2013. május 29., szerda

Kereszténység a partvonalon


Kereszténység a partvonalon


Agenda 21: A vagyon észrevétlen újraelosztása



Egy disztópikus társadalom két leghíresebb példáját George Orwell 1984 és Aldous Huxley Szép új világ című könyvében olvashatjuk. Vajon melyik író járt közelebb az igazsághoz? Orwell szerint a világot egy mindent elnyomó, mindenkit megfigyelő rendőrállam irányítja majd, ami semmilyen kegyetlenségtől nem riad vissza a hatalom megőrzése érdekében.
Huxley olyan világot látott, ahol az embereket a szórakozás, a látványosságok és a technika vívmányai tartják rabságban és bűvöletben. Ma úgy tűnik, mindkét szerzőnek igaza volt. Huxley igába hajtásunk első fázisát jelenítette meg, míg Orwell megmutatta a másodikat.
Orwell óva intett minket egy olyan világtól, ahol a könyveket betiltják. Huxley egy olyan világ ellen szólt, ahol már senki nem akar olvasni. Orwell óva intett minket a vég nélküli háborúktól és állandó félelemtől. Huxley az  észnélküli örömök ellen szólt. Orwell óva intett minket egy olyan államtól, ahol minden párbeszédet és gondolatot megfigyelnek és az ellenállás minden formáját kegyetlenül megbüntetik. Huxley egy olyan állam ellen szólt, ahol az embereket annyira lekötik a hétköznapi események és pletykák, hogy már nem érdekli őket az igazság. Orwell azt látta, hogy az embereket megfélemlítéssel engedelmessé tehetik. Huxley szerint az embereket engedelmességre lehet csábítani.
Huxley megértette milyen folyamaton keresztül fogadjuk el saját elnyomásunkat. Orwell megértette magát az elnyomást.
Forrás: Activist Post
Ez egy fontos történet. A fővonalas hírek alternatív reakcióiból táplálkozva valószínűleg nem hallottál még róla, mert a nagy médiumok ritkán hozzák szóba. Az ENSZ Agenda 21 (Feladatok a XXI. századra) programjának mottója a „világ egyesítése” (magában foglalva a fővonalas és alternatív köröket) és a jelenlegi rendszer felszámolása, hogy ezáltal egy új, igazságos hangzatú, zöld és gondoskodó világrendet vezethessen be.
Az Occupy mozgalmat is számos alkalommal próbálták ezen, sajnos se nem zöld, se nem gondoskodó célok előbbre vitelére használni. Az igazi szándék ugyanis a természet és az ember legteljesebb mértékű kihasználása.
Ezért fontos leleplezni ezt az agendát. Nehogy legközelebb, ha netán tüntetni támad kedved, az ENSZ egyik „boldogság angyala” molesztáljon, mert azt akarja, hogy még boldogabb legyél…
A történet címszavakban a következő:
1. Új közgazdaság (különösen a Soros György féle) – természeti tőke plusz összetettség;
2. Az ENSZ boldogság szektája, amihez hozzátartozik, hogy a fenntarthatóság segítségével felelősek vagyunk mindenki boldogáért;
3. Azonosítás szolgáltatók… bizalom programvezetők;
4. Mobil pénzügyek;
5. Mobil minden, TELEegészség, elektronikus nyilvántartások;
6. Számszerűsített „én” – biopecsét – transzhumanizmus – a társadalmi és emberi tőke metrikája;
7. Globálistól a helyi valutáig – minden nyomon követhető;
8. Komplex Adaptív Rendszerek (CAS), mint a Purdue Egyetem Társadalmi Szimulációi – Elemzés és kontroll;
9. Narratív tudomány – a párbeszéd irányítása, lásd Hollywood vagy az „egészség és társadalom” mémek;
10. Kommunitarizmus – Agenda 21 – Ideológia, globális korszellem.
A jelenlegi rendszert egy új gazdasági modellre cserélik, azt is mondhatjuk, hogy egy új, karbonadósságon és társadalmi hitelen alapuló életstílusra. Az új rendszert az ENSZ, az EU, a Világbank, a Világgazdasági Fórum, Római Klub, stb. rendszereibe tökéletesen integrált új közgazdászok vezetik be. A természeti tőke minden aspektusát beárazzák és a jutalomrendszer részévé teszik, jóváírást vagy levonást könyvelve el, attól függően, hogy hozzátesz vagy elvesz a globális ökoszisztémához.
Ezeket a méréseket a mi hozzájárulásunkkal vagy anélkül is elvégezhetik a mindenütt jelenlévő érzékelők segítségével, amik lehetnek mikro-elektromechanikusrendszerek, okostelefonok, önkövető kütyük, mint a testen viselhető és beültethető biopecsétek más néven elektromos tetoválások, amelyek sokak szerint a jövő tele-egészségrendszerének betegkövetési módszerévé válhat. Az új egészségrendszerben a diagnózist is mesterséges intelligenciák segítségével állíthatják fel, a betegségek előrejelzése és megakadályozása és persze a megfigyelés érdekében.
A hitelrendszer is szép fokozatosan alakul át a virtuális, egymással váltható valuták rendszerévé, ahol minden valuta egy Agenda 21 értéket képvisel: a földi erőforrások emberi hozzájárulásának gazdasági értékét képviselve. A rendszer természetesen egyetemes lesz.
Különböző történetek és mémek segítségével terelgetik az emberiséget a konformizmus felé, a folyamat pedig már az iskolában kezdődik. A mögöttes ideológia a kommunitarizmus vagy a „harmadik út”, amit az Agenda 21 hivatott bevezetni. A fő üzenet, hogy most már mindenki „jogokkal és kötelezettségekkel” rendelkezik a föld és egymás iránt, mert csak így győzedelmeskedhet a (nem létező) közjó.
A Fortune 500 cégek által irányított Millenniumi Fejlesztési Célokat (MDG) felváltják a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG). A terv a hatékonyság maximalizálása, leginkább a fejlődő világ átalakításával, rájuk is kiterjesztve a kapitalizmust, elsősorban biomassza és GMO élelmiszerek előállítása érdekében.
Ez a vagyon észrevétlen újrafelosztása, amit részben a büntetőadókból, nagyrészt pedig a „megfelelő” viselkedés (társadalmi jótettek, alacsony karbon lábnyom, „boldogság és egészség”) jutalmazásával finanszíroznak. A folyamat már elkezdődött: a „helyes” viselkedést jutalmazzák és mindent mérnek. Amint elegendő mennyiségű kredit kerül forgalomba, lehetségessé válik, hogy valutaként funkcionáljon. A közösségi valuták is jól illenek a képbe, a Bitcon viszont nem. Így vagy úgy, de mi álljuk majd a fejlődő országok fejlődésének számláját, nem a globális kormányzók. Itt visszafejlődés van (Római Klub ideológia), hogy ők fejlődhessenek.
Az „új közgazdászok” a jólétünket is mérik, majd a kapott értéket beszámítják az egyes országok mérlegébe vagy teljes nemzeti össztermékébe, hogy „pontosabban” mérhessék a fejlődést. A jólétet vagy „boldogság indexet” rendszeresen felmérik, kilenc alapvető értéket véve figyelembe: 1) a jó kormányzás, 2) pszichológiai jólét, 3) időkihasználás, 4) a közösség vitalitása, 5) egészség, 6) oktatás, 7) kultúra, 8) életkörülmények, 9) ökológiai diverzifikáció és rugalmasság.
Az ENSZ 2012 nyarán nyilvánította március 20-át a Boldogság Napjának. Egyre több kezdeményezés indul a „globális boldogság” javítása érdekében, a politika szükségességének felszámolásával illetve „mélyebb” filozófiai értelmezés segítségével. Azt mondják, hogy a boldogságra való hajlam 50%-ban genetikai adottság, így most már rajtunk múlik, hogy őrült módon boldogok leszünk-e.
Folyik a pelyva és a búza globális szétválasztása.

Átfogó biometrikus adatbázis rejtőzik a bevándorlási reformban

A személyik, azonosítószámok, biometrikus adatokat tartalmazó egyéb iratok, amellett, hogy a globális adatbázis állományát bővítik, hozzászoktatják az embereket a gondolathoz, hogy ez manapság az élet elengedhetetlen része. Minél többet beszélnek róla, minél többször hangsúlyozzák a rendszer előnyeit, annál kevésbé tűnik felháborítónak. Ez egy jól bevált módszer a reklámiparban. Csupán elegendő idő és pénz kell hozzá. Az emberek fokozatosan megszokják, hogy egyre több helyen és egyre több irathoz szükséges az ujjlenyomatuk és persze a chip. Miután a technológia kellő mértékben elterjed, csupán a régi azonosítási módszereket kell szép csendben leépíteni, így amikor eljön az idő, úgy tehetik egyetemessé és kötelezővé, hogy szinte semmilyen ellenállásba nem ütköznek majd. A végállomás nevét pedig, amely felé gyorsabb ütemben haladunk, mint gondolnánk, jól tudjuk a Jelenések könyvéből: a Fenevad Bélyege. (Joseph Candel)
Forrás: wired.com
Illusztráció: National Institutes of Health
Az Egyesült Államok szenátusában múlthét pénteken kezdődött a bevándorlási reform vitája. A 800 oldalas kétpárti törvényjavaslatmegfogalmazásában csendesen megbújik egy ártalmatlan hangzású „fotóeszköz”, valójában egy országos biometrikus adatbázis létrehozásáról szóló rendelkezés, amit a Belbiztonsági Minisztérium felügyelne. Az adatbázis minden olyan amerikai állampolgár nevét, korát, társadalombiztosítási azonosítóját és fényképét tartalmazná, aki rendelkezik jogosítvánnyal vagy más hivatalos fényképes igazolvánnyal.
A javaslat szerint minden munkáltató köteles lenne minden újonnan felvett munkavállaló fényképét/személyazonosságát ellenőrzi az adatbázisban. A Bevándorlási Modernizációs törvény célja elvileg az iratokkal nem rendelkező bevándorlók munkavállalásának ellehetetlenítése, az adatvédelmi aktivisták szerint azonban a törvény küldetése óhatatlanul mellékvágányra terelődne és egy idő után egyre több helyzetben követelnék az adatbázissal való egyeztetést, a szavazásoktól, az ingatlan bérlésen át a fegyvervásárlásig vagy a bankszámlanyitásig.
Képzeljük el a Foursquare állami verzióját, ahol Nagytestvér rögzít minden egyes bejelentkezést.
Az állampolgár és az állam kapcsolata kezd megváltozni. Arra felé haladunk, hogy mindenért engedélyt kell kérni,” mondta Chris Calabrese, az Amerikai Polgárjogi Egyesülés (ACLU) kongresszusi lobbistája. „Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ez lehet a kezdete annak, hogy mindent rögzítsenek.”
Egyelőre a törvény munkavállalási célokra engedi az adatbázis használatát, de a történelemből tudjuk, hogy az ilyen korlátozások rövid életűek. A társadalombiztosítási kártyát például eredetileg azért hozták létre, hogy nyomon kövessék a nyugdíjjárulékokat, most viszont már az egészségbiztosítás megkötéséhez is szükség van rá.
David Bier, a Versenyképes Vállalkozás Intézettől egyetért az ACLU aggodalmaival.
Ami a legaggasztóbb, hogy bizonyos tevékenységeket így elvileg engedélyhez köt, de ugyanakkor arra is használhatják, hogy bizonyos tevékenységeket korlátozzanak. Tulajdonképpen létrehozzák a nemzeti azonosítót, csak éppen kártyát nem gyártanak hozzá.”
Időkjelei: Az Uniótag Magyarországon felsorolni is nehéz lenne azoknak az azonosító kártyáknak a számát, amikben ma már chip van, és amelyeket naponta használni kényszerülünk. Valószínűleg elmondhatjuk, hogy az EU messze az Egyesült Államok előtt jár a chipes igazolványok és az ujjlenyomatokat tartalmazó útlevelek bevezetésével, ráadásul itt minden adat a rendőrség adatbázisában kerül rögzítésre. Az Egyesült Államokban úgy tűnik rájöttek, hogy kártyára nincs is szükség, hiszen idővel úgyis az emberek testébe vándorolna. Egy fázist megspórolhatnak.





Kötelező biometrikus azonosítás az élelmiszerjegy program résztvevőinek

Egy új rendelkezés értelmében az élelmiszerjegyet igénylők kötelező mikrochip viselése is hamarosan valósággá válhat

Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” – Jelenések 13:16-17
Nem kell már sok idő és a Jelenések könyvében leírt helyzet valósággá válik. Az emberek nem fognak tudni vásárolni vagy eladni a Fenevad bélyege nélkül. Ez bizonyos esetekben azt jelenti, hogy nem lesz mit enniük.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszi a biometrikus azonosítás valamelyik formáját mindazok számára, akik az Élelmiszer és Táplálék Szolgálat kedvezményeiben részesülnek (ami közel 50 millió embert jelent). Elképzelhető tehát, hogy RFID chip nélkül egyesek éhezni kényszerülnek.
A biometrikus azonosítóknak az élelmiszerjegy programban való részvétel részeként történő használatáról szóló jelentés a következőket tartalmazza:
A biometrikus azonosítási technológia olyan automatizált módszereket kínál, amelyek segítségével egy személyt fizikai tulajdonságai, ujjlenyomata, fejformája, szeme vagy például az arcfelépítése és számos rá jellemző viselkedés, mint az aláírás vagy a hang alapján lehet azonosítani.
Bár ezek a módszerek évek óta használatban vannak a rendfenntartó és védelmi erőknél, csupán rövid ideje kezdték a polgári lakosság körében is alkalmazni. A technológia reményeink szerint csökkenteni fogja a dupla igényléseket az élelmiszerjegy (FSP) és más segélyprogramokban.
Egyes államokban már használatban
A biometrikus azonosítás bizonyos formái már több amerikai államban (Arizona, California, Connecticut, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York és Texas) használatban vannak, máshol pedig a bevezető szakasznál járnak (Florida, Maryland, Michigan, Mississippi, Pennsylvania, and South Carolina). Jelenleg igen kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy pontosan milyen rendszerek és mikor kerülnek bevezetésre az egyes államokban.
Az előzetes, de igen alapos, hat állam bevonásával végzett felmérések alapján elmondható, hogy átlagosan minden ötezredik jelentkezés volt ismételt (tehát az igénylő kétszeresen akarta igénybe venni a segélyt) az ujjlenyomatot használó rendszereknél. Az ujjlenyomatos azonosítást alkalmazó rendszerek közül az egész országra kiterjedő rendszerek több csalást képesek kiszűrni, mint a kísérleti jelleggel indított regionális rendszerek.
A rendszer használatát visszautasítók aránya az alkalmazott eljárásmódtól függ, és úgy tűnik akkor a legalacsonyabb, amikor az igényléshez csupán a jogosultság megerősítése szükséges.
A részvétel összességében 1,3 százalékkal csökkent, ami részben a biometrikus azonosítást visszautasító személyek elállásából részben pedig a kiszűrt dupla igénylésekből ered.

Létrehozója szerint az euró elpusztítja önmagát



Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy az eljövendő világkormány egyben egy új gazdasági rendszer bevezetését is jelenti majd, amiben senki sem fog tudni venni vagy eladni a Fenevad Bélyegeként ismert jel nélkül. Egy ilyen rendszer globális bevezetése sokkal egyszerűbb, ha az egész világ egyetlen pénznemet használ, legyen az egy ma is létező valuta vagy a mostaniak helyébe lépő új. A cél mindkét forgatókönyv esetében a pénzvilág teljes centralizálása, hogy minden ember megélhetése ettől függjön.
Forrás: naturalnews.com
Menjünk előre!” – „Nem! Szálljunk le!” – „Nem! Forduljunk vissza!”
Miközben egyre több uniós ország helyzete válik kritikussá gazdaságilag és a közös valuta alapjai pedig igencsak remegnek, az Euró egyik létrehozója is annak bukását jövendöli.
Oskar Lafontaine, német pénzügyminiszter, az euró kidolgozásáért és bevezetéséért felelős egyik szakember, most az egységes valuta beszüntetésére szólít fel, hogy a dél-európai államok esélyt kapjanak a talpra állásra. Szerinte amennyiben ez nem történik meg, a jelenlegi fiskális útvonal egyenesen egy „katasztrófa felé tart”.
A gazdasági helyzet hónapról hónapra romlik, a munkanélküliség pedig olyan szinteket ért el, hogy a demokrata szerkezetek is kétségessé váltak,” idézte a politikust aTelegraph.
A németek még nem jöttek rá, hogy Dél-Európa, Franciaországot is beleértve, előbb vagy utóbb, a jelenlegi és egyre mélyülő nyomor miatt, kénytelen lesz ellentámadásba lendülni a német hegemónia ellen,” mondta, hozzátéve, hogy a fiskális válság nagy részét a németek által az exportnyereségek miatt szorgalmazott bér megszorítások okozták.

A megszorításoknak befellegzett”

A német baloldali párt weboldalán Lafontaine azt írta, hogy Angela Merkel kancellárasszony azonnal „fel fog ébredni önhitt álmából”, amint a szorult helyzetben lévő európai országok összefognak és követelik a válságkezelő intézkedések megváltoztatását, Németország rovására.
Lafontaine súlyos jóslatai további hitelt nyertek, amikor Pierre Moscovici, francia pénzügyminiszter bejelentette „a megszorítások végét és a francia válságpolitika győzelmét, tovább rontva az amúgy is gyengülő francia-német kapcsolatokon,” írta a lap. A helyzet mindenesetre kezd eldurvulni a két ország között.
A megszorításoknak vége. Ez egy döntő fordulat az EU projekt történetében az euró óta,” nyilatkozta Moscovici a francia televíziónak. „Látjuk a megszorítás dogma végét. Ez egy győzelem a francia megközelítés számára.”
Lafontaine elmondta, hogy támogatja a monetáris uniót, de ma már fenntarthatatlan tartja.
A remény, hogy az euró létrehozása racionális gazdasági viselkedésre kényszerítheti az összes felet hiábavaló volt,” mondta, hozzátéve, hogy a politika, ami belső leértékelésre kényszerítette Spanyolországot, Portugáliát és Görögországot „katasztrofális” volt. A gazdasági helyzet ebben a három EU országban és Írországban a legrosszabb.
Az euró hónapok óta hanyatlik és miközben az EU a magas munkanélküliséggel és magas kormánykiadásokkal küzd, a szakértők egyre kevésbé bíznak a valuta vagy akár az EU jövőjében.

Alapvető hibák az euró szerkezetében

Az euró néhány alapvető hibája:
Szűk pénzforrások. Közgazdász szemmel nézve az eurózóna nem kifejezetten optimális környezet egy valutának. Más szóval, nem volt jó ötlet. Ennek egyik oka, hogy a különböző tagországoknak különböző monetáris politikára van szükségük, de az unióban ez nem lehetséges.
Túlságosan szűk költségvetések. A szakértők úgy gondolják, hogy a megszorítás politika teljes bukás, sőt katasztrófa volt, mert tovább növelte az adósságterheket, különösen Dél-Európában. „Az euró a megszorítások öngyilkos megállapodásává vált.”
Kevés kereskedelem. Németország kivételével, az EU államok kicsivel több mint a fele csak egymással kereskedik. Ahogy Dél-Európa fokozatosan halad a mély válság, Észak-Európa pedig a recesszió felé, ez a kereskedelmi forgalom tovább csökken.
Mint a legtöbb szocialista állam esetében, az európai országok sem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy a bölcsőtől sírig tartó szolgáltatásokat nyújtsanak állampolgáraiknak. Ez milliókat fog feldühíteni, amikor rájönnek, hogy a feneketlennek hitt európai pénzverem mégsem az.

Hogyan omolhat össze az eurózóna néhány hónap alatt



Forrás: Business Insider
A helyzet a múlthéten kezdődött, és mára igen kapós téma lett: Görögország esetleges kilépése az eurozónából már nem tabutéma.
Financial Times külön cikkben írt arról, hogy a központi bankok vezetői nyíltan tárgyalják az ügyet.
Bloomberg is számos európai pénzügyi illetékest idézve beszél ugyanerről az eshetőségről, megjegyezve, hogy a görög kilépés nem kívánatos, de elképzelhető.
A Der Spiegel „Viszlát Akropolisz” címmel megjelent vezércikke szintén Görögország eurózóna kilépéséről ír, jelezve, hogy az elképzelés a fősodrású gondolkozásban is fontos téma lett.
A lényeg, hogy miközben Görögországban folynak a belső csatározások, Európában pedig a Görögország nélküli eurózóna lehetőségéről tárgyalnak, az ország helyzete napról napra romlik.
A legtöbben azért továbbra is úgy gondolják, hogy a görög kilépés, annak sokak szerint rémálomba illő következményei miatt, nem fog megtörténni.
Paul Krugman igen borús képet fest arról, miként omolhat össze az euró, mindössze néhány hét leforgása alatt.
Görögország „nagyon is elképzelhetően a jövő hónap során” kilép az eurózónából. A spanyol és olasz bankokból óriási mennyiségű összegeket próbálnak Németországba menteni. Ennek következtében bankok tömege fordulna az Európai Központi Bankhoz kölcsönért a banki összeomlást elkerülendő. Esetleg átutalási és készpénzfelvételi korlátozásokat vezethetnek be.
Ezen a ponton Németország döntésre kényszerülne: Vállalja a spanyol/olasz, stb. adósságok terhét vagy hagyja összeomlani az egészet. Az euró vége.
Krugman következtetése szerint „egy ilyen forgatókönyv esetében hónapokról, nem évekről beszélünk.”
A forgatókönyv extrémnek hangzik, pedig a jelen helyzetben egyáltalán nem elképzelhetetlen. A lényeg, hogy a görög kilépés elindíthatja a dominókat. Az eurózónából történő kilépés szörnyű következményekkel járhat, amivel mindenki tisztában van, és részben ezért gondolja a legtöbb befektető, hogy ez nem fog megtörténni. A helyzet ilyen mértékben drámai.


Európa vakon halad az összeomlás felé, figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Forrás: Telegraph.co.uk

Az euró rendszer használhatatlanná vált és drasztikus változtatások hiányában a teljes összeomlás felé tart, „kiszámíthatatlan gazdasági veszteségeket és emberi szenvedést eredményezve,” figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Európa „vakon halad a katasztrófa felé” figyelmeztet 17 szakértő, akik az elmúlt hetek során arra hívták fel a figyelmet, hogy „a fő adós országokban a helyzet drasztikusan romlott.”
Az emberek egyre inkább azt érzik, hogy a jelenlegi válságnak soha nem lesz vége, semmi sem állíthatja meg a dominókat. Ennek véget kell vetni. Az utolsó dominó, Spanyolország, napokra van a likviditási válságtól,” mondják a közgazdászok. A szóban forgó szakértők között van a Német Közgazdászok Tanácsának két tagja és a London School of Economics két vezető euró szakértője is. Valamennyien az euró támogatói.
A drámai helyzet okozója az eurózóna rendszer, ami jelen szerkezetében teljességgel működésképtelen. Az ok, a rendszer teljes összeomlása,” mondják a közgazdászok.
[Időkjelei: Azzal a különbséggel, hogy az összeomlást minden jel szerint eleve ésszándékosan programozták a rendszerbe, hogy helyére idővel egy még nagyobb, totalitárius rendszer léphessen.]
Valamennyi európai nemzet, amelyik részt vett a hibás rendszer tervezésében felelős a kialakult helyzet orvoslásáért. Közös válasz hiányában az euró megszűnése elkerülhetetlen,” írják az Új Gazdasági Gondolkodás Intézet számára közösen készített jelentésben.
A figyelmeztetés azután érkezett, hogy a spanyol fejlemények hatására veszélyes szintre emelkedtek az olasz hitelkiadások. Az olasz értékpapírok árfolyama mondhatni szabadesésben van, amióta egyértelművé vált, hogy a júniusi EU csúcs nem volt képes megtörni az omladozó bankok és szuverén államok közötti kölcsönhatást.
A válság gellert kapott és most Németország felé halad, ahol a júliusi PMI termelési index hároméves mélypontra esett. Ott tartunk, hogy már Németország hitelképességét is megkérdőjelezik.
Kedden az amerikai kötvényóriás PIMCO közölte, hogy folytatja a német kötvénypiacról történő kivonulását, miután a Moody’s negatívra rontotta Németország, Hollandia és Luxemburg AAA hitelbesorolásának kilátását. „További leminősítésre számítunk,” nyilatkozta a csoport.
A Moody’s arra figyelmeztet, hogy a görög kilépés, valamint a spanyol és olasz helyzet utóhatásai és a német bankok tetemes kitettsége a legrosszabb helyzetű eurózóna tagországokban „sokkot eredményezhetnek” Németországban. A figyelmeztetés nem volt azonnali hatással a német hitelpiacokra.
A Moody’s az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (ESFS), tehát Európa mentőalapjának kilátását is stabilról negatívra rontotta kedden.
A 17 szakértő szerint a bajt egy végső hitelező intézmény létrehozásával lehetne azonnal orvosolni, ami ütközőként szolgálna a kötvénypiacok számára. Ezt az EKB mobilizálásával vagy az Európai Stabilitási Mechanizmus bankká alakításával lehetne elérni, hogy az így kölcsönt vehessen fel az Európai Központi Banktól.
A javaslat a Német Szakértői Tanács által felvázolt terven alapul. Minden ország a Maastrichti 60%-os GDP arányos adósságplafon feletti adóssága összegével járulna hozzá az alaphoz. Minden ország maga felelne saját adósságáért, de azért lehetősége lenne kölcsönt felvenni közös kötvények formájában. Más szóval Németország hitelkártyájával fizetné a hiányzó összeget.
Az adósságot 20 év alatt kellene visszafizetni, ami alatt minden ország köteles lenne valuta, arany és egyéb tartalékokat képezni a veszteségek fedezetére. Ez a fiskális unió ellentéte: az eurózóna visszatérne a fiskális szuverenitáshoz és mivel a kötelezettségek rögzítettek lennének, az alap pedig önkiegyenlítő, a felállás nem lenne ellentétben a német alkotmánnyal.
A szerzők szerint egy ilyen lépés „megváltoztatná a játékot”. Igaz, hogy Németországnak sokba kerülne, de még mindig nagyságrendekkel kevesebbe, mint minden más alternatíva esetén. A Német Szakértői Tanács szerint az ország 3000 milliárd eurós kárt könyvelne el, amennyiben a monetáris unió szétesik.  Ezt az összeget az euró-szkeptikusok igencsak vitatják.
A keményvonalas német politikusoknak szánt burkolt kritikaként, a szakértők elmondták, hogy a válság gyökere az elmúlt évtized féktelen tőkeáramlásai okozta fellendülés-válság hullámvasút, nem pedig gondatlan nemzetek kötelességmulasztó viselkedése volt. „Az egyes országok ellen kimért büntetések mértéke nem tükrözi hűen a büntetést elszenvedő nemzetek felelősségének arányát,” írják.
Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a jelenlegi irányvonal fenntarthatatlan. Az egyre mélyülő válság „alapjaiban rázza meg a deficittel küzdő országok egész társadalmi szerkezetét”.
Mivel a megoldásnak még csak az árnyéka sem látható, a negatív hatás mind az adós, mind pedig a hitelező országokban érezhető. A kérdés csupán az, hogy az északi vagy a déli államoknál telik be a pohár először.


Oroszország és a BRICS kontra dollár



Időkjelei: Néhány napja az euró közeli és valószínű haláláról írtunk, hogy helyébe egy új és immár valóban globális valuta léphessen, előkészítve a terepet a világkormány új gazdasági rendjéhez. Amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, ahhoz a dollár összeomlására is szükség lesz, ami nem mellesleg egyúttal az Egyesült Államokat is térdre kényszerítené.
Az amerikai dollár tartalékvaluta státusza számos előnnyel jár az Egyesült Államok számára más országokkal szemben. A világ legfontosabb árucikkeivel még mindig dollárban kereskednek, akkor is, ha azokat nem az Egyesült Államokban állítják elő. A jelenlegi dolláralapú rendszernek köszönhetően az amerikai Federal Reserve bank exportálja az inflációt más országokba, miközben kormánya hatalmas adósságokat halmoz fel büntetlenül.
Eddig egyedül Kína tett nyílt kihívást a dollár egyeduralma ellen. Most úgy tűnik, hogy Peking új szövetségesre talált a Kremlben. A BRICS országok pedig teljes együttértésben sürgetik a dolláralapú rendszer felszámolását.
A Durban-i BRICS csúcs előtt egy héttel a moszkvai vezetés csendesen elkészített egy dokumentumot, amelyben vázolják a BRICS együttműködésre vonatkozó orosz stratégiát. A dokumentumot Vlagyimir Putyin csapatának egyik „belső körében” készítették, így nagy valószínűséggel a BRICS államokkal való együttműködés hivatalos álláspontját tartalmazza.
Az a tény, hogy a moszkvai vezetés hagyta a dokumentum nyílt közzétételét, igen erős, mondhatni dühös jelzésnek tekinthető az Egyesült Államok irányába.
A célok egyértelműek. A „Stratégiai célok” című fejezet első pontja a világ pénzügyi rendszerének reformját taglalja, annak érdekében, hogy az „igazságosabb, stabilabb és hatékonyabb legyen”. Későbbi fejezetek pedig egyértelműen leírják, hogy a „reform” tulajdonképpen a dolláralapú rendszer felszámolásával egyenlő.
Oroszország úgy gondolja, hogy amennyiben a BRICS országok vezetősége megfelelő politikai akarattal rendelkezik az együttműködés előmozdításához, a szövetség az új globális kormányzási rendszer kulcsszereplőjévé válhat, elsősorban gazdaságilag és pénzügyileg,” áll a dokumentumban.


10 esemény a dollár tartalékvaluta státuszának megszűnése felé



A történelem során talán a dollár volt a legközelebb az igazi globális valuta státuszhoz. Az amerikai dollár évtizedeken keresztül uralta a nemzetközi kereskedelmet. Ez rengeteg előnnyel járt az USA pénzrendszere és fogyasztói számára és hihetetlen globális hatalmat biztosított az amerikai kormánynak. Jelenleg (az Egyesült Államokat nem beleszámítva) a világpénztartalékának 60%-a dollárban van. De vajon meddig?
Az amerikai média hallgat a kérdésben, pedig számos erős gazdaság komoly lépéseket tett a dollár leváltása felé. Számos olajtermelő ország már nem dollárban kereskedik, ami komoly csapás az olajdollár számára.
Már a nagy nemzetközi intézmények, mint az ENSZ és az IMF is a dollár tartalékvaluta státuszának egy új globális valutára való leváltásáról írnak, ami elképzelhetetlen hatással lenne/lesz az USA gazdaságára.
A változtatások egyik fő támogatója a világ második legnagyobb gazdaságával rendelkező Kína. Egyes elemzői számítások szerint Kína gazdasága 2016-ra megelőzi az Egyesült Államokét és 2040-re pedig háromszor nagyobb lesz.
Az elmúlt néhány évben Kína és más feltörekvő hatalmak, mint például Oroszország, több megállapodást is kötöttek, amelyek elsődleges célja a dollár leváltása. A dollár egyeduralmának tulajdonképpen már vége.
Amerika gazdasága fokozatosan gyengül és hamarosan nem lesz mivel indokolni a dollár elsődleges tartalékvaluta szerepét. A következőkben összegyűjtöttük azt a 10 tényezőt, amelyek igazolni látszanak, hogy a dollár korábbi státuszának és erejének vége:
1. Kína és Japán már nem dollárban kereskednek egymás között
Néhány hónappal ezelőtt a világ második és harmadik legnagyobb gazdaságai, Kína és Japán, megállapodtak, hogy egymás közötti kereskedelmüket dollár helyett saját valutáikban folytatják. Ez egy rendkívül fontos lépés volt, amiről az amerikai média szinte egy sort sem írt. A BBC a következőket jelentette a megállapodásról:
Kína és Japán bejelentették, hogy terveik szerint egymás között direkt módon fogják váltani saját valutáikat, egyrészről az üzleti költségek csökkentése valamint a bilaterális kereskedelem támogatása érdekében.
A megállapodás eredményeként a kínai és japán cégek közvetlenül átválthatják saját valutájukat a másikéra.
Jelenleg minden cégnek először dollárt kell vásárolnia, és csak azután válthatja át a másik valutájára az ügylet fedezetét, ami extra költséggel jár.
2. A BRICS országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) is azt tervezik, hogy az egymás közötti kereskedelemben saját valutáikat fogják használni
A BRICS országok erőfitogtatása folytatódik. A köztük létrejött új egyezmény saját valutáikat erősíti a dollár helyett. Egy indiai hírcsatorna a következőket írta:
A BRICS öt feltörekvő országa (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) nagyobb gazdasági momentumot remél a két egyezménytől, amelyek a BRICS országok közötti kereskedelmet hivatottak támogatni.
A két egyezmény, amelyeket az öt ország vezetői egyszerre írtak alá, lehetővé teszi a helyi cégeknek, vállalkozásoknak, hogy saját valutáikban kereskedjenek egymással, nyilatkozta Sudhir Vyas, az indiai külügyminisztérium gazdasági kapcsolatok államtitkára.
Az egyezményektől a BRICS országok közötti kereskedelem volumenének növekedését várják, ami 28%-kal emelkedett az elmúlt néhány év során, de a jelenlegi 230 milliárd dolláron még messze elmarad az öt gazdasági nagyhatalom teljes potenciáljától.
3. Orosz-kínai valuta megállapodás
Oroszország és Kína már több mint egy éve saját valutáikban kereskednek egymással. A két ország vezetői egyre erőteljesebben támogatják egy új globális tartalékvaluta bevezetését és mindkét nemzet eltökélt szándéka a dollár hatalmának megtörése.
4. A kínai valuta növekvő használata Afrikában
Melyik ország ma Afrika legfőbb kereskedelmi partnere? Elárulom, hogy nem az Egyesült Államok.
2009-ben Kína lett Afrika legnagyobb kereskedelmi partnere és egyre agresszívabban szorgalmazza saját valutája használatát a déli kontinensen.
Az Afrika legnagyobb bankjának számító Standard Bank a következőket írta:
Úgy képzeljük, hogy Afrika és Kína legalább 100 milliárd dollárnak megfelelő kereskedelmi forgalmat fog renminbi-ben bonyolítani 2015-ig, ami több mint a 2010-re vonatkozó teljes bilaterális kereskedelmünk volumene.
Kína eltökélte a nemzetközi kereskedelem átformálását. Jelenleg 70.000 kínai cég bonyolítja határon túli kereskedelmét a kínai valutában.
5. A Kína és az Egyesült Arab Emirátusok közötti megállapodás
Kína és az Egyesült Arab Emirátusok megállapodtak, hogy dollár helyett saját valutáikban folytatják az egymás közötti olajkereskedelmet.
Az Egyesült Arab Emirátusok nem számít nagyjátékosnak az olajtermelésben, de a lépés mindenképpen veszélyezteti az olajdollár rendszert. Mi történik, ha más olajtermelő országok is kedvet kapnak a lépéshez?
6. Irán
Irán hozta a legagresszívabb intézkedéseket a dollár kereskedelmi fizetőeszköz státuszának megdöntése érdekében. India például részbenarannyal fog fizetni az Irántól vásárolt olajért.
Az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség enyhülésére nem sok remény van a közeljövőben, ezért elég valószínű, hogy Irán továbbra is mindent megtesz az Egyesült Államok gyengítése érdekében.
7. A kínai-szaúdi kapcsolatok
Melyik ország vásárolja a legtöbb olajat Szaúdi-Arábiától? A válasz ebben az esetben sem az Egyesült Államok, hanem Kína.
Kína 1,39 millió hordó olajat vásárolt Szaúdi-Arábiától februárban, ami 39%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi mennyiséghez képest.
Szaúdi-Arábia és Kína összefogtak egy új olajfinomító megépítése érdekében Szaúdi-Arábiában, és a két ország vezetői mindent megtesznek a köztük folyó kereskedelem bővítése érdekében.
Mennyi ideig áll még ki Szaúdi-Arábia az olajdollár mellett, ha legfontosabb ügyfele, Kína más irányba megy? Ez egy nagyon fontos kérdés.
8. Az ENSZ is egy új globális tartalékvaluta bevezetését szorgalmazza
Az ENSZ több olyan jelentést is kiadott, amiben a dollár, mint tartalékvaluta leváltását javasolja. Alább például egy olyan globális tartalékrendszerről ír, amiben a dollár már nem játszana főszerepet:
Létrehozhatnánk egy új globális tartalékrendszert, amelyben már nem az amerikai dollár lenne az egyetlen tartalékvaluta.
9. Az IMF is egy új globális tartalékvaluta mellett érvel
A Nemzetközi Valutaalap is számos jelentést adott ki, amelyekben az amerikai dollár leváltását javasolja egy új világvalutára.
„Tartalék felhalmozás és a nemzetközi monetáris stabilitás” című, egy korábbi tanulmányában, az IMF egy új, „Bancor” nevű globális valuta bevezetéséről ír, amit egy új globális központi bank bocsátana ki:
Egy új globális központi bank által kibocsátott Bancor, mint globális valuta, a gazdaság stabil, értékőrző alapja lehetne, ami nem egy konkrét ország gazdasági helyzetéhez kötődik. A kereskedelem és a pénzforgalom gyors növekedésével és a globális integráció erősödésével egy ilyen szélesebb perspektívára van szükség a növekedés fenntartásához.
10. Szinte az egész világ gyűlöli az Egyesült Államokat
Az Egyesült Államok iránti érzelmek szinte az egész világon negatívak, és ezt a tényezőt nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Néhány évtizeddel ezelőtt a világ nagy része még ennek az ellenkezőjét gondolta. Aki kételkedik a változásban, utazzon el néhány helyre a világban. Sok amerikai, főleg Európába utazva, inkább kanadainak vallja magát utazás közben, mert így pozitívabb fogadtatásban reménykedhet.
Amennyiben Amerika népszerű lenne, talán még lenne némi esély a dollár státuszának megőrzésére, de a helyzet ennek éppen az ellenkezője.
Mi történik tehát, ha a dollár tartalékvaluta státusza megszűnik?
Michael Payne nemrégiben megjelent cikkében erre próbál rávilágítani:
A dollár hanyatlása radikális változást jelent majd az amerikai életstílus szempontjából. Amikor ez a gazdasági cunami eléri az Egyesült Államokat, a 2008-as válság egy aprócska hullámnak tűnik majd. Az amerikai életstílus szempontjából igen kellemetlen változásokat hoz majd, a hihetetlen mértékben elszabadult infláció, a magas jelzálog és hitelkamatok növekedése valamint az élelmiszer, ruha és benzin áremelkedések miatt. Az élet minden területére negatívan hat majd.
A legtöbb amerikai nincs tisztában azzal, hogy az Egyesült Államokban még mindig mennyire olcsó az üzemanyag a világ más részeihez képest. Európa egyes országaiban kétszer annyiba kerül a benzin, mint az USA-ban. Persze, igaz, hogy az adónak is komoly szerepe van ebben, de leginkább a dollár olajkereskedelmi fizetőeszköz státuszának tudható be.
A világ olajfogyasztásának egynegyedét az Egyesült Államok használja fel. Az egész amerikai gazdaság az olcsó üzemanyagtól függ, hiszen az áruknak óriási távolságokat kell megtenni.
Mi lesz, amikor az üzemanyagárak a mostani kétszeresére emelkednek?
Emellett a dollár tartalékvaluta státuszának megszűnése a kormányadósság fenntartásának jelentős drágulását is jelenti majd.
Egyelőre még mindig komoly kereslet van az amerikai állampapírok iránt, hiszen a világ országai kénytelenek jelentős mennyiségű dollártartalékkal rendelkezni a nemzetközi kereskedelem miatt.
Mi történik, ha ez megváltozik?
Mi történik, ha hirtelen elapad a világ dollár iránti étvágya?
Természetesen ezek a változások nem egy nap alatt fognak bekövetkezni, de ha egyszer elkezdenek felgyorsulni az események, az apró változások hirtelen lavinává duzzadhatnak.

Vajon Oroszország és Kína a dollár elleni lépésként halmozzák aranykészleteiket?



Egyértelmű, hogy az Egyesült Államok nem élhet örökké kölcsönpénzen, azt mondván, hogy Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok.” (Jelenések 18:7) Ahogy Paul Krugman közgazdász fogalmazott: „Ami nem tarthat örökké, az nem tart örökké”. Amerika pénzügyi hatalma a dollár tartalékvaluta és olajkereskedelmi fizetőeszköz státuszának köszönhető. Amennyiben Oroszország és Kína úgy dönt, hogy saját gazdaságuk védelme érdekében valutatartalékuk jelentős részét dollárból aranyra váltják, az amerikai gazdaság könnyen a tényleges összeomlás közelébe kerülhet. Az olajkereskedelem aranyra történő átállása esetén pedig a központi bankok is követnék a példát, 17.000 milliárd dolláros adóssága visszafizetésére kényszerítve az Egyesült Államokat. Ez természetesen a kegyelemdöfést jelentené az amerikai gazdaság számára. (Joseph Candel)
Vajon előfordulhat, hogy az olajkereskedelem egy több ezer éves valuta használatára álljon át a közeljövőben? Mit jelentene egy „aranyat az olajért” rendszer a petrodollár és az amerikai gazdaság számára? Vajon Oroszország és Kína azért vásárolják egyre növekvő ütemben az aranyat, hogy ezzel tönkretegyék a dollárt? Az amerikai dollár a 70-es évek óta tartja az olajkereskedelem fizetőeszköze címet az egész világon, ami hihetetlen mértékben megnövelte a dollár és a dollár alapú adósság keresletét. Mi történik azonban, ha a világ szép lassan elkezdi visszautasítani az egyre gyengébb lábakon álló valutát és rájön, hogy az arany éppen olyan jól megfelel erre a célra?
Az amerikai dollár és a dollár alapú adósság utáni kereslet drámai mértékben zuhanni kezdene és mindenki elkezdene aranyat vásárolni. Vajon Oroszország és Kína egy ilyen helyzetre próbál felkészülni, hogy mire a világ többi része rájön, mi történik, ők már hatalmas készletekkel rendelkezzenek és viszonylag zökkenőmentesen leállhassanak a dollár használatával? Erről természetesen nem fogunk hivatalos nyilatkozatokat hallani, de egyre több jel mutat arra, hogy pontosan ez történik.
Egyetlen országot sem kárhoztathatunk azért, mert több aranyat próbál vásárolni. A fővonalas médiában egyik cikk a másikat követi a világban folyó valutaháborúról, miközben a központi bankok egymással versengve értékelik le saját valutáikat.
Miért akarná bárki is papírban tartani a pénzét ilyen piaci környezetben?
A legnagyobb vétkes pedig, mint már annyiszor, maga a Federal Reserve, amelyik egyre gyorsabb ütemben nyomtatja a dollárt, azt a látszatot keltve, hogy se a Fed, se az amerikai kormány nem törődik ennek káros hatásaival. A Fed intézkedései jelentik a legkomolyabb csapást a dollár számára.
Ezek az intézkedések előbb utóbb elérik, hogy a világ végleg leálljon a dollár használatával és lehet, hogy Oroszország és Kína lesznek az elsők.
Tehát miért is vesznek ennyi aranyat?
Bloomberg a következőket írta:
Amikor Vlagyimir Putyin azt mondja, hogy az USA az egész világgazdaságot veszélyezteti dollármonopóliuma kihasználásával, nemcsak a levegőbe beszélt, hanem erre a megállapításra teszi a pénzét.
Putyin nemcsak a világ legnagyobb olajtermelőjévé, hanem a legnagyobb aranyvásárlójává is tette országát. Az orosz központi bank 10 év alatt 570 tonna aranyat vásárolt, ami egy negyeddel több, mint a (vásárlás szempontjából)  második helyezett Kína által vásárolt mennyiség, az IMF adatai szerint.
Minél több aranya van egy országnak, annál inkább képes megőrizni szuverenitását, amennyiben egy fontos valutát, a dollárt, az eurót, a fontot, vagy más tartalékvalutát érintő katasztrofális esemény bekövetkezik,” nyilatkozta Evgenij Fedorov, Putyin pártjának egyik jogásza egy telefoninterjúban.
[Időkjelei: Magyarország jelenlegi aranytartaléka összesen 3.1 tonna. Ez a mennyiség elfér egy 54x 54x54 centiméteres kockában.]
Az aduász azonban Kína kezében van. Senki sem tudja pontosan, hogy Kína mennyi arannyal rendelkezik, de a jelek szerint a kínai aranyvásárlás hipersebességbe kapcsolt.
Zerohedge a következőket írta néhány hónapja:
Aki elgondolkozott azon, hogy mit csinál Kína hihetetlen kereskedelmi tartalékával, ha nem állampapírt vesz belőle, most abbahagyhatja gondolkozást. Peking továbbra is az aranyra fogad. Egyedül júniusban 68 tonnát vásároltak Hong Kongtól, hat hónap alatt pedig összesen 383 tonnát. Más szóval a még mindig rendkívül alulértékelt 1054 tonnás aranytartalékkal rendelkező Kína hat hónap alatt több aranyat vett, mint mondjuk Portugália, Venezuela, Szaúdi-Arábia vagy Nagy-Britannia aranytartaléka. Realisztikusan nézve a helyzetet Kína, amelyik évek óta nem bocsátott friss adatokat az IMF rendelkezésére aranytartalékait illetően, egész biztosan több arannyal rendelkezik, mint maga az IMF, az ő 2814 tonnájával.
Sokan nem látják, hogy ez a két ország egymaga képes elindítani az amerikai összeomlást. Nem kell egyebet tenniük, mint kihúzni a dugót. A gazdaság helyzete rendkívül instabil, de ez mind semmi ahhoz képest, ami a petrodollár megszűnését követné.


India is csatlakozik a dollármentes zónához



Forrás: Zerohedge
Két hete arról írtunk, hogy bár az Egyesült Államok és Európa úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és nem lennének likviditási gondjaik, Ázsiát nem lehet becsapni. Aki töprengett már azon, hogyan fog kinézni a dollár tartalékvaluta státuszának megszűnése, egyik olvasónk szerint „nem durranással, hanem nyöszörgéssel” jön el. Jelen esetben pedig egy egész sor kétoldalú megállapodással, amint arról ezek a cikkek is bizonyságot tesznek: Kína és Japán kihagyják a dollártKína és Oroszország elhagyja a dollárt a két ország közötti kereskedelembenKína és Irán dollármentes olajkereskedelmeIndia és Japán 15 milliárd dolláros egyezménye valamint Irán és Oroszország dollár helyett riálban és rubelben kereskednek.
legújabb ilyen irányú megállapodás szintén Ázsiából érkezik:
India és Irán megállapodtak, hogy évi 12 milliárd dolláros olajkereskedelmüket mostantól rúpiában folytatják, a szankciók miatti több mint egyéves fizetési gondokat követően, tudtuk meg egy kormányforrásból pénteken.”
Tehát, hogy összefoglaljuk a helyzetet: Japán, Kína, Oroszország, India és Irán, a legnagyobb energiatermelők és leg termőképesebb nemzetek a világon, fokozatosan felhagynak a dollárban történő kereskedelemmel egymás között. Ezeket a kétoldalú megállapodásokat minden bizonnyal fokozatosan kiterjesztik majd más országokra is, hála Barack Obama külpolitikájának, ami sarokba szorította őket, így nem is maradt más választásuk, mint alternatív, dollármentes megoldás után nézni.
Ezt leszámítva a dollár még mindig a világ tartalékvalutája, csak ki tudnánk számolni valahogy, hogy mennyi képzeletbeli pénzt kell fizetni, a „fejlett világbeli” képzeletbeli biztosítékokért.
Reuters a következőket írja India csatlakozásáról a dollármentes klubhoz:
India küldöttsége Teheránba érkezett, hogy megtárgyalják a két ország közötti fizetéseket, majd végül az indiai rúpia használatában egyeztek meg.
Az Iráni Központi Bank számlát nyit egy indiai bankban az importért járó fizetések fogadására,” közölte a forrás, aki közvetlen információval rendelkezik az ügyben. „A rendszer rövid időn belül életbe lép.”
A forrás nem nevezte meg a szóban forgó bankot, de egy másik forrás szerint az UCO bank lehet az egyik jelölt, mivel semmilyen amerikai érdekeltséggel nem rendelkezik.
Szóval milyen ország is ez az India?
Csupán a világ negyedik legnagyobb olajtermelője, fogyasztásának 12%-át veszi Irántól, azaz napi 350-400 ezer hordót, amivel Kínát követve ők Irán második legnagyobb olajvásárlói. Washington azonban még szorosabb pénzügyi szankciókat vezetett be Irán ellen és azt akarja, hogy Ázsia, Teherán legfontosabb olajpiaca, csökkentse olajimportját, hogy ezzel nyomást gyakoroljon a muzulmán országra, atomprogramjának lassítását remélve a lépéstől.
Az Európa bejáratának szerepét betöltő Törökországról se feledkezzünk meg (akik nagyon dühösek mostanában).
Törökország és Irán csütörtökön megállapodtak, hogy bővítik pénzügyi kereskedelmüket egymással és fokozatosan megerősítik banki kapcsolataikat.
Amikor a dollár elbukik, és a valutát leértékelik, elkezdődhet a barterezés:
Rahul Khullar, India kereskedelmi államtitkára elmondta, hogy küldöttsége megpróbál olyan megoldást találni Iránnal, amivel megkerülhetik az Egyesült Államok szankcióit és megvédhetik olajellátásukat és elősegíthetik az indiai exportot.
A kormányforrás szerint Irán beleegyezett, hogy növeli indiai importját, aminek összege 2,7 milliárd dollár volt a tavalyi év során. Fontos import termék a sajtolt olajtermékek melléktermékei, a rizs és a tea.
A megállapodás némiképp megvédi Iránt az árfolyam ingadozásoktól,” mondta a forrás.
A helyzet iróniája, hogy a fent említett szankciókkal és embargóval az Egyesült Államok és Európa lábon lövi magát, mert az intézkedés új utakat nyit az érintett országok számára, amit nem lehet nyílt ellenállásnak nevezni. Az ázsiai dollármentes klub országai így több nyersolajhoz juthatnak és olcsóbban, miközben monetáris kapcsolatuk szomszédaikkal erősödik, és egyre kevésbe függnek a világ leáldozóban levő tartalékvalutájától.
Az Egyesült Államok számára rendkívül fontos, hogy Ázsia támogassa Irán elleni szankcióit, hiszen Irán napi nyersolaj exportjának több mint felét ők veszik meg. Az Európai Unió elvileg elfogadta, hogy január 23-tól tilalmat vezet be az iráni nyersolaj importra.
Az iráni nyersolaj legnagyobb felvásárlójának számító Kína visszautasította a washingtoni szankciókat, mivel ezzel szerinte az Egyesült Államok túllépi hatáskörét, és az ázsiai nagyhatalom nem kívánja veszélyeztetni a számára oly fontos importot az OPEC második legnagyobb olajtermelőjétől.
A szükség lehet a legtöbb dollármentes megoldás szülőanyja, de az biztos, hogy a szükség szülőatyja Barack Obama.

Titkosszolgálati források szerint az Obama kormány célja „a dollár halála”



Amennyiben az amerikai gazdaság egy komoly válság, például közel-keleti háború vagy olajhiány miatt összeomlana, a világ azonnal elvesztené maradék hitét is a dollárban, aminek eredményeként nemcsak az amerikai fizetőeszköz, de minden dollár alapú valuta és részvény elveszítené értékét, valószínűleg globális banki és pénzpiaci összeomlást idézve elő. Egy ilyen horderejű válság nyilván társadalmi káoszt okozna.
Az Egyesült Államok másik problémája, hogy egyre több ország kezd a dollár helyett más valutát használni az olajkereskedelemben és nagyon közel van az a pont, amit az amerikai pénzrendszer már nem lesz képes elviselni. Amennyiben a világ hivatalosan is egy új világvaluta használatára állna át, a dollár egyetlen nap alatt elsüllyedhet az amerikai gazdasággal együtt, hiszen az ország nem lenne képes finanszírozni 17.000 milliárd dolláros adósságát.
Egy ilyen forgatókönyv esetén az USA indítaná el a dominókat és készítené elő a terepet az Antikrisztus megjelenésére, aki immár előállhat „zseniális” tervével a gazdaság és a világ megmentésére (Dániel 11:21, 24). – Joseph Candel
Az alábbiakban Doug Hagmann legújabb cikkének kivonata olvasható.
Forrás: homelandsecirityus.com, Doug Hagmann
Ezen a héten több olyan titkosszolgálati információ birtokába jutottam, amelyek segítenek tisztán látni az összképet illetően. Nagyon sok esemény folyik a világban, amelyekre nincs elfogadható hivatalos magyarázat. Az alábbi információk remélhetőleg segítenek ezek megértésében, bár a kirajzolódó kép sajnos nem szép.
Sokan bizonyára nem tudják, hiszen a média kevés figyelmet szentelt a kérdésnek, hogy az Egyesült Államok sorsa már régen megpecsételődött. Kyle Bass még 2011-beninterjút készített az Obama kormány egyik magas beosztású tagjával, aki elmagyarázta a kormány tervét az amerikai gazdaság és deficit rendbetételére.
Számos egyéb kérdés mellett az amerikai exportról és munkabérekről is beszéltek, de a feltett kérdés nem is annyira tűnik lényegesnek a választ hallva és nincs is nagyon értelme másra összpontosítani figyelmünket. A válasz: „Egyszerűen ki fogjuk nyírni a dollárt.” Ez a terv egyetlen tőmondatban.
Saját forrásom szerint az események már nem visszafordíthatók. A legjobb esetben is csak arrébb ugrani tudunk a lavina elől. A dollár elvesztését nem Barack Obama kezdte, de hozzájárult a folyamat felgyorsításához.

A végcél

A végső cél egy nemzetközi valuta és a globális kormányzás együttes bevezetése. Az a baj, hogy a legtöbb ember nem gondolkozik elég nagy léptékben és nem fogja fel a hazugság mértékét. Nem látják az összképet, mert figyelmüket szándékosan más kérdésekre terelik. A (hatalom) azt akarja, hogy a polip karjainak mozgását külön eseményeknek higgyük, és ne lássuk az összefüggést például a fegyverek elkobzása, a Belbiztonsági Minisztérium fegyverkezési kampánya vagy a gazdasági problémák között.
Mások eközben a kétpártrendszer színházi előadásával vannak elfoglalva, kitartóan állítva, hogy léteznek különbségek a Republikánus és Demokrata oldalak között. Nem láttunk elég bizonyítékot arra, hogy egyetlen párt létezik, két külön, de tulajdonképpen egyetlen célért dolgozó frakcióval? A nyilvánosság nem látja a paktumokat és pultalatti megállapodásokat, és még mindig reménykedik, hogy a következő választások után majd minden másképp lesz.
A legtöbb politikus, némelyik nyíltan, mások a politikai színdarabban betöltött szerepükhöz hűen, kissé tiltakozva, de közös erővel próbálja a globális kormányzás rendszerébe terelni az Egyesült Államokat. A globalistáknak szórakozás, a népnek figyelemelterelés, a médiának pedig szaftos konc.
Amerikát belülről győzték le. A beépített emberek a helyükön állnak, készen a behódolásra a globális kormány előtt. Mi mással magyarázhatjuk a kétpárti önpusztítást?

Jelek, jelek mindenhol

Akik a szándékosan manipulált statisztikák mögé látnak, érteni fogják, hogy miről beszélünk. Érteni fogják mi fűti az emberek hamis reményeit és produkálja a hamis adatokat és számokat. Bűvészmutatvány az egész, ami annyira leköti az emberek figyelmét, hogy közben észre sem veszik a körülöttük dúló globális háborút és a belső támadásokat.
Az értékpiaci csúcsokat csupán más valutákból, például az euróból a dollárba történő átmeneti menekülés idézi elő, valamint az államadósság pénzesítése a Fed által.
A globalisták vagy központi bankvezetők, illetve az őket irányítók terve, hogy az embereket a dollárhoz terelje, mint az utasokat a süllyedő hajóról a mentőcsónakokba. Amikor a mentőcsónakok megtelnek, azokat is elsüllyesztik és a dollár teljesen elveszíti értékét. Ezt már sokan nem fogják túlélni. A terv mögött rejlő gonosz felfoghatatlan a mi emberi agyunk számára.

Oroszország, Kína, Szíria és Irán

Az Egyesült Államok hadban áll Oroszországgal. Kadhafi elmozdítását követően az Obama-Clinton black-ops terv azonnal életbe lépett. Bengázi volt az Assad-ellenes terroristák felfegyverzésének logisztikai központja, amit az amerikai belügyminisztérium titkos ügynökei irányítottak, több millió tonna fegyvert szállítva Szíriába és egyéb bázisokra Törökországon keresztül. Oroszország tudott erről a tevékenységről és a Bengáziban lévő CIA központ elleni megbízásos támadással megállította és leleplezte a hadműveletet a világ előtt. A nyugati médiát kivéve mindenki tudomást szerzett már erről.
Miért nem került az igazság a nyilvánosság elé? Mert az Assad elleni erőfeszítések jelenleg is folynak, azzal a különbséggel, hogy a fegyverszállítmányok most leginkább Horvátországon keresztül haladnak. Assad kormányának megdöntése közvetlen veszélyt jelentene Moszkvára nézve, katonailag és gazdaságilag egyaránt. Putyin vajon ölbe tett kézzel hagyja, hogy az amerikaiak folytassák ezeket a manővereket? Nyilván nem. Oroszország ott üti az Egyesült Államokat, ahol a legjobban fáj: az „olajalapú” dollárnál.
Az Obama rezsim pedig semmit sem tesz országa védelmében, ebben az aszimmetrikus hadjáratban. Olyan mintha szándékosan hagyná, hogy így legyen.
Bár a New York Times írt róla, nem sokan figyeltek Xi Jinping kínai elnök és Vlagyimir Putyin néhány napja lezajlott találkozójára, pedig a dollár halálának szempontjából fontos esemény volt. Oroszország és Kína között egy szövetség van kialakulóban a komoly aranyháttérrel rendelkező valuták által már amúgy is jelentősen meggyengített dollár, mint tartalékvaluta leváltására. Oroszország és Kína soha nem látott tempóban próbál minél több aranyat vásárolni, miközben az Egyesült Államok értéktelen papír és digitális valutát bocsát ki, amit az olajkereskedelmen kívül semmi sem támogat már.
Miközben orosz és kínai részről folyik az aranyfelvásárlás, a nyilvánosság felé szándékosan kisebb összegekről számolnak be, az amerikaiaknak pedig fogalmuk sincs saját, Fort Knox-ban és a Fednél őrzött aranykészletük állapotáról. Nem furcsa, hogy ennyire nem akarják elrendelni az aranykészletek revízióját?
Amilyen biztos a dollár összeomlása, annyira biztos, hogy ez az esemény káoszhoz vezet majd az amerikai utcákon. A központi bankárok és az országok élére kiválasztott vezetők a Hegeli dialektika segítségével igen hatékonyan végzik tervük kivitelezését. Ahogy aztGeorge H.W. Bush 1990. szeptember 11-én kijelentette, az általuk megoldásként eltervezett Új Világrendet a szemünk előtt hozzák létre. Megmondták nekünk, hogy mi a tervük, de mi úgy döntöttünk, hogy nem veszünk róla tudomást. Vagy talán nem értettük meg az elhangzottakat?
Az Egyesült Államok eddig a tűzfal szerepét töltötte be a globalistákkal szemben, de az alapos aknamunkának köszönhetően az USA is követi a többi országot a vágóhídra.
Távolabbról szemlélve a helyzetet egyértelműen kirajzolódik a terv, amire az „őrállók” évtizedek óta figyelmeztettek. Talán Ernest Hemmingway szavai fogalmazzák meg a legtalálóbban a helyzetet: „ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.”


A globális valuta trükk



Forrás: Zero Hedge
Fővonalas pénzügyi körökben a globális valuta bevezetéséről csak igen óvatosan és kizárólag feltételes módban illik nyilatkozni. Suttogva említik, mint a távolijövőben beteljesülő álmot vagy társadalmi-gazdasági holdra szállást a pénzügyi világűr messzi csücskében. Valamikor 2015-ben vagy 2020-ban, esetleg 2050-ben, de semmi esetre sem a közeljövőben felbukkanó, immár 40 éve létrehozott ártalmatlan kereskedelmi eszköz formájában, amit csak kivételes alkalmakkor használnak. Sajnos egy központosított globális eszköz létrehozása, ami egy nemzetek felett álló gazdasági testületben ölt majd alakot, közelebb van, mint sokan gondolnák…
A leggyakoribb ellenvetés egy globális valutával szemben, hogy nincs a világon még egy olyan pénznem, ami erőben és kereskedelmi volumenben megközelítené a dollárt, mint tartalékvalutát. Ez igaz, ha az ember a valutákat egyenként nézi és nem az összképre koncentrál. A valóságban a központi bankoknak és az IMF-nek esze ágában sincs a dollárt, az Egyesült Államok nemzeti valutáját egy másik ország nemzeti valutájára cserélni a világ tartalékvalutájaként. A dollár helyett egy valutakosarat akarnak bevezetni, amit aztán előbb-utóbb homogenizálnának, egyetlen pénzegységgel jelképezve a kosárban szereplő pénzeket. Az IMF erről már hónapokkal ezelőtt, minden köntörfalazás nélkül nyilatkozott, Dominique Strauss-Kahn pedig még sajtónyilatkozatot is kiadott a terv részleteiről, természetesen még az őt érintő botrány kirobbanása előtt.
G20-ak is számtalanszor hangsúlyozták, mennyire fontos lenne nagyobb felügyelői hatalmat adni az IMF kezébe. (Egy részletes tanulmány az SDR-oknak szánt szerepről itt olvasható: http://www.imf.org/external/np/pp/eng/2011/010711.pdf)
A globális valuta, még ha kezdeti formában is, tulajdonképpen már létezik a Különleges Lehívási Jogok, azaz SDR-ok (Special Drawing Rights) formájában, amit az IMF még 1969-ben hozott létre az aranyat helyettesítő, papíralapú biztosítékként a kormányok és központi bankok közötti ügyletekre, fölöslegessé téve a Forex használatát. Leegyszerűsítve, az SDR-ok helyettesítették az arany erejét. Mára az eszköz egy valutakosarat jelképező kereskedelmi mechanizmussá és az amerikai dollárt, mint tartalékvalutát leváltó megoldássá alakult.
A szkeptikusok azzal érvelnek, hogy az SDR-ok még nagyon messze vannak a dollár leváltásától, de ezek a közgazdászok elfelejtik figyelembe venni, hogy manapság a piacokon eluralkodó pénzügyi viszonyok rendkívül gyorsan képesek megváltozni. Való igaz, hogy a mai állapotok szerint nem lenne praktikus az SDR-ok státuszát tartalékvaluta szintre emelni, leginkább azért, mert egyelőre a dollár még úgy-ahogy megőrizte viszonylagos értékét és széleskörű felhasználtságát. Ez az állapot azonban nem sokáig marad így.
Az elmúlt hónap során a világ három legnagyobb hitelminősítője, a Moody’s a Fitch és az Standard & Poor’s, hirtelen úgy döntött, hogy nekilát annak a feladatnak, amit már évekkel ezelőtt kötelessége lett volna elvégezni és egy igazi leminősítési hullámvasutat indított azokkal az országokkal szemben, melyek adóssága rendkívül magas az ország nemzeti össztermékéhez viszonyítva. Görögországot és Írországot már leírták és valószínűleg Portugáliára is hasonló sors vár. Spanyolország igen rozoga lábakon áll és az újabb leminősítés szinte elkerülhetetlen. Olaszország sorban áll a vágóhíd előtt és végül az Egyesült Államok is közel áll az AAA státusz elvesztéséhez, az S&P egy hónapon belül erről is dönteni fog.
A hitelminősítő bejelentésének legfontosabb része, hogy kihangsúlyozza, a lépés nem az adósságplafon megemelésével kapcsolatos döntéstől függ, hanem az USA hitelképességét valamint rossz kiadáskezelési taktikáját és inflációgerjesztő szokásait veszi alapul. Tehát az adósságplafon megemelése sem biztosíték a leminősítés ellen.
A hitelminősítők évekig tartó tétlenségét követő leminősítési vihar nem a véletlen műve. Maga a tény, hogy Bernanke bevallása szerint a harmadik mennyiségi enyhítés eshetősége ismét szóba került, miután nem egészen két hónappal ezelőtt a Fed tagadta, hogy szükség lenne további élénkítésre, igen gyanúsan hangzik, bár a nyilatkozatot később megpróbálta visszavonni.
A lényeg, hogy amennyiben az adósságplafon megemelését elfogadják, a Fed készen áll a dollár sírba nyomtatására. Az adósságplafon megemelésének elmaradása esetén az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik, és hitelminősítése köddé válik. Mindegy melyik forgatókönyv szerint alakulnak az események, a vége mindenképpen a dollár tartalékvaluta státuszának elvesztése lesz. És színre lépnek a Különleges Lehívási Jogok…
A gazdasági körülmények gondos, megfontolt átrendezésének vagyunk szemtanúi, melynek célja a globális valuta elfogadására fogékonyabb pénzügyi és politikai hangulat megalapozása. Arra van szükség, hogy a közvélemény annyira kétségbeesetten áhítozzon a stabilitásra, hogy a globális valuta elfogadásán kívül ne legyen más alternatívája. Íme, néhány lépés, ami valószínűleg szükséges ahhoz, hogy az SDR-ok betölthessék a nekik szánt szerepet, melyek közül néhány e sorok írása közben már folyamatban van:
1. Az SDR-ok forgalmának növelése
Az SDR-ok nyomtatására vonatkozó korlátozásokat az IMF 2008-ban, a hitelválság kibontakozásakor feloldotta „likviditásteremtés” címén. Ma az SDR-ok korlátlan mennyiségben adhatók ki. Az IMF tagállamok számára előirányzott SDR-mennyiség hatalmasat ugrott 2008-ról 2009-re. Az Egyesült Államok SDR állománya például 21-ről 203 milliárdra nőtt egyetlen év alatt.
Az „SDR osztály” segítségével az IMF feltörekvő piacoknak és megszorult országoknak is adott SDR-okat, csakhogy kéz alatt, az amerikai adófizetők számlájára. A gazdag országok, mint például az Egyesült Államok rendszeres összegeket fizet az SDR programnak, melynek célja a külföldi segélyek újraosztása lenne a szegény országok javára, alacsony kamatra adott SDR-ban kiutalt hitelek formájában. Ezek a kölcsönöksehol sem jelennek meg az amerikai kormány költségvetésében.
2004-ben az USA 5 milliárd dollárt fizetett az SDR kasszába, de azóta ez az éves díj valószínűleg emelkedett. Pontos adatokat találni a rejtett SDR programra vonatkozóan szinte lehetetlen.
2. Standard árfolyamtáblázat
Az IMF most már rendszeresen közzéteszi az SDR aktuális árfolyamát a világ szinte valamennyi valutájára vonatkozóan.
Egy érdekesség az SDR árfolyamával kapcsolatban, hogy a globális Forex piacokhoz hasonlóan, a legértékesebbnek tartott valuták ez esetben is a bahreini dinár és a kuvaiti dinár. A bahreini dinár értéke ma már együtt mozog az SDR árfolyamával, míg a kuvaiti dinár értékét egy, a nyilvánosság számára nem ismert, valutakosár alapján határozzák meg (ami valószínűleg az SDR). Az amerikai dollár viszonylag gyengének számít az SDR-ral való összehasonlításban, annak ellenére, hogy az IMF pénzforrásainak, így SDR kibocsátó erejének nagy része az Egyesült Államoktól származik.
Egy másik fontos tényező, hogy az SDR árfolyamának meghatározásánál nem a természetes kínálati és keresleti viszonyokat veszik figyelembe, tehát az IMF úgy határozza meg az egyes valutáknak az SDR-hoz viszonyított árfolyamát, ahogy akarja. Így nem meglepő, hogy az IMF-kosárral együttmozgó és az IMF akaratát teljesítő valuták árfolyama erősebb és jól teljesítenek a Forex piacokon, míg a dollár, ami egyelőre (elvileg) független, az SDR-okhoz viszonyítva gyengén teljesít. Ma egy dollár 62 SDR centet ér.
3. Az SDR-ok nélkülözhetetlenné válása
Az IMF azt szeretné, hogy az SDR-okat mintegy köztes eszközként használják a labilis piacokon. Például, ha Kína szeretne megszabadulni egyre kevesebbet érő dollártartalékától, egy másik valuta helyett SDR-okat vásárolhatnának dollárjaikért. Az IMF szerint ez kevésbé gyengítené a dollárt, mert az SDR értékének meghatározásában csak részleges szerepe van a dollárnak, tehát ha Kína megszabadulna egész dollártartalékától és helyette SDR-t vásárolna, a zöldhasút értéke ugyan csökkenne, viszont az Egyesült Államok SDR tartalékának értéke emelkedne.
Ez egy tökéletesnek hangzó terv, ha a végcél egy adott valuta tönkretétele. Ugyanakkor ez egy nagyon alattomos módja az SDR-ok tartalékvaluta szerepének megalapozására, a hős szerepét osztva az IMF-re.
Ezzel a módszerrel az IMF képes lenne összhangot teremetni a világ valutái között, míg végül mind nagyjából azonos értéket képviselne, az SDR-ok pedig a dollár hivatalos legyőzése nélkül vennék át a tartalékvaluta szerepet.
Az IMF olyan valutapiaci hangulatot teremtett, hogy az SDR programból kimaradni szándékozó országoknak ne legyen esélye azokkal szemben, akik támogatják azt. Egy mesterséges gazdasági mátrixot hoztak létre, ahol a kínálat és kereslet alapelvei nem érvényesek már. A pénzvilág manipulált evolúciójáról van szó. A köztes SDR számla segítségével módjukban áll majd a föld valamennyi valutájának értékét önkényesen meghatározni.
4. Kína nélkül nem megy
Jelenleg úgy tűnik, hogy az egyetlen akadály, ami még visszatartja az SDR világvaluta szerepének debütálását, a fejlődő országok távolmaradása a valutakosártól. Több éve keringenek hírek arról, hogy Kína 2015-ben csatlakozna az SDR programhoz, de erre hamarabb is sor kerülhet.
Christine Lagarde, az IMF új ügyvezető igazgatója nagyobb szerepet ajánlott Kínának az IMF hatalmi szerkezetében.
Lagarde és a G20-ak is sürgetik a jüan és még néhány valuta csatlakozását a korsárhoz. A kínai csatlakozásról szóló döntés még idén novemberben megszülethet.
5. Kínának teljesen el kell szakadnia a dollártól
Az egyik probléma Kínának a valutakosárhoz történő csatlakozásával kapcsolatban az ázsiai nagyhatalom szoros kapcsolata a dollárral és az Egyesült Államok gazdaságával. Tehát a csatlakozás előtt Kínának először teljes mértékben függetlenné kell válnia a dollártól.
Kína már 2005-ben elkezdte a dollártól való szisztematikus elszakadást (ami az összeomlás előrelátását feltételezi), amikor elkezdték a jüan-névértékű kötvények kibocsátását és fokozatosan exportalapú gazdaságból fogyasztói gazdasággá átalakultak. A probléma az, hogy a jüan nagyobb elterjedtsége és forgalma, az élénkítő programok megszaporodása és a jüan újraértékelésének elmaradása miatt Kína kétjegyű inflációval néz most szembe. A valós inflációról, nem pedig az államilag kikozmetikázott adatokról beszélünk.
Mivel tudatosan haladnak a fogyasztói társadalom felé, Kínának előbb-utóbb engednie kell a jüan jelentős erősödését más valutákhoz képest, hogy saját állampolgárai vásárlói erejét növelni tudja. Ennek hiányában az emelkedő árak súlya alatt könnyen összeomolhat az ország gazdasága.
Ez pedig nem lehetséges anélkül, hogy megszabadulnának Forex eszközeik jelentős részétől, melyeknek nagy része dollárban és értékpapírokban fekszik. Ez azt jelenti, hogy az infláció elkerülése és az SDR kosárhoz való csatlakozás érdekében, Kína kénytelen lesz megszabadulni amerikai eszközei legjavától, ami komoly érvágás lenne az amerikai gazdaságnak.
6. A dollár tartalékvaluta státuszának megszüntetése
A fenti tényezők egy közös és egyértelmű következtetés felé mutatnak, melynek első állomása a dollár tartalékvaluta szerepének megszűntetése. Az IMF soha nem lenne képes a globális gazdaság központosított vezetésére egy minden valuta felett álló globális fizetőegység nélkül, ami viszont a dollár tartalékvaluta szerepének megszűnése nélkül nem lehetséges. Éppen ezért a dollárnak mennie kell. Ez az IMF érdeke.
Az Egyesült Államok óriási adóssága, a vég nélküli pénznyomtatás, Kína távolodása a dollártól és közeledése az SDR-hoz, valamint az SDR-ok csendes, szinte észrevétlen elterjedése mind ezt a célt szolgálják. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a dollár, mint fizetőeszköz megszűnne. Az SDR trükk egyik legfontosabb eleme, hogy a legtöbb amerikai észre sem veszi, miként vándorol át a globális gazdaság az IMF kezébe, mert a dollár továbbra is ott lesz a pénztárcájukban. Valószínűleg érezni fogjuk az egyre gyengülő pénzügyi rendszerrel járó nehézségeket, de a hatalomátvétel rejtve marad azok előtt, akik nem látják, mi történik valójában. Végül a világ valamennyi valutája az SDR-októl függ majd, bár játékpénzünket továbbra is pénztárcánkban tarthatjuk.
A legtöbb ember azt gondolja, hogy ezek a változások, ha be is következnének, valamikor a távoli jövőben válhatnak csak valósággá és nem történhetnek meg az orrunk előtt, miközben mi alszunk. A tények azonban azt mutatják, hogy a hatalom egy erősen központosított globális gazdasági rendszerbe vándorol, aminek sok ország válik majd áldozatává. Ahhoz, hogy megértsük az előttünk álló taktikusan kivitelezett katasztrófát tudnunk kell, milyen célból történik mindez, pont úgy, ahogy egy bűntény megértéséhez elsősorban az indíték megismerése szükséges.

Extra memória az agynak: hamarosan chipbeültetéssel



Joseph Candel: Sok modern technológiai újításról olvasva az embernek egyre gyakrabban a Jelenések könyvéből ismert Fenevad Bélyege jut eszébe. Az alábbi cikkben például egy olyan technológiáról olvashatunk, amiben a chip egyenesen az agyba kerül.
Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18

Nem gondoltam volna, hogy megérem az időt, amikor ezek az emberbe kerülnek és lám, most arról beszélünk, hogy mikor és hogyan.”

Theodore Berger, a Dél-Kalifornia Egyetem orvosbiológiai mérnöke már látja azt a nem túl távoli napot, amikor a súlyos memória kieséssel küzdő betegeken egy elektromos agyimplantátummal segíthet. Az Alzheimer-kórban és egyéb hasonló betegségekben szenvedő vagy agyvérzésen átesett betegeknél a neuronok működésében bekövetkezett változások megakadályozzák a hosszú távú memóriák rögzítését. Berger két évtizede próbál olyan szilícium chipeket kifejleszteni, amik utánozzák az egészséges neuronok működését, azaz lehetővé teszik, hogy egy percnél régebbi ismeretekre is emlékezzünk. A végcél, hogy ezeknek a chipeknek az agyba történő beültetésével lehetővé tegye a hosszú távú emlékek tárolását.
Régen azt mondták, hogy őrült vagyok,” mondja Berger nevetve, azonban a közelmúlt eredményeinek hatására az „őrült” jelzőt inkább az „úttörő” kezdi felváltani kollégái körében.
Berger kutatása még nem érkezett el az emberkísérletek stádiumához, azonban a patkányokon és majmokon végzett tesztek azt mutatják, hogy az agyhoz hozzákapcsolt chipek éppen úgy képesek továbbítani az információkat, mint a neuronok.
Nem az egyes memóriákat tesszük az agyba, hanem a memóriák létrehozásának képességét,” mondja. Egy tavalyi kísérlet során Berger csapata bebizonyította, hogy segíteni tudtak a majmoknak előhívni hosszú távú memóriáikat az agy egy bizonyos területéről.
Berger rámutatott, hogy az orvostudomány egyes területein már most is alkalmaznak idegimplantátumokat. Ma jelenleg 200,000 süket beteg használ olyan készüléket, ami egyenesen a hallóidegeknek továbbítja az információkat.
A paralízisben szenvedő betegek pedig az agyukba ültetett elektródák segítségével, a gondolataikkal tudják irányítani művégtagjaikat. A szemészet területén pedig részleges sikereket értek el a műretinák beültetésével.
Az ismeretek helyreállítása nyilván kicsit nagyobb falat és Berger immár 35 évet töltött ennek kutatásával. „Tudjuk, hogy a hippokampusz alakítja a rövidtávú memóriákat hosszú távúvá.” Amire a tudósok azonban eddig nem tudtak rájönni, hogy hogyan is teszi ezt. Berger különböző matematikai képleteket állított fel arra, hogy modellezze az elektromos jelek útját a neuronok át és bebizonyította, hogy képletei fedik a valóságot.
Nem kell tudnunk mindent elvégezni, amire az agy képes, de vajon képesek lehetünk bizonyos dolgokat utánozni?” kérdezi. „Képesek lehetünk ezt úgy modellezni, hogy azt egy eszközben rögzíthessük? El tudjuk érni, hogy ez az eszköz működjön az agyon belül is? Ez a három kérdés készteti kollégáimat arra, hogy őrültnek nevezzenek. Egyszerűen úgy gondolják, hogy ez túl nehéz.”


Új GMO veszély: A génmódosított búza több száz emberi gént elcsendesíthet



Időkjelei: Bár az Európai Unióban, Spanyolország kivételével, a genetikailag módosított növények termesztése nem megengedett, sajnos ezek alapanyagként mégis sok ételbe bekerülnek, úgy, hogy erről legtöbbször nem is tudunk. A növények genetikai módosításának szükségességét legtöbbször azzal próbálják indokolni a nagyközönségnek, hogy a megnövekedett népességet csak így lehet ellátni a szükséges étellel, ez azonban két szempontból is hazugság. A népességnövekedés hamis problémája sok ilyen intézkedéshez szolgál ürügyként, azonkívül a GMO növények hosszú távon a hozam romlásához és a termőföld tönkretételéhez vezetnek. Ajánlott videók: Van elég étel a földönMonsanto szerint a világ
Forrás: naturalnews.com
Valószínűleg mindenki egyetért, hogy a búza a legfontosabb gabonanövény a világon és szinte az egyetlen, aminek eddig nem létezett génmódosított változata. Sajnos ez már nem sokáig lesz így, amennyiben az ausztrál hatóságok megadják az engedélyt az egyik állami intézmény, a Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) által kifejlesztett génmódosított búza forgalomba hozatalára.
Bár kifejlesztői szerint az új búza forradalmasíthatja az élelmiszeripart, fennáll a veszély, hogy fogyasztást követően ez a GMO növény maradandóan megváltoztathatja az emberi génállományt, több száz emberi gén elcsendesítésével.
Ez a tény önmagában komoly egészségügyi veszélyforrássá teszi az új búzát, éppen ezért számos szakember óva int az emberi kísérletekkel és a kereskedelmi forgalomba hozatallal kapcsolatban. A Safe Food Foundation (Biztonságos Élelmiszer Alapítvány) szervezésében nemrég tartott sajtókonferencián két elismert szakértő is beszélt a génmódosított búza potenciális veszélyeiről, ami akár sok millió ember halálát vagy a génállomány drámai megváltozását is okozhatja.
Azt találtuk, hogy az új búzában létrejövő molekulák, amiknek célja, hogy bizonyos búzagéneket elcsendesítsenek (kikapcsoljanak), szinte azonosak bizonyos emberi génekkel,” magyarázza Jack Heinemann professzor, az Új-Zélandi Canterbury Egyetem molekuláris biológia professzora, a CSIRO teszteletlen GMO búzájáról. „Fogyasztást követően ezek a molekulák bejutnak az emberi szervezetbe és fennáll a géncsendesítés veszélye.”
Heinemann elmagyarázta, hogy eddig több mint 770 oldalnyi potenciális azonosságot fedezett fel a GMO búza két konkrét génje és az emberi génállomány között, amelyeket a GMO növény potenciálisan megváltoztathat. Ezeken felül további több tucat olyan azonosság található, amelyek „elég közeliek a géncsendesítésre a kísérleti rendszerekben,” mondja a professzor.

A GMO búza átviheti a genetikai hibákat egyik generációról a másikra

A génmódosított búza azonnali veszélyei egyértelműek és tökéletesen szemléltetik, milyen eredménnyel jár, amikor az ember genetikai szinten próbál babrálni Isten teremtésével. A későbbi generációkra leselkedő veszélyek, azonban még az azonnali veszélyeknél is komolyabbak.
Amennyiben a búzában található módosított gén felszívódik az emberi szervezetben és ugyanúgy viselkedik ott, mint a búzában, akkor képes lehet megváltoztatni a módot, ahogy a szervezet tárolja a szénhidrátokat és a glükózt, ami súlyos következményekkel járhat,” mondja Judy Carman biokémia professzor, az ausztrál Egészségügyi és Környezetvédelmi Kutatóintézet (IHER) igazgatója.
Az emberi szervezetnek szüksége van a glikogén nevű anyagra a túléléshez. Szükségünk van rá például ahhoz, hogy fel tudjunk kelni reggel az éjszakai „böjt” után vagy ahhoz a többlet energiához, ami lehetővé teszi, hogy átfussunk az úton. Amennyiben ez a módosítás ugyanolyan módon elcsendesíti ezt a gént, mint ahogyan teszi a búzában, akkor azok a gyerekek, akik ezzel a módosított enzimmel születnek, nem élnének tovább öt évnél, a felnőttek pedig egyre betegebbek és egyre fáradtabbak lennének, míg végül teljesen lebetegednének.”
2011. július 4-én a Greenpeace aktivistái egy egész kísérleti búzatáblát vágtak le a CSIRO telepén Canberra közelében, amit emberi kísérletekre szántak. A CSIRO a mai napig nem végzett egyetlen használható kísérletet sem a génmódosított búza egészségügyi kockázatainak felmérésére. A céget minden jel szerint a nyereség sokkal jobban érdekli az emberi egészség megőrzésénél.


Legújabb GMO tanulmány: korai halál és súlyos daganatok a Monsanto kukorica hatására



Forrás: NaturalNews.com
A genetikailag módosított kukorica és a Monsanto féle Roundup műtrágya és gyomirtó hatására a kísérleti patkányokban döbbenetes daganatok alakultak ki, több szervük károsodott és végül idő előtt elpusztultak. Így lehetne néhány szóban összefoglalni a Monsanto által gyártott genetikailag módosított organizmusok hosszú távú hatásával foglalkozó legújabb tanulmány eredményeit.
Szakemberek szerint a tanulmány az eddigi „legalaposabb kutatás, ami valaha megjelent a genetikailag módosított termények és a Roundup gyomirtó patkányokra kifejtett hatásáról.” A szörnyű eredmények futótűzként terjednek az Interneten és még a fővonalas média is számos cikkben foglalkozik a megdöbbentő fotókkal.
A daganatok olyan komolyak, hogy némelyik állat csupán a kinövések mérete miatt alig jut levegőhöz.
A Monsanto Roundup gyomirtó és a GMO kukorica a vétkes, állítja az új döbbenetes tanulmány a rák kialakulásáról,” írja a Grocery, egy népszerű brit kiadvány.
A tudósok azt találták, hogy az állatokban még igen kevés mennyiségtől is emlőrák alakult ki és komoly máj és vesekárosodást szenvedtek, a hímek esetében négy, a nőstényeknél pedig hét hónap alatt,” írja a cikk.
Daily Mail a következőket írja:
Új vita a GMO ételekről miután a francia tanulmány azt állítja, hogy a kérdéses takarmánnyal etetett patkányokban daganatok alakultak ki. A GMO diétán tartott állatokban emlőrák alakult ki, azonkívül súlyos máj és vesekárosodást szenvedtek. Az eredmények szerint a hímek 50, míg a nőstények 70 százaléka pusztult el idő előtt, a kontroll csoport 30 és 20 százalékához képest.”
A Caen Egyetem professzora, Gilles-Eric Seralini által vezetett tanulmány az első olyan komoly munka, ami alaposan megvizsgálta a genetikailag módosított organizmusok hosszú távú (az élet teljes tartamára vonatkozó) hatását. Az ember nyilván elgondolkozik azon, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy a GM kukorica hatósági engedélyezése előtt nem végeztek hasonló tanulmányokat, de sajnos ilyen komoly befolyással rendelkezik a vállalati lobbi és az emberi kapzsiság.
A tanulmány az Élelmiszer és kémiai toxikológiai folyóiratban jelent meg és a napokban tárták a nagyközönség elé egy londoni sajtókonferencián.
Néhány megdöbbentő részlet a tanulmányból:
  • A hímek 50, a nőstényeknek pedig 70 százaléka idő előtt elpusztult.
  • A nyomokban (a hatóságilag az ivóvízben megengedett mérték alatti) Roundup gyomirtót tartalmazó vizet fogyasztó patkányoknál 200 illetve 300 százalékkal nőtt a nagyméretű daganatok kialakulásának esélye.
  • A GM kukoricát és nyomokban Roundup-ot tartalmazó táplálékot fogyasztó patkányoknál máj illetve vesekárosodást figyeltek meg.
  • A tanulmány során a patkányok NK603-at kaptak, ami a Monsanto szabadalmazott genetikailag módosított kukoricája és amit széles körben használnak egész Észak-Amerikában, emberi és állati fogyasztásra egyaránt. Ugyanebből a kukoricából készülnek a reggeliző pelyhek és a kukorica chipsek is.
A Daily Mail a következőket írta még a tanulmányról:
Jose Bove, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának francia elnöke és a GM termékek ismert ellenzője, a GM termények termesztésének és importengedélyek kiadásának azonnali felfüggesztését indítványozta. „Ez a tanulmány végre bebizonyította, hogy igazunk van, és sürgősen felül kell vizsgálnunk a GM termények engedélyezési folyamatát,” közölte egy nyilatkozatban. „Az országos és európai élelmiszerbiztonsági hatóságoknak új, közpénzből finanszírozott tanulmányokat kell lefolytatni, hogy egészséges élelmiszereket biztosíthassunk Európa lakosságának.”
A tanulmány címe „Három GM kukoricafajta ez emlősök egészségére kifejtett hatásának összehasonlítása” és az alábbi linken teljes terjedelmében elérhető:http://www.biolsci.org/v05p0706.htm
Néhány további említésre méltó szemelvény:
Elemzésünk egyértelműen eddig nem ismert mellékhatásokat állapít meg a 3 GMO fajta fogyasztása esetén, amelyek hatása nemenként és esetenként adagtól függően eltér. A mellékhatások leginkább a vesére és a májra, a szervezet méregtelenítéséért felelős két legfőbb szervére hatottak, bár a mellékhatások eltértek a három különböző fajtánál. Egyéb mellékhatások a szívet, a mellékvesét, a lépet és a vérképző rendszert érintették. A kapott adatok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy májmérgezés állapítható meg, valószínűsíthetően az adott GM kukoricákban található új rovarirtók miatt. Emellett nem lehet kizárni egyéb nem szándékos, direkt vagy indirekt hatást az anyagcserére.
Néhány idézet a kutatóktól:
A kutatás hihetetlen számú daganat kialakulását mutatja, amelyek gyorsabban jelennek meg és agresszívabban nőnek, különösen a nőstény állatok esetében. Számomra megdöbbentő ezeknek az egészségre kifejtett negatív hatása.”
Várható, hogy a genetikailag módosított kukorica és a Roundup gyomirtó komoly hatással lesz az emberi egészségre.” – Dr. Michael Antoniou, molekuláris biológus, King’s College London.
Ez az első alkalom, hogy megvizsgálták a GM kukorica és a Roundup gyomirtó, illetve a kettő kombinációjának hatását és az eredmény nagyon súlyos. A hím patkányok esetében máj és vesekárosodást, illetve rendellenességeket, beleértve daganatok kialakulását tapasztalták, ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy a nőstény állatoknál rendkívül súlyos emlőrák kialakulása volt megfigyelhető. A kísérlet végére a nőstények 80 százalékában alakult ki emlőrák.” – Patrick Holden, a Fenntartható Élelmiszert Tröszt igazgatója.


Ez nem összeesküvés elmélet… Ez a szemünk előtt folyik”



Időkjelei: Bár az alábbi események az Egyesült Államokban zajlanak, az adott helyzet és a szóban forgó törvényi változások miatt az egész világot érintik. Számunkra ezekből a történésekből az egyik legfontosabb üzenet, hogy a hatalmi elit, a gazdasági eszközök mellett, leginkább a globális konfliktusokat, káoszt, háborúkat és zavargásokat kihasználva próbál minél több hatalmat magához ragadni, illetve olyan kétségbeesett helyzetbe hozni a világot, hogy a tömegek megváltóért kiáltsanak. (Dániel 11:21-24; 8:23-25. II. Thessalonika 2:1,3-4.) Fontos azt is meglátnunk, hogy készül az új ellenségkép…
Forrás: shtfplan.com
Az 1878-as Posse Comitatus törvényt (ami megtiltja az amerikai kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) eredetileg azért alkották, hogy megvédjék az állampolgárokat attól, hogy a törvényeket a katonaság bevetésével tartassák be hazai földön, kivéve olyan eseteket, amikor erre az alkotmány vagy a kongresszus kifejezett felhatalmazást ad. A törvény elfogadása óta, azaz több mint egy évszázada, ezt a feladatot a helyi és szövetségi rendfenntartó erők látták el az Egyesült Államokban. Miután azonban a terrorizmus elleni harcot a kormány immár több mint egy évtizede az egyik legfontosabb feladatának tekinti, bizonyos kormánytagok fáradtságot nem kímélve próbálják a hadsereg küldetését a hazai frontra is kiterjeszteni.
Első lépésként elfogadták a Patriot törvényt1 ami példa nélküli hatalommal ruházta fel a kormányt és lehetővé tette, hogy tulajdonképpen bárkit terroristának minősítsenek, akár külföldön, akár odahaza. 2011 szilveszterén, miközben a világ az Újévet köszöntötte, Barack Obama aláírta a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt (NDAA), ami lehetővé teszi, hogy a Patriot törvény értelmében terrorizmussal gyanúsított személyeket határozatlan ideig fogva tarthassák, vádemelés vagy bírósági tárgyalás nélkül.
Végül a múlthéten, miközben botrányok egész sora rázta meg a Fehérházat, kiderült, hogy a kormány szép csendben egyre nagyobb hatalommal ruházta fel a Védelmi Minisztériumot, tulajdonképpen semmissé téve a Posse Comitatus törvényt.
Eric Blair, az Activist Post-tól a következőket írta:
Először is a szenátus éppen azt tárgyalja, hogy a 2001-es Felhatalmazást a Katonaság Bevetésére (AUMF) olyan módonterjesszék ki, hogy az USA a terrorizmus elleni harcot bárhol a világon folytathassa, beleértve saját területét is. Ez egyenesen rávezet a második fejleményre: a Pentagon rendőri jogosultságot adott magának amerikai földön.
Michael Sheehan helyettes védelmi miniszter múlt hét csütörtökön azt mondta a kongresszusnak, hogy az AUMF felhatalmazza az amerikai hadsereget, hogy Bostontól Pakisztánig bármilyen fronton harcolhasson. Sheehan kihangsúlyozta, hogy a kormány engedélyt adott, hogy a hadsereg bárhol bevethető legyen, ahol az ellenség felüti a fejét, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az alkotmány hadüzenetekre vonatkozó kitételét.
Miközben az amerikaiak a fővonalas média mindkét szárnya által nyomott három botránnyal vannak elfoglalva, a zárt ajtók mögött baljós események zajlanak.  Ezek lényege tehát, hogy az amerikai hadsereg felhatalmazta magát, hogy bevesse csapatait Amerika utcáin, az elnök vagy a kongresszus előzetes engedélye nélkül. Az AUMF felhatalmazást pedig, amit eredetileg a 2001. szeptember 11-i támadásokért felelős terroristák elfogása érdekében hoztak létre, kiterjesztették, hogy a segítségével a kormány tulajdonképpen legálisan és kongresszusi jóváhagyás nélkül is bevethesse a katonaságot és annak eszközeit az ország utcáin.
Charlie McGrath a Wide Awake News-tól a következőképpen magyarázza a helyeztet:
Eric Blair-nek és az Activist Post munkájának köszönhetően megértettük, hogy Washington keményen dolgozik szabadságjogaink felszámolásán.
Angus King szenátor odáig ment, hogy kijelentette, a meghallgatás, amelyen ő is részt vett, élete legfelkavaróbb és legmegdöbbentőbb meghallhatása volt.
Még John McCain, a vadászhéja McCain is azt mondta, hogy a kormány túllépte hatáskörét.
Miről beszélünk? A Katonaság Bevetésének Felhatalmazásáról (AUMF).
Ez a törvényszabály a terrorizmus elleni harc kezdetén lépett életbe, de mára mi lettünk az ellenség. Nem kell ezen megdöbbenni. Mindenki rajta van a potenciális terroristák listáján, aki hisz a szabadságban, a gondolat szabadságában és az alkotmányos köztársaságban.
Egyszerűen átfogalmazzák a törvényt, hogy a katonaságot a hazai „fronton” is bevethessék.
Ez nem egy összeesküvés elmélet. Ez nem egy fantazmagória, ami vagy megtörténik, vagy nem. Ez most történik, itt a szemünk láttára, olyan híreseményeknek álcázva, amik nem is híresemények.
A katonaság már azt is kijelentette, hogy aki azzal az elmélettel áll elő, hogy a kormány egy országos állami rendőrséget próbál felállítani a hatalomátvételre, az belföldi terroristának minősül.
Terroristának, aki ellen a hadsereg bevethető…
Egyetlen összeesküvés van itt: az, amit a kormány próbál tálalni.
Ez a törvényalkotás nem kitaláció. Az Egyesült Államok militarizálása teljes gőzzel halad és mi vagyunk a célpontok.
  1. A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. []


Már 50 állam összesen 700 ezer állampolgára akar kiválni az USA-ból



Forrás: Daily Caller
Kevesebb, mint egy héttel azután, hogy New Orleans egyik lakója petíciót indított Louisana kiválására az Egyesült Államokból, hét állam gyűjtött elég aláírást ahhoz, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel. (https://petitions.whitehouse.gov/petitions)
Szerda reggel keleti idő szerint 6 óráig összesen 675 ezer digitális aláírás gyűlt össze az 50 különböző állam összesen 67 darab külön benyújtott kiválási petíciójával. Vermont, ahol az Egyesült Államokból való kiválás a politikai élet szerves része, utolsóként állt be a sorba.
AlabamaFloridaGeorgiaLouisianaNorth CarolinaTennessee és Texas esetében már összegyűjt az a 25 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel.
Az aláírásgyűjtésben Texas vezet, ahol ez idáig több mint 98 ezer aláírás gyűlt össze, bár Rick Perry, Texas kormányzója úgy nyilatkozott, hogy nem támogatja a kezdeményezést.
Perry kormányzó hisz az egység nagyságában és ennek megváltoztatására semmit sem kellene tenni. Ugyanakkor osztja honfitársainak a szövetségi kormánnyal szemben érzett frusztrációját,” áll a kormányzói hivatal által kiadott nyilatkozatban.
Ellencsapásként, hétfőn egy olyan petíció is indult, ami kéri, hogy a kiválást kezdeményező petíciók aláíróit fosszák meg amerikai állampolgárságuktól.
Hasonló megfontolásból a texasi Austin városa petíciót indított arra, hogy Texas államnak az USA-ból történő esetleges kiválása esetén kiváljon Texasból.
Egy Houstoni csoport által kedden indított petícióban pedig az áll, hogy a kiválást fontolgató texasiak „értelmileg visszamaradottak és nem akarjuk, hogy ők képviseljenek bennünket. Több oktatást akarunk ennek a betegségnek az eltörlésére.”
A felülvizságlathoz szükséges 25 ezer aláírás a következő államokban nem gyűlt még össze:
Tizennégy állam egynél több petíciót is indított a kérdésben. Missouri és South Carolina esetében a külön petíciók összeadva már elérik a kívánt küszöböt.
A Daily Caller megkérdezte Joshua Earnest fehérházi szóvivőt, hogy vajon a Fehérház csupán a Romney tábor frusztrációjaként tekint-e a kezdeményezésekre, de mindezidáig nem érkezett válasz.


Átnevelő táborok a jelenben? – End Time Info Podcast



Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” átnevelésére az USA és más országok területén felállítandó átnevelő vagy internáló táborokban, hogy „segítsenek” az aktivistáknak értékelni az Egyesült Államok politikáját és viselkedését.
A történelemből egyértelműen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, vagy a mai Észak-Korea.
Létezhet ilyesmi ma az Egyesült Államokban és más fejlett országokban? Valóban itt tartanánk már? Joseph és Johnny ezekről az aggasztó fejleményekről beszélgetnek.
A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” – János 16:33
Lejátszás (00:17:00p):


A DHS informátor szerint Amerika „kiterjedt polgárháborúra készül”



TruNews Rádióbanmúlthét szerdán elhangzott, rendkívül felkavaró interjúban Doug Hagmann, magánnyomozó megosztotta a hallgatókkal az egyik magas beosztású forrásától kapott információkat, amelyek szerint az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) „kiterjedt polgárháborúra” készül Amerikában.
Egy kiterjedt gazdasági összeomlásra készülünk, emberek,” mondta Hagmann a TruNews házigazdájának, Rick Wiles-nak. „Gondjaink vannak… A szövetségi kormány civil felkelésekre készül,” mondta, hozzátéve, hogy „valahányszor katonai csapatmozgásról, katonai felszerelések mozgatásáról, a rendőrség katonai eszközökkel történő felszereléséről, lőszerbeszerzésekről és hasonlókról hallunk… a tömeges felkelésekre készülnek (a nemzetvédelemnél).”
Hagmann elmondta, hogy a forrás szerint a DHS aggodalmai a dollár összeomlása és a hiperinfláció okozta következményekből erednek. Mit eredményezhet a világ elsődleges tartalékvalutájának számító dollár összeomlása egy 311 milliós országban, ahol szinte mindenkinek van fegyvere?
A görögországi tüntetések komoly problémát jelentenek, azonban az semmi ahhoz képest, amit felfegyverzett amerikaiak által kirobbantott felkelések okozhatnak. Ez egy olyan nemzetbiztonsági kockázat, amit a Pentagon is részletesen tárgyalt nemrégen kiadott jelentésében, nyomatékosítva mekkora veszélyt jelenthet egy ilyen esemény például egy kiterjedt hadgyakorlat idején, mint például, amilyet tavaly tartottak az Egyesült Államokban, ahogyan arról Jim Rickards közgazdász, a hadgyakorlat egyik résztvevője is beszámolt.
Hagmann forrása megerősítette Rickards elméletét, amely szerint az 1000 milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy tulajdonos, Kína által hozott intézkedések, az Orosz lépések által képviselt veszéllyel megtetézve (lásd az aranyfedezetű rubel kibocsátására vonatkozó terveket) részben válaszul az USA Irán és Szíria ellen képviselt politikájára, a dollár összeomlását eredményezhetik.
A forrásomat 1979 óta ismerem,” magyarázza Hagmann. „Járőrtisztként kezdte és jelenleg a DHS fennhatósága alatt működő szövetségi hivatal munkatársa, olyan beosztásban, hogy minden irányelvváltozásról és tervről tud. Azt mondta, hogy amit látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Arra készülünk, mármint a kormány arra készül, hogy kiterjedt polgárháború alakul ki az országban, mondta a forrásom.”
Ez nem túlzás,” tette hozzá, megerősítve Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítójának tavalyi előrejelzéseit. Celente a dollár összeomlására és felkelésekre számít Amerikában még ebben az évben.
Celente tavalyi előrejelzései óta a határozatlan idejű fogvatartásról szóló NDAA törvény és az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés végrehajtói utasítás Barack Obama aláírását követően törvényerőre emelkedtek.
A DHS legújabb beszerzési pályázata 450 millió üreges lőszerre (aminek használata, a lőszer különösen durva hatásmechanizmusa miatt, civilek számára több országban tiltott) újabb találgatásokat indított el egy esetleges tragikus eseménysorozat kirobbanására Amerikai földön.
Ami igazán megdöbbentővé teszi a folyamatot, hogy ezeket a példanélküli eseményeket egy választási év során hajtották végre.
A végrehajtói hatalom és a DHS által az elmúlt évtized során fokozott tempóban végzett előkészületek – a Patriot törvénytől 1számos végrehajtási utasításig, amelyek egytől egyig a személyes szabadságjogok fokozatos elvesztését eredményezik – csupán a készülő rémálom „kezdetét jelentik,” mondja Hagmann.
A választások közeledtével a helyzet romlani fog,” tette hozzá Hagmann. „Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lesznek-e választások ebben az országban. Ennyire komoly a helyzet és ezt saját forrásaimtól tudom. Az egyik forrásom nem győzte kihangsúlyozni mennyire komoly a helyzet. Ezek valós dolgok. Ezek az emberek, a Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS), kész harcolni az amerikai nép ellen.”
Ki ellen készül harcolni a DHS? Egy újabb észak a dél ellen vagy a jenkik a szövetségiek ellen helyzet?” kérdezte Rick Wiles az interjú során Hagmann-től.
Hagmann elmondta, hogy a helyzet sokkal komolyabb bármilyen két amerikai frakció harcánál. Országos vészhelyzetre számítanak, ami a nemzeti valuta körül forog.
A DHS arra számít, és ismétlem, ezt saját forrásaimtól tudom, hogy a dollár fenntarthatatlanná válik,” mondta Hagmann. „Az ténykérdés, hogy Amerika már nem képes finanszírozni saját adósságát. Hiperinfláció jön… a dollár elértéktelenedik… A gazdasági összeomlás komoly lesz, és a legtöbb embert teljesen felkészületlenül éri majd.”
Az egyórás rádióműsor keretében elhangzott interjú meghallgatható itt.
  1. Wikipedia: A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. Alig másfél hónappal 9/11 után a rendeletet a kongresszus mindkét házában nagy többséggel megszavazták, és mind a Republikánus, mind a Demokrata párt támogatását élvezte. []


Döbbenetes állítás: Obama olyan katonai vezetőket akar, akik hajlandóak amerikai állampolgárokra is lőni



Időkjelei: Az alábbi hír, ami néhány nap alatt bejárta az alternatív médiát, ismét abba a kategóriába tartozik, amit nem áll módunkban megerősíteni, de látva, hogy milyen irányba tartanak az események az Egyesült Államokban, sajnos nem nehéz elképzelni, hogy az információ nagyon is igaz lehet.
Forrás: examiner.com
Hétfőn Dr. Jim Garrow, az ismert szerző és humanitárius aktivista megdöbbentő kijelentést tett Barack Obama második elnöki ciklusával kapcsolatban.
Facebook oldalán Dr. Garrow akövetkezőket írta:
Éppen most tudtam meg egy rangidős katonai vezetőtől, hogy Barack Obama új próbatételt vezetett be annak megítélésére, hogy ki alkalmas katonai vezetői pozíció betöltésére és ki nem. Ez robbanni fog emberek, készüljetek fel! „Az új teszt annak megítélésére, hogy valaki alkalmas-e vezetői pozíció betöltésére a hadseregben az, hogy hajlandó-e amerikai állampolgárokra tüzet nyitni vagy sem.” Aki nem, azt elbocsátják.
Ki ez a bizonyos forrás?
Dr. Garrow a következőket mondta: „A férfi, akitől az információ származik az Egyesült Államok egyik legismertebb katonai hőse.”
Fontos, hogy mindenki értse, ez nem egy Alex Jones vagy Jesse Ventura vagy olyan forrás által elindított hír, akit a legtöbben könnyedén félresöpörnek, mondván ez is csak egy „összeesküvés elmélet”.
Dr. Garrow egy ismert és köztiszteletben álló humanitárius aktivista, aki életét arra szentelte, hogy az egy-gyerekes kínai törvények miatt halálra ítélt kínai csecsemők életét megmentse. Munkája elismeréseként Nobel-békedíjra is jelölték, amit abban az évben helyette Barack Obama kapott meg.
Az Amazon.com a következőképpen foglalja össze munkásságát:
Dr. James Garrow a Rózsaszín Pagoda: Egy ember harca a kínai lányirtás ellen című könyv szerzője. Az elmúlt tizenhat év alatt 25 millió dollárt áldozott arra, hogy a hozzávetőleg 40.000 kínai lány csecsemő életét megmentse a biztos haláltól, ami a kínai egy-gyerekes elv miatt rájuk várt volna és örökbefogadókat találjon nekik. Dr. Garrow a Pink Pagoda iskolák megalapítója és ügyvezetője. A 6300 alkalmazottat számláló összesen 168 iskola angol nyelvű oktatást biztosít kínai gyerekek számára.
A fenti hír különösen érdekesnek bizonyul azután, hogy a Washington Free Beacon vasárnap arról számolt be, hogy Barack Obama márciusi hatállyal elbocsátotta James Mattis tábornokot, az amerikai tengerészgyalogság főparancsnokságának vezetőjét.
WFB cikk a következőket írja:
A nemzetbiztonság berkeiből érkező hírek szerint James Mattis tábornok távozását a főparancsnoki posztról igencsak sürgetik és azt közölték, hogy több hónappal előbb kell elhagynia hivatalát, mint azt korábban tervezték.”
Vajon Mattis tábornok visszautasította, hogy amerikai állampolgárokra lőjön?


Állati emberjogok – Milyen messzire mehet a tudomány az ember-állat hibridekkel?



Joseph Candel: Több alkalommal is beszéltünk arról, hogy az özönvíz előtti időkben a bukott angyalok megtanították az embereknek, hogyan lehet keresztezni az embert az állatokkal, olyan teremtményeket eredményezve, hogy Isten kénytelen volt megtisztítani a földet. Azért ezt mondta az Úr: Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; az emberrel együtt az állatokat, a csúszómászókat és az égi madarakat is, mert megbántam, hogy alkottam őket.” – I. Mózes 6:7
Tudjuk, hogy a modern tudomány régóta próbálja az állatok és az emberek génjeit keresztezni. A genetika rendkívüli ütemben fejlődik, de sajnos az ember javát szolgáló felfedezések mellett a tudósok egyre gyakrabban térnek le olyan irányba, ami annak idején az özönvíz elindítására indította Istent. Amiképpen pedig a Noé napjaiban vala, akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.” – Máté 24:37
Forrás: lifenews.com
Hányszor hallottuk már a „tudósoktól”, hogy a nem szakmabeliek ne mondják meg nekik, hogy mit, de leginkább, hogy mit NE csináljanak. Ugyanakkor egyre gyakrabban szerzünk tudomást olyan hírekről, hogy a tudósok nem képesek vagy nem hajlandók visszafogni magukat.
A Slate oldalán megjelent cikk az ember-állat hibridek létrehozásáról is éppen erre szeretné felhívni a figyelmet.
Daniel Engber, az „Állati emberjogok” című írás szerzője a következőképpen vélekedik:
Ma már szinte rutinszerű eljárásnak számít az emberi sejtek vagy DNS kísérleti állatokba történő beültetése és számos nem-emberi elem kerül belénk is. Ezek az eljárások, amellett, hogy bizonyosfajta segítséget nyújtanak a gyógyászatban, néhány nagyon komoly morális dilemmát vetnek fel.
A hibrid szó tudományos értelemben egy olyan organizmust jelöl, ami minden egyes sejtjében hordozza egy másik faj DNS-ét. Ilyen ember-állat hibrideket valóban számos alkalommal hoztak már létre, bár a kutatások még csak a korai stádiumban vannak, és nem azzal a céllal, hogy felnőtt szörnyeket hozzanak létre. Az ilyen igazi hibridek ritkák.
Az egerek esetében például a kísérleti állatok májsejtjeit cserélik emberire, hogy bizonyos gyógyszereket teszteljenek. Egyelőre a cél a „humanizálás”. Kínai tudósok emberi tejproteint juttattak egy egér DNS-ébe és azóta képesek voltak létrehozni egy „humanizált” tejet termelő kecskét.
A hibridek ellenzői tisztában vannak bizonyos kísérletek előnyeivel és igen nagy gonddal választják szét a hasznosat a bizarrtól.
A törvényhozók azonban egyértelműen szeretnék meghúzni a vonalat az igazi vagy teljes hibrideknél, ahol az állat petesejtjét emberi spermával termékenyítik meg vagy fordítva. Az emberi agysejtekkel felruházott állat hibridek létrehozása is tilos. Ezek nem politikai hovatartozás szerinti nézetek, hanem közönséges etikai intuíciók. Elfogadható lehet, ha egy élőlény „egyszerű” részeivel, mondjuk a bélvezetékkel kísérletezgetnek, de amikor az idegi szövetek humanizálásról beszélünk, akkor már erkölcsileg igencsak ingoványos talajon járunk. A pártfüggetlen szakértői bizottságok ugyanerre a következtetésre jutottak.
A téma két évig tartó tanulmányozását követően, a Brit Orvostudományi Akadémia 2011-ben jelentést adott ki, amiből kiderül, hogy a legtöbb ember kényelmetlenül érezné magát emberi külsővel, viselkedéssel vagy gondolkodással rendelkező fajkeresztezésekkel kapcsolatban.
A korlátozás olyan „korlátolt” dolog, mondják néhányan, azonban egyes tudósok semmit sem adnak mások véleményére:
Az ilyen jellegű kísérletek korlátok nélkül haladnak előre. A Wisconsin és a Rochester Egyetem tudósai az elmúlt néhány hónap során tették közzé ember-állat hibrid kísérleteik anyagát. A Wisconsin Egyetem kutatása során a tudósok olyan immuntoxint fecskendeztek az egerek agyába, ami elpusztította agyuk egy bizonyos részét, a tanulásért, memóriákért és térérzékelésért felelős hippokampuszt. Ezt követően a sérült sejteket emberi embriókból nyert sejtekkel pótolták. A sejtek elkezdtek szaporodni és a kísérleti állatok visszanyerték tájékozódási képességüket és végig tudtak haladni egy vízi labirintuson.
A Rochester Egyetem kutatása során a tudósok az idegrendszer szöveteit támogató,emberi neuroglia sejteket ültettek újszülött egerekbe. Hat hónappal később az emberi sejtek kitúrták állati megfelelőiket és az állatok javított képességre tettek szert egyszerű útvesztők megoldásában és képesé váltak feltételes nyomravezető jeleket megtanulni.
Ezek a protokollok már sérthetik a hibridek létrehozását tiltó törvényeket és bizonyos kérdéseket is felvetnek. Lehet, hogy ezek a hibrid egerek nem emberek és nem is emberszerűek, de ugyanakkor egy lépéssel közelebb kerültek Algernonhoz. Lehet, hogy nemsokára néhány visszás bioetikai kérdéssel találjuk szemben magunkat: Milyen jogai vannak egy emberi aggyal rendelkező egérnek?
Semmilyen. De ne szaladjunk előre. Az igazi kérdés, hogy vajon milyen szigorral kerülnek a hatályos jogszabályok betartatásra. Arra lesz szükség, hogy a tudósokat törvényi úton megbüntessék? Mert amikor azt mondjuk, hogy bizonyos kísérletek elvégzése „tilos”, néhányan azonnal tudományellenességet kiáltanak, és arra szólítanak fel, hogy bízzunk a „tudósokban”, mert szerintük nem fognak letérni a helyes útról.
Könnyű beszélni. Az igazság azonban az, hogy sok tudós minden értelmes korlátot ellenez.

Genetikai népirtás: Az emberiségre leselkedő veszély



Forrás: Infowars.com
Egy wyoming-i farmon a kecskéket a pókhálójukért tartják.
Pandora szelencéjét felnyitották. Az emberiség történelmének eddigi legveszélyesebb genetikai kísérletsorozatára derült fény, amelynek keretében a „tudósok” ember-állat hibridek és egyéb génkeresztezéssel létrehozott klónok előállításával sodorják veszélybe az életet földünkön.
Az elit által pénzelt tudományok és kutatás-fejlesztő programok munkatársai kényük kedvük szerint kísérletezgetnek a genetikai kódokkal, fittyet hányva a fajok keresztezéséből eredő egyértelmű veszélyekre és ezzel nyíltan kockáztatják a föld biológiai egyensúlyát.
Legutóbb egy angliai titkos laboratórium programja került napvilágra, ahol saját bevallásuk szerint a kutatók már három éve folytatnak ilyen szörny-hibridek létrehozásával kapcsolatos kísérleteket. A mezőgazdasági, gyógyszerészeti és orvosi kutatások monopolizálásán keresztül a biotechnológiának hatalmában áll a világra szabadítani ezeket a Frankenstein fajokat, hiszen az élet genetikailag módosított formái komoly haszonnal kecsegtetnek számukra.
A DNS kód egyes részeinek kicserélésével létrehozott génkeresztezett klónok tulajdonképpen keresztezett hibrid fajok, melyektől azt remélik, hogy szerveik alkalmasak lesznek szervátültetésre is beteg emberek számára, ezenkívül mesterséges fehérjékhez juthatnak általuk. Másik reményük, hogy a mesterséges megtermékenyítés és emberi klónozás területén is fel tudják használni felfedezéseiket, hiszen a meddőség, terméketlenség egyre több embert érint.
Azt azonban nem fogják fel, hogy pont ezek az ember által létrehozott „teremtmények” jelentik a legnagyobb veszélyt az emberiség számára, hiszen bizonyítottan steril utódokat és a rákmegbetegedések megnövekedett kockázatát eredményezik. Ezek a klónok, beleértve a világ első klónozott birkáját, Dolly-t is, nem sokáig képesek életben maradni és rövid életük során számos egészségügyi problémával küzdenek. Arról nem is beszélve, hogy minden életben maradt klónra több száz elvetélt vagy halva született embrió esik. Ennek ellenére a tudósok azt akarják velünk elhitetni, hogy ezek a lények az emberiség javát szolgálják.
Ezek közül a kísérletek közül az emberi gének, a tudósok által „hasznosnak” vélt állatok génjeivel való keresztezés a legveszélyesebb, hiszen ily módon olyan betegségek is átterjedhetnek az emberre, melyek eddig csak az állatok számára voltak végzetesek. Az egymással nem rokon fajok keresztezése (emlős és medúza például) előre nem látható következményekkel és irányíthatatlan mutációkkal járhatnak. Arról nem is beszélve, hogy számos korábban egyformának tartott gén, egészen másként viselkedik egy idegen DNS láncba ültetve. A tudósok azt is szeretik figyelmen kívül hagyni, hogy bizonyos gének nem egy, hanem több tulajdonságért is felelősek, még inkább kiszámíthatatlanná és mindenképpen veszélyessé téve az eredményt.
Az eddig csupán regényekben (mint a globalista H. G. Wells Dr. Moreau szigete című művében) felbukkanó  groteszk kísérletek mára rémálomszerű valósággá váltak. A tudósok emberi füllel rendelkező egereket állítanak elő, emberinek minősített szerveket nyernek tehenekből, disznókból és más gazdaállatokból, stratégiai fontosságú fehérjéket állítanak elő és egyéb általunk sci-fi kategóriába tartozó alkalmazási területeket vázolnak fel, megalapozva a biotechnológia ijesztő és sokunk számára nemkívánatosjövőjét. A pók-kecske kitenyésztése például szöges ellentétben áll a természet törvényeivel, és azért hozták létre, hogy a pókselyemből egy, az acélnál is erősebb fehérjét állítsanak elő, amit például golyóálló mellények és egyéb katonai eszközök gyártásához használnának fel.
A modernkor Frankenstein professzorai földünkre szabadították a genetikailag módosított fajokat, melyek elnyomják és kipusztítják a természetes egyedeket. A GMO növények megfertőzik és tönkreteszik a természetes maggal bevetett földeket, óriási károkat okozva a hagyományos gazdálkodást folytató vállakozásoknak. A genetikailag módosított növényekről bebizonyosodott, hogy a rákon és más egyértelmű betegségeken kívül sok esetben terméketlenséget is okoznak, ami csak a harmadik generációban jön elő.
A globalista elit istennek képzeli magát és azt gondolja, hogy az életet olcsó másolatokkal helyettesítheti, melyek valójában a föld igazi flórájának és faunájának létét veszélyeztetik. Nem is olyan régen a világ legtöbb ismert tudósa úgy gondolta, hogy a DNS kód 96%-ára semmi szükség és nem képviselnek genetikai értéket. Arroganciájuk mostanra odáig fajult, hogy a transzhumanizmushoz vezető utat akarják elénk tárni, hogy az embert (illetve bizonyos embereket), az élet meghosszabbításával isteni magasságba emeljék.
Mondjunk nemet, amíg nem késő.


Hollande „gazdasági kormányt” és „politikai egységet” akar Európának



A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal. Ezeknek egy a szándékuk; erejöket és hatalmokat is a fenevadnak adják.” – Jelenések 17:12-13
A sokat kritizált francia elnök, Francois Hollande támadásba lendült, egy „gazdasági kormány” két éven belüli felállítását szorgalmazva az eurózónának és „politikai egységet” Európának.
Miután sokan túl passzívnak tartották kormányzása első egy évét, Hollande taktikát változtatott Európa jövőjének formálását illetően.
Az Elysee palotában tartott kétórás sajtókonferencia során Hollande egy egész sor új kezdeményezést jelentett be, aminek része egy négy pontból álló terv egy szövetségi Európa gyors létrehozására.
A kötelességemnek tekintem Európa kimozdítását a gödörből, és ennek része, hogy csökkentsem az emberek elégedetlenségét, ami immár az Európai Unió jövőjét fenyegeti,” mondta.
Elmondta, hogy követelni fogja egy „gazdasági kormány” felállítását az eurózóna számára, ami havonta ülne össze, hogy megtárgyalja a növekedés támogatásának lehetőségeit. Szorgalmazni fogja a „politikai egységet” az EU egészére, ami egy lépéssel közelebb vinne a szövetségi állam kialakításához.
A francia elnök beszélt még az EU adók harmonizációjáról és az EU „energiapolitikájáról”.
David Cameron, brit miniszterelnök viszont egy lazább, kevésbé központi irányítás alatt álló európai kormányt szeretne, viszont minden beérkező javaslat pont az ellenkező irányba mutat, miközben a britek éppen a következő választások után, egy országos népszavazás keretében nyilváníthatnak véleményt Nagy-Britannia EU tagságának kérdéséről.
Francois Hollande „négy pontja” akár kihívásnak is tekinthető a német kancellárasszony felé, aki sokszor beszél az európai integráció szükségességéről, miközben minden ilyen irányú lépést megakadályoz.
A sajtótájékoztatót egy nappal a hivatalos statisztikák közzététele után tartották, amelyekből kiderült, hogy Franciaország ismét recesszióba süllyedt az első negyedév során, 2008 óta immár harmadik alkalommal.






Beperelték az iskolát egy Jézust ábrázoló kép miatt



Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.” – János 15:18
Forrás: foxnews.com
Egy Ohio-i iskola úgy döntött, leveszi a Jézust ábrázoló festményt, ami 1947 óta díszíti az iskola falát a híres emberek számára fenntartott folyosón, mert az Amerikai Polgárjogi Egyesültet (ACLU) pert indított miatta.
A Jackson City Iskola igazgatója az Associated Press-nek nyilatkozva elmondta, hogy az iskola azért döntött a kép levétele mellett, mert a biztosítójuk nem hajlandó a perrel járó költségeket megtéríteni. Phil Howard elmondta, hogy az iskolai diákklub, a kép tulajdonosa, végül levette a képet a falról.
Egyszerűen nem kockáztathattuk, hogy elveszítsük az adófizetők pénzét,” mondta az igazgató. „Az ilyen pereknél nem aprópénzről van szó, amit süti árusítással össze lehet kalapozni. Nem lenne igazságos, mert ezzel a gyerekeket rövidítenénk meg.”
Az ACLU és a Freedom from Religion Alapítvány (Szabadság a Vallástól Alapítvány) egy diák és két szülő nevében indította a pert, követelve a kép elmozdítását, mert az szerintük az alkotmányba ütköző módon népszerűsíti a vallást egy állami iskolában. Az ACLU szóvivője elmondta, hogy a per továbbra is érvényes, de mindaddig felfüggesztve marad, amíg a kép nincs a falon.
A „Jézus portréja” című ismert kép az iskola „Tisztelet folyosójának” falára volt kifüggesztve, több tucat neves volt diák és helyi híresség képével együtt.
A februárban beadott panasz, ami végül a per elindításához vezetett, az vallásos témájú megjelenítésekről az Egyesült Államokban folyó vita középpontjába állította a 2500 diákot számláló iskolakerületet.
Hova jutott a világ a kamu holokosztosok miatt, lassan csak egy vallás lehet a holokamu a többi be lesz tiltva tűzzel vassal irtják az új inkvizítorok csak a sátánt lehet imádni, és embert gyermeket áldozni a Sátán oltárán . A buzerás kurva Istenit e fajtalan világnak , ahol Hitler elbukott , de a Hitler Leánya összehozza a birodalmat a buzeráns zsidók nagy tetszésére, és a népek felett aratott zsidó győzelem reményében . Mert egy nemzet sem mert lázadni, a fejüket igavonó állatként vitte a lábuk a vágóhídra, ahol kizsigerelve a szerveiket a kiváltságos faj szerveinek pótlására el spájzolják , hogy nehogy hiányt szenvedjenek . Drága Goj testvéreim mikor ébredtek már fel holdkóros álmotokból , és végzitek el azt a munkát amit Hitlernek kellet volna elvégezni.
Két világháborút a nyakatokba sózott ez a sátánfaj, és ti tűrtétek egyetlen bankár sem állt a Nürnbergi bíróság elé háborús bűnösként, pedig a háborúhoz pénz , pénz , és pénz kell . Ehelyett a háborúk után nem győzték az aranyat hordani a hajók a bankárok páncéltermeibe. Most meg amint halljuk üresek a páncél termek a jó bankárjaink ellopták az aranyat e termekből , úgy , hogy kinéz egy újabb világháború , hogy megteljenek ismét a páncéltermek arannyal, és vérrel , csak hogy ez a háború az emberi faj kiirtását hozza, ha kérhetnélek benneteket inkább a bankárkasztot irtsátok ki, és az emberiség maradjon meg . És ha még javasolni lehetne a Zsidó uzsora kamattal dolgozó bankokat szanáljátok le a bankárokat küldjétek mezőgazdasági munkásnak, és vezessétek be az iszlám bankrendszert, a zsidókat meg küldjétek minden államból Izraelbe, és két emberöltőig , ne engedjétek ki őket , ne kereskedjetek velük , ne tartsatok kapcsolatot velük, most legyenek ők a legnagyobb koncentrációs tábor lakói , mint ahogy ők csináltak Gázából a világ legnagyobb koncentrációs táborát. Legyen ez az ígéret földjük , és éljenek ott összezárva egymásközt, ha akarják buzerálhatják egymást , és ha akarják gyermekeket áldozhatnak a Sátánuknak , és imádhatják a pénzt amit most már a fajtájuk becsapásával teremthetik elő. Így remélhetőleg megússzuk a harmadik világháborút és végre a zsidó nem okolhat senkit a sorsa alakulásáért.


A FED megtiltotta egy helyi banknak, hogy keresztet vagy bibliai idézetet tegyenek a falra

Mégis mit képzel a Federal Reserve? A magánkézben lévő és az Egyesült Államok gazdaságát irányító központi bank a Keresztény hit minden megnyilvánulását megtiltja a helyi bankoknak. A FED vizsgálói azt követelték az oklahomai Perkinsben található banktól, hogy vegyék le a falról a bibliai idézetet és az ügyintéző pultjáról a keresztet. Emellett az összes alkalmazottal lecseréltették „Boldog Karácsonyt! Isten legyen velünk!” feliratú gombjaikat. A banknak a web oldaláról is el kellett távolítani az aznapra szóló bibliai idézetet. A FED tisztségviselői szerint a keresztény hit minden megnyilvánulása tilos az Egyesült Államok valamennyi bankjában.
Mielőtt valaki előhozná az „állam és az egyház szétválasztása” témát, hadd emlékeztessek mindenkit, hogy a jelen helyzetben szó sincs „államról”. A perkinsi bank egy magánkézben lévő pénzintézet. A bank tulajdonosainak jogában állna olyan módon kifejezni magukat, ahogy akarják.
Azt se felejtsük el, hogy nem a szövetségi kormány egyik hivatala vagy bírósága utasította a bankot arra, hogy a kereszténység minden nyomát tüntessék el az intézményből.
A Federal Reserve nem része az Egyesült Államok kormányának. A Federal Reserve pont annyira „federal”, mint a Federal Express csomagküldő szolgálat.
Kételkedsz ebben?
Talán hinni fogsz magának a FED-nek. Próbálva védeni magát, amikor a Bloomberg hírügynökség az Információ Szabadságáról szóló törvényre hivatkozta próbálta meg információszolgáltatásra kényszeríteni a FED-et, képviselőjük kijelentette, hogy a FED nem az USA kormányának hivatala, így rá nem vonatkozik a szóban forgó törvény.
Az alábbi videóban Alan Greenspan, volt FED elnök félreérthetetlen módon kijelenti, hogy a FED a törvény felett áll és senkinek nem tartozik számot adni tetteiről az Egyesült Államok kormányában.


Miből gondolja tehát a FED, hogy utasíthat egy magánkézben lévő pénzintézetet arra, hogy levegye az aznapi bibliai idézetet a falról vagy karácsonyi jókívánságaikat egyenruhájukról?
Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a perkinsi bank tulajdonosainak hitéről, a lényeg, hogy a szabadságjogok ilyenfajta korlátozása mindenki számára aggasztó jelenség kellene, hogy legyen.
A FED vezetősége szerint a keresztény hit megnyilvánulása egy magánbankban sértő lehet más vallások követői számára és ellenük irányuló diszkriminációnak tekinthetik. Ebből kiindulva a keresztény hit megnyilvánulásai a „diszkrimináció látszatát keltik”, így az tilos.
Ha tehát a keresztény hit kifejezése a „diszkrimináció látszatát kelti”, várható-e, hogy a FED, a már érvényben lévő „diszkrimináció ellenes törvényekre” hivatkozva hamarosan minden magáncégben megtiltja a keresztény hit megnyilvánulásait?
Ismét kihangsúlyoznám, hogy a szóban forgó bank nem egy kormányépület. A FED ügynökei úgy gondolják, hogy jogukban áll meghatározni, hogyan juttatják kifejezésre elveiket egy magáncég tulajdonosai saját tulajdonukban levő székhelyükön.
Ez a szólás szabadsága? Ez egy ateista számára is megfontolandó. Ha egyes embereket korlátozhatnak a szólás szabadságában, hamarosan mindenkivel megtehetik majd. És egyáltalán, mióta van joga a FED-nek beleszólni abba, hogy ki mit mondhat és mit nem?
Ez egy újabb példa arra, hogy a FED minden kontrolt nélkülöz. Olyanná vált, mint egy kiszabadult, megfékezhetetlen vadállat, amivel senki nem mer szembeszállni.
Nem véletlen, hogy a kongresszus bizonyos tagjai kezdik nyíltan felemelni szavukat a FED ellen. A közelmúltban látott napvilágot a hír, hogy a FED hatalmas, szintekamatnélküli pénzeket juttatott barátai számára bizonyos nagy bankokban és vállalatokban szerte a világon.
Azok a szabadságjogok forognak veszélyben, amiért korábbi generációk vérüket adták.
Forrás: The Economic Collapse Blog


Három millió amerikai készül az ítéletnapra

Forrás: SHTFplan.com
2008 őszén, miközben az amerikai elnöki poszt várományosai azon vitatkoztak, hogy válságban van-e az Egyesült Államok, Gerald Celente arra figyelmeztette Trends Journal előfizetőit, hogy készüljenek a legrosszabbra és reméljék a legjobbakat. „Olyan idők várnak ránk, amilyet még nem tapasztaltunk saját életünk során,” figyelmeztetett Celente.
Akik tisztában vannak a helyzettel és felkészültek… akik felfogják, hogy mennyire kifordulhat az egész társadalom a rendes kerékvágásból, akik elsajátították a túléléshez szükséges tudást, nagyobb eséllyel navigálhatnak keresztül a káoszon épségben.”
Az amerikaiak azonban nincsenek felkészülve. Egyáltalán nincsenek.”
Nem sokan látták előre, hogy a gazdasági és társadalmi rendszer ilyen mértékű zűrzavarba süllyedhet. Vannak azonban olyanok is, akik, akár saját utánajárásuk és informálódásuk eredményeként, akár megérzésből, arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszer igenis leállhat és igazi paradigmaváltás, vagy akár teljes gazdasági és infrastruktúra összeomlás következhet be.
Miközben a természeti katasztrófák több százezer életet követeltek szerte a világon, az űrközpontok az áramellátást megzavaró napviharokról számolnak be, a gazdaságok egyre mélyebb válságba süllyednek és egyre nő a feszültség a pénzügyi nagyhatalmak között, egyre több ember ébred rá, hogy az a stabilitás, amire életüket eddig építették nem több mint illúzió.
Támogatás híján az emberek az Internethez fordultak segítségért, ahol egyre több közösség jött létre a lehetséges katasztrófahelyzetek megvitatására és az ezekre való felkészülésre. Az, hogy valamilyen katasztrófa közeleg már nem volt kérdés többé.
Az igazi kérdés, hogy hogyan lehet ezt túlélni.
Mivel a legtöbben soha nem éltek át hasonlót, illetve álmukban sem gondolták volna, hogy ilyen valaha bekövetkezhet, megpróbálták olyan emberek tanácsát kérni, akik szakértőnek számítanak a témában, mint például Gerald Celente vagy Marc Faber, akik csalhatatlanul meglátják a ránk váró trendeket, vagy James Rawles, aki a népszerű „Hazafiak” című kultuszkönyvet írta, vagy William Forstchen, aki az „Egy másodperccel később” című ijesztő bestseller szerzője. Először több ezer, majd több tízezer aggódó amerikai kezdte elsajátítani a túlélés technikáját egymástól és az erre specializálódott weboldalak segítségével.
Azokat, akik úgy döntöttek, hogy elszigetelten készülnek fel a várt katasztrófára, barátaik és családtagjaik legtöbbször őrültnek titulálták. Bár sokan úgy döntöttek, hogy nem vesznek tudomást az egyre nyilvánvalóbbá váló trendekről, akik hajlandóak voltak elfogadni, hogy létezik a hatalom által festett valóságtól eltérő igazság is, folytatták a felkészülést.
A globális rosszakarat erősödésével egyre több ember veszítette el bizalmát a politikai szépszavak és vállalati megoldások sikerében és a felkészülési, túlélő és önellátó mozgalmak felé fordultak. Látva a Katrina hurrikán következményeit New Orleans-ban, sokan arra a következtetésre jutottak, hogy amennyiben a legrosszabb bekövetkezik, semmilyen kormánysegítségre nem számíthatnak, hogy élelmiszerhez vagy vízhez juthassanak. Hiába tárcsáznák a segélyvonalakat, csak magukra számíthatnak majd.
Az emberi történelem minden bizonnyal legnehezebb időszakának küszöbén az amerikaiak soha nem látott számban készülnek a katasztrófára.
Daily Mail a következőket írja:
Közel hárommillió amerikai számít a ’prepper’ vagy felkészülési mozgalom követőjének ma az Egyesült Államokban. A felkészülők részletes tervet állítanak össze a túlélésre, a lehető legtöbb eshetőséget figyelembe véve.
A mozgalom egyik népszerű weboldala, a survivalblog.com havonta több mint 300.000 látogatót számlál, ahol nyomon követhető ki hogyan, milyen módszerekkel készül a legrosszabbra.
A weboldalt James Rawles, volt amerikai titkosszolgálati tiszt hozta létre, aki elismert tekintélynek számít a mozgalomban.
A Times-nak nyilatkozva elmondta: „Amennyiben bekövetkezik a legrosszabb, egyértelművé vált, hogy a kormány nem fog tudni mindenkiről gondoskodni. Mára egyre több ember ébred rá erre.”
Olyan sok ember köt életbiztosítást manapság,” nyilatkozta Mr. Ralston a National Geographic-nak. „Ez igazi életbiztosítás.”
A National Geographic új sorozata, a Doomsday Preppers (Ítéletnapi felkészülők) minden héten a mozgalom egy új tagját mutatja be, ismertetve az illetőnek az ítéletnappal kapcsolatos nézeteit és felkészülési módszereit.
Nem egy maroknyi emberről van szó valahol a hegyekben,” nyilatkozta Michael Cascio a National Geographic csatorna ügyvezető igazgatója a Wall Street Journal-nak. „Mindenhol találkozhatunk velünk.”
A Wall Street Journal szerint a National Geographic az egyre növekvő szubkultúrát próbálja megszólítani. Azokat az embereket, akik az elmúlt évek katasztrófáit látva, a japán cunamitól kezdve, a lázongásokon keresztül a gazdasági bizonytalanságig, megpróbálnak legjobb tudásuk és képességeik szerint felkészülni a jövőre.
Az elmúlt néhány évben az ítéletnaptól való félelem nagyon felerősödött,” mondja Mr. Cascio. „A világ változik.”
A National Geographic „Ítéletnapi felkészülők” sorozatának eheti epizódját 4 millióan nézték, ami újabb bizonyíték, hogy a katasztrófákra való felkészülés, függetlenül azok természetétől, egyre növekvő trend még a sokszor „birkáknak” keresztelt, a fővonalat általában követő emberek körében is. Nyilván a sorozat nézői között lesznek olyanok, akik bár korábban elképzelni sem tudták, hogy a világ tényleg kizökkenhet egyensúlyából, a műsor hatására mégis elkezdik a felkészülést.
A témában járatos emberek egyetértenek, hogy sokaknak a felkészülés első néhány hete vagy hónapja sokszor stresszel, aggodalommal esetenként pánikkal jár. Nekik azt tanácsoljuk, emlékeztessék magukat, hogy jobb későn elkezdeni, mint soha.
Amit sokan pániknak gondolnak sok esetben egészen más: egy amolyan sürgető érzés, ami a pánikkal ellentétben pozitív és motiváló hatású.
Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen.” – János 14:27


Vajon túl késő felkészülni?



Időkjelei: Az elmúlt hónapokban sokszor felmerült a felkészülés kérdése. Az alábbi cikk ennek fizikai aspektusára koncentrál. Ez nem jelenti azt, hogy a lelki felkészülés ne lenne fontos, csupán annyit, hogy ez az írás erre nem tér ki. Amit fontos kihangsúlyozni, hogy a feltételezéssel ellentétben, felkészülni egy esetleges átmeneti nehézségre nem azt jelenti, hogy valaki fél, hanem azt, hogy megteszi azokat a tőle telhető egyszerű lépéseket, amik egy ilyen időszak átvészelését fizikailag megkönnyítik.
Egyre több ember kezd rájönni, hogy az észak-amerikai helyzet pont annyira kilátástalan, mint mondjuk Görögország, Spanyolország és egy sor más európai ország helyzete. Amikor már a fővonalas média is kijózanító figyelmeztetéseket tesz közzé, az írás mindenki számára láthatóvá válik a falon.
Aki számára új a téma és még csak a lábujját merítette be a hidegvízbe, a felkészüléssel vagy túléléssel foglalkozó oldalak cikkeit olvasva arról, hogy miként láthatja el és tudhatja biztonságban a családját, könnyen arra a következtetésre juthat, hogy neki befellegzett.
Aki átélt már nehéz időket, arra gondolhat, hogy örül, ha tetőt tudhat a feje felett és mivel nincs megtakarított pénz neki befellegzett.
Néhány ítéletnapi próféciát olvasva és a napi híreket látva egyesek feladják még mielőtt hozzáláttak volna, arra gondolva, hogy nekik már befellegzett.
Ami engem illet, én örök optimista vagyok és szerintem soha sem késő. Nem hiszem, hogy bárkinek befellegzett volna, pusztán azért mert még csak most lát hozzá a felkészüléshez. Amíg a boltok nyitva vannak, van idő.
Bár a helyzet szerintem is súlyos és a gazdasági vég egyre közelebb van, ha ezt a cikket olvasod, már megtetted az első lépést a felkészülés felé, a szenvedélybetegség terápiájának 12-lépcsős programjához hasonlóan: elismerted, hogy baj van. Ez már önmagában előnybe helyezett, mert tudod, hogy az élet egy szempillantás alatt megváltozhat.
A felismerés, hogy szükség van a felkészülésre több szempontból is előnyt jelent a többséggel szemben:
  • Azt jelenti, hogy más szemmel fogod nézni a napi híreket,
  • Fenntartással fogadod a médiában tálalt információkat,
  • Komolyan mérlegelni fogod a fiat valuta mellett és ellen szóló érveket,
  • Valamint, hogy a bevásárlások alkalmával nem csupán az jár majd a fejedben, hogy mi lesz az aznapi vacsora.
Már az is előrelépést jelent, ha valahol ott motoszkál a fejedben a gondolat, hogy a dolgok nem úgy mennek, mint ahogyan kellene. Ilyenkor eldöntheted, hogy kilépsz az eddig valóságnak hitt ködből vagy elhessegeted ezt a kellemetlen érzést és minden megy tovább változatlanul, már ami saját szokásaidat vagy életedet illeti.
Amennyiben úgy döntöttél, hogy mégis tovább olvasod ezt az írást, valószínűleg úgy gondolod, hogy csatlakozol a felkészültek/felkészülők táborához.
Igaz, hogy az események igen előrehaladott állapotban vannak, azért még nem tartunk a játék végénél.
Az ébredés sokak számára anyagi terhet jelent. Habár tudjuk, hogy otthoni raktárkészleteink feltöltése ideális lépés, a folyamat pénzbe kerül és ez egyeseknek, különösen, ha szűkös anyagi kerettel rendelkezünk, elkeserítő lehet. Csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy évre elegendő tartós élelmiszert vásároljanak, de önmagában az a tény, hogy teszünk valamit, megnyugvást ad.
Az első lépések
Elsőként mérjük fel, hogy mivel rendelkezünk. Sokan meglepődnek, hogy akár egy hétre vagy egy hónapra elegendő étel van eleve a kamrájukban. A helyzetfelméréssel kapcsolatban érdemes elolvasni a „Ha nem tudod mid van, nem tudod mire van szükséged” című írást, amiből részletes segítséget kaphatunk a leltározással kapcsolatban.
Miután megbizonyosodtunk afelől, mivel rendelkezünk, elő kell állnunk a felkészüléshez szükséges pénzzel. Lehet, hogy a családi költségvetés olyan szoros, hogy a villanyszámlára is alig jut, de valamit akkor is tehetünk. Például változtathatunk vásárlási szokásainkon. Hamarosan rájövünk, hogy ugyanabból a pénzből többre is futhatja. Mindenesetre a felkészüléshez valamennyi pénzt muszáj lesz felszabadítani.
Egyesek azt gondolhatják, hogy a karácsonyt követő időszak nem a legideálisabb a kezdéshez, pedig ez egyáltalán nem igaz. Ha a te háztartásod hasonlít az enyémhez, a hűtőszekrény most a karácsonyról megmaradt ételekkel van tele. Állj ellen a kísértésnek, hogy elindulj a szokásos heti bevásárló körútra és egyétek azt, ami az ünnepekről megmaradt, kiegészítve néhány dologgal a kamrából. Használd a heti vásárlásra szánt pénzt a kezdéshez. Mindegy milyen kevés pénz áll rendelkezésre, bármennyiből elkezdheted. Az alábbi listákat saját helyi kisboltunk árai alapján állítottam össze. A helyi áraktól függően ennél több is beleférhet a keretbe. [Időkjelei: a listákat nem volt módomban „honosítani”. További ötleteket, egyéb információkat a hozzászólásokban.]
20 dolláros (5000 forintos) lista
  • 1 kg rizs
  • 1 kg szárazbab
  • 4 doboz paradicsom vagy spagetti szósz
  • 2 db konzerv barack
  • 1 üveg mogyoróvaj
  • 1 üveg ételecet
  • 2 karton ásványvíz
50 dolláros (12 ezer forintos) lista
Minden a fenti listáról, plusz:
  • 4 csomag nem édes keksz vagy kétszersült
  • 4 üveg alma vagy egyéb befőtt
  • 1 kg cukor
  • 3 kg liszt
  • 1 liter olívaolaj
  • 3 db zöldbabkonzerv
  • 2 doboz/zacskó szódabikarbóna
100 dolláros (25 ezer forintos) lista
Minden az előző két listáról, plusz:
  • Nagy adag dobozos/vákuumcsomagolt parmezán vagy egyéb sajt
  • 1 nagy kiszerelésű sütőpor
  • 5 kg krumpli
  • 2-3 kg hagyma
  • 2-3 kg sárgarépa
  • 1 kg tejpor
  • 3 kg száraztészta
  • 5 csomag fűszer ízlés szerint
  • Néhány nassolni való (csokoládé, cukorka, stb. néhányszáz forint néhány apróságra, ami megédesíti a napot)
Nincs vége – még van idő
Az a bizonyos hang egy fontos dologra figyelmeztet. Azt súgja, hogy valami nincs rendben a világgal. Hívd ösztönnek vagy Isten hangjának, esetleg előérzetnek, a lényeg, hogy hallgass rá. Láss neki a felkészülésnek most. Nem baj, ha csupán kétheti élelemmel és vízzel rendelkezel. Ez azt jelenti, hogy a családod két hétig nem fog éhezni vagy víz nélkül maradni, ha valami baj történik. A Sandy vihar után az emberek már két nap után panaszkodtak, mert nem volt mit enniük.
Egyikünk sem tudhatja meddig tart ki a dollár. Nem az a kérdés, hogy Észak-Amerika mikor jut Görögország sorsára, hanem az, hogy mikor. Természeti katasztrófák pedig bármikor bekövetkezhetnek, fennakadást okozva a kereskedelemben és az áruszállításban. Munkahelyek megszűnnek, egy betegség bármikor beüthet, és soha nem tudhatjuk mikor ér el bennünk egy komoly vihar. Ha most hallgatsz arra a bizonyos hangra, akkor nem kell majd a FEMA táborok előtt sorba állnod, hogy némi élelemhez juss. Használd ki a rendelkezésre álló időt! Ne hallgass azokra, akik szerint nincs idő vagy nincs miért felkészülni. Minden adag félretett étel egy kicsivel nagyobb fizikai biztonságot ad a családodnak.
Arra koncentrálj, amit megtehetsz, és ne figyelj a zajokra, amikből leginkább a „lehetetlen” szó hallatszik ki.

A bennfentesek fedezékbe vonulnak


Időkjelei: Az alábbi cikkben olvasható információk hitelességét, ahogy erre annak szerzője is felhívja a figyelmet, nincs módunkban megerősíteni, de üzenetük mindenképpen hasznosnak tűnik és egybevág eddigi ismereteinkkel. Fontos észben tartani, hogy a közzététel célja nem a félelemkeltés. Egyre több ember látja segítség nélkül is, hogy valami nincs rendben a világban és válaszokat keresnek. Jézus az utolsó időkről szólva ezt mondta: „Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Lukács 21:26) Ez azokra vonatkozik, akik nem értik, hogy mi történik körülöttük, hiszen tudjuk, hogy „az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik” és keresztény szemmel az ember másképpen gondolkodik ezekről a viharos időkről, tudva, hogy csupán rövid ideig tartanak és Isten „a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is”.
A cikkek célja tehát segíteni minél több embernek megérteni ezeket a sorsdöntő eseményeket és rajtuk keresztül megtalálni a választ kérdéseikre.
Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” – János 14:27
Forrás: Dave Hodges, Activist Post
Rádiós műsorvezetőként nem ritka, hogy „bizalmas, bennfentes információk” birtokában lévő egyének keresnek meg, hogy megosszák velem a tudomásukra jutott információkat. Ezek az emberek most egytől egyig azt állítják valami nagyon rossz van készülőben. A legmegbízhatóbbnak számító források, szokásuktól eltérően, most teljes anonimitást kérnek. Ennek eredményeként el kellett döntenem, hogy egyáltalán írjak-e az általuk közvetített információkról.
Természetesen az anonim források használata bizonyos kockázatokkal jár, hiszen ezek az információk lehetnek egyszerűen helytelenek, a források dezinformátorok, mások pedig csak figyelemre vágynak. Közzétételükhöz némi bátorságra is szükség van. Ennek fényében szeretném megköszönni Doug Hagmann-nek, hogy megjelentette a nemzetvédelmi minisztériumból származó forrásának komoly figyelmeztetéseit. Ennek is köszönhető, hogy én is a rendelkezésemre jutott információk megosztása mellett döntöttem.
A figyelmeztetések közzététele talán bátorításul szolgálhat másoknak, hogy megosszák a birtokukban lévő információkat és talán idővel olyan sok „bennfentes” áll majd elő, hogy lehetetlenné válik az igazság elfedése azok elől, akik aktívan keresik a válaszokat. A nagynyilvánosság számára sajnos mindegy, mert ők még mindig úgy gondolják, hogy a kormány mindig gondoskodni fog róluk, hogy a fősodrású média az igazságról tudósít és a télapó hozza az ajándékokat. Sajnos ezeknek az embereknek fogalmuk sem lesz arról, hogy mi találta el őket.
Habár a Doug Hagmann által közzétett figyelmeztetés némiképp eltér az általam kapott információktól, sok közös tényező is van bennük. Az egyik téma, amiről Hagmann forrása nem beszélt, hogy számos volt szövetségi tisztségviselő és ismert Wall Street-it személyiség eltűnt a térképről. Az alábbi cikk erre a kérdésre összpontosít.
A Marrs észrevétel
2012. december 9-én, a Common Sense Show-ban, Jim Marrs arról beszélt, hogy körülbelül 4-500 vezető bankár hagyta ott pozícióját és vonult vissza a nyilvánosságtól. Marrs emlékeztette a hallgatókat, hogy az elit magbankokat hozott létre, amikhez kizárólag nekik van hozzáférésük. Arra utalt, hogy rendkívül negatív események várnak a világra és a globalista elit ezekre készül fel. Saját forrásaim szerint ugyanez történik számos szövetségi szervezetben, mégpedig a CIA, a DHS, az NSA és a FEMA mostanában nyugállományba vonult munkatársai körében. Ez a tény önmagában vitathatatlan. Én magam három olyan volt szövetségi tisztségviselőt ismerek személyesen, akik biztonságos, védett helyre költöztek, pedig a lépés kifejezetten bomlasztó hatással volt családi életükre. Egyre inkább úgy tűnik, hogy valamilyen nagy horderejű esemény van készülőben és a bennfentes információval rendelkezők megpróbálnak fedezékbe vonulni.
Tömeges nyugállományba vonulás a szövetségi ügynökségeknél
A tömeges nyugdíjazás nem feltétlenül számít említésre méltó eseménynek a szövetségi ügynökségeknél, azonban, ha a nyugállományba vonulást „túlélő” helyszínekre történő áttelepülés is követi, talán érdemes odafigyelni, különösen, ha ugyanezt látjuk a Wall Street-et otthagyó korábbi vezetők részéről is.
A fenti tények ismeretében érthető, hogy a legutóbbi Hagmann interjú felkeltette az érdeklődésemet. Két saját, szövetségi ügynökségnél dolgozó informátorom is hasonló apokaliptikus eseményekről beszélt. A Hagmann által közölt információk egybevágnak azzal, amit én magam is hallottam, miszerint a volt szövetségi tisztségviselők jelentős része önfenntartó közösségeket hoz létre.
DHS és CIA áttelepülések
A szövetségi ügynökségeknél standard eljárás, hogy volt alkalmazottaikat és családjukat biztonságos helyszínekre költöztetik Colorado államban, zavaros időkben. A jól informáltak számára nem újdonság, hogy a Denveri nemzetközi repülőtér alatt hatalmas földalatti létesítmények helyezkednek el, ahonnan közvetlen földalatti vasúttal lehet eljutni a Cheyenne hegység NORAD/Fort Carson/Peterson légitámaszpont földalatti létesítményeibe. Ezek a létesítmények még a hidegháború elején épültek a „kormány folytonossági program” keretén belül.
Mostanában azonban ezek a létesítmények egyre inkább a globális elit Egyesült Államokban élő tagjainak menedékhelyeként szolgálnak. 2011. szeptemberében a DHS „Hegyi védelem hadművelet” fedőnevű akciója során elpróbálták az elit evakuálását erre a biztonságos helyszínre, amely során a Denveri repülőteret lezárták a lakossági járatok előtt, kivéve néhány konkrét, jelöletlen légi járművet, amelyek részt vettek a megrendezett katasztrófa kezelésének próbáján. Erről az akcióról a fővonalas média is tudósított. Ami miatt mégis említést érdemel, hogy a CIA szintén erre a helyszínre szállítatta legfontosabb adatgyűjtő egységeit.
A Washington DC vonzáskörzetében élők számára az üzenet egyértelmű: az USA fővárosának evakuálása egyre valószínűbb. Én személy szerint biztos elkezdenék új lakóhely után nézni. Ez az információ minden olyan ember számára, aki követi a fontos híreket ismert volt. Ami ezután következik már kevésbé.
Volt CIA és DHS áttelepülési helyszínek
Amellett, hogy Coloradót a jövőbeli főváros helyszíneként készítik fel, érdemes megemlíteni, hogy számos volt DHS és CIA tisztségviselő, akik egyébként nem az elit tagjai, de tisztában vannak a várható eseményekkel, önerőből alakítottak ki maguknak biztonságos menedéket a Sziklás Hegységben, Denver vagy Colorado Springs közelében. Ezek a Denveri repülőtér alatti létesítmények „házilag” elkészített kisméretű utánzatai, a szükséges eszközökkel, mint például saját légszűrő rendszerrel felszerelve. Ezek az információk egy volt DHS munkatárstól származnak.
NSA áttelepülések
Az NSA nemrégiben visszavonult munkatársai az Ozarks hegységben rendelkeznek egy földalatti biztonsági zónával, amelyet mini, önellátó, földalatti falvakká alakítottak/alakítanak. Az ingatlanok családonként átlag 5-10 hektáros nagyságúak, saját vízellátással, a lakosok nyakig felfegyverkezve, alternatív kommunikációs rendszerrel ellátva, ami nem függ az országos hálózattól és persze több évre elég élelmiszerkészlettel. Ez az információ egy olyan forrástól származik, aki két éve ment nyugdíjba az NSA ügynökségtől. Ő Barack Obama újraválasztása miatt döntött az áttelepülés mellett, ami szerinte fel fogja gyorsítani a várt eseményeket, mert a mostani kormány egyetért az Egyesült Államok elpusztításával.
Volt FEMA munkatársak áttelepülése
A FEMA ügynökség nemrég visszavonult munkatársai North Carolina hegyvidéki részeire költöztek, biztonságos, saját levegő, víz és élelmiszerellátással rendelkező telepekre. Itt is rendelkezésre állnak a külvilágtól teljesen elzárható földalatti létesítmények. Ezt az információt két különböző forrás is rendelkezésemre bocsátotta, akik maguk úgy döntöttek, nem vesznek részt az áttelepülési programban.  Az egyik forrás azért döntött úgy, hogy nem vesz részt a programban, mert véleménye szerint ezek a biztonságos helyszínek később célpontokká válhatnak, éppen azért, mert az ott élők túl sokat tudnak.
Összegzésképpen
Nyilván a nevüket elhallgatni kívánó források kevésbé számítanak hihetőnek, mint a dokumentált források, azonban figyelembe kell vennünk, hogy egyre több hasonló beszámoló kerül a nyilvános híradásokba, párbeszédekbe, így talán bölcs dolog, ha odafigyelünk ezekre a hangokra is. Senkitől nem kérem, hogy feltétel nélkül elfogadja az itt olvasottakat. Arra bátorítok mindenkit, hogy tudakozódjon és további megerősítés birtokában tegyen saját belátása szerint.
Természetesen felmerül a kérdés, hogy milyen események bekövetkezésére számítanak ezek az emberek. A cikk második része ezzel foglalkozik majd.

Ítéletnap törvény” a szövetségi kormány összeomlása esetére



Forrás: Infowars.com
Wyoming törvényhozói olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, ami arra kötelezné államukat, hogy készüljön fel a szövetségi kormány teljes összeomlására, olyan részletekre is kitérve, mint saját valuta kibocsátása, hadsereg toborzása kötelező sorozás útján és egy repülőgép hordozó beszerzése.
A 85. számú törvényjavaslat első olvasata átment a szóbeli szavazáson. A törvény a kormány folytonosságát biztosítandó munkacsoport felállításáról rendelkezik, ami felkészítené Wyoming államot a potenciális katasztrófákra, az élelmiszerellátásban esetleg bekövetkező fennakadásoktól a szövetségi kormány teljes összeomlásáig,” jelenti a Wyoming Star-Tribune.
Az ország többi részéhez képest Wyoming állam sokkal jobb anyagi helyzetben van, ami arra ösztönözte a törvényhozókat, hogy megvédjék magukat más területek gazdasági zsugorodásától, ami egy általános pénzügyi összeomlás esetén végigsöpörne az országon.
A törvénytervezet meghatározza, miként reagálna az állam a dollár hirtelen elértéktelenedésére vagy „egy olyan helyzetre, amelyben a szövetségi kormány nem lenne képes fenntartani a rendet és hatalmat a nép felett.”
Szerintem nincs a jelenlévők között olyan, aki kijelentené, hogy ez az ország jó állapotban van, vagy, hogy a világ helyzete stabil, mert egyértelmű, hogy ez nem igaz,” mondta Rorraine Quarberg szenátor. „Homokba dugni a fejünket és azt gondolni, hogy nem történhet semmi rossz és nincs semmilyen kötelezettségünk Wyoming állampolgárai felé, még annyi sem, hogy legalább beszéljünk róla, nem egészséges hozzáállás.”
A törvényjavaslatnak további két szavazáson kell átmennie mielőtt a szenátus elé kerülhet. Elfogadása esetén a munkacsoportnak 2012. december 1-ig kellene benyújtani jelentését a kormány folytonosságát biztosítandó tervre vonatkozóan.
Miközben helyi és kormány szinten is folynak előkészületek esetleges társadalmi zavargásokra, megmozdulásokra (lásd a FEMA 1 milliárd dollár értékű, összesen 420 millió adag dehidratált élelmiszer beszerzését) az FBI minden olyan embert, aki nagymennyiségű élelmiszert vásárol, potenciális terroristának bélyegez.
A kormány folytonosságára vonatkozó szövetségi szintű terveket annyira bizalmasan kezelik, hogy amikor azokat 2007-ben utoljára frissítették, Peter deFazio képviselő, aki egyébként a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, nem kapott engedélyt a betekintésre.
Peter DeFazio választópolgárai kérésére igényelt betekintést a Fehérháznak egy katasztrófa helyzetet teremtő terrortámadás esetére készített titkosított tervébe a kormány folytonosságára vonatkozóan, de az engedélyt nem kapta meg, amire úgy nyilatkozott, hogy „talán az összeesküvést sejtő embereknek igazuk van.”
Most, öt évvel később, az Amerikára leselkedő legnagyobb veszély nem egy esetleges terrortámadás, hanem az ország fenntarthatatlanná vált adóssága és a teljes gazdasági összeomlás lehetősége.
USA Today oldalán a napokban megjelent cikk három pénzügyi szakértőt idéz, akik mind egyetértenek, hogy a pénzügyi válság java még hátra van. Közülük Gerald Celente egy „gazdasági szeptember 11-re” figyelmeztet, ami a kormányellenes hangulat által fűtött, hihetetlen mértékű társadalmi elégedetlenséget eredményezne.

1 megjegyzés:


  1. Helló mindenki,
    A nevem Mr., Rugare Sim. Hollandiában élek, és ma boldog ember vagyok? és azt mondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megment és engem és a családomat a rossz helyzetünkből, minden olyan személyt átirányítok, aki kölcsönt keres neki, boldogságot adott nekem és a családomnak, euróra volt szükségem 300 000,00, hogy kezdjem az egész életemet, mivel egyedülálló apa vagyok 2 gyerekkel, találkoztam ezzel az őszinte és Allah-félő ember kölcsönadóval, aki segít nekem egy 300 000,00 eurós kölcsönnel, ő Allah-félő ember, ha kölcsönre van szüksége és visszafizeti a kölcsönt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot vele, mondja meg neki, hogy (Mr. Rugare Sim) utaljon rá. Vegye fel a kapcsolatot Mohamed Careen úrral e-mailben: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    HITELPÁLYÁZATI INFORMÁCIÓ ŰRLAP
    Keresztnév......
    Középső név.....
    2) Nem: .........
    3) Szükséges hitelösszeg: .........
    4) Hitel időtartama: .........
    5) Ország: .........
    6) Lakcím: .........
    7) Mobilszám: .........
    8) E-mail cím ..........
    9) Havi jövedelem: .....................
    10) Foglalkozás: ...........................
    11) Melyik oldalt kereste itt itt .....................
    Köszönöm és üdvözlöm.
    E-mail küldése: arabloanfirmserves@gmail.com

    VálaszTörlés