2018. április 16., hétfő

Tolvaj tempó




Tolvaj tempó
A terrorista államok kiáltanak terrorveszélyt !!!
Olyan ez mint a 9/11 -es ikertorony neutronbombás robbantása . Na kinek van neutron bombája ?????




Spöttle: Amerikai az szíriai terroristákkal szövetkezik


Egyelőre nem adta ki a tűzparancsot Donald Trump, így nem indult légicsapás a szír kormányerők ellen, de formálódik egy nemzetközi koalíció. Sőt, a friss hírek szerint több felderítő vadászgép már felszállt az olaszországi NATO-támaszpontokról. Igazán nagy baj abból lehet, ha esetleg a nyugati rakéták orosz katonákat is eltalálnak Szíriában.
Donald Trump amerikai elnök a hétvégi, Szíriában elkövetett vegyifegyver-támadás miatt akar lecsapni a damaszkuszi kormányerőkre. A szíriai rezsimet támogató Oroszország jelezte: hadereje készen áll a rakéták megsemmisítésére.
Fejlettebb technikával rendelkeznek az oroszok
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán elmondta: sajnos meg van az esély a két nagyhatalom közötti konfliktusra Szíriában.
Nem szabad alábecsülni az oroszok fegyverrendszerét, az új robotrepülőgépekkel sikeresen támadták az Iszlám Állam állásait” – fogalmazott a szakértő.
Jelen pillanatban Oroszország fejlettebb haditechnikával rendelkezik, mint az Egyesült Államok hadserege – közölte, majd úgy folytatta: a konfliktus arról szól, hogy „ki lesz az úr” a Közel-Keleten, Amerika vissza akar térni a térségbe.
Korábban is proxy-háború folyt Szíriában
Eddig is egy proxy-háború folyt Szíriában, Amerika támogatta a Szabad Szíriai Hadsereget. A dzsihadista csoport az Iszlám Államnak is adott el azokból a fegyverekből, amiket az Egyesült Államoktól kapott – mondta Georg Spöttle.
Ők harcoltak Aszad elnök ellen, akit pedig az irániak és az oroszok segítettek. „Ennek a három nagyhatalomnak a prox-háborúja folyt, ami több százezer halálos áldozatot követelt” – nyilatkozta a szakértő.
Titkos operációkat hajtanak végre Szíriában az amerikaiak
Georg Spöttle úgy vélekedett:

az amerikai speciális alakulatok titkos operációkat hajtanak végre Szíriában olyan erőkkel, akik már inkább terroristák, mintsem felszabadítók.

A szakértő szerint beláthatatlan katasztrófához vezetne, ha orosz katonák veszítenék életüket Amerika támadásai következtében.
A szaúdiak támogatják az amerikai haderőt, míg Törökország nem nyilatkozott érdemben a konfliktusról. A szakértő szerint a törökök nem ágálnának egy amerikai csapás ellen, abban bíznak, hogy ha nem vétózzák meg a nyugati lépéseket, akkor Amerika is hallgatólagosan elfogadja Törökország észak-szíriai hadműveleteit – vélekedett a szakértő
Hirado.hu, M1










Exkluzív: Brit katonákat fogott el a szíriai hadsereg Kelet-Ghoutában


Az Al-Mayadeen és a Fars News beszámolói szerint brit katonák estek fogságba a szíriai hadsereg Kelet-Ghoutában történt műveletei során. A britek, akik valószínűleg az SAS és az MI6 személyi állományához tartoznak, korábban lettek a helyszínre telepítve és részt vettek volna egy az USA és a NATO által végrehajtott szárazföldi katonai műveletnek.
A hírügynökség beszámolói szerint ugyanis az Egyesült Államok, a NATO egyes tagállamai, Jordánia és Izrael több irányból is szárazföldi hadműveleteket tervezett Szíria ellen. Azonban a szíriai hadsereg és az orosz légierő sikeres műveletei miatt Kelet-Ghoutában az amerikaiak törölték ezt a katonai akciót. A tervek szerint egy közös izraeli-amerikai légicsapás sorozat nyitotta volna meg az utat a szárazföldi műveletek számára.
A műveletek felfüggesztése után az amerikaiak és a törökök próbálták kimenteni az Izrael, Jordánia és a NATO számára tevékenykedő fegyvereseket és ügynököket és Idlib városába szállítani. Azonban ez nem sikerült nekik így az ügynökeik Kelet-Ghoutában ragadtak.
Számos ügynököt korábban úgy mentettek ki Kelet-Ghoutából, hogy az Egyesült Államok megparancsolta az általa létrehozott és támogatott Nuszra Frontnak és egyéb terror szervezeteknek, hogy egyezzenek bele abba, hogy a civilek elhagyhassák a hadműveleti területeket.
Így a civilek között elrejtőzve ki tudták csempészni az embereiket a szíriai hadsereg által mára már felszabadított területekről. A kicsempészett ügynököket ezután az amerikai és török kézen lévő észak-szíriai területekre menekítették. Azonban úgy tűnik nem mindenkit tudtak időben kimenteni és néhány brit ügynökük a frontvonal mögött maradt.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (Sputniknews)






Kétezerötszáz francia ügynök adatait szerezte meg az Iszlám Állam


A francia hatóságok elfogtak egy iszlamista nőt, aki az ISIS-nek dolgozott. A terroristánál egy olyan adathordozót találtak, amelyen a francia titkosszolgálat 2626 tagjának az adatai voltak.
Mina B. neve már korábban is ismert volt a francia hatóságok előtt, a francia hírszerzés potenciális terroristaként szoros megfigyelés alatt tartotta – írja a francia hetilap, a Le Point online kiadása. Mina B.-t egy éve, tavaly áprilisban kérdezték ki egy ügy kapcsán, amelyben egy másik iszlamista, Sana O. volt érintett.
A hatóságok azt akarták megtudni, hogy milyen kapcsolat volt a két személy között. A gyanú szerint Mina B. segített Sana O.-nak pénzt és lakást szerezni, valamint abban is közreműködött, hogy Sana O. Szíriában csatlakozhasson az Iszlám Államhoz. Ez utóbbit kétszer is megkísérelte Sana O., azonban nem járt sikerrel és végül elvették az útlevelét.
A hatóság nemrég újrakezdte a nyomozást Mina B. ügyében, mivel a gyanú szerint több dzsihadistával is kapcsolatot tartott. A nagy felfedezés azonban ezután jött, ugyanis a hatóságok nemrég megvizsgáltak egy olyan adathordozót, amely Mina B. tulajdonában volt. Ezen megtaláltak egy 2008-as fájlt, amelyen 2626 francia hírszerzőtiszt adatai voltak.
A fájlt korábban már letörölték az eszközről, azonban a szakértőknek sikerült visszaállítaniuk. A listában nevek, nyilvántartási számok és az ügynökök korábbi megbízatásairól szóló információk szerepeltek. Mina B. tevékenységét a hatóságok amiatt is vizsgálják, mert érintett lehet egy francia rendőrtiszt, Jean-Baptiste Salvaing és felesége meggyilkolása miatt.
A rendőrség szerint Salvaing nem hozható kapcsolatba a megtalált listával, más bizonyítékok kerültek elő az ügyben. A rendőrt és feleségét 2016-ban késelte halálra egy iszlamista az otthonukban. A tettes a dzsihadista Larossi Abballa volt, aki vélhetően kapcsolatban állt Mina B.-vel.
A hatóságoknak egyelőre fogalma sincs, hogyan kerülhetett a francia titkosszolgálat ügynökeinek névsora a nőhöz. Az ügyben annyit közöltek, hogy Mina B. egy rendőrnő lányával volt jóban korábban és egy ideig náluk is lakott. Elképzelhető, hogy innen kerültek ki az érzékeny adatok.
888.hu




Az orosz légvédelem tizenhét felfegyverzett drónt lőtt le Szíria légterében az utóbbi három hónapban


Az orosz védelmi miniszter Sergej Shojgu egy Moszkvában rendezett védelmi konferencián (Moscow Conference on Global Security) jelentette ki, hogy az orosz légvédelmi erők az utóbbi három hónapban tizenhét felfegyverzett pilóta nélküli légi járművet (UAV) lőttek le a szíriai légtérben.
A védelmi miniszter szerint a lelőtt drónok mindegyike 100 kilométeres hatótávolsággal rendelkezett, és szerinte ilyen eszközök megépítése lehetetlen a fejlett technológiával rendelkező államok segítsége nélkül.
Ebben az esetben valószínűleg a terrorizmust támogató Egyesült Államokra és Izraelre gondolt, hiszen elsősorban ez a két ellenséges ország fegyverzi fel a különböző terrorista csoportokat Szíriában és Irakban.
Az orosz szakértők szerint súlyos következménye lehet annak, ha ezeket a szerkezeteket sűrűn lakott területen vetik be. Korábban az Iszlám Állam használt ilyen drónokat Szíriában és Irakban.
Amerikai és nyugati segítséggel ők már elő is tudták állítani ezeket és az utóbbi időben átadták ezeket más terrorista csoportoknak is.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)








Oroszország negyven Pantsir S1 légvédelmi rendszert telepített Szíriába


A szíriai állami média hírei szerint az orosz védelmi minisztérium az utóbbi időszakban negyven rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakéta rendszert telepített az országba.
Ezt a fajta védelmi rendszert az orosz hadsereg már korábban is használta. Azonban a szíriai háborús események során jelentős tapasztalatokra tettek szert a légvédelmi rakétarendszer használata során és a tapasztalatoknak megfelelően korszerűsítették ezt a védelmi eszközt.
A Pantsir S1 légvédelmi rakétarendszert szárazföldi katonai célpontok védelmére tervezték, továbbá a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerek fedezeteként szolgál. Egy üteg 12 db 57E6-E közepes hatótávolságú légvédelmi rakétával (NATO kód: SA-22 Greyhound) van felszerelve, melyek 1,2 és 20 kilométer közötti távolságban képesek légi célpontok megsemmisítésére. Az üteg védelmét további két darab 2A38M típusú 30 mm-es dupla csövű légvédelmi gépágyú látja el.
Ez a védelmi rendszer képes lesz arra, hogy megvédje a Szíria területén lévő orosz katonai bázisokat egy esetleges nyugati légicsapás esetén. Korábban egy izraeli vadászgép lelövésével azonban a szíriai légvédelem is bizonyította, hogy képes megvédeni az országot az esetleges amerikai és cionista agressziótól.
Orientalista.hu – Al-Isfahani




Oroszország katonai választ adhat egy Szíria ellenes amerikai agresszióra


Oroszország szükség esetén megtenne minden politikai és katonai ellenintézkedést, ha az Amerikai Egyesült Államok megtámadná Szíriát, jelentette ki Vlagymir Shamanov, az Orosz Állami Duma honvédelmi bizottsága elnöke április 10-én, közölte a TASSZ orosz állami hírügynökség.
A kettős mérce alkalmazásának politikája óriási mértékben megnövekedett. És itt az Egységes Oroszország Párt felelősségteljesen kijelenti, hogy ha szükséges minden politikai, diplomáciai és katonai intézkedést meg fog tenni. Egyetlen illegális lépés sem fog válaszcsapás nélkül maradni.” – mondta Shamanov.
Shamanov hangsúlyozta, hogy Oroszország lehetséges válaszlépéseinek megfontoltnak és felelősségteljesnek kell lenni hozzátéve, hogy a szíriai háborúban résztvevő országok száma megnövekedett.

A nemzetközi jogot teljesen megsértve, egy izraeli repülőgép pár hatolt be a libanoni légtérbe és csapást mért egy szomszédos szuverén országra … közvetlenül a Szíriai Fegyveres Erők egyik repülőterét támadva. Így a háborúban résztvevő országok száma emelkedett.”

A továbbiakban kijelentette, hogy az állítólagos vegyi támadás a szíriai Duma városban egy abszolút provokáció:
Ma katonai vegyivédelmi szakértők, a szíriai kormány képviselőinek jelenlétében megerősítették, hogy nem találták mérgező harcanyagok nyomát a kórházban, ahol a hamis beszámolók készültek, valamint egyetlen áldozatot sem fedeztek fel és igazoltak.”
Shamanov bejelentése akkor történt meg, amikor az USA előkészületeket tesz a Szíriai Arab Köztársaság elleni katonai agresszióra, a lépés egy újabb regionális konfliktushoz vezethet vagy egy globális háború kirobbantásához.
Mostanáig nyilvánosságra került, hogy Donald Trump amerikai elnök lemondta Dél-Amerikába tervezett útját. A Fehér Ház sajtótitkára, Sarah Huckabee Sanders azt nyilatkozta, hogy az USA elnöke “az Egyesült Államokban fog maradni, hogy felügyelje a szíriai helyzetre adandó amerikai választ és figyelemmel kísérje a világban történő eseményeket.”
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)










VilagHelyzete
"Több száz oroszt öltek meg az amerikai 

támadásokban Szíriában az év elején" - 

ismerte 

be és közölte Trump államtitkára tegnap, 

csütörtökön.
Mike Pompeo, CIA igazgató is megerősítette ezt. Az amerikai különleges erők februári támadása - amelyet akkoriban az orosz és a szíriai tisztviselők elismertek, de eddig az USA nem volt hajlandó beismerni a szíriai kormányerőket vették célpontba és azokat az orosz zsoldosokat, akik nekik segítenek a lázadók és terroristák ellen.
Egy amerikai tisztviselő korábban azt mondta, hogy az USA a támadás előtt kommunikált Oroszországgal, és egyetlen orosz kormányzati erőt sem öltek meg.
Most a következő szavakkal elismerték. A CIA vezetője ezt mondta szó szerint a Szenátus Külügyi Bizottságában:
In Syria, now, a handful of weeks ago the Russian met their match,” “A couple hundred Russians were killed.” (VilagHelyzete)
TIME.COM
A U.S. official previously said that no Russian forces were killed.





































Trump katonai csapást mért szíriai létesítményekre





Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint szombat hajnalban tévés beszédben jelentette be, hogy célzott katonai csapásokat rendelt el a szíriai vegyi fegyverekhez köthető létesítmények ellen. „Folyamatban van egy összehangolt művelet a francia és a brit fegyveres erőkkel" – mondta. Eddig ez volt a legnagyobb katonai akció Bassár el-Aszad rezsime ellen.


Trump's statement on Syria air strikes in full





Az amerikai-brit-francia csapásokat a múlt szombaton 70 áldozatot követelő dúmai vegyifegyver-támadásra válaszul rendelték el. A héten Trump először a Twitterére kiírta, hogy rakétatámadást tervez válaszul, de utána próbálta lebegtetni, hogy pontosan mikor indulna meg a támadás.


Egy amerikai tisztviselő a Reutersnek azt mondta, hogy a 2017-ben egy szíriai vegyi támadás után elrendelt amerikai válaszcsapáshoz hasonlóan ezúttal is Tomahawk robotrepülőket vetettek be több célpont ellen, azt már megerősítették, hogy legalább egy, a Vörös-tengeren tartózkodó amerikai hadihajó részt vett az akcióban. A CNN-nek más források arról beszéltek, hogy vadászbombázókkal is támadtak, és B1-es bombázókat is bevetettek.
A brit légi csapásokat négy Tornado vadászbombázó hajtotta végre, Homsz közelében támadtak egy katonai létesítményt, ahol a gyanú szerint vegyi fegyverekhez használható alapanyagokat tároltak. A francia gépek felszállásáról videót is kiadott a francia elnöki hivatal:
Élysée

@Elysee



Décollage, cette nuit, des forces armées françaises qui interviennent contre l’arsenal chimique clandestin du régime syrien. Déclaration du Président de la République @EmmanuelMacron : elysee.fr/communiques-de…
4:39 - 2018. ápr. 14.


Amerikai hivatalos bejelentés szerint a célpontok között volt
  • egy kutatóközpont Damaszkuszban,
  • egy Homszhoz közeli vegyifegyver-raktár,
  • és ennek közelében egy olyan irányítóközpontot, aminél vegyi fegyverekhez köthető eszközöket is tároltak.
A szíriai állami televízió is bejelentette, hogy Damaszkusz közelében robbanásokat hallottak. Bemondták, hogy a szíriai légvédelem működésbe lépett „az amerikai, brit és francia agresszió ellen." A szíriai állami tévé állítása szerint a homszi célpontnál sikerült befogniuk a rakétákat, amik így nem okoztak károkat, de három civil megsérült. „Nagyjából 30 rakétával támadtak, ezek harmadát leszedte a légvédelem" – mondta a szíriai kormány egyik tisztviselője a Reutersnek. Szerinte napokkal ezelőtt kiürítették a katonai bázisaikat elővigyázatosságból, az oroszok pedig előre figyelmeztették őket a támadások előtt.
A BBC szerint ezen a videón egy légvédelmi rakéta indítása látható:
Riam Dalati

@Dalatrm
ápr. 14
Válasz neki: @Dalatrm
#Coalition issues warning to potential rebels near #Jordan borders.
'This was a defensive strike... We are not at war with the regime... If you attack regime positions, you will not be supported'
twitter.com/Mzahem_Alsalou…
Riam Dalati

@Dalatrm



Footage said to be from the #Kesweh area, south of #Damascus, showing an air defence "shooting down a US cruise missile"#SyriaStrikes pic.twitter.com/eMqtO77BTk
5:22 - 2018. ápr. 14.


Nagyjából egy órával Trump beszéde után amerikai katonai vezetők bejelentették, hogy véget ért a csapások első hulláma. Azonban névtelen források a CNN-nek azt mondták, hogy tovább folytatódhatnak a légi csapások, attól függően, hogy ezek mennyire voltak eredményesek.

Világos üzenetnek szánták

Az amerikai külügyminisztérium pénteki közlése szerint „nagyon megbízható" bizonyítékok állnak rendelkezésére, miszerint a Dúmában elkövetett vegyifegyver-támadást a szír kormány hajtotta végre. Azt is bejelentették, hogy pozitívak lettek a tesztek klórra és egy szarinszerű idegméregre. Becsléseik szerint legalább ötvenszer vetett be vegyi fegyvert a háborúban Bassár el-Aszad szíriai elnök. A napokban Emmanuel Macron francia elnök is arról beszélt, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy a szíriai rezsim vetett be vegyi fegyvert a civilek ellen Dúmánál.


A francia hadsereg által kiadott képen egy cirkáló rakéta indításáról egy francia katonai hajón
A francia hadsereg által kiadott képen egy cirkáló rakéta indításáról egy francia katonai hajón
Fotó: Handout / AFP
A hágai központú Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakértőinek első csoportja is megérkezett a támadás helyszínére, az előzetes vizsgálatok azt mutatják, nagy a valószínűsége, hogy klórgázt, vagy szaringázt vetettek be.
Trump azt mondta, hogy a katonai csapásokkal az a céljuk, hogy mindenkit elrettentsenek a vegyi fegyverek gyártásától, terjesztésétől és bevetésétől. Azt mondta, hogy készek addig folytatni a válaszcsapásokat, „amíg a szíriai rezsim fel nem hagy a tiltott vegyi anyagok bevetésével."
James Mattis amerikai védelmi miniszter a Pentagonban azt mondta, hogy ez most egyszeri katonai csapás volt, amivel szerinte világos üzenetet küldtek Bassár el-Aszad szíriai diktátornak, hogy többet ne vethessen be vegyi fegyvert, annak pedig következményei lesznek, ha vegyi támadást hajt végre. „Láthatóan az Aszad-rezsim nem értette meg a tavalyi üzenetet. Most a szövetségeseinkkel együtt keményebben léptünk" – mondta.
KAPCSOLÓDÓ
Trump Szíriában olyat lépett, amit Obama nem akart

Trump Szíriában olyat lépett, amit Obama nem akart

Az elnök gyors rakétatámadása alaposan átírja a Kreml szíriai terveit is.
Trump először 2017. április 6-án rendelt el támadást meghatározott célpontok ellen Szíriában, miután több mint 80 civil halt meg egy vegyi támadásban. Akkor amerikai hadihajókról indított Tomahawkokkal lőtték a rezsim egyik légibázisát. Mattis azt mondta, hogy kétszer annyi fegyvert használtak most a támadáshoz, mint a 2017-es műveletnél, de ennek célpontjai kizárólag olyan létesítmények voltak, amik a vegyifegyver-programhoz köthetők.
Theresa May brit miniszterelnök azt mondta, nem láttak más alternatívát, de kihangsúlyozta, hogy a légi csapások nem rezsimváltást céloznak. Emmanuel Macron francia elnök is megerősítette, hogy részt vettek az akcióban, mert Aszad átlépett egy határt.


A szíriai hadsereg által kiadott kép egy robbanásról
A szíriai hadsereg által kiadott kép egy robbanásról
Fotó: SYRIAN GOVERNMENT'S CENTRAL MILITARY MEDIA / Handout / STR / AFP

Elkerülték a szíriában állomásozó oroszokat

A szíriai rezsim tagadta, hogy ők hajtottak volna végre vegyi támadást, szövetségese, Oroszország pedig figyelmeztetett, hogy nyugati katonai csapásokkal háborút kockáztatnak, és a héten a rakéták lelövésével is fenyegetőzött.
KAPCSOLÓDÓ
Ha minden jól megy, elkerüljük a világháborút

Ha minden jól megy, elkerüljük a világháborút

Órák kérdése lehet az amerikai megtorlás a sokadik szíriai vegyi fegyveres támadásért. Az oroszok az amerikai rakéták lelövésével fenyegetőznek, de szerencsére a Közel-Keleten nem csak a béke, a háborús sem olyan egyszerű.
Az oroszok Aszad rezsimének feltétlen támogatói az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és komoly fegyverrendszereket, rakétavédelmet, és katonákat is állomásoztatnak Szíriában, ezért sokan a helyzet eszkalálódásától tartottak még a támadások előtt. Viszont már az elmúlt napokban is érkeztek olyan hírek, hogy az orosz védelmi minisztérium a háttérben megbeszéléseket folytatott az amerikai vezérkarral, hogy mindenképpen elkerüljék a lehetséges orosz veszteségeket.


Egy rakéta Damaszkusz felett 2018 április 14-én
Egy rakéta Damaszkusz felett 2018 április 14-én
Fotó: Sana / Reuters
Joseph Dunford vezérkari főnök a csapások után bejelentette, hogy úgy jelölték ki a célpontokat, hogy csökkentsék annak a kockázatát, hogy Szíriában állomásozó orosz erők is érintve legyenek. Bár nem volt koordináció az oroszokkal a célpontokról, de használták a csapás előtt a szokásos kommunikációs csatornákat a légtér biztonsága érdekében, tehát az alapvető katonai kommunikációs vonalak a héten lezajlott üzengetések ellenére is működtek.
Most figyeljük, hogy mit lépnek az oroszok a következő 24 órában" – mondta egy forrás a CNN-nek. A katonai csapások előtt próbálták felmérni, hogy vajon milyen válaszlépések jöhetnek az oroszok részéről akár Szíriában, akár máshol a világban.

Moszkva: Következményei lesznek

A támadások után Oroszország washingtoni nagykövete, Anatolij Antonov a Facebookra rakott ki egy közleményt, amiben azt írta, hogy következményei lesznek a nyugati csapásoknak, és a felelőség ezért Washingtont, Londont és Párizst terheli. Szerinte nem lehet következmények nélkül megsérteni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és az Egyesült Államoknak nincs erkölcsi felhatalmazása arra, hogy más országokat vádoljon, miután az USA-nak is vannak vegyifegyver-készletei. Marija Zaharova, az orosz külügyminiszteréium szóvivője szerint az USA akkor támadt Szíriában, amikor az ország „végre esélyt kapott a békés jövőre."


A bombázások elleni tüntetés Damaszkuszban 2018 április 14-én
A bombázások elleni tüntetés Damaszkuszban 2018 április 14-én
Fotó: Omar Sanadiki / Reuters
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt állította pénteken, hogy a dúmai vegyifegyver-támadást „külföldi ügynökök" rendezték meg, és a briteket vádolta meg, akikkel Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynök megmérgezése miatt is mélypontra jutott a viszony. Oroszország reméli, hogy a nyugati országok nem szánják rá magukat az iraki vagy a líbiai forgatókönyv szerinti beavatkozásra Szíriában, jelentette ki Lavrov.
Trump külön is kiszólt tévés beszédében Oroszországnak és Iránnak, amiért támogatják a tömeggyilkosnak nevezett Aszad rezsimét. Szerinte minden országot az is meghatároz, hogy milyen barátai vannak, és kikkel tud közösséget vállalni. „Oroszországnak döntenie kell, hogy továbbra is kitart-e ezen a sötét úton" – mondta.

Kanada és a NATO üdvözölte

António Guterres ENSZ-főtitkár önmérsékletet kért mindenkitől, és felszólította a tagországokat, hogy kerüljék el az olyan lépéseket, amik tovább eszkalálhatják a helyzetet, és súlyosbíthatják a szíriai nép szenvedését. A Biztonsági Tanács tagjait arra kérte, hogy fogjanak össze, és felelősen lépjenek.
A támadás után Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy támogatja az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Franciaországot, és elítélte a vegyi fegyverek bevetését. Hasonlóan nyilatkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is.
Viszont az oroszok mellett az iráni külügyminiszter is elítélte a támadást, és annak regionális következményeire figyelmeztetett.
Amerikai szenátorok közül többen is üdvözölték Trump lépését, de a republikánus John McCain és a demokrata Bob Menendez is átfogó szíriai stratégiát hiányolt. Más szenátorok azt kifogásolták, hogy Trump nem egyeztetett a kongresszussal a támadásról.
(Borítókép:  Brit Királyi Légierő Szíriába induló vadászgépe száll fel a ciprusi Akrotíri katonai bázisról 2018 április 14-én - fotó: 






VilagHelyzete
Lavrov: Moszkvának mindent kétséget kizáró 

bizonyítékai vannak, hogy a szíriai Doumaban 

történt vegyi támadásos incidenst azon hírszerző 

titkosszolgálatok hajtották végre, melyek a 

ruszofób kampány mögött is állnak.


"Megkérdőjelezhetetlen bizonyítékaink vannak, hogy egy újabb szervezett támadás volt és egy olyan állam titkosszolgálatai állnak mögötte, melyek a ruszofób kampány mögött is állnak és benne van a kezük ebben az akcióban is."
RENDKÍVÜL SÚLYOS A HELYZET! AMERIKAI HADIHAJÓK ÉS REPÜLŐGÉPEK VANNAK MÁR SZÍRIA PARTJAINÁL A TÁMADÁS ELŐKÉSZÍTÉSÉRE.
OROSZORSZÁG és az USA RAKÉTAHÁBORÚBA KEZDHET EGYMÁSSAL NAPOKON BELÜL. HA BEKÖVETKEZIK, ONNAN A HELYZET GYORSAN ESZKALÁLÓDIK.


VilagHelyzete
16 órája · 


Nem Oroszországban, hanem az USA-ban és 

Nagy-Britanniában volt használatban az a méreg, 

ami a Skripal-mérgezésben szerepelt! - zárult a 

vizsgálat.
"A svájci Spiez labor elemzése lezárult és kiderült a Skripal-mérgezésben használt ‘BZ toxint’, amit Salisbury-ben használtak soha NEM állították elő Oroszországban, hanem éppen ellenkezőleg az USA-ban és Nagy-Britanniában volt használatban"- áll a közleményben, amit Szergej Lavrov is közzé tett.
Újabb nyugati összeesküvés ürügye ...
RTNEWSHU.BLOGSPOT.COM
Nem Oroszországban, hanem az USA-ban és Nagy-Britanniában volt használatban az a méreg, ami a Skripal-mérgezésben szerepelt! - zárult a viz...









RT.COM
Moscow has “irrefutable” data that the incident in Douma, Syria was staged by the intelligence services of a foreign state pushing a “Russophobic campaign,” Russian Foreign Minister Sergey Lavrov stated.













































VilagHelyzete
17 órája · 


Saul Alinsky 12 pontját és műveit 

nagyon kevesen ismerik! 

Még azok sem, akik az utcákon ennek iránymutatása szerint akcióban vannak. Pedig a felforgatás legfontosabb kézikönyve! Hillary Clinton is ebből írta diplomáját!
A radikális baloldali gondolkodó 12 szabálya közül már jó néhányat a gyakorlatban is kipróbáltak."
A VilagHelyzete Blogon számtalan cikkben még jóval évekkel ezelőtt beszéltem róla éppen azért, hogy ha oda kerül a sor, mindenki legyen tisztában azzal, mi folyik körülötte a társadalomban és mivel kerül szembe az utcán, amikor fizetett vagy kiképzett agtitátorok által felhergelt tömeg ront neki bárminek, aminek parancsolták.
Hogyan lehetséges egyáltalán ez?
Az ember vagy sodródik benne ösztönei alapján vagy éppen szemtanúja és nem tudja felfogni ép ésszel, ami történik vagy amit lát....
Érdekes, hogy amit ma közösségszervezésnek neveznek, azt Alinksy agitációnak nevezte. De valahogy az agitátor nevet túlságosan negatívnak találták. Miután a ballibek azt tették, amit ők ilyenkor gyakran csinálnak:
"Ne változtasd meg a narratívát, csak a nevet."
A közösségi agitátor így egy varázsütésre közösségi szervező lett. Ki lenne egy közösség megszervezése vagy általában a szervezés ellen? Hát nem azt mondja mindenki gyerekkorunk óta, hogy jobban meg kell szerveződnünk?
Sokan emlegetik manapság Saul Alinskyt és 1971-ben írt könyvét, a „Szabályok radikálisoknak” címűt. Mint amikor Trump ellen tüntettek az anarchisták.
Alinsky arra tanított, hogy „a forradalmároknak nem szabad kérkedniük radikalizmusukkal”. Sőt arra tanította őket, hogy vágják le a hajukat normális hosszúságúra, járjanak öltönyben és szivárogjanak be a rendszer belsejébe.
Alinskytől eltérően Soros már fütyül rá, ha az egész rendszer porig ég. Azt hiszi ugyanis, hogy irányítani tudja azt a Főnixet, amely abból kikel. Azonban ezúttal tévedhet.
Soros évtizedeken át az anarchia veszett kutyáját pórázon tudta tartani, és neki szolgált.
Csakhogy most a póráz elszakadhat. Ha ez megtörténik, a kutya felboríthatja a dolgok megszokott menetét. A történelem tele van olyan démonalkotókkal, akiket saját kreálmányuk fal fel.
(SBG Buddha - VilagHelyzete)
ALTERNATIVHIREK.BLOGSPOT.COM
Vannak a történelemben dolgok, írja a World News Daily cikk , amelyre rá lehet mutatni és azt mondani: „ez azután mindent megváltoztatott...






















Elavult az Egyesült Államok rakétavédelme?



A globális geopolitikai környezet megváltozott, azonban az Egyesült Államok rakétavédelmi stratégiája változatlan maradt, ami sebezhetővé teszi Washingtont az új nukleáris kihívásokkal szemben – állítja egy amerikai elemző.
Amerika milliárdokat költött a rakétavédelmi technológiára, mert hisz benne, hogy a ballisztikus rakéták elleni védelmi képesség segít csökkenteni Washington és szövetségesei nukleáris fenyegetettségét a XXI. században. Ez a megközelítés a 2010-es Ballisztikus Rakétavédelmi Felülvizsgálaton (Ballistic Missile Defense Review) alapszik, amely Ivanka Barzashka, a Stanford Egyetem nukleáris biztonsági szakértőjének a The National Interest-ben írt cikke szerint most hatástalannak bizonyulhat.
A szerző ugyanitt rámutatott, hogy a téma megközelítésének három alapjellemzője az új stratégiai környezet hatására komoly kihívások elé néz.
Az első alapfeltevés az volt, hogy a nukleáris fenyegetés egyes regionális szereplők által növekedett és az új rakétavédelmi stratégia segít ezeket csökkenteni. Azonban az elmúlt évben megszületett a végleges megállapodás Irán atomprogramjával kapcsolatban. Teherán 2015 októberében már egy atomtöltet nélküli ballisztikus rakétát tesztelt.
Azonban a hagyományos fegyverek nem jelentenek stratégiai veszélyt az USA-ra, különösen, ha a nyugat és Irán kapcsolata rendeződik. Ami Észak-Koreát illeti, a helyzet rosszabb. Phenjan azt akarja, hogy a világ féljen kialakítás alatt álló a nukleáris képességétől. Januárban bejelentették, hogy Észak-Korea újabb atomkísérletet hajtott végre – olvasható szintén a cikkben.
A második feltevés az volt, hogy az Oroszország okozta nukleáris kockázat veszélye jelentősen csökkent a hidegháború lezárása óta. A rakétavédelmi felülvizsgálat rögzíti, hogy az USA és Oroszország „nem ellenség többé” és „nincs jelentős esélye köztük a háborúnak”. Azonban Krím Oroszországgal történő 2014-es újraegyesülését követően ez a szemlélet megváltozott. Barzashka szerint Kelet-Európában a katonai konfrontáció veszélye – és ezzel együtt a nukleáris kockázat is – megnövekedett.
A harmadik feltevés az volt, hogy az USA nukleáris fejlesztései nem növelik a nukleáris kockázatot, annak ellenére sem, hogy mind Oroszország, mind Kína határozottan ellenezte az USA programját. Oroszország kitart amellett, hogy az USA globális védelmi terve aláássa a nemzetközi stabilitást. Moszkva egy új fegyverkezési verseny kialakulásának lehetőségére is felhívta a figyelmet, illetve ellenintézkedések foganatosításával fenyegetett arra az esetre, ha Washington nem korlátozza a programot – írja az elemző.
Az USA „politikai indíttatásúnak” nevezte az orosz kommunikációt és reméli, hogy képes lesz elkerülni a moszkvai ellenlépéseket. 

Ennek ellenére most „Oroszország pontosan azt teszi, amit mondott, hogy tenni fog” – korszerűsíti nukleáris arzenálját és egy új űrvédelmi rendszert fejleszt. Kína szintén ellenezte az Egyesült Államok azon tervét, hogy THAAD rakétavédelmi rendszert (THAAD – Terminal High Altitude Area Defense) telepít Dél-Koreába.
A mai világ megváltozott. Nem olyan, mint a hidegháború idején. A mai világban a rakétavédelem növelhet bizonyos nukleáris kockázatokat, miközben csökkent másokat. Lehet, hogy stabilizál egy összefüggésben, de destabilizáló lehet egy másikban” – mutat rá az elemző.
Egy új amerikai államapparátus felül fogja vizsgálni a katonai stratégiát, és ezen belül a nukleáris részt is - legalábbis a cikk megállapításai szerint.
Ez természetesen számos vitás kérdést felvet. Megéri-e rakétavédelmi rendszert építeni Európában Irán ellen? Szükséges-e regionális védelmi rendszereket létrehozni Oroszországgal szemben? Kívánatos-e az USA és Oroszország rakétavédelmi képességeit illetően egy ellenőrizhető korlátozás bevezetése?” –kérdezi Barzashka, akinek véleménye szerint ezen három pontnak az újraértékelése kell, hogy képezze az alapját az USA új rakétavédelmi stratégiájának.
Fordította: Rácz Roland Dénes




A Nagy Testvér figyel téged



Art of WAR  |   2016-03-07 10:57:44
Az orosz védelmi minisztérium hónap eleji bejelentése szerint 2016-ban előreláthatólag három nagyteljesítményű, Voronyezs típusú korai előrejelző radar kerül hadrendbe. A már üzembe állított négy hasonló típusú berendezéssel együtt az új radarok biztosítják az orosz korai előrejelző radarrendszer 2020-ig történő teljes körű modernizálását.
A Voronyezs típusú lokátor egy harmadik generációs, orosz fejlesztésű korai előrejelző radar, amelynek alap feladata az Oroszország ellen indított ballisztikus rakéták országhatáron belüli, illetve kívüli felderítése és követése.
A moszkvai székhelyű Műszaki és Informatikai Rendszerek Vállalat és a Nagytávolságú Rádiókommunikáció Tudományos Kutató Intézet által kifejlesztett új rendszer megépítése, tesztelése és hadrendbe állítása, a magas fokú szabványosításnak és a modulrendszerű felépítésnek köszönhetően körülbelül egy évet vesz igénybe, szemben az előző generációk 5-10 évével. Vlagyimir Tucskov, a Szvobodnaja Pressza katonai szakértője szerint a lecsökkent konstrukciós időt egy sor előre gyártott modul alkalmazása tette lehetővé, melyek egy futballpálya méretű platformon kerülnek elhelyezésre. A modulok magukban foglalják a helyőrségi épületeket és a lakónegyedeket is.
A Voronyezs típusú rendszerek energiafogyasztása nagyságrendekkel kisebb, mint a szovjet érából származó elődeié. A Darjel radar 50 MW-os fogyasztásával szemben, a Voronyezs három típusából kettőé 0,7 MW, a harmadik, „nagy teljesítményű” változaté 10 MW. Ez a tény nemcsak az üzemeltetési költségek csökkentése szempontjából fontos, hanem jelentősen egyszerűbbé teszi a berendezés desztillált vizes hűtőrendszerét is.Ennek köszönhetően az új állomások jelentősen kevesebbe kerülnek (kb. 19,6 millió US dollár), mint előző generációs társaik (130 - 261 millió US dollár).
Tucskov elmodása szerint a csökkentett méret és a visszafogott energiafelhasználás – a magas szintű technikai és üzemeltetési követelmények fenntartása mellett – a részegységek miniatürizálásának és a nagyteljesítményű számítógépek használatának köszönhető, amelyek együttesen biztosítják a munkaállomások hatékonyságának kisebb energiafogyasztás mellett történő optimalizálását. Ugyanekkor a szakértő megjegyzi, hogy a nagyfokú szabványosítás könnyebbé teszi a rendszer további fejlesztését is.
A Voronyes-osztályú radarrendszer három különböző típusú lokátort foglal magába: Voronyezs M, a Voronyezs DM (VHF és UHF frekvenciasávok) és a Voronyezs VP „nagyteljesítményű radar” (EHF sáv). "A rendszer felderítési távolsága 4500-6000 km, a detektálható légi célok magassága maximum 4 000 km. Más szóval"- írja Tuccsov - a Voronyezs képes ballisztikus rakéták, repülőgépek és műholdak felderítésére is. A rendszer 500 légi cél egyidejű követésére képes."
A rendszer jelenleg a következő négy állomásból áll:
- Voronyezs M, Lekhtusi, leningrádi régió. Ellenőrzés alatt tartja a légteret Marokkótól a Spitzbergákig. (Esetleges modernizálás után képes lehet akár az USA keleti partvidékéig „ellátni”)
- Voronyezs DM, Armavir, krasznodari régió. Légi célok felderítése Dél- Európa és az Észak-Afrikai partvidék felett.
- Voronyezs DM, Pionerskiy, kalinyingrádi régió. Hatókörzete Európa, beleértve az Egyesült Királyságot is.
- Voronyezs VP, Mishlevka, irkutszki régió. Felelősségi területe az USA nyugati partvidékétől Indiáig terjed.
A három új állomás, két Voronyezs DM és egy Voronyezs M tervezett telepítési helye: Jeniszejszk, krasznojarszki régió, Barnaul, altáji terület és Orszk, Orenburgi terület. Másik két radar építése is elkezdődött a Komi Köztársaságban és az amúri régióban, további egy van tervezve a jövő évre a murmanszki régióban.
Amennyiben kiépül az új korai előrejelző radarrendszer, leváltja a régi szovjet hálózat maradványait, amelyek képességeik nagy részét elvesztették a Szovjetunió összeomlása után. A volt szovjet éra legprominensebb képviselői a hasonló típusú rendszerekből a Don–2N és a Daryal.








A Don–2N típusú monstrumot a szovjet időszakban építették és 1991-ben Moszkva mellett helyezték üzembe (a teljes üzemképességet csak 1996-ban érte el). A hatalmas rendszer építése során 30 000 tonna acélt, 50 000 tonna betont, 20 000 km kábelt valamint 100 km hűtővíznek szánt csővezetéket használtak fel. Geometriailag az állomás egy 35 méter magas csonka gúla, ami biztosítja a régió 360 fokos lefedettségét oldalszögben. Az üzemi frekvencia SHF (cm-es) hullámsávú, a radar képes ICBM-ek (interkontinentális ballisztikus rakéták) 3700 km-en történő felderítésére.
"1994-ben – emlékezik vissza Tucskov – egy, az űrbeli objektumok felderítését és követését elemző, közös amerikai-orosz kísérlet sorozat keretében egy amerikai űrsikló 5-, 10- és 15 cm átmérőjű fémgolyók sorozatát bocsátotta ki. Míg az amerikai radarrendszerek csak az utóbbiakat észlelték, addig a Don–2N képes volt 1500 km távolságon felderíteni és követésbe venni az 5 cm átmérőjű golyókat is."
A Don–2N egyedi project volt Moszkva védelmére, a Daryel-széria radarjait szélesebb körben alkalmazták. Az 1980-as évek közepén két ilyen típusú berendezést helyeztek üzembe a Komi Köztársaságban és Azerbajdzsánban. A VHF frekvenciasávon üzemelő radar száz futball labda nagyságú cél egyidejű felderítésére és követésére képes 6 000 km távolságról. Az adó teljesítménye 350 MW. Ezeken kívül még nyolc Daryel-osztályú radar telepítését tervezték, de a Szovjetunió összeomlása miatt ezek nem kerültek megvalósításra.
Fordította: Hajnal István őrnagy




Nariskin: Oroszországnak joga van katonai válaszlépésre is



Oroszországnak joga van katonai válaszlépésre is azt követően, hogy Törökország lelőtte az orosz légierő egyik gépét - vélekedett Szergej Nariskin, az orosz parlament alsóházának elnöke november 27-én, pénteken.
A politikus erről Bukarestben nyilatkozott a román Digi24 hírtelevíziónak. Elmondta, hogy a vadászgép lelövése gyilkos tett Törökország vezetése részéről, és ezt a tettet meg kell büntetni. „Tudjuk, hogy kik követték el a gyilkosságot, és el kellene ítélni őket” - mondta az orosz parlament alsóházának elnöke. Hozzátette, hogy Oroszország a nemzetközi jognak megfelelő lépéseket megteszi, de katonai válaszlépéshez is joga van. Emlékeztetett, hogy növelték a katonai kiadásokat az Sz-400-as légvédelmi rakétarendszer szíriai telepítése érdekében. Ennek feladata biztosítani az orosz repülőgépek biztonságát, amelyeknek meg kell semmisíteniük az Iszlám Állam és egyéb, Szíria területén tevékenykedő terrorista szervezetek infrastruktúráját - mondta.
Rámutatott: Moszkva gazdasági szankciókra is készül Ankarával szemben, és úgy vélte, hogy azok arányosak lesznek azzal, amit a török vezetőség tett. Hozzátette: Ankara tudatában kell legyen annak, hogy a vadászgép lelövése sokat ártott az orosz-török kapcsolatoknak.
Nariskin Bukarestben részt vett a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködési Szervezet parlamenti közgyűlésén, amelyet Azerbajdzsán, Albánia, Örményország, Bulgária, Görögország, Grúzia, Moldova, Oroszország, Románia, Törökország és Ukrajna törvényhozói jelenlétében tartottak meg. Oroszország most átvette a szervezet soros elnökségét Romániától. Ebből az alkalomból Nariskin beszédet mondott, amely közben ukrán képviselők tiltakoztak Oroszország politikája ellen, és kérték, hogy Moszkva adja vissza Ukrajnának a Krím félszigetet. Az orosz parlament alsóházának elnökének beszéde közben több törvényhozó a szónoki pulpitus mellett állva két molinót feszített ki, amelyen egyebek mellett az volt olvasható, hogy „Putyin, add vissza nekünk a Krím félszigetet!”, „2008 Grúzia, 2014 Ukrajna, ki következik? Putyin, állj meg!”. Nariskin „szégyentelen és gyáva” akciónak minősítette a tiltakozást.
Forrás: MTI


Oroszország a Kaszpi-tengerről

 lövi az Iszlám Államot





A Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira – közölte szeptember 7-én, szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Szocsiban, a Vlagyimir Putyin államfővel tartott találkozóján.
Sojgu szerint két nap leforgása alatt, intenzív felderítés eredményeképpen sok IÁ-létesítményt azonosítottak, köztük irányítóközpontokat, lőszerraktárakat, haditechnikai eszközöket és kiképzőtáborokat. A légierőn kívül bevetették ellenük a Kaszpi-tengeren állomásozó orosz flottát is. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr-NK típusú csapásmérő robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra. Minden célpontot megsemmisítettek, polgári létesítményekben nem keletkeztek károk – mondta. 
A találkozón a védelmi miniszter azt hangoztatta, hogy a bevetés bebizonyította a robotrepülőgépek hatékonyságát, hiszen mintegy másfél ezer kilométeres távolságból voltak képesek nagy pontossággal célba találni. 
Oroszország szeptember 30-án indított légi hadjáratot Szíriában, de manőverező robotrepülőgépeket eddig nem vetett be. Moszkva azt állítja, a dzsihadista IÁ, illetve más terrorcsoportok állásait támadja. A Nyugat, illetve Rijád és Ankara is azzal vádolja Moszkvát, hogy harci gépei jórészt a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló, általuk támogatott lázadókat veszik célba, és ezzel tovább súlyosbítja a szíriai válságot. 
Vlagyimir Putyin azt mondta a Sojguval folytatott megbeszélésen, hogy a minapi párizsi tárgyalásain Francois Hollande francia elnök azt javasolta, egyesítsék a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hü hadsereg és a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) lázadószervezet erőfeszítéseit az IÁ elleni harchoz. Putyin úgy fogalmazott: Hollande „érdekes gondolatot vetett fel, miszerint lehetne, legalábbis meg lehetne próbálni” egyesíteni erőfeszítéseiket, de Oroszország egyelőre azt se tudja, hogy hol tevékenykedik és ki vezeti az SZSZH-t. „Ha abból indulnánk ki, hogy az SZSZH a fegyveres szárnya az ellenzék úgynevezett egészséges részének, és sikerülne egyesíteni az erőfeszítéseket a közös ellenség, az IÁ és az an-Nuszra Front, illetve hozzájuk hasonló terrorszervezetek elleni harchoz, akkor megteremtődnének a szíriai politikai rendezés jó előfeltételei” – fejtette ki Vlagyimir Putyin.
Az orosz elnök megismételte Moszkvának azt a javaslatát, hogy amennyiben a partnerországok azt állítják, jobban ismerik a szíriai helyzetet, mert már több mint egy éve folytatják szíriai hadmüveleteiket, igaz, jogellenesen, akkor továbbítsák Oroszországnak a célpontokról rendelkezésükre álló információikat, és az orosz hadsereg megsemmisíti őket.
Irak is behívná az oroszokat az Iszlám Állam ellen
Irak hamarosan felkérheti Oroszországot, hogy mérjen légicsapásokat Irakban az Iszlám Államra, és a dzsihadista terrorszervezet elleni harcban vállaljon nagyobb szerepet, mint az Egyesült Államok - mondta október 7-én, szerdán az iraki parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke.
Lehet, hogy hamarosan, már a következő napokban vagy hetekben rákényszerülünk orosz légitámadásokat kérni. Ez attól függ, hogy mennyire sikeres az orosz légierő Szíriában” - mondta Hakím az-Zamili a Reuters brit hírügynökségnek.
Irak kormánya hatástalannak ítéli az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásait az Iszlám Állam (IÁ) ellen, amely az ország területének egyharmadát uralja. Bagdad emiatt reménykeltőnek tartja, hogy Oroszország is légitámadásokba kezdett Szíriában az IÁ ottani állásai ellen, mert úgy véli, Moszkva hatékony társa lehet a dzsihadisták elleni harcban iraki területen. 
Sok jel mindazonáltal arra mutat, hogy Oroszország elsősorban nem az Iszlám Államot támadja Szíriában, hanem sokkal inkább a szintén a szíriai kormány ellen harcoló, de mérsékelt ideológiájú felkelőket.



ATVzrt élő közvetítés


Szíriai háború: Egymásnak feszült Moszkva és Washington


2018. 04. 13. EURÓPA ÜZENT! Nem finanszírozza tovább a fideszes korrupciót


Miről is választunk 2018-ban!?


2018.04.10. SZ.L.M.T.A


A szíriai hadsereg mesterlövészei

Robbanásveszélyes helyzet: felsorakoztak az amerikai hadihajók


Hogyan válaszol Donald Trump amerikai elnök a szombati állítólagos vegyifegyver-támadásra Szíriában, amelynek nyomán megfenyegette az Aszad-kormányzatot és az őt támogató oroszokat és irániakat? Bár Trump korábban azt mondta, kivonná katonáit Szíriából, most úgy tűnik, egyre több amerikai haditechnika érkezik a térségbe.
Büntetőcsapásra készülve a Földközi-tengeren tartózkodik négy amerikai hadihajó, a USS Ramage, a Mahan, a Gravely és a Barry. Mindez arra utal, hogy Donald Trump újabb cirkálórakéta-támadással készül demonstrálni, hogy az Egyesült Államok nem tűri a vegyi fegyverek bevetését a konfliktusban.
Az orosz média említi még a Donald Cook rombolót, amely a Hürriyet török újság szerint 100 kilométerre megközelítette az oroszok szíriai haditengerészeti támaszpontját, Tartusz kikötőjét.

A hajó, amely többször farkasszemet nézett az oroszokkal

Ez volt az a hajó, amely a Krím Ukrajnától történt elcsatolása után, 2014-ben megjelent a Fekete-tengeren és két évvel később a Balti-tengeren is. Mindkét alkalommal többször átrepültek felette orosz harci gépek és körözött felette egy orosz harci helikopter is. A Pentagon bírálta a lépést, és azt mondta, hogy „a fegyverhasználat szabályai szerint lelőhették volna”.
A hajót felszerelték az Aegis rakétavédelmi rendszer eszközeivel, ami azt jelenti, hogy nemcsak támadásra használt Tomahawk cikrálórakétákat tud kilőni, hanem elméletileg képes lelőni rövid és közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.

Provokációnak tartják a fegyverzetét

Oroszország korábbi keményvonalas NATO-képviselője, a most miniszterelnök-helyettesként dolgozó Dmitrij Rogozin azt mondta, hogy hazája „a legkeményebben reagál majd bármely, ezzel a rendszerrel felszerelt amerikai hajóra, amely megközelíti partjait”.
A Hürriyet azt állította, hogy a Szíriához közeledő Cook felett már négyszer átrepültek orosz harci gépek, de a Pentagonnak a lapnak nyilatkozó képviselője ezt tagadta. Arról, hogy az oroszok régi ellenfele, a Cook a térségben van, korábban a Washington Post is írt.

A szíriaiak is mozgatják haditechnikájukat

Donald Trump keményhangú nyilatkozatban ígért rövid időn belül katonai csapást a szíriai hadsereg által már jelentős részben visszafoglalt Kelet-Gútában elkövetett és a rezsimnek tulajdonított állítólagos vegyifegyver-támadás nyomán, amelyben a nyugati média és aktivisták szerint több tucat polgári lakos, köztük gyerek is meghalt.
Moszkva szerint mindez „álhír” és „provokáció”, amelynek célja, hogy eltereljék a figyelmet az oroszok és a nyugatiak közötti feszültséget elmélyítő Szkripal-ügyről, amelynek fejleményeként kedden bejelentették, hogy elhagyhatja a kórházat a korábban haldoklónak kikiáltott Julija Szkripal.
Közben a The Wall Street Journal című lap szerint még egy további rombolót, a USS Portert is a szíriai partokhoz küldhetnek az amerikaiak. Nem nyugati források még egy sor amerikai tengeralattjárót is említenek.
Mindeközben a szíriai légierő legjobb gépeit az oroszok Hmejmim légibázisra dobják át és átvezénylik a szíriai hadsereg 4. páncélos dandárját, amely Damaszkusz közelében állomásozik.

Kemény csapást és a szíriai kormány elleni hadjáratot akarnak Trumptól

Elemzők szerint a várható amerikai támadásban a brit és a francia szövetségesek is részt vehetnek.
Az amerikai külpolitikai magazin, a Foreign Policy szerint Trump elnöknek most „keményen kell odacsapnia és nagyobb kampányt kell indítania az Aszad-kormány ellen”, mert a tavaly áprilisi, hasonló indokkal végrehajtott szíriai rakétatámadásának nem sok eredménye volt.
A lap szakértője szerint „több célpontot” és a szíriai kormányhoz tartozó létesítmények folyamatos támadását kell mérlegelni, és az amerikai hadvezetésben „lesznek olyanok, akik nagyon kemény csapást akarnak”. Mindez felveti a kérdést, hogy az Egyesült Államok konfrontációba keveredik-e Aszad fő támogatójával, Oroszországgal – ismeri el a cikk írója.




Szíria

Franciaország napokon belül dönt az esetleges légicsapásokról



Franciaország napokon belül bejelenti válaszát az állítólagos szíriai vegyifegyver-támadásra, és ha légicsapásokról dönt, azok a rezsim "vegyi kapacitásait", és semmi esetre sem az orosz vagy iráni szövetségeseit fogják érinteni - jelentette be kedden Emmanuel Macron francia államfő, miután hivatalában fogadta a szaúdi trónörököst.

"Folytatjuk a technikai és informatikai információcserét, mindenekelőtt a brit és amerikai partnereinkkel, és a következő napokban bejelentjük a döntéseket" - mondta a francia elnök.

Mohamed bin Szalmán kettejük közös sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy hazája is kész részt venni a katonai hadműveletben.

"Amennyiben a szövetségünk a partereinkkel megköveteli, mi is ott leszünk" - mondta újságírói kérdésére Mohamed bin Szalmán.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn jelentette be, hogy hamarosan döntés várható az állítólagos kelet-gútai, ideggázokkal történt szombati támadást követően.

"A döntések, amelyeket meg fogunk hozni, semmi esetre sem szolgálják a rezsim szövetségeseinek vagy bárkinek is a megtámadását, hanem a csakis rezsim birtokában lévő vegyi kapacitások megtámadását" - hangsúlyozta Emmanuel Macron.

"Nem szeretnék semmilyen eszkalációt a térségben" - tette hozzá a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével történő esetleges összecsapásokra utalva.

Oroszország és Irán támogatják katonailag Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét, s az orosz hadsereg már figyelmezett arra, hogy fenyegetettség esetén válaszolni fog.

A sajtótájékoztatón Emmanuel Macron jelezte, hogy a vegyi támadásokat Párizs egyértelműen a rezsimnek tulajdonítja annak ellenére, hogy azt Damaszkusz és Moszkva is cáfolja.

"Olyan híreket kaptunk, amelyek nagy részének egyébként a forrása ismert, azaz sajtóhír, és civilszervezetek is megerősítették, hogy bizonyítható, hogy használtak vegyi fegyvereket, és hogy egyértelmű módon ezeket a rezsim használta" - mondta a francia elnök.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter korábban kedden azt mondta, hogy Oroszország arra fog törekedni, hogy a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakemberei helyszíni vizsgálatot tartsanak Dúmában, és kész szavatolni a biztonságukat, de szerinte "a vegyi anyagok alkalmazásának tényét egyelőre nem sikerült megerősíteni". Vlagyimir Samanov, az orosz parlamenti alsóház védelmi bizottságának elnöke a kormányzó Egységes Oroszország párt frakcióülésén pedig bejelentette, hogy amennyiben Szíriát katonai csapás éri, Oroszország megtesz minden politikai és diplomáciai, szükség esetén pedig katonai ellenlépést.




Nem Oroszországban, hanem az USA-ban és 
Nagy-Britanniában volt használatban az a méreg, 
ami a Skripal-mérgezésben szerepelt! - zárult a 
vizsgálat.

"A svájci Spiez labor elemzése lezárult és kiderült 
a Skripal-mérgezésben használt ‘BZ toxint’, amit 
Salisbury-ben használtak soha NEM állították elő 
Oroszországban, hanem éppen ellenkezőleg az 
USA-ban és Nagy-Britanniában volt 
használatban"- áll a közleményben, amit Szergej 
Lavrov is közzé tett.
Újabb nyugati összeesküvés ürügye ...


Há­ború lesz? Min­den re­pü­lő­gép ke­rülje el a kelet-me­di­ter­rán lég­te­ret!



Az eu­ró­pai légi biz­ton­sági ügy­nök­ség /EASA/ sze­rint 72 órán belül ame­ri­kai lé­gi­tá­ma­dás ér­heti Szí­riát. E pil­la­nat­ban már nincs is annyi...Köz­ben az oro­szok azt ál­lí­tot­ták, hogy min­den ame­ri­kai ra­ké­tát meg fog­nak sem­mi­sí­teni!
Minden polgári repülőgép kerülje el a kelet-mediterrán légteret! – figyelmeztetett az európai légi biztonsági ügynökség /EASA/. Szerintük 72 órán belül amerikai légitámadás érheti Szíriát, megtorlásul arra a gáztámadására, amelyben sokan meghaltak az elmúlt napokban és amelyet  - állítólag - a kormányhoz hű hadsereg követett el.
Nem alaptalan a polgári repülés számára kiadott figyelmeztetés.
Az amerikai Donald Cook hadihajó 60 robotrepülőgéppel és a francia D650-as fregatt a szíriai orosz katonai támaszpont előtt támadási pozícióba állt.
A P-8A Poseidon amerikai felderítőgép az orosz Hmeimim és Tartus katonai támaszpont felett köröz. A Cipruson állomásozó brit csapatok riadóállapotban vannak.

Válaszként az oroszok a GPS-jeleket Szíria felett semlegesítették, hogy az amerikai drónok tájékozódását megakadályozzák – írta az NBC news.Tegnap az oroszok azt állították, hogy minden amerikai rakétát meg fognak semmisíteni...
Kína ugyan figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne avatkozzanak be, de Macron francia elnök és Theresa May már tárgyalt telefonon Donald Trumppal, és azóta eddig egyikük sem zárta ki a szíriai támadás lehetőségét.



Orosz Su-24 megközeliti és elrepül az USS Donald Cook romboló felett



2011. április 11., szerda |09:30 GMT + 7
    

"Sea Spirit" USA P-8A a szíriai orosz katonai bázis közelében


Úgy tűnik, amerikai felderítő missziók repülnek a szíriai partvidék körüli járőrözésre, hogy figyelemmel kísérhessék az ott állomásozó orosz katonai bázist.

P-8A Poseidon repülőgép az amerikai haditengerészet. Fotó: AFP.
Az Air Force Spots április 10-én bemutatta az US Navy P-8A 168439 PS102 légiutas-rakéta képeit, amelyek két latakiai és tartus tartomány közelében repültek, ahol a légierő bázisát találta. és az orosz haditengerészet Szíriában, az Almasdar News szerint.
A repülésből kiderül, hogy a P-8A a Sigonella térségtől a Földközi-tengertől keletre költözött és Szíria és Ciprus között keringett.
Az amerikai haditengerészeti akció csak néhány órával azután érkezik, hogy az orosz korai figyelmeztetés az A-50U-ról, amely a két stratégiailag elhelyezkedő tartomány légterében működik.
US P-8A útvonalterv 10/4. Fotók: Repülőgép foltok.
Donald Trump, az USA elnöke szerdán azt mondta, hamarosan elhatározza, hogy reagál a Szíria kémiai fegyverek állítólagos használatára a kambodzsai Douma keleti városban, mintegy 70 kilométerre a halottak. A New York Times elmondta, hogy a Trump ügyvezetése már április 10-én eldöntheti, hogy megtámadja Szíriát.
A szíriai háborús megfigyelők azt mondják, hogy minden kormányzati csapatot és szövetséges erőt figyelmeztetnek, és óvintézkedéseket tesznek a bázisok és előőrsök országszerte. az egész országot. Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottája szintén a legmagasabb figyelmeztető jelzés, hogy felkészüljön egy esetleges amerikai katonai sztrájkra Szíria ellen.
Nguyen Hoang




 Válaszként az oroszok a GPS jeleket Szíria felett semlegesítették, hogy az amerikai dronok tájékozódását megakadályozzák 


Először támadtak drónokkal a terroristák az orosz támaszpontokra Szíriában



Első alkalommal hajtottak végre tömeges dróntámadást szíriai orosz támaszpontok ellen szombatra virradóra – közölte hétfőn a moszkvai védelmi minisztérium.
A közlés szerint a terroristák korszerű GPS navigációs rendszer segítségével több mint 50 kilométeres távolságról indították robbanószerkezetekkel felszerelt drónjaikat a hmejmími légi támaszpont, illetve a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központ ellen. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az ilyen műholdas helymeghatározást használó műszaki megoldásokhoz csakis korszerű technológiát használó államoktól juthattak hozzá a szélsőségesek. Az elfogott pilóta nélküli csapásmérő eszközök szakértői vizsgálata kimutatta, hogy a szélsőségesek olyan technológiák birtokába jutottak, amelyek felhasználásával akár 100 kilométeres távolságról is képesek végrehajtani hasonló támadást a világ bármely országában.
Szombatra virradóra összesen 13 pilóta nélküli repülőeszköz közelítette meg a nyugat-szíriai Latakia tartományban található tartúszi haditengerészeti kikötőt és a hmejmími légi bázist. Előbbi támaszpont ellen három, utóbbival szemben tíz drónt jelzett az orosz légvédelem. Hét eszközt sikerült megsemmisíteni, további hatnak pedig átvenni az irányítását, ebből hármat orosz katonai ellenőrzés alatt álló területen leszállásra kényszerítettek. Ezek elektronikai vizsgálatát követően kiderítették pontos indítási helyüket.
A védelmi minisztérium szerint a támadás következtében nem voltak sebesülések, sem anyagi veszteségek, hozzátéve, hogy a katonai bázisok rendeltetésszerűen üzemelnek.





Trump pengeélen táncol: egy rossz parancs, és kitör a háború



Éles fordulatot vett az utóbbi napokban az orosz-amerikai kapcsolat: néhány héttel azután, hogy Donald Trump a tanácsadói kérése ellenére gratulált Vlagyimir Putyinnak a választáson aratott győzelméhez és meghívta őt a Fehér Házba, az amerikai elnök szíriai rakétacsapásokkal fenyegette meg Oroszországot.
Történt ugyanis, hogy múlt szombaton legkevesebb negyven ember meghalt a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen végrehajtott vegyi támadás következtében. Bár az állami média még a támadás tényét is tagadja, erős a gyanú, hogy Bassár el-Aszad rezsimje csapott le a saját népére, Emmanuel Macron francia elnök szerint bizonyíték is van erre.
A helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy az európai légiforgalmi irányítást összehangoló Eurocontrol óvatosságra intette a Földközi-tenger keleti térségében járatokat közlekedtető légitársaságokat, mondván, hogy a következő napokban légicsapásokat indíthatnak a térségből Szíria területe ellen. A figyelmeztetést a jelek szerint meglehetősen komolyan vették, csütörtökre kiürült a légtér Szíria felett.
A Flightradar24.com légtérképe csütörtökön
A krízis hétfőn kezdett el igazán eszkalálódni, amikor James Mattis amerikai védelmi miniszter újságíróknak arról beszélt a Pentagonban, hogy nem zárja ki a Szíriára mért légicsapás lehetőségét. Másnap Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet ezt megerősítve kijelentette, hogy az USA választ ad a Szíriában elkövetett újabb halálos vegyifegyver-támadásra, függetlenül attól, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa cselekszik-e vagy sem.



Az orosz válasz hamar megérkezett: kedd este Oroszország bejrúti nagykövete egy tévéműsorban belengette, hogy lelövik a Szíriára esetlegesen kilőtt amerikai rakétákat. Több se kellett Trumpnak, aki felment a Twitterre, és azt üzente az oroszoknak, márpedig érkezni fognak a szép, új, okos rakéták. A tőle megszokott hangnemben tette hozzá, hogy senki nem lehet partnere egy gyilkos állatnak, aki a saját embereit mészárolja és élvezi is, utalva ezzel Bassár el-Aszadra.
Az amerikai elnök – aki a válság miatt lemondta hivatalos dél-amerikai látogatását is a héten – később arról írt,
soha nem volt ilyen rossz a kapcsolatunk Oroszországgal, beleértve a hidegháborút is.
Trump csütörtökre valamelyest visszavett a tempóból, és úgy fogalmazott közösségi oldalán, soha nem mondta, mikor kerül sor a Szíria elleni támadásra, lehet, hogy nagyon hamar, lehet hogy egyáltalán nem hamar. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig pénteken Moszkvában azt nyilatkozta, Oroszország reméli, hogy a nyugati országok nem szánják rá magukat az iraki vagy a líbiai forgatókönyv szerinti kalandra Szíriában.
5474976 13.04.2018 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a joint news conference with his Dutch counterpart Stef Blok. Evgeny Biyatov / SputnikSzergej Lavrov
Fotó: Evgeny Biyatov / Sputnik

Csak orosz katona ne haljon meg

A szakértők véleménye sok mindenben eltér, egy dologban viszont azonos: egy háború küszöbén állunk.
Igor Korotchenko, a védelmi minisztérium tanácsadó bizottságának tagja a Washington Postnak arról beszélt, Trumpnak meg kell értenie, hogy a nukleáris konfliktust kockáztatja egy esetleges amerikai-orosz katonai ütközet esetén.
Az egész nagyon gyorsan történhet, a szituáció pedig pillanatok alatt kicsúszhat a politikusok kezei közül
nyilatkozott.





Háború lesz? Minden repülőgép kerülje el a kelet-mediterrán légteret …



https://ripost.hu/cikk-haboru-lesz-minden-repul-gep-kerulje-el-a-kelet-mediterran-legt...
4 napja - Tegnap az oroszok azt állították, hogy minden amerikai rakétát meg fognak semmisíteni...Kína ugyan figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne avatkozzanak be, de Macron francia elnök és Theresa May már tárgyalt telefonon Donald Trumppal, és azóta eddig egyikük sem zárta ki a szíriai támadás lehetőségét.
Orosz bombázók iráni bázisról támadják a szíriai terroristákat



Orosz bombázók iráni bázisról támadják a szíriai terroristákat - A cikkhez tartozó képFotó: AP 
Orosz Tu-22M3-as és Szu-34-es bombázók az iráni Hamadán légi támaszpontról felszállva légicsapásokat mértek kedden szíriai dzsihadista fegyveresekre - közölte az orosz védelmi minisztérium.
Ez volt az első alkalom, hogy az orosz légierő Iránból kiindulva támadott célpontokat Szíria területén. Korábban, az elmúlt két hónap során az orosz hadászati bombázók Oroszországból felszállva hat alkalommal támadták az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szíriai célpontjait. A bombázókat a szíriai Hmejmímben lévő orosz támaszpontról felszálló vadászgépek fedezték.
Az orosz védelmi tárca szerint a Tu-22M3-as és SzU-34-es gépek az Iszlám Állam (IÁ) és az an-Nuszra Front terrorszervezet objektumait támadta Aleppó, Deir-ez-Zór és Idlíb tartományokban. A hivatalos tájékoztatás értelmében a bombázók öt nagy fegyver- és üzemanyagraktárt, három irányítóközpontot és kiképzőtábort, valamint "jelentős számú" fegyverest semmisítettek meg. A bombázókat Hmejmímból levegőbe emelt Szu-30SzM és Szu-35-ös vadászgépek kísérték. A keddi bevetés után az összes repülő visszatért a bázisára.
Oroszországban kedden elsőként a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió számolt be az orosz bombázók iráni állomásoztatásáról, iráni és arab sajtóforrásokra hivatkozva. Az Al-Madsar News szerint a hamadáni állomásoztatás 60 százalékkal csökkenti a korábban Észak-Oszétiából felszálló orosz nehézbombázók repülési idejét, és növeli a terhelhetőségüket. Amíg az észak-kaukázusi repülőterek és Palmüra közötti távolság több mint 2 ezer kilométer, addig Hamadánból csak 900 kilométert kell repülniük.
Az Interfax orosz hírügynökség értesülése szerint az orosz védelmi minisztérium hétfőn légtérhasználati engedélyt kért Iraktól és Irántól manőverező repülőgépeinek átrepüléséhez. (MTI)




Itt valami nincs rendben, eltűnt mind a 11 ezer választási jegyzőkönyv az NVI-nél, és csak szombatra lesz meg



Csak szombaton lesz újra elérhető a 11 ezer választási bizottsági jegyzőkönyv az április 8-i parlamenti választásokról. A jegyzőkönyvek akkor tűntek el, amikor a megméretés napján összeomlott a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere, amelyet teljesen azóta sem állítottak helyre – derül ki a 24.hu cikkéből. A portál MSZP-től kapott információkra hivatkozó cikke szerint a kimagasló teljesítményéért egymillió forinttal jutalmazott Pálffy Ilona, az NVI elnöke azt a tájékoztatást adta, hogy az adatok egyelőre nem is lesznek elérhetőek. Eltűntek a választókörzetek korábbi választások idejére vonatkozó adatai is, amelyeket össze lehetne hasonlítani a vasárnapi szavazás adataival.








Fotó: MTI/Soós Lajos
A Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere április 8-án vasárnap délután omlott össze, az adatokat közlő honlap, a valasztas.hu lebutított formában működik, csak a Nemzeti Választási Bizottság vasárnap hozott 12 határozata érhető el, valamint a szavazás idején történt rendkívüli események listája, amelyekből megtudható például, hogy hol szólalt meg a csengő a szavazóhelyiségnek helyet adó iskolában a választás ideje alatt.
Az informatikai rendszert várhatóan a hétvégére tudják olyan állapotba hozni, hogy a valasztas.hu ismét teljes normálisan funkcionáljon.  Egy informatikai szakértő a 24.hu-nak azt mondta, az eltelő egy hét olyan hosszú idő, hogy az valószínűsíti, az adatokkal történt valamilyen probléma.
Ez azt jelenti, hogy akár adatvesztés is történhetett.
Minden más hibát órák, esetleg 1-2 nap alatt javítani lehetne.
Miközben egyre több választóköri végeredménnyel, gyanús szavazatszámlálással kapcsolatban merülnek fel kérdések, például Baján, az MSZP az NVB-delegáltjukon keresztül próbálja beszerezni a helyi választóköri jegyzőkönyveket. A dokumentumok átadása azonban szintén napokba telhet.
Az LMP néhány órája közölte, most már annyira kezd bűzleni az egész vasárnapi választás, hogy teljes körű újraszámlálást követel. Ezt akarja a Demokratikus Koalíció és most már a Jobbik is.
Pálffy Ilona később az enyhén szólva kormányközeli Echo TV-ben arról beszélt, az., hogy a valasztas.hu néha elérhetetlen volt vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy az informatikai rendszer is összeomlott volna. Szerinte csak kívülről nem volt elérhető az oldal, ezen túl minden rendben volt. Ígéretet tett, hogy szerda délre beszkennelik az összes választási jegyzőkönyvet, összehasonlítják a rendszerben rögzített adatokkal, aztán átadják a pártoknak. Közlése szerint még egy párt sem fordult hozzájuk a jegyzőkönyvek átadásának a kérésével.



1 megjegyzés:

  1. üdvözlet
    A nevem CSELÓCZKI ANDREA.
    Csak ossza meg ezt a mulatságot veled.
    Most kaptam 13 000 000 forintos hitelt egy nagy francia gazdasági
    szereplőtől.
    Veled elégedettségem volt.
    jelenleg,
    Én vagyok a legboldogabb nő a földön.&
    És ez, köszönhetően egy embernek.
    Isten volt, aki az ösvényemen tette.
    És azért járok, hogy megosszák veletek ezt a bizonyságot.
    A nevét jelentése CHARLY KERKIR.
    Ő mindig olyan ember, aki mindig betartja kötelezettségeit.
    Ő az ő szavának embere.
    Ez egyedülálló.
    Ha pénzre van szükséged,
    Arra kérem, hogy forduljon hozzá.
    Ez egy nagyon hatékony ember megbízható hiteles dokumentumokkal.
    További információ a nagyszerű emberről,
    vegye fel velem a kapcsolatot e-mailen: andreacseloczki132@gmail.com
    vagy
    lépjen kapcsolatba a kölcsönadóval: charlyikerkir@gmail.com

    Itt van a bankszámla, amely megerõsítette a bankszámlán nyújtott hitelemet

    alliances-bank.com


    köszönöm

    VálaszTörlés