 20., 21:52 
MNO
Magyar katonák is részt vehetnek a Maliban zajló katonai akcióban, a kormány döntését a külügyi államtitkár jelentette be a Hír TV Kontraszt című műsorában.

Magyarország harcoló és kiképző alakulatokat is felajánl. A kiképző misszió már februárban megkezdheti a munkát, a harcoló alakulat létszámáról pedig még januárban döntenie kell a kormánynak.

- "Előreláthatólag a kiképző misszióban egy féltucat magyar kiképzőre lehet igény. A harcoló alakulatokkal kapcsolatban még, illetőleg abban a misszióban való részvétel, mert ez jelenthet adott esetben logisztikai támogatást, jelenthet orvoscsoportnak a biztosítását, arról még további szakmai egyeztetések fognak folyni" - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár.

Maliban január elején avatkozott be a francia hadsereg, miután az északi országrészben tömörülő iszlám szélsőségesek az ország déli része és a főváros, Bamako felé indultak. Franciaország attól tartott, hogy 2 évtizedes stabil demokrácia után egy al-Kaidához közel álló, radikális muszlim csoport veheti át az ország irányítását. Párizs közölte: csak addig akarnak katonákat állomásoztatni Maliban, amíg feláll a 2 ezer fősre tervezett nemzetközi haderő. 


Remélem a bicskázó cigányokat és a liberálisokat küldik harcoló alakulatokba, és sok lesz köztük a hősi halottunk, és így megoldódik az elcigányosodási problémánk is , 2100 – ig nem lesz cigány túlnépesedés hazánkban. A zsidóink meg megtapasztalják a galíciai levegőt , és már nem akarnak Szuez helyett Dunát látni, és persze mi meg őket nem akarjuk viszont látni.


A Jobbik ellenzi Németh Zsolt külügyi államtitkárnak azt a döntését, mellyel Magyarország katonákat küld Maliba bizonyos katonai kiképzés megsegítésére. A Jobbik eddig is és ezután is élesen ellenez minden olyan külföldi katonai akcióban való magyar részvételt, amelyben még nyomokban sem lelhető fel nemzeti érdekeink érvényesülése, ellenben annál inkább a nyugati szövetségeink elvárásainak való maradéktalan, szolgalelkű megfelelési vágy.
Különösen igaz ez jelen esetben, amikor Franciaország néhány száz katonával végrehajtott magánakciójáról van szó, mely a teljes katonai kudarccal végződött nemzetközi iraki és afganisztáni után ugyancsak kétes kimenetelt sejtet. A Fidesz-kormány nem hivatkozhat semmiféle szövetségi kötelezettségre, behazudott védelmi kényszerre. A Jobbik úgy véli, inkább újra nagyhatalmi érdekek szolgálatában áll az atlantizmusnak nemzeti érdekeinket alávető kormányzat. Ezúttal azon Franciaország kérésének igyekszik eleget tenni, amely korábbi birodalmi és gyarmati politikája révén nagymértékben hozzájárult Nyugat-Afrika teljes kisemmizéséhez és destabilizálásához.
Teljesen hamis és naiv az a magyar biztonságpolitikai és honvédelmi koncepció, amely azt igyekszik elhitetni, hogy szolgálatainkért nyugati szövetségeseink hazánk védelmét maradéktalanul és feltételek nélkül garantálják majd bármilyen konfliktus esetében.
A Jobbik a nemzetközi szerepvállalással kapcsolatban kérdésekkel fordul a külügyi vezetéshez:
Mit keresnek magyar honvédek Maliban?
Kinek és minek akar megfelelni a hazai diplomáciai vezetés?
Miért kell elsőnek lennünk ott, ahol hazánk érdeke nem is kívánja meg?
Tekintettel az ország és a Honvédelmi Minisztérium költségvetési helyzetére megvan-e erre az akcióra az anyagi fedezet?
Gyöngyösi Márton, Mirkóczki Ádám és Jámbor Nándor, a Jobbik országgyűlési képviselő
Katonáink miért nem a Kárpátmedencében védik a magyar érdekeket kérdem én a 80 % - os zsidó érdekeltségű parlamenttől.Talán egy jó pár kettős állampolgárságu honatya is Maliba köthetne ki élükön Lázár képviselő úrral nem volna baj , ha a hősi halottainknak a számát gyarapítanák, hogy zsidó testvéreink imáikba foglalhassák nevüket. Hisz feledhetetlen volt térdig érő nyelvük csapásait kiállni.






*** www.nemzetihirhalo.hu *************

MINDENT VISSZA A BANKOKTÓL, VÉGREHAJTÓKTÓL, FŐLEG A HÍVATLANUL BETELEPÜLŐKTŐL - VISSZAMENŐLEG IS!
Kásler Árpád letiltott riportja (video) 

2013. január 19., szombat 
kaslerarpad.hu

Kásler Árpád a Kúria tárgyalását követően, még a folyosón adta ezt a riportot az m1-nek, melyet a televízió szerkesztője nem engedett adásba. (Magánfelvétel, nem az MTV forrása)
http://www.youtube.com/watch?v=Xv1wFk0Fcdw 


Kásler Árpád beszéde a Kúria előtt -- 2013. 01. 15. http://www.youtube.com/watch?v=-Qgnpz5VGEE
Kásler Árpád az m1-en, 2013. 01. 16. http://www.youtube.com/watch?v=XSY4Yuh8Ask
Kásler Árpád a HÍR TV-ben, 2013. 01. 16. 
http://www.youtube.com/watch?v=EMLWJWgXffQ
Kulissza - Lánchíd Rádió - 2013. 01. 17. 
http://www.youtube.com/watch?v=MKeyRBiP48I
Kásler Árpád, Varga István és Makkos Albert a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában
Így röhögnek rajtunk Svájcban: 
https://www.youtube.com/watch?v=s_W8fVAB-rM 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A devizahitel válság a pénzkultúránk megnyilvánulása 

A devizahitelek ügyének sok szála van. A módszeres, teljességre törekvő áttekintés helyett szóvá teszek néhány szempontot, amelyek ritkán kerülnek szóba, viszont alkalmasak a problémakör súlyának, teljességének, a kirajzolódó feladatnak az érzékeltetésére - Fáy Árpád

A devizahitelek révén került felszínre a bankok egyoldalú, önkényes, az adósokra hátrányos szerződés módosítási jogra tartott igénye, amelyet jogellenesen a szerződésekben is rögzítettek. Az egyoldalú banki szerződésmódosításra okot adó feltételeket szerződési mellékletekbe tett, úgynevezett "oklistákba" foglalták, amelyek többségében olyan szempontokat sorolnak fel a banki egyoldalú szerződés módosítás lehetséges indokaiként, amelyek valójában az adós ügyfelek lehetséges szerződésmódosítási indokai kellene legyenek (az életviteli feltételek létminimum alá süllyedése, munkakereset elvesztése, a fedezeti jelzálog makrogazdasági okból történő értékvesztése stb-stb).

Annak a kartellszerűen folytatott, tehát a különféle bankoknál azonos banki kommunikációnak az a következménye, mely szerint az érintett ügyfeleket meggondolatlannak, bután adósságba keveredettnek, felelőtlennek bélyegzik, az a következménye, hogy az ügyfelek elveszítik bizalmukat nemcsak a bankokban, de a bankügyletekben is, a bankokkal együttműködő állami intézményekben, továbbá beszűkül önszervező képességük, jogérzékük sérül - végül is a pénzhasználati funkciók leépülnek.

Egyes politikusi, bírósági nyilatkozatok, melyek szerint nem lehet a devizahitelesek igazának, sorsának kedvéért a bankrendszer presztizsét és piaci helyzetét kockáztatni, az adósokban azt az érzetet kelti, hogy nem számíthatnak az állam elfogulatlan szabályozó szerepére, segítségére - miáltal az adós és bank közötti konfliktus az állampolgár és állam közti feszültség érzetét kelti (és a kivándorlási, "menekülési" törekvések egyik mozgatójává lépett elő).

Egészen meglepő az a tapasztalat, hogy a hitelszerződésekben a következetlen, talányos, hiányos tehát végső soron egyértelműen értelmezhetetlen szövegezés is az általános, a legtöbb banknál követett módszernek tűnik (és ez csak részben tudható be idegen nyelvi eredeti szerződés minták rossz fordításának, sokkal inkább a bírósági, jogi tisztázás elé gördített tudatos akadályozásnak tetszik).

Az öncsőd jogszabályi intézményesítése nem csak a csőd eljárást kellene lehetővé tegye (a csőd kimondása után a bank ne követelhessen a létminimumra süllyedt ügyfelétől is vég nélkül további törlesztéseket), hanem intézményeiben tegye tárgyalhatóvá az adós életpályájának csőd előtti fázisait is.

Az általános életpálya-önszervezési intézményi feltételek kérdése nem mutat túl a közvetlen devizahiteles problémán. Egyértelmű ugyanis, hogy az úgynevezett banki kartell nem csupán a devizahiteles ügyletek egyik-másik részletének összehangolt banki kezelésére jött létre, hanem általános banki stratégiát jelent, amelynek a devizahiteles ügyletek egésze csak egy kisebb részterületét jelentik. Ez az általánosnak mondható banki stratégia, kartell egyebek mellett az egyéni, háztartási életvitel gazdasági, pénzügyi alapjait, eszközeit tekinti olyan nagy tömegű uratlan jószágnak, hatékony jogszabályi, intézményi és érdekvédelem nélküli javak halmazának, amelyet nagy hatékonysággal (úgymond jövedelmezőséggel, nyereséggel) sajátíthat el (ellensúlyozhatja velük bizonyos egyéb, az érintett devizahitelesektől teljesen független banki kockázatait). Az elmúlt évtizedben a bankok e stratégiája látványosan igazoldódott, a kartellben részt vevők számára sikeres volt. A társadalom vereségéhez vezetett. A folyamat tanulságait alapul véve merül fel, hogy az öncsőd intézményesítését az öncsőd előtti életpálya-szakaszok önszervezésére is kihatóan kell megoldani - az öncsőd által nyílttá tett egyensúlyvesztés elleni egyéni, intézményi eszközöket teremtve.

A devizahiteles banki ügylettípust sem lehetett volna bevezetni olyan körülmények között, amikor az ügyfelek általános értékrendi helyzete egyértelmű, világos, intézményesen megfelelően védett - a gazdasági és pénzrendszerben és ezt kifejezően a gyakorlatban érvényesülő jogszemléletben, a jogi gyakorlatban, a gazdasági és pénzügyi jogszabályokban. Az egyéni, magánszemély ügyfelek gazdaságban használatos kifejezéssel élve végső fogyasztó és végső tulajdonos mivolta, élő személy társadalmi struktúrának értelmet adó, elvonhatatlan pozíciója kellene érvényesüljön a banki szolgáltatások esetében is.

A banki szolgáltatási ügyletben szereplő felek között (megrendelő, a kínált szolgáltatást igénybe vevő ügyfél valamint a szakszerű szolgáltatásra vállalkozó banki szervezet között) a felek eredeti, az ügyletnek értelmet adó tulajdonképpeni szereposztását megváltoztathatatlannak és számon kérhetőnek kellene tekinteni. Részletesebben: egyértelművé tenni és megtartatni az ügyleteknek értelmet adó ügyfél és szolgáltató szerepeket a banki ajánlat alapját kitevő termék sajátos, belső logikájától kezdve (ki kinek mit szolgáltat, milyen céllal, milyen eszközökkel, milyen pénzügyi konstrukcióban, milyen együttműködési, kockázat megosztási, informálási, költség és egyéb feltételekkel), a szerződésen át a megvalósulásig, az ügyletet lezáró elszámolásig (bele értve a hatósági, érdekvédelmi, igazságügyi garanciális működést).

Az öncsőd előtti életpálya szakaszok önszervezését segítő-szolgáló intézményi megoldások kifejlesztése, rendezése és megalapítása a katasztrófaként kezelendő jelen devizahitel problémák megismétlődése elleni egyik megfelelő védekezési módnak volna tekinthető (az országos és azon túli nemzetközi politika számára is egyértelművé, jobban figyelembe vehetővé téve a végső fogyasztók és végső tulajdonosok alapvető gazdasági, pénzügyi státuszát). Nagyban növelnék a magánszemélyek, háztartások gazdálkodási tudatosságát, a gazdálkodási önállóságra való esélyét, erőfeszítéseik, törekvéseik rendezettségét, céltudatosságát, miáltal enyhülne hitel keresleti oldalról is az a nyomás, amit a nagybankok hitelkartele oly végletes módon használt ki a devizahitelekben.

Sőt, amely helyzetnek előidézése érdekében a nagybankok mesterségesen előidézett hitelszűkével fokozták is a hitelre szorulók kiszolgáltatottságát. Az általános hitelszűke miatt sokan kisvállalkozásuk indítására, fenntartására is lakossági jelzálog hitelhez folyamodtak, ami már túlmutat a közvetlen életviteli hitelek körén, de a devizás hiteltípust is szélesebb körben tették szinte kizárólagos formává a bankok.

A jelen banki kartellel jellemezhető állapotban sok tekintetben nem lehet számítani banki szolgáltatási feladatok ellátottságára az országban - egyebek mellett a magánszemélyek hitellel való ellátása (a hitelek lebonyolítása) terén. Ha választani kellene, hogy kitől nem vonhatók el a hitel ügyletek, akkor nyilvánvaló a kartellbe tömörült szolgáltatók korlátozott alkalmassága. Viszont a hitel ellátottságot a magánszemély ügyfelek, a teljes lakosság részére önszervezési, életviteli alapvető lehetőségének kell tekinteni.

Felmerül a kérdés, hogy ennek milyen reális lehetősége adott. Elvileg semmi akadálya nincsen annak (sőt a tulajdonképpeni hitel funkcióból következik), hogy hangsúlyozottan az ügyfeleket, az adósokat tekintsük az ügyletek elvonhatatlanul jogosult alanyainak, kiváltképp a jelzálogos hitel ügyleteknél. Elvileg az adósok közvetlen koalíciójára, hitel szövetségére kellene bízni a hitelügyek intézését - amelynek a jegybanki tartalék ráta kikötés technikája jó állami szabályozási felügyeleti eszköze. Gyakorlatban tehát ha a mostani banki kartellen kívüli intézményi megoldás születik a devizahitelek átvételére, utókezelésére és a jövőbeli jelzáloghitelek céljára, akkor annak a szervezetnek a működési, szerep ellátási jogosultságát egyértelműen az ügyfelek megbízására kell alapozni.

Megjegyzésként hozzá teszem, hogy a hitelek tartalékrátával történő szabályozása a kereskedelmi bankok esetében, amint azt a mostani banki kartell működése is mutatja, többé-kevésbé a piacot uraló helyzetben olyan a nyilvánosságtól máig elzártan kezelt (nyilvánosságra nem hozott) extraprofitot tud eredményezni, amely tönkre teheti az ország gazdaságát. Ugyanez a tartalékráta szabályozás ha az ügyfelek önszervezési jogából eredeztetett ügyletek szabályozásában érvényesül, akkor a hitel költségek mai szemmel nézve meglepően alacsony értékeire és a hitelezési rendszer biztonságára vezethet (mert az ügyfelek önmaguk ellen, önmaguk csődje árán nem fognak minden áron, akár visszaélés árán is extra profitra törekedni).

A jelzálog ügyleteket, ha a jelzálogos lakossági hitelek nem kerülnek a végső fogyasztó és végső tulajdonos önrendelkezésének elvén egy lakossági felhatalmazású hitelrendszer keretei közé - akkor a történelmi példákat követve a modern korban is fel kell vetni a jelzálog hitelek (különösen az ingatlan jelzálog hitelek, a termőföld vagy lakás-jelzálog hitelek) tilalmát. Ilyen tilalmak az emberi történelem minden korszakából ismertek, ami nem érv a feltétlen bevezetésére, de azt jelzi, hogy nem is példa nélküli megoldásról lenne szó. A mai helyzetet elemezve, és abból kiindulva, megoldást keresve rossz, megszüntetendő megoldásnak kell tekinteni, hogy gyenge ellenőrzésű, kartellba tömörülő, külföldi tulajdonú kereskedelmi bankok jelzálogra adhassanak hitelt.

A banki ügyfelek erősen kiszolgáltatottak, rászorultak az intézményes környezetre, jogszabályi háttérre, érdekvédelemre, mert a banki-pénzügyi innováció a jövő időben is elháríthatatlan, a gazdasági versenyképesség egyik tényezője. Csakhogy nem az innovációba burkolt visszaélés jelenti a gazdasági előny ígéretét, lehetőségét. Az innovációnak ugyanis nem lehet felszámolni a bank szolgáltató szerepét az ügyféllel szemben. Banktechnikai-szervezési innovációnak van helye, nem pedig az ügyfél státuszt, a végső fogyasztó és végső tulajdonos szerepkört, az alapvető emberi mivoltunkat megkérdőjelező, a pénztechnika álcájában a pénztechnikán messze túlterjeszkedő innovációnak lehet értelmet, elfogadhatóságot tulajdonítani. Más szóval a pénztechnikai innováció ne akarjon társadalompolitikai, társadalom identitási kérdésekbe beleszólni.

A bank a szolgáltatás jelszavával nem veheti el az ügyfele tulajdonát. A banki innovációkat tehát arra alkalmas állami, érdekvédelmi és egyéb szerveződések, szakemberek kell ellenőrizzék. A banki innováció jellege, az ügyfél-bank viszonyhoz illeszkedése, tartalmi struktúrája, a hamis, a gazdasági tartalomtól elszakadó folyamatok veszélye nem lehet bank-titok tárgya. Arra vonatkozólag nyilvánosságot kell biztosítani. Egy tényleges szakmai kontroll eredményezheti a valóban hatékony banki, banktechnikai innovációk előtti út szélesre tárulását a társadalmi elfogadottságban - elfogadhatóságban.

Meg kell jegyezni, hogy a bankok ördögi társadalom ellenességének mítosza egy mérték után nem vezethet a helyzet józan megoldására. A nemesfém fedezetű pénz és a hitelpénz rendszerének technológiai különbözősége napjainkban sem világos a legtöbb bankár, közgazdász, politikus előtt. Egyszerűen előtte vagyunk a pénz általános funkciói kimondásának - vagy remélhetőleg a küszöbén - a pénztechnológiák szűrőjén áttekintve. Van politikuma e kérdésnek, de a politikából nem vezethető le.

Mérlegelendő, hogy a kifogásolt hamis banki innovációk bekövetkezését (amelyek a bankok szereptévesztéséhez, szereptévesztésük felerősödéséhez vezettek) mennyire lehet tetten érni, indokolni, illusztrálni a bankok szervezeti felépítésével. Úgy tűnik, hogy a kartelleződés a banki belső szervezeti struktúrákig hatóan megnyilvánultak, annyira központosított, annyira kevés kézben van a bankok hitelezési politikájának megvalósítása a hitelbírálatokat is bele értve. Ezen banki struktúrával fizikai lehetetlenség az egyenkénti szerződés egyeztetés, ami számos perben megnevezett elvárás lenne. Ha tehát egy bíróság megítéli, hogy a hitelszerződést a banknak egyeztetnie kellett volna a hitelkérővel, akkor a bíróságnak az emberi értelem és tisztesség nevében automatikusan kellene megvizsgálnia, hogy az illető bank szervezeti felépítése mennyire tenné lehetővé a szerződések egyedi megtárgyalását. Közkereseti per esetén mindenképpen. De a közjegyzőnek is hivatalból kötelessége lenne egy felkészült társadalomban, felkészült közjegyzői és ügyészi kar esetén a perek következményeinek ilyetén való felvállalása. Hogy a jelen jogszabályok mit mondanak a részletekről, azt lehet feszegetni, de belátható, hogy a jelen jogszabályok alkotóinak nagy valószínűség szerint álmukban sem jutott eszébe az összefüggések ilyetén végig gondolása.

Ha tehát az egyenkénti egyeztetésre a bankok belső szervezeti struktúrájuk miatt képtelenek, akkor szervezeti garanciákat kell teremteni az ügyfél érdekek érvényesülésére már a hitelcsomag koncepciók kialakításától kezdődően. Az ügyfél érdekű érdekvédelemnek véleményezési (nyilvánosan megjelentethető minősítési) sőt egyes szempontokból vétó jogot kellene adni a lakossági és kisvállalkozási valamint közületi (önkormányzati) hiteltípusok és általánosabban ügylettípusok kialakításánál (túl a kereskedelmi bankok jelzálog hitelezési jogának elvonásán illetőleg az ügyfél jogán szervezendő, tartalékrátával szabályozott hitelszervezetek létesítésén).

Meg kell vizsgálni, hogy miből ered a pénzügyi innovációk veszedelmes volta. A közgazdász, de különösen a pénzügyi szakma hosszú ideje igyekszik szemérmesen fogalmazni, ami oly méreteket tud ölteni, hogy ennek a bújtatott fogalmazásnak a leleplezése, értelmetlenségekre vezető volta a minden erkölcsi, életminőségi szemponttól elszakított, végletekig mechanizált GDP számok esetében már-már korszakos közgazdasági felfedezésként kerül a köztudatba.

A szűken vett technokrata, az erkölcsi kérdéseket elkerülő közgazdasági, pénzügyi fogalmazási mód a politikai vonatkozások elkerülésére tett törekvésből adódik, aminek következtében gyakorlatilag a politika máig ugyanúgy rátelepszik a legegyszerűbb közgazdasági, pénzügyi kérdés tárgyalhatóságára, mint például a sokat kárhoztatott szovjet megszállás idején. A diktatúrákkal konform fogalmazási módnak nevezhetjük.

Diktatúra múltával ugyanis azt mondhatjuk ki, hogy a jelenségek alapvetően nem szűken vett közgazdasági, pénzügyi szakmai kérdésként tekinthetők a valóság részének, hanem a maguk totalitásában. Tehát olyan elmélyült válsággal szembesülve, mint amit a devizahitelek jelentenek, kísérletet kell tenni a korábbitól eltérő, teljesebb vizsgálódásra.

A devizahitelekkel jellemezhető folyamat többek közt azért juthatott idáig, mert az elemzési kör, az elemzések nyilvános, mindenki által kontrollálható vizsgálódási horizontja túl szűk volt. Könnyű volt a hamis szolgáltatásokat nyújtó kartell tagjainak a nem vizsgált területeken a nem vizsgált eszközökkel olyan helyzetet előidézni, amelyben a folyamatok eredője kikerülhetett minden társadalmi ellenőrzés sőt oktatott-kutatott ismeret alól - és ezáltal teljesen átrendeződött a banki szolgáltatás igénybe vevő ügyfelének és a szolgáltatást nyújtó banknak az egymáshoz való viszonya. A bank a bank nevet megtartva ügyfél érdekű szolgáltatás helyett minden kölcsönösséget nélkülözve kvázi saját maga által kirótt járandóságok behajtóvá vált.

A banki ügyletek, a pénzhasználat a korábbi aranypénzek mechanikus reteszelési elve helyett logikai reteszelés elvén működnek ma már, a hitelpénz rendszerben. A pénzügyleteket logikai reteszelési rendszerként is elemezni kellene a lehető legtágabb értelmezési halmazban, kiindulási pontként mindig megtartva, hogy ki az ügyfél, akinek szolgáltat a szolgáltató, továbbá hogy a pénzügyi szolgáltatások rendszere miként lehet minél hatékonyabb, biztonságosabb - sosem lépve ki az ügyfél érdekű szolgáltatások világából.

Az egyes pénzügyletek belső szerkezetét és tágabban az egyes pénzügyleteket magába foglaló pénzügyi folyamatokat, rendszereket az informatika eszközeivel több szinten is rutinszerűen elemezni kellene tudni (mint választáskor a szavazatokat, országút mentén a sofőr véralkohol szintjét vagy egy jármű műszaki paramétereit), mert ez korunk követelménye, mert korunkban minden komolyabb spekuláns vagy szerepét jól betöltő hatóság, felügyelet, érdekvédelmi szervezet ezt megteszi. Tehát a közkeletű ismeretek szintjén is be kellene lépni a XXI. század globális pénzrendszerébe önálló szereplőként . . .

A legalapvetőbb egyszerű banki ügyleteket, a pénzügyi befektetői konstrukciókat, egy háztartás pénzügyi szervezését segítő alapvető szoftvereket a hatóságnak ingyenesen kellene biztosítania minden bankpénztár ablaka mellett látható szórólapok módján (de digitálisan, számítógépen futtatható formában), az adóívek postázásakor minden adóztató hatóságnak (... és a kör kis fantáziával tágítható). Ezen eszközök ismerete, használata, hozzá férhetősége az aláíráshoz használatos tollakéval kellene egyezzen. A személyi igazolványok ellenérzése mellett ezek ismeretére, használatára kellene kitérjen a közjegyző, amikor hitelszerződést írnak alá előtte. A kalkulációs, ellenőrző szoftverek használatának tanfolyamait az állam kellene finanszírozza, vagy az érintett hatóságok, közszolgáltatók (adóhivatal, bank, villamos társaság). Az iskolából felmenő rendszerben ezen ismeretekkel, készségekkel, eszközökkel kellene elengedni a fiatalokat. Mindez valamint az érdekvédő szervezetek érdekazonos működésének biztosítása nem alaptalan vágyálom, hanem ilyen-olyan módon a világ fejlettebb országaiban minimális evidencia.

Lásd például a Makkos Albertnek küldött uniós levelet, amelyben arról tájékoztatják, hogy ha fenntartása volna a magyarországi devizahitelezési banki gyakorlattal kapcsolatban, akkor keresse meg a pénzügyi érdekvédelmi szervezetet - és küldtek neki egy pesti címet... Kinézték a telefonkönyvből. Mert ők feltételezik, hogy nálunk nem a szovjet korszakot éljük még mindig, ahol egy hadifogoly menetoszlopból ha megszöknek néhányan, akkor a kenyérbolt előtti sorból pótolják a szibériai menet létszámát. Mindennapos volt a háború után. És mindennapos, amikor a devizahitelesek tragédiáját az ország tanulópénzének, az ország helyénvaló megbüntetésének mondják kormánypárti avagy ellenzéki politikusok, MNB-elnök, banki vagy állami vezetők, az érdekvédelmi funkciókért felelős PSZÁF hivatalnokok - de így vélekednek egyes ügyészek, bírók, közjegyzők is. Tudomásul kell vennünk a tényleges magyarországi helyzetet és meg kell tudjuk fogalmazni mi magunk annak értelmezését, értékelését a kivezető utat. Nem elég simulékonynak lenni a hatalmi, hivatali, gazdasági pozícióban sem. Nem jutalom a nyugati világhoz tartozni, hanem a sors hozta így. Feladat is egy országunknál nagyobb tömbbe, adott esetben az unióba tartozni. A világ bármely részében ez a helyzet. Helyt kell állni magunkért mindenütt. Nem pedig kényelemből elárverezni a fél országot lakóival együtt.
Fáy Árpád 

Ez is hazaárulás, amikor egy megfizethetetlen adósság mindenáron való törlesztésével sanyargatják a népet , akire ebből az adóságból csak a törlesztő rész megfizetése hárult eddig. Rablóink ezt is a nemzeti vagyonunkat is ellopták a nép meg fizessen . Viktor ez már nem Ali-baba és a negyven rabló ez így már a rablógyilkos politikai elitnek mondott maffia képződmény, kik ránk szabadították a tankok helyett a bankokat is.


Hivatalos hiteltárgyalások indulnak az IMF és Magyarország között? - KJ 

Varga: Továbbra is cél a magyar államadósság szintjének mérséklése 

2013. január 21., 08:52 MTI-
fidesz.hu
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg azonban egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak. 

Varga Mihály ezt az ATV Szabad szemmel című műsorában mondta vasárnap este, hozzátéve, Magyarország olyan megállapodást szeretne kötni a valutaalappal, amilyet Lengyelországgal kötött az IMF.
   
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége január 16-tól tárgyal Magyarországon, de most a küldöttség az IMF alapokmányának IV. cikkelye szerint vizsgálja a magyar gazdaság folyamatait, és nézi át a 2008-as hitelmegállapodás teljesülését.
   
Varga Mihály kitért arra: annak előfeltétele, hogy hivatalos tárgyalások induljanak az IMF és Magyarország között, az, hogy fontos kérdésekben azonos álláspontra tudjanak jutni, ez jelenleg nincs meg. A növekedés ügyében eltérnek az álláspontok, de nem zárható ki, hogy ez egy-két héten vagy egy-két hónapon belül ne változhatna meg.
   
Varga Mihály elmondta: az itt-tartózkodó IMF-küldöttség tagjai szerint Magyarországnak már nem a fiskális egyensúly megteremtése a fő problémája, hanem az, miből lesz itt növekedés, miből lesznek itt új munkahelyek. 

A tárca nélküli miniszter szerint az IMF és az EU is elismeri, hogy az államháztartás GDP-arányos hiánya 3 százalék alatt tartható, de a növekedés lehetőségeinek megítélésében eltérőek a vélemények. Kifejtette: az IMF szakértői úgy vélik, azért nincs növekedés, mert nincsenek beruházások, a beruházásokhoz a hitelezésnek be kellene indulnia, azért nincs hitelezés, mert túl magasak a bankokra kivetett adók. A magyar kormány azt mondja, hogy sokféle tényezőn múlik a növekedés beindulása.
   
Arról is szólt Varga Mihály az interjúban egy kérdés kapcsán, hogy továbbra is cél a magyar államadósság szintjének mérséklése, az államadósság kamatterheinek csökkentése.
   
Egy másik kérdésre azt válaszolta a tárca nélküli miniszter: a forint esetleges gyengítését kifejezetten veszélyesnek tartaná, mivel Magyarországon a lakosság, a vállalkozói szektor és az állam is jelentős devizaadósságot halmozott fel. Emellett a 2013-as központi költségvetést is 285 forint/euró árfolyamot alapul véve állították össze, ez még az exportáló cégeknek és a devizában eladósodottaknak is jónak mondható.
   
A Matolcsy György esetleges jegybankelnökké kinevezését feszegető riporteri kérdésre azt felelte: "a miniszterelnöknek a jogosítványa, hogy jelöljön jegybankelnöknek személyt". Annyit mondott: "nagyon bízom benne, hogy március 3-án, amikor új vezetője lesz a jegybanknak, az olyan személy lesz, akivel a kormányzat együtt tud működni a legfontosabb gazdasági célok teljesítéséért".
   
Arra a kérdésre, ha esetleg Matolcsy György jegybankelnök lesz, elvállalja-e a nemzetgazdasági miniszteri posztot, úgy válaszolt: ha ez reális kérdésként felmerül, azon el fog gondolkodni 

Kapcsolódó:
   Varga: Az ország biztonságosan áll a lábán
   "A kabinet akár adókedvezménnyel is segítené a hitelezési szint növekedését"
   Varga: A kormány helyesen járt el az IMF-egyeztetések kapcsán
   
Pénz nem lesz a nyugdíjszámlán
   
Tízezrével rúgják ki a bankárokat
   
Varga Mihály: A kormány még mindig megállapodna az IMF-fel
   
Két Varga Mihály van?
   
Franciaország jelentős befektető Magyarországon
   
S.O.S. - Megfagynak a gyermekek saját otthonukban!
   
A még egyenlőbb nyugdíjasok 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


"A szennyes víznek is tiszta a teteje. A mocsok csak azután kerül elő, ha kiöntjük az egészet."
Wass Albert: A funtineli boszorkány (idézet)

"Tégy a magyargyűlölet ellen!" - civil mozgalom szerveződik 

2012.05.21 
keszthely.jobbik.hu
"Tégy a magyargyűlölet ellen!"- civil mozgalom szerveződik"Tégy a magyargyűlölet ellen!" civil mozgalmat hirdetett, és összefogásra szólított fel Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, a Jobbik parlamenti képviselője az egyre erősödő magyargyűlölet ellen. Korábban ebben a témában már nyújtott be az országgyűlésnek előterjesztést, de azt elutasították. Ezért is tartja időszerűnek, hogy az erősödő magyargyűlölet ellen civil összefogással mozgalom induljon.

A nemzeti jogvédő, felszólalt a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő Dániel Péter ügyvéd és a magyargyűlölet ellen tiltakozó tüntetésen május 20-án az Andrássy út 
45.sz. ház előtt, ahol a Liberális klub vendége volt Dániel Péter. 

Kifejtette, hogy az "ország hódító törekvések érdekében" a magyarellenes kirohanások, akciók, a magyargyűlölet egyre hangosabb itthon és a világban, ami ellen harcolni kell. "Nem engedhetjük, hogy nemzeti jelképeinket, hitünket, méltóságunkat sértsék olyan semmirekellő emberek, akiket felsőbbrendűségi tudattal ősi könyvekből tanítanak azért, hogy egyértelművé tegyék számunkra, hogy mi nem vagyunk otthon a hazánkban". Gaudi-Nagy Tamás egyben javasolta, hogy még több emlékművet, szobrot állítsanak az egykori kormányzó tiszteletére, és tartsanak megemlékezéseket.

A tiltakozó akció kiváltó oka az, hogy Kerekiben múlt vasárnap felavatták Horthy Miklós faragott szobrát, amit szerda hajnalra Dániel Péter meggyalázott, vörös festékkel öntött le, és "Tömeggyilkos, háborús bűnös" feliratú táblát akasztott a szoborra. Az ügyvéd csütörtökre ígérte a támadást, de azt előbbre hozta, és facebook-oldalán eldicsekedett gazdag és gusztustalan fotóanyaggal illusztrálva a tettéről. Szilágyi György, a Jobbik képviselője ezért feljelentette a legfőbb ügyésznél.

Apáthy István ezért egyszerű, tisztességes magyar emberként, civilként bejelentett tiltakozásra hívta az embereket május 20-án 18 órára az Andrássy út 45-ben meghirdetett Liberális klub nyilvános összejövetele alkalmából.

A klub egy magánlakásban zajlott, ahová viszont csak azok mehettek be, akik odatartoztak. Itt tartott előadást ez a minden áron szerepelni vágyó személy. Ecsetelte az internetre is feltett "dicső tetteit": a Horthy-szobor "rongálásáról", a történelmi személyiség emlékének meggyalázásáról. Az odaérkező ellenvéleményen lévők így kívül rekedtek, és a ház előtt tüntettek.

Köztudott, hogy Dániel Péter Gyurcsányhoz és a DK-hoz kötődő ügyvéd, fröcsögő magyargyűlöletről tesz folyamatosan tanúbizonyosságot. Hol Wittner Mária '56-os halálraítéltet gyalázza, hol Horthy-szobrot önt le vörös festékkel, miközben harsányan uszít másokat is. Indoklásából egyértelműen kitűnik, hogy történelmi ismeretei, műveltsége rendkívül hiányosak és tévesek. Hogy tudatlanságából, és tudatos provokátori tevékenységéből következnek-e a tettei orvosi szakvélemény kérdése lehetne, mert ép ésszel azok nehezen érthetőek. Sajnálatos azonban, hogy cselekedetei hozzá hasonlók részéről követésre találhatnak, hisz egyértelmű bíztatást kapnak tőle. Nem lehet véletlen, hogy a tiltakozás napjának reggelére Tormay Cecil emléktábláját is vörös festékkel öntötték le, de többször megtörtént ez Horthy István emléktáblájával is.

Kérdés: kik lesznek a következők? Wass Albert? Széchenyi? Arany János? Zrínyi? Vagyis akik a magyarságért kiálltak, küzdöttek életük feláldozása árán is? Akiknek a tragikus Tanácsköztársaság és következményei, valamint az 1945-ös szovjet megszállás nem örömünnep?

Elkeserítő, hogy 22 évvel a "rendszerváltás" után még ennyire nincsenek tisztában sokan a valós magyar történelemmel, amiért az oktatásügy is felelős. Horthy Miklós kormányzóról - érdemeiről és hibáiról - lehet vitatkozni, de tények igazolják, hogy a trianoni tragédia után sikerült talpra állítania csonka-Magyarországot, hogy kormányzósága alatt a zsidóság itt biztonságban volt, hisz ide menekültek más országokból is az üldözöttek. Tény, hogy ki akartak lépni a II. világháborúból, ezért az angolokkal keresték a kapcsolatot, akiknél ez nem talált egyet értésre, mert a kilépést követően 800.000 zsidó polgár sorsa került volna veszélybe az ide menekültekkel együtt Magyarországon. Valószínű, hogy nem volt véletlen a kormányzó idősebb fiának, Horthy Istvánnak a repülőgép balesete sem.

Megdöbbentő volt az a nagy rendőri készültség, ami a Dániel Péter ellen tüntetőket várta. 18 villogó rendőri gépkocsit és busz volt a környéken. Több tucat felszerelt rendőrt sorakoztattak fel, hogy védjék ennek a szereplési viszketegségben szenvedő, nem érthető elmének a személyi biztonságát. És mindezt, az adófizetők pénzéből, miközben vidéken nincs, aki megvédje a kiszolgáltatott, idős embereket, akiket bántalmaznak,

Dániel Péter megérkezésekor rendőrsorfal között vonult be, s távozása is rendőri szolgálatkész segítséggel történt, egy hirtelen fékező autóba segítették be a rendőrök.

A felhívásra 200-250 nemzeti érzelmű tüntető gyűlt össze. A felhíváshoz csatlakozott a HVIM, az MNG, az ÚMG és a Nemzeti Érzelmű Motorosok. Szerkesztettek egy facebook oldalt is, ahol nemzeti érzelmű emberek is csatlakozhattak.

A tüntetésen felszólaltak: Apáthy István, dr. Gaudi - Nagy Tamás, Jeszenszky Sándor, a Nemzeti Érzelmű motorosok elnöke, Reiner Péter, Gonda László, Apáthy Istvánné, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete volt elnöke, Potyka bácsi '56-os hős, és gárdista, valamint akik a tüntetők közül szót kértek. Egy liberális megszólalót elzavartak.

A tüntetéssel kapcsolatban Apáthy Istvánt kérdeztem, aki elmondta, hogy a tüntetés szervezésében az motiválta, hogy látta, -

    "nem elég, hogy Dániel megtette ezt az aljas cselekedetét, még dicsekszik is vele! Felháborított, hogy ezzel meggyalázta a történelmünket, a magyarságunkat, a hősünket! Másrészt a kettős mérce alkalmazása, mert Budaházy Gyurit ennél sokkal kisebb, de, hasonló cselekedetéért letartóztatták, ez pedig szabadon grasszál tovább. A Jobbikon kívül egyetlen más párt sem nyilvánult meg pozitívan!"

Összegzésként elmondta:

    "Nekem kimondottan örömet jelentett, hogy ennyien eljöttek! Mindenkinek ugyanaz volt a véleménye, mint nekem és megfogadtuk együttesen, hogy elindítjuk újból a "Tégy a Magyargyűlölet ellen" mozgalmat!

    Elég volt a Magyar gyalázásból, Nemzeti Imánk, Szózatunk, Nemzeti jelképeink, Hőseink meggyalázásából, történelmünk, múltunk erőszakos megváltoztatásából!

    Elég volt, hogyha valaki ma Magyarországon Magyarnak tartja magát, az már rasszista, antiszemita, hova tovább, náci, fasiszta!

    Magyarországon mi, magyarok vagyunk itthon és nem elsősorban a befogadottak!

    Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség, akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus?"- tette fel a költői kérdést. 

A demonstráció különösebb incidens nélkül ért véget. Dániel távozásakor - az ott lévők - személyét és hovatartozását illetően skandálva fejezték ki a véleményüket. Távozását követően több személyt igazoltattak, egy személyt elő is állítottak.

A rendőrségi fellépés "sajátos" érdekessége, hogy még a rendezvény elején egy idősebb hölgyet, akit egy liberális személy provokált, majdnem fellökött, és aki védekezésként felemelte a kezét, a rendőrség elvitt, előállított.

A hölgy gróf Tisza Istvánné amerikai-magyar állampolgár volt. Kiszabadítására a jogvédők az előállítási helyszínre mentek. Gaudi-Nagy Tamás felkérte a jelenlévőket, hogy adott esetben a bíróságon is tanúsítsák gróf Tisza Istvánnéval szembeni liberális provokációt, illetve fellépést.
Orbán Éva
Forrás: Neményi.net

Kapcsolódó:
   
A magyarok csicska "faszopok" - integrálódáson kaptunk két "fiatalt" 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Íme, ezekkel mérgezik élelmiszereinket! 

2013. január 21. 11:22 Ifj. Tompó László - 
Hunhír.info

Nem lehet elégszer rámutatnunk a jó ideje ipari mértékű biológiai-mentális népirtást előidéző élelmiszerek mérgezettségére, a madáchi falanszter megvalósításának laboratóriumokban tudatosan kifejlesztett módszereire, melyeknek köszönhetően a globális áruházláncolatok a szó szoros értelemben lyukat beszélnek hasunkba, tetszetős csomagolásban a végtermékeket csokoládékként reklámozva. Ezúttal közöljük azon anyagok (persze korántsem teljes) jegyzékét, melyeknek mentálisan romboló, sőt gyakorta rákelőidéző mivoltát sokszoros kísérletek már egyértelműen bebizonyították.

Itt van mindjárt a megannyi tömegterméken feltüntetett E 330, vagyis citromsav, amelynek azonban az égvilágon semmi köze nincsen a vitamindús gyümölcshöz: valójában ipari vízkőoldó, s mivel erős sav, melegágya a fogszuvasodásnak, nem is beszélve az ártalmatlan cukorpótló édesítőszerként beharangozott, valójában azonban az elhízást, idegrendszeri zavarokat és rosszindulatú daganatokat okozó aszpartamról, no és a temérdek, többnyire csak E betűjelzésű számokkal fémjelzett adalékanyagról, melyekről már közel egy évtizede lerántotta a leplet a Brüsszeli Gyermekrákkutató Egyetem Klinikája.

Ennek közlése szerint az alábbi adalékok felettébb gyanúsak: E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477. s kifejezetten veszélyeseknek tekinti a következőket: E102 (tartrazin színezék), 110, 120, 124), egyértelműen egészségkárosítóknak a bélpanaszokat okozókat (E 220, 221, 222, 223, 224), az emésztési zavarokért (E 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466, 407), a bőrbetegségekért (E 230, 231, 232, 233), az idegérzékenységért (E311, 312), általában a rákkeltőkért (E 102, 110, 123, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239) felelőseket, a hiperaktivitást előidéző színezékeket (E 127, 129, 162), az allergiákat kiváltókat (E 102, 123, 132, 210-219), az ízfokozóként feltüntetett, hasmenést, súlytöbbletet, fejfájást okozó glutamátot, a szintetikus avasodást gátlókat (E 320, 321), a fejfájást, hányást, asztmás rohamokat kiváltó, elsősorban borokban és lekvárokban előforduló szulfitokat (E 220-228).

Külön felhívja a figyelmet a hólyagrák kialakulásában oroszlánrészű bifenilre (E 230), valamint a hasnyálmirigyrákéban a nitrites húskészítményekre, melyek kiváltképpen a gyermekeknél jelentősen megnöveli az agydaganat és a fehérvérűség létrejöttének esélyét.

Bizony e sokkoló adatok egyértelműen azt mutatják, mennyire meglátta a mi Madáchunk korunkat, amelyben a falanszter "tudós"-a egyenesen azon kísérletezik, miként lehetne "organizmus"-t, életet előállítani laboratóriumi lombikban, vagyis a természetes ökológiai forrásokat miként lehetne mesterségesekkel felváltani, hogy így embermilliók lassú, de biztos elsorvadásával, sőt halálával lehessen számottevő ellenállást tanúsító tömegek nélkül uralkodnia egy világot behálózó tőkéskasztnak, elvégre, miként a "Tragédiá"-ban szereplő "tudós" mondja,

"Midőn az ember földén megjelent,
Jól beruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedjen mindent, a mi kell.
Költött tehát meggondolatlanul,
Mint a sajtféreg, s édes mámorában
Ráért regényes hypothesisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt és éhen veszünk el." 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Izraeli cégek liberalizáltan betelepülhetnek Magyarországra! 
Orbán Viktor miniszterelnök segítésére, a Ptk. 484-487. § szerinti nyilvános kárelhárítás keretében

Tisztelt Hölgyek és Urak!

Mindenkivel tudassátok a következőket: Akik nem tudják, alaptalanul reménykednek hazánk termőföld tulajdona magyar kézben tartásában: a "legfőbb nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Országgyűlés" 2010. december 8-án megszavazta, hogy izraeli cégek liberalizáltan betelepülhetnek Magyarországra. A külföldiek magyarországi cégei eddig is megvehették az ingatlanokat, termőföldeket. A cionista káté szerint zsidó cég csak zsidókat akarhat foglalkoztatni. Az izraeliek cégei által felvásárolt termőföldet és ingatlanokat a cégtulajdonosok átírathatják az ide szült gyerekeik tulajdonává. Közben kálisóval mérgezett élelmiszerekkel és vírussal, arzénnel stb. szennyezett vezetékes ivóvízzel, a betelepülésük arányában csökkentik a magyarok létszámát, irtanak minket, a Mózes II. 23/20-33, V.7./2,22. és Talmud, Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap szerinti zsidó népirtási program szerint. Részemről ezúton is feljelentem a hazaárulókat, akik ezt kieszelték, megszervezték, végrehajtották és most igyekeznek elködösíteni a nyomait.

Budapest, 2012. 12. 12. Sydo Tejfalussy András Béla Ferenc, 
www.aquanet.fw.hu

"Eu.Sorst.E.@"
2.
Iratjel: lenyegek-navracsics-120516-orban-130120

Közérdekű bejelentés: a médiafelügyelet eltüntette az internetről az alábbi mózesi-talmudi-cionista népirtási módszer kormányszintű bűnpártolásának a természeti és hatáskalibráló méréstani bizonyítékait és a főbűnözők adatait dokumentáló 
www.aquanet.fw.hu honlapot*. Bp., 2013.01.20.
A Magyarországon jelenleg is zajló "egészségügyi reform" lényege a tudományosan is kikísérletezett alábbi két legfőbb fajirtási módszer alkalmazásával folytatott tudatos magyarirtás:

Az egyik fő módszer (lényege): állatokat és embereket is ivartalanítani és megölni lehet a nátriumhiányos vagy káliumdús élelmiszerekkel. A Magyar Tudományos Akadémián készült szakértői véleményünk (Code: MTA-eml.sum) is ismerteti ezt a módszert: a konyhasópótlást csökkentik, s konyhasó helyett káliumvegyületeket használnak ételízesítőként, és/vagy talaj-műtrágyaként alkalmazott kálium-vegyületekkel növelik az élelmiszerek káliumtartalmát. Ezeket kb. 1960 óta folytatják a nem kóser étkezésűek egészségének kárára. Tudatosan rövidítik az életüket, mert elrontják a májműködést, a szervezet stressz elleni védekezését, veszélyesen besűrítik a vért, s ez keringésromlást, magas vérnyomást, szívműködés romlást, veseműködés romlást (veserothadást) okoz, tönkreteszi a mellékvesét (mirigydaganatok jönnek létre), károsítja az idegrendszert és az agyat stb., eltorzítva a nemi jelleget, pl. a nők és magzataik nemi szerveit, ivartalanságot, népkipusztulást okoz. A módszert régóta ismerik, pl. az akadémia, egyetemek és minisztériumok egy Nobel-díjas kutatócsoport mérési eredményei, s további több mint 60 tudományos értekezés mérési adatai alapján is tudják, pl. "Technika a biológiában 8. kötet" "A mellékvesekéreg biológiája" című fejezetében dokumentálták (MEDICINA Orvosi Könyvkiadó, 1976. Budapest, 7000 példányban jelent meg). Ez egy tudatos APARTHEID módszer, miután a kóser étkezésűek a talmudból jól tudják, hogy egészségvédő, s gyógyhatású a tiszta konyhasóval erősen (fiziológiásan) sózás (+ tiszta desztillált víz ivás), lásd: Talmud 93 b. lap. és Baba m. 107.

A másik fo módszer (lényege): Az is APARTHEID, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Miniszterelnöki Hivatal is tudatosan akadályozzák az általuk terjesztett hamis információkkal, hogy a nem kóser étkezésű magyar lakosok is igyák az olcsó, s a vizet valamennyi szennyezőtől megtisztító vízlepárlással előállítható desztillált ivóvizet. Azt hazudják, hogy "mivel tisztán vízmérgezést okozhat, csak (pl. arzénnel stb.) határértéken túlmenően szennyezett vízzel 50%-os arányban elegyítve szabad inni"! (Orvosi tankönyv szerint, az egészséges felnőtt embernél a kb. 15 liter/nap mennyiségű konyhasó mentes ivóvíz okozhat esetleg "vízmérgezést"!) Eközben a talmudista kóser étrendű zsidók azt tanulják, hogy csakis a desztillált víz (pl. tiszta esővíz) hasznavehető egészséges ivóvízként. (Lásd Talmud. Taanith.10 a. lap.) Mindezt azért merik, teszik, tehetik, mert megszervezhették, hogy pl. a budapesti 2 millió ember ürüléke és háztartásaik vegyszerekkel teli egyéb szennyvize is nagyrészt anélkül ömöljön a Dunába, hogy átmenne szennyvíztisztításon, mielőtt azt a Dunából a parti kavics- és homok rétegeken át visszaszívják a parti kutakkal, hogy azután e mindenféle veszélyes mérgekkel és a klórozástól nem elpusztuló vírusokkal szennyezett vizet bejuttassák a budapesti körvezetékbe. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Vízmű a Bp. II. kerületben 1999-ben összesen 202 db. vízmintát mért "ellenőrzésként", azaz nincs megbízható műszeres ellenőrző mérés. Az ivóvízbázisoknál a Magyar Szabvány csak 64, az EU pedig csupán 25 paraméter ellenőrző mérését írja elő, miközben a mezőgazdaság, az ipar és a háztartások sok ezer különböző fertőző élőlénye, mérgező anyaga (rovarirtó-, rágcsálóirtó és gyomirtó-szerek, kálisó- és egyéb műtrágyák stb. tömege) szennyezi, mérgezi a Dunát, Tiszát, s a többi hazai ivóvízbázist!

A fentiek konkrét dokumentumai is megtekinthetők a 
www.aquanet.fw.hu honlapunkon*.

Budapest, 2007. 12. 31.
TUDOMÁNYOS RENDŐRSÉG PJT,
Tejfalussy András dipl. mérnök, méréstani szakértő
/2621 Verőce, Lugosi u. 71./
közérdekű bejelentése a köztársasági elnökhöz a Ptk. 484-487. §. alapján. (
www.aquanet1.net76.net
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

LE A PÁRTOKKAL!
NEMZETI ÖSSZEFOGÁS!
ELLENÁLLÁS!


A magyar nép többségének elege van a pártokból! Elég volt abból, hogy újból s újból a rendre manipulált és becsapott kisebbségre, - mint többségre történő hivatkozással - kizsigereljék és kipusztulásra ítéljék a nemzetet. A 8 millió választásra jogosultból még a Fideszre szavazó tábor, az un. "forradalmi többség" is csak 2,6 milliós kisebbség, amely azóta létszámban, minőségében is megkopott ugyan, de a nemzetvesztő politika elvi fedezetéhez a gyalázatos "jog" erejével elegendő. Neked gyakorlatilag nincs jogod jogot formálni, de rád történő hivatkozással kényszerítenek annak betartására, azok, akik sokszor még a saját maguk által alkotott jogot sem tartják be, ha aktuálisan előnytelen nekik az alkalmazása.

A rendre kijátszott, leigázott, végtelenül kifosztásra ítélt népnek saját kézbe kell vennie a sorsát!
Nem a pártok és a mögöttük álló hiénák madzagon rángatott parlamentereit, hanem a Nemzet szolgálattevőit akarjuk az Országházba küldeni!
 Egyetlen párt sem jeleníti meg azt, amit jóravaló milliók szeretnének, ezért egyre szaporodó milliók maradnak távol a választásnak hazudott bohózattól és a voksolók jelentős része is csak a "kisebbik rosszra szavazok" butus elv miatt megy el. A becsapottak még nem látják, hogy a végeredményt tekintve választási lehetőség valójában nincs, kizárólag a valós háttérhatalmi keret gengszterei, szemmagasságba emelt tálcán teszik elé a kínálatukat, amiből választhat és ezzel a lépremenéssel az egész cirkuszt, valamint a bárminemű eredmény alapján hatalmi tényezővé vált ügyeletes nemzetvesztők legitimitását erősíti.

A jelenlegi pártalapú, listás választási rendszer, benne a civil jelöltté válás és magán emberként parlamentbe jutás ellehetetlenítésével nem biztosít lehetőséget a nemzet jóravaló részét lefedő képviseletre. Ebből adódóan több fontos nemzeti és helyi közösségi érdek, számtalan nemes szándék, jóravaló, őszinte emberi cél, mely a magyar nép többségének valódi érdeke lenne, meg sem jelenhet, mint választási lehetőség. Olyan társadalmi berendezkedés kényszerzubbunyába kényszerítik a népet, ahol:
Teljes a nemzetközi szintű kiszolgáltatottság, legjobb esetben munka, azért éhbér, magán és országos szintű, örökös kamatrabszolgaság, válságok, kamu megoldások, hazug-, reményteli jövőkép jár, s közben generációk élete fut végérvényesen zátonyra és reménytelenül adja át magát az enyészetnek az összmagyarsággal egyetemben. A nemzetközi liberál- terrorizmusnak elkötelezett kormányaink munkamegosztásban a nép terhére, nem hasznára felvett hitelfelvételben és annak törlesztésében versengenek, miközben népátverésben a legtehetségesebbek. Bizony ez a liberalizmus és demokrácia - totálisan szemben az esélyegyenlőséggel és igazságossággal! - Nem más ez magyar testvéreim, mint az uralkodó kevesek, valamint lakájaik hatalmának s jólétének biztosítása a többség rovására. Hazug, pofátlan ideológiába bújtatják kiváltságaikat, a kettős, vagy éppen többes mércét, a modern rabszolgatartó rendszert, módszereiket és mindezt sokoldalú, körmönfontan gátlástalan terrorral biztosítják. Lelketlenül generációk millióit taszítják sötétségbe és végérvényes nyomorba, miközben ezt a cselekedetet üveggyöngy akciókkal jótéteménynek, szolidaritásnak, nemzetmentésnek adják el, de ők rovásunkra gátlástalanul élvezik az életet, s két kézzel tömik saját zsebüket, valamint a nemzetközi uraik zsebét. Egy példa az olcsó trükkökre: Mi szükségünk van nekünk olyan politikai marketing fogásként kitalált rezsicsökkentésre, melyet más oldalról már előre bevettek, vagy a jövőben közvetve hárítják ránk? A fideszes önkormányzatok általában kétszer emeltek szemétdíjat, hogy majdan csökkenthessék azt és az ilyen, a Nemzet életében szerénynek tűnő, de a nyomorult lakosság létét érintő részkérdéseken túl nem áll módomban a többi nagy átverést boncolgatni.

Csörtethet nekünk bármely párt, akár a Jobbik is, ha nem hasonul meg a pártrendszerrel és a rabló-kozmopolita formula szerint működő jó vajas parlamenterkedéssel, szalonellenzékiséggel, brüsszeli "képviselettel"! Aki az alábbi célt nem teszi magáévá, a Földet behálózó parazita hatalom által pörgetett ördögi kört, mint játékszabályt elfogadja, haszonélvezője akar lenni, annak a nemzeti árnyalattal beoltott változtatási szándéka is csalárd, mert részben a gonoszt, valamint önön hatalomvágyát szolgálja. A nép résen van és ezután minden sumákság lelepleződik a Nemzet értelmes része előtt!!! 
A TÁRSADALMI MEGEGYEZÉS ALAPJA!:

1. Békés kiállással ki kell kényszeríteni a kormány lemondását és az "országgyűlés" feloszlatását.
2. Fel kell függeszteni a többpártrendszer működését és az ezt kiharcoló, aktív magyarság által, ideiglenesen működő Nemzeti Irányító Testületet szükséges kinevezni.
3. Az ideiglenesen működő Nemzeti Irányító Testület rendeletileg kormányozzon, kinevezése után 3 hónapon belül az alábbi, vagyis a záradékban fellelhető szellemiséget megtestesítő, ideiglenes választási törvényt alkosson és fél éven belül - alkotmányozó-nemzetgyűlési - választást bonyolítson le. A nemzeti szolgálattevőkből álló Alkotmányozó Nemzetgyűlés mandátumát 1 évre javaslom.

A NAGY LÉNYEG: Olyan, a választékból népszavazással is megerősített választási törvényre van szükség, mely a magyar nép számára teljes esélyegyenlőséget biztosít! Teljes mértékben kiküszöböli a politikai, gazdasági, ideológiai, ... világuralmi maffia és lakájaik, pártjaik sakkozását. Kiküszöböli a pénz befolyását és az önző egyéni érdeket a választás menetéből!

A jó törvény kérlelhetetlen motivációja az igazságosság: Elejét veszi a választók becsapásának, tehát lehetőséget biztosít a magyar népakarat legtisztább érvényesülésének.

A választás nem lehet cirkusz, népátverés és üzlet! Mindez könnyen megvalósítható lenne, csak a párt és háttérhatalmi maffiának nem érdeke, de összefogással és békés szándékú kiállással kikényszeríthető, ha nem ez történik, két lehetőség marad: Vagy elszakad a húr, s "kő-kövön" nem marad. A nép részéről nem lesz további bocsánat! Vagy lényegében még jobban szétzüllik, s elpusztul a Hunmagyar Nemzet.

Jól gondoljátok meg, hiszen a jövő rajtatok áll, vagy bukik!

Ha a fentiekben egyetértünk, nemtől, fajtól (rassz), jelenlegi politikai hovatartozástól, társadalmi helyzettől függetlenül, akkor együtt kell működnünk, még ha oly reménytelennek látszik is, tenni kell érte!
Záradék:


A pártok cirkuszán túl sokan, sokféleképpen próbálkoztunk már a kicsit is igényesebb nemzeti érdek összefogásával és ez rendre az éppen aktuális szándékkal bírók ideológiájának, társadalmi berendezkedésre vonatkozó kötött elképzelések magasba emelésével történt.

Hogy még lehetetlenebb és elfogadhatatlanabb helyzet álljon elő, sokan a mai választási rendszerre, információs küzdelemre, vagy éppen a teljes kivonulás önző nyereségére áhítozva várják a megoldást. Önmagukat kinevező, hatalmi felépítményt lemodellező, megoldásra szintén alkalmatlan mesterkedésekkel is találkozunk. Az ilyen magatartásnak csak örül az elnyomó gépezet. Összegezve megállapíthatjuk, hogy mindez soha nem lehet a széleskörű összefogás és a Nemzet számára megoldás alapja! A széleskörű összefogás kedvéért nemzetgyűlési választásokig jómagam is félreteszem egyéb társadalmi vonatkozású elképzelésem. Ez legyen elvárás minden együttműködővel szemben! Tehát a pártrendszer felfüggesztésének és új, igazságos választási törvény megformálásának akarata mindenek felett és semmi ne verjen éket a cél szerinti összefogásba! 
Az esélyegyenlőség kiharcolása, a nép tarsolyában lévő nemzeti akarat érvényre juttatásának szándéka
mindenek felett közös cél kell legyen!
Ekkor áldás lesz a munkánkon és rohamosan virágba borul a nemzet.
A választási törvény gerincét az alábbiak szerint javaslom formálni!

Listás választás nincs!
- Pártok, közösségek nem indíthatnak címkézett egyéni jelöltet sem, a választási cédulán senki nem lehet "cégesítve", viszont a jelöltek önéletrajzban és cél által megvallhatják elkötelezettségüket.

- Csak a pártoknak kedvező, a Nemzetet kirekesztő, nagyszámú ajánlás helyett, a nemzeti szolgálattevő jelöltek állítása 10 fő ajánlásával történhet. A 10 ajánló aláírás begyűjtése kizárólag a jelölté válni szándékozó által, személyesen, hitelesített aláíró íven történik.
- A politikai, gazdasági, rasszbéli világuralmi maffia legfontosabb eszközének, a pénz befolyásának kiküszöbölése a választási rendszerből! A választás nem show és senkinek nem lehet üzlet! Aki nem ezt akarja, gazemberségen töri a fejét és hazaáruló!
- Kampány nincs! Ne költsük a milliárdokat és legyen egyenlő esély! A jelöltek a Megyei Választási Bizottságok által, a központilag leosztott összegből, a bizottság által nyomtatva és kézbesíttetve, 2-3 (A4-es, fekete-fehér) oldal/fő kiadványban, önéletrajzzal, célkitűzéssel. A MVB honlapján korlátlan terjedelemben ismertetik a bármely közösségi címkézés nélküli jelölt célját. A jelölt által végezhető személyes meggyőzésen és honlapokon, blogokon közzé tett, nem fizetett propaganda megjelenítésén túl, minden egyéb az esélyegyenlőséget felrúgó népszerűsítés, ha a jelölt végezte, azonnali kizárást, idegen által végzett kategóriában bűncselekmény minősítést és súlyos pénzbüntetést von maga után.
- A részvételi aránytól független, egyfordulós választás.
A visszahívás lehetőségének bevezetése, s a Nemzetgyűlésben történő, a szavazást helyettesítő tartózkodás eltörlése:
Ha a visszahívás intézménye az alábbiak szerint jut törvényerőre a jelölt érdekelt lesz az őszinte célkitűzésben, valamint, hogy megválasztása után az ígéretének szellemiségében járjon el! Hiszen, ha nem eszerint tesz és konkrét bizonyíték van róla, visszahívják.

Akár egyetlen egyértelműen bizonyított ellentétes állásfoglalás, vagy más visszaélés és lehetőség legyen a visszahívására.
A visszahívás intézménye: 12 fős Nemzeti Választási Bíróság felállítása, határozatlan időre, 7 fő civil és 5 fő jogvégzett, az igazságnak elkötelezett, szintén visszahívható személyből áll.
A visszahívás: 10 fő választásra jogosult közös kezdeményezése alapján, az NVB nyilvánosan nevesített, 2/3-os döntése esetén, a nemzetgyűlési mandátum megvonásával történik.

Az NVB döntéseit 30 napon belül meghozza, fellebbezésnek egyszer van helye. A fellebbezés utáni eljárást költségesíteni kel, mely költséget mindenkor a vesztes fél, vagyis a visszahívott nemzeti szolgálattevő, vagy a 10 fő fellebbező fizeti. Új bizonyíték alapján történő beadvány új kezdeményezésnek számít.
A Nemzeti Választási Bíróság feletti kontroll lehetősége, avagy tagjának visszahívása:Mivel név szerinti és nyilvános a szavazás, 2 igazságtalannak vélt szavazást követően, 10 fő választó kezdeményezésével a Legfelsőbb Bíróság 30 napon belüli döntése által történik.

Tisztelettel várom azon személyek megkeresését, akik egyenrangú félként hajlandóak közreműködni a cél szerinti egység és a fellépés előkészítését elvégző Nemzeti Tanácskozás, - a Szer megszervezésében!
EZ ALÁ MÁR SOHA NEM LESZEK KÉPES ADNI!

2013-01-14. 
Sopron
Kőműves Géza
 apor45@gmail.com +36 70 312 67 94 http://ujmagyarverszovetseg.network.hu/ 

A néhai Tom Lantos felszólalása az Amerikai Congresszusban 1994-ben 

"A szembenézés és a bocsánatkérés esztendejének kell lennie 2014-nek,
a holokauszt emlékévének - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön az MTI-nek,
miután megtartotta alakuló ülését a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság.
Lázár János szerint a szembenézés az emlékezés parancsának
és a felejtés tilalmának törvényerőre emelését jelenti,
a bocsánatkérést pedig a nemzeti identitás részévé kell tenni."


Tisztelt Lázár János!

Kérem, olvassa el a néhai Tom Lantos felszólalását az Amerikai Congresszusban 1994-ben.
Utána tanulmányozza egy kicsit a "Tanácsköztársaság", Kun Béla, Szamuely Tibor, Korvin Ottó és társaik vérgőzös terrorját 1919-ben, és a "felszaba-DÚLÁS" után Rákosi, Gerő, Farkas, Révai, Péter Gábor és társaik csengőfrászos rémuralmát.

Végül, olvassa el az elmúlt néhány év írásait, amelyek megjelentek a különböző újságokban Zsidó honfitársainktól rólunk.

A levél alján lévő 1943 és 1944-ben keltezett két dokumentum nem igényel további magyarázatot.
Lehet, hogy nem nekünk illene bocsánatot kérni, hanem pont fordítva?

Üdvözlettel.
Lévay Atilla
A Magyar Justitia Bizottság és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület tagja. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A kormányzó menekültügyi biztosa 

Elborzasztó tényt emel a napvilágra a Horthy - a kormányzó című film...

Kiderült, hogy a negyvenes évek első felében azért nem tudtunk szakítani a német birodalommal, mert külföldi szervezetek azt akarták, hogy a hozzánk menekültek biztonságban legyenek. Ha Horthy szembefordult volna Hitlerrel - ahogy tervezte - akkor a nácik megszálltak volna bennünket, és nagy tömeget deportáltak volna Németországba.

A magyarság tehát feláldozta önmagát. A negyvenes évek második felében mégis gyakran épp azok bélyegeztek "utolsó csatlósnak" minket, akikért vérünket ontottuk a Donnál, majd a keleti fronton.

Ma pedig a filmet azok hallgatják agyon - sőt néha címkézik is - akik továbbra is tudatlanságban akarják tartani a társadalmat. Más, eddig elhallgatott történelmi tényeket is felszínre hoz a film neves és elismert történészek megszólaltatásával.

Minél több magyarnak látnia kell a Horthy-filmet, hogy megértse múltunkat - és JELENÜNKET...

A kormányzó menekültügyi biztosa

Száztíz esztendeje, 1896-ban született id. Antall József, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte. 1945 után kisgazdapárti politikusként újjáépítési miniszteri posztot töltött be Tildy Zoltán, később pedig Nagy Ferenc kormányában. Az 1940.-es évek végétől kezdődően - kényszerűen - több, mint két évtizeden át visszavonultan élt. Azonban politikai ellenfelei is elismerték mindazt, amit annak idején az erdélyi magyar, zsidó, lengyel, francia, olasz és még sok - közöttük több száz orosz - menekültért tett. Amiért aztán 1944 tavaszától megjárta a Gestapó börtöneit, amiért 1945 után magas kitüntetéseket kapott, és amiért százezrek gondoltak rá később mint megmentőjükre.

Id. Antall József a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott. A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt. A trianoni békeszerződés alapján elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd a zsidó menekültekkel, a francia szökevény foglyokkal, az olasz katonákkal, a délszláv és az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.
Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.
Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
Mint jellemzőt említendő itt, hogy 1939 júliusában a magyar külügyminiszter tudtával, Antall József szervezésében az Erzsébet királyné és a Carl Dusan tehergőzhajók közel 900 - zömmel cseh, szlovák, felvidéki, kárpátaljai, német és osztrák - zsidót szállítottak a Duna torkolatában fekvő Sulinára, ahol a vesztegzárat kijátszva a nyílt tengeren átszállították őket a Palesztinába induló Noemia Julia nevű panamai teherhajóra. Az utat a magyar külügyminisztérium biztosította. 1940 májusában egy bolgár lobogó alatt hajózó gőzösön Pozsonyból vittek száz zsidót a Duna-torkolathoz, s az utat a magyar hatóságok biztosították.
Május 24-én, Mohácsnál váratlan műszaki problémák léptek fel, amelyeket órákon belül meg kellett oldani, hiszen a késedelem az utasok életét és továbbjutását veszélyeztette. Ekkor Antall József saját hatáskörében úgy rendezkedett, hogy a helybeli kikötőhatóságok megfelelő képzettségű hajótisztet bízzanak meg a hajónak jugoszláv vizekre történő átvezetésére.
Néhány óra múlva már jugoszláv vizeken voltak az üldözöttek, és végül elérték céljukat.

Id. Antall József, a magyar törvények közé 1936-ban becikkelyezett - a háborúk esetén a katonai foglyokkal és menekültekkel foglalkozó- második genfi egyezményt nemhogy maradéktalanul betartotta, hanem az egész menekültügyet szociális kérdéssé nyilvánította. Ebben a vonatkozásban a magyar felfogás túllépte a nemzetközi jogban rögzítetteket, humanizmusával egyedülálló példát szolgáltatott Európában.
Például, már 1939. szeptember végén Antall József utasította a menekülteket fogadó határkörzetek közigazgatási vezetőit, hogy zsidóként egyetlen személyt se vegyenek nyilvántartásba, mindenkit keresztény papírokkal lássanak el. Ez alól csak azok képeztek kivételt, akik minden körülmények között ragaszkodtak hitük valós bejegyzéséhez. Megkülönböztetés nélkül mindenkit elhelyeztek ideiglenes, később végleges táborokba, a zsidóságukhoz ragaszkodókat pedig a budapesti és vidéki zsidóközösségek gondjaira bízták, természetesen nekik is folyósították a segélyeket, a szeretetadományokat.
A zsidókkal való megkülönböztetett bánásmód természetesen a németek állandó tiltakozását váltotta ki, amely változatlanul újra és újra hangot kapott, egészen Magyarország német megszállásáig. A már Magyarországon tartózkodók csoportjait 1941-ben újabb tömegek követték, elsősorban a németek által elfoglalt Lvów, Stanislawów és Kolomija környékéről.
A magyar belügyminisztérium IX. osztálya a Duna kanyarban - Esztergom környékén - helyezett el jelentős számú lengyel zsidót. Számukra óvodákat (Szentendre, Leányfalu, Csobánka), Budapest környékén (Rákosfalva és Csillaghegy) pedig kollégiumi rendszerű iskolákat szervezett. Balatonbogláron is sok zsidó fiatalnak nyújtott tanulási lehetőséget a Lengyel Ifjúsági Táborban, valójában az akkori Európa egyetlen lengyel gimnáziumában. A német tiltakozások miatt 1943-ban változtatni kellett az iskolarendszeren, hivatalosan megszüntették a lengyel zsidó iskolákat, viszont titokban Vácon megszervezték a 150 férőhelyes Lengyel Tiszti Árvák Otthonát, ahol valójában zsidó gyerekek éltek és tanultak.

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.

Ui.: Nem szeretném Wallenberg menekítő érdemeit kisebbíteni, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy Id. Antall Józsefről semmit nem tudunk, míg Wallenbergnek már szobrot is állítottak Budapesten ugyanazért a ténykedéséért...
Ideje lenne átértékelni az ISMERETEK alapján az egész Horthy-korszakot!
Ideje lenne erről a történelmi korszakról is végre a tényeket tanítani és tanulni a bolsevista értelmezések helyett!

Bp.2007.02.23.

(Bóna Mária Ilona) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Egyre biztosabb, hogy megüti a bokáját az agresszív hitgyülis 

2013, január 22 - 12:30 
barikad.hu
Helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék a korábbi ítéletet, miszerint Debrecen legnagyobb óvodájában a korábbi, hitgyülis vezető erőszakosan próbálta meg egy kollégáját téríteni.

A Fővárosi Törvényszék 2013. január 15-én hozott ítéletében helyben hagyta a korábban az Egyenlő Bánásmód Hatóság (E.B.H.) által hozott határozatot, mely kimondta, hogy a debreceni Sípos Utcai Óvoda korábbi vezetője munkahelyi megtorlást alkalmazott egy dolgozójával szemben, sőt, emberi méltóságában többször súlyosan megalázta.

Az önkormányzat és az Egyenlő Bánásmód Hatóság is vizsgálatot indított a vezető ügyeivel összefüggésben. Az utóbbi megállapította, hogy az óvoda vezetője a Hit Gyülekezetébe történő belépésre próbálta egyik beosztottját kényszeríteni, ám amikor többszöri próbálkozása is sikertelen volt, arra kényszeríttette a többieket, hogy írjanak negatív jellemzést az ellenálló óvónőről.
Egy-két megdöbbentő történet az óvodából

Néhány részlet a szülők leveleiből:

- A Mikulás érkezése az utolsó pillanatig kétséges volt, mivel a Hit Gyülekezete szerint nincsenek csodalények. Valószínűsítem, hogy emiatt nem hallgathatják a gyerekek a Magyar népmesék CD-t sem.

- Farsang alkalmával a hitgyülis szülők befolyásolták a gyerekek jelmezválasztását: nem lehetett beöltözni az általuk tiltott csodalény valamelyikének.

- Volt olyan eset, amikor egy kisgyerek - a szabadfoglalkozás ideje alatt - játék közben fejre esett. A szolgálatban lévő - egyébként a Hit Gyülekezetéhez tartozó - óvónő nem tett semmit. Nem hívta a mentőket, nem értesítette a gyerek szüleit, sem az óvoda vezetését. A gyereket anyukája elvitte a debreceni Kenézy kórházba, a gyermeknek egy hétig kellett nyakmerevítőt hordania. Ebből is megállapítható, hogy nem kis balesetről beszélünk. Az intézmény vezetője, mint kiderült nem is tudott az esetről, tehát ennyire vigyáznak a gyerekekre. Amint megtudta mi történt, visszamenőleg lepapírozta az esetet, arra hivatkozva, hogy próbálta a gyerek szüleit elérni, de nem sikerült. Érdekes mozzanat a történetben, hogy egy dajkát az eset után kirúgtak. Mint utóbb kiderült, azért, mert elmondta, hogy valóban semmiféle intézkedés nem történt az óvónő részéről.

- Szó volt arról, hogy a gyerekek menjenek bábszínházba. Először nemet mondtak rá az óvónők, valamint a szülők nagy többsége, de miután többen ragaszkodtunk hozzá, a csoport világi fele jár bábszínházba, míg a többiek az utcán sétálnak az előadás alatt. Ez sem a gyerekeknek, sem az óvónőknek nem jó véleményem szerint. A Hit Gyülekezete elutasítja azokat az előadásokat, amelyekben olyan mesefigurák szerepelnek, amelyeket az ő vallásuk tilt. Mellékesen jegyzem meg, hogy a Vojtina Bábszínház előadásairól van szó, amely egy elismert társulat.

Videó: 
Az Úrnak népe Izrael?

A 32 éve pályán lévő Federics Erzsébet az utóbbi 11 évét Bánkon töltötte. Négydiplomás, munkáját szakmailag az elmúlt két évben 100 százalékra értékelte a Sípos utcai vezetés. Ennek ellenére el akarták lehetetleníteni. Az óvoda vezetője, Szentpályné Mudri Margit többször is próbálta - sokszor már erőszakosan is - a gyülekezetbe való belépésre késztetni beosztottját. A sikertelen próbálkozások után a támadások középpontjába került az óvónő.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság végül határozatban marasztalta el Szentpályné Mudri Margitot, megtiltva a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását. Később beadta felmondását.
Önkormányzati pénzből hitgyülis óvoda?

Ágoston Tibor, a Debreceni Közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője a barikad.hu-nak korábban elmondta, hogy külön problémát jelentett, hogy a körzetből az óvodába jelentkezők közül többet is eltanácsoltak, ugyanakkor a Hit Gyülekezetébe tartozó gyereket felvették a csoportba.

A körzeti iskolába ellenben nem érkeztek be gyerekek az oviból, a legtöbbjük ugyanis a Hit Gyülekezetének iskolájában kezdte meg tanulmányait. Csak az arányok megértése érdekében: volt olyan év, hogy 2 (azaz kettő!) gyereket írattak a körzeti, önkormányzati iskolába, míg a Hit Gyülekezetének iskolájában ugyanebből a csoportból 14 gyerek kezdte meg a tanulmányait. Ágoston Tibor szerint kimondható tehát: a Hit Gyülekezete "magánóvodát" tartott fenn az önkormányzat pénzéből. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Csúfos kudarcot vallottak az antiszemitázók az Európa Tanácsban 

Tue, 2013/01/22 - 17:37
"A kettős mérce megint megnyilvánult: újra és újra bebizonyosodik, hogy amikor már nincs érv a kritikus erőkkel szemben, akkor jön a jól bevált recept: rásütni az antiszemita bélyeget, főleg ha bírálat éri Izraelt a palesztinok emberi jogainak megsértése miatt..."

Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének Ügyrendi Bizottsága ma délelőtti ülésén elutasította Nirenstein olasz képviselőnő és társainak tegnapi kérelmét, amely arra irányult, hogy engem és egy görög képviselőtársamat (Eleni Zaroulia) tiltsanak ki az ET Közgyűléséről, mivel szerinte mi, illetve pártjaink "rasszista és antiszemita" álláspontot képviselünk és veszélyt jelentünk Európára.

A bizottság megállapította, hogy mandátumunk nem vitatható, demokratikus választások útján és a megfelelő eljárási szabályok betartásával veszünk részt az ET Közgyűlés munkájában. A mandátumot vitatók olyan eljárási indokokra hivatkozva terjesztették elő valótlanságoktól hemzsegő kérelmüket, amelyek alapján nem lehet egyetlen képviselőnek a legitimitását sem kétségbe vonni. Az Európa Tanács alapító statutuma szerinti értékekbe való ütközést csak a teljes nemzeti delegációk szintjén lehet vizsgálni, azonban ilyen kérelem Magyarország ellen nem volt. Rámutatott a bizottság arra is, hogy a politikai véleménykülönbségeket vitákkal kell tisztázni és nem a demokratikus intézményekből való kirekesztéssel.

A bizottsági vitában tett hozzászólásomban felhívtam a figyelmet a kezdeményezés megalapozatlanságára és annak a demokratikus alapelveket sértő jellegére, mivel a vélemény-nyilvánítási szabadságot és a demokratikus választásokat kérdőjelezték meg. Az ilyen kezdeményezések csak arra alkalmasak, hogy indulatokat gerjesszenek az antiszemitizmus bunkósbotját használókkal szemben. Látható, hogy egyesek képtelenek megemészteni azt, hogy a demokratikus választások eredményeként már azon milliók véleménye is megjelenik a nemzeti parlamentekben és az európai szervezetekben, akiknek elege van abból, amit eddig a fősodratú politika hozott. Így például a nemzeti önrendelkezés és társadalmi igazságosság térvesztése, adósságcsapda, megszorítások, multinacionális vállalatoktól való függés és munkanélküliség, illetve a munkavállalók kiszolgáltatottságának növekedése, totálisan sikertelen pozitív diszkrimináción alapuló cigánypolitika, védtelenség a növekvő bűnözéssel szemben, az alapvető emberi jogok terrorizmus elleni harcra hivatkozással történő szűkítése és az európai nemzetek önvédelméért küzdő erők folyamatos támadása, lejáratása.

Elgondolkodtató, hogy a 2006 őszi véres rendőri erőszakot követően senkiben nem merült a gyurcsányista képviselők elleni fellépés, pedig akkor súlyos és tömeges jogsértésekre került sor. A kettős mérce megint megnyilvánult: újra és újra bebizonyosodik, hogy amikor már nincs érv a kritikus erőkkel szemben, akkor jön a jól bevált recept: rásütni az antiszemita bélyeget, főleg ha bírálat éri Izraelt a palesztinok emberi jogainak megsértése miatt vagy a holocaust-ipar visszásságaira történik utalás. A Jobbik ennek folyamatos célpontja, de hiába. Ezúttal most kudarcot vallottak, sőt inkább abban segítettek, hogy ezzel most bizonyára nőtt azok száma, akik visszautasítják ezt a vélemény-terrort.

Elismert tagja vagyok a közgyűlésnek, a bizottságomban pedig tavaly állandó képviselőnek delegáltak az Európai Bizottság a Hatékony Igazságszolgáltatásért nevű szervezetbe, illetve bizottsági véleményezőnek a gyerekbarát igazságszolgáltatásról készülő jelentéshez. Emberi jogok iránt elkötelezett jogászként és legaktívabb független képviselőként az elmúlt 2 és fél év eddigi tíz közgyűlési ülésén minden alkalmat megragadtam, hogy az emberi jogok diszkriminációmentes - tehát nem csak kiváltságos csoportok számára történő - érvényesülése érdekében fellépjek. Különösen a hagyományos nemzeti közösségek és ezen belül is az elszakított sorban máig önrendelkezési jogától megfosztva élő magyarok jogaiért, a jogtiprások ellen és az elkövetők felelősségre vonásáért. Sikerült 2011-ben egy olyan közgyűlési határozatot elérnem, amely utat nyitott a területi autonómia megvalósítására, ahol erre igény van. Ez az akció arra is alkalmas volt, hogy megerősítsen abban a tudatban, hogy képviselői munkámmal helyes úton járok.

Strasbourg 2013. január 22.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő
(Szent Korona Rádió)

Related Links
    "Szerelmem, Izrael" - Gaudit és a Jobbikot támadja az olasz képviselőnő 


PRESS TV
Izrael úgy döntött, hogy nem szállnak fel Azerbajdzsánban állomásozó robotgépei, miután Irán elfogott két, amerikai gyártmányú RQ-150-es típusú robotrepülőgépet. Izraeli tisztségviselők meg vannak győződve arról, hogy Irán el akarja fogni az azeri irányítás alatt álló robotgépeiket. Az iráni angol nyelvű tévéállomás honlapja szerint feldühítette az izraelieket Irán azon képessége, hogy e gépek navigációs rendszerét blokkolják már akkor, amikor a hangárban állnak, bevetésre készen. 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Az USA mint szuperhatalom, mindent megtehet - meg is tesz - a demokrácia jegyében 

2013.01.22 14:13 patriotaeuropa.hu
Lovas István tényekkel támasztotta alá állítását, hogy az USA bármikor leantiszemitázza azt az országot, amelyiket meg akar leckéztetni. Ezt azonban nem a zsidóság védelmében teszi, mert más országokban a nyílt antiszemitizmust is simán szó nélkül hagyja

Lovas István példák sorával bizonyítja, hogy az Egyesült Államok kettős mércét használ Magyarország rovására. Budapesti nagykövetségének internetes honlapja az új évet ezzel a hírrel vezette be: az Egyesült Államok a leghatározottabban ítéli el azokat a megjegyzéseket, amelyek az Országgyűlés padsoraiból hangzottak el a Jobbik parlamenti képviselőjétől.

Ezzel szemben nyoma sincs a helsinki amerikai nagykövetség a tiltakozásának, amikor Pertti Salolainen, a finn parlament külügyi bizottságának alelnöke, a kormányzó Nemzeti Koalíciós Párt tagja kijelentette: "Az amerikai zsidóknak megvan a pénzük, és a médiát jelentős mértékben a markukban tartják, és ez megakadályozza az amerikai kormányt, hogy semleges legyen a palesztinok irányában.". Görögországban az Arany Hajnal nevű párt képviselője, Iliasz Kaszidarisz a Cion bölcseinek jegyzőkönyvéből olvasott fel részleteket a görög törvényhozásban. Tettét a görög politikai élet részéről tökéletes csönd követte.

A francia amerikai követség honlapja - ismét a budapestivel szöges ellentétben - az antiszemitizmus kifejezésre egyetlen dokumentumot sem dobott ki.

Holott tavaly március 19-én négy embert gyilkoltak le a toulouse-i Ozar Hatorah zsidó iskola előtt. Szeptember 19-én egy franciaországi kóser élelmiszerboltban robbantottak. Októberben röplapokat terjesztettek azzal a szöveggel, hogy űzzék ki a televíziót, rádiót és a filmeket beszennyező zsidókat az országból.

Olaszországban több fasiszta párt működik. De az Egyesült Államok római nagykövetségét ez nem izgatja.

A State Department hágai nagykövetségét sem irritálja Geert Wilders és rasszista Szabadság Pártjának tevékenysége, illetőleg az, hogy az kívülről támogatta a tavaly megbukott liberális holland kormányt.

Egy német neonáci csoport tíz gyilkosságot is elkövetett éveken át. Mindennek semmi nyoma a berlini amerikai nagykövetség honlapján.
Magyar Nemzet 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Ki a "kollektív bűnös"? 


Inkább a magyar kincstári vagyon visszahozásával foglalkozzanak, amit a Párizsi békeszerződés lehetővé tesz. Továbbá a Kasztner üggyel, tekintve, hogy a new yorki székhelyű Joint megbízottja volt Magyarországon, és az ő dolga volt a zsidóknak számító személyek listába vétele Magyarországon.

Amikor Eichmannal leültek az Astoriában, akkor a Joint lista alapján indultak el "Palesztinába" a zsidóknak számító személyek.
Ezt a Jewish Agency for Palestine három küldöttje zavarta meg, amikor bevitték Magyarországra az Auschwitzi jegyzőkönyveket és azt továbbították Kasztnernak, aki azokat hamisítványoknak nevezte. Ezért a három angol ügynök a jegyzőkönyveket eljuttatta Horthy kormányzónak és Serédy hercegprímásnak.

Horthy kérdőre vonta a kormányt, amelynek miniszterelnöke levélben annyit közöl, hogy ilyesmiről nem tudnak, és hogy nem tűrték zsidókkal szemben atrocitásokat és ha ilyen volt, "megtorolták". Ezt Dr. Zakar András leírta és a vonatkozó levelezést a kormányzó, a hercegprímás és a miniszterelnök között Dr. Zakar közölte, egy máig kiadatlan kéziratban ez mind megtalálható, de el lett helyezve a hetvenes években az MSZMP levéltárában. Dr. Zakar Serédy hercegprímás személyi titkára és később Mindszenti hercegprímás titkára volt. Következésképpen a kormányzó a transzportokat leállította, ezért maradt meg a zsidóság Budapesten. És ezért döntögetik Horthy szobrait a megmaradt rákosista bolsevikok. Még Szálasi is követelte a németektől, hogy a kiszállított zsidósággal számoljanak el, mert azt az ügyet nem vállalja, csak a fegyveres harcot a szovjet bolsevizmus ellen.
A három, angolok által beküldött ügynökből egyet még jugoszláv területen a németek lelőtték, a másik kettőt Kasztner átadta a németeknek és Mauthausenből szabadultak. Nevük ismeretes.

A kollektív bűnösséget az ENSZ Alapokmánya tiltja és az ENSZ legelső intézkedése, amelyben a Nürnbergi Katonai Bíróság működését hagyta jóvá, világosan meg van mondva, és a NKB által kiadott MINDEN ítéletre rá van írva, hogy Kollektív bűnösség NINCS, csak egyéni bűnösséget ismernek el.

Ha Lázár mégis Kollektív bűnösséggel kísérletezik, akkor beleütközik a Nürnbergi Katonai Bíróság Alapszabályába és az ENSZ Alapokmányába.

Viszont jóváhagyja FICO, Benes, a Kassai kormányprogram és a magyarokat és németeket Csehszlovákia területén tömegsírokba lövöldöző partizánok, illetve Sztálin és a többi bolsevik kísérleteit, hogy a magyarságot KOLLEKTÍV bűnössé nyilvánítsák, mert ez a szovjetizált KISANTANT kollektív érdeke.

Nekik igen fontos a Versailles-i béke védelme, mert csak ezzel védhetik a Kisantantot a szovjet számára az 1943-as moszkvai karácsonyi szerződésben átadó Benest, amivel a Kisantantot Sztálin szovjetizálhatta és a mai napig terrorizálhatja, különösen a máig létező, Magyarországon szervezetten működő szovjet katonai titkosszolgálat által szervezett III-as ügyosztályi, magyarellenes, a magyarságot kollektíve diszkrimináltság állapotában tartó, fajgyűlölő, posztszovjet, illegális, túlélési ügynökség segítségével. Ami nyilván Lázárt és társait mozgatja. Trianonban a magyarságot kollektíve bűnössé nyilvánították, ezért beszél erről Gyurcsány. Ez ugyanis ma szovjet érdek. Azonban a Párizsi Békeszerződés 1947-ben már szakított a kollektív bűnösség elvével, tehát ma nem lehet a magyarokat a fennálló nemzetközi törvények és semmi egyéb alapján sem kollektív, és semmiféle bűnössé nyilvánítani.

Aki viszont ilyesmivel kísérletezik, azt be kell perelni és a közügyektől eltiltani.

Geönczeöl Gyula, USA. 


Geönczeöl Gyula 

A WERFEN VONAT EREDETE 


A magyar gazdaság fejlődésének kérdéseivel a hetvenes évek óta foglalkozom. Akkoriban mérnökként dolgoztam a Bábolnai IKR-ben és érdekelt, hogy a gazdasági fejlődésnek milyen pénzügyi akadályai vannak. A szakma akkori álláspontja az volt, hogy a növekedő államadósságot akár egy éves kukorica - terméssel ki lehet fizetni. Ekkor már megindult az ország eladósítása. Határon túli magyarként elfogadhatatlannak tartottam és tartom az anyaország gazdaságának erőtlenségét, gyöngeségét, sebezhetőségét. Mint felvidéki, nem maradhattam sokáig az IKR központban. A nyolcvanas években már az USA-ban éltem. Itt figyeltem fel Milton Friedman Nobel díjas közgazdász monetáris, vagyis pénzügyi elemzéseire. Egyik megfigyelése az volt, hogy a jelentős nemzetközi politikai események és a nagy pénztömegek mozgása között párhuzam vonható meg. Ezeket fel is sorolta, de hozzá tette, hogy ő nem kíván ezekhez magyarázatot fűzni.

1988 január 25-én érdekes cikk jelent meg a The Washington Times hetilapjában, az Insight-ban. "1945.4.10-én a washingtoni Honvédelmi Minisztérium bizalmas jelzést adott le D. Eisenhower főparancsnoknak és más rangidős főtiszteknek, hogy minden aranyletétet, és művészeti tárgyat, amit az amerikai erők Németországban találnak, a tervezett amerikai megszállási övezetbe kell vinni, függetlenül attól, hogy az saját, vagy a szövetségesek által ellenőrzött zónában található-e." A terepen a felderítést Allen Dulles vezette Bern, svájci központtal az Office of Special Services keretein belül. A thüringiai, később szovjet zónába kerülő Merker sóbányák kiürítését és Frankfurtba szállítását Eisenhower, Omar Bradley, és Patton tábornokok személyesen intézték. Merker a Német Birodalom legféltettebb kincseit őrizte, beleértve a birodalmi márka és a megszállt országok aranyalapját a Birodalmi Bank teljes letétállományát, stb. Ez a cikk említi először a Werfen vonatot.

Lapokból, és emigráns társaim figyelmeztetése folytán értesültem Kenneth D. Alford, Richmond, Virginiában élő pénzügy-kutató hivatkozásaira a II. Világháborúban a nyugati zónába menekített magyarországi vagyonokra. Alford úr déli konzervatív amerikai volt, és barátsággal fogadott. Egy idő után megengedte, hogy a nála lévő anyagokat lemásolhassam, majd az egész anyagot elhoztam Magyarországra. A másolatokat 1999. November végén átadtam a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának, ahol elmondták, hogy ezt az anyagot nem ismerik.

A felfokozott média érdeklődés közepette a Magyarok Világszövetsége akkori alelnöke felettesei kétségbeesett rosszallása ellenére meghívta Alford urat, aki Budapesten sikeres sajtókonferenciát tartott a kérdésről. Ennek a sajtótájékoztatónak az lett az egyik eredménye, hogy megdőlt az a hivatalos felfogás, miszerint a magyar állam 1945-ben "megsemmisítette" volna a szállítmány leltári és az azonosítást lehetővé tevő iratanyagot: Az Alkotmánybíróság 16/1993 . (III.12) AB határozata - kizárólag a rendelkezésre álló dokumentumok alapján - született: a "hadi helyzetre tekintettel a kormánybizottság a veszélyeztetett helyeken lévő igazgatóságoktól az értékeket a Magyar Királyi Postatakarékpénztár budapesti Főintézetébe szállította", ahol "megkezdték az értékek rendezését, tartalmuk szerinti válogatását. Ekkor eltávolították azokat a jegyzékeket, amelyek az elvont vagyontárgyak tulajdonosait jelölték meg a csomagok és letétek mellett".

Mivel az "egykori tulajdonosok a Magyar Állam - hivatalos közegeinek intézkedései nyomán szenvedtek tulajdoni sérelmet - a Magyar Államot terheli helytállási kötelezettség - a Párizsi Békeszerződés 27. cikkének 2. pontja - az 1946. évi XXV. Tc. értelmében "az állam az őt terhelő kötelezettséget akként is teljesítheti, hogy - teherbíró képességével arányban álló módon - kárpótlás útján tesz eleget". A kincstári, vagyis a Werfen vonat értéke kb. négy milliárd USA Dollárt tett ki. Ennyit kellett volna a magyar államnak kárpótlásként fizetnie, amit pl. a Magyar Nemzeti Bankból fel lehetett volna venni. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen vagyonról van szó, kik a tulajdonosok. Alford úr anyagaiból sok mindenre fény derült, persze nem maradéktalanul.

Nézzük ezeket: A Werfen vonat rakományának tulajdonjogára vonatkozó bizonyítékok az 1946 Szeptember 27.-i katonai törvényszéki eljárások idején az ügyészség által tanúként megidézett McKenzie kapitány tanúvallomásában találhatók: Az USA Katonai Törvényszék kérdése: "A méretükhöz képest nagy értékű apró tárgyakat megpróbálták-e egyáltalán a hozzájuk férkőzők elől dobozokba, vagy széfekbe zárni?" McKenzie kapitány: "Az eredeti konténerekben tároltuk őket, mert úgy éreztük, ha ezeket mozgatjuk (kibontjuk) az azonosításuk lehetősége elveszik. Hatalmas mennyiségű anyag van ott, aminek a tulajdonviszonyai sohasem lettek meghatározva. Az értékes anyag java-része még most is azokban az eredeti táskákban, bőröndökben, kosarakban van, amelyekben találták őket".
John F. Back kapitány jelentésének 6. pontja 1945 szept. 17.-én, amelyet Homer K. Heller vezérezredes vagyonellenőr tiszt igazol, közli: "A leltározás folyamán nagy mennyiségű irat lett felfedezve, ami úgy tűnik azt bizonyítja, hogy ezeket a dolgokat zsidóktól és bankokból vették el. Ezek az iratok a raktárban vannak és Heller vezérezredes vagyonőr tisztnek jelentették".

Miroux úr, aki a bécsi francia főbiztos volt, 1946. okt. 30.-án közli a magyar hatóságokkal, hogy: "egyelőre annyit közöl a kincsről, hogy ez az, amelyről a magyar Pénzügyminisztérium részéről Túrvölgyi államtitkár 1944 decemberében leltárt vett fel. Ennek másolata nála van és felteszi, hogy az eredeti megvan Magyarországon: Ebben megvannak a tulajdonosok nevei". A Pénzügyminisztérium KVMJ ügyosztálya feljegyzése szerint a francia övezetben talált és 1948.4.22-én hazaszállított aranyat és ékszert 26 ládába és 1 iratanyagot és részvényeket tartalmazó ládába helyezték el.: "Az aranytárgyak és ékszerek között nem csupán zsidó személyektől elkobzott értékek voltak - az aranyvonatra tett 105 láda és 2 kazetta egy része elkallódott, nagyobb részét az amerikai katonai hatóságok lefoglalták, és 1947 végén átadták a Nemzetközi Menekültügyi Szervezetnek (IRO)".

Az államtitkár hatáskörét dr. Toldi Árpád csendőrezredes, volt székesfehérvári főispán, kormánybiztos vette át és a szerelvény vezetésével dr. Avar László törvényszéki bírót bízta meg. Kettejük viszonya feszült volt. De annyi kiderül, hogy Toldy a bankoktól borítékokban átvett letéteket felbontatta, azok tartalmát ellenőrizte és egyeztette az átadott nyilvántartással. A borítékok tartalmáról jegyzőkönyvet vettek fel, az eredetit elégették és ha a borítékokban lévő nyilvántartás eltért a boríték tartalmától, akkor arról az átadó bankot értesítették. Dr. Avar 1945.8.2.-i jelentése a magyar kormány megbízottnak azonban már nem ennyire részletes, sőt ezt jelenti: "az ezüstöt tartalmazó ládákat dobálták a kocsikba, miközben a ládák egy része szétment s a bennlévő tárgyak megsérültek" . Tény, hogy a sok rakodás, a légitámadások miatti állandó feszültség miatt sok láda megsérült.

Az esetről Kovásznai Dr. Deme Lajos szkv. csendőr százados 1977-ben Ausztráliában így emlékezik meg: "időközben a fertődobozi állomáson a Nemzeti Bank szerelvényéhez hozzácsatolták a magyar állam tulajdonát képező ezüst készletet. A kb. megelőzően említett arany tégelyek nagyságára kiöntött ezüst hasábok , -szén módjára, nyitott vagonokban voltak tárolva. Súly mennyiségüket nem tudtam megállapítani". Az "elindulásunkat megelőző napok egyikén Németországba lettek kiszállítva". Összesen hét nyitott vasúti kocsiról van szó - vasúti kocsit ebben az időben már igen nehéz volt szerezni. Az ezüst szállítmányt a Pénzügyminisztérium irányította át, mint azt Tarnay Frigyes MNB ig. helyettes jelentette. A Magyar Nemzeti Bank - MNB szállítmánya Veszprémből indult. Tarnay Frigyes főnökének özvegye Amerikában elmondta nekem, hogy tudtak a másik vonat létéről. Az ugyanis a kincstárhoz tartozó értékeket szállította.

Helyesen tehát a MNB szállítmánya nevezhető aranyvonatnak, míg a másik, amelyet Werfenben vettek át az amerikaiak, a kincstári vonatnak nevezhető. Az ezüsttartalék elszállítására a MNB-t dr. Túrvölgyi Albert államtitkár kérte meg Tarnay Frigyes útján. Toldy feladata Túrvölgyi megfogalmazása szerint "az értékek összeszedése és biztosítása a feladata", míg Avaré a vonatvezetés volt. Dr. Avar 1947.8.6-án jelentette a magyar áttelepítési kormánybiztosnak, hogy: "előkerítettem az úgynevezett 2. sz. jelentést, melyhez mellékelve van a ládák kimutatása. Ennek egy példánya dr. Zolnay Béla pénzügyi titkárnál volt". Tehát itt is találunk a vonat rakományára vonatkozó leltárat. Zolnay Béla végig ott volt a kincstári vonaton.
Galambos Gyula tábori rendész, zászlós Olcsváry vezérőrnagy parancsára vette át Bécsben a vonat feletti parancsnokságot, amely 1945 6.6.-i jelentése szerint: "állt egy vonatból, két teherautóból, két személykocsiból és állami vagyont szállított". Toldy St. Antonból, ahová a vonat a Brixleggnél felrobbantott híd miatt már nem jutott el 1945.4.27-én, mint őrségparancsnok helyettest erősítette meg. Ebben a levélben írja Toldy kormánybiztos a vonat parancsnokának, dr. Avarnak, hogy: "A vonat az általános helyzetre tekintettel is ott kell maradjon egy ideig még Hopfgartenben. Az Inzbrucki kormányzóval megtárgyaltam az ügyet s szükség esetén a megfelelő intézkedések meg fognak történni" Ismételten kérlek ezúton is, hogy támogassatok itt, idegen országban és annyira megnehezült munkámban, fegyelmezetten és becsületesen. Hiszen a szájjártató hitványok nem is képzelik, milyen hallatlanul nehéz a feladatom, illetve feladatunk.

Afelől pedig biztosak lehettek, hogy mindent megteszek az értékek meg-és átmentése érdekében a jövő számára és én ki fogok tartani ebben a törekvésemben a végsőkig. Erre kérlek Benneteket is és elsősorban Tégedet, mint magyar bírót és helyettesemet". Sankt Anton alig 50 km-re van a svájci határtól. Az irány valóban Svájc volt a vonat mindvégig tartotta a kapcsolatot a svájci követséggel, a Nunciatúrával és a Nemzetközi Vöröskereszttel. Az amerikaiak által 1945.8.29-én kiadott átvételi elismervény pedig annyit mond, hogy: "a szerelvényre pénzt, aranyat, ékszert raktak fel, amit kis magyar városok pénztáraiból hoztak el, továbbá magyar zsidók személyes és magyar keresztények vagyona, amit önként raktak fel a vonatra, hogy az megmeneküljön az előretörő oroszok elől". A 6. pont pedig leírja, hogy "az amerikai tábornokok számára átvettek szőnyegeket, ezüst étkészleteket és terítőket, hogy szállásukat berendezhessék. Ennek a leltára a B. mellékletben van csatolva".
Ezeket a tárgyakat később visszavették.

Később az amerikai hadsereget bízták meg azzal, hogy a vagyont szétszedje, csomagolja, tehervagonokba rakja, amit meg is tettek. Még azzal is elszámoltak, hogy ehhez hány kiló szögre és faanyagra volt szükség. Tehát a hadsereg nem lopott el semmit sem. A magyar kormány restitúciós bizottsága anyagaiból tudjuk azt is, hogy "1948.6.19.-én kelt beadványunkban a bécsi és innsbrucki bizottságok a bécsi magyar követség útján a bécsi Szövetségi Ellenőrző Bizottsághoz fordultak, kérve az amerikai döntés hatálytalanítását, amely szerint az értékeket az IRO-nak, (a Nemzetközi Menekültügyi Szervezetnek) adták át. A beadvány kifejtette, hogy az amerikai katonaság az értékek átvételekor azok eredetét és a tulajdonosokra vonatkozó adatokat jegyzőkönyvileg rögzítette.

Az értékek nem németországi koncentrációs táborokból származnak és a tulajdonosok megállapíthatók, tehát azok nem esnek az 1946.1 .14.- párizsi konferencia és 1946.6.14.-i öthatalmi egyezmény értelmében az IRO-nak átadandó értékek közé, amelyek az üldözöttek megsegítésére szolgáló 25 millió dolláros alapba kell, hogy befolyjanak".

A Magyar Nemzeti Bank 11. sz. jelentése 1945.1.9.-én készült a soproni ülésről. Ezen a Bank teljes vezérkara jelen volt: "2. Vezérigazgató úr bemutatta a m. ki. Külkereskedelmi Hivatalnak 1945.január 7-én kelt levelét és pro memóriáját, amelyben javasolja, hogy 2 vagon nemes prémet, és 20-32 vagon ékszert Svájcban...a...nek el. Az elnök úr bejelentette, hogy a bundák, szőnyegek és ékszerek leltározása ez idő szerint folyik. Bunda csak igen kevés van, az igazi perzsaszőnyegek sem túlságosan nagy mennyiségben és az ékszerek között is sok a selejtes anyag. A selejtes anyag kiválasztása után az értékes ékszerek volumene csak 5-6 vagonba tehető. A Külkereskedelmi Hivatalnak a javaslatát a maga részéről tárgytalannak látja, véleménye szerint az ékszereket a Magyar Nemzeti Banknak kell, mint a Pénzügyminisztérium letétét végleges helyen megőrizni".

Dr. Józsa Dénes miniszteri osztálytanácsos 1947.10.24-én PM, Külföldre vitt magyar javak osztálya: "távirat érkezett Miniszter úr részére Zoltán Merszei aláírással" Feljegyzés szerint magyar zsidók 4 vagon elhurcolt értékéről van szó" (Salzburgban). 1946.12.5-én jelenti Varvasovszky László a magyar restitúciós bizottság vezetője, hogy meglátogatták a salzburgi raktárat abból az alkalomból, hogy az USA kormánya igen előzékenyen visszaszolgáltatta a Magyar Földművelési Minisztériumnak a dohánymag gyűjteményt, "felfedeztük, hogy a 'Kisfaludy' edény-gyűjteményt, melynek igen jelentős történelmi értéke van, itt tárolják. Egyidejűleg megállapítottuk, hogy nagyszámú, egyéb, Magyarországról odahurcolt tárgy is található a Wehrhauseban". Ilyen pl. Győr Városi Múzeumának anyaga, amelyet a múzeumi értékek kiszállítására vonatkozó parancs alapján Ercse pénzügyőri biztos vett át Sopronban. A Hungária vegyi és kohóművek aranya.

A köztisztviselők fizetésének fedezete, stb. Dr. Józsa Dénes 1946.10.25.-én jegyzőkönyv szerint átadta a Salzburgból hazahozott, a Földművelési Minisztériumnak a tulajdonukat képező következő értékeket: 32 db. Platinacsésze, 88 db. platinacsésze és tégely, 60 db. platinaeszköz és darabok, 1drb. aranyklorid feliratú üvegfólia, 1 zsák könyv és 1 láda étkészlet. A magyar restitúciós bizottságot azonban ezután nem engedik be a raktárba. James A. Garrison az ausztriai amerikai katonai főparancsnokság restitúciós részleg vezetője 1947.dec.2.-i, Varvasovszky Lászlóhoz intézett levele szerint a salzburgi raktárban tárolt értékek azonosítása "lehetetlen". A PM 1965.3.1.-i feljegyzése szerint:

"egy 1947.10.10-én kelt feljegyzésben a következőt közölték: A Joint ügyeiben, Salzburgban egy delegáció járt, amelynek vezetője a Washingtonban meglehetősen befolyásos Abba Schwarz nevű úr. Abba Schwarz azonban ennél az ügynél magánüzletet is akar kötni. Ő ugyanis a hiteles becslés szerint 10-15 millió dollár közötti összegű maradvány ékszert és értéket egy külön szakértői becslésnek vetette alá, amely 1,5 millió dollárt eredményezett". A PM egy feljegyzése 1951.9.30 szerint: "az elkobzott értékek - Magyarországi zsidó szervezetek becslése szerint 10 millió dollárra tehető". A milánói nemzetközi ékszerszakértő bizottság, a Salzburgban felhalmozott arany, ezüst és drágakő ingóságokat 120 millió dollárra becsülte, míg az egész szerelvény értékét 200 millióra.

Az 1999.12.17.-i sajtókonferencia hatására egy közel száz éves amerikai barátom mondott el érdekes dolgokat. A magyar Pénzügyminisztérium osztályvezetője volt és már a húszas évek óta a Postabank, illetve a zálogház ügyeit intézte. Határozottan tagadta, hogy a PM bármiféle zsidó vagyont kezelt volna. Szerinte a Magyar Királyi Postatakarékpénztár budapesti fiókintézetébe sem szállítottak ilyet. Szerinte ezt a vagyont az SS kiszállította a táborokba a tulajdonosokkal együtt. Szerinte a kincstári vonathoz csatoltak két PM vagont is, amire felrakták az ő családi, és egy báró ezüst és arany vagyonát is. A két PM vagont egy légitámadás előtt lecsatolták és bennhagyták Sopronban a pályaudvaron és ezek bombatámadásban megsemmisültek.

Más tárcák is vagonokban mentették értékeiket, mivel az SS Ausztriában elkobozta a gépjárműveket és csak vonatot lehetett használni. Szerinte az állami tulajdonban lévő 45 fiókkal és központi raktárral működő Zálogházrendszer vagyona is rajta volt a kincstári szerelvényen. A zálogházrendszer egy Mária Terézia által kiadott rendelet óta állami tulajdon volt. A PM-ban a 4A, belföldi hitelosztályhoz tartozott a Postabankkal egyetemben, ennek az osztálynak volt ő a vezetője. A rendszer úgy működött, hogy amikor a Postabanknak pénzre volt szüksége, a Lónyai u-i Központi zálogházban árvereztek, itt volt a dupla mély raktárpince is. A Postabank pénzét a zálogházrendszer használta fel hitelnyújtásra. A zálogház vagyona fedezetül szolgált, a bank pénze pedig jól be volt fektetve. A posta a pénzforgalmat ingyen látta el. A zálogházból a letétet ki lehetett váltani, de két év elteltével állami tulajdonba ment át.

Ercse Sándor pénzügyőri biztos 1946. decemberében jelentette a PM-nek: 1944.10.5-én PM XVIII.ü.o "főfelügyelőjétől azt a parancsot kaptam, hogy készüljek fel hosszabb külszolgálatra" október 7-én Vékay Jenő főszemlész közölte velem: ma délután 4-kor legyek a Postatakarékpénztár Lónyai utcai árverési csarnokában, ahol vár rám 20 pénzügyőr, vegyem át a parancsnokságot - a kormánybiztos, Túrvölgyi A. a legnagyobb titoktartásra utasított és utalt arra, hogy a rakomány a német Gestapo elől megmentett vagyon egy részét tartalmazza - közölte végül azt is, hogy a célállomás előtt a kíséret tagjait a fenti okokból leváltják. A titoktartásra jellemző, hogy dr. Avar és dr. Mingovits István pénzügyőr 1945.7.28-án Pongauban eskü alatt az amerikaiaknak kijelentik, hogy: "amikor 1945.3.30-án Brennbergbányán átvettük a vonatot, annak rakományáról nem volt pontos ismeretünk. Az aranyat tartalmazó ládákat több vagonba raktuk szét, hogy a légitámadások miatt védjük ezeket".

Dr. Józsa Dénes említ 124, 1948.1.28-ig hazaérkezett zálogházi tételt, de ezeket nem részletezi. És most olvassunk prof. dr. dr. Szilvay Gyula 10 oldalas tanúságtételéből, amit a pr. Dr. Hans Deutch büntetőperben tett. Közel 100 éves, fent említett Cleveland, Ohioi barátom szerint Dr. Szilvay a magyar királyi Külkereskedelmi Hivatalban Dr. Túrvölgyi és Toldy kormánybiztosok főnöke volt: "Elméletileg a legfelsőbb fokon Edmund Veesenmayer vezette és irányította az Ország kiürítését" - ez 10 milliárd 1938. évi Pengő értéket: 2,5 milliárd akkori USA Dollár értéket érintett, ami ma kb. 10/4x20= 50 milliárd mai USA Dollárnak felelne meg - "Ő írta alá német részről elsőként azt a "Megállapodást", mely a gyakorlatban jogalapot nyújtott arra, hogy a német katonai alakulatok, különösen a -Kiürítési Törzs magyar polgárok vagyona felett rendelkezhettek- ami viszont már nem volt elviselhető. Ezen megállapodást német részről sohasem tartották be.

Ezen az alapon több milliárd arany svájci frank értékű vagyon hagyta el kontroll nélkül az Országot - a szervezetlenség arra volt visszavezethető, hogy a megszálló katonai és civil hatóságok bennünket mindig igyekeztek munkánkban zavarni, sőt a munkánkat egyenesen szabotálták? Amint a zsidóktól lefoglalt és tőlük elvett vagyonok sorsa beteljesedett és a felettük való ellenőrzést, Magyarország szuverenitásának teljes mellőzésével a németek magukhoz kaparintották, lásd a Weiss Manfréd ügyet, továbbá amikor Magyarország törvényes kiürítését a németek rablássá és fosztogatássá változtatták át - Horthy kormányzó egy erélyes intézkedéssel kinevezte vitéz IMRÉDY Béla volt miniszterelnököt tárca nélküli miniszterré és megbízta őt a legszigorúbb ellenőrzéssel.

Az SS viszont Imrédyt tőrbe ejtette és lemondásra kényszerítette - Szász Lajos kereskedelmi miniszter 1944.4.17-én bizalmasan közölte velem, hogy SS Obersturmbannführer Adolf Eichmann elrendelte, hogy a lefoglalt zsidó műkincseket nála jelentsék be, hogy azok Németországba szállíthatók legyenek. Kinek lett volna bátorsága a már lefoglalt és leltározott műkincsek közül bármit is (itt gondolok a Hatvany féle képgyűjteményre) elrejteni a volt zsidó tulajdonos javára. Hogy Eichmann a zsidó műkincsek iránt érdeklődött, azt ő saját maga elismerte: Jeruzsálem 1961.4.22 - Eichmann kénytelen volt bevallani, hogy az ő hivatala nemcsak a deportálás transporttechnikai kérdéseivel foglalkozott, hanem a zsidó műkincsek rablásával is - a zsidó műkincsek "összeírása" az ő hivatala által lett elrendelve, Göring azon szokásának megfelelően, mely szerint a különlegesen értékes műkincseket, festményeket stb. saját maga részére biztosítani (igyekezett).

1944. dec.2-án jelentette nekem Berzeviczy Béla a m.k. Külkereskedelmi Hivatal "Házimunka, Művészeti munkák" osztályának vezetője, hogy a letétbe helyezett zsidó, de nemzsidó értéktárgyak is (szőnyegek, briliáns, arany, platina, festmények, porcellán stb.) a dec.1-ről 2.ikára virradó éjjel a Budakeszi út 75 és 79 alatti Mauthner villákba lettek összehordva. Innét december 4.-én 25-30 katonai tehergépkocsira lettek felrakva és utána Győr, Sopron Wienerneustadt irányában elszállítva, kb. 5 óra tájban jelentette telefonon Töpler László, a Hivatal soproni kirendeltségének igazgatója, hogy az általunk jelzett 27-28 katonai tehergépkocsi SS kíséret mellett a határt Sopronnál átlépte a Német-Magyar-Vegyesbizottság előírt kontrolljának teljes megkerülésével. Itt Gál Elemért kell idéznem: Berlin 1944 dec.15.: Jelentem, hogy a II. és III. számú vonal jelentése szerint a december 4.-én jelzett Szépművészeti Múzeum és a zsidó eredetű múzeális értékek és képek SS fedezet mellett a határta már jelzett időben elhagyták.

Az oszlop Salzburgot dec.6/7.-én érte el és Rosenheimben került kirakásra. 1945.5.25.-én egy szűkebb körű bizottsággal Alt Ausseeba utaztunk. Itt rengeteg magyar tulajdont találtunk, de "itt már fosztogatók jártak" helybéli parasztok felvilágosítása szerint a háború befejezése után itt előbb az amerikai csapatok, majd a Zsidó Brigád és más egységek is átvonultak. A Linzi-Führer Múzeum részére külföldön rabolt műtárgyak előbb Münchenbe, a 'Führerhausba' lettek beraktározva, és onnét 1945. január/áprilisban tovább dirigálva Alt-Ausseeba".

A PM Restitúciós csoport 1965.január.15.-i feljegyzése: "Az Alt Ausseebe került képekről tudomásunk volt, onnan 1963-ban 135 képet - nagyrészt a győri múzeumból származót visszakaptunk. Nincsen adatunk azonban a Budakeszi úti Mautner nyaralóból állítólag gépkocsikon elhurcolt műkincsekről". Az SS a Berlini Birodalmi Bankban a Melmer számlán helyezte el a koncentrációs táborokból begyűjtött értékeket. Melmer egy SS tiszt volt, aki ezt a számlát vezette. Az értékek egy részét eladták, vagy a Degussa cégnél beolvasztották. A pénzt aztán a Max Heiliger számlára helyezték. Himmler Poznanban az SS tisztek előtti beszédében ezt mondta: "a gazdagságukat elvettük. Szigorú parancsokat adtam ki, hogy ezt a gazdagságot sürgősen szállítsák a Birodalomba. Aki lopott, azt szigorúan megbüntettem". Azokat kivégezték. Ám Becher ezredes, Himmler személyes megbízottja és Eichmann főnöke Magyarországon mégsem követte ezt az utasítást.

A magyarországi zsidó tanácsok együttműködtek az SS-el és segítettek a zsidókat összegyűjteni, abból a meggondolásból, hogy az elviselhetőbb legyen. Dr. Kasztner Rezső a Magyar Cionista Szervezet elnöke azonban a merész és találékony ember típusa volt. Eichmann még Jeruzsálemben is dicsérte Kasztnert. Tervük egy millió zsidó kicserélése volt 10 ezer teherautóra, amit az SS csakis a szovjetek ellen vetett volna be. Követüket Joel Brandot azonban az angolok elfogták. Ekkor Himmler Becher ezredest bízta meg a további kísérletezéssel. Himmler Göring birodalmi marsallal szemben ki akarta építeni az SS ipari bázisát és versenyre kelt Göringgel. Ekkor tette rá az SS a kezét pl. a Weiss Manfréd művekre, egy 25 évre szóló használati szerződés formájában, amit Imrédy ellenzett.
Becher ezredes többször tárgyalt Svájcban a különbéke érdekében és magával Rooswelt elnökkel is érintkezésbe került. Ezért Becher megkerülhette a Melmer számlát és mintegy másfél ezer zsidót Himmler 1944.6.30.-án kelt engedélyével kiengedett Svájcba. Bechert Kasztner segíti Nürnbergben tisztázni. Segít nekik Kurt Ponger segédügyész lazasága is. Ponger hallgatja ki Wiesenthalt is, aki Tarnopol térségében egy szovjetek által támogatott partizánegység parancsnoka volt és szovjetellenes ukrán gerilla egységek ellen harcolt. Pongert a szovjetek Bécsben beszervezték és ezért az amerikaiak 15 évre ítélték.

A Becher gyűjteményt, aranyat, ékszert, gyémántokat 1947.3.11-én az amerikaiak Salzburgból két teherautón a svájci határra szállították és d.u. 5-kor Dagobert Arian és Meir Benzion Meiry-nak a Palesztinai Zsidó ügynökség két tagjának elismervény ellenében átadták. Acheson amerikai külügyminiszter 1946.6.21-i táviratában intézkedik a Becher-féle tételekről, a vonat ügye ekkor még vitatott. Az 1945.8.23-i WARX98112 sz. USA külügyminisztériumi távirat az ausztriai amerikai főparancsnoknak, Clark tábornoknak azt javasolja, hogy nincs értelme megállapítani a tulajdonosok kilétét a magyar kincstári vonat esetében. Clark tábornok nem kis dühvel táviratozik még 1946 augusztus 28-án is: "a nem monetáris eredetű aranyat nem, ismétlem nem Németországban találták meg, hanem Ausztriában. Alkalmazható ez a Becher gyűjteményre, de nem a magyar vonatra "amit Ausztriában találtak és nem, ismétlem nem Németországban..., stb.".

Így az amerikai hadsereget és a magyar kormányt is meglepetésként érte az 1946. nov. 16-i parancs, ami utasította McKenzie kapitányt, hogy nyissa fel a magyar kincstári vonat ládáit, válogassa szét és keverje össze a rakományt és azt adja át a Kormányközi Menekültügyi Bizottság az IGCR-nak, amely 1947 július 1-én megszűnt és helyét az IRO-nak adta át. Az IRO Frankfurtban főleg a koncentrációs táborokból begyűjtött értékeket leltározta. Salzburgból két szállítmányt és értékes fémszállítmányt küldtek át Frankfurtba Abba Schwarz, az IGCR-IRO frankfurti vezetőjének felügyelete alatt, aki a magyar iratokat "elvesztette". További 10 vagon és 3 teherautó indult Bremenhavenbe a kikötőbe. A szétválogatást, csomagolást bérmunkában az amerikai hadsereggel végeztették el. Az amerikai hadsereg által a szállítmányhoz mellékelt kimutatást Alford úrral 2000. február elején az amerikai Nemzeti Levéltárban megtaláltuk és lemásoltuk, de eddig sehol sem mutattuk be.

Barcsay Edit a magyar pénzügy részéről 1947 novemberében érintkezésbe lépett Svájcban R. Kasztnerral, aki elmondta, hogy az ottani aranyat magyarországi zsidószemélyek megmentésére gyűjtötték és juttatták ki Svájcba. És annak semmi kapcsolata sem volt az aranyvonattal, mondta Kasztner. Kemény államtitkár is beszélt 1946 novemberében Kasztnerrel, mint a "Zsidó ügynökség és a Joint megbízottjával,". Kasztner tagadta, hogy zsidó eredetű arany árverésére került volna sor Svájcban. Kemény eredetileg Merszei Zoltánnal akart tárgyalni, aki felhívta a magyar hatóságok figyelmét a dr. Józsa Dénes által is említett Salzburgban lefoglalt 4 zsidó értéket szállító vagonra. Merszei azonban elkerülte a találkozást és a berni magyar követség szerint -nem is akarna- további adatokkal szolgálni.

Varvasovszky 1948.1.24-én jelentette Bécsből, hogy: "egy miniszteri rangban működött magyar megbízott annak idején olyan értelmű nyilatkozatot tett az amerikaiak felé, hogy a Magyar Nemzeti Bank aranykészletének visszaadása fejében lemond az elhurcolt zsidó vagyon visszaszolgáltatásáról, ami az aranyvonattal került ki". Ennek az előzménye az volt, amikor Nyárádi Miklós pénzügyminiszter-helyettes 1946 aug. 4-én levelet írt Robert Murphy USA nagykövetnek Berlinbe: "Az augusztus 1-i frankfurti konferencián, ami a Magyar Nemzeti Bank aranyának visszaszolgáltatásáról történt, úgy értettem, hogy az elismervényhez, amit az arany visszaadásakor kell aláírni, egy lemondó nyilatkozatot kell csatolni, ami szerint a magyar kormány lemond minden más (nem) monetáris aranyról, amit Magyarországról a háború alatt elvittek.

Mivel ezért felvetettem azt a kérdést, hogy ez azokat az értékeket érinti-e, amit a németek vettek el zsidó vallású, vagy származású, magyar állampolgároktól, azt a választ kaptam Mr. Haroldsontól és Mr. Cronantól, hogy amennyiben ezeket a zsidó vagyonokat vissza kellene szállítani Magyarországra úgy ennek az értéknek a monetáris arany részét nem adnák vissza Magyarországnak. Mivel biztosítottak erről, amit Mr. Haroldson "úri szerződésnek" nevezett el megtisztelve érzem magam, hogy közöljem Excellenciáddal, hogy a magyar kormány nevében az említett elismervényt aláírtam". Nyárádi miniszterként még 1947-ben is arról tárgyalt Washingtonban, hogy az "aranyvonatot" adják vissza, vagyis a Werfen vonatot nem tekintette izraelita vagyonnak. Tárgyalásai alapjául a Párizsi békeszerződés 30. cikkelye szolgált:
"1. a németországi magyar és magyar állampolgárok vagyonát ezennel nem kell ellenséges vagyonnak tekinteni és azok immar minden zárolástól mentesek.

2. Az azonosítható vagyon visszaadható, stb." 1947. május 19-én azonban amerikai követség ezt válaszolja a Magyarországi Izraeliták Országos Irodájának Budapesten: "Az US kormány jóváhagyásával az ausztriai US hadsereg vezérlő tábornoka elhatározta, hogy ezt (Werfen vonatot) átadják a Kormányközi Menekültügyi Bizottságnak a németek által üldözött, hazatérni nem akaró személyek megsegítésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az összeg 90%-a felett az American Joint Distribution Committee és a Jewish Agency for Palestine fog disponálni, stb. Robert S. Folxom követségi másodtitkár." A Joint a magyarországi zsidóságnak 1944-1952 között 50,659409.52 dollárt fizetett ki. A Werfen vonatot azonban "azonosíthatatlan" eredetűnek nyilvánították. A nehéz helyzetben lévő magyar kormány a magyarországi zsidó szervezeteket hiába tolta maga előtt, mert együtt sem jutottak előre.

A Magyar Restitúciós Misszió 1947. április 23-i Höchst-ben kiadott levele kezdi keresni a Királyi vár szőnyegeit, festményeit és a magyar zsidók vagyonát szállító vonatot, amely 1945 januárjában érkezett volna Bajorországba. A Vár tárgyainak egyrésze a 8 vagonból álló Turán szerelvényen került Kőszegre. Petri Béla 1957. okt. 7-én a toloncházban internálva elmondta, hogy: "ő mint a Turán szerelvényhez beosztott detektiv tudomással bírt amikor a kérdéses értékeket szállító szerelvény Kőszegre érkezett, a 8 vagonból álló szerelvénnyel Semmeringen, Sopronon, Purgerstrassen, Bahndorfon, Bécsen, Kremszen, Spitzdonaun, Linzen, Salzburgon, Hofgartenen, Mibachon keresztül Eisenstrasseba mentem és ott angol-amerikai bizottság szállta meg a vonatot, majd egy cseh tiszt átvette és Csehországba vitte a szerelvényt. A szerelvény átadásánál Mireczky Gusztáv MÁV felügyelő is jelen volt".

Pechány Aladár szerint a Várpalota műtárgyait a testőrség parancsnoka szállíttatta Kőszegre, a szerelvényt átfestve felismerte 1945 augusztusa végén egy prágai pályaudvaron. A javak kisebb része a kőszegi missziós ház gondozása alá került. Mireczky Zoltán egy 1946-os PM feljegyzés szerint megerősíti a 8 vagon létét és az útvonalat, valamint azt, hogy a vonatot az angol és amerikai szövetségi bizottság szállta meg. HOPFGARTEN és az időpontok, a szövetségesek megjelenése egyértelművé teszi, hogy a Turán szerelvény a kincstári szerelvény része lehetett. Gellért Andor főkonzul 1946.2.6-án jelenti Gyöngyösi János külügyminiszternek Salzburgból, hogy a kincstári vonat 46 kocsiból állt, amikor az amerikaiak lefoglalták. A kísérő személyzetet 14 vagonban Altenmarkba szállították, 24 vagonba pakolták az értékeket.

A 8 hiányzó vagonról nem tesz említést.. Ez a szerelvény csak úgy van, senki sem veszi észre. Dr. Oroszlán Zoltán egyetemi tanár jelentése 1947.1.22-én: "biztos forrásból értesültem, a koronázási palástot a salzburgi Collecting Point őrzi..a koronázási jelvények a hosszú szállítás alatt semmi kárt nem szenvedtek? Münchenben őriztetnek? Mr. Rae a tárgyakat több mint egy óráig hozzáférhetővé tette számunkra". Alford úr egyik kézirata szerint "1947.4.21-én a frankfurti állomáson 198 ezer font ezüstöt csomagoltak be 5 vasúti kocsiba anyagokkal, együtt, ami az aranyalap visszaadásakor lemaradt: arany érmék, aranyrudak, platina, Szállasi személyes dolgai, és az Árvaszék betétjei. A szerelvényhez Regensbergben két további kocsit csatoltak, amelyen 51 festmény és 340 vázlatot tároltak. Ezek Rembrandt, DaVinci, Van Gogh, Dürer, Raphael munkákat is tartalmaztak. A PM 1948 1.30-ig 1460 képet és szobrot említ meg, ami hazaérkezett.

Bogyay Tamás a Kultuszminisztérium egyetlen szakembereként a menekítés során végig a szállítmánnyal maradt és a 3. amerikai hadseregnek átadott anyagok jegyzékét 3 példányban gépelte le. Ebben 1607 festményt és szobrot jelöl meg, oldalakon át sorolva a Dürer, Rembrandt, Tintoretto, stb. festményeket. Csatolva van a Festetich család 40 db értéke, további felsorolás az 1655 számig, majd 122 db. könyv. Vasvármegyei oklevelek, pl. IV. Béla, III. Endre, IV. László, vasvári káptalan levelei: 207 db. Zalavármegyei oklevelek: 292 db., vegyes oklevelek 326 db. A Berlini Katonai Kormányhivatal- OMGUS 46.6.22-i távirata szerint a Budapesti Szépművészeti Múzeum 631 festményéről tud, pl. El Greco, Murillo, Maes, stb. A Werfen vonat 1181 festménye és az említett lista teljesen eltér egymástól. A Werfen vonat listát Alford úr találta meg az amerikai Nemzeti Levéltárban.

Egy chicágói bankár ismerősöm mondta el az egész kérdésről, hogy az ő ismereteik szerint a vonaton volt olyan festmény, ami önmagában többet ért, mint az egész zálogházi érték. Szerinte élnek Svájcban bankárok, akikkel eredetileg az elhelyezendő értékek listáit a szovjet megszállás előtti kormány egyeztette. Budapesten szakembereket kérdeztem a Királyi vár értékei iránt. Szerintük csak néhány kárpit fordult elő a fekete piacon, az is nyugaton. Amikor említettem, hogy a két festmény lista nem egyezik, csodálkoztak. Alford úr szerint a két amerikai hadseregcsoport 1949-ben a művészeti tárgyakat Ausztriába szállította. 1969.10.2-án a Wiener Zeitung szerint még 8423 olyan tárgyat tartottak nyilván, aminek nem volt meg a tulajdonosa és 1993 ebből is csak 15 festmény 100 könyv és egy fegyver találta meg a gazdáját. A PM szerint "egyes bankok letétjeiben jelentős közművelődési értékek, kéziratok, stb. voltak és ezeket az oroszok elszállították".

Barcsay Edit is felveti a PM KVMJ ügyosztályának, 1947.12.6-án: "a művészeti ügyek kormánybiztosságának hatáskörébe is utaltak zsidó vagyonokat".

Talán azért keverték a tételeket, hogy mint azt Túrvölgyinél láttuk, a Gestapo elől kellett elrejteni a zsidó eredetű letéteket. A franciák Toldynak és Vajtának menlevelet adtak és még az amerikaiaknak sem adták ki őket. Érdekes lenne kikutatni, hová lettek pl. a Közgyűjtemények Országos Felügyelősége, a Vasvári múzeum, Ságvári vár, szentistvánfai Bezerédy kastély, Rajnai-Metternich kastély, soproni bencés gyűjtemény tárgyai. A Magyar Általános Hitelbank pl. 47-ben jelenti, hogy a nyíregyházi és szombathelyi zsidó letéteket orosz tiszti gazdasági bizottságnak kellett kiadniok. A kárpátaljaiakét el sem szállították, a Bicskei Takarékpénztár is az oroszoknak adta ki ezeket a letéteket, mert azok náluk maradtak.
A Pesti Magyar Kereskedelmi Bank több színaranyat tartalmazó bádogdobozt adott át, ezek a bank tulajdonát képezték. 1954-ben Nyárádi Miklós, aki ekkor már a Bradley Egyetem közgazdász tanszékvezető professzora, ezt mondta a magyarországi kommunista hatalomátvételt vizsgáló kongresszusi bizottság előtt Washingtonban: "az orosz hadseregnek engedélyezték a korlátlan rablást. A rablást a hadsereg speciális rabló alakulatai is segítették, amelynek becsüsök, könyvelők, lakatosok voltak a tagjai.

Ezeket a bizottságokat kiküldték minden bankhoz. Én magam is láttam őket munkában, mint a budapesti Első Nemzeti Takarék Bank vezetője. Kirobbantották a páncélterem ajtaját. A lakatosok betörtek minden széfbe és azokat kiürítették, majd szétválogatták: pénzre, aranyra, értékpapírokra, stb. Ezután, arra kényszerítettek bennünket, hogy a zsákokba rakott értékeket ránk szegezett géppisztolyok között kihordjuk a teherautókba. Mivel az oroszok elvitték a megmaradt pénzt, a németek pedig a pénznyomdát, a kormány képtelen volt fizetni a közalkalmazottaknak. Ekkor Miklós Béla tábornok kérésére az oroszok kölcsönt adtak nekünk.

A valóságban a tőlünk elvett pénzt adták kölcsön. 2-3 év múlva ezt a pénzt az oroszok visszakövetelték. De lefoglalták a németek által lefoglalt vagyonokat is". A Nyárádi által leírtak ellen a bankok eredetileg úgy védekeztek, hogy a kiürítéskor a bankokban a kiürített páncéltermeket és a széfeket nyitva hagyták. Azokat a bankokat, amelyeket nem sikerült időben kiüríteni az oroszok kirabolták.

Az amerikai-magyar pénzügyi tárgyalásokat végigkísérte a kincstári vonat ügye. Az amerikaiak nevében Mr. Spangler 1965.7.23-án "kompromisszumra törekedett, amennyiben a restitúciós igény kielégítése nyíltan nem jelenik meg - az amerikai zsidó szervezetek vezetősége igazolást adott ki arról, hogy az arany vonaton szállított és nekik átadott javak értékesítése kb. 1,8 millió dollárt tett ki, viszont ezek a szervezetek 1945-1952-ig 50 millió dollár értékű támogatást juttattak a magyarországi zsidóságnak". A PM nevében Réti Károly átadott egy memorandumot és közölte: "Sem az amerikai kormány, sem a nemzetközi zsidó szervezetek nem voltak arra felhatalmazva, hogy a magyar tulajdont képező arany vonat szállítmányát értékesítsék és saját tetszésük szerint használják fel". 1972. aug.23, Vályi Péter szempontjai: - "bármilyen megegyezés érvénybe lépésének előfeltétele a legnagyobb kedvezmény elvének megadása".

A restitúcióval kapcsolatos magyar kártalanítási igényt legalább olyan mértékben el kell ismertetnünk, hogy ezzel a 3. pont (államosítás és hadikár) szerinti fizetési kötelezettségünk jelentős mértékben csökkenjen". 1972.9.28-án a korábban PM külügyi osztályvezető, Fekete János, majd az MNB alelnöke ezt írja: "III.b/ A németek által Magyarországról erőszakkal Ausztriába és Németországba hurcolt magyar vagyon visszaszolgáltatásából eredő igény /restitució/ az USA-val szemben -számításaink szerint 47 M dollárt tesz ki. E magyar igény elismertetésére nemzetközi jogi precedens nincs. Mivel nem látszik valószínűnek, hogy a restitúciós igényünkről való lemondás ellenében a kártalanítás összeget az I. alatt jelzett összegnél tovább lehet csökkenteni, ezért lehetőleg a restitúciós igényeket a rendezésből hagyjuk ki". Majd az általa 1972.okt.16-án az USA-val kötött előzetes megállapodásról szóló Jelentésében ez áll:

"2./ A Megállapodás alapján a magyar kormány lemond az USA-val szemben támasztott restitúciós igényéről, valamint a 3.3 M Dollárról, amely az elkobzott magyar javak ellenértékeképpen az USA kormányához befolyt". Az 1973.3.6-án Vályi Péter miniszterelnök-helyettes és William P. Rogers amerikai külügyminiszter által aláírt "Megállapodás" 6.cikkelye.2/III. értelmében számításba vették a "második világháború következtében elveszett magyar javakat". Vályi Péter 1973.9.18-án a diósgyőri kokillák közé esik és meghal. A szovjet nem engedi Magyarországot részt venni a bécsi csapatcsökkentési tárgyalásokon. A magyar gazdasági mechanizmust megállítják. Kissinger szerint az amerikai vezető szerep már nem érvényesül automatikusan. Segítségével a kommunista országok milliárd dolláros hitelekhez jutnak és legitimként kezdenek szerepelni.

Kissinger a detente helyett - Nixon távozásával - szovjet-amerikai szövetséget szeretne. Ehhez kellett a Watergate-ügy. Németországot Kissinger engedékenységre beszélte rá a szovjettel szemben.

Megjelenik Sonnenfeldt, aki kijelenti, hogy a szocialista államokat a szovjet "organikus" részének kell tekinteni. Kissingerrel együtt hatalmas gabonaszállításokat eszközölnek, mindezt hitelre. A csekk-könyv diplomácia a csőd szélére sodorja az USA-t. A Magyar Nemzeti Bank pedig mint valami komphajó szerepel ebben az időben. Fekete Jánost Washingtonban a KGB bankáraként emlegetik. 1989-re az MNB is "begyűjtött" 20 milliárd dollár "államadósságot". Kissinger 1991 július elején járt Budapesten az SZDSZ vendégeként. Találkozott Antall miniszterelnökkel is, de csak vele. Tanácsot is ad: "az adósságot azonban találékonyan is fel lehet használni arra, hogy - például - előmozdítsák a privatizációt". Holott a megoldás az adósság rendezése lenne. Kissinger nem örült a szovjetek térvesztésének.

Már Reagan elnök sem szerette Kissingert és barátait. A nyolcvanas években a kétségbeesett Merszei Zoltán az Occidental Petroleum, Armand Hammer vállalatának alelnöke Reagant támadja, mert mint valami "cowboy, fel akarja robbantani a Világot". Hammer Lenin barátja volt és segítette a szovjetet az iparosításban. Reagan folytatta Nixon tervét, a szovjet rendszer megszüntetését. Kissinger ellenezte Gorbacsev és Reagan együttműködését. Ellenezte a Reykjavik-i, islandi csúcsot: "a nagyhatalmak közötti feszültséget nem lehet a vezetők közti barátság révén megoldani". Ő volt az, aki kimondta, hogy a "csillagháború nem működik", ezzel felélesztve a kripto-kommunizmust a kilencvenes évek elején. A Bush kormányzat híven a reagani politikához nem engedte vissza Kissingert a politikába. Budapest szerepe megnőtt, a Fehér Ház megoldásokat javasolt a magyar adósság rendezésére, a gazdaság és számos probléma rendezése kérdésében.

Azonban amikor a washingtoni Fehér Ház intézkedésére a Nemzetközi Valuta Alap 1991. Július 19-én meghirdette a magyar adósság átprofilírozásának programját, az MNB alelnöke, Tarafás Imre, Surányi helyettese durva levelet írt az IMF-nek. A levél tartalma sokkolta Camdessus urat az IMF elnökét. Ezek után a Valutaalap Magyarország helyett Algériában hajtotta végre a programot. A budapesti kissingerista szovjet lobby a szovjet érdek védelmében megtorpedózta a kibontakozás lehetőségét a Kárpát-medencében. Napjaink 60 milliárd dolláros államadósság és a csőd ezeknek az összefonódásoknak az eredménye. Ide fajult az "aranyvonat" története. Mindenképpen ki kell nyitni a titkosított anyagokat, hogy jobban lássunk. Milton Friedman Nobel díjas professzornak igaza van: "A nagy pénztömegek mozgása és a politikai fejlemények között párhuzamok mutathatók ki".

2005. Március 21 
Geönczeöl Gyula, Cleveland, Ohio, USA 
Vegyétek már észre a taposó malom mókusketrecét csak a magyarok forgatják a többiek meg nevetnek rajtunk. Emlékeztek a mondásra ,, Itt minden az oroszoké ,, - de jó lenne , ha még mindig ezt mondogathatnánk.


2013-01-25 Világ - Panoráma
Osztrák-magyar összefüggések. Műsorvezető: Szaniszló Ferenc

És az inkvizíció szorgalmasan szedi áldozatait a szellemi szabadság békjóban , a leigázott rabszolgák hallgatnak , mint a bárányok a pocsojában  szétfolyik az élet, és a zsidókat egymás tetejére hantolják, az így megtakarított pénzeket be kell fektetni, de ha goj temette volna így a kiválasztottat ... ejnye ejnye nincs megjegyzés, mert a bárányok hallgatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése