2012. január 29., vasárnap

A terrorista, fasiszta, cionista állam, az új világrend

A terrorista, fasiszta, cionista állam, az új világrend

izrael, a "mindent látó szem" mezejében.

Sokan félreértik azt amikor a cionista világuralomra való törekvésről beszélünk, mert ők úgy hiszik, hogy ez a terv a zsidók egészére vonatkozik, pedig egyáltalán nem. A cionisták azok a személyek, akik a zsidó világ mögött állnak és a zsidókat pajzsként használva ügyködnek a világban és amikor valaki le akarja őket leplezni és rájuk mutat, hogy valójában ők a világot fenyegető terroristái, akkor antiszemitának bélyegzik azt. Izrael egy ál-álam és a Vörös pajzsos Rothschild famili támogatásával jött létre, hogy konfliktust lehessen szítani a térségben; hogy a világ államait felsorakoztassák mögé, hisz ki ne akarná támogatni egy majdnem kiirtott népet; valamint ha Izrael beteljesítette azt, amiért valójában létrhozatott, fel is lehet áldozni a zsidóságot, nőket, gyerekeket, férfiakat, akiknek közük sincs az egészhez.
A felszámolás pedig egy muzulmán világ elleni háború alkalmával lehetségessé is válhat. Ez le van írva Albert Pike három világháborús tervében, hogy a cionisták szorgalmazta világot és a muzulmán világot össze lehet ugrasztani, ezzel mind a két vallást is el lehet törölni -örökre. Hát nem aranyos? Luciferi világuralmat akarnak és tervük lassan a végéhez közeledik, s nem árt ha felkészülünk rá.
A Cionista Démoni Elit  Zsidók ártatlan embereit, felakarják használni arra, hogy igazoljanak egy muzulmánok elleni háború szükségességét, mert már megint bántják őket, és ez az amiért Izraelt létrehozták -eltörölni a polaritásokat. Az Elitet nem érdekli az emberek. Ugyan ők szorgalmazták a zsidó államot, de egyáltalán nem zsidók sőt ateisták és hogy megkaparintsák a világ irányítását mind a két partot elpusztítják. Nem a zsidókra kell haragudni, hanem a cionokra, akik állarcba bújva terrorizálják a világot. USA és Izrael a világ elleni terrorhálózatoknak ad otthont.  E két állam nyomában csak pusztulás és nyomor jár. Ahol megjelenek, ott a halál biztosan aratni fog! (itt sem a lakosokra gondolok, hanem az elitjeire).
Magyarország is Elitista (idejött látogatóba az izraeli vice president. Vajon miről beszélgethettek Bajnaival?) Felszámolják Izraelt, mert már nem kell. A zsidó népet pedig más népek leigázására használják, végül azokat is megszüntetik. Vedd észre: az Elitnek nincs hazája, népe. Sehová sem tartozik, csak magának él! Hányan lehetnek? Néhány százan? Övéké a világ és azt csinálják amit akarnak, azt mesélnek nekünk amit akarnak! Lucifer az ő Istenük!A hagyományos államok legfontosabb feladata ma már a globális szervezetek legitimációja, ezek döntéseinek regionális végrehajtása és a helyi közigazgatás. Az új világrend tehát elitista lesz, mert a Hálózat nem bízik a nép uralmában "a népért a nép által", mint azt Lincoln akarta. A Hálózat a könnyebb utat választja: a társadalom tudatának a manipulációját a médiák által.”
Dr. Drábik János: Ez a törekvés burkoltan, de cionista fasizmus! Miért?
Nézzük a fasizmus lexikon szerinti értelmezését:
,
,A finánctőke legreakciósabb, soviniszta, imperialista elemeinek nyílt terrorista diktatúrája, amelyet erőszakos terjeszkedés, faji gyűlölet, szítása jellemez.”
1. A
Bilderberg csoport a finánctőke vezetőiből áll, mint a Világbank elnök, Paul Wolfowitz.
2.
A csoport által bevezetett neoliberalizmus reakciós, hiszen mindenkit a földbe döngöl, aki nem engedelmeskedik neki: lásd. az EU esetét.
3.
Ez a hatalom soviniszta is, mert más népek leigázására tör: a magyarság (de ugyanígy a kurdok, csecsenek, vagy a palesztinok)  XX.-ik és XXI.-ik századi irtását ölbe tett kézzel nézi, sőt az irtóikat támogatja!
4.
Ez a hatalom imperialista, hiszen világuralomra tör. Ma már alig van kormány a Földön, amelyik nem a Világbank, és a Bilderberg-csoport parancsai szerint dolgozik.
5.
Ez a hatalom terrort alkalmaz a vele szembeszegülőkkel: gazdasági embargó, egyéb zsarolás, katonai fenyegetés, stb. Lásd Thatcher eltávolítása, Carrol Quigley szakmai ellehetetlenítése, a chilei tüntetők bebörtönzése, vagy a legutóbbi budapesti 2006 októberében történt véres tömegveretés.
6.
Ez a hatalom diktatúrát alakít ki, mert más módon nem tudná a terveit véghezvinni. Lásd Bush totálisan ellenőrzött állama, vagy Gyurcsány ,,Új Magyarországa”, ahol már verset is koboztak el, tehát aki nem akarja beszélni, vallani az ,,újbeszélt” (Orwell 1984 című regényében a totális állam nyelve, amely a gondolkozást is megszabja), az megjárja!
7.
 Erőszakosan terjeszkedik: erre a legjobb példa Irak ,,felszabadítása”, és ,,demokráciává alakítása”, annak népének a megkérdezése nélkül. 
8.
És végül a faji gyűlöletet is szítják, a következő rafinált módon: arra ösztönzik az embereket, hogy mindenkit közösítsenek ki, aki nacionalista, antiszemita, fasiszta, neonáci, stb. Ez eddig rendben is lenne, de mit gondolnak Olvasóim, ki mondja meg, hogy ki a felsoroltak tagja? Természetesen a balliberálisok, mint Wolfowitz, Almunia, Gyurcsány, Bush és társaik. Itthon a Népszava újságírói, és az MSZP-SZDSZ politikusai. Valójában a leantiszemitázott, leszarmagyarozott tiltakozók a saját nemzeti érdekeiket, és kultúrájukat védik, a  mindenkit kozmopolitává kollektivizáló neoliberalistáktól.Larousse Enciklopédia. 
És, hogy miért cionista ez a fasizmus?
Azért mert az élén az izraelita világuralomra törő izraeliták állnak. Ez a folyamat mára már annyira előrehaladott állapotban van, hogy az egykor független amerikai nemzet vezetése is az ő akaratuk előtt hajlong, és  a Fehér házon, valamint a szenátuson keresztül az ő, cionista világuralmi törekvéseiknek lett a kiszolgáló eszköze. John J. Mearsheimer (Chicago Egyetem) és Sephen M. Walt (Harvard Egyetem) The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy című könyvében azt állítja: a Bush-kormány nemzeti érdekeit félretéve, Izrael érdekéből indította meg a háborút Irak ellen, amely kizárólag Izraelre nézve jelentett veszélyt. 
Ezt a cionista fasizmust vitte filmre a jeles, nem régen elhunyt filmrendező, Aaron Russo a ,,Freedom To Fascism” című, nagy port, és széleskörű nemzeti ellenállást kiváltó dokumentum filmjében.

Ezért merte nyíltan kijelenteni a Római Klub alapítója Aurellio Peccei 1982 márciusában, Párizsban:
,,Az emberek olyanok, minta rovarok. Túlságosan szaporák: megérett az idő, hogy a nemzet koncepcióját, amely gátat jelent a világkultúra útjában, próbára tegyük.” 
A ,,
világkultúra” kifejezés alatt persze a világuralmat kell érteni. A ,,nemzet” ,,próbára” tevése pedig a nemzet felszámolását jelenti a neoliberális szótárban.
Ezért tudta bizonyossággal állítani Simon Peresz október 10-én Tel-Avivban, hogy:
Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások”,   „Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot”, mondta Simon Peresz izraeli államelnök.

Balogh Gábor: Cionista terrorizmus született


A norvégiaihoz hasonló borzalmas tragédiák után szokták mondogatni: ez után a nap után a világ már soha nem lesz olyan, mint előtte volt. A helyzet az, hogy a pénteki mészárlásra e fenti, különben oly sok esetben rendkívül irritáló közhely jó eséllyel megállja a helyét.
Évtizedeken át sulykolta belénk a média – a politikusoktól az újságokon át a hollywoodi filmekig – hogy a terroristák vagy szimplán elmebetegek, akik passzióból gyilkolnak, vagy, ha tettük mögött világnézeti indíték is meghúzódik, akkor az csak és kizárólag muszlim fundamentalizmus, vagy nácizmus lehet, esetleg ezek valamilyen kombinációja. Az Oslóban és Utoya szigetén történt merénylet elkövetőjéről is szinte percek alatt megállapította a fősodratú világsajtó, hogy „szélsőjobboldali” eszmékkel szimpatizáló fiatalemberről van szó. Csakhogy nem kellett hozzá fél nap, hogy a kép jóval árnyaltabbá váljon.
Anders Behring Breivik blogjából és közösségi oldalakon tett kijelentéseiből ítélve valóban rendkívüli ellenszenvvel viseltetett a muszlim vallású bevándorlókkal, sőt az egész iszlámmal szemben – ennyiben tehát nagyjából nevezhetnénk is jobboldali szélsőségesnek. Csakhogy ez ma Nyugat-Európában egyre távolabb kerül attól a fogalomtól, amit mi itt, a kontinens közepén értünk rajta.
Ez a rettenetes tettekre vetemedő srác ugyanis egyáltalán nem állt közel a nemzetiszocializmushoz, vagy akár a fasizmushoz. Példaképei nem Hitler, Hess, vagy norvég követőjük, Quisling voltak. Éppen ellenkezőleg, a nácizmus ellen küzdelem olyan „nagyágyúit” részesítette megkülönböztetett tiszteletben, mint Churchill, vagy a második világháború németellenes norvég küzdelmeinek egyik legendás alakja, Max Manus. Antiszemita kijelentéseket soha, sehol nem tett, sőt, honlapján Izrael támogatására felszólító bannert helyezett el.
A Daily Mail brit lap által közölt fotón pedig a kifejezetten harcos filoszemita szabadkőművesség tradicionális ruháját viseli, s a norvég hatóságok közlése szerint is tagja volt az egyik páholynak. Anders Behring Breivik minden jel szerint gyűlölte a nemzetiszocialistákat, szimpatizált a zsidósággal, valamint Izraellel, szabadkőműves volt – és gyűlöletből gyilkolt.
Gyűlöletből, amelyet a nemzetközi média által szinte soha nem kritizált, és a Hit Gyülekezete képében Magyarországon hivatalosan is a történelmi egyházakkal egy rangra emelt, rémisztő gyorsasággal terjedő mentális vírus, a keresztény-cionizmus oltott a lelkébe. Ez a hidegvérű, lapértesülések szerint tettére heteken át készülő tömeggyilkos ugyanis Krisztus követőjének vallja magát. Ezt azonban úgy értelmezi, hogy minden körülmények között, mindenben Isten választott népét, a zsidóságot, és annak államát kell támogatnia. A baloldali Norvég Munkáspárt lemészárolt ifjú tagjai pedig – bevándorláspárti álláspontjuk mellett – minden bizonnyal azzal vívták ki gyilkos indulatát, hogy nyíltan bírálták Izrael palesztinokkal szemben gyakorolt elnyomását. (A tragédia színhelyén, táborukban Izrael bojkottjára felhívó transzparenst is kifeszítettek.)
Pénteken az oslói és utoyai vérfürdőből új fogalom született: cionista terrorizmus. Most az első a döbbenet, a második a részvét, a harmadik a talán életre szóló lelki sérüléseket szenvedett túlélők lehetőség szerinti megsegítése. Utána viszont egész Európának vennie kell egy nagy levegőt, és a sokkból lassan józanodva át kell gondolnunk mindent, amit eddig a gyűlöletről, az uszításról, és a „szélsőségességről” évtizedeken át mantrázott a közbeszéd.
Ideje, hogy a szabadságukat a nemzeti oldaltól féltő liberárisok szépen bemenjenek a kifelé toleranciát és a kirekesztés”elleni küzdelmet, a falakon belül azonban a másként gondolkodókkal szembeni középkori inkvizíciót megszégyenítő gyűlöletet hirdető, magukat „neoprotestásnak”, „újjászületett kereszténynek” nevező szekták imaházaiba. Felmenjenek a harcos antinácizmust zászlajukra tűző, ugyanakkor a zsidó állam minden vélt, vagy valós ellenségére halált ordító „neokonzervatív” honlapokra. Aztán alaposan magukba szállva átértékeljék: a békét, no meg az oly sokszor hangos sirámok közepette féltett demokráciát honnan is fenyegeti igazi veszély…
Balogh Gábor
(Barikad.hu)

 IZLANDON ZSIDÓK CSINÁLTÁK A BANKCSŐDÖT



IZLAND IS AZ IZRAELI TERRORÁLLAMOT BÍRÁLTA
Kép: a norvég Munkáspárt ifjúsági szervezete Izrael ellen hirdetett bojkottot

2011. március 9-én a BBC arról számolt be, hogy a gazdag tulajdonost és utasát, Robert és Vincent Tchenguiz-t letartóztattak azután, hogy az izlandi Kaupthing bank csődbe jutott. Azt azonban nem említi a cikk, hogy a két testvér izraeli állampolgár volt és az apjuk, Victor Tchenguiz, iráni zsidó volt és királyi ékszerész Reza Pahlavi sah († 1979) alatt. A The Telegraph (2010. március 6.) szerint Vincent Tchenguiz egyszer egybekelt Dorrit Moussaieff-el, aki izraeli születésű zsidó és felesége Izland elnökének, Dr. Ólafur Ragnar Grímsson-nak. Most miért említjük meg azt, hogy a zsidó hatalom ebben a kis országban, a 320.000 lakosú Izlandon is van? Nos, a minap olvastam Manfred Gerstenfeldtől az izraeli Ynet lapon (2011.július 18., 2011) "Izland Izrael ellen". Dr. Manfred egy politikai aktivista és IT elnök, ösztöndíjas a jeruzsálemi Center for Public Affairs. (a külügyi ügyek központjában) Ő sérelmezte, hogy az izlandiak nem sokban különböznek  Izrael-ellenes tevékenységükben a norvégoktól , ami igazán megijeszt. Manfred listáján több okból is antiszemitának nevezte Izlandot, kiemelve az Izland-i kormányt, amely jelentős „arroganciát mutat Izrael felé”. Izlandból Össur Skarphedinsson meglátogatta a Hamász gázai területét, a múlt héten. Megígérte a palesztinoknak Izland támogatását, hogy a következő ENSZ közgyűlésen támogatni fogják a palesztín államiságot. Ő szorgalmasan elkerült minden diplomáciai kapcsolatot Izraellel, hogy nem utazott oda. De ellátogatott Jordániába és Egyiptomba. A hónap elején az izlandi Birgitta Jonsdottir volt az első parlamenti képviselő az országból, aki meglátogatta az izraeliek által szabotált gázai segélyflotillát. 2010-ben az ENSZ közgyűlésén Izland külügyminisztere felszólalt Izrael ellen. Amikor Lieberman izraeli külügyminiszter ezt megírta neki, akkor Skarphedinsson nem válaszolt. Még csak nem is vette át Lieberman levelét. Skarphedinsson elrendelte az izlandi diplomatáknak, hogy maradjanak a teremben, amíg az iráni Ahmadinedzsád elnök beszélt a durbani felülvizsgálati konferenciáról, ami Genfben volt 2009-ben. A diplomaták szinte minden más európai országból ottmaradtak az iráni elnököt meghallgatni. Az izlandi parlament elítélte Izraelt és néhány tagja azt javasolta, hogy vezessenek be szankciókat a cionisták ellen, sőt szakítsák meg a kapcsolatot Izraellel. Amikor az Olmert kormány elküldte miniszterét, Yuli Tamir-t, hogy Európában a gázai invázióról meséljen (2008-09), akkor Izland nem volt hajlandó fogadni őt. A XVII. században egy izlandi lelkész Hallgrimur Pétursson széles választékban írt himnuszokat. Ezekben a himnuszokban a zsidókat is említette több mint 50-szer, de mindig ezekkel a szavakkal jellemezte őket: "álnokság, hamisság, gonoszság és más rosszindulat." Izland nem volt hajlandó bíróság elé állítani Evald Mikson-t, aki állítólag megölt zsidókat a szülőhazájában, Észtországban 1993 körül. Mikson menedéket talált Izlandon, ahol Izland fiai játszottak a nemzeti labdarúgó válogatottal. 2005-ben, Izland állampolgárságot adott az egykori sakkvilágbajnoknak, az anticionista Bobby Fischernek, aki történetesen nem zsidó származású. És végül Manfred humora. Izland muzulmán párti, mert tagja szeretne lenni az ENSZ Biztonsági Tanácsának, amelyre szüksége van a muszlim szavazatokra az ENSZ közgyűlésben. Az izlandiak antiszemitizmusának az oka, hogy csak néhány zsidó él az országban. Izland muszlim lakosság kevesebb, mint 50. (rehmat blogából, részlet)
EGY HOZZÁSZÓLÁS A FENTI BLOGBÓL
A Moszad áll mesterien a hamis terrortámadások mögött, amelynek az a célja, hogy megváltoztassa az emberek felfogását és megbüntesse azokat, akik ellenfelei az izraeli politikának. Az újjlenyomatok az izraeli hírszerzéstől származnak az egész 9 / 11 támadásoknál, ami volt az Egyesült Államokban. A 2004-es Madrid-i vonatrobbantások, a 2005-ör tranzit robbantások Londonban, és most, a támadások Norvégiában ... Míg a izraeli befolyásolás alatt lévő média azt hazudja, hogy a veszély az iszlám terrorizmus, ma már nyilvánvaló, hogy a legnagyobb veszélyt a közbiztonságra az Izrael-i állam jelenti. Egy szélhámos nemzet, amely nem habozik megölni az ártatlan embereket, hogy elérje mocskos politikai célját.






35 év telt el azóta, hogy az ENSZ Közgyűlése 1975. november 10-én a cionizmust a rasszizmus és faji megkülönböztetés” egyik formájával azonosította, egyértelműen elítélve Izrael alapító ideológiáját. Ez csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a szentföldi haramiaállam valódi történelmi és elméleti alapjait.
A XIX. században a nacionalista eszmék gyökeret vertek a közép-európai zsidó közösségekben is, amelyek a többségi politikai-társadalmi környezetbe való beolvadást identitásvesztésnek érezték, ezért a cionizmus saját területet akart találni a zsidóság számára. Különböző zsidó mozgalmak szerveződtek, a vallásos cionista irányzatot azonban az évszázad végére felváltotta a politikai cionizmus. Fő képviselője, Herzl Tivadar agnosztikusnak vallotta magát, és A zsidó állam című híres művében ezt írja: Számomra a zsidó kérdés nem társadalmi és nem is vallási, hanem nemzeti kérdés.” Kezdetben nem különösebben érdeklődik a Szentföld iránt, és zsidó állama létrehozásához Ciprusra vagy Argentínára, Mozambikra vagy Kongóra, Ugandára vagy Tripolitániára gondolt. Miután azonban rájött, hogy Palesztina egy ellenállhatatlan erejű toborzókiáltás”, kijelenti: A mi felejthetetlen történelmi hazánk Palesztina.” Tervéhez igyekszik megnyerni Nagy-Britannia támogatását, és Cecil Rhodes brit gyarmatosítónak köntörfalazás nélkül bevallja, hogyprogramom egy gyarmati program”. Herzlnek köszönhetően a politikai, nacionalista és gyarmatosító cionizmus győzelmet arat az 1897-es bázeli kongresszuson, miközben az amerikai rabbik montréáli konferenciája a következő határozatot hozza: Egyáltalán nem helyeseljük a zsidó állam létrehozását célzó kezdeményezést…, (…) a judaizmus célja nem politikai és nem is nemzeti, hanem spirituális.”
Időközben a német újromantikus ihletésű, radikális völkisch ideológia teret nyer a zsidó ifjúság körében. 1898-ban az Ahad Ha’am néven publikáló Asher Ginsberg Nietzscheizmus és judaizmus” című cikkében leleplezi a zsidó fiatalok egy részét hatalmába kerítő nietzscheizmust”, és elítéli a hatalomakarás” és az übermensch” ideálját. A német romantika azonban továbbra is nagy hatást fog gyakorolni a zsidó ifjúságra és értelmiségre. Így 1911-ben Martin Buber haszid filozófus is védelmébe veszi a Blut und Boden (vér és föld) német koncepciója által befolyásolt völkisch cionizmus gondolatát. 1919-ben Viktor Arlosoroff Berlinben közzéteszi völkisch-szocialista pártjának manifesztumát, amelybenlétharcra” hívja a zsidóságot a felvilágosodás asszimiláló mozgalmának örökségét” valló pártok ellen, amely mozgalmat szerinte egy fajok nélküli emberiség iránti obskúrus törekvés” lelkesíti.
1922-ben a cionista vezetők kapcsolatba lépnek a fasizmus megalapítójával, Benito Mussolinivel, a Palesztinát megszállva tartó Nagy-Britanniával szembeni ellenségességre építve. A Duce 1927-ben fogadja Nahum Goldmant, a Cionista Világszervezet elnökét. 1933 és 1941 között a németországi cionisták is a kompromisszum, sőt a kollaboráció politikáját gyakorolják a hitlerista Németországgal, hiszen a cionizmus és a nemzetiszocializmus egyaránt szemben áll a liberális-univerzalista ideológiával. 1933. június 21-én a Németországi Cionista Szövetség támogató memorandumot intéz az NSDAP-hoz: A faji elvet proklamáló új állam megalapítása óta közösségünk alkalmazkodni szeretne ezekhez az új struktúrákhoz. (…) Mi is a vegyes házasságok ellen vagyunk, és meg akarjuk őrizni a zsidóság tisztaságát.” Ahogyan a nemzetiszocialisták számára, úgy a cionisták számára is legfőbb veszélynek a beolvadás számít, mert a német társadalomba teljes jogú állampolgárként integrált zsidók fenyegetést jelentenek mind a zsidó, mind az árja faj számára. A fajtisztaság követelménye a Betar cionista ifjúsági mozgalmat megalapító Zeev Zsabotyinszkij írásaiban is felfedezhető: Az ember nem tud egy olyan néppel azonosulni, amelynek a vére különbözik az övétől. (…) Asszimiláció nem lehetséges. Nem fogjuk engedélyezni az olyan dolgokat, mint a vegyes házasság, mert nemzeti integritásunk megőrzése csak a fajtisztaság fenntartásával lehetséges, és ehhez rendelkezni fogunk azzal a területtel, amelyen népünk létrehozza a fajtiszta lakosságot.” Szavai magyarázatot adnak arra, hogy miért a Betar volt az egyedüli szervezet, amelynek a tagjai egyenruhában masírozhattak Berlin utcáin Hitler hatalomra kerülése után.
1935-ben a nürnbergi törvények megtiltják a zsidók és németek közötti nemi kapcsolatot és házasságot. A jogszabályokat jórészt megszövegező Julius Streicher elismeri, hogy a zsidó vallási törvényeket vette mintául. Válaszul egy újságcikkre, amely a zsidókat idegen kisebbségként említi, a Jüdische Rundschau német cionista lap így reagál: Németország kielégíti a Zsidó Világkongresszus kéréseit, amikor kijelenti, hogy a Németországban élő zsidók egy nemzeti kisebbség.” Valójában a cionisták úgy vélték, hogy a zsidóság egy különálló faji entitást (Volksgemeinschaft) alkot, és nem része a német nemzetnek. Egyébként éppen ezért támogatták egyes hitlerista vezetők is a cionista tervet. Reinhardt Heydrich, akkor az SS biztonsági főnöke 1935-ben az SS hivatalos lapjában, a Das Schwarze Korpsban írja: A zsidókat két kategóriára kell osztanunk: a cionistákra és a beolvadás híveire. A cionisták egy tisztán faji koncepciót képviselnek, és a Palesztinába való kivándorlással segítik felépíteni a saját zsidó államukat.” Alfred Rosenberg, a III. Birodalom főteoretikusa kijelenti: A cionizmust erőteljesen támogatni kell, hogy a német zsidók évi kontingense Palesztinába távozzon.” Ez a kollaborációs politika 1941-ben fog tetőzni, amikor a cionista Stern terrorcsoport katonai szövetséget ajánl Németországnak. Az Abraham Stern és a későbbi izraeli miniszterelnök, Jichák Samir által aláírt és az ankarai német követnek eljuttatott dokumentumban ez olvasható: Felfogás tekintetében azonosulunk önökkel. Miért ne működnénk együtt?”
Végül a cionistáknak 1948-ban sikerült megalapítaniuk egy zsidó államot Palesztinában. Rasszista, teokratikus, militarista és expanzionista államként Izrael azóta is a cionista ideológia tökéletes megtestesítője, a cionizmust elítélő ENSZ-határozatot viszont az USA nyomására 1991. december 16-án visszavonták.



A terrorizmus története

terror főnév latinul ijedtségetrémületet jelent, a terrorizmus kifejezés pedig erre épülve (a legáltalánosabban elfogadott megfogalmazás szerint) valamely szervezet által politikai okokból végrehajtott erőszakos, félelemkeltő akciók sorozata. Más megfogalmazásban: a terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai eredmények elérése, vagy a hatalom megtartása.
terrorizmus
A XIX. század végén volt az első terrorhullám, amit főleg anarchisták követtek el, de itt általában egy-egy személy megölése volt a cél. Ilyen volt a II. Sándor cár elleni sikertelen merényletek sora és az Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné ellen 1898-ban, Genfben végrehajtott sikeres merénylet. Ide sorolható a mindenki által ismert szarajevói merénylet, ami az I. világháborúhoz vezetett. A mai modern-kori terrorista szervezetek három nagy csoportba sorolhatók: az elsőt az iszlám fundamentalista terrorszervezetek alkotják, a másodikat a szeparatista mozgalmak képezik, melyek egy terület vagy nép önállóságáért küzdenek a harmadikat pedig a baloldali terrorista csoportok alkotják, akik a világforradalmat kívánják előmozdítani. (Zárójelben kell megjegyeznünk, hogy léteznek még jobboldali, szélsőjobbos terrorcsoportok is, de mivel a jobboldali szélsőségesek egyik ideológiai alapja a rend, és ehhez nehezen illenek a terrortámadások, így ritkán és csak spontán módon fordulnak elő ilyen csoportok által végrehajtott terrorcselekmények.)
terroristák
A modern terrorizmus az ellenfeleit, és azok jelképeit igyekszik támadni még a személyekben is, ezért esik áldozatul sok kormányhivatalnok, katona, rendőr. A hidegháború alatt, 1947 és 1990 közt szinte kizárólag Nyugat-Európában történtek terrortámadások. Ezt a szabadabb társadalommal lehet magyarázni, ugyanis a kommunista rendszerekben olyan erős hatalma volt az erőszakszervezeteknek, hogy nem lehetett még egy vallási közösséget se létrehozni a hatalom figyelő tekintete nélkül, ráadásul hiányzott az információk szabad áramlása, amelyik elengedhetetlen a figyelemfelkeltéshez, és a nyugat-európai titkosszolgálatok - ellentétben a szovjettel - nem tekintették feladatuknak ilyenek szervezését.
Az iszlám fundamentalizmus gyökerei
Az iszlám követőinek száma napjainkban meghaladja a másfél milliárd főt, így elmondható, hogy ma a Föld lakosságának 23%-a, vagyis majdnem minden negyedik ember muszlim vallású. Számuk és arányuk folyamatosan növekszik, így hamarosan eléri a 2 milliárd hívőt. (Világvallásokról szóló cikkünk itt olvasható.) A kereszténység után, ez bolygónk második legnagyobb vallása. A muzulmánok döntő többsége Észak-Afrikában és a Közel-Keleten él, nagyjából egynegyedük (24%) pedig valamelyik arab ország lakosa. (A Föld három legnagyobb muszlim országa: Indonézia, Pakisztán és Banglades.)
Muszlim országok
A muszlim vallás követői nagyrészt szélsőséges viszonyok közt tengetik életüket: vagyis vannak ugyan nagyon gazdag iszlám országok (pl.: Katar, Bahrein, Kuvait, Szaud-Arábia) melyekben jelentős a jólét, ám a muszlim országok döntő többsége szegény. A legszegényebb térségekben (Afganisztán, Jemen, Szomália) egyenesen nyomorognak az emberek.
Az iszlám követői számára a muszlim vallás erős köteléket jelent: meghatározza mindennapjaikat, szokásaikat (napi ötszöri ima, ramadan, stb) társadalmi berendezkedésüket. A nyomorgás közepette vigaszt, és "kapaszkodót" jelent a hívőknek, akik többnyire a nyugati (zsidó-keresztény) kultúra elnyomó hatásának ellensúlyozását látják benne. Az iszlám fundamentalizmus, mely szinte minden muszlim országban jelen van (országonként eltérő mértékben) megoldást kínál a gazdasági, társadalmi problémákra, így sokan csatlakoznak hozzájuk. Híveik rendszerint a nyugati - elnyomónak tartott - kultúra visszaszorítására, és az iszlám értékrend kiterjesztésére esküsznek fel, és nagyon gyakran megjelenik "programjukban" a Palesztinába "betolakodó" zsidók (izraeliek) elüldözése, kiszorítása (esetleg elpusztítása) is. A muszlimok szent könyve a Korán utal a keresztények elleni szent háborúra (ennek neve dzsihad) így az iszlám fundamentalisták többnyire fegyvert ragadva igyekeznek megvalósítani céljaikat: terrorszervezetekbe tömörülnek (ezek egy részét bemutatja cikkünk) és néha saját életüket feláldozva törnek a zsidók és betolakodó keresztények életére.
Arab területek
Cikkünk a négy legjelentősebb iszlám terrorista szervezetet mutatja be (PFSZ, Hamasz, Hezbollah, al-Kaida) melyek között jelentős kapocs Palesztina kérdése. A terrorista csoportok bemutatásánál megkerülhetetlen tehát a térség bemutatása, mely napjaink egyik legnagyobb válságövezete, mondhatni a terrorizmus hazája.
Palesztína, az iszlám terrorista szervezetek hazája
Az iszlám fundamentalista terrorszervezetek története szorosan összekapcsolódik Palesztina történetével, így elsőként ezen térség krónikájával kell foglalkoznunk. Palesztina területére az ókorban, már a Krisztus előtti 15-14. században érkeztek héber népcsoportok, majd később nyugat felől a 13–12. században egy új népcsoport is megjelent, őket filiszteusoknak nevezték!  (A filiszteusok nem bizonyítható módon, de vélhetően a palesztinok őseinek tekinthetőek, és Palesztina tartomány is róluk kapta nevét.) A zsidók rövid időre ugyan létrehozták saját államukat, - mely mindössze 100 évig állt fenn - ám a Krisztus előtti 8. századtól idegen megszálló hatalmak foglalták el területüket (asszírok, újbabiloniak, perzsák, makedónok). Később, Krisztus előtt 63-ban a Római Birodalom fennhatósága alá került a térség, mely igazából csak ekkor kapta meg a Palesztina nevet. A zsidók nehezen viselték a rómaiak uralmát, és a legjelentősebb felkelésük (Bar-Kochba felkelés) véres leverése után, Krisztus után 135-ben elmenekültek Palesztinából, és a Római Birodalom egyéb tartományaiban telepedtek el. (Exodus) Később 395-ben a terület a Bizánci Birodalom tartománya lett, majd a 7. században arab fennhatóság alá került (területét a kalifátusokhoz csatolták). A megmaradt lakosság nagy része átvette az arab nyelvet és felvette a muszlim vallást. A kis-ázsiai szeldzsuk-török fejedelemség (1072) után 1099-ben a keresztesek létrehozták a feudális jeruzsálemi királyságot, melyet Szaladin hadai döntötték meg 1187-ben. Palesztina a 13. század második felétől mameluk uralom alatt állt, majd 1516-1517-től 1918-ig az Oszmán Birodalom egyik tartománya lett. Herzl Tivadar (1860-1904) Pesten született zsidó jogász 1897-ben Bázelben hívta össze az első cionista kongresszust, és létrehozta a Cionista Világszervezetet. Munkásságát, melynek célja egy zsidó haza megteremtése volt, Chaim Weizmann (1874-1952) folytatta, aki 1920 és 1946 között - az 1931-35-ös időszakot leszámítva - az egész Cionista Világszervezetnek, majd a megalakuló Izrael Államnak is elnöke volt!
Közel-Kelet
A 19. század második felében Európában felerősödő, zsidók iránti, antiszemitizmus, valamint az ez időben kialakuló cionista mozgalom, a cionizmus miatt egyre fokozódott a zsidók bevándorlása az akkori Palesztina területére. A Török Birodalom az első világháborút a vesztesek oldalán fejezte be, így a párizsi békekonferencia elvette a törököktől a közel-keleti területeket, így Palesztinát is. A térség a két világháború közt, illetve a második világháború alatt, egészen 1947-ig a britek ellenőrzése alá került, vagyis brit mandátum területté vált. A két világháború közt hatalmas méreteket öltött a zsidó bevándorlás, így a zsidó-arab konfliktusok már fegyveres összecsapásokká váltak. (A II. világháború idején, Palesztina 2 millió lakosának már egynegyede, azaz nagyjából 0,5 millió volt zsidó.)
A II. világháború után az egyre agresszívabb helyi konfliktusok elsődleges nemzetközi problémává léptek elő. Megoldásukra Nagy-Britannia, az USA, a Szovjetunió és az ENSZ erőteljes lépéseket tettek. Eltökélték, hogy beavatkoznak a helyzetbe és "kétállamos megoldást" eszközölnek. 1947-re kidolgoztak egy megosztási tervet, amelyet ez év november 27-én szavazáson többségi igen-nel elfogadtak. Az Arab Liga azonban nem ismerte el a végeredményt és az új állam megsemmisítését, eltörlését tűzték ki célul. Az ENSZ területfelosztási terve szerint két állam jöhetett létre: Izrael és Palesztina.
Izrael
Ám ekkor, 1948. május 14.-én David Ben-Gurion Tel-Avivban kikiáltotta Izrael állam függetlenségét. Ezt követően az arab államok többségében úgynevezett Szent háborúra (dzsihádra) szólították fel a muzulmán lakosokat. Egyiptom, Libanon, Szíria, Transzjordánia és Irak háborút indított Izrael ellen. Megkezdődött az arab-izraeli háborúk sora (1948 – 1975), ezek mindegyikében Izrael győzött, vagyis 1948 és 1975 közt minden alkalommal képes volt sikeresen visszaverni a területére támadó arab államok hadseregeit. Izrael a számtalan háború közül, az 1967-es hatnapos háborúban szállta meg azon palesztinok lakta területeket, melyeket eredetileg a palesztin-arab államnak kellett volna birtokolnia, majd az első arab-izraeli háború végére (1949) a környező arab államok vettek birtokukba.  Így elfoglalta Ciszjordániát a Jordán Királyságtól, a Golan fensíkot Szíriától, Gázát és a Sínai félszigetet pedig Egyiptomtól. Később ezek közül a Golan és a Sínai félsziget visszakerült régi tulajdonosukhoz, ám Izrael a mai napig megszálva tartja Ciszjordániát és a tengerparti Gázát.
A Palesztin Állam, pontosabban a mai értelemben vett autonóm Palesztina kialakulásának több "sarokpontja volt". Az első a PFSZ kialakulása volt, 1964-ben. A második kulcsfontosságú esemény pedig 1974-ben jött el, amikor az ENSZ elismerte a palesztin nép önrendelkezési jogát! Alig 4 évvel később az 1978-as Camp Davidben tartott tárgyalásokon Izraelnek már ígéretet kellett tennie, hogy 5 éven belül önkormányzatot ad a két legjelentősebb palesztínok lakta területnek: Ciszjordániának és Gázának. Végül 1988 november 13-án megalakulhatott a Palesztin Állam, melynek kikiálltására a jelzett napon Algírban került sor (ugyanezen évben jött létre az Al-Kaida nevű terrorszervezet is)
A végső és döntő lépés a Palesztin Önkormányzat kialakulásában, az 1993 szeptember 13-án  Washingtonban, az oslói békefolyamatok részeként aláírt elvi nyilatkozat után 1994 május 4-én jött el, amikor Kairóban végre megtörtént a Gáza-Jerikó autonómia egyezmény aláírása! Ez tartalmazta a korlátozott önrendelkezés biztosítását 2 millió megszállás alatt élő palesztin számára, és csapatkivonásra kötelezte Izraelt a Gázai övezet szinte teljes területétől, valamint a Jordán nyugati partján fekvő Jerikóból. Megalakulhattak a palesztinok saját kormányszervei (minisztériumok, rendőrség ...stb)
I. Iszlám fundamentalista terrorszervezetek
1.) Palsztín Felszabadítási Szervezet (PFSZ, Palesztína, 1964 – mai is működik)
A palesztinok első önálló harci szervezetét Jasszer Arafat (1929-2004) hozta létre 1959-ben al-Fatah néven. Alig öt évvel később, 1964 tavaszán azonban egy szélesebb körű szervezet is megalakult az első palesztin kongresszuson, mely a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) nevet kapta. A szervezet megalakulása fordulópontot jelentett Palesztina történetében, hisz innentől a térség lakossága már nem csupán passzív szemlélője volt az őt támogató arab államok Izraellel folytatott harcainak, hanem saját kezébe vette a küzdelem irányítását. A frissen megalakult PFSZ harcot kezdet Izraellel, ennek egyik első sikere az 1968-as karamehi csata volt, melyben az Arafat vezette Fatah katonái a jordán hadsereggel összefogva megfutamították az izraeli hadsereg egyes erőit. A győztes csata révén Arafat óriási népszerűségre tett szert, így 1969 elején a PFSZ elnökévé választották.
Arafat
A PFSZ és Arafat az 1970-es években három irányban tett erőfeszítéseket: egyrészt visszavonult a szomszédos Libanonban, vitát folytatott a palesztin állam eszméjéről és megpróbálta elfogadtatni magát nemzetközileg. A PFSZ tekintélyének megnövekedését, nemzetközileg is autonóm erővé válását először 1974 végén lehetett érezni, amikor Arafatot meghívták az ENSZ közgyűlésére. A megbeszélés 1974 november 22-én ENSZ határozatban ismerte el a „palesztin nép elidegeníthetetlen jogát Palesztinában”. Először fordult elő, hogy a palesztin nép ügye nem menekült-, hanem nemzeti kérdésként jelent meg egy világszervezet dokumentumaiban. (Mindez a PFSZ és Arafat érdeme volt.) Arafat 35 éven keresztül, 1969 -től egészen 2004-ig állt a PFSZ élén ellenzéke 1987 –ben jött létre, amikor kirobbant az első intifáda, vagyis az első Izrael elleni általános felkelés. A lázadás során alakították meg 1988 januárjában a radikális iszlamista Hamaszt (Iszlám Ellenállás Mozgalma), mely szinte megalakulása percétől vetélkedett a Fatahhal. Alig tizenkét évvel a Hamasz megalakulás után 2000-ben, a Fatah és Arafat által „tető alá hozott” új autonómia rendszer (a már említett 1993-as Gáza-Jerikó autonómia egyezmény) válságba került, így az egyezményt kezdettől kritizáló Hamasz előretört, és nagy népszerűségre tett szert. Az iszlamista szervezet népszerűsége 2000 után folyamatosan növekedni kezdett. Amikor 2004 –ben meghalt Arafat, a Hamasz már megelőzte a Fatahot is, majd 2006 –ban megnyerte a választásokat. Közben Izrael ígéretéhez híven ugyan kivonta csapatait Gázából, de a Hamasz előretörése miatt bármelyik percben készen állt a visszatérésre, sőt 2007-ben blokád alá vonta Gázát.
Közel keleti államok
2.) Hamász (Palesztína, 1987) arabul: Ḥarakat al-Muqāwamat al-Islāmiyya, azaz Iszlám Ellenállási Mozgalom rövidítéseként! Egy arab, katonai csoportot is fenntartó politikai mozgalom neve a Közel-Keleten. Támaszpontjuk Palesztinában található. A Gázai-övezetet a 2006-os választások óta a Hamász uralja. A Fatah–Hamász konfliktus (palesztin polgárháború) 2006. december 15-én kezdődött, és még ma is tart. A Hamász a Muszlim Testvériség fundamentalista mozgalomból alakult ki a második világháború előtt, de igazi megalakulása 1987-re tehető, amikor az „első intifáda” elkezdődött. (Az intifáda felkelést jelent.) Az első felkelés 1987 december 9-én kezdődött, a pattanásig feszült pelsztín – izraeli viszony közepette. Gázában egy izraeli taxi összeütközött egy arab kollektív taxival, amelynek utasai közül négyen életüket vesztették, kilencen pedig megsebesültek. A városban az a hír terjedt el az izraeli taxis szándékosan provokálta az ütközést. A hír spontán reakciót váltott ki a lakosság, főleg a fiatalok körében, akik kövekkel támadtak az izraeli katonákra. Így kezdődött qa megszállt területeken az intifáda, amelyet „kövek háborújának” is neveztek. Ekkor alakult meg a Hamasz, amely programjában nem említi a PFSZ –t, keményen bírálja az arab országokat s a palesztin államot Izrael elpusztítása révén akarja megteremteni. A Hamász tehát nem csak merényleteket hajt végre, hanem a zsidó államot is támadja tüzérségével, hiszen léthez való jogát most sem ismeri el. A nemzetek fölötti muszlim egységet tűzte ki célul. A Hamász parancsnokai: Iszmáíl Hanijje, Háled Mesaal, Mohammed Dejf.
3.) Hezbollah (Libanon, 1982) Arabul: ḥizbu-'llāh(i), jelentése: Isten pártja! Egy libanoni, síita politikai és félkatonai szervezet. A libanoni politikában jelentős erőt képviselnek. Míg az arab világ jelentős részében egyfajta ellenállási mozgalomként tekint rájuk, addig az USA, Izrael, Kanada és Hollandia terrorista szervezetként tartja számon őket. Az Egyesült Királyság szintén terrorizmussal gyanúsítja a szervezet katonai szárnyát. A Hezbollah eredetileg egy az 1982-ben Libanonba bevonuló izraeli csapatok elleni milíciaként jött létre. Az izraeli csapatok az önmaguk által Béke Galileában Akciónak nevezett invázió során vonultak be a polgárháború sújtotta országba. A libanoni ellenállókat az iráni Forradalmi Gárda tagjai képezték ki. A Hezbollah az 1985-ös nyilatkozatában a három fő céljaként a telepek felszámolásában, a Libanoni Szociáldemokrata Párt tagjainak felelőségre vonásában és a libanoni iszlám kormányzat megalakításában határozta meg.
4.) Al-Káida (1988) egy iszlám terrorszervezet, amelyet a gazdag szaúd-arábiai vállal­ko­zó, Oszáma bin Láden hozott létre 1988-ban a Szovjetunió ellen Afganisztán­ban harcolt veteránokból. Feltételezések szerint alvó ügynökei révén a világ 50–60 országában is jelen lehet. A szélsőséges iszlám ideológia alapján álló al-Káida célja elsősorban az Egyesült Államok, de általában véve is a nyugati világ és Izrael, valamint a nyugatbarát iszlám országok meggyen­gí­tése, illetve megsemmisítése. Fennállása során több ezer terroristát képzett ki elsősorban afganisztáni táborokban. 1979-től maga Oszama bin Laden is részt vett az afganisztáni harcokban és a CIA megbízásából a szovjetek elleni ellenállás szervezésében. Később hathatósan támogatta a tálibokat. Az amerikaiak afganisztáni beavatkozása után tartózkodási helye hosszú éveken keresztül teljesen ismeretlen volt.
Az al-Kaida szó arab eredetű, az „ülni” jelentésű kaada igéből képzett névszó, formailag nőnemű folyamatos melléknévi igenév. Mivel a nőnemű alakok többes számot is kifejezhetnek, így jelentése „ülők”. A szóalak azonban önálló főnévként is működik, itt jelentése: „alap”, „alapozás”. Az al-Kaidát az teszi különösen veszélyessé, hogy biztos anyagi hátterű, egy­mással laza összeköttetésben álló, meglehetősen önálló, nehezen fel­de­rít­hető szervezetekből áll. Számos nagyon súlyos merényletért teszik felelőssé. Ezek közé tartozik például a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni 1993-as robbantásos merénylet, az USA kenyai és tanzániai nagykö­vetségének 1998-as felrobbantása (225 halott, több száz sebesült), a Világkereskedelmi Központ elleni repülőgépes támadás 2001. szeptember 11-én (több ezer halott, illetve sebesült), és feltételezések szerint az al-Káidának köze volt a 2004. már­cius 11-i madridi robbantás-sorozathoz is.
2001. szeptember 11-én az al-Kaida eltérített 4 utasszállító repülőjáratot. Két gép a World Trade Center ikertornyaiba csapódott, egy pedig a Pentagon épületébe zuhant. A negyedik gép utasai megakadályozták hogy azt a géprablók, a Capitoliumba irányítsák, Pennsilvaniában zuhant le A World Trade Center elpuszult, a Pentagont azóta helyreállították.
WTC
A terrorakció folyamán géprablókkal együtt összesen 3031 ember vesztette életét.  Az áldozatok túlnyomó többsége civil volt. Az Egyesült Államok válasza a terrorizmus elleni háború volt, melynek első eszköze Afganisztán megszállása volt. Így próbálták meg elkapni a tálibokat, akik al-Káida tagokat rejtegettek. A Pentagonban okozott károkat egy éven belül kijavították, majd később a helyszínen megépítették a Pentagon Memorial emlékművet. A World Trade Center helyszínén a romok eltakarítását követően elkezdődtek az újjáépítések, 2006-ban fejezték be a 7 World Trade Center irodaépületét. A 1 World Trade Center (korábbi tervek szerint Freedom Tower) jelenleg építés alatt áll, 2011-re tervezik az átadását. A mintegy 541 méter (1776 láb) magasra tervezett épület így Észak-Amerika legmagasabb épületeinek egyike lesz. 2009 és 2012 között további három épület átadását tervezik.
Oszama bin Laden (1957-2011)
Oszáma bin Láden, teljes nevén Oszáma bin Mohammed bin Avad bin Láden (született: 1957. március 10, meghalt: 2011 május 2) szaúd-arábiai militáns iszlamista, az al-Káida terorrszervezet egyik feltételezett alapítója. Neve klasszikus vokalizáció alapján Uszáma ibn Ládin (tudományosan Usāma ibn Lādin) lenne, de gyakran találkozni félig vagy nem magyarosított névalakjaival is (pl. Osama bin Laden és Oszama bin Laden).  Életét végigkísérték az ellentmondások. Szaud-Arábiában született 1957-ben, Mohamed bin Laden 52 gyermeke közül tizenhetedikként. A jemeni származású apa a mélyszegénységből küzdötte fel magát multimilliomos nagyvállalkozóvá: ő építtette a szaud-arábiai utak 80%-át. Miután Mohamed 1968-ban helikopter-balesetben meghalt, fia sok millió dollárt örökölt – bár valószínűleg jóval kevesebbet mint a hírekben felbukkanó 250-300 millió. Mérnökként végzett a Dzsiddai Abdul Aziz Király Egyetemen, de Bin Laden egyre inkább az iszlám konzervatív, fundamentalista változata tanulmányozásának szentelte idejét. Úgy érezte, hogy ez nyújt védelmet a Nyugat hanyatlása ellen.
Oszama bin Laden
Mindössze néhány hónapot dolgozott a családi cégben: amíg testvérei dőzsöltek a jólétben, addig a magas, félénk fiatalember egyre értőbb füllel hallgatta a radikális imámok beszédeit. Afganisztán 1979-es szovjet megszállása örökre megváltoztatta az életét. Magáévá tette az antikommunista ideológiát és Afganisztánba költözött, ahol egy évtizeden át harcolt a mudzsahedekkel együtt – családi hátterét kihasználva, először csak pénzfelhajtóként, míg később maga is fegyvert fogott. Ennek pikantériája, hogy az amerikai CIA kulcsszerepet játszott a mudzsahedek felfegyverzésében és kiképzésében; igaz, Bin Ladennel közvetlen kapcsolata ebben az időben még nem volt. Az al-Kaidát 15 társával (köztük jobbkezével, sokak szerint kijelölt utódjával Ajman al-Zavahiri-vel) együtt 1988-ban, az afganisztáni háború végén alapította a pakisztáni Pesavarban, ahol egy bérelt házban megbújva állítólag órákon át, hajnalig vitatkoztak azon, hogyan építsék fel a szervezetet. És valóban, olyasmit hoztak létre, amire addig nem volt példa: az al-Kaida lett az első olyan muszlim terrorszervezet a világon, amelyet nem érdekeltek a határok. Mindenki beléphetett, aki vállalta, hogy képviseli ügyüket. Nemzetközi volt az al-Kaidát egyik pillanatról a másikra népszerűvé tette a terroristák körében.
Bin Laden Moszkva után hamarosan Washington ellen fordult. Már csak azért is, mert Szaúd-Arábiában – ahol az iszlám két legszentebb helye is található – 300 ezer amerikai katona állomásozott az Irak elleni, 1991-es öbölháború idején. A terroristavezér ezt istenkáromlásnak tekintette. Amerikai célpontok elleni merényleteket kezdett szervezni. Ezzel kivívta a Washington zilárd szövetségeseként ismert Szaúd-Arábia haragját – olyannyira, hogy 1994-ben megvonta tőle a szaúdi állampolgárságot. Bin Laden ezután Szudánba költözött, majd 1996-ban visszatért Afganisztánba. 1998-ban merényletet szervezett az USA kenyai és tanzániai nagykövetsége ellen. A két robbantásban 224 ember halt meg. A Clinton-adminisztráció megtorló csapásokkal válaszolt Szudánban, Afganisztánban és Pakisztánban is. Bin Laden ezeket mind megúszta, ugyanúgy, ahogy mostanáig számtalan más likvidálási kísérletet is. Eközben népes családot alapított: négy feleségétől 16 - más források szerint 18 – gyermeke született. Ugyancsak 1998-ban 150 iszlám fegyveres szervezet vezetőt hívta találkozóra Pakisztánban. Ezen hét szervezet szövetséget alapított „A zsidók és keresztesek elleni szent háború iszlám nemzetközi frontja” néven. Bin Laden fatvát adott ki, miszerint az amerikaiakat és a szövetségeseiket meggyilkolni minden muzulmán számára kötelesség. Más források szerint a fatva valójában a második számú vezető Zavahiri ötlete volt, és ő tekinthető a terrortámadások szellemi atyjának is. Ám a világ első számú közellenségének kétes címét csak három évvel később nyerte el. 2001 szeptember 11., a New-York-i és washingtoni terrorakciók után került az FBI körözési listájának élére: 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. Ezután már csak ritka hangfelvételeken hallatott magáról, kimért baritonján, látszólag észérvekel buzdítva a nyugati világ elleni harcra. Az időről időre felröppenő hírek szerint bujkált a Tora-Bora rideg hegyei és az iszlámábádi villanegyed útvesztői között is.
Oszama bin Laden elfogása: Az Al-Kaida vezér elfogásának ténye 2011 május 2-án Donald Rumsfeld egykori védelmi miniszter egyik munkatársa révén szivárgott ki, amikor az illető a Twitteren tett egy bejegyzést. Később kiderült, hogy a Fehér Ház és a Pentagon már 2011 márciusa óta készült bin Laden elfogására, ugyanis ekkor tartották az első olyan értekezletet, amelyen felmerült, hogy a pakisztáni Iszlámábádtól északra lévő Abbottabad városában megtalálták a világtörténelem legkeresettebb bűnözőjének búvóhelyét. A haditengerészeti kommandósok vasárnap éjjel fél kettőkor az Arab tengeren állomásozó Carl Vinson repülőgép-hordozó anyahajóról három Apache típusú harci helikopterrel indultak a különleges bevetésre. A négy-hat méteres kerítéssel körülvett villából – ahol bin Laden bujkált – azonnal tüzet nyitottak az őrt álló terroristák, ám az amerikai kommandósok emeletről emeletre haladva végül kiszorították a védőket. A körülbelül 40 perces tűzharcban Bin Ladennel végül egy fejlövés végzett, és rajta kívül életét vesztette legidősebb fia (a szaúdi származású milliomosnak csaknem két tucat gyermeke volt), két futára (az amerikaiak őket követve jutottak Bin Laden nyomára) és a terrorista egyik felesége, akit az amerikaiak szerint a bentről tüzelők pajzsként tartottak maguk elé. A sikeres támadásban az amerikaiak sértetlenek maradtak, és magukkal vitték Bin Laden holttestét. Egyik helikopterük megrongálódott, ezt a helyszínen hagyták. Az elsődleges azonosítás után Obama elnök telefonon felhívta elődjét, a terrorizmus elleni globális háborút 10 éve meghirdető George W. Busht. A végleges DNS azonosítást követően Bin Laden holttestét a Carl Vinson anyahajó fedélzetére vitték, ahol fehér szövetbe burkolták és iszlám szertartás keretében a szülőföldjéhez közeli Arab-tenger vizébe temették. Szakértők szerint az iszlám terrorizmus súlyos veszteséget szenvedett el, ám most bosszúmerényletekre lehet számítani, szerte a világban.
II. Szeparatista mozgalmak
1.) Front de la Liberation Nationale de Corsica (Franciaország–Korzika: 1976 – ma is)
A szigetet 1768-ben adta el Genova a francia királynak, de ekkor lényegében a függetlenségért harcoló csapatok kezében volt. A szigetre érkező francia csapatok is csak kemény küzdelmek árán tudták bevenni a szigetet. A felkelők soraiban harcolt Carlo-Maria Buonaparte, a későbbi császár, I. Napóleon apja. Napóleon éppen akkor született, mikor a franciák elfoglalták a szigetet 1769-ben. Fiatalkorában nem is tudott jól franciául, és korzikainak vallotta magát. Még császárként is azt mondta „Akkor születtem, mikor a haza elveszett” A függetlenségi mozgalom kétszáz év múlva kapott új erőre. A II. világháború után először tüntetések formájában jelentkezett, majd 1976-ban megalakult az FLNC. A feszültség növekedését sokan a szegénységben látják, ezért a mindenkori francia kormányok hajlamosak szegénységi problémaként kezelni a kérdést.
A feszültségeket növelte a bevándorlók nagy száma, akiktől a sziget hagyományos jellegét féltették az ott élõk, ráadásul a munkanélküliség miatt az őslakosok fele kénytelen a szárazföldön munkát vállalni. A bonyolult helyzetet súlyosbítja a szigeten hagyományos klánok maffiaszerû hatalma. Ezért sokan fordulnak el a függetlenségi mozgalomtól, a központi kormányzattól várva a helyzet rendezését. Ráadásul a támadások egyik fő célpontja az idegenforgalom, ami tovább csökkenti az amúgy is a francia átlagnál szegényebb környék bevételeit.
Jelenleg egy közvélemény-kutatás szerint csak a lakosság 10%-a támogatja a teljes függetlenséget, de a több jogot követelõk aránya igen magas. A 1976-78-ig minden különösebb átmenet nélkül zajlottak a támadások. Évente 200-800 támadást hajtottak végre mindenekelõtt a francia kormányhivatalok, a francia üzleti érdekeltségek és idegenforgalmi célpontok ellen. A szervezet a 80-as években két frakcióra (Habituel és Historique) bomlott, majd 1985-ben kivált belõle a Corsica Liberation Army. Ugyanakkor általában nem jelentik be, melyik csoport hajtotta végre a merényletet. A francia kormány, hogy a szelet a vitorlájukból kifogja, gazdasági támogatást nyújt a szigetnek, és 1982-ben Korzika lett az ország elsõ decentralizált megyéje, de nem engedik az önálló kulturális életet.
1988-ban a szervezet fegyverszünetet hirdetett a tárgyalások reményében, de 1989-ben felmondták. Ekkor tört ki a köztisztviselők 6 hetes sztrájkja, amelyik átalakult etnikai jellegű tüntetéssé. Megjelentek legális csoportok, amelyek a korzikai nyelv oktatását kívánták elérni, és az önálló etnikai csoportként való elismerést. (A ’90-es évek elején nem tanították a korzikai nyelvet a szigeten egyetlen közép vagy felsõfokú intézményben sem!) A tűzszünet után az FLNC fokozta tevékenységét. 1990-ben megalakul a harmadik frakció, a Resistance is. 1990 volt a szervezet legvéresebb éve. Ekkor 17 orvgyilkosságot követnek el. ’92. augusztusában egy hét alatt 3 bomba robbant Franciaországban. Párizs, Nice és Marseille célponttal. Az év mérlege 370 támadás volt. Ez jelezte, hogy a szervezet a szárazföldön is fokozta tevékenységét. Bonyolítja a helyzetet, hogy ’93-tól a frakciók is harcolnak egymással, és a szigeten is szervezõdõ Le Pen-féle párt tagjaira és a drogkereskedőkre is kiterjesztették támadásaikat.
A ’90-es években majdnem minden frakció próbált tárgyalásokat kezdeni a kormánnyal tűzszünetet ígérve, de 1996-ban Alain Juppe miniszterelnök elzárkózott minden, Korzika további önállóságát célzó tárgyalástól, és nagyobb rendőri erőket küld a szigetre. 1998-ban az FLNC megöli a megye prefektusát és az üzleti kamara elnökét. Erre válaszul a rendőrség széles körű nyomozásba kezdett, a kormány pedig növeli a Korzikának szánt pénzügyi segélyt, ennek ellenére a terrortámadásokat nem sikerül visszaszorítani.
2.) Euskadi Ta Askasatuna (ETA, Spanyolország-Baszkföld: 1959 – ma is működik)
A Baszkföld és Szabadsága nevet viselő, a sajtóban baszk nyelvû rövidítésérõl csak ETA-ként emlegetett szervezetet 1959-ben hozták létre azzal a céllal, hogy elérje Baszkföld függetlenségét és a spanyol-francia határ két oldalán fekvő baszkok egyesítését. A baszkok ősidők óta ezen a területen élnek és nyelvük egyetlen más nyelvvel sem mutat közelebbi rokonságot. Kulturális különbségüket az évszázadok során végig megõrizték az Ibér–félsziget többi népével szemben. Jelenleg mintegy 2,5 millióan vannak, fõleg Spanyolországban, és kisebb részük Dél-Franciaországban egy etnikai tömbben. Noha a nyelvet kevesen beszélik, rendkívül erős az önazonosság-tudatuk. Jellemző, hogy az Athletic Bilbao, a térség legismertebb labdarúgó-csapata még a nagy átigazolások korában sem alka1maz idegenlégióst, ami esetükben annyit jelent, hogy még spanyolokat sem, hanem kizárólag baszk származásúakat. Baszkföld válogatottja pedig időről-időre megmérkőzik más válogatottakkal.
1939-ben, a polgárháborúban győztes Franco tábornok megvonta Baszkföldtől a köztársasági korszakban élvezett autonómiát. A Baszk Nemzeti Párt illegalitásban működött tovább, de néhány fiatal 1959-ben úgy gondolta: túlságosasan megalkuvók, ezért létrehozták az ETA-t. Kezdetben csak falfirkákkal és röplapokkal hívták fel magukra a figyelmet. A bekövetkező letartóztatásokra és kínzásokra válaszul meghirdették a terror a terror ellen mozgalmat. Ekkor vált az ETA terrorszervezetté. Első komolyabb támadásukat 1961-ben hajtották végre, amikor megpróbálták kisiklatni a falangista felkelés 25. évfordulójának ünnepségeire indított különvonatot. 1962-ben tartották elsõ kongresszusukat, ahol a megfogalmazott célok szerint a célpont a spanyol közigazgatás és intézmények. Azt akarták elérni, a spanyoloknak drága legyen az ellenõrzés fenntartása. Az anyagi alapot bankrablásokkal akarták megszerezni; az elsõ ilyet 1967-ben hajtották végre, és 1977-ig kb. 1 millió dollárt zsákmányoltak. Másik bevételi forrásuk a forradalmi adó, amit szinte egész Baszkföldön beszedtek, sokszor zsarolások útján. A fellépést ellenük nagyban megnehezítette, hogy szinte a teljes baszk lakosság szimpátiáját élvezték.
1968-ban hajtották végre elsõ nagyobb visszhangot kiváltó merényletüket, amikor megölték Manzanast, az egyik spanyol titkosszolgálat vezetõjét. Mindmáig legemlékezetesebb merényletükre 1973-ban került sor, amikor felrobbantották Blanco tábornoknak, az akkori miniszterelnöknek, a sokak által Franco utódjának tartott politikusnak a kocsiját. 1975 után változás állt be a szervezet életében, mivel elkezdõdött Spanyolországban a demokratikus átalakulás. Tevékenységének 1977-ig tartó elsõ szakaszában több mint száz ember lelte halálát a támadások következtében, ennek majdnem fele azonban a szervezet tagjainak sorából került ki. A demokratikus légkörben az ETA megalakította Herri Batasuna néven legális politikai szervezetét, ami természetesen ezer szállal kötõdõt az ETA-hoz. Ez tette lehetõvé a kapcsolatok felvételét az IRA-val, annak politikai pártja, a Sinn Fein révén.
Az ETA tagok közül többen Kubában kaptak kiképzést. Ugyanakkor az ETA visszaszorult, mivel a demokratikus kormányok egyre több jogban részesítették a tartományt: 1980-ban széles körű autonómiát kap. A függetlenedést a spanyol kormány nem engedhette, ugyanis Baszkföld az ország legjelentõsebb ipari központja, és az ekkor beindult európai felzárkózás motorja. 1980-ban Suarez miniszterelnök és a következõ év elején I. János Károly uralkodó is ellátogatott Baszkföldre, ez a kétségtelenül bátor tett elismerést váltott ki még a nem királypárti baszkok körében is. Az ETA támogatottsága csökkent, ugyan a baszkok továbbra is függetlenek akartak lenni, de egyre többen fordultak el a terrortól. A szervezet ennek következtében radikalizálódott. 1980 volt a legvéresebb évük, amikor az akcióik 118 ember életét követelték. A beindult kedvezõ folyamat azonban törést szenvedett, amikor 1981 februárjában rendõrségi brutalitás következtében életét vesztette egy Arregui nevû ETA-terrorista. Újra lázongani kezdett a vidék, emiatt a kormány eljárást indított a felelõsök felkutatására, de a rendõrség ennek hírére tiltakozó megmozdulásokat tartott. Ekkor következett be a fiatal spanyol demokrácia legnagyobb erõpróbája, február 23-án Tejero alezredes vezetésével szélsõjobboldali puccs hajtottak be. A puccs azonban elbukott, amiben jelentõs szerepet játszott a király személyes bátorsága, és az, hogy a legtöbb katona hû maradt a demokráciához. A baszkok legnagyobb része tudta: egy jobboldali puccs az addig megszerzett jogaikat veszélyeztetné, ezért az ETA is fegyverszünetet hirdetett. Ugyanakkor a kormány nem tétlenkedett, a jobboldali összeesküvés felgöngyölítése után az ETA ellen fordult a különleges felhatalmazási törvény segítségével, amelyik megengedte például, hogy a terrorista-gyanús személyeket vádemelés nélkül 10 napig õrizetben tartsák. Néhány hónap alatt 300 ETA terroristát fogtak el.
1982-tõl Felipe Gonzalez szocialista kormánya folytatja a kemény fellépést a terror ellen, ugyanakkor szélesítik az autonómia jogkörét. Létrejön a GAL 1983-ban. Ez egy illegális anti-terrorista egység volt, amelyik számos gyanúsított ETA-tagot ölt meg. Amikor kiderült: a GAL-t a rendõrség hozta létre, és a belügyminiszter tudott róla, botrány robbant ki. Ugyanakkor valóban elérték az ETA visszaszorulását, ám a 90-es évek második felében, amikor megerõsödött az Aznar vezette Néppárt, újra felerõsödött a terrorhullám, ugyanis ezt a terroristák a falangisták utódpártjának tartják. 1995-ben merényletet kíséreltek meg Aznar ellen és kiderült, hogy a király ellen is terveztek egy merényletet. 1996 márciusában a Néppárt nyerte a választást, de a hagyományosan autonómia-ellenes párt csak a nemzetiségi pártok, fõleg a katalánok révén alakíthatott kormányt. Így egyfajta egyensúly jött létre. 1997-ben a Herri Batasuna 23 vezetõjét ítélték el a terrorizmus támogatásának vádjával. 1998-ban az ETA fegyverszünetet hirdet, és tárgyalásokat kezdeményez, ami Svájcban zajlott le, de eredménytelen marad. 2000-ben az ETA újra támadásokat indított, és az elsõ 8 hónapban 11 embert öltek meg. Fõ célpont a rendõrség.
2000 decemberében a két legnagyobb párt közös nyilatkozatban ítélte el a terrorizmust, és meghatározzák a terrorizmus elleni harc alapelveit. A merényletek után rendszeressé válnak a terrorizmust elítélõ, sokszor a legnevesebb politikusok részvételével zajló tömeggyűlések. Jelenleg a szervezet aktív tagjainak számát mintegy 100-ra teszik, akiket néhány száz segítõ támogat.
3.) Irish Republican Army (IRA, Nagy Britannia-Ulster: 1919 – ma is működik)
Az Ír Köztársasági Hadsereg a legismertebb több évtizedes hagyományt magáénak tudó európai terrorista csoport. A térség különbözik az eddig tárgyalt területektõl, ugyanis itt két vallási csoport több évszázados harca öltött formát a terrorizmusban, és mára mindkét oldalon több veszélyes csoport alakult ki, akiket az IRA történetén keresztül próbálok bemutatni. A történet kezdete a 16. századra megy vissza, amikor VIII: Henrik megalapítja az anglikán egyházat, de Írország, ahol nagyon erõsek a katolikus hagyományok - elég ha csak a kora-középkorban Nyugat-Európában térítõ szerzetesekre gondolunk - hű maradt a római pápához. 1641-ben az ír szigeten függetlenségi felkelés robbant ki a hódítók ellen, amit csak Cromwell vert le véres harcok és kivégzések árán. A felkelés leverése után, 1652-ben Anglia gyarmatosította Írországot. Az írektõl elvették földjük nagy részét, amit angol birtokosok és Cromwell katonái kaptak meg. A betelepítés fõleg Ulsterben (Észak-Írország) volt jelentõs, mivel korábban ez volt a felkelések központja. A súlyos adók miatt több alkalommal volt éhínség a területen, és a XIX. század közepétõl az általában sok gyermekes ír családokból tömeges kivándorlási hullám indult el az Egyesült Államokba, ahol tekintélyes létszámú és nagy befolyású kolóniákat hoztak létre. A kivándorlás méreteire jellemzõ hogy negyven év alatt a sziget lakossága a felére csökkent.
A szigeten a kivándorlási hullámmal együtt újra erõsödtek a függetlenségi mozgalmak - az egész Európában kibontakozó nacionalizmus és liberalizmus hatására. Az írek önkormányzatot, úgynevezett Home Rule-t akartak elérni. Ennek érdekében pártot szerveztek, ami bejutott a parlamentbe, ahol a whig Gladstone miniszterelnök támogatta az önkormányzat megadását, és be is terjesztette a javaslatot, ám saját frakciója is leszavazta, és csak 1911-ben sikerül megszavazni, de ekkor a Lordok Háza szavazta le, ami halasztó érvényû, és a háború miatt elhalasztják. A függetlenségi harc történetében fordulatot hozott a szervezett ellenállás kialakulása; ennek egyik formája volt az ún. bojkott mozgalom, ami nevét arról kapta, hogy az írek nem voltak hajlandók együttmûködni az angol földesurak intézõivel. Az egyik intézõt hívták Boycott-nak. Ez azt jelentette, hogy még a boltokban sem voltak hajlandók õket kiszolgálni, ezért többen elmenekültek. Ráadásul a korábban Amerikába kivándoroltak megszervezték a feniánus mozgalmat az óhaza függetlenségének támogatására. 1905-ben létrejött a Sinn Fein (Mi Magunk) elnevezésû mozgalom, ami már a teljes függetlenség elnyerését tûzte ki célul. Tagjai robbantották ki 1916-ban a Húsvéti felkelést Dublinban, amit az angol hadsereg ugyan levert de megalakult egy illegális kormány, és fokozták a támadásaikat az angol célpontok ellen.
Az IRA-t hivatalosan 1919-ben hozták létre, és 1921-ben elérték az Ír Szabadállam kikiáltását, de 7 északi protestáns többségű megyét lecsatoltak róla, ezt többen nem fogadták el, és Eamon De Valera vezetésével polgárháborút robbantottak ki az új államban, ez megegyezéssel zárult, és Írország elindult az önálló fejlõdés útján. Ennek során 1937-ben kikiáltották a köztársaságot, és 1949-ben kiléptek a Brit Nemzetközösségbõl. Az IRA harciasabb szárnya tovább harcolt, azért hogy Ulster is Írország része legyen. A tömeges robbanás azonban a 60-as években következett be. Ennek társadalmi okai is voltak, mivel óriási méreteket öltött a munkanélküliség, ami a megkülönböztetések révén elsõsorban az amúgy is szegényebb és több gyermekes katolikusokat sújtotta, ráadásul a helyi választások vagyoni cenzus alapján történtek. Az IRA sikerének oka volt az is, hogy a protestáns többség minden engedményt elutasított, és egy fanatikus lelkész, Ian Paisley megszervezte a félkatonai Ulster Defence Association-t (UDA), és a katonaság és a rendõrség hathatós támogatásával terrorizálta a kissebséget. 1968. októberében nagy nemzetközi felháborodást váltott ki a katolikus polgárjogi aktivisták békés tüntetésének szétverése. 1969-benaz Orániai Rend megtartotta hagyományos felvonulását a katolikusok felett aratott 1689-es gyõzelem emlékére. A feszültség szabályszerű polgárháborúba ment át, fõleg Belfastban és a katolikus többségû Derry-ben. Így ekkor nehéz volt eldönteni melyik a terrorszervezet, mivel az IRA mint háborús fél szerepelt. A brit kormány - a vérontást megakadályozandó - katonaságot vezényelt a térségbe. Az IRA két szárnyra bomlott: a hivatalos IRA hajlandó volt tárgyalni, de a provisional (ideiglenes) szárny, az úgynevezett provók folytatta a harcot a járõrözõ katonák ellen.
A katolikus lakosság kezdetben örömmel fogadta a reményeik szerint békét hozó katonákat, de hamarosan kiderült: a katonák is az Unionisták mellett vannak. A harci események folytatódtak. A hadsereg 1972-ben tüzet nyitott a békésen felvonuló katolikusokra ez minden addigit felülmúló nemzetközi felháborodáshoz vezetett, másnap a fiatal ír parlamenti képviselõnõ, Bernadette Devlin tettleg bántalmazta a londoni parlamentben a belügyminisztert. A terroristatámadások és gyújtogatások mindkét oldalon állandósultak. Jellemzõ a kialakult állapotokra, hogy a brit hadsereg elismerte az IRA-t hadviselõ félként, és elfogott tagjait nem terroristaként, hanem hadifogolyként kezelték. 1974-ben létrejött egy baloldali terrorszervezet az Irish National Liberation Army (INLA) amelyik nem csak a briteket és unionistákat, de az IRA tagjait is támadta. Az IRA provó 1969-80 között majdnem 500 katonát ölt meg. A katolikus lakosság továbbra is bennük látta az egyetlen védelmet, miközben az UDA, élén Paisley-vel ekkor már a hadsereg kivonást és az önkormányzat visszaadását kezdte követelni, hogy végképp leszámolhasson a katolikusokkal. Az elmérgesedett helyzetre jellemzõ, hogy Derry katolikus többségű város labdarugó csapata engedélyt kapott az Európai Labdarugó Szövetségtõl (UEFA), hogy az ír bajnokságban induljon, mivel félõ volt, hogy a meccseket a különbözõ terroristák támadásokra használják fel. Egy hadügyminisztériumi anyag csak a provók számát mintegy 500-ra becsülte a 70-es évek végén, akik ekkor már Londonban is egyre másra követték el merényleteiket. A különbözõ protestáns félkatonai szervezetek mintegy 10000 tagot számláltak. Így az 1976-ban kibontakozott békemozgalmakat a legtöbben szkepticizmussal fogadták, de legalább a terrorakciók száma csökkent valamelyest.
1981-ben azonban újra kiélezõdtek a harcok, mivel januárban protestáns terroristák súlyosan megsebesítették a már korábban említett Devlint és férjét, mire válaszul az IRA megölt több protestáns parlamenti képviselõt, többek között Bradford lelkészt, az ismert protestáns vezetõt. A nemzetközi közvélemény azonban arra figyelt föl, hogy 1976-tól a korábban hadifogolyként kezelt IRA-tagokat közönséges bűnözőknek járó elbánásban kezdték részesíteni. Ezért 1981-ben éhségsztrájkba kezdtek, a Thatcher-kormány nem volt hajlandó a nemzetközi nyomásra sem tárgyalni velük, és végül 10 fogoly - köztük Bobby Sands, az IRA egyik ismert vezetõje is - halálukig folyatatta a tiltakozást. A nemzetközi sajtó élénk figyelemmel kísérte utolsó napjaikat, és személyes bátorságuk sokak tiszteletét vívta ki. Ulsterben egyre inkább érzõdött, hogy a lakosság, mind a protestáns mind a katolikus oldalon megelégelte az értelmetlen vérontást. A brit lakosság nagy része is jobban örült volna, ha teljesen feladják Ulstert. A brit kormány új utakra tért: rájöttek, Dublinnal kell megállapodni. 1985-ben véleménynyilvánítási jogot adnak az ír kormánynak az Ulstert érintõ kérdésekben, és 1993-ban Major brit és Reynolds ír kormányfõ leszögezte: a kérdést az Ulsterben lakók oldhatják meg. Ugyanakkor az IRA ekkor hajtotta végre leghíresebb merényleteit, mivel rájöttek: a világ már nem figyel oda a nap mint nap Belfastban zajló terrorra. A 80-as évek elején megölték Lord Mountbatten volt indiai alkirályt, a királynõ rokonát. és perceken múlt Thatcher kormányfõ élete is, mikor Brightonban merényletet kíséreltek meg ellen. 1991-ben a Downing Streeten robbant az IRA. A ’90-es évek jellemzõje, hogy a protestáns szervezetek már több embert gyilkoltak meg, mint az IRA, ahol a politikai szárny vezetõje, Garry Adams 1994-ben tûzszünetet hirdetett, amely 1996-ig tartott.
A protestánsok radikalizálódásának és félelmének fõ oka egyrészt, mivel tudják: a brit lakosság nem támogatja az ulsteri jelenlétet, félnek, hogy a kormány úgymond eladja õket Dublinnak, és Paisley ezért támadt rá az ír miniszterelnökkel tárgyaló Thatcherre, majd Majorre. A másik ok, hogy a népesség arányszáma drasztikusan kezd megváltozni köszönhetõen annak, hogy a katolikusok több gyermeket vállalnak. 1998-ban Tony Blair is megpróbál tetõ alá hozni egy béke-megállapodást, amely visszaadná az önkormányzatot Ulsternek, fel is állítottak egy kormányt, és a szavazások is lezajlottak, ám nemsokára újra felfüggesztették a kormányzatot, mivel nem sikerül számos kérdésben megegyezni és az IRA csak lassan indítja be a megígért fegyver-beszolgáltatást. Mindenesetre már az is nagy eredmény, hogy a felek rájöttek: tárgyalni kell, és a terror enyhült. Mostanában újra felmerült az ulsteri kabinet felállítása, és az IRA is elkezdte lefegyverezni bizonyos egységeit, de a közelmúltban a katolikus kisiskolásokat ért atrocitások és a brit titkosszolgálat londoni épületére kilõtt bomba jelzi, a béke még nagyon messze van
III. Baloldali terror csoportok
1.) November 17 (görög terrorista csoport, 1975 – ma is működik): A szervezet nevét arról a dátumról kapta, amikor 1918-ban megalakult a Görög Szocialista Munkáspárt. 1975-ben tûnt fel, amikor a CIA athéni irodájának főnökét ölték meg. Céljuk a NATO-ból való kilépés, erre volt is fogadókészség, hiszen 1981-ben a PASZOK olyan programmal nyert választást, ami a kilépést ígérte, de nem tartották be. Ezután méginkább felerősödtek a támadások. A támadás célpontjai görög és USA hivatalok voltak, szinte kizárólag Athénban. 1988-tól egy nacionalistább szárny érvényesült a szervezeten belül. Ez abban mutatkozott meg, hogy elkezdték támadni a török nagykövetséget és annak személyzetét. Egy 2000-ben kiadott USA-jelentés felhívja a görög kormány figyelmét az erőteljesebb fellépésre. Ugyanebben az évben a szervezet egy támadás során megölt egy brit tábornokot. A November 17 a kevés ma is mûködõ baloldali csoport egyike.
2.) Vörös Hadsereg Frakció, RAF (német terrorista csoport, 1967-1998): Talán a legnagyobb hatású baloldali szervezet volt, amelyik a 60-as évek diák mozgalmaiban gyökerezett. Az USA-ban a vietnami háborút ellenző mozgalmak hatása a ’68-as jól ismert párizsi események után Németországra is átterjedt. Ideológiájukra nagy hatást gyakorolt Herbert Marcuse aki, amellett hogy a világforradalmi elméletek híve volt, úgy látta: a munkásság a jóléti társadalom miatt elvesztette vezetõ szerepét, és ezért azt az értelmiségnek kell átvenni. Szinte kizárólag felsõ-középosztálybeli családokból származtak, és sok volt közöttük a nõ. Amikor 1967-ben az iráni sah Nyugat-Berlinbe látogatott, heves tüntetések robbantak ki, mivel számukra a sah a diktatúra jelképe volt. A rendõrség a tüntetõk közé lõtt, és halálosan megsebesített egy Ohnesorg nevû diákot. A RAF ekkor alakult meg, hogy felvegye a harcot, az úgymond rendõrállammal. Az alapító Horst Mahler ügyvéd volt, de a vezetés hamarosan átment Andreas Baader és élettársa, Gudrun Ensslin kezébe, akik ’68 májusában felgyújtottak két áruházat, hogy mozgósítsák a polgárság ellen lázadókat. A hatóság nem vette õket komolyan: Baader letartóztatása után enyhe büntetést kapott. A börtönbe belátogatott a gazdag családból származó baloldali újságíró, Ulrike Meinhof, akit élettársával meggyõztek arról, hogy toll helyett már a pokolgép a hatásos fegyver. Meinhof vezetésével 1970-ben a RAF megszöktette Baadert. 1970-72 között számos bombatámadást és bankrablást hajtanak végre. A fõ célpontok a NATO, a rendõrség, bankok, ipari konszernek.
Külön háborút indítottak a Springer lapkiadó ellen - amelyik a hisztériakeltéstõl sem mentes módon számolt be a szervezetrõl - nemegyszer ártatlan családtagjaikra, ismerõseikre is támadva. 1972-ben nagy támadás sorozatot hajtottak végre a Németországban állomásozó 7. amerikai hadsereg ellen. Ekkor a csoport kemény magja mintegy 60 emberbõl állt, és kb. 2000 szimpatizáns segítette. Ezután nagy rendõrségi hajszát indítottak, aminek eredményeképpen a 3 vezetõt, Baadert, Ensslint és Meinhofot elfogták. A szakértõk többsége úgy gondolta ezzel vége is a RAF tevékenységének. 1975-ig nem is történt új akció, ám akkor kezdõdött a vezetõk elleni per, és egy új generáció hallatott magáról. Terroristák szállták meg a stockholmi német nagykövetséget, és fogságba esett társaik elengedését követelték. Az anti-terrorista egységek támadásakor pedig felrobbantották az épületet. 1976-ban Meinhof öngyilkos lett. Erre válaszul a terroristák ebben az évben minden korábbit felülmúló támadássorozatot hajtottak végre. Megölték többek között Buback fõállamügyészt is.
1977-ben saját szeretett keresztlánya segítségével megölték Ponto bankárt a Dresdner Bank elnökét, aki egyike volt a legbefolyásosabb üzletembereknek, és komoly szerepet játszott a nemzetközi pénzügyi életben. Szintén ebben az évben elrabolták Schleyert a Gyáriparosok Országos Szövetségének elnökét, hogy kicseréljék Baaderékat. A tárgyalások közben egy palesztin terrorcsoport, aki már korábban is szövetségesük volt, eltérítette a Lufthansa egy járatát Mogadishu repülõterére. A már nemzetközi konfliktust a helyszínre érkezõ német kommandósok oldották meg, akik a gépeltérítõket lelõve kiszabadították az utasokat. Aznap este Baader és élettársa látva, hogy nincs reményük a szabadulásra öngyilkosságot követett el. Nem sokkal ezután megtalálták Schleyer holtestét. Fordulópont következett ekkor be. A német rendõrség minden addiginál eredményesebb nyomozást folytatott, és 1979-ig nem is történt új támadás, ekkor végrehajtottak egy támadássorozatot az amerikai hadsereg ellen, aminek keretében páncélgránátot lõttek ki Kroesen tábornoknak a kocsijára ám a támadások sikertelenek voltak. Nagy port vert fel viszont, hogy megöltek egy rabot, hogy papírjait felhasználva hajtsák végre támadásukat frankfurti katonai repülõtér ellen. A gyilkosságot még korábbi támogatóik is elítélték, és ekkora társadalmi bázisuk is minimálisra csökkent.
Az egykori 68-asok jól fizetõ állásokra cserélték forradalmi eszményeiket, ráadásul 1977-ban az NSZK-ban új terrorista-ellenes központot adnak át, a legmodernebb számítógépes láncolattal felszerelve. A RAF 1982-ben új célpontként a globalizációt hirdette meg és összefogást más országok fegyveres csoportjaival, de a támadásaik száma tovább csökkent. 1986-ban egy újabb letartoztatási hullám során szinte a teljes szervezetet felszámolták. Ekkor már a németeknek több problémát okoznak a szervezetlen, de veszélyes támadások a neo-nácik részérõl, akik a bevándorlókat veszik elsõsorban célba. A RAF 1992-ben tûzszünetet hirdetett, majd ’98-ban bejelentették a szervezet feloszlását.
3.) Brigate Rosse (olaszorsz terrorista csoport: 1970 – jelenleg is működik)
A Vörös Brigádok a RAF után a második leghíresebb baloldali terrorszervezet Európában. A leghíresebb terrortámadás fűzõdik a nevéhez: Aldo Moro meggyilkolása, ugyanakkor szervezettsége sosem érte el a RAF-ét, de a 70-es évek feszült Olaszországában joggal tett hírnévre szert. A szervezet kezdetektől megfogalmazott célja Olaszország távol tarása a NATO-tól és a nyugati gazdasági rendszerektõl. Társadalmi bázisa ugyanakkor szélesebb volt, mint a hagyományos mozgalmaké. Eredete szintén a ’68-as diákmozgalmakhoz nyúlik vissza, amelyek Itáliában is éreztették hatásukat. A kialakuláshoz azonban más tényezők is hozzájárultak. Itt valóban volt egy erős szélsőjobboldali terrorszervezet, amely több robbantást hajtott végre a 60-as évek végén. A leghíresebbek a Milánóban és Bolognában elkövetett robbantásaik voltak, sokan - mint utóbb kiderült, nem alaptalanul - a CIA kezét érezték a dologban, és sokan tartottak egy fasiszta hatalomátvételtől is.
A kommunista mozgalom is tele volt belső konfliktussal. Berlinguer ekkor hirdette meg a híres eurokommunizmust, ami a forradalomról való lemondást, és a demokratikus játékszabályok elfogadását jelentette. Ez nagy vitákat váltott ki a Kommunista Párton belül. Az országban a 60-as évek végén sztrájkhullám söpört végig, és sok helyütt megjelentek a munkás-önigazgatás eszméi. Olaszországban egyébként is volt hagyománya a baloldali terrorizmusnak. Közvetlenül a háború után működött a Volante Rosa és Pietor Secchia félkatonai csoportja, utóbbi különösen veszélyes volt: az ellenőrzést is átvette néhány északi városban. Ezeket azonban sikerült felszámolni, és vezetőik Csehszlovákiába menekültek. A BR 1970-ben alakult, amikor vezetõje Renato Curcio megházasodott. A tagok érdekes keveredései voltak a II. világháború utáni olasz társadalomnak. Megtalálhatóak voltak benne az egyetemisták, hithű katolikusok, a partizánok leszármazottai is. A támadásaik első célpontjai hazai és nemzetközi konszernek voltak. 1974-ben Curciót letartoztatják, és bár felesége kiszabadította, a következő évben újra rács mögé került. Így a szervezetben váltás következett be, és az új vezetők radikálisabbak voltak, és sokan közülük részt vettek a GRU a szovjet katonai hírszerzés által Prágában tartott kiképzésen. Ezáltal a szervezet veszélyesebb és szervezettebb lett. Ennek következményeként sikerült magukba olvasztani a többi szélsőbaloldali terrorszervezetet, amik közül a Primea Linea-nak majdnem annyi tagja volt, mint az RB-nek.
Csupán 1976-ban három alkalommal gyújtották fel a FIAT torinói központi gyárát. Ugyanakkor a szervezet növekedésével a helyi csoportok önállósodtak, ez főleg az eltérő célpontokban öltött testet. A támadások elérték a terroristákat bíráló sajtót is, 1977-ben megölték a Stampa című újság fõszerkesztő-helyettesét. Az anyagi források biztosítására előszeretettel rabolták el gazdag családok gyermekeit. Sok esetben ezt a családtagok nem is jelentették be, de néhányszor így is előfordult, hogy a pénz átvétele után meggyilkolták áldozatukat. A legnagyobb visszhangot kiváltó akciójuk kétségkívül Aldo Moro volt miniszterelnök, a legnagyobb párt, a kereszténydemokraták elnökének elrablása és meggyilkolása volt. A támadás 1978. március 16-án következett be, amikor a parlament éppen Moro javaslatára szavazott a kommunisták bevonásáról a kormányba. A támadás során megölték Moro öt testőrét. A fő követelésük az elítélt társaik szabadon bocsátása volt, de a parlamenti pártok úgy döntöttek: nem bocsátkoznak tárgyalásokba. A terroristák május 5-én meggyilkolták Morót. Ez hatalmas felháborodást váltott ki és milliók vonultak az utcára tiltakozásul, de néhányan a pártokat is vádolták, amiért nem tárgyaltak, és ezzel sorsára hagyták a politikust. Ezek a hangok különösen azután erősödtek fel mikor megtalálták Moronak a fogság alatt írt feljegyzéseit. A hatalmi elit elhatározta, hogy a tömegtámogatás felhasználásával nagy támadást intézz a BR ellen. A sikerhez nagy előrelépést jelentett, hogy 1980-ban elfogták Pecit, a torinói BR csoportok vezetőjét, aki korábbi elfogott társaival ellentétben hajlandó volt az együttműködésre. Saját csoportján kívül leleplezte a velencei, genovai, római csoportok számos vezetőjét és tagját, a BR bosszúból megölte ugyan Peci testvérét, de ez nem változtatott a tényen, hogy a szervezet hajója léket kapott. Ugyanakkor, akik azt gondolták, hogy a szervezetet végleg sikerült felszámolni csalódniuk kellett.
1981-ben a veronai BR csoport elrabolta Dozier amerikai tábornokot, majd ’82. január elején kiszabadították néhány társukat a róvigói börtönbõl. A hatóságok összehangolt nyomozásba kezdtek, több mint ezer embert hallgattak ki, és végül január 28-án egy sikeres kommandós akcióval kiszabadították a tábornokot. Az akciót követő letartoztatási hullámban a szervezet további 150 tagját kapták el. A csoport ezzel végleg visszaszorult, bár néha követtek el újabb akciókat. 1984-ben a szervezet több börtönben lévő vezetője a támadások beszüntetésére szólította fel a még szabadlábon lévő tagokat. Jelenleg a szervezet tagjainak számát 50-re becsülik. Utolsó két támadása során 1995-ben bombát dobtak a NATO védelmi tanácsának épületére, 1999-ben pedig megölték Massimo D’Antona kormánytanácsadót.
készítette: Harmat Árpád
Felhasznált irodalom:
  • J. Nagy László, Ferwagner Péter Ákos: Az arab országok története 1913-2003. JATE Press Kiadó, Szeged, 2004
  • Huber Szebasztián: Terrorizmus Európában a XX. század második felében. iroga.hu Biztonságpolitika és terrorizmus, II. évfolyam 1. szám, 2002január.
  • Népszabadság 2011 május 3, LXIX. évfolyam, 102/1. szám.


A nyugati kormányok és szervezetek vezetői ellenmondásosan nyilatkoznak arról, hogy mi a szándékuk a perzsákkal ha azok nem működnek együtt velük.
Láthatjuk, hogy Irán nem akar konfrontálódni a nyugati erőkkel és nagy valószínűséggel azért nem, mert jobb szereti a békét, viszont ezzel a magatartásával kissé megnehezíti a nyugati erők törekvéseit abban, hogy elindítsák a következő háborújukat. No de sebaj, mert erre az esetre mindig otta falsfleg hadművelet.
A falsfleg hadműveletről akkor beszélünk, amikor félrevezetik a nyilvánosságot azzal, hogy a támadást a másik fél műveleteként tüntetik fel. A falsfleg hadműveletet általában háborúkban, de kiválóan lehetett alkalmazni békeidőben is.
A falsfleg titkos hadműveletet végrehajtva erősödött meg a nemzeti szocializmus, aNationalsozialismus, vagyis a nácizmus Németországban: felgyújtották a Reichstagot, amit a kommunistákra kentek. Aztán az Egyesült Államok, hogy beléphessen a második világháborúba, felcukkolta a japcsikat ....olaj- és másféle embargóval, hogy azok megtámadják Amerikát, de előtte Roosevelt elnök csaliként egy csomó hajót rendelt Pearl kikötőbe, köztük olyanokat is, amik már félig meddig roncsok volt. Talán ez a válasz arra, hogy miért küldik a USS Entermrise-t is a Perzsa-öbölbe.
Aztán ott van a Libery "véletlen" bombázása, a Tonkin-öböl incidens, amelynek következménye volt, hogy Amerika részt vett a Vietnami háborúban és még lehetne sorolni, de ami nagyon fontos megemlíteni a falsfleg hadművelettel kapcsolatban, hogy a fő szerepe a médiának van, ami eladja a sztorit. Igazából nem is kell ide nagy hadművelet meg bonyolultság, elég ha felröppentik, hogy ez és ez volt, így történt és kész is.
Van a jutyubon egy videó, amin 2 percen keresztül nézhetjük a sok-sok vagonnyi páncélozott járművet, amint délnek tartanak és csak találgatni lehet, hogy mégis hová cuccolnak (tavaly novemberben az oroszok is szállítottak tankokat a déli Sochi nevezetű városba). Aztán ott van a USS Entermrise, ami éppen szétesőben, de még elküldik Iránnak könnyű célpontnak, had robbanjon fel a hat atomreaktorával együtt és had haljunk meg mindannyian. Jelen pillanatban is egy csomó hajót vezényelnek a feszültséggel teli térségbe, de nem "mi nem készülünk semmiféle háborúra, ez kizárt dolog ..." Aha
Minden eszköz az asztalon van és semmitől sem zárkóztak el. A minap ezt Obama is és a brit védelmi miniszter is megmondta. Azért beszélnek békés olajembargóról, meg legitim szankcionálásról, mert nem akarnak agresszorként feltűnni a nyilvánosság előtt, de valójában hadban állnak Iránnal és már csak idő kérdése, hogy mikor fajul el igazi háborúvá.
A háborúhoz már meg van a két pólus: USA-Izrael, Nagy Britannia, EU a másik oldalon meg Szíria és Irán, akik mögött ott áll Kína és Oroszország, de Pakisztánról se felejtkezzünk meg. Szóval a 21. századi hidegháború már megkezdődött és nem hiszem, hogy ezúttal elkerülheti-e az emberiség a hidegháború következő állomását, amikor olyan bűnös és zavarodott.
Vajon megérdemelhetjük....?
Az Eurázsiai és Atlanti felállás megtörtént, és nem kétséges az Eurázsiai győzelem és az USA széthullása sem így vesznek el a birodalmak.Az USA a cionista zsidók miatt hullik szét, kik teljesen befolyásuk alá vonták ezt a birodalmat. Az amerikai népnek mint nemzetállam meg lesz a jövője , de a cionista elitet kivetik a társadalomból, mint heréket nem táplálják tovább őket. A hollókoszt, mint iparág meg szünik létezni világszerte, Izraelt feláldozzák egy hidrogén bombát dobnak rájuk, mintha, azt Irán tette volna. A Zsidó atombombák a cionista amerikai elit jóvoltából USA szerte robbanni fognak, de az EU- ban is ez játszódik le , az elrejtett bombák itt is robbannak. A válasz sem késlekedik a helyi zsidóság lemészárolása elkezdődik a cionista csőcselék miatt. A sorsuk megpecsételődik, és még mondja valaki, hogy ártatlanok, mikor a III. világháborút akarták kirobbantani, de így irmagjuk sem marad, az emberiség fellélegezhet, egy mocskos ingyen élő állat elhagyja az árnyékvilágot, csak minden cionistát likvidáljanak, mert veszélyesebbek a náciknál is, hisz majdnem az egész emberiséget rabszogasorba vitték.Elmondhatjuk majd volt egy népcsoport itt a földön kik örökké békétlenséget szítottak , de a végén megértettük a békétlenség okát , és kiirtottuk e népcsoportot, és az elkövetkezőkben nem engedünk fejünkrenőni egyetlen egy csoportot sem, legyen az akármilyen titkos szabadkőműves is , a jövőben eltapossuk őket, mert a végén az emberiség kerül végveszélybe, kiírtják akármilyen ideológia oltárán. Hát ne hagyjuk, hogy e bolgón az értelem kihunyjon, most még kigyomlálhatjuk a cionista vadállatot, minden országban, minden titkos társaságból. Minden bankból ki kell emelni a cionista bankárt, hogy ne tudjon újjabb gazdasági válságot kirobbantani. Cionisták ne lehessenek bankárok és kereskedők, hogy ne tudjanak uzsora civilizációt ránk kényszeríteni, kérem a világ titkos társaságaikat, az uzsora civilizáció felszámolására, a cionisták kigyomlálására, mi azért többen vagyunk, mint e maroknyi befolyásos csoport. Kérem inditsák az akciót a III. világháború elkerülése érdekében, a menet közbeni szükséges módosításokról gondoskodjanak , hogy senki ne ussza meg . Ne feledjék a háborúhoz pénz- pénz és pénz kell, a harmadikat, már ne finanszirozzák e cionisták, elég volt két világégés. De amint tudjuk egyetlen egy bankárt sem itéltek háborús bűnössé. Gyomláljuk ki a háborús bűnösöket, vagy az utódaikat, hisz ők élvezték a háborúk hasznát , mi csak szenvedtünk, most szenvedjenek ők , vagy az emberiség kipusztul.
Bár ne lenne igazam , és én vagy a hozzám hasonlóan gondolkodók elpusztítása megelőzné a III. világháborút, azt mondanám pusztuljunk mind egy szálig, de csak akkor előzhetjük meg a III. világháborút ha a cionistákat likvidáljuk az egész földön, bankárostul, titkostársaságonként, mindet egytől egyig. - Gondolkozz el ezen, s hogy te mit tehetsz ezért, és ne a háború küldjön téged és a családodat a másvilágra – neked is cselekedned kell, nevesítsd a cionistát a környezetedben, a másik polgár meg égesse fel vagyonát, mit tőlünk lopott ,, nemzeti vagyont,, így el lesznek azzal, hogy a vagyonukat mentik, és nem jut idejük a hazaárulásra. Kifüstölni őket , de minden országból hisz hazájuk nincsen övék a nagyvilág, de ahová mennek mindenütt e sors várjon rájuk. Úgy legyen , és ha majd mindnyájal ezt akarjuk a sorsuk beteljesedik . Eddig ők öltek bennünket, csak gondolj bele és elemezd a helyzeteket rájösz gyilkolták fajtánkat büntetlenül, saját itéletvégrehajtóik voltak, elemezd a balesetben elhunytak körülményeit, és tágítsd a látásmódod, hogy a dolgok mögé is beláss. Ha már látod az összefüggést cselekedj, hogy ne tudják ismételni a legyilkolásunkat , öld és égesd fel te a jövőjüket, hogy szedjék a batyujukat, és ne te kerülj a stiglickertbe, szagolják ők alulról az ibolyát.

olajembargóval sújtja irán állítólagos nukleáris fegyverkezését az unió



Irán egyetlen bűne az, hogy független és önellátó.
A nyugati imperialista hatalom nem tűrve a szuverenitást, eltiporja azon nemzeteket, akiknél az önszerveződés parányi szikráját is vélik felfedezni.
A cionista söpredéke döntött az Iránnal szembeni olajembargóról az uniós külügyminiszterek Teherán függetlensége miatt. A legújabb szankció komoly csapást jelenthet az iráni gazdaságra, tekintettel arra, hogy az Iszlám Köztársaság olajexportjának mintegy 20 százaléka irányul az Európai Unió felé.

Teherán azt állítja, hogy nem kísérletezik nukleáris fegyverek előállításával, és a válságot „nem szankciókkal, hanem csak tárgyalásokkal” lehet megoldani. A NAÜ még 2011 novemberében kiadta minden eddigi legkeményebb jelentését Iránról. Persze bizonyíték nincs. A múltkor Szíria feletti műholdról lefényképeztek egy textilgyárat és arról azt terjesztették, hogy titkos atomlétesítmény -na ennyit a NAÜ-ról.
Irakban sem találtak soha tömegpusztító fegyvert, holott 2003-as invázió elvileg ezért volt, de csak elvileg és most ugyan ezt eljátsszák Irán esetében is, a cél a teljes hegemónia megszerzése Ázsia felett.
A szankciókkal párhuzamosan az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is komoly csapatokat mozgósított a Perzsa-öböl térségében. A Pentagon hétfői közlése szerint az amerikai USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozó, egy brit fregatt, valamint egy francia hadihajó gyűrűjében ellenállás nélkül behajózott a Hormuzi-szorosba – annak ellenére, hogy Irán az elmúlt hetekben számos alkalommal megüzente nemtetszését, de őket ez nem érdekli mert háborút akarnak.


Az Enterprise a világ első nukleáris meghajtású szállítója (ott volt Kubánál és Vietnamban), jelenleg Georgia állam partjai előtt tartózkodik és Panetta szentbeszédet tartott a legénységnek, akik utolsó bevetésükre készülne, cél: Közel-Kelet.
Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője pénteken arra emlékeztetett, hogy az európai országok nyitottak maradnak a diplomáciára, annak ellenére is, hogy az unió szankciókat fog bevezetni Iránnal szemben --hát köszi szépen ....aranyos, nem. Továbbra is a teheráni válaszra várnak....ezek nem normálisak
Bilderberg Martonyi János: "Érzem, hogy a szankciók hatnak, s az EU álláspontja mindig is az volt, hogy kettős megközelítést kell alkalmaznunk" --de mikor volt eredménye a szankcionálásnak, apukám?... a háborún kívül persze?
Brüsszel most ázsiai partnereit is igyekszik meggyőzni, hogy csatlakozzanak az Irán elleni szankciókhoz. Teherán számára mindenesetre komoly figyelmeztetés az, hogy a múlt héten Japán bejelentette: egyelőre nem vásárol több olajat az Iszlám Köztársaságtól, a dél-koreai miniszterelnök – Irán olajexportjának egy másik jelentős ázsiai vásárlója Szöul „alaphelyzetben az Egyesült Államokkal működik együtt”.
Az vak, aki nem látja, hogy a 3. világháborút akarják kirobbantani.
Irán az olajembargóra válaszul azzal fenyegetett, hogy lezárja a Hormuzi-szoros kereskedelmi forgalmát – a világ olajkereskedelmének a 20 százaléka itt áramlik át. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azonban többször is figyelmeztette Teheránt, hogy ezt nem tűrnék (erre az igen várt esetre vonult fel a nyugati hadiflotta). Az olaj ára a konfrontáció lehetőségére emelkedni kezdett. A negatív tendencia várhatóan folytatódni fog az uniós olajembargó következtében....hát kösz, hogy megosztják a tervüket.

áruló arabok szerint az iráni al-kudsz brigádok terrorháborúra készülnek



Az elmúlt 48 órában Szaúd Arábia, Kuvait és Törökország is figyelmeztette Washingtont, hogy az iráni elit Al-Kudsz brigádok támadásra készülnek amerikai olajipari létesítmények és egyéb célpontok ellen. A figyelmeztetés mellett az országok aggodalmaiknak is hangot adtak az Egyesült Államok várható reakciójával kapcsolatban, amivel a közeledő veszélyre fog reagálni.
A debkafile izraeli biztonságpolitikai hírportál szerint a Washingtonnak továbbított információ egy átlagos tippnél sokkal részletesebb és specifikusabb az iráni veszéllyel kapcsolatban.

Január 17-én, kedden egy amerikai hivatalnok azzal vádolta meg Teheránt, hogy egyre jobban beavatkozik a szíriai konfliktusba. Washington elárulta, hogy Kásszem Szulejmáni, az Al-Kudsz parancsnoka a közelmúltban Damaszkuszba látogatott, amely során fegyveres szállítmányt ígért, hogy biztosítsa Basár Asszad szír elnök győzelmét a felkelők ellen. A debkafile szerint Szulejmáni látogatásának egy másik célja az volt, hogy összehangolja az Al-Kudsz sejtek támadásait a Közel-Keleten, Törökországban, Libanonban, a Gázai-övezetben és a Sínai félszigeten.

Útja során izraeli célpontok ellen is tervezhettek terrortámadásokat. Az amerikai források az izraeli portálnak elmondták: „biztosak vagyunk abban, hogy a szír kormány legmagasabb szintjén fogadták, beleértve Asszad elnököt is.” 2011 októberében az USA azzal vádolta Szulejmánit, hogy részt vett a Washingtoni szaúdi-nagykövet ellen tervezett merényletben.

Kedd este a török nemzetbiztonsági hivatal (EGM) készenlétbe állította az ország mind a 81 tartományát, hogy felkészüljenek az Al-Kudsz terroristák esetleges támadására az amerikai nagykövetség vagy konzulátusok ellen. Az EGM szerint érkezésüket a török Hezbollah egységek beszivárgásával együtt fogják végrehajtani.

A debkafile ankarai forrásai szerint Teherán Törökországban akarja megkezdeni a terrorcselekményeit, egyfajta büntetésként azért, hogy Ankara folyamatosan lehetőséget biztosít az Egyesült Államoknak, hogy a NATO pajzs részeként radarokat helyezzen el területén az iráni rakétatámadások ellen. Valószínűleg azért is meg akarják büntetni az Erdogán-kormányt, mert az aktívan támogatta a szír felkelést Asszad rezsim ellen (különös tekintettel a felkelők által felállított Szír Nemzeti Hadseregre).

Amikor Ali Láridzsáni, az iráni parlament elnöke január 12-én Ankarába látogatott, egy utolsó „figyelmeztetést” adott át a török kormánynak, hogy szüntessék meg mindkét, Irán érdekeit sértő tevékenységüket. Tette ezt annak ellenére, hogy útjának hivatalos célja az volt, hogy újrakezdjék Irán nukleáris fegyverkezéséről szóló tárgyalásokat az öt nagyhatalommal és Németországgal. A tárgyalások azonban megrekedtek, köszönhetően annak az iráni hozzáállásnak, aminek a házelnök is hangot adott távozása előtt, hogy „a magunk módján fogjuk ezt csinálni”.

A debkafile szerint az irániak Törökországgal igyekeznek példát statuálni, hogy megmutassák az Egyesült Államoknak és közel-keleti támogatóiknak, mire számíthatnak, amikor Irán rájuk ereszti az Al-Kudsz egységeket.

Szaúd-Arábia és Kuvait szerint az Al-Kudsz készen áll a támadásra, olajkutak, olajvezetékek és olaj-elosztó állomásokat terveznek felrobbantani. Egyes sejtek már az országokban vannak a síita lakosság között, másokat pedig a tengeren keresztül juttatnak be az országokba.

cselszövés washington módra



Paul Creag Roberts, aki egykor az amerikai kormánynak dolgozott, az ekkor szerzett tapasztalatainak köszönhetően jól átlát Washington szitáján. A minap az egyik cikkében azt írta, hogy az Egyesült Államok, a látszat ellenére, megállíthatatlanul viszi előre a világot a háború felé.
Az Obama rezsim a propaganda gépezetet, vagyis a médiát arra használja, hogy elterjessze azt a történetet, hogy Obama, a Pentagon és más magasbeosztású tisztviselő erőteljesen figyelmeztették Izraelt, hogy nehogy megtámadja Iránt.
Ez egy nagyon jó kis trükk. Mind ez csak arról szól, hogy Washington elhatárolódjon a háborúért való felelősségvállalástól, holott ugye az Irán elleni katonai mozgolódásokban Washington rendesen kiveszi a részét, a mai napig is. Izraelt magára hagyják, hogy ő vigye el a balhét, -neki már mindegy.
A terv az, hogy ha igazán beindul a háború, belép Oroszország és Kína, akkor ezt kihasználva, a fenyegetettségre hivatkozva, Washington is aktiválja a már térségben állomásozó seregeit.
Ha Washington tényleg nem akarna háborúzni Iránnal és ezt a cionista zsidóknak is megtiltja, akkor nem küldene fegyvereket Izraelnek és más arab országnak, nem telepített volna katonákat Izraelbe és Kuvaitba, és ha Washington tényleg úgy látja, hogy Izrael Irán ellen akar támadni, akkor miért nem indítanak ellenük szankciókat, miért nem szólítja fel Őket az ENSZ, ha úgy látják rossz úton járnak, és miért nem fogják el az izraeli vezérkart és csukják le őket háborús bűnösökként? Washington az amerikai népet meglopva milliárdokat küld Izraelnek, aki meg 80%-ban fegyverekre, népirtásra költi. Izrael magtartása teljesen emberellenes.
Obama ellenfelei pedig állandóan Iránt akarják bombázni és a kormány hűtött feje ellenére a háborúra uszítás is folyamatos az amerikai médiákban, próbálva eladni az embereknek, hogy azért a katonai erő is megoldás ...és ha szükséges ….hát „sajnos” lépni kell, pedig MI nem akartuk -mondják majd.
Naaaa ...Légyszi, légyszi! Nem? No akkor idesüss!
Drábik Jánossal készült interjú 3. részében elmondja, hogy az Pénzkartell mit akar és mit csinálhat most. Jelenleg beakarja dönteni az eurozónát és a világgazdaságot, mert úgy látja, hogy mi rabszolgák nem akarunk békés úton integrálódni, nem akarjuk az Európa Egyesült Államokat (A Világbank arra figyelmeztetett, hogy Európa recesszió felé halad, ami egy globális krízis szikrája lehet Standard and Poor's készséges ügynöksége már látja a görög csődöt). Most erőszakhoz folyamodnak, de legalább így jobban is láthat, --no persze azok számára akik nem vakok-, hogy mi is ez az EU és miről szól a játék, hogy az összeesküvés dolog az vér és valóság. A másik előnye, hogy így nyitva áll a lehetőség a felébredésre.
Csak az a baj, ......hogy ezt az ébredést is kiküszöbölhetik egy nagy globális háborúval.
Csak a vak nem látja, hogy az US kormánya Irán megtámadására készülődik.Washington Iránra irányított rakétákat telepített olaj emirátus bábállamaiban. Ománban, az Egyesült Arab Emirátusokban és több más, közel-keleti US csatlósállamban. Megerősítette Szaúdi Arábia vadászgép parkját és legutóbb 9 ezer katonát küldött Izraelbe, hogy részt vegyenek az US-Izraeli légvédelmi szisztéma tesztelésének szánt „háborús játékban”. Míg Irán csak megtámadása esetén jelent veszélyt, Washington háborús készülődése Irán megtámadásának szándékát jelzi - írja dr. Paul Craig Roberts, aki régóta az USA és a világpolitika éleslátású megfigyelőinek egyike. (IRAN: The Next War on Washington’s Agenda Politics, 2012. 1. 13. ) Az alábbiakban, az első Reagan-kormány idején pénzügyminisztériumi titkárhelyettes, egy ideig a Wall Street Journal társszerkesztője és számos alkalommal akadémiai kinevezések megtiszteltetésével büszkélkedhető P. C. Roberts írását ismertetjük. ITT

gerald celente, korunk nosztadamusza, igen aggasztónak látja a jövőt



Az alábbi cikket már nagyon sok angol nyelvű oldalon láttam és most már magyarul is az idokjelei.hu jóvoltából. Azért jó látni, hogy nem csak én őrültem meg; nem csak nekem vannak rémképeim...üzenem ezt annak, aki szerint túl sokat foglalkozom a világ dolgaival.
A fenyegető európai összeomlás körüli 22 hónapos (2010 márciusában Görögországból indult) hisztériát követően Gerald Celente, a Trends Research Institute alapító-vezetője szerint a történet végére pont kerül 2012-ben. Az európai összeomlás veszélye és annak globális hatásai miatti hisztéria és tömeges "félelemkeltés" áprilisra véget ér és helyét felváltja a következő előrelátható reakció: düh a válság (vagy összeomlás) kialakulását elősegítő, lehetővé tevő személyek iránt.
"Harminc éve foglalkozom ezzel a területtel, és elmondhatom, még soha nem aggasztott ennyire a helyzet," nyilatkozta Celente az ABC Ausztráliának.

"
Az első nagy háború - Felkészülés, túlélés, győzelem" című legújabb előrejelzésében Celente borúlátó képet fest 2012-ről, mélyülő, már ma is több mint 12 országot érintő osztályharcot jósolva, ami szerinte előbb-utóbb Európát, közép Ázsiát, de legfőképpen az Egyesült Államokat is eléri.

Az eddig látott intézkedések csupán az elit rögtönzött gazdasági és társadalmi elsősegélynyújtása volt a globális pénzügyi válság lassítására.

Miután több tízezer milliárd dollárt dobtak a globális likviditási válság tüzére, amiért a válság további mélyülését kapták cserébe, egyre többen úgy gondolják, hogy a következő logikus állomás a válság súlyosbodása lesz.

Celente úgy gondolja, hogy amikor az Európai Unió igazán omladozni kezd, a felhalmozott és hamarosan esedékessé váló adósságok miatt (7300 milliárd dollár csak a G-7 országok részéről), amit ráadásul további hitelek igénylésével tetéznek, az európai óriásdominó a többi dominót is felborítja és magával rántja a világ legnagyobb gazdaságait.

"
Aki Görögországban él, gazdasági válságban él, aki Spanyolországban él, gazdasági válságban él, ahogy Portugáliában is," mondja Celente. "Aki Litvániában él fejvesztve rohan a bankba, hogy kimentse a pénzét, mielőtt az igazi rohamok megindulnak. Válság van. Válság van Magyarországon és Kelet Európa nagy részén, Romániában és Bulgáriában is. Hihetetlenül sok országot elért már."

Ami pedig Kínát illeti, Celente szerint "nagyon kicsi a valószínűsége, hogy eljátszhassa a megmentő szerepét. Kína 1,3 milliárd lakosa 1 millió problémával küzd. Ha az európaiak és az amerikaiak nem veszik meg a sok szemetet, ki fogja?"

Kínáról elmondta, hogy ezt követően az ország valószínűleg kevesebb nyersanyagot fog azoktól az országoktól importálni, akiktől az árupiaci fellendülés idején tette, ami a munkanélküliség emelkedéséhez és a gazdasági tevékenységek lelassulásához vezet, amivel a Dow Theory levelek írója Richard Russell is egyetért befektetőinek írt legutóbbi közleményében. Russell is súlyosbodó amerikai válságot vár, 25%-os munkanélküliséggel.

"
Minden mindennel összefügg," magyarázza Celente. "Kínának már nincs elég pénze ahhoz, hogy csakúgy osztogassa a veszteseknek, mint egy pénzéhes hitelező teszi a szenvedélyes szerencsejátékosokkal. A kínaiaknak elég a maguk baja."
Mennyire lesz kemény ez a válság? Vajon Russell-nak lesz igaza? Celente szerint a 30-as évek Nagy Gazdasági Világválságával való összehasonlítás megállja a helyét. "Hallgassák meg Christine Lagarde-ot, az IMF (Nemzetközi Valutaalap), vagy, ahogy én szeretem jelenlegi vezetőjét, a legnagyobb hitelcápát! Még ő is olyan dolgokról beszél, amit mi már három éve próbálunk megértetetni az emberekkel, a párhuzamról a jelenlegi helyzet és az 1929-es összeomlás, a Nagy Gazdasági Világválság, a valuta- és kereskedelmi háború és a világháború között."
"Az ingatlanárak nagyobb mértékben zuhannak, mint a Nagy gazdasági világválság idején. Az ingatlan lefoglalások száma tovább emelkedik. Jelenleg egy munka nélkül maradt embernek átlagosan 40 hétbe telik, amíg új munkát talál és természetesen az új munkahelyen a töredékét kapja régi fizetésének."

A történelemből megtanulhattuk, hogy nehéz gazdasági helyzetben a politikai vezetők radikális nacionalizmussal, hazafisággal próbálják a tömegek dühét a saját érdekeiket szolgáló mederbe terelni. A politikai biztonságnak ilyen irányú keresése rendszerint háborúhoz vezet.
"Ha megnézzük a kereskedelmi háborúkat, amiről mostanában annyit beszélnek, láthatjuk, hogy már most is komoly háború dúl," mondja Celente. "Olyan jó munkát végeztünk Irakban és Afganisztánban! Bombázzuk le Iránt is, gondolják. Aki figyeli az amerikai választásokat, hallhatja, hogy valamennyi jelölt, Ron Paul kivételével, támogatja az Irán elleni háborút. Láthatjuk, merre tartanak!"

"A problémákat előidéző pszichopaták állnak elő a problémák megoldásával, ami szerintük nem más, mint még több erőszak és bűnözés."


Celente szerint a globális összeomlás és háborúra való felhívás "2012 első negyedévét követően, irányíthatatlanná teszik a helyzetet," miközben az európai helyzet pattanásig feszül. "Az európai nemzetek kimentése nem lehetséges," jelentette ki Celente nagyon határozottan.
"A társadalmi elégedetlenséghez, zűrzavarhoz és talán polgárháborúhoz vezető lépéseket már egy kilométerről látni lehet," mondja Celente.

A másik Celente által érintett fontos trend 2012-re: a biztonságos menedékek (avagy menekülés az Egyesült Államokból).
"Elfogadtak egy törvényt az Egyesült Államokban, a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt (NDAA), ami feljogosítja az elnököt, hogy bármely általa megnevezett személyt, a példának okáért mondjuk engem, kormányellenes nézeteim miatt terroristának nyilvánítsanak. Az új törvény értelmében a katonaságnak joga van betörni a házamba és vádemelés nélkül, letartóztatási parancs vagy bírósági végzés és tárgyalás nélkül letartóztatni, hatályon kívül helyezve a Habeas Corpus törvényt. Se esküdtszék, se bíró. Ha úgy gondolják akár meg is ölhetnek, vagy megkínozhatnak és a világ bármelyik országába száműzhetnek."

Celente azt tanácsolja, hogy mindenki készítsen tervet az Egyesült Államok gyors elhagyására, főleg, ha neszét veszi egy esetleges banki szünetnek (ami szerinte várható). Egy esetleges dollárleértékelés utóhatásait nehéz megjósolni, de a törvénybe iktatott NDAA törvény és
 a FEMA táborok most is folyó felkészítése, valamint az országszerte felállításra tervezett ellenőrzőpontok arra engednek következtetni, hogy az Egyesült Államokban az 1861-65 közötti polgárháborúhoz hasonló válság alakulhat ki.

európa technokratái a pusztulás felé hajtják a nemzeteket



EU ellenes tüntetésekre készül az ország ...legalábbis egy része. Mario, az olasz miniszterelnök, aki bankárpuccsal került az ország élére, a minap arra figyelmeztette a népeket, hogy bizony anti-EU lázongások törhetnek ki Európa szerte, azért mert nem fogadjuk el a gazdasági reformjukat, ami szerintük megérdemelte volna a figyelmet.
Ha csak onnan nézem a dolgokat, hogy az emberek felébrednek a többszáz éves Csipkerózsika álmukból, akkor is a globalistáknak végük, de végük lesz úgy is ha nem csinálunk semmit, mert saját magukat fogják elpusztítani a következő nagy háború során. Most még azt hiszik, hogy minden nekik kedvez és majd megtudják állítani a káoszt, amikor elérte a kívánt hőmérsékletet...hát nem fogják tudni megállítani, mert nem Ők irányítják a világot.
Az Új Világrendnek így vagy úgy, de vége..... és ennek az ideje rohamosan közeledik. Mivel az emberek többnyire istentelenek a vég nem éppen lesz kellemes, de annál hatásosabb. Azért mer a műtét fájdalmas lehet, az még nem jelenti azt, hogy rossz is.
A háborúra azért van Nekik szükségük, mert egyre több a politikailag ébredő ember, ezt Brezinscki vagy ki a túró az egyik CFR-os gyűlésen be is vallotta, hogy komolyan aggódnak e miatt, de meg van rá a megoldás. Ha nem kell békésen, akkor erőszakkal vesznek rá. Ez így működik. Olyan nincs, hogy "nem, hát nem". A nyílt erőszak az utolsó eszköz a kezükben, de meg teszik ha szükséges. Ha akarják az Új Világrendet -márpedig nagyon akarják-, akkor mindent megtesznek az ügy érdekében és nm érdekli őket, hogy milyen áron....mert démonok.
Önpusztító EU
A USS Abraham Lincoln, a USS Vinson, és a USS John C. Stennis támadó csoport, lassan a Hormuzi-szoroshoz ér, persze a Pentagon azt mondja, hogy nincs semmi különös szándékuk ott, csak a szokásos csónakázgatás....tudják, ehe... A francokat nincs. Irán ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy elzárja az olaj útját a szorosban, amivel gazdasági káoszt teremtene és ez jó ürügyként szolgálna egy háborúnak. Az EU kész az olajembargóra, amelynek következményeit elsősorban európai megrendelők szenvednék el, másodsorban Oroszország, akinek euróban vannak a valuta tartalékainak egy része. -mondja Nikolay Patrushev. Nagy a nyomás a Cionista Rothschildok felől.
USA/Izrael és Irán egy időben fognak hadgyakorlatozni...egy eltévedt rakéta...képzeld el mi lenne belőle, s mi volt nem rég Koreánál. A USS John C. Stennis-t például a Perzsa öbölbe küldték, mialatt Irán gyakorolta a szoros lezárását, pedig szóltak, hogy ne tegyék. Ez provokáció.
Az orosz Biztonsági Tanács titkára elmondta, hogy Izrael Amerikát nyomja, hogy támadja meg Iránt, és úgy látja, hogy a katonai feszültség egyre terjed. A feszültséget növelte az is, amikor iráni atomtudós robbantottak fel, ami nyilván a cionisták műve volt.
Mindeközben az Egyesült Államok 5 milliárd dollárból 20 katonai kórházat építGrúziában.  Ezek biztos, hogy nem viccelnek, és ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy háborúra készülnek, akkor mi a válasza erre a hírre?


Tegnap jelentős, 1,4%-os esés mutatkozott a Brent piacán, miután egyes uniós források szerint az EU hat hónappal elhalasztaná az iráni olajimport korlátozásának bevezetését, hogy az országoknak legyen idejük felkészülni az olaj más forrásokból történő beszerzésére. Eközben egy indiai miniszter azt nyilatkozta, hogy az amerikai szankciók ellenére nem kívánják megszakítani az iráni olajbeszerzéseike...majd meglátjuk, hogy mit szólnak ehhez a többiek 23.-án.
Barack Obama amerikai elnök titkos csatornákon közvetlenül figyelmeztette Ali Hamenei ajatollahot, Irán legfelsőbb vezetőjét, hogy a Hormuzi-szoros lezárása amerikai választ von maga után
Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a múlt hét végén azt mondta, hogy az Egyesült Államok "akcióba lendülne és újra megnyitná a szorost", ezt viszont csak katonai eszközökkel lehetne megoldani. Leon Panetta védelmi miniszter csütörtökön szintén megerősítette, hogy Washington nem tűrné a szoros lezárását.

A titkos kommunikációs csatorna használata az amerikai aggodalmakat hivatott kiemelni: a haditengerészet tisztségviselői szerint az okozhatná a legnagyobb problémát, ha a Forradalmi Gárda egyik vakbuzgó parancsnoka saját szakállára cselekedve provokációjával nagyobb válságot robbantana ki. 
Most akkor ki provokál kit?

A Pentagon alkalmazottai szerint bármilyen hihetetlen, Iránnak megvan a képessége arra, hogy lezárja a szorost. Szakértők és kormányzati tisztségviselők egy része mindazonáltal továbbra is úgy vélik, hogy az iráni fenyegetés csak szájhősködés és az olaj árának növelésére tett kísérlet, de mások szerint a szövegelés valódi tetté formálódhat az adott szituban. Az iráni kőolajexport és élelmiszerimport fő útvonalának lezárása sokak szerint gazdasági öngyilkossággal érne fel, és az igaz az EU-ra is.

aktiválják a fema-internáló táborokat az egyesül államok területén



Alex Jonesék egy kormányhivatalnoktól kaptak egy dokumentumot, amely szerint a FEMA táborokat kezdik feltölteni a szükséges cuccokkal és személyzettel. Ez azt jelenti, hogy már egyre közelebb vagyunk egy globális ellenállás időszakának, amikor orwelli módon fogják kezelni a dolgokat. A táborok felkészítése összefügg az Európai válsággal, a bankárok hatalomátvételével, amit a Goldman Sachs-os kutyák végeznek  és összefügg a közel-keleti válsággal is, amelyet egy nagy háború fészkének szánnak.
Az ördögi összeesküvés nagy dobásra készül. Szövetségileg legyártatott koporsók milliói és elkészült koncentrációs táborok ezrei várják az amerikai nép máshogy gondolkodó millióit, ami Bill Clinton szerint a globális új világrendre és a Luciferi egy világkormányra összeesküvőknek behódolt amerikai kormány „együttműködése az ENSZ-el, a NÁTÓ-val és a nemzetekkel a XXI. században”
A FEMA több millió koporsót rendelt, amelyek az ország különböző részein vannak
elhelyezve. Az alábbi videó bemutatja a sok közül az egyik ilyen lerakatot, ahol 500.000 legyártott és lakóját váró koporsó látható:

Alex Jones - 500,000 Plastic Coffins

Az alábbi film (nincs meg a link...meg kell keresni ha még meg van) bemutat egy évek óta elhagyatott, volt vasúti mozdony-szervizt Beech-grove, Indiana Államban, amit koncentrációs táborrá alakítottak Szövetségi (USA) pénzen, helikopterfigyelőkkel, óriási gázkazánokkal, kamerákkal, piros, zöld, kék zónákkal, befelé hajló szögesdrótos kerítésekkel, megfigyelő tornyokkal. A felvételen az amerikai hadsereg járművei is láthatók. További munkálatokra utaló jelek. Befogadóképessége több tízezer ember. Concentration Camps being built for U.S citizens FEMA: Concentration Camps in the USA
Nem egyedülálló jelenségről van szó, íme egy másik FEMA koncentrációs tábor Texas államban:Concentration Camp In Texas Koncentrációs táborok Chicagoban:
FEMA camp chicago
Armed FEMA Camps in KC
Az alábbi az „összeesküvésről” („tervezetnek” is fordítható a hivatalos jelentésben szereplő „plot” szó, de helyesebb fordítás az „összeesküvési ármány tervezet”) szól, miszerint minden amerikait, aki ellenezni fogja, amit a Kormány tesz, börtöntáborokba zárnak az “OPERATION GARDENPLOT” (MŰKÖDÉSI KERTÖSSZEESKÜVÉS) (Ez az alternatív édenkert) és a “REX 84″ (KIRÁLY 84) (Ez az alternatív király) f edőnevű titkos operációk tervezete alapján. Ha nem hiszed, írd be a szavakat a google keresőbe és győződj meg róla magad:
LOCK UP ALL AMERICANS IN PRISION CAMPS/MARTIAL LAW
Police State
Nem kétséges többé, hogy Amerika rendőrállammá alakul. Helyi és állami kormányok, megaglobális vállalatok és kommunista diktatúrák egyesülnek egyetlen kolosszális globális világkormánnyá.
Ez meg egy Infowarsos film a táborokról

Rendőr állam 4: Rise of FEMA Teljes hossza

Drábik János maga is járt a CFR-ben. Tud egy olyan vacsoráról is, ahol a meghívott elitet intették a szervezők, hogy ez évben Barak Obama elnök olyan dolgok megtételére fog kényszerülni az amerikai nép ellen, ami nagyon nem fog elfogadhatónak látszani a régi szemlélettel, de nem lesz más választása és hozzanak most egy erős döntést arra, hogy minden erejükkel mellé állnak ebben a nehéz döntésében és annak kivitelezésében. Erről az évről van szó.
Drábik János előadása a jelenlegi magyarországi pénzügyi válságról és az Amerika-szerte felépített koncentrációs táborokról magyar nyelven meghallgatható itt:
A hitelesség kedvéért és további anyagok megtekintéséért és meghallgatásáért megtekinthető Drabik Jánosnak, a Szabad Európa Rádió volt szerkesztőjének hivatalos honlapja:
Bill Clintont kérdezik a koncentrációs táborokról. Válasza ez (magam fordítottam az alábbi felvételről): „A lényeg ez ügyben itt van: Mi egy kölcsönösen egymástól függő világban élünk és együtt kell működnünk ezekkel. Jobban tesszük, ha ezt tesszük. Jobban tesszük, ha az ENSZ-el, jobban tesszük, ha a NATO-val, jobban tesszük, ha ezekkel, a nemzetekkel együttműködünk. Nem lehetünk ezektől függetlenek. Nem adjuk fel függetlenségünket, mint nemzet, de nem fogunk magunkban haladni a XXI. Században”
VII. – Mi köze az ENSZ-nek (UN, United Nations vagy Egyesült Nemzetek) a Federal Reserve-hez
A Federal Reserve a Jelenések könyve Fenevadja gazdasági világuralmának megalapozója és kiépítője, míg az ENSZ vagy UN ennek globális politikai hatalomra emelkedő szervezete. A FED-ről már tudjuk, hogy Lucifer szövetségi
rendjének titkos összeesküvése hozta létre. Az UN-el is ez a helyzet. Ezt is ugyanez a szövetségi csoport, Lucifer Illumináti rendjének beavatott szövetségi rendtagjai hozták létre. Mindkettőt az Illumináti rend hozta létre abból a célból, hogy saját rendjük uralmát és Lucifer uralmát az egész földre vagy glóbuszra
kiterjesszék. Innen erednek a „globalizáció” vagy „új világrend” kifejezések, melyek jelentése az Illuminátusok titkos Luciferimádó rendje hatalmának egységesített globális világrend szintre juttatása.
Az Illumináti, jellegét tekintve apostoli természetű rend az ellenkirályságból, ezért nem pusztán vallási vagy szellemi rend, hanem magában foglalja az ellenkirályság emberek és emberi társadalmak feletti teljes uralmát, amely az élet és közigazgatás minden területére kihat. Teljességre jutva az embereknek nem lesz tulajdonuk, még saját lelkük sem marad meg nekik tulajdonukként (mivel megvetették az igazság szeretetét), hanem minden a Fenevad tulajdona lesz, aki mint Isten ül be Isten templomába, Istenként mutogatva magát.
fordította: Szirtes Péter, 2009. 06. 11. A teljes szöveg megtekinthető a www.ujtomlo.injesus.comwebhely archívumában ennél a dátumnál és címen

háborúra készül a világ. én miért ne?



A háttérhatalom csapatai egyre erőszakosabbak, és mindenhol ahol csak lehet háborút provokálnak sőt, szinte kicsikarják az ellenféltől az agresszív magatartást. Ezt láthattuk már Líbia esetében, és ezt most újra tapasztalhatjuk Szíriánál is, ahol az ELIT pontosan ugyan azt a forgatókönyvet alkalmazza, hátborzongató hasonlósággal, nyilvánvalóvá téve azt, hogy az imperialista világhatalom, amely többnyire hazugságokra épül (lásd: war on terror, demokráciáért vívott háború a Közel-Keleten stb) célja, valóban a világ bek ebelezése.
Nagyon rákapcsoltak, nem csak a területi térhódításban, de a globális gazdasági és pénzügyi téren éppúgy, amiről korábban már volt szó. Megbuktatják a kormányokat és a saját embereiket ültetik a helyükbe, kihasználva a kaotikus állapotokat. Nekik ez a legjobb közeg, amelyben működni tudnak. Rend a káoszból
Szíriát teljesen körbezárták, és most már kimondhatjuk, hogy Kadhafi után Assad következik, aki szintén nem fog behódolni: "A konfliktus és a nyomás, hogy leigázzák Szíriát folytatódni fog" - jelentette ki a brit The Sunday Times-nak. "Én azonban biztosíthatom önöket, hogy Szíria nem fog meghajolni, és hogy továbbra is ellenáll a nyomásnak" - tette hozzá.
Aszad utalást tett arra, hogy már most is külföldről fegyverekkel támogatott csoportok harcolnak Szíriában és ez pontosan így is van, ugyanis a CIA Törökországban képezi ki a szabadharcosokat”.http://www.youtube.com/watch?v=f0ns455YXFE
Az amerikai kormány 50 millát költött arra, hogy aktivistákat gyűjtsenek az egész világról, hogy ügynököket képezzenek, akik a saját országaikba visszakerülvén fojtassák a belső ellenállás kiépítését. Ugyan ez volt Líbiában és most ez van Szíriában is....ügynökök kavarják a szart, csak úgy mint a Salt ügynök c filmbem amiben ott is a muzulmán világ felbőszítése volt a cél.
Aszad arról is beszélt, hogy ezek a külföldről irányított fellépések a szíriai kormány ellen csak arra jók, hogy ürügyet szolgáltasson a nyugati országoknak egy katonai beavatkozáshoz. A szíriai államfő szerint egy külső fegyveres intervenció azonban "olyan földrengést okozna, amely az egész Közel-Keletet megrázná" és ugyan ezen a véleménye Oroszországnak is, akinek hadihajói már ott úszkálnak a közelben és aki már felkészült egy esetleges nukleáris háborúra is, hisz aggódva nézi a NATO erőszakos terjeszkedését, aki már északról is közelít.
Szíria "a térség törésvonala (Iránhoz vezető út)... ha maguk megpiszkálják (itt) a földet, azzal földrengést okoznak". Hozzátette, hogy ha Szíriában "bármi probléma" támad, "az egész térség lángba borul", és a nyugati hatalmak "többtucatnyi Afganisztán" létrejöttét és regionális háborút kockáztatnának az esetleges beavatkozással.
Érdekes, hogy vajon miért gyakorlatozik a katasztrófavédelem más országokban is Izraelben meg az USA-ban és most nálunk is, amire csak a 70’-es években volt példa, de ha megnézzük, hogy mi megy tőlünk keletre, akkor nem csodálkozom, hisz mindenki háborúra készül…ez tény, és ha azt nézed, hogy már a felsőbb szervek is készülnek valamire, akkor mi a por nép, miért ne.
Mint azt megtudtuk, hogy a metró nem nyújt menedéket mindenki számára, ezért otthoni túléléssel kell számolni. Ahogy nézegettem a túlélős videókat, amit kiemeltek, hogy a legfontosabb az a víz. Az élelmiszerek közül meg elsőként a rizs a fontos, hiszen az elkészítéséhez nem szükséges tűz, elég ha bemásztatja az ember…pár óra és ehető. Az ECHOTV még a lisztet ajánlotta. Ehhez viszont kell tűz is meg víz is (golyókat gyúr belőle az ember, be a tűzbe és kész is) ezek a minimumok amik otthonra jól jöhetnek….de víz a legfontosabb.
Az biztos, hogy a kormányok nem egy műhold becsapódásától, vagy valami más hasonlótól tartva kezdeményezték a katasztrófavédelmi gyakorlatot…hanem bizony, egy közelgő háború a kiváltó ok, amit a hátérerők szándékoznak kirobbantani. Ez egy kívánatos háború, úgy mint az előző kettő...... is.
A Rothschild embere, Mr Evil Henry Kissinger a következőt mondta az arab-tavasz kezdetén Ez csak az első felvonása ennek a drámának, ami végig lesz játszva.” emlékszünk még?


Ez már utólag elég vicces 2011 februári hír: Az Európai Unió semmiféle katonai akciót nem tervez a líbiai helyzettel összefüggésben, de megfontolja szankciók bevezetését - mondta pénteken Gödöllőn Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője. A főképviselő környezetéből származó információk szerint az EU repülési tilalmat, fegyverembargót és a Líbiából származó kőolaj- és földgáz szállítására, értékesítésére vonatkozó szankciókat is alkalmazhat.

a világ régi és újrafelosztása

megakarod érteni, hogy mi folyik a közel-keleten?

Albert Pike (balra a képen)  elfogadva a világállam és a világkormány elképzelést az Egyesített Szabadkőművesség Világtanácsának az élére került. 1859 és 1871 között ő dolgozta ki a jövőben kirobbantandó három világháború katonai stratégiáját, amelyre három forradalommal párhuzamosan kerülne sor, és amely világháborúk végül is lehetővé tennék, hogy a 20. század végére az illuminátusok elérjék céljukat, a világ feletti hegemónia megszerzését, és a világ egy központból történő irányításának a létrehozását. 

Albert Pike forradalmi stratégiájának álcázására új rítusú szabadkőművességet hozott létre, amelyet az „Új és megreformált
Palladian rítusnak” nevezett el.

Ennek a rítusnak a
három világközpontja Rómában, Berlinben és Charlestonban volt. Megbízta Mazzinit, hogy hozzon létre 23 alközpontot világszerte. Ezek voltak a világforradalmi mozgalom titkos regionális központjai. Még mielőtt a drót nélküli rádió fel lett volna találva, az illuminátusok számára dolgozó tudósok és mérnökök már technikailag megoldották, hogy Albert Pike, és az előbb megjelölt központok vezetői gyorsan és titkosan kapcsolatot tarthassanak egymással. 
Ez tette lehetővé, hogy egyszerre csak olyan eseményekre kerülhetett sor - párhuzamosan és központilag összehangoltan - a világ legkülönbözőbb részein, amelyek végül is forradalmakba vagy háborúkba torkolltak. 

Albert Pike stratégiája viszonylag egyszerűnek mondható. Elképzelése szerint
a nemzetközi forradalmi mozgalomnak elő kell készítenie három globális háborút, párhuzamosan három nagyszabású forradalommal. 
Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között. 

A háború után
megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére. 
A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust és el kell vezetnie Izrael állam létesítéséhez Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására. 

Albert Pike elképzelése szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét. 

1871. augusztus 15-én Pike azt mondta Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű változására. Idézzük most Albert Pike saját megfogalmazását abból a Mazzinihoz írott levélből, amely a mai napig megtalálható a londoni British Museum Library-ben a katalogizált levelek között:
 
„A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság, és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből.
Ezek a kiábrándult keresztények - vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal - el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrina egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik. Ez a megvilágosodás annak az általános mozgalomnak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus lerombolását vagy elpusztítását fogja követni, amelyek egyidejűleg lesznek legyőzve és megsemmisítve.”
A saját szemünk előtt bontakozik ki egy száz éves terv és ez igen csak hátborzongató. Én arra sem tudok tervet készíteni, hogy mi legyen jövőre nem hogy 50 év múlva, vagyis terveket szövögethetek, de az biztos, hogy nem úgy lesz, mert bizony vannak nálamnál erősebb tervezgetők.
Egy kicsit utána néztem az atombomba történelmének és hogyhogy nem már megint egy Rothschild névvel akadtam össze, pontosabban Viktor Rothschildéval, aki a háttérben atomtudósokkal, fizikusokkal kavart köztük Albert Einsteinnel is találkozgatva, --az atombomba elterjedésének aggodalma álcájával--, végül aztán sikerült a terveket eljuttatni a világ összes atomtudósainak, hogy mindenkinek legyen legalább egy ilyen fegyvere. Így lett Izraelnek/Rothschild-háznak több száz illegális atomtöltete.
Próbáljuk összerakni az ismert információkat....bámulatos. Én még azt is eltudom képzelni, hogy Rothschild úréknak köszönhetően még Iránt is atomfegyverhez juttatták...nem tudom, de az biztos, hogy jól kifundálták, hogy a világot egy nukleáris katasztrófa felé tereljék és bele is essen. Az egész Izrael ezért volt, van és lesz...ágyútölteléknek. Izrael létezését, hogy egy gyújtós legyen a Közel-Keleten, a Rothschildok bástyájaként, a holokauszt  mesékkel tartják fenn...antiszemita és hasonló szövegekkel. Ezt szépen lassan valóraváltják...nem kell sok és így egycsapásra megoldanák az "Ébredők" problémáját is.

izrael katonai akciót tervez az iráni atomlétesítmények ellen.

 
A kormány maga mögé állításán fáradozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter, akik katonai akciót terveznek az iráni atomlétesítmények ellen - adta hírül a Háárec című izraeli napilap egy magas rangú tisztségviselőre hivatkozva szerdán.
A duónak nemrég sikerült meggyőznie Avigdor Liberman külügyminisztert, hogy támogassa tervüket. Azonban a kormány további öt legfontosabb minisztere, Élijáhu Jisáj belügyminiszter, Dán Meridor titkosszolgálati miniszter, Benni Begin tárca nélküli miniszter, Móse Jaalon stratégiai ügyekért felelős miniszter, valamint Juval Steinic pénzügyminiszter egyelőre nem akar többet nyomásgyakorlásnál.

Mark Regev, a kormányfő szóvivője nem akart nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, mondván, hogy "nem kommentáljuk az újság minden spekulációját". Az izraeli média az utóbbi időben egyre gyakrabban kongatta meg a vészharangot Iránnal kapcsolatban. Izrael és a Nyugat attól tart, hogy az iszlám köztársaság békésnek álcázott atomprogramja valójában nukleáris fegyverek kifejlesztésére irányul.

Bár a zsidó állam fenyegetve érzi létét Irán által, izraeli titkosszolgálati körök óva intik a kormányt egy esetleges katonai beavatkozástól. A Háárec kormány- és külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) hamarosan megjelenő új jelentése felgyorsíthatja a döntési folyamatot Izraelben.
Iránt elérő rakétát tesztelt Izrael, a perzsák ellen készülődnek a britek is
Izrael szerdán sikeres tesztet hajtott végre olyan rakétával, amely állítása szerint alkalmas nukleáris robbanófej célba juttatására, illetve Iránra való csapásmérésre - jelentette az AP amerikai hírügynökség, rámutatva: ez felújítja az arról szóló vitát, miszerint az ország vezetői Teherán atomlétesítményei elleni katonai támadást szorgalmaznának.
A hétvégén a Jediót Áháronót című izraeli lap jelentette, hogy Binjamin Netanjahu miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter pártolja a támadást. A Háárec pedig arról számolt be szerdán, hogy a kormányfő kabinetje vezető tagjainál lobbizik, annak dacára: egy ilyen művelet összetett lenne, továbbá igen valószínű, hogy Irán halálos válaszcsapással torolná meg azt. Korábban is szóba került a "megelőző csapás" lehetősége a kormányon belül. Netanjahu a napokban a knesszetben is új aggodalmakat fogalmazott meg az iráni nukleáris programmal kapcsolatban.
- Hatásos technológiai fegyvertényről van szó, egyben fontos előrelépésről Izrael rakéta-, és űrprogramjában - mondta Barak.
Irán katonai vezetője, Haszán Firuzabadi tábornok a zsidó állam megbüntetését helyezte kilátásba arra az esetre, ha az megtámadná országát. - Komolyan vesszük a fenyegetéseket attól függetlenül, hogy milyen távoliak vagy valószínűtlenek - közölte.
Eközben a londoni The Guardian internetes kiadása azt jelentette, hogy a brit fegyveres erők is készülnek arra az esetre, ha az Egyesült Államoknak támogatásra lenne szüksége egy Iránnal szembeni esetleges akcióhoz. A brit katonai tervezés azt mérlegeli, hová telepíthetne az elkövetkező hónapokban Tomahawk cirkálórakétákkal felszerelt hadihajókat és tengeralattjárókat. A lap által megkérdezett londoni kormányilletékesek is azzal számolnak, hogy Barack Obama amerikai elnök nem kíván új és provokatív katonai kalandba bocsátkozni a jövő év novemberi elnökválasztások előtt. Ám a helyzet változhat a hírszerzési jelentések függvényében, illetve Irán egyre inkább kardcsörtetőnek látszó magatartása miatt - mutat rá a lap. A hétvégén a The New York Times számolt be arról, az USA fontolgatja térségbeli katonai jelenlétének megerősítésé

Albert Pikének legyen mondva bár már látnánk a cionista Izrael feláldozását, a föld megszabadulna egy gonosz nemzetté válni akaró terroristáktól.

Még ők akarják megszabni kinek lehet atombombája, mikor a nem létező atomarzenáljukkal terrorizálják az egész világot. A cionisták a pénzuraival karöltve, talán bizony a titkos páncéltermi trezortokban is lapul egy jó pár atomtöltet , mindenre felkészülve, na hogy is van ez, ki ellen ki az ellenfél , mindenki aki nem zsidó, hoppá Amerika , - hoppá EU, Anglia, a birodalom , csak tán nem ilyen hülyék, és ellenőrzik , vagy a markukban vannak ők is.
Ha így van had jöjjön az atom holokauszt ez a civilizáció nem érdemel többet . Majd jönnek a rovarok mire értelmesek lesznek, már csak kövületeink maradnak , majd ők is az olajért küzdenek, és háborúznak, míg ők is kipusztulnak és, akkor még parányibb lényeké lesz az értelem , vagy a mesterséges ínteligenciáé lesz az uralom, és a szerves képződményre nem lesz szükség. A világokat egy jobb hordozó egység fogja értelemmel felruházni, a szerves egység csak egy zsákutca volt egy bolond kisérlet, mint a kommunizmus a szerves önszerveződésben.
Vajon megérettünk már a kihalásra. A kiválasztódásnál már tiszta degenerált osztja az észt, és mi józanok már nem rugunk labdába sem , innen úgy látszik igen ez bekövetkezett, egy pár degenerált család viszi az emberiség jövőjét a háború felé, ébredjetek , vagy …...... itt kipontozom a lehetőségeket. Te is látod ezt? És cselekszel is valamit? Kis csúszó mászó nyálkás seggnyaló, csak hogy te meguszd a jövőt, most mondom a jövő elkezdődött, és te már benyalhatsz akárkinek a sorsod megpecsételődött, legyél te zsidó , vagy nem zsidó, békülj meg a halállal. Te jobb sorsra érdemes entitás. Te szerves gennyzacskó, csak a világot szennyezed be a haláloddal is, gennyes a világnézeted is, az eszméd, és a jövőd is. Pusztuljon a civilizációd, add át a helyed, nem való vagy te erre a világra, hunyjon ki az értelmed , add át magad az enyészetnek, odavalók vagytok. Civilizáció ki saját faját irtotta ki, az értelem szikrájával bírt, de nem nőtt fel a feladathoz, és csak egy csúszó mászó lett. Ehez nem kellet volna az értelem , elég lett volna az ösztön is, az emberi állat , mert azok vagyunk, ösztönből cselekszünk, és élünk, míg hagyják, és nekik is hagyják. Na hagyjátok ti fosszíliák ! Még nem tudjátok, de meg tapasztaljátok.
Mi Magyarok nem akarunk birodalmakban élni, mi nemzetállamban gondolkodunk és abban akarunk élni. El kell érni, hogy mindnyájan így gondoljuk, és azt is , hogy a többi nép is a nemzetállamot akarja és abban akarjon élni, a hazátlanokat , meg ki kell utasítani és ki kell rekeszteni a közösségből.

NEM AKARUNK BIRODALOMBA ÉLNI TÖBBET SOHA. EGY NEMZET SEM AKAR BIRODALOMBAN RABSZOLGA LENNI , NE GYARMATOSÍTS , MERT NEM AKARUNK RABSZOLGÁKAT VILÁGRA HOZNI. VÁGYJ TE IS A SZABAD ÉLETRE HISZ SZABADNAK SZÜLETTÉL , NE FELEDD SZABADKÉNT ÉLTÉL EDDIG, ÉS EZUTÁN,? A FIDESSZEL A BIRODALOMBA VAGY TÜNJÖN A FIDESZ ÉS A BIRODALOM IS , DE A TÖBBI BIRODALMI PÁRT IS TÜNJÖN EL .  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése