2013. augusztus 4., vasárnap

Aura és csakra rétegek



Aura és csakra rétegek

Auratestek





 
 
 
 
7 AURARÉTEG LÉTEZIK,, amit a fizikai érzékeinkkel még felfogni képesek vagyunk. Mindegyik ugyanabban az idõben, ugyanazt a testet foglalja magába, túlterjedve az alacsonyabb rezgésszinten lévõ rétegeken. Az auratest tartalmazza az összes létezõ fizikai szervet, és annak formáját, ami az anyagi testben megtalálható. Az auratest energia ellátását biztosítja: a külsõ durva áramlás, melynek iránya jobbról balra történik. - belsõ durvaáramlás, mely a gerinc vonalán tart a koronacsakra felé, majd onnan lefelé haladva a hasi oldalon a keresztcsont felé áramlik. (1-3ig lévõ auratestek, valamint azok csakrái a földi energiákat hasznosítják. Az 5-7-ig terjedõ aurarétegek az égi energiák hasznosítói. A 4. aurarétegben történik az égi és a földi energiák kiegyenlítõdése.)
 
 
Az aurarétegek jellemzõen egy-egy meghatározó színt foglalnak magukba, viszont az aura a fizikai testtõl távolodva egyre finomabb energiából épül fel. Ezeknek a testeknek nincs igazán szorosan vett határa. Egy-egy auraréteg (a fizikai testhez közelebb esõ része ) tartalmazza az alatta lévõ sûrûbb szerkezet energiáját ugyan úgy, ahogy a felette lévõ magasabb rezgésû energiatest egy részével képes keveredni. Az auratestekben az energia a sûrûbbtõl a finomabb szerkezet felé áramlik. Az auratesteknek ezért nincs kifejezett értelemben vett éles határuk, de a két réteg közötti megtalálható az a belsõ auratestréteg, ami a rá jellemzõ szintartományt magába foglalja.
 
 
Az aurarétegek csakrákon át áramoltatják az energiát. A csakrák olyanok akár a szûrök, ezért fontos azok egészséges, harmónikus mûködése, mert ez alapvetõen meghatározza annak az aurarétegnek az energetiaki állapotát. Az auratestek ugyanúgy részei a testünknek, mint belsõ szerveink, sõt ezek mûködése alapvetõen függ a hozzátartozó auraréteg illetve annak energiakapuja (csakra) állapotától.
 
Egy-egy központi csakra tartozik egy-egy auratesthez, egy-egy csakrához pedig egy endokrin szerv. Testünk határa nem ér véget a fizikai test vonalánál, még akkor sem, ha szemmel látható sûrû energia. Az energiagyógyászok hatást gyakorolnak a finomabb szerkezû anyag /energia felõl, a sûrûbb anyag irányába. Az energiaáramlás a sûrûbbtõl a finomabb felé halad, ezért fontos, hogy oldjuk fel az energiablokkokat, amiket magasabb rezgésszámú, finom/finomabb energia áramoltatásával érhetünk el. 
 

Az éteri auratest

 
 
 
 
EZ AZ AURATEST a fizikai test határán 0 - 2, 5 cm-re található. Átmenet az anyag és az energia között. Szerkezete nagyon hasonló a fizikai testhez. Tartalmazza valamennyi szervet és azok fizikai képlétét.
 
AZ ÉTERTEST FELADATA
Fizikai test működésének szabályozása. Fizikai világból érkező érzetek érzékelése, mint pld. a fizikai fájdalom, fizikai öröm. Felelős a fizikai test energiájának mennyiségéért, az életerőért, a fizikai világban történő spontán megnyilvánulásainkért. Rajta keresztül tudjuk csak értelmezni, megélni a kívülről jövő benyomásokat. A csakrája mint energiapumpa működik, elősegítve a föld felöl érkező energiák felfelé történő áramlását, ami a többi csakra vitalitásért felel. Fontos megemlíteni, hogy a biztonságérzet minden formája tőle függ. További feladatai
egyensúlyérzékelés, fizikai aktivitás. A gyógyulási folyamatokban szintén jelentős szerepet kap ez a csakra azáltal, hogy a földi energiákat képes magasabb rezgésszámra emelni, minek köszönhetően aktiválódni tudnak a többi csakrák is, és beindulnak a gyógyulási folyamatok.
 
 
CSAKRÁJA
A gyökércsakra.
A GYÖKÉRCSAKRA RÖVID JELLEMZŐI: Ez a csakra köt össze minket az anyagi világgal. A föld energiája ezen a csakrán keresztül képes áramolni a finomenergia (éter) testünkbe. Legfontosabb feladata az élet elfogadása és a túlélés megvalósítása. Rajta keresztül vagyunk képesek a harmóniát megélni a föld erejével. Felelős, hogy szilárd talaj legyen a lábunk alatt. Szintén tőle függ az alkotó tevékenységünk, a kitartásunk, és a végrehajtáshoz szükséges energiánk. Az egzisztencia felépítésében, az anyagi biztonság megteremtésében, és a családalapításban vállal fontos szerepet. Maga az életerő forrása, így képezi az alapot a többi csakra számára. Energiarendszerünk irányítója. A kollektív tudat székhelye, de csak abban az esetben vagyunk képesek ezt érzékelni, amennyiben az 1. és 7. Csakra között harmónia áll fenn.
 
HARONIKUS MŰKÖDÉSE
Szeretetteljes kapcsolatban állunk a természettel és minden létező élettel. Önbizalmunk, életben vetett hitünk van, elégedettek vagyunk és ez belső tartást kölcsönöz. Cselekedeteinket az vezérli, hogy azok összhangban legyenek a természettel. Céljaink könnyen megvalósulnak a fizikai világban. A fizikai világ biztos helyet jelent számodra, hiszen mindent megkapsz, amit akarsz.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS
Gondolataink és cselekedeteink főleg az anyagi biztonság, a birtoklás, az érzéki örömök, és az élvezetek elérésére korlátozódnak.(evés, ivás, szex stb.) Képtelenek vagyunk csak adni, vagy csak kapni. Korlátok közé szorítjuk magunkat, és ez a görcsös viselkedés túlsúly formájában jelentkezik, illetve gyakori panasz a székrekedés is. Cselekedeteink főleg saját igényeink kielégítésére korlátozódnak. Súlyosabb esetben vágyaink rabjává válhatunk. Könnyen dühbe gurulunk, néha egészen az agresszivitásig is eljutunk. A düh, a harag és a méreg mind elhárító mechanizmusok, ami az önbizalomhiány következménye. Mögöttük mindig a félelem van háttérben, hogy valamit elveszíthetünk, vagy meg sem kapjuk. A fizikai világot olyan helynek tekintjük, ahol mindent ki kell használnunk és az uralmunk alá kell hajtanunk.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉS
A testünk felépítése gyenge, kevés a fizikai és a szellemi terhelhetősége. Általában ideges, labilis idegrendszerűek vagyunk. Nem érezzük a szilárd talajt a lábaink alatt. Nehezünkre esik megfelelni az élet követelményeinek, hiányzik belőlünk az erő a terveink megvalósításához. Az életet tehernek érzékeljük. Kevesebb bizonyítást igénylő életre vágyunk. Mivel az energiát a gyökércsakránk nem kellő mennyiségben veszi fel, ezért a többi csakra is könnyen zárlatossá válhat.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelés: különösen a naplemente látványa.
Hangterápiája: az ősi zene hallgatása.
Mantrája: LAM ismételgetése.
Színterápiája: a vörös szín megjelenítése.
Kövei: az achát, vérkő, jáspis, gránát, vörös korall és a rubin.
Aromaterápiája: a cédrus és a szegfűszeg.
 
SZÍNE
A vörös 
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
Mellékvese, ami az adrenalint és a noradrenalint termeli, melynek a feladata a vérkeringés szabályozása a szervezetben, a mindenkori igényekhez igazodva. Így a test állandóan cselekvésre kész állapotban van, és megfelelően tud reagálni a követelményekre. Ebből következik, hogy a mellékvese nagymértékben képes befolyásolni a test átlaghőmérsékletét. 
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
A szaglás 
 
ALAPELV
A lét testi érzékelése
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Az újrakezdés, ősi életenergiák, erő a tervek véghezviteléhez, kezdeményezés, a földdel való kapcsolat, az életben maradás, a birtoklás, érzéki élvezetek, a tudat alatti elkötelezettség, a szexuális erő, a változás és megújulás képessége
.
HOZZÁRENDELET TESTRÉSZ
(Amiért felelős) gerincoszlop csontok, fogak, körmök, végbélnyílás, vastagbél, prosztata, vér-és sejtfelépítés. 
 
 

Az érzelmi auratest

 
 
 
 
EZEN AZ AURATESTEN KERESZTÜL vagyunk képesek felfogni a spontán érzelmeinket, illetve spontán érzéseinket.
Szerkezete képlékenyebb az előző auratestnél (étertestnél), de még ez a réteg is követi a fizikai test határait, kb.2, 5-7, 5cm kiterjedésű színes felhőszerű képződmény. Az érzelmi test tartalmazza az összes csakra színeit.
 
 
AZ ÉRZELMI TEST FELADATA
a másik nem iránt érzett szeretet, a szexuális és testi öröm adása és elfogadása a szexuális energia harmonikus áramoltatása a testben. Minden ember szexuális energiája egyenes arányban áll az életenergiájával (vitalitásával), hiszen a második csakra is a földi energiákat feldolgozó csakrák közé tartozik, ami annyit jelent, hogy aktivitását nagymértékben meghatározza az első csakra működése. A medence körüli rész felelős a vitalitásért. Amennyiben ezen a részen blokkok képződnek, akkor azok meggátolják az életerő szabad áramlását a testben és ennek köszönhetően lépnek fel az egyéb szexuális zavarok. Fontos még említést tenni a csakra elülső és hátsó részei között fennálló kiegyensúlyozatlanságról. Abban az esetben, amikor a csakra hátulsó része mutat nagyobb aktivitást az elsőnél, akkor a beteg erős szexuális késztetést érez ugyan, de ez még nem vezet kielégüléshez. Jellemző erre a tünetcsoportra a negatív, erőszakos fantáziaképek, amelyet később szégyenérzet követ, ez pedig a szexualitás teljes elutasítását eredményezheti.
 
 
A 2. csakra az érzelmi állapotról nyújt bővebb információt, amikor kezelés alatt a gyógyító haragot, félelmet, bánatot, stb. érzékel. Ez mindig arra mutat rá, hogy a beteg milyen kapcsolatban van a betegségé
 
 
CSAKRÁJA
A szexuálcsakra
A SZEXUÁLIS CSAKRA RÖVID JELLEMZŐI: A 2. csakra az érzelmeink és a szexuális energiánk, valamint az alkotóerőnk központja. Az érzelmek területének felel meg. Felelős a megtermékenyítő energiák befogadásáért. Ösztönzi az alkotó tevékenységeinket. Az új élet megteremtéséhez szükséges impulzusokat hordozzák magukban. Befogadja az új életet, védi és táplálja azt. Az elemek közül a víz tartozik hozzá, ezért van fontos szerepe a méregtelenítésben, ahol is a méreg anyagok kimosódnak a szervezetből.Ez különösen a vesék és a hólyag szerveire értendők. A lélek szintjén a megtisztulást jelenti, szabadulunk azoktól az érzésektől, amelyek eddig gátoltak abban, hogy új életet tudjunk kezdeni. Az emberekhez fűződő viszonyunkban is igen fontos szerepet játszik, különösen a másik nem iránt érzett kapcsolatainkra vannak kihatással. Feladata még az önzés leküzdése és a szexuális egyesülés során az egység megélése.
 
HARMONIKUS MÚKÖDÉSE
Az érzések természetes átélését jelenti. Nyitottak és természetesek vagyunk. Fontos felismerése, hogy az élet rajtunk keresztül áramlik, tehát részt veszünk annak alakulásában. Az élet mindig csodálattal tölt el. Érzéseink természetesek, cselekedeteink kreatívak és ezzel magunk és mások életét is pozitívan tudjuk alakítani.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉSE
SZavarainak gyökereit gyakran sedülőkorban kell keresni. A szexuális energiák bizonytalanságot váltanak ki a kamasz gyerekből. Akinek kisgyermek korában nem volt megfelelő gyengédségben része, annak a szexuális élete válik áldozatává. A feszültség, és bizonytalanság érzése egyre jobban erősödik, majd a másik nem ellen fordítja énünket. Nem leszünk érzékenyek a másik iránt, és ezért saját szexuális vágyaink kielégítését helyezzük előtérbe. Közben egyre erősödik bennünk a belsőséges, beteljesedett szexuális kapcsolat iránti vágyakozásunk. Ha az ártatlanság és a tisztaság hiányzik, mint érzés belőlünk akkor nincs is remény, hogy ezek az energiák harmóniában legyenek bennünk.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉSE
Már kora gyermekkorban alakul ki. A szülői minta nincs meg hozzá, hiszen valószínűleg a szülők sem rendelkeztek azzal a képességeikkel, hogy érzéseiket, érzelmeiket, érzékiségüket szabadon fejezhessék ki. Nem kapott elegendő gyengédséget, simogatást, ölelést, aminek az lett az eredménye, hogy az érzelmi antennáit behúzta. Később a szexuális energiáit elfojtotta, az érzelmei betokosodtak, a vágyaik elé falat épített. Az élet szomorúvá és értéktelenné és sivárrá válik számukra.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelése közül talán a leghatásosabb a telihold idején történő relaxálás. Segít, ha csendben nézzük a vizek hullámzását, esetleg meg is fürdünk benne. Egy korty friss forrásvíz, hogy érzelmi gátjaink felszabadulhassanak.
Hangterápiája a madarak éneke, a természetes víz csobogása, a pergő zene minden formája. Mantrája: VAM ismételgetése.
Színterápiája narancssárga, ami élénk megújult energiát sugároz, segít a betokosodott érzelmek megszüntetésében, fokozza az életörömöt, és segíti az önbecsülés kifejlesztését.
Kövei: karneol, holdkő.
Aromaterápiája: ilang-ilang, szantálfa.
 
SZÍNE
narancssárga ez is jelzi, hogy milyen szoros az összefüggés az első és a második csakra működése között.
 
BELSŐELVÁLASZTÁSU MIRIGYE
ivarmirigyek, melyeknek a feladata a nemi jellegek kialakulása, valamint a menstruáció ciklusának szabályozása.
 
ÉRZÉKELÉSI FUNKCIÓJA
Az ízlelés
 
ALAPELV
A lét alkotó jellegű szaporodása.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Érzelemgazdagság, érzékenység, termékenység, partnerkapcsolatok, érzékiség, művészi hajlam, érzéki vágyak, az szexuális egyesülés során az ego feladása, a személyiség megváltoztatása.
 
TESTTÁJ
A szaporodási szervek helye, ezek helyes működéséért a felelős, medence, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, nyirokrendszer, vér, emésztőnedvek, sperma.
 
 

A mentális auratest

 
 
 
 
EZ AZ AURATEST AZ ÉLETTEL, a lineáris gondolkodással áll szoros kapcsolatban. Ez az auraréteg még az előzőnél is finomabb energiatestből áll. Gondolatokat, mentális folyamatokat tárol. Ez a test az auralátóknak leginkább a fej és a váll körül, mint sugárzó fény jelenik meg, ami azután kiterjed az egész test köré. A fizikai testünktől 7, 5-20 cm-re található: Gondolataink, felépítését tartalmazza. Belső rétegét gondolatformák alkotják. Színe és formája változó, tükrözi az egyén adott gondolatához társított érzelmét. Az ismétlődő illetve az erős energiával bíró gondolatok minden esetben, a fizikai világban lévő megnyilvánulásra törekednek, ezáltal alakítják „tudtunk nélkül” az életünket.
 
A MENTÁLIS TEST FELADATA
Az egyén érzelmi életének harmonikus irányítása = az egyént kielégítő, de őt el nem árasztó érzelmi életének a megteremtése a legfontosabb feladata. Zavart működése idézi elő a nagy mennyiségű kontrolálatlan érzelmeket. A csakra túlműködése fizikai fájdalommal jár, és betegség formájában is figyelmeztet annak túlzott működéséről mellékvese kimerültség formájában. Alulműködése következtében blokkolódnak az érzelmek, és nem találja az utat a magasabb rendű céljaihoz. Ez a csakra ha nem működik harmonikusan, akkor sokszor blokként áll a második és a negyedik csakra közé.Ez eredményezi, azt hogy a csakrák elkülönülten fognak működni, ami ebben az esetben annyit jelent, hogy a szex nem kapcsolódik a szerelemhez.A gyermek születését követően fennmarad egy éteri köldökzsinór, amely élete végéig összeköti az édesanyjával. Ezek a szálak az összekapcsoltságot jelenítik meg. Amikor egyik ember egy másikkal teremt kapcsolatot akkor érzelmi szálak nőnek mindkét személy 3. csakrája között. Amikor egy kapcsolatnak elérkezik a vége, akkor ezek a szálak szép lassan szétkapcsolódnak. A szülő-gyermek között létrejött csakraszálak természete határozza meg az egyén valamennyi kapcsolatát, hiszen a sémák folytatódnak. Felnőttként a partnerünkkel szülő-gyermek kapcsolatot alakítunk ki, amelyet fokozatosan építünk át felnőtt-felnőtt kapcsolattá.EZ AZ AURARÉTEG TARTALMAZZA AZ EGYÉN SZÁNDÉKÁT A TESTI EGÉSZSÉGÉVEL KAPCSOLATBAN.Ennek a testnek a csakrája gyógyítóközpontként is működik. Legfontosabb feladata az önelfogadás, és a fizikai egészség megteremtése. Továbbá fontos szerepet tölt be az intuíció kialakulásában, ezért is nevezik az intuíció és a bölcsesség központjának.
1-3 AURATESTEK, ILLETVE CSAKRÁK A FIZIKAI VILÁGHOZ TARTOZNAK, ÉS A MŰKÖDÉSÜKHÖZ SZÜKSÉGES ENERGIÁT IS ONNAN HASZNÁLJÁK FEL A FIZIKAI VILÁG FELETT LÉVŐ ENERGIATESTEKET, ILLETVE a CSAKRÁKAT a SZÍVCSAKRA KÖTI ÖSSZE S FIZIKAI VILÁGGAL.
 
CSAKRÁJA
Az elosztócsakra 
 
ELOSZTÓ CSAKRARÖVID JELLEMZŐ
A harmadik csakra összetettebb feladatokat lát el. Fizikai testünknek életerőt kölcsönöz. Ezen a csakrán keresztül vagyunk képesek kapcsolatot teremteni a külvilággal és az embertársainkkal. Az érzelmeinket is ezen a csakrán át tudjuk a külvilág felé sugározni. Ezek az energiák befolyásolják a szimpátiánkat, vagy éppen az ellenszenvünk kialakulását. Ez a csakra az egyéniségünk központja, ami felelős azért is, hogy mindenáron megfeleljünk a társadalmi elvárásoknak. Ez a csakra juttatja kifejezésre az alsóbb csakrák vágyait. Amennyiben érzéseinket, vágyainkat, élettapasztalatainkat helyesen dolgozzuk fel akkor a csakránk ellazul és megnyílik. Hangulatunk nagymértékben függ attól, hogy mennyi fényt áramoltatunk át magunkon, amiért szintén felelős ez a csakra. Ezen a csakrán keresztül közvetlenül vagyunk képesek érzékelni az embertársaink rezgéseit.(azonnal képesek vagyunk érzékelni a negatív energiákat, ilyenkor ez a csakra összehúzódik és ez enyhe fájdalommal, jár)
 
HARMONIKUS MŰKÖDÉS
Békében, harmoniában élünk önmagunkkal és az egész világgal. Tiszteletben tartjuk mások érzését, tulajdonságait. Természetes képességeink, hogy elfogadjuk az érzéseinket, vágyainkat, élményeinket, és felismerjük annak szükségességét. Összhangban állunk a természet törvényeivel. Bármit is cselekszünk, az a fejlődésünket szolgálja, és hozzásegít a teljessé váláshoz. Tele vagyunk fénnyel és erővel, ami megvéd a kívülről érkező negatív energiákkal szemben. Vágyaink spontán módon képesek megvalósulni.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS
Mindent az eszünkkel igyekszünk megoldani. A belső és külső világunkat állandó befolyás alatt tarjuk, hatalmat akarunk, ami pedig belső nyugtalanságot és elégedetlenséget eredményez. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy gyermekkorunkban kevés elismerésben volt részünk, ezért nem fejlődött ki az önértékelésünk. Hiányzik a higgadtság, nehezünkre esik ellazulni. Mivel belülről nincs meg a békénk, ezért kívülről próbáljuk meg elérni a belső nyugalmat azáltal, hogy elsődleges szemponttá válik a siker sikerre halmozása és a kívülről jövő elismerés felhalmozása. Érzéseinket állandóan kordában tartjuk és ezek az érzelmeink betokosodását, idézik elő. Ezek az érzések viszont ennek ellenére időnként kitörnek és elárasztanak minket, és ilyenkor könnyen idegesekké, és sebezhetőkké válunk.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉS
Letörtnek, kedvetlennek érezzük magunkat. Céljaink teljesítésekor gátakba ütközünk. A személyiségünk kialakulása gyermekkorunkban nem volt zökkenőmentes. Sok lehetett az elfojtott, magtagadott érzés, amik mint negatív energiák elraktározódtak ebben a rétegben. Ezek az erőt képesek elvenni a vágyainkból, cselekedeteinkből és spontaneitásunkból, és alkalmazkodással próbáljuk helyettesíteni az elismerést. A nehéz helyzetekben a gyomrunk összerándul, kerüljük a szokatlan, ismeretlen szituációkat, mert ezek félelmet keltenek bennünk.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelése közül a legfontosabb a napfény, az érett kukorica és repceföldön eltöltött relaxáció.
Hangterápiája a tüzes ritmusok aktiválják, túlzott működésüket pedig a megnyugtató zenék képesek ellazítani.
Mantrája: RAM
Színterápiája a tiszta sárga szín, amely élénkíti az idegrendszer működését, serkenti a gondolkodást, segít a kapcsolatteremtésben és leküzdi a belső fáradságot, és boldogsággal tölti fel az embert. A sárga nyugtatólak hat a lelki problémákra, felszínre hozza a bölcsességet.
Kövei: tigrisszem, borostyán, topáz citrin.
Aromaterápia: levendula, rozmaring, bergamott. 
 
SZÍNE:
sárga. 
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
Hasnyálmirigy (máj). Szerepe a táplálék feldolgozásában és megemésztésében van. Az inzulin nevű hormont termeli, ami a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában játszik fontos szerepet, valamint a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által termelt enzimek fontos szerepet játszanak a zsírok és a proteinek anyagcseréjében
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
A látás 
 
ALAPELV
Alét kialakulása. 
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A melegség, erő, teljesség, elismerés utáni vágy, hatalom, társadalmi státusz. Az élettapasztalatok igenlése, növekedés, és gyarapodás, az egész megértése. Az osztályozás, elemzés, megfelelés, a személyiség kialakítása a cselekvőképesség megvalósítása. 
 
HOZZÁRENDELT TESTTÁJAK
derék, hasüreg, emésztési rendszer, gyomor, máj, lép, epehólyag, vegetatív idegrendszer
 

Az asztrális test

 
 
 
EZEN AZ AURATESTEN KERESZTÜL vagyunk képesek a magunk és mások iránt érzett szeretet megélésére.
Az előző aurarétegektől abban különbözik, hogy ebben a testben már a földi energiákon kívül spirituális energiák is jelen vannak.
Ez az auratest, ami átalakítja a földi energiát spirituális energiává, és a spirituális energiát az I: II: III. réteg számára feldolgozható fizikai energiává. IV. rétege az aurának egy választóhatár a fizikai és a spirituális világ között
 
I. auratest (gyökércsakra) a fizikai test állapotáért V. auratest (torokcsakra) a spirituális test állapotáért felel,
 
II. auratest (szexuálcsakra) a fizikai érzelmekért VI. auratest (hatodikcsakra) a spirituális érzelmekért felel,
 
III. auratest (elosztócsakra) a fizikai mentalitásért VII. auraréteg (koronacsakra) a spirituális mentalitásért felel.
 
IV. auratest (szívcsakra) a fizikai világot a spirituális világgal képes harmóniába hozni, ezért is nevezik a szivcsakrát a két világ kapujának.
 
Ezen a szinten képes az ember a valóság magasabb szintjeit érzékelni, pl. alvás közben, vagy különböző meditatív technikák segítségével.
Ez az auratest az érzelmi testnél színesebb felhőkből áll, a fizikai test határától kb. l5-30cm-reterjed ki. Tartalmazza a szivárvány színeit, Az emberek között tudat alatt igen sok kommunikáció történik ezen a szinten. 
 
AZ ASZTRÁL TEST FELADATA
Egybe kapcsolódás minden élettel.A tökéletes szeretet átélése, elfogadása.(ezen a központon keresztül kapcsolunk szálakat szeretteink szívcsakrájához).A gyógyítási feladatok elvégzésében igen fontos szerepet tölt be ez az auraréteg, hiszen csakráján keresztül minden energia áthalad rajta, amit az alsóbb, illetve felsőbb csakrák számára át tud alakítani.
A földi energiákból spirituális, a spirituális energiákból földi energiát tud előállítani. Ez az ego és az én központ helye.
 
Amennyiben ez a csakra harmonikusan működik, akkor teljes értékű embernek látjuk embertársainkat, észrevéve annak belső fényét, mintsem hiányosságait. Harmonikus működése jelenti azt, amikor saját akaratunk összhangban van a Teremtő akaratával, barátaink akarata egyezik a mi akaratunkkal.Normális működése, amikor az illető képes a családon, házastárson, egyénen túlnyúló kollektív szeretet átéléséhez
 
Akinek gondjai vannak ezzel az auratesttel, valamint ennek csakrájával, azoknak problémát jelent a szeretet megélése, mert nem képes adni anélkül, hogy viszonzást ne várna. Disszharmónikus működése, amikor az egyén akarata ellentétes a többi ember akaratával, és az egyén ezt a helyzetet úgy éli meg, mintha az emberek gátolnának az elképzeléseinek végrehajtásában, ezért ellenségként kezeli őket, tehát átgázol másokon, hogy elképzeléseit megvalósíthassa. Az egyén úgy érzi, hogy ha nem képes az elképzelését megvalósítani, akkor a túlélése kerül veszélybe. Igyekszik másokat ellenőrzése alatt tartani, mert úgy gondolja, hogy ez jelenti a biztonságot számára. Ehelyett ellenséges légkört és agressziót teremt maga köré
Csökkentett működésre utaló jelek, amikor nem képes az egyén ellazulni, bízni, szeretni, mert a szeretet helyett az akarat vezérli, és a birtoklási vágy, amit a szeretettel összekever.
 
CSAKRÁJA
A szívcsakra
A tapintás fizikai érzékelése tartozik hozzá. A levegő elemeit hordozza magában. Fontos szerepet tölt be, hogy egy hullámhosszra kerüljünk másokkal. Segít a természet szépségeinek, valamint a zene és a művészet teljes harmoniájának az átérzésében. A tökéletesen működő szívcsakra az önzetlen szeretet központja. A legfontosabb követelmény, hogy a szív elérje célját, mert csak így tudunk igent mondani magunknak, másoknak, és az egész életnek. Minden egyes szakítás, tagadás negatív érzéseket von maga után. A pozitív, szeretetteljes igenlés viszont, olyan magas rezgésszámot hoz létre, melyben a negatív érzelmek már nem képesek együtt rezegni, tehát feloldódnak. Ezért fontos megérteni, hogy a beteg szerveinkkel, testrészeinkkel ne az elutasítás, harag, bánat, stb. negatív energiáit tápláljuk, mert ezek negatív rezgéseket hoznak magukkal, és elősegítik a betegség állapotának fennmaradását. Ha szeretjük önmagunkat, és elfogadjuk az életünket, képesek leszünk a gyógyulásra. Amennyiben valakinek ez az aurarétege zöld energiát sugároz, úgy meggyőződhetünk arról, hogy gyógyító képességekkel rendelkezik. Az aranyrózsaszín aura árulja el, hogy az illető összhangban él önmagával és odaadó szeretetet sugároz az Isten felé. A szív csakra fejlődése képes a harmadik szemet is aktiválni.
 
HARMONIKUS MŰKÖDÉSE
Az isteni szeretetben élünk. A szívünk energiája segítségével képesek vagyunk megváltoztatni a környezetünket. Természetes melegséget, kedvességet sugárzunk. Érzéseinket nem befolyásolják belső konfliktusok. Biztonságban érezzük magunkat a világban, és minden, amit cselekszünk tiszta szívünk szerint történik. Megértjük, hogy az élet része a saját életünknek és ezért megtanuljuk tisztelni és szeretni az életet minden iránt.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉSE
Nem állunk összeköttetésben a szeretet energiájával, ezért nem is vagyunk képesek érzékelni annak milyenségét. A szeretetet csak akkor tudjuk értékelni, ha valami visszajelzés érkezik hozzánk. Csalódottak leszünk, ha a szeretetünket nem viszonozzák. A szeretet érzése itt már nem belső megnyilvánulás, hanem egy belőlünk fakadó hiány, kívülről történő pótlásának a megnyilvánulása, például az elismerés megszerzése. Nem képes arra, hogy viszonozza a szeretetet. A kedvesség, a gyöngédség zavarba hozza. Állítja, hogy nincs szüksége mások szeretetére, gyakran fizikai kísérője az ilyen embernek a domború mellkas, ami arra utal, hogy az illető védekezik az őt érő lelki fájdalmak ellen.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉS
Sebezhetővé válunk, és mások szeretetétől, jóindulatától kezdünk el függeni. Amennyiben elutasítanak, rögtön megbánjuk a kezdeményezésünket. Visszahúzódunk, szomorúakká válunk és letörtek leszünk. Félünk az újabb elutasítástól. Nem tudjuk érzéseinket helyes módon kifejezni. Szeretetünk hiányát túlzott kedvességgel igyekszünk pótolni. A csökkentett működés súlyosabb formája, amikor már a tökéletes közöny, ami meghatározza az illető életvitelét, érdektelenséget sugároz minden felé, sőt már a szemtelenség összes formáját kimeríti anélkül, hogy erről neki tudomása lenne, hiszen képtelen az érzéseket átélni, ami gyakran depresszióhoz vezet.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelése közül a legfontosabb a zöldben eltöltött relaxáció, a minket körülvevő rózsaszín virágok
Hangterápiája mindenfajta meditációs zene.
Mantrája: JAM.
Színterápiája: zöld, rózsaszín.
Kövei: rózsakvarc, turmalin, kunzit, smaragd, jáde.
Aromaterápia: rózsaolaj.
 
SZÍNE
Zöld és rózsaszín
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MRIGYE
Csecsemőmirigy. Ez szabályozza a növekedést, irányítja a nyirokrendszer működését, és stimulálja az immunrendszert.
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
A tapintás.
 
ALAPELV
Az odaadás.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Szívélyesség, nagyvonalúság, szeretet, törekvés a harmóniára, egyé válás a mindenséggel, az ego legyőzése, az önzetlen szeretet megélése.
 
HOZZÁRENDELT TESTRÉSZ
Szív, a gerinc nyak és derék közötti része, mellkas, mellüreg, tüdő alsó fele, vér és vérkeringési rendszer,


Az éterikus auratest

 
 
 
 
EZ AZ AURATEST TARTALMAZZA a fizikai sík összes formáját. Egy fénykép negatívjához hasonlítható leginkább. A fizikai test határától 30-40cm-re terjed ki. Ebben az auratestben elsősorban a hang az, ami leginkább anyagot teremt, ezért ennek a rétegnek a gyógyításánál nagyon fontos szerepe van a hangterápiának. Amennyiben az auralátás során koncentrálunk erre az aurarétegre képesek, leszünk azt teljes mértékben elkülöníteni a többi rétegtől. Egy keskeny ovális alakban tűnik fel, és láthatóvá válnak a csakrák, a test szervei, alakja (pl.végtagok, maga az egész test) csak negatív tartományban, sötétkék háttérben.
 
 
AZ ÉTERIKUS TEST FELADATA
A személyes szükségleteinkért való felelősségvállalás. Az egyén nyitottságáért, az életben való boldogulásáért, a sikeréért felel.
 
CSAKRÁJA
A torokcsakra
Az V. CSAKRA FELADATA: A kommunikáció, a kifejezőképesség és az inspiráció megvalósítása. Fontos kapcsolata van a II. és a III. csakrával. Hidat képez a gondolatok és az érzések között.A külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. (vidámságot, szomorúságot, szerelmet, boldogságot, félelmet, haragot, gondolatainkat, meglátásainkat és az egész belső világunk tapasztalatit. Összekapcsol minket az éteri világgal. Információt szállít a lét minden szintjéről. A torokcsakra egyre fejlettebb működésével képesek leszünk a fizikai test, az étertest, az érzelmi test, és a mentális test működéseit megkülönböztetni. Ennek az lesz az eredménye, hogy a gondolataink nem fogják befolyásolni az érzéseinket, érzelmeinket, fizikai tapasztalásunkat, ami az objektív megismerést teszi lehetővé. A csakra fejlett és harmonikus működésével leszünk csak képesek a belső vezetőink meglátására, meghallására és az AKASA krónikába való betekintésre. képesek leszünk a fejlettebb dimenziók megismerésére és megtapasztaljuk annak valóságos létét. Az V. csakra az emberi tökéletesség egyéni kifejezője.
 
HARMONIKUS MŰKÖDÉSE
Amikor félelem nélkül őszintén fejezzük ki az érzelmeinket. Képesek leszünk szembe nézni és kimutatni a gyengeségeinket. Kreatív módon fejezzük ki magunkat. A nehézségek és az ellenállások ellenére is hűek tudunk maradni önmagunkhoz. Van erőnk nemet mondani akkor, amikor meg vagyunk győződve annak helyességéről. Nem befolyásolják döntéseinket mások véleménye. Képesek vagyunk a belső vezetésünk elfogadására és követésére. Képesekké válunk más dimenzió lényeivel kapcsolatot teremteni és az ebből szerzet tapasztalatokat félelem nélkül másokkal is, megismertetni. A kreativitásunk, tudást, igazságot és tehetséget sugároz .Amikor az ember pontosan tudja, hogy a saját hiányosságaiért egyedül csak ő a felelős, amikor nem másokat vádol a sikertelenségeiért, kudarcaiért, hanem elkezdi azokat önállóan feldolgozni és megvalósítani, hogy az elképzelései valóra váljanak. Ez az auratest az, ahol az ember képes szembenézni a problémáival.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉS
A test és a fej nem értik meg egymást. Nem értjük meg az érzéseinket, az elfojtott érzések pedig meggondolatlan dolgok cselekedését vonja maga után. Gyakori az a jelenség, amikor az érzéseinket a mások véleményétől való függés nem engedi a felszínre jutni. A bűntudat, a félelem érzése olyan erőssé válik, hogy nem engedi valódi énünk megmutatását, és ez az első lépcsőfok, amikor elindulunk azon az úton, hogy egyre kevésbé tudjuk megérteni, meglátni és megismerni önmagunkat, megszűnik a valóság érzékelése számunkra. Az érzéseinket már nehezünkre esik kimutatni. (fizikai velejárói: túl durva vagy éppen, kimért, tárgyilagos beszédstílus, dadogás, hangos beszéd vagy a szavaknak nincs igazából tartalma) Nem engedjük meg magunknak a gyengeséget, mindig és minden helyzetben erősnek akarunk mutatkozni. A jó beszédképességet esetleg mások manipulálására használják fel, vagy állandóan beszélnek, hogy ezzel magukra vonják a figyelmet. Azoknak, akiknek ebben a csakrájukban energiák halmozódtak fel, nem képesek érzékelni a másik dimenziókat, mert hiányzik belőlük a nyitottság és a belső függetlenség. Előfordulhat az is, hogy igen nagy tudás birtokában vagyunk, de félünk mások véleményétől ezért inkább elszigetelődve élünk. Amikor az egyén egy ellenséges helynek tekinti a világot, amiben él. Óvatossá válik, és a dolgokkal kapcsolatban negatív elvárásai lesznek. a NEGATÍV ELVÁRÁSOK NEGATÍV ERŐTEREKET HOZNAK LÉTRE, ÉS NEGATÍV ENERGIÁKAT VONZANAK A MEGVALÓSULÁSHOZ.(pl.ha valaki erőszakra számít, akkor először magában teremti meg az erőszakot a dolgok végkifejletét illetően. Amikor nem képes elhinni, hogy a boldoguláshoz, a sikerhez szükséges energiák a világegyetem bőségét illetően a rendelkezésére állnak a céljai megvalósítása érdekében. A teljesítményét visszafogja, sikertelenné válik, és sikerének a hiányát szükségében sejti, eljátssza az áldozat szerepét reménytelennek és kilátástalannak látja a jövőt. Fél a kihívásoktól, kerüli a kontaktust az emberekkel, fél, hogy azok nem szeretik, retteg a vereségtől, az elvárásoktól, és főképp attól, hogy ezeknek nem képes eleget tenni.A disszharmónikus működés csak abban az esetben gyógyítható, amikor az egyén már eljutott arra a szintre, hogy a világot egy jóindulatú, tápláló bőség helyének lássa.
Ez az auratest az asszimiláció központja. Az egyén és a társadalom egymáshoz való viszonyát tükrözi. Itt figyelhető meg leginkább az egyén és annak munkája közti szoros összefüggés.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉS
Nehezen fejezzük ki magunkat, nem könnyen tárulkozunk ki másoknak. Félénkek, gyámoltalanok vagyunk, és ez visszahúzódottá válunk. Amikor valami fontosat akarunk elmondani, úgy érezzük, hogy a torkunkon gombóc van, vagy éppen nem találjuk a kifejező szavakat. Ilyenkor gyakran jelentkezhet a dadogás, mint tünet Fontossá válik számunkra a másoknak rólunk alkotott véleménye és az érzelmeinket, gondolatainkat ennek megfelelően állandó kontroll alatt tartjuk, mert félnénk a csalódástól. A többiek elvárásainak igyekszünk mindig megfelelni, és lassan elfelejtjük a valódi érzéseinket, gondolatainkat, már azt sem tudjuk, hogy mit is akarunk valójában. Érzéketlenné válunk a belső irányításunk felé. Egyre gyakoribb tünetként jelentkeznek a görcsök a testünk különböző területein. A külvilágot kezdjük tekinteni az egyetlen valóságnak.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelése közül az égbolt kék színe.
Hangterápiája: a félhangokban gazdag zene, a visszhang-effektusok.
Mantrája: HAM.
Színterápiája: világoskék.
Kőterápiája: akvamarin, türkiz, kalcedon.
Aromaterápiája: zsálya, eukaliptusz.
 
SZÍNE
Kék, türkizkék
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE: pajzsmirigy, ami fontos szerepet tölt be a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és a szellemi növekedés egyensúlyáért. Szabályozza az anyagcserét. Befolyásolja a szervezet jódanyagcseréjét, ami hatással van a vér és a szövetek mésztartalmára.
 
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
Hallás.
 
ALAPELV
A lét együtthangzása.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, aktív önkifejezés, a tér és forma érzékelése, az isteni inspiráció, a magasrendű tudás, az ismeretek közlése, a függetlenség megélése.
 
HOZZÁRENDELT TESTRÉSZ
Nyak, tarkó, állkapocs területe, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső része, nyelőcső karok.
 
GYÓGYÍTÁSA:
Ezen a szinten a szellemi vezetők dolgoznak. A gyógyító ösztönösen helyezi a kezeit a betegre és hagyja ott egy ideig. Ezen a szinten a gyógyító passzív marad, mindent a szellemi vezetők irányítanak. Ezen a szinten hajtanak végre a vezetők műtéteket.A gyógyító semmiien körülmények között sem mozdíthatja meg a kezeit, amíg azt nehéznek érzi.(ez akár egy órát is eltarthat). Végezetül a kezeinket lassan felfelé mozgatom a csakrákon. Jobb kéz a negyedik csakrán (ahonnan az energiát adom), majd a bal fokozatosan kezd felszabadulni, hogy elkezdhessük az aura hetedik rétegének a gyógyítását. Amennyiben az aurának bármely rétegében zavar keletkezne, itt kell helyreállítani (először a filmet majd a film korrigálja a fényképet).
 

A mennyei auratest

 
 
 
 
EZ AZ AURARÉTEG A TÖKÉLETES, elfogadó szeretetért érzéséért felelős Ez a szeretet túlterjed az emberi szeretet határain, minden életet átölel, és minden életet táplál és védelmez. Az élet minden formáját Isten értékes ajándékának tekinti. Ez az auratest a spirituális sík érzelmi szintje. A fizikai test határától kb. 60-85cm-re terjed túl. Ezen a testen keresztül vagyunk képesek érzékelni a spirituális valóságot. Itt vagyunk képesek érzékelni azt, hogy fényből vagyunk, és mindennek a forrása a fény, ami egyet jelent a kezdettel. Feltétel nélküli szeretetet csak akkor vagyunk képesek érzékelni, amikor a szívcsakránk harmonikusan működik és ezáltal a kapcsolata közvetlen a hatodik csakrával. Ebben az aurarétegben vagyunk képesek egyesíteni az embertársaink iránt érzett szeretetet a mindent átfogó létezés szeretetével, ami a spirituális szeretettel egyenlő. Ez az auratest pasztell színekből álló csillogó fényben jelenik meg, alakja kevésbé határozott, mint az előző testeké.
 
 
A MENNYEI TEST FELADATA
A mentális fogalmak vizualizálásának és megértésének képessége. Az elképzeléseink gyakorlati megvalósításának képessége. A képi megjelenítés és annak megértésével áll kapcsolatban. Itt mutatkozik meg az egyén valóságról alkotott képe. Felelős a tanulási feladataink elfogadásáért, a karmánk megértéséért. Harmonikus működése: Az ember gondolatait egy megfelelő cselekvés követi, és a gondolatai megtestesülnek a fizikai világban. A kreativitása az egyénnek igen fejlett, aminek a megvalósulási módjával is tisztában van.
Diszharmonikus működése: Az egyén világról alkotott képei nem igazak, mentális fogalmai igen zavarosak. Az egyén maga vetíti ki ezeket a negatív gondolatokat a világba, de mégis úgy gondolja, hogy ezek a dolgok kívülről jönnek ezért védekezni kell ellene. A félelem egyre magasabb falakat emel az ember tudatalattijában. Az egyénnek hiába vannak kreatív ötletei, megvalósulás nem követi, viszont mindig a rajta kívülálló dolgokat teszi mindezért felelőssé. ROSSZABB A HELYZET, AMIKOR AZ EGYÉNNEK A VILÁGRÓL ALKOTOTT KÉPE IGEN TORZ, VISZONT RENDELKEZIK AZZAL AZ ENERGIÁVAL, HOGY GONDOLATAIT, ELKÉPZELÉSEIT MEGVALÓSÍTSA. Ezek az emberek, akik úgy gondolják, hogy a világ mindenkié és mindenkinek joga van elvenni belőle azt, amit csak akar még a többiek és a világ rovására is. Innen már csak egy lépés a bűn elkövetése, ami viszont annyit jelent, hogy a 6. És a 4. Csakra között az összeköttetés nem jön létre, annyira felhalmozódtak közöttük a negatív energiák.
 
CSAKRÁJA
A hatodikcsakra.
 
HATODIK CSAKRA RÖVID JELLEMZŐI
Ezen a szinten képesek vagyunk a lét tudatos érzékelésére. Ez a hely a tisztánlátás, az emlékezőtehetség és az akarat székhelye. A központi idegrendszer irányító központja. Fontos szerepet kap a harmadik szem aktiválásában. A harmadik szem a tudatosodás folyamatát irányítja. Itt található a megjelenítés képessége, ami az anyaggá válást segíti elő. Általában ezek a folyamatok spontán módon történnek a beprogramozott viselkedésünk, gondolkodásunk, elvárásunk, alapján. Ezért fontos megértenünk, hogy minden energia ebben a csakrában a megvalósításra, manifesztálódásra törekszik. Ezért vagyunk képesek ezen a szinten keresztül a régi rossz beidegződéseinket, viselkedés és gondolatmintáinkat megszüntetni és tudatos gondolkodással újat létrehozni, ami kezdetben nem spontán módon működik. A nyitott szívcsakrával összhangban tudjuk a távgyógyítást erről a szintről irányítani.
 
HARMONIKUS MŰKÖDÉSE
Könnyen felfogjuk a valóságot, képesek vagyunk intuitív módon cselekedni, és ezáltal vagyunk képesek érzékelni az összefüggéseket. Nyitva állunk a rejtett igazságok befogadására. Elképzeléseink spontán módon valósulnak meg. Képesek vagyunk a lét bármely tartományában érzékek feletti érzékelésre. A harmadik szem megnyílását jelentik például, ha pl. képesek vagyunk betekinteni akár meditáció, akár álom formájában más dimenziók világába. Racionális képességeink határai kiszélesednek, és képesek vagyunk érzékelni a természet feletti dolgokat. Intuícióink és belső látásunk a valóság igen kifinomult síkjaira vezet minket. Megértjük, hogy a fizikai világ és a tökéletes isteni világ között még számos dimenzió létezik annak lényeivel együtt.
 
DISZHARMONIKUS MŰKÖDÉSE
A túlzásba vitt racionalitás. Amikor az ember csak az eszével gondolkodik. Igazságnak és valóságnak csak azokat a dolgokat tekinti, amit az értelem útján magáévá tett. Intellektuális és elemző képességük igen fejlett, de hiányzik belőlük az a képesség, amivel a világot teljességében láthatná, és ezáltal önmagát is kapcsolni tudná a kozmikus összefüggésekhez. Jellemző még a helytelen működésnek a túlzott elbizakodottság. Csak a racionális tudomány módszerével igazolt tanokat képes elfogadni. A spirituális világ zárva marad számára. A gondolat erejével próbál másokat befolyásolni, hogy bizonyítsa hatalmát maga és mások előtt. Annak ellenére, hogy ezek a dolgok megvalósulnak, mégis elszigetelődik a világtól, akár a közvetlen környezetétől is.
 
CSÖKKENTETT MŰKÖDÉSE
Egyedül csak a világ dolgai válnak számára fontossá, ezek közül is az anyagi és a testi szükségletek. A spirituális igazságokat elutasítják, mert nincs tudományos bizonyítékuk. Gondolkodásmódjukat a világi nézetek és vélemények befolyásolják. Nehéz helyzetekben könnyen elveszítik a fejüket, előfordul, hogy gyakran válnak feledékennyé. Szintén jellemző erre az állapotra a megértési zavarok. Ezek súlyos esetben olyan fel nem oldott érzelmi gócokat hoznak létre, amiknek a teljes befolyása alá kerülve gondolkodásuk zavarossá válik. 
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelése közül az éjszakai mélykék csillagos égbolt.
Hangterápiája: minden hang, amely nyugtatja lelkünket és kozmikus tér képeit, érzeteit kelti bennünk. Keleti és nyugati klasszikus zene, főként Bach művei. S
Színterápiája: áttetsző indigókék, amely pozitív irányba tereli a gondolatokat.
Kőterápiája: lapis, lazuli/lazúrkő, indigókék zafír, szodalit.
Aromaterápiája: menta, jázmin
 
SZÍNE
Indigókék
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
Az agyalapi mirigy (hipofízis). Ez a mirigy befolyásolja és irányítja, harmonizálja a többi mirigy működését.
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
Az érzékelés minden formája, beleértve az érzékek feletti érzékelést is.
 
ALAPELV
A lét megismerése.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Az intellektuális ismeretek, a racionális gondolkodás, a teljességet felölelő gondolkodás, a belső összefüggések ismerete, az isteni sugallatú gondolkodás, a magas szintű meglátások, a megvilágosodás, a képzelőerő, az intuíciós képesség, az odaadás, és a belső igazságok birtoklása
 
HOZZÁRENDELT TESTRÉSZ
Arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer.
 
GYÓGYÍTÁSA
Csak a keterikus test szigetelése után történhet!Amikor ebben a testben dolgozunk akkor főleg a szívcsakrával, harmadikszemmel és a koronacsakrával munkálkodunk.
1. lépés:
Kezeinket helyezzük a 6. csakrára, a kezek egymás mellett, a hüvelykujjak keresztezik egymást.
2. lépés:
Reiki energiát áramoltatunk a beteg agyának középső részére. Nagyon fontos, hogy közben összekapcsolódjuk az egyetemes szeretet energiájával, amit leginkább úgy tudunk elérni, hogy intenzíven gondolunk a szeretet és az elfogadás érzésére.
3. lépés:
Fokozzuk az energiánkat azáltal, hogy lelki szemeinkkel belenézünk a fénybe, majd igyekszünk azt lelki kezeinkkel elérni. Amint beérkezünk a fénybe, gondolataink egyre tisztábbak és szeretetteljesek lesznek. Vezetőink ebben az állapotunkban képesek a leginkább kapcsolatba kerülni velünk, és részt venni a gyógyításban. Engedjük, hogy a fehér fény átjárjon minket, majd áramoltassuk a beteg aurájába. Mikor a beteg aurája megtelt fénnyel akkor ismét a fényre gondolva erősítsük a rezgésszintünket, amit a beteg aurájába áramoltatunk és ez így megy lépésről lépésre egészen addig. amíg az agy középső része fel nem töltődik fehér-arany színű energiával. Az áramoltatásnak ez a mértéke nagyon erős ezért mielőtt a következő pozícióra érkeznénk, szakítsuk meg az energiaáramlást néhány erőteljes kézrázással.
4. lépés:
Felfelé fordított tenyerekkel, az ujjainkkal kifésüljük az auraréteg járatain keresztül a mennyei test fénysugarait. Kezeinket a fejtetőnél a fej bőrétől kifelé mozgatom(mint a fésülködésnél),és ezáltal megemelem az auráját, és erősítem a 6.testet.
 

A keterikus auratest

 
 
 

EZ AZ AURATEST kb. 75-110cm-re terjed túl a fizikai test határától. Ez az auratest, ami összeköt minket a mindenséggel. Formája tojás alakú, arany, ezüst fényszálakból álló test. Nagyon erős és rugalmas, ellenáll a külső hatásoknak és igen magas frekvencián rezeg. Itt található a gerinc mentén fel-lelüktető, és az egész testet a csakrák gyökerén át tápláló főerőáram. Ez a test tartja össze a többi auraréteget. Itt található a jelen, múlt életsíkjait tartalmazó élettest is.
 
A KETERIKUS TEST FELADATA
Az egyén spirituális kapcsolatának megteremtése. A béke, az egység átfogó érzésének átélése, a bizalom az élet és a mindenség iránt, amely célt ad az életnek. A karma magasabb szintű megélése és megértése. Ezen a testen keresztül vagyunk képesek megélni isten létezését. Itt tudjuk igazán megérteni azokat a dolgokat, melyeket eddig intuitív képességeinkkel, illetve tudásunkkal voltunk képesek felfogni. Ezen az aurarétegen keresztül vagyunk képesek a kozmikus és gyógyító energiákat magunkhoz vonzani
.
HARMÓNIKUS MÚKÖDÉS
Amikor egyre kevésbé érezzük a szakadékot a belső énünk és az egónk között. Tudatunk tökéletesen megnyugszik a harmóniában. Az életünket tiszta létként vagyunk képesek leélni, és eljutunk a tökéletes megvilágosodás pillanatáig, ahonnan nincs már út a tökéletlenséghez. Itt vagyunk képesek arra, hogy a tökéletes boldogságot átérezhessük és megtarthassuk. Csakráján vagyunk képesek, mint, lelkek elhagyni fizikai testünket úgy a halál pillanatában, mint ez egyszerű alvás állapotában, illetve relaxáció során. A születés pillanatában a gyermek lelke is ezen a csakrán képes a fizikai létezés állapotába kerülni, bár még sokáig él a fény világában, csak testileg jelenve meg a fizikai lét állapotában.
 
DISZHARMÓNIKUS MÚKÖDÉS
Amikor az ember nem képes elfogadni Isten létezését, nincs kozmikus érzése, nincs spirituális élménye, cáfolja mások ilyen élményét. Nem tudja elképzelni az élet értelmét, csak a közvetlen fizikai világban történő megnyilvánulásairól vesz tudomást. Nincs karmikus tudata. Személyét a világtól elszigetelten tartja, de ennek hiányát már nem is képes érzékelni. Halálfélelme igen magas tekintettel arra, hogy fizikai tapasztalati vannak az elmúlással kapcsolatban. Nem képes átérezni, hogy nincs halál, csak létformaváltás. Egész életében aktívan tevékenykedik a fizikai javak megteremtéséért.

CSAKRÁJA
Koronacsakra.
 
A KORONACSAKRA FELADATA
A legfelsőbb rendű tökéletesség székhelye. A koronacsakra jelenti az összes csakra energiájának forrását. Ezen a csakrán keresztül vagyunk összeköttetésben a kozmikus mindenséggel, istennel. Ez a csakra magában hordozza az összes létező formát. Ez a hely a valódi otthonunk. Innen indulunk az életbe, és ide is távozunk a halál után, ahol egyesülünk az isteni léttel. Saját energiamezőnk ezen a rétegen keresztül képes a kozmikus mindenséggel kapcsolódni. Amit az előzőekben értelmileg, illetve intuitív módon értettük, azt ezen a csakrán át vagyunk képesek tökéletesen megérteni Ezen a csakrán át vagyunk képesek, megélni a teremtés különböző megnyilvánulásait, formáit (pl. testünk, mint az isteni tudat alkotása, tehát az isteni tudattal egyek vagyunk). Az előző 6 csakra tökéletesítésében nekünk is nagy szerepünk van, addig ennél a csakránál csak megnyílhatunk az energiaáramlás számára. A hetedik csakra kiteljesedésével az összes csakra harmonikusan kezd el működni, hiszen olyan magas szintű rezgések jönnek rajta keresztül, amik befolyásolják a többi csakra harmóniáját. A koronacsakra addig végzi a munkáját, amíg a kozmikus energiákat magához vonzza, amikor ez beteljesedett képes a többi csakrát helyes irányba a harmónia felé terelni és ő maga már csak kifelé sugározza az energiát.(glória jelenség)
A HETEDIK CSAKRÁN SOHA NEM JÖNNEK LÉTRE ZÁRLATOK. Ez a csakra csak fejlett, illetve kevésbé fejlett lehet. Amikor a koronacsakra kezd megnyílni, egyre jobban eltűnik a szakadék a belső lényünk és a külvilág között. A tudatunk tökéletesen letisztul. Az örökérvényű tiszta életet éljük meg, ahol a dolgok a teljes összefüggésükben léteznek. Amikor elértük a koronacsakra fejlettségének magas fokát, akkor egyik pillanatról a másikra megéljük a megvilágosodást, ami már egy végleges állapot.
A ZÁRT 7. CSAKRA
Amennyiben a hetedik csakrán nem tökéletesen nyitott, úgy el vagyunk szakítva a tökéletes létől, és nem tudunk megszabadulni a félelmeinktől, a csakráinkban megmaradnak a zárlatok, ha nem avatkozunk be intenzíven azok harmonizálásába és energiaellátásába. Könnyen megszületik bennünk a bizonytalanság érzése, ami céltalansággal társul. Eddigi életünket értelmetlennek érezhetjük, ami pedig már egy intő jel arra, hogy a belső világunkkal kezdjünk el foglalkozni. Egyre jobban teret enged magának a haláltól való félelem érzése, melyeket igyekszünk elfojtani.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelései közül a hegycsúcsokról nyíló határtalan panoráma.
Hangterápiája: A csend.
Mantrája: OM.
Színterápiája: ibolyakék, fehér, arany.
Kőterápiája: Ametiszt, hegyikristály.
Aromaterápiája: Olibánum, lótusz.
 
SZÍNE
Fehér, arany, bíbor, viola.
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
A tobozmirigy, aminek a működése az egész testre kihat.
 
ÉRZÉKSZERVI FUNKCIÓJA
Nincs
 
ALAPELV
A tiszta lét megélése.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A belső látás, a fontos dolgokra való koncentrálás, az anyag isteni fénnyel való átitatása, a korlátok feloldása, az odaadás és eggyé válás.
 
HOZZÁRENDELT TESTRÉSZ
Nagyagy.

A gerinc megtisztítása

 
 
 

AZ AURA FÜGGÕLEGES ÁRAMLÁSÁNAK TISZTÍTÁSA
 
A beteg a hasán fekszik:
 
1.) Masszírozzuk a keresztcsont környékét a bentrekedt energiák oldása céljából.
 
2.) Hüvelykujjunkkal végezzünk körözõ mozgásokat a keresztcsont nyílásain.
 
3.) Adjunk a hüvelykujjaink végébõl narancssárga színû energiát a keresztcsontra, ezáltal is elõsegítjük a tisztulását, megújulását a fõmeridiánnak.
Dolgozzuk a gerincet végig felfelé csigolyáról csigolyára, annak mindkét oldalán. a jobb hüvelykujjunkkal jobbra, a ballal, pedig ellentétes irányban masszírozzuk a csigolyákat.
 
4.) Kezeinket egymás mellé helyezzük a 2. csakra fölé. Narancs színû energiát áramoltatunk miközben az óramutató járásával megegyezõen körzõ mozdulatokat, végzünk. Miután feltöltöttük a csakrát a kezeinket kezdjük a gerincen felfelé mozgatni. Ekkor már a narancssárga fényt felváltotta a kék. Ezzel a színnel tisztítjuk végig a gerincet és a fejtetõn át a szennyezõdéseket, energiatorlaszokat kinyomjuk, majd elégetjük gondolati úton. Ezt a folyamatot (l-4-ig) háromszor egymás után ismételjük meg, közben könnyedén ütögessük meg a 4. 5. csakrát, hogy azok is tisztulhassanak.
 
A problematikus területek tisztításánál minden esetben használjuk a lelki kezeinket, hiszen azoknak nincs fizikai határ az útjában, tehát mélyen a beteg testébe képes hatolni, és onnan eltávolítani a bentrekedt energiát és kihúzni az auratestekbõl. A felszínre hozott salakanyagokat fehér fénnyel megsemmisítjük.
 
 

1-4.AURARÉTEGEK GYÓGYÍTÁSA

 
 
 
 
OLLÓZÁS:A beteg aurájának feltöltése és tisztítása (az aurában található energiahulladékok eltávolítására, energiamezejének megtisztítására, egyensúlyba hozására).

I.lépés
Egyensúlyozzuk ki és tisztítsuk meg a beteg energiamezejét azáltal, hogy mindkét talpcsakrájába áramoltatjuk az energiát egészen addig, ameddig a két kezünkben egyenlõnek nem érezzük az energia mennyiségét.

II.lépés
Helyezkedjünk el a beteg jobb oldalára. A kezelés alatt minden pozícióváltásnál ügyelünk arra, hogy az energiaáramlás ne szakadjon meg a beteg és közöttünk (soha nem emeljük fel egyszerre mind a két kezünket).

III.lépés
Minden esetben az energia haladási iránya a jobb kézbõl a bal felé tart, a beteg testén keresztül, amit a két kezünk között tartunk. Figyeljünk erre egész kezelés alatt.

IV.lépés a kezelés
1.) Jobb kéz – jobb talp 
Bal kéz – jobb boka
 
2.) Jobb kéz – bal talp
Bal kéz – bal boka
 
3.) Jobb kéz – jobb boka
Bal kéz – jobb térd
 
4.) Jobb kéz – bal boka 
Bal kéz – bal térd
 
5.) Jobb kéz – jobb térd
Bal kéz – jobb csípõ
 
6.) Jobb kéz – bal térd
Bal kéz – bal csípõ
 
7.) Jobb kéz – jobb csípõ
Bal kéz – 2.csakra
 
8.) Jobb kéz – bal csípõ
Bal kéz – 2.csakra
 
9.) Jobb kéz – 2.csakra
Bal kéz – 3.csakra
 
10.) Jobb kéz – 2.csakra
Bal kéz – 4.csakra
 
11.) Jobb kéz – 4.csakra
Bal kéz – 5.csakra ( kéz a nyak alatt)
 
12.) Jobb kéz – 5.csakra
Bal kéz – 6.csakra
 
13.) Jobb kéz –jobb váll
Bal kéz – bal váll az aura kiegyenlítése
 
14.) Ezután lassan húzzuk felfelé kezeinket a nyak vonalában a halántékig miközben folyamatosan energiát adunk mind a két kezünkbõl.
 
15.) A beteg fölé teszem a kezeimet (kb.75cm-re vannak a fej felett) egymás mellé, majd söprõ mozdulatokat teszek a beteg egész teste felett. Bal kéz az óramutató járásával egyezõen, jobb kéz ellentétes irányban mozog. Az energia olyan ívben képes így áramolni, hogy elér a fejtõl a lábakig. Ezután megerõsítem az aurát azáltal, hogy a beteg mellkasa felé aranyfénykört írok le.
 
16.) 75-90cm magasan a feje fölött a kezek egymás mellett, majd aranyfényt áramoltatunk ki belõlük a fejtõl a lábakig, melyet széthúzunk kezeinkkel a test felett. A jobb kéz jobbra a bal kéz balra ír le körívet a beteg teste felett.


Színek az aurában
 
 
 
PIROS
Aura feltöltésére, rákos daganatok kiégetésére, hideg területek felmelegítésére használjuk. Ösztönzi az idegrendszer és az érzékszervek mûködését, segít a fertõzéses betegségek gyógyításában, megszünteti a röntgensugarak káros hatását, segít az ultraibolya fénytõl származó égési sérüléseknél Serkenti a vesét, és a mellékvesét, emeli a vérnyomást, erõsíti az érzelmeket, valamint hatással van a nemi szervek mûködésére.
ÉLÉNKPIROS: szenvedély, erős érzésekről árulkodik
SKARLÁTVÖRÖS: pillanatnyi düh, harag színe
SÖTÉTVÖRÖS: stagnáló düh, harag energiáját mutatja
PIROSAS NARANCS: szexuális szenvedélyre utal
RÓZSASZÍN: szeretet energiáját hordozza
 
NARANCSSÁRGA
Az aura feltöltésére, szexuális potencia növelésére, az immunitás fokozására használják. Segít a tüdõ és a légcsõ megerõsítésében, megszünteti a görcsöket, segít a csontok épülésében. Ösztönzi a nyirokrendszert, és a mozgató és érzõidegeket, valamint az emésztést serkenti, fokozza a hormonok termelését
NARANCSSÁRGA, NAPSÁGRA: ambícióra utaló szín
 
SÁRGA
A harmadik csakra feltöltésére, zavaros gondolatok tisztítására használjuk. Táplálja a testet, az agyat, tisztítja a tüdõt és ösztönzi a test gyógyulását.
SÁRGA, ÉLÉNKSÁRGA: intellektusra utaló szín
 
ZÖLD
A negyedik csakra feltöltésére, egyensúly megteremtésérehasználjuk. Általános gyógyítás színe. Az auratestek feltöltésére, valamint általános fertõtlenítõként is használhatjuk.
Segíti az égési problémák kezelésében,valamint az akut betegségek gyógyításánál van szerepe.
ZÖLD, TÜRKISZZÖLD: gyógyítás eneriája
 
KÉK
Hûtés, nyugtatás, éterikus szint újrarendezése, szigetelés a legfontosabb feladata.
A fájdalom megszüntetésére, a szövetekben és csontokban történõ munka során használjuk,valamint aa beteg aurájának kiterjesztése, hogy az életfeladatához kapcsolódni tudjon. Csökkenti a lázat, enyhíti a gyulladásokat
KÉK, ÉGSZÍNKÉK: fogékonyság a tanítási energiák iránt.
 
BÍBOR
A szellemvilággal való kapcsolat megteremtésének színe. Csökkenti a testhõmérsékletet, a vérnyomást, a tüdõvérzést.
Kiegyensúlyozza az érzelmeket, egyensúlyba hozza a vérnyomást, ösztönzi a vesét és a mellékvesét. lassítja a szívverést, és nyugtatja a veséket.
Serkenti a lép és a fehérvérsejtek mûködését, segíti az izmok ellazulását, lázcsillapító
MAGENTA, IBOLYASZÍN: a szellemvilággal, spirituális energiákkal kapcsolatos
 
INDIGÓSZÍN
A szellemvilággal való kapcsolat megteremtése, csökkenti a testhõmérsékletet, lassítja a szívverést, csökkenti a vérnyomást, vesenyugtató és csökkenti a tüdõvérzést.
Kiegyensúlyozza az érzelmeket, egyensúlyba hozza a vérnyomást, ösztönzi a vesét és a mellékvesét.
Serkenti a lép és a fehérvérsejtek mûködését, segíti az izmok ellazulását, lázcsillapító hatása van.
INDIGÓKÉK, INDIGÓLILA: haladás a szellemvilág útmutatása által.
 
LEVENDULAKÉK
Az aura tisztítására alkalmas szín
A lélek vilgágába segít mélyebb belátást.
 
FEHÉR
Az aura feltöltése, béke és kényelem érzetének megteremtésére, fájdalom megszüntetésére használjuk
Az igazság feltárását segíti.
 
ARANY
A hetedik réteg újrarendezése, az aura erõsítése, védelme és feltöltése a fő feladata.
az istennel való kapcsolatot, az emberiség szolgálatát, az isteni szeretet megélését, áramoltatását segíti.
 
EZÜST
Az aura erőteljes tisztítására, valamint a 6. auraréteg feltöltésére szolgál, segíti a tökéletes kommunikációt úgy fizikai, mint spirituális szinten.
 
BÁRSONYFEKETE
Kegyelem, csend, Istennel vakó békés állapot elérésére,megteremtésére, más dimenziók kapuinak megnyílása szolgál
FEKETE: a fény hiánya,felejtés és az akadályok a becsvágy útjában.
 
GESZTENYEBARNA
Az ember életfeladatának megértése, elfogadása
 
 A csakra



gyökércsakra
 





 
 
 
 
A SZÓ SZANSZKRIT EREDETŰ, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember 2. aurarétegében, étertestében található energiaközpontok, melynek helye megegyezik az endokrin szervek helyével.

A csakrák vagy erõközpontok az indiai filozófia szerint egymással kapcsolatban álló pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia. A csakrák az óramutató járásával megegyezõ irányban forognak, ha környezetükbõl energiát vesznek fel, ellenkezõ irányba, ha energiát adnak le.
 

A fizikális érzékszerveinkkel kb. 7 főcsakrát tudunk érzékelni.

 
1. csakra a gyökér (tõ) csakra a gerincoszlop alsó végénél,
2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt,
3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött,
4. csakra a szív csakra a szívnél,
5. csakra a torok csakra a toroknál,
6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között,
7. csakra a korona (fejtetõ) csakra a fejtetõn található.

A testünkön számos kisebb, mellékcsakra található még. Ezek közül jelentõsebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévõ csakrák.
 
A csakrák egészségének, helyes mûködésének megõrzése nagyon fontos, hiszen testünk energiaáramlása rajtuk keresztül történik.
Alul, túl, vagy disszarmónikus mûködése megbetegíti a testet.
A rendszeres csakrakezelések, harmonizálások eredményesebbé tehetik az orvosi kezeléseket.

A gyökércsakra

 
 
 
 
EZ A CSAKRA köt össze minket az anyagi világgal. A föld energiája ezen a csakrán keresztül képes áramolni a finomenergia (éter) testünkbe. Legfontosabb feladata az élet elfogadása és a túlélés megvalósítása. Rajta keresztül vagyunk képesek a harmóniát megélni a föld erejével. Felelős, hogy szilárd talaj legyen a lábunk alatt. Szintén tőle függ az alkotó tevékenységünk, a kitartásunk, és a végrehajtáshoz szükséges energiánk. Az egzisztencia felépítésében, az anyagi biztonság megteremtésében, és a családalapításban vállal fontos szerepet. Maga az életerő forrása, így képezi az alapot a többi csakra számára. Energiarendszerünk irányítója. A kollektív tudat székhelye, de csak abban az esetben vagyunk képesek ezt érzékelni, amennyiben az 1. és 7. Csakra között harmónia áll fenn.

TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelés: különösen a naplemente látványa.
Hangterápiája: az ősi zene hallgatása.
Mantrája: LAM ismételgetése
Színterápia: vörös szín megjelenítése.
Kövei: az achát, vérkő, jáspis, gránát, vörös korall és a rubin.
Aromaterápiája: a cédrus és a szegfűszeg
 
SZINE
vörös
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
Mellékvese, ami az adrenalint és a noradrenalint termeli, melynek a feladata a vérkeringés szabályozása a szervezetben, a mindenkori igényekhez igazodva. Így a test állandóan cselekvésre kész állapotban van, és megfelelően tud reagálni a követelményekre. Ebből következik, hogy a mellékvese nagymértékben képes befolyásolni a test átlaghőmérsékletét.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Az újrakezdés, ősi életenergiák, erő a tervek véghezviteléhez, kezdeményezés, a földdel való kapcsolat, az életben maradás, a birtoklás, érzéki élvezetek, a tudat alatti elkötelezettség, a szexuális erő, a változás és megújulás képessége.
 
HOZZÁRENDELET TESTTÁJA
(Amiért felelős) gerincoszlop csontok, fogak, körmök, végbélnyílás, vastagbél, prosztata, vér-és sejtfelépítés
 
A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS
A FEHÉRJE ami megerősít i"gyökereinket", stabil tartást biztosít, azáltal a földön biztonságban érezhetjük magunkat.
Állati eredetű protein (pl. tojás, tej, hús)
Növényi proteinek (hüvelyesek, mogyorófélék)
Túl sok fehérje hatására rideggé, konokká, mozdíthatatlanná válhatunk, a csakra egyensúlya megbomolhat.
ÁSVÁNYI ANYAGOK: a kalcium a csontrendszer erősítéséhez szükséges. A vas a test megfelelő oxigénellátásának biztosítását és segíti, hogy az ellássa feladatát. Azok az ételek, amelyek ásványi anyagban gazdagok, támogatják a gyökércsakra működését, általa a fizika testet.
Gyökerek: cékla, petrezselyemgyökér, sárgarépa, ezek növelik a gyökércsakra stabilitását.
VÖRÖS ÉTELEK: melyek a vörös szín frekvenciájához hasonló rezgésen vibrálnak, mint pl a piros-vörös ételek rezgése segíti a gyökércsakra kiegyensúlyozását.
A táplálék szintjén a vörös gyümölcsök, zöldségek magas szinten tartalmaznak C vitamint, antioxidásokat, melyet a test számos része hasznosít a gyökércsakrán keresztül, - mint például a csontok, fogak, bőr, és mellékvese. Ilyen növények: paradicsom, eper, meggy, ribizli.
 



A szexuálcsakra

 
 
 
 
EZ A CSAKRA GYAKOROL HATÁST az érzelmeink és a szexuális energiánkra, valamint az alkotóerőnkre. Az érzelmek területének felel meg. Felelős a megtermékenyítő energiák befogadásáért, az új élet kialakulásához szükséges energiákért, az új élet védelméért. Ösztönzi az alkotó tevékenységeinket. Az elemek közül a víz tartozik hozzá, ezért van fontos szerepe a méregtelenítésben, ahol is a méreg anyagok kimosódnak a szervezetből.Ez különösen a vesék és a hólyag szerveire értendők. A lélek szintjén a megtisztulást jelenti, szabadulunk azoktól az érzésektől, amelyek eddig gátoltak abban, hogy új életet tudjunk kezdeni. Az emberekhez fűződő viszonyunkban is igen fontos szerepet játszik, különösen a párkapcsolat, párválasztás terén. Feladata még az önzés leküzdése és a szexuális egyesülés során az egység megélése.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelése közül talán a leghatásosabb a telihold idején történő relaxálás. Segít, ha csendben nézzük a vizek hullámzását, esetleg meg is fürdünk benne. Egy korty friss forrásvíz, hogy érzelmi gátjaink felszabadulhassanak.
Hangterápiája a madarak éneke, a természetes víz csobogása, a pergő zene minden formája.
Mantrája: VAM ismételgetése.
Színterápiája narancssárga, ami élénk megújult energiát sugároz, segít a betokosodott érzelmek megszüntetésében, fokozza az életörömöt, és segíti az önbecsülés kifejlesztését.
Köve: karneol, holdkő.
Aromaterápiája: ilang-ilang, szantálfa
 
SZÍNE
Narancssárga ez is jelzi, hogy milyen szoros az összefüggés az első és a második csakra működése között
 
BELSŐELVÁLASZTÁSU MIRIGYE
Az ivarmirigyek, melyeknek a feladata a nemi jellegek kialakulása, valamint a menstruáció ciklusának szabályozása.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Érzelemgazdagság, érzékenység, termékenység, partnerkapcsolatok, érzékiség, művészi hajlam, érzéki vágyak, az szexuális egyesülés során az ego feladása, a személyiség megváltoztatása.

TESTTÁJ
A szaporodási szervek helye, ezek helyes működéséért a felelős, medence, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, nyirokrendszer, vér, emésztőnedvek, sperma.
 
A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS
A szexuálcsakra a testen belüli víz, folyadék áramlását jeleníti meg. A sejten belülre és kívülre történő áramlást az áramló, folyékony zsírok jelenléte határozza meg a sejtmembránban. Ezen kívül jelen van a sejtek közötti folyékony sejt közötti állomány/folyadék, mely felelős a sejtek közötti transzportért.
ZSIR ÉS (OLAJHÁZTARTÁSért) felel. Az esszenciális zsírsavak folyékony zsírok, melyek fontos funkciót látnak el a sejtmembrán munkájában. Ezek hiányában bőrünk száraz és érdes lesz, viselkedésünk megváltozik - ingerlékenyebbek, fáradékonyabbak és lehangoltak leszünk, és nem tudunk tanulni sem. Az ideális, vagyis az esszenciális zsírsavakat, omega 3,5,6,7,9, a halakban és tengeri élőlényekben (A lazac az egyik legideálisabb étel a szakrális csakra számára, mivel önmaga megtestesíti a víz elemet (amely ugye a szakrális csakra eleme) és telis tele van esszenciális folyékony zsírokkal. Ezen kívül húsa narancsszínben pompázik, mely biztosítja az optimális rezgést a szakrális csakra számára.), lenmagban, leveles zöld színű zöldségekben, édespaprikában, szezámmagban, köménymagban, sárgadinnyében, mangóban, narancsban, mézben, mogyoróban és mandulában találjuk meg.
Az egészséges szexuálcsakra a narancsszín rezgéséhez hasonló frekvencián vibrál. Így, a narancsszínű ételek biztosítják számunkra azt a rezgést, amelyre szükségünk van a csakra kiegyensúlyozásához.
NARANCSSÁRGA ételek magas karotint tartalmaznak (pl. béta karotin), mely a tápanyagok olyan családja, mely beépülve a sejt membránba védi azt a szabadgyökök ellen. Ilyen növények: sárgarépa, sütőtök, mandarin.
A VIZ gyógyító ereje kicsit sem hanyagolható el. Testünk sejtszintű hidratálásának elengedhetetlen része Testünk 80%-a víz, és ez a magas víztartalom felelős azért, hogy biztosítsa a belső áramlásokat. Nem csak a tiszta víz ivása fontos, hanem az is, hogy olyan ételeket, gyümölcsöket együnk, melyeknek magas a víz tartalma, ezzel támogatjuk a szexuálcsakra helyes működését.



Az elosztó csakra

 
 
 
 
A CSAKRA FELADATA az önelfogadás, és a fizikai egészség megteremtése. Továbbá fontos szerepet tölt be az intuíció kialakulásában, ezért is nevezik az intuíció és a bölcsesség központjának. Gyógyítóközpontként is működik.
 
 
A harmadik csakra összetettebb feladatokat lát el. Fizikai testünknek életerőt kölcsönöz. Ezen a csakrán keresztül vagyunk képesek kapcsolatot teremteni a külvilággal és az embertársainkkal. Az érzelmeinket is ezen a csakrán át tudjuk a külvilág felé sugározni. Ezek az energiák befolyásolják a szimpátiánkat, vagy éppen az ellenszenvünk kialakulását. Ez a csakra az egyéniségünk központja, ami felelős azért is, hogy mindenáron megfeleljünk a társadalmi elvárásoknak. Ez a csakra juttatja kifejezésre az alsóbb csakrák vágyait. Amennyiben érzéseinket, vágyainkat, élettapasztalatainkat helyesen dolgozzuk fel akkor a csakránk ellazul és megnyílik. Hangulatunk nagymértékben függ attól, hogy mennyi fényt áramoltatunk át magunkon, amiért szintén felelős ez a csakra. Ezen a csakrán keresztül közvetlenül vagyunk képesek érzékelni az embertársaink rezgéseit. (azonnal képesek vagyunk érzékelni a negatív energiákat, ilyenkor ez a csakra összehúzódik és ez enyhe fájdalommal, jár)
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelése közül a legfontosabb a napfény, az érett kukorica és repceföldön eltöltött relaxáció.
Hangterápiája a tüzes ritmusok aktiválják, túlzott működésüket pedig a megnyugtató zenék képesek ellazítani.
Mantrája: RAM.
Színterápiája a tiszta sárga szín, amely élénkíti az idegrendszer működését, serkenti a gondolkodást, segít a kapcsolatteremtésben és leküzdi a belső fáradságot, és boldogsággal tölti fel az embert. A sárga nyugtatólag hat a lelki problémákra, felszínre hozza a bölcsességet.
Kövei: tigrisszem, borostyán, topáz citrin.
Aromaterápia: levendula, rozmaring, bergamott.
 
SZÍNE: sárga. 
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE:
A hasnyálmirigy (máj). Szerepe a táplálék feldolgozásában és megemésztésében van. Az inzulin nevű hormont termeli, ami a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában játszik fontos szerepet, valamint a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által termelt enzimek fontos szerepet játszanak a zsírok és a proteinek anyagcseréjében
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A melegség, erő, teljesség, elismerés utáni vágy, hatalom, társadalmi státusz. Az élettapasztalatok igenlése, növekedés, és gyarapodás, az egész megértése. Az osztályozás, elemzés, megfelelés, a személyiség kialakítása a cselekvőképesség megvalósítása. 
 
HOZZÁRENDELT TESTTÁJAK
A derék, hasüreg, emésztési rendszer, gyomor, máj, lép, epehólyag, vegetatív idegrendszer.
 
A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS
Az egészséges elosztócsakra alakítja át számunka bevitt energiát egy integrált, erőteljes sejtek közötti energiává, amelynek áramlása, cseréje a fizikai test és energiatesteink között biztosítja számunkra a szükséges energiaszintet. Feladata az anyagcsere helyes működtetése. Ez a folyamat építő és lebontó folyamatok összessége. Sejtszinten ez körülfogja, magába foglalja a sejtek energiaközpontját, a mitokondriumot, amely képes az energiát kibontani, felhasználni az anyagcsere reakciókból.
A SZÉNHIDRÁTOK feldolgozása a feladata .Ha túl sok szénhidrátot eszünk, megterheljük az elosztócsakránkat, ha túl keveset, akkor nem látjuk el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad neki. A megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát bevitele elengedhetetlenül fontos, melyeket a teljes értékű tápanyagokból nyerhetünk ki.
ROSTOKban gazdag táplálékból állandó mennyiségű energiát kapunk (mivel lassítja a szénhidrátok felszívódását), amely energiával látja el fizikai szintet. Ha az étel alacsony rosttartalmú, mint például a finomított cukor, az energia ellátás akadozó, egyenetlen lesz, mely kezdetben igen magas, de aztán jelentősen lecsökken. Az egészséges elosztócsakra működését, a rostban gazdag ételek biztosítják: gyümölcsök, mogyoró, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és zöldségek.
SÁRGA SZÍNŰ ÉTELEK: Az egészséges elosztócsakra a narancsszín frekvencián rezeg. A sárga színű ételek képesek közvetíteni azt a rezgést, mely egyensúlyban tartja a napfonat csakrát. Tápanyagok szintjén a sárga ételek magas növény antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint például a lutein, mely a sejteket védi a testben lévő túl sok energia és az anyagcsere túlműködés hatásaitól. Ilyen növények: citrom, sárga paprika, friss kukorica, kukoricakorpa.
FONTOS! Emésztőrendszerünk karbantartása (évenként 2x méregtelenítés), paprika, SÁRGARÉPA, csicsóka, gabonafélék, kukorica, sütőtök, narancs, sárgadinnye, sárgabarack, mandarin, rizs, napraforgó mag fogyasztása.
 
 

A szívcsakra

 
 
 
 
EZ A CSAKRA FONTOS szerepet tölt be abban, hogy egy hullámhosszra kerüljünkmásokkal. Segít a természet szépségeinek, valamint a zene és a művészet teljes harmóniájának az átérzésében. A tökéletesen működő szívcsakra az önzetlen szeretet központja. A legfontosabb követelmény, hogy a szív elérje célját, mert csak így tudunk igent mondani magunknak, másoknak, és az egész életnek. Minden egyes szakítás, tagadás negatív érzéseket von maga után. A pozitív, szeretetteljes igenlés viszont, olyan magas rezgésszámot hoz létre, melyben a negatív érzelmek már nem képesek együtt rezegni, tehát feloldódnak. Ezért fontos megérteni, hogy a beteg szerveinkkel, testrészeinkkel ne az elutasítás, harag, bánat, stb. negatív energiáit tápláljuk, mert ezek negatív rezgéseket hoznak magukkal, és elősegítik a betegség állapotának fennmaradását. Ha szeretjük önmagunkat, és elfogadjuk az életünket, képesek leszünk a gyógyulásra. Amennyiben valakinek ez az aurarétege zöld energiát sugároz, úgy meggyőződhetünk arról, hogy gyógyító képességekkel rendelkezik. Az aranyrózsaszín aura árulja el, hogy az illető összhangban él önmagával és odaadó szeretetet sugároz az Isten felé. A szív csakra fejlődése képes a harmadik szemet is aktiválni.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelése közül a legfontosabb a zöldben eltöltött relaxáció, a minket körülvevő rózsaszín virágok
Hangterápiája mindenfajta meditációs zene 
Mantrája: JAM.
Színterápiája: zöld, rózsaszín.
Kövei: rózsakvarc, turmalin, kunzit, smaragd, jáde.
Aromaterápia: rózsaolaj.
 
SZÍNE
Zöld és rózsaszín
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MRIGYE
Csecsemőmirigy. Ez szabályozza a növekedést, irányítja a nyirokrendszer működését, és stimulálja az immunrendszert.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A szívélyesség, nagyvonalúság, szeretet, törekvés a harmóniára, egyé válás a mindenséggel, az ego legyőzése, az önzetlen szeretet megélése.
 
TESTTÁJA
A szív, a gerinc nyak És derék közötti része, mellkas, mellüreg, tüdő alsó fele, vér és vérkeringési rendszer, bőr. mell, vállak, hónalj, karok, csuklók, kézfejek.

A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS
Finomenergia testünk azon része, amely a szívhez kapcsolódik a szívcsakra. Ezeket a finomenergiákat a növényi eredetű táplálékból tudja fedezni.
A ZÖLDSÉGEK, mint a brokkoli, karfiol, kelbimbó, hagyma különösen kiegyensúlyozó hatással vannak a szívcsakrára. Képesek hatékony védelmet biztosítani a szervezet számára a toxinokkal szemben.
A "SAVANYÚ ZÖLDSÉGEK" kéntartalmú összetevő, mint a Sulforaphane - melyet a brokkoliban is felfedeztek - méregtelenítő anyagként viselkedik a szervezetben. (sulforaphane aktivál néhány olyan enzimet a szervezetben, amiknek erős antioxidáns tulajdonságuk van, és emiatt eredménnyel veszik fel a harcot a sejteket károsító szabad gyökökkel.) Ezek az anyagok együtt dolgoznak a májjal és a belekkel elosztó és szexuálsakra szervei), hogy megszabadítsák a szervezetet a káros anyagoktól.
ZÖLDSZINŰ ÉTELEK fogyasztásával harmonizálhatjuk, táplálhatjuk a szívcsakránkat, hiszen ezek a szívcsakra rezgésén rezgésen működnek, mert frekvenciájuk a zöld szín frekvenciájához hasonló. Tápanyag szintjén, a zöld ételek általában magas mértékben tartalmaznak antioxidáns összetevőket, mint például a klorofill, mely a "királya" a növényi alapú antioxidánsoknak. Ezen kívül a zöld növények egy lényeges tápanyagot is tartalmaznak, mely a folsav.
Érdemes fogyasztani sok avokádót, uborkát, friss szójababot, spenótot, leveles kelt, karalábét, zellert, tökök.

A torokcsakra
 
 
 
EZ A CSAKRA A KOMMUNIKÁCIÓ,, a kifejezőképesség és az inspiráció megvalósításáért felelős. Fontos kapcsolata van a II. és a III. csakrával. Hidat képez a gondolatok és az érzések között. A külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. (vidámságot, szomorúságot, szerelmet, boldogságot, félelmet, haragot, gondolatainkat, meglátásainkat és az egész belső világunk tapasztalatit. Összekapcsol minket az éteri világgal. Információt szállít a lét minden szintjéről. A torokcsakra egyre fejlettebb működésével képesek leszünk a fizikai test, az étertest, az érzelmi test, és a mentális test működéseit megkülönböztetni. Ennek az lesz az eredménye, hogy a gondolataink nem fogják befolyásolni az érzéseinket, érzelmeinket, fizikai tapasztalásunkat, ami az objektív megismerést teszi lehetővé. A csakra fejlett és harmonikus működésével leszünk csak képesek a belső vezetőink meglátására, meghallására és az AKASA krónikába való betekintésre. képesek leszünk a fejlettebb dimenziók megismerésére és megtapasztaljuk annak valóságos létét. Az V. csakra az emberi tökéletesség egyéni kifejezője.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI
A természet érzékelése közül az égbolt kék színe. Hangterápiája: a félhangokban gazdag zene, a visszhang-effektusok. Mantrája: HAM. Színterápiája: világoskék. Kőterápiája: akvamarin, türkiz, kalcedon. Aromaterápiája: zsálya, eukaliptusz.
 
SZÍNE:
kék, türkizkék
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
pajzsmirigy, ami fontos szerepet tölt be a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és a szellemi növekedés egyensúlyáért. Szabályozza az anyagcserét. Befolyásolja a szervezet jódanyagcseréjét, ami hatással van a vér és a szövetek mésztartalmára.
 
HOZZÁRENDELÉSEK
kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, aktív önkifejezés, a tér és forma érzékelése, az isteni inspiráció, a magasrendű tudás, az ismeretek közlése, a függetlenség megélése.
 
TESTTÁJA
nyak, tarkó, állkapocs területe, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső része, nyelőcső karok.
 
MÚKÖDÉSÉT SEGÍTÓ ÉTKEZÉS
Tengeri növények: a tengeri ételek a torokcsakra és a pajzsimirigy számára fontos jódot és más ásványi anyagokat tartalmaznak nagy mennyiségben. A pajzsmirigy megfelelően működésének köszönhető, hogy a táplálékot megfelelően tudjuk hasznosítani és harmóniában érezzük magunkat testünkkel, súlyunkkal.
LEVESEK, MÁRTÁSOK, GYÜMÖLCSLEVEK, melyek ápolják és kenő hatással vannak a szájra és torokra. Oltják szomjunkat és egyesítik testünket a tápanyagokkal. Leves evésével ki tudjuk nyitni a torokcsakra területét, lelassít minket, így jobban a pillanatban tudunk lenni. És végül, lédús gyümölcsök és zöldségek esszencicája, kivonata oltja szomjunkat és tápanyagok százaival tölti fel szervezetünk és segít minket a folyékony beszédben.
GYÜMÖLCSÖK melyeknek magas a viztartalma tökéletes táplálék a törökcsakrának . Némelyikük fintort csal arcunkra, mint a citrom, lime - melyek késztethetnek minket arra, hogy valamit kimondjuk, más gyümölcsök, melyek édesek és lédúsak kommunikációra serkentenek minket, mikor szomorúak vagyunk.
Csípős, fanyar gyümölcsök: citrom, lime, grapefruit, kiwilemons, limes, grapefruit, kiwi
Egyéb fán termő gyümölcsök: alma, körte, szilva, barack, sárgbarack apples, pears, plums, peaches, apricots, etc.
FOLYADÉKOK általában: víz, gyógyteák, gyümölcslevek
FŰSZEREK: citromfű
 



A homlokcsakra

 
 
 
 
EZEN A CSAKRÁN KERESZTÜL képesek vagyunk a lét tudatos érzékelésére. Ez a hely a tisztánlátás, az emlékezőtehetség és az akarat székhelye. A központi idegrendszer irányító központja. Fontos szerepet kap a harmadik szem aktiválásában. A harmadik szem a tudatosodás folyamatát irányítja. Itt található a megjelenítés képessége, ami az anyaggá válást segíti elő. Általában ezek a folyamatok spontán módon történnek a beprogramozott viselkedésünk, gondolkodásunk, elvárásunk, alapján. Ezért fontos megértenünk, hogy minden energia ebben a csakrában a megvalósításra, manifesztálódásra törekszik. Ezért vagyunk képesek ezen a szinten keresztül a régi rossz beidegződéseinket, viselkedés és gondolatmintáinkat megszüntetni és tudatos gondolkodással újat létrehozni, ami kezdetben nem spontán módon működik. A nyitott szívcsakrával összhangban tudjuk a távgyógyítást erről a szintről irányítani.
 
TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelése közül az éjszakai mélykék csillagos égbolt.
Hangterápiája: minden hang, amely nyugtatja lelkünket és kozmikus tér képeit, érzeteit kelti bennünk. Keleti és nyugati klasszikus zene, főként Bach művei.
Mantrája: AUM /KSHAM ismétlése
Színterápiája: áttetsző indigókék, amely pozitív irányba tereli a gondolatokat.
Kőterápiája: lapis, lazuli/lazúrkő, indigókék zafír, szodalit.
Aromaterápiája: menta, jázmin
 
SZÍNE
Indigókék
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
Az agyalapi mirigy (hipofízis). Ez a mirigy befolyásolja és irányítja, harmonizálja a többi mirigy működését
 
HOZZÁRENDELÉSEK
Az intellektuális ismeretek, a racionális gondolkodás, a teljességet felölelő gondolkodás, a belső összefüggések ismerete, az isteni sugallatú gondolkodás, a magas szintű meglátások, a megvilágosodás, a képzelőerő, az intuíciós képesség, az odaadás, és a belső igazságok birtoklása
 
TESTTÁJA
Arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer.
 
A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTEKEZÉS
A homlokcsakra és koronacsakra a szellemi energiák kapuja, ezért a böjt, tisztulás köthető hozzá, így a magas rezgéssel bíró növényi élelmiszerek tartoznak ide, mint a fekete retek, cékla, búzafű, fekete olajbogyó, padlizsán, feketeribizli, áfonya, melyek színükben is társíthatóak ehhez a területhez..
 
 

A koronacsakra

 
 
 
 
EZ A CSAKRA A LEGFELSŐBB rendű tökéletesség székhelye. A koronacsakra jelenti az összes csakra energiájának forrását. Ezen a csakrán keresztül vagyunk összeköttetésben a kozmikus mindenséggel, istennel. Ez a csakra magában hordozza az összes létező formát. Ez a hely a valódi otthonunk. Innen indulunk az életbe, és ide is távozunk a halál után, ahol egyesülünk az isteni léttel. Saját energiamezőnk ezen a rétegen keresztül képes a kozmikus mindenséggel kapcsolódni. Amit az előzőekben értelmileg, illetve intuitív módon értettük, azt ezen a csakrán át vagyunk képesek tökéletesen megérteni Ezen a csakrán át vagyunk képesek, megélni a teremtés különböző megnyilvánulásait, formáit (pl. testünk, mint az isteni tudat alkotása, tehát az isteni tudattal egyek vagyunk). Az előző 6 csakra tökéletesítésében nekünk is nagy szerepünk van, addig ennél a csakránál csak megnyílhatunk az energiaáramlás számára. A hetedik csakra kiteljesedésével az összes csakra harmonikusan kezd el működni, hiszen olyan magas szintű rezgések jönnek rajta keresztül, amik befolyásolják a többi csakra harmóniáját. A koronacsakra addig végzi a munkáját, amíg a kozmikus energiákat magához vonzza, amikor ez beteljesedett képes a többi csakrát helyes irányba a harmónia felé terelni és ő maga már csak kifelé sugározza az energiát.(glória jelenség)

TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI:
A természet érzékelései közül a hegycsúcsokról nyíló határtalan panoráma.
Hangterápiája: A csend.
Mantrája: OM.
Színterápiája: ibolyakék, fehér, arany.
Kőterápiája: Ametiszt, hegyikristály.
Aromaterápiája: Olibánum, lótusz.
 
SZÍNE
Fehér, arany, bíbor, viola.
 
BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE
A tobozmirigy, aminek a működése az egész testre kihat
 
HOZZÁRENDELÉSEK
A belső látás, a fontos dolgokra való koncentrálás, az anyag isteni fénnyel való átitatása, a korlátok feloldása, az odaadás és eggyé válás.
 
HOZZÁRENDELT TESTRÉSZ
Nagyagy.
 
MŰkÖDÉSÉT SEGÍTÓ ÉTELEK
A nyugtató, csillapító hatású étkek, melyek segítenek a mentális zavarok, az idegrendszeri problémák kiegyensúlyozásában, mint pl a hagyma, a padlizsán és a lilakáposzta.De valójában a csakra működését elsosorban a méregtelenítéssel, és böjtkúrával tudjuk segíteni. Ez a csakra a homlokcsakrház hasonlóan az energiáját nem az elfogyasztott élelmiszerből állítja elő.(kukorica, szeder, szőló kedvezően befolyásolja a csakra működését.
 

A csakrák harmónizálása

 
 
 
 
Az éteri a fizikai és a fizikai testek egymással, a csakrákon keresztül kerülnek kapcsolatba. A csakrák elhelyezkedése megfelel a fizikai testben található belsõ elválasztású mirigyek pontos helyének. Az energia test a környezetébõl finom energiát vesz magához, melyeket a csakrákon keresztül közvetít a megfelelõ rétegekhez, minden csakra hat az alatta lévõ testrészre, ezzel szabályozza annak megfelelõ mûködését.
 

A kiegyensúlyozását úgy érjük el, hogy

 
1.) jobb kezünket helyezzük az elosztó csakrára, a bal kezünk pedig legyen a második csakrán.
Ezt a kézpozíciót addig tartsuk meg, ameddig az áramlás mindkét kezünkben ki nem egyenlítõdik, és meg nem szûnik teljesen.
 
2.)  jobb kezünk marad a harmadik csakrán a bal pedig a gyökércsakrára kerül és ott is ismételjük az elõzõekben leírtakat.
 
3.) jobb kéz a harmadik csakrán, bal a szívcsakrán,
 
4.) jobb kéz a harmadik csakrán, bal kéz a torok csakrán,
 
5.) jobb kéz a harmadik csakrán, bal kéz a homlok csakrán,
 
6.) jobb kéz a gyökércsakrán, bal a korona csakrán.
 

1. Gyökércsakra

 
Endokrin mirigy: mellékvese
Testi szervei: vesék, hólyag, gerinc
Funkció: túlélési problémák, fizikai vitalitás, kreativitás kifejezés, bõséggel kapcsolatos dolgok

2. Szexuálcsakra

 
Endokrin mirigy: ivarmirigyek
Testi szervek: nemzőszervek
Funkció: a szexualitás központja

3. Elosztócsakra

 
Endokrin mirigy: mellékvese
Testi szervek: gyomor, máj, epehólyag, emésztőrendszer
Funkció: érző és emocionális központ

4. Szívcsakra

 
Endokrin mirigy: csecsemúmirigy
Testi szervek: szív, tödő, máj, vérkeringés
Funkció:szeretet, együttérzés

5. Torokcsakra

 
Endokrin mirigy: pajzsmirigy
Testi szervek: torok, tüdő
Funkció: kommunikáció, tisztánhallás, önkifejezés

6. Homlokcsakra

 
Endokrin mirigy: agyalapi mirigy
Testi szervek: vegetatív idegrendszer
Funkció: tisztánlátás, intuíció, akaraterő központja

7. koronacsakra

 
Endokrin mirigy: tobozmirigy
Testi szervek: az agy felső része
Funkció: összeköt a spirituális énünkkel
 

A csakrák gyógyítása a napok függvényében

 
 
 
 
Hétfő:
A Hold befolyása érzékelhető. A koronacsakra kezelésére, a nagyagy gyógyítására alkalmas időpont.
 
Kedd:
A Mars befolyása érezhető. A gyökércsakra kezelésére, a gerincoszlop, csontok, fogak, körmök, végbél-nyílás, vastagbél, prosztata, vér-és sejtfelépítés gyógyítására alkalmas időpont.
 
Szerda:
A merkur befolyása érezhető: A sexuálcsakra kezelésére, szaporodási szervek, medence és a benne lévõ szervek, vese, hólyag, mindennemû testfolyadék, nyirokrendszer, sperma,vér, emésztõnedvek gyógyítására alkalmas időpont.
 
Csütörtök:
A Jupiter befolyása érezhető. A torokcsakra kezelésére, nyak, tarkó, állkapocs, hangképzõszervek, légcsõ, hörgõk, tüdõ felsõ része, nyelõcsõ, karok gyógyítására alkalmas időpont.
 
Péntek:
A Vénusz befolyása érezhető. A szívcsakra kezelésére, szív, gerinc nyak és derék közötti része, mellkas, mellüreg, tüdõ alsó fele, vér és vérkeringési rendszer, bõr gyógyítására alkalmas időpont.
 
Szombat:
A Szaturnusz befolyása érezhető. A homlokcsakra kezelésére, arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer gyógyítására alkalmas időpont.
 
Vasárnap:
A Nap befolyása érezhető. Az elosztócsakra kezelésére, derék tájéka, hasüreg, emésztési rendszer, gyomor, máj, lép epehólyag, vegetatív idegrendszer gyógyítására alkalmas időpont.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése